ΜΥΛΟΙ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΕΥΧΟΣ 43 - ΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2012 ΠΕΡΙΟ ΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΗ ΕΚ ΟΣΗ ΤΗΣ ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ Α.Ε.

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΜΥΛΟΙ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΕΥΧΟΣ 43 - ΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2012 ΠΕΡΙΟ ΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΗ ΕΚ ΟΣΗ ΤΗΣ ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ Α.Ε."

Transcript

1 ΜΥΛΟΙ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΕΡΙΟ ΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΗ ΕΚ ΟΣΗ ΤΗΣ ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ Α.Ε. - ΤΕΥΧΟΣ 43 - ΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2012 Εκδότης: ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ Α.Ε. - Επιµέλεια: ηµιουργικό Τµήµα - ιεύθυνση: Ιάσονος 82, Τ.Κ Βόλος, τηλ.: , fax:

2 3ήµερο Συµπόσιο στο Ζάππειο Μέγαρο για τα 100 Χρόνια της Ελληνικής Αγοράς Τροφίµων και Ποτών. Σε ειδική εκδήλωση που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του ΣΕΒΤ από το περιοδικό Business Review, στο Ζάππειο Μέγαρο, στις 29, 30 Ιουνίου και 1 Ιουλίου µε θέµα «το παρόν και το µέλλον της ελληνικής αγοράς», η εταιρεία µας τιµήθηκε µε το πλατινένιο βραβείο ως η µακροβιότερη επιχείρηση στο χώρο των τροφίµων µε 230 χρόνια παρουσίας στην ελληνική αγορά. Στη φωτογραφία ο κος Νίκος Λούλης παραλαµβάνει το βραβείο από τον πρόεδρο του ΣΕΒΤ κο Ευάγγελο Καλούση Ήταν µια λαµπρή εκδήλωση µε συµµετοχή πολλών σηµαντικών εταιρειών και προσωπικοτήτων που συνοδεύτηκε µε αντίστοιχη έκθεση που άνοιξε τις πόρτες της για το κοινό. Ο κόσµος ενηµερώθηκε για την πορεία που ακολούθησαν µέσα στο χρόνο αυτές οι εταιρείες καθώς και για την ιστορία των προϊόντων που ο έλληνας καταναλωτής εµπιστεύεται παραδοσιακά εδώ και πολλά χρόνια. Μεταξύ και άλλων σηµαντικών εταιρειών, βραβεύθηκαν τα Μπισκότα Παπαδοπούλου, τα Μακαρόνια Μέλισσα, το Μέλι Αττικής, ο Καφές Λουµίδη, η έλτα, η Μίσκο, η Ελαϊς ς, η Άµστελ, µ, ο Γιώτης, ης, η Μινέρβα, ρβ, ο Κύκνος ς κ.α. Εµείς µε τη σειρά µας θα θέλαµε να συγχαρούµε τη διοργανώτρια εταιρεία καθώς και το ΣΕΒΤ για την πρωτοβουλία αυτής της εκδήλωσης καθώς είναι πολύ σηµαντικό και ειδικά στις µέρες µας, η λιγοστή ελληνική βιοµηχανία να αναγνωρίζεται για τους κόπους, τις προσπάθειες και τους αγώνες που καταβάλει ώστε να στέκεται στα πόδια της, να στηρίζει τους εργαζοµένους της και να παράγει πάντα, µε πίστη στον έλληνα καταναλωτή, προϊόντα άριστης ποιότητας κα σταθερής αξίας. Συγχαρητήρια στους διοργανωτές και Χρόνια Πολλά στους συµµετέχοντες!

3 3ήµερη ΓΙΟΡΤΗ ΨΩΜΙΟΥ ΣΤΗΝ ΥΠΑΙΘΡΟ Μοσχοµύρισαν ψωµί τα Κουφάλια Θεσσαλονίκης για τον εορτασµό της Παγκόµιας Ηµέρας Άρτου Σάντουιτς µήκους δύο µέτρων, παραδοσιακές µηλίγκες, ψωµί και άλλα αρτοσκευάσµατα ψήθηκαν σε υπαίθριους φούρνους από τους αρτοποιοιούς του σωµατείου υπαίθρου Θεσσαλονίκης H ήµητρα στην τριήµερη «Γιορτή ψωµιού στην ύπαιθρο», που πραγµατοποιήθηκε από το Σάββατο 13 έως και τη ευτέρα 15 Οκτωβρίου, στην πλατεία ηµαρχείου, στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης, µε αφορµή την Παγκόσµια Ηµέρα Άρτου, στις 16 Οκτωβρίου. Στο πλαίσιο των τριήµερων εκδηλώσεων, που περιελάµβαναν δράσεις για τα σχολεία, τα παιδιά και την οικογένεια µε επίκεντρο το ψωµί, παρουσιάστηκε η παραδοσιακή µηλίγκα, ένα αρτοσκεύασµα της Ανατολικής Ρωµυλίας, που παρασκευάζεται κατά πανελλαδική αποκλειστικότητα στα Κουφάλια. Επίσης, µικροί και µεγάλοι παρακολούθησαν καλλιτεχνικά εργαστήρια ζυµαριού που στήθηκαν στην πλατεία ηµαρχείου, µε αρχιµάστορα τον δικό µας Μaster Βaker κο Ότµαρ Φρίκερ. Για τις ανάγκες της εκδήλωσης, η εταιρεία µας παραχώρησε τον παραδοσιακό της νερόµυλο που, για ακόµα µια φορά, έκλεψε τις εντυπώσεις των επισκεπτών καθώς επίσης χορήγησε και όλα τα απαραίτητα άλευρα για την πραγµοτοποίηση των εργαστηρίων και των επιδείξεων. Παραµένοντας πιστοί αρωγοί τέτοιων πρωτοβουλιών που προβάλουν την παράδοση, βοηθούν στη διαπαιδαγώγηση των νέων και την ευαισθητοποίηση του κόσµου, στεκόµαστε φανατικοί υποστηρικτές µε κάθε τρόπο και συγχαίρουµε τους διοργανωτές. Πάντα τέτοια! Στις φωτογραφίες: 1. O Ότµαρ Φρίκερ µαζί µε τους σπουδαστές του ΤΕΕ Ωραιοκάστρου προετοιµάζουν τις λιχουδιές της γιορτής - 2. & 3. Mικροί µαθητές επισκέπτονται τον νερόµυλο. Η ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ στο πλευρό των νέων επαγγελµατιών Για εµάς το να είµαστε δίπλα στους νέους και εκπαιδευόµενους επαγγελµατίες αποτελεί δέσµευση για αυτό και στηρίζουµε µε όποιον τρόπο µπορούµε την αξιόλογη δουλειά της Σχολής Αρτοποιών Σπάρτης χορηγώντας τους όλα τα άλευρα που χρειάζονται ετησίως για τις εκπαιδευτικές τους ανάγκες. Σε ένδειξη ευχαριστίας οι σπουδαστές µαζί µε τον καθηγητή τους και αρτοποιό κο Νικόλαο Μάζη µας έστειλαν αυτήν την όµορφη αναµνηστική φωτογραφία. Εµείς να τους ευχηθούµε καλή πρόοδο και να τους στείλουµε τις ευχές µας για... Καλά Αρτοποιήµατα!

4 Παρουσία εκπροσώπων του επιχειρηµατικού και χρηµατοοικονοµικού χώρου, την Τετάρτη 7 Νοεµβρίου σε µια λαµπρή εκδήλωση εγκαινιάσαµε τον νέο µας αλευρόµυλο που κατασκευάστηκε στο κτίριο των Μύλων Αγίου Γεωργίου, στο Κερατσίνι Αττικής καθώς επίσης ανοίξαµε για πρώτη φορά τις πόρτες του νέου µας Μουσείου Άρτου. Τη µονάδα εγκαινίασαν ο ήµαρχος Κερατσινίου- ραπετσώνας κ. Λουκάς Τζανής, και ο Πρόεδρος και ιευθύνων Σύµβουλος του Οργανισµού Λιµένος Πειραιώς κ. Γιώργος Ανωµερίτης οι οποίοι ξεναγήθηκαν στους χώρους του εργοστασίου από τον πρόεδρο της ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ Α.Ε. κ. Νίκο Λούλη. από αριστερά: οι κκ Γιώργος Ανωµερίτης, Λουκάς Τζανής, Νίκος Λούλης Αυτή η επένδυση ύψους ευρώ, η οποία αυτοχρηµατοδοτήθηκε πλήρως, ξεκίνησε στις αρχές του 2011 και τελείωσε το Σεπτέµβριο του Αφορούσε τον πλήρη κτιριακό, µηχανολογικό και ηλεκτρολογικό εκσυγχρονισµό του ιστορικού αυτού εργοστασίου. Ο νέος µύλος περιλαµβάνει: Σιλό δηµητριακών αποθηκευτικής χωρητικότητας τόνων Λιµενοβραχίονα µήκους 130 µέτρων και βάθους 11 µέτρων Λιµάνι µε δυνατότητα φορτοεκφόρτωσης δηµητριακών δυναµικότητας 150 τόνων/ώρα Γραµµή άλεσης σίτου δυναµικότητας 300 τόνων/24ωρο Σιλό τελικών προϊόντων αποθηκευτικής χωρητικότητας τόνων Γραµµή παραγωγής Pellets 200 τόνων/24ωρο Όπως δήλωσε στην οµιλία του ο κος Νίκος Λούλης: ο ιστορικός µύλος του Αγίου Γεωργίου, ανέκαθεν γνωστός για την εξαιρετική ποιότητα των αλέυρων του, είναι ξανά στη διάθεση των πελατών της Αττικής και της Νοτίου Ελλάδας γενικότερα. Η εταιρεία µας µε την ολοκληρωτική αναγένηση αυτού του µύλου, ισχυροποιεί ακόµα περισσότερο τη θέση της στην ελληνική αγορά, καθώς δηµιουργεί µια παραγωγική µονάδα στην καρδιά της πρωτεύουσας µε δυνατότητα απευθείας φορτοεκφόρτωσης των δηµητριακών από το λιµάνι.

5 από αριστερά: η κα Μαρίνα Λαµπράκη Πλάκα µε την κα Τέτη Μιχαλαριά ξεναγούνται στο µουσείο από αριστερά: η εκδότρια κα Αλεξ. Βοβολίνη Λασκαρίδη µε τον κο Νίκο Λούλη και τη σύζυγό του έσποινα από αριστερά: κα Εύη Λούλη-Τερζοπούλου ( ιευ/τρια Καταναλωτικών Προϊόντων της Μύλοι Λούλη) µε την κα Τέτη Μιχαλαριά από αριστερά: κoς Πέτρος ούκας - κα Όλγα Μάνου (Υπέυθυνη ηµ. Σχέσεων Μουσείου Λούλη) - κος Βασίλης Χατζηλίας άποψη του κόσµου από την εκδήλωση στιγµιότυπα από την συνέντευξη τύπου

6 Μουσείο Λούλη Από Το Σιτάρι Στο Ψωµί Η συλλογή αντικειµένων σχετικά µε τον κύκλο «σιτάρι-αλεύρι-ψωµί» ξεκίνησε από τον Νικόλαο Λούλη στις αρχές της δεκαετίας του 50. Με υποµονή, αγάπη και µεθοδικότητα, ο Νικόλαος Λούλης, αργότερα ο γιος του Κωνσταντίνος και ο εγγονός του Νίκος, συγκέντρωναν αντικείµενα σχετικά µε τη σπορά, το θερισµό, τον αλωνισµό, την άλεση και το ζύµωµα όπως παλιά εργαλεία, µυλόπετρες, χειρόµυλους, παλαιά µηχανήµατα των µύλων της οικογένειας, φόρµες ζύµης κ.α. Η ανάγκη να συγκεντρωθούν όλα αυτά τα αντικείµενα σε έναν χώρο και να αναδειχθούν οδήγησε στο όραµα ενός µουσείου. Έτσι, στις αρχές του χρόνου άρχισε να υλοποιείται η ιδέα δηµιουργίας αυτού του θεµατικού µουσείου η οποία και πραγµατοποιήθηκε στις νέες εγκαταστάσεις της βιοµηχανικής µονάδας των ΜΥΛΩΝ ΛΟΥΛΗ στο Κερατσίνι. Μεταξύ των εκθεµάτων σηµαντική είναι η συλλογή γραµµατοσήµων, µεταλλικών νοµισµάτων και χαρτονοµισµάτων από 53 χώρες, καθώς επίσης των καρτ ποστάλ και των µετοχών µύλων και αρτεργοστασίων. Το αποκορύφωµα του µουσείου αποτελεί η µεγαλύτερη συλλογή του κόσµου σε σφραγίδες πρόσφορου (500 σφραγίδες από τον 4ο µ.χ. αιώνα έως τον 20ο αιώνα) από 14 διαφορετικές χώρες µε παράδοση στην Ορθόδοξη πίστη. Τα εκθέµατα του µουσείου καλύπτουν µια περίοδο 27 αιώνων. Το παλαιότερο είναι του 7ου π.χ. αιώνα και το νεώτερο του 20ου µ.χ. αιώνα. Η συλλογή ολοκληρώνεται µε πληθώρα σχετικών συγγραµµάτων. Στο χώρο του µουσείου υπάρχει αίθουσα θεµατικών προβολών και διαλέξεων. Επίσης, λειτουργεί παραδοσιακό αρτοποιείο όπου οι µικροί επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή µε τη ζύµη. Το πρωτότυπο και εξειδικευµένο αυτό µουσείο είναι µοναδικό, τουλάχιστον στον ελλαδικό χώρο. Πάνω από αυτό, σε 7 ορόφους λειτουργεί ο νεώτερος σύγχρονος µύλος της χώρας. Η σηµερινή έκταση του µουσείου είναι 800 m2. Κάτω από το µουσείο υπάρχει κενός χώρος m2 για την προοπτική της σταδιακής επέκτασης του µουσείου µας. Από τις αρχές του νέου έτους (2013), συγκεκριµένες ηµέρες και ώρες, ο χώρος του µουσείου θα είναι ανοικτός για όλους όσους ενδιαφέρονται και κυρίως για τα σχολεία. Οι µαθητές θα έρχονται σε επαφή µε το αλεύρι και το ζυµάρι και θα µαθαίνουν το πόσο σηµαντικό ρόλο παίζει το ψωµί στην καθηµερινότητα και την κοινωνική ζωή των ελλήνων. Στόχος µας έιναι να αναδειχθεί η διατροφική και πολιτιστική αξία του ψωµιού το οποίο έχει ιστορία χρόνων και αποτελεί παραδοσιακά τη βάση της ανθρώπινης διατροφής καθώς επίσης και ο σπουδαίος ρόλος του ελληνικού φούρνου όχι µόνο ως αναπόπαστο µέρος της παράδοσής µας αλλά και ως το µέρος που πρέπει να διαφυλαχεί για να συνεχίσει να αποτελεί για πολλά ακόµα χρόνια σηµείο αναφοράς για τους Έλληνες.

7 Νέο website για την ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ Α.Ε. Η ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ Α.Ε. παρουσιάζει το νέο της website στα πλαίσια της στρατηγικής επιλογής της εταιρείας να εξασφαλίζει το µέγιστο βαθµό πληροφόρησης και διαφάνειας. Το νέο website, είναι διαθέσιµο στην ηλεκτρονική διεύθυνση Η ιστοσελίδα είναι σχεδιασµένη µε στόχο την ξεκάθαρη αποτύπωση της ταυτότητας της εταιρείας και των δραστηριοτήτων της. Η φιλοσοφία του σχεδιασµού βασίζεται σε γνωµικά και ρήσεις σχετικά µε το αλεύρι καθώς έτσι, η πλοήγηση, σε κάθε επίπεδο, γίνεται ολοένα και πιο ενδιαφέρουσα. Μέσα από ένα απόλυτα φιλικό και ατµοσφαιρικό περιβάλλον πλοήγησης, ο κάθε επισκέπτης µπορεί να ενηµερωθεί αναλυτικά για την εταιρεία, το προφίλ, τους στόχους που έχει θέσει και τις αξίες που τη διέπουν αλλά και για τα νέα της µέσα από την ενότητα Εταιρικά Νέα. Στην ενότητα Παραγωγή ο επισκέπτης µπορεί να ενηµερωθεί για τις Βιοµηχανικές Μονάδες, τα Κέντρα ιανοµής, την Παραγωγική ιαδικασία αλλά και για τη διαδικασία του Ποιοτικού Ελέγχου. Ιδιαίτερη σηµασία έχει δοθεί στην αναλυτική παρουσίαση των επαγγελµατικών προϊόντων της εταιρείας καθώς και δοκιµασµένων συνταγών οι οποίες είναι προσβάσιµες είτε µε το όνοµα είτε µε το είδος του αλεύρου. Για τα καταναλωτικά προϊόντα η εταιρεία διαθέτει ειδικό site στη διεύθυνση Επιπλέον, η ιστοσελίδα διαθέτει αναλυτική ενότητα αφιερωµένη στην Ενηµέρωση Επενδυτών µε στόχο τη διευκόλυνση της άµεσης, έγκυρης και έγκαιρης ενηµέρωσης της επενδυτικής κοινότητας. Σας προτρέπουµε να περιηγηθείτε στη νέα µας ιστοσελίδα και να µην ξεχάσετε να ακολουθήσετε τον χρωµατιστό κύκλο µε την ένδειξη «διαβάστε» στην πάνω δεξιά πλευρά κάθε σελίδας που ανοίγετε. Καλή πλοήγηση!

8 Σπόρος και γη παντρεύονται, τι ευλογία µεγάλη το στάχυ που θα γεννηθεί να δέσει τον καρπό! Φίλοι και αχώριστοι σύντροφοι, ο Νίκος Λούλης και η έσποινα Σακελλαρίου στα 26 τους µόλις χρόνια, στον κατάµεστο από καλεσµένους Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου Βόλου, το Σάββατο 1 Σεπτεµβρίου, ενώθηκαν µε τα ιερά δεσµά του γάµου µε µια καθ όλα σεµνή και λιτή τελετή. Κουµπάροι τους ήταν ο ηµήτρης Κύρτσος και η Λουκία Καλλίτση. Το µυστήριο ευλόγησαν οι ιερείς του ναού µαζί µε αγιορείτες ιεροµόναχους. Στους νεόνυµφους ευχόµαστε ολόψυχα να ζήσουν ευτυχισµένοι. Στους δε γονείς, ευχόµαστε να είναι γεροί και να καµαρώνουν το νέο ζευγάρι και στους κουµπάρους να είναι πάντα άξιοι. Με αφορµή την επιλογή του ζευγαριού ως σύµβολο της ένωσής του να έχει «το στάχυ», σύµβολο γονιµότητας, ευηµερίας και ευφορίας, παραθέτουµε τις ευχές µας µε δύο στίχους του Πάµπλο Νερούντα: Εσείς οι δυο να είσαστε το φως που συνεχίζει, το άθραυστο, το λεπτοκαµωµένο στάχυ... Ευτυχισµένοι και Καλοστεριωµένοι!