ΣΧΕΔΙΟΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΡΙΣΕΩΝ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΣΧΕΔΙΟΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΡΙΣΕΩΝ"

Transcript

1 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 2 ΣΧΕΔΙΟΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΡΙΣΕΩΝ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

2

3 1 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΕΩΝ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΕ: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΡΙΣΕΩΝ ΔΗΛΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΡΙΣΕΩΝ ΥΠΟΒΑΘΡΟ Παράγοντες που αφορούν ένα επείγον περιστατικό Ορισμός των προτεραιοτήτων Αναφορά (Reporting) ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΡΙΣΕΩΝ Το Σχέδιο Διαχείρισης Κρίσεων περιλαμβάνει: ΣΥΝΘΕΣΗ ΚΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΡΙΣΕΩΝ (C.M.T) Γενικά καθήκοντα της Ο.Δ.Κ Σύνθεση της Ο.Δ.Κ. και τα καθήκοντα των μελών της ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ Ο.Δ.Κ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ ΝΟΚ Διαδικασία αναγγελίας Έκτακτου Περιστατικού ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ ΤΥΠΟΥΣ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ Η ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΕΠΑΦΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ Ο.Δ.Κ VHF- ΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΡΙΣΕΩΝ ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΓΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΝΟΣ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟΥ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΟΙ ΚΑΤΑΛΟΓΟΙ ΕΠΑΦΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΥΠΟΒΟΛΗ ΕΚΘΕΣΗΣ ΠΟΤΕ ΘΕΤΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ ΤΗΝ Ο.Δ.Κ ΚΑΙ Δ.Σ. ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΛΙΜΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΕΣ... 27

4 17 ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟ ΚΟΝΤΙΝΟΤΕΡΟΥ ΣΥΓΓΕΝΗ Καταγραφή όλων των Αθλητών του Ομίλου Πλησιέστεροι Συγγενείς των Αθλητών Θύματα Ειδοποίηση πλησιέστερου συγγενή σε περίπτωση θανάτου αθλητού/συνοδού ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΔΕΛΤΙΩΝ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟ ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ MΜΕ (δείτε επίσης τα νομικά θέματα) ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΕ ΑΤΟΜΑ ΤΗΣ Ο.Δ.Κ ΟΤΑΝ ΕΝΑ ΕΚΤΑΚΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΑΙ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΓΕΝΙΚΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΕΣ ΓΕΝΙΚΑ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΝΟΜΙΚΑ ΓΕΝΙΚΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ AΣΚΗΣΕΙΣ, ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΡΧΕΙΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ...

5 2 ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

6 3 ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΕΩΝ Σημείωση: Η αναθεώρηση του εγχειριδίου θα πραγματοποιηθεί κανονικά κατά τη διάρκεια περιόδου ετήσιας αναθεώρησης που θα είναι ο μήνας Δεκέμβριος έκαστου έτους. Οποιεσδήποτε τροποποιήσεις ή διορθώσεις πριν από αυτήν την περίοδο θα γίνουν υπό μορφή εγκυκλίου. Ο επικεφαλής του τμήματος θα είναι αρμόδιος για παραλαβή αυτής της εγκυκλίου που δείχνει την τροποποίηση/ διόρθωση και που αναφέρεται στο εγχειρίδιο. Το αντίγραφο της εγκυκλίου θα κρατηθεί επίσης στην αρχή του εγχειριδίου μέχρι την αναθεώρησή του. Οι μορφές και τα παραρτήματα μπορούν να εκδοθούν ή να αναθεωρηθούν οποιαδήποτε στιγμή αλλά θα παρεμβληθούν στα σχετικά τμήματα του εγχειριδίου κατά τη διάρκεια της περιόδου ετήσιας αναθεώρησης. Τα αναθεωρημένα τμήματα εμφανίζονται τονισμένα.

7 4 ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΕ:

8 5 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Επικίνδυνα περιστατικά και ατυχήματα μπορούν να συμβούν παρ όλες τις προσπάθειες που γίνονται για να αποτραπούν. Συχνά μπορούν να οδηγήσουν σε υλικές ζημίες, η έκταση των οποίων καθορίζεται από την σφοδρότητα του περιστατικού/ατυχήματος. Έχουν υπάρξει περιπτώσεις όπου επικίνδυνα περιστατικά και ατυχήματα έχουν επηρεάσει ανθρώπους με αποτέλεσμα να υπάρχουν και νομικές ευθύνες. Είναι εξίσου αλήθεια να ειπωθεί ότι έχουν υπάρξει περιπτώσεις όπου λόγω αποτελεσματικών μέτρων που λαμβάνονται, επικίνδυνα περιστατικά/ατυχήματα έχουν αποφευχθεί κατά ένα μεγάλο μέρος. Η αποτελεσματική δράση σε αυτές τις περιπτώσεις οφείλεται στην ύπαρξη μιας προσχεδιασμένης και ασκημένης διαδικασίας για τις έκτακτες ανάγκες που λαμβάνεται από την συνδυασμένη δράση των Εφόρων/Προπονητών, το Δ.Σ του Ομίλου και των εξωτερικών συμβαλλόμενων μερών. Το Δ.Σ του Ομίλου, οι Έφοροι και οι Προπονητές του Ομίλου πρέπει να γνωρίζουν τις νομικές ευθύνες που έχουν έναντι των νόμων της Κυπριακής Δημοκρατίας, για να προστατεύσουν τους Αθλητές, και αλλά άτομα που εμπλέκονται, ιδιοκτησία και το περιβάλλον, που προκύπτουν από τις δραστηριότητες του Ομίλου. Οι οδηγίες που δίνονται σε αυτό το εγχειρίδιο είναι αποτέλεσμα μελέτης, έρευνας και εξακρίβωσης ατυχημάτων, που μας οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι κάθε «έκτακτη ανάγκη» μπορεί να παρουσιάσει τις ιδιαίτερες πτυχές της, που μόνο η εμπειρία και η γνώση ενός Σχεδίου Διαχείρισης Κρίσεων μπορεί να μας βοηθήσει να την αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά. Επίσης αυστηρά προτείνεται να ακολουθείται η αλυσίδα επικοινωνίας όπως ορίζεται στο Σχέδιο Διαχείρισης Κρίσεων του Ομίλου.

9 6 ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΡΙΣΕΩΝ 6.1 ΔΗΛΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ (1) Άμεση προτεραιότητα για την ασφάλεια των Αθλητών και εμπλεκομένων προσώπων κατά την διάρκεια των δραστηριοτήτων του τμήματος Ιστιοπλοΐας του Ομίλου. (2) Όλες οι διαδικασίες έκτακτης ανάγκης και οι αποφάσεις για διάσωση θα αρχίζουν άμεσα και με σθένος. (3) Ο Έφορος/Προπονητής μπορεί να αναλάβει την πρωτοβουλία παρακάμπτοντας τις διαδικασίες (overriding authority) και να ενεργήσει σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης για την άμεση ασφάλεια των Αθλητών η άλλων ατόμων η σκαφών κατά την ώρα των δραστηριοτήτων του Τμήματος κατά την κρίση του. (4) Ο Όμιλος έχει ένα σύστημα σε ισχύ για να υποστηρίξει με περαιτέρω συμβουλές την καθοδήγηση για οποιαδήποτε δράση όσον αφορά την έκτακτη ανάγκη και τη διάσωση που αναλαμβάνεται από τον Έφορο/Προπονητή. 6.2 ΕΦΑΡΜΟΓΗ Την ευθύνη εφαρμογής της Πολιτικής Διαχείρισης Κρίσεων αναλαμβάνεται αποκλειστικά από το Δ.Σ του Ομίλου, αλλά για να είναι αποτελεσματική απαιτεί την υποχρεωτική συμμετοχή όλων των προσώπων που συνδέονται με τη λειτουργία του Ιστιοπλοϊκού Τμήματος. Το Δ.Σ του Ομίλου είναι αρμόδιο για την πλήρη συμμόρφωση με τις διαδικασίες που υποδεικνύονται στο «εγχειρίδιο Διαχείρισης Κρίσεων του Τμήματος Ιστιοπλοΐας», την κατάρτιση των Εφόρων/Προπονητών/Αθλητών και μελών του Δ.Σ του Ομίλου στο χειρισμό έκτακτων αναγκών στο Τμήμα Ιστιοπλοΐας με περιοδικά γυμνάσια, κάτω από την προσωπική επίβλεψη του. Για να μπορέσουμε οποιοδήποτε σοβαρό γεγονός να το ελέγξουμε, απαιτούνται οι ενέργειες πολλών ανθρώπων και Τμημάτων. Αυτές οι ενέργειες για να είναι αποτελεσματικές πρέπει να ακολουθήσουν ένα Σχέδιο Διαχείρισης Κρίσεων, όπου η εφαρμογή του να βοηθά στον έλεγχο οποιουδήποτε γεγονότος. Η εφαρμογή ενός σχεδίου δράσης για να είναι επιτυχής, όλα τα πρόσωπα που εμπλέκονται πρέπει να γνωρίζουν και να είναι εξοικειωμένα με τα καθήκοντά τους.

10 Επιπλέον της ανταπόκρισης από τα άτομα του Τμήματος Ιστιοπλοΐας και εξωτερικών Οργανισμών όπως: Κ.Σ.Ε.Δ, Πολεμικό Ναυτικό, Λιμενική Αστυνομία, Νοσοκομείο, ΚΙΟ, ΚΟΑ και σώμα Εθελοντών, άμεση και ιδιαίτερη ανταπόκριση απαιτείται από το Δ.Σ του Ομίλου. Ο σκοπός της άμεσης ανταπόκρισης εκ μέρους του Δ.Σ του Ομίλου σε οποιοδήποτε γεγονός είναι για να παρασχεθούν όλες οι δυνατότητες για την ενίσχυση με ικανές και έμπειρες δυνάμεις στον έλεγχο του γεγονότος και για την παροχή των εξακριβωμένων πληροφοριών στους συγγενείς και άλλων ενδιαφερόμενων προσώπων.

11 7 ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΡΙΣΕΩΝ 7.1 ΥΠΟΒΑΘΡΟ Ένα Πλάνο Διαχείρισης Κρίσεων (CMP) είναι ένα σχέδιο που προετοιμάζει και βοηθά το προσωπικό για να ανταπεξέλθει αποτελεσματικά σε ένα απρόβλεπτο γεγονός. Και πρέπει να είναι: ρεαλιστικό, πρακτικό και εύχρηστο να είναι κατανοητό από όλα τα περιληφθέντα συμβαλλόμενα μέρη. δοκιμασμένο, αξιολογημένο και να ενημερώνεται τακτικά. Η ανάγκη για ένα προκαθορισμένο και κατάλληλα δομημένο διοικητικό σχέδιο κρίσης είναι σαφής, λαμβάνοντας υπόψη τις πιέσεις και τους πολλαπλάσιους στόχους που απασχολούν το προσωπικό όταν βρίσκεται αντιμέτωπο με μια έκτακτη ανάγκη. Στην ένταση της στιγμής η έλλειψη προγραμματισμού θα οδηγήσει συχνά στη σύγχυση, τα λάθη και άνθρωποι κλειδιά τους οποίους πρέπει να ενημερώσουμε σε σχέση με το έκτακτο γεγονός θα ξεχαστούν. Θα παρουσιαστούν καθυστερήσεις και θα σπαταληθή χρόνος, κατά τη διάρκεια του οποίου η κατάσταση μπορεί να επιδεινωθεί. Κατά συνέπεια, Αθλητής η το εμπλεκόμενο άτομο μπορούν να εκτεθούν στους αυξανόμενους κινδύνους. Ο αποτελεσματικός προγραμματισμός θα εξασφαλίσει ότι οι απαραίτητες ενέργειες λαμβάνονται με έναν δομημένο, λογικό και έγκαιρο τρόπο. Γυμνάσια έκτακτης ανάγκης και οι ασκήσεις που περιλαμβάνουν τα ενδιαφερόμενα συμβαλλόμενα μέρη θα πρέπει να εκτελούνται τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο για να εξασφαλίσουν ότι όλοι οι ενδιαφερόμενοι εξοικειώνονται με το περιεχόμενο του Σχεδίου Διαχείρισης Κρίσεων. Κατά τη διάρκεια αυτών των Γυμνασίων και ασκήσεων, η αποτελεσματικότητα και η σαφήνεια των σχεδίων έκτακτης ανάγκης θα εξεταστούν και οποιεσδήποτε ανεπάρκειες θα τονιστούν και θα διορθωθούν. Ο προγραμματισμός διαχείρισης κρίσεων μπορεί να αποδώσει από την στιγμή που θα γίνουν κατανοητοί: - Ο τύπος των εκτάκτων καταστάσεων/γεγονότων που μπορεί να προκύψουν. - Οι πιθανές συνέπειες. - Μέτρα που μπορούν από άποψη πρακτικής εφαρμογής να ληφθούν. -Οι προϋποθέσεις όσον αφορά την κατάλληλη τοποθεσία η τοποθεσίες (κέντρα) διαχείρισης της κρίσης. -Η πιθανή εμπλοκή των ΜΜΕ και άλλων οργανισμών στο ατύχημα, τον χειρισμό του και τις συνέπειές του.

12 Τέσσερις κυρίες περιοχές που εξετάζονται: Παράγοντες που συνιστούν το ατύχημα Υποβολή έκθεσης Αξιολόγηση και καθορισμός των προτεραιοτήτων Εφαρμογή Παράγοντες που αφορούν ένα επείγον περιστατικό. Ο τύπος του γεγονότος: Ζημιά σε σκάφος, βύθιση σκάφους, σύγκρουση, τραυματισμός αθλητού, εξαφάνιση αθλητού, τραυματισμός στην παραλία, πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις του Ομίλου, για την κάθε περίπτωση ξεκάθαρα σημειώνεται ότι ο τρόπος αντίδρασης είναι διαφορετικός. Επίσης θα πρέπει να έχομε πάντοτε υπόψη σε ένα περιστατικό/ατύχημα δυνατόν να δημιουργηθούν παράπλευρα προβλήματα. Η θέση του περιστατικού/ατυχήματος θα έχει μια σειρά ενεργειών που θα πρέπει να αναληφθούν π.χ το είδος του ατυχήματος, η θέση του ατυχήματος, οι καιρικές συνθήκες κλπ. Η αξιολόγηση των πιθανών κινδύνων που παράγονται, πηγάζουν από το γεγονός που πρόκειται να εξεταστεί: οι ζωές των αθλητών η άλλων προσώπων που εμπλέκονται στο περιστατικό, περιουσίας η ρύπανσης του περιβάλλοντος. Οι καιρικές συνθήκες θα πρέπει να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη ότι επηρεάζουν τις ενέργειες που θα ληφθούν. Οι θερμοκρασία της θάλασσας και του αέρα μπορούν να διαδραματίσουν έναν σημαντικό ρόλο στη προσπάθεια διάσωσης κινδυνεύοντος προσώπου η κατεύθυνση και η ταχύτητα αέρα είναι επίσης πολύ σημαντικοί παράγοντες στην διάσωση προσώπου. Το ρεύμα, η ταχύτητα και η κατεύθυνση του θα ασκήσουν σημαντική επίδραση στην έκπτωση (ξέσερμα) του προσώπου και του σκάφους από το αρχικό του στίγμα λόγω μετατόπισης του. Τέλος, στην περίπτωση ατυχήματος στην αναμενομένη κατεύθυνση που υπολογίζουμε ότι αναμένεται να έχει κινηθεί θα πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη τους ποιο πάνω παράγοντες και να προβούμε σε διορθωτικές ενέργειες στους υπολογισμούς μας. Η αναγκαιότητα να έχουμε στην διάθεση μας συνεχώς καιρική πρόβλεψη (δελτία καιρού) κατά την διάρκεια των ενεργειών μας μη γνωρίζοντας την χρονική περίοδο της ερευνάς, είναι επιβεβλημένη.

13 7.1.2 Ορισμός των προτεραιοτήτων. Αντιμετωπίζοντας ένα έκτακτο περιστατικό, μετά την αξιολόγηση της γενική κατάστασης, η προτεραιότητα ενεργειών που παίρνονται γενικώς είναι ως ακολούθως: 1. Η ασφάλεια των αθλητών και άλλων προσώπων. 2. Διάσωση του σκάφους. 3. Περιορισμός/ελαχιστοποίησης περεταίρω απωλειών. 4. Ενημέρωση του πλησιέστερου συγγενικού προσώπου. 5. Αποκατάσταση. 6. Εξέταση τα μετά το ατύχημα ζητήματα όπως (νομικά, ζημιές και επισκευές) Στα πιο πάνω 1 και 6 είναι ευθύνη του Ομίλου και 2 έως 5 είναι ευθύνη του Ομίλου σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές Αναφορά (Reporting) Η υποβολή έκθεσης των γεγονότων καλύπτεται στην παράγραφο 16.

14 8 ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΡΙΣΕΩΝ Το Σχέδιο Διαχείρισης Κρίσεων περιλαμβάνει: Την σύνθεση και τα καθήκοντα της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων του Ομίλου που θα συντονίσει όλες τις δραστηριότητες του Ομίλου για να θέσει την έκτακτη ανάγκη υπό έλεγχο το συντομότερο δυνατόν Διαδικασίες συγκέντρωσης της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων του Ομίλου και Ομάδων υποστήριξης Διαδικασίες που ακολουθούνται για διαφορετικούς τύπους ατυχημάτων ή επικίνδυνων περιστατικών Διαδικασίες για συνεχή επαφή μεταξύ Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων στην ξηρά και των Ομάδων έρευνας και διάσωσης Στο Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων να υπάρχουν στην διάθεση της Ομάδας χάρτες, μέσα επικοινωνίας VHF κλπ Πίνακες ελέγχου κατάλληλοι για κάθε τύπο έκτακτης ανάγκης που μπορούν να βοηθήσουν στο συστηματικό έλεγχο του περιστατικού προς αποφυγή οποιουδήποτε λάθους που δυνατόν να επηρεάσει αρνητικά τις προσπάθειες των ομάδων διάσωσης Κατάλογος ονομάτων και τα στοιχεία επικοινωνίας τους, που πιθανόν να χρειαστεί να ειδοποιηθούν για παροχή βοήθειας/συμβουλών Διαδικασίες ειδοποίησης του πλησιέστερου συγγενικού προσώπου Διαδικασίες έκδοσης δελτία πληροφοριών/απαντήσεων και στις ερωτήσεις από τα μέσα και το κοινό Υποστήριξη από τον Όμιλο με επιπλέον άτομα σε περίπτωση παρατεταμένης έκτακτης ανάγκης Γυμνάσια και ασκήσεις Τεχνική υποστήριξη Διάσωση (Salvage) Νομικά θέματα

15 9 ΣΥΝΘΕΣΗ ΚΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΡΙΣΕΩΝ (C.M.T) 9.1 Γενικά καθήκοντα της Ο.Δ.Κ. - Καθιέρωση και διατήρηση επαφής με τις ομάδες έρευνας και διάσωσης. - Συλλογή όλων των πληροφοριών σχετικά με το ατύχημα/έκτακτη ανάγκη από όλες τις πιθανές πηγές. - Καθιέρωση επαφής με, Κ.Σ.Ε.Δ, Λιμενική Αστυνομία, Ναυτικούς Ομίλους, Ομάδες εθελοντών διάσωσης, Νοσοκομείο με σκοπό την παροχή βοηθείας και υποστήριξης προς τον Όμιλο για την καλύτερη διαχείριση του περιστατικού. - Επαφή με τα ΜΜΕ / Κοινό / Συγγενείς - Εξέταση άλλων ζητημάτων μετά από το ατύχημα (νομικό, ερεύνα και ανάλυση του ατυχήματος, αποζημιώσεις κ.λπ.) - Στην καθιέρωση γυμνασίων με σκοπό να εξακριβωθεί η ετοιμότητα των συμβαλλόμενων μερών, την λειτουργικότητα των μέσων και των σχεδίων και η εξοικείωσης όλων με τις σχετικές διαδικασίες. 9.2 Σύνθεση της Ο.Δ.Κ. και τα καθήκοντα των μελών της. Η βασική σύνθεση της Ο.Δ.Κ. και τα καθήκοντα της είναι ως ακολούθως: 1. Ο Πρόεδρος του Ομίλου Έχει την γενική ευθύνη αναλαμβάνει όλες τις πολιτικές αποφάσεις σε σχέση με την έκτακτη ανάγκη. Είναι ο σύνδεσμος μεταξύ του ΚΣΕΔ και της Ο.Δ.Κ. Έχει την γενική ευθύνη του συντονισμού όλων των μελών της Ο.Δ.Κ και των μελών του Δ.Σ του Ομίλου. Έχει την ευθύνη μαζί με το Γραμματέα του Ομίλου για την προετοιμασία και έκδοση καθώς επίσης συνεντεύξεων στα ΜΜΕ εάν του ζητείται. Σε περίπτωση που δεν μπορεί να ανταποκριθεί τον αντικαθιστά ο Αντιπρόεδρος του Ομίλου.

16 2. Ο Αντιπρόεδρος του Ομίλου Έχει την γενική διαχείριση της κρίσης. Αξιολογεί την έκταση και σοβαρότητα και του περιστατικού και έχει την διαχείριση όλων των ενεργειών. Αναφέρει στον Πρόεδρο του Ομίλου. Κατευθύνει και δίνει οδηγίες στα μέλη της Ο.Δ.Κ και του Δ.Σ. Σε περίπτωση που δεν μπορεί να ανταποκριθεί τον αντικαθιστά ο Ταμίας του Ομίλου. 3. Έφορος Τμήματος Ιστιοπλοΐας Καθιέρωση συνεχούς επαφής με τις ομάδες ερευνάς και διάσωσης. Έχει αναρτημένη (στην στεριά) ενημερωμένη με όλα τα στοιχεία τους, λίστα με τα ονόματα όλων των αθλητών. Εξασφαλίζει ότι πληροφορίες που έχουν σχέση με το ατύχημα δεν διαδίδονται πριν ειδοποιηθούν οι κοντινότεροι συγγενείς αθλητού που εμπλέκεται στο περιστατικό. Παρέχει βοήθεια και υποστήριξη στους Επικεφαλής των Ομάδων έρευνας και διάσωσης. Είναι ο σύνδεσμος κατόπιν οδηγιών από τον Πρόεδρο του Ομίλου, με τον Όμιλο και τις Αρχές για παροχή πληροφοριών που έχουν σχέση με το ατύχημα. Προσωπικά παρίσταται εντός σκάφους στις διαδικασίες έρευνας και διάσωσης (εάν χρειάζεται και υπάρχει δυνατότητα) σαν Συντονιστής επί σκηνής βοηθώντας τους επικεφαλής διάσωσης. Καταγραφή όλων των πληροφοριών που αποστέλλονται/λαμβάνονται συμπεριλαμβανομένων και των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων. Διευθετήσεις για μεταφορά τυχόν τραυματιών στο Νοσοκομείο. Αντικαθίσταται σε περίπτωση που δεν μπορεί να ανταποκριθεί από ένα βοηθό Έφορο. 4. Προπονητής Τμήματος Ιστιοπλοΐας Έχει αναρτημένη (στην στεριά) ενημερωμένη με όλα τα στοιχεία, λίστα με τα ονόματα όλων των αθλητών. Εξασφαλίζει ότι όλοι αθλητές που ελάμβανα μέρος στην προπόνηση έχουν συγκεντρωθεί στην στεριά έχουν καταμετρηθεί και είναι ασφαλείς. Εξασφαλίζει Τεχνική υποστήριξη στις ομάδες διάσωσης. Προσωπικά παρίσταται εντός σκάφους στις διαδικασίες έρευνας και διάσωσης (εάν χρειάζεται και υπάρχει δυνατότητα) σαν Συντονιστής επί σκηνής βοηθώντας τους επικεφαλής διάσωσης. Αντικαθίσταται σε περίπτωση που δεν μπορεί να ανταποκριθεί από ένα βοηθό προπονητή.

17 5. Ταμίας Ομίλου Διατηρεί ενημερωμένη με όλα τα στοιχεία λίστα όλων των αθλητών. Διατηρεί επαφή και μιλά με συμπάθεια με τους αθλητές και τους συγγενείς κατά την διάρκεια του εκτάκτου περιστατικού. Έχει επαφές κατόπιν εντολών από τον Πρόεδρο με τις Αρχές. Καταγραφή όλων των πληροφοριών που αποστέλλονται/λαμβάνονται συμπεριλαμβανομένων και των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων. Εξασφαλίζει ότι πληροφορίες που αφορούν τραυματισμό/θάνατο δεν ανακοινώνονται στα ΜΜΕ πριν ενημερωθούν οι κοντινότεροι συγγενείς. Αντικαθίσταται σε περίπτωση που δεν μπορεί να ανταποκριθεί από ένα Μέλος του Δ.Σ που διορίζεται από τον Πρόεδρο. 6. Γενικός Γραμματέας του Ομίλου Σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο του Ομίλου έχει την γενική ευθύνη της διαχείρισης και επαφής με τα ΜΜΕ και το κοινό. Είναι ο σύνδεσμος μεταξύ του Ομίλου και ΜΜΕ/Κοινό. Εκδίδει κατάλληλες δηλώσεις προς το τύπο και δίδει συνεντεύξεις στα ΜΜΕ, κρατά πάντα ενήμερο το Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ του Ομίλου για τον τρόπο που τα ΜΜΕ και διαχειρίζονται το έκτακτο περιστατικό πως το παρουσιάζουν και τον τρόπο αντιδράσεις τους. Καταγραφεί όλες της πληροφορίες που αποστέλλονται/λαμβάνονται συμπεριλαμβανομένων και των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων. Αντικαθίσταται σε περίπτωση που δεν μπορεί να ανταποκριθεί από ένα Μέλος του Δ.Σ που διορίζεται από τον Πρόεδρο. 7. Μέλη Διοικητικού Συμβουλίου. Βρίσκονται σε ετοιμότητα στο Κέντρο Διαχείρισης της Κρίσης στην στεριά. 8. Δικηγορικό Γραφείο που εκπροσωπεί τον Όμιλο Βρίσκεται σε ετοιμότητα στο Κέντρο Διαχείρισης της Κρίσης στην στεριά 9. Ασφαλιστικό Γραφείο που εκπροσωπεί τον Όμιλο Βρίσκεται σε ετοιμότητα στο Κέντρο Διαχείρισης της Κρίσης στην στεριά Η ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΡΙΣΕΩΝ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΧΘΕΙ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΑΠΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΟΝΕΣ Η ΑΛΛΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΊΡΙΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ.

18 10 ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ Ο.Δ.Κ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ ΝΟΚ. ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟΥ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ, Η Ο.Δ.Κ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΗΜΕΡΑ Η ΝΥΚΤΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ, ΓΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ. Η Ο.Δ.Κ ΘΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΕΙ ΓΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ: 1. ΛΕΜΕΣΟΣ (ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΜΑΘΟΥΝΤΟΣ 1 ΜΟΥΤΑΓΙΑΚΑ ΛΕΜΕΣΟΣ) ΚΑΘΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ο.Δ.Κ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ. Με βάση την υπάρχουσα γεωγραφική θέση του ΝΟΚ τα Μέλη της Ο.Δ.Κ και του Δ.Σ του Ομίλου θα συγκεντρωθούν είναι τα ακόλουθα: Λεμεσός Αίθουσα συνεδριάσεων ΝΟΚ Ο Πρόεδρος του ΝΟΚ Ο Αντιπρόεδρος του ΝΟΚ Ο Γραμματέας του ΝΟΚ Ο Ταμίας του ΝΟΚ Οι Προπονητές του Τμήματος Ιστιοπλοΐας του ΝΟΚ Το σύνολο των Μελών του Δ.Σ του ΝΟΚ Νομικός Σύμβουλος του Ομίλου Ασφαλιστής του Ομίλου Επικεφαλής Τεχνικής Υποστήριξης ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΊΤΗΤΟ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ Ο.Δ.Κ Η ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΘΕΣΗ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ, Ο ΟΜΙΛΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΦΟΔΙΑΣΕΙ ΜΕ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΑ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΓΡΗΓΟΡΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ.

19 10.1 Διαδικασία αναγγελίας Έκτακτου Περιστατικού. Για έκτακτα περιστατικά που μπορεί να συμβούν σε οποιαδήποτε ομάδα του Τμήματος Ιστιοπλοΐας το Σχέδιο Διαχείρισης Κρίσεων του Τμήματος μπορεί να ενεργοποιηθεί από τους πιο κάτω : Επικεφαλής της Ο.Δ.Κ του Ομίλου Πρόεδρος του Ομίλου Όταν ο Επικεφαλής της Ο.Δ.Κ η ο Πρόεδρος του Ομίλου ενημερώσει τα Μέλη της ομάδας και το Δ.Σ για το έκτακτο περιστατικό η ενέργεια αυτή θεωρείτε η βάσης για ενεργοποίηση της Ο.Δ.Κ του Ομίλου ακολουθώντας τις διαδικασίες όπως περιγράφονται στο παράρτημα 21. Αμέσως εγκαθιστούμε κανάλια επικοινωνίας όπως περιγράφονται στην παράγραφο 15. Θα πρέπει να έρθουμε σε επαφή τα μέλη του Δ.Σ όπως αναφέρονται στο παράρτημα 7 που βρίσκονται σε ετοιμότητα σε 24ωρη βάση. Ο έφορος Ιστιοπλοΐας θα ειδοποιήσει τον επικεφαλής της Ο.Δ.Κ. Εάν δεν μπορέσει να ειδοποιήσει τον επικεφαλής θα ειδοποιήσει τον Πρόεδρο του Ομίλου. Όταν ο επικεφαλής της Ο.Δ.Κ η Πρόεδρος ειδοποιηθεί για ένα έκτακτο περιστατικό τότε θέτει σε συναγερμό τα μέλη της Ο.Δ.Κ και όλο το Δ.Σ του Ομίλου. Όταν ληφθεί μήνυμα έκτακτου περιστατικού ο Επικεφαλής της Ο.Δ.Κ το αξιολογεί και εν συνεχεία εάν θεωρεί ότι χρειάζεται να θέσει σε συναγερμό την Ο.Δ.Κ και το Δ.Σ το πράττει. Η Ο.Δ.Κ και τα μέλη του Δ.Σ του Ομίλου θα προσέλθουν το γρηγορότερο δυνατό στο Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων στα γραφεία του Ομίλου στην Λεμεσό για να αναλάβει δράση και τον συντονισμό της κρίσης. Η πρώτη προτεραιότητα της Ο.Δ.Κ είναι να έρθει σε επικοινωνία με τις Ομάδες έρευνας και διάσωσης με σκοπό την συγκέντρωση πληροφοριών που έχουν σχέση με το ατύχημα. Η ενέργεια αυτή θα βοηθήσει την αξιολόγηση της σοβαρότητας του κινδύνου σε ανθρώπινες ζωές, στην περιουσία και στην προστασία του περιβάλλοντος.

20 11 ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ ΤΥΠΟΥΣ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ Η ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ. Οι διαδικασίες που ακολουθούνται σε κάθε περίπτωση επικίνδυνης κατάστασης, μπορούν να εξαρτηθούν από διάφορους παράγοντες όπως η Γεωγραφική θέση του γεγονότος, οι περιστάσεις που δημιούργησαν την επικίνδυνη κατάσταση, ο αριθμός των θυμάτων, η ενεργοποίηση και η ανταπόκριση των τοπικών αρχών, ο τύπος του σκάφους, ο αριθμός των αθλητών και συνοδών που λάμβανα μέρος στην εκδήλωση/προπόνηση στο σκάφος. Σε όλες τις περιπτώσεις όπως καταγράφονται, η Ο.Δ.Κ θα συγκεντρωθεί στο Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων. Μετά την προσέλευση της Ο.Δ.Κ. θα αποφασιστεί ποιες περαιτέρω ενέργειες απαιτείται να ληφθούν και ως προς το εάν θα ήταν συμφέρον να υπάρξει ένας συντονιστής επί σκηνής και ποιες θα είναι οι αρμοδιότητες και οι ευθύνες του. Η παρούσα απόφαση θα βασίζεται στον τύπο περιστατικού.

21 12 ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΕΠΑΦΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ Ο.Δ.Κ Μετά από την συγκέντρωση της Ο.Δ.Κ όλες οι επικοινωνίες από και στις ομάδες έρευνας και διάσωσης θα γίνονται με τον Έφορο του Τμήματος Ιστιοπλοΐας. Τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ του Ομίλου θα λαμβάνουν πληροφόρηση από την Ο.Δ.Κ του Ομίλου. Εάν είναι δυνατόν ένα κανάλι επικοινωνίας μεταξύ των Ομάδων διάσωσης και της Ο.Δ.Κ θα πρέπει να εγκατασταθεί και να εξασφαλιστεί ότι δεν θα παρεμποδίζεται αργότερα από άλλους που πιθανόν θα προσπαθούν να έρθουν σε επαφή με τις Ομάδες έρευνας και διάσωσης. Η επικοινωνία με τις Ομάδες διάσωσης θα γίνει κατά προτίμηση χρησιμοποιώντας VHF (ραδιοτηλέφωνα με ναυτιλιακές συχνότητες). Επίσης μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κινητά και σταθερά τηλέφωνα. Σε όλες τις περιπτώσεις η ασφάλεια των πληροφοριών είναι ύψιστης σημασίας (δείτε επίσης το τμήμα των νομικών θεμάτων) VHF- ΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΤΡΟΠΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΚΑΙ Ο.Δ.Κ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ. VHF Κανάλι 16 ΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ - Ο.Δ.Κ (Ομίλου) - Εφόρου Ιστιοπλοΐας - Προέδρου του Ομίλου Παρακαλώ αναφερθείτε στο παράρτημα 8 που περιέχει όλες τις λεπτομέρειες επικοινωνίας όλων των μελών του Δ.Σ του Ομίλου Σημείωση: Στον Όμιλο θα πρέπει να υπάρχει ένα κινητό τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης που πρόκειται να χρησιμοποιηθεί μόνο για την επικοινωνία σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης και θα φυλάσσεται στο γραφείο του Ομίλου.

22 12.2 ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ Εάν ένας αντιπρόσωπος του Ομίλου αποσταλεί στη σκηνή του ατυχήματος, τότε μια ανοικτή γραμμή επικοινωνίας πρέπει να καθιερωθεί και να διατηρηθεί μέχρι το πέρας των ερευνών με την Ο.Δ.Κ του Ομίλου.

23 13 ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΡΙΣΕΩΝ Το Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων του Ομίλου βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του Ομίλου στην Λεμεσό (Λεωφόρος Αμαθούντος 1 Μουταγιάκα-Λεμεσό) στην αίθουσα συνεδριάσεων του Ομίλου. Στο Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων όπου η Ο.Δ.Κ θα συγκεντρωθεί σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης ο ακόλουθος εξοπλισμός πρέπει να είναι διαθέσιμος: Τουλάχιστον 1 τηλέφωνο. Μια γραμμή fax Ένα κινητό τηλέφωνο Τουλάχιστον ένας υπολογιστής. Ένας φάκελος αρχείων, που δημιουργείται συγκεκριμένα για τη χρήση σε περίπτωση οποιασδήποτε έκτακτης ανάγκης: Διαδικασίες έκτακτης ανάγκης. Πλήρης κατάλογος με τα στοιχεία όλων των αθλητών του Ομίλου. Τηλεφωνικός κατάλογος με τα τηλέφωνα Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Κ.Σ.Ε.Δ), Πολεμικού Ναυτικού, Λιμενικής Αστυνομίας, Νοσοκομείου, ΕΜΑΚ, Πυροσβεστικής, ΚΟΑ, ΚΙΟ. Ενημερωμένοι Χάρτες της περιοχής του κόλπου της Λεμεσού. Ένα γραφείο πληροφοριών θα καθιερωθεί στον Όμιλο, δηλαδή το γραφείο πληροφόρησης των ΜΜΕ/Κοινού Το γραφείο πληροφόρησης θα εποπτεύεται από τον υπεύθυνο τύπου και ΜΜΕ και θα βοηθάτε από ένα διορισμένο μέλος του Δ.Σ. Το γραφείο πληροφόρησης των ΜΜΕ θα λαμβάνει τις πληροφορίες από την Ο.Δ.Κ και θα ενημερώνει με «δελτία πληροφοριών» τα ΜΜΕ/Κοινό. Θα πρέπει να λαμβάνεται πολύ σοβαρά υπόψη ότι τα δελτία πληροφόρησης θα πρέπει να ελέγχονται γιατί υπάρχουν πληροφορίες που ΜΠΟΡΟΥΜΕ ή ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να προωθήσουμε στα ΜΜΕ/Κοινό. Ο Όμιλος διορίζει τον εκπρόσωπο, ο οποίος ως γενικός χειριστής μέσων, διατηρεί τη γενική ευθύνη για οτιδήποτε πληροφορίες μπορούν να δημοσιευθούν και πότε.

24 14 ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΓΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΝΟΣ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟΥ. Η Ο.Δ.Κ. θα θέσει σε λειτουργία ένα πίνακα ελέγχου πληροφοριών σύμφωνα με τον πιο κάτω κατάλογο καθώς επίσης και ένα ημερολόγιο των γεγονότων και να καταγράφονται ο χρόνος και οι λεπτομέρειες όλων των εισερχόμενων και εξερχόμενων επικοινωνιών: A. Τοπική και & GMT ώρα, το γεωγραφικό στίγμα του υπό εξέταση σκάφους (Πλάτος, Μήκος, διόπτευση από την στεριά εάν αυτό είναι δυνατόν). B. Η φύση του ατυχήματος. C. Οι περιστάσεις/συνθήκες που δημιούργησαν το ατύχημα. D. Καιρικές συνθήκες. E. Εγγύτητα του εκτάκτου περιστατικού π.χ απόσταση από την στεριά, περιοχή με αυξημένη ναυσιπλοΐα, περιοχή με ναύδετα, ιχθυοκαλλιέργειες κλπ. F. Οποιαδήποτε κατάσταση η οποία δυνητικά μπορεί να προκαλέσει την χειροτέρευση του επεισοδίου. G. Θύματα / πλήρες όνομα και φύση του τραυματισμού. H. Τι ενέργειες έχουν είδη γίνει. Τι βοήθεια χρειάζεται. I. Η καλύτερη μέθοδος επικοινωνίας με τις ομάδες διάσωσης. J. Ποιος άλλος έχει ενημερωθεί, η πρόκειται να ενημερωθεί από την Ο.Δ.Κ K. Λεπτομέρειες για το ελλείπον πρόσωπο. Είναι καθήκον του επικεφαλής της Ο.Δ.Κ να δοθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα οι σχετικές πληροφορίες στα άλλα μέλη της Ο.Δ.Κ. Σημαντικά σημεία που υπογραμμίζονται Όλες οι εισερχόμενες και εξερχόμενες επικοινωνίες μεταξύ των Ομάδων έρευνας και διάσωσης και Ο.Δ.Κ και αντίστροφα, και σε οποιαδήποτε μέσα δηλ., VHF, κινητά και σταθερά τηλέφωνα, ραδιόφωνο, που καταγράφονται κατάλληλα συμπεριλαμβανομένων λεπτομερειών και του ακριβούς χρόνου. Κάθε απόφαση που λαμβάνεται, ή οδηγία που κατευθύνεται προς τις ομάδες έρευνας και διάσωσης καταγράφεται επίσης.

25 15 ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΟΙ ΚΑΤΑΛΟΓΟΙ ΕΠΑΦΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Ονομαστικοί κατάλογοι επικοινωνίας για : Σχετικές Αρχές Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) Πολεμικό Ναυτικό Λιμενική Αστυνομία Νοσοκομείο Λεμεσού ΕΜΑΚ Πυροσβεστική υπηρεσία Λεμεσού ΚΟΑ ΚΙΟ Δικηγορικό γραφείο που εκπροσωπεί τον Όμιλο ΜΜΕ Τα πιο πάνω υπάρχουν στα σχετικά παραρτήματα. Την ευθύνη για την λεπτομερή και ενημέρωση κάθε καταλόγου παράγραφο 30 στα παραρτήματα.

26 16 ΥΠΟΒΟΛΗ ΕΚΘΕΣΗΣ 16.1 ΠΟΤΕ ΘΕΤΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ ΤΗΝ Ο.Δ.Κ ΚΑΙ Δ.Σ. ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ Οι ακόλουθες περιστάσεις απαιτούν την ενημέρωση της Ο.Δ.Κ και Δ.Σ εκ μέρους του Εφόρου Ιστιοπλοΐας η του Προπονητή του Ομίλου : - Πυρκαγιά στον Όμιλο - Οδικό δυστύχημα «σύγκρουση με σοβαρό τραυματισμό ατόμων» (Αθλητών, Συνοδών, Προπονητών κατά την διάρκεια αποστολής σε αγώνες). - Σοβαρό ατύχημα στις εγκαταστάσεις του Ομίλου στην στεριά. - Σοβαρός τραυματισμός στην θάλασσα (αθλητών, συνοδών, προπονητών είτε από σύγκρουση σκαφών η άλλης αιτίας). - Ρύπανση της θάλασσας από τις διάφορες δραστηριότητες του ομίλου. - Αγνοούμενο σκάφος και αθλητή/άτομο. - Ακραία καιρικά φαινόμενα που θέτουν άμεσα σε κίνδυνο την ασφάλεια των Αθλητών, Προπονητών και Συνοδών ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ Σε περίπτωση εκτάκτου περιστατικού, ο Έφορος η ο Προπονητής του Τμήματος πρέπει να είναι σε θέση να έρθει σε επαφή με το επικεφαλής της Ο.Δ.Κ η τον Πρόεδρο του Δ.Σ του Ομίλου. Τα πρόσωπα που έχουν την ευθύνη αυτή απαριθμούνται στις διαδικασίες ανακοίνωσης στην παράγραφο 10.1, και έχουν την εξουσία να ενημερώσουν τα Μέλη της Ο.Δ.Κ και του Δ.Σ Ομίλου χωρίς χρονοτριβεί ΛΙΜΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ Ενημερώνεται από τον Έφορο Ιστιοπλοΐας η τον Προπονητή. Επίσης αναφερθείτε στο «διάγραμμα ροής ανακοίνωση/επικοινωνία έκτακτης ανάγκης» που περιλαμβάνεται στο παράρτημα 20 σε αυτό το εγχειρίδιο

27 16.3 Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ Ο Επικεφαλής της Ο.Δ.Κ θα εξασφαλίσει ότι ένα χρονολογικό αρχείο διατηρείται με όλα τα βασικά γεγονότα που συμβαίνουν, στους χρόνους που σημειώνονται. Το αρχείο αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί αργότερα για να προετοιμάσουν μια λεπτομερή δήλωση των γεγονότων αν είναι απαραίτητο. Ο Επικεφαλής της Ο.Δ.Κ δεν θα δημοσιεύσει η θα κοινοποιήσει γεγονότα εκτός αν απαιτείτε να το πράξει, αλλά σε κάθε περίπτωση, μετά που είχε την ευκαιρία να εξετάσει προσεκτικά όλα τα γεγονότα που έχουν εμφανιστεί και μετά από λεπτομερή εξέταση και τον σχολιασμό τους από τον Δικηγόρο του Ομίλου. Όπου γραπτά στοιχεία απαιτούνται από τον επικεφαλής της Ο.Δ.Κ ο οποίος βεβαίωσε οποιαδήποτε γεγονός, ατύχημα ή μη συμμόρφωση -, πρέπει να είναι υπό μορφή δήλωσης των γεγονότων. Αυτή η δήλωση των γεγονότων πρέπει να είναι ένας επίσημος απολογισμός των γεγονότων όπως εμφανίστηκαν χρονολογικά, παραλείποντας οποιεσδήποτε προσωπικές απόψεις, υποθέσεις και ερμηνείες, σύμφωνα με τα γεγονότα και τα γεγονότα που εισήχθησαν στα καταγεγραμμένα στοιχεία της Ο.Δ.Κ. Η δήλωση των γεγονότων πρέπει να δοθεί χωρίς προκατάληψη και να επικυρώνεται με «το παρόν έγγραφο προορίζεται για χρήση από τον Όμιλο μόνο» και δεν πρέπει να δοθεί ή να αποκαλυφθεί σε οποιοδήποτε τρίτο χωρίς τη ρητή έγκριση του Ομίλου ή πληρεξούσιου του ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΕΣ Είναι στην ευθύνη του Επικεφαλής της Ο.Δ.Κ η του Προέδρου του Ομίλου να ειδοποιηθούν. Σημαντική σημείωση: Σε περίπτωση που χρειάζεται άμεση βοήθεια από τους Νομικούς Συμβούλους και τους Ασφαλιστές του Ομίλου λόγω σοβαρού ατυχήματος με απώλεια αθλητού/συνοδού, είναι στην αποκλειστική ευθύνη του Προέδρου του Ομίλου να το πράξη.

28 17 ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟ ΚΟΝΤΙΝΟΤΕΡΟΥ ΣΥΓΓΕΝΗ 17.1 Καταγραφή όλων των Αθλητών του Ομίλου Ο Έφορος του Τμήματος Ιστιοπλοΐας του Ομίλου είναι υποχρεωμένος να διατηρεί ενημερωμένο κατάλογο με τα ονόματα των Αθλητών του τμήματος με όλα τα στοιχεία τους. Ο κατάλογος πρέπει να βρίσκεται καταχωρημένος στο αρχείο Αθλητών του Ομίλου, στο γραφείο του Εφόρου και του Προπονητή του Ομίλου στην ΚΙΟ και αναρτημένος στον χώρο των αποδυτηρίων των Αθλητών Πλησιέστεροι Συγγενείς των Αθλητών Κατάλογος πλησιέστερου Συγγενή Ο Έφορος Ιστιοπλοΐας είναι υποχρεωμένος να διατηρεί ενημερωμένο κατάλογο με τα ονόματα των πλησιέστερων συγγενών των Αθλητών με όλα τα στοιχεία τους. Ο κατάλογος πρέπει να βρίσκεται καταχωρημένος στο αρχείο Αθλητών του Ομίλου, στο γραφείο του Εφόρου και του Προπονητή του Ομίλου στην ΚΙΟ και αναρτημένος στο χώρο των αποδυτηρίων των Αθλητών Θύματα Σε περίπτωση σοβαρού ατυχήματος πρέπει να κρατηθεί αρχείο με όλα τα στοιχεία του θύματος και με καταγραφή χρονολογικά ότι έχει σχέση με το θύμα Ειδοποίηση πλησιέστερου συγγενή σε περίπτωση θανάτου αθλητού/συνοδού Σε περίπτωση θανάτου ο πλησιέστερος συγγενής του θύματος ειδοποιείται από την Αστυνομία και τον Πρόεδρο του Ομίλου..

29 18 ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΔΕΛΤΙΩΝ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΝ/ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟ 18.1 ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ MΜΕ (δείτε επίσης τα νομικά θέματα) Ένα σημαντικό ατύχημα, ειδικά απώλειας ζωής είναι δυνατή και θα προσελκύσει την ευρεία δημοσιότητα. Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ ως αντιπρόσωποι του Ομίλου, είναι αρμόδιοι για την ασφάλεια των αθλητών/συνοδών αλλά δεν πρέπει να εκδίδουν δελτία τύπου στα ΜΜΕ/κοινό. Οι αντιπρόσωποι του Τύπου πρέπει να αντιμετωπιστούν με αβρότητα αλλά πρέπει να τους αναφερθεί ότι για δελτία τύπου υπεύθυνος για να τα διανέμει είναι ο εκπρόσωπος τύπου του Ομίλου. Κανένας δεν θα εκφράσει οποιαδήποτε άποψη στα μέσα εκτός από εκείνους που ορίζονται και συγκεκριμένα: Ο Πρόεδρος του Ομίλου Ο εκπρόσωπος τύπου του Ομίλου Οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο που διορίζεται από τον Όμιλο για να ενεργήσει ως ο εκπρόσωπός του κατά τη διάρκεια του γεγονότος.

30 19 ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΕ ΑΤΟΜΑ ΤΗΣ Ο.Δ.Κ ΟΤΑΝ ΕΝΑ ΕΚΤΑΚΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΑΙ Σε περίπτωση που ένα έκτακτο γεγονός παρατείνεται πιθανόν να δημιουργηθεί η ανάγκη να ξεκουραστούν κάποια μέλη της Ο.Δ.Κ. Σε τέτοια περίπτωση ο Πρόεδρος του Ομίλου θα πρέπει να διορίσει μέλη του Δ.Σ που είναι ξεκούραστα έτσι ώστε η λειτουργία της Ο.Δ.Κ να συνέχιση απρόσκοπτα την εργασία της. Βασικός κανόνας είναι ότι κουρασμένα άτομα εύκολα μπορούν να πάρουν λανθασμένες αποφάσεις.

31 20 ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ 20.1 ΓΕΝΙΚΑ Σε περίπτωση εκτάκτου περιστατικού το Δ.Σ του Ομίλου ζητά την τεχνική υποστήριξη από άτομα που μπορούν να βοηθήσουν προς το σκοπό αυτό. 1. Μηχανικό για την τεχνική υποστήριξη των μηχανοκίνητων σκαφών του Ομίλου που λαμβάνουν μέρος στην επιχείρηση ερευνάς και διάσωσης 2. Ομάδα που θα έχει την ευθύνη της τροφοδοσίας των μηχανοκίνητων μέσων με καύσιμα.

32 21 ΑΣΦΑΛΙΣΤΕΣ 21.1 ΓΕΝΙΚΑ Σε περίπτωση σοβαρού εκτάκτου περιστατικού ο Πρόεδρος του Ομίλου έχει την ευθύνη να ειδοποίηση την ασφαλιστική εταιρεία που συνεργάζεται ο Όμιλος να προσέλθει στα γραφεία του Ομίλου στην Λεμεσό.

33 22 ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Στην περίπτωση των σοβαρών ιατρικών θεμάτων εξαιτίας ενός ατυχήματος ο Όμιλος θα πρέπει να περιλάβει στην Ο.Δ.Κ ένα Ιατρό ο οποίος θα την συμβουλεύει σε Ιατρικά θέματα. Ένας κατάλογος διαθέσιμων ιατρικών εγκαταστάσεων στην περιοχή αλλά και της πόλης της Λεμεσού θα πρέπει να διαιρείται στον Όμιλο για άμεση χρήση. Θα είναι πάντα ο γιατρός του Ομίλου που θα επιβεβαιώσει την σοβαρότητα τραυματισμού ενός προσώπου και να ενημερώσει τον Πρόεδρο του Ομίλου. Ένα πλήρες φαρμακείο θα πρέπει να βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του Ομίλου και φορητά φαρμακεία στα προπονητικά σκάφη του Ομίλου.

34 23 ΝΟΜΙΚΑ 23.1 ΓΕΝΙΚΑ Όλο το Δ.Σ του Ομίλου και του Τμήματος Ιστιοπλοΐας πρέπει να ανταποκριθεί και να συνεργαστεί με τους δημόσιους υπαλλήλους με ότι πληροφορίες και αναφορές διαθέτουν σε σχέση με το ατύχημα/περιστατικό. Πρέπει να προβάλουν μια θετική στάση απέναντι σε όλους τους δημόσιους ανώτερους υπαλλήλους και τα μέσα. Εντούτοις, η Ο.Δ.Κ πρέπει να αναβάλει όλες τις συνεντεύξεις, τις δηλώσεις και τις γραπτές εκθέσεις έως ότου το Δικηγορικό γραφείο που έχει διορίσει το Δ.Σ του Ομίλου θα αναλάβει την νομική συμβουλή και την εποπτεία σε ότι έχει σχέση με την διεξαγόμενη επίσημη έρευνα. Το Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων του Ομίλου στο γραφείο του Ομίλου στην Λεμεσό είναι αρμόδιο για τη λήψη όλων των εισερχόμενων πληροφοριών για την έκτακτη ανάγκη από άλλη Αρχή και Σωστικές Ομάδες και πρέπει να είναι η μόνη πηγή διάδοσης των πληροφοριών. Πρέπει να παρέχει πληροφόρηση στις Αρχές και ΜΜΕ/Κοινό ακολουθώντας τις διαδικασίες όπως αναφέρονται στην παράγραφο 14. Μόνο τα ακριβή γεγονότα πρέπει να παρασχεθούν για να αποφευχθεί παραπληροφόρηση και διάδοση ειδήσεων που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα σε σχέση με το έκτακτο περιστατικό ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ Η Κυβέρνηση οποιασδήποτε χώρας της οποίας τα συμφέροντα απειλούνται ως συνέπεια ενός ατυχήματος που έχει υποστεί με θύματα/ζημιές, έχει το δικαίωμα να ενεργήσει ερεύνα μέσα στα χωρικά ύδατά της. Στην παράλια περιοχή που βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του Ομίλου και η θαλασσιά περιοχή που χρησιμοποιείται για την προπόνηση/αγώνες των αθλητών/συνοδών η Λιμενική Αστυνομία έχει επίσης αρμοδιότητα έρευνας του περιστατικού. Ο Όμιλος πρέπει να προσπαθήσει να συμμορφωθεί με τις οδηγίες που δίνονται από την κυβέρνηση ή την αρχή, και μια πλήρης έκθεση πρέπει να γίνει εκ μέρους του Ομίλου. Είναι ευθύνη του Ομίλου και του Δικηγορικού γραφείου που εκπροσωπεί τον Όμιλο για να προσδιορίσει οποιοδήποτε αστική ή ποινική ευθύνη για το έκτακτο περιστατικό και να παρέχει νομική συμβουλή/προστασία στο Δ.Σ του Ομίλου και του Τμήματος ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ Κάτω από καμία περίσταση οποιοδήποτε μέλος του Δ.Σ του Ομίλου θα αναγνωρίσει ευθύνη για τον Όμιλο η το Τμήμα ή οποιαδήποτε από τα μέλη του Δ.Σ που συνδέεται για οποιοδήποτε ατύχημα ή ζημία που μπορεί να έχει εμφανιστεί. Σε περίπτωση που γίνεται απαραίτητο για ένα μέλος να παρέχει τις πληροφορίες σε μια εσωτερική ή εξωτερική έρευνα σώμα, συμπεριλαμβανομένου ενός δικαστηρίου, το πρόσωπο πρέπει να παρέχει τίμιες και πραγματικές πληροφορίες, που επιτρέπουν στο διεξάγον ανακριτικό σώμα να φθάσει στο συμπέρασμά του ως προς την ευθύνη. Ο Όμιλος δεν θα ανεχτεί την ψεύτικη κατάθεση είτε στις εσωτερικές είτε εξωτερικές Αρχές.

35 23.4 ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Εάν οποιαδήποτε Kυβέρνηση η Τοπική Αρχή ζητήσει την διενέργεια επίσημης έρευνας, ή εάν ληφθούν μέτρα για σύλληψη ή να θέσουν υπό κράτηση οποιοδήποτε μέλος του Ομίλου η του Τμήματος, το Δικηγορικό γραφείο που εκπροσωπεί τον Όμιλο θα πρέπει να ενημερωθεί αμέσως, έτσι ώστε να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία και την αντιπροσώπευση των μελών του Ομίλου. Οποιοσδήποτε μέλη του Ομίλου που δηλώνονται ότι πρέπει να εμφανιστεί ενώπιον δικαστηρίου ή άλλης επίσημης οργάνωσης που εξετάζουν τα γεγονότα ενός ατυχήματος θα πρέπει να ενημερώνεται το Δικηγορικό γραφείο, για τις περιστάσεις και το χρόνο και τόπο στους οποίους σχεδιάζεται για να εμφανιστεί έτσι ώστε να του παρέχεται νομική συμβουλή και προστασία.

36 24 AΣΚΗΣΕΙΣ, ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Τα γυμνάσια και οι ασκήσεις προετοιμάζουν τον Όμιλο, το Τμήμα και όσους εμπλέκονται στις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Ομοίως γυμνάζει και ασκεί την Ο.Δ.Κ και συμβάλει στην ανάπτυξη και διατήρηση κατά την διάρκεια μιας έκτακτης ανάγκης την ανάπτυξη εμπιστοσύνης για την ικανότητα των μελών της, ενώ συγχρόνως ελέγχει την αποτελεσματικότητα των σχεδίων αντιμετώπισης της. Τα γυμνάσια και οι ασκήσεις πρέπει να διεξάγονται τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο και κάθε φορά με διαφορετικά σενάρια. Αυτά τα γυμνάσια μπορούν «να αναγγελθούν» ή να είναι «απροειδοποίητα» γυμνάσια και θα πρέπει να προγραμματιστούν και να οργανωθούν από τον Πρόεδρο και τον επικεφαλής της Ο.Δ.Κ με την έγκριση του Δ.Σ του Ομίλου. Εκπαίδευση θα πρέπει να παρέχεται στην Ο.Δ.Κ και το Δ.Σ του Ομίλου σε θέματα όπως Έρευνα και Ανάλυση Ατυχημάτων και Διαχείριση περιστατικών σε σχέση με τα ΜΜΕ.

37 25 ΑΡΧΕΙΑ Ένα από τα μέλη της Ο.Δ.Κ (στη Λεμεσό ή στην περιοχή του γεγονότος) θα οριστεί για να διατηρήσει ένα χρονολογικό ημερολόγιο των γεγονότων και των αποφάσεων που λαμβάνονται τα οποία μπορεί αργότερα να απαιτηθούν για τις νομικές διαδικασίες ή ως παθήματα που γίνονται μαθήματα. Αρχεία θα διατηρηθούν επίσης όλης της κάλυψης των ΜΜΕ και των επικοινωνιών μεταξύ όλων των εμπλεκομένων και της Ο.Δ.Κ.

38 26 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ 1. ΛΕΠΤΟΜΕΡΗΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΠΑΦΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΡΙΣΕΩΝ 2. ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΠΑΦΩΝ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ/ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ 3. ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΠΑΦΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΟΜΙΛΩΝ 4. ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΆΓΚΗΣ 5. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ 6. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΟΔΙΚΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ 7. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΣΟΒΑΡΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ 8. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΣΟΒΑΡΟΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ 9. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ 10. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟ ΣΚΑΦΟΣ / ΑΘΛΗΤΗ / ΑΤΟΜΟΥ 11. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΑΚΡΑΙΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ 12. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΩΣΗΣ 13. ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΠΙΘΑΝΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ

Check Box. Ειδοποίησε τον Πρόεδρο του Ομίλου (για να ενεργοποιήσει την Ομάδα Έκτακτης Ανάγκης) Εκκένωσε τον Όμιλο

Check Box. Ειδοποίησε τον Πρόεδρο του Ομίλου (για να ενεργοποιήσει την Ομάδα Έκτακτης Ανάγκης) Εκκένωσε τον Όμιλο ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ Εκκένωσε τον Όμιλο Συγκέντρωσε όλους τους Αθλητές/Άτομα στον Σταθμό Συγκέντρωσης του Ομίλου Διακοπή από τον κεντρικό διακόπτη την ηλεκτρική παροχή προς

Διαβάστε περισσότερα

Μοναδικές υπηρεσίες και εξυπηρέτηση

Μοναδικές υπηρεσίες και εξυπηρέτηση Μοναδικές υπηρεσίες και εξυπηρέτηση Πώς θα χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες της Anytime Η ποιότητα, η εξυπηρέτηση και η ασφάλεια της Anytime σάς συνοδεύουν παντού και πάντα. Η Anytime βρίσκεται κοντά σας

Διαβάστε περισσότερα

Η Diadilos Solutions παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις ενώ ταυτόχρονα διασφαλίζει την πλήρη ικανοποίηση των αναγκών των πελατών της.

Η Diadilos Solutions παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις ενώ ταυτόχρονα διασφαλίζει την πλήρη ικανοποίηση των αναγκών των πελατών της. Η Diadilos Solutions παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις ενώ ταυτόχρονα διασφαλίζει την πλήρη ικανοποίηση των αναγκών των πελατών της. Η εταιρεία μας στελεχώνεται από πραγματογνώμονες, μηχανολόγους, πολιτικούς

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4088, 21/7/2006

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4088, 21/7/2006 Ο ΠΕΡΙ ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΗΡΑΓΓΕΣ ΤΟΥ ΔΙΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΝΟΜΟΣ Για σκοπούς εναρμόνισης με την πράξη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας με τίτλο: Επίσημη Εφημερίδα της Ε.Ε.: L167 30.4.2004

Διαβάστε περισσότερα

Πληροφοριακό έντυπο διαχείριση κινδύνων υγείας και ασφάλειας στο χώρο εργασίας

Πληροφοριακό έντυπο διαχείριση κινδύνων υγείας και ασφάλειας στο χώρο εργασίας Πληροφοριακό έντυπο διαχείριση κινδύνων υγείας και ασφάλειας στο χώρο εργασίας Αυτό το πληροφοριακό έντυπο παρέχει γενικές οδηγίες στα πρόσωπα (φυσικά ή νομικά) που εκτελούν μια επιχείρηση ή αναλαμβάνων

Διαβάστε περισσότερα

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΛΑΜΑΚΙΟΥ

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΛΑΜΑΚΙΟΥ Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΛΑΜΑΚΙΟΥ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ «ΚΑΛΑΜΑΚΕΙΑ 2012» 30 Ιουνίου & 01 Ιουλίου 2012 1. ΟΡΓΑΝΩΤΗΣ 1.1. Ο Ν.Ο.Καλαμακίου προκηρύσσει τον Ιστιοπλοϊκό Αγώνα «ΚΑΛΑΜΑΚΕΙΑ 2012» για

Διαβάστε περισσότερα

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΝΕΑΣ ΑΡΤΑΚΗΣ. Γεωργίου Μιμίκου 1 Νέα Αρτάκη Τ.Κ. 34600 Τηλ. 6977719074 e-mail: nonartakis@gmail.com web: www.nonartakis.

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΝΕΑΣ ΑΡΤΑΚΗΣ. Γεωργίου Μιμίκου 1 Νέα Αρτάκη Τ.Κ. 34600 Τηλ. 6977719074 e-mail: nonartakis@gmail.com web: www.nonartakis. ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΝΕΑΣ ΑΡΤΑΚΗΣ Γεωργίου Μιμίκου 1 Νέα Αρτάκη Τ.Κ. 34600 Τηλ. 6977719074 e-mail: nonartakis@gmail.com web: www.nonartakis.gr ΑΛΜΥΡΟΠΟΤΑΜΟΣ 2014 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΑ 1. ΟΡΓΑΝΩΤΗΣ ΟΜΙΛΟΣ Ο Ναυτικός

Διαβάστε περισσότερα

MIF. Mάθετε τα δικαιώματά σας. ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ

MIF. Mάθετε τα δικαιώματά σας. ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ MIF ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ Έχετε εμπλακεί σε δυστύχημα με ανασφάλιστο ή με άγνωστο όχημα για το οποίο δεν ευθύνεστε; Mάθετε τα δικαιώματά σας. 1 Ίδρυση του Ταμείου Το Ταμείο Ασφαλιστών

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3758, 3/10/2003 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ (ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΡΙΤΟΥ) ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2000 ΚΑΙ 2003

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3758, 3/10/2003 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ (ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΡΙΤΟΥ) ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2000 ΚΑΙ 2003 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ (ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΡΙΤΟΥ) ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2000 ΚΑΙ 2003 Για σκοπούς εναρμόνισης με την Οδηγία 2000/26/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙ: ΟΡΟΙ ΕΝΤΟΛΗΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙ: ΟΡΟΙ ΕΝΤΟΛΗΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙ: ΟΡΟΙ ΕΝΤΟΛΗΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ Πίνακας Περιεχομένων Σελίδα 2 από 7 1. ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 1.1 Δικαιούχος Χώρα Κυπριακή Δημοκρατία. 1.2 Αναθέτουσα Αρχή Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου

Διαβάστε περισσότερα

Ναυτικός Όμιλος Καβάλας

Ναυτικός Όμιλος Καβάλας Ναυτικός Όμιλος Καβάλας Τμήμα Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ Φθινοπωρινό Κύπελλο Ν.Ο.Κ. 2015 1. ΟΡΓΑΝΩΤΗΣ ΟΜΙΛΟΣ Ο Ναυτικός Όμιλος Καβάλας προκηρύσσει το Φθινοπωρινό Κύπελλο Ν.Ο.Κ. 2015. 2. ΤΟΠΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙΑ: ΟΡΟΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙΑ: ΟΡΟΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙΑ: ΟΡΟΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΕΛΙΔΑ 1.1 Έκταση Εργασιών Έργου 1 1.2 Διάρκεια Περιόδου 1 2.1 Προληπτική Συντήρηση 1 2.2 Πρόγραμμα Προληπτικής 1 2.3 Έντυπο αναφοράς Προληπτικής

Διαβάστε περισσότερα

Δήλωση Πολιτικής Συγκρούσεων Συμφερόντων

Δήλωση Πολιτικής Συγκρούσεων Συμφερόντων Plus500CY Ltd. Δήλωση Πολιτικής Συγκρούσεων Συμφερόντων Δήλωση Πολιτικής Συγκρούσεων Συμφερόντων Περίληψη της Δήλωσης Πολιτικής Συγκρούσεων Συμφερόντων 1. Εισαγωγή 1.1. Με τη συγκεκριμένη Δήλωση Πολιτικής

Διαβάστε περισσότερα

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι κατασκευαστές μετρικών οργάνων - Ο Ρόλος και οι Υποχρεώσεις τους

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι κατασκευαστές μετρικών οργάνων - Ο Ρόλος και οι Υποχρεώσεις τους Το παρόν προορίζεται ως έγγραφο καθοδήγησης για τους Οικονομικούς Φορείς (κατασκευαστές, εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους, εισαγωγείς και διανομείς) μετρικών οργάνων με σήμανση CE Νομική ισχύ έχουν μόνο

Διαβάστε περισσότερα

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ Έτος ιδρύσεως 1945 Παραλία Καβάλας Τ.Θ. 1462, 651 101, ΚΑΒΑΛΑ, Τηλ & Fax +302510222897

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ Έτος ιδρύσεως 1945 Παραλία Καβάλας Τ.Θ. 1462, 651 101, ΚΑΒΑΛΑ, Τηλ & Fax +302510222897 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ Ετήσιο Πρωτάθλημα Ν.Ο.Κ. 2015 1. ΟΡΓΑΝΩΤΗΣ ΟΜΙΛΟΣ Ο Ναυτικός Όμιλος Καβάλας προκηρύσσει το Ετήσιο Πρωτάθλημα ΝΟΚ 2015 2. ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ Ο αγώνας θα διεξαχθεί στην περιοχή του κόλπου της Καβάλας

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ του Συνδέσμου Εταιριών Φωτοβολταϊκών (ΣΕΦ)

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ του Συνδέσμου Εταιριών Φωτοβολταϊκών (ΣΕΦ) ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ του Συνδέσμου Εταιριών Φωτοβολταϊκών (ΣΕΦ) Άρθρο 1. Γενικές Αρχές 1.1 Ο Κώδικας Δεοντολογίας Εσωτερικός Κανονισμός (εφεξής Κώδικας Δεοντολογίας) περιέχει τις

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο διαδικασιών σε περίπτωση επέλευσης ασφαλιστικής περίπτωσης («ζημίας»)

Εγχειρίδιο διαδικασιών σε περίπτωση επέλευσης ασφαλιστικής περίπτωσης («ζημίας») AIG Τμήμα Αποζημιώσεων Εμπορικών & Βιομηχανικών Κινδύνων Πρωτόκολλο διαχείρισης αποζημιώσεων Εγχειρίδιο διαδικασιών σε περίπτωση επέλευσης ασφαλιστικής περίπτωσης («ζημίας») Το όραμά μας είναι να είμαστε,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΝΑΔΙΑΡθΡΩΣΗΣ ΔΑΝΕΙΩΝ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΝΑΔΙΑΡθΡΩΣΗΣ ΔΑΝΕΙΩΝ ΕYΡΩΣYΣΤΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΝΑΔΙΑΡθΡΩΣΗΣ ΔΑΝΕΙΩΝ Εισαγωγή H Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου ("Κεντρική Τράπεζα") στο πλαίσιο της ευρύτερης ευθύνης της έναντι του αυξημένου

Διαβάστε περισσότερα

Πρότυπα Ποιότητας (ISO - ISM)

Πρότυπα Ποιότητας (ISO - ISM) Ο ιεθνής Κώδικας ιαχείρισης της Ασφάλειας για την Ασφαλή Λειτουργία των Πλοίων και για την Πρόληψη της Ρύπανσης (ISM Code) είναι ένα διεθνές πρότυπο για την ασφαλή διαχείριση και λειτουργία των πλοίων

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝ ΙΑ ΧΑΝΤΜΠΟΛ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΕΘΝΙΚΩΝ ΟΜΑ ΩΝ ΧΑΝΤΜΠΟΛ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ 1 ΤΙΤΛΟΣ ΣΚΟΠΟΣ

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝ ΙΑ ΧΑΝΤΜΠΟΛ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΕΘΝΙΚΩΝ ΟΜΑ ΩΝ ΧΑΝΤΜΠΟΛ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ 1 ΤΙΤΛΟΣ ΣΚΟΠΟΣ 1 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝ ΙΑ ΧΑΝΤΜΠΟΛ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΕΘΝΙΚΩΝ ΟΜΑ ΩΝ ΧΑΝΤΜΠΟΛ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ 1 ΤΙΤΛΟΣ ΣΚΟΠΟΣ 1. Οι Κανονισµοί αυτοί θα αναφέρονται ως οι Εσωτερικοί Κανονισµοί των Εθνικών Οµάδων Χάντµπολ της

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4129, 22/6/2007. Για σκοπούς εναρμόνισης με την πράξη της Ευρωπαϊκής Κοινοτήτας με τίτλο-

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4129, 22/6/2007. Για σκοπούς εναρμόνισης με την πράξη της Ευρωπαϊκής Κοινοτήτας με τίτλο- ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ (ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΡΙΤΟΥ) ΝΟΜΟ Για σκοπούς εναρμόνισης με την πράξη της Ευρωπαϊκής Κοινοτήτας με τίτλο- Επίσημη Εφημερίδα της Ε.Ε.: L 149, 11.06.2005

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες προετοιμασίες σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης

Οδηγίες προετοιμασίες σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης Οδηγίες προετοιμασίες σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης Στο Οντάριο, οι κάτοικοί του έρχονται αντιμέτωποι με κάθε είδους έκτακτες ανάγκες, είτε πρόκειται για θύελλες παγωμένου χιονιού και διακοπές ρεύματος,

Διαβάστε περισσότερα

Το σύστημα ISO9000. Παρουσιάστηκε το 1987, αναθεωρήθηκε το 1994 και το 2000.

Το σύστημα ISO9000. Παρουσιάστηκε το 1987, αναθεωρήθηκε το 1994 και το 2000. Το σύστημα ISO9000 Παρουσιάστηκε το 1987, αναθεωρήθηκε το 1994 και το 2000. Με τις αλλαγές δόθηκε έμφαση στην εφαρμογή της πολιτικής της ποιότητας και σε πιο πλήρεις διορθωτικές ενέργειες. Σε όλο τον κόσμο,

Διαβάστε περισσότερα

Το προπονητικό camp θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Ρόδου και οι αγώνες στην θαλάσσια περιοχή Ενυδρείου της Ρόδου.

Το προπονητικό camp θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Ρόδου και οι αγώνες στην θαλάσσια περιοχή Ενυδρείου της Ρόδου. Ημερονηνία: 09/12/2009 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟΥ CAMP ΝΗΣΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ ΚΥΠΕΛΛΟ «ΕΜ. ΡΟΥΣΑΚΗΣ» ΜΕ ΣΚΑΦΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ OPTI MIST, LASER RDL ΚΑΙ LASER 4.7 ΣΤΗ ΡΟΔΟ

Διαβάστε περισσότερα

1. Χρονική διάρκεια εταιρικών εγγράφων (Πιστοποιητικά Διευθυντών) που είναι κατατεθειμένα στο ΚΑΜ

1. Χρονική διάρκεια εταιρικών εγγράφων (Πιστοποιητικά Διευθυντών) που είναι κατατεθειμένα στο ΚΑΜ ΠΡΟΣ : Μέλη και Θεματοφύλακες του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ) ΑΠΟ : Γενικό Διευθυντή Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου ΘΕΜΑ : Διαδικασίες Κεντρικού Αποθετηρίου Μητρώου ΗΜΕΡ. : 8 Μαΐου 2015 ΑΡ. ΕΓΚ. : 06-2015,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ Βαθμός Προτεραιότητας: «Κοινός» Χρόνος διατήρησης του εγγράφου: «Διηνεκές»

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ Βαθμός Προτεραιότητας: «Κοινός» Χρόνος διατήρησης του εγγράφου: «Διηνεκές» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ Βαθμός Προτεραιότητας: «Κοινός» Χρόνος διατήρησης του εγγράφου: «Διηνεκές» Αχαρνές, 30/12/2014 Αριθ. πρωτ.: 101126 ΣΥΜΒΑΣΗ Στις Αχαρνές

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4186, 19/12/2008 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ ΑΥΤΟΜΑΤΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΠΙΝΙΔΩΤΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΣΥΝΑΦΗ ΘΕΜΑΤΑ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4186, 19/12/2008 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ ΑΥΤΟΜΑΤΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΠΙΝΙΔΩΤΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΣΥΝΑΦΗ ΘΕΜΑΤΑ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ ΑΥΤΟΜΑΤΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΠΙΝΙΔΩΤΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΣΥΝΑΦΗ ΘΕΜΑΤΑ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 1. Ο παρών Νόμος θα αναφέρεται

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΒΑΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΕΡΓΩΝ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΜΕΤΑΞΥ ΔΕΗ Α.Ε. ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥ

ΣΥΜΒΑΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΕΡΓΩΝ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΜΕΤΑΞΥ ΔΕΗ Α.Ε. ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥ ΣΥΜΒΑΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΕΡΓΩΝ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΜΕΤΑΞΥ ΔΕΗ Α.Ε. ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥ Οι εξής συμβαλλόμενοι: η εταιρεία ΔΕΗ Α.Ε. ως Διαχειριστής του Δικτύου Χαλκοκονδύλη 30, Αθήνα, που θα ονομάζεται στο εξής «ΔΕΗ»

Διαβάστε περισσότερα

O ρόλος και οι αρμοδιότητες του Διευθυντή Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης

O ρόλος και οι αρμοδιότητες του Διευθυντή Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης O ρόλος και οι αρμοδιότητες του Διευθυντή Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης Τηρουμένων των σχεδίων υπηρεσίας, ο Διευθυντής του σχολείου έχει τη γενική ευθύνη για την ομαλή και αποτελεσματική λειτουργία του σχολείου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΠΗΛΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΠΗΛΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΠΗΛΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΠΗΛΑΙΟΔΙΑΣΩΣΗΣ 2005 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΠΗΛΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΠΗΛΑΙΟΔΙΑΣΩΣΗΣ Η ιστορία της Σ ΣΠΗΛΑΙΟΔΙΑΣΩΣΗΣ της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΠΗΛΑΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ξεκινά από την δεκαετία του 70,

Διαβάστε περισσότερα

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ Έτος ιδρύσεως 1945 Παραλία Καβάλας Τ.Θ. 1462, 651 101, ΚΑΒΑΛΑ, Τηλ & Fax +302510222897

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ Έτος ιδρύσεως 1945 Παραλία Καβάλας Τ.Θ. 1462, 651 101, ΚΑΒΑΛΑ, Τηλ & Fax +302510222897 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ Κύπελλο Άνοιξης Ν.Ο.Κ. 2015 1. ΟΡΓΑΝΩΤΗΣ ΟΜΙΛΟΣ Ο Ναυτικός Όμιλος Καβάλας προκηρύσσει το Κύπελλο Άνοιξης ΝΟΚ 2015. 2. ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ Οι αγώνες θα διεξαχθούν στην περιοχή του κόλπου της Καβάλας

Διαβάστε περισσότερα

Αριθ. Πρωτ: οικ. 130406/17-8-95

Αριθ. Πρωτ: οικ. 130406/17-8-95 Αριθ. Πρωτ: οικ. 130406/17-8-95 ΘΕΜΑ: Εγκύκλιος εφαρμογής Π.Δ. 399/94 «Προστασία των εργαζομένων από τους κινδύνους που συνδέονται με την έκθεση σε καρκινογόνους παράγοντες κατά την εργασία σε συμμόρφωση

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΘΕΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΙΑΤΡΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΑΝΑΘΕΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΙΑΤΡΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Aριθµ. Μελέτης : 2/2013 (Υπηρεσίες παροχής συµβουλών σε θέµατα υγείας και ασφάλειας ) Κ.Α.00.6117.004 Κ.Α. 00.6117.005 ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Τεχνική περιγραφή 2. Ενδεικτικός Προϋπολογισµός 3. Συγγραφή

Διαβάστε περισσότερα

Σίδνεϊ ας ετοιμαστούμε

Σίδνεϊ ας ετοιμαστούμε Σίδνεϊ ας ετοιμαστούμε Πως να ετοιμαστείτε για έκτακτη ανάγκη στον Δήμο του Σίδνεϊ. Σημαντικές πληροφορίες για δημότες, εργαζομένους και επισκέπτες. www.getreadysydney.com.au 1 Δημιουργήστε προσωπικό σχέδιο

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Εκπαίδευσης. Εργαζομένων Σε Ύψος

Οδηγός Εκπαίδευσης. Εργαζομένων Σε Ύψος Οδηγός Εκπαίδευσης Εργαζομένων Σε Ύψος Συντάκτης: Ι. Πετρομιανός www.hmga.gr ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ 2 1. ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ...1 2. ΠΗΓΕΣ...3 3. ΟΡΙΣΜΟΙ 3 4. ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ...4 5. ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΚΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ/ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ «ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΟΙΝΟΥ ΟΤΕ TV»

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ/ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ «ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΟΙΝΟΥ ΟΤΕ TV» ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ/ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ «ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΟΙΝΟΥ ΟΤΕ TV» Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (εφεξής ο «OTE» ή «Διοργανωτής), που εδρεύει στο Μαρούσι Αττικής,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΡΙΣΕΩΝ. Communications Crisis Management

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΡΙΣΕΩΝ. Communications Crisis Management ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΡΙΣΕΩΝ Communications Crisis Management ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΡΙΣΕΩΝ Καράβια βουλιάζουν. Αεροσκάφη πέφτουν. Προϊόντα ανακαλούνται. Εταιρίες μηνύονται για ληγμένα τρόφιμα ή

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ. Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Προσωπικού ΔΕΗ Ναυτικός Αθλητικός Όμιλος Ειρήνης Φιλίας ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΑ. ΑΓΚΙΣΤΡΙ 2015 Φάληρο Αγκίστρι Φάληρο

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ. Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Προσωπικού ΔΕΗ Ναυτικός Αθλητικός Όμιλος Ειρήνης Φιλίας ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΑ. ΑΓΚΙΣΤΡΙ 2015 Φάληρο Αγκίστρι Φάληρο ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Προσωπικού ΔΕΗ Ναυτικός Αθλητικός Όμιλος Ειρήνης Φιλίας 1 ΟΡΓΑΝΩΤΗΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΑ ΑΓΚΙΣΤΡΙ 2015 Φάληρο Αγκίστρι Φάληρο 12-13 Σεπτεμβρίου 2015 Για σκάφη καταμετρημένα

Διαβάστε περισσότερα

Η Κυπριακή Οµοσπονδία Τριάθλου είναι η υπεύθυνη αρχή για την ανάπτυξη των αθληµάτων Triathlon, Duathlon και Aquathlon στην Κύπρο.

Η Κυπριακή Οµοσπονδία Τριάθλου είναι η υπεύθυνη αρχή για την ανάπτυξη των αθληµάτων Triathlon, Duathlon και Aquathlon στην Κύπρο. Εγχειρίδιο Οργάνωσης Αγώνων Τριάθλου Εισαγωγή 1. Σκοπός Σκοπός του εγχειριδίου είναι να δώσει κατεύθυνση (πληροφορίες και συµβουλές) σε όσους εµπλέκονται η θέλουν να εµπλακούν στη διοργάνωση αγώνων Triathlon,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΑ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΑ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ ΑΓΚΙΣΤΡΙ 2012 15-16 Σεπτεμβρίου 2012 διοργανωτές Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Προσωπικού ΔΕΗ Ναυτικός Αθλητικός Όμιλος Ειρήνης Φιλίας Φάληρο Αγκίστρι Φάληρο ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΑ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ για σκάφη ανοιχτής θάλασσας

Διαβάστε περισσότερα

Εγκύκλιος 04/2015 ΘΕΜΑ: ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ «ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ»

Εγκύκλιος 04/2015 ΘΕΜΑ: ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ «ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ» Προς Όλους τους Συνεργάτες Από Κλάδο Αστικής Ευθύνης Αθήνα 16/6/2015 Εγκύκλιος 04/2015 ΘΕΜΑ: ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ «ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ» Αγαπητοί Συνεργάτες, Στην προσπάθειά μας να διευκολύνουμε το έργο

Διαβάστε περισσότερα

Claridge Public Limited

Claridge Public Limited Γεωργίου Γενναδίου αρ.10, Αγαθάγγελος Κώρτ, γρ. 303, Τ.Κ. 50012, 3600 Λεμεσός Τηλ.: 25871600, Φαξ: 25362001 info@pkdlaw.com Πρόσκληση για Έκτακτη Γενική Συνέλευση Ειδοποιείστε ότι στις 15 Ιουνίου 2011,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙ: ΟΡΟΙ ΕΝΤΟΛΗΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙ: ΟΡΟΙ ΕΝΤΟΛΗΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΆΛΛΑ ΣΥΝΑΦΗ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΡΑΕΚ Αριθμός Διαγωνισμού: 08/2015 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙ: ΟΡΟΙ ΕΝΤΟΛΗΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ Πίνακας

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΧΩΡΩΝ ΟΠΑ ΠΡΟΣ ΤΡΙΤΟΥΣ ΓΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Α. ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΟΠΑ ΠΟΥ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΧΩΡΩΝ ΟΠΑ ΠΡΟΣ ΤΡΙΤΟΥΣ ΓΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Α. ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΟΠΑ ΠΟΥ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΧΩΡΩΝ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΓΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ (σύμφωνα με τις αποφάσεις της Συγκλήτου του ΟΠΑ 4-10-2012, 10-7-2014 και 30-10-2014) Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου εγκρίνει

Διαβάστε περισσότερα

δυνατόν να καλύπτονται, κατόπιν σχετικού μειοδοτικού διαγωνισμού, από επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών

δυνατόν να καλύπτονται, κατόπιν σχετικού μειοδοτικού διαγωνισμού, από επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών 0 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ Πατρ. Γρηγορίου Ε 12, Τ.Κ. 56123, Αμπελόκηποι Τίτλος: ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΦΥΛΑΞΗΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΧΩΡΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Ενδεικτ.προυπολ.: 94.464,00 Κ.Α. :

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνικό Ινστιτούτο Εσωτερικών Ελεγκτών Πρόγραμμα Δράσης 2013 2015

Ελληνικό Ινστιτούτο Εσωτερικών Ελεγκτών Πρόγραμμα Δράσης 2013 2015 Ελληνικό Ινστιτούτο Εσωτερικών Ελεγκτών Πρόγραμμα Δράσης 2013 2015 Ιούνιος 2013 Βασικοί Στόχοι Αναβάθμιση του Θεσμικού Ρόλου του Ινστιτούτου και του επαγγέλματος του εσωτερικού ελεγκτή Βελτίωση παρεχόμενων

Διαβάστε περισσότερα

Προγράμματα Ασφάλισης Σκαφών Αναψυχής. Mare / Νομική Προστασία

Προγράμματα Ασφάλισης Σκαφών Αναψυχής. Mare / Νομική Προστασία Προγράμματα Ασφάλισης Σκαφών Αναψυχής Mare / Νομική Προστασία ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΣΚΑΦΩΝ ΑΝΑΨΥΧΗΣ 2 3 01 Ασφαλίσεις Σκαφών Ο κλάδος ασφάλισης σκαφών περιλαμβάνει τις υποχρεωτικές από το νόμο καλύψεις αστικής

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Κώδικα Συμπεριφοράς για το Χειρισμό Δανειοληπτών που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου

Οδηγός Κώδικα Συμπεριφοράς για το Χειρισμό Δανειοληπτών που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΚYΠΡΟY ΕYΡΩΣYΣΤΗΜΑ Οδηγός Κώδικα Συμπεριφοράς για το Χειρισμό Δανειοληπτών που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου Ιούνιος 2015 Το έγγραφο αυτό είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΛΕΓΧΟΥ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΛΕΓΧΟΥ Εισαγωγή Η Επιτροπή Ελέγχου συγκροτείται με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων και έχει ως βασικό στόχο την υποστήριξη του Διοικητικού Συμβουλίου στα καθήκοντά

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα : 16-04-2014 Αρ.Πρωτ. : 471 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Αθήνα : 16-04-2014 Αρ.Πρωτ. : 471 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Αθήνα : 16-04-2014 Αρ.Πρωτ. : 471 Από: Προς: ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Όλα τα μέλη Θέμα: Ενημέρωση μελών Αγαπητοί συνάδελφοι, Στα πλαίσια διερεύνησης θεμάτων που αφορούν την ασφάλεια του εξοπλισμού υπό πίεση

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΚΑΛΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ. Γιώργος Τζέτζης Αναπ. Καθηγητής ΤΕΦΑΑ/ΑΠΘ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΚΑΛΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ. Γιώργος Τζέτζης Αναπ. Καθηγητής ΤΕΦΑΑ/ΑΠΘ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΚΑΛΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ Γιώργος Τζέτζης Αναπ. Καθηγητής ΤΕΦΑΑ/ΑΠΘ Ο ρόλος της άσκησης για όλους Η άσκηση με την συστηματική καθοδήγηση αποτελεί ουσιαστική κοινωνική επένδυση γιατί

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΕΤΗ. Αποφράξεις δικτύου αποχέτευσης

ΜΕΛΕΤΗ. Αποφράξεις δικτύου αποχέτευσης 18ης Οκτωβρίου 18, 582 00 Έδεσσα τηλ. 2381025555, fax. 2381051255 e-mail: deyae@hol.gr Εργασία: Αποφράξεις δικτύου αποχέτευσης Προϋπολογισμός: 30.100,00 (με Φ.Π.Α.) Αριθμός Μελέτης: 35/2013 ΜΕΛΕΤΗ Αποφράξεις

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΈΓΓΡΑΦΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Α: ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ 1. Εισαγωγή Το Συγκρότημα Τράπεζας Κύπρου (που περιλαμβάνει την Τράπεζα Κύπρου Δημόσια Εταιρεία Λτδ, τις θυγατρικές της εταιρείες καθώς

Διαβάστε περισσότερα

ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΓΑΖΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ ΑΓΩΝΑΣ ISLE OF KAMΜENI 2014. ΓΙΑ ΣΚΑΦΗ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΜΕΝΑ ΚΑΤΑ ORCi & ORC Club 3-5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014

ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΓΑΖΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ ΑΓΩΝΑΣ ISLE OF KAMΜENI 2014. ΓΙΑ ΣΚΑΦΗ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΜΕΝΑ ΚΑΤΑ ORCi & ORC Club 3-5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014 ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΓΑΖΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ ΑΓΩΝΑΣ ISLE OF KAMΜENI 2014 ΓΙΑ ΣΚΑΦΗ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΜΕΝΑ ΚΑΤΑ ORCi & ORC Club 3-5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014 ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΓΑΖΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΑ 1. ΟΡΓΑΝΩΤΗΣ ΟΜΙΛΟΣ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΡΙΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΤΥΠΑ ΗΘΙΚΗΣ

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΡΙΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΤΥΠΑ ΗΘΙΚΗΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΡΙΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΤΥΠΑ ΗΘΙΚΗΣ 1. Πρόλογος 2. Σύγκρουση συμφερόντων 3. Γενικοί Κανόνες 4. Κανόνες συμπεριφοράς 5. Καταγγελίες κατά τη διάρκεια ενός Διαγωνισμού 6. Άλλες καταγγελίες 7. Πειθαρχικές

Διαβάστε περισσότερα

VOICE MODULE Πλακέτα χειρισμού / τηλεφωνητή Ο ΗΓΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ. ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΣΕΙΡΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ IDS HELLAS www.idshellas.

VOICE MODULE Πλακέτα χειρισμού / τηλεφωνητή Ο ΗΓΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ. ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΣΕΙΡΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ IDS HELLAS www.idshellas. ΑΣΦΑΛΕΙΑ HELLAS ΕΓΓΥΗΣΗ ΛΥΣΕΙΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΛΥΣΕΙΣ ΕΞΕΛΙΞΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ VOICE MODULE Πλακέτα χειρισμού / τηλεφωνητή Ο ΗΓΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΣΕΙΡΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ THN ΠΡΟΛΗΨΗ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΔΟΥΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ THN ΠΡΟΛΗΨΗ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΔΟΥΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ THN ΠΡΟΛΗΨΗ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΔΟΥΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ Φεβρουάριος 2013 Οι οδηγίες αυτές βοηθούν στην πρόληψη σοβαρών τραυματισμών σε ανθρώπους και παιδιά που

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΩΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΕΔΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Η ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΣΚΑΦΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΕΔΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Η ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΣΚΑΦΩΝ ΕΝΩΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΣΚΑΦΩΝ ΥΠΟΕΠΙΤΡΟΠΗ HULL, LIABILITY & ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ «Αρθρογραφία» ΠΕΔΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Η ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΣΚΑΦΩΝ Του Νίκου Κλήμη Στη χώρα μας, με τα αμέτρητα νησιά

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Μύκονος, 24-12 - 2014 ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ. Αρ. πρ.: -12005- ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ ΠΡΟΣ:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Μύκονος, 24-12 - 2014 ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ. Αρ. πρ.: -12005- ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ ΠΡΟΣ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ Μύκονος, 24-2 - 204 Αρ. πρ.: -2005- ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ ΠΡΟΣ: ΥΠΗΡΕΣΙΑ : ΓΡΑΦΕΙΟ : ΔΗΜΑΡΧΟΥ Πληροφορίες: Κων/να Τακούση Τηλέφωνα : (22890)-23.26, -23.988 FAX : (22890)-22.229

Διαβάστε περισσότερα

(Άρθρα 1-11) ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α.

(Άρθρα 1-11) ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α. ΝΟΜΟΣ ΥΠ' ΑΡΙΘ. 3016 / 2002 «Για την εταιρική διακυβέρνηση, θέματα μισθολογίου και άλλες διατάξεις,» (ΦΕΚ 110/17.05.2002), όπως τροποποιήθηκε από το άρθρο 26 του νόμου 3091/2002 (ΦΕΚ, 330/24.12.2002) (Άρθρα

Διαβάστε περισσότερα

18(Ι)/2014 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΕ ΔΙΕΡΜΗΝΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ. Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

18(Ι)/2014 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΕ ΔΙΕΡΜΗΝΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ. Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4430, 21.2.2014 Ν. 18(Ι)/2014 18(Ι)/2014 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΕ ΔΙΕΡΜΗΝΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Προοίμιο. Επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ: L. 280, 26.10.2010,

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΏΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Άρθρο 1 Ονομασία, έδρα, νομική υπόσταση, στόχος της Εταιρίας 1) Ιδρύεται επιστημονικό σωματείο με την επωνυμία "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙKΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΓΩΝΑΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ για σκάφη ανοιχτής θάλασσας καταμετρημένα κατά ORCi, ORC Club, IRC. 13-14-15 Ιουνίου 2014. Επίδαυρος 2014.

ΑΓΩΝΑΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ για σκάφη ανοιχτής θάλασσας καταμετρημένα κατά ORCi, ORC Club, IRC. 13-14-15 Ιουνίου 2014. Επίδαυρος 2014. ΑΓΩΝΑΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ για σκάφη ανοιχτής θάλασσας καταμετρημένα κατά ORCi, ORC Club, IRC 13-14-15 Ιουνίου 2014 Επίδαυρος 2014 Διοργανωτής Ναυτικός Αθλητικός Όμιλος Ειρήνης Φιλίας Φάληρο Αίγινα Νέα Επίδαυρος

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ:"Διαδικασία Πιστοποίησης σύμφωνα με τις διατάξεις του Διεθνούς Κώδικα Ασφαλούς Διαχείρισης (A.K.AA-I.S.M.)" Εγκύκλιος I.S.M./003/09/95".

ΘΕΜΑ:Διαδικασία Πιστοποίησης σύμφωνα με τις διατάξεις του Διεθνούς Κώδικα Ασφαλούς Διαχείρισης (A.K.AA-I.S.M.) Εγκύκλιος I.S.M./003/09/95. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΛΕΓΧΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΤΜΗΜΑ : I. S. Μ. Ταχ. Δ/νση : Κ. Παλαιολόγου 1 Ταχ. Κώδικας: 185 35 ΠΕΙΡΑΙΑΣ TELEX:212581 FAX : 41.37.997 Πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

Υπηρεσία αρωγής χρηστών του δικτύου ΕΔΕΤ

Υπηρεσία αρωγής χρηστών του δικτύου ΕΔΕΤ Συντάκτης: Γιάννης Μητσός Ανδρέας Πολυράκης Κωδικός: NOC CP 0002 Αρμόδιο Τμήμα: Τεχνική διεύθυνση Κέντρο Αριθμός Αναθεώρησης: R2 Περιεχόμενα 1 Σκοπός... 3 2 Αρωγή Φορέων ΕΔΕΤ Helpdesk... 3 3 Ταξινόμηση

Διαβάστε περισσότερα

849 Ν. 105(Ι)/95. Ε.Ε. Παρ. 1(1) Αρ. 3028, 29.12.95

849 Ν. 105(Ι)/95. Ε.Ε. Παρ. 1(1) Αρ. 3028, 29.12.95 Ε.Ε. Παρ. 1(1) Αρ. 3028, 29.12.95 849 Ν. 105(Ι)/95 Ο περί Ελαττωματικών Προϊόντων (Αστική Ευθύνη) Νόμος του 1995 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΚΑΛΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ. Γιώργος Τζέτζης Αναπ. Καθηγητής ΤΕΦΑΑ/ΑΠΘ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΚΑΛΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ. Γιώργος Τζέτζης Αναπ. Καθηγητής ΤΕΦΑΑ/ΑΠΘ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΚΑΛΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ Γιώργος Τζέτζης Αναπ. Καθηγητής ΤΕΦΑΑ/ΑΠΘ Ο ρόλος της άσκησης για όλους Η άσκηση με την συστηματική καθοδήγηση αποτελεί ουσιαστική κοινωνική επένδυση γιατί

Διαβάστε περισσότερα

Γραφείο Πολιτικής Άμυνας, Ασφάλειας και Υγείας Καθήκοντα και Αρμοδιότητες Ιστοσελίδα Επικοινωνία

Γραφείο Πολιτικής Άμυνας, Ασφάλειας και Υγείας Καθήκοντα και Αρμοδιότητες Ιστοσελίδα Επικοινωνία Δρ Γιάννης Κασουλίδης Λειτουργός Πολιτικής Άμυνας, Ασφάλειας και Υγείας Περιεχόμενα Γραφείο Πολιτικής Άμυνας, Ασφάλειας και Υγείας Καθήκοντα και Αρμοδιότητες Ιστοσελίδα Επικοινωνία Σχέδιο Δράσης σε περίπτωση

Διαβάστε περισσότερα

ΘΑΛΑΣΣΑΣ Υ Α ΙΟΝΙΩΝ ΝΑΥΜΑΧΩΝ

ΘΑΛΑΣΣΑΣ Υ Α ΙΟΝΙΩΝ ΝΑΥΜΑΧΩΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ Äâ Ο Αθλητικός Ναυτικός Όμιλος Ζακύνθου θέλοντας να τιμήσει την επέτειο της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου το 1571 όπου συμμετείχαν και γαλέρες από το Ιόνιο, διοργανώνει

Διαβάστε περισσότερα

Κανονισμός διαγωνισμού υπό τον τίτλο SUPER BUZZ TV ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Κανονισμός διαγωνισμού υπό τον τίτλο SUPER BUZZ TV ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ Κανονισμός διαγωνισμού υπό τον τίτλο SUPER BUZZ TV ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ Προκήρυξη όρων διαγωνισμού υπό τον τίτλο SUPER BUZZ TV από την εταιρεία «ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ A.E.». (στο εξής η Διοργανώτρια ), με την τεχνική υποστήριξη

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4259, 19/11/2010

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4259, 19/11/2010 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΕΞΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΩΝ ΕΠΟΠΤΩΝ ΟΔΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΟΔΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΑΦΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΔΙΚΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ Η

Διαβάστε περισσότερα

Έλεγχος του εγχειριδίου, των διεργασιών και των διαδικασιών της ποιότητας.

Έλεγχος του εγχειριδίου, των διεργασιών και των διαδικασιών της ποιότητας. ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ Έλεγχος εγγράφων Κύριος σκοπός αυτής της διαδικασίας είναι να προσδιοριστούν οι αρμοδιότητες σύνταξης, ανασκόπησης, έγκρισης και διανομής όλων των εγγράφων και δεδομένων,

Διαβάστε περισσότερα

Σχεδιαστής Ιστοσελίδων

Σχεδιαστής Ιστοσελίδων Σχεδιαστής Ιστοσελίδων 1. Περιγραφή Ρόλου Τίτλος Προφίλ Σχεδιαστής Ιστοσελίδων Γνωστό και ως Συνοπτική Ένας σχεδιαστής ιστοσελίδων κατασκευάζει και ενημερώνει ιστοσελίδες ως προς τη σχεδίαση και τη διαμόρφωση

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαιδευτική Μονάδα 1.1: Τεχνικές δεξιότητες και προσόντα

Εκπαιδευτική Μονάδα 1.1: Τεχνικές δεξιότητες και προσόντα Εκπαιδευτική Μονάδα 1.1: Τεχνικές δεξιότητες και προσόντα Πέρα από την τυπολογία της χρηματοδότησης, των εμπλεκόμενων ομάδων-στόχων και την διάρκεια, κάθε project διακρατικής κινητικότητας αποτελεί μια

Διαβάστε περισσότερα

Αποτελεσματική Διαχείριση Προβλημάτων Συμπεριφοράς στο Σχολείο

Αποτελεσματική Διαχείριση Προβλημάτων Συμπεριφοράς στο Σχολείο Αποτελεσματική Διαχείριση Προβλημάτων Συμπεριφοράς στο Σχολείο Τα προβλήματα παραβατικής συμπεριφοράς που παρουσιάζουν οι μαθητές σημειώνουν αυξητικές τάσεις, στις οποίες ο Διευθυντής του σχολείου και

Διαβάστε περισσότερα

BRAINBOX ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Ε.Π.Ε. ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΟΔΗΛΑΤΩΝ «Ποδήλατο εν δράση»

BRAINBOX ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Ε.Π.Ε. ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΟΔΗΛΑΤΩΝ «Ποδήλατο εν δράση» BRAINBOX ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Ε.Π.Ε. ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΟΔΗΛΑΤΩΝ «Ποδήλατο εν δράση» 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ: 1.1. Αυτοί οι όροι και κανονισμοί εφαρμόζονται στο σύστημα διάθεσης των ποδηλάτων «ποδήλατο

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ Δ/ΝΣΗ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΘΕΜΑ: ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΔΕΝΔΡΟΣΤΟΙΧΙΩΝ ΚΑΙ ΑΛΣΥΛΛΙΩΝ ΚΑ: 35.6262-17 ΠΡΟΫΠ.: 200.000,00 ΕΤΟΣ: 2013 ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΑΡΘΡΟ 1 ο Αντικείμενο

Διαβάστε περισσότερα

Ο Κίνδυνος και η ιοικητική του Κινδύνου

Ο Κίνδυνος και η ιοικητική του Κινδύνου μέρος Α Εισαγωγή στη ιοικητική Κινδύνων κεφάλαιο 1 Ο Κίνδυνος και η ιοικητική του Κινδύνου 1.1 Κίνδυνος... 23 1.1.1 ιάφορες Έννοιες του Κινδύνου... 23 1.1.2 Ο Κίνδυνος Κοστίζει... 25 1.2 1.1.3 Άμεσες και

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΑΡΤΕΜΙΣ ΛΑΥΡΙΟ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΑΡΤΕΜΙΣ ΛΑΥΡΙΟ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΑΡΤΕΜΙΣ ΛΑΥΡΙΟ Σάββατο 12/9/2015 1. ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Οι ιστιοπλοϊκοί όμιλοι του Νότιου Ευβοικού : Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Ανοικτής Θάλασσας Αρτέμιδας (Ι.Ο.Α.Θ.Α), Ναυτικός

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΜΕΣΟΥ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΖΗΜΙΩΝ ΑΠΟ ΤΡΟΧΑΙΟ ΑΤΥΧΗΜΑ. Κεφάλαιο Α'

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΜΕΣΟΥ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΖΗΜΙΩΝ ΑΠΟ ΤΡΟΧΑΙΟ ΑΤΥΧΗΜΑ. Κεφάλαιο Α' ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΜΕΣΟΥ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΖΗΜΙΩΝ ΑΠΟ ΤΡΟΧΑΙΟ ΑΤΥΧΗΜΑ Κεφάλαιο Α' Γενικές Διατάξεις Βασικές Αρχές Σκοπός Άρθρο 1 Σκοπός 1. Σκοπός της Συμφωνίας είναι η επιτάχυνση της αποζημίωσης και η απλοποίηση του

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΩΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ CONFLICT OF INTEREST POLICY

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΩΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ CONFLICT OF INTEREST POLICY ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΩΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ CONFLICT OF INTEREST POLICY Το νομικό και κανονιστικό πλαίσιο (νομοθεσία) που διέπει τις δραστηριότητες της εταιρείας «ΠΑΝΤΕΛΑΚΗΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4315, 27/1/2012 ΟΙ ΠΕΡΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΑΙΕΥΤΙΚΗΣ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1988 ΜΕΧΡΙ 2011 1(I)/2012

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4315, 27/1/2012 ΟΙ ΠΕΡΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΑΙΕΥΤΙΚΗΣ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1988 ΜΕΧΡΙ 2011 1(I)/2012 ΟΙ ΠΕΡΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΑΙΕΥΤΙΚΗΣ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1988 ΜΕΧΡΙ 2011 Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 214 του 1988 131 του 1991 154(Ι) του 2003 217(Ι) του 2004 249(Ι) του 2004

Διαβάστε περισσότερα

Κανόνες Διαδικασίας Διαγωνισμός για τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021 στην Eλλάδα.

Κανόνες Διαδικασίας Διαγωνισμός για τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021 στην Eλλάδα. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ & ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΜΗΜΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Κανόνες Διαδικασίας Διαγωνισμός για τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης

Διαβάστε περισσότερα

-Δε γίνεται καμία επεξεργασία κανενός είδους προσωπικών δεδομένων για χρήστες από Ελλάδα-

-Δε γίνεται καμία επεξεργασία κανενός είδους προσωπικών δεδομένων για χρήστες από Ελλάδα- Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων -Δε γίνεται καμία επεξεργασία κανενός είδους προσωπικών δεδομένων για χρήστες από Ελλάδα- Αυτή η Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων αφορά τους τρόπους με

Διαβάστε περισσότερα

Κατευθυντήριες γραμμές. για την εξέταση. αιτιάσεων από τις ασφαλιστικές. επιχειρήσεις

Κατευθυντήριες γραμμές. για την εξέταση. αιτιάσεων από τις ασφαλιστικές. επιχειρήσεις EIOPA-BoS-12/069 EL Κατευθυντήριες γραμμές για την εξέταση αιτιάσεων από τις ασφαλιστικές επιχειρήσεις 1/8 1. Κατευθυντήριες γραμμές Εισαγωγή 1. Σύμφωνα με το άρθρο 16 του κανονισμού EIOPA (European Insurance

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ Άρθρο 1 - Εφαρμογή 1.1 Oι γενικοί όροι και προϋποθέσεις που δηλώνονται παρακάτω ( Όροι & Προϋποθέσεις ) ισχύουν και σχηματίζουν μέρος όλων των προσφορών και συναλλαγών των (πολυμεσικών)

Διαβάστε περισσότερα

Π3.1 ΣΧΕΔΙΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Π3.1 ΣΧΕΔΙΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ Π3.1 ΣΧΕΔΙΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ Αριθμός Έκδοσης: ΕΚΕΤΑ ΙΜΕΤ ΕΜ Β 2014 13 Παραδοτέο ΙΜΕΤ Τίτλος Έργου: «Ολοκληρωμένο σύστημα για την ασφαλή μεταφορά μαθητών» Συγγραφέας: Δρ. Μαρία Μορφουλάκη Κορνηλία Μαρία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Mercedes-Benz Bank Ενημερωτικό φυλλάδιο βάσει Ν.4224/2013 Σελίδα 1

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Mercedes-Benz Bank Ενημερωτικό φυλλάδιο βάσει Ν.4224/2013 Σελίδα 1 Ενημερωτικό Φυλλάδιο προς τους δανειολήπτες με οικονομικές δυσχέρειες, πιστωτικού ιδρύματος Mercedes-Benz Bank Polska Υποκατάστημα Ελλάδας ΑΕ Έκδοση Δεκεμβρίου 2014 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Έννοια Συνεργάσιμου Δανειολήπτη

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ. 18 Ιανουαρίου, 2012. Χρονοδιαγράμματα υποβολής Μητρώων Επενδύσεων για το έτος 2012

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ. 18 Ιανουαρίου, 2012. Χρονοδιαγράμματα υποβολής Μητρώων Επενδύσεων για το έτος 2012 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ EA/13.5.01.5 EA/5.13.04.1 Τηλ:22602990 Τηλεομ:22302938 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ Τ.Θ.23364 1682 ΛΕΥΚΩΣΙΑ 18 Ιανουαρίου, 2012 Προς τους Γενικούς Διευθυντές

Διαβάστε περισσότερα

Συνέντευξη στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Συνέντευξη στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ Συνέντευξη στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ Συνέντευξη του Πανίκου Δημητριάδη, Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, που δόθηκε στις 14 Μαρτίου 2014 στον Μιχάλη Περσιάνη Ερ.: Σήμερα η οικονομία προσβλέπει

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ BULK SMS ΤΗΣ CYTACOM SOLUTIONS

ΟΡΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ BULK SMS ΤΗΣ CYTACOM SOLUTIONS ΟΡΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ BULK SMS ΤΗΣ CYTACOM SOLUTIONS 1. ΓΕΝΙΚΑ 1.1 Η Υπηρεσία Μαζικής Αποστολής Μηνυμάτων (Bulk SMS) (που στο εξής θα καλείται «η Υπηρεσία») παρέχει τη δυνατότητα σε οποιοδήποτε νομικό ή φυσικό

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΡΟΣ Β: ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΙΔΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΣΥΜΒΑΣΗΣ

ΜΕΡΟΣ Β: ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΙΔΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΕΡΟΣ Β: ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΙΔΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΣΥΜΒΑΣΗΣ Πίνακας Περιεχομένων ΜΕΡΟΣ Β: ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΙΔΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΣΥΜΒΑΣΗΣ... 3 ΠΡΟΟΙΜΙΟ... 3 1. ΔΟΜΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ... 3 2. ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΣΥΜΒΑΣΗΣ... 3 3. ΑΞΙΑ ΣΥΜΒΑΣΗΣ... 3 4. ΟΡΓΑΝΩΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΑ - ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΛΟΥ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΑ - ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΛΟΥ North Aegean Crossing 2015 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΑ - ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΛΟΥ ΜΕΡΟΣ 1 1 Διοργανωτής 1.1 Ο Ναυτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης διοργανώνει τον αγώνα «North Aegean Crossing 2015». 2 Κανονισμοί 2.1 Οι αγώνες διεξάγονται

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣ : Μέλη και Θεματοφύλακες του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου

ΠΡΟΣ : Μέλη και Θεματοφύλακες του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου ΠΡΟΣ : Μέλη και Θεματοφύλακες του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου ΑΠΟ : Γενικό Διευθυντή Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου ΘΕΜΑ : Δημιουργία Νέας υποκατηγορίας στη Μη Ρυθμιζόμενη Αγορά του Χρηματιστηρίου (Νεοαναπτυσσόμενων

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΧΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΤΟΥ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΤΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΣΧΕΔΙΟ

ΑΡΧΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΤΟΥ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΤΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΣΧΕΔΙΟ ΣΧΕΔΙΟ «Κοινή Πράξη της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (Α.Π.Δ.Π.Χ.) και της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (Α.Δ.Α.Ε.) ως προς τις υποχρεώσεις των παρόχων για την προστασία

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ. 1. ΤΙΤΛΟΣ Ο τίτλος της προκηρύξεως είναι: ΣΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΜΕ ΤΗ ΝΑΝΑ 2014-2015

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ. 1. ΤΙΤΛΟΣ Ο τίτλος της προκηρύξεως είναι: ΣΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΜΕ ΤΗ ΝΑΝΑ 2014-2015 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ Προκήρυξη όρων διαγωνισμού υπό τον τίτλο ΣΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΜΕ ΤΗ ΝΑΝΑ 2014-2015 από την εταιρεία «ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ A.E.» (στο εξής η Διοργανώτρια ), με την τεχνική υποστήριξη της εταιρείας AUDIOTEX

Διαβάστε περισσότερα

CyberEdge από την AIG

CyberEdge από την AIG Προστασία από τις συνέπειες των ηλεκτρονικών και διαδικτυακών κινδύνων Business Solutions CyberEdge από την AIG ηλεκτρονικοί και Οι ηλεκτρονικοί και διαδικτυακοί κίνδυνοι αποτελούν καθημερινή πραγματικότητα

Διαβάστε περισσότερα

15PROC003009511 2015-09-02

15PROC003009511 2015-09-02 INFORMATICS DEVELOPMEN T AGENCY Digitally signed by INFORMATICS DEVELOPMENT AGENCY Date: 2015.09.02 11:10:48 EEST Reason: Location: Athens ΑΔΑ: 7ΘΦΗΟΞ3Μ-ΗΟΘ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΓΙA ΑΓΟΡΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ

ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΓΙA ΑΓΟΡΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΓΙA ΑΓΟΡΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ Ημερ. Προκήρυξης : 03 Σεπτεμβρίου 2015 Ημερ. Λήξης : 25 Σεπτεμβρίου 2015 Αρ. Εγγραφής: Τ.Σ. 3257 www: cytapensionfund.org e-mail: tshy@cyta.com.cy Οδός

Διαβάστε περισσότερα

Η συμβολή στην επιτυχία ενός οργανισμού, παρουσιάζοντας σχετικά δεδομένα με τη χρήση τεχνικών 2Δ ή 3Δ τεχνολογίας. Αρμοδιότητα

Η συμβολή στην επιτυχία ενός οργανισμού, παρουσιάζοντας σχετικά δεδομένα με τη χρήση τεχνικών 2Δ ή 3Δ τεχνολογίας. Αρμοδιότητα Σχεδιαστής Ψηφιακών Κινούμενων Σχεδίων ή Digital Animator 1. Περιγραφή Ρόλου Τίτλος Προφίλ Σχε Σχεδιαστής Ψηφιακών Κινούμενων Σχεδίων ή Digital Animator Γνωστό και ως Ειδικός Σχεδιασμού 2Δ- 3Δ γραφικών,

Διαβάστε περισσότερα