Σύμφωνα με στοιεία που έδωσε στη δημοσιότητα

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Σύμφωνα με στοιεία που έδωσε στη δημοσιότητα"

Transcript

1 ΗΜΕΡΑ 4 ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2008 ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Στις 12:00 Χορευτικά συγκροτήματα των δήμων Νάξου και Δρυμαλίας (περ.13) Στις 15:00 Παρουσίαση της Τουρκίας ως τουριστικός προορισμός ακολουθεί coctail (αιθ. Corona) ΔΙΑΒΑΣΤΕ Σελ. 1: Αύξηση στην κρουαζιέρα και τον οδικό τουρισμό για την Ελλάδα το 2008 Σελ. 2: Φωτογραφικά στιγμιότυπα της 24ης Philoxenia Σελ. 4: Μείωση 1-2% της τουριστικής κίνησης στην Ελλάδα το Athens Airways: Νέα αεροπορική εταιρεία Σελ. 6: Η Νομαρχία Λάρισας στη Philoxenia 2008 Σελ. 8: Ντ. Αστράς: «Σύντομα ο ελληνικός Συνεδριακός Τουρισμός θα δει φως στο τούνελ» 1 Παν. Ποδηματάς: Ανάπτυξη του Συνεδριακού Τουρισμού μπορεί να επιτευχθεί μόνο με συντονισμένες προσπάθειες φορέων και Πολιτείας Επισκεφθείτε μας στο Περίπτερο 16 Stand 64 Αύξηση στην κρουαζιέρα και τον οδικό τουρισμό για την Ελλάδα το 2008 Σύμφωνα με στοιεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος, η ελληνική τουριστική κίνηση (αν αφαιρεθούν οι αφίξεις από τα αεροδρόμια) σημείωσε από τους οδικούς σταθμούς αύξηση 30%, στοιχείο που έρχεται σε αντιστοιχία με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, καθώς και σε αντιστοιχία με το νέο φαινόμενο που ονομάζεται «domestication», δηλαδή το να καταναλώνει πια ο επισκέπτης το χρόνο των διακοπών του στον τόπο του. Παρουσιάστηκε, έτσι, μία μεγάλη αύξηση στις πύλες της χώρας. Πιο συγκεκριμένα, ήταν 27% από την Ορεστιάδα, 5% από το Κιλκίς, 21% από τη Φλώρινα, 8,5% από τη Δοϊράνη, 52% από τον Προμαχώνα και 28% από τους Κήπους. Σε σχέση με πέρυσι, η χώρα είχε, οδικώς, 1,5 εκατ. περισσότερους επισκέπτες. Η Τουρκία, η οποία έχει διπλάσιους επισκέπτες από την Ελλάδα είχε φέτος έσοδα όσα και η Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα, το 2007 είχε 23,4 εκατ. τουρίστες, δηλ. 7,7 εκατ. περισσότερους επισκέπτες από τη χώρα μας και τα έσοδά της έφτασαν τα 11 δισ. ευρώ με σημερινές ισοτιμίες. Η Ελλάδα το 2007 είχε 15,7 εκατ. τουρίστες, με έσοδα περίπου 11,4 δισ. ευρώ. Η κρουαζιέρα ξεπέρασε σε αύξηση το 10%, όπως και ο θαλάσσιος τουρισμός. Το 2008, σύμφωνα με τον κ. Σπηλιωτόπουλο, ήταν μια εκπληκτική χρονιά για τη Χαλκιδική, γιατί σημείωσε αύξηση 6% βάσει της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής, λόγω της αύξησης των επισκεπτών από τη Ρωσία, η οποία άγγιξε το 30%. Ανάλογη αύξηση υπήρξε και από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία. «Η Κέρκυρα λέμε ότι έχει κάμψη τουριστική εξαιτίας της κάμψης της παραδοσιακής αγοράς της Βρετανίας. Παρ όλα αυτά κλαίμε για την Κέρκυρα, όμως το νησί είχε σε επίπεδο κρουαζιέρας 15% αύξηση φέτος σε σχέση με το Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου είχαν επισκεφθεί την Κέρκυρα 321 κρουαζιερόπλοια, με σύνολο επιβατών επιβάτες. Η αντίστοιχη αύξηση αναμένεται και το 2009, λόγω της ολοκλήρωσης των έργων υποδομής. Για την επόμενη χρoνιά δε, είναι η πρώτη φορά που σε επίπεδο χώρας προγραμματίζονται κρουαζιέρες όχι μόνο κατά τους 4-5 καλοκαιρινούς μήνες, αλλά καθ όλη τη διάρκεια του έτους από τις πολύ μεγάλες εταιρείες του χώρου».

2 2 ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2008 Στους χώρους του τουρκικού περιπτέρου διοργανώθηκε και happening με περιστρεφόμενους δερβίσηδες. Η κα Ebru Kus προβάλει την Istanbul ως πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης το Μέχρι το τέλος του χρόνου θα βγει το αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων ενώ μία σειρά νέων υποδομών ετοιμάζονται για να τις φιλοξενήσουν. Ικανοποιημένος από τη συμμετοχή της Τουρκίας στην Philoxenia δήλωσε ο αναπλ. γεν. διευθυντής της Τουρκίας, κ. Levent Demirel. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Τουρκία αναμένεται να ωφεληθεί από την οικονομική κρίση δεδομένου ότι ως χώρα εκτός ευρωζώνης θα αποτελέσει οικονομικότερη λύση για τους ταξιδιώτες. «Πρώτη φορά ήρθα στην έκθεση και βλέπω ότι υπάρχουν πολύ καλές δυνατότητες για επαγγελματικές συναντήσεις και συνεργασίες». Εκδότης: Travel Media Applications Διευθυντής Έκδοσης: Θεόδωρος Κουμέλης Αρχισυντάκτρια: Βίκυ Καραντζαβέλου Μεταξύ των διεθνών συμμετοχών στην 24η Philoxenia είναι η Αίγυπτος, η Βουλγαρία και η Σερβία. Επιμέλεια Έκδοσης Υπεύθυνη Ύλης: Τατιάνα Ρόκου Πωλήσεις: Πάνος Φωτιάδης Σχεδιασμός, DTP, Τυπογραφείο: Φίλιππος Εκδοτική Β. Ελλάδος ΑΕ Σφιγγός 50, Αθήνα, Ελλάδα Τηλ.: , /

3

4 ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2008 Μείωση 1-2% της τουριστικής κίνησης στην Ελλάδα το 2008 Στο πλαίσιο της 24ης Philoxenia πραγματοποιήθηκαν προχθές, 31 Οκτωβρίου, οι εργασίες του 1ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Τουρισμού, με θέμα «Ποιότητα στον Τουρισμό & Προοπτικές Ανάπτυξης». Από το βήμα του συνεδρίου, στην πρωινή ενότητα, ο επίτιμος πρόεδρος του ΣΕΤΕ, κ. Σταύρος Ανδρεάδης, προέβλεψε ότι η τουριστική κίνηση στην Ελλάδα για το τρέχον έτος (2008) θα παρουσιάσει μείωση της τάξης του 1-2%, χαρακτηρίζοντας τις φετινές επιδόσεις του ελληνικού τουρισμού εντυπωσιακές, σε σύγκριση με μεγαλύτερες ανταγωνίστριες χώρες. Στο περιθώριο του συνεδρίου, ο πρόεδρος του ΕΟΤ, κ. Αθανάσιος Οικονόμου, τόνισε ότι τα μηνύματα για τον ελληνικό τουρισμό από την παγκόσμια οικονομική κρίση δεν είναι μέχρι στιγμής απαισιόδοξα και γνωστοποίησε ότι οι εκπρόσωποι των μεγάλων εταιρειών, που διακινούν τουρίστες στην Ελλάδα, διαβεβαίωσαν πρόσφατα την ελληνική πλευρά ότι το επόμενο καλοκαίρι δε θα περικόψουν πτήσεις charters. Athens Airways: Νέα αεροπορική εταιρεία Η νεοσύστατη αεροπορική Athens Airways διοργάνωσε εκδήλωση γνωριμίας στο Περίπτερο 15, Stand 47, όπου και ενημέρωση για τις υπηρεσίες που προσφέρει. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2008 και αποτελεί μια νέα ιδιωτική αεροπορική εταιρεία, με βάση το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας. Οι υπηρεσίες της επικεντρώνονται στην ασφαλή, γρήγορη και αξιόπιστη μεταφορά των επιβατών σε βασικούς προορισμούς σε όλη την Ελλάδα, εστιάζοντας στην παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών. Η Athens Airways θα δίνει στους επιβάτες τη δυνατότητα να απολαύσουν ένα νέο επίπεδο εξυπηρέτησης πριν, κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά την πτήση, παρέχοντας μια ολοκληρωμένη ταξιδιωτική εμπειρία. Όλοι οι επιβάτες θα απολαμβάνουν τα προνόμια της διακεκριμένης θέσης, χωρίς να γίνεται διαχωρισμός. Ο στόλος της Athens Airways θα αποτελείται αρχικά από τέσσερα αεροσκάφη τύπου τζετ 50 θέσεων, ERJ-145 της εταιρείας EMBRAER, τα οποία θα παραλαμβάνονται προοδευτικά από το Νοέμβριο μέχρι το Φεβρουάριο του Από το Μάρτιο θα εξυπηρετούνται από την Αθήνα βασικοί προορισμοί στη βόρεια και νησιωτική Ελλάδα. Διευθύνων σύμβουλος και ιδιοκτήτης της Athens Airways είναι ο κ. Σάκης Ανδριανόπουλος και τα γραφεία της εταιρείας στεγάζονται στο Κορωπί.

5 O FEBRUARY 2009 INTERNATIONAL TOURISM EXCHANGE Nice to Bit you.

6 ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2008 Στόχος η προσέλκυση εσωτερικού και εξωτερικού τουρισμού Η Νομαρχία Λάρισας στη Philoxenia 2008 Στοχεύοντας στην προσέλκυση τουριστών από την Ελλάδα αλλά και το χώρο των Βαλκανίων, η Νομαρχία Λάρισας, σε συνεργασία με την ΤΕ- ΔΚ και ιδιώτες τουριστικούς επιχειρηματίες μετέχει στην 24η Έκθεση Philoxenia. Για τη στήριξη της λαρισαϊκής συμμετοχής, μετέβη στο περίπτερο του νομού Λάρισας ο νομάρχης κ. Λουκάς Κατσαρός, συνοδευόμενος από την αντινομάρχη Τουρισμού κα Ρένα Καραλαριώτου και την πρόεδρο της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουρισμού, κα Βαρβάρα Ζαχαρακούλη. Στο πλαίσιο των εγκαινίων, το περίπτερο επισκέφθηκε και ο κ. Σπηλιωτόπουλος. Επίσκεψη έκανε και ο οικοδεσπότης νομάρχης, κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης, που υπογράμμισε τη στενή συνεργασία των δυο Νομαρχιών. Ο νομός Λάρισας εκπροσωπείται σταθερά στη «Philoxenia», με αποτέλεσμα η διοίκηση της Έκθεσης να του απονείμει και την τιμητική διάκριση του «Χρυσού Μέλους», αναγνωρίζοντας τις προσπάθειες τουριστικής προβολής που καταβάλλει. Ο νομός Λάρισας προβάλλει και φέτος τους ορεινούς όγκους Σήμερα n Λάρισα, μία πόλη στην καρδιά της Ελλάδας, με ιστορία και πλέον ετών, με έντονη πολιτική, οικονομική και κοινωνική ζωή, έχει αυτοδίκαια κατακτήσει τον τίτλο του κυρίαρχου οικονομικού, εμπορικού, πολιτιστικού, αγροτικού, συγκοινωνιακού και βιομηχανικού κέντρου της θεσσαλικής ενδοχώρας. του και, κυρίως τα παράλια του, τον πολιτισμό και τη γαστρονομία του, δεδομένου ότι η έκθεση αποσκοπεί κυρίως στον εσωτερικό και βαλκανικό τουρισμό, όπου η θάλασσα έχει τον πρώτο λόγο. Στους επισκέπτες διανέμονται πληροφοριακά φυλλάδια με όλες τις πληροφορίες, αφίσες, αλλά και φυλλάδια που διακινούν οι επιχειρήσεις με τα τηλέφωνά, τις διευθύνσεις τους κ.λπ. «Οι καιροί είναι δύσκολοι για τον τουρισμό, λόγω της διεθνούς οικονομικής κρίσης, αλλά ο νομός μας οφείλει να μην σταματήσει τις προσπάθειές του» τόνισε σε δηλώσεις που έκανε ο νομάρχης Λάρισας, κ. Λουκάς Κατσαρός, και πρόσθεσε: «Ο τουρισμός, το έχουμε πει πολλές φορές, είναι επένδυση για το μέλλον του νομού. Η προσπάθεια δεν είναι εύκολη και ο ανταγωνισμός μεγάλος. Ωστόσο, οφείλουμε να είμαστε συνεχώς παντού παρόντες, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Χάρη στη διαρκή προβολή, αλλά και τις συνεχείς προσπάθειες για τη βελτίωση των υποδομών του, ο νομός Λάρισας παρουσιάζει σταθερά αυξητική πορεία στο τουριστικό ακαθάριστο εισόδημα, ενώ φέτος η τουριστική κίνηση ήταν αυξημένη κατά 15%, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία».

7 ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2008 Προορισμοί S Ο Λίβανος αποτελεί έναν εντυπωσιακό συνδυασμό πολιτισμών και παραδόσεων, με ιστορικά μνημεία και αρχαιολογικοί χώροι από τον ελληνικό, το ρωμαϊκό και τον αραβικό πολιτισμό. Τουριστικοί προορισμοί είναι οι Sidon, Byblos city, Tripoli, Deir el Qamar και Zahle. Ο Λίβανος είναι ένας από τους λίγους χειμερινούς προορισμούς της Μ. Ανατολής. Διαθέτει έξι χιονοδρομικά κέντρα (The Cedars, Laklouk, Faqra, Qanat Bakiche, Zaarour) πλήρως εξοπλισμένα και με πίστες για όλους. Η Βηρυτός ονομάζεται η «Πόλη που δεν θα πεθάνει ποτέ», καθώς επιβίωσε παρά τις συγκρούσεις 15 χρόνων. Παραμένει ο Νο1 τόπος διασκέδασης για όποιον επιθυμεί να απολαύσει τη νυχτερινή διασκέδαση της Μεσογείου. Φεστιβάλ διοργανώνονται καθ όλη τη διάρκεια του χρόνου, αλλά το καλοκαίρι θεωρείται η εποχή τους, καθώς τότε λαμβάνουν χώρα τα τρία μεγαλύτερα (Baalbeck, Beiteddine και Byblos). S Η Κυανή Ακτή (Côte d Azur) είναι τμήμα της νοτιοανατολικής ακτής της Γαλλίας, που απλώνεται από το Κάσι μέχρι το Μεντόν δίπλα στα ιταλικά σύνορα. Η βόλτα στην παραλιακή λεωφόρο είναι «η» βόλτα των Καννών. Από το «Carlton» του Χίτσκοκ μέχρι το «Palais» του Χατζιδάκι, όλα αποτελούν τη βιτρίνα της διάσημης λουτρόπολης. Τη νυχτερινή ζωή της πόλης, τα μπαράκια και τα ξενυχτάδικα, καθώς και τα περισσότερα καφέ και εστιατόρια, θα τα βρείτε στην παλιά Νίκαια. Αξίζει τον κόπο να περάσετε και από το Μουσείο του Mατίς, στο οποίο και εκτίθενται μερικά από τα πιο γνωστά έργα του. S Οι Παξοί, το μικρότερο νησί των Επτανήσων, θεωρείται ένα από τα κοσμοπολίτικα της χώρας. Προσφέρεται για φυσιολατρικές διαδρομές στην κατάφυτη ύπαιθρο και στις μαγευτικές παραλίες του, για ρομαντικές βόλτες στους γραφικούς οικισμούς και για διασκέδαση «α λά ελληνικά» στα μπαράκια που λειτουργούν στα παραθεριστικά θέρετρα του νησιού. Όπως, όλα τα Ιόνια, και οι Παξοί χαρακτηρίζονται από τη πυκνή τους βλάστηση και, κυρίως, φημίζονται για τους απέραντους ελαιώνες τους. Οι ανατολικές ακτές των Παξών είναι ομαλές, ενώ οι δυτικές απότομες, με αξιόλογους σχηματισμούς: σπήλαια, αψίδες, θόλους, κατακόρυφους γκρεμούς. Πρωτεύουσα είναι ο Γάιος, ένα γραφικό χωριό χτισμένο στο λιμάνι, που προστατεύεται από δυο νησάκια, τον Άγιο Νικόλαο και τη Παναγία. Στη βόρεια πλευρά βρίσκεται η Λάκκα και στην ανατολική παραλία ο γραφικός Λογγός. Akti Methana Hotel Τώρα, χειμώνα, φθινόπωρο, άνοιξη, καλοκαίρι, υπάρχει ένας προορισμός που θα σας μαγέψει με τη διαφορετική ομορφιά του τοπίου κάθε εποχή. Ένα νεοκλασικό κτίσμα του 1901, ανακαινίστηκε πλήρως και διαμορφώθηκε με όλες τις σύγχρονες ανέσεις, για να σας προσφέρει στιγμές χαλάρωσης. Απολαύστε τις κρύες μέρες την θαλπωρή που θα σας προσφέρει το τζάκι στο δωμάτιό σας ή στη σάλα του ξενοδοχείου, πίνοντας τον καφέ σας, διαβάζοντας ένα βιβλίο, παίζοντας κάποιο επιτραπέζιο παιχνίδι ή απλώς συζητώντας με την παρέα σας. Σε απόσταση μόλις 1,2 χλμ. από το ξενοδοχείο, βρίσκονται τα ιαματικά λουτρά των Μεθάνων γνωστά για τις θαυματουργές τους ιδιότητες στην ίαση πολλών ασθενειών. Δυο ώρες μόνο από το λιμάνι του Πειραιά -αλλά και δυνατότητα πρόσβασης μέσω της εθνικής οδού βρίσκονται τα «Studios Ακτή». Ένα ξεχωριστό συγκρότημα για τις δικές σας ξεχωριστές διακοπές. Ακτή Σαρωνικού & Σταύρου Αλούπη, Μέθανα Τηλ. /φαξ:

8 8 ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2008 Ντίνος Αστράς (HAPCO) «Σύντομα ο ελληνικός Συνεδριακός Τουρισμός θα δει φως στο τούνελ» Κάνοντας μια σύντομη αναδρομή στην πορεία του συνεδριακού τουρισμού από τη δεκαετία του 70 έως και σήμερα, ο πρόεδρος του HAPCO - Hellenic Association of Professional Congress Organizers, κ. Ντίνος Αστράς, μιλώντας στο 1 ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Τουρισμού, αναφέρθηκε στα αίτια του καθυστερημένου ρυθμού ανάπτυξης του Συνεδριακού Τουρισμού στην Ελλάδα. «Η Ελλάδα δεν προέβαλε το συνεδριακό της προϊόν διεθνώς, περιοριζόμενη σε μια ενιαία τουριστική καμπάνια, η οποία όμως απευθυνόταν κατά 100% στην προσέλκυση του αλλοδαπού τουρίστα και μόνο. Δε γνωστοποίησε στους decision makers ότι οι Έλληνες PCO s, τα συνεδριακά κέντρα, τα ξενοδοχεία, αλλά και οι άλλοι εμπλεκόμενοι επαγγελματίες είναι ισάξιοι των Ευρωπαίων συναδέλφων τους και εξίσου καλά τεχνολογικά εξοπλισμένοι. Δε δημιούργησε σοβαρά κέντρα εκπαίδευσης. Δεν προστάτευσε τον Έλληνα PCO θεσμοθετώντας το επάγγελμά του. Δεν απέβαλε από τον ευαίσθητο χώρο των συνεδρίων τους επικίνδυνους ερασιτέχνες και τους οπορτουνίστες. Δε δημιούργησε Μητρώο Συνεδρίων. Δεν προχώρησε, ως όφειλε, στις διαδικασίες κατασκευής ενός σύγχρονου Μητροπολιτικού Συνεδριακού και Εκθεσιακού Κέντρου στην Αθήνα. Γενικά, δεν έδειξε ή απέτυχε να δείξει, στα διεθνή συνεδριακά lobbies το ικανό πρόσωπο της Ελλάδας. Η Πολιτεία γνώριζε και γνωρίζει πολύ καλά ότι ο Συνεδριακός Τουρισμός επιμηκύνει την τουριστική περίοδο και μικραίνει την εποχικότητα. Γνώριζε και γνωρίζει ότι ένας σύνεδρος δαπανά τουλάχιστον 7 φορές περισσότερα χρήματα απ ό,τι ο μέσος τουρίστας στη χώρα μας. Γνώριζε και γνωρίζει ότι ένα πετυχημένο διεθνές συνέδριο συμβάλλει ουσιαστικά και σημαντικά στην αύξηση του ποιοτικού κλασικού τουρισμού. Παρ όλα αυτά, η Πολιτεία σιωπούσε, φλέρταρε με το Συνεδριακό Τουρισμό, αλλά δεν κατάφερε ποτέ μέχρι σήμερα να δημιουργήσει ουσιαστική σχέση μαζί του». Τους τελευταίους μήνες κάποιες συντονισμένες προσπάθειες του υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης και του προέδρου του ΕΟΤ, μαζί με μια ομάδα φορέων, μεταξύ των οποίων ο HAPCO, το Athens Convention Bureau, το Thessaloniki Convention Bureau και o Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης, δημιουργούν σοβαρές ελπίδες ότι σύντομα ο ελληνικός συνεδριακός τουρισμός θα δει φως στο τούνελ. Ένα φως, που θα προέρχεται από την έξοδο του στο ξέφωτο της αναβάθμισης και της δημιουργίας, με στόχο την κατάκτηση στη διεθνή «πυραμίδα» της θέσης που αρμόζει στην Ελλάδα και στους πολλούς και αξιόλογους συνεδριακούς της προορισμούς. Παναγιώτης Ποδηματάς, αντιπρόεδρος HAPCO Ανάπτυξη του Συνεδριακού Τουρισμού μπορεί να επιτευχθεί μόνο με συντονισμένες προσπάθειες φορέων και Πολιτείας Ο HAPCO (Hellenic Association of Professional Congress Organizers - Σύνδεσμος Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων) από την ίδρυσή του, το 1996, μέχρι σήμερα, λειτουργεί με στόχο την εκπροσώπηση επαγγελματιών του συνεδριακού τουρισμού και τη συνολική προώθηση του Συνεδριακού και Επαγγελματικού Τουρισμού σε όλη την Ελλάδα. Τα 102 μέλη του διακρίνονται για τη δυναμική παρουσία τους στον ευρύτερο χώρο του τουρισμού και περιλαμβάνουν επαγγελματίες οργανωτές συνεδρίων, συνεδριακά κέντρα και θέρετρα διακοπών, ξενοδοχεία με συνεδριακές υποδομές, εταιρείες οπτικοακουστικών μέσων καθώς και εταιρείες που προσφέρουν εύρος υπηρεσιών που σχετίζονται με τη διοργάνωση και υποστήριξη συνεδρίων. Ο HAPCO, μέσω των Επιτροπών του, προωθεί αποτελεσματικά τις επιδιώξεις του συνεδριακού κλάδου και πραγματοποιεί δράσεις που ενισχύουν το κύρος και την απόδοσή του. Αξιοποιώντας τα συμπεράσματα διεθνών ερευνών, εστιάζει το ενδιαφέρον του στη διαρκή βελτίωση και στον εκσυγχρονισμό της εικόνας της ελληνικής συνεδριακής αγοράς, ώστε να καταστεί η Ελλάδα διεθνής πόλος έλξης για Συνεδριακό Τουρισμό. Παράλληλα, προβάλει και προωθεί τις δυνατότητες του ελληνικού συνεδριακού προϊόντος, επενδύοντας στην εξειδικευμένη εμπειρία των μελών του. Με τη στενή συνεργασία του Υπουργείου Τουρισμού και Ανάπτυξης και του ΕΟΤ, στόχος του Συνδέσμου είναι να συμβάλλει στην κοινή προσπάθεια Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα με απώτερο σκοπό την απόκτηση πολύπλευρης συνεδριακής κουλτούρας και τη διαμόρφωση ενός ανταγωνιστικού προφίλ, που ενισχύει τόσο τα μέλη του, όσο και το συνολικό τουριστικό προϊόν της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό, συμμετέχει ενεργά, σε συνεργασία και με άλλους φορείς, όπως το Athens Convention Bureau, το Thessaloniki Convention Bureau και τον Οργανισμό Τουριστικής Προβολής και Μάρκετινγκ του Νομού Θεσσαλονίκης, στις προσπάθειες του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης και του ΕΟΤ για τη θεσμική κατοχύρωση του επαγγέλματος του PCO, τη δημιουργία Μητρώου Συνεδρίων, αλλά και τη καταγραφή των Συνεδριακών Κέντρων, θεωρώντας πως αυτά τα τρία ζητήματα είναι υψίστης σημασίας για την προώθηση και ανάπτυξη του ελληνικού συνεδριακού προϊόντος. Άλλωστε, οι όποιες προσπάθειες γίνονται για να καταστούν αποτελεσματικές, πρέπει να φέρουν την σφραγίδα όλων των εμπλεκόμενων φορέων, κατόπιν γόνιμου διαλόγου και εποικοδομητικής ανταλλαγής απόψεων. Έμπρακτη απόδειξη των προσπαθειών αυτών, που ευελπιστούμε όλοι να στεφθεί με επιτυχία στο πέρασμα του χρόνου, είναι η δημιουργία του Athens Convention Bureau από την Εταιρία Τουριστικής και Οικονομικής Ανάπτυξης Αθηνών (ΕΤΟΑΑ) του Δήμου Αθηναίων. Με την στήριξη όλων μας, η Αθήνα μπορεί πλέον να διεκδικήσει όσα της αναλογούν από την παγκόσμια συνεδριακή αγορά. Ο HAPCO θα είναι αρωγός σε κάθε δράσης της προς αυτή την κατεύθυνση, ευχόμενος το παράδειγμα αυτό να ακολουθήσουν και άλλοι Δήμοι της χώρας μας.

9 ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2008

10 10 ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2008 Amadeus Agency Internet Engine E power Το Amadeus E-Power είναι η ολοκληρωμένη λύση για τα τουριστικά γραφεία που αναζητούν ένα online εργαλείο κρατήσεων, χωρίς την ανάγκη ανάπτυξης, με ελάχιστο κόστος. Είναι βασισμένο στην τεχνολογία Amadeus API και επωφελείται των πλεονεκτημάτων που προσφέρει το Amadeus Master Pricer, εμφανίζοντας ασυναγώνιστο περιεχόμενο με το ευρύτερο φάσμα οικονομικών ναύλων. Με ένα πλήθος κριτηρίων αναζήτησης για εξατομίκευση των αποτελεσμάτων, εμφανίζει ως και 200 προτάσεις ταξιδιού. Το Amadeus E-Power διατίθεται τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα, ενώ η απλή παραμετροποίηση του επιτρέπει την ομαλή ενσωμάτωση με την ιστοσελίδα σας. Υπάρχει δυνατότητα προσθήκης ή αφαίρεσης ανά πάσα στιγμή από το Καλάθι Αγορών (basket) με τις ταξιδιωτικές υπηρεσίες που επιλέγει ο πελάτης τόσο κατά την δημιουργία του καλαθιού όσο και πριν την ολοκλήρωση της κράτησης. Μπορείτε να δέχεστε πληρωμές με πιστωτική κάρτα σε συνεργασία με τις κορυφαίες τραπεζικές λύσεις στην Ελλάδα έχοντας διασφαλίσει ασφαλείς συναλλαγές χάρη στο πρωτόκολλο SSL Encryption, να προσφέρετε την επιλογή τηλεφωνικής συνεννόησης για την πληρωμή και να επιτρέπετε αγορές επί πιστώσει για συγκεκριμένα μέλη του ταξιδιωτικού σας portal. Υπάρχει η δυνατότητα της άμεση έκδοσης ηλεκτρονικού εισιτηρίου την στιγμή της κράτησης ενώ οι κρατήσεις που πραγματοποιούνται μέσω του Amadeus E- power μεταφέρονται αυτόματα στο Amadeus Central System και οι σχετικές πληροφορίες από το προφίλ του χρήστη ενσωματώνονται στο PNR. Όλα τα στοιχεία του δρομολογίου, όπως πολλαπλές πτήσεις, ενοικίαση αυτοκινήτου και διαμονή, καθώς και οι ναύλοι και το service fee συνδυάζονται σε μία κράτηση. Τέλος έχετε τον απόλυτο έλεγχο του εργαλείου κρατήσεων κάθε στιγμή ως διαχειριστής μειώνοντας τον χρόνο εξυπηρέτησης στο ελάχιστο και παρέχοντας πλήρεις και ολοκληρωμένες υπηρεσίες στους πελάτες σας όλο το 24ωρο. Nέα ενιαία εταιρική ταυτότητα για την Express Holidays Η εταιρεία Express Holidays προβαίνει στην αντικατάσταση του εμπορικού σήματος «Top Travel» με το «Express Holidays» και ανανεώνει το λογότυπό της. H κίνηση αυτή, εντάσσεται στο πλαίσιο της υιοθέτησης κοινής εταιρικής ταυτότητας για το σύνολο των προσφερόμενων υπηρεσιών, είτε απευθύνονται σε εταιρικούς, είτε σε μεμονωμένους πελάτες. Μετά και την απόκτηση των Carrefour Travel διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο καταστημάτων στην Ελλάδα, με 14 καταστήματα. Μέχρι το τέλος του χρόνου αναμένεται να προστεθούν τέσσερα ακόμα καταστήματα σε Πάτρα, Ιωάννινα, Ηράκλειο (Κρήτης) και Λάρισα, που θα λειτουργούν σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους των αντίστοιχων υπερκαταστημάτων Carrefour-Μαρινόπουλος. Με την έναρξη λειτουργίας των καταστημάτων αυτών το δίκτυο της Express Holidays θα αριθμεί 18 σημεία πώλησης. Επίσης, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επέκταση του δικτύου στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης, όπου η εταιρεία έχει προχωρήσει ήδη στην ίδρυση θυγατρικών εταιρειών σε Κύπρο, Μαυροβούνιο και Βουλγαρία με στόχο να λειτουργήσουν στις αρχές του 2009 δύο καταστήματα στην Κύπρο (Λευκωσία και Λεμεσό) και από ένα στη Σόφια και στην Ποντγκόριτσα. Σύμφωνα με το τριετές επιχειρησιακό σχέδιο της Express Holidays στο δίκτυο καταστημάτων της εταιρείας αναμένεται να προστεθούν 30 ακόμα σημεία πώλησης έως το 2010, με στόχο τη δημιουργία του μεγαλύτερου Ομίλου παροχής τουριστικών και ταξιδιωτικών υπηρεσιών στη ΝΑ Ευρώπη με παρουσία σε περισσότερες από τέσσερις αγορές. Capsis Hotels: Μένεις εδώ! Επωφεληθείτε μέσω του συστήματος online κρατήσεων των ξενοδοχείων Capsis στο site και οργανώστε άμεσα, αυτόματα και με ασφάλεια τη διαμονή σας στα Capsis Hotels. Capsis Hotel Thessaloniki Σε κεντρικό σημείο της Θεσσαλονίκης, το Capsis Hotel παρέχει την υπηρεσία Stay Late για αναχώρηση από το δωμάτιο στις 20:00, προσφέροντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες για ένα άνετο ταξίδι. Διαθέτει 407 ανακαινισμένα δωμάτια κατηγορίας και ευρύχωρες σουίτες, με δορυφορική τηλεόραση TFT και δωρεάν Wi- Fi Internet. Απαριθμεί 18 αίθουσες πολλαπλών χρήσεων, με πλήρη οπτικοακουστικό εξοπλισμό συνολικής χωρητικότητας ατόμων. Capsis Bristol Πρόκειται για ιστορικό boutique ξενοδοχείο, χρονολογίας 1860, μέλος των Historic Hotels of Europe, που συνδυάζει τον αυθεντικά ιστορικό του χαρακτήρα με την πολυτέλεια. Βρίσκεται στα Λαδάδικα και εξυπηρετεί τις μετακινήσεις για το εμπορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης. Διαθέτει 16 δωμάτια και 4 σουίτες και όλοι οι χώροι του διακοσμούνται από έπιπλα αντίκες, εντυπωσιακά υφάσματα, περίτεχνα χειροποίητα χαλιά και συλλεκτικά φωτιστικά. Το ξενοδοχείο διαθέτει αίθουσες για εταιρικά γεύματα και μικρές επιχειρηματικές εκδηλώσεις. Capsis Astoria Βρίσκεται στην «καρδιά» του Ηρακλείου, στην πλατεία Ελευθερίας, δίπλα στο παγκόσμιας φήμης Αρχαιολογικό Μουσείο. Τον Ιούνιο του 2007 ολοκληρώθηκε η ριζική ανακαίνισή του. Διαθέτει 131 δωμάτια και σουίτες με μπαλκόνι και θέα στην πόλη, δορυφορική τηλεόραση TFT και Wi-Fi Internet. Διαθέτει τέσσερις αίθουσες συνεδρίων, υψηλής αισθητικής, πλήρως εξοπλισμένες με όλα τα ηλεκτρονικά και οπτικοακουστικά μέσα, που ικανοποιούν συνεδριακές ανάγκες έως και 330 ατόμων. Το Roof Garden του ξενοδοχείου έχει τη δυνατότητα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες να φιλοξενήσει εκδηλώσεις έως και 900 ατόμων.

11

12 ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ Η FORTHcrs, με προορισμό την επιτυχία της συνεργασίας των γραφείων με το ευρύ δίκτυο προμηθευτών ξενοδοχειακής ύλης, γρήγορα και αξιόπιστα, προσφέρει στην τουριστική αγορά το σύστημα RoomView. Ένα μοναδικό εργαλείο για τη δημιουργία πακέτων και εύρεσης καταλυμάτων. Σημαντική αναβάθμιση της εφαρμογής, με προσθήκη νέων δυναμικών χαρακτηριστικών όπως: - Tαχύτατη επιστροφή αποτελεσμάτων αναζήτησης σε μία μόνο σελίδα. - Δυναμικές ταξινομήσεις. - Νέα εύχρηστη λίστα επιλογής ξενοδοχείων καθώς και αυτόματος υπολογισμός net / gross τιμών με ένα click. Περισσότερη ύλη και νέοι προορισμοί σε Ελλάδα και εξωτερικό. Νέες συμφωνίες με προμηθευτές ύλης. Όλες οι δυνατότητες πλέον και στο website σας με ολοκληρωμένες πληρωμές μέσω πιστωτικών καρτών (B2C module). ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ÁÈÇÍÁ: Ëåùö. ÁìöéèÝáò 34, Ðáëáéü ÖÜëçñï Ôçë.ÊÝíôñï: , Fax: ÈÅÓÓÁËÏÍÉÊÇ: ËÝïíôïò Óïöïý 6, 5ïò üñïöïò, Èåóóáëïíßêç Ôçë.: , Fax: Ãéá ôçí Üìåóç åîõðçñýôçóþ óáò: Help Desk FORTHcrs:

ΗΜΕΡΑ 2. Αποσπάσματα από την ομιλία του υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης στα εγκαίνια της Philoxenia 2008

ΗΜΕΡΑ 2. Αποσπάσματα από την ομιλία του υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης στα εγκαίνια της Philoxenia 2008 ΗΜΕΡΑ 2 www.traveldailynews.gr ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2008 ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Στις 09:00 1ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Τουρισμού (Αιθ. 6, Σ.Κ. «Ιω. Βελλίδης») Στις 10:00 Στρογγυλό Τραπέζι της Ρωσικής Αποστολής (Αγ. Πετρούπολη)

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΑ 3. έα στοιχεία, σχετικά με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στον τουρισμό έδωσε κατά τη χθεσινή

ΗΜΕΡΑ 3. έα στοιχεία, σχετικά με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στον τουρισμό έδωσε κατά τη χθεσινή ΗΜΕΡΑ 3 www.traveldailynews.gr ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2008 ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Στις 10:00 Στρογγυλό Τραπέζι της Ρωσικής Αποστολής (Αγ. Πετρούπολη) (αιθ. «Κορώνα») Στις 11:00 Ημερίδα με θέμα «Ο οικοτουρισμός τις προστατευόμενες

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ποιότητας η έκθεση xenia

Πρόταση ποιότητας η έκθεση xenia 39η xenia ημέρα 3η, 4η ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2007 ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΙΤΕΠ Χρήση φυσικών πόρων Θεσμικό πλαίσιο για την χρήση φυσικών

Διαβάστε περισσότερα

Με σταθερά βήματα προς την κορυφή

Με σταθερά βήματα προς την κορυφή των Κων/νου Δεριζιώτη, Φλώρας Γ. Γιούπη ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΣ - ΕΠΑΓΓΕ Με σταθερά βήματα προς την κορυφή Σε διεθνές κέντρο για επαγγελματικές συναντήσεις εξελίσσεται η Ελλάδα Καθοριστική η λειτουργία του Συνεδριακού

Διαβάστε περισσότερα

Μπορεί το 2011 να διαγράφεται

Μπορεί το 2011 να διαγράφεται Αριθμός φύλλου 23 ΠΕΡΙΟΔΟΣ B ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2010 Προσδοκίες για ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΑ Ιωάννα Παπαδοπούλου Επιθετική πολιτική για την προσέλκυση νέων αεροπορικών εταιρειών

Διαβάστε περισσότερα

EXECUTIVE MBA. Στρατηγική Ανάπτυξης Συνεδριακού Τουρισμού: Φορέας διαχείρισης συνεδριακού τουρισμού

EXECUTIVE MBA. Στρατηγική Ανάπτυξης Συνεδριακού Τουρισμού: Φορέας διαχείρισης συνεδριακού τουρισμού ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΤΜΗΜΑ Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων EXECUTIVE MBA ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Στρατηγική Ανάπτυξης Συνεδριακού Τουρισμού: Φορέας διαχείρισης συνεδριακού τουρισμού Μαγδαληνή Αχ. Τσίλη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΑΝ ΙΙ ΕΠΕΝ ΥΣΕΙΣ. 40η xenia ιαχρονικ αξ α στον ελληνικό τουρισμό Τουρισμός Πολυτελε ας μ ελ τη της xenia A.E. xenia Spa Project ΕΡΕΥΝΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΕΠΑΝ ΙΙ ΕΠΕΝ ΥΣΕΙΣ. 40η xenia ιαχρονικ αξ α στον ελληνικό τουρισμό Τουρισμός Πολυτελε ας μ ελ τη της xenia A.E. xenia Spa Project ΕΡΕΥΝΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ Ειδική έκδοση της 40ης επετειακής xenia ΕΠΑΝ ΙΙ 564 εκατομμύρια στις 13 Περιφ ρειες ΕΠΕΝ ΥΣΕΙΣ Τουριστικ ς επενδύσεις ύψους 3,6 δισ. εντ χθηκαν στον Αναπτυξιακό Νόμο 40η xenia ιαχρονικ

Διαβάστε περισσότερα

Νέο θεσμικό πλαίσιο, που ανοίγει

Νέο θεσμικό πλαίσιο, που ανοίγει Αριθμός φύλλου 25 ΠΕΡΙΟΔΟΣ B ΑΠΡΙΛΙΟΣ ΜΑΪΟΣ ΙΟΥΝΙΟΣ 2011 Πρωτοφανή κίνητρα ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Φορείς Ιωάννης Ρέτσος Ο τουρισμός μπορεί να βγάλει την ελληνική οικονομία από το τέλμα, εφόσον,

Διαβάστε περισσότερα

Είναι αλήθεια ότι η μέχρι

Είναι αλήθεια ότι η μέχρι Αριθμός φύλου 09 ΠΕΡΙΟΔΟΣ B ΑΠΡΙΛΙΟΣ ΜΑΪΟΣ ΙΟΥΝΙΟΣ 2007 Πρωταγωνιστής της ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΑ Αντώνης Στεργιώτης Μέχρι σήμερα στο Club Hotel Casino Λουτρακίου έχουν επενδυθεί 134 εκατ.

Διαβάστε περισσότερα

«ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ FOOD AND BEVERAGE (F&B) ΣΤΟ CAPSIS HOTEL»

«ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ FOOD AND BEVERAGE (F&B) ΣΤΟ CAPSIS HOTEL» ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΤΜΗΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ - ΜΑΝΑΤΖΜΕΝΤ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Διπλωματική Εργασία «ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ FOOD AND BEVERAGE

Διαβάστε περισσότερα

Μελέτη Αναβάθμισης Παλαιών Ξενοδοχειακών Μονάδων

Μελέτη Αναβάθμισης Παλαιών Ξενοδοχειακών Μονάδων Μελέτη Αναβάθμισης Παλαιών Ξενοδοχειακών Μονάδων ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Διεθνείς τάσεις στην ξενοδοχειακή αγορά 1 1.1 Ο ρόλος του Διαδικτύου και του Ηλεκτρονικού Εμπορίου 1 1.2 Αεροπορικές Εταιρίες Χαμηλού Κόστους

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ

Ο ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ Ο ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ Δέσποινα Σ. Γαλανάκη Πτυχίο Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Υποβληθείσα για το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στη

Διαβάστε περισσότερα

Σε φάση... απογείωσης η τουριστική κίνηση σε Ρόδο και Κω

Σε φάση... απογείωσης η τουριστική κίνηση σε Ρόδο και Κω ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ Σε φάση... απογείωσης η τουριστική κίνηση σε Ρόδο και Κω Στο +20% οι προβλέψεις για την κίνηση στη Ρόδο τη φετινή σεζόν, στο +10-15% για την Κω Εντυπωσιακά τα αποτελέσματα Απριλίου-Μαΐου, εξαιρετικός

Διαβάστε περισσότερα

ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ HOTEL [BUSINESS PLAN] ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΟΝΟΜΑ: ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Α.Ε.Μ. : 7638 ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΜΑΤΑΚΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ HOTEL [BUSINESS PLAN] ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΟΝΟΜΑ: ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Α.Ε.Μ. : 7638 ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΜΑΤΑΚΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 2010 ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ HOTEL [BUSINESS PLAN] ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΟΝΟΜΑ: ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Α.Ε.Μ. : 7638 ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΜΑΤΑΚΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Πίνακας περιεχομένων: ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 1. ΠΕΡΙΛΗΨΗ 1.1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ 1.2 ΤΙ

Διαβάστε περισσότερα

Στην xenia όλα αλλάζουν

Στην xenia όλα αλλάζουν Αριθµός φύλου 04 ΠΕΡΙΟ ΟΣ B ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ ΜΑΡΤΙΟΣ 2006 ΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ Αλλαγή φρουράς Αποφασισµένη να λάβει πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη του κλάδου η νέα υπουργός Τουριστικής

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ BOUTIQUE, ART &DESIGN

ΘΕΜΑ: ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ BOUTIQUE, ART &DESIGN 1 ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ: ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ BOUTIQUE, ART &DESIGN ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ:ΧΑΤΖΗΡΙΖΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ:

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ: ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ: Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΡΟΔΟ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΤΟΥ: ΜΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΣΑΒΒΙΔΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ: Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΙΔΡΥΣΗ, ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΕΞΕΡΧΟΜΕΝΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ Α.Τ.Ε.Ι ΚΡΗΤΗΣ

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ: Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΙΔΡΥΣΗ, ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΕΞΕΡΧΟΜΕΝΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ Α.Τ.Ε.Ι ΚΡΗΤΗΣ Α.Τ.Ε.Ι ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ: Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΙΔΡΥΣΗ, ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΕΞΕΡΧΟΜΕΝΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Ενω σ η Ξε ν ο δ ο χ ω ν Αθ η ν ω ν - Ατ τ ι κ η σ. www. all-athens-hotels.com e-mail: aha@all-athens-hotels.com. Οκτωβριου 2010

Ενω σ η Ξε ν ο δ ο χ ω ν Αθ η ν ω ν - Ατ τ ι κ η σ. www. all-athens-hotels.com e-mail: aha@all-athens-hotels.com. Οκτωβριου 2010 Ne w sletter Οκτωβριου 2010 Ενω σ η Ξε ν ο δ ο χ ω ν Αθ η ν ω ν - Ατ τ ι κ η σ Στ α δ ίο υ 24-10564, Αθ ή ν α Τη λ.: 210 3235485 // Fa x:. 210 3235033 www. all-athens-hotels.com e-mail: aha@all-athens-hotels.com

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ι. Μ. ΓΚΟΥΤΖΙΟΥΠΑΣ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ι. Μ. ΓΚΟΥΤΖΙΟΥΠΑΣ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ι. Μ. ΓΚΟΥΤΖΙΟΥΠΑΣ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2008 ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΣΕΛΙΔΑ ΜΕΡΟΣ Α: Ο ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Α.1) Τι

Διαβάστε περισσότερα

«ON LINE ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΞΕΝΟ ΟΧΕΙΑ» ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ ΘΕΜΑ:

«ON LINE ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΞΕΝΟ ΟΧΕΙΑ» ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ ΘΕΜΑ: ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ : ΒΡΕΤΤΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΣΑΜΠΙΚΟΥ ΤΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ (ΑΜ 3402) ΣΑΒΒΑΚΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ (ΑΜ 4535) ΘΕΜΑ: «ON LINE

Διαβάστε περισσότερα

Το 2011 θα αποτελέσει, σύμφωνα

Το 2011 θα αποτελέσει, σύμφωνα Αριθμός φύλλου 24 ΠΕΡΙΟΔΟΣ B ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ ΜΑΡΤΙΟΣ 2011 Επιστρέφουν στην Ελλάδα ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΡΕΥΝΑ Τουρισμός 2011 Οι κ.κ. Γ. Τσακίρης, Α. Ανδρεάδης, Μ. Καραβάς και Α. Αγγελόπουλος

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1: Σύνοψη της Προμελέτης Σκοπιμότητας

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1: Σύνοψη της Προμελέτης Σκοπιμότητας ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1: Σύνοψη της Προμελέτης Σκοπιμότητας 1.1 Σύνοψη του Ιστορικού και της Ιδέας του Προγράμματος Το επενδυτικό σχέδιο αφορά τη δημιουργία ενός υδροψυχαγωγικού πάρκου στο νησί της Κω και συγκεκριμένα

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ: Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ: Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ: Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Ανάλυση του κλάδου των ξενοδοχείων στην Περιφέρεια Κρήτης, εντοπισμός παραγόντων καθορισμού του ανταγωνισμού στις επιχειρήσεις του κλάδου, παρουσίαση

Διαβάστε περισσότερα

Μελέτη για την Ανάπτυξη της Ρωσικής Αγοράς Τουρισµού στην Κύπρο

Μελέτη για την Ανάπτυξη της Ρωσικής Αγοράς Τουρισµού στην Κύπρο Μελέτη για την Ανάπτυξη της Ρωσικής Αγοράς Τουρισµού στην Κύπρο Τελική Έκθεση Αποτελεσµάτων Ετοιµάστηκε για τον Κυπριακό Οργανισµό Τουρισµού Αύγουστος 2006 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΠΙΤΕΛΙΚΗ ΣΥΝΟΨΗ...I ΟΡΟΙ ΕΝΤΟΛΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

«Η ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» ΣΡΑΤΗΓΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ

«Η ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» ΣΡΑΤΗΓΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΤΜΗΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ «Η ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» ΣΡΑΤΗΓΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΥΒΟΝΝΗ

Διαβάστε περισσότερα

To λιμάνι. «επιστρέφει» στην πόλη. Πρόταση για Ζώνη Ναυπηγικών Εργασιών. «Παγώνουν» τα τιμολόγια του 2012. ΟΛΘ ΑΕ Μεγάλη αύξηση κερδών το 2011

To λιμάνι. «επιστρέφει» στην πόλη. Πρόταση για Ζώνη Ναυπηγικών Εργασιών. «Παγώνουν» τα τιμολόγια του 2012. ΟΛΘ ΑΕ Μεγάλη αύξηση κερδών το 2011 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ - ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2012 ΦΥΛΛΟ 10 ΟΛΘ ΑΕ Μεγάλη αύξηση κερδών το 2011 To λιμάνι Τι έγινε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης την περασμένη χρονιά και ποιο είναι το πρόγραμμα του 2012 για την ενίσχυση των

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ FORTHnet ΚΑΙ OTEnet ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΠΑΡΟΧΕΙΣ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ FORTHnet ΚΑΙ OTEnet ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΠΑΡΟΧΕΙΣ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ FORTHnet ΚΑΙ OTEnet ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΠΑΡΟΧΕΙΣ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ: ΜΗΛΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ: ΑΓΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΡΚΑΔΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΑΝΑΤΖΜΕΝΤ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ: «Το ανταγωνιστικό περιβάλλον του κλάδου των ξενοδοχείων πολυτελείας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ Διανέμεται δωρεάν / Μάιος - Ιούνιος 2010 / Τεύχος 62. Κερδώος Ερμής

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ Διανέμεται δωρεάν / Μάιος - Ιούνιος 2010 / Τεύχος 62. Κερδώος Ερμής ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ Διανέμεται δωρεάν / Μάιος - Ιούνιος 2010 / Τεύχος 62 Κερδώος Ερμής Διμηνιαία ενημερωτική έκδοση του Επιμελητηρίου Κυκλάδων / www.e-kyklades.gr Συνέντευξη του Κρίτωνα Αρσένη Συνέντευξη, σελ.

Διαβάστε περισσότερα