ΠΡΟΣΟΧΗ! ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΜΠΑΤΑΡΙΩΝ. ΟΙ Ο ΗΓΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΥΞΙ Α ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΡΟΜΕΤΡΙΚΟ ΑΛΤΙΜΕΤΡΟ ΑΦΟΡΟΥΝ ΜΟΝΟ ΣΤΟ GPSMAP 60CSx.

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΠΡΟΣΟΧΗ! ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΜΠΑΤΑΡΙΩΝ. ΟΙ Ο ΗΓΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΥΞΙ Α ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΡΟΜΕΤΡΙΚΟ ΑΛΤΙΜΕΤΡΟ ΑΦΟΡΟΥΝ ΜΟΝΟ ΣΤΟ GPSMAP 60CSx."

Transcript

1 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΜΠΑΤΑΡΙΩΝ ΠΡΟΣΟΧΗ! ΟΙ Ο ΗΓΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΥΞΙ Α ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΡΟΜΕΤΡΙΚΟ ΑΛΤΙΜΕΤΡΟ ΑΦΟΡΟΥΝ ΜΟΝΟ ΣΤΟ GPSMAP 60CSx. Χρησιµοποιήστε τον ηλεκτρονικό χάρτη του GPSMAP 60C(S)x µόνο ως βοήθηµα, και όχι ως αντικατάσταση, των επίσηµων χαρτών του κράτους. Οι επίσηµοι χάρτες και οι αγγελίες προς ναυτιλλοµένους περιέχουν όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται για µια ασφαλή ναυσιπλοΐα. Η συσκευή σας λειτουργεί µε δύο µπαταρίες ΑΑ (δεν συµπεριλαµβάνονται στη συσκευασία), οι οποίες µπαίνουν στο πίσω µέρος (βλ. εικόνα). Μπορείτε να χρησιµοποιήσετε αλκαλικές µπαταρίες ή νικελίου. Για να τις εγκαταστήσετε: 1. βγάλτε το κάλυµµα γυρνώντας το «δαχτυλίδι» αντίστροφα από τη φόρα του ρολογιού. 2. τοποθετήστε τις µπαταρίες, προσέχοντας την πολικότητά τους (+ -). 3. τοποθετήστε ξανά το κάλυµµα και γυρίστε το «δαχτυλίδι» προς τη φόρα του ρολογιού. Έκδοση εγχειριδίου: Rev. B

2 Αφαιρέστε τις µπαταρίες από τη συσκευή εάν δεν πρόκειται να τη χρησιµοποιήσετε για αρκετούς µήνες. Τα αποθηκευµένα δεδοµένα δεν θα χαθούν. Για να εγκαταστήσετε το κορδόνι: 1. Περάστε τη θηλιά του κορδονιού όπως βλέπετε στην εικόνα. 2. Περάστε το κορδόνι µέσα από τη θηλιά και τραβήξτε γερά. ΤΟ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ POWER/BACKLIGHT: Ανοίγει και κλείνει το µηχάνηµα. Προσαρµόζει το φωτισµό και την αντίθεση της οθόνης. ΙΝ: είχνει µια µικρότερη περιοχή µε περισσότερες λεπτοµέρειες (µεγέθυνση). OUT: είχνει µια µεγάλη περιοχή µε λιγότερες λεπτοµέρειες (σµίκρυνση). FIND: Γρήγορη πρόσβαση και ψάξι- µο στα αποθηκευµένα σηµάδια και τα κοντινά σηµεία ενδιαφέροντος. Κρατήστε πατηµένο για τη λειτουργία Άνθρωπος στη θάλασσα (MOB). MARK: Σηµαδεύει το στίγµα στο σηµείο που βρίσκεστε. ΒΕΛΑΚΙΑ: Επιλέγει κάποια ρύθµιση και εισάγει δεδοµένα. Ελέγχει την κίνηση του δείκτη πάνω στον χάρτη. PAGE/COMPASS: Επιλέγει τα µενού µε τη σειρά και επιστρέφει στην αρχική οθόνη. Κρατήστε πατηµένο για να ενεργοποιηθεί η ηλεκτρονική πυξίδα MENU: Εµφανίζει τις διαθέσιµες επιλογές στην οθόνη που βλέπετε κάθε φορά. Πατήστε δύο φορές για να σας εµφανίσει το βασικό µενού. ENTER: Επιλέγει τη ρύθµιση που θέλετε. Ξεκινάει την εισαγωγή δεδοµένων. ΠΡΟΣΟΧΗ! Χρησιµοποιήστε τον ηλεκτρονικό χάρτη του GPSMAP 60C(S)x µόνο ως βοήθηµα, και όχι ως αντικατάσταση, των επίσηµων χαρτών του κράτους. Οι επίσηµοι χάρτες και οι αγγελίες προς ναυτιλλοµένους περιέχουν όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται για µια ασφαλή ναυσιπλοΐα. QUIT: Επιστρέφει στην προηγούµενη σελίδα (όταν βρίσκεστε σε υπο-µενού) και ακυρώνει την εισαγωγή δεδοµένων που δεν θέλετε. ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ/ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΣΚΕΥΗΣ Κρατήστε τον σειριακό αριθµό της συσκευής σας Σηµειώστε το serial number (σειριακός αριθµός) για την περίπτωση που το GPSMAP 60C(S)x σας, χαθεί, κλαπεί ή χρειάζεται επισκευή. Serial Number: Επικοινωνήστε µε την Garmin Αν συναντήσετε κάποια δυσκολία χρησιµοποιώντας τη συσκευή, ή αν έχετε κάποιες ερωτήσεις: στις ΗΠΑ επικοινωνήστε µε την Garmin (τηλ: 913/ ή 800/ ) και στην Ευρώπη, µε τη Garmin (Europe) Ltd. στο τηλ. 44/ Για να ανοίξετε τη συσκευή, πατήστε για λίγα δευτερόλεπτα το πλήκτρο POWER και ξανά το ίδιο για να την κλείσετε. Με το ίδιο πλήκτρο, µπορείτε να προσαρµόσετε τον φωτισµό της οθόνης, πατώντας και αφήνοντάς το πολύ γρήγορα. Με τα βελάκια αυξήστε ή ελαττώστε τη φωτεινότητα στα επιθυµητά σηµεία. Για να βρει σήµα GPS από δορυφόρους, η συσκευή σας πρέπει να έχει ανεµπόδιστη ε- παφή µε τον ουρανό. Αρχικά, εµφανίζεται η σελίδα των δορυφόρων, µε το µήνυµα ότι ψάχνει να εντοπίσει δορυφόρους. Όταν έχει «κλειδώσει» τουλάχιστον 3 δορυφόρους, εµφανίζει τις γεωγραφικές συντεταγ- µένες της θέσης σας καθώς και την ακρίβεια του στίγµατος.

3 Οι µπάρες στο κάτω µέρος της σελίδας δείχνουν τους «κλειδωµένους» δορυφόρους. Στο κέντρο, ο κύκλος δείχνει µια εικόνα του ουρανού καθώς και τη θέση των δορυφόρων µέσα στην εικόνα αυτή. Ο εξωτερικός κύκλος είναι ο ορίζοντας και ο εσωτερικός αναπαριστά έναν νοητό δίσκο 45 µοίρες από τον ορίζοντα. ΜΕΤΑΦΟΡΑ Ε ΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ MICROSD 5. Επιλέξτε το εικονίδιο που βρίσκεται αριστερά από το όνο- µα και πατήστε Enter για να σας εµφανίσει τη σελίδα µε τα σύµβολα για τα σηµάδια. Χρησιµοποιήστε τα βελάκια για να επιλέξετε το σύµβολο που θέλετε και πατήστε Enter για επιβεβαίωση. 6. Επιλέξτε το ΟΚ κάτω κάτω στο παράθυρο και πατήστε Enter για να αποθηκευτεί το σηµάδι. 7. Μπορείτε να αλλάξετε το όνοµα, το σύµβολο, τις συντεταγµένες, κτλ για ένα σηµάδι ή και να το διαγράψετε (επιλέξτε το σηµάδι στη λίστα µε τα σηµάδια και πατήστε Enter). Η συσκευή σας είναι εφοδιασµένη µε µία κενή κάρτα MicroSD 64ΜΒ, η οποία βρίσκεται σε ειδική θήκη κάτω από τις µπαταρίες στο πίσω µέρος της συσκευής. Σε αυτήν την κάρτα, µπορείτε να αποθηκεύσετε αναλυτικούς οδικούς ή ναυτικούς χάρτες. Συνιστάται να χρησιµοποιήσετε τη σύνδεση USB για ταχύτερη µεταφορά δεδοµένων. Συνδέστε τη συσκευή σας µε τον υπολογιστή σας και ακολουθήστε τις οδηγίες που συνοδεύουν το CD των χαρτών, προκειµένου να τους µεταφέρετε στην κενή κάρτα. ΠΩΣ ΝΑ ΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΤΕ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ (WAYPOINT) Για να δηµιουργήσετε σηµείο στη θέση που βρίσκεστε, ακολουθήστε τα παρακάτω αναλυτικά βήµατα: 1. Πατήστε το Mark µέχρι να εµφανιστεί το παράθυρο «SHMEIOSE SHMEIO». Μπορείτε να αφήσετε την ονοµασία που εµφανίζει αυτόµατα ή να την αλλάξετε. 2. Χρησιµοποιήστε τα βελάκια για να επιλέξετε το πεδίο ονο- µασίας και πατήστε Enter. 3. Πατήστε το αριστερό βελάκι για να σβήσει την υπάρχουσα ονοµασία. 4. Πατήστε το πάνω ή το κάτω βελάκι µέχρι να εµφανιστεί το γράµµα που θέλετε και µετά πατήστε το δεξί βελάκι για να πάτε στο επόµενο γράµµα και έτσι να σχηµατίσετε την ονοµασία που θέλετε. Πατήστε Enter για να δεχτεί το όνοµα που βάλατε. Μπορείτε επίσης να δηµιουργήσετε ένα σηµάδι σε υπάρχον στο χάρτη σηµείο ενδιαφέροντος. Πατήστε Enter και, στο παράθυρο που εµφανίζεται, πατήστε SOSE και Enter. Ακολουθήστε τα υπόλοιπα βήµατα, όπως παραπάνω. Για να δηµιουργήσετε ένα σηµείο µε το βελάκι στο χάρτη µετακινήστε το µε τον κέρσορα στο σηµείο που επιθυµείτε. Πατήστε γρήγορα το πλήκτρο ENTER για να εµφανιστεί η σελίδα των σηµείων. Στο σχετικό µενού επιλέξτε αποθήκευση και πατήστε πάλι ENTER. Εµφανίζεται µήνυµα αν θέλετε να αποθηκεύσει σηµείο χρήστη, επιλέξτε Ναι και πατήστε ENTER. Για να δηµιουργήσετε ένα σηµείο ορίζοντας τις συντεταγµένες του, πατήστε το Enter µέχρι να εµφανιστεί το παράθυρο «SHMEIOSE SHMEIO» και στη σελίδα του σηµείου, επιλέξτε το πεδίο Τοποθεσίας. Με το Enter ανοίξτε το πληκτρολόγιο και µε τα βελάκια καθορίστε τις συντεταγµένες που θέλετε. Επιλέξτε το ΟΚ και πατήστε Enter για αποθήκευση του σηµείου.

4 Για να µετακινήσετε ένα σηµείο στη Σελίδα χάρτη, στο µενού BRES, επιλέξτε το εικονίδιο των σηµείων, πατήστε Enter και, όταν ανοίξει η σελίδα τους, επιλέξτε το σηµείο που θέλετε και µετά το εικονίδιο του Χάρτη και πατήστε πάλι Enter για να δείτε το σηµείο στον χάρτη. Πατήστε πάλι Enter για να θέσετε ένα σηµάδι στη θέση όπου θα πάει το σηµείο που έχετε επιλέξει. Μετακινήστε το σηµείο µε τα βελάκια και πατήστε Enter. ΜΕΝΟΥ BPES Το µενού ΒΡΕΣ (BPES) σας βοηθάει να ψάξετε για αποθηκευµένα σηµεία, πόλεις, εξόδους κτλ που περιλαµβάνονται στο βασικό χάρτη που περιέχει το GPSMap. Αν έχετε προσθέσει οδικό ή ναυτικό χάρτη, θα µπορείτε επιπλέον να ψάξετε, αντίστοιχα, σηµεία ενδιαφέροντος, διευθύνσεις, ναυάγια, ξέρες, κτλ. Για να δηµιουργήσετε ένα σηµείο χρησιµοποιώντας τη λειτουργία ΜΟΒ (Άνθρωπος στη θάλασσα) πατήστε το πλήκτρο FIND µετά ΝΑΙ και ENTER. Για να επεξεργαστείτε ή να διαγράψετε ένα σηµείο χρησιµοποιήστε το µενού BPES (βλ. παρακάτω) για να το εντοπίσετε και να κάνετε τις επιθυµητές αλλαγές. Σηµεία προσέγγισης Στη σελίδα Σηµείων Προσέγγισης µπορείτε να ορίσετε έναν κύκλο µε αλάρµ γύρω από ένα αποθηκευµένο σηµείο. 1. Από το Βασικό Μενού, πατήστε ΕΝΤΕR στο εικονίδιο της Εγγύτητας. 2. Όταν ανοίξει η σελίδα µε τα σηµεία προσέγγισης, επιλέξτε µια κενή σειρά και πατήστε Enter για να ανοίξει το µενού ΒRES. 3. Επιλέξτε ένα σηµείο και πατήστε Enter 4. Με επιλεγµένο το εικονίδιο Χρήση, πατήστε Enter για να προστεθεί το σηµείο στη λίστα των σηµείων προσέγγισης. 5. Με τα βελάκια µπορείτε να ορίσετε την ακτίνα του κύκλου αλάρµ (αν θέλετε αυτή να είναι διαφορετική από την προεπιλεγµένη του 1 µιλίου). Μπορείτε να ψάξετε για µια τοποθεσία µε το όνοµά της (BPES BASEI ONOMATOS) ή µε κριτήριο να είναι το πλησιέστερο σηµείο στη θέση σας (BRES KONTINOTERO) ή και αλλάζοντας τη θέση αναφοράς (ALLAGI ANAFORAS). Οι επιλογές αυτές βρίσκονται σε υπο-µενού, αν πατήσετε το Menu όταν είστε ήδη σε υπο-µενού του BPES. Μπορείτε επίσης να ψάξετε µια τοποθεσία χρησιµοποιώντας το αρχείο των σηµείων που βρήκατε πρόσφατα (PROSFATES EYPESEIS). Πατώντας Enter όταν επιλέξετε ένα σηµείο που έχετε βρει, θα σας εµφανίσει πληροφορίες γι αυτό το σηµείο. Αν το σηµείο είναι αποθηκευµένο, έχετε τρεις επιλογές: SBHSE, XARTH, PHGAINE. Αν δεν είναι αποθηκευµένο, έχετε τις επιλογές: SOSE, XARTH, PHGAINE. Πατώντας Menu στη σελίδα πληροφοριών, µπορείτε να βρείτε κοντινά σηµεία, να αλλάξετε το σηµείο αναφοράς, να προσθέσετε το σηµείο σε πορεία, κτλ. Για να βρείτε µια διεύθυνση, τονίστε το αντίστοιχο εικονίδιο και πατήστε Enter. Επιλέξτε την πόλη, το όνοµα και τον αριθµό της οδού και πατήστε Enter. Εµφανίζεται µια λίστα µε τα ονόµατα που βρέθηκαν. Επιλέξτε αυτό που θέλετε και πατήστε Enter.

5 Με τον ίδιο τρόπο, θα βρείτε µια διασταύρωση. Τονίστε το αντίστοιχο εικονίδιο και πατήστε Enter. Αν δεν έχει ήδη βρει την περιοχή/πόλη µέσω του GPS, δώστε την πόλη και τα ονόµατα της πρώτης και της δεύτερης οδού (µε τα βελάκια πάνω/κάτω). Επιλέξτε τη διασταύρωση που θέλετε και πατήστε Enter για να εµφανίσει περισσότερες πληροφορίες. Οµοίως, τέλος, µπορείτε να βρείτε ένα σηµείο ενδιαφέροντος, επιλέγοντας το αντίστοιχο εικονίδιο από το µενού BRES. Είτε επιλέγετε κατευθείαν το σηµείο ενδιαφέροντος που θέλετε από τη λίστα που εµφανίζεται είτε πατάτε MENU για να περιορίσετε τα αποτελέσµατα της έρευνάς σας (βάσει ονόµατος ή απόστασης/εγγύτητας). Πώς ψάχνετε για ένα σηµείο: Τα σηµεία που αποθηκεύετε στη συσκευή σας κατάγραφονται σε µια λίστα µε αλφαβητική/ αριθµητική σειρά απ όπου µπορείτε να τα επιλέξετε σαν προορισµούς ή να τα προσθέσετε σε πορείες. Για να εντοπίσετε ένα σηµείο: 1. Πατήστε το πλήκτρο FIND. 2. Σκιαγραφήστε το εικονίδιο των ση- µείων και πατήστε ENTER. 3. Με τον κέρσορα εντοπίστε το σηµείο που θέλετε. Αν η λίστα είναι µεγάλη πατήστε το Menu και διαλέξτε ανά- µεσα στα BRES BASEI ONOMAΤOS, EPILOGH SYM- BOLOY, ALLAGH ANAFORAS και SBHSE. 4. Μόλις βρείτε το σηµείο που θέλετε πατώντας το ENTER βλέπετε τις λεπτοµέρειες. Επιπλέον έχετε διάφορες επιλογές όταν βρίσκεστε στη σελίδα πληροφοριών κάθε στοιχείου/εικονιδίου του µενού BRES. Στη σελίδα αυτή, πατήστε MENU και χρησιµοποιήστε τα βελάκια πάνω/κάτω και το Enter για τις επιλογές σας. Οι πληροφορίες που βλέπετε στη σελίδα του µενού είναι οι εξής: MESH THESI: ορίζει την ακριβή θέση του σηµείου που βρίσκεστε. DEIKSE SIMEIO: δηµιουργεί σηµείο εισάγοντας τις συντεταγµένες του BPES KONTINO: σας επαναφέρει στην αρχική σελίδα του µενού BPESγια να ψάξετε ALLAGH ANAFORAS: µε το βελάκι δείξτε στον χάρτη το νέο σηµείο αναφοράς THESE EGGYTHTA: ορίστε ένα αλάρµ που θα σας ενηµερώσει ότι πλησιάζετε PROSTΗESE SE POREIA: εισάγετε το σηµείο σε µια υπάρχουσα ή νέα πορεία DES HLIO & SELHNH: δείχνει τους πίνακες ήλιου και σελήνης DES KYNHGI & PSAREMA: δείχνει τους αντίστοιχους πίνακες για την περιοχή EPANATO/SH EDW: δείχνει τον χάρτη. Πώς ψάχνετε ένα Geocache: Τα Geocache είναι σηµεία µε ειδικό σύµβολο για να ξεχωρίζουν από το υπόλοιπα στη λίστα. Για να εντοπίσετε ένα Geocache πατήστε το FIND επιλέξτε Geocache και ακολουθήστε τη διαδικασία που αναφέρθηκε και προηγουµένως. Περισσότερες πληροφορίες για τα Geocache µπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Garmin:

6 Πώς ψάχνετε µια πόλη: Για να αναζητήσετε µια πόλη θα πρέπει αυτή να είναι διαθέσιµη στο χάρτη που έχετε φορτώσει. Πατήστε το πλήκτρο FIND επιλέξτε πόλεις και µετά ENTER. Η αναζήτηση γίνεται µε βάση την πλησιέστερη πόλη από το σηµείο που βρίσκεστε, µε βάση το όνοµα ή αλλάζοντας το σηµείο αναφοράς. Με τον ίδιο τρόπο µπορείτε να αναζητήσετε εξόδους, διασταυρώσεις και διευθύνσεις ή άλλα σηµεία ενδιαφέροντος. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΑ ΙΧΝΗ Χάρη σ αυτή τη δυνατότητα, µπορείτε να δηµιουργήσετε ένα ηλεκτρονικό ίχνος της πορείας σας πάνω στον χάρτη. Στο αρχείο των ιχνών, αποθηκεύονται λεπτοµέρειες, όπως ση- µεία από τα οποία περνάτε, και δεδοµένα για τον χρόνο, τη θέση σας, το υψόµετρο κτλ. Για να δηµιουργήσετε ένα αρχείο ιχνών, από το Βασικό Μενού, µε τα βελάκια επιλέξτε το εικονίδιο IXNH. Πατήστε Enter για την εµφάνιση του αρχείου των ιχνών. Στη σελίδα αυτή, µπορείτε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία του αρχείου. Κάτω από την επιλογή On/Off, εµφανίζεται το ποσοστό του αρχείου που έχει χρησιµοποιηθεί. Από κάτω, υπάρχουν 4 πλήκτρα: - RYTHMISH = µπορείτε να κάνετε ειδικές ρυθµίσεις: εγγραφή πάνω από τα αποθηκευ- µένα ίχνη όταν το αρχείο γεµίσει, να επιλέξετε µέθοδο εγγραφής (µετά από µια συγκεκριµένη απόσταση ή µετά από συγκεκριµένο χρονικό διάστηµα), να ορίσετε αν θέλετε και διάλειµµα (κάθε πότε θέλετε να αποθηκεύεται ένα σηµείο στο ίχνος σας, βάσει απόστασης ή χρόνου), καθώς και να καθορίσετε το χρώ- µα της γραµµής του ίχνους στον χάρτη - SVISE = διαγραφή όλου του αρχείου ιχνών - SOSE = αποθήκευση ίχνους ή κοµµατιού του: σας ρωτάει αν θέλετε να αποθηκεύσετε ολόκληρο το ίχνος, αν επιλέξετε ΝΑΙ εµφανίζεται µια σελίδα για την αποθήκευση των στοιχείων του ίχνους. Αν πατήσετε ΟΧΙ, µπορείτε να επιλέξετε κατευθείαν στον χάρτη το κοµµάτι του ίχνους που θέλετε να αποθηκεύσετε, µε τα βελάκια και το πλήκτρο Enter. - TracBack = πατώντας το, σας καθοδηγεί προς την αρχή του ίχνους σας, δηλ. το σηµείο από το οποίο ξεκινήσατε ή ένα σηµείο πιο µετά. Στη σελίδα που ανοίγει, σας ζητάει να επιλέξετε µε τα βελάκια το σηµείο προς το οποίο θέλετε να γυρίσετε πίσω. Για να σταµατήσει η πλοήγηση προς τα πίσω, πατήστε το πλήκτρο MENU και επιλέξτε Stamata ploigisi. Για να κάνετε εµβαδοµέτρηση, από τη σελίδα του Αρχείου Ιχνών, πατήστε MENU για να ανοίξει παράθυρο µε τις διαθέσιµες επιλογές. Τονίστε την επιλογή του Υπολογισµού Περιοχής και πατήστε ENTER. Πατήστε πάλι ENTER για να ξεκινήσει η µέτρηση της περιοχής, τα όρια της οποίας διαγράφονται όσο κινείστε. Όταν τελειώσετε µε τον καθορισµό της περιοχής, πατήστε ENTER µία φορά για να δείτε το εµβαδόν της περιοχής αυτής και ακόµη µία φορά για να αποθηκεύσει το ίχνος. Για να δηµιουργήσετε ένα σηµείο σε αποθηκευµένο ίχνος, ενώ βλέπετε το ίχνος στη σελίδα του χάρτη. Με τα βελάκια µετακινήστε τον δείκτη στο σηµείο του ίχνους που θέλετε να µαρκάρετε και πατήστε και κρατήστε πατηµένο το Enter. Ρυθµίστε όπως θέλετε τις πληροφορίες του σηµείου και πατήστε Enter στο ΟΚ για το αποθηκεύσετε. ΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΡΕΙΑΣ Το GPSMAP 60C(S)x σας δίνει τη δυνατότητα να αποθηκεύσετε 50 πορείες των 250 ση- µείων καθεµία. Κάθε πορεία µπορεί να δηµιουργηθεί και να τροποποιηθεί από τη σελίδα POREIES και σε κάθε πορεία µπορείτε να προσθέσετε σηµεία από το µενού ΒRES. Για να δηµιουργήσετε µια πορεία, από το Βασικό µενού πατήστε POREIES και µετά την επιλογή NEA (µε τα βελάκια). Επιλέξτε έπειτα µια κενή σειρά στη λίστα των πορειών και πατήστε Enter για να ανοίξει το µενού ΒRES. Από τα αποθηκευµένα σας σηµεία ή τα σηµεία ενδιαφέροντος, επιλέξτε αυτό που θέλετε να είναι η αρχή της πορείας και πατήστε Enter. Μπορείτε µε τον ίδιο τρόπο να προσθέσετε κι άλλα σηµεία στην πορεία σας και όταν τελειώσετε, πατήστε Quit για να αποθηκεύσει την πορεία ή πατήστε Navigate και Enter για να κάνετε πλοήγηση πάνω στη συγκεκριµένη πορεία.

7 Για να πάτε σε κάποιον προορισµό, υπάρχουν κι άλλοι τρόποι. Ένας τρόπος είναι, από τη σελίδα πληροφοριών ενός σηµείου, να επιλέξετε GoTo. Ένας άλλος τρόπος είναι να πατήστε το Ploigisi στη σελίδα µιας πορείας. Όταν κάνετε ήδη πλοήγηση σε µια πορεία, για να δείτε τις επόµενες στροφές µπροστά σας, στη σελίδα ενεργής πορείας, επιλέξτε την αµέσως επόµενη στροφή (στο πάνω µέρος της σελίδας) και πατήστε Enter. Με τα βελάκια θα δείτε και τις επόµενες στροφές. ΟΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΣΕΛΙ ΕΣ Πατήστε PAGE για να πάτε από τη µία σελίδα στην άλλη. Πατήστε Menu για τις επιλογές της σελίδας που θέλετε. Για να σταµατήσετε την πλοήγηση 1. Επιλέξτε Stamat ploigisi από τη σελίδα χάρτη ή πυξίδας 2. Πατήστε Enter. Για να διαγράψετε µια πορεία 1. Από τη σελίδα Αποθηκευµένων πορειών, πατήστε Menu 2. Επιλέξτε Svise oles tis Poreies ή Svise (για 1 πορεία µόνο) 3. Στο µήνυµα που εµφανίζεται, πατήστε Nai 4. Πατήστε Enter. Για να διαγράψετε όλα τα σηµεία µιας πορείας 1. Από τη σελίδα λεπτοµερειών της πορείας, πατήστε Menu 2. Επιλέξτε Svise Ola. Μπορείτε ακόµη να αντιστρέψετε µια πορεία (να πάτε από το τέλος της στην αρχή της), να την αντιγράψετε µε το ίδιο όνοµα ή να επαναφέρετε τις προεπιλεγµένες ρυθµίσεις. ΣΕΛΙ Α ΟΡΥΦΟΡΟΥ Στη σελίδα αυτή βλέπετε την κατάσταση του δέκτη του GPS, τις θέσεις των δορυφόρων που έχει «κλειδώσει», την ισχύ του σήµατος και την τρέχουσα θέση του δέκτη GPS όταν λαµβάνει σήµα από τρεις τουλάχιστον δορυφόρους. Με το MENOY µπορείτε να ανοίξετε τη σελίδα των επιλογών των δορυφόρων. Σας επιτρέπει: - Να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε το GPS - Να ορίσετε αν οι δορυφόροι θα εµφανίζονται προς Βορρά ή Προς Κατεύθυνση - Να επιλέξετε αν θέλετε όλοι οι δορυφόροι να εµφανίζονται µε ένα χρώµα ή περισσότερα - Να αλλάξετε γεωγραφική θέση (αν έχετε µετακινηθεί περισσότερο από 1 χλµ από την προηγούµενη θέση σας) - Να εµφανίσει το υψόµετρο του δέκτη GPS

8 ΣΕΛΙ Α ΧΑΡΤΗ Η σελίδα αυτή εµφανίζει τον ψηφιακό χάρτη και τις πληροφορίες πλοήγησης που θέλετε. Βλέπετε την περιοχή γύρω σας αλλά µε τον κέρσορα µπορείτε να µετακινηθείτε και να έ- χετε µια γενικότερη εικόνα του χάρτη και της διαδροµής σας. Επιπλέον µπορείτε να επιλέξτε αν θα βλέπετε στην κορυφή της οθόνης σας τον πραγµατικό βορρά ή την κατεύθυνσή σας. Σχετικά µε την οθόνη επιλέξτε την νυχτερινή λειτουργία για να βλέπετε καλύτερα όταν δεν υπάρχει αρκετός φωτισµός (το µηχάνηµα µεταβάλλει αυτόµατα το φωτισµό ανάλογα µε την ανατολή και δύση του ήλιου). Στο χάρτη βλέπετε ακόµα γεωγραφικές λεπτοµέρειες όπως ποτάµια, λίµνες, δρόµους και πόλεις. Πώς χρησιµοποιείτε τη σελίδα του χάρτη Με τα πλήκτρα IN και Out βλέπετε περισσότερες ή λιγότερες λεπτοµέρειες αντίστοιχα. Στην κάτω αριστερή µεριά της οθόνης βλέπετε την κλίµακα στις µονάδες που έχετε επιλέξει. Το σκάφος/αυτοκίνητό σας εµφανίζεται σαν ένα τριγωνάκι στον χάρτη. Γύρω από αυτό βλέπετε ένα κυκλάκι. Όσο πιο µικρός είναι ο κύκλος τόσο πιο ακριβής είναι η θέση σας. Χρησιµοποιώντας το βέλος µετακινηθείτε για να δείτε περιοχές του χάρτη που δεν φαίνονται από την τρέχουσα θέση σας και επιλέξτε α- ντικείµενα από τον χάρτη. Από το µενού της σελίδας αυτής µπορείτε: - να σταµατήσετε την πλοήγηση (STOP PLOHGHSHS) - να ξανασχεδιάσετε µια πορεία (KSANAYPOLOGISE) - να επιλέξετε ή να αλλάξετε τα δεδοµένα που θα εµφανίζονται (PEDIA DEDOMENON) - να σας εµφανίζονται µηνύµατα οδηγιών (KEIMENA KATHODOGISI) - να προσαρµόσετε τη σελίδα του χάρτη (RYTH- MISH XARTH) - να µετρήσετε την απόσταση από το σηµείο που είστε µέχρι ένα άλλο σηµείο (YPOLOGISE APOSTASH) - να απενεργοποιήσετε την εµφάνιση πάρα πολλών αντικειµένων στο χάρτη (ANAPSE AN- TITHAMBOTI) - να επιστρέψετε στις προεπιλεγµένες ρυθµίσεις (EPANAF. PYTHMISEON). Για να αλλάξετε τις ρυθµίσεις της σελίδας του χάρτη 1. Πατήστε το πλήκτρο PAGE µέχρι να εµφανιστεί η σελίδα του χάρτη 2. Πατήστε το πλήκτρο MENU και µετακινηθείτε µε τον κέρσορα στις διάφορες επιλογές 3. Για να δείτε τα πεδία των δεδοµένων µετακινηθείτε µε τον κέρσορα µέχρι να σκιαγραφήσετε το αντίστοιχο πεδίο 4. Πατήστε ENTER µε τα βελάκια βρείτε την επιλογή που θέλετε 5. Πατήστε πάλι ENTER. Για να δείτε το βοηθητικό κείµενο 1. Πατήστε το πλήκτρο Menu 2. Σκιαγραφήστε την σχετική επιλογή 3. Πατήστε ENTER. 4. ιαλέξτε µια από τις σχετικές επιλογές αν θέλετε να βλέπετε το βοηθητικό κείµενο πάντα, ποτέ ή µόνο κατά την πλοήγηση. Πώς µετράτε αποστάσεις Αυτή η λειτουργία του χάρτη σας επιτρέπει να τοποθετείτε το βελάκι πάνω στο χάρτη σε όποιο αντικείµενο θέλετε και να βλέπετε την απόσταση από την τρέχουσα θέση σας. 1. Πατήστε MENU να ανοίξει η σελίδα επιλογών Χάρτη. 2. Επιλέξτε Μέτρηση Απόστασης και πατήστε ENTER. 3. Εµφανίζεται ένα βελάκι στην οθόνη στην τρέχουσα θέση σας, µε το ταµπελάκι REF. 4. Μετακινήστε το βελάκι στο αρχικό σηµείο της µέτρησης και πατήστε ENTER. 5. Εµφανίζεται µια καρφίτσα στο σηµείο αυτό. 6. Μετακινήστε το βελάκι στο τελικό σηµείο. 7. Η απόσταση µεταξύ τους εµφανίζεται πάνω δεξιά στην οθόνη. Για να επαναφέρετε τις εργοστασιακές ρυθµίσεις απλώς πατήστε την σχετική επιλογή στο µενού.

9 ΣΕΛΙ Α ΠΥΞΙ ΑΣ Η σελίδα της πυξίδας είναι ο οδηγός σας για ακριβή πλοήγηση. Ενώ ακολουθείτε µια πορεία στη σελίδα της πυξίδας βλέπετε δεδοµένα για το ταξίδι και οδηγίες. Στη µέση της πυξίδας υπάρχει ένα βέλος µε ακίδα για τη διόπτευση για να σας δείχνει την κατεύθυνσή σας σε σχέση µε την πορεία πάνω στη γη. Επίσης έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε τι είδους δεδοµένα θέλετε να βλέπετε σε αυτή τη σελίδα. Όταν είστε ακίνητοι βλέπετε την µαγνητική πυξίδα ενώ όταν κινήστε βλέπετε δεδοµένα από το GPS. Στο πάνω µέρος της οθόνης, βλέπετε διάφορες χρήσιµες πληροφορίες. Μπορείτε να κάνετε τις ρυθµίσεις που επιθυµείτε πατώντας Menu και επιλέγοντας την αντίστοιχη ρύθ- µιση. Για να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε την ηλεκτρονική πυξίδα, πατήστε το PAGE για λίγα δευτερόλεπτα. Για να καλιµπράρετε την ηλεκτρονική πυξίδα, πατήστε MENU, ε- πιλέξτε «RYTHMISH PYKSIDAS» και πατήστε Enter. Πατήστε πάλι Enter και κάντε δύο πλήρεις περιστροφές στο µηχάνηµα. Όταν τελειώσει, εµφανίζει µήνυµα επιτυχίας. Για να δείτε τις επιλογές της σελίδας πατήστε το πλήκτρο MENU. ΣΕΛΙ Α ΤΟΥ ΒΑΡΟΜΕΤΡΙΚΟΥ ΑΛΤΙΜΕΤΡΟΥ Η σελίδα αυτή σας παρέχει πληροφορίες για το εκάστοτε υψόµετρο, τον ρυθµό αναρρίχησης ή κατάβασης, τις αλλαγές υψοµέτρου σε µια απόσταση ή χρονική περίοδο και τις αλλαγές ατµοσφαιρικής πίεσης σε µια απόσταση ή χρονική περίοδο. Για να καλιµπράρετε το αλτίµετρο, επιλέξτε «RYTHMISH ALTIMETPOY» από το µενού και πατήστε Enter. Αν ξέρετε το ακριβές υψόµετρο στη θέση που βρίσκεστε, πατήστε NAI και Enter και δώστε το υψόµετρο µε τα βελάκια. Αν δεν το ξέρετε, πατήστε NO για να δώσετε την ακριβή πίεση στο σηµείο αυτό. Αν δεν την ξέρετε, πατήστε OXI για να χρησιµοποιήσετε το προεπιλεγµένο υψόµετρο του GPS. Σε αυτή τη σελίδα µπορείτε ακόµα να εντοπίζετε σηµεία που συνδυάζουν το επιθυµητό υψόµετρο και πίεση εκεί όπου η κάθετη και οριζόντια κόκκινη γραµµή συναντιούνται. Αντίστοιχα µετακινήστε το σηµείο τοµής των δύο για να δείτε το υψόµετρο ενός σηµείου στο χάρτη, µετακινώντας τον κέρσορα πάνω σε αυτό και πατώντας το πλήκτρο ENTER. Για να καλιµπράρετε το αλτίµετρο θα πρέπει να γνωρίζετε το πραγµατικό υψόµετρο ή την ατµοσφαιρική πίεση στο σηµείο που βρίσκεστε από µια έγκυρη πηγή. ΣΕΛΙ Α ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΤΑΞΙ ΙΟΥ Στη σελίδα ταξιδιού, σας δίνονται πληροφορίες όπως ταχύτητα, µέση ταχύτητα, οδόµετρο, κτλ. Μπορείτε να επιλέξετε τα δεδοµένα που θέλετε να φαίνονται, πατώντας «AL- LAGH DEDOMENON» και χρησιµοποιώντας τα βελάκια. Για να εµφανίζονται µε µεγάλους αριθµούς, επιλέξτε «MEGALA NOYMEPA». Πριν από κάθε ταξίδι, µηδενίστε τα δεδοµένα, επιλέγοντας «KSANAPYTHMISE» και πατώντας Enter. Επιλέξτε στη συνέχεια τα στοιχεία που θέλετε να µηδενιστούν, πατήστε «EFARMOSE» και µετά Enter. Για να δείτε τα γραφήµατα στη σελίδα του βαροµετρικού αλτίµετρου χρησιµοποιήστε τον κέρσορα για να σκιαγραφήσετε την επιθυµητή επιλογή και πατήστε την παρατεταµµένα για να δείτε το αντίστοιχο γράφηµα. Προσαρµόστε το χρόνο και την απόσταση ανάλογα µε το εύρος του zoom.

10 ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΜΕΝΟΥ Για να µπείτε στο βασικό µενού, πατήστε δύο φορές το πλήκτρο MENU. IXNH: αρχείο των κινήσεών σας πάνω στον χάρτη POREIES: δηµιουργία, επεξεργασία, κτλ πορείας LEOFOROS: πλοήγηση πορείας µε γραφική απεικόνιση RYTHMISH: ρυθµίσεις συστήµατος, µονάδες µέτρησης κτλ EGGYTHTA: ενεργοποίηση αλάρµ γύρω από ένα σηµείο HMEROLOGIO: ηµερολόγιο υπαίθρου µε χρήσιµες πληροφορίες KSYPNHTHR: χρήση του GPSMap σας ξυπνητήρι YPOLOGIST: κοµπιουτεράκι (απλό ή επιστηµονικό) XRONOMETP: χρονόµετρο HLIOS&SELH: ηλιοστάσια, φάσεις σελήνης, κτλ. KYNHGI&PS: καλύτερες ώρες ψαρέµατος και κυνηγιού PAIXNIDIA: συναρπαστικά παιχνίδια ΜΕΝΟΥ PYTHMISH Σας επιτρέπει να προσαρµόσετε το GPSMap κάνοντας τις ρυθµίσεις που θέλετε. Επιλέξτε µε τα βελάκια το υπο-µενού που θέλετε και πατήστε Enter. ιαθέσιµες επιλογές: SYSTHMA: λειτουργία GPS (κανονική, µε εξοικονόµηση µπαταρίας, µε το GPS κλειστό ή σε λειτουργία προσοµοίωσης), ενεργοποίηση/απενεργοποίηση WAAS/EGNOS, τύπος µπαταρίας (αλκαλικές ή νικελίου), γλώσσα (επιλογή µεταξύ πολλών γλωσσών), εξωτερική τροφοδοσία (αν θα κλείσει η συσκευή ή θα µείνει αναµµένη όταν χαθεί η εξωτερική τροφοδοσία) OTHONH: εµφάνιση οθόνης (για την ηµέρα, τη νύχτα ή αυτόµατα), χρώµατα ηµέρας (διάφορες επιλογές), χρώµατα νύχτας (οµοίως), φωτισµός οθόνης (αν θέλετε να σβήνει ο φωτισµός και σε πόση ώρα), επίπεδο φωτισµού οθόνης (σε ποσοστό)diasyndes: έ- λεγχος του φορµάτ των συνδέσεων εισόδου και εξόδου (Garmin, NMEA κτλ) HXOI: προσαρµογή των ήχων για µηνύµατα, µπαταρία, κτλ (ή επιλέγετε ATHORYBO) SYXN.SELID: επιλέξτε µε ποια σειρά θέλετε να εµφανίζονται οι βασικές σελίδες XARTHS: κατεύθυνση χάρτη (προς Βορρά ή προς προορισµό), αυτόµατο ζουµ (On/Off), επίπεδο λεπτοµέρειας (Μέγιστη, Περισσότερη, Κανονική, Λιγότερη, Ελάχιστη), µέγεθος γραµµατοσειράς (µικρό, µεσαίο, µεγάλο) κτλ. PLOHGHSH: µέθοδος οδηγιών (πάνω σε δρόµους, εκτός δρόµου ή µε ερώτηση κάθε φορά), µέθοδος υπολογισµού πορείας (µικρότερη απόσταση, γρηγορότερα ή µε ερώτηση κάθε φορά), επιλογή εµφάνισης καθοδήγησης για επόµενη στροφή (µε µήνυµα) GEOCACHE: παιχνίδι κρυµµένου θησαυρού της Garmin (βλ. NAYTIKO: προσαρµογή αλάρµ πλοήγησης στη θάλασσα (άγκυρα, εκτός πορείας, βαθιά, ρηχά και φίλτρο ταχύτητας-off/auto) OPA: µορφή ώρας (24ωρο/12ωρο), χρονική ζώνη, διαφορά ώρας, θερινή ώρα (Nai/Oxi/Auto) MONADES: επιλογή µονάδων µέτρησης για τις γεωγραφικές συντεταγµένες, τη µέτρηση απόστασης και ταχύτητας, βάθους, θερµοκρασίας, πίεσης, κτλ KAT/YNSH: ρυθµίσεις εµφάνισης της οθόνης κατεύθυνσης, αναφοράς (πραγµατική, µαγνητική κτλ), χρονοκαθυστέρησης, κτλ PYTHMISH: καλιµπράρισµα του αισθητηρίου που θέλετε για µεγαλύτερη ακρίβεια (πυξίδα ή βαροµετρικό αλτίµετρο) ALTIMETRO: αυτόµατα, εν κινήσει ή εν στάση, καλιµπράρισµα (χειροκίνητα αν ξέρετε τις ακριβείς τιµές), κτλ KALOSOPISE: Ρυθµίσεις σελίδας καλωσορίσµατος. Με τα βελάκια, γράφετε το µήνυµα που θέλετε, χρησιµοποιώντας το πληκτρολόγιο στο κάτω µέρος της οθόνης

11 ΣΕΛΙ Α ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΡΟΜΟΥ Όταν βρίσκεστε εν κινήσει προς έναν προορισµό, η σελίδα αυτή (LEOFOROS) σας οδηγεί εκεί µε χρήσι- µες πληροφορίες και µε γραφική απεικόνιση του δρό- µου σας. Στο πάνω µέρος της οθόνης, σας δίνονται πληροφορίες για την ταχύτητα, την απόσταση, την ώρα, κτλ. Πατώντας το Menu, µπορείτε να: σταµατήσετε την πλοήγηση, να επαναχαράξετε πορεία, να αλλάξετε τα δεδοµένα που εµφανίζονται (από 4 σε 3 πεδία ή τι δεδοµένα θα εµφανίζονται) ή να επαναφέρετε τις προεπιλεγµένες ρυθµίσεις. ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ Επιλέξτε τα Σηµεία Προσέγγισης από το βασικό µενού. Με τα βελάκια τονίστε το πεδίο της ώρας και πατήστε Enter για να θέσετε την ώρα που θέλετε. Τονίστε το πεδίο EPILOGH SYNAGERMOY για να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε το ξυπνητήρι και µετά επιλέξτε τον ήχο που θέλετε (βλ. παραπάνω). ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ Σας επιτρέπει να δείτε τις εξής πληροφορίες σε µια δεδοµένη ώρα και ηµέρα για ένα συγκεκριµένο σηµείο: ανατολή και δύση ηλίου, φάση σελήνης, πιθανότητες ψαρέµατος και κυνηγιού και τα σηµάδια που έχετε αποθηκεύσει για συγκεκριµένες δραστηριότητες. ΚΟΜΠΙΟΥΤΕΡΑΚΙ (YPOLOGISTHS) Μπορείτε να επιλέξετε απλό ή επιστηµονικό κοµπιουτεράκι, καθώς και βαθµούς ή ακτίνια, από το µενού Επιλογές. Χρησιµοποιήστε τα βελάκια και το Enter για να κάνετε τους υπολογισµούς. Μπορείτε να επιλέξετε εµφάνιση ανά ηµέρα, ανά εβδοµάδα ή ανά µήνα, πηγαίνοντας στη σελίδα «HMEPOLOGIO» από το βασικό µενού. Επιλέξτε τη µέρα που θέλετε και πατήστε Enter. Πατήστε Menu για να δείτε τις διαθέσιµες επιλογές. Πατώντας PROS- THESE SHMEIO και Enter, θα προσθέσετε ένα σηµάδι σε µια ηµέρα. Μπορείτε ακόµη να αφαιρέσετε ένα σηµείο (ή περισσότερα) που έχετε βάλει σε κάποια µέρα. ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΟ Μπορείτε να χρησιµοποιήσετε το GPSMap 60C(S)x/CS και σαν χρονόµετρο. Με τα βελάκια, επιλέγετε Enarxi και πατάτε Enter. Σταµατάει όταν επιλέξετε Stop και Enter. Μπορείτε επίσης να χρονοµετρήσετε διαδροµές (γύρους) ή να χρονοµετρήσετε βάσει απόστασης. Για να µηδενίσετε το χρονόµετρο, επιλέξτε Midenise και πατήστε Enter.

12 ΗΛΙΟΣ ΚΑΙ ΣΕΛΗΝΗ Γραφική απεικόνιση του ήλιου και της σελήνης σε σχέση µε τη γη. Σας δίνονται πληροφορίες για την ανατολή και δύση του ήλιου, τις φάσεις της σελήνης και προβλέψεις για κάποια άλλη στιγµή ή ηµέρα. Memory Race (παιχνίδι µνήµης) Για να κερδίσετε αυτό το παιχνίδι, θυµηθείτε ποιο τετράγωνο έχει ποιο σύµβολο και µετά καθαρίστε όλο τον πίνακα ταιριάζοντας τα σύµβολα ανά δύο. Προχωρήστε προς ένα τετραγωνάκι, επιλέξτε το Άνοιξε στο κάτω µέρος της οθόνης και πατήστε Enter για να δείτε το σύµβολο. ΚΥΝΗΓΙ ΚΑΙ ΨΑΡΕΜΑ Σας παρέχονται πίνακες µε τις καλύτερες ώρες για κυνήγι ή/και ψάρεµα σε µια δεδοµένη ηµέρα. Μόλις µπείτε στη σελίδα από το βασικό µενού, βλέπετε τις πληροφορίες για την τρέχουσα ηµέρα. Αν θέλετε να δείτε προβλέψεις για κάποια άλλη µέρα, τονίστε µε τα βελάκια το πεδίο της ηµεροµηνίας, πατήστε Enter και επιλέξτε η- µεροµηνία. Αν θέλετε να δείτε προβλέψεις για κάποιο άλλο σηµείο, τονίστε το πεδίο της τοποθεσίας, πατήστε Enter και επιλέξτε σηµείο από το χάρτη ή από τη λίστα των σηµείων που έχετε ήδη βρει. Για να επιστρέψετε στην τρέχουσα ηµέρα, πατήστε Menu και Enter. Beast Hunt (Κυνηγώντας το τέρας) Το παιχνίδι αυτό απαιτεί κάποιες ικανότητες πλοήγησης. Πρέπει να βρείτε και να νικήσετε τον δράκο µε ένα τόξο προτού εκτοξεύσει φωτιά εναντίον σας. Το παιχνίδι έχει διάφορα επίπεδα δυσκολίας και δύο επίπεδα ορατότητας. Κρατάει και τα προηγούµενα σκορ σε πίνακα νικών-ηττών. Με τα βελάκια περνάτε από πλατφόρµα σε πλατφόρµα. Αν πέσετε µέσα σε πηγάδι, πηδήξτε πάνω στον δράκο ή πετάξτε του ένα βέλος µε το Enter. ΠΑΙΧΝΙ ΙΑ Το GPSMap διαθέτει έξι παιχνίδια για τη διασκέδασή σας. Από το υπο-µενού Παιχνίδια που βρίσκεται στο βασικό µενού, επιλέξτε το παιχνίδι που θέλετε, είτε για να ακονίσετε τη µνήµη σας είτε για να διασκεδάσετε µαζεύοντας σηµαιούλες ή αναζητώντας το δράκο Nibbons Σε αυτό παιχνίδι, σκοπός σας είναι να µετακινείστε ώστε να µαζεύετε σηµαίες όταν εµφανίζονται. Όσο περπατάτε, η «ουρά» σας (το ί- χνος) µεγαλώνει. εν µπορείτε να περπατήσετε πάλι πάνω στο ίχνος σας, γιατί αλλιώς θα χάσετε µία ζωή. Πρέπει επίσης να αποφύγετε τις νεκροκεφαλές που σας κυνηγάνε.

13 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Αποθήκευση χαρτών: Εξαρτάται από τη χωρητικότητα της κενής κάρτας MicroSD (ένα µικρό κοµµάτι της κάρτας έχει χρησιµοποιηθεί για το φορµάτ της.) Τεχνικά χαρακτηριστικά Φυσικά Μέγεθος: 6.1" H x 2.4" W x 1.3" D Βάρος: 213 γρ. µε µπαταρίες. Οθόνη: 1.5" W x 2.2" H, 256 χρωµάτων, υψηλής ανάλυσης, µε αντιθαµβωτικά φίλτρα (160 x 240 pixels) και φωτισµό πληκτρολογίου και οθόνης Περίβληµα: Στιβαρό, στεγανό, αδιάβροχο, στάνταρντ IEC-529, IPX7 Κλίµακα θερµοκρασίας: 15 έως 70 o C* *στις ακραίες θερµοκρασίες ενδέχεται κάποιες µπαταρίες να υποστούν ζηµιά. Επιδόσεις έκτης: WAAS/EGNOS Ταχύτητα δειγµατοληψίας*: Περίπου 1 δευτερόλεπτο (ζεστό ξεκίνηµα) Περίπου 38 δευτερόλεπτα (κρύο ξεκίνηµα) Περίπου 45 δευτερόλεπτα (πρώτο ξεκίνηµα) *Κατά µέσο όρο για σταθερό δέκτη που «βλέπει» ουρανό. Ρυθµός ανανέωσης: 1/δευτερόλεπτο, συνεχής Κεραία: Ενσωµατωµένη, quad helix, δυνατότητα σύνδεσης µε εξωτερική κεραία. Πυξίδα: Ακρίβεια: +/- 5 µοίρες 1, ανάλυση: 1 µοίρα Αλτίµετρο: Ακρίβεια: +/- 10 πόδια*, ανάλυση: 1 πόδι. *Εξαρτάται από το σωστό καλιµπράρισµα. Ισχύς Πηγή: ύο µπαταρίες 1.5 volt AA, USB Καλώδιο, 12 V βύσµα αναπτήρα, ή πάνω από 36 VDC εξωτερική τροφοδοσία Ζωή µπαταρίας: Έως 18 ώρες (κανονική χρήση)* *Οι αλκαλικές µπαταρίες χάνουν ένα σηµαντικό µέρος της ικανότητάς τους καθώς ανεβαίνει η θερµοκρασία. Χρησιµοποιήστε µπαταρίες λιθίου όταν λειτουργεί η συσκευή σε συνθήκες ψύχους. Η εκτεταµένη χρήση του φωτισµού της οθόνης, της ηλεκτρονικής πυξίδας και των ήχων µπορεί να µειώσει τη διάρκεια ζωής της µπαταρίας. Ακρίβεια GPS: <10 µέτρα DGPS: 3-5 µέτρα (ακρίβεια WAAS και EGNOS). Ταχύτητα: 0.05 µέτρα/δευτερ. Συνδέσεις: NMEA 0183 version 2.3, και RS-232 και USB για Η/Υ ιάρκεια ζωής αποθηκευµένων δεδοµένων: άπειρη, δεν χρειάζεται µπαταρία ιατήρηση της συσκευής σας Η συσκευή σας έχει κατασκευαστεί από υψηλής ποιότητας υλικά και δεν απαιτείται καµία συντήρηση, εκτός από τον καθαρισµό της. Μπορείτε να καθαρίσετε το εξωτερικό µέρος της συσκευής (εκτός από την οθόνη), πρώτα µε ένα υγρό πανί και µετά µε ένα στεγνό. Αποφύγετε τα χηµικά καθαριστικά. Η οθόνη πρέπει να καθαριστεί µε ένα µαλακό, καθαρό και χωρίς χνούδια πανί. Μπορείτε να χρησιµοποιήσετε υγρό φακών επαφής ή νερό αλλά µετά καθαρίστε καλά την οθόνη µε ένα στεγνό πανί. Αποθήκευση: µην αφήνετε τη συσκευή σε ακραίες καιρικές συνθήκες, όπως στην υπερβολική ζέστη ενός πορτ-µπαγκάζ αυτοκινήτου. Βύθιση στο νερό: η συσκευή σας είναι πλήρως αδιάβροχη, σύµφωνα µε το στάνταρντ IEC IPX7 (αδιάβροχη και βυθιζόµενη στο 1 µέτρο για µισή ώρα). Προαιρετικά αξεσουάρ Εκτός από τα αξεσουάρ που περιλαµβάνονται στη συσκευασία, µπορείτε να προµηθευτείτε και άλλα αξεσουάρ για τη βελτίωση της χρήσης της συσκευής σας. Για να τα αγοράσετε, απευθυνθείτε στον Αντιπρόσωπο της Garmin στη χώρα σας. Προσοχή: Τα αξεσουάρ που έχει κατασκευάσει η Garmin έχουν ελεγχθεί ειδικά για να λειτουργούν µε τις συσκευές Garmin. Αξεσουάρ άλλων κατασκευαστών δεν έχουν ελεγχθεί ή εγκριθεί για τα προϊόντα Garmin. Η χρήση τους µπορεί να προκαλέσει ζηµιά στη συσκευή και να ακυρώσει τους όρους της εγγύησης. Auto Navigation kit: βάση αυτοκινήτου µε βύσµα αναπτήρα και χάρτες Ευρώπης για χρήση στο αυτοκίνητο. Καλώδιο µε βύσµα αναπτήρα: καλώδιο για την τροφοδοσία από µπαταρία αυτοκινήτου ή σκάφους 12V. Εξωτερική κεραία GA25MCX: για βελτιωµένη λήψη σήµατος GPS από τους δορυφόρους. Περιέχει µαγνητική βάση και καλώδιο. Λογισµικό MapSource: αναλυτικοί χάρτες (ναυτικοί ή οδικοί) και λογισµικό επεξεργασίας των δεδοµένων σας στον Η/Υ. Καλώδιο σειριακής σύνδεσης µε Η/Υ µε καλώδιο τροφοδοσίας ρεύµατος. Θήκη µεταφοράς Βάση ναυτικού τύπου για εγκατάσταση σε σκάφος Βάση ποδηλάτου

14 Σύνδεση µε τον Η/Υ Μπορείτε να συνδέσετε τη συσκευή σας στον Η/Υ είτε µε καλώδιο σειριακής θύρας είτε µε καλώδιο USB. Προσοχή: Εγκαταστήστε το πρόγραµµα Trip and Waypoint Manager στον Η/Υ σας πριν συνδέσετε τη θύρα USB. 1. Συνδέστε το µικρό βύσµα του καλωδίου USB στο πίσω µέρος της συσκευής, κάτω από το προστατευτικό καπάκι. 2. Συνδέστε την άλλη άκρη του καλωδίου στη θύρα USB του Η/Υ σας. Για να συνδέσετε ένα σειριακό καλώδιο, ακολουθήστε τα ίδια βήµατα. Πληροφορίες για τους οδηγούς USB (drivers) Οι οδηγοί USB θα πρέπει να εγκαταστάθηκαν αυτόµατα όταν εγκαταστήσατε το πρόγραµµα MapSource που ήταν στη συσκευασία. Όταν συνδέσετε αρχικά τη συσκευή σε µια θύρα USB, ο Η/Υ µπορεί να σας ζητήσει τη θέση όπου βρίσκονται οι οδηγοί για τη συσκευή αυτή. Μόνο µία φορά τους εγκαθιστάτε. Μετά ο Η/Υ θα αναγνωρίζει αυτόµατα το GPS σας. Οι οδηγοί USB δέχονται αναβαθµίσεις σε τακτά διαστήµατα ( Τι είναι το GPS; Το GPS (Global Positioning System) είναι ένα σύστηµα πλοήγησης που στηρίζεται ένα δίκτυο 24 δορυφόρων που έχουν τοποθετηθεί σε τροχιά από το υπουργείο Άµυνας των Η.Π.Α.. Η αρχική χρήση του GPS προοριζόταν να είναι στρατιωτικής φύσης αλλά από το 1980 η κυβέρνηση επέτρεψε τη χρήση του και από απλούς πολίτες. Το GPS λειτουργεί κάτω από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες, σε οποιοδήποτε σηµείο του κόσµου και όλο το 24ωρο. εν υπάρχει καµία συνδροµή προκειµένου να χρησιµοποιήσετε τις δυνατότητες του GPS. Ένας δέκτης GPS πρέπει να κλειδώνει στο σήµα τουλάχιστον 3 δορυφόρων για να υπολογίσει µια δυσδιάστατη θέση (γεωγραφικό µήκος, πλάτος) και να εντοπίσει την κίνηση. Με 4 και περισσότερους δορυφόρους ο δέκτης σας µπορεί να υπολογίσει την τρισδιάστατη θέση σας (µήκος, πλάτος και υψόµετρο). Μόλις η θέση σας καθοριστεί ο δέκτης την εµφανίζει στην οθόνη της συσκευής σας στην σελίδα του χάρτη και µπορεί να υπολογίσει άλλες πληροφορίες όπως ταχύτητα και κατεύθυνση της πυξίδας. Τι είναι το WAAS και το EGNOS; Το σύστηµα WAAS αποτελείται από δορυφόρους και περίπου 24 επίγειους σταθµούς α- ναφοράς σε ολόκληρες τις Ηνωµένες Πολιτείες. ύο βασικοί σταθµοί, ένας σε κάθε ακτή, συλλέγουν πληροφορίες από τους σταθµούς αναφοράς και δηµιουργούν ένα µήνυµα διόρθωσης του σήµατος GPS. Σύµφωνα µε το website της FAA, τα τεστ του WAAS τον Σεπτέµβριο του 2002 επιβεβαίωσαν ακρίβεια 1-2 µέτρα οριζόντια και 2-3 µέτρα κάθετα, σε όλη την επιφάνεια των ΗΠΑ. Το WAAS και το EGNOS είναι απλά δύο συστήµατα που λειτουργούν ως παροχείς υπηρεσιών. Αργότερα θα υπάρξουν και άλλες υπηρεσίες σε παγκόσµιο επίπεδο µε γεωστατικούς δορυφόρους επικοινωνιών που θα προσφέρουν ολοκληρωµένο και διορθωµένο σή- µα GPS. Προς το παρόν, η ενεργοποίηση του WAAS στο GPSMAP 60C(S)x σε περιοχές που δεν υποστηρίζονται από επίγειους σταθµούς, µπορεί να µη βελτιώσει την ακρίβεια, ακόµη και όταν λαµβάνει σήµα από δορυφόρο του συστήµατος. Υπάρχει µάλιστα και η πιθανότητα να χειροτερέψει το σήµα που λαµβάνει κανονικά από τους δορυφόρους µόνο. Γι αυτό το λόγο, όταν ενεργοποιείτε το WAAS στη συσκευή σας, ο δέκτης χρησιµοποιεί αυτόµατα τη µέθοδο που δίνει καλύτερα αποτελέσµατα ακρίβειας σήµατος. Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε LORAN TD από το µενού Ρυθµίσεων 1. Πατήστε MENU δύο φορές να ανοίξει το Βασικό µενού 2. Με τα βελάκια επιλέξτε το εικονίδιο των ρυθµίσεων και πατήστε ENTER 3. Με τα βελάκια επιλέξτε το εικονίδιο Θέσης και πατήστε ENTER 4. Επιλέξτε το πεδίο Μορφή Θέσης και πατήστε ENTER για να ανοίξει τη σελίδα ρυθ- µίσεων θέσης 5. Επιλέξτε Loran TD και πατήστε ENTER 6. Για να αλλάξετε τις ρυθµίσεις των πεδίων επιλέξτε το αντίστοιχο πεδίο και πατήστε ENTER για να κάνετε τις αλλαγές σας 7. Πατήστε πάλι ENTER όταν τελειώσετε, επιλέγοντας το πλήκτρο Σώσε για αποθήκευση. Το WAAS (Wide Area Augmentation System) είναι ένα ερευνητικό έργο που χρηµατοδοτείται από το FFA µε σκοπό τη βελτίωση της συνολικής ακεραιότητας του σήµατος του GPS και την αύξηση της ακρίβειας της θέσης για τους χρήστες της Βορείου Αµερικής. Η Ευρωπαϊκή έκδοση του WAAS λέγεται EGNOS.

15 Συµβατότητα µε τους όρους FCC Τo GPSMAP 60C(S)x συµµορφώνεται µε το Μέρος 15 των ορίων παρεµβολής για ψηφιακές συσκευές Class B για χρήση στο σπίτι ή στο γραφείο. Αυτά τα όρια σχεδιάστηκαν για να προσφέρουν πιο λογική προστασία ενάντια σε επικίνδυνες παρεµβολές σε οικιακές εγκαταστάσεις και είναι πιο αυστηρά από τα όριο εξωτερικών χώρων. Η λειτουργία αυτής της συσκευής υπόκειται σε 2 όρους: 1. Μπορεί να µην προκαλέσει επικίνδυνες παρεµβολές 2. Πρέπει να αποδέχεται κάθε παρεµβολή που λαµβάνει, όπως αυτή που προκαλεί η α- νεπιθύµητη λειτουργία. Αυτός ο εξοπλισµός δηµιουργεί και χρησιµοποιεί ραδιενέργεια και µπορεί να προκαλέσει επικίνδυνες παρεµβολές στις ραδιο-επικοινωνίες αν δεν εγκατασταθεί και χρησιµοποιηθεί σύµφωνα µε τις οδηγίες. Πάντως, δεν υπάρχει εγγύηση ότι η παρεµβολή δεν θα συµβεί σε συγκεκριµένη εγκατάσταση. Αν η συσκευή προξενήσει επικίνδυνες παρεµβολές σε ραδιοφωνική ή τηλεοπτική λήψη, ο χρήστης µπορεί να προσπαθήσει να το διορθώσει αυτό λαµβάνοντας τα εξής µέτρα: Επανατοποθέτηση ή αλλαγή κατεύθυνσης της κεραίας Αύξηση της απόστασης µεταξύ του GPS και του άλλου εξοπλισµού Σύνδεση του εξοπλισµού σε διαφορετική πηγή τροφοδοσίας Εναλλακτικά, συµβουλευτείτε τον αντιπρόσωπο της Garmin ή έναν έµπειρο τεχνικό/ηλεκτρολόγο. Προσοχή: η συσκευή δεν επιδέχεται επισκευή από τον χρήστη. Αν συναντήσετε προβλή- µατα, θα πρέπει να το πάτε σε έναν εξουσιοδοτηµένο αντιπρόσωπο της Garmin.. Κάθε προσπάθεια να ανοίξετε τη συσκευή, ακυρώνει αυτόµατα την εγγύηση και µπορεί να προκαλέσει µόνιµη βλάβη στο σύστηµα αυτό. Συµφωνία άδειας χρήσης λογισµικού Χρησιµοποιώντας το GPSMAP 60Cx/60CSx, συµφωνείτε µε τις υποχρεώσεις της παρακάτω συµφωνίας. Παρακαλώ διαβάστε τη προσεκτικά. Η Garmin σας παρέχει περιορισµένη άδεια στη χρήση του λογισµικού που είναι µέσα στη συσκευή σε δυαδική µορφή. Οι τίτλοι, τα δικαιώµατα ιδιοκτησίας και τα πνευµατικά δικαιώµατα ανήκουν στη Garmin. Αναγνωρίζετε ότι το λογισµικό είναι ιδιοκτησία της Garmin και προστατεύεται από τους νόµους των ΗΠΑ και τις διεθνείς συνθήκες περί πνευµατικής ιδιοκτησίας. Αναγνωρίζετε επίσης ότι η δοµή, η οργάνωση και ο κώδικας του λογισµικού είναι πολύτιµα εµπορικά µυστικά της Garmin. Συµφωνείτε να µην αποσυνθέσετε, τροποποιήσετε ή να µειώσετε σε αναγνώσιµη από άνθρωπο µορφή όλο ή µέρος του λογισµικού και να µην δηµιουργήσετε παράγωγα βασισµένα σε αυτό. Συµφωνείτε να µην εξάγετε ή επανεξάγετε το λογισµικό σε οποιαδήποτε χώρα, σε παραβίαση των νόµων των ΗΠΑ. Περιορισµένη εγγύηση Αυτό το προϊόν της Garmin είναι εγγυηµένο ότι δεν έχει ελαττώµατα σε υλικό ή ποιότητα εργασίας για ένα χρόνο από την ηµέρα αγοράς του. Μέσα σ αυτή την περίοδο, η Garmin θα επισκευάσει ή θα αντικαταστήσει τυχόν µέρη που θα παρουσιάσουν πρόβληµα σε κανονική χρήση, χωρίς χρέωση για τον πελάτη, µε την προϋπόθεση ότι ο πελάτης αναλαµβάνει κάθε κόστος µεταφοράς. Η εγγύηση δεν καλύπτει βλάβες που οφείλονται σε κακή χρήση, ατύχηµα ή επισκευή χωρίς εξουσιοδότηση. Οι εγγυήσεις που αναφέρονται εδώ είναι αποκλειστικές και υπερισχύουν κάθε άλλης σχετικής εγγύησης. Η εγγύηση αυτή σας δίνει συγκεκριµένα δικαιώµατα που µπορεί να διαφέρουν από πολιτεία σε πολιτεία. Σε καµία περίπτωση, η Garmin δε φέρει την ευθύνη οποιασδήποτε τυχαίας, ειδικής, έµ- µεσης ή συνεπούς βλάβης, είτε προκύπτουν από τη χρήση, ή κακή χρήση, είτε προκύπτουν από την ανικανότητα χρήσης του προϊόντος είτε από ελαττώµατά του. Η Garmin διατηρεί στην διακριτική της ευχέρεια το αποκλειστικό δικαίωµα επισκευής ή αντικατάστασης της συσκευής ή την πλήρη αποζηµίωση του πελάτη. Για να έχετε δυνατότητα Service και εγγύησης, επικοινωνήστε µε τον τοπικό σας αντιπρόσωπο ή την Υποστήριξη Προϊόντων της Garmin. Η συσκευασία στην οποία θα στείλετε τη συσκευή για ε- πισκευή θα πρέπει να είναι ασφαλής και η αποστολή προπληρωµένη από εσάς. Θα πρέπει να περιέχει επίσης ένα αντίγραφο της απόδειξης αγοράς. [Garmin (Europe) Ltd. Tel. 44/ Fax 44/ ] Σε περίπτωση αγοράς από δηµοπρασία στο internet, απαιτείται η αρχική απόδειξη αγοράς από κατάστηµα για να ισχύσει η εγγύηση. Αγορές µέσω δηµοπρασιών στο internet Τα προϊόντα που αγοράζονται µέσω δηµοπρασιών σε ιστοσελίδες δεν µπορούν να αποτελέσουν αντικείµενο προσφορών από τη Garmin. Οι επιβεβαιώσεις τέτοιων αγορών online δεν γίνονται αποδεκτές για έγγραφα εγγύησης. Για να έχετε την εγγύηση, έπειτα από αγορά προϊόντος Garmin, θα πρέπει να υπάρχει πρωτότυπο ή αντίγραφο έγγραφο απόδειξης αγοράς από πωλητή. Πληροφορίες ασφάλειας Προσοχή: χρησιµοποιείτε τη συσκευή µε δική σας ευθύνη. Για να µειωθεί ο κίνδυνος µη ασφαλούς λειτουργίας, διαβάστε µε προσοχή το παρόν εγχειρίδιο. Είναι δική σας και µόνο ευθύνη να χρησιµοποιήσετε τη συσκευή αυτή µε σύνεση. Αυτό το προϊόν είναι κατασκευασµένο για χρήση ως βοήθηµα πλοήγησης και δεν µπορεί να χρησιµοποιηθεί για χρήσεις που απαιτούν µεγάλη ακρίβεια µέτρησης. O ηλεκτρονικός χάρτης αποτελεί ένα βοήθηµα στην πλοήγηση και σχεδιάστηκε για να διευκολύνει και όχι για να αντικαθιστά τους επίσηµους κυβερνητικούς χάρτες.

16 Πληροφορίες δεδοµένων χάρτη Στόχος της Garmin είναι να παράσχει στον πελάτη πλήρεις και ακριβείς χάρτες σε λογικό κόστος για την εταιρεία αυτή. Χρησιµοποιείται ένας συνδυασµός κυβερνητικών και ιδιωτικών πηγών δεδοµένων, οι οποίες αναφέρονται στα έγγραφα των προϊόντων και τις ση- µειώσεις περί πνευµατικών δικαιωµάτων. Σχεδόν πάντα υπάρχει ένας βαθµός ανακριβών ή ελλιπών στοιχείων. Προσοχή: Η λειτουργία του συστήµατος GPS βρίσκεται µόνο στα χέρια της αµερικανικής κυβέρνησης η οποία είναι και η µόνη υπεύθυνη για την ακρίβειά του και τη συντήρησή του, καθώς και για οποιεσδήποτε αλλαγές. Προσοχή: το προϊόν, η συσκευασία του και τα επιµέρους κοµµάτια του περιέχουν χηµικά που πιθανώς να προκαλούν καρκίνο ή βλάβες στην αναπαραγωγή. Αν χρειάζεστε επιπλέον πληροφορίες, παρακαλώ απευθυνθείτε στην ιστοσελίδα της Garmin. Για χρήση σε οχήµατα, είναι αποκλειστική ευθύνη του χρήστη να τοποθετήσει και να ασφαλίσει τη συσκευή, ώστε να µην παρεµβαίνει µε τους ελέγχους και τις λειτουργίες του οχήµατος και να µην εµποδίζει τη θέα του οδηγού την ώρα της οδήγησης. Επιβεβαιώστε επίσης ότι η συσκευή «βλέπει» τον ουρανό και ότι το καλώδιό της δεν παρενοχλεί την οδήγηση Copyright 2005 Garmin Ltd. (ή θυγατρικές της εταιρείες) Garmin International, Inc East 151st Street, Olathe, Kansas 66062, U.S.A. Tel. 913/ or 800/ Fax 913/ Garmin (Europe) Ltd. Unit 5, The Quadrangle, Abbey Park Industrial Estate, Romsey, SO51 9DL, U.K. Tel. 44/ Fax 44/ Garmin Corporation No. 68, Jangshu 2nd Road, Shijr, Taipei County, Taiwan Tel. 886/ Fax 886/ Με την επιφύλαξη όλων των δικαιωµάτων. Εκτός εάν αναφέρεται ρητά παρακάτω, απαγορεύεται η αναπαραγωγή, η αντιγραφή, η µετάδοση, η διασπορά, η καταβίβαση ή η αποθήκευση σε οποιοδήποτε µέσο αποθήκευσης µέρους του παρόντος εγχειριδίου, για οποιοδήποτε λόγο, χωρίς τη σαφή εκ των προτέρων συγκατάθεση της Garmin. Η Garmin διά του παρόντος παραχωρεί την άδεια να φορτώσετε µόνο ένα αντίγραφο του εγχειριδίου σε έναν σκληρό δίσκο ή σε άλλο ηλεκτρονικό µέσο αποθήκευσης, για να µπορείτε να διαβάσετε ή να εκτυπώσετε µόνο ένα αντίγραφο του παρόντος (ή των επόµενων αναθεωρήσεών του), µε την προϋπόθεση ότι αυτή η εκτύπωση θα περιλαµβάνει όλο το κείµενο αυτής της σηµείωσης περί πνευµατικών δικαιωµάτων και, επιπλέον, µε την προϋπόθεση κάθε εµπορική διανοµή του παρόντος, χωρίς εξουσιοδότηση, απαγορεύεται αυστηρά. Οι πληροφορίες στο έγγραφο αυτό µπορούν να αλλάξουν χωρίς προηγούµενη προειδοποίηση. Η Garmin διατηρεί το δικαίωµα της αλλαγής ή βελτίωσης των προϊόντων της και της αλλαγής του περιεχοµένου, χωρίς να έχει την υποχρέωση να ενηµερώσει οποιοδήποτε άτοµο ή οργανισµό για τις αλλαγές αυτές. Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Garmin ( για ενηµέρωση αναβαθµίσεων και επιπλέον πληροφορίες για τη χρήση όλων των προϊόντων της Garmin. Τα Garmin, StreetPilot και MapSource είναι σήµατα κατατεθέντα της Garmin Ltd. ή των θυγατρικών της και δεν µπορούν να χρησιµοποιηθούν χωρίς προηγούµενη συγκατάθεση της Garmin. Η Ελληνική έκδοση του εγχειριδίου (αριθµός προϊόντος Rev. B) σάς παρέχεται για διευκόλυνση. Εφόσον χρειαστεί κάποια διευκρίνιση, συµβουλευτείτε το εγχειρίδιο στα αγγλικά.

ΟΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΣΕΛΙ ΕΣ Πατήστε PAGE για να πάτε από τη µία σελίδα στην άλλη. Πατήστε Menu για τις επιλογές της σελίδας που θέλετε.

ΟΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΣΕΛΙ ΕΣ Πατήστε PAGE για να πάτε από τη µία σελίδα στην άλλη. Πατήστε Menu για τις επιλογές της σελίδας που θέλετε. Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ GPSMAP 60C/60CS 1 ΤΟ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ ΙΝ: Προσαρµόζει την κλίµακα του χάρτη για να δείχνει µια µικρότερη περιοχή µε περισσότερες λεπτοµέρειες (µεγέθυνση). OUT: Προσαρµόζει την κλίµακα

Διαβάστε περισσότερα

Παύλος Μεϊ άρης Ελπίδος 34 (ΒΑΟ) Συκιές, Θεσσαλονίκη τηλ 2310 634513 6977383873 www.meimaris.com e-mail info@meimaris.com

Παύλος Μεϊ άρης Ελπίδος 34 (ΒΑΟ) Συκιές, Θεσσαλονίκη τηλ 2310 634513 6977383873 www.meimaris.com e-mail info@meimaris.com ΟΙ Ο ΗΓΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΥΞΙ Α ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΡΟΜΕΤΡΙΚΟ ΑΛΤΙΜΕΤΡΟ ΑΦΟΡΟΥΝ ΜΟΝΟ ΣΤΟ GPSMAP 60CSx. ΠΡΟΣΟΧΗ! Χρησιµοποιήστε τον ηλεκτρονικό χάρτη του GPSMAP 60C(S)x µόνο ως βοήθηµα, και όχι ως αντικατάσταση,

Διαβάστε περισσότερα

Το etrex είναι ένα GPS χειρός βάρους 150 γραµµαρίων που δέχεται σήµατα από 12 δορυφόρους. Όλα τα πλήκτρα βρίσκονται και στις δυο πλευρές της µονάδας έ

Το etrex είναι ένα GPS χειρός βάρους 150 γραµµαρίων που δέχεται σήµατα από 12 δορυφόρους. Όλα τα πλήκτρα βρίσκονται και στις δυο πλευρές της µονάδας έ etrex Εγχειρίδιο Χρήσης Το etrex είναι ένα GPS χειρός βάρους 150 γραµµαρίων που δέχεται σήµατα από 12 δορυφόρους. Όλα τα πλήκτρα βρίσκονται και στις δυο πλευρές της µονάδας έτσι ώστε να είναι εύκολος και

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ ΙΝ OUT PAGE QUIT ENTER MARK MENU FIND POWER/BACKLIGHT ΒΕΛΑΚΙΑ

ΤΟ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ ΙΝ OUT PAGE QUIT ENTER MARK MENU FIND POWER/BACKLIGHT ΒΕΛΑΚΙΑ 1 ΤΟ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ ΙΝ: Προσαρµόζει την κλίµακα του χάρτη για να δείχνει µια µικρότερη περιοχή µε περισσότερες λεπτοµέρειες (µεγέθυνση). OUT: Προσαρµόζει την κλίµακα του χάρτη για να δείχνει µια µεγαλύτερη

Διαβάστε περισσότερα

GMI 10. εγχειρίδιο γρήγορης εκκίνησης

GMI 10. εγχειρίδιο γρήγορης εκκίνησης GMI 10 εγχειρίδιο γρήγορης εκκίνησης Εισαγωγή Δείτε τον οδηγό Σημαντικές πληροφορίες για την ασφάλεια και το προϊόν στη συσκευασία του προϊόντος, για προειδοποιήσεις που αφορούν το προϊόν και άλλες σημαντικές

Διαβάστε περισσότερα

GARMIN Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ GPS76, GPSMAP 76, GPSMAP 76S

GARMIN Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ GPS76, GPSMAP 76, GPSMAP 76S GARMIN Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ GPS76, GPSMAP 76, GPSMAP 76S Πλήκτρα IN - Κοντινή ανάλυση. Πατώντας το βλέπετε µία µικρότερη περιοχή του χάρτη µε περισσότερη λεπτοµέρεια, αυξάνει την κλίµακα. ΟUT - Μακρινή ανάλυση.

Διαβάστε περισσότερα

GMI 20 Εγχειρίδιο κατόχου

GMI 20 Εγχειρίδιο κατόχου GMI 20 Εγχειρίδιο κατόχου Ιούνιος 2013 190-01609-47_0A Εκτυπώθηκε στην Ταϊβάν Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Σύμφωνα με τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων, απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου

Διαβάστε περισσότερα

Σειρά GPSMAP 800/1000 Εγχειρίδιο γρήγορης εκκίνησης

Σειρά GPSMAP 800/1000 Εγχειρίδιο γρήγορης εκκίνησης Σειρά GPSMAP 800/1000 Εγχειρίδιο γρήγορης εκκίνησης Ιανουάριος 2014 190-01658-67_0A Εκτυπώθηκε στην Ταϊβάν Παρουσίαση ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ Ανατρέξτε στον οδηγό Σημαντικές πληροφορίες για την ασφάλεια και το προϊόν

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο κατόχου echo 100 και echo 150

Εγχειρίδιο κατόχου echo 100 και echo 150 Εγχειρίδιο κατόχου echo 100 και echo 150 2011 Garmin Ltd. ή θυγατρικές της Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, αντιγραφή, μετάδοση, διάδοση, ηλεκτρονική λήψη ή αποθήκευση αυτού

Διαβάστε περισσότερα

Σειρά nüvi 2200. εγχειρίδιο γρήγορης εκκίνησης. για χρήση με αυτά τα μοντέλα nüvi: 2200, 2240, 2250

Σειρά nüvi 2200. εγχειρίδιο γρήγορης εκκίνησης. για χρήση με αυτά τα μοντέλα nüvi: 2200, 2240, 2250 Σειρά nüvi 2200 εγχειρίδιο γρήγορης εκκίνησης για χρήση με αυτά τα μοντέλα nüvi: 2200, 2240, 2250 Έναρξη χρήσης ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ Ανατρέξτε στον οδηγό Σημαντικές πληροφορίες για την ασφάλεια και το προϊόν

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΒΥΘΟΜΕΤΡΑ/ΑΝΙΧΝΕΥΤΕΣ ΨΑΡΙΩΝ FISHFINDER 90/140

Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΒΥΘΟΜΕΤΡΑ/ΑΝΙΧΝΕΥΤΕΣ ΨΑΡΙΩΝ FISHFINDER 90/140 Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΒΥΘΟΜΕΤΡΑ/ΑΝΙΧΝΕΥΤΕΣ ΨΑΡΙΩΝ FISHFINDER 90/140 1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ ΒΥΘΟΜΕΤΡΟ Αισθητήριο Τα «µάτια» και τα «αυτιά» του βυθοµέτρου σας. Το αισθητήριο εκπέµπει ηχητικά κύµατα

Διαβάστε περισσότερα

nüvi 2300 series εγχειρίδιο γρήγορης εκκίνησης για χρήση με αυτά τα μοντέλα nüvi: 2300, 2310, 2340, 2350, 2360, 2370

nüvi 2300 series εγχειρίδιο γρήγορης εκκίνησης για χρήση με αυτά τα μοντέλα nüvi: 2300, 2310, 2340, 2350, 2360, 2370 nüvi 2300 series εγχειρίδιο γρήγορης εκκίνησης για χρήση με αυτά τα μοντέλα nüvi: 2300, 2310, 2340, 2350, 2360, 2370 Έναρξη χρήσης ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ Ανατρέξτε στον οδηγό Σημαντικές πληροφορίες για την ασφάλεια

Διαβάστε περισσότερα

1 Copyright 2005 Garmin Ltd. ή Θυγατρικές της Garmin International Inc. 1200 East 151 st Street, Olathe, Kansas 66062, USA Garmin (Europe) Ltd Liberty House, Hounsdown Business Park, Southampton, Hampshire,

Διαβάστε περισσότερα

Garmin (Europe) Ltd. Estate, Romsey, SO51 9DL, U.K. Tel. 913/397.8200 or. Tel. 44/0870.8501241 800/800.1020. Fax 44/0870.8501251 Fax 913/397.

Garmin (Europe) Ltd. Estate, Romsey, SO51 9DL, U.K. Tel. 913/397.8200 or. Tel. 44/0870.8501241 800/800.1020. Fax 44/0870.8501251 Fax 913/397. Copyright 2005 Garmin Ltd. (ή θυγατρικές της εταιρείες) Garmin International, Inc. Garmin (Europe) Ltd. 1200 East 151st Street, Unit 5, The Quadrangle, Abbey Park Olathe, Kansas 66062, Industrial U.S.A.

Διαβάστε περισσότερα

Ενηµερώσεις λογισµικού Οδηγός χρήσης

Ενηµερώσεις λογισµικού Οδηγός χρήσης Ενηµερώσεις λογισµικού Οδηγός χρήσης Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η ονοµασία Windows είναι σήµα κατατεθέν της Microsoft Corporation στις Ηνωµένες Πολιτείες. Οι πληροφορίες στο

Διαβάστε περισσότερα

Σύντομη περιγραφή 5. Για να ξεκινήσετε 6. Οι οθόνες του προγράμματος 8. Εγκατάσταση προγράμματος 6 Δημιουργία κωδικών χρήστη 7

Σύντομη περιγραφή 5. Για να ξεκινήσετε 6. Οι οθόνες του προγράμματος 8. Εγκατάσταση προγράμματος 6 Δημιουργία κωδικών χρήστη 7 Σύντομη περιγραφή 5 Για να ξεκινήσετε 6 Εγκατάσταση προγράμματος 6 Δημιουργία κωδικών χρήστη 7 Οι οθόνες του προγράμματος 8 Αρχική οθόνη 8 Στοιχεία ασθενή 9 Εργασίες - Ραντεβού 10 Εικόνες 11 Ημερολόγιο

Διαβάστε περισσότερα

ΡΑΔΙΟΡΟΛΟΙ-ΞΥΠΝΗΤΗΡΙ AR280P

ΡΑΔΙΟΡΟΛΟΙ-ΞΥΠΝΗΤΗΡΙ AR280P ΡΑΔΙΟΡΟΛΟΙ-ΞΥΠΝΗΤΗΡΙ AR280P 1. Χρήση Το AR280P λειτουργεί ως Ράδιο/ρολόι. Έχει λειτουργία FM ραδιόφωνου, λειτουργία προβολής της ώρας με προβολέα και περιλαμβάνει μία λάμπα. Εμφανίζει επίσης τη θερμοκρασία

Διαβάστε περισσότερα

EASYDRIVE. Σύντομος οδηγός. για να ξεκινήσετε την πλοήγηση αμέσως. Με χρήσιμα παραδείγματα & πρακτικές συμβουλές

EASYDRIVE. Σύντομος οδηγός. για να ξεκινήσετε την πλοήγηση αμέσως. Με χρήσιμα παραδείγματα & πρακτικές συμβουλές EASYDRIVE Σύντομος οδηγός για να ξεκινήσετε την πλοήγηση αμέσως Με χρήσιμα παραδείγματα & πρακτικές συμβουλές Περιλαμβάνει: την Οθόνη Πλοήγησης, την Οθόνη Επεξεργασίας Χάρτη, και την λειτουργικότητα Hardware

Διαβάστε περισσότερα

Stellarium Εγχειρίδιο Οδηγιών

Stellarium Εγχειρίδιο Οδηγιών Προϋποθέσεις συστήματος: Windows (XP, Vista, 7) με DirectX 9.x και τελευταίες ServicePack ή MacOS X 10.3.x (ή υψηλότερη), κάρτα γραφικών 3D με υποστήριξη OpenGL, ελάχ. 512 MB RAM, 1 GB διαθέσιμος χώρος

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο κατόχου echo 100 και echo 150

Εγχειρίδιο κατόχου echo 100 και echo 150 Εγχειρίδιο κατόχου echo 100 και echo 150 2011 Garmin Ltd. ή θυγατρικές της Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, αντιγραφή, μετάδοση, διάδοση, ηλεκτρονική λήψη ή αποθήκευση αυτού

Διαβάστε περισσότερα

Ασύρματο ποντίκι laser μεσαίου μεγέθους. Εγχειρίδιο χρήσεως

Ασύρματο ποντίκι laser μεσαίου μεγέθους. Εγχειρίδιο χρήσεως Ασύρματο ποντίκι laser μεσαίου μεγέθους Εγχειρίδιο χρήσεως Εισαγωγή Συγχαρητήρια για την αγορά αυτού του καινοτόμου ασύρματου ποντικιού. Με εξαιρετική ακρίβεια ως προς τις λεπτομέρειες της επιφάνειας και

Διαβάστε περισσότερα

Ενηµερώσεις λογισµικού Οδηγός χρήσης

Ενηµερώσεις λογισµικού Οδηγός χρήσης Ενηµερώσεις λογισµικού Οδηγός χρήσης Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η ονοµασία Windows είναι κατοχυρωµένο εµπορικό σήµα της Microsoft Corporation στις Η.Π.Α. Οι πληροφορίες στο

Διαβάστε περισσότερα

Copyright 2017 HP Development Company, L.P.

Copyright 2017 HP Development Company, L.P. Οδηγός χρήσης Copyright 2017 HP Development Company, L.P. Οι πληροφορίες στο παρόν έγγραφο μπορεί να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση. Οι μοναδικές εγγυήσεις για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της HP είναι

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ. Τοποθέτηση και αντικατάσταση των µπαταριών. Γενικές πληροφορίες. Περιγραφή λειτουργίας. ruwido s_4 τηλεχειριστήριο γενικής χρήσης

Ο ΗΓΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ. Τοποθέτηση και αντικατάσταση των µπαταριών. Γενικές πληροφορίες. Περιγραφή λειτουργίας. ruwido s_4 τηλεχειριστήριο γενικής χρήσης Ο ΗΓΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ruwido s_4 τηλεχειριστήριο γενικής χρήσης Σας συγχαίρουµε για την αγορά ενός RUWIDO τηλεχειριστηρίου γενικής χρήσης. Το νέο σας τηλεχειριστήριο αντικαθιστά το πρωτότυπο τηλεχειριστήριο

Διαβάστε περισσότερα

AKAI APW20 AKAI PA IO ΠAΓKOΣMIOΣ EKTHΣ 4-BAND

AKAI APW20 AKAI PA IO ΠAΓKOΣMIOΣ EKTHΣ 4-BAND AKAI APW20 AKAI PA IO ΠAΓKOΣMIOΣ EKTHΣ 4-BAND ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ ΠΛΗΚΤΡΩΝ Κεραία οθόνη ON/OFF Αλλαγή ταχύτητας συντονισµού Σίγαση Αύξηση έντασης φωνής Πλήκτρο FM ιαγραφή/επιστροφή Μείωση έντασης φωνής Εναλλακτική

Διαβάστε περισσότερα

Fishfinder 300C εγχειρίδιο γρήγορης εκκίνησης

Fishfinder 300C εγχειρίδιο γρήγορης εκκίνησης Fishfinder 300C εγχειρίδιο γρήγορης εκκίνησης 2007, 2009 Garmin Ltd. ή θυγατρικές της Garmin International, Inc. 1200 East 151st Street, Olathe, Kansas 66062, USA Τηλ. (913) 397.8200 ή (800) 800.1020 Fax.

Διαβάστε περισσότερα

ΦΟΡΗΤΟ RADIO / CD / MP3 / USB / AUX / SD-MMC CARD APRC60AT

ΦΟΡΗΤΟ RADIO / CD / MP3 / USB / AUX / SD-MMC CARD APRC60AT ΦΟΡΗΤΟ RADIO / CD / MP3 / USB / AUX / SD-MMC CARD APRC60AT 1. Ασφάλεια 1.1 Χρήση Η συσκευή αυτή λειτουργεί ως φορητό Ράδιο/CD. Αναπαράγει μουσική (MP3) μέσω CD και USB. Μπορεί επίσης να αναπαράγει μουσική

Διαβάστε περισσότερα

Ασύρματο Οπτικό Ποντίκι

Ασύρματο Οπτικό Ποντίκι Ασύρματο Οπτικό Ποντίκι WL200 Εγχειρίδιο Χρήσης Όλα τα ονόματα εταιρειών και προϊόντων ανήκουν στους αντίστοιχους ιδιοκτήτες τους. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά μπορεί να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση. Εισαγωγή

Διαβάστε περισσότερα

ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΕΚΤΗΣ DVB-T MPEG-4 ReDi 100

ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΕΚΤΗΣ DVB-T MPEG-4 ReDi 100 ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΕΚΤΗΣ DVB-T MPEG-4 ReDi 100 Σύντοµος οδηγός για να ξεκινήσετε αµέσως, να παρακολουθείτε ψηφιακή τηλεόραση Περιλαµβάνει: Σύνδεση µε την τηλεόραση, Εκκίνηση για πρώτη φορά & Αναζήτηση καναλιών,

Διαβάστε περισσότερα

ILLUSION F1S FREE TO AIR

ILLUSION F1S FREE TO AIR ILLUSION F1S FREE TO AIR ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΔΕΚΤΗ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ. ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΓΙΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερώσεις λογισμικού Οδηγός χρήσης

Ενημερώσεις λογισμικού Οδηγός χρήσης Ενημερώσεις λογισμικού Οδηγός χρήσης Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η ονομασία Windows είναι σήμα κατατεθέν της εταιρείας Microsoft Corporation στις Η.Π.Α. Οι πληροφορίες στο

Διαβάστε περισσότερα

Κρατήστε τα πράγματά σας ασφαλή. Findlapa.com. Lapa Μπαταρία CR1632 Αυτοκόλλητο Οδηγίες

Κρατήστε τα πράγματά σας ασφαλή. Findlapa.com. Lapa Μπαταρία CR1632 Αυτοκόλλητο Οδηγίες Κρατήστε τα πράγματά σας ασφαλή Findlapa.com Περιεχόμενα συσκευασίας: Lapa Μπαταρία CR1632 Αυτοκόλλητο Οδηγίες Τεχνικά χαρακτηριστικά: Bluetooth 4.0 υποστήριξη χαμηλής ενέργειας Εύρος μέχρι 60m με οπτική

Διαβάστε περισσότερα

FUSION MS-ARX70 Ο Δ Η Γ Ί Ε Σ

FUSION MS-ARX70 Ο Δ Η Γ Ί Ε Σ FUSION MS-ARX70 Ο Δ Η Γ Ί Ε Σ ΕΛΛΗΝΙΚΆ FUSIONENTERTAINMENT.COM 2018 Garmin Ltd. ή οι θυγατρικές της Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Σύμφωνα με τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων, απαγορεύεται

Διαβάστε περισσότερα

FUSION MS-ARX70 Ο Δ Η Γ Ί Ε Σ ΕΛΛΗΝΙΚΆ

FUSION MS-ARX70 Ο Δ Η Γ Ί Ε Σ ΕΛΛΗΝΙΚΆ FUSION MS-ARX70 Ο Δ Η Γ Ί Ε Σ ΕΛΛΗΝΙΚΆ FUSIONENTERTAINMENT.COM 2018 Garmin Ltd. ή οι θυγατρικές της Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Σύμφωνα με τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων, απαγορεύεται

Διαβάστε περισσότερα

Μονάδες µνήµης Οδηγός χρήσης

Μονάδες µνήµης Οδηγός χρήσης Μονάδες µνήµης Οδηγός χρήσης Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Οι πληροφορίες στο παρόν έγγραφο µπορεί να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση. Οι µοναδικές εγγυήσεις για τα προϊόντα και

Διαβάστε περισσότερα

Εξωτερικές συσκευές. Οδηγός χρήσης

Εξωτερικές συσκευές. Οδηγός χρήσης Εξωτερικές συσκευές Οδηγός χρήσης Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η ονοµασία Windows είναι εµπορικό σήµα κατατεθέν της εταιρείας Microsoft Corporation στις Η.Π.Α. Οι πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

Profitstore.gr ΡΟΛΟΙ ΚΑΜΕΡΑ KJ402. Εισαγωγή: Περιγραφή Ψηφιακού Ρολογιού:

Profitstore.gr ΡΟΛΟΙ ΚΑΜΕΡΑ KJ402. Εισαγωγή: Περιγραφή Ψηφιακού Ρολογιού: Εισαγωγή: ΡΟΛΟΙ ΚΑΜΕΡΑ KJ402 Το ρολόι είναι ιδανικό για ασφάλεια και κρυφή παρακολούθηση. Μια κάμερα και ένας αναγνώστης καρτών Micro SD (η κάρτα Micro SD δεν περιλαμβάνεται) για εγγραφή είναι κρυμμένα

Διαβάστε περισσότερα

Μονάδες µνήµης Οδηγός χρήσης

Μονάδες µνήµης Οδηγός χρήσης Μονάδες µνήµης Οδηγός χρήσης Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Οι πληροφορίες στο παρόν έγγραφο µπορεί να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση. Οι µοναδικές εγγυήσεις για τα προϊόντα και

Διαβάστε περισσότερα

Field Service Management ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ

Field Service Management ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Field Service Management ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΕΝΟΥ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ... 4 2. ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΜΕΝΟΥ ΚΑΡΤΕΛΑΣ... 5 3. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΕΛΑΤΗ... 6 4. ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΕΛΑΤΗ... 6 5. ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ/ΔΙΑΓΡΑΦΗ

Διαβάστε περισσότερα

Συνεργείο Αυτοκινήτων

Συνεργείο Αυτοκινήτων Συνεργείο Αυτοκινήτων v2.102, Οκτώβριος 2015 Σύντοµες οδηγίες χρήσης Εισαγωγή Το πρόγραµµα Συνεργείο Αυτοκινήτων έχει σκοπό τη διαχείριση και παρακολούθηση του πελατολογίου, των αυτοκινήτων και των εργασιών

Διαβάστε περισσότερα

1 Εισαγωγή. 2 Ασφάλεια. 3 Εγκατάσταση. 3.1 Μπαταρίες TRUST AMI MOUSE 250S CORDLESS

1 Εισαγωγή. 2 Ασφάλεια. 3 Εγκατάσταση. 3.1 Μπαταρίες TRUST AMI MOUSE 250S CORDLESS 1 Εισαγωγή Αυτό το εγχειρίδιο προορίζεται για τους χρήστες της συσκευής TRUST AMI MOUSE 250S CORDLESS. Αυτό το ποντίκι προσφέρει ασύρµατο χειρισµό µέσω σύνδεσης υπέρυθρων. Ο δέκτης του ποντικού µπορεί

Διαβάστε περισσότερα

CL7 ΟΘΟΝΗ ΕΓΧΕΙΡΊΔΙΟ ΓΡΉΓΟΡΗΣ ΕΚΚΊΝΗΣΗΣ 6YD-F819U-R0

CL7 ΟΘΟΝΗ ΕΓΧΕΙΡΊΔΙΟ ΓΡΉΓΟΡΗΣ ΕΚΚΊΝΗΣΗΣ 6YD-F819U-R0 CL7 ΟΘΟΝΗ ΕΓΧΕΙΡΊΔΙΟ ΓΡΉΓΟΡΗΣ ΕΚΚΊΝΗΣΗΣ 6YD-F819U-R0 Παρουσίαση ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ Ανατρέξτε στον οδηγό Σημαντικές πληροφορίες για την ασφάλεια και το προϊόν που περιλαμβάνεται στη συσκευασία του προϊόντος,

Διαβάστε περισσότερα

ηµιουργία αντιγράφων ασφαλείας και επαναφορά Οδηγός χρήσης

ηµιουργία αντιγράφων ασφαλείας και επαναφορά Οδηγός χρήσης ηµιουργία αντιγράφων ασφαλείας και επαναφορά Οδηγός χρήσης Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Οι ονοµασίες Windows και Windows Vista είναι εµπορικά σήµατα ή σήµατα κατατεθέντα της

Διαβάστε περισσότερα

CashConcepts CCE 112 NEO

CashConcepts CCE 112 NEO CashConcepts CCE 112 NEO Μπορείτε να κατεβάσετε το εγχειρίδιο δωρεάν και σε διάφορες γλώσσες από τη διεύθυνση www.cce.tm, από την καρτέλα FAQ. Περιγραφή Μπροστινή όψη 1 Γραμμή LED Πράσινη = Τα χαρτονομίσματα

Διαβάστε περισσότερα

LASERJET ENTERPRISE FLOW MFP. Συνοπτικές οδηγίες χρήσης M525

LASERJET ENTERPRISE FLOW MFP. Συνοπτικές οδηγίες χρήσης M525 LASERJET ENTERPRISE FLOW MFP Συνοπτικές οδηγίες χρήσης 2 M525 Εκτύπωση μιας αποθηκευμένης εργασίας Χρησιμοποιήστε την ακόλουθη διαδικασία για να εκτυπώσετε μια εργασία που είναι αποθηκευμένη στη μνήμη

Διαβάστε περισσότερα

Υποστήριξη. Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε τα προϊόντα NETGEAR.

Υποστήριξη. Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε τα προϊόντα NETGEAR. Έναρξη χρήσης Υποστήριξη Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε τα προϊόντα NETGEAR. Αφού εγκαταστήσετε τη συσκευή σας, εντοπίστε τον σειριακό αριθμό στην ετικέτα του προϊόντος και χρησιμοποιήστε τον για να δηλώσετε

Διαβάστε περισσότερα

GPS NAVIGATION SYSTEM QUICK START USER MANUAL

GPS NAVIGATION SYSTEM QUICK START USER MANUAL GPS NAVIGATION SYSTEM QUICK START USER MANUAL GREEK Πώς να ξεκινήσετε Την πρώτη φορά που θα χρησιμοποιήσετε το λογισμικό πλοήγησης, θα ξεκινήσει αυτόματα μια διαδικασία αρχικών ρυθμίσεων. Κάντε τα εξής:

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερώσεις λογισμικού Οδηγός χρήσης

Ενημερώσεις λογισμικού Οδηγός χρήσης Ενημερώσεις λογισμικού Οδηγός χρήσης Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η ονομασία Windows είναι σήμα κατατεθέν της Microsoft Corporation στις Η.Π.Α. Οι πληροφορίες στο παρόν έγγραφο

Διαβάστε περισσότερα

Πολυµέσα Οδηγός χρήσης

Πολυµέσα Οδηγός χρήσης Πολυµέσα Οδηγός χρήσης Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η επωνυµία Windows είναι εµπορικό σήµα κατατεθέν της εταιρείας Microsoft Corporation στις Η.Π.Α. Οι πληροφορίες στο παρόν

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός γρήγορης έναρξης CD180

Οδηγός γρήγορης έναρξης CD180 Οδηγός γρήγορης έναρξης CD180 Σημαντικές οδηγίες ασφαλείας Χρησιμοποιείτε μόνο την τροφοδοσία ρεύματος που αναγράφεται στα τεχνικά στοιχεία. Μην αφήνετε το προϊόν να έρχεται σε επαφή με υγρά. Εάν η μπαταρία

Διαβάστε περισσότερα

Εξωτερικές συσκευές Οδηγός χρήσης

Εξωτερικές συσκευές Οδηγός χρήσης Εξωτερικές συσκευές Οδηγός χρήσης Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η επωνυµία Windows είναι εµπορικό σήµα κατατεθέν της εταιρείας Microsoft Corporation στις Η.Π.Α. Οι πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

Ενεργοποιώντας και απενεργοποιώντας το Oregon

Ενεργοποιώντας και απενεργοποιώντας το Oregon Εισαγωγή: Ο οδηγός χρήσης σας δίνει πληροφορίες σχετικά µε τις συσκευές - Oregon 200, Oregon 300, Oregon 400t, Oregon 400c, Oregon 400i. Συµβουλές και συντοµεύσεις: - Όση διάρκεια η συσκευή είναι ενεργοποιηµένη,

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Λίγα λόγια από το συγγραφέα Windows Vista Επιφάνεια εργασίας Γραμμή εργασιών... 31

Περιεχόμενα. Λίγα λόγια από το συγγραφέα Windows Vista Επιφάνεια εργασίας Γραμμή εργασιών... 31 Περιεχόμενα Λίγα λόγια από το συγγραφέα... 7 91 Windows Vista... 9 92 Επιφάνεια εργασίας... 18 93 Γραμμή εργασιών... 31 94 Χειρισμός παραθύρων... 53 95 Το παράθυρο Υπολογιστής... 77 96 Το μενού Έναρξη...

Διαβάστε περισσότερα

aquauno VIDEO ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ ΠΟΤΙΣΜΑΤΟΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ VIDEO 2 8454 VIDEO 6 8456

aquauno VIDEO ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ ΠΟΤΙΣΜΑΤΟΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ VIDEO 2 8454 VIDEO 6 8456 aquauno VIDEO ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ ΠΟΤΙΣΜΑΤΟΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ VIDEO 2 8454 VIDEO 6 8456 AQUAUNO VIDEO ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ ΠΟΤΙΣΜΑΤΟΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΑΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗ ΜΑΣ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Διαβάστε περισσότερα

Συσκευές δείκτη και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης

Συσκευές δείκτη και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Συσκευές δείκτη και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Οι ονοµασίες Microsoft και Windows είναι εµπορικά σήµατα κατατεθέντα της εταιρίας Microsoft Corporation.

Διαβάστε περισσότερα

Παρακαλούμε διαβάστε και ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες πριν χρησιμοποιήσετε τη συσκευή.

Παρακαλούμε διαβάστε και ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες πριν χρησιμοποιήσετε τη συσκευή. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Παρακαλούμε διαβάστε και ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες πριν χρησιμοποιήσετε τη συσκευή. Μην τοποθετείτε αντικείμενα με φλόγα, όπως αναμμένα κεριά κοντά στο προϊόν. Μην τοποθετείτε αντικείμενα

Διαβάστε περισσότερα

LASERJET ENTERPRISE MFP. Συνοπτικές οδηγίες χρήσης

LASERJET ENTERPRISE MFP. Συνοπτικές οδηγίες χρήσης LASERJET ENTERPRISE MFP Συνοπτικές οδηγίες χρήσης M725dn M725f M725z M725z+ Εκτύπωση μιας αποθηκευμένης εργασίας Χρησιμοποιήστε την ακόλουθη διαδικασία για να εκτυπώσετε μια εργασία που είναι αποθηκευμένη

Διαβάστε περισσότερα

Μέθοδος κατά την πρώτη χρήση. 3.1 Αφαίρεση παλαιών οδηγών και συσκευών

Μέθοδος κατά την πρώτη χρήση. 3.1 Αφαίρεση παλαιών οδηγών και συσκευών Μέθοδος κατά την πρώτη χρήση Κεφάλαιο 1. Αφαίρεση παλαιών οδηγών και συσκευών (3.1) 2. Σύνδεση (3.2) 3. Εγκατάσταση σε Windows (3.3) 4. Έλεγχος µετά την εγκατάσταση (4.0) 1 Εισαγωγή Αυτό το εγχειρίδιο

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ ΚΩΔΙΚΩΝ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ (HARDWARE TOKEN) ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ ΚΩΔΙΚΩΝ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ (HARDWARE TOKEN) ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ ΚΩΔΙΚΩΝ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ (HARDWARE TOKEN) ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Αγαπητέ Πελάτη, Καλώς ήλθατε στην νέα εποχή της Attica Bank! H συσκευή Κωδικών Μίας Χρήσης (Hardware Token) που προμηθευτήκατε

Διαβάστε περισσότερα

1. Περιεχόμενα συσκευασίας. 2. Γενική επισκόπηση της συσκευής. Τα πρώτα βήματα. ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΟΜΗ ΕΝΑΡΞΗ ΧΡΗΣΗΣ Prestigio Nobile PER3162B

1. Περιεχόμενα συσκευασίας. 2. Γενική επισκόπηση της συσκευής. Τα πρώτα βήματα. ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΟΜΗ ΕΝΑΡΞΗ ΧΡΗΣΗΣ Prestigio Nobile PER3162B Τα πρώτα βήματα EL 1. Περιεχόμενα συσκευασίας 1. Συσκευή ανάγνωσης ηλ. βιβλίων 2. Καλώδιο USB 3. Ακουστικά 4. Οδηγός για σύντομη έναρξη χρήσης 5. Κάρτα εγγύησης 2. Γενική επισκόπηση της συσκευής 1 2 3

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο 2.3: Ρυθμίσεις των Windows

Κεφάλαιο 2.3: Ρυθμίσεις των Windows Κεφάλαιο 2.3: Ρυθμίσεις των Windows 2.3.1 Βασικές πληροφορίες συστήματος Για να δούμε βασικές πληροφορίες για τον υπολογιστή μας, πατάμε το κουμπί «Έναρξη» και επιλέγουμε διαδοχικά «Πίνακας Ελέγχου», «Σύστημα

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήστη - Μαθητή

Εγχειρίδιο Χρήστη - Μαθητή Εγχειρίδιο Χρήστη - Μαθητή 1. Εισαγωγή Η ηλεκτρονική πλατφόρµα «e-class», αποτελεί ένα ολοκληρωµένο σύστηµα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης. Στόχος της είναι παροχή υποδοµών εκπαίδευσης και κατάρτισης ανεξάρτητα

Διαβάστε περισσότερα

DVR-422. DVR 422 ver 1.1 www.tele.gr

DVR-422. DVR 422 ver 1.1 www.tele.gr Συσκευή καταγραφής εικόνας DVR-422 Οδηγίες χρήσης 1 Χειριστήρια και µέρη της συσκευής Ενδεικτικό φόρτισης Ενδεικτικό λειτουργίας Οθόνη Έναρξη λειτουργίας Ακροδέκτης τροφοδοσίας Κουµπί ΟΚ Κουµπί Μενού Μικρόφωνο

Διαβάστε περισσότερα

MLS Destinator Android για Vodafone Εγχειρίδιο Χρήσης

MLS Destinator Android για Vodafone Εγχειρίδιο Χρήσης MLS Destinator Android για Vodafone Εγχειρίδιο Χρήσης MLS Destinator για Android Vodafone Εγχειρίδιο Χρήσης v1.0 2 Περιεχόμενα 1 - ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 4 ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ MLS DESTINATOR... 4 ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ MLS DESTINATOR...

Διαβάστε περισσότερα

Tηλέφωνο FC312E ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

Tηλέφωνο FC312E ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Tηλέφωνο FC312E ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Copyright Huawei Technologies Co., Ltd. 2011. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή και η μετάδοση οποιουδήποτε τμήματος της παρούσας, σε οποιαδήποτε

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Φοιτητών. 1. Εισαγωγή

Εγχειρίδιο Φοιτητών. 1. Εισαγωγή Εγχειρίδιο Φοιτητών 1. Εισαγωγή Η ηλεκτρονική πλατφόρµα «e-class», αποτελεί ένα ολοκληρωµένο σύστηµα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης. Στόχος της είναι παροχή υποδοµών εκπαίδευσης και κατάρτισης ανεξάρτητα από

Διαβάστε περισσότερα

LASERJET ENTERPRISE 500 COLOR MFP. Συνοπτικές οδηγίες χρήσης M575

LASERJET ENTERPRISE 500 COLOR MFP. Συνοπτικές οδηγίες χρήσης M575 LASERJET ENTERPRISE 500 COLOR MFP Συνοπτικές οδηγίες χρήσης M575 Εκτύπωση μιας αποθηκευμένης εργασίας Χρησιμοποιήστε την ακόλουθη διαδικασία για να εκτυπώσετε μια εργασία που είναι αποθηκευμένη στη μνήμη

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ ΚΩΔΙΚΩΝ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ (HARDWARE TOKEN) ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ ΚΩΔΙΚΩΝ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ (HARDWARE TOKEN) ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ ΚΩΔΙΚΩΝ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ (HARDWARE TOKEN) ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Αγαπητέ Πελάτη, Καλώς ήλθατε στην νέα εποχή της Attica Bank! H συσκευή Κωδικών Μίας Χρήσης (Hardware Token) που προμηθευτήκατε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ ΒΑΣΙΚΟΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΚΟΥΜΠΙΩΝ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ ΒΑΣΙΚΟΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΚΟΥΜΠΙΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Συγχαρητήρια! Από σήμερα συγκαταλέγεστε στους πολυάριθμους χρήστες των προϊόντων LEXIBOOK. Το dventure Watch W40 της Lexibook είναι ένα ψηφιακό προϊόν που παρέχει υψομετρητή, βαρόμετρο, δεδομένα

Διαβάστε περισσότερα

ηµιουργία αντιγράφων ασφαλείας και επαναφορά Οδηγός χρήσης

ηµιουργία αντιγράφων ασφαλείας και επαναφορά Οδηγός χρήσης ηµιουργία αντιγράφων ασφαλείας και επαναφορά Οδηγός χρήσης Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η ονοµασία Windows είναι κατοχυρωµένο εµπορικό σήµα της Microsoft Corporation στις Η.Π.Α.

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΣΕ ΔΙΣΚΕΤΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΑΠΟ ΔΙΣΚΕΤΑ. Από τον κατάλογο που εμφανίζεται επιλέγω: Αποστολή προς Δισκέτα (3,5)

ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΣΕ ΔΙΣΚΕΤΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΑΠΟ ΔΙΣΚΕΤΑ. Από τον κατάλογο που εμφανίζεται επιλέγω: Αποστολή προς Δισκέτα (3,5) ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΣΕ ΔΙΣΚΕΤΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΑΠΟ ΔΙΣΚΕΤΑ Τοποθετώ μια δισκέτα στον οδηγό τη δισκέτας του υπολογιστή. Τοποθετώ τη δισκέτα που έχει το αρχείο μου στον οδηγό τη δισκέτας του υπολογιστή.

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Σελίδα 1 από 39 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Colorado.... 3 Ήλιος και Σελήνη... 20 Ξεκινώντας... 4 Κυνήγι και ψάρεµα... 20 Εγκαθιστώντας τις µπαταρίες... 4 Προγραµµατισµός πορείας... 20 Ενεργοποίώντας

Διαβάστε περισσότερα

TRUST AMI MOUSE 150T OPTICAL WEB SCROLL

TRUST AMI MOUSE 150T OPTICAL WEB SCROLL 1 Εισαγωγή Αυτό το εγχειρίδιο προορίζεται για τους χρήστες του TRUST AMI MOUSE 150T OPTICAL WEB SCROLL. Το ποντίκι αυτό σας προσφέρει πλήρη έλεγχο της οθόνης σας. Αν µετακινήσετε τη µπίλια θα µετακινηθεί

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα ΓΕΩΠΥΛΗ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE. ΧΑΡΤΗΣ... 2 Είσοδος στην εφαρμογή «Χάρτης»... 2 Λειτουργίες εφαρμογής «Χάρτης»...

Περιεχόμενα ΓΕΩΠΥΛΗ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE. ΧΑΡΤΗΣ... 2 Είσοδος στην εφαρμογή «Χάρτης»... 2 Λειτουργίες εφαρμογής «Χάρτης»... Περιεχόμενα ΧΑΡΤΗΣ... 2 Είσοδος στην εφαρμογή «Χάρτης»... 2 Λειτουργίες εφαρμογής «Χάρτης»....2 Πλοήγηση στο χάρτη... 3 Σχεδίαση στο χάρτη... 4 Εκτύπωση του χάρτη... 6 Μετρήσεις επάνω στο χάρτη... 9 Εμφάνιση

Διαβάστε περισσότερα

Εξωτερικές συσκευές Οδηγός χρήσης

Εξωτερικές συσκευές Οδηγός χρήσης Εξωτερικές συσκευές Οδηγός χρήσης Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Οι πληροφορίες στο παρόν έγγραφο µπορεί να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση. Οι µοναδικές εγγυήσεις για προϊόντα και

Διαβάστε περισσότερα

Ενσύρματο οπτικό ποντίκι ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ. RX-345 Wireless.

Ενσύρματο οπτικό ποντίκι ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ. RX-345 Wireless. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ www.sven.fi Σας ευχαριστούμε που αγοράσατε το ποντίκι ТМ SVEN! Πριν χρησιμοποιήσετε τη συσκευή διαβάστε προσεκτικά το παρόν Εγχειρίδιο και κρατήστε το για όλη τη διάρκεια της χρήσης του.

Διαβάστε περισσότερα

Τηλεχειριστήριο μέσων HP (Μόνο σε επιλεγμένα μοντέλα) Οδηγός χρήσης

Τηλεχειριστήριο μέσων HP (Μόνο σε επιλεγμένα μοντέλα) Οδηγός χρήσης Τηλεχειριστήριο μέσων HP (Μόνο σε επιλεγμένα μοντέλα) Οδηγός χρήσης Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Οι ονομασίες Windows και Windows Vista είναι εμπορικά σήματα ή σήματα κατατεθέντα

Διαβάστε περισσότερα

Ενηµερώσεις λογισµικού Οδηγός χρήσης

Ενηµερώσεις λογισµικού Οδηγός χρήσης Ενηµερώσεις λογισµικού Οδηγός χρήσης Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η ονοµασία Windows είναι κατοχυρωµένο εµπορικό σήµα της Microsoft Corporation στις Η.Π.Α. Οι πληροφορίες στο

Διαβάστε περισσότερα

Μονάδες δίσκου. Οδηγός χρήσης

Μονάδες δίσκου. Οδηγός χρήσης Μονάδες δίσκου Οδηγός χρήσης Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Οι πληροφορίες στο παρόν έγγραφο µπορεί να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση. Οι µοναδικές εγγυήσεις για προϊόντα και υπηρεσίες

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ GPRS 1. ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ GOOGLE EARTH

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ GPRS 1. ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ GOOGLE EARTH Αχαρναί 20.7.09 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ GPRS 1. ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ GOOGLE EARTH Για τη σωστή λειτουργία του προγράμματος πρέπει να έχετε εγκαταστήσει στον υπολογιστή σας το λογισμικό χαρτογράφησης

Διαβάστε περισσότερα

MDL 840 / F 2. C/F MDL 840 1

MDL 840 / F 2. C/F MDL 840 1 ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΟ ΜΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΑΙΣΘΗΤΗΡΑ MDL 840 / F Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΜΕΡΩΝ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ (ΚΥΡΙΩΣ ΜΟΝΑ Α) ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΜΕΡΩΝ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ (ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΜΟΝΑ Α) A. Κουµπί ξυπνητηριού

Διαβάστε περισσότερα

Εξωτερικές συσκευές. Οδηγός χρήσης

Εξωτερικές συσκευές. Οδηγός χρήσης Εξωτερικές συσκευές Οδηγός χρήσης Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η επωνυµία Windows είναι εµπορικό σήµα κατατεθέν της εταιρείας Microsoft Corporation στις Η.Π.Α. Οι πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

TomTom Εγχειρίδιο αναφοράς

TomTom Εγχειρίδιο αναφοράς TomTom Εγχειρίδιο αναφοράς Περιεχόμενα Ζώνες κινδύνου 3 Ζώνες κινδύνου στη Γαλλία... 3 Προειδοποιήσεις ζωνών κινδύνου... 3 Αλλαγή του τρόπου προειδοποίησης... 4 Κουμπί αναφορά... 4 Αναφορά νέας ζώνης κινδύνου

Διαβάστε περισσότερα

Εξωτερικές συσκευές Οδηγός χρήσης

Εξωτερικές συσκευές Οδηγός χρήσης Εξωτερικές συσκευές Οδηγός χρήσης Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Οι πληροφορίες στο παρόν έγγραφο µπορεί να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση. Οι µοναδικές εγγυήσεις για προϊόντα και

Διαβάστε περισσότερα

Εξωτερικές συσκευές. Οδηγός χρήσης

Εξωτερικές συσκευές. Οδηγός χρήσης Εξωτερικές συσκευές Οδηγός χρήσης Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η επωνυµία Windows είναι εµπορικό σήµα κατατεθέν της εταιρείας Microsoft Corporation στις Η.Π.Α. Οι πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

4.1 Άνοιγμα υπάρχοντος βιβλίου εργασίας

4.1 Άνοιγμα υπάρχοντος βιβλίου εργασίας 4.1 Άνοιγμα υπάρχοντος βιβλίου εργασίας 4.1.1 Άνοιγμα υπάρχοντος βιβλίου εργασίας από βάση δεδομένων Όταν εκκινήσουμε τον Discoverer εμφανίζεται στην οθόνη μας το παράθυρο διαλόγου του βοηθητικού προγράμματος

Διαβάστε περισσότερα

Αντίγραφα ασφαλείας και επαναφορά Οδηγίες χρήσης

Αντίγραφα ασφαλείας και επαναφορά Οδηγίες χρήσης Αντίγραφα ασφαλείας και επαναφορά Οδηγίες χρήσης Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η ονοµασία Windows είναι σήµα κατατεθέν της Microsoft Corporation στις Η.Π.Α. Οι πληροφορίες στο

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσης Εφαρμογής

Οδηγίες Χρήσης Εφαρμογής Οδηγίες Χρήσης Εφαρμογής SciFY - Οκτώβριος 2016 Περιεχόμενα Εισαγωγή 3 Οδηγίες για τον εργοθεραπευτή / φροντιστή 4 Αρχική Οθόνη 4 Δημιουργία προφίλ 5 Ρυθμίσεις Επικοινωνίας 6 Ρυθμίσεις Ψυχαγωγίας 9 Ρυθμίσεις

Διαβάστε περισσότερα

Συσκευές δείκτη και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης

Συσκευές δείκτη και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Συσκευές δείκτη και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Οι πληροφορίες στο παρόν έγγραφο µπορεί να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση. Οι µοναδικές εγγυήσεις για

Διαβάστε περισσότερα

Σημείωση για το προϊόν

Σημείωση για το προϊόν Έναρξη από εδώ Copyright 2013 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η ονομασία Windows είναι σήμα κατατεθέν της Microsoft Corporation στις ΗΠΑ. Οι πληροφορίες στο παρόν έγγραφο μπορεί να αλλάξουν χωρίς

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Φοιτητών. 1. Εισαγωγή

Εγχειρίδιο Φοιτητών. 1. Εισαγωγή Εγχειρίδιο Φοιτητών 1. Εισαγωγή Η ηλεκτρονική πλατφόρµα «e-class», αποτελεί ένα ολοκληρωµένο σύστηµα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης. Στόχος της είναι παροχή υποδοµών εκπαίδευσης και κατάρτισης ανεξάρτητα από

Διαβάστε περισσότερα

MEGA STICK 527 Lite ΣΥΝΟΨΗ

MEGA STICK 527 Lite ΣΥΝΟΨΗ MEGA STICK 527 Lite ΣΥΝΟΨΗ 1. Καπάκι Μπαταρίας 2. Διακόπτης Κλειδώματος 3. Καπάκι Συνδετήρα USB 4. Συνδετήρας USB 5. Άναμμα/Σβήσιμο και Αναπαραγωγή/Παύση (Play/Pause) 6. Ένταση φωνής 7. MENU 8. Fn A->B

Διαβάστε περισσότερα

Εξωτερικές συσκευές Οδηγός χρήσης

Εξωτερικές συσκευές Οδηγός χρήσης Εξωτερικές συσκευές Οδηγός χρήσης Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Οι πληροφορίες στο παρόν έγγραφο µπορεί να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση. Οι µοναδικές εγγυήσεις για προϊόντα και

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσεως. Username: Password:

Οδηγίες Χρήσεως. Username: Password: Οδηγίες Χρήσεως 1) Πρέπει οι κάρτες SΙΜ να δηλωθούν στο κατάστημα κινητής τηλεφωνίας με την ταυτότητα σας, ΚΑΙ να ενεργοποιηθούν κάνοντας μια κλήση. 2) 'Επειτα φορτώστε με χρόνο ομιλίας τη SIM του tracker

Διαβάστε περισσότερα

Σελίδα.1/1 www.1999.gr

Σελίδα.1/1 www.1999.gr Σελίδα.1/1 LXT-4 WATCH GPS GSM TRACKER ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Κεφάλαιο 1 γενική εισαγωγή 1.1 Εμφάνιση 1.2 Λειτουργίες Ο κάθε επιλεγμένος αριθμός μπορεί να πάρει τις πληροφορίες θέσης άμεσα μέσω της ερώτησης SMS,

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ. Τρόπος λειτουργίας TV και TV+STB. Τοποθέτηση και αντικατάσταση των µπαταριών. Γενικές πληροφορίες: Περιγραφή λειτουργίας

Ο ΗΓΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ. Τρόπος λειτουργίας TV και TV+STB. Τοποθέτηση και αντικατάσταση των µπαταριών. Γενικές πληροφορίες: Περιγραφή λειτουργίας Ο ΗΓΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ruwido m_2 τηλεχειριστήριο γενικής χρήσης Σας συγχαίρουµε για την αγορά ενός RUWIDO τηλεχειριστηρίου γενικής χρήσης. Το νέο σας τηλεχειριστήριο αντικαθιστά το πρωτότυπο τηλεχειριστήριο

Διαβάστε περισσότερα

2

2 1 2 1.1 1.2 3 2.1 2.2 2.3 4 3.1 3.2 5 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΤΟΥ ΣΑΣ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ Μάθετε για τα κουµπιά, την οθόνη και τα εικονίδια του νέου σας τηλεφώνου. Κουµπιά Στην µπροστινή όψη του τηλεφώνου σας θα παρατηρήσετε

Διαβάστε περισσότερα

NSS evo3 Οδηγός γρήγορης εκκίνησης

NSS evo3 Οδηγός γρήγορης εκκίνησης NSS evo3 Οδηγός γρήγορης εκκίνησης ΠΡΟΣΟΨΗ Νο Περιγραφή 1 Οθόνη αφής 2 Σελίδες/Πλήκτρο Αρχικών επιλογών - Πιέστε για να ανοίξετε την αρχική σελίδα επιλογών και ρυθµίσεων. 3 Πλήκτρο τιµονιού- Με δυνατότητα

Διαβάστε περισσότερα

Πολυμέσα Οδηγός χρήσης

Πολυμέσα Οδηγός χρήσης Πολυμέσα Οδηγός χρήσης Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η ονομασία Windows είναι εμπορικό σήμα κατατεθέν της εταιρείας Microsoft Corporation στις Η.Π.Α. Οι πληροφορίες στο παρόν

Διαβάστε περισσότερα

Internet 1. Ρυθµίσεις ικτύου Η MID διαθέτει ενσωµατωµένο Wi-Fi module. Κάντε κλικ στο, στο µενού ρυθµίσεων θα εµφανιστεί στο MID.

Internet 1. Ρυθµίσεις ικτύου Η MID διαθέτει ενσωµατωµένο Wi-Fi module. Κάντε κλικ στο, στο µενού ρυθµίσεων θα εµφανιστεί στο MID. 1 2 9 4 3 5 6 7 8 Internet 1. Ρυθµίσεις ικτύου Η MID διαθέτει ενσωµατωµένο Wi-Fi module. Κάντε κλικ στο, στο µενού ρυθµίσεων θα εµφανιστεί στο MID. 6.3 Επιλέξτε µια εικόνα. Κάντε κλικ στο "Wallpaper"

Διαβάστε περισσότερα