ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΒΑΡΕΙΑΣ. Βαρειά

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΒΑΡΕΙΑΣ. Βαρειά"

Transcript

1 ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΒΑΡΕΙΑΣ Βαρειά 2014

2 Οι συγγραφείς και εικονογράφοι Σαμοθρακής Ραφαήλ Καλαφάτης Μιχαήλ Παντέρμου Αγγελική Τσιγαρίδας Φώτιος Βουρτζούμης Αντώνης Σκλεπάρη Μαρία Ζωή Τζίκα Αρμάνδος Αντωνακέλλη Χριστίνα Λουκάς Χρήστος Συβρή Νικολέτα Χατζηφώτη Μιχαηλία Μηνάς Αντώνης Γιαννιδάκη Αργυρώ Μιχαήλ Αγγελική Φράγκος Κων/νος Ασμενούδης Γεώργιος Καρνάς Μάριος Γαβριήλ Μηνάς Χατζέλλης Δημήτριος Πολυχρονίου Κυβέλη Μάτας Χαράλαμπος Καρέτα Αλεξάνδρα Χαχαδάκης Δημήτριος Καταύτος Δημήτριος Δελημπαλταδάκη Χριστίνα Γκούβρας Αθανάσιος Χατζηφώτη Χαρίκλεια Ράπτη Αικατερίνη Κουμαρά Μαρία Μιχαηλία Ζίας Χρίστος Καρακούση Δήμητρα Εμψυχώτριες συγγραφικής ομάδας Χατζηγεωργίου Ελένη Καλαβρέζου Ευδοκία Γανώση Βήλη

3 Αυτό το τραγουδάκι σιγομουρμούριζε παιχνιδιάρικα στο αυτί της Ροζοπουπουλένιας που κοιμόταν, η πρώτη ηλιαχτίδα που κατέβηκε στην αλυκή. Η Ροζοπουπουλένια, το αγουροξυπνημένο φλαμίνγκο, άνοιξε τεμπέλικα τα μάτια της και κοίταξε γύρω της. Τι ομορφιά ήταν αυτή που αντίκριζε!!!

4 Οι φίλοι της, τα φλαμίνγκο, πλατσούριζαν μέσα στο νερό, ο σταχτοτσικνιάς ρέμβαζε πάνω σε μια πέτρα, οι καλαμοκανάδες έτρωγαν το πρωινό τους παρέα με τον ασημόγλαρο. Ήταν πολύ τυχερά που στη μέση του μεγάλου ταξιδιού τους είχαν βρει αυτόν το υπέροχο ξενοδοχείο για να φάνε και να ξεκουραστούν.

5 Τα βατραχάκια χοροπηδούσαν εδώ κι εκεί τραγουδώντας στα μωράκια τους βατραχοτραγουδάκια «κουάξ-κουάξ κουακεκέξ» και οι νεροχελώνες έπαιζαν κρυφτό ανάμεσα στα βούρλα και στις καλαμιές που τις κουνούσε απαλά το αεράκι της θάλασσας που ήταν εκεί κοντά.

6 Της θάλασσας του Κόλπου της Καλλονής, που βρισκόταν στη μέση του πανέμορφου νησιού του Αιγαίου, της Λέσβου. Αυτόν τον υγρότοπο, τις Αλυκές, επισκέπτονται όλο τον χρόνο διάφορα πουλιά που μεταναστεύουν για να βρουν τροφή και να ξεκουραστούν από το μακρύ τους ταξίδι, κάτι σαν ξενοδοχείο, δηλαδή. Στην άκρη του υγρότοπου υπάρχει ένα μεγάλο άσπρο βουνό, σαν από χιόνι. Είναι ένα βουνό από αλάτι, που το μαζεύουν οι μπουλντόζες, το φορτώνουν σε μεγάλα φορτηγά.

7 Είναι βράδυ. Το φεγγάρι φώτιζε τα κοιμισμένα ζωάκια, όταν ακούστηκε ένας περίεργος θόρυβος. Τα φώτα από τις μπουλντόζες άναψαν κι εκείνες αγριεμένες, σαν κάποιος να τις είχε μαγέψει, άρχισαν να δουλεύουν ασταμάτητα παίρνοντας τα χώματα από τα «τηγάνια» της αλυκής και σκάβοντας τεράστια αυλάκια. Και τότε το νερό του υγρότοπου βρήκε δρόμο και κύλησε να συναντήσει το νερό της θάλασσας. Η καταστροφή ήταν τεράστια! Από την πολλή φασαρία τα ζωάκια ξύπνησαν κι άρχισαν, άλλα να πετούν κι άλλα να πηδούν φοβισμένα για να σωθούν.

8 Όταν επιτέλους ξημέρωσε, τα πουλάκια τρόμαξαν όταν διαπίστωσαν ότι ο όμορφος υγρότοπός τους είχε μετατραπεί σε ξερότοπο. Τι συμφορά!!! «Πως θα ζήσουμε τώρα χωρίς νερό;» «Που θα βρίσκουμε το φαγητό μας;» «Πρέπει να φύγουμε, να βρούμε άλλο μέρος», έλεγαν κλαίγοντας. Τότε η Ροζοπουπουλένια σηκώθηκε και φώναξε: -Όχι, φίλοι μου. Δε θα φύγουμε από δω! Αυτό είναι το ωραιότερο ξενοδοχείο που έχουμε βρει. Είμαι σίγουρη ότι μπορούμε να το ξαναφτιάξουμε. Μην απελπίζεστε! Να είστε δυνατοί! Πάω να βρω κάποιον να μας βοηθήσει.

9 Και λέγοντας αυτά, η Ροζοπουπουλένια πέταξε προς τη θάλασσα προσπαθώντας να βρει μια λύση. Ήταν πολύ στεναχωρημένη, αλλά δεν ήθελε να το ξέρουν οι φίλοι της. «Τι μπορώ να κάνω;» αναρωτήθηκε. «Αλήθεια δεν έχω ιδέα ποιος θα μπορούσε να μας βοηθήσει» Ξαφνικά βλέπει από μακριά μια καλαμένια καλύβα κοντά στην ακροθαλασσιά. «Τι να είναι άραγε εκεί;» σκέφτηκε. «Ας πάω κοντά να δω!» και κατευθύνθηκε προς τα εκεί. Όταν πλησίασε κοντά, είδε μια ωραία γοργόνα με ξανθόγαλανα μαλλιά και πράσινα μάτια, ακουμπισμένη σ ένα βράχο. -Καλημέρα. Είμαι η Ροζοπουπουλένια, το φλαμίνγκο. Εσύ ποια είσαι. Δεν σ έχω δει ξανά, της είπε. -Γεια σου. Με λένε Κρουσταλλένια, απάντησε η γοργόνα, και έρχομαι από πολύ μακριά. Ταξίδευα ώρες πολλές και σταμάτησα εδώ σ αυτή την όμορφη θάλασσα να ξεκουραστώ λιγάκι. Εσύ ζεις εδώ κοντά; Αχ, πόσο τυχερή είσαι!!! -Αχ, είπε η Ροζοπουπουλένια κι ένα δάκρυ κύλησε από τα μάτια της. Εγώ κι οι φίλοι μου ζούμε εδώ κοντά σ έναν όμορφο υγρότοπο που, όμως, δυστυχώς, τον κατέστρεψαν

10 οι μπουλντόζες που χάλασαν τα «τηγάνια» της αλυκής και το νερό έφυγε. Και τώρα ψάχνω να βρω κάποιον να μας βοηθήσει να τον ξαναφτιάξουμε Μήπως εσύ μπορείς;;; -Με πολλή χαρά, είπε η Κρουσταλλένια χαμογελώντας γλυκά. Θα φωνάξω τους φίλους μου, τους πελεκάνους και τα χελιδόνια για να διορθώσετε μαζί τη ζημιά στο σπίτι σας.

11 Και λέγοντας αυτά, έβγαλε μια μαγική φλογέρα και άρχισε να παίζει μια γλυκιά μουσική. Σε λίγο ο ουρανός γέμισε πουλιά. Τα ασπρόμαυρα χελιδόνια που έσχιζαν τον αέρα και οι πελεκάνοι με τα μεγάλα άσπρα τους φτερά και τις πορτοκαλιές σακούλες στο λαιμό τους, ένωσαν τις φωνούλες τους με τη γλυκιά μελωδία της φλογέρας. Η Κρουσταλλένια

12 σταμάτησε να παίζει και τα πουλιά μαζεύτηκαν τριγύρω της. -Πρέπει όλοι μαζί να κάνουμε κάτι για να βοηθήσουμε να ξαναφτιαχτεί ο υγρότοπος εδώ κοντά, τους είπε. Είναι πανέμορφο μέρος και πολύ σημαντικό για τα πουλάκια και τα ζωάκια που βρίσκονται εκεί. Έχετε καμιά ιδέα; - Ναι, φώναξε ο σοφός γεροπελεκάνος που είχε κάνει πολλά ταξίδια και είχαν δει πολλά τα μάτια του. Θα κουβαλήσουμε πέτρες και τα χελιδόνια λάσπη και έτσι θα ξαναφτιάξουμε τα «τηγάνια». -Σωστά τα λες, είπαν όλα τα πουλάκια μαζί και αφού ευχαρίστησαν την καλή γοργόνα, στρώθηκαν αμέσως στη δουλειά.

13 Η Ροζοπουπουλένια πήγαινε παντού και βοηθούσε όπου χρειαζόταν. Ξαφνικά, καθώς πετούσε χαμηλά ψάχνοντας για πέτρες, άκουσε ένα σιγανό κλάμα πίσω από μια καλαμιά κιτρινισμένη από τη δίψα. Πλησίασε και είδε μια μαμά βατραχίνα κλαίει σε μια σχεδόν αποξηραμένη λιμνούλα.

14 -Ας με βοηθήσει κάποιος, κρόαζε λυπητερά. Τα μωράκια μου είναι πολύ μικρά και δεν μπορούν να με ακολουθήσουν για να πάμε να βρούμε νερό. Θα πεθάνουν από τη ξηρασία. -Εγώ θα σε βοηθήσω, της λέει η Ροζοπουπουλένια. -Πώς θα γίνει αυτό; Εσύ θα τα φας, είπε κοιτώντας τη δύσπιστα η βατραχίνα. -Έχε μου εμπιστοσύνη. Μη φοβάσαι, δεν θα τα πειράξω. Άλλωστε το στομάχι μου είναι γεμάτο, γέλασε το φλαμίνγκο. Κι άνοιξε το μεγάλο ράμφος του, πήρε τα μωρά και έκανε νόημα στη μαμά τους να πηδήσει στην πλάτη του. Η βατραχίνα κλαψουρίζοντας ακόμα, χοπ-χοπ, έκανε αυτό που της είπε. Η Ροζοπουπουλένια έκανε μερικούς κύκλους ώσπου είδε μια λακκουβίτσα με νερό. Εκεί άδειασε τους μικρούς γυρίνους. -Ξέρω πώς να σ ευχαριστήσω για το καλό που μού κανες, είπε η βατραχίνα. Θα βοηθήσω να γεμίσουν τα «τηγάνια» ξανά με νερό. -Μα πώς; απόρησε η Ροζοπουπουλένια. Νομίζω ότι αυτό είναι πολύ δύσκολο.

15 - Κάθε άλλο, απάντησε η βατραχίνα. Θα σου μάθω το μυστικό τραγούδι της βροχής. Πρέπει όμως να το τραγουδήσουμε και να το χορέψουμε όλοι μαζί οι κάτοικοι του υγρότοπου. Αλλιώς δεν πιάνουν τα μάγια. Πλιτς και πλατς και μπλιτς και μπλατς βρε κεκέξ πακακουάξ πέσε βροχούλα απ τα ουράνια να γεμίσουν τα τηγάνιααααααααα!!!!! -Αχ, σ ευχαριστώ. Άντε γρήγορα να τρέξουμε να το πούμε και στους άλλους, φώναξε ανυπόμονα η Ροζοπουπουλένια.

16 Έτσι κι έγινε. Όλα τα πουλιά και τα ζώα του υγρότοπου πιασμένα τραγούδησαν με δύναμη το τραγούδι της βροχής. Η φωνή τους έφτασε ψηλά, στα αυτιά της νεράιδας της βροχής, που άφησε το ευεργετικό νερό να πέσει στη γη και να γεμίσει πάλι τα «τηγάνια».

17 -Μπράβο, ζήτω!!!!, φώναξαν όλοι μαζί. Τώρα έχουμε πάλι άφθονο νερό. -Ναι, αλλά δεν είναι όπως παλιά. Δεν έχει αλάτι, πετάχτηκε ένας καλαμοκανάς. -Νομίζω κάτι μπορώ να κάνω γι αυτό, είπε η Ροζοπουπουλένια. Έβγαλε ένα ροζ φτερό από την ουρά της, το έδωσε στον καλαμοκανά και του είπε: -Πέταξε γρήγορα και πήγαινε να βρεις τον καπεταν - Αλμύρα που ζει στην κορυφή του αλατοβουνού. Πες του να στείλει τα αλατοκουκουτσάκια του να ξανακάνουν το νερό μας αλμυρό. Και σε λίγο χιλιάδες κόκκοι αλατιού κατρακυλώντας έπεφταν μέσα στο νερό της αλυκής.

18 Έτσι, με τη συνεργασία όλων σώθηκε το ξενοδοχείο των πουλιών και σιγά-σιγά όλα έγιναν όπως παλιά. Οι Αλυκές της Καλλονής συνέχισαν να φιλοξενούν όλο το χρόνο πλήθος πουλιών που σταματούσαν το ταξίδι τους εκεί για να ξεκουραστούν και πάρα πολλούς ανθρώπους που ερχόταν από παντού για να τα θαυμάσουν!

19 Και ζήσανε αυτοί κι εμείς.

Ο Άνθρωπος και η Μαγική Μελωδία

Ο Άνθρωπος και η Μαγική Μελωδία Kατερίνα Αμυγδαλοπούλου, Δ Δημοτικού, 2o Τοπάλειο Δημοτικό Βόλου 13ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Παραμυθιού Ο Άνθρωπος και η Μαγική Μελωδία Ήταν μια φορά ένας Άνθρωπος που έλεγε ότι ήτανε Μάγος. Όπου κι αν

Διαβάστε περισσότερα

Print to PDF without this message by purchasing novapdf (http://www.novapdf.com/)

Print to PDF without this message by purchasing novapdf (http://www.novapdf.com/) Περιεχόμενα περιπετειών!! Μια τρομερή περιπέτεια στον Αποσελέμη Γιάννης Τσουκάκης Το κάστρο του Ερωδιού......Γιάννης Μεσσανάκης Μια φανταστική παρέα στον Αποσελέμη....Γκλεντίσα Κόλα Η χελώνα και ο πελαργός.κωνσταντίνος

Διαβάστε περισσότερα

Μικρές ιστορίες από τις συναντήσεις των νηπιαγωγών

Μικρές ιστορίες από τις συναντήσεις των νηπιαγωγών Μικρές ιστορίες από τις συναντήσεις των νηπιαγωγών Οι παρακάτω ιστορίες γράφτηκαν από μικρές ομάδες νηπιαγωγών στις επιμορφωτικές συναντήσεις του πρώτου τριμήνου. Στόχος ήταν η εμπλοκή των νηπιαγωγών με

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΜΥΘΙ #36. «Η Νεράιδα Κερκίνη» (Σέρρες - Μακεδονία) Διαγωνισμός παραδοσιακού παραμυθιού ebooks4greeks.gr

ΠΑΡΑΜΥΘΙ #36. «Η Νεράιδα Κερκίνη» (Σέρρες - Μακεδονία) Διαγωνισμός παραδοσιακού παραμυθιού ebooks4greeks.gr ΠΑΡΑΜΥΘΙ #36 «Η Νεράιδα Κερκίνη» (Σέρρες - Μακεδονία) Διαγωνισμός παραδοσιακού παραμυθιού ebooks4greeks.gr ΠΑΡΑΜΥΘΙ #36 Ψηφίστε το παραμύθι που σας άρεσε περισσότερο εδώ μέχρι 30/09/2011 Δείτε όλα τα παραμύθια

Διαβάστε περισσότερα

«Ο ΜΩΒΙ ΚΑΙ ΤΑ ΒΡΩΜΙΚΑ ΧΕΡΑΚΙΑ»

«Ο ΜΩΒΙ ΚΑΙ ΤΑ ΒΡΩΜΙΚΑ ΧΕΡΑΚΙΑ» ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: «Εκπαίδευση των παιδιών Ρομά» Επιστημονικός Υπεύθυνος: Γεώργιος Π. Μάρκου Καθηγητής Παιδαγωγικής «Ο ΜΩΒΙ ΚΑΙ ΤΑ ΒΡΩΜΙΚΑ ΧΕΡΑΚΙΑ» Μια ιστορία για

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΠΗΓΑΔΙ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ

ΤΟ ΠΗΓΑΔΙ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ ΤΟ ΠΗΓΑΔΙ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ Copyright Συνοδινού Ράνια Follow me on Twitter: @RaniaSin Smashwords Edition ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή

Διαβάστε περισσότερα

Η ΜΙΚΡΗ ΚΟΥΚΟΥΒΑΓΙΑ. Lene Mayer - Skumanz / Salvatore Sciascia

Η ΜΙΚΡΗ ΚΟΥΚΟΥΒΑΓΙΑ. Lene Mayer - Skumanz / Salvatore Sciascia Η ΜΙΚΡΗ ΚΟΥΚΟΥΒΑΓΙΑ Lene Mayer - Skumanz / Salvatore Sciascia Πριν πολλά, πολλά χρόνια, τότε που ζώα και άνθρωποι είχαν την ίδια γλώσσα, κατοικούσε στο δάσος πίσω από τα «βουνά των ονείρων» μια μικρή κουκουβάγια.

Διαβάστε περισσότερα

ΦΤΕΡΟΥΓΙΣΜΑΤΑ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΒΙΣΤΩΝΙ Α

ΦΤΕΡΟΥΓΙΣΜΑΤΑ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΒΙΣΤΩΝΙ Α ΦΤΕΡΟΥΓΙΣΜΑΤΑ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΒΙΣΤΩΝΙ Α Συγγραφέας: Σχέδια: Επιμέλεια έκδοσης, διορθώσεις κειμένων: Εκδότης: Καλλιτεχνική Επιμέλεια: ΕΥΓΕΝΙΑ ΚΑΦΕΤΖΗ 67064 Σέλινο Ξάνθης, τηλ.: 25410 96926, fax: 25410 96953 e-mail:

Διαβάστε περισσότερα

Να ναι ψέματα ή αλήθεια των μεταπτυχιακών τα παραμύθια;

Να ναι ψέματα ή αλήθεια των μεταπτυχιακών τα παραμύθια; ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ «Δραματική Τέχνη και Παραστατικές Τέχνες στην Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση MA in Drama and Performing

Διαβάστε περισσότερα

«Ο ΔΑΙΔΑΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΙΚΑΡΟΣ ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ»

«Ο ΔΑΙΔΑΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΙΚΑΡΟΣ ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ» Ο Δαίδαλος βαρέθηκε να είναι στην Κρήτη ο μόνος δρόμος διαφυγής ήταν η θάλασσα τότε σκέφτηκε έναν άλλον τρόπο διαφυγής και του ήρθε μια ιδέα να μαζέψει φτερά πουλιών, να τα κολλήσει με κερί και να βάλει

Διαβάστε περισσότερα

Ένα οικολογικό παραμύθι από το Δ3... ΕΝΑ ΑΡΚΟΥΔΑΚΙ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ

Ένα οικολογικό παραμύθι από το Δ3... ΕΝΑ ΑΡΚΟΥΔΑΚΙ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ Ένα οικολογικό παραμύθι από το Δ3... ΕΝΑ ΑΡΚΟΥΔΑΚΙ ΣΩΖΕΙ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΗ- ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: (οι μαθητές του Δ3) Θεργιάκη- Βρέντζου Ζαχαρένια Μανιός Γεώργιος Νταγιάννης Ορέστης Ορφανουδάκης Ιωάννης Πανεθυμιτάκη

Διαβάστε περισσότερα

3 ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ 3 Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΥΡΟΥ Β ΤΑΞΗ

3 ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ 3 Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΥΡΟΥ Β ΤΑΞΗ 3 ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ 3 Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΥΡΟΥ Β ΤΑΞΗ ΤΙΤΛΟΣ: «ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ» ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ «Τι συμβαίνει;» Σκέφτηκε η Ελευθερία μόλις συνήλθε. Προσπάθησε να σηκωθεί, όμως ένοιωθε έναν

Διαβάστε περισσότερα

Θεατρικό. Σκηνή 1η Σκηνικό: Αυλή σπιτιού Πρόσωπα: Παππούς, γιαγιά, Ηλίας, Ξανθούλα

Θεατρικό. Σκηνή 1η Σκηνικό: Αυλή σπιτιού Πρόσωπα: Παππούς, γιαγιά, Ηλίας, Ξανθούλα Θεατρικό Ηλίας Ξανθούλα παππούς γιαγιά μαμά αρκούδα αρκουδάκι Σκηνή 1η Σκηνικό: Αυλή σπιτιού Πρόσωπα: Παππούς, γιαγιά, Ηλίας, Ξανθούλα Παππούς: Καλώς τα παιδιά! Γιαγιά: Καλώς τα εγγονάκια μας. Ηλίας: Γεια

Διαβάστε περισσότερα

O φίλος που με γιάτρεψε - Eλισάβετ Mαλιαρά και Kων/νου-Zώη Tσαγανού (Α Βραβείο)

O φίλος που με γιάτρεψε - Eλισάβετ Mαλιαρά και Kων/νου-Zώη Tσαγανού (Α Βραβείο) O φίλος που με γιάτρεψε - Eλισάβετ Mαλιαρά και Kων/νου-Zώη Tσαγανού (Α Βραβείο) Μια ζεστή καλοκαιρινή μέρα στις αρχές Ιουλίου, ο οχτάχρονος Φίλιππος επισκέπτεται για μια ακόμα φορά το νοσοκομείο. Έπρεπε

Διαβάστε περισσότερα

ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ. -Να σου συστήσω τη Νάντια. -Γεια, χάρηκα -Κι εγώ.

ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ. -Να σου συστήσω τη Νάντια. -Γεια, χάρηκα -Κι εγώ. Κοίταξε στον στρογγυλό, μεγάλο καθρέπτη του δωματίου των γονιών της. Τα πράσινα μάτια της αντανακλούσαν στον καθρέπτη. Τα μακριά ίσια μαλλιά της έπεφταν ανάλαφρα στους ώμους της. Ήταν μακριά. Τουλάχιστον

Διαβάστε περισσότερα

βιβλίο παιδικων ονείρων

βιβλίο παιδικων ονείρων Ë Ï Ã Ï Í Å Ù Í & Ê Ó Η ΠΡΟΟ ΟΣ 1971 - ΓΕΡΑΚΑ - ΑΤΤΙΚΗΣ - ΣΥΛΛ. ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗ ΕΜΟΝΩΝ ΜΑΘΗΤ. Β ΗΜΟΤ. ΣΧΟΛ. Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων 2 ου & 5 ου Δημοτικού Σχολείου Γέρακα Ï Ë Õ Ã Ó Ï 5 o õ Ä Ç Ì Ï Ô É Ê

Διαβάστε περισσότερα

Παραμύθια της Αλφαβητοπαρέλασης 2014

Παραμύθια της Αλφαβητοπαρέλασης 2014 Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΗΡΩΑΣ Παραμύθια της Αλφαβητοπαρέλασης 2014 ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ Χαιρετισμός Δημάρχου Μήτρακα Ελενας ΣΤ Δημοτικού 2 ο Δημοτικό Σχολείο Το να δίνεις χαρά στα παιδιά είναι η μεγαλύτερη ικανοποίηση. Είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΡΙΑ ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ 3 ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ Β ΤΑΞΗ ΘΕΜΑ: «Η ΦΙΛΙΑ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΥΤΙΜΑ Ο ΧΡΟΝΟΣ»

ΜΑΡΙΑ ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ 3 ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ Β ΤΑΞΗ ΘΕΜΑ: «Η ΦΙΛΙΑ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΥΤΙΜΑ Ο ΧΡΟΝΟΣ» 3 Ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΜΑΡΙΑ ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ 3 ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ Β ΤΑΞΗ ΘΕΜΑ: «Η ΦΙΛΙΑ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΥΤΙΜΑ Ο ΧΡΟΝΟΣ» ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 Η ΓΝΩΡΙΜΙΑ Ο ήλιος εκείνο το πρωινό κρύφτηκε

Διαβάστε περισσότερα

PIERO DAMI EDITORE S.P.A. - MILANO ΚΑΙ ΑΔΕΛΦΟΙ ΣΤΡΑΤΙΚΗ - ΕΚΔΟΣΕΙΣ

PIERO DAMI EDITORE S.P.A. - MILANO ΚΑΙ ΑΔΕΛΦΟΙ ΣΤΡΑΤΙΚΗ - ΕΚΔΟΣΕΙΣ Περιεχόμενα Το πάθημα του λύκου...7 Η χελώνα που ήθελε να πετάξει...9 Το μεγάλο κατόρθωμα...11 Ο σκύλος και ο λύκος...13 Το λαίμαργο ποντίκι...15 Ο φαντασμένος κόκορας...17 Η καμηλοπάρδαλη και οι πίθηκοι...19

Διαβάστε περισσότερα

Ποιητική συλλογή Το παρόν υλικό εμπνεύστηκε και στην πορεία καταγράφτηκε το 1993, όταν ήμουν 15 χρονών. Τα ποιήματα-σκέψεις που υπάρχουν μέσα σε αυτό

Ποιητική συλλογή Το παρόν υλικό εμπνεύστηκε και στην πορεία καταγράφτηκε το 1993, όταν ήμουν 15 χρονών. Τα ποιήματα-σκέψεις που υπάρχουν μέσα σε αυτό Ποιητική συλλογή Το παρόν υλικό εμπνεύστηκε και στην πορεία καταγράφτηκε το 1993, όταν ήμουν 15 χρονών. Τα ποιήματα-σκέψεις που υπάρχουν μέσα σε αυτό το δείγμα, είναι παρμένα από διάφορες εμπειρίες της

Διαβάστε περισσότερα

Μια φορά και έναν καιρό ήταν τα παραμύθια των παιδιών!!!

Μια φορά και έναν καιρό ήταν τα παραμύθια των παιδιών!!! Μια φορά κι έναν καιρό ήταν. τα παραμύθια των παιδιών!!! Δεύτερος Τόμος Στ1 τμήμα Δημοτικού Σχολείου Δεμενίκων Πατρών Πάτρα 2014 [1] I.S.B.N. 978-960-93-5968-9 [2] Με λίγα λόγια Έπειτα από τη συγγραφή

Διαβάστε περισσότερα

Ο εγωιστής γίγαντας. Μεταγραφή : Γλυμίτσα Ευθυμία. Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης. «Αλέξανδρος Δελμούζος»

Ο εγωιστής γίγαντας. Μεταγραφή : Γλυμίτσα Ευθυμία. Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης. «Αλέξανδρος Δελμούζος» Ο εγωιστής γίγαντας Μεταγραφή : Γλυμίτσα Ευθυμία Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης «Αλέξανδρος Δελμούζος» 2010-2011 Κάθε απόγευμα μετά από το σχολείο τα παιδιά πήγαιναν για να παίξουν στον κήπο του γίγαντα.

Διαβάστε περισσότερα

Tο καλύτερο καλοκαίρι μου! - Θοδωρή Φριλίγκου (Α Βραβείο)

Tο καλύτερο καλοκαίρι μου! - Θοδωρή Φριλίγκου (Α Βραβείο) Tο καλύτερο καλοκαίρι μου! - Θοδωρή Φριλίγκου (Α Βραβείο) Φέτος το καλοκαίρι πέρασα πολύ ωραία και θα σας το εξηγήσω πολύ καλά! Για πρώτη φορά, μόλις τέλειωσαν τα σχολεία, μετά από λίγες μέρες με πήρε

Διαβάστε περισσότερα

Διαθεματική δημιουργική εργασία: Λόγος και Τέχνη

Διαθεματική δημιουργική εργασία: Λόγος και Τέχνη Θ.Ε. Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ «ΛΑΪΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ» Μύθοι θρύλοι παραμύθια Διαθεματική δημιουργική εργασία: Λόγος και Τέχνη Περιφ. Γυμνάσιο Αγ. Μάμαντος Τραχωνίου Τμήμα Α4, Σχολική χρονιά: 2012-2013 Διδάσκουσες:

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΜΟΙΡΑΣΜΑ ΤΩΝ ΔΩΡΩΝ. Δυο μέρες πριν τα Χριστούγεννα, όλος ο κόσμος τρέχει στα

ΤΟ ΜΟΙΡΑΣΜΑ ΤΩΝ ΔΩΡΩΝ. Δυο μέρες πριν τα Χριστούγεννα, όλος ο κόσμος τρέχει στα ΤΟ ΜΟΙΡΑΣΜΑ ΤΩΝ ΔΩΡΩΝ Κωνσταντίνα Αστερίου Δυο μέρες πριν τα Χριστούγεννα, όλος ο κόσμος τρέχει στα μαγαζιά να αγοράσει χριστουγεννιάτικα δώρα και στολίδια για το δένδρο. Η πόλη είναι πανέμορφα στολισμένη.

Διαβάστε περισσότερα

Γιάννης Ο Καρκάλης (νερόφιδο)

Γιάννης Ο Καρκάλης (νερόφιδο) Γιάννης Ο Καρκάλης (νερόφιδο) Ο Καρκάλης ένα γενναίο νερόφιδο φεύγει για μια αποστολή να σώσει τον πολιτισμό του δήμου Νεροφιδέ στη λίμνη του Kουρνά, διότι οι ψαράδες γλύφουν τα δάχτυλα των ποδιών τους

Διαβάστε περισσότερα

Συμφωνία μ ένα δέντρο

Συμφωνία μ ένα δέντρο LOGOTEXNIA 72-109_A_B DHMOTIKOY 23/1/2013 12:35 µµ Page 72 Συμφωνία μ ένα δέντρο Έχω φίλο μου πιστό ένα δέντρο φουντωτό. Συμφωνία του χω κάνει με χαρτί και με μελάνι. Να του δίνω εγώ νερό. Να μου δίνει

Διαβάστε περισσότερα

2 ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ

2 ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ 2 ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ: ΤΖΗΚΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ 2012 Μια φορά κι έναν καιρό μπορεί να είναι ψέματα μα κι αλήθεια, σε ένα δάσος ζούσε ο Ερμής ένα ξωτικό γλυκό, χαριτωμένο κι ας είχε μεγάλα

Διαβάστε περισσότερα

στα σύννεφα και τραγουδούσε. Από το στόμα του έβγαινε μια μελωδία που γέμιζε τον ουρανό, σαν να ήταν χίλιοι άγγελοι που τραγουδούσαν όλοι μαζί!

στα σύννεφα και τραγουδούσε. Από το στόμα του έβγαινε μια μελωδία που γέμιζε τον ουρανό, σαν να ήταν χίλιοι άγγελοι που τραγουδούσαν όλοι μαζί! 1 «Παππού, ονειρεύτηκα έναν άγγελο με χρυσά φτερά! Χόρευε πάνω στα σύννεφα και τραγουδούσε. Από το στόμα του έβγαινε μια μελωδία που γέμιζε τον ουρανό, σαν να ήταν χίλιοι άγγελοι που τραγουδούσαν όλοι

Διαβάστε περισσότερα

«Οι βασιλοπούλες που έλιωναν τα σαντάλια τους»

«Οι βασιλοπούλες που έλιωναν τα σαντάλια τους» ΠΑΡΑΜΥΘΙ #21 «Οι βασιλοπούλες που έλιωναν τα σαντάλια τους» Διαγωνισμός παραδοσιακού παραμυθιού ebooks4greeks.gr ΠΑΡΑΜΥΘΙ #21 Ψηφίστε το παραμύθι που σας άρεσε περισσότερο εδώ μέχρι 30/09/2011 Δείτε όλα

Διαβάστε περισσότερα