ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ. για τη συνδικαλιστική χρονιά

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ. για τη συνδικαλιστική χρονιά 2003-2004"

Transcript

1 ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ για τη συνδικαλιστική χρονιά Συνάδελφοι -ισσες, Σύμφωνα με το καταστατικό του Συλλόγου μας (άρθρο 14) το Δ.Σ. υποβάλει στην Τακτική Γενική Συνέλευση την έκθεση πεπραγμένων της θητείας του, κάνοντας έτσι μια αναφορά στη δράση του Δ.Σ. για τη συνδικαλιστική χρονιά Κύριος στόχος της είναι να συμβάλει μέσα από την αναφορά της στα σημαντικότερα γεγονότα που οριοθέτησαν τη δράση του Συλλόγου τη χρονιά αυτή, στην κατανόηση των ευρύτερων κοινωνικών, οικονομικών και πολιτικών συνθηκών και διεργασιών που αναπόφευκτα επηρέασαν τη δράση του κινήματός μας, καθώς και στην κατανόηση των επιμέρους παραμέτρων στο εσωτερικό του συνδικαλιστικού κινήματός μας, που διαμόρφωσαν τη συνολική δυναμική του με τα όποια θετικά ή αρνητικά παρεπόμενα. Μία έκθεση πεπραγμένων οφείλει να εξετάζει σφαιρικά και πολύπλευρα όλα τα γεγονότα, να εισέρχεται στο βάθος των πραγμάτων, να επιχειρεί την εξαγωγή επωφελών για την πορεία του συλλόγου συμπερασμάτων, να ενισχύει την αποτελεσματικότητα, να χαράσσει προοπτικές και με την αξιοποίηση της κεκτημένης εμπειρίας να διατηρεί ζωντανή και πάντα επίκαιρη τη συνδικαλιστική λειτουργία και δράση, να ανοίγει νέους δρόμους για το συνδικαλιστικό κίνημα. Φιλοδοξούμε αυτές οι εισαγωγικές παρατηρήσεις, να αποτελέσουν την αναγκαία συνθήκη, αλλά και προϋπόθεση για την πληρέστερη κατανόηση, όλων όσων στη συνέχεια εκτίθενται. Η Συγκρότηση του Δ.Σ. του Συλλόγου Στις εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου (13/11/2003) οι παρατάξεις που σύμφωνα με το καταστατικό υπέβαλαν υποψηφιότητα πήραν: ΕΣΑΚ - ΔΕΕ 4 έδρες (245 ψήφους) ΔΑΚΕ Π.Ε. 3 έδρες (147 ψήφους) ΠΑΣΚ Π.Ε. 2 έδρες (126 ψήφους) Προοδευτική Συνεργασία 2 έδρες (98 ψήφους) ΑΣΕ - (47 ψήφους)

2 Το Δ.Σ. συγκροτήθηκε σε σώμα και εξέλεξε: ΠΡΟΕΔΡΟ τον Παπλωματά Κων/νο (ΕΣΑΚ-ΔΕΕ) Αντιπρόεδρο τον Παπαγρηγορίου Κλέαρχο (ΔΑΚΕ) Γραμματέα τον Ρήγα Παναγιώτη (Πρ. Συνεργασία) Ειδ. Γραμματέα την Αραμπατζή Ελένη (ΕΣΑΚ-ΔΕΕ) Ταμία τον Ξέρα Δημήτρη (ΔΑΚΕ) Μέλη τον Καπράνα Ζήση (Πρ. Συνεργασία) τον Θανάση Παπαευθυμίου (ΔΑΚΕ) την Σαρακηνού Ελένη τον Στάμο Αδάμ τον Φασούλα Δημήτρη τον Χαϊντούτη Ηλία (ΠΑΣΚ) (ΠΑΣΚ) (ΕΣΑΚ-ΔΕΕ) (ΕΣΑΚ-ΔΕΕ) Α) ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ - ΕΝΩΤΙΚΑ - ΤΑΞΙΚΑ Καθιέρωση του ενιαίου 12χρονου βασικού υποχρεωτικού σχολείου για όλα τα παιδιά. Σχολείο που θα καλύπτει το σύνολο των εκπαιδευτικών αναγκών, χωρίς να καταφεύγουν οι γονείς και οι μαθητές σε κάθε είδους παραπαιδεία. Δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή για όλα τα παιδιά. Κατάργηση των ν.2525 και Αντικατάσταση του «ολοήμερου» παιδοφυλακτήριου από σχολείο που θα ολοκληρώνει τη διαπαιδαγωγητική εργασία του, χωρίς ανάγκη πρόσθετων μαθημάτων και θα οργανώνει τη διανοητική, συναισθηματική και κοινωνική ζωή των μαθητών. ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ Απορρίπτουμε κάθε αξιολόγηση του εκπαιδευτικού και της σχολικής μονάδας, γιατί οδηγεί στον αυταρχισμό, στην ιδεολογική χειραγώγηση, στη λειτουργία του σχολείου με βάση τις ανάγκες και τους όρους της αγοράς και στην ταξική κατηγοριοποίηση των σχολικών μονάδων. Κατάργηση του ν και ακύρωση της αξιολόγησης στην πράξη. Κανείς αξιολογητής στην τάξη.

3 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ Γνήσιες και ουσιαστικές Σ.Σ.Ε. για όλα τα επίπεδα. Κατάργηση του ν Αυξήσεις 35% στο σύνολο των αποδοχών από 1/1/2003. Ενσωμάτωση των επιδομάτων στο βασικό μισθό. Όχι στο νέο Μισθολόγιο της λιτότητας και του αυταρχισμού. 15% του κρατικού προϋπολογισμού στην παιδεία. Αφορολόγητο όριο ο μισθός του νεοδιόριστου. ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ Ακώλυτη μισθολογική εξέλιξη. Όχι στη σύνδεση του μισθού με το βαθμό και την παραγωγικότητα. Απορρίπτουμε κάθε μορφή μερικής απασχόλησης. Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους. Να αποσυρθεί η εγκύκλιος και να καταργηθεί τώρα η διάταξη για την μετακίνηση υπεράριθμων εκπαιδευτικών εκτός ΠΥΣΠΕ και εντός της Περιφέρειας. Κατάργηση τώρα του θεσμού του ωρομισθίου. 20 μαθητές ανά τμήμα. Κατάργηση διπλοβάρδιας. Κατάργηση του Καθηκοντολογίου. Δημοκρατική - συλλογική λειτουργία του σχολείου. Όχι στην υπερωριακή απασχόληση και την παραμονή στο σχολείο πέρα από το διδακτικό ωράριο. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ Κ. Α. σύστημα δημόσιο, καθολικό, υποχρεωτικό για όλους, με πλήρη ασφαλιστική κάλυψη όλων των εργαζομένων, των ανέργων, των υποαπασχολούμενων και κάθε προστατευόμενου μέλους της οικογένειας. Πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική κάλυψη (οδοντιατρικά, γυαλιά κλπ.). Πλήρη σύνταξη (30/30) στα 30 χρόνια δουλειάς και στο 80% του τελευταίου μισθού. Συνταξιοδότηση σε περίπτωση ανικανότητας ανεξάρτητα από τα χρόνια υπηρεσίας. Μείωση των εισφορών των εργαζομένων στην προοπτική της κατάργησής τους. Προστασία της μητρότητας. Κατάργηση αντιασφαλιστικών νόμων. Όχι στα επαγγελματικά ταμεία. Να μη θιγεί η επικουρική σύνταξη. ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ Δημιουργία παιδαγωγικών πανεπιστημιακών σχολών για την εκπαίδευση των εκπαιδευτικών. Ετήσια περιοδική επιμόρφωση στα πανεπιστήμια, σε πανεπιστημιακά τμήματα επιμόρφωσης (τουλάχιστον ετησίως) με απαλλαγή από τα διδακτικά καθήκοντα. ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΕΠΕΤΗΡΙΔΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ Επαναφορά της επετηρίδας και μαζικοί διορισμοί απ αυτήν. Κάλυψη τώρα όλων των κενών. Κατάργηση του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ και των πρόσθετων κριτηρίων. Πλήρη εργασιακά, μισθολογικά, ασφαλιστικά δικαιώματα στους αναπληρωτές για όλους τους μήνες του χρόνου και με βάση το σύνολο της προϋπηρεσίας τους. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ Η πορεία των πρόσφατων απεργιακών κινητοποιήσεων επιβεβαίωσε, δυστυχώς για άλλη μια φορά, τις εκτιμήσεις μας, ότι η μέχρι τώρα τακτική της πλειοψηφίας του Δ.Σ.

4 της ΔΟΕ είναι αδιέξοδη και δεν μπορεί να οδηγήσει τον κλάδο σε αποτελεσματικούς αγώνες. Απαιτείται άμεσα, τώρα, μέσα από μαζικές διαδικασίες, να επιχειρήσουμε ένα νέο αγωνιστικό ξεκίνημα, με αναμορφωμένο διεκδικητικό πλαίσιο, με ανεβασμένες μορφές πάλης, μέσα από μετωπικές συσπειρώσεις, να οργανώσουμε συλλογικά την αντίσταση, τον αγώνα, να διεκδικήσουμε λύσεις με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας. Προτείνουμε: 1. Καμπάνια ενημέρωσης των μαθητών, των γονέων, των εργαζομένων για το βάθος, την ένταση και τη στόχευση των αναδιαρθρώσεων, τις επιπτώσεις στο σχολείο και τη μόρφωση των μαθητών. 2. Αγωνιστικές κινητοποιήσεις σε τοπικό επίπεδο, μαζί με μαθητές, γονείς, εργαζόμενους, Τοπική Αυτοδιοίκηση, λαϊκούς φορείς. Μέτωπο για την Παιδεία των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, δράση για την αποτροπή εφαρμογής των αντιεκπαιδευτικών επιλογών με το πολύμορφο μπλοκάρισμά τους σε τοπικό επίπεδο. 3. Συνεχή απεργιακό αγώνα με: α) Απεργιακή κινητοποίηση από τις 18/11 έως 21/11 (Δύο συνεχόμενες 48ωρες). β) Πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις ανά εβδομάδα από 24/11. γ) Γενικές Συνελεύσεις των Συλλόγων κάθε Παρασκευή και Ολομέλεια των Προέδρων κάθε Σάββατο, για εκτίμηση και οργάνωση του αγώνα. Μόνο ο αγώνας διάρκειας, στη βάση ενός πλαισίου διεκδίκησης των δικαιωμάτων που απορρέουν από τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, μέσα από ένα πλατύ - δυναμικό λαϊκό μέτωπο για την Παιδεία, με κυρίαρχο τον ταξικό του προσανατολισμό, μπορεί να αποτελέσει διέξοδο νίκης. Β) Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΜΑΣ ΠΟΡΕΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ /11 Στήριξη της απεργίας των εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων.

5 17/11 Συμμετοχή στην πορεία του Πολυτεχνείου. ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ /12 Συνάντηση με την επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Αριστερή κίνηση» Κα Βαφειάδου Αντωνία. 2-6/12 Συμμετοχή του Συλλόγου στην αποστολή παρατηρητών δικαστικής διαδικασίας στην Κωνσταντινούπολη. 11/12 Συνάντηση με την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Περιστερίου στα γραφεία του Συλλόγου. 11/12 Συμμετείχαμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας. 15/12 Πραγματοποίηση συνάντησης με τους συναδέλφους ειδικοτήτων, ολυμπιακής Παιδείας και ωρομίσθιους. 20/12 Πραγματοποίηση χοροεσπερίδας στο κέντρο «ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ». ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2004 Συμμετοχή στην Ολυμπιάδα Ειρήνης. Ειρηνοδρομία Δελφοί - Ακρόπολη. Πανελλαδικοί διαγωνισμοί με αντιπολεμικό - αντιιμπεριαλιστικό χαρακτήρα στη λογοτεχνία, ποίηση, θέατρο, εικαστικά, κινηματογράφο. 16/1 Συνάντηση με τον επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Πρωτοβουλία Αγωνιστικής Συμπαράταξης» Κο Σοφό Παναγιώτη. 22/1 Συνάντηση με συναδέλφους στα γραφεία του Συλλόγου που ενδιαφέρονταν να στελεχώσουν τις παρακάτω επιτροπές του Συλόγου: Παιδείας Νηπιαγωγών Ειδικής Αγωγής Πολιτιστική Αθλητική Περιβαλλοντικού προσανατολισμού Αδιορίστων 24/1 Πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση αφιερωμένη στα παιδιά των μελών του Συλλόγου. 26/1 Συνάντηση με την επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «ΑΝΑΠΛΑΣΗ» Κα Αλεξοπούλου Σοφία.

6 30/1 Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας. ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2004 Συμμετοχή στην Ολυμπιάδα Ειρήνης. Ειρήνη και Περιβάλλον - Ημερίδα. 19/2: Ένας χρόνος απ την κήρυξη του ιμπεριαλιστικού πολέμου ενάντια στο Ιράκ. Ένας χρόνος κατοχή, σημερινές εξελίξεις στην Παλαιστίνη, Μέση Ανατολή, επόμενοι στόχοι (Συρία, Κούβα, Ιράν κλπ.). 6/2 Συνάντηση με τον επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Δύναμη ανανέωσης και Δημιουργίας» Κο Λαλένη Κων/νο. 6/2 Ολοκλήρωση της καμπάνιας του Συλλόγου με τίτλο «Μια κουβέρτα για την Παλαιστίνη». 10/2 Συμμετοχή στην ημερίδα που διοργάνωσε η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ για τα 60 χρόνια απ το θάνατο του Δημήτρη Γληνού στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ. 26/2 Συνάντηση του Δ.Σ. με την Αντιδήμαρχο Παιδείας Κα Ευσταθιάδου Νεκταρία. ΜΑΡΤΙΟΣ 2004 Συμμετοχή στην Ολυμπιάδα Ειρήνης. Ειρήνη και Αθλητισμός (Ημερίδα). Ιστορία αθλητισμού. Η Ολυμπιάδα χτες - σήμερα. 3 χρόνια μετά τον πόλεμο στην Γιουγκοσλαβία. 18/3 Συμμετοχή στην ημερίδα που οργάνωσε η ΟΛΜΕ με θέμα «Διαθεματικότητα και Ευέλικτη Ζώνη». 20/3 Συμμετοχή σε αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο. 20/3 Συνάντηση του Δ.Σ. με τους Διευθυντές των Σχολείων και τους Οικονομικούς Υπολόγους των Σχολικών Επιτροπών. 22/3 Συμμετοχή στην ημερίδα που οργάνωσε η ΔΟΕ στο Βόλο με θέμα: «Οι εργασιακές σχέσεις των εκπ/κών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση». 30/3 Συνάντηση στα γραφεία της ΔΟΕ των Συλλόγων Μενιδίου, Κ. Σωτηρίου, Αιγάλεω, Περιστερίου, Γληνού, Αριστοτέλη, Βύρωνα, Μακρυγιάννη, Ηλιούπολης, Καλλιθέας, με θέμα τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις στην εκπαίδευση. 31/3 Πραγματοποίηση ημερίδας με θέμα «Το Δημόσιο Σχολείο στον 21ο αιώνα».

7 ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2004 Συμμετοχή στην Ολυμπιάδα Ειρήνης. Ειρήνη και Πολιτισμός Βδομάδα μαθητικής και εργατικής δημιουργίας. Τριήμερο προβολής αντιιμπεριαλιστικών ταινιών. Φεστιβάλ απ τις παροικίες ξένων εργαζομένων στην Αττική με παραδοσιακό καλλιτεχνικό πρόγραμμα απ τις χώρες τους. Αντιπολεμικό θέατρο. Συνάντηση αντιπολεμικού λόγου και ποίησης. Έκθεση εικαστικών σε συνεργασία με το Καλλιτεχνικό Επιμελητήριο. Έκδοση αφίσας από έργα καλλιτεχνών. Ολοκλήρωση της προσπάθειας οικονομικής στήριξης της οικογένειας του εκλιπόντος συναδέλφου Κοτσαρίδα Σωτήρη. 2/4 Συμμετοχή στην παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας / /4 Συμμετοχή στο 18ο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο με θέμα: «Παγκοσμιοποίηση και Εκπαίδευση. Το Δημόσιο Σχολείο στο Νέο Περιβάλλον». Συμμετοχή στην παγκόσμια εβδομάδα δράσης για την εκπαίδευση. 24/4 Συμμετοχή στην πρεμιέρα του θεατρικού έργου «40 χρόνια Μποστ» που διοργάνωσε το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Περιστερίου. 28/4 Συμμετοχή στην παρουσίαση του βιβλίου του Δ. Σέρβου «Το Παιδομάζωμα». 28/4 Συμμετοχή σε σύσκεψη Συλλόγων του Λεκανοπεδίου, ΕΛΜΕ και άλλων φορέων. 28/4 Συμμετοχή σε ημερίδα που διοργάνωσε ο Δήμος Περιστερίου με θέμα: «Τα παιδιά μας και εμείς λίγο πριν τις εξετάσεις». 28/4 Συμμετοχή στην εκδήλωση που διοργάνωσε η γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ στο 1ο Δημοτικό Σχολείο με θέμα: «Η εργατική τάξη δεν παζαρεύει τις συνθήκες ασφάλειας και υγιεινής στους χώρους δουλειάς». 30/4 Συμμετοχή σε συνάντηση Διοικητικών Συμβουλίων της Γ Διεύθυνσης με αφορμή προτάσεις που κατατέθηκαν απ τον Προϊστάμενο Δ/νσης. ΜΑΙΟΣ 2004 Συνδιοργάνωση διαγωνισμού ζωγραφικής με το Δήμο Περιστερίου με θέμα:

8 «Τα παιδιά ζωγραφίζουν στον τοίχο». 3/5 Συμμετοχή σε εκδήλωση με θέμα «Πολιτισμός και Ειρήνη». 5/5 Συμμετοχή σε εκδήλωση στο Ζάππειο με θέμα «Περιβάλλον και Ειρήνη». 6/5 Συμμετοχή σε εκδήλωση στο Πολεμικό Μουσείο με θέμα «Ένοπλες Δυνάμεις και Ειρήνη». 6/5 Συμμετοχή σε εκδήλωση με ζωγραφική για παιδιά με θέμα «Περιβάλλον και Ειρήνη». 6-7/5 Συμμετοχή στο πανελλήνιο τουρνουά σκακιού. 9/5 Συμμετοχή στην Μαραθώνια πορεία ειρήνης. Μέρα αντιφασιστικής νίκης /5 Συμμετοχή στη συνέλευση αντιπροσώπων της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Περιστερίου. 12/5 Συμμετοχή στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Καλλιθέας προς τιμή της μεγάλης αγωνίστριας δασκάλας Έλλης Αλεξίου. 13/5 Συνάντηση με τους Διευθυντές των Σχολείων, Οικονομικούς Υπολόγους των Σχολικών επιτροπών και Πρ. Νηπιαγωγείων με θέμα «Επιχορηγήσεις Σχολικών Επιτροπών - Σύστημα κατανομής πόρων». 14/5 Συμμετοχή σε 3ωρη στάση εργασίας και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας. 14/5 Συμμετοχή στο αφιέρωμα στο Μάνο Χατζηδάκη που διοργάνωσε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αιγάλεω. 17/5 Συμμετοχή στην ημερίδα που διοργάνωσε η ΔΟΕ στο Βόλο με θέμα: «Διαθεματικό Πλαίσιο Προγραμμάτων Σπουδών - Ευέλικτη Ζώνη». 20/5 Πραγματοποίηση τακτικής Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου. 20/5 Πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας του Συλλόγου σε συνεργασία με την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Περιστερίου στο ΚΥΒΕ - Κατάθεση ψηφίσματος στο Δήμαρχο Κο Παχατουρίδη. 23/5 Συμμετοχή στην επίσκεψη τιμής και μνήμης στη Μακρόνησο. ΙΟΥΝΙΟΣ 2004 Οργάνωση ρεπορτάζ και προβολή στον Τοπικό Τύπο για θέματα φύλαξης των σχολικών μονάδων.

9 3/6 Συμμετοχή σε Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο Υπουργείο Παιδείας 9/6 Παρουσίαση μουσικού CD - παραγωγή του Συλλόγου στο ΚΥΒΕ. ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ /9 Σύσκεψη με φορείς του Δήμου Περιστερίου με στόχο την οργάνωση κινητοποίησης για την αποκαθήλωση των μηχανισμών παρακολούθησης και καταστολής. ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2004 Πραγματοποίηση συναντήσεων με τον Προϊστάμενο του Γραφείου, τον Διευθυντή της Γ Δ/νσης και τους Σχολικούς Συμβούλους της Περιφέρειας. 1-3/10 Επίσκεψη - προσκύνημα στη Γυάρο. 4/10 Πραγματοποίηση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης. 5/10 Συμμετοχή στην εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν η ΔΟΕ και η ΠΟΕΔ με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Μέρας των Εκπαιδευτικών. 15/10 Συμμετοχή στη συγκέντρωση συμπαράστασης στον Άρειο Πάγο στον Κούρδο αγωνιστή Σινάν Μποζκούρτ. 20/10 Συμμετοχή στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα την Παιδεία - Κατάθεση συγκεκριμένης εισήγησης. 21/10 Συμμετοχή στην 24ωρη απεργία που κήρυξαν οι ΑΔΕΔΥ - ΔΟΕ - ΟΛΜΕ. 21/10 Συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο σταθμό του Μετρό στον Αγ. Αντώνιο με στόχο το ξήλωμα των μηχανισμών παρακολούθησης και καταστολής /10 Συμμετοχή στη διημερίδα που διοργάνωσε η Πολιτιστική κίνηση Εκπαιδευτικών Π.Ε. με θέμα «Ξενοφοβία - Ρατσισμός. Το σχολείο του σήμερα και του αύριο». Γ) ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΕ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

10 ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ - ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ Για την κατάργηση των γεωγραφικών ορίων των νηπιαγωγείων. Για τη συνύπαρξη και συλλειτουργία δύο τύπων νηπιαγωγείων. Για την αποκαθήλωση των μηχανισμών παρακολούθησης. Για τον τερματισμό των μέτρων αστυνομοκρατίας. Για την απροκάλυπτη λογοκρισία του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, ενοτήτων του γλωσσικού μαθήματος. Για τα εκπαιδευτικά κενά. Για τα πολυπληθή τμήματα. Για τα νηπιαγωγεία. Για τα Ολοήμερα σχολεία. Για τάξεις Υποδοχής - Τμήματα Ένταξης - Ενισχυτική διδασκαλία. Για τη συμπλήρωση υποχρεωτικού ωραρίου ειδικοτήτων. Για τους αναπληρωτές. Για τους ωρομίσθιους. Για τη διαπολιτισμική εκπαίδευση. Για τις έκτακτες απουσίες εκπαιδευτικών. Για τις υπερωρίες. Για τη συμπλήρωση του απογραφικού δελτίου των ποιοτικών χαρακτηριστικών των σχολικών κτιριακών εγκαταστάσεων. Για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Υπαγωγή της εκπαίδευσης στις ανάγκες του κεφαλαίου. Ιδιωτικοποίηση της Παιδείας. Αξιολόγηση. Σύστημα διορισμών. Αλλαγή στελεχών. Πολιτική μόνιμης λιτότητας. Υλοποίηση βασικών κατευθύνσεων για το Ολοήμερο Σχολείο. Χαιρετισμός προς τους νεοδιόριστους συναδέλφους. Εισήγηση για το κτιριακό. Για τη φύλαξη των σχολείων. Για τις έκτακτες και τακτικές επιχορηγήσεις. Για το τετραετές πρόγραμμα για τη σχολική στέγη του ΟΣΚ Α.Ε. Για τις ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό. Για τη δημοσίευση της έρευνας του ΣΕΒ με θέμα: «Έρευνα για τις ανάγκες των επιχειρήσεων σε Ειδικότητες Αιχμής για την τριετία ». Για το ωράριο των εκπαιδευτικών. Για τις τακτικές επιχορηγήσεις προς τα Νηπιαγωγεία. Για το προσκύνημα στη Γυάρο. Για το Κοινό Πλαίσιο Αξιολόγησης του Υπουργείου Εσωτερικών. Για την αποθήκη του ΟΣΚ που στεγάζεται το 5ο Δημοτικό Σχολείο. Για τις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης στη Μακρόνησο. Για την κλιμακούμενη εκδήλωση της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ, στην Παλαιστίνη και στην Κούβα. Για τη σύλληψη του Κούρδου αγωνιστή Σινάν Μποσκούρτ. Κατάθεση γραπτών παρεμβάσεων σ όλες τις ημερίδες και συνέδρια που οργάνωσε η ΔΟΕ.

11 Υπόμνημα στο Δήμαρχο για τα προβλήματα της Α/βάθμιας Εκπαίδευσης. Υπόμνημα Συλλόγων Λεκανοπεδίου για τη γενικότερη κατάσταση στο χώρο της εκπαίδευσης. Για συνδιοργάνωση δράσης περιβαλλοντικού προσανατολισμού. Διαμαρτυρία για την αντιδήμαρχο Παιδείας που απαγόρευσε σε εκπρόσωπο του Δ.Σ. να παρέμβει σε ημερίδα που διοργάνωσε ο Δήμος Περιστερίου. Απαντητική επιστολή στο Δ/ντή Γ Δ/νσης για τη δημιουργία Τράπεζας Αίματος και Ταμείου Αλληλοβοήθειας των Εκπαιδευτικών. Για τα προβλήματα υγείας και ασφάλειας που δημιουργούνται στο 5ο Δημοτικό Σχολείο εξαιτίας της υφιστάμενης κατάστασης της αποθήκης του ΟΣΚ. Για την Ολυμπιάδα Ειρήνης. Για το 2ο Παγκόσμιο Συμπόσιο ενάντια στην απομόνωση. Για την επιτροπή ευαισθητοποίησης των νέων της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες. Για το κτιριολογικό πρόγραμμα του Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου. Για την οριστική ημερήσια διάταξη της Γενικής Συνέλευσης Αντιπροσώπων της ΔΟΕ. Για την επιχορήγηση των σχολικών επιτροπών. Για το τρομοκρατικό χτύπημα της Μαδρίτης. Για τις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών. Κατάθεση εισήγησης στην ημερίδα που διοργάνωσε ο Σύλλογος με θέμα «το Δημόσιο Σχολείο στον 21ο αιώνα». Ευχαριστήρια επιστολή προς το Δ/ντή της Αγροτικής Τράπεζας για την προσφορά Ηλεκτρονικού Υπολογιστή και Εκτυπωτή. Για τα Λευκά Κελιά τύπου F στην Τουρκία. Για την εθελοντική αιμοδοσία. Για τους μεταπτυχιακούς φοιτητές και τάξεις υποδοχής. Για την έκδοση εφημερίδας. Για τους εκλιπόντες συναδέλφους Κοτσαρίδα και Φιλίππου. Για τη λειτουργία των σχολικών επιτροπών. Για τον υποβιβασμό των σχολείων. Για τα 60 χρόνια από το θάνατο του μεγάλου στοχαστή, παιδαγωγού και αγωνιστή Δημήτρη Γληνού. Για την αλληλεγγύη και συμπαράσταση στον αγώνα των Παλαιστινίων. Για τον προϋπολογισμό του Για την απόλυση συμβασιούχων εργαζομένων στο Δήμο Περιστερίου. Διαμαρτυρία για τους μαθητικούς διαγωνισμούς που οργάνωσε η Δημοτική Αρχή. Αποδοχή υπομνήματος Νηπιαγωγού. Για τη λειτουργία Επιτροπών: Παιδείας Νηπιαγωγών Ειδικής Αγωγής Πολιτιστική Αθλητική Περιβαλλοντικού προσανατολισμού Αδιορίστων Για το πρόγραμμα δράσης του Συλλόγου. Για τον κανονισμό λειτουργίας του Δ.Σ. Για τους σχολικούς αντιπροσώπους. Για τη λειτουργία της Δημοτικής επιτροπής Παιδείας του Δήμου Περιστερίου. Για τον προγραμματισμό δραστηριοτήτων για τη νέα συνδικαλιστική χρονιά.

12 Για την άμεση απελευθέρωση των επτά διαδηλωτών της Θεσσαλονίκης. Για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Για το βιβλίο «ΤΖΑΝΑΝ ΚΑΙ ΖΕΧΡΑ». Για τη συνεργασία με το Κ.Ε.Ε. Για το εγχειρίδιο της Κας Μίλλερ. Για τη δικαστική διαδικασία για την υπόθεση Αρμουτζού στην Κωνσταντινούπολη. Για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα των σχολείων. Για τους σχολικούς τροχονόμους. ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΛΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Ενισχύσαμε οικονομικά όλους τους συναδέλφους από το Σύλλογό μας αλλά και Πανελλαδικά όπου ζήτησαν τη στήριξη του Δ.Σ. Εκδώσαμε ατζέντα. Εκδώσαμε το 3ο φύλλο της εφημερίδας μας με τίτλο «Εκπαιδευτικές Σελίδες». Αναβαθμίσαμε την ιστοσελίδα μας στο Διαδίκτυο. Συγκεντρώσαμε κουβέρτες για το λαό της Παλαιστίνης. Συμμετείχαμε σε δύο εθελοντικές αιμοδοσίες σε συνεργασία με τον ΟΚΑΔΗΠ του Δήμου Περιστερίου. Εκδώσαμε και διακινήσαμε ανοικτή επιστολή προς τους γονείς και κάλεσμα για συγκέντρωση με στόχο την αποκαθήλωση των μηχανισμών παρακολούθησης και καταστολής. Συμμετείχαμε σ όλες τις Ολομέλειες Προέδρων των Διδασκαλικών Συλλόγων της ΔΟΕ. Καταγράψαμε τις ελλείψεις στα Σχολεία. Εκδώσαμε στατιστικά στοιχεία που αφορούσαν τη δυναμικότητα του Συλλόγου και των σχολείων του Δήμου. Καταθέσαμε στεφάνι στον εορτασμό στη Μακρόνησο, στην εκδήλωση για το μπλόκο του Περιστερίου, την 28η Οκτωβρίου και την 25η Μαρτίου. Συμμετείχαμε στη βράβευση μαθητών στο Ζάππειο τον Ιούλιο που συμμετείχαν στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό με θέμα «Ολυμπιακή Εκεχειρία και Λύσεις για τους πρόσφυγες». Εκδώσαμε 11 Ενημερωτικά φυλλάδια. Συμμετείχαμε σ όλες τις συνεδριάσεις της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του δήμου Περιστερίου με τους εκπροσώπους μας. Πήραμε μέρος στην εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους πεσόντες στη μαρτυρική Κρήτη που διοργάνωσε ο Εθνικοτοπικός Σύλλογος των Κρητών. Συμμετείχαμε στην εκδήλωση προς τιμήν των πεσόντων στην μαρτυρική Κύπρο το Δ) ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ Δ.Σ. ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ 10

13 ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ <<ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ>> ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ Αγαπητοί γονείς ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2004 Εδώ και λίγες μέρες τα παιδιά σας (και «παιδιά μας») βρίσκονται ξανά στις σχολικές αίθουσες. Καινούρια χρονιά, καινούρια όνειρα και προσδοκίες ότι αυτή θα είναι μια καλή χρονιά! Εμείς οι εκπαιδευτικοί των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων της πόλης μας αγωνιζόμαστε καθημερινά, μέσα και έξω από τις αίθουσες, για να βρουν δικαίωση τα όνειρα των παιδιών και οι προσδοκίες των γονιών. Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε με τα γνωστά προβλήματα,που χρονίζουν και οξύνονται ολοένα και περισσότερο και υποβαθμίζουν το επίπεδο του δημόσιου σχολείου μας. Το κτιριακό παραμένει ένα σοβαρό πρόβλημα και στην πόλη μας. Αρκετά σχολεία στεγάζονται σε ακατάλληλα κτίρια και τα περισσότερα δε διαθέτουν βοηθητικούς χώρους απαραίτητους για τη λειτουργία τους. Λείπουν εργαστήρια, εξοπλισμός, βιβλιοθήκες και υποδομή για το ολοήμερο σχολείο. (υποδομή σίτισης, ανάπαυσης και ανάπτυξης προγραμμάτων) Σε πολλά σχολεία, τμήματα στοιβάζονται σε ακατάλληλους χώρους, που χρησιμοποιήθηκαν σαν λύσεις ανάγκης είτε μετά τους σεισμούς (λυόμενα) είτε για άλλους λόγους και έγιναν μόνιμη κατάσταση προσβάλλοντας τις ψυχοπαιδαγωγικές προδιαγραφές, την υγιεινή, την ασφάλεια και τη λειτουργικότητα του σχολικού κτιρίου. Σε μια εποχή που πολλοί μιλούν «ασύστολα» για αθλητικά ιδεώδη, για μεγάλη πρόοδο του ελληνικού αθλητισμού, για ολυμπιακά μετάλλια και ενώ τα ακριβοπληρωμένα από το λαό αθλητικά ολυμπιακά έργα παραδίδονται στην κερδοσκοπία του κεφαλαίου, από τα σχολεία μας λείπει η στοιχειώδης αθλητική υποδομή για τη φυσική αγωγή και την άθληση των παιδιών μας. Στέγαστρα για τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, οργανωμένα γήπεδα και σκάμματα, αθλητικά όργανα κλπ. φαντάζουν πολυτέλεια αφού σε πολλές περιπτώσεις λείπει ακόμη και ο ίδιος ο γυμναστής. Ελλείψεις διδακτικού προσωπικού. (Λείπουν δάσκαλοι, μουσικοί, γυμναστές και άλλες ειδικότητες από τα ολοήμερα). Πολλά τμήματα έχουν μεγάλο αριθμό μαθητών και αφού ενώ όλοι αναγνωρίζουν ως υπερβολικό τον αριθμό των 30 μαθητών ανά τμήμα,ωστόσο καμιά κυβέρνηση δεν τροποποίησε τη σχετική νομοθετική διάταξη θέτοντας όριο 20 μαθητών ανά τμήμα και 15 για την Α Τάξη και το Νηπιαγωγείο όπως διεκδικεί και το συνδικαλιστικό κίνημα των εκπαιδευτικών και απαιτούν οι σύγχρονες ανάγκες. Σοβαρότατο πρόβλημα για το βασικό σχολείο σήμερα αποτελεί το απαρχαιωμένο περιεχόμενο σπουδών, που δεν ανταποκρίνεται και δεν καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες των παιδιών και τα ακατάλληλα βιβλία πολλά από τα οποία έκλεισαν πλέον 20ετία ενώ ήταν προβληματικά από την πρώτη στιγμή της χρησιμοποίησής τους. ( π.χ. βιβλία Γλώσσας, Ιστορίας, Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής κλπ) Αγαπητοί γονείς Είναι φανερό ότι η εκπαιδευτική πολιτική που ασκείται και είναι πλευρά μιας γενικότερης αντιλαϊκής πολιτικής, αντιμετωπίζει τη γνώση και τη μόρφωση σαν εμπόρευμα και τους μαθητές και τους γονείς τους σαν πελάτες. Έτσι γύρω από το σχολείο δημιουργείται ένα πλέγμα οικονομικών συμφερόντων. Σχολικά είδη, ιδιαίτερα μαθήματα, φροντιστήρια, καταστήματα όπου οι μαθητές «αγοράζουν» γνώση και δεξιότητες (ενισχυτική διδασκαλία, ξένες γλώσσες, μουσική, χορός, αθλητισμός κλπ), εκδοτικά συμφέροντα με την πλημμύρα των σχολικών βοηθημάτων κλπ. Όλα αυτά στοχεύουν κατ ευθείαν στην τσέπη του γονιού και παράλληλα απαλλάσσουν το κράτος από την υποχρέωσή του να παρέχει ολοκληρωμένη δωρεάν παιδεία στα παιδιά του λαού. Σημαντικό μέρος του οικογενειακού προϋπολογισμού κατευθύνεται στην κάλυψη αυτών των αναγκών. Οι γονείς καλούνται όλο και περισσότερο να καλύπτουν τις τρύπες της «δωρεάν» παιδείας. Είτε αυτό γίνεται για το λεγόμενο «ολοήμερο» σχολείο είτε για την κάλυψη των πολιτιστικών εκδηλώσεων είτε άλλων λειτουργικών δαπανών στο σχολείο. Έτσι μπαίνουν αξεπέραστα εμπόδια στα παιδιά

14 των χαμηλότερων κοινωνικοοικονομικά οικογενειών στην κατάκτηση της γνώσης, της μόρφωσης αλλά και στη μελλοντική επαγγελματική τους αποκατάσταση. Εδώ και δεκαετίες, οι δαπάνες για την εκπαίδευση, έχουν μπει στη μέγγενη της λιτότητας και των περικοπών. Κι ας είμαστε τελευταίοι και με διαφορά από τις χώρες της ΕΕ και από πολλές άλλες σ αυτές τις δαπάνες. Και είναι γνωστό ότι η μόνιμη υποχρηματοδότηση έχει σωρεύσει τεράστια προβλήματα στο σχολείο μας που απαιτούν γενναίες δαπάνες για να αντιμετωπιστούν. Αγαπητοί γονείς Η οικοδόμηση του σύγχρονου σχολείου που να καλύπτει όλες τις ανάγκες των μαθητών και να είναι δημόσιο και, κυρίως, δωρεάν είναι υπόθεση όλων μας. Το έχουμε πάγιο αίτημα στους καθημερινούς μας αγώνες. Σταθείτε, ως γονείς, κοντά στο σχολείο σας. Απαιτήστε αποφασιστικά την επίλυση των λειτουργικών προβλημάτων. (ελλείψεις διδακτικού προσωπικού, υποδομές, εξοπλισμός κλπ) Μη συμβιβάζεστε με τη λειτουργία τμημάτων με μεγάλο αριθμό μαθητών. Συσπειρωθείτε γύρω από τους συλλόγους σας, δώστε αγωνιστικό προσανατολισμό στη δράση τους. Αντισταθείτε στην πολιτική, που απειλεί να παραδώσει το σχολικό κτίριο στην εμπορική εκμετάλλευση και στην ιδιωτική κερδοσκοπία με όποιο πρόσχημα ή δέλεαρ οικονομικό ή άλλο. Το σχολείο ανήκει στα παιδιά σας. Δε θα επιτρέψουμε να γίνει επαγγελματική στέγη του όποιου επιχειρηματία. Διεκδικήστε αυτό που ανήκει στα παιδιά σας, στα παιδιά του λαού. Εμείς αγωνιζόμαστε για ένα νέο σχολείο, το Ενιαίο, Βασικό, 12χρονο, Υποχρεωτικό, Δημόσιο, Δωρεάν σχολείο, σχολείο ολοκληρωμένης εργασίας, που θα καλύπτει όλες τις σύγχρονες ανάγκες όλων των παιδιών χωρίς διακρίσεις, για δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή. Ο στόχος είναι κοινός, γι αυτό πρέπει εμείς και εσείς να συναντηθούμε στους δρόμους του αγώνα ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΠΛΩΜΑΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΡΗΓΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ - ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ Ή ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΤΗΣ; Οι καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις που προωθούνται και στο χώρο της εκπαίδευσης, με στόχο την ιδιωτικοποίηση, την εμπορευματοποίηση της γνώσης, την αξιολόγηση χειραγώγηση των εκπαιδευτικών, την αξιολόγηση- κατηγοριοποίηση των Σχολικών μονάδων, την πλήρη ανατροπή των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών,δεν θα μπορούσαν να αφήσουν στο απυρόβλητο και το χώρο των Νηπιαγωγείου και γενικότερα την Προσχολική Αγωγή. Έτσι βλέπουμε: Γεωγραφικά όρια να καταργούνται, οι ίδιοι οι γονείς να συνεχίζουν να πληρώνουν το δωρεάν της Δημόσιας Παιδείας, τα ολοήμερα παιδοφυλακτήρια να εξακολουθούν να λειτουργούν με μοναδικό εξοπλισμό το ψυγείο και το φούρνο μικροκυμάτων, να βαφτίζονται αίθουσες διδασκαλίας αίθουσες πολλαπλών χρήσεων, γραφεία κ.ά.. Την υποχρεωτικότητα της Προσχολικής αγωγής για όλα τα νήπια, να πάει περίπατο, τις εργασιακές σχέσεις των νηπιαγωγών να ανατρέπονται, τη νηπιαγωγό από παιδαγωγό να μετατρέπεται σε πολυτεχνίτηάνθρωπο για όλες τις δουλειές κ.ά.

15 Αποδείχτηκε ότι: Τα 20 νήπια για τα ολοήμερα τμήματα,οι οργανικές θέσεις των νηπιαγωγών σ αυτά, τα παιδιά μόνο των εργαζόμενων στην αρχή, οι οικονομικές επιχορηγήσεις κ.ά. ήταν απλά το τυρί στη φάκα, για να αγκαλιαστεί από περισσότερους, γονείς και εκπαιδευτικούς, ο νέος θεσμός - όχημα στην ουσία για το πέρασμα των συγκεκριμένων αναδιαρθρώσεων. Η σημερινή πραγματικότητα, αυτό αποδεικνύει. Έτσι τα 20 νήπια γίνονται 30, σύμφωνα με το νόμο,τα νήπια μόνο εργαζομένων, έγινε και όσων το επιθυμούν κ.λ.π. Κι όλα αυτά γιατί, στόχος των συγκεκριμένων αναδιαρθρώσεων δεν είναι ούτε ο εκπαιδευτικός, ούτε το Σχολείο των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Στόχος τους είναι:η προσαρμογή του σχολείου στις ανάγκες της αγοράς. Για όσους χρειάζονται κι όπως τους θέλουν.φτάνει να έχουν την οικονομική δυνατότητα και να αντέξουν. Όχι όλοι φυσικά. Επιπλέον γνωρίζουμε καλά ότι η νηπιαγωγός: Έχει την αποκλειστική ευθύνη για τη σωματική ακεραιότητα και την ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας των παιδιών ηλικίας 4 και 5 χρόνων μέσα στην ίδια αίθουσα. Εργάζεται χωρίς κενό και διάλειμμα. Η εργασία της είναι συνεχής,δηλ. δεν μπορεί να απομακρυνθεί από τα νήπια όσες ώρες βρίσκεται στο Νηπιαγωγείο(4 ώρες 240 λεπτά) και το αίσθημα ευθύνης της απέναντι στα νήπια και τους γονείς τους είναι πολύ μεγάλο. Έχει και την ευθύνη για την οργάνωση και λειτουργία της ΣχολικήςΜονάδας(Δ\ντρια,Γραμματέας,Τηλεφωνήτρια,Τραπεζοκόμος,Καθαρίστρια,επισκευές κ.λ.π.),χωρίς την ύπαρξη του απαραίτητου βοηθητικού προσωπικού ή μείωση διδακτικού ωραρίου, όπως γίνεται με τους Δ\ντές των Σχολείων. Για όλους αυτούς τους λόγους: Οι Νηπιαγωγοί εκφράζουν την κατηγορηματική τους αντίθεση: Στην κατάργηση των γεωγραφικών ορίων των νηπιαγωγείων, γιατί η απόσταση από τον τόπο κατοικίας των νηπίων δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερη από 200 μέτρα, για να εξασφαλίζεται έτσι η υγεία και η προσπελασιμότητα των νηπίων Στη συνύπαρξη και συλλειτουργία δυο τύπων νηπιαγωγείων (κλασσικό- ολοήμερο) παράλληλα και κάτω από την ίδια στέγη, γιατί είναι αψυχολόγητη, αντιπαιδαγωγική και κυρίως αντικοινωνική Στην παράγραφο 4 της εγκυκλίου της Δ\νσης Σπουδών Π.Ε.,με αρ.πρωτ /γ1 και ημερομηνία 2/10/2003,στην οποία αναφέρεται ότι μπορεί από το ολοήμερο τμήμα να γίνεται αποχώρηση νηπίων στις που είναι ο χρόνος λήξης του προγράμματος του κλασσικού τμήματος. Κι αυτό γιατί, η περιπτωσιακή και κατά βούληση αποχώρηση των νηπίων από το νηπιαγωγείο πριν τη λήξη του προγράμματος είναι πολλαπλά επιζήμια :α)παραλύει η λειτουργία της ομάδας με τις διάφορες αποχωρήσεις β)δημιουργεί στα νήπια αίσθημα διαφοράς και γ)δεν ολοκληρώνεται η διαπαιδαγωγητική επίδραση του νηπιαγωγείου. Θα συνεχίσουν τον Αγώνα τους για: χρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή, γιατί η φοίτηση στο Νηπ\γείο δεν είναι απλή προετοιμασία του νηπίου για τις υποχρεώσεις του στο Δημ. Σχολείο. Είναι η καλλιέργεια των βασικών ικανοτήτων και πλευρών του ανθρώπινου ψυχισμού, η ανάπτυξη των κοινωνικών αρετών,η συνειδητοποίηση κανόνων συμβίωσης. Επίσης υποχρεωτική φοίτηση γιατί με τον τρόπο αυτό θα δημιουργηθεί αντισταθμιστική εξίσωση για όλα τα παιδιά που πρωτομπαίνουν στο Σχολείο Μείωση του αριθμού των νηπίων ανά τμήμα σε 15-20, για να εξασφαλίζεται η βελτίωση της ποιότητας του διδακτικού έργου και για παροχή μεγαλύτερης ασφάλειας των νηπίων Θεσμοθέτηση βοηθού νηπιαγωγού και βοηθητικού προσωπικού (καθαρίστρια, τραπεζοκόμος κ.λ.π.) και Εξίσωση του διδακτικού ωραρίου όλων των εκπαιδευτικών (νηπιαγωγών δασκάλων εκπαιδευτικών ειδικοτήτων και των δυο βαθμίδων εκπαίδευσης). ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ

16 Λαϊκή απαίτηση το ξήλωμα των μηχανισμών παρακολούθησης και καταστολής «Οι Ολυμπιακοί Αγώνες αποτέλεσαν την αφορμή για την υλοποίηση της πλήρους, οργανωτικής και επιχειρησιακής, προσαρμογής των κατασταλτικών μηχανισμών του κράτους στο λεγόμενο «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας». Η συγκρότηση και χρησιμοποίηση ειδικών μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων σε ζητήματα εσωτερικής ασφάλειας, η εκπαίδευση εκατοντάδων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας από τις ΗΠΑ, Μ. Βρετανία, Ισραήλ, ο εξοπλισμός τους με τεράστια υλικά μέσα παρακολούθησης και καταστολής αποτελούν πλέον μια έμπρακτη σοβαρή απειλή για τις δημοκρατικές κατακτήσεις του λαού μας. Τα μέτρα αυτά δεν ελήφθησαν στο κενό. Εντάσσονται στο αντιδραστικό νομοθετικό οπλοστάσιο που προώθησαν ΗΠΑ και ΕΕ. Η προηγούμενη κυβέρνηση είχε υιοθετήσει και ψηφίσει μια σειρά αντιδημοκρατικά νομοθετήματα και πρακτικές όπως η Συνθήκη Σένγκεν, η Ευρωπόλ, η συμφωνία έκδοσης Ευρωπαϊκής Ένωσης - ΗΠΑ, η «αντιτρομοκρατική» συνεργασία ΗΠΑ - ΕΕ, ο τρομονόμος, η ποινικοποίηση των απεργιακών και άλλων αγώνων των εργαζομένων, τα αυξανόμενα κρούσματα αυταρχισμού των αστυνομικών οργάνων κ.ά. Τελευταία προστέθηκε ο λεγόμενος ευρωτρομονόμος (που παρέχει ευθέως τη δυνατότητα να χαρακτηρίζονται ως τρομοκρατία οι αγωνιστικές εκδηλώσεις του λαού) και το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης και παράδοσης, τα οποία είχε προσυπογράψει η προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση το Δεκέμβριο του 2001 στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες και προσάρμοσε στην Ελληνική νομοθεσία η σημερινή κυβέρνηση. Υπογραμμίζουμε τη σοβαρότητα των εξελίξεων στον τομέα των δημοκρατικών κατακτήσεων του λαού και τονίζουμε την ανάγκη δημιουργίας ενός πανίσχυρου λαϊκού κινήματος, που θα απαιτήσει και θα επιβάλει εδώ και τώρα το ξήλωμα των μηχανισμών παρακολούθησης και καταστολής. Θα λάβουμε πολύμορφες πρωτοβουλίες αντίστασης και καλούμε τον Ελληνικό λαό, τους μαζικούς του φορείς να συνεχίσουν, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε εργασιακό χώρο, τον αγώνα ενάντια σε κάθε αντιδημοκρατική μεθόδευση με άμεσο στόχο: 1) Την αποκαθήλωση των μηχανισμών παρακολούθησης. 2) Τον άμεσο τερματισμό των μέτρων αστυνομοκρατίας. 3) Να σταματήσει η εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων στα ζητήματα εσωτερικής ασφάλειας. Ο αγώνας αυτός είναι μέρος της γενικότερης προσπάθειάς μας ενάντια στους τρομονόμους και όλο το αντιδημοκρατικό πλέγμα, ενάντια στο Ευρωσύνταγμα, στην ποινικοποίηση των λαϊκών αγώνων, στους μηχανισμούς καταστολής». Σας καλούμε να συμμετέχετε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2004 στις 18:00 στο σταθμό του ΜΕΤΡΟ (ΑΓ. ΑΝΤΩΝΙΟΣ) ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Περιστερίου Έλλη Αλεξίου Α ΕΛΜΕ Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ Ένωση Γονέων Περιστερίου Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Περιστερίου Συνδικάτο Οικοδόμων Παράρτημα Περιστερίου

17 Συντονιστικό συνταξιούχων Ι.Κ.Α. - Τ.Ε.Β.Ε. Περιστερίου Παράρτημα Εθνικής Αντίστασης Περιστερίου Πανελλήνιος Πολιτιστικός Σύλλογος Απογόνων και Φίλων Εθνικής Αντίστασης και Δ.Σ.Ε. Επιτροπή Ειρήνης Περιστερίου ΚΑΙ Ο ΒΕΝΕΖΗΣ ΘΥΜΑ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΕΠΘ. ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΥΠΕΠΘ. Δυσάρεστη έκπληξη και ανησυχία προκαλεί έγγραφο του ΥΠΕΠΘ, με το οποίο λογοκρίνονται απροκάλυπτα για το περιεχόμενό τους ενότητες του γλωσσικού μαθήματος που διδάσκονται στην Α τάξη του Δημοτικού Σχολείου. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εγκύκλιο Α /Γ1/ της Διεύθυνσης Σπουδών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Τμήμα Β Διδακτικών Βιβλίων, αφαιρούνται αναίτια και αναιτιολόγητα από την ύλη του γλωσσικού μαθήματος της Δ τάξης (τεύχη Α και Β) οι ενότητες: (α) Έτσι είναι ο πόλεμος (απόσπασμα από το έργο του Ηλία Βενέζη «Ώρα πολέμου») και (β) Ο Δρίμακος (της συντακτικής επιτροπής του βιβλίου) καθώς και οι αντίστοιχες εργασίες. Τα ερωτηματικά προκύπτουν αν μελετήσει κανείς το περιεχόμενο των δύο αυτών ενοτήτων. Στη μία ενότητα πρωταγωνιστεί ο Δρίμακος, δούλος στην αρχαία Σπάρτη που αργότερα αγοράστηκε από ελαιοκτηματία της Χίου, ο οποίος δεν αντέχει άλλο τη δουλεία και αποφασίζει να επαναστατήσει, για να κατακτήσει την ελευθερία του. Στην άλλη ενότητα ο Ηλίας Βενέζης, με τη σκέψη ενός παιδιού, διαπιστώνει πως ο πόλεμος είναι μια συμφορά που δεν τη στέλνει ο Θεός, αλλά προκαλούν οι άνθρωποι και αναρωτιέται πως είναι δυνατόν να μην κάνουν τίποτα για να φυλαχτούν απ αυτήν. Δεν αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο καμία αιτιολόγηση της απόφασης της αρμόδιας Επιτροπής για την απάλειψη αυτών των δύο ενοτήτων. Είναι όμως προφανές ότι οφείλεται σε απροκάλυπτη λογοκρισία, καθώς τα δυο αυτά κείμενα προβληματίζουν το μαθητή, καθώς του δίνουν τη δυνατότητα να προβληματιστεί πάνω σε θεμελιώδη ζητήματα καταπάτησης των δικαιωμάτων του ανθρώπου, τότε και σήμερα, να αναζητήσει τα αίτια των αρνητικών καταστάσεων και να διεκδικήσει αγωνιστικά ένα καλύτερο κόσμο. Ίσως αυτά τα θέματα να θεωρούνται επικίνδυνα, κατά την κρίση των αρμοδίων του Υπ. Παιδείας. Ίσως η «νέα τάξη πραγμάτων» και οι νεοφιλελεύθερες επιλογές να μην αντέχουν τέτοιου είδους μηνύματα. Έτσι επιλέγεται η λύση της λογοκρισίας με την αφαίρεση των μαθημάτων αυτών (και μόνο αυτών) από τη διδακτέα ύλη. Φαίνεται λογικό να υποθέσουμε ότι η ενέργεια αυτή του Υπ. Παιδείας σηματοδοτεί τη νοοτροπία και τις προτεραιότητες της νέας ηγεσίας του ΥΠΕΠΘ, για ιδεολογική χειραγώγηση των μαθητών μέσω της διδακτέας ύλης και του περιεχομένου σπουδών. ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΟΥ Δ.Σ. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

18 ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ «ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ» ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ, 12/10/2004 ΥΠΟΜΝΗΜΑ Κύριε Διευθυντή, κυρίες και κύριοι Σχολικοί Σύμβουλοι. Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και την ανάληψη των νέων σας καθηκόντων, κρίνουμε σκόπιμο να θέσουμε υπόψη σας τις θέσεις του Συλλόγου για τα ζητήματα που απασχολούν την εκπαιδευτική κοινότητα του Δήμου Περιστερίου. Είναι κοινό μυστικό ότι το Δημόσιο Σχολείο και συνακόλουθα η παρεχόμενη παιδεία στα παιδιά του Ελληνικού λαού διαρκώς υποβαθμίζονται, ως φυσικό επακόλουθο των πολιτικών που εφαρμόζονται διαχρονικά. Κοντά σ αυτά απαξιώνεται και υποβαθμίζεται ο παιδαγωγικός ρόλος του σχολείου και κυρίως του εκπαιδευτικού. Και πως να μη συμβαίνει αυτό στον εκπαιδευτικό, όταν οι πολιτικές τον εντάσσουν σ ένα καθεστώς διαρκούς ανασφάλειας, με την επαπειλούμενη αξιολόγηση, την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, τους διάφορους κανονισμούς και τα διατάγματα που τον θέλουν πειθήνιο όργανο, την αναξιοκρατία και τον κομματισμό της εκπαίδευσης, κλπ. Εμείς, ως Πρωτοβάθμιο Συνδικαλιστικό Όργανο, μέσα σ αυτά τα πλαίσια έχουμε συγκεκριμένο ρόλο. Ήμαστε και θα είμαστε διεκδικητικοί απέναντι στην πολιτική ηγεσία και στη διοίκηση της εκπαίδευσης. Εκπροσωπώντας τους περίπου εκπαιδευτικούς της περιφέρειας σας θέτουμε με σαφήνεια τα παρακάτω αιτήματα, που αφορούν στην καθημερινή λειτουργία των σχολείων και ζητάμε την ικανοποίησή τους: 1. Εκπαιδευτικά κενά: Άμεση κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών κενών, τόσο στην πρωινή, όσο και στην απογευματινή ζώνη. 2. Πολυπληθή τμήματα: Χωρισμός των τμημάτων που έχουν ή αγγίζουν το όριο των 30 μαθητών, ιδιαίτερα όταν υπάρχουν μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή αλλοδαπές ή άλλες ιδιαιτερότητες (χωροθέτηση, κλπ.) με προτεραιότητα στην Α τάξη. Στόχος η αναλογία 1/ Νηπιαγωγεία: Από στοιχείο που διαθέτουμε είναι γεγονός ότι τα Νηπιαγωγεία έχουν στην πλειοψηφία τους πολυπληθή τμήματα (30). Με δεδομένη τη ζήτηση για προσχολική αγωγή από τους γονείς, είναι ανάγκη να εξευρεθούν νέες αίθουσες για τη στέγαση των Νηπιαγωγείων, λαμβάνοντας υπόψη ότι πολλά από τα υπάρχοντα λειτουργούν κάτω από απαράδεκτες συνθήκες. 4. Ολοήμερα Σχολεία: Άμεση κάλυψη σε εκπαιδευτικό προσωπικό και εξασφάλιση στοιχειωδών υποδομών λειτουργία τους. 5. Τάξεις Υποδοχής - Τμήματα Ένταξης - Ενισχυτική Διδασκαλία: Στα πλαίσια της αντισταθμιστικής αγωγής, ενός μέτρου που σχεδόν είναι ανύπαρκτο στην εκπαίδευση, κρίνουμε αναγκαίο τη λειτουργία όλων των οργανικών θέσεων των παραπάνω τμημάτων, καθώς και τη δημιουργία νέων, όπου οι Σύλλογοι Διδασκόντων κρίνουν απαραίτητο. 6. Συμπλήρωση υποχρεωτικού ωραρίου ειδικοτήτων: Βασική μας θέση είναι η ελαχιστοποίηση των μετακινήσεων σ άλλα σχολεία. Γι αυτό διεκδικούμε να μη μετακινούνται όσοι συμπληρώνουν 18 ώρες στην οργανική τους θέση και να συμπληρώνουν το ωράριό τους στο ίδιο σχολείο αναλαμβάνοντας άλλες δράσεις π.χ. αντισταθμιστική αγωγή. Αν όμως προκύπτει ανάγκη για μετακίνηση, αυτή να γίνεται με ενιαία κριτήρια για όλους. Ζητάμε αυτή η διευθέτηση να γίνεται κατόπιν κοινή σύσκεψης των ενδιαφερομένων, της διοίκησης, των συνδικάτων και των αρμόδιων σχολικών συμβούλων.

19 7. Αναπληρωτές: Άμεση πρόσληψη αναπληρωτών όλων των ειδικοτήτων για την κάλυψη όλων των λειτουργικών κενών. Το ΠΥΣΠΕ να συνεδριάζει για την τοποθέτησή τους στα σχολεία με βάση τις προτιμήσεις τους στα δοσμένα κενά. 8. Ωρομίσθιοι: Βασική μας αρχή είναι η κατάργηση της ωρομίσθιας εργασίας γενικώς. Από εκεί και πέρα θέτουμε τρεις προϋποθέσεις: (1) Να τηρηθεί αυστηρά η σειρά του πίνακα που είναι εγγεγραμμένοι, (2) Να τοποθετηθούν από το ΠΥΣΠΕ, (3) Να διδάσκουν όλοι ίδιες ώρες. Εννοείται ότι δε θα δεχθούμε ωρομίσθιους για να διδάξουν στην πρωινή ζώνη οποιοδήποτε μάθημα. 9. Διαπολιτισμική εκπαίδευση: Επειδή κατά το παρελθόν το Πανεπιστήμιο Αθηνών, υλοποιώντας Ευρωπαϊκά προγράμματα είχε «εισβάλλει» στο αναλυτικό πρόγραμμα των Δημοτικών Σχολείων και των Νηπιαγωγείων εφαρμόζοντας προγράμματα για αλλοδαπούς και παλιννοστούντες και καταπατώντας τους νόμους και τις διατάξεις που διέπουν την εκπαίδευση, ζητάμε όπως η αντιμετώπιση της διαπολιτισμικής εκπαίδευσης αυτών των μαθητών να γίνεται αποκλειστικά από το Δημόσιο Σχολείο στα πλαίσια των Ευρωπαϊκών και των διεθνών συμβατικών υποχρεώσεων του κράτους. 10. Έκτακτες απουσίες εκπαιδευτικών: Γνωρίζοντας ότι ανθρώπινες ανάγκες υποχρεώνουν το εκπαιδευτικό προσωπικό να απουσιάζει βραχυχρόνια από την εργασία του και για να μην δημιουργούνται προβλήματα λειτουργίας των σχολικών μονάδων (ιδιαίτερα των Νηπιαγωγείων), ζητάμε να ληφθεί μέριμνα ώστε σε κάθε Γραφείο Εκπαίδευσης να προσληφθεί επαρκής αριθμός εκπαιδευτικών που θ αναπληρώνουν τα βραχυχρόνια κενά των σχολείων. Σ αντίθετη περίπτωση να μην καταστρατηγείται το νομοθετικά κατοχυρωμένο διδακτικό ωράριο των εκπαιδευτικών, υποχρεώνοντάς τους να κάνουν «απασχόληση» των μαθητών, γιατί κι αυτό ακόμα θεωρείται παροχή εργασίας πέρα από το ωράριό τους. 11. Υπερωρίες: Καμία υπερωρία δεν μπορεί ν ανατεθεί, πριν ολοκληρωθούν τα προγράμματα όλων των σχολείων και δεν πλεονάζουν αντίστοιχες διδακτικές ώρες. Τέλος, είμαστε αντίθετοι στην υποχρεωτική ανάθεση υπερωριών και πολύ περισσότερο στους άμεσους ή έμμεσους εκβιασμούς για την ανάληψή τους. Κύριε Διευθυντή, κυρίες και κύριοι Σχολικοί Σύμβουλοι. Κλείνοντας το παρόν υπόμνημα, στο οποίο ενδεχομένως θα μπορούσαμε να προσθέσουμε κι άλλα αιτήματα, θα θέλαμε να δείξετε ιδιαίτερη προσοχή στην κτιριακή και στην υλικοτεχνική υποδομή των σχολείων, γιατί σ αρκετά απ αυτά είναι σε χείριστη κατάσταση. Το Δ.Σ. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το συγκεκριμένο υπόμνημα κατατέθηκε στις προγραμματισμένες συναντήσεις με τον Διευθυντή Εκπαίδευσης και τους Σχολικούς Συμβούλους. ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ 9 ΕΝΑΡΞΗ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά με νέα κυβέρνηση, όμως η πολιτική που ακολουθείται στην εκπαίδευση παραμένει η ίδια. Συνεχίζει στο ρυθμό της μορφωτικής υποβάθμισης, κρατώντας το Λύκειο στενά δεμένο με τη διαδικασία πρόσβασης στα ΑΕΙ - ΤΕΙ, διατηρώντας τον εξετασιοκεντρικό του χαρακτήρα, την αποσπασματικότητα, την αντιεπιστημονικότητα και την απομνημόνευση, που συντελούν στην ανάπτυξη του λειτουργικού

20 αναλφαβητισμού, στον κατακερματισμό της σκέψης και τη στρέβλωση της προσωπικότητας των νέων ανθρώπων. Ενισχύει την ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης. Ενισχύει την υπαγωγή της εκπαίδευσης στις απαιτήσεις του κεφαλαίου, την παραγωγή «απασχολήσιμων», φτηνή λεία για το κεφάλαιο. Προχωρά στην υλοποίηση των βασικών κατευθύνσεων για το «Ολοήμερο Σχολείο», επέκτασή του και στο Γυμνάσιο. Προωθείται η αξιολόγηση σχολικών μονάδων και των εκπαιδευτικών. Προχώρησε σε ακόμη μια ρύθμιση για τους αναπληρωτές, στην λογική της αδιοριστίας και πολιτικής ομηρίας. Φρόντισε να αλλάξει όλα τα στελέχη της εκπαίδευσης, που είχαν τοποθετηθεί από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με το γνωστό αδιαφανή τρόπο της «συνέντευξης» και των «συνεκτιμώμενων» κριτηρίων (ασφαλής μέθοδος ώστε να μπορεί η κυβέρνηση να διορίζει τους δικούς της) και στη θέση τους τοποθέτησε τα «δικά της παιδιά», χρησιμοποιώντας την ίδια μεθοδολογία, αλλά άκομψα και χωρίς να τηρεί τα προσχήματα, όπως έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση. Συνεχίζοντας την πολιτική μόνιμης λιτότητας ήδη ανακοίνωσε πως οι αυξήσεις δε θα είναι πάνω απ τον επίσημο πληθωρισμό προχωρά παραπέρα την ιδιωτικοποίηση της υγείας, της κοινωνικής ασφάλισης, την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων. Συνάδελφοι -ισσες, Οι πολιτικές ευθύνες τόσο για τα λειτουργικά προβλήματα που εμφανίστηκαν για μια ακόμη φορά με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς όσο και για τη σημερινή κατάσταση στην εκπαίδευση (ελλείψεις υποδομών στα σχολεία, χρηματοδότηση, εμπορευματοποίηση, μορφωτική υποβάθμιση, ελαστικές εργασιακές σχέσεις και πολιτική ομηρία εκπαιδευτικών), είναι τεράστιες. Μπροστά στη νέα καταιγιστική επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι, θεωρούμε επιτακτική την ανάγκη κινητοποιήσεων. Πρέπει να πρωτοστατήσουμε για να εκδηλωθούν αγώνες που θα έχουν μαζικό χαρακτήρα, συντονισμό και σωστό προσανατολισμό, ώστε να ασκήσουν δυναμική πολιτική πίεση και να φτάσουν σε κατακτήσεις. Οι εκπαιδευτικοί, το σύνολο των εργαζομένων, έχουν κάθε λόγο να κινητοποιούνται για τα επαγγελματικά τους προβλήματα, για την αύξηση των μισθών και για τη διασφάλιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων. Ο αγώνας τους όμως αυτός, μπορεί να δοθεί από καλύτερες θέσεις, μόνον όταν συνδέσει τα οικονομικά προβλήματα κάθε κλάδου με τη συνολική κρίση του συστήματος στις κοινωνικές υπηρεσίες και συγκρουστεί με την πορεία ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησής τους, όταν προπαντός προβάλλει το αίτημα για ενιαίες, κοινές για όλο το λαό, δημόσιες και δωρεάν κοινωνικές υπηρεσίες. Έτσι μόνο οι αγώνες μπορούν να συγκινήσουν ευρύτερα το λαό, να τον κάνουν φυσικό σύμμαχο και να στερήσουν από την κυβέρνηση κάθε δυνατότητα κατασυκοφάντησης και διάσπασης των εργαζομένων. ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ Συνάδελφοι νεοδιόριστοι, Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Περιστερίου «Έλλη Αλεξίου» σας καλωσορίζει στην εκπαίδευση στη θέση του μόνιμου εκπαιδευτικού. Αρκετοί από σας έχετε υπηρετήσει χρόνια σαν αναπληρωτές, έχοντας ζήσει το καθεστώς των «νέων εργασιακών σχέσεων» της ομηρίας και της ανασφάλειας, άλλοι πάλι για πρώτη φορά θα βρεθείτε στο χώρο αυτό. Γι αυτό λοιπόν πρέπει, συνειδητοποιώντας το ρόλο σας σαν δάσκαλοι των παιδιών του λαού μας, να απαιτήσετε να επιτελέσετε το έργο σας που δεν είναι άλλο από την παιδαγωγική σας συμβολή στην ολόπλευρη διαμόρφωση ελεύθερων και συνειδητών ανθρώπων με οράματα και ιδανικά και στη διασφάλιση σε όλα τα παιδιά του δικαιώματος στη γνώση.

21 Εφόσον επιλέξετε να ακολουθήσετε το δρόμο αυτό, όπως τον διάλεξαν εκατοντάδες επώνυμοι και ανώνυμοι αγωνιστές και πνευματικοί άνθρωποι που ανάδειξε το εκπαιδευτικό κίνημα, θα ανακαλύπτετε στην πορεία του χρόνου ότι μια σειρά δικαιωμάτων, που αποτελούν καταχτήσεις του κινήματός μας αμφισβητούνται ή καταργούνται και προωθείται η μετατροπή του εκπαιδευτικού σε διεκπεραιωτή των εντολών της άρχουσας τάξης. Μόνη επιλογή για την απόκρουση της πολιτικής αυτής και τη διαμόρφωση των όρων της αντεπίθεσης για ένα σχολείο στην υπηρεσία του πολίτη είναι η οργάνωση και η πάλη. Σας καλούμε λοιπόν να οργανωθείτε στον τοπικό Σύλλογο. Μην ξεχνάτε ότι η αξιοπρεπής, αγωνιστική και συλλογική στάση ζωής είναι το πρώτο και κυριότερο μάθημα που έχετε να παραδώσετε στους μαθητές σας... ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ Συνάδελφε νεοδιόριστε μάθε τα δικαιώματά σου και μην επιτρέψεις να μετατραπεί το δικαίωμά σου σε εκδούλευση. 1) Το ΠΥΣΠΕ υποχρεούται να αναρτήσει τα κενά των σχολείων. 2) Για την τοποθέτησή σας σε σχολείο λαμβάνονται υπόψη οικογενειακοί λόγοι, συνυπηρέτηση και εντοπιότητα. (Π.Δ. 144/97 και Π.Δ. 50/96). Συγκεκριμένα: Έγγαμος εκπαιδευτικός (4) μόρια, πρώτο παιδί (4) μόρια, δεύτερο παιδί (4) μόρια, τρίτο παιδί (6) μόρια και (7) μόρια για κάθε ένα από τα υπόλοιπα παιδιά, συνυπηρέτηση (4) μόρια και εντοπιότητα (2) μόρια. 3) Στις τοποθετήσεις προηγούνται όσοι ανήκουν σε ειδικές κατηγορίες: α) Οι εκπαιδευτικοί με παιδιά τυφλά, κωφά, ή βαρήκοα, αυτιστικά, σπαστικά ή πάσχουν από μεσογειακή αναιμία που χρήζει μεταγγίσεως αίματος, λευχαιμία, αιμορροφιλία, χρόνια νεφρική ανεπάρκεια σε στάδιο αιμοκάθαρσης, AIDS, σύνδρομο DOWN και σκλήρυνση κατά πλάκας, τετραπληγικής ή παραπληγικής μορφής καρκίνου σε μεταστατικό στάδιο και νόσο του Grohn. β) Οι εκπαιδευτικοί με τέσσερα ή περισσότερα ανήλικα παιδιά ή παιδιά που σπουδάζουν και δεν έχουν υπερβεί το 25ο έτος της ηλικίας. γ) Οι εκπαιδευτικοί που οι ίδιοι ή οι σύζυγοί τους πάσχουν από μεσογειακή αναιμία που χρήζει μεταγγίσεως αίματος, λευχαιμία, αιμορροφιλία, χρόνια νεφρική ανεπάρκεια σε στάδιο αιμοκάθαρσης, AIDS, σκλήρυνση κατά πλάκας, τετραπληγικής ή παραπληγικής μορφής καρκίνου σε μεταστατικό στάδιο και νόσο του Grohn. Σεπτέμβρης 2004 ΕΙΣΗΓΗΣΗ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΙΡΙΑΚΟ Πολλοί είναι οι παράγοντες που επηρεάζουν την εκπαιδευτική διαδικασία. Το περιεχόμενο των σπουδών, το πρόγραμμα, τα μέσα, οι μέθοδοι διδασκαλίας, το σχολικό βιβλίο, ο εκπαιδευτικός, το διδακτήριο και ο εξοπλισμός του, ο κοινωνικός περίγυρος του σχολείου, οι προσδοκίες γονέων, εκπαιδευτικών και μαθητών, η οργάνωση και η διοίκηση του σχολείου, η εκπαιδευτική πολιτική των κυβερνήσεων και πολλοί άλλοι. Η ύπαρξη και λειτουργία όλων των παραγόντων, τόσο στο ποσοτικό όσο και στο ποιοτικό τους μέρος καθορίζουν και την ικανότητα του σχολείου να ανταποκριθεί στις εκπαιδευτικές ανάγκες των παιδιών της λαϊκής οικογένειας που αποτελούν και το σύνολο σχεδόν του μαθητικού πληθυσμού των δημόσιων σχολείων της πόλης μας.

22 Για όλα αυτά τα προβλήματα ο σύλλογός μας, «Έλλη Αλεξίου», έχει σταθερό μέτωπο πάλης και διεκδίκησης. Έχει επεξεργαστεί προτάσεις (με αποφάσεις συνελεύσεων και του ΔΣ, με οργάνωση ημερίδων κλπ.), έχει αναπτύξει πρωτοβουλίες (συσκέψεις με άλλους φορείς της πόλης, ανάδειξη των προβλημάτων στο Δημοτικό Συμβούλιο, παρεμβάσεις σε συνέδρια, ημερίδες, ανακοινώσεις στον τύπο, ανοιχτές επιστολές προς τους γονείς και το λαό της πόλης κλπ), έχει οργανώσει ή συμμετάσχει σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις (Υπ. Παιδείας. Γ Δ/νση, Δήμο Περιστερίου κλπ). Για να υλοποιήσει το σύγχρονο δημόσιο σχολείο το ρόλο του και την ευθύνη του απέναντι στους μαθητές του απαραίτητη προϋπόθεση είναι να στεγάζεται σε ένα σύγχρονο, άνετο, ασφαλές, καλαίσθητο, λειτουργικό, πλήρως εξοπλισμένο διδακτήριο. Ποιο όμως είναι αυτό το διδακτήριο; Μια καλή περιγραφή του παίρνουμε από το κτιριολογικό πρόγραμμα του ολοήμερου Νηπιαγωγείου και το κτιριολογικό πρόγραμμα ολοήμερου Δημοτικού σχολείου του Υπουργείου Παιδείας. Σ αυτά τα σχέδια, που είναι του Μάρτη του 2000, ορίζονται οι απαιτούμενοι χώροι και οι προδιαγραφές τους. Ενδεικτικά αναφέρουμε εδώ ότι για ολοήμερο Νηπιαγωγείο 2 τμημάτων (40 Νηπίων) απαιτείται σύνολο στεγασμένων χώρων 900 τ.μ. και αύλειου χώρου περίπου τ.μ. ενώ για 12/θέσιο Δημοτικό Σχολείο ( μαθητών) απαιτούνται περίπου 2700 τ.μ. στεγασμένων χώρων, 200 τ.μ. στεγασμένου γυμναστηρίου, υπαίθρια γήπεδα μπάσκετ και βόλεϊ και οι ανάλογοι ελεύθεροι χώροι της αυλής. Ποια όμως είναι η κατάσταση που υπάρχει στα σχολεία Α/θμιας Εκπαίδευσης του Περιστερίου; Σε τι προσεγγίζουν αυτές τις προδιαγραφές; Η αλήθεια είναι ότι οι συνθήκες στέγασης των σχολείων μας δεν βελτιώθηκαν σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Μόνο το 24 ο Νηπιαγωγείο μεταστεγάστηκε σε νέο κτίριο και ολοκληρώθηκε η μεταστέγαση του 35 ου Δημοτικού Σχολείου. Κατά τα άλλα εμφανίζονται τα ίδια προβλήματα. Νηπιαγωγεία που στεγάζονται σε ακατάλληλα κτίρια ή σε αίθουσες εκδηλώσεων Δημοτικών Σχολείων με αποτέλεσμα να χειροτερεύουν οι συνθήκες λειτουργίας τους. Τα τέσσερα Δημοτικά Σχολεία εξακολουθούν να στεγάζονται σε απαράδεκτες συνθήκες είτε στα λυόμενα λόγω των σεισμών του 1999 (20 ο, 38 ο ) είτε σε ακατάλληλα μισθωμένα κτίρια (8 ο, 28 ο ). Πολλοί θεωρούν ότι από μόνη της η λειτουργία των σχολείων μας σε μια βάρδια έλυσε και τα προβλήματα. Η αλήθεια είναι ότι σε πολλές περιπτώσεις αυτό επιτεύχθηκε με απαράδεκτους συμβιβασμούς, όπως πρόχειρες αίθουσες στους διαδρόμους, μετατροπή εργαστηρίων ή χώρων εκδηλώσεων ή ακόμη και αποθηκών σε αίθουσες διδασκαλίας. Άλλωστε είναι γνωστό ότι δεν αρκεί μια αίθουσα διδασκαλίας ένας πίνακας και μια κιμωλία για να ανταποκριθεί το σχολείο στο ρόλο του. κλπ. Λείπουν από τα σχολεία μας εργαστήρια φυσικής, πληροφορικής, ζωγραφικής, μουσικής, θεάτρου Λείπουν αίθουσες εκδηλώσεων ή δεν είναι αρκετά μεγάλες για να χωρούν τουλάχιστον το σύνολο των μαθητών ή χρησιμοποιούνται για άλλους σκοπούς (αίθουσες διδασκαλίας, στέγαση Νηπιαγωγείου, ανάγκες ολοήμερου, μάθημα Φυσικής Αγωγής κλπ) Λείπουν από το σχολείο η βιβλιοθήκη, τα γραφεία, που σε πολλές περιπτώσεις είναι ανεπαρκέστατα, αποθηκευτικοί χώροι και άλλοι βοηθητικοί χώροι απαραίτητοι για τη λειτουργία του σύγχρονου σχολείου (χώρος πρώτων βοηθειών, γραφείο κοινωνικής υπηρεσίας, γραφείο συλλόγου γονέων κλπ) Λείπει από τα σχολεία μας η αθλητική υποδομή. Η ανύπαρκτη αθλητική υποδομή στο σχολείο μας και ο ανύπαρκτος σχολικός αθλητισμός έρχονται να υπογραμμίσουν με οδυνηρό τρόπο πόσο υποκριτική είναι η φιλολογία περί του «θαύματος» του ελληνικού αθλητισμού. Ο θόρυβος γύρω από τους Ολυμπιακούς Αγώνες και ο απόηχος της τέλεσής τους δεν μπορούν να κρύψουν ότι ενώ δαπανήθηκαν τεράστια ποσά για αθλητικά έργα (μερικά είναι μιας χρήσης;) το σχολείο μας στερείται ακόμη και ενός απλού στεγάστρου για τη Φυσική Αγωγή και την άθληση των μαθητών, όταν οι καιρικές συνθήκες δεν είναι κατάλληλες. Οι μπασκέτες που είναι τοποθετημένες στις αυλές δεν μπορούν να αναπληρώσουν την έλλειψη όλων των άλλων χώρων και μέσων για την οργάνωση της Φυσικής Αγωγής και του αθλητισμού στο σχολείο. Είναι γνωστό επίσης ότι η αθλητική

Αρ. Πρωτ:1332 Αθήνα 17/9/2012 Προς Τους Συλλόγους Εκπ/κών Π.Ε.

Αρ. Πρωτ:1332 Αθήνα 17/9/2012 Προς Τους Συλλόγους Εκπ/κών Π.Ε. Αρ. Πρωτ:1332 Αθήνα 17/9/2012 Προς Τους Συλλόγους Εκπ/κών Π.Ε. Θέμα : Εργασιακά δικαιώματα Εκπαιδευτικών Π.Ε. Συνάδελφοι, Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., επικαιροποιεί

Διαβάστε περισσότερα

Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Νομού Μαγνησίας. Προς. Θέμα: «Γενική Συνέλευση 24 Σεπτέμβρη, Απεργία 26 Σεπτέμβρη»

Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Νομού Μαγνησίας. Προς. Θέμα: «Γενική Συνέλευση 24 Σεπτέμβρη, Απεργία 26 Σεπτέμβρη» Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Νομού Μαγνησίας Αντωνοπούλου 66 Βόλος, T.K. 382 21 Τηλέφωνα: 24210)20483 (Κάθε Δευτέρα 19:00-21:00) 6936)584278 Fax: 24210)20483 e-mail: elme.mag@gmail.com Ιστοσελίδα:

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ «ΡΗΓΑΣ ΒΕΛΕΣΤΙΝΛΗΣ» Βόλος 9-9 - 2015 Μαγνήτων 221, Βόλος Τηλ. Fax : 0421 58244 ΠΡΟΣ: Όλες τις σχολικές µονάδες του Ν. Μαγνησίας ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Νο 1 2015-2016 ΘΕΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ «ΡΗΓΑΣ ΒΕΛΕΣΤΙΝΛΗΣ» Βόλος 2-9 - 2014 Μαγνήτων 221, Βόλος Τηλ. Fax : 0421 58244 ΠΡΟΣ: Όλες τις σχολικές µονάδες του Ν. Μαγνησίας ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Νο 1 2014-2015 ΘΕΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

Συντάχθηκε απο τον/την ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΡΡΙΚΟΣ ΧΛΑΠΑΝΗΣ Κυριακή, 11 Σεπτέμβριος :18 - Τελευταία Ενημέρωση Κυριακή, 11 Σεπτέμβριος :18

Συντάχθηκε απο τον/την ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΡΡΙΚΟΣ ΧΛΑΠΑΝΗΣ Κυριακή, 11 Σεπτέμβριος :18 - Τελευταία Ενημέρωση Κυριακή, 11 Σεπτέμβριος :18 Καθορισμός των ειδικότερων καθηκόντων και αρμοδιοτήτων των προϊσταμένων των περιφερειακών υπηρεσιών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, των διευθυντών και υποδιευθυντών των σχολικών μονάδων και

Διαβάστε περισσότερα

Αρ. Πρωτ: 1027 Αθήνα, 16-9-2014 Προς Τους Συλλόγους Εκπ/κών Π.Ε. Θέμα : Εργασιακά δικαιώματα Εκπαιδευτικών Π.Ε.

Αρ. Πρωτ: 1027 Αθήνα, 16-9-2014 Προς Τους Συλλόγους Εκπ/κών Π.Ε. Θέμα : Εργασιακά δικαιώματα Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αρ. Πρωτ: 1027 Αθήνα, 16-9-2014 Προς Τους Συλλόγους Εκπ/κών Π.Ε. Θέμα : Εργασιακά δικαιώματα Εκπαιδευτικών Π.Ε. Συνάδελφοι, Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., επικαιροποιεί

Διαβάστε περισσότερα

Βλ. σχετικά στο έγγραφο Φ.3/1105/141440/ Δ1/ , άρθρα 18 και 25

Βλ. σχετικά στο έγγραφο Φ.3/1105/141440/ Δ1/ , άρθρα 18 και 25 Βλ. σχετικά στο έγγραφο Φ.3/1105/141440/ Δ1/ 10-09-2015, άρθρα 18 και 25 ΘΕΜΑ:«Λειτουργία σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2015-2016. Ενημέρωση και οδηγίες» http://dipe-a.thess.sch.gr/news/anakoin/2015b/leitorugia%20sxolikon%20monadon_10-09-

Διαβάστε περισσότερα

Ο.Λ.Μ.Ε. Ερμού & Κορνάρου 2 ΤΗΛ: FAX:

Ο.Λ.Μ.Ε. Ερμού & Κορνάρου 2 ΤΗΛ: FAX: Ο.Λ.Μ.Ε. Ερμού & Κορνάρου 2 ΤΗΛ: 210 32 30 073-32 21 255 FAX: 210 32 27 382 33 11 338 www.olme.gr e-mail: olme@otenet.gr Αθήνα, 8/1/2014 ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Καθορισμός των ειδικότερων καθηκόντων και αρμοδιοτήτων των προϊσταμένων των περιφερειακών

Καθορισμός των ειδικότερων καθηκόντων και αρμοδιοτήτων των προϊσταμένων των περιφερειακών Ν 2817/00 Άρθρο 8 παρ. 2 (ΦΕΚ 78Α' /14.3.00) Καθορισμός των ειδικότερων καθηκόντων και αρμοδιοτήτων των προϊσταμένων των περιφερειακών υπηρεσιών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, των διευθυντών

Διαβάστε περισσότερα

Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα. Σοφία Καλογρίδη Σχολική Σύμβουλος

Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα. Σοφία Καλογρίδη Σχολική Σύμβουλος Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Σοφία Καλογρίδη Σχολική Σύμβουλος ΔΣ ΕΑΕΠ Σε 960 ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία της χώρας, 12/θεσια και με τον μεγαλύτερο μαθητικό πληθυσμό

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμ.Πρωτ.247 Αθήνα 19/10/2017

Αριθμ.Πρωτ.247 Αθήνα 19/10/2017 Αριθμ.Πρωτ.247 Αθήνα 19/10/2017 Προς Τους Συλλόγους Εκπ/κών Π.Ε. Θέμα : Εργασιακά δικαιώματα Εκπαιδευτικών Π.Ε. Συνάδελφοι, Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., επικαιροποιεί

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ : Λειτουργία σχολείων με την έναρξη του νέου σχολικού έτους 2007 2008. 1. Παρεμβάσεις για την ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

ΘΕΜΑ : Λειτουργία σχολείων με την έναρξη του νέου σχολικού έτους 2007 2008. 1. Παρεμβάσεις για την ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς Να διατηρηθεί μέχρι Βαθμός ασφαλείας Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Η Δ Η Μ Ο Κ Ρ Α Τ Ι Α ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚ/ΤΩΝ ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΩΝ Δ/ΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Π.Ε. ΤΜΗΜΑ Α Α.

Διαβάστε περισσότερα

Αρ. Πρωτ.1454 Αθήνα 12/3/2015 Προς Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.

Αρ. Πρωτ.1454 Αθήνα 12/3/2015 Προς Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αρ. Πρωτ.1454 Αθήνα 12/3/2015 Προς Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ Το Δ.Σ. της Διδασκαλικής

Διαβάστε περισσότερα

3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΖΩΓΡΑΦΟΥ Σχολικό Έτος:

3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΖΩΓΡΑΦΟΥ Σχολικό Έτος: 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΖΩΓΡΑΦΟΥ Σχολικό Έτος: 2012-13 ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ - ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΚΑΙ ΣΕΚ (Απόσπασμα από το ΦΕΚ 1340/2002 - Φ.353.1/324/105657/Δ1/2002) ΚΕΦΑΛΑΙΟ Δ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Α. Υπουργικές Αποφάσεις/Νόμοι σχετικοί με τη λειτουργία του Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου

Α. Υπουργικές Αποφάσεις/Νόμοι σχετικοί με τη λειτουργία του Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚ/ΤΩΝ ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Δ/ΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Π.Ε. ΤΜΗΜΑ Δ Α. Παπανδρέου 37 151 80 ΜΑΡΟΥΣΙ Πληροφορίες: Αλέξανδρος

Διαβάστε περισσότερα

Έχοντας υπόψη: Το γεγονός ότι από την παρούσα απόφαση δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού.

Έχοντας υπόψη: Το γεγονός ότι από την παρούσα απόφαση δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού. Να διατηρηθεί μέχρι Βαθμός ασφαλείας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ----- ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για τη συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο Περιστερίου για ζητήματα παιδείας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για τη συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο Περιστερίου για ζητήματα παιδείας. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ «ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ» Ακαρνανίας 65 121 35 Τηλ.- Fax : 210 5724139 Web: http://www.syllogosellialexiou.gr E-mail: mail@syllogosellialexiou.gr ΔΕΛΤΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

Παρέμβαση Εκπαιδευτικών: Μάθε τα δικαιώματά σου! ΜΑΘΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΟΥ! logspot.gr

Παρέμβαση Εκπαιδευτικών: Μάθε τα δικαιώματά σου! ΜΑΘΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΟΥ!  logspot.gr Παρέμβαση Εκπαιδευτικών: Μάθε τα δικαιώματά σου! ΜΑΘΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΟΥ! http://dikaiοmataekpaidevsi.b logspot.gr ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΓΙΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ Η ενημέρωση για τα δικαιώματα του εκπαιδευτικού

Διαβάστε περισσότερα

Η ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΤΙΣ 30 & 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΨΗΦΙΣΗ

Η ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΤΙΣ 30 & 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΨΗΦΙΣΗ Ημερομηνία Ανάρτησης: 27/01/2012 Η ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΤΙΣ 30 & 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΨΗΦΙΣΗ ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ

Διαβάστε περισσότερα

Το σύγχρονο ολοήµερο σχολείο στην Ελλάδα «Τµήµατα δηµιουργικής απασχόλησης» µε πρωτοβουλία των γονέων (1985) Η πρώτη µορφή ολοήµερης εκπαίδευσης στην Ελλάδα ξεκίνησε από τους γονείς Πρόβληµα φύλαξης των

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΛΑΜΙΑΣ. Καθήκοντα και αρμοδιότητες των εκπαιδευτικών - διδασκόντων

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΛΑΜΙΑΣ. Καθήκοντα και αρμοδιότητες των εκπαιδευτικών - διδασκόντων ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΛΑΜΙΑΣ Καθήκοντα και αρμοδιότητες των εκπαιδευτικών - διδασκόντων Οι εκπαιδευτικοί επιτελούν έργο υψηλής κοινωνικής ευθύνης. Στο έργο τους περιλαμβάνεται η διδασκαλία,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ Αγαπητοί γονείς Είχαμε επισημάνει στην αρχή της σχολικής χρονιάς ότι η νέα χρονιά, βρίσκει τα σχολεία σε χειρότερη κατάσταση από την περσινή, τους γονείς

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ. ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ. Πρόωρη Αποχώρηση των νηπίων των Ολοήμερων Νηπιαγωγείων. Προχειρότητα ή οργανωμένο σχέδιο διάλυσης του Ολοήμερου Νηπιαγωγείου; Απίστευτο χάος επικρατεί στα Ολοήμερα

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα 15/6/2010. Προς ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αθήνα 15/6/2010. Προς ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Αθήνα 15/6/2010 Προς Τους Συλλόγους Εκπ/κών Π.Ε. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ με αφορμή τη συνάντηση του Δ.Σ. της ΔΟΕ με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για τα 800 σχολεία αναμορφωμένου προγράμματος, την επιμόρφωση

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣ: TA ΜΕΛΗ TOY ΣΥΛΛΟΓΟΥ, ΔΟΕ, ΣΧΟΛΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ. Θέμα: Πώς προχωράμε ενάντια στην «αυτοαξιολόγηση»

ΠΡΟΣ: TA ΜΕΛΗ TOY ΣΥΛΛΟΓΟΥ, ΔΟΕ, ΣΧΟΛΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ. Θέμα: Πώς προχωράμε ενάντια στην «αυτοαξιολόγηση» Α ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ ΤΖΑΒΕΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ 1, ΠΕΙΡΑΙΑΣ 18533 e-mail: info@rigasfereospeiraias.gr http://www.rfp.gr ΠΕΙΡΑΙΑΣ 3/4/2014, Α.Π: 102 ΠΡΟΣ: TA ΜΕΛΗ TOY ΣΥΛΛΟΓΟΥ,

Διαβάστε περισσότερα

3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΖΩΓΡΑΦΟΥ Σχολικό Έτος: ΣΥΝΘΕΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΩΝ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ (Σ.Δ.) Άρθρο 37 (Ν. 1566/85)

3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΖΩΓΡΑΦΟΥ Σχολικό Έτος: ΣΥΝΘΕΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΩΝ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ (Σ.Δ.) Άρθρο 37 (Ν. 1566/85) 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΖΩΓΡΑΦΟΥ Σχολικό Έτος: 2012-13 ΣΥΝΘΕΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΩΝ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ (Σ.Δ.) Άρθρο 37 (Ν. 1566/85) 1. Ο Σύλλογος των Διδασκόντων (Σ.Δ.) είναι συλλογικό όργανο του σχολείου και

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 1 ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ.

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 1 ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ. ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 1 ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ. ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΤΙΤΛΟΣ-ΕΔΡΑ-ΣΚΟΠΟΣ-ΜΕΣΑ. ΑΡΘΡΟ 1 ο Ιδρύεται Σύλλογος με τον τίτλο «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

800 ΟΛΟΗΜΕΡΑ NEA ΣΧΟΛΕΙΑ: ΕΝΙΑΙΟ ΑΝΑΜΟΡΦΩΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

800 ΟΛΟΗΜΕΡΑ NEA ΣΧΟΛΕΙΑ: ΕΝΙΑΙΟ ΑΝΑΜΟΡΦΩΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ 800 ΟΛΟΗΜΕΡΑ NEA ΣΧΟΛΕΙΑ: ΕΝΙΑΙΟ ΑΝΑΜΟΡΦΩΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ 2 ΣΥΝΟΨΗ Σε 800 ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία της χώρας, 12/θεσια και με τον μεγαλύτερο μαθητικό πληθυσμό

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΟΜΑΔΩΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΟΜΑΔΩΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΟΜΑΔΩΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Εισαγωγή Τα Εργαστήρια και οι Ομάδες Ερασιτεχνικής Δημιουργίας του Δήμου Καλλιθέας λειτουργούν αδιάλειπτα

Διαβάστε περισσότερα

Φ12/773/77094/Γ1/28-07-2006 Υπ. Απόφαση

Φ12/773/77094/Γ1/28-07-2006 Υπ. Απόφαση Φ12/773/77094/Γ1/28-07-2006 Υπ. Απόφαση ΘΕΜΑ: Αναμόρφωση Ωρολογίων Προγραμμάτων στο Δημοτικό Σχολείο Έχοντας υπόψη: 1. Την παράγραφο 11, περίπτωση ε, του άρθρου 4 του Ν. 1566/85, (ΦΕΚ 161,τ. Α ), «Δομή

Διαβάστε περισσότερα

Α. Υπουργικές Αποφάσεις/Νόμοι σχετικοί με τη λειτουργία του Ολοήμερου Νηπιαγωγείου

Α. Υπουργικές Αποφάσεις/Νόμοι σχετικοί με τη λειτουργία του Ολοήμερου Νηπιαγωγείου ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚ/ΤΩΝ ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Δ/ΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Π.Ε. ΤΜΗΜΑ Δ Α. Παπανδρέου 37 151 80 ΜΑΡΟΥΣΙ Πληροφορίες: Αλέξανδρος

Διαβάστε περισσότερα

5 Ο ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ. των αιρετών του ΚΥΣΔΕ Γρηγόρη Καλομοίρη και Χρήστου Φιρτινίδη, εκπροσώπων των Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων

5 Ο ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ. των αιρετών του ΚΥΣΔΕ Γρηγόρη Καλομοίρη και Χρήστου Φιρτινίδη, εκπροσώπων των Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων 5 Ο ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ των αιρετών του ΚΥΣΔΕ Γρηγόρη Καλομοίρη και Χρήστου Φιρτινίδη, εκπροσώπων των Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων Θέμα: Δραματική μείωση του εκπαιδευτικού προσωπικού, υποχρεωτικές μεταθέσεις,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 5 / 11 / η συνάντηση: Η ομάδα συναντήθηκε εκτός σχολικού ωραρίου. Έγινε: Καθορισμός αρμοδιοτήτων των μελών της ομάδας.

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 5 / 11 / η συνάντηση: Η ομάδα συναντήθηκε εκτός σχολικού ωραρίου. Έγινε: Καθορισμός αρμοδιοτήτων των μελών της ομάδας. ΠΡΑΚΤΙΚΟ 5 / 11 / 2010 1 η συνάντηση: Η ομάδα συναντήθηκε εκτός σχολικού ωραρίου. Έγινε: Καθορισμός αρμοδιοτήτων των μελών της ομάδας. Συντονιστής : Νικηφόρου Απόστολος Πρακτικογράφος : Συμεωνίδου Χριστίνα

Διαβάστε περισσότερα

http://www.gdimitrakopoulos.gr Άρθρο 37: Σύσταση και λειτουργία του Συλλόγου των ιδασκόντων

http://www.gdimitrakopoulos.gr Άρθρο 37: Σύσταση και λειτουργία του Συλλόγου των ιδασκόντων Συνεδριάσεις συλλόγου διδασκόντων http://www.gdimitrakopoulos.gr ΦΕΚ 1340 τ. Β (άρθρα 37,38 και 39) Άρθρο 37: Σύσταση και λειτουργία του Συλλόγου των ιδασκόντων 1. Ο Σύλλογος των ιδασκόντων (Σ..) είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Ωρολόγιο Πρόγραμμα Ενιαίου Τύπου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου

ΘΕΜΑ: Ωρολόγιο Πρόγραμμα Ενιαίου Τύπου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ----- ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ & ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Π.Ε. Βαθμός Ασφαλείας: Να διατηρηθεί

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΑΠΡΙΛΗ 2015 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 12.30πμ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΠΝΙΚΑΡΕΑΣ «Η

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΑΠΡΙΛΗ 2015 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 12.30πμ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΠΝΙΚΑΡΕΑΣ «Η ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΑΠΡΙΛΗ 2015 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 12.30πμ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΠΝΙΚΑΡΕΑΣ «Η κατάργηση της Κυριακής αργίας είναι απαίτηση των μεγαλεμπόρων,

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Ωρολόγιο Πρόγραμμα Πιλοτικών Δημοτικών Σχολείων

ΘΕΜΑ: Ωρολόγιο Πρόγραμμα Πιλοτικών Δημοτικών Σχολείων ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ----- ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠPΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Συνοπτικό υπόμνημα για τα προβλήματα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Θέμα: Συνοπτικό υπόμνημα για τα προβλήματα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αρ. Πρωτ.1384 Αθήνα 6/2/2015 Προς 1. τον Υπουργό Παιδείας κ. Αριστείδη Μπαλτά 2. τον Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας κ. Τάσο Κουράκη Κοιν: Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θέμα: Συνοπτικό υπόμνημα για τα προβλήματα

Διαβάστε περισσότερα

Απέναντι σε αυτή τη κατάσταση το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ παρεμβαίνει, διεκδικώντας:

Απέναντι σε αυτή τη κατάσταση το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ παρεμβαίνει, διεκδικώντας: «Κυρία Υπουργέ To ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ εδώ και χρόνια έχει ανοίξει το ζήτημα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων. Μάλιστα πραγματοποιήθηκε το 2013 και σχετική ημερίδα για τα εργατικά «ατυχήματα»

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. 3. Γνώση Ηλεκτρονικού Υπολογιστή, Πιστοποιημένη επιμόρφωση Επιπέδου 1:

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. 3. Γνώση Ηλεκτρονικού Υπολογιστή, Πιστοποιημένη επιμόρφωση Επιπέδου 1: ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Προσωπικά στοιχεία υπαλλήλου: 1. Όνομα: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 2. Επώνυμο: ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ 3. Ημερομηνία Γέννησης: 30/05/1961 4. Τόπος Γέννησης: Δ.Δ. Τριγωνικού Δήμου Σερβίων Π. Κοζάνης 5. Οικογενειακή

Διαβάστε περισσότερα

9o Εκπαιδευτικό Συνέδριο της ΟΛΜΕ. Εκπαιδευτικά και εργασιακά προβλήματα των εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

9o Εκπαιδευτικό Συνέδριο της ΟΛΜΕ. Εκπαιδευτικά και εργασιακά προβλήματα των εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης 9o Εκπαιδευτικό Συνέδριο της ΟΛΜΕ Εκπαιδευτικά και εργασιακά προβλήματα των εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δώσε το δικό σου «παρών» στο συλλογικό προβληματισμό Ενημερώσου από την ιστοσελίδα της

Διαβάστε περισσότερα

Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών Σχολείων Κομοτηνή, 20 Νοεμβρίου 2010

Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών Σχολείων Κομοτηνή, 20 Νοεμβρίου 2010 Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών Σχολείων Κομοτηνή, 20 Νοεμβρίου 2010 Τ.Θ. 3804-10210 ΑΘΗΝΑ www.musika.gr Αρ.Πρωτ.: ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΓΙΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΗΓΗΣΗ Μ. ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΣΗΕΑ ΣΤΟ ΜΙΚΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΕΙΣΗΓΗΣΗ Μ. ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΣΗΕΑ ΣΤΟ ΜΙΚΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Ημερομηνία Ανάρτησης: 08/12/2003 ΕΙΣΗΓΗΣΗ Μ. ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΣΗΕΑ ΣΤΟ ΜΙΚΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Εισήγηση Μανώλη Μαθιουδάκη Προέδρου ΕΣΗΕΑ στο Μικτό Συμβούλιο της 8ης Δεκεμβρίου 2003 Στην προηγούμενη συνεδρίαση

Διαβάστε περισσότερα

Ετήσιος Προγραμματισμός 2014-2015

Ετήσιος Προγραμματισμός 2014-2015 Ετήσιος Προγραμματισμός 2014-2015 1 ) Διαδικασία Ετήσιου Προγραμματισμού 1.1 Χρονικό διάστημα υλοποίησης : Από - Έως (2 ημερομηνίες της μορφής (ηη/μμ/εεεε) χωρισμένες με (-) πχ: 01/09/2013-10/06/2014)

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣ: ΚΟΙΝ: ΘΕΜΑ: Προγράμματα για την ενεργό ένταξη Παλιννοστούντων, Αλλοδαπών και Ρομά μαθητών στο Εκπαιδευτικό μας σύστημα

ΠΡΟΣ: ΚΟΙΝ: ΘΕΜΑ: Προγράμματα για την ενεργό ένταξη Παλιννοστούντων, Αλλοδαπών και Ρομά μαθητών στο Εκπαιδευτικό μας σύστημα ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Π.Ε. ΤΜΗΜΑ Α Α. Παπανδρέου 37 151 80 Μαρούσι Πληροφορίες: Α. Κόπτσης Ρ. Γεωργακόπουλος Τηλέφωνα

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Αναμόρφωση Ωρολογίων Προγραμμάτων στο Δημοτικό Σχολείο

ΘΕΜΑ: Αναμόρφωση Ωρολογίων Προγραμμάτων στο Δημοτικό Σχολείο Να διατηρηθεί μέχρι Βαθμός ασφαλείας Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Η Δ Η Μ Ο Κ Ρ Α Τ Ι Α ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚ/ΤΩΝ ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΩΝ Αθήνα, 28 7-2006 Αριθ. Πρωτ.

Διαβάστε περισσότερα

χρόνια. Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

χρόνια. Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών 1837-2017 180 χρόνια Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ΕΚΠΑ: 1837-2017 / 180 χρόνια Βασικοί άξονες Θεματολογία Σκοπός Βασικοί άξονες (1) Η συμβολή του ΕΚΠΑ στην επιστήμη και στην έρευνα. Η

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Λιβαδειά, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ Αρ. Εγκυκλίου: 11 ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ. Αρ. Πρωτ.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Λιβαδειά, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ Αρ. Εγκυκλίου: 11 ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ. Αρ. Πρωτ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Λιβαδειά, 11-07-2012 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ Αρ. Εγκυκλίου: 11 ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ Αρ. Πρωτ.:6349 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Αρ. Πρωτ Αθήνα 23/9/2014 Προς Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.

Αρ. Πρωτ Αθήνα 23/9/2014 Προς Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αρ. Πρωτ. 1045 Αθήνα 23/9/2014 Προς Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. Εισήγηση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. προς τις Γενικές Συνελεύσεις των Συλλόγων Α. ΕΙΣΗΓΗΣΗ Η αδιέξοδη πολιτική που από το 2010, με πρόσχημα τη σωτηρία

Διαβάστε περισσότερα

για να γίνει η ελπίδα πράξη...

για να γίνει η ελπίδα πράξη... για να γίνει η ελπίδα πράξη... Οι φετινές φοιτητικές εκλογές διεξάγονται ύστερα από την συντριβή των μνημονιακών κομμάτων στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές. Ο λαός μας ελπίζει και αισιοδοξεί για τη δικαίωση

Διαβάστε περισσότερα

Παίρνουμε όλοι μέρος στις εκλογές του ΠΑΣΕ VODAFONE στις 14,15 και 16 Μαρτίου Ψηφίζουμε ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ Δυναμώνουμε το ΠΑΜΕ

Παίρνουμε όλοι μέρος στις εκλογές του ΠΑΣΕ VODAFONE στις 14,15 και 16 Μαρτίου Ψηφίζουμε ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ Δυναμώνουμε το ΠΑΜΕ Παίρνουμε όλοι μέρος στις εκλογές του ΠΑΣΕ VODAFONE στις 14,15 και 16 Μαρτίου 2017 Ψηφίζουμε ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ Δυναμώνουμε το ΠΑΜΕ Για ένα σωματείο που θα είναι οργανωτής στον αγώνα απέναντι σε εργοδοσία,

Διαβάστε περισσότερα

Συνέντευξη τύπου της Ένωσης Γυναικών Λάρισας (μέλος ΟΓΕ) 8-6-2015

Συνέντευξη τύπου της Ένωσης Γυναικών Λάρισας (μέλος ΟΓΕ) 8-6-2015 Συνέντευξη τύπου της Ένωσης Γυναικών Λάρισας (μέλος ΟΓΕ) 8-6-2015 Η Ένωση Γυναικών Λάρισας (μέλος ΟΓΕ) καλεί όλες τις γυναίκες της λαϊκών στρωμάτων της πόλης μας να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που διοργανώνει

Διαβάστε περισσότερα

ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΙΑΚΟΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΡΧΟΝΤΟΥΛΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ 2 ΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΕΡΦΕΡΕΙΑΣ ΣΑΜΟΥ

ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΙΑΚΟΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΡΧΟΝΤΟΥΛΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ 2 ΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΕΡΦΕΡΕΙΑΣ ΣΑΜΟΥ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΙΑΚΟΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΡΧΟΝΤΟΥΛΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ 2 ΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΕΡΦΕΡΕΙΑΣ ΣΑΜΟΥ Το σχολείο, ως ένας κατεξοχήν κοινωνικός θεσμός, δεν μπορεί να παραμείνει αναλλοίωτο μπροστά στις ραγδαίες

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Ωρολόγια Προγράμματα ημοτικών Σχολείων με ενιαίο αναμορφωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα

ΘΕΜΑ: Ωρολόγια Προγράμματα ημοτικών Σχολείων με ενιαίο αναμορφωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Να διατηρηθεί μέχρι Βαθμός ασφαλείας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ----- ΕΝΙΑΙΟΣ ΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥ ΩΝ ΠPΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

αποφάσισε και προτείνει στις Γενικές Συνελεύσεις των Συλλόγων τα εξής: Α ΙΕΚ ΙΚΗΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

αποφάσισε και προτείνει στις Γενικές Συνελεύσεις των Συλλόγων τα εξής: Α ΙΕΚ ΙΚΗΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ Αρ. Πρωτ: 181 Αθήνα 8/10/2009 Προς Τα.Σ. Συλλόγων Εκ/κών Π.Ε. Απόφαση-Εισήγηση του.σ. της.ο.ε. προς τις Γενικές Συνελεύσεις των Συλλόγων για το διεκδικητικό και αγωνιστικό πλαίσιο του κλάδου Συναδέλφισσες

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΕΥΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΕΡΕΥΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΣΕΕ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΣΕΕ Εμμανουήλ Μπενάκη 71Α, Αθήνα 10681 τηλ: 210-3327768 - Fax: 210-3327714 ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ-ΜΕΛΕΤΩΝ ΔΟΕ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ-ΜΕΛΕΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

* Συνδέεται άμεσα η αξιολόγηση με τη μισθολογική προαγωγή στον επόμενο βαθμό.

* Συνδέεται άμεσα η αξιολόγηση με τη μισθολογική προαγωγή στον επόμενο βαθμό. Ανακοίνωση της ΔΑΚΕ Καθηγητών Δ.Ε, για το σχέδιο Π.Δ για την Αξιολόγηση Κατατέθηκε από το Υπουργείο Παιδείας προς διαβούλευση το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Μία

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμ.Πρωτ Αθήνα 2/7/2008 Προς τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.

Αριθμ.Πρωτ Αθήνα 2/7/2008 Προς τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αριθμ.Πρωτ. 1155 Αθήνα 2/7/2008 Προς τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θέμα : Αποφάσεις της 77 ης Γ.Σ. της Δ.Ο.Ε. Συνάδελφοι Η 77 η Γενική Συνέλευση της Δ.Ο.Ε. ενέκρινε τις καταστατικές αλλαγές που εισηγήθηκε

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ 6-7 ΙΟΥΝΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ. Ταξική Ενότητα Εργαζομένων Forthnet - Netmed

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ 6-7 ΙΟΥΝΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ. Ταξική Ενότητα Εργαζομένων Forthnet - Netmed Ταξική Ενότητα Εργαζομένων Forthnet - Netmed ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ 6-7 ΙΟΥΝΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ Πέμπτη 6/6 /2013, 11:00-19:00 Γραφεία ΟΓΕ, Πλ.Ατταλείας,

Διαβάστε περισσότερα

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ Ημερομηνία Ανάρτησης: 18/09/2012 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΕΝΩΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

(β) Αρμοδιότητες Τμήματος Πολιτισμού Αθλητισμού & Παιδείας (Αρμοδιότητες σε θέματα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης) 1. Μεριµνά για την εξασφάλιση των

(β) Αρμοδιότητες Τμήματος Πολιτισμού Αθλητισμού & Παιδείας (Αρμοδιότητες σε θέματα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης) 1. Μεριµνά για την εξασφάλιση των (β) Αρμοδιότητες Τμήματος Πολιτισμού Αθλητισμού & Παιδείας (Αρμοδιότητες σε θέματα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης) 1. Μεριµνά για την εξασφάλιση των κατάλληλων υλικοτεχνικών υποδοµών για την προσχολική

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΟΟΣΑ (ξανα)έρχεται με τις ευλογίες της κυβέρνησης

Ο ΟΟΣΑ (ξανα)έρχεται με τις ευλογίες της κυβέρνησης ανεξάρτητες αυτόνομες αγωνιστικές ριζοσπαστικές ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε. www.paremvasis.gr 20-10-2017 Ο ΟΟΣΑ (ξανα)έρχεται με τις ευλογίες της κυβέρνησης Πριν λίγες ημέρες, κλιμάκια του ΟΟΣΑ

Διαβάστε περισσότερα

χρόνια. Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

χρόνια. Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών 1837-2017 180 χρόνια Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ΕΚΠΑ: 1837-2017 / 180 χρόνια Επετειακό έμβλημα Βασικοί άξονες Θεματολογία Σκοπός Επετειακό έμβλημα Επετειακό έμβλημα και λογότυπος Επετειακός

Διαβάστε περισσότερα

24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2005

24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2005 Ημερομηνία Ανάρτησης: 14/11/2005 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2005 ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Επιστολή Ενώσεων για έγγραφη παρέμβαση της ΔΟΕ σε σχέση με την ανάθεση διδασκαλίας των μαθημάτων ειδικοτήτων

Επιστολή Ενώσεων για έγγραφη παρέμβαση της ΔΟΕ σε σχέση με την ανάθεση διδασκαλίας των μαθημάτων ειδικοτήτων Επιστολή Ενώσεων για έγγραφη παρέμβαση της ΔΟΕ σε σχέση με την ανάθεση διδασκαλίας των μαθημάτων ειδικοτήτων Αθήνα, 8 Ιουνίου, 2017 Προς: Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος Υπ όψιν: του Προέδρου κ. Κικινή

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ (Φ.50 / 208 / / Γ1 / / ΥΠΕΠΘ)

ΘΕΜΑΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ (Φ.50 / 208 / / Γ1 / / ΥΠΕΠΘ) ΘΕΜΑΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ (Φ.50 / 208 / 97293 / Γ1 / 7-9 - 2007 / ΥΠΕΠΘ) 1. Εφημερεύοντες - Επιτήρηση μαθητών στο Ολοήμερο Πρόγραμμα Με πράξη του συλλόγου διδασκόντων ορίζονται οι εφημερεύοντες

Διαβάστε περισσότερα

Το Ελληνικό Εκπαιδευτικό Σύστημα

Το Ελληνικό Εκπαιδευτικό Σύστημα Το Ελληνικό Εκπαιδευτικό Σύστημα Δομή Το Ελληνικό Εκπαιδευτικό Σύστημα διαρθρώνεται σε τρεις διαδοχικές βαθμίδες: την Πρωτοβάθμια, τη Δευτεροβάθμια και την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Η Εκπαίδευση στην Ελλάδα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΜΙΛΙΑ ΝΙΚΟΥ ΠΕΛΕΓΙΝΗ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ Δ.Σ. Π.Ο.Π-Ο.Τ.Α. ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΜΙΛΙΑ ΝΙΚΟΥ ΠΕΛΕΓΙΝΗ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ Δ.Σ. Π.Ο.Π-Ο.Τ.Α. ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΜΙΛΙΑ ΝΙΚΟΥ ΠΕΛΕΓΙΝΗ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ Δ.Σ. Π.Ο.Π-Ο.Τ.Α. ΣΤΟ 38 ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «Ρυθμίσεις Ζωνών Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας (ΖΕΠ) και Τάξεων Υποδοχής ΖΕΠ» Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΘΕΜΑ: «Ρυθμίσεις Ζωνών Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας (ΖΕΠ) και Τάξεων Υποδοχής ΖΕΠ» Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 2388/2015, τ. Β ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ --- ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ & ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

(Απόσπασμα από ΦΕΚ 1107/ Αριθ.Φ3/1085/Γ1/1456) ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ

(Απόσπασμα από ΦΕΚ 1107/ Αριθ.Φ3/1085/Γ1/1456) ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ (Απόσπασμα από ΦΕΚ 1107/1997 - Αριθ.Φ3/1085/Γ1/1456) ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αριθ. Φ3/1085/Γ1/1456 Σύσταση σχολικού συνεταιρισμού Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΜΑΝΔΡΑΣ-ΕΙΔΥΛΛΙΑΣ Δ.Ο.Κ.Α.Π 20 Μαρτίου 2017

ΔΗΜΟΣ ΜΑΝΔΡΑΣ-ΕΙΔΥΛΛΙΑΣ Δ.Ο.Κ.Α.Π 20 Μαρτίου 2017 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΜΑΝΔΡΑΣ-ΕΙΔΥΛΛΙΑΣ Δ.Ο.Κ.Α.Π 20 Μαρτίου 2017 Αγαπητοί γονείς, O Δήμος μας στα πλαίσια υλοποίησης Νέων δράσεων του ΕΣΠΑ 2014-2020 ξεκινά μια δυναμική προσπάθεια

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα 1 ο : Έναρξη νέας σχολικής χρονιάς Συναδέλφισσες, συνάδελφοι Το Δ. Σ. του συλλόγου σας εύχεται καλή και δημιουργική σχολική χρονιά, παρόλο που

Θέμα 1 ο : Έναρξη νέας σχολικής χρονιάς Συναδέλφισσες, συνάδελφοι Το Δ. Σ. του συλλόγου σας εύχεται καλή και δημιουργική σχολική χρονιά, παρόλο που Αλεξ/πολη 16/9/2015 Προς: Μέλη Συλλόγου Θέμα 1 ο : Έναρξη νέας σχολικής χρονιάς Συναδέλφισσες, συνάδελφοι Το Δ. Σ. του συλλόγου σας εύχεται καλή και δημιουργική σχολική χρονιά, παρόλο που όλα δείχνουν

Διαβάστε περισσότερα

http://www.gdimitrakopoulos.gr Άρθρο 37: Σύσταση και λειτουργία του Συλλόγου των ιδασκόντων

http://www.gdimitrakopoulos.gr Άρθρο 37: Σύσταση και λειτουργία του Συλλόγου των ιδασκόντων Συνεδριάσεις συλλόγου διδασκόντων ΦΕΚ 1340 τ. Β (άρθρα 37,38 και 39) Άρθρο 37: Σύσταση και λειτουργία του Συλλόγου των ιδασκόντων 1. Ο Σύλλογος των ιδασκόντων (Σ..) είναι συλλογικό όργανο του σχολείου

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη Έναρξη λειτουργίας Γραφείου Ενημέρωσης ΑΜΕΑ

Ομιλία Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη Έναρξη λειτουργίας Γραφείου Ενημέρωσης ΑΜΕΑ Ομιλία Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη Έναρξη λειτουργίας Γραφείου Ενημέρωσης ΑΜΕΑ Κυρίες και κύριοι Αγαπητοί εργαζόμενοι Φίλες και φίλοι Θέλω να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας σήμερα εδώ, στο

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Προσωπικά στοιχεία: 1. Όνομα: Χρήστος 2. Επώνυμο: Δημητρίου 3. Ημερομηνία Γέννησης: 9/7/1960 4. Οικογενειακή κατάσταση: Έγγαμος

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ Γ. ΜΑΡΚΕΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΕΤΗ ΚΑΙ

ΠΙΝΑΚΑΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ Γ. ΜΑΡΚΕΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΕΤΗ ΚΑΙ ΠΙΝΑΚΑΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ Γ. ΜΑΡΚΕΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΕΤΗ 2007-2008 ΚΑΙ 2008-2009 Στις 2 Οκτωβρίου 2007 πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τους διευθυντές του Μουσικού Σχολείου Παλλήνης (Γυμνάσιο και Λύκειο)

Διαβάστε περισσότερα

334 Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης Δυτ. Μακεδονίας (Φλώρινα)

334 Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης Δυτ. Μακεδονίας (Φλώρινα) 334 Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης Δυτ. Μακεδονίας (Φλώρινα) Ιστορικό Σημείωμα γαι την Παιδαγωγική Σχολή Φλώρινας Η Παιδαγωγική Ακαδημία Φλώρινας ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 1941, δηλ. κατά την διάρκεια

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: 45Ο19-9Ω2. Να διατηρηθεί μέχρι Βαθμός ασφαλείας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ -----

ΑΔΑ: 45Ο19-9Ω2. Να διατηρηθεί μέχρι Βαθμός ασφαλείας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ----- ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ----- ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΤΕΡΩΝ ΚΛΑΔΩΝ ΤΜΗΜΑ A Να διατηρηθεί μέχρι Βαθμός ασφαλείας ΓΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ----- Ταχ. Δ/νση: Αν. Παπανδρέου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΕΥΝΑ ΤΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΕΡΕΥΝΑ ΤΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΡΕΥΝΑ ΤΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Τα στοιχεία που ακολουθούν αποτελούν ευρήματα της επιστημονικής ομάδας της ORIENTUM υπό την επίβλεψη των συμβούλων επαγγελματικού προσανατολισμού Νίκου Παυλάκου

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Των αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών στο ΠΥΣΠΕ της Α Διεύθυνσης Αθήνας Ρέππα Ντίνα (τακτική), τηλ: 6977003052 paremvasisntina@gmail.com Μιλτσακάκη Μιχάλη, (αναπληρωματικός) τηλ:

Διαβάστε περισσότερα

Βόλος 5-3-2015. Προς τα µέλη του συλλόγου. Ενηµερωτικό Δελτίο

Βόλος 5-3-2015. Προς τα µέλη του συλλόγου. Ενηµερωτικό Δελτίο Βόλος 5-3-2015 Προς τα µέλη του συλλόγου Ενηµερωτικό Δελτίο ΘΕΜΑ 1 ο : ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ Δ.Ο.Ε ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΚΑΛΩΝ ΠΡΟΘΕΣΕΩΝ ΔΕΝ ΕΦΕΡΕ ΤΙΣ ΠΟΛΥΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αιγάλεω ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Αρ. Πρωτ ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ ΑΠΟΦΑΣΗ 356. Ο Δήμαρχος Αιγάλεω ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αιγάλεω ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Αρ. Πρωτ ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ ΑΠΟΦΑΣΗ 356. Ο Δήμαρχος Αιγάλεω ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αιγάλεω 1-3-2017 ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Αρ. Πρωτ. 6636 ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ ΑΠΟΦΑΣΗ 356 Ο Δήμαρχος Αιγάλεω Έχοντας υπόψη: 1. Τις διατάξεις των άρθρων 58 & 59 του Ν. 3852/ 2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της

Διαβάστε περισσότερα

Το Ολοήμερο Σχολείο σε Ελλάδα και άλλα κράτη της Ευρώπης

Το Ολοήμερο Σχολείο σε Ελλάδα και άλλα κράτη της Ευρώπης Το Ολοήμερο Σχολείο σε Ελλάδα και άλλα κράτη της Ευρώπης Δρ Αικατερίνη Σουσαμίδου Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Επιστημονικής-Παιδαγωγικής Π.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Α. Σκοπός και περιεχόμενο του Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου

Α. Σκοπός και περιεχόμενο του Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚ/ΤΩΝ ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΩΝ Δ/ΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Π.Ε. ΤΜΗΜΑ Δ Α. Παπανδρέου 37 151 80 ΜΑΡΟΥΣΙ Πληροφορίες: Θεοδώρα Δρούλια

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ Αποτύπωση του Εκπαιδευτικού Συστήµατος σε Επίπεδο Σχολικών Μονάδων Στατιστική απεικόνιση των σχολικών µονάδων Πρωτοβάθµιας και ευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης κατά το σχολικό έτος

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ 18 ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΛΜΕ

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ 18 ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ 18 ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΛΜΕ 1. Απόφαση για την Πληροφορική (σελ. 2) 2. Απόφαση για τις ξένες γλώσσες (σελ. 3) 3. Απόφαση για διορισμούς (σελ. 4) 4. Απόφαση για

Διαβάστε περισσότερα

Αρ. Πρωτ.:9496 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Αρ. Πρωτ.:9496 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Λιβαδειά, 26-08-2014 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ Αρ. Εγκυκλίου: 6 ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ Αρ. Πρωτ.:9496 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Δ/ΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ»

ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ» Απρίλης 2016 ΣΥΝΕΚ/ΜΕΤΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ» «Για να μιλήσουμε επομένως για την αξιολόγηση, θα πρέπει πρώτα να μιλήσουμε για το σχολείο που έχουμε,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ Αιγάλεω 25-06-2012 Αριθμ. Πρωτ.: 32884 ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΡΙΘΜ.1573 Ο Δήμαρχος Αιγάλεω Έχοντας υπόψη: 1. Τις διατάξεις των άρθρων 86, 87, 89, 91 του Ν.3463/06 Δ.Κ.Κ.

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΛΟΓΙΟ ΔΙΕΥΘΥΝTH. ΦΕΚ /10/2002 τ Β' Αριθ. Φ /324/105657/Δ1

ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΛΟΓΙΟ ΔΙΕΥΘΥΝTH. ΦΕΚ /10/2002 τ Β' Αριθ. Φ /324/105657/Δ1 ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΛΟΓΙΟ ΔΙΕΥΘΥΝTH ΦΕΚ 1340 16/10/2002 τ Β' Αριθ. Φ.353.1./324/105657/Δ1 Καθορισμός των ειδικότερων καθηκόντων και αρμοδιοτήτων των προϊσταμένων των περιφερειακών υπηρεσιών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας

Διαβάστε περισσότερα

Σύνθεση και αρμοδιότητες Περιφερειακών Υπηρεσιακών Συμβουλίων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ( ΠΥΣΠΕ- ΑΠΥΣΠΕ-ΚΥΣΠΕ)

Σύνθεση και αρμοδιότητες Περιφερειακών Υπηρεσιακών Συμβουλίων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ( ΠΥΣΠΕ- ΑΠΥΣΠΕ-ΚΥΣΠΕ) www.ekpaideutikareumata.gr proodeutikareumata@gmail.com www.facebook.com/reumata Σύνθεση και αρμοδιότητες Περιφερειακών Υπηρεσιακών Συμβουλίων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ( ΠΥΣΠΕ- ΑΠΥΣΠΕ-ΚΥΣΠΕ) Συναδέλφισσες,

Διαβάστε περισσότερα

Αύγουστος-Σεπτέμβριος

Αύγουστος-Σεπτέμβριος Οκτώβριος Αύγουστος-Σεπτέμβριος ΕΤΗΣΙΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2016-2017 ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ - ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ - ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΠΕΜΠΤΗ 25/08/2016 ΠΕΜΠΤΗ 01/09/2016

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ

ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ Αρ. Πρωτ. 121 Αθήνα 6/9/2013 Προς Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ 2013-2014 Η έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς βρίσκει, εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές και το σύνολο

Διαβάστε περισσότερα

Η συμβολή της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας στη Δια Βίου Μάθηση των εκπαιδευτικών

Η συμβολή της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας στη Δια Βίου Μάθηση των εκπαιδευτικών Η συμβολή της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας στη Δια Βίου Μάθηση των εκπαιδευτικών Καταρχάς θα ήθελα να ευχαριστήσω τους διοργανωτές για την πρόσκληση που απηύθυναν στην Περ/κή Δ/νση

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣ 1 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΟΑΕΔ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ (Αρ. Απόφ. Μονομ. Πρωτ. Αθήνας 7355/2007) Τ.Θ. 3872, 10210 Αθήνα Τηλ.: 698 30 100 28 http://clubs.pathfinder.gr/anagnorisi E-mail: anagnorisi@pathfinder.gr

Διαβάστε περισσότερα

4. ΑΝΑΛΥΣΗ - ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

4. ΑΝΑΛΥΣΗ - ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ 4. ΑΝΑΛΥΣΗ - ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ 4.1. Αξιολόγηση και ερμηνεία των ευρημάτων του ερωτηματολογίου των γονέων Η αξιολόγηση και ερμηνεία των ερευνητικών δεδομένων, που προκύπτουν από τη στατιστική

Διαβάστε περισσότερα

Ο.Λ.Μ.Ε. Ερμού & Κορνάρου 2 ΤΗΛ: 210 32 30 073-32 21 255 www.olme.gr Fax: 210 33 11 338 email: olme@otenet.gr Aθήνα, 30/10/15

Ο.Λ.Μ.Ε. Ερμού & Κορνάρου 2 ΤΗΛ: 210 32 30 073-32 21 255 www.olme.gr Fax: 210 33 11 338 email: olme@otenet.gr Aθήνα, 30/10/15 ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΩΝ ΕΛΜΕ ΣΕ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΑΙΡΕΤΟΥΣ (24/10/2015) Η Γ.Σ. των Προέδρων των ΕΛΜΕ εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στους διωκόμενους συναδέλφους Π.

Διαβάστε περισσότερα

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ ΠΡΟΣ: ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ, ΣΥΛΛΟΓΟ «ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ», ΔΟΕ

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ ΠΡΟΣ: ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ, ΣΥΛΛΟΓΟ «ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ», ΔΟΕ ΠΡΟΣ: ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ, ΣΥΛΛΟΓΟ «ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ», ΔΟΕ ΣΤΗΝ ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ» ΚΑΙ ΑΙΡΕΤΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΣΤΟ ΠΥΣΠΕ ΛΑΚΩΝΙΑΣ Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας

Διαβάστε περισσότερα

Εργατική Πρωτομαγιά: Δεν είναι αργία, είναι ΑΠΕΡΓΙΑ!

Εργατική Πρωτομαγιά: Δεν είναι αργία, είναι ΑΠΕΡΓΙΑ! Εργατική Πρωτομαγιά: Δεν είναι αργία, είναι ΑΠΕΡΓΙΑ! Η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά βρίσκει τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία, τα πλατιά λαϊκά στρώματα να συνεχίζουν να φτωχοποιούνται

Διαβάστε περισσότερα

Πρακτικά βήµατα για τη µη εφαρµογή της αξιολόγησης-αυτοαξιολόγησης ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΞΙΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Πρακτικά βήµατα για τη µη εφαρµογή της αξιολόγησης-αυτοαξιολόγησης ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΞΙΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Α ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ ΤΖΑΒΕΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ 1, ΠΕΙΡΑΙΑΣ 18533 e-mail: info@rigasfereospeiraias.gr http://www.rfp.gr ΠΕΙΡΑΙΑΣ 2/12/2014 ΠΡΟΣ: ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Θέµα: ΑΠΟΦΑΣΗ

Διαβάστε περισσότερα