Ο Άνθρωπος και η Ιστορία Πίσω από την Θαυμάσια Χάρη

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Ο Άνθρωπος και η Ιστορία Πίσω από την Θαυμάσια Χάρη"

Transcript

1 Ο Άνθρωπος και η Ιστορία Πίσω από την Θαυμάσια Χάρη Θαυμάσια χάρη, τι γλυκιά! Που έσωσε εμέ Χαμένος ήμουν, μ εύρηκε και με ελευθέρωσε. Γιάννης Νιούτον Η Θαυμάσια Χάρη έχει αποδειχθεί σαν το δημοφιλέστατο τραγούδι της εποχής μας! Ο απλός του ρυθμός και η γλυκιά του μελωδία είναι επιθυμητά και δεκτά σχεδόν σε κάθε περίπτωση: Από την αποδεκτή ομιλία του προέδρου μέχρι το χρισμένο κήρυγμα του ιεροκήρυκα. Από την απλή φυσαρμόνικα στην εξοχή μέχρι την αξιοπρεπή άρπα σε βασιλική όπερα. Από τις πρώτες χαρούμενες στιγμές των γάμων μέχρι τα τελευταία αναμνηστικά λεπτά μιας κηδείας. Από την μικρή μελωδία του κινητού τηλεφώνου μέχρι την δυνατή παρουσίαση μιας Ολυμπιακής τελετής. Από την κιθάρα των Αμερικάνικων μπλουζ τραγουδιών μέχρι τις επεκτεινόμενες νότες της Σκοτσέζικης γκάϊδας. Η Θαυμάσια Χάρη βουίζει και ακούεται σε κάθε ήπειρο του κόσμου μας! Υπερβαίνει φυλή, θρησκεία, και ακόμη κατηγοριών δίσκων. Περιέχει όλα τα έθνη, ασχέτως χρώματος, πιστεύω ή κουλτούρων. Είτε παρουσιάζεται σε εκκλησίες, συναυλίες ή λέσχη, αυτό το τραγούδι των τραγουδιών αγγίζει τις καρδιές αυτών που προσέχουν την μελωδία και μαθαίνουν την αλήθειά του. Αυτός ο ύμνος των ύμνων μεταμορφώνει τις ψυχές εκείνων πού ακούνε το μήνυμα του. Η Θαυμάσια Χάρη είναι ψηλά στην υπόληψη στα κινηματογραφικά στούντιο και επιτυχημένη στην μουσική σκηνή! Ο μεγάλος αριθμός των ταινιών που έχουν μεταχειρισθεί την ενθαρρυντική της μελωδία, μαρτυρεί την αξιοσημείωτη δημοφιλικότητά της στο διασκεδαστικό κόσμο. Σχεδόν όλοι οι σπουδαιότεροι καλλιτέχνες, κοσμικοί ή πνευματικοί, στην σκηνή ή στο στούντιο, έχουν κάποτε αναγείρει, δοκιμάσει ή αναγράψει την Θαυμάσια Χάρη άνω από 2000 διαφορετικές εκτυπώσεις υπάρχουν μέχρι στιγμής. Ας γυρίσομε, λοιπόν, το χρόνο πίσω στον 18 ον αιώνα για να παρατηρήσομε από κοντά τον άνθρωπο που δημιούργησε αυτό το πασίγνωστο και πολυαγαπητό ύμνο: Τον Δρ. Γιάννη Νιούτον. Ο Γιάννης Νιούτον, το μόνο παιδί του πρεσβύτερου Γιάννη και Ελισάβετ Νιούτον, γεννήθηκε στις 24 Ιουλίου 1725 στο Λονδίνο της Αγγλίας. Δεκατρείς ημέρες πριν τα έβδομα γενέθλιά του, η ευσεβής μητέρα του πέθανε από φυματίωση. Ο πατέρας του, διοικητής στο Μεσογειακό εμπόριο, ξαναπαντρεύτηκε τον επόμενο χρόνο. Σε ηλικία 11 ετών, το νεαρό αγόρι πειραματίσθηκε το πρώτο θαλασσινό του ταξίδι. Στα επόμενα επτά χρόνια έκανε διάφορα άλλα ταξίδια.

2 1. ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ Όταν ήταν 18 ετών, (τώρα πια ένας συγχυσμένος έφηβος), μία ομάδα βίασαν τον Γιάννη να μπει στο Αγγλικό πολεμικό πλοίο Harwich. Ανίκανος να τα καταφέρει κάτω από την αυστηρή πειθαρχία και απρόθυμος να υποστεί την καθημερινή του ρουτίνα, ο αντάρτης ναύτης το έσκασε. Τον ψάξανε και τον βρήκαν, τον γύμνωσαν και τον έδειραν. Τώρα γεμάτος από πίκρα, οργή, και μαύρη απελπισία, ο υποβιβασμένος ναυτικός αξιωματικός τελικά απολύθηκε από το Βρετανικό Βασιλικό Ναυτικό και απεστάλη σ ένα πλοίο που εμπορευόταν δούλους. Χάρηκε έξη μήνες ελευθερίας στην ανοιχτή θάλασσα, αλλά ακολούθησε μια ολόκληρη χρονιά αιχμαλωσίας για τον εικοσάχρονο στην Δυτική Αφρική. Εκεί το όνειρό του για δουλειά και πλούτη μετατράπηκε σε εφιάλτη από αρρώστια και πείνα καθώς υπηρετούσε έναν σκληρόκαρδο Άγγλο αφεντικό και υπέφερε κάτω από τη σκληρή διαγωγή της Αφρικανής ερωμένης του. Λίγο μετά την ελευθέρωσή του, ο θαλασσινός έγινε ένα αφεντικό των δούλων. 2. ΕΛΕΟΣ ΣΤΗΝ ΦΟΥΡΤΟΥΝΑ Στα 22 του χρόνια, ο Γιάννης, ένας άθλιος αμαρτωλός, μεταμορφώθηκε από ένας τολμηρός βλάσφημος κατά του Θεού, σε ένα αφιερωμένο ακόλουθο του Ιησού Χριστού. Η «μεγάλη του απαλλαγή» συνέβη στις 21 Μαρτίου 1748 καθώς έπλεε πίσω στην Αγγλία από την Αφρική. Αυτός και το πλήρωμα του φορτηγού πλοίου Greyhound βρέθηκαν σε μια βιαία φουρτούνα. Αφού κτυπήθηκαν από δυνατούς ανέμους και πελώρια κύματα, οι εξαντλημένοι ναύτες, σαν τα σχισμένα τους πανιά, κατάντησαν ανίκανοι καθώς πάλευαν την άγρια θάλασσα, προσπαθώντας μέχρι τέλος να σώσουν το καράβι τους από διαρροή, και που γρήγορα θα βούλιαζε. Για το νεαρό ναύτη, όμως, η μέρα της σωτηρίας είχε φθάσει, η ώρα της απόφασης είχε έλθει, η στιγμή της αλήθειας ήταν μπροστά του. Στη μέση του χάους και της σύγχυσης, της τρέλλας και του φόβου, ο Γιάννης Νιούτον επικαλέσθηκε τον Κύριο Ιησού Χριστό με ειλικρίνεια και αλήθεια, κράζοντας με γνήσια μετάνοια για το τρυφερό έλεος του Λυτρωτή, ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΤΟΝ ΕΣΩΣΕ! 3. ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ Στην ηλικία των 29 ετών, ο Γιάννης, τώρα ζηλωτής μαθητής, γύρισε την πλάτη του στην θάλασσα και στην «επιχείρηση που η καρδιά του μισούσε». Στα επόμενα τέσσερα χρόνια, ερεύνησε τις Γραφές καθημερινά και μελετούσε τις αλήθειες της με επιμέλεια. Στις 16 Δεκεμβρίου 1758 παράδωσε την ζωή του για να κηρύξει το Ευαγγέλιο του Ιησού Χριστού. Στα 40 του χρόνια, μετά από κάποια θρησκευτική αντίθεση, ο Γιάννης χειροτονήθηκε διάκονος. Διορίσθηκε στην εκκλησία της ενορίας του Olney, κοντά στο Cambridge. Αυτό το χωριό της εργατικής τάξης, στο νομό της Buckinghamshire, ήταν γνωστό για κατασκευή ενός είδους δαντέλλας και τον διαγωνισμό των τηγανίτων της Καθαρής Τρίτης.

3 4. ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ Στα 45 του χρόνια, ο Γιάννης, ο ιεροκήρυκας που τραγουδούσε, χαιρόταν μια αρμονική οικογενειακή ζωή και διεκδικούσε μια ευσεβή αρχηγία στην εκκλησία. Ήταν συντηρητικός και αναμορφωμένος, αλλά όχι συνηθισμένος και άκαμπτος! Εφ όσον ήταν άνθρωπος με πρωτοβουλία και νεωτερισμούς, έψαξε για διαφορετικούς τρόπους να φθάσει την κοινότητα του, και για δυναμικούς μεθόδους να διδάξει το συνάθροισμά του. Στην μεσεβδομαδιαία συνάθροιση, για παράδειγμα, εισήγαγε στην ευαγγελική «χαμηλή Αγγλικανική» ενορία του, καινούργιους ύμνους και πνευματικά τραγούδια: λίγα τα έγραψε ο ίδιος και άλλα τα συνέγραψε με τον φίλο του τον William Cowper. Η Θαυμάσια Χάρη ήταν μία από τις φρέσκες συνθέσεις που ο Θεός έμπνευσε στην αφιερωμένη καρδιά του, και οδήγησε τον πειθαρχημένο του νου να αποτελειώσει αργά το Δεκέμβριο του Αρχικά ονομάσθηκε «Η Προσδοκία και Αναθεώρηση της Πίστης». Τα λόγια συλλέχθηκαν με προσευχή και συντέθηκαν προσεκτικά για μια πρωτοχρονιάτικη συνάθροιση. Μετά από την ανάγνωση της Βιβλικής περικοπής του Α Χρονικών 17: 16,17 και αναθεωρώντας την δική του ζωή εις το φως της απάντησης του Δαβίδ, ο Γιάννης συλλογίστηκε στο πόσο μακριά είχε έλθει από τις θαλασσινές του μέρες της αμαρτωλής ζωής, αυτο εντρύφησης και δουλεμπορίας. Ο εφημέριος του Olney, σαν τον βασιλέα του Ισραήλ, είχε καταβληθεί από την καταπληκτική καλοσύνη και φοβερή μεγαλειότητα του Θεού. Ήταν ακριβώς τότε που το πιο γνωστό του έργο γεννήθηκε. Έτσι τυπώθηκε στο Υμνολόγιο του Olney το 1779: Θαυμάσια χάρη, τι γλυκιά! Που έσωσε εμέ χαμένος ήμουν, μ εύρηκε και μ ελευθέρωσε. Η χάρη με παρηγορεί, τους φόβους μου σκορπά, κι απ τη στιγμή που πίστεψα, ειρήνη μου φερε. Πολλές παγίδες του εχθρού, κινδύνους αρκετούς τους νίκησε, και θα νικά, η χάρη του Θεού. Αυτός υπόσχεται ζωή, ο λόγος Του αρκεί, θα με φροντίζει σίγουρα, ενώ θα ζω στη γη. Όταν τελειώσει αυτ η ζωή της θλίψης, της φθοράς, θ αρχίσει πείρα θαυμαστή ειρήνης και χαράς. Σαν χιόν η γη θα διαλυθεί, ο ήλιος σκοτιστεί, όμως ο Κύριος μου και Θεός, για πάντα ειν εκεί. Στο 1835, «Η Προσδοκία και Αναθεώρηση της Πίστης» βρήκε το ταίρι της στη «Νέα Βρετανία» και αναγεννήθηκε ως «Θαυμάσια Χάρη». Ο σπόρος συλλήφθηκε και ένα τραγούδι παραδόθηκε, όταν το πνευματικό μήνυμα από την κεντρικό ανατολική Αγγλία συνάντησε και παντρεύτηκε μια απλή μελωδία από το βαθύ νότο της Αμερικής.

4 Το 1900, ο Αμερικανός συνθέτης και επιτυχημένος εκδότης, ο Edwin Othello Excell ( ) πρόσθεσε τα τελευταία σημεία με την μουσικοσυνθέτησή του. Αντικατάστησε το τελευταίο στίχο του αρχικού ποιήματος με αυτά το λόγια από «Ιερουσαλήμ, Το ευτυχισμένο Σπίτι μου». Και χίλια χρόνια κει ψηλά, θα ναι απλώς αρχή, τη δόξα του Θεού να υμνώ αιώνια τη λαμπρή. 5. ΔΙΑΚΟΝΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ Σε ηλικία 57 ετών, ο Γιάννης, ένας ικανός συγγραφέας, βρέθηκε σ ένα σταυροδρόμι και ατένιζε ένα μεγάλο δίλημμα στην διακονία του. Το ζεύγος Νιούτον αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την κοινότητα του Olney που είχαν τώρα αγαπήσει και υπηρετήσει για σχεδόν δεκαέξι χρόνια. To άτεκνο, παλαίμαχο ζευγάρι μετακίνησε το σπίτι του από το μικρό χωριό του Olney στην μεγαλούπολη του Λονδίνου. Στις 19 Δεκεμβρίου 1779 ο Γιάννης κήρυξε το πρώτο μήνυμά του ως εφημέριος της Εκκλησίας της Αγίας Μαρίας στο Woolnoth. Ο Θεός ευλόγησε την διακονία του Νιούτον και επέκτεινε τα όριά του από την τραπεζική περιφέρεια της Αγγλίας μέχρι το Botany Bay της Αυστραλίας. Σαν ένας αρχηγός της «Εκλεκτικής Κοινότητας» (μιά πρακτική Χριστιανική ομάδα), ο Γιάννης πλησίασε τον Richard Johnson στις 23 Σεπτεμβρίου 1786 να του προτείνει να γίνει πνευματικός σύμβουλος στο πρώτο στόλο που θα ταξίδευε στην Αυστραλία. Ο κύριος Johnson το δέχθηκε, και το υπόλοιπο είναι Αυστραλιανή ιστορία. Το νωρίτερα εξέχων βιβλίο, «Αυθεντικό Διήγημα» μια προσωπική μαρτυρία συνέχιζε να προκαλεί πολλές καρδιές για τον Θεό, και να αλλάζει πολλά άτομα για το καλό. Το ίδιο έκανε το νέο και αναγκαστικά αμφισβητήσιμο βιβλίο του «Σκέψεις για την Αφρικανική Δουλεμπορία». Αυτό εφοδίασε και δυνάμωσε τον καινούργιο μαθητή του, τον βουλευτή William Wilberforce, ο οποίος μετά από 20 χρόνια πιστής εκστρατείας εναντίον της δουλεμπορίας, είχε τελική επιτυχία το 1807 όταν ψηφίστηκε κανόνας της βουλής σε όλες τις Βρετανικές αποικίες. ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ Στις 21 Δεκεμβρίου 1807, ο Γιάννης Νιούτον εξήλθε του κόσμου αυτού και εισήλθε την αιωνιότητα. Σε ηλικία 82 ετών, το σώμα και η καρδιά του έπαυσαν να λειτουργούν και η θνητή του ζωή σταμάτησε, αλλά η ψυχή και το πνεύμα του βρήκαν αιώνια ανάπαυση και αμοιβή μέσα στην ουράνια πατρίδα. Αγαπητέ αναγνώστη, ελπίζω ότι η ιστορία του μετανοημένου αυτού αμαρτωλού, που έγινε ένας χαρούμενος νικητής, θα σε κάνει να σκεφθείς τη ζωή και το μέλλον σου, και να προκαλέσει την καρδιά σου να ετοιμασθείς για τον θάνατό σου. Καταδικασμένος χωρίς την χάρη και το έλεός Του, η μόνη ελπίδα σου για να αποκτήσεις αιώνια σωτηρία. είναι ο Ιησούς Χριστός. Ο Κύριος Ιησούς είπε.. «Εγώ είμαι η οδός, η αλήθεια, και η ζωή: κανείς δεν έρχεται στον Πατέρα, παρά μόνον δι Εμού»(Κατά Ιωάννη 14:6).

5 Η Αγία Γραφή επίσης λέγει «Κατά χάρη είστε σεσωσμένοι διά της πίστης, και αυτό δεν είναι από σας: είναι το δώρο του Θεού. Όχι από έργα, γιά να μη καυχηθεί κανείς» (Εφεσίους 2:8,9). Η ζωή του Νιούτον, όσο αμαρτωλή κι αν ήταν, φανερώνει καθαρά ότι η χάρη του Θεού είναι μεγαλύτερη από τις αμαρτίες μας. Καθώς ζήτησε το έλεος του Θεού, και σώθηκε με την χάρη του Θεού, και συ επίσης μπορείς να έλθεις στον Σωτήρα αυτή την στιγμή, όπως είσαι. Για να κάνεις αυτό, η Βίβλος λέγει ότι απλώς χρειάζεσαι να: Aναγνωρίσεις ότι είσαι αμαρτωλός (Ψαλμό 32:5) Πιστεύσεις ότι ο Χριστός πέθανε για τις αμαρτίες σου και αναστήθηκε (Α Θεσσαλονικείς 4:14) Επικαλεσθείς το θαυμαστό Του όνομα, αυτή τη στιγμή, να σε σώσει για τώρα και αιώνια (Ρωμαίους 10:13) Να ένα παράδειγμα προσευχής Αγαπητέ Κύριε Θεέ, Λυπάμαι που έχω αμαρτήσει εναντίον Σου. Στρέφω από τις αμαρτίες μου. Συγχώρησε και ελέησέ με τον αμαρτωλό. Πιστεύω ότι ο Ιησούς Χριστός πέθανε για τις αμαρτίες μου και αναστήθηκε από τους νεκρούς. Κύριε Ιησού, Σε δέχομαι τώρα στην καρδιά μου ως Σωτήρα και Κύριό μου. Ευχαριστώ που με σώζεις και μου δίνεις καινούργια και αιώνια ζωή. Κάνε με, το πρόσωπο που με θέλεις να είμαι. Προσεύχομαι στο Όνομα του Ιησού. Αμήν Με την αγάπη του Χριστού Peter Rahme 2005 μ.χ. Peter Rahme AD 2005; (Amazing Grace the song by the late Rev. John Newton ) 9 Exeter Rd Homebush West NSW 2190 Australia ; Tel (+61 2) ; Fax (+61 2) ; Website Greek Translation Spero Katos; Resources: Out Of The Depths by John Newton; John Newton by Richard Cecil; Amazing Grace by Steve Turner; Through Many Dangers by Brian H. Edwards; How Sweet The Sound by Noel Davidson; Plus others

Πίνακας περιεχομένων. Εισαγωγή. Περίληψη

Πίνακας περιεχομένων. Εισαγωγή. Περίληψη Κείμενο: Εικονογράφηση: Paul Reid Didi Hegnauer ΠΡΟΣΟΧΗ! Το εποπτικό υλικό αυτής της σειράς μπορείτε να το προμηθευτείτε από τα περισσότερα γραφεία της Χριστιανικής Διαπαιδαγώγησης στην Ευρώπη και από

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ. Μιλάει ο Θεός /Bρήκα. /Η Αγία Γραφή. Τετέλεσται/ ΣΕΛ. 2. να καταπολεμήσετε το άγχος/ ΣΕΛ. 8 / Θεραπεία από το /Πέντε. Χριστό/ ΣΕΛ.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ. Μιλάει ο Θεός /Bρήκα. /Η Αγία Γραφή. Τετέλεσται/ ΣΕΛ. 2. να καταπολεμήσετε το άγχος/ ΣΕΛ. 8 / Θεραπεία από το /Πέντε. Χριστό/ ΣΕΛ. ΕΝΤΥΠΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΤΟΣ Ε - ΑΡ. ΤΕΥΧΟΥΣ 12 / IANOYΑΡΙΟΣ - ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ - ΜΑΡΤΙΟΣ ISSN 1450-2240 Μιλάει ο Θεός /Bρήκα σήμερα;/ ΣΕΛ. 4 το /Χάρη και Πως

Διαβάστε περισσότερα

ΜΙΑ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ

ΜΙΑ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ ΜΙΑ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ - Zac Poonen Σε αυτό το άρθρο, θα εξηγήσουμε τι σημαίνει για κάποιον να «γεννηθεί άνωθεν» ή να «σωθεί». Το πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση αυτή είναι η

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ. Ο Eμμανουήλ / ΣΕΛ. 2 / Και επί γης ειρήνη / ΣΕΛ. 4 / Ο άγγελος Γαβριήλ / ΣΕΛ. 8 / Οι Μάγοι που προσκύνησαν τον Ιησού / ΣΕΛ.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ. Ο Eμμανουήλ / ΣΕΛ. 2 / Και επί γης ειρήνη / ΣΕΛ. 4 / Ο άγγελος Γαβριήλ / ΣΕΛ. 8 / Οι Μάγοι που προσκύνησαν τον Ιησού / ΣΕΛ. ΕΝΤΥΠΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΤΟΣ Ε - ΑΡ. ΤΕΥΧΟΥΣ 13 / ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2009 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ - ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2010 ISSN 1450-2240 Ο Eμμανουήλ / ΣΕΛ. 2 / Και επί γης ειρήνη

Διαβάστε περισσότερα

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ CD DVD mp3 ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΥΜΝΟΙ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ mp3

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ CD DVD mp3 ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΥΜΝΟΙ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ mp3 mp3-1 mp3-2 mp3-3 mp3-4 mp3-5 mp3-6 mp3-7 mp3-8 mp3-9 mp3-10 mp3-11 mp3-12 ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ CD DVD mp3 ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΥΜΝΟΙ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ mp3 ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ (18 mp3) (ΠΟΙΚΙΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΙΝΗ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

24/7. Να γίνει καλύτεροι φίλοι με τον Ιησού. www.divinemissions.com. Έκδοση 1,00 Ιούνιο του 2012. Όρια Ευθύνης & Αποποίηση Εγγύησης

24/7. Να γίνει καλύτεροι φίλοι με τον Ιησού. www.divinemissions.com. Έκδοση 1,00 Ιούνιο του 2012. Όρια Ευθύνης & Αποποίηση Εγγύησης 24/7 Να γίνει καλύτεροι φίλοι με τον Ιησού Το Κεντ Λ. Γκόρντον www.divinemissions.com Έκδοση 1,00 Ιούνιο του 2012 Όρια Ευθύνης & Αποποίηση Εγγύησης Ο συγγραφέας και εκδότης του ebook και των συναφών υλικών

Διαβάστε περισσότερα

Αποτελεσματική Προσευχή για τους Μη Σωσμένους

Αποτελεσματική Προσευχή για τους Μη Σωσμένους Αποτελεσματική Προσευχή για τους Μη Σωσμένους «γιατί ο Θεός αυτού του αιώνα, έχει τυφλώσει τη σκέψη των ανθρώπων, ώστε να μην μπορούν να δουν το φως του ευαγγελίου...» (Προς Κορινθίους Β 4:4) Από Lee.

Διαβάστε περισσότερα

Η απάντησή µου του Billy Graham

Η απάντησή µου του Billy Graham Η απάντησή µου του Billy Graham Ο γνωστός ευαγγελιστής απαντά σε εκατοντάδες ερωτήσεις, όπως: θέλω να παντρευτώ αλλά..., όταν προβλήµατα απειλούν την οικογένειά σας... Πώς να βοηθήσετε τα παιδιά να µεγαλώσουν

Διαβάστε περισσότερα

Ιστορίες από την Καινή Διαθήκη

Ιστορίες από την Καινή Διαθήκη Ιστορίες από την Καινή Διαθήκη Ιστορίες από την Καινή Διαθήκη Εκδόθηκε από την Εκκλησία του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών Σωλτ Λέηκ Σίτυ, Γιούτα Εξώφυλλο: Η γέννηση του Χριστού, υπό Paul

Διαβάστε περισσότερα

Πνευματικές Ασκήσεις. του Αγίου Ιγνατίου ΔΙΑΚΟΠΕΣ: Η ΑΝΑΓΚΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΑΥΣΗΣ ÄÉÌÇÍÉÁÉÏ ÊÁÈÏËÉÊÏ ÐÅÑÉÏÄÉÊÏ ÈÑÇÓÊÅÕÔÉÊÏÕ & ÊÏÉÍÙÍÉÊÏÕ ÐÑÏÂËÇÌÁÔÉÓÌÏÕ

Πνευματικές Ασκήσεις. του Αγίου Ιγνατίου ΔΙΑΚΟΠΕΣ: Η ΑΝΑΓΚΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΑΥΣΗΣ ÄÉÌÇÍÉÁÉÏ ÊÁÈÏËÉÊÏ ÐÅÑÉÏÄÉÊÏ ÈÑÇÓÊÅÕÔÉÊÏÕ & ÊÏÉÍÙÍÉÊÏÕ ÐÑÏÂËÇÌÁÔÉÓÌÏÕ ÄÉÌÇÍÉÁÉÏ ÊÁÈÏËÉÊÏ ÐÅÑÉÏÄÉÊÏ ÈÑÇÓÊÅÕÔÉÊÏÕ & ÊÏÉÍÙÍÉÊÏÕ ÐÑÏÂËÇÌÁÔÉÓÌÏÕ Oäüò: Óìýñíçò 27-10439 ÁÈÇÍÁ ENTYÐÏ ÊËÅÉÓÔÏ ÁÑ. ÁÄÅÉÁÓ 1091/9 ÊÅÌÐÁ Êùäéêüò: 1044 ΤΕΥΧΟΣ 1082 ΙΟΥΛΙΟΣ - ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2013 Τιμή τεύχους

Διαβάστε περισσότερα

Επιστολή ορθόδοξου χριστιανού προς τους αδελφούς μας Ινδιάνους

Επιστολή ορθόδοξου χριστιανού προς τους αδελφούς μας Ινδιάνους Επιστολή ορθόδοξου χριστιανού προς τους αδελφούς μας Ινδιάνους http://o-nekros.blogspot.com/2010/09/blog-post_9502.html Απόψε, στις 16 Σεπτεμβρίου 2009, είδα στην τηλεόραση ένα ντοκιμανταίρ, που παρουσίαζε

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΕΝΟΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΗ

ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΕΝΟΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΗ ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΕΝΟΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΙΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Έκδοση 18η «Ει θεολόγος ει, προσεύξη αληθώς και ει αληθώς προσεύχη θεολόγος ει». Όσιος Νείλος. ΑΝΤΙ ΠΡΟΛΟΓΟΥ Το

Διαβάστε περισσότερα

επιλεγμένα από τα πέντε βιβλία που έγραψε γι αυτόν ο μαθητής του π. Ζωσιμάς

επιλεγμένα από τα πέντε βιβλία που έγραψε γι αυτόν ο μαθητής του π. Ζωσιμάς Αποφθέγματα του π. Σίμωνος Αρβανίτη (+1988) επιλεγμένα από τα πέντε βιβλία που έγραψε γι αυτόν ο μαθητής του π. Ζωσιμάς Το παρόν κείμενο είναι το μεγαλύτερο μέρος μιας εργασίας του εν Χριστώ αδελφού Νικολάου

Διαβάστε περισσότερα

Ιερείς που ασπάστηκαν το Ισλάμ

Ιερείς που ασπάστηκαν το Ισλάμ Ιερείς που ασπάστηκαν το Ισλάμ ] يونا Greek [ Ελληνικά Μετάφραση : EUROPEAN ISLAMIC RESEARCH CENTER (EIRC) & Ρηγάλου Αριστέα Επιμέλεια : Τσεκούρα Βίβιαν & Άχμαντ Αλ- Αμίρ & Ρηγάλος Κωνσταντίνος 2012-1433

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΣΟΔΟΜΩΝ, ΤΩΝ ΓΟΜΟΡΡΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΩΤ

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΣΟΔΟΜΩΝ, ΤΩΝ ΓΟΜΟΡΡΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΩΤ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΣΟΔΟΜΩΝ, ΤΩΝ ΓΟΜΟΡΡΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΩΤ ΣΚΕΨΕΙΣ Είν' η προσπάθειές μας, των συφοριασμένων είν' η προσπάθειές μας σαν των Τρώων. Κομμάτι κατορθώνουμε κομμάτι παίρνουμ' επάνω μας κι αρχίζουμε νάχουμε

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΥΡΙΝΟΣ ΠΟΤΑΜΟΣ Αλέξανδρου Καλόμοιρου

Ο ΠΥΡΙΝΟΣ ΠΟΤΑΜΟΣ Αλέξανδρου Καλόμοιρου Ο ΠΥΡΙΝΟΣ ΠΟΤΑΜΟΣ Αλέξανδρου Καλόμοιρου Μετάφραση Πέτρου Μπότση Copyright: Εκδόσεις Ζέφυρος http://www.magnet.gr/zefyros Τίτλος πρωτοτύπου: The river of fire, 1980 Μετάφραση από τα αγγλικά: Πέτρος Μπότσης,

Διαβάστε περισσότερα

Η Ασυγχώρητη Αμαρτία - Η Βλασφημία Εναντίον του Αγίου Πνεύματος

Η Ασυγχώρητη Αμαρτία - Η Βλασφημία Εναντίον του Αγίου Πνεύματος Η Ασυγχώρητη Αμαρτία - Η Βλασφημία Εναντίον του Αγίου Πνεύματος Tim Conway illbehonest.com/greek Λοιπόν, η ερώτηση με την οποία θέλω να ασχοληθώ απόψε αφορά την ασυγχώρητη αμαρτία, ή την αμαρτία που δεν

Διαβάστε περισσότερα

4-11 Iανουαρίου 2015 Π Α Γ Κ Ο Σ Μ Ι Α Ε Β Δ Ο Μ Α Δ Α Π Ρ Ο Σ Ε Υ Χ Η Σ

4-11 Iανουαρίου 2015 Π Α Γ Κ Ο Σ Μ Ι Α Ε Β Δ Ο Μ Α Δ Α Π Ρ Ο Σ Ε Υ Χ Η Σ 4-11 Iανουαρίου 2015 Π Α Γ Κ Ο Σ Μ Ι Α Ε Β Δ Ο Μ Α Δ Α Π Ρ Ο Σ Ε Υ Χ Η Σ ΟΔΗΓΟΣ ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ 2015 Η προσευχή του Κυρίου Είναι γνωστό πως η

Διαβάστε περισσότερα

Η Αρπαγή. Πριν ή μετά τη Μεγάλη θλίψη. Περιεχόμενα. Εισαγωγή. 1. Για την Ιστορία. 2. Ο Προφητικός Λόγος. 3. Η Αρπαγή. 4. Εκλεκτοί Το άλλο Ευαγγέλιο

Η Αρπαγή. Πριν ή μετά τη Μεγάλη θλίψη. Περιεχόμενα. Εισαγωγή. 1. Για την Ιστορία. 2. Ο Προφητικός Λόγος. 3. Η Αρπαγή. 4. Εκλεκτοί Το άλλο Ευαγγέλιο 1 2 Η Αρπαγή Πριν ή μετά τη Μεγάλη θλίψη 2014 Περιεχόμενα Εισαγωγή 1. Για την Ιστορία 2. Ο Προφητικός Λόγος 3. Η Αρπαγή 4. Εκλεκτοί Το άλλο Ευαγγέλιο 5. Θλίψη - Οργή 6. Αρπαγή - Μεγάλη Θλίψη 7. Η Οργή

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΟΣ 34 ον - ΤΕΥΧΟΣ 177

ΕΤΟΣ 34 ον - ΤΕΥΧΟΣ 177 ΕΤΟΣ 34 ον - ΤΕΥΧΟΣ 177 Απρίλιος - Μάιος - Ιούνιος 2011 Κωδικός 2130 ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΘΟΛΙΚΩΝ ΕΝΟΡΙΩΝ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ - ΖΑΚΥΝΘΟΥ και ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟΥ ΒΙΚΑΡΙΑΤΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΒΛΙΑ - ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ - ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ ΦΥΛΛΑΔΙΑ - ΔΙΑΝΟΜΗ ΚΑΙΝΗΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ CD - DVD - mp3, ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΓΑΠΗΣ INTERNET ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ

ΒΙΒΛΙΑ - ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ - ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ ΦΥΛΛΑΔΙΑ - ΔΙΑΝΟΜΗ ΚΑΙΝΗΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ CD - DVD - mp3, ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΓΑΠΗΣ INTERNET ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΑ - ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ - ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ ΦΥΛΛΑΔΙΑ - ΔΙΑΝΟΜΗ ΚΑΙΝΗΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ CD - DVD - mp3, ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΓΑΠΗΣ INTERNET ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ Είναι μια υπηρεσία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα αφιερωμένη

Διαβάστε περισσότερα

ΜΙΑ ΑΝΟΙΚΤΉ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ

ΜΙΑ ΑΝΟΙΚΤΉ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ ΜΙΑ ΑΝΟΙΚΤΉ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ Αγαπητοί Μάρτυρες του Ιεχωβά, Γνωρίζω ότι σας αρέσει να θεωρείτε τον εαυτό σας σαν μια ομάδα ανθρώπων οι οποίοι εκτιμούν την αλήθεια και οι οποίοι έχουν

Διαβάστε περισσότερα

Αποκάλυψη 1:1 Η Αποκάλυψη του Ιησού Χριστού, που έδωσε σ αυτόν ο Θεός, για να δείξει στους δούλους του, εκείνα που σύντομα πρέπει να γίνουν, και τα

Αποκάλυψη 1:1 Η Αποκάλυψη του Ιησού Χριστού, που έδωσε σ αυτόν ο Θεός, για να δείξει στους δούλους του, εκείνα που σύντομα πρέπει να γίνουν, και τα 1 Αποκάλυψη 1:1 Η Αποκάλυψη του Ιησού Χριστού, που έδωσε σ αυτόν ο Θεός, για να δείξει στους δούλους του, εκείνα που σύντομα πρέπει να γίνουν, και τα φανέρωσε, στέλνοντας με τον άγγελό του στον δούλο του

Διαβάστε περισσότερα

The New Life Mission. Ï ÊÕÑÉÏÓ ìáò. ðïõ Ãßíåôáé ç. Äéêáéïóýíç. ôïõ Èåïý (É)

The New Life Mission. Ï ÊÕÑÉÏÓ ìáò. ðïõ Ãßíåôáé ç. Äéêáéïóýíç. ôïõ Èåïý (É) The New Life Mission Ç Äéêáéïóýíç ôïõ Èåïý üðùò Áðïêáëýðôåôáé óôçí ÅðéóôïëÞ ðñïò Ñùìáßïõò Ï ÊÕÑÉÏÓ ìáò ðïõ Ãßíåôáé ç Äéêáéïóýíç ôïõ Èåïý (É) Ðßíáêáò Ðåñéå ïìýíùí Áñ Þ ÁíÜãíùóçò Ïäçãüò ñþóôç To ευαγγέλιο

Διαβάστε περισσότερα

Πώς θα γνωρίσουμε το Θεό

Πώς θα γνωρίσουμε το Θεό Πώς θα γνωρίσουμε το Θεό Αγίου Σιλουανού του Αγιορείτου Πολύ μας αγαπάει ο Κύριος- αυτό το έμαθα από το Άγιο Πνεύμα, που μου έδωσε Εκείνος κατά το μέγα Του έλεος. Γέρασα και ετοιμάζομαι για το θάνατο και

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ Αρ. 1: Αρ. Αρ. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ *** 176 παρ. Βιβλίο της Γραφής Αριθμός 40 Κατά Ματθαίον ***

ΟΔΗΓΙΕΣ Αρ. 1: Αρ. Αρ. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ *** 176 παρ. Βιβλίο της Γραφής Αριθμός 40 Κατά Ματθαίον *** Ιαν: 7 14 21 28 ΟΔΗΓΙΕΣ Φεβ: 4 11 18 25 Μαρ: 4 11 18 25 Απρ: 1 8 15 22 29 Μαϊ: 6 13 20 27 Ιουν: 3 10 17 24 Ιουλ: 1 8 15 22 29 Αυγ: 5 12 19 26 Σεπτ: 2 9 16 23 30 Οκτ: 7 14 21 28 Νοε: 4 11 18 25 Δεκ: 2 9

Διαβάστε περισσότερα

Alicia Stricker AIDS και μια ζωή σαν σε όνειρο

Alicia Stricker AIDS και μια ζωή σαν σε όνειρο Alicia Stricker AIDS και μια ζωή σαν σε όνειρο Christliche Literatur-Verbreitung Postfach 110135 33661 Bielefeld Mετάφραση: Επιμέλεια : Δακτ/φηση: Παραγγελίες: Αθηνά Βενιζελέα - Τσαγκάρη Α. Βενιζελέας

Διαβάστε περισσότερα

To Γράμμα - Έτος ΙΔ, αριθ. 83

To Γράμμα - Έτος ΙΔ, αριθ. 83 To Γράμμα - Έτος ΙΔ, αριθ. 83 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΚΔΙΔΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΕΚΔΟΤΗΣ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ: Μάνος Τσελίκας ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : ΟΔΟΣ ΤΕΩ 1, ΠΑΤΗΣΙΑ, Τ.Κ. 11142, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛΕΦ. 210 2912340 ΦΕΒΡ. - ΜΑΡΤΙΟΣ.

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΑΓΓΕΛΙΚΟ ΡΟ ΑΡΙΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ, ΡΟ Ο ΜΥΣΤΙΚΟ

ΤΟ ΑΓΓΕΛΙΚΟ ΡΟ ΑΡΙΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ, ΡΟ Ο ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟ ΑΓΓΕΛΙΚΟ ΡΟ ΑΡΙΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ, ΡΟ Ο ΜΥΣΤΙΚΟ 1 ΤΟ ΑΓΓΕΛΙΚΟ ΡΟ ΑΡΙΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΤΟ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΡΟ Ο ΜΥΣΤΙΚΟ Προσευχή του Αγελικού Ροδαρίου του Θεού και της Παναγίας Ρόδο Μυστικό. Αυτό το

Διαβάστε περισσότερα

Διμηνιαίο περιοδικό της Ελεύθερης Ευαγγελικής Εκκλησίας Θεσσαλονίκης ΙΟΥΝΙΟΣ-ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 11 ΤΕΥΧΟΣ 261. Κωδ.: 1101

Διμηνιαίο περιοδικό της Ελεύθερης Ευαγγελικής Εκκλησίας Θεσσαλονίκης ΙΟΥΝΙΟΣ-ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 11 ΤΕΥΧΟΣ 261. Κωδ.: 1101 Διμηνιαίο περιοδικό της Ελεύθερης Ευαγγελικής Εκκλησίας Θεσσαλονίκης ΙΟΥΝΙΟΣ-ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 11 ΤΕΥΧΟΣ 261 Κωδ.: 1101 ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΝΤΥΠΟ ΤΕΥΧΟΣ (Λεπτομέρειες στη σελ. 23) ΔΙΜΗΝΙΑΙΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα