ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α (ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ TREKKING HELLAS ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ 1)

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α (ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ TREKKING HELLAS ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ 1)"

Transcript

1 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α (ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ TREKKING HELLAS ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ 1) Rafting στον Αχελώο Β'- Δυτ. Θεσσαλία Ξεκινά αμέσως μετά το φράγμα της Μεσοχώρας και θα καταλήγει στο χωριό Κορυφή. 2ου βαθμού δυσκολίας με περάσματα 3ου βαθμού χαρακτηρίζουν την διαδρομή. Χαρακτηριστικό του τμήματος αυτού είναι ότι μετά το κάθε πέρασμα δημιουργείται μικρή λίμνη. Το φυσικό περιβάλλον της περιοχής είναι μοναδικό. Οι απόκρημνες όχθες είναι δεντροσκέπαστες καθώς και πολλά σημεία μέσα στο ποτάμι. Διάρκεια : 2:00 2:30 ώρες Κατώτατο όριο συμμετοχής: 14 ετών Τιμή: 50 / άτομο Περιλαμβάνονται: τοπικές μεταφορές, επαγγελματίες οδηγοί ποταμού rafting, ελαφρύ γεύμα, όλος ο απαραίτητος εξοπλισμός rafting(στολή νεοπρέν, σωσίβιο rafting, κράνος rafting, βάρκες, κουπιά) Rafting στον Ασπροπόταμο-Δυτ.Θεσσαλία Η κατάβαση rafting ξεκινάει από το πάνω τμήμα του Ασπροποτάμου (Αχελώου) από τα Τρία ποτάμια ως τη Γέφυρα Αλεξίου. Ένα ποτάμι με συνεχόμενα rapid, χωρίς όμως μεγάλη δυσκολία, αφού τα περάσματα του rafting είναι κυρίως 1ου - 2ου και κάποια 3ου βαθμού επιφυλάσσει μοναδικές στιγμές απόλαυσης και περιπέτειας. Στη διαδρομή περιλαμβάνονται σημεία με καταπληκτική θέα, χάρη στο ορεινό τοπίο με απότομες πλαγιές βουνών γύρω από την κοίτη του ποταμού που κάνει την κατάβαση του rafting μαγευτική Διάρκεια δραστηριότητας: 1 1/2-2 ώρες Κατώτατο όριο ηλικίας: 16 ετών Υλοποίηση:Aπό Οκτώβριο μέχρι Μάιο Ελάχιστός αριθμός συμμετεχόντων: 8 άτομα από Δευτέρα-Παρασκευή & 4 άτομα Τιμή: 50 / άτομο Περιλαμβάνονται: τοπικές μεταφορές, επαγγελματίες συνοδοί rafting, ελαφρύ σνακ, όλος ο απαραίτητος εξοπλισμός rafting (στολή νεοπρέν, σωσίβιο rafting, κράνος rafting, βάρκες, κουπιά) Rafting στον Αλιάκμονα Β-Μετέωρα. Δυτική Θεσσαλία Εύκολη κατάβαση rafting στα ήρεμα νερά του Αλιάκμονα με τη διαδρομή να ξεκινά από ανοιχτά κομμάτια πριν μπει στο φαράγγι κάτω από τον βράχο της Ι.Μ. Ζάβορδας. Ιδανική για το πρώτο βάπτισμα στο rafting, αφού είναι μια διαδρομή 1ου βαθμού δυσκολίας με 2 περάσματα 2ου βαθμού.

2 Διάρκεια δραστηριότητας: 1 1/2-2 ώρες Κατώτατο όριο ηλικίας: 12 ετών Υλοποίηση:από Οκτώβριο μέχρι Μάιο Τιμή: 40 / άτομο Περιλαμβάνονται: τοπικές μεταφορές, επαγγελματίες συνοδοί rafting, ελαφρύ σνακ, όλος ο απαραίτητος εξοπλισμός rafting(στολή, νεοπρέν, σωσίβιο rafting, κράνος rafting) Canoe Kayak στη Λίμνη Πλαστήρα. Δυτική Θεσσαλία Η διάσημη λίμνη προσφέρεται για ήσυχες διαδρομές με διθέσια ασφαλή σκάφη, ανοιχτά από την πάνω πλευρά. Το ταξίδι μας περιλαμβάνει επίσκεψη στα νησάκια και φιόρδ της λίμνης καθώς και παιχνίδι ανάμεσα στα δέντρα της όχθης που είναι βυθισμένα στο νερό. Μέσα από τη λίμνη η θέα από τα θεσσαλικά Άγραφα είναι μαγευτική! Διάρκεια δραστηριότητας: 2 ώρες περίπου Κατώτατο όριο ηλικίας: 10 ετών Τιμή: 20 / άτομο Περιλαμβάνονται: επαγγελματίες συνοδοί, όλος ο απαραίτητος εξοπλισμός Trekking στα Μετέωρα. Δυτική Θεσσαλία Η διαδρομή ακολουθεί το παλαιό μονοπάτι των μοναχών, αρχίζοντας από την πλατεία του Καστρακίου και πρώτο σταθμό το Μεγάλο Μετέωρο. Το μονοπάτι μας φέρνει στη ρίζα των βράχων και τη Δρακοσπηλιά και από εκεί στην κορυφή του βράχου με τη Μονή Μεταμορφώσεως (Μεγάλο Μετέωρο) μετά από πορεία 1 ώρας περίπου. Αφού επισκεφθούμε το Μοναστήρι συνεχίζουμε από το δρόμο για τη Μονή Βαρλαάμ. Στη συνέχεια αρχίζει η κατάβαση που μας φέρνει κοντά στον βράχο της Ντούπιανης. Διάρκεια δραστηριότητας: 2 ώρες περίπου η πεζοπορία. Κατώτατο όριο ηλικίας: 8 ετών Τιμή: 20 / άτομο Περιλαμβάνονται: επαγγελματίες συνοδοί, όλος ο απαραίτητος εξοπλισμός Trekking στον Ασπροπόταμο-Δυτική Θεσσαλία.

3 Αφετηρία της διαδρομής το χωριό Αγ. Παρασκευή. Ξεκινάμε την διαδρομή διασχίζοντας το ομώνυμο ποτάμι βόρεια του χωριού. Μετά από εύκολη ανάβαση διασχίζουμε μεγάλο τμήμα σε λιβάδια. Στην απέναντι όχθη του ποταμού βρίσκεται το δάσος Ιτάμου ένα από τα λίγα εναπομείναντα στον Ελλαδικό χώρο. Τελειώνοντας το τμήμα με τα λιβάδια συναντάμε και πάλι το ποτάμι το οποίο και διασχίζουμε για δεύτερη φορά. Κατόπιν ακολουθούμε ανηφορικό τμήμα μέσα σε έλατα έως το ανώτερο υψομετρικά σημείο της διαδρομής. Το τοπίο αλλάζει σε αλπικό με αραιότερο δάσος και χορτολιβαδικές εκτάσεις. Ήδη το μαντάνι του δαίμονα αρχίζει και ακούγεται. Σε κοντινή απόσταση, καλά κρυμμένος σε συστάδα ελάτων ο πανέμορφος και επιβλητικός καταρράκτης μαντάνι του δαίμονα μας αποκαλύπτεται. Το κολύμπι στη λιμνούλα που σχηματίζεται στη βάση του είναι ευχάριστη εμπειρία όταν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν. Σημείο συνάντησης Απόσταση Περίοδος υλοποίησης Διάρκεια δραστηριότητας Προϋποθέσεις συμμετοχής Παρεχόμενες υπηρεσίες Τιμή Αγ. Παρασκευή Ασπροποτάμου Από Τρίκαλα 78 km, Από Καλαμπάκα 61 km Καθημερινά, όλο τον χρόνο. Από Δευτέρα-Παρασκευή, ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων τα 8 άτομα & τα Σαββατοκύριακα ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων τα 4 άτομα. περίπου ώρες Συμπλήρωση εντύπου συμμετοχής, προεξόφληση του ποσού συμμετοχής, σωματική και ψυχική υγεία. πλήρης εξειδικευμένος εξοπλισμός επαγγελματίας συνοδός 18 / άτομο Rafting στον Βοϊδομάτη-Ζαγοροχώρια. Ηπειρος Το σημείο εκκίνησης για το rafting στο Βοϊδομάτη είναι το γεφύρι της Αρίστης. Στην καρδιά του Εθνικού Δρυμού Βίκου Αώου. Μία εύκολη διαδρομή rafting ιδανική για αρχάριους. Ωστόσο η διαδρομή έχει ενδιαφέρον για όλους τους φίλους των ποταμών γιατί διασχίζει τον Εθνικό δρυμό σύμφωνα με τη ροή του ποταμού. Όμορφη κατάβαση rafting χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες κερδίζει το ενδιαφέρον ο περιβάλλον χώρος με το καταπράσινο φυσικό τοπίο, γαλαζοπράσινα νερά του ποταμού, που είναι από τα καθαρότερα νερά της Ευρώπης. Δροσιστικές βουτιές από τους πιο τολμηρούς στα κρύα νερά του ποταμού με μια μέση θερμοκρασία 9Ο βαθμούς όλο το χρόνο. Στη μέση της διαδρομής του rafting στάση και επίσκεψη στο εγκαταλελειμμένο μοναστήρι των Αγίων Αναργύρων 16ου αιώνα. Προς το τέλος της διαδρομής περνάμε κάτω από το πέτρινο γεφύρι της κάτω Κλειδωνιάς. Οι τελευταίες οδηγίες δίνονται από τον οδηγό rafting της βάρκας για να περάσουμε τον μικρό καταρράχτη που σχηματίζεται από το τεχνητό φράγμα και να τερματίσουμε στη βάση της Trekking Hellas Ηπείρου.

4 Διάρκεια κατάβασης: 1 ώρα και 15 περίπου Μήκος διαδρομή: 5χλμ. Διάρκεια δραστηριότητας: 3 ώρες περίπου Κατώτατο όριο ηλικίας: 8 ετών (με συνοδεία γονέων και με χαμηλό επίπεδο νερού) Υλοποίηση: Από τον Οκτώβρη ως τέλη Μαΐου Τιμή: 35 /άτομο Περιλαμβάνονται: επαγγελματίες οδηγοί ποταμού rafting, τοπική μεταφορά (από τον τερματισμό της διαδρομής στην εκκίνηση), πλήρης εξοπλισμός rafting(στολές, Neopren, κράνη rafting, σωσίβια rafting, κουπιά, βάρκες, κλπ.). αποδυτήρια, τουαλέτες Δεν περιλαμβάνονται: μεταφορές από και προς τα Ζαγοροχώρια, ταξιδιωτική ασφάλιση, γεύματα, οτιδήποτε δεν αναφέρεται παραπάνω Rafting στο Φαράγγι Αράχθου-Τζουμέρκα-Ηπειρος Μία εύκολη διαδρομή rafting ιδανική για αρχάριους. Ωστόσο η διαδρομή έχει συνεχόμενους κυματισμούς, έντονες στροφές και περάσματα 2ου 3ου βαθμού. Ξεκινά από το τη Γέφυρα Πολιτσάς στο Αμπελοχώρι και καταλήγει στη γέφυρα της Πλάκας, διασχίζοντας το ομορφότερο τμήμα του ποταμού. Στη μέση της διαδρομής διακόπτεται προσωρινά το rafting και πραγματοποιείται στάση για κολύμπι κάτω από το καταρράχτη της Κλίφκης. Η είσοδος στο στενό φαράγγι του Αράχθου είναι επιβλητική με κατακόρυφες ορθοπλαγιές 700μ. Στη διαδρομή του rafting υπάρχουν πηγές να αναβλύζουν από σχισμές βράχων, καταρράχτες να τρέχουν από ψηλά στο ποτάμι και σπάνια είδη πουλιών να φωλιάζουν στα απόμακρα βράχια του φαραγγιού. Στην έξοδο του φαραγγιού δεσπόζει το ψηλότερο μονότοξο γεφύρι της Ελλάδος, το γεφύρι της Πλάκας! Διάρκεια προγράμματος: 4 ώρες περίπου Διάρκεια κατάβασης: 2 ώρες περίπου Κατώτατο όριο ηλικίας: 12 χρονών (8 χρονών εφόσον συμμετέχουν και οι γονείς και το επίπεδο νερού είναι χαμηλό) Τιμή: 40 / άτομο Περιλαμβάνονται: επαγγελματίες οδηγοί ποταμού rafting, τοπική μεταφορά (από τον τερματισμό της διαδρομής στην εκκίνηση), πλήρης εξοπλισμός rafting (στολές Neopren, κράνη rafting, σωσίβια rafting, κουπιά, βάρκες, κλπ.). αποδυτήρια, τουαλέτες, ντουζιέρες με ζεστό νερό, σεσουάρ. Rafting στον Καλαρύτικο-Τζουμέρκα-Ηπειρος Η είσοδος στον ποταμό γίνεται στο γεφύρι Γκόγκου απ όπου ξεκινάει και η διαδρομή του rafting. Ο Καλαρρύτικος είναι ένας κύριος παραπόταμος του Αράχθου πηγάζοντας από τα Τζουμέρκα. Αλπικό τοπίο με αισθητή η κλίση του

5 ποταμού. Στενό ποτάμι με συνεχόμενους κυματισμούς και ενδιαφέροντα περάσματα 3ου και 4ου βαθμού.η διαδρομή εξελίσσεται μέσα από ένα στενό φαράγγι με έντονα περάσματα. Άγρια ομορφιά με πεντακάθαρα νερά να τρέχουν για να συναντήσουν τον ποταμό Άραχθο. Θα χρειαστούμε περίπου 3 ώρες, για να φτάσουμε στη βάση μας, στο γεφύρι της Πλάκας. Διάρκεια κατάβασης: 3 ώρες περίπου Διάρκεια δραστηριότητας: 5 ώρες περίπου Κατώτατο όριο ηλικίας: 16 ετών (απαραίτητη η συνοδεία γονέων) Υλοποίηση: Από Οκτώβριο μέχρι Μάιο Τιμή: 55 το άτομο Περιλαμβάνονται: επαγγελματίες οδηγοί ποταμού, τοπική μεταφορά (από τον τερματισμό της διαδρομής στην εκκίνηση), πλήρης εξοπλισμός Rafting (στολές Neopren, κράνη rafting, σωσίβια rafting, κουπιά, βάρκες, κλπ.). αποδυτήρια, τουαλέτες, ντουζιέρες με ζεστό νερό, σεσουάρ. Rafting Κάτω Άραχθος-Τζουμέρκα-Ηπειρος Η διαδρομή rafting ξεκινάει από το γεφύρι της Πλάκας και τερματίζει στο γεφύρι της Σκούπας. Χρειάζεται περίπου 2 ώρες κωπηλασίας για να διασχίσουμε 12χλμ απόστασης. Είναι μια εύκολη ανοιχτή διαδρομή rafting ιδανική για αρχάριους. Τη διαδρομή χαρακτηρίζουν οι μεγάλοι κυματισμοί και οι απότομες στροφές (όταν το επίπεδο νερού είναι υψηλό). Το τοπίο είναι καταπράσινο, με καταρραχτάκια στις απότομες βραχώδη πλευρές. Σταχτοτσικνιάδες και κορμοράνοι φιλοξενούνται στην ευρύτερη περιοχή. Η διαδρομή του rafting είναι 2ου 3ου βαθμού δυσκολίας. Διάρκεια κατάβασης: 2 ώρες περίπου Διάρκεια δραστηριότητας: 4 ώρες περίπου Κατώτατο όριο ηλικίας: 12 ετών (και από 8 με συνοδεία γονέων και χαμηλό επίπεδο νερού) Υλοποίηση: όλο το χρόνο Τιμή: 45 το άτομο Περιλαμβάνονται: επαγγελματίες οδηγοί ποταμού rafting, τοπική μεταφορά (από τον τερματισμό της διαδρομής στην εκκίνηση), πλήρης εξοπλισμός rafting (στολές Neopren, κράνη rafting, σωσίβια rafting, κουπιά, βάρκες, κλπ.). αποδυτήρια, τουαλέτες, ντουζιέρες με ζεστό νερό, σεσουάρ. Trekking στο Βοϊδομάτη-Ζαγοροχώρια. Ηπειρος. Είναι μια μικρή πεζοπορία, από το γεφύρι της Αρίστης ως το πέτρινο γεφύρι της κάτω Κλειδωνιάς. Εύκολη διαδρομή χωρίς να έχει μεγάλες υψομετρικές διαφορές. Το μεγαλύτερο ποσοστό της διαδρομής είναι κάτω από τα φυλλώματα των πλατανόδενδρων. Διασχίζει κομμάτι του εθνικού δρυμού Βίκου Αώου, με το μονοπάτι να ξεδιπλώνεται στην όχθη του ποταμού Βοϊδομάτη. Στα μισά της διαδρομής συναντούμε και το εγκαταλελειμμένο μοναστήρι των Αγίων Αναργύρων 16ου αιώνα για μια ολιγόλεπτη επίσκεψη. Μένει μόνο το καθολικό μέρος του Ναού

6 όπως και ορισμένες αγιογραφίες. Το μονοπάτι είναι εύκολο και μπορούν να συμμετάσχουν όλοι ανεξαρτήτως ηλικίας. Η απόσταση είναι 6χλμ περίπου και χρειαζόμαστε περίπου 1 και μισή ώρα για να καλύψουμε την απόσταση. Έχουμε βέβαια τη δυνατότητα να ξανανέβουμε το μονοπάτι ως το γεφύρι της Αρίστης. Διάρκεια πεζοπορίας: 1 ½ ώρες περίπου Κατώτατο όριο ηλικίας: 6 ετών (απαραίτητη η συνοδεία γονέων) Υλοποίηση: όλο το χρόνο Τιμή: 20 το άτομο Περιλαμβάνονται: συνοδοί βουνού, σακίδιο πλάτης, μπατόν (μπαστούνια), αδιάβροχο Διάσχιση του Φαραγγιού Βίκου-Ζαγοροχώρια-Ηπειρος Για να διασχίσουμε το φαράγγι του Βίκου θα ξεκινήσουμε από το χωριό Μονοδένδρι με προορισμό το χωριό Βίκος. Θα χρειαστούμε περίπου 45 για να κατέβουμε από το μονοπάτι μέχρι την κοίτη του ποταμού, που τις περισσότερες φορές είναι ξερή. Η περιοχή διακρίνεται για τις έντονες εναλλαγές στο φυσικό τοπίο. Κατάφυτες πυκνές εκτάσεις διαδέχονται το γκρίζο των απότομων γκρεμών. Η περιοχή φιλοξενεί σπάνια λουλούδια και βότανα. Το Φαράγγι του Βίκου βρίσκεται στο βιβλίο Guinness ως το φαράγγι με το μικρότερο άνοιγμα, μόλις 1.100μ. στο στενότερο σημείο του και ταυτόχρονα βάθος που ξεπερνά τα 900μ. Με μήκος 12χλμ και μέγιστο ύψος 1.200μ. είναι ένα από τα βαθύτερα φαράγγια του κόσμου. Μετά από τέσσερις ώρες περίπου πεζοπορίας στο εσωτερικό του φαραγγιού αρχίζουμε να ανηφορίζουμε για το χωριό Βίκος. Θα χρειαστούμε περίπου 1ώρα ακόμη, για να ανέβουμε ως το χωριό. Από το σημείο που αρχίζει να ανηφορίζει το μονοπάτι και δεξιά μας μπορούμε να διακρίνουμε τις πηγές του καθαρότερου ποταμού της Ελλάδος και ένα από τα καθαρότερα ποτάμια της Ευρώπης, του Βοϊδομάτη. Όλη η περιοχή έχει ενταχθεί στο ευρωπαϊκό δίκτυο προστατευόμενων περιοχών 'natura 2000'. Διάρκεια πεζοπορίας: 5 ½ - 6 ώρες περίπου Κατώτατο όριο ηλικίας: 12 ετών ( απαραίτητη η συνοδεία γονέων ) Υλοποίηση: Από το Μάιο τέλος Σεπτεμβρίου Τιμή: 35 το άτομο Περιλαμβάνονται: συνοδοί βουνού, τοπική μεταφορά, σακίδιο πλάτης, μπατόν (μπαστούνια, αδιάβροχο, σνακ ( ξηρούς καρπούς - σταφίδες ή μπισκοτολούκουμο ή αποξεραμένα φρούτα Trekking στην Πριτσαλιά-Τζουμέρκα. Ηπειρος. Είναι μια μικρή πεζοπορία ως την έξοδο του φαραγγιού του Αράχθου, στο ξωκλήσι του Αγ. Βασιλείου, με θέα τις επιβλητικές κορφές των Τζουμέρκων και την ανοιχτή

7 κοιλάδα του Αράχθου. Το τοπίο αλλά και η διαδρομή είναι μέσα στο πράσινο, χαμηλής βλάστησης. Το μονοπάτι είναι εύκολο και μπορούν να συμμετάσχουν όλοι ανεξαρτήτως ηλικίας. Η απόσταση είναι χλμ και χρειαζόμαστε περίπου 2ώρες. Στην μέση της διαδρομής θα ξεναγηθούμε στο μεγαλύτερο μονότοξο γεφύρι της Ελλάδας, το γεφύρι της Πλάκας. Διάρκεια πεζοπορίας: 2ώρες περίπου Κατώτατο όριο ηλικίας: 6 ετών (απαραίτητη η συνοδεία γονέων) Υλοποίηση: όλο το χρόνο Τιμή: 15 το άτομο Περιλαμβάνονται: συνοδοί βουνού, σακίδιο πλάτης, μπατόν (μπαστούνια), αδιάβροχο Trekking στη σκάλα του Βραδέτο-Ζαγοροχώρια. Ηπειρος. Ένα πανέμορφο πλακόστρωτο καλντερίμι με πέτρινα γεφύρια προσιτό στον κάθε περιπατητή, που ξεκινάει από το χωριό Καπέσοβο και περνώντας από το χωριό Βραδέτο φτάνει μέχρι την τοποθεσία Μπελόη, σε ένα φυσικό μπαλκόνι με πανοραμική θέα στη Χαράδρα του Βίκου. Αναμφίβολα το ομορφότερο καλντερίμι της Ελλάδας. Διάρκεια προγράμματος: 3 ώρες Κατώτατο όριο ηλικίας: 12 χρονών Υλοποίηση: όλο το χρόνο Τιμή: 20 το άτομο Περιλαμβάνονται: Επαγγελματίες συνοδοί Canoe kayak στη λίμνη Ζηρού. Ηπειρος. Μια μικρή σε έκταση λίμνη, άγνωστη στο ευρύ κοινό μιας και έγινε γνωστή τα τελευταία χρόνια από τα μέσα μαζικής επικοινωνίας ως σημαντικός υδροβιότοπος. Βρίσκεται 1χλμ δυτικά του Εθνικού δρόμου της Φιλιππιάδας Ιωαννίνων και 16χλμ από την Άρτα. Η δημιουργία της λίμνης, θεωρείται ότι έχει δημιουργηθεί από βύθισμα των τεκτονικών πλακών και έχει συνδυαστεί παράλληλα με διάφορους θρύλους. Η συνολική της έκταση δεν ξεπερνά τα 400 στρέμματα, ενώ οι διαστάσεις της είναι 900 μέτρα Χ 600 μέτρα. Το μέγιστο βάθος της λίμνης είναι 70 μέτρα. Η θερμοκρασία της λίμνης όλες τις εποχές του χρόνου κυμαίνεται από 9-21 βαθμούς C. Η εξερεύνηση μας με μονοθέσια και διθέσια σκάφη αρχίζει από τη νοτιοανατολική πλευρά της λίμνης. Η διαδρομή είναι κυκλική και καταλήγει ξανά στο ίδιο σημείο. Κινούμαστε κοντά στην όχθη για να εξερευνήσουμε όλες τις ακτές της. Επειδή περικλείεται από καταπράσινους λόφους, το μεγαλύτερο διάστημα, η λίμνη είναι απόλυτα ήρεμη. Τα γαλαζοπράσινα κρυστάλλινα νερά της μας προκαλούν για μια βουτιά κατά τη διάρκεια της εξερεύνησης μας.

8 Στα πλούσια νερά της λίμνης ζουν και αναπαράγονται ένα πλήθος ψαριών αλλά και διαφόρων υδρόβιων και υδάτινων οργανισμών. Η ύπαρξη της αμφίβιας Βίδρας μας υποδηλώνει πόσο καθαρά νερά έχει η λίμνη. Το 1999 η λίμνη Ζηρού εντάχθηκε στο πρόγραμμα Natura Διάρκεια: 2 ώρες περίπου Διάρκεια δραστηριότητας: 3 ώρες περίπου Κατώτατο όριο ηλικίας: 8 ετών ( και από 6 με συνοδεία γονέων ) Υλοποίηση: Από Δευτέρα-Κυριακή όλο το χρόνο Ελάχιστη συμμετοχή: 6 άτομα Τιμή: 25 το άτομο Περιλαμβάνονται: επαγγελματίες οδηγοί, πλήρης εξοπλισμός canoe kayak (στολές Neopren, σωσίβια, κουπιά, βάρκες, κλπ.). αναψυκτικό ή ρόφημα και αποξεραμένα φρούτα Trekking στον πυρήνα της Βάλια Κάλντα-Γρεβενά Από το χωριό Περιβόλι σε μία ώρα με τα οχήματα του γραφείου (τζιπ ή mini λεωφορείο) καταλήγει στην περιοχή Σταυρός. Αυτή η όμορφη πεζοπορία ξεκινάει από το σημείο Σταυρός, όπου ακολουθώντας ένα μονοπάτι διασχίζουμε την κοιλάδα της Βάλια Κάλντα με τα πανέμορφα τοπία της, την πυκνή και πλούσια βλάστησή της, τα πανύψηλα πεύκα της και την πλούσια πανίδα της. Ένα από τα σπάνια ζώα που ζουν εδώ είναι η καφέ αρκούδα. Ο δρυμός της Βάλια Κάλντα αποτελείται από μαύρη πεύκη, μερικές συστάδες οξιάς, μερικά άτομα κόκκινης πεύκης καθώς και τη λευκόδερμη πεύκη. Από τη Βάλια Κάλντα πηγάζει ένας παραπόταμος του Αώου, που κυλάει τα αφρισμένα νερά του στη μέση της κοιλάδας. Είναι το γνωστό Αρκουδόρεμα. Ακολουθεί περπάτημα κατά μήκος του έως το γεφυράκι το οποίο επιτρέπει την πρόσβαση στην απέναντι όχθη. Η πεζοπορία ολοκληρώνεται απολαμβάνοντας το τοπίο και ακολουθώντας το μονοπάτι που οδηγήσει στους καταρράκτες. Διάρκεια δραστηριότητας: 5 ώρες περίπου Διάρκεια πεζοπορίας: 2-2,5 ώρες (ελαφρύ περπάτημα) Κατώτατο όριο ηλικίας: 10 ετών Υλοποίηση: Από Μάιο μέχρι Νοέμβριο Ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων: 4 άτομα από Δευτέρα-Κυριακή Τιμή: 40 /άτομο Περιλαμβάνονται: επαγγελματίες συνοδοί, τοπική μεταφορά με jeep ή mini λεωφορείο, πικνίκ Trekking στην περιφερειακή ζώνη της Βάλια Κάλντα-Γρεβενά Μια όμορφη πεζοπορία 3 ωρών σε ένα από τα μονοπάτια της περιφερειακής ζώνης του δρυμού της Βάλια Κάλντα, μέσα στο καταπράσινο τοπίο ή λευκό κατά τους χειμερινούς μήνες, που αποτελείται από πεύκα και έλατα. Διάρκεια πεζοπορίας: 3 ώρες περίπου Κατώτατο όριο ηλικίας: 9 ετών Υλοποίηση: όλο το χρόνο.

9 Ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων: 4 άτομα από Δευτέρα-Κυριακή Τιμή: 20 /άτομο Περιλαμβάνονται: επαγγελματίες συνοδοί, σνακ Trekking στην Πορτίτσα Σπηλαίου-Γρεβενά Μια εκπληκτική διαδρομή που ξεκινάει με μια 40' πεζοπορία κατηφορίζοντας για το γεφύρι της Πορτίτσας σε ένα πετρόκτιστο λευκό μονοπάτι κρυμμένο ανάμεσα στο θαμνώδες φυτό "Πυξάρι". Στο τέλος της πεζοπορίας μας καταλήγουμε στο πανέμορφο γεφύρι της πορτίτσας και βλέπουμε το φαράγγι με τους πανύψηλους βράχους, μέτρα. Μετά από την ξεκούραση μας παίρνουμε τον δύσκολο δρόμο της επιστροφής ακολουθώντας διαφορετική διαδρομή αλλά καταλήγοντας και πάλι στην πλατεία του χωριού Σπήλαιο. Διάρκεια πεζοπορίας: 3 ώρες περίπου Κατώτατο όριο ηλικίας: 12 ετών Υλοποίηση: όλο το χρόνο Ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων: 4 άτομα από Δευτέρα-Κυριακή. Τιμή: 20 /άτομο Περιλαμβάνονται: επαγγελματίες συνοδοί, σνακ Rafting στον Αλιάκμονα Α-Γρεβενά Μια όμορφη διαδρομή rafting πάνω σε φουσκωτή βάρκα στο πρώτο κομμάτι του ποταμού Αλιάκμονα. Η διαδρομή μας δίνει τη δυνατότητα να απολαύσουμε το πανέμορφο τοπίο με την πλούσια βλάστηση και τους μετεωριτικούς βράχους και να θαυμάσουμε τα σπάνια πουλιά που υπάρχουν στην περιοχή, όπως είναι οι Μαυροπελαργοί και ο Σταχτοτσικνιάς από την οικογένεια των Ερωδιών, οι Κορμοράνοι και πολλές αγριόπαπιες, τα οποία μας συντροφεύουν ως το τέλος της διαδρομής. Αξέχαστες εντυπώσεις θα μας αφήσει το Vincent rapid 3ου βαθμού και οι τολμηρές στροφές του ποταμού καθ όλη τη διάρκεια του rafting Διάρκεια δραστηριότητας: 4 ώρες περίπου Διάρκεια κατάβασης: 1-2 ώρες περίπου (ανάλογα την ποσότητα του νερού) Κατώτατο όριο ηλικίας: 12 ετών Υλοποίηση: Από Σεπτέμβριο μέχρι Ιούλιο Ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων: 4 άτομα από Δευτέρα-Κυριακή Τιμή: 40 /άτομο Περιλαμβάνονται: επαγγελματίες οδηγοί ποταμού, τοπική μεταφορά (από τον τερματισμό της διαδρομής στην εκκίνηση), ελαφρύ σνακ,πλήρης εξοπλισμός Rafting (στολές Neopren, κράνη rafting, σωσίβια rafting, κουπιά, βάρκες, κλπ.). Canyoning στο Σπήλαιο-Γρεβενά Μια εκπληκτική διαδρομή που ξεκινάει με μια ημίωρη πεζοπορία κατηφορίζοντας για το γεφύρι της Πορτίτσας σε ένα πετρόκτιστο λευκό μονοπάτι κρυμμένο ανάμεσα

10 στο θαμνώδες φυτό "Πυξάρι". Από το πανέμορφο γεφύρι της πορτίτσας μπαίνουμε στο φαράγγι με τους πανύψηλους βράχους, μέτρα. Το διασχίζουμε πότε περπατώντας και πότε κολυμπώντας φορώντας σωσίβιο αλλά και χρησιμοποιώντας τεχνικά μέσα καταρρίχησης (rappel), σχοινιά baudrier,για να καταρριχηθούμε από ένα βράχο 4 μέτρων περίπου. Φυσικές κολυμπήθρες, όμορφα πουλιά που φωλιάζουν στα βράχια μας εντυπωσιάζουν μέχρι το τέλος της διαδρομής στην έξοδο του φαραγγιού στην περιοχή "Καρούτι". Διάρκεια δραστηριότητας: 4 ώρες περίπου Κατώτατο όριο ηλικίας: 12 ετών Υλοποίηση: Από Δευτέρα ως Κυριακή. Από Ιούλιο μέχρι Σεπτέμβριο Ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων: 4 άτομα Τιμή: 30 /άτομο Περιλαμβάνονται: έμπειροι συνοδοί, τοπικές μεταφορές (εφόσον κρίνονται απαραίτητες), όλος ο απαραίτητος εξοπλισμός (σχοινιά, σωσίβια, κράνη, baudrier), πικνίκ Ορεινή ποδηλασία στην Πάρνηθα Όμορφες ποδηλατικές διαδρομές, που αγκαλιάζουν το δρυμό της Πάρνηθας, σε χωματόδρομους ή δασικούς δρόμους και για τους πιο έμπειρους σε μονοπάτια. Σε όλες τις περιπτώσεις οι διαδρομές περνάνε κάτω από τα πανύψηλα έλατα. Κατά τη διάρκεια κάνουμε στάσεις για να απολαύσουμε από ψηλά την εκπληκτική θέα. Ξεδιψάμε στις κρυστάλλινες πηγές, γεμίζουμε τα παγούρια μας και συνεχίζουμε την πορεία μας. Επιλέγουμε τη διαδρομή μας σύμφωνα με το δυναμικό της ομάδας. Διάρκεια 2 έως 3 ώρες. Παρέχεται όλος ο εξοπλισμός και τα ορειβατικά ποδήλατα. Διάρκεια προγράμματος: 2-3 ώρες Ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων: 8 άτομα από Δευτέρα-Παρασκευή & 6 άτομα Υλοποίηση: όλο το χρόνο Τιμή/άτομο: 20 Περιλαμβάνονται: Σχεδιασμός και υλοποίηση προγράμματος, Εξοπλισμός ποδηλασίας (ορειβατικό ποδήλατο, κράνος κτλ), Έμπειροι συνοδοί δραστηριότητας. Αναρρίχηση στα βράχια της Βαρυμπόμπης Κατάλληλο για ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ Το πρόγραμμα είναι ψυχαγωγικού χαρακτήρα Η ομάδα ξεκινά όλη μαζί, για να διανύσει μία όμορφη πεζοπορική διαδρομή προς τα βράχια διάρκειας μισής ώρας περίπου. Τα βράχια της Βαρυμπόμπης αλλά και της Κορακοφωλιάς στους πρόποδες της Πάρνηθας είναι από τα παλαιότερα σημεία συνάντησης ορειβατών και αναρριχητών. Οι αναρριχητικές διαδρομές απευθύνονται σε πολύ έμπειρους αλλά και αρχάριους. Μέσα από τη διαδικασία της αναρρίχησης ο αναρριχητής αποκτά αυτοπεποίθηση,

11 σιγουριά για το επόμενο βήμα και δύναμη να ξεπερνά τους φόβους του. Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ψυχαγωγικού χαρακτήρα και ως σκοπό έχει να δοθεί η ευκαιρία ώστε να σκαρφαλώσει κάποιος με ασφάλεια σε φυσικά βράχια. Διάρκεια προγράμματος 3-4 ώρες (ανάλογα με τη συμμετοχή των ατόμων). Παρέχεται όλος ο αναρριχητικός εξοπλισμός, έμπειροι συνοδοί Υλοποίηση: όλο το χρόνο Διάρκεια προγράμματος: 4 ώρες Ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων: 8 άτομα από Δευτέρα-Παρασκευή & 6 άτομα Τιμή ανά άτομο: 35 Περιλαμβάνονται: Πλήρης εξοπλισμός (κράνη, αναρριχητικά παπούτσια, μπωντριέ, αναρριχητικά σχοινιά, καραμπίνερ ασφαλείας κ.ά.) Επαγγελματίας συνοδός αναρρίχησης (ένας ανά δέκα άτομα) Όλοι οι νόμιμοι φόροι Τι να έχετε μαζί σας: άνετα ρούχα και παπούτσια για τη δραστηριότητα, αδιάβροχο μπουφάν, μία δεύτερη αλλαξιά σε περίπτωση που ιδρώσετε, παγούρι ή μπουκάλι με νερό, καπέλο ή σκούφο, σνακ, φωτογραφική μηχανή (προαιρετικά) Trekking στην Πάρνηθα Όμορφες πεζοπορικές διαδρομές με τη συνοδεία έμπειρων ξεναγών στα μονοπάτια της Πάρνηθας. Οι διαδρομές που επιλέγουμε είναι όλες κάτω από τα αιωνόβια και καταπράσινα έλατα, με στάσεις για ξεκούραση σε πηγές με τρεχούμενο, παγωμένο νερό αλλά και θέσεις απέραντης θέας. Κυρίαρχο είδος της πανίδας, το μοναδικό κόκκινο ελάφι όπου ζει ελεύθερο στο δρυμό της Πάρνηθας σχηματίζοντας μοναδικούς βιότοπους. Κατά τη διάρκεια της πορείας μας έχουμε μεγάλη πιθανότητα να συναντήσουμε οικογένειες ελαφιών, σε έναν από τους βιότοπους που θα περάσουμε Υλοποίηση: όλο το χρόνο Διάρκεια προγράμματος: 3 ώρες περίπου Ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων: 8 άτομα από Δευτέρα-Παρασκευή & 6 άτομα Τιμή/ανά άτομο: 15 Περιλαμβάνονται: Πεζοπορία και ξενάγηση στον Εθνικό Δρυμό Πάρνηθας με έμπειρο συνοδόξεναγό της Trekking Hellas Πάρνηθας (ένας ανά δέκα άτομα) Εξοπλισμός (μπατόν, παγούρι για νερό, μικρό σακίδιο πλάτης, αδιάβροχο για τους χειμερινούς μήνες) Όλοι οι νόμιμοι φόροι Τι να έχετε μαζί σας: άνετα ρούχα και παπούτσια για τη δραστηριότητα, αδιάβροχο μπουφάν, μία δεύτερη αλλαξιά σε περίπτωση που ιδρώσετε,

12 παγούρι ή μπουκάλι με νερό, καπέλο ή σκούφο, σνακ, φωτογραφική μηχανή (προαιρετικά) Νυχτερινό trekking υπό το φως της πανσελήνου στην Πάρνηθα Αν θέλετε να περάσετε ξεχωριστά Κυριακάτικα βράδια, μακριά από τη πολύβουη ζωή της πόλης, ελάτε μαζί μας για μια βραδινή πεζοπορία στη καρδιά του δρυμού της Πάρνηθας. Το μόνο που χρειάζεται να έχετε μαζί σας είναι ένας φακός και την καλή σας διάθεση. Τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνουμε εμείς. Το πρόγραμμα: 18:00 άφιξη στην Πάρνηθα. 18:30 21:00 βραδινή πεζοπορία. Ξεκινάμε την πεζοπορία μας, κινούμαστε βορειοανατολικά ώστε να έχουμε το φεγγάρι κατά μήκος της διαδρομής μας, Όλη η διαδρομή είναι πνιγμένη στα έλατα και το βράδυ η ησυχία του δάσους σε ταξιδεύει μέσα στα παραμύθια. Κάνουμε στάση για ξεκούραση και επιστροφή στο αρχικό μας σημείο. 21:00-22:5 επιστροφή στο καταφύγιο. Στάση για ρόφημα ή φαγητό. 22:00 - αναχώρηση από Πάρνηθα Τιμή: 15 /άτομο - Τι να έχετε μαζί σας: άνετα ρούχα και παπούτσια για τη δραστηριότητα, αδιάβροχο μπουφάν, μία δεύτερη αλλαξιά σε περίπτωση που ιδρώσετε, παγούρι ή μπουκάλι με νερό, καπέλο ή σκούφο,σνακ, φωτογραφική μηχανή (προαιρετικά), φακός για τις βραδινές πεζοπορίες Ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων: 10 άτομα Ημέρες υλοποίησης: Κυριακή 01 Ιουλίου 2012, Κυριακή 05 Αυγούστου 2012,Κυριακή 02 Σεπτεμβρίου 2012 Sea Kayak στη Σαντορίνη Γνωρίστε τη Σαντορίνη διαφορετικά και ζήστε μια μοναδική εμπειρία. Κωπηλατούμε παράλληλα με τα εντυπωσιακά βραχώδη παράλια του Νότιου μέρους του νησιού, σε κρυστάλλινα διάφανα νερά. Θα κάνουμε στάση στην παραλία της Κάμπιας για πικνίκ και snorkelling. Διάρκεια: συνολικά 5 ώρες sea kayaking 4 ώρες Απόσταση: 7 μίλια Ώρα εκκίνησης : 9.00 πμ - Ώρα επιστροφής: μμ Επίπεδο : Αρχάριοι Ηλικίες : από 14 και πάνω Προϋποθέσεις συμμετοχής: Γνώση κολύμβησης, στοιχειώδης φυσική κατάσταση Τι να έχετε μαζί σας: Μαγιό, καπέλο, πετσέτα αντηλιακό, ένα παγούρι με 1lt νερό. Ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων: 6 άτομα από Δευτέρα-Κυριακή Τιμή / άτομο: 65 Περιλαμβάνει: Όλο τον εξοπλισμό, τοπική μεταφορά, πιστοποιημένο οδηγό sea kayak (BCU), ελαφρύ picnic

13 Αναρρίχηση στην Περίσσα. Σαντορίνη Εκτός από φυσικό γεωλογικό μουσείο, η Σαντορίνη έχει μια σειρά από δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε. Στην παραλία της Περίσσας, τα ασβεστολιθικά πετρώματα αποτελούν πρόκληση για αναρρίχηση. Ο βράχος είναι συμπαγής, λόγω της ηφαιστειακής δραστηριότητας, γεμάτος ρωγμές και πιασίματα. Οι πίστες εκτείνονται κάθετα από τη θάλασσα. Η αναρρίχηση συνδυάζει τον αθλητισμό και τα μαγικά τοπία. Η θέα από τα βράχια της Περίσσας προς το Αιγαίο είναι μοναδική. Η ομάδα μας βρίσκεται συνήθως στα βράχια από 07:30 πμ. όλο το καλοκαίρι. Οι βαθμοί δυσκολίας ξεκινούν με εκπαιδευτικές διαδρομές και να φτάσουν μέχρι τον έμπειρο.βρείτε μας στο αναρριχητικό πεδίο, ή καλέστε για να κανονίσουμε τη μεταφορά από το ξενοδοχείο σας. Διάρκεια: 3 ώρες Βαθμός δυσκολίας: Όλες οι βαθμίδες Ώρα αναχώρησης: 8:00 πμ. - Ώρα άφιξης: 12:00 μμ. Ηλικία: από 14 ετών και άνω Απαιτήσεις: καλή φυσική κατάσταση Τι θα χρειαστείτε: καπέλο, ένα λίτρο νερό, αντηλιακό Τιμή/άτομο: Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται: Ελάχιστη συμμετοχή: 35 ευρώ αν έρθετε μόνοι σας ή 45 ευρώ αν αναλάβουμε τη μεταφορά σας όλος ο εξοπλισμός για την αναρρίχηση, φόροι, έμπειρος συνοδός-αναρριχητής, πικνίκ 4 άτομα Trekking στη Σαντορίνη Απολαύστε το μαγευτικό τοπίο της Σαντορίνης ακολουθώντας το παλιό μονοπάτι που συνέδεε τα Φηρά με την Οία. Μια μοναδική πεζοπορία με θέα τα κατακόρυφα βράχια, της καλντέρας. Με τον συνοδό μας θα ξεκινήσετε από τα Φηρά προς το Φηροστεφάνι και το Ημεροβίγλι, θα σταματήσετε σε όμορφα ξωκλήσια με μαγευτική θέα. Απολαύστε ένα μοναδικό πικνίκ με θέα την Θηρασία, την Παλιά και Νέα Καμμένη. Πάρτε μαζί σας καπέλο, αντηλιακό και 1 λίτρο νερό, και είστε έτοιμοι για μια μοναδική και αξέχαστη πεζοπορία σε ένα μοναδικό νησί. Διάρκεια: συνολικός χρόνος 5 ώρες πεζοπορία 4 ώρες Απόσταση: 9 χλμ Ώρα αναχώρησης: 9:00 π.μ. - Ώρα άφιξης: 14:00 Επίπεδο: αρχάριοι Ηλικία: από 14 ετών και άνω Απαιτήσεις: βασικό επίπεδο φυσικής κατάστασης Τι θα χρειαστείτε: καπέλο, ένα λίτρο νερό, αντηλιακό Τιμή/άτομο: 25 Στην τιμή μετακίνηση από την Οία πίσω στη Θύρα, φόροι,

14 συμπεριλαμβάνονται: έμπειρος οδηγός, πικνίκ Ελάχιστη συμμετοχή: 4 άτομα Rafting στο Λούσιο και Αλφειό Α' - Ορ.Αρκαδία Η κατάβαση rafting ξεκινάει από τη γέφυρα του Ατσιχολου στον ποταμό Λούσιο. Ακούγοντας τα παραγγέλματα του οδηγού κωπηλατούμε στα κρυστάλλινα νερά του ποταμού μέσα σε ένα τούνελ από φυτά και δέντρα. Οι βράχοι που βρίσκονται στο ποτάμι, δημιουργούν συναρπαστικά περάσματα και εμπόδια, χαρίζοντας μία μοναδική εμπειρία καθ όλη τη διάρκεια του rafting. Μετά από λίγο, ο Λούσιος ποταμός χύνεται στον Αλφειό όπου και συνεχίζουμε το rafting περνώντας κάτω από πέτρινα γεφύρια για να σταματήσουμε λίγο πριν το φαράγγι του Αλφειού στην εντυπωσιακή πετρόχτιστη γέφυρα του Κούκου. Διάρκεια : 2 ώρες περίπου Κατώτατο όριο συμμετοχής: 14 ετών (τους καλοκαιρινούς μήνες το κατώτατο όριο είναι 7 ετών) Υλοποίηση: από Δευτέρα ως Παρασκευή Ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων: 8 άτομα από Δευτέρα-Παρασκευή. Τιμή: 50 / άτομο Περιλαμβάνονται: τοπικές μεταφορές, επαγγελματίες οδηγοί ποταμού rafting, ελαφρύ γεύμα, όλος ο απαραίτητος εξοπλισμός rafting(στολή νεοπρέν, σωσίβιο rafting, κράνος rafting, βάρκες, κουπιά) Rafting στο Λούσιο και Αλφειό Α'& Β'. Ορεινή Αρκαδία. Το Ά τμήμα της κατάβασης rafting ξεκινάει πριν τη γέφυρα του Ατσίχολου και καταλήγει στην γέφυρα του Κούκου. Το Β' τμήμα ξεκινάει από τη γέφυρα του Κούκου και τελειώνει στο χωριό Παλαιόκαστρο. Η πρώτη διαδρομή είναι περίπου 7 χλμ, ενώ η δεύτερη 9 χλμ. Υπάρχουν πολλά βράχια μέσα στο ποτάμι, που δημιουργούν περάσματα 2ου - 3ου και 4ου βαθμού (ανάλογα με την ποσότητα του νερού). Στη γέφυρα του Κούκου μπορεί να γίνει και στάση για να περπατήσουμε για 10' μέχρι τον εντυπωσιακό καταρράκτη του Βρόντου. Διάρκεια : 4 ώρες περίπου Κατώτατο όριο συμμετοχής: 14 ετών Υλοποίηση: από Δευτέρα ως Παρασκευή Ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων: 8 άτομα από Δευτέρα-Παρασκευή. Τιμή: 75 /ατομο Περιλαμβάνονται: τοπικές μεταφορές, επαγγελματίες οδηγοί ποταμού rafting, γεύμα, όλος ο απαραίτητος εξοπλισμός rafting(στολή νεοπρέν, σωσίβιο rafting, κράνος rafting, βάρκες, κουπιά) Rafting στον Ερύμανθο A. Ορεινή Αρκαδία. Ακολουθήστε τους έμπειρους εκπαιδευτές της Trekking Hellas Αρκαδίας σε μια εντυπωσιακή κατάβαση!προορισμός μας είναι το χωριό Τριπόταμα. Εκεί θα είναι η αφετηρία για την κατάβαση του ποταμού Ερυμάνθου. Ο Ερύμανθος είναι ένα πανέμορφο με μεγάλη συχνότητα περασμάτων 3ου- 4ου βαθμού δυσκολίας που απαιτεί προηγούμενη εμπειρία (συμμετοχή σε τουλάχιστον 2 καταβάσεις σε

15 διαφορετικά ποτάμια 3ου βαθμού δυσκολίας) και αρκετά καλή φυσική κατάσταση από τους συμμετέχοντες.: 3-4 ώρες: 18 ετών : Υλοποίηση: από Δευτέρα ως Παρασκευή Ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων: 8 άτομα από Δευτέρα-Παρασκευή. Τιμή: 60 /ατομο Περιλαμβάνονται: τοπικές μεταφορές, επαγγελματίες οδηγοί ποταμού rafting, όλος ο απαραίτητος εξοπλισμός rafting(στολή νεοπρέν, σωσίβιο rafting, κράνος rafting, βάρκες, κουπιά) Trekking στην κοιλάδα του Λούσιου-Ορ.Αρκαδία Η κοιλάδα του Λούσιου είναι ένα από τα πιο όμορφα σημεία της Πελοποννήσου με εντυπωσιακή φυσική ομορφιά και ιστορικό παρελθόν. Στις δύο πλευρές της κοιλάδας βρίσκονται 3 από τα πιο σημαντικά μοναστήρια της περιοχής: η μονή Αιμυαλών, η μονή Φιλοσόφου και η μονή Προδρόμου. Στη διαδρομή μας θα περάσουμε από τις δύο αυτές μονές, του Φιλοσόφου και του Προδρόμου. Το ραντεβου μας είναι στην Αρχαία Γόρτυνα. Από εκεί με αυτοκίνητα της Τrekking Hellas μεταφερόμαστε στη μονή φιλοσόφου όπου ξεκινάμε την πεζοπορία μας. Μία μικρή παράκαμψη (10' από το κύριο μονοπάτι), μπορεί να μας φέρει στο Κρυφό Σχολειό της περιοχής. Ένα κατηφορικό μονοπάτι θα μας πάει μέχρι την κοίτη του ποταμού και από εκεί θα ανηφορίσουμε μέχρι τη Μονή Προδρόμου. Από εκεί και αφού έχουμε επισκεφτεί τη Μονή συνεχίζουμε μέχρι την Αρχαία Γόρτυνα όπου και είναι το τέλος της πορείας μας. Διάρκεια : 2 1/2 ώρες περίπου Κατώτατο όριο συμμετοχής: 6 ετών Υλοποίηση: από Δευτέρα ως Παρασκευή Ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων: 8 άτομα από Δευτέρα-Παρασκευή. Τιμή: 20 / άτομο Περιλαμβάνονται: τοπικές μεταφορές, επαγγελματίας συνοδός βουνού Diving - βουτιά εξοικείωσης - Λευκάδα Ένας καταπληκτικός τρόπος για να νοιώσεις από κοντά τη μαγεία του υποθαλάσσιου κόσμου! Καμία προηγούμενη εμπειρία δεν απαιτείται. Πιστοποιημένοι από την PADI εκπαιδευτές θα ξεκινήσουν με το θεωρητικό κομμάτι της εκπαίδευσης και τις βασικές αρχές της αυτόνομης κατάδυσης και θα σας φέρουν σε επαφή με τον εξοπλισμό. Για περίπου μια ώρα θα συνεχίσουμε την εκπαίδευση σε πισίνα για να βρεθούμε για πρώτη φορά σε περιβάλλον χωρίς βαρύτητα και να εξοικειωθούμε με τον εξοπλισμό και να κάνουμε πράξη τα όσα γνωρίζουμε ως θεωρία! Έτοιμοι πλέον επιβιβαζόμαστε στο σκάφος με κατεύθυνση το νησάκι Καστρί. Πριν βρεθεί στο νερό, η ομάδα συζητά και έρχεται σε συνεννόηση για το πως θα κινηθεί στο βυθό. Υλοποίηση: καθημερινά Ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων: δεν υπάρχει Τιμή: 55 / άτομο Περιλαμβάνονται: όλος ο απαραίτητος εξειδικευμένος εξοπλισμός, πιστοποιημένος εκπαιδευτής καταδύσεων

16 Zodiac Safari Σύβοτα-Αντίπαξοι-Παξοί Εκδρομή στο Ιόνιο με φουσκωτό σκάφος. Κάντε την δική σας παρέα και προγραμματίστε το δικό σας ταξίδι. Ανακαλύψτε και γνωρίστε τις ομορφότερες παραλίες του Ιονίου. Βουτήξτε και κολυμπήστε στα γαλαζοπράσινα νερά τους. Θα Ξεκινήσουμε το ταξίδι από τα Σύβοτα, έναν επίγειο παραθαλάσσιο παράδεισο και θα κατευθυνθούμε νοτιοδυτικά. Η πρώτη στάση μας θα είναι στο νησί των Αντίπαξων. Θα αγκυροβολήσουμε στις πολύβουες μα παραδεισένιες παραλίες Βρίκα & Βουτούμι. Διάφανες γαλαζοπράσινες θάλασσες με κατάλευκες αμμουδιές χαρίζουν εξωτική γοητεία. Με μάσκες και αναπνευστήρες που σας παρέχουμε, κολυμπήστε και παρατηρείστε τη ζωή του βυθού. Το μεσημέρι περίπου και μετά από ένα ελαφρύ σνακ χαράζουμε ρώτα για το μεγαλύτερο νησί τους Παξούς. Είσοδο στο όμορφο λιμάνι του Γάιου που είναι και η πρωτεύουσα του νησιού. Προτείνεται στάση και βόλτα στο γραφικό λιμανάκι. Η έξοδο θα γίνει από τη βόρεια πλευρά του λιμανιού με στάση για ένα δροσιστικό μπάνιο στην παραλία Λεβρεχιό. Βοτσαλοστρωμένη παραλία, διαυγή νερά, γαλαζοπράσινα χρώματα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά που κυριαρχούν στις επιλογές μας!! Δίπλα ακριβώς, στον επόμενο κόλπο, είναι το γραφικό λιμανάκι του Λογγού. Αξίζει μια επίσκεψη μέσα στο λιμάνι, χωρίς να κάνουμε στάση. Σε λίγα μόνο μίλια προσεγγίζουμε το λιμάνι της Λάκκας. Το βορειότερο λιμάνι του Νησιού. Η είσοδος είναι εντυπωσιακή με κυρίαρχο χρώμα του νερού το τουρκουάζ. Στο βάθος ατενίζουμε το λιμάνι με τα γραφικά σπιτάκια. Προστατευμένο καλά από τους ανέμους, ο κόλπος της Λάκκας έχει βαθιά και πεντακάθαρα νερά, πραγματικά μια πρόκληση να αγκυροβολήσουμε για μια τελευταία βουτιά! Κλείνοντας την ημέρα μας μπορούμε να βγούμε για μια επίσκεψη στο γραφικό λιμανάκι. Αφήνουμε πίσω μας όλες τις όμορφες στιγμές της ημέρας και από τους πιο όμορφους προορισμούς και η πυξίδα μας δείχνει βόρεια ανατολικά για το λιμάνι στα Σύββοτα. Η ημέρα κλείνει με τη δύση του ήλιου πίσω μας Διάρκεια : 12 ώρες Μήκος διαδρομή : 28 ναυτικά μίλια Ώρα αναχώρησης : 09:00πμ Ώρα επιστροφής : 20:30 21:00μμ Κατώτατο όριο ηλικίας: 6 ετών Υλοποίηση: Μάιος Σεπτέμβριος, Ελάχιστη συμμετοχή : 3 άτομα / εκδρομή Μέγιστη συμμετοχή : 7 άτομα / εκδρομή Τιμή: 50 το άτομο Περιλαμβάνονται: επαγγελματίας οδηγός, Καύσιμα σκάφους, πλήρης εξοπλισμός για δραστηριότητες ( μάσκες, αναπνευστήρες, ), αναψυκτικό, σάντουιτς και φρούτα, αδιάβροχοι σάκοι για τα προσωπικά σας αντικείμενα Να έχω μαζί μου : πετσέτα θαλάσσης μαγιό αντηλιακό

17 γυαλιά ηλίου φωτογραφική μηχανή παντόφλες καπέλο Sea Kayak στη Λευκάδα Ελάτε σε ένα ταξίδι περιπέτειας με καγιάκ θαλάσσης σε έναν από τους 10 κορυφαίους προορισμούς καγιάκ του κόσμου, στα Ιόνια νησιά. Ένα ταξίδι στα κρυστάλλινα νερά του Ιονίου Πελάγους με καγιάκ ανοιχτής θαλάσσης διθέσια ή μονοθέσια το οποίο θα σας φέρει σε επαφή με τα κρυφά μυστικά της θάλασσας. Τα μυστικά εκείνα που η θάλασσα απλόχερα δίνει σε αυτούς που τολμούν και επιδέξια τα κρύβει στους απλούς παρατηρητές. Συναντήστε τα ρινοδέλφινα του Ιονίου Πελάγους σε απόσταση αναπνοής από το σκάφος σας, ανακαλύψτε σπηλιές που μόνο το καγιάκ μπορεί να προσεγγίσει, βρεθείτε σε παραλίες παρθένες και ερημικές. Ζήστε την απόλυτη ηρεμία, ζήστε την εμπειρία της ζωής σας. Τιμή: 50 το άτομο Περιλαμβάνονται: Έμπειροι οδηγοί. Όλος ο απαραίτητος εξειδικευμένος εξοπλισμός. Υλοποίηση: από Τετάρτη-Κυριακή (Μάιος Σεπτέμβριος), Διάρκεια: (Μισή μέρα ) Διαδρομή: Βασιλική Αγιοφίλη Αμμούσα. Απαραίτητες προϋποθέσεις: Ελάχιστη συμμετοχή δύο (2) ατόμων. Κατώτερο όριο ηλικίας 12 ετών. Καλή φυσική κατάσταση. Γνώση κολύμβησης. Rafting στον Ταυρωπό-Ευρυτανία Μία απολαυστική κατάβαση rafting με διασκεδαστικά περάσματα, ιδανική για όσους κάνουν rafting για πρώτη φορά και για προχωρημένους, που θα σας χαρίσει όμορφες στιγμές, πολύ γέλιο και δράση. Λίγο πριν τον τερματισμό θα κατέβουμε από τις βάρκες και θα περπατήσουμε μέχρι τον εντυπωσιακό καταρράκτη της Βίνιανης. Η κατάβαση rafting γίνεται στο τμήμα του ποταμού από τη γέφυρα του Γαβρενίτη μέχρι την βάση του Παρκιού. Η διαδρομή περνάει από το παλιό πέτρινο γεφύρι της Βίνιανης και έχει μήκος περίπου 10 χλμ. (βαθμός δυσκολίας 2). Σημείο συνάντησης: Χάνι Μέγδοβα στην εθνική οδό Καρπενησίου-Αγρινίου, 24χλμ από το Καρπενήσι. Διάρκεια κατάβασης: 2 ώρες Διάρκεια δραστηριότητας: 4 ώρες

18 Κατώτατο όριο ηλικίας: 8 ετών Υλοποίηση:από Οκτώβριο μέχρι Μάιο Τιμή: 40 /άτομο Περιλαμβάνονται: επαγγελματίες οδηγοί ποταμού rafting, όλος ο απαραίτητος εξοπλισμός rafting(στολή, νεοπρέν, σωσίβιο rafting, κράνος rafting, βάρκες, κουπιά), τοπική μεταφορά (από τον τερματισμό της διαδρομής στην εκκίνηση), σάντουιτς, χυμός, καφές. * Τι να έχετε μαζί σας: δεύτερο ζευγάρι παπούτσια, εσώρουχα ή μαγιό & πετσέτα. Rafting στον Τρικεριώτη-Ευρυτανία Δύσκολος ποταμός ιδανικός για όσους έχουν προηγούμενη εμπειρία στο rafting. Οι απότομες στροφές μέσα στο στενό φαράγγι κάνουν την κατάβαση του rafting στα αφρισμένα κύματα συναρπαστική. Το κομμάτι του ποταμού ξεκινάει από την γέφυρα στα Διπόταμα και καταλήγει στο χωριό Σαρκίνη λίγο πριν την λίμνη Κρεμαστών. Η διαδρομή rafting του ποταμού είναι περίπου 10 χλ (βαθμός δυσκολίας 3). Σημείο συνάντησης: Γέφυρα Διπόταμα στο δρόμο Καρπενησίου-Προυσού, 27χλμ από Καρπενήσι. Διάρκεια κατάβασης: 2 ώρες Διάρκεια δραστηριότητας: 3 ώρες Κατώτατο όριο ηλικίας: 15 ετών Υλοποίηση: από Δεκέμβριο μέχρι Μάρτιο Απαιτείται προηγούμενη εμπειρία σε καταβάσεις 1ου και 2ου βαθμού. Τιμή: 40 το άτομο Περιλαμβάνονται: o o o o επαγγελματίες οδηγοί ποταμού rafting τοπική μεταφορά (από τον τερματισμό της διαδρομής στην εκκίνηση) ελαφρύ σνακ (σάντουιτς, χυμός) όλος ο απαραίτητος εξοπλισμός rafting (στολή νεοπρέν, σωσίβιο rafting, κράνος rafting, βάρκες, κουπιά) Τι να έχετε μαζί σας: Δεύτερο ζευγάρι παπούτσια, εσώρουχα ή μαγιό & πετσέτα (δεν υπάρχουν αποδυτήρια). Trekking Μονή Προυσσού - Μαύρη Σπηλιά - Ευρυτανία Επισκεπτόμενοι το μοναστήρι ακολουθούμε μια θαυμάσια διαδρομή καταλήγοντας στο όμορφο φαράγγι της Μαύρης Σπηλιάς.

19 Χαρακτηριστικό της διαδρομής τα όμορφα γεφυράκια οι υπέροχοι καταρράκτες και τα πολλά νερά.. Στο τέλος της διαδρομής επισκεπτόμαστε το Αλλαντοποιείο του Στρεμμένου και δοκιμάζουμε τοπικά προϊόντα του και το υπέροχο προσούτο. Τέλος δοκιμάζουμε τις ικανότητες μας στην τοξοβολία. Σημείο συνάντησης: στο παρκινγκ στο Μοναστήρι Προυσσού. Διάρκεια δραστηριότητας: 2 ώρες Κατώτατο όριο ηλικίας: 8 ετών Υλοποίηση: όλο το χρόνο Ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων: 8 άτομα από Δευτέρα-Παρασκευή & 4 άτομα Τιμή: 20 /άτομο Περιλαμβάνονται: επαγγελματίες συνοδοί Trekking Via Ferrata στη Μαύρη Σπηλιά. Ευρυτανία. Φτάνοντας με πεζοπορία στην Μαύρη Σπηλιά, αφήνουμε το μονοπάτι και συνεχίζουμε μέσα στο φαράγγι από μονοπάτι που έχει κατασκευαστεί πάνω στον βράχο (via ferrata). Η διαδρομή σκαρφαλώνει σε κάθετους βράχους δίπλα σε υπέροχους καταρράκτες. Αφού τελειώσει η Via Ferrata, μπορούμε να επιστρέψουμε από την ίδια διαδρομή ή να ακολουθήσουμε μονοπάτι το οποίο καταλήγει εκεί που έχουμε ξεκινήσει. Σημείο συνάντησης: το παρκινγκ, στο Μοναστήρι Προυσού Διάρκεια δραστηριότητας: 2-3 ώρες Κατώτατο όριο ηλικίας: 10 ετών Υλοποίηση: όλο το χρόνο Ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων: 8 άτομα από Δευτέρα-Παρασκευή & 4 άτομα Τιμή: 25 /άτομο Από 15 άτομα και άνω: 20 /άτομο Περιλαμβάνονται: o o έμπειρος συνοδός απαραίτητος εξοπλισμός *Τι να έχετε μαζί σας: Δεύτερο ζευγάρι παπούτσια, εσώρουχα ή μαγιό & πετσέτα ( μόνο τους χειμερινούς μήνες) Canoe Kayak στο Δέλτα Πηνειού. Αν. Θεσσαλία. Μία ήρεμη, αλλά καθ όλα ψυχαγωγική κατάβαση στα πλούσια νερά του Πηνειού έως τις εκβολές του στο Αιγαίο Πέλαγος. Μία περιήγηση που μας φέρνει σε επαφή με τη μυθολογία της ευρύτερης περιοχής και την πλούσια χλωρίδα και πανίδα του

20 υδροβιότοπου. Θα παρατηρήσουμε την πτηνοπανίδα της περιοχής, ερωδιούς, κορμοράνους και σταχτοτσικνιάδες, που με την παρουσία τους ζωντανεύουν το Δέλτα. Η κατάβαση Α ξεκινά από τη γέφυρα του Παλαιόπυργου και διαρκεί 1,1/2 ώρα. Η κατάβαση Β ξεκινά από το πέτρινο γεφύρι του Ομολίου, που φημολογείται ότι αποτέλεσε πέρασμα του Μ. Αλέξανδρου και διαρκεί 3-4 ώρες. Και οι δύο καταβάσεις καταλήγουν στο σημείο Στρίντζος, απέραντη αμμώδη παραλία, όπου θα επιδοθούμε στο άθλημα της τοξοβολίας και θα μας περιμένει ένα απολαυστικό μπάρμπεκιου! Διάρκεια διαδρομής: Α: 1,1/2 ώρα - Β: 3-4 ώρες Διάρκεια προγράμματος: Α: 3-4 ώρες - Β: 6-7 ώρες Min. συμμετοχής: 8 άτομα Υλοποίηση: όλη την εβδομάδα. Τιμή: 40 το άτομο Περιλαμβάνονται: όλος ο απαραίτητος εξοπλισμός, έμπειροι συνοδοί/εκπαιδευτές, τοπικές μεταφορές, πικνίκ/ μπάρμπεκιου (πλήρες γεύμα με κρύα ζυμαρικά, 2 σαλάτες, γιαούρτι, τυρί φέτα, μία αλοιφή, κριτσίνια, ελιές, λουκάνικο χωριάτικο ή πανσέτα, ψωμί, φρούτα, νερό, χυμούς, αναψυκτικά, καφέ φίλτρου, τσίπουρο, κονιάκ, κέικ) Τι πρέπει να έχετε μαζί σας: Δεύτερο ζευγάρι παπούτσια (το οποίο θα βραχεί), καπέλο, αντηλιακή, μαγιό ή δεύτερα εσώρουχα, μία προσωπική πετσέτα, μικρό σακίδιο για προσωπικά αντικείμενα, όρεξη για διασκέδαση και καλή διάθεση! River Trekking, Flying Fox & Τοξοβολία στην Μελιβοία-Κίσαβος. Αν. Θεσσαλία. Γνωρίστε το ορεινό χωριό Μελιβοία στις Νότιο-Ανατολικές πλαγιές του Κίσαβου, που έχει σύμβολο τον Φιλοκτήτη, μυθικό βασιλιά και ήρωα του Τρωικού πολέμου. Οι συνοδοί μας θα σας οδηγήσουν για River Trekking στο πανέμορφο μονοπάτι στην «Τσουβάλα» που ξεκινά κάτω από το χωριό. Παραμυθένια διαδρομή κατά μήκος ρυακιού, με ξύλινα γεφύρια, καταρράκτες και κατάλληλα διαμορφωμένα σημεία στάσης/ ανάπαυσης. Στο τέλος τις διαδρομής, μετά από 2.30 ώρες περίπου, προαιρετικά, θα περάσουμε εναέρια το ρέμα (Flying Fox) και θα επιδοθούμε στο άθλημα της τοξοβολίας, δίπλα από το εκκλησάκι της Αγίας Τριάδας, και θα απολαύσουμε το πικνίκ που οι άνθρωποι της Trekking Hellas θα έχουν ετοιμάσει για εμάς Διάρκεια διαδρομής: 2 1/2 ώρες Διάρκεια προγράμματος: 3-4 ώρες Κατώτατο όριο ηλικίας: 6 ετών Υλοποίηση: όλη την εβδομάδα Ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων: 6 άτομα Τιμή: 40 το άτομο Περιλαμβάνονται: όλος ο απαραίτητος εξοπλισμός, έμπειροι συνοδοί/ εκπαιδευτές, τοπικές μεταφορές, πικνίκ (πλήρες γεύμα) Canyoning στο φαράγγι της Καλυψώ (Β - μικρή διαδρομή)-κίσαβος. Αν. Θεσσαλία.

21 Απολαύστε με την παρέα ή την οικογένειά σας τη θέα του μεγαλύτερου καταρράκτη (70μέτρα) του Κίσαβου στο εξαιρετικής ομορφιάς φαράγγι «Καλυψώ» πάνω από τα χωριά Κόκκινο Νερό και Καρύτσα. Οι έμπειροι συνοδοί μας θα σας οδηγήσουν περπατώντας μέσα από κατάφυτο μονοπάτι στην βάση του καταρράκτη για μία απολαυστική βουτιά στα κρυστάλλινα νερά της λίμνης του. Ο δρόμος της επιστροφής περιλαμβάνει καταρρίχηση και κατάβαση με rappel σε καταρράκτες που φτάνουν τα 40 μέτρα. Διάρκεια προγράμματος: 5-6 ώρες Κατώτατο όριο ηλικίας: 14 ετών Υλοποίηση: από Απρίλιο μέχρι Ιούνιο, όλη την εβδομάδα. Ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων: 6 άτομα Τιμή: 60 το άτομο Περιλαμβάνονται: o o o o έμπειροι συνοδοί τοπικές μεταφορές όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό πικνίκ/μπάρμπεκιου (πλήρες γεύμα) Rafting στο Βερνέζι (Πηνειός α'). Αν. Θεσσαλία. Μία απαιτητική κατάβαση rafting στα στενά του Πηνειού (περιοχή Βερνέζι). Σε όλο το μήκος αυτού του τμήματος τα περάσματα είναι συνεχόμενα με μικρά μόνο διαστήματα ομαλής ροής. Απαιτείται προηγούμενη εμπειρία rafting λόγω του ότι υπάρχουν πολλά περάσματα 3ου και 4ου βαθμού. Η εμπειρία είναι μοναδική και η αδρεναλίνη θα ανέβει στα ύψη. Στο τέλος της κατάβασης του rafting μας περιμένει ένα πικνίκ / μπάρμπεκιου και ζεστά ροφήματα. Διάρκεια κατάβασης: 2 ώρες περίπου Διάρκεια δραστηριότητας: 4 ώρες περίπου Κατώτατο όριο ηλικίας: 16 ετών Υλοποίηση: καθημερινά από Σεπτέμβριο μέχρι Μάιο. Ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων: 8 άτομα Τιμή: 55 το άτομο Περιλαμβάνονται: επαγγελματίες οδηγοί ποταμού rafting, όλος ο απαραίτητος εξοπλισμός rafting (στολή νεοπρέν, σωσίβιο rafting, κράνος rafting, βάρκες, κουπιά), τοπικές μεταφορές (από το σημείο συνάντησης στον τόπο της δραστηριότητας), πικνίκ / μπάρμπεκιου (πλήρες γεύμα) και ζεστά ροφήματα Rafting στην κοιλάδα Τεμπών. Αν. Θεσσαλία. Μία διαδρομή rafting εξαιρετικής ομορφιάς σε ένα από τα σημαντικότερα φυσικά μνημεία του τόπου μας με πλούτο μύθων, την Κοιλάδα Τεμπών. Θα απολαύσουμε τη φύση σε όλο της το μεγαλείο, αιωνόβιους πλάτανους όπου βρίσκουν καταφύγιο πολλών ειδών πουλιά, σταχτοτσικνιάδες, ερωδιοί, φλαμίγκος, κορμοράνοι. Κατά τη διάρκεια του rafting Θα περάσουμε κάτω από τη κρεμαστή γέφυρα των Τεμπών και δίπλα από αρχαίους τόπους λατρείας.

22 Εδώ Ο θεός Απόλλωνας κυνηγά τη νύμφη Δάφνη, η Αφροδίτη έρχεται κάθε φορά που θέλει να ανακτήσει την αγνότητα της και ο Λύκειος Απόλλωνας νικά στον ποταμό το Σκοτάδι, ενώ οι Μούσες επιλέγουν τον Πηνειό για κατοικία τους. Ιδανική κατάβαση rafting για αρχάριους με περάσματα 1ου και 2ου βαθμού δυσκολίας. Στο τέλος της κατάβασης, θα έχουμε πικνίκ/ μπάρμπεκιου (πλήρες γεύμα) και ζεστά ροφήματα. Διάρκεια προγράμματος: 4 ώρες Κατώτατο όριο ηλικίας: 10 ετών Υλοποίηση: όλη την εβδομάδα Ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων: 8 άτομα Τιμή: 40 το άτομο Περιλαμβάνονται: επαγγελματίες οδηγοί ποταμού rafting, όλος ο απαραίτητος εξοπλισμός rafting (στολή νεοπρέν, σωσίβιο rafting, κράνος rafting), τοπικές μεταφορές, ελαφρύ γεύμα Zodiacing στις Σπηλιές του Βένετου. Αν. Θεσσαλία. Ξεκινάμε από το λιμάνι του Αγιοκάμπου με τα φουσκωτά - ρότα νότια - για μια διαδρομή 15 μιλίων (45 λεπτών περίπου). Παραπλέουμε όμορφους κολπίσκους και ακτές ανατολικά των ορεινών όγκων του Μαυροβουνίου και του Β. Πηλίου. Θα επισκεφθούμε τις Σπηλιές του Βένετου σε τοπίο άγριας ομορφιάς, άφθονη κι ανέγγιχτη ακόμα από ανθρώπινες παρεμβάσεις, για λίγους μόνο που τολμούν να φθάσουν ως εκεί και να θαυμάσουν τη δυναμική της δημιουργία. Σε απόσταση 2 μιλίων θα απολαύσουμε το μπάνιο μας στη μοναχική παραλία του μοναστηρίου Φλαμπουρίου όπου και θα πάρουμε το σνακ μας. Νερά διάφανα, φανταχτερές πρασινογάλαζες ανταύγειες και άγρια ομορφιά είναι μερικές από τις λέξεις που χαρακτηρίζουν τις θαλάσσιες σπηλιές του Βένετου. Θα εξερευνήσουμε αυτά τα αμίμητα έργα της φύσης με το σκάφος και θα περιηγηθούμε με τις μάσκες θαλάσσης (snorkeling) στη Σπηλιά του Αιγέα όπου σύμφωνα με το μύθο έλαβε χώρα ο γάμος του Πηλέα και της Θέτιδος, γονείς του Αχιλλέα. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο λιμάνι του Αγιόκαμπου. Διάρκεια: ολοήμερο min. συμμετοχής: 7 άτομα- max: 21 άτομα Χρόνος υλοποίησης: Δευτέρα- Κυριακή, από Απρίλιο έως Οκτώβριο Κόστος συμμετοχής: 55,00Ε/άτομο Περιλαμβάνει: Skipper - έξοδα Skipper - φρούτα - νερά - εξοπλισμό snorkelling - καύσιμα ασφάλιση αστικής ευθύνης. Τι πρέπει να έχετε μαζί σας: μικρό σακίδιο με τα απαραίτητα προσωπικά αντικείμενα για εκδρομή στην θάλασσα, αντηλιακό, γυαλιά, καπέλο.

23 Παράρτημα Β Οι Συμμετέχοντες στο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 1 - ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Β: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΕΑΜΑΤΩΝ, δύνανται να αγοράσουν δύο (2) εισιτήρια στην τιμή του ενός (1) ή τέσσερα (4) εισιτήρια στην τιμή των δύο (2) (εάν ο Συμμετέχων έχει δύο κωδικούς) για να παρακολουθήσουν κάθε Τετάρτη ή Πέμπτη τη θεατρική παράσταση που επιθυμούν στα συμμετέχοντα θέατρα της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΘΕΑΜΑΤΩΝ: ΑΛΙΚΗ Αμερικής 4 Αθήνα ΜΙΚΡΟ ΠΑΛΛΑΣ Αμερικής 2 & Στοά Σπυρομήλιου Αθήνα ΛΑΜΠΕΤΗ Λεωφ. Αλεξάνδρας 106 Αθήνα Δ. ΧΟΡΝ Αμερικής 10 Αθήνα ΑΠΟΘΗΚΗ Σαρρή 40 Ψυρρή ΠΕΙΡΑΙΩΣ 131 Πειραιώς 131 Γκάζι ΚΙΒΩΤΟΣ, Πειραιώς 115, Γκάζι ΚΙΒΩΤΟΣ ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ Πειραιώς 115, Γκάζι ΕΜΠΟΡΙΚΟΝ Σαρρή 11 Ψυρρή ΠΑΛΛΑΣ Βουκουρεστίου 3-5 Αθήνα Επίσης μπορούν να αγοράσουν δύο (2) εισιτήρια στην τιμή του ενός (1) ή τέσσερα (4) εισιτήρια στην τιμή των δύο (2) (εάν ο Συμμετέχων έχει δύο κωδικούς) για: την παράσταση «ΧΑΙΝΤΙ, ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΤΩΝ ΒΟΥΝΩΝ» στο θέατρο ΠΕΙΡΑΙΩΣ 131 κάθε Κυριακή στις 11:30 και στις 15:00 την παράσταση «ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΚΛΕΙΔΙ» στο θέατρο ΚΙΒΩΤΟΣ (Πειραιώς 115, Αθήνα) κάθε Κυριακή στις και στις τις παραστάσεις της ομάδας «ΚΩΜΙΚΟ ΜΠΟΥΜ» της Δευτέρας στο θέατρο ΜΙΚΡΟ ΠΑΛΛΑΣ (Αμερικής 2 & Στοά Σπυρομήλιου Αθήνα). την παράσταση «ΤΡΩΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ» στο θέατρο ΠΑΛΛΑΣ (Βουκουρεστίου 3-5 Αθήνα), κάθε Σάββατο στις 11:30 και στις 15:00

24 Παράρτημα Γ Οι Συμμετέχοντες στο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 1 - ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Γ: Pizza Hut δύνανται να αγοράσουν δύο (2) γεύματα στην τιμή του ενός (1) ή τέσσερα (4) γεύματα στην τιμή των δύο (2) (εάν ο Συμμετέχων έχει δύο κωδικούς). Τα καταστήματα που συμμετέχουν στην προσφορά είναι τα παρακάτω: ΣΤΙΑΤΟΡΙA PIZZA HUT ΚΑΝΑΛΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ WING STREET ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΚΕΦΑΛΑΡΙ DELIVERY-TAKE AWAY- DINE IN NAI ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΕΙΡΑΙΑΣ / ΠΑΣΑΛΙΜΑΝΙ DELIVERY-TAKE AWAY- DINE IN NAI Α. ΜΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΥ / ΧΑΛΑΝΔΡΙ DELIVERY-TAKE AWAY- DINE IN NAI ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ DELIVERY-TAKE AWAY- DINE IN ΠΛ. ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ & ΣΤΡ. ΤΟΜΠΡΑ ΠΑΓΚΡΑΤΙ DELIVERY-TAKE AWAY- DINE IN Λ.ΥΜΗΤΤΟΥ Ν. ΕΡΥΘΡΑΙΑ DELIVERY - TAKE AWAY NAI ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ DELIVERY - TAKE AWAY NAI Λ. ΠΕΝΤΕΛΗΣ ΜΑΡΟΥΣΙ DELIVERY - TAKE AWAY NAI ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ DELIVERY - TAKE AWAY NAI Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ Π. ΦΑΛΗΡΟ DELIVERY - TAKE AWAY NAI ΑΜΦΙΘΕΑΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ DELIVERY-TAKE AWAY- DINE IN ΚΥΠΡΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑ DELIVERY-TAKE AWAY- DINE IN ΜΕΤΑΞΑ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟ DELIVERY - TAKE AWAY NAI Λ. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ & ΔΡΥΑΔΩΝ LLAGE CENTER / ΡΕΝΤΗ DELIVERY-TAKE AWAY- DINE IN NAI ΘΗΒΩΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ DELIVERY - TAKE AWAY NAI Λ.ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΛΥΚΑ ΝΕΡΑ / ΓΕΡΑΚΑΣ DELIVERY - TAKE AWAY NAI ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗ DELIVERY-TAKE AWAY- DINE IN NAI Λ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ

Στη συγκεκριμένη εκδρομή μπορούν να συμμετάσχουν ακόμη και οι πιο αρχάριοι φίλοι της Α.Λ.Κ αρκεί να έχουν συμπληρώσει το 14ο έτος της ηλικίας τους.

Στη συγκεκριμένη εκδρομή μπορούν να συμμετάσχουν ακόμη και οι πιο αρχάριοι φίλοι της Α.Λ.Κ αρκεί να έχουν συμπληρώσει το 14ο έτος της ηλικίας τους. Μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε η εκδρομή της Αθηναϊκής Λέσχης Καγιάκ στα Τζουμέρκα, έφτασε η στιγμή για την πραγματοποίηση της επόμενης, μονοήμερης αυτή τη φορά, εξόρμησης. Η συγκεκριμένη εκδρομή

Διαβάστε περισσότερα

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΟΙΤΗΣ & ΣΤΑ ΓΥΡΩ ΒΟΥΝΑ

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΟΙΤΗΣ & ΣΤΑ ΓΥΡΩ ΒΟΥΝΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΟΙΤΗΣ & ΣΤΑ ΓΥΡΩ ΒΟΥΝΑ Οι δραστηριότητες πραγματοποιούνται από πιστοποιημένους συνοδούς και με όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας. Οι καιρικές συνθήκες λαμβάνονται πάντα υπόψη

Διαβάστε περισσότερα

Η βόρεια ράχη του Χατζή

Η βόρεια ράχη του Χατζή Η βόρεια ράχη του Χατζή Το Χατζή αποτελεί ένα μεγάλο ορεινό όγκο στο νοτιοδυτικό τμήμα του Νομού Τρικάλων με ψηλότερη κορυφή το Χατζή 2038μ και άλλες ψηλές κορυφές όπως το Κάστρο 1963μ, η Βρωμέρη 1955μ

Διαβάστε περισσότερα

Τετραήμερη εξόρμηση στα Τζουμέρκα

Τετραήμερη εξόρμηση στα Τζουμέρκα 25-28 Δεκεμβρίου 2014 1 η Ημέρα: Πέμπτη 25/12/14: Αναχώρηση από το Πεδίον του Άρεως στις 07:00 με προορισμό τα Τζουμέρκα (432 χμ.) στην Νότια Πίνδο. Τα Τζουμέρκα αποτελούν έναν από τους μεγαλύτερους ορεινούς

Διαβάστε περισσότερα

ΔΥΣΚΟΛΙΑ Α ΔΙΑΡΚΕΙΑ 2 2 ½ ΩΡΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΠΟ 3/11

ΔΥΣΚΟΛΙΑ Α ΔΙΑΡΚΕΙΑ 2 2 ½ ΩΡΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΠΟ 3/11 ΚΥΡΙΑΚΗ 19/10 ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΠΑΡΝΩΝΑ ΜΟΝΗ ΜΑΛΕΒΗΣ Αναχώρηση στις 7.00 με προορισμό το καταφύγιο του Πάρνωνα. Από εκεί θα ακολουθήσουμε μονοπάτι και δασικούς δρόμους που θα μας οδηγήσουν μέσα στα πυκνά δάση

Διαβάστε περισσότερα

Στο Πίνοβο με την υπέροχη κορυφογραμμή του

Στο Πίνοβο με την υπέροχη κορυφογραμμή του Στο Πίνοβο με την υπέροχη κορυφογραμμή του Το όρος Πίνοβο είναι ένα σχετικά άγνωστο βουνό. Ο ορεινός του όγκος απλώνεται στα βορειοδυτικά του νομού Πέλλας, ανάμεσα στα όρη Βόρας (Καϊμακτσαλάν) και Τζένα.

Διαβάστε περισσότερα

www.pilionwalks.com Caroline Pluvier & Ruud Schreuder 1

www.pilionwalks.com Caroline Pluvier & Ruud Schreuder 1 5. Δράκεια - Χάνια - Δράκεια Mάιος 2015 - Επειδή θα συναντήσετε μερικά προβλήματα κάνοντας αυτή την διαδρομή τώρα, σας συνιστούμε να μη την κάνετε μέχρι να την ελέγξουμε έμεις οι ίδιοι τον Σεπτέμβριο.

Διαβάστε περισσότερα

Εκδρομή εσωτερικού στον Αώο ποταμό (φράγμα Κόνιτσα) 5.6-05-2012

Εκδρομή εσωτερικού στον Αώο ποταμό (φράγμα Κόνιτσα) 5.6-05-2012 Εκδρομή εσωτερικού στον Αώο ποταμό (φράγμα Κόνιτσα) 5.6-05-2012 Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων η ΜΕΤΑΒΑΣΗ διοργανώνει την εκδρομή εσωτερικού στον Αώο ποταμό. Η συγκεκριμένη εκδρομή θα πραγματοποιηθεί το

Διαβάστε περισσότερα

Σχολή Αρχαρίων στην Αθήνα και τον Εύηνο. 19-20/5 και 26-27/5/2012

Σχολή Αρχαρίων στην Αθήνα και τον Εύηνο. 19-20/5 και 26-27/5/2012 Σχολή Αρχαρίων στην Αθήνα και τον Εύηνο 19-20/5 και 26-27/5/2012 H σχολή αρχαρίων είναι μία τετραήμερης διάρκειας ενασχόληση με το καγιάκ ορμητικών νερών. Με τις πιο σύγχρονες μεθόδους εκπαίδευσης οι συμμετέχοντες,

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

ΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ ΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Για να γνωρίσει κάποιος τα Μετέωρα και να βιώσει τη μαγεία του πέτρινου δάσους, ο καλύτερος και μοναδικός τρόπος είναι να πεζοπορήσει ανάμεσα στους Μετεωρίτικους πύργους

Διαβάστε περισσότερα

5ήµερη προσκυνηµατική εκδροµή στην Αµοργό

5ήµερη προσκυνηµατική εκδροµή στην Αµοργό 5ήµερη προσκυνηµατική εκδροµή στην Αµοργό Η Αµοργός, το νησί του ''Απέραντου Γαλάζιου'', βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο των Κυκλάδων, σε απόσταση 136 ναυτικών µιλίων από τον Πειραιά. Είναι µακρόστενο

Διαβάστε περισσότερα

Το νησάκι της Δοκού απέχει 7 ναυτικά μίλια από το

Το νησάκι της Δοκού απέχει 7 ναυτικά μίλια από το ΔΙΑΔΡΟΜΗ 5 ΝΗΣΟΣ ΔΟΚΟΣ Προβλήτα στο ΚΑΣΤΕΛΛΙ ΚΑΣΤΡΟ Κορυφή ΔΟΚΟΥ Μήκος διαδρομής Χρόνος χωρίς στάσεις Ομορφιά διαδρομής 5,8 χλμ. 2 ώρ. 05 3 * Το νησάκι της Δοκού απέχει 7 ναυτικά μίλια από το λιμάνι της

Διαβάστε περισσότερα

4 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΠΟ 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΕΩΣ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΟΧΡΙΔΑ & ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΠΟ ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟ

4 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΠΟ 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΕΩΣ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΟΧΡΙΔΑ & ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΠΟ ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟ ΑΘ ΜΩΡΑΙΤΗΣ Ο.Ε. TOURIST AND TRAVEL AGENCY ΠΑΤΡΩΝ 19 ΚΟΡΙΝΘΟΣ ΤΗΛ. : 27410 28588 FAX: 27410 25073 e mail: moraitis.kor@hotmail.com 4 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΠΟ 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΕΩΣ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΟΧΡΙΔΑ

Διαβάστε περισσότερα

Πάσχα στα «πόδια» της Χαλκιδικής Άγιον Όρος, 5 μέρες. 18 22 Απριλίου 2014

Πάσχα στα «πόδια» της Χαλκιδικής Άγιον Όρος, 5 μέρες. 18 22 Απριλίου 2014 Σίνα 14 & Ακαδημίας, τηλ. 210 3642707, φαξ. 201-3642707 e-mail: info@cosmorama.gr Πάσχα στα «πόδια» της Χαλκιδικής Άγιον Όρος, 5 μέρες 18 22 Απριλίου 2014 Μόνο σε εμάς θα βρείτε: Πλούσιες πρωινές ξεναγήσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΔΙΚΟ ΘΕΜΑ: Περιπατητικές διαδρομές στο Νέστο, τη Βιστωνίδα και την Ισμαρίδα

ΕΙΔΙΚΟ ΘΕΜΑ: Περιπατητικές διαδρομές στο Νέστο, τη Βιστωνίδα και την Ισμαρίδα 10005334, Λέξεις:958 Συντάκτης:Γιούλτση Π. Επείγον:5 Κατηγορία:Εσωτερικό Είδος:Ειδικό θέμα-ανάλυση Θέματα:Περιβάλλον, Ταξίδια και διαδρομές Θεσσαλονίκη (Ελλάδα), 31/05/2011 10:12 (ΑΠΕ-ΜΠΕ) ΕΙΔΙΚΟ ΘΕΜΑ:

Διαβάστε περισσότερα

Εκδρομή σχολής προχωρημένων στην Ευρυτανία 21.22-01-2012

Εκδρομή σχολής προχωρημένων στην Ευρυτανία 21.22-01-2012 Εκδρομή σχολής προχωρημένων στην Ευρυτανία 21.22-01-2012 Ποτάμια: Ταυρωπός - Τρικεριώτης Στα πλαίσια της Σχολής Προχωρημένων η ΜΕΤΑΒΑΣΗ διοργανώνει την τρίτη εκδρομή της Σχολής για φέτος, στην Ευρυτανία.

Διαβάστε περισσότερα

Το σχολείο μας διοργανώνει μια εκδρομή στο αρχαιολογικό μουσείο της Ακρόπολης. Οι ηλικίες είναι από 6-11 και το κόστος της εκδρομής θα είναι 15$

Το σχολείο μας διοργανώνει μια εκδρομή στο αρχαιολογικό μουσείο της Ακρόπολης. Οι ηλικίες είναι από 6-11 και το κόστος της εκδρομής θα είναι 15$ Το σχολείο μας διοργανώνει μια εκδρομή στο αρχαιολογικό μουσείο της Ακρόπολης. Οι ηλικίες είναι από 6-11 και το κόστος της εκδρομής θα είναι 15$ Θα χρειαστείτε νερό,τσάντα,φαγητό και αθλητικά παπούτσια

Διαβάστε περισσότερα

Εκδρομή Εσωτερικού στα Φιδάκια

Εκδρομή Εσωτερικού στα Φιδάκια Εκδρομή Εσωτερικού στα Φιδάκια 24.25-03-2012 Στα πλαίσια της ικανοποίησης των απαιτήσεων της ομάδας καγιάκερς Προχωρημένοι 1 & της ομάδας Old Generation η ΜΕΤΑΒΑΣΗ διοργανώνει εκδρομή, με δύο ημερήσιες

Διαβάστε περισσότερα

Η πρώτη από τις δύο μεγάλες διαδρομές που

Η πρώτη από τις δύο μεγάλες διαδρομές που ΔΙΑΔΡΟΜΗ 2 Οικισμός ΥΔΡΑ ΚΑΜΙΝΙΑ ΒΛΥΧΟΣ - ΕΠΙΣΚΟΠΗ Εκκλησάκι ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΠΙΣΤΙ Μήκος διαδρομής Χρόνος χωρίς στάσεις Ομορφιά διαδρομής 12,4 χλμ. 4 ώρ. 37 3 & 4 * Η πρώτη από τις δύο μεγάλες διαδρομές

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΤΟΥ Τ.Ε.Ι. ΧΑΝΙΩΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 2010 ΙΤΑΛΙΑ ΑΥΣΤΡΙΑ ΤΣΕΧΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑ (ΙΝΣΜΠΡΟΥΚ - ΠΡΑΓΑ ΜΟΝΑΧΟ ΒΕΝΕΤΙΑ) 12 ΗΜΕΡΕΣ 23/03/2010 ΕΩΣ 03/04/2010 ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

Εκδρομή σχολής προχωρημένων στον Άραχθο και τον Καλλαρίτικο ποταμό 12.13-05-2012

Εκδρομή σχολής προχωρημένων στον Άραχθο και τον Καλλαρίτικο ποταμό 12.13-05-2012 Εκδρομή σχολής προχωρημένων στον Άραχθο και τον Καλλαρίτικο ποταμό 12.13-05-2012 Στα πλαίσια της Σχολής Προχωρημένων η ΜΕΤΑΒΑΣΗ διοργανώνει την εκδρομή-κατάβαση στους ποταμούς Άραχθο και Καλλαρίτικο. Η

Διαβάστε περισσότερα

KALAΜΙ ΤRΑVEL ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ. ΕΚΔΡΟΜΕΣ- ΤΑΞΙΔΙΑ- ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΕΣ- ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΤΗΛ- ΦΑΞ: ΚΙΝΗΤΑ: FACEBOOK: KalamiCorfu

KALAΜΙ ΤRΑVEL ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ. ΕΚΔΡΟΜΕΣ- ΤΑΞΙΔΙΑ- ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΕΣ- ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΤΗΛ- ΦΑΞ: ΚΙΝΗΤΑ: FACEBOOK: KalamiCorfu KALAΜΙ ΤRΑVEL ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΕΚΔΡΟΜΕΣ- ΤΑΞΙΔΙΑ- ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΕΣ- ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΤΗΛ- ΦΑΞ: 26610 81581 ΚΙΝΗΤΑ: 693 2930643 FACEBOOK: KalamiCorfu 5 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΑΠΟ 12 ΕΩΣ 16 IOYΛΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΙΑ ΡΟΜΗΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ 2014 (PARANESTI PATH 2014)

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΙΑ ΡΟΜΗΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ 2014 (PARANESTI PATH 2014) ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΙΑ ΡΟΜΗΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ 2014 (PARANESTI PATH 2014) 1. ΠΑΡΑΝΕΣΤΙ ΘΟΛΟΣ - PORCEL (5.539 µ, 240+ 135-) Εκκίνηση από την πλατεία του σιδηροδροµικού σταθµού Παρανεστίου στις 07:00 πµ του Σαββάτου

Διαβάστε περισσότερα

Karystos Beach Front - Εύβοια. οικολογικό συγκρότημα

Karystos Beach Front - Εύβοια. οικολογικό συγκρότημα Karystos Beach Front - Εύβοια οικολογικό συγκρότημα Περιγραφή συγκροτήματος Συγκρότημα τεσσάρων οικολογικών και βιοκλιματικών εξοχικών κατοικιών σε οργανωμένο παραθεριστικό οικισμό, με άμεση πρόσβαση στην

Διαβάστε περισσότερα

Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου

Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου Λίμνη Δόξα H ορεινή Κορινθία είναι ένας από τους ωραιότερους προορισμούς, όχι μόνο για τους Πελλοπονήσιους αλλά και για τους Αθηναίους. Έχει μια σειρά από λίμνες, φυσικές ή τεχνιτές, οι οποίες αλλάζουν

Διαβάστε περισσότερα

20 ΙΟΥΝΙΟΥ ΕΩΣ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ & 01 ΕΩΣ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ. 2 ο παιδί. Τιμή σε δίκλινο. 1 ο παιδί ΑΝΝΑ ΖISIMOS ΑΔΑΜΑΝΤΑΣ

20 ΙΟΥΝΙΟΥ ΕΩΣ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ & 01 ΕΩΣ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ. 2 ο παιδί. Τιμή σε δίκλινο. 1 ο παιδί ΑΝΝΑ ΖISIMOS ΑΔΑΜΑΝΤΑΣ 13 ΜΗΛΟΣ Σελ 1619 4ΗΜ ΑΝΝΑ ΖISIMOS 265 199 279 199 339 199 ΜΙΜΟΖΑ 275 135 315 359 CHRONIS ROOMS 285 329 379 MELTEMI 289 339 379 289 199 339 199 385 199 295 345 389 LIOGERMA 305 359 415 ΑPOLLON ΠΟΛΛΩΝΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

4ήμερη εκδρομή στο Καταπράσινο Θέρετρο των Θεών. Κεντρική Ελλάδα. Σο Πήλιο, τα Μετέωρα και όλες οι ομορφιές της Θεσσαλικής Γης

4ήμερη εκδρομή στο Καταπράσινο Θέρετρο των Θεών. Κεντρική Ελλάδα. Σο Πήλιο, τα Μετέωρα και όλες οι ομορφιές της Θεσσαλικής Γης 4ήμερη εκδρομή στο Καταπράσινο Θέρετρο των Θεών Κεντρική Ελλάδα Σο Πήλιο, τα Μετέωρα και όλες οι ομορφιές της Θεσσαλικής Γης Αναχωρήσεις: 17/11 05/01 23/03 4 Ημέρες Μετέωρα: Σο πέτρινο δάσος Σα Μετέωρα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΔΟΜΙΝΙΚΟ ΠΟΥΝΤΑ ΚΑΝΑ 1. ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΝΗΣΙ «ΚΑΤΑΛΙΝΑ»

ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΔΟΜΙΝΙΚΟ ΠΟΥΝΤΑ ΚΑΝΑ 1. ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΝΗΣΙ «ΚΑΤΑΛΙΝΑ» ΗΡΑΚΛΕΙΟ : ΖΩΓΡΑΦΟΥ 12 Τηλ. 2810280040 fax 2810281506 ΑΘΗΝΑ: ΣΑΧΤΟΥΡΗ 106 ΠΕΙΡΑΙΑΣ Τηλ. 2103319761 E-mail: roundtravel@roundtravel.gr www.roundtravel.gr ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΔΟΜΙΝΙΚΟ ΠΟΥΝΤΑ ΚΑΝΑ 1. ΕΚΔΡΟΜΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΗΡΑΚΛΕΙΟ -ΠΕΙΡΑΙΑΣ 1η ημέρα Συγκέντρωση στο λιμάνι, του Ηρακλείου επιβίβαση στο πλοίο των ΜΙΝΩΙΚΩΝ τακτοποίηση στις καμπίνες αναχώρηση.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ -ΠΕΙΡΑΙΑΣ 1η ημέρα Συγκέντρωση στο λιμάνι, του Ηρακλείου επιβίβαση στο πλοίο των ΜΙΝΩΙΚΩΝ τακτοποίηση στις καμπίνες αναχώρηση. ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΜΕΤΕΩΡΑ -Λ. ΠΛΑΣΤΗΡΑ ΒΟΛΟΣ -ΠΗΛΙΟ -ΑΘΗΝΑ 27/2-3/3 ΗΡΑΚΛΕΙΟ -ΠΕΙΡΑΙΑΣ 1η ημέρα Συγκέντρωση στο λιμάνι, του Ηρακλείου επιβίβαση στο πλοίο των ΜΙΝΩΙΚΩΝ τακτοποίηση στις καμπίνες αναχώρηση.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟΣ ΔΡΥΜΟΣ ΠΙΝΔΟΥ

ΕΘΝΙΚΟΣ ΔΡΥΜΟΣ ΠΙΝΔΟΥ ΕΘΝΙΚΟΣ ΔΡΥΜΟΣ ΠΙΝΔΟΥ Γεωγραφικά στοιχεία Ο Εθνικός Δρυμός Πίνδου, γνωστός και ως Βάλια Κάλντα βρίσκεται σε ιδιαίτερα δυσπρόσιτη περιοχή της οροσειράς της Πίνδου στα όρια μεταξύ των νομών Γρεβενών και

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ NATURE TRAIL 2013

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ NATURE TRAIL 2013 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ NATURE TRAIL 2013 1. ΠΑΡΑΝΕΣΤΙ ΘΟΛΟΣ - PORCEL (5.539 μ, 240+, 135-) Εκκίνηση από την πλατεία του σιδηροδρομικού σταθμού Παρανεστίου στις 07:00πμ του Σαββάτου 26 Οκτωβρίου. Η αρχή της

Διαβάστε περισσότερα

Ιστοσελίδα: www.enallaktiki-drasi.grτηλ-φαξ: (0030)2108958016

Ιστοσελίδα: www.enallaktiki-drasi.grτηλ-φαξ: (0030)2108958016 Ιστοσελίδα: www.enallaktiki-drasi.grτηλ-φαξ: (0030)2108958016 Ε-mail ena.drasi@gmail.com Facebook: enallaktiki drasi 10-13 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΠΑΣΧΑ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ-Μ. ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΑΣΧΑ- ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΣΧΑ

Διαβάστε περισσότερα

Ταξιδεύοντας στην ηπειρωτική Ελλάδα. Τάξη Φύλλο Εργασίας 1 Μάθημα Ε Δημοτικού Διαιρώντας την Ελλάδα σε διαμερίσματα και περιφέρειες Γεωγραφία

Ταξιδεύοντας στην ηπειρωτική Ελλάδα. Τάξη Φύλλο Εργασίας 1 Μάθημα Ε Δημοτικού Διαιρώντας την Ελλάδα σε διαμερίσματα και περιφέρειες Γεωγραφία Ταξιδεύοντας στην ηπειρωτική Ελλάδα Τάξη Φύλλο Εργασίας 1 Μάθημα Ε Δημοτικού Διαιρώντας την Ελλάδα σε διαμερίσματα και περιφέρειες Γεωγραφία Ταξιδεύουμε στην ηπειρωτική Ελλάδα, χρησιμοποιώντας διαφορετικά

Διαβάστε περισσότερα

Εκδρομή σχολής προχωρημένων στον ποταμό Μόρνο 17-03-2012

Εκδρομή σχολής προχωρημένων στον ποταμό Μόρνο 17-03-2012 Εκδρομή σχολής προχωρημένων στον ποταμό Μόρνο 17-03-2012 Στα πλαίσια της Σχολής Προχωρημένων η ΜΕΤΑΒΑΣΗ διοργανώνει την πέμπτη εκδρομή της Σχολής για την φετινή περίοδο στο ποτάμι Μόρνος. Η συγκεκριμένη

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνητή λίμνη Πουρναρίου

Τεχνητή λίμνη Πουρναρίου Τεχνητή λίμνη Πουρναρίου Κείμενο-φωτό: Παναγιώτης Κρητικάκος Την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου του 2011 οργανώθηκε εξερευνητική επίσκεψη στην τεχνητή λίμνη Πουρναρίου, ως μέρος του προγράμματος Άδηλα Ύδατα. Η

Διαβάστε περισσότερα

1 of 10 12/11/2014 4:45 µµ

1 of 10 12/11/2014 4:45 µµ 1 of 10 12/11/2014 4:45 µµ ρεις φίλοι, τρεις ηµέρες, 2917 µέτρα. Αυτό που δεν είχαν προβλέψει στο σχεδιασµό τους ο Αχιλλέας, ο Πάνος και ο Γιώργος, ήταν ότι στην ανάβασή τους στο «βουνό των Θεών», τον

Διαβάστε περισσότερα

Το Νησάκι βρίσκεται στη βορειοανατολική ακτή της Κέρκυρας και μόλις 25χλμ από την πόλη της Κέρκυρας.

Το Νησάκι βρίσκεται στη βορειοανατολική ακτή της Κέρκυρας και μόλις 25χλμ από την πόλη της Κέρκυρας. Το Νησάκι είναι άλλο ένα ήσυχο και γραφικό χωριό στη βορειοανατολική ακτή της Κέρκυρας. Στο παρελθόν, σύμφωνα με τους παλιούς χωρικούς, το Νησάκι ήταν ένα μικρό βραχώδες νησί, το οποίο ενώθηκε με την στεριά

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟΛΥΒΟΣ (Αλώνια) - ΒΑΦΕΙΟΣ ΣΤΥΨΗ ΠΕΤΡΙ ΠΕΤΡΑ ΜΟΛΥΒΟΣ. 1. ΜΟΛΥΒΟΣ ("Αλώνια") Αρχή διαδρομής

ΜΟΛΥΒΟΣ (Αλώνια) - ΒΑΦΕΙΟΣ ΣΤΥΨΗ ΠΕΤΡΙ ΠΕΤΡΑ ΜΟΛΥΒΟΣ. 1. ΜΟΛΥΒΟΣ (Αλώνια) Αρχή διαδρομής ΜΟΛΥΒΟΣ (Αλώνια) - ΒΑΦΕΙΟΣ ΣΤΥΨΗ ΠΕΤΡΙ ΠΕΤΡΑ ΜΟΛΥΒΟΣ 1. ΜΟΛΥΒΟΣ ("Αλώνια") Αρχή διαδρομής Το σημείο έναρξης ή λήξης της διαδρομής. Η διαδρομή είναι κυκλική με μήκος 24.340 μέτρα, επομένως το σύνολο της

Διαβάστε περισσότερα

Χριστουγεννιάτικο Όνειρο - Ροβανιέμι 9 Μέρες

Χριστουγεννιάτικο Όνειρο - Ροβανιέμι 9 Μέρες Χριστουγεννιάτικο Όνειρο - Ροβανιέμι 9 Μέρες Γιορτάστε τα Χριστούγεννα με ένα ταξίδι στο Χωριό του Άη Βασίλη. Επισκεφθείτε το, Ταχυδρομείο & Γραφείο του Άη Βασίλη, τον Αρκτικό Κύκλο, το Santa Park. Ζείστε

Διαβάστε περισσότερα

12 Months Luxury Resort *****

12 Months Luxury Resort ***** 3ήμερο στο Πήλιο Γενικά Το Πήλιο προσφέρει στον επισκέπτη μυθική ομορφιά, πανέμορφα καταπράσινα τοπία, κρυστάλλινες πηγές, χρυσές αμμουδιές, πεντακάθαρα νερά, επιβλητικές κορυφές, πάνω από 70 γραφικά χωριά

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: 2013-2014 Μάθημα: Ελληνικά σε Ξενόγλωσσους Επίπεδο: Ε3 Διάρκεια:

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΜ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ ΣΤΙΣ ΚΑΡΥΕΣ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΜ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ ΣΤΙΣ ΚΑΡΥΕΣ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΜ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ ΣΤΙΣ ΚΑΡΥΕΣ Απόσταση: 19 km Διάρκεια: 7 8 ώρες The Friends of Mount Athos, 2007 2014. All rights reserved. Version 1.1 ΠΡΟΣΟΧΗ: Μεγάλο τμήμα της διαδρομής

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΠΟΛΥΤΕΛΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ

ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΠΟΛΥΤΕΛΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ λίγα λόγια Το συγκρότημα πολυτελών κατοικιών θέα θάλασσα βρίσκεται στην περιοχή Βίγλα, στην παραλία Αγίας Άννας, στη Β. Εύβοια σε ένα μαγευτικό ύψωμα με πανοραμική θέα τη φημισμένη παραλία της Αγίας Άννας

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΕΙΒΑΣΙΑ. PROJECT 1ου ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ ΤΜΗΜΑΤΩΝ Α3-Α4 ΕΤΟΣ:2013-2014 ΙΩΑΝΝΑ ΨΑΡΟΥΔΑΚΗ ΣΤΕΛΛΑ ΣΚΑΛΙΔΑΚΗ ΜΑΚΡΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΑΠΑΚΗΣ

ΟΡΕΙΒΑΣΙΑ. PROJECT 1ου ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ ΤΜΗΜΑΤΩΝ Α3-Α4 ΕΤΟΣ:2013-2014 ΙΩΑΝΝΑ ΨΑΡΟΥΔΑΚΗ ΣΤΕΛΛΑ ΣΚΑΛΙΔΑΚΗ ΜΑΚΡΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΑΠΑΚΗΣ ΟΡΕΙΒΑΣΙΑ PROJECT 1ου ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ ΤΜΗΜΑΤΩΝ Α3-Α4 ΕΤΟΣ:2013-2014 ΙΩΑΝΝΑ ΨΑΡΟΥΔΑΚΗ ΣΤΕΛΛΑ ΣΚΑΛΙΔΑΚΗ ΜΑΚΡΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΑΠΑΚΗΣ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΧΑΝΙΩΝ (Ε.Ο.Σ. ΧΑΝΙΩΝ) Στις 28 Σεπτεμβρίου

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «COSMOTE DEALS FOR YOU»

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «COSMOTE DEALS FOR YOU» ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «COSMOTE DEALS FOR YOU» Η ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «COSMOTE ΚΙΝΗΤΕΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε.» (εφεξής η «COSMOTE»), που εδρεύει στο Μαρούσι Αττικής (Λεωφ. Κηφισίας

Διαβάστε περισσότερα

ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ

ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑ Η Κέρκυρα είναι ένα από τα ωραιότερα νησιά της Ελλάδας, που με τη πολυσήμαντη ιστορία της, την καταπράσινη ύπαιθρο, τις δαντελένιες ακρογιαλιές και κυρίως με

Διαβάστε περισσότερα

Χρόνος πραγματοποίησης εκδρομής: 28/03/2012-01/04/2012 ή εναλλακτικά 04/04/2012 08/04/2012

Χρόνος πραγματοποίησης εκδρομής: 28/03/2012-01/04/2012 ή εναλλακτικά 04/04/2012 08/04/2012 ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΙΗΜΕΡΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΜΕ ΒΑΣΙΚΟ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΤΗΣ Β ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Χρόνος πραγματοποίησης εκδρομής: 28/03/2012-01/04/2012

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραµµα Day 1 Συγκέντρωση στο αεροδρόµιο Λάρνακας και αναχώρηση για τη Σαντορίνη µε απευθείας πτήση. Άφιξη και µεταφορά στο ξενοδοχείο.

Πρόγραµµα Day 1 Συγκέντρωση στο αεροδρόµιο Λάρνακας και αναχώρηση για τη Σαντορίνη µε απευθείας πτήση. Άφιξη και µεταφορά στο ξενοδοχείο. ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ (ΤΡΙΤΗ) - 8 Μέρες Ένα νησί µοναδικό που όµοιο του δεν υπάρχει σ' ολόκληρο τον κόσµο. ιαθέτει άγρια φυσική οµορφιά µε µοναδικές τοποθεσίες και γκρεµούς που µοιάζουν σχεδόν πρωτόγονοι

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΜ ΔΟΧΕΙΑΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΙΜΜ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΜ ΔΟΧΕΙΑΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΙΜΜ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΜ ΔΟΧΕΙΑΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΙΜΜ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ Απόσταση: 9.7 Km Διάρκεια: 3 ½ 4 ώρες The Friends of Mount Athos, 2007 2014. All rights reserved. Version 1.1.1 Μεγάλο μέρος αυτής της

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ Η πολυπόθητη μέρα για την εκδρομή μας στην Κωνσταντινούπολη είχε φτάσει! Βαλίτσες, φωτογραφικές μηχανές, τα λόγια που είχε να μάθει ο καθένας από όσους συμμετέχουμε

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ-ΜΕΤΕΩΡΑ ΜΕΤΕΩΡΑ

ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ-ΜΕΤΕΩΡΑ ΜΕΤΕΩΡΑ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ-ΜΕΤΕΩΡΑ ΜΕΤΕΩΡΑ Στο δρόµο Τρικάλων- Καλαµπάκας, 3 χιλιόµετρα πριν από ταμετέωρα, ορθώνεται πάνω από το χωριό Θεόπετρα ένας βραχώδης ασβεστολιθικός όγκος, στη βορειοανατολική πλευρά του οποίου

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΡΥΕΣ ΣΤΗΝ ΙΜ ΧΙΛΑΝΔΑΡΙΟΥ

ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΡΥΕΣ ΣΤΗΝ ΙΜ ΧΙΛΑΝΔΑΡΙΟΥ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΡΥΕΣ ΣΤΗΝ ΙΜ ΧΙΛΑΝΔΑΡΙΟΥ Απόσταση: 19.5 km Διάρκεια: 7 8 ώρες The Friends of Mount Athos, 2007 2016. All rights reserved. Version 1.4 ΠΡΟΣΟΧΗ: Μεγάλο τμήμα της διαδρομής

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ 1ης ημερας

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ 1ης ημερας ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ 1ης ημερας Σημειο εκκινησης φετος θα ειναι τα Goodys - BP στην Ανθηλη της Λαμιας εκκινηση μεχρι τις 09:00 το τελευταιο group αναβατων Ξεκιναμε πισω απο τα goodys απο τον παραδρομο της εθνικης

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΜ ΜΕΓΙΣΤΗΣ ΛΑΥΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΚΗΤΗ ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΣΤΗ ΣΚΗΤΗ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΗΣ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΜ ΜΕΓΙΣΤΗΣ ΛΑΥΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΚΗΤΗ ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΣΤΗ ΣΚΗΤΗ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΗΣ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΜ ΜΕΓΙΣΤΗΣ ΛΑΥΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΚΗΤΗ ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΣΤΗ ΣΚΗΤΗ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΗΣ Απόσταση: Από Μεγίστη Λαύρα 12,7 km, από Τιμίου Προδρόμου 10,4 km Διάρκεια: 5-6 ώρες The Friends

Διαβάστε περισσότερα

Ορειβατική αποστολή στα Ινδικά Ιμαλάια 2016

Ορειβατική αποστολή στα Ινδικά Ιμαλάια 2016 Ορειβατική αποστολή στα Ινδικά Ιμαλάια 2016 Ανάβαση στις κορυφές Stok Kangri 6123μ, Mentok I 6282μ, Mentok II 6248μ και Mentok III 6153μ και προσέγγιση της ασκαρφάλωτης κορυφής Nya Kangri 6480μ μέχρι τα

Διαβάστε περισσότερα

Eμπειρίες πέντε αστέρων και τεσσάρων εποχών

Eμπειρίες πέντε αστέρων και τεσσάρων εποχών Eμπειρίες πέντε αστέρων και τεσσάρων εποχών Φωλιασμένο στην κορυφή του βουνού με θέα την όμορφη πόλη του Μετσόβου, το Grand Forest Metsovo είναι η απόλυτη απόδραση. Βρίσκεται στους πρόποδες του παρθένου

Διαβάστε περισσότερα

Στη Λίμνη Κεριού μπορείτε επίσης να κάνετε καταδύσεις και να εξερευνήσετε τις κοντινές θαλάσσιες σπηλιές.

Στη Λίμνη Κεριού μπορείτε επίσης να κάνετε καταδύσεις και να εξερευνήσετε τις κοντινές θαλάσσιες σπηλιές. Ζάκυνθος Η Ζάκυνθος, το Φιόρε του Λεβάντε είναι ένα ακόμη νησί του Ιονίου προικισμένο από τη φύση με μοναδικές ομορφιές. Είναι το νοτιότερο νησί του συμπλέγματος και το τρίτο σε έκταση και πληθυσμό των

Διαβάστε περισσότερα

THINGS TO DO Εμπειρίες & Δραστηριότητες. Ananti City Resort - Τrikala

THINGS TO DO Εμπειρίες & Δραστηριότητες. Ananti City Resort - Τrikala THINGS TO DO Εμπειρίες & Ananti City Resort - Τrikala Ο Ταξιδιωτικός σας Οδηγός για τα Τρίκαλα Καλώς ήρθατε στα Τρίκαλα! Tο πράσινο, το νερό και ο κόσμος των Τρικάλων είναι τα τρία καλά χαρακτηριστικά

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ ΚΠΕ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ 2

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ ΚΠΕ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ 2 ΚΠΕ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ 1 ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ ΚΠΕ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ 2 Ευ-ρυτανία - ο τόπος των καλοτρεχούμενων ρχ νερών Τριήμερο Πρόγραμμα για Ε,ΣΤ Δημοτικού, Γυμνάσιο, Λύκειο και ΕΠΑ.Λ. ΚΠΕ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ 4 ΚΠΕ

Διαβάστε περισσότερα

1. ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ, ΔΙΑΦΟΡΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

1. ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ, ΔΙΑΦΟΡΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ η σας ταξιδεύει! 1 1. ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ, ΔΙΑΦΟΡΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ Στο μαγευτικότερο νησί των Κυκλάδων και έναν από τους κορυφαίους προορισμούς του κόσμου, σας περιμένουν επιλεγμένα ξενοδοχεία, για τις πιο αξέχαστες

Διαβάστε περισσότερα

ΙΤΑΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ β Γυµνασίου

ΙΤΑΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ β Γυµνασίου ΙΤΑΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ β Γυµνασίου Οι µαθητές: Γεωργακοπούλου Ελευθερία Κατσαρός Νίκος Νάκου Τζωρτζίνα Πατρίκη Μαίρη Φωνιαδάκη Μαρία Οι Καθηγητές: ηµακοπούλου Ελένη Λιάπη Βασιλική Η ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΟ ΦΥΣΙΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ Χ Τ Υ Π Ο Ι

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ Χ Τ Υ Π Ο Ι ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ Χ Τ Υ Π Ο Ι Σ Τ Ο Ρ Υ Θ Μ Ο Σ Α Σ Καταρράκτες Iguazu Buenos Aires Πάρκο Temaiken Tango TRAVEL & TOURS Δ Ρ Α Σ Τ Η Ρ Ι Ο Τ Η Τ Ε Σ Μ Ε Π Ε Ρ Ι Π Ε Τ Ε Ι Α ΔΑΣΟΣ ΙΓΚΟΥΑΖΟΥ Συνάντηση: Ξενοδοχείο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ 1ου MΑΡΑΘΩΝΙΟΥ AΓΩΝΑ OΡΕΙΝΟΥ TΡΕΞΙΜΑΤΟΣ ΖΑΓΟΡΙΟΥ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ 1ου MΑΡΑΘΩΝΙΟΥ AΓΩΝΑ OΡΕΙΝΟΥ TΡΕΞΙΜΑΤΟΣ ΖΑΓΟΡΙΟΥ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ 1ου MΑΡΑΘΩΝΙΟΥ AΓΩΝΑ OΡΕΙΝΟΥ TΡΕΞΙΜΑΤΟΣ ΖΑΓΟΡΙΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΙΟΥΛΙΟΥ 2011 Χαράδρα του Βίκου - Γεφύρι Κόκκορη Ο ήμος Ζαγορίου διοργανώνει τον 1ο Μαραθώνιο Αγώνα Ορεινού Τρεξίματος με επίκεντρο

Διαβάστε περισσότερα

Tο πρώτο μου Ταξίδι. Σχεδιάστηκε με το trip planner του emtgreece.com. Σχεδιάστε το δικό σας ταξίδι, τώρα.

Tο πρώτο μου Ταξίδι. Σχεδιάστηκε με το trip planner του emtgreece.com. Σχεδιάστε το δικό σας ταξίδι, τώρα. Tο πρώτο μου Ταξίδι Σχεδιάστηκε με το trip planner του emtgreece.com. Σχεδιάστε το δικό σας ταξίδι, τώρα. Tο πρώτο μου Ταξίδι Δευτέρα, 28 Σεπτέμβριος 2015 Οικισμός Αβδήρων Τα Άβδηρα βρίσκονται λίγο πρίν

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΙΑ ΡΟΜΗΣ NATURA TRAIL RACE 2014

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΙΑ ΡΟΜΗΣ NATURA TRAIL RACE 2014 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΙΑ ΡΟΜΗΣ NATURA TRAIL RACE 2014 1. ΠΑΡΑΝΕΣΤΙ ΘΟΛΟΣ - PORCEL (5.539 µ, 240+, 135-) Εκκίνηση από την πλατεία του σιδηροδροµικού σταθµού Παρανεστίου στις 07:00 πµ του Σαββάτου 25 Οκτωβρίου. Η αρχή

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ NATURA TRAIL RACE 2015

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ NATURA TRAIL RACE 2015 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ NATURA TRAIL RACE 2015 1. ΠΑΡΑΝΕΣΤΙ ΘΟΛΟΣ - PORCEL (5.539 μ, 240+, 135-) Εκκίνηση από την πλατεία του σιδηροδρομικού σταθμού Παρανεστίου στις 09:00 πμ το Σαββάτο 30 Μαίου. Η αρχή της

Διαβάστε περισσότερα

Ταξιδεύοντας στην ηπειρωτική Ελλάδα. Τάξη Φύλλο Εργασίας 1 Μάθημα Β Γυμνασίου Ταξιδεύοντας οδικώς και σιδηροδρομικώς

Ταξιδεύοντας στην ηπειρωτική Ελλάδα. Τάξη Φύλλο Εργασίας 1 Μάθημα Β Γυμνασίου Ταξιδεύοντας οδικώς και σιδηροδρομικώς Ταξιδεύοντας στην ηπειρωτική Ελλάδα Τάξη Φύλλο Εργασίας 1 Μάθημα Β Γυμνασίου Ταξιδεύοντας οδικώς και σιδηροδρομικώς Γεωγραφία Εδώ στόχος μας είναι να ταξιδέψουμε οδικώς και σιδηροδρομικώς στην ηπειρωτική

Διαβάστε περισσότερα

Μια μέρα μπήκε η δασκάλα στην τάξη κι είπε ότι θα πήγαιναν ένα μακρινό ταξίδι.

Μια μέρα μπήκε η δασκάλα στην τάξη κι είπε ότι θα πήγαιναν ένα μακρινό ταξίδι. ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΙΑΣ ΠΑΡΕΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ Μια μέρα μπήκε η δασκάλα στην τάξη κι είπε ότι θα πήγαιναν ένα μακρινό ταξίδι. Αμέσως χάρηκαν πολύ, αλλά κι απογοητεύτηκαν ταυτόχρονα όταν έμαθαν ότι θα ήταν ένα

Διαβάστε περισσότερα

Δικαστικά, Μαραθώνας. κείμενο-φωτό: Κώστας Λαδάς

Δικαστικά, Μαραθώνας. κείμενο-φωτό: Κώστας Λαδάς Δικαστικά, Μαραθώνας κείμενο-φωτό: Κώστας Λαδάς Είναι γνωστή σε όλους αυτή η περιοχή του Μαραθώνα τόσο για τις όμορφες παραλίες του, που φιλοξενούν πλήθος καλοκαιρινών παραθεριστών, όσο και για τα ιδιαίτερα

Διαβάστε περισσότερα

Π ο λ υ ή μ ε ρ η ε κ δ ρ ο μ ή Γ Λ υ κ ε ί ο υ

Π ο λ υ ή μ ε ρ η ε κ δ ρ ο μ ή Γ Λ υ κ ε ί ο υ Π ο λ υ ή μ ε ρ η ε κ δ ρ ο μ ή Γ Λ υ κ ε ί ο υ Προορισμός: Θεσσαλονίκη Ημερομηνίες: 3/3/2015 7/3/2015 Ξενοδοχείο: Porto Palace Hotel 5* Deluxe Αριθμός συμμετεχόντων: 53 Αριθμός συνοδών: 5 Πρόγραμμα πολυήμερης

Διαβάστε περισσότερα

Πακέτο Εργασιών 6: Προετοιμασία Ωρίμανση μελλοντικών παρεμβάσεων επενδύσεων

Πακέτο Εργασιών 6: Προετοιμασία Ωρίμανση μελλοντικών παρεμβάσεων επενδύσεων Environmental Actions for the promotion of alternative forms of tourism Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα Βουλγαρία 2007-2013 Πακέτο Εργασιών 6: Προετοιμασία Ωρίμανση μελλοντικών παρεμβάσεων

Διαβάστε περισσότερα

Α.Δ.Σ. Ε ΞΟΡΜΗΣΗ Κ ΑΡΠΕΝΗΣΙ ΣΤΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ 7 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014 ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2014

Α.Δ.Σ. Ε ΞΟΡΜΗΣΗ Κ ΑΡΠΕΝΗΣΙ ΣΤΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ 7 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014 ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2014 ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2014 Α.Δ.Σ. ΑΝΟΙΧΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ 7 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014 Α.Δ.Σ. Ε ΞΟΡΜΗΣΗ ΣΤΟ Κ ΑΡΠΕΝΗΣΙ Αγαπητοίγονείςκαιμαθητές, ΤοΑνοιχτόΔημιουργικόΣχολείο(ΑΔΣ),ξεκινάτιςεξορμήσειςτου για τη σχολική χρονιά

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕ ΤΟ Ι ΙΟ ΠΟΥΛΜΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΣΑΣ

ΜΕ ΤΟ Ι ΙΟ ΠΟΥΛΜΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΣΑΣ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ ΕΚ ΡΟΜΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 28/3-2/4/015 ΜΕ ΤΟ Ι ΙΟ ΠΟΥΛΜΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΣΑΣ ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙ-ΗΡΑΚΛΕΙΟ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ 1 η ηµέρα. Συγκέντρωση στο Λύκειο

Διαβάστε περισσότερα

Ιστοσελίδα: www.enallaktiki-drasi.gr Τηλ.-Φαξ: (0030)2108958016

Ιστοσελίδα: www.enallaktiki-drasi.gr Τηλ.-Φαξ: (0030)2108958016 Ιστοσελίδα: www.enallaktiki-drasi.gr Τηλ.-Φαξ: (0030)2108958016 Ε-mail ena.drasi@gmail.com Facebook: enallaktiki drasi 18 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΦΡΑΪΜΠΟΥΡΓΚ, ΤΟ ΜΕΛΑΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

1 η μέρα 4/3/12: ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ Συγκέντρωση στο λιμάνι του Ηρακλείου, επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση για Πειραιά. Διανυκτέρευση εν πλω.

1 η μέρα 4/3/12: ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ Συγκέντρωση στο λιμάνι του Ηρακλείου, επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση για Πειραιά. Διανυκτέρευση εν πλω. 1 η μέρα 4/3/12: ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ Συγκέντρωση στο λιμάνι του Ηρακλείου, επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση για Πειραιά. Διανυκτέρευση εν πλω. 2 η μέρα 5/3/12: ΠΕΙΡΑΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Άφιξη το πρωί στο λιμάνι

Διαβάστε περισσότερα

Ώρα αναχώρησης 7.10 πμ.

Ώρα αναχώρησης 7.10 πμ. ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΓΙΑ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΑΕΙ & AΤΕΙ Η δράση «Προπατώ στην Κρήτη» απαρτίζεται από μια ομάδα φοιτητών του Πανεπιστήμιου και του Α.Τ.Ε.Ι. Κρήτης που συνεργάζονται με εθελοντές των ορειβατικών συλλόγων της

Διαβάστε περισσότερα

Ε ΞΟΡΜΗΣΗ Μ ΑΙΝΑΛΟ ΣΤΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ 1 3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013 ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2013 Α.Δ.Σ.

Ε ΞΟΡΜΗΣΗ Μ ΑΙΝΑΛΟ ΣΤΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ 1 3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013 ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2013 Α.Δ.Σ. ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2013 Α.Δ.Σ. ΑΝΟΙΧΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ 1 3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013 Α.Δ.Σ. Ε ΞΟΡΜΗΣΗ ΣΤΟ Μ ΑΙΝΑΛΟ Αγαπητοίγονείςκαιμαθητές, ΤοΑνοιχτόΔημιουργικόΣχολείο(ΑΔΣ),ξεκινάτιςεξορμήσειςτου για τη σχολική χρονιά

Διαβάστε περισσότερα

Περπατήματα στη Φύση.

Περπατήματα στη Φύση. Περπατήματα στη Φύση. 2014 Περπατήστε μαζί μας! Ασφάλεια και Διασκέδαση! To Adventure Mountain Park για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά προγραμματίζει τη διάβαση μονοπατιών της Φύσης σε όλη την Κύπρο και όχι

Διαβάστε περισσότερα

Στέλιος Αγιοστρατίτης Αρχιτεκτων

Στέλιος Αγιοστρατίτης Αρχιτεκτων EUROKAT Όμιλος INTRAKAT Αρχιτεκτονικήμελέτη: Στέλιος Αγιοστρατίτης Αρχιτεκτων www.bluerivieralevendi.gr ΤΟ BLUE RIVIERA LEVENDI, ένα σύγχρονο συγκρότημα εξοχικών κατοικιών πάνω στη θάλασσα, ενταγμένο μέσα

Διαβάστε περισσότερα

22 Ιουλίου - 1 Αυγούστου ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗ ΣΑΜΟ

22 Ιουλίου - 1 Αυγούστου ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗ ΣΑΜΟ Ιστοσελίδα:www.enallaktiki-drasi.gr Τηλ.-Φαξ: (0030)2108958016 Ε-mail ena.drasi@gmail.com Facebook: enallaktiki drasi 22 Ιουλίου - 1 Αυγούστου ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗ ΣΑΜΟ Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ποικιλία

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας Ασφάλειας Ομίλου Ορειβασίας

Κώδικας Ασφάλειας Ομίλου Ορειβασίας Κώδικας Ασφάλειας Ομίλου Ορειβασίας Α. Εισαγωγή Τα βουνά προσφέρονται για δραστηριότητες όπως πεζοπορία, ορεινή πεζοπορία, ορειβασία, αναρρίχηση κλπ, κρύβουν όμως κινδύνους. Για την αποφυγή δυσάρεστων

Διαβάστε περισσότερα

Επισκέψιμος καστανεώνας «Γλυκομαγεία», Καστανερή Κιλκίς, όρος Πάικο.

Επισκέψιμος καστανεώνας «Γλυκομαγεία», Καστανερή Κιλκίς, όρος Πάικο. Επισκέψιμος καστανεώνας «Γλυκομαγεία», Καστανερή Κιλκίς, όρος Πάικο. Σας προσκαλούμε στο βουνό του κάστανου! Ένας καστανεώνας κι ένα βουνό που προσφέρουν πλήθος βιωματικών εμπειριών σε μικρούς και μεγάλους,

Διαβάστε περισσότερα

1 ο Λύκειο Κορίνθου Τριήμερη Περιβαλλοντική Επίσκεψη ΒΟΛΟΣ - ΑΡΓΑΛΑΣΤΗ

1 ο Λύκειο Κορίνθου Τριήμερη Περιβαλλοντική Επίσκεψη ΒΟΛΟΣ - ΑΡΓΑΛΑΣΤΗ 1 ο Λύκειο Κορίνθου Τριήμερη Περιβαλλοντική Επίσκεψη ΒΟΛΟΣ - ΑΡΓΑΛΑΣΤΗ Πρώτη ημέρα Αναχώρηση από Κόρινθο και άφιξη στο Βόλο με δύο ενδιάμεσες στάσεις για ξεκούραση. Εκεί καταλύσαμε στο ξενοδοχείο «Νεφέλη»,

Διαβάστε περισσότερα

Χαλίκι. Ασπροποτάμου Τρικάλων. Ημερολόγιο 2011

Χαλίκι. Ασπροποτάμου Τρικάλων. Ημερολόγιο 2011 Χαλίκι Ασπροποτάμου Τρικάλων Ημερολόγιο 2011 Βορειοδυτικά του νομού, χτισμένο αμφιθεατρικά στην σκιά των 2.295 μ. της κορυφής του όρους Περιστέρι, αυτό το μικροσκοπικό και πανέμορφο χωριό με τα πέτρινα

Διαβάστε περισσότερα

Σχολή Ορειβασίας Μέσου Επιπέδου 2016

Σχολή Ορειβασίας Μέσου Επιπέδου 2016 Σχολή Ορειβασίας Μέσου Επιπέδου 2016 Σκοπός της σχολής είναι η περαιτέρω τεχνική κατάρτιση των συμμετεχόντων ώστε μετά τη σχολή να μπορούν να πραγματοποιούν αυτόνομα και με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια αναρριχήσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟΛΥΒΟΣ ΕΦΤΑΛΟΥ - ΣΚΑΛΑ ΣΥΚΑΜΙΑΣ ΣΥΚΑΜΙΑ - ΛΕΠΕΤΥΜΝΟΣ ΑΡΓΕΝΟΣ - ΚΟΙΛΑΔΑ ΚΑΤΣΙΛΕΜΟΝΑ ΒΑΦΕΙΟΣ - ΜΟΛΥΒΟΣ

ΜΟΛΥΒΟΣ ΕΦΤΑΛΟΥ - ΣΚΑΛΑ ΣΥΚΑΜΙΑΣ ΣΥΚΑΜΙΑ - ΛΕΠΕΤΥΜΝΟΣ ΑΡΓΕΝΟΣ - ΚΟΙΛΑΔΑ ΚΑΤΣΙΛΕΜΟΝΑ ΒΑΦΕΙΟΣ - ΜΟΛΥΒΟΣ ΜΟΛΥΒΟΣ ΕΦΤΑΛΟΥ - ΣΚΑΛΑ ΣΥΚΑΜΙΑΣ ΣΥΚΑΜΙΑ - ΛΕΠΕΤΥΜΝΟΣ ΑΡΓΕΝΟΣ - ΚΟΙΛΑΔΑ ΚΑΤΣΙΛΕΜΟΝΑ ΒΑΦΕΙΟΣ - ΜΟΛΥΒΟΣ 1. ΜΟΛΥΒΟΣ ("Αλώνια") Αρχή διαδρομής Το σημείο έναρξης ή λήξης της διαδρομής. Η διαδρομή είναι κυκλική

Διαβάστε περισσότερα

Εθνικό δασικό πάρκο Πέτρας του Ρωμιού

Εθνικό δασικό πάρκο Πέτρας του Ρωμιού Εθνικό δασικό πάρκο Πέτρας του Ρωμιού Στις 17 Φεβρουαρίου 2014, οι τετάρτες τάξεις του Θ Δημοτικού Σχολείου Πάφου πήγαν εκδρομή στο Εθνικό δασικό πάρκο Πέτρας του Ρωμιού. Ο σκοπός τους ήταν να περπατήσουν

Διαβάστε περισσότερα

Εικόνες & Τοπία. Οι Εικόνες

Εικόνες & Τοπία. Οι Εικόνες Οι Εικόνες Ο χρόνος σμίλεψε πάνω της αισθητική αρχετυπική. Εικόνες παλιές και φυσικές της προσδίδουν μια δύναμη μαγνητική πάνω στον επισκέπτη που της παραδίνεται μαγεμένος με το παιχνίδι της ζωής, κρατώντας

Διαβάστε περισσότερα

ξενοδοχείο Villa Platanias Beach Apartment Hotel

ξενοδοχείο Villa Platanias Beach Apartment Hotel Το ξενοδοχείο Villa Platanias Beach Apartment Hotel σας επιτρέπει να καλομάθετε τον εαυτό σας και να απολαύσετε όμορφες καλοκαιρινές μέρες, ακριβώς στο κέντρο του γνωστού θερέτρου του Πλατανιά, λίγα χιλιόμετρα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΑΣΕ Executive Cultural Escape. Στο βουνό των Κενταύρων 6 8 ή 9 Ιουνίου 2014

ΕΑΣΕ Executive Cultural Escape. Στο βουνό των Κενταύρων 6 8 ή 9 Ιουνίου 2014 ΕΑΣΕ Executive Cultural Escape Στο βουνό των Κενταύρων 6 8 ή 9 Ιουνίου 2014 Με μια ματιά Ημερομηνίες διεξαγωγής προγράμματος: Παρασκευή 6/6/2014 έως Κυριακή 8/6/2014. Δυνατότητα παράτασης διαμονής: Λόγω

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Αγαπητοί συνεργάτες, Το γραφείο µας σε συνεργασία µε την Ένωση Ξενοδοχείων Αρκαδίας και µε τη στήριξη των ήµων Τρίπολης, Γορτυνίας και του Επιµελητήριο Αρκαδίας σας προσκαλούν να συµµετέχετε

Διαβάστε περισσότερα

Χαρά μας να σας παρέχουμε φιλοξενία!!!...

Χαρά μας να σας παρέχουμε φιλοξενία!!!... Χαρά μας να σας παρέχουμε φιλοξενία!!!... Λίγα λόγια για τον Νέο Μαρμαρά Ο Νέος Μαρμαράς ιδρύθηκε το 1922 από πρόσφυγες που προέρχονταν από το νησί του Μαρμαρά της Προποντίδας. Ο επισκέπτης μπορεί να χαρεί

Διαβάστε περισσότερα

Α Κύκλος: 1 14 Ιουλίου 2013

Α Κύκλος: 1 14 Ιουλίου 2013 Α Κύκλος: 1 14 Ιουλίου 2013 ΔΕΥΤΕΡΑ, 1 Ιουλίου Άφιξη στο ξενοδοχείο Ιλισός και τακτοποίηση στα δωμάτια 17:30 Κέρασμα και συνάντηση με τους υπεύθυνους των Θερινών Σχολείων 20:30-23:00 ΤΡΙΤΗ, 2 Ιουλίου 09:30-10:00

Διαβάστε περισσότερα

Κατανόηση γραπτού λόγου

Κατανόηση γραπτού λόγου Β1 1 Επίπεδο Β1 (25 μονάδες) Διάρκεια: 40 λεπτά Ερώτημα 1 (6 μονάδες) Διαβάζετε σ ένα περιοδικό οδηγίες για να μάθουν σωστά τα παιδιά σας σκι. Το περιοδικό όμως είναι παλιό κι έτσι βλέπετε καθαρά μόνο

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΟΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΚ ΡΟΜΩΝ ΜΕ ΤΟ ΤΡΑΙΝΟ

ΗΜΟΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΚ ΡΟΜΩΝ ΜΕ ΤΟ ΤΡΑΙΝΟ ΗΜΟΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΚ ΡΟΜΩΝ ΜΕ ΤΟ ΤΡΑΙΝΟ ΣΤΟΧΟΙ ΚΑΙ ΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ Η ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισµού στην περιοχή του ήµου Αµυνταίου αποτελεί βασική προτεραιότητα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΒΑΣΕΩΝ 2016

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΒΑΣΕΩΝ 2016 3/1/2016 - Κυριακή - ΑΣΚΙΟ Τσιλιμίγκας 1400μ - κορυφή ΆΣΚΙΟ 2111μ Ώρες πορείας 4 - ΒΔ 3 - Υ.Δ 711μ θα κοπή η πίτα κορυφής ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΒΑΣΕΩΝ 2016 Χειμερινή ανάβαση (γκέτες - γκραμπόν- πιολέ) Ν. Κοζάνης

Διαβάστε περισσότερα

Tηλέφωνα επικοινωνίας: 2384091423, 6946066130 e-mail: filoksenoi@yahoo.gr

Tηλέφωνα επικοινωνίας: 2384091423, 6946066130 e-mail: filoksenoi@yahoo.gr 2108832450 Tηλέφωνα επικοινωνίας: 2384091423, 6946066130 e-mail: filoksenoi@yahoo.gr Eκ του σωματείου ενοικιαζομένων δωματίων Σε αυτό τον οδηγό μπορείτε να βρείτε γενικές πληροφορίες για το Λουτράκι Αριδαίας-Πόζαρ,τα

Διαβάστε περισσότερα

Το χωριό της Κασσιόπης βρίσκεται 38χμ βόρεια της πόλης της Κέρκυρας, απέναντι από τα παράλια της Αλβανίας.

Το χωριό της Κασσιόπης βρίσκεται 38χμ βόρεια της πόλης της Κέρκυρας, απέναντι από τα παράλια της Αλβανίας. Η Κασσιόπη είναι μια από τις πιο δημοφιλείς περιοχές της βορειοανατολικής ακτής της Κέρκυρας. Αυτό το μικρό γραφικό ψαράδικο χωριό έχει πληθυσμό περίπου 1200 κατοίκους. Η Κασσιόπη είναι το μεγαλύτερο χωριό

Διαβάστε περισσότερα

Ημερολόγιο 2011 «ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΘΕ ΧΕΙΜΩΝΑ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΝΑ ΑΟΡΑΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ» Φροντίδα και αγάπη για το φυσικό μας περιβάλλον

Ημερολόγιο 2011 «ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΘΕ ΧΕΙΜΩΝΑ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΝΑ ΑΟΡΑΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ» Φροντίδα και αγάπη για το φυσικό μας περιβάλλον Ημερολόγιο 2011 «ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΘΕ ΧΕΙΜΩΝΑ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΝΑ ΑΟΡΑΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ» Φροντίδα και αγάπη για το φυσικό μας περιβάλλον Σχεδόν το 1/6 της έκτασης του Νομού Μεσσηνίας και περισσότερο από το 1/4 της

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ / ΜΕΤΕΩΡΑ ( Τέσσερις διανυκτερεύσεις)

ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ / ΜΕΤΕΩΡΑ ( Τέσσερις διανυκτερεύσεις) Tour code: 02102F ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ / ΜΕΤΕΩΡΑ ( Τέσσερις διανυκτερεύσεις) Η Καλαμπάκα είναι κωμόπολη του Νομού Τρικάλων και πρωτεύουσα του ομώνυμου Δήμου. Βρίσκεται στο κέντρο της Ελλάδας και εκτείνεται

Διαβάστε περισσότερα