Σύμφωνα με στοιεία που έδωσε στη δημοσιότητα

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Σύμφωνα με στοιεία που έδωσε στη δημοσιότητα"

Transcript

1 ΗΜΕΡΑ 4 ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2008 ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Στις 12:00 Χορευτικά συγκροτήματα των δήμων Νάξου και Δρυμαλίας (περ.13) Στις 15:00 Παρουσίαση της Τουρκίας ως τουριστικός προορισμός ακολουθεί coctail (αιθ. Corona) ΔΙΑΒΑΣΤΕ Σελ. 1: Αύξηση στην κρουαζιέρα και τον οδικό τουρισμό για την Ελλάδα το 2008 Σελ. 2: Φωτογραφικά στιγμιότυπα της 24ης Philoxenia Σελ. 4: Μείωση 1-2% της τουριστικής κίνησης στην Ελλάδα το Athens Airways: Νέα αεροπορική εταιρεία Σελ. 6: Η Νομαρχία Λάρισας στη Philoxenia 2008 Σελ. 8: Ντ. Αστράς: «Σύντομα ο ελληνικός Συνεδριακός Τουρισμός θα δει φως στο τούνελ» 1 Παν. Ποδηματάς: Ανάπτυξη του Συνεδριακού Τουρισμού μπορεί να επιτευχθεί μόνο με συντονισμένες προσπάθειες φορέων και Πολιτείας Επισκεφθείτε μας στο Περίπτερο 16 Stand 64 Αύξηση στην κρουαζιέρα και τον οδικό τουρισμό για την Ελλάδα το 2008 Σύμφωνα με στοιεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος, η ελληνική τουριστική κίνηση (αν αφαιρεθούν οι αφίξεις από τα αεροδρόμια) σημείωσε από τους οδικούς σταθμούς αύξηση 30%, στοιχείο που έρχεται σε αντιστοιχία με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, καθώς και σε αντιστοιχία με το νέο φαινόμενο που ονομάζεται «domestication», δηλαδή το να καταναλώνει πια ο επισκέπτης το χρόνο των διακοπών του στον τόπο του. Παρουσιάστηκε, έτσι, μία μεγάλη αύξηση στις πύλες της χώρας. Πιο συγκεκριμένα, ήταν 27% από την Ορεστιάδα, 5% από το Κιλκίς, 21% από τη Φλώρινα, 8,5% από τη Δοϊράνη, 52% από τον Προμαχώνα και 28% από τους Κήπους. Σε σχέση με πέρυσι, η χώρα είχε, οδικώς, 1,5 εκατ. περισσότερους επισκέπτες. Η Τουρκία, η οποία έχει διπλάσιους επισκέπτες από την Ελλάδα είχε φέτος έσοδα όσα και η Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα, το 2007 είχε 23,4 εκατ. τουρίστες, δηλ. 7,7 εκατ. περισσότερους επισκέπτες από τη χώρα μας και τα έσοδά της έφτασαν τα 11 δισ. ευρώ με σημερινές ισοτιμίες. Η Ελλάδα το 2007 είχε 15,7 εκατ. τουρίστες, με έσοδα περίπου 11,4 δισ. ευρώ. Η κρουαζιέρα ξεπέρασε σε αύξηση το 10%, όπως και ο θαλάσσιος τουρισμός. Το 2008, σύμφωνα με τον κ. Σπηλιωτόπουλο, ήταν μια εκπληκτική χρονιά για τη Χαλκιδική, γιατί σημείωσε αύξηση 6% βάσει της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής, λόγω της αύξησης των επισκεπτών από τη Ρωσία, η οποία άγγιξε το 30%. Ανάλογη αύξηση υπήρξε και από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία. «Η Κέρκυρα λέμε ότι έχει κάμψη τουριστική εξαιτίας της κάμψης της παραδοσιακής αγοράς της Βρετανίας. Παρ όλα αυτά κλαίμε για την Κέρκυρα, όμως το νησί είχε σε επίπεδο κρουαζιέρας 15% αύξηση φέτος σε σχέση με το Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου είχαν επισκεφθεί την Κέρκυρα 321 κρουαζιερόπλοια, με σύνολο επιβατών επιβάτες. Η αντίστοιχη αύξηση αναμένεται και το 2009, λόγω της ολοκλήρωσης των έργων υποδομής. Για την επόμενη χρoνιά δε, είναι η πρώτη φορά που σε επίπεδο χώρας προγραμματίζονται κρουαζιέρες όχι μόνο κατά τους 4-5 καλοκαιρινούς μήνες, αλλά καθ όλη τη διάρκεια του έτους από τις πολύ μεγάλες εταιρείες του χώρου».

2 2 ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2008 Στους χώρους του τουρκικού περιπτέρου διοργανώθηκε και happening με περιστρεφόμενους δερβίσηδες. Η κα Ebru Kus προβάλει την Istanbul ως πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης το Μέχρι το τέλος του χρόνου θα βγει το αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων ενώ μία σειρά νέων υποδομών ετοιμάζονται για να τις φιλοξενήσουν. Ικανοποιημένος από τη συμμετοχή της Τουρκίας στην Philoxenia δήλωσε ο αναπλ. γεν. διευθυντής της Τουρκίας, κ. Levent Demirel. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Τουρκία αναμένεται να ωφεληθεί από την οικονομική κρίση δεδομένου ότι ως χώρα εκτός ευρωζώνης θα αποτελέσει οικονομικότερη λύση για τους ταξιδιώτες. «Πρώτη φορά ήρθα στην έκθεση και βλέπω ότι υπάρχουν πολύ καλές δυνατότητες για επαγγελματικές συναντήσεις και συνεργασίες». Εκδότης: Travel Media Applications Διευθυντής Έκδοσης: Θεόδωρος Κουμέλης Αρχισυντάκτρια: Βίκυ Καραντζαβέλου Μεταξύ των διεθνών συμμετοχών στην 24η Philoxenia είναι η Αίγυπτος, η Βουλγαρία και η Σερβία. Επιμέλεια Έκδοσης Υπεύθυνη Ύλης: Τατιάνα Ρόκου Πωλήσεις: Πάνος Φωτιάδης Σχεδιασμός, DTP, Τυπογραφείο: Φίλιππος Εκδοτική Β. Ελλάδος ΑΕ Σφιγγός 50, Αθήνα, Ελλάδα Τηλ.: , / marketing@tma.travel...

3

4 ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2008 Μείωση 1-2% της τουριστικής κίνησης στην Ελλάδα το 2008 Στο πλαίσιο της 24ης Philoxenia πραγματοποιήθηκαν προχθές, 31 Οκτωβρίου, οι εργασίες του 1ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Τουρισμού, με θέμα «Ποιότητα στον Τουρισμό & Προοπτικές Ανάπτυξης». Από το βήμα του συνεδρίου, στην πρωινή ενότητα, ο επίτιμος πρόεδρος του ΣΕΤΕ, κ. Σταύρος Ανδρεάδης, προέβλεψε ότι η τουριστική κίνηση στην Ελλάδα για το τρέχον έτος (2008) θα παρουσιάσει μείωση της τάξης του 1-2%, χαρακτηρίζοντας τις φετινές επιδόσεις του ελληνικού τουρισμού εντυπωσιακές, σε σύγκριση με μεγαλύτερες ανταγωνίστριες χώρες. Στο περιθώριο του συνεδρίου, ο πρόεδρος του ΕΟΤ, κ. Αθανάσιος Οικονόμου, τόνισε ότι τα μηνύματα για τον ελληνικό τουρισμό από την παγκόσμια οικονομική κρίση δεν είναι μέχρι στιγμής απαισιόδοξα και γνωστοποίησε ότι οι εκπρόσωποι των μεγάλων εταιρειών, που διακινούν τουρίστες στην Ελλάδα, διαβεβαίωσαν πρόσφατα την ελληνική πλευρά ότι το επόμενο καλοκαίρι δε θα περικόψουν πτήσεις charters. Athens Airways: Νέα αεροπορική εταιρεία Η νεοσύστατη αεροπορική Athens Airways διοργάνωσε εκδήλωση γνωριμίας στο Περίπτερο 15, Stand 47, όπου και ενημέρωση για τις υπηρεσίες που προσφέρει. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2008 και αποτελεί μια νέα ιδιωτική αεροπορική εταιρεία, με βάση το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας. Οι υπηρεσίες της επικεντρώνονται στην ασφαλή, γρήγορη και αξιόπιστη μεταφορά των επιβατών σε βασικούς προορισμούς σε όλη την Ελλάδα, εστιάζοντας στην παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών. Η Athens Airways θα δίνει στους επιβάτες τη δυνατότητα να απολαύσουν ένα νέο επίπεδο εξυπηρέτησης πριν, κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά την πτήση, παρέχοντας μια ολοκληρωμένη ταξιδιωτική εμπειρία. Όλοι οι επιβάτες θα απολαμβάνουν τα προνόμια της διακεκριμένης θέσης, χωρίς να γίνεται διαχωρισμός. Ο στόλος της Athens Airways θα αποτελείται αρχικά από τέσσερα αεροσκάφη τύπου τζετ 50 θέσεων, ERJ-145 της εταιρείας EMBRAER, τα οποία θα παραλαμβάνονται προοδευτικά από το Νοέμβριο μέχρι το Φεβρουάριο του Από το Μάρτιο θα εξυπηρετούνται από την Αθήνα βασικοί προορισμοί στη βόρεια και νησιωτική Ελλάδα. Διευθύνων σύμβουλος και ιδιοκτήτης της Athens Airways είναι ο κ. Σάκης Ανδριανόπουλος και τα γραφεία της εταιρείας στεγάζονται στο Κορωπί.

5 O FEBRUARY 2009 INTERNATIONAL TOURISM EXCHANGE Nice to Bit you.

6 ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2008 Στόχος η προσέλκυση εσωτερικού και εξωτερικού τουρισμού Η Νομαρχία Λάρισας στη Philoxenia 2008 Στοχεύοντας στην προσέλκυση τουριστών από την Ελλάδα αλλά και το χώρο των Βαλκανίων, η Νομαρχία Λάρισας, σε συνεργασία με την ΤΕ- ΔΚ και ιδιώτες τουριστικούς επιχειρηματίες μετέχει στην 24η Έκθεση Philoxenia. Για τη στήριξη της λαρισαϊκής συμμετοχής, μετέβη στο περίπτερο του νομού Λάρισας ο νομάρχης κ. Λουκάς Κατσαρός, συνοδευόμενος από την αντινομάρχη Τουρισμού κα Ρένα Καραλαριώτου και την πρόεδρο της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουρισμού, κα Βαρβάρα Ζαχαρακούλη. Στο πλαίσιο των εγκαινίων, το περίπτερο επισκέφθηκε και ο κ. Σπηλιωτόπουλος. Επίσκεψη έκανε και ο οικοδεσπότης νομάρχης, κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης, που υπογράμμισε τη στενή συνεργασία των δυο Νομαρχιών. Ο νομός Λάρισας εκπροσωπείται σταθερά στη «Philoxenia», με αποτέλεσμα η διοίκηση της Έκθεσης να του απονείμει και την τιμητική διάκριση του «Χρυσού Μέλους», αναγνωρίζοντας τις προσπάθειες τουριστικής προβολής που καταβάλλει. Ο νομός Λάρισας προβάλλει και φέτος τους ορεινούς όγκους Σήμερα n Λάρισα, μία πόλη στην καρδιά της Ελλάδας, με ιστορία και πλέον ετών, με έντονη πολιτική, οικονομική και κοινωνική ζωή, έχει αυτοδίκαια κατακτήσει τον τίτλο του κυρίαρχου οικονομικού, εμπορικού, πολιτιστικού, αγροτικού, συγκοινωνιακού και βιομηχανικού κέντρου της θεσσαλικής ενδοχώρας. του και, κυρίως τα παράλια του, τον πολιτισμό και τη γαστρονομία του, δεδομένου ότι η έκθεση αποσκοπεί κυρίως στον εσωτερικό και βαλκανικό τουρισμό, όπου η θάλασσα έχει τον πρώτο λόγο. Στους επισκέπτες διανέμονται πληροφοριακά φυλλάδια με όλες τις πληροφορίες, αφίσες, αλλά και φυλλάδια που διακινούν οι επιχειρήσεις με τα τηλέφωνά, τις διευθύνσεις τους κ.λπ. «Οι καιροί είναι δύσκολοι για τον τουρισμό, λόγω της διεθνούς οικονομικής κρίσης, αλλά ο νομός μας οφείλει να μην σταματήσει τις προσπάθειές του» τόνισε σε δηλώσεις που έκανε ο νομάρχης Λάρισας, κ. Λουκάς Κατσαρός, και πρόσθεσε: «Ο τουρισμός, το έχουμε πει πολλές φορές, είναι επένδυση για το μέλλον του νομού. Η προσπάθεια δεν είναι εύκολη και ο ανταγωνισμός μεγάλος. Ωστόσο, οφείλουμε να είμαστε συνεχώς παντού παρόντες, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Χάρη στη διαρκή προβολή, αλλά και τις συνεχείς προσπάθειες για τη βελτίωση των υποδομών του, ο νομός Λάρισας παρουσιάζει σταθερά αυξητική πορεία στο τουριστικό ακαθάριστο εισόδημα, ενώ φέτος η τουριστική κίνηση ήταν αυξημένη κατά 15%, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία».

7 ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2008 Προορισμοί S Ο Λίβανος αποτελεί έναν εντυπωσιακό συνδυασμό πολιτισμών και παραδόσεων, με ιστορικά μνημεία και αρχαιολογικοί χώροι από τον ελληνικό, το ρωμαϊκό και τον αραβικό πολιτισμό. Τουριστικοί προορισμοί είναι οι Sidon, Byblos city, Tripoli, Deir el Qamar και Zahle. Ο Λίβανος είναι ένας από τους λίγους χειμερινούς προορισμούς της Μ. Ανατολής. Διαθέτει έξι χιονοδρομικά κέντρα (The Cedars, Laklouk, Faqra, Qanat Bakiche, Zaarour) πλήρως εξοπλισμένα και με πίστες για όλους. Η Βηρυτός ονομάζεται η «Πόλη που δεν θα πεθάνει ποτέ», καθώς επιβίωσε παρά τις συγκρούσεις 15 χρόνων. Παραμένει ο Νο1 τόπος διασκέδασης για όποιον επιθυμεί να απολαύσει τη νυχτερινή διασκέδαση της Μεσογείου. Φεστιβάλ διοργανώνονται καθ όλη τη διάρκεια του χρόνου, αλλά το καλοκαίρι θεωρείται η εποχή τους, καθώς τότε λαμβάνουν χώρα τα τρία μεγαλύτερα (Baalbeck, Beiteddine και Byblos). S Η Κυανή Ακτή (Côte d Azur) είναι τμήμα της νοτιοανατολικής ακτής της Γαλλίας, που απλώνεται από το Κάσι μέχρι το Μεντόν δίπλα στα ιταλικά σύνορα. Η βόλτα στην παραλιακή λεωφόρο είναι «η» βόλτα των Καννών. Από το «Carlton» του Χίτσκοκ μέχρι το «Palais» του Χατζιδάκι, όλα αποτελούν τη βιτρίνα της διάσημης λουτρόπολης. Τη νυχτερινή ζωή της πόλης, τα μπαράκια και τα ξενυχτάδικα, καθώς και τα περισσότερα καφέ και εστιατόρια, θα τα βρείτε στην παλιά Νίκαια. Αξίζει τον κόπο να περάσετε και από το Μουσείο του Mατίς, στο οποίο και εκτίθενται μερικά από τα πιο γνωστά έργα του. S Οι Παξοί, το μικρότερο νησί των Επτανήσων, θεωρείται ένα από τα κοσμοπολίτικα της χώρας. Προσφέρεται για φυσιολατρικές διαδρομές στην κατάφυτη ύπαιθρο και στις μαγευτικές παραλίες του, για ρομαντικές βόλτες στους γραφικούς οικισμούς και για διασκέδαση «α λά ελληνικά» στα μπαράκια που λειτουργούν στα παραθεριστικά θέρετρα του νησιού. Όπως, όλα τα Ιόνια, και οι Παξοί χαρακτηρίζονται από τη πυκνή τους βλάστηση και, κυρίως, φημίζονται για τους απέραντους ελαιώνες τους. Οι ανατολικές ακτές των Παξών είναι ομαλές, ενώ οι δυτικές απότομες, με αξιόλογους σχηματισμούς: σπήλαια, αψίδες, θόλους, κατακόρυφους γκρεμούς. Πρωτεύουσα είναι ο Γάιος, ένα γραφικό χωριό χτισμένο στο λιμάνι, που προστατεύεται από δυο νησάκια, τον Άγιο Νικόλαο και τη Παναγία. Στη βόρεια πλευρά βρίσκεται η Λάκκα και στην ανατολική παραλία ο γραφικός Λογγός. Akti Methana Hotel Τώρα, χειμώνα, φθινόπωρο, άνοιξη, καλοκαίρι, υπάρχει ένας προορισμός που θα σας μαγέψει με τη διαφορετική ομορφιά του τοπίου κάθε εποχή. Ένα νεοκλασικό κτίσμα του 1901, ανακαινίστηκε πλήρως και διαμορφώθηκε με όλες τις σύγχρονες ανέσεις, για να σας προσφέρει στιγμές χαλάρωσης. Απολαύστε τις κρύες μέρες την θαλπωρή που θα σας προσφέρει το τζάκι στο δωμάτιό σας ή στη σάλα του ξενοδοχείου, πίνοντας τον καφέ σας, διαβάζοντας ένα βιβλίο, παίζοντας κάποιο επιτραπέζιο παιχνίδι ή απλώς συζητώντας με την παρέα σας. Σε απόσταση μόλις 1,2 χλμ. από το ξενοδοχείο, βρίσκονται τα ιαματικά λουτρά των Μεθάνων γνωστά για τις θαυματουργές τους ιδιότητες στην ίαση πολλών ασθενειών. Δυο ώρες μόνο από το λιμάνι του Πειραιά -αλλά και δυνατότητα πρόσβασης μέσω της εθνικής οδού βρίσκονται τα «Studios Ακτή». Ένα ξεχωριστό συγκρότημα για τις δικές σας ξεχωριστές διακοπές. Ακτή Σαρωνικού & Σταύρου Αλούπη, Μέθανα Τηλ. /φαξ: info@akti-studios.com -

8 8 ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2008 Ντίνος Αστράς (HAPCO) «Σύντομα ο ελληνικός Συνεδριακός Τουρισμός θα δει φως στο τούνελ» Κάνοντας μια σύντομη αναδρομή στην πορεία του συνεδριακού τουρισμού από τη δεκαετία του 70 έως και σήμερα, ο πρόεδρος του HAPCO - Hellenic Association of Professional Congress Organizers, κ. Ντίνος Αστράς, μιλώντας στο 1 ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Τουρισμού, αναφέρθηκε στα αίτια του καθυστερημένου ρυθμού ανάπτυξης του Συνεδριακού Τουρισμού στην Ελλάδα. «Η Ελλάδα δεν προέβαλε το συνεδριακό της προϊόν διεθνώς, περιοριζόμενη σε μια ενιαία τουριστική καμπάνια, η οποία όμως απευθυνόταν κατά 100% στην προσέλκυση του αλλοδαπού τουρίστα και μόνο. Δε γνωστοποίησε στους decision makers ότι οι Έλληνες PCO s, τα συνεδριακά κέντρα, τα ξενοδοχεία, αλλά και οι άλλοι εμπλεκόμενοι επαγγελματίες είναι ισάξιοι των Ευρωπαίων συναδέλφων τους και εξίσου καλά τεχνολογικά εξοπλισμένοι. Δε δημιούργησε σοβαρά κέντρα εκπαίδευσης. Δεν προστάτευσε τον Έλληνα PCO θεσμοθετώντας το επάγγελμά του. Δεν απέβαλε από τον ευαίσθητο χώρο των συνεδρίων τους επικίνδυνους ερασιτέχνες και τους οπορτουνίστες. Δε δημιούργησε Μητρώο Συνεδρίων. Δεν προχώρησε, ως όφειλε, στις διαδικασίες κατασκευής ενός σύγχρονου Μητροπολιτικού Συνεδριακού και Εκθεσιακού Κέντρου στην Αθήνα. Γενικά, δεν έδειξε ή απέτυχε να δείξει, στα διεθνή συνεδριακά lobbies το ικανό πρόσωπο της Ελλάδας. Η Πολιτεία γνώριζε και γνωρίζει πολύ καλά ότι ο Συνεδριακός Τουρισμός επιμηκύνει την τουριστική περίοδο και μικραίνει την εποχικότητα. Γνώριζε και γνωρίζει ότι ένας σύνεδρος δαπανά τουλάχιστον 7 φορές περισσότερα χρήματα απ ό,τι ο μέσος τουρίστας στη χώρα μας. Γνώριζε και γνωρίζει ότι ένα πετυχημένο διεθνές συνέδριο συμβάλλει ουσιαστικά και σημαντικά στην αύξηση του ποιοτικού κλασικού τουρισμού. Παρ όλα αυτά, η Πολιτεία σιωπούσε, φλέρταρε με το Συνεδριακό Τουρισμό, αλλά δεν κατάφερε ποτέ μέχρι σήμερα να δημιουργήσει ουσιαστική σχέση μαζί του». Τους τελευταίους μήνες κάποιες συντονισμένες προσπάθειες του υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης και του προέδρου του ΕΟΤ, μαζί με μια ομάδα φορέων, μεταξύ των οποίων ο HAPCO, το Athens Convention Bureau, το Thessaloniki Convention Bureau και o Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης, δημιουργούν σοβαρές ελπίδες ότι σύντομα ο ελληνικός συνεδριακός τουρισμός θα δει φως στο τούνελ. Ένα φως, που θα προέρχεται από την έξοδο του στο ξέφωτο της αναβάθμισης και της δημιουργίας, με στόχο την κατάκτηση στη διεθνή «πυραμίδα» της θέσης που αρμόζει στην Ελλάδα και στους πολλούς και αξιόλογους συνεδριακούς της προορισμούς. Παναγιώτης Ποδηματάς, αντιπρόεδρος HAPCO Ανάπτυξη του Συνεδριακού Τουρισμού μπορεί να επιτευχθεί μόνο με συντονισμένες προσπάθειες φορέων και Πολιτείας Ο HAPCO (Hellenic Association of Professional Congress Organizers - Σύνδεσμος Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων) από την ίδρυσή του, το 1996, μέχρι σήμερα, λειτουργεί με στόχο την εκπροσώπηση επαγγελματιών του συνεδριακού τουρισμού και τη συνολική προώθηση του Συνεδριακού και Επαγγελματικού Τουρισμού σε όλη την Ελλάδα. Τα 102 μέλη του διακρίνονται για τη δυναμική παρουσία τους στον ευρύτερο χώρο του τουρισμού και περιλαμβάνουν επαγγελματίες οργανωτές συνεδρίων, συνεδριακά κέντρα και θέρετρα διακοπών, ξενοδοχεία με συνεδριακές υποδομές, εταιρείες οπτικοακουστικών μέσων καθώς και εταιρείες που προσφέρουν εύρος υπηρεσιών που σχετίζονται με τη διοργάνωση και υποστήριξη συνεδρίων. Ο HAPCO, μέσω των Επιτροπών του, προωθεί αποτελεσματικά τις επιδιώξεις του συνεδριακού κλάδου και πραγματοποιεί δράσεις που ενισχύουν το κύρος και την απόδοσή του. Αξιοποιώντας τα συμπεράσματα διεθνών ερευνών, εστιάζει το ενδιαφέρον του στη διαρκή βελτίωση και στον εκσυγχρονισμό της εικόνας της ελληνικής συνεδριακής αγοράς, ώστε να καταστεί η Ελλάδα διεθνής πόλος έλξης για Συνεδριακό Τουρισμό. Παράλληλα, προβάλει και προωθεί τις δυνατότητες του ελληνικού συνεδριακού προϊόντος, επενδύοντας στην εξειδικευμένη εμπειρία των μελών του. Με τη στενή συνεργασία του Υπουργείου Τουρισμού και Ανάπτυξης και του ΕΟΤ, στόχος του Συνδέσμου είναι να συμβάλλει στην κοινή προσπάθεια Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα με απώτερο σκοπό την απόκτηση πολύπλευρης συνεδριακής κουλτούρας και τη διαμόρφωση ενός ανταγωνιστικού προφίλ, που ενισχύει τόσο τα μέλη του, όσο και το συνολικό τουριστικό προϊόν της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό, συμμετέχει ενεργά, σε συνεργασία και με άλλους φορείς, όπως το Athens Convention Bureau, το Thessaloniki Convention Bureau και τον Οργανισμό Τουριστικής Προβολής και Μάρκετινγκ του Νομού Θεσσαλονίκης, στις προσπάθειες του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης και του ΕΟΤ για τη θεσμική κατοχύρωση του επαγγέλματος του PCO, τη δημιουργία Μητρώου Συνεδρίων, αλλά και τη καταγραφή των Συνεδριακών Κέντρων, θεωρώντας πως αυτά τα τρία ζητήματα είναι υψίστης σημασίας για την προώθηση και ανάπτυξη του ελληνικού συνεδριακού προϊόντος. Άλλωστε, οι όποιες προσπάθειες γίνονται για να καταστούν αποτελεσματικές, πρέπει να φέρουν την σφραγίδα όλων των εμπλεκόμενων φορέων, κατόπιν γόνιμου διαλόγου και εποικοδομητικής ανταλλαγής απόψεων. Έμπρακτη απόδειξη των προσπαθειών αυτών, που ευελπιστούμε όλοι να στεφθεί με επιτυχία στο πέρασμα του χρόνου, είναι η δημιουργία του Athens Convention Bureau από την Εταιρία Τουριστικής και Οικονομικής Ανάπτυξης Αθηνών (ΕΤΟΑΑ) του Δήμου Αθηναίων. Με την στήριξη όλων μας, η Αθήνα μπορεί πλέον να διεκδικήσει όσα της αναλογούν από την παγκόσμια συνεδριακή αγορά. Ο HAPCO θα είναι αρωγός σε κάθε δράσης της προς αυτή την κατεύθυνση, ευχόμενος το παράδειγμα αυτό να ακολουθήσουν και άλλοι Δήμοι της χώρας μας.

9 ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2008

10 10 ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2008 Amadeus Agency Internet Engine E power Το Amadeus E-Power είναι η ολοκληρωμένη λύση για τα τουριστικά γραφεία που αναζητούν ένα online εργαλείο κρατήσεων, χωρίς την ανάγκη ανάπτυξης, με ελάχιστο κόστος. Είναι βασισμένο στην τεχνολογία Amadeus API και επωφελείται των πλεονεκτημάτων που προσφέρει το Amadeus Master Pricer, εμφανίζοντας ασυναγώνιστο περιεχόμενο με το ευρύτερο φάσμα οικονομικών ναύλων. Με ένα πλήθος κριτηρίων αναζήτησης για εξατομίκευση των αποτελεσμάτων, εμφανίζει ως και 200 προτάσεις ταξιδιού. Το Amadeus E-Power διατίθεται τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα, ενώ η απλή παραμετροποίηση του επιτρέπει την ομαλή ενσωμάτωση με την ιστοσελίδα σας. Υπάρχει δυνατότητα προσθήκης ή αφαίρεσης ανά πάσα στιγμή από το Καλάθι Αγορών (basket) με τις ταξιδιωτικές υπηρεσίες που επιλέγει ο πελάτης τόσο κατά την δημιουργία του καλαθιού όσο και πριν την ολοκλήρωση της κράτησης. Μπορείτε να δέχεστε πληρωμές με πιστωτική κάρτα σε συνεργασία με τις κορυφαίες τραπεζικές λύσεις στην Ελλάδα έχοντας διασφαλίσει ασφαλείς συναλλαγές χάρη στο πρωτόκολλο SSL Encryption, να προσφέρετε την επιλογή τηλεφωνικής συνεννόησης για την πληρωμή και να επιτρέπετε αγορές επί πιστώσει για συγκεκριμένα μέλη του ταξιδιωτικού σας portal. Υπάρχει η δυνατότητα της άμεση έκδοσης ηλεκτρονικού εισιτηρίου την στιγμή της κράτησης ενώ οι κρατήσεις που πραγματοποιούνται μέσω του Amadeus E- power μεταφέρονται αυτόματα στο Amadeus Central System και οι σχετικές πληροφορίες από το προφίλ του χρήστη ενσωματώνονται στο PNR. Όλα τα στοιχεία του δρομολογίου, όπως πολλαπλές πτήσεις, ενοικίαση αυτοκινήτου και διαμονή, καθώς και οι ναύλοι και το service fee συνδυάζονται σε μία κράτηση. Τέλος έχετε τον απόλυτο έλεγχο του εργαλείου κρατήσεων κάθε στιγμή ως διαχειριστής μειώνοντας τον χρόνο εξυπηρέτησης στο ελάχιστο και παρέχοντας πλήρεις και ολοκληρωμένες υπηρεσίες στους πελάτες σας όλο το 24ωρο. Nέα ενιαία εταιρική ταυτότητα για την Express Holidays Η εταιρεία Express Holidays προβαίνει στην αντικατάσταση του εμπορικού σήματος «Top Travel» με το «Express Holidays» και ανανεώνει το λογότυπό της. H κίνηση αυτή, εντάσσεται στο πλαίσιο της υιοθέτησης κοινής εταιρικής ταυτότητας για το σύνολο των προσφερόμενων υπηρεσιών, είτε απευθύνονται σε εταιρικούς, είτε σε μεμονωμένους πελάτες. Μετά και την απόκτηση των Carrefour Travel διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο καταστημάτων στην Ελλάδα, με 14 καταστήματα. Μέχρι το τέλος του χρόνου αναμένεται να προστεθούν τέσσερα ακόμα καταστήματα σε Πάτρα, Ιωάννινα, Ηράκλειο (Κρήτης) και Λάρισα, που θα λειτουργούν σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους των αντίστοιχων υπερκαταστημάτων Carrefour-Μαρινόπουλος. Με την έναρξη λειτουργίας των καταστημάτων αυτών το δίκτυο της Express Holidays θα αριθμεί 18 σημεία πώλησης. Επίσης, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επέκταση του δικτύου στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης, όπου η εταιρεία έχει προχωρήσει ήδη στην ίδρυση θυγατρικών εταιρειών σε Κύπρο, Μαυροβούνιο και Βουλγαρία με στόχο να λειτουργήσουν στις αρχές του 2009 δύο καταστήματα στην Κύπρο (Λευκωσία και Λεμεσό) και από ένα στη Σόφια και στην Ποντγκόριτσα. Σύμφωνα με το τριετές επιχειρησιακό σχέδιο της Express Holidays στο δίκτυο καταστημάτων της εταιρείας αναμένεται να προστεθούν 30 ακόμα σημεία πώλησης έως το 2010, με στόχο τη δημιουργία του μεγαλύτερου Ομίλου παροχής τουριστικών και ταξιδιωτικών υπηρεσιών στη ΝΑ Ευρώπη με παρουσία σε περισσότερες από τέσσερις αγορές. Capsis Hotels: Μένεις εδώ! Επωφεληθείτε μέσω του συστήματος online κρατήσεων των ξενοδοχείων Capsis στο site και οργανώστε άμεσα, αυτόματα και με ασφάλεια τη διαμονή σας στα Capsis Hotels. Capsis Hotel Thessaloniki Σε κεντρικό σημείο της Θεσσαλονίκης, το Capsis Hotel παρέχει την υπηρεσία Stay Late για αναχώρηση από το δωμάτιο στις 20:00, προσφέροντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες για ένα άνετο ταξίδι. Διαθέτει 407 ανακαινισμένα δωμάτια κατηγορίας και ευρύχωρες σουίτες, με δορυφορική τηλεόραση TFT και δωρεάν Wi- Fi Internet. Απαριθμεί 18 αίθουσες πολλαπλών χρήσεων, με πλήρη οπτικοακουστικό εξοπλισμό συνολικής χωρητικότητας ατόμων. Capsis Bristol Πρόκειται για ιστορικό boutique ξενοδοχείο, χρονολογίας 1860, μέλος των Historic Hotels of Europe, που συνδυάζει τον αυθεντικά ιστορικό του χαρακτήρα με την πολυτέλεια. Βρίσκεται στα Λαδάδικα και εξυπηρετεί τις μετακινήσεις για το εμπορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης. Διαθέτει 16 δωμάτια και 4 σουίτες και όλοι οι χώροι του διακοσμούνται από έπιπλα αντίκες, εντυπωσιακά υφάσματα, περίτεχνα χειροποίητα χαλιά και συλλεκτικά φωτιστικά. Το ξενοδοχείο διαθέτει αίθουσες για εταιρικά γεύματα και μικρές επιχειρηματικές εκδηλώσεις. Capsis Astoria Βρίσκεται στην «καρδιά» του Ηρακλείου, στην πλατεία Ελευθερίας, δίπλα στο παγκόσμιας φήμης Αρχαιολογικό Μουσείο. Τον Ιούνιο του 2007 ολοκληρώθηκε η ριζική ανακαίνισή του. Διαθέτει 131 δωμάτια και σουίτες με μπαλκόνι και θέα στην πόλη, δορυφορική τηλεόραση TFT και Wi-Fi Internet. Διαθέτει τέσσερις αίθουσες συνεδρίων, υψηλής αισθητικής, πλήρως εξοπλισμένες με όλα τα ηλεκτρονικά και οπτικοακουστικά μέσα, που ικανοποιούν συνεδριακές ανάγκες έως και 330 ατόμων. Το Roof Garden του ξενοδοχείου έχει τη δυνατότητα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες να φιλοξενήσει εκδηλώσεις έως και 900 ατόμων.

11

12 ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ Η FORTHcrs, με προορισμό την επιτυχία της συνεργασίας των γραφείων με το ευρύ δίκτυο προμηθευτών ξενοδοχειακής ύλης, γρήγορα και αξιόπιστα, προσφέρει στην τουριστική αγορά το σύστημα RoomView. Ένα μοναδικό εργαλείο για τη δημιουργία πακέτων και εύρεσης καταλυμάτων. Σημαντική αναβάθμιση της εφαρμογής, με προσθήκη νέων δυναμικών χαρακτηριστικών όπως: - Tαχύτατη επιστροφή αποτελεσμάτων αναζήτησης σε μία μόνο σελίδα. - Δυναμικές ταξινομήσεις. - Νέα εύχρηστη λίστα επιλογής ξενοδοχείων καθώς και αυτόματος υπολογισμός net / gross τιμών με ένα click. Περισσότερη ύλη και νέοι προορισμοί σε Ελλάδα και εξωτερικό. Νέες συμφωνίες με προμηθευτές ύλης. Όλες οι δυνατότητες πλέον και στο website σας με ολοκληρωμένες πληρωμές μέσω πιστωτικών καρτών (B2C module). ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ÁÈÇÍÁ: Ëåùö. ÁìöéèÝáò 34, Ðáëáéü ÖÜëçñï Ôçë.ÊÝíôñï: , Fax: ÈÅÓÓÁËÏÍÉÊÇ: ËÝïíôïò Óïöïý 6, 5ïò üñïöïò, Èåóóáëïíßêç Ôçë.: , Fax: Ãéá ôçí Üìåóç åîõðçñýôçóþ óáò: sales@forth-crs.gr Help Desk FORTHcrs:

Συνδυασμένα Συστήματα Μεταφορών στον Τουρισμό

Συνδυασμένα Συστήματα Μεταφορών στον Τουρισμό Έξυπνες λύσεις για την προώθηση του θεματικού τουρισμού στην περιοχή της Ηπείρου Ιωάννινα, 29 Μαρτίου 2016 Συνδυασμένα Συστήματα Μεταφορών στον Τουρισμό Γιώργος Γιαννής, Καθηγητής ΕΜΠ, www.nrso.ntua.gr/geyannis

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ. ΔΡΑΣΗ 4: Εκπαίδευση και υποστήριξη προς τις τοπικές κοινωνίες

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ. ΔΡΑΣΗ 4: Εκπαίδευση και υποστήριξη προς τις τοπικές κοινωνίες ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ "ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΒΑΣΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΠΕΛΑΓΙΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ" «Στήριξη και Ανάδειξη Πολυνησιωτικών ΑΕΙ» ΔΡΑΣΗ 4: Εκπαίδευση και

Διαβάστε περισσότερα

Εξελίξεις στα Βασικά Μεγέθη της Ελληνικής Ξενοδοχίας

Εξελίξεις στα Βασικά Μεγέθη της Ελληνικής Ξενοδοχίας Εξελίξεις στα Βασικά Μεγέθη της Ελληνικής Ξενοδοχίας και στον Ελληνικό και Παγκόσμιο Τουρισμό το 2017 ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΩΝ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΩΝ 2 3 Εξελίξεις

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Σημείωμα συγγραφέων..015 Πρόλογος Προλεγόμενα συγγραφέων ΜΕΡΟΣ Α : ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ...025

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Σημείωμα συγγραφέων..015 Πρόλογος Προλεγόμενα συγγραφέων ΜΕΡΟΣ Α : ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ...025 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Σημείωμα συγγραφέων..015 Πρόλογος...017 Προλεγόμενα συγγραφέων....019 ΜΕΡΟΣ Α : ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ...025 Κεφάλαιο Α : Εισαγωγικές έννοιες για τον τουρισμό...027 1. Γενικά...027 Τουρισμός

Διαβάστε περισσότερα

Ταυτότητα της Έρευνας... σελ. 4

Ταυτότητα της Έρευνας... σελ. 4 ΕΚΘΕΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: Ταυτότητα της Έρευνας... σελ. 4 ΜΕΡΟΣ Α : Στοιχεία για τους επισκέπτες της Ελλάδας 1. Αριθμός ημερών παραμονής στην Ελλάδα... 7 2. Αριθμός επισκέψεων στην Ελλάδα για διακοπές...

Διαβάστε περισσότερα

Το ταξίδι των ευκαιριών ξεκινά!

Το ταξίδι των ευκαιριών ξεκινά! Το ταξίδι των ευκαιριών ξεκινά! Τι είναι η ΜΙΤΕ; Η MITE διοργανώνεται στην Αθήνα και επιδιώκει να επιτευχθεί η μεγαλύτερη συνάντηση ανθρώπων από την τουριστική βιομηχανία της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.Η

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. AKS Porto Heli AKS Hinitsa Bay Nautica Bay

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. AKS Porto Heli AKS Hinitsa Bay Nautica Bay Αγαπητοί Συνεργάτες, ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Στα πλαίσια της διοργάνωσης του «9 ου Θερινού Σχολείου» της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Μεταβολισμού των Οστών, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι για την εξυπηρέτηση

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνικός τουρισμός: Προοπτικές και δυνατότητες

Ελληνικός τουρισμός: Προοπτικές και δυνατότητες Ελληνικός τουρισμός: Προοπτικές και δυνατότητες 18 Οκτωβρίου 2016 Συνέδριο ΣΕΤΕ: «Ελληνικός Τουρισμός: Νέα Δεδομένα και Μελλοντικές Προκλήσεις» PwC REMACO/ Υπεργολάβος: ΕΚΠΑ Οι επιδόσεις της χώρας αποδεικνύουν

Διαβάστε περισσότερα

REPORT: 1 η Έκθεση GRECKA PANORAMA I CYPR Δεκ. 2015

REPORT: 1 η Έκθεση GRECKA PANORAMA I CYPR Δεκ. 2015 REPORT: 1 η Έκθεση GRECKA PANORAMA I CYPR 11-12-13 Δεκ. 2015 Αποκλειστικός Διοργανωτής North Events www.panoramagreece.com Ολοκληρώθηκε η πρώτη έκθεση σταθμός για την Ελλάδα στην Πολωνία! Δύο ημέρες δυνατής

Διαβάστε περισσότερα

Εκθεσιακός Τουρισμός

Εκθεσιακός Τουρισμός Εκθεσιακός Τουρισμός Περιεχόμενα Γενικά Διακρίσεις των Εκθέσεων Χαρακτηριστικά του εκθεσιακού τουρισμού Οφέλη των προορισμών Η αγορά του εκθεσιακού τουρισμού Η διοργάνωση της έκθεσης Διεθνείς τουριστικές

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ Η άψογη εξυπηρέτηση των πελατών μας συνδυάζοντας την εμπειρία των ανθρώπων μας με καινοτόμεςλύσειςκαι υπηρεσίες υψηλήςποιότητας

ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ Η άψογη εξυπηρέτηση των πελατών μας συνδυάζοντας την εμπειρία των ανθρώπων μας με καινοτόμεςλύσειςκαι υπηρεσίες υψηλήςποιότητας ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ Η άψογη εξυπηρέτηση των πελατών μας συνδυάζοντας την εμπειρία των ανθρώπων μας με καινοτόμεςλύσειςκαι υπηρεσίες υψηλήςποιότητας ΕΤΑΙΡΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛ Η εταιρεία μας διαθέτει μεγάλη εμπειρία στη διαχείριση

Διαβάστε περισσότερα

Μια εμπειρική μελέτη της εικόνας της πόλης & του ρόλου των τοπικών «Φορέων Μάρκετινγκ Προορισμού» Αθήνα. Διεθνής Τουριστικός Προορισμός

Μια εμπειρική μελέτη της εικόνας της πόλης & του ρόλου των τοπικών «Φορέων Μάρκετινγκ Προορισμού» Αθήνα. Διεθνής Τουριστικός Προορισμός Μια εμπειρική μελέτη της εικόνας της πόλης & του ρόλου των τοπικών «Φορέων Μάρκετινγκ Προορισμού» Αθήνα Διεθνής Τουριστικός Προορισμός Σκοπός του project Να προσδιορίσει το ρόλο των DMO, στην προώθηση

Διαβάστε περισσότερα

Πολυσταδιακή δειγματοληψία με χρήση quota ως προς τη γεωγραφική κατανομή του πληθυσμού, το φύλο και την ηλικία.

Πολυσταδιακή δειγματοληψία με χρήση quota ως προς τη γεωγραφική κατανομή του πληθυσμού, το φύλο και την ηλικία. Επωνυμία Εταιρείας ΚΑΠΑ RESEARCH A.E. ΑΡ. ΜΗΤΡ : 5 Επωνυμία όνομα Εντολέα Σκοπός δημοσκόπησης Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά δείγματος Μέγεθος δείγματος/ γεωγραφική κάλυψη ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ Έρευνα κοινής γνώμης

Διαβάστε περισσότερα

H συμβολή του ΣΕΤΕ & της Marketing Greece στην ανάπτυξη του Συνεδριακού τουρισμού στην Ελλάδα. Στρατηγική & άξονες δράσεις.

H συμβολή του ΣΕΤΕ & της Marketing Greece στην ανάπτυξη του Συνεδριακού τουρισμού στην Ελλάδα. Στρατηγική & άξονες δράσεις. H συμβολή του ΣΕΤΕ & της Marketing Greece στην ανάπτυξη του Συνεδριακού τουρισμού στην Ελλάδα. Στρατηγική & άξονες δράσεις. 1 Το MICE παρουσιάζει σχετικά μικρό βαθµό εποχικότητας % 2010 Ιαν 2 Φεβ Μαρ 5

Διαβάστε περισσότερα

Εισήγηση της ΓΓΠΠ Αγγέλας Αβούρη στην ενημερωτική συνάντηση για τη δημιουργία Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης (23-11-06)

Εισήγηση της ΓΓΠΠ Αγγέλας Αβούρη στην ενημερωτική συνάντηση για τη δημιουργία Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης (23-11-06) Εισήγηση της ΓΓΠΠ Αγγέλας Αβούρη στην ενημερωτική συνάντηση για τη δημιουργία Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης (23-11-06) Η χώρα μας είναι ένας από τους πλέον δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως.

Διαβάστε περισσότερα

Διακοπές - Fly & Drive

Διακοπές - Fly & Drive Διακοπές - Fly & Drive Γενικές πληροφορίες Η Ικαρία είναι γνωστή ως το Νησί της Μακροζωίας και της χαλάρωσης, κάτι το οποίο θα το επιβεβαιώσετε με την πρώτη σας γνωριμία με τους ντόπιους κατοίκους του

Διαβάστε περισσότερα

1ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

1ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ 1ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ H «NOSTOS» GREEK ALTERNATIVE TOURISM EXPO 2016 είναι μια έκθεση εξ ολοκλήρου αφιερωμένη στον τομέα του εναλλακτικού τουρισμού, ο οποίος και αποτελεί

Διαβάστε περισσότερα

AHEPA HELLAS District 25 IOANNIS TRANTAS HJ-15 KOZANI WEST MACEDONIA

AHEPA HELLAS District 25 IOANNIS TRANTAS HJ-15 KOZANI WEST MACEDONIA AHEPA HELLAS District 25 IOANNIS TRANTAS HJ-15 KOZANI WEST MACEDONIA Το 18 ο Εθνικό Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Κοζάνη στις 26, 27 & 28 Μαΐου 2017 Που θα γίνει το συνέδριό µας Η Στέγη Ποντιακού Πολιτισµού,

Διαβάστε περισσότερα

Το Elounda Ilion απέχει 8 χιλιόμετρα από την ζωντανή πόλη του Αγίου Νικολάου και 2 χιλιόμετρα από το γραφικό ψαροχώρι της Ελούντας.

Το Elounda Ilion απέχει 8 χιλιόμετρα από την ζωντανή πόλη του Αγίου Νικολάου και 2 χιλιόμετρα από το γραφικό ψαροχώρι της Ελούντας. Περιγραφή 1 Το ξενοδοχείο Elounda Ilion, βρίσκεται στην Ελούντα της Κρήτης, την περιοχή που έχει χαρακτηριστεί ως τόπος ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και θεωρείται ένα από τα πιο όμορφα και ήσυχα θέρετρα

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΕΚΘΕΣΗΣ

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΕΚΘΕΣΗΣ GREEK PANORAMA Alternative Tourism & Gastronomy Η Μοναδική Έκθεση για τον Εναλλακτικό Τουρισμό στην Ελλάδα! Αθήνα, Ζάππειο Μέγαρο, 14-16 Νοεμβρίου 2019 - Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του Υπουργείου

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΑΧΩΒΑ-ΒΟΛΟΣ-ΠΗΛΙΟ-ΣΚΙΑΘΟΣ

ΑΡΑΧΩΒΑ-ΒΟΛΟΣ-ΠΗΛΙΟ-ΣΚΙΑΘΟΣ ΑΡΑΧΩΒΑ-ΒΟΛΟΣ-ΠΗΛΙΟ-ΣΚΙΑΘΟΣ Αράχωβα Δελφοί-Παρνασσός-Γραβιά- Αγόριανη-Θερμοπύλες-Βόλος-Πήλιο- Σκίαθος-Εύβοια-Χαλκίδα-Αθήνα Αναχωρήσεις: 7/7, 14/7, 21/7, 28/7, 4/8, 11/8, 18/8, 25/8 Με απευθείας πτήσεις

Διαβάστε περισσότερα

1Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΜΑΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ (ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ) ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΝΟΥ

1Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΜΑΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ (ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ) ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΝΟΥ 1Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΜΑΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ (ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ) ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΝΟΥ Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού ( 27 Σεπτεμβρίου ) κέντρο του Ελληνικού Τουρισμού θα γίνει για μία ακόμη φορά

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΕΥΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΑΞΙΔΙΩΤΩΝ

ΕΡΕΥΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΑΞΙΔΙΩΤΩΝ ΕΡΕΥΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΑΞΙΔΙΩΤΩΝ alco THE PULSE OF SOCIETY ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: ΕΝΤΟΛΕΑΣ: ΤΥΠΟΣ: ΔΕΙΓΜΑ: ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑ: ΧΡΟΝΟΣ: ALCO Ε.Ο.Τ. ΠΟΣΟΤΙΚΗ (ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ) 1.500

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΙΗΜΕΡΟ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ (Τρεις διανυκτερεύσεις)

ΤΡΙΗΜΕΡΟ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ (Τρεις διανυκτερεύσεις) Tour code: 02111F ΤΡΙΗΜΕΡΟ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ (Τρεις διανυκτερεύσεις) Ψηλά, πάνω από τον Κορινθιακό κόλπο, στο ιερό βουνό του Παρνασσού και περικυκλωμένοι από έλατα βρίσκονται οι αφιερωμένοι στον

Διαβάστε περισσότερα

τουρισμός & διασκέδαση Κλαδική Έρευνα - 1o Τρίμηνο 2019

τουρισμός & διασκέδαση Κλαδική Έρευνα - 1o Τρίμηνο 2019 τουρισμός & διασκέδαση Κλαδική Έρευνα - 1o Τρίμηνο 2019 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 2 {04} Δείκτες αγοράς {06} Συνοπτική Παρουσίαση {08} Χρήση & αναφερόμενη συχνότητα επίσκεψης σε επιλεγμένους χώρους {12} Καλοκαιρινές

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΜΕ ΙΑΤΡΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΜΕ ΙΑΤΡΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΜΕ ΙΑΤΡΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΙΑΤΡΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΝΑ ΤΑΞΙ ΕΥΟΥΝ ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΘΕΟ ΩΡΟΣ ΠΑΤΣΟΥΛΕΣ ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ, ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Η ERMIA Hotels & Resorts είναι εταιρία παροχής υπηρεσιών στον ξενοδοχειακό χώρο.

Η ERMIA Hotels & Resorts είναι εταιρία παροχής υπηρεσιών στον ξενοδοχειακό χώρο. Your key to success Η ERMIA Hotels & Resorts είναι εταιρία παροχής υπηρεσιών στον ξενοδοχειακό χώρο. Διατηρώντας τα χαρακτηριστικά της επιχείρησής σας, επικεντρωνόμαστε στην αύξηση των πωλήσεών σας, στην

Διαβάστε περισσότερα

Όραμά μας είναι να εξελίξουμε τον κλάδο του Τουρισμού και των Συνεδρίων.

Όραμά μας είναι να εξελίξουμε τον κλάδο του Τουρισμού και των Συνεδρίων. Η Triaena Tours & Congress ιδρύθηκε το 1959 με σκοπό την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών σχετικών με τη διοργάνωση Συνεδρίων, Εταιρικών Εκδηλώσεων και ταξιδιωτικών πακέτων. Στηριζόμενοι στο εξειδικευμένο

Διαβάστε περισσότερα

Μεγάλο ενδιαφέρον από buyers για συμμετοχή στην Διεθνή Έκθεση Greek Tourism Expo

Μεγάλο ενδιαφέρον από buyers για συμμετοχή στην Διεθνή Έκθεση Greek Tourism Expo Μεγάλο ενδιαφέρον από buyers για συμμετοχή στην Διεθνή Έκθεση Greek Tourism Expo Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της αγοράς βρίσκεται η νέα διεθνής έκθεση του τουρισμού Greek Tourism Expo 2014 η οποία

Διαβάστε περισσότερα

Κλαδική Έρευνα - 1ο Εξάμηνο τουρισμός. & διασκέδαση

Κλαδική Έρευνα - 1ο Εξάμηνο τουρισμός. & διασκέδαση Κλαδική Έρευνα - 1ο Εξάμηνο 2017 τουρισμός & διασκέδαση ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ {06} Δείκτες αγοράς {09} Συνοπτική παρουσίαση {15} Δραστηριότητες που θα μειώσουν αν ο προϋπολογισμός τους μειωθεί τους επόμενους 12

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ "ʺΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΒΑΣΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΠΕΛΑΓΙΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ"ʺ «Στήήριξη και Ανάάδειξη Πολυνησιωτικώών ΑΕΙ» ΔΡΑΣΗ 4: Εκπαίίδευση

Διαβάστε περισσότερα

Χαρά μας να σας παρέχουμε φιλοξενία!!!...

Χαρά μας να σας παρέχουμε φιλοξενία!!!... Χαρά μας να σας παρέχουμε φιλοξενία!!!... Λίγα λόγια για τον Νέο Μαρμαρά Ο Νέος Μαρμαράς ιδρύθηκε το 1922 από πρόσφυγες που προέρχονταν από το νησί του Μαρμαρά της Προποντίδας. Ο επισκέπτης μπορεί να χαρεί

Διαβάστε περισσότερα

Π Α Ρ Ο Σ HOTELS. Cavos Hotel. Hippocampus Hotel. Mary Hotel. Bilia Hotel. Hotel Aratos. Iris Boutique Hotel

Π Α Ρ Ο Σ HOTELS. Cavos Hotel. Hippocampus Hotel. Mary Hotel. Bilia Hotel. Hotel Aratos. Iris Boutique Hotel Πάρος Θελκτική και δίχως απαιτήσεις. Μειλίχια και πολυδιάστατη. Θα σας προσφέρει ό,τι επιθυμείτε, αφήνοντάς σας ελεύθερο να επιλέξετε. Στο δημοφιλέστερο σύμπλεγμα νησιών στο Αιγαίο, τις Κυκλάδες, η Πάρος

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΑΧΩΒΑ-ΒΟΛΟΣ-ΠΗΛΙΟ-ΣΚΙΑΘΟΣ

ΑΡΑΧΩΒΑ-ΒΟΛΟΣ-ΠΗΛΙΟ-ΣΚΙΑΘΟΣ ΑΡΑΧΩΒΑ-ΒΟΛΟΣ-ΠΗΛΙΟ-ΣΚΙΑΘΟΣ Αράχωβα-Δελφοί-Ιτέα-Γραβιά- Γοργοπόταμος-Στυλίδα-Βόλος- Πήλιο-Σκίαθος-Εύβοια-Χαλκίδα- Αθήνα Αναχωρήσεις: 8/7, 15/7, 22/7, 29/7, 5/8, 12/8, 19/8, 26/8 Με απευθείας πτήσεις της

Διαβάστε περισσότερα

Προοπτικές τουρισμού γκολφ στην Ελλάδα σε σύγκριση με άλλες χώρες

Προοπτικές τουρισμού γκολφ στην Ελλάδα σε σύγκριση με άλλες χώρες Προοπτικές τουρισμού γκολφ στην Ελλάδα σε σύγκριση με άλλες χώρες Ονοματεπώνυμο: Γεωργίου Παναγιώτης 113125 Σειρά: 11 Επιβλέπων Καθηγητής: Γιωργής Κριτσωτάκης Δεκέμβριος 2014 Γκολφ - Τουρισμός Readman

Διαβάστε περισσότερα

Δεν μπορούσαμε λοιπόν, παρά να στηρίξουμε την πρωτοβουλία της Helexpo με κάθε τρόπο και βεβαίως να τη θέσουμε υπό την αιγίδα του Συνδέσμου.

Δεν μπορούσαμε λοιπόν, παρά να στηρίξουμε την πρωτοβουλία της Helexpo με κάθε τρόπο και βεβαίως να τη θέσουμε υπό την αιγίδα του Συνδέσμου. «Η Τουριστική αγορά και η δυναμική του Θρησκευτικού και πολιτιστικού τουρισμού» ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΕΛΩΝΗΣ, Πρόεδρος ΗΑΤΤΑ Θεσσαλονίκη, Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012 Παναγιώτατε, Σεβάσμιοι Μητροπολίτες,. Αξιότιμε κύριε

Διαβάστε περισσότερα

Αξιοποιώντας τις Υποδοµές: η κρουαζιέρα και οι ευρύτερες στρατηγικές µετεξέλιξης της τουριστικής εµπειρίας

Αξιοποιώντας τις Υποδοµές: η κρουαζιέρα και οι ευρύτερες στρατηγικές µετεξέλιξης της τουριστικής εµπειρίας 2o ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΥΨΗΛΗΣ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ Αξιοποιώντας τις Υποδοµές: η κρουαζιέρα και οι ευρύτερες στρατηγικές µετεξέλιξης της τουριστικής εµπειρίας Δρ. ΑΓΓΕΛΟΣ Φ. ΒΛΑΧΟΣ Μέλος ιοικητικών

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟΜΕΑΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΑ ΚΕΝΤΡΑ

ΤΟΜΕΑΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΑ ΚΕΝΤΡΑ Ο επιχειρηματικός τουρισμός αποτελεί έναν από τους πιο ισχυρούς τομείς της τουριστικής αγοράς παγκοσμίως. Συνέργιες Αγορών Ο επιχειρηματικός τουρισμός αποτελεί έναν από τους πιο ισχυρούς τομείς της τουριστικής

Διαβάστε περισσότερα

Δαβλιάκος Φίλιππος Ποσοστά τουρισμού της Λέσβου Α'1 27/11/2016

Δαβλιάκος Φίλιππος Ποσοστά τουρισμού της Λέσβου Α'1 27/11/2016 Δαβλιάκος Φίλιππος Ποσοστά τουρισμού της Λέσβου Α'1 27/11/2016 Απογοητευτικά είναι τα στοιχεία για την εξέλιξη των αφίξεων τουριστών με αεροπλάνο στη Λέσβο, μετά το Μάιο και τον Ιούνιο. Ειδικότερα, σύμφωνα

Διαβάστε περισσότερα

Γιώργος Α. Βερνίκος. Πρόεδρος, Vernicos Yachts Γενικός Γραμματέας, ΣΕΤΕ

Γιώργος Α. Βερνίκος. Πρόεδρος, Vernicos Yachts Γενικός Γραμματέας, ΣΕΤΕ Γιώργος Α. Βερνίκος Πρόεδρος, Γενικός Γραμματέας, ΣΕΤΕ S.A. Ελληνικός Τουρισμός: Εξέλιξη Βασικών Στοιχείων Εξέλιξη Διεθνών Τουριστικών Αφίξεων (εκατ.) 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 Εξέλιξη Μέσου

Διαβάστε περισσότερα

«Ποιότητα και Κερδοφορία των Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων στην Ελλάδα»

«Ποιότητα και Κερδοφορία των Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων στην Ελλάδα» «Ποιότητα και Κερδοφορία των Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων στην Ελλάδα» Γκίκας Α. Χαρδούβελης Καθηγητής, Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής Παν. Πειραιώς Οικονομικός Σύμβουλος Ομίλου Eurobank

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΑ ΗΝΩΜΕΝΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΕΜΙΡΑΤΑ. [ DUBAI και RAS AL KHAIMAH ] Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου - Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΑ ΗΝΩΜΕΝΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΕΜΙΡΑΤΑ. [ DUBAI και RAS AL KHAIMAH ] Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου - Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019 ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ Τετάρτη 6 Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019 ΣΤΑ ΗΝΩΜΕΝΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΕΜΙΡΑΤΑ [ DUBAI και RAS AL KHAIMAH ] Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου - Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019 Διοργάνωση σε συνεργασία

Διαβάστε περισσότερα

Παγκόσμιος και Ελληνικός Τουρισμός

Παγκόσμιος και Ελληνικός Τουρισμός ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΩΝ RESEARCH INSTITUTE FOR TOURISΜ Παγκόσμιος και Ελληνικός Τουρισμός I. Παγκόσμιος Τουρισμός Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού

Διαβάστε περισσότερα

ΓΡΑΦΕIΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. Παρουσίαση HAPCO-EFAPCO

ΓΡΑΦΕIΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. Παρουσίαση HAPCO-EFAPCO ΓΡΑΦΕIΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Παρουσίαση HAPCO-EFAPCO Δημιουργία νέων προοπτικών για την πόλη ΓΡΑΦΕIΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Δέσποινα Αμαραντίδου, Πρόεδρος Γιατί Convention Bureau

Διαβάστε περισσότερα

HELLENIC MEMORIES TRAVEL SERVICES. Προσφορά για το Πρότυπο Πειραματικό ΓΕΛ Ηρακλείου

HELLENIC MEMORIES TRAVEL SERVICES. Προσφορά για το Πρότυπο Πειραματικό ΓΕΛ Ηρακλείου Προσφορά για το Πρότυπο Πειραματικό ΓΕΛ Ηρακλείου Ταυτότητα του Hellenic Memories Travel Services Μια επιχείρηση συνεπής με την ιστορία και τις υπηρεσίες. Το Hellenic Memories Travel Services δραστηριοποιείται

Διαβάστε περισσότερα

2019 ΜΑΡΤΙΟΣ - ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ

2019 ΜΑΡΤΙΟΣ - ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ Σίνα 14 και Ακαδημίας, 106 72 Αθήνα, τηλ.: (+30) 210 3642707 fax: (+30) 210 3648252 Αγ. Σοφίας 10, 54622 Θεσσαλονίκη, τηλ.: (+30) 2310 230555 fax: (+30) 2310 230556 Ε-mail: info@cosmorama.gr Website: www.cosmorama-travel.gr

Διαβάστε περισσότερα

Κλαδική Έρευνα - 2ο ΕΞΆΜΗΝΟ τουρισμός. & διασκέδαση

Κλαδική Έρευνα - 2ο ΕΞΆΜΗΝΟ τουρισμός. & διασκέδαση Κλαδική Έρευνα - 2ο ΕΞΆΜΗΝΟ 2017 τουρισμός & διασκέδαση ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ {06} Δείκτες αγοράς {09} Συνοπτική παρουσίαση {12} Χρήση & αναφερόμενη συχνότητα επίσκεψης σε επιλεγμένους χώρους {14} Αναμενόμενα έξοδα

Διαβάστε περισσότερα

5-7. Δεκεμβρίου. Διεθνής Έκθεση Τουρισμού. Με τη στήριξη των

5-7. Δεκεμβρίου. Διεθνής Έκθεση Τουρισμού. Με τη στήριξη των Διεθνής Έκθεση Τουρισμού 5-7 Δεκεμβρίου 2014 GREECE Οργάνωση Με την αιγίδα Υποστηρικτής επικοινωνίας Με τη στήριξη των Τηλ.: 210 61.41.164, 61.41.223 Fax: 210 80.24.267 e-mail: info@leaderexpo.gr www.leaderexpo.gr

Διαβάστε περισσότερα

Το προφίλ του Τουρισμού στη Κρήτη βάσει της Έρευνας Συνόρων της Τράπεζας της Ελλάδος

Το προφίλ του Τουρισμού στη Κρήτη βάσει της Έρευνας Συνόρων της Τράπεζας της Ελλάδος Το προφίλ του Τουρισμού στη Κρήτη βάσει της Έρευνας Συνόρων της Τράπεζας της Ελλάδος Επεξεργασία:La.Re.T.S.A.& Quantos S.A. ΤτΕ Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών / Διεύθυνση Στατιστικής Η Έρευνα Συνόρων για

Διαβάστε περισσότερα

στους αποφοίτους των τμημάτων τουριστικών επιχειρήσεων του ΤΕΙ.

στους αποφοίτους των τμημάτων τουριστικών επιχειρήσεων του ΤΕΙ. ΤΕΙ Πειραιά Ο οδηγός αυτός του τουριστικού επαγγέλματος απευθύνεται: στους αποφοίτους των τμημάτων τουριστικών επιχειρήσεων του ΤΕΙ. Ο σκοπός του οδηγού είναι να ενημερώσει τους φοιτητές, τους αποφοίτους

Διαβάστε περισσότερα

14-17 Οκτωβρίου 2016 Ναύπακτος Αιτωλοακαρνανίας

14-17 Οκτωβρίου 2016 Ναύπακτος Αιτωλοακαρνανίας 14-17 Οκτωβρίου 2016 Ναύπακτος Αιτωλοακαρνανίας 1ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ Ελλάδα. Ένας τόπος, πολλές επιλογές H «NOSTOS» 1st GREEK ALTERNATIVE TOURISM EXPO 2016 είναι μια

Διαβάστε περισσότερα

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ξενοδοχείων Νομού Τρικάλων σε πρόσφατη

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ξενοδοχείων Νομού Τρικάλων σε πρόσφατη Σκέψεις και θέσεις για το νέο έτος από την Ένωση Ξενοδόχων ν. Τρικάλων - ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ CITY KAL Στο κλείσιμο του έτους 2017, που ήταν ένα εντυπωσιακά αυξημένης προσέλευσης τουριστών έτος για την Ελλάδα, αλλά

Διαβάστε περισσότερα

Ο νησιωτικός τουρισμός και η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τίτλο «Προκλήσεις και Ευκαιρίες για τον Παράκτιο και Θαλάσσιο Τουρισμό στην ΕΕ».

Ο νησιωτικός τουρισμός και η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τίτλο «Προκλήσεις και Ευκαιρίες για τον Παράκτιο και Θαλάσσιο Τουρισμό στην ΕΕ». Ο νησιωτικός τουρισμός και η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τίτλο «Προκλήσεις και Ευκαιρίες για τον Παράκτιο και Θαλάσσιο Τουρισμό στην ΕΕ». Εισηγήτρια κα Ελευθερία Φτακλάκη, Αντιπεριφερειάρχης

Διαβάστε περισσότερα

θερινο σχολειο Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Μεταβολισµού των Οστών ΕΕΜΜΟ 10Iουλίου Gran Melia Crete Βαθύ, Άγιος Νικόλαος, Κρήτη Προκαταρκτικο

θερινο σχολειο Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Μεταβολισµού των Οστών ΕΕΜΜΟ 10Iουλίου Gran Melia Crete Βαθύ, Άγιος Νικόλαος, Κρήτη Προκαταρκτικο o θερινο σχολειο Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Μεταβολισµού των Οστών ΕΕΜΜΟ 6-10 Gran Melia Crete Βαθύ, Άγιος Νικόλαος, Κρήτη 10Iουλίου 201 Προκαταρκτικο προγραµµα ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Ευχαριστίες - Χορηγοί Σελ.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΩΝ ΕΚ ΗΛΩΣΕΩΝ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΩΝ ΕΚ ΗΛΩΣΕΩΝ 24 η ιεθνής Έκθεση Τουρισμού 30 Οκτωβρίου 2 Νοεμβρίου 2008 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΩΝ ΕΚ ΗΛΩΣΕΩΝ ΗΜΕΡΑ ΤΟΠΟΣ ΩΡΑ ΕΚ ΗΛΩΣΗ Τετάρτη 29/10 Αίθουσα CORONA 19:00 21:00 είπνο εργασίας για Νομάρχες και Γενικούς Γραμματείς

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΑΙΡΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛ. Ανακαλύψτε ξανά το ταξίδι!

ΕΤΑΙΡΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛ. Ανακαλύψτε ξανά το ταξίδι! ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ Με την διατήρηση του εξαιρετικού επιπέδου του ανθρώπινου δυναμικού μας, επενδύοντας σε νέα προϊόντα και υπηρεσίες, στοχεύουμε στο μέγιστο επίπεδο ικανοποίησης των εταιρειών-πελατών μας. ΕΤΑΙΡΙΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΒΑΘΜΟΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΤΟ ΝΟΜΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ. Έρευνα που έγινε από το. για το ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ.

ΒΑΘΜΟΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΤΟ ΝΟΜΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ. Έρευνα που έγινε από το. για το ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ. 1 ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΩΝ ΒΑΘΜΟΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΤΟ ΝΟΜΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ Έρευνα που έγινε από το ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΩΝ για το ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

BOUTIQUE. Hospitality Management Company HOTELS FORUM. February 13, 2019

BOUTIQUE. Hospitality Management Company HOTELS FORUM. February 13, 2019 BOUTIQUE Hospitality Management Company HOTELS FORUM February 13, 2019 H SWOT 3o Boutique Hotels Forum Η SWOT Hospitality Management Company είναι εταιρεία Διαχείρισης & Ανάπτυξης Τουριστικών Επιχειρήσεων

Διαβάστε περισσότερα

Σε αυτό το τεύχος. Τα ΤΟΠΣΑ σελ. 02. Σεμινάρια Κατάρτισης σελ. 03. Ημερίδα Δικτύωσης Αναπτυξιακών Συμπράξεων σελ. 04

Σε αυτό το τεύχος. Τα ΤΟΠΣΑ σελ. 02. Σεμινάρια Κατάρτισης σελ. 03. Ημερίδα Δικτύωσης Αναπτυξιακών Συμπράξεων σελ. 04 Η Λ Ε Κ Τ Ρ Ο Ν Ι Κ Η Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Τ Ι Κ Η Ε Κ Δ Ο Σ Η Τ Η Σ Α. Σ. «Σ Υ Ν - Κ Ο Ι Ν Ω Ν Ι Α Α Π Α Σ Χ Ο Λ Η Σ Η Σ» Σ Ε Π Τ Ε Μ Β Ρ Ι Ο Σ 2 0 1 3 - Ι Ο Υ Ν Ι Ο Σ 2 0 1 4, Τ Ε Υ Χ Ο Σ 2 Α.Σ. «ΣΥΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Convention Bureaux. Ο ρόλος τους στην προβολή και προώθηση της χώρας Σηµερινή κατάσταση και προοπτικές

Convention Bureaux. Ο ρόλος τους στην προβολή και προώθηση της χώρας Σηµερινή κατάσταση και προοπτικές Convention Bureaux Ο ρόλος τους στην προβολή και προώθηση της χώρας Σηµερινή κατάσταση και προοπτικές ρ. ηµήτρης Κούτουλας Σύµβουλος Τουριστικής Ανάπτυξης και Μάρκετινγκ ιδάσκων Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστηµίου

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ 1.1. Χαρακτηριστικά του παγκόσμιου τουριστικού προϊόντος... 19 1.2. Η ανάπτυξη των εναλλακτικών και ειδικών μορφών τουρισμού... 21 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2 ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 2.1.

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ 26/09/2017. Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού 2017 Η αειφορία στο επίκεντρο

ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ 26/09/2017. Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού 2017 Η αειφορία στο επίκεντρο ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ 26/09/2017 Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού 2017 Η αειφορία στο επίκεντρο Όπως είναι ευρέως γνωστό, η 27 η Σεπτεμβρίου, κάθε χρόνου, έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού.

Διαβάστε περισσότερα

Η ΕΠΟΧΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Η ΕΠΟΧΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΕΠΟΧΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ INΣΤΙΤΟΥΤΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΩΝ RESEARCH INSTITUTE FOR TOURISM Γεράσιμος Α. Ζαχαράτος Ομότιμος Καθηγητής Τουριστικής Οικονομικής και Διοίκησης Πανεπιστημίου

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 5/21 Ιανουαρίου 2014

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 5/21 Ιανουαρίου 2014 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ : ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ 5/21 Ιανουαρίου 2014 Από το πρακτικό 5/21-1-2014 συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Στην Ελαφόνησο σήμερα την 21η του

Διαβάστε περισσότερα

Hospitality Management Company

Hospitality Management Company Hospitality Management Company Management Consulting Sales Representation Marketing Αξιοποιούμε τα δυνατά σας σημεία Εξετάζουμε τα δυνατά σημεία της επιχείρησης σας, με σκοπό να τα αξιοποιήσουμε με τον

Διαβάστε περισσότερα

Χαιρετισµός του Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Ιωάννη Σγουρού στη ενηµερωτική εκδήλωση της Marketing Greece 14.6.13

Χαιρετισµός του Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Ιωάννη Σγουρού στη ενηµερωτική εκδήλωση της Marketing Greece 14.6.13 Χαιρετισµός του Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Ιωάννη Σγουρού στη ενηµερωτική εκδήλωση της Marketing Greece 14.6.13 Αξιότιµοι: κα Υπουργέ, κ. Περιφερειάρχη, κ. ήµαρχε, κκ. εκπρόσωποι Τουριστικών Φορέων, κυρίες

Διαβάστε περισσότερα

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΣΕΤΕ. Αθήνα,21 Οκτωβρίου Κυρίες και κύριοι,

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΣΕΤΕ. Αθήνα,21 Οκτωβρίου Κυρίες και κύριοι, ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΣΕΤΕ Αθήνα,21 Οκτωβρίου 2014 Κυρίες και κύριοι, Είναι ευτυχής συγκυρία που το φετινό Συνέδριο διεξάγεται κοντά στην ολοκλήρωση μίας τουριστικής περιόδου που κατά γενική

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ «ΣΗΜΑ Α.Ε. BEE GROUP Α.Ε.»

ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ «ΣΗΜΑ Α.Ε. BEE GROUP Α.Ε.» Θέμα: Δράσεις δημοσιότητας και προβολής, εμπλοκή τοπικών τουριστικών φορέων και οφέλη στα πλαίσια του έργου «Τουριστική Προβολή Ικαρία - Φούρνοι» Ο Δήμος Ικαρίας χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ και υλοποιεί

Διαβάστε περισσότερα

Εξελίξεις στα Βασικά Μεγέθη της Ελληνικής Ξενοδοχίας 2018 ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΩΝ

Εξελίξεις στα Βασικά Μεγέθη της Ελληνικής Ξενοδοχίας 2018 ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΩΝ Εξελίξεις στα Βασικά Μεγέθη της Ελληνικής Ξενοδοχίας 2018 ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΩΝ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΩΝ 2 3 Παγκόσμιο Τουριστικό Περιβάλλον, 2018 ΑΜΕΡΙΚΗ:

Διαβάστε περισσότερα

29 η Eνημέρωση Μελών Σ.Ε.Τ

29 η Eνημέρωση Μελών Σ.Ε.Τ 29 η Eνημέρωση Μελών Σ.Ε.Τ Oκτωβρίου - Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου 2012 Α.Π 798/2012 T ο 2012 είναι για πολλού επαγγελματίε του Τολού μια χρονιά που θα ήθελαν να ξεχάσουν. Οι οικονομικέ συνθήκε στην Ελλάδα

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ THALATTA 2012 ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012

ΟΜΙΛΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ THALATTA 2012 ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012 ΟΜΙΛΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ THALATTA 2012 ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ 22 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012 Κυρίες και Κύριοι, Αναμφίβολα ο θαλάσσιος τουρισμός αποτελεί μια από τις δυναμικότερες και επιλεκτικότερες μορφές σύγχρονου τουρισμού και

Διαβάστε περισσότερα

Αγροτεμάχιο προς πώληση, 165 στρεμμάτων στην παραλία Ορκός της Κέας (Τζιας) στις Κυκλάδες ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ

Αγροτεμάχιο προς πώληση, 165 στρεμμάτων στην παραλία Ορκός της Κέας (Τζιας) στις Κυκλάδες ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ Αγροτεμάχιο προς πώληση, 165 στρεμμάτων στην παραλία Ορκός της Κέας (Τζιας) στις Κυκλάδες ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ Κέα 2009 Αγροτεμάχιο 165 στρέμματα, ιδανικό για επένδυση στις Κυκλάδες

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΘΗΜΑ 4 ο ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

ΜΑΘΗΜΑ 4 ο ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΜΑΘΗΜΑ 4 ο ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ 1. ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ (www.gnto.gov.gr) v Ίδρυση: έτος 1950 v Αποστολή: οργάνωση, ανάπτυξη και προώθηση του τουρισµού στην Ελλάδα v Δράσεις: τουριστική

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Οι Ελληνικές Τουριστικές Εισπράξεις

ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Οι Ελληνικές Τουριστικές Εισπράξεις ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΩΝ Σταδίου 24, 105 33 Τηλ. 331 2253, 331 0022 Fax: 33 120 33 Email: itep@otenet.gr URL: http://www.itep.gr Αθήνα, 7 Σεπτεµβρίου 2005 ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Οι Ελληνικές

Διαβάστε περισσότερα

GREEKGUIDE.COM OUR EXPERIENCE. YOUR TRIP. ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟ GREEKGUIDE.COM

GREEKGUIDE.COM OUR EXPERIENCE. YOUR TRIP. ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟ GREEKGUIDE.COM ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟ GREEKGUIDE.COM ΣΕΛ. 3 // ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟ GREEKGUIDE.COM ΤI EINAI; To GREEKGUIDE.COM είναι ένα ισχυρό τουριστικό brand που στεγάζει κάτω από την ομπρέλα του: Website Ταξιδιωτικά mobile apps για

Διαβάστε περισσότερα

Μύκονος THOMAS HOTEL 2*

Μύκονος THOMAS HOTEL 2* Μύκονος THOMAS HOTEL 2* Κατόπιν της υψηλής ζήτησης των καταλυμάτων στην χώρα του νησιού με αποτέλεσμα την αύξηση των τιμών και τη δυσκολία στη διαθεσιμότητα, αποφασίσαμε να εξασφαλίσουμε δωμάτια για εσάς

Διαβάστε περισσότερα

Click to add subtitle

Click to add subtitle Company LOGO ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Click to add subtitle ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Δ.,ΣΑΡΤΖΕΤΑΚΗ Μ, CRANFIELD UNIVERSITY,SoE Department of Fluid mechanics and Computational

Διαβάστε περισσότερα

Έκθεση Τουριστικών Ειδών, Δώρων, Λαϊκής Τέχνης, Μόδας & Αξεσουάρ

Έκθεση Τουριστικών Ειδών, Δώρων, Λαϊκής Τέχνης, Μόδας & Αξεσουάρ Έκθεση Τουριστικών Ειδών, Δώρων, Λαϊκής Τέχνης, Μόδας & Αξεσουάρ ΚΡΗΤΗ, ΡΟΔΟΣ, ΚΕΡΚΥΡΑ, ΚΥΠΡΟΣ Κρήτη 19-22 Ιανουαρίου 2018 Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης Ρόδος 2 4 Φεβρουαρίου 2018 AKTI Imperial Hotel

Διαβάστε περισσότερα

Το επόμενο βήμα της επιχειρηματικής επιτυχίας

Το επόμενο βήμα της επιχειρηματικής επιτυχίας ιεθνής Έκθεση Επίπλου ΙΕΘΝΕΣ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ & ΣΥΝΕ ΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Το επόμενο βήμα της επιχειρηματικής επιτυχίας 02 02 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Furnidec Business 2018/ Στις 9, 10 & 11 Μαρτίου του 2018 έχει προγραμματισθεί

Διαβάστε περισσότερα

A' περίοδος - Low Season 26 Αυγούστου - 16 Σεπτεμβρίου

A' περίοδος - Low Season 26 Αυγούστου - 16 Σεπτεμβρίου Σκιάθος 2018 A' περίοδος - Low Season 26 Αυγούστου - 16 Σεπτεμβρίου ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΕΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Τρεις ( 3 ) Τέσσερις ( 4 ) Επτά ( 7 ) Πρωινό ΑΠΟ ΒΟΛΟ Συνεργαζόμενα ξενοδοχεία ενοικιαζόμενα δωμάτια ( μέσα

Διαβάστε περισσότερα

ΙΚΤΥΟ ΟΙΝΟΠΟΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΙΚΤΥΟ ΟΙΝΟΠΟΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΙΚΤΥΟ ΟΙΝΟΠΟΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Το ίκτυο Οινοποιών Νοµού Ηρακλείου ιδρύθηκε ως αστική µη κερδοσκοπική εταιρεία τον Νοέµβριο του 2006 και αποτελεί την κύρια συλλογική, συγκροτηµένη και συντονισµένη έκφραση

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ 1 Κος ΚΟΚΚΩΣΗΣ: Καλημέρα. Είναι προφανές ότι ο τουρισμός υπήρξε από τους κατ εξοχήν κλάδους που είχαν τη μεγαλύτερη επίδραση από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. H επίδραση αυτή ήταν πιο πολύ έμμεση και λιγότερο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ 14 16/09/2012 ΚΡΗΤΗ (ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΣΠΙΝΑΛΟΓΚΑ, ΠΛΑΚΑ)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ 14 16/09/2012 ΚΡΗΤΗ (ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΣΠΙΝΑΛΟΓΚΑ, ΠΛΑΚΑ) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ 14 16/09/2012 ΚΡΗΤΗ (ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΣΠΙΝΑΛΟΓΚΑ, ΠΛΑΚΑ) ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ Με ΑΝΕΚ/SUPERFAST Πλοίο: Olympic Champion 13/09 Πειραιάς Ηράκλειο 21.30 06.00 16/09 Ηράκλειο Πειραιάς 21.30

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στον Επαγγελματικό Τουρισμό

Εισαγωγή στον Επαγγελματικό Τουρισμό Εισαγωγή στον Επαγγελματικό Τουρισμό Γενικά Ο επαγγελματικός τουρισμός αποτελεί τμήμα ενός ευρύτερου συνόλου, αυτού των εναλλακτικών μορφών τουρισμού Οι εναλλακτικές μορφές, υιοθετήθηκαν για να δημιουργηθούν

Διαβάστε περισσότερα

Η διεθνής τάση. Πρόβλεψη αύξησης τζίρου από 148 δις σε 250δις το 2020. (Έκθεση εταιρείας McKinsey).

Η διεθνής τάση. Πρόβλεψη αύξησης τζίρου από 148 δις σε 250δις το 2020. (Έκθεση εταιρείας McKinsey). Αθήνα 4 Ιουνίου 2014 Διαπιστώσεις στην αγορά του κοσμήματος Η διεθνής τάση Πρόβλεψη αύξησης τζίρου από 148 δις σε 250δις το 2020. (Έκθεση εταιρείας McKinsey). Δυναμική ανάπτυξη των επωνύμων brands με πρόβλεψη

Διαβάστε περισσότερα

The Boutique Hotel Workshop Tour. Το κορυφαίο εκπαιδευτικό event για Ξενοδόχους και Αρχιτέκτονες, σε 9 σημαντικούς Ελληνικούς προορισμούς

The Boutique Hotel Workshop Tour. Το κορυφαίο εκπαιδευτικό event για Ξενοδόχους και Αρχιτέκτονες, σε 9 σημαντικούς Ελληνικούς προορισμούς Το κορυφαίο εκπαιδευτικό event για Ξενοδόχους και Αρχιτέκτονες, σε 9 σημαντικούς Ελληνικούς προορισμούς BY At a glance 1500+ Επισκέπτες Δυναμικό πλάνο επικοινωνίας στον Τουρισμό 9 σημαντικοί Προορισμοί

Διαβάστε περισσότερα

27-30 Νοεμβρίου 2015 Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας, Αθήνα

27-30 Νοεμβρίου 2015 Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας, Αθήνα 27-30 Νοεμβρίου 2015 Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας, Αθήνα Η Έκθεση «Ελλάδος Γεύση» πραγματοποιείται από 27 έως 30 Νοεμβρίου 2015 στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας στην Αθήνα για πρώτη φορά. Η Γαστρονομία, ο

Διαβάστε περισσότερα

Έρευνα με θέμα: «Η SWOT ανάλυση ως βασική λειτουργία του προγραμματισμού του τουριστικού μάρκετινγκ. Μελέτη περίπτωσης: Σκιάθος».

Έρευνα με θέμα: «Η SWOT ανάλυση ως βασική λειτουργία του προγραμματισμού του τουριστικού μάρκετινγκ. Μελέτη περίπτωσης: Σκιάθος». Έρευνα με θέμα: «Η SWOT ανάλυση ως βασική λειτουργία του προγραμματισμού του τουριστικού μάρκετινγκ. Μελέτη περίπτωσης: Σκιάθος». Το ερωτηματολόγιο έχει συνταχθεί στα πλαίσια πτυχιακής εργασίας του τμήματος

Διαβάστε περισσότερα

Αποτελέσματα / Αποτίμηση / Σχολιασμός έρευνας τουριστικού προφίλ αλλοδαπού επισκέπτη στη Δυτ. Κρήτη. Συνάντηση 9 Δεκεμβρίου 2014

Αποτελέσματα / Αποτίμηση / Σχολιασμός έρευνας τουριστικού προφίλ αλλοδαπού επισκέπτη στη Δυτ. Κρήτη. Συνάντηση 9 Δεκεμβρίου 2014 Αποτελέσματα / Αποτίμηση / Σχολιασμός έρευνας τουριστικού προφίλ αλλοδαπού επισκέπτη στη Δυτ. Κρήτη Συνάντηση 9 Δεκεμβρίου 2014 Αερολιμένας Χανίων Ι. Δασκαλογιάννης Η έρευνα και ανάλυση συντονίστηκε από

Διαβάστε περισσότερα

Τα συνέδρια που έχει διοργανώσει τα προηγούμενα χρόνια το Ινστιτούτο αποτελούν την αιτία για:

Τα συνέδρια που έχει διοργανώσει τα προηγούμενα χρόνια το Ινστιτούτο αποτελούν την αιτία για: Η Ιδέα Το Ινστιτούτο Πωλήσεων Ελλάδος πιστό στην αποστολή του και στους στόχους του για την προώθηση του επαγγέλματος των Πωλήσεων, την συνεχή ενημέρωση σε επίκαιρα θέματα Πωλήσεων, την εκπαίδευση σε Τεχνολογίες,

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΧΩΡΑΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ Ν. ΧΑΝΙΩΝ ΚΥΡΙΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ : ΕΝΤΟΝΗ ΕΠΟΧΙΚΟΤΗΤΑ. ΜΟΡΦΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ : ΜΑΖΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΤΡΙΠΤΥΧΟ ΑΜΜΟΣ ΗΛΙΟΣ ΘΑΛΛΑΣΑ

Διαβάστε περισσότερα

27-30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ. 41 η Διεθνής Έκθεση. Εξοπλισμός Ξενοδοχείων, Μονάδων Τουρισμού, Μαζικής Eστίασης & Ψυχαγωγίας

27-30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ. 41 η Διεθνής Έκθεση. Εξοπλισμός Ξενοδοχείων, Μονάδων Τουρισμού, Μαζικής Eστίασης & Ψυχαγωγίας 41 η Διεθνής Έκθεση 27-30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ Εξοπλισμός Ξενοδοχείων, Μονάδων Τουρισμού, Μαζικής Eστίασης & Ψυχαγωγίας ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Oι κορυφαίες επιχειρήσεις της Τουριστικής

Διαβάστε περισσότερα

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ EΛΛHNIKH ΔHMOKPATIA ΞENOΔOXEIAKO EΠIMEΛHTHPIO THΣ EΛΛAΔOΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα, 14 Σεπτεμβρίου 2015 Τίτλος : Απουσιάζει ο Τουρισμός από τον προεκλογικό διάλογο Ενόψει της προγραμματισμένης για σήμερα τηλεμαχίας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΛΕΞΙΜΟΙ ΚΑΔ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ "ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ"

ΕΠΙΛΕΞΙΜΟΙ ΚΑΔ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΠΙΛΕΞΙΜΟΙ ΚΑΔ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ "ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ" Κωδικός Η. ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟΘΗ 49.39.2 5 Μεταφορές επιβατών με τελεφερίκ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΜΗΜΑ ΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΜΑΡΓΙΑΝΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΜ: 918 ΚΑΡΑΦΥΛΟΓΛΟΥ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΜ: 879 ΚΟΥΡΛΙΟΣ ΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΜ: 882

ΤΜΗΜΑ ΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΜΑΡΓΙΑΝΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΜ: 918 ΚΑΡΑΦΥΛΟΓΛΟΥ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΜ: 879 ΚΟΥΡΛΙΟΣ ΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΜ: 882 ΤΜΗΜΑ ΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΜΑΡΓΙΑΝΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΜ: 918 ΚΑΡΑΦΥΛΟΓΛΟΥ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΜ: 879 ΚΟΥΡΛΙΟΣ ΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΜ: 882 ΑΓΡΙΝΙΟ 2010-2011 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Ίδρυση αεροπορικής εταιρείας

Διαβάστε περισσότερα

Nikolas Hotel 2* Arkas Inn 4* Παροικιά. Λογαράς. 3 η ΠΕΡΙΟΔΟΣ. 2 η ΠΕΡΙΟΔΟΣ 16/07-29/07 25/08-31/08. 1 η ΠΕΡΙΟΔΟΣ 10/06-15/07 01/09-30/09 ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Nikolas Hotel 2* Arkas Inn 4* Παροικιά. Λογαράς. 3 η ΠΕΡΙΟΔΟΣ. 2 η ΠΕΡΙΟΔΟΣ 16/07-29/07 25/08-31/08. 1 η ΠΕΡΙΟΔΟΣ 10/06-15/07 01/09-30/09 ΕΠΙΛΟΓΕΣ Nikolas Hotel 2* Παροικιά EARLY BOOKING 285 315 375 369 415 515 429 495 619 ΤΙΜΗ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ 325 355 415 409 455 555 469 535 659 1o ΠΑΙΔΙ 2-12 ΕΤΩΝ 239 259 299 239 259 299 279 309 369 Το Nikolas Hotel απέχει

Διαβάστε περισσότερα

Κινηματογράφος - Θέατρο

Κινηματογράφος - Θέατρο Η Πάτρα ως πρωτεύουσα του Νομού Αχαΐας διαθέτει μεγάλο αριθμό θεατρικών σκηνών και κινηματογραφικών αιθουσών, εκ των οποίων κάποιες αριθμούν πολλά χρόνια ιστορίας και πολιτιστικής προσφοράς στους πολίτες.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΕΡΕΥΝΑ. Τουριστικές Υποδομές Καταγραφή Προβλημάτων. Επιτροπή Παρακολούθησης Θεμάτων Τουρισμού. της Κ.Ε.Ε.Ε.

ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΕΡΕΥΝΑ. Τουριστικές Υποδομές Καταγραφή Προβλημάτων. Επιτροπή Παρακολούθησης Θεμάτων Τουρισμού. της Κ.Ε.Ε.Ε. Επιτροπή Παρακολούθησης Θεμάτων Τουρισμού της Κ.Ε.Ε.Ε. ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΕΡΕΥΝΑ Τουριστικές Υποδομές Καταγραφή Προβλημάτων ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΦΟΡΕΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΗΛΕΦ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΡΙΘΜ. ΤΗΛΕΟΜΟΙΟΤΥΠΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑ 15/10/2009

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑ 15/10/2009 ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑ 15/10/2009 ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ= ΕΙΝΑΙ Η ΝΕΑ ΜΟΡΦΗ ΕΝΟΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΔΙΑΚΟΠΩΝ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ Η ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΣΥΝΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Πως ξεκίνησε. Το 2012 θα βρισκόμαστε στο εξωτερικό με παγκόσμιο domain που ήδη είναι έτοιμο προς λειτουργία.

Πως ξεκίνησε. Το 2012 θα βρισκόμαστε στο εξωτερικό με παγκόσμιο domain που ήδη είναι έτοιμο προς λειτουργία. Πως ξεκίνησε 2004: Η ιδέα αφορούσε στη προώθηση των απαιτήσεων της τήρησης της νομοθεσίας 2007: Στη συνέχεια ήταν η προώθηση των συστημάτων περιβαλλοντικής διαχείρισης 2011: Σήμερα αποτελεί μια ολοκληρωμένη

Διαβάστε περισσότερα