ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ"

Transcript

1 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Το πιο αναμενόμενο για τους Έλληνες βιβλιόφιλους γεγονός της χρονιάς, φιλοξενεί φέτος περισσότερες από 230 εκδηλώσεις που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεματικών και ενδιαφερόντων, εστιάζει σε θέματα επικαιρότητας, δίνει φωνή σε νέους δημιουργούς, ανοίγει διάλογο με τις άλλες τέχνες, τιμά σημαντικές προσωπικότητες, διευρύνει τους ορίζοντες και τις προοπτικές του ελληνικού βιβλίου. Παρουσιάσεις Ελλήνων και ξένων συγγραφέων, φεστιβάλ ποίησης, φεστιβάλ κόμικς, θεματικά αφιερώματα, συζητήσεις, στρογγυλά τραπέζια, ημερίδες, συνέδρια, εργαστήρια, επαγγελματικές συναντήσεις, εκδηλώσεις για παιδιά, εφήβους και εκπαιδευτικούς, παράλληλες πολιτιστικές δράσεις στην πόλη κ.ά. συνθέτουν το πολύπλευρο πλουραλιστικό πρόγραμμα της 11 ης ΔΕΒΘ το οποίο εμπλουτίζεται με μουσικές εκδηλώσεις, θεατρικές παραστάσεις, εικαστικές εκθέσεις, προβολές, δρώμενα κ.ά. Οι οκτώ αίθουσες εκδηλώσεων της ΔΕΒΘ φιλοξενούν παρουσιάσεις νέων τίτλων που προτείνουν οι συμμετέχοντες εκδότες καθώς και θεματικές εκδηλώσεις που οργανώνει το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού σε συνεργασία με φορείς, ινστιτούτα, πανεπιστήμια, πρεσβείες κ.ά. με στόχο την ευρύτερη απήχηση στο κοινό και την ανάδειξη της Έκθεσης σε μείζον πολιτιστικό γεγονός διεθνούς εμβέλειας και σημείο διαλόγου τάσεων, ιδεών και τεχνών. Το πολιτιστικό πρόγραμμα της 11 ης ΔΕΒΘ περιλαμβάνει τις παρακάτω ενότητες: Θεματικό Αφιέρωμα «Ευρώπη: ταυτότητα και ετερότητα» με αφορμή την Ελληνική Προεδρία Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Φεστιβάλ Κόμικς τιμητικό αφιέρωμα στον Κύπριο ποιητή Κώστα Μόντη (με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννησή του), τιμητικό αφιέρωμα στον μεγάλο Έλληνα δημιουργό Δομήνικο Θεοτοκόπουλο (με αφορμή τα 400 χρόνια από το θάνατό του), Παιδική και Εφηβική Γωνιά Παράλληλο πολιτιστικό πρόγραμμα «Εκτός των Τειχών»

2 ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ: «Ευρώπη: ταυτότητα και ετερότητα» Με αφορμή την Ελληνική Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τον εορτασμό της Ημέρας της Ευρώπης στις 9 Μαΐου, ένα μεγάλο αφιέρωμα στην Ευρώπη θα λάβει χώρα στο ειδικά διαμορφωμένο θεματικό περίπτερο στην καρδιά της έκθεσης κάτω από τον γενικό τίτλο: «Ευρώπη: ταυτότητα και ετερότητα». Μια σειρά συζητήσεων, παρουσιάσεων, στρογγυλών τραπεζιών και άλλων δράσεων θα επιχειρήσει να προσεγγίσει το θέμα της «ευρωπαϊκής ταυτότητας» και τον προβληματισμό γύρω από ζητήματα όπως η ιδέα της ευρωπαϊκής ενοποίησης, η πορεία προς την ολοκλήρωσή της, οι πνευματικές της καταβολές και οι εκφάνσεις του ευρωπαϊκού πολιτισμού. Στο περίπτερο θα εκτεθούν βιβλία που έχουν θεματικό άξονα την Ευρώπη σε συνεργασία με τους Έλληνες εκδότες. ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΔΟΜΗΝΙΚΟΥ ΘΕΟΤΟΚΟΠΟΥΛΟΥ Πλάι στη θεματική έκθεση για την Ευρώπη δημιουργείται ειδικό αφιέρωμα στον κατεξοχήν Ευρωπαίο Έλληνα Δ. Θεοτοκόπουλο με έκθεση σχετικών βιβλίων και επιφάνειες με εργοβιογραφικές πληροφορίες. ΣΥΝΕΔΡΙΟ Εναρκτήρια εκδήλωση του αφιερώματος αποτελεί το συνέδριο «Ευρωπαϊκή Ένωση και ευρωπαϊκή ταυτότητα» σε συνδιοργάνωση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας-Εργαστήριο Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης και του Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, την Πέμπτη 8/5/2014, στις αίθουσες του Πανεπιστήμιο Μακεδονίας: Ομιλητές: Ιωάννης Παπαδόπουλος, επίκ. καθηγητής Τμήματος Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών, Βασιλική Καραβάκου αν. καθηγήτρια Τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής, Σπύρος Μακρής, λέκτορας Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, Χριστόδουλος Γιαλλουρίδης, καθηγητής Τμήματος ΠεΔιΣ, Πάντειο Παν/μιο, Πρόεδρος ΕΙΠ, Σπυρίδων Ν. Λίτσας, επίκ. καθηγητής Τμήματος Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών, Γεώργιος Χρηστίδης, επίκ. καθηγητής Τμήματος Βαλκανικών Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών, Δημήτρης Σκιαδάς, αν. καθηγητής Τμήματος Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών, Φωτεινή Μπέλλου, επίκ. καθηγήτρια Τμήματος Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών, Γιώργος Βοσκόπουλος, αν. καθηγητής-πρόεδρος Τμήματος Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών, Ηλίας Κουσκουβέλης, καθηγητής Τμήματος ΔΕΣ-Κοσμήτορας ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΙΗΣΗΣ Μια πιο διεθνή διάσταση αποκτά το μέχρι πέρυσι- Διαβαλκανικό Φεστιβάλ Ποίησης, καθώς διευρύνει τα σύνορα του και φιλοξενεί ποιητές και από άλλες χώρες. Ενδεικτικά συμμετέχουν οι ποιητές: Marc Delouze (Γαλλία), Yordan Efftimov (Βουλγαρία), Tarik

3 Günersel (Τουρκία), Stanka Hrastelj (Σλοβενία), Jelena Lengold (Σερβία), Alicia Stallings (ΗΠΑ) και Eugen Suciu (Ρουμανία), Luan Tzulis (Αλβανία). Προβλέπονται ποιητικές αναγνώσεις και συζητήσεις με τη συμμετοχή και Ελλήνων ποιητών. Το Φεστιβάλ διοργανώνεται σε συνεργασία με την Εταιρεία Συγγραφέων και θα λάβει χώρα σε ειδικά αφιερωμένο χώρο. ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΩΝ ΠΟΙΗΤΩΝ Μια καινοτομία της φετινής Έκθεσης, που περιλαμβάνει αναγνώσεις και συζητήσεις με νέους Έλληνες ποιητές, που έχουν επιλεγεί από τους προσφάτως διακριθέντες με το Βραβείο Βαρβέρη και από Θεσσαλονικείς, τους οποίους επέλεξαν τα περιοδικά Ένεκεν (Γ. Γιαννόπουλος), Παρέμβαση (Β.Π. Καραγιάννης) και ο εκδότης ποίησης Γ. Αλισάνογλου (εκδ. Σαιξπηρικόν, Θεσσαλονίκη) δίνοντας βήμα για να ακουστούν και νέες φωνές, οι προσδοκίες τους και οι προβληματισμοί τους. Η ποίηση συνομιλεί με τις άλλες τέχνες - Πέμπτη 8 Μαΐου, αναγνώσεις στο ΧΑΜΑΜ στις 21.00, με μουσική - Παρασκευή 9 Μαΐου, αναγνώσεις στο καφέ του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης με μουσική (τρίο τζαζ) - Παρασκευή 9 Μαΐου, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης (Εθνικής Αμύνης 27) εκδήλωση για το Ολοκαύτωμα: "Μένγκελε: αναζητώντας την μνήμη του εργαστηρίου πειραμάτων του Άουσβιτς". Θα ακολουθήσει η κινηματογραφημένη προβολή της θεατρικής παράστασης ΜΕΝΓΚΕΛΕ του Θανάση Τριαρίδη σε σκηνοθεσία Κώστα Φιλίππογλου με τον Λάζαρο Γεωργακόπουλο και την Μυρτώ Αλικάκη (διάρκεια: 93 λεπτά) - Σάββατο 10 Μαΐου, θεατρική παράσταση από την ομάδα ΑRS MORIENDI με τίτλο: «TRANCE EUROPA» - ΕΡΕΙΠΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ, στον Πολυχώρο «Φιξ». -Σάββατο 10 Μαΐου, μουσική εκδήλωση με Ισραηλινό σολίστ σαξοφώνου και Θεσσαλονικείς μουσικούς ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ / ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΜΟΝΤΗ Σάββατο 6-8 μμ το ΕΙΠ/ΕΚΕΒΙ οργανώνει τιμητική εκδήλωση για τον συγγραφέα Κώστα Μόντη, που φέτος τιμώνται τα 100 χρόνια από τη γέννησή του. Ομιλητές οι Αλέξης Ζήρας (πρ. Πρόεδρος Εταιρείας συγγραφέων, Πρόεδρος Επιτροπής Κρατικών Βραβείων Λογοτεχνίας), Δημήτρης Κόκορης (επίκ. καθηγητής νεοελληνικής λογοτεχνίας ΑΠΘ), Μαρία Αθανασοπούλου (λέκτωρ νεοελληνικής λογοτεχνίας ΑΠΘ). Στην εκδήλωση, που τελεί υπό την αιγίδα του κυπριακού Υπουργείου Πολιτισμού, θα μετάσχει και ο εγγονός του τιμώμενου.

4 Στο πλαίσιο του επετειακού αφιερώματος, στο κεντρικότερο σημείο της Έκθεσης, ακριβώς δίπλα στο περίπτερο του ΕΚΕΒΙ/ΕΙΠ, τοποθετείται περίπτερο αφιερωμένο στον Κύπριο ποιητή Κώστα Μόντη με έκθεση βιβλίων και επιφάνειες με το εργοβιογραφικό του και φωτογραφικό υλικό. ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΩΝ Οι στόχοι και τα ειδικά προβλήματα της μετάφρασης της ελληνικής λογοτεχνίας σε άλλες γλώσσες καθώς και η εξέλιξη του μεταφραστικού προγράμματος «Φράσις» θα συζητηθούν Στη συνάντηση νεοελληνιστών και μεταφραστών από τα ελληνικά, την Παρασκευή Αίθουσα Διεθνούς φεστιβάλ ποίησης [περίπτερο 15]: «Μεταφράζοντας τον ελληνισμό. Στόχοι και ειδικά προβλήματα» Συμμετέχουν: David Connolly, Victor Ivanovici, Μόσχος Μορφακίδης, Zdravka Mihaylova, Mauro de Rosa, Crescenzio Sangiglio, Michel Volkovitch, Anthi Wiedenmayer κ.ά. Συντονισμός: Αντώνης Ρεγκάκος, ακαδημαϊκός, καθηγητής Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας ΑΠΘ και Μιχάλης Τιβέριος, καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας ΑΠΘ Οργάνωση: ΕΙΠ/ΕΚΕΒΙ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΟΜΙΚΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΕΚΕΒΙ/ΕΙΠ σε συνεργασία με τις ομάδες Comicdom Press & Inkorrekt H 9η Τέχνη έχει την τιμητική της στη φετινή Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης. Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, στο περίπτερο 13, της HELEXPO, φιλοξενούνται εκδόσεις ελλήνων και ξένων δημιουργών καθώς και θεματικές εκθέσεις κόμικς αντιπροσωπευτικές της σύγχρονης ελληνικής και διεθνούς σκηνής, ενώ πραγματοποιούνται καθημερινά συζητήσεις και εργαστήρια για παιδιά και για μεγάλους. ΕΚΘΕΣΕΙΣ "Les godillots" του Marko / Reframe: Narratives from Europe / Celebrating 9th Art / Εν Αιθρία 5 / Israeli Comics Προβολές Mickey Shorts Signings διεθνών και Ελλήνων δημιουργών ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ / ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ / ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

5 Συμμετέχουν μεταξύ άλλων: Βασιλεία Βαξεβάνη, Νίκος Π. Δαλαμπύρας, Μιχάλης Διαλυνάς, Τάσος Ζαφειριάδης,Ηλίας Κατιρτζιγιανόγλου, Γιάννης Κουρουμπακάλης, Ηλίας Κυριαζής, Λήδα Τσενέ, Γιώργος Τσιαμάντας, Πέτρος Χριστούλιας -Ο Γάλλος Marko (Marc Armspach), εικονογράφος του κόμικς Les godillots -Ο δημοφιλής Βρετανός συγγραφέας comics, Peter Milligan, παρουσιάζει τεχνικές συγγραφής ενός επιτυχημένου σεναρίου comics ΠΑΙΔΙΚΗ & ΕΦΗΒΙΚΗ ΓΩΝΙΑ Η αγαπημένη όλων «Παιδική και Εφηβική Γωνιά» παρουσιάζει πρόγραμμα 68 εκδηλώσεων με τη συμμετοχή 60 δημιουργών (συγγραφείς, εικονογράφοι, εµψυχωτές και άλλοι καλλιτέχνες) με τη συνεργασία εκδοτικών οίκων και φορέων όπως: Ελληνικό Τμήμα IBBY-Κύκλος Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, Χρυσομηλιά Εκπαιδευτικές και Πολιτιστικές Δραστηριότητες, Goethe Institut Thessaloniki, Δήμος Θεσσαλονίκης, Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, Περιφερειακές Βιβλιοθήκες Δήμου Θεσσαλονίκης και περιλαμβάνει: Για παιδιά και εφήβους: παρουσιάσεις βιβλίων, συναντήσεις με συγγραφείς και εικονογράφους, θεατρικά, μουσικά και εικαστικά δρώμενα, εργαστήρια (οργανωμένες ομάδες και για μεμονωμένοι επισκέπτες), Για εκπαιδευτικούς και γονείς: ημερίδες, ομιλίες, συζητήσεις, βιωματικά εργαστήρια. ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ [Η ποίηση στην Παιδική Γωνιά] «Χνάρια» ποίησης Επιλογές από στίχους Ελλήνων ποιητών για παιδιά και όχι μόνο- οδηγούν από την είσοδο του περιπτέρου 13 στην Παιδική Γωνιά. Αναζητήστε το αγαπημένο σας ποίημα! Διαγωνισμός για παιδιά 7-12 ετών: «Γράψτο και θα γίνει!» Ένα μικρό ποίημα μπορεί να κρύβει μέσα του έναν μεγάλο κόσμο. Κι ένα μικρό παιδί μπορεί να κρύβει μέσα του ένα μεγάλο ποίημα. Τα παιδιά καλούνται να γράψουν ένα ποίημα με αφορμή ένα πορτοκάλι, ένα σύννεφο, ένα μαξιλάρι, έναν μάγο, έναν κουμπί, ένα ερωτηματικό, ένα θαυμαστικό Στην Παιδική Γωνιά τα περιμένουν μολύβια, χαρτιά και μια μεγάλη κάλπη! Εκδήλωση στο πλαίσιο του διαγωνισμού «Γράψτο και θα γίνει» Την Κυριακή 11 Μαΐου, στις 5 το απόγευμα, στο περίπτερο της Ποίησης, τα παιδιά που συμμετείχαν στο διαγωνισμό ποίησης στην Παιδική Γωνιά επιστρέφουν, αυτή τη φορά για να διαβάσουν τα ποιήματά τους μπροστά στο κοινό!

6 ΗΜΕΡΙΔΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΩΝ Όπως κάθε χρόνο, η Ένωση Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων και Επιστημόνων Πληροφόρησης έχει προγραμματίσει τη διοργάνωση ημερίδας με θέμα «Οι βιβλιοθήκες ως φορείς κοινωνικής συνοχής σε περιόδους κρίσης», για το Σάββατο 10 Μαΐου, 10 π.μ. - 4 μ.μ. Επίσης η ΕΕΒΕΠ οργανώνει φέτος μια πρωτότυπη καμπάνια με τίτλο «To διάβασες ταξίδεψέ το»: Καλούνται μικροί και μεγάλοι φίλοι καθώς και φορείς που επιθυμούν να προσφέρουν βιβλία προκειμένου να δημιουργηθεί βιβλιοθήκη στην ελληνική κοινότητα Βορείου Ιταλίας (Μιλάνο) με στόχο την προώθηση των δράσεων ενίσχυσης της ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού, τόσο ανάμεσα στα μέλη της εκεί παροικίας όσο και ανάμεσα στους Ιταλούς που επιθυμούν να έρθουν σε επαφή με τον ελληνικό πολιτισμό. ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ Λίγο πριν την Έκθεση Η ΔΕΒΘ παίρνει τους δρόμους, διαχέεται σε δημόσιους χώρους και συνομιλεί με τις άλλες τέχνες σε σειρά εκδηλώσεων που υποδέχονται τη μεγάλη γιορτή του βιβλίου στην πόλη. «TRANS EUROPA - ΕΡΕΙΠΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ» Θεατρική παράσταση-performance από την ομάδα Ars Moriendi Σαββάτο 3 /5/2014, ώρα 21:00 & Σαββάτο 10/5/2014, ώρα 21:30 ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΦΙΞ Η «ευρωπαϊκή σκέψη» μέσα από μια διαδρομή-σκηνική σύνθεση κειμένων από στοχαστές και συγγραφείς: Αλμπέρ Καμύ, Χάινερ Μίλλερ, Τζων Λοκ, Ζαν-Ζακ Ρουσώ, Χάνα Άρεντ, Βάλτερ Μπένγιαμιν, Γιώργος Χειμωνάς, Δημήτρης Δημητριάδης. Σκηνοθεσία: Θάνος Νίκας Σκηνική εγκατάσταση: Πηνελόπη Χατζηδημητρίου Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Πασχάλης Αραμπατζής, Ευρώπη Αργυροπούλου, Ελευθερία Μαυρίδου, Αλέξανδρος Νικολαΐδης, Βαλεντίνα Παρασκευαΐδου, Βάνα Τάτσιου. Συντονισμός/επιμέλεια: Γιώργος Αλισάνογλου «ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΛΛΙΩΣ» Διήμερο βιβλιοφιλικών δράσεων στην πόλη, Τρίτη 6/5 και Τετάρτη 7/5/2014 Με μια σειρά ποικίλλων δράσεων και εκδηλώσεων το «Βιβλίο αλλιώς» επιχειρεί μέσα από μία ευρεία συνέργεια να φέρει το βιβλίο σε απροσδόκητα σημεία και να αναδείξει τη σχέση του με το δημόσιο χώρο:

7 Το κινούμενο κιόσκι του βιβλίου, ένα μικρό κινούμενο-περίπτερο βιβλίου σταματά σε διαφορετικά σημεία της πόλης και προωθεί την έννοια του bookcrossing. Με όχημα τη λογοτεχνία, μία πόλη με πλούσια λογοτεχνική ιστορία. Δυο θεματικές περιδιαβάσεις, δυο περιπατητικές διαδρομές στο κέντρο της πόλης σε ιστορικά σημεία. Βιβλία στην αυλή: Η Θεσσαλονίκη διαθέτει πια ελάχιστες όμορφες αυλές που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν. Επιλέγουμε 4 από αυτές για να υποδεχτούν συγγραφείς και τους αναγνώστες τους σε μία συνάντηση με το βιβλίο. Ξεναγούμε τους αναγνώστες στην ιστορία των αυλών και των κτιρίων τους και κατόπιν οι συγγραφείς διαβάζουν αποσπάσματα των βιβλίων τους. Τα παιδιά και τα βιβλία: Σε δύο από τις future libraries της πόλης η Σοφία Σούπαρη στήνει ένα πρωτότυπο παιχνίδι γνώσης, αγάπης και δημιουργίας για το βιβλίο και γνώσης για τη Διεθνή Έκθεση. Ένα ταξίδι στον κόσμο του Καβάφη, μια παρουσίαση της εγκατάστασης για την ποίηση του Κωνσταντίνου Καβάφη. Μια διαφορετική ξενάγηση από τους Nana, τους δημιουργούς της πρωτότυπης αρχιτεκτονικής εγκατάστασης βασισμένης στην ποίηση του Κωνσταντίνου Καβάφη που θα φιλοξενηθεί στο χώρο της Στοάς της Αγίου Μηνά. Πληροφορίες: ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: PARALLAXI/ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ/ΕΚΕΒΙ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ Όπως κάθε χρόνο, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης συμμετέχει στην ΔΕΒΘ με προβολή τριών ταινιών στο ΟΛΥΜΠΙΟ [αιθ. Παύλος Ζάννας] που εστιάζουν με ιδιαίτερη ματιά σε θέματα ταυτότητας: ελληνισμός, Ευρώπη, μετανάστευση, συνύπαρξη η Ελλάδα ως κομμάτι της Ευρώπης που όχι μόνο γιατί έδωσε τις πολιτιστικές συντεταγμένες της αλλά γιατί βρίσκεται σε μια συνεχή όσμωση μαζί της. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ στο ΟΛΥΜΠΙΟ [αιθ. Παύλος Ζάννας] Παρασκευή 9/5, 18:00 Μασσαλία, μακρινή κόρη Σκηνοθεσία-Σενάριο: Μάρκος Γκαστίν, Χώρα: Ελλάδα-Γαλλία, Έτος παραγωγής: 2003, Διάρκεια: 87, Έγχρωμη Σάββατο 10/5, 18:00 Soul kitchen Σκηνοθεσία: Φατίχ Ακίν, Με τους: Αδάμ Μπουσδούκος, Μόριτς Μπλάιμπτροϊ, Φελίν Ρόγκαν, Άννα Μπέντερκε, Μπιρόλ Ουνέλ, Χώρα: Γερμανία, Έτος παραγωγής: 2009, Διάρκεια: 99, Έγχρωμη Κυριακή11/5, 18:00 Ελληνική κοινότητα Χαϊδελβέργης Σκηνοθεσία-Σενάριο: Λευτέρης Ξανθόπουλος, Χώρα: Ελλάδα, Έτος παραγωγής: 1976, Διάρκεια: 30, Έγχρωμη

8 ΕΚΘΕΣΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΟΡΤΡΕΤΩΝ «Λογοτέχνες της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης Θρακομακεδονικής ενδοχώρας», του Γιάννη Βανίδη, οργάνωση: Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης Στο πλαίσιο των παράλληλων δράσεων της Photobiennale του ΜΦΘ, η ΔΕΒΘ φιλοξενεί μια σημαντική καταγραφή των λογοτεχνών της Βόρειας Ελλάδας, μέσα από τα 212 έγχρωμα πορτραίτα που περιλαμβάνονται στην έκδοση «Λογοτέχνες της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης Θρακομακεδονικής ενδοχώρας» (Θεσσαλονίκη 2012). Επίσημη τελετή εγκαινίων στην κεντρική πλατεία της Έκθεσης Η επίσημη τελετή εγκαινίων θα πραγματοποιηθεί την εναρκτήρια Πέμπτη 8 Μαΐου, ώρα στην κεντρική πλατεία του περιπτέρου 15. Το πρόγραμμα εκδηλώσεων της 11 ης ΔΕΒΘ ανοίγει την Πέμπτη 8 Μαΐου, στις με την παρουσίαση του βιβλίου της Fania Oz-Salzberger (κόρη του διεθνούς και πολυβραβευμένου Amos Oz) ενώ κλείνει την Κυριακή 11 Μαΐου στις με συναυλία της κομπανίας Taş Plak Kumpanyası που πλαισιώνει με σεφαραδίτικα και πολίτικα τραγούδια την παρουσίαση της έκδοσης «Ρωμιοί κι Εβραίοι στο Βαρδάρη» του Ρωμαίικου εκδοτικού οίκου ΙΣΤΟΣ που συμμετέχει για πρώτη φορά στην ΔΕΒΘ. [Αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων στην ιστοσελίδα: ] Είσοδος ελεύθερη Ηµέρες και ώρες λειτουργίας: Πέµπτη 15:00-21:00 / Παρασκευή και Κυριακή 10:00-21:00 / Σάββατο 10:00-22:00 ΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ / ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΙΒΛΙΟΥ ΔΕΘ - HELEXPO

9 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΚΔΟΤΩΝ ΚΑΙ ΒΙΒΙΟΧΑΡΤΟΠΩΛΩΝ (ΠΟΕΒ) ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΙΜΩΜΕΝΗΣ ΧΩΡΑΣ: ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΟΜΙΚ COMICDOM PRESS / INKORREKT / ΕΝΑΤΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ / ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΓΚΑΙΤΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ / ΙΤΑΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ / ΙΣΤΙΤΟΥΤΟ ΒΙΒΛΙΟΥ ΠΟΛΩΝΙΑΣ / ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΦΩΤΟ ΜΠΙΕΝΑΛΕ / ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ / ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Το έργο είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονία Θράκη του ΕΣΠΑ και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης ΕΤΠΑ).

Διεθνής Έκθεση Βιβλίου

Διεθνής Έκθεση Βιβλίου 11η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡH Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης Thessaloniki Book Fair 8-11 Μαΐου 2014 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ Τιμώμενη Χώρα: ΙΣΡΑΗΛ Αφιέρωμα ΕΥΡΩΠΗ: ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΤΕΡΟΤΗΤΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΙΗΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

διεθνής έκθεση βιβλίου Θεσσαλονίκης

διεθνής έκθεση βιβλίου Θεσσαλονίκης η διεθνής έκθεση βιβλίου Θεσσαλονίκης Βιβλία και ιδέες κυκλοφορούν στην πόλη Η 12 η ΔΕΒΘ προσκαλεί νέους και παλαιότερους αναγνώστες, εκδότες και συγγραφείς, ακαδημαϊκούς και επαγγελματίες της δημιουργικής

Διαβάστε περισσότερα

Τρικυμία στο Κρατικό Θέατρο. Ευρωπαϊκό Παιδικό Φεστιβάλ Ένα φεστιβάλ αφιερωμένο εξ' ολοκλήρου στα παιδιά, γεμάτο από μουσικά

Τρικυμία στο Κρατικό Θέατρο. Ευρωπαϊκό Παιδικό Φεστιβάλ Ένα φεστιβάλ αφιερωμένο εξ' ολοκλήρου στα παιδιά, γεμάτο από μουσικά ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ H ΕΦΗΜΕΡIΔΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛIΤIΣΤIΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΕΤΟΣ 19ο Αρ. Φύλλου 179 ΜΑΪΟΣ 2015 ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΕ 10.000 ΑΝΤΙΤΥΠΑ ΜΟΥΣΙΚH Σελ. 13 ΘΕΑΤΡΟ Σελ. 13 ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ Σελ. 13 ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Διαβάστε περισσότερα

150 χρόνια από τη γέννηση του Ελευθέριου Βενιζέλου

150 χρόνια από τη γέννηση του Ελευθέριου Βενιζέλου Τα Νέα του Μήνα Μάιος 2014 3ος ΗμιΜαραθώνιος Αθήνας Ο ΣΕΓΑΣ, σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων και τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας διοργανώνει τον 3ο ΗμιΜαραθώνιο Αθήνας την Κυριακή 4

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΖΑΑR ΒΙΒΛΙΟΥ

ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΖΑΑR ΒΙΒΛΙΟΥ ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ H ΕΦΗΜΕΡIΔΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛIΤIΣΤIΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΕΤΟΣ 17ο Αρ. Φύλλου 159 AΠΡΙΛΙΟΣ 2013 ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΕ 10.000 ΑΝΤΙΤΥΠΑ ΜΟΥΣΙΚH Σελ. 13 ΘΕΑΤΡΟ Σελ. 13 ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ Σελ. 13 ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Διαβάστε περισσότερα

Περιοδικό ΑΩ Τεύχος 59 Μαρτίος 2013

Περιοδικό ΑΩ Τεύχος 59 Μαρτίος 2013 Περιοδικό ΑΩ Τεύχος 59 Μαρτίος 2013 Περιοδικό ΑΩ Τεύχος 59 Μάρτιος 2013 Περιεχόμενα Σημείωμα Δραστηριότητες Υποτρόφων Απώλεια...2 Επιτυχίες...3 Μουσική...4 Εικαστικά...6 Σκηνοθεσία...7 Ειδήσεις του Συνδέσμου

Διαβάστε περισσότερα

Ψυχή. Συνείδηση φανέρωμα συγκίνησης περιπαίζεις την ύπαρξη

Ψυχή. Συνείδηση φανέρωμα συγκίνησης περιπαίζεις την ύπαρξη II A N O Y A Ρ ΙΙ Ο Σ 2 0 1 4 T TEL/FAX 2310232300, Βενιζέλου 80, 54631, Θεσσαλονίκη, URL www.theatroedu.gr MAIL info@theatroedu.gr Επιμέλεια Ενημερωτικού Δελτίου: Κατερίνα Αλεξιάδη Μαίρη Καλδή Τ Α Ν Ε

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ KΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΜΑΪΟΥ 2015 «Η ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ»

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ KΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΜΑΪΟΥ 2015 «Η ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ» ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΚΔΟΤΩΝ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Σ.ΕΚ.Β.Ε. ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΒΙΒΛΙΟΥ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ KΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΜΑΪΟΥ 2015 «Η ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ» 34 ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΙΒΛΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

1. Ενημερωτικές συναντήσεις με τους γονείς

1. Ενημερωτικές συναντήσεις με τους γονείς Τ Α Π Ε Π Ρ Α Γ Μ Ε Ν Α τ ο υ σ χ.. έ τ ο υ ς 2 0 1 2-2 0 1 3 «Το μόνο στολίδι που δεν φθείρεται είναι η γνώση.» 1. Ενημερωτικές συναντήσεις με τους γονείς Η ενημέρωση για τη μαθησιακή και την εξελικτική

Διαβάστε περισσότερα

NYC EDUCATIONAL GROUP CAMPUSES. New York College : Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πράγα, Τίρανα, Βελιγράδι

NYC EDUCATIONAL GROUP CAMPUSES. New York College : Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πράγα, Τίρανα, Βελιγράδι 1 New York College : Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πράγα, Τίρανα, Βελιγράδι Το New York College έχει λάβει Άδεια Ίδρυσης και Λειτουργίας από το Υπουργείο Παιδείας ΔΒΜΘ (ΦΕΚ 1302 Τεύχος Β 18/8/10 Αθήνα), (ΦΕΚ 1320

Διαβάστε περισσότερα

12 η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

12 η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης ΕΛΛΗΝΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 12 η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης 7 10 Μαΐου 2015 «ΜΑΚΡΙΝΕΣ ΦΩΝΕΣ» - ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΙΒΗΡΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ παρουσιάσεις- συζητήσεις -εκθέσεις- ποιητικές

Διαβάστε περισσότερα

Α Λ Ε Ξ Α Ν Δ Ρ Ι Ν Ο Σ

Α Λ Ε Ξ Α Ν Δ Ρ Ι Ν Ο Σ Α Λ Ε Ξ Α Ν Δ Ρ Ι Ν Ο Σ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ // ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΗΣ ΛΟΓΟΔΟΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ 22// 2013 Ιουνίου έτος 01 // αριθμός φύλλου 07 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ Ε

Διαβάστε περισσότερα

επωφελούς αμοιβαίας εξέλιξης;

επωφελούς αμοιβαίας εξέλιξης; 28 Οκτωβρίου 10 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ Την αισιοδοξία του για τη διατήρηση και την ανάπτυξη του Ελληνισμού στην Αίγυπτο και την περαιτέρω

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ / ΙΣΤΟΡΙΑ / ΒΙΒΛΙΑ / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ CYRIACO LOPEZ - TERRI WITEK

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ / ΙΣΤΟΡΙΑ / ΒΙΒΛΙΑ / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ CYRIACO LOPEZ - TERRI WITEK διαδρο ές διαδρομές ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ / ΙΣΤΟΡΙΑ / ΒΙΒΛΙΑ / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ CYRIACO LOPEZ - TERRI WITEK ΜΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΡΟΤΟΝΤΑ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΚΟΛΥΜΠΑΡΙΟΥ Το σπουδαιότερο σ ουδαιότερο βυζαντινό

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΛΕΞΗ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ

ΔΙΑΛΕΞΗ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΜΑΡΤΙΟΣ 2013 ΤΕΥΧΟΣ 47 ΔΙΑΛΕΞΗ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τη Γιορτή των Γραμμάτων, «μία διοργάνωση του

Διαβάστε περισσότερα

χρονιά που μαθητές επιτυγχάνουν 45 points και η 2η χρονιά που 2 παιδιά εξασφάλισαν

χρονιά που μαθητές επιτυγχάνουν 45 points και η 2η χρονιά που 2 παιδιά εξασφάλισαν ΠΕΡΙΟΔΟΣ Β' ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ "ΣΧΟΛΗΣ ΜΩΡΑΪΤΗ" ΤΕΥΧΟΣ 6 // ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2010 www.moraitis.edu.gr Αποτελέσματα 2010 Γενικό Λύκειο: Επέτυχαν την εισαγωγή τους σε ΑΕΙ - ΤΕΙ: 70 στους 73, δηλαδή 96%, από αυτούς

Διαβάστε περισσότερα

ΙΟΥΝΙΟΣ 2009 - ΦΥΛΛΟ 32. Ποτέ χωρίς το αντηλιακό μας!!!

ΙΟΥΝΙΟΣ 2009 - ΦΥΛΛΟ 32. Ποτέ χωρίς το αντηλιακό μας!!! ΙΟΥΝΙΟΣ 2009 - ΦΥΛΛΟ 32 Χρόνια Πολλά Μπαμπά! Σ ευχαριστώ, γιατί καθημερινά δίνεις το δικό σου αγώνα για να προσφέρεις τα πάντα στην οικογένειά μας. Σ ευχαριστώ, για όλα όσα έχεις κάνει για εμένα και για

Διαβάστε περισσότερα

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΚΔΟΣΗ 4 Απριλίου 2015 ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / ΙΣΤΟΡΙΑ / ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ / ΒΙΒΛΙΑ / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞH ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΥΡΑΤ

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΚΔΟΣΗ 4 Απριλίου 2015 ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / ΙΣΤΟΡΙΑ / ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ / ΒΙΒΛΙΑ / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞH ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΥΡΑΤ διαδρομές ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / ΙΣΤΟΡΙΑ / ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ / ΒΙΒΛΙΑ / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞH ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΥΡΑΤ διαδρομές διαδρο ές διαδρομές γιορτάζουν 2 ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΚΔΟΣΗ 4 Aπριλίου 2015 diadromes@haniotika-nea.gr

Διαβάστε περισσότερα

Μουσείο Ακρόπολης. Σύντοµος απολογισµός Ιούνιος 2013 - Μάιος 2014. πέµπτος χρόνος

Μουσείο Ακρόπολης. Σύντοµος απολογισµός Ιούνιος 2013 - Μάιος 2014. πέµπτος χρόνος Μουσείο Ακρόπολης Σύντοµος απολογισµός Ιούνιος 2013 - Μάιος 2014 πέµπτος χρόνος Μήνυμα προέδρου Στις 20 Ιουνίου 2014 κλείνουν τα πέντε πρώτα χρόνια λειτουργίας του νέου Μουσείου της Ακρόπολης. Η αναγνώριση

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτισμός με αυξημένο ΦΠΑ

Πολιτισμός με αυξημένο ΦΠΑ ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ H ΕΦΗΜΕΡIΔΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛIΤIΣΤIΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΕΤΟΣ 19ο Αρ. Φύλλου 180 ΙΟΥΝΙΟΣ 2015 ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΕ 10.000 ΑΝΤΙΤΥΠΑ ΜΟΥΣΙΚH Σελ. 13 ΘΕΑΤΡΟ Σελ. 13 ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ Σελ. 13 ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Διαβάστε περισσότερα

@up. Πρωτοετείς: οδηγός επιβίωσης. Περιοδική Έκδοση του Πανεπιστημίου Πατρών

@up. Πρωτοετείς: οδηγός επιβίωσης. Περιοδική Έκδοση του Πανεπιστημίου Πατρών @up Δ η μ ή τ ρ ι ο ς Σ φ ή κ α ς & Β έ ρ α Σ φ ή κ α C o r i n n e M e n t z e l o p o u l o s & Α ν δ ρ έ α ς Μ ε ν τ ζ ε λ ό π ο υ λ ο ς Περιοδική Έκδοση του Πανεπιστημίου Πατρών 2η περίοδος - τεύχος

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά, εφήβους, οικογένειες και ενήλικες

Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά, εφήβους, οικογένειες και ενήλικες Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά, εφήβους, οικογένειες και ενήλικες Το νέο πρόγραμμα της Στέγης προτείνει και φέτος μια σειρά από πρωτότυπα προγράμματα για παιδιά, οικογένειες και ενήλικες! Παιδιά κάθε

Διαβάστε περισσότερα

Χώρος: Περίπτερο εξωτερικού χώρου

Χώρος: Περίπτερο εξωτερικού χώρου Σελίδα 1 Χώρος: Περίπτερο εξωτερικού χώρου ERASMUS STUDENT NETWORK (ESN) THESSALONIKI ΑΙΓΥΠΤΟΣ: Μορφωτικό Κέντρο Πρεσβείας Αιγύπτου στην Αθήνα ΑΛΒΑΝΙΑ: Σύλλογος Αλβανών Μεταναστών "Μητέρα Τερέζα" ΑΡΜΕΝΙΑ:

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΒΛΙΟ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

ΒΙΒΛΙΟ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ 1 ΒΙΒΛΙΟ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ 3 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Σελ. Ευχαριστίες....................................................4 Χαιρετισμός Δημάρχου..............................................5

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ. Περιεχόμενα Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2012

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ. Περιεχόμενα Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2012 ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΟΣ Β ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2012 ΤΕΥΧΟΣ 9 Περιεχόμενα Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2012 1 Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2012 7 Συνέδρια & Ημερίδες 12 Νέα Μουσεία & Επανεκθέσεις

Διαβάστε περισσότερα

ROBOT MASTERS. Γυμνάσιο - Λύκειο. Στο φύλλο αυτό μπορείτε να διαβάσετε: ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ ΤΟΥ ΚΟΛΕΓΙΟΥ ΔΕΛΑΣΑΛ. ιουνιοσ 2015

ROBOT MASTERS. Γυμνάσιο - Λύκειο. Στο φύλλο αυτό μπορείτε να διαβάσετε: ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ ΤΟΥ ΚΟΛΕΓΙΟΥ ΔΕΛΑΣΑΛ. ιουνιοσ 2015 ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ ΤΟΥ ΚΟΛΕΓΙΟΥ ΔΕΛΑΣΑΛ ιουνιοσ 2015 περιοδικη εκδοση αριθμοσ φυλλου 31 Γυμνάσιο - Λύκειο Στο φύλλο αυτό μπορείτε να διαβάσετε: Robot Masters σελ.3 Ιωάννης-Βαπτιστής Δελασάλ σελ.4 Α Βραβείο

Διαβάστε περισσότερα

νέα μας Όραμα Να Είμαστε η Πρώτη Επιλογή Ποτού για τον Κάθε Άνθρωπο στην Κάθε του Στιγμή Σελίδα 16

νέα μας Όραμα Να Είμαστε η Πρώτη Επιλογή Ποτού για τον Κάθε Άνθρωπο στην Κάθε του Στιγμή Σελίδα 16 . Όραμα Να Είμαστε η Πρώτη Επιλογή Ποτού για τον Κάθε Άνθρωπο στην Κάθε του Στιγμή τα νέα μας Έντυπο επικοινωνίας του προσωπικού του Ομίλου Εταιρειών Φώτος Φωτιάδης Έκδοση 40η Αύγουστος 2014 Σελίδα 16

Διαβάστε περισσότερα

Α Λ Ε Ξ Α Ν Δ Ρ Ι Ν Ο Σ

Α Λ Ε Ξ Α Ν Δ Ρ Ι Ν Ο Σ Α Λ Ε Ξ Α Ν Δ Ρ Ι Ν Ο Σ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ // ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΗΣ ΛΟΓΟΔΟΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ 22// 2013 Μαΐου έτος 01 // αριθμός φύλλου 06 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΤΟ ΠΑΣΧΑΛΙΑΤΙΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / ΙΣΤΟΡΙΑ / ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ / ΒΙΒΛΙΑ / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ / ΜΟΥΣΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / ΙΣΤΟΡΙΑ / ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ / ΒΙΒΛΙΑ / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ / ΜΟΥΣΙΚΗ 1 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015 διαδρομές ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / ΙΣΤΟΡΙΑ / ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ / ΒΙΒΛΙΑ / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ / ΜΟΥΣΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ Αγαπημένος προορισμός τα Χανιά 2/ 26 diadromes@haniotika-nea.gr διαδρομές ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ

Διαβάστε περισσότερα