ΣΧΕΔΙΟΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΡΙΣΕΩΝ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΣΧΕΔΙΟΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΡΙΣΕΩΝ"

Transcript

1 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 2 ΣΧΕΔΙΟΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΡΙΣΕΩΝ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

2

3 1 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΕΩΝ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΕ: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΡΙΣΕΩΝ ΔΗΛΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΡΙΣΕΩΝ ΥΠΟΒΑΘΡΟ Παράγοντες που αφορούν ένα επείγον περιστατικό Ορισμός των προτεραιοτήτων Αναφορά (Reporting) ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΡΙΣΕΩΝ Το Σχέδιο Διαχείρισης Κρίσεων περιλαμβάνει: ΣΥΝΘΕΣΗ ΚΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΡΙΣΕΩΝ (C.M.T) Γενικά καθήκοντα της Ο.Δ.Κ Σύνθεση της Ο.Δ.Κ. και τα καθήκοντα των μελών της ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ Ο.Δ.Κ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ ΝΟΚ Διαδικασία αναγγελίας Έκτακτου Περιστατικού ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ ΤΥΠΟΥΣ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ Η ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΕΠΑΦΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ Ο.Δ.Κ VHF- ΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΡΙΣΕΩΝ ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΓΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΝΟΣ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟΥ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΟΙ ΚΑΤΑΛΟΓΟΙ ΕΠΑΦΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΥΠΟΒΟΛΗ ΕΚΘΕΣΗΣ ΠΟΤΕ ΘΕΤΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ ΤΗΝ Ο.Δ.Κ ΚΑΙ Δ.Σ. ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΛΙΜΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΕΣ... 27

4 17 ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟ ΚΟΝΤΙΝΟΤΕΡΟΥ ΣΥΓΓΕΝΗ Καταγραφή όλων των Αθλητών του Ομίλου Πλησιέστεροι Συγγενείς των Αθλητών Θύματα Ειδοποίηση πλησιέστερου συγγενή σε περίπτωση θανάτου αθλητού/συνοδού ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΔΕΛΤΙΩΝ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟ ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ MΜΕ (δείτε επίσης τα νομικά θέματα) ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΕ ΑΤΟΜΑ ΤΗΣ Ο.Δ.Κ ΟΤΑΝ ΕΝΑ ΕΚΤΑΚΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΑΙ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΓΕΝΙΚΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΕΣ ΓΕΝΙΚΑ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΝΟΜΙΚΑ ΓΕΝΙΚΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ AΣΚΗΣΕΙΣ, ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΡΧΕΙΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ...

5 2 ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

6 3 ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΕΩΝ Σημείωση: Η αναθεώρηση του εγχειριδίου θα πραγματοποιηθεί κανονικά κατά τη διάρκεια περιόδου ετήσιας αναθεώρησης που θα είναι ο μήνας Δεκέμβριος έκαστου έτους. Οποιεσδήποτε τροποποιήσεις ή διορθώσεις πριν από αυτήν την περίοδο θα γίνουν υπό μορφή εγκυκλίου. Ο επικεφαλής του τμήματος θα είναι αρμόδιος για παραλαβή αυτής της εγκυκλίου που δείχνει την τροποποίηση/ διόρθωση και που αναφέρεται στο εγχειρίδιο. Το αντίγραφο της εγκυκλίου θα κρατηθεί επίσης στην αρχή του εγχειριδίου μέχρι την αναθεώρησή του. Οι μορφές και τα παραρτήματα μπορούν να εκδοθούν ή να αναθεωρηθούν οποιαδήποτε στιγμή αλλά θα παρεμβληθούν στα σχετικά τμήματα του εγχειριδίου κατά τη διάρκεια της περιόδου ετήσιας αναθεώρησης. Τα αναθεωρημένα τμήματα εμφανίζονται τονισμένα.

7 4 ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΕ:

8 5 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Επικίνδυνα περιστατικά και ατυχήματα μπορούν να συμβούν παρ όλες τις προσπάθειες που γίνονται για να αποτραπούν. Συχνά μπορούν να οδηγήσουν σε υλικές ζημίες, η έκταση των οποίων καθορίζεται από την σφοδρότητα του περιστατικού/ατυχήματος. Έχουν υπάρξει περιπτώσεις όπου επικίνδυνα περιστατικά και ατυχήματα έχουν επηρεάσει ανθρώπους με αποτέλεσμα να υπάρχουν και νομικές ευθύνες. Είναι εξίσου αλήθεια να ειπωθεί ότι έχουν υπάρξει περιπτώσεις όπου λόγω αποτελεσματικών μέτρων που λαμβάνονται, επικίνδυνα περιστατικά/ατυχήματα έχουν αποφευχθεί κατά ένα μεγάλο μέρος. Η αποτελεσματική δράση σε αυτές τις περιπτώσεις οφείλεται στην ύπαρξη μιας προσχεδιασμένης και ασκημένης διαδικασίας για τις έκτακτες ανάγκες που λαμβάνεται από την συνδυασμένη δράση των Εφόρων/Προπονητών, το Δ.Σ του Ομίλου και των εξωτερικών συμβαλλόμενων μερών. Το Δ.Σ του Ομίλου, οι Έφοροι και οι Προπονητές του Ομίλου πρέπει να γνωρίζουν τις νομικές ευθύνες που έχουν έναντι των νόμων της Κυπριακής Δημοκρατίας, για να προστατεύσουν τους Αθλητές, και αλλά άτομα που εμπλέκονται, ιδιοκτησία και το περιβάλλον, που προκύπτουν από τις δραστηριότητες του Ομίλου. Οι οδηγίες που δίνονται σε αυτό το εγχειρίδιο είναι αποτέλεσμα μελέτης, έρευνας και εξακρίβωσης ατυχημάτων, που μας οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι κάθε «έκτακτη ανάγκη» μπορεί να παρουσιάσει τις ιδιαίτερες πτυχές της, που μόνο η εμπειρία και η γνώση ενός Σχεδίου Διαχείρισης Κρίσεων μπορεί να μας βοηθήσει να την αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά. Επίσης αυστηρά προτείνεται να ακολουθείται η αλυσίδα επικοινωνίας όπως ορίζεται στο Σχέδιο Διαχείρισης Κρίσεων του Ομίλου.

9 6 ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΡΙΣΕΩΝ 6.1 ΔΗΛΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ (1) Άμεση προτεραιότητα για την ασφάλεια των Αθλητών και εμπλεκομένων προσώπων κατά την διάρκεια των δραστηριοτήτων του τμήματος Ιστιοπλοΐας του Ομίλου. (2) Όλες οι διαδικασίες έκτακτης ανάγκης και οι αποφάσεις για διάσωση θα αρχίζουν άμεσα και με σθένος. (3) Ο Έφορος/Προπονητής μπορεί να αναλάβει την πρωτοβουλία παρακάμπτοντας τις διαδικασίες (overriding authority) και να ενεργήσει σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης για την άμεση ασφάλεια των Αθλητών η άλλων ατόμων η σκαφών κατά την ώρα των δραστηριοτήτων του Τμήματος κατά την κρίση του. (4) Ο Όμιλος έχει ένα σύστημα σε ισχύ για να υποστηρίξει με περαιτέρω συμβουλές την καθοδήγηση για οποιαδήποτε δράση όσον αφορά την έκτακτη ανάγκη και τη διάσωση που αναλαμβάνεται από τον Έφορο/Προπονητή. 6.2 ΕΦΑΡΜΟΓΗ Την ευθύνη εφαρμογής της Πολιτικής Διαχείρισης Κρίσεων αναλαμβάνεται αποκλειστικά από το Δ.Σ του Ομίλου, αλλά για να είναι αποτελεσματική απαιτεί την υποχρεωτική συμμετοχή όλων των προσώπων που συνδέονται με τη λειτουργία του Ιστιοπλοϊκού Τμήματος. Το Δ.Σ του Ομίλου είναι αρμόδιο για την πλήρη συμμόρφωση με τις διαδικασίες που υποδεικνύονται στο «εγχειρίδιο Διαχείρισης Κρίσεων του Τμήματος Ιστιοπλοΐας», την κατάρτιση των Εφόρων/Προπονητών/Αθλητών και μελών του Δ.Σ του Ομίλου στο χειρισμό έκτακτων αναγκών στο Τμήμα Ιστιοπλοΐας με περιοδικά γυμνάσια, κάτω από την προσωπική επίβλεψη του. Για να μπορέσουμε οποιοδήποτε σοβαρό γεγονός να το ελέγξουμε, απαιτούνται οι ενέργειες πολλών ανθρώπων και Τμημάτων. Αυτές οι ενέργειες για να είναι αποτελεσματικές πρέπει να ακολουθήσουν ένα Σχέδιο Διαχείρισης Κρίσεων, όπου η εφαρμογή του να βοηθά στον έλεγχο οποιουδήποτε γεγονότος. Η εφαρμογή ενός σχεδίου δράσης για να είναι επιτυχής, όλα τα πρόσωπα που εμπλέκονται πρέπει να γνωρίζουν και να είναι εξοικειωμένα με τα καθήκοντά τους.

10 Επιπλέον της ανταπόκρισης από τα άτομα του Τμήματος Ιστιοπλοΐας και εξωτερικών Οργανισμών όπως: Κ.Σ.Ε.Δ, Πολεμικό Ναυτικό, Λιμενική Αστυνομία, Νοσοκομείο, ΚΙΟ, ΚΟΑ και σώμα Εθελοντών, άμεση και ιδιαίτερη ανταπόκριση απαιτείται από το Δ.Σ του Ομίλου. Ο σκοπός της άμεσης ανταπόκρισης εκ μέρους του Δ.Σ του Ομίλου σε οποιοδήποτε γεγονός είναι για να παρασχεθούν όλες οι δυνατότητες για την ενίσχυση με ικανές και έμπειρες δυνάμεις στον έλεγχο του γεγονότος και για την παροχή των εξακριβωμένων πληροφοριών στους συγγενείς και άλλων ενδιαφερόμενων προσώπων.

11 7 ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΡΙΣΕΩΝ 7.1 ΥΠΟΒΑΘΡΟ Ένα Πλάνο Διαχείρισης Κρίσεων (CMP) είναι ένα σχέδιο που προετοιμάζει και βοηθά το προσωπικό για να ανταπεξέλθει αποτελεσματικά σε ένα απρόβλεπτο γεγονός. Και πρέπει να είναι: ρεαλιστικό, πρακτικό και εύχρηστο να είναι κατανοητό από όλα τα περιληφθέντα συμβαλλόμενα μέρη. δοκιμασμένο, αξιολογημένο και να ενημερώνεται τακτικά. Η ανάγκη για ένα προκαθορισμένο και κατάλληλα δομημένο διοικητικό σχέδιο κρίσης είναι σαφής, λαμβάνοντας υπόψη τις πιέσεις και τους πολλαπλάσιους στόχους που απασχολούν το προσωπικό όταν βρίσκεται αντιμέτωπο με μια έκτακτη ανάγκη. Στην ένταση της στιγμής η έλλειψη προγραμματισμού θα οδηγήσει συχνά στη σύγχυση, τα λάθη και άνθρωποι κλειδιά τους οποίους πρέπει να ενημερώσουμε σε σχέση με το έκτακτο γεγονός θα ξεχαστούν. Θα παρουσιαστούν καθυστερήσεις και θα σπαταληθή χρόνος, κατά τη διάρκεια του οποίου η κατάσταση μπορεί να επιδεινωθεί. Κατά συνέπεια, Αθλητής η το εμπλεκόμενο άτομο μπορούν να εκτεθούν στους αυξανόμενους κινδύνους. Ο αποτελεσματικός προγραμματισμός θα εξασφαλίσει ότι οι απαραίτητες ενέργειες λαμβάνονται με έναν δομημένο, λογικό και έγκαιρο τρόπο. Γυμνάσια έκτακτης ανάγκης και οι ασκήσεις που περιλαμβάνουν τα ενδιαφερόμενα συμβαλλόμενα μέρη θα πρέπει να εκτελούνται τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο για να εξασφαλίσουν ότι όλοι οι ενδιαφερόμενοι εξοικειώνονται με το περιεχόμενο του Σχεδίου Διαχείρισης Κρίσεων. Κατά τη διάρκεια αυτών των Γυμνασίων και ασκήσεων, η αποτελεσματικότητα και η σαφήνεια των σχεδίων έκτακτης ανάγκης θα εξεταστούν και οποιεσδήποτε ανεπάρκειες θα τονιστούν και θα διορθωθούν. Ο προγραμματισμός διαχείρισης κρίσεων μπορεί να αποδώσει από την στιγμή που θα γίνουν κατανοητοί: - Ο τύπος των εκτάκτων καταστάσεων/γεγονότων που μπορεί να προκύψουν. - Οι πιθανές συνέπειες. - Μέτρα που μπορούν από άποψη πρακτικής εφαρμογής να ληφθούν. -Οι προϋποθέσεις όσον αφορά την κατάλληλη τοποθεσία η τοποθεσίες (κέντρα) διαχείρισης της κρίσης. -Η πιθανή εμπλοκή των ΜΜΕ και άλλων οργανισμών στο ατύχημα, τον χειρισμό του και τις συνέπειές του.

12 Τέσσερις κυρίες περιοχές που εξετάζονται: Παράγοντες που συνιστούν το ατύχημα Υποβολή έκθεσης Αξιολόγηση και καθορισμός των προτεραιοτήτων Εφαρμογή Παράγοντες που αφορούν ένα επείγον περιστατικό. Ο τύπος του γεγονότος: Ζημιά σε σκάφος, βύθιση σκάφους, σύγκρουση, τραυματισμός αθλητού, εξαφάνιση αθλητού, τραυματισμός στην παραλία, πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις του Ομίλου, για την κάθε περίπτωση ξεκάθαρα σημειώνεται ότι ο τρόπος αντίδρασης είναι διαφορετικός. Επίσης θα πρέπει να έχομε πάντοτε υπόψη σε ένα περιστατικό/ατύχημα δυνατόν να δημιουργηθούν παράπλευρα προβλήματα. Η θέση του περιστατικού/ατυχήματος θα έχει μια σειρά ενεργειών που θα πρέπει να αναληφθούν π.χ το είδος του ατυχήματος, η θέση του ατυχήματος, οι καιρικές συνθήκες κλπ. Η αξιολόγηση των πιθανών κινδύνων που παράγονται, πηγάζουν από το γεγονός που πρόκειται να εξεταστεί: οι ζωές των αθλητών η άλλων προσώπων που εμπλέκονται στο περιστατικό, περιουσίας η ρύπανσης του περιβάλλοντος. Οι καιρικές συνθήκες θα πρέπει να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη ότι επηρεάζουν τις ενέργειες που θα ληφθούν. Οι θερμοκρασία της θάλασσας και του αέρα μπορούν να διαδραματίσουν έναν σημαντικό ρόλο στη προσπάθεια διάσωσης κινδυνεύοντος προσώπου η κατεύθυνση και η ταχύτητα αέρα είναι επίσης πολύ σημαντικοί παράγοντες στην διάσωση προσώπου. Το ρεύμα, η ταχύτητα και η κατεύθυνση του θα ασκήσουν σημαντική επίδραση στην έκπτωση (ξέσερμα) του προσώπου και του σκάφους από το αρχικό του στίγμα λόγω μετατόπισης του. Τέλος, στην περίπτωση ατυχήματος στην αναμενομένη κατεύθυνση που υπολογίζουμε ότι αναμένεται να έχει κινηθεί θα πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη τους ποιο πάνω παράγοντες και να προβούμε σε διορθωτικές ενέργειες στους υπολογισμούς μας. Η αναγκαιότητα να έχουμε στην διάθεση μας συνεχώς καιρική πρόβλεψη (δελτία καιρού) κατά την διάρκεια των ενεργειών μας μη γνωρίζοντας την χρονική περίοδο της ερευνάς, είναι επιβεβλημένη.

13 7.1.2 Ορισμός των προτεραιοτήτων. Αντιμετωπίζοντας ένα έκτακτο περιστατικό, μετά την αξιολόγηση της γενική κατάστασης, η προτεραιότητα ενεργειών που παίρνονται γενικώς είναι ως ακολούθως: 1. Η ασφάλεια των αθλητών και άλλων προσώπων. 2. Διάσωση του σκάφους. 3. Περιορισμός/ελαχιστοποίησης περεταίρω απωλειών. 4. Ενημέρωση του πλησιέστερου συγγενικού προσώπου. 5. Αποκατάσταση. 6. Εξέταση τα μετά το ατύχημα ζητήματα όπως (νομικά, ζημιές και επισκευές) Στα πιο πάνω 1 και 6 είναι ευθύνη του Ομίλου και 2 έως 5 είναι ευθύνη του Ομίλου σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές Αναφορά (Reporting) Η υποβολή έκθεσης των γεγονότων καλύπτεται στην παράγραφο 16.

14 8 ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΡΙΣΕΩΝ Το Σχέδιο Διαχείρισης Κρίσεων περιλαμβάνει: Την σύνθεση και τα καθήκοντα της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων του Ομίλου που θα συντονίσει όλες τις δραστηριότητες του Ομίλου για να θέσει την έκτακτη ανάγκη υπό έλεγχο το συντομότερο δυνατόν Διαδικασίες συγκέντρωσης της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων του Ομίλου και Ομάδων υποστήριξης Διαδικασίες που ακολουθούνται για διαφορετικούς τύπους ατυχημάτων ή επικίνδυνων περιστατικών Διαδικασίες για συνεχή επαφή μεταξύ Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων στην ξηρά και των Ομάδων έρευνας και διάσωσης Στο Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων να υπάρχουν στην διάθεση της Ομάδας χάρτες, μέσα επικοινωνίας VHF κλπ Πίνακες ελέγχου κατάλληλοι για κάθε τύπο έκτακτης ανάγκης που μπορούν να βοηθήσουν στο συστηματικό έλεγχο του περιστατικού προς αποφυγή οποιουδήποτε λάθους που δυνατόν να επηρεάσει αρνητικά τις προσπάθειες των ομάδων διάσωσης Κατάλογος ονομάτων και τα στοιχεία επικοινωνίας τους, που πιθανόν να χρειαστεί να ειδοποιηθούν για παροχή βοήθειας/συμβουλών Διαδικασίες ειδοποίησης του πλησιέστερου συγγενικού προσώπου Διαδικασίες έκδοσης δελτία πληροφοριών/απαντήσεων και στις ερωτήσεις από τα μέσα και το κοινό Υποστήριξη από τον Όμιλο με επιπλέον άτομα σε περίπτωση παρατεταμένης έκτακτης ανάγκης Γυμνάσια και ασκήσεις Τεχνική υποστήριξη Διάσωση (Salvage) Νομικά θέματα

15 9 ΣΥΝΘΕΣΗ ΚΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΡΙΣΕΩΝ (C.M.T) 9.1 Γενικά καθήκοντα της Ο.Δ.Κ. - Καθιέρωση και διατήρηση επαφής με τις ομάδες έρευνας και διάσωσης. - Συλλογή όλων των πληροφοριών σχετικά με το ατύχημα/έκτακτη ανάγκη από όλες τις πιθανές πηγές. - Καθιέρωση επαφής με, Κ.Σ.Ε.Δ, Λιμενική Αστυνομία, Ναυτικούς Ομίλους, Ομάδες εθελοντών διάσωσης, Νοσοκομείο με σκοπό την παροχή βοηθείας και υποστήριξης προς τον Όμιλο για την καλύτερη διαχείριση του περιστατικού. - Επαφή με τα ΜΜΕ / Κοινό / Συγγενείς - Εξέταση άλλων ζητημάτων μετά από το ατύχημα (νομικό, ερεύνα και ανάλυση του ατυχήματος, αποζημιώσεις κ.λπ.) - Στην καθιέρωση γυμνασίων με σκοπό να εξακριβωθεί η ετοιμότητα των συμβαλλόμενων μερών, την λειτουργικότητα των μέσων και των σχεδίων και η εξοικείωσης όλων με τις σχετικές διαδικασίες. 9.2 Σύνθεση της Ο.Δ.Κ. και τα καθήκοντα των μελών της. Η βασική σύνθεση της Ο.Δ.Κ. και τα καθήκοντα της είναι ως ακολούθως: 1. Ο Πρόεδρος του Ομίλου Έχει την γενική ευθύνη αναλαμβάνει όλες τις πολιτικές αποφάσεις σε σχέση με την έκτακτη ανάγκη. Είναι ο σύνδεσμος μεταξύ του ΚΣΕΔ και της Ο.Δ.Κ. Έχει την γενική ευθύνη του συντονισμού όλων των μελών της Ο.Δ.Κ και των μελών του Δ.Σ του Ομίλου. Έχει την ευθύνη μαζί με το Γραμματέα του Ομίλου για την προετοιμασία και έκδοση καθώς επίσης συνεντεύξεων στα ΜΜΕ εάν του ζητείται. Σε περίπτωση που δεν μπορεί να ανταποκριθεί τον αντικαθιστά ο Αντιπρόεδρος του Ομίλου.

16 2. Ο Αντιπρόεδρος του Ομίλου Έχει την γενική διαχείριση της κρίσης. Αξιολογεί την έκταση και σοβαρότητα και του περιστατικού και έχει την διαχείριση όλων των ενεργειών. Αναφέρει στον Πρόεδρο του Ομίλου. Κατευθύνει και δίνει οδηγίες στα μέλη της Ο.Δ.Κ και του Δ.Σ. Σε περίπτωση που δεν μπορεί να ανταποκριθεί τον αντικαθιστά ο Ταμίας του Ομίλου. 3. Έφορος Τμήματος Ιστιοπλοΐας Καθιέρωση συνεχούς επαφής με τις ομάδες ερευνάς και διάσωσης. Έχει αναρτημένη (στην στεριά) ενημερωμένη με όλα τα στοιχεία τους, λίστα με τα ονόματα όλων των αθλητών. Εξασφαλίζει ότι πληροφορίες που έχουν σχέση με το ατύχημα δεν διαδίδονται πριν ειδοποιηθούν οι κοντινότεροι συγγενείς αθλητού που εμπλέκεται στο περιστατικό. Παρέχει βοήθεια και υποστήριξη στους Επικεφαλής των Ομάδων έρευνας και διάσωσης. Είναι ο σύνδεσμος κατόπιν οδηγιών από τον Πρόεδρο του Ομίλου, με τον Όμιλο και τις Αρχές για παροχή πληροφοριών που έχουν σχέση με το ατύχημα. Προσωπικά παρίσταται εντός σκάφους στις διαδικασίες έρευνας και διάσωσης (εάν χρειάζεται και υπάρχει δυνατότητα) σαν Συντονιστής επί σκηνής βοηθώντας τους επικεφαλής διάσωσης. Καταγραφή όλων των πληροφοριών που αποστέλλονται/λαμβάνονται συμπεριλαμβανομένων και των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων. Διευθετήσεις για μεταφορά τυχόν τραυματιών στο Νοσοκομείο. Αντικαθίσταται σε περίπτωση που δεν μπορεί να ανταποκριθεί από ένα βοηθό Έφορο. 4. Προπονητής Τμήματος Ιστιοπλοΐας Έχει αναρτημένη (στην στεριά) ενημερωμένη με όλα τα στοιχεία, λίστα με τα ονόματα όλων των αθλητών. Εξασφαλίζει ότι όλοι αθλητές που ελάμβανα μέρος στην προπόνηση έχουν συγκεντρωθεί στην στεριά έχουν καταμετρηθεί και είναι ασφαλείς. Εξασφαλίζει Τεχνική υποστήριξη στις ομάδες διάσωσης. Προσωπικά παρίσταται εντός σκάφους στις διαδικασίες έρευνας και διάσωσης (εάν χρειάζεται και υπάρχει δυνατότητα) σαν Συντονιστής επί σκηνής βοηθώντας τους επικεφαλής διάσωσης. Αντικαθίσταται σε περίπτωση που δεν μπορεί να ανταποκριθεί από ένα βοηθό προπονητή.

17 5. Ταμίας Ομίλου Διατηρεί ενημερωμένη με όλα τα στοιχεία λίστα όλων των αθλητών. Διατηρεί επαφή και μιλά με συμπάθεια με τους αθλητές και τους συγγενείς κατά την διάρκεια του εκτάκτου περιστατικού. Έχει επαφές κατόπιν εντολών από τον Πρόεδρο με τις Αρχές. Καταγραφή όλων των πληροφοριών που αποστέλλονται/λαμβάνονται συμπεριλαμβανομένων και των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων. Εξασφαλίζει ότι πληροφορίες που αφορούν τραυματισμό/θάνατο δεν ανακοινώνονται στα ΜΜΕ πριν ενημερωθούν οι κοντινότεροι συγγενείς. Αντικαθίσταται σε περίπτωση που δεν μπορεί να ανταποκριθεί από ένα Μέλος του Δ.Σ που διορίζεται από τον Πρόεδρο. 6. Γενικός Γραμματέας του Ομίλου Σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο του Ομίλου έχει την γενική ευθύνη της διαχείρισης και επαφής με τα ΜΜΕ και το κοινό. Είναι ο σύνδεσμος μεταξύ του Ομίλου και ΜΜΕ/Κοινό. Εκδίδει κατάλληλες δηλώσεις προς το τύπο και δίδει συνεντεύξεις στα ΜΜΕ, κρατά πάντα ενήμερο το Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ του Ομίλου για τον τρόπο που τα ΜΜΕ και διαχειρίζονται το έκτακτο περιστατικό πως το παρουσιάζουν και τον τρόπο αντιδράσεις τους. Καταγραφεί όλες της πληροφορίες που αποστέλλονται/λαμβάνονται συμπεριλαμβανομένων και των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων. Αντικαθίσταται σε περίπτωση που δεν μπορεί να ανταποκριθεί από ένα Μέλος του Δ.Σ που διορίζεται από τον Πρόεδρο. 7. Μέλη Διοικητικού Συμβουλίου. Βρίσκονται σε ετοιμότητα στο Κέντρο Διαχείρισης της Κρίσης στην στεριά. 8. Δικηγορικό Γραφείο που εκπροσωπεί τον Όμιλο Βρίσκεται σε ετοιμότητα στο Κέντρο Διαχείρισης της Κρίσης στην στεριά 9. Ασφαλιστικό Γραφείο που εκπροσωπεί τον Όμιλο Βρίσκεται σε ετοιμότητα στο Κέντρο Διαχείρισης της Κρίσης στην στεριά Η ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΡΙΣΕΩΝ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΧΘΕΙ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΑΠΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΟΝΕΣ Η ΑΛΛΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΊΡΙΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ.

18 10 ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ Ο.Δ.Κ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ ΝΟΚ. ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟΥ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ, Η Ο.Δ.Κ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΗΜΕΡΑ Η ΝΥΚΤΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ, ΓΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ. Η Ο.Δ.Κ ΘΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΕΙ ΓΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ: 1. ΛΕΜΕΣΟΣ (ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΜΑΘΟΥΝΤΟΣ 1 ΜΟΥΤΑΓΙΑΚΑ ΛΕΜΕΣΟΣ) ΚΑΘΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ο.Δ.Κ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ. Με βάση την υπάρχουσα γεωγραφική θέση του ΝΟΚ τα Μέλη της Ο.Δ.Κ και του Δ.Σ του Ομίλου θα συγκεντρωθούν είναι τα ακόλουθα: Λεμεσός Αίθουσα συνεδριάσεων ΝΟΚ Ο Πρόεδρος του ΝΟΚ Ο Αντιπρόεδρος του ΝΟΚ Ο Γραμματέας του ΝΟΚ Ο Ταμίας του ΝΟΚ Οι Προπονητές του Τμήματος Ιστιοπλοΐας του ΝΟΚ Το σύνολο των Μελών του Δ.Σ του ΝΟΚ Νομικός Σύμβουλος του Ομίλου Ασφαλιστής του Ομίλου Επικεφαλής Τεχνικής Υποστήριξης ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΊΤΗΤΟ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ Ο.Δ.Κ Η ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΘΕΣΗ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ, Ο ΟΜΙΛΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΦΟΔΙΑΣΕΙ ΜΕ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΑ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΓΡΗΓΟΡΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ.

19 10.1 Διαδικασία αναγγελίας Έκτακτου Περιστατικού. Για έκτακτα περιστατικά που μπορεί να συμβούν σε οποιαδήποτε ομάδα του Τμήματος Ιστιοπλοΐας το Σχέδιο Διαχείρισης Κρίσεων του Τμήματος μπορεί να ενεργοποιηθεί από τους πιο κάτω : Επικεφαλής της Ο.Δ.Κ του Ομίλου Πρόεδρος του Ομίλου Όταν ο Επικεφαλής της Ο.Δ.Κ η ο Πρόεδρος του Ομίλου ενημερώσει τα Μέλη της ομάδας και το Δ.Σ για το έκτακτο περιστατικό η ενέργεια αυτή θεωρείτε η βάσης για ενεργοποίηση της Ο.Δ.Κ του Ομίλου ακολουθώντας τις διαδικασίες όπως περιγράφονται στο παράρτημα 21. Αμέσως εγκαθιστούμε κανάλια επικοινωνίας όπως περιγράφονται στην παράγραφο 15. Θα πρέπει να έρθουμε σε επαφή τα μέλη του Δ.Σ όπως αναφέρονται στο παράρτημα 7 που βρίσκονται σε ετοιμότητα σε 24ωρη βάση. Ο έφορος Ιστιοπλοΐας θα ειδοποιήσει τον επικεφαλής της Ο.Δ.Κ. Εάν δεν μπορέσει να ειδοποιήσει τον επικεφαλής θα ειδοποιήσει τον Πρόεδρο του Ομίλου. Όταν ο επικεφαλής της Ο.Δ.Κ η Πρόεδρος ειδοποιηθεί για ένα έκτακτο περιστατικό τότε θέτει σε συναγερμό τα μέλη της Ο.Δ.Κ και όλο το Δ.Σ του Ομίλου. Όταν ληφθεί μήνυμα έκτακτου περιστατικού ο Επικεφαλής της Ο.Δ.Κ το αξιολογεί και εν συνεχεία εάν θεωρεί ότι χρειάζεται να θέσει σε συναγερμό την Ο.Δ.Κ και το Δ.Σ το πράττει. Η Ο.Δ.Κ και τα μέλη του Δ.Σ του Ομίλου θα προσέλθουν το γρηγορότερο δυνατό στο Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων στα γραφεία του Ομίλου στην Λεμεσό για να αναλάβει δράση και τον συντονισμό της κρίσης. Η πρώτη προτεραιότητα της Ο.Δ.Κ είναι να έρθει σε επικοινωνία με τις Ομάδες έρευνας και διάσωσης με σκοπό την συγκέντρωση πληροφοριών που έχουν σχέση με το ατύχημα. Η ενέργεια αυτή θα βοηθήσει την αξιολόγηση της σοβαρότητας του κινδύνου σε ανθρώπινες ζωές, στην περιουσία και στην προστασία του περιβάλλοντος.

20 11 ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ ΤΥΠΟΥΣ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ Η ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ. Οι διαδικασίες που ακολουθούνται σε κάθε περίπτωση επικίνδυνης κατάστασης, μπορούν να εξαρτηθούν από διάφορους παράγοντες όπως η Γεωγραφική θέση του γεγονότος, οι περιστάσεις που δημιούργησαν την επικίνδυνη κατάσταση, ο αριθμός των θυμάτων, η ενεργοποίηση και η ανταπόκριση των τοπικών αρχών, ο τύπος του σκάφους, ο αριθμός των αθλητών και συνοδών που λάμβανα μέρος στην εκδήλωση/προπόνηση στο σκάφος. Σε όλες τις περιπτώσεις όπως καταγράφονται, η Ο.Δ.Κ θα συγκεντρωθεί στο Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων. Μετά την προσέλευση της Ο.Δ.Κ. θα αποφασιστεί ποιες περαιτέρω ενέργειες απαιτείται να ληφθούν και ως προς το εάν θα ήταν συμφέρον να υπάρξει ένας συντονιστής επί σκηνής και ποιες θα είναι οι αρμοδιότητες και οι ευθύνες του. Η παρούσα απόφαση θα βασίζεται στον τύπο περιστατικού.

21 12 ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΕΠΑΦΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ Ο.Δ.Κ Μετά από την συγκέντρωση της Ο.Δ.Κ όλες οι επικοινωνίες από και στις ομάδες έρευνας και διάσωσης θα γίνονται με τον Έφορο του Τμήματος Ιστιοπλοΐας. Τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ του Ομίλου θα λαμβάνουν πληροφόρηση από την Ο.Δ.Κ του Ομίλου. Εάν είναι δυνατόν ένα κανάλι επικοινωνίας μεταξύ των Ομάδων διάσωσης και της Ο.Δ.Κ θα πρέπει να εγκατασταθεί και να εξασφαλιστεί ότι δεν θα παρεμποδίζεται αργότερα από άλλους που πιθανόν θα προσπαθούν να έρθουν σε επαφή με τις Ομάδες έρευνας και διάσωσης. Η επικοινωνία με τις Ομάδες διάσωσης θα γίνει κατά προτίμηση χρησιμοποιώντας VHF (ραδιοτηλέφωνα με ναυτιλιακές συχνότητες). Επίσης μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κινητά και σταθερά τηλέφωνα. Σε όλες τις περιπτώσεις η ασφάλεια των πληροφοριών είναι ύψιστης σημασίας (δείτε επίσης το τμήμα των νομικών θεμάτων) VHF- ΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΤΡΟΠΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΚΑΙ Ο.Δ.Κ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ. VHF Κανάλι 16 ΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ - Ο.Δ.Κ (Ομίλου) - Εφόρου Ιστιοπλοΐας - Προέδρου του Ομίλου Παρακαλώ αναφερθείτε στο παράρτημα 8 που περιέχει όλες τις λεπτομέρειες επικοινωνίας όλων των μελών του Δ.Σ του Ομίλου Σημείωση: Στον Όμιλο θα πρέπει να υπάρχει ένα κινητό τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης που πρόκειται να χρησιμοποιηθεί μόνο για την επικοινωνία σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης και θα φυλάσσεται στο γραφείο του Ομίλου.

22 12.2 ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ Εάν ένας αντιπρόσωπος του Ομίλου αποσταλεί στη σκηνή του ατυχήματος, τότε μια ανοικτή γραμμή επικοινωνίας πρέπει να καθιερωθεί και να διατηρηθεί μέχρι το πέρας των ερευνών με την Ο.Δ.Κ του Ομίλου.

23 13 ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΡΙΣΕΩΝ Το Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων του Ομίλου βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του Ομίλου στην Λεμεσό (Λεωφόρος Αμαθούντος 1 Μουταγιάκα-Λεμεσό) στην αίθουσα συνεδριάσεων του Ομίλου. Στο Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων όπου η Ο.Δ.Κ θα συγκεντρωθεί σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης ο ακόλουθος εξοπλισμός πρέπει να είναι διαθέσιμος: Τουλάχιστον 1 τηλέφωνο. Μια γραμμή fax Ένα κινητό τηλέφωνο Τουλάχιστον ένας υπολογιστής. Ένας φάκελος αρχείων, που δημιουργείται συγκεκριμένα για τη χρήση σε περίπτωση οποιασδήποτε έκτακτης ανάγκης: Διαδικασίες έκτακτης ανάγκης. Πλήρης κατάλογος με τα στοιχεία όλων των αθλητών του Ομίλου. Τηλεφωνικός κατάλογος με τα τηλέφωνα Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Κ.Σ.Ε.Δ), Πολεμικού Ναυτικού, Λιμενικής Αστυνομίας, Νοσοκομείου, ΕΜΑΚ, Πυροσβεστικής, ΚΟΑ, ΚΙΟ. Ενημερωμένοι Χάρτες της περιοχής του κόλπου της Λεμεσού. Ένα γραφείο πληροφοριών θα καθιερωθεί στον Όμιλο, δηλαδή το γραφείο πληροφόρησης των ΜΜΕ/Κοινού Το γραφείο πληροφόρησης θα εποπτεύεται από τον υπεύθυνο τύπου και ΜΜΕ και θα βοηθάτε από ένα διορισμένο μέλος του Δ.Σ. Το γραφείο πληροφόρησης των ΜΜΕ θα λαμβάνει τις πληροφορίες από την Ο.Δ.Κ και θα ενημερώνει με «δελτία πληροφοριών» τα ΜΜΕ/Κοινό. Θα πρέπει να λαμβάνεται πολύ σοβαρά υπόψη ότι τα δελτία πληροφόρησης θα πρέπει να ελέγχονται γιατί υπάρχουν πληροφορίες που ΜΠΟΡΟΥΜΕ ή ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να προωθήσουμε στα ΜΜΕ/Κοινό. Ο Όμιλος διορίζει τον εκπρόσωπο, ο οποίος ως γενικός χειριστής μέσων, διατηρεί τη γενική ευθύνη για οτιδήποτε πληροφορίες μπορούν να δημοσιευθούν και πότε.

24 14 ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΓΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΝΟΣ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟΥ. Η Ο.Δ.Κ. θα θέσει σε λειτουργία ένα πίνακα ελέγχου πληροφοριών σύμφωνα με τον πιο κάτω κατάλογο καθώς επίσης και ένα ημερολόγιο των γεγονότων και να καταγράφονται ο χρόνος και οι λεπτομέρειες όλων των εισερχόμενων και εξερχόμενων επικοινωνιών: A. Τοπική και & GMT ώρα, το γεωγραφικό στίγμα του υπό εξέταση σκάφους (Πλάτος, Μήκος, διόπτευση από την στεριά εάν αυτό είναι δυνατόν). B. Η φύση του ατυχήματος. C. Οι περιστάσεις/συνθήκες που δημιούργησαν το ατύχημα. D. Καιρικές συνθήκες. E. Εγγύτητα του εκτάκτου περιστατικού π.χ απόσταση από την στεριά, περιοχή με αυξημένη ναυσιπλοΐα, περιοχή με ναύδετα, ιχθυοκαλλιέργειες κλπ. F. Οποιαδήποτε κατάσταση η οποία δυνητικά μπορεί να προκαλέσει την χειροτέρευση του επεισοδίου. G. Θύματα / πλήρες όνομα και φύση του τραυματισμού. H. Τι ενέργειες έχουν είδη γίνει. Τι βοήθεια χρειάζεται. I. Η καλύτερη μέθοδος επικοινωνίας με τις ομάδες διάσωσης. J. Ποιος άλλος έχει ενημερωθεί, η πρόκειται να ενημερωθεί από την Ο.Δ.Κ K. Λεπτομέρειες για το ελλείπον πρόσωπο. Είναι καθήκον του επικεφαλής της Ο.Δ.Κ να δοθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα οι σχετικές πληροφορίες στα άλλα μέλη της Ο.Δ.Κ. Σημαντικά σημεία που υπογραμμίζονται Όλες οι εισερχόμενες και εξερχόμενες επικοινωνίες μεταξύ των Ομάδων έρευνας και διάσωσης και Ο.Δ.Κ και αντίστροφα, και σε οποιαδήποτε μέσα δηλ., VHF, κινητά και σταθερά τηλέφωνα, ραδιόφωνο, που καταγράφονται κατάλληλα συμπεριλαμβανομένων λεπτομερειών και του ακριβούς χρόνου. Κάθε απόφαση που λαμβάνεται, ή οδηγία που κατευθύνεται προς τις ομάδες έρευνας και διάσωσης καταγράφεται επίσης.

25 15 ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΟΙ ΚΑΤΑΛΟΓΟΙ ΕΠΑΦΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Ονομαστικοί κατάλογοι επικοινωνίας για : Σχετικές Αρχές Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) Πολεμικό Ναυτικό Λιμενική Αστυνομία Νοσοκομείο Λεμεσού ΕΜΑΚ Πυροσβεστική υπηρεσία Λεμεσού ΚΟΑ ΚΙΟ Δικηγορικό γραφείο που εκπροσωπεί τον Όμιλο ΜΜΕ Τα πιο πάνω υπάρχουν στα σχετικά παραρτήματα. Την ευθύνη για την λεπτομερή και ενημέρωση κάθε καταλόγου παράγραφο 30 στα παραρτήματα.

26 16 ΥΠΟΒΟΛΗ ΕΚΘΕΣΗΣ 16.1 ΠΟΤΕ ΘΕΤΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ ΤΗΝ Ο.Δ.Κ ΚΑΙ Δ.Σ. ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ Οι ακόλουθες περιστάσεις απαιτούν την ενημέρωση της Ο.Δ.Κ και Δ.Σ εκ μέρους του Εφόρου Ιστιοπλοΐας η του Προπονητή του Ομίλου : - Πυρκαγιά στον Όμιλο - Οδικό δυστύχημα «σύγκρουση με σοβαρό τραυματισμό ατόμων» (Αθλητών, Συνοδών, Προπονητών κατά την διάρκεια αποστολής σε αγώνες). - Σοβαρό ατύχημα στις εγκαταστάσεις του Ομίλου στην στεριά. - Σοβαρός τραυματισμός στην θάλασσα (αθλητών, συνοδών, προπονητών είτε από σύγκρουση σκαφών η άλλης αιτίας). - Ρύπανση της θάλασσας από τις διάφορες δραστηριότητες του ομίλου. - Αγνοούμενο σκάφος και αθλητή/άτομο. - Ακραία καιρικά φαινόμενα που θέτουν άμεσα σε κίνδυνο την ασφάλεια των Αθλητών, Προπονητών και Συνοδών ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ Σε περίπτωση εκτάκτου περιστατικού, ο Έφορος η ο Προπονητής του Τμήματος πρέπει να είναι σε θέση να έρθει σε επαφή με το επικεφαλής της Ο.Δ.Κ η τον Πρόεδρο του Δ.Σ του Ομίλου. Τα πρόσωπα που έχουν την ευθύνη αυτή απαριθμούνται στις διαδικασίες ανακοίνωσης στην παράγραφο 10.1, και έχουν την εξουσία να ενημερώσουν τα Μέλη της Ο.Δ.Κ και του Δ.Σ Ομίλου χωρίς χρονοτριβεί ΛΙΜΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ Ενημερώνεται από τον Έφορο Ιστιοπλοΐας η τον Προπονητή. Επίσης αναφερθείτε στο «διάγραμμα ροής ανακοίνωση/επικοινωνία έκτακτης ανάγκης» που περιλαμβάνεται στο παράρτημα 20 σε αυτό το εγχειρίδιο

27 16.3 Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ Ο Επικεφαλής της Ο.Δ.Κ θα εξασφαλίσει ότι ένα χρονολογικό αρχείο διατηρείται με όλα τα βασικά γεγονότα που συμβαίνουν, στους χρόνους που σημειώνονται. Το αρχείο αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί αργότερα για να προετοιμάσουν μια λεπτομερή δήλωση των γεγονότων αν είναι απαραίτητο. Ο Επικεφαλής της Ο.Δ.Κ δεν θα δημοσιεύσει η θα κοινοποιήσει γεγονότα εκτός αν απαιτείτε να το πράξει, αλλά σε κάθε περίπτωση, μετά που είχε την ευκαιρία να εξετάσει προσεκτικά όλα τα γεγονότα που έχουν εμφανιστεί και μετά από λεπτομερή εξέταση και τον σχολιασμό τους από τον Δικηγόρο του Ομίλου. Όπου γραπτά στοιχεία απαιτούνται από τον επικεφαλής της Ο.Δ.Κ ο οποίος βεβαίωσε οποιαδήποτε γεγονός, ατύχημα ή μη συμμόρφωση -, πρέπει να είναι υπό μορφή δήλωσης των γεγονότων. Αυτή η δήλωση των γεγονότων πρέπει να είναι ένας επίσημος απολογισμός των γεγονότων όπως εμφανίστηκαν χρονολογικά, παραλείποντας οποιεσδήποτε προσωπικές απόψεις, υποθέσεις και ερμηνείες, σύμφωνα με τα γεγονότα και τα γεγονότα που εισήχθησαν στα καταγεγραμμένα στοιχεία της Ο.Δ.Κ. Η δήλωση των γεγονότων πρέπει να δοθεί χωρίς προκατάληψη και να επικυρώνεται με «το παρόν έγγραφο προορίζεται για χρήση από τον Όμιλο μόνο» και δεν πρέπει να δοθεί ή να αποκαλυφθεί σε οποιοδήποτε τρίτο χωρίς τη ρητή έγκριση του Ομίλου ή πληρεξούσιου του ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΕΣ Είναι στην ευθύνη του Επικεφαλής της Ο.Δ.Κ η του Προέδρου του Ομίλου να ειδοποιηθούν. Σημαντική σημείωση: Σε περίπτωση που χρειάζεται άμεση βοήθεια από τους Νομικούς Συμβούλους και τους Ασφαλιστές του Ομίλου λόγω σοβαρού ατυχήματος με απώλεια αθλητού/συνοδού, είναι στην αποκλειστική ευθύνη του Προέδρου του Ομίλου να το πράξη.

28 17 ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟ ΚΟΝΤΙΝΟΤΕΡΟΥ ΣΥΓΓΕΝΗ 17.1 Καταγραφή όλων των Αθλητών του Ομίλου Ο Έφορος του Τμήματος Ιστιοπλοΐας του Ομίλου είναι υποχρεωμένος να διατηρεί ενημερωμένο κατάλογο με τα ονόματα των Αθλητών του τμήματος με όλα τα στοιχεία τους. Ο κατάλογος πρέπει να βρίσκεται καταχωρημένος στο αρχείο Αθλητών του Ομίλου, στο γραφείο του Εφόρου και του Προπονητή του Ομίλου στην ΚΙΟ και αναρτημένος στον χώρο των αποδυτηρίων των Αθλητών Πλησιέστεροι Συγγενείς των Αθλητών Κατάλογος πλησιέστερου Συγγενή Ο Έφορος Ιστιοπλοΐας είναι υποχρεωμένος να διατηρεί ενημερωμένο κατάλογο με τα ονόματα των πλησιέστερων συγγενών των Αθλητών με όλα τα στοιχεία τους. Ο κατάλογος πρέπει να βρίσκεται καταχωρημένος στο αρχείο Αθλητών του Ομίλου, στο γραφείο του Εφόρου και του Προπονητή του Ομίλου στην ΚΙΟ και αναρτημένος στο χώρο των αποδυτηρίων των Αθλητών Θύματα Σε περίπτωση σοβαρού ατυχήματος πρέπει να κρατηθεί αρχείο με όλα τα στοιχεία του θύματος και με καταγραφή χρονολογικά ότι έχει σχέση με το θύμα Ειδοποίηση πλησιέστερου συγγενή σε περίπτωση θανάτου αθλητού/συνοδού Σε περίπτωση θανάτου ο πλησιέστερος συγγενής του θύματος ειδοποιείται από την Αστυνομία και τον Πρόεδρο του Ομίλου..

29 18 ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΔΕΛΤΙΩΝ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΝ/ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟ 18.1 ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ MΜΕ (δείτε επίσης τα νομικά θέματα) Ένα σημαντικό ατύχημα, ειδικά απώλειας ζωής είναι δυνατή και θα προσελκύσει την ευρεία δημοσιότητα. Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ ως αντιπρόσωποι του Ομίλου, είναι αρμόδιοι για την ασφάλεια των αθλητών/συνοδών αλλά δεν πρέπει να εκδίδουν δελτία τύπου στα ΜΜΕ/κοινό. Οι αντιπρόσωποι του Τύπου πρέπει να αντιμετωπιστούν με αβρότητα αλλά πρέπει να τους αναφερθεί ότι για δελτία τύπου υπεύθυνος για να τα διανέμει είναι ο εκπρόσωπος τύπου του Ομίλου. Κανένας δεν θα εκφράσει οποιαδήποτε άποψη στα μέσα εκτός από εκείνους που ορίζονται και συγκεκριμένα: Ο Πρόεδρος του Ομίλου Ο εκπρόσωπος τύπου του Ομίλου Οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο που διορίζεται από τον Όμιλο για να ενεργήσει ως ο εκπρόσωπός του κατά τη διάρκεια του γεγονότος.

30 19 ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΕ ΑΤΟΜΑ ΤΗΣ Ο.Δ.Κ ΟΤΑΝ ΕΝΑ ΕΚΤΑΚΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΑΙ Σε περίπτωση που ένα έκτακτο γεγονός παρατείνεται πιθανόν να δημιουργηθεί η ανάγκη να ξεκουραστούν κάποια μέλη της Ο.Δ.Κ. Σε τέτοια περίπτωση ο Πρόεδρος του Ομίλου θα πρέπει να διορίσει μέλη του Δ.Σ που είναι ξεκούραστα έτσι ώστε η λειτουργία της Ο.Δ.Κ να συνέχιση απρόσκοπτα την εργασία της. Βασικός κανόνας είναι ότι κουρασμένα άτομα εύκολα μπορούν να πάρουν λανθασμένες αποφάσεις.

31 20 ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ 20.1 ΓΕΝΙΚΑ Σε περίπτωση εκτάκτου περιστατικού το Δ.Σ του Ομίλου ζητά την τεχνική υποστήριξη από άτομα που μπορούν να βοηθήσουν προς το σκοπό αυτό. 1. Μηχανικό για την τεχνική υποστήριξη των μηχανοκίνητων σκαφών του Ομίλου που λαμβάνουν μέρος στην επιχείρηση ερευνάς και διάσωσης 2. Ομάδα που θα έχει την ευθύνη της τροφοδοσίας των μηχανοκίνητων μέσων με καύσιμα.

32 21 ΑΣΦΑΛΙΣΤΕΣ 21.1 ΓΕΝΙΚΑ Σε περίπτωση σοβαρού εκτάκτου περιστατικού ο Πρόεδρος του Ομίλου έχει την ευθύνη να ειδοποίηση την ασφαλιστική εταιρεία που συνεργάζεται ο Όμιλος να προσέλθει στα γραφεία του Ομίλου στην Λεμεσό.

33 22 ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Στην περίπτωση των σοβαρών ιατρικών θεμάτων εξαιτίας ενός ατυχήματος ο Όμιλος θα πρέπει να περιλάβει στην Ο.Δ.Κ ένα Ιατρό ο οποίος θα την συμβουλεύει σε Ιατρικά θέματα. Ένας κατάλογος διαθέσιμων ιατρικών εγκαταστάσεων στην περιοχή αλλά και της πόλης της Λεμεσού θα πρέπει να διαιρείται στον Όμιλο για άμεση χρήση. Θα είναι πάντα ο γιατρός του Ομίλου που θα επιβεβαιώσει την σοβαρότητα τραυματισμού ενός προσώπου και να ενημερώσει τον Πρόεδρο του Ομίλου. Ένα πλήρες φαρμακείο θα πρέπει να βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του Ομίλου και φορητά φαρμακεία στα προπονητικά σκάφη του Ομίλου.

34 23 ΝΟΜΙΚΑ 23.1 ΓΕΝΙΚΑ Όλο το Δ.Σ του Ομίλου και του Τμήματος Ιστιοπλοΐας πρέπει να ανταποκριθεί και να συνεργαστεί με τους δημόσιους υπαλλήλους με ότι πληροφορίες και αναφορές διαθέτουν σε σχέση με το ατύχημα/περιστατικό. Πρέπει να προβάλουν μια θετική στάση απέναντι σε όλους τους δημόσιους ανώτερους υπαλλήλους και τα μέσα. Εντούτοις, η Ο.Δ.Κ πρέπει να αναβάλει όλες τις συνεντεύξεις, τις δηλώσεις και τις γραπτές εκθέσεις έως ότου το Δικηγορικό γραφείο που έχει διορίσει το Δ.Σ του Ομίλου θα αναλάβει την νομική συμβουλή και την εποπτεία σε ότι έχει σχέση με την διεξαγόμενη επίσημη έρευνα. Το Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων του Ομίλου στο γραφείο του Ομίλου στην Λεμεσό είναι αρμόδιο για τη λήψη όλων των εισερχόμενων πληροφοριών για την έκτακτη ανάγκη από άλλη Αρχή και Σωστικές Ομάδες και πρέπει να είναι η μόνη πηγή διάδοσης των πληροφοριών. Πρέπει να παρέχει πληροφόρηση στις Αρχές και ΜΜΕ/Κοινό ακολουθώντας τις διαδικασίες όπως αναφέρονται στην παράγραφο 14. Μόνο τα ακριβή γεγονότα πρέπει να παρασχεθούν για να αποφευχθεί παραπληροφόρηση και διάδοση ειδήσεων που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα σε σχέση με το έκτακτο περιστατικό ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ Η Κυβέρνηση οποιασδήποτε χώρας της οποίας τα συμφέροντα απειλούνται ως συνέπεια ενός ατυχήματος που έχει υποστεί με θύματα/ζημιές, έχει το δικαίωμα να ενεργήσει ερεύνα μέσα στα χωρικά ύδατά της. Στην παράλια περιοχή που βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του Ομίλου και η θαλασσιά περιοχή που χρησιμοποιείται για την προπόνηση/αγώνες των αθλητών/συνοδών η Λιμενική Αστυνομία έχει επίσης αρμοδιότητα έρευνας του περιστατικού. Ο Όμιλος πρέπει να προσπαθήσει να συμμορφωθεί με τις οδηγίες που δίνονται από την κυβέρνηση ή την αρχή, και μια πλήρης έκθεση πρέπει να γίνει εκ μέρους του Ομίλου. Είναι ευθύνη του Ομίλου και του Δικηγορικού γραφείου που εκπροσωπεί τον Όμιλο για να προσδιορίσει οποιοδήποτε αστική ή ποινική ευθύνη για το έκτακτο περιστατικό και να παρέχει νομική συμβουλή/προστασία στο Δ.Σ του Ομίλου και του Τμήματος ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ Κάτω από καμία περίσταση οποιοδήποτε μέλος του Δ.Σ του Ομίλου θα αναγνωρίσει ευθύνη για τον Όμιλο η το Τμήμα ή οποιαδήποτε από τα μέλη του Δ.Σ που συνδέεται για οποιοδήποτε ατύχημα ή ζημία που μπορεί να έχει εμφανιστεί. Σε περίπτωση που γίνεται απαραίτητο για ένα μέλος να παρέχει τις πληροφορίες σε μια εσωτερική ή εξωτερική έρευνα σώμα, συμπεριλαμβανομένου ενός δικαστηρίου, το πρόσωπο πρέπει να παρέχει τίμιες και πραγματικές πληροφορίες, που επιτρέπουν στο διεξάγον ανακριτικό σώμα να φθάσει στο συμπέρασμά του ως προς την ευθύνη. Ο Όμιλος δεν θα ανεχτεί την ψεύτικη κατάθεση είτε στις εσωτερικές είτε εξωτερικές Αρχές.

35 23.4 ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Εάν οποιαδήποτε Kυβέρνηση η Τοπική Αρχή ζητήσει την διενέργεια επίσημης έρευνας, ή εάν ληφθούν μέτρα για σύλληψη ή να θέσουν υπό κράτηση οποιοδήποτε μέλος του Ομίλου η του Τμήματος, το Δικηγορικό γραφείο που εκπροσωπεί τον Όμιλο θα πρέπει να ενημερωθεί αμέσως, έτσι ώστε να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία και την αντιπροσώπευση των μελών του Ομίλου. Οποιοσδήποτε μέλη του Ομίλου που δηλώνονται ότι πρέπει να εμφανιστεί ενώπιον δικαστηρίου ή άλλης επίσημης οργάνωσης που εξετάζουν τα γεγονότα ενός ατυχήματος θα πρέπει να ενημερώνεται το Δικηγορικό γραφείο, για τις περιστάσεις και το χρόνο και τόπο στους οποίους σχεδιάζεται για να εμφανιστεί έτσι ώστε να του παρέχεται νομική συμβουλή και προστασία.

36 24 AΣΚΗΣΕΙΣ, ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Τα γυμνάσια και οι ασκήσεις προετοιμάζουν τον Όμιλο, το Τμήμα και όσους εμπλέκονται στις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Ομοίως γυμνάζει και ασκεί την Ο.Δ.Κ και συμβάλει στην ανάπτυξη και διατήρηση κατά την διάρκεια μιας έκτακτης ανάγκης την ανάπτυξη εμπιστοσύνης για την ικανότητα των μελών της, ενώ συγχρόνως ελέγχει την αποτελεσματικότητα των σχεδίων αντιμετώπισης της. Τα γυμνάσια και οι ασκήσεις πρέπει να διεξάγονται τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο και κάθε φορά με διαφορετικά σενάρια. Αυτά τα γυμνάσια μπορούν «να αναγγελθούν» ή να είναι «απροειδοποίητα» γυμνάσια και θα πρέπει να προγραμματιστούν και να οργανωθούν από τον Πρόεδρο και τον επικεφαλής της Ο.Δ.Κ με την έγκριση του Δ.Σ του Ομίλου. Εκπαίδευση θα πρέπει να παρέχεται στην Ο.Δ.Κ και το Δ.Σ του Ομίλου σε θέματα όπως Έρευνα και Ανάλυση Ατυχημάτων και Διαχείριση περιστατικών σε σχέση με τα ΜΜΕ.

37 25 ΑΡΧΕΙΑ Ένα από τα μέλη της Ο.Δ.Κ (στη Λεμεσό ή στην περιοχή του γεγονότος) θα οριστεί για να διατηρήσει ένα χρονολογικό ημερολόγιο των γεγονότων και των αποφάσεων που λαμβάνονται τα οποία μπορεί αργότερα να απαιτηθούν για τις νομικές διαδικασίες ή ως παθήματα που γίνονται μαθήματα. Αρχεία θα διατηρηθούν επίσης όλης της κάλυψης των ΜΜΕ και των επικοινωνιών μεταξύ όλων των εμπλεκομένων και της Ο.Δ.Κ.

38 26 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ 1. ΛΕΠΤΟΜΕΡΗΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΠΑΦΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΡΙΣΕΩΝ 2. ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΠΑΦΩΝ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ/ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ 3. ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΠΑΦΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΟΜΙΛΩΝ 4. ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΆΓΚΗΣ 5. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ 6. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΟΔΙΚΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ 7. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΣΟΒΑΡΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ 8. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΣΟΒΑΡΟΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ 9. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ 10. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟ ΣΚΑΦΟΣ / ΑΘΛΗΤΗ / ΑΤΟΜΟΥ 11. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΑΚΡΑΙΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ 12. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΩΣΗΣ 13. ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΠΙΘΑΝΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ

Check Box. Ειδοποίησε τον Πρόεδρο του Ομίλου (για να ενεργοποιήσει την Ομάδα Έκτακτης Ανάγκης) Εκκένωσε τον Όμιλο

Check Box. Ειδοποίησε τον Πρόεδρο του Ομίλου (για να ενεργοποιήσει την Ομάδα Έκτακτης Ανάγκης) Εκκένωσε τον Όμιλο ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ Εκκένωσε τον Όμιλο Συγκέντρωσε όλους τους Αθλητές/Άτομα στον Σταθμό Συγκέντρωσης του Ομίλου Διακοπή από τον κεντρικό διακόπτη την ηλεκτρική παροχή προς

Διαβάστε περισσότερα

KAΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣHΣ

KAΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣHΣ KAΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣHΣ 3 KΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΣΚΟΠΟΙ & ΜΕΣΑ Α. ΣΚΟΠΟΙ Διάδοση και διατήρηση της Ναυτικής Τέχνης και Παράδοσης. Την εκπαίδευση των μελών

Διαβάστε περισσότερα

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΛΑΜΑΚΙΟΥ

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΛΑΜΑΚΙΟΥ Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΛΑΜΑΚΙΟΥ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ «ΚΑΛΑΜΑΚΕΙΑ 2012» 30 Ιουνίου & 01 Ιουλίου 2012 1. ΟΡΓΑΝΩΤΗΣ 1.1. Ο Ν.Ο.Καλαμακίου προκηρύσσει τον Ιστιοπλοϊκό Αγώνα «ΚΑΛΑΜΑΚΕΙΑ 2012» για

Διαβάστε περισσότερα

Μοναδικές υπηρεσίες και εξυπηρέτηση

Μοναδικές υπηρεσίες και εξυπηρέτηση Μοναδικές υπηρεσίες και εξυπηρέτηση Πώς θα χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες της Anytime Η ποιότητα, η εξυπηρέτηση και η ασφάλεια της Anytime σάς συνοδεύουν παντού και πάντα. Η Anytime βρίσκεται κοντά σας

Διαβάστε περισσότερα

Π4.2.1 ΣΧΕΔΙΟ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ

Π4.2.1 ΣΧΕΔΙΟ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ Π4.2.1 ΣΧΕΔΙΟ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ Αριθμός Έκδοσης: ΕΚΕΤΑ ΙΜΕΤ ΕΜ Β 2013 9 Παραδοτέο ΙΜΕΤ Τίτλος Έργου: «Ολοκληρωμένο σύστημα για την ασφαλή μεταφορά μαθητών» Συγγραφέας: Δρ. Μαρία Μορφουλάκη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΜΑΙΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ «ΠΑΤΡΟΚΛΟΣ 2014» 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ «ΠΑΤΡΟΚΛΟΣ 2014» 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014 ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ Λιμάνι Λαυρίου, Λαύριο 19500 Τηλ/Fax : 22920 69500 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ «ΠΑΤΡΟΚΛΟΣ 2014» 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014 ΓΙΑ ΣΚΑΦΗ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΜΕΝΑ ΚΑΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙ: ΟΡΟΙ ΕΝΤΟΛΗΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙ: ΟΡΟΙ ΕΝΤΟΛΗΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙ: ΟΡΟΙ ΕΝΤΟΛΗΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ Πίνακας Περιεχομένων Σελίδα 2 από 7 1. ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 1.1 Δικαιούχος Χώρα Κυπριακή Δημοκρατία. 1.2 Αναθέτουσα Αρχή Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕΥ

ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕΥ ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕΥ Πρόγραμμα Νέα Γενιά σε Δράση INFO KIT Μέρος 1 Μάης 2011 Εισαγωγή Το έγγραφο αυτό προορίζεται για τους εθελοντές και τους φορείς που συμμετέχουν στην ΕΕΥ. Δίνει σαφείς πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

Ναυτικός Όμιλος Καβάλας

Ναυτικός Όμιλος Καβάλας Ναυτικός Όμιλος Καβάλας Τμήμα Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ Φθινοπωρινό Κύπελλο Ν.Ο.Κ. 2015 1. ΟΡΓΑΝΩΤΗΣ ΟΜΙΛΟΣ Ο Ναυτικός Όμιλος Καβάλας προκηρύσσει το Φθινοπωρινό Κύπελλο Ν.Ο.Κ. 2015. 2. ΤΟΠΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙΑ: ΟΡΟΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙΑ: ΟΡΟΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙΑ: ΟΡΟΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΕΛΙΔΑ 1.1 Έκταση Εργασιών Έργου 1 1.2 Διάρκεια Περιόδου 1 2.1 Προληπτική Συντήρηση 1 2.2 Πρόγραμμα Προληπτικής 1 2.3 Έντυπο αναφοράς Προληπτικής

Διαβάστε περισσότερα

Το προπονητικό camp θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Ρόδου και οι αγώνες στην θαλάσσια περιοχή Ενυδρείου της Ρόδου.

Το προπονητικό camp θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Ρόδου και οι αγώνες στην θαλάσσια περιοχή Ενυδρείου της Ρόδου. Ημερονηνία: 09/12/2009 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟΥ CAMP ΝΗΣΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ ΚΥΠΕΛΛΟ «ΕΜ. ΡΟΥΣΑΚΗΣ» ΜΕ ΣΚΑΦΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ OPTI MIST, LASER RDL ΚΑΙ LASER 4.7 ΣΤΗ ΡΟΔΟ

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4088, 21/7/2006

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4088, 21/7/2006 Ο ΠΕΡΙ ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΗΡΑΓΓΕΣ ΤΟΥ ΔΙΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΝΟΜΟΣ Για σκοπούς εναρμόνισης με την πράξη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας με τίτλο: Επίσημη Εφημερίδα της Ε.Ε.: L167 30.4.2004

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4136, 25/7/2007 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΥΝΑΦΗ ΘΕΜΑΤΑ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4136, 25/7/2007 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΥΝΑΦΗ ΘΕΜΑΤΑ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΥΝΑΦΗ ΘΕΜΑΤΑ Προοίμιο. Επίσημη Εφημερίδα της E.E.: L 310, 25.11.2005, σ. 28. Για σκοπούς εναρμόνισης με την πράξη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας

Διαβάστε περισσότερα

Πρότυπα Ποιότητας (ISO - ISM)

Πρότυπα Ποιότητας (ISO - ISM) Ο ιεθνής Κώδικας ιαχείρισης της Ασφάλειας για την Ασφαλή Λειτουργία των Πλοίων και για την Πρόληψη της Ρύπανσης (ISM Code) είναι ένα διεθνές πρότυπο για την ασφαλή διαχείριση και λειτουργία των πλοίων

Διαβάστε περισσότερα

Έλεγχος του εγχειριδίου, των διεργασιών και των διαδικασιών της ποιότητας.

Έλεγχος του εγχειριδίου, των διεργασιών και των διαδικασιών της ποιότητας. ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ Έλεγχος εγγράφων Κύριος σκοπός αυτής της διαδικασίας είναι να προσδιοριστούν οι αρμοδιότητες σύνταξης, ανασκόπησης, έγκρισης και διανομής όλων των εγγράφων και δεδομένων,

Διαβάστε περισσότερα

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ Έτος ιδρύσεως 1945 Παραλία Καβάλας Τ.Θ. 1462, 651 101, ΚΑΒΑΛΑ, Τηλ & Fax +302510222897

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ Έτος ιδρύσεως 1945 Παραλία Καβάλας Τ.Θ. 1462, 651 101, ΚΑΒΑΛΑ, Τηλ & Fax +302510222897 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ Ετήσιο Πρωτάθλημα Ν.Ο.Κ. 2015 1. ΟΡΓΑΝΩΤΗΣ ΟΜΙΛΟΣ Ο Ναυτικός Όμιλος Καβάλας προκηρύσσει το Ετήσιο Πρωτάθλημα ΝΟΚ 2015 2. ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ Ο αγώνας θα διεξαχθεί στην περιοχή του κόλπου της Καβάλας

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΕΙΣΜΟΥ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΕΙΣΜΟΥ ΟΔΗΓΙΕΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΕΙΣΜΟΥ Α ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΙΣΜΟ 1. Ο συντονιστής, που είναι η Διευθύντρια και σε περίπτωση απουσίας της η Υποδιευθύντρια κατά τη διάρκεια

Διαβάστε περισσότερα

Προκήρυξη αγώνα Περίπλους Nησίδων 2015

Προκήρυξη αγώνα Περίπλους Nησίδων 2015 Προκήρυξη αγώνα Περίπλους Nησίδων 2015 1. ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Ο Ναυτικός Όμιλος Σύρου προκηρύσσει τον αγώνα που περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα των νήσων Αιγαίου της ελληνικής ιστιοπλοϊκής ομοσπονδίας (ΕΙΟ) ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΝΕΑΣ ΑΡΤΑΚΗΣ. Γεωργίου Μιμίκου 1 Νέα Αρτάκη Τ.Κ. 34600 Τηλ. 6977719074 e-mail: nonartakis@gmail.com web: www.nonartakis.

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΝΕΑΣ ΑΡΤΑΚΗΣ. Γεωργίου Μιμίκου 1 Νέα Αρτάκη Τ.Κ. 34600 Τηλ. 6977719074 e-mail: nonartakis@gmail.com web: www.nonartakis. ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΝΕΑΣ ΑΡΤΑΚΗΣ Γεωργίου Μιμίκου 1 Νέα Αρτάκη Τ.Κ. 34600 Τηλ. 6977719074 e-mail: nonartakis@gmail.com web: www.nonartakis.gr ΑΛΜΥΡΟΠΟΤΑΜΟΣ 2014 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΑ 1. ΟΡΓΑΝΩΤΗΣ ΟΜΙΛΟΣ Ο Ναυτικός

Διαβάστε περισσότερα

Πληροφοριακό έντυπο διαχείριση κινδύνων υγείας και ασφάλειας στο χώρο εργασίας

Πληροφοριακό έντυπο διαχείριση κινδύνων υγείας και ασφάλειας στο χώρο εργασίας Πληροφοριακό έντυπο διαχείριση κινδύνων υγείας και ασφάλειας στο χώρο εργασίας Αυτό το πληροφοριακό έντυπο παρέχει γενικές οδηγίες στα πρόσωπα (φυσικά ή νομικά) που εκτελούν μια επιχείρηση ή αναλαμβάνων

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Εμπιστευτικότητας Σπουδαστών (Επικοινωνία με 3 ους )

Πολιτική Εμπιστευτικότητας Σπουδαστών (Επικοινωνία με 3 ους ) Πολιτική Εμπιστευτικότητας Σπουδαστών (Επικοινωνία με 3 ους ) Όλοι οι φοιτητές έχουν δικαίωμα στο απόρρητο των πληροφοριών.το προσωπικό της Bloomsbury International δεν θα περάσει προσωπικές πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΑ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΑ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ ΑΓΚΙΣΤΡΙ 2012 15-16 Σεπτεμβρίου 2012 διοργανωτές Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Προσωπικού ΔΕΗ Ναυτικός Αθλητικός Όμιλος Ειρήνης Φιλίας Φάληρο Αγκίστρι Φάληρο ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΑ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ για σκάφη ανοιχτής θάλασσας

Διαβάστε περισσότερα

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι κατασκευαστές μετρικών οργάνων - Ο Ρόλος και οι Υποχρεώσεις τους

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι κατασκευαστές μετρικών οργάνων - Ο Ρόλος και οι Υποχρεώσεις τους Το παρόν προορίζεται ως έγγραφο καθοδήγησης για τους Οικονομικούς Φορείς (κατασκευαστές, εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους, εισαγωγείς και διανομείς) μετρικών οργάνων με σήμανση CE Νομική ισχύ έχουν μόνο

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003 (25/07/2003) ΔΕΙΚΤΕΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ Κ.Δ.Π. 571/2005 (16/12/2005)

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003 (25/07/2003) ΔΕΙΚΤΕΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ Κ.Δ.Π. 571/2005 (16/12/2005) Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003 (25/07/2003) ΔΕΙΚΤΕΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ Κ.Δ.Π. 571/2005 (16/12/2005) Ε.Ε. Παρ. ΙΙΙ(Ι) 4358 Κ.Δ.Π. 571/2005 Αρ. 4058,16.12.2005 Αριθμός 571 Οι περί

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΧΩΡΩΝ ΟΠΑ ΠΡΟΣ ΤΡΙΤΟΥΣ ΓΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Α. ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΟΠΑ ΠΟΥ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΧΩΡΩΝ ΟΠΑ ΠΡΟΣ ΤΡΙΤΟΥΣ ΓΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Α. ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΟΠΑ ΠΟΥ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΧΩΡΩΝ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΓΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ (σύμφωνα με τις αποφάσεις της Συγκλήτου του ΟΠΑ 4-10-2012, 10-7-2014 και 30-10-2014) Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου εγκρίνει

Διαβάστε περισσότερα

12.11.2014 Όροι συμμετοχής σε διαγωνισμό ενέργειας SUBITO (13/11/2014-08/01/2015) ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΚΛΗΡΩΣΗ PLAYSTATION 4 (SUBITO ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ)

12.11.2014 Όροι συμμετοχής σε διαγωνισμό ενέργειας SUBITO (13/11/2014-08/01/2015) ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΚΛΗΡΩΣΗ PLAYSTATION 4 (SUBITO ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ) 12.11.2014 Όροι συμμετοχής σε διαγωνισμό ενέργειας SUBITO (13/11/2014-08/01/2015) ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΚΛΗΡΩΣΗ PLAYSTATION 4 (SUBITO ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ) 1. Στο διαγωνισμό που διοργανώνει η αλυσίδα καταστημάτων με

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Δ ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Κ.Μ. ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΔΑΣΙΚΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Δ ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Κ.Μ. ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΔΑΣΙΚΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΥΤΟΤΕΛΗΣ Δ/ΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Δ ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Κ.Μ. ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΔΑΣΙΚΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ ΡΟΛΟΙ ΚΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ 1. Σκοπός Σκοπός της Πολιτικής Σύγκρουσης Συμφερόντων (εφεξής καλούμενης «η Πολιτική») είναι να καθορίσει τις διαδικασίες που εφαρμόζονται από τη Spotoption Exchange Limited,

Διαβάστε περισσότερα

MIF. Mάθετε τα δικαιώματά σας. ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ

MIF. Mάθετε τα δικαιώματά σας. ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ MIF ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ Έχετε εμπλακεί σε δυστύχημα με ανασφάλιστο ή με άγνωστο όχημα για το οποίο δεν ευθύνεστε; Mάθετε τα δικαιώματά σας. 1 Ίδρυση του Ταμείου Το Ταμείο Ασφαλιστών

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ Βαθμός Προτεραιότητας: «Κοινός» Χρόνος διατήρησης του εγγράφου: «Διηνεκές»

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ Βαθμός Προτεραιότητας: «Κοινός» Χρόνος διατήρησης του εγγράφου: «Διηνεκές» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ Βαθμός Προτεραιότητας: «Κοινός» Χρόνος διατήρησης του εγγράφου: «Διηνεκές» Αχαρνές, 30/12/2014 Αριθ. πρωτ.: 101126 ΣΥΜΒΑΣΗ Στις Αχαρνές

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΑΔΕΙΩΝ ΤΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΗΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΑΔΕΙΩΝ ΤΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΗΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΑΔΕΙΩΝ ΤΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΗΣ Α. ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ 1. Το Τεχνικό Επιμελητήριο στο οποίο

Διαβάστε περισσότερα

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ Έτος ιδρύσεως 1945 Παραλία Καβάλας Τ.Θ. 1462, 651 101, ΚΑΒΑΛΑ, Τηλ & Fax +302510222897

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ Έτος ιδρύσεως 1945 Παραλία Καβάλας Τ.Θ. 1462, 651 101, ΚΑΒΑΛΑ, Τηλ & Fax +302510222897 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ Κύπελλο Άνοιξης Ν.Ο.Κ. 2015 1. ΟΡΓΑΝΩΤΗΣ ΟΜΙΛΟΣ Ο Ναυτικός Όμιλος Καβάλας προκηρύσσει το Κύπελλο Άνοιξης ΝΟΚ 2015. 2. ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ Οι αγώνες θα διεξαχθούν στην περιοχή του κόλπου της Καβάλας

Διαβάστε περισσότερα

Δήλωση Πολιτικής Συγκρούσεων Συμφερόντων

Δήλωση Πολιτικής Συγκρούσεων Συμφερόντων Plus500CY Ltd. Δήλωση Πολιτικής Συγκρούσεων Συμφερόντων Δήλωση Πολιτικής Συγκρούσεων Συμφερόντων Περίληψη της Δήλωσης Πολιτικής Συγκρούσεων Συμφερόντων 1. Εισαγωγή 1.1. Με τη συγκεκριμένη Δήλωση Πολιτικής

Διαβάστε περισσότερα

ΑΓΩΝΑΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ για σκάφη ανοιχτής θάλασσας καταμετρημένα κατά ORCi, ORC Club, IRC. 13-14-15 Ιουνίου 2014. Επίδαυρος 2014.

ΑΓΩΝΑΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ για σκάφη ανοιχτής θάλασσας καταμετρημένα κατά ORCi, ORC Club, IRC. 13-14-15 Ιουνίου 2014. Επίδαυρος 2014. ΑΓΩΝΑΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ για σκάφη ανοιχτής θάλασσας καταμετρημένα κατά ORCi, ORC Club, IRC 13-14-15 Ιουνίου 2014 Επίδαυρος 2014 Διοργανωτής Ναυτικός Αθλητικός Όμιλος Ειρήνης Φιλίας Φάληρο Αίγινα Νέα Επίδαυρος

Διαβάστε περισσότερα

1. Χρονική διάρκεια εταιρικών εγγράφων (Πιστοποιητικά Διευθυντών) που είναι κατατεθειμένα στο ΚΑΜ

1. Χρονική διάρκεια εταιρικών εγγράφων (Πιστοποιητικά Διευθυντών) που είναι κατατεθειμένα στο ΚΑΜ ΠΡΟΣ : Μέλη και Θεματοφύλακες του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ) ΑΠΟ : Γενικό Διευθυντή Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου ΘΕΜΑ : Διαδικασίες Κεντρικού Αποθετηρίου Μητρώου ΗΜΕΡ. : 8 Μαΐου 2015 ΑΡ. ΕΓΚ. : 06-2015,

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΒΑΣΗ. Στις Αχαρνές, σήμερα 2 του μήνα Σεπτεμβρίου, του έτους 2015, ημέρα Τετάρτη, και ώρα 13:00

ΣΥΜΒΑΣΗ. Στις Αχαρνές, σήμερα 2 του μήνα Σεπτεμβρίου, του έτους 2015, ημέρα Τετάρτη, και ώρα 13:00 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ Αχαρνές, 02/09/2015 Αριθμ. πρωτ.: 59257 ΣΥΜΒΑΣΗ Στις Αχαρνές, σήμερα 2 του μήνα Σεπτεμβρίου, του έτους 2015, ημέρα Τετάρτη, και ώρα 13:00 π.μ., στο Δημοτικό

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες προετοιμασίες σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης

Οδηγίες προετοιμασίες σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης Οδηγίες προετοιμασίες σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης Στο Οντάριο, οι κάτοικοί του έρχονται αντιμέτωποι με κάθε είδους έκτακτες ανάγκες, είτε πρόκειται για θύελλες παγωμένου χιονιού και διακοπές ρεύματος,

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΕΛΛΟ ΝΑΥΜΑΧΙΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ

ΚΥΠΕΛΛΟ ΝΑΥΜΑΧΙΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟ ΝΑΥΜΑΧΙΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ 27-28 Σεπτεμβρίου 2014 Φάληρο Σαλαμίνα Φάληρο ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΑ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ για σκάφη ανοιχτής θάλασσας καταμετρημένα κατά ORC i, ORC club, IRC 1. ΚΑΝΟΝΕΣ 1.1 Ο αγώνας θα διέπεται

Διαβάστε περισσότερα

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΝΑΔΙΑΡθΡΩΣΗΣ ΔΑΝΕΙΩΝ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΝΑΔΙΑΡθΡΩΣΗΣ ΔΑΝΕΙΩΝ ΕYΡΩΣYΣΤΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΝΑΔΙΑΡθΡΩΣΗΣ ΔΑΝΕΙΩΝ Εισαγωγή H Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου ("Κεντρική Τράπεζα") στο πλαίσιο της ευρύτερης ευθύνης της έναντι του αυξημένου

Διαβάστε περισσότερα

Διοικητικοί Κανονισμοί

Διοικητικοί Κανονισμοί ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ CYPRUS CHESS FEDERATION Διοικητικοί Κανονισμοί 1. Στη δύναμη της ΚΥΣΟ εγγράφονται μέλη ερασιτεχνικά-φίλαθλα σωματεία που καλλιεργούν το άθλημα του σκακιού, σύμφωνα με όσα

Διαβάστε περισσότερα

Infrastructure s Security Plan & Planning

Infrastructure s Security Plan & Planning Infrastructure s Security Plan & Planning Διαχείριση Εκτάκτων Αναγκών & Κρίσεων Η επιχειρησιακή διάσταση Η επικοινωνιακή διάσταση Παρουσίαση Αθανάσιος Γ. ΚΟΚΚΑΛΑΚΗΣ Αστυν. Υποδντής Κέντρο Μελετών Ασφάλειας

Διαβάστε περισσότερα

Βασισµένες στην ιεθνή Σύµβαση "Πρότυπα Εκπαίδευσης, Εκδόσης Πιστοποιητικών και Τήρησης Φυλακών των Ναυτικών" του ιεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισµού.

Βασισµένες στην ιεθνή Σύµβαση Πρότυπα Εκπαίδευσης, Εκδόσης Πιστοποιητικών και Τήρησης Φυλακών των Ναυτικών του ιεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισµού. Ο Η Γ Ι Ε Σ Γ Ε Φ Υ Ρ Α Σ Βασισµένες στην ιεθνή Σύµβαση "Πρότυπα Εκπαίδευσης, Εκδόσης Πιστοποιητικών και Τήρησης Φυλακών των Ναυτικών" του ιεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισµού. Ο ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ - αναλαµβάνει την

Διαβάστε περισσότερα

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΚΕΠΙΧ / Λ.Σ. ΕΤΟΥΣ 2010

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΚΕΠΙΧ / Λ.Σ. ΕΤΟΥΣ 2010 ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΚΕΠΙΧ / Λ.Σ. ΕΤΟΥΣ 2010 1. Στους πίνακες, σχεδιαγράμματα και γραφήματα που ακολουθούν, προσδιορίζονται οι επιχειρησιακές αποστολές που αναλήφθηκαν από το ΚΕΠΙΧ/ΛΣ με το συντονισμό των διατιθέμενων

Διαβάστε περισσότερα

Π3.1 ΣΧΕΔΙΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Π3.1 ΣΧΕΔΙΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ Π3.1 ΣΧΕΔΙΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ Αριθμός Έκδοσης: ΕΚΕΤΑ ΙΜΕΤ ΕΜ Β 2014 13 Παραδοτέο ΙΜΕΤ Τίτλος Έργου: «Ολοκληρωμένο σύστημα για την ασφαλή μεταφορά μαθητών» Συγγραφέας: Δρ. Μαρία Μορφουλάκη Κορνηλία Μαρία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ,

Διαβάστε περισσότερα

Γραφείο Πολιτικής Άμυνας, Ασφάλειας και Υγείας Καθήκοντα και Αρμοδιότητες Ιστοσελίδα Επικοινωνία

Γραφείο Πολιτικής Άμυνας, Ασφάλειας και Υγείας Καθήκοντα και Αρμοδιότητες Ιστοσελίδα Επικοινωνία Δρ Γιάννης Κασουλίδης Λειτουργός Πολιτικής Άμυνας, Ασφάλειας και Υγείας Περιεχόμενα Γραφείο Πολιτικής Άμυνας, Ασφάλειας και Υγείας Καθήκοντα και Αρμοδιότητες Ιστοσελίδα Επικοινωνία Σχέδιο Δράσης σε περίπτωση

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΗΡΑΓΓΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΓΕΙΩΝ ΕΡΓΩΝ 4/12/2008

ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΗΡΑΓΓΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΓΕΙΩΝ ΕΡΓΩΝ 4/12/2008 ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΗΡΑΓΓΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΓΕΙΩΝ ΕΡΓΩΝ 4/12/2008 1 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ Π.Δ. 230/2007 ΠΟΥ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΕ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΗΝ Κ. Ο. 2004/54 ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3758, 3/10/2003 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ (ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΡΙΤΟΥ) ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2000 ΚΑΙ 2003

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3758, 3/10/2003 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ (ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΡΙΤΟΥ) ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2000 ΚΑΙ 2003 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ (ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΡΙΤΟΥ) ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2000 ΚΑΙ 2003 Για σκοπούς εναρμόνισης με την Οδηγία 2000/26/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου,

Διαβάστε περισσότερα

«Οι συνέπειες από την εφαρμογή της νομοθεσίας για την Περιβαλλοντική Ευθύνη στην Ελληνική Βιομηχανία»

«Οι συνέπειες από την εφαρμογή της νομοθεσίας για την Περιβαλλοντική Ευθύνη στην Ελληνική Βιομηχανία» «Οι συνέπειες από την εφαρμογή της νομοθεσίας για την Περιβαλλοντική Ευθύνη στην Ελληνική Βιομηχανία» Γιώργος Δ. Κωνσταντινόπουλος Δικηγόρος παρ Αρείω Πάγω Ειδικός Εμπειρογνώμονας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Διαβάστε περισσότερα

Ταχ. Διεύθυνση : Αριστοτέλους 17 Ταχ. Κώδικας : 101 87 Προς: Όπως ο Π.Δ. Τηλέφωνο : 5238057 Πηροφ.:Ε. Γαβαλά ΦΑΞ: 5239238

Ταχ. Διεύθυνση : Αριστοτέλους 17 Ταχ. Κώδικας : 101 87 Προς: Όπως ο Π.Δ. Τηλέφωνο : 5238057 Πηροφ.:Ε. Γαβαλά ΦΑΞ: 5239238 ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Αθήνα, 23/12/2010 ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΥΓΕΙΑΣ Αριθμ. Πρωτ. Υ4δ/Γ.Π.οικ.161698 Δ/ΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΜΟΝ. ΥΓΕΙΑΣ ΤΜΗΜΑ Δ' Ταχ. Διεύθυνση

Διαβάστε περισσότερα

Όροι και προϋποθέσεις χρήσης

Όροι και προϋποθέσεις χρήσης Όροι και προϋποθέσεις χρήσης 1. Αποδοχή Η πρόσβαση και η χρήση αυτού του δικτυακού τόπου υπόκεινται στους ακόλουθους όρους και προϋποθέσεις και σε όλους τους νόμους που εφαρμόζονται σχετικά. Με την πρόσβαση

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΘΕΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΙΑΤΡΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΑΝΑΘΕΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΙΑΤΡΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Aριθµ. Μελέτης : 2/2013 (Υπηρεσίες παροχής συµβουλών σε θέµατα υγείας και ασφάλειας ) Κ.Α.00.6117.004 Κ.Α. 00.6117.005 ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Τεχνική περιγραφή 2. Ενδεικτικός Προϋπολογισµός 3. Συγγραφή

Διαβάστε περισσότερα

Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Προσωπικού ΔΕΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΑ ΚΥΠΕΛΛΟ ΔΕΗ 2015. Φάληρο Κασίδι Φάληρο

Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Προσωπικού ΔΕΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΑ ΚΥΠΕΛΛΟ ΔΕΗ 2015. Φάληρο Κασίδι Φάληρο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Προσωπικού ΔΕΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΑ ΚΥΠΕΛΛΟ ΔΕΗ 2015 Φάληρο Κασίδι Φάληρο 14 Νοεμβρίου 2015 Για σκάφη καταμετρημένα κατά ORCi, IRC και ORC Club 1 ΟΡΓΑΝΩΤΗΣ ΟΜΙΛΟΣ Ο Ιστιοπλοϊκός όμιλος προσωπικού

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΣΚΑΦΩΝ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΧΡΗΣΕΩΣ

ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΣΚΑΦΩΝ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΣΚΑΦΩΝ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΧΡΗΣΕΩΣ Εναλλακτική 1: ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΟΡΟΥΣ Σύμφωνα με τους Όρους Ασφαλιστηρίου Αστικής Ευθύνης από Σκάφη Αναψυχής (02.01.15) Cl.Y175 & τον Ελληνικό

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο διαδικασιών σε περίπτωση επέλευσης ασφαλιστικής περίπτωσης («ζημίας»)

Εγχειρίδιο διαδικασιών σε περίπτωση επέλευσης ασφαλιστικής περίπτωσης («ζημίας») AIG Τμήμα Αποζημιώσεων Εμπορικών & Βιομηχανικών Κινδύνων Πρωτόκολλο διαχείρισης αποζημιώσεων Εγχειρίδιο διαδικασιών σε περίπτωση επέλευσης ασφαλιστικής περίπτωσης («ζημίας») Το όραμά μας είναι να είμαστε,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΠΗΛΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΠΗΛΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΠΗΛΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΠΗΛΑΙΟΔΙΑΣΩΣΗΣ 2005 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΠΗΛΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΠΗΛΑΙΟΔΙΑΣΩΣΗΣ Η ιστορία της Σ ΣΠΗΛΑΙΟΔΙΑΣΩΣΗΣ της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΠΗΛΑΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ξεκινά από την δεκαετία του 70,

Διαβάστε περισσότερα

NPNPNPNPNPNPNPNPNPNPNPNPN PNPNPNPNPNPNPNPNPNPNPNPNP NPNPNPNPNPNPNPNPNPNPNPNPN PNPNPNPNPNPNPNPNPNPNPNPNP

NPNPNPNPNPNPNPNPNPNPNPNPN PNPNPNPNPNPNPNPNPNPNPNPNP NPNPNPNPNPNPNPNPNPNPNPNPN PNPNPNPNPNPNPNPNPNPNPNPNP insurance ΑΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΣΚΑΦΩΝ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ Μάρτιος 09 Σελίδα 1 από 7 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΝΗ; 3 ΑΣΦΑΛΙΖΕΤΑΙ Η ΑΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΣΚΑΦΩΝ ΑΝΑΨΥΧΗΣ; 3 ΟΡΙΣΜΟΙ 3 ΟΡΙΑ ΕΥΘΥΝΗΣ 4 ΠΙΝΑΚΕΣ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΛΙΜΕΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΛΙΜΕΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΛΙΜΕΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΕΝΤΥΠΟ 1 ΓΙΑ ΣΕΝΑ, ΠΟΥ ΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟ ΣΚΑΦΟΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΔΙΑΦΥΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΠΡΟ ΤΟΥ ΑΠΟΠΛΟΥ.

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΥΝΑΜΕΙ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 97(2)(δ) ΕΝΤΥΠΟ ΑΙΤΗΣΗΣ Α ΕΙΑΣ

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΥΝΑΜΕΙ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 97(2)(δ) ΕΝΤΥΠΟ ΑΙΤΗΣΗΣ Α ΕΙΑΣ Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΥΝΑΜΕΙ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 97(2)(δ) (ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ 3) ΜΕΡΟΣ Ι ΕΝΤΥΠΟ ΑΙΤΗΣΗΣ Α ΕΙΑΣ 1. Πλήρες όνοµα αιτητή... 2. ιεύθυνση αιτητή, ή στην περίπτωση νοµικού

Διαβάστε περισσότερα

Iστιοπλοϊκός Aγώνας Aνοιχτής Θάλασσας για σκάφη ανοιχτής θάλασσας καταμετρημένα κατά ORCi, ORCclub, IRC ΛΑΚΗΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ 2013»

Iστιοπλοϊκός Aγώνας Aνοιχτής Θάλασσας για σκάφη ανοιχτής θάλασσας καταμετρημένα κατά ORCi, ORCclub, IRC ΛΑΚΗΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ 2013» Αττικός Ναυτικός Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης (Α.Ν.Ο.Ι.Α.Θ.) Iστιοπλοϊκός Aγώνας Aνοιχτής Θάλασσας για σκάφη ανοιχτής θάλασσας καταμετρημένα κατά ORCi, ORCclub, IRC ΛΑΚΗΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ 2013» Σάββατο

Διαβάστε περισσότερα

Συνέντευξη στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Συνέντευξη στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ Συνέντευξη στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ Συνέντευξη του Πανίκου Δημητριάδη, Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, που δόθηκε στις 14 Μαρτίου 2014 στον Μιχάλη Περσιάνη Ερ.: Σήμερα η οικονομία προσβλέπει

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕ ΙΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΣΕ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΣΧΕ ΙΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΣΕ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΧΕ ΙΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΣΕ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ Α. ΓΕΝΙΚΑ Το Σχέδιο Αντιµετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων (ΣΑΕΚ ή Σχέδιο) εκπονείται από µία Επιχείρηση ή Εγκατάσταση για να αποτελέσει

Διαβάστε περισσότερα

6η ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ

6η ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ 6η ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ Ι.Ν.Ο.ΑΙΓΙΟΥ Ν.Ο.ΑΣΣΟΥ Ν.Ο.ΚΙΑΤΟΥ Ν.Ο.ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΣΚΑΦΗ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΜΕΝΑ ΚΑΤΑ ORCi & Club 21 ΙΟΥΛΙΟΥ 28 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012 1. ΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΟΜΙΛΟΙ Οι Ναυτικοί

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΕΡΙ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΑΡΧΩΝ, ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΠΟΚΡΙΣΗΣ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΑΝΑΓΚΗΣ ΚΑΙ ΠΛΟΗΓΩΝ ΕΠΙ ΠΛΟΙΩΝ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ Η SOLAS ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΧΙ- 2 ΚΑΙ Ο ISPS ΚΩΔΙΚΑΣ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Διαβάστε περισσότερα

Η Diadilos Solutions παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις ενώ ταυτόχρονα διασφαλίζει την πλήρη ικανοποίηση των αναγκών των πελατών της.

Η Diadilos Solutions παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις ενώ ταυτόχρονα διασφαλίζει την πλήρη ικανοποίηση των αναγκών των πελατών της. Η Diadilos Solutions παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις ενώ ταυτόχρονα διασφαλίζει την πλήρη ικανοποίηση των αναγκών των πελατών της. Η εταιρεία μας στελεχώνεται από πραγματογνώμονες, μηχανολόγους, πολιτικούς

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΑΔΑ ΣΠΗΛΑΙΟΔΙΑΣΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΠΗΛΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

ΟΜΑΔΑ ΣΠΗΛΑΙΟΔΙΑΣΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΠΗΛΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΜΑΔΑ ΣΠΗΛΑΙΟΔΙΑΣΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΠΗΛΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ Η ιστορία της ΟΜΑΔΑΣ ΣΠΗΛΑΙΟΔΙΑΣΩΣΗΣ της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΠΗΛΑΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ξεκινά από την δεκαετία του 70, όταν τα πρώτα μέλη της εκπαιδεύτηκαν

Διαβάστε περισσότερα

Κάθε μέρα που μετακινούμαστε στο δρόμο, ερχόμαστε αντιμέτωποι με τον μεγάλο κίνδυνο των ανασφάλιστων οχημάτων, τα οποία ολοένα και αυξάνονται.

Κάθε μέρα που μετακινούμαστε στο δρόμο, ερχόμαστε αντιμέτωποι με τον μεγάλο κίνδυνο των ανασφάλιστων οχημάτων, τα οποία ολοένα και αυξάνονται. Κάθε μέρα που μετακινούμαστε στο δρόμο, ερχόμαστε αντιμέτωποι με τον μεγάλο κίνδυνο των ανασφάλιστων οχημάτων, τα οποία ολοένα και αυξάνονται. Η INTERAMERICAN σάς ενημερώνει για όσα ισχύουν για τα ανασφάλιστα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΡΙΣΕΩΝ. Communications Crisis Management

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΡΙΣΕΩΝ. Communications Crisis Management ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΡΙΣΕΩΝ Communications Crisis Management ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΡΙΣΕΩΝ Καράβια βουλιάζουν. Αεροσκάφη πέφτουν. Προϊόντα ανακαλούνται. Εταιρίες μηνύονται για ληγμένα τρόφιμα ή

Διαβάστε περισσότερα

Σίδνεϊ ας ετοιμαστούμε

Σίδνεϊ ας ετοιμαστούμε Σίδνεϊ ας ετοιμαστούμε Πως να ετοιμαστείτε για έκτακτη ανάγκη στον Δήμο του Σίδνεϊ. Σημαντικές πληροφορίες για δημότες, εργαζομένους και επισκέπτες. www.getreadysydney.com.au 1 Δημιουργήστε προσωπικό σχέδιο

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο Γ' Λειτουργία του Γραφείου Συμψηφισμού Άρθρο 20 Γραφείο Συμψηφισμού

Κεφάλαιο Γ' Λειτουργία του Γραφείου Συμψηφισμού Άρθρο 20 Γραφείο Συμψηφισμού Κεφάλαιο Γ' Λειτουργία του Γραφείου Συμψηφισμού Άρθρο 20 Γραφείο Συμψηφισμού Δημιουργείται ειδική υπηρεσία το "Γραφείο Συμψηφισμού" αρμόδιο ιδίως για την μηχανογραφική και εν γένει τεχνική υποστήριξη της

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 1 ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ.

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 1 ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ. ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 1 ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ. ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΤΙΤΛΟΣ-ΕΔΡΑ-ΣΚΟΠΟΣ-ΜΕΣΑ. ΑΡΘΡΟ 1 ο Ιδρύεται Σύλλογος με τον τίτλο «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΜΗΜΑ ΕΦΟΡΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΕΜΠΟΡΙΟΥ,

ΤΜΗΜΑ ΕΦΟΡΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΕΜΠΟΡΙΟΥ, ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΕΜΠΟΡΙΟΥ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΤΜΗΜΑ ΕΦΟΡΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΟΥ ΠΑΡΑΛΗΠΤΗ Email: insolvency@drcor.mcit.gov.cy Website: www.mcit.gov.cy/drcor www.cyprusbarassociation.org

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΛΕΓΧΟΥ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΛΕΓΧΟΥ Εισαγωγή Η Επιτροπή Ελέγχου συγκροτείται με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων και έχει ως βασικό στόχο την υποστήριξη του Διοικητικού Συμβουλίου στα καθήκοντά

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΜΕΣΟΥ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΖΗΜΙΩΝ ΑΠΟ ΤΡΟΧΑΙΟ ΑΤΥΧΗΜΑ. Κεφάλαιο Α'

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΜΕΣΟΥ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΖΗΜΙΩΝ ΑΠΟ ΤΡΟΧΑΙΟ ΑΤΥΧΗΜΑ. Κεφάλαιο Α' ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΜΕΣΟΥ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΖΗΜΙΩΝ ΑΠΟ ΤΡΟΧΑΙΟ ΑΤΥΧΗΜΑ Κεφάλαιο Α' Γενικές Διατάξεις Βασικές Αρχές Σκοπός Άρθρο 1 Σκοπός 1. Σκοπός της Συμφωνίας είναι η επιτάχυνση της αποζημίωσης και η απλοποίηση του

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4229, 5/2/2010

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4229, 5/2/2010 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΓΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΛΟΓΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ ΑΣΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ --------------------- Άρθρο 1. Συνοπτικός τίτλος. 2. Ερμηνεία. ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΑΡΘΡΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Αθλητικών Εγκαταστάσεων. ιοίκηση Αθλητικών Εγκαταστάσεων. Ασφάλεια. Σύστηµα Ασφάλειας. Τι είναι έκτακτη ανάγκη; Περιστατικά Έκτακτης Ανάγκης

Αθλητικών Εγκαταστάσεων. ιοίκηση Αθλητικών Εγκαταστάσεων. Ασφάλεια. Σύστηµα Ασφάλειας. Τι είναι έκτακτη ανάγκη; Περιστατικά Έκτακτης Ανάγκης ιοίκηση Αθλητικών Εγκαταστάσεων ιοίκηση Αθλητικών Εγκαταστάσεων Ένα αθλητικό κέντρο για να λειτουργεί οµαλά και αποτελεσµατικά χρειάζεται να ληφθούν υπόψη συγκεκριµένες λειτουργικές περιοχές Ασφάλεια Αθλητικών

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝ ΙΑ ΧΑΝΤΜΠΟΛ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΕΘΝΙΚΩΝ ΟΜΑ ΩΝ ΧΑΝΤΜΠΟΛ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ 1 ΤΙΤΛΟΣ ΣΚΟΠΟΣ

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝ ΙΑ ΧΑΝΤΜΠΟΛ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΕΘΝΙΚΩΝ ΟΜΑ ΩΝ ΧΑΝΤΜΠΟΛ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ 1 ΤΙΤΛΟΣ ΣΚΟΠΟΣ 1 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝ ΙΑ ΧΑΝΤΜΠΟΛ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΕΘΝΙΚΩΝ ΟΜΑ ΩΝ ΧΑΝΤΜΠΟΛ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ 1 ΤΙΤΛΟΣ ΣΚΟΠΟΣ 1. Οι Κανονισµοί αυτοί θα αναφέρονται ως οι Εσωτερικοί Κανονισµοί των Εθνικών Οµάδων Χάντµπολ της

Διαβάστε περισσότερα

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: 2014-2015 Γ15 Μ126. Προς τους Γονείς/Κηδεμόνες και τους μαθητές

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: 2014-2015 Γ15 Μ126. Προς τους Γονείς/Κηδεμόνες και τους μαθητές ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: 2014-2015 Προς τους Γονείς/Κηδεμόνες και τους μαθητές Γ15 Μ126 ΘΕΜΑΤΑ: Α. ΛΗΞΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2014-2015 Β. ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2015-2016 Γ. ΤΕΛΙΚΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Προγράμματα Ασφάλισης Σκαφών Αναψυχής. Mare / Νομική Προστασία

Προγράμματα Ασφάλισης Σκαφών Αναψυχής. Mare / Νομική Προστασία Προγράμματα Ασφάλισης Σκαφών Αναψυχής Mare / Νομική Προστασία ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΣΚΑΦΩΝ ΑΝΑΨΥΧΗΣ 2 3 01 Ασφαλίσεις Σκαφών Ο κλάδος ασφάλισης σκαφών περιλαμβάνει τις υποχρεωτικές από το νόμο καλύψεις αστικής

Διαβάστε περισσότερα

0ργάνωση για αντιμετώπιση μεγάλων πετρελαιοκηλίδων

0ργάνωση για αντιμετώπιση μεγάλων πετρελαιοκηλίδων 0ργάνωση για αντιμετώπιση μεγάλων πετρελαιοκηλίδων Δρ Κώστας Παπασταύρος Υπουργείο Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, Κύπρος Ημερίδα Ακαδημίας Αθηνών, 20.4.2012 Τεχνολογία & επιπτώσεις Αξιοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

Οντάριο και Τρίτη Ηλικία: Οδηγίες προετοιμασίες σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης

Οντάριο και Τρίτη Ηλικία: Οδηγίες προετοιμασίες σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης Οντάριο και Τρίτη Ηλικία: Οδηγίες προετοιμασίες σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης Στο Οντάριο, οι κάτοικοί του έρχονται αντιμέτωποι με κάθε είδους έκτακτες ανάγκες, είτε πρόκειται για θύελλες παγωμένου χιονιού

Διαβάστε περισσότερα

Διαγωνισμός απο το e-zwdia.gr

Διαγωνισμός απο το e-zwdia.gr Διαγωνισμός απο το e-zwdia.gr Ι. Εισαγωγή 1. Η ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «INFOTYPE ΕΠΕ.» (εφεξής καλούμενη «INFOTYPE»), που εδρεύει στην Αγία Παρασκευή Αττικής, διοργανώνει τον παρόντα διαγωνισμό

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ - ΜΕΡΟΣ Ι

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ - ΜΕΡΟΣ Ι Ν. 93(i)/2008 ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ - ΜΕΡΟΣ Ι Αριθμός 4181 Παρασκευή, 7 Νοεμβρίου 2008 751 Ο περί Αστυνομίας (Τροποποιητικός) Νόμος του 2008 εκδίδεται με

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Mercedes-Benz Bank Ενημερωτικό φυλλάδιο βάσει Ν.4224/2013 Σελίδα 1

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Mercedes-Benz Bank Ενημερωτικό φυλλάδιο βάσει Ν.4224/2013 Σελίδα 1 Ενημερωτικό Φυλλάδιο προς τους δανειολήπτες με οικονομικές δυσχέρειες, πιστωτικού ιδρύματος Mercedes-Benz Bank Polska Υποκατάστημα Ελλάδας ΑΕ Έκδοση Δεκεμβρίου 2014 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Έννοια Συνεργάσιμου Δανειολήπτη

Διαβάστε περισσότερα

Ευρωπαϊκή Σύμβαση για την άσκηση των Δικαιωμάτων των Παιδιών

Ευρωπαϊκή Σύμβαση για την άσκηση των Δικαιωμάτων των Παιδιών Ευρωπαϊκή Σύμβαση για την άσκηση των Δικαιωμάτων των Παιδιών [όπως κυρώθηκε με το N. 2502/1997: Κύρωση της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για την Άσκηση των Δικαιωμάτων των Παιδιών, (ΦΕΚ 103, τ. Α )] Άρθρο πρώτο.-

Διαβάστε περισσότερα

23η Δ.Ι.Ε.ΙΟΝΙΟΥ 2011

23η Δ.Ι.Ε.ΙΟΝΙΟΥ 2011 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΑ 23η Δ.Ι.Ε.ΙΟΝΙΟΥ 2011 1. ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Ο Ι.Ο. Πατρών, ο Ι.Ο. Κέρκυρας, ο Π.Ο.Ι.Α.Θ. παράρτημα Κέρκυρας, ο ΝΑ.Ο. Κεφαλονιάς-Ιθάκης, ο Α.Ο. Ιθάκης «Η ΠΡΟΟΔΟΣ» και ο Α.Ν.Ο. Ζακύνθου προκηρύσσουν

Διαβάστε περισσότερα

Περιγραφή των ρόλων και καθηκόντων

Περιγραφή των ρόλων και καθηκόντων ΧV Περιγραφή των ρόλων και καθηκόντων O ρόλος και οι αρμοδιότητες του Διευθυντή Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης Τηρουμένων των σχεδίων υπηρεσίας, ο Διευθυντής του σχολείου έχει τη γενική ευθύνη για την

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Κώδικα Συμπεριφοράς για το Χειρισμό Δανειοληπτών που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου

Οδηγός Κώδικα Συμπεριφοράς για το Χειρισμό Δανειοληπτών που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΚYΠΡΟY ΕYΡΩΣYΣΤΗΜΑ Οδηγός Κώδικα Συμπεριφοράς για το Χειρισμό Δανειοληπτών που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου Ιούνιος 2015 Το έγγραφο αυτό είναι

Διαβάστε περισσότερα

Το σύστημα ISO9000. Παρουσιάστηκε το 1987, αναθεωρήθηκε το 1994 και το 2000.

Το σύστημα ISO9000. Παρουσιάστηκε το 1987, αναθεωρήθηκε το 1994 και το 2000. Το σύστημα ISO9000 Παρουσιάστηκε το 1987, αναθεωρήθηκε το 1994 και το 2000. Με τις αλλαγές δόθηκε έμφαση στην εφαρμογή της πολιτικής της ποιότητας και σε πιο πλήρεις διορθωτικές ενέργειες. Σε όλο τον κόσμο,

Διαβάστε περισσότερα

Εγκύκλιος 04/2015 ΘΕΜΑ: ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ «ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ»

Εγκύκλιος 04/2015 ΘΕΜΑ: ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ «ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ» Προς Όλους τους Συνεργάτες Από Κλάδο Αστικής Ευθύνης Αθήνα 16/6/2015 Εγκύκλιος 04/2015 ΘΕΜΑ: ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ «ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ» Αγαπητοί Συνεργάτες, Στην προσπάθειά μας να διευκολύνουμε το έργο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙ: ΟΡΟΙ ΕΝΤΟΛΗΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙ: ΟΡΟΙ ΕΝΤΟΛΗΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙ: ΟΡΟΙ ΕΝΤΟΛΗΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ Πίνακας Περιεχομένων 1. ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ... 3 1.1 Δικαιούχος Χώρα... 3 1.2 Αναθέτουσα Αρχή... 3 1.3 Εθνικό πλαίσιο αναφοράς... 3 1.4 Περιβάλλον του Αντικειμένου

Διαβάστε περισσότερα

Αριθ. Πρωτ: οικ. 130406/17-8-95

Αριθ. Πρωτ: οικ. 130406/17-8-95 Αριθ. Πρωτ: οικ. 130406/17-8-95 ΘΕΜΑ: Εγκύκλιος εφαρμογής Π.Δ. 399/94 «Προστασία των εργαζομένων από τους κινδύνους που συνδέονται με την έκθεση σε καρκινογόνους παράγοντες κατά την εργασία σε συμμόρφωση

Διαβάστε περισσότερα

Κάθε μέρα που μετακινούμαστε στο δρόμο, ερχόμαστε αντιμέτωποι με τον μεγάλο κίνδυνο των ανασφάλιστων οχημάτων, τα οποία ολοένα και αυξάνονται.

Κάθε μέρα που μετακινούμαστε στο δρόμο, ερχόμαστε αντιμέτωποι με τον μεγάλο κίνδυνο των ανασφάλιστων οχημάτων, τα οποία ολοένα και αυξάνονται. Κάθε μέρα που μετακινούμαστε στο δρόμο, ερχόμαστε αντιμέτωποι με τον μεγάλο κίνδυνο των ανασφάλιστων οχημάτων, τα οποία ολοένα και αυξάνονται. Η INTERAMERICAN σάς ενημερώνει για όσα ισχύουν για τα ανασφάλιστα

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Κεντροποίηση Ζημιών Καταστημάτων Καβάλας, Κοζάνης, Κορίνθου και Ρόδου

ΘΕΜΑ: Κεντροποίηση Ζημιών Καταστημάτων Καβάλας, Κοζάνης, Κορίνθου και Ρόδου ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΔΙΑΧ/ΣΗΣ ΕΡΓΩΝ Αθήνα, 18/11/2011 ΠΡΟΣ Όλο το Παραγωγικό Δίκτυο των Καταστημάτων Καβάλας, Κοζάνης, Κορίνθου και Ρόδου ΘΕΜΑ: Κεντροποίηση Ζημιών Καταστημάτων

Διαβάστε περισσότερα

Κατευθυντήριες Οδηγίες Ποιότητας. Βιοπαθολογικό Εργαστήριο

Κατευθυντήριες Οδηγίες Ποιότητας. Βιοπαθολογικό Εργαστήριο Κατευθυντήριες Οδηγίες Ποιότητας Ιανουάριος 2013 Περιεχόμενα Υπόμνημα - Επεξηγήσεις... 3 Κεφάλαιο 1: Διαχείριση Προσωπικού... 4 Κεφάλαιο 2: Διαχείριση Εξοπλισμού/ Εγκαταστάσεων... 5 Κεφάλαιο 3: Πρακτικές

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΙΘΜΟΣ -3. - ΠΡΑΞΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΟΡΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ --------------------- ειδικά εξουσιοδοτημένη για την υπογραφή της παρούσας πράξης με το με σημερινή

ΑΡΙΘΜΟΣ -3. - ΠΡΑΞΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΟΡΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ --------------------- ειδικά εξουσιοδοτημένη για την υπογραφή της παρούσας πράξης με το με σημερινή ΑΡΙΘΜΟΣ -3. - ΠΡΑΞΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΟΡΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ --------------------- ειδικά εξουσιοδοτημένη για την υπογραφή της παρούσας πράξης με το με σημερινή ημερομηνία πρακτικό συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Μύκονος, 24-12 - 2014 ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ. Αρ. πρ.: -12005- ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ ΠΡΟΣ:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Μύκονος, 24-12 - 2014 ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ. Αρ. πρ.: -12005- ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ ΠΡΟΣ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ Μύκονος, 24-2 - 204 Αρ. πρ.: -2005- ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ ΠΡΟΣ: ΥΠΗΡΕΣΙΑ : ΓΡΑΦΕΙΟ : ΔΗΜΑΡΧΟΥ Πληροφορίες: Κων/να Τακούση Τηλέφωνα : (22890)-23.26, -23.988 FAX : (22890)-22.229

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4338, 8/6/2012

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4338, 8/6/2012 Αρ.4338, 8.6.2012 69(Ι)/2012 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΗΣ, ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΝΟΜΟ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 156(Ι) του 2002 10(Ι)

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΡΕΓΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΑΠΟΡΟΥ 2015. Θα διεξαχθεί στoν: Όρµο Παναγίας Σιθωνίας Χαλκιδικής. ιοργανωτής όµιλος :

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΡΕΓΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΑΠΟΡΟΥ 2015. Θα διεξαχθεί στoν: Όρµο Παναγίας Σιθωνίας Χαλκιδικής. ιοργανωτής όµιλος : ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΡΕΓΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΑΠΟΡΟΥ 2015 4-6 Σεπτεµβρίου 2015 Θα διεξαχθεί στoν: Όρµο Παναγίας Σιθωνίας Χαλκιδικής ιοργανωτής όµιλος : ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΣΥΝ ΕΣΜΟΣ ΟΡΜΟΥ ΠΑΝΑΓΙΑΣ(ΝΑ.ΣΥ.Ο.Π) 1. ΚΑΝΟΝΕΣ 1.1 Θα ισχύουν οι

Διαβάστε περισσότερα

Ο Αθλητικός Ναυτικός Όμιλος Ζακύνθου, προκηρύσσει τον αγώνα ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θάλασσας με την ονομασία ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ 2010

Ο Αθλητικός Ναυτικός Όμιλος Ζακύνθου, προκηρύσσει τον αγώνα ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θάλασσας με την ονομασία ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ 2010 ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ êτιμιου ΣΤΑΥΡΟΥ 2010í 1. ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Ο Αθλητικός Ναυτικός Όμιλος Ζακύνθου, προκηρύσσει τον αγώνα ιστιοπλοΐας Ανοικτής

Διαβάστε περισσότερα