ΠΙΝΑΚΑΣ 1 ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕ ΙΑΣΜΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΗΜΟΥ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΠΙΝΑΚΑΣ 1 ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕ ΙΑΣΜΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΗΜΟΥ"

Transcript

1 ΠΙΝΑΚΑΣ 1 ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕ ΙΑΣΜΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΗΜΟΥ Η ηµοτική Αρχή του ήµου Παλαιού Φαλήρου λαµβάνοντας υπόψη τη δύσκολη οικονοµική κατάσταση που έχει διαµορφωθεί στη Χώρα µας και την ανάγκη των πολιτών για άµεση και αποτελεσµατική εξυπηρέτηση, καταρτίζει το σχέδιο του στρατηγικού σχεδιασµού του επιχειρησιακού προγράµµατος δηµοτικής περιόδου , σε ικανά πλαίσια για την εφαρµογή του Επιχειρησιακού Προγράµµατος, έτσι ώστε ο ήµος να µπορέσει να ασκήσει τις θεσµοθετηµένες του δραστηριότητες παρά το γεγονός της περιορισµένης διαθεσιµότητας οικονοµικών πόρων (µείωση της απόδοσης των ΚΑΠ και ΣΑΤΑ στους ΟΤΑ). Τα προβλήµατα που εντοπίζονται στον ήµο Παλαιού Φαλήρου αφορούν στην καθηµερινότητα του πολίτη και στο περιβάλλον µέσα στο οποίο ζει και εργάζεται. Η µετακίνηση για την εξυπηρέτηση των καθηµερινών αναγκών του πολίτη γίνεται µέσω των οδικών υποδοµών και της έντονης χρήσης του Ι.Χ. αυτοκινήτου. Λόγω αυτού, οι λεωφόροι Συγγρού, Αµφιθέας, Ελευθερίου Βενιζέλου και Ποσειδώνος καθίστανται γραµµικές πηγές ατµοσφαιρικής ρύπανσης, ενώ η δυσκολία εύρεσης θέσεων στάθµευσης σε δρόµους πλησίον των κεντρικών οδών του ήµου, όπου συγκεντρώνονται οι εµπορικές δραστηριότητες, επιδεινώνουν την κατάσταση του κυκλοφοριακού προβλήµατος εντός του οικιστικού ιστού. Ο υπερτοπικός ρόλος του Πάρκου και της Μαρίνας του Φλοίσβου µε την µεγάλη επισκεψιµότητα πρέπει να ενισχυθεί µε τη λήψη µέτρων για την ασφαλή διάβαση της λεωφόρου Ποσειδώνος από τους πεζούς και τους ποδηλάτες. Η ίδια µέριµνα πρέπει να ληφθεί και για την ασφαλή πρόσβαση των πεζών, των ποδηλατών και των επισκεπτών - χρηστών Μ.Μ.Μ. από τον ιστό της πόλης στην παραλία. Συστατικό στοιχείο της φυσιογνωµίας του ήµου Παλαιού Φαλήρου αποτελεί η θάλασσα, η οποία σήµερα είναι ένας περιβαλλοντικός πόρος σε κίνδυνο τόσο λόγω της κλιµατικής αλλαγής, όσο και λόγω της κακής χρήσης της από τον άνθρωπο (απορρίµµατα, λύµατα κλπ).

2 Η ανεξέλεγκτη απόθεση συγκεκριµένων υλικών στο αστικό περιβάλλον, ιδιαίτερα στο ρέµα Πικροδάφνης, δεν αποτελεί µόνο παράγοντα ρύπανσης επιφανειακών υδάτων περιβαλλοντικής και αισθητικής υποβάθµισης του τοπίου, αλλά επιπλέον δυσχεραίνει την εκτόνωση των πληµµυρικών φαινοµένων. Επισηµαίνεται ότι, η αξία της παραλιακής ζώνης ως φυσικό απόθεµα αποτελεί ιδιαίτερο πλεονέκτηµα. Σύµφωνα µε τον ΟΡΣΑ προωθείται η εφαρµογή «Ειδικού Προγράµµατος προστασίας και αποκατάστασης υδατορευµάτων Αττικής» και το ρέµα Πικροδάφνης κατατάσσεται ως υδατόρευµα Α επιπέδου προτεραιότητας. Ο ήµος Παλαιού Φαλήρου θα συνεργαστεί µε τους αρµόδιους φορείς και τους γειτονικούς ήµους για την ανάδειξη, αποκατάσταση και προστασία του ρέµατος. Ο ήµος Παλαιού Φαλήρου διαθέτει ένα αρκετά ικανοποιητικό δίκτυο κοινοχρήστων χώρων και χώρων πρασίνου (πλατείες, πάρκα, παιδικές χαρές). Λόγω των κλιµατικών αλλαγών όµως, οι µεν κοινόχρηστοι χώροι χρήζουν ανάπλασης µε όρους βιοκλιµατικού σχεδιασµού και το δε πράσινο χρήζει προστασίας, ενίσχυσης αλλά και λήψης µέτρων πρόληψης ασθενειών τόσο στην υψηλή όσο και στη χαµηλή βλάστηση. Η αύξηση του πληθυσµού τα τελευταία χρόνια µετά την ανέγερση πολλών πολυκατοικιών στην πόλη µας, απαιτεί αυξηµένες υπηρεσίες καθαριότητας και συνεχή βελτίωση αυτών. Στο ήµο µας η Υπηρεσία Καθαριότητας λειτουργεί ικανοποιητικά, αλλά υπάρχει δυνατότητα λήψης µέτρων για την παροχή ακόµα καλύτερων υπηρεσιών. Κυριαρχία της χρήσης κατοικίας. Έχουν εκτελεστεί έργα για αύξηση του αστικού πρασίνου, ωστόσο απαιτούνται επιπλέον έργα για επέκταση του αστικού πρασίνου. Στις κεντρικές λεωφόρους επικρατούν οι εµπορικές χρήσεις. Τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί αύξηση πίεσης για δηµιουργία κατοικίας, µε αποτέλεσµα την αύξηση της πυκνότητας κατοίκησης και την αλλοίωση του ιδιαίτερου φυσικού περιβάλλοντος. Μη ικανοποιητική η προστασία και διαχείριση του φυσικού περιβάλλοντος. Συγκρούσεις χρήσεων γης παρατηρούνται στη γειτνίαση περιοχών κατοικίας µε τον άξονα της Λεωφ. Ποσειδώνος, Συγγρού, Αµφιθέας, Αχιλλέως που αντικρούεται µε την κατοικία λόγω της ηχορύπανσης και της ατµοσφαιρικής ρύπανσης.

3 Επιπλέον, συγκρούσεις χρήσεων γης εντοπίζονται και στα ρέµατα Πικροδάφνης και παράρεµα Σωκράτους, όπου παρατηρούνται παρεµβάσεις εργασιών οποιασδήποτε µορφής και ρίψη διαφόρων χαλαρών υλικών εντός των κοιτών. Οι υψηλοί συντελεστές δόµησης αιτιολογούν την πυκνότητα δόµησης και τα µεγάλα ύψη των κτισµάτων στο ήµο. Οι µεγάλοι δρόµοι και οι αρκετοί διάσπαρτοι κοινόχρηστοι χώροι και πλατείες εξισορροπούν τη ψηλή και πυκνή δόµηση. Σηµαντική είναι η παρουσία κτιρίων σπουδαίας αρχιτεκτονικής που µαρτυρούν την ιστορία, αλλά και τον εξοχικό χαρακτήρα που είχε κάποτε ο ήµος. Πολλά από αυτά τα κτίρια έχουν κριθεί µε αποφάσεις ως διατηρητέα. Η περιοχή του ήµου δεν έχει αδόµητους χώρους ή αστικά κενά. Έχει και φυσικό όριο το θαλάσσιο µέτωπο που εµποδίζει την ανάπτυξη της πόλης προς δυσµάς. Στο ήµο Π. Φαλήρου λειτουργούν 35 δηµόσια σχολεία (12 Νηπιαγωγεία, 12 ηµοτικά Σχολεία και 1 ιαπολιτισµικής Εκπαίδευσης, 5 Γυµνάσια, 4 Λύκεια), καθώς και ιδιωτικά σχολεία Πρωτοβάθµιας και ευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης. Ικανοποιητική η υποδοµή στον τοµέα της εκπαίδευσης. Όµως λόγω της οικονοµικής κρίσης, πιθανόν να υπάρξει αυξηµένη ανάγκη του πληθυσµού για κάλυψη από τα δηµόσια σχολεία. Στο τοµέα της πρωτοβάθµιας φροντίδας υγείας και προληπτικής Ιατρικής τα δηµοτικά ιατρεία λειτουργούν από το 1988 και παρέχουν διάφορες ιατρικές εξετάσεις από νοσηλευτικό προσωπικό και εθελοντές ιατρούς. Ακόµη υπάρχει Ψυχολόγος υγείας. Επιπλέον, δύο φορές το χρόνο πραγµατοποιείται εθελοντική αιµοδοσία και συµµετέχει στην Πανελλήνια Λαµπαδηδροµία Εθελοντών Αιµοδοτών Ελλάδος. Επίσης, διοργανώνονται οµιλίες από ιατρούς. Ο ήµος µας συγκαταλέγεται πιλοτικά στους 5 πρώτους δήµους που έχει υπογράψει µνηµόνιο συνεργασίας µε τη Nostus communication & events ( Eθνικό Συντονιστή Προγράµµατος «Παιδειατροφή» ). Ικανοποιητική η υποδοµή στον τοµέα της υγείας, ωστόσο υπάρχουν δυνατότητες µε διαδηµοτικές και διεθνείς συνεργασίες για ανάπτυξη στην παροχή υπηρεσιών υγείας. Στον τοµέα της κοινωνικής πρόνοιας, λειτουργεί το γραφείο Συµβουλευτικής και Ψυχοκοινωνικής Στήριξης, το γραφείο Κοινωνικής Αρωγής για παροχή βοήθειας σε προβλήµατα που σχετίζονται µε συγκεκριµένες κοινωνικές οµάδες. Στο ήµο µας λειτουργούν τρία (3) ΚΑΠΗ.

4 Στους ηµοτικούς Παιδικούς Σταθµούς τα τµήµατα έχουν αυξηθεί σε επτά (7) και λειτουργεί και ένα (1) Βρεφικό τµήµα και φυσικά λειτουργούν και ιδιωτικοί παιδικοί σταθµοί. Από τα παραπάνω, είναι φανερό ότι ο ήµος Π. Φαλήρου παρέχει αρκετά ικανοποιητικό επίπεδο στον τοµέα της κοινωνικής πρόνοιας, δίχως αυτό βέβαια να αποκλείει δράσεις για περαιτέρω ανάπτυξη. Ο ήµος Παλαιού Φαλήρου πραγµατοποιεί ποικίλες πολιτιστικές δράσεις στα πλαίσια της πολιτιστικής ανάπτυξης (εκδηλώσεις, εικαστικά, επιµορφωτικά), οι οποίες συνεχώς αναβαθµίζονται ποιοτικά. Ως προς τον Αθλητισµό: Στο ήµο Π. Φαλήρου λειτουργεί ηµοτικό Αθλητικό Κέντρο µε τις εξής εγκαταστάσεις: µία µεγάλη κολυµβητική δεξαµενή και µικρή, υδροθεραπευτήριο, αίθουσα γυµναστικής, λουτρά-αποδυτήρια, γήπεδο ποδοσφαίρου, στίβο, γήπεδο βόλεϊ, τρία γήπεδα τένις, δύο γήπεδα µπάσκετ, ένα γυµναστήριο µε όργανα. Επίσης, λειτουργούν και τρία γήπεδα τένις επί της οδού Ι. Φιξ. Επίσης, υπάρχουν αθλητικές εγκαταστάσεις, διάσπαρτες στις γειτονιές της πόλης, ώστε να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι. Στο ήµο Π.Φαλήρου δραστηριοποιούνται αθλητικοί σύλλογοι & όµιλοι, καθώς και Ναυτικοί Όµιλοι. Ακόµη, λειτουργεί το ΝΠ «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ & ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΜΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ» µε τµήµα γυµναστικής, παραδοσιακών χορών, εκµάθησης µουσικών οργάνων, ζωγραφικής, χορωδίας, βυζαντινής µουσικής, θεατρικής παιδείας, κλπ, οι οποίες δραστηριότητες πραγµατοποιούνται στα Πολιτιστικά Κέντρα του ήµου (κεντρικό Παλαιού Φαλήρου, Πικροδάφνης, Αγ. Βαρβάρας, Ηχούς, Μιλτιάδου & Ναυπλίου, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων ηµαρχείου) και η δηµοτική βιβλιοθήκη από το Στο ήµο Παλαιού Φαλήρου υπάρχει η Ηλεκτρονική Πύλη (internet ), η οποία αναβαθµίστηκε και λειτουργεί στα πλαίσια της ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης του πολίτη από το Εντοπίζοντας λοιπόν τα προβλήµατα-κρίσιµα ζητήµατα του ήµου µας, µεταξύ των οποίων το κυκλοφοριακό, τους χώρους στάθµευσης οχηµάτων, τη βελτίωση των υπηρεσιών καθαριότητας, την αυξηµένη ανάγκη αστυνόµευσης, την πλήρη ηλεκτρονική εξυπηρέτηση του πολίτη σε κάποιες υπηρεσίες του Φορέα, τη συνεχή ενηµέρωση του προσωπικού για τις νέες αρµοδιότητες των ήµων και γενικά στα νέα

5 δεδοµένα, τη συνεχή βελτίωση & αναβάθµιση της µηχανοργάνωσης, τη βελτίωση της λειτουργίας της ιοίκησης, την ανεργία, την ενίσχυση της τοπικής επιχειρηµατικότητας & απασχόλησης, την ανάγκη επιπλέον χώρων πρασίνου, την ανάγκη αυξηµένων κοινωνικών υπηρεσιών, την ανάγκη δηµιουργίας επιπλέον παιδικών σταθµών και πιθανόν, την ενίσχυση µέτρων για τη δηµόσια παιδεία, την ανάγκη κοινωνικής συνοχής & φροντίδας, την ανάγκη προστασίας των ευαίσθητων οµάδων, αλλά και αξιολογώντας τα πλεονεκτήµατα του ήµου, όπως τα έργα υποδοµής και τα αναπτυξιακά έργα, η ηλεκτρονική εξυπηρέτηση και πληροφόρηση των πολιτών, η κοινωνική του πολιτική (λειτουργία δηµοτικών ιατρείων, γραφείο κοινωνικής αρωγής σε ευαίσθητες οµάδες, γραφείο συµβουλευτικής & ψυχοκοινωνικής στήριξης, θεσµός της εθελοντικής αιµοδοσίας, θερινό πρόγραµµα δηµιουργικής απασχόλησης παιδιών Α/θµιας Εκπ/σης, λειτουργία ικανοποιητικού αριθµού σχολείων όλων των βαθµίδων, τρία ΚΑΠΗ, επτά παιδικοί σταθµοί & ένα βρεφικό τµήµα, κλπ), το δηµοτικό αθλητικό κέντρο, οι χώροι πρασίνου & κοινοχρήστων χώρων (πλατείες, πάρκα, Πάρκο Φλοίσβου, παιδικές χαρές), τα πολιτιστικά-πνευµατικά κέντρα, η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο δηµαρχείο, η δηµοτική βιβλιοθήκη, η δηµοτική αστυνοµία, η Μαρίνα Φλοίσβου, η πλαζ, η διαχειριστική επάρκεια τύπου Α και Β γεγονός το οποίο µας επιτρέπει να συµµετέχουµε σε συγχρηµατοδοτούµενα προγράµµατα, οι συνεργασίες [µέλος του δικτύου «ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑ», µέλος του δικτύου Εθνικού ιαδηµοτικού ικτύου Υγιών Πόλεων, µελέτη για το ρέµα της Πικροδάφνης (Άλιµος Π. Φάληρο, Αγ. ηµήτριος)], Αθλητικοί και Πολιτιστικοί Σύλλογοι & Σωµατεία, Ιατρικό Κέντρο, µαιευτήριο ΡΕΑ κλπ., καθώς και το γεγονός ότι η παραλία αποτελεί χώρο διεξόδου από την καθηµερινότητα των κατοίκων, χωρίς εντατικές χρήσεις. Το Επιχειρησιακό Πρόγραµµα για την περίοδο , προσδιορίζει τις νέες δράσεις που θα πρέπει να υλοποιήσει ο ήµος στο πλαίσιο των θεσµοθετηµένων αρµοδιοτήτων του, µε σκοπό την: ιασφάλιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του ήµου και προσπάθεια για την βελτίωση αυτής, Προστασία και αναβάθµιση του φυσικού και δοµηµένου περιβάλλοντος του ήµου, και ειδικότερα στο εσωτερικό του αστικού ιστού µε την ενίσχυση µικρών και µεγάλων χώρων πρασίνου

6 Προώθηση της τοπικής ανάπτυξης και οικονοµίας µέσα από την ενίσχυση & βελτίωση της επιχειρηµατικότητας και ανταγωνιστικότητας. Βελτίωση και επέκταση των υπηρεσιών, κοινωνικού περιεχοµένου. Ανάπτυξη δράσεων για την προαγωγή του µαζικού αθλητισµού και του πολιτισµού. Ενίσχυση της συµµετοχής των κοινωνικών φορέων σε δραστηριότητες του ήµου. Ανάπτυξη δράσεων που αφορούν στην εκπαίδευση, επιµόρφωση και κατάρτιση κατοίκων για την ανάπτυξη δεξιοτήτων. Βελτίωση και αναβάθµιση των παρεχόµενων υπηρεσιών προς τους πολίτες, ιδιαίτερα αυτών που προσφέρονται ηλεκτρονικά. Αναβάθµιση των διοικητικών λειτουργιών και αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του ήµου. Αναβάθµιση των πληροφοριακών συστηµάτων και του εξοπλισµού Ανάπτυξη του προσωπικού µε τη συνεχή επιµόρφωση και κατάρτιση και ηλεκτρονική εξοικείωση. Ανάδειξη του ήµου ως Τουριστικός πόλος έλξης και προώθηση του αστικού τουρισµού (αθλητικού, πολιτιστικού, τουρισµού ηµερήσιας αναψυχής). ιασφάλιση της λειτουργικής διασύνδεσης του παραλιακού µετώπου µε τον οικιστικό ιστό και της προσπελασιµότητάς του από όλους τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης Προώθηση του βιοκλιµατικού σχεδιασµού και της ενεργειακής αποδοτικότητας των δηµοτικών κτιρίων και των υποδοµών. ιαχείριση του δηµόσιου χώρου για την περιβαλλοντική και κλιµατική αναβάθµισή του. Ενίσχυση των πολιτικών πρόληψης φυσικών και περιβαλλοντικών καταστροφών Έγκαιρη προετοιµασία για την αντιµετώπιση επεισοδίων ρύπανσης της θάλασσας. ιατυπώνοντας συνοπτικά τα παραπάνω, ο ήµος θα επιδιώξει την εφαρµογή του στρατηγικού σχεδιασµού στην επόµενη µεσο µακροπρόθεσµη περίοδο, καθοδηγούµενος από την αξία του σεβασµού στον Πολίτη και στο Περιβάλλον, µε συνέργια τη διαφάνεια, τη λογοδοσία και την αξιοκρατία. Το όραµα της ηµοτικής Αρχής είναι η βιώσιµη, κοινωνική και οικονοµική ανάπτυξη του ήµου Παλαιού Φαλήρου, µε σκοπό την αποτελεσµατική και άµεση εξυπηρέτηση των αναγκών του πολίτη, την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, την προστασία του περιβάλλοντος, την ενίσχυση της τοπικής οικονοµίας, την ενθάρρυνση για συµµετοχή στα κοινά.

7 ΑΞΟΝΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ ΑΞΟΝΑΣ 1ος: ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΑΞΟΝΑΣ 2ος: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΥΓΕΙΑ, ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗ, ΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΑΞΟΝΑΣ 3ος: ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΞΟΝΑΣ 4ος: ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΗΜΟΥ Άξονας 1: Περιβάλλον και Ποιότητα Ζωής Μέτρο 1.1 : Φυσικό Περιβάλλον Ανάδειξη και προβολή του φυσικού περιβάλλοντος Βελτίωση Ποιότητας Περιβάλλοντος µε λήψη µέτρων πρόληψης & µετριασµού επιπτώσεων στο ελάχιστο Πρόληψη νόσων και περιορισµός εντοµολογικών προσβολών Οικονοµική χρήση των φυσικών πόρων µε κατάλληλος σχεδιασµό και προγραµµατισµό ώστε να µειωθεί η σπατάλη αυτών στο ελάχιστο Αξιοποίηση του παραλιακού µετώπου του ήµου Παρακολούθηση του έργου: "ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΥ ΡΕΜΑΤΟΣ ΠΙΚΡΟ ΑΦΝΗΣ (ΑΠΟ ΛΕΩΦ. ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ ΕΩΣ ΕΚΒΟΛΗ)" σε συνεργασία µε ΠΕΠ ΑΤΤΙΚΗΣ Προστασία των ακτών και µέτρα για την αποφυγή της θαλάσσιας ρύπανσης. Μέτρο 1.2 : Οικιστικό Περιβάλλον Προστασία Περιβάλλοντος από την ανθρώπινη δραστηριότητα ηµιουργία ελκυστικών δηµόσιων χώρων, προσανατολισµένων προς τον χρήστη & προσπάθεια επίτευξης υψηλών προτύπων Επίλυση κυκλοφοριακού προβλήµατος, ρύθµιση κυκλοφοριακών ζητηµάτων Αναβάθµιση και προστασία του αστικού πρασίνου Προσπάθεια ενσωµάτωσης των κοινοτικών οδηγιών σχετικά µε τα αστικά λύµατα και στερεά απόβλητα - µέθοδοι και τεχνολογίες ανακύκλωσης Εκσυγχρονισµός των διαδικασιών συλλογής και διαχείρισης των αστικών απορριµµάτων και µείωση του όγκου των απορριµµάτων που δεν ανακυκλώνονταιπροσπάθεια ενσωµάτωσης των κοινοτικών οδηγιών σχετικά µε τα αστικά λύµατα και στερεά απόβλητα - µέθοδοι και τεχνολογίες ανακύκλωσης Συνεργασία µε όλα τα συλλογικά συστήµατα ανακύκλωσης Ενηµέρωση του Πολίτη για την ορθή διαχείριση των στερεών αποβλήτων Συγκρότηση δοµών προστασίας από τις φυσικές καταστροφές Προσδιορισµός και λήψη µέτρων µείωσης του ανθρακικού αποτυπώµατος του ήµου Ανάσχεση της αστικής κλιµατικής µεταβολής µε ενδεικτικές κατηγορίες παρεµβάσεων όπως: αύξηση µαλακών υδατοπερατών επιφανειών σε δηµοσίους ανοιχτούς χώρους, αντικατάσταση σκληρών συµβατικών υλικών δαπεδοστρώσεων µε θερµοχρωµικά υλικά καταλλήλου δείκτη ανακλαστικότητας και φωτοκαταλυτικά υλικά για περιορισµό των ρύπων, αξιοποίηση θερµικών καταβοθρών όπως το έδαφος, µείωση ηχορύπανσης

8 µέσω κατάλληλης φύτευσης, αύξηση ροής αέρα στον αστικό ιστό µε κατάλληλο πολεοδοµικό σχεδιασµό, µείωση της ενεργειακής κατανάλωσης των δικτύων ηλεκτροφωτισµού δηµοσίων κοινοχρήστων χώρων, φύτευση δωµάτων δηµοσίων κτιρίων Ενηµέρωση πολιτών και προώθηση πολιτικών "πράσινης ανάπτυξης" για εφαρµογή και σε ιδιωτικά κτίρια Βελτίωση προσβασιµότητας παραλιακής ζώνης Μελέτη βιοκλιµατικής αναβάθµισης πεζοδροµίων & οδών Αναπλάσεις δηµοτικών χώρων πρασίνου και πλατειών Συντήρηση κοινοχρήστων χώρων Κατασκευή χώρων πρασίνου και παιδικής χαράς (π.χ. ανάπλαση επί της παλαιάς Λ. Ποσειδώνος & Τ. Μωραιτίνη) Συντήρηση & ενίσχυση πρασίνου Πολεοδοµική οργάνωση & χωροταξία Υπογειοποίηση του δηµοτικού γκαράζ. Μέτρο 1.3: ίκτυα Υποδοµές Ανανέωση των δηµοτικών οχηµάτων µε νέα "πράσινα οχήµατα" Κατασκευή αντιπληµµυρικών υποδοµών, επέκταση και ανακατασκευή του δικτύου όµβριων υδάτων, ύδρευσης και ακαθάρτων Σταδιακή εφαρµογή συστηµάτων ενεργειακής διαχείρισης Ανάπλαση, ανακατασκευή και συντήρηση κύριων οδικών αρτηριών µε µεθόδους βιοκλιµατικού σχεδιασµού Μελέτες αστικής κινητικότητας, αναβάθµιση και αναδιάρθρωση συγκοινωνιακών δικτύων, χάραξη ποδηλατοδρόµων κ.λ.π Άξονας 2: Κοινωνική Πολιτική, Υγεία, Εκπαίδευση, ια Βίου Μάθηση, Πολιτισµός και Αθλητισµός Μέτρο 2.1 : Υγεία και Κοινωνική Πρόνοια Εφαρµογή του προγράµµατος «Τηλεϊατρική» στην Α/θµια Φροντίδα Υγείας Πρόληψης ράσεις συµµετοχής στο Εθνικό ιαδηµοτικό ίκτυο Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας (δηµιουργία ηµοτικού Κέντρου Πρόληψης Υγείας, ΚΕΠ Υγείας- Πρόληψης στην Α/θµια Φροντίδα -Υγεία) Συνεργασίες µε χώρες της Ευρώπης για την ανάπτυξη δράσεων στον τοµέα της Υγείας Πρόγραµµα παρέµβασης στο προφίλ υγείας µαθητών Β/θµιας Εκπ/σης (µεταβολικό σύνδροµο) ΕΣΠΑ Αναβάθµιση των ηµοτικών Ιατρείων Πρόγραµµα πρόληψης παιδικής παχυσαρκίας (παιδιατροφή) Στήριξη ευπαθών οµάδων Συνέχιση και ενίσχυση του θεσµού της αιµοδοσίας Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στον εργασιακό χώρο. Μέτρο 2.2 : Κοινωνική Μέριµνα Κοινωνική Ενσωµάτωση ράσεις υποστήριξης ανέργων (συνεργασία µε ΜΚΟ) Καταγραφή των ελλειµµάτων σε υποδοµές κοινωνικής µέριµνας και υγείας και ιεράρχηση αναγκών παρέµβασης.

9 2.2.3 Προγραµµατισµός ενεργειών ένταξης των µεταναστών Πρόγραµµα υποστήριξης ατόµων µε ειδικές ανάγκες σε συνεργασία µε φορείς που δραστηριοποιούνται σε αυτό το αντικείµενο ράσεις υποστήριξης ευπαθών κοινωνικών οµάδων Εφαρµογή προγράµµατος Κοινωφελούς Χαρακτήρα του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης Αναβάθµιση των υπηρεσιών προς την τρίτη ηλικία Επισκευή, συντήρηση, αναβάθµιση & δηµιουργία νέων υποδοµών και εγκαταστάσεων κοινωνικής φροντίδας Συντήρηση και ενίσχυση των υποδοµών της βρεφικής και προσχολικής ηλικίας Συντήρηση και επισκευή των κτιρίων των παιδικών σταθµών Ενέργειες για τη δηµιουργία παιδικών σταθµών Ενέργειες για τη στελέχωση του ΝΠ των Παιδικών Σταθµών µε προσωπικό εξειδικευµένων γνώσεων. Μέτρο 2.3 : Εκπαίδευση ια Βίου Μάθηση Ενέργειες για την εφαρµογή του προγράµµατος της δια βίου εκπαίδευσης (παρέχει ευκαιρίες στους ενήλικους) Παρεµβάσεις στην Εκπ/ση για τη δραστηριοποίηση των µαθητών σε θέµατα διαχείρισης αποβλήτων & απορριµµάτων, καθώς και ανακύκλωσης και εθελοντισµού Συνέχιση του θερινού προγράµµατος δηµιουργικής απασχόλησης παιδιών Α/θµιας Εκπ/σης ράσεις ενίσχυσης της συνεργασίας µε τους εκπαιδευτικούς ράσεις επιβράβευσης επιτυχόντων µαθητών στην Τριτοβάθµια Εκπ/ση ράσεις υποστήριξης απορων µαθητών (π.χ. κοινωνικό φροντιστήριο) Επισκευή, συντήρηση, αναβάθµιση υποδοµών και εγκαταστάσεων εκπαίδευσης. Μέτρο 2.4 : Πολιτισµός - Αθλητισµός ράσεις ενηµέρωσης των δηµοτών για τους αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους του ήµου µας και προώθηση συνεργασιών αυτών Αναβάθµιση της ηµοτικής Βιβλιοθήκης Καθιέρωση πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων (ποδηλατικός αγώνας, µαθητικοί αγώνες στίβου, λαµπαδιοδροµία εθελοντών αιµοδοτών, κλπ) Ενίσχυση της συµµετοχής των πολιτών της τέχνης & του πολιτισµού στις πολιτιστικές δραστηριότητες του ήµου Προώθηση του µαζικού αθλητισµού Συνδιοργάνωση διαδηµοτικών αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων Ενίσχυση φορέων για την ανάπτυξη δραστηριοτήτων πολιτισµού & αθλητισµού Κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων (έχει εγκριθεί από την Περιφέρεια η χρηµατοδότηση για την κατασκευή κλειστού γυµναστηρίου θέσεων και ανοιχτών γηπέδων στον περιβάλλοντα χώρο (5 τένις, 2 µπάσκετ, 1 γήπεδο ποδοσφαίρου).

10 2.4.9 Ανάπλαση του όµορου στην ιδιοκτησία της Ριζαρείου σχολής δηµοτικού χώρου πρασίνου (που θα περιλαµβάνει παιδική χαρά, ποδηλατοδρόµιο, διαδρόµους περιπάτου και καθιστικά, έργο που έχει ενταχθεί στην επέκταση του ΤΡΑΜ από το στάδιο Ειρήνης και Φιλίας µέχρι το Πέραµα, έργο χρηµατοδοτούµενο από το ΕΣΠΑ) Επισκευή, συντήρηση και αναβάθµιση υποδοµών & εγκαταστάσεων πολιτισµού και αθλητισµού. Μέτρο 2.5 : Ισότητα Φύλων & Ευκαιριών Ανάπτυξη δράσεων µε τοπικούς φορείς για την προώθηση της Ισότητας των Φύλων Προώθηση γυναικείων θεµάτων Ενίσχυση της συµµετοχής των γυναικών στην ανάπτυξη και εφαρµογή των τοπικών πολιτικών Ισόρροπη συµµετοχή και αντιπροσώπευση σε όλα τα κέντρα & όργανα λήψης αποφάσεων ράσεις για την εξάλειψη των ανισοτήτων Συµβουλευτική υποστήριξη και ενηµέρωση Εφαρµογή οδηγιών Ευρωπαϊκής Χάρτας για την ισότητα των φύλων στις τοπικές κοινωνίες. Άξονας 3 : Τοπική Ανάπτυξη και Οικονοµία Μέτρο 3.1 : Υποδοµές Ανάπτυξης Προβολή του ήµου ως τουριστικού και πολιτιστικού προορισµού Άµεση εξοικονόµηση δηµοτικών πόρων µέσω της προσέλκυσης ιδιωτικών επενδύσεων στην περιοχή Έργα µε σκοπό την ενίσχυση της τοπικής αγοράς (Ανάδειξη - Ανάπλαση Κεντρικής Πράσινης ιαδροµής Εµπορικού Κέντρου Π. Φαλήρου επί της οδού Αγ. Αλεξάνδρου & καθέτων αυτής) µέσω ένταξης του ήµου σε πολιτικές και προγράµµατα αναπτυξιακού προγραµµατισµού, τα οποία θα του παρέχουν τη δυνατότητα να αναλάβει την επένδυση και διαχείριση έργων υποδοµής και υπηρεσιών κοινής ωφελείας είτε µέσω «Συµπράξεων µε τον Ιδιωτικό τοµέα (Σ ΙΤ)» είτε µέσω ανάπτυξης συνεργασίας µε τα αρµόδια Υπουργεία ή άλλους φορείς και συµµετοχής του σε κοινοτικά προγράµµατα και κοινοτικές πρωτοβουλίες που χρηµατοδοτούνται από τα κεντρικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είτε και µέσω της ένταξής του σε έναν ευρύτερο εθνικό σχεδιασµό ράσεις για την ανάπτυξη συνεργασιών µε τοπικές επιχειρήσεις και επαγγελµατικούς φορείς Ενηµέρωση και επιµόρφωση του προσωπικού του ήµου σε θέµατα εµπορικών δραστηριοτήτων µετά την ανάληψη νέων αρµοδιοτήτων µε το πρόγραµµα ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ Εφαρµογή των διατάξεων σχετικά µε τη λειτουργία επιχειρήσεων, στα πλαίσια της εξυπηρέτησης των νέων επιχειρηµατιών, ώστε να αναβαθµισθεί το επίπεδο της επιχειρηµατικότητας. Μέτρο 3.2 : Τοπική Οικονοµία Πληροφόρηση, ενηµέρωση και υποστήριξη για ευκαιρίες απασχόλησης, κατάρτισης κλπ ράσεις ενίσχυσης του τοπικού εργατικού δυναµικού, σε θέµατα εργασιακής απασχόλησης και ενηµέρωση αυτού στις µεταβολές που προκύπτουν ράσεις ενίσχυσης της τοπικής αγοράς (προβολή τοπικών

11 επιχειρήσεων µέσα από το site του ήµου κλπ) Μέτρο 3.3.: Εθελοντισµός & Συνεργασία ράσεις κοινωνικής πολιτικής (π.χ. κοινωνικά παντοπωλεία, κοινωνικά φαρµακεία, τράπεζα εθελοντικής προσφοράς υπηρεσιών κλπ) Αξιοποίηση και δράσεις των οµάδων εργασίας υποστήριξης απόρων, ευπαθών οµάδων και κοινωνικά αποκλεισµένων οµάδων Ανάπτυξη συνεργασιών µε φορείς που δραστηριοποιούνται σε θέµατα κοινωνικά Ενέργειες για την ενίσχυση του θεσµού της εθελοντικής αιµοδοσίας Συνεργασία µε εθελοντικές οµάδες (συµµετοχή σε οργανωµένες εθελοντικές δράσεις για την βελτίωση της καθηµερινότητας του δηµότη όπως καθαρισµός παραλίας, φυτεύσεις, αιµοδοσία κλπ) Συνεργασία µε ΜΚΟ για την ενίσχυση των δράσεων του ήµου (καθαρισµός βυθού παραλιακού µετώπου, καθαρισµός ρέµατος κλπ) Άξονας 4 : Βελτίωση ιοικητικής Ικανότητας και της Οικονοµικής Κατάστασης του ήµου Μέτρο 4.1 : Ολοκληρωµένες Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες στον Πολίτη Αµφίδροµη επικοινωνία και εξυπηρέτηση του Πολίτη µε ηλεκτρονικά µέσα Ηλεκτρονική ιακυβέρνηση Καταγραφή ροής εργασιών Παροχή υπηρεσιών internet στους πολίτες σε επιλεγµένα σηµεία της πόλης ( ηµοτικά Κτίρια Πλατείες ηµοτικούς χώρους αναψυχής κ.α.) Κατάρτιση Χάρτας δικαιωµάτων και υποχρεώσεων των πολιτών Συνεχή ενηµέρωση της ιστοσελίδας του ήµου για τις πληροφορίες που παρέχει στους πολίτες Κατάρτιση κανονισµού πληροφόρησης των πολιτών και κανονισµού διαβούλευσης. Μέτρο 4.2 : Συστήµατα Βελτίωσης της ιοικητικής Ικανότητας του ήµου Παροχή των πλέον σύγχρονων και ποιοτικών δηµοτικών υπηρεσιών µε το µικρότερο δυνατό κόστος τόσο για τον ήµο όσο και για τους πολίτες Ενίσχυση της διαφάνειας των θεσµών της κείµενης νοµοθεσίας Αναβάθµιση του υφιστάµενου εξοπλισµού και συµπληρωµατική προµήθεια νέου Αναβάθµιση υφιστάµενων εφαρµογών και συµπληρωµατική προµήθεια νέων Αναβάθµιση Επέκταση δικτύων ΤΠΕ Συστήµατα ροής εργασιών και µείωσης κόστους σε ανθρωποώρες και σε υλικά (όπως χαρτί) Συµµετοχή σε προσκλήσεις προγραµµάτων Ψηφιακής Σύγκλισης Μέτρα για τη βελτίωση της παροχής οριζόντιων υποστηρικτικών υπηρεσιών στις επιµέρους διοικητικές ενότητες ιαµόρφωση νέου Οργανισµού Εσωτερικής Υπηρεσίας.

12 ιοικητική αναδιοργάνωση του ήµου Ανακατανοµή των αρµοδιοτήτων Ενέργειες για την ενηµέρωση του φακέλου της διαχειριστικής επάρκειας του ήµου (έχει χορηγηθεί για έργα µε ή χωρίς τεχνικό αντικείµενο, τύπου Α & Β) Ενέργειες για να χορηγηθεί διαχειριστική επάρκεια τύπου Γ Σχεδιασµός µέτρων για τη βελτίωση διαδικασιών (οικονοµική διαχείριση εσόδων και δαπανών, προµήθειες, διαχείριση των οχηµάτων, διαχείριση του ανθρώπινου δυναµικού, κλπ) ράσεις για την αξιολόγησης της απόδοσης των υπηρεσιών Ενηµέρωση-κατάρτιση στα νέα δεδοµένα που αφορούν στη διοίκηση του ήµου Αξιοποίηση εργαλείων συστήµατος παρακολούθησης οικονοµικών δεικτών. Μέτρο 4.3 : Ανάπτυξη του Ανθρώπινου υναµικού του ήµου και των Νοµικών Προσώπων του Ενέργειες για την ενίσχυση των υπηρεσιών του ήµου Συνεχή επιµόρφωση κατάρτιση στα συνεχώς νέα δεδοµένα που διέπουν τους ΟΤΑ Μέτρα για την εσωτερική πληροφόρηση του προσωπικού για τα τρέχοντα θέµατα που το αφορούν Ανακατανοµή του ανθρώπινου δυναµικού µε βάση τα προσόντα και τον όγκο των δραστηριοτήτων Ενέργειες για τη διάγνωση των αναγκών βελτίωσης των προσόντων του προσωπικού Προγραµµατισµός αναγκών ανθρώπινου δυναµικού στις επιµέρους υπηρεσίες Αποτελεσµατικότερη και ορθότερη αντιµετώπιση των θεµάτων που συνεχώς προκύπτουν λόγω του συνεχώς µεταβαλλόµενου θεσµικού πλαισίου που διέπει τον τρόπο λειτουργίας των υπηρεσιών νοµοθεσία/νοµολογία, κείµενες διατάξεις, εγκυκλίους κ.λ.π Εκσυγχρονισµός της υπηρεσιακής δοµής Μέτρα για την βελτίωση των συνθηκών εργασίας. Μέτρο 4.4. : Οικονοµικά του ήµου Αξιοποίηση της δηµοτικής περιουσίας Μείωση των λειτουργικών εξόδων Βελτίωση των ενεργειών για τα έσοδα Αξιοποίηση χρηµατοδοτικών εργαλείων Αξιοποίηση ΕΣΠΑ (συµµετοχή του ΝΠ «ΗΜΟΤΙΚΟΙ ΠΑΙ ΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ Π. ΦΑΛΗΡΟΥ» στη δράση «Εναρµόνιση οικογενειακής και επαγγελµατικής ζωής» Βελτίωση του συστήµατος παρακολούθησης του προϋπολογισµού και απολογισµού και βελτίωση της εφαρµογής του διπλογραφικού λογιστικού συστήµατος.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΟΥ ΕΡΕΤΡΙΑΣ 2014-2019 ΗΜΟΣΙΑ ΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ Α ΦΑΣΗΣ «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕ ΙΑΣΜΟΣ» ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΟΥ ΕΡΕΤΡΙΑΣ 2014-2019 ΗΜΟΣΙΑ ΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ Α ΦΑΣΗΣ «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕ ΙΑΣΜΟΣ» ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΟΥ ΕΡΕΤΡΙΑΣ 2014-2019 ΗΜΟΣΙΑ ΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ Α ΦΑΣΗΣ «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕ ΙΑΣΜΟΣ» ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Φύλο Άνδρας Γυναίκα Ηλικία 18-30 30-65 65-και πάνω Περιοχή Κατοικίας: Προσωπικά Στοιχεία

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΛΕΒΑΔΕΩΝ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΛΕΒΑΔΕΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΛΕΒΑΔΕΩΝ 2015-2019 ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ Α ΦΑΣΗΣ «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ» ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Φύλο Άνδρας Γυναίκα Ηλικία 18-30 30-65 65- και πάνω Περιοχή Κατοικίας Προσωπικά Στοιχεία

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2011-2014

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2011-2014 ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2011-2014 Η Αποστολή του Δήμου Αμπελοκήπων - Μενεμένης που αποτελεί τον λειτουργίας του ή αλλιώς τον υπέρτατο λόγο

Διαβάστε περισσότερα

Το Αναπτυξιακό-Στρατηγικό Όραµα για το 5ετές Επιχειρησιακό Πρόγραµµα 2014-2019

Το Αναπτυξιακό-Στρατηγικό Όραµα για το 5ετές Επιχειρησιακό Πρόγραµµα 2014-2019 Το Αναπτυξιακό-Στρατηγικό Όραµα για το 5ετές Επιχειρησιακό Πρόγραµµα 2014-2019 Το στρατηγικό - αναπτυξιακό όραµα του ήµου Χανίων για την προγραµµατική περίοδο 2015 2019 διαµορφώθηκε µε βάση τις τοπικές,

Διαβάστε περισσότερα

Παρακαλούμε για την υποβολή των προτάσεων, παρατηρήσεων και σχολίων έως τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015.

Παρακαλούμε για την υποβολή των προτάσεων, παρατηρήσεων και σχολίων έως τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015. ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ 2015-2019 ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ Α ΦΑΣΗ «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ» ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Φύλο Άνδρας Γυναίκα Ηλικία 18-30 30-65 65- και πάνω Περιοχή Κατοικίας Προσωπικά Στοιχεία

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕ ΙΟ ΕΡΓΩΝ - ΡΑΣΕΩΝ

ΣΧΕ ΙΟ ΕΡΓΩΝ - ΡΑΣΕΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΗΜΟΣ ΑΡΧΑΝΩΝ ΑΣΤΕΡΟΥΣΙΩΝ ΣΧΕ ΙΟ ΕΡΓΩΝ - ΡΑΣΕΩΝ ΗΜΟΥ ΑΡΧΑΝΩΝ ΑΣΤΕΡΟΥΣΙΩΝ ΕΤΟΥΣ 2012 ΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2011 1 ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ & ΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Αποστολή του ήµου Αρχανών - Αστερουσίων,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ 2012-2014

ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ 2012-2014 ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ 2012-2014 ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2011 Σελίδα 1 ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Ε.Π. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Η συμπλήρωση των στοιχείων που ακολουθεί

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2011-2014

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2011-2014 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2011-2014 ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ Άξονας 1: Περιβάλλον και ποιότητα ζωής Στρατηγικός Στόχος: Δήμος

Διαβάστε περισσότερα

1.1.1 Διαχείριση και αποκατάσταση των προβλημάτων ρύπανσης των υδάτων για ύδρευση και άρδευση, καθώς και των θαλάσσιων υδάτων

1.1.1 Διαχείριση και αποκατάσταση των προβλημάτων ρύπανσης των υδάτων για ύδρευση και άρδευση, καθώς και των θαλάσσιων υδάτων Σύμφωνα με τα υπ αριθμόν 1.Π.Δ 185/2007 ''Όργανα και διαδικασία κατάρτισης, παρακολούθησης και των επιχειρησιακών προγραμμάτων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α) α' βαθμού'' με το οποίο καθορίστηκε

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΕΤΗΣΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΤΟΥΣ 2014

ΣΧΕΔΙΟ ΕΤΗΣΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΤΟΥΣ 2014 ΣΧΕΔΙΟ ΕΤΗΣΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΤΟΥΣ 2014 ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΚΑΙ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΕΤΗΣΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΡΑΣΗΣ (ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΕ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ) ΕΤΟΥΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΞΟΝΕΣ ΜΕΤΡΑ ΓΕΝΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ

ΑΞΟΝΕΣ ΜΕΤΡΑ ΓΕΝΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΑΞΟΝΕΣ ΜΕΤΡΑ ΓΕΝΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΑΞΟΝΕΣ ΜΕΤΡΑ ΓΕΝΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΑΞΟΝΑΣ 1 : ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ Μέτρο 1.1 : Φυσικό Περιβάλλον - Πράσινο Μέτρο 1.2 : Οικιστική και πολεοδομική

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το Πρακτικό της συνεδρίασης 4 ης / της Εκτελεστικής Επιτροπής του ήµου Παλαιού Φαλήρου

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το Πρακτικό της συνεδρίασης 4 ης / της Εκτελεστικής Επιτροπής του ήµου Παλαιού Φαλήρου ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΗΜΟΣ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ Αριθ. Αποφ. 07/2011 ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το Πρακτικό της συνεδρίασης 4 ης /22.12.2011 της Εκτελεστικής Επιτροπής του ήµου Παλαιού Φαλήρου ΘΕΜΑ: Κατάρτιση

Διαβάστε περισσότερα

Προσωπικά Στοιχεία (προαιρετικά) Ονοματεπώνυμο: Διεύθυνση:.. Τηλέφωνο:... Email:...

Προσωπικά Στοιχεία (προαιρετικά) Ονοματεπώνυμο: Διεύθυνση:.. Τηλέφωνο:... Email:... ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ 2015-2019 ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ Ενεργός πολίτης Δήμου Λευκάδας Στοιχεία ερωτηθέντος: Φύλο Άνδρας Γυναίκα Ηλικία 18-30 30-45 45-65 65- και πάνω Περιοχή Κατοικίας:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 Βασικές πληροφορίες ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 Δήμος: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ Όνομα:ΠΟΡΙΑΖΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ Θέση:ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ Ηλ. Δ/νση:mp@0921.syzefxis.gov.gr Ημερομηνία λήψης απόφασης για την ένταξη στο Δίκτυο. 10/03/2015

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ 2009-2010 2010 Α Φάση: Στρατηγικός Σχεδιασµός Αύγουστος 2009 1 Εκπόνηση Επιχειρησιακού Προγράµµατος Μια από τις καινοτοµίες που εισάγει ο Νέος Κώδικας ήµων και Κοινοτήτων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΖΗΡΟΥ 2014-2019

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΖΗΡΟΥ 2014-2019 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΖΗΡΟΥ 2014-2019 ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ Α ΦΑΣΗΣ «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ» ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Φύλο Άνδρας Γυναίκα Ηλικία 18-30 30-65 65- και πάνω Περιοχή Κατοικίας Προσωπικά Στοιχεία

Διαβάστε περισσότερα

"Σχεδιασμός και χάραξη πολιτικής για έργα βελτίωσης κτιριακών εγκαταστάσεων και κοινοχρήστων χώρων"

Σχεδιασμός και χάραξη πολιτικής για έργα βελτίωσης κτιριακών εγκαταστάσεων και κοινοχρήστων χώρων ΑΝΟΙΚΤΗ ΗΜΕΡΙΔΑ "Ενεργειακή και Περιβαλλοντική Αναβάθμιση Δημόσιων Χώρων: Καινοτόμες Μέθοδοι και Προοπτικές "Σχεδιασμός και χάραξη πολιτικής για έργα βελτίωσης κτιριακών εγκαταστάσεων και κοινοχρήστων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη των Εθνικών Δικτύων,συμπληρώνουν

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΧΕ ΙΟ ΕΤΗΣΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΡΑΣΗΣ ΗΜΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΤΟΥΣ 2013

ΠΡΟΣΧΕ ΙΟ ΕΤΗΣΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΡΑΣΗΣ ΗΜΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΤΟΥΣ 2013 ΠΡΟΣΧΕ ΙΟ ΕΤΗΣΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΡΑΣΗΣ ΗΜΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΤΟΥΣ 2013 ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΚΑΙ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΠΡΟΣΧΕ ΙΟΥ ΤΟΥ ΕΤΗΣΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΡΑΣΗΣ (ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΕ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ) ΕΤΟΥΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΕΝΟΥ

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΕΝΟΥ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΕΝΟΥ Α. Στοιχεία ερωτηθέντος: (Η συμπλήρωση των στοιχείων αυτών δεν είναι υποχρεωτική). 1. Δημότης Φύλο Άνδρας Γυναίκα Ηλικία 18-24

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΚΟΝΙΤΣΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΚΟΝΙΤΣΑΣ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΚΟΝΙΤΣΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΚΟΝΙΤΣΑΣ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΚΟΝΙΤΣΑΣ 2015-2019 ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ Τι είναι το Ε.Π. του Δήμου και ποιος είναι ο σκοπός του Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (Ε.Π.) είναι ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα που

Διαβάστε περισσότερα

11.700,00 Συντήρηση & επέκταση ηλεκτροφωτισµού γηπέδου αθλοπαιδιών ,00. Συντήρηση και επέκταση ηλεκτροφωτισµού κήπων και πλατειών

11.700,00 Συντήρηση & επέκταση ηλεκτροφωτισµού γηπέδου αθλοπαιδιών ,00. Συντήρηση και επέκταση ηλεκτροφωτισµού κήπων και πλατειών 1 Συντήρηση ηλεκτροφωτισµού οδών 2012 2 1.ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΣ 2012 Συντήρηση & επέκταση ηλεκτροφωτισµού γηπέδου αθλοπαιδιών 3 4 Συντήρηση ηλεκτ/µηχ/κων εγκαταστάσεων δηµοτ. κτιρίων 2012 Συντήρηση και επέκταση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ 2016-2020 ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ Α ΦΑΣΗΣ «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ» ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Φύλο Άνδρας Γυναίκα Ηλικία 18-30 30-65 65- και πάνω Περιοχή Κατοικίας Προσωπικά Στοιχεία

Διαβάστε περισσότερα

ράσεις περιβαλλοντικού ισοζυγίου»

ράσεις περιβαλλοντικού ισοζυγίου» ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ Οδηγός ιαχείρισης Χρηµατοδοτικού Προγράµµατος «Αστική Αναζωογόνηση 2012-2015 / ράσεις περιβαλλοντικού ισοζυγίου» εκέµβριος 2014

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΟΣ ΙΛΙΟΥ ΗΜΟΣΙΑ ΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ

ΗΜΟΣ ΙΛΙΟΥ ΗΜΟΣΙΑ ΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΗΜΟΣΙΑ ΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ για την κατάρτιση του ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ 2015-2019 1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ 1. Η Έννοια του Επιχειρησιακού Προγράμματος (Ε.Π) Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα συνιστά ολοκληρωμένο πρόγραμμα της

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 Δ Η Μ Ο Σ Α Ρ Τ Α Ι Ω Ν Βασικές πληροφορίες ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 Δήμος: Αρταίων Όνομα: Κομηλάγιου Δήμητρα Θέση: Υπάλληλος στη Δ/νση Προγραμματισμού, Οργάνωσης & ΤΠΕ Ηλ. Δ/νση: komilagiou@arta.gr Ημερομηνία

Διαβάστε περισσότερα

To όραµα του Δήµου Αµπελοκήπων Μενεµένης το οποίο περικλείει τις κατευθύνσεις που θα κινηθεί στο

To όραµα του Δήµου Αµπελοκήπων Μενεµένης το οποίο περικλείει τις κατευθύνσεις που θα κινηθεί στο ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2014-2019 Η Αποστολή του Δήµου Αµπελοκήπων - Μενεµένης που αποτελεί τον κύριο σκοπό λειτουργίας του ή αλλιώς τον υπέρτατο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΣΣΒΑΑ ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΣΧΕΔΙΟΥ. Επιχειρησιακό Σχέδιο Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης Δήμου Εορδαίας. Εδώ ζούμε.

ΕΣΣΒΑΑ ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΣΧΕΔΙΟΥ. Επιχειρησιακό Σχέδιο Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης Δήμου Εορδαίας. Εδώ ζούμε. ΕΣΣΒΑΑ ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΣΧΕΔΙΟΥ Επιχειρησιακό Σχέδιο Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης Δήμου Εορδαίας Εδώ ζούμε. Καλύτερα» Η περιοχή παρέμβασης του σχεδίου ΒΑΑ, με βάση τα χαρακτηριστικά των

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ 2011 2014 (άρ. 268, ν. 3852/2010) Νοέµβριος 2012 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη

Διαβάστε περισσότερα

Παραδείγματα δεικτών για την παρακολούθηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος των Δήμων

Παραδείγματα δεικτών για την παρακολούθηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος των Δήμων Π.Ε.Δ. Κεντρικής Μακεδονίας Παραδείγματα δεικτών για την παρακολούθηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος των Δήμων Ηλίας Λίτσος Μηχανικός Παραγωγής, Msc Περιφ. Ανάπτυξη Περιεχόμενο εισήγησης I. Βασικές έννοιες

Διαβάστε περισσότερα

Περίληψη Ψήφιση σχεδίου στρατηγικού σχεδιασµού του Επιχειρησιακού Προγράµµατος του ήµου Π. Φαλήρου.

Περίληψη Ψήφιση σχεδίου στρατηγικού σχεδιασµού του Επιχειρησιακού Προγράµµατος του ήµου Π. Φαλήρου. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΗΜΟΣ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ Αρ. Aπόφασης 229 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ Απόσπασµα Από το πρακτικό της 15 ης συνεδρίασης του ηµοτικού Συµβουλίου του ήµου Παλαιού Φαλήρου έτους 2012

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη των Εθνικών Δικτύων,συμπληρώνουν

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα 1: ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ

Ενότητα 1: ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ Ενότητα 1: ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ Το Επιχειρησιακό όπρόγραμμα συνιστά ολοκληρωμένο λ πρόγραμμα της τοπικής και οργανωτικής ανάπτυξης του Δήμου,, που καλύπτει το σύνολο των στρατηγικών και των δράσεων ανάπτυξης,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη των Εθνικών Δικτύων,συμπληρώνουν

Διαβάστε περισσότερα

Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ) ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ) ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ) ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη Δήμος Λαρισαίων Ο Δήμος Λαρισαίων είναι δικαιούχος χρηματοδότησης προγράμματος Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης από το Περιφερειακό

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΤΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ 2014 2020

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΤΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ 2014 2020 ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΤΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ 1 1. ΓΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ 1.1 Αναφερθείτε

Διαβάστε περισσότερα

«ΠΕΝΤΑΕΤΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ ΜΕΡΟΣ Β ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΧΕ ΙΟ & ΕΙΚΤΕΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ»

«ΠΕΝΤΑΕΤΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ ΜΕΡΟΣ Β ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΧΕ ΙΟ & ΕΙΚΤΕΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ» «ΠΕΝΤΑΕΤΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ 2014-2019 ΜΕΡΟΣ Β ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΧΕ ΙΟ & ΕΙΚΤΕΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ» ΕΙΣΑΓΩΓΗ Το παρόν αποτελεί το Μέρος Β του πενταετούς Επιχειρησιακού

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραµµα «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ» ΗΜΟΣ: ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΛΤΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗΣ ΠΡΑΞΗΣ (Τ ΠΠ) - ΕΤΠΑ

Πρόγραµµα «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ» ΗΜΟΣ: ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΛΤΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗΣ ΠΡΑΞΗΣ (Τ ΠΠ) - ΕΤΠΑ Πρόγραµµα «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ» ΗΜΟΣ: ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΛΤΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗΣ ΠΡΑΞΗΣ (Τ ΠΠ) - ΕΤΠΑ 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΛΤΙΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΕΤΠΑ & ΤΑΜΕΙΟ ΣΥΝΟΧΗΣ ΤΜΗΜΑ Β: ΦΥΣΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ 52:ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 Βασικές Πληροφορίες Δήμος : Θάσου ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 Όνομα: Γεωργαλή - Νικήτα Αγγελική Θέση: Αιρετός, Πρόεδρος ΝΠΔΔ «Δημαρωγός» Ηλ. Δ/νση : dimarogos@thassos.gr Ημερομηνία λήψης απόφασης για την

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΗΜΟΣ KYMHΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΗΜΟΣ KYMHΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΗΜΟΣ KYMHΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΕΠΩΝΥΜΟ - ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΟΝΟΜΑ ΤΑΧ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΑΘΕΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ E-MAIL Τα ανωτέρω στοιχεία είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη

Διαβάστε περισσότερα

(β) Αρμοδιότητες Τμήματος Πολιτισμού Αθλητισμού & Παιδείας (Αρμοδιότητες σε θέματα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης) 1. Μεριµνά για την εξασφάλιση των

(β) Αρμοδιότητες Τμήματος Πολιτισμού Αθλητισμού & Παιδείας (Αρμοδιότητες σε θέματα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης) 1. Μεριµνά για την εξασφάλιση των (β) Αρμοδιότητες Τμήματος Πολιτισμού Αθλητισμού & Παιδείας (Αρμοδιότητες σε θέματα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης) 1. Μεριµνά για την εξασφάλιση των κατάλληλων υλικοτεχνικών υποδοµών για την προσχολική

Διαβάστε περισσότερα

Σεβασµός στο ηµότη. Περιβαλλοντικές παρεµβάσεις Aναβάθµιση Ποιότητας ζωής

Σεβασµός στο ηµότη. Περιβαλλοντικές παρεµβάσεις Aναβάθµιση Ποιότητας ζωής Σεβασµός στο ηµότη Συνεργασία µε τους πολίτες και θεσµικούς φορείς, ενάντια σε ακραίες συµπεριφορές και νοοτροπίες, που προσβάλλουν και αποδυναµώνουν το ηµοκρατικό αίσθηµα. Ενδυνάµωση της ηµοκρατικής ενότητας

Διαβάστε περισσότερα

Δίνοντας ζωή στην Πόλη της Ορεστιάδας

Δίνοντας ζωή στην Πόλη της Ορεστιάδας ΟΣΑΑ Ορεστιάδας 2007-2013 Δίνοντας ζωή στην Πόλη της Ορεστιάδας Δήμος Ορεστιάδας Σκοπός Η ανάπλαση, χωρική και κοινωνική ανασυγκρότηση, βιώσιμη οικονομική και κοινωνική αναζωογόνηση στοχευμένου θύλακα

Διαβάστε περισσότερα

Το όραμα του Δήμου Καλαμάτας για την ταυτότητα της Καλαμάτας στη νέα εποχή

Το όραμα του Δήμου Καλαμάτας για την ταυτότητα της Καλαμάτας στη νέα εποχή Α ΦΑΣΗ Το όραμα του Δήμου Καλαμάτας για την ταυτότητα της Καλαμάτας στη νέα εποχή Η εκπόνηση των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων των Δήμων είναι μια νέα πρόταση υποχρέωση που απορρέει από τα άρθρα 203-207

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ. Δήμος Σοφάδων ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

ΣΧΕΔΙΟ. Δήμος Σοφάδων ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΧΕΔΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2014-2019 Δήμος Σοφάδων ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ 79 ΕΝΤΥΠΟ ΕΠ_08: ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ 2.1. ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΟΦΑΔΩΝ Ο Δήμος Σοφάδων, όπως διαμορφώθηκε μετά

Διαβάστε περισσότερα

Επιχειρηματική εκμετάλλευση προϊόντων Ε&Τ και καινοτομιών από υφιστάμενες και νεοϊδρυόμενες ΜΜΕ για αύξηση της παραγωγικότητας τους

Επιχειρηματική εκμετάλλευση προϊόντων Ε&Τ και καινοτομιών από υφιστάμενες και νεοϊδρυόμενες ΜΜΕ για αύξηση της παραγωγικότητας τους Παράρτημα 1: Συσχέτιση της Λογικής της Παρέμβασης με τις Αξιολογήσεις του ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020 1α 1b Χαμηλό ποσοστό Ακαθάριστης Δαπάνης για έρευνα στην Περιφέρεια, ως προς το Περιφερειακό Προϊόν 1.1.1

Διαβάστε περισσότερα

ΑΞΟΝΑΣ 2 : Βιώσιμη Ανάπτυξη με αναβάθμιση του περιβάλλοντος και αντιμετώπισης των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στην Κρήτη (ΕΤΠΑ)

ΑΞΟΝΑΣ 2 : Βιώσιμη Ανάπτυξη με αναβάθμιση του περιβάλλοντος και αντιμετώπισης των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στην Κρήτη (ΕΤΠΑ) ΑΞΟΝΑΣ 1 : Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, καινοτομίας και επιχειρηματικότητας της Κρήτης (ΕΤΠΑ) ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΑΞΟΝΑΣ ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΠΕΔΙΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙΙ ενδεικτικά έργα και δράσεις ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟΝΑ Α ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ Το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταµείο στην Κύπρο Ευρωπαϊκό Γραφείο Κύπρου: OPENDAYS2011 Τεχνολογικό Πανεπιστήµιο Κύπρου Λεµεσός, 15 Νοεµβρίου 2011 Αλέξανδρος Αλεξάνδρου Προϊστάµενος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη

Διαβάστε περισσότερα

«Συνεχιζόµενη επαγγελµατική κατάρτιση Εκπαίδευση και αρχική κατάρτιση»

«Συνεχιζόµενη επαγγελµατική κατάρτιση Εκπαίδευση και αρχική κατάρτιση» «Συνεχιζόµενη επαγγελµατική κατάρτιση Εκπαίδευση και αρχική κατάρτιση» Ελένη Κρικέλα, Προϊσταµένη Μονάδας Γ ΕΥΣΕΚΤ ράσεις Επαγγελµατικής Κατάρτισης Συγχρηµατοδοτούµενες από το ΕΚΤ στα Επιχειρησιακά Προγράµµατα

Διαβάστε περισσότερα

Οι Άξονες, τα Μέτρα και οι στόχοι του Στρατηγικού Σχεδίου

Οι Άξονες, τα Μέτρα και οι στόχοι του Στρατηγικού Σχεδίου Οι Άξονες, τα Μέτρα και οι στόχοι του Στρατηγικού Σχεδίου Άξονας 1 : Περιβάλλον και Ποιότητα Ζωής 1.1. Φυσικό και οικιστικό περιβάλλον 1.1.1 1.1.2 1.1.3 1.1.4 Βελτίωση, προστασία και αποκατάσταση του φυσικού

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΗΜΕΡΙ ΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΝΕΟΕΚΛΕΓΕΝΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΔΗΜΩΝ ΕΙΣΗΓΗΤΉΣ Η. Λίτσος, Μηχανικός Παραγωγής, στέλεχος Ε.Ε.Τ.Α.Α. ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΕΝΟΣ Ο.Ε.Υ. Άρθρο 10, Ν. 3584/07 (Κώδικας προσωπικού

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη

Διαβάστε περισσότερα

ΝΑΥΠΛΙΟ Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΗΠΑΛΙΑΠΟΛΗ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑ

ΝΑΥΠΛΙΟ Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΗΠΑΛΙΑΠΟΛΗ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑ ΝΑΥΠΛΙΟ Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΗΠΑΛΙΑΠΟΛΗ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑ 1 Η ΝΕΩΤΕΡΗ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ 2 Τα εργαλεία ανάγνωσης της ταυτότητας της πόλης. Τα εργαλεία

Διαβάστε περισσότερα

Φορέας Υλοποίησης. Ωφελούμενοι (άτομα/ οικογένειες) Φορέας Χρηματοδότησης ΤΡΙΤΗ ΕΝΟΤΗΤΑ. Προϋπολογισμός Δράσεων ανά Άξονα

Φορέας Υλοποίησης. Ωφελούμενοι (άτομα/ οικογένειες) Φορέας Χρηματοδότησης ΤΡΙΤΗ ΕΝΟΤΗΤΑ. Προϋπολογισμός Δράσεων ανά Άξονα ΤΡΙΤΗ ΕΝΟΤΗΤΑ Προϋπολογισμός Δράσεων ανά Άξονα Συμπληρώστε τον πίνακα με όλες τις δράσεις ανά άξονα και προϋπολογίστε τες. ΑΞΟΝΕΣ Δράσεις Ωφελούμενοι (άτομα/ οικογένειες) Φορέας Υλοποίησης Π/Υ Φορέας Χρηματοδότησης

Διαβάστε περισσότερα

Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Λαρισαίων 2011-2014 52

Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Λαρισαίων 2011-2014 52 Ενότητα 8... 53 8.1 Αξιολόγηση του εσωτερικού περιβάλλοντος Δήμου Λαρισαίων και εντοπισμός των κρίσιμων ζητημάτων εσωτερικής ανάπτυξης (Δυνατότητες Αδυναμίες, Κρίσιμα ζητήματα)... 53 Επιχειρησιακό Πρόγραμμα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη

Διαβάστε περισσότερα

Θεωρίες Πολεοδομικού Σχεδιασμού

Θεωρίες Πολεοδομικού Σχεδιασμού ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΟΙΧΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ Διδακτική ομάδα: Ελένη Ανδρικοπούλου, Γρηγόρης Καυκαλάς 9 ο Μάθημα Αστικές παρεμβάσεις στο πλαίσιο της πολιτικής συνοχής της Ευρωπαϊκής

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη

Διαβάστε περισσότερα

21 υπάλληλοι (επί συνόλου 24) ποσό : Ώρες απογευµατινές: Ώρες νυκτερινές : 800. Ώρες Κυριακών & Εξαιρέσιµων : 800

21 υπάλληλοι (επί συνόλου 24) ποσό : Ώρες απογευµατινές: Ώρες νυκτερινές : 800. Ώρες Κυριακών & Εξαιρέσιµων : 800 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ- ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ /ΝΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΙΕΥΘΥΝΣΗ : ραγάτση 12 ΤΑΧ. ΚΩ. : 185 35 ΤΗΛ. : 210 4194249 50 56 FAX : 210 4194257 ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 Βασικές πληροφορίες Δήμος: Νέστου Όνομα: Δρόσου Μαρία ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 Θέση: Προϊσταμένη Αυτοτελούς τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού Ηλ. Δ/νση: drosoumaria@0937.syzefxis.gov.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 Βασικές πληροφορίες Δήμος: Ελευσίνας Όνομα: Δέσποινα Οικονόμου ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 Θέση: Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών, ΚΕΠ και Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού Ηλ. Δ/νση:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη των Εθνικών Δικτύων,συμπληρώνουν

Διαβάστε περισσότερα

ηµόσια διαβούλευση για το Σύµφωνο των ηµάρχων

ηµόσια διαβούλευση για το Σύµφωνο των ηµάρχων ηµόσια διαβούλευση για το Σύµφωνο των ηµάρχων Το «Σύµφωνο των ηµάρχων» αποτελεί µία φιλόδοξη πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δίνοντας το προβάδισµα σε πρωτοπόρους δήµους της Ευρώπης να αµβλύνουν

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 Βασικές πληροφορίες ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 Δήμος: Μεταμόρφωσης Όνομα: Φανή Χατζή Θέση: Γραμματέας Αντιδημάρχου Κοιν.Πολιτικής, Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού Ηλ. Δ/νση: dep@metamorfossi.gr Ημερομηνία

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΤΟΥ ΗΜΟΥ ΑΛΙΙΑΡΤΟΥ -- ΘΕΣΠΙΙΕΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΤΟΥ ΗΜΟΥ ΑΛΙΙΑΡΤΟΥ -- ΘΕΣΠΙΙΕΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ - ΘΕΣΠΙΕΩΝ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΙΟ ΑΝΟΙΙΧΤΗΣ ΗΜΟΣΙΙΑΣ ΙΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΓΙΙΑ ΤΟ ΕΠΙΙΧΕΙΙΡΗΣΙΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2015 2019 ΤΟΥ ΗΜΟΥ ΑΛΙΙΑΡΤΟΥ -- ΘΕΣΠΙΙΕΩΝ Με τον Κώδικα ήµων

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2012-2014 Φίλες και φίλοι συνδημότες, Εκπονούμε το επιχειρησιακό πρόγραμμα της Αγίας Βαρβάρας για την τριετία 2012-2014. Το επιχειρησιακό

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 Βασικές πληροφορίες ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 Δήμος: Δράμας Όνομα: Αποστολίδου Ελένη Θέση: Υπάλληλος στο Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας του Δήμου Δράμας. Ηλ. Δ/νση:eapost@dimosdramas.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ. 1. Σκοπός της Μελέτης Ομάδα Εργασίας και Διαδικασία Σύνταξης... 6

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ. 1. Σκοπός της Μελέτης Ομάδα Εργασίας και Διαδικασία Σύνταξης... 6 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1. Σκοπός της Μελέτης... 3 2. Ομάδα Εργασίας και Διαδικασία Σύνταξης... 6 ΜΕΡΟΣ Ι...9 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ... 9 Ενότητα 1...10

Διαβάστε περισσότερα

Το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο κατά τη Νέα Προγραμματική Περίοδο ( )

Το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο κατά τη Νέα Προγραμματική Περίοδο ( ) Το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο κατά τη Νέα Προγραμματική Περίοδο (2014-2020) ή στο δρόμο για την επίτευξη των στόχων της Στρατηγικής «Ευρώπη 2020» Κατερίνα Θεμελή ΕΥΣΕΚΤ, Μονάδα Α Βασικά Σημεία Μεγαλύτερη

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: «Επιχορήγηση ΟΤΑ για Εξοικονόμηση Ενέργειας» Εισηγητής: Δ. Μπαϊρακτάρης Ειδικός Σύμβουλος ΚΕΔΕ

Θέμα: «Επιχορήγηση ΟΤΑ για Εξοικονόμηση Ενέργειας» Εισηγητής: Δ. Μπαϊρακτάρης Ειδικός Σύμβουλος ΚΕΔΕ Θέμα: «Επιχορήγηση ΟΤΑ για Εξοικονόμηση Ενέργειας» Εισηγητής: Δ. Μπαϊρακτάρης Ειδικός Σύμβουλος ΚΕΔΕ 1 Έργα και Δράσεις Εξοικονόμησης Ενέργειας στους Δήμους I. Αμιγώς Διοικητικές Λειτουργίες Δημοτικά Καταστήματα

Διαβάστε περισσότερα

1.2.2 ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ

1.2.2 ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ 1.2.2 ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Δήμου Κέρκυρας περιλαμβάνει τον προσδιορισμό των Μεσοπρόθεσμων Γενικών Προτεραιοτήτων (άξονες-θεματικοί τομείς) και τις προκύπτουσες

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΤΟΥΣ 2015

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΤΟΥΣ 2015 ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΤΟΥΣ 2015 Βασικές πληροφορίες Δήμος: Κορινθίων Όνομα: Σούκουλη Αμαλία Θέση: Δημοτικός υπάλληλος Ηλ. Δ/νση: a.soukouli@korinthos.gr Ημερομηνία λήψης απόφασης για την

Διαβάστε περισσότερα

Ο ήµος Θερµαϊκού Έχοντας υπόψη:

Ο ήµος Θερµαϊκού Έχοντας υπόψη: Περαία, 10/07/2014 Αριθµ. Πρωτ.: 20172 ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚ ΗΛΩΣΗΣ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ηµιουργία και Παραγωγή Έκδοσης Επιχειρηµατικής Αριστείας Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης Επιχειρήσεων Προγράµµατος Ευαισθητοποίησης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 Δ Η Μ Ο Σ Π Ε Ρ Ι Σ Τ Ε Ρ Ι Ο Υ ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για

Διαβάστε περισσότερα

Ελλάδα Επιχειρησιακό πρόγραµµα : Περιβάλλον και αειφόρος ανάπτυξη

Ελλάδα Επιχειρησιακό πρόγραµµα : Περιβάλλον και αειφόρος ανάπτυξη MEMO/07/499 Βρυξέλλες, 26 Νοεµβρίου 2007 Ελλάδα Επιχειρησιακό πρόγραµµα 2007-2013: Περιβάλλον και αειφόρος ανάπτυξη 1. Επιχειρησιακό πρόγραµµα «Περιβάλλον και αειφόρος ανάπτυξη» 2007-2013: πρόγραµµα στο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη των Εθνικών Δικτύων,συμπληρώνουν

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 Βασικές πληροφορίες Δήμος: ΜΕΣΣΗΝΗΣ Όνομα: ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Θέση: ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΕΔΔΥΠΠΥ Ηλ. Δ/νση: kiliopoulos@messini.gr Ημερομηνία λήψης απόφασης για την ένταξη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΗΜΟΣ KYMHΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΝΙΑΝΩΝ- ΔΕΝΔΡΩΝ ΚΥΜΗΣ

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΗΜΟΣ KYMHΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΝΙΑΝΩΝ- ΔΕΝΔΡΩΝ ΚΥΜΗΣ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΗΜΟΣ KYMHΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΕΠΩΝΥΜΟ ΟΝΟΜΑ ΤΑΧ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΑΘΕΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ E-MAIL Τα ανωτέρω στοιχεία είναι προαιρετικά

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΟΣ ΙΛΙΟΥ ΗΜΟΣΙΑ ΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ. για την κατάρτιση του ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

ΗΜΟΣ ΙΛΙΟΥ ΗΜΟΣΙΑ ΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ. για την κατάρτιση του ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΗΜΟΣ ΙΛΙΟΥ ΗΜΟΣΙΑ ΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ για την κατάρτιση του ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ 2011-2014 2014 ΗΜΟΣΙΛΙΟΥ-Εισαγωγή H Έννοια του Επιχειρησιακού Προγράµµατος Αποτελεί πολύτιµο εργαλείο για την άσκηση του αναπτυξιακού

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Δήμος Σοφάδων ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Δήμος Σοφάδων ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2014-2019 Δήμος Σοφάδων ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ 90 ΕΝΟΤΗΤΑ 1: ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Με την ολοκλήρωση της Α φάσης του Επιχειρησιακού Προγράμματος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη των Εθνικών Δικτύων,συμπληρώνουν

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ- ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. m npcf ρπμμη ψβ tjw σ^πτυξπι

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ- ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. m npcf ρπμμη ψβ tjw σ^πτυξπι ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ- ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2007-2013 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΣΠΑ 2007-2013 m npcf ρπμμη ψβ tjw σ^πτυξπι ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : ΚΟΡΚΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ^ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ Ε.Υ. ΕΝΔΙΑΜΕΣΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΑ ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΟΔΟΥ TOY ΠΕΠ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 2000-2006

ΓΕΝΙΚΑ ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΟΔΟΥ TOY ΠΕΠ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 2000-2006 ΓΕΝΙΚΑ ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΟΔΟΥ TOY ΠΕΠ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 2000-2006 Διανύουμε το τελευταίο έτος εφαρμογής της Γ Προγραμματικής Περιόδου και κατ ακολουθία και αν δεν εδίδετο παράταση λόγω των καταστροφικών

Διαβάστε περισσότερα

1.ΑΣΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ 2. ΕΥΑΚ

1.ΑΣΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ 2. ΕΥΑΚ 1.ΑΣΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ Πραγµατοποιήθηκε χθες 6 Σεπτεµβρίου η δηµοπράτηση του έργου «Ανάπλαση Ιστορικού Κέντρου (Γ Φάση)» και αναµένεται η έγκριση δηµοπράτησης για το έργο «Ανάπλαση κεντρικής πλατείας Καλαµάτας».

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΤΥΠΟ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΔΡΑΣΗΣ

ΕΝΤΥΠΟ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΔΡΑΣΗΣ ΣΕΛΙΔΑ 1 / 8 ΑΞΟΝΑΣ 1 ΑΞΟΝΑΣ 1 ΜΕΤΡΟ ΜΕΤΡΟ 1.1 ΤΙΤΛΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΕΙΔΟΣ ΔΡΑΣΗΣ 2 ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΑΠΑΝΩΝ ΠΗΓΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ 4 ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗΣ ΖΩΝΗΣ Τ.Κ. ΣΕΛΙΑΝΙΤΙΚΩΝ ΕΡΓΟ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΝΕΑ

Διαβάστε περισσότερα

Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ) «Η ΠΟΛΗ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ» ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ) «Η ΠΟΛΗ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ» ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ) «Η ΠΟΛΗ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ» ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη Δήμος Λαρισαίων Ο Δήμος Λαρισαίων είναι δικαιούχος χρηματοδότησης προγράμματος Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΡΓΟΛΙ ΑΣ ΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ -ΜΥΚΗΝΩΝ ΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΡΓΟΛΙ ΑΣ ΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ -ΜΥΚΗΝΩΝ ΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΡΓΟΛΙ ΑΣ ΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ -ΜΥΚΗΝΩΝ ΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΘΕΜΑ : 24 ον ΑΠΟΦΑΣΗ : 152/2012 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το πρακτικό της υπ αριθµ. 9 ης Συνεδρίασης του ηµοτικού Συµβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

ΟΧΕ / ΒΑΑ Νότιου Τομέα Περιφέρειας Αττικής. 3 Δήμοι με τον Πολιτισμό για τον Τουρισμό και την Βιώσιμη Ανάπτυξη

ΟΧΕ / ΒΑΑ Νότιου Τομέα Περιφέρειας Αττικής. 3 Δήμοι με τον Πολιτισμό για τον Τουρισμό και την Βιώσιμη Ανάπτυξη ΟΧΕ / ΒΑΑ Νότιου Τομέα Περιφέρειας Αττικής 3 Δήμοι με τον Πολιτισμό για τον Τουρισμό και την Βιώσιμη Ανάπτυξη 2 Η Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη (ΒΑΑ) μέσα από Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις (ΟΧΕ) στο ΠΕΠ Αττικής

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

ΣΧΕΔΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ ΚΕΦ. 1 Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ "ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ" ΣΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΧΩΡΟ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΤΑΞΗ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ JESSICA ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΣΠΑ 2014-2020 Τρεις κυρίαρχες

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη

Διαβάστε περισσότερα