majestic insight in living

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "majestic insight in living"

Transcript

1 Ψυχικό Πρεσβεία ή Ιδιωτική Κατοικία ή Συγκρότημα Κατοικιών (Υπό κατασκευή) Κτίσμα 1800 μ2 σε οικόπεδο 1300μ2 Μοναδική θέση στην καλύτερη περιοχή του Ψυχικού Κορυφαία Αρχιτεκτονική Σχεδίαση από τον Αλέξανδρο Τομπάζη Ιδεατός προσανατολισμός Βιοκλιματικός Σχεδιασμός Εναέριοι κήποι και πισίνες Εκπληκτική Θέα 7 leonida drosi street psychiko 15452, greece t f

2 Η ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΠΛΑΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ Το Ψυχικό σήμερα αποτελεί τον πιο ξεχωριστό και ιδιαίτερο δήμο της Αθήνας. Κι αυτό γιατί συνδυάζει μια σειρά μοναδικών χαρακτηριστικών που έχουν να κάνουν με την αραιή δόμηση χαμηλού ύψους κτισμάτων υψηλής αρχιτεκτονικής σε υψηλού επιπέδου φυσικό περιβάλλον στην πλησιέστερη δυνατή απόσταση από το ιστορικό κέντρο των Αθηνών, την Ακρόπολη, το Σύνταγμα, την Πλάκα και το Μοναστηράκι και βέβαια τις περισσότερες πρεσβείες της Αθήνας. Κάθε άλλη προσπάθεια για αναζήτηση κατοικίας σε αντίστοιχου επιπέδου φυσικό περιβάλλον θα μας οδηγούσε σε πολύ μεγαλύτερη απόσταση από το Κέντρο της πόλεως και βέβαια με πολύ δυσκολότερη πρόσβαση σε αυτό. Το κτίσμα 1800τμ σε οικόπεδο 1300 τμ ιδιοκτησίας της schema3 είναι απόλυτα κατάλληλο και ειδικά σχεδιασμένο ώστε να μπορεί να αξιοποιηθεί ως: α) κτίριο πρεσβείας β) συγκρότημα 4 κατοικιών γ) ιδιωτική κατοικία

3 Α. ΚΤΙΡΙΟ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ Το Ψυχικό είναι μια περιοχή αποκλειστικά οικιστικής χρήσης με εξαίρεση κτίρια πρεσβειών οπότε και επιτρέπεται η χρήση για χώρους γραφείων. Ο συνδυασμός των παραπάνω έχει καθιερώσει το Ψυχικό σαν χώρο στέγασης πολλών πρεσβειών και εκπροσώπων διπλωματικού σώματος. Γενικά πρόκειται για μια πολύ καλά σχεδιασμένη και άρτια δομημένη περιοχή, ήσυχη, απομονωμένη από θόρυβο και κυκλοφορική κίνηση, κατάμεστη από χώρους πρασίνου και φιλική προς όλους τους κατοίκους. Επιπλέον το γεγονός ότι τα καλύτερα διεθνή σχολεία έχουν εγκατασταθεί στην περιοχή, την καθιστούν ως την πιο ελκυστική προς ξένους υπηκόους. Ωστόσο λόγω της συνύπαρξης σημαντικού αριθμού πρεσβειών και κατοικιών διακεκριμένων ξένων υπηκόων, η περιοχή είναι άριστα προστατευμένη τόσο από την ελληνική αστυνομία όσο και από πληθώρα ιδιωτικών εταιριών φύλαξης και ασφάλειας. Το ακίνητο βρίσκεται επί της οδού Πάρνηθος, έναν από τους καλύτερους δρόμους του Ψυχικού. Έχει ανατολικό προσανατολισμό και στη Νότιά του πλευρά συνορεύει με κτίριο της πρεσβείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας. Στη βόρεια πλευρά του ακινήτου, στην απέναντι πλευρά του δρόμου βρίσκεται η πρεσβεία της Νότιας Αφρικής. Το προτεινόμενο οικόπεδο έχει εμβαδόν 1270τ.μ. Η πρόσοψη του οικοπέδου επί της οδού Πάρνηθος είναι 31,50μετρα H schema3, ιδιοκτήτης του ακινήτου, έχει εκδώσει οικοδομική άδεια το 2009, έχει ολοκληρώσει τις εργασίες εκσκαφής σύμφωνα με τις προδιαγραφές της αδείας κι έχει επίσης ολοκληρώσει όλες τις εργασίες μπετόν του κτιρίου. Το κτίριο έχει ενδεικτικά σχεδιαστεί ως συγκρότημα τεσσάρων πολυτελών κατοικιών με τη δυνατότητα προσαρμογής του σχεδίου κατασκευής στις ανάγκες και τις προδιαγραφές κτιρίων πρεσβείας Το σχέδιο του κτιρίου και οι προδιαγραφές κατασκευής του είναι σύμφωνες με τις πιο αυστηρές προδιαγραφές του ΓΟΚ ( Γενικού Οικοδομικού Κώδικα ). Η αρχιτεκτονική μελέτη και η μελέτη εφαρμογής έχουν σχεδιαστεί από τον διεθνούς φήμης αρχιτέκτονα Αλέξανδρο Τομπάζη..

4 Το κτίριο αποτελείται από τους παρακάτω ορόφους : ΙΣΟΓΕΙΟ : - εμβαδόν 400τ.μ - κήπος 870τ.μ -πισίνα 80τ.μ ( ενδεικτική διάσταση σύμφωνα με την υπάρχουσα οικοδομική άδεια ) 1ος ΟΡΟΦΟΣ : - εμβαδόν 200τ.μ - βεράντα 210τ.μ 2ος ΟΡΟΦΟΣ: - εμβαδόν 200τ.μ - βεράντα 110 Τ.μ - εναέρια πισίνα ή κήπος 45τ.μ ΔΩΜΑ: η βεράντα πάνω από τον 2ο όροφο έχει εμβαδόν 225τ.μ και 27τ.μ κλειστούς χώρους, με θεαματική άποψη της Αθήνας. Ο χώρος αυτός είναι ιδανικός ως χώρος υποδοχής για καλοκαιρινές εκδηλώσεις 1ο ΥΠΟΓΕΙΟ ( +1.40μ πάνω από το έδαφος ) : -εμβαδόν 405τ.μ Αυτός ο χώρος δύναται να νομιμοποιηθεί και σαν χώρος εργασίας 2ο ΥΠΟΓΕΙΟ : Περιλαμβάνει χώρους αποθηκών 225τ.μ και χώρους στάθμευσης 200τ.μ (8 θέσεις στάθμευσης) Είσοδος κτιρίου και κοινόχρηστα κλειστά τμήματα 145τ.μ Η συνολική επιφάνεια του κτιρίου είναι 1800 τ.μ.

5 Το κτίριο είναι ιδανικό για χρήση πρεσβείας διότι: - Το ισόγειο και το 1ο υπόγειο ( με συνολικό εμβαδόν περίπου 900τ.μ ) μπορεί να επανασχεδιαστεί σε χώρους γραφείων για το προσωπικό και τις υπηρεσίες της εκάστης πρεσβείας. - Ο 1ος και ο 2ος όροφος δύνανται ανασχεδιαστούν για γραφεία του ανώτερου προσωπικού της πρεσβείας και του Πρέσβη. - Ο 2ος όροφος εναλλακτικά μπορεί να σχεδιαστεί σαν χώρος πολυτελούς σουίτας για φιλοξενία VIP προσκεκλημένων. Η schema3 αναλαμβάνει και τον επανασχεδιασμό του κτιρίου και την έκδοση της απαραίτητης οικοδομικής τροποποιητικής άδειας σύμφωνα με τις οδηγίες και τις προδιαγραφές της εκάστης πρεσβείας. Σε περίοδο 18 μηνών μετά την έκδοση της τροποποιητικής οικοδομικής αδείας το κτίριο δύναται να είναι έτοιμο για πλήρη χρήση.

6 Β. ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ 4 ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ Σύμφωνα με το υπάρχον προτεινόμενο πλάνο 4 κατοικιών (επιδέχεται αλλαγές σύμφωνα με τις απαιτήσεις και τις ανάγκες του πελάτη) : στο ισόγειο αναπτύσσονται δύο διώροφες μεζονέτες με βοηθητικούς χώρους στο υπόγειο, με ανεξάρτητες εισόδους και ανεξάρτητο ιδιόχρηστο τμήμα του κήπου, στο οποίο προβλέπονται δύο ιδιωτικές πισίνες με ειδικά διαμορφωμένους χώρους όπως ξύλινα deck και επιφάνειες επενδυμένες με μάρμαρο. Η τρίτη κατοικία με ανεξάρτητη κι αυτή είσοδο, αναπτύσσεται στον πρώτο όροφο και καταλαμβάνει το μισό τμήμα της κάλυψης του ισογείου. Ως εκ τούτου προκύπτουν επαρκείς υπαίθριοι και ημιυπαίθριοι χώροι για την χωροθέτηση ιδιωτικής πισίνας καθώς και για τη δημιουργία «αυλής κήπου» αντίστοιχου με ισόγειας μονοκατοικίας. Στον δεύτερο όροφο αναπτύσσεται η τέταρτη κατοικία κι αυτή με ιδιωτική πισίνα και ανοικτούς υπαίθριους χώρους τόσο στο επίπεδο +2 όσο και στο δώμα του κτηρίου στο οποίο προτείνονται επιφάνειες φύτευσης, καθιστικές επιφάνειες και πέργκολα. Ακολουθει ανάλυση ανά κατοικία:

7 Κατοικία 1 - Μεζονέτα Ισογείου ( προσανατολισμός Ανατολικός) Έχει ανεξάρτητη είσοδο από την οδό Πάρνηθος κι είναι κατασκευασμένη σε τρία επίπεδα με συνολικό εμβαδόν 385 m². Τα 3 επίπεδα της κατοικίας συνδέονται με εσωτερικό κλιμακοστάσιο και ασανσέρ. Ο χώρος κατοικίας έχει εμβαδόν 317 m² ενώ τα επιπρόσθετα 68 m² περιλαμβάνουν γυμναστήριο, σάουνα και αποθήκη. Το ισόγειο έχει εμβαδόν 196 m² και περιλαμβάνει σύμφωνα με το προτεινόμενο πλάνο 3 Υ/Δ master (με δικό τους dressing room και μπάνιο), living room, τραπεζαρία και κουζίνα, χώρο υποδοχής, W/C και γκαρνταρόμπα ξένων. Ο κήπος που περιβάλει το ισόγειο έχει εμβαδόν 223 m² και πισίνα 40 m² (ενδεικτικό μέγεθος). Το ημιυπόγειο τμήμα της κατοικίας (έχει ύψος +1,40μ. πάνω από το έδαφος) έχει εμβαδόν 100 m² και περιλαμβάνει ξενώνα master (με μπάνιο και dressing room), play room/home cinema, μικρή κουζίνα και laundry και στούντιο υπηρεσίας (με δικό του μπάνιο).το ημιυπόγειο έχει κήπο εμβαδού 60 m². Η κατοικία αυτή έχει 2 υπόγειες θέσεις στάθμευσης στο γκαράζ του συγκροτήματος στο 2ο υπόγειο.

8 Κατοικία 2 - Μεζονέτα Ισογείου (προσανατολισμός Δυτικός) Έχει ανεξάρτητη είσοδο από την Πάρνηθος κι είναι κατασκευασμένη σε 3 επίπεδα με συνολικό εμβαδόν 385m². Τα 3 επίπεδα της κατοικίας συνδέονται με εσωτερικό κλιμακοστάσιο και ασανσέρ. Ο χώρος κατοικίας έχει εμβαδόν 330 m² ενώ τα επιπρόσθετα 55 m² περιλαμβάνουν γυμναστήριο, σάουνα και αποθήκη. Το Ισόγειο έχει εμβαδόν 200 m² και περιλαμβάνει σύμφωνα με το προτεινόμενο πλάνο 3 Υ/Δ master (με δικό τους dressing room και μπάνιο), living room, τραπεζαρία και κουζίνα, χώρο υποδοχής, W/C και γκαρνταρόμπα ξένων. Ο κήπος που περιβάλει το ισόγειο έχει εμβαδόν 225 m² και πισίνα 40 m² (ενδεικτικό μέγεθος). Το ημιυπόγειο τμήμα της κατοικίας (έχει ύψος +1,40μ. πάνω από το έδαφος ) έχει εμβαδόν 110m² και περιλαμβάνει ξενώνα master (με μπάνιο καιdressing room), play room/home cinema, μικρή κουζίνα και laundry και στούντιο υπηρεσίας (με δικό του μπάνιο). Το ημιυπόγειο έχει κήπο εμβαδού 70 m². Η κατοικία αυτή έχει 2 υπόγειες θέσεις στάθμευσης στο γκαράζ του συγκροτήματος στο 2ο υπόγειο.

9 Κατοικία 3-1ου Ορόφου Είναι κατασκευασμένη σε 3 επίπεδα και χρησιμοποιεί την κεντρική είσοδο του συγκροτήματος. Έχει συνολικό εμβαδόν 335m². Ο χώρος κατοικίας έχει εμβαδόν 281m² ενώ τα επιπρόσθετα 52 m² περιλαμβάνουν γυμναστήριο, σάουνα και αποθήκη. Ο 1ος όροφος ανήκει αποκλειστικά στην κατοικία 3 κι έχει χώρο κατοικίας 200 m² που περιλαμβάνει σύμφωνα με το προτεινόμενο πλάνο 3 Υ/Δ master (με δικό τους dressing room και μπάνιο), living room, τραπεζαρία και κουζίνα, χώρο υποδοχής, w/c και γκαρνταρόμπα ξένων. Τον χώρο κατοικίας του 1ου ορόφου περιβάλουν εξώστες εμβαδού 168 m² και επιπρόσθετα εναέρια πισίνα εμβαδού 72m². Στο ημιυπόγειο τμήμα του συγκροτήματος ευρίσκεται το 2ο τμήμα της κατοικίας αυτής με εμβαδόν 83,5m² που περιλαμβάνει ξενώνα master ( με μπάνιο και dressing room), play room/home cinema, μικρή κουζίνα και laundry, στούντιο υπηρεσίας (με δικό του μπάνιο). Το ημιυπόγειο έχει δικό του κήπο εμβαδού 50m². Η κατοικία αυτή έχει 2 υπόγειες θέσεις στάθμευσης στο γκαράζ του συγκροτήματος στο 2ο υπόγειο.

10 Κατοικία 4 2ου Ορόφου Είναι κατασκευασμένη σε 3 επίπεδα και χρησιμοποιεί την κεντρική είσοδο του συγκροτήματος. Έχει συνολικό εμβαδόν 395m². Ο χώρος κατοικίας έχει εμβαδόν 335,77m² ενώ τα επιπρόσθετα 56,60m² περιλαμβάνουν γυμναστήριο, σάουνα και αποθήκη. Ο 2ος όροφος ανήκει αποκλειστικά στην κατοικία αυτή κι έχει ωφέλιμα 200m² που περιλαμβάνουν σύμφωνα με το προτεινόμενο πλάνο 3 Υ/Δ master (με δικό τους dressing room και μπάνιο), living room, τραπεζαρία και κουζίνα, χώρο γραφείου και TV, χώρο υποδοχής, w/c και γκαρνταρόμπα ξένων. Το χώρο κατοικίας του 2ου ορόφου περιβάλουν εξώστες εμβαδού 107m² και εναέρια πανοραμική πισίνα εμβαδού 45m². Το δώμα πάνω από το 2ο όροφο εμβαδού 225m², ανήκει αποκλειστικά στην κατοικία αυτη και περιλαμβάνει pool house 27m², πέργκολα και ΒΒQ. Η σύνδεση με τον εξώστη του 2ου ορόφου γίνεται με εξωτερική σκάλα. Στο ημιυπόγειο τμήμα του συγκροτήματος ευρίσκεται το 2ο τμήμα της τέταρτης κατοικίας. Έχει εμβαδόν 112m² και περιλαμβάνει ξενώνα master (με δικό του μπάνιο και dressing room), playroom/homecinema, γραφείο, μικρή κουζίνα, laundry, στούντιο υπηρεσίας με δικό του μπάνιο. Το ημιυπόγειο έχει δικό του κήπο εμβαδού 65m². Η κατοικία αυτή έχει 2 υπόγειες θέσεις στάθμευσης στο γκαράζ του συγκροτήματος στο 2ο υπόγειο.

11 Γ. ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ (1 ή 2) Σύμφωνα με το πλάνο αυτό, ενοποιούνται κατά ζεύγη οι 4 κατοικίες που περιγράφηκαν παραπάνω και συγκεκριμένα οι δύο κατοικίες του ισογείου (άρθ. 1 και 2) και οι δύο κατοικίες των ορόφων (άρθ. 3 και 4). Κατ αυτόν τον τρόπο θα δημιουργηθούν δύο νέες μεγαλύτερες κατοικίες με δυνατότητα να έχουν εντελώς ανεξάρτητες εισόδους. Η μία θα αναπτύσσεται σε δύο επίπεδα δηλ. στο ισόγειο και στο ημιυπόγειο με συνολικό εμβαδόν περίπου 800μ2 και η άλλη στον πρώτο και δεύτερο όροφο καθώς και σε τμήμα του ημιυπόγειου, με συνολικό εμβαδόν περίπου 750μ2, με κοινόχρηστου εσωτερικούς χώρους 250μ2 Εναλλακτικά μπορούν να ενοποιηθούν και οι τέσσερις κατοικίες σε μία ενιαία με συνολικό εμβαδόν περίπου 1800μ2.

majestic insight in living

majestic insight in living Γλυφάδα Γκόλφ Αυτόνομη Πολυτελής Μεζονέτα σε συγκρότημα Κατοικιών 220 τμ σε 3 επίπεδα Ιδιωτικός κήπος 210 τμ με πισίνα Μοντέρνα αρχιτεκτονική Εξαιρετική ποιότητα υλικών 7 leonida drosi street psychiko

Διαβάστε περισσότερα

PEARLS OF CRETE HOLIDAY RESIDENCES ΟΙΚΟΠΕΔΟ 1 ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

PEARLS OF CRETE HOLIDAY RESIDENCES ΟΙΚΟΠΕΔΟ 1 ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ PEARLS OF CRETE HOLIDAY RESIDENCES ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΟΙΚΟΠΕΔΟ 1 Το οικόπεδο 1 είναι 935,12m 2 και αποτελείται από μία πολυκατοικία με υπόγειο, ισόγειο και ένα όροφο. Το σύνολο των διαμερισμάτων της είναι

Διαβάστε περισσότερα

Γλυφάδα Γκόλφ. Μοντέρνα αρχιτεκτονική. Εξαιρετική ποιότητα υλικώv

Γλυφάδα Γκόλφ. Μοντέρνα αρχιτεκτονική. Εξαιρετική ποιότητα υλικώv Γλυφάδα Γκόλφ Πολυτελές Διαμέρισμα 1ου ορόφου 90 τ.μ. Μοντέρνα αρχιτεκτονική Εξαιρετική ποιότητα υλικώv 7 leonida drosi street psychiko 15452, greece t +30 210 6723400 f +30 210 6723444 majestic@schema3.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΧΕΔΙΩΝ. Το οικόπεδο μας ανήκει στον κύριο Νίκο Δαλιακόπουλο καθώς και το γειτονικό οικόπεδο.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΧΕΔΙΩΝ. Το οικόπεδο μας ανήκει στον κύριο Νίκο Δαλιακόπουλο καθώς και το γειτονικό οικόπεδο. - 89-1. Τοπογραφικό Διάγραμμα : ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΧΕΔΙΩΝ Το οικόπεδο μας ανήκει στον κύριο Νίκο Δαλιακόπουλο καθώς και το γειτονικό οικόπεδο. Η πρόσοψη του οικοπέδου βρίσκεται επί της οδού Κρουσόβου, ενώ το οικόπεδο

Διαβάστε περισσότερα

- 94 - TEXNIKH ΕΚΘΕΣΗ

- 94 - TEXNIKH ΕΚΘΕΣΗ - 94 - TEXNIKH ΕΚΘΕΣΗ ΟΙΚΟΠΕΔΟ Πρόκειται για οικόπεδο συνολικής επιφάνειας 1105,58 τ.μ. που βρίσκεται στο Ο.Τ. 10 και επί της οδών Δημητρίου Πολιορκητού και Κρουσόβου περιοχή Θρακομακεδόνων του σχεδίου

Διαβάστε περισσότερα

Έκδοση ΕΞ.Α2 ΕΞΟΧΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΕΚΤΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΠΩΛΗΣΗ

Έκδοση ΕΞ.Α2 ΕΞΟΧΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΕΚΤΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΠΩΛΗΣΗ Έκδοση ΕΞ.Α2 ΕΞΟΧΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΕΚΤΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΠΩΛΗΣΗ Η λίστα αυτή καταργεί κάθε προηγούμενη To BROKERAGE DEPARTMENT της EUROBANK PROPERTY SERVICES σας ενημερώνει για ενδιαφέρουσες περιπτώσεις

Διαβάστε περισσότερα

Αυτό το ακίνητο ξεχωρίζει : *** ΜΑΡΟΥΣΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ 400ΤΜ ΓΡΑΦΕΙΑ + 60 ΘΕΣΕΙΣ ΠΑΡΚΙΝΓΚ

Αυτό το ακίνητο ξεχωρίζει : *** ΜΑΡΟΥΣΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ 400ΤΜ ΓΡΑΦΕΙΑ + 60 ΘΕΣΕΙΣ ΠΑΡΚΙΝΓΚ Έκδοση EA.V2011.9 ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ Η λίστα αυτή καταργεί κάθε προηγούμενη. To BROKERAGE DEPARTMENT της EUROBANK EFG PROPERTY SERVICES σας ενημερώνει για ενδιαφέρουσες περιπτώσεις επενδυτικών

Διαβάστε περισσότερα

Κατοικίες στο Ν. Χανίων

Κατοικίες στο Ν. Χανίων Κατοικίες στο Ν. Χανίων Στις επόμενες σελίδες παρουσιάζονται οι αγγελίες μεσιτικών γραφείων που δημοσιεύθηκαν στο δικτυακό τόπο tospitimou.gr τους τελευταίους δύο μήνες (από την ημερομηνία έκδοσης, δηλ.

Διαβάστε περισσότερα

Τίτλος εκτίμησης. Εντολέας Εκτίμησης. Αντικείμενο Εκτίμησης. Σκοπός Εκτίμησης

Τίτλος εκτίμησης. Εντολέας Εκτίμησης. Αντικείμενο Εκτίμησης. Σκοπός Εκτίμησης Τίτλος εκτίμησης Εκτίμηση της αγοραίας αξίας ακινήτου , με την παραδοχή με την παραδοχή της εισφοράς του όμορου ακινήτου του ΤΑΙΠΕΔ Εντολέας Εκτίμησης Την εκτίμηση

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΚΡΥ ΓΙΑΛΟΣ - ΚΡΗΤΗ

ΜΑΚΡΥ ΓΙΑΛΟΣ - ΚΡΗΤΗ ΜΑΚΡΥ ΓΙΑΛΟΣ - ΚΡΗΤΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Προφίλ Εταιρίας...3 Γιατί να αγοράσω σπίτι στον Μακρύ Γιαλό από την TEKMAR ATE..4 Σύντομη περιγραφή του PEARLS OF CRETE Holiday Residences... 5 Γενικό φωτογραφικό υλικό

Διαβάστε περισσότερα

Κατοικίες στο Ν. Ηρακλείου

Κατοικίες στο Ν. Ηρακλείου Κατοικίες στο Ν. Ηρακλείου Στις επόμενες σελίδες παρουσιάζονται οι αγγελίες μεσιτικών γραφείων που δημοσιεύθηκαν στο δικτυακό τόπο tospitimou.gr τους τελευταίους δύο μήνες (από την ημερομηνία έκδοσης,

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟΝΙΜΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΟΥ

ΜΟΝΙΜΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΔΗΜΟΣ ΛΗΜΝΟΥ ΜΥΡΙΝΑ ΜΟΝΙΜΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ Η συλλογή των παιδικών παιχνιδιών και βιβλίων του Χρήστου Μπουλώτη παραχωρήθηκε στον

Διαβάστε περισσότερα

Η με αρ. πρωτ. 25275/20-04-2015 Περιληπτική Προκήρυξη και η αντίστοιχη Αναλυτική Προκήρυξη του Διαγωνισμού του θέματος.

Η με αρ. πρωτ. 25275/20-04-2015 Περιληπτική Προκήρυξη και η αντίστοιχη Αναλυτική Προκήρυξη του Διαγωνισμού του θέματος. Λάρισα 12-06-2015 Αριθμ. Πρωτ.:40775 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΡΓΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΗΜΩΝ ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ 1, Τ.K. : 412 22 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: ΑΡΓΥΡΑΚΟΣ Α. ΤΗΛ.:2413-500270

Διαβάστε περισσότερα

302. Στην Ε/Α 185 εσείς πώς θα δηλώνατε μια τέτοια παράβαση στο ύψος του υπογείου εφόσον η Εγκ 4 λέει ότι δεν εφαρμόζονται συντελεστές ύψους;

302. Στην Ε/Α 185 εσείς πώς θα δηλώνατε μια τέτοια παράβαση στο ύψος του υπογείου εφόσον η Εγκ 4 λέει ότι δεν εφαρμόζονται συντελεστές ύψους; 298. Σε οικόπεδο που είχε εκδοθεί οικοδομική άδεια (διώροφο με υπόγειο) το 1983, κατασκευάσθηκε ο φέρων οργανισμός του ισογείου και υπογείου. Δεν αποπερατώθηκε. Το 2003 εκδόθηκε άδεια αποπεράτωσης του

Διαβάστε περισσότερα

majestic insight in living

majestic insight in living Ψυχικό Αυτόνομη Υπερπολυτελής Μεζονέτα σε συγκρότημα Κατοικιών 380 τμ., σε 4 επίπεδα Κορυφαία αρχιτεκτονική σχεδίαση βασισμένη σε κρύσταλλο και μέταλλο Ιδιωτικός κήπος, πισίνα, φυτεμένο δώμα 60 τμ. Έξυπνο

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΥΧΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΟΔΗΓΙΩΝ για την εφαρμογή του Ν. 4067/12 (Ν.Ο.Κ)

ΤΕΥΧΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΟΔΗΓΙΩΝ για την εφαρμογή του Ν. 4067/12 (Ν.Ο.Κ) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ & ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΤΙΡΙΟΔΟΜΙΚΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΤΕΥΧΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΟΔΗΓΙΩΝ για την εφαρμογή του Ν.

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ - ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ - ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ - ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΟΥ ΘΕΣΗ Σε οικόπεδο που βρίσκεται στην οδό Νικόµαχου 12 (Ο.Τ. 69) στην Άνω Πόλη της Θεσσαλονίκης πρόκειται να ανεγερθεί διώροφη οικοδοµή µε ισόγειο λόγω

Διαβάστε περισσότερα

1.1 Τοιχοποιία...15. 1.2 Ανοίγματα...17. 1.3 Στέγες...18. 1.4 Κεντρικό κτίριο...19. 1.5 Αύλειος χώρος...26

1.1 Τοιχοποιία...15. 1.2 Ανοίγματα...17. 1.3 Στέγες...18. 1.4 Κεντρικό κτίριο...19. 1.5 Αύλειος χώρος...26 Πίνακας εικόνων..3 Περίληψη στα Ελληνικά..4 Περίληψη στα Αγγλικά 5 Πρόλογος..... 6 Εισαγωγή.... 7 Ιστορική αναδρομή του μύλου.......10 Κεφάλαιο 1 Κατασκευή μύλου.... 14 1.1 Τοιχοποιία.....15 1.2 Ανοίγματα.....17

Διαβάστε περισσότερα

Κατασκευή 6 ου Νηπιαγωγείου Ορεστιάδας

Κατασκευή 6 ου Νηπιαγωγείου Ορεστιάδας Κατασκευή 6 ου Νηπιαγωγείου Ορεστιάδας Με τη δράση αυτή θα πραγματοποιηθεί η κατασκευή κτιρίου που θα στεγάσει το 6 ο Νηπιαγωγείο Ορεστιάδας σε ιδιόκτητο οικόπεδο στο ΟΤ 204Ζ. Συγκεκριμένα το έργο αφορά

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΙ ΣΕΡΡΩΝ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΩΝ & ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

ΤΕΙ ΣΕΡΡΩΝ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΩΝ & ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ 2011 ΤΕΙ ΣΕΡΡΩΝ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΩΝ & ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ Διπλωματική Εργασία : Βιοκλιματική κατοικία με αυτόνομο ξενώνα Φοιτητής : Κοντογιαννόπουλος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ

ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΝΟΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΔΗΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΕΡΓΟ: «ΜΕΛΕΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ - ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ & ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΥΠΟΓΕΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΤΙΡΙΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Π Τ Υ Χ Ι Α Κ Η Ε Ρ Γ Α Σ Ι Α

Π Τ Υ Χ Ι Α Κ Η Ε Ρ Γ Α Σ Ι Α ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ Π Τ Υ Χ Ι Α Κ Η Ε Ρ Γ Α Σ Ι Α ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΞΕΝΙΑ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ. ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

Κατηγορία 5 σε οικόπεδο/γήπεδο χωρίς οικοδοµική άδεια. Τα δικαιολογητικά εξαρτώνται από την κατηγορία.

Κατηγορία 5 σε οικόπεδο/γήπεδο χωρίς οικοδοµική άδεια. Τα δικαιολογητικά εξαρτώνται από την κατηγορία. 340. Σε περίπτωση νομιμοποίησης υπερβάσεων με τον νόμο Ν4178 (δυνάμει της παραγράφου 1 του άρθρου 23) σε οικοδομή με οικοδομική άδεια, εκτός από το παράβολο που θα πληρωθεί με βάση τα τετραγωνικά των αυθαιρέτων

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. Κυρώνουμε και εκδίδουμε τον ακόλουθο νόμο που ψήφισε η Βουλή. Άρθρο 1 Σκοπός

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. Κυρώνουμε και εκδίδουμε τον ακόλουθο νόμο που ψήφισε η Βουλή. Άρθρο 1 Σκοπός ΝΟΜΟΣ: 1577/85 Γενικός Οικοδομικός Κανονισμός (ΦΕΚ 210/Α/18-12-1985) Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Κυρώνουμε και εκδίδουμε τον ακόλουθο νόμο που ψήφισε η Βουλή. Άρθρο 1 Σκοπός Σκοπός του παρόντος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ στίγμα, ψυχικές διαταραχές

ΕΙΣΑΓΩΓΗ στίγμα, ψυχικές διαταραχές ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η ψυχική υγεία είναι αναπόσπαστο τμήμα της υγείας και η καλή της κατάσταση είναι προϋπόθεση για την καλή ποιότητα ζωής του ατόμου. Ωστόσο η ψυχική υγεία αποτελούσε και συνεχίζει να αποτελεί, σε

Διαβάστε περισσότερα

381. Διώροφο κτίριο έχει οικοδομική άδεια (1979), η οποία όμως εκδόθηκε σε μη άρτιο και οικοδομήσιμο οικόπεδο (το τοπογραφικό της άδειας έδειχνε μεγαλύτερο πρόσωπο οικοπέδου από ότι στην πραγματικότητα,

Διαβάστε περισσότερα

Προφίλ. Ομάδα. Έργα. Διακρίσεις. Επικοινωνία ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Προφίλ. Ομάδα. Έργα. Διακρίσεις. Επικοινωνία ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ TeMP 2008-2011 Προφίλ 03 Ομάδα 05 Έργα 07 Διακρίσεις 31 Επικοινωνία 33 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Η ομάδα TeMP architects ξεκίνησε να κάνει τα πρώτα της βήματα στην ελληνική αρχιτεκτονική στις αρχές του 2008. Ιδρύθηκε

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΙΙ Σύμφωνα με το εγκεκριμένο κτιριολογικό πρόγραμμα στο κτίριο ΙΙ δεν προβλέπεται κάποια προσθήκη

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΙΙ Σύμφωνα με το εγκεκριμένο κτιριολογικό πρόγραμμα στο κτίριο ΙΙ δεν προβλέπεται κάποια προσθήκη Έργο : ΑΛΛΑΓΗ ΧΡΗΣΗΣ, ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΚΑΤ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΔΙΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΕ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΑ ΚΤΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΓΑΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΙΜΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΟΥ Διεύθυνση : ΟΔΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ & ΝΕΑΣ ΜΑΔΥΤΟΥ,

Διαβάστε περισσότερα

4067/2012 ΝΕΟΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ

4067/2012 ΝΕΟΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ 4067/2012 ΝΕΟΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ Εισηγητής : Χριστόφορος Παντουβάκης 1 Σύντομη παρουσίαση άρθρων ΝΟΚ ΑΡΘΡΑ 1-6: ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ (τι-πως-ποιος): αναφέρεται στους σκοπούς, στους ορισμούς, πότε απαιτείται

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΥΧΟΣ ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ

ΤΕΥΧΟΣ ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΕΥΧΟΣ ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ Στο τεύχος αυτό, γίνεται μία όσο το δυνατόν λεπτομερής προσέγγιση των γενικών αρχών της Βιοκλιματικής που εφαρμόζονται στο έργο αυτό. 1. Γενικές αρχές αρχές βιοκλιματικής 1.1. Εισαγωγή

Διαβάστε περισσότερα