Little survivors in action!

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Little survivors in action!"

Transcript

1 Σε συνεργασία με: Little survivors in action! Με την υποστήριξη: ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 4 ΕΩΣ 12 ΕΤΩΝ 17 ΙΟΥΝΙΟΥ - 7 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015

2 Φύση! Ένας κόσμος γνωστός και παράλληλα τόσο άγνωστος. Κάθε γωνιά του και μια πρόκληση για να την εξερευνήσουμε και να ανακαλύψουμε τους θησαυρούς της. Ακολουθήστε μας! Γινόμαστε Survivors και πάμε στο Survival Κids English Summer Camp (S.K.ESC) στα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια Θεσσαλονίκης. Μια διασκεδαστική, εκπαιδευτική περιπέτεια σε ένα καταπράσινο, προστατευμένο και ασφαλές περιβάλλον! Προσεγγίζουμε την αγγλική γλώσσα με καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας και μεταφέρουμε το σχολείο στη φύση. Μαθαίνουμε bush craft (τεχνικές διαβίωσης και αυτονομίας), ανακαλύπτουμε και αναπτύσσουμε τις σωματικές μας δυνατότητες στο boot camp (στίβος άσκησης και περιπέτειας) του Σχολείου μας και για ένα βράδυ διανυκτερεύουμε κάτω από τα άστρα σε καταφύγιο στο δάσος και αποκτούμε ως εφόδια γνώσεις και δεξιότητες μέσα από αυτή τη συναρπαστική εμπειρία. Σκοπός του Survival Kids English Summer Camp είναι να προάγει την ομαδικότητα, την αλληλεγγύη, την αυτονομία, την αυτοεξυπηρέτηση και την οικολογική συνείδηση των παιδιών, να τα κάνει να αγαπήσουν τη ζωή στη φύση αλλά και την αγγλική γλώσσα μέσα από έναν άμεσο και βιωματικό τρόπο.

3 Κάθε τμήμα (ομάδα) θα πάρει το όνομα ενός ζώου του δάσους ως έμβλημά του και θα ξεκινήσει η εξερεύνηση στη φύση, την επιστήμη, τη φυσική και τη χημεία, την οικολογία, την αστρονομία και τη ρομποτική. Θα μάθουμε: Πρώτες βοήθειες Πώς να προστατεύουμε το περιβάλλον Ανακύκλωση Κηπουρική Τα σημεία του ορίζοντα Προσανατολισμό Πώς ν ανάβουμε και να σβήνουμε φωτιά Πώς να διαβάζουμε έναν χάρτη Δεξιότητες camping Οργάνωση σάκου εκδρομής Ναυτικούς κόμπους Να χειριζόμαστε ρομπότ Lego Θα αποκτήσουμε εμπειρία μέσα από: Διανυκτέρευση σε καταφύγιο- Κατασκήνωση στο βουνό Bush craft (τεχνικές διαβίωσης και αυτονομίας) Οριζόντια διαπέραση Διέλευση θιβετιανής γέφυρας Οριζόντια σκαλοπάτια & αιωρούμενο κορμό Πίστα αναρρίχησης Θα μαγειρέψουμε: Φαγητά και γλυκά Θα πειραματιστούμε: Με τη φυσική και τη χημεία Θα παίξουμε: Κιναισθητικά παιχνίδια στην αυλή και στο δάσος Παιχνίδια στους διαδραστικούς πίνακες Κυνήγι του χαμένου θησαυρού Θα κατασκευάσουμε: Σημαίες-εμβλήματα της κάθε ομάδας Φορείο με υλικά από τη φύση και σκοινί Εργαλεία και μουσικά όργανα από φυσικά υλικά Πρόχειρο κατάλυμα ανάγκης από καλάμια, σκοινί, κλαδιά κτλ. Οδηγό επιβίωσης στη θάλασσα και στο βουνό Στο καταπράσινο περιβάλλον του Σχολείου μας τα παιδιά με κέφι, με χαρά και παιχνίδι μαθαίνουν, εργάζονται ομαδικά, εξασκούνται στην αγγλική γλώσσα, δημιουργούν, εκφράζονται. Τα παιδιά χωρίζονται ηλικιακά σε ολιγομελή τμήματα (μέχρι 12 άτομα) και οι δραστηριότητες είναι προσαρμοσμένες στις ηλικίες των παιδιών κάθε ομάδας.

4 Συνοδοιπόροι στο ταξίδι μας... Χ.Α.Ν.Θ. Η Χριστιανική Αδελφότητα των Νέων ιδρύθηκε το 1844 στο Λονδίνο. Η ΧΑΝ ήρθε στην Ελλάδα το Η ΧΑΝ Θεσσαλονίκης ιδρύεται ως σωματείο κοινωφελές, μη κερδοσκοπικό το Ξεκίνησε τις δραστηριότητές της εισάγοντας και διαδίδοντας ομαδικά αθλήματα και αθλοπαιδιές όπως το μπάσκετ, το βόλεϊ, την οργανωμένη κατασκήνωση και τη ναυαγοσωστική παιδεία, την εκπαίδευση στελεχών, την κατάρτιση μέσω νυχτερινών σχολών, την οργάνωση ομάδων κοινωνικής προσφοράς και παρέμβασης στις εκάστοτε ανάγκες της κοινότητάς μας. Διαρκής φροντίδα της Χ.Α.Ν.Θ. παραμένει η ανάπτυξη του εθελοντισμού. Οι δράσεις της επικεντρώνονται στους νέους ανθρώπους, γι` αυτό και τα προγράμματα που αναπτύσσει απευθύνονται κυρίως σ αυτούς. AIESEC Είναι ο μεγαλύτερος, μη κυβερνητικός, φοιτητικός οργανισμός στον κόσμο. Αποτελείται και διοικείται αποκλειστικά από φοιτητές, έχοντας παρουσία σε 127 χώρες, Πανεπιστήμια και αριθμώντας πάνω από μέλη. Το όραμα που ενώνει αυτό το δίκτυο φοιτητών είναι η Παγκόσμια Ειρήνη και η Μεγιστοποίηση των Ανθρωπίνων Δυνατοτήτων των Νέων και πάνω σ αυτή τη βάση δραστηριοποιούνται με προγράμματα που αποσκοπούν στην αύξηση της διαπολιτισμικής κατανόησης και την ανάπτυξη δεξιοτήτων και ηγετικών χαρακτηριστικών (leadership) στους συμμετέχοντες φοιτητές αλλά και στις ομάδες με τις οποίες αυτοί αλληλεπιδρούν. Το παράρτημα Θεσσαλονίκης της AIESEC λειτουργεί στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Mountain Spirit Η Mountain Spirit είναι το καταστάλαγμα των εμπειριών των εμπνευστών της μέσα από την πολύχρονη ενασχόλησή τους με τις ορεινές δραστηριότητες, την αγάπη τους για προσφορά και μετάδοση γνώσεων, την περιβαλλοντολογική τους ευαισθητοποίηση και την κοινή αντίληψή τους σε κοινωνικά θέματα. Με στελέχη που έχουν πολύχρονη εμπειρία οργανώνει και υλοποιεί εκδρομές στη φύση, ορειβατικές αναβάσεις σε βουνά της Ελλάδας και του εξωτερικού, υπαίθριες δραστηριότητες προσαρμοσμένες σε όλες τις ηλικίες.

5 Με την υποστήριξη... Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Θεσσαλονίκης Σώμα Ελλήνων Προσκόπων (Σ.Ε.Π.) Ένας οργανισμός 100 ετών που έχει ως στόχο να προάγει τον εθελοντισμό, την ανιδιοτελή προσφορά υπηρεσιών προς τον συνάνθρωπο και το περιβάλλον. Εθελοντικός, παγκόσμιος και ανοικτός σε όλους, ο Προσκοπισμός είναι η μεγαλύτερη κίνηση νέων στον κόσμο σε περισσότερες από 200 χώρες για «Νέους Κάθε Ηλικίας». Ο Προσκοπισμός με βάση το παιχνίδι, τη ζωή στην ύπαιθρο, την αυτογνωσία και την αυτοεκπαίδευση δίνει σε κάθε παιδί ωφέλιμα βιώματα και νέες εμπειρίες. Εκπαιδευτικό Κατασκηνωτικό Κέντρο «Θεόδωρος Λίτσας» στον Χορτιάτη, της Περιφερειακής Εφορείας Προσκόπων Θεσσαλονίκης του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων Καταλαμβάνει έκταση 30 στρ. και βρίσκεται σε ένα μεγάλο πλάτωμα, σε υψόμετρο 800μ., στο βουνό Χορτιάτης (1100μ.) και είναι περιτριγυρισμένο από κατάφυτο δάσος από καστανιές. Πρόκειται για ένα οργανωμένο καταφύγιο που παρέχει: υπνοδωμάτια με κουκέτες με κάγκελο ασφαλείας, αίθουσες αναψυχής, WC, εσωτερική και καλοκαιρινή τραπεζαρία, πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα, υπαίθριο αμφιθέατρο, χώρο για παιχνίδι και αθλοπαιδιές.

6 ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ ΣΤΟ SURVIVAL KIDS ENGLISH SUMMER CAMP 2015 Μαθήματα κολύμβησης - Swimming Lessons Αθλητικές δραστηριότητες - Sports Αναρρίχηση και στίβος περιπέτειας- Climbing and boot camp Μουσικοκινητική,θεατρική αγωγή Music/Dance/Drama Εικαστικά - Arts and Crafts Υπαίθρια ομαδικά παιχνίδια και δραστηριότητες - Outdoor games and activities Παραμύθια, συζητήσεις, ομαδικές εργασίες κ.ά. με τη χρήση διαδραστικών πινάκων - Group activities/games, class projects Μαγειρική - Cooking Σκάκι Chess Ρομποτική με Lego Mindstorms- Robotics Ημερήσια εκδρομή και διανυκτέρευση στο Εκπαιδευτικό Κατασκηνωτικό Κέντρο «Θεόδωρος Λίτσας» της Περιφερειακής Εφορείας Προσκόπων Θεσσαλονίκης του Σ.Ε.Π. στον Χορτιάτη Μια πρωτόγνωρη ολοήμερη κατασκηνωτική εμπειρία μας περιμένει! Πρωί πρωί θα πάρουμε το καλύτερό μας χαμόγελο, το σακίδιό μας και με πολύ κέφι θα ξεκινήσουμε την εξερεύνηση στη φύση από τις 10:00 την Παρασκευή 26 Ιουνίου έως τις 11:00 του Σαββάτου 27 Ιουνίου. Προορισμός μας το Κατασκηνωτικό Κέντρο στον Χορτιάτη. Εκεί οι βαθμοφόροι του Σ.Ε.Π. θα μας οδηγήσουν να παρατηρήσουμε και να γνωρίσουμε το φυσικό περιβάλλον, να συλλέξουμε υλικά από τη φύση για τις κατασκευές μας και θα μάθουμε από αυτούς απλές τεχνικές διαβίωσης. Ποικίλες δραστηριότητες στη φύση, βραδινό barbecue και παρατήρηση του έναστρου ουρανού θα ολοκληρώσουν την ημέρα μας. Την επόμενη μέρα μετά το πρωινό θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής, γεμάτοι εφόδια και πλούσιες εντυπώσεις.

7 SWIMMING LESSONS (Εντατικά Μαθήματα Κολύμβησης) Για το πρόγραμμα της κολύμβησης συνεργαζόμαστε τα εννιά τελευταία χρόνια με το κολυμβητήριο του Δήμου Πανοράματος του οποίου υπεύθυνος λειτουργίας είναι ο κ. Χρήστος Γαρέφης. Οι μαθητές επισκέπτονται την πισίνα μέρα παρά μέρα. Στην πρώτη συνάντηση οι ειδικοί, έμπειροι εκπαιδευτές του αθλητικού κέντρου εξετάζουν τις ικανότητες των παιδιών στην κολύμβηση. Μετά τα κατατάσσουν σε ομάδες αρχαρίων, προχωρημένων κλπ. Για κάθε τέσσερις (4) αρχάριους μαθητές αντιστοιχεί και ένας εκπαιδευτής μέσα στην πισίνα. Εκτός από το προσωπικό του κολυμβητηρίου που επιβλέπει τα παιδιά, οι μαθητές συνοδεύονται και από τις υπεύθυνες των τμημάτων και τις βοηθούς, οι οποίες κατά τη διάρκεια του ντους και της αλλαγής των ρούχων τους βοηθούν. Στόχος μας είναι οι αρχάριοι μαθητές να μπορέσουν να επιπλεύσουν και να φτάσουν από τη μια άκρη της πισίνας στην άλλη (25 μέτρα) χωρίς βοήθεια και οι πιο προχωρημένοι να εξοικειωθούν με τις τεχνικές της αναπνοής (εισπνοή-εκπνοή) και να γνωρίσουν όλα τα στυλ κολύμβησης. SPORTS (Αθλητικές δραστηριότητες) Στόχος των αθλητικών δραστηριοτήτων είναι ν αναπτύξουν τα παιδιά τις κινητικές τους δεξιότητες, το συνεργατικό πνεύμα, ν αθληθούν και να γνωρίσουν αθλήματα που δεν είναι ιδιαίτερα γνωστά στη χώρα μας, όπως BASEBALL, SOFTBALL, BADMINTON, HOCKEY, ROLLERBLADING KAI ROLLER HOCKEY. Το Σχολείο διαθέτει όλο τον ειδικό εξοπλισμό όπως rollers, κράνη, επιγονατίδες, μπαστούνια, γάντια κ.ά. Διδάσκει εξειδικευμένος προπονητής, μέλος της πρώην εθνικής Ελλάδος Hockey.

8 CLIMBING (Αναρρίχηση), BOOTCAMP (στίβος περιπέτειας) Στο S.K.ESC έχει εγκατασταθεί στίβος περιπέτειας με θιβετιανή γέφυρα, οριζόντια διαπέραση, αιωρούμενο κορμό και πίστα αναρρίχησης. Εξειδικευμένο προσωπiκό βοηθάει τα παιδιά να βιώσουν μια μοναδική εμπειρία. Οι μαθητές κατά τη διάρκεια αυτών των δραστηριοτήτων είναι δεμένοι με ζώνη ασφαλείας, φορούν κράνος και έχουν στη διάθεσή τους όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό. DRAMA - MUSIC DANCE (Θεατρικό παιχνίδι- Μουσικοκινητική αγωγή) Με το θεατρικό παιχνίδι τα παιδιά ανακαλύπτουν τον εαυτό τους και τον κόσμο γύρω τους. Μαθαίνουν αυτοπειθαρχία και δημιουργούν μέσα από την ομάδα και τη συνεργασία. Τα παιδιά παίζουν και όταν παίζουν, μαθαίνουν να καλλιεργούν τη σκέψη τους, τη φαντασία τους και ταυτόχρονα διασκεδάζουν. Με τη μουσικοκινητική αγωγή ανακαλύπτουν τις κινητικές και μουσικές τους δεξιότητες, καταφέρνουν να κινηθούν με οδηγό τις αισθήσεις τους και τη φαντασία τους και έρχονται σε επαφή με νέα μουσικά και ηχητικά ακούσματα. Οι μαθητές διδάσκονται μοντέρνους χορούς όπως Hip-Hop, Street Dance και άλλα στυλ από μέλος της πρωταθλήτριας Ελλάδος στο Hip-Hop (Loonabeats crew). ARTS and CRAFTS (Εικαστικά) Στόχος της δραστηριότητας είναι ν αναπτύξουν τα παιδιά τα αισθητικά τους ταλέντα κάνοντας ατομικές και ομαδικές κατασκευές με υλικά της φύσης, πηλό, σκοινί, χαρτί, κοχύλια και πολλά άλλα.

9 OUTDΟOR GAMES - GROUP ACTIVITIES (Υπαίθρια παιχνίδια Ομαδικές δραστηριότητες) Ένα βασικό κομμάτι του camp είναι η χρήση της αγγλικής γλώσσας ως καθημερινός τρόπος επικοινωνίας για την καλύτερη αφομοίωσή της. Αυτές οι δραστηριότητες γίνονται στην αγγλική γλώσσα από τις υπεύθυνες των τμημάτων και περιλαμβάνουν υπαίθρια ομαδικά παιχνίδια, παραμύθια, συζητήσεις, διαθεματικές εργασίες με την υποστήριξη και χρήση οπτικοακουστικών μέσων, όπως διαδραστικοί πίνακες (interactive whiteboards), ηλεκτρονικοί υπολογιστές (computers), καθώς επίσης και επιτραπέζια παιχνίδια, μαγειρική και ζωγραφική. CHESS (Σκάκι) Το σκάκι είναι ένα παιχνίδι στρατηγικής που προάγει τον τρόπο σκέψης των μαθητών. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει θεωρητική και πρακτική εξάσκηση. Τα παιδιά μαθαίνουν τα κομμάτια, τις κινήσεις τους, την αξία τους και εξασκούνται παίζοντας μεταξύ τους σε σκακιέρες και στον υπολογιστή.

10 ROBOTICS (Ρομποτική) Τα παιδιά μαθαίνουν την ιστορία των ρομπότ, τη χρησιμότητά τους στην καθημερινή μας ζωή, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους. Κατασκευάζουν περιβαλλοντικά ρομπότ με τα Lego Mindstorms, τοποθετώντας αισθητήρες αφής, φωτός, ήχου και κινητήρες και σχεδιάζουν προγράμματα στον Η/Υ για να τα χειριστούν. ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν μαθητές των Προτύπων Εκπαιδευτηρίων Θεσσαλονίκης ή άλλων σχολείων που θα φοιτήσουν τη σχολική χρονιά στην τάξη των Νηπίων έως την Α Γυμνασίου. ΔΙΑΡΚΕΙΑ Το Survival Κids English Summer Camp (S.K.ESC) ξεκινάει την Τετάρτη 17 Ιουνίου Μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ των δύο προγραμμάτων: Πρόγραμμα Διάρκεια Λήξη προγράμματος Short S.K.ESC 2 εβδομάδες Τρίτη 30 Ιουνίου 2015 Long S.K.ESC 3 εβδομάδες Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

11 ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Το Survival Κids English Summer Camp λειτουργεί από τις 08:40 μέχρι τις 14:00. Υπάρχει η δυνατότητα προσέλευσης των μαθητών από τις 07:00 και επιστροφής από το σχολείο στις 14:00, στις 15:00 και στις 16:00. Τις ώρες πριν και μετά το πρόγραμμα οι μαθητές απασχολούνται δημιουργικά από τις εκπαιδευτικούς. Οι εκπαιδευτικοί του προγράμματος είναι αγγλόφωνες με εμπειρία σε σχολεία του εξωτερικού (Αγγλία, Αυστραλία, Αμερική και Καναδά). Οι μαθητές χωρίζονται σε τμήματα των δώδεκα (12) περίπου παιδιών. Μπορείτε να ενημερώνεστε από την υπεύθυνη του τμήματος για την πρόοδο του παιδιού σας. Εκτός από τις υπεύθυνες των τμημάτων συμμετέχουν ειδικοί καθηγητές για τις αθλητικές δραστηριότητες, τη θεατρική αγωγή, τη μουσικοκινητική αγωγή, τα εικαστικά, την αναρρίχηση και τον στίβο περιπέτειας, την περιβαλλοντική εκπαίδευση, την κολύμβηση, τη ρομποτική και το σκάκι. Υπάρχει δυνατότητα σίτισης των μαθητών με πρωινό και μεσημεριανό φαγητό που παρασκευάζεται με άριστα υλικά και σπιτική φροντίδα στο εστιατόριο του Σχολείου μας. Το πρόγραμμα σίτισης επιμελείται ο διατροφολόγος των Εκπαιδευτηρίων μας.

12 ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Από Ημέρα χωρίς κολυμβητήριο Έως Προσέλευση μαθητών- Δημιουργική απασχόληση Πρωινό 1 η ώρα η ώρα Διάλειμμα η ώρα Διάλειμμα η ώρα Διάλειμμα η ώρα η ώρα Αναχώρηση μαθητών Μεσημεριανό Φαγητό Διάλειμμα Δημιουργική απασχόληση Αναχώρηση μαθητών Δημιουργική απασχόληση Αναχώρηση μαθητών

13 Ημέρα με κολυμβητήριο Από Έως Προσέλευση μαθητών - Δημιουργική απασχόληση Πρωινό 1 η ώρα η ώρα Διάλειμμα η ώρα Διάλειμμα Αναχώρηση για κολυμβητήριο και προετοιμασία για την πισίνα Μάθημα κολύμβησης Ντους - ντύσιμο και άφιξη στο σχολείο η ώρα Αναχώρηση μαθητών Μεσημεριανό Φαγητό Διάλειμμα Δημιουργική απασχόληση Αναχώρηση μαθητών Δημιουργική απασχόληση Αναχώρηση μαθητών

14 Το αναλυτικό πρόγραμμα κάθε τμήματος, λεπτομερείς οδηγίες καθώς και τα υλικά που θα χρειαστούν θα σας ανακοινωθούν αφού ολοκληρωθούν οι εγγραφές. ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Πρόγραμμα Διάρκεια Κόστος συμμετοχής Επιπλέον κόστος για φαγητό Short S.K.ESC 2 εβδομάδες 370 ευρώ 80 ευρώ Long S.K.ESC 3 εβδομάδες 550 ευρώ 120 ευρώ Τα χρήματα καταβάλλονται ως εξής: Προκαταβολή 100 ευρώ μέχρι τις 29 Μαΐου 2015 και το υπόλοιπο ποσό μέχρι τις 19 Ιουνίου Στην τιμή περιλαμβάνεται η ασφαλιστική κάλυψη των παιδιών για όλη τη διάρκεια του καλοκαιρινού προγράμματος. Γίνεται έκπτωση 10% σε αδέρφια που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Ρωτήστε τα ασφαλιστικά σας ταμεία αν δικαιολογούν κάποιο ποσό για το παραπάνω καλοκαιρινό πρόγραμμα. Για την καλύτερη οργάνωση του προγράμματος, παρακαλούμε, συμπληρώστε τη δήλωση συμμετοχής και στείλτε την στο σχολείο μέχρι την Παρασκευή 29 Μαΐου 2015.

15

PROTYPA European Camp 2014

PROTYPA European Camp 2014 PROTYPA European Camp 2014 ΕΝGLISH SUMMER CAMP Let s explore Europe... Σε συνεργασία με: Με την υποστήριξη: ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 4 ΕΩΣ 12 ΕΤΩΝ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ - 4 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014 EUROPEAN SUMMER CAMP 2014 στα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Μαθητών-Γονέων

Εγχειρίδιο Μαθητών-Γονέων Εγχειρίδιο Μαθητών-Γονέων ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 2. ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΗ 2.1 Mission Statement 2.2 Ακαδημαϊκός στόχος 3. ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΙΒ (ΙΒΟ) 3.1 Αποστολή του οργανισμού ΙΒ

Διαβάστε περισσότερα

Συνοπτική έκδοση Γενικού Κανονισμού της Ιονίου Σχολής. Σεπτέμβριος 2012. www.ionios.gr

Συνοπτική έκδοση Γενικού Κανονισμού της Ιονίου Σχολής. Σεπτέμβριος 2012. www.ionios.gr Συνοπτική έκδοση Γενικού Κανονισμού της Ιονίου Σχολής Σεπτέμβριος 2012 www.ionios.gr Η Ιόνιος Σχολή σας καλωσορίζει... Αγαπητοί φίλοι, παιδιά, γονείς, Στο «κατώφλι» της Ιονίου Σχολής ξεκινά το πιο καθοριστικό

Διαβάστε περισσότερα

Κανονισμός Λειτουργίας & Εκπαιδευτικός Σχεδιασμός

Κανονισμός Λειτουργίας & Εκπαιδευτικός Σχεδιασμός Ιδιωτικός Παιδικός Σταθμός Ιεράς Μονής «ΔΕΛΑΣΑΛ» Κανονισμός Λειτουργίας & Εκπαιδευτικός Σχεδιασμός Παιδικού Σταθμού ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Ο Παιδικός Σταθμός του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ»

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΕΥΧΟΣ Γ ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΟΙ ΚΛΑΔΟΙ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΕΥΧΟΣ Γ ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΟΙ ΚΛΑΔΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΕΥΧΟΣ Γ ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΟΙ ΚΛΑΔΟΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΟΔΟΥ ΜΕΡΟΣ 1 ο ΚΛΑΔΟΣ ΛΥΚΟΠΟΥΛΩΝ Ιανουάριος 2010 ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΛΛΑΓΩΝ Α/Α Ανακοίνωση Ημερομηνία Κεφάλαιο Περιεχόμενο 8.1 Είδη Δράσεων

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΥΠΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΓΗΣ

ΠΡΟΤΥΠΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΓΗΣ ΠΡΟΤΥΠΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΓΗΣ Σύντομο Ιστορικό Η ίδρυση και η ευδοκίμηση της Ιδιωτικής Ελληνικής Σχολής ΦΟΡΟΥΜ ξεκίνησε ως όραμα του αείμνηστου Κώστα Τζιαπούρα, ο οποίος αφιέρωσε τη ζωή του στην παιδεία

Διαβάστε περισσότερα

Eιδικά. Eιδικά. Γαλλικά. Κινέζικα. Προγράµµατα. Γερµανικά 2013-2014. Ωδείο Κολλεγίου Αθηνών - Κολλεγίου Ψυχικού

Eιδικά. Eιδικά. Γαλλικά. Κινέζικα. Προγράµµατα. Γερµανικά 2013-2014. Ωδείο Κολλεγίου Αθηνών - Κολλεγίου Ψυχικού EΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΝ ΙΔΡΥΜΑ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΝ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ - ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟΝ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ Ι ΡΥΜΑ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΕΙΔΙΚΑ ΑΘΗΝΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ Eιδικά Γαλλικά Προγράµµατα Ωδείο Κολλεγίου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ 1. Γενικά

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ 1. Γενικά ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ 1. Γενικά Τα άτομα με αναπηρία είναι μία σημαντική κατηγορία του πληθυσμού, που αντιμετωπίζει συχνά προβλήματα κοινωνικού αποκλεισμού, στιγματισμού και

Διαβάστε περισσότερα

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ»

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ» ΣΧΟΛΗ:ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΜΗΜΑ:ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΣΠΟΥΔΑΣΤΡΙΕΣ:ΒΑΚΑΡΤΣΗ ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΠΑΠΑΖΗΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ:ΒΑΛΣΑΜΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ» ΚΑΒΑΛΑ 2007 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

Κανονισμός Λειτουργίας

Κανονισμός Λειτουργίας 2 3 Ο Πρότυπος Παιδικός Σταθμός «Μικροί Μάγειρες» έχει ως βασικό στόχο τη γνωστική ανάπτυξη και την προσωπική εξέλιξη των παιδιών, ηλικίας δύο έως πέντε ετών, μέσα από τη βιωματική εμπλοκή τους και την

Διαβάστε περισσότερα

ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ 301 ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ 1. Εισαγωγή Η ανάπτυξη θετικών στάσεων παράλληλα με την προσφορά γνώσεων κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική στη σύγχρονη εποχή. H ενασχόληση των παιδιών με τη Φυσική Αγωγή, από μικρή ηλικία,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ 2014-2015 Δημοτική Ενότητα Γέρακα 1. Πολιτιστικό Κέντρο Γέρακα ΚΛΕΙΤΑΡΧΟΥ & ΑΡΙΣΤΕΙΔΟΥ ΤΗΛ: 210 6619937 FAX: 210 6619938 09:00 17:00 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ Εργαστήρι

Διαβάστε περισσότερα

3.1.1. Η Αξιοποίηση των ΤΠΕ στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

3.1.1. Η Αξιοποίηση των ΤΠΕ στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση 3. Εκπαίδευση 3.1. Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση 3.1.1. Η Αξιοποίηση των ΤΠΕ στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση 3.1.1.1. Το Ελληνικό Πρωτοβάθμιο Σχολείο 1 και η Νέα Πρόκληση των ΤΠΕ Η ταχύτατη ανάπτυξη των Επιστημών

Διαβάστε περισσότερα

«Καλώς ήρθες πάλι ολοήμερο στο μικρό σχολειό μας»

«Καλώς ήρθες πάλι ολοήμερο στο μικρό σχολειό μας» Μαρτίου 2014 Κεντρική Επιμορφωτική Διημερίδα του ΥΠΑΙΘ στο πλαίσιο υλοποίησης των Πράξεων «Υποστήριξη Ολοήμερων Σχολείων «Καλώς ήρθες πάλι ολοήμερο στο μικρό σχολειό μας» Κλουβάτος Κων/νος - Σχολικός Σύμβουλος

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΤΜΗΜΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Η εκπαίδευση των μαθητών με ιδιαίτερες νοητικές ικανότητες και ταλέντα ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 2.1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 6

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 2.1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 6 ΙΑΘΕΜΑΤΙΚΟ ΕΝΙΑΙΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥ ΩΝ και ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΠΟΥ ΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ για την εκπαίδευση Παιδιών µε Βαριά Νοητική Καθυστέρηση ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Π.Μ.Σ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ Νεανική Επιχειρηματικότητα Διδάσκων: Αριστείδης Μπιτζένης

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Π.Μ.Σ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ Νεανική Επιχειρηματικότητα Διδάσκων: Αριστείδης Μπιτζένης ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Π.Μ.Σ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ Νεανική Επιχειρηματικότητα Διδάσκων: Αριστείδης Μπιτζένης Θέμα: Επιχειρηματικό Σχέδιο «Δημιουργία Παιδικού Σταθμού Δροσοσταλίδες» Contents

Διαβάστε περισσότερα

3ο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Συνέδριο Ημαθίας

3ο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Συνέδριο Ημαθίας Mediterranean School Magazine Practicing English Language and even more Ένα διαδικτυακό περιοδικό που ενώνει μαθητές, καθηγητές και σχολεία της Ευρώπης Τσιόπτσιας Δημήτριος 1, Πάσσα Μαρία 2, Γκαλένης Σπυρίδων

Διαβάστε περισσότερα

We W lcome to elcome t o a wo a w r o ld of Oppor ld of Opportunities! tunities! www.amc.edu.gr

We W lcome to elcome t o a wo a w r o ld of Oppor ld of Opportunities! tunities! www.amc.edu.gr Welcome to a world of Opportunities! www.amc.edu.gr περιεχόμενα εισαγωγή Χαιρετισμός 6-7 Σημαντικοί Σταθμοί στην ιστορία του Ιδρύματος 8-11 Άδεια Ίδρυσης και Λειτουργίας 12 Ενσωμάτωση της Ευρωπαϊκής Οδηγίας

Διαβάστε περισσότερα

newsletter Ενημερωτικό Δελτίο του Συλλόγου Γονέων του Δημοτικού Κολλεγίου Ψυχικού 3 Τεύχος Σεπτέμβριος - Νοέμβριος 2014

newsletter Ενημερωτικό Δελτίο του Συλλόγου Γονέων του Δημοτικού Κολλεγίου Ψυχικού 3 Τεύχος Σεπτέμβριος - Νοέμβριος 2014 Συλλογισµός, λόγος δουλεµένος µε σκέψη λογική. Αυτή που οδηγεί σε επιχειρήµατα και σε ανακαλύψεις, αυτή που αρχίζει να σπανίζει στη χώρα που τη γέννησε. Αλλά και σύλλογος, δουλειά οµαδική, συνεργατική,

Διαβάστε περισσότερα

ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΔΑΞΟΥΝ ΣΤΑ 800 ΟΛΟΗΜΕΡΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΕ ΕΝΙΑΙΟ ΑΝΑΜΟΡΦΩΜΕΝΟ

ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΔΑΞΟΥΝ ΣΤΑ 800 ΟΛΟΗΜΕΡΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΕ ΕΝΙΑΙΟ ΑΝΑΜΟΡΦΩΜΕΝΟ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΔΑΞΟΥΝ ΣΤΑ 800 ΟΛΟΗΜΕΡΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΕ ΕΝΙΑΙΟ ΑΝΑΜΟΡΦΩΜΕΝΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (ΕΑΕΠ) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά, εφήβους, οικογένειες και ενήλικες

Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά, εφήβους, οικογένειες και ενήλικες Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά, εφήβους, οικογένειες και ενήλικες Το νέο πρόγραμμα της Στέγης προτείνει και φέτος μια σειρά από πρωτότυπα προγράμματα για παιδιά, οικογένειες και ενήλικες! Παιδιά κάθε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ του ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ E.M.E.D.O.F. «Ελένη Κοκκώνη»

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ του ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ E.M.E.D.O.F. «Ελένη Κοκκώνη» Ιδιωτικό Ελληνογαλλικό Νηπιαγωγείο «Ελένη Κοκκώνη» ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ του ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ E.M.E.D.O.F. «Ελένη Κοκκώνη» Σχολικό έτος 2014-2015 Γιάννη Ρίτσου 5, 17455 Άλιμος Τηλ.: 210

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΥΠΡΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑTΩΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΡΩΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Οκτώβριος 2004 ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΛΛΑΓΩΝ Α/Α Απόφαση ΔΣ Ημερομηνία Κεφάλαι ο Παράγραφος 1 Ανακοίνωση 57 18 5 2012

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2009-2010. (Άρθρο 217 Δημοτικού και Κοινοτικού Κώδικα)

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2009-2010. (Άρθρο 217 Δημοτικού και Κοινοτικού Κώδικα) 1 ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2009-2010 (Άρθρο 217 Δημοτικού και Κοινοτικού Κώδικα) 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Χαιρετισμός Δημάρχου 2. Έργα και μελέτες: Αστική

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα Σπουδών. για το "Νέο Σχολείο" πεδίο: Πολιτισμός - Δραστηριότητες Τέχνης για την Υποχρεωτική Εκπαίδευση (πρόταση β')

Πρόγραμμα Σπουδών. για το Νέο Σχολείο πεδίο: Πολιτισμός - Δραστηριότητες Τέχνης για την Υποχρεωτική Εκπαίδευση (πρόταση β') 2011 Πρόγραμμα Σπουδών για το "Νέο Σχολείο" πεδίο: Πολιτισμός - Δραστηριότητες Τέχνης για την Υποχρεωτική Εκπαίδευση (πρόταση β') Τα προτεινόμενα Προγράμματα Σπουδών στηρίζονται σε σειρά δραστηριοτήτων

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ETHΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ 2012

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ETHΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ 2012 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ETHΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ 2012 ΛΕΥΚΩΣΙΑ 2013 ISSN 1450 040 X Γενική εποπτεία: Εποπτεία: Επιμέλεια έκδοσης: Γλωσσική επιμέλεια: Ολυμπία Στυλιανού Γενική Διευθύντρια Υπουργείου Παιδείας

Διαβάστε περισσότερα

Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσ. Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης

Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσ. Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ http://www.elemedu.upatras.gr ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ Ακαδημαϊκού Έτους 2012-201 Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσ Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης

Διαβάστε περισσότερα

Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας Κολλεγίου Ανατόλια

Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας Κολλεγίου Ανατόλια Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας Κολλεγίου Ανατόλια ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΝΑΤΟΛΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ( κατά τον Νόμο 682 / 77, άρθρο 11, παράγρ. 1 ) EΙΣΑΓΩΓΗ 3 ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΙ

Διαβάστε περισσότερα