Οικονομικά στοιχεία αντιπάλων εταιριών της Apple Inc.

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Οικονομικά στοιχεία αντιπάλων εταιριών της Apple Inc."

Transcript

1 Οικονομικά στοιχεία αντιπάλων εταιριών της Apple Inc. Microsoft. «2011» Τον Φεβρουάριο του 2011 η Microsoft κυκλοφόρησε ένα εταιρικό ομόλογο ύψους $ με σχετικά χαμηλά επιτόκια δανεισμού σε σύγκριση με τα κρατικά ομόλογα. Τα καθαρά έσοδα της Microsoft κατά το οικονομικό έτος 2011 ήταν 5.2 δισεκατομμύρια δολάρια με έσοδα 14.5 δισεκατομμύρια, ενώ τα καθαρά έσοδα της Apple Inc. 6 δισεκατομμύρια δολάρια με έσοδα 24.7 δισεκατομμύρια. Το Online Services Division της Microsoft φαίνεται συνεχώς να χάνει από το 2006 ενώ κατά το 1ο τρίμηνο του 2011 προκάλεσε στην εταιρία ζημιά 726 εκατομμύρια δολάρια. «2012» Στις 20 Ιουλίου του 2012, η Microsoft δημοσίευσε την πρώτη τριμηνιαία απώλεια που είχε ποτέ, παρά την απόκτηση εσόδων ρεκόρ για το τρίμηνο και το οικονομικό έτος, με καθαρή ζημία ύψους 492 εκατομμύρια δολαρια. Η ζημία οφείλεται σε απαξίωση της διαφημιστικής εταιρείας aquantive που είχε αναλάβει την προώθηση των προϊόντων της εταιρίας. «2014» Από τον Ιανουάριο του 2014 το κεφάλαιο της Microsoft ανήλθε στα 314δις δολαρια, καθιστώντας την 8η μεγαλύτερη εταιρεία στον κόσμο στη χρηματιστηριακή αγορά. Στις 14 του Νοεμβρίου του 2014, η Microsoft ξεπέρασε Exxon Mobil και έτσι έγινε η 2η πιο πλούσια εταιρεία με βάση την κεφαλαιοποίηση, πίσω μόνο από την Apple Inc. Η τιμή της μετοχής της το χτύπησε τα 50,04 δολάρια ανά μετοχή, που ήταν και η υψηλότερη από το 2000.

2 Samsung Electronics Ltd Η Samsung έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια να εδραιωθεί στη συνείδηση του καταναλωτή ως «κορυφαίος» κατασκευαστής, δημιουργώντας ένα πανίσχυρο brand. Αντικατοπτρίζεται όμως αυτή η πραγματικότητα στα οικονομικά μεγέθη και αποτελέσματα της εταιρείας; Θα έχει αντίστοιχο μέλλον; Μην ξεχνάμε, ότι εν γένει η τεχνολογική αγορά δεν είναι σταθερή, παρά τον εν μέρει κορεσμό που έχει επέλθει, και ότι ακόμα και οι μεγαλύτεροι κολοσσοί, μπορεί να βρεθούν προ εκπλήξεως. Και το μέλλον της Samsung είναι μάλλον αβέβαιο αυτή τη στιγμή, όπως φαίνεται και από την ανάλυση του Jan Dawson. Παρατηρώντας τα τελευταία οικονομικά αποτελέσματα που δημοσιεύτηκαν, και αφορούν τη χρήση του δεύτερου τριμήνου του 2014, παρατηρούμε ότι υπάρχει μια συνεχής πτώση στην ανάπτυξη της εταιρείας. Ακόμα πιο ανησυχητικό βέβαια είναι το γεγονός ότι το περιθώριο κέρδους της Μονάδας Κινητών (IM - mobile business unit: Περιλαμβάνει smartphones, tablets και μέρος των υπολογιστών) έχει επίσης πτωτική πορεία και κατά την τελευταία χρήση έπεσε στο 15%. Μακροσκοπικά, βλέπουμε ότι το περιθώριο κέρδους συνήθιζε να κυμαίνεται μεταξύ 17% και 20%. Το πρόβλημα βέβαια δεν έγκειται στο γεγονός της μείωσης αυτής καθαυτής.

3 Όπως φαίνεται και στα παρακάτω διάγραμμα, από το 2010, τα κέρδη του IM τμήματος αποτελούν το 50% των συνολικών εσόδων της Samsung Electronics αλλά και το 60%-80% των συνολικών λειτουργικών κερδών. Επιπλέον, δύο τμήματα, αυτά των ημιαγωγών και των οθονών οφείλουν μεγάλο ποσοστό των εσόδων τους στο τμήμα Κινητής, καθώς χρησιμοποιεί τα προϊόντα τους για τις συσκευές της. Κατά συνέπεια, μεταβολές στο βασικό αυτό τμήμα μπορούν να επηρεάσουν ολόκληρη την εταιρεία. Και όπως είναι εύλογο, δημιουργείται η απορία, αν τα αποτελέσματα αυτά θα συνοδευτούν από την σταδιακή «δύση» της Samsung. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η Samsung Electronics στηρίζεται πλέον κυρίως στην παραγωγή hardware. Η αποτυχία της να εισέλθει και να δραστηριοποιηθεί ενεργά σε τομείς λογισμικού και υπηρεσιών, την αναγκάζει αυτή τη στιγμή να πρέπει να ανταγωνιστεί τους κατασκευαστές από την Κίνα, που δραστηριοποιούνται επίσης στην παραγωγή hardware, με μικρότερο κόστος και μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους. Χαρακτηριστικό είναι για παράδειγμα ότι η Xiaomi κατάφερε να ξεπεράσει τη Samsung στην αγορά

4 της Κίνας. Η Samsung, τα τελευταία χρόνια, είχε καταφέρει να εκμεταλλευτεί την μεγάλη ανάπτυξη, είχε «ξεφύγει» από τον ανταγωνισμό και με τις σειρές Galaxy S και Galaxy Note μπορεί να απολαμβάνει τα έσοδα από τις premium συσκευές, που όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, προσφέρουν μεγαλύτερα κέρδη. Αυτό που δεν έχει καταφέρει να κάνει όμως, και αποτελεί την αχίλλειο πτέρνα της, είναι η διαφοροποίηση, και αυτός είναι ένας παράγοντας-κλειδί που κάνει τα άλλα πλεονεκτήματα να εξαϋλώνονται. Η ανάπτυξη της έχει πλέον αρνητικό ρυθμό, η απόσταση από τους ανταγωνιστές μειώνεται και είναι πιθανό να αρχίσει να χάνει το μεγάλο μερίδιο της premium αγοράς που κατέχει. Όπως αναλύει και ο Jan Dawson, υπάρχουν τρία πιθανά-επικρατέστερα σενάρια για το μέλλον της δημοφιλούς Κορεάτικης εταιρείας: Η Samsung συνεχίζει με την ίδια στρατηγική, με ελάχιστη διαφοροποίηση, προσπαθώντας να είναι ανταγωνιστική σε όλα τα επίπεδα της αγοράς, το οποίο φυσικά είναι ιδιαίτερα δύσκολο, καθώς θα πρέπει να αντιμετωπίσει τους κατασκευαστές που δραστηριοποιούνται στις low- και mid-end κατηγορίες και οι οποίοι είναι διατεθειμένοι να μειώσουν το περιθώριο κέρδος τους. Ταυτόχρονα, στην high-end κατηγορία, θα πρέπει -σε μια κορεσμένη πλέον αγορά- να συνεχίσει να ανταγωνίζεται την κυρίαρχο Apple. Κάπως έτσι δεν αποκλείεται να δούμε τα κέρδη της Samsung να πέφτουν ακόμα και κάτω από 10%, ενώ μείωση θα παρουσιάσουν και τα συνολικά έσοδα της Samsung Electronics, αφού θα επηρεαστούν και τα τμήματα που συνεργάζονται με την μονάδα Κινητής. Η Samsung συνεχίζει με την ίδια στρατηγική, αλλά ανταγωνίζεται πλέον τις τιμές των Κινέζων κατασκευαστών στην low- και mid-end κατηγορία, σε μια προσπάθεια να διατηρήσει τα μερίδια της. Κάπως έτσι όμως είναι αβέβαιο το μέλλον της στις high-end κατηγορίες. Και τέλος, μπορεί να αποφασίσει να ασχοληθεί πιο σοβαρά με το λογισμικό και τις υπηρεσίες, δημιουργώντας μια νέα πηγή εσόδων, πάνω από το Android. Οι καταναλωτές θα θεωρούν αυτές τις υπηρεσίες χρήσιμες και όχι ενοχλητικές, και κάπως έτσι θα μπορέσει να διαφοροποιηθεί σημαντικά από τους ανταγωνιστές της. Βέβαια, κάτι τέτοιο είναι αρκετά δύσκολο, απαιτεί προσεκτικές και σίγουρες κινήσεις και σίγουρα δεν θα είναι ένας δρόμος δίχως δυσκολίες και εμπόδια. Άλλωστε η προσπάθεια της Samsung να απαγκιστρωθεί από το Android μέσω του Tizen δεν μπορεί να θεωρηθεί επιτυχημένη, τουλάχιστον με τα σημερινά δεδομένα, και κατά συνέπεια θα πρέπει να κατανοήσει τα λάθη που έκανε και να χαράξει μια νέα στρατηγική.

5 Eίναι τρομακτικά στην κορυφή (2014) Η Apple και η Samsung πούλησαν αθροιστικά περίπου 470 εκατομμύρια smartphones το περασμένο έτος (2013), δηλαδή λίγο κάτω από το ήμισυ των συνολικών πωλήσεων σε όλο τον κόσμο. Αν μάλιστα ληφθεί υπόψιν ότι και οι δύο εταιρείες πωλούν πιο ακριβές συσκευές, το μερίδιο που καταλαμβάνουν αντιστοιχεί σε περισσότερο από 65% της συνολικής αξίας της αγοράς των smartphones. Ωστόσο και οι δύο εταιρείες φαίνονται ανήσυχες. Η Samsung ανακοίνωσε οικονομικά στοιχεία για το τελευταίο τρίμηνο, αποκαλύπτοντας μια πτώση στα κέρδη για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο. Η εταιρεία εξακολουθεί να τυπώνει κορεατικά γουόν τα κέρδη της ήταν αντίστοιχα ποσού 8 δισ. δολαριων- αλλά το ποσοστό των καθαρών κερδών που προέχεται από κινητά τηλέφωνα φαίνεται να είναι σε φθίσνουσα πορεία. Αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg ανέμεναν ότι τα κέρδη αυτής της μονάδας θα υποχωρούσαν 13% από τα υψηλά του περασμένου έτους. Αυτό οφείλεται, εν μέρει, στη φυσιολογική «άμπωτη» και «παλίρροια» του κύκλου προϊόντος: εδώ και ένα χρόνο η Samsung δεν έχει κυκλοφορήσει νέα έκδοση του πιο προηγμένου μοντέλου smartphone και η Apple λάνσαρε νέα iphones. Αυτό κάνει την κατάσταση πιο πιεστική για το νεότερο τηλέφωνο της Samsung το S5. Μετά πάλι η στρατηγική της Samsung βασίζεται τόσο στο πρωτοποριακό μάρκετινγκ, όσο και στην πρωτοποριακή τεχνολογία. Η εταιρεία έχει δαπανήσει αφειδώς για διαφημίσεις στις οποίες συμμετέχουν διάσημοι, για καινοτόμες συνεργασίες μάρκετινγκ, καθώς και για την κατάρτιση των εργαζομένων στα καταστήματα της ώστε να μπορούν να πλέκουν το εγκώμιο των συσκευών της. Με τα κέρδη να πιέζονται ελαφρώς, η ίδια η εταιρεία έχει αρχίσει να στριμώχνεται ελαφρώς. Η Samsung έχει αρχίσει ήδη να μειώσει τις δαπάνες μάρκετινγκ, προκειμένου να αποφύγει μείωση των περιθωρίων, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters. Αυτό κατά πάσα πιθανότητα θα ανακουφίσει την Apple, οι φόβοι της οποίας για τις προσπάθειες της Samsung έχουν εκτεθεί σε έγγραφα που δημοσιοποιήθηκαν στο πλαίσιο δικαστικών διενέξεων μεταξύ τους. Διαφάνειες από μια εσωτερική παρουσίαση της Apple που είδαν το φως της δημοσιότητας το 2013, δείχνουν ότι η Apple είναι ανήσυχη για την τάση της Samsung να δαπανά ένα «άσεμνο» χρηματικό ποσό για διαφήμιση. Στην παρουσίαση, η Apple «οδύρεται» επίσης για την αμφιθυμία των εταιρειών κινητής, οι οποίες, λέει, θέλουν να μειώσουν τη δύναμη της Apple στην αγορά των smartphone.

6 Σε μια ιδιαίτερα αποκαλυπτική ανταλλαγή που αποκαλύφθηκε στο πλαίσιο της δικαστικής διαμάχης, ο επικεφαλής μάρκετινγκ της Apple, Phil Schiller, αναφέρεται σε μία χιουμοριστική διαφήμιση της Samsung που έπαιξε πριν από το Super Bowl. «Είναι αρκετά καλή και δεν μπορώ να μη σκεφτώ πως αυτοί οι τύποι το νιώθουν (σαν έναν αθλητή που δεν πρέπει να χάσει, επειδή βρίσκεται εντός ζώνης)», έγραψε ο Schiller στο διαφημιστικό τμήμα της Apple, «ενώ εμείς αγωνιζόμαστε να κάνουμε μια σύντομη συναρπαστική παρουσίαση του iphone. Αλλά η ανησυχία της Apple δεν είναι μόνο ότι αισθάνεται «άοπλη» στον τομέα της διαφήμισης ή προδομένη στις διαπραγματεύσεις με εταιρείες κινητής τηλεφωνίας. Σύμφωνα με μια διαφάνεια στην παρουσίαση, η Apple γνωρίζει ότι «οι καταναλωτές θέλουν αυτό που δεν έχουμε» -εν ολίγοις, τηλέφωνα με πολύ μεγάλες οθόνες και πραγματικά χαμηλές τιμές. Η Samsung έχει καλύψει την ανάγκη για μεγάλη οθόνη, αλλά η κίνηση προς φθηνότερα τηλέφωνα θα δυσκολέψει τα πράγματα και για τις δύο εταιρείες τα επόμενα χρόνια.

7 Πίνακες

8 Στους παραπάνω πίνακες αναφέρονται τα οικονομικά στοιχεία καθώς και το ύψος της τιμής των μετοχών κάθε εταιρίας τα τελευταία πέντε χρόνια.

9 Βιβλιογραφία rmance_02.html

Τίτλος «ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΜΗΛΑ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ» Κατηγορία: Τέχνη και πολιτισμός Φυσικές Επιστήμες, Τεχνολογία, Περιβάλλον και Κοινωνία Ανθρωπιστικές

Τίτλος «ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΜΗΛΑ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ» Κατηγορία: Τέχνη και πολιτισμός Φυσικές Επιστήμες, Τεχνολογία, Περιβάλλον και Κοινωνία Ανθρωπιστικές Τίτλος «ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΜΗΛΑ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ» Κατηγορία: Τέχνη και πολιτισμός Φυσικές Επιστήμες, Τεχνολογία, Περιβάλλον και Κοινωνία Ανθρωπιστικές και Κοινωνικές Επιστήμες Ομάδα: Golden Συντονιστής-Χειριστής

Διαβάστε περισσότερα

Η Lenovo συνεχίζει την ανοδική της πορεία το 1ο τρίμηνο του 2017

Η Lenovo συνεχίζει την ανοδική της πορεία το 1ο τρίμηνο του 2017 Η Lenovo συνεχίζει την ανοδική της πορεία το 1ο τρίμηνο του 2017 Με κινητήριο μοχλό την στρατηγική τριών φάσεων, η Lenovo συνέχισε τον επιχειρηματικό της μετασχηματισμό, παρουσιάζοντας θετικά αποτελέσματα

Διαβάστε περισσότερα

Η Samsung Electronics ανακοινώνει τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου

Η Samsung Electronics ανακοινώνει τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου Η Samsung Electronics ανακοινώνει τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου Καθαρά κέρδη 4,54 τρισεκατομμύρια won σε πωλήσεις της τάξης των 47,82 τρισεκατομμυρίων won Ενοποιημένα λειτουργικά κέρδη 5,20 τρισεκατομμύρια

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΔΙΔΑΣΚΟΥΣΑ: ΑΡΙΣΤΕΑ ΓΚΑΓΚΑ, Ι ΑΚΤΩΡ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΔΙΔΑΣΚΟΥΣΑ: ΑΡΙΣΤΕΑ ΓΚΑΓΚΑ, Ι ΑΚΤΩΡ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΔΙΔΑΣΚΟΥΣΑ: ΑΡΙΣΤΕΑ ΓΚΑΓΚΑ, Ι ΑΚΤΩΡ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2017-2018 ΛΕΥΚΑΔΑ Ενότητα 1: ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΙΑΦΗΜΙΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Η Samsung Electronics ανακοινώνει τα αποτελέσματα του 2ου Τριμήνου

Η Samsung Electronics ανακοινώνει τα αποτελέσματα του 2ου Τριμήνου Η Samsung Electronics ανακοινώνει τα αποτελέσματα του 2ου Τριμήνου Καθαρά κέρδη 11.05 τρισεκατομμύρια won σε πωλήσεις της τάξης των 61.00 τρισεκατομμυρίων won Ενοποιημένα λειτουργικά κέρδη δεύτερου εξαμήνου

Διαβάστε περισσότερα

economy Δρ. Πάνος Φιτσιλής, Καθηγητής ΤΕΙ Θεσσαλίας fitsilis@teilar.gr Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Διοίκηση και Διαχείριση Έργων

economy Δρ. Πάνος Φιτσιλής, Καθηγητής ΤΕΙ Θεσσαλίας fitsilis@teilar.gr Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Διοίκηση και Διαχείριση Έργων economy Δρ. Πάνος Φιτσιλής, Καθηγητής ΤΕΙ Θεσσαλίας fitsilis@teilar.gr 1 Διοίκηση και Διαχείριση Έργων Τι είναι τα apps H λέξη app είναι μια λέξη που έχει μπει στο λεξικό όλων μας Λογισμικό εφαρμογή Λειτουργεί

Διαβάστε περισσότερα

Διαφημιστείτε με τεχνολογία Επαυξημένης Πραγματικότητας Augmented Reality. Παρουσίαση: Paris Konstantinou Head of Digital Marketing

Διαφημιστείτε με τεχνολογία Επαυξημένης Πραγματικότητας Augmented Reality. Παρουσίαση: Paris Konstantinou Head of Digital Marketing Διαφημιστείτε με τεχνολογία Επαυξημένης Πραγματικότητας Augmented Reality Παρουσίαση: Paris Konstantinou Head of Digital Marketing A 360 Technology Marketing Agency Ανάγκη Σύγχυση της αγοράς, για την ανάπτυξη

Διαβάστε περισσότερα

Βελτιωμένη η λειτουργική απόδοση και στο Α Τρίμηνο του 2011

Βελτιωμένη η λειτουργική απόδοση και στο Α Τρίμηνο του 2011 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Α ΤΡΙΜΗΝΟΥ 2011 ΤΗΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ Βελτιωμένη η λειτουργική απόδοση και στο Α Τρίμηνο του 2011 Οι πρωτοβουλίες μείωσης των εξόδων επιφέρουν ικανοποιητικά αποτελέσματα

Διαβάστε περισσότερα

9. Κάθε στρατηγική επιχειρηματική μονάδα αποφασίζει για την εταιρική στρατηγική που θα εφαρμόσει. α. Λάθος. β. Σωστό.

9. Κάθε στρατηγική επιχειρηματική μονάδα αποφασίζει για την εταιρική στρατηγική που θα εφαρμόσει. α. Λάθος. β. Σωστό. 1. Με ποιους τρόπους επωφελούνται οι καταναλωτές από τις οικονομίες κλίμακας; (πολλαπλής επιλογής / δύο σωστές απαντήσεις) α. Αυξάνονται τα κέρδη των επιχειρήσεων. β. Οι τιμές, αρκετές φορές, μειώνονται.

Διαβάστε περισσότερα

Η συμβολή του τομέα πληροφορικής και επικοινωνιών (ΤΠΕ) στην οικονομία της Ολλανδίας.

Η συμβολή του τομέα πληροφορικής και επικοινωνιών (ΤΠΕ) στην οικονομία της Ολλανδίας. Η συμβολή του τομέα πληροφορικής και επικοινωνιών (ΤΠΕ) στην οικονομία της Ολλανδίας. Ο τομέας πληροφορικής και επικοινωνιών παίζει έναν σημαντικό ρόλο στην ολλανδική οικονομία. Κύρια χαρακτηριστικά της

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΙΝΗΤΩΝ ANTIKΕΙΜΕΝΟ ΟΜΑΔΑΣ : ΚΙΝΗΤΑ ΜΑΡΚΕΣ ΤΙΜΕΣ ΛΟΓΙΣΜΙΚΑ

ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΙΝΗΤΩΝ ANTIKΕΙΜΕΝΟ ΟΜΑΔΑΣ : ΚΙΝΗΤΑ ΜΑΡΚΕΣ ΤΙΜΕΣ ΛΟΓΙΣΜΙΚΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΙΝΗΤΩΝ ANTIKΕΙΜΕΝΟ ΟΜΑΔΑΣ : ΚΙΝΗΤΑ ΜΑΡΚΕΣ ΤΙΜΕΣ ΛΟΓΙΣΜΙΚΑ Το smartphones «αντικαθιστούν» τις τηλεοράσεις στην Ινδία Νέα έρευνα της Google αποκαλύπτει πως οι Ινδοί προτιμούν για την ψυχαγωγία τους

Διαβάστε περισσότερα

Ζ ΕΞΑΜΗΝΟ 2010-2011 ΔΙΑΛΕΞΗ 8 ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ UNILEVER UNITED NATURAL FOODS

Ζ ΕΞΑΜΗΝΟ 2010-2011 ΔΙΑΛΕΞΗ 8 ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ UNILEVER UNITED NATURAL FOODS Ζ ΕΞΑΜΗΝΟ 2010-2011 ΔΙΑΛΕΞΗ 8 ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ UNILEVER UNITED NATURAL FOODS UNILEVER UNITED NATURAL FOODS Η Unilever είναι μία από τις κορυφαίες προμηθέυτριες εταιρείες στον κόσμο, που μεταφέρουν με

Διαβάστε περισσότερα

Ψηφιακά και με ασφάλεια

Ψηφιακά και με ασφάλεια Ψηφιακά και με ασφάλεια Έναρξη 1 #Έρχεται: Τέσσερις τάσεις Prepaid 2 #Προκαλεί έκπληξη: Highlights από τρέχουσα Ευρωπαϊκή μελέτη 3 #Συμβαίνει: Smartphone Shopping, αλλά σωστά 4 #Αναπτύσσεται: Αυστριακοί

Διαβάστε περισσότερα

Ζ ΕΞΑΜΗΝΟ ΔΙΑΛΕΞΗ 7 ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ YAHOO!

Ζ ΕΞΑΜΗΝΟ ΔΙΑΛΕΞΗ 7 ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ YAHOO! Ζ ΕΞΑΜΗΝΟ 2010-2011 ΔΙΑΛΕΞΗ 7 ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ YAHOO! Ιδρύθηκε τον Ιανούαριο του 1994, από τους τότε τελειόφοιτους του πανεπιστημίου Stanford, David Filo και Jerry Yang. Τα γραφεία της βρίσκονται στο

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΩΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ

ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΩΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΩΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ Η εισαγωγή των νέων τεχνολογιών στις επιχειρήσεις την τελευταία δεκαετία και η δυναμική ανάπτυξη που προκάλεσαν στις επιχειρήσεις, εισήγαγαν μια επανάσταση

Διαβάστε περισσότερα

Smartphones και πολυμέσα

Smartphones και πολυμέσα Smartphones και πολυμέσα Λογοθέτης Σωτήρης ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ/ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΥΛΙΑΡΑΣ Θεσσαλονίκη, 1 Νοεμβρίου 2009 Περιεχόμενα Ορισμοί Smartphones - Πολυμέσα Ιστορική Αναδρομή Τελευταίας τεχνολογίας Smartphones

Διαβάστε περισσότερα

Η Ελληνική Ασφαλιστική Αγορά εν έτει 2015 24.6.2015

Η Ελληνική Ασφαλιστική Αγορά εν έτει 2015 24.6.2015 Θέση φωτογραφίας Η Ελληνική Ασφαλιστική Αγορά εν έτει 2015 24.6.2015 ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ Ζούμε στον πλανήτη Γη και από την πρώτες έως τις τελευταίες ημέρες μας αντιμετωπίζουμε κινδύνους που απειλούν το άτομο, την

Διαβάστε περισσότερα

Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΣΕΡΒΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΓΙΑΤΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ. / Solar Energy To πρόγραμμα Fronius Service Partner

Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΣΕΡΒΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΓΙΑΤΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ. / Solar Energy To πρόγραμμα Fronius Service Partner / Perfect Welding / Solar Energy / Perfect Charging Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΣΕΡΒΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΓΙΑΤΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ. / Solar Energy To πρόγραμμα Fronius Service Partner /

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ 1 Τι μάθαμε στο μάθημα Διαχείριση Τεχνολογίας και Καινοτομίας???? Μάνατζμεντ Μάνατζμεντ (διαχείριση) είναι η οργάνωση και ο συντονισμός των δραστηριοτήτων μιας επιχείρησης

Διαβάστε περισσότερα

Αποτελέσματα Α Εξαμήνου 2018

Αποτελέσματα Α Εξαμήνου 2018 Αποτελέσματα Α Εξαμήνου Date : 26-07- Ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ κατέγραψε μείωση πωλήσεων αλλά βελτίωση κερδών το 1ο εξάμηνο. Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανήλθε σε 712,5 εκ., παρουσιάζοντας κάμψη κατά 61,3 εκ.

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ 2 Ενότητα #6: Μονοπώλιο

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ 2 Ενότητα #6: Μονοπώλιο ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ 2 Ενότητα #6: Μονοπώλιο Διδάσκων: Μανασάκης Κωνσταντίνος ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ Τα κείμενα και τα διαγράμματα της παρουσίασης έχουν ληφθεί

Διαβάστε περισσότερα

Η αγορά το % εώς -10% Πωλήσεις. Κερδοφορία Ζημιές

Η αγορά το % εώς -10% Πωλήσεις. Κερδοφορία Ζημιές Η αγορά το 2013 Πωλήσεις -4% εώς -10% Κερδοφορία Ζημιές Το Πλαίσιο το 2013 Πωλήσεις - 1,4% Κερδοφορία +39% Το 2013 κάναμε 5 ΚΙΝΗΣΕΙΣ 5 Turbo-X τηλεόραση Χτίσαμε τη γκάμα του Τurbo-X στις τηλεοράσεις Το

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ v.1.0 Ενότητα 8 η : Βιομηχανική Οργάνωση Χρηματοδότηση Το παρόν εκπαιδευτικό υλικό έχει αναπτυχθεί στα πλαίσια του εκπαιδευτικού έργου του διδάσκοντα. Το έργο "Ανοικτά Ακαδημαϊκά

Διαβάστε περισσότερα

Προώθηση Ασφαλιστικών Προϊόντων στις νέες γενιές Πελατών

Προώθηση Ασφαλιστικών Προϊόντων στις νέες γενιές Πελατών Προώθηση Ασφαλιστικών Προϊόντων στις νέες γενιές Πελατών Γιάννης Σηφάκης Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας, Marketing & Δημοσίων Σχέσεων 12/2018 Στην αγορά μας, στόχος μας είναι να βρισκόμαστε δίπλα στους

Διαβάστε περισσότερα

Πάνος Παναγιώτου. Χρηματιστηριακή Τεχνική Ανάλυση. 08 Φεβρουαρίου 2014

Πάνος Παναγιώτου. Χρηματιστηριακή Τεχνική Ανάλυση. 08 Φεβρουαρίου 2014 Πάνος Παναγιώτου Χρηματιστηριακή Τεχνική Ανάλυση 08 Φεβρουαρίου 2014 Αποποίηση ευθυνών: Η παρούσα αναφορά δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών ή άλλων προϊόντων

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΟΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

ΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΟΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΟΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Εδώ εξετάζουμε αγορές, που έχουν: Κάποια χαρακτηριστικά ανταγωνισμού και Κάποια χαρακτηριστικά μονοπωλίου. Αυτή η δομή αγοράς ονομάζεται μονοπωλιακός ανταγωνισμός, όπου

Διαβάστε περισσότερα

Συγχωνεύσεις & Εξαγορές Αλυσίδων S/M

Συγχωνεύσεις & Εξαγορές Αλυσίδων S/M Συγχωνεύσεις & Εξαγορές Αλυσίδων S/M Η νέα τάξη πραγμάτων στο ελληνικό λιανεμπόριο Μάιος 2015 Δρ Πέτρος Δασόπουλος, Ph.D.,MRSC, MBAM DASO BUSINESS PERFORMANCE CEO/Business Strategist Αλλάζει ο χάρτης των

Διαβάστε περισσότερα

MARKETING. Δρ. Γ.Μαλινδρέτος

MARKETING. Δρ. Γ.Μαλινδρέτος Το μικροπεριβάλλον της επιχείρησης Ενώ το μακροπεριβάλλον απαρτίζεται από ευρύτερες δυνάμεις περιφερειακά της εταιρείας (πολιτικές, οικονομικές, κοινωνικές και τεχνολογικές), το μικροπεριβάλλον αποτελείται

Διαβάστε περισσότερα

«Εάν δεν λυθεί το πρόβλημα της Ελλάδας, η Ευρώπη δεν έχει μέλλον»

«Εάν δεν λυθεί το πρόβλημα της Ελλάδας, η Ευρώπη δεν έχει μέλλον» «Εάν δεν λυθεί το πρόβλημα της Ελλάδας, η Ευρώπη δεν έχει μέλλον» ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: ΜΑΡΙΑ ΑΚΡΙΒΟΥ 21/05/2016 Η οικονομολόγος και συγγραφέας του βιβλίου «Το Επιχειρηματικό Κράτος», Mariana Mazzucato, μιλά για

Διαβάστε περισσότερα

οµάδα 57 Ζαφειριάδης Δηµήτρης Μπατσούκας Δηµήτρης Case Study Intel Εργασία για «Πληροφοριακά Συστήµατα Μάρκετινγκ»

οµάδα 57 Ζαφειριάδης Δηµήτρης Μπατσούκας Δηµήτρης Case Study Intel Εργασία για «Πληροφοριακά Συστήµατα Μάρκετινγκ» οµάδα 57 Ζαφειριάδης Δηµήτρης Μπατσούκας Δηµήτρης Case Study Intel Εργασία για «Πληροφοριακά Συστήµατα Μάρκετινγκ» Τι είναι Πολιτική Προβολής µέσα από το διαδίκτυο ; Ο όρος αναφέρεται στην διαφήµιση (προώθηση)

Διαβάστε περισσότερα

Συνέντευξη στην εφημερίδα Χαραυγή

Συνέντευξη στην εφημερίδα Χαραυγή Συνέντευξη στην εφημερίδα Χαραυγή Συνέντευξη του Αθανάσιου Ορφανίδη, Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, που δόθηκε στις 30 Ιουνίου 2008 στην Αθηνά Ξενοφώντος (Β Μέρος) Τα πλεονεκτήματα και τις

Διαβάστε περισσότερα

Τ ε χ ν ι κ ή Χ α ρ τ ο φ υ λ α κ ί ο υ BCG Θ ε ω ρ ί α κ α ι Σ τ ρ α τ η γ ι κ ή Π ο λ υ ε θ ν ι κ ώ ν Ε π ι χ ε ι ρ ή σ ε ω ν

Τ ε χ ν ι κ ή Χ α ρ τ ο φ υ λ α κ ί ο υ BCG Θ ε ω ρ ί α κ α ι Σ τ ρ α τ η γ ι κ ή Π ο λ υ ε θ ν ι κ ώ ν Ε π ι χ ε ι ρ ή σ ε ω ν Τ ε χ ν ι κ ή Χ α ρ τ ο φ υ λ α κ ί ο υ BCG Θ ε ω ρ ί α κ α ι Σ τ ρ α τ η γ ι κ ή Π ο λ υ ε θ ν ι κ ώ ν Ε π ι χ ε ι ρ ή σ ε ω ν Επικ. Καθ. Αντώνης Λιβιεράτος Οι ανάγκες που οδήγησαν στην ανάπτυξη τεχνικών

Διαβάστε περισσότερα

Αποτελέσματα Εννεαμήνου 2009

Αποτελέσματα Εννεαμήνου 2009 Αποτελέσματα Εννεαμήνου Καθαρά κέρδη 111εκ. το Γ τρίμηνο, αυξημένα κατά 26,6% έναντι του Β τριμήνου Αύξηση προ προβλέψεων κερδών στο τρίμηνο κατά 6,4% σε 414εκ., ιστορικά τα υψηλότερα σε τριμηνιαία βάση

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΟΥΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (Α.Μ.: 1301) ΠΕΣΤΑΝΗΣ ΓΙΟΥΛΙΑΝ (Α.Μ.: 1387) MEΛΛΕΡ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (Α.Μ.: 1357)

ΓΙΟΥΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (Α.Μ.: 1301) ΠΕΣΤΑΝΗΣ ΓΙΟΥΛΙΑΝ (Α.Μ.: 1387) MEΛΛΕΡ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (Α.Μ.: 1357) ΓΙΟΥΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (Α.Μ.: 1301) ΠΕΣΤΑΝΗΣ ΓΙΟΥΛΙΑΝ (Α.Μ.: 1387) MEΛΛΕΡ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (Α.Μ.: 1357) Η επιχείρηση LEADER Ε.Π.Ε που πρόκειται να ιδρύσουμε αποτελεί μια νεοσύστατη επιχείρηση που θα εισάγει, θα

Διαβάστε περισσότερα

ΟΠΑΠ Α.Ε. Εταιρική Παρουσίαση Ιούνιος 2007 ΕΝΩΣΗ ΘΕΣΜΙΚΩΝ ΕΠΕΝ ΥΤΩΝ

ΟΠΑΠ Α.Ε. Εταιρική Παρουσίαση Ιούνιος 2007 ΕΝΩΣΗ ΘΕΣΜΙΚΩΝ ΕΠΕΝ ΥΤΩΝ ΟΠΑΠ Α.Ε. Εταιρική Παρουσίαση Ιούνιος 2007 ΕΝΩΣΗ ΘΕΣΜΙΚΩΝ ΕΠΕΝ ΥΤΩΝ 1 Περιεχόµενα Ανασκόπηση Εταιρίας Πρόσφατες Εταιρικές Εξελίξεις Οικονοµικά Στοιχεία Η Μετοχή Επενδυτική Πρόταση 2 Ανασκόπηση Εταιρίας

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ - ΛΑΜΙΑΣ. Ενθάρρυνση Επιχειρηματικών Δράσεων, Καινοτομικών Εφαρμογών και Μαθημάτων Επιλογής Φοιτητών ΤΕΙ Λάρισας - Λαμίας PLEASE ENTER

ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ - ΛΑΜΙΑΣ. Ενθάρρυνση Επιχειρηματικών Δράσεων, Καινοτομικών Εφαρμογών και Μαθημάτων Επιλογής Φοιτητών ΤΕΙ Λάρισας - Λαμίας PLEASE ENTER ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ - ΛΑΜΙΑΣ Ενθάρρυνση Επιχειρηματικών Δράσεων, Καινοτομικών Εφαρμογών και Μαθημάτων Επιλογής Φοιτητών ΤΕΙ Λάρισας - Λαμίας PLEASE ENTER ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 15 «ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ -

Διαβάστε περισσότερα

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΣΑΡΑΝΤΗΣ Α.Β.Ε.Ε. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Α ΤΡΙΜΗΝΟΥ 2005

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΣΑΡΑΝΤΗΣ Α.Β.Ε.Ε. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Α ΤΡΙΜΗΝΟΥ 2005 ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΣΑΡΑΝΤΗΣ Α.Β.Ε.Ε. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Α ΤΡΙΜΗΝΟΥ 2005 Ισόρροπη και σταθερή ανάπτυξη των οικονοµικών µεγεθών τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Περαιτέρω βελτίωση των περιθωρίων κέρδους

Διαβάστε περισσότερα

Το δεύτερο τρίµηνο χαρακτηρίστηκε από την εξαγορά της National Starch και το πρόγραµµα για την ενίσχυση της αποτελεσµατικότητας

Το δεύτερο τρίµηνο χαρακτηρίστηκε από την εξαγορά της National Starch και το πρόγραµµα για την ενίσχυση της αποτελεσµατικότητας ελτίο Τύπου Αθήνα, 25 Αυγούστου, 2008 Το δεύτερο τρίµηνο χαρακτηρίστηκε από την εξαγορά της National Starch και το πρόγραµµα για την ενίσχυση της αποτελεσµατικότητας Η Henkel σηµείωσε ικανοποιητική οργανική

Διαβάστε περισσότερα

Ειδικό Παράρτημα Α. Χρηματοοικονομικοί δείκτες: Ανάλυση κατά κλάδο και τομέα

Ειδικό Παράρτημα Α. Χρηματοοικονομικοί δείκτες: Ανάλυση κατά κλάδο και τομέα Ειδικό Παράρτημα Α Χρηματοοικονομικοί δείκτες: Ανάλυση κατά κλάδο και τομέα 2013 Ετήσια έκθεση ελληνικού εμπορίου Α. Ανάλυση κατά κλάδο και τομέα Στο παράρτημα αυτό παρουσιάζεται ξεχωριστά για κάθε κλάδο

Διαβάστε περισσότερα

Εταιρική Παρουσίαση. Απρίλιος 2007

Εταιρική Παρουσίαση. Απρίλιος 2007 ΟΠΑΠΑ.Ε Α.Ε. Εταιρική Παρουσίαση Απρίλιος 2007 1 Περιεχόµενα ΑνασκόπησηΕταιρίας Πρόσφατες Εταιρικές Εξελίξεις Οικονοµικά Στοιχεία Η Μετοχή Επενδυτική Πρόταση 2 ΑνασκόπησηΕταιρίας 3 ΗΟΠΑΠ Α.Ε. µε µια µατιά

Διαβάστε περισσότερα

Αξιότιμοι κύριοι, 19/10/2012

Αξιότιμοι κύριοι, 19/10/2012 ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΦΕΤ ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΑ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ, ΤΙΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΏΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΟΥΠΡ ΜΑΡΚΕΤ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑΣ 19/10/2012

Διαβάστε περισσότερα

Ετήσια πανελλήνια έρευνα Ελλήνων on-line καταναλωτών

Ετήσια πανελλήνια έρευνα Ελλήνων on-line καταναλωτών Ετήσια πανελλήνια έρευνα Ελλήνων on-line καταναλωτών Καινοτομία στις Πωλήσεις μέσω Internet Social Media Καθ. Γεώργιος Ι. Δουκίδης, Διευθυντής Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Εμπορίου-ELTRUN Τμήμα Διοικητικής

Διαβάστε περισσότερα

Marfin Popular Bank: Οικονομικά αποτελέσματα εννεαμήνου 2010

Marfin Popular Bank: Οικονομικά αποτελέσματα εννεαμήνου 2010 Δελτίο τύπου 25 Νοεμβρίου Marfin Popular Bank: Οικονομικά αποτελέσματα εννεαμήνου Τα καθαρά κέρδη εννεαμήνου του Ομίλου διαμορφώθηκαν σε 90.9 εκατ. (1), ως αποτέλεσμα της 18% αύξησης σε ετήσια βάση των

Διαβάστε περισσότερα

Α. ΑΡΙΘΜΟΔΕΙΚΤΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΑΡΘΡΩΣΕΩΣ ΧΡΗΣΗ 2015 ΧΡΗΣΗ ,97 72,00%.= ΣΥΝΟΛΟ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟΥ , ,48

Α. ΑΡΙΘΜΟΔΕΙΚΤΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΑΡΘΡΩΣΕΩΣ ΧΡΗΣΗ 2015 ΧΡΗΣΗ ,97 72,00%.= ΣΥΝΟΛΟ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟΥ , ,48 ΕΚΘΕΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ «ΣΤΕΛΙΟΣ Κ. ΜΑΝΤΟΥΔΗΣ ΚΥΛΙΝΔΡΙΚΟΙ ΧΡΩΣΤΗΡΕΣ» ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ 20ης ΙΟΥΛΙΟΥ 2016. Κύριοι Μέτοχοι,

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΜΗΝΙΑ ΠΟΥ ΕΛΗΞΕ ΣΤΙΣ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2008 ΕΠΕΞΗΓΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

ΟΜΙΛΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΜΗΝΙΑ ΠΟΥ ΕΛΗΞΕ ΣΤΙΣ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2008 ΕΠΕΞΗΓΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΝΟΨΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ Βασικά oικονοµικά στοιχεία Ιουν-08 Ιουν-07 Μεταβολή '000 '000 % Σύνολο καθαρών εσόδων 149.660 163.075 (8%) Σύνολο εξόδων 78.363 77.649 1% Μερίδιο από συνδεδεµένη εταιρεία -- 1.575

Διαβάστε περισσότερα

Διεθνής έρευνα για την εξάπλωση των Smartphones και Tablets

Διεθνής έρευνα για την εξάπλωση των Smartphones και Tablets Διαγραφή από τη λίστα Σε αυτό το τεύχος: Φεβρουάριος 2014 Mobile e-commerce από την Altec Software Mobile e-commerce από την Altec Software Διεθνής έρευνα για την εξάπλωση των Smartphones και Tablets Ετήσια

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΙΡΑΤΕΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑ: A 2 MIΧΑΛΙΤΣΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ

ΠΕΙΡΑΤΕΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑ: A 2 MIΧΑΛΙΤΣΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ ΠΕΙΡΑΤΕΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑ: A 2 MIΧΑΛΙΤΣΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ Πειρατεία λογισμικού ένα φαινόμενο που έχει απασχολήσει αρκετά τη διεθνή κοινότητα τα τελευταία χρόνια κυρίως λόγω των οικονομικών της επιπτώσεων. Πρόκειται

Διαβάστε περισσότερα

1. Ποιο από τα παρακάτω είναι προϋπόθεση του επιτυχημένου μάρκετινγκ;

1. Ποιο από τα παρακάτω είναι προϋπόθεση του επιτυχημένου μάρκετινγκ; 1. Ποιο από τα παρακάτω είναι προϋπόθεση του επιτυχημένου μάρκετινγκ; A. Εξαιρετικός σχεδιασμός προϊόντος B. Σε βάθος γνώση των πελατών Γ. Σε βάθος γνώση της νομοθεσίας Δ. Εξαιρετικοί πωλητές 2. Πώς ονομάζεται

Διαβάστε περισσότερα

Ειδικό Παράρτημα. Α Χρηματοοικονομικοί δείκτες: Ανάλυση κατά κλάδο και τομέα

Ειδικό Παράρτημα. Α Χρηματοοικονομικοί δείκτες: Ανάλυση κατά κλάδο και τομέα Ειδικό Παράρτημα Α Χρηματοοικονομικοί δείκτες: Ανάλυση κατά κλάδο και τομέα 2014 Ετήσια έκθεση ελληνικού εμπορίου Α. Ανάλυση κατά κλάδο και τομέα 278 Στο παράρτημα αυτό παρουσιάζεται ξεχωριστά για κάθε

Διαβάστε περισσότερα

Tel: Fax: ey.com/cy

Tel: Fax: ey.com/cy Ernst & Young Cyprus Ltd Jean Nouvel Tower 6 Stasinou Avenue P.O. Box 21656 1511 Nicosia, Cyprus Tel: +357 22209999 Fax: +357 22209998 ey.com/cy Δελτίο Τύπου Λευκωσία, 8 Ιανουαρίου, 2018 ΕΥ: Τα megadeals

Διαβάστε περισσότερα

Μία ανάσα από την κορυφή

Μία ανάσα από την κορυφή ΤΟΜΕΑΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΧΡΕΟΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΜΙΧΑΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ 91 ΑΘΗΝΑ 115 28 ΤΗΛ. : 7455222 e-mail : analysis@nexusxae.gr Μία ανάσα από την κορυφή Επενδυτική Άποψη Αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη και γρηγορότερα

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ 1 ΙΔΡΥΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 218 Χορηγός: 8 Νοεμβρίου 218 2 Το ΙΟΒΕ διεξάγει κάθε μήνα από το 1981 Έρευνες

Διαβάστε περισσότερα

Οι εταιρικές υποθέσεις της Apple Inc.

Οι εταιρικές υποθέσεις της Apple Inc. Οι εταιρικές υποθέσεις της Apple Inc. Έδρα. Η "Apple Campus" είναι η παγκόσμια εταιρική έδρα της Apple Inc, που βρίσκεται στο 1 Infinite Loop στο Cupertino στη Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο σχεδιασμός

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΤΜΗΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΤΜΗΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΤΜΗΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ 30/06/2015 Αγαπητή κυρία / Αγαπητέ κύριε, Το παρόν ερωτηματολόγιο συντάχθηκε στο πλαίσιο εκπόνησης της διδακτορικής διατριβής με αντικείμενο

Διαβάστε περισσότερα

Τέλειος ανταγωνισμός είναι μια ακραία συμπεριφορά της αγοράς, όπου πολλές εταιρίες ανταγωνίζονται με τις παρακάτω προϋποθέσεις :

Τέλειος ανταγωνισμός είναι μια ακραία συμπεριφορά της αγοράς, όπου πολλές εταιρίες ανταγωνίζονται με τις παρακάτω προϋποθέσεις : Κεφάλαιο 1. ΤΕΛΕΙΟΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ Εισαγωγή Τέλειος ανταγωνισμός είναι μια ακραία συμπεριφορά της αγοράς, όπου πολλές εταιρίες ανταγωνίζονται με τις παρακάτω προϋποθέσεις : α) Υπάρχουν πολλές εταιρίες οι

Διαβάστε περισσότερα

Αποτελέσματα 1 ου Εξαμήνου 2012

Αποτελέσματα 1 ου Εξαμήνου 2012 Αποτελέσματα 1 ου Εξαμήνου 2012 Αύγουστος 2012 Σηµαντικά Σηµεία Αύξηση ταµειακών διαθεσίµων: οι λειτουργικές ταµειακές ροές του Οµίλου κατά το πρώτο εξάµηνο του 2012 ανήλθαν σε 37,9 εκατ. (+43,2% σε σχέση

Διαβάστε περισσότερα

Τι είναι το citybeez.gr;

Τι είναι το citybeez.gr; Τι είναι το citybeez.gr; Το citybeez.gr είναι μια πρωτοποριακή διαδικτυακή πλατφόρμα προηγμένης επαγγελματικής προβολής και αποστολής στοχευμένων προσφορών. Ποιος είναι ο στόχος; Να έρθει κοντά ο τοπικός

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΘΗΜΑ: ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΠΡΟΙΌΝΤΩΝ ΞΥΛΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΟΥ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ

ΜΑΘΗΜΑ: ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΠΡΟΙΌΝΤΩΝ ΞΥΛΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΟΥ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΟΥ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΜΑΘΗΜΑ: ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΠΡΟΙΌΝΤΩΝ ΞΥΛΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΟΥ Έρευνα μάρκετινγκ Τιμολόγηση Ανάπτυξη νέων προϊόντων ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ Τμηματοποίηση της αγοράς Κανάλια

Διαβάστε περισσότερα

Ermis PR. Κατηγορία: Stakeholders Relations. Τίτλος Συμμετοχής: Huawei Ταξίδι Έλληνα Πρωθυπουργού στην Κίνα. Προϊόν/Υπηρεσία ( Brand Name): Huawei

Ermis PR. Κατηγορία: Stakeholders Relations. Τίτλος Συμμετοχής: Huawei Ταξίδι Έλληνα Πρωθυπουργού στην Κίνα. Προϊόν/Υπηρεσία ( Brand Name): Huawei Ermis PR Η έκθεση δεν θα πρέπει να ξεπερνάει συνολικά τις 10 σελίδες (μαζί με τις οδηγίες συμπλήρωσης των πεδίων). Για τις απαντήσεις θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί μέγεθος γραμματοσειράς 10 ή και μεγαλύτερο.

Διαβάστε περισσότερα

Καθαρά Κέρδη µετά φόρων και δικαιωµάτων αυξηµένα κατά 26,4% στα 20,4 εκατ.

Καθαρά Κέρδη µετά φόρων και δικαιωµάτων αυξηµένα κατά 26,4% στα 20,4 εκατ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟ ΟΜΙΚΗ: ΘΕΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Q1 2008 ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ Ιδιαίτερα ικανοποιητική απόδοση το Α τρίµηνο 2008: Οι πωλήσεις υπερδιπλασιάστηκαν στα 381,1 εκατ. Λειτουργικά Κέρδη (EBIT) αυξήθηκαν κατά

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στο Παίγνιο Διοίκησης Επιχειρήσεων (business game)

Εισαγωγή στο Παίγνιο Διοίκησης Επιχειρήσεων (business game) Γιώργος Μαυρωτάς Επικ. Καθηγητής Εργαστήριο Βιομηχανικής & Ενεργειακής Οικονομίας Σχολή Χημικών Μηχανικών, Ε.Μ.Π. Εισαγωγή στο Παίγνιο Διοίκησης Επιχειρήσεων (business game) 2o Θερινό Σχολείο Νεανικής

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Μητροπόλεως 12-14, 10563, Αθήνα. Τηλ.: 210 5202250-60-70, Fax: 2105229167, e-mail: oee@oe-e.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Μητροπόλεως 12-14, 10563, Αθήνα. Τηλ.: 210 5202250-60-70, Fax: 2105229167, e-mail: oee@oe-e. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Μητροπόλεως 12-14, 10563, Αθήνα. Τηλ.: 210 5202250-60-70, Fax: 2105229167, e-mail: oee@oe-e.gr Εισήγηση του Προέδρου του Οικονομικού Επιμελητηρίου

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΌΣ, ΔΙΟΊΚΗΣΗ, ΥΛΟΠΟΊΗΣΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΌΓΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΆΤΩΝ ΔΙΑΦΉΜΙΣΗΣ - ΛΕΙΤΟΥΡΓΊΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΉΣ ΕΤΑΙΡΊΑΣ ΚΑΙ ΑΓΟΡΆΣ. Planning and managing Advertising

Διαβάστε περισσότερα

Διάλεξη 9 η ( ) Αξία Μέσω της Τιμολόγησης

Διάλεξη 9 η ( ) Αξία Μέσω της Τιμολόγησης Διάλεξη 9 η (2018 19) Αξία Μέσω της Τιμολόγησης 1 Τιμολογιακή Πολιτική Στόχοι και Πολιτικές Ευελιξία τιμών Επίπεδα τιμών στον κύκλο ζωής του προϊόντος Βασικές Τιμολογιακές Πολιτικές Μεταφορικά κόστη Ποιός

Διαβάστε περισσότερα

www.arnos.gr κλικ στη γνώση Τιμολόγηση

www.arnos.gr κλικ στη γνώση Τιμολόγηση ΚΕΦΑΛΑΙΟ 8 Τιμολόγηση Παράγοντες επηρεασμού της τιμής Στόχος της τιμολογιακής πολιτικής πρέπει να είναι ο καθορισμός μιας ιδανικής τιμής η οποία θα ικανοποιεί τόσο τους πωλητές όσο και τους αγοραστές.

Διαβάστε περισσότερα

Η Θεωρία των Διεθνών Μετακινήσεων Κεφαλαίου

Η Θεωρία των Διεθνών Μετακινήσεων Κεφαλαίου Η Θεωρία των Διεθνών Μετακινήσεων Κεφαλαίου Περιεχόμενα Κεφαλαίου Η Ανάπτυξη της Διεθνούς Επιχειρηματικής Δραστηριότητας Τρόποι Άσκησης της Διεθνούς Επιχειρηματικής Δραστηριότητας και Ανάλυση των Πλεονεκτημάτων

Διαβάστε περισσότερα

Κατανοώντας την επιχειρηματική ευκαιρία

Κατανοώντας την επιχειρηματική ευκαιρία Η Επιχειρηματική Ευκαιρία Κατανοώντας την επιχειρηματική ευκαιρία Υπάρχουν έρευνες οι οποίες δείχνουν ότι στους περισσότερους επιχειρηματίες που ξεκινούν για πρώτη φορά μια επιχείρηση, τελειώνουν τα χρήματα

Διαβάστε περισσότερα

Ειδικό Παράρτημα Χρηματοοικονομικοί δείκτες: Ανάλυση κατά κλάδο και τομέα

Ειδικό Παράρτημα Χρηματοοικονομικοί δείκτες: Ανάλυση κατά κλάδο και τομέα Α Ειδικό Παράρτημα Χρηματοοικονομικοί δείκτες: Ανάλυση κατά κλάδο και τομέα 2016 Ετήσια έκθεση ελληνικού εμπορίου Α. Ανάλυση κατά κλάδο και τομέα 238 Στο παράρτημα αυτό παρουσιάζεται ξεχωριστά για κάθε

Διαβάστε περισσότερα

Η εποχή του SaaS έφτασε! Το λογισμικό ως υπηρεσία SaaS συμφέρει!

Η εποχή του SaaS έφτασε! Το λογισμικό ως υπηρεσία SaaS συμφέρει! Η εποχή του SaaS έφτασε! Το λογισμικό ως υπηρεσία SaaS συμφέρει! Το S1aaS (Soft1 as a Service) είναι το νέο μοντέλο διάθεσης και χρήσης του λογισμικού Soft1, που αξιοποιεί το Internet. O πελάτης δεν χρειάζεται

Διαβάστε περισσότερα

Ο Μ Ι Λ Ο Σ A T E b a n k - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Α ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2009

Ο Μ Ι Λ Ο Σ A T E b a n k - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Α ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2009 26Αυγούστου 2009 Ο Μ Ι Λ Ο Σ A T E b a n k - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Α ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2009 Καθαρά κέρδη Ομίλου: 71,3εκ. (+1,8%), Τράπεζα: 84,7 (+56,9%) Διατήρηση υψηλών ρυθμών αύξησης χορηγήσεων (22,9% έναντι 7,6% της

Διαβάστε περισσότερα

«Το Μάρκετινγκ σε Περίοδο Ύφεσης»

«Το Μάρκετινγκ σε Περίοδο Ύφεσης» «Το Μάρκετινγκ σε Περίοδο Ύφεσης» ( Marketing in a Recession ) ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ Athens University of Economics & Business DEPARTMENT OF ΤΜΗΜΑ MARKETING ΜΑΡΚΕΤΙΝΚ & COMMUNICATION & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ειδικό Παράρτημα Χρηματοοικονομικοί δείκτες: Ανάλυση κατά κλάδο και τομέα

Ειδικό Παράρτημα Χρηματοοικονομικοί δείκτες: Ανάλυση κατά κλάδο και τομέα Α Ειδικό Παράρτημα Χρηματοοικονομικοί δείκτες: Ανάλυση κατά κλάδο και τομέα 2015 Ετήσια έκθεση ελληνικού εμπορίου Α. Ανάλυση κατά κλάδο και τομέα 238 Στο παράρτημα αυτό παρουσιάζεται ξεχωριστά για κάθε

Διαβάστε περισσότερα

«20 χρόνια συνεισφοράς των Κινητών Επικοινωνιών στην οικονομία και κοινωνία» Συμβολή στην ανάπτυξη με παρόν και μέλλον

«20 χρόνια συνεισφοράς των Κινητών Επικοινωνιών στην οικονομία και κοινωνία» Συμβολή στην ανάπτυξη με παρόν και μέλλον «20 χρόνια συνεισφοράς των Κινητών Επικοινωνιών στην οικονομία και κοινωνία» Συμβολή στην ανάπτυξη με παρόν και μέλλον 1 H εξέλιξη των Κινητών Επικοινωνιών 1993-2013 2 Κινητή Τηλεφωνία: 20 χρόνια κοντά

Διαβάστε περισσότερα

ΟΠΑΠ Α.Ε. Ενδιάµεσα Οικονοµικά Αποτελέσµατα για το Τρίµηνο που έληξε 31 Μαρτίου 2006

ΟΠΑΠ Α.Ε. Ενδιάµεσα Οικονοµικά Αποτελέσµατα για το Τρίµηνο που έληξε 31 Μαρτίου 2006 ΟΠΑΠ Α.Ε. Ενδιάµεσα Οικονοµικά Αποτελέσµατα για το Τρίµηνο που έληξε 31 Μαρτίου 2006 Πωλήσεις: 1.044,0 εκ. Ευρώ έναντι 880,8 εκ. Ευρώ της αντίστοιχης περιόδου 2005 (αύξηση 18,5%) Κέρδη προ τόκων, φόρων

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρονικό εμπόριο. Ψηφιακή οικονομία επιχειρηματικά μοντέλα ηλεκτρονικού εμπορίου

Ηλεκτρονικό εμπόριο. Ψηφιακή οικονομία επιχειρηματικά μοντέλα ηλεκτρονικού εμπορίου Ηλεκτρονικό εμπόριο Ψηφιακή οικονομία επιχειρηματικά μοντέλα ηλεκτρονικού εμπορίου Ψηφιακή οικονομία Οικονομία που στηρίζεται στις ψηφιακές τεχνολογίες Απαιτεί ισχυρές τεχνολογικές υποδομές Κατάργηση γεωγραφικών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Η χρήση των τεχνολογιών πληροφορίας και επικοινωνίας στις επιχειρήσεις στην Αλβανία

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Η χρήση των τεχνολογιών πληροφορίας και επικοινωνίας στις επιχειρήσεις στην Αλβανία ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΙΡΑΝΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Η χρήση των τεχνολογιών πληροφορίας και επικοινωνίας στις επιχειρήσεις στην Αλβανία Επιμέλεια-Σύνταξη: Π. Λάρδα,

Διαβάστε περισσότερα

13/1/2010. Οικονομική της Τεχνολογίας. Ερωτήματα προς συζήτηση ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

13/1/2010. Οικονομική της Τεχνολογίας. Ερωτήματα προς συζήτηση ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Τμήμα Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης Οικονομική της Τεχνολογίας Διάλεξη 6 η: Οικονομική Θεωρία και το Ζήτημα της Τεχνολογικής Αλλαγής: & II 1 Ερωτήματα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Έρευνα αγοράς θεωρείται κάθε οργανωμένη προσπάθεια συλλογής, επεξεργασίας και ανάλυσης πληροφοριών σχετικών με την αγορά που δραστηριοποιείται μια επιχείρηση. Αυτές οι πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

Q1 2014: Ανάκαμψη οικονομικού κλίματος. Ανάπτυξη του τζίρου για τα Τεχνολογικά Καταναλωτικά Αγαθά στην Ελλάδα Q4-11 Q1-12 Q2-12 Q3-12

Q1 2014: Ανάκαμψη οικονομικού κλίματος. Ανάπτυξη του τζίρου για τα Τεχνολογικά Καταναλωτικά Αγαθά στην Ελλάδα Q4-11 Q1-12 Q2-12 Q3-12 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Q1 2014: Ανάκαμψη οικονομικού κλίματος Αποτελέσματα της GfK TEMAX Ελλάδα για το 1 ο τρίμηνο του 2014 15 Μαΐου 2014 Λώρα Σκολαρίκου Consumer Choices T +30 210 7572661 Laura. Skolarikou@gfk.com

Διαβάστε περισσότερα

Μικροοικονομική. Μορφές αγοράς

Μικροοικονομική. Μορφές αγοράς Μικροοικονομική Μορφές αγοράς Μορφές αγοράς Μεγάλο μέρος της οικονομικής θεωρίας χτίστηκε με βάση τη θεώρηση ότι ζούμε σε ένα κόσμο τέλειων ανταγωνιστικών αγορών. Αν παρατηρήσουμε τον κόσμο θα διαπιστώσουμε

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Οικονομικά αποτελέσματα Α Τριμήνου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Οικονομικά αποτελέσματα Α Τριμήνου 2018 31 Μαΐου 2018 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Οικονομικά αποτελέσματα Α Τριμήνου 2018 Σημαντική αύξηση του EBITDA στη MIG Βελτίωση και στον κύκλο εργασιών Οι ενοποιημένες πωλήσεις του Ομίλου το Α Τρίμηνο 2018 αυξήθηκαν κατά

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ (BUSINESS PLAN)

ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ (BUSINESS PLAN) Το παρακάτω κείμενο προέρχεται από το βιβλίο του Καθηγητή Θάνου Κριεμάδη με τίτλο: Επιχειρηματικότητα και Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών, το οποίο εκδόθηκε το 2011 από την Νομική Βιβλιοθήκη.

Διαβάστε περισσότερα

Αύξηση πελατών. Λίγα λόγια για Επιτυχημένες προωθήσεις

Αύξηση πελατών. Λίγα λόγια για Επιτυχημένες προωθήσεις Αύξηση πελατών Λίγα λόγια για Επιτυχημένες προωθήσεις Βελτίωση των προωθήσεων σας Εισαγωγή Συγκρίνετε τι σας συμφέρει Αποτέλεσμα και επανάληψη Υπάρχουν δυνατότητες για όλες τις επιχειρήσεις Εισαγωγή πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

Αποτελέσματα Εννεαμήνου 2010

Αποτελέσματα Εννεαμήνου 2010 Αποτελέσματα Εννεαμήνου 2010 Βελτίωση δεικτών ρευστότητας και κεφαλαιακής επάρκειας του Ομίλου παρά τη δυσμενή συγκυρία Καθαρά κέρδη 105εκ. 1 το εννεάμηνο του 2010, μειωμένα κατά 62% έναντι της αντίστοιχης

Διαβάστε περισσότερα

Εικόνα Αγοράς. Γενικός είκτης ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΕΛΤΙΟ 9/11/2012

Εικόνα Αγοράς. Γενικός είκτης ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΕΛΤΙΟ 9/11/2012 Γενικός είκτης Εικόνα Αγοράς Βαριές απώλειες για το Χ.Α. στον απόηχο της πολιτικής αβεβαιότητας. Ο Γενικός είκτης έκλεισε στις 794,67 µονάδες σηµειώνοντας απώλειες 3,77%. Η αξία των συναλλαγών διαµορφώθηκε

Διαβάστε περισσότερα

Απελευθερώστε τη δυναμική της επιχείρησής σας

Απελευθερώστε τη δυναμική της επιχείρησής σας Απελευθερώστε τη δυναμική της επιχείρησής σας Εφαρμοσμένες ΛΥΣΕΙΣ για Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις Συμβουλευτικές Υπηρεσίες Εκπαιδευτικά Σεμινάρια Ανάπτυξη Πωλήσεων Ανδρόμαχος Δημητροκάλλης, MBA Management

Διαβάστε περισσότερα

1. Το μοντέλο των πέντε δυνάμεων του Porter αναλύει το μάκρο-περιβάλλον. α. Λάθος. β. Σωστό. Απάντηση: α. Λάθος.

1. Το μοντέλο των πέντε δυνάμεων του Porter αναλύει το μάκρο-περιβάλλον. α. Λάθος. β. Σωστό. Απάντηση: α. Λάθος. 1. Το μοντέλο των πέντε δυνάμεων του Porter αναλύει το μάκρο-περιβάλλον. α. Λάθος. β. Σωστό. Απάντηση: α. Λάθος. 2. Ποια από τις παρακάτω επιλογές δεν περιλαμβάνεται στην ανάλυση του μάκρο-περιβάλλοντος;

Διαβάστε περισσότερα

Στο 13,43% η διείσδυση της ευρυζωνικότητας στην Ελλάδα, στο τέλος του β εξαμήνου 2008 Επιβεβαιώνεται το μέσο σενάριο εξέλιξης του Παρατηρητηρίου για

Στο 13,43% η διείσδυση της ευρυζωνικότητας στην Ελλάδα, στο τέλος του β εξαμήνου 2008 Επιβεβαιώνεται το μέσο σενάριο εξέλιξης του Παρατηρητηρίου για Ορατή η ευρυζωνική σύγκλιση με την ΕΕ στο τέλος του 2010 Στο βασικό και μέσο πακέτο ευρυζωνικής πρόσβασης συγκεντρώνεται τουλάχιστον το 64,5% των ενεργών συνδέσεων Στο 13,43% η διείσδυση της ευρυζωνικότητας

Διαβάστε περισσότερα

MLS: Μια κοινή... «θνητή» που κοντράρει παγκόσμιους κολοσσούς

MLS: Μια κοινή... «θνητή» που κοντράρει παγκόσμιους κολοσσούς MLS: Μια κοινή... «θνητή» που κοντράρει παγκόσμιους κολοσσούς liberal.gr/arthro/70630/oikonomia/epicheiriseis/mls-mia-koini-isonthnitisin-pou-kontrarei-pagkosmious-kolossous.html Του Απόστολου Σκουμπούρη

Διαβάστε περισσότερα

Εξηγώντας την Ύπαρξη Πολυεθνικών Επιχειρήσεων: Θεωρητικά Υποδείγματα

Εξηγώντας την Ύπαρξη Πολυεθνικών Επιχειρήσεων: Θεωρητικά Υποδείγματα Εξηγώντας την Ύπαρξη Πολυεθνικών Επιχειρήσεων: Θεωρητικά Υποδείγματα Οι οικονομολόγοι έχουν μελετήσει διεξοδικά την λειτουργία της πολυεθνικής επιχείρησης και η σχετική βιβλιογραφία ξεκινά ουσιαστικά στις

Διαβάστε περισσότερα

Τ.Ε.Ι. ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Τ.Ε.Ι. ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Τ.Ε.Ι. ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Δρ. Ιωάννης Σ. Τουρτούρας Μηχανικός Παραγωγής & Διοίκησης Δ.Π.Θ. Χρηματοδότηση Το παρόν εκπαιδευτικό

Διαβάστε περισσότερα

To Μάκρο- και Μίκρο- περιβάλλον του Μάρκετινγκ

To Μάκρο- και Μίκρο- περιβάλλον του Μάρκετινγκ www.arns.gr κλικ στη γνώση inf@arns.c.gr ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3 T Μάκρο- και Μίκρο- περιβάλλον του Μάρκετινγκ Μάκρο- περιβάλλον και οι μη ελεγχόμενες μεταβλητές αυτού Το μάκρο-περιβάλλον αποτελεί τον ευρύτερο χώρο

Διαβάστε περισσότερα

Τα 4P Κανάλια Διανομής

Τα 4P Κανάλια Διανομής Τα 4P Κανάλια Νικόλαος Α. Παναγιώτου Αναπληρωτής Καθηγητής Τομέας Βιομηχανικής Διοίκησης & Επιχειρησιακής Έρευνας Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών 1 @ Ιανουάριος 2017 Περιεχόμενα Εισαγωγικά Στοιχεία Βασικές

Διαβάστε περισσότερα

Αποτελέσματα Εννεαμήνου 2008

Αποτελέσματα Εννεαμήνου 2008 Αθήνα, 30 Οκτωβρίου Αποτελέσματα Εννεαμήνου Αύξηση Καθαρών Κερδών Ομίλου κατά 4,6% σε 647εκ., παρά τις αντίξοες συνθήκες στο παγκόσμιο τραπεζικό και χρηματοπιστωτικό σύστημα Ενίσχυση Οργανικών Κερδών κατά

Διαβάστε περισσότερα

Εταιρική Παρουσίαση. Φεβρουάριος 2007

Εταιρική Παρουσίαση. Φεβρουάριος 2007 ΟΠΑΠΑ.Ε Α.Ε. Εταιρική Παρουσίαση Φεβρουάριος 2007 1 Περιεχόµενα ΑνασκόπησηΕταιρίας Πρόσφατες Εταιρικές Εξελίξεις Οικονοµικά Στοιχεία Η Μετοχή Επενδυτική Πρόταση 2 ΑνασκόπησηΕταιρίας 3 ΗΟΠΑΠ Α.Ε. µε µια

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ - ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΟΛΥΠΛΟΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ

Θέμα: ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ - ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΟΛΥΠΛΟΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΜΗΜΑ: ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (Πάτρας) Διεύθυνση: Μεγάλου Αλεξάνδρου 1, 263 34 ΠΑΤΡΑ Τηλ.: 2610 369051, Φαξ: 2610 396184, TECHNOLOGICAL EDUCATIONAL INSTITUTE

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Αποτελέσματα Έτους/ Δ τριμήνου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Αποτελέσματα Έτους/ Δ τριμήνου 2012 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 28 Φεβρουαρίου 2012 Αποτελέσματα Έτους/ Δ τριμήνου 2012 Ικανοποιητικά αποτελέσματα σε ένα δύσκολο περιβάλλον Έναρξη συνεισφοράς διυλιστηρίου Ελευσίνας Επιτυχής ολοκλήρωση της αναχρηματοδότησης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΕΥΝΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΧΟΡΗΓΗΣΕΩΝ

ΕΡΕΥΝΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΧΟΡΗΓΗΣΕΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΚYΠΡΟY ΕΥΡΩΣYΣΤΗΜΑ ΕΡΕΥΝΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΧΟΡΗΓΗΣΕΩΝ Ιανουάριος 214 Συνοπτικά αποτελέσματα για την Κύπρο Προσφορά Στην Κύπρο κατά το τέταρτο τρίμηνο του 213 καταγράφηκε μείωση στο βαθμό

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνική Κοινότητα Τεχνικών Αναλυτών. Πάνος Παναγιώτου. Χρηματιστηριακή Τεχνική Ανάλυση. 02 Μαρτίου 2014

Ελληνική Κοινότητα Τεχνικών Αναλυτών. Πάνος Παναγιώτου. Χρηματιστηριακή Τεχνική Ανάλυση. 02 Μαρτίου 2014 Ελληνική Κοινότητα Τεχνικών Αναλυτών Πάνος Παναγιώτου Χρηματιστηριακή Τεχνική Ανάλυση 02 Μαρτίου 2014 Αποποίηση ευθυνών: Η παρούσα αναφορά δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΕΚΘΕΣΗ ΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Κύριοι Μέτοχοι, ΕΚΘΕΣΗ ΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Προς τους κ. Μετόχους της Εταιρείας OTS AE Σύµφωνα µε το Νόµο και το Καταστατικό της Εταιρίας µας, θέτουµε υπόψη σας τα πεπραγµένα της ιαχειρίσεως µας, για

Διαβάστε περισσότερα