ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΑΤΟΜΩΝ ΕΘΙΣΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ, ΑΛΚΟΟΛ Η ΜΕ ΣΥΝΑΦΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ.

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΑΤΟΜΩΝ ΕΘΙΣΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ, ΑΛΚΟΟΛ Η ΜΕ ΣΥΝΑΦΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ."

Transcript

1 ΤΑ ΔΩΔΕΚΑ ΒΗΜΑΤΑ Η τρίμηνη έκδοση των Ανώνυμων Οικογενειών Ελλάδος ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΑΤΟΜΩΝ ΕΘΙΣΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ, ΑΛΚΟΟΛ Η ΜΕ ΣΥΝΑΦΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ. ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ - ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ - ΜΑΡΤΙΟΣ 2012 Τιμή φύλλου: 1,00 Νο 5 ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ Αγαπητά Μέλη, Με την ευκαιρία της διεξαγωγής του Συνεδρίου των Ανώνυμων Οικογενειών,υπενθυμίζω σε όλους μας ότι : θα μας βοηθήσει,θα μας δυναμώσει,θα συσφίξει τις σχέσεις των μελών, θα ενισχύσει τις Ανώνυμες Οικογένειες, θα συμβάλει στην διατήρηση της ενότητας των Ομάδων σε όλη την Ελλάδα και θα μεταφέρει το μήνυμα πάρα πέρα. Σαν Εθνος,περνάμε δύσκολες ώρες και πιθανόν οικονομικά να δυσκολευόμαστε. Όμως ας θυμηθούμε τις δυσκολίες που περάσαμε και κάποιοι απόμας,περνάνε ακόμη και σήμερα,ζώντας και βιώνοντας κάθε λεπτό του Εικοσιτετραώρου τις συμπεριφορές του αγαπημένου εξαρτημένου μέλους της οικογένειάς μας. Μπορούμε να τα συγκρίνουμε? Προσωπικά, ΟΧΙ. Πιστεύω ότι κανείς από μας δεν θέλει να γυρίσει πίσω το ρολόι του χρόνου σε κείνες τις ζοφερές ημέρες της χρήσης. Επομένως οι σημερινές οικονομικές δυσκολίες είναι σαφώς καλλίτερες δυσκολίες απόεκείνες τις δυσκολίες της χρήσης. Ας αναλογιστούμε όλοι, πόσο σημαντική είναι η ανάρρωση μας και η διατήρησή της. Πόσο σημαντική για μας είναι η γαλήνη της ψυχής μας και του πνεύματός μας και ας μην αποτελέσουν οι οικονομικές δυσκολίες,αφορμή για την μη συμμετοχή μας. Θέλω πραγματικά να σας ζητήσω να σκεφτείτε πόσο σημαντικές είναι για τον καθένα μας,η ανάρρωσή του, η γαλήνη του, η ηρεμία του. Πώς διατηρούμε αυτά τα ανεκτίμητα πνευματικά αγαθά, πώς τα μεταφέρουμε στα νεότερα μέλη. Ολη την εμπειρία της συμμετοχής θα την μοιραστούμε με τα μέλη της Ομάδας μας και αυτό είναι πολύ βοηθητικό. Ας μην ξεχνάμε πόση δύναμη παίρνουμε απότις εβδομαδιαίες συναντήσεις μας. Ποιος μπορεί να μας προσέξει περισσότερο,να μας αγαπήσει περισσότερο,από μας τους ίδιους? Ας κάνουμε λοιπόν, την Συμμετοχή μας στο Συνέδριο, δώρο στον εαυτόμας. Το αξίζουμε. Η Συμμετοχή μας στο Συνέδριο είναι η εφαρμογή των Δώδεκα Βημάτων στην πράξη. Με αγάπη για την Αδελφότητα Πηνελόπη Φ.

2 ΑΝΩΝΥΜΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΝΑΡΚΟΜΑΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Πρόεδρος Πηνελόπη Φ.Γλυφάδα Αντιπρόεδρος Σωτηρία Σ. Ερυθρός Γραμματέας Πρακτικών Λίτσα Μ., Nέος Κόσμος Ταμίας Ουρανία Α. Ερυθρός Μέλη Χαρούλα, Ερυθρός Πέννυ, Νέος Κόσμος Ελένη,Πετράλωνα ΤΑ ΔΩΔΕΚΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΑΡΡΩΣΗΣ Εκδίδεται 4 φορές τον χρόνο απότις F.A. Ελλάδος Αγίου Κωνσταντίνου 6,Αθήνα Με την βοήθεια της Ανώτερης Δύναμης προσπάθησαν για την Επιμέλεια της έκδοσης τα μέλη :Πηνελόπη,Σωτηρία,Λίτσα ΑΓΓΛΟΦΩΝΗ ΟΜΑΔΑ FA ΓΛΥΦΑΔΑ Η αγγλόφωνη ομάδα του FA στην Γλυφάδα ξεκίνησε το 1998 όταν τα ΙΔΡΥΤΙΚΑ ΜΕΛΗ (Ελένη, Κάρολ και Άλισον) αποφάσισαν ότι ήταν πολύ δύσκολο να μοιράζονται σε μια ξένη γλώσσα. Τα πρώτα 3 μέλη της καινούργιας ομάδας άφησαν μια Ελληνόφωνη ομάδα στην Γλυφάδα ήδη οργανωμένη παίρνοντας μαζί τους τα εργαλεία για να ξεκινήσουν μια νέα ομάδα. Καθώς τα μέλη ζούσαν σε διαφορετικές περιοχές των Αθηνών αποφασίσανε ότι η Ηλιούπολη ήταν το πιο κατάλληλο σημείο για τις συνεδριάσεις τους.μετά από συνεννόηση με μια ομάδα του ΝA που ήδη διατηρούσε συνεδριάσεις σε ένα κτίριο που παρείχε ο Δήμαρχος για το σκοπόαυτόοι Αγγλόφωνοι ομιλητές πήραν την άδεια να συναντιούνται τακτικά τα πρωινά της Δευτέρας. Παρά τις δύσκολες συνθήκες η ομάδα μεγάλωσε επειδή τα μέλη είχαν ανάγκη να μοιρασθούν τον φόβο και τον πόνο τους. Η ομάδα μετακινήθηκε πίσω στην Γλυφάδα το 1999 και καλωσόρισε καινούργια μέλη από άλλες περιοχές της Αθήνας. Παρόλο που οι συνεδριάσεις δεν ήταν ποτέ πολυάριθμες έχουν παίξει ένα σημαντικόρόλο προσφέροντας μια ομάδα FA και για επισκέπτες απότο εξωτερικό. Μέλη έρχονται και φεύγουν. Όμως μέσα σ' αυτά τα χρόνια το Αγγλόφωνο γκρουπ της Γλυφάδας έχει πετύχει να κρατάει το πνεύμα του FA ζωντανό. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 1.- Η Πάτρα θα φιλοξενήσει ο το 5 Πανελλήνιο Συνέδριο των Ανώνυμων Οικογενειών Ελλάδος, στις 27 Μαϊου Οι φίλοι μας απότην Πάτρα, έδωσαν τον τίτλο στο φετινόσυνέδριο : ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΑΛΗΝΗ Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε το Συνέδριο. Είναι εκπληκτικό το πόσο μπορεί να μας βοηθήσει. Στο επόμενο τεύχος θα υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες. 2.- Με ιδιαίτερη χαρά,ανακοινώνουμε ότι με την βοήθεια και την υποστήριξη του Συντονιστικού Βορείου Ελλάδος,άνοιξε Νέα Ομάδα, και λειτουργεί ήδη, στην Αλεξανδρούπολη, στην Εκκλησία του Αγίου Νικολάου, κάθε Τρίτη,ώρα 6,30 8,30 μ.μ.

3 ΕΠΙΛΟΓΕΣ Υποφέρω λιγότερο από φυσικά και ψυχολογικά προβλήματα πριν την εμπειρία του να δουλεύεις τα 12 Βήματα Είμαι ικανός να κοιμηθώ ξανά. Το οδυνηρόαίσθημα πόνου που βίωσα ελαττώνεται. Μπορώ καλύτερα να λειτουργήσω με ένα υγιή τρόπο και να αναλαμβάνω τις προσωπικές μου ευθύνες στο σπίτι και στην εργασία. Έμαθα να αφήνω τις ένοχες ερωτήσεις τύπου «τι άλλο θα μπορούσα να έχω κάνει;». Έμαθα να αφήνω τους άλλους να αποδέχονται τις ευθύνες των αποφάσεων και των πράξεών τους. Έμαθα πλέον να μην παραμελώ τα άλλα μέλη της οικογένειάς μου και τους φίλους μου εξ αιτίας της εμμονής μου με το πρόσωπο που έχει πρόβλημα. 11. Αποδέχομαι τελικά ότι, δε το προκάλεσα εγώ, δε μπορώ να το ελέγχω και ούτε να το θεραπεύσω. Εξαρτάται απότο πρόσωπο που έχει εξάρτηση να αναζητήσει βοήθεια σχετικά με το πρόβλημά του. 12. Μαθαίνω και ότι η ζωή μου έχει σημασία επίσης. 13. Συνειδητοποιώ ότι έχω υποφέρει αρκετά εξ αιτίας των επιλογών κάποιου άλλου. 14. Γνωρίζω πια ότι οι αγαπημένοι μου έχουν τη δική τους Ανώτερη Δύναμη και αυτή δεν είμαι εγώ. 15. Δε σπαταλάω πια το χρόνο μου διαφωνώντας, επιμένοντας και συμβουλεύοντας άλλους τι να κάνουν με τη ζωή στους. 16. Επικεντρώνομαι στη ζωή μου και στο ρητό μία μέρα τη φορά Προσπαθώ κάθε φορά που μπαίνω σε διαδικασία βοήθειας ( πληρωμή λογαριασμών, δικαιολογίες, βάζω εγγυήσεις ) να τραβώ μια γραμμή. Έτσι μόνο διατηρώ το πρόβλημα. Οι οικογενειακές και φιλικές μου σχέσεις βελτιώνονται. 10. Μαθαίνω να αποδέχομαι ότι τελικά είμαι ανίσχυρος πάνω στην εξάρτηση κάποιου άλλου απότα ναρκωτικά το αλκοόλ και τα προβλήματα συμπεριφοράς. Η Ζωή μου γίνεται πιο εύκολη. F.A. WORLD SERVICEΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ THE 12 STEP RAG ΚΑΤΕΡΙΝΑ Β. ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2007 Επανέκδοση από Group 1797 Mitropoleos 1O Thessaloniki Γραμματέας : Emmanuil KE-54 Οκτώβριος 2007

4 ΖΗΤΗΣΑ.. Ζήτησα από το Θεό να μου διώξει τον πόνο. «Δεν πρέπει εγώ να τον διώξω αλλά εσύ να απαλλαγείς απ αυτόν». Ζήτησα από τοθεό να κάνει τοπαιδί μου καλά. «Τοπνεύμα του είναι καλά, το σώμα του είναι απλά προσωρινό». Ζήτησα από το Θεό να μου χαρίσει υπομονή. «Η υπομονή είναι παράγωγο των δοκιμασιών. Δεν χαρίζεται, κερδίζεται». Ζήτησα από τοθεό να μου δώσει ευτυχία. «Εγώ σου δίνω ευλογίες. Η ευτυχία είναι στο χέρι σου». Ζήτησα από το Θεό να μου πάρει τον πόνο. «Ο πόνος σε απομακρύνει από τις εγκόσμιες μέριμνες και σε φέρνει πιοκοντά σε μένα». Ζήτησα από τοθεό να κάνει τοπνεύμα μου να ωριμάσει. «Πρέπει να ωριμάσεις μόνος σου, αλλά εγώ θα σε κλαδέψω για να καρποφορήσεις». Ζήτησα από τοθεό όλα εκείνα τα πράγματα Που θα μπορούσα να απολαύσω στη ζωή. «Θα σου δώσω ζωή ώστε να απολαύσεις όλα τα πράγματα». Ζήτησα από το Θεό να με βοηθήσει να αγαπήσω τους Άλλους, όσο αγαπάει κι αυτός εμένα. Και οθεός είπε. «Μάλιστα. Τελικά μπήκες στονόημα».

5 ΔΩΜΑΤΙΑ Tο άκουσμα «Ναρκωτικά «στην πόρτα του σπιτιού μου,γκρέμισε τα πάντα γύρω μου. Δεν είχα το κουράγιο να κάνω τίποτα. Εκανα πράγματα αντίθετα απόαυτά που έπρεπε. Προσπαθούσα να βρω μια λύση για τον εξαρτημένο γιο μου,χωρίς να ξέρω που να πάω. Με συναισθήματα μπερδεμένα,πόνου,φόβου, ντροπής και γεμάτος ενοχές,οδηγήθηκα στα Δωμάτια των Ανώνυμων Οικογενειών. Σε ένα δωμάτιο που οι φωνές τους και τα γέλια τους ακούγονταν ως κάτω. Απόκει άρχισε για μένα ένα σχολείο ως άνθρωπος και ως γονιός. Το πρώτο που άκουσα ήταν «Η δική μου Ανάρρωση «Αρχισα να παίρνω πράγματα για μένα, άρχισα δειλά δειλά να χαμογελάω και να κάνω πράγματα για μένα. Εμαθα την άλλη όψη του γονιού. Ημουνα ένα βήμα μπροστά, ενώ τώρα μένω ένα βήμα πίσω και στα δυο μου τα παιδιά, και αφήνω να κάνουν πράγματα δικά τους. Εχω να κάνω με ένα πρόγραμμα ζωής και είμαι ευγνώμων σε αυτό γιατί σιγά σιγά μπορώ να κάνω βήματα μπροστά και να εξελίσσομαι. Για σήμερα, ο γιος μου είναι καλά και χαίρομαι γι αυτό. Τώρα μπορώ να δώσω αυτό που πήρα απότα παλιά μέλη και να είμαι ευγνώμων στα νέα μέλη που με κρατάνε στις Ανώνυμες Οικογένειες. Νοέμβριος 2011 Βαγγέλης ΔΩΡΕΕΣ Στη μνήμη αγαπημένου προσώπου,συνεισέφερε μέλος ευρώ 60,00 Ανώνυμομέλος ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Εχετεμιαιστορίαναπείτε;Θέλουμενασας ακούσουμε.στείλτε μας το ποίημά σας, Τις σκέψεις σας, την εμπειρία σας, Τις επισημάνσεις σας, τις ερωτήσεις σας, Ή την Ιστορία της Ομάδας σας. Μπορείτε να απευθύνεστε στα μέλη, Πηνελόπη, τηλ , Σωτηρία τηλ , και Λίτσα, τηλ Ή μπορείτε να στείλετε με ηλεκτρονικό Ταχυδρομείοστο:

6 F.A. καταλύτης στη ζωή μας Ήρθαμε σ' αυτότο πρόγραμμα για να βοηθήσουμε κάποιον που αγαπάμε και καταλήξαμε στο να βοηθήσουμε τον εαυτό μας. Πόσο συχνά έχουμε ακούσει, σε συνεδριάσεις των F.A. αυτά τα ίδια λόγια; Οι περισσότεροι από μας, φτάσαμε στην πρώτη μας συνεδρίαση σε μια κατάσταση απελπισίας και σύγχυσης. Ενώ θέλαμε να βοηθήσουμε τους αγαπημένους μας, το καλύτερο που μπορέσαμε να κάνουμε ήταν να δουλέψουμε τον εαυτόμας. Λίγο ξέραμε για το πρόγραμμα των F.A., ότι μπορούσε να αντισταθμίσει ορισμένες αντιδράσεις της αλλαγμένης μας συμπεριφοράς με στάσεις, οι οποίες απ' αυτό το σημείο θα άλλαζε τα πάντα. Πραγματικά, η ομάδα των F.A. είναι ένας καταλύτης στη ζωή μας. Το λεξικόwebster ερμηνεύει τον καταλύτη ως ουσία που προκαλεί μια χημική αντίδραση και επιτρέπει αυτή την ουσία να προχωρήσει με διαφορετικούς τρόπους από τους συνηθισμένους. Με την εμφάνιση των F.A. στη ζωή μας, άρχισε μια βαθμιαία και θεμελιώδη αλλαγή στον τρόπο που σκεπτόμαστε και τίποτα δεν ήταν πια το ίδιο στον ατομικόμας κόσμο. Φαίνεται ότι η δουλειά που κάναμε στον εαυτό μας ( Τέταρτο Βήμα ) προκάλεσε αλλαγή στο συναισθηματικόπεριβάλλον της οικογένειάς μας. ότι βάλαμε σε εφαρμογή άρχισε να φαίνεται. Απ' τη στιγμή που άλλαξε η ατμόσφαιρα, οι αγαπημένοι μας δεν μπορούν πια να ευδοκιμούν- με τον ίδιο τρόπο. Όλοι μας προχωρήσαμε κάτω απόδιαφορετικές προϋποθέσεις απ' αυτές που υπήρχαν προηγουμένως. Ακόμη μαθαίνουμε ότι δεν είμαστε υπεύθυνοι για την επιλογή που έκαναν οι άλλοι, ότι μπορούμε να παίξουμε κάποιο ρόλο στο να αλλάξουμε το πώς αντιδρούμε στη συμπεριφορά τους. Γινόμαστε πιο δυνατοί, πιο έξυπνοι και κατά κυριευόμαστε λιγότερο. Ανακαλύπτουμε τα ελευθερωτικά αποτελέσματα του να καταστέλλουμε την επιθυμία μας να διορθώνουμε ό,τι στραβό βλέπουμε. Η αδελφότητά μας κι ο σεβασμός που έχουμε ο ένας για τον άλλον μέσα στην ομάδα, είναι πολύ έντονος. Κι αυτόείναι μέρος της θεραπείας μας. Με τα ευεργετήματα των μοιρασμένων εμπειριών, γινόμαστε πιο ικανοί να αναγνωρίσουμε και να αποτρέψουμε εκείνες τις προσπάθειες που μας χειρίζονται. Έχουμε μάθει να θέσουμε όρια και να ξεχωρίσουμε τα δικά μας προβλήματα απότα προβλήματα των άλλων. Με κάθε νέα εμπειρία και κάθε μοιρασμένη ιστορία, καταφέρνουμε μαζί, να έχουμε μια πιο βαθιά αντίληψη της σημασίας της απαγκίστρωσης με αγάπη, απότις εκβάσεις κάποιου άλλου. Δεν είναι απλά και ούτε γίνεται σε μια μέρα, αλλά δουλεύουμε μαζί και σίγουρα προοδεύουμε. Με καλύτερη διαύγεια και νέο προσανατολισμό, οι αλλαγές της αντίληψής μας δεν μπορούν πια να κρύβονται. Όπως έχουμε αλλάξει και θεραπευτεί, οι άλλοι γύρω μας δεν θα μπορούν ποτέ να περιμένουν τα ίδια παλιά αποτελέσματα απότις ίδιες παλιές συμπεριφορές. Όταν καταλάβουν την αλλαγή μας, πρέπει και εκείνοι να κάνουν ορισμένες προσαρμογές. Και σαν Καλή Νεράιδα -, η ομάδα των F.A. φτάνει και σε άλλες πτυχές της ζωής μας. Αποτέλεσμα της προόδου μας φαίνεται σε όλες τις σχέσεις μας. Αισθανόμαστε τη διαφορά. Ευχαριστώ F.A., δεν είμαστε πια οι ίδιοι, είμαστε πολύ καλύτεροι. Από τοf.a. περιοδικό των Δώδεκα Βημάτων Γράφει ένα ανώνυμομέλος Μετάφραση: Σουζάνα Ζ. Επανέκδοση από Group 1797 Mitropoleos 1O Thessaloniki Γραμματέας : Emmanuil KE-10 Οκτώβριος 2007

7 Κρίση Κρίση : Μια λέξη και μια έννοια διόλου ευχάριστη,μου προκαλούσε πανικόκαι στρες. Συχνά άκουγα στις ομάδες φράσεις,όπως : Καλωσορίζω οποιαδήποτε κρίση ως μια ευκαιρία για να αλλάξει μια δυσλειτουργική κατάσταση. Η λέξη αυτή και ότι συνεπάγεται,μπήκε τελευταία στη καθημερινότητά μας και μας έγινε οικεία? Κάθε άλλο παρά οικεία, αλλά δεδομένη, αποδεκτή απόμας,είτε τη θέλουμε,είτε όχι. Εισχώρησε βαθιά στη ζωή μας, αναγκάζοντάς μας να σκεφθούμε, να συσπειρωθούμε,να ψάξουμε να βρούμε χαμένες αξίες, να ανακαλύψουμε και να εφαρμόσουμε τρόπους διαχείρισης. Πολύ συχνά ακούω,την φράση, από ανθρώπους που δεν έχουν το πρόβλημα των ναρκωτικών στην οικογένειά τους «τώρα με την κρίση δεν είμαστε σε θέση να κάνουμε το τάδε ή το δείνα «.Κι εγώ ακούγοντάς τους,να λέω απόμέσα μου : Τι είπε? τώρα έφτασε η κρίση σ'αυτόν? Σ' εμένα έχει εισβάλλει απότην ημέρα που ο γιός μου έπεσε στην παγίδα των ναρκωτικών.και η κρίση ολοένα μεγάλωνε και γιγαντωνόταν,μαζί με την εξέλιξη της αρρώστιας του παιδιού μου. Εχουν περάσει 23 χρόνια από τότε, με υφέσεις,εξάρσεις και με περιόδους ανάρρωσης-υποτροπής και χρήσης. Κι εμείς,όλοι στην οικογένεια, να συμπορευόμαστε σ' αυτότο ταξείδι. Αλλοτε ήρεμο κι άλλοτε ταραγμένο, με πολλή υπομονή,με επιμονή και με εργαλεία γνώσης την συσσωρευμένη εμπειρία των άλλων πληγέντων απότις ανώνυμες οικογένειες. Βιώσαμε διαδοχικά τον πανικό, τον αφόρητο πόνο,τον φόβο, την απόγνωση αλλά και την ανακούφιση,την ελπίδα και τόσα άλλα συναισθήματα που μπορούν να κατανοήσουν μόνο εκείνοι που τους έχει αγγίξει η τόσο ιδιόμορφη αρρώστια της εξάρτησης. Είμασταν και τα τρία υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς μας,εκεί, κοντά στον αγαπημένο μας εξαρτημένο, προσφέροντάς του βοήθεια όταν μας την ζητούσε. Αλλά παράλληλα,κάνοντας λάθη,αναλαμβάνοντας να πληρώνουμε τα χρέη του,πληρώνοντας δικηγόρους και άλλα συναφή,όλα αυτά αποτέλεσμα της παραβατικής συμπεριφοράς του. Τι είχε αποφασίσει ο γιος μου : Πρόγραμμα? Συμπαράσταση εμείς,παράλληλο πρόγραμμα η οικογένεια. Χρειαζόταν παρακολούθηση απόειδικούς Ψυχιάτρους, Ψυχοθεραπευτές κ.λ.π.? πληρώναμε τα έξοδα. Καμιά ριζική διέξοδος όμως. Ο ομφάλιος λώρος δεν κοβόταν. Ήρθε λοιπόν σιγά - σιγά η αποκορύφωση της σημερινής κρίσης, έπληξε όλη την ελληνική κοινωνία και γονάτισε εμάς τους ήδη πληγέντες και ευάλωτους. Μια αέναη προσπάθεια για βελτίωση και μια συνεχής ματαίωση των προσπαθειών μας. Όμως, όπως συχνά αναφέρουν οι ειδικοί κι εμείς οι λιγότερο ειδικοί στις Ανώνυμες Οικογένειες,απόμια κρίση βγαίνει κάτι καλό. Σήμερα, ο γιος μου, ο οποίος παρακολουθεί πρόγραμμα κοινωνικής επανένταξης, βλέπει ότι τα μειωμένα έσοδά μας ίσα-ίσα που αρκούν για την επιβίωσή μας. Ρωτά λοιπόν : Θα μπορούσα να έχω το τάδε? Μπαίνει στην διαδικασία της οικονομίας. Και αναλογίζομαι : Ισως η κρίση φέρει θετικόαποτέλεσμα στην πορεία της ανάρρωσής του. Την ίδια σκέψη έκανε και μια φίλη απότις Ανώνυμες Οικογένειες. Ίσως η κρίση να μας αναγκάσει να επικοινωνήσουμε καλύτερα, να συναισθανόμαστε τον κόπο του άλλου και ίσως - ίσως να μας μάθει να καλλιεργούμε θετικές τακτικές που θα μας οδηγήσουν τελικά στην ίασή μας. Μαίρη

8 ΑΤΤΙΚΗ ΕΡΥΘΡΟΣ 1431 Αγίου Κωνσταντίνου 6 6ος όροφος,γραφείο 13 Δευτέρα & Τετάρτη 19:00-20:30 ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ 1762 Πλατεία Μαρκοπούλου - Κτήριο Δημαρχείου Ισόγειο δίπλα στο ωδείο ΚΤΕΛ από Πεδίο Άρεως προς Μαρκόπουλο-Πόρτο Ράφτη Δευτέρα 18:00-19:30 ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ 1883 Αγαμέμνονος 20, Ταύρος Ισόγειο Σάββατο & Κυριακή 17:00-18:45 ΧΑΛΑΝΔΡΙ 1754 Εκκλησία Αγ. Γεωργίου Αίθουσα Κατηχητικού επί οδού Αγ. Παρασκευής Τρίτη 19:00-20:30 ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Κυλικείο Εκκλησίας Αγίου Αντωνίου ΜΕΤΡΟ - Στάση Αγ.Αντώνιος Πέμπτη 19:00-20:30 ΟΜΑΔΕΣ ΑΙΓΙΝΑ Σύλλογος Γυναικών Βασ. Γεωργίου Γκίκα απόσπύρου Ρόδη πίσω απο την Ψαραγορά Δευτέρα 19:00-20:30 Τηλ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Μητροπόλεως 10 Στάση Αλκαζάρ ή Πλ. Ελευθερίας 1818 Δευτέρα 18:00-20:00 3ος όροφος και Δευτέρα 20:30-22:30 4ος όροφος 1797 Τρίτη 19:00-21:00 3ος όροφος 1482 Τετάρτη ΛΑΡΙΣΑ 18:00-20:00 3ος όροφος Νέα Σμύρνη Εκκλησία Άγιος Δημήτριος Πέμπτη 18:30-20:30 Τηλ ΠΑΤΡΑ 1902 Πλατεία Γεωργίου 30, 1ος όρ. Α 6 γραφείο Δευτέρα 17:30-19:30 Πέμπτη 17:30-19:30 Κυριακή 17:30-19:30 (εργαστήρι Βημάτων) ΝΑΥΠΛΙΟ 1896 Μοσχονησίων 33 Τρίτη - Πέμπτη - Κυριακή 17:00-18:30 ΡΟΔΟΣ 1891 Ερυθρού Σταυρού 3 Στην αυλή του Παλαιού Νοσοκομείου Δευτέρα 18:00-20:00 ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ 1788 ΠνευματικόΚέντρο Εκλησία Κοίμησης Θεοτόκου Δευτέρα 19:30-21:00 ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 1782 Φραντζή 14 - Σταθμός FIX 2ος όροφος Κυριακή 18:00-19:45 ΜΑΡΟΥΣΙ Περικλέους 22, Μαρούσι 1ος όροφος Πέμπτη 17:00-17:10 ΦΑΛΗΡΟ 1827 Παναγιά Μυρτιδιώτισσα Σταθμός Νέου Φαλήρου Πέμπτη 17:30-19:00 ΓΛΥΦΑΔΑ 1765 Ανδρέα Παπανδρέου & Ασκληπιού 62 Λεωφορείο Β3 απόπανεπιστημίου Στάση Καραχάλιου Δευτέρα & Πέμπτη 18:00-19:45 Τηλεφ. Ομάδας: ENGLISH SPOKEN - GLYFADA 1578 ΑΓΓΛΟΦΩΝΗ ΓΛΥΦΑΔΑΣ Ασκληπιού & Παπανδρέου 62 Τρίτη 10:30-12:00 ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ 1895 ΕργατικόΚέντρο 2ος όροφος Τρίτη 18:30-20:30 ΖΑΚΥΝΘΟΣ (Νέα Ομάδα) Λομβάρδου 1 - κτήριο Ξενία 1ος όροφος Σάββατο 18:00-19:45 Τηλ. Λιάνα KATEΡΙΝΗ 1766 Ερυθρός Σταυρός Αγ. Παρασκευής 33 Τετάρτη 18:30-20:00 ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ 1899 Πλατεία Αναλήψεως - Πολιτιστικός Σύλλογος Πίσω απότην εκκλησία της Αναλήψεως Δευτέρα 19:00-21:00 3ος όροφος Τετάρτη 18:00-20:00 ΓΡΕΒΕΝΑ Νομαρχία 3ος όροφος Δευτέρα 18:00-20:00 ΒΥΡΩΝΕΙΑ ΣΕΡΡΩΝ 1893 Λέσχη Αξιωματικών Δευτέρα 17:30-19:30 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ (Νέα Ομάδα) Εκκλησία Αγίου Νικολάου Τρίτη 18:30-20:30 ΚΕΡΚΥΡΑ (Νέα Ομάδα) ΠνευματικόΚέντρο Αγίας Τριάδος Γαρίτσας 1ος όροφος Τετάρτη 19:00-20:30 τηλ. Κατερίνα Στοιχεία Επικοινωνίας: Γραμμή Βοήθειας: Site:

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2012 #03 ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ. 14 Η ιστορία του Πακιστάν 20 Η σύγχρονη ιστορία της εξάρτησης και της ανάρρωσης 16 Ωρίμανση

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2012 #03 ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ. 14 Η ιστορία του Πακιστάν 20 Η σύγχρονη ιστορία της εξάρτησης και της ανάρρωσης 16 Ωρίμανση ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2012 ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ #03 14 Η ιστορία του Πακιστάν 20 Η σύγχρονη ιστορία της εξάρτησης και της ανάρρωσης 16 Ωρίμανση 140 150 130 120 110 100 90 0 10 20 30 40 50 60 80 70 Βρες το Κέντρο

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΟΗΜΑ ΖΩΗΣ ΣΗΜΕΡΑ;

ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΟΗΜΑ ΖΩΗΣ ΣΗΜΕΡΑ; ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΟΗΜΑ ΖΩΗΣ ΣΗΜΕΡΑ; Εισήγηση στην Παγκρήτια Σύναξη Νέων 3 Ἰανουαρίου 2015 Πριν ξεκινήσω, θα ήθελα να ευχαριστήσω από τα βάθη της ψυχής μου τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ειρηναίο για την

Διαβάστε περισσότερα

Μέσα σ όλα που συνέβηκαν, καθοριστικό ρόλο έπαιξαν τόσο η πίστη όσο και η θέληση μου, αλλά σίγουρα και η στήριξη των δικών μου ανθρώπων.

Μέσα σ όλα που συνέβηκαν, καθοριστικό ρόλο έπαιξαν τόσο η πίστη όσο και η θέληση μου, αλλά σίγουρα και η στήριξη των δικών μου ανθρώπων. Η δύναμη του ανθρώπου δεν έχει όρια Κυρίες και Κύριοι, Αγαπητοί φίλοι και φίλες, Αρχίζοντας θα ήθελα πρώτα να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες προς τους διοργανωτές της σημερινής εκδήλωσης που μου δίνουν

Διαβάστε περισσότερα

Tον Απρίλιο φέτος, βρέθηκα σε ένα Συνέδριο στο Βερολίνο με θέμα

Tον Απρίλιο φέτος, βρέθηκα σε ένα Συνέδριο στο Βερολίνο με θέμα 3ΜΗΝΙΑΙΑ ΕΚ ΟΣΗ >> ΤΕΥΧΟΣ 22ο >> ΕΤΟΣ 8 ο >> ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 05 Επικοινωνία για τη νόσο Alzheimer Aγαπητοί φίλες και φίλοι, Tον Απρίλιο φέτος, βρέθηκα σε ένα Συνέδριο στο Βερολίνο με θέμα «Προτεραιότητά μας

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΙΟΣ 2012 #02 ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ. 19 Σημαντικά μαθήματα από τον πόλεμο του Βιετνάμ. 22 Μεθαδόνη 26 Η Επιθετικότητα στο Σχολείο

ΜΑΙΟΣ 2012 #02 ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ. 19 Σημαντικά μαθήματα από τον πόλεμο του Βιετνάμ. 22 Μεθαδόνη 26 Η Επιθετικότητα στο Σχολείο ΜΑΙΟΣ 2012 ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ #02 19 Σημαντικά μαθήματα από τον πόλεμο του Βιετνάμ. 22 Μεθαδόνη 26 Η Επιθετικότητα στο Σχολείο 140 150 130 120 110 100 90 0 10 20 30 40 50 60 80 70 Βρες το Κέντρο Βάρους

Διαβάστε περισσότερα

DE LA SALLE ALUMNI ΠΡΩΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2014

DE LA SALLE ALUMNI ΠΡΩΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2014 DE LA SALLE ALUMNI ΠΡΩΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2014 ΠΡΩΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2014 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 04 Ας έρθουμε πιο κοντά Editorial 05 Μου έδωσε τα πάντα Του Στέλιου Συμεωνίδη 06 Μαθητής, μοναδικός και ανεπανάληπτος

Διαβάστε περισσότερα

Μετάφραση / Επιμέλεια. Συχνές Ερωτήσεις. για τις Μαθησιακές Δυσκολίες. Μετάφραση από www.ld.org

Μετάφραση / Επιμέλεια. Συχνές Ερωτήσεις. για τις Μαθησιακές Δυσκολίες. Μετάφραση από www.ld.org Μετάφραση / Επιμέλεια Συχνές Ερωτήσεις για τις Μαθησιακές Δυσκολίες Μετάφραση από www.ld.org Συχνές Ερωτήσεις για τις Μαθησιακές Δυσκολίες Από την Αλίκη Κασσωτάκη Λογοπεδικός /Επιστημονική Συντονίστρια

Διαβάστε περισσότερα

15 ΧΡΟΝΙΑ. Αποχωρισμός μητέρας βρέφους και οι επιπτώσεις. Τα μωρά γνωρίζουν το δρόμο για το στήθος της μητέρας τους

15 ΧΡΟΝΙΑ. Αποχωρισμός μητέρας βρέφους και οι επιπτώσεις. Τα μωρά γνωρίζουν το δρόμο για το στήθος της μητέρας τους ΤΕΥΧΟΣ 12-15 ΧΡΟΝΙΑ Σύνδεσμος Θηλασμού Ελλάδος La Leche League Greece Αποχωρισμός μητέρας βρέφους και οι επιπτώσεις Τα μωρά γνωρίζουν το δρόμο για το στήθος της μητέρας τους Μαθαίνοντας τη μητρότητα μέσα

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ «ΔΟΥΛΕΥΩ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤO ΜΟΥ»

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ «ΔΟΥΛΕΥΩ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤO ΜΟΥ» ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ «ΔΟΥΛΕΥΩ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤO ΜΟΥ» Aπόσπασμα από το σεμινάριο «Συνάντηση με τον εαυτό μας» του Ερμή του Τρισμέγιστου που γίνεται στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη (βλέπε τις ανακοινώσεις των Σεμιναρίων στην

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΒΕΝΙΑΜΙΝ - ΑΡΧΕΣ - ΣΤΟΧΟΙ

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΒΕΝΙΑΜΙΝ - ΑΡΧΕΣ - ΣΤΟΧΟΙ 02 ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΒΕΝΙΑΜΙΝ - ΑΡΧΕΣ - ΣΤΟΧΟΙ Η ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΒΕΝΙΑΜΙΝ: Ο Σύλλογος Προστασίας Παιδιών «ΒΕΝΙΑΜΙΝ» είναι ένας φιλανθρωπικός φορέας, με έδρα την Κατερίνη, και γραφείο στο Los Angeles των Η.Π.Α.

Διαβάστε περισσότερα

Δρ. Βίκυ Σίμου Οικογένεια και Aυτοεκτίμηση. Αγνή Μαριακάκη Φροντιστήρια ή Ιδιαίτερα; Αγγελική Ν. Πανωφοροπούλου Ομιλείτε Ελληνικά;

Δρ. Βίκυ Σίμου Οικογένεια και Aυτοεκτίμηση. Αγνή Μαριακάκη Φροντιστήρια ή Ιδιαίτερα; Αγγελική Ν. Πανωφοροπούλου Ομιλείτε Ελληνικά; ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ Π.Σ.Ι.Κ.Ξ.Γ. ΑΡ. 1 ΜΑΡΤΙΟΣ 2010 Δρ. Βίκυ Σίμου Οικογένεια και Aυτοεκτίμηση Αγνή Μαριακάκη Φροντιστήρια ή Ιδιαίτερα; Αγγελική Ν. Πανωφοροπούλου Ομιλείτε Ελληνικά; Στρατής Σημαντήρης Η σωματική

Διαβάστε περισσότερα

ΖΩΝΤΑΣ ΜΕ ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ ΠΟΥ ΠΑΣΧΕΙ ΑΠΟ ΑΝΟΙΑ Οδηγίες για συγγενείς και άλλους φροντιστές

ΖΩΝΤΑΣ ΜΕ ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ ΠΟΥ ΠΑΣΧΕΙ ΑΠΟ ΑΝΟΙΑ Οδηγίες για συγγενείς και άλλους φροντιστές ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υγεία Πρόνοια 2000-2006» ΖΩΝΤΑΣ ΜΕ ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ ΠΟΥ ΠΑΣΧΕΙ ΑΠΟ ΑΝΟΙΑ Οδηγίες για συγγενείς και άλλους φροντιστές

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΥΠΑ ΝΕΑ // 1 ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ - ΕΤΟΣ 2012 - ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ 4 - ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ

ΠΡΟΤΥΠΑ ΝΕΑ // 1 ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ - ΕΤΟΣ 2012 - ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ 4 - ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΤΥΠΑ ΝΕΑ // 1 ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ - ΕΤΟΣ 2012 - ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ 4 - ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ Σκοπευτηρίου 17, Κρωπία, τηλ.: 210 9654 867-8, 210 9654 918 www.protipo-athinon.edu.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ

ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ ΠΡΟΛΟΓΟΣ 2008 Βρήκα τις σελίδες που ακολουθούν μέσα στο βιβλίο μου «Ημέρες Βελονισμού και Laser» του 1993. Τις ανέσυρα γιατί αυτές αποτελούν ένα κομμάτι

Διαβάστε περισσότερα

υπήρχαν μερικές αφίσες ότι χρειαζόμουνα εγχείρηση από τόσο μεγάλο πόνο ήμουν ανήσυχος την ημέρα της εισαγωγής

υπήρχαν μερικές αφίσες ότι χρειαζόμουνα εγχείρηση από τόσο μεγάλο πόνο ήμουν ανήσυχος την ημέρα της εισαγωγής Αγαπητή νοσηλεύτρια, Δεν είμαι σίγουρος ότι θα με θυμάσαι. Αλλά πριν λίγο καιρό ήμουν ασθενής στο θάλαμο που εργάζεσαι και συ ήσουνα η νοσηλεύτρια μου. Σήμερα αναρρώνω στο σπίτι μου, μετά από την εγχείρηση

Διαβάστε περισσότερα

τροφικές αλλεργίες φυσικό περιβάλλον facebook Τεστ ΠΑΠ Χειμώνας 2009

τροφικές αλλεργίες φυσικό περιβάλλον facebook Τεστ ΠΑΠ Χειμώνας 2009 Χειμώνας 2009 τροφικές αλλεργίες φυσικό περιβάλλον facebook Τεστ ΠΑΠ «ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ» Περιοδική έκδοση Διανέμεται σε 7.000 αποδέκτες δωρεάν περιεχόμενα 6-11... Εγκαίνια Σύνδεσμου - Γυναίκες Μαζί 12...

Διαβάστε περισσότερα

Ομοιοπαθητικά Νέα. Homeo News. Ομοιοπαθητική και συστημική ψυχοθεραπεία

Ομοιοπαθητικά Νέα. Homeo News. Ομοιοπαθητική και συστημική ψυχοθεραπεία Ομοιοπαθητικά Νέα Homeo News Περιοδική έκδοση της Ελληνικής Εταιρείας Ομοιοπαθητικής Ιατρικής Iούνιος - Ιούλιος - Αύγουστος '12 #25 www.homeopathy.gr Ομοιοπαθητική και συστημική ψυχοθεραπεία Οξεία φλεγμονή

Διαβάστε περισσότερα

Η επικοινωνία µε το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό

Η επικοινωνία µε το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό Η επικοινωνία µε το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό Συλλέγοντας πληροφορίες Μερικοί άνθρωποι νιώθουν καλύτερα όταν γνωρίζουν πολλά για την ασθένεια τους γιατί έτσι ξέρουν ακριβώς τι έχουν να αντιµετωπίσουν.

Διαβάστε περισσότερα

Διοίκηση Λειτουργιών. τετράδιο 12

Διοίκηση Λειτουργιών. τετράδιο 12 Λορέντζος Χαζάπης Γιάννης Ζάραγκας Διοίκηση Λειτουργιών τα τετράδια μιας Οδύσσειας τετράδιο 12 Το μάνατζμεντ της αλλαγής Αθήνα 2012 τετράδιο 12 Το μάνατζμεντ της αλλαγής ΠΕΡΙΛΗΨΗ Η συζήτηση ξεκινά με τη

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ Τα Επτά Μυστικά της Ζωής, της Υγείας και της Ευημερίας. Μυστικό #1: Η Πηγή της Νόσησης Είναι Μόνο Μία...

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ Τα Επτά Μυστικά της Ζωής, της Υγείας και της Ευημερίας. Μυστικό #1: Η Πηγή της Νόσησης Είναι Μόνο Μία... Αυτό το βιβλίο είναι αφιερωμένο σε ΕΣΕΝΑ, αναγνώστη μου. Εύχομαι και προσεύχομαι να αποτελέσει το τέλος της αναζήτησής σου ή την αρχή της επίλυσης των προβλημάτων σου, όπως συνέβη στη δική μου περίπτωση

Διαβάστε περισσότερα

Ο Πρώτος Δημόσιος Απολογισμός της σημερινής Δημοτικής Αρχής. Ο.Κ.Α.Π.Α. Απολογισμός. Στέλιος Κυριακίδης: Ένας Αλησμόνητος Έλληνας ΔΗ.Κ.Ε.ΦΙ.Ψ.

Ο Πρώτος Δημόσιος Απολογισμός της σημερινής Δημοτικής Αρχής. Ο.Κ.Α.Π.Α. Απολογισμός. Στέλιος Κυριακίδης: Ένας Αλησμόνητος Έλληνας ΔΗ.Κ.Ε.ΦΙ.Ψ. Τεύχος 6 Ο Πρώτος Δημόσιος Απολογισμός της σημερινής Δημοτικής Αρχής Ο.Κ.Α.Π.Α. Απολογισμός ΔΗ.Κ.Ε.ΦΙ.Ψ. Ομάδες & Εργαστήρια Συμβουλευτικής Στέλιος Κυριακίδης: Ένας Αλησμόνητος Έλληνας Τεύχος #6 editorial

Διαβάστε περισσότερα

Ό,τι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό

Ό,τι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό Ό,τι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό Eπιμέλεια Αλεξάνδρα Χολέβα Περσεφόνη Mήττα. M. K.. ΣYΛΛOΓOΣ KAPKINOΠAΘΩN MAKEΔONIAΣ-ΘPAKHΣ Εγνατίας 65, 1ος όρ. Θεσσαλονίκη (546 31) - Tηλ. 2310 241911 - Fax 2310

Διαβάστε περισσότερα

Συμβουλευτική Σταδιοδρομίας

Συμβουλευτική Σταδιοδρομίας ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Συμβουλευτική Σταδιοδρομίας ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Συγγραφέας Αικατερίνη Κεδράκα Υπεύθυνος διαμόρφωσης

Διαβάστε περισσότερα

Ψήφισμα σχετικά με το καθεστώς της μη συμβατικής ιατρικής.

Ψήφισμα σχετικά με το καθεστώς της μη συμβατικής ιατρικής. ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΚΕΝΤΡΟ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ Tεύχος 1 ΙΑΝ. - ΦΕΒΡ. - ΜΑΡΤ. 2010 ΤΡΙΜΗΝΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΚΔΟΣΗ ΣΥΜΠΗΡΩΜΑΤΙΚΗΣ & ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ISSN 1792-1953 Υγείας Όραμα: Δελβινιώτη

Διαβάστε περισσότερα

Η πρόληψη είναι η καλύτερη Θεραπεία!

Η πρόληψη είναι η καλύτερη Θεραπεία! ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ «ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΟΡΕΙΝΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ» ΕΤΟΣ 5 ο ΤΕΥΧΟΣ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΣ ΙΟΥΝΙΟΣ 2011 ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΙΜΒΡΟΥ 20 Α. ΓΛΥΦΑΔΑ 16561 ΚΩΔ.ΥΠ. ΤΥΠΟY: 8273 Η πρόληψη είναι η

Διαβάστε περισσότερα

ΣΗΜΕΡΟΝ: ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ,

ΣΗΜΕΡΟΝ: ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ, ΣΗΜΕΡΟΝ: ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ, Ο ΤΣΕΝ ΚΑΪΓΚΕ, Η ΒΑΛΕΡΙΑ ΓΚΟΛΙΝΟ, Ο ΓΚΙΓΙΟΜ ΛΟΡΑΝ ΚΑΙ Η ΤΖΟΥΛΙΕΤ ΛΙΟΥΙΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ! ΟΣΑ ΕΖΗΣΑΝ ΘΕΑΤΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΚΑ ΜΕΡΕΣ Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2006 Αρ. φύλλου 198

Διαβάστε περισσότερα

«Οι θυσιεσ θα πιασουν τοπο»

«Οι θυσιεσ θα πιασουν τοπο» .. νοεμβριοσ 2012 ετοσ 14ο αρ. ΦυΛΛΟυ 155 νεα περιοδοσ εδρα DUSSELDORF Ο Γκασταρμπάιτερ, το ελληνικό ελαιόλαδο Ψηφιακό μνημείο ήταν ο εργάτης στη γερμανική αγορά *04 ποντιακού ελληνισμού *06 που έδωσε

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: «Φιλοσοφία για παιδιά» Βασικές έννοιες : Άνθρωπος- ζώο

Θέμα: «Φιλοσοφία για παιδιά» Βασικές έννοιες : Άνθρωπος- ζώο ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΑΓΩΓΗΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (Π.Τ.Π.Ε) ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΤΥΧΙΑΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΩΔΙΚΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ: ΣΠΕΝ404 Ονοματεπώνυμο φοιτήτριας: Εξαδακτύλου Νίκη-Αθηνά Α.Μ.:

Διαβάστε περισσότερα

Κρατούμενοι Υποστήριξη Κρατουμένων

Κρατούμενοι Υποστήριξη Κρατουμένων ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Κρατούμενοι Υποστήριξη Κρατουμένων ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Συγγραφέας Άννα-Μαρία Ζωάκου Υπεύθυνος διαμόρφωσης

Διαβάστε περισσότερα

Oδηγός Προσέγγισης Εθελοντών

Oδηγός Προσέγγισης Εθελοντών 1 Ο παρόν Οδηγός Προσέγγισης Εθελοντών αποτελεί προϊόν της Δράσης 14 του Υποέργου ΙΙ του Έργου ΑΛΚΗΣΤΙΣ, το οποίο υλοποιείται από το «Δίκτυο για την άρση του κοινωνικού αποκλεισμού των γυναικών», στο πλαίσιο

Διαβάστε περισσότερα