Ηµερίδα Επαγγελµατικής Ενηµέρωσης. Τετάρτη για µαθητές/τριες Α, Β, Γ Λυκείου & ΙΒ1

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Ηµερίδα Επαγγελµατικής Ενηµέρωσης. Τετάρτη 07.3.2012. για µαθητές/τριες Α, Β, Γ Λυκείου & ΙΒ1"

Transcript

1 Ηµερίδα Επαγγελµατικής Ενηµέρωσης Τετάρτη για µαθητές/τριες Α, Β, Γ Λυκείου & ΙΒ1

2 Η Διεύθυνση των Εκπαιδευτηρίων Κωστέα-Γείτονα ευχαριστεί θερμά τους διακεκριμένους προσκεκλημένους της Ημερίδας, τόσο για την ενθουσιώδη συμμετοχή τους, όσο και για τις γνώσεις και εμπειρίες που μοιράστηκαν με τους μαθητές και τις μαθήτριές μας. Enjoy your achievements as well as your plans. Keep interested in your own career, however humble; it is a real possession in the changing fortunes of time. Max Ehrmann

3 Πρόγραμμα : : Διάλειμμα : 1η παρουσίαση προσκεκλημένων ομιλητών και συζήτηση με τους/τις μαθητές/τριες 2η παρουσίαση προσκεκλημένων ομιλητών και συζήτηση με τους/τις μαθητές/τριες Οργάνωση - Συντονισμός: Βασιλική Δογκάκη Υπεύθυνη Ψυχολόγος Γυμνασίου-Λυκείου Ε.Κ.Γ. Βίκυ Βακαλοπούλου Μέλος Συλλόγου Αποφοίτων Ε.Κ.Γ. (Business Centre)

4 Για μια ακόμη χρονιά, τα Εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα αφιερώνουν μια ημέρα στον επαγγελματικό προσανατολισμό των μαθητών του Λυκείου, καλώντας επαγγελματίες από διάφορους κλάδους να ενημερώσουν τους μαθητές σχετικά με τις εξελίξεις που συμβαίνουν στον επαγγελματικό στίβο. Η περσινή εμπειρία υπήρξε μοναδική χάρη στη δική σας συμμετοχή! Γι αυτό και φέτος με μεγάλη χαρά ο Σύλλογος Αποφοίτων δέχτηκε ξανά την πρόσκληση πρόκληση να συμμετάσχει σε αυτή τη διοργάνωση. Είναι γεγονός ότι από πέρυσι, οι συνθήκες στην αγορά εργασίας άλλαξαν πολύ και δυστυχώς προς το χειρότερο. Και είναι σχεδόν βέβαιο ότι τα πράγματα θα είναι ακόμη δυσκολότερα στο μέλλον. Αυτό όμως δεν πρέπει να μας απογοητεύει, αλλά αντίθετα πρέπει να μας κάνει πιο δημιουργικούς και πιο δυναμικούς. Πιο δημιουργικούς για να δημιουργούμε ευκαιρίες εκεί που οι άλλοι βλέπουν την καταστροφή και πιο δυναμικούς για να διεκδικούμε ένα καλύτερο αύριο που ξέρουμε ότι μπορούμε να έχουμε και μας αξίζει. Το σχολείο σας δίνει όλα τα απαραίτητα εφόδια, ώστε να έχετε κριτική σκέψη και άποψη και ο Σύλλογος Αποφοίτων και τα ενεργά του μέλη, είναι κοντά σας για να σας μεταδώσουν την εμπειρία τους. Έτσι, την Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012 θα βρεθούν κοντά σας επαγγελματίες απόφοιτοι από διάφορους κλάδους, για να μοιραστούν μαζί σας την εμπειρία τους και να μοιραστείτε κι εσείς με τη σειρά σας τους προβληματισμούς σας και τις ανησυχίες σας. Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία σε ότι και αν ακολουθήσετε! Σύλλογος Αποφοίτων Ε.Κ.Γ.

5 Αγαπημένοι συμμαθητές, Αγαπημένες συμμαθήτριες, Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία της σχολικής μας σταδιοδρομίας. Έχοντας περάσει πάνω από δέκα χρόνια στα θρανία υπό την καθοδήγηση δασκάλων και καθηγητών διαθέτουμε τα απαραίτητα εφόδια ώστε να καθορίσουμε τις μελλοντικές ζωές μας. Το παρελθόν μας χαρακτηρίζεται από καλές και κακές αναμνήσεις, άρρηκτα συνδεδεμένες με το σχολικό μας περιβάλλον, που επηρέασαν την νοοτροπία μας, το ήθος μας και τις αντιλήψεις μας. Λαμβάνοντας αυτά ως δεδομένα καθίσταται σαφές το γεγονός ότι τα σχολικά μας χρόνια μονάχα ασήμαντα δε θα μπορούν να χαρακτηριστούν, καθώς θα τα αναπολούμε σε κάθε περίοδο της μελλοντικής μας ζωής. Μία μελλοντική ζωή που όλοι μας, λίγο ή πολύ, έχουμε σχηματίσει στο μυαλό μας και στην οποία η θέση της επαγγελματικής μας σταδιοδρομίας είναι εξαιρετικά σημαντική. Παράλληλα, η ιδέα μιας διαφορετικής τροπής των πραγμάτων ή της αδυναμίας εκπλήρωσης των ονείρων μας και των στόχων που έχουμε θέσει δημιουργεί άγχος και φόβο, δίνοντας σε αυτήν την αλλαγή μια νότα απαισιοδοξίας. Δεδομένου ότι το μέλλον καθορίζεται από το παρόν μπορεί εύκολα κάποιος να αντιληφθεί πως λαμβάνοντας τις σωστές αποφάσεις και δρώντας ανάλογα μπορούμε να διασφαλίσουμε την πορεία της ζωής μας. Όντας έτοιμοι να κάνουμε τις απαραίτητες θυσίες για την εκπλήρωση των στόχων μας και έχοντας αυτογνωσία θα οδηγηθούμε στην πραγματοποίηση των προσωπικών μας φιλοδοξιών και, αν είμαστε τυχεροί, στην ευημερία και στην ευτυχία. Στο πλαίσιο αυτό, η Ημερίδα Επαγγελματικής Ενημέρωσης που διοργανώνει το σχολείο μας συμβάλλει σε αυτό το έργο, καθιστώντας με αυτόν τον τρόπο την έρευνα για τη λήψη αποφάσεων σχετικά με το επαγγελματικό μας μέλλον όχι μόνο ευκολότερη αλλά και πιο αποδοτική. Μέσω αυτής της ημερίδας θα έρθετε σε επαφή με επαγγελματίες του χώρου με μεγάλη εξειδίκευση, οι οποίοι θα αναλύσουν το αντικείμενο της δουλειάς τους και την επαγγελματική τους καθημερινότητα. Αγαπημένοι μου φίλοι, ελπίζω αυτός ο θεσμός να συμβάλλει στην επιλογή του μελλοντικού σας επαγγέλματος έτσι ώστε η ζωή σας να χαρακτηριστεί από ευτυχία. Η σωστή επιλογή επαγγέλματος και το πάθος για δουλειά είναι η μόνη διέξοδος από την άσχημη οικονομική κατάσταση της χώρας μας και, παράλληλα, εξαιρετικά σημαντικός παράγοντας στην εκπλήρωση των προσωπικών μας φιλοδοξιών! Γιώργος Ταλιάκης Πρόεδρος 15μελούς Συμβουλίου Λυκείου Ε.Κ.Γ.

6 Αρχιτεκτονική Αλέξανδρος Αθανασιάδης Ο Αλέξανδρος γεννήθηκε στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο του Φοίτησε στα Εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα από τη Β Γυμνασίου και είναι απόφοιτος του Σπούδασε αρχιτεκτονική την περίοδο στα πανεπιστήμια Cardiff (Bsc in Architectural Studies) και Oxford Brookes University (Diploma in Architecture) και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στον αστικό σχεδιασμό (MA in Urban Design). Κατά τη διάρκεια των σπουδών του και έκτοτε έχει εργαστεί στον κλάδο των κατασκευών (ACRM A.E.) καθώς και σε εκπονήσεις αρχιτεκτονικών μελετών μέσω του γραφείου VAP architects με το οποίο βρίσκεται σε μόνιμη συνεργασία. Εργάζεται στο αρχιτεκτονικό γραφείο Κ.ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Α.Ε. πάνω στο σχεδιασμό και τη μελέτη εφαρμογής ειδικών κτηρίων. Έχει διατελέσει εκπρόσωπος των ελλήνων φοιτητών του πανεπιστημίου του Cardiff την περίοδο Ασχολείται ερασιτεχνικά με τη μουσική και είναι μέλος της ΑΕΠΙ από το Του αρέσει η ιστιοπλοΐα και συμμετέχει σε ιστιοπλοϊκούς αγώνες με το ΝΟΠΦ. Ο Αλέξανδρος είναι μέλος του Συλλόγου Αποφοίτων των εκπαιδευτηρίων Κωστέα Γείτονα από το Νοέμβριο του 2010 ασχολούμενος με το τμήμα των εκδηλώσεων.

7 Πολιτικός Μηχανικός Δημήτρης Μωραλόγλου Ο Δημήτρης αποφοίτησε από τα Εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα το Εν συνεχεία σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Π.Θ. Το παρακολούθησε το MSc Shipping (logistics), Trade and Finance. Από το 1998 έως σήμερα έχει ασχοληθεί με την μελέτη, την βιωσιμότητα, τον οικονομικό προγραμματισμό, την κατασκευή και την επίβλεψη δομικών κατασκευών όπως: επαγγελματικά βιομηχανικά κτίρια, κατοικίες, πολιτιστικά κέντρα, αναπαλαίωση κατασκευών κ.α. Τοπογράφος Μηχανικός Μανώλης Συλιγνάκης Ο Μανώλης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1972, με καταγωγή από την Κρήτη. Πήγε σχολείο στα Εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα. Φοίτησε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και αποφοίτησε το 1996 με δίπλωμα Τοπογράφου Μηχανικού. Από τότε μέχρι και σήμερα έχει εργαστεί και συνεργαστεί με μελετητικές και τεχνικές εταιρείες καθώς και με την Κτηματολόγιο Α.Ε. διατηρώντας παράλληλα το δικό του τεχνικό γραφείο. Ασχολήθηκε κυρίως με τον προγραμματισμό και την επίβλεψη ιδιωτικών έργων όπως κατοικίες, αθλητικές εγκαταστάσεις κ.λ.π., την κτηματογράφηση περιοχών που εντάχθηκαν στο Εθνικό Κτηματολόγιο και τις κτηματογραφικές μελέτες, τις τοπογραφικές αποτυπώσεις και την σύνταξη σχεδίων, τις νομιμοποιήσεις αυθαιρεσιών σε ακίνητα και το Κτηματολόγιο συμμετέχοντας μάλιστα και σε επιτροπές ενστάσεων Κτηματολογίου. Τα χόμπι του είναι, το ποδόσφαιρο σάλας όπου έχει κατακτήσει 1 φορά το πρωτάθλημα Ελλάδος και 2 φορές το κύπελλο, ενώ έχει και 14 διεθνείς συμμετοχές στην Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου σάλας, το beach βόλεϊ, η αναρρίχηση και η μουσική.

8 Μηχανικός Ανεμογεννητριών Γιάννης Λοΐζος Ο Γιάννης αποφοίτησε από τα ΕΚΓ (ΙΒ) to 99 και πήγε στο Nottingham για να σπουδάσει Manufacturing Engineering. Έκανε το τριετές Bachelor με ένα έτος πρακτικής σε μια εταιρία στην Ιταλία. Παρέμεινε στο Nottingham για άλλο ένα χρόνο για να δουλέψει στη Rolls-Royce (aerospace). Μετά αποφάσισε να αλλάξει κατεύθυνση και έκανε δύο Master σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος (Heriot-Watt και Imperial). Όταν τελείωσε με τις σπουδές του παρέμεινε για άλλο ένα χρόνο στη Σκοτία για να δουλέψει. Μετά από 8 χρόνια επέστρεψε στην Ελλάδα και όταν τελείωσε με τον στρατό βρήκε δουλειά στην μεγαλύτερη κατασκευάστρια ανεμογεννητριών στον κόσμο, τη Vestas. Τώρα εργάζεται στην Enel Green Power μια εταιρία που παράγει ρεύμα από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Συνεχίζει να ασχολείται με πράγματα που έκανε στο σχολείο, όπως το σκι και την ορειβασία. Είναι μέλος της ομάδας ιστιοπλοΐας του συλλόγου αποφοίτων.

9 Συγκοινωνιολόγος Αθανάσιος Ζήρος Ο Αθανάσιος γεννήθηκε στην Αθήνα το Αποφοίτησε 1ος από το Λύκειο των εκπαιδευτηρίων Κωστέα-Γείτονα με βαθμό 19,2 το 1994 και τιμήθηκε με υποτροφία του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. Έλαβε αργυρό μετάλλιο στην 11η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα και διατέλεσε μέλος της Εθνικής Ομάδας που εκπροσώπησε τη χώρα μας στη Βαλκανική Ολυμπιάδα Μαθηματικών στη Σερβία. Την ίδια χρονιά εισήχθη 5ος σε σειρά επιτυχίας στον Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσοβείου Πολυτεχνείου. Το 2000 απέκτησε δίπλωμα Πολιτικού Μηχανικού με βαθμό λίαν καλώς (7,56). Συνέχισε τις σπουδές του με υποτροφία στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών Επιστήμη και Τεχνολογία Υδατικών Πόρων του ΕΜΠ, από όπου αποφοίτησε το 2002 με βαθμό άριστα (8,50). Το 2006 ξεκίνησε την εκπόνηση της διδακτορικής του διατριβής στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ στο γνωστικό αντικείμενο της θαλάσσιας υδραυλικής, προσφέροντας παράλληλα επικουρικό διδακτικό και ερευνητικό έργο. Από το 2007 συνεργάζεται με το τμήμα Επιστημών της Θάλασσας του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Μυτιλήνη. Είναι έφεδρος υπολογαχός του Ελληνικού Στρατού. Εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας στον τομέα των Υδραυλικών και Λιμενικών Μελετών. Είναι μόνιμος συνεργάτης της Τεχνικής Εταιρείας Μελετών ΥΠΟΔΟΜΗ-Σύμβουλοι Μηχανικοί Ε.Π.Ε., με την οποία συμμετείχε σε έργα μεγάλης κλίμακας για την ΕΥΔΑΠ, το ΥΠΕΧΩΔΕ, την ΕΤΒΑ κ.α. Από το Φεβρουάριο του 2005 ανήκει στο μελετητικό δυναμικό της Αττικό Μετρό Α.Ε. με αντικείμενο τις υδραυλικές μελέτες του δικτύου Μετρό στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Είναι μέλος του ΤΕΕ, του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδος της Εταιρείας Μελέτης Αρχαίας Τεχνολογίας, του Τομέα ΥΠΕΡ της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ και συνεργάτης του δικτυακού τόπου Λιμενοσκόπιο (www.limenoscope. ntua.gr). Έχει πραγματοποιήσει ομιλίες στο ΤΕΕ και σε διεθνή συνέδρια και αριθμεί 7 επιστημονικές δημοσιεύσεις. Γνωρίζει άριστα αγγλικά και γαλλικά και έχει δίπλωμα σύνθεσης κλασικής μουσικής. Ασχολείται ερασιτεχνικά με την ορυκτολογία, την κρυσταλλοτομία και την κογχυολογία. Συμμετείχε στην «Ημέρα Καριέρας» του 2010 και του Είναι παντρεμένος και έχει ένα γιο.

10 Νομική Βασίλης Αρχιμανδρίτης Ο Βασίλης υπήρξε μαθητής των Εκπαιδευτηρίων Κωστέα-Γείτονα καθόλη την διάρκεια των σχολικών του χρόνων. Συμμετείχε ενεργά τόσο στις σχολικές όσο και στις εξωσχολικές δραστηριότητες του σχολείου. Αποφοίτησε το 2003, χρονιά κατά την οποία πέρασε ως φοιτητής στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Βόλου. Η αγάπη του για την Νομική επιστήμη υπερίσχυσε αυτής για τις οικονομικές επιστήμες οπότε την επόμενη χρονιά, το 2004, δίνοντας ξανά Πανελλαδικές εξετάσεις, πέρασε σ την Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Μετά από 4 χρόνια, τον Οκτώβριο του 2008, αποφοίτησε, με βαθμό λίαν καλώς, και αποχαιρέτησε την Θεσσαλονίκη επιστρέφοντας στην Αθήνα. Με την επιστροφή του εργάστηκε ως ασκούμενος δικηγόρος. Το ίδιο χρονικό διάστημα επιθυμώντας να συνδυάσει τις νομικές και οικονομικές επιστήμες, παρακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στο ALBA Business School και συγκεκριμένα το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών Business for Lawyers. Αποφοίτησε τον Φεβρουάριο του Με την ολοκλήρωση της θητείας του έδωσε εξετάσεις στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, για την απόκτηση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος, εξετάσεις τις οποίες με επιτυχία ολοκλήρωσε. Από τον Δεκέμβριο του 2010 εργάζεται στο Δικηγορικό Γραφείο Αρχιμανδρίτης μαζί με άλλους δικηγόρους ως αυτοαπασχολούμενος μαχόμενος δικηγόρος. Τον Οκτώβριο του 2011 επιθυμώντας να επεκτείνει τις γνώσεις τους και να εφοδιαστεί περαιτέρω, ξεκίνησε το 2ο μεταπτυχιακό του, επιτυγχάνοντας στις εξετάσεις του Εργατικού Δικαίου στο τμήμα Νομικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Παράλληλα ασχολείται ενεργά για τη συλλογική επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, μεταξύ άλλων, οι νέοι δικηγόροι και για την ευόδωση των προσδοκιών της πλειοψηφίας της κοινωνίας.

11 Logistics Στέλλα Γαλοπούλου Η Στέλλα είναι τελειόφοιτος των Εκπαιδευτηρίων Κωστέα-Γείτονα (1989) κι απόφοιτος του Μαθηματικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έκανε Μεταπτυχιακό στην Επιχειρησιακή Έρευνα και Συστήματα Πληροφορικής (Operational Research and Information Systems) στο London School of Economics and Political Sciences. Τα τελευταία 13 χρόνια εργάζεται στον τομέα των Logistics/Supply Chain Management. Ξεκίνησε από την NOKIA, στην συνέχεια εργάστηκε σε εταιρία τηλεπικοινωνιών του ομίλου Quest. Από το 2002 ως το 2005 διετέλεσε Διευθύντρια Logistics του ομίλου εστίασης Γρηγόρης. Στην συνέχεια μετακινήθηκε στον χώρο των επίπλων και συγκεκριμένα στο ΙΚΕΑ Ελλάδος, και πάντα στον τομέα των Logistics. Από το Σεπτέμβριο του 2011 μέχρι σήμερα εργάζεται ως Ειδικός στη Διαδικασίες Λιανεμπορίου στον μητρική εταιρία της ΙΚΕΑ, εταιρία του εξωτερικού που διατηρούν γραφεία στην Αθήνα. Εκτιμήσεις Ακινήτων Τριαντάφυλλος Νικολόπουλος Ο Τριαντάφυλλος, μετά την αποφοίτησή του από τα Εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα το 1996, σπούδασε στο Τμήμα Οργάνωσης & Διοίκησης του Οικονομικού Πανεπιστημίου με ειδίκευση στο Marketing. Συνέχισε τις σπουδές του στο University of Leicester, παίρνοντας τον τίτλο MSc in Management. Η επαγγελματική του σταδιοδρομία ξεκίνησε στην εταιρία συμβούλων ανάπτυξης Market in. Κατόπιν, προσλήφθηκε ως Brand Executive Dunhill από την British American Tobacco και εντός δύο ετών εξελίχθηκε σε Junior Brand Manager. Από το 2007 είναι Διευθυντής σε Κατάστημα του Δικτύου Μεσιτικών Γραφείων της Aspis Real Estate και ασχολείται ενεργά με αγοραπωλησίες και εκτιμήσεις Ακινήτων. Άρθρα του έχουν δημοσιευτεί στον Οικονομικό Τύπο.

12 Ιατρική Δημήτρης Τρανουδάκης Ο Δημήτρης γεννήθηκε το 1972 και είναι έγγαμος με ένα παιδί. Αποφοίτησε από τα Εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα το 1991 και στην συνέχεια σπούδασε στην Ιατρική και Χειρουργική Σχολή Πανεπιστημίου Κατάνης Ιταλίας από όπου αποφοίτησε το 1996 με βαθμό Πτυχίου Άριστα και Έπαινο (110/110 και έπαινος). Καθ όλα τα έτη των σπουδών αρίστευε και ελάμβανε Υποτροφίες. Έχει γίνει αντιστοίχηση του βαθμού του πτυχίου από το Δικατσά. Ολοκλήρωσε την Ειδικότητα της Γενικής Χειρουργικής στη Β Χειρουργική Κλινική του Π.Γ.Ν.Α. «Γ. Γεννηματάς» αποκτώντας μεγάλη χειρουργική εμπειρία και ικανότητα. Η ειδικότητα έχει διάρκεια 6 χρόνια. Πραγματοποίησε επίσης τα 2 εξάμηνα σε Ορθοπεδική και ΩΡΛ Κλινική αντίστοιχα. Συμμετείχε σε ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό χειρουργείων στη διάρκεια των 6 ετών (912 συνολικά επεμβάσεις καταγεγραμμένες σε αναλυτική κατάσταση), ενώ αποκόμισε σπουδαία εμπειρία στην αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών και χειρουργείων, αφού τα επείγοντα του Γενικού Κρατικού Αθηνών είναι ιδιαίτερα «βαριά». Επιτυχώς ολοκλήρωσε τις εξετάσεις της Ειδικότητας από την πρώτη εξεταστική αποκτώντας την άδεια άσκησης Γενικού Χειρουργού στις 19/01/2009. Ο Τρανουδάκης Δημήτρης δίδαξε έμμισθα σε τμήμα Ιατρικών και Βιολογικών Εργαστηρίων του Δημοσίου Ι.Ε.Κ. της Σιβιτανιδείου Σχολής, στο τέταρτο Εξάμηνο το μάθημα της Κλινικής Βιοχημείας αποκτώντας εξοικείωση με τη διδαχή Ιατρικών μαθημάτων (υπάρχει αντίστοιχη βεβαίωση). Εργάζεται ως επιμελητής Χειρουργός από 3/3/2009 μέχρι σήμερα στο Νοσοκομείο «Υγεία» και ως συνεργάτης της Α Χειρουργικής Κλινικής (Διευθυντής Κος Λινός Δημήτριος). Η ενεργός συμμετοχή του αποδεικνύεται από το συνολικό αριθμό των επεμβάσεων στις οποίες συμμετείχε (887 επεμβάσεις έως τον ).

13 Ψυχολογία Ίρις Κρέμερ Η Ίρις γεννήθηκε στην ΑΘήνα και αποφοίτησε από το I.B. των Εκπαιδευτηρίων Κωστέα-Γείτονα. Σπούδασε ψυχολογία (BSc in Psychology) στο πανεπιστήμιο του Έσσεξ και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο κλάδο της συμβουλευτικής ψυχολογίας/ψυχοθεραπείας (MCounselling) στο πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου. Εργάστηκε για δύο χρόνια σε κέντρα ψυχοθεραπείας στη Σκοτία αποκτώντας εμπειρία μέσα από τη δουλειά της με ζευγάρια, αλλά και άτομα με θέματα σχέσεων, όπως επίσης και ατομικές συνεδρίες που κάλυπταν ένα μεγάλο φάσμα καθημερινών αλλά και μακροχρόνιων προβλημάτων που απασχολούσαν τους θεραπευόμενους. Το 2011 επέστρεψε στην Ελλάδα κάνοντας μια νέα επαγγελματική αρχή σε ιδιωτικό χώρο. Λογοθεραπεία Μαρινίνα Μητροπούλου Η Μαρινίνα γεννήθηκε στην Αθήνα το Είναι πτυχιούχος Ψυχολογίας πανεπιστημίου University of Reading στην Αγγλία. Ολοκληρώνοντας τις σπουδές της εργάστηκε εθελοντικά στο Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης παρέχοντας αξιολόγηση και θεραπεία σε παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες. Στην συνέχεια πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα λογοθεραπείας στο πανεπιστήμιο City του Λονδίνου. Στα εκπαιδευτικά πλαίσια της σχολής πραγματοποίησε πρακτική άσκηση με παιδιά (ειδικά σχολεία, κλινικές) αλλά και με ενήλικες (μονάδες εντατικής θεραπείας, γηροκομεία). Από το 2004 έως σήμερα δουλεύει ως λογοθεραπεύτρια στην επιστημονική ομάδα του Κέντρο Λόγου και Συμβουλευτικής στον Άλιμο. Κύρια απασχόλησή της είναι η πρόληψη και θεραπεία παιδιών με διαταραχές λόγου και ομιλίας.

14 Διατροφολογία & Αθλητισμός Γιάννης Οικονομόπουλος Ο Γιάννης γεννήθηκε στην Αθήνα και τελείωσε το σχολείο (Εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα) το Ξεκίνησε τις σπουδές του το 1991, στις Η.Π.Α και τις ολοκλήρωσε στην Ελλάδα, στο τμήμα επιστήμης φυσικής αγωγής και αθλητισμού του Πανεπιστημίου Αθηνών. Στην συνέχεια εξειδικεύτηκε στην διατροφολογία. Το 2001 έγινε κάτοχος άδειας από την F.I.F.A μάνατζερ παιχτών ποδοσφαίρου. Στο διάστημα αυτό ( ), υπήρξε επαγγελματίας ποδοσφαιριστής Α εθνικής στις Η.Π.Α και Β, Γ στην Ελλάδα. Ήταν ιδιοκτήτης γυμναστηρίου ( ), προπονητής ποδοσφαίρου σε παιδιά, υπεύθυνος προγραμμάτων αθλοπαιδιών για τα σχολεία του Δήμου Αθηναίων ( ), μάνατζερ ποδοσφαιριστών και ομάδων ( ). Από το 2006 έως σήμερα ασχολείται αποκλειστικά με την προσωπική εκγύμναση (personal training), την προπονητική ποδοσφαίρου και την διατροφή.

15 Δημόσιες Σχέσεις & Τεχνολογία Τζούλια Φωκά Η Τζούλια αποφοίτησε από το ΙΒ το 1997 και συνέχισε τις σπουδές της στην Αγγλία, και απόκτησε το πτυχίο BA (Hons) Public Relations Bournemouth University. Έχει πάνω από 11 χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας στην επικοινωνία, σε τομείς συμβουλευτικής και στρατηγικής επικοινωνίας επιχειρήσεων και οργανισμών δημοσίου δικαίου, σε strategic marketing & branding και διαθέτει πολυετή εμπειρία στο σχεδιασμό και την εκτέλεση media relations campaigns ενώ έχει ασχοληθεί και με τη διαχείριση και το συντονισμό εκδηλώσεων. Από το 2007 ως σήμερα συνεργάζεται με το Corallia ως υπεύθυνη της επικοινωνίας του οργανισμού σε όλα τα επίπεδα και προς όλα τα πιθανά κοινά, εντός και εκτός ελληνικών συνόρων, ενώ συντονίζει μια ομάδα συνεργατών για την οργάνωση όλων των δραστηριοτήτων επικοινωνίας και τα εργαλεία επικοινωνίας που έχουν σχεδιαστεί και διαχειρίζονται από τον οργανισμό. Τα τελευταία χρόνια, ένα σημαντικό μέρος της εργασίας της αφορά στη διαμόρφωση των διεθνών συμμαχιών και δικτύων και την υποστήριξη της διαδικασίας διεθνοποίησης των clusters, καθώς και στη διαχείριση και το συντονισμό των Ευρωπαϊκών Έργων που αφορούν στη χάραξη πολιτικής σε θέματα καινοτομίας και τεχνολογίας. Αυτή τη στιγμή συνεχίζει τις σπουδές στο Open University, για την απόκτηση του μεταπτυχιακού τίτλου στο Project Management, και εκτός από όλα αυτά, έχει δύο κόρες (3 ετών και 8 μηνών αντίστοιχα). Έχει δηλώσει ότι από το 2007 και μετά, βρήκε τη δουλειά των ονείρων της.

16 Δημόσιες Σχέσεις & Marketing Γιώργος Γερούσης Ο Γιώργος Γερούσης αποφοίτησε από τα Ε.Κ.Γ το Φοίτησε στο University of Hull, BSc Management Sciences από όπου αποφοίτησε το Εν συνεχεία έκανε μεταπτυχιακό MA Marketing στο University of Bradford, School of Management. Η διπλωματική εργασία ήταν σχετική με την διαφορά κουλτούρας και τις συνήθειες των καταναλωτών μεταξύ Αγγλίας και Ελλάδος και είχε τίτλο A critical analysis of marketing strategy and consumer preferences of leading fashion men magazines in Greece. Αποφοίτησε το 2002 για να εκτίσει την στρατιωτική θητεία το Μάιο του Εργάστηκε στην διαφημιστική SPOT Thompson (μέλος του JWT Group) σε summer placements κατά τη διάρκεια των σπουδών του. Τον Αυγουστο του 2004 ξεκίνησε στο τμήμα marketing/πωλήσεων στην Infoquest AEBE και μετά από 2.5 χρόνια το 2007 συνέχισε την επαγγελματική του σταδιοδρομία στην ΙΒΜ Hellas σαν υπεύθυνος συνεργατών-διανομής καναλιού για το Systems and Technology Group (IBM Servers-Storage) όπου εργάζεται έως σήμερα. Ταυτόχρονα τον Φεβρουάριο του 2009 ξεκίνησε μια εταιρεία επεξεργασίας νερού με την ονομασία REDOX η οποία σχετίζεται με πώλησης χημικών για βιολογικούς καθαρισμούς, πισίνες, πύργους ψύξης, λέβητες καθώς και συντήρηση αυτών.

17 Επικοινωνία & Marketing Τίνα Σκλαβόλια Η Τίνα αποφοίτησε από τα Εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα το Σπούδασε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο του Πειραιά και στην συνέχεια έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο πανεπιστήμιο του Southampton (MBA με κατεύθυνση marketing). Από το 2009 έως και σήμερα, ταυτόχρονα με την επαγγελματική της δραστηριότητα, φοιτά στο UCLA με αντικείμενο την συγγραφή σεναρίου. Από το 2000 έως το 2003 εργάστηκε στην JBR-Business Consultants ως υπεύθυνη σε projects marketing & market research, business planning and strategy στην Ελλάδα, Η.Π.Α., Γαλλία και Ολλανδία. Από το 2003 έως το 2004 εργάστηκε στην C&C International Group of Companies ως account manager σε πελάτες κυρίως από τον χώρο της υγείας υπεύθυνη για τον σχεδιασμό επικοινωνιακής πολιτικής, διοργάνωσης εκδηλώσεων, συνεντεύξεων τύπου καθώς και στο τμήμα marketing & δημοσίων σχέσεων του Diners Cosmos Club. Από το 2005 έως το 2010 εργάστηκε στην FNAC Ελλάδας ως Διευθύντρια Επικοινωνίας & Μarketing, αναλαμβάνοντας την επικοινωνία και στρατηγική marketing, τον σχεδιασμό εκδηλώσεων και χορηγιών, καθώς και όλη την διαφημιστική εκστρατεία της Εταιρείας στην Ελλάδα. Το 2007 ανέλαβε ως international coordinator την επικοινωνία για όλες τις χώρες που δραστηριοποιείται η FNAC καθώς και τη διοργάνωση του 1ου Ευρωπαϊκού Κυπέλου Fnac Gaming. Μέσα σε αυτήν την πενταετία η Εταιρεία διακρίθηκε από τα Ελληνικά Εθνικά Βραβεία Διαφήμισης «Ερμής» για τις διαφημιστικές της εκστρατείες με 1 Grand, 1 χρυσό, 3 ασημένια και 3 χάλκινα βραβεία. Από τον Σεπτέμβριο του 2010 εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας σε marketing & events, έχοντας αναλάβει projects όπως το «Άγονη Γραμμή Γόνιμη» το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό και πολιτιστικό φεστιβάλ σε ελληνικά νησιά, τον παιδικό διαγωνισμό ανάγνωσης «Βιβλιοπλοίες» και το marketing development εταιρειών στον τομέα της ψυχαγωγίας και διασκέδασης. Η Τίνα μιλάει 4 ξένες γλώσσες και στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την συγγραφή σεναρίου, τη σκηνοθεσία ταινιών μικρού μήκους, τη λογοτεχνία και τη φωτογραφία.

18 Επιχειρήσεις Internet Μαριάντζελα Λέστου Η Μαριάντζελα είναι ιδρυτής του Look4Studies.com, του πρώτου και ολοκληρωμένου site για σπουδές στην Ελλάδα. Το 1999 αποφοίτησε από τα Εκπαιδευτήρια Κωστέα Γείτονα και στη συνέχεια σπούδασε Management & Systems στο Πανεπιστήμιο City του Λονδίνου. Είναι επίσης κάτοχος MBA από το ALBA Graduate Business School. Το διάστημα εργάστηκε στο τμήμα Marketing της εταιρείας ζαχαρωδών Cadbury Hellas S.A. από όπου αποχώρησε στις αρχές του 2007 για να δημιουργήσει το πρώτο ολοκληρωμένο site για σπουδές στην Ελλάδα, το Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης Αθηνά Κυριακού-Καλλέργη Η Αθηνά αποφοίτησε από το IB των Εκπαιδευτηρίων Κωστέα-Γείτονα το Έκανε το Bachelor της σε Marketing και International Business στο Georgetown University στη Ουάσιγκτον. Μετέπειτα πήρε masters σε Communications από το New York University. Εργάστηκε για 6 μήνες στο Fox News Network στη Νέα Υόρκη ως βοηθός παραγωγής σε καθημερινές εκπομπές. Επέστρεψε στην Ελλάδα το 2003 οπόταν και ξεκίνησε να δουλεύει στον Όμιλο Αντένα. Ποιό συγκεκριμένα, εργάστηκε στον Αnt1 TV στα τμήματα Ειδήσεων, Δημοσίων Σχέσεων και Προγράμματος. Το 2007 ανέλαβε τη Διεύθυνση Marketing του σταθμού. Στη παρούσα φάση είναι σε άδεια μητρότητας.

19 Διαφήμιση Στέλιος Νικολακάκης Ο Στέλιος γεννήθηκε στην Αθήνα το Έχει καταγωγή από την Ικαρία και από την Αθήνα. Μέχρι τα δώδεκα του χρόνια, πήγε σχολείο στο Χέλμειο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Παρασκευής. Στη Β Γυμνασίου «μετακόμισε» στα Εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα, όπου και αποφοίτησε από το Λύκειο. Έφυγε στη Θεσσαλονίκη για σπουδές πάνω στην Αγροτική Ανάπτυξη και Οργάνωση Γεωργικών Επιχειρήσεων. Εκεί, παρέμεινε 9 χρόνια. Τόσα χρειάστηκε για να καταλάβει πως αυτό που σπούδαζε, δεν ήταν αυτό που ήθελε. Άφησε τις σπουδές του και την εργασία του ως Barman και γύρισε στην Αθήνα για να δουλέψει πάνω στο μοναδικό πράγμα που του άρεσε. Τη διαφήμιση. Χωρίς προϋπηρεσία και μόνο με την ελπίδα ότι κάποιος θα τον δεχτεί, χτύπησε την πόρτα της διαφημιστικής Leo Burnett όπου και τελικά, εργάστηκε για 2 χρόνια ως κειμενογράφος. Σήμερα, εργάζεται για την Black Pencil, θυγατρική του ομίλου Publicis, και πάλι σαν κειμενογράφος, έχοντας καταγράψει μια ανοδική πορεία τα τελευταία χρόνια. Buyer Ελένη Ταμπάκη Η Ελένη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το Σπούδασε στο University of Wales, Bangor Ψυχολογία το και το απέκτησε MSc in Experimental Consumer Science. Έχει εργαστεί στον κλάδο λιανικού εμπορίου τα τελευταία 8 χρόνια, ξεκινώντας από τις πωλήσεις (2004) και στη συνέχεια προχωρώντας στο τμήμα marketing εδραιωμένου πολυκαταστήματος της Βορείου Ελλάδος ως marketing assistant ( ). Από το 2005 έως και σήμερα εργάζεται ως αγοράστρια αρχικά στα πολυκαταστήματα Fena/fenafresh της Θεσσαλονίκης και σήμερα στα Notos Galleries. Αντικείμενα εξειδίκευσης είναι η ready-towear γυναικεία ένδυση όπως και η παιδική/ανδρική ένδυση/υπόδυση και το γυναικείο αξεσουάρ.

20 Business Development (Ναυτιλιακά) Κωνσταντίνος Μαχαίρας Ο Κωνσταντίνος γεννήθηκε στην Αθήνα το Σπούδασε Business Administration with Emphasis in Shipping στο DEREE- The American College of Greece στην Αθήνα από το 1999 ως το Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές Management of Business, Innovation & Technology στο Athens Information Technology στην Αθήνα από το 2006 ως το 2008 με βαθμό 3.42/4 Το 2004 ξεκίνησε να εργάζεται στην Dionic S.A. ως Assistant Product Manager στο τμήμα Home Entertainment (Εκπρόσωποι στην Ελλάδα Videogames όπως Activision, Codemasters, Empire, διανομείς κονσολών & owned brands σε accessories & Mp4). Το 2006 πήρε προαγωγή ως Assistant Marketing Manager στο ίδιο τμήμα και το 2007 προήχθει ως Senior Brand Manager του ίδιου τμήματος αναλαμβάνωντας τις καλύτερες εταιρίες υπό την ευθύνη του. Το 2008 έκανε στροφή στην καριέρα του όπου και μπήκε στο χώρο της ναυτιλίας αναλαμβάνοντας την θέση του Business Development Coordinator στην Hudson Marine Management Services- Συμβουλευτική Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων, Αμερικάνικων συμφερόντων με γραφεία στον Πειραιά. Το 2011 πήρε προαγωγή ως Business Development Manager, θέση που κατέχει ως σήμερα, αναλαμβάνοντας την δημιουργία Marketing Plan και την ευθύνη ανάπτυξης τους πελατολογίου για τα Βαλκάνια, Ανατολική Ευρώπη, Ανατολική Μεσόγειο και Μέση Ανατολή.

21 Χρηματοοικονομικά Βίκυ Βακαλοπούλου Η Βίκυ γεννήθηκε το 1976 στην Αθήνα. Παρέμεινε στα Εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα μέχρι το 1991 όπου άλλαξε σχολείο και πήγε στο Δημόσιο Λύκειο Π. Ψυχικού από όπου και αποφοίτησε το Σπούδασε στο Deree Accounting & Finance με κατεύθυνση Finance και αποφοίτησε το Από το 1997 ξεκίνησε την πρακτική της σε υποκατάστημα private banking της BNP και στα τέλη του ίδιου χρόνου πήγε στην Εταιρεία Διαχείρισης Αμοιβαίων Κεφαλαίων της ING όπου ασχολήθηκε με την διαχείριση τίτλων πελατών. Το 2002 αλλάζοντας εταιρεία στον όμιλο ING πήγε στην οικονομική διεύθυνση της Ασφαλιστικής Εταιρείας Ζωής στο λογιστήριο όπου ανέλαβε την διαχείριση των Unit Linked. Δύο χρόνια αργότερα ανέλαβε το back office των επενδύσεων στο οποίο απασχολείται μέχρι και σήμερα. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου των αποφοίτων των Ε.Κ.Γ από το 2010 και στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με το σκι και το ποδήλατο βουνού.

22 Συγγραφέας Κωνσταντίνα Τασσοπούλου Η Κωνσταντίνα γεννήθηκε στην Αθήνα. Πήγε σχολείο στα Εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα από την Ε Δημοτικού έως την αποφοίτησή της. Έχει κάνει σπουδές δημοσιογραφίας και μουσικές σπουδές. Είναι κάτοχος Πτυχίου Πιάνου και Πτυχίου Αρμονίας της Μουσικής. Έχει συμμετάσχει σε παραστάσεις χορού και θεάτρου συνοδεύοντας με πιάνο. Γράφει βιβλία για μικρούς και μεγάλους. Διηγήματά της έχουν βραβευθεί σε Λογοτεχνικούς Διαγωνισμούς και το 2009 πήρε τον τίτλο «Artist of the Year» στην κατηγορία Διηγήματος της International Art Society & Academy. Βιβλία της κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Καστανιώτη (Στην Αριθμούπολη, Τα Κοινόχρηστα), Εκδόσεις Οσελότος (Το καλοκαίρι του Ευκλείδη, Όταν είναι Χριστούγεννα), Εκδόσεις Otherwise (Σιγά τ αυγά κι είναι και κόκκινα, Kidy και Φανούρης), ενώ διηγήματά της φιλοξενούνται σε συλλογικές εκδόσεις (Επιστροφή στο χωριό Εκδόσεις Α/συνέχεια κ.ά.). Ήταν υποψήφια για το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενης συγγραφέας του περιοδικού «Διαβάζω» (2009). Συνεργάζεται με την εφημερίδα «Metropolis», ενώ κείμενά της έχουν φιλοξενηθεί κατά καιρούς στα έντυπα «Voyager», «Βήμαdonna», «Ραδιοτηλεόραση» κ.ά. Διατηρεί τη στήλη «Μαγειρεύοντας μ ένα ψάρι» στο διεθνές ηλεκτρονικό «Λογοτεχνικό Μπιστρό της Στέλλας». Βιβλία της έχουν μεταφραστεί στα ισπανικά και στα αγγλικά.

23 Δημοσιογραφία Κωστής Σμέρος Ο Κωστής γεννήθηκε στην Αθήνα και φοίτησε στα Εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα. Σπούδασε Διεθνείς Σχέσεις στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστήμιου. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του συνεργάστηκε ως δόκιμος ερευνητής στο Κέντρο Ρωσίας, Ευρασίας και Νοτιο-ανατολικής Ευρώπης του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων στην ομάδα της Εξωτερικής Πολιτικής, Άμυνας και Ασφάλειας. Από τον Μάιο του 2008 έως τον Ιούλιο του 2011 εργάστηκε ως συντάκτης στην εφημερίδα «Ο Δημότης της Ανατολικής Αττικής» αρχικά στο ελεύθερο και κατόπιν στο πολιτικό ρεπορτάζ. Από τον Ιούλιο έως τον Οκτώβριο του 2011 συνεργάστηκε με το γραφείο τύπου του Περιφερειάρχη Αττικής. Συμμετείχε στην συντακτική ομάδα του περιοδικού του Συλλόγου Αποφοίτων του ΕΚΓ The Magazine καθώς και των Παντειακών Νέων. Υποκριτική Κωστής Πατρίκιος Ο Κωστής αποφοίτησε από το σχολείο του Κωστέα-Γείτονα το 1997, με πολύ ωραίες αναμνήσεις και εφόδια! Σπούδασε κάτι το οποίο το έμαθε καλά στο σχολείο. Το θέατρο! Με την καλή του την δασκάλα την κα Χρυσομάλλη. Σπούδασε στην Δραματική Σχολή Βεάκη όπου αποφοίτησε το Από τότε έχει παίξει πολύ θέατρο, αρκετή τηλεόραση και σινεμά! Έχει μάθει ότι το θέατρο είναι ένα παιχνίδι. Έχει υποσχεθεί στον εαυτό του ότι αν κάποια στιγμή σταματήσει να παίζει, και απλά το κάνει για να το κάνει, θα αποχωρήσει. Γιατί πολύ απλά στην ζωή μας πρέπει να κάνουμε μόνο πράγματα που μας ενδιαφέρουν και τα αγαπάμε. Αυτήν την περίοδο σπουδάζει και νηπιαγωγός. Και του αρέσει πολύ.. ήταν μάλλον ένα απωθημένο του

Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Τρίτη 8 Απριλίου 2014 Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού Τρίτη 8 Απριλίου 2014 για µαθητές/τριες Γ Γυμνασίου, Α, Β Λυκείου και IB 1 Diploma Programme education success education success Η Διεύθυνση των Εκπαιδευτηρίων Κωστέα-Γείτονα

Διαβάστε περισσότερα

Ημερίδα Επαγγελματικoύ Προσανατολισμού Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Ημερίδα Επαγγελματικoύ Προσανατολισμού Τρίτη 5 Μαΐου 2015 Ημερίδα Επαγγελματικoύ Προσανατολισμού Τρίτη 5 Μαΐου 2015 για µαθητές/τριες Γ Γυμνασίου, Α, Β Λυκείου και IB1 Diploma Programme Η ιεύθυνση των Εκπαιδευτηρίων Κωστέα-Γείτονα ευχαριστεί θερµά τους διακεκριµένους

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΜΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΖΩΗΣ

ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΜΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΖΩΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΔΟΜΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ (ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΟΜΗ) ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΜΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΖΩΗΣ Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση

Διαβάστε περισσότερα

Πτυχιακά Προγράμματα Βachelors Degrees. CITY College, Διεθνές Τμήμα του Πανεπιστημίου του Sheffield

Πτυχιακά Προγράμματα Βachelors Degrees. CITY College, Διεθνές Τμήμα του Πανεπιστημίου του Sheffield Πτυχιακά Προγράμματα Βachelors Degrees CITY College, Διεθνές Τμήμα του Πανεπιστημίου του Sheffield Περιεχόμενα 1 Χαιρετισμοί 2-3 CITY College, Διεθνές Τμήμα του Πανεπιστημίου του Sheffield 4 Aναγνώριση

Διαβάστε περισσότερα

We W lcome to elcome t o a wo a w r o ld of Oppor ld of Opportunities! tunities! www.amc.edu.gr

We W lcome to elcome t o a wo a w r o ld of Oppor ld of Opportunities! tunities! www.amc.edu.gr Welcome to a world of Opportunities! www.amc.edu.gr περιεχόμενα εισαγωγή Χαιρετισμός 6-7 Σημαντικοί Σταθμοί στην ιστορία του Ιδρύματος 8-11 Άδεια Ίδρυσης και Λειτουργίας 12 Ενσωμάτωση της Ευρωπαϊκής Οδηγίας

Διαβάστε περισσότερα

Αγαπητό νέο μέλος της μεγάλης μας εκπαιδευτικής «οικογένειας»,

Αγαπητό νέο μέλος της μεγάλης μας εκπαιδευτικής «οικογένειας», > page _ 2 Αγαπητό νέο μέλος της μεγάλης μας εκπαιδευτικής «οικογένειας», Σε καλωσορίζουμε στο σύγχρονο κόσμο του ΙΕΚ ΞΥΝΗ. Όπως ήδη γνωρίζεις, το ΙΕΚ ΞΥΝΗ εμπεριέχει σε κάθε του κύτταρο όλη την εμπειρία,

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Μαθητών-Γονέων

Εγχειρίδιο Μαθητών-Γονέων Εγχειρίδιο Μαθητών-Γονέων ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 2. ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΗ 2.1 Mission Statement 2.2 Ακαδημαϊκός στόχος 3. ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΙΒ (ΙΒΟ) 3.1 Αποστολή του οργανισμού ΙΒ

Διαβάστε περισσότερα

Ημέρα Επαγγελματικής Ενημέρωσης

Ημέρα Επαγγελματικής Ενημέρωσης CAREER DAY ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΝ ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ - ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ Ημέρα Επαγγελματικής Ενημέρωσης 7 Φεβρουαρίου 2011 ΗΜΕΡΑ Σ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ 7 Φεβρουαρίου 2011 Οι Διευθύνσεις των Λυκείων

Διαβάστε περισσότερα

We W lcome to a world of Opportunities! elcome to a world of Opportunities! www.amc.edu.gr

We W lcome to a world of Opportunities! elcome to a world of Opportunities! www.amc.edu.gr Welcome to a world of Opportunities! www.amc.edu.gr περιεχόμενα εισαγωγή περιεχόμενα ακαδημαϊκά προγράμματα Χαιρετισμός από τον Πρόεδρο του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου 6-7 Ακαδημαϊκό Συμβούλιο 8-9 Σημαντικοί

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΤΑΛΥΚΕΙΑΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΤΑΛΥΚΕΙΑΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΤΑΛΥΚΕΙΑΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ C O L L E G E B U L L E T I N Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α 01 Μήνυμα του Προέδρου 02 Οι σταθμοί του Mediterranean College 04 H αποστολή και το όραμα 05 Προτεραιότητα στην επαγγελματική

Διαβάστε περισσότερα

Αφιέρωμα στις Μεταπτυχιακές Σπουδές

Αφιέρωμα στις Μεταπτυχιακές Σπουδές Aφιέρωμα Αφιέρωμα στις Μεταπτυχιακές Σπουδές Επειδή αρκετοί από εμάς έχουμε ήδη αποφασίσει να προχωρήσουμε σε κάποιο Μεταπτυχιακό μόλις πάρουμε στα χέρια μας το πολυπόθητο πτυχίο (ειδικά με την κατάσταση

Διαβάστε περισσότερα

ΝΙΚΟΛΑΣ ΜΠΑΚΑΤΣΕΛΟΣ Αντιπρόεδρος ΔΣ και Πρόεδρος Επιτροπής Βορείου Ελλάδος, Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο

ΝΙΚΟΛΑΣ ΜΠΑΚΑΤΣΕΛΟΣ Αντιπρόεδρος ΔΣ και Πρόεδρος Επιτροπής Βορείου Ελλάδος, Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο ΟΜΙΛΗΤΕΣ ΝΙΚΟΛΑΣ ΜΠΑΚΑΤΣΕΛΟΣ Αντιπρόεδρος ΔΣ και Πρόεδρος Επιτροπής Βορείου Ελλάδος, Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο Ο Νικόλαος Μπακατσέλος είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της Πυραμίς Μεταλλουργία

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Λογιστική & Χρηματοοικονομική

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Λογιστική & Χρηματοοικονομική ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Λογιστική & πάθος/ ηγεσία/ εξερεύνηση/ευκαιρία/ επένδυση/ομάδα/δημιουργία/ έμπνευση/πρόκληση/ανάπτυξη πλούτος/αλλαγή/φιλοδοξία/ Περιεχόμενα

Διαβάστε περισσότερα

www.unic.ac.cy ΣΧΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ

www.unic.ac.cy ΣΧΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ www.unic.ac.cy ΣΧΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΑΓΩΓΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΛΛΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Οι Σωστές

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα 19 Φεβρουαρίου 2015

Αθήνα 19 Φεβρουαρίου 2015 Αθήνα 19 Φεβρουαρίου 2015 1. Ευρωπαϊκό έργο «High Heels»... 4 2. Πρόγραµµα Συνεδρίου «Tips4Skills»... 5 3. Οµιλητές Συνεδρίου «Tips4Skills»... 6 4. Τοποθετήσεις: Γυναίκες στον Κατασκευαστικό Κλάδο... 12

Διαβάστε περισσότερα

Καλό καλοκαίρι! Ραντεβού το Σεπτέμβρη

Καλό καλοκαίρι! Ραντεβού το Σεπτέμβρη ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2010 ΤΕΥΧΟΣ 25 Καλό καλοκαίρι! Ραντεβού το Σεπτέμβρη 4Απολογισμός μελών του Συλλόγου που... «αποφοιτούν» 8 Ασφαλής οδική συμπεριφορά 14 Ι Μαθητικό συμπόσιο ASP net UNESCO 20 Εκλογές Δ.Σ. Βιογραφικά

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ - ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ. Ημέρα Επαγγελματικής Ενημέρωσης. Όλγα Λατουσάκη C A R EER D AY. 2 0 Φ ε β ρ ο υ α ρ ί ο υ 2 0 1 2

ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ - ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ. Ημέρα Επαγγελματικής Ενημέρωσης. Όλγα Λατουσάκη C A R EER D AY. 2 0 Φ ε β ρ ο υ α ρ ί ο υ 2 0 1 2 ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΝ ΙΔΡΥΜΑ 2 0 Φ ε β ρ ο υ α ρ ί ο υ 2 0 1 2 ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ - ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ C A R EER D AY Όλγα Λατουσάκη Ημέρα Επαγγελματικής Ενημέρωσης Χάρις Παππά ΗΜΕΡΑ Σ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

www.unic.ac.cy ΣΧΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΗΣ SCHOOL OF HUMANITIES SOCIAL SCIENCES AND LAW

www.unic.ac.cy ΣΧΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΗΣ SCHOOL OF HUMANITIES SOCIAL SCIENCES AND LAW www.unic.ac.cy 0 ΣΧΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΗΣ SCHOOL OF HUMANITIES SOCIAL SCIENCES AND LAW 0 ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ SCHOOL OF BUSINESS 0 ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ SCHOOL OF

Διαβάστε περισσότερα

Έκθεση Πεπραγμένων 1 ου Πανελληνίου Διαγωνισμού Καινοτομίας & Νεανικής Επιχειρηματικότητας «ideatree»

Έκθεση Πεπραγμένων 1 ου Πανελληνίου Διαγωνισμού Καινοτομίας & Νεανικής Επιχειρηματικότητας «ideatree» Έκθεση Πεπραγμένων 1 ου Πανελληνίου Διαγωνισμού Καινοτομίας & Νεανικής Επιχειρηματικότητας «ideatree» Ιούλιος 2014 Περιεχόμενα 1 Επιτελική σύνοψη...4 2 Στατιστικά Στοιχεία...5 3 Χορηγίες και Υποστήριξη...8

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ι. Μ. ΓΚΟΥΤΖΙΟΥΠΑΣ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ι. Μ. ΓΚΟΥΤΖΙΟΥΠΑΣ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ι. Μ. ΓΚΟΥΤΖΙΟΥΠΑΣ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2008 ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΣΕΛΙΔΑ ΜΕΡΟΣ Α: Ο ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Α.1) Τι

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ

ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΣΧΟΛΕΣ Α.Ε.Ι. ΚΑΙ Τ.Ε.Ι ΣΤΟ 5 Ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Το 5 ο πεδίο περιλαμβάνει τμήματα τα οποία επικεντρώνονται κυρίως στις

Διαβάστε περισσότερα

1994 20th year Reunion. 2004 10th year Reunion. Class of. Class of. Class of. Class of. Τρίτη 1. Ιουλίου. 2014 Ώρα 21:30 Albion Ομήρου 6, Νέο Ψυχικό

1994 20th year Reunion. 2004 10th year Reunion. Class of. Class of. Class of. Class of. Τρίτη 1. Ιουλίου. 2014 Ώρα 21:30 Albion Ομήρου 6, Νέο Ψυχικό Class of 1974 40th year Reunion Class of 1984 30th year Reunion Class of 1994 20th year Reunion Class of 2004 10th year Reunion Τρίτη 1 Ιουλίου 2014 Ώρα 21:30 Albion Ομήρου 6, Νέο Ψυχικό Περισσότερες πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

Αθανασάκη Ανεζούλα (Τζούλια): Βανδώρος Στυλιανός: Γαλάνης Βασίλειος: Γέρουλας Αθανάσιος: Γκολφινόπουλος Γιάννης: Ευαγγελάτου Ευτέρπη:

Αθανασάκη Ανεζούλα (Τζούλια): Βανδώρος Στυλιανός: Γαλάνης Βασίλειος: Γέρουλας Αθανάσιος: Γκολφινόπουλος Γιάννης: Ευαγγελάτου Ευτέρπη: Αθανασάκη Ανεζούλα (Τζούλια): Μεγάλωσε και κατοικεί στους Αγ. Αναργύρους. Είναι Πτυχιούχος της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών των τµηµάτων Ζωγραφικής και Κεραµικής. Επίσης σπούδασε αρχιτεκτονική εσωτερικών

Διαβάστε περισσότερα

Το MBS College είναι το μοναδικό Κέντρο Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης στη νότια Ελλάδα που χορηγεί Διεθνή και Αναγνωρισμένα Πανεπιστημιακά πτυχία.

Το MBS College είναι το μοναδικό Κέντρο Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης στη νότια Ελλάδα που χορηγεί Διεθνή και Αναγνωρισμένα Πανεπιστημιακά πτυχία. New Campus Το MBS College είναι το μοναδικό Κέντρο Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης στη νότια Ελλάδα που χορηγεί Διεθνή και Αναγνωρισμένα Πανεπιστημιακά πτυχία. 02 Χαιρετισμός Προέδρου του MBS College 03 MBS

Διαβάστε περισσότερα

OΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

OΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ OΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α LE MONDE ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ Φιλοσοφία 6 Χαιρετισμός 7 10 Σημεία Υπεροχής 8 Η ταυτότητά μας 10 Εγκαταστάσεις 12 Αναγνωρίσεις & Διακρίσεις Διεθνούς

Διαβάστε περισσότερα

Ανερχόμενοι επαγγελματικοί τομείς στην Ελλάδα και νέες απαιτούμενες δεξιότητες

Ανερχόμενοι επαγγελματικοί τομείς στην Ελλάδα και νέες απαιτούμενες δεξιότητες ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ Ανερχόμενοι επαγγελματικοί τομείς στην Ελλάδα και νέες απαιτούμενες δεξιότητες Πρόγραμμα δια βίου μάθησης Έργο: Εκπόνηση Μελέτης με τίτλο «Ανερχόμενοι επαγγελματικοί

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Δημήτρης Δρούτσας:

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Δημήτρης Δρούτσας: ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ Σ.Α.Ε.Γ. ΤΕΥΧΟΣ 6 ΙΟΥΝΙΟΣ 2010 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Δημήτρης Δρούτσας: «Όταν σου ανατίθεται μία μεγάλη ευθύνη απέναντι στην πατρίδα σου, δεν έχεις το δικαίωμα να αρνηθείς» MAGIC BUS Destination:

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαιδευτικά Προγράμματα KPMG Σεπτέμβριος 2012 Ιούλιος 2013

Εκπαιδευτικά Προγράμματα KPMG Σεπτέμβριος 2012 Ιούλιος 2013 cutting through complexity PEOPLE SERVICES Εκπαιδευτικά Προγράμματα KPMG Σεπτέμβριος 2012 Ιούλιος 2013 Ξεπεράστε τους στόχους σας με όχημα την KPMG kpmg.com/gr Αγαπητοί συνεργάτες, Με χαρά και υπερηφάνεια

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑ / ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

ΣΧΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑ / ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΧΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑ / ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ Η Σχολή Η Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών του Μητροπολιτικού Κολλεγίου καλύπτει ένα ευρύ φάσμα γνωστικών πεδίων, τα οποία έχουν ως βασικό

Διαβάστε περισσότερα

Έκθεση Εσωτερικής Αξιολόγησης

Έκθεση Εσωτερικής Αξιολόγησης ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ Σχολή Θετικών & Τεχνολογικών Εφαρμογών Τμήμα Μαθηματικών Έκθεση Εσωτερικής Αξιολόγησης Ηράκλειο Δεκέμβριος 2009 2 Έκθεση Εσωτερικής Αξιολόγησης, Δεκέμβριος 2009 Έκθεση Εσωτερικής Αξιολόγησης,

Διαβάστε περισσότερα