ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΟΜΕΤΙΟΥ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΟΜΕΤΙΟΥ"

Transcript

1 ΠΑΡΟΝΤΕΣ: ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΟΜΕΤΙΟΥ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΙΣ 13 MAΡΤΙΟΥ 2012 ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣ 565 Διάρκεια Συνεδρίας 7.00μ.μ μ.μ Δρ Κώστας Πέτρου Δήμαρχος Άγγελος Πελαγίας Aντιδήμαρχος Ανδρέας Γρηγορίου (μέχρι το θέμα 12.00) Γιώργος Καπάταης Χάρης Αργυρού Κυπριανός Παπαδόπουλος Γρηγόρης Γρηγορίου Χάρις Θρασυβούλου Ανδρέας Πενταλιώτης Κωνσταντίνος Δημητρίου Ιωάννης Χριστοδούλου Ανδριανή Κουταλιανού Μαρία Ζαβρού Καίσαρας (Τσέζαρος) Αδαμίδης AΠΟΝΤΕΣ Νίκος Παπάμιχαηλ ΠΑΡΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΟI: Μιχαήλ Παπαδόπουλος ANOIKTΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ: Ακροατήριο Δημοτικός Γραμματέας 2 άτομα [Φ: ] ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ 1. Κατάθεση θεμάτων που αναγράφονται στην Ημερήσια Διάταξη ημερομηνίας 9/3/2012 και συμπληρωματικής ημερομηνίας 12/3/ Τα θέματα είναι σε γνώση του Δημοτικού Συμβουλίου. 3. Την προτεραιότητα εξέτασης των θεμάτων την καθορίζει ο Δήμαρχος. ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΑΡΙΘΜΟΣ 1-3 ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ [Φ: ] ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ Πρακτικά Συνεδρίας Ημερομηνίας 29/2/2012, Αριθμός 564. [Φ: Σ] Θέμα σελίδα 8 αναφορά από την Συντακτική Επιτροπή. Ο Προεδρεύων της Επιτροπής είναι ο Γρηγόρης Γρηγορίου αντί Ανδρέα Γρηγορίου που κατεγράφη εκ παραδρομής.

2 2 Το Συμβούλιο επικύρωσε τα πρακτικά όπως αυτά καταγράφηκαν και σύμφωνα με την πιο πάνω διόρθωση [Φ: 6.0.0] ΑΙΤΗΜΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΟΜΕΤΙΟΥ Ο Δήμαρχος ενημέρωσε το Συμβούλιο σχετικά με αίτημα το οποίο υποβλήθηκε στο Αρχηγείο Αστυνομίας για μετονομασία του Αστυνομικού σταθμού Αγίου Δομετίου σε Αστυνομικό Σταθμό Αγίου Δομετίου - Έγκωμης. Το αίτημα γνωστοποιήθηκε γραπτώς στο Δήμο από μέσω του Υπεύθυνου Αστυνομικού Σταθμού Αγίου Δομετίου σε Αστυνομικό σταθμό Αγίου Δομετίου - επιστολή ημερομηνίας 2/3/2012 σχετική. Ο Δημοτικός Γραμματέας ανέφερε ότι το ίδιο θέμα υποβλήθηκε και κατά το 1995 και τότε το Δημοτικό Συμβούλιο έλαβε αρνητική θέση σε συνεδρία του ημερομηνίας 4/7/1995 αριθμός 202. ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΑΡΙΘΜΟΣ 4 ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΑΘΜΑΡΧΗ ΑΓΙΟΥ ΔΟΜΕΤΙΟΥ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΑΡΙΘΜΟΣ 5 (4 ΣΕΛΙΔΕΣ) ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 4/7/1995 ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ Το Συμβούλιο αφού ενημερώθηκε για το υποβληθέν αίτημα και για την σχετική αρνητική θέση του Δημοτικού Συμβουλίου ημερομηνίας 4/7/1995 συμφώνησε με τους ίδιους λόγους οι οποίοι εξακολουθούν μέχρι σήμερα να ισχύουν και αποφάσισε τα ακόλουθα. Επειδή η μεμονωμένη αυτή αλλαγή δεν έχει οποιοδήποτε δίκαιο ή και λογικό υπόβαθρο ο Σταθμός φέρει την ονομασία του Προαστίου από της ιδρύσεως του και επειδή θίγονται με την αλλαγή Ιστορία και Παράδοση που αφορούν άμεσα τον Άγιο Δομέτιο διαχρονικά μάλιστα ως Χωρίον ως Προάστιο και ως Δήμο ο οποίος μάλιστα είναι από το 1974 Ημικατεχόμενος κατά τα 4/5 της έκτασης του και παραμένει Ακριτικός, γι' αυτό ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο θέτει την αρνητική του θέση στην προτεινόμενη μετονομασία του Αστυνομικού Σταθμού Αγίου Δομετίου [Φ:1.2.3Γ] ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ [Φ: 1.2.3Κ] Ο Δήμαρχος ενημέρωσε το Συμβούλιο σχετικά με άτομα τα οποία υποβάλλουν στο Δήμο προτάσεις για οικονομική ενίσχυση και επιχορήγηση τους σε δραστηριότητες όπως Αθλητισμός και Εκδόσεις Συγγραμμάτων, Βιβλίων και ζήτησε όπως καθοριστεί σχετική Πολιτική θέση προς αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων. Ο Δημοτικός Γραμματέας ανέφερε ότι υποβλήθηκαν δύο αιτήματα για επιχορήγηση Αθλητών / Σκοπευτών, ένα πρόσφατα και ένα το οποίο είχε καταχωρηθεί από το 2010 ως επίσης και δύο αιτήματα για επιχορήγηση εκδόσεων. Για το θέμα αυτό ο Δημοτικός Γραμματέας ανέφερε ιδιαίτερα ότι μίλησε με λειτουργό της ελεγκτικής υπηρεσίας για να λάβει άποψη ως προς τους κανόνες διαχείρισης δημοσίου χρήματος από τη Δημοτική Αρχή με διευκρίνιση ότι βασικός κανόνας στη διάθεση δημοσίου χρήματος είναι το καλώς νοούμενο συμφέρον των

3 3 διοικούμενων, η συλλογική προσφορά και οι ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα προς όλους. ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΑΡΙΘΜΟΣ 6 (15 ΣΕΛΙΔΕΣ) ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ Το Συμβούλιο συμφώνησε με την εφαρμογή πολιτικής όπως αυτή αναφέρθηκε διευκρινιστικά από το Δημοτικό Γραμματέα και αποφάσισε ότι βάσει αυτών των Αρχών, θα αντιμετωπίζονται τέτοιου είδους αιτήσεις, λαμβάνοντας υπόψη του και την οικονομική κατάσταση περισυλλογής όταν οι συνθήκες το επιτρέπουν μελλοντικά σε περιπτώσεις ατομικών αιτημάτων αθλητισμού για νεαρά άτομα μέσα σε δικαιολογημένα πλαίσια αυτά να εξετάζονται ανάλογα [Φ:1.11.0] ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗΣ ΣΕ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ Ο Δήμαρχος ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με διάφορες υποθέσεις του βρίσκονται σε διαδικασία στο δικαστήριο, αυτές αφορούν παρανομίες που αφορούν οικοδομές και είναι περιπτώσεις όπου υποβλήθηκαν και παράπονα από επηρεαζόμενους δημότες. Τέτοιες υποθέσεις βάσει κατάστασης η οποία ετοιμάστηκε από το τμήμα Τεχνικών Υπηρεσιών είναι τέσσερις υποθέσεις με φάκελο Β20/90, Β392/69, Β139/78 και Β136/79 για τις οποίες εκδόθηκαν διατάγματα κατεδάφισης από το δικαστήριο και τριάντα υποθέσεις οι οποίες βρίσκονται σε διαδικασία με επίδοση ειδοποιήσεων. Για τις τέσσερις υποθέσεις με εκδοθέντα διατάγματα έγιναν μάλιστα κατά το παρελθόν και αρκετές ενέργειες από το Δήμο για συμμόρφωση ή και συμβιβασμό μεταξύ εμπλεκομένων χωρίς όμως να υπάρξει αποτέλεσμα. Προς χειρισμό όλων αυτών των υποθέσεων ο Δήμαρχος εισηγήθηκε όπως το Συμβούλιο καθορίσει κάποια σχετική πολιτική έτσι ώστε να τυγχάνουν όλες αποτελεσματικού χειρισμού. Ο Δημοτικός Γραμματέας ανέφερε ότι σύμφωνα με τον Περί Δήμων Νόμο, το Δημοτικό Συμβούλιο είναι το Σώμα το οποίο λαμβάνει τις αποφάσεις για τις όποιες παραπομπές και βάσει των αποφάσεων η εκτελεστική εξουσία αναλαμβάνει την εκτέλεση τους, όμως μέσα στα πλαίσια των προσπαθειών που πάντοτε εξασκούνταν από το Δήμο για χειρισμό με βάσει το καλώς νοουμένου συμφέρον των Δημοτών του, με επαναφορές στο Συμβούλιο και τροποποιητικές αποφάσεις / εξουσιοδοτήσεις προς την εκτελεστική εξουσία, γίνονταν πάντοτε ενέργειες για την καλύτερη κατά το δυνατόν λύση. Για τις τέσσερις υποθέσεις με τα εκδοθέντα διατάγματα έγιναν μάλιστα αρκετές προσπάθειες, διευθετήσεις, σχετική είναι και η τελευταία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ημερομηνίας 7/6/2011 αριθμός 551, θέμα Όσον αφορά τις τέσσερις αυτές υποθέσεις ο Δήμαρχος ανάφερε μάλιστα ότι δέχεται συνέχεια πιέσεις από τους παραπονούμενους για τη μη εκτέλεση των διαταγμάτων και γι' αυτό εισηγήθηκε όπως κατά τον ίδιο τρόπο όπως και προηγουμένως να τον εξουσιοδοτήσει το Δημοτικό Συμβούλιο να προβεί άλλη μια φορά σε προσπάθειες εξεύρεσης λύσης μεταξύ των εμπλεκομένων.

4 4 Το Συμβούλιο συζητώντας το όλο θέμα έθεσε υπόψη του τα ακόλουθα στοιχεία και προβληματισμούς τα οποία προέκυψαν κατά τη συζήτηση. 1. Σαν ποινικές υποθέσεις τις οποίες ο Δήμος παρέπεμψε και ενόσω εκδόθηκαν αποφάσεις δικαστηρίου με σχετικά διατάγματα κατά πόσον ο Δήμος σε περίπτωση που δεν θέλει να προχωρήσει την εκτέλεση των διαταγμάτων αυτό θα έχει νομικές επιπτώσεις και ποιες εφ' όσον ως Διοικητική Αρχή δεν εφαρμόζει τις εκ του Νόμου καθορισμένες υποχρεώσεις της. 2. Εάν σύμφωνα με τις εκ του Νόμου καθορισμένες υποχρεώσεις του ο Δήμος θα πρέπει για σκοπούς ορθής εφαρμογής των Αρχών της Χρηστής Διοίκησης προς ίση μεταχείριση μεταξύ των διοικουμένων να εφαρμόσει διαδικασίες ποινικών υποθέσεων ταυτόχρονα και για τις υπόλοιπες τριάντα υποθέσεις και ακόμη για όσες άλλες υποθέσεις παρανομιών σε οικοδομή υπάρχουν ανεξάρτητα του εάν υποβλήθηκαν παράπονα. 3. Λόγω του ότι οι πλείστοι των Μελών του Δημοτικού Συμβουλίου είναι νέα πρόσωπα θα πρέπει να ενημερωθούν κατά πρώτο για τα ιστορικά των υποθέσεων έτσι ώστε να έχουν ολοκληρωμένη γνώση πριν λάβουν την όποια περεταίρω απόφαση. 4. Στα πλαίσια της Νομοθεσίας που ο Δήμος είναι υποχρεωμένος να ενεργεί αλλά λαμβάνοντας υπόψη και την πολιτική του προς υποβοήθηση επίλυσης των προβλημάτων των Δημοτών του κατά πόσον σε κάθε περίπτωση ανάλογα με τα δεδομένα της θα ασκεί προσπάθειες συμβιβασμού προς αμοιβαίο όφελος. Το Συμβούλιο για εξασφάλιση περισσότερων στοιχείων που θα βοηθήσουν στους χειρισμούς των υποθέσεων αυτών αποφάσισε τα ακόλουθα: 1. Να ζητηθούν απόψεις του Νομικού Συμβούλου όσον αφορά τις ευθύνες και επιπτώσεις του Δήμου σε περιπτώσεις μη εκτέλεσης των διαταγμάτων και αναστολής συνέχισης ή διακοπής ποινικών υποθέσεων τις οποίες ως Αρμόδια Αρχή παραπέμπει. 2. Να δοθούν κατάλογοι με τα στοιχεία και περιγραφές των τεσσάρων και των τριάντα υποθέσεων στα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου για ενημέρωση. 3. Να γίνονται όπου χρειάζεται οι όποιες προσπάθειες από την εκτελεστική εξουσία με υποδείξεις συναίνεσης των εμπλεκομένων δημοτών και ιδιαίτερες υποδείξεις συμμόρφωσης προς παρανομούντες [Φ:4.13.0] ΑΝΑΘΕΩΡΗΜΕΝΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΥΠΟΒΟΛΗ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ Ο Δήμαρχος πληροφόρησε το Συμβούλιο ότι παραβρέθηκε με τη Δημοτικό Μηχανικό στην Επιτροπή Μελέτης Ενστάσεων του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως στα πλαίσια της διαδικασίας που απαιτεί η σχετική Νομοθεσία για όσες ενστάσεις αφορούν τον Άγιο Δομέτιο. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην ένσταση της Λέσχης Ιπποδρομιών Λευκωσίας, η οποία σε γενικές γραμμές αφορούσε την από αρκετά χρόνια με την εφαρμογή της Πολεοδομικής Νομοθεσίας ορισθείσα ζώνη Κα5 (κάλυψη 50%, Δόμηση 100%, όροφοι 3) με αίτημα της Λέσχης να αναβαθμιστεί σε ζώνη Κα4 (κάλυψη 50%, Δόμηση 120%, όροφοι 3) όπως η υπόλοιπη γειτνιάζουσα οικιστική περιοχή του Δήμου.

5 5 Από ότι αναφέρθηκε στη συνάντηση αντί του αιτήματος της Λέσχης Ιπποδρομιών θα μπορούσε να γίνει μία αναβάθμιση με ένταξη της Ζώνης Δημοσίων Χρήσεων Αα4 σε Περιφερειακό Εμπορικό Κέντρο (ΠΕΚ), Εμπορική Ζώνη Εβ4, ώστε μελλοντικά να δημιουργηθεί ένα Περιφερειακό Εμπορικό Κέντρο στο στρατηγικό αυτό σημείο του Αγίου Δομετίου. Η Οικιστική Ζώνη Κα5 δεν αναβαθμίζεται. Κατά μήκος της Λεωφόρου Αγίου Παύλου (νότια πλευρά) τμήμα της ιδιοκτησίας βάθους ενός κανονικού οικοπέδου εντάσσεται από Οικιστική Ζώνη Κα5 σε Εμπορική Ζώνη ΕΒ4 (Άξονας Δραστηριότητας Κατηγορίας Ι), ως η βόρεια πλευρά της Λεωφόρου. Βασικό στοιχείο στο θέμα είναι και η υπάρχουσα κατάσταση στον Ιππόδρομο, όπου υπάρχουν διάφορες απεργίες και οικονομικά προβλήματα, οπότε εάν υπάρξουν αρνητικές καταστάσεις και κλείσει η Λέσχη Ιπποδρομιών και τα περιουσιακά στοιχεία να περιέλθουν στα Μέλη. Σε τέτοια περίπτωση εάν συμβεί ή και από προηγούμενη περίπτωση που γίνονταν κινήσεις για μετακίνηση του Ιππόδρομου, ο Δήμος πάντοτε διεκδικούσε το δικαίωμα ως Ακριτικός Δήμος να μη χάσει τα ωφελήματα του γι' αυτό και η πολιτική θέση του Δήμου πάντοτε ήταν να μη δίδονται κίνητρα που να ενθαρρύνουν μετακίνηση του Ιππόδρομου. Με βάσει τα αναφερθέντα και σε ότι αφορά το καλός νοούμενο γενικό συμφέρον του Αγίου Δομετίου το Δημοτικό Συμβούλιο δεν συμφωνεί με την πρόταση της Λέσχης Ιπποδρομιών προς αλλαγή της ζώνης και η θέση του Δήμου βασίζεται στην από ανέκαθεν πάγια πολιτική όλων των προηγούμενων Δημοτικών Συμβουλίων ότι ο Δήμος Αγίου Δομετίου ως ημικατεχόμενος κατά τα 4/5 του και ακριτικός Δήμος δεν πρέπει να χάσει τα όποια ωφελήματα του από όποιες αλλαγές διαρρυθμίσεις ή μετακινήσεις γίνουν από πλευράς Ιπποδρόμου. Στη θέση αυτή ο Δήμος είχε ανέκαθεν και τη στήριξη των Πολιτικών Βουλευτών και Υπουργών. Ο Γρ. Γρηγορίου εισηγήθηκε όπως για στήριξη της θέσης του Δήμου στο θέμα αυτό αλλά και για άλλα γενικότερα θέματα να ζητηθεί μία συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών. Το Συμβούλιο ενέκρινε την πρόταση του Δημοτικού Συμβούλου Γρ. Γρηγορίου [Φ:1.2.3.Β] ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ 6/3/2012 Αναφορές δύο θεμάτων καταγράφονται στο πρακτικό της Επιτροπής μαζί με τις θέσεις εισηγήσεις της Επιτροπής. Το θέμα μεταφέρθηκε από τη συνεδρία της Επιτροπής ημερομηνίας 7/2/2012 στο παρόν πρακτικό και συζητήθηκε προς ολοκλήρωσή του. ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΑΡΙΘΜΟΣ 7 (9 ΣΕΛΙΔΕΣ) ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Α. Πενταλιώτης παρουσίασε και επεξήγησε τα δύο αναφερόμενα θέματα στο πρακτικό της Επιτροπής.

6 7.1.0 [Φ:4.4.0] ΑΝΑΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ/ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΡΚΩΝ ΑΓΙΟΥ ΔΟΜΕΤΙΟΥ & ΑΓΙΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΣΤΟΝ ΑΓ. ΔΟΜΕΤΙΟ- ΧΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥ 6 Αναφορά του θέματος γίνεται στο πρακτικό της Επιτροπής. Το Συμβούλιο ενέκρινε τη θέση εισήγηση της Επιτροπής για καταβολή του ποσού των προς φιλικό διακανονισμό [Φ:4.11.0] ΑΙΤΗΜΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΒΑΣΙΛΙΣΣΗΣ ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΔΟΜΕΤΙΟ ΓΙΑ ΜΟΝΟΔΡΟΜΗΣΗ ΤΗΣ ΟΔΟΥΣ ΤΟΥΣ Αναφορά του θέματος γίνεται στο πρακτικό της Επιτροπής. Το Συμβούλιο ενέκρινε τη θέση εισήγηση της Επιτροπής για μονοδρόμηση της οδού Φρειδερίκης [Φ:1.2.3Φ] ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ 17/2/2012 ΚΑΙ 9/3/2012 Αναφορά δύο ενοτήτων θεμάτων καταγράφονται στα πρακτικά της Επιτροπής και κατά τις δύο συνεδριάσεις. Τα θέματα αφορούν (α) τη Φιλοξενία Αντιπροσωπειών από τους δύο Αδελφοποιημένους Δήμους και το Πρόγραμμα του εορτασμού της 25ης Μαρτίου και 1ης Απριλίου και (β) Ευρωπαϊκά Προγράμματα στα οποία συμμετάσχει ο Δήμος ως εταίρος μαζί με άλλους Δήμους. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στο πρακτικό ημερομηνίας 9/3/2012 δεύτερη σελίδα όπου καταγράφονται τιμές ξενοδοχείων διορθώνονται στην τιμή 140 αφορά το ξενοδοχείο HILTON PARK. ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΑΡΙΘΜΟΣ 8 (7 ΣΕΛΙΔΕΣ) ΠΡΑΚΤΙΚΑ HMEΡΟΜΗΝΙΑΣ 17/2/2012 ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΑΡΙΘΜΟΣ 9 (7 ΣΕΛΙΔΕΣ) ΠΡΑΚΤΙΚΑ HMEΡΟΜΗΝΙΑΣ 9/3/2012 Η Πρόεδρος της Επιτροπής Αντ. Κουταλιανού παρουσίασε και επεξήγησε τις δύο αναφερόμενες ενότητες θεμάτων στο πρακτικό της Επιτροπής. 1. ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ α. Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Ένταξης Υπηκόων Τρίτων Χωρών Από τις τοπικές αρχές. β. Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα "Κοινωνικά Προγράμματα στο Δρόμο" Για τα αναφερόμενα προγράμματα τέθηκαν παρατηρήσεις και δόθηκαν διευκρινίσεις όσον αφορά τα ακόλουθα:

7 7 Το περιεχόμενο των προγραμμάτων καθορίζεται, ελέγχεται στην εκτέλεσή του, εγκρίνεται και επιχορηγείται από Επιτροπή Παρακολούθησης αφού υποβληθούν εκθέσεις εκτέλεσης και διαδικασίες ανάθεσης ή αγορά υπηρεσιών. Το ποσά επιχορήγησης καταβάλλονται στο Δήμο μέσω του οποίου πληρώνονται οι συμμετέχοντες συνεργάτες είτε με αναθέσεις μέχρι 2000 είτε με την αγορά υπηρεσιών από 2000 και άνω. Οι συμμετέχοντες λειτουργοί του Δήμου δεν αμείβονται επιπλέον από τα Προγράμματα λόγω του ότι απασχολούνται εντός του ωραρίου και την καθορισμένη αμοιβή τους τη λαμβάνει ο Δήμος λόγω της διάθεσής τους στο Πρόγραμμα. Μεμονωμένες υπερωριακές απασχολήσεις Λειτουργών όπου π.χ. προκύψει εκτός ωραρίου, εκδήλωση η συνεδρία των εταίρων αφορούν ελάχιστα ποσά ωρών μόνον και αυτά καταβάλλονται στους λειτουργούς. Όσον αφορά τις επεξηγήσεις στα πρακτικά της Επιτροπής για κατανομή ποσών στις δραστηριότητες των λειτουργών του Δήμου αυτό όπως επεξηγήθηκε πιο πάνω είναι ποσά τα οποία θα λάβει ο Δήμος και για σκοπούς απαίτησης του Προγράμματος, κατανέμονται αναλυτικά προς επεξήγηση των δραστηριοτήτων. Ο Δήμαρχος θα αναλάβει να στείλει και γραπτό επεξηγηματικό σημείωμα όσον αφορά την κατανομή των ποσών και τους συνεργάτες. Όσον αφορά την ενημέρωση και εμπλοκή του Δημοτικού Συμβουλίου στα αναφερόμενα προγράμματα διευκρινίστηκε ότι σε θέματα που αφορούν διεθνείς Ευρωπαϊκές Σχέσεις συνδυασμένα με θέματα κοινωνικής πρόνοιας βάσει πάγιας πολιτικής πρέπει να καλούνται από κοινού οι δύο εμπλεκόμενες επιτροπές κατά τη διαδικασία ενημέρωσης και συζήτησης ως επίσης και κατά την εκτέλεση των εργασιών τέτοιων προγραμμάτων να ενημερώνονται από την Υπηρεσία οι εμπλεκόμενες επιτροπές έτσι που με τη σειρά να ενημερώνεται και το Δημοτικό Συμβούλιο. Το Συμβούλιο επιβεβαίωσε την εκτέλεση των αναφερόμενων προγραμμάτων σύμφωνα με τις πιο πάνω παρατηρήσεις και διευκρινίσεις. 2. ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΩΝ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΔΗΜΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ ΚΑΙ 1ΗΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ Το Συμβούλιο συζήτησε επιπλέον των αναφερομένων διευθετήσεων στο πρακτικό και τα ακόλουθα επιμέρους θέματα με σχετικές αποφάσεις. α. Για τη διαμονή των Αντιπροσωπειών εγκρίθηκε το ξενοδοχείο "ΚΑΣΤΕΛΛΙ" με τιμή 75 ανά βράδυ, σύμφωνα με την αιτιολόγηση της Επιτροπής. β. Για προσφορά των δώρων στις Αντιπροσωπείες εγκρίθηκε η εισήγηση της Επιτροπής. γ. Για την υποδοχή των Φιλοξενούμενων από το Αεροδρόμιο Λάρνακας - μία άφιξη Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012 βράδυ και μία Σάββατο 31 Μαρτίου 2012 απόγευμα - θα μεταβεί ο Δήμαρχος με το όχημα του Δήμου και Δημοτικοί Σύμβουλοι που προσφέρθηκαν ανάλογα στην μία ή την άλλη περίπτωση. (Δήλωσε συμμετοχή ο Α. Πενταλιώτης) με τη μετάβαση και της Προέδρου της Επιτροπής. δ. Οι Φιλοξενούμενοι δεν θα μεταφερθούν για φαγητό στη Λάρνακα, θα κατευθυνθούν προς Λευκωσία και θα ερωτηθούν ανάλογα για φαγητό.

8 8 ε. Η φιλοφρονητική συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου παρουσία των Φιλοξενούμενων για προσφώνηση, ανταλλαγή δώρων αντί του Σαββάτου το απόγευμα για να έχουν περισσότερο ελεύθερο χρόνο, να γίνει την Κυριακή μετά το πέρας της παρέλασης η οποία καταλήγει στο Δημοτικό Μέγαρο. στ. Κατά τη συνεδρία θα προσφερθούν νερά, χυμοί, καφές και αλμυρά και στο κοινό το οποίο θα φθάσει μετά την παρέλαση στο Δημοτικό Μέγαρο με τους παρελαύνοντες θα προσφερθούν νερά και χυμοί στην είσοδο / χολ του Δημαρχείου. ζ. Για τα γεύματα και δείπνα προτάθηκε για επίσημο δείπνο στις 31/3/2012 η ταβέρνα ΚΡΑΣΟΒΑΡΕΛΛΑ στην Παλλουριώτισσα, σ' αυτό θα συμμετάσχει όλο το Δημοτικό Συμβούλιο και Δημοτικός Γραμματέας μετά συζύγων και οι Φιλοξενούμενοι. Παράλληλα τέθηκε πρόταση και για το εστιατόριο ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΓΕΥΣΕΩΝ στον Άγιο Δομέτιο και εξουσιοδοτήθηκε ο Δήμαρχος να ελέγξει ως προς το χώρο και την τιμή και εάν αυτά είναι ικανοποιητικά τότε να καθοριστεί λόγω του ότι βρίσκεται στον Άγιο Δομέτιο. Όσον αφορά τις υπόλοιπες συνεστιάσεις αυτές θα γίνουν στον Ιππόδρομο και στη Ψαροταβέρνα το ΛΑΤΣΙ και σ' αυτές εκτός από το Δήμαρχο και την Πρόεδρο της Επιτροπής να δηλώσουν συμμετοχή σε ένα από τα δύο οι Δημοτικοί Σύμβουλοι ατομικά αντί της πρότασης για συμμετοχή και στα δύο των Συντονιστών των Δημοτικών Ομάδων. Η Πρόεδρος της Επιτροπής εξουσιοδοτήθηκε να αναλάβει τη φιλοξενία για τη μία Αντιπροσωπεία το Σάββατο 31/3/2012 μεσημέρι σε ένα από τα δύο εστιατόρια / καφετερίες FLOT ή ΝΟΤΙ στη Λευκωσία. Το Συμβούλιο ενέκρινε το Πρόγραμμα της φιλοξενίας των Αντιπροσωπειών και το Πρόγραμμα του εορτασμού 25ης Μαρτίου και 1ης Απριλίου σύμφωνα με τις προτάσεις της Επιτροπής και με τις πιο πάνω επιπλέον διευθετήσεις [Φ:1.2.2Α] ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ 22/2/2012 Αναφορές οκτώ θεμάτων καταγράφονται στο πρακτικό της Επιτροπής μαζί με τις θέσεις εισηγήσεις της Επιτροπής. ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΑΡΙΘΜΟΣ 10 (8 ΣΕΛΙΔΕΣ) ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Ο Κ. Παπαδόπουλος Μέλος της Επιτροπής, παρουσίασε και επεξήγησε τα αναφερόμενα στο πρακτικό θέματα (λόγω απουσίας του Προέδρου της Επιτροπής). Επιπλέον των αναφερόμενων στο πρακτικό έγιναν ο ακόλουθες παρατηρήσεις και διευκρινίσεις. 1. Για το θέμα της συμφωνίας χρήσεως και εκμεταλλεύσεως του καφεστιατορίου, ο κ. Παπαδόπουλος ανάφερε ότι επικοινώνησε κατ' αρχή με τη διαχειρίστρια του Κεφεστιατορίου για καθορισμό συνάντησης όπως εισηγήθηκε η Επιτροπή, όμως βλέποντας το θέμα ιστορικά και σε πλήρη εικόνα επειδή δε γνωρίζει σαν νέος όλη την υπόθεση, της οποίας γνώριζε πολύ καλά ο Δημοτικός Γραμματέας γι' αυτό εισηγήθηκε όπως γίνει συνάντηση από το Δήμαρχο και το Δημοτικό Γραμματέα με τη διαχειρίστρια, να ακούσουν τις θέσεις της και να ενημερώσουν ανάλογα το Συμβούλιο. 2. Για το θέμα της διαδικασίας εξέτασης των διαφόρων ενστάσεων για φορολογίες διευκρινίστηκε ότι αυτές που υποβάλλονται και εξετάζονται από την

9 9 Επιτροπή θα είναι εντός του καθορισμένου χρόνου υποβολής ενστάσεων, οι απαιτήσεις θα είναι οριστικές, οι απορριπτικές θα είναι αιτιολογούμενες από την Υπηρεσία σύμφωνα με τα κριτήρια και την απόφαση της επιτροπής και δεν θα γίνονται δεκτές προς επαναφορά εκτός εάν υπάρχουν στοιχεία τα οποία τροποποιούν την κατάσταση του φορολογούμενου. Το Συμβούλιο ενέκρινε την πιο πάνω εισήγηση για το θέμα του Κοιμητηρίου και την πιο πάνω θέση για το θέμα εξέτασης των ενστάσεων και ενέκρινε τις θέσεις εισηγήσεις της Επιτροπής όπως αυτές αναφέρονται στο Πρακτικό [Φ:1.2.2] ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ 22/2/2012 Η Επιτροπή προέβηκε σε μελέτη με εισηγήσεις προκαταρκτικής αναθεώρησης των Προϋπολογισμών του 2012 στα πλαίσια γενικά της οικονομικής περισυλλογής και βάσει συγκεκριμένης εγκυκλίου του Υπουργείου Εσωτερικών που αφορά τη διαδικασία έγκρισης των Προϋπολογισμών. ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΑΡΙΘΜΟΣ 11 (23 ΣΕΛΙΔΕΣ) ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Το Συμβούλιο έλαβε γνώση του πρακτικού της Επιτροπής και από τα υποβληθέντα θέματα υποβλήθηκαν οι ακόλουθες παρατηρήσεις και εισηγήσεις. 1. Στη σελίδα 3 παράγραφος 3 ΚΕΦ όπου γίνεται αναφορά στην Αντιμισθία Δημάρχου και Αποζημίωση Δημοτικών Συμβούλων παρατηρήθηκε ότι τα μειωθέντα συνολικά ποσά βάσει εγκυκλίου είναι ορθά, όμως στις επεξηγήσεις ότι η Αποζημίωση των Δημοτικών Συμβούλων είναι 15% του ύψους της Αντιμισθίας του Δημάρχου στο ετήσιο ποσό για κάθε Δημοτικό Σύμβουλο ,50 Χ 14 (Δημοτικοί Σύμβουλοι και Αντιδήμαρχος) = αντί Αναφέρθηκε από το Δημοτικό Γραμματέα ότι οι υπολογισμοί έγιναν από το Λογιστήριο για 8.449,50 λαμβάνοντας υπόψη 12μηνη περίοδο ενώ το συνολικό ποσό είναι το ποσό την 1/3/2012 ημερομηνία τροποποίησης των ποσών. 2. Ο Ι. Χριστοδούλου αναφέρθηκε στο ΚΕΦ Οχήματα Μηχανήματα και συγκεκριμένα για το όχημα KSR 890 Mercedes το οποίο ο Δήμος αγόρασε για σκοπούς διακίνησης του εκάστοτε Δημάρχου ανάφερε ότι αυτό αγοράστηκε το 2008 όταν μέχρι τότε όλοι οι Δήμαρχοι είχαν τέτοιο όχημα εκτός από το Δήμαρχο Αγίου Δομετίου, γι' αυτό τότε ο ίδιος έθεσε εισήγηση, εγκρίθηκε και αγοράστηκε το όχημα. Με τα σημερινά δεδομένα όπως όλοι οι Δήμαρχοι παρουσιάζονται ευπρεπώς σε όλες τις παρουσιάσεις, επισκέψεις τους, είναι θέμα σωστής αξιοπρεπούς παρουσίασης και του Δημάρχου του Δήμου Αγίου Δομετίου να χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο όχημα. Το Συμβούλιο ενέκρινε την εισήγηση του Δημοτικού Συμβούλου Ι. Χριστοδούλου. 3. Ο Κ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στο ΚΕΦ το οποίο αφορά την επαναλειτουργία της μονάδας νυκτερινής ασφάλειας για 4 συνολικά μήνες σε σχέση με το επίδομα του Υπεύθυνου Τεχνικού Στέλιου Στυλιανού και με βάσει τις υπάρχουσες ανάγκες για περισσότερες νυκτερινές περιπολίες υπέβαλε εισήγηση για χρησιμοποίηση της μονάδας ως εξής:

10 10 Οι νυχτερινές περιπολίες να λειτουργήσουν για τους υπόλοιπους 9 μήνες μέχρι τέλη του έτους, κατά 4 μέρες τη βδομάδα με μία (1) ολιγότερη ώρα καθημερινά (αντί 5 ώρες, 4 ώρες) οι ώρες θα καθοριστούν σε περισσότερο νυχτερινό ωράριο, η αμοιβή των εργατών που επιθυμούν να συμμετέχουν θα είναι 7,40 την ώρα και οι υπόλοιπες 2 ημέρες θα καλύπτονται με περιπολίες ελέγχου από τον ίδιο τον Τεχνικό, παραμένει μόνο μία ημέρα τη βδομάδα κενή η οποία να είναι καθημερινή. Υπολογίζοντας 7,40 Χ 4ώρες = 29,60 Χ 2εργάτες = Χ 4 ημέρες = 236,80 Χ 37 εβδομάδες = 8.761, Χ 340 επίδομα τεχνικού = 4080 Σύνολο ,60. Στην περίπτωση αυτή θα υπάρξει και σχεδόν πλήρης έλεγχος το 2012 και με τη μείωση του κονδυλιού αυτό θα είναι μεταξύ και το ανώτατο εάν προκύψει κάτι έκτακτο. Το Συμβούλιο αποδέχθηκε την εισήγηση ως περισσότερο λειτουργική και αποδοτική στα πλαίσια του ίδιου περίπου ποσού και την ενέκρινε. 4. ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΑΝΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Ο Δήμαρχος ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με την κατάσταση των δανείων του Δήμου το οποίο συνολικά σήμερα είναι περίπου αφαιρουμένων των δανείων που αποπληρώνονταν από το κράτος περίπου, απομένει ποσό Ο Δήμαρχος παρέδωσε στα Μέλη του Συμβουλίου σχετικούς αναλυτικούς πίνακες με τις διακινήσεις και ενοποιήσεις των δανείων από το 2007 μέχρι το ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΑΡΙΘΜΟΣ 12 (5 ΣΕΛΙΔΕΣ) ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΔΑΝΕΙΩΝ Το Συμβούλιο έλαβε γνώση της ενημέρωσης. Το Συμβούλιο ενέκρινε τις θέσεις εισηγήσεις της Διαχειριστικής Επιτροπής όπως αυτές προτάθηκαν και καταγράφονται στο πρακτικό της Επιτροπής εκτός των δύο αναφερθέντων κεφαλαίων ΚΕΦ και ΚΕΦ για τα οποία ενέκρινε τις αναφερθείσες πιο πάνω εισηγήσεις [Φ:1.2.3Γ] ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην προγραμματιζόμενη εκδήλωση την Ημέρα της Γυναίκας και εισηγήθηκε όπως κατά την εκδήλωση αυτή τιμηθούν δύο Μεγάλες Ευεργέτιδες του Δήμου η κα Βάσω Δημάδη και η κα Λέλλα Σιακκίδου. Επί της διαδικασίας να αναλάβει η Επιτροπή η οποία θα χειριστεί και το σχετικό πρόγραμμα. Το Συμβούλιο ενέκρινε την εισήγηση του Δημάρχου [Φ:1.2.1] ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ Τα πρακτικά της παρούσας συνεδρίας είναι μαγνητοφωνημένα σε μια μαγνητοταινία με τα διακριτικά Δ/Σ 13/3/2012 Αρ.565 Ν:1-2. Άγγελος Πελάγιας Αντιδήμαρχος Δρ. Κώστας Πέτρου Δήμαρχος Ημερομηνία: 21 Μαρτίου 2012 ΜΠ/XX

ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΟΜΕΤΙΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΟΜΕΤΙΟΥ ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΟΜΕΤΙΟΥ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΤΗΝ 25η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012 ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣ 580 Διάρκεια Συνεδρίας 7.00μ.μ.-9.30μ.μ. ΠΑΡΟΝΤΕΣ: Δρ Kώστας Πέτρου Δήμαρχος Άγγελος

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΟΜΕΤΙΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΟΜΕΤΙΟΥ ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΟΜΕΤΙΟΥ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΤΗΝ 31Η ΙΟΥΛΙΟΥ 2012 ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣ 575 Διάρκεια Συνεδρίας 7.30μ.μ.-9.30μ.μ. ΠΑΡΟΝΤΕΣ: Δρ Kώστας Πέτρου Δήμαρχος Άγγελος Πελαγίας

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΟΜΕΤΙΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΟΜΕΤΙΟΥ ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΟΜΕΤΙΟΥ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΤΗΝ 6Η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012 ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣ 581 Διάρκεια Συνεδρίας 7:00μ.μ.- 10:30μ.μ. ΠΑΡΟΝΤΕΣ: Δρ Kώστας Πέτρου Δήμαρχος Άγγελος

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΟΜΕΤΙΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΟΜΕΤΙΟΥ ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΟΜΕΤΙΟΥ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΤΗΝ 4ΗΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012 ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣ 577 Διάρκεια Συνεδρίας 7.30μ.μ.-9.00μ.μ. ΠΑΡΟΝΤΕΣ: Δρ Kώστας Πέτρου Δήμαρχος Άγγελος

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΟΜΕΤΙΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΟΜΕΤΙΟΥ ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΟΜΕΤΙΟΥ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΤΗΝ 26Η ΙΟΥNΙΟΥ 2012 ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣ 572 Διάρκεια Συνεδρίας 7.30μ.μ.-9.30μ.μ. ΠΑΡΟΝΤΕΣ: Δρ Kώστας Πέτρου Δήμαρχος Άγγελος Πελαγίας

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΟΜΕΤΙΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΟΜΕΤΙΟΥ ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΟΜΕΤΙΟΥ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΤΗΝ 24Η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012 ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣ 576 Διάρκεια Συνεδρίας 7.30μ.μ.-9.30μ.μ. ΠΑΡΟΝΤΕΣ: Δρ Kώστας Πέτρου Δήμαρχος Άγγελος

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΟΜΕΤΙΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΟΜΕΤΙΟΥ ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΟΜΕΤΙΟΥ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΤΗΝ 16Η ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013 ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣ 590 Διάρκεια Συνεδρίας 7.00μ.μ.-9.30μ.μ. ΠΑΡΟΝΤΕΣ: Δρ Kώστας Πέτρου Δήμαρχος Άγγελος Πελαγίας

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΟΜΕΤΙΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΟΜΕΤΙΟΥ ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΟΜΕΤΙΟΥ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΤΗΝ 11 ην ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014 ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣ 608 Διάρκεια Συνεδρίας 7.00μ.μ. 9.25μ.μ ΠΑΡΟΝΤΕΣ: Δρ. Κώστας Πέτρου Δήμαρχος Ανδρέας

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΟΜΕΤΙΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΟΜΕΤΙΟΥ ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΟΜΕΤΙΟΥ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΤΗΝ 18Η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012 ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣ 578 Διάρκεια Συνεδρίας 7.00μ.μ.-9.00μ.μ. ΠΑΡΟΝΤΕΣ: Δρ Kώστας Πέτρου Δήμαρχος Άγγελος

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΟΜΕΤΙΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΟΜΕΤΙΟΥ ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΟΜΕΤΙΟΥ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΤΗΝ 2α ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012 ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣ 579 Διάρκεια Συνεδρίας 7.00μ.μ.-9.00μ.μ. ΠΑΡΟΝΤΕΣ: Δρ Kώστας Πέτρου Δήμαρχος Άγγελος Πελαγίας

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΟΜΕΤΙΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΟΜΕΤΙΟΥ ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΟΜΕΤΙΟΥ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΤΗΝ 24 Η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013 ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣ 599 Διάρκεια Συνεδρίας 7.00μ.μ.-9.00μ.μ. ΠΑΡΟΝΤΕΣ: Δρ Kώστας Πέτρου Δήμαρχος Άγγελος

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΟΜΕΤΙΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΟΜΕΤΙΟΥ ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΟΜΕΤΙΟΥ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΙΣ12 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012 ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣ 560 Διάρκεια Συνεδρίας 7.30μ.μ - 10.30μ.μ ΠΑΡΟΝΤΕΣ: Δρ Kώστας Πέτρου Άγγελος Πελαγίας

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΟΜΕΤΙΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΟΜΕΤΙΟΥ ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΟΜΕΤΙΟΥ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΤΗΝ 26 ην ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013 ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣ 603 Διάρκεια Συνεδρίας 7.00μ.μ. 8.45μ.μ ΠΑΡΟΝΤΕΣ: Δρ. Κώστας Πέτρου Δήμαρχος Άγγελος

Διαβάστε περισσότερα

Πρακτικά της Βουλής των Αντιπροσώπων

Πρακτικά της Βουλής των Αντιπροσώπων Πρακτικά της Βουλής των Αντιπροσώπων Ι ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Γ Συνεδρίαση 6 ης Φεβρουαρίου 2014 Ώρα έναρξης: 4.30 μ.μ. Αρ. 23 (Γ. ΟΜΗΡΟΥ) Καλό απόγευμα. Κηρύσσω την έναρξη της σημερινής συνεδρίας

Διαβάστε περισσότερα

Πρακτικά της Βουλής των Αντιπροσώπων

Πρακτικά της Βουλής των Αντιπροσώπων Πρακτικά της Βουλής των Αντιπροσώπων I ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Γ Συνεδρίαση 8 ης Μαΐου 2014 Ώρα έναρξης: 4.20 μ.μ. Αρ. 35 (Σ. ΦΥΤΤΗΣ) Καλό απόγευμα, συνάδελφοι. Κηρύσσω την έναρξη των εργασιών της

Διαβάστε περισσότερα

Θ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ E

Θ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ E ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ Θ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ E ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΩΣ ΣΧΕΔΙΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΕΩΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ «ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΛΕΓΚΤΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΥΡΙΟ ΜΕΡΟΣ ΤΜΗΜΑ Β

ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΥΡΙΟ ΜΕΡΟΣ ΤΜΗΜΑ Β ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΥΡΙΟ ΜΕΡΟΣ ΤΜΗΜΑ Β Αριθμός 4457 Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου 2010 3783 Αριθμός 4301 ΕίΔΟΠΟΙΗΣΗ Αρ. Αναφοράς THE 4/2010 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΟΝ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Πρακτικά της Βουλής των Αντιπροσώπων

Πρακτικά της Βουλής των Αντιπροσώπων Πρακτικά της Βουλής των Αντιπροσώπων Ι ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Β Συνεδρίαση 30 ής Μαΐου 2013 Ώρα έναρξης: 4.25 μ.μ. Αρ. 34 (Γ. ΟΜΗΡΟΥ) Καλό σας απόγευμα. Κηρύσσω την έναρξη της σημερινής συνεδρίας

Διαβάστε περισσότερα

Πρακτικά της Βουλής των Αντιπροσώπων

Πρακτικά της Βουλής των Αντιπροσώπων Πρακτικά της Βουλής των Αντιπροσώπων Ι ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Γ Συνεδρίαση 12 ης Σεπτεμβρίου 2013 Ώρα έναρξης: 4.13 μ.μ. Αρ. 3 (Σ. ΦΥΤΤΗΣ) Καλό απόγευμα, συνάδελφοι και συναδέλφισσες. Παρακαλώ να

Διαβάστε περισσότερα

Πρακτικά της Βουλής των Αντιπροσώπων

Πρακτικά της Βουλής των Αντιπροσώπων Πρακτικά της Βουλής των Αντιπροσώπων Ι ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ B Συνεδρίαση 16 ης Μαΐου 2013 Ώρα έναρξης: 4.23 μ.μ. Αρ. 32 ΠΡΟΕΔΡΟΣ: (Γ. ΟΜΗΡΟΥ) Καλό απόγευμα. Κηρύσσω την έναρξη της σημερινής συνεδρίας

Διαβάστε περισσότερα

Βαλεντίνος Πολυκάρπου Μάριος Χατζηβασιλείου Μέλη Θωμάς Βασιλείου Αντώνης Μηχανικός Δημοτικού Γεώργιος Αναστασίου Φάνος Κουρουφέξης Συμβουλίου

Βαλεντίνος Πολυκάρπου Μάριος Χατζηβασιλείου Μέλη Θωμάς Βασιλείου Αντώνης Μηχανικός Δημοτικού Γεώργιος Αναστασίου Φάνος Κουρουφέξης Συμβουλίου Πρακτικά 518 ης συνεδρίας του Δημοτικού Συμβουλίου που έγινε στα γραφεία του Δήμου στις 18/9/2012 από τις 6:30μμ- 9:45μ.μ Αρ συνεδρίας: 10/2012 Παρόντες: Δρ Λάζαρος Σ. Σαββίδης, Δήμαρχος, Πρόεδρος κ. Ανδρέας

Διαβάστε περισσότερα

Κωνσταντίνος Κούκος Δημήτρης Τσίγκης Μέλη Χρίστος Τσίγκης Παντελάκης Αγκαστινιώτης Δημοτικού Μαρίνος Αθανασιάδης Παναγιώτης Ουστάς Συμβουλίου

Κωνσταντίνος Κούκος Δημήτρης Τσίγκης Μέλη Χρίστος Τσίγκης Παντελάκης Αγκαστινιώτης Δημοτικού Μαρίνος Αθανασιάδης Παναγιώτης Ουστάς Συμβουλίου Πρακτικά 507 ης συνεδρίας του Δημοτικού Συμβουλίου Στροβόλου που έγινε στα γραφεία του Δήμου στις 8/11/2011 από τις 6:00μμ 8:45 μμ Αρ συνεδρίας: 13/2011 Παρόντες: κ.κ Σάββας Ηλιοφώτου, Δήμαρχος, Πρόεδρος

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ. ΡΕΠΟΡΤΑΖ Παράπονα και καταγγελίες καταναλωτών. ΑΡΘΡA Σχολή Καταναλωτών Τρόφιμα Δικαστικές Υποθέσεις Εναντίων Τραπεζών

Ο ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ. ΡΕΠΟΡΤΑΖ Παράπονα και καταγγελίες καταναλωτών. ΑΡΘΡA Σχολή Καταναλωτών Τρόφιμα Δικαστικές Υποθέσεις Εναντίων Τραπεζών Ο ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ ΤΕΥΧΟΣ 151 / ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ - ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2015 ΕΚΦΡΑΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΡΕΠΟΡΤΑΖ Παράπονα και καταγγελίες καταναλωτών ΑΡΘΡA Σχολή Καταναλωτών Τρόφιμα Δικαστικές Υποθέσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ (ΠΟΕΔ) ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2013-14

ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ (ΠΟΕΔ) ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2013-14 ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ (ΠΟΕΔ) ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2013-14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2013 1 ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ Λεωφ. Μακαρίου Γ 18, 1065 Λευκωσία

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Αγαπητοί συνάδελφοι,

ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Αγαπητοί συνάδελφοι, ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αγαπητοί συνάδελφοι, Ο Απολογισμός αυτός έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς το Διοικητικό Συμβούλιο κατά την διάρκεια της θητείας του βρέθηκε αντιμέτωπο με σοβαρές προκλήσεις καθώς η οικονομική

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ. Μίσθωση Υπηρεσιών για τις Συμβουλευτικές Υπηρεσίες ΠΡΟΤΑΣΗ. Αριθμός Διαγωνισμού: 05/2015

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ. Μίσθωση Υπηρεσιών για τις Συμβουλευτικές Υπηρεσίες ΠΡΟΤΑΣΗ. Αριθμός Διαγωνισμού: 05/2015 ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ Μίσθωση Υπηρεσιών για τις Συμβουλευτικές Υπηρεσίες ΠΡΟΤΑΣΗ Π/Υ: 14 400,00 Αριθμός Διαγωνισμού: 05/2015 Φεβρουάριος 2015 18T1.18T 18TΕΙΣΑΓΩΓΗ18T 18T2.18T 18TΣΤΟΙΧΕΙΑ 18T3.18T

Διαβάστε περισσότερα

Πρακτικά της Βουλής των Αντιπροσώπων

Πρακτικά της Βουλής των Αντιπροσώπων Πρακτικά της Βουλής των Αντιπροσώπων Ι ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Β Συνεδρίαση 20 ής Ιουνίου 2013 Ώρα έναρξης: 4.30 μ.μ. Αρ. 37 (Γ. ΟΜΗΡΟΥ) Καλό απόγευμα. Κηρύσσω την έναρξη της σημερινής συνεδρίας

Διαβάστε περισσότερα

Πραγματοποιήθηκε στις 27

Πραγματοποιήθηκε στις 27 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΔΙΜΗΝΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΕΝΟΥ ΤΕΥΧΟΣ 30 ΜΑΪΟΣ - ΙΟΥΝΙΟΣ - Ι Ο Υ Λ Ι Ο Σ 2012 Η Α ΘΗ ΕΝΟ Υ Δ ΙΕΚΔΙΚEI ΕΛ ΕΥΘ ΕΡΗ Δ IΑΚΙΝΗ ΣΗ ΑΘ Η ΕΝ ΟΥ- Π ΥΡΟ Ϊ Λ ΕΥΚΩΣΙΑ Η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

«Διορθώστε. τα λάθη σας» Tα λάθη της τρόικας επισημαίνει ο Πρόεδρος Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΘΕΤΕΙ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΤΗΣ.

«Διορθώστε. τα λάθη σας» Tα λάθη της τρόικας επισημαίνει ο Πρόεδρος Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΘΕΤΕΙ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΤΗΣ. Φεύγει ο Παπασάββας, έρχεται ο Ρίκκος Ο κ. Ρ. Ερωτοκρίτου φέρεται ως επικρατέστερος να διαδεχθεί τον Ακη Παπασάββα στη θέση του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα. Ο κ. Παπασάββας αφυπηρετεί στις 30 Ιουνίου. }5

Διαβάστε περισσότερα

H παρουσίαση του βιβλίου του Ανδρέα Μενελάου: «Ανάλυση & Ερμηνεία Κατασκευαστικών Συμβολαίων»

H παρουσίαση του βιβλίου του Ανδρέα Μενελάου: «Ανάλυση & Ερμηνεία Κατασκευαστικών Συμβολαίων» EΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ # 110 MAΡΤΙΟΣ 2008 Έντυπο Αυτοελέγχου: Ανοικτές ενημερωτικές διαλέξεις σε όλη την Κύπρο H παρουσίαση του βιβλίου του Ανδρέα Μενελάου: «Ανάλυση

Διαβάστε περισσότερα