ΣΧΕΔΙΟΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΡΙΣΕΩΝ

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΣΧΕΔΙΟΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΡΙΣΕΩΝ"

Transcript

1 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 2 ΣΧΕΔΙΟΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΡΙΣΕΩΝ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

2

3 1 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΕΩΝ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΕ: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΡΙΣΕΩΝ ΔΗΛΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΡΙΣΕΩΝ ΥΠΟΒΑΘΡΟ Παράγοντες που αφορούν ένα επείγον περιστατικό Ορισμός των προτεραιοτήτων Αναφορά (Reporting) ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΡΙΣΕΩΝ Το Σχέδιο Διαχείρισης Κρίσεων περιλαμβάνει: ΣΥΝΘΕΣΗ ΚΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΡΙΣΕΩΝ (C.M.T) Γενικά καθήκοντα της Ο.Δ.Κ Σύνθεση της Ο.Δ.Κ. και τα καθήκοντα των μελών της ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ Ο.Δ.Κ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ ΝΟΚ Διαδικασία αναγγελίας Έκτακτου Περιστατικού ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ ΤΥΠΟΥΣ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ Η ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΕΠΑΦΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ Ο.Δ.Κ VHF- ΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΡΙΣΕΩΝ ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΓΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΝΟΣ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟΥ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΟΙ ΚΑΤΑΛΟΓΟΙ ΕΠΑΦΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΥΠΟΒΟΛΗ ΕΚΘΕΣΗΣ ΠΟΤΕ ΘΕΤΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ ΤΗΝ Ο.Δ.Κ ΚΑΙ Δ.Σ. ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΛΙΜΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΕΣ... 27

4 17 ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟ ΚΟΝΤΙΝΟΤΕΡΟΥ ΣΥΓΓΕΝΗ Καταγραφή όλων των Αθλητών του Ομίλου Πλησιέστεροι Συγγενείς των Αθλητών Θύματα Ειδοποίηση πλησιέστερου συγγενή σε περίπτωση θανάτου αθλητού/συνοδού ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΔΕΛΤΙΩΝ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟ ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ MΜΕ (δείτε επίσης τα νομικά θέματα) ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΕ ΑΤΟΜΑ ΤΗΣ Ο.Δ.Κ ΟΤΑΝ ΕΝΑ ΕΚΤΑΚΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΑΙ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΓΕΝΙΚΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΕΣ ΓΕΝΙΚΑ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΝΟΜΙΚΑ ΓΕΝΙΚΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ AΣΚΗΣΕΙΣ, ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΡΧΕΙΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ...

5 2 ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

6 3 ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΕΩΝ Σημείωση: Η αναθεώρηση του εγχειριδίου θα πραγματοποιηθεί κανονικά κατά τη διάρκεια περιόδου ετήσιας αναθεώρησης που θα είναι ο μήνας Δεκέμβριος έκαστου έτους. Οποιεσδήποτε τροποποιήσεις ή διορθώσεις πριν από αυτήν την περίοδο θα γίνουν υπό μορφή εγκυκλίου. Ο επικεφαλής του τμήματος θα είναι αρμόδιος για παραλαβή αυτής της εγκυκλίου που δείχνει την τροποποίηση/ διόρθωση και που αναφέρεται στο εγχειρίδιο. Το αντίγραφο της εγκυκλίου θα κρατηθεί επίσης στην αρχή του εγχειριδίου μέχρι την αναθεώρησή του. Οι μορφές και τα παραρτήματα μπορούν να εκδοθούν ή να αναθεωρηθούν οποιαδήποτε στιγμή αλλά θα παρεμβληθούν στα σχετικά τμήματα του εγχειριδίου κατά τη διάρκεια της περιόδου ετήσιας αναθεώρησης. Τα αναθεωρημένα τμήματα εμφανίζονται τονισμένα.

7 4 ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΕ:

8 5 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Επικίνδυνα περιστατικά και ατυχήματα μπορούν να συμβούν παρ όλες τις προσπάθειες που γίνονται για να αποτραπούν. Συχνά μπορούν να οδηγήσουν σε υλικές ζημίες, η έκταση των οποίων καθορίζεται από την σφοδρότητα του περιστατικού/ατυχήματος. Έχουν υπάρξει περιπτώσεις όπου επικίνδυνα περιστατικά και ατυχήματα έχουν επηρεάσει ανθρώπους με αποτέλεσμα να υπάρχουν και νομικές ευθύνες. Είναι εξίσου αλήθεια να ειπωθεί ότι έχουν υπάρξει περιπτώσεις όπου λόγω αποτελεσματικών μέτρων που λαμβάνονται, επικίνδυνα περιστατικά/ατυχήματα έχουν αποφευχθεί κατά ένα μεγάλο μέρος. Η αποτελεσματική δράση σε αυτές τις περιπτώσεις οφείλεται στην ύπαρξη μιας προσχεδιασμένης και ασκημένης διαδικασίας για τις έκτακτες ανάγκες που λαμβάνεται από την συνδυασμένη δράση των Εφόρων/Προπονητών, το Δ.Σ του Ομίλου και των εξωτερικών συμβαλλόμενων μερών. Το Δ.Σ του Ομίλου, οι Έφοροι και οι Προπονητές του Ομίλου πρέπει να γνωρίζουν τις νομικές ευθύνες που έχουν έναντι των νόμων της Κυπριακής Δημοκρατίας, για να προστατεύσουν τους Αθλητές, και αλλά άτομα που εμπλέκονται, ιδιοκτησία και το περιβάλλον, που προκύπτουν από τις δραστηριότητες του Ομίλου. Οι οδηγίες που δίνονται σε αυτό το εγχειρίδιο είναι αποτέλεσμα μελέτης, έρευνας και εξακρίβωσης ατυχημάτων, που μας οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι κάθε «έκτακτη ανάγκη» μπορεί να παρουσιάσει τις ιδιαίτερες πτυχές της, που μόνο η εμπειρία και η γνώση ενός Σχεδίου Διαχείρισης Κρίσεων μπορεί να μας βοηθήσει να την αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά. Επίσης αυστηρά προτείνεται να ακολουθείται η αλυσίδα επικοινωνίας όπως ορίζεται στο Σχέδιο Διαχείρισης Κρίσεων του Ομίλου.

9 6 ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΡΙΣΕΩΝ 6.1 ΔΗΛΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ (1) Άμεση προτεραιότητα για την ασφάλεια των Αθλητών και εμπλεκομένων προσώπων κατά την διάρκεια των δραστηριοτήτων του τμήματος Ιστιοπλοΐας του Ομίλου. (2) Όλες οι διαδικασίες έκτακτης ανάγκης και οι αποφάσεις για διάσωση θα αρχίζουν άμεσα και με σθένος. (3) Ο Έφορος/Προπονητής μπορεί να αναλάβει την πρωτοβουλία παρακάμπτοντας τις διαδικασίες (overriding authority) και να ενεργήσει σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης για την άμεση ασφάλεια των Αθλητών η άλλων ατόμων η σκαφών κατά την ώρα των δραστηριοτήτων του Τμήματος κατά την κρίση του. (4) Ο Όμιλος έχει ένα σύστημα σε ισχύ για να υποστηρίξει με περαιτέρω συμβουλές την καθοδήγηση για οποιαδήποτε δράση όσον αφορά την έκτακτη ανάγκη και τη διάσωση που αναλαμβάνεται από τον Έφορο/Προπονητή. 6.2 ΕΦΑΡΜΟΓΗ Την ευθύνη εφαρμογής της Πολιτικής Διαχείρισης Κρίσεων αναλαμβάνεται αποκλειστικά από το Δ.Σ του Ομίλου, αλλά για να είναι αποτελεσματική απαιτεί την υποχρεωτική συμμετοχή όλων των προσώπων που συνδέονται με τη λειτουργία του Ιστιοπλοϊκού Τμήματος. Το Δ.Σ του Ομίλου είναι αρμόδιο για την πλήρη συμμόρφωση με τις διαδικασίες που υποδεικνύονται στο «εγχειρίδιο Διαχείρισης Κρίσεων του Τμήματος Ιστιοπλοΐας», την κατάρτιση των Εφόρων/Προπονητών/Αθλητών και μελών του Δ.Σ του Ομίλου στο χειρισμό έκτακτων αναγκών στο Τμήμα Ιστιοπλοΐας με περιοδικά γυμνάσια, κάτω από την προσωπική επίβλεψη του. Για να μπορέσουμε οποιοδήποτε σοβαρό γεγονός να το ελέγξουμε, απαιτούνται οι ενέργειες πολλών ανθρώπων και Τμημάτων. Αυτές οι ενέργειες για να είναι αποτελεσματικές πρέπει να ακολουθήσουν ένα Σχέδιο Διαχείρισης Κρίσεων, όπου η εφαρμογή του να βοηθά στον έλεγχο οποιουδήποτε γεγονότος. Η εφαρμογή ενός σχεδίου δράσης για να είναι επιτυχής, όλα τα πρόσωπα που εμπλέκονται πρέπει να γνωρίζουν και να είναι εξοικειωμένα με τα καθήκοντά τους.

10 Επιπλέον της ανταπόκρισης από τα άτομα του Τμήματος Ιστιοπλοΐας και εξωτερικών Οργανισμών όπως: Κ.Σ.Ε.Δ, Πολεμικό Ναυτικό, Λιμενική Αστυνομία, Νοσοκομείο, ΚΙΟ, ΚΟΑ και σώμα Εθελοντών, άμεση και ιδιαίτερη ανταπόκριση απαιτείται από το Δ.Σ του Ομίλου. Ο σκοπός της άμεσης ανταπόκρισης εκ μέρους του Δ.Σ του Ομίλου σε οποιοδήποτε γεγονός είναι για να παρασχεθούν όλες οι δυνατότητες για την ενίσχυση με ικανές και έμπειρες δυνάμεις στον έλεγχο του γεγονότος και για την παροχή των εξακριβωμένων πληροφοριών στους συγγενείς και άλλων ενδιαφερόμενων προσώπων.

11 7 ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΡΙΣΕΩΝ 7.1 ΥΠΟΒΑΘΡΟ Ένα Πλάνο Διαχείρισης Κρίσεων (CMP) είναι ένα σχέδιο που προετοιμάζει και βοηθά το προσωπικό για να ανταπεξέλθει αποτελεσματικά σε ένα απρόβλεπτο γεγονός. Και πρέπει να είναι: ρεαλιστικό, πρακτικό και εύχρηστο να είναι κατανοητό από όλα τα περιληφθέντα συμβαλλόμενα μέρη. δοκιμασμένο, αξιολογημένο και να ενημερώνεται τακτικά. Η ανάγκη για ένα προκαθορισμένο και κατάλληλα δομημένο διοικητικό σχέδιο κρίσης είναι σαφής, λαμβάνοντας υπόψη τις πιέσεις και τους πολλαπλάσιους στόχους που απασχολούν το προσωπικό όταν βρίσκεται αντιμέτωπο με μια έκτακτη ανάγκη. Στην ένταση της στιγμής η έλλειψη προγραμματισμού θα οδηγήσει συχνά στη σύγχυση, τα λάθη και άνθρωποι κλειδιά τους οποίους πρέπει να ενημερώσουμε σε σχέση με το έκτακτο γεγονός θα ξεχαστούν. Θα παρουσιαστούν καθυστερήσεις και θα σπαταληθή χρόνος, κατά τη διάρκεια του οποίου η κατάσταση μπορεί να επιδεινωθεί. Κατά συνέπεια, Αθλητής η το εμπλεκόμενο άτομο μπορούν να εκτεθούν στους αυξανόμενους κινδύνους. Ο αποτελεσματικός προγραμματισμός θα εξασφαλίσει ότι οι απαραίτητες ενέργειες λαμβάνονται με έναν δομημένο, λογικό και έγκαιρο τρόπο. Γυμνάσια έκτακτης ανάγκης και οι ασκήσεις που περιλαμβάνουν τα ενδιαφερόμενα συμβαλλόμενα μέρη θα πρέπει να εκτελούνται τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο για να εξασφαλίσουν ότι όλοι οι ενδιαφερόμενοι εξοικειώνονται με το περιεχόμενο του Σχεδίου Διαχείρισης Κρίσεων. Κατά τη διάρκεια αυτών των Γυμνασίων και ασκήσεων, η αποτελεσματικότητα και η σαφήνεια των σχεδίων έκτακτης ανάγκης θα εξεταστούν και οποιεσδήποτε ανεπάρκειες θα τονιστούν και θα διορθωθούν. Ο προγραμματισμός διαχείρισης κρίσεων μπορεί να αποδώσει από την στιγμή που θα γίνουν κατανοητοί: - Ο τύπος των εκτάκτων καταστάσεων/γεγονότων που μπορεί να προκύψουν. - Οι πιθανές συνέπειες. - Μέτρα που μπορούν από άποψη πρακτικής εφαρμογής να ληφθούν. -Οι προϋποθέσεις όσον αφορά την κατάλληλη τοποθεσία η τοποθεσίες (κέντρα) διαχείρισης της κρίσης. -Η πιθανή εμπλοκή των ΜΜΕ και άλλων οργανισμών στο ατύχημα, τον χειρισμό του και τις συνέπειές του.

12 Τέσσερις κυρίες περιοχές που εξετάζονται: Παράγοντες που συνιστούν το ατύχημα Υποβολή έκθεσης Αξιολόγηση και καθορισμός των προτεραιοτήτων Εφαρμογή Παράγοντες που αφορούν ένα επείγον περιστατικό. Ο τύπος του γεγονότος: Ζημιά σε σκάφος, βύθιση σκάφους, σύγκρουση, τραυματισμός αθλητού, εξαφάνιση αθλητού, τραυματισμός στην παραλία, πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις του Ομίλου, για την κάθε περίπτωση ξεκάθαρα σημειώνεται ότι ο τρόπος αντίδρασης είναι διαφορετικός. Επίσης θα πρέπει να έχομε πάντοτε υπόψη σε ένα περιστατικό/ατύχημα δυνατόν να δημιουργηθούν παράπλευρα προβλήματα. Η θέση του περιστατικού/ατυχήματος θα έχει μια σειρά ενεργειών που θα πρέπει να αναληφθούν π.χ το είδος του ατυχήματος, η θέση του ατυχήματος, οι καιρικές συνθήκες κλπ. Η αξιολόγηση των πιθανών κινδύνων που παράγονται, πηγάζουν από το γεγονός που πρόκειται να εξεταστεί: οι ζωές των αθλητών η άλλων προσώπων που εμπλέκονται στο περιστατικό, περιουσίας η ρύπανσης του περιβάλλοντος. Οι καιρικές συνθήκες θα πρέπει να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη ότι επηρεάζουν τις ενέργειες που θα ληφθούν. Οι θερμοκρασία της θάλασσας και του αέρα μπορούν να διαδραματίσουν έναν σημαντικό ρόλο στη προσπάθεια διάσωσης κινδυνεύοντος προσώπου η κατεύθυνση και η ταχύτητα αέρα είναι επίσης πολύ σημαντικοί παράγοντες στην διάσωση προσώπου. Το ρεύμα, η ταχύτητα και η κατεύθυνση του θα ασκήσουν σημαντική επίδραση στην έκπτωση (ξέσερμα) του προσώπου και του σκάφους από το αρχικό του στίγμα λόγω μετατόπισης του. Τέλος, στην περίπτωση ατυχήματος στην αναμενομένη κατεύθυνση που υπολογίζουμε ότι αναμένεται να έχει κινηθεί θα πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη τους ποιο πάνω παράγοντες και να προβούμε σε διορθωτικές ενέργειες στους υπολογισμούς μας. Η αναγκαιότητα να έχουμε στην διάθεση μας συνεχώς καιρική πρόβλεψη (δελτία καιρού) κατά την διάρκεια των ενεργειών μας μη γνωρίζοντας την χρονική περίοδο της ερευνάς, είναι επιβεβλημένη.

13 7.1.2 Ορισμός των προτεραιοτήτων. Αντιμετωπίζοντας ένα έκτακτο περιστατικό, μετά την αξιολόγηση της γενική κατάστασης, η προτεραιότητα ενεργειών που παίρνονται γενικώς είναι ως ακολούθως: 1. Η ασφάλεια των αθλητών και άλλων προσώπων. 2. Διάσωση του σκάφους. 3. Περιορισμός/ελαχιστοποίησης περεταίρω απωλειών. 4. Ενημέρωση του πλησιέστερου συγγενικού προσώπου. 5. Αποκατάσταση. 6. Εξέταση τα μετά το ατύχημα ζητήματα όπως (νομικά, ζημιές και επισκευές) Στα πιο πάνω 1 και 6 είναι ευθύνη του Ομίλου και 2 έως 5 είναι ευθύνη του Ομίλου σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές Αναφορά (Reporting) Η υποβολή έκθεσης των γεγονότων καλύπτεται στην παράγραφο 16.

14 8 ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΡΙΣΕΩΝ Το Σχέδιο Διαχείρισης Κρίσεων περιλαμβάνει: Την σύνθεση και τα καθήκοντα της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων του Ομίλου που θα συντονίσει όλες τις δραστηριότητες του Ομίλου για να θέσει την έκτακτη ανάγκη υπό έλεγχο το συντομότερο δυνατόν Διαδικασίες συγκέντρωσης της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων του Ομίλου και Ομάδων υποστήριξης Διαδικασίες που ακολουθούνται για διαφορετικούς τύπους ατυχημάτων ή επικίνδυνων περιστατικών Διαδικασίες για συνεχή επαφή μεταξύ Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων στην ξηρά και των Ομάδων έρευνας και διάσωσης Στο Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων να υπάρχουν στην διάθεση της Ομάδας χάρτες, μέσα επικοινωνίας VHF κλπ Πίνακες ελέγχου κατάλληλοι για κάθε τύπο έκτακτης ανάγκης που μπορούν να βοηθήσουν στο συστηματικό έλεγχο του περιστατικού προς αποφυγή οποιουδήποτε λάθους που δυνατόν να επηρεάσει αρνητικά τις προσπάθειες των ομάδων διάσωσης Κατάλογος ονομάτων και τα στοιχεία επικοινωνίας τους, που πιθανόν να χρειαστεί να ειδοποιηθούν για παροχή βοήθειας/συμβουλών Διαδικασίες ειδοποίησης του πλησιέστερου συγγενικού προσώπου Διαδικασίες έκδοσης δελτία πληροφοριών/απαντήσεων και στις ερωτήσεις από τα μέσα και το κοινό Υποστήριξη από τον Όμιλο με επιπλέον άτομα σε περίπτωση παρατεταμένης έκτακτης ανάγκης Γυμνάσια και ασκήσεις Τεχνική υποστήριξη Διάσωση (Salvage) Νομικά θέματα

15 9 ΣΥΝΘΕΣΗ ΚΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΡΙΣΕΩΝ (C.M.T) 9.1 Γενικά καθήκοντα της Ο.Δ.Κ. - Καθιέρωση και διατήρηση επαφής με τις ομάδες έρευνας και διάσωσης. - Συλλογή όλων των πληροφοριών σχετικά με το ατύχημα/έκτακτη ανάγκη από όλες τις πιθανές πηγές. - Καθιέρωση επαφής με, Κ.Σ.Ε.Δ, Λιμενική Αστυνομία, Ναυτικούς Ομίλους, Ομάδες εθελοντών διάσωσης, Νοσοκομείο με σκοπό την παροχή βοηθείας και υποστήριξης προς τον Όμιλο για την καλύτερη διαχείριση του περιστατικού. - Επαφή με τα ΜΜΕ / Κοινό / Συγγενείς - Εξέταση άλλων ζητημάτων μετά από το ατύχημα (νομικό, ερεύνα και ανάλυση του ατυχήματος, αποζημιώσεις κ.λπ.) - Στην καθιέρωση γυμνασίων με σκοπό να εξακριβωθεί η ετοιμότητα των συμβαλλόμενων μερών, την λειτουργικότητα των μέσων και των σχεδίων και η εξοικείωσης όλων με τις σχετικές διαδικασίες. 9.2 Σύνθεση της Ο.Δ.Κ. και τα καθήκοντα των μελών της. Η βασική σύνθεση της Ο.Δ.Κ. και τα καθήκοντα της είναι ως ακολούθως: 1. Ο Πρόεδρος του Ομίλου Έχει την γενική ευθύνη αναλαμβάνει όλες τις πολιτικές αποφάσεις σε σχέση με την έκτακτη ανάγκη. Είναι ο σύνδεσμος μεταξύ του ΚΣΕΔ και της Ο.Δ.Κ. Έχει την γενική ευθύνη του συντονισμού όλων των μελών της Ο.Δ.Κ και των μελών του Δ.Σ του Ομίλου. Έχει την ευθύνη μαζί με το Γραμματέα του Ομίλου για την προετοιμασία και έκδοση καθώς επίσης συνεντεύξεων στα ΜΜΕ εάν του ζητείται. Σε περίπτωση που δεν μπορεί να ανταποκριθεί τον αντικαθιστά ο Αντιπρόεδρος του Ομίλου.

16 2. Ο Αντιπρόεδρος του Ομίλου Έχει την γενική διαχείριση της κρίσης. Αξιολογεί την έκταση και σοβαρότητα και του περιστατικού και έχει την διαχείριση όλων των ενεργειών. Αναφέρει στον Πρόεδρο του Ομίλου. Κατευθύνει και δίνει οδηγίες στα μέλη της Ο.Δ.Κ και του Δ.Σ. Σε περίπτωση που δεν μπορεί να ανταποκριθεί τον αντικαθιστά ο Ταμίας του Ομίλου. 3. Έφορος Τμήματος Ιστιοπλοΐας Καθιέρωση συνεχούς επαφής με τις ομάδες ερευνάς και διάσωσης. Έχει αναρτημένη (στην στεριά) ενημερωμένη με όλα τα στοιχεία τους, λίστα με τα ονόματα όλων των αθλητών. Εξασφαλίζει ότι πληροφορίες που έχουν σχέση με το ατύχημα δεν διαδίδονται πριν ειδοποιηθούν οι κοντινότεροι συγγενείς αθλητού που εμπλέκεται στο περιστατικό. Παρέχει βοήθεια και υποστήριξη στους Επικεφαλής των Ομάδων έρευνας και διάσωσης. Είναι ο σύνδεσμος κατόπιν οδηγιών από τον Πρόεδρο του Ομίλου, με τον Όμιλο και τις Αρχές για παροχή πληροφοριών που έχουν σχέση με το ατύχημα. Προσωπικά παρίσταται εντός σκάφους στις διαδικασίες έρευνας και διάσωσης (εάν χρειάζεται και υπάρχει δυνατότητα) σαν Συντονιστής επί σκηνής βοηθώντας τους επικεφαλής διάσωσης. Καταγραφή όλων των πληροφοριών που αποστέλλονται/λαμβάνονται συμπεριλαμβανομένων και των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων. Διευθετήσεις για μεταφορά τυχόν τραυματιών στο Νοσοκομείο. Αντικαθίσταται σε περίπτωση που δεν μπορεί να ανταποκριθεί από ένα βοηθό Έφορο. 4. Προπονητής Τμήματος Ιστιοπλοΐας Έχει αναρτημένη (στην στεριά) ενημερωμένη με όλα τα στοιχεία, λίστα με τα ονόματα όλων των αθλητών. Εξασφαλίζει ότι όλοι αθλητές που ελάμβανα μέρος στην προπόνηση έχουν συγκεντρωθεί στην στεριά έχουν καταμετρηθεί και είναι ασφαλείς. Εξασφαλίζει Τεχνική υποστήριξη στις ομάδες διάσωσης. Προσωπικά παρίσταται εντός σκάφους στις διαδικασίες έρευνας και διάσωσης (εάν χρειάζεται και υπάρχει δυνατότητα) σαν Συντονιστής επί σκηνής βοηθώντας τους επικεφαλής διάσωσης. Αντικαθίσταται σε περίπτωση που δεν μπορεί να ανταποκριθεί από ένα βοηθό προπονητή.

17 5. Ταμίας Ομίλου Διατηρεί ενημερωμένη με όλα τα στοιχεία λίστα όλων των αθλητών. Διατηρεί επαφή και μιλά με συμπάθεια με τους αθλητές και τους συγγενείς κατά την διάρκεια του εκτάκτου περιστατικού. Έχει επαφές κατόπιν εντολών από τον Πρόεδρο με τις Αρχές. Καταγραφή όλων των πληροφοριών που αποστέλλονται/λαμβάνονται συμπεριλαμβανομένων και των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων. Εξασφαλίζει ότι πληροφορίες που αφορούν τραυματισμό/θάνατο δεν ανακοινώνονται στα ΜΜΕ πριν ενημερωθούν οι κοντινότεροι συγγενείς. Αντικαθίσταται σε περίπτωση που δεν μπορεί να ανταποκριθεί από ένα Μέλος του Δ.Σ που διορίζεται από τον Πρόεδρο. 6. Γενικός Γραμματέας του Ομίλου Σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο του Ομίλου έχει την γενική ευθύνη της διαχείρισης και επαφής με τα ΜΜΕ και το κοινό. Είναι ο σύνδεσμος μεταξύ του Ομίλου και ΜΜΕ/Κοινό. Εκδίδει κατάλληλες δηλώσεις προς το τύπο και δίδει συνεντεύξεις στα ΜΜΕ, κρατά πάντα ενήμερο το Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ του Ομίλου για τον τρόπο που τα ΜΜΕ και διαχειρίζονται το έκτακτο περιστατικό πως το παρουσιάζουν και τον τρόπο αντιδράσεις τους. Καταγραφεί όλες της πληροφορίες που αποστέλλονται/λαμβάνονται συμπεριλαμβανομένων και των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων. Αντικαθίσταται σε περίπτωση που δεν μπορεί να ανταποκριθεί από ένα Μέλος του Δ.Σ που διορίζεται από τον Πρόεδρο. 7. Μέλη Διοικητικού Συμβουλίου. Βρίσκονται σε ετοιμότητα στο Κέντρο Διαχείρισης της Κρίσης στην στεριά. 8. Δικηγορικό Γραφείο που εκπροσωπεί τον Όμιλο Βρίσκεται σε ετοιμότητα στο Κέντρο Διαχείρισης της Κρίσης στην στεριά 9. Ασφαλιστικό Γραφείο που εκπροσωπεί τον Όμιλο Βρίσκεται σε ετοιμότητα στο Κέντρο Διαχείρισης της Κρίσης στην στεριά Η ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΡΙΣΕΩΝ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΧΘΕΙ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΑΠΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΟΝΕΣ Η ΑΛΛΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΊΡΙΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ.

18 10 ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ Ο.Δ.Κ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ ΝΟΚ. ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟΥ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ, Η Ο.Δ.Κ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΗΜΕΡΑ Η ΝΥΚΤΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ, ΓΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ. Η Ο.Δ.Κ ΘΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΕΙ ΓΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ: 1. ΛΕΜΕΣΟΣ (ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΜΑΘΟΥΝΤΟΣ 1 ΜΟΥΤΑΓΙΑΚΑ ΛΕΜΕΣΟΣ) ΚΑΘΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ο.Δ.Κ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ. Με βάση την υπάρχουσα γεωγραφική θέση του ΝΟΚ τα Μέλη της Ο.Δ.Κ και του Δ.Σ του Ομίλου θα συγκεντρωθούν είναι τα ακόλουθα: Λεμεσός Αίθουσα συνεδριάσεων ΝΟΚ Ο Πρόεδρος του ΝΟΚ Ο Αντιπρόεδρος του ΝΟΚ Ο Γραμματέας του ΝΟΚ Ο Ταμίας του ΝΟΚ Οι Προπονητές του Τμήματος Ιστιοπλοΐας του ΝΟΚ Το σύνολο των Μελών του Δ.Σ του ΝΟΚ Νομικός Σύμβουλος του Ομίλου Ασφαλιστής του Ομίλου Επικεφαλής Τεχνικής Υποστήριξης ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΊΤΗΤΟ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ Ο.Δ.Κ Η ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΘΕΣΗ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ, Ο ΟΜΙΛΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΦΟΔΙΑΣΕΙ ΜΕ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΑ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΓΡΗΓΟΡΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ.

19 10.1 Διαδικασία αναγγελίας Έκτακτου Περιστατικού. Για έκτακτα περιστατικά που μπορεί να συμβούν σε οποιαδήποτε ομάδα του Τμήματος Ιστιοπλοΐας το Σχέδιο Διαχείρισης Κρίσεων του Τμήματος μπορεί να ενεργοποιηθεί από τους πιο κάτω : Επικεφαλής της Ο.Δ.Κ του Ομίλου Πρόεδρος του Ομίλου Όταν ο Επικεφαλής της Ο.Δ.Κ η ο Πρόεδρος του Ομίλου ενημερώσει τα Μέλη της ομάδας και το Δ.Σ για το έκτακτο περιστατικό η ενέργεια αυτή θεωρείτε η βάσης για ενεργοποίηση της Ο.Δ.Κ του Ομίλου ακολουθώντας τις διαδικασίες όπως περιγράφονται στο παράρτημα 21. Αμέσως εγκαθιστούμε κανάλια επικοινωνίας όπως περιγράφονται στην παράγραφο 15. Θα πρέπει να έρθουμε σε επαφή τα μέλη του Δ.Σ όπως αναφέρονται στο παράρτημα 7 που βρίσκονται σε ετοιμότητα σε 24ωρη βάση. Ο έφορος Ιστιοπλοΐας θα ειδοποιήσει τον επικεφαλής της Ο.Δ.Κ. Εάν δεν μπορέσει να ειδοποιήσει τον επικεφαλής θα ειδοποιήσει τον Πρόεδρο του Ομίλου. Όταν ο επικεφαλής της Ο.Δ.Κ η Πρόεδρος ειδοποιηθεί για ένα έκτακτο περιστατικό τότε θέτει σε συναγερμό τα μέλη της Ο.Δ.Κ και όλο το Δ.Σ του Ομίλου. Όταν ληφθεί μήνυμα έκτακτου περιστατικού ο Επικεφαλής της Ο.Δ.Κ το αξιολογεί και εν συνεχεία εάν θεωρεί ότι χρειάζεται να θέσει σε συναγερμό την Ο.Δ.Κ και το Δ.Σ το πράττει. Η Ο.Δ.Κ και τα μέλη του Δ.Σ του Ομίλου θα προσέλθουν το γρηγορότερο δυνατό στο Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων στα γραφεία του Ομίλου στην Λεμεσό για να αναλάβει δράση και τον συντονισμό της κρίσης. Η πρώτη προτεραιότητα της Ο.Δ.Κ είναι να έρθει σε επικοινωνία με τις Ομάδες έρευνας και διάσωσης με σκοπό την συγκέντρωση πληροφοριών που έχουν σχέση με το ατύχημα. Η ενέργεια αυτή θα βοηθήσει την αξιολόγηση της σοβαρότητας του κινδύνου σε ανθρώπινες ζωές, στην περιουσία και στην προστασία του περιβάλλοντος.

20 11 ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ ΤΥΠΟΥΣ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ Η ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ. Οι διαδικασίες που ακολουθούνται σε κάθε περίπτωση επικίνδυνης κατάστασης, μπορούν να εξαρτηθούν από διάφορους παράγοντες όπως η Γεωγραφική θέση του γεγονότος, οι περιστάσεις που δημιούργησαν την επικίνδυνη κατάσταση, ο αριθμός των θυμάτων, η ενεργοποίηση και η ανταπόκριση των τοπικών αρχών, ο τύπος του σκάφους, ο αριθμός των αθλητών και συνοδών που λάμβανα μέρος στην εκδήλωση/προπόνηση στο σκάφος. Σε όλες τις περιπτώσεις όπως καταγράφονται, η Ο.Δ.Κ θα συγκεντρωθεί στο Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων. Μετά την προσέλευση της Ο.Δ.Κ. θα αποφασιστεί ποιες περαιτέρω ενέργειες απαιτείται να ληφθούν και ως προς το εάν θα ήταν συμφέρον να υπάρξει ένας συντονιστής επί σκηνής και ποιες θα είναι οι αρμοδιότητες και οι ευθύνες του. Η παρούσα απόφαση θα βασίζεται στον τύπο περιστατικού.

21 12 ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΕΠΑΦΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ Ο.Δ.Κ Μετά από την συγκέντρωση της Ο.Δ.Κ όλες οι επικοινωνίες από και στις ομάδες έρευνας και διάσωσης θα γίνονται με τον Έφορο του Τμήματος Ιστιοπλοΐας. Τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ του Ομίλου θα λαμβάνουν πληροφόρηση από την Ο.Δ.Κ του Ομίλου. Εάν είναι δυνατόν ένα κανάλι επικοινωνίας μεταξύ των Ομάδων διάσωσης και της Ο.Δ.Κ θα πρέπει να εγκατασταθεί και να εξασφαλιστεί ότι δεν θα παρεμποδίζεται αργότερα από άλλους που πιθανόν θα προσπαθούν να έρθουν σε επαφή με τις Ομάδες έρευνας και διάσωσης. Η επικοινωνία με τις Ομάδες διάσωσης θα γίνει κατά προτίμηση χρησιμοποιώντας VHF (ραδιοτηλέφωνα με ναυτιλιακές συχνότητες). Επίσης μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κινητά και σταθερά τηλέφωνα. Σε όλες τις περιπτώσεις η ασφάλεια των πληροφοριών είναι ύψιστης σημασίας (δείτε επίσης το τμήμα των νομικών θεμάτων) VHF- ΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΤΡΟΠΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΚΑΙ Ο.Δ.Κ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ. VHF Κανάλι 16 ΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ - Ο.Δ.Κ (Ομίλου) - Εφόρου Ιστιοπλοΐας - Προέδρου του Ομίλου Παρακαλώ αναφερθείτε στο παράρτημα 8 που περιέχει όλες τις λεπτομέρειες επικοινωνίας όλων των μελών του Δ.Σ του Ομίλου Σημείωση: Στον Όμιλο θα πρέπει να υπάρχει ένα κινητό τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης που πρόκειται να χρησιμοποιηθεί μόνο για την επικοινωνία σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης και θα φυλάσσεται στο γραφείο του Ομίλου.

22 12.2 ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ Εάν ένας αντιπρόσωπος του Ομίλου αποσταλεί στη σκηνή του ατυχήματος, τότε μια ανοικτή γραμμή επικοινωνίας πρέπει να καθιερωθεί και να διατηρηθεί μέχρι το πέρας των ερευνών με την Ο.Δ.Κ του Ομίλου.

23 13 ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΡΙΣΕΩΝ Το Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων του Ομίλου βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του Ομίλου στην Λεμεσό (Λεωφόρος Αμαθούντος 1 Μουταγιάκα-Λεμεσό) στην αίθουσα συνεδριάσεων του Ομίλου. Στο Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων όπου η Ο.Δ.Κ θα συγκεντρωθεί σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης ο ακόλουθος εξοπλισμός πρέπει να είναι διαθέσιμος: Τουλάχιστον 1 τηλέφωνο. Μια γραμμή fax Ένα κινητό τηλέφωνο Τουλάχιστον ένας υπολογιστής. Ένας φάκελος αρχείων, που δημιουργείται συγκεκριμένα για τη χρήση σε περίπτωση οποιασδήποτε έκτακτης ανάγκης: Διαδικασίες έκτακτης ανάγκης. Πλήρης κατάλογος με τα στοιχεία όλων των αθλητών του Ομίλου. Τηλεφωνικός κατάλογος με τα τηλέφωνα Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Κ.Σ.Ε.Δ), Πολεμικού Ναυτικού, Λιμενικής Αστυνομίας, Νοσοκομείου, ΕΜΑΚ, Πυροσβεστικής, ΚΟΑ, ΚΙΟ. Ενημερωμένοι Χάρτες της περιοχής του κόλπου της Λεμεσού. Ένα γραφείο πληροφοριών θα καθιερωθεί στον Όμιλο, δηλαδή το γραφείο πληροφόρησης των ΜΜΕ/Κοινού Το γραφείο πληροφόρησης θα εποπτεύεται από τον υπεύθυνο τύπου και ΜΜΕ και θα βοηθάτε από ένα διορισμένο μέλος του Δ.Σ. Το γραφείο πληροφόρησης των ΜΜΕ θα λαμβάνει τις πληροφορίες από την Ο.Δ.Κ και θα ενημερώνει με «δελτία πληροφοριών» τα ΜΜΕ/Κοινό. Θα πρέπει να λαμβάνεται πολύ σοβαρά υπόψη ότι τα δελτία πληροφόρησης θα πρέπει να ελέγχονται γιατί υπάρχουν πληροφορίες που ΜΠΟΡΟΥΜΕ ή ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να προωθήσουμε στα ΜΜΕ/Κοινό. Ο Όμιλος διορίζει τον εκπρόσωπο, ο οποίος ως γενικός χειριστής μέσων, διατηρεί τη γενική ευθύνη για οτιδήποτε πληροφορίες μπορούν να δημοσιευθούν και πότε.

24 14 ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΓΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΝΟΣ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟΥ. Η Ο.Δ.Κ. θα θέσει σε λειτουργία ένα πίνακα ελέγχου πληροφοριών σύμφωνα με τον πιο κάτω κατάλογο καθώς επίσης και ένα ημερολόγιο των γεγονότων και να καταγράφονται ο χρόνος και οι λεπτομέρειες όλων των εισερχόμενων και εξερχόμενων επικοινωνιών: A. Τοπική και & GMT ώρα, το γεωγραφικό στίγμα του υπό εξέταση σκάφους (Πλάτος, Μήκος, διόπτευση από την στεριά εάν αυτό είναι δυνατόν). B. Η φύση του ατυχήματος. C. Οι περιστάσεις/συνθήκες που δημιούργησαν το ατύχημα. D. Καιρικές συνθήκες. E. Εγγύτητα του εκτάκτου περιστατικού π.χ απόσταση από την στεριά, περιοχή με αυξημένη ναυσιπλοΐα, περιοχή με ναύδετα, ιχθυοκαλλιέργειες κλπ. F. Οποιαδήποτε κατάσταση η οποία δυνητικά μπορεί να προκαλέσει την χειροτέρευση του επεισοδίου. G. Θύματα / πλήρες όνομα και φύση του τραυματισμού. H. Τι ενέργειες έχουν είδη γίνει. Τι βοήθεια χρειάζεται. I. Η καλύτερη μέθοδος επικοινωνίας με τις ομάδες διάσωσης. J. Ποιος άλλος έχει ενημερωθεί, η πρόκειται να ενημερωθεί από την Ο.Δ.Κ K. Λεπτομέρειες για το ελλείπον πρόσωπο. Είναι καθήκον του επικεφαλής της Ο.Δ.Κ να δοθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα οι σχετικές πληροφορίες στα άλλα μέλη της Ο.Δ.Κ. Σημαντικά σημεία που υπογραμμίζονται Όλες οι εισερχόμενες και εξερχόμενες επικοινωνίες μεταξύ των Ομάδων έρευνας και διάσωσης και Ο.Δ.Κ και αντίστροφα, και σε οποιαδήποτε μέσα δηλ., VHF, κινητά και σταθερά τηλέφωνα, ραδιόφωνο, που καταγράφονται κατάλληλα συμπεριλαμβανομένων λεπτομερειών και του ακριβούς χρόνου. Κάθε απόφαση που λαμβάνεται, ή οδηγία που κατευθύνεται προς τις ομάδες έρευνας και διάσωσης καταγράφεται επίσης.

25 15 ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΟΙ ΚΑΤΑΛΟΓΟΙ ΕΠΑΦΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Ονομαστικοί κατάλογοι επικοινωνίας για : Σχετικές Αρχές Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) Πολεμικό Ναυτικό Λιμενική Αστυνομία Νοσοκομείο Λεμεσού ΕΜΑΚ Πυροσβεστική υπηρεσία Λεμεσού ΚΟΑ ΚΙΟ Δικηγορικό γραφείο που εκπροσωπεί τον Όμιλο ΜΜΕ Τα πιο πάνω υπάρχουν στα σχετικά παραρτήματα. Την ευθύνη για την λεπτομερή και ενημέρωση κάθε καταλόγου παράγραφο 30 στα παραρτήματα.

26 16 ΥΠΟΒΟΛΗ ΕΚΘΕΣΗΣ 16.1 ΠΟΤΕ ΘΕΤΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ ΤΗΝ Ο.Δ.Κ ΚΑΙ Δ.Σ. ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ Οι ακόλουθες περιστάσεις απαιτούν την ενημέρωση της Ο.Δ.Κ και Δ.Σ εκ μέρους του Εφόρου Ιστιοπλοΐας η του Προπονητή του Ομίλου : - Πυρκαγιά στον Όμιλο - Οδικό δυστύχημα «σύγκρουση με σοβαρό τραυματισμό ατόμων» (Αθλητών, Συνοδών, Προπονητών κατά την διάρκεια αποστολής σε αγώνες). - Σοβαρό ατύχημα στις εγκαταστάσεις του Ομίλου στην στεριά. - Σοβαρός τραυματισμός στην θάλασσα (αθλητών, συνοδών, προπονητών είτε από σύγκρουση σκαφών η άλλης αιτίας). - Ρύπανση της θάλασσας από τις διάφορες δραστηριότητες του ομίλου. - Αγνοούμενο σκάφος και αθλητή/άτομο. - Ακραία καιρικά φαινόμενα που θέτουν άμεσα σε κίνδυνο την ασφάλεια των Αθλητών, Προπονητών και Συνοδών ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ Σε περίπτωση εκτάκτου περιστατικού, ο Έφορος η ο Προπονητής του Τμήματος πρέπει να είναι σε θέση να έρθει σε επαφή με το επικεφαλής της Ο.Δ.Κ η τον Πρόεδρο του Δ.Σ του Ομίλου. Τα πρόσωπα που έχουν την ευθύνη αυτή απαριθμούνται στις διαδικασίες ανακοίνωσης στην παράγραφο 10.1, και έχουν την εξουσία να ενημερώσουν τα Μέλη της Ο.Δ.Κ και του Δ.Σ Ομίλου χωρίς χρονοτριβεί ΛΙΜΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ Ενημερώνεται από τον Έφορο Ιστιοπλοΐας η τον Προπονητή. Επίσης αναφερθείτε στο «διάγραμμα ροής ανακοίνωση/επικοινωνία έκτακτης ανάγκης» που περιλαμβάνεται στο παράρτημα 20 σε αυτό το εγχειρίδιο

27 16.3 Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ Ο Επικεφαλής της Ο.Δ.Κ θα εξασφαλίσει ότι ένα χρονολογικό αρχείο διατηρείται με όλα τα βασικά γεγονότα που συμβαίνουν, στους χρόνους που σημειώνονται. Το αρχείο αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί αργότερα για να προετοιμάσουν μια λεπτομερή δήλωση των γεγονότων αν είναι απαραίτητο. Ο Επικεφαλής της Ο.Δ.Κ δεν θα δημοσιεύσει η θα κοινοποιήσει γεγονότα εκτός αν απαιτείτε να το πράξει, αλλά σε κάθε περίπτωση, μετά που είχε την ευκαιρία να εξετάσει προσεκτικά όλα τα γεγονότα που έχουν εμφανιστεί και μετά από λεπτομερή εξέταση και τον σχολιασμό τους από τον Δικηγόρο του Ομίλου. Όπου γραπτά στοιχεία απαιτούνται από τον επικεφαλής της Ο.Δ.Κ ο οποίος βεβαίωσε οποιαδήποτε γεγονός, ατύχημα ή μη συμμόρφωση -, πρέπει να είναι υπό μορφή δήλωσης των γεγονότων. Αυτή η δήλωση των γεγονότων πρέπει να είναι ένας επίσημος απολογισμός των γεγονότων όπως εμφανίστηκαν χρονολογικά, παραλείποντας οποιεσδήποτε προσωπικές απόψεις, υποθέσεις και ερμηνείες, σύμφωνα με τα γεγονότα και τα γεγονότα που εισήχθησαν στα καταγεγραμμένα στοιχεία της Ο.Δ.Κ. Η δήλωση των γεγονότων πρέπει να δοθεί χωρίς προκατάληψη και να επικυρώνεται με «το παρόν έγγραφο προορίζεται για χρήση από τον Όμιλο μόνο» και δεν πρέπει να δοθεί ή να αποκαλυφθεί σε οποιοδήποτε τρίτο χωρίς τη ρητή έγκριση του Ομίλου ή πληρεξούσιου του ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΕΣ Είναι στην ευθύνη του Επικεφαλής της Ο.Δ.Κ η του Προέδρου του Ομίλου να ειδοποιηθούν. Σημαντική σημείωση: Σε περίπτωση που χρειάζεται άμεση βοήθεια από τους Νομικούς Συμβούλους και τους Ασφαλιστές του Ομίλου λόγω σοβαρού ατυχήματος με απώλεια αθλητού/συνοδού, είναι στην αποκλειστική ευθύνη του Προέδρου του Ομίλου να το πράξη.

28 17 ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟ ΚΟΝΤΙΝΟΤΕΡΟΥ ΣΥΓΓΕΝΗ 17.1 Καταγραφή όλων των Αθλητών του Ομίλου Ο Έφορος του Τμήματος Ιστιοπλοΐας του Ομίλου είναι υποχρεωμένος να διατηρεί ενημερωμένο κατάλογο με τα ονόματα των Αθλητών του τμήματος με όλα τα στοιχεία τους. Ο κατάλογος πρέπει να βρίσκεται καταχωρημένος στο αρχείο Αθλητών του Ομίλου, στο γραφείο του Εφόρου και του Προπονητή του Ομίλου στην ΚΙΟ και αναρτημένος στον χώρο των αποδυτηρίων των Αθλητών Πλησιέστεροι Συγγενείς των Αθλητών Κατάλογος πλησιέστερου Συγγενή Ο Έφορος Ιστιοπλοΐας είναι υποχρεωμένος να διατηρεί ενημερωμένο κατάλογο με τα ονόματα των πλησιέστερων συγγενών των Αθλητών με όλα τα στοιχεία τους. Ο κατάλογος πρέπει να βρίσκεται καταχωρημένος στο αρχείο Αθλητών του Ομίλου, στο γραφείο του Εφόρου και του Προπονητή του Ομίλου στην ΚΙΟ και αναρτημένος στο χώρο των αποδυτηρίων των Αθλητών Θύματα Σε περίπτωση σοβαρού ατυχήματος πρέπει να κρατηθεί αρχείο με όλα τα στοιχεία του θύματος και με καταγραφή χρονολογικά ότι έχει σχέση με το θύμα Ειδοποίηση πλησιέστερου συγγενή σε περίπτωση θανάτου αθλητού/συνοδού Σε περίπτωση θανάτου ο πλησιέστερος συγγενής του θύματος ειδοποιείται από την Αστυνομία και τον Πρόεδρο του Ομίλου..

29 18 ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΔΕΛΤΙΩΝ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΝ/ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟ 18.1 ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ MΜΕ (δείτε επίσης τα νομικά θέματα) Ένα σημαντικό ατύχημα, ειδικά απώλειας ζωής είναι δυνατή και θα προσελκύσει την ευρεία δημοσιότητα. Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ ως αντιπρόσωποι του Ομίλου, είναι αρμόδιοι για την ασφάλεια των αθλητών/συνοδών αλλά δεν πρέπει να εκδίδουν δελτία τύπου στα ΜΜΕ/κοινό. Οι αντιπρόσωποι του Τύπου πρέπει να αντιμετωπιστούν με αβρότητα αλλά πρέπει να τους αναφερθεί ότι για δελτία τύπου υπεύθυνος για να τα διανέμει είναι ο εκπρόσωπος τύπου του Ομίλου. Κανένας δεν θα εκφράσει οποιαδήποτε άποψη στα μέσα εκτός από εκείνους που ορίζονται και συγκεκριμένα: Ο Πρόεδρος του Ομίλου Ο εκπρόσωπος τύπου του Ομίλου Οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο που διορίζεται από τον Όμιλο για να ενεργήσει ως ο εκπρόσωπός του κατά τη διάρκεια του γεγονότος.

30 19 ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΕ ΑΤΟΜΑ ΤΗΣ Ο.Δ.Κ ΟΤΑΝ ΕΝΑ ΕΚΤΑΚΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΑΙ Σε περίπτωση που ένα έκτακτο γεγονός παρατείνεται πιθανόν να δημιουργηθεί η ανάγκη να ξεκουραστούν κάποια μέλη της Ο.Δ.Κ. Σε τέτοια περίπτωση ο Πρόεδρος του Ομίλου θα πρέπει να διορίσει μέλη του Δ.Σ που είναι ξεκούραστα έτσι ώστε η λειτουργία της Ο.Δ.Κ να συνέχιση απρόσκοπτα την εργασία της. Βασικός κανόνας είναι ότι κουρασμένα άτομα εύκολα μπορούν να πάρουν λανθασμένες αποφάσεις.

31 20 ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ 20.1 ΓΕΝΙΚΑ Σε περίπτωση εκτάκτου περιστατικού το Δ.Σ του Ομίλου ζητά την τεχνική υποστήριξη από άτομα που μπορούν να βοηθήσουν προς το σκοπό αυτό. 1. Μηχανικό για την τεχνική υποστήριξη των μηχανοκίνητων σκαφών του Ομίλου που λαμβάνουν μέρος στην επιχείρηση ερευνάς και διάσωσης 2. Ομάδα που θα έχει την ευθύνη της τροφοδοσίας των μηχανοκίνητων μέσων με καύσιμα.

32 21 ΑΣΦΑΛΙΣΤΕΣ 21.1 ΓΕΝΙΚΑ Σε περίπτωση σοβαρού εκτάκτου περιστατικού ο Πρόεδρος του Ομίλου έχει την ευθύνη να ειδοποίηση την ασφαλιστική εταιρεία που συνεργάζεται ο Όμιλος να προσέλθει στα γραφεία του Ομίλου στην Λεμεσό.

33 22 ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Στην περίπτωση των σοβαρών ιατρικών θεμάτων εξαιτίας ενός ατυχήματος ο Όμιλος θα πρέπει να περιλάβει στην Ο.Δ.Κ ένα Ιατρό ο οποίος θα την συμβουλεύει σε Ιατρικά θέματα. Ένας κατάλογος διαθέσιμων ιατρικών εγκαταστάσεων στην περιοχή αλλά και της πόλης της Λεμεσού θα πρέπει να διαιρείται στον Όμιλο για άμεση χρήση. Θα είναι πάντα ο γιατρός του Ομίλου που θα επιβεβαιώσει την σοβαρότητα τραυματισμού ενός προσώπου και να ενημερώσει τον Πρόεδρο του Ομίλου. Ένα πλήρες φαρμακείο θα πρέπει να βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του Ομίλου και φορητά φαρμακεία στα προπονητικά σκάφη του Ομίλου.

34 23 ΝΟΜΙΚΑ 23.1 ΓΕΝΙΚΑ Όλο το Δ.Σ του Ομίλου και του Τμήματος Ιστιοπλοΐας πρέπει να ανταποκριθεί και να συνεργαστεί με τους δημόσιους υπαλλήλους με ότι πληροφορίες και αναφορές διαθέτουν σε σχέση με το ατύχημα/περιστατικό. Πρέπει να προβάλουν μια θετική στάση απέναντι σε όλους τους δημόσιους ανώτερους υπαλλήλους και τα μέσα. Εντούτοις, η Ο.Δ.Κ πρέπει να αναβάλει όλες τις συνεντεύξεις, τις δηλώσεις και τις γραπτές εκθέσεις έως ότου το Δικηγορικό γραφείο που έχει διορίσει το Δ.Σ του Ομίλου θα αναλάβει την νομική συμβουλή και την εποπτεία σε ότι έχει σχέση με την διεξαγόμενη επίσημη έρευνα. Το Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων του Ομίλου στο γραφείο του Ομίλου στην Λεμεσό είναι αρμόδιο για τη λήψη όλων των εισερχόμενων πληροφοριών για την έκτακτη ανάγκη από άλλη Αρχή και Σωστικές Ομάδες και πρέπει να είναι η μόνη πηγή διάδοσης των πληροφοριών. Πρέπει να παρέχει πληροφόρηση στις Αρχές και ΜΜΕ/Κοινό ακολουθώντας τις διαδικασίες όπως αναφέρονται στην παράγραφο 14. Μόνο τα ακριβή γεγονότα πρέπει να παρασχεθούν για να αποφευχθεί παραπληροφόρηση και διάδοση ειδήσεων που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα σε σχέση με το έκτακτο περιστατικό ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ Η Κυβέρνηση οποιασδήποτε χώρας της οποίας τα συμφέροντα απειλούνται ως συνέπεια ενός ατυχήματος που έχει υποστεί με θύματα/ζημιές, έχει το δικαίωμα να ενεργήσει ερεύνα μέσα στα χωρικά ύδατά της. Στην παράλια περιοχή που βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του Ομίλου και η θαλασσιά περιοχή που χρησιμοποιείται για την προπόνηση/αγώνες των αθλητών/συνοδών η Λιμενική Αστυνομία έχει επίσης αρμοδιότητα έρευνας του περιστατικού. Ο Όμιλος πρέπει να προσπαθήσει να συμμορφωθεί με τις οδηγίες που δίνονται από την κυβέρνηση ή την αρχή, και μια πλήρης έκθεση πρέπει να γίνει εκ μέρους του Ομίλου. Είναι ευθύνη του Ομίλου και του Δικηγορικού γραφείου που εκπροσωπεί τον Όμιλο για να προσδιορίσει οποιοδήποτε αστική ή ποινική ευθύνη για το έκτακτο περιστατικό και να παρέχει νομική συμβουλή/προστασία στο Δ.Σ του Ομίλου και του Τμήματος ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ Κάτω από καμία περίσταση οποιοδήποτε μέλος του Δ.Σ του Ομίλου θα αναγνωρίσει ευθύνη για τον Όμιλο η το Τμήμα ή οποιαδήποτε από τα μέλη του Δ.Σ που συνδέεται για οποιοδήποτε ατύχημα ή ζημία που μπορεί να έχει εμφανιστεί. Σε περίπτωση που γίνεται απαραίτητο για ένα μέλος να παρέχει τις πληροφορίες σε μια εσωτερική ή εξωτερική έρευνα σώμα, συμπεριλαμβανομένου ενός δικαστηρίου, το πρόσωπο πρέπει να παρέχει τίμιες και πραγματικές πληροφορίες, που επιτρέπουν στο διεξάγον ανακριτικό σώμα να φθάσει στο συμπέρασμά του ως προς την ευθύνη. Ο Όμιλος δεν θα ανεχτεί την ψεύτικη κατάθεση είτε στις εσωτερικές είτε εξωτερικές Αρχές.

35 23.4 ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Εάν οποιαδήποτε Kυβέρνηση η Τοπική Αρχή ζητήσει την διενέργεια επίσημης έρευνας, ή εάν ληφθούν μέτρα για σύλληψη ή να θέσουν υπό κράτηση οποιοδήποτε μέλος του Ομίλου η του Τμήματος, το Δικηγορικό γραφείο που εκπροσωπεί τον Όμιλο θα πρέπει να ενημερωθεί αμέσως, έτσι ώστε να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία και την αντιπροσώπευση των μελών του Ομίλου. Οποιοσδήποτε μέλη του Ομίλου που δηλώνονται ότι πρέπει να εμφανιστεί ενώπιον δικαστηρίου ή άλλης επίσημης οργάνωσης που εξετάζουν τα γεγονότα ενός ατυχήματος θα πρέπει να ενημερώνεται το Δικηγορικό γραφείο, για τις περιστάσεις και το χρόνο και τόπο στους οποίους σχεδιάζεται για να εμφανιστεί έτσι ώστε να του παρέχεται νομική συμβουλή και προστασία.

36 24 AΣΚΗΣΕΙΣ, ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Τα γυμνάσια και οι ασκήσεις προετοιμάζουν τον Όμιλο, το Τμήμα και όσους εμπλέκονται στις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Ομοίως γυμνάζει και ασκεί την Ο.Δ.Κ και συμβάλει στην ανάπτυξη και διατήρηση κατά την διάρκεια μιας έκτακτης ανάγκης την ανάπτυξη εμπιστοσύνης για την ικανότητα των μελών της, ενώ συγχρόνως ελέγχει την αποτελεσματικότητα των σχεδίων αντιμετώπισης της. Τα γυμνάσια και οι ασκήσεις πρέπει να διεξάγονται τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο και κάθε φορά με διαφορετικά σενάρια. Αυτά τα γυμνάσια μπορούν «να αναγγελθούν» ή να είναι «απροειδοποίητα» γυμνάσια και θα πρέπει να προγραμματιστούν και να οργανωθούν από τον Πρόεδρο και τον επικεφαλής της Ο.Δ.Κ με την έγκριση του Δ.Σ του Ομίλου. Εκπαίδευση θα πρέπει να παρέχεται στην Ο.Δ.Κ και το Δ.Σ του Ομίλου σε θέματα όπως Έρευνα και Ανάλυση Ατυχημάτων και Διαχείριση περιστατικών σε σχέση με τα ΜΜΕ.

37 25 ΑΡΧΕΙΑ Ένα από τα μέλη της Ο.Δ.Κ (στη Λεμεσό ή στην περιοχή του γεγονότος) θα οριστεί για να διατηρήσει ένα χρονολογικό ημερολόγιο των γεγονότων και των αποφάσεων που λαμβάνονται τα οποία μπορεί αργότερα να απαιτηθούν για τις νομικές διαδικασίες ή ως παθήματα που γίνονται μαθήματα. Αρχεία θα διατηρηθούν επίσης όλης της κάλυψης των ΜΜΕ και των επικοινωνιών μεταξύ όλων των εμπλεκομένων και της Ο.Δ.Κ.

38 26 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ 1. ΛΕΠΤΟΜΕΡΗΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΠΑΦΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΡΙΣΕΩΝ 2. ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΠΑΦΩΝ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ/ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ 3. ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΠΑΦΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΟΜΙΛΩΝ 4. ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΆΓΚΗΣ 5. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ 6. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΟΔΙΚΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ 7. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΣΟΒΑΡΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ 8. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΣΟΒΑΡΟΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ 9. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ 10. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟ ΣΚΑΦΟΣ / ΑΘΛΗΤΗ / ΑΤΟΜΟΥ 11. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΑΚΡΑΙΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ 12. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΩΣΗΣ 13. ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΠΙΘΑΝΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ

Check Box. Ειδοποίησε τον Πρόεδρο του Ομίλου (για να ενεργοποιήσει την Ομάδα Έκτακτης Ανάγκης) Εκκένωσε τον Όμιλο

Check Box. Ειδοποίησε τον Πρόεδρο του Ομίλου (για να ενεργοποιήσει την Ομάδα Έκτακτης Ανάγκης) Εκκένωσε τον Όμιλο ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ Εκκένωσε τον Όμιλο Συγκέντρωσε όλους τους Αθλητές/Άτομα στον Σταθμό Συγκέντρωσης του Ομίλου Διακοπή από τον κεντρικό διακόπτη την ηλεκτρική παροχή προς

Διαβάστε περισσότερα

KAΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣHΣ

KAΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣHΣ KAΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣHΣ 3 KΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΣΚΟΠΟΙ & ΜΕΣΑ Α. ΣΚΟΠΟΙ Διάδοση και διατήρηση της Ναυτικής Τέχνης και Παράδοσης. Την εκπαίδευση των μελών

Διαβάστε περισσότερα

Διαχείριση κρίσιμων καταστάσεων

Διαχείριση κρίσιμων καταστάσεων Διαχείριση κρίσιμων καταστάσεων Ο όρος Κρίσιμες Καταστάσεις σημαίνει κάθε κατάσταση που μπορεί να παρουσιάσει κίνδυνο ή απειλή για την επιχείρηση. Μπορεί να είναι ένα ελαττωματικό προϊόν, μια οικονομική

Διαβάστε περισσότερα

Μοναδικές υπηρεσίες και εξυπηρέτηση

Μοναδικές υπηρεσίες και εξυπηρέτηση Μοναδικές υπηρεσίες και εξυπηρέτηση Πώς θα χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες της Anytime Η ποιότητα, η εξυπηρέτηση και η ασφάλεια της Anytime σάς συνοδεύουν παντού και πάντα. Η Anytime βρίσκεται κοντά σας

Διαβάστε περισσότερα

Π4.2.1 ΣΧΕΔΙΟ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ

Π4.2.1 ΣΧΕΔΙΟ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ Π4.2.1 ΣΧΕΔΙΟ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ Αριθμός Έκδοσης: ΕΚΕΤΑ ΙΜΕΤ ΕΜ Β 2013 9 Παραδοτέο ΙΜΕΤ Τίτλος Έργου: «Ολοκληρωμένο σύστημα για την ασφαλή μεταφορά μαθητών» Συγγραφέας: Δρ. Μαρία Μορφουλάκη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΜΑΙΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΛΑΜΑΚΙΟΥ

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΛΑΜΑΚΙΟΥ Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΛΑΜΑΚΙΟΥ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ «ΚΑΛΑΜΑΚΕΙΑ 2012» 30 Ιουνίου & 01 Ιουλίου 2012 1. ΟΡΓΑΝΩΤΗΣ 1.1. Ο Ν.Ο.Καλαμακίου προκηρύσσει τον Ιστιοπλοϊκό Αγώνα «ΚΑΛΑΜΑΚΕΙΑ 2012» για

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ «ΠΑΤΡΟΚΛΟΣ 2014» 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ «ΠΑΤΡΟΚΛΟΣ 2014» 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014 ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ Λιμάνι Λαυρίου, Λαύριο 19500 Τηλ/Fax : 22920 69500 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ «ΠΑΤΡΟΚΛΟΣ 2014» 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014 ΓΙΑ ΣΚΑΦΗ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΜΕΝΑ ΚΑΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

«ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΑΠΑΤΕΣ»

«ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΑΠΑΤΕΣ» Αθήνα, 27 Ιουνίου 2016 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ H Ελληνική Αστυνομία ενημερώνει τους πολίτες και κυρίως τα άτομα τρίτης ηλικίας για να αποφεύγουν περιστατικά εξαπάτησής τους από επιτήδειους «ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕΥ

ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕΥ ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕΥ Πρόγραμμα Νέα Γενιά σε Δράση INFO KIT Μέρος 1 Μάης 2011 Εισαγωγή Το έγγραφο αυτό προορίζεται για τους εθελοντές και τους φορείς που συμμετέχουν στην ΕΕΥ. Δίνει σαφείς πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

10. ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ

10. ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ 10. ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ Σύμφωνα με την παράγραφο (ι) του Διατάγματος του Υπουργικού Συμβουλίου, ημερομηνίας 20 Ιουλίου 2011, με το οποίο διορίστηκα, εμπίπτει στους όρους εντολής μου η υποβολή «εισηγήσεων για τον

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4136, 25/7/2007 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΥΝΑΦΗ ΘΕΜΑΤΑ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4136, 25/7/2007 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΥΝΑΦΗ ΘΕΜΑΤΑ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΥΝΑΦΗ ΘΕΜΑΤΑ Προοίμιο. Επίσημη Εφημερίδα της E.E.: L 310, 25.11.2005, σ. 28. Για σκοπούς εναρμόνισης με την πράξη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας

Διαβάστε περισσότερα

Πρότυπα Ποιότητας (ISO - ISM)

Πρότυπα Ποιότητας (ISO - ISM) Ο ιεθνής Κώδικας ιαχείρισης της Ασφάλειας για την Ασφαλή Λειτουργία των Πλοίων και για την Πρόληψη της Ρύπανσης (ISM Code) είναι ένα διεθνές πρότυπο για την ασφαλή διαχείριση και λειτουργία των πλοίων

Διαβάστε περισσότερα

Ναυτικός Όμιλος Καβάλας

Ναυτικός Όμιλος Καβάλας Ναυτικός Όμιλος Καβάλας Τμήμα Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ Φθινοπωρινό Κύπελλο Ν.Ο.Κ. 2015 1. ΟΡΓΑΝΩΤΗΣ ΟΜΙΛΟΣ Ο Ναυτικός Όμιλος Καβάλας προκηρύσσει το Φθινοπωρινό Κύπελλο Ν.Ο.Κ. 2015. 2. ΤΟΠΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ,

ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΛ: 210 3393537, 210 3393581 Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2006 ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΔΗΜΟΣΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΝΕΑΣ ΑΡΤΑΚΗΣ. Γεωργίου Μιμίκου 1 Νέα Αρτάκη Τ.Κ. 34600 Τηλ. 6977719074 e-mail: nonartakis@gmail.com web: www.nonartakis.

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΝΕΑΣ ΑΡΤΑΚΗΣ. Γεωργίου Μιμίκου 1 Νέα Αρτάκη Τ.Κ. 34600 Τηλ. 6977719074 e-mail: nonartakis@gmail.com web: www.nonartakis. ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΝΕΑΣ ΑΡΤΑΚΗΣ Γεωργίου Μιμίκου 1 Νέα Αρτάκη Τ.Κ. 34600 Τηλ. 6977719074 e-mail: nonartakis@gmail.com web: www.nonartakis.gr ΑΛΜΥΡΟΠΟΤΑΜΟΣ 2014 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΑ 1. ΟΡΓΑΝΩΤΗΣ ΟΜΙΛΟΣ Ο Ναυτικός

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ 1. Σκοπός Σκοπός της Πολιτικής Σύγκρουσης Συμφερόντων (εφεξής καλούμενης «η Πολιτική») είναι να καθορίσει τις διαδικασίες που εφαρμόζονται από τη Spotoption Exchange Limited,

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Εμπιστευτικότητας Σπουδαστών (Επικοινωνία με 3 ους )

Πολιτική Εμπιστευτικότητας Σπουδαστών (Επικοινωνία με 3 ους ) Πολιτική Εμπιστευτικότητας Σπουδαστών (Επικοινωνία με 3 ους ) Όλοι οι φοιτητές έχουν δικαίωμα στο απόρρητο των πληροφοριών.το προσωπικό της Bloomsbury International δεν θα περάσει προσωπικές πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

Προκήρυξη αγώνα Περίπλους Nησίδων 2015

Προκήρυξη αγώνα Περίπλους Nησίδων 2015 Προκήρυξη αγώνα Περίπλους Nησίδων 2015 1. ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Ο Ναυτικός Όμιλος Σύρου προκηρύσσει τον αγώνα που περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα των νήσων Αιγαίου της ελληνικής ιστιοπλοϊκής ομοσπονδίας (ΕΙΟ) ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ

Διαβάστε περισσότερα

Το προπονητικό camp θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Ρόδου και οι αγώνες στην θαλάσσια περιοχή Ενυδρείου της Ρόδου.

Το προπονητικό camp θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Ρόδου και οι αγώνες στην θαλάσσια περιοχή Ενυδρείου της Ρόδου. Ημερονηνία: 09/12/2009 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟΥ CAMP ΝΗΣΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ ΚΥΠΕΛΛΟ «ΕΜ. ΡΟΥΣΑΚΗΣ» ΜΕ ΣΚΑΦΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ OPTI MIST, LASER RDL ΚΑΙ LASER 4.7 ΣΤΗ ΡΟΔΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙΑ: ΟΡΟΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙΑ: ΟΡΟΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙΑ: ΟΡΟΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΕΛΙΔΑ 1.1 Έκταση Εργασιών Έργου 1 1.2 Διάρκεια Περιόδου 1 2.1 Προληπτική Συντήρηση 1 2.2 Πρόγραμμα Προληπτικής 1 2.3 Έντυπο αναφοράς Προληπτικής

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4088, 21/7/2006

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4088, 21/7/2006 Ο ΠΕΡΙ ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΗΡΑΓΓΕΣ ΤΟΥ ΔΙΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΝΟΜΟΣ Για σκοπούς εναρμόνισης με την πράξη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας με τίτλο: Επίσημη Εφημερίδα της Ε.Ε.: L167 30.4.2004

Διαβάστε περισσότερα

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ Έτος ιδρύσεως 1945 Παραλία Καβάλας Τ.Θ. 1462, 651 101, ΚΑΒΑΛΑ, Τηλ & Fax +302510222897

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ Έτος ιδρύσεως 1945 Παραλία Καβάλας Τ.Θ. 1462, 651 101, ΚΑΒΑΛΑ, Τηλ & Fax +302510222897 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ Ετήσιο Πρωτάθλημα Ν.Ο.Κ. 2015 1. ΟΡΓΑΝΩΤΗΣ ΟΜΙΛΟΣ Ο Ναυτικός Όμιλος Καβάλας προκηρύσσει το Ετήσιο Πρωτάθλημα ΝΟΚ 2015 2. ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ Ο αγώνας θα διεξαχθεί στην περιοχή του κόλπου της Καβάλας

Διαβάστε περισσότερα

Πληροφοριακό έντυπο διαχείριση κινδύνων υγείας και ασφάλειας στο χώρο εργασίας

Πληροφοριακό έντυπο διαχείριση κινδύνων υγείας και ασφάλειας στο χώρο εργασίας Πληροφοριακό έντυπο διαχείριση κινδύνων υγείας και ασφάλειας στο χώρο εργασίας Αυτό το πληροφοριακό έντυπο παρέχει γενικές οδηγίες στα πρόσωπα (φυσικά ή νομικά) που εκτελούν μια επιχείρηση ή αναλαμβάνων

Διαβάστε περισσότερα

12.11.2014 Όροι συμμετοχής σε διαγωνισμό ενέργειας SUBITO (13/11/2014-08/01/2015) ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΚΛΗΡΩΣΗ PLAYSTATION 4 (SUBITO ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ)

12.11.2014 Όροι συμμετοχής σε διαγωνισμό ενέργειας SUBITO (13/11/2014-08/01/2015) ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΚΛΗΡΩΣΗ PLAYSTATION 4 (SUBITO ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ) 12.11.2014 Όροι συμμετοχής σε διαγωνισμό ενέργειας SUBITO (13/11/2014-08/01/2015) ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΚΛΗΡΩΣΗ PLAYSTATION 4 (SUBITO ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ) 1. Στο διαγωνισμό που διοργανώνει η αλυσίδα καταστημάτων με

Διαβάστε περισσότερα

Ένας τυπικός ορισμός για την διαχείριση κρίσεων αποτελεί ο παρακάτω: Διαχείριση Κρίσεων είναι η ενδελεχής μελέτη και πρόβλεψη των κινδύνων που

Ένας τυπικός ορισμός για την διαχείριση κρίσεων αποτελεί ο παρακάτω: Διαχείριση Κρίσεων είναι η ενδελεχής μελέτη και πρόβλεψη των κινδύνων που Ορισμοί Ένας τυπικός ορισμός για την διαχείριση κρίσεων αποτελεί ο παρακάτω: Διαχείριση Κρίσεων είναι η ενδελεχής μελέτη και πρόβλεψη των κινδύνων που ενδέχεται να απειλήσουν μια επιχείρηση/ οργανισμό

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΕΙΣΜΟΥ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΕΙΣΜΟΥ ΟΔΗΓΙΕΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΕΙΣΜΟΥ Α ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΙΣΜΟ 1. Ο συντονιστής, που είναι η Διευθύντρια και σε περίπτωση απουσίας της η Υποδιευθύντρια κατά τη διάρκεια

Διαβάστε περισσότερα

Δήλωση Πολιτικής Συγκρούσεων Συμφερόντων

Δήλωση Πολιτικής Συγκρούσεων Συμφερόντων Plus500CY Ltd. Δήλωση Πολιτικής Συγκρούσεων Συμφερόντων Δήλωση Πολιτικής Συγκρούσεων Συμφερόντων Περίληψη της Δήλωσης Πολιτικής Συγκρούσεων Συμφερόντων 1. Εισαγωγή 1.1. Με τη συγκεκριμένη Δήλωση Πολιτικής

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Δ ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Κ.Μ. ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΔΑΣΙΚΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Δ ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Κ.Μ. ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΔΑΣΙΚΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΥΤΟΤΕΛΗΣ Δ/ΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Δ ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Κ.Μ. ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΔΑΣΙΚΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ ΡΟΛΟΙ ΚΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι κατασκευαστές μετρικών οργάνων - Ο Ρόλος και οι Υποχρεώσεις τους

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι κατασκευαστές μετρικών οργάνων - Ο Ρόλος και οι Υποχρεώσεις τους Το παρόν προορίζεται ως έγγραφο καθοδήγησης για τους Οικονομικούς Φορείς (κατασκευαστές, εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους, εισαγωγείς και διανομείς) μετρικών οργάνων με σήμανση CE Νομική ισχύ έχουν μόνο

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ Βαθμός Προτεραιότητας: «Κοινός» Χρόνος διατήρησης του εγγράφου: «Διηνεκές»

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ Βαθμός Προτεραιότητας: «Κοινός» Χρόνος διατήρησης του εγγράφου: «Διηνεκές» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ Βαθμός Προτεραιότητας: «Κοινός» Χρόνος διατήρησης του εγγράφου: «Διηνεκές» Αχαρνές, 30/12/2014 Αριθ. πρωτ.: 101126 ΣΥΜΒΑΣΗ Στις Αχαρνές

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΛΕΓΧΟΥ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2015 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΛΕΓΧΟΥ 1. Σύσταση... 3 2. Σύνθεση... 3 3. Σκοπός... 3 4. Καθήκοντα και Αρμοδιότητες... 3 4.1. Σύστημα

Διαβάστε περισσότερα

MIF. Mάθετε τα δικαιώματά σας. ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ

MIF. Mάθετε τα δικαιώματά σας. ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ MIF ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ Έχετε εμπλακεί σε δυστύχημα με ανασφάλιστο ή με άγνωστο όχημα για το οποίο δεν ευθύνεστε; Mάθετε τα δικαιώματά σας. 1 Ίδρυση του Ταμείου Το Ταμείο Ασφαλιστών

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΧΩΡΩΝ ΟΠΑ ΠΡΟΣ ΤΡΙΤΟΥΣ ΓΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Α. ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΟΠΑ ΠΟΥ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΧΩΡΩΝ ΟΠΑ ΠΡΟΣ ΤΡΙΤΟΥΣ ΓΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Α. ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΟΠΑ ΠΟΥ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΧΩΡΩΝ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΓΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ (σύμφωνα με τις αποφάσεις της Συγκλήτου του ΟΠΑ 4-10-2012, 10-7-2014 και 30-10-2014) Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου εγκρίνει

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΜΕΛΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΤΟΥ ΕΙΕΕ («ΚΩΔΙΚΑΣ»)

ΚΩΔΙΚΑΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΜΕΛΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΤΟΥ ΕΙΕΕ («ΚΩΔΙΚΑΣ») ΚΩΔΙΚΑΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΜΕΛΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΤΟΥ ΕΙΕΕ («ΚΩΔΙΚΑΣ») Εισαγωγή Το ΕΙΕΕ είναι δεσμευμένο με τα υψηλότερα πρότυπα ηθικής για να διεκδικεί και να διατηρεί την εμπιστοσύνη

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003 (25/07/2003) ΔΕΙΚΤΕΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ Κ.Δ.Π. 571/2005 (16/12/2005)

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003 (25/07/2003) ΔΕΙΚΤΕΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ Κ.Δ.Π. 571/2005 (16/12/2005) Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003 (25/07/2003) ΔΕΙΚΤΕΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ Κ.Δ.Π. 571/2005 (16/12/2005) Ε.Ε. Παρ. ΙΙΙ(Ι) 4358 Κ.Δ.Π. 571/2005 Αρ. 4058,16.12.2005 Αριθμός 571 Οι περί

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙ: ΟΡΟΙ ΕΝΤΟΛΗΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙ: ΟΡΟΙ ΕΝΤΟΛΗΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙ: ΟΡΟΙ ΕΝΤΟΛΗΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ Πίνακας Περιεχομένων Σελίδα 2 από 7 1. ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 1.1 Δικαιούχος Χώρα Κυπριακή Δημοκρατία. 1.2 Αναθέτουσα Αρχή Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΒΑΣΗ. Στις Αχαρνές σήμερα 31 του μηνός Δεκεμβρίου, του έτους 2015, ημέρα Πέμπτη και ώρα 10:30 π.μ.,

ΣΥΜΒΑΣΗ. Στις Αχαρνές σήμερα 31 του μηνός Δεκεμβρίου, του έτους 2015, ημέρα Πέμπτη και ώρα 10:30 π.μ., ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ Βαθμός Προτεραιότητας: «Κοινός» Χρόνος διατήρησης του εγγράφου: «Διηνεκές» Αχαρνές, 31/12/2015 Αριθ. πρωτ.: 92389 ΣΥΜΒΑΣΗ Στις Αχαρνές

Διαβάστε περισσότερα

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΚΕΠΙΧ / Λ.Σ. ΕΤΟΥΣ 2010

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΚΕΠΙΧ / Λ.Σ. ΕΤΟΥΣ 2010 ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΚΕΠΙΧ / Λ.Σ. ΕΤΟΥΣ 2010 1. Στους πίνακες, σχεδιαγράμματα και γραφήματα που ακολουθούν, προσδιορίζονται οι επιχειρησιακές αποστολές που αναλήφθηκαν από το ΚΕΠΙΧ/ΛΣ με το συντονισμό των διατιθέμενων

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ Αχαρνές, 30/12/2014 Αριθ. πρωτ: 101125 ΣΥΜΒΑΣΗ Στις Αχαρνές σήμερα 30, του μηνός Δεκεμβρίου, του έτους 2014, ημέρα Τρίτη και ώρα 10:00

Διαβάστε περισσότερα

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΕΩΝ

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΕΩΝ Σελ.1/5 ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΕΩΝ Αρ. Έκδοσης Ημερομηνία Περιγραφή Παράγραφοι 00 10.08.10 Πρώτο σχέδιο - ιανομή για σχόλια Όλες 01 15.10.10 Τελική έκδοση - Ελέγχτηκε: Λειτουργός Ασφάλειας & Υγείας στην Εργασία

Διαβάστε περισσότερα

Βασισµένες στην ιεθνή Σύµβαση "Πρότυπα Εκπαίδευσης, Εκδόσης Πιστοποιητικών και Τήρησης Φυλακών των Ναυτικών" του ιεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισµού.

Βασισµένες στην ιεθνή Σύµβαση Πρότυπα Εκπαίδευσης, Εκδόσης Πιστοποιητικών και Τήρησης Φυλακών των Ναυτικών του ιεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισµού. Ο Η Γ Ι Ε Σ Γ Ε Φ Υ Ρ Α Σ Βασισµένες στην ιεθνή Σύµβαση "Πρότυπα Εκπαίδευσης, Εκδόσης Πιστοποιητικών και Τήρησης Φυλακών των Ναυτικών" του ιεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισµού. Ο ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ - αναλαµβάνει την

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΒΑΣΗ. Στις Αχαρνές, σήμερα 2 του μήνα Σεπτεμβρίου, του έτους 2015, ημέρα Τετάρτη, και ώρα 13:00

ΣΥΜΒΑΣΗ. Στις Αχαρνές, σήμερα 2 του μήνα Σεπτεμβρίου, του έτους 2015, ημέρα Τετάρτη, και ώρα 13:00 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ Αχαρνές, 02/09/2015 Αριθμ. πρωτ.: 59257 ΣΥΜΒΑΣΗ Στις Αχαρνές, σήμερα 2 του μήνα Σεπτεμβρίου, του έτους 2015, ημέρα Τετάρτη, και ώρα 13:00 π.μ., στο Δημοτικό

Διαβάστε περισσότερα

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΝΑΔΙΑΡθΡΩΣΗΣ ΔΑΝΕΙΩΝ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΝΑΔΙΑΡθΡΩΣΗΣ ΔΑΝΕΙΩΝ ΕYΡΩΣYΣΤΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΝΑΔΙΑΡθΡΩΣΗΣ ΔΑΝΕΙΩΝ Εισαγωγή H Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου ("Κεντρική Τράπεζα") στο πλαίσιο της ευρύτερης ευθύνης της έναντι του αυξημένου

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3853, 3/4/2004

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3853, 3/4/2004 Ο ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΠΡΑΞΕΩΝ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥ ΚΕΚΤΗΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004 Για σκοπούς μεταφοράς στην Κυπριακή έννομη

Διαβάστε περισσότερα

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ Έτος ιδρύσεως 1945 Παραλία Καβάλας Τ.Θ. 1462, 651 101, ΚΑΒΑΛΑ, Τηλ & Fax +302510222897

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ Έτος ιδρύσεως 1945 Παραλία Καβάλας Τ.Θ. 1462, 651 101, ΚΑΒΑΛΑ, Τηλ & Fax +302510222897 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ Κύπελλο Άνοιξης Ν.Ο.Κ. 2015 1. ΟΡΓΑΝΩΤΗΣ ΟΜΙΛΟΣ Ο Ναυτικός Όμιλος Καβάλας προκηρύσσει το Κύπελλο Άνοιξης ΝΟΚ 2015. 2. ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ Οι αγώνες θα διεξαχθούν στην περιοχή του κόλπου της Καβάλας

Διαβάστε περισσότερα

Όροι και προϋποθέσεις χρήσης

Όροι και προϋποθέσεις χρήσης Όροι και προϋποθέσεις χρήσης 1. Αποδοχή Η πρόσβαση και η χρήση αυτού του δικτυακού τόπου υπόκεινται στους ακόλουθους όρους και προϋποθέσεις και σε όλους τους νόμους που εφαρμόζονται σχετικά. Με την πρόσβαση

Διαβάστε περισσότερα

1. Χρονική διάρκεια εταιρικών εγγράφων (Πιστοποιητικά Διευθυντών) που είναι κατατεθειμένα στο ΚΑΜ

1. Χρονική διάρκεια εταιρικών εγγράφων (Πιστοποιητικά Διευθυντών) που είναι κατατεθειμένα στο ΚΑΜ ΠΡΟΣ : Μέλη και Θεματοφύλακες του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ) ΑΠΟ : Γενικό Διευθυντή Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου ΘΕΜΑ : Διαδικασίες Κεντρικού Αποθετηρίου Μητρώου ΗΜΕΡ. : 8 Μαΐου 2015 ΑΡ. ΕΓΚ. : 06-2015,

Διαβάστε περισσότερα

Διοικητικοί Κανονισμοί

Διοικητικοί Κανονισμοί ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ CYPRUS CHESS FEDERATION Διοικητικοί Κανονισμοί 1. Στη δύναμη της ΚΥΣΟ εγγράφονται μέλη ερασιτεχνικά-φίλαθλα σωματεία που καλλιεργούν το άθλημα του σκακιού, σύμφωνα με όσα

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3758, 3/10/2003 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ (ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΡΙΤΟΥ) ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2000 ΚΑΙ 2003

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3758, 3/10/2003 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ (ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΡΙΤΟΥ) ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2000 ΚΑΙ 2003 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ (ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΡΙΤΟΥ) ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2000 ΚΑΙ 2003 Για σκοπούς εναρμόνισης με την Οδηγία 2000/26/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου,

Διαβάστε περισσότερα

Καθήκοντα Ομάδας Υποστήριξης Μηχανογραφικού Εξοπλισμού στη Σχολική Μονάδα

Καθήκοντα Ομάδας Υποστήριξης Μηχανογραφικού Εξοπλισμού στη Σχολική Μονάδα Καθήκοντα Ομάδας Υποστήριξης Μηχανογραφικού Εξοπλισμού στη Σχολική Μονάδα Ευθύνη της Ομάδας Υποστήριξης Μηχανογραφικού Εξοπλισμού είναι η εύρυθμη λειτουργία του μηχανογραφικού εξοπλισμού του σχολείου που

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΑ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΑ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ ΑΓΚΙΣΤΡΙ 2012 15-16 Σεπτεμβρίου 2012 διοργανωτές Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Προσωπικού ΔΕΗ Ναυτικός Αθλητικός Όμιλος Ειρήνης Φιλίας Φάληρο Αγκίστρι Φάληρο ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΑ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ για σκάφη ανοιχτής θάλασσας

Διαβάστε περισσότερα

Έλεγχος του εγχειριδίου, των διεργασιών και των διαδικασιών της ποιότητας.

Έλεγχος του εγχειριδίου, των διεργασιών και των διαδικασιών της ποιότητας. ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ Έλεγχος εγγράφων Κύριος σκοπός αυτής της διαδικασίας είναι να προσδιοριστούν οι αρμοδιότητες σύνταξης, ανασκόπησης, έγκρισης και διανομής όλων των εγγράφων και δεδομένων,

Διαβάστε περισσότερα

Infrastructure s Security Plan & Planning

Infrastructure s Security Plan & Planning Infrastructure s Security Plan & Planning Διαχείριση Εκτάκτων Αναγκών & Κρίσεων Η επιχειρησιακή διάσταση Η επικοινωνιακή διάσταση Παρουσίαση Αθανάσιος Γ. ΚΟΚΚΑΛΑΚΗΣ Αστυν. Υποδντής Κέντρο Μελετών Ασφάλειας

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες προετοιμασίες σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης

Οδηγίες προετοιμασίες σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης Οδηγίες προετοιμασίες σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης Στο Οντάριο, οι κάτοικοί του έρχονται αντιμέτωποι με κάθε είδους έκτακτες ανάγκες, είτε πρόκειται για θύελλες παγωμένου χιονιού και διακοπές ρεύματος,

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΕΤΗ. Παροχή υπηρεσιών τεχνικού ασφαλείας CPV (Υπηρεσίες παροχής συμβουλών σε Θέματα ασφάλειας )

ΜΕΛΕΤΗ. Παροχή υπηρεσιών τεχνικού ασφαλείας CPV (Υπηρεσίες παροχής συμβουλών σε Θέματα ασφάλειας ) ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ ΜΕΛΕΤΗ Παροχή υπηρεσιών CPV 71317210-8 (Υπηρεσίες παροχής συμβουλών σε Θέματα ασφάλειας ) ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Τεχνική περιγραφή 2. Ενδεικτικός

Διαβάστε περισσότερα

L 176/16 EL Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

L 176/16 EL Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 176/16 EL Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 10.7.2010 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 584/2010 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 1ης Ιουλίου 2010 σχετικά με την εφαρμογή της οδηγίας 2009/65/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΙΣΤΙΟΣΑΝΙΔΑΣ Τechno293 - RS:X 14 & 15 Νοεμβρίου 2015 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΑ

ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΙΣΤΙΟΣΑΝΙΔΑΣ Τechno293 - RS:X 14 & 15 Νοεμβρίου 2015 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΑ ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΙΣΤΙΟΣΑΝΙΔΑΣ Τechno293 - RS:X 14 & 15 Νοεμβρίου 2015 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΑ Ο Ναυτικός Όμιλος Βουλιαγμένης προκηρύσσει Διασυλλογικό αγώνα, για τις κατηγορίες σκαφών: α. Techno 293, για αθλητές

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΓΡΑΠΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ Αρχική ψήφιση: Δεκέμβριος 2004 Πρώτη Αναθεώρηση: Δεκέμβριος 2005 Δεύτερη αναθεώρηση: Ιανουάριος 2016 Με τον

Διαβάστε περισσότερα

96(Ι)/2014 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΥΔΡΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΧΑΡΤΩΝ

96(Ι)/2014 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΥΔΡΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΧΑΡΤΩΝ Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4452, 11.07.2014 Ν. 96(Ι)/2014 96(Ι)/2014 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΥΔΡΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΧΑΡΤΩΝ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΛΙΜΕΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΛΙΜΕΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΛΙΜΕΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΕΝΤΥΠΟ 1 ΓΙΑ ΣΕΝΑ, ΠΟΥ ΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟ ΣΚΑΦΟΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΔΙΑΦΥΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΠΡΟ ΤΟΥ ΑΠΟΠΛΟΥ.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΕΡΙ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΑΡΧΩΝ, ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΠΟΚΡΙΣΗΣ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΑΝΑΓΚΗΣ ΚΑΙ ΠΛΟΗΓΩΝ ΕΠΙ ΠΛΟΙΩΝ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ Η SOLAS ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΧΙ- 2 ΚΑΙ Ο ISPS ΚΩΔΙΚΑΣ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Διαβάστε περισσότερα

συνεδριάζει τακτικά μια φορά κάθε τρεις μήνες* μεριμνά, ώστε να τηρούνται τα αναγκαία πρακτικά των συνεδριάσεων

συνεδριάζει τακτικά μια φορά κάθε τρεις μήνες* μεριμνά, ώστε να τηρούνται τα αναγκαία πρακτικά των συνεδριάσεων Ε.Ε. Παρ. Ill (I) 531 Κ.Δ.Π. 175/88 Αρ. 2336, 8.7.88 Αριθμός 175 Οι περί Επιτροπών Ασφάλειας στους Τόπους Εργασίας Κανονισμοί του 1988, που κατατέθηκαν στη Βουλή των Αντιπροσώπων και εγκρίθηκαν από αυτή,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΕΚ - ΗΜΕΡΕΣ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ Ιουνίου 2016

ΕΤΕΚ - ΗΜΕΡΕΣ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ Ιουνίου 2016 ΕΤΕΚ - ΗΜΕΡΕΣ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ 2016 15 Ιουνίου 2016 Ασφάλεια & Υγεία στα Κατασκευαστικά Έργα Ο Ρόλος και οι Υποχρεώσεις του Μηχανικού Ενότητα 1 Εισαγωγή Στατιστικά στοιχεία ατυχημάτων Αρχές Πρόληψης Ορισμοί Ευαγγελίτσα

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΘΕΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΙΑΤΡΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΑΝΑΘΕΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΙΑΤΡΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Aριθµ. Μελέτης : 2/2013 (Υπηρεσίες παροχής συµβουλών σε θέµατα υγείας και ασφάλειας ) Κ.Α.00.6117.004 Κ.Α. 00.6117.005 ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Τεχνική περιγραφή 2. Ενδεικτικός Προϋπολογισµός 3. Συγγραφή

Διαβάστε περισσότερα

Ένταξη νέων υπαλλήλων - Κάνοντας το σωστό σύμφωνα με το WorkChoices

Ένταξη νέων υπαλλήλων - Κάνοντας το σωστό σύμφωνα με το WorkChoices Ένταξη νέων υπαλλήλων - Κάνοντας το σωστό σύμφωνα με το WorkChoices Κάθε νέος υπάλληλος πρέπει να υποβληθεί σε ένα πρόγραμμα ένταξης για να εξασφαλίσει μια αποτελεσματική εισαγωγή στον εργασιακό χώρο.

Διαβάστε περισσότερα

Επιτήρηση οδικής ασφάλειας

Επιτήρηση οδικής ασφάλειας Επιτήρηση οδικής ασφάλειας «Πρώτη Προτεραιότητα: Οδική Ασφάλεια» Κρήτη, 9-18 Νοεμβρίου 2013 Γιώργος Γιαννής, Αναπληρωτής Καθηγητής ΕΜΠ Αλεξάνδρα Λαΐου, Επιστημονικός Συνεργάτης ΕΜΠ Πέτρος Ευγενικός, Επιστημονικός

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 6 ΤΕΧΝΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 6 ΤΕΧΝΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 6 ΤΕΧΝΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ 1. ΓΕΝΙΚΑ 1.1 Το παράρτημα αυτό αφορά την τεχνική διαχείριση της Διασύνδεσης με τις πρόνοιες του να εφαρμόζονται μετά που η Διασύνδεση έχει τεθεί σε κανονική

Διαβάστε περισσότερα

Κάθε μέρα που μετακινούμαστε στο δρόμο, ερχόμαστε αντιμέτωποι με τον μεγάλο κίνδυνο των ανασφάλιστων οχημάτων, τα οποία ολοένα και αυξάνονται.

Κάθε μέρα που μετακινούμαστε στο δρόμο, ερχόμαστε αντιμέτωποι με τον μεγάλο κίνδυνο των ανασφάλιστων οχημάτων, τα οποία ολοένα και αυξάνονται. Κάθε μέρα που μετακινούμαστε στο δρόμο, ερχόμαστε αντιμέτωποι με τον μεγάλο κίνδυνο των ανασφάλιστων οχημάτων, τα οποία ολοένα και αυξάνονται. Η INTERAMERICAN σάς ενημερώνει για όσα ισχύουν για τα ανασφάλιστα

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 03 ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΙΟΙΚΗΣΕΩΣ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 03 ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΙΟΙΚΗΣΕΩΣ Άρθρο 0301: Στρατιωτική εξουσία ΚΕΦΑΛΑΙΟ 03 ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΙΟΙΚΗΣΕΩΣ 1. Η άσκηση ιοικήσεως στηρίζεται πάντοτε στην ανάθεση αντιστοίχου και συµφώνου προς τους νόµους στρατιωτικής εξουσίας. 2. Η στρατιωτική

Διαβάστε περισσότερα

Διαδικασία ΔV_1: Ορισμός Ενδιάμεσου Φορέα

Διαδικασία ΔV_1: Ορισμός Ενδιάμεσου Φορέα Διαδικασία ΔV_1: Ορισμός Ενδιάμεσου Φορέα 1. Σκοπός Σκοπός της διαδικασίας είναι η επιλογή και ο ορισμός ικανού Ενδιάμεσου Φορέα (ΕΦ) για να ασκήσει αρμοδιότητες διαχείρισης μέρους Επιχειρησιακού Προγράμματος

Διαβάστε περισσότερα

Η Diadilos Solutions παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις ενώ ταυτόχρονα διασφαλίζει την πλήρη ικανοποίηση των αναγκών των πελατών της.

Η Diadilos Solutions παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις ενώ ταυτόχρονα διασφαλίζει την πλήρη ικανοποίηση των αναγκών των πελατών της. Η Diadilos Solutions παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις ενώ ταυτόχρονα διασφαλίζει την πλήρη ικανοποίηση των αναγκών των πελατών της. Η εταιρεία μας στελεχώνεται από πραγματογνώμονες, μηχανολόγους, πολιτικούς

Διαβάστε περισσότερα

Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Προσωπικού ΔΕΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΑ ΚΥΠΕΛΛΟ ΔΕΗ 2015. Φάληρο Κασίδι Φάληρο

Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Προσωπικού ΔΕΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΑ ΚΥΠΕΛΛΟ ΔΕΗ 2015. Φάληρο Κασίδι Φάληρο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Προσωπικού ΔΕΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΑ ΚΥΠΕΛΛΟ ΔΕΗ 2015 Φάληρο Κασίδι Φάληρο 14 Νοεμβρίου 2015 Για σκάφη καταμετρημένα κατά ORCi, IRC και ORC Club 1 ΟΡΓΑΝΩΤΗΣ ΟΜΙΛΟΣ Ο Ιστιοπλοϊκός όμιλος προσωπικού

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΑΔΕΙΩΝ ΤΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΗΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΑΔΕΙΩΝ ΤΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΗΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΑΔΕΙΩΝ ΤΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΗΣ Α. ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ 1. Το Τεχνικό Επιμελητήριο στο οποίο

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 1 ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ.

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 1 ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ. ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 1 ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ. ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΤΙΤΛΟΣ-ΕΔΡΑ-ΣΚΟΠΟΣ-ΜΕΣΑ. ΑΡΘΡΟ 1 ο Ιδρύεται Σύλλογος με τον τίτλο «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΙΘΜΟΣ -3. - ΠΡΑΞΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΟΡΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ --------------------- ειδικά εξουσιοδοτημένη για την υπογραφή της παρούσας πράξης με το με σημερινή

ΑΡΙΘΜΟΣ -3. - ΠΡΑΞΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΟΡΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ --------------------- ειδικά εξουσιοδοτημένη για την υπογραφή της παρούσας πράξης με το με σημερινή ΑΡΙΘΜΟΣ -3. - ΠΡΑΞΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΟΡΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ --------------------- ειδικά εξουσιοδοτημένη για την υπογραφή της παρούσας πράξης με το με σημερινή ημερομηνία πρακτικό συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

ΙΕΘΝΗ ΠΑΡΑΠΟΝΑ LLOYD'S

ΙΕΘΝΗ ΠΑΡΑΠΟΝΑ LLOYD'S Παράπονα Ιανουάριος 2016 ΙΕΘΝΗ ΠΑΡΑΠΟΝΑ LLOYD'S ιαχείριση διεθνών παραπόνων στη Llyd s: Καθοδήγηση για managing agents και τους εκπροσώπους τους Το παρόν σημείωμα οδηγιών παρέχει μια πρακτική διαδικασία

Διαβάστε περισσότερα

Κατευθυντήριες Γραμμές του 2001 των Ηνωμένων Εθνών που αποσκοπούν στην δημιουργία ενός ευνοϊκού περιβάλλοντος για την ανάπτυξη των συνεταιρισμών

Κατευθυντήριες Γραμμές του 2001 των Ηνωμένων Εθνών που αποσκοπούν στην δημιουργία ενός ευνοϊκού περιβάλλοντος για την ανάπτυξη των συνεταιρισμών Κατευθυντήριες Γραμμές του 2001 των Ηνωμένων Εθνών που αποσκοπούν στην δημιουργία ενός ευνοϊκού περιβάλλοντος για την ανάπτυξη των συνεταιρισμών 1 2 Παράρτημα Σχέδιο κατευθυντήριων γραμμών που αποσκοπούν

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο διαδικασιών σε περίπτωση επέλευσης ασφαλιστικής περίπτωσης («ζημίας»)

Εγχειρίδιο διαδικασιών σε περίπτωση επέλευσης ασφαλιστικής περίπτωσης («ζημίας») AIG Τμήμα Αποζημιώσεων Εμπορικών & Βιομηχανικών Κινδύνων Πρωτόκολλο διαχείρισης αποζημιώσεων Εγχειρίδιο διαδικασιών σε περίπτωση επέλευσης ασφαλιστικής περίπτωσης («ζημίας») Το όραμά μας είναι να είμαστε,

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΛΕΓΧΟΥ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΛΕΓΧΟΥ Εισαγωγή Η Επιτροπή Ελέγχου συγκροτείται με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων και έχει ως βασικό στόχο την υποστήριξη του Διοικητικού Συμβουλίου στα καθήκοντά

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΣΚΑΦΩΝ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΧΡΗΣΕΩΣ

ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΣΚΑΦΩΝ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΣΚΑΦΩΝ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΧΡΗΣΕΩΣ Εναλλακτική 1: ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΟΡΟΥΣ Σύμφωνα με τους Όρους Ασφαλιστηρίου Αστικής Ευθύνης από Σκάφη Αναψυχής (02.01.15) Cl.Y175 & τον Ελληνικό

Διαβάστε περισσότερα

Ταχ. Διεύθυνση : Αριστοτέλους 17 Ταχ. Κώδικας : 101 87 Προς: Όπως ο Π.Δ. Τηλέφωνο : 5238057 Πηροφ.:Ε. Γαβαλά ΦΑΞ: 5239238

Ταχ. Διεύθυνση : Αριστοτέλους 17 Ταχ. Κώδικας : 101 87 Προς: Όπως ο Π.Δ. Τηλέφωνο : 5238057 Πηροφ.:Ε. Γαβαλά ΦΑΞ: 5239238 ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Αθήνα, 23/12/2010 ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΥΓΕΙΑΣ Αριθμ. Πρωτ. Υ4δ/Γ.Π.οικ.161698 Δ/ΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΜΟΝ. ΥΓΕΙΑΣ ΤΜΗΜΑ Δ' Ταχ. Διεύθυνση

Διαβάστε περισσότερα

E.E. Παρ. I (I), Αρ. 2721, Ν. 5ί(Ι)/92

E.E. Παρ. I (I), Αρ. 2721, Ν. 5ί(Ι)/92 E.E. Παρ. I (I), Αρ. 2721, 3.7.92 799 Ν. 5ί(Ι)/92 Ο περί Ρύθμισης των Σχέσεων Εμπορικού Αντιπροσώπου και Αντιπροσωπεύαμε νου Νόμος του 1992 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής

Διαβάστε περισσότερα

NPNPNPNPNPNPNPNPNPNPNPNPN PNPNPNPNPNPNPNPNPNPNPNPNP NPNPNPNPNPNPNPNPNPNPNPNPN PNPNPNPNPNPNPNPNPNPNPNPNP

NPNPNPNPNPNPNPNPNPNPNPNPN PNPNPNPNPNPNPNPNPNPNPNPNP NPNPNPNPNPNPNPNPNPNPNPNPN PNPNPNPNPNPNPNPNPNPNPNPNP insurance ΑΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΣΚΑΦΩΝ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ Μάρτιος 09 Σελίδα 1 από 7 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΝΗ; 3 ΑΣΦΑΛΙΖΕΤΑΙ Η ΑΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΣΚΑΦΩΝ ΑΝΑΨΥΧΗΣ; 3 ΟΡΙΣΜΟΙ 3 ΟΡΙΑ ΕΥΘΥΝΗΣ 4 ΠΙΝΑΚΕΣ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Διαγωνισμός απο το e-zwdia.gr

Διαγωνισμός απο το e-zwdia.gr Διαγωνισμός απο το e-zwdia.gr Ι. Εισαγωγή 1. Η ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «INFOTYPE ΕΠΕ.» (εφεξής καλούμενη «INFOTYPE»), που εδρεύει στην Αγία Παρασκευή Αττικής, διοργανώνει τον παρόντα διαγωνισμό

Διαβάστε περισσότερα

Αρ. Πρωτ.: /

Αρ. Πρωτ.: / ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑΥΓΕΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ Αρ. Πρωτ.: 5 8 0 8 / 13 08-2014 ΣΥΜΒΑΣΗ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑΤΡΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Συμφωνία Διασύνδεσης - MyTelco Ltd. Υπόδειγμα Προσφοράς Διασύνδεσης και Παροχέα. Παράρτημα 7 Τεχνική Διαχείριση Διασύνδεσης

Συμφωνία Διασύνδεσης - MyTelco Ltd. Υπόδειγμα Προσφοράς Διασύνδεσης και Παροχέα. Παράρτημα 7 Τεχνική Διαχείριση Διασύνδεσης Συμφωνία Διασύνδεσης - MyTelco Ltd Υπόδειγμα Προσφοράς Διασύνδεσης και Παροχέα Παράρτημα 7 Τεχνική Διαχείριση Διασύνδεσης ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 7 - ΤΕΧΝΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ 2 1. ΓΕΝΙΚΑ 2 2. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

6η ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ

6η ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ 6η ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ Ι.Ν.Ο.ΑΙΓΙΟΥ Ν.Ο.ΑΣΣΟΥ Ν.Ο.ΚΙΑΤΟΥ Ν.Ο.ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΣΚΑΦΗ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΜΕΝΑ ΚΑΤΑ ORCi & Club 21 ΙΟΥΛΙΟΥ 28 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012 1. ΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΟΜΙΛΟΙ Οι Ναυτικοί

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΒΑΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΕΡΓΩΝ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΜΕΤΑΞΥ ΔΕΗ Α.Ε. ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥ

ΣΥΜΒΑΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΕΡΓΩΝ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΜΕΤΑΞΥ ΔΕΗ Α.Ε. ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥ ΣΥΜΒΑΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΕΡΓΩΝ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΜΕΤΑΞΥ ΔΕΗ Α.Ε. ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥ Οι εξής συμβαλλόμενοι: η εταιρεία ΔΕΗ Α.Ε. ως Διαχειριστής του Δικτύου Χαλκοκονδύλη 30, Αθήνα, που θα ονομάζεται στο εξής «ΔΕΗ»

Διαβάστε περισσότερα

Περιγραφή των ρόλων και καθηκόντων

Περιγραφή των ρόλων και καθηκόντων ΧV Περιγραφή των ρόλων και καθηκόντων O ρόλος και οι αρμοδιότητες του Διευθυντή Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης Τηρουμένων των σχεδίων υπηρεσίας, ο Διευθυντής του σχολείου έχει τη γενική ευθύνη για την

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕ ΙΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΣΕ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΣΧΕ ΙΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΣΕ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΧΕ ΙΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΣΕ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ Α. ΓΕΝΙΚΑ Το Σχέδιο Αντιµετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων (ΣΑΕΚ ή Σχέδιο) εκπονείται από µία Επιχείρηση ή Εγκατάσταση για να αποτελέσει

Διαβάστε περισσότερα

EΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΧΗΜΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΓΡΑΠΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

EΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΧΗΜΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΓΡΑΠΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ EΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΧΗΜΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΓΡΑΠΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ Αθήνα, Νοέμβριος 2006 Το παρόν πλαίσιο εργασίας κωδικοποιεί τις απλές και αντικειμενικές προϋποθέσεις διεξαγωγής

Διαβάστε περισσότερα

ΑΓΩΝΑΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ για σκάφη ανοιχτής θάλασσας καταμετρημένα κατά ORCi, ORC Club, IRC. 13-14-15 Ιουνίου 2014. Επίδαυρος 2014.

ΑΓΩΝΑΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ για σκάφη ανοιχτής θάλασσας καταμετρημένα κατά ORCi, ORC Club, IRC. 13-14-15 Ιουνίου 2014. Επίδαυρος 2014. ΑΓΩΝΑΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ για σκάφη ανοιχτής θάλασσας καταμετρημένα κατά ORCi, ORC Club, IRC 13-14-15 Ιουνίου 2014 Επίδαυρος 2014 Διοργανωτής Ναυτικός Αθλητικός Όμιλος Ειρήνης Φιλίας Φάληρο Αίγινα Νέα Επίδαυρος

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ. Θέμα: ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΝΑΔΟΧΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΕΝΟΣ (1) ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ (10) ΜΗΝΕΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 2.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ. Θέμα: ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΝΑΔΟΧΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΕΝΟΣ (1) ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ (10) ΜΗΝΕΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 2. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Ημερ. 17-06-2016 Αρ.πρωτ: 737 ΠΡΟΣ Διεύθυνση: Παπάγου 49, 41500, Γιάννουλη

Διαβάστε περισσότερα

Αριθ. Πρωτ: οικ. 130406/17-8-95

Αριθ. Πρωτ: οικ. 130406/17-8-95 Αριθ. Πρωτ: οικ. 130406/17-8-95 ΘΕΜΑ: Εγκύκλιος εφαρμογής Π.Δ. 399/94 «Προστασία των εργαζομένων από τους κινδύνους που συνδέονται με την έκθεση σε καρκινογόνους παράγοντες κατά την εργασία σε συμμόρφωση

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΑΔΑ ΣΠΗΛΑΙΟΔΙΑΣΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΠΗΛΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

ΟΜΑΔΑ ΣΠΗΛΑΙΟΔΙΑΣΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΠΗΛΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΜΑΔΑ ΣΠΗΛΑΙΟΔΙΑΣΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΠΗΛΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ Η ιστορία της ΟΜΑΔΑΣ ΣΠΗΛΑΙΟΔΙΑΣΩΣΗΣ της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΠΗΛΑΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ξεκινά από την δεκαετία του 70, όταν τα πρώτα μέλη της εκπαιδεύτηκαν

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΠΗΛΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΠΗΛΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΠΗΛΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΠΗΛΑΙΟΔΙΑΣΩΣΗΣ 2005 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΠΗΛΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΠΗΛΑΙΟΔΙΑΣΩΣΗΣ Η ιστορία της Σ ΣΠΗΛΑΙΟΔΙΑΣΩΣΗΣ της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΠΗΛΑΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ξεκινά από την δεκαετία του 70,

Διαβάστε περισσότερα

P6_TA-PROV(2005)0165 Ποιότητα των υδάτων κολύμβησης ***II

P6_TA-PROV(2005)0165 Ποιότητα των υδάτων κολύμβησης ***II P6_TA-PROV(2005)0165 Ποιότητα των υδάτων κολύμβησης ***II Νομοθετικό ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με την κοινή θέση του Συμβουλίου ενόψει της έγκρισης της οδηγίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4112, 16/2/2007 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΕΡΓΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΜΕ ΕΡΓΑΣΙΑ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ(ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΔΥΣΜΕΝΟΥΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗΣ)ΝΟΜΟ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4112, 16/2/2007 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΕΡΓΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΜΕ ΕΡΓΑΣΙΑ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ(ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΔΥΣΜΕΝΟΥΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗΣ)ΝΟΜΟ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΕΡΓΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΜΕ ΕΡΓΑΣΙΑ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ(ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΔΥΣΜΕΝΟΥΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗΣ)ΝΟΜΟ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 98(Ι) του 2003. 1. Ο παρών

Διαβάστε περισσότερα

Ερωτήσεις Απαντήσεις

Ερωτήσεις Απαντήσεις ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΟΥ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ Ερωτήσεις Απαντήσεις 1. Τι είναι τα Προγράμματα Συμμόρφωσης; Τα προγράμματα συμμόρφωσης με το δίκαιο του ανταγωνισμού (εφεξής «ΠΣ») αποσκοπούν στην

Διαβάστε περισσότερα

Οντάριο και Τρίτη Ηλικία: Οδηγίες προετοιμασίες σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης

Οντάριο και Τρίτη Ηλικία: Οδηγίες προετοιμασίες σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης Οντάριο και Τρίτη Ηλικία: Οδηγίες προετοιμασίες σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης Στο Οντάριο, οι κάτοικοί του έρχονται αντιμέτωποι με κάθε είδους έκτακτες ανάγκες, είτε πρόκειται για θύελλες παγωμένου χιονιού

Διαβάστε περισσότερα