GEORGE R.R. MARTIN ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΜΙΣΙΣΙΠΗ. Από τον συγγραφέα του Game of Thrones

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "GEORGE R.R. MARTIN ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΜΙΣΙΣΙΠΗ. Από τον συγγραφέα του Game of Thrones"

Transcript

1 GEORGE R.R. MARTIN ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΜΙΣΙΣΙΠΗ Από τον συγγραφέα του Game of Thrones

2

3 Parris ΕΝΑ Ο George R. R. Martin είναι αμερικανός συγγραφέας και σεναριογράφος έργων φαντασίας, τρόμου και επιστημονικής φαντασίας. Γεννήθηκε τοσεντ 1948Λούις, στο Νιου Τζέρσι Απρίλιος 1857 και σπούδασε δημοσιογραφία στο πανεπιστήμιο Northwestern του Ιλινόις. Εργάστηκε ως σεναριογράφος και παραγωγός για την τηλεόραση και τονμ κινηματογράφο. Ξε- τη λαβή του κομψού μπα Άμπνερ αρς χτύπησε ελαφρά κίνησε τηστουνιού συγγραφική το τουτου απόσταδιοδρομία ξύλο λευκοκαριάς πάνω στο γραφείο υπο 1971 και σήμερα θεωρείται ένας από τους δοχής του ξενοδοχείου για να τον προσέξει ο υπάλληλος. μεγαλύτερους συγγραφείς της λογοτεχνίας «Ήρθα να δω κάποιον Γιορκ» είπε. «Τζος Γιορκ το όνομά του, του φανταστικού. Διασημότερο διεθνώς εδώ κανέναν μ αυτό το όνομα;» έργο τουνομίζω. είναι τοέχετε έπος φαντασίας Το ΤραΟ υπάλληλος ήταν γούδι της Φωτιάς και του Πάγου, τοηλικιωμένος οποίο με- με γυαλιά. Τινάχτηκε ακού γοντας το χτύπημα, ταφέρθηκε σε τηλεοπτική σειράστράφηκε, με τον τίτλοκοίταξε καχύποπτα τον Μαρς Game of κι Thrones. Ο μετά Martin έχει τιμηθεί «Μπα, έξι αμέσως χαμογέλασε. ο καπετάνιος Μαρς!» εί φορές μεπε τοσε βραβείο Locus, τέσσερις φορές εγκάρδιο τόνο. «Έχω να σε δω πάνω από μισό χρόνο, με το βραβείο Hugo, δύο φορές βρα- που σε βρήκε. Φοβερό, τι καπετάνιε. Έμαθα για με τητο συμφορά βείο Nebula, ενώφοβερό. έχει κατακτήσει επίσης τα το 36, τέτοιο σφήνωμα σε να πω, Είμαι εδώ από βραβεία World Fantasy και Bram Stoker. πάγο δεν έχω ξαναδεί». Το 2011 συμπεριλήφθηκε στη λίστα του ο Μαρς περιοδικού «Μη Time χολοσκάς» με τα «100είπε άτομα που ενοχλημένος. Τα περίμενε είδους σχόλια. ξενοδοχείο Πλάντερς Χάουζ ήταν ασκούν τέτοιου τη μεγαλύτερη επιρροήτοπαγκοτα αγαπημένα στέκια των ναυτικών του ποταμού, σμίως», ένα ενώ από το 2012 κέρδισε το Παγκόόπου σύχναζε καιγια ο ίδιος για φαγητό πριν από εκείνο τον σμιο Βραβείο Φαντασίας το σύνολο του έργου του. Τα βιβλία Μετά του έχουν πουσκληρό χειμώνα. το φρακάρισμα στον πάγο, όμως, δεν λήσει εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Ο 9

4 10 GEORGE R. R. MARTIN είχε έρθει ούτε μια φορά, και ο λόγος δεν ήταν μόνο οι τιμές. Όσο κι αν του άρεσε η κουζίνα του Πλάντερς Χάουζ, δεν είχε καμιά όρεξη για τους θαμώνες: τιμονιέρηδες, καπετάνιοι, μηχανικοί, ναυτικοί του ποταμού, παλιοί φίλοι και παλιοί ανταγωνιστές, που ήξεραν όλοι για την κακοτυχία του. Ο Άμπνερ Μαρς δεν ήθελε τον οίκτο κανενός. «Πες μου ποιο είναι το δωμάτιο του Γιορκ» είπε απότομα. Ο υπάλληλος κούνησε νευρικά το κεφάλι του. «Ο κύριος Γιορκ δεν είναι στο δωμάτιό του, καπετάνιε. Θα τον βρεις στην τραπεζαρία, γευματίζει». «Τώρα; Τέτοια ώρα;» Έριξε μια γρήγορη λοξή ματιά στο σκαλιστό ρολόι του τοίχου κι ύστερα άνοιξε τα μπρούτζινα κουμπιά του σακακιού του και έβγαλε το δικό του ρολόι από το τσεπάκι του γιλέκου του. «Μεσάνυχτα και δέκα» είπε κατάπληκτος. «Και μου λες ότι τρώει;» «Μάλιστα, καπετάνιε, τρώει. Έχει τις δικές του ώρες ο κύριος Γιορκ και δεν είναι απ αυτούς που μπορείς να τους πεις όχι, καπετάνιε». Ο Μαρς γρύλισε με αγένεια, έβαλε το ρολόι του πίσω στο τσεπάκι, στράφηκε χωρίς να πει λέξη και διέσχισε το πολυτελές λόμπι με μεγάλα, βαριά βήματα. Ήταν ψηλός και σωματώδης, καθόλου υπομονετικός και όχι συνηθισμένος σε μεταμεσονύχτιες επαγγελματικές συναντήσεις. Κουνούσε το μπαστούνι περιπάτου του επιδεικτικά, με αέρα, σαν να μην του είχε συμβεί καμιά συμφορά, σαν να ήταν ακόμη αυτός που ήταν κάποτε. Η τραπεζαρία ήταν ευρύχωρη και πολυτελής όσο το κεντρικό σαλόνι ενός μεγάλου ποταμόπλοιου, με κρυστάλλινους πολυελαίους και γυαλισμένα μπρούτζινα φωτιστικά, τραπέζια

5 TO ONEIΡΟ ΤΟΥ ΜΙΣΙΣΙΠΗ 11 στρωμένα με λευκά λινά τραπεζομάντιλα, κρυστάλλινα ποτήρια και λεπτές πορσελάνες. Στις κανονικές ώρες τα τραπέζια θα ήταν γεμάτα ταξιδιώτες και ναυτικούς του ποταμού, αλλά τώρα η αίθουσα ήταν άδεια, τα περισσότερα φώτα σβηστά. Ίσως είχαν και κάτι καλό τελικά οι μεταμεσονύχτιες συναντήσεις, σκέφτηκε ο Μαρς. Τουλάχιστον γλίτωνες τα συλλυπητήρια. Κοντά στην πόρτα προς την κουζίνα δύο νέγροι υπηρέτες κουβέντιαζαν χαμηλόφωνα μεταξύ τους. Τους αγνόησε και προχώρησε προς την πέρα άκρη της αίθουσας, όπου δειπνούσε μόνος του ένας καλοντυμένος ξένος. Ο άντρας πρέπει να τον άκουσε να πλησιάζει, αλλά δεν σήκωσε τα μάτια του. Έτρωγε με όρεξη ζεστή χελωνόσουπα από ένα πορσελάνινο μπολ. Κρίνοντας από το κόψιμο του μακριού μαύρου σακακιού του, σίγουρα δεν ήταν ποταμίσιος. Πρέπει να ήταν από την Ανατολική ακτή ή ξένος από άλλη χώρα. Ήταν σωματώδης, αλλά ούτε κατά διάνοια τόσο σωματώδης όσο ο Μαρς. Καθιστός έδινε την εντύπωση ψηλού άντρα, αλλά χωρίς την κοιλιά και την περιφέρεια του καπετάνιου. Στην αρχή ο Μαρς τον πέρασε για γέρο, γιατί τα μαλλιά του ήταν άσπρα. Έπειτα όμως, όταν πλησίασε, είδε ότι δεν ήταν καθόλου άσπρα, αλλά πάρα πολύ ξανθά, και ξαφνικά ο ξένος τού φάνηκε πολύ νεαρός, σχεδόν αγόρι. Το μακρύ, ήρεμο πρόσωπό του ήταν καλοξυρισμένο, χωρίς μουστάκι, ούτε καν φαβορίτες, και το δέρμα του ανοιχτόχρωμο όσο και τα μαλλιά του. Τα χέρια του έμοιαζαν με χέρια γυναίκας, σκέφτηκε, όταν στάθηκε από πάνω του. Χτύπησε το τραπέζι με τη λαβή του μπαστουνιού του. Το τραπεζομάντιλο έπνιξε τον χτύπο και ακούστηκε σαν ευγενικό κάλεσμα. «Εσύ είσαι ο Τζόσουα Γιορκ;» είπε.

6 12 GEORGE R. R. MARTIN Ο ξανθός άντρας σήκωσε τα μάτια και τα βλέμματά τους συναντήθηκαν. Μέχρι το τέλος των ημερών του, ο Άμπνερ Μαρς θα θυμόταν εκείνη τη στιγμή, την πρώτη φορά που αντίκρισε τα μάτια του Τζόσουα Γιορκ. Ό,τι σκέψεις κι αν είχε κάνει, όσα κι αν είχε υποθέσει, τα ρούφηξε η δίνη των ματιών του. Αγόρι, γέροντας, δανδής, ξένος χάθηκαν μέσα σε μια στιγμή και έμεινε μόνο ο Γιορκ, αυτό που ήταν ο Γιορκ, ο δυνατός άντρας, το όνειρο, η ένταση. Τα μάτια του ήταν γκρίζα, τρομακτικά σκούρα πάνω σε ένα τόσο λευκό πρόσωπο. Οι κόρες τους, δυο κατάμαυρες κουκκίδες, εστίασαν κατευθείαν μέσα του, ζύγιασαν την ψυχή του. Το γκρίζο γύρω τους ήταν σαν να είχε δική του ζωή και κίνηση, σαν την ομίχλη στο ποτάμι μια μαύρη νύχτα, όταν οι όχθες εξαφανίζονται, τα φώτα χάνονται και δεν υπάρχει τίποτε άλλο στον κόσμο εκτός από τη βάρκα σου, το ποτάμι και την ομίχλη. Σ εκείνες τις ομιχλώδεις ίριδες ο Μαρς είδε πράγματα που εμφανίστηκαν στιγμιαία και έπειτα χάθηκαν. Μια ήρεμη νοημοσύνη να κοιτάζει ερευνητικά μέσα από την γκρίζα καταχνιά. Αλλά και ένα θηρίο, μαύρο, τρομακτικό, αλυσοδεμένο και θυμωμένο, να λυσσομανάει μες στην ομίχλη. Γέλιο και μοναξιά και άσπλαχνο πάθος. Όλα αυτά υπήρχαν μέσα στα μάτια του Γιορκ. Όμως, πάνω απ όλα, υπήρχε δύναμη σ εκείνα τα μάτια, δύναμη τρομερή, ανυποχώρητη και αδυσώπητη σαν τον πάγο που είχε συντρίψει τα όνειρα του Μαρς. Κάπου μέσα σ εκείνη την ομίχλη, ο καπετάνιος αισθάνθηκε τον πάγο να κινείται, αργά, πολύ αργά, και άκουσε το φριχτό θρυμμάτισμα των καραβιών του και κάθε ελπίδας του.

7 TO ONEIΡΟ ΤΟΥ ΜΙΣΙΣΙΠΗ 13 Στις μέρες του, ο Άμπνερ Μαρς είχε κάνει πολλούς να χαμηλώσουν το βλέμμα. Κράτησε τη ματιά του σταθερή για πάρα πολλή ώρα, σφίγγοντας τόσο δυνατά το μπαστούνι που φοβήθηκε μήπως το σπάσει στα δύο. Τελικά γύρισε τα μάτια του αλλού. Ο άντρας στο τραπέζι έκανε στην άκρη τη σούπα του, έδειξε με το χέρι και είπε: «Καπετάνιε Μαρς. Σε περίμενα. Παρακαλώ, κάθισε μαζί μου». Η φωνή ήταν μεστή, καλλιεργημένη, χαλαρή. «Ναι» είπε ο Μαρς, πολύ χαμηλόφωνα. Τράβηξε την καρέκλα απέναντι από τον Γιορκ, χαμήλωσε και κάθισε. Ήταν πελώριος, ψηλός πάνω από ένα και ογδόντα και εκατόν πενήντα κιλά βαρύς. Κοκκινοπρόσωπος, με πλούσια μαύρη γενειάδα που τη διατηρούσε για να καλύπτει ένα πρόσωπο γεμάτο κρεατοελιές και μια χοντρή πλακουτσή μύτη αλλά ούτε καν οι παχιές φαβορίτες του δεν βοηθούσαν σε τίποτα. Ο ασχημότερος άντρας του ποταμού, έτσι τον αποκαλούσαν και το ήξερε. Με το χοντρό μπλε ναυτικό πανωφόρι του με τις διπλές σειρές μπρούτζινα κουμπιά, ο Άμπνερ Μαρς ήταν μια άγρια και επιβλητική μορφή. Όμως κάτω από το βλέμμα του Γιορκ είχε χάσει όλο το νταηλίκι του. Είναι ένας απ αυτούς τους φανατικούς, κατέληξε. Είχε ξαναδεί τέτοια μάτια, σε τρελούς, σε έξαλλους ιεροκήρυκες και στο πρόσωπο εκείνου του Τζον Μπράουν, πάνω στη μάχη, τότε στην Αιματοχυσία του Κάνσας. Δεν ήθελε να έχει καμιά δουλειά με φανατικούς, με ιεροκήρυκες, με υποστηρικτές της κατάργησης της δου λείας ή της αποχής από το αλκοόλ. Μόνο που ο Γιορκ, όταν μίλησε, δεν ακούστηκε σαν φανατικός. «Το όνομά μου είναι Τζόσουα Άντον Γιορκ, καπετάνιε.

8 14 GEORGE R. R. MARTIN Τζ. Α. Γιορκ για τους επαγγελματικούς συνεργάτες, Τζόσουα για τους φίλους. Ελπίζω ότι θα γίνουμε και τα δύο με τον καιρό, και συνεργάτες και φίλοι». Ο τόνος του ήταν εγκάρδιος και διαλλακτικός. «Θα δούμε» είπε ο Μαρς, αβέβαιος. Τα γκρίζα μάτια απέναντί του φαίνονταν απόμακρα και ελαφρώς γελαστά τώρα. Ό,τι είχε διακρίνει προηγουμένως εκεί είχε χαθεί. Μπερδεύτηκε. «Να θεωρήσω ότι έλαβες το γράμμα μου;» «Εδώ το έχω» είπε ο Μαρς τραβώντας τον διπλωμένο φάκελο από την τσέπη του σακακιού του. Η πρόταση του Γιορκ τού είχε φανεί σαν ανέλπιστη τύχη όταν την πρωτοδιάβασε, η σωτηρία όλων όσα θεωρούσε οριστικά χαμένα. Τώρα δεν ήταν και τόσο σίγουρος. «Θέλεις να μπεις στις ατμοπλοϊκές επιχειρήσεις, έτσι δεν είναι;» είπε γέρνοντας μπροστά. Εμφανίστηκε ένας σερβιτόρος. «Θα δειπνήσετε με τον κύριο Γιορκ, καπετάνιε;» «Παρακαλώ, κάντε μου την τιμή» τον παρακίνησε ο Γιορκ. «Νομίζω, ναι» είπε ο Μαρς. Μπορεί ο Γιορκ να ήταν ικανός να τον κάνει να χαμηλώσει τα μάτια, αλλά δεν υπήρχε άνθρωπος στο ποτάμι που να κάνει τον Άμπνερ Μαρς να αρνηθεί φαγητό. «Θα μου φέρεις μία απ αυτή τη σούπα και μια ντουζίνα στρείδια και δύο ψητά κοτοπουλάκια με πατάτες και τα λοιπά. Ξεροψημένες, κάνε μου τη χάρη. Και κάτι για να τα συνοδέψω. Τι πίνεις, Γιορκ;» «Κρασί Βουργουνδίας». «Ωραία. Φέρε και για μένα ένα μπουκάλι απ αυτό». Ο Γιορκ φάνηκε να το διασκεδάζει. «Έχεις τρομακτική όρεξη, καπετάνιε».

9 TO ONEIΡΟ ΤΟΥ ΜΙΣΙΣΙΠΗ 15 «Είναι τρομακτική αυτή η πόλη, κύριε Γιορκ» είπε προσεκτικά ο Μαρς. «Είναι τρομακτικό το ποτάμι. Ο άνθρωπος πρέπει να παίρνει δυνάμεις. Δεν είναι Νέα Υόρκη εδώ, ούτε Λονδίνο». «Το έχω καταλάβει» είπε ο Γιορκ. «Το ελπίζω, αν σκοπεύεις να μπλέξεις με την ατμοπλοΐα. Αυτή είναι το τρομακτικότερο απ όλα». «Μπαίνουμε κατευθείαν στο θέμα της δουλειάς, λοιπόν; Έχεις μια γραμμή πλωτών μεταφορών. Θέλω να μπω συνεταίρος αγοράζοντας το μισό μερίδιο. Και αφού βρίσκεσαι εδώ, θεωρώ ότι η προσφορά μου σε ενδιαφέρει». «Μ ενδιαφέρει αρκετά» συμφώνησε ο Μαρς «αλλά με προβληματίζει κιόλας. Φαίνεσαι έξυπνος άνθρωπος, Γιορκ. Σίγουρα θα με έλεγξες προτού καθίσεις να μου γράψεις τούτο εδώ». Χτύπησε με το δάχτυλό του το γράμμα. «Άρα, πρέπει να ξέρεις πως ο χειμώνας που μας πέρασε εμένα με κατέστρεψε τελείως». Ο Γιορκ δεν είπε τίποτα, αλλά κάτι στην έκφρασή του προέτρεψε τον Μαρς να συνεχίσει. «Γραμμή Πλωτών Μεταφορών Φίβερ Ρίβερ, αυτός είμαι» είπε. «Την ονόμασα έτσι από τον τόπο που γεννήθηκα, ψηλά στον ποταμό Φίβερ, κοντά στην Γκαλίνα, όχι επειδή έκανα δρομολόγια μόνο στον Φίβερ, όχι γι αυτό. Είχα δικά μου έξι ποταμόπλοια, έκανα όλες τις εμπορικές διαδρομές στον άνω Μισισιπή, από Σεντ Λούις μέχρι Σεντ Πολ, ανεβαίνοντας κάποιες φορές και τον Φίβερ, τον Ιλινόις και τον Μιζούρι. Τα πήγαινα μια χαρά, κάθε χρόνο έβγαζα ένα καινούργιο ατμόπλοιο ή και δύο σκεφτόμουν να επεκταθώ και στον Οχάιο, ακόμα και μέχρι κάτω στη Νέα Ορλεάνη ίσως. Αλλά, πέρυσι τον Ιούλιο, κοντά στο Ντουμπιούκ της Αϊόβα έσκασε ένας

10 16 GEORGE R. R. MARTIN από τους ατμολέβητες του Μέρι Κλαρκ. Το πλοίο μου πήρε φωτιά, κάηκε ως τα ίσαλα, εκατό νεκροί. Και φέτος τον χειμώνα ήταν φοβερός αυτός ο χειμώνας. Είχα τέσσερα από τα πλοία μου να ξεχειμωνιάζουν εδώ, στο Σεντ Λούις. Το Νίκολας Περό, το Ντάνλεϊ, το Σουίτ Φίβερ και το αγαπημένο μου, το Ελίζαμπεθ Α., ολοκαίνουργιο, μόλις τέσσερις μήνες στο νερό και πολύ καλό πλοίο, περίπου 300 πόδια μήκος, με δώδεκα μεγάλους ατμολέβητες, από τα πιο γρήγορα ατμόπλοια στον Μισισιπή. Ήμουν πολύ περήφανος για την κυρά μου, τη Λιζ. Μου είχε κοστίσει δολάρια, αλλά τα άξιζε μέχρι και την τελευταία πεντάρα». Έφτασε η σούπα του. Δοκίμασε μια κουταλιά και σούφρωσε τα φρύδια του. «Καίει ακόμη» είπε. «Τέλος πάντων, το Σεντ Λούις είναι καλός τόπος για ξεχειμώνιασμα. Δεν πιάνει τόσο πολύ πάγο εδώ κάτω, ούτε τον κρατάει για πολύ. Ο φετινός χειμώνας, όμως, ήταν άλλο πράγμα. Πάγωσε το ποτάμι. Μάλιστα. Το αναθεματισμένο το ποτάμι έγινε όλο πάγος». Άπλωσε το πελώριο κόκκινο χέρι του στο τραπέζι, με την παλάμη προς τα πάνω, και έκλεισε αργά τα δάχτυλά του σε γροθιά. «Φαντάσου ένα αυγό εδώ μέσα για να καταλάβεις, Γιορκ. Ο πάγος μπορεί να συντρίψει ένα ατμόπλοιο όσο εύκολα μπορώ να σπάσω εγώ ένα αυγό μέσα στη χούφτα μου. Και όταν αρχίζει να λιώνει ο πάγος είναι ακόμα χειρότερα τότε το ποτάμι κατεβάζει τεράστια κομμάτια που τσακίζουν προβλήτες, αναχώματα, πλεούμενα, τα πάντα. Όταν πέρασε ο χειμώνας, είχα χάσει τα καράβια μου, και τα τέσσερα. Μου τα πήρε όλα ο πάγος». «Ασφάλεια;» ρώτησε ο Γιορκ. Ο Μαρς ξεκίνησε να τρώει τη σούπα του, ρουφώντας ηχηρά. Ανάμεσα σε δυο κουταλιές, κούνησε αρνητικά το κεφάλι.

11 TO ONEIΡΟ ΤΟΥ ΜΙΣΙΣΙΠΗ 17 «Εγώ δεν είμαι τζογαδόρος, κύριε Γιορκ. Ποτέ δεν στηρίχτηκα στις αποζημιώσεις. Οι ασφάλειες είναι σκέτος τζόγος, αυτό είναι άσε που ποντάρεις κόντρα στον εαυτό σου. Εγώ ό,τι λεφτά έβγαζα τα έριχνα στα πλοία μου». Ο Γιορκ ένευσε καταφατικά. «Απ ό,τι έμαθα, σου έχει μείνει ένα ατμόπλοιο». «Ναι, μόνο ένα» είπε ο Μαρς. Τελείωσε τη σούπα του και έκανε νόημα να του φέρουν το επόμενο πιάτο. «Το Έλι Ρέινολντς, μικρό σκαρί, εκατόν πενήντα τόνοι, με μια πισινή φτερωτή. Το δούλευα στον Ιλινόις επειδή δεν τραβάει πολύ, γι αυτό ξεχειμώνιασε στην Πεόρια και γλίτωσε τα χειρότερα του πάγου. Αυτή είναι η μόνη μου περιουσία πια, κύριε Γιορκ, το μόνο ατμόπλοιο που μου έμεινε. Το πρόβλημα είναι ότι το Έλι Ρέινολντς δεν αξίζει τίποτα. Να φανταστείς, μου είχε κοστίσει δολάρια καινούργιο, το 1850». «Εφτά χρόνια» είπε ο Γιορκ. «Δεν είναι πολύς καιρός». Ο Μαρς κούνησε το κεφάλι του. «Εφτά χρόνια είναι πάρα πολύς καιρός για ατμόπλοιο» είπε. «Τα περισσότερα δεν τραβάνε πάνω από τέσσερα με πέντε χρόνια. Τα τρώει το ποτάμι. Το Έλι Ρέινολντς είναι καλύτερο σκαρί από πολλά άλλα, αλλά και πάλι δεν έχει πολλή ζωή μπροστά του». Ξεκίνησε να τρώει τα στρείδια του, φέρνοντας στο στόμα του κάθε φορά το μισό όστρακο, ρουφώντας με τη μία όλο το ψαχνό και συνοδεύοντας την κάθε μπουκιά με μια γενναία γουλιά κρασί. «Γι αυτό απορώ μ εσένα, κύριε Γιορκ» συνέχισε, αφού είχαν εξαφανιστεί ήδη κάμποσα στρείδια από το πιάτο του. «Θέλεις να αγοράσεις το μισό μερίδιο της γραμμής μου, που δεν έχει παρά μόνο ένα μικρό γέρικο ατμόπλοιο. Στο γράμμα σου μου γράφεις και μια τιμή. Πολύ μεγάλη. Ίσως, όταν είχα και τα έξι πλοία μου, η

12 18 GEORGE R. R. MARTIN Φίβερ Ρίβερ να άξιζε τόσα. Τώρα όμως όχι». Έφαγε άλλο ένα στρείδι. «Με το Έλι Ρέινολντς δεν πρόκειται να κάνεις απόσβεση ούτε σε δέκα χρόνια. Το πλοίο δεν σηκώνει ούτε αρκετό φορτίο ούτε αρκετούς επιβάτες». Σκούπισε τα χείλη του με την πετσέτα και κοίταξε ερευνητικά τον ξένο απέναντί του. Το φαγητό τον είχε τονώσει τώρα ήταν ξανά ο εαυτός του, είχε υπό έλεγχο την κατάσταση. Το βλέμμα του Γιορκ ήταν έντονο, ναι, σίγουρα, αλλά δεν υπήρχε τίποτα εκεί που να τον κάνει να τρομάξει. «Έχεις ανάγκη τα λεφτά μου, καπετάνιε» είπε ο Γιορκ. «Γιατί μου τα είπες όλα αυτά; Δεν φοβάσαι μήπως αναζητήσω άλλον συνεταίρο;» «Δεν σκέφτομαι έτσι» είπε ο Μαρς. «Είμαι τριάντα χρόνια στο ποτάμι, κύριε Γιορκ. Κατέβηκα στη Νέα Ορλεάνη μικρό αγόρι, δούλεψα σε μαούνες και ρυμουλκά πολύ πριν ανακατευτώ με τα ατμόπλοια. Είμαι και τιμονιέρης και καπετάνιος και ναύτης, ακόμα και τα λογιστικά κρατάω άμα χρειαστεί. Έχω κάνει ό,τι μπορεί να γίνει κανείς σ αυτή τη δουλειά μόνο ένα πράγμα δεν έγινα, απατεώνας». «Ένας έντιμος άνθρωπος» είπε ο Γιορκ με μια αιχμή στον τόνο της φωνής του, τόσο λεπτή που ο Μαρς δεν ήταν σίγουρος αν τον ειρωνευόταν. «Χαίρομαι που θεώρησες σωστό να μου δείξεις την κατάσταση της εταιρείας σου, καπετάνιε. Αν και τη γνώριζα ήδη, σε διαβεβαιώνω. Η προσφορά μου εξακολουθεί να ισχύει». «Γιατί;» ρώτησε άγρια ο Μαρς. «Μόνο ένας ανόητος θα πέταγε έτσι τα λεφτά του. Και εσύ δεν μοιάζεις για ανόητος». Το υπόλοιπο φαγητό έφτασε πριν προλάβει να απαντήσει ο Γιορκ. Τα κοτοπουλάκια του Μαρς ήταν υπέροχα ξεροψη

13 TO ONEIΡΟ ΤΟΥ ΜΙΣΙΣΙΠΗ 19 μένα, ακριβώς όπως του άρεσαν. Τράβηξε ένα μπούτι και άρχισε να δαγκώνει λαίμαργα. Στον Γιορκ ο σερβιτόρος έφερε ένα παχύ μοσχαρίσιο φιλέτο, σενιάν, ρόδινο στο κέντρο, που κολυμπούσε στο αίμα και στους χυμούς του κρέατος. Ο καπετάνιος τον παρακολούθησε να το κόβει, χαλαρά και επιδέξια. Το μαχαίρι χώριζε το ψαχνό σαν να ήταν βούτυρο, χωρίς να σταματήσει καθόλου για να πριονίσει ή να πιέσει, όπως πολύ συχνά έκανε ο ίδιος όταν έκοβε κρέας. Ο Γιορκ χρησιμο ποιούσε το πιρούνι του σαν τζέντλεμαν, αλλάζοντας χέρια κάθε φορά που άφηνε κάτω το μαχαίρι. Δύναμη και χάρη τα μακριά, άσπρα δάχτυλά του τα είχαν και τα δύο. Ο Μαρς τα θαύμασε και απόρησε με τον εαυτό του που είχε σκεφτεί ότι θύμιζαν γυναικεία χέρια. Ήταν λευκά, αλλά πολύ δυνατά, και σκληρά του θύμισαν τα άσπρα πλήκτρα του πιάνου στο κεντρικό σαλόνι του ατμόπλοιου Εκλίπς. «Λοιπόν;» τον παρότρυνε. «Δεν απάντησες στην ερώτησή μου». Ο Τζόσουα Γιορκ δίστασε μια στιγμή πριν μιλήσει. «Ήσουν ειλικρινής μαζί μου, καπετάνιε Μαρς. Δεν θα ανταποδώσω την ειλικρίνειά σου με ψέματα, όπως σκόπευα να κάνω. Ούτε θα σε επιβαρύνω με όλη την αλήθεια, όμως. Υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν μπορώ να σου πω, πράγματα που δεν θα ήταν καλό να ξέρεις. Θα σου θέσω λοιπόν τους όρους μου, κάτω απ αυτές τις συνθήκες, και βλέπουμε αν μπορούμε να καταλήξουμε σε μια συμφωνία. Αν όχι, θα χωρίσουμε φιλικά». Ο Μαρς επιτέθηκε στο στήθος του κοτόπουλου. «Συνέχισε» είπε. «Δεν σκοπεύω να φύγω». Ο Γιορκ άφησε κάτω μαχαίρι και πιρούνι και ένωσε τις άκρες των δαχτύλων του σε οξεία γωνία.

14 ΕΝαΣ ΠΟΤαΜΟΣ φαντασιασ και ΠΕΡΙΠΕΤΕΙαΣ ΠΟΥ θα ΣαΣ ΠαΡαΣΥΡΕΙ ΣΤΗΝ καρδια ΤΟΥ ΣκΟΤΟΥΣ Ο Άμπνερ Μαρς, καπετάνιος ποταμόπλοιου με μεγάλα οικονομικά προβλήματα, υποψιάζεται πως κάτι δεν πάει καλά με τον πλούσιο αριστοκράτη που τον προσεγγίζει κάνοντάς του μια πολύ επικερδή προσφορά. O Τζόσουα Γιορκ, με την αφύσικη χλωμάδα και τα ατσάλινα γκρίζα μάτια, δεν νοιάζεται που ο παγωμένος χειμώνας του 1857 έχει αφανίσει τον εμπορικό στολίσκο του Μαρς εκτός από ένα σαράβαλο ποταμόπλοιο. Ούτε που δεν πρόκειται να αποσβέσει την επένδυσή του ακόμα κι αν περάσει μια δεκαετία. αρκεί ο καπετάνιος να μην ασχοληθεί ποτέ με το γιατί ο ίδιος θέλει να ταξιδέψει στον Μισισιπή, όσο παράξενες ή εκκεντρικές κι αν του φανούν οι ενέργειές του. Όταν τελικά το φίβερ Ντριμ ξεκινά το παρθενικό ταξίδι του, ο Μαρς συνειδητοποιεί ότι έχει γίνει συμμέτοχος σε έναν σκοπό πιο σκοτεινό αλλά και πιο ευγενή ακόμα και από το πιο απίθανο όνειρό του. θα ενθουσιάσει τόσο τους φαν του Μάρτιν όσο και αυτούς του Στίβεν κινγκ... Σκοτεινό, ανατριχιαστικό και ερεθιστικό. Roger Zelazny, συγγραφέας ISBN: Εικονογράφηση σχεδιασμός εξωφύλλου: Γιώργος δημητρίου ΒΟΗΘ. ΚΩΔ. ΜΗΧ/ΣΗΣ 80213

Ο ΙΠΠΟΤΗΣ ΤΩΝ ΕΠΤΑ ΒΑΣΙΛΕΙΩΝ

Ο ΙΠΠΟΤΗΣ ΤΩΝ ΕΠΤΑ ΒΑΣΙΛΕΙΩΝ GEORGE R.R. MARTIN 8 GEORGE R. R. MARTIN όχι με δράκοντες, καθότι η τελευταία δράκαινα είχε πεθάνει πριν από πενήντα χρόνια. Ο Ιππότης των Επτά Βασιλείων λαμβάνει χώρα κατά τις τελευταίες μέρες της βασιλείας

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΤΑΝ ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΝΙΚΑΕΙ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΟΤΑΝ Ο ΛΑΘΟΣ ΑΝΤΡΑΣ ΦΑΝΤΑΖΕΙ ΙΔΑΝΙΚΟΣ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ Α. Λ. ΤΖΑΚΣΟΝ Η ΤΡΙΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΘΟΥΣ ΠΡΩΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Ο ΤΑΝ ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΝΙΚΑΕΙ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΟΤΑΝ Ο ΛΑΘΟΣ ΑΝΤΡΑΣ ΦΑΝΤΑΖΕΙ ΙΔΑΝΙΚΟΣ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ Α. Λ. ΤΖΑΚΣΟΝ Η ΤΡΙΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΘΟΥΣ ΠΡΩΤΟ ΒΙΒΛΙΟ Ο ΤΑΝ ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΝΙΚΑΕΙ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΟΤΑΝ Ο ΛΑΘΟΣ ΑΝΤΡΑΣ ΦΑΝΤΑΖΕΙ ΙΔΑΝΙΚΟΣ Α. Λ. ΤΖΑΚΣΟΝ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ Η ΤΡΙΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΘΟΥΣ ΠΡΩΤΟ ΒΙΒΛΙΟ Το παρόν έργο πνευματικής ιδιοκτησίας προστατεύεται κατά τις διατάξεις

Διαβάστε περισσότερα

Tι μπορεί να πάει στραβά...

Tι μπορεί να πάει στραβά... Tι μπορεί να πάει στραβά... ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥ: WEDDING NIGHT Από τις Εκδόσεις Transworld, Λονδίνο 2013 ΤΙΤΛΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ: Νύχτα γάμου ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Sophie Kinsella ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Έλλη Συλογίδου ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΔΙΟΡΘΩΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

http://www.fantastikosorizontas.gr/kostasvoulazeris ISBN: 978-618-5031-07-7 Creative Commons http://creativecommons.org/licenses/by-ncnd/3.

http://www.fantastikosorizontas.gr/kostasvoulazeris ISBN: 978-618-5031-07-7 Creative Commons http://creativecommons.org/licenses/by-ncnd/3. Η Κόρη της Φλόγας Κώστας Βουλαζέρης http://www.fantastikosorizontas.gr/kostasvoulazeris ISBN: 978-618-5031-07-7 Για τα πνευµατικά δικαιώµατα αυτού του κειµένου ισχύουν οι όροι του Creative Commons http://creativecommons.org/licenses/by-ncnd/3.0/gr/

Διαβάστε περισσότερα

ΤίΤλος πρωτοτυπου: OBSIDIAN A LUX NOVEL, BOOK 1 Από τις Entangled Publishing, ΗπΑ 2011

ΤίΤλος πρωτοτυπου: OBSIDIAN A LUX NOVEL, BOOK 1 Από τις Entangled Publishing, ΗπΑ 2011 ΤίΤλος πρωτοτυπου: OBSIDIAN A LUX NOVEL, BOOK 1 Από τις Entangled Publishing, ΗπΑ 2011 ΤίΤλος βιβλiου: Οι Φωτεινοί 1 Οψιδιανός ςυγγραφeας: Jennifer L. Armentrout MεΤAφρΑςΗ: Αναστάσιος Αργυρίου επιμeλεια

Διαβάστε περισσότερα

10 μικρές ιστορίες φαντασίας, τρόμου, αλλά και βαθύτερων συναισθημάτων.

10 μικρές ιστορίες φαντασίας, τρόμου, αλλά και βαθύτερων συναισθημάτων. Θα ήθελα να ευχαριστήσω με όλη μου την καρδιά τους καλούς μου άγνωστους φίλους Μαργαρίτα, Χρυσάνθη, Θνητό και Αθηναίο, που με βοήθησαν όχι μόνο με την γνώμη τους, αλλά και με την ενεργή τους βοήθεια στην

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: 10.000 ANTITYΠΑ

ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: 10.000 ANTITYΠΑ ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: 10.000 ANTITYΠΑ ΤΙΤΛΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ: Η νύχτα των γιασεμιών ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Φανή Πανταζή ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: Αρετή Κολλάτου ΣΥΝΘΕΣΗ ΕΞΩΦΥΛΛΟΥ: Χρυσούλα Μπουκουβάλα ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΕΛΙΔΟΠΟΙΗΣΗ:

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΤΡΕΑΣ ΣΤΑΪΝΧΕΦΕΛ ΡΙΚΟ ΚΑΙ ΟΣΚΑΡ ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΡΙΓΚΑΤΟΝΙ

ΑΝΤΡΕΑΣ ΣΤΑΪΝΧΕΦΕΛ ΡΙΚΟ ΚΑΙ ΟΣΚΑΡ ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΡΙΓΚΑΤΟΝΙ ΑΝΤΡΕΑΣ ΣΤΑΪΝΧΕΦΕΛ ΡΙΚΟ ΚΑΙ ΟΣΚΑΡ ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΡΙΓΚΑΤΟΝΙ 1 ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΙ ΣΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ Το μακαρόνι ήταν πεσμένο στο πεζοδρόμιο. Ήταν χοντρό και κοντό και με ρίγες, και με μια τρύπα στη μέση

Διαβάστε περισσότερα

Μάριος Καρακατσάνης. (c) 2012

Μάριος Καρακατσάνης. (c) 2012 Θα ήθελα να ευχαριστήσω με όλη μου την καρδιά τούς καλούς μου άγνωστους φίλους Μαργαρίτα, Άλκηστις, Θνητό και Αθηναίο, που με βοήθησαν όχι μόνο με την γνώμη τους, αλλά και με την ενεργή τους βοήθεια στην

Διαβάστε περισσότερα

ΡΑΝΙΑ ΣΥΝΟΔΙΝΟΥ Η ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ

ΡΑΝΙΑ ΣΥΝΟΔΙΝΟΥ Η ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΡΑΝΙΑ ΣΥΝΟΔΙΝΟΥ Η ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ «Ήρθε και το ξύλο και σκότωσε το σκύλο που έπνιξε τη γάτα που έφαγε τον ποντικό που πήρε το φιτίλι μέσ από το καντήλι που έφεγγε και κένταγε η κόρη το μαντίλι, ντίλι-ντίλι-ντίλι»

Διαβάστε περισσότερα

Για επαγγελματικούς λόγους αποφάσισα να κάνω ένα ταξίδι στο Ιράν, όμως ποτέ μου δεν φαντάστηκα πως εκεί θα με περίμενε ο νέος δρόμος της ζωής μου.

Για επαγγελματικούς λόγους αποφάσισα να κάνω ένα ταξίδι στο Ιράν, όμως ποτέ μου δεν φαντάστηκα πως εκεί θα με περίμενε ο νέος δρόμος της ζωής μου. Για επαγγελματικούς λόγους αποφάσισα να κάνω ένα ταξίδι στο Ιράν, όμως ποτέ μου δεν φαντάστηκα πως εκεί θα με περίμενε ο νέος δρόμος της ζωής μου. Εγώ ο Κώστας Ραφτόπουλος του Δημοσθένη και της Χαράς δεν

Διαβάστε περισσότερα

Pamela Wells, 2007 ΕκΔοςΕις ΨυΧογιος Α.Ε., Αθήνα 2010. πρώτη έκδοση: μάρτιος 2010, 3.000 αντίτυπα ISBN 978-960-453-688-7

Pamela Wells, 2007 ΕκΔοςΕις ΨυΧογιος Α.Ε., Αθήνα 2010. πρώτη έκδοση: μάρτιος 2010, 3.000 αντίτυπα ISBN 978-960-453-688-7 ΤίΤλος πρωτοτύπου: THE HEARTBREAKERS LOVE RULES Από τις Εκδόσεις SCHOLASTIC, Νέα υόρκη 2007 ΤίΤλος βιβλiου: Οι καρδιοκλέφτρες ΒΙΒΛΙΟ 1 Ραγισμένες Καρδιές ςυγγραφeας: Pamela Wells MΕΤAφρΑςη: Αναστασία Δεληγιάννη

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ-ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ-ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ-ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ Copyright 2013 A.N. Triantafyllou Smashwords Edition Διαβάστε επίσης: Επισκέπτης (https://www.smashwords.com/books/view/336379) Ξενοδοχείο

Διαβάστε περισσότερα

«Tweet_Stories, Λογοτεχνία σε 140

«Tweet_Stories, Λογοτεχνία σε 140 Οι πρώτες σελίδες 1 2 Χάρης Γαντζούδης Ο Χάρης Γαντζούδης γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1985. Σπούδασε στο Tμήμα Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση και στην Οικονομία του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων ενώ παρακολούθησε

Διαβάστε περισσότερα

IΟΥ ΛΙΟΣ ΒΕΡΝ (1828-1905)

IΟΥ ΛΙΟΣ ΒΕΡΝ (1828-1905) IΟΥ ΛΙΟΣ ΒΕΡΝ (1828-1905) Γ άλλος συγγραφέας που δlα κρίθηκε Ύια το σvναρπαστικό και επιστημονικά «προφητικό» λόγο του. Γεννήθηκε στη Νάντη, σπουδασε νομικά στό Παρίσι και στη συνέχεια φιλολογία. Από το

Διαβάστε περισσότερα

Η περιπέτεια της ενηλικίωσης

Η περιπέτεια της ενηλικίωσης Εκπαίδευση Μουσουλμανοπαίδων 2002-2004 Η περιπέτεια της ενηλικίωσης Επιμέλεια: Αντιγόνη Τσαρμποπούλου, Μαρία Κελεπούρη & Ελένη Χοντολίδου ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΠΑΙΔΩΝ 2002-2004 ΕΠΕΑΕΚ II ΜΕΤΡΟ 1.1 ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ. -Να σου συστήσω τη Νάντια. -Γεια, χάρηκα -Κι εγώ.

ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ. -Να σου συστήσω τη Νάντια. -Γεια, χάρηκα -Κι εγώ. Κοίταξε στον στρογγυλό, μεγάλο καθρέπτη του δωματίου των γονιών της. Τα πράσινα μάτια της αντανακλούσαν στον καθρέπτη. Τα μακριά ίσια μαλλιά της έπεφταν ανάλαφρα στους ώμους της. Ήταν μακριά. Τουλάχιστον

Διαβάστε περισσότερα

Κατάλαβε ότι ήταν ανθρώπινο οστό τη στιγμή που το πήρε

Κατάλαβε ότι ήταν ανθρώπινο οστό τη στιγμή που το πήρε 1 Κατάλαβε ότι ήταν ανθρώπινο οστό τη στιγμή που το πήρε από το μωρό που ήταν καθισμένο στο πάτωμα και το μασουλούσε. Το πάρτι γενεθλίων μόλις έφτανε στην κορύφωσή του και η φασαρία που γινόταν ξεπερνούσε

Διαβάστε περισσότερα

να την κρεµάσει στον καλόγερο που συνήθως ήταν στην γωνία δίπλα από την πόρτα αλλά βρήκε την θέση κενή, και έτσι το δίπλωσε παστρικά και το άφησε σε

να την κρεµάσει στον καλόγερο που συνήθως ήταν στην γωνία δίπλα από την πόρτα αλλά βρήκε την θέση κενή, και έτσι το δίπλωσε παστρικά και το άφησε σε ΠΡΑΣΙΝΗ ΘΑΛΑΣΣΑ Ήταν νωρίς το απόγευµα αλλά ο ήλιος είχε κατέβει περισσότερο από το συνηθισµένο. Πλησίαζε γρήγορα προς την δύση του, λες και όλο το χωριό είχε γύρει και αυτός κυλούσε σαν µπάλα επάνω του.

Διαβάστε περισσότερα

Isaac Asimov Nightfall (1941) Μετάφραση: Όλγα Χατζηαναστασίου

Isaac Asimov Nightfall (1941) Μετάφραση: Όλγα Χατζηαναστασίου Isaac Asimov Nightfall (1941) Μετάφραση: Όλγα Χατζηαναστασίου Αν έβγαιναν τα άστρα μια νύχτα κάθε χίλια χρόνια, πόσο θα πίστευαν οι άνθρωποι και θα λάτρευαν το Θεό και θα διατηρούσαν για πολλές γενιές

Διαβάστε περισσότερα

και η Φιλοσοφική Λίθος

και η Φιλοσοφική Λίθος και η Φιλοσοφική Λίθος Τίτλος πρωτοτύπου: HARRY POTTER AND THE PHILOSOPHER'S STONE Από τις εκδόσεις BLOOMSBURY, 1997 Τίτλος Βιβλίου: Ο Χάρι Πότερ και η φιλοσοφική λίθος Συγγραφέας: J. Κ. Rowling Μετάφραση:

Διαβάστε περισσότερα

Μάριος Καρακατσάνης (c) 2013

Μάριος Καρακατσάνης (c) 2013 2 Θα ήθελα να ευχαριστήσω με όλη μου την καρδιά τούς καλούς μου άγνωστους φίλους Μαργαρίτα, Άλκηστις, Θνητό και Αθηναίο, που με βοήθησαν όχι μόνο με την γνώμη τους, αλλά και με την ενεργή τους βοήθεια

Διαβάστε περισσότερα

Έλενα Παπαρίζου. Οι χαρταετοί της Βερενίκης

Έλενα Παπαρίζου. Οι χαρταετοί της Βερενίκης 1 2 Έλενα Παπαρίζου 3 4 Αντί προλόγου Τικ, τακ, τικ πόσο μου τη δίνει αυτός ο μονότονος ήχος του ρολογιού Η αλήθεια είναι πως δεν πολυσυμπαθώ τα ρολόγια! Ούτε τώρα ούτε ποτέ! Χα, χα! Τι αστείο που ακούστηκε

Διαβάστε περισσότερα

ΡΑULO COELHO. ο ΑΛΧΗΜΙΣΤHΣ. Μετάφραση: ΜΑΡΙΑ-ΦΕΡΡΕΪΡΑ ΧΙΔΙΡΟΓΛΟΥ

ΡΑULO COELHO. ο ΑΛΧΗΜΙΣΤHΣ. Μετάφραση: ΜΑΡΙΑ-ΦΕΡΡΕΪΡΑ ΧΙΔΙΡΟΓΛΟΥ PAULO COELHO ο ΑΛΧΗΜΙΣΤHΣ ΡΑULO COELHO ο ΑΛΧΗΜΙΣΤHΣ Μετάφραση: ΜΑΡΙΑ-ΦΕΡΡΕΪΡΑ ΧΙΔΙΡΟΓΛΟΥ «ΝΕΑ ΣΥΝΟΡΑ» ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΒΑΝΗ ΑΘΗΝΑ 1996 Σειρά: ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ Τίτλος πρωτοτύπου: Ο ALQUIMISTA Συγγραφέας:

Διαβάστε περισσότερα

ΤΖΟΝ ΦΑΝΤΕ Ρώτα τον Άνεμο ASK THE DUST Μετάφραση: Τέος Ρόμβος

ΤΖΟΝ ΦΑΝΤΕ Ρώτα τον Άνεμο ASK THE DUST Μετάφραση: Τέος Ρόμβος ΤΖΟΝ ΦΑΝΤΕ Ρώτα τον Άνεμο ASK THE DUST Μετάφραση: Τέος Ρόμβος 1. ΗΤΑΝ ΝΥΧΤΑ ΚΑΙ ΓΩ ΚΑΘΟΜΟΥΝΑ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΤΟΥ ξενοδοχείου μου, στην καρδιά του Λος Άντζελες. Ήταν μια σημαντική νύχτα στη ζωή μου, γιατί έπρεπε

Διαβάστε περισσότερα

Νέα Ατλαντίς Χύθηκε στη πολυθρόνα ανακατεύοντας το ποτό του και κοίταξε το πλήθος γύρω του. Πόσο βαριόταν όλα αυτά τα κοσμικά σουαρέ! Έμοιαζαν με τα νυφοπάζαρα που γίνονταν κάποτε στη Γη. Μαζευόντουσαν

Διαβάστε περισσότερα

ΙATΡOΣ XANΣ. Εμμανουήλ Φαιτός Copyright 2013 Emmanuel Phaetos. Smashwords Edition

ΙATΡOΣ XANΣ. Εμμανουήλ Φαιτός Copyright 2013 Emmanuel Phaetos. Smashwords Edition ΙATΡOΣ XANΣ Εμμανουήλ Φαιτός Copyright 2013 Emmanuel Phaetos Smashwords Edition Smashwords Edition, License Notes Thank you for downloading this free e-book. Although this is a free book, it remains the

Διαβάστε περισσότερα

Για ένα αρχοντόπουλο που κοιμήθηκε μια νύχτα σ ένα τρένο...

Για ένα αρχοντόπουλο που κοιμήθηκε μια νύχτα σ ένα τρένο... Για ένα αρχοντόπουλο που κοιμήθηκε μια νύχτα σ ένα τρένο... ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΥΦΤΑΚΗ-ΜΠΕΚ EΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΓΚΑΝΤΑΕΛ Συγγραφέας: Κατερίνα Γυφτάκη-Μπεκ Επιμέλεια: Ελένη Κατσαμά Διόρθωση: Αλέξανδρος Καρατζάς

Διαβάστε περισσότερα