«Προγραμματίζοντας την Επιτυχία μας εν μέσω κρίσης»

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "«Προγραμματίζοντας την Επιτυχία μας εν μέσω κρίσης»"

Transcript

1 ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ 2013 «Προγραμματίζοντας την Επιτυχία μας εν μέσω κρίσης» Δημήτρης Γκόντας

2 Περιβάλλον κρίσης! Τι σημαίνει κρίση; Μισθοί της πείνας. Οικονομικό αδιέξοδο. Ανεργία άνω του 25%, δεν βρίσκω δουλειά Η ψυχολογία στο μηδέν, μιζέρια, θλίψη, στενοχώρια! Μπορούμε να οργανώσουμε την Επιτυχία μας σε ένα τέτοιο περιβάλλον;

3 Περιβάλλον κρίσης! Τι σημαίνει κρίση; Μήπως νοιώθουμε ότι δεν έχουμε πολλά περιθώρια κινήσεων; Μήπως νοιώθουμε ότι είμαστε πιασμένοι στη «φάκα»; Πως πρέπει να αντιδράσουμε όταν νοιώθουμε ότι μας την έχουν «στημένη»; Maus Clip.rar

4 Πως βιώνουμε κυρίως την κρίση; Δρώντας στην καθημερινότητά μας με τις πρακτικές δυσκολίες που βάζει η κρίση, αλλά κυρίως στα συναισθήματά μας!

5 Το πώς βιώνουμε την καθημερινότητά μας κατά βάση έχει να κάνει με δύο απόλυτα συγγενείς καταστάσεις: Ερχόμαστε σε επαφή: Με πράγματα και καταστάσεις που μας κάνουν το κέφι και νοιώθουμε ευχάριστα. Με πράγματα και καταστάσεις που μας χαλούν το κέφι, νοιώθουμε δυσάρεστα και μίζερα.

6 Σημαντική αντίδραση: Η ικανοποίηση και η χαρά που βρίσκουμε ή πιστεύουμε ότι θα βρούμε στις καταστάσεις και στα πράγματα της ζωής μας, μας προκαλεί να θέλουμε να ζήσουμε όλο και περισσότερο τέτοιες καταστάσεις και έτσι δρούμε διεκδικώντας το καλύτερο!

7 Σημαντική αντίδραση: Ότι μας δυσαρεστεί ή μας μελαγχολεί τείνουμε να το αποφεύγουμε και το πιο δύσκολο είναι ότι περιορίζει την προσπάθεια και τη δράση μας για το καλύτερο, τείνει να μας καθηλώνει στο χειρότερο.

8 Στο βασικό βίωμα συμμετέχουν: ΦΑΝΤΑΣΙΑ + ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ

9 Κατάσταση Θετικής ενέργειας Νοητικά εικόνες σε άσπρο φόντο που αντικατοπτρίζουν την επιθυμία για θετική εσωτερική διάθεση.

10 ΕΞΕΛΙΞΗ και ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ Οι εικόνες σε άσπρο φόντο καθορίζουν πάντα την αυτοβελτίωσή μας καθώς και τη γενικότερη προσπάθεια για βελτίωση και προκαλούν κέφι και χαρά και ενεργοποιούν την δράση, προκαλούν την πρόοδο. Είναι ότι ποθούμε και προσδοκούμε!

11 Κατάσταση αρνητικής ενέργειας Εικόνες σε γκρίζο φόντο που αντικατοπτρίζουν την άσχημη κατάσταση της απώλειας ή του φόβου της απώλειας και μπορεί να οδηγήσουν το άτομο έως σε καταστροφικές ενέργειες.

12 ΕΞΕΛΙΞΗ και ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ Με τη φαντασία μας προγραμματίζουμε την επιτυχία ή την αποτυχία μας! Ανάλογα ποιες εικόνες κυριαρχούν : σε άσπρο φόντο ή σε γκρίζο φόντο

13 ΕΞΕΛΙΞΗ και ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ εξαρτάται : Ανάλογα ποιες εικόνες κυριαρχούν στη σκέψη και την φαντασία: Τι συλλογιέμαι περισσότερο, ότι φοβάμαι ή ότι Ελπίζω; Τι κυριαρχούν στις σκέψεις μου τα φαντάσματά μου ή τα Οράματά μου;

14 Κρίσιμα ερώτηματα: Στη ζωή μας είναι η πρώτη κρίση που βιώνουμε ή έχουμε ζήσει και άλλες προσωπικές ή οικογενειακές κρίσεις; Στη ζωή μπορεί να υπάρξει αιφνίδια μεταβολή των συνθηκών προς το χειρότερο; Πως πρέπει να αντιδράσουμε;

15 ΕΞΕΛΙΞΗ και ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ εξαρτάται : Μήπως τελικά η κρίση επηρεάζει την σκέψη μου προκαλώντας εικόνες σε γκρίζο φόντο; Μήπως χωρίς να το καταλαβαίνουμε, ο τρόπος που σκεφτόμαστε επηρεάζει αρνητικά τον νοητικό μας προγραμματισμό, δηλαδή την κατεύθυνση που επιθυμούμε πραγματικά για τη Ζωή μας;

16 ΕΞΕΛΙΞΗ και ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ εξαρτάται : Μήπως ο Τρόπος με τον οποίο σκεφτόμαστε καθορίζει τη στάση Ζωή μας και μας απομακρύνει ή μας φέρνει κοντύτερα στους Στόχους της Ζωής μας και το πώς θα θέλαμε να είμαστε πραγματικά,. στην Ευημερία και την Χαρά της ζωής; video

17 ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΜΕΣΑ ΜΑΣ..\..\..\..\..\Users\dimitris\Desktop\motivation\Nick_Vuicic_Final_GR.rar. Πόσοι από εμάς πιστεύουν ότι τους αξίζει μία καλύτερη Ζωή; Πόσοι από εμάς επιθυμούν ένα καλύτερο αύριο για τον εαυτό τους; Πόσοι από εμάς πιστεύουν ότι το εγχείρημα της Επιτυχίας μας υπό τις παρούσες συνθήκες είναι δύσκολο;

18 «Το θέμα δεν είναι να ονειρεύεσαι να κάνεις. Το θέμα είναι να έχεις τη γνώση και το θάρρος να το πετύχεις!» video

19 Βήμα 1 ο προς την Επιτυχία. ΠΙΣΤΕΥΕ ΒΑΘΙΑ ΌΤΙ ΣΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ Ξεκίνα με ένα όμορφο όνειρο, το καλύτερο για σένα και όσους αγαπάς! Φαντάσου τι μπορεί να ήταν το καλύτερο για σένα, τι είναι αυτό που θα ήθελες πραγματικά. Βάλε χρώμα, φαντάσου πόσο σημαντικό θα ήταν για σένα!

20 Βήμα 1 ο προς την Επιτυχία Ζήσε το ζωηρά με τη Φαντασία σου, ώστε να αυξηθεί η επιθυμία σου στο να το κατακτήσεις! Φαντάσου πόσο όμορφα είναι; Βάλε λίγο στην άκρη την κρίση. Μην φοβάσαι, Ονειρέψου! Εξάλλου. Τζάμπα είναι!!! Κάνε μία μεγάλη ΕΥΧΗ!..μία ΠΡΟΣΕΥΧΗ για σένα και όσα επιθυμείς, με όλη τη δύναμη της ψυχής σου.

21 Βήμα 1 ο προς την Επιτυχία. Πάρε απόσταση πνευματικά και νοητικά από την μιζέρια, που διασυνδέεται με την κρίση και όχι μόνο! Πάρε απόσταση από την αρνητικότητα και ότι σε ψυχοπλακώνει. Βρες τα προσωπικά σου πρότυπα, τους προσωπικούς ήρωες και επαναπροσέγγισέ τους.

22 Βήμα 1 ο προς την Επιτυχία. Συντρόφευε με ήδη επιτυχημένους γιατί η Επιτυχία είναι κολλητική! Εξέτασε τις μεθόδους τους, όλο και κάποιο καλό «κόλπο» θα μάθεις. Συντρόφευε με ευχάριστους και δημιουργικούς ανθρώπους για να παίρνεις εσωτερικές ανάσες.

23 Βήμα 2 ο προς την Επιτυχία ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΣΚΕΨΗ: Επαναπροσδιόρισε τους σκοπούς στη ζωή σου ανάλογα με αυτά τα καλύτερα που οραματίζεσαι για σένα και τους άλλους σαν να μην υπήρχε η κρίση! Κάνε καταιγίδα ιδεών που οδηγούν ή εξυπηρετούν στην υλοποίηση των οραμάτων σου! Κατέγραψε όλες τις ιδέες σου χωρίς να απορρίψεις καμία! Μείνε όμως στις πιο έξυπνες και καινοτόμες!

24 Βήμα 2 ο προς την Επιτυχία ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΣΚΕΨΗ: Θέσε πολλαπλούς στόχους άμεσους, μεσοπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους, ώστε να υλοποιηθεί το όραμά σου. Θέσε προτεραιότητες στόχων με βάση το χαρακτηριστικό της εφικτότητας και της σημαντικότητας. Σχεδίασε την δράση σου τεμαχίζοντας τον μεγάλο στόχο σε μικρότερους μηνιαίους εβδομαδιαίους και κυρίως ημερήσιους εφικτούς στόχους. Άφησε στην άκρη τις δαιμονικές σκέψεις που λεν ότι δεν θα τα καταφέρεις. Ότι είναι «δώρο άδωρο»

25 Σχεδίασε την δράση σου τεμαχίζοντας τον μεγάλο στόχο σε μικρότερους μηνιαίους εβδομαδιαίους και κυρίως ημερήσιους εφικτούς στόχους. Βήμα 2 ο προς την Επιτυχία ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΣΚΕΨΗ: Θέσε πολλαπλούς στόχους άμεσους, μεσοπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους, ώστε να υλοποιηθεί το όραμά σου. Θέσε προτεραιότητες στόχων με βάση το χαρακτηριστικό της εφικτότητας.

26 Βήμα 2 ο προς την Επιτυχία ΠΑΡΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΔΡΑΣΗ ΒΑΣΕΙ ΣΤΟΧΩΝ ΧΩΡΙΣ ΧΡΟΝΟΤΡΙΒΗ. ΜΗΝ ΑΦΙΕΡΩΝΕΙΣ ΠΟΛΎ ΧΡΟΝΟ ΣΤΟ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙΣ, ΓΙΑΤΙ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΤΗΣ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΔΡΑΝΕΙΑΣ. ΑΝ ΔΥΣΚΟΛΕΥΕΣΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙΣ ΠΑΡΕ ΤΟΝ ΠΙΟ ΑΜΕΣΟ ΔΡΟΜΟ ΔΡΑΣΗΣ ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ ΌΤΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΜΠΟΔΙΑ ΑΞΕΠΕΡΑΣΤΑ!!!

27 Βήμα 2 ο προς την Επιτυχία ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ ΌΤΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΜΠΟΔΙΑ ΑΞΕΠΕΡΑΣΤΑ!!! ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΌΤΙ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΔΗΛΑΔΗ Ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΜΑΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ

28 Βήμα 3 ο προς την Επιτυχία ΚΑΛΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ= ΓΡΑΨΕ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΣΟΥ Σημαίνει να ξέρεις τι πρέπει να κάνεις κάθε μέρα και ποια ώρα για να πετύχεις το εβδομαδιαίο στόχο σου. Μην ξεχνάς ποτέ ότι όσο πιο σαφείς είναι οι καθημερινοί σου και οι πιο μακρινοί σου στόχοι, τόσο αυξάνονται γεωμετρικά οι πιθανότητες επιτυχίας!!! Τήρησε σε ημερολόγιο το πλάνο δράσης σου. Κάνε τα πάντα για να βγει το πλάνο σου.

29 Βήμα 4 ο προς την Επιτυχία ΔΙΚΑΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ: Κάνε ένα εβδομαδιαίο απολογισμό δράσης. Πρέπει να είσαι δίκαιος με τον εαυτό σου. Μην είσαι τελειοθηρικός. Πρέπει να ξέρεις ότι αν πετυχαίνεις το 50% του καθημερινού σου στόχου είσαι κοντά στον παγκόσμιο μέσο όρο. Είσαι SUPER γιατί είσαι πάνω στο δρόμο της επιτυχίας!!! Μην φοβάσαι να επαναπροσδιορίσεις τα πλάνα σου αν κάτι δεν πάει καλά!

30 Βήμα 4 ο προς την Επιτυχία ΔΙΚΑΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ: Κάνε ένα εβδομαδιαίο απολογισμό δράσης. Πρέπει να είσαι δίκαιος με τον εαυτό σου. Μην είσαι τελειοθηρικός. Πρέπει να ξέρεις ότι αν πετυχαίνεις το 50% του καθημερινού σου στόχου είσαι κοντά στον παγκόσμιο μέσο όρο. Είσαι SUPER γιατί είσαι πάνω στο δρόμο της επιτυχίας!!! Μην φοβάσαι να επαναπροσδιορίσεις τα πλάνα σου αν κάτι δεν πάει καλά!

31 Βήμα 5 ο προς την Επιτυχία ΜΗΝ ΣΤΑΜΑΤΑΣ ΠΟΤΕ: Να οραματίζεσαι τον μεγάλο σου στόχο. Να αντλείς δύναμη από όσα έχεις πετύχει έως τώρα. Να εμπνέεσαι από επιτυχημένους ανθρώπους και από την επιτυχία. Να εμπνέεσαι από την επιτυχία των δικών σου στόχων.

32 Βήμα 5 ο προς την Επιτυχία ΜΗΝ ΣΤΑΜΑΤΑΣ ΠΟΤΕ: Να γράφεις να συγκεντρώνεσαι τους στόχους σου για να εμπνέεσαι από αυτούς. Να πειθαρχείς κατά το δυνατόν στο πλάνο δράσης που έχεις επιλέξει. Να αυτοβελτιώνεσαι και να εξελίσσεσαι. Να ακονίζεις τα προσόντα σου με την εξάσκηση και την καλή προπόνηση. Να αποκτάς νέες δεξιότητες. Να αναζητάς το Δρόμο του Χρήματος! Να αναζητάς συνοδοιπόρους στα οράματά σου! Κανείς ποτέ δεν απέκτησε πλούτη μόνος του!

33 Βήμα 5 ο προς την Επιτυχία ΜΗΝ ΣΤΑΜΑΤΑΣ ΠΟΤΕ: ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ! ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΜΕΓΑΛΟΨΥΧΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ! ΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣ! ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΥΓΝΩΜΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΥΕΡΓΕΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΟΥ!

34 Βήμα 6 ο προς την Επιτυχία ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΠΟΤΕ ΌΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΣΟΦΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ! ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ Ο ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΣΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΌΧΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΆΛΛΟ! ΜΗΝ ΤΑ ΠΑΡΑΤΑΣ ΠΟΤΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙΣ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΣΟΥ ΣΤΟΧΟ! ΚΑΤΑΚΤΗΣΕ ΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΝΙΚΗΤΗ!

35 «Ο Πρωταγωνιστής δεν ελπίζει να νικήσει. Περιμένει να νικήσει. Εκείνος που περιμένει να νικήσει είναι σαν να έχει κερδίσει την μισή μάχη. Ο Νικητής δεν θεωρείται νικητής επειδή κερδίζει πάντα, αλλά επειδή προσπαθεί πάντα!»

36 Ευχαριστούμε το Χ ο ρ η γ ό του εκπαιδευτικού Υλικού

Ευτύχης Μπλέτσας. Θετική Aλλαγή. ebook. Foodmusic Books

Ευτύχης Μπλέτσας. Θετική Aλλαγή. ebook. Foodmusic Books Ευτύχης Μπλέτσας Θετική Aλλαγή σε7ηµέρες ebook Foodmusic Books Oδηγός αυτοβελτίωσης/θετική αλλαγή σε 7 ημέρες www.bletsas.gr Ευτύχης Μπλέτσας Ευτύχης Μπλέτσας Θετική αλλαγή σε 7 ημέρες Ένας απλός οδηγός

Διαβάστε περισσότερα

Γ. Προφέτης, 14 Απλά Μαθήματα Life Coaching ΔΕΙΓΜΑwww.georgeprofetis.com

Γ. Προφέτης, 14 Απλά Μαθήματα Life Coaching ΔΕΙΓΜΑwww.georgeprofetis.com Σελίδα 1 Γιώργος Ι. Προφέτης 14 ΑΠΛΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ LIFE COACHING (για να ζούμε καλύτερα και να πετυχαίνουμε περισσότερα) Σελίδα 2 Τίτλος πρωτοτύπου: George Profetis, 14 Essential Life Coaching Lessons Copyright

Διαβάστε περισσότερα

ΖΩΔΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΑΠΟ 9 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015 ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΛΕΝΤΙΝΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ ΚΡΙΟΣ

ΖΩΔΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΑΠΟ 9 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015 ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΛΕΝΤΙΝΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ ΚΡΙΟΣ ΖΩΔΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΑΠΟ 9 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015 ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΛΕΝΤΙΝΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ ΚΡΙΟΣ Είναι μια πολύ καλή εβδομαδα για να ολοκληρώσεις σχέδια και να εκπληρώσεις όνειρα, που κάνεις εδώ και καιρό. Στα αισθηματικά

Διαβάστε περισσότερα

NIKOS KANELLOS 6932 40 17 33 kanellosnikos@yahoo.co.uk

NIKOS KANELLOS 6932 40 17 33 kanellosnikos@yahoo.co.uk NIKOS KANELLOS 6932 40 17 33 kanellosnikos@yahoo.co.uk 1 Mια φορά και έναν καιρό υπήρχε κάποιος που ζούσε πουλώντας μπαλόνια σε γιορτές και πανηγύρια. Είχε μπαλόνια σε διάφορα χρώματα. Κόκκινα,κίτρινα.

Διαβάστε περισσότερα

Personal and Business Development. ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ σε μόνο 4 στάδια!

Personal and Business Development. ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ σε μόνο 4 στάδια! Personal and Business Development ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ σε μόνο 4 στάδια! Παραγωγική Σκέψη οι Εξαρετικά Μελέτησε τις καλύτερες συνήθειες των εξαιρετικά παραγωγικών ατόμων.

Διαβάστε περισσότερα

H Ελευθερία να Είσαι ο Εαυτός Σου. Ρόμπερτ Ηλίας Νατζέμυ

H Ελευθερία να Είσαι ο Εαυτός Σου. Ρόμπερτ Ηλίας Νατζέμυ H Ελευθερία να Είσαι ο Εαυτός Σου Ρόμπερτ Ηλίας Νατζέμυ H Ελευθερία να Είσαι ο Εαυτός Σου Ρόμπερτ Ηλίας Νατζέμυ www.holisticharmony.com (English) www.holisticharmony.com/greek (Ελληνικά) 2009 Αφιερώνω

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΟ ΣΚΙ. Στυλιανή Ανή Χρόνη, Ph.D., CC-AASP Associate Professor Hedmark University College Norway

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΟ ΣΚΙ. Στυλιανή Ανή Χρόνη, Ph.D., CC-AASP Associate Professor Hedmark University College Norway ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΟ ΣΚΙ Στυλιανή Ανή Χρόνη, Ph.D., CC-AASP Associate Professor Hedmark University College Norway ΣΧΟΛΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΕΟΧ Σημειώσεις Αθλητικής Ψυχολογίας Θεσσαλονίκη, 2014 2014

Διαβάστε περισσότερα

εύτερος Οδηγός Πώς να γίνεις ένας επιτυχημένος e-επιχειρηματίας

εύτερος Οδηγός Πώς να γίνεις ένας επιτυχημένος e-επιχειρηματίας εύτερος Οδηγός Πώς να γίνεις ένας επιτυχημένος e-επιχειρηματίας Περιεχόμενα Εισαγωγή... 4 1.0 Θέλω να γίνω επιχειρηματίας. Έχω ό,τι χρειάζεται για να γίνω;... 6 1.1 Εισαγωγή... 6 1.2 Μία αυτοαξιολόγηση...

Διαβάστε περισσότερα

Η Έλξη του Πλούτου 1

Η Έλξη του Πλούτου 1 1 Η Έλξη του Πλούτου 2 Η Έλξη του Πλούτου Αφιερωμένο στους γονείς μου και στον αδελφό μου Άρη, που μου προσέφεραν περισσότερα από όσα πίστευα. 3 Ήρθα σε αυτήν την γη, όχι για να σου μάθω κάτι σπουδαίο

Διαβάστε περισσότερα

Οι συνήθειες των επιτυχημένων ανθρώπων

Οι συνήθειες των επιτυχημένων ανθρώπων Οι συνήθειες των επιτυχημένων ανθρώπων ΕΠΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΜΑΡΤΙΟΣ 2014 AK 1 Δεν θα μοιραστώ μαζί σας τις σκέψεις μου, ελπίζοντας ότι θα αλλάξετε τόσο εύκολα απόψεις Θα μοιραστώ τις απόψεις μου μαζί σας,

Διαβάστε περισσότερα

Διαχείριση Εργασιακού Άγχους / Εναρμόνιση Επαγγελματικής και Προσωπικής Ζωής

Διαχείριση Εργασιακού Άγχους / Εναρμόνιση Επαγγελματικής και Προσωπικής Ζωής ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Διαχείριση Εργασιακού Άγχους / Εναρμόνιση Επαγγελματικής και Προσωπικής Ζωής ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Συγγραφέας

Διαβάστε περισσότερα

Εντυπώσεις μαθητών σεμιναρίου Σώμα - Συναίσθημα - Νούς

Εντυπώσεις μαθητών σεμιναρίου Σώμα - Συναίσθημα - Νούς Εντυπώσεις μαθητών σεμιναρίου Σώμα - Συναίσθημα - Νούς A...Τα αισθήματα και η ενεργεία που δημιουργήθηκαν μέσα μου ήταν μοναδικά. Μέσα στο γαλάζιο αυτό αυγό, ένιωσα άτρωτος, γεμάτος χαρά και αυτοπεποίθηση.

Διαβάστε περισσότερα

Η Κατερίνα Τσεμπερλίδου μιλά για την ευτυχία- Διαβάστε την συνέντευξη

Η Κατερίνα Τσεμπερλίδου μιλά για την ευτυχία- Διαβάστε την συνέντευξη Η Κατερίνα Τσεμπερλίδου μιλά για την ευτυχία- Διαβάστε την συνέντευξη Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΣΕΜΠΕΡΛΙΔΟΥ σπούδαζε νομικά, αλλά από μια σύμπτωση βρέθηκε στο χώρο της διαφήμισης. Εργάστηκε σε μια από τις μεγαλύτερες

Διαβάστε περισσότερα

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΒΙΒΛΙΟ ΤΩΡΑ!

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΒΙΒΛΙΟ ΤΩΡΑ! ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΒΙΒΛΙΟ ΤΩΡΑ! 10 + 1 ΒΗΜΑΤΑ ΣΙΓΟΥΡΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΛΥΔΙΑ ΨΑΡΑΔΕΛΛΗ Κατοχυρωμένα τα δικαιώματα ISBN: 978-960-93-7374-6 All rights reserved Έτος έκδοσης: 2015 http://lydiapsaradelli.gr email:

Διαβάστε περισσότερα

Η ΕΛΞΗ του ΕΡΩΤΑ Έφη

Η ΕΛΞΗ του ΕΡΩΤΑ Έφη 1 Η έλη του έρωτα 2 Η έλη του έρωτα Η ΕΛΞΗ του ΕΡΩΤΑ Αφιερωμένο στην πανέμορφη μέσα-έξω κόρη μου Έφη, που είναι η αγάπη, η χαρά, η ζεστασιά και ο παράδεισος στη ζωή μου. 3 Ζήτησα ένα σωρό πράγματα για

Διαβάστε περισσότερα

Charles Francis Haanel το MASTER KEY SYSTEM

Charles Francis Haanel το MASTER KEY SYSTEM Charles Francis Haanel το MASTER KEY SYSTEM το κλειδί για μια ζωή της ομορφιάς, αρμονία και της τελειότητας. τότυπο - Thorsten Gabriel κύριο κλειδί Ινστιτούτο Charles F. Haanel,» το σύστημα κύριο κλειδί

Διαβάστε περισσότερα

Επιλέγοντας Franchise

Επιλέγοντας Franchise Επιλέγοντας Franchise Άρθρο του Παναγιώτη Γ. Ρουσόπουλου, Γενικού Διευθυντή της εταιρείας συμβούλων THE FRANCHISE CO. και Διευθύνοντα Συμβούλου της Dale Carnegie Training Hellas Ο άνθρωπος δεν μπορεί να

Διαβάστε περισσότερα

Eμείς οι γονείς TEYXOΣ 10 ΑΠΡΙΛIOΣ 2011 ΣE ΣYNEPΓAΣIA ME TO KENTPO ΠPOΛHΨHΣ «ΘHΣEAΣ KYKΛAΔΩN» KAI TON OPΓANIΣMO KATA TΩN NAPKΩTIKΩN - OKANA

Eμείς οι γονείς TEYXOΣ 10 ΑΠΡΙΛIOΣ 2011 ΣE ΣYNEPΓAΣIA ME TO KENTPO ΠPOΛHΨHΣ «ΘHΣEAΣ KYKΛAΔΩN» KAI TON OPΓANIΣMO KATA TΩN NAPKΩTIKΩN - OKANA Eμείς οι γονείς TEYXOΣ 10 ΑΠΡΙΛIOΣ 2011 ΣE ΣYNEPΓAΣIA ME TO KENTPO ΠPOΛHΨHΣ «ΘHΣEAΣ KYKΛAΔΩN» KAI TON OPΓANIΣMO KATA TΩN NAPKΩTIKΩN - OKANA 2 Ξανά μαζί... Μια χρονιά πέρασε με δυσκολίες, ανακατατάξεις

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΓΝΩΣΗ; ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ;

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΓΝΩΣΗ; ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ; ΕΙΣΑΓΩΓΗ Τα Βήματα της Γνώσης είναι ένα πρόγραμμα μελέτης ενός έτους και διαιρείται σε 365 βήματα ή μαθήματα που έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να δίνουν στους μαθητές την δυνατότητα να αποκτήσουν εμπειρία

Διαβάστε περισσότερα

Τα μυστικά της επανασύνδεσης. Και. Ο δρόμος για την τέλεια σχέση

Τα μυστικά της επανασύνδεσης. Και. Ο δρόμος για την τέλεια σχέση Τα μυστικά της επανασύνδεσης Και Ο δρόμος για την τέλεια σχέση Περιεχόμενα -Σε ποιους απεθύνεται αυτό το βιβλίο- -Μέρος πρώτο: Η μέθοδος της επανασύνδεσης- -Μέρος δεύτερο: Η τέλεια σχέση- Σε ποιους/ες

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ «ΔΟΥΛΕΥΩ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤO ΜΟΥ»

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ «ΔΟΥΛΕΥΩ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤO ΜΟΥ» ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ «ΔΟΥΛΕΥΩ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤO ΜΟΥ» Aπόσπασμα από το σεμινάριο «Συνάντηση με τον εαυτό μας» του Ερμή του Τρισμέγιστου που γίνεται στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη (βλέπε τις ανακοινώσεις των Σεμιναρίων στην

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΙΕΣ. Α ομάδα. Αφού επιλέξεις τρία από τα παραπάνω αποσπάσματα που σε άγγιξαν περισσότερο, να καταγράψεις τις δικές σου σκέψεις.

ΕΡΓΑΣΙΕΣ. Α ομάδα. Αφού επιλέξεις τρία από τα παραπάνω αποσπάσματα που σε άγγιξαν περισσότερο, να καταγράψεις τις δικές σου σκέψεις. Α ομάδα ΕΡΓΑΣΙΕΣ 1. Η συγγραφέας του βιβλίου μοιράζεται μαζί μας πτυχές της ζωής κάποιων παιδιών, άλλοτε ευχάριστες και άλλοτε δυσάρεστες. α) Ποια πιστεύεις ότι είναι τα μηνύματα που θέλει να περάσει μέσα

Διαβάστε περισσότερα

Οικογενειακός Προϋπολογισμός

Οικογενειακός Προϋπολογισμός Οικογενειακός Προϋπολογισμός Ξόδεψε λιγότερα, ζήσε καλύτερα! ΕΥΤΥΧΗΣ ΜΠΛΕΤΣΑΣ bletsas.gr Foodmusic Books 1 ΕΥΤΥΧΗΣ ΜΠΛΕΤΣΑΣ / Κατηγορίες: Οικογενειακή Οργάνωση, Οικιακή Οικονοµία, Προσωπικά Οικονοµικά

Διαβάστε περισσότερα

Αφιερωμένο στην Βίβιαν, την καταπληκτική

Αφιερωμένο στην Βίβιαν, την καταπληκτική 1 Η Έλξη της Τύχης 2 Η Έλξη της Τύχης Αφιερωμένο στην Βίβιαν, την καταπληκτική σύντροφο και γυναίκα της ζωής μου, που με την αγάπη της και την υποστήριξη της, μου ζεσταίνει την καρδιά, μου φωτίζει την

Διαβάστε περισσότερα

A. K. www.ideas4u.net

A. K. www.ideas4u.net A. K. www.ideas4u.net August 2008 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ 1. 2. 3. 4. 5. Όλες οι αλλαγές ξεκινούν από ιδέες Ποια είναι η πραγματική δύναμη που έχουν οι ιδέες στη ζωή μας; Μια σταγόνα στον ωκεανό Ο τρόπος

Διαβάστε περισσότερα

10.1 Βασικές αρχές οργάνωσης και σχεδιασμού των

10.1 Βασικές αρχές οργάνωσης και σχεδιασμού των Κεφάλαιο 10 ο : Από τη φαντασία στην υλοποίηση-σχεδίαση παιχνιδιών Μέσα από το σύντομο αυτό κεφάλαιο, θα προσπαθήσουμε να ανακαλύψουμε μαζί ποια είναι τα «μυστικά συστατικά» που έχουν τα παιχνίδια και

Διαβάστε περισσότερα

Ανοίξτε το δρόμο για την ευτυχία και την επιτυχία σας! Πόλυ Κυπραίου 1

Ανοίξτε το δρόμο για την ευτυχία και την επιτυχία σας! Πόλυ Κυπραίου 1 Ανοίξτε το δρόμο για την ευτυχία και την επιτυχία σας! Πολύτιμες Συμβουλές για την αντιμετώπιση του στρες των Πανελληνίων για τους υποψηφίους και τους γονείς τους Πόλυ Κυπραίου 1 Ως γονείς νοιαζόμαστε

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός για Υπερπολύγλωσσους

Οδηγός για Υπερπολύγλωσσους Οδηγός για Υπερπολύγλωσσους ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ:...2 ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗ:...2 ΕΙΣΑΓΩΓΗ...3 ΜΕΡΟΣ 1ο: ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ...4 ΚΙΝΗΤΡΑ...4 ΓΙΑΤΙ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ;...5 ΣΙΓΟΥΡΕΨΟΥ ΟΤΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ. Διαχείριση Χρόνου ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ. Διαχείριση Χρόνου ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Διαχείριση Χρόνου ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Συγγραφέας Παναγιώτης Κουτρουβίδης Υπεύθυνος διαμόρφωσης επιστημονικών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΗΜΕΡΙΔΑ: «ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ» ΤΡΙΤΗ 8 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΗΜΕΡΙΔΑ: «ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ» ΤΡΙΤΗ 8 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014 ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΗΜΕΡΙΔΑ: «ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ» ΤΡΙΤΗ 8 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014 ΘΕΜΑ ΕΙΣΗΓΗΣΗΣ: «ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΙΜΟΤΗΤΑΣ:ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ» Η επαγγελματική σταδιοδρομία έχει

Διαβάστε περισσότερα