ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΙ ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΙ ΚΥΠΕΛΛΟ 2015 2016 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ"

Transcript

1 ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΙ ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ Πιο κάτω καταγράφονται οι αγωνιστικοί κανονισμοί που τίθενται σε ισχύ και αφορούν το Πρωτάθλημα και Κύπελλο της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, καθώς και οποιεσδήποτε άλλες διοργανώσεις που θα πραγματοποιηθούν από το Διοικητικό Συμβούλιο κατά την περίοδο αυτή. 1) ΠΑΙΧΝΙΔΙ Ένα παιχνίδι μπόουλινγκ αποτελείται από 10 (δέκα) φρέημ. Ο μπόουλερ μπορεί να ρίξει μέχρι δυο μπαλιές στο κάθε φρέημ, με σκοπό να πετύχει και να ρίξει κάτω τις δέκα κορίνες που είναι στημένες σε σχήμα ανάποδου τριγώνου. Σε περίπτωση που ο μπόουλερ πετύχει στράικ στο δέκατο φρέημ, τότε μπορεί να ρίξει δύο επιπρόσθετες μπαλιές, στον ίδιο διάδρομο που έπαιξε το δέκατο φρέημ. Αν πετύχει σπέαρ στο δέκατο φρέημ, τότε μπορεί να ρίξει μια επιπρόσθετη μπαλιά. 2) ΣΤΡΑΪΚ Σημειώνεται στραϊκ όταν ο μπόουλερ μετά από έγκυρη προσπάθεια ρίξει κάτω με τη πρώτη μπαλιά και τις δέκα στημένες κορίνες. Στο φρέημ που σημειώνεται στραϊκ προστίθενται εκτός από τις δέκα κορίνες, (που οφείλονται στο στραϊκ) και οι κορίνες των επόμενων δύο μπαλιών. Το στραϊκ σημειώνεται με Χ στο άνω αριστερό τετραγωνάκι του φρέημ. 3) ΣΠΕΑΡ Σημειώνεται σπέαρ όταν ο μπόουλερ, μετά από έγκυρη προσπάθεια, ρίχνει κάτω με τη δεύτερη μπαλιά όλα τα υπόλοιπα πίνς που έμειναν όρθια μετά την πρώτη μπαλιά. Σημειώνεται με / στο άνω δεξιό τετραγωνάκι του φρέημ. Στο φρέημ αυτό προστίθεται και οι κορίνες της πρώτης επόμενης μπαλιάς. 4) ΑΝΟΙΚΤΟ ΦΡΕΗΜ Σημειώνεται όταν ο μπόουλερ, μετά από δύο έγκυρες μπαλιές στο ίδιο φρέημ, αποτύχει να ρίξει κάτω και τις δέκα κορίνες. Στο φρέημ αυτό καταγράφονται

2 μόνο όσες κορίνες έχουν πέσει στις δύο μπαλιές. Nοείται ότι οποιεσδήποτε κορίνες πέσουν από εξωγενή παράγοντα δεν καταγράφονται. 5) ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Το παιχνίδι διεξάγεται σε δύο παραπλήσιους διαδρόμους, ώστε να γίνεται εναλλαγή διαδρόμων σε κάθε φρέημ. Οι επιπρόσθετες μπαλιές λόγω σπέαρ η στραϊκ στο δέκατο φρέημ, θα πρέπει να ρίχνονται στον ίδιο διάδρομο που ρίχτηκε η πρώτη μπαλιά του δέκατου φρέημ. 6) ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΣΕΙΡΑ Το παιχνίδι αρχίζει αμέσως μετά τα practice balls. Οι μπόουλερ που αγωνίζονται σε παραπλήσιους διαδρόμους θα πρέπει να ρίχνουν τις μπαλιές τους σε κάθε φρέημ διαδοχικά και σε προκαθορισμένη σειρά. Προτεραιότητα έχουν οι ζυγοί διάδρομοι. Κάθε μπόουλερ θα πρέπει να συμπληρώσει τις επιπρόσθετες μπαλιές του στο δέκατο φρέημ ( ως αποτέλεσμα σπέαρ η στραϊκ ) προτού ο επόμενος μπόουλερ ρίξει την πρώτη του μπαλιά στο φρέημ αυτό. Δεν επιτρέπονται αλλαγές στη σειρά των μπόουλερς μετά που θα αρχίσει ο αγώνας, η κατά την διάρκεια του. Οι αλλαγές αυτές θα γίνονται πριν από την έναρξη κάθε παιχνιδιού. Επιτρέπονται δύο αλλαγές σε κάθε παιχνίδι. Οι παίκτες που γίνονται αλλαγές μπορούν να επανέλθουν. 7) ΔΙΑΚΟΠΗ ΣΕ ΠΑΙΧΝΙΔΙ Ο διαιτητής η/και τα μέλη της υποεπιτροπής ομαλής ροής αγώνων, μπορούν να διακόψουν ένα παιχνίδι και να διατάξουν την συνέχιση του σε άλλους διαδρόμους, όταν λόγω βλάβης στο μηχανικό εξοπλισμό η/και στο ηλεκτρονικό πρόγραμμα ροής του αγώνα κινδυνεύει το παιχνίδι να διαρκέσει πέραν του κανονικού χρόνου. Αν το παιχνίδι και κατά συνέπεια ο αγώνας, δεν μπορεί να συμπληρωθεί την ίδια μέρα, τότε αναβάλλεται και ορίζεται ξανά πριν την επόμενη αγωνιστική. Ο αγώνας επαναρχίζει με την ίδια σύνθεση των διαγωνιζομένων ομάδων και ακριβώς από το σημείο που διακόπηκε. Το σκορ παραμένει ως είχε και συνεχίζετε από εκεί. 8) ΕΓΚΥΡΗ ΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΠΙΝΣ Όταν ένα παιχνίδι αρχίζει, τότε κάθε μπαλιά μετρά εκτός αν θεωρήθηκε νεκρη Στην περίπτωση αυτή τα πίνς επανατοποθετούνται και η μπαλιά επαναλαμβάνεται. Έγκυρη πτώση των πίνς θεωρείται και καταγράφεται όταν: Α) Ύστερα από χτύπημα τους από την μπάλα (bowling ball) παραμείνουν πεσμένα στο διάδρομο η πίσω στο προστατευτικό κάλυμμα η στα πλαϊνά αυλάκια.

3 Β) Η πτώση τους προκαλείται από σύγκρουση τους με άλλα πίνς, που κτυπήθηκαν και επανήλθαν στον αγωνιστικό χώρο, πριν η ράβδος εκκαθαρίσεως κατέβει και κινηθεί για να απομακρύνει τα πεσμένα πίνς. Γ) Διαπιστωθεί, ακόμη και μετά το ρίξιμο της μπάλας, ότι ένα η περισσότερα πίνς δεν βρίσκονται τοποθετημένα στην κανονική τους θέση, χωρίς όμως να λείπουν. Είναι ευθύνη του κάθε παίκτη, η/και του διαιτητή, η/και άλλου παίκτη της ίδιας η της αντίπαλης ομάδας να διαπιστώσει ότι όλα τα πίνς βρίσκονται σωστά τοποθετημένα. Ο παίκτης έχει το δικαίωμα να ζητήσει να τοποθετηθούν τα πίνς στη σωστή τους θέση πριν ρίξει την μπαλιά. Τονίζεται ότι πίνς που μετακινήθηκαν από την ορθή τους θέση από το μηχανισμό τοποθέτησης των κορίνων θα πρέπει να επανατοποθετούνται στη ορθή τους θέση πριν ο παίκτης ρίξει την δεύτερη του μπαλιά στη προσπάθεια του για σπέαρ. Δ) Μετά που ο παίκτης έχει ρίξει την μπαλιά του, διαπιστωθεί αμέσως, και πριν ρίξει την επόμενη μπαλιά του, ότι ένα η περισσότερα πίνς λείπουν από την θέση τους. Ε) Μετά το ρίξιμο της μπάλας από τον μπόουλερ, οποιοδήποτε αποτέλεσμα έχει η μπαλιά του, θεωρείται και είναι έγκυρη, και καταγράφεται. Νοείται ότι η παράγραφος αυτή δεν έχει ισχύ και εφαρμογή, εάν και εφόσον ισχύει οτιδήποτε από τα άρθρα των κανονισμών 9. ΑΚΥΡΗ ΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΠΙΝΣ και 10. ΝΕΚΡΗ ΜΠΑΛΙΑ. 9) ΑΚΥΡΗ ΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΠΙΝΣ Άκυρη πτώση των πίνς θεωρείται και δεν καταγράφεται όταν: Α) Η πτώση των πίνς προκαλείται από οποιαδήποτε μπάλα που έχει ξεφύγει από παραπλήσιους διαδρόμους. Β) Η πτώση των πίνς προκαλείται από μπάλα που έχει ξεφύγει από το διάδρομο και μετά χτυπάει τα πίνς. Γ) Η πτώση των πίνς προκαλείται από μπάλα που προσκρούει στο πίσω προστατευτικό τοίχωμα και επιστρέφει στον αγωνιστικό χώρο. Δ) Όρθιο πίν πέσει, έστω και αν κουνιέται η πάει να πέσει, μετά από επαφή με το μηχανισμό τοποθετήσεως των πίνς, η/και ενώ απομακρύνονται τα πεσμένα πίνς, η/και όταν πίν ελευθερωθεί και πέσει από το μηχανισμό. Στις περιπτώσεις αυτές το η τα πίνς θα πρέπει να τοποθετηθούν στην αρχική τους θέση πριν το παίξιμο της πρώτης μπαλιάς.

4 Σημαντική σημείωση : Πίνς η πίν που εκσφενδονίζονται από το διάδρομο για οποιοδήποτε λόγο, αναπηδούν και επιστρέφοντας μένουν όρθια στο διάδρομο, δεν καταγράφονται ότι έχουν πέσει. Τα/το πίνς αυτά παραμένουν στην θέση που έχουν πάρει και ο παίκτης συνεχίζει κανονικά το παιχνίδι. Εάν το/τα πίνς αυτά είναι έξω από την εμβέλεια του μηχανισμού τοποθέτησης τότε καταγράφονται σαν πεσμένα. 10) ΝΕΚΡΗ ΜΠΑΛΙΑ Η μπαλιά θεωρείται νεκρή όταν : Α) Ένας παίκτης ρίξει σε λανθασμένο διάδρομο η όχι στην προκαθορισμένη σειρά του. Β) Ένας παίκτης εμποδιστεί από άλλο παίκτη, θεατή η κινούμενο αντικείμενο καθώς ρίχνει την μπαλιά του και πριν την ολοκλήρωση της προσπάθειας του. Στην περίπτωση αυτή ο παίκτης δύναται να επιλέξει να αποδεχθεί το αποτέλεσμα της μπαλιάς του η να ζητήσει να επαναλάβει την προσπάθεια του. Γ) Οποιαδήποτε πίνς μετακινηθούν η πέσουν, καθώς ο παίκτης ρίχνει την μπαλιά του και πριν η μπάλα πλησιάσει και κτυπήσει τα πίνς. Δ) Η μπάλα του παίκτη έρθει σε επαφή με οποιοδήποτε ξένο αντικείμενο. Σ όλες τις πιο πάνω περιπτώσεις (εκτός από την παράγραφο Β που υπάρχει το δικαίωμα επιλογής ) η μπαλιά δεν καταγράφεται τα πίνς επανατοποθετούνται στη θέση τους και ο παίκτης καλείται να ξαναρίξει. 11) ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΙΝΣ Πιν η πινς που έχει σπάσει η έχει αλλοιωθεί καθ οποιοδήποτε τρόπο κατά την διάρκεια του παιχνιδιού θα πρέπει να αντικατασταθούν αμέσως με άλλα πινς του ιδίου βάρους και φυσικής κατάστασης με τα υπόλοιπα. Ο διαιτητής η/και η υποεπιτροπή ομαλής ροής αγώνων είναι οι μόνοι αρμόδιοι να κρίνουν την αντικατάσταση των πινς. 12) ΧΡΗΣΗ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΟΥ ΔΙΑΔΡΟΜΟΥ Σε περίπτωση που μόνο ένας μπόουλερ η/και οι δύο πρώτοι στη σειρά μπόουλερς των αντίπαλων ομάδων ρίξουν τις μπαλιές τους σε λανθασμένο διάδρομο και το λάθος διαπιστωθεί προτού ρίξει άλλος μπόουλερ, τότε οι μπαλιές θεωρούνται νεκρές και επαναλαμβάνονται στους σωστούς διαδρόμους. Αν περισσότεροι από ένας μπόουλερ της ίδιας ομάδας παίξουν σε λανθασμένο διάδρομο, τότε το παιχνίδι θα πρέπει να συμπληρωθεί χωρίς διόρθωση. Το επόμενο παιχνίδι αρχίζει από τους σωστούς προκαθορισμένους διαδρόμους.

5 13) ΣΦΑΛΜΑ ( ΦΑΟΥΛ ) Σημειώνεται σφάλμα όταν: Α) Ο μπόουλερ κατά την διάρκεια της προσπάθειας του να ρίξει τη μπαλιά του, η μετά το ρίξιμο, περάσει τη γραμμή του σφάλματος (foul line). Β) Αγγίξει με οποιοδήποτε μέρος του σώματος του, οποιοδήποτε μέρος του διαδρόμου, η στα πλαϊνά του. Στις πιο πάνω περιπτώσεις η μπαλιά θεωρείται έγκυρη, και ο μπόουλερ μηδενίζεται. Στη περίπτωση που ο μπόουλερ υποπέσει σε σφάλμα το οποίο ο αυτόματος μηχανισμός επισήμανσης αποτύχει να επισημάνει, αλλά τούτο γίνεται αντιληπτό από τον η τους αρχηγούς των δύο αντίπαλων ομάδων, η από τον διαιτητή, τότε το σφάλμα επικυρώνεται και καταγράφεται. Όταν ο μπόουλερ κάνει σφάλμα στη πρώτη του μπαλιά, τα πινς επανατοποθετούνται και μόνο τα πινς που θα πέσουν στην δεύτερη μπαλιά καταγράφονται. 14) ΕΝΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΣΦΑΛΜΑ Δεν επιτρέπονται ενστάσεις η αμφισβήτηση σφάλματος όταν το σφάλμα επισημαίνεται από τον μηχανισμό επισήμανσης, η από τον διαιτητή. 15) ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ/ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ Ενστάσεις που αφορούν την εγκυρότητα αποτελέσματος παιχνιδιού/αγώνα, η οποιοδήποτε άρθρο των αγωνιστικών κανονισμών, υποβάλλονται γραπτώς προς την Δικαστική Επιτροπή. Η ένσταση θα πρέπει να υποβληθεί το αργότερο μέσα σε μια ώρα από τη λήξη του αγώνα, και θα πρέπει να παραδοθεί στο διαιτητή. Οι ενστάσεις υποβάλλονται μόνο από τους αρχηγούς των εμπλεκόμενων ομάδων, ενημερώνονται και οι δύο αρχηγοί, και ο ενιστάμενος αρχηγός υπογράφει την ένσταση. Ο διαιτητής θα πρέπει επίσης να υπογράψει την ένσταση και να σημειώσει την ώρα και την ημερομηνία της παραλαβής της. Δίδεται το δικαίωμα στον αρχηγό της ομάδας που υποβάλλει ένσταση, να χρησιμοποιήσει συμπληρωματική κατάθεση, την οποία θα πρέπει να παραδώσει στο Διοικητικό Συμβούλιο όχι αργότερο από σαράντα οκτώ (48) ώρες μετά τον αγώνα. Ο διαιτητής δικαιούται αυτεπάγγελτα να καταγγείλει, στο Διοικητικό Συμβούλιο, παίκτη η ομάδα για παράβαση των αγωνιστικών κανονισμών. Το Δ.Σ. προωθεί την καταγγελία στην Δικαστική Επιτροπή για έρευνα και απόφαση.

6 Όλες οι ενστάσεις εκδικάζονται από την Δικαστική Επιτροπή. Το κόστος υποβολής ένστασης είναι 50 ευρώ, και το ποσό καταβάλλεται με την υποβολή της ένστασης. Το ποσό επιστρέφεται στον ενιστάμενο εάν και εφόσον η απόφαση της Δικαστικής Επιτροπής είναι υπέρ του ενιστάμενου. 16) ΔΕΛΤΙΟ ΑΓΩΝΟΣ Οι επιδόσεις των παικτών καθώς και το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα καταγράφονται στο δελτίο αγώνος το οποίο προμηθεύει ο διαιτητής. Ένας αγώνας για να είναι έγκυρος πρέπει να υπογραφεί από τους αρχηγούς και των δύο αντίπαλων ομάδων. 17) ΧΩΡΟΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΔΡΟΜΟΥΣ Δεν επιτρέπεται σε κανένα μπόουλερ να βάζει σημάδια στο χώρο πρόσβασης προς το διάδρομο, η να μεταφέρει σε οποιοδήποτε μέρος του χώρου πρόσβασης/διαδρόμου οποιαδήποτε ουσία η οποία μπορεί να παραποιήσει/καταστρέψει η αλλοιώσει την επιφάνεια του χώρου, και γενικότερα την αγωνιστική κατάσταση του χώρου πρόσβασης/διαδρόμου. 18) ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΤΟ ΠΑΙΞΙΜΟ Δεν επιτρέπεται σε κανένα παίκτη η ομάδα, οποιαδήποτε καθυστέρηση στο παίξιμο, η στην ομαλή διεξαγωγή του αγώνα. Σε περίπτωση άρνησης παίκτη η ομάδας για συνέχιση του αγώνα, για οποιοδήποτε λόγο, ακόμα και μετά τις σχετικές προειδοποιήσεις από τον διαιτητή του αγώνα, ο αγώνας διακόπτεται και οι βαθμοί που εκκρεμούν καταχωρούνται υπέρ της αντίπαλης ομάδας. Αργοπορημένος η αργοπορημένοι παίκτες δικαιούνται να λάβουν μέρος στον αγώνα εφόσον δεν έχουν συμπληρωθεί τα τρία (3) πρώτα φρέιμς (και από τις δύο ομάδες) η περάσουν 15 λεπτά από την έναρξη της αγωνιστικής. Μόνος αρμόδιος για την μέτρηση του χρόνου αυτού είναι ο διαιτητής, και η απόφαση του είναι τελεσίδικη. Οποιεσδήποτε ενστάσεις για το άρθρο αυτό θα εκδικάζονται από την Δικαστική Επιτροπή. 19) ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ / ΜΗ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΟΜΑΔΑΣ Α) Σε περίπτωση που αδικαιολόγητα μία ομάδα καθυστερήσει πέραν των 15 λεπτών η δεν παρουσιασθεί σε αγώνα μηδενίζεται και οι 4 βαθμοί καταχωρούνται υπέρ της αντίπαλης ομάδας. Νοείται ότι η αντίπαλη ομάδα θα αγωνισθεί κανονικά και τα σκορ των παικτών θα υπολογίζονται για το average των παικτών και τα high game, high series. Tο κόστος των παιχνιδιών καταβάλετε κανονικά και από τις δύο ομάδες.

7 Β) Ομάδα που αδικαιολόγητα απουσιάσει από 2 οποιεσδήποτε αγωνιστικές, μηδενίζεται και αποβάλλεται από το Πρωτάθλημα. Οι βαθμοί για τις υπόλοιπες αγωνιστικές που θα αγωνιζόταν η ομάδα αυτή καταχωρούνται στην αντίπαλη ομάδα. Η ομάδα υποχρεούται να καταβάλει όλα τα έξοδα που εκκρεμούν μέχρι το τέλος του Πρωταθλήματος. 20) ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ Α) Κάθε ομάδα δικαιούται να χρησιμοποιήσει μέχρι δύο αναπληρωματικούς παίκτες σε κάθε παιχνίδι. Β) Οι παίκτες που αντικαθίστανται μπορούν να επανέλθουν. Γ) Ο αρχηγός της ομάδας δικαιούται να ορίζει την σειρά των παικτών της ομάδας του σε κάθε παιχνίδι. 21) ΜΠΛΑΪΝΤ ΣΚΟΡ Α) Μπλαϊντ σκορ μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόλις ο παίκτης συμπληρώσει (σε οποιοδήποτε χρόνο) τρία μονά παιχνίδια. Β) Ως μπλαϊντ σκορ παίκτη που δεν συμπλήρωσε τρία μονά παιχνίδια χρησιμοποιείται το 120. Γ) Η χρησιμοποίηση του μπλαϊντ σκορ δεν επιτρέπεται πέραν των εννέα (9) μονών παιχνιδιών από οποιοδήποτε παίκτη για το σύνολο των αγωνιστικών του Πρωταθλήματος. Για το κύπελλο αν λείπει παίκτης μπαίνει μπλαϊντ σκορ 120. Δ) Σε περίπτωση αποχώρησης παίκτη, κατά την διάρκεια του αγώνα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο το μπλαϊντ σκορ του ιδίου. Ε) Παίκτης δικαιούται να εισέλθει στο παιχνίδι για να αντικαταστήσει μπλαϊντ σκορ είτε του ιδίου είτε άλλου παίκτη. ΣΤ) Μπλαϊντ σκορ τιμωρημένου παίκτη δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί, εκτός και αν η ομάδα δεν έχει πέραν των πέντε παικτών στη δύναμη της. Στη περίπτωση αυτή χρησιμοποιείται μπλαϊντ σκορ ) ΑΝΑΒΟΛΗ ΑΓΩΝΑ Ομάδα μπορεί να ζητήσει αναβολή του προγραμματισμένου αγώνα της, είτε Πρωταθλήματος είτε Κυπέλλου, με γραπτή αίτηση του αρχηγού της, αιτιολογώντας την αίτηση του τουλάχιστον πέντε (5) ημέρες πριν την προγραμματισμένη ημερομηνία και ώρα διεξαγωγής του αγώνα.

8 Α) Στην αίτηση πρέπει να αναφέρονται λεπτομερώς οι λόγοι για τους οποίους ζητείται η αναβολή. Β) Μόνο αρμόδιο να εξετάσει και να αποφασίσει αν συντρέχουν λόγοι για τη αναβολή του αγώνα είναι το Δ.Σ. η απόφαση του οποίου είναι τελεσίδικη. Γ) Σε περίπτωση αποδοχής του αιτήματος από το Δ.Σ. η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα θα πρέπει να οριστεί πριν από την ημερομηνία διεξαγωγής, της προκαθορισμένης από το αγωνιστικό πρόγραμμα, επόμενης αγωνιστικής. Η ημερομηνία αυτή ορίζεται ύστερα από σχετική συνεννόηση με τους δύο αρχηγούς των εμπλεκόμενων ομάδων. Δ) Σε περίπτωση διαφωνίας μεταξύ των αρχηγών των δύο ομάδων για την ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα, το Διοικητικό Συμβούλιο θα αποφασίσει τελεσίδικα την ημερομηνία. Ε) Τα έξοδα για τα παιχνίδια των 2 ομάδων του αναβληθέντος αγώνα επιβαρύνουν και καταβάλλονται από την ομάδα που ζήτησε την αναβολή. 23) ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΠΑΙΚΤΩΝ Κατά την διάρκεια των αγώνων Πρωταθλήματος, Κυπέλλου, και οποιωνδήποτε άλλων διοργανώσεων του Σωματείου, αλλά και γενικά, η συμπεριφορά των μελών πρέπει να είναι άψογη και μέσα στα πλαίσια του αλληλοσεβασμού. Εκνευρισμοί, διαπληκτισμοί, ύβρεις, χειρονομίες, χειροδικίες, και οτιδήποτε μπορεί να προκαλέσει αναστάτωση στις διοργανώσεις η/και μεταξύ των μελών, μειώνουν το γόητρο του Σωματείου και δεν είναι αποδεκτά. Οποιαδήποτε παράβαση από τα πιο πάνω αποστέλλεται στην Δικαστική Επιτροπή για εκδίκαση. Ταυτόχρονα απαγορεύεται οποιαδήποτε περαιτέρω συμμετοχή της ομάδας/μελών στις διοργανώσεις του Σωματείου μέχρι εκδίκασης της υπόθεσης. 24) ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΓΚΗ Όταν παίκτης αδυνατεί να συμπληρώσει ένα παιχνίδι εξαιτίας τραυματισμού, η άλλης έκτακτης ανάγκης, το τελικό σκορ του παίκτη για το παιχνίδι αυτό θα είναι το άθροισμα του σκορ που πέτυχε μέχρι τη στιγμή της αποχώρησης του, συν το 1/10 του μπλάϊντ σκορ για τα εναπομείναντα φρέϊμς. Ο παίκτης δεν μπορεί να συνεχίσει να αγωνίζεται στα άλλα παιχνίδια της αγωνιστικής. 25) ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Ο Διαιτητής για όλες τις διοργανώσεις του Επαρχιακού ορίζεται από το Δ.Σ. Τα καθήκοντα, οι ευθύνες, τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις του διαιτητή ορίζονται

9 από το Δ.Σ. και την υποεπιτροπή αγωνιστικού προγράμματος και δεν επιδέχονται ενστάσεων.o Διαιτητής μπορεί να επιβάλει ποινές κατά την διάρκεια του αγώνα. Οι ποινές αυτές καταγράφονται στο εγχειρίδιο του Διαιτητή, και έχουν άμεση ισχύ. Έχουν εφαρμογή μόνο για την συγκεκριμένη αγωνιστική. 26) ΟΡΟΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ/ΚΥΠΕΛΛΟΥ Α) Κάθε ομάδα δικαιούται να έχει στις τάξεις της μέχρι 7 παίκτες. Β) Ο ελάχιστος αριθμός παικτών που μπορεί να παρατάξει μια ομάδα για να μπορεί να αρχίσει ο αγώνας είναι 3 παίκτες. Εάν η ομάδα δεν συμπληρώνει τον αριθμό αυτό ο αγώνας δεν διεξάγεται, και οι 4 βαθμοί καταχωρούνται στην αντίπαλη ομάδα. Η αντίπαλη ομάδα θα αγωνισθεί κανονικά. Νοείται ότι το κόστος της αγωνιστικής, από την ομάδα που δεν αγωνίστηκε καταβάλλεται κανονικά. Γ) Κάθε αγωνιστική αποτελείται από τρία παιχνίδια. Καταχωρείται ένας βαθμός για κάθε κερδισμένο παιχνίδι, και ένας επιπρόσθετος βαθμός για το overall. Σε περίπτωση ισοπαλίας σε ένα παιχνίδι οι ομάδες παίρνουν από ½ βαθμό. 27) ΕΓΡΑΦΕΣ/ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΠΑΙΚΤΩΝ Εγγραφές η/και μεταγραφές παικτών γίνονται σύμφωνα με τους κανονισμούς της Κ.Ο.ΜΠΟ 28) ΙΣΟΒΑΘΜΙΑ ΟΜΑΔΩΝ Σε περίπτωση ισοβαθμίας δύο η περισσοτέρων ομάδων στη λήξη του Πρωταθλήματος, τότε οι ομάδες καταλαμβάνουν σειρά κατάταξης ανάλογα με το σύνολο των κορίνων που έχουν. Εάν και το σύνολο των κορίνων είναι ισο, τότε λαμβάνεται σαν κριτήριο οι μεταξύ τους αγώνες. Σε περίπτωση ισοβαθμίας δύο η περισσοτέρων ομάδων στη λήξη του Πρωταθλήματος, και εφόσον η ισοβαθμία έχει ουσιαστική σημασία (πρωταθλητής, δευτεραθλητής, τριταθλητής) τότε οι ομάδες αυτές δίδουν ένα αγώνα μπαράζ μεταξύ τους για την τελική κατάταξη. Σαν κριτήρια κατάταξης μετρούν οι βαθμοί που θα κερδίσει η κάθε ομάδα, και μετά το σύνολο κορίνων. 29) ΣΤΟΛΗ Κάθε ομάδα, μετά και την δεύτερη αγωνιστική, θα πρέπει να εμφανίζεται με στολή. Η στολή συνίσταται από ομοιόμορφη φανέλα η οποία θα φέρει στο πίσω μέρος το όνομα της ομάδας με ευδιάκριτα γράμματα, και στο αριστερό μανίκι το έμβλημα του Επαρχιακού Σωματείου. Σε περίπτωση παράβασης της παραγράφου αυτής, τότε απαγορεύεται στην ομάδα να λάβει μέρος στην αγωνιστική, η ομάδα μηδενίζεται, και τους 4 βαθμούς τους

10 παίρνει η αντίπαλη ομάδα. Επισημαίνετε ότι το κόστος των παιχνιδιών καταβάλλεται κανονικά από την ομάδα που παρέβηκε τον κανονισμό. Η φανέλα μπορεί να είναι κοντομάνικη η μακρυμάνικη, και με γιακά. Οι ομάδες που επιχορηγούνται από εταιρείες οι ιδιώτες μπορούν να έχουν τον σπόνσορα τους οπουδήποτε στη φανέλα. Νοείται ότι το όνομα της ομάδας καθώς και το έμβλημα του Σωματείου θα πρέπει να φαίνονται καθαρά. Οι παίκτες πρέπει να φορούν παντελόνι μακρύ η φόρμα μακριά, οποιουδήποτε χρώματος. Απαγορεύεται αυστηρά το κοντό παντελονάκι η/και φόρμα(πάνω από το γόνατο) τα τρία τέταρτα παντελονάκι η/και φόρμα( κάτω από το γόνατο ) Απαγορεύεται η χρήση μπουφάν η τρικού (πουλόβερ) πάνω από την φανέλα. Η φανέλα πρέπει να φαίνεται. 30) ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΜΠΑΛΙΑ Στη περίπτωση που υπάρχει διαφορά/αμφισβήτηση για σφάλμα η για την εγκυρότητα της πτώσης των πίν και δεν μπορεί να επιλυθεί άμεσα από τον Διαιτητή, τότε ο μπόουλερ καλείται να επαναλάβει το φρέημ. Εάν η διαφορά/αμφισβήτηση γίνει στην δεύτερη μπαλιά του φρέημ, τότε ο μπόουλερ θα επαναλάβει την μπαλιά του με την ίδια διάταξη των πιν που έμειναν όρθια από την πρώτη μπαλιά. 31) ΚΑΠΝΙΣΜΑ Κατά την διάρκεια όλων των επίσημων διοργανώσεων του Σωματείου απαγορεύεται το κάπνισμα (ηλεκτρονικό τσιγάρο η μη) στον αγωνιστικό χώρο, τόσο από τους παίκτες όσο και από κάθε παρευρισκόμενο. Το κάπνισμα επιτρέπεται μετά το τέλος κάθε παιχνιδιού και πριν την έναρξη του επόμενου, με χρονική διάρκεια 3 λεπτών. Οι αρχηγοί των ομάδων είναι υποχρεωμένοι να ελέγχουν και να τηρούν αυστηρά τον κανονισμό αυτό. Οποιαδήποτε παράβαση του άρθρου αυτού καταγγέλλετε από τον διαιτητή και προωθείται προς την Δικαστική Επιτροπή για εκδίκαση. 32) ΕΡΜΗΝΕΙΑ Η ερμηνεία των αγωνιστικών κανονισμών δίδεται από το Διοικητικό Συμβούλιο και την Δικαστική Επιτροπή. Εν πάση περιπτώσει η ετυμολογία των λέξεων των παρόντων κανονισμών, έγινε με βάση το ετυμολογικό ερμηνευτικό λεξικό της Ελληνικής Γλώσσας του Ι. Μπαμπινιώτη. ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Ε.Σ.ΜΠΟ.ΚΕΡΥΝΕΙΑΣ Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2015-2016 1. Οι παρόντες Κανονισµοί δύναται να αναφέρονται ως οι Αγωνιστικοί Κανονισµοί Επαρχιακού Συνδέσµου Μπόουλινγκ Λευκωσίας 2015-2016. 2. ΕΡΜΗΝΕΙΑ 2.1 ΠΑΙΓΝΙΔΙ

Διαβάστε περισσότερα

COSMIC BOWLING CLUB. Το Cosmic Bowling Club διοργανώνει Πρωτάθλημα & Κύπελλο Τετράδων. για την περίοδο 2015-16, όπου θα συμμετάσχουν οκτώ (8) ομάδες.

COSMIC BOWLING CLUB. Το Cosmic Bowling Club διοργανώνει Πρωτάθλημα & Κύπελλο Τετράδων. για την περίοδο 2015-16, όπου θα συμμετάσχουν οκτώ (8) ομάδες. COSMIC BOWLING CLUB ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΙ ΚΥΠΕΛΛΟ ΤΕΤΡΑΔΩΝ 2015 2016 Το Cosmic Bowling Club διοργανώνει Πρωτάθλημα & Κύπελλο Τετράδων για την περίοδο 2015-16, όπου θα συμμετάσχουν οκτώ (8) ομάδες. Ημέρα & Ώρα

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΟΣΠΟΝ ΙΑ ΜΠΙΛΙΑΡ ΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ

ΟΜΟΣΠΟΝ ΙΑ ΜΠΙΛΙΑΡ ΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝ ΙΑ ΜΠΙΛΙΑΡ ΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ 16 Ιουλίου 2012 Οµοσπονδία Μπιλιάρδου Κύπρου CYPBF Σελίδα - 2 - από 14 Contents Κανονισμοί... - 3 - Γενικές οδηγίες για της αγωνιστικές

Διαβάστε περισσότερα

Κανονισμός Τουρνουά. Ελληνική Ομοσπονδία Backgammon

Κανονισμός Τουρνουά. Ελληνική Ομοσπονδία Backgammon Κανονισμός Τουρνουά Ελληνική Ομοσπονδία Backgammon Οκτώβριος 2015 1. ΚΟΣΜΙΟΤΗΤΑ... 2 1.1 Ερμηνεία και σκοπός... 2 1.2 Εθιμοτυπία... 2 1.3 Προσωπικό... 2 1.4 Εγγραφές... 3 1.5 Επίσημες Γλώσσες... 3 1.6

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2015-2016

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2015-2016 ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ Ν. ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΤΟΣ ΙΔΡ.1952 (ΑΤΥΠΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟ 1946) ΑΠΟΦ.ΠΡΩΤΟΔ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ 263/1952 & 177/2004 ΤΑΧ.Δ/ΝΣΗ ΛΕΩΦ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΡΜΟΥ ΡΟΖΟΥ 17

ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΡΜΟΥ ΡΟΖΟΥ 17 ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΡΜΟΥ ΡΟΖΟΥ 17 Αριθμ. Πρωτ. 298 Βόλος 27-6- 2014 Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ Α & Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Ε.Π.Σ.Θ. ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2014-2015 Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλίας

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΕΘΝΙΚΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ 2015 2016

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΕΘΝΙΚΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ 2015 2016 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΕΘΝΙΚΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ 2015 2016 Σ ε λ ί δ α 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1 Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ & Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Σελίδα 3 2 Γ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Σελίδα 4 3 ΜΙΚΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ Α & Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Σελίδα 4 4 ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

Δεν υπάρχει κεντρική γραμμή. Όλες οι γραμμές έχουν πλάτος 5εκ.

Δεν υπάρχει κεντρική γραμμή. Όλες οι γραμμές έχουν πλάτος 5εκ. 1. ΓΗΠΕΔΟ ΑΓΩΝΑ 1.1 ΔΙΑΣΤΆΣΕΙΣ Ο αγωνιστικός χώρος αποτελείται από ένα ορθογώνιο τετράγωνο 16Χ8μ. και γύρω ελεύθερη ζώνη που είναι ένα ελάχιστο όριο τα 3μ. στις πλαϊνές γραμμές και 6μ. στις τελικές γραμμές.

Διαβάστε περισσότερα

Κ Α Ν Ο Ν Ι Σ Μ Ο Σ Α Γ Ω Ν Ω Ν Π Ρ Ω Τ Α Θ Λ Η Μ Α Τ Ω Ν ( Κ. Α. Π. ) Ε Ρ Α Σ Ι Τ Ε Χ Ν Ι Κ Ω Ν Ο Μ Α Δ Ω Ν

Κ Α Ν Ο Ν Ι Σ Μ Ο Σ Α Γ Ω Ν Ω Ν Π Ρ Ω Τ Α Θ Λ Η Μ Α Τ Ω Ν ( Κ. Α. Π. ) Ε Ρ Α Σ Ι Τ Ε Χ Ν Ι Κ Ω Ν Ο Μ Α Δ Ω Ν Κ Α Ν Ο Ν Ι Σ Μ Ο Σ Α Γ Ω Ν Ω Ν Π Ρ Ω Τ Α Θ Λ Η Μ Α Τ Ω Ν ( Κ. Α. Π. ) Ε Ρ Α Σ Ι Τ Ε Χ Ν Ι Κ Ω Ν Ο Μ Α Δ Ω Ν ΙΟΥΝΙΟΣ 2015 Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α Προοίμιο...1 Άρθρο 1 Ορισμοί...1 Άρθρο 2 Έκταση εφαρμογής...2

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ Ε.Π.Σ. ΑΧΑΪΑΣ 2013-2014

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ Ε.Π.Σ. ΑΧΑΪΑΣ 2013-2014 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ Ε.Π.Σ. ΑΧΑΪΑΣ 2013-2014 Η ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΧΑΪΑΣ, αφού έλαβε υπ' όψη : 1. ΤΗΝ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ ΣΗΜΕΡΑ. 2. ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ. 3. ΤΟΝ ΙΣΧΥΟΝΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ OΠΑΠ Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ OΠΑΠ Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 10 Μαρτίου 2015 ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ OΠΑΠ Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2014 2015 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Συμμετοχή 2. Προσέλευση στους αγώνες 3. Μηδενισμός ομάδων 4. Σύστημα και

Διαβάστε περισσότερα

Επίσημοι ΜΠΙΤΣ ΒΟΛΕΪ Κανονισμοί

Επίσημοι ΜΠΙΤΣ ΒΟΛΕΪ Κανονισμοί Επίσημοι ΜΠΙΤΣ ΒΟΛΕΪ Κανονισμοί Official BEACH VOLLEYBALL Rules 1 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ www.volleyball.gr FEDERETION INTERNATIONALE DE VOLLEYBAL www.fivb.org ΟΜΟΣΠΟΜΔΙΑ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΒΟΛΕΪ ΕΛΛΑΔΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΓΩΝΩΝ ΠΟ ΟΣΦΑΙΡΟΥ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΓΩΝΩΝ ΠΟ ΟΣΦΑΙΡΟΥ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΓΩΝΩΝ ΠΟ ΟΣΦΑΙΡΟΥ (Κ.Α.Π.) ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΙΟΥΝΙΟΣ 2014 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Προοίµιο...1 Άρθρο 1 Ορισµοί...1 Άρθρο 2 Έκταση εφαρµογής...3 Άρθρο 3 Κατηγορίες ερασιτεχνικών πρωταθληµάτων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ 2015 Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Η Ε Ν Ω Σ Η Α Μ Ε Ρ Ι Κ Α Ν Ι Κ Ο Υ Μ Π Ι Λ Ι Α Ρ Δ Ο Υ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ Επιμέλεια Ανδρικόπουλος Πέτρος Πρόλογος Η (HPBU Hellenic Pocket Billiard Union), με απόφαση

Διαβάστε περισσότερα

Κ Α Ν Ο Ν Ι Σ Μ Ο Σ Α Γ Ω Ν Ω Ν Π Ο Δ Ο Σ Φ Α Ι Ρ Ο Υ ( Κ.Α.Π.) Ε Ρ Α Σ Ι Τ Ε Χ Ν Ι Κ Ω Ν Π Ρ Ω Τ Α Θ Λ Η Μ Α Τ Ω Ν

Κ Α Ν Ο Ν Ι Σ Μ Ο Σ Α Γ Ω Ν Ω Ν Π Ο Δ Ο Σ Φ Α Ι Ρ Ο Υ ( Κ.Α.Π.) Ε Ρ Α Σ Ι Τ Ε Χ Ν Ι Κ Ω Ν Π Ρ Ω Τ Α Θ Λ Η Μ Α Τ Ω Ν Κ Α Ν Ο Ν Ι Σ Μ Ο Σ Α Γ Ω Ν Ω Ν Π Ο Δ Ο Σ Φ Α Ι Ρ Ο Υ ( Κ.Α.Π.) Ε Ρ Α Σ Ι Τ Ε Χ Ν Ι Κ Ω Ν Π Ρ Ω Τ Α Θ Λ Η Μ Α Τ Ω Ν ΙΟΥΝΙΟΣ 2013 Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α Προοίμιο...1 Άρθρο 1 Ορισμοί...1 Άρθρο 2 Έκταση εφαρμογής...3

Διαβάστε περισσότερα

Κ Α Ν Ο Ν Ι Σ Μ Ο Σ Α Γ Ω Ν Ω Ν Π Ο Δ Ο Σ Φ Α Ι Ρ Ο Υ ( Κ.Α.Π.) Ε Π Α Γ Γ Ε Λ Μ Α Τ Ι Κ Ω Ν Π Ρ Ω Τ Α Θ Λ Η Μ Α Τ Ω Ν

Κ Α Ν Ο Ν Ι Σ Μ Ο Σ Α Γ Ω Ν Ω Ν Π Ο Δ Ο Σ Φ Α Ι Ρ Ο Υ ( Κ.Α.Π.) Ε Π Α Γ Γ Ε Λ Μ Α Τ Ι Κ Ω Ν Π Ρ Ω Τ Α Θ Λ Η Μ Α Τ Ω Ν Κ Α Ν Ο Ν Ι Σ Μ Ο Σ Α Γ Ω Ν Ω Ν Π Ο Δ Ο Σ Φ Α Ι Ρ Ο Υ ( Κ.Α.Π.) Ε Π Α Γ Γ Ε Λ Μ Α Τ Ι Κ Ω Ν Π Ρ Ω Τ Α Θ Λ Η Μ Α Τ Ω Ν ΙΟΥΝΙΟΣ 2013 Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α Προοίμιο...1 Άρθρο 1 Ορισμοί...1 Άρθρο 2 Έκταση

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΟΙΚΗΣΗ Ε.Ο.Κ. ΑΡΘΡΟ 1 -ΔΙΟΙΚΗΣΗ Ε.Ο.Κ.

ΔΙΟΙΚΗΣΗ Ε.Ο.Κ. ΑΡΘΡΟ 1 -ΔΙΟΙΚΗΣΗ Ε.Ο.Κ. ΔΙΟΙΚΗΣΗ Ε.Ο.Κ. ΑΡΘΡΟ 1 -ΔΙΟΙΚΗΣΗ Ε.Ο.Κ. Για την άσκηση της Διοίκησης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, προβλέπεται, από το Καταστατικό της και το Νόμο, η λειτουργία των παρακάτω οργάνων: Α. Από

Διαβάστε περισσότερα

WOVD ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΒΟΛΛΕΫ ΚΑΘΗΜΕΝΩΝ 2001-2004. Προς εφαρµογή Σε όλες τις επίσηµες Παγκόσµιες και ιεθνείς ιοργανώσεις

WOVD ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΒΟΛΛΕΫ ΚΑΘΗΜΕΝΩΝ 2001-2004. Προς εφαρµογή Σε όλες τις επίσηµες Παγκόσµιες και ιεθνείς ιοργανώσεις WOVD ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΒΟΛΛΕΫ ΚΑΘΗΜΕΝΩΝ 2001-2004 Προς εφαρµογή Σε όλες τις επίσηµες Παγκόσµιες και ιεθνείς ιοργανώσεις η καθώς και σε Εθνικές ιοργανώσεις από 1 Ιανουαρίου 2001 η (Ενηµερώθηκαν την 19

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ VOLLEYLEAGUE ΟΠΑΠ 2011 2012 1 Περιεχόμενα: 1. ΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 2. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ - ΚΛΗΡΩΣΗ 3. ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΙ ΟΡΟΙ 4. ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΠΑΘΛΑ 5. ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ 6. ΜΠΑΛΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ 2015-2016

ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ 2015-2016 ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ 2015-2016 Εγκεκριμένοι από το 34 ο Συνέδριο της FIVB 2014 Επίσημοι Κανονισμοί Πετοσφαίρισης 2015-2016 Εκδόθηκαν από την FIVB το 2014 www.fivb.org Σχεδιασμός: Samuel Chesaux

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ -ΧΑΝΙΑ 20-26/4/2015 - ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΑ (TRIALS) TOYRNAMENT MANAGER: ΜΑΡΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ

ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ -ΧΑΝΙΑ 20-26/4/2015 - ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΑ (TRIALS) TOYRNAMENT MANAGER: ΜΑΡΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΕΦΟΡΟΥ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ αρ.2014/διοργανωσεισ/3b 16/01/2015 ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ -ΧΑΝΙΑ 20-26/4/2015 - ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΑ (TRIALS) TOYRNAMENT MANAGER: ΜΑΡΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ Ο διαγωνισμός είναι ανοιχτός

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΓΩΝΩΝ ΠΟ ΟΣΦΑΙΡΟΥ ( Κ. Α. Π.) ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΓΩΝΩΝ ΠΟ ΟΣΦΑΙΡΟΥ ( Κ. Α. Π.) ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΓΩΝΩΝ ΠΟ ΟΣΦΑΙΡΟΥ ( Κ. Α. Π.) ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΙΟΥΝΙΟΣ 2007 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Προοίµιο...3 Άρθρο 1 Ορισµοί... 3 Άρθρο 2 Έκταση εφαρµογής... 5 Άρθρο 3 Κατηγορίες ερασιτεχνικών πρωταθληµάτων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ 2013-2016

ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ 2013-2016 ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ 2013-2016 Εγκεκριμένοι από το 33 ο Συνέδριο της FIVB 2012 Επίσημοι Κανονισμοί Πετοσφαίρισης Παραλιας 2013-2016 Εκδόθηκαν από την FIVB το 2012 www.fivb.org Σχεδιασμός:

Διαβάστε περισσότερα

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ Beach-Racket ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Το Beach-Racket (Αντισφαίρισης ξυλορακέτας) είναι ένα κατεξοχήν αερόβιο ομαδικό άθλημα γιατί το χαρακτηριστικό του είναι η παρατεταμένη χρονική

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ο.ΠΕ. Beach volleyball 2015-2016. Εγκρίθηκαν από το 34 Συνέδριο της FIVB του 2014

Ε.Ο.ΠΕ. Beach volleyball 2015-2016. Εγκρίθηκαν από το 34 Συνέδριο της FIVB του 2014 Beach Volley Ε.Ο.ΠΕ. Ε π ίσ η μ ο ι Καν ο Beach volleyball 2015-2016 ν ισ ο Εγκρίθηκαν από το 34 Συνέδριο της FIVB του 2014 μ ο ί Μετάφραση - Επιμέλεια: Ράπτης Βασίλης Παπαδογούλας Μπάμπης ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΣΩΜΑΤΕΙΑΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΟΜΑΔΩΝ 2014 14 & 21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ. 02:30μμ, απογευματινό σκέλος

ΔΙΑΣΩΜΑΤΕΙΑΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΟΜΑΔΩΝ 2014 14 & 21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ. 02:30μμ, απογευματινό σκέλος ΔΙΑΣΩΜΑΤΕΙΑΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΟΜΑΔΩΝ 2014 Τόπος διεξαγωγής Στον `Ομιλο Λευκωσίας 14 & 21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ Πρόγραμμα Εγγραφή 9:30 πμ, Σάββατο 14 Ιουνίου 2014 Πρώτη ημερίδα Δεύτερη ημερίδα 10:00 πμ, Σάββατο

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Σ.Ε.Σ.Α.Ε.

ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Σ.Ε.Σ.Α.Ε. ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Σ.Ε.Σ.Α.Ε. ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΚΑΘΕ ΟΜΑΔΑ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΙ ΜΕΧΡΙ 12 ΠΑΙΚΤΕΣ (7 ΒΑΣΙΚΟΙ ΚΑΙ 5 ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ) ΚΑΘΕ ΟΜΑΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΙ ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ CASEBOOK ΕΚΔΟΣΗ 2014

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ CASEBOOK ΕΚΔΟΣΗ 2014 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ CASEBOOK ΕΚΔΟΣΗ 2014 Εκπονήθηκε και συντάχθηκε από την FIVB Rules of the Game Commission 2014 Fédération Internationale de Volleyball Μετάφραση και επιμέλεια: Χρίστος Μαϊφόσιης

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΓΩΝΩΝ ΠΟ ΟΣΦΑΙΡΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΓΩΝΩΝ ΠΟ ΟΣΦΑΙΡΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΓΩΝΩΝ ΠΟ ΟΣΦΑΙΡΟΥ (Κ.Α.Π.) ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΙΟΥΝΙΟΣ 2014 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Προοίµιο...1 Άρθρο 1 Ορισµοί...1 Άρθρο 2 Έκταση εφαρµογής...3 Άρθρο 3 Κατηγορίες επαγγελµατικών πρωταθληµάτων

Διαβάστε περισσότερα

info@beachsoccer.gr FAX: 210-6818104 Τηλεφωνική Επικοινωνία : Μότσης Κώστας, Ιωάννης Μότσης 6944603545, Φίλιππος Ντόβας 6973171527

info@beachsoccer.gr FAX: 210-6818104 Τηλεφωνική Επικοινωνία : Μότσης Κώστας, Ιωάννης Μότσης 6944603545, Φίλιππος Ντόβας 6973171527 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 12 ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ BEACH SOCCER OPEN 2012 21-24 Ιουνίου 2012 Η Πανελλήνια Ένωση Σωματείων Ποδοσφαίρου Άμμου στην προσπάθεια της για ανάπτυξη του αθλήματος του beach soccer στην Ελλάδα

Διαβάστε περισσότερα