ΟΔΗΓΟΣ ΓΛΩΣΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΟΔΗΓΟΣ ΓΛΩΣΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ"

Transcript

1 ΟΔΗΓΟΣ ΓΛΩΣΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ÑÏÕÌÁÍÉÁ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ

2

3 Εισαγωγή Η Δημοκρατία της Ρουμανίας έχει έκταση χλμ² και πληθυσμό ο οποίος ξεπερνά τα 21 εκατομμύρια κατοίκους. Το επίσημο νόμισμά της είναι το λέου, ενώ το πολίτευμά της βασίζεται στο ημιπροεδρικό σύστημα. Το Κοινοβούλιό της αποτελείται από δύο σώματα, το Senat (Γερουσία), με 140 μέλη, και την Camera Deputaţilor (Βουλή των Αντιπροσώπων), με 345 μέλη. Έχοντας προσχωρήσει μόλις το 2007 στην ΕΕ, η Ρουμανία και η Βουλγαρία αποτελούν τα νεότερα μέλη της. Χώρα της νοτιοανατολικής Ευρώπης, το βόρειο τμήμα της είναι ορεινό, ενώ στο νότο της δεσπόζει η απέραντη κοιλάδα του Δούναβη. Πρωτεύουσα είναι το Βουκουρέστι και μερικές από τις κυριότερες πόλεις της η Κοστάντζα, το Μπράσοβ, το Ιάσιο, η οποία έχει χριστεί Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2007, και η Τιμισοάρα και η Κραϊόβα. Το 90% του πληθυσμού της χώρας είναι Ρουμάνοι και το 7% Ούγγροι. Η ρουμανική γλώσσα είναι λατινογενής, γεγονός που κάνει την χώρα να ξεχωρίζει από τους σλαβόφωνους γείτονές της. Η Ρουμανία έχει σημαντικούς φυσικούς πόρους πετρέλαιο, φυσικό αέριο, άνθρακα, σίδηρο, χαλκό και βωξίτη. Οι κυριότερες βιομηχανίες της είναι η μεταλλουργία, τα πετροχημικά και τα προϊόντα μηχανολογικού εξοπλισμού. Η χώρα έχει γίνει ευρέως γνωστή και από τον θρύλο του Κόμη Δράκουλα, που βασίζεται στον Κόμη Βλαντ Ντρακούλ (15ος αιώνας), ο γιος του οποίου είχε τη φήμη ότι σκότωνε με ανασκολοπισμό τους εχθρούς που αιχμαλώτιζε κατά τη διάρκεια του πολέμου. Τέλος, στους διάσημους Ρουμάνους συγκαταλέγονται ο συγγραφέας Ευγένιος Ιονέσκο, η αθλήτρια Νάντια Κομανέτσι και ο μουσουργός Ζωρζ Ενέσκου.

4 Κεφάλαιο 1 Πληροφορίες για τη χώρα υποδοχής

5 Γενικά και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της χώρας υποδοχής Κλίμα και γεωγραφία της Ρουμανίας Πληροφορίες για το κλίμα της χώρας από την πύλη του Τουρισμού της Ρουμανίας, μετεωρολογικές προβλέψεις ανά περιοχή κ.α. Η γεωγραφία της Ρουμανίας από τη Wikipedia. Το κλίμα της χώρας και άλλες πληροφορίες. Γενικό προφίλ της χώρας Ποικίλες πληροφορίες για τη χώρα. Οικονομία Η οικονομία της Ρουμανίας από τη Wikipedia. Λίστα με ιστοσελίδες για την οικονομία της Ρουμανίας (συνάλλαγμα, εταιρείες κτλ.). Τέχνη και πολιτισμός Γενικές πληροφορίες για τον πολιτισμό στη Ρουμανία. Λίστα ιστοσελίδων με πολιτιστικά θέματα. Ιστορία Διάφορες ιστοσελίδες με ιστορικό περιεχόμενο. Η ιστορία της Ρουμανίας από τη Wikipedia. Σύντομη ιστορική αναδρομή από την Παλαιολιθική εποχή μέχρι σήμερα. Θρησκεία Στατιστικά στοιχεία για τις υπάρχουσες θρησκείες στη Ρουμανία. Οι θρησκείες στη Ρουμανία από τη Wikipedia.

6 Κεφάλαιο 2 Μετακίνηση στη νέα χώρα

7 Γενικές τυπικές διαδικασίες Είσοδος στη χώρα Πληροφορίες για την έκδοση βίζας. Η έκδοση βίζας από το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρουμανίας. Διαχείριση της μετακίνησης Μετακίνηση αγαθών και του αυτοκινήτου σας Πληροφορίες για την είσοδο του αυτοκινήτου σας στη Ρουμανία. Ιστοσελίδα εύρεσης μεταφορικής εταιρείας. Αντιμέτωποι με τον νέο πολιτισμό Πολιτιστική κληρονομιά Ιστοσελίδα για την πολιτιστική κληρονομιά της Ρουμανίας (on line μουσεία, αρχείο της κινητής πολιτιστικής κληρονομιάς κ.α.) Διάφορα μουσεία και πρόσθετες πληροφορίες για την παράδοση της χώρας. Εκμάθηση της γλώσσας Επιλογές εκμάθησης Φροντιστήρια εκμάθησης ρουμανικών στο Βουκουρέστι. On-line εκμάθηση ρουμανικών.

8 Προσαρμογή στο νέο περιβάλλον Εξεύρεση στέγης Γραφείο ακινήτων στο Βουκουρέστι (αγορά, ενοικίαση μονοκατοικιών, διαμερισμάτων κτλ.) Ξενώνες νεότητας στη Ρουμανία. Ξενοδοχεία στο Βουκουρέστι. 2dGjbp2uAQS ;ws=&gclid=COSAwLjGpI8CFREZZwodD2a3MA Ενοικίαση διαμερισμάτων ανά διανυκτέρευση Πρεσβείες, Προξενεία. Ξένες πρεσβείες στη Ρουμανία. Πρεσβείες της Ρουμανίας στο εξωτερικό. Η Πρεσβεία της Ρουμανίας στην Αθήνα. Η Ελληνική Πρεσβεία στη Ρουμανία. Δημόσια Μέσα Μεταφοράς: Σιδηρόδρομοι της Ρουμανίας. Χάρτης του δικτύου σιδηροδρόμων της Ρουμανίας. Κράτηση εισιτηρίων για τρένα. Εταιρεία αερομεταφορών της Ρουμανίας

9 Γενικές πληροφορίες για τα μέσα μεταφοράς. Μηχανή αναζήτησης δρομολογίων με λεωφορείο, on-line κράτηση εισιτηρίων, ενοικίαση λεωφορείων και άλλες πληροφορίες. Αστικά λεωφορεία του Βουκουρεστίου. Διάφοροι χάρτες (οδικός, σιδηροδρομικός, φυσικός κ.α.) Μετρό στο Βουκουρέστι.

10 Κεφάλαιο 3 Εκπαιδευτικό σύστημα

11 Γενικά Για σπουδές στην Ρουμανία. Το εκπαιδευτικό σύστημα της Ρουμανίας από τη Wikipedia. Επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας της Ρουμανίας (μόνο στα ρουμανικά). Τριτοβάθμια Οι προϋποθέσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, καθώς και λίστα με τα παν/μιακά ιδρύματα της χώρας, τις υπάρχουσες βιβλιοθήκες κ.α. Μεταπτυχιακές σπουδές: Αναζήτηση μεταπτυχιακού με βάση το αντικείμενο σπουδών ή τον τόπο (μόνο στα ρουμανικά). Αναγνώριση και επαγγελματικά προσόντα Πτυχία ENIC-NARIC: Η Ευρωπαϊκή Πύλη για την αναγνώριση επαγγελματικών και ακαδημαϊκών πτυχίων. Πληροφορίες για τη Ρουμανία.

12 Κεφάλαιο 4 Εργασία

13 Συνθήκες εργασίας Άδεια Εργασίας Πληροφορίες για την έκδοση άδειας εργασίας. Αγορά Εργασίας Η επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Εργασίας της Ρουμανίας. Μηχανές αναζήτησης εργασίας Επίσημος ιστότοπος της Ρουμανικής Ένωσης για την τηλεεργασία και τις τηλεδραστηριότητες. Απασχόληση Εθνική υπηρεσία απασχόλησης Ηλεκτρονικό περιοδικό για το ανθρώπινο δυναμικό.

14 Επαγγελματικοί σύλλογοι-σωματεία Γενικά Συνομοσπονδία συνδικάτων της Ρουμανίας. Εθνική Συνομοσπονδία Δημοσίων Υπαλλήλων. Επιμελητήρια Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο. Δίκαιο της εργασίας Κώδικας της εργασίας Κώδικας εργασίας της Ρουμανίας. Εργασιακός χώρος Υγιεινή και ασφάλεια Η ασφάλεια και η υγεία στον χώρο εργασίας. Ευρωπαϊκός οργανισμός για την ασφάλεια και την υγεία στην εργασία.

15 Κεφάλαιο 5 Συνθήκες διαβίωσης

16 Γενικά Ζώντας στην Ρουμανία Το κόστος ζωής στη Ρουμανία. Σύστημα υγείας Ιατρική περίθαλψη Κοινωνική ασφάλιση. Ευρωπαϊκή κάρτα ασφάλισης Πληροφορίες για την ιατρική περίθαλψη. Το Υπουργείο Υγείας της Ρουμανίας. Λίστα με συνδέσμους σχετικά με την υγεία. Πρώτες βοήθειες Αριθμοί πρώτων βοηθειών και άλλες πληροφορίες. Φαρμακεία Φαρμακεία στη Ρουμανία. Τράπεζες Τραπεζικές συναλλαγές Εθνική Τράπεζα της Ρουμανίας. Άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού στη Ρουμανία.

17 Κεφάλαιο 6 Κοινωνικά θέματα

18 Οδήγηση & Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας Πληροφορίες για την οδήγηση στη Ρουμανία. Οδική συμπεριφορά, κατάσταση των δρόμων, τροχαίες παραβάσεις, ατυχήματα κ.ά. Οδικοί χάρτες της Ρουμανίας. Οδική ασφάλεια, κατάσταση των δρόμων και άλλες πληροφορίες. Αναψυχή και Ελεύθερος Χρόνος Γενικά Πύλες για τον τουρισμό στη Ρουμανία. Για φυσιολάτρες: Εθνικά πάρκα της Ρουμανίας: Διασκέδαση-Ψυχαγωγία Νυχτερινή ζωή στο Βουκουρέστι. Μουσεία της Ρουμανίας. Φεστιβάλ στη Ρουμανία.

19 Κεφάλαιο 7 Χρήσιμες καθημερινές φράσεις

20 1. Πού βρίσκεται η αστυνομία, σας παρακαλώ; Ma scuzati, unde se afla sediul politiei? 2. Πού είναι το ταχυδρομείο, σας παρακαλώ; Ma scuzati, unde este posta? 3. Που βρίσκεται το γραφείο τουριστικών πληροφοριών; Unde este biroul de informatii turistice? 4. Υπάρχει κάποιος υπάλληλος ο οποίος μιλάει Ελληνικά/Αγγλικά; Exista vreun lucrator care sa vorbeasca greaca sau engleza? 5. Θα μπορούσα να πληρώσω με μετρητά ή με πιστωτική κάρτα; As putea sa platesc cash sau cu carte de credit? 6. Από ποια αποβάθρα αναχωρεί το τρένο για ; De la ce linie pleaca trenul pentru...? 7. Πού βρίσκεται το Ελληνικό Προξενείο; Unde se afla ambasada greciei? 8. Ποια είναι τα πιο σημαντικά μνημεία της πόλης; Care sant cele mai importante monumente ale orasului? 9. Ο σιδηροδρομικός σταθμός είναι μακριά από εδώ; Gara este departe de aici? 10. Πού βρίσκεται το νοσοκομείο; Unde se afla spitalul? 11. Υπάρχει κάποιο φαρμακείο ανοικτό αυτή την ώρα; Exista farmacie deschisa la ora asta? 12. Πού θα μπορούσα να βρω ένα καλό ξενοδοχείο 3,4,5 αστέρων; Unde as putea gasi un hotel bun de trei, patru,cinci stele? 13. Επιθυμώ ένα δωμάτιο μονό, διπλό, με μπάνιο. Doresc o camera cu un pat, cu doua paturi,si baie. 14. Πόσο κοστίζει τη βραδιά; Περιλαμβάνει και πρωινό; Cat costa pe seara?include si mic dejun? 15. Πού θα μπορούσα να βρω έναν καλό οδηγό με τον χάρτη της πόλης, τις οδούς και τις διαδρομές των τραμ/τρένωναστικών λεωφορείων; Unde as putea sa gasesc un ghid cu harta orasului strazi si mersul tramvaiului/tren/autobuze? 16. Πού βρίσκεται το σούπερ μάρκετ; Unde se afla supermarketul?

21 17. Πού μπορούμε να πάμε το βράδυ (για διασκέδαση); Unde am putea merge seara la distractie? 18. Θα ήθελα τη διεύθυνση ενός καλού εστιατορίου As vrea adresa unui bun restaurant. 19. Υπάρχει τραπέζι για 2-3 άτομα; Exista masa pentru doua, trei persoane? 20. Θα μπορούσατε να μου φέρετε το μενού, σας παρακαλώ; As dori un meniu, va rog. 21. Σας παρακαλώ μου φέρνετε ένα πιάτο-ένα ποτήρι- ένα μπουκάλι νερό; Va rog frumos as dori o farurie-un pahar-o sticla cu apa plata? 22. Γράφετε σας παρακαλώ τη συνολική τιμή, γιατί δεν καταλαβαίνω ρουμανικά; Scrieti va rog cat costa fiindca nu inteleg romana? 23. Έχετε ελληνικές εφημερίδες; Aveti ziare grecesti? 24. Πόσο κοστίζει αυτό το αντικείμενο; Cat costa obiectul acesta? 25. Τι ώρα σερβίρεται το πρωινό, το μεσημεριανό, το δείπνο; La ce ora serviti micul dejun, pranzul, cina? 26. Πού βρίσκεται η αίθουσα του πρωινού ή του μεσημεριανού; Unde se afla sala de mese? 27. Πώς μπορώ να φτάσω στην οδό..., στον αριθμό...; Cum pot ajunge pe strada..., la numaru...? 28. Σας παρακαλώ πού βρίσκεται το μουσείο...; Ma scuzati, unde se afla muzeul? 29. Από ποια ώρα/μέχρι ποια ώρα είναι ανοιχτό; De la ce ora pana la ce ora este deschis? 30. Πόσο κοστίζει η είσοδος; Cat costa intrarea? 31. Σας παρακαλώ πώς ονομάζεται αυτή η γέφυρα/ αυτή η πλατεία; Va rog sa imi spuneti cum se numeste podul acesta, piata aceasta? 32. Θα ήθελα ένα κουτί σπίρτα/ έναν αναπτήρα/ ορισμένα γραμματόσημα/ μια καρτ-ποστάλ. As dori o cutie de chibrituri,o bricheta,cateva timbre postale,o carte postala.

22 33. Μπορείτε να μου φέρετε ένα καφέ σκέτο/ με γάλα/ μια κούπα τσάι/ ένα σάντουιτς με ζαμπόν / ένα παγωτό; Va rog frumos, o cafea fara zahar,cu lapte,un ceai,un sandwich cu sunca,o inghetata. 34. Τι κτήριο είναι αυτό; Ce cladire este aceasta? 35. Ποια είναι η τιμή της διαδρομής μέχρι το αεροδρόμιο; Cat costa pana la aeroport? 36. Ποιο τραμ, τρένο, αστικό λεωφορείο μπορώ να πάρω για να πάω σε...; Ce tramavai, autobuz, tren, pot sa iau ca sa merg Πόσο κοστίζει το εισιτήριο του αστικού λεωφορείου/ του τρένου ;. Cat costa un bilet la autobuz, de tren Πού είναι η στάση; Unde este statia? 39. Πού μπορώ να αγοράσω εισιτήρια ; De unde pot cumpara bilete? 40. Μου καλείτε σας παρακαλώ ένα ταξί για να πάω σε...; Imi comandati un taxi ca sa merg la...? 41. Πού πρέπει να κατεβώ για να πάω σε ; Unde trebuie sa cobor ca sa merg la...? 42. Ποιο-α δρόμο/τραμ/ κατεύθυνση πρέπει να πάρω για να φτάσω στο ξενοδοχείο/στον σιδηροδρομικό σταθμό/στο αεροδρόμιο; Care drum, tramvai, directie trebuie sa iau ca sa ajung la hotel, gara, aeroport? 43. Θα ήθελα ένα εισιτήριο μετ επιστροφής για As dori un bilet dus intors pentru Τι ώρα αναχωρεί το λεωφορείο για το αεροδρόμιο; La ce ora pleaca autobuzul spre aeroport? 45. Πόσο απέχει το αεροδρόμιο, από το κέντρο της πόλης; La cata distanta se afla aeroportul de centrul orasului?

23

24 Ανάδοχος Έργου: ΑΝΕΣΤΗΣ Γ. ΤΣΕΤΙΝΕΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ Θέμα πτυχιακής εργασίας: Λειτουργία - οργάνωση και λογιστική διαχείριση συμβατικών ξενοδοχείων με Γ' κατηγορίας βιβλία.

Διαβάστε περισσότερα

«ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»

«ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΤΜΗΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ MBA TOURISM «ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ: Πέκκα Οικονόμου Βικτώρια

Διαβάστε περισσότερα

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ: Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΙΚΡΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ. ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1. ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ.

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ: Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΙΚΡΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ. ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1. ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ. ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1. ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ. 1 1.1. Ο ορισμός του τουρισμού και του τουρίστα. 1 Η λέξη τουρισμός προέρχεται από τη γαλλική λέξη tour και από την αγγλική touring που σημαίνουν

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Ε.Σ.Α.μεΑ. Ε.Σ.Α.με Α. Καλές διακοπές

ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Ε.Σ.Α.μεΑ. Ε.Σ.Α.με Α. Καλές διακοπές ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Ε.Σ.Α.μεΑ. Ε.Σ.Α.με Α. Θα θέλαμε να ακούσουμε τη γνώμη σας! Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας: +30 210 9949 837 esaea@otenet.gr Κάντε like στon Οδηγό: facebook.com/agia.napa.

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ: Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ: Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ: Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Ανάλυση του κλάδου των ξενοδοχείων στην Περιφέρεια Κρήτης, εντοπισμός παραγόντων καθορισμού του ανταγωνισμού στις επιχειρήσεις του κλάδου, παρουσίαση

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΑ 2. Αποσπάσματα από την ομιλία του υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης στα εγκαίνια της Philoxenia 2008

ΗΜΕΡΑ 2. Αποσπάσματα από την ομιλία του υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης στα εγκαίνια της Philoxenia 2008 ΗΜΕΡΑ 2 www.traveldailynews.gr ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2008 ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Στις 09:00 1ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Τουρισμού (Αιθ. 6, Σ.Κ. «Ιω. Βελλίδης») Στις 10:00 Στρογγυλό Τραπέζι της Ρωσικής Αποστολής (Αγ. Πετρούπολη)

Διαβάστε περισσότερα

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ: Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΙΔΡΥΣΗ, ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΕΞΕΡΧΟΜΕΝΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ Α.Τ.Ε.Ι ΚΡΗΤΗΣ

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ: Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΙΔΡΥΣΗ, ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΕΞΕΡΧΟΜΕΝΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ Α.Τ.Ε.Ι ΚΡΗΤΗΣ Α.Τ.Ε.Ι ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ: Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΙΔΡΥΣΗ, ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΕΞΕΡΧΟΜΕΝΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

1. ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ 1.1. ΟΡΙΣΜΟΙ ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ (ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ)

1. ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ 1.1. ΟΡΙΣΜΟΙ ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ (ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ) ΟΡΙΣΜΟΙ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Το γλωσσάριο που ακολουθεί περιέχει ορισµούς σχετικά µε τη συλλογή στατιστικών στοιχείων στον τοµέα του τουρισµού και αποτελεί δηµοσίευση της Επιτροπής των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΛΑΝΟ ΔΡΑΣΗΣ 2021 ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΔΙΑΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

ΠΛΑΝΟ ΔΡΑΣΗΣ 2021 ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΔΙΑΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΠΛΑΝΟ ΔΡΑΣΗΣ 2021 ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΔΙΑΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ PROGRAMMA.indd 1 Μήνυμα του Υποψηφίου Δημάρχου Αθηναίων Άρη Σπηλιωτόπουλου Η Αθήνα μπορεί να γίνει μια σύγχρονη, ζωντανή πόλη. Η υποδειγματική

Διαβάστε περισσότερα

Μπίτολα. Σύντομος Επενδυτικός Οδηγός BITOLA БИТОЛА. Επενδύοντας στa INVESTING IN ИНВЕСТИРАЈЌИ ВО

Μπίτολα. Σύντομος Επενδυτικός Οδηγός BITOLA БИТОЛА. Επενδύοντας στa INVESTING IN ИНВЕСТИРАЈЌИ ВО HELLENIC REPUBLIC A r i s t o t l e University of Thessaloniki Laboratory of Economic A n a l y s i s a n d P o l i c y REGIONAL ENTERPRISE SUPPORT CENTRE - BITOLA Επενδύοντας στa Μπίτολα (Μοναστήρι) της

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ Ινστιτούτο Δια Βίου Εκπαίδευσης Ινστιτούτο Δια Βίου Εκπαίδευσης Σερρών ΕΠΕΑΕΚ 2.5.1.α «Ανάπτυξη των Ινστιτούτων Δια Βίου Εκπαίδευσης Προγραμμάτων δια βίου εκπαίδευσης» και λειτουργία ΤΕ Σερρ ών ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

Η Ευρώπη σου, τα δικαιώματά σου

Η Ευρώπη σου, τα δικαιώματά σου Η Ευρώπη σου, τα δικαιώματά σου Πρακτικός οδηγός για πολίτες και επιχειρήσεις σχετικά με τα δικαιώματα και τις δυνατότητες που προσφέρει η ενιαία αγορά της ΕΕ Εσωτερική αγορά και υπηρεσίες Μάθε τα δικαιώματά

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ

ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ Εντοπισμός παραγόντων καθορισμού του ανταγωνισμού στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, εκτίμηση της σημασίας τους και ανάλυση του κλάδου. Φανούλα Π. Κρασέ Πτυχίο Οργάνωσης

Διαβάστε περισσότερα

Η προσβασιµότητα των ατόµων µε δυσκολίες στη µετακίνηση στην περιοχή του ήµου Θεσσαλονίκης

Η προσβασιµότητα των ατόµων µε δυσκολίες στη µετακίνηση στην περιοχή του ήµου Θεσσαλονίκης ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗΣ ΥΠΟ ΟΜΗΣ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Ερευνητική Οµάδα Συστηµάτων Μεταφοράς Η προσβασιµότητα των ατόµων

Διαβάστε περισσότερα

Δελτίο Τύπου 18/11/2014

Δελτίο Τύπου 18/11/2014 Δελτίο Τύπου 18/11/2014 Ο ΟΑΕΔ / EURES και η BBi Communication ανταποκρίνονται στις ανάγκες της Φινλανδίας για απασχόληση στον τομέα της δημόσιας υγείας και περίθαλψης - Έλληνες γιατροί και νοσηλευτές

Διαβάστε περισσότερα

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΚΟΙΝΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΗΣ ΈΚΔΟΣΗΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΚΤΕΛ ΚΟΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΙΣΠΡΑΞΕΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΡΟΔΟΠΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ,

Διαβάστε περισσότερα

Σύλλογος διεθνούς κοινωνικής εργασίας για νέους vij

Σύλλογος διεθνούς κοινωνικής εργασίας για νέους vij Σύλλογος διεθνούς κοινωνικής εργασίας για νέους vij Verein für Internationale Jugendarbeit e. V. Σύλλογος διεθνούς κοινωνικής εργασίας για νέους vij e. V. Arbeitsgemeinschaft Christlicher Frauen Διευθύνων

Διαβάστε περισσότερα

Η Σημασία των Φεστιβάλ ως πολιτιστικές εκδηλώσεις στην προώθηση του Ελληνικού Τουρισμού.

Η Σημασία των Φεστιβάλ ως πολιτιστικές εκδηλώσεις στην προώθηση του Ελληνικού Τουρισμού. ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ. ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ 2014 Η Σημασία των Φεστιβάλ ως πολιτιστικές εκδηλώσεις στην προώθηση του Ελληνικού Τουρισμού.

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ι. Μ. ΓΚΟΥΤΖΙΟΥΠΑΣ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ι. Μ. ΓΚΟΥΤΖΙΟΥΠΑΣ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ι. Μ. ΓΚΟΥΤΖΙΟΥΠΑΣ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2008 ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΣΕΛΙΔΑ ΜΕΡΟΣ Α: Ο ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Α.1) Τι

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΗΓΗΣΗ Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΜΙΑΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΠΟΥ ΖΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΟΛΗ, ΕΤΟΣ 2015

ΕΙΣΗΓΗΣΗ Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΜΙΑΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΠΟΥ ΖΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΟΛΗ, ΕΤΟΣ 2015 ΕΙΣΗΓΗΣΗ Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΜΙΑΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΠΟΥ ΖΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΟΛΗ, ΕΤΟΣ 2015 Η καθημερινότητα μίας μέσης αστικής οικογένειας που ζει σε μια ψηφιακή πόλη διαφέρει κατά πολύ σε σχέση με άλλες οικογένειες,

Διαβάστε περισσότερα

Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ:ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ-ΤΑΣΕΙΣ

Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ:ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ-ΤΑΣΕΙΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΒΑΛΑΣ Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας Τμήμα Διαχείρισης Πληροφοριών Θέμα πτυχιακής εργασίας: Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ:ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ-ΤΑΣΕΙΣ υποβληθείσα

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕΓΑΛΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΜΕ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ HILTON

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕΓΑΛΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΜΕ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ HILTON ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕΓΑΛΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΜΕ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ HILTON ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ:ΜΠΕΛΕΚΑ ΔΟΜΝΑ ΑΜ: 41 ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ:

Διαβάστε περισσότερα

Ειδικό Θέµα. To ηλεκτρονικό εµπόριο στην Ελλάδα

Ειδικό Θέµα. To ηλεκτρονικό εµπόριο στην Ελλάδα Ειδικό Θέµα To ηλεκτρονικό εµπόριο στην Ελλάδα 1. Σύντομη ιστορική αναδρομή Η ιστορία του ηλεκτρονικού εμπορίου ξεκινάει στην Ελλάδα στις αρχές της δεκαετίας του 1990 με την ίδρυση του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού

Διαβάστε περισσότερα

ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ HOTEL [BUSINESS PLAN] ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΟΝΟΜΑ: ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Α.Ε.Μ. : 7638 ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΜΑΤΑΚΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ HOTEL [BUSINESS PLAN] ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΟΝΟΜΑ: ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Α.Ε.Μ. : 7638 ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΜΑΤΑΚΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 2010 ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ HOTEL [BUSINESS PLAN] ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΟΝΟΜΑ: ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Α.Ε.Μ. : 7638 ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΜΑΤΑΚΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Πίνακας περιεχομένων: ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 1. ΠΕΡΙΛΗΨΗ 1.1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ 1.2 ΤΙ

Διαβάστε περισσότερα

τριτοβάθμια εκπαίδευση Μία συνοπτική παρουσίαση

τριτοβάθμια εκπαίδευση Μία συνοπτική παρουσίαση τριτοβάθμια εκπαίδευση Μία συνοπτική παρουσίαση 16 2007-2008 Η τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Ελλάδα Μετά τις μεταρρυθμίσεις στο χώρο της Ανώτατης Εκπαίδευσης, στα τελευταία χρόνια του προηγούμενου αιώνα,

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΕΤΗ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ 1 Γενικά

ΜΕΛΕΤΗ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ 1 Γενικά ΜΕΛΕΤΗ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ 1 Γενικά Η επιχειρηματικότητα των φοιτητών και των νέων πτυχιούχων, ως εκδοχή καριέρας, αποτελεί μια συνεχή ανησυχία των φοιτητών του ΤΕΙ Σερρών, όπως αυτή ορίζεται και από τα σχέδια

Διαβάστε περισσότερα

εκμάθηση της Ελληνικής γλώσσας

εκμάθηση της Ελληνικής γλώσσας & τετράδιο ασκήσεων επίπεδο Α2 γλώσσα, την Σχεδιασμός έκδοσης: Εκτύπωση: access Γραφικές Τέχνες Α.Ε. Το παρόν έργο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ελληνικό Δημόσιο. DOSSIER_2.indd 1 19/5/2011

Διαβάστε περισσότερα

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ»

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ» ΣΧΟΛΗ:ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΜΗΜΑ:ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΣΠΟΥΔΑΣΤΡΙΕΣ:ΒΑΚΑΡΤΣΗ ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΠΑΠΑΖΗΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ:ΒΑΛΣΑΜΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ» ΚΑΒΑΛΑ 2007 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΝΟΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ: ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΝΟΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ: ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Α.Τ.Ε.Ι ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΝΟΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ: ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: ΝΟΥΛΑ ΕΥΤΥΧΙΑ ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΝΕΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) είναι ένα νέο δημόσιο Πανεπιστήμιο, που ιδρύθηκε με νόμο του κράτους το 2004 και δέχθηκε τους πρώτους

Διαβάστε περισσότερα