ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΝΟΙΞΗ 2012

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΝΟΙΞΗ 2012"

Transcript

1 ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΝΟΙΞΗ 2012 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ «Ο ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ» Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΞΑΝΑΣΤΑΥΡΩΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΡΤ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΞΑΝΑΣΤΑΥΡΩΝΕΤΑΙ ΜΕ «ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ» 9η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 35η ΓΙΟΡΤΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΠΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ: Ο ΠΡΩΤΟΜΑΣΤΟΡΑΣ [ Η ΘΥΣΙΑ] 49η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΗΣ ΜΠΟΛΟΝΙΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ 2011 ΚΛΗΡΩΣΗ ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΗΣ ΟΔΥΣΕΙΑΣ ΣΤΗΝ Ε.Ε.Λ. ΠΡΙΝ ΑΠ ΤΟ ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑ ΑΠΟ «ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ»

2 Σελ. 2 «Ο ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ» ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΝΟΙΞΗ 2012 Ο ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ «Ο ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ» Στα πρωτότυπα τηλεοπτικά σποτ που προβάλλονται από τον ALPHA TV με το χαρακτηριστικό σλόγκαν «Ο Καζαντζάκης Ξαναδιαβάζεται», μια ζεστή φωνή ξεχωρίζει. Είναι η φωνή του Λάκη Λαζόπουλου, η ευαισθησία του οποίου για τον πολιτισμό και τον ελληνισμό - είτε για καλλιτεχνικές ή παιδευτικές προσπάθειες που αξίζουν την ανταπόκριση του ευρύτερου κοινού, είτε για άτομα που δοκιμάζονται από οικονομικά ή κοινωνικά προβλήματα είναι διαπιστωμένη. Το χιούμορ του ποτέ δεν αποκόπτεται από την κριτική σκέψη, ούτε από την αγάπη για τον συνάνθρωπο, τον απλό Έλληνα, που τώρα περισσότερο από ποτέ χρειάζεται το γέλιο, μαζί με τον άγρυπνο προβληματισμό: κάτι που ο Λάκης σταθερά προσφέρει, με τον εμπνευσμένο και δικό του τρόπο. Με ευγένεια και γενναιοδωρία προσέφερε και τη σειρά των σποτ για τον Καζαντζάκη, που για πρώτη φορά προβλήθηκαν στη διάρκεια της δημοφιλούς σατιρικής εκπομπής του, Αλ Τσαντίρι Νιουζ, στον ALPHA TV. Η απόφασή του να διοχετεύσει με τον τρόπο αυτό την αγάπη του για το βιβλίο, και ιδιαίτερα για το έργο του Νίκου Καζαντζάκη, μας συγκίνησε και μας έδωσε διπλή χαρά. Αφ ενός γιατί προβάλλει το έργο τού οικουμενικού μας συγγραφέα, στο οποίο εμείς ως Εκδόσεις Καζαντζάκη έχουμε αφιερωθεί. Αφ ετέρου γιατί σε μια εποχή τρομερού αρνητισμού εμψυχώνει τους νέους (και όχι μόνο), υπενθυμίζοντας ότι στήριγμα, δύναμη και ανάταση μπορούν να βρουν στην πολιτιστική μας κληρονομιά, λαμπρό κομμάτι της οποίας είναι η απαράμιλλη ποιότητα και ομορφιά του έργου του Νίκου Καζαντζάκη.

3 Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΞΑΝΑΣΤΑΥΡΩΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΡΤ & ΣΤΟ ΒΗΜΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΝΟΙΞΗ 2012 Σελ. 3 Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΞΑΝΑΣΤΑΥΡΩΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΡΤ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΞΑΝΑΣΤΑΥΡΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ» Από τις 3 Απριλίου 2012, προβάλλεται σε καθημερινή επανάληψη η ιστορική τηλεοπτική σειρά της ΕΡΤ «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται», που βασίστηκε στο ομότιτλο αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Νίκου Καζαντζάκη, το οποίο έγινε επίσης κλασσική ταινία, όπερα και θεατρικό έργο. Τη θρυλική αυτή σειρά της Κρατικής Τηλεόρασης σκηνοθέτησε υποδειγματικά ο Βασίλης Γεωργιάδης, σε σενάριο των Νότη Περγιάλη και Γεράσιμου Σταύρου. Αίσθηση εξακολουθούν να προκαλούν οι ερμηνείες των πρωταγωνιστών Αλέξανδρου Γκόλφη, Λυκούργου Καλλέργη, Γιώργου Φούντα, Κάτιας Δανδουλάκη, Ανδρέα Φιλιππίδη κ.ά. Το έργο παραμένει καθηλωτικό και επίκαιρο. Σε ένα χωριό Ελλήνων υπόδουλο στους Τούρκους, η αναπαράσταση του θείου δράματος και η τραγωδία της προσφυγιάς προκαλούν τρομερές υπαρξιακές και κοινωνικές συγκρούσεις, γεννώντας εναγώνια ερωτήματα: πόσο έχει αλλάξει ο κόσμος μετά τα θαύματα, τη διδασκαλία, τα μαρτύρια και την Ανάσταση του Χριστού; Είναι άραγε η Αγάπη και η Ανθρωπιά καταδικασμένη να σταυρώνεται πάντα; Στις 4 Μαρτίου 2012, μαζί με «Το Βήμα της Κυριακής» κυκλοφόρησε προσαρμοσμένη αναπαραγωγή τού μυθιστορήματος Ο Χριστός ξανασταυρώνεται σε μονοτονικό (στο πλαίσιο της δημοφιλούς σειράς τού Βήματος «Κορυφαίοι Έλληνες πεζογράφοι του 20ού αιώνα», που επιμελείται η Ελένη Κεχαγιόγλου) και η αγάπη τού κοινού για τον Καζαντζάκη εκτόξευσε τις πωλήσεις τής ήδη επιτυχημένης εφημερίδας. ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΟΥ ΣΥΜΠΟΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ 54 η ΕΠΕΤΕΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ Μέσω της ιστοσελίδας των Εκδόσεων Καζαντζάκη ( όλοι μπορούν να διαβάσουν δωρεάν τα Πρακτικά του Συμποσίου Νίκος Καζαντζάκης, στα Ίχνη του Ανθρώπου και του Δημιουργού, που οι Εκδόσεις διοργάνωσαν στην Αθήνα την 26η Οκτωβρίου 2011, ακριβώς 54 χρόνια από τον θάνατο του οικουμενικού Έλληνα συγγραφέα. Και πάλι ευχαριστούμε τους Συνέδρους για την ευγενική τους συγκατάθεση και συνεργασία στην έκδοση των Πρακτικών.

4 Σελ. 4 9 Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΝΟΙΞΗ Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Μαΐου 2012 Πηγή φωτογραφίας:

5 9 Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΝΟΙΞΗ 2012 Σελ. 5 Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή των Εκδόσεων Καζαντζάκη [Πάτροκλος Σταύρου] στην 9η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης. Από τις 24 έως και τις 27 Μαΐου 2012, η συχνά αποκαλούμενη συμπρωτεύουσα στάθηκε αληθινή και άξια διεθνής Πρωτεύουσα σε ένα ιδιαίτερο πολιτισμικό πεδίο: αυτό του βιβλίου. Λαμπρή συνδιοργάνωση του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ), του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκδοτών Βιβλιοχαρτοπωλών (ΠΟΕΒ) και της Helexpo, η 9η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης βοήθησε να ακουστεί δυνατά και διεθνώς ο παλμός των ανθρώπων του βιβλίου, που, παρά τα τεράστια πλήγματα που έχουν υποστεί μεσούσης τής κρίσης, επιμένουν να αγωνίζονται τον καλό αγώνα. Θετικές και αισιόδοξες υπήρξαν οι συναντήσεις τής Διευθύντριας των Εκδόσεων Καζαντζάκη Νίκης Π. Σταύρου με ανθρώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, καθώς και με τον κ. Γιώργο Στασινάκη, Πρόεδρο της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη. Η κ. Σταύρου και ο κ. Στασινάκης, σε κλίμα συνεργασίας και δημιουργικότητας, αντάλλαξαν απόψεις για την πιο πρόσφορη διάδοση του έργου του Νίκου Καζαντζάκη διεθνώς. Το ενδιαφέρον των ξένων εκδοτών και μεταφραστών για την εν Ελλάδι πνευματική παραγωγή εκδηλώθηκε με θέρμη, επιβεβαιώνοντας τη διαπίστωση πως, σε περιόδους ισχυρών δυσχερειών και κρίσεων, ο άνθρωπος τείνει να επιστρέφει σε ουσιώδη στηρίγματα, όπως το βιβλίο και, στην περίπτωση Καζαντζάκη, μιλάμε για το κλασσικό βιβλίο. Έτσι, πολλοί ήταν οι εγχώριοι επισκέπτες και οι εκπρόσωποι ξένων χωρών που, βλέποντας το εντυπωσιακό σε αριθμό και ποιότητα παρουσίασης σύνολο των βιβλίων του Νίκου Καζαντζάκη, εξέφρασαν τη χαρά και τον ενθουσιασμό τους στην κ. Νίκη Π. Σταύρου. Το Περίπτερο των Εκδόσεων Καζαντζάκη Η Διευθύντρια των Εκδόσεων Καζαντζάκη Νίκη Π. Σταύρου, στο Περίπτερο της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη, με τον Πρόεδρο της Εταιρείας Γιώργο Στασινάκη, τον συγγραφέα Βασίλη Βασιλικό, τον Αστέριο Ρίμπα και ένα μέλος της Εταιρείας

6 Σελ. 6 9 Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΝΟΙΞΗ 2012 Οι κ.κ. Aleksandar Sunko και Ivan Srsen μιλούν με την κ. Νίκη Σταύρου για τη σημασία της μετάφρασης της Ασκητικής στα κροατικά (κάτω, άποψη του Περιπτέρου της Κροατίας). Την Παρασκευή 25 Μαΐου, στο πλαίσιο της 9 ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης, παρουσιάστηκε επίσημα για πρώτη φορά στο κοινό η νέα μετάφραση της ΑΣΚΗΤΙΚΗΣ του Νίκου Καζαντζάκη στα κροατικά, από τον Εκδοτικό Οίκο Sandorf Publishing της Κροατίας. Ο Διευθυντής του Οίκου κ. Ivan Srsen, ο Γραμματέας Α της Πρεσβείας τής Κροατίας στην Αθήνα κ. Aleksandar Sunko, και η κ. Νίκη Π. Σταύρου, Διευθύντρια των Εκδόσεων Καζαντζάκη και Υπεύθυνη Ξένων Δικαιωμάτων επί του έργου του Νίκου και της Ελένης Καζαντζάκη, κατά την επίσημη παρουσίαση της εξαιρετικής αυτής μετάφρασης που εκπόνησε η κ. Irena Gavranovic, παρουσίασαν την έκδοση στο κοινό και μίλησαν για την ιστορική στιγμή κατά την οποία Ελλάδα και Κροατία έρχονται κοντά μέσω του Λόγου του Νίκου Καζαντζάκη. Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο επίσημο Περίπτερο της Κροατίας (της οποίας η συμμετοχή ήταν το ντεμπούτο της στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης), για ακόμη μία φορά αναδείχθηκε το βεληνεκές τού οικουμενικού μας συγγραφέα. Κοινό και εκδότες στη φίλη χώρα δείχνουν αυξανόμενο ενδιαφέρον για τα έργα τού Καζαντζάκη. Η «νέα εποχή» Καζαντζάκη στην Κροατία ξεκίνησε με τον δημοφιλή στη χώρα του συγγραφέα, μεταφραστή και παλαίμαχο δημοσιογράφο Stjepo Martinovic, του οποίου 3 μεταφράσεις βιβλίων του Νίκου Καζαντζάκη αγκάλιασε το κροατικό κοινό. Πρόκειται για τα μυθιστορήματα: Βίος και Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά, Ο Φτωχούλης τού Θεού και Ο Τελευταίος Πειρασμός. Η συνέχεια φαίνεται να έπεται λαμπρή, από τον Εκδoτικό Οίκο Sandorf με 6 ακόμη τίτλους, πρώτος εκ των οποίων η Ασκητική, σε εξαιρετικά πιστή στο ελληνικό πρωτότυπο μετάφραση της Irena Gavranovic. Το κοινό της 9 ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης είχε το προνόμιο να χαρεί πρώτο και τη νέα κυκλοφορία των Εκδόσεων Καζαντζάκη: τη νεανική τραγωδία (1908) τού Νίκου Καζαντζάκη Ο Πρωτομάστορας [Η Θυσία], σε έκδοση σχολιασμένη, με ολόκληρο το χειρόγραφο, και Επίμετρο.

7 35 Η ΓΙΟΡΤΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟΝ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΝΟΙΞΗ 2012 Σελ. 7 ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ [ΠΑΤΡΟΚΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΥ] στην 35 Η ΓΙΟΡΤΗ ΒΙΒΛΙΟΥ στο ΠΕΔΙΟΝ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ: 4-20 ΜΑΪΟΥ 2012 Οι Εκδόσεις Καζαντζάκη [Πάτροκλος Σταύρου] είχαν μιαν ακόμη δυναμική παρουσία στη Γιορτή Βιβλίου, η οποία φέτος επέστρεψε στο χώρο με τον οποίο το Βιβλίο έχει στενά συνδεθεί στη συνείδηση και τις αναμνήσεις τού αθηναϊκού κοινού: το Πεδίον του Άρεως. Η Γιορτή Βιβλίου, που τελεί υπό την αιγίδα τού Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, διεξήχθη για 35 η φορά, από τις 4 έως τις 20 Μαΐου Ήταν μια συνδιοργάνωση του Συλλόγου Εκδοτών Βιβλίου Αθηνών και της Περιφέρειας Αττικής, με τη συνεργασία του Δήμου Αθηναίων και του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων. Οι χαλεποί καιροί και οι πολιτικές εξελίξεις (π.χ. εκλογές) δεν άφησαν ανεπηρέαστους τους αναγνώστες, ούτε τους επαγγελματίες του βιβλίου. Επίσης, δεν ήταν λίγα τα παράπονα των επισκεπτών της Γιορτής για το προφίλ της περιοχής του Πεδίου του Άρεως, όπως έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια. Κόντρα στη «βαριά» ατμόσφαιρα, οι Εκδόσεις Καζαντζάκη εργάστηκαν με κέφι: διακόσμησαν το Περίπτερό τους με εικόνες από τη ζωή του μεγάλου Κρητικού συγγραφέα Νίκου Καζαντζάκη και της πολυαγαπημένης του συζύγου Ελένης Ν. Καζαντζάκη, και με καλαισθησία και φροντίδα παρέθεσαν και διέθεταν όλους τους τίτλους του καταλόγου τους. Οι αναγνώστες του Καζαντζάκη βρήκαν υπεύθυνη ενημέρωση για το έργο και τον βίο του, νέες εκδόσεις έργων του, αλλά και ειδικές τιμές στα βιβλία του, τις οποίες οι Εκδόσεις Καζαντζάκη με αγώνα εδώ και καιρό διατηρούν σταθερές στις Εκθέσεις και Γιορτές Βιβλίου. Έτσι, οι Εκδόσεις Καζαντζάκη και οι αναγνώστες δικαίωσαν αλλήλους για άλλη μια φορά.

8 Σελ. 8 ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ: Ο ΠΡΩΤΟΜΑΣΤΟΡΑΣ [Η ΘΥΣΙΑ] ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΝΟΙΞΗ 2012 ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ Ο ΠΡΩΤΟΜΑΣΤΟΡΑΣ [Η ΘΥΣΙΑ] ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ Σαράντα πέντε μάστοροι κ εξήντα μαθητάδες Τρεις χρόνους εδουλεύανε της Άρτας το γιοφύρι Ολημερίς εχτίζανε, κι από βραδύς γκρεμιέται. Μοιρολογούν οι μάστορες, και κλαιν οι μαθητάδες «Αλλοίμονο στους κόπους μας, κρίμα σταις δούλεψές μας, Ολημερίς να χτίζουμε, το βράδυ να γκρεμιέται!». Και το στοιχειό αποκρίθηκεν απ τη δεξιά καμάρα «Αν δε στοιχειώσετ άνθρωπο, τοίχος δε θεμελιώνει Και μη στοιχειώσετ ορφανό, μη ξένο, μη διαβάτη, Παρά του πρωτομάστορα την ώρηα τη γυναίκα, Πώρχετ αργά τ αποταχυά, πώρχετ αργά το γιόμα». Απόσπασμα από το δημοτικό ποίημα «Το γεφύρι της Άρτας»

9 ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ: Ο ΠΡΩΤΟΜΑΣΤΟΡΑΣ [Η ΘΥΣΙΑ] ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΝΟΙΞΗ 2012 Σελ. 9 Ο Πρωτομάστορας του Νίκου Καζαντζάκη δεν είναι ο ικανός πλην συμβατικός τεχνίτης της λαϊκής παράδοσης, και η Σμαράγδα, η αγαπημένη Γυναίκα που χτίζεται στα πελέκια του γιοφυριού, δεν είναι η συμβατική και «με στεφάνι» κυρά του. Ο Έρωτάς τους τολμά να αψηφήσει τη μικροψυχία τού υποταγμένου και ζηλόφθονου κοινωνικού περίγυρου ωστόσο, στην παλαίστρα των Μεγάλων Έργων ηττάται από τον Θάνατο, ο οποίος συνθλίβει αλύπητα τη νεανική ματαιοδοξία όχι, όμως, και την Αγάπη. Ο Καζαντζάκης, με ματιά ιδιαίτερη, μεταπλάθει πρωτοποριακά τον κλασσικό θρύλο τού Γιοφυριού τής Άρτας (που υφίσταται και σε παραδόσεις άλλων λαών), εξακοντίζοντάς τον σε νέα ύψη. ΣΜΑΡΑΓΔΑ Α! φωνάζετε τώρα κι αλυχτάτε, σα σκυλιά γύρω στην ετοιμοθάνατη αλαφίνα! Ναι, ναι, όλοι με είδατε, τι με μέλει; Ώς τα τώρα σάς έριχνα κατάστηθα την ομορφιά μου και με μισούσατε! Τώρα σάς ρίχνω και την αγάπη μου! Μη φωνάζετε! Όλα τα σημάδια τού κορμιού μου τα ξέρει! Και τι πως θα πεθάνω; Όλος ο ποταμός δε θα μπορέσει να σβήσει από το κορμί μου τα φιλιά του! ΧΟΡΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Όλος ο ποταμός δε θα μπορέσει να σβήσει από το κορμί σου την ντροπή! ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ Θεέ μου, πόσο γλυκό ναι το Κρίμα! Πόσο γλυκό ναι το Κρίμα! Παραλυμένη! Νυχτοφιλημένη! Ξαδιάντροπη! ΧΟΡΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΜΑΡΑΓΔΑ Φωνάζετε! Φωνάζετε! Τι με μέλει; (Νίκου Καζαντζάκη Ο Πρωτομάστορας [Η Θυσία], Εκδόσεις Καζαντζάκη, Αθήνα 2012, σελ. 62.) Ο Νίκος Καζαντζάκης ( ) έγραψε την τραγωδία Ο Πρωτομάστορας (με αρχικό τίτλο Η Θυσία) το 1908, και το 1910 την υπέβαλε στον Λασσάνειο Δραματικό Διαγωνισμό, όπου βραβεύθηκε. Το έργο, αφιερωμένο στον Ίδα (δηλ. τον Ίωνα Δραγούμη), την ίδια χρονιά δημοσιεύθηκε (υπό το ψευδώνυμο Πέτρος Ψηλορείτης) από τα Παναθήναια, πρώτα στον τόμο υπ αρ. 20 του περιοδικού (15-30 Ιουνίου, σελ ) και κατόπιν σε αυτοτελή έκδοση, με μικρές διαφοροποιήσεις. Για τη σύγχρονη, αναθεωρημένη έκδοση του έργου (Εκδόσεις Καζαντζάκη [Πάτροκλος Σταύρου], Αθήνα, Μάιος 2012) βασισθήκαμε κυρίως στην έκδοση των Παναθηναίων, ελέγχοντας, ωστόσο, παράλληλα και το χειρόγραφο του δράματος, όπως υποβλήθηκε στον Λασσάνειο Διαγωνισμό και φυλάσσεται στην Εθνική Βιβλιοθήκη τής Ελλάδος. Χάρη στην αποτελεσματική και ευγενή συνεργασία των υπευθύνων τής Εθνικής Βιβλιοθήκης, μπορέσαμε στη νέα αυτή έκδοση να περιλάβουμε, επίσης, προσαρμοσμένη αναπαραγωγή των σελίδων ολόκληρου του χειρογράφου της Θυσίας, δηλαδή του Πρωτομάστορα. Ο εξαίρετος θεατρολόγος Βάλτερ Πούχνερ, Ομότιμος Καθηγητής στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, στην ενδιαφέρουσα και περιεκτική Εισαγωγή του κατατοπίζει έγκυρα για την ιστορία, τη μορφή και τη σημασία τού νεανικού αυτού δράματος του Νίκου Καζαντζάκη, καθώς και για τη σχετική βιβλιογραφία. Τέλος, στο Επίμετρο του βιβλίου, παρατίθεται το διαφωτιστικό για την αισθητική και τις ιδέες τής εποχής κείμενο της Εκθέσεως περί του Λασσανείου Δραματικού Διαγωνισμού, όπως αναγνώσθηκε από τον Σ. Κ. Σακελλαρόπουλο στο Πανεπιστήμιο Αθηνών την 16η Μαΐου Έτσι, ο σύγχρονος αναγνώστης έχει την ευκαιρία να δει πώς αντίκρυσε το συγκεκριμένο καζαντζακικό έργο (αλλά και τα έργα που το «ανταγωνίσθηκαν») η Επιτροπή στης οποίας την κρίση υπεβλήθη.

10 Σελ Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΦΗΒΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΗΣ ΜΠΟΛΟΝΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΝΟΙΞΗ 2012 ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ ΜΕ ΤΟ ΕΚΕΒΙ ΣΤΗΝ 49 Η ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΦΗΒΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΗΣ ΜΠΟΛΟΝΙΑ

11 49 Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΦΗΒΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΗΣ ΜΠΟΛΟΝΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΝΟΙΞΗ 2012 Σελ. 11 Από τις 19 έως τις 22 Μαρτίου 2012 η πανέμορφη Μπολόνια της Ιταλίας φιλοξένησε για ακόμη μία φορά τη Διεθνή Έκθεση Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου, που δικαίως θεωρείται ως η σημαντικότερη διοργάνωση για το παιδικό βιβλίο στον κόσμο. Το ΕΚΕΒΙ, σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, είχε το δικό του Περίπτερο, όπου συμμετείχαν και οι Εκδόσεις Καζαντζάκη [Πάτροκλος Σταύρου], με τα εξαίσια ιστορικά μυθιστορήματα του Νίκου Καζαντζάκη Στα Παλάτια της Κνωσού και Μέγας Αλέξανδρος. Τα παιδικά αυτά βιβλία συνόδευσαν τα έργα Βίος και Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά και Ο Φτωχούλης του Θεού, το βραβευμένο έργο Μαχάτμα Γκάντι, Μια Άγια Ζωή, της Ελένης Ν. Καζαντζάκη, αλλά και η πρόσφατη ιταλική μετάφραση Zorba il greco, του Νεοελληνιστή και Εκδότη Nicola Crocetti. Κατά γενική ομολογία, η Έκθεση φέτος σημείωσε ιδιαίτερη επιτυχία, με συμμετοχή εκδοτών από 66 χώρες και κάλυψη από περισσότερους από 600 δημοσιογράφους από ολόκληρο τον κόσμο. Ο Ν. Καζαντζάκης με τα παιδιά τού Π. Χάνου (Αίγινα,1927)

12 Σελ. 12 ΚΡΑΤΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ 2011 & ΚΛΗΡΩΣΗ ΣΤΗΝ Ε.Ε.Λ. ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΝΟΙΞΗ 2012 ΚΡΑΤΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ 2011 Η CARMEN VILELA ΚΑΙ Ο ΚΑΠΕΤΑΝ ΜΙΧΑΛΗΣ Στις 30 Απριλίου 2012, ημέρα Δευτέρα, στο Μουσείο Μπενάκη της Οδού Πειραιώς έγινε η απονομή των Κρατικών Βραβείων Λογοτεχνίας για το Ξεχωριστή νότα συγκίνησης και χαράς, η βράβευση της Ισπανίδας φίλης και συνεργάτιδας των Εκδόσεων Καζαντζάκη Carmen Vilela, για τη μετάφραση των Συριανών Διηγημάτων του Εμμαν. Ροΐδη (Emmanouil Roidis: Relatos de Siros, recuerdos y reflexiones, έκδοση του Πανεπιστημίου της Σεβίλλης). Η κ. Vilela μοιράστηκε το Βραβείο Απόδοσης Έργου Ελληνικής Λογοτεχνίας σε Ξένη Γλώσσα με τον κ. Peter Jeffreys, για τη σχολιασμένη μετάφραση πεζών κειμένων τού Κωνσταντίνου Καβάφη (C. P. Cavafy: Selected Prose Works, έκδοση του Πανεπιστημίου του Michigan). Κατά την ευχαριστήρια ομιλία της, η κ. Vilela ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της πολυαναμενόμενης μετάφρασης του κορυφαίου μυθιστορήματος Ο Καπετάν Μιχάλης του Νίκου Καζαντζάκη, που θα κυκλοφορήσει από τον ισπανικό εκδοτικό οίκο Cátedra. Η Διευθύντρια των Εκδόσεων Καζαντζάκη Νίκη Π. Σταύρου με τη μεταφράστρια Carmen Vilela, στην επίσημη παρουσίαση της ανακαινισμένης έδρας των Εκδόσεων (27 Οκτωβρίου 2011) ΚΛΗΡΩΣΗ ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΗΣ ΟΔΥΣΕΙΑΣ ΣΤΗΝ «ΕΣΠΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ» ΤΗΣ Ε.Ε.Λ. Στην Αίθουσα Συνεδρίων «Μιχαήλας Αβέρωφ» έγινε φέτος η καθιερωμένη «Εσπερίδα των Λογοτεχνών», της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών (Ε.Ε.Λ.). Για την εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στις 9 Μαρτίου 2012, οι Εκδόσεις Καζαντζάκη [Πάτροκλος Σταύρου] προσέφεραν ένα αντίτυπο της συλλεκτικής έκδοσης της ΟΔΥΣΕΙΑΣ του Νίκου Καζαντζάκη, ο οποίος, μάλιστα, περί τα μέσα τού περασμένου αιώνα διετέλεσε Πρόεδρος της Ε.Ε.Λ. Στους στίχους τού ασύγκριτου έπους του, ο Νίκος Καζαντζάκης οραματίζεται τις περιπέτειες του Οδυσσέα αφ ότου επέστρεψε στην Ιθάκη και έφυγε ξανά, μέχρι τον θάνατό του στον Ν. Παγωμένο Ωκεανό. Τουλάχιστον ώρες αφιέρωσε στις 7 γραφές του έπους ο ποιητής. Η σύντροφός του Ελένη, που τις δακτυλογράφησε όλες, σημειώνει: «η συγγραφή τής ΟΔΥΣΕΙΑΣ δεν μοιάζει με τη συγγραφή ενός ποιητικού έργου. Είναι σαν να λαξεύει στον βράχο το νέο προσωπείο του Θεού. Ο Οδυσσέας θα είναι ο καινούργιος άνθρωπος». Η συλλεκτική, ομοιότυπη με την α έκδοση (1938), έκδοση του 2006 (35,5 25,5 εκμ, πανόδετη, σε θήκη) χαρακτηρίστηκε ως «μνημειώδες αριστούργημα τυπογραφικής τέχνης» και εμπεριέχει ένθετο Λεξιλόγιο, όπως το κατάρτισε ο ίδιος ο ποιητής, και Επίμετρο με χειρόγραφά του.

13 ΠΡΙΝ ΑΠ ΤΟ ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑ ΑΠΟ ΤO «ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ» ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΝΟΙΞΗ 2012 Σελ. 13 ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΤΟΥ ΓΚ. ΧΑΟΥΠΤΜΑΝ ΠΡΙΝ ΑΠ ΤΟ ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑ ΣΕ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΝΙΚΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ ΑΠΟ ΤΟ «ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ» ΤΗΣ ΕΡΤ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗ «ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ» Το κοσμαγάπητο «ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ» στην Κρατική μας Τηλεόραση για χρόνια καθήλωνε μπροστά στους τηλεοπτικούς δέκτες ολόκληρες οικογένειες, χαρίζοντας στα δευτεριάτικα βράδια μια γεύση από θέατρο, όνειρο και μαγεία. Θεατρικής αισθητικής τηλεοπτικές παραγωγές, περισσότερο ή λιγότερο γνωστών έργων, με μιαν απίστευτη πλειάδα ήδη φτασμένων ή φερέλπιδων, τότε, ηθοποιών. Γλυκιά έκπληξη μας προξένησε η συγκυρία τής κυκλοφορίας του τεύχους 2196 της Ραδιοτηλεόρασης (16-22 Μαρτίου 2012) μαζί με DVD με παραγωγή τού Πριν απ το Ηλιοβασίλεμα του Γκέρχαρτ Χάουπτμαν σε μετάφραση Νίκου Καζαντζάκη, ειδικά για «Το Θέατρο της Δευτέρας». Και μιλάμε για συγκυρία επειδή, λίγο καιρό πριν από αυτό το τεύχος τής Ραδιοτηλεόρασης, κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Καζαντζάκη [Πάτροκλος Σταύρου], σε α έκδοση και με πλούσιο σχολιασμό, η καζαντζακική μετάφραση του συγκεκριμένου έργου τού Χάουπτμαν. Στην τηλεοπτική παραγωγή, που πρωτοπροβλήθηκε στις 11 Ιουνίου 1979, το δράμα του Χάουπτμαν παρουσιάστηκε χωρίς την τελευταία του Πράξη. Ο πρωταγωνιστής, όπως και στο ανέβασμα του έργου στο Εθνικό μας Θέατρο ( ), βρίσκει όχι το τέλος που του επιφύλαξε ο δημιουργός του, παρά ένα τέλος τραγικό μεν, αλλά λιγότερο προκλητικό για τα χρηστά ήθη τής εποχής. Στο «Θέατρο της Δευτέρας», τον Ματία ενσαρκώνει ο αξέχαστος Λυκούργος Καλλέργης, και την Ίνκεν η Χλόη Λιάσκου. Με τις ευαίσθητες ερμηνείες τους συγκινούν ο Πάνος Χατζηκουτσέλης ως Έγκμοντ και η γλυκύτατη Έφη Ροδίτη ως Μπετίνα. Από τους υπόλοιπους εκλεκτούς ηθοποιούς ξεχωρίζουν η εκπληκτική ως Πάουλα-Κλοτίλδη Έρση Μαλικένζου και η εμβληματική Ελένη Ζαφειρίου ως Κυρία Πέτερς. Η σκηνοθεσία είναι του Στέλιου Ράλλη, τα σκηνικά και κοστούμια του Γιάννη Κύρου, και η μουσική επιμέλεια της Μύρτας Πολύζου. Όσοι επιλέγουν να απολαύσουν το Πριν απ το Ηλιοβασίλεμα και από τον πρόσφατο τόμο των Εκδόσεων Καζαντζάκη και από το DVD της Ραδιοτηλεόρασης, έχουν μια διπλή ευκαιρία: να γνωρίσουν τον δραματουργό Γκέρχαρτ Χάουπτμαν και τον μεταφραστή Νίκο Καζαντζάκη και τη δουλειά τους, αλλά και την πολύπτυχη, διαχρονική, εγχώρια και διεθνή επιτυχία τού συγκεκριμένου δράματος. Με το DVD της Ραδιοτηλεόρασης βιώνουμε άμεσα το «μυστήριο» της απούσας για το ελληνικό κοινό τελευταίας Πράξης τού έργου, ενώ τα σχόλια και τα άλλα extras του βιβλίου τιμούν τους εργάτες του Λόγου και της Τέχνης και πλουτίζουν τη δική μας σύγχρονη ανάγνωση και κατανόηση.

14

15 Από γράμμα του στην Ελένη (14 Απριλίου 1928) ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΝΟΙΞΗ 2012

16 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΝΟΙΞΗ 2012 ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ [ΠΑΤΡΟΚΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΥ] Χαριλάου Τρικούπη Αθήνα Tηλ.: Fax:

Βίος και Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά

Βίος και Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά Βίος και Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά Καλλιτεχνική επιμέλεια εξωφύλλου ΝΙΚΟΣ ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗΣ Σχεδιασμός & δημιουργία εξωφύλλου ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΚΡΑΚΗΣ [www.alpha2.gr] ISBN έντυπης έκδοσης: 978-960-7948-46-5 ISBN ηλεκτρονικής

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ /ΑΥΓΟΡΟΥ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ /ΑΥΓΟΡΟΥ «ΑΞΙΖΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΜΕ» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΣΕ ΔΡΑΣΗ» ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ /ΑΥΓΟΡΟΥ 1 Ο ΕΠΑ.Λ ΧΑΝΙΩΝ Ό,τι δεν συνέβη, είναι ό,τι δεν ποθήσαμε,

Διαβάστε περισσότερα

Η λειτουργία των Εδρών Νεοελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού και τα προγράμματα Ελληνικών σπουδών στη Λετονία

Η λειτουργία των Εδρών Νεοελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού και τα προγράμματα Ελληνικών σπουδών στη Λετονία Η λειτουργία των Εδρών Νεοελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού και τα προγράμματα Ελληνικών σπουδών στη Λετονία ΣΑΝΤΡΑ ΚΡΟΠΑ Πρόεδρος του Συλλόγου Φιλελλήνων της Λετονίας «Ο Ερμής» Ο ελληνισμός για τον καθένα

Διαβάστε περισσότερα

Γεννήθηκε το 1883 στο Ηράκλειο της Κρήτης Υπήρξε φιλόσοφος, ποιητής, θεατρικός συγγραφέας Έργα: µυθιστορήµατα, ποίηση, θεατρικά,

Γεννήθηκε το 1883 στο Ηράκλειο της Κρήτης Υπήρξε φιλόσοφος, ποιητής, θεατρικός συγγραφέας Έργα: µυθιστορήµατα, ποίηση, θεατρικά, http://www.amis-kazantzaki.gr./ Γεννήθηκε το 1883 στο Ηράκλειο της Κρήτης Υπήρξε φιλόσοφος, ποιητής, θεατρικός συγγραφέας Έργα: µυθιστορήµατα, ποίηση, θεατρικά, ταξιδιωτικά Τα πιο γνωστά του έργα: Αναφορά

Διαβάστε περισσότερα

Ο θαυμαστός κόσμος της ΑΛΚΗΣ ΖΕΗ. 5ος ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ. για τους μαθητές και τις μαθήτριες του Δημοτικού και του Γυμνασίου

Ο θαυμαστός κόσμος της ΑΛΚΗΣ ΖΕΗ. 5ος ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ. για τους μαθητές και τις μαθήτριες του Δημοτικού και του Γυμνασίου Ο θαυμαστός κόσμος της ΑΛΚΗΣ ΖΕΗ 5ος ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ για τους μαθητές και τις μαθήτριες του Δημοτικού και του Γυμνασίου Oκτώβριος 2015-Μάιος 2016 Αποστολή: Γνωρίζω την αγαπημένη συγγραφέα

Διαβάστε περισσότερα

Δράσεις Οκτωβρίου 2017

Δράσεις Οκτωβρίου 2017 19-10-2017,Μουσείο Αφής 13 ο Δημ. Σχ. Αχαρνών Δράσεις Οκτωβρίου 2017 Τα τμήματα των μεγάλων τάξεων του σχολείου μας, Ε και Στ, επισκέφθηκαν το Μουσείο Αφής στην Καλλιθέα. Εκεί οι μαθητές προσπάθησαν με

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΧΕΙΜΩΝΑΣ 2011-2012. ΚΥΚΛΟΣ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 129η ΕΠΕΤΕΙΟ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ 18, 19, 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΧΕΙΜΩΝΑΣ 2011-2012. ΚΥΚΛΟΣ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 129η ΕΠΕΤΕΙΟ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ 18, 19, 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΧΕΙΜΩΝΑΣ 2011-2012 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 129 Η ΕΠΕΤΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ 2. ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΑΥΣΗ ΤΩΝ ΨΥΧΩΝ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Ο θαυμαστός κόσμος της ΑΛΚΗΣ ΖΕΗ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Δ, Ε και ΣΤ Δημοτικού Νοέμβριος 2011-Μάιος 2012 Υπό την αιγίδα του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Μαραθώνιος

Διαβάστε περισσότερα

Πανηγυρική η έναρξη της 50ης Διεθνούς Γιορτής Πολιτισμού Καραϊσκάκεια

Πανηγυρική η έναρξη της 50ης Διεθνούς Γιορτής Πολιτισμού Καραϊσκάκεια Πανηγυρικά και με κάθε επισημότητα ξεκίνησαν, το βράδυ της Τετάρτης 21 Ιουνίου στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας, οι εκδηλώσεις της 50ης Διεθνούς Γιορτής Πολιτισμού Καραϊσκάκεια που οργανώνει η Ένωση

Διαβάστε περισσότερα

Τάξη Δ2 Υπεύθυνη : Τριαντάρη Φωτεινή Πληροφορικός

Τάξη Δ2 Υπεύθυνη : Τριαντάρη Φωτεινή Πληροφορικός Τάξη Δ2 Υπεύθυνη : Τριαντάρη Φωτεινή Πληροφορικός ΟΜΑΔΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΦΥΡΕΣ Η ομάδα των Δημοσιογράφων Γιώργος Λιάμπας Αχιλλέας Καφάσης Βαγγέλης Ντουλιλλάρι Πάρης Κίτσας Ραφαήλ Τάσιος

Διαβάστε περισσότερα

Μάνος Κοντολέων : «Ζω γράφοντας και γράφω ζώντας» Πέμπτη, 23 Μάρτιος :11

Μάνος Κοντολέων : «Ζω γράφοντας και γράφω ζώντας» Πέμπτη, 23 Μάρτιος :11 Μάνος Κοντολέων : «Ζω γράφοντας και γράφω ζώντας» Πέμπτη, 23 Μάρτιος 2017-11:11 Από τη Μαίρη Γκαζιάνη Ο ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΤΟΛΕΩΝ γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει γράψει περίπου

Διαβάστε περισσότερα

ΑΣΚΗΤΙΚΗ SALVATORES DEI

ΑΣΚΗΤΙΚΗ SALVATORES DEI ΑΣΚΗΤΙΚΗ SALVATORES DEI Καλλιτεχνική επιμέλεια εξωφύλλου ΝΙΚΟΣ ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗΣ Σχεδιασμός & δημιουργία εξωφύλλου ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΚΡΑΚΗΣ [www.alpha2.gr] ISBN έντυπης έκδοσης: 978-960-7948-48-9 ISBN ηλεκτρονικής έκδοσης:

Διαβάστε περισσότερα

Τοσίτσα 13, 106 83 Αθήνα, Τηλ.:210 3303942 210 3302523, Fax: 210 3301956, e-m a i l : b o o k s @ s e k b. gr, www. s e k b.

Τοσίτσα 13, 106 83 Αθήνα, Τηλ.:210 3303942 210 3302523, Fax: 210 3301956, e-m a i l : b o o k s @ s e k b. gr, www. s e k b. Τοσίτσα 13, 106 83 Αθήνα, Τηλ.:210 3303942 210 3302523, Fax: 210 3301956, e-m a i l : b o o k s @ s e k b. gr, www. s e k b. gr ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα, 29 Σεπτεμβρίου 2015 ΤΕΛΕΣΗ ΕΠΙΣΗΜΩΝ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ 44 ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Διαβάστε περισσότερα

Αφιέρωμα ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ ο κοσμοπαρωρίτης

Αφιέρωμα ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ ο κοσμοπαρωρίτης Αφιέρωμα ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ ο κοσμοπαρωρίτης ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΟΣ: Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017, ώρα 20:00 ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΟΣ: 21 Δεκεμβρίου 2017 έως 25 Φεβρουαρίου 2018 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Το Μουσείο Μπενάκη

Διαβάστε περισσότερα

Διδάσκοντας λογοτεχνία με χρήση θεατρικών τεχνικών. Μια εφαρμογή στα Κείμενα Νεοελληνικής Λογοτεχνίας της Α Γυμνασίου

Διδάσκοντας λογοτεχνία με χρήση θεατρικών τεχνικών. Μια εφαρμογή στα Κείμενα Νεοελληνικής Λογοτεχνίας της Α Γυμνασίου Διδάσκοντας λογοτεχνία με χρήση θεατρικών τεχνικών. Μια εφαρμογή στα Κείμενα Νεοελληνικής Λογοτεχνίας της Α Γυμνασίου Κατερίνα Καρρά Δρ. Φιλόλογος Θεατρολόγος katkarra@gmail.com Εργασίες στην κατεύθυνση

Διαβάστε περισσότερα

Ο Σωτήρης Σαμπάνης μιλάει για το νέο του βιβλίο "Σκανταλόπετρα"

Ο Σωτήρης Σαμπάνης μιλάει για το νέο του βιβλίο Σκανταλόπετρα Ημερομηνία 24/11/2015 Μέσο Συντάκτης Link achaianews.gr Κατερίνα Σαμψώνα http://bit.ly/1qtceq0 Ο Σωτήρης Σαμπάνης μιλάει για το νέο του βιβλίο "Σκανταλόπετρα" Η Σκανταλόπετρα είναι το νέο βιβλίο του Σωτήρη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Τα χειρόγραφα

ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Τα χειρόγραφα ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Με ιδιαίτερη τιµή και χαρά ο Πρόεδρος Γιώργος Γραµµατικάκης, καθηγητής Πανεπιστηµίου Κρήτης, και τα µέλη του ιοικητικού Συµβουλίου του Ιδρύµατος «Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη» χαιρέτησαν την παράδοση

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2018

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2018 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2018 Το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών και Μορφωτικό Γραφείο της Ιταλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα προκηρύσσει το Δεύτερο Διαγωνισμό Λογοτεχνικής

Διαβάστε περισσότερα

Όταν είσαι χορεύτρια, ηθοποιός, τραγουδίστρια, καλλιτέχνης γενικότερα, είσαι ένα σύμπαν που φωτοβολεί.

Όταν είσαι χορεύτρια, ηθοποιός, τραγουδίστρια, καλλιτέχνης γενικότερα, είσαι ένα σύμπαν που φωτοβολεί. Όταν είσαι χορεύτρια, ηθοποιός, τραγουδίστρια, καλλιτέχνης γενικότερα, είσαι ένα σύμπαν που φωτοβολεί. Όταν σε βλέπουν και σε «τραβούν» κοντά τους «γαλαξίες», όπως ο Καρβέλας και η Βίσση και ο «αυστηρός»

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΕΝΗ Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ 34ΟΥ ΠΦΕΘΚ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΕΝΗ Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ 34ΟΥ ΠΦΕΘΚ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Τις εντυπώσεις τους από την οργάνωση του 34 ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας (που πραγματοποιεί η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων του Νομού από 9 έως 18 Μαρτίου στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο)

Διαβάστε περισσότερα

με την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση θα δημιουργήσουμε εκπαιδευτικά και άλλα προγράμματα. Με τον τρόπο αυτό θα συμβάλλουμε στην διάχυση

με την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση θα δημιουργήσουμε εκπαιδευτικά και άλλα προγράμματα. Με τον τρόπο αυτό θα συμβάλλουμε στην διάχυση Κυρίες και κύριοι: Σε μια εποχή όπου η οικονομική κρίση διαπερνά το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας και τείνει να λάβει μόνιμα χαρακτηριστικά, σε μια εποχή όπου η λέξη Ανάπτυξη ακούγεται διαρκώς, ωστόσο

Διαβάστε περισσότερα

Πένυ Παπαδάκη: «Οι άνθρωποι που αγαπούν το βιβλίο δεν επηρεάζονται από την κρίση» ΘΑΝΑΣΗΣ ΞΑΝΘΟΣ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

Πένυ Παπαδάκη: «Οι άνθρωποι που αγαπούν το βιβλίο δεν επηρεάζονται από την κρίση» ΘΑΝΑΣΗΣ ΞΑΝΘΟΣ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017 Πένυ Παπαδάκη: «Οι άνθρωποι που αγαπούν το βιβλίο δεν επηρεάζονται από την κρίση» ΘΑΝΑΣΗΣ ΞΑΝΘΟΣ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017 ΟΤΑΝ ΟΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΜΙΛΟΥΝ Η συγγραφέας Πένυ Παπαδάκη σε μια εποικοδομητική συνέντευξη στο

Διαβάστε περισσότερα

Πότε πήρατε την απόφαση να γράψετε το πρώτο σας μυθιστόρημα; Ήταν εξαρχής στα σχέδιά σας να πορευθείτε από κοινού ή ήταν κάτι που προέκυψε τυχαία;

Πότε πήρατε την απόφαση να γράψετε το πρώτο σας μυθιστόρημα; Ήταν εξαρχής στα σχέδιά σας να πορευθείτε από κοινού ή ήταν κάτι που προέκυψε τυχαία; Δευτέρα, Ιουνίου 23, 2014 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΩΝ ΛΙΑ ΖΩΤΟΥ ΚΑΙ ΘΟΔΩΡΗ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Η Λία Ζώτου και ο Θοδωρής Καραγεωργίου γεννήθηκαν σε δύο γειτονικά χωριά της Καβάλας. Η Λία σπούδασε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής

Διαβάστε περισσότερα

Μαθηματικό Πανηγύρι 2018

Μαθηματικό Πανηγύρι 2018 Μαθηματικό Πανηγύρι 2018 Η ομάδα ΘΑΛΗΣ + ΦΙΛΟΙ διοργανώνει την Κυριακή 17 Ιουνίου συνάντηση των σχολικών λεσχών ανάγνωσης, το Μαθηματικό Πανηγύρι 2018, μια γιορτή για τους δεσμούς των μαθηματικών με τη

Διαβάστε περισσότερα

Γύρος Φθινοπώρου 2018 με την ΑΝΕΚ LINES

Γύρος Φθινοπώρου 2018 με την ΑΝΕΚ LINES Γύρος Φθινοπώρου 2018 με την ΑΝΕΚ LINES Στιγμιότυπα με τους αθλητές λίγο πριν την έναρξη των αγώνων και κατά την διάρκεια του σιρκουϊ, που πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι της Σούδας μπροστά από το ΕΓ/ΟΓ ΕΛΥΡΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Καλλιτεχνική επιμέλεια εξωφύλλου ΝΙΚΟΣ ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗΣ. Σχεδιασμός & δημιουργία εξωφύλλου ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΚΡΑΚΗΣ [www.alpha2.gr]

Καλλιτεχνική επιμέλεια εξωφύλλου ΝΙΚΟΣ ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗΣ. Σχεδιασμός & δημιουργία εξωφύλλου ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΚΡΑΚΗΣ [www.alpha2.gr] ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΓΚΡΕΚΟ Καλλιτεχνική επιμέλεια εξωφύλλου ΝΙΚΟΣ ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗΣ Σχεδιασμός & δημιουργία εξωφύλλου ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΚΡΑΚΗΣ [www.alpha2.gr] ISBN έντυπης έκδοσης: 978-960-7948-50-2 ISBN ηλεκτρονικής έκδοσης:

Διαβάστε περισσότερα

Με την υποστήριξη του Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης

Με την υποστήριξη του Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης kin-lesxh-telikh:layout 1 13/10/2011 3:42 μμ Page 1 Πρόγραμμα Προβολών Περιόδου 2011-2012 Με την υποστήριξη του Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης kin-lesxh-telikh:layout 1 13/10/2011 3:42 μμ Page 2 Ε υ χ α ρ ι

Διαβάστε περισσότερα

Samuel Bjork: «Πιστεύω ότι είναι εντελώς περιττό να περιγράφεις ωμή βία. Θεωρώ ότι ευτελίζει το τελικό αποτέλεσμα»

Samuel Bjork: «Πιστεύω ότι είναι εντελώς περιττό να περιγράφεις ωμή βία. Θεωρώ ότι ευτελίζει το τελικό αποτέλεσμα» Ημερομηνία 10/10/2016 Μέσο Συντάκτης Link www.huffingtonpost.gr Καλλιόπη Κρητικού http://www.huffingtonpost.gr/calliope-kritikou/samuel-bjork-_b_12370594.html Samuel Bjork: «Πιστεύω ότι είναι εντελώς περιττό

Διαβάστε περισσότερα

Ο Μικρός Βορράς σε συνεργασία µε το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Διοργανώνουν επιµορφωτικό-βιωµατικό Σεµινάριο. Εισήγηση: Τάσος Ράτζος

Ο Μικρός Βορράς σε συνεργασία µε το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Διοργανώνουν επιµορφωτικό-βιωµατικό Σεµινάριο. Εισήγηση: Τάσος Ράτζος Ο Μικρός Βορράς σε συνεργασία µε το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Διοργανώνουν επιµορφωτικό-βιωµατικό Σεµινάριο µε θέµα «ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ Ο ΑΘΗΝΑΙΟΣ ΚΑΙ Η ΔΙΑΔΡΑΣΗ» «όλη η Ελένη σε µία ώρα» Εισήγηση: Τάσος

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑΣ Διδασκαλία της λογοτεχνίας με τη μέθοδο project ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΚΠ/ΚΟΣ: ΗΛΙΑΔΗ ΑΜΑΛΙΑ ΠΕ02, ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ-ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ 1 ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ: Απελευθέρωση του μαθητή αναγνώστη από το άγχος

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ. 17 Νοεμβρίου 2008

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ. 17 Νοεμβρίου 2008 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Υ.Π.Π. 24.09.1.5 17 Νοεμβρίου 2008 Διευθυντές/τριες Σχολείων Μέσης, Τεχνικής και Ιδιωτικής Εκπαίδευσης Θέμα: Προκήρυξη

Διαβάστε περισσότερα

Ο Δημήτρης Στεφανάκης στο CretePlus.gr: «Ο χρόνος είναι το επιτραπέζιο παιχνίδι της μνήμης στο οποίο χάνουμε συνεχώς» (pics)

Ο Δημήτρης Στεφανάκης στο CretePlus.gr: «Ο χρόνος είναι το επιτραπέζιο παιχνίδι της μνήμης στο οποίο χάνουμε συνεχώς» (pics) Ο Δημήτρης Στεφανάκης στο CretePlus.gr: «Ο χρόνος είναι το επιτραπέζιο παιχνίδι της μνήμης στο οποίο χάνουμε συνεχώς» (pics) Πολιτισμός 26/07/2016-08:56 Ο Δημήτρης Στεφανάκης στο CretePlus.gr: «Ο χρόνος

Διαβάστε περισσότερα

Χαιρετισμός στην εκδήλωση για την συμπλήρωση 20 χρόνων από την αδελφοποίηση των Δήμων Ηρακλείου και Λεμεσού

Χαιρετισμός στην εκδήλωση για την συμπλήρωση 20 χρόνων από την αδελφοποίηση των Δήμων Ηρακλείου και Λεμεσού Ηράκλειο, Τρίτη 28/04/2009 Χαιρετισμός στην εκδήλωση για την συμπλήρωση 20 χρόνων από την αδελφοποίηση των Δήμων Ηρακλείου και Λεμεσού Κυρίες και κύριοι, Αισθάνομαι και αισθανόμαστε όλοι ιδιαίτερη χαρά

Διαβάστε περισσότερα

Μαρούλα Κλιάφα Μελίνα Κ Γεράσιμος Κ.: Μάριος Κ.

Μαρούλα Κλιάφα Μελίνα Κ Γεράσιμος Κ.: Μάριος Κ. Την Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2017, η συγγραφέας Μαρούλα Κλιάφα επισκέφτηκε το σχολείο μας και συναντήθηκε με τους μαθητές και τις μαθήτριες του Α2, Β1, Β5. Οι μαθητές/ριες του Α2 ασχολήθηκαν στο πλαίσιο

Διαβάστε περισσότερα

ΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΥ 2015-2016 ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

ΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΥ 2015-2016 ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΥ 2015-2016 ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ 16 Οκτωβρίου, Παρασκευή Σπίτι του Πολιτισμού Ρέθυμνο 17 Οκτωβρίου, Σάββατο Νεώριο Μόρο - Χανιά Έρχονται οι Όψεις του Φανταστικού 2015-2016 σε όλη την Ελλάδα!

Διαβάστε περισσότερα

Βάλε το βιβλίο στην καρδιά σου... ή καλύτερα

Βάλε το βιβλίο στην καρδιά σου... ή καλύτερα Βάλε το βιβλίο στην καρδιά σου... ή καλύτερα την καρδιά σου στο βιβλίο... Το διάβασμα είναι ταξίδι... Πολλές φορές ένα ταξίδι που σκέφτεσαι αν θα το κάνεις, αλλά που, όταν το ξεκινάς, τελικά δε θέλεις

Διαβάστε περισσότερα

GENERAL GUIDE ΣΤΕΛΛΑ GENERAL GUIDE EUROPEAN FILMS FOR INNOVATIVE AUDIENCE DEVELOPMENT

GENERAL GUIDE ΣΤΕΛΛΑ GENERAL GUIDE EUROPEAN FILMS FOR INNOVATIVE AUDIENCE DEVELOPMENT EU FO RIA ΣΤΕΛΛΑ EUROPEAN FILMS FOR INNOVATIVE AUDIENCE DEVELOPMENT 1 ΣΤΕΛΛΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: Στέλλα ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ: Μιχάλης Κακογιάννης ΣΕΝΑΡΙΟ: Διασκευή: Μιχάλης Κακογιάννης Αρχική Πηγή: από το θεατρικό

Διαβάστε περισσότερα

Διδακτικό Σενάριο στο μάθημα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας Γ Γυμνασίου Τίτλος:Στάσεις ζωής στα ποιήματα Όσο μπορείς και Ιθάκη του Κ.

Διδακτικό Σενάριο στο μάθημα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας Γ Γυμνασίου Τίτλος:Στάσεις ζωής στα ποιήματα Όσο μπορείς και Ιθάκη του Κ. Διδακτικό Σενάριο στο μάθημα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας Γ Γυμνασίου Τίτλος:Στάσεις ζωής στα ποιήματα Όσο μπορείς και Ιθάκη του Κ. Καβάφη Δημιουργοί: Τσιάμαλος Ηρακλής, Σύμβουλος Φιλολόγων Καραλή Μαρία,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ. Σινεμά στις Πλατείες. Movies in Squares

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ. Σινεμά στις Πλατείες. Movies in Squares ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ Σινεμά στις Πλατείες Movies in Squares Ο Πολιτισμός αποτελεί για τον Δήμο Πλατανιά τομέα που επενδύει σε αυτόν. Πιστεύοντας στην δυναμική που μπορεί να αναπτυχθεί μέσα από τον αρμονικό

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ

ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΗΛ Μήνυμα Μιχάλη Χατζημιχαήλ για τον εθελοντισμό Όταν ένας συνάνθρωπος μας ή μια ομάδα ανθρώπων γύρω μας χρειάζεται βοήθεια κι εμείς αρνηθούμε, τότε οι λέξεις αλληλεγγύη, ανιδιοτέλεια,

Διαβάστε περισσότερα

Φύλλα Εργασίας. και του Προγράμματος Υγείας. "Βήματα για τη Ζωή" ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ - ΜΑΘΗΜΑ 1ο και 2ο

Φύλλα Εργασίας. και του Προγράμματος Υγείας. Βήματα για τη Ζωή ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ - ΜΑΘΗΜΑ 1ο και 2ο Φύλλα Εργασίας από τη σύνδεση του Πολιτιστικού Προγράμματος "Σεργιάνι στην Παράδοση" και του Προγράμματος Υγείας "Βήματα για τη Ζωή" ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ - ΜΑΘΗΜΑ 1ο και 2ο Ζωγραφίζω το αγαπημένο μου ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

Ιόλη. Πως σας ήρθε η ιδέα;

Ιόλη. Πως σας ήρθε η ιδέα; Ιόλη Πως σας ήρθε η ιδέα; Μ.Τ.: Όπως γράφω και στο τέλος του βιβλίου, είχα γνωρίσει την κυρ Αγγέλω, την έζησα για αρκετά χρόνια και μου γεννήθηκε η επιθυμία να γράψω ένα μυθιστόρημα με εκείνην ως πρωταγωνίστρια.

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Σχ. Έτος: ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ: 6oΓΕΛ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

ΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Σχ. Έτος: ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ: 6oΓΕΛ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Σχ. Έτος:2015-2016ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ: 6oΓΕΛ ΑΓΡΙΝΙΟΥ Ο ΤΙΤΛΟΣ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΥΠΕΥΘΥΝOY ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚOY ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΔΙΑΤΙΘΕΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ ΓΙΑ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

2 ο Δημοτικό Σχολείο Λιτοχώρου

2 ο Δημοτικό Σχολείο Λιτοχώρου 2 ο Δημοτικό Σχολείο Λιτοχώρου Μικροί λογοτέχνες του Σχολείου μας βραβεύονται Το 2 ο Δημοτικό Σχολείο Λιτοχώρου συμμετείχε στον 4 ο Πανελλήνιο και Παγκύπριο διαγωνισμό για παιδιά και εφήβους στην κατηγορία

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή. Ειρήνη Σταματούδη, LL.M., Ph.D. Διευθύντρια Ο.Π.Ι.

Εισαγωγή. Ειρήνη Σταματούδη, LL.M., Ph.D. Διευθύντρια Ο.Π.Ι. Εισαγωγή Ο οδηγός που κρατάς στα χέρια σου είναι μέρος μιας σειράς ενημερωτικών οδηγών του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας. Σκοπό έχει να δώσει απαντήσεις σε κάποια βασικά ερωτήματα που μπορεί να έχεις

Διαβάστε περισσότερα

Η σημαντικότητα του ελληνικού πολιτισμού και μέσα διάδοσης αυτού στη Γεωργία. DR. MEDEA ABULASHVILI Καθηγήτρια του Κρατικού Πανεπιστημίου Τιφλίδας

Η σημαντικότητα του ελληνικού πολιτισμού και μέσα διάδοσης αυτού στη Γεωργία. DR. MEDEA ABULASHVILI Καθηγήτρια του Κρατικού Πανεπιστημίου Τιφλίδας Η σημαντικότητα του ελληνικού πολιτισμού και μέσα διάδοσης αυτού στη Γεωργία DR. MEDEA ABULASHVILI Καθηγήτρια του Κρατικού Πανεπιστημίου Τιφλίδας Ελληνικός πολιτισμός - το ενιαίο και διαχρονικό φαινόμενο

Διαβάστε περισσότερα

Από τις «Άγριες θάλασσες» στην αθανασία, χάρη στο νέο βιβλίο της Τέσυ Μπάιλα

Από τις «Άγριες θάλασσες» στην αθανασία, χάρη στο νέο βιβλίο της Τέσυ Μπάιλα Από τις «Άγριες θάλασσες» στην αθανασία, χάρη στο νέο βιβλίο της Τέσυ Μπάιλα Απόψεις &Σχόλια Γράφει η Κώστια Κοντολέων 08/05/2017 11:06 Ελλάδα, μια χώρα που διεκδικεί την πρώτη θέση στο Πάνθεον των ηρώων

Διαβάστε περισσότερα

Μικρή και μεγάλη Επίδαυρος νίκησαν τον καύσωνα Ηχηρό χειροκρότημα για Γκραουζίνις & Καραντζά

Μικρή και μεγάλη Επίδαυρος νίκησαν τον καύσωνα Ηχηρό χειροκρότημα για Γκραουζίνις & Καραντζά ΖΩΗ ΑΠΟΨΗ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΕΧΝΗ ΕΛΛΑΔΑ VIDEO ΦΩΤΟ I.D. Blog Θεατρο Μικρή και μεγάλη Επίδαυρος νίκησαν τον καύσωνα Ηχηρό χειροκρότημα για Γκραουζίνις & Καραντζά By Δημήτρης Καλαντζής on July 4, 2017 / 0 Comments

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάσαμε: «Ένα χαμόγελο και γκλιν!»

Διαβάσαμε: «Ένα χαμόγελο και γκλιν!» Διαβάσαμε: «Ένα χαμόγελο και γκλιν!» Γράφει: Μυρτώ Αθανασοπούλου Η ηρωίδα της Μαρίας Ρουσάκη, στο νέο της βιβλίο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός με τίτλο «Ένα χαμόγελο και γκλιν!», είναι ένα χαρούμενο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΛΟΓΟΣ: 1 η σκηνή: στίχοι 1-82

ΠΡΟΛΟΓΟΣ: 1 η σκηνή: στίχοι 1-82 ΠΡΟΛΟΓΟΣ: 1 η σκηνή: στίχοι 1-82 1.Α. Ο ρόλος και η λειτουργία του Προλόγου ως δομικό στοιχείο της τραγωδίας: Ο πρόλογος μιας τραγωδίας αποτελεί τα πρώτο από τα απαγγελλόμενα μέρη και εκτελείται από τους

Διαβάστε περισσότερα

«Θεσμοφοριάζουσες» του Αριστοφάνη Κριτική για την παράσταση του Βαγ. Θεοδωρόπουλου Θέατρο Δάσους Θεσσαλονίκης 16/7

«Θεσμοφοριάζουσες» του Αριστοφάνη Κριτική για την παράσταση του Βαγ. Θεοδωρόπουλου Θέατρο Δάσους Θεσσαλονίκης 16/7 «Θεσμοφοριάζουσες» του Αριστοφάνη Κριτική για την παράσταση του Βαγ. Θεοδωρόπουλου Θέατρο Δάσους Θεσσαλονίκης 16/7 stellasview.gr/1184 View all posts by Αναστάσιος Νέστορας July 18, 2018 Ο σκηνοθέτης Βαγγέλης

Διαβάστε περισσότερα

Του γιοφυριού της Άρτας- Ανάλυση. Επιμέλεια: Κατερίνα Κάζηρα

Του γιοφυριού της Άρτας- Ανάλυση. Επιμέλεια: Κατερίνα Κάζηρα Του γιοφυριού της Άρτας- Ανάλυση Επιμέλεια: Κατερίνα Κάζηρα Σε ποια κατηγορία τραγουδιών ανήκει το συγκεκριμένο τραγούδι; Ανήκει στα δημοτικά τραγούδια και συγκεκριμένα στις παραλογές. Τι είναι οι παραλογές;

Διαβάστε περισσότερα

Απαγορεύεται η οποιαδήποτε μερική ή ολική ανατύπωση χωρίς την άδεια του εκδότη

Απαγορεύεται η οποιαδήποτε μερική ή ολική ανατύπωση χωρίς την άδεια του εκδότη Συντονισμός έργου: Μαρία Λαγογιάννη, Δρ Αρχαιολόγος Σουζάνα Χούλια-Καπελώνη, Αρχαιολόγος Γενική επιμέλεια: Έλενα Μπαζίνη, Αρχαιολόγος Επιστημονική τεκμηρίωση-αρχική ιδέα σεναρίου: Έλενα Μπαζίνη, Αρχαιολόγος

Διαβάστε περισσότερα

Μεταξία Κράλλη! Ένα όνομα που γνωρίζουν όλοι οι αναγνώστες της ελληνικής λογοτεχνίας, ωστόσο, κανείς δεν ξέρει ποια

Μεταξία Κράλλη! Ένα όνομα που γνωρίζουν όλοι οι αναγνώστες της ελληνικής λογοτεχνίας, ωστόσο, κανείς δεν ξέρει ποια Δευτέρα, Ιουνίου 16, 2014 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΞΙΑΣ ΚΡΑΛΛΗ Η Μεταξία Κράλλη είναι ένα από τα δημοφιλέστερα πρόσωπα της σύγχρονης ελληνικής λογοτεχνίας. Μετά την κυκλοφορία του πρώτου της βιβλίου, "Μια φορά

Διαβάστε περισσότερα

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων κ. Χρήστος Τσιαλούκης σημείωσε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων κ. Χρήστος Τσιαλούκης σημείωσε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα: Τις εντυπώσεις τους από την οργάνωση του 35 ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας (που πραγματοποιεί η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων του Νομού από 14 έως 23 Μαρτίου στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο)

Διαβάστε περισσότερα

Καζαnτζακησ. Νίκος. ώρα 7.30 μ.μ. τεταρτη, 11 Οκτωβρίου Θέατρο παλλασ Λευκωσια. Παρουσίαση του «Μaking of» της ταινίας του Γιάννη Σμαραγδή

Καζαnτζακησ. Νίκος. ώρα 7.30 μ.μ. τεταρτη, 11 Οκτωβρίου Θέατρο παλλασ Λευκωσια. Παρουσίαση του «Μaking of» της ταινίας του Γιάννη Σμαραγδή Παρουσίαση του της ταινίας του Νίκος Καζαnτζακησ τεταρτη, 11 Οκτωβρίου 2017 Θέατρο παλλασ Λευκωσια ώρα 7.30 μ.μ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Εκδήλωση αφιερωμένη στον Μεγάλο Έλληνα Συγγραφέα Νίκο Καζαντζάκη Παρουσίαση του

Διαβάστε περισσότερα

Αρ. Φακ. 179/79/Α/29. Λευκωσία, 9 Ιουλίου 2018 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Προκήρυξη του 31 ου Παγκύπριου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου 2018

Αρ. Φακ. 179/79/Α/29. Λευκωσία, 9 Ιουλίου 2018 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Προκήρυξη του 31 ου Παγκύπριου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου 2018 Αρ. Φακ. 179/79/Α/29 Λευκωσία, 9 Ιουλίου 2018 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Προκήρυξη του 31 ου Παγκύπριου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου 2018 1. Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου προκηρύσσει το 31 ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού

Διαβάστε περισσότερα

Ο Λαογραφικός Όμιλος Ελλήνων Αμερικής εορτάσε την Επέτειο ίδρυσης του

Ο Λαογραφικός Όμιλος Ελλήνων Αμερικής εορτάσε την Επέτειο ίδρυσης του 19/02/2019 Ο Λαογραφικός Όμιλος Ελλήνων Αμερικής εορτάσε την Επέτειο ίδρυσης του / Ομογένεια Πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία η τσιπουροβραδιά το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019 στο Πολιτιστικό Κέντρο

Διαβάστε περισσότερα

«FIGARO» με το Κρατικό Μπαλέτο του Κρεμλίνου φιλοξενεί ο Δήμος Λεμεσού

«FIGARO» με το Κρατικό Μπαλέτο του Κρεμλίνου φιλοξενεί ο Δήμος Λεμεσού «FIGARO» με το Κρατικό Μπαλέτο του Κρεμλίνου φιλοξενεί ο Δήμος Λεμεσού Ο Δήμος Λεμεσού με περηφάνια παρουσιάζει φέτος στο θεσμό «Μεγάλα Μπαλέτα» το Κρατικό Μπαλέτο του ΚΡΕΜΛΙΝΟΥ με το έργο FIGARO με μια

Διαβάστε περισσότερα

Οι συγγραφείς του τεύχους

Οι συγγραφείς του τεύχους Οι συγγραφείς του τεύχους Οι συγγραφείς του τεύχους [ 109 ] Ο Θανάσης Αγάθος είναι λέκτορας Νεο ελληνικής Φιλολογίας στο Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται

Διαβάστε περισσότερα

"Καλησπέρα σας ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Καλησπέρα σας ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ-ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ Ταχ. Δ/νση : Δεκελείας 97 Νέα Φιλαδέλφεια Τ.Κ. 14341 Τηλ.: 213 2049012 fax. 213 2049006

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτιστικά Γεγονότα 2008

Πολιτιστικά Γεγονότα 2008 Πολιτιστικά Γεγονότα 2008 Ρόδος, µια Πόλη Τέχνης και Πολιτισµού Ο Πολιτισµός ήταν πάντα ένα αναπόσπαστο κοµµάτι της ζωή στην Ρόδο. Ο Δήµος Ροδίων οργανώνει καθ όλη την διάρκεια της χρονιάς, µε έµφαση στους

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερωτικό Δελτίο Ιούνιος 2013 - Τεύχος 31

Ενημερωτικό Δελτίο Ιούνιος 2013 - Τεύχος 31 The G C School of Careers Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο Ενημερωτικό Δελτίο Ιούνιος 2013 - Τεύχος 31 17 Μαΐου Το σχολείο συμμετέχει με επιτυχία σε Αθλητική Hμερίδα μεταξύ μαθητών ιδιωτικών σχολείων.

Διαβάστε περισσότερα

Ermis Branded Entertainment & Content

Ermis Branded Entertainment & Content Ermis Branded Entertainment & Content Η έκθεση δεν θα πρέπει να ξεπερνάει συνολικά τις 10 σελίδες (μαζί με τις οδηγίες συμπλήρωσης των πεδίων). Για τις απαντήσεις θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί μέγεθος γραμματοσειράς

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Με πολλά χαμόγελα και συγκίνηση οι γιορτές λήξης για τις 2 πρώτες κατασκηνωτικές περιόδους της κατασκήνωσης του Δήμου στη Ραφήνα!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Με πολλά χαμόγελα και συγκίνηση οι γιορτές λήξης για τις 2 πρώτες κατασκηνωτικές περιόδους της κατασκήνωσης του Δήμου στη Ραφήνα! ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αγ. Δημήτριος, 20-07-2012 Με πολλά χαμόγελα και συγκίνηση οι γιορτές λήξης για τις 2 πρώτες κατασκηνωτικές περιόδους της κατασκήνωσης του Δήμου στη Ραφήνα! Σε γιορτινή ατμόσφαιρα ολοκληρώθηκαν

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός για Εκπαιδευτικούς

Οδηγός για Εκπαιδευτικούς Οδηγός για Εκπαιδευτικούς Οδηγός για Εκπαιδευτικούς Λίγα λόγια για το βιβλίο Τα 39 στοιχεία, που αναζητούν οι Κέιχιλ, υπόσχονται τεράστια εξουσία. Η Έιμι με τον αδελφό της, Νταν, διαπιστώνουν με έκπληξη

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΧΗ 1ΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ Τ.Ε.Ε. Κατά την απονομή των βραβείων Νόμπελ Λογοτεχνίας στον ποιητή το Γιάννης Μακρυγιάννης

ΑΡΧΗ 1ΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ Τ.Ε.Ε. Κατά την απονομή των βραβείων Νόμπελ Λογοτεχνίας στον ποιητή το Γιάννης Μακρυγιάννης ΑΡΧΗ 1ΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ Τ.Ε.Ε. ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ Β ΚΥΚΛΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 12 ΙΟΥΝΙΟΥ 2003 ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑ: ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΝΟΛΟ ΣΕΛΙΔΩΝ:

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΠΗ ΤΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΠΗ ΤΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΠΗ ΤΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΧΟΡΩΔΙΑ! ΤΟ ΚΑΜΑΡΙ ΤΩΝ ΚΑΠΗ ΜΑΣ!!!!!! Αφιέρωμα στην ελληνική παράδοση έκανε η χορωδία, που έχει μέλη από τα τρία ΚΑΠΗ της πόλης μας. Οι χορωδοί τραγούδησαν παραδοσιακά τραγούδια

Διαβάστε περισσότερα

Η Σμύρνη πριν την καταστροφή-συνέντευξη με τον Πέτρο Μεχτίδη

Η Σμύρνη πριν την καταστροφή-συνέντευξη με τον Πέτρο Μεχτίδη 16 Οκτωβρίου 2012 Η Σμύρνη πριν την καταστροφή-συνέντευξη με τον Πέτρο Μεχτίδη / Αφιερώματα / Μικρασιατικά / Συνεντεύξεις άποψη της Σμύρνης από την προκυμαία: Διακρίνονται οι εκκλησίες της Αγ. Φωτεινής,

Διαβάστε περισσότερα

διακοσμημένα θέματα Αφιερωμένα με αγάπη και έμπνευση στις Δανειστικές Βιβλιοθήκες, δημιουργία της Λέσχης σε σχολεία της χώρας μας και του εξωτερικού.

διακοσμημένα θέματα Αφιερωμένα με αγάπη και έμπνευση στις Δανειστικές Βιβλιοθήκες, δημιουργία της Λέσχης σε σχολεία της χώρας μας και του εξωτερικού. διακοσμημένα θέματα Εικαστικές δημιουργίες δεμένες με αλήθειες μεγάλων ποιητών και συγγραφέων. Στο πέρασμα του χρόνου κάτι καινούργιο πάντα έχουν να μας πουν. Μια συνομιλία του βιβλίου με την ίδια τη ζωή

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ : «ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΡΧΑΙΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ»

ΘΕΜΑ : «ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΡΧΑΙΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ» ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας ISO 9001 : 2008 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ Δ/ΝΣΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ & ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ Φιλαδελφείας

Διαβάστε περισσότερα

ΧΟΡΝ ΚΑΙ ΛΑΜΠΕΤΗ ΔΥΟ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ

ΧΟΡΝ ΚΑΙ ΛΑΜΠΕΤΗ ΔΥΟ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ ΧΟΡΝ ΚΑΙ ΛΑΜΠΕΤΗ ΔΥΟ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΟΡΝ Ο κορυφαίος ηθοποιός του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου Δημήτρης Χορν γεννήθηκε στις 9 Μαρτίου του 1921 στην Αθήνα. Πατέρας του ήταν ο γνωστός

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΩΝ ΒΡΑ ΙΝΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ- ΗΜΟΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ Οκτώβριος 2014-Ιούνιος 2015

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΩΝ ΒΡΑ ΙΝΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ- ΗΜΟΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ Οκτώβριος 2014-Ιούνιος 2015 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΩΝ ΒΡΑ ΙΝΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ- ΗΜΟΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ Οκτώβριος 2014-Ιούνιος 2015 6/10 ευτέρα και ώρα 7.µ.µ. Οµιλητής: ηµήτρης Παπαθανασόπουλος Καθηγητής Φιλολογίας-Συγγραφέας Θέµα:

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ ΜΑΡΤΙΟΣ- ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2014'

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ ΜΑΡΤΙΟΣ- ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2014' ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ ΜΑΡΤΙΟΣ- ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2014' Φ Ε Β Ρ Ο Υ Α Ρ Ι Ο Σ Τετάρτη 05 Φεβρουαρίου 2014, ώρα: 18:00 μ.μ. ΗΜΕΡΙΔΑ υπό την Αιγίδα του Δήμου Πεντέλης με Θέμα: «Ο Ρόλος της

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΣΤΗΝ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΣΤΗΝ 4 η ΕΚΘΕΣΗ «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΪΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ» Το ΠΠΚΑ απέσπασε για άλλη μια φορά τιμητική διάκριση ανάμεσα σε 200 εκθέτες Το Πνευματικό Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αλεξάνδρειας

Διαβάστε περισσότερα

Για αρκετές ημέρες, είχαμε τη χαρά και την τιμή, να έχουμε κοντά μας, στην πόλη μας να φιλοξενούμε κατά κάποιο τρόπο-, για μια σειρά ομιλιών, έναν

Για αρκετές ημέρες, είχαμε τη χαρά και την τιμή, να έχουμε κοντά μας, στην πόλη μας να φιλοξενούμε κατά κάποιο τρόπο-, για μια σειρά ομιλιών, έναν Για αρκετές ημέρες, είχαμε τη χαρά και την τιμή, να έχουμε κοντά μας, στην πόλη μας να φιλοξενούμε κατά κάποιο τρόπο-, για μια σειρά ομιλιών, έναν από τους λίγους σημαντικότερους Έλληνες. Το Νίκο Λυγερό!

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Θρησκευτικά B Δημοτικού (Μέρος Α ) Ομορφος κόσμος ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Θρησκευτικά Β Δημοτικού Ομορφος κόσμος (Μέρος A ) Συγγραφική ομάδα:

Διαβάστε περισσότερα

6o ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΘΑΡΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ Απριλίου 2017 Aπολογισμός

6o ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΘΑΡΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ Απριλίου 2017 Aπολογισμός 6o ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΘΑΡΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ 9-10-11 Απριλίου 2017 Aπολογισμός (Του Αντώνη Κουφουδάκη) Το Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας και τον Σύλλογο Γονέων

Διαβάστε περισσότερα

ιονύσιος Σολωµός ( )

ιονύσιος Σολωµός ( ) ιονύσιος Σολωµός (1798 1857) Ένας από τους σηµαντικότερους νεοέλληνες ποιητές. Είναι ο εθνικός µας ποιητής Ήταν ο πρώτος που καλλιέργησε συστηµατικά τη δηµοτική γλώσσα Αξιοποίησε την προγενέστερη ποιητική

Διαβάστε περισσότερα

Εννοείται ότι τα μηνύματα αυτά πρέπει να έχουν τα πλήρη στοιχεία τους, αν και αυτά δεν θα αναφέρονται εδώ για να μην τους ενοχλούν άλλοι.

Εννοείται ότι τα μηνύματα αυτά πρέπει να έχουν τα πλήρη στοιχεία τους, αν και αυτά δεν θα αναφέρονται εδώ για να μην τους ενοχλούν άλλοι. το κεφάλαιο αυτό καταχωρούμε μηνύματα φίλων που είχαν την καλωσύνη να εκφράσουν την εκτίμησή τους προς το έργο του Θεάτρου, καθώς και προτάσεις για βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχει ως σωματείο κοινωφελές.

Διαβάστε περισσότερα

Λόγου Παίγνιον Ψυχαγωγία, Τέχνη, Γλώσσα στο σχολείο. Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία. Υπηρεσίες Πολιτιστικής Εκπαίδευσης. Καραϊσκάκη 28, Ψυρρή, Αθήνα

Λόγου Παίγνιον Ψυχαγωγία, Τέχνη, Γλώσσα στο σχολείο. Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία. Υπηρεσίες Πολιτιστικής Εκπαίδευσης. Καραϊσκάκη 28, Ψυρρή, Αθήνα Λόγου Παίγνιον Ψυχαγωγία, Τέχνη, Γλώσσα στο σχολείο Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία Υπηρεσίες Πολιτιστικής Εκπαίδευσης Καραϊσκάκη 28, Ψυρρή, Αθήνα Κατά κοινή αντίληψη στην λογοτεχνία, η μετάφραση οδηγεί

Διαβάστε περισσότερα

Εικόνες από μια επιτυχημένη έκθεση

Εικόνες από μια επιτυχημένη έκθεση Εικόνες από μια επιτυχημένη έκθεση Οι εκθέτες και τα προϊόντα 145 Έλληνες παραγωγοί προϊόντων έδωσαν το «παρών» και κέρδισαν τους απαιτητικούς επισκέπτες που πέρασαν το κατώφλι της Helexpo, σταμάτησαν

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΡΙΝΑ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ Η δηµοφιλής ηθοποιός µιλάει για το θαύµα τού να υποδύεσαι την Ελένη Καζαντζάκη

ΜΑΡΙΝΑ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ Η δηµοφιλής ηθοποιός µιλάει για το θαύµα τού να υποδύεσαι την Ελένη Καζαντζάκη ΚΟΝΣΤΑΝΤΙΝ ΜΠΟΓΚΟΜΟΛΟΦ Ο «δαιμονισμένος» Ρώσος στην Αθήνα No 13 / 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017 ΜΑΡΙΝΑ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ Η δηµοφιλής ηθοποιός µιλάει για το θαύµα τού να υποδύεσαι την Ελένη Καζαντζάκη εξώφυλλο Η Ελένη του

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Υ.Π.Π. 7.24.09.1.7 28 Σεπτεμβρίου 2010 Διευθυντές/τριες Σχολείων Μέσης, Τεχνικής και Ιδιωτικής Εκπαίδευσης Θέμα: Προκήρυξη

Διαβάστε περισσότερα

Φωτογραφία: Λουκία Κολλάρου AΓΩNEΣ ΔPOMOY ΣTHN THNO

Φωτογραφία: Λουκία Κολλάρου AΓΩNEΣ ΔPOMOY ΣTHN THNO Φωτογραφία: Λουκία Κολλάρου AΓΩNEΣ ΔPOMOY ΣTHN THNO Στοιχεία Διοργάνωσης Φωτογραφία: Λουκία Κολλάρου Ονομασία: Tinos Running Experience Ημερομηνία διεξαγωγής: Σάββατο 14 Ιουνίου 2014 Τόπος διεξαγωγής:

Διαβάστε περισσότερα

Ermis Media. Κατηγορία: Ε1 Τηλεόραση. Τίτλος Συμμετοχής: Jumping Fish Music Project: Μια νέα μουσική εκπομπή

Ermis Media. Κατηγορία: Ε1 Τηλεόραση. Τίτλος Συμμετοχής: Jumping Fish Music Project: Μια νέα μουσική εκπομπή Ermis Media Η έκθεση δεν θα πρέπει να ξεπερνάει συνολικά τις 10 σελίδες (μαζί με τις οδηγίες συμπλήρωσης των πεδίων). Για τις απαντήσεις θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί μέγεθος γραμματοσειράς 10 ή και μεγαλύτερο.

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. 25 Απριλίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. 25 Απριλίου 2018 1 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 25 Απριλίου 2018 Η διάδοση της φιλαναγνωσίας, η συμμετοχή στους προβληματισμούς αιχμής που θέτει η εποχή μας, η ουσιαστική ένταξή της στον χάρτη των διεθνών εκθέσεων και η διάδοση του ελληνικού

Διαβάστε περισσότερα

Βιβλιοπαρουσίαση του μυθιστορήματος Τα Ψηλά Βουνά

Βιβλιοπαρουσίαση του μυθιστορήματος Τα Ψηλά Βουνά Βιβλιοπαρουσίαση του μυθιστορήματος Τα Ψηλά Βουνά Το 1877 γεννήθηκε στο Καρπενήσι ο Ζαχαρίας Παπαντωνίου. Ήταν Έλληνας λογοτέχνης, ποιητής, διηγηματογράφος, δημοσιογράφος, κριτικός τέχνης και ακαδημαϊκός,

Διαβάστε περισσότερα

Στέφανος Δανδόλος : «Η συγγραφή είναι ένας έρωτας ζωής» Δευτέρα, 23 Ιανουάριος :00

Στέφανος Δανδόλος : «Η συγγραφή είναι ένας έρωτας ζωής» Δευτέρα, 23 Ιανουάριος :00 Στέφανος Δανδόλος : «Η συγγραφή είναι ένας έρωτας ζωής» Δευτέρα, 23 Ιανουάριος 2017-11:00 Από τη Μαίρη Γκαζιάνη Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΔΑΝΔΟΛΟΣ γεννήθηκε το 1970 και εμφανίστηκε στη λογοτεχνία το 1996 με το μυθιστόρημα

Διαβάστε περισσότερα

Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων. Απολογισμός Εκθέσεων και Δρώμενων 2011

Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων. Απολογισμός Εκθέσεων και Δρώμενων 2011 Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων Απολογισμός Εκθέσεων και Δρώμενων 2011 Η Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων Η Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων ξεκίνησε την λειτουργία της το 2003 και από την ίδρυση της μέχρι και σήμερα έχει

Διαβάστε περισσότερα

Μάκης Τσίτας, 2018 / ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ Α.Ε., Αθήνα Πρώτη έκδοση: Μάρτιος 2018

Μάκης Τσίτας, 2018 / ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ Α.Ε., Αθήνα Πρώτη έκδοση: Μάρτιος 2018 ΤΙΤΛΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ: Δώρο γενεθλίων ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Μάκης Τσίτας ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: Νίκος Γιαννόπουλος ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: Άννα Μαράντη ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΕΛΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Ελένη Σταυροπούλου ΜΑΚΕΤΑ ΕΞΩΦΥΛΛΟΥ:

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣΟΥ

ΘΕΜΑ: ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣΟΥ 2/Θ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΓΙΑΣΟΥ ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Σχολικό έτος 2004 2005 ΘΕΜΑ: ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ: ΖΟΥΜΠΟΥΛΗ ΜΑΤΕΛΗ ΜΥΡΣΙΝΗ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΖΑΝΗ ΕΙΡΗΝΗ

Διαβάστε περισσότερα

4ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ. Docfest. ΧΑΛΚΙ Α Οκτωβρίου

4ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ. Docfest. ΧΑΛΚΙ Α Οκτωβρίου 4ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ Docfest ΧΑΛΚΙ Α 2010 5 10 Οκτωβρίου www..docfest..gr Το Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιµαντέρ-Docfest Χαλκίδα 2010 θα διεξαχθεί για τέταρτη συνεχόµενη χρονιά στην πόλη της Χαλκίδας.

Διαβάστε περισσότερα

Η καλλιέργεια της κριτικής ανάγνωσης µέσα από το µάθηµα της λογοτεχνίας

Η καλλιέργεια της κριτικής ανάγνωσης µέσα από το µάθηµα της λογοτεχνίας Η καλλιέργεια της κριτικής ανάγνωσης µέσα από το µάθηµα της λογοτεχνίας Η εµπειρία της χρήσης των «Αναγνωστικών Ηµερολογίων» στην Α Γυµνασίου της Βάλιας Λουτριανάκη Η χρήση αναγνωστικών ηµερολογίων (reading

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΙΒΛΙΟΥ

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΙΒΛΙΟΥ ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΙΒΛΙΟΥ Το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (Ε.ΚΕ.ΒΙ.) είναι ένας οργανισμός που ιδρύθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού το 1994 με σκοπό να βοηθήσει και να οργανώσει την εξάπλωση του βιβλίου.* Για τον

Διαβάστε περισσότερα

Διήμερο σεμινάριο. Εισαγωγή στη θεατρική Σκηνοθεσία. Bar theater

Διήμερο σεμινάριο. Εισαγωγή στη θεατρική Σκηνοθεσία. Bar theater Διήμερο σεμινάριο Εισαγωγή στη θεατρική Σκηνοθεσία Bar theater & Γιατί η υποκριτική είναι Τέχνη Σάββατο και Κυριακή 19 και 20 Οκτωβρίου 2013 στην αίθουσα του ''Θυρεάτη''(παραπλεύρως Αφων Καρκούλη) Έναρξη

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΚΥΠΡΙΑΚΑ ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΣΧΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ «ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΡΧΑΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ 2016»

ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΚΥΠΡΙΑΚΑ ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΣΧΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ «ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΡΧΑΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ 2016» ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΚΥΠΡΙΑΚΑ ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΣΧΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ «ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΡΧΑΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ 2016» Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού,

Διαβάστε περισσότερα

Διεθνής Μαθητικός Διαγωνισμός Οπτικοακουστικής Δημιουργίας «Τα σχολεία εκπέμπουν στην ΕΡΤ»

Διεθνής Μαθητικός Διαγωνισμός Οπτικοακουστικής Δημιουργίας «Τα σχολεία εκπέμπουν στην ΕΡΤ» Διεθνής Μαθητικός Διαγωνισμός Οπτικοακουστικής Δημιουργίας «Τα σχολεία εκπέμπουν στην ΕΡΤ» Η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων σε συνεργασία με το Αρχείο της

Διαβάστε περισσότερα

Για τρίτη συνεχή χρονιά, οι αναγνώστες ανέδειξαν τους νικητές των Βραβείων Βιβλίου Public!

Για τρίτη συνεχή χρονιά, οι αναγνώστες ανέδειξαν τους νικητές των Βραβείων Βιβλίου Public! Ημερομηνία 25/05/2016 Μέσο newsbomb.gr Συντάκτης Link http://bit.ly/1q75wod Για τρίτη συνεχή χρονιά, οι αναγνώστες ανέδειξαν τους νικητές των Βραβείων Βιβλίου Public! ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ H επίσημη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΙΕΣ. Α ομάδα. Αφού επιλέξεις τρία από τα παραπάνω αποσπάσματα που σε άγγιξαν περισσότερο, να καταγράψεις τις δικές σου σκέψεις.

ΕΡΓΑΣΙΕΣ. Α ομάδα. Αφού επιλέξεις τρία από τα παραπάνω αποσπάσματα που σε άγγιξαν περισσότερο, να καταγράψεις τις δικές σου σκέψεις. Α ομάδα ΕΡΓΑΣΙΕΣ 1. Η συγγραφέας του βιβλίου μοιράζεται μαζί μας πτυχές της ζωής κάποιων παιδιών, άλλοτε ευχάριστες και άλλοτε δυσάρεστες. α) Ποια πιστεύεις ότι είναι τα μηνύματα που θέλει να περάσει μέσα

Διαβάστε περισσότερα