Εγχειρίδιο χρήσης ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΡΟΥΧΩΝ. Οδηγίες Χρήσης WA5160E

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Εγχειρίδιο χρήσης ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΡΟΥΧΩΝ. Οδηγίες Χρήσης WA5160E"

Transcript

1 EL Εγχειρίδιο χρήσης ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΡΟΥΧΩΝ Οδηγίες Χρήσης WA5160E

2 2

3 3

4 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 4 4 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1: ΠΡΙΝ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ Σωστή χρήση 6-7 Γενικές προειδοποιήσεις Προειδοποιήσεις ασφαλείας Συσκευασία και περιβάλλον 18 Πληροφορίες εξοικονόμησης 19 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2: ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ ΣΑΣ Γενική εμφάνιση Προδιαγραφές 22 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3: ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Αφαίρεση των βιδών ασφαλούς μεταφοράς 23 Ρύθμιση των ρυθμιζόμενων ποδιών Ηλεκτρική σύνδεση 28 Σύνδεση εύκαμπτου σωλήνα εισόδου νερού Σύνδεση εξαγωγής νερού 31 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΕΛΕΓΧΟΥ 32 Συρτάρι απορρυπαντικού Περιστροφικό κουμπί προγράμματος 35 Ηλεκτρονικός πίνακας ενδείξεων 36-37

5 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 5 5 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5: ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΥΣΙΜΟ Διαχωρισμός των ρούχων Τοποθέτηση των ρούχων μέσα στη συσκευή 40 Προσθήκη απορρυπαντικού στη συσκευή 41 Χειρισμός της συσκευής Βοηθητικές λειτουργίες Κλείδωμα προστασίας 53 Ακύρωση προγράμματος 54 Τέλος του προγράμματος 55 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 6: ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 7: ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ Προειδοποίηση 64 Φίλτρο εισόδου νερού 65 Φίλτρο αντλίας Συρτάρι απορρυπαντικού 68 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 8: ΣΙΦΩΝΙΟ / ΚΟΡΜΟΣ / ΤΥΜΠΑΝΟ 69 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 9: ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 10: ΑΥΤΟΜΑΤΕΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΦΑΛΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ 75 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 11: ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Πώς να διαβάσετε την ενεργειακή ετικέτα, και εξοικονόμηση ενέργειας Απόρριψη της παλιάς σας συσκευής 82

6 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1: ΠΡΙΝ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ (ΣΩΣΤΗ ΧΡΗΣΗ) 6 Διαβάστε οπωσδήποτε τις οδηγίες χρήσης. Η συσκευή σας έχει σχεδιαστεί για οικιακή χρήση. Σε περίπτωση επαγγελματικής χρήσης θα ακυρωθεί η εγγύησή της. Διατηρείτε τα κατοικίδια ζώα μακριά από τη συσκευή. Ελέγξτε τη συσκευασία της συσκευής σας πριν την εγκατάσταση, και την εξωτερική επιφάνεια μετά το άνοιγμα της συσκευασίας. Μη χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε συσκευή παρουσιάζει ζημιά ή είναι ανοιγμένη η συσκευασία της. Αναθέστε την εγκατάσταση της συσκευής σας μόνο σε εξουσιοδοτημένο σέρβις. Οποιαδήποτε επέμβαση στη συσκευή σας από οποιονδήποτε άλλον πέραν των εξουσιοδοτημένων κέντρων σέρβις θα προκαλέσει την ακύρωση της εγγύησής σας. Η συσκευή δεν προορίζεται για χρήση από άτομα (περιλαμβανομένων παιδιών) με μειωμένες σωματικές, αισθητηριακές ή πνευματικές ικανότητες, ή από άτομα με έλλειψη εμπειρίας και γνώσης, εκτός αν τα άτομα αυτά έχουν δεχθεί επίβλεψη ή οδηγίες σχετικά με τη χρήση της συσκευής από άτομο υπεύθυνο για την ασφάλειά τους. Τα παιδιά θα πρέπει να βρίσκονται υπό επίβλεψη για να διασφαλίζεται ότι δεν παίζουν με τη συσκευή.

7 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1: ΠΡΙΝ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ (ΣΩΣΤΗ ΧΡΗΣΗ) 7 Χρησιμοποιείτε τη συσκευή σας μόνο για ρούχα τα οποία ο κατασκευαστής τους έχει καθορίσει ότι μπορούν να πλυθούν. Πριν την πρώτη χρήση του πλυντηρίου, αφαιρέστε από την πίσω πλευρά της συσκευής τις 4 βίδες ασφαλούς μεταφοράς και τους λαστιχένιους αποστάτες. Αν δεν αφαιρεθούν οι βίδες, μπορεί να προκληθούν έντονοι κραδασμοί, θόρυβος και βλάβη του προϊόντος (και ακύρωση της εγγύησης). Η εγγύηση της συσκευής δεν καλύπτει βλάβες που προκαλούνται από οποιοδήποτε είδους εξωτερικούς παράγοντες (παρασιτοκτόνα, φωτιά κλπ.). Μην πετάξετε τις παρούσες οδηγίες χρήσης, φυλάξτε τις για μελλοντική αναφορά. Εσείς ή κάποιος άλλος μπορεί να τις χρειαστεί στο μέλλον. Σημείωση: Οι προδιαγραφές της συσκευής μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με το προϊόν που έχετε προμηθευτεί.

8 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1: ΠΡΙΝ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ (ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ) 8 Η απαραίτητη θερμοκρασία περιβάλλοντος για την ιδανική λειτουργία της συσκευής είναι Οι εύκαμπτοι σωλήνες μπορεί να σχιστούν και να σκάσουν αν παγώσουν. Σε περιοχές όπου η θερμοκρασία είναι κάτω από το μηδέν, η θερμοκρασία του περιβάλλοντος μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ασφαλή λειτουργία της πλακέτας ηλεκτρονικών. Βεβαιωθείτε ότι τα ρούχα που θα τοποθετήσετε μέσα στη συσκευή δεν περιέχουν μέσα στις τσέπες του ξένα σώματα (καρφιά, βελόνες, κέρματα, αναπτήρες, σπίρτα, συνδετήρες κλπ.). Αυτά τα ξένα σώματα μπορούν να προξενήσουν ζημιά στη συσκευή. Πριν ξεκινήσετε τη χρήση της συσκευής, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το πλησιέστερο εξουσιοδοτημένο κέντρο σέρβις και να ζητήσετε δωρεάν βοήθεια σχετικά με την εγκατάσταση, το χειρισμό και τη χρήση της συσκευής σας. Συνιστάται τον πρώτο κύκλο πλυσίματος να τον πραγματοποιήσετε στο πρόγραμμα 90 Βαμβακερά και χωρίς ρούχα, προσθέτοντας τη ½ ποσότητα απορρυπαντικού στο 2ο διαμέρισμα του συρταριού απορρυπαντικού.

9 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1: ΠΡΙΝ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ (ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ) 9 Επειδή το απορρυπαντικό ή το μαλακτικό μπορεί να δημιουργήσει κατάλοιπα αν παραμείνει εκτεθειμένο στον αέρα για μεγάλο χρονικό διάστημα, να τοποθετείτε το απορρυπαντικό ή το μαλακτικό στο συρτάρι απορρυπαντικού κατά την έναρξη κάθε πλυσίματος. Συνιστάται να αποσυνδέετε τη συσκευή σας από την πρίζα και να κλείνετε το διακόπτη εισόδου νερού αν δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε τη συσκευή σας για μεγάλο χρονικό διάστημα. Επίσης, αφήνοντας την πόρτα της συσκευής σας ανοικτή θα αποτρέψετε το σχηματισμό δυσοσμίας λόγω υγρασίας. Μια μικρή ποσότητα νερού μπορεί να έχει παραμείνει στο πλυντήριό σας μετά τις δοκιμές και τους ελέγχους που διενεργήθηκαν λόγω των διαδικασιών ελέγχου ποιότητας. Αυτό δεν θα προξενήσει ζημιά στη συσκευή σας. Να θυμάστε ότι τα υλικά συσκευασίας της συσκευής σας μπορεί να είναι επικίνδυνα για παιδιά. Φυλάξτε τα υλικά συσκευασίας σε μέρος όπου δεν μπορούν να τα φθάσουν τα παιδιά ή πετάξτε τα με κατάλληλο τρόπο. Διατηρείτε μακριά από παιδιά και μωρά τα μικρά εξαρτήματα που βρίσκονται μαζί με τα έντυπα της συσκευής σας. Να χρησιμοποιείτε τα προγράμματα πρόπλυσης μόνο για πολύ λερωμένα ρούχα.

10 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1: ΠΡΙΝ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ (ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ) 10 Ποτέ μην ανοίξετε το διαμέρισμα απορρυπαντικού με τη συσκευή σε λειτουργία. Σε περίπτωση οποιαδήποτε βλάβης, αποσυνδέστε πρώτα τη συσκευή από την πρίζα και κατόπιν κλείστε το διακόπτη νερού. Μην επιχειρήσετε να πραγματοποιήσετε επισκευή μόνοι σας, πάντα να απευθύνεστε για συμβουλές σε εξουσιοδοτημένο κέντρο σέρβις. Η ποσότητα ρούχων που τοποθετείτε στο πλυντήριό σας δεν πρέπει να υπερβαίνει τη μέγιστη προβλεπόμενη. Ποτέ μην ανοίξετε την πόρτα με τη βία ενώ η συσκευή είναι σε λειτουργία. Αν πλύνετε στη συσκευή σας ρούχα λερωμένα με αλεύρι θα προκληθεί ζημιά στη συσκευή. Μην πλένετε στη συσκευή σας ρούχα λερωμένα με αλεύρι.

11 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1: ΠΡΙΝ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ (ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ) 11 Να τηρείτε πιστά τις υποδείξεις των κατασκευαστών απορρυπαντικού/ μαλακτικού σχετικά με τη χρήση μαλακτικού ή παρόμοιων προϊόντων στη συσκευή σας. Εγκαταστήστε τη συσκευή σε θέση ότου η πόρτα της μπορεί να ανοίξει τελείως. (Μην εγκαταστήσετε τη συσκευή σε θέση όπου η πόρτα της δεν μπορεί να ανοίξει τελείως.) Εγκαταστήστε τη συσκευή σας σε θέση με πλήρη αερισμό και συνεχή κυκλοφορία αέρα.

12 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1: ΠΡΙΝ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ (ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ) 12 Πρέπει να διαβάσετε αυτές τις προειδοποιήσεις. Έτσι μπορείτε να προστατέψετε τον εαυτό σας και τα αγαπημένα σας άτομα από θανατηφόρους τραυματισμούς και κινδύνους. ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΓΚΑΥΜΑΤΩΝ! Μην αγγίζετε τον εύκαμπτο σωλήνα εξαγωγής νερού ούτε το ίδιο το νερό κατά την εξαγωγή του, επειδή μπορούν να επιτευχθούν υψηλές θερμοκρασίες στη συσκευή κατά τη λειτουργία της.

13 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1: ΠΡΙΝ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ (ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ) 13 ΘΑΝΑΣΙΜΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΛΟΓΩ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ! Μη χρησιμοποιείτε πολύπριζα ή καλώδιο επέκτασης. Μη συνδέσετε τη συσκευή σε πρίζα που έχει υποστεί ζημιά Ποτέ μην τραβάτε το καλώδιο για να αποσυνδέσετε τη συσκευή από το ρεύμα πάντα να πιάνετε το ίδιο το φις. Μη συνδέετε ή αποσυνδέετε το φις από την πρίζα με υγρά χέρια, για να αποτρέψετε ηλεκτροπληξία! Ποτέ μην αγγίζετε το μηχάνημα με υγρά χέρια ή πόδια. Σε περίπτωση βλάβης του καλωδίου ρεύματος, καλέστε το πλησιέστερο εξουσιοδοτημένο σέρβις για να το αντικαταστήσει.

14 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1: ΠΡΙΝ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ (ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ) 14 Κίνδυνος πλημμύρας! Πριν τοποθετήσετε τον εύκαμπτο σωλήνα εξαγωγής στην αποχέτευση, ελέγξτε αν το νερό τρέχει γρήγορα ή όχι. Πάρτε τα απαραίτητα μέτρα για να μη γλιστρήσει από τη θέση του ο εύκαμπτος σωλήνας. Η δύναμη ανάδρασης ενός εύκαμπτου σωλήνα που δεν έχει τοποθετηθεί σωστά μπορεί να μετατοπίσει τον εύκαμπτο σωλήνα. Αποτρέψτε το κλείσιμο του νιπτήρα από την τάπα.

15 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1: ΠΡΙΝ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ (ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ) 15 Κίνδυνος φωτιάς! Μην κρατάτε εύφλεκτα υγρά κοντά στη συσκευή σας. Το περιεχόμενο θείο των προϊόντων αφαίρεσης χρωμάτων μπορεί να προκαλέσει διάβρωση. Για το λόγο αυτό, ποτέ μη χρησιμοποιήσετε μέσα στη συσκευή σας υλικά αφαίρεσης χρωμάτων. Ποτέ μη χρησιμοποιήσετε μέσα στη συσκευή σας προϊόντα που περιέχουν διαλύτες (όπως βενζίνη καθαρισμού). Όταν τοποθετείτε τα ρούχα σας στη συσκευή, αφαιρέστε από τις τσέπες τους όλα τα αντικείμενα (βελόνες, συνδετήρες, αναπτήρες, σπίρτα κλπ.). Μπορεί να προκύψει κίνδυνος φωτιάς και έκρηξης.

16 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1: ΠΡΙΝ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ (ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ) 16 Κίνδυνος πτώσης και τραυματισμού! Μην ανεβαίνετε πάνω στη συσκευή. Η πάνω επιφάνεια της συσκευής σας μπορεί να σπάσει και υπάρχει κίνδυνος να τραυματιστείτε. Τακτοποιήστε τους εύκαμπτους σωλήνες, το καλώδιο και τη συσκευασία της συσκευής σας κατά την εγκατάσταση. Μπορεί να παραπατήσετε και να πέσετε. Μη γυρίσετε τη συσκευή σας ανάποδα ή στο πλάι. Μην ανυψώνετε τη συσκευή σας κρατώντας την από εξαρτήματά της που προεξέχουν (συρτάρι απορρυπαντικού, πόρτα). Αυτά τα εξαρτήματα μπορεί να σπάσουν και να προκαλέσουν τραυματισμό σας. Υπάρχει κίνδυνος παραπατήματος και τραυματισμού αν τα υλικά όπως ο εύκαμπτος σωλήνας και τα καλώδια δεν φυλαχτούν σωστά μετά την εγκατάσταση της συσκευής. Η συσκευή πρέπει να μεταφέρεται από τουλάχιστον 2 άτομα.

17 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1: ΠΡΙΝ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ (ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ) 17 Ασφάλεια των παιδιών! Μην αφήνετε παιδιά κοντά στη συσκευή χωρίς επιτήρηση. Τα παιδιά μπορεί να κλειδωθούν μέσα στη συσκευή και μπορεί να προκληθεί κίνδυνος θανάτου. Το γυαλί της πόρτας και η επιφάνεια της συσκευής μπορεί να έχουν πολύ υψηλή θερμοκρασία κατά τη λειτουργία της συσκευής. Επομένως, ειδικά το άγγιγμα της συσκευής μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο δέρμα των παιδιών. Κρατάτε τα υλικά συσκευασίας μακριά από παιδιά. Μπορεί να προκύψει δηλητηρίαση από κατανάλωση απορρυπαντικού και υλικών συντήρησης, και ερεθισμός στα μάτια ή στο δέρμα σε περίπτωση επαφής. Κρατάτε τα καθαριστικά υλικά μακριά από παιδιά.

18 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1: ΠΡΙΝ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ - ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 18 Αφαίρεση των υλικών συσκευασίας Τα υλικά συσκευασίας προστατεύουν τη συσκευή σας από τυχόν ζημιές που θα μπορούσαν να προκύψουν κατά τη μεταφορά. Τα υλικά συσκευασίας είναι φιλικά προς το περιβάλλον επειδή είναι ανακυκλώσιμα. Η ανακύκλωση των υλικών συσκευασίας προσφέρει εξοικονόμηση πρώτων υλών και μειώνει την παραγωγή αποβλήτων. Απόρριψη της παλιάς συσκευής Οι ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές στο τέλος της ωφέλιμης ζωής τους μπορεί ακόμα να περιέχουν εξαρτήματα που μπορούν να ανακυκλωθούν για επαναχρησιμοποίηση. Επομένως, ποτέ μην πετάξετε στα σκουπίδια τις παλιές σας συσκευές που δεν χρησιμοποιείτε πλέον. Βεβαιωθείτε ότι τα εξαρτήματα των παλιών σας ηλεκτρονικών ή ηλεκτρικών συσκευών θα επαναχρησιμοποιηθούν παραδίδοντάς τις σε κέντρα συλλογής που προβλέπονται από τις αρμόδιες αρχές. Βεβαιωθείτε να κρατάτε τις παλιές σας συσκευές σε κατάλληλο μέρος από την άποψη της ασφάλειας των παιδιών έως ότου τις απομακρύνετε από το σπίτι.

19 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1: ΠΡΙΝ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ 19 Ορισμένες σημαντικές πληροφορίες για να έχετε μεγαλύτερη απόδοση από τη συσκευή: Η ποσότητα των ρούχων που τοποθετείτε μέσα στο πλυντήριο δεν πρέπει να υπερβαίνει τη μέγιστη ποσότητα που προβλέπεται. Με αυτό τον τρόπο η συσκευή σας θα λειτουργεί οικονομικά. Η μη χρήση της δυνατότητας πρόπλυσης για λίγο και κανονικά λερωμένα ρούχα θα αποφέρει εξοικονόμηση ρεύματος και νερού.

20 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2: ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ ΣΑΣ - ΓΕΝΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ 20 Ηλεκτρονικός πίνακας ενδείξεων Περιστροφικό κουμπί προγράμματος Πάνω επιφάνεια Συρτάρι απορρυπαντικού Δοχείο Κάλυμμα του φίλτρου αντλίας

21 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2: ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ ΣΑΣ - ΓΕΝΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ 21 Βίδα ασφαλούς μεταφοράς Βαλβίδα εισόδου νερού Εύκαμπτος σωλήνας εξαγωγής Καλώδιο ρεύματος Βίδα ασφαλούς μεταφοράς Βίδα ασφαλούς μεταφοράς Βίδα ασφαλούς μεταφοράς

22 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2: ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ ΣΑΣ - ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ 22 Τάση / συχνότητα λειτουργίας (V/Hz) ( ) V~/50 Hz Συνολική ένταση ρεύματος (A) 10 Πίεση νερού (MPa) Μέγιστη: 1 MPa Ελάχιστη: 0,1 MPa Συνολική ισχύς (W) 2100 Μέγιστο φορτίο στεγνών ρούχων (κιλά) 5 Αριθμός στροφών στυψίματος (στροφές/ λεπτό) 600 Αριθμός προγραμμάτων 15 Διαστάσεις (Ύψος x Πλάτος x Βάθος) (χιλ.) 845 x 597 x 497

23 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3: ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ - ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΒΙΔΩΝ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ 23 Πριν την πρώτη χρήση του πλυντηρίου, αφαιρέστε από την πίσω πλευρά της συσκευής τις 4 βίδες μεταφοράς και τους λαστιχένιους αποστάτες. Αν δεν αφαιρεθούν οι βίδες, μπορεί να προκληθούν έντονοι κραδασμοί, θόρυβος και βλάβη του προϊόντος (και ακύρωση της εγγύησης). X 4 Για να αφαιρέσετε τις βίδες ασφαλούς μεταφοράς, ξεβιδώστε τις περιστρέφοντας αριστερόστροφα με κατάλληλο κλειδί. X 4

24 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3: ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ (ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΒΙΔΩΝ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ) 24 Οι βίδες μεταφοράς πρέπει να αφαιρεθούν τραβώντας προς τα έξω. Εφαρμόστε τις πλαστικές τάπες βιδών μεταφοράς που βρίσκονται στη σακούλα αξεσουάρ, στις θέσεις από όπου αφαιρέθηκαν οι βίδες μεταφοράς. Θα πρέπει να φυλάξετε τις βίδες ασφαλούς μεταφοράς για χρήση σε περίπτωση νέας μεταφοράς. X4 ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Πρέπει οπωσδήποτε να αφαιρέσετε τις βίδες μεταφοράς της συσκευής πριν την πρώτη χρήση. Βλάβες που θα προκύψουν στη συσκευή αν λειτουργήσει με τοποθετημένες τις βίδες μεταφοράς, δεν θα καλύπτονται από την εγγύηση.

25 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3: ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ (ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΩΝ ΠΟΔΙΩΝ) 25 Ρύθμιση των ρυθμιζόμενων ποδιών Μην εγκαταστήσετε τη συσκευή σας πάνω σε χάλι ή σε δάπεδο τέτοιο που θα εμπόδιζε τον αερισμό της βάσης της. Για να εξασφαλίσετε αθόρυβη και χωρίς κραδασμούς λειτουργία της συσκευής, πρέπει να την εγκαταστήσετε πάνω σε μη ολισθηρό και σταθερό δάπεδο. Με τα πόδια της συσκευής μπορείτε να ρυθμίσετε την ευστάθειά της. Λασκάρετε το πλαστικό παξιμάδι ρύθμισης.

26 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3: ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ (ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΩΝ ΠΟΔΙΩΝ) 26 Αυξήστε ή μειώστε το ύψος των ποδιών της συσκευής περιστρέφοντάς τα. Μετά την επίτευξη σωστής ισορροπίας, σφίξτε πάλι το πλαστικό παξιμάδι ρύθμισης προς το πάνω μέρος. X4

27 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3: ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ (ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΩΝ ΠΟΔΙΩΝ) 27 Σε καμία περίπτωση μην τοποθετήσετε χαρτόνι, ξύλο ή παρόμοια υλικά κάτω από τη συσκευή σας για να αντισταθμίσετε ανομοιομορφίες του δαπέδου. Όταν καθαρίζετε το δάπεδο πάνω στο οποίο στηρίζεται η συσκευή, προσέξτε να μη διαταράξετε τη σταθεροποίηση των ποδιών της.

28 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3: ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ (ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ) 28 Το πλυντήριο ρούχων σας έχει ρυθμιστεί να λειτουργεί με τάση V και συχνότητα 50 Hz. Το καλώδιο ρεύματος του πλυντηρίου ρούχων σας διαθέτει ένα ειδικό φις με αγωγό γείωσης. Αυτό το φις θα πρέπει πάντα να συνδέεται σε γειωμένη πρίζα των 10 A. Η τιμή έντασης ρεύματος της ασφάλειας θα πρέπει να είναι 10 A. Η τιμή έντασης ρεύματος της ασφάλειας γραμμής ρεύματος που είναι συνδεδεμένη σε αυτό το φις πρέπει επίσης να είναι 10 A. Αν δεν έχετε πρίζα και ασφάλεια που να πληρούν αυτές τις προδιαγραφές, αναθέστε σε εξειδικευμένο ηλεκτρολόγο την εγκατάστασή τους. Δεν αναλαμβάνουμε την ευθύνη για ζημιές από χρήση χωρίς γείωση. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η χρήση της συσκευής σας με χαμηλή τάση ρεύματος θα προκαλέσει μείωση του κύκλου ζωής της συσκευής και υποβάθμιση της απόδοσής της.

29 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3: ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ (ΣΥΝΔΕΣΗ ΕΥΚΑΜΠΤΟΥ ΣΩΛΗΝΑ ΕΙΣΟΔΟΥ ΝΕΡΟΥ) 29 Η συσκευή σας μπορεί να έχει είτε μονή είσοδο (κρύου νερού) ή διπλή είσοδο (κρύου/ ζεστού νερού) ανάλογα με τις προδιαγραφές της. Ο εύκαμπτος σωλήνας με το λευκό άκρο θα πρέπει να συνδεθεί στην είσοδο κρύου νερού και ο εύκαμπτος σωλήνας με το κόκκινο άκρο στην είσοδο ζεστού νερού (έχει εφαρμογή σε συσκευές με διπλή είσοδο νερού). Για την αποτροπή διαρροής νερού στα σημεία επαφής, παρέχονται 1 ή 2 παξιμάδια στη συσκευασία των εύκαμπτων σωλήνων (έχει εφαρμογή σε συσκευές με διπλή είσοδο νερού). Τοποθετήστε αυτά τα παξιμάδια στα άκρα των εύκαμπτων σωλήνων εισόδου νερού στην πλευρά του διακόπτη παροχής. 3/4 10 χιλ. Εγκαταστήστε νέους εύκαμπτους σωλήνες εισόδου νερού σε διακόπτη παροχής με σπείρωμα ¾. Συνδέστε το άκρο με λευκή γωνία των εύκαμπτων σωλήνων εισόδου νερού στη βαλβίδα εισόδου νερού με λευκό φίλτρο στην πίσω πλευρά της συσκευής και το άκρο με κόκκινη γωνία σε αυτή με κόκκινο φίλτρο (έχει εφαρμογή σε συσκευές με διπλή είσοδο νερού). Σφίξτε τα πλαστικά εξαρτήματα των συνδέσεων με το χέρι σας. Σε περίπτωση που δεν είστε σίγουροι, αναθέστε τις εργασίες σύνδεσης σε εξειδικευμένο υδραυλικό. Η παροχή νερού με πίεση 0,1-1 MPa θα επιτρέχει στη συσκευή σας να λειτουργεί πιο αποδοτικά. (πίεση 0,1 MPa σημαίνει ότι η ροή νερού από πλήρως ανοικτό διακόπτη παροχής θα είναι τουλάχιστον 8 λίτρα ανά λεπτό.) Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει διαρροή στα σημεία ένωσης με το να ανοίξετε πλήρως το διακόπτη παροχής αφού πραγματοποιήσετε τις συνδέσεις.

30 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3: ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ (ΣΥΝΔΕΣΗ ΕΥΚΑΜΠΤΟΥ ΣΩΛΗΝΑ ΕΙΣΟΔΟΥ ΝΕΡΟΥ) 30 Βεβαιωθείτε ότι οι νέοι εύκαμπτοι σωλήνες εισόδου νερού δεν είναι λυγισμένοι, σπασμένοι, συμπιεσμένοι ή παραμορφωμένοι. Αν η συσκευή σας έχει διπλή είσοδο για κρύο και ζεστό νερό, η θερμοκρασία του ζεστού νερού θα πρέπει να είναι πολύ 70 C. Σημείωση: Όταν πραγματοποιείτε τις συνδέσεις εισόδου νερού στη συσκευή, χρησιμοποιήστε μόνο το νέο εύκαμπτο σωλήνα εισόδου νερού που συνοδεύει τη συσκευή σας. Ποτέ μη χρησιμοποιήσετε παλιούς, χρησιμοποιημένους ή ελαττωματικούς εύκαμπτους σωλήνες εισόδου νερού.

31 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3: ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ (ΣΥΝΔΕΣΗ ΕΞΑΓΩΓΗΣ ΝΕΡΟΥ) 31 Το άκρο του εύκαμπτου σωλήνα εξαγωγής νερού μπορεί να τοποθετηθεί σε ειδική διάταξη συνδεδεμένη απευθείας σε οπή αποχέτευσης ή στην σύνδεση εξόδου της γωνίας του νιπτήρα. Ποτέ μην επιχειρήσετε να επεκτείνετε τον εύκαμπτο σωλήνα εξαγωγής νερού συνδέοντας άλλο σωλήνα. Μην τοποθετήσετε τον εύκαμπτο σωλήνα εξαγωγής της συσκευής σας μέσα σε δοχείο, κουβά ή νιπτήρα. Βεβαιωθείτε ότι ο εύκαμπτος σωλήνας εξαγωγής νερού δεν λυγίζει, τσακίζει, συμπιέζεται ή τεντώνεται. Παρακαλούμε σημειώστε: Ο εύκαμπτος σωλήνας αποστράγγισης του νερού θα πρέπει να τοποθετηθεί σε ελάχιστο ύψος 60 εκ. και μέγιστο ύψος 100 εκ. από το δάπεδο. ~ 95 cm ~ 140 cm ~ 145 cm ~ 95 cm 95 εκ. 150 εκ. 0 max. 100 cm

32 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΕΛΕΓΧΟΥ 32 Περιστροφικό κουμπί προγράμματος Λυχνίες LED λειτουργιών Συρτάρι απορρυπαντικού

33 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΕΛΕΓΧΟΥ (ΣΥΡΤΑΡΙ ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΟΥ) 33 Αν θέλετε να πλύνετε τα ρούχα σας με υγρό απορρυπαντικό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την πλάκα προσδιορισμού της στάθμης του υγρού. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα υγρά απορρυπαντικά σε όλα τα προγράμματα χωρίς πρόπλυση. Τοποθετήστε το εξάρτημα χρήσης υγρού απορρυπαντικού (που είναι διαθέσιμο μέσα στο πλυντήριο) στο δεύτερο διαμέρισμα του συρταριού απορρυπαντικού (*) και ρυθμίστε την ποσότητα του απορρυπαντικού. (Χρησιμοποιήστε την ποσότητα υγρού απορρυπαντικού που συνιστούν οι κατασκευαστές των απορρυπαντικών). Μην υπερβείτε τη στάθμη MAX (μέγιστη), χρησιμοποιήστε το εξάρτημα μόνο για υγρό απορρυπαντικό. Μη χρησιμοποιείτε αυτό το εξάρτημα για απορρυπαντικό σε σκόνη, αλλά να το αφαιρείτε.) Εξάρτημα χρήσης υγρού απορρυπαντικού Διαμέρισμα απορρυπαντικού κύριας πλύσης Διαμέρισμα μαλακτικού Διαμέρισμα απορρυπαντικού πρόπλυσης Κλίμακα στάθμης απορρυπαντικού σε σκόνη Μεζούρα απορρυπαντικού σε σκόνη (*) (*) Οι προδιαγραφές της συσκευής μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με το προϊόν που έχετε προμηθευτεί.

34 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΕΛΕΓΧΟΥ (ΣΥΡΤΑΡΙ ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΟΥ) 34 ΤΜΗΜΑΤΑ Διαμέρισμα απορρυπαντικού κύριας πλύσης: Σε αυτό το διαμέρισμα μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο υλικά όπως απορρυπαντικό (υγρό ή σε σκόνη), αποσκληρυντικό και παρόμοια. Μπορείτε να βρείτε το εξάρτημα χρήσης υγρού απορρυπαντικού μέσα στη συσκευή σας κατά την πρώτη εγκατάσταση. (*) Διαμέρισμα μαλακτικού, κόλλας κολλαρίσματος, απορρυπαντικού: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαλακτικό για τα ρούχα σας (συνιστάται να χρησιμοποιείτε την ποσότητα και τον τύπο που συνιστά ο κατασκευαστής). Ορισμένες φορές τα μαλακτικά που χρησιμοποιείτε για τα ρούχα σας μπορεί να παραμείνουν μέσα σε αυτό το διαμέρισμα. Ο λόγος για αυτό είναι ότι το μαλακτικό δεν είναι λεπτόρρευστο. Για να αποτρέψετε αυτό το πρόβλημα, συνιστάται να χρησιμοποιείτε πιο λεπτόρρευστα μαλακτικά ή να αραιώνετε το μαλακτικό και μετά να το χρησιμοποιείτε. Διαμέρισμα απορρυπαντικού πρόπλυσης: Αυτό το διαμέρισμα να χρησιμοποιείται μόνον όταν έχει επιλεγεί η λειτουργία πρόπλυσης. Η λειτουργία πρόπλυσης συνιστάται για πολύ λερωμένα ρούχα. (*) Οι προδιαγραφές της συσκευής μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με το προϊόν που έχετε προμηθευτεί.

35 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΕΛΕΓΧΟΥ (ΠΕΡΙΣΤΡΟΦΙΚΟ ΚΟΥΜΠΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ) 35 Με το περιστροφικό κουμπί προγράμματος μπορείτε να επιλέξετε το πρόγραμμα με το οποίο θα πλύνετε τα ρούχα σας. Μπορείτε να επιλέξετε πρόγραμμα περιστρέφοντας το περιστροφικό κουμπί προγράμματος στη μία ή στην άλλη κατεύθυνση. Να βεβαιώνεστε ότι το περιστροφικό κουμπί προγράμματος είναι ακριβώς στο πρόγραμμα που θέλετε να επιλέξετε. 60 C 40 C

36 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΕΛΕΓΧΟΥ (ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΝΔΕΙΞΕΩΝ) 36 Πίνακας ενδείξεων Στύψιμο Πλύσιμο Ξέβγαλμα Λυχνίες LED πρόσθετων λειτουργιών Τέλος Κουμπί Έναρξης/ Παύσης Κουμπί βοηθητικής λειτουργίας 1 Βοηθητική λειτουργία Χρονοδιακόπτη καθυστέρησης

37 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΕΛΕΓΧΟΥ (ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΝΔΕΙΞΕΩΝ) 37 Από τις LED λειτουργιών της συσκευής μπορείτε να δείτε το χρόνο καθυστέρησης έναρξης λειτουργίας της συσκευής, τις βοηθητικές λειτουργίες που έχετε επιλέξει και τη φάση του προγράμματος που εκτελείται στη συσκευή σας ( φάση πρόπλυσης/ πλύσης, φάση ξεβγάλματος, φάση στυψίματος). Επιπλέον, ο ηλεκτρονικός πίνακας ενδείξεων θα σας προειδοποιεί με τη βοήθεια συνδυασμών LED που θα ανάψουν στις ενδείξεις του αν προκύψει ένα σφάλμα στη συσκευή σας και θα σας ειδοποιήσει σχετικά με την ολοκλήρωση του προγράμματος πλυσίματος εμφανίζοντας την ένδειξη Finished (Τέλος) στην οθόνη ενδείξεων μόλις τελειώσει το πρόγραμμα που έχετε επιλέξει.

38 DGVDSHSFHS DGVDSHSFHS DGVDSHSFHS DGVDSHSFHS DGVDSHSFHS DGVDSHSFHS DGVDSHSFHS DGVDSHSFHS DGVDSHSFHS DGVDSHSFHS DGVDSHSFHS DGVDSHSFHS DGVDSHSFHS DGVDSHSFHS DGVDSHSFHS DGVDSHSFHS DGVDSHSFHS DGVDSHSFHS DGVDSHSFHS DGVDSHSFHS ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5: ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΥΣΙΜΟ ΤΩΝ ΡΟΥΧΩΝ (ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΡΟΥΧΩΝ) 38 Τα ρούχα σας έχουν ετικέτες προϊόντος οι οποίες καθορίζουν τις προδιαγραφές τους. Πλένετε ή στεγνώνετε τα ρούχα σας σύμφωνα με τις προδιαγραφές στην ετικέτα προϊόντος. Διαχωρίζετε τα ρούχα σας σύμφωνα με τους τύπους τους (βαμβακερά, συνθετικά, ευαίσθητα, μάλλινα κλπ.), τις θερμοκρασίες που μπορούν να πλυθούν (κρύο, 30, 40, 60, 90 ) και το βαθμό λερώματος (ελαφρά λερωμένα, λερωμένα, πολύ λερωμένα). Ποτέ μην πλένετε μαζί χρωματιστά και λευκά ρούχα. Να πλένετε χωριστά τα χρωματιστά ρούχα στο πρώτο πλύσιμο, γιατί μπορεί να ξεβάψουν. Να βεβαιώνεστε ότι δεν υπάρχουν μεταλλικά υλικά πάνω στα ρούχα σας ή μέσα στις τσέπες. Αν υπάρχουν αφαιρέστε τα. ΠΡΟΣΟΧΗ: ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Προβλήματα που θα προκύψουν σε περίπτωση εισόδου ξένων υλικών μέσα στη συσκευή δεν καλύπτονται από την εγγύηση. Να κλείνετε τα φερμουάρ και να κουμπώνετε τα ρούχα σας. Να αφαιρείτε τα μεταλλικά ή πλαστικά γαντζάκια από τις κουρτίνες ή να τοποθετείτε τις κουρτίνες μέσα σε δίχτυ ή σάκο πλυσίματος που κατόπιν θα κλείνετε. Να γυρίζετε το μέσα έξω σε υφάσματα όπως παντελόνια, πλεκτά, φανελάκια και σουέτερ. Να πλένετε κάλτσες, μαντίλια και παρόμοια μικρά ρούχα μέσα σε δίχτυ πλυσίματος.

39 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5: ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΥΣΙΜΟ ΤΩΝ ΡΟΥΧΩΝ (ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΡΟΥΧΩΝ) 39 Λευκαντικό επιτρέπεται Όχι λευκαντικό Κανονικό πλύσιμο Μέγιστη θερμοκρασία σιδερώματος 150 C Μέγιστη θερμοκρασία σιδερώματος 200 C Όχι σιδέρωμα Στεγνό καθάρισμα επιτρέπεται Όχι στεγνό καθάρισμα Να απλώνεται σε επίπεδη επιφάνεια Να απλώνεται όταν είναι υγρό Στέγνωμα με άπλωμα Δεν επιτρέπεται στέγνωμα σε στεγνωτήριο F P A Επιτρέπεται στεγνό καθάρισμα με πετρέλαιο, καθαρό οινόπνευμα και R113 Περχλωροαιθυλένιο R11, R13, Πετρέλαιο Περχλωροαιθυλένιο R11, R113, πετρέλαιο

40 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5: ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΥΣΙΜΟ ΤΩΝ ΡΟΥΧΩΝ (ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΡΟΥΧΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ) 40 Ανοίξτε την πόρτα της συσκευής. Τοποθετήστε τα ρούχα κατανεμημένα μέσα στη συσκευή σας. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Σημείωση: Το μέγιστο φορτίο μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τον τύπο ρούχων που θα πλύνετε, το βαθμό λερώματος και το πρόγραμμα που έχετε επιλέξει. Μην υπερβείτε το μέγιστο φορτίο στεγνών ρούχων που αναφέρεται στον πίνακα προγραμμάτων για τα προγράμματα πλυσίματος. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ως παράδειγμα τον παρακάτω πίνακα βαρών. ΤΥΠΟΣ ΡΟΥΧΩΝ Πετσέτα Λευκά είδη Μπουρνούζι Παπλωματοθήκη Μαξιλαροθήκη Εσώρουχα Τραπεζομάντιλο ΒΑΡΟΣ (γρ.) Τοποθετήστε κάθε ρούχο ξεχωριστά. Βεβαιωθείτε ότι δεν έχουν σφηνώσει ρούχα ανάμεσα στο κάλυμμα και τη στεγανοποίηση όταν κλικ κλείνετε την πόρτα της συσκευής σας. Για να κλείσετε την πόρτα της συσκευής σας σπρώξτε την έως ότου ακούσετε τον ήχο ασφάλισης. Κλείστε την πόρτα της συσκευής σας σωστά, διαφορετικά η συσκευή σας δεν θα αρχίσει τη διαδικασία πλυσίματος.

41 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5: ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΥΣΙΜΟ ΤΩΝ ΡΟΥΧΩΝ (ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΟΥ ΣΤΟ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ) 41 Η ποσότητα απορρυπαντικού που πρέπει να προσθέσετε στη συσκευή σας καθορίζεται από τα εξής κριτήρια: Η χρήση απορρυπαντικού θα βασίζεται στο βαθμό λερώματος των ρούχων σας. Για τα λιγότερο λερωμένα ρούχα μην επιλέγετε πρόπλυση και προσθέτετε μικρή ποσότητα απορρυπαντικού στο 2ο διαμέρισμα του συρταριού απορρυπαντικού. Για τα πολύ λερωμένα ρούχα σας επιλέξτε ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει πρόπλυση και προσθέστε το ¼ του απορρυπαντικού που θα χρησιμοποιήσετε στο 1ο διαμέρισμα του συρταριού απορρυπαντικού και τα υπόλοιπα ¾ στο 2ο διαμέρισμα. Στη συσκευή σας πρέπει να χρησιμοποιείτε απορρυπαντικά που έχουν παραχθεί για αυτόματα πλυντήρια. Η ποσότητα απορρυπαντικού που πρέπει να χρησιμοποιήσετε για τα ρούχα σας αναφέρεται πάνω στη συσκευασία του απορρυπαντικού. Όσο υψηλότερος είναι ο βαθμός σκληρότητας του νερού, τόσο περισσότερο απορρυπαντικό πρέπει να χρησιμοποιήσετε. Η ποσότητα του απορρυπαντικού που θα χρησιμοποιήσετε αυξάνεται με την ποσότητα των ρούχων. Προσθέστε το μαλακτικό στο διαμέρισμα μαλακτικού του συρταριού απορρυπαντικού. Μην υπερβείτε το επίπεδο MAX. Διαφορετικά, το μαλακτικό θα διαρρεύσει μέσα στο νερό πλυσίματος κατά την έκπλυση. Τα μαλακτικά που είναι πολύ συμπυκνωμένα πρέπει να αραιώνονται σε ένα βαθμό πριν προστεθούν μέσα στο συρτάρι απορρυπαντικού. Ο λόγος είναι ότι το συμπυκνωμένο μαλακτικό θα αποφράξει το σιφώνιο και θα εμποδίσει τη ροή του μαλακτικού. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα υγρά απορρυπαντικά σε όλα τα προγράμματα χωρίς πρόπλυση. Για να το κάνετε αυτό, τοποθετήστε την πλάκα προσδιορισμού στάθμης υγρού απορρυπαντικού που βρίσκεται μέσα στη σακούλα αξεσουάρ ή το εξάρτημα χρήσης υγρού απορρυπαντικού (*) στο 2ο διαμέρισμα του συρταριού απορρυπαντικού και ρυθμίστε την ποσότητα υγρού απορρυπαντικού σύμφωνα με τα επίπεδα σε αυτή την πλάκα. Θυμηθείτε να αφαιρέσετε την πλάκα του υγρού απορρυπαντικού. (*)Οι προδιαγραφές της συσκευής μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με το προϊόν που έχετε προμηθευτεί.

42 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5: ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΥΣΙΜΟ ΤΩΝ ΡΟΥΧΩΝ (ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ) 42 Συνδέστε τη συσκευή σας στο ρεύμα. Ανοίξτε το διακόπτη παροχής νερού. Ανοίξτε την πόρτα της συσκευής. Μοιράστε τα ρούχα ομοιόμορφα μέσα στη συσκευή. Για να κλείσετε την πόρτα της συσκευής σπρώξτε την έως ότου ακούσετε τον ήχο ασφάλισης. Επιλογή προγράμματος Επιλέξτε το κατάλληλο πρόγραμμα για τα ρούχα σας από τον πίνακα προγραμμάτων.

43 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5: ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΥΣΙΜΟ ΤΩΝ ΡΟΥΧΩΝ (ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ ΣΑΣ) 43 ΒΟΗΘΗΤΙΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ Πριν ξεκινήσετε το πρόγραμμα, μπορείτε προαιρετικά να επιλέξετε μια βοηθητική λειτουργία. Πατήστε το κουμπί της βοηθητικής λειτουργίας που θα θέλατε να επιλέξετε. Αν στον ηλεκτρονικό πίνακα ενδείξεων είναι μόνιμα αναμμένο το σύμβολο της βοηθητικής λειτουργίας που επιλέξατε, η βοηθητική λειτουργία θα ενεργοποιηθεί. Αν στον ηλεκτρονικό πίνακα ενδείξεων αναβοσβήνει το σύμβολο της βοηθητικής λειτουργίας που επιλέξατε, η βοηθητική λειτουργία δεν θα ενεργοποιηθεί. Αίτιο μη ενεργοποίησης: Η βοηθητική λειτουργία που θέλετε να χρησιμοποιήσετε στο πρόγραμμα που επιλέξατε δεν μπορεί να εφαρμοστεί. Η συσκευή σας έχει περάσει το στάδιο κατά το οποίο θα εφαρμοζόταν η βοηθητική λειτουργία που θα θέλατε να επιλέξετε. Δεν είναι συμβατή με μια βοηθητική λειτουργία που επιλέξατε προηγουμένως.

44 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5: ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΥΣΙΜΟ ΤΩΝ ΡΟΥΧΩΝ (ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ ΣΑΣ) 44 ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ ΜΙΣΟΥ ΦΟΡΤΙΟΥ Η συσκευή σας διαθέτει σύστημα ανίχνευσης μισού φορτίου. Αν έχετε τοποθετήσει μέσα στη συσκευή περίπου τη μισή ή λιγότερη ποσότητα ρούχων από τη μέγιστη, η συσκευή σας θα λειτουργήσει με τρόπο ώστε να εξοικονομεί χρόνο πλυσίματος, κατανάλωση νερού και κατανάλωση ενέργειας σε ορισμένα προγράμματα. Όταν είναι ενεργή η λειτουργία μισού φορτίου, η συσκευή μπορεί να ολοκληρώσει σε συντομότερο χρόνο το πρόγραμμα που έχετε ρυθμίσει.

45 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5: ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΥΣΙΜΟ ΤΩΝ ΡΟΥΧΩΝ - ΒΟΗΘΗΤΙΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ Βοηθητική λειτουργία Χρονοδιακόπτη καθυστέρησης Χρησιμοποιώντας αυτή τη βοηθητική λειτουργία, μπορείτε να κάνετε τη συσκευή σας να αρχίσει το πλύσιμο με καθυστέρηση 3, 6, 9 ή 12 ωρών (3h, 6h, 9h, 12h). Για να χρησιμοποιήσετε τη βοηθητική λειτουργία καθυστέρησης έναρξης: - Πατήστε μία φορά το κουμπί καθυστέρησης έναρξης. - Θα ανάψει η λυχνία LED 3 h. - Πατήστε το κουμπί καθυστέρησης έναρξης έως ότου εμφανιστεί ο χρόνος μετά τον οποίο θέλετε να αρχίσει η διαδικασία πλυσίματος. - Για να ενεργοποιήσετε τη χρονική καθυστέρηση που έχετε επιλέξει στο πρόγραμμα, μπορείτε να πατήσετε οποιοδήποτε κουμπί βοηθητικής λειτουργίας που θέλετε εκτός από το κουμπί Έναρξη/ Παύση. 3s 6s 9s 12s

46 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5: ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΥΣΙΜΟ ΤΩΝ ΡΟΥΧΩΝ - ΒΟΗΘΗΤΙΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ 46 Αν περάσατε τη χρονική καθυστέρηση που θέλατε να ρυθμίσετε, μπορείτε να μεταβείτε στον επιθυμητό χρόνο συνεχίζοντας να πατάτε το κουμπί χρονικής καθυστέρησης. Αν θέλετε να ακυρώσετε τη χρονική καθυστέρηση, απλά πρέπει να πιέσετε το κουμπί χρονικής καθυστέρησης έως ότου σβήσουν όλες οι LED ρύθμισης χρόνου στον πίνακα ενδείξεων. Για να εκτελεστεί η λειτουργία χρονικής καθυστέρησης, η συσκευή πρέπει να τεθεί σε λειτουργία με το κουμπί Έναρξης/Παύσης. 3h 6h 9h 12h

47 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5: ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΥΣΙΜΟ ΤΩΝ ΡΟΥΧΩΝ - ΒΟΗΘΗΤΙΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ Κουμπί Χωρίς Στύψιμο Αν δεν θέλετε να πραγματοποιηθεί στύψιμο των ρούχων σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτή τη βοηθητική λειτουργία. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε το πρόγραμμα πατώντας το κουμπί ακύρωσης στυψίματος στον πίνακα ενδείξεων όταν ανάψει η λυχνία LED του συμβόλου. Κουμπί Έναρξης/Παύσης Πατώντας το κουμπί Έναρξης/Παύσης μπορείτε να ξεκινήσετε το πρόγραμμα που επιλέξατε ή να αναστείλετε τη λειτουργία ενός προγράμματος που είναι σε εξέλιξη. Αν θέσετε τη συσκευή σας σε λειτουργία αναμονής, θα αναβοσβήνει η λυχνία LED Έναρξης/Παύσης στον ηλεκτρονικό πίνακα ενδείξεων.

48 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5: ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΥΣΙΜΟ ΤΩΝ ΡΟΥΧΩΝ (ΚΛΕΙΔΩΜΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ) 48 Για την αποφυγή της αλλοίωσης της ροής του προγράμματος με πάτημα ή γύρισμα κουμπιών προγράμματος στη συσκευή κατά τη διάρκεια της διαδικασίας πλυσίματος, υπάρχει διαθέσιμο το κλείδωμα προστασίας από παιδιά. Το κλείδωμα προστασίας ενεργοποιείται με ταυτόχρονο πάτημα και των δύο κουμπιών βοηθητικής λειτουργίας 3 και 2 για περισσότερο από 1 δευτερόλεπτα. Όταν ενεργοποιηθεί μπορείτε να δείτε στον πίνακα ενδείξεων τις λυχνίες LED των βοηθητικών λειτουργιών. Αν πατήσετε οποιοδήποτε κουμπί ενώ είναι ενεργό το κλείδωμα προστασίας, θα αναβοσβήσουν στην οθόνη οι λυχνίες LED των πρόσθετων λειτουργιών. Αν όταν είναι ενεργοποιημένο το κλείδωμα προστασίας και εκτελείται οποιοδήποτε πρόγραμμα, το περιστροφικό κουμπί προγράμματος γυριστεί στη θέση ΑΚΥΡΩΣΗ (CANCEL) και επιλεγεί άλλο πρόγραμμα, το προηγουμένως επιλεγμένο πρόγραμμα συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε. Για να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία, αρκεί να πατήσετε τα ίδια πλήκτρα για περισσότερο από 3 δευτερόλεπτα. Κατά την απενεργοποίηση του κλειδώματος προστασίας, θα αναβοσβήσουν οι λυχνίες LED των πρόσθετων λειτουργιών στον πίνακα ενδείξεων.

49 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5: ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΥΣΙΜΟ ΤΩΝ ΡΟΥΧΩΝ (ΑΚΥΡΩΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ) 49 Αν θέλετε να ακυρώσετε οποιοδήποτε πρόγραμμα είναι σε εξέλιξη: 1- Θέστε το περιστροφικό κουμπί προγράμματος στη θέση ΑΚΥΡΩΣΗ ( CANCEL ). 2- Η συσκευή σας θα σταματήσει τη διαδικασία πλυσίματος και το πρόγραμμα θα ακυρωθεί. 3- Για να απομακρυνθεί το νερό που έχει παραμείνει μέσα στο πλυντήριο, θέστε το περιστροφικό κουμπί προγράμματος σε οποιοδήποτε πρόγραμμα. 4- Η συσκευή σας θα εκτελέσει την απαραίτητη διαδικασία εκκένωσης και θα ακυρώσει το πρόγραμμα. 5- Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη συσκευή σας επιλέγοντας ένα νέο πρόγραμμα.

50 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5: ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΥΣΙΜΟ ΤΩΝ ΡΟΥΧΩΝ (ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ) 50 Η συσκευή σας θα σταματήσει μόνη της μόλις ολοκληρωθεί το επιλεγμένο πρόγραμμα. - Η λυχνία LED Τέλος θα αναβοσβήνει στον πίνακα ενδείξεων. - Μπορείτε να ανοίξετε την πόρτα της συσκευής και να αφαιρέσετε τα ρούχα. - Αφού αφαιρέσετε τα ρούχα, αφήστε την πόρτα της συσκευής σας ανοικτή για να στεγνώσει το εσωτερικό της συσκευής. - Θέστε το περιστροφικό κουμπί προγράμματος στη θέση ΑΚΥΡΩΣΗ ( CANCEL ). - Αποσυνδέστε τη συσκευή σας από την πρίζα. - Κλείστε το διακόπτη παροχής νερού.

51 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 6: ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ 51 ΒΑΜΒΑΚΕΡΑ 90 Θερμοκρασία πλυσίματος ( C) 90 Μέγιστη ποσότητα στεγνών ρούχων (κιλά) 5,0 Διαμέρισμα απορρυπαντικού 2 Διάρκεια προγράμματος (λεπτά) 191 Τύπος ρούχων / Περιγραφές Πολύ λερωμένα, βαμβακερά και λινά υφάσματα. (Εσώρουχα, λινά, τραπεζομάντιλα, πετσέτες (έως 2,5 κιλά), σεντόνια κλπ. Πρόπλυση Βαμβακερά Θερμοκρασία πλυσίματος ( C) 60 Μέγιστη ποσότητα στεγνών ρούχων (κιλά) 5,0 Διαμέρισμα απορρυπαντικού 1&2 Διάρκεια προγράμματος (λεπτά) 160 Τύπος ρούχων / Περιγραφές Λερωμένα, βαμβακερά και λινά υφάσματα. (Εσώρουχα, λινά, τραπεζομάντιλα, πετσέτες (έως 2,5 κιλά), σεντόνια κλπ. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΡΟΥΧΩΝ, ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΠΑΡΟΧΗΣ, ΤΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΕΣ ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ.

52 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 6: ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ 52 ΒΑΜΒΑΚΕΡΑ ΟΙΚ. 60 C Θερμοκρασία πλυσίματος ( C) 60 Μέγιστη ποσότητα στεγνών ρούχων (κιλά) 5,0 Διαμέρισμα απορρυπαντικού 2 Διάρκεια προγράμματος (λεπτά) Τύπος ρούχων / Περιγραφές 190 Λερωμένα, βαμβακερά και λινά υφάσματα. (Εσώρουχα, λινά, τραπεζομάντιλα, πετσέτες (έως 2,5 κιλά), σεντόνια κλπ. ΒΑΜΒΑΚΕΡΑ 40 C Θερμοκρασία πλυσίματος ( C) 40 Μέγιστη ποσότητα στεγνών ρούχων (κιλά) 5,0 Διαμέρισμα απορρυπαντικού 2 Διάρκεια προγράμματος (λεπτά) Τύπος ρούχων / Περιγραφές 180 Λερωμένα, βαμβακερά και λινά υφάσματα. (Εσώρουχα, λινά, τραπεζομάντιλα, πετσέτες (έως 2,5 κιλά), σεντόνια κλπ. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΡΟΥΧΩΝ, ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΠΑΡΟΧΗΣ, ΤΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΕΣ ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ.

53 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 6: ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ 53 ΟΙΚ. 20 Θερμοκρασία πλυσίματος ( C) Μέγιστη ποσότητα στεγνών ρούχων (κιλά) Διαμέρισμα απορρυπαντικού Διάρκεια προγράμματος (λεπτά) Τύπος ρούχων / Περιγραφές 20 2, Λίγο λερωμένα, βαμβακερά και λινά υφάσματα. (Εσώρουχα, λινά, τραπεζομάντιλα, πετσέτες (έως 2,0 κιλά), σεντόνια κλπ. ΕΥΚΟΛΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ Θερμοκρασία πλυσίματος ( C) 40 Μέγιστη ποσότητα στεγνών ρούχων (κιλά) 3,0 Διαμέρισμα απορρυπαντικού 2 Διάρκεια προγράμματος (λεπτά) Τύπος ρούχων / Περιγραφές 91 Πολύ λερωμένα ή ανάμικτα με συνθετικά υφάσματα. (Νάιλον κάλτσες, πουκάμισα, μπλούζες, παντελόνια με συνθετικές ίνες κλπ.) ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΡΟΥΧΩΝ, ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΠΑΡΟΧΗΣ, ΤΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΕΣ ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ.

54 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 6: ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ 54 ΜΑΛΛΙΝΑ Θερμοκρασία πλυσίματος ( C) 30 Μέγιστη ποσότητα στεγνών ρούχων (κιλά) 2,0 Διαμέρισμα απορρυπαντικού 2 Διάρκεια προγράμματος (λεπτά) 50 Τύπος ρούχων / Περιγραφές Μάλλινα ρούχα με ετικέτες που επιτρέπουν πλύσιμο σε πλυντήριο. ΞΕΒΓΑΛΜΑ Θερμοκρασία πλυσίματος ( C) - Μέγιστη ποσότητα στεγνών ρούχων (κιλά) 5,0 Διαμέρισμα απορρυπαντικού - Διάρκεια προγράμματος (λεπτά) 36 Τύπος ρούχων / Περιγραφές Αν θέλετε πρόσθετο ξέβγαλμα των ρούχων με την ολοκλήρωση της διαδικασία πλυσίματος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το πρόγραμμα για οποιοδήποτε είδος ρούχων. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΡΟΥΧΩΝ, ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΠΑΡΟΧΗΣ, ΤΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΕΣ ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ.

55 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 6: ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ 55 ΣΤΥΨΙΜΟ Θερμοκρασία πλυσίματος ( C) - Μέγιστη ποσότητα στεγνών ρούχων (κιλά) 5,0 Διαμέρισμα απορρυπαντικού - Διάρκεια προγράμματος (λεπτά) 15 Τύπος ρούχων / Περιγραφές ΠΛΥΣΙΜΟ ΣΤΟ ΧΕΡΙ/ ΕΥΑΙΣΘΗΤΑ Θερμοκρασία πλυσίματος ( C) 30 Μέγιστη ποσότητα στεγνών ρούχων (κιλά) 2,0 Διαμέρισμα απορρυπαντικού 2 Διάρκεια προγράμματος (λεπτά) 91 Τύπος ρούχων / Περιγραφές Αν θέλετε πρόσθετο στύψιμο των ρούχων με την ολοκλήρωση της διαδικασία πλυσίματος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το πρόγραμμα για οποιοδήποτε είδος ρούχων. Ρούχα για τα οποία συνιστάται πλύσιμο στο χέρι ή ευπαθή ρούχα. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΡΟΥΧΩΝ, ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΠΑΡΟΧΗΣ, ΤΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΕΣ ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ.

56 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 6: ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ 56 ΑΘΛΗΤΙΚΑ Θερμοκρασία πλυσίματος ( C) Μέγιστη ποσότητα στεγνών ρούχων (κιλά) 3,0 Διαμέρισμα απορρυπαντικού 2 Διάρκεια προγράμματος (λεπτά) 80 Τύπος ρούχων / Περιγραφές 30 Αθλητικά ρούχα. ΑΝΑΜΙΚΤΑ Θερμοκρασία πλυσίματος ( C) 30 Μέγιστη ποσότητα στεγνών ρούχων (κιλά) 3,0 Διαμέρισμα απορρυπαντικού 2 Διάρκεια προγράμματος (λεπτά) 87 Τύπος ρούχων / Περιγραφές Λερωμένα βαμβακερά, συνθετικά, χρωματιστά και λινά υφάσματα μπορούν να πλυθούν μαζί. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΡΟΥΧΩΝ, ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΠΑΡΟΧΗΣ, ΤΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΕΣ ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ.

57 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 6: ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ 57 ΜΠΛΟΥΖΕΣ / ΠΟΥΚΑΜΙΣΑ Θερμοκρασία πλυσίματος ( C) 60 Μέγιστη ποσότητα στεγνών ρούχων (κιλά) 3,0 Διαμέρισμα απορρυπαντικού 2 Διάρκεια προγράμματος (λεπτά) 106 Τύπος ρούχων / Περιγραφές Λερωμένα βαμβακερά, συνθετικά και εν μέρει συνθετικά πουκάμισα και μπλούζες μπορούν να πλυθούν μαζί. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ 60 λεπτά Θερμοκρασία πλυσίματος ( C) 60 Μέγιστη ποσότητα στεγνών ρούχων (κιλά) 2,0 Διαμέρισμα απορρυπαντικού 2 Διάρκεια προγράμματος (λεπτά) Τύπος ρούχων / Περιγραφές 60 Μπορείτε να πλύνετε τα λερωμένα σας βαμβακερά, χρωματιστά και λινά υφάσματα στους 60 C σε 60 λεπτά. Αν έχετε στη συσκευή σας τη βοηθητική λειτουργία γρήγορου πλυσίματος, τότε αν τοποθετήσετε 2 κιλά ή λιγότερα ρούχα μέσα στη συσκευή σας, η συσκευή σας θα πλύνει αυτόματα τα ρούχα για 30 λεπτά. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΡΟΥΧΩΝ, ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΠΑΡΟΧΗΣ, ΤΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΕΣ ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ.

58 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 6: ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ 58 ΓΡΗΓΟΡΟ 15 λεπτά Θερμοκρασία πλυσίματος ( C) 30 Μέγιστη ποσότητα στεγνών ρούχων (κιλά) 2,0 Διαμέρισμα απορρυπαντικού 2 Διάρκεια προγράμματος (λεπτά) 15 Τύπος ρούχων / Περιγραφές Μπορείτε να πλύνετε τα ελαφρά λερωμένα σας βαμβακερά, χρωματιστά και λινά υφάσματα στους μέσα σε 15 λεπτά. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Επειδή η περίοδος πλυσίματος είναι σύντομη, χρειάζεται μικρότερη ποσότητα απορρυπαντικού σε σχέση με άλλα προγράμματα. Ο χρόνος λειτουργίας του προγράμματος θα αυξηθεί αν η συσκευή σας ανιχνεύσει ανισοκατανομή φόρτωσης των ρούχων. Η πόρτα της συσκευής σας μπορεί να ανοίξει 2 λεπτά μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας πλυσίματος. (Το χρονικό διάστημα των 2 λεπτών που απαιτείται για το άνοιγμα της πόρτας της συσκευής δεν περιλαμβάνεται στη διάρκεια του πλυσίματος.) ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΡΟΥΧΩΝ, ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΠΑΡΟΧΗΣ, ΤΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΕΣ ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ.

59 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 7: ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ (ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ) 59 Αποσυνδέστε τη συσκευή σας από την πρίζα πριν αρχίσετε τις εργασίες συντήρησης και καθαρισμού της συσκευής. Κλείστε το διακόπτη παροχής νερού πριν αρχίσετε τις εργασίες συντήρησης και καθαρισμού της συσκευής. ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα εξαρτήματα της συσκευής σας μπορεί να υποστούν ζημιά αν χρησιμοποιηθούν καθαριστικά που περιέχουν διαλύτες. Μη χρησιμοποιείτε καθαριστικά που περιέχουν διαλύτες.

60 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 7: ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ (ΦΙΛΤΡΑ ΕΙΣΟΔΟΥ ΝΕΡΟΥ) 60 Φίλτρα για την αποφυγή εισόδου στη συσκευή ακαθαρσιών και ξένων υλικών που υπάρχουν στο νερό διατίθενται τόσο στην πλευρά του διακόπτη παροχή όσο και στα άκρα των βαλβίδων νερού στον εύκαμπτο σωλήνα εισόδου νερού της συσκευής σας. Αν η συσκευή σας δεν μπορεί να προσλάβει επαρκή ποσότητα νερού παρόλο που είναι ανοικτός ο διακόπτης παροχής νερού, αυτά τα φίλτρα θα πρέπει να καθαριστούν. (Συνιστάται να καθαρίζετε το φίλτρο της αντλίας μία φορά κάθε 2 μήνες.) Αποσυνδέστε τους εύκαμπτους σωλήνες εισόδου νερού. Αφαιρέστε τα φίλτρα στις βαλβίδες εισόδου νερού χρησιμοποιώντας μια πένσα και κατόπιν καθαρίστε τα με μια βούρτσα μέσα σε νερό. Αφαιρέστε με το χέρι τα φίλτρα στην πλευρά του διακόπτη παροχής νερού των εύκαμπτων σωλήνων εισόδου νερού και καθαρίστε τα. Αφού καθαρίσετε τα φίλτρα, μπορείτε να τα τοποθετήσετε με την αντίστροφη διαδικασία. ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα φίλτρα των βαλβίδων εισόδου νερού μπορεί να αποφραχθούν λόγω ρύπανσης στην παροχή νερού ή έλλειψης της απαραίτητης συντήρησης, ή οι βαλβίδες μπορεί να υποστούν ζημιά με αποτέλεσμα συνεχή διαρροή νερού προς τη συσκευή σας. Οι βλάβες που μπορεί να προκύψουν από αυτούς τους λόγους δεν καλύπτονται από την εγγύηση.

61 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 7: ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ (ΦΙΛΤΡΟ ΑΝΤΛΙΑΣ) 61 Για την επιμήκυνση της ωφέλιμης διάρκειας ζωής της αντλίας της συσκευής σας, διατίθεται ένα σύστημα φίλτρου το οποίο αποτρέπει την είσοδο στην αντλία ινών από τα ρούχα σας και μικρών υλικών κατά τη διαδικασία εκκένωσης του νερού μετά την ολοκλήρωση του πλυσίματος. Συνιστάται να καθαρίζετε το φίλτρο της αντλίας μία φορά κάθε 2 μήνες. Για να καθαρίσετε το φίλτρο της αντλίας: Για να ανοίξετε το κάλυμμα της αντλίας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη μεζούρα απορρυπαντικού σε σκόνη (*) ή την πλάκα προσδιορισμού στάθμης υγρού απορρυπαντικού που προέρχεται από τη συσκευή σας. Τοποθετήστε το άκρο του πλαστικού εξαρτήματος στο κενό του καλύμματος της αντλίας και σπρώξτε το προς τα πίσω. Έτσι θα ανοίξει το κάλυμμα. Πριν ανοίξετε το κάλυμμα του φίλτρου, τοποθετήστε ένα δοχείο μπροστά στο κάλυμμα του φίλτρου για να μη χυθεί στο δάπεδο το νερό που έχει παραμείνει μέσα στη συσκευή. Λασκάρετε το κάλυμμα του φίλτρου περιστρέφοντάς το αριστερόστροφα και κατόπιν αδειάστε το νερό. Σημείωση: Μπορεί να χρειαστεί να αδειάσετε το δοχείο συλλογής νερού αρκετές φορές, ανάλογα με την ποσότητα νερού που υπάρχει στη συσκευή. (*) Οι προδιαγραφές της συσκευής μπορεί να διαφέρουν, ανάλογα με το προϊόν που έχετε προμηθευτεί.

62 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 7: ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ (ΦΙΛΤΡΟ ΑΝΤΛΙΑΣ) 62 Καθαρίστε τα ξένα υλικά από το φίλτρο χρησιμοποιώντας μια βούρτσα. Μετά τον καθαρισμό του φίλτρου, τοποθετήστε το κάλυμμα του φίλτρου και σφίξτε το περιστρέφοντάς το δεξιόστροφα. Όταν κλείνετε το κάλυμμα της αντλίας βεβαιωθείτε ότι τα εξαρτήματα στην εσωτερική πλευρά του καλύμματος ταιριάζουν με τις οπές στην πλευρά του μπροστινού πλαισίου. Μπορείτε να επανατοποθετήσετε το κάλυμμα της αντλίας με αντίστροφη εκτέλεση της διαδικασίας αφαίρεσής του. ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ! Επειδή το νερό μέσα στην αντλία μπορεί να είναι καυτό, περιμένετε πρώτα να κρυώσει.

63 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 7: ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ (ΣΥΡΤΑΡΙ ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΟΥ) 63 Με την πάροδο του χρόνου μπορεί να συσσωρευτούν αποθέσεις από τα απορρυπαντικά σας στο συρτάρι απορρυπαντικού και στο περίβλημα του συρταριού απορρυπαντικού. Σε τακτά διαστήματα να αφαιρείτε το συρτάρι απορρυπαντικού και να καθαρίζετε τα υπολείμματα. Συνιστάται να καθαρίζετε το φίλτρο της αντλίας κάθε 2 μήνες. Για να βγάλετε το συρτάρι απορρυπαντικού: Τραβήξτε έξω το συρτάρι απορρυπαντικού έως ότου τερματίσει Συνεχίστε να το τραβάτε πιέζοντας ταυτόχρονα στο τμήμα που δείχνει η παρακάτω εικόνα μέσα στο συρτάρι απορρυπαντικού και κατόπιν απελευθερώστε το συρτάρι απορρυπαντικού. Ξεπλύνετέ το χρησιμοποιώντας και ένα πινέλο. Συλλέξτε τα κατάλοιπα από το περίβλημα του συρταριού απορρυπαντικού χωρίς να τα ρίξετε μέσα στη συσκευή. Τοποθετήστε το συρτάρι απορρυπαντικού αφού το στεγνώσετε με μια πετσέτα ή ένα στεγνό ύφασμα. Μην πλένετε το συρτάρι απορρυπαντικού σε πλυντήριο πιάτων. Εξάρτημα χρήσης υγρού απορρυπαντικού (*) Αφαιρέστε το εξάρτημα χρήσης υγρού απορρυπαντικού για καθαρισμό και συντήρηση όπως φαίνεται στην εικόνα, και καθαρίστε καλά τα κατάλοιπα απορρυπαντικού. Τοποθετήστε το εξάρτημα πάλι στη θέση του. Βεβαιωθείτε ότι δεν έχουν παραμείνει μέσα κατάλοιπα. (*) Οι προδιαγραφές της συσκευής μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με το προϊόν που έχετε προμηθευτεί.

64 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 8: ΣΙΦΩΝΙΟ / ΚΟΡΜΟΣ / ΤΥΜΠΑΝΟ 64 Σιφώνιο Αφαιρέστε το συρτάρι απορρυπαντικού. Αφαιρέστε το σιφώνιο και καθαρίστε πλήρως τα υπολείμματα μαλακτικού. Επανατοποθετήστε το σιφώνιο αφού το καθαρίσετε. Ελέγξτε αν έχει εδράσει σωστά στη θέση του. Κορμός Καθαρίστε το εξωτερικό του κορμού της συσκευής σας με χλιαρό νερό και μη εύφλεκτο καθαριστικό που δεν θα προξενήσει χαραγές στον κορμό της συσκευής. Αφού ξεπλύνετε με λίγο νερό, στεγνώστε με ένα μαλακό και στεγνό πανί. Τύμπανο Μην αφήνετε μέσα στο πλυντήριό σας μεταλλικά αντικείμενα όπως βελόνες, συνδετήρες, κέρματα κλπ. Τα αντικείμενα αυτά προκαλούν το σχηματισμό κηλίδων σκουριάς μέσα στο τύμπανο. Για να καθαρίσετε τέτοιου είδους κηλίδες σκουριάς, χρησιμοποιήστε ένα καθαριστικό χωρίς χλώριο και ακολουθήστε τις οδηγίες των κατασκευαστών των καθαριστικών. Ποτέ μη χρησιμοποιήσετε σύρμα τριψίματος ή παρόμοια σκληρά αντικείμενα για να καθαρίσετε κηλίδες σκουριάς.

65 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 9: ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ 65 Όλες οι εργασίες επισκευών που απαιτούνται για τη συσκευή σας θα πρέπει να διενεργούνται από το εξουσιοδοτημένο μας κέντρο σέρβις. Αν η συσκευή σας χρειάζεται επισκευή ή αν δεν μπορείτε να αποκαταστήσετε το πρόβλημα βάσει των παρεχόμενων πληροφοριών, κάνετε τα εξής: Αποσυνδέστε τη συσκευή σας από την πρίζα. Κλείστε το διακόπτη παροχής νερού. ΠΡΟΒΛΗΜΑ Η συσκευή δεν ξεκινά. Η συσκευή σας δεν προσλαμβάνει νερό. ΠΙΘΑΝΗ ΑΙΤΙΑ Δεν έχει συνδεθεί στην πρίζα. Καμένη ασφάλεια. Διακοπή ρεύματος. Δεν πατήθηκε κουμπί Έναρξης/Παύσης. Περιστροφικό κουμπί προγράμματος στη θέση διακοπής. Η πόρτα της συσκευής δεν είναι τελείως κλειστή. Ο διακόπτης παροχής νερού είναι κλειστός. Ο εύκαμπτος σωλήνας εισόδου νερού μπορεί να έχει στρίψει. Φραγμένος εύκαμπτος σωλήνας εισόδου νερού. Φραγμένο φίλτρο βαλβίδας εισόδου. Η πόρτα της συσκευής δεν είναι τελείως κλειστή. ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ Συνδέστε τη στην πρίζα. Αντικαταστήστε τις ασφάλειες. Ελέγξτε το ρεύμα δικτύου. Πατήστε το κουμπί Έναρξης/Παύσης. Θέστε το περιστροφικό κουμπί προγράμματος στην επιθυμητή θέση. Κλείστε την πόρτα της συσκευής. Ανοίξτε το διακόπτη παροχής. Ελέγξτε τον εύκαμπτο σωλήνα εισόδου νερού και ξεστρίψτε τον. Καθαρίστε τα φίλτρα εύκαμπτων σωλήνων εισόδου νερού. (*) Καθαρίστε τα φίλτρα βαλβίδων εισόδου. (*) Κλείστε την πόρτα της συσκευής. (*) Ανατρέξτε στο κεφάλαιο που αφορά τη συντήρηση και τον καθαρισμό της συσκευής.

66 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 9: ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ 66 ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΙΘΑΝΗ ΑΙΤΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ Η συσκευή σας δεν αδειάζει το νερό. Εύκαμπτος σωλήνας εκκένωσης φραγμένος ή έχει στρίψει. Φραγμένο φίλτρο αντλίας. Τα ρούχα έχουν μοιραστεί ανομοιόμορφα μέσα στη συσκευή. Τα πόδια της συσκευής δεν έχουν ρυθμιστεί. Δεν αφαιρέθηκαν τα ασφαλιστικά μεταφοράς. Λιγότερο απορρυπαντικό στη συσκευή. Ελέγξτε τον εύκαμπτο σωλήνα εκκένωσης και καθαρίστε ή ξεστρίψτε τον. Καθαρίστε το φίλτρο της αντλίας. (*) Μοιράστε τα ρούχα ομοιόμορφα μέσα στη συσκευή. Ρυθμίστε τα πόδια της συσκευής σας. (**) Αφαιρέστε τα ασφαλιστικά μεταφοράς της συσκευής. (**) Αυτό δεν θα εμποδίσει τη λειτουργία της συσκευής. Η συσκευή δονείται. Η συσκευή σας έχει υπερφορτωθεί με ρούχα ή τα ρούχα είναι μοιρασμένα ανομοιόμορφα. Μην αφήνετε τη συσκευή σας να στηρίζεται σε σκληρές επιφάνειες. Η συσκευή στηρίζεται σε σκληρή επιφάνεια. Μην αφήνετε τη συσκευή σας να στηρίζεται σε σκληρές επιφάνειες. (*) Ανατρέξτε στο κεφάλαιο που αφορά τη συντήρηση και τον καθαρισμό της συσκευής. (**) Ανατρέξτε στο κεφάλαιο που αφορά την εγκατάσταση της συσκευής.

67 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 9: ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ 67 ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΙΘΑΝΗ ΑΙΤΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ Υπερβολικός αφρισμός στο συρτάρι απορρυπαντικού. Χρησιμοποιήθηκε υπερβολική ποσότητα απορρυπαντικού. Πατήστε το κουμπί Έναρξης/Παύσης. Για να αντιμετωπίσετε τον αφρισμό, διαλύστε μια κουταλιά μαλακτικού σε μισό λίτρο νερού και προσθέστε το μείγμα στο συρτάρι απορρυπαντικού. Μετά από 5-10 λεπτά, πατήστε πάλι το κουμπί Έναρξης/Παύσης. Στο επόμενο κύκλο πλυσίματος, ρυθμίστε ανάλογα τη δόση του απορρυπαντικού. Χρησιμοποιήθηκε λανθασμένο απορρυπαντικό. Στη συσκευή σας να χρησιμοποιείτε απορρυπαντικά που έχουν παραχθεί μόνο για αυτόματα πλυντήρια. Μη ικανοποιητικό αποτέλεσμα πλυσίματος. Ο βαθμός ρύπανσης των ρούχων σας δεν ταιριάζει με το πρόγραμμα που έχετε επιλέξει. Χρησιμοποιήθηκε ανεπαρκής ποσότητα απορρυπαντικού. Τοποθετήθηκαν στη συσκευή περισσότερα ρούχα από τη μέγιστη επιτρεπόμενη ποσότητα. Επιλέξτε πρόγραμμα κατάλληλο για το βαθμό λερώματος των ρούχων σας. (Βλέπε πίνακα προγραμμάτων) Ρυθμίζετε την ποσότητα απορρυπαντικού σύμφωνα με την ποσότητα και το βαθμό λερώματος των ρούχων σας. Τοποθετήστε στο πλυντήριό σας ποσότητα ρούχων που δεν υπερβαίνει τη μέγιστη επιτρεπόμενη ποσότητα.

68 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 9: ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ 68 ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΙΘΑΝΗ ΑΙΤΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ Μη ικανοποιητικό αποτέλεσμα πλυσίματος. Αμέσως μετά την εισαγωγή του νερού στη συσκευή, το νερό εκκενώνεται. Δεν φαίνεται το νερό στο τύμπανο κατά τη διάρκεια του πλυσίματος. Τα ρούχα έχουν πάνω τους κατάλοιπα απορρυπαντικού. Εμφανίζονται γκρίζες κηλίδες πάνω στα ρούχα. Μεγάλη σκληρότητα νερού. (Ρύπανση νερού, άλατα στο νερό κλπ.) Τα ρούχα δεν έχουν μοιραστεί ομοιόμορφα μέσα στη συσκευή. Το άκρο του εύκαμπτου σωλήνα αποστράγγισης νερού είναι πολύ χαμηλά για τη συσκευή. Δεν είναι πρόβλημα. Το νερό είναι στο τμήμα του τυμπάνου που δεν φαίνεται. Μη διαλυτά σωματίδια από ορισμένα απορρυπαντικά μπορεί να παραμείνουν πάνω στα ρούχα με μορφή λευκών κηλίδων. Ο λόγος για τέτοιες κηλίδες μπορεί να είναι λάδι, κρέμα ή αλοιφή. Ρυθμίζετε την ποσότητα απορρυπαντικού σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή του απορρυπαντικού. Μοιράστε τα ρούχα μέσα στη συσκευή σωστά και ομοιόμορφα. Τοποθετήστε τον εύκαμπτο σωλήνα εκκένωσης του νερού σε κατάλληλο ύψος. (**) (**) Πραγματοποιήστε ένα πρόσθετο ξέβγαλμα ρυθμίζοντας τη συσκευή σας στο πρόγραμμα Ξέβγαλμα ή καθαρίστε τις κηλίδες με μια βούρτσα αφού στεγνώσουν τα ρούχα. Στο επόμενο πλύσιμο χρησιμοποιήστε τη μέγιστη ποσότητα απορρυπαντικού που προτείνει ο κατασκευαστής του απορρυπαντικού. (**) Ανατρέξτε στο κεφάλαιο που αφορά την εγκατάσταση της συσκευής.

Εγχειρίδιο χρήσης ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΡΟΥΧΩΝ. Οδηγίες Χρήσης UWM-7087

Εγχειρίδιο χρήσης ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΡΟΥΧΩΝ. Οδηγίες Χρήσης UWM-7087 EL Εγχειρίδιο χρήσης ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΡΟΥΧΩΝ Οδηγίες Χρήσης UWM-7087 2 3 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 4 4 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1: ΠΡΙΝ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ Σωστή χρήση 6-7 Γενικές προειδοποιήσεις 8-9-10-11 Προειδοποιήσεις ασφαλείας 12-13-14-15-16-17

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΡΙΝ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟΥ ΣΑΣ 5 Σωστή λειτουργία 5 Γενικές προειδοποιήσεις 6 Προειδοποιήσεις ασφαλείας / Κίνδυνος πυρκαγιάς 9 -

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΡΙΝ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟΥ ΣΑΣ 5 Σωστή λειτουργία 5 Γενικές προειδοποιήσεις 6 Προειδοποιήσεις ασφαλείας / Κίνδυνος πυρκαγιάς 9 - MANUAL DE INSTRUCCIONES BEDIENUNGSANLEITUNG INSTRUCTION MANUAL NOTICE D UTILIZATION MANUAL DE INSTRUÇÕES MANUALE D USO ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ KULLANIM KLAVUZU РУКОВОДСТВО ПО ЭКСПЛУАТАЦИИ OBSŁUGA URZĄDZENIA ES

Διαβάστε περισσότερα

ΑΣΦΑΛΕΙΑ. ΑΣΦΑΛΕΙΑ... 10 Βασικές προειδοποιήσεις ασφαλείας... 10

ΑΣΦΑΛΕΙΑ. ΑΣΦΑΛΕΙΑ... 10 Βασικές προειδοποιήσεις ασφαλείας... 10 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ... 10 Βασικές προειδοποιήσεις ασφαλείας... 10 ΣΥΜΒΑΤΗ ΧΡΗΣΗ... 11 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ... 11 Χειριστήρια... 11 Σίδερο επαγγελματικού τύπου... 11... 11 ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ... 12...

Διαβάστε περισσότερα

Ανεμιστήρας Υδρονέφωσης MGMF 3816

Ανεμιστήρας Υδρονέφωσης MGMF 3816 Ανεμιστήρας Υδρονέφωσης MGMF 3816 Εγχειρίδιο χρήσης 1 Σημαντικές οδηγίες ασφαλείας: 1. Ελέγξτε αν η τάση της ηλεκτρικής σας εγκατάστασης είναι συμβατή με τη συσκευή αυτή, όπως φαίνεται πάνω στη συσκευή.

Διαβάστε περισσότερα

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΟΣ

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΟΣ Πρόσθετες πληροφορίες (συμπεριλαμβανομένων των οδηγιών επίλυσης βλαβών και σέρβις) υπάρχουν στα μεμονωμένα κεφάλαια των oδηγιών χρήσης. Ξεχωρίστε τα ρούχα σύμφωνα με τα σύμβολα φροντίδας

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΣΚΟΥΠΑ ΜΕ ΣΩΛΗΝΑ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ VC640

ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΣΚΟΥΠΑ ΜΕ ΣΩΛΗΝΑ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ VC640 ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΣΚΟΥΠΑ ΜΕ ΣΩΛΗΝΑ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ VC640 ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Όταν χρησιμοποιείτε μια ηλεκτρική συσκευή, θα πρέπει πάντα να λαμβάνετε τις βασικές προφυλάξεις, περιλαμβανομένων των ακόλουθων:

Διαβάστε περισσότερα

PD10/16-SDE ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ Ο ΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ

PD10/16-SDE ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ Ο ΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ PD10/16-SDE ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ Ο ΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 1. Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά αυτό το εγχειρίδιο πριν χρησιμοποιήσετε για πρώτη φορά τη συσκευή. Τοποθετήστε τη συσκευή σε

Διαβάστε περισσότερα

S V G A ΕΠΙΛΟΓΕΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ C1 ΠΛΗΚΤΡΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΥΣ ΛΕΚΕΔΕΣ Β2 ΠΛΗΚΤΡΟ ΜΕΤΑΘΕΣΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

S V G A ΕΠΙΛΟΓΕΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ C1 ΠΛΗΚΤΡΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΥΣ ΛΕΚΕΔΕΣ Β2 ΠΛΗΚΤΡΟ ΜΕΤΑΘΕΣΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΡΟΥΧΩΝ CΤG 856 S V G A Β1 C1 C2 Β2 Α ΕΠΙΛΟΓΕΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ Β1 ΠΛΗΚΤΡΟ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΣΤΥΨΙΜΑΤΟΣ C1 ΠΛΗΚΤΡΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΥΣ ΛΕΚΕΔΕΣ C2 ΠΛΗΚΤΡΟ ΑQUAPLUS Β2 ΠΛΗΚΤΡΟ ΜΕΤΑΘΕΣΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΣΚΟΥΠΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗΣ ΣΤΑΧΤΗΣ DAV-4141

ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΣΚΟΥΠΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗΣ ΣΤΑΧΤΗΣ DAV-4141 ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΣΚΟΥΠΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗΣ ΣΤΑΧΤΗΣ DAV-4141 1 220-240V~ 50Hz 1200W, Κλάση II Οδηγίες χρήσης Η συσκευή είναι μόνο για στεγνή απορρόφηση Προσοχή: Διαβάστε αυτές τις οδηγίες πριν από την εγκατάσταση και

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ... 3 ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ... 4 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ... 5 ΧΡΗΣΗ... 7 ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ... 8

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ... 3 ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ... 4 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ... 5 ΧΡΗΣΗ... 7 ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ... 8 Εγχειρίδιο οδηγιών ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ GR ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ... 3 ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ... 4 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ... 5 ΧΡΗΣΗ... 7 ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ... 8 2 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ Το παρόν εγχειρίδιο οδηγιών χρήσης αναφέρεται σε

Διαβάστε περισσότερα

rainbowsystem.com Rexair LLC Troy, Michigan 2011 Rexair LLC R14388n-0 Printed in U.S.A.

rainbowsystem.com Rexair LLC Troy, Michigan 2011 Rexair LLC R14388n-0 Printed in U.S.A. rainbowsystem.com Rexair LLC Troy, Michigan 2011 Rexair LLC R14388n-0 Printed in U.S.A. αριθμός εξυπηρέτησης πελατών Κάθε συσκευή Rainbow AquaMate διαθέτει ένα σειριακό αριθμό εξυπηρέτησης πελατών μόνο

Διαβάστε περισσότερα

Πλυντήριο Ρούχων Εγχειρίδιο Χρήστη

Πλυντήριο Ρούχων Εγχειρίδιο Χρήστη Πλυντήριο Ρούχων Εγχειρίδιο Χρήστη WMY 91483 LB1 EL UK Αριθμός εγγράφου= 2820524896_EL/ 15-12-15.(14:11) Το προïόν αυτό κατασκευάστηκε σύµφωνα µε την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και κατά τρόπο φιλικό

Διαβάστε περισσότερα

Σημαντικές Σημειώσεις Ασφαλείας

Σημαντικές Σημειώσεις Ασφαλείας Σημαντικές Σημειώσεις Ασφαλείας Παρακαλούμε διαβάστε τις παρακάτω πληροφορίες για να εξασφαλίσετε τη σωστή λειτουργία του μηχανήματος. 1 Διαβάστε το εγχειρίδιο προσεκτικά πριν συνδέσετε το μηχάνημα. 2

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΣΚΟΥΠΑ MOD. R-131

Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΣΚΟΥΠΑ MOD. R-131 Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΣΚΟΥΠΑ MOD. R-131 1 ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Όταν χρησιµοποιείτε ηλεκτρικές συσκευές, πρέπει να ακολουθείτε βασικές προφυλάξεις ασφαλείας, συµπεριλαµβανοµένων και των ακολούθων:

Διαβάστε περισσότερα

ΑΤΜΟΣΙΔΕΡΟ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Μοντέλο: SIH1126

ΑΤΜΟΣΙΔΕΡΟ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Μοντέλο: SIH1126 ΑΤΜΟΣΙΔΕΡΟ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Μοντέλο: SIH1126 Παρακαλούμε διαβάστε αυτές τις οδηγίες χρήσης και κοιτάξτε προσεκτικά τις εικόνες προτού χρησιμοποιήσετε τη συσκευή! Προδιαγραφές: Μοντέλο: SIH1126 Λειτουργίες:

Διαβάστε περισσότερα

ΑΕΡΟΘΕΡΜΟ NSG-24B ΣΟΜΠΑ QUARTZ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. Επισκεφτείτε την ηλεκτρονική μας διεύθυνση: www.alfalamda.gr

ΑΕΡΟΘΕΡΜΟ NSG-24B ΣΟΜΠΑ QUARTZ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. Επισκεφτείτε την ηλεκτρονική μας διεύθυνση: www.alfalamda.gr ΑΕΡΟΘΕΡΜΟ NSG-24B ΣΟΜΠΑ QUARTZ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Επισκεφτείτε την ηλεκτρονική μας διεύθυνση: www.alfalamda.gr Σας ευχαριστούμε που αγοράσατε το προϊόν μας. Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες πριν

Διαβάστε περισσότερα

Φορητός ηλεκτρονικός αφυγραντής

Φορητός ηλεκτρονικός αφυγραντής Φορητός ηλεκτρονικός αφυγραντής Οδηγίες χρήσης ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες πριν από τη χρήση του μηχανήματος και φυλάξτε αυτές σε ασφαλές μέρος για μελλοντική αναφορά. Η

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΣΚΟΥΠΑ VC1162

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΣΚΟΥΠΑ VC1162 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΣΚΟΥΠΑ VC1162 1 Οδηγίες ασφαλείας Μόνο για οικιακή χρήση! Όταν χρησιμοποιείτε την ηλεκτρική σκούπα, πρέπει να τηρείτε πάντα τις βασικές προφυλάξεις ασφαλείας, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. MASTER VAPOR Ατμοκαθαριστής TYPE L5401

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. MASTER VAPOR Ατμοκαθαριστής TYPE L5401 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ MASTER VAPOR Ατμοκαθαριστής (GR) TYPE L5401 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ - ΔΙΑΤΑΞΗ ΤΕΧΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 1 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΤΜΟΚΑΘΑΡΙΣΤΗ Αγαπητέ πελάτη, σας ευχαριστούμε που αγοράσατε αυτό το

Διαβάστε περισσότερα

Μηχανή άλεσης κρέατος FA-5141-1. Εγχειρίδιο χρήσης [1]

Μηχανή άλεσης κρέατος FA-5141-1. Εγχειρίδιο χρήσης [1] Μηχανή άλεσης κρέατος FA-5141-1 Εγχειρίδιο χρήσης [1] Διαβάστε τις οδηγίες προσεκτικά και φυλάξτε το παρόν εγχειρίδιο ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ (εικ. Α) 1. Κυρίως σώμα 2. ON/0/R (Ενεργοποίηση/Απενεργοποίηση/Αντίστροφη

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρική σκούπα για υγρό/στεγνο καθάρισμα και στάχτες DAMC-4343

Ηλεκτρική σκούπα για υγρό/στεγνο καθάρισμα και στάχτες DAMC-4343 Ηλεκτρική σκούπα για υγρό/στεγνο καθάρισμα και στάχτες DAMC-4343 1 Προσοχή: Πριν από το καθάρισμα ή τη συντήρηση της συσκευής, πρέπει να αποσυνδέσετε το φις από την πρίζα. Προσοχή: Πριν από τη συναρμολόγηση

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ MOD. R-182 Περιγραφή Συσκευής 1. Καλώδιο 2. Λαβή 3. ιακόπτης λειτουργίας On/Off 4. Ρυθµιστής ισχύος 5. Μπουτόν περιτύλιξης καλωδίου 6. Πέλµα 7. Θάλαµος σακούλας 8. Μπουτόν απελευθέρωσης

Διαβάστε περισσότερα

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ - ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ - ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ - ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΚΕΡΑΜΙΚΟ ΑΕΡΟΘΕΡΜΟ ΜΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΕΡΙΣΤΡΟΦΗΣ ΜΟΝΤΕΛΟ: R-8058 ΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΦΥΛΑΞΤΕ ΤΙΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΑΥΤΕΣ ΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΙΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΡΙΝ ΤΗ ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ, ΤΗΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ FRAL DRY-MEC 16lt

ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ FRAL DRY-MEC 16lt ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ FRAL DRY-MEC 16lt ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ/ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ... 0 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΟΔΗΓΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ... 1 ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ... 2 ΜΟΝΙΜΗ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ...3 ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ 4 ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ/ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΣΦΑΛΕΙΑ. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ... 10 ΑΣΦΑΛΕΙΑ... 10 Βασικές προειδοποιήσεις ασφαλείας... 10

ΑΣΦΑΛΕΙΑ. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ... 10 ΑΣΦΑΛΕΙΑ... 10 Βασικές προειδοποιήσεις ασφαλείας... 10 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ... 10 ΑΣΦΑΛΕΙΑ... 10 Βασικές προειδοποιήσεις ασφαλείας... 10 ΑΠΟΡΡΙΨΗ... 11 ΣΥΜΒΑΤΗ ΧΡΗΣΗ... 11 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ... 12 Χειριστήρια (διαφορετικά ανάλογα με τα μοντέλα)... 12

Διαβάστε περισσότερα

LBB14RO. 50's style retro. Πλυντήριο ρούχων 60εκ '50 style Ροζ. A+B Κλάση, 7 kg, VolumePlus Στύψιμο 1400 rpm Περισσότερες πληροφορίες στο www.petco.

LBB14RO. 50's style retro. Πλυντήριο ρούχων 60εκ '50 style Ροζ. A+B Κλάση, 7 kg, VolumePlus Στύψιμο 1400 rpm Περισσότερες πληροφορίες στο www.petco. Πλυντήριο ρούχων 60εκ '50 style Ροζ. A+B Κλάση, 7 kg, VolumePlus Στύψιμο 1400 rpm Περισσότερες πληροφορίες στο www.petco.gr EAN13: 8017709151515 Ελεύθερο πλυντήριο ρούχων εμπρόσθιας φόρτωσης 2 ράφια στο

Διαβάστε περισσότερα

Energy Under Control

Energy Under Control ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΣΥΝ ΕΣΗΣ & ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Energy Under Control D.MITSOTAKIS & Co Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Για την ασφάλειά σας Η συσκευή έχει δύο λειτουργίες: θέρµανσης/ στεγνώµατος πετσετών και συµπληρωµατικής θέρµανσης

Διαβάστε περισσότερα

VICTRIX 24 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ

VICTRIX 24 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ VICTRIX 24 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε έναν λέβητα της IMMERGAS. Ένα προϊόν ποιότητας που θα σας προσφέρει άνεση και ασφάλεια για μεγάλο χρονικό διάστημα. Να είστε σίγουροι

Διαβάστε περισσότερα

WDS-91432/2 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ. WDS-91432_2(그)_MORRIS.indd 1 2013-11-19 오후 12:34:31

WDS-91432/2 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ. WDS-91432_2(그)_MORRIS.indd 1 2013-11-19 오후 12:34:31 WDS-91432/2 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ 2 3 5 6 7 8 10 11 20 21 22 23 24 25 WDS-91432_2(그)_MORRIS.indd 1 2013-11-19 오후 12:34:31 2 WDS-91432_2(그)_MORRIS.indd 2 2013-11-19 오후 12:34:31 3 WDS-91432_2(그)_MORRIS.indd

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΌΣ ΟΔΗΓΌΣ ΑΝΑΦΟΡΆΣ

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΌΣ ΟΔΗΓΌΣ ΑΝΑΦΟΡΆΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΌΣ ΟΔΗΓΌΣ ΑΝΑΦΟΡΆΣ EL ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΣΑΤΕ ΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝ WHIRLPOOL. Για να μπορείτε να έχετε πλήρη υποστήριξη, παρακαλούμε να καταχωρίσετε τη συσκευή σας στην ιστοσελίδα www.whirlpool.eu/register

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ Επίτοιχοι λέβητες συμπύκνωσης κλειστού θαλάμου καύσης βεβιασμένου ελκυσμού (τύπου C) ή ανοιχτού θαλάμου καύσης βεβιασμένου ελκυσμού (τύπου Β) με ενσωματωμένο μπόιλερ. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ Σας ευχαριστούμε

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ EL ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΎΜΕ ΠΟΥ ΑΓΟΡΆΣΑΤΕ ΈΝΑ ΠΡΟΪΌΝ WHIRLPOOL. Για να μπορείτε να έχετε πλήρη υποστήριξη, παρακαλούμε να καταχωρίσετε τη συσκευή σας στην ιστοσελίδα http://www.whirlpool.eu/register

Διαβάστε περισσότερα

WHT914LSIN νέο. Πλυντήριο ρούχων εμπρόσθιας φόρτωσης, σειρά High Tech, 9kg, λευκό. Κλάση A+++ Περισσότερες πληροφορίες στο www.petco.

WHT914LSIN νέο. Πλυντήριο ρούχων εμπρόσθιας φόρτωσης, σειρά High Tech, 9kg, λευκό. Κλάση A+++ Περισσότερες πληροφορίες στο www.petco. WHT914LSIN νέο Πλυντήριο ρούχων εμπρόσθιας φόρτωσης, σειρά High Tech, 9kg, λευκό. Κλάση A+++ Περισσότερες πληροφορίες στο www.petco.gr EAN13: 8017709209483 Χωρητικότητα 9 κιλά Μοτέρ Inverter Αυτόματο μεταβλητό

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ: Εταιρεία VALEO Formosa Office Building 4F 3, 161, Sung The Road Taipei, Taiwan, R.O.C.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ: Εταιρεία VALEO Formosa Office Building 4F 3, 161, Sung The Road Taipei, Taiwan, R.O.C. ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ: Εταιρεία VALEO Formosa Office Building 4F 3, 161, Sung The Road Taipei, Taiwan, R.O.C. P/N: 700351626(09.03) ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΙΝ ΤΗ ΧΡΗΣΗ: Διαβάστε τις οδηγίες προσεκτικά και απευθυνθείτε στις

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟΝΤΕΛΟ : Blade ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ

ΜΟΝΤΕΛΟ : Blade ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΜΟΝΤΕΛΟ : Blade ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Οι οδηγίες αυτές θα πρέπει να διαβαστούν προσεκτικά και να φυλαχθούν για μελλοντική χρήση. Δεν μπορούμε να είμαστε υπεύθυνοι για οποιαδήποτε προβλήματα προκύψουν με την

Διαβάστε περισσότερα

Περιγραφή συσκευής ( Σχεδ. 1)

Περιγραφή συσκευής ( Σχεδ. 1) Model No: R-102 Σκουπάκι Χειρός Οδηγίες Χρήσης Περιγραφή Επαναφορτιζόµενο σκουπάκι χειρός για υγρά και στερεά. Απορροφά εύκολα σκόνη και νερό. Είναι εύχρηστο για το σπίτι και παρόµοιους χώρους. Περιγραφή

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΙΚΟΣ ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗΣ Οδηγίες χρήσης - 20.12.09 Διαφορικός θερμοστάτης - Steca TR 0301sc - 1-1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Ο διαφορικός ελεγκτής συγκρίνει διαρκώς τις θερμοκρασίες μεταξύ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΑΝΤΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΩΛΗΝΩΣΕΩΝ

ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΑΝΤΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΩΛΗΝΩΣΕΩΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΑΝΤΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΩΛΗΝΩΣΕΩΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΡΗ ΜΠΑΤΑΡΙΩΝ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΤΡΕΦΟΜΕΝΟ ΡΟΥΞΟΥΝΙ * ΜΟΝΤΕΛΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ 1 2 ΘΕΣΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΑ 4 NEDERLANDS 41

ΕΛΛΗΝΙΚΑ 4 NEDERLANDS 41 RENLIG GR NL FWM7D5 ΕΛΛΗΝΙΚΑ 4 NEDERLANDS 41 ΕΛΛΗΝΙΚΑ 4 Περιεχόμενα Οδηγίες ασφαλείας 4 Περιγραφή προϊόντος 8 Πίνακας χειριστηρίων 9 Πρώτη χρήση 13 Προσαρμογή 13 Καθημερινή χρήση - Πλύση 14 Καθημερινή

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ. ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΛΑΜΠΤΗΡΑ Ή ΛΥΧΝΙΑΣ LED (ανάλογα με το μοντέλο)

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ. ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΛΑΜΠΤΗΡΑ Ή ΛΥΧΝΙΑΣ LED (ανάλογα με το μοντέλο) ΠΡΩΤΗ ΧΡΗΣΗ Συνδέστε τη συσκευή στο ηλεκτρικό δίκτυο. Σε ορισμένα μοντέλα, μπορεί να ακουστεί ένα ηχητικό σήμα που υποδεικνύει ότι έχει ενεργοποιηθεί ο συναγερμός θερμοκρασίας: κρατήστε πατημένο το κουμπί

Διαβάστε περισσότερα

Ε Γ Χ Ε Ι Ρ Ι Δ Ι Ο Χ Ρ Η Σ Τ Η LOHAS T5, T6

Ε Γ Χ Ε Ι Ρ Ι Δ Ι Ο Χ Ρ Η Σ Τ Η LOHAS T5, T6 Ε Γ Χ Ε Ι Ρ Ι Δ Ι Ο Χ Ρ Η Σ Τ Η LOHAS T5, T6 LOHAS T5 LOHAS T6 µ. µ µ, µ µ µ. µ µ µ. µ µ., µ. LOHAS T5 LOHAS T6 Διάδρομος ALPINE LOHAS T5, Τ6 - Εγχειρίδιο Χρήστη σελ. 2 αριστερά εμπρός δεξιά Διάδρομος

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΔΟΝΗΣΗΣ EXECUTING STANDARD GB4706.1-2005/GB4706.10-2003

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΔΟΝΗΣΗΣ EXECUTING STANDARD GB4706.1-2005/GB4706.10-2003 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΔΟΝΗΣΗΣ EXECUTING STANDARD GB4706.1-2005/GB4706.10-2003 Σας ευχαριστούμε για την αγορά του VEKTOR FINLO. Διαβάστε προσεκτικά αυτές τις οδηγίες προτού να χρησιμοποιήσετε το μηχάνημα

Διαβάστε περισσότερα

ΡΑΔΙΟΡΟΛΟΙ-ΞΥΠΝΗΤΗΡΙ AR280P

ΡΑΔΙΟΡΟΛΟΙ-ΞΥΠΝΗΤΗΡΙ AR280P ΡΑΔΙΟΡΟΛΟΙ-ΞΥΠΝΗΤΗΡΙ AR280P 1. Χρήση Το AR280P λειτουργεί ως Ράδιο/ρολόι. Έχει λειτουργία FM ραδιόφωνου, λειτουργία προβολής της ώρας με προβολέα και περιλαμβάνει μία λάμπα. Εμφανίζει επίσης τη θερμοκρασία

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρικός Στίφτης S1125JC. 220-240V~50Hz, 60W Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

Ηλεκτρικός Στίφτης S1125JC. 220-240V~50Hz, 60W Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Ηλεκτρικός Στίφτης S1125JC 220-240V~50Hz, 60W Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσεως, καθώς περιέχουν σημαντικές πληροφορίες για την ασφάλεια, χρήση και συντήρηση της συσκευής

Διαβάστε περισσότερα

CONVECTOR MODEL:R-012

CONVECTOR MODEL:R-012 CONVECTOR Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ MODEL:R-012 ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Convector δαπέδου µε µοτέρ turbo και θερµοστάτη ΙΣΧΥΣ: 2000W ΤΑΧΗ/ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ: AC 230V 50Hz ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ιαβάστε προσεκτικά όλες τις οδηγίες πριν

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΡΜΑΝΤΗΡΑΣ MICA ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ DF-HT0203N

ΘΕΡΜΑΝΤΗΡΑΣ MICA ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ DF-HT0203N ΘΕΡΜΑΝΤΗΡΑΣ MICA ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ DF-HT0203N Πριν χρησιμοποιήσετε αυτή τη συσκευή, παρακαλούμε διαβάστε το εγχειρίδιο χρήστη εξολοκλήρου, ακόμα και σε περιπτώσεις, που έχετε ήδη εξοικειωθεί με προηγούμενη

Διαβάστε περισσότερα

Ваша инструкция AEG-ELECTROLUX F65402IM0P http://ru.yourpdfguides.com/dref/3626985

Ваша инструкция AEG-ELECTROLUX F65402IM0P http://ru.yourpdfguides.com/dref/3626985 Вы можете прочитать рекомендации в руководстве пользователя, техническом руководстве или руководстве по установке. Вы найдете ответы на вопросы о в руководстве (характеристики, техника безопасности, размеры,

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγιεσ χρησεωσ. Πλυντήριο ρούχων

Οδηγιεσ χρησεωσ. Πλυντήριο ρούχων Οδηγιεσ χρησεωσ Πλυντήριο ρούχων Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη που μας δείξατε στην αγορά του πλυντηρίου ρούχων, και τα συγχαρητήρια στην άριστη επιλογή. Το νέο πλυντήριο ρούχων σας καλύπτει τις

Διαβάστε περισσότερα

Informer Compact series

Informer Compact series Informer Compact series Line Interactive Ημιτονικής Εξόδου 1kVA/2kVA/3kVA Uninterruptible Power Supply ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ ΠΡΟΣΟΧΗ: 1. Διαβάστε το εγχειρίδιο χρήσης προσεκτικά πριν την εγκατάσταση ή τη λειτουργία

Διαβάστε περισσότερα

Προειδοποιήσεις ασφαλείας el

Προειδοποιήσεις ασφαλείας el Προειδοποιήσεις ασφαλείας Βασικές προειδοποιήσεις ασφαλείας Κίνδυνος ηλεκτροπληξίας! Επειδή η συσκευή λειτουργεί με ηλεκτρικό ρεύμα, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε την πρόκληση ηλεκτροπληξίας. Επομένως τηρείτε

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Μίξερ µε κάδο Μοντέλο:R-557 8 7 6 5 9 4 Περιγραφή συσκευής: 10 3 1. ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑ ΟΥ 2. ΙΑΚΟΠΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 3. ΒΡΑΧΙΟΝΑΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ 4. ΚΟΥΜΠΙ ΒΡΑΧΙΟΝΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ 5. ΚΑΛΥΜΜΑ 6. ΙΑΚΟΠΤΗΣ TURBO 7.

Διαβάστε περισσότερα

WMFABNE1 νέο. 50's style retro

WMFABNE1 νέο. 50's style retro WMFABNE1 νέο Πλυντήριο ρούχων 60εκ '50 style Μαύρο. A+B Κλάση 7 kg, VolumePlus Στύψιμο 1400 rpm Περισσότερες πληροφορίες στο www.petco.gr Ελεύθερο πλυντήριο ρούχων εμπρόσθιας φόρτωσης 2 ράφια στο εσωτερικό

Διαβάστε περισσότερα

rainbowsystem.com Rexair LLC Troy, Michigan 2011 Rexair LLC R14116N-0 Printed in U.S.A.

rainbowsystem.com Rexair LLC Troy, Michigan 2011 Rexair LLC R14116N-0 Printed in U.S.A. rainbowsystem.com Rexair LLC Troy, Michigan 2011 Rexair LLC R14116N-0 Printed in U.S.A. αριθμός εξυπηρέτησης πελατών Κάθε συσκευή Rainbow και Power Nozzle διαθέτει ένα σειριακό αριθμό εξυπηρέτησης πελατών

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ & ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΤΑΨΥΚΤΗ ΣΕΙΡΑΣ CEF & SN

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ & ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΤΑΨΥΚΤΗ ΣΕΙΡΑΣ CEF & SN ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ & ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΤΑΨΥΚΤΗ ΣΕΙΡΑΣ CEF & SN 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Το εγχειρίδιο χρήσης αυτό χρησιμοποιείται στα ακόλουθα μοντέλα CEF 210, CEF 215, CEF 222, CEF 232, CEF 242, CEF 252, SN200, SN300, SN400

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΡΜΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΜΕ ΥΠΕΡΥΘΡΕΣ

ΘΕΡΜΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΜΕ ΥΠΕΡΥΘΡΕΣ ΘΕΡΜΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΜΕ ΥΠΕΡΥΘΡΕΣ CH1200 LT Οδηγίες Χρήσης ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΧΡΣΗΣ Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε την υπέρυθρη θέρμανση με ανθρακωνήματα Veito. Παρακαλούμε να διαβάσετε προσεχτικά τις οδηγίες

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ. Βασικά χαρακτηριστικά της πρέσας 3. Χρήσιμες Συμβουλές 4. Εξοικείωση με την Πρέσα Ατμού 6. Λειτουργίες και Χρήση της συσκευής 8

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ. Βασικά χαρακτηριστικά της πρέσας 3. Χρήσιμες Συμβουλές 4. Εξοικείωση με την Πρέσα Ατμού 6. Λειτουργίες και Χρήση της συσκευής 8 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ Σελίδα Βασικά χαρακτηριστικά της πρέσας 3 Χρήσιμες Συμβουλές 4 Εξοικείωση με την Πρέσα Ατμού 6 Λειτουργίες και Χρήση της συσκευής 8 Τεχνικές σιδερώματος 9 Το καθάρισμα της πρέσας σας

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγιεσ χρησεωσ. Πλυντήριο ρούχων

Οδηγιεσ χρησεωσ. Πλυντήριο ρούχων Οδηγιεσ χρησεωσ Πλυντήριο ρούχων Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη που μας δείξατε στην αγορά του πλυντηρίου ρούχων, και τα συγχαρητήρια στην άριστη επιλογή. Το νέο πλυντήριο ρούχων σας καλύπτει τις

Διαβάστε περισσότερα

SIEMENS. Οδηγίες χρήσης και εγκατάστασης DH04101 DH05101 DH06101 DH06111

SIEMENS. Οδηγίες χρήσης και εγκατάστασης DH04101 DH05101 DH06101 DH06111 SIEMENS Οδηγίες χρήσης και εγκατάστασης DH04101 DH05101 DH06101 DH06111 el Ελέγξτε την καινούρια σας συσκευή για πιθανές ζηµιές κατά τη µεταφορά! Απορρίψετε τη συσκευασία και ενδεχοµένως την παλιά συσκευή

Διαβάστε περισσότερα

Beper MICΑ PANEL HEATER RΙ.095

Beper MICΑ PANEL HEATER RΙ.095 Beper MICΑ PANEL HEATER RΙ.095 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Όταν χρησιμοποιείτε ηλεκτρικές συσκευές, πρέπει πάντοτε να ακολουθείτε τα βασικά μέτρα ασφαλείας για τη μείωση του κινδύνου πυρκαγιάς,

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ, ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ, ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ, ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΦΥΛΑΞΤΕ ΓΙΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Κατ αρχήν επιθυμούμε να σας ευχαριστήσουμε για την προτίμηση που επιδείξατε σε μια συσκευή

Διαβάστε περισσότερα

Mονάδα σκληρού δίσκου (με βραχίονα στερέωσης) Εγχειρίδιο χρήσης

Mονάδα σκληρού δίσκου (με βραχίονα στερέωσης) Εγχειρίδιο χρήσης Mονάδα σκληρού δίσκου (με βραχίονα στερέωσης) Εγχειρίδιο χρήσης CECH-ZHD1 7020228 Συμβατό υλικό Σύστημα PlayStation 3 (Σειρά CECH-400x) Προφυλάξεις Για την ασφαλή χρήση του προιόντος αυτού και προτού αρχίσετε

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΧΡΗΣΗ Αυτό το πλυντήριο ρούχων προορίζεται αποκλειστικά και μόνο για χρήση με ρούχα κατάλληλα για πλύσιμο και στύψιμο σε πλυντήριο ρούχων στις συνήθεις ποσότητες για νοικοκυριά. Τηρείτε τις οδηγίες που

Διαβάστε περισσότερα

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ. Με την εγγύηση της ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ-ΣΑΒΒΙΔΗΣ Α.Ε.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ. Με την εγγύηση της ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ-ΣΑΒΒΙΔΗΣ Α.Ε. ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Με την εγγύηση της ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ-ΣΑΒΒΙΔΗΣ Α.Ε. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Για να μειώσετε τον κίνδυνο πυρκαγιάς, ηλεκτροπληξίας

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης πλυντηρίου

Οδηγίες χρήσης πλυντηρίου Οδηγίες χρήσης πλυντηρίου ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ WBW-91280 Οικονομικό σύστημα πλύσης Με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης, το πλυντήριο καταναλώνει ελάχιστη ενέργεια και νερό, επιλέγοντας βέλτιστη ποσότητα νερού

Διαβάστε περισσότερα

7 747 002 162 08/2002 GR

7 747 002 162 08/2002 GR 7 747 002 162 08/2002 GR Για το χρήστη Οδηγίες χρήσης Ειδικός λέβητας αερίου Logano G234 Διαβάστε προσεκτικά πριν τη χρήση Πρόλογος. Το σωστό καύσιμο Η συσκευή συμμορφώνεται με τις ισχύουσες διατάξεις

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ. Μοντέλο: VC7205C ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΣΚΟΥΠΑ ΔΙΠΛΟΥ ΚΥΚΛΩΝΑ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ. Μοντέλο: VC7205C ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΣΚΟΥΠΑ ΔΙΠΛΟΥ ΚΥΚΛΩΝΑ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Μοντέλο: VC7205C ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΣΚΟΥΠΑ ΔΙΠΛΟΥ ΚΥΚΛΩΝΑ Οδηγίες ασφαλείας Μόνο για οικιακή χρήση! Όταν χρησιμοποιείτε την ηλεκτρική σκούπα, πρέπει να τηρείτε πάντα τις βασικές προφυλάξεις

Διαβάστε περισσότερα

Πριν από τη χρήση του προϊόντος, διαβάστε τις οδηγίες προσεκτικά και φυλάξτε το εγχειρίδιο για µελλοντική χρήση.

Πριν από τη χρήση του προϊόντος, διαβάστε τις οδηγίες προσεκτικά και φυλάξτε το εγχειρίδιο για µελλοντική χρήση. Πριν από τη χρήση του προϊόντος, διαβάστε τις οδηγίες προσεκτικά και φυλάξτε το εγχειρίδιο για µελλοντική χρήση. ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ Όταν χρησιµοποιείτε αυτόν τον αφυγραντήρα σε Ευρωπαϊκές χώρες,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ 20L

ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ 20L ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ 20L D003A-20L Οδηγίες χρήσης 5202650050090 0 Αγαπητή πελάτισσα, Αγαπητέ πελάτη, Συγχαρητήρια για την αγορά αυτού του προϊόντος PRAKTIKER. Όπως όλα τα προϊόντα PRAKTIKER έτσι και

Διαβάστε περισσότερα

9. ΟΔΗΓΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ / ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΚΑΛΩΔΙΩΝ

9. ΟΔΗΓΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ / ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΚΑΛΩΔΙΩΝ Ελληνικά 9. ΟΔΗΓΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ / ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΚΑΛΩΔΙΩΝ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1) Πριν ξεκινήσετε... 116 2) Περιεχόμενα συσκευασίας... 116 3) Γενικές προφυλάξεις... 116 4) Προφυλάξεις κατά την εγκατάσταση... 116 5) Εγκατάσταση

Διαβάστε περισσότερα

ΠΛΗΡΩΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΡΟΥΧΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ

ΠΛΗΡΩΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΡΟΥΧΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΠΛΗΡΩΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΡΟΥΧΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ 1 Πίνακας περιεχοµένων ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1: ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ... 3 ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ... 3 ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ... 3 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2: ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ... 3 ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΒΙ ΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ...

Διαβάστε περισσότερα

Τόσο η δική σας ασφάλεια όσο και των άλλων είναι πολύ σημαντική.

Τόσο η δική σας ασφάλεια όσο και των άλλων είναι πολύ σημαντική. ΟΔΗΓΙΕΣ βραστήρα νερού Πίνακας περιεχομένων ΑΣΦΑΛΕΙΑ βραστηρα νερου Σημαντικά μέτρα ασφάλειας... 6 Ηλεκτρικές απαιτήσεις... 7 Απόρριψη χρησιμοποιημένου ηλεκτρικού εξοπλισμού... 7 Ενεργοποίηση μπαταρίας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΊΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΈΝΩΝ. Ελληνικά

ΠΊΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΈΝΩΝ. Ελληνικά ΠΊΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΈΝΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΦΡΥΓΑΝΙΕΡΑΣ Σημαντικά μέτρα ασφαλείας... 6 Ηλεκτρικές απαιτήσεις... 8 Απόρριψη χρησιμοποιημένου ηλεκτρικού εξοπλισμού... 8 ΜΈΡΗ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΆ Μέρη φρυγανιέρας... 9 Λειτουργίες

Διαβάστε περισσότερα

Τοστιέρα µε 2 σετ αποσπώµενες πλάκες τύπου γκριλ και σάντουιτς Οδηγίες λειτουργίας και ασφαλείας Model: R-202 - ΓΙΑ ΟΙΚΙΑΚΗ ΜΟΝΟ ΧΡΗΣΗ -

Τοστιέρα µε 2 σετ αποσπώµενες πλάκες τύπου γκριλ και σάντουιτς Οδηγίες λειτουργίας και ασφαλείας Model: R-202 - ΓΙΑ ΟΙΚΙΑΚΗ ΜΟΝΟ ΧΡΗΣΗ - Τοστιέρα µε 2 σετ αποσπώµενες πλάκες τύπου γκριλ και σάντουιτς Οδηγίες λειτουργίας και ασφαλείας Model: R-202 - ΓΙΑ ΟΙΚΙΑΚΗ ΜΟΝΟ ΧΡΗΣΗ - ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Κατά τη χρήση ηλεκτρικών συσκευών ακολουθείτε

Διαβάστε περισσότερα

R-061 R-062 Τάση 230 V AC, 50 Hz 230 V AC, 50 Hz. 63cm (L) x 57cm (H) x 23 cm (W) 73cm (L) x 67cm (H) x 23 cm (W)

R-061 R-062 Τάση 230 V AC, 50 Hz 230 V AC, 50 Hz. 63cm (L) x 57cm (H) x 23 cm (W) 73cm (L) x 67cm (H) x 23 cm (W) ΘΕΡΜΟΠΟΜΠΟΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ MICA (MICATHERMIC) ΜΟΝΤΕΛΟ R-061 / R-062 Αυτοί οι νέου τύπου θερµοποµποί διαθέτουν θερµικά στοιχεία κατασκευασµένα µε MICA, υλικό που αποτελεί τη νέα τεχνολογία θέρµανσης του 21

Διαβάστε περισσότερα

ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΡΟΥΧΩΝ Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΡΟΥΧΩΝ Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΡΟΥΧΩΝ Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1: ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ Οδηγίες ασφαλείας Υποδείξεις ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2: ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Αφαίρεση βιδών µεταφοράς Ρύθµιση βάσης στήριξης Ηλεκτρική σύνδεση

Διαβάστε περισσότερα

Ηχοσύστημα Soundbar με Bluetooth της Fantec. Μοντέλο: Fantec SB-200BT. Εγχειρίδιο Αγγλικά

Ηχοσύστημα Soundbar με Bluetooth της Fantec. Μοντέλο: Fantec SB-200BT. Εγχειρίδιο Αγγλικά Ηχοσύστημα Soundbar με Bluetooth της Fantec Μοντέλο: Fantec SB-200BT Εγχειρίδιο Αγγλικά Τεχνικές προδιαγραφές: Διαστάσεις (Π x Υ x Β): 340 x 110 x 110 mm Ισχύς εξόδου: 24W (2 x 12W) RMS Έκδοση Bluetooth:

Διαβάστε περισσότερα

Επιτραπέζιος ανεμιστήρας

Επιτραπέζιος ανεμιστήρας Επιτραπέζιος ανεμιστήρας Σημαντικές οδηγίες ασφαλείας 1. Ποτέ μην βάζετε τα δάχτυλα σας ανάμεσα στις σχισμές των προστατευτικών καλυμμάτων του ανεμιστήρα. 2. Μην θέτετε τον ανεμιστήρα σε λειτουργία σε

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟΝΙΤΟΡ ΘΥΡΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ 5W SB-AT34/D4

ΜΟΝΙΤΟΡ ΘΥΡΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ 5W SB-AT34/D4 Sambo Hellas www.sambo.gr Email: info@sambo.gr ΜΟΝΙΤΟΡ ΘΥΡΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ 5W SB-AT34/D4 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ 5W SB-AT34/D4 Έκδοση 1.0 1. Μέρη και Λειτουργίες 1 13 7 8 9 2 3 4 5 6 13 Sambo Hellas 10 12 Μπροστά όψη

Διαβάστε περισσότερα

CES 5062 60 2B. Energy Under Control. D.MITSOTAKIS & Co

CES 5062 60 2B. Energy Under Control. D.MITSOTAKIS & Co CES 5062 60 2B ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΣΥΝ ΕΣΗΣ & ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Energy Under Control D.MITSOTAKIS & Co Για την ασφάλειά σας Το αερόθερµο είναι µια συµπληρωµατική πηγή θέρµανσης για το σπίτι. Πρέπει να χρησιµοποιείται

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΦΕΤΙΕΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΑΦΕ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. Μοντέλο αρ.: S1428GCM 220~240V 50Hz 800W

ΚΑΦΕΤΙΕΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΑΦΕ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. Μοντέλο αρ.: S1428GCM 220~240V 50Hz 800W ΚΑΦΕΤΙΕΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΑΦΕ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Μοντέλο αρ.: S1428GCM 220~240V 50Hz 800W ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ 1. Καπάκι 2. Διακόπτης λειτουργίας 3. Λαβή 4. Ενδεικτική λυχνία 5. Βάση 6. Σώμα 7. Στόμιο εκροής Για τη βέλτιστη

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες ασφάλειας 3. Θερμοστάτης Χώρου 4. Εικονίδιο οθόνης LCD 5. ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ/ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ Θερμοστάτη 6. Ρύθμιση ρολογιού 7

Οδηγίες ασφάλειας 3. Θερμοστάτης Χώρου 4. Εικονίδιο οθόνης LCD 5. ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ/ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ Θερμοστάτη 6. Ρύθμιση ρολογιού 7 Περιεχόμενα Οδηγίες ασφάλειας 3 Θερμοστάτης Χώρου 4 Εικονίδιο οθόνης LCD 5 ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ/ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ Θερμοστάτη 6 Ρύθμιση ρολογιού 7 Ρύθμιση θερμοκρασίας δωματίου 8 Έλεγχος θερμοκρασίας παροχής 9 Πρόγραμμα

Διαβάστε περισσότερα

ΧΡΉΣΗ ΤΟΥ ΘΑΛΆΜΟΥ ΨΥΓΕΊΟΥ

ΧΡΉΣΗ ΤΟΥ ΘΑΛΆΜΟΥ ΨΥΓΕΊΟΥ ΧΡΉΣΗ ΤΟΥ ΘΑΛΆΜΟΥ ΨΥΓΕΊΟΥ Λειτουργία της συσκευής 1. Συνδέστε το φις στην πρίζα 2. Όταν συνδέσετε το φις, η συσκευή είναι συνήθως ρυθμισμένη από το εργοστάσιο σε θερμοκρασία 5 C. Ρύθμιση της θερμοκρασίας

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης. Logano G125 WS. Ειδικός λέβητας πετρελαίου/αερίου. Για το χρήστη. Διαβάστε προσεκτικά πριν από το χειρισμό. 7 747 018 861-07/2007 GR

Οδηγίες χρήσης. Logano G125 WS. Ειδικός λέβητας πετρελαίου/αερίου. Για το χρήστη. Διαβάστε προσεκτικά πριν από το χειρισμό. 7 747 018 861-07/2007 GR Οδηγίες χρήσης Ειδικός λέβητας πετρελαίου/αερίου Logano G125 WS Για το χρήστη Διαβάστε προσεκτικά πριν από το χειρισμό. 7 747 018 861-07/2007 GR Περιεχόμενα 1 Για την ασφάλειά σας........................................

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΞΑΤΕ ΤΟΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑ.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΞΑΤΕ ΤΟΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑ. Αφυγραντήρας R-9220 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΞΑΤΕ ΤΟΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑ. Για τη σωστή χρήση του, διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης και κρατήστε τες για μελλοντική αναφορά. Περιεχόμενα

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ B-727BL

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ B-727BL ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ B-727BL ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΥΠΕΡΥΘΡΕΣ ΑΚΤΙΝΕΣ: Είναι πολύ χρήσιμες για την ενεργοποίηση των νουκλεικών οξέων, αυξάνει την ανοσία του οργανισμού. ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ Κάλυμμα Κάλυμμα Φίλτρου ΑΡΝΗΤΙΚΑ

Διαβάστε περισσότερα

ÐëõíôÞñéï Ñïý ùí AQXXF 129 H

ÐëõíôÞñéï Ñïý ùí AQXXF 129 H ÐëõíôÞñéï Ñïý ùí AQXXF 129 H Ïäçãßåò ãéá ôçí åãêáôüóôáóç êáé ñþóç Πλυντήριο ρούχων Περιεχόμενα Εγκατάσταση, 3-4 Αφαίρεση συσκευασίας και Ευθυγράμμιση Σύνδεση παροχής νερού και Ηλεκτρικών παροχών Τεχνικά

Διαβάστε περισσότερα

Η συσκευή είναι εφοδιασμένη με τους διακόπτες που φαίνονται στην ΕΙΚΟΝΑ 7.

Η συσκευή είναι εφοδιασμένη με τους διακόπτες που φαίνονται στην ΕΙΚΟΝΑ 7. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ 1 2 3 ΓΕΝΙΚΑ Εκτιμούμε την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε με την αγορά αυτού του θερμαντικού σώματος. Έχετε αγοράσει ένα ποιοτικό προϊόν που έχει κατασκευαστεί σύμφωνα με τους κανόνες ασφαλείας

Διαβάστε περισσότερα

Bραχίονα στερέωσης της μονάδας σκληρού δίσκου Εγχειρίδιο χρήσης

Bραχίονα στερέωσης της μονάδας σκληρού δίσκου Εγχειρίδιο χρήσης Bραχίονα στερέωσης της μονάδας σκληρού δίσκου Εγχειρίδιο χρήσης CECH-ZCD1 7020229 Συμβατό υλικό Σύστημα PlayStation 3 (Σειρά CECH-400x) Προφυλάξεις Για την ασφαλή χρήση του προιόντος αυτού και προτού αρχίσετε

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ

ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΡΑΣΙΑ Ο αέρας περιέχει πάντοτε κάποια ποσότητα νερού με τη μορφή υδρατμών η οποία καθορίζει και το βαθμό της υγρασίας ενός χώρου. Η ικανότητα του αέρα να παρακρατεί

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ROBOTIX CC6300 CC6500 CC6550 ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΧΑΛΙΩΝ ΜΕ ΦΙΛΤΡΟ ΝΕΡΟΥ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ

Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ROBOTIX CC6300 CC6500 CC6550 ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΧΑΛΙΩΝ ΜΕ ΦΙΛΤΡΟ ΝΕΡΟΥ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ Μην αφήνετε τίποτα στη μηχανή, όπως βρωμιά, σκόνη και υγρά επειδή μπορούν να βλάψουν τα μεταλλικά μέρη του κινητήρα. Αδειάστε το δοχείο μετά από κάθε λειτουργία. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΙΔΕΡΩΜΑΤΟΣ IMETEC ECO

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΙΔΕΡΩΜΑΤΟΣ IMETEC ECO ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΙΔΕΡΩΜΑΤΟΣ IMETEC ECO GR Σύστηµα σιδερώµατος - Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Αγαπητέ πελάτη, IMETEC θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την αγορά αυτό το προϊόν. Είµαστε σίγουροι ότι θα εκτιµήσετε

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ & ΧΡΗΣΗΣ. Πλυντήριο ρούχων

Ο ΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ & ΧΡΗΣΗΣ. Πλυντήριο ρούχων Ο ΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ & ΧΡΗΣΗΣ Πλυντήριο ρούχων D D5 3 ➂ ➃ D6 D D3 b a b D7 a D - - Στις σελίδες που ακολουθούν θα ανακαλύψετε τα παρακάτω σύµβολα τα οποία επισηµαίνουν: τις οδηγίες ασφαλείας (για σας,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. ΑΣΦΑΛΕΙΑ 52 Βασικές προειδοποιήσεις ασφαλείας... 52. Βασικές προειδοποιήσεις ασφαλείας

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. ΑΣΦΑΛΕΙΑ 52 Βασικές προειδοποιήσεις ασφαλείας... 52. Βασικές προειδοποιήσεις ασφαλείας ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ 52 Βασικές προειδοποιήσεις ασφαλείας... 52 ΣΥΜΒΑΤΗ ΧΡΗΣΗ 53 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ 53 Χειριστήρια... 53 Σίδερο επαγγελματικού τύπου... 53 Σίδερο οικιακής χρήσης... 53 ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΒΡΑΣΤΗΡΑΣ ΜΟΝΤΕΛΟ: XB6008H. Παρακαλούμε, διαβάστε το παρόν εγχειρίδιο πριν από τη χρήση και φυλάξτε το για μελλοντική αναφορά

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΒΡΑΣΤΗΡΑΣ ΜΟΝΤΕΛΟ: XB6008H. Παρακαλούμε, διαβάστε το παρόν εγχειρίδιο πριν από τη χρήση και φυλάξτε το για μελλοντική αναφορά ΒΡΑΣΤΗΡΑΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΜΟΝΤΕΛΟ: XB6008H Παρακαλούμε, διαβάστε το παρόν εγχειρίδιο πριν από τη χρήση και φυλάξτε το για μελλοντική αναφορά Κίνα Baumarkt KIG GmbH Wandsbeker Zollstraße 91 D-22041 Hamburg

Διαβάστε περισσότερα

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. ΑΣΦΑΛΕΙΑ 49 Βασικές προειδοποιήσεις ασφαλείας... 49. Βασικές προειδοποιήσεις ασφαλείας

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. ΑΣΦΑΛΕΙΑ 49 Βασικές προειδοποιήσεις ασφαλείας... 49. Βασικές προειδοποιήσεις ασφαλείας ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ 49 Βασικές προειδοποιήσεις ασφαλείας... 49 Απορριψη 50 ΣΥΜΒΑΤΗ ΧΡΗΣΗ 50 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ 51 Χειριστήρια (διαφορετικά ανάλογα με τα μοντέλα)... 51 Σίδερο επαγγελματικού τύπου...

Διαβάστε περισσότερα

ΒΡΑΣΤΗΡΑΣ Model No. R-738

ΒΡΑΣΤΗΡΑΣ Model No. R-738 ΒΡΑΣΤΗΡΑΣ Model No. R-738 Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Πριν χρησιµοποιήσετε τη συσκευή για πρώτη φορά, διαβάστε προσεχτικά τις οδηγίες χρήσης. Φυλάξτε το παρόν εγχειρίδιο για µελλοντική αναφορά. ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ

Διαβάστε περισσότερα

AD1000 Αφυγραντήρας Οδηγία χρήσης

AD1000 Αφυγραντήρας Οδηγία χρήσης AD1000-GRn_BU 3/5/09 9:31 AM Page 1 AD1000 Αφυγραντήρας Οδηγία χρήσης KIG GmbH Am Tannenwald 2 D-66459 Kirkel Εισαγωγέας: Praktiker Hellas A.E. Πειραιώς 176, 177 78 Ταύρος Αθήνα Τηλ.: +30 210 3493150 Κατασκευάζεται

Διαβάστε περισσότερα

Il tuo manuale d'uso. AEG-ELECTROLUX F88009MOP http://it.yourpdfguides.com/dref/4585014

Il tuo manuale d'uso. AEG-ELECTROLUX F88009MOP http://it.yourpdfguides.com/dref/4585014 Può anche leggere le raccomandazioni fatte nel manuale d uso, nel manuale tecnico o nella guida di installazione di AEG- ELECTROLUX F88009MOP. Troverà le risposte a tutte sue domande sul manuale d'uso

Διαβάστε περισσότερα