Newsletter. Παγκόσµιος είκτης Ανταγωνιστικότητας Ταλέντων 2013 (Global Talent Competitiveness Index) από το INSEAD,

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Newsletter. Παγκόσµιος είκτης Ανταγωνιστικότητας Ταλέντων 2013 (Global Talent Competitiveness Index) από το INSEAD,"

Transcript

1 Πληροφορίες: Ευαγγελία Ίσαρη Αγαπητοί συνεργάτες, Υποδεχθήκαµε µια νέα χρονιά που µας κάνει να προσδοκούµε καλύτερες µέρες, µεγαλύτερη οικονοµική σταθερότητα, ανάκαµψη της αγοράς εργασίας και ευνοϊκότερες συνθήκες για υγιή δραστηριοποίηση των επιχειρήσεων στην Ελλάδα. Θέτοντας ο καθένας από εµάς σαφείς στόχους και µε σκληρή και ποιοτική δουλειά και αφοσίωση είµαστε αισιόδοξοι πως το 2014 θα καταφέρει να είναι µια χρονιά αναβίωσης του ελληνικού επιχειρηµατικού κόσµου και κατ επέκταση της αγοράς εργασίας. Με εκτίµηση, Κωνσταντίνος Μυλωνάς, Γενικός ιευθυντής Adecco Ελλάδας Παγκόσµιος είκτης Ανταγωνιστικότητας Ταλέντων 2013 (Global Talent Competitiveness Index) από το INSEAD, σε συνεργασία µε τον Όµιλο Adecco Στις πρώτες θέσεις αποτελεσµατικής διαχείρισης και αξιοποίησης ταλέντων η Ελβετία, η Σιγκαπούρη και η ανία. Στην 56η θέση η Ελλάδα µεταξύ των 103 χωρών που αξιολογήθηκαν. Ο Παγκόσµιος δείκτης ανταγωνιστικότητας ταλέντων (GTCI), προϊόν συνεργασίας επιχειρηµατικών, κυβερνητικών και ακαδηµαϊκών φορέων INSEAD, Human Capital Leadership Institute of Singapore (HCLI) και Adecco Group -µετρά την ανταγωνιστικότητα µιας χώρας µε βάση την ποιότητα του ταλέντου που µπορεί αυτή να αναδείξει, να προσελκύσει και να διατηρήσει.

2 Η πρώτη έκδοση του δείκτη GTCIτοποθετεί στην κορυφή της κατάταξης την Ελβετία. Ακολουθούν η Σιγκαπούρη και η ανία στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα, ενώ η Ελλάδα κατατάχτηκε στην 56 η θέση του παγκόσµιου καταλόγου µεταξύ 103 χωρών. Ο δείκτης GTCI αξιολογεί την κάθε χώρα σε έξι διαφορετικούς πυλώνες: 1. Ενεργοποίηση ταλέντου, 2. Προσέλκυση ταλέντου, 3. Ανάπτυξη ταλέντου, 4. ιατήρηση ταλέντου, 5. Απασχόληση και 6. Επίπεδο επαγγελµατικών δεξιοτήτων. Από τους πυλώνες αυτούς προκύπτουν 48 τοµείς αξιολόγησης. Τα στοιχεία που συλλέχθηκαν και εξετάστηκαν επιτρέπουν ένα ευρύ συνδυασµό δεδοµένων µέτρησης, αξιολόγησης και συµπερασµάτων σχετικά µε την αποτελεσµατικότητα της στρατηγικής που ακολουθεί κάθε χώρα για την προσέλκυση και διατήρηση ταλέντων, για την κυβερνητική πολιτική της, την ποιότητα και το επίπεδο της εκπαίδευσης αλλά και την αειφορίακαι τον τρόπο ζωής. Ο σκοπός του GTCI είναι να καταστεί ένας παγκόσµιος και αντικειµενικός δείκτης που θα λειτουργήσει ως βασικό εργαλείο για τους δηµόσιους και ιδιωτικούς φορείς επιτρέποντας την αξιολόγηση της αποτελεσµατικότητας των πολιτικών και των πρακτικών που σχετίζονται µε την αξιοποίηση και εκτίµηση των ταλέντων και τον προσδιορισµό των προτεραιοτήτων για δράση στους σχετικούς τοµείς. Το µοντέλο GTCI καλύπτει 103 χώρες, που αντιπροσωπεύουν το 86,3% του παγκόσµιου πληθυσµού και το 96,7% του παγκόσµιου ΑΕΠ. Σε ό, τι αφορά στην Ελλάδα παραθέτουµε τον τελικό πίνακα των αποτελεσµάτων και τα σηµαντικότερα συµπεράσµατα των 48 κατηγοριών αξιολόγησης.

3 Enablers GREECE Global Knowledge Attract RANK (out of 103) Population (millions) GDP per capita (PPP$) 24, GDP (US$ billions) Labour and Vocational Grow Global Talent Competitiveness Index Score Global Talent Competitiveness Index Score (Income Group Average) Greece Retain High Income Group Average (World Bank Classification) VARIABLE SCORE RANK/103 VARIABLE SCORE RANK/103 1 Enablers Regulatory landscape Government efficiency Government effectiveness Political stability FDI climate Starting a foreign business Market landscape Competition climate Intensity of local competition Innovation climate Venture capital availability Firm-level technology absorption R&D expenditure Connectivity ICT access Ease of doing business Ease of doing business Business landscape Labour market flexibility Labour market flexibility Ownership and governance Reliance on professional management Attract External openness FDI FDI inflow Brain gain Qualified labour inflow Foreign companies Prevalence of foreign ownership Internal openness Diversity Tolerance of minorities Tolerance of immigrants Social mobility Social mobility Gender mobility Female professionals and technical workers Female parliamentarians Grow Formal education Education climate Pupil-teacher ratio Technical/vocational enrolment Tertiary enrolment Performance of education system Reading, maths and science scores Top universities QS university ranking International students International students inflow Lifelong learning Further education and training climate Quality of management schools Extent of staff training Access to growth opportunities Networks Use of virtual social networks State of cluster development Research quality Quality of scientific research institutions Voice Voicing concern to officials Retain Sustainability Social protection Pension system Taxation Extent and effect of taxation Lifestyle Quality of life Environmental performance Property stolen Safety at night Services Physicians density Labour and Vocational Employable skills Vocationally trained workforce Secondary-educated workforce Technical professions Technicians and associate professionals Youth employment Youth employment Labour productivity Productivity per employee Labour productivity per employee Pay and productivity Relationship of pay to productivity Global Knowledge Higher skills and competencies Educated workforce Tertiary-educated workforce Knowledge workers Legislators, senior officials and managers Professionals Researchers Talent impact Innovation Innovation output Entrepreneurship New product entrepreneurial activity The Global Talent Competitiveness Index 2013

4 Η ολοένα και αυξανόµενη αναγκαιότητα της σωστής διαχείρισης του ταλέντου έρχεται σε µια στιγµή κατά την οποία η παγκόσµια αγορά εργασίας πάσχει από υψηλά ποσοστά ανεργίας, η οποία πλήττει κυρίως τους νέους. Στην Ευρώπη, σχεδόν οκτώ εκατοµµύρια νέοι είναι άνεργοι. Το ποσοστό ανεργίας στους νέους ξεπερνά το 55% στην Ισπανία ενώ στην Ελλάδα το 60%. Αυτό επιβεβαιώνεται και µε τη θέση που κατέχει η Ελλάδα στον τοµέα Youth Employment (απασχόληση νέων) αφού κατατάσσεται στην 99 η θέση της λίστας. Τη δυσµενή κατάσταση στην τοπική αγορά εργασίας αποτυπώνει και η σχέση µισθού και παραγωγικότητας, µε τη χώρα µας να βρίσκεται στη 97 η θέση. Όπως δήλωσε και ο Patrick De Maeseneire, CEO του Οµίλου Adecco, «Το ταλέντο αποτελεί πλέον τη βασική πηγή για την ανάπτυξη της παγκόσµιας οικονοµίας µας. Οι πρωταθλητές στην προώθηση αυτού αναπτύσσουν τα ταλέντα σε τοπικό επίπεδο καθιστώντας τις αγορές εργασίας τους πιο ευέλικτες, επενδύοντας στη δια βίου µάθηση και προωθώντας τη γεωγραφική κινητικότητα. Οι κυβερνήσεις και οι επιχειρήσεις οφείλουν να εντείνουν τη συνεργασία τους για τη δηµιουργία αγορών εργασίας, όπου τα εκπαιδευτικά συστήµατα θα µπορούν να δηµιουργούν και να καλλιεργούν τις κατάλληλες δεξιότητες που θα απαντούν στις ανάγκες των εργοδοτών.» Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά µε τα αποτελέσµατα της πρώτης έκδοσης του Παγκόσµιου είκτη Ανταγωνιστικότητας Ταλέντων 2013 (GTCI): Download the GTCI report 2013 (17mb) Follow us on Twitter #GTCIndex Για περισσότερες πληροφορίες

5 Εµπιστοσύνη: Ο ακρογωνιαίος λίθος για τις επιτυχηµένες επιχειρήσεις Συχνά λέγεται πως παίρνει πολύ χρόνο για να χτίσει κανείς σχέσεις εµπιστοσύνης και δευτερόλεπτα για να χαθεί ό, τι έχει χτιστεί.η διατήρηση της εµπιστοσύνης απαιτεί καθηµερινή προσπάθεια. Είναι απαραίτητη σε κάθε οργανισµό και επηρεάζει κάθε σχέση µέσα σε αυτόν. Τις σχέσεις µε τους συνεργάτες, τους συναδέλφους, τους προµηθευτές και την ευρύτερη κοινότητα στην οποία δραστηριοποιείται ο οργανισµός. Παρακάτω αναφέρουµε µερικά από τα κύρια συστατικά για το χτίσιµο και τη διατήρηση της εµπιστοσύνης στο εσωτερικό ενός οργανισµού: Σεβασµός: Όταν η διοίκηση παρενοχλεί ή µειώνει τους εργαζοµένους τούς προκαλεί άγχος και τους αποθαρρύνει από το να προσπαθήσουν περισσότερο, από το να συνεισφέρουν σε νέες προτάσεις για τη βελτίωση των διαδικασιών και τελικά από το να αποδώσουν. Συµµετοχή: Η εµπιστοσύνη αναπτύσσεται όταν οι εργαζόµενοι γνωρίζουν πώς οι ίδιοι µπορούν να βοηθήσουν τον οργανισµό να επιτύχει τους βασικούς στόχους. Η ανοιχτή επικοινωνία είναι απαραίτητη και προωθεί τη συµµετοχή. Επισκεφθείτε το blog της Lee Hecht Harrison Workplace Insights για να διαβάσετε ενδιαφέροντα άρθρα και να σχολιάσετε τις αναρτήσεις.

6 Προσβασιµότητα:Η ανώτατη διοίκηση θα πρέπει να είναι προσιτή. Οι διευθυντές που ακούν προσεκτικά και επιδεικνύουν ενδιαφέρον για τις ιδέες και τα συµφέροντα των εργαζοµένων καλλιεργούν κουλτούρα εµπιστοσύνης. Αυθεντικότητα:Οι εργαζόµενοι αναγνωρίζουν το προσποιητό ενδιαφέρον, τις ανειλικρινείς φιλοφρονήσεις και τις υπερβολικές υποσχέσεις. Οι διοικήσεις που επιδεικνύουν ακεραιότητα κερδίζουν την εµπιστοσύνη µε την τήρηση των δεσµεύσεών τους, µε εχεµύθεια, ειλικρίνεια και επαγγελµατισµό. Ευθύνη:Οι εταιρείες πρέπει να κατανοήσουν ότι το χτίσιµο της εµπιστοσύνης είναι ευθύνη όλων: οι εργαζόµενοι πρέπει να έχουν εµπιστοσύνη στους ηγέτες τους, να πιστεύουν πως είναι ικανοί να πάρουν τις σωστές αποφάσεις ακόµα και σε κρίσιµες στιγµές, πάντα µε γνώµονα το συµφέρον του οργανισµού και ότι είναι πρόθυµοι να τους προσφέρουν την εξέλιξη που αναζητούν και που αξίζουν. Αλλά και οι εργαζόµενοι πρέπει να αναλάβουν τη δική τους ευθύνη για τη δική τους ανάπτυξη, τη βελτίωση των επιδόσεών τους και τον καθορισµό των προσωπικών τους στόχων. Του James Greenway, Workplace Insights, workplaceinsights.lhh.com Επισκεφθείτε το blog της Lee Hecht Harrison Workplace Insights για να διαβάσετε ενδιαφέροντα άρθρα και να σχολιάσετε τις αναρτήσεις.

7 34 o ΤΕΥΧΟΣ Υποστηρίζοντας νέους ανθρώπους να ενταχθούν στην αγορά εργασίας Η Adecco παρουσιάζει την 5 η έκδοση του προγράµµατοςoς Win4Youth Η Adecco συνεχίζει και το 2014 το πρόγραµµα Win4Youth, µία παγκόσµια πρωτοβουλία µε σκοπό να βοηθήσει νέους ανθρώπους που βρίσκονται σε µειονεκτική θέση να αποκτήσουν καλύτερες ευκαιρίες πρόσβασης στην αγορά εργασίας. Στόχος για τη φετινή χρονιά είναι οι εργαζόµενοι της Adecco σε όλο τον κόσµο να συγκεντρώσουν 2 εκατοµµύρια χιλιόµετρα έως το τέλος του χρόνου κάνοντας ποδήλατο προκειµένου τα χιλιόµετρα αυτά να µετατραπούν σε χρηµατική δωρεά προς πέντε διαφορετικούς φορείς. Για πέµπτη συνεχή χρονιά, οι εργαζόµενοι της Adeccoσε ολόκληρο τον κόσµο θα συµµετάσχουν σε αθλητικές ενέργειες, ενωµένοι για έναν σηµαντικό σκοπό που αντιπροσωπεύει τις εταιρικές αξίες της Adecco. Στον ελεύθερό τους χρόνο, οι εργαζόµενοι, οι συνεργάτες και οι πελάτες της Adecco θα διανύσουν χιλιόµετρα µε τα ποδήλατά τους και θα τα µετατρέψουν σε εταιρική δωρεά σε ιδρύµατα µε κύρια δράση την υποστήριξη νέων, οι οποίοι βρίσκονται σε µειονεκτική θέση, να εισέλθουν µε επιτυχία στην αγορά εργασίας. Αυτόν τον χρόνο, η δωρεά που θα συγκεντρωθεί θα προσφερθεί σε ιδρύµατα στην Αργεντινή, την Καµπότζη, την Ιταλία, την Πολωνία, και την Πορτογαλία. Επιπλέον, οι εργαζόµενοι της Adeccoθα αφιερώσουν χρόνο ως εθελοντές για να υποστηρίξουν τους φορείς που επιλέχθηκαν στην καθηµερινή τους λειτουργία και να τους προσφέρουν την εξειδίκευσή τους στον τοµέα της εργασίας.

8 34 o ΤΕΥΧΟΣ Από την έναρξη του προγράµµατος το 2010, έχουν πραγµατοποιηθεί χιλιάδες αθλητικές διοργανώσεις Win4Youthσε παραπάνω από 60 χώρες. Οι διοργανώσεις αυτές αποτελούν το όχηµα για τη συγκέντρωση χρηµάτων για προγράµµατα απασχόλησης και ανάπτυξης νέων σε ολόκληρο τον κόσµο: Το συνολικό ποσό που έχει δοθεί στους επιλεχθέντες φορείς από το 2010 έως το τέλος του 2013 ξεπερνά το ένα εκατοµµύριο ελβετικά φράγκα. Μετά την τενίστρια Kim Clijstersτο 2010, τον Eddy Merckxτο 2011, τον Marc Herremansτο 2012 και την Florence Gravellierτο 2013, ο πνευµατικός πατέρας του Win4Youthγια το 2014 θα είναι ο Alex Zanardi, Ιταλός πρώην πρωταθλητής αγώνων αυτοκινήτων και χρυσός Παραολυµπιονίκης στους Αγώνες του Λονδίνου το Η Adeccoείναι περήφανη που ένας τόσο σπουδαίος πρωταθλητής στον αθλητισµό και στη ζωή θα επιβλέψει τις προσπάθειες του προγράµµατος. Τον Αύγουστο, εβδοµήντα πρεσβευτές του Win4Youth για ακόµα µια χρονιά θα πάρουν µέρος στην ετήσια κορύφωση του προγράµµατος. Η πρόκληση που θα κληθούν να αντιµετωπίσουν είναι µια ποδηλατική ανάβαση 18 χιλιοµέτρων στο Col du Tourmaletστα Πυρηναία Όρη της Γαλλίας, που αποτελεί τµήµα της διαδροµής του Tour de France. Οι συµµετέχοντες θα εκπαιδευτούν υπό την έµπειρη καθοδήγηση επαγγελµατιών προπονητών. Παρακάτω θα βρείτε πληροφορίες για τους φορείς που επιλέχθηκαν να υποστηριχθούν από το Win4Youth 2014: Αργεντινή: Cartoneros y sus Chicos Ο φορέας αυτός υποστηρίζει παιδιά κατά τη διάρκεια της φοίτησης στο σχολείο αλλά και µετά από αυτή, ώστε να αποκτήσουν την απαιτούµενη εκπαίδευση και να βελτιώσουν τις µελλοντικές τους προοπτικές στο χώρο της εργασίας. Μερικά παιδιά και έφηβοι επίσης χρήζουν βοήθειας προκειµένου να επανενταχθούν στο σχολικό σύστηµα και να ολοκληρώσουν τη µόρφωσή τους.

9 Καµπότζη: Friends-International Ο φορέας Friends-Internationalασχολείται µε παιδιά και νέους περιθωριοποιηµένων αστικών περιοχών, τις οικογένειες και τις κοινότητές τους, βοηθώντας τους να γίνουν παραγωγικοί και ανεξάρτητοι πολίτες της χώρας τους. Αναλαµβάνουν όλα τα παιδιά και τους νέους των αστικών περιοχών που είναι περιθωριοποιηµένοι ή στερούνται ευκαιριών. Το ίδρυµα παρέχει άσυλο και προστασία στα παιδιά που ζουν ή/και δουλεύουν στους δρόµους, που παίρνουν ναρκωτικά, είναι µολυσµένα από HIV/AIDS, είναι µετανάστες, έχουν µπει φυλακή, είναι θύµατα πολλαπλών µορφών κακοποίησης, ενδοοικογενειακής βίας ή φτώχειας. Πολωνία: Polska Fundacja Dzieci I Mlodziezy Ο φορέας αυτός υποστηρίζει παιδιά από µικρά χωριά, ώστε να λαµβάνουν την απαραίτητη παιδεία και µόρφωση, εξασφαλίζοντάς τους ίσες ευκαιρίες και προσφέροντάς τους εφόδια ζωής για να αντιµετωπίσουν το µέλλον. Βοηθούν δασκάλους, γονείς και τοπικές οργανώσεις να δηµιουργήσουν ένα φιλικό προς τους νέους περιβάλλον, στο οποίο τα παιδιά µπορούν να προοδεύσουν. Πορτογαλία: Ajuda de Mae Οι έφηβες µητέρες λαµβάνουν συµβουλές και καθοδήγηση, ώστε να είναι ικανές να φροντίζουν τα παιδιά τους και να αποφύγουν στο µέλλον µια ανεπιθύµητη εγκυµοσύνη. Υποστηρίζονται στο να αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες που θα τους επιτρέψουν να εισέλθουν στην αγορά εργασίας και να µπορέσουν να προσφέρουν τα απαραίτητα στα παιδιά τους. Ιταλία: BIMBINGAMBA Ο φορέας BIMBINGAMBAκατασκευάζει τεχνητά µέλη για παιδιά που έχουν υποστεί ακρωτηριασµούς και δεν έχουν πρόσβαση στην κατάλληλη ιατροφαρµακευτική περίθαλψη. Τα παιδιά προέρχονται από όλο τον κόσµο και έχουν χάσει ένα ή περισσότερα µέλη ως αποτέλεσµα ατυχηµάτων, νόσων ή τραυµατισµών από εκρηκτικά και όπλα σε εµπόλεµες ζώνες.

10 Adecco Jobs in Greece : Πρωτοποριακό Mobile App για ios και Android Ο όµιλος Adecco,δηµιούργησε πρόσφατα µία νέα εφαρµογή για smartphone, διαθέσιµη και στην Ελλάδα. Η πρωτοποριακή εφαρµογή Adecco Jobs in Greece διατίθεται ήδη δωρεάν και είναι συµβατή µε λειτουργικά ios και Android. Ενσωµατώνει µια σειρά από ιδιαίτερα χρήσιµες λειτουργίες, καθώς προσφέρει άµεση πρόσβαση στις αγγελίες που δηµοσιεύονται στην ιστοσελίδα της Adecco Ελλάδας, ενώ παράλληλα, δίνει τη δυνατότητα για εύκολη αποστολή υποψηφιότητας µέσω smartphone. Επίσης, ο χρήστης της εφαρµογής µπορεί να επιλέξει εάν θέλει να λαµβάνει push notificationsκάθε φορά που στην ιστοσελίδα της Adecco Ελλάδας δηµοσιεύεται µία αγγελία σχετική µε την επαγγελµατική κατηγορία, για την οποία ο ίδιος έχει δηλώσει ενδιαφέρον. Τέλος, ένας χρήσιµος και εύχρηστος χάρτης δείχνει όλα τα σηµεία όπου βρίσκονται τα υποκαταστήµατα της Adecco σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ο χάρτης συνοδεύεται από οδηγίες πρόσβασης που βοηθούν τον υποψήφιο να εντοπίσει εύκολα τα πλησιέστερα σε αυτόν υποκαταστήµατα. Η εφαρµογή είναι διαθέσιµη δωρεάν στο App Store του itunes για ios µέσω του link https://itunes.apple.com/gr/app/adecco-jobs-in-greece/id ?mt=8 και στο Play Store του Google Play για Android µέσω του link https://play.google.com/store/apps/details?id=com.adecco.gr&hl=en Μπορείτε επίσης να αναζητήσετε από το smartphoneσας την εφαρµογή µε το όνοµά της: Adecco Jobs in Greece. Adecco HR: Λ. Κηφισίας 56, Μαρούσι, 15125, τηλ.: , φαξ: , Follow us on

Newsletter. Talent Mobility: Αναγκαιότητα για τις σύγχρονες επιχειρήσεις. Συνέντευξη Κωνσταντίνου Μυλωνά στη Σοφία Εµµανουήλ Ναυτεµπορική

Newsletter. Talent Mobility: Αναγκαιότητα για τις σύγχρονες επιχειρήσεις. Συνέντευξη Κωνσταντίνου Μυλωνά στη Σοφία Εµµανουήλ Ναυτεµπορική Πληροφορίες: Ευαγγελία Ίσαρη Evangelia.Isari@adecco.com 210 6930490 Αγαπητοί συνεργάτες, Βρισκόµαστε ήδη στο τελευταίο τρίµηνο του 2013. Όπως όλοι γνωρίζουµε, το τελευταίο τρίµηνο κάθε έτους αποτελεί την

Διαβάστε περισσότερα

www.adecco.gr Τριμηνιαίο ενημερωτικό Η.R. Newsletter 25 ο ΤΕΥΧΟΣ

www.adecco.gr Τριμηνιαίο ενημερωτικό Η.R. Newsletter 25 ο ΤΕΥΧΟΣ Τριμηνιαίο ενημερωτικό Η.R. Newsletter 25 ο ΤΕΥΧΟΣ Πληροφορίες: Ευαγγελία Ίσαρη Evangelia.Isari@adecco.com 210 6930490 Αγαπητοί συνεργάτες, Οι εξελίξεις στο πεδίο της ελληνικής οικονομίας είναι ραγδαίες

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΡΙΣΤΟΣ ΕΡΓΟ ΟΤΗΣ; 3 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΤΟΝ DANIEL KASMIR, ΙΕΥΘΥΝΤΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ, MANPOWER EMEA Οι αφοσιωµένοι υπάλληλοι που έχουν κίνητρα οδηγούν µια επιχείρηση στην

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ 2007-2014

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ 2007-2014 ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ 2007-2014 1 2 3 4 Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη είναι η διαρκής δέσμευση των επιχειρήσεων για ηθική συμπεριφορά και συμβολή στην οικονομική ανάπτυξη

Διαβάστε περισσότερα

Τριμηνιαίο ενημερωτικό Η.R. Newsletter. 23 ο ΤΕΥΧΟΣ

Τριμηνιαίο ενημερωτικό Η.R. Newsletter. 23 ο ΤΕΥΧΟΣ Τριμηνιαίο ενημερωτικό Η.R. Newsletter 23 ο ΤΕΥΧΟΣ Πληροφορίες: Ευαγγελία Ίσαρη Evangelia.Isari@adecco.com 210 6930490 Αγαπητοί συνεργάτες, Το πρώτο τρίμηνο του 2011 μας βρίσκει όλους να ευχόμαστε εκτός

Διαβάστε περισσότερα

Manpower Ελλάς, Ξενοφώντος 9, 105 57 Σύνταγµα Tηλ.: 210 32 24 301, Fax: 32 48 621 www.manpower.com. 2008, Manpower Inc. All rights reserved.

Manpower Ελλάς, Ξενοφώντος 9, 105 57 Σύνταγµα Tηλ.: 210 32 24 301, Fax: 32 48 621 www.manpower.com. 2008, Manpower Inc. All rights reserved. Manpower Ελλάς, Ξενοφώντος 9, 105 57 Σύνταγµα Tηλ.: 210 32 24 301, Fax: 32 48 621 www.manpower.com 2008, Manpower Inc. All rights reserved. Αντιµετωπίζοντας προσφορά ζήτηση την Έλλειψη Ταλέντων στην Αγορά

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

ΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ Δήμος Αθηναίων: Δράσεις για την προώθηση και ενίσχυση της Καινοτομίας και της Επιχειρηματικότητας νοεμβριοσ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΠΡΑΣΙΝΟ ΒΙΒΛΙΟ. (Υποβάλλεται από την Επιτροπή)

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΠΡΑΣΙΝΟ ΒΙΒΛΙΟ. (Υποβάλλεται από την Επιτροπή) ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ Βρυξέλλες, 18.7.2001 COM(2001) 366 τελικό ΠΡΑΣΙΝΟ ΒΙΒΛΙΟ Προώθηση ενός ευρωπαϊκού πλαισίου για την εταιρικήκοινωνικήευθύνη. (Υποβάλλεται από την Επιτροπή) ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Η Μαθητεία στην Ελλάδα και την Ευρώπη

Η Μαθητεία στην Ελλάδα και την Ευρώπη StartApp Η Μαθητεία στην Ελλάδα και την Ευρώπη Γιατί μαθητεία; Κίνητρα σε Επιχειρήσεις για την προώθηση της μαθητείας/πρακτικής άσκησης ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Ώρα για δράση Πρόλογος Η έλλειψη εξειδικευμένου

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Στρατηγική και Πολιτικές για Ταχεία Περιφερειακή Ανάπτυξη, Ισχυρές Επιχειρήσεις και Αποτελεσματικό Ανθρώπινο Δυναμικό ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2013 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΡΟΛΟΓΟΣ.. 3 ΚΕΦΑΛΑΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

Λίγα Λόγια για τη μελέτη

Λίγα Λόγια για τη μελέτη Λίγα Λόγια για τη μελέτη Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από το Συμβούλιο Ευρωπαϊκών Ενώσεων Επαγγελματιών Πληροφορικής (CEPIS) σε συνεργασία με τη HePIS, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το ALBA Graduate

Διαβάστε περισσότερα

Μήνυμα Προέδρου Δ.Σ. και Διευθύνοντος Συμβούλου 1. Στρατηγική 2. Εισαγωγικό Σημείωμα 4. Η Vodafone και ο Όμιλος Vodafone 5

Μήνυμα Προέδρου Δ.Σ. και Διευθύνοντος Συμβούλου 1. Στρατηγική 2. Εισαγωγικό Σημείωμα 4. Η Vodafone και ο Όμιλος Vodafone 5 Π ε ρ ι ε χό μ ε ν α Μήνυμα Προέδρου Δ.Σ. και Διευθύνοντος Συμβούλου 1 Στρατηγική 2 Εισαγωγικό Σημείωμα 4 Η Vodafone και ο Όμιλος Vodafone 5 Διαχείριση της Βιώσιμης Ανάπτυξης 6 Υπεύθυνη Λειτουργία 20 Περιβαλλοντική

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα : Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη των Επιχειρησεων της. Πληροφορικής στην Ελλάδα

Θέμα : Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη των Επιχειρησεων της. Πληροφορικής στην Ελλάδα ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ & ΔΙΟΙΚΗΣΗ Διπλωματική Εργασία Μάνου Δ. Μαρίας, AM 154 Θέμα : Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη των Επιχειρησεων

Διαβάστε περισσότερα

communication factors» δηµοσίευσε τους

communication factors» δηµοσίευσε τους ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΕΙ ΗΣΕΙΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΥΠΡΟΥ Τ Ε Υ Χ Ο Σ 8 9 Σ Ε Π Τ Ε Μ Β Ρ Ι Ο Σ 2 0 1 4 ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΑΥΤΟ: Νέα του ΕΓΚ 1 Νέα των µελών του ΕΓΚ Έρευνα και Καινοτοµία INFO DAYS «Erasmus+ Info Day: Knowledge

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ. Πράσινη Βίβλος για. την επιχειρηµατικότητα στην Ευρώπη. (υποβληθέν από την Επιτροπή)

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ. Πράσινη Βίβλος για. την επιχειρηµατικότητα στην Ευρώπη. (υποβληθέν από την Επιτροπή) ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ Βρυξέλλες, 21.1.2003 COM(2003) 27 τελικό Πράσινη Βίβλος για την επιχειρηµατικότητα στην Ευρώπη (υποβληθέν από την Επιτροπή) ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ I. ΕΙΣΑΓΩΓΗ - Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΣΤΗ BP:ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ

ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΣΤΗ BP:ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΣΤΗ BP:ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ Τριανταφύλλου Κωνσταντίνος-Αντώνιος, Α. Μ. 2007010069 Επιβλέπων Καθηγητής:

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ Ψ Η Φ Ι Α Κ Η Ε Λ Λ Α Δ Α 2 0 2 1 Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων Ιούλιος 2014 ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΩΝ Σ Ε Λ Ι Δ Α 1 Πρόλογος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΣΤΟΝ 21 Ο ΑΙΩΝΑ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΣΤΟΝ 21 Ο ΑΙΩΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΣΤΟΝ 21 Ο ΑΙΩΝΑ ΑΝΟΙΓΟΝΤΑΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Επισκόπηση του Συνεδρίου και Αποτίμηση τςη Συμβολής του στο Διάλογο για την Καινοτομία στην Ελληνική Εκπαίδευση ΑΠΡΙΛΙΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

εταιρικήκοινωνικήευθύνη 2012

εταιρικήκοινωνικήευθύνη 2012 εταιρικήκοινωνικήευθύνη 2012 01 1 Εισαγωγή Η Έκθεση Εταιρικής Υπευθυνότητας 2012 είναι η 5η κατά σειρά για τη MAMIDOIL JETOIL και αποτελεί πηγή ενημέρωσης όλων των συμμετόχων για τη στρατηγική και τις

Διαβάστε περισσότερα

ΑΤΕΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΑΤΕΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΤΕΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ Θέμα: «Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, Χαρακτηριστικά και Εφαρμογές σε Ελληνικά Πιστωτικά Ιδρύματα» Επιβλέπων Καθηγητής Λεμονάκης Χρήστος Φοιτήτριες

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ική Σταδιοδρομίας ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ EΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ Επιστημονικό Υποστηρικτικό

Διαβάστε περισσότερα

εταιρικήκοινωνικήευθύνη 2012

εταιρικήκοινωνικήευθύνη 2012 εταιρικήκοινωνικήευθύνη 2012 01 1 Εισαγωγή Η Έκθεση Εταιρικής Υπευθυνότητας 2012 είναι η 5η κατά σειρά για τη MAMIDOIL JETOIL και αποτελεί πηγή ενημέρωσης όλων των συμμετόχων για τη στρατηγική και τις

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ 2015-16 Χ Ρ Ο Ν Ι Α

ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ 2015-16 Χ Ρ Ο Ν Ι Α ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ 2015-16 Χ Ρ Ο Ν Ι Α Κατεβάστε εκδόσεις του Πανεπιστήμιου στο κινητό σας Κατεβάστε την εφαρμογή του Πανεπιστημίου Frederick Frederick University Mobile στο smartphone ή το tablet

Διαβάστε περισσότερα

Νεανική. Mobilize Youth Employability Initiative ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Νεανική. Mobilize Youth Employability Initiative ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ Νεανική Απασχολησιμότητα στην Ελλάδα Mobilize Youth Employability Initiative ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 04-05 Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ MOBILIZE YOUTH EMPLOYABILITY IN GREECE 06-07 Πρόλογοι 08-09 Περίληψη

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ

ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ Η διαδικασία διαμόρφωσης της στρατηγικής στο τμήμα διοίκησης ανθρωπίνων πόρων, ο ρόλος και η σύνδεσή της με την επιχειρηματική στρατηγική του οργανισμού.

Διαβάστε περισσότερα

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισµού για να

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισµού για να ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΕΙ ΗΣΕΙΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΥΠΡΟΥ Τ Ε Υ Χ Ο Σ 9 1 Ν Ο Ε Μ Β Ρ Ι Ο Σ 2 0 1 4 Το ΕΓΚ συνδιοργανωτής της ιεθνούς Έκθεσης Κύϖρου «Εκϖαίδευση και Καριέρα 2015» ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΑΥΤΟ: Νέα του ΕΓΚ 1 Νέα

Διαβάστε περισσότερα

Στο κατάµεστο Ballroom του Μεγάρου Μουσι-

Στο κατάµεστο Ballroom του Μεγάρου Μουσι- Οι 20 εταιρείες που ονειρευόµαστε ως εργοδότες µας της Έλενας Καραµποΐκη, ekaraboiki@boussias.com Σε µια φαντασµαγορική βραδιά, ιευθύνοντες Σύµβουλοι, Στελέχη HR και εργαζόµενοι γιόρτασαν τη βράβευση των

Διαβάστε περισσότερα

Leonardo da Vinci ΕΛΛΑ Α ΕΘΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

Leonardo da Vinci ΕΛΛΑ Α ΕΘΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ Leonardo da Vinci ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΖΗΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ ΑΠΟ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ-ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΣΤΙΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ, ΜΕ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΠΕ ΠΑΚΕΤΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥ ΩΝ ΣΤΗ ΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ. ιπλωµατική Εργασία ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΥΝΑΜΙΚΟΥ ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

ΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥ ΩΝ ΣΤΗ ΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ. ιπλωµατική Εργασία ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΥΝΑΜΙΚΟΥ ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥ ΩΝ ΣΤΗ ΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ιπλωµατική Εργασία ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΥΝΑΜΙΚΟΥ ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΟΜΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ

Διαβάστε περισσότερα