Τεχνικό εγχειρίδιο εφαρµογής διαχείρισης διαδικτυακού κόµβου: INNET

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Τεχνικό εγχειρίδιο εφαρµογής διαχείρισης διαδικτυακού κόµβου: INNET"

Transcript

1 1 version v5.4 Εγχειρίδιο ιαχείρισης 2012 Τεχνικό εγχειρίδιο εφαρµογής διαχείρισης διαδικτυακού κόµβου: INNET To παρόν εγχειρίδιο αποτελεί πνευµατική ιδιοκτησία της INVENTICS A.E. Απευθύνεται αποκλειστικά και µόνο στον αποδέκτη και η µερική ή ολική διάθεση ή κοινοποίηση του σε τρίτους, δεν µπορεί να γίνει χωρίς γραπτή έγκριση της INVENTICS A.E.

2 2 version v5.4 Εγχειρίδιο ιαχείρισης 2012 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ.2 ΕΙΣΑΓΩΓΗ..3 ΕΙΣΟ ΟΣ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ...4 ΕΠΙΛΟΓΕΣ..5 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΕΛΙ ΑΣ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ.7 ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΣΕΛΙ ΑΣ 8 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΝΕΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ.10 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ 11 ΕΠΙΛΟΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ...11 ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ.12 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΑΡΧΕΙΩΝ 13 ΙΑΧΕΙΡΙΣΗ CONTROL...14 ΙΑΧΕΙΡΙΣΗ MAILING LIST.15 ΙΑΧΕΙΡΙΣΗ BANNER...16 ΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΧΡΗΣΤΩΝ...17 ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ..19 ΓΛΩΣΣΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ...19 ΓΛΩΣΣΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ INNET...22 ΚΟΥΜΠΙ BACK UP 22 ΓΕΝΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ 23 ΕΠΙΛΟΓΕΣ DESIGN...24 ΕΡΓΑΛΕΙΟ INNET FLIPBOOKS 25 ΕΡΓΑΛΕΙΟ INNET PHOTOS 29 ΕΠΙΛΟΓΟΣ...37

3 3 version v5.4 Εγχειρίδιο ιαχείρισης 2012 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Το σύστηµα innet V 5.4 έχει αναπτυχθεί από την INVENTICS Α.Ε. µε τεχνολογία.net framework για να επιτρέψει την ανανέωση οποιουδήποτε διαδικτυακού κόµβου µέσω ιστοσελίδων. Μπορεί να γίνει, εκτός από τα γραφικά, οποιαδήποτε αλλαγή στην εκάστοτε ιστοσελίδα. Το περιβάλλον είναι ιδιαίτερα φιλικό και για τη χρήση του συστήµατος απαιτούνται απλές γνώσεις χρήσης κειµενογράφου. Η τελευταία και πιο ανανεωµένη έκδοση του innet διευκολύνει ακόµη περισσότερο την επεξεργασία των ιστοσελίδων. Μέσω του Innet µπορεί κανείς να ασχοληθεί µε: την εύκολη διαχείριση του menu την εισαγωγή κατηγοριών και υποκατηγοριών την εισαγωγή σελίδων την προσθήκη δεδοµένων σε οποιαδήποτε θέση την τοποθέτηση αρχείων και φωτογραφιών στο site. την προσθήκη λέξεων - κλειδιών για κάθε κατηγορία (meta tags) τη διαχείριση banners τη δηµιουργία mailing list και ενηµέρωση µε SMS τη δηµιουργία photo gallery τη δηµιουργία flip book τη δυνατότητα αλλαγής γλώσσας ακόµη και στη διαχείριση του συστήµατος Παρακάτω θα αναπτυχθούν οι οδηγίες χρήσης για τη συγκεκριµένη έκδοση. Χαρακτηριστικό της νέας αυτής έκδοσης του innet είναι οι λεπτοµερείς οδηγίες που δίνονται σε κάθε θέση επεξεργασίας µέσα στο ίδιο το σύστηµα. Συνεπώς, ο εκάστοτε διαχειριστής έχει στη διάθεσή του την απαραίτητη πληροφόρηση για τη διαχείριση της ιστοσελίδας του.

4 4 version v5.4 Εγχειρίδιο ιαχείρισης 2012 ΕΙΣΟ ΟΣ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ Ο διαχειριστής του συστήµατος για την είσοδο του στο innet πληκτρολογεί τη διεύθυνση: όπου domain: η διεύθυνση του domain σας. Για παράδειγµα: Για την είσοδο του εκάστοτε διαχειριστή στην περιοχή διαχείρισης του site του, είναι απαραίτητη η πληκτρολόγηση του username και password, τα οποία έχουν δοθεί από την εταιρία INVENTICS. Προτείνεται το username και το password να αλλάξουν από τον ίδιο το διαχειριστή κατά την είσοδό του στην περιοχή του innet και να είναι προσωπικά.

5 5 version v5.4 Εγχειρίδιο ιαχείρισης 2012 ΕΠΙΛΟΓΕΣ Ξεκινώντας την περιήγησή µας από αριστερά κι επάνω έχουµε τις εξής επιλογές: Αρχή Mailing List, δηµιουργία λίστας λογαριασµών Banners, διαχείριση banner Ρυθµίσεις, για τις βασικές ρυθµίσεις της ιστοσελίδας Χρήστες, διαχείριση διαφορετικών χρηστών Στα δεξιά και πάνω έχουµε: Ο λογαριασµός µου, βασικές ρυθµίσεις του λογαριασµού µου Website, µεταφορά στην ιστοσελίδα Εγχειρίδιο Χρήσης, εγχειρίδιο λειτουργίας του συστήµατος Υποστήριξη, άµεση τεχνική υποστήριξη Έξοδος, για έξοδο από το innet

6 6 version v5.4 Εγχειρίδιο ιαχείρισης 2012 Στα Αριστερά και κάθετα έχουµε: Επιλογή Γλώσσας, επιλογή διαφορετικής γλώσσας Κατηγορίες, για εισαγωγή κατηγορίας στο µενού Controls, εισαγωγή βοηθητικού µενού Εργαλεία, διαχείριση εργαλείων όπως photo gallery, flip book κ.ά. Στα αριστερά επιλέγουµε τη γλώσσα στην οποία θα δουλέψουµε. Στη συνέχεια, βλέπουµε όλες τις κατηγορίες και υποκατηγορίες έτσι όπως τις έχουµε διαµορφώσει για το site το οποίο δουλεύουµε. Στην κεντρική περιοχή του innet βλέπουµε τις πιο πρόσφατα επεξεργασµένες κατηγορίες. Η κάθε κατηγορία αποτελείται από µία ή περισσότερες σελίδες, τις οποίες διαµορφώνουµε όπως ακριβώς θέλουµε. Σηµείωση: Προτείνεται η χρήση του Internet Explorer για την επεξεργασία της ιστοσελίδας στο σύστηµα διαχείρισης Innet.

7 7 version v5.4 Εγχειρίδιο ιαχείρισης 2012 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΕΛΙ ΑΣ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Εφόσον έχουµε επιλέξει την κατηγορία επεξεργασίας, εισάγουµε νέα σελίδα κι έπειτα επιλέγουµε αν θέλουµε να είναι ενεργή ή ανενεργή, δηλαδή να εµφανίζεται ή όχι στο site. Στη συνέχεια, προσθέτουµε την ηµεροµηνία και τον τίτλο της σελίδας. Όσον αφορά το κείµενο, έχουµε την δυνατότητα είτε να το µορφοποιήσουµε απευθείας στη περιοχή κειµένου, είτε να το µεταφέρουµε από το word µε αντιγραφή και επικόλληση. ΠΡΟΣΟΧΗ: Σε περίπτωση αντιγραφής επικόλλησης για την τοποθέτηση του κειµένου µέσα στη σελίδα, χρησιµοποιούµε τα παρακάτω εικονίδια: Για επικόλληση από το Word Για επικόλληση από το Word χωρίς να εισαχθούν οι µορφοποιήσεις

8 8 version v5.4 Εγχειρίδιο ιαχείρισης 2012 Επίσης, χρειάζεται προσοχή µε την µεταφορά φωτογραφιών από το word, καθώς υπάρχει συγκεκριµένη διαδικασία, η οποία περιγράφεται σε επόµενες ενότητες. Η επάνω µπάρα που εµφανίζεται, κάνοντας κλικ µέσα στην περιοχή του κειµένου, περιέχει όλες εκείνες τις χρήσιµες επιλογές του word για τη µορφοποίηση του κειµένου µας. Για παράδειγµα, υπάρχει ορθογραφικός έλεγχος, επιλεγµένη επικόλληση από το word ή από σελίδα html, εισαγωγή κώδικα html µέσα στη σελίδα, το πλήκτρο undo, µορφοποιήσεις γραµµατοσειράς, στοίχιση κειµένου, καθώς και άλλες λειτουργίες. ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΣΕΛΙ ΑΣ Από αυτό το σηµείο, µπορούµε να ορίσουµε εµείς το χρονικό περιθώριο που θέλουµε να προβάλουµε αυτή τη σελίδα. Αν για παράδειγµα θέλουµε να ενηµερώνουµε µέσω του site για µια εκδήλωση που θα πραγµατοποιηθεί την 1/10/2012, θα δώσουµε ηµεροµηνία λήξης την ίδια ηµεροµηνία. Με τον τρόπο αυτό καταφέρνουµε να µην έχουµε «παλαιά νέα» στο site µας.

9 9 version v5.4 Εγχειρίδιο ιαχείρισης 2012 Επίσης, µπορούµε να προσθέσουµε νέα σελίδα στις υπάρχουσες κατηγορίες του site µας ή να δηµιουργήσουµε και νέες. Για να συµβεί αυτό, πατάµε «νέα σελίδα» και συνεχίζουµε όπως στη παραπάνω εικόνα. Εκτός από την ηµεροµηνία, τον τίτλο και το κείµενο, σε ένα περιβάλλον τύπου MS Word, µπορούµε να εισάγουµε στις σελίδες µας εκτός από το κείµενο, φωτογραφίες, εικόνες, πίνακες, υπερσυνδέσεις, flash κ.ά. ΠΡΟΣΟΧΗ: Εάν θέλουµε να εισάγουµε µια νέα σελίδα (ή και να επεξεργαστούµε µια ήδη υπάρχουσα), επιλέγουµε πρώτα την κατηγορία στην οποία υπάρχει ή πατάµε «ΝΕΑ ΣΕΛΙ Α» σε περίπτωση προσθήκης. Εάν πάλι θέλουµε να προσθέσουµε µια νέα σελίδα σε µια άλλη (νέα) κατηγορία που δεν υπήρχε ως τώρα, δηµιουργούµε τη «νέα κατηγορία» και εισάγουµε έπειτα µια (ή και περισσότερες σελίδες) από τη «νέα σελίδα».

10 10 version v5.4 Εγχειρίδιο ιαχείρισης 2012 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΝΕΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Όταν εισάγουµε µία νέα κατηγορία έχουµε την επιλογή να την ορίσουµε ως κύρια κατηγορία ή ως υποκατηγορία κάποιας άλλης. ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙ ΙΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ Τα «meta» στις κατηγορίες είναι «λέξεις κλειδιά», που θα βοηθήσουν τις κατηγορίες να γίνουν γνωστές στις µηχανές αναζήτησης. Όσο πιο καλή περιγραφή δώσουµε, τόσο υψηλότερα στη λίστα θα κατοχυρωθούν. Η δοµή µε την οποία εισάγουµε τις πληροφορίες αυτές είναι: λέξη1, λέξη2, λέξη3 (µετά από κάθε λέξη κλειδί, πληκτρολογούµε κόµµα (,), αφήνουµε ένα κενό (backspace) και συνεχίζουµε µε την επόµενη λέξη.

11 11 version v5.4 Εγχειρίδιο ιαχείρισης 2012 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ Αρχικά επιλέγουµε στο σύστηµά µας το εικονίδιο Image Manager και δηµιουργούµε τους φακέλους όπου θα καταλήξουν οι φωτογραφίες που θα ανεβάσουµε. Εφόσον βρούµε την εκάστοτε φωτογραφία, η οποία θα είναι αποθηκευµένη κάπου στον προσωπικό µας υπολογιστή, από την αναζήτηση επιλέγουµε Upload για την εισαγωγή της. Προσοχή, η φωτογραφία που θα ανέβει στο σύστηµα δεν µπορεί να ξεπερνάει σε µέγεθος το 1,5 ΜΒ. ΕΠΙΛΟΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Αρχικά επιλέγουµε στην περιοχή του κειµένου τη θέση στην οποία θέλουµε να καταχωρήσουµε τη φωτογραφία µας. Από το εικονίδιο Image Manager, έχοντας εισάγει και καταχωρήσει σε φακέλους τις φωτογραφίες µας, επιλέγουµε τη φωτογραφία την οποία θέλουµε να τοποθετήσουµε στο site και επιλέγουµε το κουµπί Εισαγωγή.

12 12 version v5.4 Εγχειρίδιο ιαχείρισης 2012 ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Έχουµε την δυνατότητα να δηµιουργήσουµε Thumbnail δηλαδή να δηµιουργήσουµε ένα αντίγραφο της φωτογραφίας σε µικρότερες διαστάσεις το οποίο θα µπορεί να χρησιµοποιηθεί σαν σύνδεσµος για την αρχική φωτογραφία. Στο πίνακα που εµφανίζεται (πατώντας το κουµπί ) επιλέγουµε το όνοµα της φωτογραφίας, το width και το height για παράδειγµα 135 Χ 180 (ΠΡΟΣΟΧΗ: στην αλλαγή των διαστάσεων της φωτογραφίας, πρέπει να είναι επιλεγµένο το check box ''Constrain proportions'' προκειµένου το width και το height να αλλάζουν αναλογικά και συνεπώς να µην αλλοιώνεται το σχήµα της φωτογραφίας) και πατάµε το πλήκτρο save. Έχουµε δηµιουργήσει µε τον τρόπο αυτόν µια µικρότερη φωτογραφία όπου όταν θα την επιλέγουµε θα µπορεί να εµφανίζεται σε νέο παράθυρο στο πραγµατικό της µέγεθος. Για να δηµιουργήσουµε το σύνδεσµο του thumbnail για τη µεγαλύτερη φωτογραφία (εφόσον έχει αποθηκευτεί το thumbnail) το επιλέγουµε και πριν την εισαγωγή του το

13 13 version v5.4 Εγχειρίδιο ιαχείρισης 2012 συνδέουµε µε την αρχική φωτογραφία και επιλέγουµε το άνοιγµα σε νέο παράθυρο (πατώντας ''properties'' και τσεκάροντας τα δύο κουτάκια ''Link to original'' και Open in a new window''). Τέλος πατάµε το κουµπί Insert. ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΑΡΧΕΙΩΝ Από το πλήκτρο document manager επιλέγουµε την εισαγωγή αρχείου από τον υπολογιστή στον οποίο δουλεύουµε στο σύστηµά µας. Έπειτα µαυρίζουµε το κείµενο (που θέλουµε να γίνεται link και πατώντας το να βγαίνει το αρχείο το οποίο θέλουµε) και επιλέγουµε το αρχείο που θα αντιπροσωπεύει το κείµενο. Σε µέγεθος δεν πρέπει να ξεπερνά τα 5 ΜΒ. Ακολουθείται παρόµοια διαδικασία µε αυτήν της εισαγωγής φωτογραφιών.

14 14 version v5.4 Εγχειρίδιο ιαχείρισης 2012 ΙΑΧΕΙΡΙΣΗ CONTROL Τα controls αποτελούν ένα πρόσθετο menu ανεξάρτητο από το κυρίως menu το οποίο µπορεί να χρησιµοποιηθεί για κάποιες ιδιαίτερες απαιτήσεις του site. Στα controls µπορούµε να βάλουµε κατηγορίες υποκατηγορίες, αλλά και πολλαπλές σελίδες, όπως κάνουµε στο κυρίως menu. Επίσης, µπορούµε να εισάγουµε και εδώ λέξεις-κλειδιά βοηθώντας την αναγνωσιµότητα της ιστοσελίδας µας από τις µηχανές αναζήτησης.

15 15 version v5.4 Εγχειρίδιο ιαχείρισης 2012 ΙΑΧΕΙΡΙΣΗ MAILING LIST Στο σηµείο αυτό, µπορούµε να ελέγχουµε τις νέες καταχωρήσεις χρηστών, στη λίστα ηλεκτρονικού ταχυδροµείου καθώς και τα υπόλοιπα στοιχεία που έχουν δηλώσει (ονοµατεπώνυµο, εταιρία, ηλεκτρονική διεύθυνση, κινητό τηλέφωνο κλπ). Επίσης, µπορούµε να προσθέσουµε λίστες χρηστών, κάνοντας έτσι ευκολότερη τη διαχείριση π.χ. πελάτες, προµηθευτές κλπ Ακόµη, µπορούµε να υποθηκεύσουµε και να εξάγουµε τις πληροφορίες που έχουν συγκεντρωθεί από το site, σε αρχείο MS Word (για λίστα & λίστα SMS) καθώς και σε λίστα για προσθήκη στο Outlook.

16 16 version v5.4 Εγχειρίδιο ιαχείρισης 2012 ΙΑΧΕΙΡΙΣΗ BANNER Σχετικά µε τα banner µας, µπορούµε εµείς να ορίσουµε σε ποιο σηµείο θα εµφανίζονται, ποια θα είναι η ηµεροµηνία που θα σταµατήσει η προβολή τους. Επίσης, µπορούµε να εισάγουµε νέο banner.

17 17 version v5.4 Εγχειρίδιο ιαχείρισης 2012 ΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΧΡΗΣΤΩΝ Από το menu αριστερά πάνω επιλέγουµε την κατηγορία Χρήστες και αµέσως εµφανίζονται οι χρήστες του συστήµατος διαχείρισης. Στην ενότητα αυτή, µπορούµε να διαχωρίσουµε αρµοδιότητες για τον κάθε ένα που θα έχει πρόσβαση στο site. Για παράδειγµα µπορούµε να έχουµε τους Users οι οποίοι έχουν username και password και έχουν πρόσβαση στο µπροστινό µέρος του site αλλά σε δική τους ξεχωριστή περιοχή όπου πληκτρολογούν τα στοιχεία τους για να µπουν. Ενώ οι Administrators είναι οι χρήστες οι οποίοι έχουν πρόσβαση στο innet, αλλά µόνο στις περιοχές που τους έχει οριστεί από τον Superadmin. ηλαδή µπορούν να ανανεώνουν στο site κατηγορίες και υποκατηγορίες που τους έχει δοθεί πρόσβαση. Ο Superadmin είναι ο κύριος διαχειριστής του innet και του site αντίστοιχα µπορεί να ορίσει Users και Administrators και να αλλάξει τον δικό του κωδικό. Είναι ο µόνος που έχει πρόσβαση σε όλες τις περιοχές του innet.

18 18 version v5.4 Εγχειρίδιο ιαχείρισης 2012 Σε οποίον χρήστη και να είµαστε συµπληρώνουµε σωστά τα στοιχεία ώστε να έχουµε πρόσβαση στην περιοχή που µας έχει οριστεί. Αφού συµπληρώσουµε τα στοιχεία µας και πατώντας Καταχώρηση δηµιουργήσουµε τον χρήση, από την επεξεργασία Administrator εµφανίζεται η

19 19 version v5.4 Εγχειρίδιο ιαχείρισης 2012 περιοχή όπου θα έχει πρόσβαση. ηλαδή οι κατηγορίες και οι υποκατηγορίες που µπορεί να διαβάσει αλλά και να επέµβει µέσω του innet και να διαφοροποιήσει το υλικό τους. Με το σύστηµα αυτό µπορούµε να ανοίξουµε πολλούς λογαριασµούς Administrator και ο καθένας να έχει διαφορετική πρόσβαση. Οι Users στην περίπτωση αυτή δεν έχουν κανένα απολύτως δικαίωµα πρόσβασης στο innet, αλλά µόνο στην ανάγνωση. Από εκείνο το σηµείο θα επιλέξουµε τις κατηγορίες και υποκατηγορίες που θα µπορεί να διαβάζει κάποιος όταν εισέρχεται στο site µε username και password. ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ Στην ενότητα αυτή µπορούν να οριστούν κάποιες βασικές ρυθµίσεις του site, όπως είναι ο τίτλος της ιστοσελίδας, το λογότυπο, να οριστεί η αρχική σελίδα κ.ά. Όπως είδαµε παραπάνω, µπορούµε να χρησιµοποιήσουµε λέξεις-κλειδιά «meta» εκτός από τις κατηγορίες και για το όλο site. Αυτό έχει ως αποτέλεσµα να αυξήσουµε την επισκεψιµότητα της σελίδας µας καθώς και να έχουµε νέους πελάτες µέσω αυτής. Αυτό συµβαίνει διότι στις αναζητήσεις στο διαδίκτυο, χρησιµοποιώντας τις συγκεκριµένες λέξεις-κλειδιά, θα εµφανίζεται η δική σας ιστοσελίδα! Η δοµή µε την οποία εισάγουµε τις πληροφορίες αυτές είναι: λέξη1, λέξη2, λέξη3 (µετά από κάθε λέξη κλειδί, πληκτρολογούµε κόµµα (,), αφήνουµε ένα κενό (backspace) και συνεχίζουµε µε την επόµενη λέξη.

20 20 version v5.4 Εγχειρίδιο ιαχείρισης 2012 Επιπλέον από τις ρυθµίσεις µπορούν να οριστούν οι γλώσσες περιεχοµένου, οι γλώσσες του innet, να γίνει back up της ιστοσελίδας, να αλλάξει το design της ιστοσελίδας.

21 21 version v5.4 Εγχειρίδιο ιαχείρισης 2012 ΓΛΩΣΣΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ Μπορούµε να χρησιµοποιήσουµε για το περιεχόµενο του site µας την Ελληνική γλώσσα αλλά και την Αγγλική. Αν θέλουµε να προσθέσουµε και άλλες γλώσσες στο σύστηµα του Innet, αυτό γίνετε από το menu «Ρυθµίσεις» «Γλώσσες» µε απαραίτητη προϋπόθεση να έχει µεταφραστεί το site και στις γλώσσες αυτές (το site σας παραδίδεται στις γλώσσες που έχετε συµφωνήσει κατά την κατασκευή του). Για την προσθήκη επιπλέον γλώσσας πατάµε πάνω στην γλώσσα της επιλογής µας στον πίνακα ιαθέσιµες γλώσσες και έπειτα από Επιλέξτε ποιες γλώσσες θα εµφανίζονται στο site επιλέγουµε πάλι την εν λόγω γλώσσα πατώντας το βέλος µε φορά προς τα δεξιά, προκριµένου η εν λόγω γλώσσα να ενεργοποιηθεί και στο site.

22 22 version v5.4 Εγχειρίδιο ιαχείρισης 2012 Επιπλέον µέσω του παρακάτω πίνακα, µπορούµε να επιλέξουµε την αντιγραφή των κατηγοριών, controls και σελίδων από µια γλώσσα σε µια άλλη (ΠΡΟΣΟΧΗ: εδοµένα που ήδη υπάρχουν στη δεύτερη γλώσσα θα διαγραφούν.) ΓΛΩΣΣΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ INNET Μπορούµε να χρησιµοποιήσουµε στο διαχειριστικό σύστηµα Innet site και άλλες γλώσσες πλην των Ελληνικών, επιλέγοντας αγγλικά ή γαλλικά. ΚΟΥΜΠΙ BACK UP

23 23 version v5.4 Εγχειρίδιο ιαχείρισης 2012 Στις Ρυθµίσεις υπάρχει επίσης το κουµπί back up. Το κουµπί αυτό αποτελεί την πιο χρήσιµη λειτουργία του συστήµατος, εφόσον µπορείτε να κατεβάσετε όλο σας το site και να το σώσετε στον προσωπικό σας υπολογιστή. ΓΕΝΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ Από το κουµπί Γενικές Ρυθµίσεις των Ρυθµίσεων µπορούµε να κάνουµε ρυθµίσεις που αφορούν: στην αρχική γλώσσα του site και του innet, την ζώνη ώρας, το back up, τα δικαιώµατα χρήστη και την αποστολή .

24 24 version v5.4 Εγχειρίδιο ιαχείρισης 2012 ΕΠΙΛΟΓΕΣ DESIGN Από το εν λόγω κουµπί των Ρυθµίσεων µπορούµε να επιλέξουµε το τo design της αρεσκείας µας από τα διαθέσιµα.

25 25 version v5.4 Εγχειρίδιο ιαχείρισης 2012 ΕΡΓΑΛΕΙΟ INNETFLIPBOOKS ΕΙΣΑΓΩΓΗ Το εργαλείο InnetFlipbooks επιτρέπει τη διαχείριση flipping books µέσα από το περιβάλλον του innet. Το εργαλείο αυτό µπορεί να λειτουργήσει σε Innet v5.4. Το design που υπάρχει θα πρέπει να υποστηρίζει το εργαλείο. ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ Στην περιοχή των ρυθµίσεων µπορούµε να ορίσουµε τις διαστάσεις µε τις οποίες θέλουµε να εµφανίζεται ένα banner. Υπάρχουν 3 διαστάσεις που πρέπει να οριστούν: flip_thumb flip_image flip_zoom Η 1η διάσταση αφορά την εικόνα που θα εµφανίζεται µέσα στο κείµενο του site. Προτεινόµενη διάσταση είναι: 150χ215.

26 26 version v5.4 Εγχειρίδιο ιαχείρισης 2012 Η 2η διάσταση αφορά το µέγεθος της εικόνας όταν ανοίγει το flipping book. Προτεινόµενη διάσταση είναι: 400χ537. Η 3η διάσταση αφορά το µέγεθος της εικόνας όταν κάνουµε zoom σε ένα flipping book. Προτεινόµενη διάσταση είναι: 800χ1074. Οι παραπάνω διαστάσεις δεν µπορούν να διαγραφτούν ή να µετονοµαστούν. ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ Σε αυτήν την ενότητα µπορούµε να ορίσουµε σε ποιες περιοχές του site θα εµφανίζονται τα flipping books. Αρχικά επιλέγουµε την κατηγορία ή το control ή τη σελίδα από το treeview. Μετά επιλέγουµε το flipping book που θέλουµε να αντιστοιχίσουµε και πατάµε Αποθήκευση. ιαλέγοντας το "Προεπιλογή" ορίζουµε το επιλεγµένο flipping book να εµφανίζεται πάντα στο site, αν δεν υπάρχει άλλη επιλογή εµφάνισης. ίπλα από το treeview εµφανίζεται ένας πίνακας µε όλες τις επιλογές εµφάνισης που έχουµε ορίσει. Εκεί µπορούµε να καταργήσουµε υπάρχουσες επιλογές εµφάνισης.

27 27 version v5.4 Εγχειρίδιο ιαχείρισης 2012 ΣΥΛΛΟΓΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ Σε αυτήν την ενότητα µπορούµε να φτιάξουµε τα flipping book που θέλουµε. Στην αρχική οθόνη µπορούµε να δηµιουργήσουµε ένα flipping book ή να επεξεργαστούµε αυτά που έχουµε ήδη. Στη δηµιουργία / επεξεργασία ενός flipping book µπορούµε να ορίσουµε Τίτλο, Ηµεροµηνία και Περιγραφή για ένα flipping book. Αφού δηµιουργήσουµε το flipping book έχουµε τη δυνατότητα να φορτώσουµε εικόνες πατώντας στο "Επεξεργασία φωτογραφιών συλλογής". Στην περιοχή αυτή µπορούµε να ανεβάσουµε εικόνες.

28 28 version v5.4 Εγχειρίδιο ιαχείρισης 2012 Οι αποδεκτοί τύποι αρχείων είναι.jpg. Μπορούµε να φορτώσουµε µαζικά εικόνες σε ένα.zip. Οι εικόνες πρέπει να βρίσκονται µέσα στο root του zip και όχι σε κάποιον φάκελο µέσα στο.zip αρχείο. Επίσης το εργαλείο δεν υποστηρίζει.rar, µόνο.zip αρχεία. Επίσης οι εικόνες µέσα στο.zip αρχείο παίρνουν σειρά µε βάση το όνοµα της κάθε εικόνας. Σηµαντικό: Η διάσταση των φωτογραφιών που θα ανέβουν πρέπει να είναι αυτή που έχει οριστεί στο flip_zoom (π.χ. 800χ1074). Αφού ανέβουν τα αρχεία ξεκινάει αυτόµατα µία διαδικασία επεξεργασίας των φωτογραφιών. Η εφαρµογή δηµιουργεί αντίγραφα κάθε εικόνας σε όλες τις ορισµένες διαστάσεις. Επίσης στην ενότητα αυτή εµφανίζονται οι υπάρχουσες εικόνες του flipping book. Εκεί µπορούµε να αλλάξουµε τη σειρά τους και να διαγράψουµε τις εικόνες. Σηµαντική λειτουργία του πίνακα είναι το κουµπί "Αποθήκευση όλων των αλλαγών", όπου αποθηκεύει όλες τις αλλαγές που έγιναν πάνω στον πίνακα. Μία άλλη χρήσιµη λειτουργία είναι το " ιόρθωση σειράς µε βάση το όνοµα αρχείου". Αυτή η λειτουργία φτιάχνει τη σειρά εµφάνισης µε βάση τον τίτλο της κάθε φωτογραφίας.

29 29 version v5.4 Εγχειρίδιο ιαχείρισης 2012 Τέλος, µία άλλη λειτουργία είναι η " ιόρθωση των thumbs". Η λειτουργία αυτή είναι απαραίτητη µόνο όταν γίνουν αλλαγές στις διαστάσεις στην ενότητα "Ρυθµίσεις" ώστε να ξαναφτιαχτούν οι εικόνες µε τις νέες διαστάσεις. ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΙΝΝΕΤPHOTOS ΕΙΣΑΓΩΓΗ Το εργαλείο InnetPhotos επιτρέπει τη διαχείριση photo galleries και slideshows µέσα από το περιβάλλον του innet. Ένα photo gallery εµφανίζει όλες τις εικόνες σε thumbs, και ο χρήστης επιλέγει ποια φωτογραφία θα φορτώσει σε κανονικό µέγεθος. Ένα slideshow εµφανίζει µία περιοχή όπου οι φωτογραφίες εναλλάσσονται αυτόµατα. Κάθε φωτογραφία έχει µία περιγραφή, η οποία εµφανίζεται µαζί µε την εικόνα. Το εργαλείο αυτό µπορεί να λειτουργήσει σε Innet v5.4. Το design που υπάρχει θα πρέπει να υποστηρίζει το εργαλείο. ΓΕΝΙΚΑ Για την εµφάνιση της φόρµας διαχείρισης πηγαίνετε στον πίνακα Εργαλεία που βρίσκεται στο κάτω µέρος της σελίδας κάντε κλικ στο InnetPhotos. Αφού φορτώσει η φόρµα διαχείρισης εµφανίζεται µία λίστα µε τις συλλογές φωτογραφιών που έχουν δηµιουργηθεί µε το εργαλείο.

30 30 version v5.4 Εγχειρίδιο ιαχείρισης 2012 Υπάρχουν οι εξής επιλογές Επεξεργασία: Αυτή η επιλογή ανοίγει τη φόρµα επεξεργασίας της συλλογής. Εκεί υπάρχει η δυνατότητα αλλαγής του τίτλου της συλλογής κτλ. Οι λειτουργίες της φόρµας αυτής περιγράφονται αναλυτικά παρακάτω. Εικόνες: Αυτή η επιλογή ανοίγει τη φόρµα επεξεργασίας των φωτογραφιών. Εκεί υπάρχει η δυνατότητα να προστεθούν φωτογραφίες, να αλλάξει η σειρά εµφάνισης, κτλ. Οι λειτουργίες της φόρµας αυτής περιγράφονται αναλυτικά παρακάτω. ιαγραφή: Αυτή η λειτουργία διαγράφει την επιλεγµένη συλλογή. εν υπάρχει η δυνατότητα αναίρεσης της ενέργειας. Νέα Συλλογή: Η επιλογή αυτή δίνει τη δυνατότητα δηµιουργίας νέας συλλογής.

31 31 version v5.4 Εγχειρίδιο ιαχείρισης 2012 ΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΑΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ Σε αυτή τη φόρµα δίνουµε τα στοιχεία για µία νέα συλλογή. Τα πεδία της φόρµας είναι τα εξής: 1. Τίτλος συλλογής: Αυτό είναι το όνοµα της συλλογής, και χρησιµοποιείται και στο φάκελο που θα αποθηκευτούν οι εικόνες της συλλογής. Προτείνεται το όνοµα αυτό να έχει λατινικούς χαρακτήρες και να µην έχει κενά. Το όνοµα πρέπει να είναι µοναδικό 2. Ηµεροµηνία:Το πεδίο αυτό συµπληρώνεται στην περίπτωση που θέλουµε να εµφανίζεται η ηµεροµηνία µια συλλογής (π.χ. σε περίπτωση εκδηλώσεων) Το εν λόγω πεδίο για να λειτουργήσει πρέπει να είναι επιλεγµένο και το check box Να εµφανίζεται σε menu. 3. Περιγραφή: Το πεδίο αυτό είναι προαιρετικό και είναι µία περιγραφή που εµφανίζεται στην αρχική φόρµα της διαχείρισης. 4. Τύπος συλλογής: Εδώ ορίζεται ο τύπος της συλλογής. 5. Να εµφανίζεται σε menu: Αν θέλουµε η συλλογή να εµφανίζεται στο menu. 6. Σειρά σε µενού: Σειρά εµφάνισης της συλλογής στο µενού. 7. Χρήση γενικών ρυθµίσεων: Στην περίπτωση που το εν λόγω πεδίο είναι επιλεγµένο, ισχύουν οι default ρυθµίσεις. Όταν το αποεπιλέξουµε, εµφανίζονται πεδία µε ρυθµίσεις που µπορούν να γίνουν στις φωτογραφίες Πατώντας το κουµπί Καταχώρηση η νέα συλλογή δηµιουργείται.

32 32 version v5.4 Εγχειρίδιο ιαχείρισης 2012 ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗΣ Ανοίγει παρόµοια φόρµα όπως στην ηµιουργία νέας συλλογής στην περίπτωση που θέλουµε να επεξεργαστούµε κάποια από τα πεδία της.

33 33 version v5.4 Εγχειρίδιο ιαχείρισης 2012 ΕΙΚΟΝΕΣ

34 34 version v5.4 Εγχειρίδιο ιαχείρισης 2012 Από την συγκεκριµένη φόρµα µπορούµε να εισάγουµε νέες φωτογραφίες. Πατώντας το κουµπί select από το παράθυρο το οποίο ανοίγει επιλέγουµε την φωτογραφία από το pc µας και πατάµε open. Μπορούµε να δώσουµε προαιρετικά µία περιγραφή για την εικόνα και πατώντας στο κουµπί upload η νέα εικόνα προστίθεται στη συλλογή. Οι αποδεκτοί τύποι αρχείων είναι.jpg. Μπορούµε να φορτώσουµε µαζικά εικόνες σε ένα.zip. Οι εικόνες πρέπει να βρίσκονται µέσα στο root του zip και όχι σε κάποιον φάκελο µέσα στο.zip αρχείο. Επίσης το εργαλείο δεν υποστηρίζει.rar, µόνο.zip αρχεία. Επίσης οι εικόνες µέσα στο.zip αρχείο παίρνουν σειρά µε βάση το όνοµα της κάθε εικόνας. Σηµαντικό: Η διάσταση των φωτογραφιών που θα ανέβουν πρέπει να είναι αυτή που έχει οριστεί. Από κάτω εµφανίζονται σε ένα πίνακα όλες τις εικόνες τις συλλογής, ακολουθώντας τη σειρά εµφάνισης των φωτογραφιών. Μέσα από αυτόν τον πίνακα, ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να αλλάξει τη σειρά εµφάνισης, να διαγράψει µία εικόνα και να αλλάξει τον τίτλο και το κείµενο της περιγραφής.

35 35 version v5.4 Εγχειρίδιο ιαχείρισης 2012 Η αλλαγή σειράς γίνεται αλλάζοντας τους αριθµούς που στην στήλη Θέση. Το διπλανό κουµπί διαγράφει την εικόνα από τη συλλογή. εν υπάρχει δυνατότητα αναίρεσης αυτής της ενέργειας. Τέλος, υπάρχουν πεδία κειµένου, στα οποία µπορεί ο χρήστης να αλλάξει τον τίτλο και τη περιγραφή της εικόνας. Κάνοντας κλικ στο κουµπί µε τη δισκέτα γίνεται η αποθήκευση. ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ Στην περιοχή των ρυθµίσεων µπορούµε να ορίσουµε τις διαστάσεις µε τις οποίες θέλουµε να εµφανίζονται οι φωτογραφίες.

36 36 version v5.4 Εγχειρίδιο ιαχείρισης 2012 ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ Σε αυτήν την ενότητα µπορούµε να ορίσουµε σε ποιες περιοχές του site θα εµφανίζονται οι συλλογές. Αρχικά επιλέγουµε την κατηγορία ή το control ή τη σελίδα από το treeview. Μετά επιλέγουµε την συλλογή που θέλουµε να αντιστοιχίσουµε και πατάµε Αποθήκευση. ιαλέγοντας το "Προεπιλογή" ορίζουµε την επιλεγµένη πάντα στο site, αν δεν υπάρχει άλλη επιλογή εµφάνισης. συλλογή να εµφανίζεται ίπλα από το treeview εµφανίζεται ένας πίνακας µε όλες τις επιλογές εµφάνισης που έχουµε ορίσει. Εκεί µπορούµε να καταργήσουµε υπάρχουσες επιλογές εµφάνισης. ΣΥΛΛΟΓΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ Όπως είδαµε και παραπάνω εδώ εµφανίζονται όλες οι υπάρχουσες συλλογές, ενώ µπορούµε να φτιάξουµε νέες ή να επεξεργαστούµε αυτές που έχουµε ήδη. Στη δηµιουργία / επεξεργασία ενός flipping book µπορούµε να ορίσουµε Τίτλο, Ηµεροµηνία και Περιγραφή για µια συλλογή, να αλλάξουµε την σειρά της εµφάνισης της συλλογής, να την επεξεργαστούµε ή να την διαγράψουµε.

37 37 version v5.4 Εγχειρίδιο ιαχείρισης 2012 ΕΠΙΛΟΓΟΣ Η εταιρία INVENTICS σας εύχεται ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ και καλή διαχείριση του site σας από το καινούριο σύστηµα ΙΝΝΕΤ V 5.4. Σας ενηµερώνουµε ότι για οποιεσδήποτε πληροφορίες µπορείτε να απευθύνεστε στο τηλέφωνο και στο site:

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ. ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΙΑ ΑΝΕΙΣΜΟΥ Εγχειρίδιο Χρήσης ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ. ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΙΑ ΑΝΕΙΣΜΟΥ Εγχειρίδιο Χρήσης ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Η Η Μ Ο Κ Ρ Α Τ Ι Α ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ & ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΙΑ ΑΝΕΙΣΜΟΥ Εγχειρίδιο Χρήσης ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγικές έννοιες πληροφορικής

Εισαγωγικές έννοιες πληροφορικής Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυµα Καβάλας Εισαγωγικές έννοιες πληροφορικής Τίτλος πράξης: Κατηγορία Πράξης: Ενέργεια: Μέτρο: Επιστ. Υπεύθυνος: "Επιµόρφωση Πιστοποίηση Γυναικών Αρχικής Επαγγελµατικής Εκπαίδευσης

Διαβάστε περισσότερα

Portal ιστοχώρος για την πόλη τον Χανίων µε την χρήση του CMS Joomla

Portal ιστοχώρος για την πόλη τον Χανίων µε την χρήση του CMS Joomla Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυµα Κρήτης Σχολή Τεχνολογικών Εφαρµογών Τµήµα Εφαρµοσµένης Πληροφορικής & Πολυµέσων Πτυχιακή εργασία µε θέµα: Portal ιστοχώρος για την πόλη τον Χανίων µε την χρήση του CMS Joomla

Διαβάστε περισσότερα

International diploma in IT Skills Standard MS Office 2010 MS Windows 7. Συγγραφέας : Μαρία Ζάππα Κασαπίδη

International diploma in IT Skills Standard MS Office 2010 MS Windows 7. Συγγραφέας : Μαρία Ζάππα Κασαπίδη International diploma in IT Skills Standard MS Office 2010 MS Windows 7 Συγγραφέας : Μαρία Ζάππα Κασαπίδη Τίτλος Βιβλίου: International Diploma in IT Skill Standard MS Office 2010 MS Windows 7 ISBN 978-618-80304-0-4

Διαβάστε περισσότερα

HotRadio Ολοκληρωµένο πρόγραµµα διαχείρισης ραδιοφωνικού σταθµού - 1 - 1. Εγκατάσταση του HotRadio Η διαδικασία της εγκατάστασης είναι πάρα πολύ απλή και -σε αντίθεση µε την πρώτη έκδοση- από εσάς δεν

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΣΕΡΡΩΝ. Οδηγός χρήσης σπουδαστών για την πλατφόρµα ηλεκτρονικής µάθησης elearning.teiser.gr

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΣΕΡΡΩΝ. Οδηγός χρήσης σπουδαστών για την πλατφόρµα ηλεκτρονικής µάθησης elearning.teiser.gr ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΣΕΡΡΩΝ για την πλατφόρµα ηλεκτρονικής µάθησης elearning.teiser.gr ΕΠΕΑΕΚ ΙΙ Πράξη 2.2.2.α. «Προπτυχιακά Προγράµµατα Σπουδών» Κεντρική Υποστήριξη H πλατφόρµα ηλεκτρονικής

Διαβάστε περισσότερα

Open eclass Πλατφόρµα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης

Open eclass Πλατφόρµα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης Open eclass Πλατφόρµα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης Εγχειρίδιο Εκπαιδευτή Η πλατφόρµα Open eclass είναι ένα ολοκληρωµένο Σύστηµα Διαχείρισης Ηλεκτρονικών Μαθηµάτων και αποτελεί την πρόταση του Πανελλήνιου

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στο PowerPoint

Εισαγωγή στο PowerPoint Εισαγωγή Το PowerPoint είναι ένα πολύ ισχυρό πρόγραµµα παρουσίασης. το οποίο αποτελεί τµήµα του πακέτου Microsoft Office. Σκοπός του είναι να βοηθάει τους χρήστες να δηµιουργούν εύκολα εντυπωσιακές παρουσιάσεις

Διαβάστε περισσότερα

Επεξεργασία κειµένου

Επεξεργασία κειµένου Επεξεργασία κειµένου Microsoft Office Word 2003 Περιεχόµενα 1. Εξοικείωση µε το περιβάλλον εργασίας. 1 2. Επιλογή, ιόρθωση, Επεξεργασία. 9 3. Μορφοποίηση γραµµατοσειρών και παραγράφων. 17 4. ιαµόρφωση

Διαβάστε περισσότερα

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ. Κωδικός Τίτλος Επίπεδο

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ. Κωδικός Τίτλος Επίπεδο ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Ενότητα: Υποενότητα: Διαδικτυακές Υπηρεσίες κι Εφαρμογές Υ8 - Δημοτικοί Ιστότοποι / Google Sites Λίστα Δραστηριοτήτων Κωδικός Τίτλος Επίπεδο Υ8.Δ1 Αναζήτηση δημοτικών ιστοτόπων και αξιολόγηση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ TEXNOΛΟΓΙΚΟ EΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΕΡΡΩΝ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ Σημειώσεις Εργαστηρίου για το Δρ. Ευάγγελος Φιλιππίδης ΣΕΡΡΕΣ,

Διαβάστε περισσότερα

1 Φιλοσοφία της εφαρµογής... 4 2 Οδηγός Χρήσης. Ξεκινώντας. 3 Αναλυτικό Εγχειρίδιο Λειτουργίας. Point of Sale P.O.S. Console

1 Φιλοσοφία της εφαρµογής... 4 2 Οδηγός Χρήσης. Ξεκινώντας. 3 Αναλυτικό Εγχειρίδιο Λειτουργίας. Point of Sale P.O.S. Console Περιεχόµενα I Περιεχόµενα Part I Food & Beverage Works 1 Φιλοσοφία της εφαρµογής... 4 2 Οδηγός Χρήσης Ξεκινώντας... 4... 4 3 Αναλυτικό Εγχειρίδιο Λειτουργίας... 5 Point of Sale... 5 P.O.S. Console... 5

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΡΗΣΗΣ ΩΡΑΡΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΡΗΣΗΣ ΩΡΑΡΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΡΗΣΗΣ ΩΡΑΡΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Το «Σύστημα τήρησης ωραρίου εργαζομένων» προσφέρει αναλυτική και αποτελεσματική εποπτεία της εργασιακής κατάστασης. Αναπτύχθηκε με σκοπό την υποβοήθηση και την απλούστευση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ TEXNOΛΟΓΙΚΟ EΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΕΡΡΩΝ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ Σημειώσεις Εργαστηρίου για το Δρ. Ευάγγελος Φιλιππίδης ΣΕΡΡΕΣ,

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ VII. Moodle

ΚΕΦΑΛΑΙΟ VII. Moodle ΚΕΦΑΛΑΙΟ VII Moodle Στόχοι: Με τη βοήθεια του οδηγού αυτού ο εκπαιδευόμενος θα μπορεί να: Γνωρίσει τα βασικά εργαλεία δημιουργίας περιεχομένου στο Moodle Κατανοήσει τη δομή ενός μαθήματος στο Moodle Δημιουργήσει

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα 4.5. Ηλεκτρονικό ταχυδροµείο. Προγράµµατα ηλεκτρονικού ταχυδροµείου. Ειδικοί Στόχοι

Ενότητα 4.5. Ηλεκτρονικό ταχυδροµείο. Προγράµµατα ηλεκτρονικού ταχυδροµείου. Ειδικοί Στόχοι ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4 : ιαχείριση πληροφοριών και επικοινωνίες Ηλεκτρονικό ταχυδροµείο Ενότητα 4.5 Ηλεκτρονικό ταχυδροµείο Προγράµµατα ηλεκτρονικού ταχυδροµείου Ειδικοί Στόχοι Οι επιµορφούµενοι πρέπει: Να µπορούν

Διαβάστε περισσότερα

1 Φιλοσοφία της εφαρµογής... 5 2 Οδηγός Χρήσης. Ξεκινώντας. 3 Αναλυτικό Εγχειρίδιο Λειτουργίας

1 Φιλοσοφία της εφαρµογής... 5 2 Οδηγός Χρήσης. Ξεκινώντας. 3 Αναλυτικό Εγχειρίδιο Λειτουργίας Περιεχόµενα I Περιεχόµενα Part I HotelWorks 1 Φιλοσοφία της εφαρµογής... 5 2 Οδηγός Χρήσης Ξεκινώντας... 6... 6 3 Αναλυτικό Εγχειρίδιο Λειτουργίας... 6 Front Office... 6 ιαχείριση Κρατήσεων... 6 Κρατήσεις-

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΝΤΡΑ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

ΚΕΝΤΡΑ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙ ΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΙΑΡΚΟΥΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΑ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: ΝΕΕΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΞΙΟΤΗΤΕΣ II ΠΕ ΙΟ ΡΑΣΗΣ: ΒΑΣΙΚΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ WORD

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ WORD ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ WORD Περιεχόµενα Εισαγωγή στον επεξεργαστή κειµένου Word...1 Αρχικά...1 Επιλογή εντολών...3 Προσθήκη Αφαίρεση...5 Γραµµής Εργαλείων & Εικονιδίων...5 Αποθήκευση εγγράφου...7

Διαβάστε περισσότερα

Κων/νου Στυλιάδη. Το Πρόγραµµα Επεξεργασίας Λογιστικών Φύλλων. Excel for Windows

Κων/νου Στυλιάδη. Το Πρόγραµµα Επεξεργασίας Λογιστικών Φύλλων. Excel for Windows Το Πρόγραµµα Επεξεργασίας Λογιστικών Φύλλων Φλώρινα, Φεβρουάριος 2000 Εκκίνηση του Excel Για να εκκινήσουµε το Excel για Windows, µπορούµε να το επιλέξου- µε από το µενού Προγράµµατα4 του κουµπιού Έναρξη

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνικός οδηγός Mozilla Thunderbird

Ελληνικός οδηγός Mozilla Thunderbird 1 Το έγγραφο αυτό κυκλοφορεί με την άδεια χρήσης Creative Commons Αναφορά - Παρόμοια διανομή 3.0 Ελλάδα (Creative Commons Attribution- Share Alike 3.0 Greece) που σημαίνει ότι μπορείτε να προσαρμόσετε,

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Σύστηµα Υποβολής απανών από Παρόχους Υγείας ( ΑΠΥ) Τελευταία Αναθεώρηση: 19 εκεµβρίου 2011

Εγχειρίδιο Χρήσης Σύστηµα Υποβολής απανών από Παρόχους Υγείας ( ΑΠΥ) Τελευταία Αναθεώρηση: 19 εκεµβρίου 2011 Εγχειρίδιο Χρήσης Σύστηµα Υποβολής απανών από Παρόχους Υγείας ( ΑΠΥ) Τελευταία Αναθεώρηση: 19 εκεµβρίου 2011 Περιεχόµενα 1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 4 2 ΕΙΣΟ ΟΣ ΣΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΥ... 6 3 ΕΙΣΟ ΟΣ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Επεξεργασία κειμένου Ms Word 2007 2010 Βασικές δεξιότητες

Επεξεργασία κειμένου Ms Word 2007 2010 Βασικές δεξιότητες Επεξεργασία κειμένου Ms Word 2007 2010 Βασικές δεξιότητες Συγγραφέας: Βαγγέλης Γκιμπερίτης Επιμέλεια: Μαρία Ζάππα Κασαπίδη Επεξεργασία κειμένου: Περιεχόμενα ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ Κεφάλαιο 1: Εκκίνηση -

Διαβάστε περισσότερα

Singular Report Generator. Σχ 1 ηµιουργία Καταστάσεων SRG

Singular Report Generator. Σχ 1 ηµιουργία Καταστάσεων SRG Μια από τις πιο σηµαντικές ανάγκες που αντιµετωπίζει µια επιχείρηση κατά την εγκατάσταση ενός λογισµικού «πακέτου» (Οικονοµικής & Εµπορικής ιαχείρισης), είναι ο τρόπος µε τον οποίο πρέπει να ανταποκριθεί

Διαβάστε περισσότερα

Σηµειώσεις Excel ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. 1. Εισαγωγή... 5. 1.1 Λογιστικά Φύλλα... 5. 1.2 Το κύριο παράθυρο του Excel... 5. 2. Οι βασικές εργασίες στο Excel...

Σηµειώσεις Excel ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. 1. Εισαγωγή... 5. 1.1 Λογιστικά Φύλλα... 5. 1.2 Το κύριο παράθυρο του Excel... 5. 2. Οι βασικές εργασίες στο Excel... 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Εισαγωγή... 5 1.1 Λογιστικά Φύλλα... 5 1.2 Το κύριο παράθυρο του Excel... 5 2. Οι βασικές εργασίες στο Excel... 6 2.1 Εισαγωγή δεδοµένων... 6 2.2 Τύποι δεδοµένων... 6 2.2.1 Κείµενο...

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός για το Σύστημα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης Moodle

Οδηγός για το Σύστημα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης Moodle Οδηγός για το Σύστημα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης Moodle (Έκδοση Moodle 1.9.5) Σουλτάνα Κάργα, Msc. Κατερίνα Κατσάνα, Msc. Φωτεινή Τρίμμη, Msc Άδεια Χρήσης: Creative Commons Το υλικό διατίθεται υπό την άδεια:

Διαβάστε περισσότερα

Υπολογιστικά Φύλλα Ms Excel 2007 2010 Βασικές δεξιότητες

Υπολογιστικά Φύλλα Ms Excel 2007 2010 Βασικές δεξιότητες Υπολογιστικά Φύλλα Ms Excel 2007 2010 Βασικές δεξιότητες Συγγραφέας: Βαγγέλης Γκιμπερίτης Επιμέλεια: Μαρία Ζάππα Κασαπίδη Υπολογιστικά Φύλλα: Περιεχόμενα ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ Κεφάλαιο 1: Εισαγωγή & Εκκίνηση

Διαβάστε περισσότερα

TRUCKING ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ

TRUCKING ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ TRUCKING ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ 1 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ...5 ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ TRUCKING... 5 ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ... 5 ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ CLIENT... 5 ΒΑΣΙΚΑ ΕΙΚΟΝΙ ΙΑ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ... 6 ΟΦΕΛΗ...

Διαβάστε περισσότερα

Ασφάλειες Database Οδηγίες Χρήσης Εφαρµογής

Ασφάλειες Database Οδηγίες Χρήσης Εφαρµογής Ασφάλειες Database Οδηγίες Χρήσης Εφαρµογής Εφαρµογή ιαχείρισης Ασφαλιστικού Γραφείου-Πρακτορείου ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1.Γενικά Ταξινόµηση Εναλλαγή µεταξύ των ανοικτών παραθύρων Εξαγωγή εδοµένων Συνηµµένα Αρχεία

Διαβάστε περισσότερα

Σηµειώσεις Excel. Επικεφαλίδα. στήλης. Ενεργό κελί. Παράθυρο εργασιών. Γραµµή κατάστασης

Σηµειώσεις Excel. Επικεφαλίδα. στήλης. Ενεργό κελί. Παράθυρο εργασιών. Γραµµή κατάστασης 1 Εισαγωγή Λογιστικά Φύλλα Τα λογιστικά φύλλα (spreadsheets) είναι εφαρµογές στις οποίες τα αριθµητικά δεδοµένα είναι οργανωµένα σε γραµµές και στήλες, που επιτρέπουν την εύκολη και γρήγορη εκτέλεση υπολογισµών.

Διαβάστε περισσότερα