ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΤΕΥΞΗΣ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟΝ Ρ/Σ «105,5 ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ»

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΤΕΥΞΗΣ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟΝ Ρ/Σ «105,5 ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ»"

Transcript

1 ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΤΕΥΞΗΣ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟΝ Ρ/Σ «105,5 ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ» Το ζητούμενη είναι παράλληλα με την διαπραγμάτευση να δρομολογηθούν πολιτικές πρωτοβουλίες για σύγκρουση με τα κατεστημένα και στήριξη των πιο αδύναμων. ΘΑ δώσουμε την μάχη. ΘΑ στηρίξουμε τους πιο αδύναμους. ΘΑ ενεργοποιήσουμε την αλληλεγγύη και θα διεκδικήσουμε κοινωνικά αντισταθμίσματα Αυτό είναι το σχέδιο της Αριστεράς. Σε αντίθεση με το σχέδιο της Δεξιάς και της Σοσιαλδημοκρατίας που έλεγε «αν δεν υπήρχαν τα Μνημόνια, θα έπρεπε να τα εφεύρουμε» Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έγινε ποτέ ενιαίο κόμμα των μελών. Παρέμεινε κόμμα των τάσεων. Ένα μέλος του κόμματος που δεν εντάσσεται σε τάσεις, δεν έχει τα ίδια δικαιώματα. Δεν θέλουμε δημοκρατικό συγκεντρωτισμό, αλλά ανοιχτές διαδικασίες. Όμως οι συλλογικές αποφάσεις πρέπει να τηρούνται. Όποιος δεν θέλει να τις τηρήσει θα πρέπει να παραδίδει την έδρα, όπως ορίζει ο κανονισμός λειτουργίας της ΚΟ. Υπάρχει στρατηγική διαφωνία στο εσωτερικό μας. Πρέπει να επιλυθεί σε συντεταγμένη διαδικασία. Να πάρει το κόμμα αποφάσεις. Δεν μπορούν κάποιοι να λένε καταψηφίζω τις προτάσεις αλλά στηρίζω την κυβέρνηση. Σε προσωπικό επίπεδο νοιώθω έκπληξη από την στάση κάποιων συντρόφων,.δώσαμε μαζί τις μάχες, περάσαμε μαζί τις αγωνίες. Δώσαμε μαζί την μάχη για το δημοψήφισμα. Ξέραμε ποιες είναι οι εναλλακτικές. Αφού εξασφαλίστηκε ότι θα είναι ανοιχτές οι τράπεζες άλλαξε η γραμμή τους: «Εσύ να ψηφίσεις και εγώ θα κρατήσω την ιδεολογική μου καθαρότητα». Αν κάποιοι πιστεύουν ότι υπήρχε εναλλακτικό απελευθερωτικό σχέδιο που δεν το ακολουθήσαμε να βγουν να εξηγήσουν ποιο είναι το σχέδιο αυτό. Πρέπει να πάρουν αποφάσεις τα μέλη. Μέσα από ένα έκτακτο συνέδριο στις αρχές Σεπτεμβρίου, Αν υπάρχει η απαίτηση να τοποθετηθεί το κόμμα πριν υπογραφεί συμφωνία δεν μπορεί να πάρει την απόφαση αυτή η ΠΓ ή η Κεντρική Επιτροπή. Θα χρειαστεί να γίνει δημοψήφισμα, ώστε να λάβουν την απόφαση όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Αυτή η πρόταση δεν αναιρεί την ανάγκη για έκτακτο συνέδριο. 1. Στην ερώτηση τι έχει αποδώσει για την χώρα και την κυβέρνηση το προηγούμενο εξάμηνο Πρέπει να γίνει νηφάλια αποτίμηση του προηγούμενου εξαμήνου. Μέσα σε αντίξοες συνθήκες και δύσκολους συσχετισμούς υπερασπιστήκαμε τα δίκαια του λαού και την δυνατότητα ενός εναλλακτικού δρόμου. Μπορεί η ισχυρότερη πλευρά να επιβλήθηκε. Όμως ομολογήθηκε σε διεθνές επίπεδο το αδιέξοδο της πολιτικής της λιτότητας. Και το δίκιο του λαού μας.

2 Η διαπραγμάτευση άνοιξε τον δρόμο για την διαμόρφωση ενός νέου τοπίου στην Ευρώπη. Υπάρχουν αντιφατικά συναισθήματα. Στενοχώριας αλλά και υπερηφάνειας. Χαμένος αγώνας είναι ο αγώνας που δεν δόθηκε. 2. Στην ερώτηση αν η κυβέρνηση ήταν προετοιμασμένη για αυτόν τον αντίπαλο: Για πρώτη φορά υπήρξε σκληρή διαπραγμάτευση από την ελληνική πλευρά. Για πρώτη φορά συγκρούστηκαν δύο διαφορετικές στρατηγικές. Σε αντίθεση με τις προηγούμενες, αυτή η κυβέρνηση δεν σχεδίαζε από κοινού με τους θεσμούς, εις βάρος της κοινωνίας, αλλά υπερασπίστηκε την κοινωνία. 3. Στην ερώτηση αν ο ΣΥΡΙΖΑ πήγε ενιαίος στην διαπραγμάτευση Η κυβέρνηση λειτουργεί συλλογικά. Υπήρχαν τακτικές συνεδριάσεις στην πορεία της διαπραγμάτευσης. Συγκροτήθηκαν θεσμικά όργανα που παρακολουθούσαν την πορεία της διαπραγμάτευσης: το Κυβερνητικό Συμβούλιο και η Πολιτική Ομάδα διαπραγμάτευσης, στην οποία συμμετείχε και ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ. Έγιναν σχετικές συνεδριάσεις της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχει ένα ερώτημα αν το κόμμα συμμετείχε ενεργά στην στήριξη της κυβέρνησης ή παρακολουθούσε. Γεγονός είναι ότι η κοινωνία στην συμπαράστασή της ξεπέρασε και το κόμμα και την κυβέρνηση. Δημιουργήθηκε η εικόνα ότι κάποιοι παρακολουθούσαν γκρινιάζοντας ενώ η μεγάλη πλειοψηφία στήριζε και προσπαθούσε με κάθε τρόπο να βοηθήσει. Το ζητούμενη ήταν παράλληλα με την διαπραγμάτευση να δρομολογηθούν πολιτικές πρωτοβουλίες για σύγκρουση με τα κατεστημένα και στήριξη των πιο αδύναμων. 4. Στην ερώτηση αν ισχύει η εντολή που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ στην εκλογές, και στην παρατήρηση ότι «τα μνημόνια δεν σκίστηκαν» Η εντολή που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν να σταματήσει με κάθε τρόπο την κοινωνική καταστροφή. Είχαμε πει ξεκάθαρα ότι ο δρόμος θα είναι δύσκολος. Δεν υποσχεθήκαμε περίπατο. Είχαμε επίγνωση της δυσκολίας και ο λαός το ίδιο. Ζητήσαμε στήριξη για να διαπραγματευτούμε σκληρά σε συνθήκες χρηματοπιστωτικής ασφυξίας. Στο ίδιο διάστημα των 6 μηνών υλοποιούσαμε την πολιτική μας σε σκληρές συνθήκες: Πήραμε μέτρα για την ανθρωπιστική κρίση

3 Αποκαταστήσαμε αδικίες (καθαρίστριες ΥΠΟΙΚ, σχολικοί φύλακες) Ανοίξαμε ξανά την ΕΡΤ Πήραμε μέτρα για την ρύθμιση οφειλών με τις 100 δόσεις. Περάσαμε νόμους για την ιθαγένεια, την αποσυμφόρηση των φυλακών, την εξυγίανση του αθλητισμού. Δεν ωραιοποιούμε, δεν μηδενίζουμε. Η ταξική πάλη είναι μια διαρκής αναμέτρηση. Δεν κερδίζεται με ένα εκλογικό αποτέλεσμα. Το να πάρεις την διακυβέρνηση δεν σημαίνει ότι παίρνεις αυτομάτως την εξουσία. 5. Στην ερώτηση Γιατί πάρθηκε η απόφαση για δημοψήφισμα και σε τι βοήθησε Δε είχαμε άλλη επιλογή. Η απόφαση για δημοψήφισμα πάρθηκε σε αντίθεση με τους εταίρους, το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα και το εγχώριο μιντιακό κατεστημένο. Η πιθανότητα να χάσουμε το δημοψήφισμα ήταν μεγάλη, με δεδομένη και την πίεση στην ρευστότητα. Η συμφωνία που μας έδιναν οι εταίροι αφορούσε την ολοκλήρωση τα 5 ης αξιολόγησης Η χώρα καλείτο να υλοποιήσει τις απαιτούμενες δεσμεύσεις, για να πάρει περίπου 13 δις ( από το ΔΝΤ + 2 δις από την αύξηση των εντόκων γραμματίων) για να κλείσει το πρόγραμμα σε 5 μήνες, στο διαστημάτων οποίων θα γινόντουσαν 4 αξιολογήσεις. Το δημοψήφισμα διεθνοποίησε το πρόβλημα. Απογύμνωσε το απάνθρωπο πρόσωπο της λιτότητας και αποκάλυψε την σκληρή στάση των εταίρων και των δανειστών. Η ευρωζώνη έφτασε στο όριό της. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την διαμόρφωση νέων συσχετισμών και ένα νέο αποτέλεσμα. Η κατάληξη ήταν ότι από πρόγραμμα 13 δις σε 5 μήνες, πήγαμε σε 85 δις σε 3 χρόνια. Και με πρόσθετη την δέσμευση για απομείωση του χρέους μετά την πρώτη αξιολόγηση. Η δέσμευση Σαμαρά Βενιζέλου ότι με τα μέτρα του «μειλ Χαρδούβελη, θα βγαίναμε από τα Μνημόνια, δεν είναι αληθής. Θα ήταν αδύνατον να βγούμε από τα μνημόνια χωρίς ελάφρυνση του χρέους. Η χώρα χρειάζεται δημοσιονομικό περιθώριο. Η εξυπηρέτηση του χρέους οδηγεί σε απαιτήσεις για τεράστια δημοσιονομικά πλεονάσματα. Το δημοψήφισμα είχε δύο σκέλη: τα προαπαιτούμενα και το χρονοδιάγραμμα.

4 Ως προς τα προαπαιτούμενα το αποτέλεσμα είναι περίπου το ίδιο. (Αρνητική αλλαγή το ζήτημα της δημόσιας περιουσίας, θετικές αλλαγές, η αποτροπή κατάργησης του ΕΚΑΣ, τα ισοδύναμα στη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος και τον ΑΔΜΗΕ Όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα, τα 10 δις σε 5 μήνες με 4 αξιολογήσεις έγιναν 85 δις σε 3 χρόνια, συν τη δέσμευση για το χρέος. Το δημοψήφισμα έπαιξε τον ρόλο του Την Τετάρτη πριν το δημοψήφισμα η κυβέρνηση αντιμετώπισε συνθήκες πραξικοπήματος. Υπήρξαν από παντού δηλώσεις και απειλές για οικονομική καταστροφή. Ο ελληνικός λαός έδειξε αξιοθαύμαστη ψυχραιμία. Είπαμε την αλήθεια. Κάναμε δημοψήφισμα για να κερδίσουμε διαπραγματευτική δύναμη. Ο ελληνικός λαός δεν ψήφισε για έξοδο από το ευρώ. Ενδεχομένως να κάναμε λάθος εκτίμηση και υπολογισμούς ή να είχαμε αυταπάτες. Αλλά ενημερώσαμε πλήρως την Βουλή και το Λαό. Δεν υπήρξε μυστική διαπραγμάτευση. Όλα ήταν στο φως. 6. Στο ερώτημα πως επιβλήθηκαν τα; Capital controls Το δημοψήφισμα αποφασίστηκε στις 25 Ιουνίου, την ημέρα του τελεσιγράφου. (Ντ. Τούσκ: The game is over) Ο στόχος ήταν να ταπεινωθεί η ελληνική κυβέρνηση και να οδηγηθεί σε αδιέξοδο. Ήθελαν να δρομολογήσουν πολιτικές εξελίξεις, ο Σούλτς το είπε καθαρά. Επιλέξαμε την δημοκρατική διέξοδο. ΤΟ βράδυ διέκοψα to κυβερνητικό συμβούλιο και μίλησα με Μερκελ και Ολαντ. Τους εξήγησα ότι δεν ζητάμε από τον λαό εντολή για ρήξη, αλλά στήριξη στην διαπραγμάτευση. Ζήτησα να παραταθεί το πρόγραμμα για μια εβδομάδα, προκειμένου να γίνει το δημοψήφισμα σε συνθήκες ομαλότητας. Συμφώνησαν και οι δύο, απλώς η Μερκελ είπε ότι θα δημοσίως θα πει ότι το επίδικο του δημοψηφίσματος είναι ευρώ ή δραχμή. Η υπόσχεση δεν τηρήθηκε. Το Eurogroup την ώρα που ψηφίζαμε την Βουλή πήρε διαφορετική απόφαση. Έτσι η ΕΚΤ δεν αύξησε τον ELA και οδηγηθήκαμε στον έλεγχο κεφαλαίων. Η επιλογή μας ήταν να γυρίσουμε πίσω και να αποδεχτούμε το τελεσίγραφο, ή να προχωρήσουμε. Και αυτό κάναμε. 7. Στην ερώτηση αν το «ΟΧΙ» αποτελεί ακόμα διαπραγματευτικό όπλο: Το ΟΧΙ επιβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση δεν είναι ενάντια στον λαό, αλλά παραμένει στον πλευρό του. ΤΟ δημοψήφισμα έφερε την Ελλάδα το επίκεντρο του ενδιαφέροντος ολόκληρου του πλανήτη.

5 ΟΙ πιστωτές εκβίασαν το δίλημμα λέγοντας ότι ψηφίζουμε για ευρώ η δραχμή,. Την επόμενη ημέρα αναδιπλώθηκαν. Κάποιοι ερμηνεύουν το αποτέλεσμα όπως τους συμφέρει. Και το κάνουν εκ του ασφαλούς. 8. Στην ερώτηση αν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ήταν αναμενόμενο: Μέχρι την Τετάρτη η αίσθηση ήταν ότι η μάχη είναι αμφίρροπη. Την Πέμπτη υπήρχε αίσθηση ελαφράς υπεροχής, Την Παρασκευή η τεράστια συγκέντρωση έδειξε το αποτέλεσμα Έπαιξε ρόλο η διαβεβαίωση προς τον λαό ότι δεν παίζουμε κορώνα γράμματα την κοινωνική συνοχή και τις αποταμιεύσεις. 9. Στο ερώτημα αν θα χανόταν τμήμα από τις καταθέσεις σε περίπτωση μη συμφωνίας. Στο τραπέζι υπήρχαν πολλά σενάρια. ΤΟ πραγματικό σενάριο έλεγε ότι αν δεν αποδεχόμασταν την συμφωνία, θα έπεφταν αμέσως τα τραπεζικά υποκαταστήματα στο εξωτερικό. Σε 48 ώρες θα τελείωνε η ρευστότητα. Η ΕΚΤ θα αποφάσιζε το κούρεμα των εγγυήσεων και θα προχωρούσε σε απαιτήσεις των δανείων των ελληνικών τραπεζών. Δεν θα είχαμε κούρεμα καταθέσεων αλλά κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος και εξαφάνιση των αποταμιεύσεων. Η Ευρώπη θα καταστρεφόταν πολιτικά, αλλά η Ελλάδα θα καταστρεφόταν οικονομικά. Ήξερα ότι αν έφευγα θα γύριζα πίσω με πολύ δυσμενέστερους όρους. Επικράτησε το αίσθημα προστασίας των λαϊκών στρωμάτων, ήταν μια ορθή επιλογή. Παρ όλο που εκείνη την ώρα ολόκληρος ο πλανήτης φώναζε «πραξικόπημα, πραξικόπημα». 10. Στο ερώτημα αν η διαπραγμάτευση ήταν ήττα ή ανακωχή. Και γιατί η κυβέρνηση φέρνει προς ψήφιση μια συμφωνία την οποία δεν πιστεύει: Η συμφωνία είναι πύρρειος νίκη των δανειστών. Επώδυνος συμβιβασμός γα την χώρα. Και μια μεγάλη ηθική νίκη. (Ο Λένιν λέει ότι αν στην απειλή ενός ληστή «τα λεφτά σου ή τη ζωή σου» δώσεις τα λεφτά σου, αυτό είναι θεμιτός συμβιβασμός) Βρεθήκαμε μπροστά σε ένα κυνικό εκβιαστικό δίλημμα. Ένα άλλο αποτέλεσμα δεν θα ήταν διαχειρίσιμο. 11. Στο ερώτημα αν «όλο αυτό άξιζε τον κόπο»: Δεν μετανιώνω ούτε στιγμή για αυτούς τους 6 μήνες Για την οικονομία τα πράγματα είναι αναστρέψιμα. Άξιζε να γίνει η Ελλάδα έγινε σημαία στον κόσμο. Μερικοί άμυαλοι το θεωρούν ήττα. ΘΑ θεωρούσαν νίκη την καταστροφή. Γιατί πιστεύουν ότι η επανάσταση θα γίνει με έφοδο.

6 Η συμφωνία πρέπει να ολοκληρωθεί. Το Grexit παραμένει στο τραπέζι. Και θα παραμένει μέχρι την απόφαση για το χρέος. Αν δεν είχε υπάρξει πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα, στο άμεσο μέλλον θα είχαμε την υποχρέωση να πετύχουμε πλεονάσματα της τάξης του 4.5%. Τώρα τα πλεονάσματα είναι πολύ χαμηλότερα. Αυτό σημαίνει ότι με την πολιτική αλλαγή και την διαπραγμάτευση, η χώρα γλύτωσε από μέτρα της τάξης των 15 δις. 12. Στο ερώτημα αν υπάρχει περιθώριο ανεξαρτησίας στην ευρωζώνη Η αριστερά αγωνίζεται για να αλλάξει το σημερινό καθεστώς. ΟΙ εναλλακτικές ήταν η άτακτη χρεωκοπία ή ο δύσκολος συμβιβασμός. Η αυτοκτονία δεν είναι λύση. Λύση είναι να δημιουργήσουμε ένα κίνημα αλληλεγγύης. 13. Στο ερώτημα αν υπάρχει λύση εντός ευρωζώνης Δεν υπάρχει λύση εκτός. Στις χώρες που βρίσκονται εκτός ευρώ υπάρχει επίσης σκληρή λιτότητα. Είμαστε αναγκασμένοι να κινηθούμε μέσα στο υπάρχον διεθνές πλαίσιο. Υπάρχουν δυνατότητες για μια αριστερή διακυβέρνηση μέσα στο υπάρχον πλαίσιο. Η συμφωνία ήταν σοκ. Κάποιο λένε ότι σε τέτοιες συνθήκες η παραμονή της αριστεράς στην κυβέρνηση δεν έχει νόημα. Θέλουν να πούμε «λαέ αποτύχαμε. Φεύγουμε για να σε κυβερνήσει το χρεωκοπημένο πολιτικό σύστημα». Και να φύγουμε την ώρα που ο λαός μας λέει να μείνουμε. Ας πεις στον λαό ότι δεν μπορείς να κυβερνήσεις, δεν θα σε εμπιστεύεται ούτε ως αντιπολίτευση. Είναι καταστροφικό να παραιτηθούμε από κάθε δυνατότητα διακυβέρνησης. Στην ουσία παραιτούμαστε από τις ευθύνες μας 14. Στην ερώτηση αν αποτελεί αντίφαση να συγκρούονται οι εργαζόμενοι με μια πολιτική που υλοποιεί η αριστερά Δεν δηλώνουμε ιδιοκτήτες του προγράμματος. Το εφαρμόζουμε και παράλληλα κάνουμε αντισταθμιστική πολιτική και δίνουμε την κοινωνική μάχη. Έχουμε ανοίξει το πεδίο των μετασχηματισμών στην Ευρώπη. Δεν θα εγκαταλείψουμε εμείς οι ίδιοι που ανοίξαμε τις ρωγμές. Η διαπραγμάτευση είναι μια διαρκής μάχη. 15. Στο ερώτημα για εμβόλιμα προαπαιτούμενα μέτρα και δάνειο γέφυρα.

7 ΟΙ διαρροές δεν έρχονται από έξω αλλά από το εσωτερικό της χώρας. Η θέση της κυβέρνησης είναι ότι υλοποιούμε τις γραπτές αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο 16. Στο ερώτημα πως θα μπορέσει ο κόσμος να ανταποκριθεί στα μέτρα, ακόμα και αν θέλει να στηρίξει την κυβέρνηση: ΘΑ δώσουμε την μάχη. ΘΑ στηρίξουμε τους πιο αδύναμους. ΘΑ ενεργοποιήσουμε την αλληλεγγύη και θα διεκδικήσουμε κοινωνικά αντισταθμίσματα Αυτό είναι το σχέδιο της Αριστεράς. Σε αντίθεση με το σχέδιο της Δεξιάς και της Σοσιαλδημοκρατίας που έλεγε «αν δεν υπήρχαν τα Μνημόνια, θα έπρεπε να τα εφεύρουμε» Στην απάντηση ότι αυτό είναι το χειρότερο Μνημόνιο που ήρθε ποτέ, απαντάμε: Τα δύο προηγούμενα Μνημόνια είχαν αθροιστική δημοσιονομική προσαρμογή 16% του ΑΕΠ σε τέσσερα χρόνια. Με ομαδικές απολύσεις και απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων Αυτό το Μνημόνιο έχει δημοσιονομική προσαρμογή 3% του ΑΕΠ σε τρία χρόνια. ΜΕ αποκατάσταση αδικιών και χωρίς ονομαστικές μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις. Ο ΦΠΑ είναι βεβαίως πρόβλημα. Αλλά δεν είναι συγκρίσιμη η ονομαστική μείωση 40$ σε μισθούς και συντάξεις τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια, με την αύξηση 10% στον ΦΠΑ. 17. Στο ερώτημα με ποια συμφωνία θα ήταν ικανοποιημένη η κυβέρνηση: Με μια συμφωνία που θα εξασφάλιζε τις μεσοπρόθεσμες χρηματοδοτικές ανάγκες, αλλά με έντιμο συμβιβασμό. Μέσα στους κανόνες της ευρωζώνης, με ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς και βιώσιμα πλεονάσματα, αλλά χωρίς αναποτελεσματικά μέτρα. Η αύξηση του ΦΠΑ είναι αναποτελεσματικό μέτρο. Αυτό που χρειάζεται είναι βελτίωση της εισπραξιμότητας. Αύξηση 3% στα έσοδα από τον ΦΠΑ, είναι πιο αποτελεσματική από την αύξηση 10% στον ίδιο τον συντελεστή. Πρόβλημα είναι η υπερφορολόγηση σε κλάδους που βρίσκονται σε κρίση όπως οι αγρότες. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε: Να χτυπήσουμε την φοροδιαφυγή και την διαφθορά. Κρινόμαστε από αν θα καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε αυτά τα φαινόμενα. Μπορούμε να ακολουθήσουμε μια πιο κοινωνικά δίκαιη πολιτική.χρειαζόμαστε χρόνο και μέθοδο. Τις τελευταίους 6 μήνες η προσοχή μας ήταν στη διαπραγμάτευση. Δεν θα βγάλουμε λάδι την ολιγαρχία που μας οδήγησε στον γκρεμό. Το σχέδιό μας είναι να συγκρουστούμε μαζί της, καθώς κρατάει ακόμα θέσεις στο σύστημα. Μπορεί σε αυτό να έχουμε απέναντι τους θεσμούς αλλά ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του. Χρειάζονται πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση μεγάλων μεταρρυθμίσεων. Ατό είναι το νέο πρόσωπο μιας ριζοσπαστικής προοδευτικής πολιτικής.

8 18. Για τα ΜΜΕ Δεν έχουμε ρεβανσιστική λογική. Βούληση της κυβέρνησης, είναι να μπει τάξη και νομιμότητα στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Η συχνότητα είναι δημόσια αγαθό. Όποιος το χρησιμοποιεί πρέπει να πληρώνει το τίμημα. Δεν γίνεται κάποιες ζημιογόνες επιχειρήσεις του χώρου, να δανειοδοτούνται παρατύπως, με δημόσιο χρήμα από τις τράπεζες, για να στηριχτεί το πολιτικό σύστημα. 19. Για τα εσωκομαμτικά: Το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να γίνει πρόβλημα της χώρας, Ο ΣΥΡΙΖΑ από κόμμα του 4% έγινε κόμμα εξουσίας. Ένα κόμμα μελών διαμορφώνει πολιτική που έχει την στήριξη 3 εκατομμυρίων πολιτών. Πρέπει να το λάβουμε σοβαρά υπ όψη. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έγινε ποτέ ενιαίο κόμμα των μελών. Παρέμεινε κόμμα των τάσεων. Ένα μέλος του κόμματος που δεν εντάσσεται σε τάσεις, δεν έχει τα ίδια δικαιώματα. Η Πολιτική Γραμματεία δεν αποτέλεσε το κέντρο, αλλά το σημείο όπου όλα τα υπαρκτά κέντρα διασταυρώνεται και συζητούν. Αυτό είναι μοντέλο λειτουργίας πολυσυλλεκτικού κόμματος. Δουλεύει όταν είσαι αντιπολίτευση. όταν όμως κυβερνάς, δεν μπορεί η κατάσταση αυτή να μεταφέρεται στην κοινοβουλευτική ομάδα και την κυβέρνηση Δεν θέλουμε δημοκρατικό συγκεντρωτισμό, αλλά ανοιχτές διαδικασίες. Όμως οι συλλογικές αποφάσεις πρέπει να τηρούνται. Όποιος δεν θέλει να τις τηρεί θα πρέπει να παραδίδει την έδρα, όπως ορίζει ο κανονισμός λειτουργίας της ΚΟ. Υπάρχει στρατηγική διαφωνία στο εσωτερικό μας.δεν την υποτιμούμε. Δεν την αντιμετωπίσαμε με καταστατικά μέτρα. Πρέπει να επιλυθεί σε συντεταγμένη διαδικασία. Να πάρει το κόμμα αποφάσεις. Δεν μπορούν κάποιο να λένε καταψηφίζω τις προτάσεις αλλά στηρίζω την κυβέρνηση. Σε προσωπικό επίπεδο νοιώθω έκπληξη από την στάση κάποιων συντρόφων,. Δώσαμε μαζί τις μάχες, περάσαμε μαζί τις αγωνίες. Δώσαμε μαζί την μάχη για το δημοψήφισμα. Ξέραμε ποιες είναι οι εναλλακτικές. Αφού εξασφαλίστηκε ότι θα είναι ανοιχτές οι τράπεζες άλλαξε η γραμμή τους: «Εσύ να ψηφίσεις και εγώ θα κρατήσω την ιδεολογική μου καθαρότητα». ΟΙ αξίες της συντροφικής αλληλεγγύης επιβάλλουν την κατάθεση της διαφωνίας, αλλά την στήριξη μέχρι να υπογραφεί η συμφωνία. Μετά μπορούμε να επανεξετάσουμε την πολιτική μας.

9 ΘΑ περίμενα από συντρόφους να διαχειριστούν διαφορετικά μια κατάσταση κρίσης και μια σκληρή πραγματικότητα. Αν πιστεύουν ότι υπήρχε εναλλακτικό απελευθερωτικό σχέδιο που δεν το ακλουθήσαμε να βγουν να εξηγήσουν ποιο είναι το σχέδιο αυτό. Αν υπάρχει άλλη γραμμή να το κουβεντιάσουμε. Όχι διακρίσεις ανάμεσα σε «αποστάτες και συνεπείς. Η τακτική που ακολουθούν σήμερα είναι ενταγμένη σε έναν πλαίσιο αποφάσεων για ρήξη μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ. Υπερασπιζόμαστε την ενότητα αλλά δεν υπάρχει εκβιασμένη ενότητα. 20. Για τις σχέσεις με την Πρόεδρο της Βούλης: Έχω εκφράσει τον προβληματισμό μου και στην ίδια. Υπάρχουν σχέσεις προσωπικής εκτίμησης. Αλλά υπάρχει προβληματικό αποτέλεσμα. Δεν είναι κατανοητή η στάση «σε καταγγέλλω για να σε στηρίξω». Ο διαδικαστικός κλεφτοπόλεμος δεν είναι αντίσταση στην Τρόικα. Υπάρχουν μεγάλα περιθώρια βελτίωσης της συνεργασίας μας. 21. Για τον Πρόεδρο της Δημορκατίας Έχει δείξει αγωνία για τις εξελίξεις. Υπήρξε απόλυτα θεσμικός στην στάση του. Ακόμα και όταν δεχόταν πιέσεις να μην αποδεχτεί το δημοψήφισμα. 22. Για τις εκλογές και το κομαμτικό συνέδριο: ΘΑ ήμασταν οι τελευταίοι που θέλουν εκλογές Αν είχαμε διασφαλισμένη κοινοβουλευτική πλειοψηφία. ΝΑ ολοκληρώσουμε το πρόγραμμα, να συγκρουστούμε, να βοηθήσουμε τους αδύναμους. Και να κριθούμε πάνω σε αυτό. Με τους υφιστάμενους κοινοβουλευτικούς συσχετισμούς αυτό δεν είναι εφικτό. Η εξέλιξη θα εξαρτηθεί από τις αποφάσεις του Συνεδρίου. Πρέπει να πάρουν αποφάσεις τα μέλη. Μέσα από ένα έκτακτο συνέδριο στις αρχές Σεπτεμβρίου, Αν υπάρχει η απαίτηση να τοποθετηθεί το κόμμα πριν υπογραφεί συμφωνία δεν μπορεί να πάρει την απόφαση αυτή η ΠΓ ή η Κεντρική Επιτροπή,. Θα χρειαστεί να γίνει δημοψήφισμα, ώστε να λάβουν την απόφαση όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Αυτή η πρόταση δεν αναιρεί την ανάγκη για έκτακτο συνέδριο. 23. Στην ερώτηση ποιο ήταν το καθοριστικό λάθος: Έγιναν αρκετά λάθη. Η ολομέτωπη σύγκρουση έπρεπε να γίνε τον Φλεβάρη. Από τις 20 Φεβρουαρίου παρασυρθήκαμε σε μια διαπραγμάτευση που ήταν διαρκής φθορά.

10 Δεν ήταν πάντως εύκολη η απόφαση να πεις «δεν πληρώνω». Είχαμε μέχρι τέλους την ελπίδα ότι φιλικές δυνάμεις στη Ευρώπη, οι λαοί και οι αξίες θα μας έδιναν μια διέξοδο. Είμαστε υπερήφανοι για τη μάχη που δώσαμε αυτό το εξάμηνο Τώρα έχουμε έναν αγώνα διεκδίκησης για να υπερασπιστούμε τα λαϊκά συμφέροντα.

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗΝ ΚΠΕ

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗΝ ΚΠΕ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗΝ ΚΠΕ 1. Είμαστε υπερήφανοι για τους προηγούμενους έξι μήνες. Υπηρετήσαμε με αυταπάρνηση την εντολή του ελληνικού

Διαβάστε περισσότερα

Γιάννης Μηλιός, Συνέντευξη στα Επίκαιρα 28/07/2012

Γιάννης Μηλιός, Συνέντευξη στα Επίκαιρα 28/07/2012 Γιάννης Μηλιός, Συνέντευξη στα Επίκαιρα 28/07/2012 1. Κατά τα φαινόμενα, οι δανειστές θα τραβήξουν στα άκρα τον χρηματοδοτικό στραγγαλισμό της χώρας, με μη καταβολή της δανειακής δόσης. Δημιουργείται ένα

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ Επωνυμία εταιρείας ΚΑΠΑ RESEARCH A.E. ΑΡ. ΜΗΤΡ : 5 Επωνυμία εντολέα ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ Σκοπός δημοσκόπησης Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά δείγματος Μέγεθος δείγματος/ γεωγραφική κάλυψη Χρονικό διάστημα συλλογής

Διαβάστε περισσότερα

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ: ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ: ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ Page 1 of 5 Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ: ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ Του Θάνου Κατσάμπα Σε λιγότερο από δύο μήνες συμπληρώνονται έξι χρόνια αφότου η Ελλάδα περιέπεσε στη δίνη των προγραμμάτων στήριξης από

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Ημερομηνία: Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2012

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Ημερομηνία: Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2012 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ημερομηνία: Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2012 Θέμα: Ομιλία Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της

Διαβάστε περισσότερα

Σήμερα, ακούστηκε η φωνή του Έλληνα, η φωνή της Ελληνίδας.

Σήμερα, ακούστηκε η φωνή του Έλληνα, η φωνή της Ελληνίδας. ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ Σήμερα, ακούστηκε η φωνή του Έλληνα, η φωνή της Ελληνίδας. Φωνή δυνατή. Φωνή

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ - ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ - ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ - ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Τώρα που ο Πρωθυπουργός της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ,

Διαβάστε περισσότερα

Τόμσεν Διάλογοι ή Περιμένοντας το Γεγονός

Τόμσεν Διάλογοι ή Περιμένοντας το Γεγονός Τόμσεν Διάλογοι ή Περιμένοντας το Γεγονός Η διαρροή του WikiLeaks με τους διαλόγους Τόμσεν-Βελκουλέσκου-Πέτροβα δεν ήρθε να προσθέσει κάτι αναπάντεχο ή εξαιρετικό για κάποιον που στοιχειωδώς αλλά τακτικά

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ Π.Ο.Ε. Ο.Τ.Α. ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε. Ο.Τ.Α. ΚΑΙ ΤΗΣ Π.Ο.Π. Ο.Τ.Α. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2007 Π.Ο.Ε. Ο.Τ.Α. ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ Θ. ΜΠΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Π.Ο.Ε.

Διαβάστε περισσότερα

Ντέλια Βελκουλέσκου: Μα Πολ εσύ ήσουν εκείνος που το πρότεινε αυτό. Είναι πολύ δύσκολο να υπαναχωρήσω τώρα.

Ντέλια Βελκουλέσκου: Μα Πολ εσύ ήσουν εκείνος που το πρότεινε αυτό. Είναι πολύ δύσκολο να υπαναχωρήσω τώρα. Πόλ Τόμσεν: Αυτό που με ανησυχεί είναι ότι θέτουμε μια ημερομηνία για την επιστροφή της αποστολής, ενώ ενδεχομένως δεν θα έχουμε μια συμφωνία στο εσωτερικό της Τρόικας για το πώς θα προχωρήσουμε. Ντέλια

Διαβάστε περισσότερα

- Συμφωνείτε ή διαφωνείτε με την στρατηγική που ακολουθεί η κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους μας;

- Συμφωνείτε ή διαφωνείτε με την στρατηγική που ακολουθεί η κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους μας; Η πανελλαδική έρευνα της GPO για την εκπομπή του MEGA "Ανατροπή" διενεργήθηκε στο διάστημα 12,13 και 15 Ιουνίου, σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.000 ατόμων. Αναλυτικά τα ευρήματα της δημοσκόπησης: - Για το

Διαβάστε περισσότερα

THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ

THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ NICOLA GIAMMARIOLI MISSION CHIEF FOR GREECE, EUROPEAN STABILITY MECHANISM (ESM) TO THE 20 th ROUNDTABLE WITH THE GOVERNMENT OF GREECE EUROPE: SHAKEN AND STIRRED? GREECE: A SKILFUL

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Δελτίο Τύπου 26 Οκτωβρίου 2015 ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Ο Αντιπρόεδρος

Διαβάστε περισσότερα

Τι συμπεράσματα προκύπτουν από τη Σύνοδο Κορυφής στη Ρίγα, κατά τη γνώμη σου;

Τι συμπεράσματα προκύπτουν από τη Σύνοδο Κορυφής στη Ρίγα, κατά τη γνώμη σου; ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Δελτίο Τύπου Αθήνα, 24-5-2015 Συνέντευξη του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Πάνου

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΜΙΛΙΑ ΒΑΓΓΕΛΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΤΟ 1 ο ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ: «Ο Αγροτικός Τομέας της Ελλάδας μετά

Διαβάστε περισσότερα

Συνέντευξη στην ιστοσελίδα Stockwatch

Συνέντευξη στην ιστοσελίδα Stockwatch Συνέντευξη στην ιστοσελίδα Stockwatch Συνέντευξη του Πανίκου Δημητριάδη, Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, που δόθηκε στις 25 Ιουνίου 2012 στην Ηρώ Ευθυμίου Ερ.: Η ένταξη στο μηχανισμό απειλεί

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΡΙΛΙΖΑΣ ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΑΡΙΛΙΖΑΣ ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΜΙΛΙΑ ΜΑΡΙΛΙΖΑΣ ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2010 Μ. ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ:

Διαβάστε περισσότερα

Δελτίο Τύπου Συνέντευξη Τύπου του υπουργού Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου και του προέδρου του Eurogroup, κ. Jeroen Dijsselbloem

Δελτίο Τύπου Συνέντευξη Τύπου του υπουργού Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου και του προέδρου του Eurogroup, κ. Jeroen Dijsselbloem ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Νίκης 5-7 10180 Αθήνα ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Τηλ.:2103332644 e-mail: press@minfin.gr Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017 Δελτίο Τύπου Συνέντευξη Τύπου του υπουργού Οικονομικών

Διαβάστε περισσότερα

Κρήτη Εθνικές Εκλογές 25 Ιανουαρίου 2015

Κρήτη Εθνικές Εκλογές 25 Ιανουαρίου 2015 Κρήτη Εθνικές Εκλογές 25 Ιανουαρίου 2015 Εισαγωγή Ταυτότητα έρευνας Μεθοδολογία Ποσοτικής Έρευνας Τηλεφωνικές Συνεντεύξεων με τη μέθοδο Computer Aided Telephone Interviews (C.A.T.I.) βάσει δομημένου ηλεκτρονικού

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ 6-7 ΙΟΥΝΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ. Ταξική Ενότητα Εργαζομένων Forthnet - Netmed

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ 6-7 ΙΟΥΝΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ. Ταξική Ενότητα Εργαζομένων Forthnet - Netmed Ταξική Ενότητα Εργαζομένων Forthnet - Netmed ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ 6-7 ΙΟΥΝΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ Πέμπτη 6/6 /2013, 11:00-19:00 Γραφεία ΟΓΕ, Πλ.Ατταλείας,

Διαβάστε περισσότερα

THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ DELIA VELCULESCU. MISSION CHIEF for Greece, IMF

THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ DELIA VELCULESCU. MISSION CHIEF for Greece, IMF THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ DELIA VELCULESCU MISSION CHIEF for Greece, IMF TO THE 20 th ROUNDTABLE WITH THE GOVERNMENT OF GREECE EUROPE: SHAKEN AND STIRRED? GREECE: A SKILFUL ACORBAT? ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ Παναγιώτης Θεοδωρικάκος Διδάσκων Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου Σχολή Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών Πρόεδρος της GPO ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΚΗΝΙΚΟΥ Το πολιτικό

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΣΕΒ

ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΣΕΒ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΝΙΚΗΣ 5 7 10180 ΑΘΗΝΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ TΗΛ.: 210 3332551/2 FAX: 210 3332559 e mail : press@mnec.gr Αθήνα, 11 Μαΐου 2010 ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Ι. Πανάρετος.: Καλησπέρα κυρία Γουδέλη, καλησπέρα κύριε Ρουμπάνη.

Ι. Πανάρετος.: Καλησπέρα κυρία Γουδέλη, καλησπέρα κύριε Ρουμπάνη. (Συνέντευξη του Ι. Πανάρετου στην Νίνα Γουδέλη και τον Γρηγόρη Ρουμπάνη για τα θέματα της Παιδείας (Μήπως ζούμε σ άλλη χώρα;, ραδιοφωνικός σταθμός Αθήνα, 9.84) Ν. Γουδέλη: Καλησπέρα κύριε Πανάρετε. Γ.

Διαβάστε περισσότερα

Συνέντευξη του Τηλέμαχου Χυτήρη στην εφημερίδα «Θεσσαλονίκη»

Συνέντευξη του Τηλέμαχου Χυτήρη στην εφημερίδα «Θεσσαλονίκη» Συνέντευξη στην εφημερίδα "Θεσσαλονίκη" Συνέντευξη του Τηλέμαχου Χυτήρη στην εφημερίδα «Θεσσαλονίκη» 1. ΕΡΩΤΗΣΗ Μετά και τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών αρκετά στελέχη του ΠΑΣΟΚ αμφισβητούν ανοιχτά τις

Διαβάστε περισσότερα

Τι θέλει να πετύχει η κυβέρνηση με τον προϋπολογισμό του 2017; Τρεις στόχους θέτει ο κ. Τσακαλώτος στην επιστολή κατάθεσής του.

Τι θέλει να πετύχει η κυβέρνηση με τον προϋπολογισμό του 2017; Τρεις στόχους θέτει ο κ. Τσακαλώτος στην επιστολή κατάθεσής του. Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, Τι θέλει να πετύχει η κυβέρνηση με τον προϋπολογισμό του 2017; Τρεις στόχους θέτει ο κ. Τσακαλώτος στην επιστολή κατάθεσής του. Πρώτον, διαφύλαξη της δημοσιονομικής ισορροπίας.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ & ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ & ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ & ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα, 30 Νοεμβρίου 2015 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΘΕΜΑ: «Συνέντευξη του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Χριστόφορου Βερβαρδάκη στον

Διαβάστε περισσότερα

1. Η πορεία της Ελληνικής Οικονομίας, Αξιολόγηση και Προσδοκία

1. Η πορεία της Ελληνικής Οικονομίας, Αξιολόγηση και Προσδοκία 1. Η πορεία της Ελληνικής Οικονομίας, Αξιολόγηση και Προσδοκία Οι πολίτες θεωρούν ότι η πορεία της Ελληνικής Οικονομίας χειροτέρευσε το διάστημα διακυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα (πολύ και λίγο 55.7%), και

Διαβάστε περισσότερα

ζωή για τη δική της ευδαιμονία. Μας κληροδοτεί για το μέλλον προοπτικές χειρότερες από το παρελθόν. Αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά.

ζωή για τη δική της ευδαιμονία. Μας κληροδοτεί για το μέλλον προοπτικές χειρότερες από το παρελθόν. Αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά. Φίλες και Φίλοι, Από το 2007, όταν έθεσα για πρώτη φορά υποψηφιότητα για την ηγεσία της προοδευτικής παράταξης, χάσαμε πολλά. Μία ολόκληρη δεκαετία. Γύρω μας, ο κόσμος αλλάζει. Δυστυχώς,τώρα που ξαναγράφεται

Διαβάστε περισσότερα

ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ (ΛΙΣΑΒΟΝΑ, 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013)

ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ (ΛΙΣΑΒΟΝΑ, 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013) ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ (ΛΙΣΑΒΟΝΑ, 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013) (Ανεπίσημη μετάφραση) Πίστευα και πιστεύω, ότι υπάρχει

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΤΑΙΡΟΥΣ Β. ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ/ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΤΑΙΡΟΥΣ Β. ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ/ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ Τα αποτελέσματα παρουσιάζονται σε επίπεδο Συνολικού δείγματος. Τα διαχρονικά στοιχεία, οι αναλύσεις σε σημαντικά υποκοινά (πχ δημογραφικά στοιχεία, ψηφοφόροι κομμάτων κλπ) και συγκεκριμένες ερωτήσεις συμπεριλαμβάνονται

Διαβάστε περισσότερα

Πανελλαδική Τηλεφωνική Έρευνα για τη. Μάϊος η έρευνα

Πανελλαδική Τηλεφωνική Έρευνα για τη. Μάϊος η έρευνα Πανελλαδική Τηλεφωνική Έρευνα για τη Μάϊος 2012 2 η έρευνα 1 Πρόθεση ψήφου 2 Πρόθεση ψήφου Εκλογών Ας υποθέσουμε ότι είχαμε Βουλευτικές Εκλογές την επόμενη Κυριακή. Πείτε μου παρακαλώ ποιο κόμμα θεωρείτε

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΙΟΥΛΙΟΣ 2018 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΙΟΥΛΙΟΣ 2018 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΙΟΥΛΙΟΣ 2018 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ Επωνυμία εταιρείας ΚΑΠΑ RESEARCH A.E. ΑΡ. ΜΗΤΡ : 5 Είδος έρευνας Σκοπός Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά δείγματος Μέγεθος

Διαβάστε περισσότερα

εθνικιστικών και εξτρεμιστικών ομάδων οι οποίες αποβλέπουν στην ενίσχυση της παρουσίας τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ενόψει δε και των εκλογών την

εθνικιστικών και εξτρεμιστικών ομάδων οι οποίες αποβλέπουν στην ενίσχυση της παρουσίας τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ενόψει δε και των εκλογών την Ομιλία Πάνου Καρβούνη Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα στο Συνέδριο του Ελληνικού Κέντρου Ευρωπαϊκών Μελετών και Ερευνών (ΕΚΕΜΕ) και της Trans European Policy Studies

Διαβάστε περισσότερα

Έρευνα κοινής γνώμης για τις πολιτικές εξελίξεις άτομα στις 13 περιφέρειες της χώρας Νοεμβρίου 2015

Έρευνα κοινής γνώμης για τις πολιτικές εξελίξεις άτομα στις 13 περιφέρειες της χώρας Νοεμβρίου 2015 Επωνυμία εταιρείας ΚΑΠΑ RESEARCH A.E. ΑΡ. ΜΗΤΡ : 5 Επωνυμία εντολέα ΤΟ ΒΗΜΑ Σκοπός δημοσκόπησης Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά δείγματος Μέγεθος δείγματος/ γεωγραφική κάλυψη Χρονικό διάστημα συλλογής στοιχείων

Διαβάστε περισσότερα

Η β αξιολόγηση «εθνικός στόχος» ή μνημονιακός Γολγοθάς

Η β αξιολόγηση «εθνικός στόχος» ή μνημονιακός Γολγοθάς Η β αξιολόγηση «εθνικός στόχος» ή μνημονιακός Γολγοθάς Συνεχώς προβάλλεται από κυβερνητικά χείλη, μνημονιακά κόμματα και κυρίαρχα «media», η ανάγκη να κλείσει οπωσδήποτε η β αξιολόγηση, ώστε να εξασφαλίσουμε

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτικό Βαρόμετρο. Μάιος 2015

Πολιτικό Βαρόμετρο. Μάιος 2015 Πολιτικό Βαρόμετρο Μάιος 2015 ΤO ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΒΑΡΟΜΕΤΡΟ ΤΗΣ PUBLIC ISSUE Νο144 5-2015 Η τακτική μηνιαία πολιτική έρευνα της Public Issue πραγματοποιείται από το 2004 Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: ΑΝΑΘΕΣΗ:

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ ΙΕ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΥΝΟΔΟΣ Γ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΚΕ. Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ ΙΕ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΥΝΟΔΟΣ Γ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΚΕ. Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014 ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ ΙΕ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΥΝΟΔΟΣ Γ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΚΕ Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014 ΟΛΓΑ-ΝΑΝΤΙΑ ΒΑΛΑΒΑΝΗ: Κυρίες και κύριοι Βουλευτές, όπως ξέρετε, ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΣΙΤΙΚΟ ΛΑΙΜΗΤΟΜΟΣ - ΓΥΡΩ ΣΤΑ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ <<ΡΕΤΙΡΕ>>

ΤΟ ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΣΙΤΙΚΟ ΛΑΙΜΗΤΟΜΟΣ - ΓΥΡΩ ΣΤΑ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ <<ΡΕΤΙΡΕ>> ΤΟ ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΣΙΤΙΚΟ ΛΑΙΜΗΤΟΜΟΣ - ΓΥΡΩ ΣΤΑ 1.000 ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ Δεν γνωρίζουμε ακριβώς πότε και πώς θα έρθει το τελικό κείμενο για ψήφιση αλλά σύμφωνα με τα δυσάρεστα τελευταία νέα, οι συντάξεις

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Νικήτας Κακλαμάνης): Φθάνουμε στον. «προτελευταίο» Ειδικό Αγορητή γιατί δεν είναι έτσι ο όρος- για τη σημερινή

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Νικήτας Κακλαμάνης): Φθάνουμε στον. «προτελευταίο» Ειδικό Αγορητή γιατί δεν είναι έτσι ο όρος- για τη σημερινή ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Νικήτας Κακλαμάνης): Φθάνουμε στον «προτελευταίο» Ειδικό Αγορητή γιατί δεν είναι έτσι ο όρος- για τη σημερινή συνεδρίαση, τον κ. Δημήτρη Καμμένο, τον οποίο καλώ στο Βήμα. Να ετοιμάζεται ο κ.

Διαβάστε περισσότερα

Κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και μόνο σκοπό να είναι «ειδικού σκοπού»

Κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και μόνο σκοπό να είναι «ειδικού σκοπού» Κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και μόνο σκοπό να είναι «ειδικού σκοπού» Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε τίποτε το διαφορετικό από τους προηγούμενους για να γίνει κυβέρνηση, αλλά ούτε και τους μήνες που ακολούθησαν από

Διαβάστε περισσότερα

Γεωργιάδης: Μέσα στο έτος θα ξεκινήσει η επένδυση του Ελληνικού

Γεωργιάδης: Μέσα στο έτος θα ξεκινήσει η επένδυση του Ελληνικού Γεωργιάδης: Μέσα στο έτος θα ξεκινήσει η επένδυση του Ελληνικού Η Ελλάδα θα γίνει η πιο ελκυστική επενδυτικά χώρα στην Ευρώπη, τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή

Διαβάστε περισσότερα

«Να αποκατασταθούν οι μικροομολογιούχοι και η πληγείσα αξιοπιστία του Ελληνικού Δημοσίου»

«Να αποκατασταθούν οι μικροομολογιούχοι και η πληγείσα αξιοπιστία του Ελληνικού Δημοσίου» «Να αποκατασταθούν οι μικροομολογιούχοι και η πληγείσα αξιοπιστία του Ελληνικού Δημοσίου» Τοποθέτηση της Νάντιας Βαλαβάνη στη σημερινή Συνέντευξη Τύπου του Συλλόγου Φυσικών Προσώπων Ομολογιούχων Ελληνικού

Διαβάστε περισσότερα

Έρευνα κοινής γνώμης για τις πολιτικές εξελίξεις άτομα στις 13 περιφέρειες της χώρας. 7 9 Ιουνίου 2016

Έρευνα κοινής γνώμης για τις πολιτικές εξελίξεις άτομα στις 13 περιφέρειες της χώρας. 7 9 Ιουνίου 2016 Επωνυμία εταιρείας ΚΑΠΑ RESEARCH A.E. ΑΡ. ΜΗΤΡ : 5 Επωνυμία εντολέα Σκοπός δημοσκόπησης Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά δείγματος Μέγεθος δείγματος/ γεωγραφική κάλυψη Χρονικό διάστημα συλλογής στοιχείων Μέθοδος

Διαβάστε περισσότερα

Νίκος Τσιαμούλος. Ανακοίνωση Υποψηφιότητας. Τρίπολη - Αλλάζουμε τα Δεδομένα

Νίκος Τσιαμούλος. Ανακοίνωση Υποψηφιότητας. Τρίπολη - Αλλάζουμε τα Δεδομένα Νίκος Τσιαμούλος Ανακοίνωση Υποψηφιότητας Τρίπολη - Αλλάζουμε τα Δεδομένα Αγαπητοί εκπρόσωποι των ΜΜΕ, Κυρίες και Κύριοι, Πρώτα απ' όλα θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τη σημερινή σας παρουσία και την

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ «ΑΝΑΤΡΟΠΗ» - MEGA

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ «ΑΝΑΤΡΟΠΗ» - MEGA ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ «ΑΝΑΤΡΟΠΗ» - MEGA ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 14 «ΑΝΑΤΡΟΠΗ» - MEGA GREEK PUBLIC OPINION ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΑΝΑΤΡΟΠΗ» ΤΟΥ MEGA 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 14 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Ταυτότητα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ ΑΘΗΝΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ TΗΛ. (210) FAX: (210)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ ΑΘΗΝΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ TΗΛ. (210) FAX: (210) ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 22 10680 ΑΘΗΝΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ TΗΛ. (210)3665414-5 FAX: (210)3665420 e-mail : pressoffice1@pasok.gr Αθήνα, 1η Νοεµβρίου 2012 ΗΛΩΣΗ ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

«Το Eurogroup καλωσορίζει τη συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς με την προσθήκη του ΔΝΤ για το πρόγραμμα του ESM. ΤΟ Eurogroup συγχαίρει τις ελληνικές αρχές για την ισχυρή δέσμευση

Διαβάστε περισσότερα

ΒΑΣ. ΜΑΓΓΙΝΑΣ: Αναποτελεσματικές ενέργειες έγιναν αλλά η 19μηνη πορεία είναι ικανοποιητική

ΒΑΣ. ΜΑΓΓΙΝΑΣ: Αναποτελεσματικές ενέργειες έγιναν αλλά η 19μηνη πορεία είναι ικανοποιητική ΒΑΣ. ΜΑΓΓΙΝΑΣ: Αναποτελεσματικές ενέργειες έγιναν αλλά η 19μηνη πορεία είναι ικανοποιητική Υπάρχουν τριβές αλλά από ζήλο... Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΙΟΥΣΗ «Είμαι ικανοποιημένος από τη δεκαεννιάμηνη πορεία της κυβέρνησης.

Διαβάστε περισσότερα

Ο κύκλος των χαμένων ευκαιριών.

Ο κύκλος των χαμένων ευκαιριών. Ο κύκλος των χαμένων ευκαιριών. Κύριε πρόεδρε σας είναι γνωστό ότι η ιδρυση της σχολής βιοιατρικής του πανεπιστημίου Θεσσαλίας στην Λάρισα αναβάλλεται για το μέλλον. Κατά πόσο πιστεύεται ότι αποτελεί για

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΩΣΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΜΙΛΙΑ ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣY.ΡΙΖ.Α.

ΕΝΩΣΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΜΙΛΙΑ ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣY.ΡΙΖ.Α. ΕΝΩΣΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑΝΝΗ MΠΑΝΙΑ ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣY.ΡΙΖ.Α. ΣΤΟ 14 ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ «Ισχυρή Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση με αρμοδιότητες και πόρους» ΑΘΗΝΑ,

Διαβάστε περισσότερα

THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ PRESIDENT OF THE BOD, UNION OF GREEK REGIONS

THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ PRESIDENT OF THE BOD, UNION OF GREEK REGIONS THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ PRESIDENT OF THE BOD, UNION OF GREEK REGIONS TO GOVERNANCE AND REGIONAL ARTERIES FOR GROWTH: Europe s momentum Greece s impetus ΠΕΜΠΤΗ 10 ΜΑΪΟΥ 2018 1 THE ECONOMIST

Διαβάστε περισσότερα

Γιώργος Καλαντζής στη ΝΕΤ: «Να γίνει δημοψήφισμα για το αποτέλεσμα της επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου»

Γιώργος Καλαντζής στη ΝΕΤ: «Να γίνει δημοψήφισμα για το αποτέλεσμα της επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου» 1 Γιώργος Καλαντζής στη ΝΕΤ: «Να γίνει δημοψήφισμα για το αποτέλεσμα της επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου» ΕΚΠΟΜΠΗ: ΕΚΛΟΓΕΣ 2012 στη ΝΕΤ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 20/6/2012 ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ: Κώστας Μουσουρούλης (Βουλευτής

Διαβάστε περισσότερα

THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ KLAUS REGLING. MANAGING DIRECTOR European Stability Mechanism (ESM)

THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ KLAUS REGLING. MANAGING DIRECTOR European Stability Mechanism (ESM) THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ KLAUS REGLING MANAGING DIRECTOR European Stability Mechanism (ESM) TO THE 20 th ROUNDTABLE WITH THE GOVERNMENT OF GREECE EUROPE: SHAKEN AND STIRRED? GREECE: A SKILFUL ACORBAT? ΤΕΤΑΡΤΗ

Διαβάστε περισσότερα

Το Grexit είναι προτιμότερο από ένα τρίτο Μνημόνιο, του Γιάννη Αλμπάνη

Το Grexit είναι προτιμότερο από ένα τρίτο Μνημόνιο, του Γιάννη Αλμπάνη Το Grexit είναι προτιμότερο από ένα τρίτο Μνημόνιο, του Γιάννη Αλμπάνη στην κατηγορία Σημειώσεις 15 Μαρ 2015 Η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου στο Eurogroup αποτέλεσε την καλύτερη δυνατή επιλογή (ή τουλάχιστον

Διαβάστε περισσότερα

Marketing Research Communication. 1 Λ. Κηφισίας 3, Μαρούσι τηλ.: fax: website:

Marketing Research Communication. 1 Λ. Κηφισίας 3, Μαρούσι τηλ.: fax: website: marc A.E. Marketing Research Communication 1 marc A.E. Λ. Κηφισίας 3, Μαρούσι τηλ.: 211-120 2900 fax: 211 1202929 e-mail: info@marc.gr website: www.marc.gr ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ Η έρευνα πραγματοποιήθηκε

Διαβάστε περισσότερα

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ (Υπουργός Εσωτερικών και ιοικητικής Ανασυγκρότησης): Το

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ (Υπουργός Εσωτερικών και ιοικητικής Ανασυγκρότησης): Το ιάλογοι Πρακτικά Όλοι οι διάλογοι από τα πρακτικά της Βουλής Κύριε Πρόεδρε, μπορώ να έχω το λόγο; ΠΡΟΕ ΡΕΥΩΝ (Αλέξιος Μητρόπουλος): Θέλετε το λόγο, κύριε Υπουργέ; ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Το Λαφαζάνη ζητήσαμε!

Διαβάστε περισσότερα

Στα δεδομένα αυτά, εντός του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται ανησυχητικά ρεύματα διαφοροποιήσεων :

Στα δεδομένα αυτά, εντός του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται ανησυχητικά ρεύματα διαφοροποιήσεων : ΝΑ ΑΠΕΜΠΛΑΚΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΧΡΕΩΣΗ, ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ «ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ»

Διαβάστε περισσότερα

Δυνατές μάχες στον 2ο όμιλο για τη πρόκριση

Δυνατές μάχες στον 2ο όμιλο για τη πρόκριση Δυνατές μάχες στον 2ο όμιλο για τη πρόκριση Συνεχίζονται οι μάχες στο Copa America, χτες ολοκληρώθηκε ο πρώτος όμιλος και σήμερα τελειώνει ο δεύτερος όμιλος, με πολλές σημαντικές μάχες. Σήμερα, η Αργεντινή

Διαβάστε περισσότερα

Είναι ρεαλιστικές οι εξαγγελίες Τσίπρα; TVXS Συνέντευξη

Είναι ρεαλιστικές οι εξαγγελίες Τσίπρα; TVXS Συνέντευξη Είναι ρεαλιστικές οι εξαγγελίες Τσίπρα; TVXS Συνέντευξη 23:34 15 Σεπ. 2014 Τελευταία ανανέωση 14:38 16 Σεπ. 2014 Κατρίν Αλαμάνου Η κυβέρνηση «αδυνατεί να αντιληφθεί ότι η πρόταση του αρχηγού της αξιωματικής

Διαβάστε περισσότερα

Πρόθεση ψήφου Πανελλαδική Τηλεφωνική Έρευνα για τη Real News Συλλογή στοιχείων: Σεπτεμβρίου 2012

Πρόθεση ψήφου Πανελλαδική Τηλεφωνική Έρευνα για τη Real News Συλλογή στοιχείων: Σεπτεμβρίου 2012 Πρόθεση ψήφου 1 Πρόθεση ψήφου Εκλογών Ας υποθέσουμε ότι είχαμε Βουλευτικές Εκλογές την Επόμενη Κυριακή. Από τα παρακάτω κόμματα σας παρακαλώ κυκλώστε τον αριθμό που ανταποκρίνεται στο κόμμα που θεωρείτε

Διαβάστε περισσότερα

Προετοιμάζοντας τον επόμενο γύρο αντιλαϊκών μέτρων του Παύλου Δερμενάκη Η κυβέρνηση Τσίπρα χρειάστηκε 7 μήνες για να εγκαταλείψει πλήρως τις εντολές

Προετοιμάζοντας τον επόμενο γύρο αντιλαϊκών μέτρων του Παύλου Δερμενάκη Η κυβέρνηση Τσίπρα χρειάστηκε 7 μήνες για να εγκαταλείψει πλήρως τις εντολές Προετοιμάζοντας τον επόμενο γύρο αντιλαϊκών μέτρων του Παύλου Δερμενάκη Η κυβέρνηση Τσίπρα χρειάστηκε 7 μήνες για να εγκαταλείψει πλήρως τις εντολές του Λαού της 25/1/2015, για κατάργηση των Μνημονίων,

Διαβάστε περισσότερα

Έρευνα της Vprc για το tvxs.gr

Έρευνα της Vprc για το tvxs.gr Έρευνα της Vprc για το tvxs.gr Το συντριπτικό 65% διαφωνεί με το «λουκέτο» στην ΕΡΤ Με συντριπτικό ποσοστό οι πολίτες τάσσονται κατά του «λουκέτου» που επέβαλε η κυβέρνηση στην ΕΡΤ. Το 65% των πολιτών

Διαβάστε περισσότερα

Πέμπτη, ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ. Προς: 1. τον Υπουργό Επικρατείας, κ. Νικόλαο Παπά, 2. τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο

Πέμπτη, ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ. Προς: 1. τον Υπουργό Επικρατείας, κ. Νικόλαο Παπά, 2. τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο Πέμπτη, 07.07.2016 ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ Προς: 1. τον Υπουργό Επικρατείας, κ. Νικόλαο Παπά, 2. τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο 3. τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνο Καμμένο. Θέμα: Κατάθεση

Διαβάστε περισσότερα

THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ

THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ PETER SANFEY REGIONAL ECONOMIST FOR SOUTHEASTE EUROPE AND GREECE, EBRD TO THE EVENT «RESURRECTING THE GREEK ECONOMY: GREAT EXPECTATIONS?» ΠΕΜΠΤΗ 9 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015 THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Εναρκτήρια ομιλία της Αντιπροέδρου ΕΚ και ευρωβουλευτού Άννυς Ποδηματά στο Συνέδριο του Economist στην Κύπρο με τίτλο:

Εναρκτήρια ομιλία της Αντιπροέδρου ΕΚ και ευρωβουλευτού Άννυς Ποδηματά στο Συνέδριο του Economist στην Κύπρο με τίτλο: Εναρκτήρια ομιλία της Αντιπροέδρου ΕΚ και ευρωβουλευτού Άννυς Ποδηματά στο Συνέδριο του Economist στην Κύπρο με τίτλο: «Συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης: ποια είναι η επόμενη μέρα για την Κύπρο με τη

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ. για τις πολιτικές εξελίξεις ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2016

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ. για τις πολιτικές εξελίξεις ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2016 ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ για τις πολιτικές εξελίξεις ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2016 Επωνυμία εταιρείας ΚΑΠΑ RESEARCH A.E. ΑΡ. ΜΗΤΡ : 5 Επωνυμία εντολέα Σκοπός δημοσκόπησης Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά δείγματος Μέγεθος δείγματος/

Διαβάστε περισσότερα

Αλλαγή σκυτάλης στο ντέρμπι κορυφής

Αλλαγή σκυτάλης στο ντέρμπι κορυφής Δημοσκόπηση METRON ANALYSIS για το Έθνος της Κυριακής Αλλαγή σκυτάλης στο ντέρμπι κορυφής Κινούμενη άμμο εξακολουθεί να θυμίζει το πολιτικό σκηνικό, καθώς αποτυπώνονται με τον πλέον γλαφυρό τρόπο οι δυσκολίες

Διαβάστε περισσότερα

Κ. Χατζηδάκης: Δεν κινδυνεύει η πρώτη κατοικία - Πλήρης συνέντευξη

Κ. Χατζηδάκης: Δεν κινδυνεύει η πρώτη κατοικία - Πλήρης συνέντευξη Κ. Χατζηδάκης: Δεν κινδυνεύει η πρώτη κατοικία - Πλήρης συνέντευξη [04.11.2013] «Δεν θα αλλάξουν ο νόμος Κατσέλη και ο νόμος 4161 για τους ενήμερους δανειολήπτες. Αυτό σημαίνει ότι κανένας φτωχός άνθρωπος

Διαβάστε περισσότερα

σφυγμός Έρευνα ανίχνευσης πολιτικών στάσεων και εκτίμησης δυνητικής εκλογικής επιρροής Απριλίου 2018 Παλαιολόγου Μπενιζέλου 7 Αθήνα 10556

σφυγμός Έρευνα ανίχνευσης πολιτικών στάσεων και εκτίμησης δυνητικής εκλογικής επιρροής Απριλίου 2018 Παλαιολόγου Μπενιζέλου 7 Αθήνα 10556 σφυγμός Έρευνα ανίχνευσης πολιτικών στάσεων και εκτίμησης δυνητικής εκλογικής επιρροής 23 26 Απριλίου 2018 Παλαιολόγου Μπενιζέλου 7 Αθήνα 10556 η ταυτότητα της έρευνας ProRata A.E. Εταιρεία Ερευνών Κοινής

Διαβάστε περισσότερα

ECONOMIST CONFERENCES ΟΜΙΛΙΑ

ECONOMIST CONFERENCES ΟΜΙΛΙΑ ECONOMIST CONFERENCES ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΝΙΑ PRESIDENT, HELLENIC BANK ASSOCIATION, CHAIRMAN OF THE BOARD OF DIRECTORS, NATIONAL BANK OF GREECE CREDIT RISK MANAGEMENT FOR BANKING & BUSINESS FINDING LIQUIDITY

Διαβάστε περισσότερα

Ο πολίτης απέναντι στην κρίση. MRB, Συλλογή στοιχείων: 27 Νοεμβρίου έως 6 Δεκεμβρίου 2012

Ο πολίτης απέναντι στην κρίση. MRB, Συλλογή στοιχείων: 27 Νοεμβρίου έως 6 Δεκεμβρίου 2012 A. AΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ 26ης NOEMΒΡΙΟΥ & ΕΚΤΑΜΙΕΥΣΗ ΔΟΣΗΣ B. ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ Γ. ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΕΝΑΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ- ΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩ 1 A. ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ 26ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

(συνέντευξη: ραδιοφωνικός σταθμός Αθήνα, 9.84, ο σφυγμός της μέρας, 06/02/08)

(συνέντευξη: ραδιοφωνικός σταθμός Αθήνα, 9.84, ο σφυγμός της μέρας, 06/02/08) (συνέντευξη: ραδιοφωνικός σταθμός Αθήνα, 9.84, ο σφυγμός της μέρας, 06/02/08) Φ.Κ.: ας επιστρέψουμε τώρα στο μεγάλο θέμα της ημέρας σε παγκόσμια κλίμακα, της Αμερικάνικές προκριματικές εκλογές. Πήραμε

Διαβάστε περισσότερα

Τσακαλώτος: Πάνω από 1 εκατ. νοικοκυριά θα επηρεαστούν από το κοινωνικό μέρισμα

Τσακαλώτος: Πάνω από 1 εκατ. νοικοκυριά θα επηρεαστούν από το κοινωνικό μέρισμα ΕΙΔΗΣΕΙΣ Η ECON ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ Σας ενημερώνει και σας υπενθυμίζει Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΗ Τσακαλώτος: Πάνω από 1 εκατ. νοικοκυριά θα επηρεαστούν από το κοινωνικό μέρισμα Οι μεσαίες τάξεις πρέπει να γνωρίζουν

Διαβάστε περισσότερα

Συμπολίτισσες και Συμπολίτες

Συμπολίτισσες και Συμπολίτες Συμπολίτισσες και Συμπολίτες Ήδη έχουν ειπωθεί αρκετά. Τη δύσκολη κατάσταση που περνάει ο λαός την γνωρίζουμε όλοι. Ξεθεμελιώνονται δικαιώματα και κατακτήσεις για τις οποίες έχει χυθεί πολύ αίμα. Για μεγάλο

Διαβάστε περισσότερα

Η πεντάμηνη κόντρα ανάμεσα στην Αθήνα και τους δανειστές μπορεί να εισέρχεται στην πιο κρίσιμη φάση της.

Η πεντάμηνη κόντρα ανάμεσα στην Αθήνα και τους δανειστές μπορεί να εισέρχεται στην πιο κρίσιμη φάση της. Ανάλυση της κατάστασης που επικρατεί σχετικά με τις διαπραγματεύσεις, κάνουν οι Financial Times τονίζοντας ότι δύσκολα θα υπάρξει πρόοδος στο Eurogroup της Πέμπτης. Η εφημερίδα παραθέτει και τις ημερομηνίες

Διαβάστε περισσότερα

THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ ALVARO PEREIRA DIRECTOR OF COUNTRY STUDIES, ECONOMICS DEPARTMENT, OECD

THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ ALVARO PEREIRA DIRECTOR OF COUNTRY STUDIES, ECONOMICS DEPARTMENT, OECD THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ ALVARO PEREIRA DIRECTOR OF COUNTRY STUDIES, ECONOMICS DEPARTMENT, OECD TO THE 20 th ROUNDTABLE WITH THE GOVERNMENT OF GREECE EUROPE: SHAKEN AND STIRRED? GREECE: A SKILFUL ACORBAT?

Διαβάστε περισσότερα

1. Η χώρα οδηγείται στις κάλπες για τρίτη φορά μέσα σε οκτώ μήνες.

1. Η χώρα οδηγείται στις κάλπες για τρίτη φορά μέσα σε οκτώ μήνες. Αθήνα, 3 Σεπτεμβρίου 2015 Προς τα Μέλη και τους Φίλους του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Αγαπητές Φίλες, αγαπητοί Φίλοι, Συντρόφισσες και σύντροφοι, 1. Η χώρα οδηγείται στις κάλπες για τρίτη φορά μέσα σε οκτώ μήνες. Η ευθύνη

Διαβάστε περισσότερα

θέσεις εργασίας και μείωση φορολογίας. Συντάχθηκε απο τον/την Administrator Τρίτη, 20 Μάιος :25

θέσεις εργασίας και μείωση φορολογίας. Συντάχθηκε απο τον/την Administrator Τρίτη, 20 Μάιος :25 Το αναπτυξιακό πλάνο, που θα οδηγήσει την Ελλάδα στο επίπεδο ευημερίας στο οποίο βρισκόταν στην προ κρίσης εποχή παρουσίασε ο Αντώνης Σαμαράς. Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στους τομείς της οικονομίας που

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΤΥΧΗ ΜΙΧΕΛΑΚΗ ΟΜΙΛΙΑ. ΣΤΟ 38 ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΕΥΤΥΧΗ ΜΙΧΕΛΑΚΗ ΟΜΙΛΙΑ. ΣΤΟ 38 ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΜΙΛΙΑ ΕΥΤΥΧΗ ΜΙΧΕΛΑΚΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ ΣΤΟ 38 ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009

Διαβάστε περισσότερα

Η. Διαδικασία διαμεσολάβησης

Η. Διαδικασία διαμεσολάβησης Η. Διαδικασία διαμεσολάβησης 1. Εισαγωγή στη διαμεσολάβηση (30 ) Στόχοι Να εντοπίσουν παρακολουθήσουν τη διαδικασία διαμεσολάβησης. Διαδικασία Έχουμε από πριν καλέσει δυο μέλη (ένα αγόρι Α και ένα κορίτσι

Διαβάστε περισσότερα

ΖΩΔΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΠΟ 6 12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017 ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΛΕΝΤΙΝΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ

ΖΩΔΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΠΟ 6 12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017 ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΛΕΝΤΙΝΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ ΖΩΔΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΠΟ 6 12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017 ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΛΕΝΤΙΝΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ Κριός Αυτή την εβδομάδα η δυναμικότητα που θα έχεις θα είναι πολύ μεγάλη και να ξέρεις ότι θα σου συμβαίνουν

Διαβάστε περισσότερα

Πρώτες αντιδράσεις έναντι της αναγγελίας έναρξης της διαδικασίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας

Πρώτες αντιδράσεις έναντι της αναγγελίας έναρξης της διαδικασίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΗΓΕΤΕΣ Χαρακτηριστικά και πρότυπα της πολιτικής ηγεσίας στην Ελλάδα της κρίσης Πρώτες αντιδράσεις έναντι της αναγγελίας έναρξης της διαδικασίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2014

Διαβάστε περισσότερα

Επικαιρότητα. της ημέρας. (Για περισσότερες πληροφορίες στον ημερήσιο οικονομικό. τύπο ή στο Τμήμα Τύπου - Εκδόσεων & Δημοσίων Σχέσεων του ΒΕΑ,

Επικαιρότητα. της ημέρας. (Για περισσότερες πληροφορίες στον ημερήσιο οικονομικό. τύπο ή στο Τμήμα Τύπου - Εκδόσεων & Δημοσίων Σχέσεων του ΒΕΑ, Επικαιρότητα Αθήνα 27-9-2013 Παραθέτουμε πιο κάτω τις σύντομες ειδήσεις από την επικαιρότητα της ημέρας. (Για περισσότερες πληροφορίες στον ημερήσιο οικονομικό τύπο ή στο Τμήμα Τύπου - Εκδόσεων & Δημοσίων

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΝΠ ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ Γνωρίζουν καλά οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ ότι καμία σχέση δεν έχει η ΠΝΠ με την επωφελή χρήση τοποθέτηση διαθεσίμων

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ MAIN OPPOSITION LEADER, PRESIDENT OF NEW DEMOCRACY PARTY

ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ MAIN OPPOSITION LEADER, PRESIDENT OF NEW DEMOCRACY PARTY THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ MAIN OPPOSITION LEADER, PRESIDENT OF NEW DEMOCRACY PARTY AT THE WORLD IN 2017 GALA DINNER ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017 1 THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Ερευνα Rass: Κλειδώνει η πρωτιά για ΣΥΡΙΖΑ - Ζητούμενο η αυτοδυναμία

Ερευνα Rass: Κλειδώνει η πρωτιά για ΣΥΡΙΖΑ - Ζητούμενο η αυτοδυναμία ΤΡΙΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ - ΕΚΤΟΣ ΒΟΥΛΗΣ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ Ερευνα Rass: Κλειδώνει η πρωτιά για ΣΥΡΙΖΑ - Ζητούμενο η αυτοδυναμία Τα ποσοστά των κομμάτων στην πρόθεση ψήφου Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ κατά

Διαβάστε περισσότερα

THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ NICOLA GIAMMARIOLI MISSION CHIEF FOR GREECE, EUROPEAN STABILITY MECHANISM (ESM)

THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ NICOLA GIAMMARIOLI MISSION CHIEF FOR GREECE, EUROPEAN STABILITY MECHANISM (ESM) THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ NICOLA GIAMMARIOLI MISSION CHIEF FOR GREECE, EUROPEAN STABILITY MECHANISM (ESM) TO THE 21 st ROUNDTABLE WITH THE GOVERNMENT OF GREECE EUROPE UNRAVELLING GREECE UNTANGLING TEΤΑΡΤΗ 28

Διαβάστε περισσότερα

Δημοσκόπηση της Pulse RC για το Ποντίκι

Δημοσκόπηση της Pulse RC για το Ποντίκι Δημοσκόπηση της Pulse RC για το Ποντίκι Του Γιώργου Ηλ. Αράπογλου, γενικού διευθυντή της Pulse RC Η σημερινή δημοσκόπηση, πρώτη του Σεπτεμβρίου μετά τη «χαλάρωση» του Αυγούστου, αποτελεί «προσγείωση» όλων

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Συγκυρία και Διακυβέρνηση

Πολιτική Συγκυρία και Διακυβέρνηση Πολιτική Συγκυρία και Διακυβέρνηση 1 ο Κύμα: 07-09 Σεπτεμβρίου 2009 VPRC Γενική Πολιτική Συγκυρία VPRC Δ.2 ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ Σε γενικές γραμμές πιστεύετε ότι τα πράγματα στην Ελλάδα πηγαίνουν σε σωστή,

Διαβάστε περισσότερα

Εισπράττουµε περί τα 40 δις ευρώ το χρόνο και ξοδεύουµε περί τα 60. Κατ' αναλογία είναι σαν να βγάζω 1.000 ευρώ το µήνα και να χαλάω 1.500.

Εισπράττουµε περί τα 40 δις ευρώ το χρόνο και ξοδεύουµε περί τα 60. Κατ' αναλογία είναι σαν να βγάζω 1.000 ευρώ το µήνα και να χαλάω 1.500. Αφού κανείς από τους επίσηµους φορείς δεν βγαίνει επιτέλους να πει την πολυπόθητη αλήθεια στον ελληνικό λαό αποφάσισα να το κάνω εγώ. Ξέρετε η αλήθεια στα οικονοµικά δεν είναι ούτε θέσφατο, ούτε κρυφή

Διαβάστε περισσότερα

κ. Γ. ΠΑΤΟΥΛΗ Δημάρχου Αμαρουσίου

κ. Γ. ΠΑΤΟΥΛΗ Δημάρχου Αμαρουσίου ΣΧΕΔΙΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΚΕΔΕ κ. Γ. ΠΑΤΟΥΛΗ Δημάρχου Αμαρουσίου Στο Συνέδριο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά Με θέμα: Τα κόκκινα Δάνεια Αγαπητέ

Διαβάστε περισσότερα

1 Δεκεµβρίου 2012: Ωριµάζει, λήγει, οµόλογο αξίας 250 εκατοµµυρίων Ευρώ.

1 Δεκεµβρίου 2012: Ωριµάζει, λήγει, οµόλογο αξίας 250 εκατοµµυρίων Ευρώ. ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΠΟΥ ΕΠΙΤΕΥΧΘΗΚΕ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΕΤΑΙΡΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΝΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΣΤΙΣ 26 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012 Α. Οι δόσεις θα καταβληθούν στις 13 Δεκεµβρίου 2012. Οι δόσεις που θα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΩΣΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΜΙΛΙΑ ΜΑΚΗ ΒΟΡΙΔΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ.

ΕΝΩΣΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΜΙΛΙΑ ΜΑΚΗ ΒΟΡΙΔΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. ΕΝΩΣΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΜΙΛΙΑ ΜΑΚΗ ΒΟΡΙΔΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. ΣΤΟ 14 ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ «Ισχυρή Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση με αρμοδιότητες και πόρους» ΑΘΗΝΑ, 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2010 1 2

Διαβάστε περισσότερα

Σήμερα ξεκινάμε. Ξεκινάμε μια δύσκολη προσπάθεια υπό. αντίξοες συνθήκες, μια προσπάθεια αναγκαία, απαραίτητη,

Σήμερα ξεκινάμε. Ξεκινάμε μια δύσκολη προσπάθεια υπό. αντίξοες συνθήκες, μια προσπάθεια αναγκαία, απαραίτητη, Φίλες και φίλοι, Σήμερα ξεκινάμε. Ξεκινάμε μια δύσκολη προσπάθεια υπό αντίξοες συνθήκες, μια προσπάθεια αναγκαία, απαραίτητη, ζωτική για τον τόπο και την κοινωνία. Η Δημοκρατική αριστερά - Προοδευτική

Διαβάστε περισσότερα

Κρίνονται η πρωτιά και η τρίτη θέση στον 3ο όμιλο

Κρίνονται η πρωτιά και η τρίτη θέση στον 3ο όμιλο Κρίνονται η πρωτιά και η τρίτη θέση στον 3ο όμιλο Ολοκληρώθηκαν χτες οι δύο πρώτοι όμιλοι του Copa America και έχουν προκύψει οι ομάδες που θα συνεχίσουν στον θεσμό. Σήμερα, τελειώνει ο τρίτος και τελευταίος

Διαβάστε περισσότερα

Έρευνα Πολιτικής Συγκυρίας. Ιανουάριος 2014

Έρευνα Πολιτικής Συγκυρίας. Ιανουάριος 2014 Έρευνα Πολιτικής Συγκυρίας Ιανουάριος 2014 Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: ΑΝΑΘΕΣΗ: ΤΥΠΟΣ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΟΣ: ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ: ΠΕΡΙΟΧΗ: ΔΕΙΓΜΑ: ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: ΜΕΘΟΔΟΣ ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑΣ: ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΠΤΙΚΟ ΣΦΑΛΜΑ: ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2004 2009 Προσωρινή επιτροπή για τις πολιτικές προκλήσεις και τα δηµοσιονοµικά µέσα της διευρυµένης Ένωσης 2007-201 ηµοσιονοµικές προοπτικές 2007-2013 23 Νοεµβρίου 2004 ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 48ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 6 & 7 ΜΑΪΟΥ 2016 ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 48ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 6 & 7 ΜΑΪΟΥ 2016 ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 48ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 6 & 7 ΜΑΪΟΥ 2016 ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Με ασήκωτους φόρους και χαράτσια, που επιβάλλονται στους εργαζομένους και στα ευρύτερα λαϊκά στρώματα, κλιμακώνεται

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΠΟΚΠ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ. Πανεπιστημίου Αθήνα. Τηλ:

ΠΟΠΟΚΠ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ. Πανεπιστημίου Αθήνα. Τηλ: ΠΟΠΟΚΠ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Πανεπιστημίου 67 105 64 Αθήνα Τηλ: 2103313732 2103314570 Fax: 2103314179 grammateia@popokp.gr Αθήνα, 2/7/2015 Αρ. Πρωτ: 3446 1 /

Διαβάστε περισσότερα