ΠΡΟΣΟΧΗ! ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΜΠΑΤΑΡΙΩΝ. ΟΙ Ο ΗΓΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΥΞΙ Α ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΡΟΜΕΤΡΙΚΟ ΑΛΤΙΜΕΤΡΟ ΑΦΟΡΟΥΝ ΜΟΝΟ ΣΤΟ GPSMAP 60CSx.

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΠΡΟΣΟΧΗ! ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΜΠΑΤΑΡΙΩΝ. ΟΙ Ο ΗΓΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΥΞΙ Α ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΡΟΜΕΤΡΙΚΟ ΑΛΤΙΜΕΤΡΟ ΑΦΟΡΟΥΝ ΜΟΝΟ ΣΤΟ GPSMAP 60CSx."

Transcript

1 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΜΠΑΤΑΡΙΩΝ ΠΡΟΣΟΧΗ! ΟΙ Ο ΗΓΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΥΞΙ Α ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΡΟΜΕΤΡΙΚΟ ΑΛΤΙΜΕΤΡΟ ΑΦΟΡΟΥΝ ΜΟΝΟ ΣΤΟ GPSMAP 60CSx. Χρησιµοποιήστε τον ηλεκτρονικό χάρτη του GPSMAP 60C(S)x µόνο ως βοήθηµα, και όχι ως αντικατάσταση, των επίσηµων χαρτών του κράτους. Οι επίσηµοι χάρτες και οι αγγελίες προς ναυτιλλοµένους περιέχουν όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται για µια ασφαλή ναυσιπλοΐα. Η συσκευή σας λειτουργεί µε δύο µπαταρίες ΑΑ (δεν συµπεριλαµβάνονται στη συσκευασία), οι οποίες µπαίνουν στο πίσω µέρος (βλ. εικόνα). Μπορείτε να χρησιµοποιήσετε αλκαλικές µπαταρίες ή νικελίου. Για να τις εγκαταστήσετε: 1. βγάλτε το κάλυµµα γυρνώντας το «δαχτυλίδι» αντίστροφα από τη φόρα του ρολογιού. 2. τοποθετήστε τις µπαταρίες, προσέχοντας την πολικότητά τους (+ -). 3. τοποθετήστε ξανά το κάλυµµα και γυρίστε το «δαχτυλίδι» προς τη φόρα του ρολογιού. Έκδοση εγχειριδίου: Rev. B

2 Αφαιρέστε τις µπαταρίες από τη συσκευή εάν δεν πρόκειται να τη χρησιµοποιήσετε για αρκετούς µήνες. Τα αποθηκευµένα δεδοµένα δεν θα χαθούν. Για να εγκαταστήσετε το κορδόνι: 1. Περάστε τη θηλιά του κορδονιού όπως βλέπετε στην εικόνα. 2. Περάστε το κορδόνι µέσα από τη θηλιά και τραβήξτε γερά. ΤΟ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ POWER/BACKLIGHT: Ανοίγει και κλείνει το µηχάνηµα. Προσαρµόζει το φωτισµό και την αντίθεση της οθόνης. ΙΝ: είχνει µια µικρότερη περιοχή µε περισσότερες λεπτοµέρειες (µεγέθυνση). OUT: είχνει µια µεγάλη περιοχή µε λιγότερες λεπτοµέρειες (σµίκρυνση). FIND: Γρήγορη πρόσβαση και ψάξι- µο στα αποθηκευµένα σηµάδια και τα κοντινά σηµεία ενδιαφέροντος. Κρατήστε πατηµένο για τη λειτουργία Άνθρωπος στη θάλασσα (MOB). MARK: Σηµαδεύει το στίγµα στο σηµείο που βρίσκεστε. ΒΕΛΑΚΙΑ: Επιλέγει κάποια ρύθµιση και εισάγει δεδοµένα. Ελέγχει την κίνηση του δείκτη πάνω στον χάρτη. PAGE/COMPASS: Επιλέγει τα µενού µε τη σειρά και επιστρέφει στην αρχική οθόνη. Κρατήστε πατηµένο για να ενεργοποιηθεί η ηλεκτρονική πυξίδα MENU: Εµφανίζει τις διαθέσιµες επιλογές στην οθόνη που βλέπετε κάθε φορά. Πατήστε δύο φορές για να σας εµφανίσει το βασικό µενού. ENTER: Επιλέγει τη ρύθµιση που θέλετε. Ξεκινάει την εισαγωγή δεδοµένων. ΠΡΟΣΟΧΗ! Χρησιµοποιήστε τον ηλεκτρονικό χάρτη του GPSMAP 60C(S)x µόνο ως βοήθηµα, και όχι ως αντικατάσταση, των επίσηµων χαρτών του κράτους. Οι επίσηµοι χάρτες και οι αγγελίες προς ναυτιλλοµένους περιέχουν όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται για µια ασφαλή ναυσιπλοΐα. QUIT: Επιστρέφει στην προηγούµενη σελίδα (όταν βρίσκεστε σε υπο-µενού) και ακυρώνει την εισαγωγή δεδοµένων που δεν θέλετε. ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ/ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΣΚΕΥΗΣ Κρατήστε τον σειριακό αριθµό της συσκευής σας Σηµειώστε το serial number (σειριακός αριθµός) για την περίπτωση που το GPSMAP 60C(S)x σας, χαθεί, κλαπεί ή χρειάζεται επισκευή. Serial Number: Επικοινωνήστε µε την Garmin Αν συναντήσετε κάποια δυσκολία χρησιµοποιώντας τη συσκευή, ή αν έχετε κάποιες ερωτήσεις: στις ΗΠΑ επικοινωνήστε µε την Garmin (τηλ: 913/ ή 800/ ) και στην Ευρώπη, µε τη Garmin (Europe) Ltd. στο τηλ. 44/ Για να ανοίξετε τη συσκευή, πατήστε για λίγα δευτερόλεπτα το πλήκτρο POWER και ξανά το ίδιο για να την κλείσετε. Με το ίδιο πλήκτρο, µπορείτε να προσαρµόσετε τον φωτισµό της οθόνης, πατώντας και αφήνοντάς το πολύ γρήγορα. Με τα βελάκια αυξήστε ή ελαττώστε τη φωτεινότητα στα επιθυµητά σηµεία. Για να βρει σήµα GPS από δορυφόρους, η συσκευή σας πρέπει να έχει ανεµπόδιστη ε- παφή µε τον ουρανό. Αρχικά, εµφανίζεται η σελίδα των δορυφόρων, µε το µήνυµα ότι ψάχνει να εντοπίσει δορυφόρους. Όταν έχει «κλειδώσει» τουλάχιστον 3 δορυφόρους, εµφανίζει τις γεωγραφικές συντεταγ- µένες της θέσης σας καθώς και την ακρίβεια του στίγµατος.

3 Οι µπάρες στο κάτω µέρος της σελίδας δείχνουν τους «κλειδωµένους» δορυφόρους. Στο κέντρο, ο κύκλος δείχνει µια εικόνα του ουρανού καθώς και τη θέση των δορυφόρων µέσα στην εικόνα αυτή. Ο εξωτερικός κύκλος είναι ο ορίζοντας και ο εσωτερικός αναπαριστά έναν νοητό δίσκο 45 µοίρες από τον ορίζοντα. ΜΕΤΑΦΟΡΑ Ε ΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ MICROSD 5. Επιλέξτε το εικονίδιο που βρίσκεται αριστερά από το όνο- µα και πατήστε Enter για να σας εµφανίσει τη σελίδα µε τα σύµβολα για τα σηµάδια. Χρησιµοποιήστε τα βελάκια για να επιλέξετε το σύµβολο που θέλετε και πατήστε Enter για επιβεβαίωση. 6. Επιλέξτε το ΟΚ κάτω κάτω στο παράθυρο και πατήστε Enter για να αποθηκευτεί το σηµάδι. 7. Μπορείτε να αλλάξετε το όνοµα, το σύµβολο, τις συντεταγµένες, κτλ για ένα σηµάδι ή και να το διαγράψετε (επιλέξτε το σηµάδι στη λίστα µε τα σηµάδια και πατήστε Enter). Η συσκευή σας είναι εφοδιασµένη µε µία κενή κάρτα MicroSD 64ΜΒ, η οποία βρίσκεται σε ειδική θήκη κάτω από τις µπαταρίες στο πίσω µέρος της συσκευής. Σε αυτήν την κάρτα, µπορείτε να αποθηκεύσετε αναλυτικούς οδικούς ή ναυτικούς χάρτες. Συνιστάται να χρησιµοποιήσετε τη σύνδεση USB για ταχύτερη µεταφορά δεδοµένων. Συνδέστε τη συσκευή σας µε τον υπολογιστή σας και ακολουθήστε τις οδηγίες που συνοδεύουν το CD των χαρτών, προκειµένου να τους µεταφέρετε στην κενή κάρτα. ΠΩΣ ΝΑ ΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΤΕ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ (WAYPOINT) Για να δηµιουργήσετε σηµείο στη θέση που βρίσκεστε, ακολουθήστε τα παρακάτω αναλυτικά βήµατα: 1. Πατήστε το Mark µέχρι να εµφανιστεί το παράθυρο «SHMEIOSE SHMEIO». Μπορείτε να αφήσετε την ονοµασία που εµφανίζει αυτόµατα ή να την αλλάξετε. 2. Χρησιµοποιήστε τα βελάκια για να επιλέξετε το πεδίο ονο- µασίας και πατήστε Enter. 3. Πατήστε το αριστερό βελάκι για να σβήσει την υπάρχουσα ονοµασία. 4. Πατήστε το πάνω ή το κάτω βελάκι µέχρι να εµφανιστεί το γράµµα που θέλετε και µετά πατήστε το δεξί βελάκι για να πάτε στο επόµενο γράµµα και έτσι να σχηµατίσετε την ονοµασία που θέλετε. Πατήστε Enter για να δεχτεί το όνοµα που βάλατε. Μπορείτε επίσης να δηµιουργήσετε ένα σηµάδι σε υπάρχον στο χάρτη σηµείο ενδιαφέροντος. Πατήστε Enter και, στο παράθυρο που εµφανίζεται, πατήστε SOSE και Enter. Ακολουθήστε τα υπόλοιπα βήµατα, όπως παραπάνω. Για να δηµιουργήσετε ένα σηµείο µε το βελάκι στο χάρτη µετακινήστε το µε τον κέρσορα στο σηµείο που επιθυµείτε. Πατήστε γρήγορα το πλήκτρο ENTER για να εµφανιστεί η σελίδα των σηµείων. Στο σχετικό µενού επιλέξτε αποθήκευση και πατήστε πάλι ENTER. Εµφανίζεται µήνυµα αν θέλετε να αποθηκεύσει σηµείο χρήστη, επιλέξτε Ναι και πατήστε ENTER. Για να δηµιουργήσετε ένα σηµείο ορίζοντας τις συντεταγµένες του, πατήστε το Enter µέχρι να εµφανιστεί το παράθυρο «SHMEIOSE SHMEIO» και στη σελίδα του σηµείου, επιλέξτε το πεδίο Τοποθεσίας. Με το Enter ανοίξτε το πληκτρολόγιο και µε τα βελάκια καθορίστε τις συντεταγµένες που θέλετε. Επιλέξτε το ΟΚ και πατήστε Enter για αποθήκευση του σηµείου.

4 Για να µετακινήσετε ένα σηµείο στη Σελίδα χάρτη, στο µενού BRES, επιλέξτε το εικονίδιο των σηµείων, πατήστε Enter και, όταν ανοίξει η σελίδα τους, επιλέξτε το σηµείο που θέλετε και µετά το εικονίδιο του Χάρτη και πατήστε πάλι Enter για να δείτε το σηµείο στον χάρτη. Πατήστε πάλι Enter για να θέσετε ένα σηµάδι στη θέση όπου θα πάει το σηµείο που έχετε επιλέξει. Μετακινήστε το σηµείο µε τα βελάκια και πατήστε Enter. ΜΕΝΟΥ BPES Το µενού ΒΡΕΣ (BPES) σας βοηθάει να ψάξετε για αποθηκευµένα σηµεία, πόλεις, εξόδους κτλ που περιλαµβάνονται στο βασικό χάρτη που περιέχει το GPSMap. Αν έχετε προσθέσει οδικό ή ναυτικό χάρτη, θα µπορείτε επιπλέον να ψάξετε, αντίστοιχα, σηµεία ενδιαφέροντος, διευθύνσεις, ναυάγια, ξέρες, κτλ. Για να δηµιουργήσετε ένα σηµείο χρησιµοποιώντας τη λειτουργία ΜΟΒ (Άνθρωπος στη θάλασσα) πατήστε το πλήκτρο FIND µετά ΝΑΙ και ENTER. Για να επεξεργαστείτε ή να διαγράψετε ένα σηµείο χρησιµοποιήστε το µενού BPES (βλ. παρακάτω) για να το εντοπίσετε και να κάνετε τις επιθυµητές αλλαγές. Σηµεία προσέγγισης Στη σελίδα Σηµείων Προσέγγισης µπορείτε να ορίσετε έναν κύκλο µε αλάρµ γύρω από ένα αποθηκευµένο σηµείο. 1. Από το Βασικό Μενού, πατήστε ΕΝΤΕR στο εικονίδιο της Εγγύτητας. 2. Όταν ανοίξει η σελίδα µε τα σηµεία προσέγγισης, επιλέξτε µια κενή σειρά και πατήστε Enter για να ανοίξει το µενού ΒRES. 3. Επιλέξτε ένα σηµείο και πατήστε Enter 4. Με επιλεγµένο το εικονίδιο Χρήση, πατήστε Enter για να προστεθεί το σηµείο στη λίστα των σηµείων προσέγγισης. 5. Με τα βελάκια µπορείτε να ορίσετε την ακτίνα του κύκλου αλάρµ (αν θέλετε αυτή να είναι διαφορετική από την προεπιλεγµένη του 1 µιλίου). Μπορείτε να ψάξετε για µια τοποθεσία µε το όνοµά της (BPES BASEI ONOMATOS) ή µε κριτήριο να είναι το πλησιέστερο σηµείο στη θέση σας (BRES KONTINOTERO) ή και αλλάζοντας τη θέση αναφοράς (ALLAGI ANAFORAS). Οι επιλογές αυτές βρίσκονται σε υπο-µενού, αν πατήσετε το Menu όταν είστε ήδη σε υπο-µενού του BPES. Μπορείτε επίσης να ψάξετε µια τοποθεσία χρησιµοποιώντας το αρχείο των σηµείων που βρήκατε πρόσφατα (PROSFATES EYPESEIS). Πατώντας Enter όταν επιλέξετε ένα σηµείο που έχετε βρει, θα σας εµφανίσει πληροφορίες γι αυτό το σηµείο. Αν το σηµείο είναι αποθηκευµένο, έχετε τρεις επιλογές: SBHSE, XARTH, PHGAINE. Αν δεν είναι αποθηκευµένο, έχετε τις επιλογές: SOSE, XARTH, PHGAINE. Πατώντας Menu στη σελίδα πληροφοριών, µπορείτε να βρείτε κοντινά σηµεία, να αλλάξετε το σηµείο αναφοράς, να προσθέσετε το σηµείο σε πορεία, κτλ. Για να βρείτε µια διεύθυνση, τονίστε το αντίστοιχο εικονίδιο και πατήστε Enter. Επιλέξτε την πόλη, το όνοµα και τον αριθµό της οδού και πατήστε Enter. Εµφανίζεται µια λίστα µε τα ονόµατα που βρέθηκαν. Επιλέξτε αυτό που θέλετε και πατήστε Enter.

5 Με τον ίδιο τρόπο, θα βρείτε µια διασταύρωση. Τονίστε το αντίστοιχο εικονίδιο και πατήστε Enter. Αν δεν έχει ήδη βρει την περιοχή/πόλη µέσω του GPS, δώστε την πόλη και τα ονόµατα της πρώτης και της δεύτερης οδού (µε τα βελάκια πάνω/κάτω). Επιλέξτε τη διασταύρωση που θέλετε και πατήστε Enter για να εµφανίσει περισσότερες πληροφορίες. Οµοίως, τέλος, µπορείτε να βρείτε ένα σηµείο ενδιαφέροντος, επιλέγοντας το αντίστοιχο εικονίδιο από το µενού BRES. Είτε επιλέγετε κατευθείαν το σηµείο ενδιαφέροντος που θέλετε από τη λίστα που εµφανίζεται είτε πατάτε MENU για να περιορίσετε τα αποτελέσµατα της έρευνάς σας (βάσει ονόµατος ή απόστασης/εγγύτητας). Πώς ψάχνετε για ένα σηµείο: Τα σηµεία που αποθηκεύετε στη συσκευή σας κατάγραφονται σε µια λίστα µε αλφαβητική/ αριθµητική σειρά απ όπου µπορείτε να τα επιλέξετε σαν προορισµούς ή να τα προσθέσετε σε πορείες. Για να εντοπίσετε ένα σηµείο: 1. Πατήστε το πλήκτρο FIND. 2. Σκιαγραφήστε το εικονίδιο των ση- µείων και πατήστε ENTER. 3. Με τον κέρσορα εντοπίστε το σηµείο που θέλετε. Αν η λίστα είναι µεγάλη πατήστε το Menu και διαλέξτε ανά- µεσα στα BRES BASEI ONOMAΤOS, EPILOGH SYM- BOLOY, ALLAGH ANAFORAS και SBHSE. 4. Μόλις βρείτε το σηµείο που θέλετε πατώντας το ENTER βλέπετε τις λεπτοµέρειες. Επιπλέον έχετε διάφορες επιλογές όταν βρίσκεστε στη σελίδα πληροφοριών κάθε στοιχείου/εικονιδίου του µενού BRES. Στη σελίδα αυτή, πατήστε MENU και χρησιµοποιήστε τα βελάκια πάνω/κάτω και το Enter για τις επιλογές σας. Οι πληροφορίες που βλέπετε στη σελίδα του µενού είναι οι εξής: MESH THESI: ορίζει την ακριβή θέση του σηµείου που βρίσκεστε. DEIKSE SIMEIO: δηµιουργεί σηµείο εισάγοντας τις συντεταγµένες του BPES KONTINO: σας επαναφέρει στην αρχική σελίδα του µενού BPESγια να ψάξετε ALLAGH ANAFORAS: µε το βελάκι δείξτε στον χάρτη το νέο σηµείο αναφοράς THESE EGGYTHTA: ορίστε ένα αλάρµ που θα σας ενηµερώσει ότι πλησιάζετε PROSTΗESE SE POREIA: εισάγετε το σηµείο σε µια υπάρχουσα ή νέα πορεία DES HLIO & SELHNH: δείχνει τους πίνακες ήλιου και σελήνης DES KYNHGI & PSAREMA: δείχνει τους αντίστοιχους πίνακες για την περιοχή EPANATO/SH EDW: δείχνει τον χάρτη. Πώς ψάχνετε ένα Geocache: Τα Geocache είναι σηµεία µε ειδικό σύµβολο για να ξεχωρίζουν από το υπόλοιπα στη λίστα. Για να εντοπίσετε ένα Geocache πατήστε το FIND επιλέξτε Geocache και ακολουθήστε τη διαδικασία που αναφέρθηκε και προηγουµένως. Περισσότερες πληροφορίες για τα Geocache µπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Garmin:

6 Πώς ψάχνετε µια πόλη: Για να αναζητήσετε µια πόλη θα πρέπει αυτή να είναι διαθέσιµη στο χάρτη που έχετε φορτώσει. Πατήστε το πλήκτρο FIND επιλέξτε πόλεις και µετά ENTER. Η αναζήτηση γίνεται µε βάση την πλησιέστερη πόλη από το σηµείο που βρίσκεστε, µε βάση το όνοµα ή αλλάζοντας το σηµείο αναφοράς. Με τον ίδιο τρόπο µπορείτε να αναζητήσετε εξόδους, διασταυρώσεις και διευθύνσεις ή άλλα σηµεία ενδιαφέροντος. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΑ ΙΧΝΗ Χάρη σ αυτή τη δυνατότητα, µπορείτε να δηµιουργήσετε ένα ηλεκτρονικό ίχνος της πορείας σας πάνω στον χάρτη. Στο αρχείο των ιχνών, αποθηκεύονται λεπτοµέρειες, όπως ση- µεία από τα οποία περνάτε, και δεδοµένα για τον χρόνο, τη θέση σας, το υψόµετρο κτλ. Για να δηµιουργήσετε ένα αρχείο ιχνών, από το Βασικό Μενού, µε τα βελάκια επιλέξτε το εικονίδιο IXNH. Πατήστε Enter για την εµφάνιση του αρχείου των ιχνών. Στη σελίδα αυτή, µπορείτε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία του αρχείου. Κάτω από την επιλογή On/Off, εµφανίζεται το ποσοστό του αρχείου που έχει χρησιµοποιηθεί. Από κάτω, υπάρχουν 4 πλήκτρα: - RYTHMISH = µπορείτε να κάνετε ειδικές ρυθµίσεις: εγγραφή πάνω από τα αποθηκευ- µένα ίχνη όταν το αρχείο γεµίσει, να επιλέξετε µέθοδο εγγραφής (µετά από µια συγκεκριµένη απόσταση ή µετά από συγκεκριµένο χρονικό διάστηµα), να ορίσετε αν θέλετε και διάλειµµα (κάθε πότε θέλετε να αποθηκεύεται ένα σηµείο στο ίχνος σας, βάσει απόστασης ή χρόνου), καθώς και να καθορίσετε το χρώ- µα της γραµµής του ίχνους στον χάρτη - SVISE = διαγραφή όλου του αρχείου ιχνών - SOSE = αποθήκευση ίχνους ή κοµµατιού του: σας ρωτάει αν θέλετε να αποθηκεύσετε ολόκληρο το ίχνος, αν επιλέξετε ΝΑΙ εµφανίζεται µια σελίδα για την αποθήκευση των στοιχείων του ίχνους. Αν πατήσετε ΟΧΙ, µπορείτε να επιλέξετε κατευθείαν στον χάρτη το κοµµάτι του ίχνους που θέλετε να αποθηκεύσετε, µε τα βελάκια και το πλήκτρο Enter. - TracBack = πατώντας το, σας καθοδηγεί προς την αρχή του ίχνους σας, δηλ. το σηµείο από το οποίο ξεκινήσατε ή ένα σηµείο πιο µετά. Στη σελίδα που ανοίγει, σας ζητάει να επιλέξετε µε τα βελάκια το σηµείο προς το οποίο θέλετε να γυρίσετε πίσω. Για να σταµατήσει η πλοήγηση προς τα πίσω, πατήστε το πλήκτρο MENU και επιλέξτε Stamata ploigisi. Για να κάνετε εµβαδοµέτρηση, από τη σελίδα του Αρχείου Ιχνών, πατήστε MENU για να ανοίξει παράθυρο µε τις διαθέσιµες επιλογές. Τονίστε την επιλογή του Υπολογισµού Περιοχής και πατήστε ENTER. Πατήστε πάλι ENTER για να ξεκινήσει η µέτρηση της περιοχής, τα όρια της οποίας διαγράφονται όσο κινείστε. Όταν τελειώσετε µε τον καθορισµό της περιοχής, πατήστε ENTER µία φορά για να δείτε το εµβαδόν της περιοχής αυτής και ακόµη µία φορά για να αποθηκεύσει το ίχνος. Για να δηµιουργήσετε ένα σηµείο σε αποθηκευµένο ίχνος, ενώ βλέπετε το ίχνος στη σελίδα του χάρτη. Με τα βελάκια µετακινήστε τον δείκτη στο σηµείο του ίχνους που θέλετε να µαρκάρετε και πατήστε και κρατήστε πατηµένο το Enter. Ρυθµίστε όπως θέλετε τις πληροφορίες του σηµείου και πατήστε Enter στο ΟΚ για το αποθηκεύσετε. ΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΡΕΙΑΣ Το GPSMAP 60C(S)x σας δίνει τη δυνατότητα να αποθηκεύσετε 50 πορείες των 250 ση- µείων καθεµία. Κάθε πορεία µπορεί να δηµιουργηθεί και να τροποποιηθεί από τη σελίδα POREIES και σε κάθε πορεία µπορείτε να προσθέσετε σηµεία από το µενού ΒRES. Για να δηµιουργήσετε µια πορεία, από το Βασικό µενού πατήστε POREIES και µετά την επιλογή NEA (µε τα βελάκια). Επιλέξτε έπειτα µια κενή σειρά στη λίστα των πορειών και πατήστε Enter για να ανοίξει το µενού ΒRES. Από τα αποθηκευµένα σας σηµεία ή τα σηµεία ενδιαφέροντος, επιλέξτε αυτό που θέλετε να είναι η αρχή της πορείας και πατήστε Enter. Μπορείτε µε τον ίδιο τρόπο να προσθέσετε κι άλλα σηµεία στην πορεία σας και όταν τελειώσετε, πατήστε Quit για να αποθηκεύσει την πορεία ή πατήστε Navigate και Enter για να κάνετε πλοήγηση πάνω στη συγκεκριµένη πορεία.

7 Για να πάτε σε κάποιον προορισµό, υπάρχουν κι άλλοι τρόποι. Ένας τρόπος είναι, από τη σελίδα πληροφοριών ενός σηµείου, να επιλέξετε GoTo. Ένας άλλος τρόπος είναι να πατήστε το Ploigisi στη σελίδα µιας πορείας. Όταν κάνετε ήδη πλοήγηση σε µια πορεία, για να δείτε τις επόµενες στροφές µπροστά σας, στη σελίδα ενεργής πορείας, επιλέξτε την αµέσως επόµενη στροφή (στο πάνω µέρος της σελίδας) και πατήστε Enter. Με τα βελάκια θα δείτε και τις επόµενες στροφές. ΟΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΣΕΛΙ ΕΣ Πατήστε PAGE για να πάτε από τη µία σελίδα στην άλλη. Πατήστε Menu για τις επιλογές της σελίδας που θέλετε. Για να σταµατήσετε την πλοήγηση 1. Επιλέξτε Stamat ploigisi από τη σελίδα χάρτη ή πυξίδας 2. Πατήστε Enter. Για να διαγράψετε µια πορεία 1. Από τη σελίδα Αποθηκευµένων πορειών, πατήστε Menu 2. Επιλέξτε Svise oles tis Poreies ή Svise (για 1 πορεία µόνο) 3. Στο µήνυµα που εµφανίζεται, πατήστε Nai 4. Πατήστε Enter. Για να διαγράψετε όλα τα σηµεία µιας πορείας 1. Από τη σελίδα λεπτοµερειών της πορείας, πατήστε Menu 2. Επιλέξτε Svise Ola. Μπορείτε ακόµη να αντιστρέψετε µια πορεία (να πάτε από το τέλος της στην αρχή της), να την αντιγράψετε µε το ίδιο όνοµα ή να επαναφέρετε τις προεπιλεγµένες ρυθµίσεις. ΣΕΛΙ Α ΟΡΥΦΟΡΟΥ Στη σελίδα αυτή βλέπετε την κατάσταση του δέκτη του GPS, τις θέσεις των δορυφόρων που έχει «κλειδώσει», την ισχύ του σήµατος και την τρέχουσα θέση του δέκτη GPS όταν λαµβάνει σήµα από τρεις τουλάχιστον δορυφόρους. Με το MENOY µπορείτε να ανοίξετε τη σελίδα των επιλογών των δορυφόρων. Σας επιτρέπει: - Να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε το GPS - Να ορίσετε αν οι δορυφόροι θα εµφανίζονται προς Βορρά ή Προς Κατεύθυνση - Να επιλέξετε αν θέλετε όλοι οι δορυφόροι να εµφανίζονται µε ένα χρώµα ή περισσότερα - Να αλλάξετε γεωγραφική θέση (αν έχετε µετακινηθεί περισσότερο από 1 χλµ από την προηγούµενη θέση σας) - Να εµφανίσει το υψόµετρο του δέκτη GPS

8 ΣΕΛΙ Α ΧΑΡΤΗ Η σελίδα αυτή εµφανίζει τον ψηφιακό χάρτη και τις πληροφορίες πλοήγησης που θέλετε. Βλέπετε την περιοχή γύρω σας αλλά µε τον κέρσορα µπορείτε να µετακινηθείτε και να έ- χετε µια γενικότερη εικόνα του χάρτη και της διαδροµής σας. Επιπλέον µπορείτε να επιλέξτε αν θα βλέπετε στην κορυφή της οθόνης σας τον πραγµατικό βορρά ή την κατεύθυνσή σας. Σχετικά µε την οθόνη επιλέξτε την νυχτερινή λειτουργία για να βλέπετε καλύτερα όταν δεν υπάρχει αρκετός φωτισµός (το µηχάνηµα µεταβάλλει αυτόµατα το φωτισµό ανάλογα µε την ανατολή και δύση του ήλιου). Στο χάρτη βλέπετε ακόµα γεωγραφικές λεπτοµέρειες όπως ποτάµια, λίµνες, δρόµους και πόλεις. Πώς χρησιµοποιείτε τη σελίδα του χάρτη Με τα πλήκτρα IN και Out βλέπετε περισσότερες ή λιγότερες λεπτοµέρειες αντίστοιχα. Στην κάτω αριστερή µεριά της οθόνης βλέπετε την κλίµακα στις µονάδες που έχετε επιλέξει. Το σκάφος/αυτοκίνητό σας εµφανίζεται σαν ένα τριγωνάκι στον χάρτη. Γύρω από αυτό βλέπετε ένα κυκλάκι. Όσο πιο µικρός είναι ο κύκλος τόσο πιο ακριβής είναι η θέση σας. Χρησιµοποιώντας το βέλος µετακινηθείτε για να δείτε περιοχές του χάρτη που δεν φαίνονται από την τρέχουσα θέση σας και επιλέξτε α- ντικείµενα από τον χάρτη. Από το µενού της σελίδας αυτής µπορείτε: - να σταµατήσετε την πλοήγηση (STOP PLOHGHSHS) - να ξανασχεδιάσετε µια πορεία (KSANAYPOLOGISE) - να επιλέξετε ή να αλλάξετε τα δεδοµένα που θα εµφανίζονται (PEDIA DEDOMENON) - να σας εµφανίζονται µηνύµατα οδηγιών (KEIMENA KATHODOGISI) - να προσαρµόσετε τη σελίδα του χάρτη (RYTH- MISH XARTH) - να µετρήσετε την απόσταση από το σηµείο που είστε µέχρι ένα άλλο σηµείο (YPOLOGISE APOSTASH) - να απενεργοποιήσετε την εµφάνιση πάρα πολλών αντικειµένων στο χάρτη (ANAPSE AN- TITHAMBOTI) - να επιστρέψετε στις προεπιλεγµένες ρυθµίσεις (EPANAF. PYTHMISEON). Για να αλλάξετε τις ρυθµίσεις της σελίδας του χάρτη 1. Πατήστε το πλήκτρο PAGE µέχρι να εµφανιστεί η σελίδα του χάρτη 2. Πατήστε το πλήκτρο MENU και µετακινηθείτε µε τον κέρσορα στις διάφορες επιλογές 3. Για να δείτε τα πεδία των δεδοµένων µετακινηθείτε µε τον κέρσορα µέχρι να σκιαγραφήσετε το αντίστοιχο πεδίο 4. Πατήστε ENTER µε τα βελάκια βρείτε την επιλογή που θέλετε 5. Πατήστε πάλι ENTER. Για να δείτε το βοηθητικό κείµενο 1. Πατήστε το πλήκτρο Menu 2. Σκιαγραφήστε την σχετική επιλογή 3. Πατήστε ENTER. 4. ιαλέξτε µια από τις σχετικές επιλογές αν θέλετε να βλέπετε το βοηθητικό κείµενο πάντα, ποτέ ή µόνο κατά την πλοήγηση. Πώς µετράτε αποστάσεις Αυτή η λειτουργία του χάρτη σας επιτρέπει να τοποθετείτε το βελάκι πάνω στο χάρτη σε όποιο αντικείµενο θέλετε και να βλέπετε την απόσταση από την τρέχουσα θέση σας. 1. Πατήστε MENU να ανοίξει η σελίδα επιλογών Χάρτη. 2. Επιλέξτε Μέτρηση Απόστασης και πατήστε ENTER. 3. Εµφανίζεται ένα βελάκι στην οθόνη στην τρέχουσα θέση σας, µε το ταµπελάκι REF. 4. Μετακινήστε το βελάκι στο αρχικό σηµείο της µέτρησης και πατήστε ENTER. 5. Εµφανίζεται µια καρφίτσα στο σηµείο αυτό. 6. Μετακινήστε το βελάκι στο τελικό σηµείο. 7. Η απόσταση µεταξύ τους εµφανίζεται πάνω δεξιά στην οθόνη. Για να επαναφέρετε τις εργοστασιακές ρυθµίσεις απλώς πατήστε την σχετική επιλογή στο µενού.

9 ΣΕΛΙ Α ΠΥΞΙ ΑΣ Η σελίδα της πυξίδας είναι ο οδηγός σας για ακριβή πλοήγηση. Ενώ ακολουθείτε µια πορεία στη σελίδα της πυξίδας βλέπετε δεδοµένα για το ταξίδι και οδηγίες. Στη µέση της πυξίδας υπάρχει ένα βέλος µε ακίδα για τη διόπτευση για να σας δείχνει την κατεύθυνσή σας σε σχέση µε την πορεία πάνω στη γη. Επίσης έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε τι είδους δεδοµένα θέλετε να βλέπετε σε αυτή τη σελίδα. Όταν είστε ακίνητοι βλέπετε την µαγνητική πυξίδα ενώ όταν κινήστε βλέπετε δεδοµένα από το GPS. Στο πάνω µέρος της οθόνης, βλέπετε διάφορες χρήσιµες πληροφορίες. Μπορείτε να κάνετε τις ρυθµίσεις που επιθυµείτε πατώντας Menu και επιλέγοντας την αντίστοιχη ρύθ- µιση. Για να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε την ηλεκτρονική πυξίδα, πατήστε το PAGE για λίγα δευτερόλεπτα. Για να καλιµπράρετε την ηλεκτρονική πυξίδα, πατήστε MENU, ε- πιλέξτε «RYTHMISH PYKSIDAS» και πατήστε Enter. Πατήστε πάλι Enter και κάντε δύο πλήρεις περιστροφές στο µηχάνηµα. Όταν τελειώσει, εµφανίζει µήνυµα επιτυχίας. Για να δείτε τις επιλογές της σελίδας πατήστε το πλήκτρο MENU. ΣΕΛΙ Α ΤΟΥ ΒΑΡΟΜΕΤΡΙΚΟΥ ΑΛΤΙΜΕΤΡΟΥ Η σελίδα αυτή σας παρέχει πληροφορίες για το εκάστοτε υψόµετρο, τον ρυθµό αναρρίχησης ή κατάβασης, τις αλλαγές υψοµέτρου σε µια απόσταση ή χρονική περίοδο και τις αλλαγές ατµοσφαιρικής πίεσης σε µια απόσταση ή χρονική περίοδο. Για να καλιµπράρετε το αλτίµετρο, επιλέξτε «RYTHMISH ALTIMETPOY» από το µενού και πατήστε Enter. Αν ξέρετε το ακριβές υψόµετρο στη θέση που βρίσκεστε, πατήστε NAI και Enter και δώστε το υψόµετρο µε τα βελάκια. Αν δεν το ξέρετε, πατήστε NO για να δώσετε την ακριβή πίεση στο σηµείο αυτό. Αν δεν την ξέρετε, πατήστε OXI για να χρησιµοποιήσετε το προεπιλεγµένο υψόµετρο του GPS. Σε αυτή τη σελίδα µπορείτε ακόµα να εντοπίζετε σηµεία που συνδυάζουν το επιθυµητό υψόµετρο και πίεση εκεί όπου η κάθετη και οριζόντια κόκκινη γραµµή συναντιούνται. Αντίστοιχα µετακινήστε το σηµείο τοµής των δύο για να δείτε το υψόµετρο ενός σηµείου στο χάρτη, µετακινώντας τον κέρσορα πάνω σε αυτό και πατώντας το πλήκτρο ENTER. Για να καλιµπράρετε το αλτίµετρο θα πρέπει να γνωρίζετε το πραγµατικό υψόµετρο ή την ατµοσφαιρική πίεση στο σηµείο που βρίσκεστε από µια έγκυρη πηγή. ΣΕΛΙ Α ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΤΑΞΙ ΙΟΥ Στη σελίδα ταξιδιού, σας δίνονται πληροφορίες όπως ταχύτητα, µέση ταχύτητα, οδόµετρο, κτλ. Μπορείτε να επιλέξετε τα δεδοµένα που θέλετε να φαίνονται, πατώντας «AL- LAGH DEDOMENON» και χρησιµοποιώντας τα βελάκια. Για να εµφανίζονται µε µεγάλους αριθµούς, επιλέξτε «MEGALA NOYMEPA». Πριν από κάθε ταξίδι, µηδενίστε τα δεδοµένα, επιλέγοντας «KSANAPYTHMISE» και πατώντας Enter. Επιλέξτε στη συνέχεια τα στοιχεία που θέλετε να µηδενιστούν, πατήστε «EFARMOSE» και µετά Enter. Για να δείτε τα γραφήµατα στη σελίδα του βαροµετρικού αλτίµετρου χρησιµοποιήστε τον κέρσορα για να σκιαγραφήσετε την επιθυµητή επιλογή και πατήστε την παρατεταµµένα για να δείτε το αντίστοιχο γράφηµα. Προσαρµόστε το χρόνο και την απόσταση ανάλογα µε το εύρος του zoom.

10 ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΜΕΝΟΥ Για να µπείτε στο βασικό µενού, πατήστε δύο φορές το πλήκτρο MENU. IXNH: αρχείο των κινήσεών σας πάνω στον χάρτη POREIES: δηµιουργία, επεξεργασία, κτλ πορείας LEOFOROS: πλοήγηση πορείας µε γραφική απεικόνιση RYTHMISH: ρυθµίσεις συστήµατος, µονάδες µέτρησης κτλ EGGYTHTA: ενεργοποίηση αλάρµ γύρω από ένα σηµείο HMEROLOGIO: ηµερολόγιο υπαίθρου µε χρήσιµες πληροφορίες KSYPNHTHR: χρήση του GPSMap σας ξυπνητήρι YPOLOGIST: κοµπιουτεράκι (απλό ή επιστηµονικό) XRONOMETP: χρονόµετρο HLIOS&SELH: ηλιοστάσια, φάσεις σελήνης, κτλ. KYNHGI&PS: καλύτερες ώρες ψαρέµατος και κυνηγιού PAIXNIDIA: συναρπαστικά παιχνίδια ΜΕΝΟΥ PYTHMISH Σας επιτρέπει να προσαρµόσετε το GPSMap κάνοντας τις ρυθµίσεις που θέλετε. Επιλέξτε µε τα βελάκια το υπο-µενού που θέλετε και πατήστε Enter. ιαθέσιµες επιλογές: SYSTHMA: λειτουργία GPS (κανονική, µε εξοικονόµηση µπαταρίας, µε το GPS κλειστό ή σε λειτουργία προσοµοίωσης), ενεργοποίηση/απενεργοποίηση WAAS/EGNOS, τύπος µπαταρίας (αλκαλικές ή νικελίου), γλώσσα (επιλογή µεταξύ πολλών γλωσσών), εξωτερική τροφοδοσία (αν θα κλείσει η συσκευή ή θα µείνει αναµµένη όταν χαθεί η εξωτερική τροφοδοσία) OTHONH: εµφάνιση οθόνης (για την ηµέρα, τη νύχτα ή αυτόµατα), χρώµατα ηµέρας (διάφορες επιλογές), χρώµατα νύχτας (οµοίως), φωτισµός οθόνης (αν θέλετε να σβήνει ο φωτισµός και σε πόση ώρα), επίπεδο φωτισµού οθόνης (σε ποσοστό)diasyndes: έ- λεγχος του φορµάτ των συνδέσεων εισόδου και εξόδου (Garmin, NMEA κτλ) HXOI: προσαρµογή των ήχων για µηνύµατα, µπαταρία, κτλ (ή επιλέγετε ATHORYBO) SYXN.SELID: επιλέξτε µε ποια σειρά θέλετε να εµφανίζονται οι βασικές σελίδες XARTHS: κατεύθυνση χάρτη (προς Βορρά ή προς προορισµό), αυτόµατο ζουµ (On/Off), επίπεδο λεπτοµέρειας (Μέγιστη, Περισσότερη, Κανονική, Λιγότερη, Ελάχιστη), µέγεθος γραµµατοσειράς (µικρό, µεσαίο, µεγάλο) κτλ. PLOHGHSH: µέθοδος οδηγιών (πάνω σε δρόµους, εκτός δρόµου ή µε ερώτηση κάθε φορά), µέθοδος υπολογισµού πορείας (µικρότερη απόσταση, γρηγορότερα ή µε ερώτηση κάθε φορά), επιλογή εµφάνισης καθοδήγησης για επόµενη στροφή (µε µήνυµα) GEOCACHE: παιχνίδι κρυµµένου θησαυρού της Garmin (βλ. NAYTIKO: προσαρµογή αλάρµ πλοήγησης στη θάλασσα (άγκυρα, εκτός πορείας, βαθιά, ρηχά και φίλτρο ταχύτητας-off/auto) OPA: µορφή ώρας (24ωρο/12ωρο), χρονική ζώνη, διαφορά ώρας, θερινή ώρα (Nai/Oxi/Auto) MONADES: επιλογή µονάδων µέτρησης για τις γεωγραφικές συντεταγµένες, τη µέτρηση απόστασης και ταχύτητας, βάθους, θερµοκρασίας, πίεσης, κτλ KAT/YNSH: ρυθµίσεις εµφάνισης της οθόνης κατεύθυνσης, αναφοράς (πραγµατική, µαγνητική κτλ), χρονοκαθυστέρησης, κτλ PYTHMISH: καλιµπράρισµα του αισθητηρίου που θέλετε για µεγαλύτερη ακρίβεια (πυξίδα ή βαροµετρικό αλτίµετρο) ALTIMETRO: αυτόµατα, εν κινήσει ή εν στάση, καλιµπράρισµα (χειροκίνητα αν ξέρετε τις ακριβείς τιµές), κτλ KALOSOPISE: Ρυθµίσεις σελίδας καλωσορίσµατος. Με τα βελάκια, γράφετε το µήνυµα που θέλετε, χρησιµοποιώντας το πληκτρολόγιο στο κάτω µέρος της οθόνης

11 ΣΕΛΙ Α ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΡΟΜΟΥ Όταν βρίσκεστε εν κινήσει προς έναν προορισµό, η σελίδα αυτή (LEOFOROS) σας οδηγεί εκεί µε χρήσι- µες πληροφορίες και µε γραφική απεικόνιση του δρό- µου σας. Στο πάνω µέρος της οθόνης, σας δίνονται πληροφορίες για την ταχύτητα, την απόσταση, την ώρα, κτλ. Πατώντας το Menu, µπορείτε να: σταµατήσετε την πλοήγηση, να επαναχαράξετε πορεία, να αλλάξετε τα δεδοµένα που εµφανίζονται (από 4 σε 3 πεδία ή τι δεδοµένα θα εµφανίζονται) ή να επαναφέρετε τις προεπιλεγµένες ρυθµίσεις. ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ Επιλέξτε τα Σηµεία Προσέγγισης από το βασικό µενού. Με τα βελάκια τονίστε το πεδίο της ώρας και πατήστε Enter για να θέσετε την ώρα που θέλετε. Τονίστε το πεδίο EPILOGH SYNAGERMOY για να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε το ξυπνητήρι και µετά επιλέξτε τον ήχο που θέλετε (βλ. παραπάνω). ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ Σας επιτρέπει να δείτε τις εξής πληροφορίες σε µια δεδοµένη ώρα και ηµέρα για ένα συγκεκριµένο σηµείο: ανατολή και δύση ηλίου, φάση σελήνης, πιθανότητες ψαρέµατος και κυνηγιού και τα σηµάδια που έχετε αποθηκεύσει για συγκεκριµένες δραστηριότητες. ΚΟΜΠΙΟΥΤΕΡΑΚΙ (YPOLOGISTHS) Μπορείτε να επιλέξετε απλό ή επιστηµονικό κοµπιουτεράκι, καθώς και βαθµούς ή ακτίνια, από το µενού Επιλογές. Χρησιµοποιήστε τα βελάκια και το Enter για να κάνετε τους υπολογισµούς. Μπορείτε να επιλέξετε εµφάνιση ανά ηµέρα, ανά εβδοµάδα ή ανά µήνα, πηγαίνοντας στη σελίδα «HMEPOLOGIO» από το βασικό µενού. Επιλέξτε τη µέρα που θέλετε και πατήστε Enter. Πατήστε Menu για να δείτε τις διαθέσιµες επιλογές. Πατώντας PROS- THESE SHMEIO και Enter, θα προσθέσετε ένα σηµάδι σε µια ηµέρα. Μπορείτε ακόµη να αφαιρέσετε ένα σηµείο (ή περισσότερα) που έχετε βάλει σε κάποια µέρα. ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΟ Μπορείτε να χρησιµοποιήσετε το GPSMap 60C(S)x/CS και σαν χρονόµετρο. Με τα βελάκια, επιλέγετε Enarxi και πατάτε Enter. Σταµατάει όταν επιλέξετε Stop και Enter. Μπορείτε επίσης να χρονοµετρήσετε διαδροµές (γύρους) ή να χρονοµετρήσετε βάσει απόστασης. Για να µηδενίσετε το χρονόµετρο, επιλέξτε Midenise και πατήστε Enter.

12 ΗΛΙΟΣ ΚΑΙ ΣΕΛΗΝΗ Γραφική απεικόνιση του ήλιου και της σελήνης σε σχέση µε τη γη. Σας δίνονται πληροφορίες για την ανατολή και δύση του ήλιου, τις φάσεις της σελήνης και προβλέψεις για κάποια άλλη στιγµή ή ηµέρα. Memory Race (παιχνίδι µνήµης) Για να κερδίσετε αυτό το παιχνίδι, θυµηθείτε ποιο τετράγωνο έχει ποιο σύµβολο και µετά καθαρίστε όλο τον πίνακα ταιριάζοντας τα σύµβολα ανά δύο. Προχωρήστε προς ένα τετραγωνάκι, επιλέξτε το Άνοιξε στο κάτω µέρος της οθόνης και πατήστε Enter για να δείτε το σύµβολο. ΚΥΝΗΓΙ ΚΑΙ ΨΑΡΕΜΑ Σας παρέχονται πίνακες µε τις καλύτερες ώρες για κυνήγι ή/και ψάρεµα σε µια δεδοµένη ηµέρα. Μόλις µπείτε στη σελίδα από το βασικό µενού, βλέπετε τις πληροφορίες για την τρέχουσα ηµέρα. Αν θέλετε να δείτε προβλέψεις για κάποια άλλη µέρα, τονίστε µε τα βελάκια το πεδίο της ηµεροµηνίας, πατήστε Enter και επιλέξτε η- µεροµηνία. Αν θέλετε να δείτε προβλέψεις για κάποιο άλλο σηµείο, τονίστε το πεδίο της τοποθεσίας, πατήστε Enter και επιλέξτε σηµείο από το χάρτη ή από τη λίστα των σηµείων που έχετε ήδη βρει. Για να επιστρέψετε στην τρέχουσα ηµέρα, πατήστε Menu και Enter. Beast Hunt (Κυνηγώντας το τέρας) Το παιχνίδι αυτό απαιτεί κάποιες ικανότητες πλοήγησης. Πρέπει να βρείτε και να νικήσετε τον δράκο µε ένα τόξο προτού εκτοξεύσει φωτιά εναντίον σας. Το παιχνίδι έχει διάφορα επίπεδα δυσκολίας και δύο επίπεδα ορατότητας. Κρατάει και τα προηγούµενα σκορ σε πίνακα νικών-ηττών. Με τα βελάκια περνάτε από πλατφόρµα σε πλατφόρµα. Αν πέσετε µέσα σε πηγάδι, πηδήξτε πάνω στον δράκο ή πετάξτε του ένα βέλος µε το Enter. ΠΑΙΧΝΙ ΙΑ Το GPSMap διαθέτει έξι παιχνίδια για τη διασκέδασή σας. Από το υπο-µενού Παιχνίδια που βρίσκεται στο βασικό µενού, επιλέξτε το παιχνίδι που θέλετε, είτε για να ακονίσετε τη µνήµη σας είτε για να διασκεδάσετε µαζεύοντας σηµαιούλες ή αναζητώντας το δράκο Nibbons Σε αυτό παιχνίδι, σκοπός σας είναι να µετακινείστε ώστε να µαζεύετε σηµαίες όταν εµφανίζονται. Όσο περπατάτε, η «ουρά» σας (το ί- χνος) µεγαλώνει. εν µπορείτε να περπατήσετε πάλι πάνω στο ίχνος σας, γιατί αλλιώς θα χάσετε µία ζωή. Πρέπει επίσης να αποφύγετε τις νεκροκεφαλές που σας κυνηγάνε.

13 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Αποθήκευση χαρτών: Εξαρτάται από τη χωρητικότητα της κενής κάρτας MicroSD (ένα µικρό κοµµάτι της κάρτας έχει χρησιµοποιηθεί για το φορµάτ της.) Τεχνικά χαρακτηριστικά Φυσικά Μέγεθος: 6.1" H x 2.4" W x 1.3" D Βάρος: 213 γρ. µε µπαταρίες. Οθόνη: 1.5" W x 2.2" H, 256 χρωµάτων, υψηλής ανάλυσης, µε αντιθαµβωτικά φίλτρα (160 x 240 pixels) και φωτισµό πληκτρολογίου και οθόνης Περίβληµα: Στιβαρό, στεγανό, αδιάβροχο, στάνταρντ IEC-529, IPX7 Κλίµακα θερµοκρασίας: 15 έως 70 o C* *στις ακραίες θερµοκρασίες ενδέχεται κάποιες µπαταρίες να υποστούν ζηµιά. Επιδόσεις έκτης: WAAS/EGNOS Ταχύτητα δειγµατοληψίας*: Περίπου 1 δευτερόλεπτο (ζεστό ξεκίνηµα) Περίπου 38 δευτερόλεπτα (κρύο ξεκίνηµα) Περίπου 45 δευτερόλεπτα (πρώτο ξεκίνηµα) *Κατά µέσο όρο για σταθερό δέκτη που «βλέπει» ουρανό. Ρυθµός ανανέωσης: 1/δευτερόλεπτο, συνεχής Κεραία: Ενσωµατωµένη, quad helix, δυνατότητα σύνδεσης µε εξωτερική κεραία. Πυξίδα: Ακρίβεια: +/- 5 µοίρες 1, ανάλυση: 1 µοίρα Αλτίµετρο: Ακρίβεια: +/- 10 πόδια*, ανάλυση: 1 πόδι. *Εξαρτάται από το σωστό καλιµπράρισµα. Ισχύς Πηγή: ύο µπαταρίες 1.5 volt AA, USB Καλώδιο, 12 V βύσµα αναπτήρα, ή πάνω από 36 VDC εξωτερική τροφοδοσία Ζωή µπαταρίας: Έως 18 ώρες (κανονική χρήση)* *Οι αλκαλικές µπαταρίες χάνουν ένα σηµαντικό µέρος της ικανότητάς τους καθώς ανεβαίνει η θερµοκρασία. Χρησιµοποιήστε µπαταρίες λιθίου όταν λειτουργεί η συσκευή σε συνθήκες ψύχους. Η εκτεταµένη χρήση του φωτισµού της οθόνης, της ηλεκτρονικής πυξίδας και των ήχων µπορεί να µειώσει τη διάρκεια ζωής της µπαταρίας. Ακρίβεια GPS: <10 µέτρα DGPS: 3-5 µέτρα (ακρίβεια WAAS και EGNOS). Ταχύτητα: 0.05 µέτρα/δευτερ. Συνδέσεις: NMEA 0183 version 2.3, και RS-232 και USB για Η/Υ ιάρκεια ζωής αποθηκευµένων δεδοµένων: άπειρη, δεν χρειάζεται µπαταρία ιατήρηση της συσκευής σας Η συσκευή σας έχει κατασκευαστεί από υψηλής ποιότητας υλικά και δεν απαιτείται καµία συντήρηση, εκτός από τον καθαρισµό της. Μπορείτε να καθαρίσετε το εξωτερικό µέρος της συσκευής (εκτός από την οθόνη), πρώτα µε ένα υγρό πανί και µετά µε ένα στεγνό. Αποφύγετε τα χηµικά καθαριστικά. Η οθόνη πρέπει να καθαριστεί µε ένα µαλακό, καθαρό και χωρίς χνούδια πανί. Μπορείτε να χρησιµοποιήσετε υγρό φακών επαφής ή νερό αλλά µετά καθαρίστε καλά την οθόνη µε ένα στεγνό πανί. Αποθήκευση: µην αφήνετε τη συσκευή σε ακραίες καιρικές συνθήκες, όπως στην υπερβολική ζέστη ενός πορτ-µπαγκάζ αυτοκινήτου. Βύθιση στο νερό: η συσκευή σας είναι πλήρως αδιάβροχη, σύµφωνα µε το στάνταρντ IEC IPX7 (αδιάβροχη και βυθιζόµενη στο 1 µέτρο για µισή ώρα). Προαιρετικά αξεσουάρ Εκτός από τα αξεσουάρ που περιλαµβάνονται στη συσκευασία, µπορείτε να προµηθευτείτε και άλλα αξεσουάρ για τη βελτίωση της χρήσης της συσκευής σας. Για να τα αγοράσετε, απευθυνθείτε στον Αντιπρόσωπο της Garmin στη χώρα σας. Προσοχή: Τα αξεσουάρ που έχει κατασκευάσει η Garmin έχουν ελεγχθεί ειδικά για να λειτουργούν µε τις συσκευές Garmin. Αξεσουάρ άλλων κατασκευαστών δεν έχουν ελεγχθεί ή εγκριθεί για τα προϊόντα Garmin. Η χρήση τους µπορεί να προκαλέσει ζηµιά στη συσκευή και να ακυρώσει τους όρους της εγγύησης. Auto Navigation kit: βάση αυτοκινήτου µε βύσµα αναπτήρα και χάρτες Ευρώπης για χρήση στο αυτοκίνητο. Καλώδιο µε βύσµα αναπτήρα: καλώδιο για την τροφοδοσία από µπαταρία αυτοκινήτου ή σκάφους 12V. Εξωτερική κεραία GA25MCX: για βελτιωµένη λήψη σήµατος GPS από τους δορυφόρους. Περιέχει µαγνητική βάση και καλώδιο. Λογισµικό MapSource: αναλυτικοί χάρτες (ναυτικοί ή οδικοί) και λογισµικό επεξεργασίας των δεδοµένων σας στον Η/Υ. Καλώδιο σειριακής σύνδεσης µε Η/Υ µε καλώδιο τροφοδοσίας ρεύµατος. Θήκη µεταφοράς Βάση ναυτικού τύπου για εγκατάσταση σε σκάφος Βάση ποδηλάτου

14 Σύνδεση µε τον Η/Υ Μπορείτε να συνδέσετε τη συσκευή σας στον Η/Υ είτε µε καλώδιο σειριακής θύρας είτε µε καλώδιο USB. Προσοχή: Εγκαταστήστε το πρόγραµµα Trip and Waypoint Manager στον Η/Υ σας πριν συνδέσετε τη θύρα USB. 1. Συνδέστε το µικρό βύσµα του καλωδίου USB στο πίσω µέρος της συσκευής, κάτω από το προστατευτικό καπάκι. 2. Συνδέστε την άλλη άκρη του καλωδίου στη θύρα USB του Η/Υ σας. Για να συνδέσετε ένα σειριακό καλώδιο, ακολουθήστε τα ίδια βήµατα. Πληροφορίες για τους οδηγούς USB (drivers) Οι οδηγοί USB θα πρέπει να εγκαταστάθηκαν αυτόµατα όταν εγκαταστήσατε το πρόγραµµα MapSource που ήταν στη συσκευασία. Όταν συνδέσετε αρχικά τη συσκευή σε µια θύρα USB, ο Η/Υ µπορεί να σας ζητήσει τη θέση όπου βρίσκονται οι οδηγοί για τη συσκευή αυτή. Μόνο µία φορά τους εγκαθιστάτε. Μετά ο Η/Υ θα αναγνωρίζει αυτόµατα το GPS σας. Οι οδηγοί USB δέχονται αναβαθµίσεις σε τακτά διαστήµατα (www.garmin.com). Τι είναι το GPS; Το GPS (Global Positioning System) είναι ένα σύστηµα πλοήγησης που στηρίζεται ένα δίκτυο 24 δορυφόρων που έχουν τοποθετηθεί σε τροχιά από το υπουργείο Άµυνας των Η.Π.Α.. Η αρχική χρήση του GPS προοριζόταν να είναι στρατιωτικής φύσης αλλά από το 1980 η κυβέρνηση επέτρεψε τη χρήση του και από απλούς πολίτες. Το GPS λειτουργεί κάτω από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες, σε οποιοδήποτε σηµείο του κόσµου και όλο το 24ωρο. εν υπάρχει καµία συνδροµή προκειµένου να χρησιµοποιήσετε τις δυνατότητες του GPS. Ένας δέκτης GPS πρέπει να κλειδώνει στο σήµα τουλάχιστον 3 δορυφόρων για να υπολογίσει µια δυσδιάστατη θέση (γεωγραφικό µήκος, πλάτος) και να εντοπίσει την κίνηση. Με 4 και περισσότερους δορυφόρους ο δέκτης σας µπορεί να υπολογίσει την τρισδιάστατη θέση σας (µήκος, πλάτος και υψόµετρο). Μόλις η θέση σας καθοριστεί ο δέκτης την εµφανίζει στην οθόνη της συσκευής σας στην σελίδα του χάρτη και µπορεί να υπολογίσει άλλες πληροφορίες όπως ταχύτητα και κατεύθυνση της πυξίδας. Τι είναι το WAAS και το EGNOS; Το σύστηµα WAAS αποτελείται από δορυφόρους και περίπου 24 επίγειους σταθµούς α- ναφοράς σε ολόκληρες τις Ηνωµένες Πολιτείες. ύο βασικοί σταθµοί, ένας σε κάθε ακτή, συλλέγουν πληροφορίες από τους σταθµούς αναφοράς και δηµιουργούν ένα µήνυµα διόρθωσης του σήµατος GPS. Σύµφωνα µε το website της FAA, τα τεστ του WAAS τον Σεπτέµβριο του 2002 επιβεβαίωσαν ακρίβεια 1-2 µέτρα οριζόντια και 2-3 µέτρα κάθετα, σε όλη την επιφάνεια των ΗΠΑ. Το WAAS και το EGNOS είναι απλά δύο συστήµατα που λειτουργούν ως παροχείς υπηρεσιών. Αργότερα θα υπάρξουν και άλλες υπηρεσίες σε παγκόσµιο επίπεδο µε γεωστατικούς δορυφόρους επικοινωνιών που θα προσφέρουν ολοκληρωµένο και διορθωµένο σή- µα GPS. Προς το παρόν, η ενεργοποίηση του WAAS στο GPSMAP 60C(S)x σε περιοχές που δεν υποστηρίζονται από επίγειους σταθµούς, µπορεί να µη βελτιώσει την ακρίβεια, ακόµη και όταν λαµβάνει σήµα από δορυφόρο του συστήµατος. Υπάρχει µάλιστα και η πιθανότητα να χειροτερέψει το σήµα που λαµβάνει κανονικά από τους δορυφόρους µόνο. Γι αυτό το λόγο, όταν ενεργοποιείτε το WAAS στη συσκευή σας, ο δέκτης χρησιµοποιεί αυτόµατα τη µέθοδο που δίνει καλύτερα αποτελέσµατα ακρίβειας σήµατος. Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε LORAN TD από το µενού Ρυθµίσεων 1. Πατήστε MENU δύο φορές να ανοίξει το Βασικό µενού 2. Με τα βελάκια επιλέξτε το εικονίδιο των ρυθµίσεων και πατήστε ENTER 3. Με τα βελάκια επιλέξτε το εικονίδιο Θέσης και πατήστε ENTER 4. Επιλέξτε το πεδίο Μορφή Θέσης και πατήστε ENTER για να ανοίξει τη σελίδα ρυθ- µίσεων θέσης 5. Επιλέξτε Loran TD και πατήστε ENTER 6. Για να αλλάξετε τις ρυθµίσεις των πεδίων επιλέξτε το αντίστοιχο πεδίο και πατήστε ENTER για να κάνετε τις αλλαγές σας 7. Πατήστε πάλι ENTER όταν τελειώσετε, επιλέγοντας το πλήκτρο Σώσε για αποθήκευση. Το WAAS (Wide Area Augmentation System) είναι ένα ερευνητικό έργο που χρηµατοδοτείται από το FFA µε σκοπό τη βελτίωση της συνολικής ακεραιότητας του σήµατος του GPS και την αύξηση της ακρίβειας της θέσης για τους χρήστες της Βορείου Αµερικής. Η Ευρωπαϊκή έκδοση του WAAS λέγεται EGNOS.

15 Συµβατότητα µε τους όρους FCC Τo GPSMAP 60C(S)x συµµορφώνεται µε το Μέρος 15 των ορίων παρεµβολής για ψηφιακές συσκευές Class B για χρήση στο σπίτι ή στο γραφείο. Αυτά τα όρια σχεδιάστηκαν για να προσφέρουν πιο λογική προστασία ενάντια σε επικίνδυνες παρεµβολές σε οικιακές εγκαταστάσεις και είναι πιο αυστηρά από τα όριο εξωτερικών χώρων. Η λειτουργία αυτής της συσκευής υπόκειται σε 2 όρους: 1. Μπορεί να µην προκαλέσει επικίνδυνες παρεµβολές 2. Πρέπει να αποδέχεται κάθε παρεµβολή που λαµβάνει, όπως αυτή που προκαλεί η α- νεπιθύµητη λειτουργία. Αυτός ο εξοπλισµός δηµιουργεί και χρησιµοποιεί ραδιενέργεια και µπορεί να προκαλέσει επικίνδυνες παρεµβολές στις ραδιο-επικοινωνίες αν δεν εγκατασταθεί και χρησιµοποιηθεί σύµφωνα µε τις οδηγίες. Πάντως, δεν υπάρχει εγγύηση ότι η παρεµβολή δεν θα συµβεί σε συγκεκριµένη εγκατάσταση. Αν η συσκευή προξενήσει επικίνδυνες παρεµβολές σε ραδιοφωνική ή τηλεοπτική λήψη, ο χρήστης µπορεί να προσπαθήσει να το διορθώσει αυτό λαµβάνοντας τα εξής µέτρα: Επανατοποθέτηση ή αλλαγή κατεύθυνσης της κεραίας Αύξηση της απόστασης µεταξύ του GPS και του άλλου εξοπλισµού Σύνδεση του εξοπλισµού σε διαφορετική πηγή τροφοδοσίας Εναλλακτικά, συµβουλευτείτε τον αντιπρόσωπο της Garmin ή έναν έµπειρο τεχνικό/ηλεκτρολόγο. Προσοχή: η συσκευή δεν επιδέχεται επισκευή από τον χρήστη. Αν συναντήσετε προβλή- µατα, θα πρέπει να το πάτε σε έναν εξουσιοδοτηµένο αντιπρόσωπο της Garmin.. Κάθε προσπάθεια να ανοίξετε τη συσκευή, ακυρώνει αυτόµατα την εγγύηση και µπορεί να προκαλέσει µόνιµη βλάβη στο σύστηµα αυτό. Συµφωνία άδειας χρήσης λογισµικού Χρησιµοποιώντας το GPSMAP 60Cx/60CSx, συµφωνείτε µε τις υποχρεώσεις της παρακάτω συµφωνίας. Παρακαλώ διαβάστε τη προσεκτικά. Η Garmin σας παρέχει περιορισµένη άδεια στη χρήση του λογισµικού που είναι µέσα στη συσκευή σε δυαδική µορφή. Οι τίτλοι, τα δικαιώµατα ιδιοκτησίας και τα πνευµατικά δικαιώµατα ανήκουν στη Garmin. Αναγνωρίζετε ότι το λογισµικό είναι ιδιοκτησία της Garmin και προστατεύεται από τους νόµους των ΗΠΑ και τις διεθνείς συνθήκες περί πνευµατικής ιδιοκτησίας. Αναγνωρίζετε επίσης ότι η δοµή, η οργάνωση και ο κώδικας του λογισµικού είναι πολύτιµα εµπορικά µυστικά της Garmin. Συµφωνείτε να µην αποσυνθέσετε, τροποποιήσετε ή να µειώσετε σε αναγνώσιµη από άνθρωπο µορφή όλο ή µέρος του λογισµικού και να µην δηµιουργήσετε παράγωγα βασισµένα σε αυτό. Συµφωνείτε να µην εξάγετε ή επανεξάγετε το λογισµικό σε οποιαδήποτε χώρα, σε παραβίαση των νόµων των ΗΠΑ. Περιορισµένη εγγύηση Αυτό το προϊόν της Garmin είναι εγγυηµένο ότι δεν έχει ελαττώµατα σε υλικό ή ποιότητα εργασίας για ένα χρόνο από την ηµέρα αγοράς του. Μέσα σ αυτή την περίοδο, η Garmin θα επισκευάσει ή θα αντικαταστήσει τυχόν µέρη που θα παρουσιάσουν πρόβληµα σε κανονική χρήση, χωρίς χρέωση για τον πελάτη, µε την προϋπόθεση ότι ο πελάτης αναλαµβάνει κάθε κόστος µεταφοράς. Η εγγύηση δεν καλύπτει βλάβες που οφείλονται σε κακή χρήση, ατύχηµα ή επισκευή χωρίς εξουσιοδότηση. Οι εγγυήσεις που αναφέρονται εδώ είναι αποκλειστικές και υπερισχύουν κάθε άλλης σχετικής εγγύησης. Η εγγύηση αυτή σας δίνει συγκεκριµένα δικαιώµατα που µπορεί να διαφέρουν από πολιτεία σε πολιτεία. Σε καµία περίπτωση, η Garmin δε φέρει την ευθύνη οποιασδήποτε τυχαίας, ειδικής, έµ- µεσης ή συνεπούς βλάβης, είτε προκύπτουν από τη χρήση, ή κακή χρήση, είτε προκύπτουν από την ανικανότητα χρήσης του προϊόντος είτε από ελαττώµατά του. Η Garmin διατηρεί στην διακριτική της ευχέρεια το αποκλειστικό δικαίωµα επισκευής ή αντικατάστασης της συσκευής ή την πλήρη αποζηµίωση του πελάτη. Για να έχετε δυνατότητα Service και εγγύησης, επικοινωνήστε µε τον τοπικό σας αντιπρόσωπο ή την Υποστήριξη Προϊόντων της Garmin. Η συσκευασία στην οποία θα στείλετε τη συσκευή για ε- πισκευή θα πρέπει να είναι ασφαλής και η αποστολή προπληρωµένη από εσάς. Θα πρέπει να περιέχει επίσης ένα αντίγραφο της απόδειξης αγοράς. [Garmin (Europe) Ltd. Tel. 44/ Fax 44/ ] Σε περίπτωση αγοράς από δηµοπρασία στο internet, απαιτείται η αρχική απόδειξη αγοράς από κατάστηµα για να ισχύσει η εγγύηση. Αγορές µέσω δηµοπρασιών στο internet Τα προϊόντα που αγοράζονται µέσω δηµοπρασιών σε ιστοσελίδες δεν µπορούν να αποτελέσουν αντικείµενο προσφορών από τη Garmin. Οι επιβεβαιώσεις τέτοιων αγορών online δεν γίνονται αποδεκτές για έγγραφα εγγύησης. Για να έχετε την εγγύηση, έπειτα από αγορά προϊόντος Garmin, θα πρέπει να υπάρχει πρωτότυπο ή αντίγραφο έγγραφο απόδειξης αγοράς από πωλητή. Πληροφορίες ασφάλειας Προσοχή: χρησιµοποιείτε τη συσκευή µε δική σας ευθύνη. Για να µειωθεί ο κίνδυνος µη ασφαλούς λειτουργίας, διαβάστε µε προσοχή το παρόν εγχειρίδιο. Είναι δική σας και µόνο ευθύνη να χρησιµοποιήσετε τη συσκευή αυτή µε σύνεση. Αυτό το προϊόν είναι κατασκευασµένο για χρήση ως βοήθηµα πλοήγησης και δεν µπορεί να χρησιµοποιηθεί για χρήσεις που απαιτούν µεγάλη ακρίβεια µέτρησης. O ηλεκτρονικός χάρτης αποτελεί ένα βοήθηµα στην πλοήγηση και σχεδιάστηκε για να διευκολύνει και όχι για να αντικαθιστά τους επίσηµους κυβερνητικούς χάρτες.

16 Πληροφορίες δεδοµένων χάρτη Στόχος της Garmin είναι να παράσχει στον πελάτη πλήρεις και ακριβείς χάρτες σε λογικό κόστος για την εταιρεία αυτή. Χρησιµοποιείται ένας συνδυασµός κυβερνητικών και ιδιωτικών πηγών δεδοµένων, οι οποίες αναφέρονται στα έγγραφα των προϊόντων και τις ση- µειώσεις περί πνευµατικών δικαιωµάτων. Σχεδόν πάντα υπάρχει ένας βαθµός ανακριβών ή ελλιπών στοιχείων. Προσοχή: Η λειτουργία του συστήµατος GPS βρίσκεται µόνο στα χέρια της αµερικανικής κυβέρνησης η οποία είναι και η µόνη υπεύθυνη για την ακρίβειά του και τη συντήρησή του, καθώς και για οποιεσδήποτε αλλαγές. Προσοχή: το προϊόν, η συσκευασία του και τα επιµέρους κοµµάτια του περιέχουν χηµικά που πιθανώς να προκαλούν καρκίνο ή βλάβες στην αναπαραγωγή. Αν χρειάζεστε επιπλέον πληροφορίες, παρακαλώ απευθυνθείτε στην ιστοσελίδα της Garmin. Για χρήση σε οχήµατα, είναι αποκλειστική ευθύνη του χρήστη να τοποθετήσει και να ασφαλίσει τη συσκευή, ώστε να µην παρεµβαίνει µε τους ελέγχους και τις λειτουργίες του οχήµατος και να µην εµποδίζει τη θέα του οδηγού την ώρα της οδήγησης. Επιβεβαιώστε επίσης ότι η συσκευή «βλέπει» τον ουρανό και ότι το καλώδιό της δεν παρενοχλεί την οδήγηση Copyright 2005 Garmin Ltd. (ή θυγατρικές της εταιρείες) Garmin International, Inc East 151st Street, Olathe, Kansas 66062, U.S.A. Tel. 913/ or 800/ Fax 913/ Garmin (Europe) Ltd. Unit 5, The Quadrangle, Abbey Park Industrial Estate, Romsey, SO51 9DL, U.K. Tel. 44/ Fax 44/ Garmin Corporation No. 68, Jangshu 2nd Road, Shijr, Taipei County, Taiwan Tel. 886/ Fax 886/ Με την επιφύλαξη όλων των δικαιωµάτων. Εκτός εάν αναφέρεται ρητά παρακάτω, απαγορεύεται η αναπαραγωγή, η αντιγραφή, η µετάδοση, η διασπορά, η καταβίβαση ή η αποθήκευση σε οποιοδήποτε µέσο αποθήκευσης µέρους του παρόντος εγχειριδίου, για οποιοδήποτε λόγο, χωρίς τη σαφή εκ των προτέρων συγκατάθεση της Garmin. Η Garmin διά του παρόντος παραχωρεί την άδεια να φορτώσετε µόνο ένα αντίγραφο του εγχειριδίου σε έναν σκληρό δίσκο ή σε άλλο ηλεκτρονικό µέσο αποθήκευσης, για να µπορείτε να διαβάσετε ή να εκτυπώσετε µόνο ένα αντίγραφο του παρόντος (ή των επόµενων αναθεωρήσεών του), µε την προϋπόθεση ότι αυτή η εκτύπωση θα περιλαµβάνει όλο το κείµενο αυτής της σηµείωσης περί πνευµατικών δικαιωµάτων και, επιπλέον, µε την προϋπόθεση κάθε εµπορική διανοµή του παρόντος, χωρίς εξουσιοδότηση, απαγορεύεται αυστηρά. Οι πληροφορίες στο έγγραφο αυτό µπορούν να αλλάξουν χωρίς προηγούµενη προειδοποίηση. Η Garmin διατηρεί το δικαίωµα της αλλαγής ή βελτίωσης των προϊόντων της και της αλλαγής του περιεχοµένου, χωρίς να έχει την υποχρέωση να ενηµερώσει οποιοδήποτε άτοµο ή οργανισµό για τις αλλαγές αυτές. Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Garmin (www.garmin.com) για ενηµέρωση αναβαθµίσεων και επιπλέον πληροφορίες για τη χρήση όλων των προϊόντων της Garmin. Τα Garmin, StreetPilot και MapSource είναι σήµατα κατατεθέντα της Garmin Ltd. ή των θυγατρικών της και δεν µπορούν να χρησιµοποιηθούν χωρίς προηγούµενη συγκατάθεση της Garmin. Η Ελληνική έκδοση του εγχειριδίου (αριθµός προϊόντος Rev. B) σάς παρέχεται για διευκόλυνση. Εφόσον χρειαστεί κάποια διευκρίνιση, συµβουλευτείτε το εγχειρίδιο στα αγγλικά.

Οδηγίες χρήσης. Meimaris.com - Ελπίδος 34 (ΒΑΟ), Συκιές, Θεσσαλονίκη Tel. 2310.634.513-6977.38.38.73 - www.meimaris.com

Οδηγίες χρήσης. Meimaris.com - Ελπίδος 34 (ΒΑΟ), Συκιές, Θεσσαλονίκη Tel. 2310.634.513-6977.38.38.73 - www.meimaris.com Οδηγίες χρήσης 1 2009 Garmin Ltd. ή Θυγατρικές της Garmin International Inc. 1200 East 151 st Street, Olathe, Kansas 66062 USA Garmin (Europe) Ltd Liberty House, Hounsdown Business Park, Southampton, Hampshire,

Διαβάστε περισσότερα

Παύλος Μεϊµάρης Ελπίδος 34 (ΒΑΟ) Συκιές, Θεσσαλονίκη τηλ 2310.634.513, 6977.38.38.73 URL: http://www.meimaris.com - Εmail: info@meimaris.

Παύλος Μεϊµάρης Ελπίδος 34 (ΒΑΟ) Συκιές, Θεσσαλονίκη τηλ 2310.634.513, 6977.38.38.73 URL: http://www.meimaris.com - Εmail: info@meimaris. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, η αντιγραφή, η μεταφορά, η διάδοση, η ηλεκτρονική λήψη ή η αποθήκευση του εγχειριδίου σε οποιοδήποτε μέσo αποθήκευσης και για οποιοδήποτε σκοπό

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. Σύστημα εντοπισμού σκύλων με δέκτη GPS. 2011 Garmin Ltd. ή Θυγατρικές της

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. Σύστημα εντοπισμού σκύλων με δέκτη GPS. 2011 Garmin Ltd. ή Θυγατρικές της ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ 2011 Garmin Ltd. ή Θυγατρικές της Σύστημα εντοπισμού σκύλων με δέκτη GPS Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, η αντιγραφή, η μεταφορά, η διάδοση, η ηλεκτρονική λήψη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΔΙΟ ΚΑΤΟΧΟΥ. Garmin Ltd ή θυγατρικές της

ΕΓΧΕΙΡΔΙΟ ΚΑΤΟΧΟΥ. Garmin Ltd ή θυγατρικές της ΕΓΧΕΙΡΔΙΟ ΚΑΤΟΧΟΥ Garmin Ltd ή θυγατρικές της Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, η αντιγραφή, η μεταφορά, η διάδοση, η ηλεκτρονική λήψη ή η αποθήκευση του εγχειριδίου σε οποιοδήποτε

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Λειτουργίας Fishfinder 350C

Εγχειρίδιο Λειτουργίας Fishfinder 350C Εγχειρίδιο Λειτουργίας Fishfinder 350C Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, η αντιγραφή, η μεταφορά, η διάδοση, η ηλεκτρονική λήψη ή η αποθήκευση του εγχειριδίου σε οποιοδήποτε

Διαβάστε περισσότερα

ROUTE 66 Mobile 7. για Smartphone Symbian S60

ROUTE 66 Mobile 7. για Smartphone Symbian S60 ROUTE 66 Mbile 7 Το 1 ο σύστηµα κινητής πλοήγησης µε GPS για Smartphne Symbian S60 Οδηγίες Χρήσης Έκδοση 1.6 Μάης 2006 ROUTE 66: Χιλιόµετρα µπροστά! Cpyright 1993-2006 ROUTE 66. Αποκλειστικά δικαιώµατα.

Διαβάστε περισσότερα

NAVIGON 20 EASY NAVIGON 20 PLUS

NAVIGON 20 EASY NAVIGON 20 PLUS NAVIGON 20 EASY NAVIGON 20 PLUS Εγχειρίδιο χρήστη Ελληνικά Ιούνιος 2010 Το σύμβολο ενός διαγραμμένου κάδου απορριμμάτων με ρόδες σημαίνει ότι το προϊόν πρέπει να διατίθεται σε ειδικά σημεία συλλογής απορριμμάτων

Διαβάστε περισσότερα

EΛΛH NIKA ENGLISH. Για περισσότερες πληροφορίες τηλεφωνήστε στο: 800 11 200 300. Οδηγός χρήσης LG-P990. www.lg.com P/N : MFL67121810 (1.

EΛΛH NIKA ENGLISH. Για περισσότερες πληροφορίες τηλεφωνήστε στο: 800 11 200 300. Οδηγός χρήσης LG-P990. www.lg.com P/N : MFL67121810 (1. EΛΛH NIKA ENGLISH Για περισσότερες πληροφορίες τηλεφωνήστε στο: 800 11 200 300 Οδηγός χρήσης LG-P990 P/N : MFL67121810 (1.0) www.lg.com Wi-Fi (WLAN) Αυτός ο εξοπλισμός ενδέχεται να λειτουργεί σε όλες τις

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήσης Nokia 7020

Οδηγός χρήσης Nokia 7020 Οδηγός χρήσης Nokia 7020 Τεύχος 2.0 2 www.nokia.com/support Περιεχόµενα Ασφάλεια 5 Γενικές πληροφορίες 7 Πληροφορίες για τη συσκευή 7 Υπηρεσίες δικτύου 8 Κοινόχρηστη µνήµη 10 Κωδικοί πρόσβασης 10 Υποστήριξη

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο χρήσης. Alpine Navigation System. Λογισμικό πλοήγησης για το Alpine Navigation System. Ελληνική Μάρτιος 2015, έκδ. 1.0

Εγχειρίδιο χρήσης. Alpine Navigation System. Λογισμικό πλοήγησης για το Alpine Navigation System. Ελληνική Μάρτιος 2015, έκδ. 1.0 Εγχειρίδιο χρήσης Alpine Navigation System Λογισμικό πλοήγησης για το Alpine Navigation System Ελληνική Μάρτιος 2015, έκδ. 1.0 Πίνακας περιεχομένων 1 Προειδοποιήσεις και πληροφορίες ασφάλειας... 5 2 Πώς

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ENGLISH. Οδηγός χρήσης User Guide LG-D605. www.lg.com MFL67982010 (1.0)

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ENGLISH. Οδηγός χρήσης User Guide LG-D605. www.lg.com MFL67982010 (1.0) ΕΛΛΗΝΙΚΑ ENGLISH Οδηγός χρήσης User Guide LG-D605 MFL67982010 (1.0) www.lg.com ΕΛΛΗΝΙΚΑ Οδηγίες χρήσης Οι ενδείξεις της οθόνης και οι εικόνες ενδέχεται να διαφέρουν από εκείνες που βλέπετε στο τηλέφωνό

Διαβάστε περισσότερα

maps + more Εγχειρίδιο χρήστη Ελληνικά

maps + more Εγχειρίδιο χρήστη Ελληνικά maps + more Εγχειρίδιο χρήστη Ελληνικά Οκτώβριος 2011 Το σύμβολο ενός διαγραμμένου κάδου απορριμμάτων με ρόδες σημαίνει ότι το προϊόν πρέπει να διατίθεται σε ειδικά σημεία συλλογής απορριμμάτων στην Ευρωπαϊκή

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΑ. Οδηγός χρήσης User Guide LG-E440. www.lg.com MFL67868136 (1.0)

ΕΛΛΗΝΙΚΑ. Οδηγός χρήσης User Guide LG-E440. www.lg.com MFL67868136 (1.0) ΕΛΛΗΝΙΚΑ E N G L I S H Οδηγός χρήσης User Guide LG-E440 MFL67868136 (1.0) www.lg.com ΕΛΛΗΝΙΚΑ Οδηγίες χρήσης Οι ενδείξεις της οθόνης και οι εικόνες ενδέχεται να διαφέρουν από εκείνες που βλέπετε στο τηλέφωνό

Διαβάστε περισσότερα

Τι περιλαμβάνεται στη συσκευασία

Τι περιλαμβάνεται στη συσκευασία TomTom Via 1. Τι περιλαμβάνεται στη συσκευασία λαμβά- νεται Τι περι- στη συσκευ ασία TomTom Via συμπεριλαμβανομένης της βάσης Easy Click Καλώδιο USB Φορτιστής αυτοκινήτου USB Αφίσα εγκατάστασης 2 2. Διαβάστε

Διαβάστε περισσότερα

Σημείωση Οι πληροφορίες σε αυτό το εγχειρίδιο ενδέχεται να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση.

Σημείωση Οι πληροφορίες σε αυτό το εγχειρίδιο ενδέχεται να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση. www.mio-tech.be Αναθεώρηση: R01 Εμπορικά Σήματα Οι ονομασίες Microsoft, Windows, το λογότυπο Windows, οι ονομασίες Windows Media, Outlook και ActiveSync είναι κατοχυρωμένα εμπορικά σήματα ή εμπορικά σήματα

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήσης Nokia 208

Οδηγός χρήσης Nokia 208 Οδηγός χρήσης Nokia 208 Τεύχος 2.1 EL Πσσστ... Αυτό το εγχειρίδιο οδηγιών δεν είναι το μοναδικό που υπάρχει... Οι πληροφορίες που περιέχονται σε αυτές τις οδηγίες χρήσης βασίζονται στην πιο πρόσφατη διαθέσιμη

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήσης Nokia X Dual SIM

Οδηγός χρήσης Nokia X Dual SIM Οδηγός χρήσης Nokia X Dual SIM Τεύχος 1.2 EL Οδηγός χρήσης Nokia X Dual SIM Περιεχόμενα Ασφάλεια 3 Ξεκινώντας 4 Πλήκτρα και μέρη 4 Τοποθέτηση της κάρτας SIM, της μπαταρίας και της κάρτας μνήμης 4 Επιλογή

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήσης Nokia X Dual SIM

Οδηγός χρήσης Nokia X Dual SIM Οδηγός χρήσης Nokia X Dual SIM Τεύχος 1.1 EL Οδηγός χρήσης Nokia X Dual SIM Περιεχόμενα Ασφάλεια 3 Ξεκινώντας 4 Πλήκτρα και μέρη 4 Τοποθέτηση της κάρτας SIM, της μπαταρίας και της κάρτας μνήμης 4 Επιλογή

Διαβάστε περισσότερα

SUUNTO CORE Οδηγίες χρηςης

SUUNTO CORE Οδηγίες χρηςης SUUNTO CORE Οδηγίες χρηςης el 1 ΑΣΦΑΛΕΙΑ.................................................................... 5 Τύποι προφυλάξεων ασφαλείας:..................................... 5 Προφυλάξεις ασφαλείας:.............................................

Διαβάστε περισσότερα

Smart 4 mini Οδηγός γρήγορης εκκίνησης

Smart 4 mini Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Smart 4 mini Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Κάποιες υπηρεσίες και εφαρμογές μπορεί να μην είναι διαθέσιμες σε όλες τις χώρες. Παρακαλώ ρωτήστε στα καταστήματα για λεπτομέρειες. To Αndroid είναι εμπορικό σήμα

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης και αντιμετώπισης προβλημάτων

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης και αντιμετώπισης προβλημάτων Οδηγός γρήγορης εκκίνησης και αντιμετώπισης προβλημάτων ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 2 ΒΑΣΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ 4 ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΕΣΗ... 4 Προφυλάξεις ασφαλείας... 4 Προφυλάξεις

Διαβάστε περισσότερα

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο χρήσης του τηλεφώνου, μεταβείτε στη διεύθυνση www.alcatelonetouch. com για να κατεβάσετε το πλήρες

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο χρήσης του τηλεφώνου, μεταβείτε στη διεύθυνση www.alcatelonetouch. com για να κατεβάσετε το πλήρες Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο χρήσης του τηλεφώνου, μεταβείτε στη διεύθυνση www.alcatelonetouch. com για να κατεβάσετε το πλήρες εγχειρίδιο χρήστη. Επιπλέον, στον ιστότοπο μπορείτε

Διαβάστε περισσότερα

KX-PRX150GR. Οδηγίες χρήσης. Τηλέφωνο κορυφαίας σχεδίασης με οθόνη αφής. Αρ. μοντέλου. Σας ευχαριστούμε που αγοράσατε ένα προϊόν της Panasonic.

KX-PRX150GR. Οδηγίες χρήσης. Τηλέφωνο κορυφαίας σχεδίασης με οθόνη αφής. Αρ. μοντέλου. Σας ευχαριστούμε που αγοράσατε ένα προϊόν της Panasonic. Οδηγίες χρήσης Τηλέφωνο κορυφαίας σχεδίασης με οθόνη αφής Αρ. μοντέλου KX-PRX150GR Σας ευχαριστούμε που αγοράσατε ένα προϊόν της Panasonic. Διαβάστε το παρόν έντυπο και φυλάξτε το για να το συμβουλεύεστε

Διαβάστε περισσότερα

5.1.2 5.1.3 5.2 ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΕΓΧΟΥ SAFEMATE ΑΠΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ...26 6.0 ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΕΓΧΟΥ SAFEMATE ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ.29

5.1.2 5.1.3 5.2 ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΕΓΧΟΥ SAFEMATE ΑΠΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ...26 6.0 ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΕΓΧΟΥ SAFEMATE ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ.29 51 1. Σχετικά με την συσκευή SafeMate...3 1.1 Γενικά Χαρακτηριστικά Συσκευής...3 1.2 Περιεχόμενα Συσκευασίας...3 1.3 Πιστοποιητικά...4 2.0 Γενική Περιγραφή...4 2.1 Εγκατάσταση της κάρτας SIM...6 2.2 Φόρτιση

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήσης E51. Τεύχος 3

Οδηγός χρήσης E51. Τεύχος 3 Οδηγός χρήσης E51 Τεύχος 3 ΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ 2008 Nokia. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώµατος. ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ, H NOKIA CORPORATION ΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ ΤΟ RM-244 / RM-426 ΣΥΜΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΟΥΣΙΩ ΕΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ

Διαβάστε περισσότερα

GPS POCKET PC. Οδηγίες Χρήσεως

GPS POCKET PC. Οδηγίες Χρήσεως GPS POCKET PC Οδηγίες Χρήσεως 1 Υποδείξεις Ασφαλείας Παρακαλούμε διαβάστε με προσοχή τις παρακάτω υποδείξεις. Αυτό το προϊόν δεν είναι φορτισμένο κατά την παράδοση. Πριν χρησιμοποιήσετε το προϊόν για πρώτη

Διαβάστε περισσότερα

Manual Turbo-X. G580 Octacore. Smartphone G580

Manual Turbo-X. G580 Octacore. Smartphone G580 Manual Turbo-X G580 Octacore Smartphone G580 Εγχειρίδιο Χρήσης Περιεχόμενα 1 ΒΑΣΙΚΑ... 4 1.1 ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ... 4 1.2 ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ... 5 1.3 ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ... 7 1.3.1 Προσοχή...

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήσης Nokia 5250

Οδηγός χρήσης Nokia 5250 Οδηγός χρήσης Nokia 5250 Τεύχος 3.0 2 Περιεχόµενα Περιεχόµενα Ασφάλεια 6 Πληροφορίες για τη συσκευή 7 Υπηρεσίες δικτύου 8 Εύρεση βοήθειας 10 Βοήθεια στη συσκευή 10 Υποστήριξη 10 Ενηµερώσεις λογισµικού

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσης. Περιεχόμενα

Οδηγίες Χρήσης. Περιεχόμενα Smartphone Ω1 1 Οδηγίες Χρήσης Περιεχόμενα Σημείωση: Οι εικόνες/ σχήματα, τα τεχνικά χαρακτηριστικά και οι ενδείξεις που αναφέρονται σ αυτές τις οδηγίες είναι ενδεικτικά και μπορεί να διαφέρουν από τη

Διαβάστε περισσότερα

Cat S50 Smartphone Εγχειρίδιο χρήσης MIL SPEC

Cat S50 Smartphone Εγχειρίδιο χρήσης MIL SPEC Cat S50 Smartphone Εγχειρίδιο χρήσης MIL SPEC Διαβάστε πριν προχωρήσετε Προφυλάξεις που αφορούν την ασφάλεια Διαβάστε προσεκτικά τις προφυλάξεις ασφαλείας που ακολουθούν για να διασφαλίσετε τη σωστή χρήση

Διαβάστε περισσότερα