ΣΤΟΧΟΙ. Να αναγνωρίσουμε τη Μεσογειακή αλλά και την Κρητική διατροφή σαν μέρος της παράδοσης και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΣΤΟΧΟΙ. Να αναγνωρίσουμε τη Μεσογειακή αλλά και την Κρητική διατροφή σαν μέρος της παράδοσης και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς."

Transcript

1

2 ΣΤΟΧΟΙ Να αναγνωρίσουμε τη Μεσογειακή αλλά και την Κρητική διατροφή σαν μέρος της παράδοσης και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

3 ΣΤΟΧΟΙ Να μάθουμε για τις νέες ομάδες τροφίμων που έχουν πια μπει στην καθημερινή μας διατροφή δηλ. τα βιολογικά τα λειτουργικά και τα μεταλλαγμένα τρόφιμα

4 ΣΤΟΧΟΙ Να αντλήσουμε πληροφορίες για τα οφέλη αλλά και τους κινδύνους απ την χρήση τους Να εξοικειωθούμε με ποσοτικές και ποιοτικές μεθόδους έρευνας.

5 ΥΠΟΘΕΜΑΤΑ -ΟΜΑΔΕΣ Μεσογειακή διατροφή : Σκορδαλάκη Αθηνά Παντελάκη Βίκυ, Πρωτογεράκη Εμμανουέλα, Σηφάκη Μανώλη και Στιβακτάκη Αντώνη. Βιολογικά τρόφιμα : Σημαιάκη Εμμανουέλα, Στρατάκη Μαριλένα, Χατζιδάκη Τζωρτζίνα, Φρογάκη Γιώργο και Τσάνερ Μάρκο. Λειτουργικά τρόφιμα : Ταβερναράκη Μαρία, Τσακίρη Ροδούλα, Σφυριδάκη Αγγελική, Σφακιανάκη Μανώλη, Χατζηπέρρο Μιχαήλο και Τσάμαϊ Ματίλντα. Μεταλλαγμένα τρόφιμα : Χαλκιαδάκη Εύα, Φιτσάκη Αφροδίτη, Σαριδάκη Μαρία, Σαββάκη Μαρία, Σπανουδάκη Στέλλα και Φασομυτάκη Κωστή.

6 ΟΜΑΔΑ 1η : ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

7 ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ... Αντώνης Στιβακτάκης Μανώλης Σηφάκης Εμμανουέλα Πρωτογεράκη Αθηνά Σκορδαλάκη Βίκυ Παντελάκη

8 ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ Είναι όρος που επινοήθηκε από τον φυσιολόγο 1993 : Αποφασίστηκε τι θα θεωρείται Άνσελ Κις για να περιγράψει το μοντέλο υγιεινή, διατροφής, το οποίο ακολουθούσαν οι λαοί των παραδοσιακή Μεσογειακή διατροφή Μεσογειακών χωρών. ΔΙΑΤΡΟΦΕΣ) (ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΕΣ 1995 : Δημιουργήθηκε η "Πυραμίδα της Μεσογειακής Διατροφής". (ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΧΑΡΒΑΡΝΤ) 2010: Η Μεσογειακή Διατροφή συμπεριλαμβάνεται στον Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής

9 ΠΥΡΑΜΙΔΑ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

10 ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ Συνδέεται με την απώλεια βάρους. Συμβάλλει στην άμυνα σε πολλές ασθένειες. Μειώνει τη συχνότητα εμφάνισης : - εγκεφαλικών επεισοδίων - καρδιακών νοσημάτων - υπέρτασης - διαβήτη. Μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης των νόσων Parkison και Alzheimer

11 ΚΡΗΤΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΥΓΡΟ ΧΡΥΣΑΦΙ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΟΜΗΡΟΣ

12 ΠΗΓΕΣ

13 ΟΜΑΔΑ 2η :

14 ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ: ΣΗΜΑΙΑΚΗ ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑ ΣΤΡΑΤΑΚΗ ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΧΑΤΖΙΔΑΚΗ ΤΖΩΡΤΖΙΝΑ ΦΡΟΓΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΑΝΕΡ ΜΑΡΚΟΣ

15 Tο αποτέλεσμα της καλλιέργειας της γης χωρίς χημικές ουσίες και τοξικά ζιζανιοκτόνα. Η καταπολέμηση ασθενειών και η λίπανση του εδάφους γίνονται με φυσικές μεθόδους και οργανικά εφόδια

16 ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ Είναι πιο υγιεινά Είναι ασφαλή για την υγεία μας Έχουν ανώτερη διατροφική αξία και, συχνά, είναι πιο γευστικά και μυρωδάτα. Καλλιεργούνται με μεθόδους που είναι πολύ πιο φιλικές για το περιβάλλον.

17 . Είναι πιο ακριβά από τα συμβατικά προϊόντα Είναι δύσκολο να καλυφθούν οι ανάγκες της ανθρωπότητας Ο χρόνος που απαιτείται για να φθάσει ένα προϊόν στον καταναλωτή είναι μεγαλύτερος απ ότι στις συμβατικές καλλιέργειες.

18 Υψηλότερο κόστος παραγωγής. Δυσκολότερη αντιμετώπιση ασθενειών. Μεγαλύτερες απαιτήσεις σε εργασία. Η μικρή προσφορά των βιολογικών προϊόντων. Υψηλότερο κόστος διακίνησης Μικρές βιολογικές γεωργικές εκμεταλλεύσεις

19 Οι ΗΠΑ καταναλώνουν το 48% της παγκόσμιας παραγωγής, ενώ στην Ευρώπη πρώτοι έρχονται οι Γερμανοί με ποσοστό 6% και ακολουθούν οι Γάλλοι με ποσοστό 3,5%. Στην Ελλάδα καλλιεργούνται 4 εκατομμύρια στρέμματα γης αφιερωμένα στην αποκλειστική παραγωγή βιολογικών γεωργοκτηνοτροφικών προϊόντων, ένα ποσοστό που καλύπτει το 3,4% της καλλιεργούμενης γης ενώ το αντίστοιχο στην Αυστρία είναι στα 15%.

20

21 ΟΜΑΔΑ 3η : Λειτουργικά τρόφιμα

22 Ταβερναράκη Μαρία Τσακίρη Ροδούλα Σφυριδάκη Αγγελική Σφακιανάκης Μανώλης Χατζηπέρρος Μιχαήλος Τσάμαϊ Ματίλντα.

23 Τι είναι τα λειτουργικά τρόφιμα, πώς χρησιμοποιούνται; Τα λειτουργικά τρόφιμα είναι προϊόντα διατροφής που έχουν σχεδιαστεί ώστε να παρέχουν κάποιο συγκεκριμένο όφελος για την υγεία.

24 ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ Με επιπλέον ποσότητα: έχουν εμπλουτιστεί με επιπλέον ποσότητα κάποιου συστατικού που ήδη υπάρχει στο φυσικό τρόφιμο. Με προσθήκη συστατικού: έχει προστεθεί μία ωφέλιμη για τον οργανισμό ουσία, η οποία δεν περιέχεται κανονικά στο φυσικό τρόφιμο. Χωρίς...: έχει αφαιρεθεί μέρος ή ολόκληρη η ποσότητα κάποιου συστατικού που θεωρείται επιζήμιο για τον οργανισμό.

25 Στα λειτουργικά τρόφιμα περιλαμβάνονται τα συμβατικά τρόφιμα (φυσικά λειτουργικά) τα τροποποιημένα τρόφιμα τα ιατρικά τρόφιμα και τα τρόφιμα για ειδική διαιτητική χρήση.

26 Πλεονεκτήματα Συµπληρώνουν µια ανεπαρκή και µη-ισορροπηµένη διατροφή Συµβάλουν στον περιορισµό πολλών ασθενειών καθώς και στη µείωση του κόστους της ιατροφαρµακευτικής περίθαλψης. Μειονεκτήματα Αμφισβητείται η ασφάλειά τους καθώς δεν έχει διασαφηνιστεί πλήρως η επίδραση που έχουν στον άνθρωπο

27 Πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζετε πριν αγοράσετε κάποιο λειτουργικό προϊόν. Δεν δίνονται με συνταγή γιατρού, γιατί είναι πραγματικά τρόφιμα κι όχι φάρμακα. Δεν υποκαθιστούν την αναγκαιότητα της υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής. Συνεισφέρουν σε μια καλύτερη υγεία όταν εντάσσονται σε ένα ποικίλο διαιτολόγιο και συνδυάζονται με τους βασικούς κανόνες της υγιεινής ζωής.

28 Ο καταναλωτής θα πρέπει να είναι επιφυλακτικός και να συµβουλευτεί κάποιον ειδικό, πριν αγοράσει κάποιο λειτουργικό προϊόν.

29 ΠΗΓΕΣ -mas.html NUTRITION/LEITOYRGIKA%20TROFIMA.pdf

30 ΟΜΑΔΑ 4η : Μεταλλαγμένα τρόφιμα

31 Τα μέλη της ομάδας: Σαββάκη Μαρία Σαριδάκη Μαρία Σπανουδάκη Στέλλα Φασομυτάκης Κωστής Φιτσάκη Αφροδίτη Χαλκιαδάκη Εύα

32 Τι είναι λοιπόν τα μεταλλαγμένα; Μεταλλαγμένοι οργανισμοί είναι οι οργανισμοί που δημιουργούνται τεχνητά στα εργαστήρια με πρόσθεση γονιδίων που προέρχονται από άλλους, διαφορετικούς οργανισμούς.

33 Στην παγκόσμια αγορά κυκλοφορούν τέσσερα είδη μεταλλαγμένων προϊόντων : η σόγια, το καλαμπόκι, το βαμβάκι και η ελαιοκράμβη. Η Ευρώπη εισάγει κυρίως στους καταναλωτές σόγια και κάποιες ποικιλίες καλαμποκιού, τα οποία χρησιμοποιούνται ως συστατικά στην παραγωγή τροφίμων και ζωοτροφών.

34 Ποια τα οφέλη τους; Καλύτερη ποιότητα και γεύση Μικρότερο χρόνο ωρίμανσης που βοηθά τον αγρότη να επεκτείνει τις καλλιέργειές του. Χαμηλότερο κόστος παραγωγής Αυξημένη ανθεκτικότητα Αντιμετώπιση του παγκοσμίου προβλήματος ανεπαρκούς ποσότητας τροφίμων.

35 Ποιές είναι οι επιπτώσεις τους; Αλλεργίες των ανθρώπινων οργανισμών Τοξικότητα: Οι μεταλλαγμένες τροφές περιέχουν πολλές τοξίνες οι οποίες δημιουργούν μοιραίες δηλητηριάσεις Πιθανόν καρκινογενέσεις. Μόλυνση του περιβάλλοντος καθώς οι ουσίες που εισέρχονται προκαλούν βλάβες στο χώμα.

36 Ποιες οι αντιδράσεις των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων;

37 Δέλτα Φέτα-Δέλτα ΚΟΚΚΙΝΟ Δέλτα Φρέσκο Γάλα-Δέλτα ΚΟΚΚΙΝΟ ΔΩΔΩΝΗ Φέτα-ΔΩΔΩΝΗ ΚΟΚΚΙΝΟ ΔΩΔΩΝΗ Φρέσκο Γάλα-ΔΩΔΩΝΗ ΚΟΚΚΙΝΟ Advance-ΔΕΛΤΑ ΚΟΚΚΙΝΟ Danette Επιδόρπια-ΔΕΛΤΑ ΚΟΚΚΙΝΟ Vitaline-ΔΕΛΤΑ ΚΟΚΚΙΝΟ ΔΕΛΤΑ Γιαούρτια-ΔΕΛΤΑ ΚΟΚΚΙΝΟ After School Choco-ΦΑΓΕ ΚΟΚΚΙΝΟ FruYo-ΦΑΓΕ ΚΟΚΚΙΝΟ Nouvelle-ΦΑΓΕ ΚΟΚΚΙΝΟ ΦΑΓΕ Γιαούρτια-ΦΑΓΕ ΚΟΚΚΙΝΟ Beautiful-MEΒΓΑΛ ΚΟΚΚΙΝΟ Chocomania-MEΒΓΑΛ ΚΟΚΚΙΝΟ Duettino-MEΒΓΑΛ ΚΟΚΚΙΝΟ Harmony-MEΒΓΑΛ ΚΟΚΚΙΝΟ ΜΕΒΓΑΛ Γιαούρτια-MEΒΓΑΛ ΚΟΚΚΙΝΟ Αγνό Γιαούρτια-Αγνό ΚΟΚΚΙΝΟ Κρι-Κρι Γιαούρτια-Κρι-Κρι ΠΡΑΣΙΝΟ Όλυμπος Γιαούρτια-Όλυμπος ΠΡΑΣΙΝΟ Όλυμπος Γάλα-Όλυμπος ΠΡΑΣΙΝΟ Όλυμπος Τυροκομικά-Όλυμπος ΠΡΑΣΙΝΟ Β.Ι.Κ.Ι Μπέϊκον-Β.Ι.Κ.Ι ΚΟΚΚΙΝΟ Β.Ι.Κ.Ι Παριζάκι-Β.Ι.Κ.Ι ΚΟΚΚΙΝΟ Β.Ι.Κ.Ι Σαλάµι-Β.Ι.Κ.Ι ΚΟΚΚΙΝΟ Λίστα Των Γενετικά Τροποποιημένων Προϊόντων.

38 ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

39 ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ 1. Γνωρίζετε τι εννοούμε με τον όρο Μεσογειακή Διατροφή; ΝΑΙ ΟΧΙ 2. Τι πιστεύετε ότι θα πρέπει να καταναλώνει κάποιος που ακολουθεί τη Μεσογειακή Διατροφή; ΦΡΟΥΤΑ-ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΓΛΥΚΑ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΕΑΣ ΟΣΠΡΙΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΠΙΤΑ(ΓΥΡΟ) ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΡΑΣΙ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ 1. ΣΥΧΝΑ 2. ΜΕΤΡΙΑ 3. ΣΠΑΝΙΑ 4. ΚΑΘΟΛΟΥ 3. Πιστεύεται ότι η Μεσογειακή Διατροφή είναι ωφέλιμη; ΝΑΙ ΟΧΙ Γιατί

40 4. Ποια θεωρείτε ότι είναι τα βιολογικά προϊόντα; α) Μη επεξεργασμένα προϊόντα. β)προϊόντα από ανακυκλώσιμες ουσίες. γ) Προϊόντα που προέρχονται από καλλιέργειες χωρίς φυτοφάρμακα και λιπάσματα. δ)προϊόντα με προστιθέμενες ουσίες. (πχ. πρωτεΐνες, βιταμίνες) 5. Πιστεύετε ότι τα βιολογικά προϊόντα είναι: Ασφαλέστερα για την υγεία Θρεπτικότερα Πλεονεκτικότερα για το περιβάλλον Οικονομικότερα 6. Προτιμάτε τα βιολογικά προϊόντα; ΝΑΙ ΟΧΙ ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

41 7. Γνωρίζετε τι είναι λειτουργικά τρόφιμα; ΝΑΙ ΟΧΙ 8. Έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ κάτι από τα παρακάτω ; ΓΑΛΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΕΝΟ ΜΕ ΑΣΒΕΣΤΙΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΜΕ ΠΡΟΒΙΟΤΙΚΑ ΜΑΡΓΑΡΙΝΕΣ ΜΕ ΦΥΤΙΚΕΣ ΣΤΕΡΟΛΕΣ ΧΥΜΟΙ ΜΕ ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ ΙΣΟΤΟΝΙΚΑ/ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΠΟΤΑ 9. Με δεδομένο ότι τα λειτουργικά τρόφιμα είναι τρόφιμα στα οποία έχουν προστεθεί συστατικά με σκοπό να παρέχουν όφελος στην υγεία μας, πιστεύετε ότι: α) Βοηθούν πραγματικά στην πρόληψη και τη μείωση του κινδύνου από διάφορες ασθένειες. β) Επινοήθηκαν από τις εταιρείες με σκοπό μόνο το κέρδος χωρίς πραγματικό όφελος για την υγεία γ) Μπορεί μετά από κάποια χρόνια χρήσης να αποδειχθούν βλαβερά, γι' αυτό καλύτερα θα ήταν να αποφεύγονται.

42 10. Τι νομίζετε ότι είναι τα μεταλλαγμένα τρόφιμα; α) προϊόντα που παράγονται από οργανισμούς που έχουν υποστεί αλλαγές στο DNA τους. β) τρόφιμα με πολλά χημικά πρόσθετα ( συντηρητικά, χρωστικές, κ.α) γ) βιολογικά προϊόντα δ) προϊόντα που έχουν ξεπεράσει την ημερομηνία λήξης και επαναχρησιμοποιούνται μετά από επεξεργασία. 11. Θεωρείτε ωφέλιμη ή βλαβερή τη χρήση των μεταλλαγμένων; ΩΦΕΛΙΜΗ ΒΛΑΒΕΡΗ Γιατί : Πιστεύετε ότι θα έπρεπε να υπάρχει σήμανση των μεταλλαγμένων προϊόντων στα καταστήματα τροφίμων; ΝΑΙ ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ

43

44

45

46

47

48

Φώτης Τ., Γιώργος Μ., Δημήτρης Μ., Κώστας Π.

Φώτης Τ., Γιώργος Μ., Δημήτρης Μ., Κώστας Π. ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΡΩΤΟΥ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ 2011-2012 ΛΥΚΕΙΟ ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ ΘΕΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΣ ΘΕΜΑ ΟΜΑΔΑΣ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ Φώτης Τ., Γιώργος Μ., Δημήτρης Μ., Κώστας Π. Όλοι γνωρίζουμε το μείζον

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ Ερευνητική εργασία Τμήμα Β3 2ο ΓΕΛ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ - ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ Υπεύθυνη Καθηγήτρια: Ζέκη Κάτια, Kανδηλάπτης Αθανάσιος ΣΤΟΧΟΙ: Μ αυτή την ερευνητική εργασία είχαμε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ B ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ 2011-2012 ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ B ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ 2011-2012 ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ B ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ 2011-2012 ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΓ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ Α ΛΥΚΕΙΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΤΣΑΓΚΑΡΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Οι ομάδες ( μέλη λογότυπα

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΜΕΛΙ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Νίκος Κατσαρός Διευθυντής Τμήματος διατροφολογίας, New York College Επιστημονικός Συνεργάτης ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος»

ΤΟ ΜΕΛΙ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Νίκος Κατσαρός Διευθυντής Τμήματος διατροφολογίας, New York College Επιστημονικός Συνεργάτης ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» ΤΟ ΜΕΛΙ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ Νίκος Κατσαρός Διευθυντής Τμήματος διατροφολογίας, New York College Επιστημονικός Συνεργάτης ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» 1. Η αλλαγή τρόπου ζωής είχε σαν αποτέλεσμα και αλλαγή των

Διαβάστε περισσότερα

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΕΣ: ΖΗΚΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ-ΓΕΩΡΓΙΑ ΝΤΕΜΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΜΑΥΡΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΕΣ: ΖΗΚΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ-ΓΕΩΡΓΙΑ ΝΤΕΜΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΜΑΥΡΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: «Η ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ

Διαβάστε περισσότερα

Είμαστε ότι τρώμε Βιολογικά προϊόντα β

Είμαστε ότι τρώμε Βιολογικά προϊόντα β 1 Πίνακας περιεχομένων Γενικές πληροφορίες για τα βιολογικά προϊόντα... 2 Χαρακτηριστικά... 4 Πλεονεκτήματα... 5 Μειονεκτήματα... 6 Πιστοποίηση... 7 Φορείς πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων στην Ελλάδα...

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ: 2011-2012 Β Τετράμηνο. PROJECT «ΔΙΑΤΡΟΦΗ» Υπεύθυνες Καθηγήτριες : Γεωργία Μανώλη ΠΕ04 Παρασκευή Δήμου ΠΕ01

ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ: 2011-2012 Β Τετράμηνο. PROJECT «ΔΙΑΤΡΟΦΗ» Υπεύθυνες Καθηγήτριες : Γεωργία Μανώλη ΠΕ04 Παρασκευή Δήμου ΠΕ01 ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ: 2011-2012 Β Τετράμηνο PROJECT «ΔΙΑΤΡΟΦΗ» Υπεύθυνες Καθηγήτριες : Γεωργία Μανώλη ΠΕ04 Παρασκευή Δήμου ΠΕ01 Ομάδα 1 η Χάρης Πέρρος Ευγγελία Τούκα Κωνσταντίνα Τσιλιμπή Τόνια Τσολακίδου Ομάδα 2

Διαβάστε περισσότερα

Νίκος Κατσαρός Διευθυντής Τμήματος διατροφολογίας, New York College Επιστημονικός Συνεργάτης ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» π. Πρόεδρος ΕΦΕΤ

Νίκος Κατσαρός Διευθυντής Τμήματος διατροφολογίας, New York College Επιστημονικός Συνεργάτης ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» π. Πρόεδρος ΕΦΕΤ Νίκος Κατσαρός Διευθυντής Τμήματος διατροφολογίας, New York College Επιστημονικός Συνεργάτης ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» π. Πρόεδρος ΕΦΕΤ Ο απόλυτα φυσικός χυμός :ελιξίριο υγείας, ευζωίας και μακροζωίας. Συγκαταλέγεται

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ Υπεύθυνη καθηγήτρια: Παχιαδάκη Άννα Ομάδα μαθητών Β Τάξης Λυκείου: Αλεβυζάκη Ευανθία, Καλαγασίδη Βάλια, Καλοειδάς Αντώνης, Λεμονάκης Μάριος,

Διαβάστε περισσότερα

Αγροτικές περιοχές Βιολογικές καλλιέργειες Παραδοσιακά επαγγέλματα και παραδοσιακές τέχνες

Αγροτικές περιοχές Βιολογικές καλλιέργειες Παραδοσιακά επαγγέλματα και παραδοσιακές τέχνες Προγράμματα ανοικτών Περιβαλλοντικών τάξεων «ΚΑΛΛΙΣΤΩ» Αγροτικές περιοχές Βιολογικές καλλιέργειες Παραδοσιακά επαγγέλματα και παραδοσιακές τέχνες Μέτρο 3.6 «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α' ΤΑΞΗΣ ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΛΑΤΕΙΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ: ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ &ΥΓΕΙΑ

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α' ΤΑΞΗΣ ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΛΑΤΕΙΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ: ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ &ΥΓΕΙΑ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α' ΤΑΞΗΣ ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΛΑΤΕΙΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ: ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ &ΥΓΕΙΑ Συμμετείχαν οι μαθητές: Βούλγαρης Δημήτριος Ζαβού Αφροδίτη Θεοδώρου Άννα Καλαμβόκη Ελένη Κάμπας Ηλίας Καραβίδας Δημήτριος

Διαβάστε περισσότερα

1.2.5 ΒΙΟΕΛΛΑΣ (ΣΟΓΕ)

1.2.5 ΒΙΟΕΛΛΑΣ (ΣΟΓΕ) ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Σελίδα ΕΙΣΑΓΩΓΗ 1 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 1.1 Βιολογικά προϊόντα 2 1.1.1 Έννοια βιολογικών προϊόντων; 2 1.1.2 Πώς τα ξεχωρίζω; 3 1.1.3 Τι πρέπει να προσέξω; 3 1.1.4 Γιατί να τα προτιμήσω; 3 1.1.5 Γιατί

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΡΙΤΟ ΤΡΟΦΙΜΑ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΡΙΤΟ ΤΡΟΦΙΜΑ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΡΙΤΟ ΤΡΟΦΙΜΑ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Η διατροφική κρίση Με την αποµάκρυνση από την παραδοσιακή γεωργία, η ασφάλεια και η ποιότητα των τροφίµων απόκτησαν µεγάλη σηµασία για τον σύγχρονο άνθρωπο Με την εντατικοποίηση,

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΛΕΧΟΥΡΙΤΗΣ (ΠΕ11)

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΛΕΧΟΥΡΙΤΗΣ (ΠΕ11) ΓΕΛ ΛΟΥΣΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α 2 Α ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2012-2013 ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΛΕΧΟΥΡΙΤΗΣ (ΠΕ11) 2012 ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ Α2 ΓΕΛ ΛΟΥΣΙΚΩΝ Σχολικό έτος 2012-2013 Τίτλος

Διαβάστε περισσότερα

Η γεωργία χτες και σήμερα

Η γεωργία χτες και σήμερα Η γεωργία χτες και σήμερα Εδική Θεματική Ενότητα ΣΧ έτος 2012-2013 Υπεύθυνοι εκπ/κοί: Νάκκα Αικατερίνη Τεχν.Γεωπόνος Σίντος Ιωάννης Γεωπόνος Η γεωργία,μια από τις παλαιότερες ανθρώπινες δραστηριότητες,

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΜΟΛΑΩΝ Α ΤΑΞΗ

ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΜΟΛΑΩΝ Α ΤΑΞΗ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΜΟΛΑΩΝ Α ΤΑΞΗ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ «ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ» Η τροφή σου να είναι το φάρμακό σου και το φάρμακό σου να είναι η τροφή σου Ιπποκράτης ΓΙΑΤΙ ΤΡΩΜΕ Είναι φανερό πως πρέπει

Διαβάστε περισσότερα

Μάρκετινγκ Διαφήμιση βιολογικών προϊόντων

Μάρκετινγκ Διαφήμιση βιολογικών προϊόντων ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ - ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΣΤΙΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ Μάρκετινγκ Διαφήμιση βιολογικών προϊόντων Αθήνα 2006 1 Περιεχόμενα Μάρκετινγκ Διαφήμιση βιολογικών προϊόντων... 1 Α. Εισαγωγή

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ PROJECT

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ PROJECT ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ PROJECT ΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΩΜΕ Η ΤΡΩΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΖΟΥΜΕ? ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ: ΣΚΑΝΤΖΟΥ ΦΑΝΗ ΠΕ04 ΤΣΑΚΝΑΚΗ ΕΛΕΝΗ ΠΕ03 Καταψυγμένα Μεσογειακή διατροφή Παχυσαρκία Υποσιτισμός ΤΡΟΦΙΜΑ Νευρική

Διαβάστε περισσότερα

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ των ΓΚΟΥΝΤΟΥΡΑ ΕΥΘΑΛΙΑ, ΑΜ: 309/05 & ΝΤΟΥΡΑ ΛΑΜΠΡΙΝΗ, ΑΜ: 338/05

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ των ΓΚΟΥΝΤΟΥΡΑ ΕΥΘΑΛΙΑ, ΑΜ: 309/05 & ΝΤΟΥΡΑ ΛΑΜΠΡΙΝΗ, ΑΜ: 338/05 ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ Τ.E.I. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ Κατεύθυνση: Φυτική Παραγωγή Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΛΑΡΙΣΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΛΑΡΙΣΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΛΑΡΙΣΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Παρασκευή αρτοσκευασμάτων με χαμηλή θερμιδική αξία Πτυχιακή Μελέτη Σουροπάνη Αργυρώ Επιβλέπων καθηγητής : Γεωργόπουλος

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ Η ΖΩΗ ΜΑΣ

ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ Η ΖΩΗ ΜΑΣ 3 ο ΕΠΑΛ ΙΩΑΝ ΝΙ ΝΩΝ Ε Ρ Ε Υ Ν Η Τ Ι Κ Η Ε Ρ Γ Α Σ Ι Α ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΑΡΑΒΑΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΣΤΕΡΓΙΟΥΔΗ ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΤΑΤΣΗ ΘΕΟΔΟΣΙΑ ΕΠΙΒΛΕΠΟΥΣΕΣ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΕΣ ΚΑΡΑΜΠΑΛΗ ΔΗΜΗΤΡΑ ΖΗΣΗ ΣΤΑΣΙΝΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ ΣΕΙΡΑ Α Μάιος 2006 ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ ΣΕΙΡΑ Α Μάιος 2006 ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ ΣΕΙΡΑ Α Μάιος 2006 ΜΕΡΟΣ Α ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ 1. Τρία πλεονεκτήματα των γενετικά τροποποιημένων τροφίμων είναι: Αποφυγή της χρήσης εντομοκτόνων τα οποία είναι βλαβερά για τον άνθρωπο. Δημιουργία

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ

ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΒΙΟΗΘΙΚΗ :ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Β ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ Α ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΠΙΒΛΕΠΟΥΣΑ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ: ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΟΜΑΔΑ ΚΑΡΑΝΔΙΝΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ-ΑΓΑΠΗ Α 2 ΜΠΟΥΧΑΛΑΚΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΒΑΛΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΒΑΛΑΣ Σχολή διοίκησης και οικονομίας Τμήμα Λογιστικής Θέμα πτυχιακής εργασίας: Παράγοντες που επηρεάζουν τους καταναλωτές να αγοράσουν βιολογικά προϊόντα : Η περίπτωση

Διαβάστε περισσότερα

Νίκος Κατσαρός ιευθυντής Τµήµατος διατροφολογίας, New York College Επιστηµονικός Συνεργάτης ΕΚΕΦΕ «ηµόκριτος»

Νίκος Κατσαρός ιευθυντής Τµήµατος διατροφολογίας, New York College Επιστηµονικός Συνεργάτης ΕΚΕΦΕ «ηµόκριτος» ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ Νίκος Κατσαρός ιευθυντής Τµήµατος διατροφολογίας, New York College Επιστηµονικός Συνεργάτης ΕΚΕΦΕ «ηµόκριτος» 1. Η αλλαγή τρόπου ζωής είχε

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ PROJECT

ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ PROJECT ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ PROJECT Θέμα: Διατροφικές συνήθειες στο σχολείο Υποθέματα: Δίαιτα Atkins, Πρόγραμμα Ηeps, Παχυσαρκία, Δίαιτα Dukan, Μεσογειακή Διατροφή Ον/μα μαθητών: Αναγνωστοπούλου Μαρία, Αντωνίου Αντρέας,

Διαβάστε περισσότερα

Μεσογειακή Διατροφή Τι γνωρίζουμε για αυτή;

Μεσογειακή Διατροφή Τι γνωρίζουμε για αυτή; Μεσογειακή Διατροφή Τι γνωρίζουμε για αυτή; Στις αρχές της δεκαετίας του 1950 ξεκίνησε μία μεγάλη έρευνα, γνωστή ως η μελέτη των 7 χωρών, όπου μελετήθηκαν οι διατροφικές συνήθειες ανθρώπων από τις εξής

Διαβάστε περισσότερα

Αγροτικές περιοχές Βιολογικές καλλιέργειες Παραδοσιακά επαγγέλµατα και παραδοσιακές τέχνες

Αγροτικές περιοχές Βιολογικές καλλιέργειες Παραδοσιακά επαγγέλµατα και παραδοσιακές τέχνες Προγράµµατα ανοικτών Περιβαλλοντικών τάξεων «ΚΑΛΛΙΣΤΩ» Αγροτικές περιοχές Βιολογικές καλλιέργειες Παραδοσιακά επαγγέλµατα και παραδοσιακές τέχνες Μέτρο 3.6 «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Τα Οφέλη της Βιοτεχνολογίας. Επιστημονικές αξιολογήσεις του ρόλου της βιοτεχνολογίας σε έναν ασφαλέστερο, υγιέστερο κόσμο

Τα Οφέλη της Βιοτεχνολογίας. Επιστημονικές αξιολογήσεις του ρόλου της βιοτεχνολογίας σε έναν ασφαλέστερο, υγιέστερο κόσμο Τα Οφέλη της Βιοτεχνολογίας Επιστημονικές αξιολογήσεις του ρόλου της βιοτεχνολογίας σε έναν ασφαλέστερο, υγιέστερο κόσμο Τα Οφέλη της Βιοτεχνολογίας Οι καλλιέργειες με βελτιώσεις αγροτικής βιοτεχνολογίας

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ: Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΑ ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ

ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ: Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΑ ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ: Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΑ ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ Η βιοτεχνολογία είναι ένας όρος που πρόσφατα μπήκε στη ζωή μας, παρ όλο ότι η πρακτική εφαρμογή βιοδιεργασιών για

Διαβάστε περισσότερα