Απόψεις επί της Β φάσης της µελέτης «Ρυθµιστικό σχέδιο και πρόγραµµα προστασίας περιβάλλοντος οικιστικού συγκροτήµατος Ηρακλείου»

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Απόψεις επί της Β φάσης της µελέτης «Ρυθµιστικό σχέδιο και πρόγραµµα προστασίας περιβάλλοντος οικιστικού συγκροτήµατος Ηρακλείου»"

Transcript

1 ΗΜΟΣ ΜΙΝΩΑ ΠΕ ΙΑ ΑΣ Απόψεις επί της Β φάσης της µελέτης «Ρυθµιστικό σχέδιο και πρόγραµµα προστασίας περιβάλλοντος οικιστικού συγκροτήµατος Ηρακλείου» ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2013

2 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Στο πλαίσια της δηµόσιας διαβούλευσης για την Β Φάση του Ρυθµιστικού Σχεδίου Ηρακλείου, παρουσιάζεται το υπόµνηµα αυτό το οποίο επικεντρώνεται σε ζητήµατα,, όπως προκύπτουν στην παρούσα φάση του ΡΣΗ και αφορούν το ήµο Μινώα Πεδιάδας προκειµένου να γίνουν κάποιες επισηµάνσεις που σχετίζονται µε το χωρικό πρότυπο, την χωροταξική οργάνωση της περιοχής του ΡΣΗ. Ο ήµος Μινώα Πεδιάδας σύµφωνα µε τη µελέτη του ρυθµιστικού, εντάσσεται στην ηµιορεινή - γεωργική Χωρική Ενότητα, στην οποία κυριαρχεί ο πρωτογενής τοµέας (γεωργία, κτηνοτροφία κα). Στα πλαίσια της Α φάσης της δηµόσιας διαβούλευσης ειχε ζητηθεί να εξεταστεί ο ήµος Μινωα σαν ξεχωριστή Χωρική Ενότητα λόγω της εγκατάστασης του νέου διεθνούς Αεροδροµίου στην ευρύτερη περιοχή του ήµου. Έπειτα από τη µελέτη του κειµένου της Β Φάσης,στα πλαίσια της δηµόσιας διαβουλευσης του Ρυθµιστικού παραθέτουµε τις απόψεις προτάσεις. µας Πιο συγκεκριµένα: Ενότητα Β.4.3 ΧΩΡΙΚΟ ΠΡΟΤΥΠΟ 1 Β.4.3.2Προσδιορισµός ζωνών ανάπτυξης της γεωργίας. Β Γεωργική γη υψηλής παραγωγικότητας Πρόταση ήµου Μινώα Πεδιάδας Η ευρύτερη περιοχή του ήµου Μινώα Πεδιάδας χαρακτηρίζεται ως γεωργική ηµιορεινή. Στην πεδιάδα του ήµου µας που αποτελεί πλούσιο φυσικό πόρο γεωργική γη, που µε την χωροθέτηση του νέου αεροδροµίου και την αλλαγή των χρήσεων γης στην περιοχή κατάληψης του έργου αλλά και σε µια ακτίνα γύρω από το υπό µελέτη έργο ως αποτέλεσµα της ανάπτυξης δραστηριοτήτων που είναι δορυφορικές της χρήσης του, θα πρέπει να προβλεφθούν δράσεις που θα αντισταθµίζουν τις όποιες αρνητικές επιπτώσεις. Όπως ο δραστικός περιορισµός των αστικών χρήσεων και των άτυπων συγκεντρώσεων βιοµηχανικών, εµπορικών και µεγάλων εγκαταστάσεων λιανικού εµπορίου. Όπως επίσης ο χαρακτηρισµός µεγάλων τµηµάτων της εν λόγω πεδιάδας ώς γαίες υψηλής παραγωγικότητας.

3 Προτείνεται, µετά την απόδοση ζωνών χρήσεων (ζώνες λιανικού εµπορίου κλπ), να χαρακτηριστούν ως γεωργική γη υψηλής παραγωγικότητας, τα τµήµατα εκείνα της Πεδιάδας που βρίσκονται σε εύλογη απόσταση από το αεροδρόµιο και τις συναφείς δράσεις και που διαθέτουν τα απαιτούµενα κριτήρια για τον χαρακτηρισµό τους ως γεωργική γή υψηλής παραγωγικότητας. Η παραπάνω πρόταση προστατεύει τον πλουτοπαραγωγικό πόρο της περιοχής που αποτελεί τον πυλώνα της οικονοµίας αλλά δηµιουργεί και περιβαλλοντικό ισοζύγιο. 2 Β Προώθηση οργανωµένων υποδοχέων µεταποιητικών επιχειρήσεων Β Βιοτεχνία Βιοµηχανία-Χονδρεµποριο Πρόταση ΡΣΗ για την περιοχη ήµου Μινώα Πεδιάδας 1 «Ολοκληρωση της διαδικασίας ίδρυσης και πολεοδόµησης του Επιχειρηµατικού Πάρκου µέσης και χαµηλής όχλησης (Τύπου Β) στην περιοχή της.ε. Καστελίου Πεδιάδος. Ο χαρακτήρας του Επιχειρηµατικού Πάρκου Καστελλίου προτείνεται να είναι προσανατολισµένος προς την µεταποίηση των τοπικών αγροτικών προϊόντων της ευρύτερης περιοχής της πεδιάδας του Καστελλίου και προς την ανάπτυξη εγκαταστάσεων µονάδων διανοµής (logistics) λόγω της γειτνίασης µε το προγραµµατιζόµενο νέο αεροδρόµιο Ηρακλείου µε σκοπό τις εξαγωγές των παραγόµενων προϊόντων» 2 «Όσον αφορά στο χονδρεµπόριο, επιπλέον των προτάσεων των θεσµοθετηµένων και υπό εκπόνηση ΓΠΣ/ΣΧΟΟΑΠ για νέους υποδοχείς, τις οποίες το ΡΣΗ υιοθετεί, προτείνεται η δηµιουργία µιας ζώνης χονδρεµπορίου στην.ε. Καστελλίου σε επαφή ή σε µικρή απόσταση µε το προτεινόµενο ΒΙΟΠΑ συνολικής έκτασης, η οποία θα πρέπει να είναι διπλάσια αυτής που θα προκύψει από τα σταθερότυπα του ΥΠΕΧ) Ε κατά την εκπόνηση της µελέτης ΓΠΣ για τον ήµου Μίνωα Πεδιάδος.» 3 «Στην ηµιορεινή Χ.Ε. επιτρέπεται η εκτός σχεδίου δόµηση βιοτεχνικών βιοµηχανικών µονάδων µόνον των κλάδων που σχετίζονται µε την τοπική γεωργο-κτηνοτροφική παραγωγή µε την προϋπόθεση της πρόβλεψης και λειτουργίας βιολογικού καθαρισµού των λυµάτων σε κάθε µονάδα συµπεριλαµβανοµένων των ελαιοτριβείων και των τυροκοµείων.»

4 Πρόταση ήµου Μινώα Πεδιάδας Η ολοκλήρωση της διαδικασίας χωροθέτησης του Επιχειρηµατικού Πάρκου και ο προσδιορισµός της ζώνης χονδρεµπορίου ενισχύει την τοπική οικονοµία και παράλληλα προλαµβάνει φαινόµενα άναρχης εκτός σχεδίου δόµησης. Οσον αφορά την εκτός σχεδίου δόµηση βιοτεχνικών βιοµηχανικών µονάδων, αυτή να περιοριστεί µόνον σε χαµηλής όχλησης µονάδες που σχετίζονται µόνον µε την παραγωγή και µεταποίηση γεωργο-κτηνοτροφικών προϊόντων, συµπεριλαµβανοµένων των ελαιοτριβείων και τυροκοµείων. 3 Οικοπολιτιστικες διαδροµές τουριστικού ενδιαφέροντος Πρόταση ήµου Μινωα Πεδιαδας Η ανάπτυξη του τουρισµού σε όλες τις µορφές του, έχει ως στόχο την αύξηση των επισκεπτών της περιοχής. Με δεδοµένη τη ζήτηση που εκδηλώνεται τα τελευταία χρόνια για τις εναλλακτικές µορφές τουρισµού (αγροτουρισµό, σπηλαιολογικό τουρισµό, αναρριχητικό, αθλητικό, θρησκευτικό τουρισµό κ.α) εκτιµάται ότι στην περιοχή,αναδυόµενοι κλάδοι µε ευοίωνες προοπτικές θα είναι η εµπορία τοπικών προϊόντων, ειδών λαϊκής τέχνης, τα αγροτουριστικά καταλύµατα, οι παραδοσιακοί χώροι εστίασης, τα γραφεία εναλλακτικού τουρισµού κλπ Η Τουριστική ανάπτυξη των Παραδοσιακών Οικισµών τονώνει το οικονοµικό επίπεδο της περιοχής συγκρατώντας τον ντόπιο πληθυσµό και αξιοποιώντας το υποαπασχολούµενο παραγωγικό δυναµικό. Στο κοινωνικό και πολιτιστικό επίπεδο στόχοι του ήµου είναι η διατήρηση της κληρονοµιάς, των ηθών και εθίµων της περιοχής και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων. Η ιστορία του δήµου µας, η έκταση, καθώς και η γεωγραφική θέση του, συντελούν στο να υπάρχει πλούσιο τουριστικό απόθεµα µε πολλές περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, µε έντονες εναλλαγές τοπίων και πολυπληθή θρησκευτικά, λαογραφικά, ιστορικά και αρχαιολογικά µνηµεία. εδοµένου ότι ο τοµέας του τουρισµού θα επηρεαστεί και από τη δηµιουργία του Νέου ιεθνούς αεροδροµίου Καστελλίου, προκειµένου να επιτευχθεί ο στόχος για την ανάπτυξη του τουρισµού, ο ήµος έχει σχεδιάσει στρατηγικές κινήσεις Στο βασικό προτεινόµενο από την οµαδα του ΡΣΗ οικοπολιτιστικό δικτυο, πέραν των προτεινόµενων διαδροµών, θα πρέπει να ληφθούν υπόψη και οι παρακάτω διαδροµές : α)προφήτης Ηλίας-Ίνατος Σπήλαιο Ειλειθυίας β) Μικρή Επισκοπή Παρτίρων-Κάστελλος-Γέφυρα εµατίου γ) Φράγµατα Αµουργελλών-Παρτίρων- Σκινιά-Ινίου-Φαράγγι Μίντρη και Φαράγγι Αναποδάρη.

5 δ) ίκτυο παραδοσιακών παραγωγικών χώρων του ήµου που περιλαµβάνει παλαιά ελαιοτριβεία, ρακοκάζανα, νερόµυλους, ανεµόµυλους κλπ, εκ των οποίων ορισµένα έχουν αποκατασταθεί πλήρως και είναι επισκέψιµα, ενώ άλλα βρίσκονται στο στάδιο των µελετών. Στην ενότητα αυτή δεν έχει γίνει αναφορά στον Σµάρι, παραδοσιακό και διατηρητέο οικισµό (ΥΑ ΥΠ.ΠΕ/ΑΡΧ/Α1/Φ23/67001/2291/ ΦΕΚ 130/Β ) ήµου Μινώα Πεδιάδας, που συµπεριλαµβάνεται στη λίστα των 15 οµορφότερων χωριών της Κρήτης. Το 2011, επιλέχτηκε πανελλαδικά και βραβεύτηκε από το Υπουργείο Πολιτισµού και Τουρισµού, ως δεύτερος επιλαχόντας τουριστικός προορισµός αριστείας, έπειτα από την πρόταση υποψηφιότητας που είχε υποβάλλει ο ήµος Μινώα Πεδιάδας στο διαγωνισµό του προγράµµατος: «Ευρωπαϊκοί προορισµοί 4 Κατευθύνσεις χωροθετησης για µεγάλης κλίµακας εγκαταστάσεις λιανικού εµπορίου Πρόταση ΡΣΗ «Από το παρόν ΡΣΗ οι µεγάλες εγκαταστάσεις λιανικού εµπορίου και αναψυχής συµπεριλαµβανοµένων των πολυκινηµατογράφων νοούνται οι άνω των τ.µ.(συνυπολογιζοµένων όλων των συστεγαζόµενων χρήσεων, όπως πχ. η εστίαση και η αναψυχή) και προτείνονται µόνον σε εκτός σχεδίου περιοχές εντός της κεντρικής µητροπολιτικής ΧυΕ και µόνον επί των οδικών αξόνων, ΒΟΑΚ, Ηρακλείου Μοιρών και Ηρακλείου Βιάννου στα τµήµατά τους νοτίως του ΒΟΑΚ και µέχρι την πράσινη περιµετρική ζώνη και µε δεδοµένο ότι η χωροθέτησή τους γίνεται πλέον µε άδεια του ήµου (σύµφωνα µε τον νόµο 3852/2010 άρθρο 94, παρ. 6, εδ. 29), η ακριβής τους Ρυθµιστικό Σχέδιο και Πρόγραµµα Προστασίας Περιβάλλοντος Οικιστικού Συγκροτήµατος χωροθέτηση δύναται να προταθεί από τα ΓΠΣ/ΣΧΟΟΑΠ µε την προϋπόθεση ότι θα έχουν πολύ καλές δυνατότητες ευρύτερης προσπελασιµότητας, µε προτεραιότητα σε ζώνες που θα προβλεφθούν από το ΓΠΣ/ΣΧΟΟΑΠ ως επιχειρηµατικών δραστηριοτήτων, όπως η Ζώνη Εµπορικών και γενικών αστικών χρήσεων Επιχειρηµατικό Πάρκο ΠΕΠ VI του νέου ΓΠΣ ήµου Ν. Αλικαρνασσού.» Πρόταση ήµου Μινωα Πεδιάδας Η µελέτη του νέου Αεροδροµίου προβλέπει µια σηµαντική έκταση (440 στρ.) για την κάλυψη των εµπορικών χρήσεων που αναµένεται να προκύψουν στην άµεση περιοχή µελέτης.

6 Συµφωνα µε την ΜΠΕ εκτιµάται ότι στην προοπτική του χρόνου και ειδικότερα µερικά χρόνια µετά την έναρξη της λειτουργίας του υπό µελέτη αεροδροµίου αναµένεται να υπάρχει αυξηµένη απαίτηση για παρόµοιες χρήσεις και ως εκ τούτου σταδιακή αλλαγή των χρήσεων γης στην περιοχή γύρω από αυτό. Γίνεται φανερό ότι η πρόβλεψη Ζώνης Εµπορικών και γενικών αστικών χρήσεων Επιχειρηµατικό Πάρκο ΠΕΠ σε επαφή µε το νέο αεροδροµιο, και η πρόταση χωροθέτησης ζώνης χονδρεµπορίου στη.ε Καστελλίου θα εχει ως αποτέλεσµα να αποφευχθεί η αστική διάχυση χρήσεων στη ευρύτερη περιοχή. ΕΝΟΤΗΤΑ Β.4. 4«ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΡΣΗ /Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΡΣΗ- ΕΝΙΑΙΑ ΣΥΝΕΚΤΙΚΗ ΧΩΡΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 5 Β 4.4.9«Ενταξη του οικιστικού δικτύου στο προτεινόµενο χωρικό πλεγµα / ιεράρχηση του οικιστικού ικτύου Πρόταση ήµου Μινώα Πεδίαδας Η ιεράρχηση των οικισµών Καστελλίου και Ευαγγελισµού,σύµφωνα µε το εγκεκριµένο ΠΠΧΣΑΑ που κατατάσσει τον πρώτο ως 4 ου επιπέδου και το δεύτερο ως 3 ου ενισχυµένου επιπέδου δεν αντικατοπτρίζει την πραγµατική ιεράρχηση του οικιστικού δικτύου σε αναπτυξιακό επίπεδο αλλά και σε πληθυσµιακό. Ο οικισµός Καστελλιου, έδρα του πρώην Καποδιστριακού ήµου Καστελλίου και ιστορική έδρα του ήµου Μινώα Πεδιάδας µε πλεονεκτική γεωγραφική θέση και πλούσια ιστορία συγκεντρώνει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά πληθυσµιακά οικονοµικά, αναπτυξιακά πολιτισµικά- που το κατατάσσουν σε ισχυρό οικιστικό κέντρο. Ο ρόλος του αυτός δύναται να ισχυροποιηθεί ακόµη παραπέρα µε τη λειτουργία του νέου διεθνούς αερολιµένα αλλά και τις χωροθετήσεις µελλοντικών ζωνών χονδρεµπορίου και ΒΙΟΠΑ. Αποτελεί οικιστικό κέντρο µε δυνατότητα να µετεξελιχτεί σε ισχυρό πόλο ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής Ο Ευαγγελισµός αν και ορίστηκε ως έδρα του νέου Καλλικρατικού ήµου Μινώα Πεδιάδας, δεν παρουσιάζει όµως ακόµη τα πλεονεκτήµατα εκείνα που θα καθορίζουν τη δυναµική και τον αναπτυξιακό του χαρακτήρα. Είναι οικισµός µε χαµηλή δηµογραφική εξέλιξη και χωρίς τις απαιτούµενες υποδοµές στήριξης του ρολού του ως διοικητικού και οικονοµικού κέντρου, εφόσον λοιπόν δεν υποστηριχθεί πολύ δραστικά η προτεινόµενη ιεράρχηση κρίνεται

7 Σκόπιµο να επανεξεταστεί η ιεράρχηση των παραπάνω οικισµών. 6 Β.4.4.1Προσδιορισµός Χωρικών Ενοτητων Β Ηµιορεινή γεωργική Χ.Ε Πρόταση ΡΣΗ «Επίσης πρέπει να προστατευτούν οι περιοχές πρόσβασης που αποτελούν τις περιοχές εκατέρωθεν των προγραµµατιζόµενων οδικών αξόνων προς το αεροδρόµιο, µε στόχο την προστασία από έντονα αναπτυσσόµενες και οχλούσες παρόδιες χρήσεις γης. Συγκεκριµένα προτείνεται η απαγόρευση της εκτός σχεδίου δόµησης κατά µήκος των υφιστάµενων και προγραµµατιζόµενων οδικών αξόνων προς το αεροδρόµιο σε ζώνη πλάτους 500 µ. από τον άξονα των οδών και πέριξ του αεροδροµίου σύµφωνα µε τους εθνικούς και διεθνείς κανονισµούς. Η δόµηση επιτρέπεται εντός της ζώνης αυτής µόνον εφόσον αφορά σε οργανωµένους υποδοχείς παραγωγικών δραστηριοτήτων, ώστε να µην επέλθει καταστροφή µεγάλων εκτάσεων γεωργικής γης. Οι υποδοχείς αυτοί δύνανται να είναι τουρισµού αναψυχής, χονδρεµπορίου, λιανικού εµπορίου και σε κάθε περίπτωση όχι πλέον του ενός ανά χρήση και η χωροθέτησή τους όπως και οι µορφολογικοί όροι και περιορισµοί αποτελούν αντικείµενο των ΓΠΣ/ΣΧΟΟΑΠ, πλην της ζώνης χονδρεµπορίου που όπως έχει ήδη αναφερθεί προτείνεται να είναι σε επαφή ή κοντά στο ΒΙΠΑ Καστελίου. Η έκτασή τους πρέπει να είναι απολύτως περιορισµένη, µε µέγιστο Σ.. 0,2 και µέγιστο αριθµό ορόφων 2. Πρόταση ηµίου Μινώα Πεδιάδας εδοµένου του πυκνού οδικού δικτύου θα υπάρξουν περιοχές οπού η δόµηση θα είναι απαγορευτική λόγω της αλληλοεπικάλυψης των περιοχών µε την απαγόρευση της δόµησης κατά µήκος των οδικων αξονων σε ζώνη πλάτους 500 µ Προτείνουµε η ζώνη αυτή να περιοριστεί στα µ από τον άξονα του δρόµου. Ενότητα ΟΡΓΑΝΩΣΗ» Β.4.5 «ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΙΣΤΙΚΗ 7 Β5.4.1 Μελέτες Γ.Π.Σ/ΣΧΟΟΑΠ Στην ενότητα αυτή δεν υπάρχει αναφορά στο Γενικό Πολεοδοµικό Σχέδιο (Γ.Π.Σ.) των οικισµών Αρκαλοχωρίου και Γασίου της ηµοτικής Ενότητας Αρκαλοχωρίου που εγκρίθηκε και δηµοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 524 ΑΠΠ/ (απόφαση υπουργού ΠΕΧΩ Ε µε αρ. πρωτ / ). Με το ΓΠΣ καθορίζεται χρήση χονδρεµπορίου επιφάνειας 50 στρεµµάτων. Η

8 περιοχή είναι αραιοδοµηµένη και βρίσκεται ανατολικά του κεντρικού πυρήνα του οικισµού Αρκαλοχωρίου, βόρεια της παλαιάς επαρχιακής οδού προς Βιάννο., 8 Β Επεκτάσεις οικισµών Πρόταση ΡΣΗ «Στην ενδιάµεση χωρική ενότητα και στην γεωργική ηµιορεινή Ενότητα προτείνονται επεκτάσεις των οικισµών ανάλογες των πληθυσµιακών τους προβλέψεων για το έτος στόχο σε εκτάσεις που δεν είναι γεωργική γη υψηλής παραγωγικότητας µε προστασία των πολιτιστικών και φυσικών πόρων, αποφυγή αναπαραγωγής φαινόµενων διάχυσης της αστικοποίησης» Και στην συνέχεια γίνονται κάποιες εκτιµήσεις προγραµµατικών µεγεθών πληθυσµού.πιο συγκεκριµένα για το ήµο Μίνωα Πεδιάδας Ε. Αρκαλοχωρίου Ε. Θραψανού Ε. Καστελλίου Πρόταση ήµου Μινώα Πεδιάδας Η εκτίµηση των µεγεθών δεν έχει λάβει υπόψη την προσέλκυση επιπλέον πληθυσµού που αναµένεται λόγω των επενδύσεων και των νέων χρήσεων (εµπορικων, επιχειρηµατικών κλπ ) που θα δηµιουργηθούν µε την λειτουργία του Αεροδρόµιο. Η ανάπτυξη υπερτοπικής εµβέλειας έργων υποδοµής, δηµιουργεί οικιστική ανάπτυξη Είναι µια επιπλέον παράµετρος που θα πρέπει να ληφθεί υπόψη για τις επεκτάσεις των οικισµών που γειτνιάζουν µε το νέο αεροδρόµιο.. 9 Β ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΥΠΕΡΤΟΠΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ Πρόταση ήµου Μινώα Πεδιάδας ιαπιστώνεται ότι η χωροθέτηση δραστηριοτήτων υπερτοπικής εµβέλειας επικεντρώνονται στην βόρεια παραλιακή ζώνη αναιρώντας την προοπτική για ισόρροπη βιώσιµη ανάπτυξη της ενδοχώρας περιοχής του ΡΣΗ. Στην περιοχή του ήµου Μινώα λειτουργεί το Εκθεσιακό Κέντρο Αρκαλοχωρίου. Λειτούργησε για πρώτη φορά το 1989 όπου στο χώρο του διοργανώνεται κάθε δυο χρόνια η Παγκρήτια ΑΓΡΟΤΙΚΗ Έκθεση Αρκαλοχωρίου και κατά καιρούς διοργανώνονται και άλλες εκθέσεις, όπως Εµπορική Έκθεση, Έκθεση κατοικίας κ.α. Μάλιστα το έτος 2007, έγιναν ενέργειες για την

9 επέκταση του µε την προσθήκη νέου κτηρίου µε την ίδια χρήση.. Με την ολοκλήρωση του χώρου της Έκθεσης προβλέπεται η περαιτέρω ενίσχυση και προώθηση του θεσµού, η οργάνωση και άλλων εκθέσεων µε διαφορετικό θεµατικό περιεχόµενο (πχ. τρόφιµα, ποτά, Τουριστικά είδη, υπηρεσίες κλπ), λαµβάνοντας υπ όψιν τα νέα δεδοµένα της περιοχής και την ύπαρξη του νέου Αεροδροµίου Σε κάθε περίπτωση ο θεσµός αυτός πρέπει να ενισχυθεί-αξιοποιηθεί δίνοντας του υπερτοπικού χαρακτήρα εµβέλεια αφού συµβάλλει τόσο στην οικονοµική ανάπτυξη της ενδοχώρας, που σε συνδυασµό µε την άµεση προσβασιµότητα µε το νέο Αεροδρόµιο, θα δώσει την δυνατότητα παραπέρα ανοίγµατος στην τουριστική ανάπτυξη, που σε συνδυασµό µε άλλες µορφές τουρισµού (αγροτουρισµός, περιήγηση, φυσιολατρικός τουρισµός οικοτουρισµός,) θα ενισχύσει την τοπική και περιφερειακή οικονοµία. Ενότητα Β.4.8 «ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΥΠΟ ΟΜΕΣ» 10 Β Χερσαία οδικά δίκτυα Πρόταση ήµου Μινώα Πεδιάδας Θα πρέπει να δοθεί προτεραιοτητα στην εφαρµογής µίας σύγχρονης πολυδιάστατης κυκλοφοριακής πολιτικής που να εξυπηρετεί ισόρροπα τις µελλοντικές ανάγκες που θα δηµιουργηθούν από την κατασκευή του Νέου ιεθνούς Αεροδροµίου Καστελλίου και ειδικότερα: 1 Προτεραιοτητα της οδικής σύνδεσης Πεζά-Θραψανό-Καστέλλι, η οποία θα συνδέσει άµεσα το νέο αεροδρόµιο µε τον άξονα Ηράκλειο Βιάννος Ιεράπετρα. 2 Προτεραιότητα της οδικής σύνδεσης Καστέλι Χερσόνησος η οποία θα συνδέσει το αεροδρόµιο µε το ΒΟΑΚ 3 Πρόβλεψη της οδικής σύνδεσης Λιγορτυνος Πάρτιρα- Αρκαλοχωρι η οποία θα συνδέσει την περιοχή της Μεσαράς µε το Καστέλλι 4 Να γίνει ο συνδετήριος άξονας των κάθετων δρόµων Ηράκλειο- Βιάννος και Χουδέτσι- Πύργος που είναι Καταλαγάρι- Χουδέτσι.

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΗΜΟΣ ΜΙΝΩΑ ΠΕ ΙΑ ΑΣ Αριθµός Πρωτοκόλλου: 12098/16-07-2015

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΗΜΟΣ ΜΙΝΩΑ ΠΕ ΙΑ ΑΣ Αριθµός Πρωτοκόλλου: 12098/16-07-2015 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΗΜΟΣ ΜΙΝΩΑ ΠΕ ΙΑ ΑΣ Αριθµός Πρωτοκόλλου: 12098/16-07-2015 -------- ΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Αριθµός Απόφασης: 199/2015 ΘΕΜΑ: ηµόσια διαβούλευση επί της

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΟΜΙΚΟ ΣΧΕ ΙΟ ΧΩΡΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ.Ε. ΑΡΓΙΘΕΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΟΜΙΚΟ ΣΧΕ ΙΟ ΧΩΡΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ.Ε. ΑΡΓΙΘΕΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π. B1 ΣΤΑ ΙΟ: ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Α/Α ΚΕΦΑΛΑΙΟ Π.0 ΚΕΦΑΛΑΙΟ Π.1 ΚΕΦΑΛΑΙΟ Π.2 ΚΕΦΑΛΑΙΟ Π.3 ΚΕΦΑΛΑΙΟ Π.4 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΟΜΙΚΟ ΣΧΕ ΙΟ ΧΩΡΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ.Ε. ΑΡΓΙΘΕΑΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΧΡΗΣΕΩΝ ΓΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ.Ε.

Διαβάστε περισσότερα

Ρυθµιστικό Σχέδιο και Πρόγραµµα Προστασίας Περιβάλλοντος Οικιστικού Συγκροτήµατος Ηρακλείου ΣΤΑ ΙΟ Β1

Ρυθµιστικό Σχέδιο και Πρόγραµµα Προστασίας Περιβάλλοντος Οικιστικού Συγκροτήµατος Ηρακλείου ΣΤΑ ΙΟ Β1 Εισαγωγή Η παρούσα µελέτη µε τίτλο «Ρυθµιστικό Σχέδιο και πρόγραµµα Προστασίας Περιβάλλοντος οικιστικού Συγκροτήµατος Ηρακλείου» ανατέθηκε από τo πρώην ΥΠΕΧΩ Ε και νυν ΥΠΕΚΑ στο µελετητικό γραφείο ΧΩΡΟ

Διαβάστε περισσότερα

.2.1. / (Ha) 81-01 (%) (1) (2) (3) (4) (5) 74,3 72,4 52,1 91,8 58,6 71,3 106,5 42,5 11,2

.2.1. / (Ha) 81-01 (%) (1) (2) (3) (4) (5) 74,3 72,4 52,1 91,8 58,6 71,3 106,5 42,5 11,2 Κεφάλαιο Π.2 ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΧΡΗΣΕΩΝ ΓΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΗΜΟΥ ΑΜΑΛΙΑ ΑΣ Σχέδιο Π.2 ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΧΡΗΣΕΩΝ ΓΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΗΜΟΥ ΑΜΑΛΙΑ ΑΣ κλ. 1:25.000 Π.2.1 Γενικές Αρχές Βασικοί Στόχοι Στο

Διαβάστε περισσότερα

Β1 ΣΤΑ ΙΟ: ΠΡΟΤΑΣΗ. ΚΕΦΑΛΑΙΟ Π.1. Σελ. 1/32 ΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ /ΝΣΗ ΠΟΛ.-ΚΥΚΛ. ΣΧ/ΣΜΟΥ & ΟΜΗΣΗΣ ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΕΟ ΟΜΙΚΟΥ ΣΧΕ ΙΑΣΜΟΥ

Β1 ΣΤΑ ΙΟ: ΠΡΟΤΑΣΗ. ΚΕΦΑΛΑΙΟ Π.1. Σελ. 1/32 ΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ /ΝΣΗ ΠΟΛ.-ΚΥΚΛ. ΣΧ/ΣΜΟΥ & ΟΜΗΣΗΣ ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΕΟ ΟΜΙΚΟΥ ΣΧΕ ΙΑΣΜΟΥ Π.1. ΟΜΙΚΟ ΣΧΕ ΙΟ ΧΩΡΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΜΕΣΣΑΤΙ ΟΣ Π.1. ΟΜΙΚΟ ΣΧΕ ΙΟ ΧΩΡΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΜΕΣΣΑΤΙ ΟΣ...1 Π.1.1 ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ ΜΕΓΕΘΗ ΤΗΣ ΤΕΛΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ...2

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕ ΙΟ ΧΩΡΙΚΗΣ & ΟΙΚΙΣΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΠΟΛΗΣ (ΣΧΟΟΑΠ) ΗΜΟΥ ΚΑΛΛΙΕΩΝ

ΣΧΕ ΙΟ ΧΩΡΙΚΗΣ & ΟΙΚΙΣΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΠΟΛΗΣ (ΣΧΟΟΑΠ) ΗΜΟΥ ΚΑΛΛΙΕΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑ ΑΣ Π.Ε. ΦΩΚΙ ΑΣ ΗΜΟΣ ΕΛΦΩΝ ΣΧΕ ΙΟ ΧΩΡΙΚΗΣ & ΟΙΚΙΣΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΠΟΛΗΣ (ΣΧΟΟΑΠ) ΗΜΟΥ ΚΑΛΛΙΕΩΝ ΑΝΑ ΟΧΟΣ. ΜΠΑΜΠΟΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Ε.Ε. χωροταξικές & περιβαλλοντικές µελέτες

Διαβάστε περισσότερα

Α.1.1.α.4 ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΜΕΛΕΤΩΝ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΙΑΤΑΞΕΩΝ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 9 ΠΑΡ.1 ΚΑΙ 2 ΤΟΥ Ν. 2742/1999

Α.1.1.α.4 ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΜΕΛΕΤΩΝ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΙΑΤΑΞΕΩΝ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 9 ΠΑΡ.1 ΚΑΙ 2 ΤΟΥ Ν. 2742/1999 Α.1.1.α.4 ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΜΕΛΕΤΩΝ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΙΑΤΑΞΕΩΝ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 9 ΠΑΡ.1 ΚΑΙ 2 ΤΟΥ Ν. 2742/1999 Ρ.Σ.-Γ.Π.Σ.-ΣΧΟΟΑΠ: Στον Πίνακα (βλ. (βλέπε Παράρτηµα Α.4.1) και το χάρτη (Πηγή: Ολοκληρωµένο

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΟ ΟΜΙΚΟΥ ΣΧΕ ΙΟΥ ΗΜΟΥ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ (νυν ηµοτικής Ενότητας Ευκαρπίας ήµου Παύλου Μελά)

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΟ ΟΜΙΚΟΥ ΣΧΕ ΙΟΥ ΗΜΟΥ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ (νυν ηµοτικής Ενότητας Ευκαρπίας ήµου Παύλου Μελά) ΗΜΟΣ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΟ ΟΜΙΚΟΥ ΣΧΕ ΙΟΥ ΗΜΟΥ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ ΣΤΑ ΙΟ Β1 ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΕΛΕΤΗΤΕΣ ΓΕΩΧΩΡΟΣ ΕΠΕ, Τεχνική Εταιρεία Μελετών ΛΕΠΕΣΗ ΘΕΟΦΑΝΩ, Αρχιτέκτων Μηχ. Πολεοδόµος ΝΑΓΚΟΥΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ,

Διαβάστε περισσότερα

Β1 ΣΤΑΔΙΟ (ΠΡΟΤΑΣΗ) ΓΕΝΙΚΟ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΥΡΙΑΚΙΟΥ

Β1 ΣΤΑΔΙΟ (ΠΡΟΤΑΣΗ) ΓΕΝΙΚΟ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΥΡΙΑΚΙΟΥ Β1 ΣΤΑΔΙΟ (ΠΡΟΤΑΣΗ) ΓΕΝΙΚΟ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΥΡΙΑΚΙΟΥ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 3 1. Στόχοι και περιεχόμενο του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Γ.Π.Σ.)... 3 2. Σύμβαση Ανάθεσης

Διαβάστε περισσότερα

Α.6. ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ ΜΕΓΕΘΗ

Α.6. ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ ΜΕΓΕΘΗ Α.6. ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ ΜΕΓΕΘΗ Α.6.1. Γενικά Στο παρόν κεφάλαιο αναπτύσσεται η προκαταρκτική πρόταση και παρατίθενται τα βασικά στοιχεία των σεναρίων σύμφωνα με τις αρχές της βιώσιμης

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΟΟΑΠ Δημοτικής Ενότητας Μηλεών Π.Ε. Μαγνησίας (πρώην Δήμος Μηλεών )

ΣΧΟΟΑΠ Δημοτικής Ενότητας Μηλεών Π.Ε. Μαγνησίας (πρώην Δήμος Μηλεών ) ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 3 ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΣΧΟΟΑΠ... 5 ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ... 7 ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΜΕΛΕΤΗΣ... 9 Π.1. ΔΟΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΧΩΡΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ... 11 Π.1.1. ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΕΛΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΤΕΥΧΟΥΣ 1

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΤΕΥΧΟΥΣ 1 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΤΕΥΧΟΥΣ 1 0 Εισαγωγή... 1 0.1 Αντικείμενο και στόχοι της Μελέτης... 1 0.2 Η αμέσως προηγούμενη εμπειρία... 3 0.3 Διαδικασίες... 3 Στάδιο Α.2... 5 Α.2.1: Αξιολόγηση της εφαρμογής του

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΤΕΥΧΟΥΣ 1

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΤΕΥΧΟΥΣ 1 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΤΕΥΧΟΥΣ 1 0 Εισαγωγή... 1 0.1 Αντικείμενο και στόχοι της Μελέτης... 1 0.2 Η αμέσως προηγούμενη εμπειρία... 3 0.3 Διαδικασίες... 3 Στάδιο Α.1... 4 Α.1.1: Αξιολόγηση της εφαρμογής του

Διαβάστε περισσότερα

µε το χαρακτήρα τους, οι κατευθύνσεις που περιλαµβάνονται αναφέρονται σε έναν ή περισσότερους χρονικούς ορίζοντες.

µε το χαρακτήρα τους, οι κατευθύνσεις που περιλαµβάνονται αναφέρονται σε έναν ή περισσότερους χρονικούς ορίζοντες. 4. ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΕΙ ΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟΥ ΣΧΕ ΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ (ΦΕΚ 151/Τ.Α.Α.Π./2009) ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑ ΑΣ Οι στόχοι 1 του ΕΠΧΣΑΑ για τη βιοµηχανία

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΡΟΛΟΓΟΣ...3 ΕΙΣΑΓΩΓΗ...4 Π.1 ΟΜΙΚΟ ΣΧΕ ΙΟ ΧΩΡΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΟΥ Ο.Τ.Α...5 Π.2 ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΧΡΗΣΕΩΝ ΓΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ...

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΡΟΛΟΓΟΣ...3 ΕΙΣΑΓΩΓΗ...4 Π.1 ΟΜΙΚΟ ΣΧΕ ΙΟ ΧΩΡΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΟΥ Ο.Τ.Α...5 Π.2 ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΧΡΗΣΕΩΝ ΓΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ... ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΡΟΛΟΓΟΣ...3 ΕΙΣΑΓΩΓΗ...4 Π.1 ΟΜΙΚΟ ΣΧΕ ΙΟ ΧΩΡΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΟΥ Ο.Τ.Α....5 Π.1.1 ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΟΙΚΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ...5 Π.1.2 ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΒΑΣΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΩΝ ΜΕΓΕΘΩΝ...9

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΣΧΕ ΙΟ ΝΟΜΟΥ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕ ΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΡΣΑ)

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΣΧΕ ΙΟ ΝΟΜΟΥ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕ ΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΡΣΑ) ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ ΣΧΕ ΙΟ ΝΟΜΟΥ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕ ΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΡΣΑ) ΑΘΗΝΑ 13 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009 1 Περιεχόμενα ΣΧΕ ΙΟ ΝΟΜΟΥ... Error! Bookmark not defined. Κεφάλαιο Α : Ορισμοί, Περιεχόμενα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Π.Ε.Π. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Π.Ε.Π. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Π.Ε.Π. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΗΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ Ε.Τ.Π.Α. ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΟ ΟΜΙΚΟΥ ΣΧΕ ΙΟΥ ΗΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΗΣ (Γ.Π.Σ.) Β 2 ΣΤΑ ΙΟ " ΠΡΟΤΑΣΗ" ΜΕΛΕΤΗΤΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αριθµ. Απόφασης 277/2015 ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΗΜΟΣ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ ιεύθυνση ιοικητικών Υπηρεσιών

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αριθµ. Απόφασης 277/2015 ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΗΜΟΣ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ ιεύθυνση ιοικητικών Υπηρεσιών ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αριθµ. Απόφασης 277/2015 ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΗΜΟΣ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ ιεύθυνση ιοικητικών Υπηρεσιών ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το πρακτικό 16/26-06-2015 της τακτικής συνεδρίασης του ηµοτικού Συµβουλίου Θέµα:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΟΙΚΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΟΙΚΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥ ΩΝ ΑΚΑ ΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2006-2007 ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΣΧΕ ΙΑΣΜΟΣ ΧΩΡΟΥ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ : ΠΟΛΕΟ ΟΜΙΑ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑ ΥΝΑΜΙΚΗ ΤΩΝ ΧΩΡΙΚΩΝ ΟΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

«ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ, ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ»

«ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ, ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ» ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥ ΩΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ- ΣΧΕ ΙΑΣΜΟΣ ΧΩΡΟΥ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: ΠΟΛΕΟ ΟΜΙΑ- ΧΩΡΟΤΑΞΙΑ

ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥ ΩΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ- ΣΧΕ ΙΑΣΜΟΣ ΧΩΡΟΥ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: ΠΟΛΕΟ ΟΜΙΑ- ΧΩΡΟΤΑΞΙΑ ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥ ΩΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ- ΣΧΕ ΙΑΣΜΟΣ ΧΩΡΟΥ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: ΠΟΛΕΟ ΟΜΙΑ- ΧΩΡΟΤΑΞΙΑ Μάθηµα: Προσεγγίσεις του Σχεδιασµού στην Ελλάδα Κριτική Προσέγγιση

Διαβάστε περισσότερα

1 2 20219 03-2015 03-2015 03-2015

1 2 20219 03-2015 03-2015 03-2015 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΧΩΡΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΕΡΓΟ: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΕΙΦOΡΟΥ ΑΝAΠΤΥΞΗΣ ΠΕΡΙΦEΡΕΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Α.5. ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΥΠΑΡΧΟΥΣΑΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΑΣΕΩΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΩΝ

Α.5. ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΥΠΑΡΧΟΥΣΑΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΑΣΕΩΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΩΝ Α.5. ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΥΠΑΡΧΟΥΣΑΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΑΣΕΩΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΩΝ Στο παρόν κεφάλαιο της μελέτης Α φάσης του νέου Γ.Π.Σ. Δήμου Τρικκαίων γίνεται μια συνθετική εκτίμηση των αποτελεσμάτων της μέχρι τώρα

Διαβάστε περισσότερα

«ΜΕΛΕΤΗ Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π. Δ.Ε. ΚΑΜΠΟΥ» Α ΣΤΑΔΙΟ (ΑΝΑΛΥΣΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ) Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π. Δ.Ε. ΚΑΜΠΟΥ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ

«ΜΕΛΕΤΗ Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π. Δ.Ε. ΚΑΜΠΟΥ» Α ΣΤΑΔΙΟ (ΑΝΑΛΥΣΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ) Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π. Δ.Ε. ΚΑΜΠΟΥ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ (ΑΝΑΛΥΣΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ) Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π. Δ.Ε. ΚΑΜΠΟΥ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 4 1. Γενικά... 4 1.1 Στόχοι και περιεχόμενο του Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π.... 4 1.2 Ιστορικό της μελέτης... 4 1.3 Προδιαγραφές

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ: Α. ΚΑΛΤΣΙΔΗΣ. Πολεοδόμος ΕΠΙΒΛΕΨΗ: ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΗΜΟΥ ΛΗΜΝΟΥ

ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ: Α. ΚΑΛΤΣΙΔΗΣ. Πολεοδόμος ΕΠΙΒΛΕΨΗ: ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΗΜΟΥ ΛΗΜΝΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΙΓΑΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΔΗΜΟΣ ΛΗΜΝΟΥ ΜΕΛΕΤΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΧΩΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΙΣΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΠΟΛΗΣ (Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π.) ΔΗΜΟΥ ΑΤΣΙΚΗΣ ΝΟΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ ΣΤΑΔΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

B2: Ευρείες ζώνες ανάπτυξης αστικών δραστηριοτήτων

B2: Ευρείες ζώνες ανάπτυξης αστικών δραστηριοτήτων Παρατηρήσεις-Προτάσεις του Δήμου Χερσονήσου για τη Φάση Β1 «Μελέτης Αναθεώρησης του Περιφερειακού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης Περιφέρειας Κρήτης» Στα πλαίσια της διαβούλευσης

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΟΟΑΠ ήµου Μηλεών Ν. Μαγνησίας (.Ε. Μηλεών)

ΣΧΟΟΑΠ ήµου Μηλεών Ν. Μαγνησίας (.Ε. Μηλεών) ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 5 ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ... 9 Α1. ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΗ ΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΗΜΟΥ... 11 Α.1.1 ΣΥΝΟΨΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΟΟΠΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΕΥΡΥΤΕΡΟΥ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ... 11 α. Γενικό Πλαίσιο Χωροταξικού

Διαβάστε περισσότερα

ΗΡΑΚΛΕΙΟ : 4-11-2015 Αρ. Πρωτ. : 135582

ΗΡΑΚΛΕΙΟ : 4-11-2015 Αρ. Πρωτ. : 135582 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Πληροφορίες: Καργάκη Ελένη Τηλ:. 2813400249 Ταχ. Δ/νση: Πλατεία Ελευθερίας Τ.Κ: 71201 ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ : 4-11-2015 Αρ. Πρωτ.

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕ ΙΟ ΝΟΜΟΥ «Νέο Ρυθµιστικό Σχέδιο Αθήνας- Αττικής, Νέο Ρυθµιστικό Σχέδιο Θεσσαλονίκης και άλλες διατάξεις» ΜΕΡΟΣ 1 Ο Νέο Ρυθµιστικό Σχέδιο Αθήνας- Αττικής ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ, ΙΑ ΙΚΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΡΟΛΟΓΟΣ... 3 ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 4 Π.1 ΔΟΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΧΩΡΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΟΥ Ο.Τ.Α... 5 Π.2 ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΧΡΗΣΕΩΝ ΓΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ...

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΡΟΛΟΓΟΣ... 3 ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 4 Π.1 ΔΟΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΧΩΡΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΟΥ Ο.Τ.Α... 5 Π.2 ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΧΡΗΣΕΩΝ ΓΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ... ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΡΟΛΟΓΟΣ... 3 ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 4 Π.1 ΔΟΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΧΩΡΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΟΥ Ο.Τ.Α... 5 Π.1.1 ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΟΙΚΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ...5 Π.1.2 ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΒΑΣΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα