Πανηγυρικός εορτασμός Αγίου Επιφανίου

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Πανηγυρικός εορτασμός Αγίου Επιφανίου"

Transcript

1 Έκδοση Σωματείου Μηλιά Αμμοχώστου Μάιος, Τεύχος 21 Μηλιώτισσες παίζουν το Γαϊτανάκι 1957 Καρτερούμε αναπολώντας το παρελθόν προχωρούμε για το μέλλον! Πανηγυρικός εορτασμός Αγίου Επιφανίου Συνεχίζοντας την παράδοση των τελευταίων χρόνων οι Μηλιώτες πανηγυρίζουμε μαζί τον Πολιούχο Αγιο της κοινότητας μας. Κυριακή 10 Μαϊου π.μ το πρωί πανηγυρικός εορτασμός Αγίου Επιφανίου στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Ρώσσου στις Κόκκινες Λάρνακας, όπου θα τελεστεί μνημόσυνο του Ρε Α- λέξη και όλων των κοιμηθέντων Μηλιωτών. Οι λειτουργίες θα τελεστούν από τους Μηλιώτες ιερείς και Ιεροψάλτες μ.μ Συνεστίαση όλων των Μηλιωτών στο κέντρο δεξιώσεων «Ποσειδώνειο» στις Αγγλισίδες μ.μ Σύντομη προσευχή από τους ιερείς της κοινότητας μας. Καλωσόρισμα από τον πρόεδρο του Σωματείου μας και τον κοινοτάρχη μας. 1.00μμ Ενάρξη φαγητού 1.30μμ Σάτιρα από τον Ιάκωβο Ιωάννου. 1.45μμ Μουσική από Μηλιώτες μουσικούς, Σωτήρη Καραντώνη, Σάββα Πουλούκκου, Μαρία Ούκκου. Τιμή εισιτηρίου, 13 μεγάλοι και 7 για παιδιά κάτω των 8 ετών. Κρατείστε έγκαιρα θέση μέχρι στα τηλέφωνα , , για να γίνει η απαραίτητη προετοιμασία του φαγητού από το κέντρο. Δευτέρα 11 Μαΐου μ.μ Πανηγυρικός εσπερινός Αγίου Επιφανίου στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη του Ρώσσου στις Κόκκινες Λάρνακα 6.00μ.μ Φιλολογικό Μνημόσυνο για τον Ρε Αλέξη στην αίθουσα της εκκλησίας. Σε περίπτωση επίσημου καλεσμένου πιθανόν να γίνει αλλαγή η οποία θα σας κοινοποιηθεί με μήνυμα μαζί με το πρόγραμμα της εκδήλωσης. Μετάβαση στη Μηλιά στις Εχουμε αποταθεί με επιστολή μας μέσω της Μητρόπολης Κωνσταντίας, για να μας επιτραπεί από τις κατοχικές αρχές να τελέσουμε θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Επιφανίου στις Η ημερομηνία έχει καθορισθεί από τη Μητρόπολη Κωνσταντίας, για να μπορέσει να παραστεί και ο Μητροπολίτης μας. Ανεξάρτητα της απόφασης των κατοχικών αρχών, η μετάβαση μας θα γίνει δωρεάν, με λεωφορεία που θα διαθέσει το Σωματείο μας. Οπως κάθε χρόνο, θα γίνει, τρισάγιο στο κοιμητήριο Μηλιάς η ώρα 11.30π.μ, ε- πίσκεψη στις οικίες μας, επίσκεψη στη Μονή του Απ. Βαρνάβα και προσκύνημα στον τάφο του, καθώς και επίσκεψη στο Βαρώσι. Η μεταφορά θα γίνει με τα λεωφορεία του συγχωριανού μας Μιχάλη Παναή. Εκκίνηση από το Ζύγι η ώρα 9π.μ, με επόμενη στάση την εκκλησία Αγ. Ιωάννου του Ρώσσου στις Κόκκινες η ώρα 10π.μ. Προκρατείστε έγκαιρα θέση στο τηλέφωνο μέχρι Κατά την ημέρα της μετάβασης, θα πρέπει απαραίτητα να φέρετε μαζί σας την ευρωπαϊκή σας ταυτότητα ή το διαβατήριο σας.

2 ΤΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΧΡΟΝΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΕΝΌΣ ΜΗΛΙΩΤΗ ΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΜΙΧΑΗΛ ΑΠΌ ΤΟ ΤΣΕΡΙ Ο παππούς Θεοχάρης είναι απόγονος του Μηλιώτη που κατέφυγε καταδιωκόμενος από τους Τούρκους στα Πέρα Ορεινής το Η μητέρα του ήταν εγγονή του Μηλιώτη η οποία παντρεύτηκε στο Τσέρι. Με το γιό του το Σταύρο, ο οποίος εργαζόταν στην Τράπεζα Κύπρου όπως και εγώ, με γνώρισε η θεία Μαρούλλα Παπαχαραλάμπους. Όπως μου ανάφερε ο Μηλιώτης που κατέφυγε στα Πέρα Ορεινής ήταν συγγενής του παππού μας του Ττοφή Πελεκάνου. Εγώ να είμαι ειλικρινής δεν το πολυπίστεψα, γιατί έκανα τη σκέψη, πέρασαν τόσα χρόνια πώς είναι δυνατόν να κρατήθηκε η συγγένεια. Όταν όμως άκουσα όλους τους φίλους και συγγενείς του παππού Θεοχάρη να εξυμνούν και να περιγράφουν τον χαρακτήρα του, τότε άρχισα να αλλάζω γνώμη. Φιλήσυχος, θρήσκος, με αγάπη στο Θεό, με θυμοσοφία, ήρεμος, μακρόβιος, λεπτός και ψηλόσωμος, όπως όλοι οι Πελεκάνοι. Μας δόθηκε ο λόγος να μιλήσουμε και εμείς, εγώ ως εκπρόσωπος της Μηλιάς και ο Ιάκωβος απήγγειλε ένα ποίημα που έγραψε την τελευταία στιγμή και το οποίο κατά θεία φώτιση εξέφραζε πλήρως τον παππού Θεοχάρη, λες και τον γνώριζε. Εκεί γνωρίσαμε αρκετούς απόγονους όπως την οικογένεια Πασιαρδή με τον γνωστό ποιητή.

3 Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΣΑΝ ΟΔΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΘΕΟΠΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟ «ΚΑΘ ΟΜΟΙΩΣΙΝ». Οι Πατέρες της Εκκλησίας διακρίνουν τρία στάδια ή τρεις πνευματικές βαθμίδες στην πορεία της προσευχής και της εν Χριστώ τελειώσεως. Ο ασκητικός και νηπτικός Πατέρας μας Μέγας Βασίλειος, περιγράφοντας εν συνόψει τα τρία αυτά στάδια αναφέρεται σχετικά στο νου που κατά την ώρα της προσευχής ταξιδεύει με τη φαντασία, ύστερα δε «μη σκεδαννύμενος επί τα έξω εις εαυτόν επάνεισι» και αργότερα «δι εαυτού προς τον Θεόν». Ας το αναλύσουμε όμως αυτό. Στην πρώτη βαθμίδα και εισαγωγική ο πιστός αναφέρεται προς το Θεό με μια πρώτη κίνηση του νου, που είναι η προς τα έξω κίνηση. Δηλαδή αναφέρεται στο Θεό προσευχητικά, με τη διάνοια να πλανάται εκτός του σώματός του με την ενέργεια της φαντασίας του. Δεύτερη κίνηση και μέση πνευματική κατάσταση η επιστροφή του νου στον εαυτό του. Κατ αυτήν ο «νους μη σκεδαννύμενος επί τα έξω εις εαυτόν επάνεισι». Τρίτη, η κίνηση προς το Θεό με τον έσω άνθρωπο: «και δι εαυτού προς τον Θεόν». Ο πρώτος τρόπος προσευχής, εξαιτίας της αδυναμίας του νου να ανεβαίνει αμέσως στην καθαρή έννοια του Θεού, χαρακτηρίζεται από τη «φαντασία». Ο δεύτερος από τη «νόηση» και ο τρίτος από την κατάδυση στη «Θεωρία». Ο τρίτος και τελειότερος τρόπος προσευχής, είναι η στάση του νου στην καρδιά, όπου ο προσευχόμενος με καθαρό νου παρίσταται στο Θεό από τα βάθη του είναι του χωρίς μορφές και εικόνες. Δεδομένης της αδυναμίας του ανθρώπου να έχει προσευχή τέτοιου βαθμού από την αρχή της πορείας του προς το Θεό, θεωρούν οι Πατέρες και τους δύο πρώτους τρόπους φυσικούς και ωφέλιμους για τα πρώτα στάδια της πνευματικής πορείας του ανθρώπου. Το πρώτο στάδιο κρατεί τον άνθρωπο στον κόσμο της ονειροπόλησης. Το θείο και κάθε τι πνευματικό παίρνει διάφορες φανταστικές μορφές και σιγά-σιγά στην πραγματική ζωή μπαίνουν στοιχεία από τη σφαίρα της φαντασίας. Κατά το δεύτερο τρόπο προσευχής, εισδύουν στην καρδιά και το νου κάθε είδους ξένα στοιχεία. Ο άνθρωπος ζει έκθετος σε εξωτερικές επιδράσεις, που τον δυσκολεύουν να αντισταθεί όπως πρέπει στην ορμή των παθών. Παίρνει μερικές φορές Χάρη να φτάνει σε αγαθή κατάσταση, αλλά δεν μπορεί να παραμείνει σ αυτή σταθερά. Παρασύρεται σιγά-σιγά προς τη διανοητική θεολογία. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του είναι η συγκέντρωση της προσοχής στον εγκέφαλο, που οδηγεί τον άνθρωπο μάλλον σε φιλοσοφικές θεωρίες, που εισάγουν το νου στη σφαίρα της φαντασίας και των αφηρημένων εννοιών. Το είδος αυτό είναι πιο κοντά στην αλήθεια από το πρώτο.

4 Ο τρίτος τρόπος προσευχής είναι η φυσική πνευματική κατάσταση του ανθρω-πίνου πνεύματος, την οποία ποθούμε, ζητούμε και μας δίνεται άνωθεν. Είναι η ένωση του νου με την καρδιά. Όταν προσεύχεται εκ καρδίας κάποιος αισθάνεται την ένωση του νου με την καρδιά. Ακολουθεί η κατά νυξη και η γλυκειά αίσθηση της αγάπης του Θεού. Τα δάκρυα της κατάνυξης κατά την προσευχή είναι η ένδειξη ότι ο νους ενώθηκε με την καρδιά και η προσευχή βρήκε το πρώτο σκαλοπάτι της ανάβασης προς το Θεό. Το μεγαλύτερο όμως είναι ότι ο νους βρίσκεται στην καρδιά προσηλωμένος στην προσευχή. Η εγκατοίκηση του νου στα έσω έχει ως αποτέλεσμα τη διακοπή της ενέργειας της φαντασίας και την απαλλαγή από κάθε εικόνα που βρίσκεται σ αυτόν. Ο νους που κατέβηκε στη «βαθεία καρδία» με την πράξη αυτή της «ευκτικής» καθόδου του αποβάλλει κάθε εικόνα, όχι μόνο ορατή, αλλά και νοητή, και στην κατάσταση αυτή της καθαρότητας καταξιώνεται να παρασταθεί ενώπιον του Θεού. Η τέλεια ησυχία και το σκοτάδι ευνοεί το έργο της νοεράς ησυχίας και της καθα-ρής προσευχής, γι αυτό ένας δικός μας σύγχρονος αγιορείτης Όσιος μοναχός ο Σιλουανός ο Αθωνίτης, έχοντας το χάρισμα της ανώτερης νοεράς προσευχής αφιέρωνε σ αυτήν, κυρίως τη νύκτα. Η προσευχή αυτή είναι υψηλή δημιουργία και ποίηση και συμπίπτει με τα στάδια της ανάπτυξης του Θείου Πνεύματος. Κατά την προσευχή αυτή, ο νους, όχι μόνο δεν επιτρέπει την είσοδο λογισμών στην καρδιά, αλλά και τους απωθεί και φυλάγεται να μη συνδεθεί μαζί τους. Έτσι, καταστέλλει την ενέργεια κάθε πάθους στη γένεσή του. Ο ασκητής, κλείνοντας τις εισόδους της καρδιάς με φρουρό το νου, που α- παλλάχτηκε από φαντασίες και διαλογισμούς, είναι οπλισμένος με την προσευχή και το όνομα του Ιησού, μπαίνει στον αγώνα κατά των επιδράσεων που προέρχονται από έξω από την κοσμική σφαίρα. Σ αυτό έγκειται η ουσία της νοεράς νήψης, που έχει ως σκοπό τον αγώνα για την α- πάθεια. Η νίκη κατά των παθών κατορθώνεται με την τήρηση των εντολών του Χριστού. Αρχή της οδού προς την καθαρά προσευχή είναι ο αγώνας κατά των παθών. Στο μέτρο που καθαρίζει ο νους από τα πάθη, γίνεται ισχυρότερος στον πόλεμο κατά των λογισμών και ανθεκτικότερος στην προσευχή και στη Θεωρία του Θεού. Τότε, ώ, τότε, η καρδία ελεύθερη από το σκοτισμό των παθών, αρχίζει και βλέπει κάθε τι το πνευματικό καθαρότερα, ώσπου φθάνει στην ολοφάνερη θεωρία του ακατάληπτου Θεού. Τότε ο νους βυθίζεται σε μια χαρμόσυνη σιγή, εξαντλημένος από το μεγαλείο Αυτού που θεωρεί. Η νοερά ησυχία απαιτεί μεγάλη αυταπάρνηση και επίμονη άσκηση. Αν η άσκηση, γίνεται με

5 πνεύμα ταπείνωσης προσελκύει τη Χάρη του Θεού. Ο υπερήφανος άνθρωπος δεν θα αξιωθεί να έχει αληθινή θεοκοινωνία, ο νους δεν ενώνεται με την «καρδία την βαθεία» από ανθρώπινη επιθυμία. Αν πάλι εισδύσει για λίγο, τότε βλέπει εκεί μόνο τον εαυτό του και του αρέσει, επειδή κτίστηκε κατ εικόνα Θεού, αλλά δεν βρίσκει τον αληθινό Θεό. Ο δικός μας Όσιος Γέροντας Σιλουανός αγωνιζόμενος να ταπεινωθεί κατέφευγε στην πύρινη ρομφαία που του έδωσε ο Κύριος: «Κράτα το νου σου στον Άδη και μην απελπίζεσαι». Αυτός ο αγράμματος άνθρωπος αξιώθηκε πολλές φορές να έχει καθαρά νοερά θεωρία του Θεού και γι αυτό μπόρεσε να λέει: «Αν προσεύχεσαι καθαρά τότε είσαι θεολόγος» και ακόμη «στον κόσμο είναι πολλοί αυτοί που πιστεύουν, ελάχιστοι είναι όμως αυτοί που γνωρίζουν το Θεό». Η πρώτη «αρπαγή» στη Θεωρία χαρίζεται άνωθεν χωρίς να τη ζητήσει ο άνθρωπος, γιατί ούτε θα μπορούσε, αφού την αγνοεί. Όταν όμως τη γνωρίσει την αναζητεί με πόνο καρδίας, όχι μόνο για τον εαυτό του αλλά και για κάθε άνθρωπο. Ο μακάριος Σιλουανός εννοούσε τη γνώση ως κοινωνία στο Είναι, δηλαδή ως πείρα της ζωντανής μετοχής στο Θείο Φως και όχι ως «γνωστική» θεολογική επινόηση. Σκοπός λοιπόν της νοεράς ησυχίας και της καθαρής προσευχής είναι να οδηγηθεί ο άνθρωπος από το κατ εικόνα στο καθ ομοίωση. Ως εν επιλόγω και εν επιτομή: Όταν ο νους είναι απηλλαγμένος από λογισμούς και κατώτερα συναισθήματα (αυτό το πετυχαίνει ο άνθρωπος με την αυτοσυγκέντρωση) ενώνεται με την καρδιά. Τότε δεν προβάλλονται υλικές εικόνες, αλλά ανοίγεται το πνευματικό μονοπάτι της νοεράς ανώτερης προσευχής. Τότε υπεισέρχεται ο συντονισμός νου και καρδίας και κατόπιν αυτού ο άνθρωπος φθάνει στη Θεωρία του Θεού, δηλαδή γίνεται άμεσος κοινωνός της Θείας Χάριτος. Τότε γίνεται το «κατ εικόνα καθ ομοίωσιν». Ο Καθηγούμενος της Ιεράς και Σεβασμίας Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αρχιμανδρίτης Εφραίμ

6 1 Καρτερούμε αναπολώντας το παρελθόν προχωρούμε για το μέλλον! ΤΟ ΓΑΙΤΑΝΑΚΙ Τις δύο φωτογραφίες μας τις έδωσε η κα Κυριακού Γιάλλου ρου όταν την επισκεφτήκαμε στο σπίτι της στη Δρομολαξιά, την οποία και ευχαριστούμε θερμά. Την μια φωτογραφία την διαχώρισα σε τρεις, για να φαίνονται καλύτερα τα πρόσωπα. Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν στα Λιμνιά την περίοδο 1958 περίπου κατά την παθητική αντίσταση. Εγινε διαγωνισμός υφαντών βούφας όπου το βραβείο κέρδισε η χωριανή μας Θεοδώρα Γιαλλουρου. Φωτογραφία (1) από αριστερά Νίνα Ττοφορή, Κούλα Κυρ. Τσίτσικα, Κατίνα Ν. Χρυσοχού, Λούλα Πρόδρομου Γιάλλουρου, Σαλώμη Αλέξη, Φωτού Κακούτση, Σταυρούλα Τσιάκκαλου, Χρυστάλλα Τουμάζου Μαυρή και Νίνα Κώστα Κάμπη. (2) Διακρίνονται η Κυριακού Πετραλλή με το χαρτί στο χέρι, Σωτήρα Τάουλλου με τη κουρούκλα, Ευδοκία Μάκη, Κυρια κού Πάππουλλου και Ελένη Πρόδρομου (3) Ο τσολιάς Σωτήρης και η αδελφή του Σταυρού Πίππη (4) Χρυσούλλα Ανδρέα Κκοϊζή ανάμεσα στα κτένια καρέκλας και πολλές άλλες φυσιογνωμίες που είναι δύσκολο να αναγνωρίσουμε, εναπόκειται σε σας να μας στείλετε τα ονόματα όσων αναγνωρίσετε. ΣΥΝΕΣΤΙΑΣΗ ΜΗΛΙΩΤΩΝ ΑΓΓΛΙΑΣ Αριστερά οι αδελφοί Ττοφορή, ο Κύπρος, ο Λένος και Γιαννής Κυριάκου, ο Κάγκιος, ο Ανδρέας Χαρή, ο Ττομάκης Ηλία, ο Κίκης Ππατσιά. Δεξιά, Κίκα Σάββα, Μαρία Χαρή, Γιαννούλα Κέντζου.

7 ΚΩΣΤΑΣ ΧΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΗ Συνάντησα τον ξάδελφο Κώστα, στο αρχιτεκτονικό του γραφείο στην Αγλαντζιά. Διετέλεσε πρόεδρος των αρχιτεκτόνων Κύπρου. Πέραν από καλός αρχιτέκτονας είναι και καλός χορευτής, αφού διετέλεσε όπως μας είπε για χρόνια μέλος του γνωστού συγκροτήματος Σιακαλλή. Είναι υιός του Χρίστου Κωνσταντή (Τσιντιρή) και της Μαργαρίτας από την Γύψου. ΚΩΣΤΑΣ ΚΩΣΤΗ Ο βασιλιάς των κάκτων. Διαθέτει στο σπίτι του στη Λάρνακα πέραν των 2000 κάκτων. Τον επισκέπτονται από όλη τη Κύπρο για να θαυμάσουν την ποικιλία και την ομορφιά των κάκτων του. Γάμοι Μηλιωτών Ο Θουκής Κονναρή & Πόπη Δημητρίου (θυγατέρα Παντελίτσας Κούμα Χατζηφλουρέντζου) Τελούν τον γάμο τους στον Ιερό Ναό Αγ. Στυλιανού Λινόπετρα Λεμεσό το Σάββατο 6 Ιουνίου 2015 στις 5.00 μ.μ. Συγχαρητήρια στο κέντρο «BLUE ISLAND» στη Λεωφόρο Αμαθούντα 28, Λεμεσό. Παρακαλώ απαντήστε μέχρι στο τηλ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΠΑΤΤΙΧΗΣ Ο Φίλιππος είναι υιός του Λούκα και της Μαρίτσας Παττίχη και ασχολείται με μεγάλη επιτυχία με τη φωτογραφία. Γάμοι Μηλιωτών Ο Νεοκλής Σκουρουμούνη & η Αντρη Καραντώνη (θυγατέρα Αντώνη Καραντώνη) Τελούν τον γάμο τους στον Ιερό Ναό Αγίου Λαζάρου στη Λάρνακα Τη Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015 στις 4.00μ.μ. Συγχαρητήρια στο ξενοδοχείο SANDY BEACH στη Λάρνακα από 7-9μμ Γάμοι Μηλιωτών Ο Κωνσταντίνος Καρανικόλα & Χριστίνα Κυρίσαββα (υιός Χρυστάλας Κ. Καραντώνη) Τελούν τον γάμο τους στον Ιερό Ναό Αγίου Φανουρίου Αραδίππου Τη Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015 στις 4.30 μ.μ. Συγχαρητήρια στην αίθουσα δεξιώσεων «ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ» στα Κελιά Λάρνακα.

8 Γεώργιος και Κυριακού Κατσούρη Από αριστερά Κατερίνα Ηλία, η αδερφή της Σπύρα, η Κούλα μητέρα της Κατερίνας, ο Παύλος Πούρη και ο Νικόλας Αφιερωμένο στη μνήμη της αγαπημένης μου αδελφής Ελένης Ένα πουλάκι κάθεται σ ένα κλαδί τζαι κλαίει νομίζω εν η Ελένη μας, τζιαι τραγουδά τζιαι λέει. Λέει μας τη ζωούλα της, που τα τριάντα ένα που εγεννήθει στη Μηλιά τα χρόνια τζιείνα τα φτωχά τζιαι τα ευλογημένα. Ήταν η μόνη στο χωρκόν που πήαιννεν σχολείον, να φκάλει το γυμνάσιον τζιαι το διδασκαλείον. Στο δρόμον της εβρέθηκεν μια μέραν ο Μορφίτης. κτύπησεν η καρδούλα της, την τράβησεν μαγνήτης. Κάμνουσιν οικογένειαν, τρεις κόρες εγεννήσαν. πάσιν εις το Βαρώσιν μας, εκεί τζιαι κατοικήσαν. Ηρτεν το πραξικόπημα, η εισβολή, τζιαι φύαν, στην Λεμεσόν επήασιν, χωρίς στην τζιέπην λίραν. Στην Αυστραλίαν βρέθηκαν μετά που λλία χρόνια τζι αρχίσασιν να σιαίρονται με τα παιθκιά τζι αγγόνια. Μα έθελες, Ελένη μου, στην Κύπρο να γυρίσεις, να δεις τζιαι τα αδέρφκια σου, τζιαι να περιχαρίσεις. Ο Αντώνης πον σου χάλασεν ποττέ του το χατίρι, Κόφκει τα εισιτήρια για παντρειάν του Γιώργου του Σωτήρη. Τζι αφού τα είσιες ούλα σου έτοιμα για το ταξίδιν, γιατί, αρφούα μου γρουσή, επότισες μας ξύδιν; Βασούλα Προζυμά Χατζηιωάννου ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥΣ ΜΑΣ ΜΗΛΙΩΤΕΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ (ΔΙΕΤΕΛΕΣΑΙ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΣΤΗ ) ΑΠΕΒΙΩΣΕ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 79 ΕΤΩΝ ΕΛΕΝΗ ΚΤΩΡΗ ΠΡΟΖΥΜΑ ΑΠΕΒΙΩΣΕ ΣΤΙΣ ΣΕ ΗΛΙΚΊΑ 82 ΕΤΩΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΑΝΔΡΕΑ ΓΕΝΝΑΡΗ ΑΠΕΒΙΩΣΕ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 72 ΕΤΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΑΠΕΒΙΩΣΕ ΣΤΙΣ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 84 ΕΤΩΝ ΑΝΔΡΕΑΣ ΞΙΟΥΤΑ (ΠΟΔΗΛΑΤΑΣ) ΑΠΕΒΙΩΣΕ ΣΤΙΣ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 79

9 Οι Μηλιώτες γιορτάζουν μαζί την πρωτοχρονιά του Οι Μηλιώτες έκοψαν για μια ακόμη χρονιά τη βασιλόπιττα. Η συγκέντρωση έγινε στις στο κέντρο «Νίκος» στη Λάρνακα στην οποία παρευρέθηκαν πέραν των 150 ατόμων. Πολλοί ήλθαν χωρίς να δηλώσουν συμμετοχή με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα με τα καθίσματα και το χώρο. Όμως αυτό που δεν τους εμπόδισε να χαρούν 14 μαζί και να διασκεδάσουν. Στη Φωτογραφία (1) ο πατήρ Ανδρέας ευλογεί τη βασιλόπιττα δίπλα του η θυγατέρα του Άντρη, ο Σαββής Πουλούκκος, Κυριάκος Δημητρίου (2) Φιλής Κύπρου και Ανδρέας Χατζιούλλα (3) Ιάκωβος Ιωάννου διαβάζει τη σάτιρα του (4) Γιάννος Χρυσοστόμου, Ανδρέας Χαρίτου (5) Ανδρέας και Σωτήρης Κουμάστα (6) οικογένεια Ιάκωβου Παναγιώτου (7) Φιλής Κύπρου με οικογένεια Μανιμάνη (8) Φιλής Κύπρου με την εγγονή του Σοφία (9) από τη συγκέντρωση (10) οικογένεια Μανιμάνη (11) οι τυχερές με το φλουρί Λουκία και Αντωνιτσα Λοϊζου Μανιμάνη (12) Δημήτρης Μουστακά με τη σύζυγο του και την αδελφή του Αναστασία (13) Παναγιώτης Κολόμβου, το ζεύγος Παναγιώτη Παττίχα με τη κόρη τους και ο Πανίκκος γαμβρός Λοϊζου Μανιμάνη ο και η Κατερίνα Μανιμάνη (14) η Σωτηρού Σωκράτη με το σύζυγο της Χαρίλαο.

10 Οι Μηλιώτες γιορτάζουν μαζί την πρωτοχρονιά του 2015 Στη φωτογραφία (15) πανοραμική φωτογραφία της συγκέντρωσης (16) Μαριλένα Ιωάννου, Ειρήνη και Αντρη Καραντώνη και Άντρη θυγατέρα πάτερ Ανδρέα Ιωάννου (17) Λούκας Παττίχης και Αντρη Καραντώνη (18) Ανδρέας Χαρίτου (19) Χρυστάλλα, Αργυρούλα, Ειρήνη και Αντρη Καραντώνη, απέναντι Νίκη και θυγατέρα Ιάκωβου Παναγιώτου (20) Αντρη πάτερ Ανδρέα Ιωάννου και Αντρη Καραντώνη (21) Νίκος Τσιάκκαλου και Φιλής Κύπρου εβάλαν πολλούς νέους κάτω στο χορό (22) Λούκας Παττίχης και Ειρήνη Καραντώνη (23) Παούλα και Κατερίνα Μανιμάνη, Χρυστάλλα Σωκράτη, Φιλής Κύπρου, Χρυστάλλα Παττίχα (24) η Χρυστάλλα Παττίχα αγκαλιά με τη Ειρήνη Σιάηλου Μιχαηλά (25) Παττίχας, Παναγιώτης Κολόμβου, Χρυστάλλα Παττίχα, Μανιμάνιες (26) Κατερίνα Μανιμάνη, Χρυστάλλα Παττίχα, Μαρία Αγγελή και Παναγιώτης Μουγής γαμβρός Λοϊζου Μανιμάνη (27) Κατερίνα Μανιμάνη, Χρυστάλλα Παττίχα και κόρη Παττίχα (28) Κατερίνα Μανιμάνη, Μαρία Αγγελή, Σωτήρα Σωκράτη, Παναγιώτης Κολόμβου

11 ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ Σ ΧΟΡΕΥΟΥΝ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΕΥΚΟΝΟΙΚΟΥ Μηλιώτες διαδηλώνουν μετά το 1974 στην Αγγλία κατά της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο. Αναγνωρίζουμε, να μας συγχωρούν οι υπόλοιποι χωριανοί, από δεξία, Χρίστος Κωνσταντή. Δημήτρης Μουστακά, στο κέντρο Ανδρέας Ττοφορή, στα αριστερά να κρατά το πανό τον Ανδρέα Χαρή και αρχηγό στο κέντρο με το μαύρο μαλλί τον Σάββα Πουλούκκο, που διερωτώμαι πως βρέθηκε στην Αγγλία ο πολυτάλαντος συγχωριανός μας. Διακρίνονται η δασκάλα Μαργαρίτα Κύζα, Σκευούλα Κουτσαβάκη, Φωτεινή Σωκράτη, Παναγιώτα Γιαννή Δημητρή, Ντίνα Κολόμβου, Μαρία Γιαννουδιού, Ρουπίνα Μαύρου, Ευδοκία Παττίχα, Μαρία Βάκου Παύλου, Παναγιώτα Ηλία Χρυσοστόμου. ENΑΣ ΜΗΛΙΩΤΗΣ ΠΡΟΣΕΧΗ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΑΖΑΡΟ ΚΑΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΛΑΖΑΡΟΣ ΕΜΑΣ. Τον συνάντησα στο συνοδικό του Αγίου Λαζάρου μετά την πανηγυρική θεια λειτουργία. - Ρε συγγενή τι κάνεις εδώ τον ρώτησα (είναι γιός της 2ης ξαδέλφης μου της Λούλλας του Κόκκινου Γιωργαλλή). - Είμαι φύλακας μου λέει. - Δηλαδή προσέχεις τον Αγιο Λάζαρο; - Ναι μου λέει μόνο που σήμερα στη γιορτή του κλέψαν μέσα στην εκκλησία που δεν μπορώ να μπώ γιατί φυλάω έξω τα πορτοφόλια δύο πιστών που μου έκαναν παράπονο. Πρόκειται για τον Αντρο Παή Καμήλα και της Λούλλας Κόκκινου Γιωργαλλή. Διακρίνονται η Κυριακή Ανδρέα Κκοϊζή, Αννα Μέσσιου, Χρυστάλλα Τταλόσιη, Ανδρούλα Π. Λυμνιώτη, Αννα Κουμάστα, Ανδρούλα Καζέλα, Μαρία Μιχαήλ Καουλλά, Σκεύη Ηλία Ττομιά, Μαρούλλα Κουτσαβάκη, Σκευούλλα Τσιαλή Θέκλας Κύτα και Aνδρούλλα Κύπρου. ΕΙΣΦΟΡΕΣ / ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ 2015 Συνέχεια από σελ 16. Εισέφεραν στο Σωματείο μας, Χριστόδουςλο Ανδρονίκου 10, Ανδρέας Γεωργίου 10, Ανδρέας Καμιντζής 10, Στάσα Κατσούρη 10, Μιχάλης Ευαγόρου 10, Παναγιώτα Μανιμάνη 10, Κίκα Μανιμάνη 10, Ελλού Μανιμάνη 10, Μαρούλλα Μανιμάνη 10, Μιχάλης Βαντζή 10, Ανδρέας Λάμπρου 10, Κούλλα & Σέργης Κωνσταντίνου 10

12 Ο Τάνος μαζί με την τρίτη του σύζυγος Μαρία Η Τζιοβάνα και Ζωή Τάνου Ο ιερέας της Μηλιάς Παπαχαράλαμπος δίπλα του η σύζυγος του Ανθούσα, στα δεξιά του ο Λοίζος Κοντοζής, επίσης ξεχωρίζουμε την Ανθούσα Μάκη. Όπως βλέπετε πιο κάτω, πόσο μοιάζει του παππού του Λοϊζου Κοντοζή ο εγγονός του Σάββας Κίτσιος, Η φωτογραφία θα πρέπει να τραβήχτηκε στον γάμο του υιού του Παπαχαράλαμπου, Κυριάκου Τάνου με την Τζιοβάνα την αδελφή του Κοντοζή. Μετά τη συνεδρία το ρίξαμε στο φαί. Αριστερά Λούκας και Παναγιώτης Παττίχα, Αντώνης Καραντώνης, Κυριάκος Δημητρίου, Λοϊζος Μανιμάνη και Αγγελος Δημάκος. Ταλέντα έσιει η Μηλιά πλούσια τα ελέη, τραουδιστές καλλίφωνοι τζιαι χορευτές ωραίοι. Έντζιαιν η πρώτη μας φορά που ζιούμεν έτσι φάσεις, που δώκαμεν τα ρέστα μας μες τες τηλεοράσεις. Εγιώ ρε φίλοι χωρκανοί βίρα το νου μου δέρνω. Η εκκλησία των Αγίων Ανδρονίκου και Αθανασίας με τα δένδρα να έχουν μεγαλώσει και διακοσμήσει την στέγη. Είμαι πολλά περήφανος που μαι τζιαι γιώ Μηλιώτης, γιατί μιλά για λλόου μας ούλλη η ανθρωπότης. Ούλλοι να είμαστε καλά πρέπει να ευχηθούμε, τζιαι το χωρκό μας τη Μηλιά πάντα να το τιμούμε. Να χουμε την υγεία μα ούλλοι παρακαλούμε, ως την επόμενη φορά εννά τα ξαναπούμε! Ιάκωβος Ιωάννου ΕΛΕΝΑ ΛΟΥΡΟΥΤΖΙΑΤΗ Η όμορφη σύζυγος του δήμαρχου Λάρνακας με καταγωγή από τη Μηλιά που αγάπησε τη Λάρνακα μέσα από τα μάτια του συζύγου της.

13 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ Θ.Ο.Ι Σ Από το γάμο του α. Αντώνη Ζύμπηλου με την Λούλα Φοράρη. Διακρίνονται ο γαμπρός, ο Παύλος Γεωργίτσης και ο Φώτης γαμβρός Κάκκουρα. Κάτω ο πεθερός Αντωνας Φοράρη. Από άνω αριστερά, Λούης Σεργίου, Σωτήρης Σιημητράς, Λουκής Παττίχης, Σωτήρης Κουμάστα, Νίκος Χωματά. Κάτω αριστερά, Σωτήρης Σιημητρά, Ανδρέας Πογιατζής, Αγγελος Καζέλας, Νίκος Τσιάκκαλος, Ακης Τσιάκκαλος και Μιχάλης Διδάσκαλος Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη στο γήπεδο του Δημοτικού σχολείου Μηλιάς όπου ήταν και η έδρα των ομάδων της κοινότητας μας τα τελευταία χρόνια πριν την εισβολή. Η ομάδα αυτή αποτέλεσε μια από τις καλύτερες ομάδες του χωριού μας αλλά και της γύρω περιοχής. Με τα χρώματα του Θ.Ο.Ι αγωνίζονταν κατά την περίοδο αυτή, οι Κόκος Ππατσιάς, Κυριάκος Γιάλλουρου, Φιλής Κύπρου, Σωτήρης Παπάμιχαηλ, Δημήτρης Μαυρή, Λουκής Πουϊκα. Αργότερα, προστέθηκαν οι Παναγιώτης Βαρνάβα, Παναγιώτης Παττίχας, Αντώνης Καραντώνης. Αξίζει να αναφέρουμε ότι στην ομάδα αυτή αγωνίζονταν ποδοσφαιριστές όλων των τότε κομματικών αποχρώσεων και η γενιά αυτή χαρακτηριζόταν για την ομοθυμία αλληλοστήριξη και αλληλοεκτίμηση. Πέραν του ότι η ομάδα διακρίνετο στους αγώνες που έδινε και δύσκολα ηττάτο, δύσκολα τις έτρωγε και στο ξύλο που ήταν συχνό φαινόμενο της τότε εποχής. Ολοι οι ποδοσφαιριστές και φίλαθλοι Μηλιώτες γίνονταν ένα σώμα. Κάποιες θύμισες από τους αγώνες. Η ομάδα μας αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα επτά καθ ομάδα που διοργάνωνε ο Νέος Αιώνας Τρικώμου στο γήπεδο του. Η ομάδα μας νίκησε αρκετούς αγώνες και κληρώθηκε με την ομάδα του Νέου Αιώνα, την οποία νικούσε μέχρι την κανονική λήξη του αγώνα με 2-0. Ο διαιτητής όμως έβαλε αδικαιολόγητα ακόμα ένα τέταρτο παράταση μέχρι που έσπασαν τα νεύρα των ποδοσφαιριστών μας και ο Νέος Αιώνας κατάφερε να ανατρέψει το σκόρ. Τότε αποχώρησαν από την ομάδα του Νέου Αιώνα οι δύο χωριανοί μας που αγωνίζονταν τότε με τα χρώματα του και δεν αγωνίστηκαν ξανά μαζί τους. Οταν η ομάδα μας αγωνιζόταν στην έδρα της, κατακλυζόταν από Μηλιώτες το γήπεδο του Δημοτικού μας σχολείου. Θαύμαζαν την ωραία σέντρα και τα κρατήματα με την έδρα του Σωτήρη Παπάμιχαηλ, την δύναμη και τις ωραίες κεφαλιές του Κόκου Ππατσιά, το γρήγορο τρέξιμο του Νίκου Χωματά, την δύναμη και την λεβεντιά του Σωτήρη Κουμάστα και Λουκή Παττίχη κ.α Αρκετοί ποδοσφαιριστές διακρίθηκαν παίζοντας και στα γύρω χωριά, όπως ο Σωτήρης Παπάμιχαηλ που κατέβηκε στο ΑΠΟΕΛ, οι Κόκος Ππατσιά και Μιχάλης Τσιάκκαλος που έπαιξαν ποδόσφαιρο στον Νέο Αιώνα Τρικώμου, ο Αγγελος Καζέλας που έπαιξε και στην Τουρκοκυπριακή ομάδα του Λαπάθου ως «Αλής», ο Παναγιώτης Παττίχας στη Περιστερώνα και Β Ομάδα Α- νόρθωσης, ο Παναγιώτης Βαρνάβα στην Περιστερώνα μετέπειτα στο Χαλκάνωρα Ιδαλίου όταν ήταν Α Κατηγορία, ο Αντώνης Καραντώνης στην Ενωση Νέων Λευκονοίκου και στη Β ομάδα της Ανόρθωσης, ο Αντρος Επιφανίου έπαιξε στην Ανόρθωση κ.α Σε άλλη έκδοση μας, θα κάνουμε αναφορά στην ΑΕΜ Μηλιάς και στις επιτυχίες της.

14 ΠΑΡΑΚΛΗΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ ΠΑΓΑΓΙΑΣ ΑΥΓΑΣΙΔΑΣ Με πρωτοβουλία του πατήρ Προκόπη και μετά από συνεννόηση με το Σωματείο μας, ανέθεσε στον Αθανάσιο Σιμονοπετρίτη υμνογράφο της εκκλησίας μας, ο οποίος συνέγραψε τον Παρακλητικό Κανόνα της Παναγίας της Αυγασίδας. Προγραμματίζουμε σε επόμενο βήμα, να μελοποιήσουμε το Παρακλητικό κανόνα και να τον εκδώσουμε σε βιβλιαράκι. Με τη βοήθεια του Θεού θα τον ψάλλουμε στη γιορτή της στις 8 του Σεπτέμβρη. ΦΟΡΟΛΟΓΙΕΣ ΜΗΛΙΩΤΩΝ ΚΑΤΆ ΤΟ 1825 ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΗΛΙΩΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΥΓΑΣΙΔΑ ΚΑΤΆ ΤΟ 1916 Τον Φεβρουάριο, επισκεφθήκαμε μαζί με το φίλο Αγγελο Δημάκο τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Φανερωμένης, όπου μετροφυλλήσαμε τόμους βιβλίων με τις φορολογίες πολιτών της Κύπρου κατά το 1825 και τις μισθοδοσίες εργαζομένων στο μοναστήρι της Αυγασίδας κατά το Φωτοτύπησα και φωτογράφισα όλες τις σελίδες που αναφέρονταν στη Μηλιά. Σκοπός της έρευνας μας ήταν να εντοπίσουμε ποιοι ήσαν οι κάτοικοι της Μηλιάς κατά τις περιόδους αυτές και να χρησιμοποιήσουμε τα ονόματά τους για τον σκοπό του Γενεαλογικού Δένδρου που ετοιμάζουμε. Πολύ δύσκολο αποδείχτηκε το έργο μας τελικά, όχι τόσο για τον κόπο και τις ώρες που διαθέσαμε, αλλά γιατί δεν ήταν καθαρά και ευδιάκριτα τα γράμματα αυτού που κατέγραφε κυρίως τις φορολογίες. Από τις μισθοδοσίες της Αυγασίδας διαβάζουμε, Ελένη Χηράτη, Χρυσταλλού Μούστουλλου (πρέπει να είναι η γιαγιά μου η Καραντωνού) κ.α. ΟΜΙΛΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ Σ ΚΑΤΆ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΖΥΓΙ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΕΝΝΗΘΕΝΤΩΝ ΤΟ 1958 Λόγω του περιορισμένου χώρου, παραθέτουμε πιο κάτω δύο σελίδες από την εξασέλιδη ομιλία του Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Μηλιάς, κ. Κυριάκου Νικολαϊδη που έναε στη συνάντηση που έγινε στο Ζύγι στις 11/5/96 των μαθητών του σχολείου μας που γεννήθηκαν το Ο κ. Κυριάκος Νικολαϊδης, δεν έπαψε ποτέ, παρά τα πολλά χρόνια που παρήλθαν, να γνοιάζεται για τους μαθητές του και την πατρίδα του και ως ένας πραγματικός δάσκαλος να συμβουλεύει πατρικά. Για χρόνια τώρα παρακολουθεί τις εκδηλώσεις του Σωματείου μας και λαμβάνει τις εκδόσεις μας. Τον ευχαριστούμε θερμά και είθε ο Θεός να του χαρίζει υγεία και μακροζωία και να μας αξιώσει να επιστρέψουμε στην αγαπημένη μας Μηλιά και στα άλλα κατεχόμενα χωριά μας,.

15 Γεννηθέντες το 1957 Διακρίνονται πάνω αριστερά, Κυριάκος Παττίχας, Αδάμος Αδάμου, Λένος Κυριάκου, μη αναγνωρίσιμη, Χρυσόστομος Ηρωας, Σωτήρης Μέσσιος, Σάββας Καραντώνης, Βαρνάβας Βαρνάβα. Πιο κάτω Γεώργιος Δημητρίου, Παναής Τταλόσιη, μη αναγνωρίσιμη, μη αναγνωρίσιμη, Παναγιώτης Προκοπίου, Σωτήρης Καμήλα, Πέτρος Πέτρου, Σάββας Κίτσιος, Παύλος Πάυλου, μη αναγνωρίσιμη. Πιο κάτω κοπέλλες, μη αναγνωρίσιμη, Αννα Προκοπίου, Ντίνα Κτενιά, Αγγέλα Παύλου, μη αναγνωρίσιμη, Ξιούτα, Παναγιώτου, Μηστακωστή, Κούλλα Μουστακά. Καθήμενες, Λένια Καζέλα,μη αναγνωρίσιμη, μη αναγνωρίσιμη, Ντίνα Σεργίου, Χριστίνα Κολόμβου, Μαρία Μηλιώτου, Γιόλα Ξιούτα, Δημητρή, Κυριακή Δημητρή, Παναγιώτα Κολόμβου. Σωτήρης Ξιούτα. Αριστερά από το μνημόσυνο του Κύπρου Πάτσαλου. Διακρίνονται, ο Ηράκλης Πάτσαλου, Στάσος Κύπρου, ο Κόκος Στάσου, ο Χριστόδουλος Μηστακωστή με τη σύζυγο του Λούλα κ.α Στη δεξιά από το Γάμο του α. Αντώνη Ζύμπηλου με την Λούλα Φοράρη. Διακρίνονται να χορεύουν ο γαμβρός Αντώνης, ο Παναγιώτης Φοράρης, ο Χαρής Παράσχου, ο Σαββής Παττίχα, ο Φιλής Κύπρου, ο

16 Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Σωματείου μας Ταξιδέψετε στον κόσμο της Μηλιάς. Επισκεφτείτε και τυπώστε το πλούσιο φωτογραφικό υλικό μας από τη Μηλιά και τους κατοίκους της. Διαβάστε και τυπώστε έγχρωμες όλες τις εκδόσεις του Σωματείου μας (των περιοδικών). Μάθετε τα νέα του χωριού μας και των κατοίκων του. Οσοι επιθυμείτε να προμηθευτείτε τις πιο κάτω εκδόσεις του σωματείου μας, μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας μέσω του ή στο ή στο τηλέφωνο Τα περιοδικά και οι εφημερίδες σας αποστέλλονται δωρεάν μέσω ΕΙΣΦΟΡΕΣ / ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ 2015 Εισέφεραν στο Σωματείο μας, Αργύρης Επιφανίου 200, Ανδρέας Λάμπρου 200 (για να δοθούν σε άπορες οικογένειες, Γιώργος Παντελή Λυμνιώτη 20, Δημήτρης Παναγιώτου 10, Λένια Παναγιώτου 10, Παναγιώτα Κολόμβου 10, Λοϊζος Ούκκου 20, Χρυστάλλα Μούστουλλου 20, Παναγιώτα Τταλόσιη 10, Ιάκωβος Σαρρή 20,Λοϊζος Κοντοζή 20, Δέσπω Σωκράτη 20, Κυριακή Βασιλείου 10, Παναγιώτης Γιωργαλλή 10, Θεόδωρος Γιωργαλλή 10, Ιάκωβος Κοντοζής 10, Σταύρος Μιχαήλ 10, Παούλα Μανιμάνη 50, Ανδρέας Χαρίτου 10, Κατερίνα Μανιμάνη 10, Σπύρος Ευαγόρου 10, συνέχεια σελ. 11 Γίνε συνδρομητής με 10 το χρόνο Επιθυμώ να γίνω Συνδρομητής των περιοδικών εκδόσεων της εφημερίδας «Μηλιά Αμμοχώστου» και παρακαλώ να μου αποστέλλεται στην ακόλουθη διεύθυνση: Παρακαλούμε όπως με την αποστολή της αίτησης εγγραφής συνδρομητή, αποστέλλετε ΟΝΟΜΑ και την επιταγή σας ή το ΕΠΩΝΥΜΟ ποσό των 10 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ στο όνομα του Σωματείου «Σωματείο Τ.Τ. Μηλιά Αμμοχώστου». ΤΗΛ Στο ποσό των ΦΑΞ 10 συμπεριλαμβάνονται όλα τα ΗΜΕΡ ταχυδρομικά ΥΠΟΓΡΑΦΗ τέλη. Επίσης μπορείτε να καταθέτετε τη συνδρομή σας στο λογαριασμό αρ ου διατηρεί το Σωματείο μας στην Τράπεζα Κύπρου Σωματείο Μηλιά Αμμοχώστου Λεωφόρος Αγ. Σοφίας αρ. 139, 7104 Αραδίππου Λάρνακα, Κύπρος ΑΠΟΛΟΓΟΥΜΑΣΤΕ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΕΣ ΔΕΝ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ. ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΟ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΣΤΟ ΤΗΛ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ Παρακαλούμε όσους μπορούν να συμβάλουν στην προσπάθεια που γίνεται από το Σωματείο μας, για διατήρηση της μνήμης του κατεχόμενου χωριού μας και της σύσφιξης των σχέσεων μεταξύ των Μηλιωτών, να μας αποστεί λουν ότι υλικό έχουν σε σχέση με το χωριό μας και τους κατοίκους του, όπως φωτογραφίες, ιστορίες, ποιήματα, ζωγραφιές, το γενεαλογικό τους κλπ. Το υλικό θα δημοσιευτεί στην εφημερίδα του Σωματείου μας. Προτιμούμε το υλικό να αποστέλλεται στο Όσοι δεν χρησιμοποιούν μπο ρούν να το στείλουν ταχυδρομικώς στην πιο κάτω διεύθυνση του Σωματείου μας. Η εφημερίδα «Μηλιά Αμμοχώστου» εκδίδεται από το Σωματείο Μηλιά Αμμοχώστου Σύνταξη / Κείμενα / Επιμέλεια: Αντώνης Καραντώνης Τεχνική επεξεργασία / Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Αντώνης Καραντώνης Φωτογραφικό υλικό: Αντώνης Καραντώνης, Λούλλα Γιάλλουρου. Διόρθωση κειμένων: Αγγέλα Γεωργίου. Φακέλωμα / Αποστολή: Γιάννος Χρυσοστόμου, Ηλίας Χρυσοστόμου Συνεργάτες: Αντρη Καραντώνη, Ειρήνη Καραντώνη, Πέτρος Καραντώνη, Λένος Καραντώνη. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ Μηλιά Αμμοχώστου Απαγορεύεται η αναδημοσίευσης άρθρων ή φωτογραφικού υλικού από τα περιοδικά ή την ιστοσελίδα του Σωματείου χωρίς την άδεια του εκδότη. Το υλικό που δημοσιεύεται αποτελεί προσφορά προς το Σωματείο και τους κατοίκους της Μηλιάς. Ιστοσελίδα: Δημιουργία/συντήρηση/επιμέλεια: Δημήτρης Καραντώνης

Έκδοση Σωματείου Μηλιά Αμμοχώστου Οκτώβριος, 2011 -Τεύχος 14. Καρτερούμε αναπολώντας το παρελθόν προχωρούμε για το μέλλον!

Έκδοση Σωματείου Μηλιά Αμμοχώστου Οκτώβριος, 2011 -Τεύχος 14. Καρτερούμε αναπολώντας το παρελθόν προχωρούμε για το μέλλον! Έκδοση Σωματείου Μηλιά Αμμοχώστου Οκτώβριος, 2011 -Τεύχος 14 Καρτερούμε αναπολώντας το παρελθόν προχωρούμε για το μέλλον! Παραθερισμός στον Πρωταρά Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου μέχρι την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου

Διαβάστε περισσότερα

Έκδοση Σωµατείου Μηλιά Αµµοχώστου Μάιος, 2012 -Τεύχος 15. Οι Μηλιώτες γιορτάζουν τον Αγιο Επιφάνιο και τιµούν την θυσία και τον αγώνα του Ρήγα Αλέξη

Έκδοση Σωµατείου Μηλιά Αµµοχώστου Μάιος, 2012 -Τεύχος 15. Οι Μηλιώτες γιορτάζουν τον Αγιο Επιφάνιο και τιµούν την θυσία και τον αγώνα του Ρήγα Αλέξη Έκδοση Σωµατείου Μηλιά Αµµοχώστου Μάιος, 2012 -Τεύχος 15 ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ Καρτερούµε αναπολώντας το παρελθόν προχωρούµε για το µέλλον! Οι Μηλιώτες γιορτάζουν τον Αγιο Επιφάνιο και

Διαβάστε περισσότερα

Έκδοση Σωματείου Μηλιά Αμμοχώστου Απρίλιος, 2010 -Τεύχος 10. Καρτερούμε αναπολώντας το παρελθόν προχωρούμε για το μέλλον!

Έκδοση Σωματείου Μηλιά Αμμοχώστου Απρίλιος, 2010 -Τεύχος 10. Καρτερούμε αναπολώντας το παρελθόν προχωρούμε για το μέλλον! Έκδοση Σωματείου Μηλιά Αμμοχώστου Απρίλιος, 2010 -Τεύχος 10 Καρτερούμε αναπολώντας το παρελθόν προχωρούμε για το μέλλον! Κυριακή 2 Μαΐου, 2010 επίσκεψη στη Μηλιά και τρισάγιο στο κοιμητήριο η ώρα 11.30π.μ.

Διαβάστε περισσότερα

Έκδοση Σωματείου Μηλιά Αμμοχώστου Ιαννουάριος, 2010 -Τεύχος 12

Έκδοση Σωματείου Μηλιά Αμμοχώστου Ιαννουάριος, 2010 -Τεύχος 12 Έκδοση Σωματείου Μηλιά Αμμοχώστου Ιαννουάριος, 2010 -Τεύχος 12 Καρτερούμε αναπολώντας το παρελθόν προχωρούμε για το μέλλον! Αγαπητοί συγχωριανοί, Κλείνουμε φέτος 36 χρόνια μακριά από την αγαπημένη μας

Διαβάστε περισσότερα

Έκδοση Σωματείου Μηλιά Αμμοχώστου Μάϊος, 2011 -Τεύχος 13. Καρτερούμε αναπολώντας το παρελθόν προχωρούμε για το μέλλον!

Έκδοση Σωματείου Μηλιά Αμμοχώστου Μάϊος, 2011 -Τεύχος 13. Καρτερούμε αναπολώντας το παρελθόν προχωρούμε για το μέλλον! Έκδοση Σωματείου Μηλιά Αμμοχώστου Μάϊος, 2011 -Τεύχος 13 Καρτερούμε αναπολώντας το παρελθόν προχωρούμε για το μέλλον! Παρασκευή 29 Απριλίου 2011 19-20.30μμ Μηλιώτες πνευματικοί η ζωή και το έργο τους.

Διαβάστε περισσότερα

Το Σωματείο μας διοργανώνει με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Επιφανείου: -

Το Σωματείο μας διοργανώνει με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Επιφανείου: - Έκδοση Σωματείου Μηλιά Μάϊος 2009 -Τεύχος 6 ΚαρτερούΚαρτερούμε αναπολώντας το παρελθόν προχωρούμε για το μέλλον! Καρτερούμε αναπολώντας το παρελθόν προχωρούμε για το μέλλον!με αναπολώντας το παρελθόν προχωρούμε

Διαβάστε περισσότερα

Έκδοση Σωματείου Μηλιά Αμμοχώστου Οκτώβριος, 2009 -Τεύχος 8

Έκδοση Σωματείου Μηλιά Αμμοχώστου Οκτώβριος, 2009 -Τεύχος 8 1 Έκδοση Σωματείου Μηλιά Αμμοχώστου Οκτώβριος, 2009 -Τεύχος 8 ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΑΓΙΩΝ ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΥ & ΑΘΑΝΑΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΓ. ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ ΣΤΗ ΛΙΝΟΠΕΤΡΑ ΛΕΜΕΣΟΥ Σε κοινή συνεδρία, το Διοικητικό Συμβούλιο του

Διαβάστε περισσότερα

Έκδοση Σωματείου Μηλιά Αμμοχώστου Ιανουάριος, 2010 -Τεύχος 9. Καρτερούμε αναπολώντας το παρελθόν προχωρούμε για το μέλλον

Έκδοση Σωματείου Μηλιά Αμμοχώστου Ιανουάριος, 2010 -Τεύχος 9. Καρτερούμε αναπολώντας το παρελθόν προχωρούμε για το μέλλον Έκδοση Σωματείου Μηλιά Αμμοχώστου Ιανουάριος, 2010 -Τεύχος 9 Καρτερούμε αναπολώντας το παρελθόν προχωρούμε για το μέλλον Αγαπητοί Μηλιώτες, Διανύουμε τον 36ο χρόνο από την ημέρα που αφήσαμε τα σπίτια μας

Διαβάστε περισσότερα

Έκδοση Σωματείου Μηλιά Αμμοχώστου Δεκέμβριος, 2014 -Τεύχος 20

Έκδοση Σωματείου Μηλιά Αμμοχώστου Δεκέμβριος, 2014 -Τεύχος 20 Έκδοση Σωματείου Μηλιά Αμμοχώστου Δεκέμβριος, 2014 -Τεύχος 20 ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΌ ΤΟ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΣ ΑΥΓΑΣΙΔΑΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓ. ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ ΛΙΝΟΠΕΤΡΑΣ ΛΕΜΕΣΟΥ 2014 Καρτερούμε αναπολώντας

Διαβάστε περισσότερα

Έκδοση Σωματείου Μηλιά Αμμοχώστου Αύγουστος, 2009 -Τεύχος 7. Καρτερούμε αναπολώντας το παρελθόν προχωρούμε για το μέλλον!

Έκδοση Σωματείου Μηλιά Αμμοχώστου Αύγουστος, 2009 -Τεύχος 7. Καρτερούμε αναπολώντας το παρελθόν προχωρούμε για το μέλλον! Έκδοση Σωματείου Μηλιά Αύγουστος, 2009 -Τεύχος 7 Καρτερούμε αναπολώντας το παρελθόν προχωρούμε για το μέλλον! Το Σωματείο μας πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία τους εορτασμούς για τον Αγιο Επιφάνειο οι

Διαβάστε περισσότερα

Παπαδά 27, Aθήνα, T.K. 115 26 Tηλ. 210 6982661 KΩΔ. ENTYΠOY 5386. Ασσιώτικες Ανθρώπινες μνήμες

Παπαδά 27, Aθήνα, T.K. 115 26 Tηλ. 210 6982661 KΩΔ. ENTYΠOY 5386. Ασσιώτικες Ανθρώπινες μνήμες Ά Ταχ. Γραφείο Κ.Κ. ΖΩΓΡΑΦΟΥ Ο σσος Παπαδά 27, Aθήνα, T.K. 115 26 Tηλ. 210 6982661 KΩΔ. ENTYΠOY 5386 Ασσιώτικες Ανθρώπινες μνήμες Του Παύλου Γ. Χρήστου Α πό το φύλλο 57 της εφημερίδας μας καθιερώσαμε τη

Διαβάστε περισσότερα

τα νέα της Λαπήθου ετά από 192 χρόνια, αντιπροσωπεία Λαπηθιωτών ανταποδίδει την ιστορική επίσκεψη που πραγματοποίησε ο

τα νέα της Λαπήθου ετά από 192 χρόνια, αντιπροσωπεία Λαπηθιωτών ανταποδίδει την ιστορική επίσκεψη που πραγματοποίησε ο ΔΗΜΟΣ ΛΑΠΗΘΟΥ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΠΗΘΟΥ Ο Δήμος Λαπήθου και το Προσφυγικό Σωματείο «Η ΛΑΠΗΘΟΣ» διοργανώνουν την καθιερωμένη Παιδική Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση και το κόψιμο της Βασιλόπιτας την Κυριακή

Διαβάστε περισσότερα

Η Αραδίππου αντιστέκεται!

Η Αραδίππου αντιστέκεται! Διαβάστε Πνευματικό Κέντρο «Άγιος Φανούριος» Σελίδα 10 Αραδιππιώτες που μας τιμούν Σελίδα 12 Η προδημοτική εκπαίδευση στην Αραδίππου Σελίδα 14 Εκπαιδευτικά θέματα Σελίδα 14-20 Όλη η Αθλητική Επικαιρότητα

Διαβάστε περισσότερα

ο τύπος ΤΩΝ ΜΑΡΩΝΙΤΩΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΗΝΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ 115 ΕΤΟΣ: 2015 ΕΚΔΟΤΗΣ: MOUSSAS PUBLICATIONS ΑΒΒΑΣ ΙΩΣΗΦ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΦΩΤΙΟΥ ΛΑΚΚΟΤΡΥΠΗΣ

ο τύπος ΤΩΝ ΜΑΡΩΝΙΤΩΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΗΝΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ 115 ΕΤΟΣ: 2015 ΕΚΔΟΤΗΣ: MOUSSAS PUBLICATIONS ΑΒΒΑΣ ΙΩΣΗΦ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΦΩΤΙΟΥ ΛΑΚΚΟΤΡΥΠΗΣ ο τύπος ΤΩΝ ΜΑΡΩΝΙΤΩΝ ΜΗΝΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΤΟΣ: 2015 ΕΚΔΟΤΗΣ: MOUSSAS PUBLICATIONS ΤΟ ΘΕΜΑ Το παραμύθι της φύσης όπως γράφεται στον Κορμακίτη Απαράμιλλη ομορφιά και απίστευτοι χρωματισμοί συνθέτουν το σκηνικό

Διαβάστε περισσότερα

ΤΥΠOΣ ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΚΤΩ ΤΩΝ ΜΑΡΩΝΙΤΩΝ. KOΡΜΑΚΙΤΗΣ Στιγμές ξεγνοιασιάς απόλαυσαν στην Σεντούκα εκατοντάδες επισκέπτες. η ΓΕΓΟΝΟΤΑ

ΤΥΠOΣ ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΚΤΩ ΤΩΝ ΜΑΡΩΝΙΤΩΝ. KOΡΜΑΚΙΤΗΣ Στιγμές ξεγνοιασιάς απόλαυσαν στην Σεντούκα εκατοντάδες επισκέπτες. η ΓΕΓΟΝΟΤΑ o MHNIAIA ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ - ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ 96 - ΕΤΟΣ 2010 ΤΥΠOΣ ΤΩΝ ΜΑΡΩΝΙΤΩΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ O Jean Vanier, ιδρυτής του Παγκόσμιου Κινήματος Πίστη & Φως, μιλά στον «Τ» ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ «ΚΟΡΜΑΚΙΤΗΣ»

Διαβάστε περισσότερα

Επίσκεψη Πατριάρχη Μαρωνιτών στην Κύπρο

Επίσκεψη Πατριάρχη Μαρωνιτών στην Κύπρο Διασπορά: Νότιος Αφρική Αντρέας Φραγκέσκου: Μισός αιώνας μακριά από τον Κορμακίτη Σελ. 21 Αφιέρωμα: Ιωάννης Μαυρίδης Συμπληρώνονται φέτος 20 χρόνια από το θάνατο του Σελ. 19 Αφιέρωμα: 5 Χρόνια χωρίς τον

Διαβάστε περισσότερα

Φθάσαμε ήδη στο μέσα του

Φθάσαμε ήδη στο μέσα του TΑΧ. ΓΡΑΦΕΙΟ TΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ ΠΕΡΙΣΣΟΣ ΠΕΡΙΣΣΟΥ 443 ΚΩΔ. ΕΝΤΥΠΟΥ 01-4020 Tριμηνιαία Έκδοση Έτος 34 ο Αρ. Φύλλου: 132 Ιανουάριος-Φεβρουάριος-Μάρτιος 2012 Έκδοση - Διεύθυνση: Σύλλογος Καστανιωτών Γραφεία: Προμάχων

Διαβάστε περισσότερα

τα νέα της Λαπήθου Δήμος Λαπήθου και το Προσφυγικό Σωματείο «Η ΛΑΠΗΘΟΣ» συνδιοργάνωσαν και φέτος την 23η κατά σειρά

τα νέα της Λαπήθου Δήμος Λαπήθου και το Προσφυγικό Σωματείο «Η ΛΑΠΗΘΟΣ» συνδιοργάνωσαν και φέτος την 23η κατά σειρά ΔΗΜΟΣ ΛΑΠΗΘΟΥ y ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΠΗΘΟΥ Δήμος Λαπήθου και το Προσφυγικό Σωματείο «Η ΛΑΠΗΘΟΣ», διοργανώνουν την καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση και το Kόψιμο της Βασιλόπιτας την Κυριακή, 11 Ιανουαρίου

Διαβάστε περισσότερα

Νέοι της Μητροπόλεώς μας γνωρίζουν από κοντά τον Ορθόδοξο Μοναχισμό

Νέοι της Μητροπόλεώς μας γνωρίζουν από κοντά τον Ορθόδοξο Μοναχισμό Σεπτέμβριος - Οκτώβριος 2009, Έτος 13ο - Τεύχος 75ο Νέοι της Μητροπόλεώς μας γνωρίζουν από κοντά τον Ορθόδοξο Μοναχισμό Εκδίδεται από το Γρ α φ ε ί ο Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου

Διαβάστε περισσότερα

Τώρα που η χώρα μας βρίσκεται σ αιχμαλωσία

Τώρα που η χώρα μας βρίσκεται σ αιχμαλωσία ΙΛΙΟΥ 91 Kωδικός 013622 EΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΖΟΥΡΤΣΑΝΩΝ ΑΘΗΝΑΣ ΤΡΙΜΗΝΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΕΩΝ ΦΙΓΑΛΕΩΝ (ΖΟΥΡΤΣΑΝΩΝ) ΑΘΗΝΑΣ ΒΕΡΑΝΖΕΡΟΥ 23 Α, 104 32 ΑΘΗΝΑ ΑΡΙΘ. ΦΥΛΛΟΥ 114 ΑΠΡΙΛΙΟΣ - ΜΑΪΟΣ - ΙΟΥΝΙΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Σ αυτό το φύλλο γράφουν. σύλλογος του χωριού. εδώ και πολλά χρόνια έκοψε τη πρωτοχρονιάτικη πίττα του στο χωριό το Σάββατο

Σ αυτό το φύλλο γράφουν. σύλλογος του χωριού. εδώ και πολλά χρόνια έκοψε τη πρωτοχρονιάτικη πίττα του στο χωριό το Σάββατο Κωδ. 1928 Διμηνιαίο Δελτίο Ενημέρωσης και Επικοινωνίας των Απανταχού εξ Ελληνικού Γορτυνίας Έτος 19ο Αρ. φύλλου 121 Mάρτιος - Απρίλιος 2012 Εμ. Μπενάκη 73 10681 ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΤΑΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ Σ αυτό το φύλλο

Διαβάστε περισσότερα

ENA Ασωμάτου Συνέντευξη με τον Ηλία Μαλτέζο «Επιθυμούμε να βλέπουμε τους νέους του Ασωμάτου ενωμένους» Σελ. 21

ENA Ασωμάτου Συνέντευξη με τον Ηλία Μαλτέζο «Επιθυμούμε να βλέπουμε τους νέους του Ασωμάτου ενωμένους» Σελ. 21 Συνέντευξη με τον Δρ. Γαβριήλ Καλακουτή «Η έγκαιρη διάγνωση μπορεί να μηδενίσει τα περιστατικά καρκίνου» Σελ. 16 ENA Ασωμάτου Συνέντευξη με τον Ηλία Μαλτέζο «Επιθυμούμε να βλέπουμε τους νέους του Ασωμάτου

Διαβάστε περισσότερα

EΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΖΟΥΡΤΣΑΝΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

EΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΖΟΥΡΤΣΑΝΩΝ ΑΘΗΝΑΣ ΙΛΙΟΥ 91 Kωδικός 213622 EΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΖΟΥΡΤΣΑΝΩΝ ΑΘΗΝΑΣ ΤΡΙΜΗΝΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΕΩΝ ΦΙΓΑΛΕΩΝ (ΖΟΥΡΤΣΑΝΩΝ) ΑΘΗΝΑΣ ΒΕΡΑΝΖΕΡΟΥ 23 Α, 104 32 ΑΘΗΝΑ ΑΡΙΘ. ΦΥΛΛΟΥ 124 OΚΤΩΒΡΙΟΣ - ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Χρόνος 13ος Αριθμός φύλλου 54 Μάρτιος - Απρίλιος - Μάιος 2010

Χρόνος 13ος Αριθμός φύλλου 54 Μάρτιος - Απρίλιος - Μάιος 2010 4199 Kωδ. εντύπου:4117 Τρίμηνη Πολιτιστική έκδοση του Εξωραϊστικού και Επιμορφωτικού Συλλόγου Αρτεμισιωτών Αττικής Γραφεία: Γλάδστωνος 10 Αθήνα Τ.Κ. 10677 Τηλ.: 210 6231 889 site:www.kakouri.gr e-mail:tokakouri@yahoo.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΤΥΠOΣ ΤΩΝ ΜΑΡΩΝΙΤΩΝ. n Eπιβλητική η παρουσία του νέου Αρχιεπισκόπου, γεννά πολλές ελπίδες και προσδοκίες

ΤΥΠOΣ ΤΩΝ ΜΑΡΩΝΙΤΩΝ. n Eπιβλητική η παρουσία του νέου Αρχιεπισκόπου, γεννά πολλές ελπίδες και προσδοκίες o MHNIAIA ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ - ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ 82 ΤΥΠOΣ ΤΩΝ ΜΑΡΩΝΙΤΩΝ ΠΑΤΕΡ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΤΕΡΖΗΣ Τελέστηκαν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του ηρωικού ιερέα του Κορμακίτη Ο ΚΟΡΜΑΚΙΤΗΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ OI

Διαβάστε περισσότερα

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ. ο τύπος. Οι Μαρωνιτες στην Κυθρέα 40 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ... ΟΙ ΕΠΑΝΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΕΝΤΕΣ ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΤΟΥΣ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΥΣ

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ. ο τύπος. Οι Μαρωνιτες στην Κυθρέα 40 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ... ΟΙ ΕΠΑΝΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΕΝΤΕΣ ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΤΟΥΣ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΥΣ ο τύπος www.typosmaroniton.com ΤΩΝ ΜΑΡΩΝΙΤΩΝ MHNIAIA ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ - ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ 113 - ΕΤΟΣ 2014 - ΕΚΔΟΤΗΣ: MOUSSAS PUBLICATIONS ΑΝΤΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ Έμπρακτα στο πλευρό των Μαρωνιτών η πρώτη κυρία

Διαβάστε περισσότερα

Τα νέα του ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ

Τα νέα του ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2015 - ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ 56 ΤΙΜΗ 5 Ευρώ Τα νέα του ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ και έντονη παρουσία στο χωριό μας. Η απουσία του θα είναι σε όλους μας αισθητή. Θερμά Συλλυπητήρια στην οικογένειά του. ΣΤΙΣ 30 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Έστειλε μηνύματα. η γιορτή της Ένωσης. Ο Σύλλογος του μικρού Δροσάτου. δίνει δυναμικό παρών σε όλα τα δρώμενα.

Έστειλε μηνύματα. η γιορτή της Ένωσης. Ο Σύλλογος του μικρού Δροσάτου. δίνει δυναμικό παρών σε όλα τα δρώμενα. ΔΙΜΗΝΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΥΠΑΛΙΩΤΩΝ ΔΩΡΙΔΑΣ Πρατίνου & Δούριδος 8-11634 Αθήνα Αρ. Φύλλου 96 Ιαν. Φεβ. 2011 Έστειλε μηνύματα η γιορτή της Ένωσης Σελ. 4-8 Ο Σύλλογος του μικρού Δροσάτου δίνει δυναμικό παρών

Διαβάστε περισσότερα

Δρ ΑΛΕΚΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ, Ο ΑΛΕΚΟΣ ΤΗΣ ΠΑΦΟΥ

Δρ ΑΛΕΚΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ, Ο ΑΛΕΚΟΣ ΤΗΣ ΠΑΦΟΥ Δρ ΑΛΕΚΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ, Ο ΑΛΕΚΟΣ ΤΗΣ ΠΑΦΟΥ Γεννήθηκε στη Χλώρακα στις 8 του Ιούνη του 1926. Πατέρας του ήταν ο δάσκαλος Γεώργιος Ιωάννου και μητέρα του η Άννα Παναγή. Από παιδί αγαπούσε τα γράμματα

Διαβάστε περισσότερα

Ο άνθρωπος έχει ρίζες, κι όταν τις κόψουν πονεί, βιολογικά, όπως όταν τον ακρωτηριάσουν. (Γ. Σεφέρης)

Ο άνθρωπος έχει ρίζες, κι όταν τις κόψουν πονεί, βιολογικά, όπως όταν τον ακρωτηριάσουν. (Γ. Σεφέρης) επικ χαλ ιοπουλιτών οινωνία Ο άνθρωπος έχει ρίζες, κι όταν τις κόψουν πονεί, βιολογικά, όπως όταν τον ακρωτηριάσουν. (Γ. Σεφέρης) Τριμηνιαία έκδοση του Εκπ. Συλλόγου Χαλκιοπουλιτών Ο Άγιος Ανδρέας ο Ερημίτης

Διαβάστε περισσότερα