ΠΕΡΙΚΛΗΣ Ν. ΛΥΤΡΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Τ.Ε.Ι. ΑΘΗΝΑΣ Συνοπτικό Βιογραφικό Σημείωμα. E- mail : &

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΠΕΡΙΚΛΗΣ Ν. ΛΥΤΡΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Τ.Ε.Ι. ΑΘΗΝΑΣ Συνοπτικό Βιογραφικό Σημείωμα. E- mail : plytras@teiath.gr & pericleslytras@gmail.com"

Transcript

1 ΠΕΡΙΚΛΗΣ Ν. ΛΥΤΡΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Τ.Ε.Ι. ΑΘΗΝΑΣ Συνοπτικό Βιογραφικό Σημείωμα Τόπος και Ημερομηνία γέννησης: Τηλ. Γραφείου: Τηλ. Γραφ. Τμ.: Αθήνα, 16 / 10 / 1953 Fax γραφ. : E- mail : & ΣΠΟΥΔΕΣ - ΠΤΥΧΙΑ Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες ( ) και Δημόσια Διοίκηση στο Πάντειο Πανεπιστήμιο ( ). Πραγματοποίησε Μεταπτυχιακές Σπουδές στο Παρίσι στην Πολιτική Κοινωνιολογία (D.E.A.) ( ) και στην Εφαρμοσμένη Πειραματική Ψυχολογία (D.E.A.) ( ) στο Πανεπιστήμιο ParisX Nanterre της Γαλλίας και τα δύο με αναγνώριση ΔΙ.Κ.Α.Τ.Σ.Α. Διδάκτωρ του Παντείου Πανεπιστημίου στις Κοινωνικές Επιστήμες από το EΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ Tακτικός Καθηγητής Εργασιακών Σχέσεων, Κοινωνιολογίας του Τουρισμού και Τουριστικής Ψυχολογίας του Τμήματος Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο.) του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (Τ.Ε.Ι.) Αθήνας. Πρόεδρος της Επιτροπής Διοίκησης του συγχωνευμένου «Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Νεότητας Αγίου Κοσμά» (ΕΑΚΝ/ΑΚ) 2011 έως τον Οκτώβριο του Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΤΕΙ Αθήνας από τον Οκτώβριο του 2013 έως την 31/8/2017 με πράξη του Προέδρου του ΤΕΙ Αθήνας, κ. Μ. Μπρατάκου. Αιρετό Εσωτερικό μέλος του Συμβουλίου του ΤΕΙ Αθήνας (της νέας διοίκησης του Ιδρύματος ως 3 ος κατά σειράν εκλεγείς) για την περίοδο Επισκέπτης Καθηγητής ως υπεύθυνος των Τουριστικών Μαθημάτων στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ο.Π.Α.), MsM στη «Διοίκηση Υπηρεσιών» ( ). Επιστημονικός Διευθυντής «Ινστιτούτου Δια Βίου Εκπαίδευσης» (Ι.Δ.Β.Ε.) του Τ.Ε.Ι. Αθήνας ( ). Καθηγητής Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών : α) του Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Δια- τμηματικό ΜΠΣ «Σχεδιασμός, Διοίκηση και Πολιτική του Τουρισμού», β) του Πανεπιστημίου Πειραιά στη «Διοίκηση Υγείας», και γ) της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας ( ). Μέλος «Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού» της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού (2011). Μέλος των 3μελών και 7μελών Εξεταστικών Επιτροπών για την υποστήριξη Διδακτορικών Διατριβών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο ( ). Αξιολογητής προγράμματος «ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ ΙΙ» των Ελληνικών Πανεπιστημίων και Πολυτεχνείων για την «Ενίσχυση του Ανθρώπινου Ερευνητικού Δυναμικού μέσω της υλοποίησης Διδακτορικής Ερευνας» του Υπουργείου Παιδείας. Επιβλέπων Καθηγητής Διατριβών επιπέδου MasterΑνοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου, στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Διοίκηση Επιχειρήσεων» της Σχολής Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης ( ). Αρθρογράφος από το 1980 και μέχρι σήμερα πολλών Τουριστικών και Αθλητικών Περιοδικών και της ημερήσιας ηλεκτρονικής εφημερίδας Traveldailynews με δική του στήλη εβδομαδιαίως με τίτλο " Τουριστικά Αποτυπώματα» ( ).

2 Διετέλεσε : Ειδικός Επιστήμονας (Π.Δ. 407) στο Τμήμα Κοινωνικών και Φιλοσοφικών Σπουδών, της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης από σε θέματα Κοινωνιολογίας, Εργασιακών Σχέσεων και Τουριστικής Κοινωνιολογίας. Εκτακτος Καθηγητής Τουριστικής Κοινωνιολογίας και Τουριστικής Ψυχολογίας του Τ.Ε.Ι. Ηρακλείου Κρήτης, Καθηγητής της Σχολής Ικάρων της Πολεμικής Αεροπορίας (Α.Ε.Ι. κατά νόμον), Εισηγητής στο «Λαϊκόν Πανεπιστήμιον» της Εταιρείας των Φίλων του Λαού, Εισηγητής στο «Ελεύθερο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο» στο Αργος Ορεστικό στην Καστοριά, Εισηγητής στο «Ανοικτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο» της Ακαδημίας των Πολιτών, Εισηγητής εκπαιδευτικών σεμιναρίων στο «Ελληνικό Κέντρο Παραγωγικότητας» ( ΕΛ.ΚΕ.ΠΑ. ), Εισηγητής σεμιναρίων στο Ε.Β.Ε.Α., Εισηγητής Κοινοτικών Σεμιναρίων (Ε.Ο.Τ., Ε.Μ.Ι. GroupofCompanies, κλπ.), ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ( ) Σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων σε εκδοτικές επιχειρήσεις (λ.χ. Εκδόσεις Παπαζήση ΑΕΒΕ). Σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων σε βιομηχανικές επιχειρήσεις (λ.χ. S. Skouropoulos ΑΕΒΕΕ). Σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων σε αθλητικούς οργανισμούς (λ.χ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. και Γ. Σ. Ηλιούπολης). Συνεργάτης της Τηλεόρασης της ΕΤ- 1 και της Ραδιοφωνίας της ΕΡΤ 2, σε εκπομπές - θέματα για την καταναλωτική συμπεριφορά, τον τουρισμό και σενάρια για τον Απόδημο Ελληνισμό ( ). Συνεργάτης Περιφερειακού Ραδιοφωνικού Σταθμού Ηρακλείου Κρήτης της ΕΡΤ 2, σε εκπομπές - θέματα που άπτονταν του τουρισμού και της καταναλωτικής συμπεριφοράς ( ). ΕΠIΣTHMONIKH& ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ Ακαδημαϊκός Συντονιστής Προγράμματος «Δια Βίου Μάθηση - LLP» - Erasmus Program της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας, του Τ.Ε.Ι. Αθήνας ( ). Αιρετό μέλος του επταμελούς οργάνου της «Επιτροπής Εκπαίδευσης και Ερευνών» του ΤΕΙ Αθήνας, Σεπτέμβριος 2004 Αύγουστος 2007 και και exofficio μέλος της Επιτροπής Παρακολούθησης Εργων του Γ Κ.Π.Σ. και του ΕΣΠΑ το ίδιο χρονικό διάστημα ( ). Επιστημονικός Σύμβουλος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.) από το 1995 αρμόδιος για μεταπτυχιακές σπουδές φοιτητών εξωτερικού ( ) και εξεταστής Ι.Κ.Υ έως το 2010 και Επόπτης 4 Διδακτορικών Διατριβών. Ιδρυματικός Υπεύθυνος της Επιστημονικής Επιτροπής Προγράμματος «Βιβλιοθήκη» Τ.Ε.Ι.- Α. / ΕΠΕΑΕΚ ( ). Επιστημονικός Υπεύθυνος Προγράμματος «Αρχιμήδης Ι» με θέμα τις Εναλλακτικές Μορφές Τουρισμού, Μέλος με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) της Επιστημονικής και Οργανωτικής Επιτροπής «Εκπαίδευση και Κατάρτιση στον Τουρισμό» του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, μόνιμου Forum για την Τουριστική Εκπαίδευση από τον Νοέμβριο του 2005 έως 2009.

3 Αντιπρόεδρος της «Ακαδημίας Τουριστικών Ερευνών & Μελετών» (ΑΤΕΜ) από το Επικεφαλής της Επιστημονικής Επιτροπής Ψυχολογικής Υποστήριξης του Παναθηναϊκού Αθλητικού Oμίλου (Π.Α.Ο.) από το 2000 έως Ιδρυτής και Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Μελετών Ανάπτυξης (Ι.Τ.Ε.Μ.Α) από το 1988 έως το Συμμετέχων σε ερευνητικά προγράμματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό από το 1995και εφεξής μέσω Πανεπιστημίων και ΤΕΙ. Διετέλεσε : Ιδιότητες στο ΤΕΙ Αθήνας Διευθυντής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών, του Saarland University MBA School(εξειδίκευση Τουρισμός) σε συνεργασία με το Τμήμα Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων του Τ.Ε.Ι. Αθήνας (σε εκκρεμότητα στο Υπουργείο Παιδείας). Ιδρυματικός Υπεύθυνος ΤΕΙ Αθήνας στον «Σύνδεσμο Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών» (Σ.Ε.Α.Β./Heal Link) και μέλος του 7μελούς Διοικητικού Συμβουλίου του (θητεία ). Iδρυματικός Υπεύθυνος του ΤΕΙ Αθήνας, Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics Αθήνα 2011 ( ). Επιστημονικός Υπεύθυνος TEI Αθήνας, Τμήματος Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων στο Πρόγραμμα «Πρακτική Ασκηση» ( ). Διευθυντής της Σχολής Διοίκησης & Οικονομίας από το 1999 ως το 2000 και από το , Αναπλ. Διευθυντής και exofficcio μέλος του Συμβουλίου του Τ.Ε.Ι. ( και ). Προϊστάμενος Τμήματος Τουριστικών Επιχειρήσεων της Σ.Δ.Ο., και και Αναπληρωτής Προϊστάμενος ( ) Ιδρυματικός Υπεύθυνος της Επιστημονικής Επιτροπής Προγράμματος «Βιβλιοθήκη» Τ.Ε.Ι.- Α. / ΕΠΕΑΕΚ ( ). Γ.Γ. του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου της «Ένωσης Διδακτόρων Καθηγητών Τεχνολογικών Ιδρυμάτων» (Ε.ΔΙ.Κ.Τ.Ι.) και μέλος του Δ.Σ. της Πρόεδρος του Παραρτήματος ΤΕΙ Αθήνας της «Ένωσης Διδακτόρων Καθηγητών Τεχνολογικών Ιδρυμάτων» (Ε.ΔΙ.Κ.Τ.Ι) Ιδρυματικός Εκπρόσωπος Τ.Ε.Ι. Αθήνας, στην Επιτροπή Παιδείας του Ε.Β.Ε.Α., ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ & ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΗ ΔΡΑΣΗ Πρόεδρος της «Πανελλήνιας Ενωσης Παράκτιας Αντισφαίρισης» ( Π.Ε.Π.ΑΝ. ), δηλαδή του Beach Tennis, Συντονιστής Επικεφαλής του «Δικτύου Εθελοντών για τον Τουρισμό και τον Πολιτισμό» (Δ.Ε.Τ.Ο.Π.) από τον Οκτώβριο του Μέλος του Συλλόγου Υποτρόφων του Ιδρύματος «Αλέξανδρος Ωνάσης» ως υπότροφος από το 1990 ως σήμερα και μέλος της Ελεγκτικής Επιτροπής του ( ). Γενικός Γραμματέας του «Εξωραϊστικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Μεγάλα Πεύκα Κερατέας» ( ).

4 Διετέλεσε : Αντιπρόεδρος της «Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων και Συγγραφέων Τουρισμού» (F.I.J.E.T.) και μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου της Aντιπρόεδρος της «Μεσογειακής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων και Συγγραφέων Τουρισμού» (O.M.J.E.T.) Πρόεδρος της Ένωσης Δημοσιογράφων και Συγγραφέων Τουρισμού Ελλάδος (Ε.Δ.Σ.Τ.Ε.) από το , Αντιπρόεδρός της , Γ.Γ. της και μέλος του Δ.Σ Αντιπρόεδρος της «Ελληνικής Εταιρείας Τουρισμού» (ΕΛ.Ε.Τ.) από το Αντιπρόεδρος της Εταιρείας Αθλητικής Ψυχολογίας ( Ε.Α.Ψ.) από το 1991 ως 2000, Ειδικός Γραμματέας από το και μέλος του Δ.Σ Πρόεδρος της «Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων Αθλητών Αντισφαίρισης» (Π.Ε.Γ.ΑΘ.Α.) ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ (σταχυολόγηση) Α Βραβείο Τουριστικής Συγγραφής της «Ένωσης Δημοσιογράφων και Συγγραφέων Τουρισμού Ελλάδος» για το βιβλίο «Τουριστική Ανάπτυξη» (1983) Επαινος Τουριστικής Συγγραφής για τις μονογραφίες του «Τουριστική Ψυχολογία» (1988) και «Τουριστική Κοινωνιολογία» (1987). Oscar της «Γαλλικής Ένωσης Δημοσιογράφων και Συγγραφέων Τουρισμού» (AFJET) για τη συμβολή του στον Ευρωπαϊκό Τουρισμό (1995). Κυκλοφόρησε προς τιμήν του τόμος- αφιέρωμα με τη συνεργασία18 επιστημόνων, δημοσιογράφων και φορέων του τουριστικού κλάδου με τίτλο: «Ελληνικός Τουρισμός 1995 : Μύθος και Πραγματικότητα», Εκδόσεις Anubis, Αθήνα Ειδική Πλακέτα του ΤΕΙ- Αθήνας για την προσφορά του στο Ίδρυμα ως Διευθυντής της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας για τη θητεία του Ασημένια Πλακέτα για την προσφορά του στον Eπιστημονικό Aθλητισμό από το 1990 και εφεξής από την Εταιρεία Αθλητικής Ψυχολογίας (Ε.Α.Ψ.). / E.Ψ.Ε.Ν.Α. Δίπλωμα «Ελληνικής Εταιρείας Δημοσίων Σχέσεων» σε αναγνώριση των υπηρεσιών του και της συμβολής του στην εδραίωση του θεσμού των Δημοσίων Σχέσεων στην Ελλάδα (1986). Αναμνηστικό Δίπλωμα της «Ομοσπονδίας Διαιτητών Ποδοσφαίρου Ελλάδος» (Ο.Δ.Π.Ε.) για τη συμμετοχή του στις δραστηριότητες και σεμινάρια της (1985 ). ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΟ ΕΡΓΟ (18 έργα ως μόνος συγγραφέας) «Ελληνικό Κοινοβούλιο και Εξωτερική Πολιτική », Αθήνα «Οι Επιστήμες της Συμπεριφοράς στο Μάρκετινγκ», Αθήνα, «Αθλητική Ψυχο- Κοινωνιολογία», εκδόσεις Θεωρία, Αθήνα, «Τουριστική Ανάπτυξη: Yποδομή, Εκπαίδευση, Περιβάλλον», εκδόσεις Παπαζήση, Αθήνα «5Γλωσσο Λεξικό Τουριστικών Όρων», εκδόσεις Κόνδωρ, Αθήνα, «Αρχές Πολιτικής Επιστήμης», εκδόσεις Παπαζήση, Αθήνα, «Τουριστική Κοινωνιολογία», εκδόσεις Interbooks, Αθήνα, «Δημόσιες Σχέσεις στον Δημόσιο Τομέα: θεωρία και πράξη», εκδόσεις Interbooks, Αθήνα, 1988.

5 «Τουριστική Ψυχολογία», εκδόσεις Interbooks, Αθήνα 1988, α έκδοση, β έκδοση 1992 και γ έκδοση «Η Κοινωνία της Αναψυχής: Τουρισμός και Αθλητισμός μπροστά στο 2000», εκδόσεις Interbooks, Αθήνα, «Οι 300 της Βουλής χωρίς μυστικά», εκδόσεις Interbooks, Aθήνα, «Εργασιακές Σχέσεις», εκδόσεις Interbooks, Αθήνα, 1992, Β έκδοση, 1998, Γ έκδοση «Ελληνική Τουριστική Βιβλιογραφία », εκδόσεις Business Press( Τουριστική Αγορά ), Αθήνα, β έκδοση, Νοέμβριος «Κοινωνιολογία του Τουρισμού», εκδόσεις Interbooks, Αθήνα, «Θρησκευτικός Τουρισμός: μία κοινωνικο- ψυχολογική προσέγγιση», εκδόσεις Interbooks, Αθήνα, «Κοινωνία της Αναψυχής : η αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου στιςδιακοπές», εκδόσεις Interbooks, Αθήνα, «Κοινωνιολογία & Ψυχολογία Τουρισμού», εκδόσεις Interbooks, Αθήνα, «Δημόσιες Σχέσεις και Επικοινωνία στον Τουρισμό», εκδόσεις Interbooks, Αθήνα, ΥΠΟ ΕΚΔΟΣΗ : ü «Διαχείριση Κινδύνων και Κρίσεων στον Τουριστικό Τομέα», ΕΠΙΜΕΛΕΙΕΣ ΒΙΒΛΙΩΝ, ΤΟΜΩΝ ΚΑΙ ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ (7) «Παραγωγικότητα, Απασχόληση & Τεχνολογική Εκπαίδευση», τόμος Διεθνούς Συνεδρίου της Ε.ΔΙ.Κ.Τ.Ι., εκδόσεις Παπαζήση, Αθήνα «Παγκοσμιοποίηση: Όραμα, Χίμαιρα, Κατάρα ή Εφιάλτης;», εκδόσεις Παπαζήση, Αθήνα 2000, συλλογικό έργο 14 συγγραφέων από Πανεπιστήμια και Τ.Ε.Ι.. «15 Χρόνια Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΤΕΙ)» ημερίδα Ε.ΔΙ.Κ.Τ.Ι., εκδόσεις Παπαζήση, Αθήνα, «Διοίκηση (Μικρών και Μεσαίων) Επιχειρήσεων» εκδόσεις Παπαζήση, Αθήνα 2001, Επιμέλεια και Πρόλογος με τον Ν. Ηγουμενάκη, του βιβλίου του Νikolas Siropolis των εκδόσεων Houghton Mifflin Company ( U.S.A., 1997 ). «Δημόσιες Σχέσεις», εκδόσεις Παπαζήση, Αθήνα 2001, Επιμέλεια με τον Διονύση Μαγκλιβέρα του βιβλίου των Ο.Baskin, C. Aronoff καιd. Lattimore στο οποίο εμπεριέχονται και δύο κεφάλαια του Π. Λύτρα, προσαρμοσμένα στην ελληνική πραγματικότητα, των εκδόσεων McGraw- Hill ( NewYork, 1997 ). «Ο Τουρισμός προς το 2000», συλλογικό έργο με 14 συγγραφείς τουρισμού, εκδόσεις Interbooks, Αθήνα, «Η Αντιμετώπιση της Βίας στα Γήπεδα», τόμος Πρακτικών του ομότιτλου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, Αθήνα, 1989.

6 ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΣΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΕΡΓΑ (12) «Ο Τουρισμός που πληγώνει η αθέατη και δυσφημιστική πλευρά του», Εκδόσεις Παπαζήση, Αθήνα, 2013 με την Αθηνά Παπαγεωργίου. «ΑΝΙΜΑΣΙΟΝ: Ψυχαγωγία και Αθληση στον Τουρισμό»,Interbooks, Αθήνα, 2004 με τους Δ. Μάρα και Ε. Γλυνιά. «Doing Business in Greece: a Legal and Practical Reference Service», έκδοση American Hellenic Institute Foundation, τόμοι 2 (εργασία για τον Τουρισμό στην Ελλάδα και τα δεδομένα του σε συνεργασία με τον Θ. Φροντιστή) Washington, U.S.A., 1995, β έκδοση, Washington, U.S.A και γ έκδοση Washington, «Ο Κοινωνικός Εθελοντισμός στην Ελλάδα», συλλογικό βιβλίο με επιμέλεια Κλ. Πρεσβέλου, έκδοση «Εταιρείας Φίλων του Λαού Λαϊκόν Πανεπιστήμιον», Αθήνα, «Τουριστικό σέρβις και επαγγελματική συνείδηση ως παράγων αύξησης της παραγωγικότητας στις τουριστικές επιχειρήσεις», έκδοση «Συνδέσμου Ελληνίδων στον Τουρισμό», Interbooks, Αθήνα, «Ημέρες Τουρισμού», του Συνδέσμου Ελληνίδων στον Τουρισμό, Εκδόσεις Interbooks, Αθήνα, «Εισαγωγή στον Τουρισμό», εκδόσεις Interbooks, Αθήνα, 1998, με τους Ν. Ηγουμενάκη και Κ. Κραβαρίτη. «5Γλωσσο Λεξικό Τουριστικών Όρων», εκδόσεις Interbooks, Αθήνα, 1997, με τους Ι. Λαϊνο και Θ. Κουμέλη. «Νέος Πρακτικός Οδηγός Δημοσίων Σχέσεων» του Θαλή Κουτούπη, εκδόσεις Γαλαίος, Αθήνα, «Εκλογική Προπαγάνδα και Εκλογική Συμπεριφορά στις Εκλογές της 18/10/1981» του Προέδρου της Ακαδημίας Αθηνών Γ. Κ. Βλάχου, εκδόσεις Σάκκουλα, Αθήνα, «Το Ελληνικό Κοινοβούλιο στην Εξωτερική Πολιτική » εκδόσεις Σάκκουλα, Αθήνα, «Η Κοινωνική Ψυχολογία στην Άθληση», έκδοση Πανελλήνιας Ενωσης Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής 18σελίδωντων Πρακτικών του Α Πανελλήνιου Συνεδρίου Φυσικής Αγωγής Αθλητισμού, Ιούνιος, «Προσπάθειες για αφοπλισμό Ιστορική αναδρομή Περιορισμός των στρατηγικών όπλων, συμφωνίες SaltI και SaltII», στο βιβλίο «Ειρήνη Άμυνα: ένα αδιαίρετο δίπτυχο στον κόσμο των συγκρούσεων», έκδοση ΕΛ.ΠΟ.Ε., Αθήνα, ΕΚΔΟΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΕΛΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ (7) «Βήμα των Κοινωνικών Επιστημών», του Πανεπιστημίου Κρήτης από το 1988 ως το «Αθλητική Ψυχολογία», Επιστημονικό όργανο της Εταιρείας Αθλητικής Ψυχολογίας (Ε.Α.Ψ.) από το 1986 ως (ΕΨΕΝΑ) αρχικά και ως (Ε.Α.Ψ.) στη συνέχεια έως σήμερα Μέλος Επιστημονικής Επιτροπής. (ISSN: ). «Ελληνική Τουριστική Επιθεώρηση», εξαμηνιαία έκδοση, Ιδρυτής, Διευθυντής Εκδοσης και μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής από το 2003, εκδόσεις Interbooks αρχικά υπό την αιγίδα της Ακαδημίας Τουριστικών Ερευνών & Μελετών (ΑΤΕΜ) και στη συνέχεια υπό την αιγίδα του Δ.Ε.ΤΟ.Π. ( ISSN : X ). «Διοίκηση & Οικονομία», (Management and Economics) εξαμηνιαία Επιστημονική έκδοση, Ιδρυτής και Διευθυντής Εκδοσης και μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής από τον Νοέμβριο του 2004, εκδόσεις Παπαζήση ( ISSN: ). «Τεχνολογικά Χρονικά», τριμηνιαίο Περιοδικό του Τ.Ε.Ι.- Αθήνας, από τον Οκτώβριο του 2004 και εφεξής ως μέλος της Συντακτικής Επιτροπής του.

7 «Ειδικά Θέματα», τριμηνιαία Επιστημονική Εκδοση, Ινστιτούτου Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Ι.Τ.Ε.) του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, Σύμβουλος Εκδοσης, ( ΙSSN: X ). «Επιστημονική Επετηρίδα Εφαρμοσμένης Ερευνας», (Ε.Ε.Ε.Ε.) Ετήσια Επιστημονική Εκδοση, Τ.Ε.Ι. Πειραιά, μέλος Επιστημονικής Επιτροπής από το «TOURISMOS: An International Multidisciplinary Refereed Journal of Tourism», member of the Editorial Advisory Board, University of the Aegean, (ISSN : ). International Journal of Applied Sciences in Tourism (I.J.A.S.T.), Editor in chief (http://pubs.i- das.org/ijast/ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ (ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ & ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ) Ενδεικτικά και μόνο Μέλος της «Επιστημονικής Επιτροπής» και της «Οργανωτικής Επιτροπής» του 1 ου Επιστημονικού Συνεδρίου της Σ.Δ.Ο. με τίτλο : «Η Επιστήμη της Διοίκησης και Οικονομίας στον 21 ο αιώνα, τάσεις εξελίξεις, προοπτικές», Aθήνα, Μάιος, Μέλος της «Επιστημονικής Επιτροπής»του 24 ου Συνεδρίου της Eurochrie, In Search of Excellence for Tomorrow s Tourism, Travel and Hospitality, 10 ος / 2006, Θεσσαλονίκη. Πρόεδρος της «Οργανωτικής Επιτροπής» και μέλος της «Επιστημονικής Επιτροπής» του 14 ου Συνεδρίου «Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών» που διοργάνωσε από 1-3 Δεκεμβρίου 2005 το Τ.Ε.Ι. Αθήνας. Μέλος Ε.Ε. του Συνεδρίου του ΤΕΙ- Ηπείρου, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας, 2 ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο, «Διευρυμένη Ευρώπη και Περιφερειακές Ανισότητες», Πρέβεζα, 3-4/6/2004. Πρόεδρος της «Επιστημονικής Επιτροπής» και Πρόεδρος της «Οργανωτικής Επιτροπής» του Συνεδρίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων και Συγγραφέων Τουρισμού (FIJET), Αθήνα, Οικογενειακή κατάσταση : Έγγαμος με τη δικηγόρο- κοινωνιολόγο (D.E.A.- ParisX- Nanterre), Σύμβουλο - μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (Δ.Σ.Α., ) Σόνια Δροσοπούλου. Πατέρας τριών παιδιών (δύο δικηγόρων και μιας τελειοφοίτου φοιτήτριας της Νομικής Σχολής, Tμήμα Νομικό του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.).

Συνοπτικό Βιογραφικό Σημείωμα

Συνοπτικό Βιογραφικό Σημείωμα ΠΕΡΙΚΛΗΣ Ν. ΛΥΤΡΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Τ.Ε.Ι. ΑΘΗΝΑΣ Συνοπτικό Βιογραφικό Σημείωμα Τόπος και Ημερομηνία γέννησης: Αθήνα, 16 / 10 / 1953 Τηλ. Οικίας: 210-9953480 Fax οικίας : 210-9935875 Τηλ. Γραφείου: 210-5385244

Διαβάστε περισσότερα

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Ν. ΚΕΦΗΣ. Αναπληρωτής Καθηγητής. Πάντειο Πανεπιστήμιο, Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης, Αριστοτέλους 3,

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Ν. ΚΕΦΗΣ. Αναπληρωτής Καθηγητής. Πάντειο Πανεπιστήμιο, Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης, Αριστοτέλους 3, ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Ν. ΚΕΦΗΣ Αναπληρωτής Καθηγητής Πάντειο Πανεπιστήμιο, Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης, Αριστοτέλους 3, 4 ος όροφος, γραφ. 5, Καλλιθέα e-mail:bkefis@panteion.gr και vassiliskefis@yahoo.gr τηλ. γραφ.:

Διαβάστε περισσότερα

Μαρία Γ. Βενετσανοπούλου

Μαρία Γ. Βενετσανοπούλου Μαρία Γ. Βενετσανοπούλου Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ιστορίας της Δημόσιας Διοίκησης (ΦΕΚ διορισμού 28/τΓ /31-3-2008) Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης (Τομέας Διοικητικής Επιστήμης) ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ Δ/νση εργασίας: Πάντειο

Διαβάστε περισσότερα

Ειδικά Σώματα Μεσολαβητών και Διαιτητών του Ο.ΜΕ.Δ.

Ειδικά Σώματα Μεσολαβητών και Διαιτητών του Ο.ΜΕ.Δ. 2013 Ειδικά Σώματα Μεσολαβητών και Διαιτητών του Ο.ΜΕ.Δ. Βιογραφικά Σημειώματα ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ Επιμέλεια: Τμήμα Βιβλιοθήκης Μάρτιος 2013 2 Ειδικό Σώμα Μεσολαβητών 3 4 Αγγελοπούλου

Διαβάστε περισσότερα

Σύντομα βιογραφικά εισηγητών

Σύντομα βιογραφικά εισηγητών Σύντομα βιογραφικά εισηγητών 1. Γιάννα Αθανασάτου Η Γιάννα Αθανασάτου γεννήθηκε στη Ραφήνα. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στη συνέχεια ξεκίνησε έναν κύκλο σπουδών σκηνοθεσίας του κινηματογράφου

Διαβάστε περισσότερα

Δρ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΑΚΡΥΓΕΝΗ

Δρ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΑΚΡΥΓΕΝΗ Δρ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΑΚΡΥΓΕΝΗ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ 1. ΑΤΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Τόπος γέννησης : Πάτρα Αχαΐας Διεύθυνση Εργασίας : ΤΕΙ Πατρών, Μεγάλου Αλεξάνδρου 1, Κουκούλι Πατρών 26334 Πάτρα Τηλ.: 2610-369297

Διαβάστε περισσότερα

2. 1985-1990:Ειδική Μεταπτυχιακή Υπότροφος, Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών.

2. 1985-1990:Ειδική Μεταπτυχιακή Υπότροφος, Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Βιογραφικό Σημείωμα Όλγα Ι. Τσακηρίδη (Ph.D.) Πολιτιστική Διαχείριση Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων Διαχείριση Πολιτιστικών Πόρων Πολιτιστική Επιχειρηματικότητα ΑΤΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ Όλγα Τσακηρίδη

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Αλέξης Κόκκος

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Αλέξης Κόκκος ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αλέξης Κόκκος ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Σελ. 1. Προσωπικά Στοιχεία 2 2. Σπουδές 3 3. Διδακτικό Έργο 4 3.1 Ανώτατη Εκπαίδευση 3.2 Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων 3.3 Εκπαίδευση Εκπαιδευτικών 3.4 Εκπαίδευση

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΚΑΙ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΟΥ ΕΡΓΟΥ του ΙΩΑΝΝΗ ΖΑΪΜΑΚΗ του ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΚΑΙ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΟΥ ΕΡΓΟΥ του ΙΩΑΝΝΗ ΖΑΪΜΑΚΗ του ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΚΑΙ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΟΥ ΕΡΓΟΥ του ΙΩΑΝΝΗ ΖΑΪΜΑΚΗ του ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ 1. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Επώνυμο Ζαϊμάκης Όνομα Γιάννης Τόπος γέννησης Ηράκλειο Υπηκοότητα Ελληνική Δ/νση επικοινωνίας

Διαβάστε περισσότερα

Β. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Β. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ 1 ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Ονοματεπώνυμο: Δρ. Θεόδωρος Α. ΚΟΥΤΡΟΥΚΗΣ Τόπος & Ημερομηνία Γέννησης: Θεσσαλονίκη, 21 Ιουλίου 1966 Διεύθυνση: Ακακίας 24, Τ.Κ. 570 13 Ωραιόκαστρο, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Τηλέφωνα: (2310) 574066

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ &ΕΥΡΩ- ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ. ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 16ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2007. ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 7ης ΙΟΥΝΙΟΥ 2009

ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ &ΕΥΡΩ- ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ. ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 16ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2007. ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 7ης ΙΟΥΝΙΟΥ 2009 ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ &ΕΥΡΩ- ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 16ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2007 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 7ης ΙΟΥΝΙΟΥ 2009 ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2009 ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ &ΕΥΡΩ- ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΡΟΛΟΓΟΣ Η παρούσα έκδοση της Βουλής των

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΟ ΕΡΓΟ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΟ ΕΡΓΟ 1 ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ & ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΟ ΕΡΓΟ Του ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΕΥΑΓ. ΣΚΟΥΛΑ Καθηγητή Πολιτικής Θεωρίας & Ανάλυσης Τμήμα Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2014 2 Προσωπικά Στοιχεία

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας ΕΚΛΟΓΕΣ 2012 ΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας ΕΚΛΟΓΕΣ 2012 ΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ 04 05 2012 EIΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας ΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΕΚΛΟΓΕΣ 2012 ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΕΕ ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΠΙΡΤΖΗ Οι μηχανικοί ψηφίζουν μηχανικούς «Ως ΤΕΕ θέλουμε περισσότερους διπλωματούχους

Διαβάστε περισσότερα

Βιογραφικό Σημείωμα. Ηλεκτρ. διεύθυνση: vdelith@hua.gr Τηλέφωνα : +30 210 2533573, +30 6945 372742

Βιογραφικό Σημείωμα. Ηλεκτρ. διεύθυνση: vdelith@hua.gr Τηλέφωνα : +30 210 2533573, +30 6945 372742 Βιογραφικό Σημείωμα Επώνυμο : ΔΕΛΗΘΕΟΥ Όνομα : Βασιλική Όνομα πατρός : Δημήτριος Διεύθυνση : Νεïγύ 29, 111 43 ΑΘΗΝΑ Ηλεκτρ. διεύθυνση: vdelith@hua.gr Τηλέφωνα : +30 210 2533573, +30 6945 372742 Κατεχόμενες

Διαβάστε περισσότερα

Αναστασάτος Τάσος Βέττας Νικόλαος Βλάχος Γιώργος Βλάχου Παρασκευή Γιαννακούρου Γεωργία

Αναστασάτος Τάσος Βέττας Νικόλαος Βλάχος Γιώργος Βλάχου Παρασκευή Γιαννακούρου Γεωργία Αναστασάτος Τάσος: Eίναι Senior Economist της Eurobank. Είναι κάτοχος διδακτορικού από το University of Warwick (UK) στα Χρηματοοικονομικά και τα Διεθνή Νομισματικά Οικονομικά, μεταπτυχιακού (M.Sc., Warwick)

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Δρ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ Δ. ΙΘΑΚΗΣΙΟΣ Αναπληρωτής Καθηγητής ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΧΟΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ Ιούνιος 2014 ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΉΣ ΤΟΥ ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ Δρ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ Γ. ΠΑΝΑΓΟΥ ΑΘΗΝΑ 2011

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΉΣ ΤΟΥ ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ Δρ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ Γ. ΠΑΝΑΓΟΥ ΑΘΗΝΑ 2011 ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΉΣ ΤΟΥ ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ Δρ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ Γ. ΠΑΝΑΓΟΥ ΑΘΗΝΑ 2011 Προσωπικά Στοιχεία ΕΠΩΝΥΜΟ: Πανάγου ΟΝΟΜΑ: Βασίλειος ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΡΟΣ: Γεώργιος ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ:

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ *** ΝΙΚΟΛΑΟΣ Γ. ΓΕΩΡΓΑΡΑΚΗΣ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ *** ΝΙΚΟΛΑΟΣ Γ. ΓΕΩΡΓΑΡΑΚΗΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ *** ΝΙΚΟΛΑΟΣ Γ. ΓΕΩΡΓΑΡΑΚΗΣ ΑΘΗΝΑ 2012 1 Σύντομο Σημείωμα Ο κ. Νικόλαος Γ. Γεωργαράκης είναι ερευνητής στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών. Έχει σπουδάσει Πολιτική Επιστήμη στο Πάντειο

Διαβάστε περισσότερα

Ελένη Βασίλη Θεοφίλη ΜΑΘΗΜΑΤΑ. Υποδοχή σπουδαστών. Καθηγήτρια

Ελένη Βασίλη Θεοφίλη ΜΑΘΗΜΑΤΑ. Υποδοχή σπουδαστών. Καθηγήτρια Ελένη Βασίλη Θεοφίλη Καθηγήτρια Τμήμα Πολιτικών Δομικών Έργων Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ (α) Μαθηματικά ΕΝΑ (β) Περιβαλλοντικές Επιπτώσεις Υποδοχή σπουδαστών

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

ΟΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΟΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΠEΔIO Επιστημονικές Εκδόσεις Σειρά: Κοινωνικά θέματα Διόρθωση: Συλβί Ρηγοπούλου Εξώφυλλο: Παναγιώτα Δημοπούλου Ηλεκτρονική επεξεργασία:

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΗΤΡΗΣ Γ. ΛΑΓΟΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ Γ. ΛΑΓΟΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Γ. ΛΑΓΟΣ Α Ν Α Π Λ Η Ρ Ω Τ Η Σ Κ Α Θ Η Γ Η Τ Η Σ Π Α Ν Ε Π Ι Σ Τ Η Μ Ι Ο Υ Α Ι Γ Α Ι Ο Υ Β Ι Ο Γ Ρ Α Φ Ι Κ Ο Σ Η Μ Ε Ι Ω Μ Α ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Χ ί ο ς, Ο κ τ ώ

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΙΩΑΝΝΑ ΤΣΙΓΚΑΝΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΕΡΕΥΝΩΝ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΙΩΑΝΝΑ ΤΣΙΓΚΑΝΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΙΩΑΝΝΑ ΤΣΙΓΚΑΝΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΕΚΚΕ ΑΘΗΝΑ ΙΟΥΝΙΟΣ 2012 2 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1. ΑΤΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 2. ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ 3. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ / ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Πτυχιακές: Πτυχίο Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης (1998-2002). Βαθμός πτυχίου: Λίαν Καλώς (8.22).

Πτυχιακές: Πτυχίο Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης (1998-2002). Βαθμός πτυχίου: Λίαν Καλώς (8.22). ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Ονοματεπώνυμο: Ελισσάβετ Χλαπάνα Θέση: Μόνιμο Ειδικό Τεχνικό Εργαστηριακό Προσωπικό (Ε.Τ.Ε.Π.) στο Εργαστήριο Παιδαγωγικών Ερευνών και Εφαρμογών του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής

Διαβάστε περισσότερα

Ψ Η Φ Ο Ε Λ Τ Ι Ο Ε Υ Ρ Ω Ε Κ Λ Ο Γ Ω Ν 2 0 1 4 ΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΡΟΟ ΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Ψ Η Φ Ο Ε Λ Τ Ι Ο Ε Υ Ρ Ω Ε Κ Λ Ο Γ Ω Ν 2 0 1 4 ΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΡΟΟ ΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ Ψ Η Φ Ο Ε Λ Τ Ι Ο Ε Υ Ρ Ω Ε Κ Λ Ο Γ Ω Ν 2 0 1 4 ΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΡΟΟ ΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ Ευρωεκλογές 2014 Αποφασίζουμε για την Ελλάδα, αποφασίζουμε για την Ευρώπη. Η φωνή μας έχει δύναμη. Η ψήφος μας

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ Αναπληρωτή Καθηγητή ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΧΟΛΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Ιανουάριος 2014 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ 1. Προσωπικά

Διαβάστε περισσότερα

Ανθοπούλου Θεοδοσία: Είναι αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου(antho@panteion.gr).

Ανθοπούλου Θεοδοσία: Είναι αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου(antho@panteion.gr). Ανθοπούλου Θεοδοσία: Είναι αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου(antho@panteion.gr). Είναι πτυχιούχος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΙΣ ΤΣΑΡΤΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ. Χ ί ο ς, 2 0 1 3

ΠΑΡΙΣ ΤΣΑΡΤΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ. Χ ί ο ς, 2 0 1 3 ΠΑΡΙΣ ΤΣΑΡΤΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ Χ ί ο ς, 2 0 1 3 1 Περιεχόμενα ΑΤΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ... 3 ΣΠΟΥΔΕΣ... 3 ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ... 3 ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΕΡΓΟ... 4 α)

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Επώνυμο : Κρεμμύδα Όνομα : Άννα Οικογεν. Κατάσταση : Έγγαμη με (2) παιδιά Εθνικότητα : Ελληνική Τηλ. / e-mail : 210-53.85.232, akremmyda@teiath.gr, annkre@gmail.com

Διαβάστε περισσότερα

Γουργιώτου Ευθυμία Λέκτορας Π.Τ.Π.Ε. Πανεπιστήμιο Κρήτης. Βιογραφικό Σημείωμα

Γουργιώτου Ευθυμία Λέκτορας Π.Τ.Π.Ε. Πανεπιστήμιο Κρήτης. Βιογραφικό Σημείωμα 1 2010 Γουργιώτου Ευθυμία Λέκτορας Π.Τ.Π.Ε. Πανεπιστήμιο Κρήτης Βιογραφικό Σημείωμα 1 2 ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ: Γουργιώτου Ευθυμία ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ: Ελληνική ΤΟΠΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: Λαμία ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 20-11-1962

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ: ΤΟΠΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ: ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ: ΤΗΛ. ΟΙΚΙΑΣ: 2681072756

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ: ΤΟΠΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ: ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ: ΤΗΛ. ΟΙΚΙΑΣ: 2681072756 ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ: ΧΑΡΗΣ ΝΑΞΑΚΗΣ ΗΜΕΡΟΜ. ΓΕΝΝΗΣΗΣ: 5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1958 ΤΟΠΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ: ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ: ΚΟΛΥΜΒΑΡΙ ΧΑΝΙΩΝ ΕΓΓΑΜΟΣ ΚΑΙ ΠΑΤΕΡΑΣ ΥΟ

Διαβάστε περισσότερα