Ενημερωτικό Δελτίο Μελών Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Ενημερωτικό Δελτίο Μελών Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας"

Transcript

1 Ενημερωτικό Δελτίο Μελών Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας ευτέρα 21 Νοεµβρίου 2011 Εκλογές Επιµελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας: Υπενθύµιση υπόδειξης εκπροσώπων για την άσκηση εκλογικού δικαιώµατος. Το Επιµελητήριο Αιτωλοακαρνανίας υπενθυµίζει στα µέλη του ότι η προθεσµία για υποβολή των υποδείξεων µε τους εκπροσώπους τους, που θα ψηφίσουν στις Εκλογές της, 4 και 5 εκεµβρίου 2011, λήγει την , ηµέρα Παρασκευή. Όσοι επιθυµούν να έχουν δικαίωµα ψήφου, παρακαλούνται όπως στείλουν έγκαιρα τα έντυπα υποδείξεων. Τα σχετικά δικαιολογητικά έντυπα (όσοι δεν τα έχουν παραλάβει) µπορούν να τα βρουν στην ιστοσελίδα του Επιµελητήριου, η καθώς και στην έδρα του Επιµελητηρίου η στα κατά τόπους παραρτήµατα. Παράταση & τροποποίηση συµπλήρωση του προγράµµατος «Εναλλακτικός Τουρισµός» Το Επιµελητήριο Αιτωλοακαρνανίας ενηµερώνει τις επιχειρήσεις µέλη του ότι το Πρόγραµµα «ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ» παρατείνεται και τροποποιείται-συµπληρώνεται, ως εξής: Η προθεσµία ηλεκτρονικής υποβολής προτάσεων στο Πρόγραµµα παρατείνεται έως την 30 η εκεµβρίου ίδεται πλέον η δυνατότητα η επιχείρηση να κάνει επέκταση δραστηριότητας σε νέο ή νέους επιλέξιµο/επιλέξιµους Κ.Α.., που περιλαµβάνονται στον Τροποποιηµένο Οδηγό του Προγράµµατος, µε την προϋπόθεση ότι ήδη διαθέτει τουλάχιστον έναν εκ των επιλέξιµων Κ.Α.., πριν την Οι ειδικότεροι όροι και προϋποθέσεις συµµετοχής στο Πρόγραµµα περιγράφονται αναλυτικά στον Τροποποιηµένο Οδηγό του Προγράµµατος, ο οποίος θα αναρτηθεί τις προσεχείς ηµέρες στους διαδικτυακούς τόπους του Υπουργείου Πολιτισµού και Τουρισµού (www.yppo.gr και του ΕΣΠΑ (www.espa.gr, της ΕΥ /ΕΠΑΕ (www.antagonistikotita.gr), του ΕΦΕΠΑΕ (www.efepae.gr), στους διαδικτυακούς τόπους των εταίρων του ΕΦΕΠΑΕ και των συνεργαζόµενων µε τον ΕΦΕΠΑΕ Τραπεζικών Ιδρυµάτων και Φορέων, καθώς επίσης και στο portal του Επιµελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας (www.etakcci.gr). Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε µε το τηλέφωνο Αγρινίου

2 Σελίδα 2 Πτώση 14,1 %. Πτώση 14,1% παρουσίασε η οικοδοµική δραστηριότητα στη χώρα τον Ιούλιο, βάσει του αριθµού έκδοσης νέων οικοδοµικών αδειών, σύµφωνα µε την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ.). Έρευνα: Οι Έλληνες καταψηφίζουν το φορολογικό σύστηµα. Έρευνα που πραγµατοποίησε το Ινστιτούτο Οικονοµικών και Φορολογικών Μελετών, έδειξε ότι οι Έλληνες καταψηφίζουν το φορολογικό σύστηµα. Το χαρακτηρίζουν σύνθετο, αναξιόπιστο, αναποτελεσµατικό, αδιαφανές και κοινωνικά άδικο και στέλνουν µήνυµα στην ηγεσία του υπουργείου Οικονοµικών να προχωρήσει σε ριζικές αλλαγές, εν όψει του Εθνικού Φορολογικού Συστήµατος που έχει προαναγγείλει ο υπουργός Οικονοµικών. Υπ. Οικονοµικών: Περί το 9% του ΑΕΠ το φετινό έλλειµµα. Κοντά στο 9% του ΑΕΠ εκτίµησε πως θα διαµορφωθεί το φετινό έλλειµµα, ο υπουργός Οικονοµικών, όπως ανέφερε στην πρώτη συνεδρίαση του νέου Υπουργικού Συµβουλίου. Αναφερθείς δε στο πρόγραµµα ανταλλαγής οµολόγων (PSI) εξέφρασε την εκτίµηση ότι η συµµετοχή των ιδιωτών θα φθάσει στο 100%, αλλά αν αυτό δεν συµβεί «θα πρέπει να καλύψουµε την τρύπα». Πτώση 4,1% κατά µέσο όρο στις τιµές των διαµερισµάτων. Πτώση 4,1% εκτιµάται ότι εµφάνισαν κατά µέσο όρο οι τιµές των διαµερισµάτων (σε ονοµαστικούς όρους) το τρίτο τρίµηνο του 2011, σε σύγκριση µε το αντίστοιχο τρίµηνο του 2010, µε βάση τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί από τα πιστωτικά ιδρύµατα. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ), για το πρώτο και το δεύτερο τρίµηνο του 2011, µε βάση τα αναθεωρηµένα στοιχεία, οι τιµές των διαµερισµάτων µειώθηκαν µε ετήσιο ρυθµό 5,3% και 4,4% αντίστοιχα, ενώ για το σύνολο του 2010 η µέση µείωση ήταν 4,7% έναντι 3,7% το ΥΠ.ΟΙΚ. : Πρόστιµο µέχρι 100 Ευρώ σε όσους δε ζητούν αποδείξεις. Νέους Κανόνες Απεικόνισης Συναλλαγών, µε τους οποίους θεσπίζονται ελαστικότερα πρόστιµα, ειδικά κίνητρα συµµόρφωσης, αλλά και ένα νέο point system για τις φορολογικές παραβάσεις, µε σηµαντικότερο στοιχείο τη µη απόρριψη των βιβλίων, προανήγγειλε το υπουργείο Οικονοµικών. Σύµφωνα µε αυτούς, επιβάλλεται πρόστιµο 100 ευρώ σε βάρος των καταναλωτών που δεν ζητούν αποδείξεις για τις αγορές τους, ή τις υπηρεσίες που λαµβάνουν. Το πρόστιµο θα καταβάλλεται εντός 10 ηµερών σε οποιαδήποτε ΟΥ, µε έκπτωση 50%.

3 Σελίδα 3 ΥΠΑΝ.: Προτάσεις για επενδύσεις 854 Εκ. Ευρώ στο πλαίσιο του νέου επενδυτικού νόµου. Προτάσεις για επενδύσεις ύψους 854 εκατ. ευρώ κατατέθηκαν στο υπουργείο Ανάπτυξης στο πλαίσιο της β' φάσης της προκήρυξης του Επενδυτικού Νόµου. Πρόκειται για 179 επενδυτικά σχέδια τα οποία εκτιµάται ότι θα δηµιουργήσουν θέσεις εργασίας σε όλη την Ελλάδα. Από τα 179 σχέδια, τα 91 αφορούν το κλάδο της µεταποίησης, τα 48 τον τοµέα του τουρισµού, τα 16 τον πρωτογενή τοµέα και τα 24 αφορούν υπηρεσίες. Η διαδικασία αξιολόγησης αναµένεται να ολοκληρωθεί τους επόµενους τέσσερις µήνες. Κανόνες Απεικόνισης Συναλλαγών. Οι «Κανόνες Απεικόνισης Συναλλαγών» αντικαθιστούν από την 1η Ιανουαρίου 2012 τον Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων, ενώ στις αρχές του νέου έτους ολοκληρώνεται η φορολογική µεταρρύθµιση µε τη σύνταξη του Εθνικού Φορολογικού Συστήµατος το οποίο θα επιφέρει ριζικές αλλαγές στη φορολογία εισοδήµατος και κεφαλαίου. Αυτό αποφασίστηκε σε ευρεία σύσκεψη που πραγµατοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονοµικών υπό την προεδρία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονοµικών, Ευάγ. Βενιζέλου, και µε τη συµµετοχή ανωτάτων παραγόντων του υπουργείου. Θα υπάρξουν νέοι Κανόνες Απεικόνισης Συναλλαγών, µε τους οποίους θεσπίζονται ελαστικότερα πρόστιµα, ειδικά κίνητρα συµµόρφωσης, αλλά και ένα νέο point system για τις φορολογικές παραβάσεις, µε σηµαντικότερο στοιχείο τη µη απόρριψη των βιβλίων. Σε βαθιά ύφεση 7% η Ελληνική οικονοµία το εννεάµηνο του Το χειρότερο τρίµηνο από το 2005, τουλάχιστον, βίωσε η ελληνική οικονοµία φέτος. Το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) διαµορφώθηκε στα 47,9 δισ. ευρώ, επίπεδα τα οποία αποτελούν τη χαµηλότερη επίδοση των τελευταίων 7 ετών. Το πρόβληµα µεγεθύνεται αν υπολογιστεί ότι το τρίτο τρίµηνο είναι παραδοσιακά το πιο «δυνατό» της Ελλάδας, δεδοµένου ότι πρόκειται για τους µήνες µε τη µεγαλύτερη συµβολή του τουρισµού στην οικονοµία. Η ύφεση στο διάστηµα Ιουλίου Σεπτεµβρίου 2011 ανήλθε στο 5,2%, γεγονός που διαµορφώνει το µέσο όρο της συρρίκνωσης του ΑΕΠ κατά το εννεάµηνο Ιανουαρίου Σεπτεµβρίου 2011 στο 7%. Πλησιάζουν τα 2 ις οι ακάλυπτες επιταγές και οι απλήρωτες συναλλαγµατικές στο10µηνο. Τα 2 δισ. ευρώ προσεγγίζουν ήδη οι ακάλυπτες επιταγές και οι απλήρωτες συναλλαγµατικές που σφραγίστηκαν το δεκάµηνο Ιανουαρίου Οκτωβρίου, καταδεικνύοντας τη συνεχιζόµενη επιδείνωση των συνθηκών ρευστότητας στην αγορά, παρά τη µειωµένη βαρύτητα που έχουν πλέον ως µέσο πίστωσης, δηλαδή αύξηση κατά 25% σε σχέση µε το 2010.

4 Σελίδα 4 ΑΝΕΡΓΙΑ: Νέα αύξηση κατά 13,4% τον Οκτώβριο. Κατά 13,4% αυξήθηκε ο αριθµός των εγγεγραµµένων ανέργων φέτος τον Οκτώβριο συγκριτικά µε τον ίδιο µήνα πέρυσι, σύµφωνα µε στοιχεία του ΟΑΕ. Ειδικότερα, το σύνολο των εγγεγραµµένων ανέργων φέτος τον Οκτώβριο ήταν ενώ τον ίδιο µήνα πέρυσι ήταν Στη σχετική ανακοίνωση του ΟΑΕ αναφέρεται ότι από το σύνολο των εγγεγραµµένων ανέργων, οι αναζητούντες εργασία, φέτος τον Οκτώβριο ήταν , ενώ πέρυσι τον ίδιο µήνα ήταν Σηµειώθηκε δηλαδή αύξηση 13,8%. Πρόγραµµα στήριξης επιχειρηµατικότητας ύψους 72 Εκατ. Ευρώ. Ξεκίνησε και θα «τρέξει» µέχρι τις 15 εκεµβρίου το ειδικά προσαρµοσµένο πρόγραµµα στήριξης των ανέργων που προκαλεί η οικονοµική κρίση, προϋπολογισµού 72 εκ. ευρώ, που αφορά νέες και παλαιές επιχειρήσεις. Το Πρόγραµµα «Ολοκληρωµένο σχέδιο παρέµβασης για τη στήριξη της επιχειρηµατικότητας, των επιχειρήσεων και των εργαζοµένων τους, µέσω δράσεων συµβουλευτικής και κατάρτισης και στήριξης της απασχόλησης σε περιοχές που υφίστανται τις συνέπειες της οικονοµικής κρίσης» εντάσσεται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράµµατος «Εθνικό Αποθεµατικό Απροβλέπτων» του ΕΣΠΑ. Κατέρρευσαν τα φορολογικά έσοδα και τον Οκτώβριο. Ορατό είναι το ενδεχόµενο υπέρβασης και του τελευταίου αναθεωρηµένου στόχου που έχει τεθεί για το έλλειµµα φέτος, στο 8,9% του ΑΕΠ. Το έλλειµµα της γενικής κυβέρνησης στο 9µηνο Ιανουαρίου- Σεπτεµβρίου 2011 έφτασε στο 10% του ΑΕΠ, ενώ την ίδια ώρα η «µαύρη τρύπα» του κρατικού προϋπολογισµού στο 10µηνο Ιανουαρίου- Οκτωβρίου 2011 διευρύνθηκε εκ νέου και έφτασε στα 2,93 δισ. ευρώ. Αυτό σηµαίνει ότι ο στόχος για έλλειµµα 8,9% του ΑΕΠ είναι πολύ πιθανό να µην πραγµατοποιηθεί. Στα µεν έσοδα καταγράφηκε υστέρηση της τάξης του 2,25 δισ. ευρώ, στις δε δαπάνες η υπέρβαση έφτασε στα 678 εκατοµµύρια ευρώ. Πλέον, στον τελευταίο δίµηνο του έτους, για να επιτευχθεί ο στόχος της µείωσης του ελλείµµατος της γενικής κυβέρνησης στο 8,9% του ΑΕΠ ή στα 19,4 δισ. ευρώ, θα πρέπει να συγκεντρωθούν έσοδα 12,3 δισ. ευρώ. Οριστικά στις 30/11 λήγει η προθεσµία για τους ηµιυπαίθριους. Όπως δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιµατικής Αλλαγής, το υπουργείο δεν προτίθεται να δώσει άλλη παράταση για τη ρύθµιση των ηµιυπαίθριων χώρων.

5 Σελίδα 5 Φορολογικές δηλώσεις : 1 στους2 µε εισόδηµα κάτω από Ευρώ. Το 50% των φορολογουµένων δήλωσε, το 2010, εισόδηµα κάτω από το αφορολόγητο όριο των ευρώ, ενώ 7 στους 10 επαγγελµατίες δεν πλήρωσαν φόρο, καθώς τα εισοδήµατά τους δεν ξεπέρασαν τις ευρώ. Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από την επεξεργασία των φορολογικών δηλώσεων του Ανεργία : «ΑΛΜΑ» στο 18,4% τον Αύγουστο. Στο 18,4% σκαρφάλωσε το ποσοστό της ανεργίας τον Αύγουστο του 2011 από 12,2% που ήταν τον Αύγουστο του 2010 και 16,5% τον Ιούλιο του 2011, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που δηµοσιοποίησε η ΕΛ.ΣΤΑΤ. Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά άτοµα σε σχέση µε τον Αύγουστο του 2010 (αύξηση 48,1%) και κατά άτοµα σε σχέση µε τον Ιούλιο του 2011 (αύξηση 10,7%) και διαµορφώθηκαν σε άτοµα, ενώ ο οικονοµικά µη ενεργός πληθυσµός ανήλθε σε άτοµα. Το σύνολο των απασχολουµένων κατά τον Αύγουστο εκτιµάται ότι διαµορφώθηκε σε άτοµα. Μειώθηκε, δηλαδή, κατά άτοµα σε σχέση µε τον Αύγουστο του 2010 (µείωση 8,3%) και κατά άτοµα σε σχέση µε το Ιούλιο του 2011 (µείωση 2,5%). Ανάκαµψη το 2013 συµφώνα µε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Για σταδιακή τόνωση της οικονοµικής ανάπτυξης στην Ελλάδα, η οποία αναµένεται να αποκτήσει θετικό πρόσηµο το τελευταίο τρίµηνο του 2012, κάνει λόγο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις φθινοπωρινές οικονοµικές της προβλέψεις. Ειδικότερα, σύµφωνα µε την Κοµισιόν, η ανάπτυξη στην Ελλάδα θα συνεχίσει να είναι αρνητική το 2011 (-5,5% του ΑΕΠ), ενώ η ύφεση θα συνεχιστεί και το 2012 µε -2,8%. Η ανάκαµψη θα επανέλθει το 2013 µε αύξηση του ΑΕΠ κατά 0,7%. Αύξηση 8,3% για τον Γενικό είκτη Εισαγωγών. Αύξηση 8,3% σηµείωσε ο Γενικός είκτης Τιµών Εισαγωγών στη Βιοµηχανία (Γ ΤΕ) σε ετήσια βάση το Σεπτέµβριο του 2011, έναντι αύξησης 4,9% που σηµειώθηκε κατά την ίδια σύγκριση των δεικτών του έτους 2010 προς το Σε σύγκριση µε το δείκτη του Αυγούστου 2011, ο Γενικός είκτης σηµείωσε αύξηση 1,0%, έναντι µείωσης 0,8% που σηµειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση των δεικτών του έτους Στο 0,1% υποχώρησε η πιστωτική επέκταση στη χώρα. Με ρυθµό 0,1% υποχώρησε η πιστωτική επέκταση στη χώρα τον Αύγουστο έναντι µηδενικής αύξησης που είχε παρουσιάσει τον Ιούλιο, σύµφωνα µε στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ).

On line. Πληροφορίες για προγράµµατα. Τα φαινόµενα της παραµεσιτείας κατήγγειλε το ΕΕΘ σε Σ ΟΕ και ΥΕ Ε

On line. Πληροφορίες για προγράµµατα. Τα φαινόµενα της παραµεσιτείας κατήγγειλε το ΕΕΘ σε Σ ΟΕ και ΥΕ Ε On line Εβδοµαδιαία ηλεκτρονική ενηµερωτική έκδοση του Επαγγελµατικού Επιµελητηρίου Θεσσαλονίκης Θεσσαλονίκη, 10 Οκτωβρίου 2014, τεύχος 340 Επιµέλεια: Επιτροπή ηµοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Σύνταξη:

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ. Περιεχόµενα. Οικονοµικές ειδήσεις.. 2. Επιχειρηµατικές ειδήσεις...

ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ. Περιεχόµενα. Οικονοµικές ειδήσεις.. 2. Επιχειρηµατικές ειδήσεις... ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΔΕΛΤΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Περιεχόµενα Οικονοµικές ειδήσεις.. 2 Επιχειρηµατικές ειδήσεις...8 Εµπορικό

Διαβάστε περισσότερα

Ο Ελληνικός Κατασκευαστικός Κλάδος

Ο Ελληνικός Κατασκευαστικός Κλάδος Πανελλήνιος Σύνδεσµος Τεχνικών Εταιρειών Ο Ελληνικός Κατασκευαστικός Κλάδος B 2011 Εξαµηνιαία Έκθεση Εξελίξεων Αρ. Τεύχους 6 Φεβρουάριος 2012 ΧΟΡΗΓΟΣ ΤΕΥΧΟΥΣ Πανελλήνιος Σύνδεσµος Τεχνικών Εταιρειών Ο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 2007-2010 Δεκέμβριος 2007 Το Επικαιροποιημένο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης υποβάλλεται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή σύμφωνα με το άρθρο 4 του Κανονισμού

Διαβάστε περισσότερα

Ίδρυμα Οικονομικών & Βιομηχανικών Ερευνών. Η Ελληνική Οικονομία 4/12

Ίδρυμα Οικονομικών & Βιομηχανικών Ερευνών. Η Ελληνική Οικονομία 4/12 Ίδρυμα Οικονομικών & Βιομηχανικών Ερευνών Η Ελληνική Οικονομία 4/12 Τριμηνιαία Έκθεση Αρ. Τεύχους 70, Ιανουάριος 2013 Οι Συγγραφείς Η ανάλυση της πορείας της Ελληνικής Οικονομίας αποτελεί προϊόν συλλογικής

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΘΝΙΚΟ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΩΝ» ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΕΣΠΑ 2007-2013

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΘΝΙΚΟ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΩΝ» ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΕΣΠΑ 2007-2013 ΕΙΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ» ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΘΝΙΚΟ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΩΝ» ΕΘΝΙΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ 2007 2013

ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ 2007 2013 ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ 2007 2013 ΑΘΗΝΑ, ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2007 1 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1. ΙΑ ΙΚΑΣΙΑ ΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΤΟΥ ΕΣΠΑ ΚΑΙ ΤΩΝ Ε.Π. 3 1.1 Η διαβούλευση για την κατάρτιση του ΕΣΠΑ και

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ. Εθνικό Πρόγραμμα Μεταρρυθμίσεων 2011-2014 Ελλάδα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ. Εθνικό Πρόγραμμα Μεταρρυθμίσεων 2011-2014 Ελλάδα ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Εθνικό Πρόγραμμα Μεταρρυθμίσεων 2011-2014 Ελλάδα Απρίλιος 2011 1 Περιεχόμενα 1. Εισαγωγή 2. Μακροοικονομικές προοπτικές 2.1 Τρέχουσες εξελίξεις 2.2 Ανασκόπηση

Διαβάστε περισσότερα

Η ΑΓΟΡΑ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑ Α

Η ΑΓΟΡΑ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑ Α Ι ΡΥΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ FOUNDATION FOR ECONOMIC & INDUSTRIAL RESEARCH Τσάµη Καρατάσου 11, 117 42 Αθήνα, Tηλ.: 210 92 11 200-10, Fax: 210 92 33 977, www.iobe.gr 11 Tsami Karatassou, 117

Διαβάστε περισσότερα

60 ΙΔΡΥΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ FOUNDATION FOR ECONOMIC & INDUSTRIAL RESEARCH. Η Ελληνική Οικονομία 4/14

60 ΙΔΡΥΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ FOUNDATION FOR ECONOMIC & INDUSTRIAL RESEARCH. Η Ελληνική Οικονομία 4/14 60 ΙΔΡΥΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ FOUNDATION FOR ECONOMIC & INDUSTRIAL RESEARCH Η Ελληνική Οικονομία 4/14 Τριμηνιαία Έκθεση Αρ. Τεύχους 78, Ιανουάριος 2015 Οι Συγγραφείς Η ανάλυση της πορείας

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 8ης Ιουνίου 2010 1 απευθυνόμενη προς την Ελλάδα με σκοπό την ενίσχυση και εμβάθυνση της δημοσιονομικής εποπτείας, διά της οποίας ειδοποιείται η Ελλάδα να λάβει τα μέτρα μείωσης

Διαβάστε περισσότερα

Εβδομαδιαίο Δελτίο Οικονομικών Εξελίξεων Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015. Ελληνική Οικονομία

Εβδομαδιαίο Δελτίο Οικονομικών Εξελίξεων Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015. Ελληνική Οικονομία Φεβ-11 Μαϊ-11 Αυγ-11 Νοε-11 Φεβ-12 Μαϊ-12 Αυγ-12 Νοε-12 Φεβ-13 Μαϊ-13 Αυγ-13 Νοε-13 Φεβ-14 Μαϊ-14 Αυγ-14 Νοε-14 Φεβ-15 Εβδομαδιαίο Δελτίο Οικονομικών Εξελίξεων Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών Παρασκευή 13

Διαβάστε περισσότερα

Ευχαριστήρια επιστολή του προέδρου. Επιχειρηματικά νέα... Νέα Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου. Ψαλίδισμα στο αφορολόγητο

Ευχαριστήρια επιστολή του προέδρου. Επιχειρηματικά νέα... Νέα Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου. Ψαλίδισμα στο αφορολόγητο Τεύχος 62 Δεκέμβριος 2011 Παραλήπτης kcci Καλά Χριστούγεννα Ο Πρόεδρος και το ιοικητικό Συµβούλιο του Επιµελητηρίου Καβάλας, o Πρόεδρος και το ιοικητικό Συµβούλιο του Συλλόγου Αιµοδοτών Επιµελητηρίου Καβάλας

Διαβάστε περισσότερα

60 ΙΔΡΥΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ FOUNDATION FOR ECONOMIC & INDUSTRIAL RESEARCH. Η Ελληνική Οικονομία 1/15

60 ΙΔΡΥΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ FOUNDATION FOR ECONOMIC & INDUSTRIAL RESEARCH. Η Ελληνική Οικονομία 1/15 60 ΙΔΡΥΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ FOUNDATION FOR ECONOMIC & INDUSTRIAL RESEARCH Η Ελληνική Οικονομία 1/15 Τριμηνιαία Έκθεση Αρ. Τεύχους 79, Απρίλιος 2015 Οι Συγγραφείς Η ανάλυση της πορείας

Διαβάστε περισσότερα

On line. Πληροφορίες για προγράµµατα. Τρεις Κυριακές του εκεµβρίου ανοιχτή φέτος η αγορά

On line. Πληροφορίες για προγράµµατα. Τρεις Κυριακές του εκεµβρίου ανοιχτή φέτος η αγορά On line Εβδοµαδιαία ηλεκτρονική ενηµερωτική έκδοση του Επαγγελµατικού Επιµελητηρίου Θεσσαλονίκης Θεσσαλονίκη, 12 εκεµβρίου 2014, τεύχος 349 Επιµέλεια: Επιτροπή ηµοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Σύνταξη:

Διαβάστε περισσότερα

Εβδομαδιαίο Δελτίο Οικονομικών Εξελίξεων Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Εβδομαδιαίο Δελτίο Οικονομικών Εξελίξεων Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015 Εβδομαδιαίο Δελτίο Οικονομικών Εξελίξεων Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015 Η διατήρηση του πρωτογενούς πλεονάσματος στο πρώτο δίμηνο του 2015 συνδυάζεται με μετριασμό της εντάσεως

Διαβάστε περισσότερα

ΧΡΟΝΙΑ. Απολογισμός. 20 χρήσης 2013

ΧΡΟΝΙΑ. Απολογισμός. 20 χρήσης 2013 ΧΡΟΝΙΑ Απολογισμός ης 20 χρήσης 2013 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ Το Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας Συνεταιρισμός Περιορισμένης Ευθύνης, με την από 15/5/2014 και

Διαβάστε περισσότερα

Εθνικό Πρόγραμμα Μεταρρυθμίσεων 2015

Εθνικό Πρόγραμμα Μεταρρυθμίσεων 2015 Εθνικό Πρόγραμμα Μεταρρυθμίσεων 2015 Απρίλιος 2015 Το Εθνικό Πρόγραμμα Μεταρρυθμίσεων του 2015 Συντονίστηκε από το Συμβούλιο Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Οικονομικών σε συνεργασία με τα Υπουργεία

Διαβάστε περισσότερα

1 Επίτευξη υγιών δημοσίων οικονομικών... 6

1 Επίτευξη υγιών δημοσίων οικονομικών... 6 Περιεχόμενα 1 Επίτευξη υγιών δημοσίων οικονομικών... 6 2 Διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις με δημοσιονομικό ενδιαφέρον... 8 2.1 Αποκρατικοποίηση για την ώθηση της αποτελεσματικότητας στην οικονομία και την μείωση

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΠΑΡΑΔΟΤΕΟ Β.5.7 5 η Μελέτη Εξελίξεων και Τάσεων της ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ Μάιος 215 Μάιος 215 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

60 ΙΔΡΥΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ FOUNDATION FOR ECONOMIC & INDUSTRIAL RESEARCH. Η Ελληνική Οικονομία 4/13

60 ΙΔΡΥΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ FOUNDATION FOR ECONOMIC & INDUSTRIAL RESEARCH. Η Ελληνική Οικονομία 4/13 60 ΙΔΡΥΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ FOUNDATION FOR ECONOMIC & INDUSTRIAL RESEARCH Η Ελληνική Οικονομία 4/13 Τριμηνιαία Έκθεση Αρ. Τεύχους 74, Ιανουάριος 2014 Οι Συγγραφείς Η ανάλυση της πορείας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε. Όμιλος και Τράπεζα Ετήσια Οικονομική Έκθεση χρήσεως από 1 Ιανουαρίου έως 31 Δεκεμβρίου 2013

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε. Όμιλος και Τράπεζα Ετήσια Οικονομική Έκθεση χρήσεως από 1 Ιανουαρίου έως 31 Δεκεμβρίου 2013 ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε. Ετήσια Οικονομική Έκθεση χρήσεως από 1 Ιανουαρίου έως 31 Δεκεμβρίου 2013 Μάρτιος 2014 Πίνακας Περιεχομένων Δηλώσεις μελών του Διοικητικού Συμβουλίου... 5 Έκθεση του Διοικητικού

Διαβάστε περισσότερα

με τη γλώσσα των αριθμών

με τη γλώσσα των αριθμών με τη γλώσσα των αριθμών Η αλήθεια για την Οικονομία Γιάννης Παπαθανασίου ΜΑΡΤΙΟΣ 2011 Με τη γλώσσα των αριθμών, η αλήθεια για την οικονομία. Πρώτη έκδοση, Νοέμβριος 2010 Επανέκδοση, Μάρτιος 2011 Περιεχόμενα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ" ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΕΣΠΑ 2007-2013 ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΕΣΠΑ 2007-2013 ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ" ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΕΣΠΑ 2007-2013 ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΧΕΡΣΑΙΩΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΟΔΙΚΩΝ» Μετακινούμε την

Διαβάστε περισσότερα

Μεταρρυθµίσεις για την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράµµατος και για τη συνέχεια αυτού. Εισαγωγή

Μεταρρυθµίσεις για την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράµµατος και για τη συνέχεια αυτού. Εισαγωγή Μεταρρυθµίσεις για την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράµµατος και για τη συνέχεια αυτού. Εισαγωγή Αυτό το έγγραφο παρουσιάζει µία πλήρη περίληψη των µεταρρυθµίσεων και των νοµοθετικών σχεδίων που θα αναλάβει

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΑΠΕΖΑ EFG EUROBANK ERGASIΑS Α.Ε.

ΤΡΑΠΕΖΑ EFG EUROBANK ERGASIΑS Α.Ε. ΤΡΑΠΕΖΑ EFG EUROBANK ERGASIΑS Α.Ε. ΕΤΗΣΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΠΟΥ ΕΛΗΞΕ ΤΗΝ 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2007 Βάσει της Aπόφασης 5/204/14.11.2000 της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Περιεχόμενα I. Ετήσιες Ενοποιημένες Οικονομικές

Διαβάστε περισσότερα

OIKONOMIKEΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

OIKONOMIKEΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ Τετραμηνιαία έκδοση του ΚΕΠΕ Τεύχος 12, Μάιος 2010 OIKONOMIKEΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ Εξελίξεις και προοπτικές στην παγκόσμια οικονομία Οι οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ENΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΛΑΜΙΑ IOYΛIOΣ 2011 ΤΕΥΧΟΣ 10 Ε Π Ι Μ Ε Λ Η Τ Η Ρ Ι Ο Φ Θ Ι Ω Τ Ι

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ENΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΛΑΜΙΑ IOYΛIOΣ 2011 ΤΕΥΧΟΣ 10 Ε Π Ι Μ Ε Λ Η Τ Η Ρ Ι Ο Φ Θ Ι Ω Τ Ι NEWS ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ENΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΛΑΜΙΑ IOYΛIOΣ 2011 ΤΕΥΧΟΣ 10 Ε Π Ι Μ Ε Λ Η Τ Η Ρ Ι Ο Φ Θ Ι Ω Τ Ι Δ Α Σ / Ο Θ Ω Ν Ο Σ 3, Τ. Κ. 3 5 1 0 0 Λ Α Μ Ι

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ. ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ Η ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ: ΑΣΤΟΧΙΕΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ... σελ. 3

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ. ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ Η ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ: ΑΣΤΟΧΙΕΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ... σελ. 3 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ Η ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ: ΑΣΤΟΧΙΕΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ... σελ. 3 Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΡΙΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ: Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ... σελ. 45 ΒΑΣΙΚΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΓΕΘΗ...

Διαβάστε περισσότερα

ISBN 978-960-6867-18-7

ISBN 978-960-6867-18-7 ISBN 978-960-6867-18-7 Tο ελληνικό τραπεζικό σύστημα το 2011 και το 2012 Ιανουάριος 2013 Tο ελληνικό τραπεζικό σύστημα το 2011 και το 2012 Ιανουάριος 2013 Ελληνική Ένωση Τραπεζών Αμερικής 21α - 106

Διαβάστε περισσότερα