SHOUD 6 "Ο Σωλήνας της Πραγµατικότητας" - Παρουσίαση του ADAMUS, που επικοινωνεί µε τον Geoffrey Hoppe

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "SHOUD 6 "Ο Σωλήνας της Πραγµατικότητας" - Παρουσίαση του ADAMUS, που επικοινωνεί µε τον Geoffrey Hoppe"

Transcript

1 SHOUD 6 "Ο Σωλήνας της Πραγµατικότητας" - Παρουσίαση του ADAMUS, που επικοινωνεί µε τον Geoffrey Hoppe Παρουσιάστηκε στον Πορφυρό Κύκλο 4 Φεβρουαρίου Είµαι αυτό το Είµαι, ο Adamus, στην υπηρεσία σας. Καλωσορίσατε στη συλλογή µας. Μικρή οµάδα σήµερα (λόγω χιονοθύελλας). Εγκάρδια οµάδα σήµερα. Aρργκχ! (το ακροατήριο αποκρίνεται "Aρργκχ!") Χαίροµαι που σας βλέπω εδώ, και ξέρω ότι πολλοί από σας παρακολουθούν από τα καλώδια, στο διαδίκτυο (κοιτάζει την κάµερα). Σας προσκαλώ όλους σας, καταρχήν, γειωθείτε,γειωθείτε στο κάθισµα σας στο σπίτι, εσείς που παρακολουθείτε. Πάρτε µια καλή βαθιά αναπνοή. Αισθανθείτε εκείνη την καρέκλα από κάτω σας ή στο πάτωµα και στην πλάτη σας. Πάρτε µια καλή βαθιά αναπνοή, και επεκταθείτε τώρα διαδιαστατικά, επεκταθείτε τόσο που να µπορείτε να γεµίσετε το δωµάτιο µε τις ενέργειές σας. Μπορείτε να ενωθείτε µε τους άλλους που είναι εδώ σήµερα προσωπικά, που αληθινά κρατούν µερικές καταπληκτικές ενέργειες σε αυτό το δωµάτιο. Πάρτε µια βαθιά αναπνοή και ενωθείτε µε µας εδώ στο χιονισµένο Cold Creek Canyon, στο Κολοράντο. Πάρτε µια βαθιά αναπνοή και επεκταθείτε από οπουδήποτε κάθεστε για να είστε εδώ µε µας. Και για εκείνους που µόλις ενώνονται, θα σας δώσω µια εικόνα, µετά από αίτηµα του Cauldre, του χιονιού έξω. (ανοίγει µια πόρτα για να δείξει το σωρό του χιονιού) ναι, είχαµε µια θύελλα τις τελευταίες ηµέρες, αλλά αυτό δεν σταµάτησε κανέναν από σας από το να είναι εδώ. Αυτό, φίλοι µου, είναι χιόνι (γέλιο) και κρύο. Θα ενδιέφερε κανέναν να περπατήσει έξω εκεί για να δείξει το βάθος του χιονιού; (κανένας δεν προσφέρεται εθελοντικά, συγκρατηµένα γέλια του Adamus) Λοιπόν, αγαπητοί µου φίλοι, είναι µια µατιά προς τα έξω. Πρόκειται να συζητήσουµε για µερικές µατιές προς τα µέσα σήµερα, λοιπόν εκείνοι που είναι εδώ, πάρτε µια καλή βαθιά αναπνοή... (µικρή διακοπή)

2 Πάρτε µια καλή βαθιά αναπνοή. Να είστε εδώ, καθώς όλοι αυτοί οι άλλοι ενώνονται µε µας, συνεισφέρουν τις ενέργειές τους σε αυτό το δωµάτιο. Δεν είναι τόσο άδειο τελικά. Aχ! Votre belle. Mµµ. (Ο Adamus φιλά µια γυναίκα που έχει έλθει από τη Γαλλία) Oui. Oui. Ναι! Ναι! Από τη Γαλλία. Μόνον για µένα. Μόνον για µένα. VΕRONIQUE: Μόνον για σας. ADAMUS: Μόνον για µένα. Ναι. Προσαρµοστικότητα Λοιπόν, αγαπητοί Shaumbra, έχω ακούσει στις συζητήσεις, δεν δείχνω προς οποιονδήποτε ιδιαίτερα... (γέλιο καθώς αυτός χειρονοµεί στη Linda) LINDA: Πόσο ευγενικός! ADAMUS: Έχω ακούσει στις συζητήσεις για την διαφορά του όταν µαζευόµαστε εδώ όπως τώρα µπροστά από τις κάµερες, µπροστά από το ακροατήριο και στον καθένα - λέτε ότι είναι ένας διαφορετικός Adamus... LINDA: Ω ναι. ADAMUS:... αντίθετα από αυτό που κάνουµε σε µερικές από τις πιό ιδιωτικές συζητήσεις και τις επικοινωνίες µας, διαφορετικός από την πρόσφατα παρουσίαση στο Astrodoc σόου. Λοιπόν ποια είναι εκείνη η διαφορά; Γιατί εµφανίζεται; Είναι εγώ ή είναι εσείς; LINDA: και τα δύο.

3 ADAMUS: και τα δύο. Και γιατί; Γιατί η διαφορά, αγαπητή µου; LINDA: Καλά, είναι µια αντανάκλαση των ενεργειών. ADAMUS: απολύτως. Απολύτως. Αντανάκλαση της ενέργειας. Έτσι όταν µαζευόµαστε όπως τώρα µε την οµάδα στο δωµάτιο, µε εκείνους που παρακολουθούν µέσα, υπάρχει ένας διαφορετικός τύπος ενέργειας µε τον οποίο όλοι εργαζόµαστε. Ξέρω ότι πολλοί από σας µπορούν να αισθανθούν τη διαφορά όταν καθόµαστε εδώ σε αντίθεση µε ένα εργαστήριο, σε µια συλλογή, σε µια από τις τηλετάξεις(σ.τ.µ. teleclasses) σας, αλλά είναι απολύτως οι ενέργειες των ανθρώπων, Shaumbra, αυτών που επιθυµούν, αυτών που προσπαθούν πραγµατικά να κάνουν. Πρόκειται να µιλήσουµε για αυτό για λίγο σήµερα. Λοιπόν τα αγγελικά όντα, δεν έχει σηµασία εάν είναι εγώ ή... LINDA: Νοµίζω ότι επιθυµείτε να εκφράζεστε µπροστά στη κάµερα, επίσης, λίγο διαφορετικά. ADAMUS: Ε!, λίγο, πρέπει να το αναγνωρίσω. Λίγο. Αλλά είτε είναι µπροστά από µια οµάδα όπως τώρα, είτε είστε από µόνος σας, δεν είναι επίσης παρά τα αγγελικά όντα, τα µη φυσικά όντα, που συνεργάζονται µε σας που θα προσαρµόσουν τις ενέργειές τους σε σας, απολύτως θα προσαρµόσουν τις ενέργειές τους εκεί όπου είστε, σε αυτό που επιθυµείτε στη ζωή σας, σε αυτό όπου θέλετε να πάτε. Θα προσαρµοστούν σε σας. Τώρα, δεν πρόκειται ποτέ να σας αναγκάσουν να κάνετε κάτι που δεν θέλετε. Δεν πρόκειται να παρεµποδίσουν τα πράγµατα που επιλέγετε, είτε συνειδητά είτε... Συνεχίζω να περπατώ στο πίσω µέρος του δωµατίου για να µιλήσω σε αυτούς πίσω εδώ. Είναι κενό. Κανένας. LINDA: Είναι κενό; ADAMUS: (καγχασµός) Κενό από ανθρώπους. LINDA: Χµµ.

4 ADAMUS: Έτσι ρυθµίζονται συνεχώς και προσαρµόζονται σε σας. Το σηµαντικό είναι ότι µπορείτε και εσείς να ρυθµιστείτε και να προσαρµοστείτε στον εαυτό σας επίσης. Δεν είστε µόνον ένας. Δεν είστε µόνον ένας. Όπως η Aandrah και ο On γνωρίζουν, είστε πολύ πολλαπλάσιοι - ισορροπηµένη πολλαπλότητα, αληθινά ελπίζω - αλλά είστε πολλαπλότητα. Έχετε όλα τα είδη των υγιών πτυχών, και µπορείτε να προσαρµοστείτε σε οποιαδήποτε κατάσταση, είτε αυτό είναι κάτι σαν χιονοθύελλα, εκεί όπου θα προσαρµόσετε τις ενέργειές σας. Καθένας από σας που είναι εδώ φυσικά σήµερα έκανε κάποια προσαρµογή για να είναι εδώ, όχι µόνο λόγω του δρόµου, αλλά επειδή υπάρχει µια διαφορετική ενέργεια εδώ. Πραγµατικά, πολύ διεγερτικό νωρίτερα σήµερα, για εκείνους από σας που εµφανίστηκαν, πολύ διαφορετικό από το κανονικό, και µερικές φορές εκείνη η αλλαγή αισθάνεται πραγµατικά καλά να βγαίνει από τις παλαιές συνήθειες. Αλλά το σηµαντικό είναι, ότι µπορείτε να προσαρµοστείτε στον εαυτό σας. Μην ξυπνήστε το πρωί και σκεφτείτε ότι πρέπει να είστε µόνον ένας, να έχετε τον ίδιο τρόπο που κάνετε τα πράγµατα. Διερευνήστε τις δυνατότητες των διαφορετικών τρόπων να προσεγγίσετε τον εαυτό σας, την ζωή σας, την πρόσκλησή σας προς στο πνεύµα σας για να µπει, προς την θεϊκότητά σας. Η θεϊκότητά σας επίσης προσαρµόζεται σε σας. Η θεϊκότητά σας είναι πραγµατικά ακριβώς εδώ, απλά δεν έχετε συνειδητά αρκετά επίγνωση από αυτό. Αλλά προσαρµόζεται σε σας - ο τύπος της ηµέρας που εσείς έχετε, οι επιθυµίες σας, τα αισθήµατά σας - λοιπόν να είστε ευλύγιστοι, όπως είµαι εγώ, στα διάφορα σόου. LINDA: Πφφτ! ADAMUS: Στην υγειά σας. LINDA: Στην υγειά σας! Ευλύγιστη! (αυτή γελάει νευρικά) ADAMUS: Χµ. Ευλύγιστος. LINDA: (γελώντας) Ευλύγιστος;! ADAMUS: Ευλύγιστος.

5 Θεµελιώδη Ζητήµατα Και Οι Αιτίες Τους Έτσι, µιλώντας για αυτό, για την... LINDA: Διευκολυντικότητα. ADAMUS:...σε µια πρόσφατη σειρά παρουσιάσεων στο Astrodoc show µε τον Δρ Douglas Davies και την θαυµάσια Linda Eesa, έχουµε µιλήσει για θεµελιώδη ζητήµατα σχετικά µε τα συνήθη ιατρικά προβλήµατα. Τώρα, ο τυπικός άνθρωπος θα ρίξει µια µατιά σε ένα ιατρικό ζήτηµα - προβλήµατα µε την καρδιά ή µια ασθένεια ή στους πόνους και στα άλγη στο σώµα - τυπικά, τα εξετάζουν αυτά, όχι κλινικά αλλά διανοητικά, "Τί πάει λάθος µε µένα; Γιατί έχω αυτούς τους πόνους και τα άλγη; Γιατί έχω τα προβλήµατα µε την πέψη µου; Γιατί αισθάνοµαι χωρίς πολύ ενέργεια, γιατί αισθάνοµαι πολύ αδύναµος;" Και έπειτα Shaumbra... παρατηρούσα το βίντεο πριν. Το βρήκα ευχάριστο - "Things Girls Say" - και µου άρεσε το µέρος για το "Αγαπώ τον Adamus "... καλά, τον Άγιο Γερµανό, αλλά η ίδια διαφορά (αναφέρεται σε ένα βίντεο στο YouTube µε τίτλο "Shit New Age Girls Say") Αλλά, αγαπητοί Shaumbra το... (Συγκρατηµένα γέλια του Adamus) εντελώς εκτός πορείας ο Cauldre εδώ για µια στιγµή. Λοιπόν οι περισσότεροι άνθρωποι εξετάζουν το ιατρικό θέµα τους µε φόβο, µε την προσπάθεια να υπολογίσουν τι έκαναν λάθος, µε την προσπάθεια να υπολογίσουν πού µπορούν να πάνε για να φτάσουν σε κάποιο είδος ανακούφισης - στον γιατρό, ίσως σε έναν θεραπευτή. Έχουµε µιλήσει για θεµελιώδη ζητήµατα. Ποιό είναι πραγµατικά το ελλοχεύον ζήτηµα; Έχω µιλήσει για διάφορες διαφορετικές κατηγορίες, γενικές κατηγορίες στις οποίες µπορείτε να κοιτάξετε Προγονικό Karma

6 Τα προβλήµατα σχετικά µε τη φυσική υγεία - επίσης, σε πολλές περιπτώσεις, η διανοητική υγεία - αφορούν το προγονικό karma. Πολλά βιολογικά ζητήµατά σας περνούν µέσα από την γραµµή του αίµατος µέσα από την οποία ενσαρκωθήκατε. Έτσι τα ξεσηκώνετε. Τα δέχεστε στην πραγµατικότητά σας εφ' όσον δέχεστε ότι είστε ένα υποπροϊόν της γραµµής του αίµατός σας, και φέρνετε εκείνες τις ενέργειες ακριβώς στο σώµα. Και δεν είναι πραγµατικά δικές σας, και δεν είστε πραγµατικά η γραµµή του αίµατός σας. Δεν είστε πραγµατικά. Τελικά, ο καθένας θα ανακαλύψει ότι µπορεί να κατεβεί από αυτό το προγονικό karma. Και δεν σηµαίνει αυτό να πρέπει να χωρίσει από εκείνη την σχέση µε έναν πικρό ή λυπηµένο τρόπο. Απλά απελευθερώνετε τον εαυτό από εκείνη την γραµµή του αίµατος. Αυτό έχει επίσης τεράστιες επιπτώσεις στην πιθανότητα µιας άλλης ενσάρκωσης, επειδή εάν είστε ακόµα πολύ, πολύ συνδεµένοι µε την γραµµή του αίµατός σας, εσείς πηγαίνετε πιθανώς να ενσαρκωθείτε πάλι σε εκείνη την γραµµή του αίµατος. Σκεφτείτε για αυτό για µια στιγµή. Εκείνη την γραµµή του αίµατος... (συγκρατηµένα γέλια του Adamus) Ναι, όντως σκεφτείτε για αυτό για µια στιγµή! Η γραµµή του αίµατος που ίσως έχει φέρει φυσικές δυσαρµονίες για αιώνες και αιώνες χρόνου, µια γραµµή του αίµατος που έφερε ορισµένα χαρακτηριστικά, ίσως αλκοολισµό, ίσως έλλειψη αφθονίας, ίσως το να είστε συνεχώς υπηρέτες παρά αληθινοί Κύριοι. Και πραγµατικά, δεν έχει σηµασία πόσος προγραµµατισµός και δεν έχει σηµασία το πόσο φωτισµένοι νοµίζετε ότι είστε, όταν φτάνετε στην άλλη πλευρά, εσείς σκέφτεστε ότι δεν πρόκειται να ενσαρκωθείτε, ή εάν το κάνετε, πρόκειται να επιλέξετε µια υγιή, πλούσια οικογένεια, υπάρχει µια πολύ καλή πιθανότητα ότι δεν θα το κάνετε. Γιατί; Λόγω ενός τύπου σχεδόν µαγνητικής ή ηλεκτροµαγνητικής έλξης. Μια αναρρόφηση που σας τραβά ακριβώς πίσω κάτω σε εκείνη την ίδια γραµµή αίµατος, σε εκείνη την ίδια οικογένεια. Το Παλαιό karma, οι παλαιές σχέσεις, η αγάπη, σε µερικές περιπτώσεις, η ευτυχία και η ικανοποίηση σε µερικές περιπτώσεις, αλλά αυτό το προγονικό karma ασκεί βαθιά επίδραση. Τώρα, δεν λέω να φωνάξετε αύριο την οικογένειά σας και να πείτε αντίο για πάντα. Δεν λέω να χωρίσετε από την οικογένειά σας, αν και µερικοί έχουν χωρίσει. Απλά πάρτε µια βαθιά αναπνοή και συνειδητοποιήστε ότι µπορεί να είναι θαυµάσιοι φίλοι, να είναι µεγαλειώδεις γονείς, µεγαλειώδεις ξάδελφοι, αλλά αργά ή γρήγορα η κυρίαρχη ύπαρξη απελευθερώνει τον εαυτό της από εκείνη την γραµµή αίµατος, και µπορείτε να το κάνετε αµέσως τώρα. Για την ακρίβεια, εσείς πρόκειται... (ο Adamus κοιτάζει τη Linda, κατόπιν γελά) Εκείνο το βλέµµα! Εκείνο το βλέµµα! (στη Linda) Θα επιθυµούσατε να χρησιµοποιήσετε το τηλέφωνο την στιγµή αυτή; (γέλιο)

7 LINDA: Υποσχέσεις, υποσχέσεις. ADAMUS: Πρόκειται να µάθετε πραγµατικά να εκτιµάτε τους συγγενείς σας, την γραµµή του αίµατός σας πολύ περισσότερο όταν τους απελευθερώνετε. Πρόκειται να καταλάβετε γιατί έκαναν ορισµένα πράγµατα - πράγµατα που δεν ήταν απαραιτήτως από συνειδητή επιλογή, πράγµατα στα οποία προσαρµόστηκαν µπαίνοντας ακριβώς σε εκείνη την γραµµή του αίµατος και γινόµενοι µέρος αυτής. Πρόκειται ξαφνικά να συνειδητοποιήσετε ότι ήταν ακριβώς ένα υποπροϊόν των παππούδων και των γιαγιάδων των παππούδων και των γιαγιάδων και των παππούδων και των γιαγιάδων τους πηγαίνοντας όλη την διαδροµή πίσω. Πρόκειται επίσης να συνειδητοποιήσετε ότι κάπου σύµφωνα µε τη γραµµή, εάν επιστρέφατε και κοιτάζατε στο οικογενειακό δέντρο σας, θα είστε ακριβώς εκεί. Μια από τις προηγούµενες ενσαρκώσεις σας, µια από τις ενσαρκώσεις της ψυχής σας - δεν είναι πραγµατικά εσύ - αλλά είναι εσείς, που διαιωνίζετε όλες τις ενέργειες, όλα τα ζητήµατα, όλα τα πράγµατα που συνδέονται µε αυτό. Λοιπόν πάρτε µια βαθιά αναπνοή. Τώρα, αυτό θέτει µια ενδιαφέρουσα ερώτηση που η Linda γνωρίζει και γνωρίζετε πολλοί από τους υπόλοιπούς σας. Λοιπόν γιατί συµβαίνει το ότι τόσοι πολλοί Shaumbra - αναλογικά - τόσοι πολλοί Shaumbra να µην έχουν παιδιά; Γιατί; KERRI: Είναι έξυπνοι (πολύ γέλιο) ADAMUS: Ένα βραβείο Adamus, παρακαλώ. Ένα βραβείο Adamus! Ναι, ναι, ναι. Και ο συγχρονισµός σας ήταν άψογος, αγαπητή µου. Άψογος. LINDA: (ακόµα) εδώ πάτε, δεσποινίς µου. ADAMUS: Καλή απάντηση, επειδή µέρος σας καταλαβαίνει ολόκληρο αυτό το ζήτηµα της γραµµής του αίµατος, και εσείς δεν θέλετε να εµπλακείτε σε αυτό άλλο πια. Δεν θέλετε να την περάσετε επάνω σε ένα άλλο ον. Υπάρχουν άλλοι λόγοι, φυσικά. Επιλέξατε να µην έχετε παιδιά ίσως επειδή αυτή η ζωή επρόκειτο να αφιερωθεί σε σας, στην ψυχή σας, να γεννήσετε τον εαυτό σας. Γιατί να γεννήσετε ένα άλλο ον όταν µπορείτε να γεννήσετε τον εαυτό σας;.

8 LINDA: Χµ. ADAMUS: Βλέπω κάποιους να κουνάνε τα κεφάλια. Βλέπω κάποια δυσκοιλιότητα. LINDA: Αυτό είναι κατάπληξη! ADAMUS: Κατάπληξη, ναι!(καγχασµός) Όχι, αυτό ήταν δυσκοιλιότητα. Λοιπόν, αγαπητοί Shaumbra, εσείς µπορείτε να απελευθερώσετε πολλά ζητήµατα υγείας που έχετε την στιγµή αυτή, και ακόµη και µερικά από τα ζητήµατα της διανοητικής υγείας, αν και η διανοητική υγεία τείνει να είναι λίγο το δικό σας προσωπικό karma. Αυτή ήταν η δεύτερη κατηγορία. Θα επιθυµούσατε να τα καταγράψετε ; LINDA: βέβαια. ADAMUS: βέβαια. LINDA: παρακαλώ. ADAMUS: Αριθµός ένα. Αυτά είναι θεµελιώδη ζητήµατα που έχουν επιπτώσεις στην υγεία. Και, ναι, µπορείτε επίσης να το ακούσετε ολόκληρο -ο Cauldre ζητά να δώσω αυτό το µήνυµα - ολόκληρο το σόου στην Awakening Zone, το σόου του Astrodoc. Λοιπόν πρώτα... LINDA: Αριθµός ένα, προγονικό karma; ADAMUS: Προγονικό karma. LINDA: εντάξει.

9 Προσωπικό Karma ADAMUS: Αριθµός δύο - το προσωπικό karma σας, οι πτυχές σας που είναι έξω εκεί. Έχουν µια επιρροή στη φυσική υγεία σας. Πέστε ότι έχετε µια πολύ αποχωρισµένη πτυχή, µια πολύ τραυµατισµένη πτυχή. Έχουν την τάση να ξεµένουν γύρω, όπως επίσης το κάνουν και οι καλές. Δεν θέλω απλά να δώσω έµφαση σε αυτές τις τεµαχισµένες θυµωµένες-πτυχές, πραγµατικά τσαντισµένες πτυχές αλλά έχουν την τάση να κρέµονται γύρω. Γιατί; Καλά, υπάρχουν µερικοί λόγοι. Καταρχήν, θέλουν κάτι που έχετε που αυτές δεν έχουν. Μια ψυχή. Μια ψυχή. Πήρατε την ψυχή. Εννοώ, αυτή είναι δική σας. Η πτυχή είναι ένα κοµµάτι σας, αλλά δεν έχει σύνδεση µε την ψυχή. Εσείς έχετε.εσείς έχετε. Λοιπόν αυτές οι πτυχές, αυτές που ονοµάζουµε, γκρίζες ή σκοτεινές πτυχές, κρέµονται ολόγυρα, περιµένοντας απλά την ευκαιρία να αρπάξουν εκείνη την ψυχή. Δεν έχουν υπολογίσει που είναι ή πώς να την πάρουν, αλλά σκέφτονται ότι εάν περιµένουν αρκετό καιρό, εάν περάσετε από αρκετή κόλαση, ότι θα φθάσουν µέσα και θα την αρπάξουν. Στο µεταξύ, αυτές οι πτυχές κρέµονται ολόγυρα, και όπως παρατηρήσατε σας αρπάζω, δεν σας χτυπώ ελαφρά(αρπάζει τον ώµο κάποιου ). Σας αρπάζουν σαν µε νύχια που χώνονται µέσα. Σκάβουν µέσα. Παίρνουν κυριολεκτικά την ενέργεια. Αυτό είναι που κρατά... αυτή είναι η τροφή τους. Εσείς. Εσείς. Είστε σαν ένα µεγάλο muffin για αυτές. (Συγκρατηµένα γέλια του Adamus) Μπισκότο τσιπ σοκολάτας, οτιδήποτε θέλετε. Αλλά κατά κάποιον τρόπο κρέµονται ολόγυρα. Τραβούν ενέργεια από σας. Έτσι είναι το πώς µένουν εστιασµένες, συνδεµένες και παρούσες. Έτσι εάν έχετε πολλές από αυτές, πρόκειται να είστε πραγµατικά κουρασµένοι. Παίρνουν εκείνη την ενέργεια. Τώρα, όχι ότι δεν µπορείτε να πάρετε πιό πολύ από κάπου αλλού, αλλά είστε συνηθισµένοι να συνδέεστε µε έναν ορισµένο τρόπο, να λαµβάνετε ένα ορισµένο ποσό ενέργειας, έτσι ώστε να µην φέρνετε περισσότερη ενέργεια µέσα, και ακόµα κι αν το κάνατε, όντως θα δίνατε πιθανώς σε αυτές περισσότερη ενέργεια. Έτσι έχετε αυτό το είδος µιας ενδιαφέρουσας, παράξενης ισορροπίας να λειτουργεί. Αλλά στο µεταξύ ενώ παίρνουν λίγη ενέργεια - καµία παράβαση εδώ - αλλά ενώ παίρνουν λίγη ενέργεια, θα µπορούσαν να επιδράσουν σε ένα ζωτικής σηµασίας όργανο, ιδιαίτερα στα νεφρά και στο συκώτι, µε το να αποµακρύνουν εκείνη την ενέργεια ακριβώς έξω από σας. Αποδυναµώνει τα

10 ζωτικής σηµασίας όργανα. Αυτό πρόκειται να θέσει σε κίνδυνο το ανοσοποιητικό σύστηµα, και δεν έχει σηµασία πόσο Spirulina ή Echinacea ή οτιδήποτε άλλο πράγµα παίρνετε, αυτές οι πτυχές αποδυναµώνουν το ανοσοποιητικό σας σύστηµα. Η Λύση Θέλετε το ανοσοποιητικό σας σύστηµα πίσω ; Αφήστε πολύ από αυτό το προσωπικό karma και πολλές από τις πτυχές, τις τραυµατισµένες πτυχές. Πώς το κάνετε αυτό; Καλά, αρκετά απλά, φέρνετε αυτές τις πτυχές πίσω στην αγάπη, πίσω σε σας, έχοντας έναν ασφαλή χώρο-εστία, την Τώρα στιγµή σας, εκεί όπου είστε αµέσως τώρα, στην παρούσα στιγµή σας. Πώς το κάνετε αυτό; Αναπνέετε και αγαπάτε τον εαυτό σας. Άνευ όρων αγάπη. Όπως έχει ειπωθεί πολλές φορές, το πιό δύσκολο πράγµα που πρόκειται να αντιµετωπίσετε σε αυτήν την διάρκεια ζωής είναι πώς να αγαπήσετε τον εαυτό σας. Αποσπάστε. Κάνετε οτιδήποτε έτσι ώστε να µην είναι απαραίτητο να έχετε το χρόνο για να να αγαπήσετε τον εαυτό σας. Βρίσκετε το δράµα, τις αποσπάσεις της προσοχής. Θα διανοητικοποιείσετε,θα γίνετε φιλοσοφικοί, όλα ως απόσπαση της προσοχής, περισπασµός. Είµαι πάντα κατάπληκτος µε αυτήν την όµορφη σειρά µαθηµάτων που ο Adamus έκανε που ονοµάζεται Σχολείο Σεξουαλικής Ενέργειας, η βασική γραµµή είναι ότι αφορά την αγάπη του εαυτού, και δίνει πραγµατικά µερικές πολύ πρακτικές πληροφορίες σε αυτό. Γειά σου Flash. (στον Dave Schemel) DAVE: Namaste. ADAMUS: Namaste. Αυτός είναι ο Kuthumi. Είµαι ο Adamus. Είναι... (κάποιο γέλιο)"καλώς ήλθατε, κύριε." ναι. DAVE: Σας ευχαριστώ. ADAMUS: Όχι, όχι, σε µένα. "Καλώς ήλθατε, κύριε." DAVE: Καλώς ήλθατε, κύριε.

11 ADAMUS: Σας ευχαριστούµε (γέλιο) Λοιπόν... πού ήµασταν; (καγχασµός) Έτσι αυτές οι αποσπάσεις της προσοχής, οι περισπασµοί, ναι, όλες είναι ένας τρόπος για να σας κρατάνε αποµακρυσµένο από την αγάπη του εαυτού σας. Όταν αγαπάτε τον εαυτό σας, απελευθερώνετε το προσωπικό karma, δεν είναι απαραίτητο να αισθάνεστε ένοχοι για τίποτα. Το κάνετε, αλλά δεν χρειάζεται. Τίποτα. Τίποτα. Και λέτε, "Καλά, όχι," λέτε, "αλλά έκανα πραγµατικά κάτι πραγµατικά κακό, και πρέπει να το κουβαλάω αυτό µαζί µου." Όχι δεν χρειάζεται. Λέτε, "αλλά έβλαψα πραγµατικά κάποιον, και ήµουν πραγµατικά φοβερό, φοβερό πρόσωπο. Έτσι καλύτερα να το κουβαλάω αυτό γύρω µου για λίγο ακόµη. Να επιβάλλω καλύτερα λίγο πόνο και βάσανο στη ζωή µου, επειδή ήµουν πραγµατικά κακός. Και εάν δεν συνεχίσω να το κάνω αυτό, να βασανίζω τον εαυτό µου, τότε ίσως να είµαι πάλι κακός." Γχσχτ. Γχσχτ. Γχσχτ.(συγκρατηµένα γέλια του Adamus καθώς κάνει τις κινήσεις σαν να αυτοµαστιγώνεται).δάρσιµο. Μαστίγωµα. Λοιπόν όχι. Καθόλου. Γιατί απλά δεν το δοκιµάζετε όπως και να χει; Δοκιµάστε για µια εβδοµάδα - αφήστε να φύγουν όλες οι ενοχές, η τύψη, τα κακά συναισθήµατα, το συναίσθηµα ότι εάν ήσασταν αληθινά πλήρως ενδυναµωµένοι, όντως θα κάνατε κακά πράγµατα. Δεν πρόκειται. Μπορείτε να αφήσετε εκείνο το προσωπικό karma να φύγει αµέσως τώρα. Με εκείνον τον τρόπο οι πτυχές πρόκειται να επιστρέψουν - τελικά, σε έναν ασφαλή χώρο, τελικά σε µια περιοχή αγάπης - και αυτό είναι όλο αυτό που ήθελαν. Όπως τα µικρά παιδιά που το σκάνε και χάνονται, αυτό είναι όλο αυτό που ήθελαν, αποδοχή και αγάπη. Αλλά εάν δεν αποδέχεστε τον εαυτό σας, υπάρχει µέρος σας - πολλά µέρη που ονοµάζονται πτυχές σας - που είναι έξω εκεί χαµένες, κρύες, θυµωµένες, πραγµατικά, πραγµατικά θυµωµένες, γεµάτες µίσος, απογοητευµένες, µη έτοιµες να έρθουν στην εστία. Προσπαθήστε να αγαπήσετε τον εαυτό σας. Αυτός είναι ο µήνας της αγάπης - φτιαχτή αγάπη, αλλά ο µήνας της αγάπης, εντούτοις. Προσπαθήστε να αγαπήσετε τον εαυτό σας. Μαζική συνείδηση Λοιπόν καλά. Επόµενο στον κατάλογο. Ποιο ήταν το επόµενο από το σόου; LINDA: Δεν θυµάστε. ADAMUS: Ω! Δεν θυµάµαι. Καλά, θα πάµε στη µαζική συνείδηση, περιβαλλοντικό. Περιβαλλοντικό. Υπάρχει πολλή ενέργεια έξω εκεί στη µαζική συνείδηση στην οποία διεισδύετε ακόµα, την οποία αγοράζετε ακόµα. Και µέσα στη µαζική συνείδηση υπάρχει πολλές ανισόρροπες ενέργειες, πολλή

12 ασθένεια. Παίρνετε κρυολογήµατα και γρίπες από άλλους. Γιατί; Όχι απαραιτήτως επειδή το σύστηµά σας εξασθενίζει. Όχι απαραιτήτως επειδή πήρατε ένα µικρόβιο, αλλά επειδή αγοράζετε από τη µαζική συνείδηση. Τα κρυολογήµατα και οι γρίπες είναι σαν αυτό. Μεταβιβάζονται. Όχι µικρά µικρόβια. Εννοώ, αυτό είναι τελικά αυτό που κάνει, αλλά αυτό είναι µαζική συνείδηση. Λοιπόν όλοι αρπάζουµε κρυολογήµατα. Όλοι αρπάζουµε τις γρίπες. Το ακούτε στις ειδήσεις - "Ουχ, είναι εποχή της γρίπης! Αχ!" Τότε τι συµβαίνει; SHAUMBRA 1 (γυναίκα): Αρρωσταίνεις. ADAMUS: Αρρωσταίνεις. Απολύτως. Απολύτως. SHAUMBRA 2 (άτοµο): Και σας καλούν να κάνετε ένα εµβόλιο. ADAMUS: Κάνετε ένα εµβόλιο και, ξέρετε, αλλά έπειτα η µαζική συνείδηση σας λέει τι γίνεται µε τα εµβόλια; LINDA: Σας αρρωσταίνουν. ADAMUS: Ότι είναι µια συνωµοσία. Σας εγχύουν υδράργυρο ή µόλυβδο ή ο Θεός ξέρει τι στο σύστηµά σας, ή χειρότερα ακόµα, µικρά µικροτσίπ για να σας προγραµµατίσουν. Ναι. Είναι όλα µαζική συνείδηση. Υπάρχει µια νέα επιδηµία που θα δείτε πιθανώς πολύ περισσότερο στο ερχόµενο έτος ή περίπου τόσο, πολύ περισσότερο. Ανεξήγητα τίκ. Τικ. Δεν µιλάµε για το µικρό ζωύφιο τον κρότωνα. Μιλάµε για αυτό. (ο Adamus τραντάζεται και συσπάται) και αυτό που συµβαίνει είναι ότι αυτό διαδίδεται κυριολεκτικά µέσω των κυµάτων της µαζικής συνείδησης, και ένας ή δύο άνθρωποι τα παίρνουν - καταλαβαίνετε, το δίνω σε όλους σας την στιγµή αυτή (κάποιο γέλιο) - και έπειτα ξαφνικά ο καθένας το παίρνει και οι γιατροί ερευνούν, και βρίσκουν κάποια πραγµατικά µπουρδο-απάντηση (σ.τ.µ.b.s.). "Πρέπει να είναι το νερό που πίνετε." Δεν νοµίζω (συσπάται)δεν το νοµίζω. Νοµίζω ότι ήταν επίδραση της µαζικής συνείδησης. Τώρα, εάν όλοι σας πάτε σπίτι και αρχίζετε να το κάνετε αυτό απόψε και είναι ανεξέλεγκτο, κάτι σαν λόξυγκας, αχ! Αύριο αυτό θα έχει γίνει.

13 LINDA: Μήπως οι λέξεις των όρκων έρχονται µε αυτό ή απλά το tic; ADAMUS: Για σας, ο όρκος (γέλιο) LINDA: Aα! Έπιασα τελικά έναν τρόπο! ADAMUS: Λοιπόν το σηµείο είναι, υπάρχουν πρωταρχικές αιτίες των ιατρικών ζητηµάτων. Όντως δεν είστε πραγµατικά άρρωστοι. Η ασθένεια ή η αρρώστια είναι µια εκδήλωση µιας ενεργειακής δυσαναλογίας, και οι περισσότερες από αυτές προέρχονται από αυτές τις περιοχές (προγονικό και προσωπικό karma, µαζική συνείδηση). Και δεν είναι απαραίτητο να τις δεχτείτε άλλο. Πραγµατικά όχι. Πραγµατικά όχι. Λοιπόν πάρτε µια βαθιά αναπνοή µε εκείνη την... µαζική συνείδηση. Ενεργειακό Περιβάλλον Λοιπόν µαζική συνείδηση. Τώρα, ναι, υπάρχουν µερικές περιβαλλοντικές αιτίες. Ξέρετε, καθώς έρχοµαι στη Γη σαν µια αγγελική ύπαρξη σε αυτήν την πολύ πυκνή µορφή, µπορώ να το αισθανθώ την στιγµή αυτή. Δεν έρχοµαι σε όλα αυτά τόσο συχνά κοντά, αλλά µπορώ να το αισθανθώ στο σώµα του Cauldre και σε σας, µπορώ να αισθανθώ την πυκνότητα. Είναι σαν να είσαι συµπιεσµένος και συµπυκνωµένος, και το δυσκολότερο πράγµα σε αυτό είναι ότι χάνετε τη συνείδηση αυτού που πραγµατικά υπάρχει έξω εκεί. Χάνετε πολλή από την δυνατότητα για φαντασία, για ελεύθερο και ανοικτό αίσθηµα - για αισθητήρια επίγνωση. Τόσο συµπυκνωµένοι που εκείνη η αισθητήρια επίγνωση εστιάζεται µόνον σε πράγµατα µε τα οποία είστε εξοικειωµένοι - την όραση, την µυρωδιά, την ακρόαση, την αφή, την γεύση. Είναι πραγµατικά αδέξιο, πολύ, πολύ αδέξιο, και υπάρχουν περιβαλλοντικά - ενεργειακά περιβαλλοντικά - ζητήµατα γιατί µερικοί από σας αρρωσταίνουν, επειδή υπάρχει ακόµα µέρος της αγγελικής ενέργειάς σας που δεν θέλει απαραιτήτως να είναι εδώ, που το βρίσκει πολύ, πολύ δύσκολο. Και είναι, αλλά είναι επίσης η µεγαλύτερη αισθησιακή περιπέτεια που πρόκειται ποτέ να έχετε. Πάντα. Υπάρχουν παραταγµένοι άγγελοι που επιθυµούν να έλθουν εδώ να πάρουν τη θέση σας - όχι να περπατήσουν µέσα σας, αλλά να πάρουν τη θέση σας - επειδή είναι µια τόσο καταπληκτική

14 αισθησιακή περιπέτεια. Και επειδή το κοιτάζουν από την προοπτική τους, δεν ανησυχούν και πάρα πολύ για το ότι θα χαθούν σε αυτήν την πραγµατικότητα όπως εσείς είστε χαµένοι, επειδή, καταρχήν, υπάρχουν µερικοί Αναληφθέντες Δάσκαλοι, και έρχονται να είναι κάποιοι ζωντανοί Αναληφθέντες Δάσκαλοι. Έτσι τώρα βλέπουν ότι ήταν δυνατό να βουτήξουν βαθιά σε αυτό, να ξεχάσουν το ποιοί είναι, και να επιστρέψουν έπειτα έξω στην άλλη πλευρά. Έτσι περιµένουν να έλθουν εδώ. Περιµένουν για αυτήν την αισθησιακή περιπέτεια, αλλά θέλουν επίσης να δουν ότι την ζωή µπορεί αληθινά να την απολαύσει κανείς. Δεν είναι µόνο για το να υποφέρουν και έπειτα να αναληφθούν, ξέρετε, στο δικό σας... όπως ο Τοβίας έκανε στις τελευταίες του λίγες ηµέρες σε αυτόν τον πλανήτη που τελικά φωτίστηκε. Παρατηρούν. Περιµένουν να δουν τους νέους Αναληφθέντες Δασκάλους που πρόκειται να µείνουν εδώ για πολλά, πολλά, πολλά χρόνια. Λοιπόν ας πιούµε σε αυτό. Μιλώντας για τα ποτά, καταλαβαίνω ότι υπάρχει κάποια σπονδή εκεί πίσω. Επίσης ίσως το ανοίξατε για το ακροατήριο. Ήταν αρκετά εγκάρδιοι να καταστήσουν το πράγµα εδώ νηφάλιο, θα τους στείλουµε πίσω κάτω στον λόφο... LINDA: Προσέξτε το στόµα σας. ADAMUS:... πολύ νηφάλιος! Πολύ νηφάλιος! ναι. Λοιπόν. Λοιπόν, αγαπητοί µου φίλοι, θεµελιώδη ζητήµατα. Τα θεµελιώδη ζητήµατα έχουν επιπτώσεις επίσης στη διανοητική υγεία, παροµοίως. Θα µπούµε σε αυτό σε µια άλλη συζήτηση, αλλά για κάθε έναν από σας ανεξαιρέτως, πάρετε την στιγµή αυτή µια βαθιά αναπνοή. Το σώµα σας ξέρει πώς να αυτοαναζωογονείται χωρίς να πρέπει να µολυνθεί µε πολλά εξωτερικά πράγµατα, χωρίς να πρέπει να ληφθούν πολλά φάρµακα, να κάνετε πολλές πειθαρχίες, να κάνετε το σώµα σας να υποφέρει ακόµη περισσότερο. (Η Suzy του προσφέρει λίγο κρασί) Αα! Θα είµαι τελευταίος - αλλά βιάσου ( γέλιο και ο Adamus κρυφογελά) SART: Στραγγίξτε το µπουκάλι! (γέλιο)

15 ADAMUS: Το σώµα σας ξέρει πώς να θεραπεύσει τον εαυτό του, έτσι ας το κάνουµε αυτό µόλις για µια στιγµή εδώ. Ας έχουµε... ναι είναι µια εµπειρία, αλλά πρόκειται απλά να το κάνουµε Πάρτε µια βαθιά αναπνοή, και συνειδητοποιήστε ότι δεν είστε οι πρόγονοί σας. Δεν είστε ούτε το προσωπικό karma σας. Μπορείτε να αφήσετε να φύγει οποτεδήποτε θέλετε. Θυµάµαι µερικά από τα χρόνια στις Μυστηριακές Σχολές όπου κυριολεκτικά οι δάσκαλοι και εγώ έπρεπε να αγωνιστούµε, προσπαθώντας να αποµακρύνουµε το προσωπικό karma από µερικούς από τους σπουδαστές. Επέµειναν όντως σε αυτό. Ήταν µέρος της ταυτότητάς τους. Και είπαµε, "Όχι. Μπορείτε να το αφήσετε να πάει αµέσως. Τα πάντα. Όλα."Αυτοί επέµεναν να το κατέχουν. Υποθέτω ότι τους έκανε να αισθάνονται περισσότερη επαφή µε τους εαυτούς τους. Λίγο βάσανο τους έκανε να αισθάνονται πιό ζωντανοί µε έναν παράξενο τρόπο. Απλά δεν θα µπορούσαν να αφήσουν να φύγουν µερικά από τα ζητήµατα. Αλλά µπορούµε σήµερα εδώ. Λοιπόν, και θα το κάνουµε αυτό µε... εµείς θα τα αφήσουµε να φύγουν µε το κρασί. Και έχετε καθόλου µικρές γκοφρέτες για να το συνοδεύσει; (γέλιο) Έτσι, όταν ο οποιοσδήποτε παίρνει το ποτήρι µε το κρασί, και για εκείνους από σας που ακούτε online, πάρτε ένα ποτήρι µε νερό, ένα ποτήρι κρασιού. SUZY: Όλοι εξυπηρετούνται. ADAMUS: Όλοι εξυπηρετούνται. Κατ' αρχάς, προτού να πάρουµε το ποτό - και αυτό είναι για την απεριόριστη υγεία σας - προτού να πιείτε πραγµατικά, είναι για την απεριόριστη υγεία σας, χωρίς προγονικό karma, προσωπικό karma, περιβαλλοντική ζητήµατα ή µαζική συνείδηση. Είναι για την κυρίαρχη υγεία σας. Είναι για το σώµα σας που ξέρει πώς να αναζωογονήσει τον εαυτό του, να συνεχίζει να ισορροπεί. Τώρα, πρώτα µυρίζετε... προφανώς όχι γαλλικό (αναφερόµενος στο κρασί). Χµ. (γέλιο) Δεν µπορώ να το πιστέψω. Η Mademoiselle δεν πρόκειται καν να πιεί ένα ποτήρι µε κρασί εκτός και αν προέρχεται από τη Γαλλία. Αλλά πρώτα µυρίζετε (µυρίζει το κρασί)... ανοίξτε εκείνη την αίσθηση. Aα! Ναι! Και ακριβώς λίγο στη γλώσσα, η γεύση... στην κυρίαρχη υγεία σας.

16 (µικρή διακοπή) Χµµµµµ. Ναι, τραβάµε φωτογραφίες σαν στοιχεία. (Συγκρατηµένα γέλια του Adamus) ναι. Και έπειτα ένα ποτό, στην απόλυτη υγεία σας, αφήνετε το σώµα σας αναζωογονήσει τον εαυτό του. Αα!. Χµ!. Δεν είναι η ποσότητα, είναι η ποιότητα. Δεν είναι ότι πρέπει να πιωθεί ολόκληρο εκείνο το µπουκάλι απλά για να γίνεις υγιής, αφορά το να είσαι σε θέση να πιείς µια γουλιά τελετουργικά. Ολόκληρο αυτό το φυσικό ζήτηµα βλέπω ότι κάπως αναθερµαίνεται µε τους Shaumbra. Γιατί; Επειδή όπως φτάνετε πιό κοντά στην πραγµατική συνείδηση, τα ζητήµατα που ήταν αποθηκευµένα στο σώµα αρχίζουν να βγαίνουν- πόνοι και άλγη, προγονικές ασθένειες που θέλουν να απελευθερωθούν - έτσι που µερικές φορές αυτές σκάνε επάνω, δυστυχώς. Μερικές φορές παίρνετε λίγο τον τρόµο του καρκίνου ή τον τρόµο του διαβήτη, που λένε σε σας "Αυτό δεν είναι το ζήτηµά σας. Είστε έτοιµοι να το αφήσετε να φύγει; Ή συµβαίνει ότι εσείς πάτε να κρεµαστείτε επάνω σε αυτό, συµβαίνει ότι εσείς πάτε να παίξετε, συµβαίνει ότι εσείς πάτε να τον αφήσει να σας αποσπάσει;" Αλλά σε αυτήν την στιγµή, µπορούµε να πάρουµε µια βαθιά αναπνοή και να τα αφήσουµε όλα εκείνα να φύγουν. Δεν είναι δικά σας. Είστε µια κυρίαρχη ύπαρξη απολύτως σε θέση να αναζωογονήσετε το σώµα σας εύκολα, απλά, µόλις µια γουλιά κρασιού, µια γουλιά νερού, µπισκότου τσιπ σοκολάτας. "Δεν έχει σηµασία. Ας πάρουµε µια βαθιά αναπνοή µε αυτό, και ας πάµε στο σηµερινό θέµα. Τι Θέλουν Όντως οι Άνθρωποι ; Λοιπόν εγώ υποβάλλω την ερώτηση, τι θέλουν όντως οι άνθρωποι ; Όχι τι θέλετε εσείς, όχι οι Shaumbra, αλλά ο τυπικός άνθρωπος - θα χρειαστείτε ένα καθαρό κοµµάτι από χαρτί εδώ (στη Linda) - τι θέλουν όντως οι άνθρωποι; ΙΩΑΝΝΑ: Ασφάλεια. ADAMUS: Ασφάλεια. Ναι, και δεν θα τρέξουµε το µικρόφωνο, αλλά να µιλάτε δυνατά και θα επαναλαµβάνω έτσι ώστε ο καθένας που ακούει on-line, ο οποίος είναι επίσης ήδη στο δωµάτιο εδώ ελπίζω... ελπίζω ότι έχετε επεκτείνει την συνείδηση και έχετε µπεί στο δωµάτιο µε µας

17 Λοιπόν ασφάλεια. Απολύτως. Κάπως ενδιαφέρον, πολύ ενδιαφέρουσα δυναµική, για οποιονδήποτε είναι πνευµατικός ψυχολόγος, αυτό σχεδόν δεν έχει νόηµα. Μέρος σας δεν θέλει να είναι εδώ, παραπονιέστε για τη ζωή, αλλά ταυτόχρονα θέλετε την ασφάλεια. Θέλετε να είστε ακόµη περισσότερο κάπως εσώκλειστος από όσο ήσασταν χθες. Αλλά ασφάλεια, καλό. Καλό. Τί άλλο θέλουν όντως οι άνθρωποι ; (διάφοροι άνθρωποι απαντούν, ένα άτοµο λέει "Αποδοχή.") Ακριβώς κάτι στην ώρα του! Όχι... ο καθένας να το πετάει σε µένα! αποδοχή. Αποδοχή και αναγνώριση, ναι, το οποίο είναι ένα ενδιαφέρον πράγµα αυτό καθαυτό. Πώς πρόκειται να έχουν αποδοχή ή αναγνώριση εάν αυτοί δεν αποδέχονται ή δεν αναγνωρίζουν τον εαυτόν τους; Εάν εσείς που ακούτε έξω εκεί - που ακούτε εδώ - εάν έχετε κάποιο ζήτηµα αποδοχής, εάν αισθάνεστε ότι "οι άλλοι άνθρωποι δεν µε δέχονται, δεν µε καταλαβαίνουν," είναι επειδή δεν δέχεστε τον εαυτό σας ή δεν κατανοείτε τον εαυτό σας. Μήπως άκουσα κάποιον να λέει "Ω µπούρδες!"; (γέλιο και συγκρατηµένα γέλια του Adamus) SART: Μπούρδες! ADAMUS: Ναι. Θέλουν την αποδοχή και την αναγνώριση. Βρίσκονται σε αυτόν τον αγώνα της ταυτότητας του να αποδεχτούν τον εαυτό τους. Προσπαθούν να ψάχνουν όλη την ώρα για αυτό από τους άλλους. Ως επί το πλείστον δεν εµφανίζεται ποτέ σε αυτούς το να το εξετάσουν από µέσα. Έτσι ψάχνουν την αποδοχή. "Άραγε οι γονείς µου µε αποδέχονται; Οι συνάδελφοί µου µε αποδέχονται; Η σύζυγός µου ή ο σύζυγός µου µε αποδέχεται; Άραγε ο µέσος όρος των ανθρώπων στον δρόµο µε αποδέχεται ;"Έτσι ψάχνουν συνεχώς για αυτό. Ψάχνουν την αναγνώριση ή την επικύρωση - την αναγνώριση ότι κάνουν µια καλή δουλειά- αλλά εάν δεν νοµίζουν ότι κάνουν µια καλή δουλειά σαν άνθρωποι, κανένας άλλος δεν πρόκειται να σκεφτεί ότι κάνουν µια καλή δουλειά, καταλαβαίνετε. Λοιπόν απολύτως, αποδοχή και αναγνώριση. Συνεχώς ψάχνουν. Τί άλλο ψάχνουν οι άνθρωποι ; SHAUMBRA 3 (γυναίκα): Ευτυχία. ADAMUS: Ευτυχία. Η πάντα-φευγαλέα ευτυχία. Τι σηµαίνει ευτυχία ; (το ακροατήριο αποκρίνεται διφορούµενα) Τι σηµαίνει ευτυχία;

18 SHAUMBRA 3: Εσωτερική χαρά. ADAMUS: Εσωτερική χαρά. Νοµίζετε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι ξέρουν καν πώς να συλλαβίσουν την εσωτερική χαρά; SHAUMBRA 3: Πιθανώς όχι. ADAMUS: Πιθανώς όχι. Όχι. SHAUMBRA 3: Εντάξει, λοιπόν κάτω από την ευτυχία θα βάζαµε σχετική σηµασία. ADAMUS: Θα µπορούσε να είναι. Ναι, ναι. Αλλά είστε απολύτως σωστοί, και το ακούω όλη την ώρα. Ένα από τα καταπληκτικά πράγµατα που συµβαίνουν όταν είσαι στη µη φυσική µορφή είναι, εάν συντονιστείς, µπορείς πραγµατικά να ακούσεις προσευχές. Και υπάρχουν πολλές από αυτές κάθε νύχτα σε όλο τον κόσµο. Πολλές προσευχές που λέγονται, είτε στους άγιους ή στους Θεούς ή στους γκουρού ή στο άγνωστο, αλλά πολλές προσευχές και πολλές από αυτές βγαίνουν µε αυτό, "αγαπητέ Θεέ, θέλω µόνον να είµαι ευτυχής," σαν να εξαρτάται από τον Θεό; Σαν ο Θεός να επρόκειτο να σας κάνει ευτυχισµένους; Είναι κάπως ενδιαφέρον και... ω!, θα µπορούσα να κάνω µια ολόκληρη χαρακτηριστική κωµωδία σουξέ µε τις προσευχές. Νοµίζω ότι θα το κάνω (κάποιο γέλιο) Ολόκληρη χαρακτηριστική κωµωδία για το όταν οι άνθρωποι ζητούν την ευτυχία, το τι γενικά σηµαίνει αυτό; Και έπειτα το εξετάζω ενεργειακά. Σηµαίνει ότι είναι ανάστατοι µε τον σύζυγό τους ή τον σύντροφό τους, και ευτυχία είναι ο σύζυγός τους ή ο σύντροφός τους να είναι απλά πιο ευχάριστοι προς αυτούς. Δεν σκέφτηκαν ποτέ ότι ίσως αυτοί οι ίδιοι να πρέπει να είναι πιο ευχάριστοι προς τους εαυτούς τους. Και ευτυχία είναι συχνά "εγώ θέλω µόνον µια εργασία που πραγµατικά να αγαπώ." Αλλά έπειτα όταν τους ρωτώ - προσποιούµενος ότι είµαι κάποιος αρχάγγελος - και τους ρωτώ, "καλά, ποια δουλειά θέλετε; Ποια δουλειά θα σας έκανε ευτυχισµένους;" "Καλά, δεν ξέρω. Απλά κάποια εργασία όπου οι άνθρωποι είναι ευχάριστοι προς εµένα, όπου δεν είναι απαραίτητο να εργάζοµαι τόσο σκληρά και να κάνω πολλά χρήµατα. Ίσως δεν χρειάζεται να εργάζοµαι καθόλου. Ίσως το να κάθοµαι απλά στο σπίτι. "Και δεν καταλαβαίνουν πραγµατικά αυτό το πράγµα το αποκαλούµενο ευτυχία. Είναι ευτυχία να βγαίνεις για γεύµα κάθε νύχτα; Αλλά έπειτα γίνεστε παχείς, και έπειτα δεν είστε ευχαριστηµένοι από τον εαυτό σας.

19 Αυτό ολόκληρο το πράγµα της ευτυχίας είναι κατά κάποιον τρόπο µια πολύ ουδέτερη δήλωση ή απροσδιόριστη δήλωση. "Θέλω να είµαι ευτυχισµένος." Υποθέτω ότι αυτό σηµαίνει πραγµατικά ότι δεν είναι ευτυχείς. Υπάρχει κάτι ανεκπλήρωτο, ελλιπές. Ψάχνουν κάτι, αλλά δεν έχουν καµία ιδέα τι είναι αυτό που θέλουν. Έτσι γίνεται κάπως ένα ενδιαφέρον παιχνίδι, και ελπίζω ότι δεν είµαι πάρα πολύ άξεστος εδώ. LINDA: Ε!, προχωρήστε. ADAMUS: Αλλά προσπαθώ να είµαι σαφής, υποθέτω. Ξεκάθαρος. Αλλά γίνεται ένα ενδιαφέρον παιχνίδι της φευγαλέας ευτυχίας - πάντα έξω εκεί κάπου. Ποτέ εδώ, πάντα έξω εκεί. "Θα ήµουν ευτυχής εάν τα παιδιά µου ήταν εξυπνότερα. Θα ήµουν ευτυχής εάν ήµουν λίγο νεώτερος, εάν δεν είχα αυτά τα φυσικά προβλήµατα, εάν δεν είχα τέτοιους κακούς γονείς που µου έδωσαν τέτοια χωρίς ενδιαφέρον φυσική όψη." Βλέπετε, γίνεται αληθινά ένα παιχνίδι. Μεγαλειώδες. Τί άλλο ψάχνουν οι άνθρωποι ; LINDA: Αγάπη! ADAMUS: αγάπη. Προχωρήστε. Τι είναι αγάπη; Ε!, αυτό είναι ένα τραγούδι (τραγουδάει) Τι είναι αγάπη; KERRI(Συνεχίζει το τραγούδι) Μωρό µου µην µε πληγώνεις ADAMUS: Πώς πάει; KERRI: Λέει "Μωρό µου µην µε πληγώνεις" - επειδή πηγαίνουν χέρι-χέρι µαζί, καταλαβαίνετε. ADAMUS: Ναι, προχωρήστε. Προχωρήστε. Μπορείτε να σηκωθείτε. Θα επιθυµούσατε να είστε µια διασηµότητα;

20 KERRI: Όχι! ADAMUS: Ναι! Πραγµατικά θέλετε να είστε µια διασηµότητα. (Συγκρατηµένα γέλια του Adamus) KERRI: Όχι. ADAMUS: Λοιπόν τι είναι αγάπη; Αυτό είναι ένα ενδιαφέρον πράγµα. Υποστηρίζω ότι η πεποίθηση της µαζικής συνείδησης για την αγάπη είναι γενικά κάπως στρεβλή, επειδή η αγάπη συνδέεται γενικά µε τους γονείς που σας κακοµεταχειρίστηκαν. Όχι καθένας, αλλά πολλοί... οι περισσότεροι... η µεγάλη πλειοψηφία... η εξαιρετικά µεγάλη πλειοψηφία (γέλιο) Λοιπόν πόσοι από σας είχαν γονείς που είπαν, "θα σε χαστουκίσω τώρα" ή "πρόκειται να σου στερήσω κάτι, αλλά αυτό το κάνω επειδή σε αγαπώ." Και αυτό εγκαθιστά ένα είδος ενδιαφέροντος ενεργειακού ορισµού της αγάπης. Πόσοι από αυτούς που είναι online- δεν θα ρωτήσω τους ανθρώπους εδώ - πόσοι από αυτούς που είναι online είναι χωρισµένοι; Περισσότερο από µία φορά; Περισσότερο από δύο φορές; Ω! συνεχίζω. Εντάξει. Περισσότερες από πέντε φορές; Λοιπόν παντρευτήκατε από αγάπη. Καλά, πραγµατικά, καθόλου. Οι περισσότεροι από σας δεν παντρεύτηκαν από αγάπη. Ήταν karma. Θα ήσασταν µαζί πριν. Είχατε πράγµατα να επεξεργαστείτε και να βιώσετε µαζί. Έτσι επιστρέψατε µαζί. Συναντήσατε ο ένας τον άλλον. "Ω! Σας ξέρω! Πρέπει να είστε ο σύντροφος της ψυχής µου!" Όχι, απλά ήσασταν µαζί πριν. Είχατε θέµατα για να επεξεργαστείτε. Ίσως θα µπορούσατε να το κάνετε σε αυτήν την ζωή. Η αληθινή αγάπη δεν θα βρεθεί ποτέ σε ένα άλλο πρόσωπο µέχρι που να την βρείτε στον εαυτό σας. Δεν θα έχετε ποτέ µια σχέση µε οποιονδήποτε άλλον που να είναι υγιής και ισορροπηµένη έως ότου την έχετε µε τον εαυτό σας. Κατόπιν κάθε σχέση θα είναι διαφορετική. Δεν θα τρέφεστε. Δεν θα χρησιµοποιούνται οι σχέσεις για να ισορροπήσουν την αρσενική ή θηλυκή πλευρά ή να ισορροπήσουν οτιδήποτε. Δεν θα επιλέξετε ποτέ έναν σύντροφο πάλι για να ολοκληρώσετε κάτι µέσα σας. Έτσι, και τώρα ακούω έξω εκεί κάποιον, "αλλά τι γίνεται µε την αγάπη για το σκυλί µου ή τη γάτα µου; Τι γίνεται µε εκείνο το είδος αγάπης; " Πάτε κοντά, επειδή τα κατοικίδια ζώα είναι βασικά επεκτάσεις σας, κατά κάποιον τρόπο. Όχι εσείς, άµεσα, επειδή τότε δεν θα θέλατε το κατοικίδιο ζώο τόσο πολύ, αλλά είναι κατά κάποιον τρόπο σαν η ενέργειά σας σε εκείνο το κατοικίδιο ζώο. Και έτσι είναι πραγµατικά µέρος του βήµατος ή της διαδικασίας στο να µάθετε να αγαπάτε τον εαυτό σας. Εάν µπορείτε να µάθετε να αγαπάτε τα ζώα σας, τα κατοικίδια ζώα σας, αυτά τα ευλογηµένα όντα, τότε

21 µπορείτε να πάρετε αυτό τώρα, εκείνο το ίδιο πράγµα, και να µάθετε να αγαπάτε τον εαυτό σας. Γουφ! Γουφ! (ο Adamus "γαυγίζει" έπειτα γελά συγκρατηµένα ) (κάποιος λέει "µίου") Ναι, µίου. Λοιπόν τι άλλο θέλουν οι άνθρωποι ; Ελάτε! Όχι... KERRI: Περισπασµούς. ADAMUS: Περισπασµούς, απολύτως. Ναι. Περισπασµούς, και τους έχουν. Περισπασµούς. Δεν ξέρουν ότι θέλουν περισπασµούς. Δεν το συνειδητοποιούν, αλλά αυτό είναι αυτό που φτιάχνουν. Είναι µια πρωταρχική αιτία. Είναι ένα ενεργειακό πράγµα. Τους θέλουν. Πώς γίνεται να µην έχουµε απαριθµήσει τα χρήµατα εδώ; Εδώ είναι όπου πραγµατικά συνοψίζονται όλα- πραγµατικά, χρήµατα - επειδή τα χρήµατα σας δίνουν ασφάλεια. Με τα χρήµατα σκέφτεστε ότι πρόκειται να γίνετε αποδεκτός, πρόκειται να έχετε την ευτυχία, ο καθένας θα σας αγαπά, και έπειτα πρόκειται να περισπαστείτε µε όλα τα χρήµατα που θα έχετε. Είναι περισσότερο στους δυτικούς πολιτισµούς, ναι, ακούω. Αυτό είναι ένα πολύ θορυβώδες ακροατήριο, όχι εσείς, αλλά αυτοί που µας συντροφεύουν. Ξέρετε, είναι πρόθυµοι να λένε περισσότερα αφού δεν κάθονται εδώ. Μπορώ να τους ακούσω στους υπολογιστές τους. "Ναι! Είναι ένα δυτικό πράγµα!" Λοιπόν, απολύτως. Αλλά δεν είναι µόνο τα δολάρια ή τα πέσος ή τα EUROS, αλλά είναι εκείνο το πράγµα της αφθονίας. Ο καθένας τα θέλει, επειδή είναι ένα παιχνίδι της µαζικής συνείδησης. Είναι ένα τεράστιο πράγµα που υφάνθηκε στο ύφασµα της µαζικής συνείδησης - αγαθά, υλικά, ασφάλεια. Λοιπόν, υπάρχει πάρα πολύ από αυτό έξω εκεί. Τόσο µεγάλο µέρος της αναζήτησης είναι για αυτό. Και ο καθένας εδώ - ο καθένας εδώ, φυσικά ή µη-φυσικά - πρέπει να είστε τίµιος µε τον εαυτό σας. Εάν σας δίνονταν τρεις επιθυµίες, µια από αυτές να επρόκειτο να είναι τα χρήµατα, ή πρόκειται να πείτε "αφθονία," επειδή... ναι, µετρητά. Μετρητά. Μετρητά. Όχι απλά πίστωση, όχι πληρωµή σε είκοσι-χρόνια αφού πιάσεις jackpot, αλλά µετρητά τώρα. Και έπειτα το ονοµάζετε αφθονία, επειδή ακούγεται καλύτερα. Όχι; Ναι. "Επιλέγω την αφθονία." Όχι. Ζητάτε χρήµατα (κάποιο γέλιο) Λοιπόν αυτό είναι ένα ζήτηµα. Είναι τεράστιο, και µην αισθανθείτε ποτέ ένοχοι για αυτό. Είναι απλά ενέργεια. Είναι απλά ενέργεια. Αυτό είναι όλο αυτό που είναι. Είναι ενέργεια κατά κάποιον τρόπο στον χαµηλότερο κοινό παρονοµαστή. Ο καθένας συµφωνεί ότι πρόκειται να το χρησιµοποιήσουν για το εµπόριο, και πιστέψτε το ή όχι, αυτός ο πλανήτης - δεν µε νοιάζει τί λένε οι πολιτικοί - αυτός ο πλανήτης θα φθάσει σε ένα κοινό νόµισµα. Ακόµα µπορούν να υπάρξουν άλλα υπο--νοµίσµατα, αλλά αργά ή γρήγορα, πρόκειται να γίνει. Αυτό µόνο έχει νόηµα. Γιατί θα είχατε

22 όλα τα είδη διαφορετικών νοµισµάτων που πρέπει να µετατρέπετε όταν ταξιδεύετε, το οποίο είναι εύκολο να κάνεις αυτές τις µέρες, και έπειτα να πρέπει να το µετατρέψετε, και κάποιοι να βγάζουν κάποια χρήµατα από τη µετατροπή. Τα ανταλακτήρια συναλλάγµατος. Ξέρετε πώς αισθάνθηκε ο Yeshua για αυτά - φτττ - το τραπέζι επάνω. Έτσι πρόκειται να έρθετε σε ένα ενιαίο νόµισµα, ίσως που να υποστηρίζεται ή να έχετε περισσότερα τοπικά νοµίσµατα επίσης, αλλά αργά ή γρήγορα, και σας ξέρω µερικούς από σας- όχι κάποιοι από σας αλλά µερικοί άνθρωποι σκέφτονται ότι υπάρχει κάποια µεγάλη συνοµωσία για µια παγκόσµια τάξη. Πρόκειται να παρεκτραπώ εδώ για µια στιγµή. Κοσµικοί Πολίτες Ξόδεψα πολύ χρόνο, προσπάθησα και ευχαριστήθηκα πολύ στην τελευταία διάρκεια ζωής µου ως Count St. Germain, εργαζόµενος σε όλη την Ευρώπη για να προσπαθήσω να ενοποιήσω. Είχαµε αυτά τα µικρά βασίλεια και φέουδα και κέντρα ελέγχου. Πραγµατικά ούτε καν κυβερνήσεις, απλά κέντρα ελέγχου. Βασικά σπαταλούσαν τον χρόνο τους πολεµώντας το ένα το άλλο. Και το καταπληκτικό πράγµα είναι ότι την µια χρονιά ήταν δύο χώρες που µάχονται η µια την άλλη και την επόµενη χρονιά συµµαχούσαν για να µάχονται εναντίον άλλης χώρας. Και αυτό συνεχίστηκε και συνεχίστηκε Πολλές ζωές σπαταλήθηκαν. Πολλή ενέργεια σπαταλήθηκε. Και περισσότερο από οτιδήποτε, είχε πραγµατικά µια δραµατική επίπτωση στη συνείδηση, στη δυνατότητα της συνείδησης να διευρυνθεί. Έφτανα στο σηµείο να πιστεύω ότι η Ευρώπη γλιστρούσε πίσω στις σκοτεινές εποχές, αλλά σε µια αυστηρότερη σκοτεινή εποχή από αυτή που είχε δοκιµάσει. Γλιστρούσε έξω από τη συνείδηση, και χάνονταν ακόµη περισσότερο. Έτσι υπήρξε µια προσπάθεια να προσπαθήσω να ενώσω την Ευρώπη, σαν φάρο φωτός για τον υπόλοιπο κόσµο. Και, σε έναν βαθµό, λειτούργησε. Σε έναν βαθµό, υπάρχουν ακόµα προβλήµατα, όχι λόγω της Ευρώπης, αλλά λόγω της µαζικής συνείδησης, λόγω της ανθρώπινης συνθήκης, επειδή οι άνθρωποι - προσπαθώ να το πω αυτό ανοιχτά, ο Cauldre προσπαθεί να το πει πολιτικά, λοιπόν αγωνιζόταν - οι άνθρωποι θα παλέψουν για ένα κοµµάτι γης, θα παλέψουν για τους προγόνους τους, θα παλέψουν για πράγµατα που είναι πραγµατικά µάλλον ασήµαντα, παρά να ανοίξουν την συνείδησή τους και να ρίξουν µια µατιά στους εαυτούς τους ως παγκόσµιου πολίτη, ως συµπαντικού πολίτη, ως άνθρωπος, ως κάτι πολύ µεγαλύτερο από το σπίτι που παραδόθηκε σε αυτούς από τον παππού τους ή το κοµµάτι του εδάφους που ήταν στην οικογένεια για πάντα ή την εθνικότητά τους. Κανένα από αυτά τα πράγµατα δεν κάνει πραγµατικά διαφορά πλέον, και κρατούν κυριολεκτικά περιορισµένη τη συνείδηση σε αυτόν τον πλανήτη από το να διευρυνθεί. Σας κρατούν κυριολεκτικά πίσω, λόγω αυτού του δικτύου της συνείδησης. Και ο καθένας παλεύει για το µικρό κοµµάτι εδάφους του και για τον τρόπο που γίνονται τα πράγµατα πάντα, ο καθένας παλεύει για κάτι που είναι παλαιό και έτοιµο να αλλάξει και θέλει να αλλάξει.

23 Δεν είστε Αµερικανός. Δεν είστε - καλά, ναι, είστε γαλλίδα (στην Véronique - οι υπόλοιπο σας δεν είστε Αµερικανοί, δεν είστε Ισπανοί, δεν είστε Γερµανοί, δεν είστε Ολλανδοί. Είστε παγκόσµιοι πολίτες, και έπειτα Γάλλοι. (Συγκρατηµένα γέλια του Adamus) Λοιπόν, αγαπητοί Shaumbra, σας ευχαριστώ που µου επιτρέψατε να παρεκτραπώ λίγο. Αλλά οι άνθρωποι κρατιούνται επάνω σε πράγµατα που δεν τους εξυπηρετούν πλέον. Γιατί; Επειδή δεν θέλουν την αλλαγή, επειδή φοβούνται την αλλαγή, επειδή σκέφτονται ότι εάν επιστρέψουν σε αυτό που έγινε 50 χρόνια πριν, 100 χρόνια πριν ή χρόνια πριν, ότι κάπως πρόκειται να το βελτιώσουν. Αποµυζούσε η κατάσταση πίσω τότε. Πραγµατικά. Η ενέργεια ήταν πυκνότερη. Υπήρχε πολύ περισσότερος έλεγχος, πολύ περισσότερη αδικία από ποτέ πριν. Λιγότερη ελευθερία. Τα πράγµατα ήταν πολύ πιό ακατέργαστα. Μένω πάντα κατάπληκτος που υπάρχουν εκείνοι που θέλουν να επιστρέψουν στους Ατλάντειους χρόνους. Υπήρξαν µερικά συµπαθητικά πράγµατα για την Ατλαντίδα, τα τρόφιµα ήταν αρκετά καλά, αλλά δεν ήταν και τόσο σπουδαία. Δεν είχαν µαγικές δυνάµεις µεγαλύτερες από αυτές που έχετε τώρα. Είχαν µερικές διαφορετικές τεχνολογίες. Αυτό είναι όλο. Οι Λεµούριοι. Ενδιαφέρουσες εποχές, εάν επιθυµείτε να ζείτε στην ζούγκλα µισός άνθρωπος, µισός ζώο. Αλλά αυτό είναι τώρα. Αυτό είναι. Λοιπόν, πάλι, είµαι σε ένα παραλήρηµα κοµπασµού σήµερα. Ελπίζω ότι δεν σας πειράζει, πολύτιµη αγαπητή µου. (φιλά τη Linda) LINDA: Όλα είναι καλά σε όλη την δηµιουργία. Περισσότερα Για Αυτά Που Θέλουν Οι Άνθρωποι ADAMUS: (καγχασµός) ναι, απολύτως. Τί άλλο; Τί άλλο θέλουν οι άνθρωποι ;

24 SHAUMBRA 4 (άτοµο): Μια αίσθηση σκοπού. ADAMUS: Σκοπός. Απολύτως, σας ευχαριστούµε. Σας ευχαριστούµε. Σκοπός. Γιατί; Γιατί; SHAUMBRA 4: Καλή ερώτηση. ADAMUS: Καλή ερώτηση. Αυτό πρόκειται να είναι σχετικά εύκολο. Γιατί οι άνθρωποι θέλουν το σκοπό; SHAUMBRA 5 (γυναίκα): Τους δίνει νόηµα. ADAMUS: Τους δίνει νόηµα στη ζωή. Ξέρετε, τους δίνει νόηµα, και µε κάποιον τρόπο, είναι ένας περισπασµός. Μπορεί να είναι θαυµάσιος ο σκοπός, αλλά µπορεί επίσης να είναι ένας περισπασµός. Κάποιος λέει, "είµαι ένας πιλότος αερογραµµών," παραδείγµατος χάριν. "Είναι ο σκοπός µου." Ή "είµαι ενός πνευµατικός θεραπευτής ή δάσκαλος." Είναι ένας σκοπός. Ή είναι τραπεζίτης ή οτιδήποτε συµβαίνει να είναι. Είναι ένας σκοπός, και µπορεί επίσης να είναι µια ρουτίνα ζωής. Αλλά τους κάνει να αισθάνονται ότι έχουν κάτι να κάνουν εδώ στη Γη. Πόσοι - και δεν χρειάζεται να δω χέρια - αλλά πόσοι είναι σαν, "καλά, είµαι γονέας. Να γιατί είµαι εδώ."καλά, όχι, όχι πραγµατικά. "Καλά, όχι, διότι το σηµαντικότερο πράγµα για µένα στη ζωή είναι τα παιδιά µου." Καλά, τώρα, θα θέλατε αυτό να είναι το σηµαντικότερο πράγµα στα παιδιά τους και στα παιδιά των παιδιών τους; Έτσι όλος ο σκοπός είναι απλά να υπάρχουν παιδιά και να περνάει αυτό παρακάτω; Δεν υπάρχει κάποιος λίγο υψηλότερος σκοπός; Τα παιδιά είναι θαυµάσια. Είναι ένας τρόπος συνέχισης και επέκτασης. Αλλά όχι και να κολλήσεις. Έτσι οι άνθρωποι προσκολλώνται στο σκοπό. Προσκολλώνται στο σκοπό στη µέση της θύελλας. Κρέµονται επάνω σε εκείνο τον σκοπό για την αγαπητή ζωή. Το χρησιµοποιούν για να δικαιολογήσουν αυτήν την ζωή. Φτάνουν στην άλλη πλευρά - και θα κάνω µια παράσταση κωµωδίας για εκείνο κάποια µέρα, τί αστεία πράγµατα συµβαίνουν όταν οι άνθρωποι περνούν από την άλλη πλευρά - τόσο συχνά λένε, "σπατάλησα ολόκληρη τη ζωή µου σε αυτό;! Σε αυτό;!" Και πολλές φορές, δεν ήταν καν σε χαρά. Και συνειδητοποιούν ότι έβαλαν πολλή ενέργεια σε κάτι που δεν ήταν πραγµατικά αυτό το τόσο σηµαντικό.

25 Εντάξει, ένα ή δύο ακόµη. Τι θέλουν οι άνθρωποι ; SHAUMBRA 6 (γυναίκα): Υγεία. ADAMUS: Συγνώµη; SHAUMBRA 6: υγεία. ADAMUS: Υγεία. Υγεία. Απολύτως. Υγεία. Και, ξέρετε, είναι ενδιαφέρον. Με τόση πολύ από την δυναµική που είναι σε κίνηση, θέλουν την υγεία - προφανώς, θέλετε να αισθάνεστε καλά. Επ' ευκαιρία ο πόνος, που είναι πραγµατικά αυτό που δεν θέλουν, ο πόνος είναι απολύτως από το µυαλό. Δεν είναι στο σώµα. LINDA: Κυριολεκτικά. ADAMUS: Το σώµα δεν ξέρει τίποτα για τον πόνο. Είναι µόνο το µυαλό. Και αυτό δεν είναι µόνο ένα γεγονός του Adamus, αυτό είναι επίσης ένα επιστηµονικό γεγονός. Εάν θα χτυπούσα µε το πόδι στο πόδι του David εδώ, ακόµα κι αν φορά πολύ βαριά παπούτσια, ο πόνος δεν είναι στο πόδι του. Είναι στο µυαλό του. Οι άνθρωποι δεν θέλουν τον πόνο. Λένε ότι θέλουν την υγεία, αλλά αυτό είναι τόσο αόριστο την στιγµή αυτή. Είναι πραγµατικά. Εννοώ ότι, οι άνθρωποι φαίνεται ότι έχουν όλο και περισσότερες ασθένειες, αρρώστιες. Μέρος από αυτό οφείλεται στην µαζική συνείδηση. Εκστοµίζετε πράγµατα για τον καρκίνο. Εκστοµίζετε πράγµατα για όλες αυτές τις ασθένειες. "Εάν αναπνέετε τον αέρα στο Cincinnati, πρόκειται να πάθετε καρκίνο." Αυτό είναι που λένε, και έπειτα τόσοι άνθρωποι προσαρµόζονται σε αυτό. Ξαφνικά, έχετε πολλούς µη υγιείς ανθρώπους. Η δική µου... (σταµατά) θα περιµένω εκείνη την δήλωση. Λοιπόν. Εντάξει, επόµενη σελίδα, παρακαλώ. Αυτό είναι που οι άνθρωποι θέλουν, και ο κατάλογος θα µπορούσε να συνεχιστεί και να συνεχιστεί. Αλλά αυτός είναι ένας αρκετά καλός κατάλογος.

26 Επόµενη σελίδα. Νέα σελίδα. LINDA: Νόµισα ότι θέλατε µια ακόµη. Τι Θέλουν Πράγµατι Οι Shaumbra ; ADAMUS: Μια ακόµη σελίδα. Τι θέλουν οι Shaumbra ; (το ακροατήριο αποκρίνεται "Aχχ!") Aχχ! Θα έπρεπε να το έχετε υπολογίσει... (κάποιος απαντά "Ανάληψη") Ανάληψη. Αυτό είναι κάτι καλό. Ανάληψη. Τι στην κόλαση είναι η ανάληψη ; Εισιτήριο από αυτόν τον πλανήτη; Ποια ανάληψη; KERRI: Τι είναι ανάληψη; ADAMUS: Τι είναι ανάληψη; KERRI: Ουχ... ADAMUS: Μιλήστε στην κάµερα. Υπάρχουν χιλιάδες, εκατοµµύρια που σας παρακολουθούν την στιγµή αυτή. Τι είναι ανάληψη; KERRI: Είναι... είναι το να ενωθώ µε την ψυχή µου σε αυτήν την διάρκεια ζωής. ADAMUS: Μου αρέσει αυτό! Καλό. KERRI: Να είµαι µε την ψυχή µου. ADAMUS: Ωραία. Ωραία. Ναι. Σας ευχαριστούµε. KERRI: Καλύτερα να συµβαίνει ή θα έρχοµαι για σας! (γέλιο και συγκρατηµένα γέλια του Adamus)

27 LINDA: Παίρνει ένα βραβείο για αυτό; SART: Ναι! LINDA: Απονέµουµε βραβείο στην κακή συµπεριφορά; ADAMUS: Ήταν µεγαλειώδες. Πρέπει να είστε σε θέση να γελάσετε. KERRI: Ναι! ADAMUS: απολύτως. Λοιπόν. KERRI: Αλλά είµαι σοβαρή. ADAMUS: σοβαρή. Εντάξει, ωραία. Ανάληψη. Οι Shaumbra αρχίζουν να καταλαβαίνουν την ανάληψη. Αλλά πρέπει να σας πω, πιθανώς το µόνο αρνητικό που θα έδινα στον Τοβία είναι ότι δεν µπήκε ποτέ πραγµατικά στο να εξετάσει τί είναι η ανάληψη. Παρέµεινε κάπως σαν αυτός ο νεφελώδης ζαχαρωµένος όρος. Αλλά ήταν πρ -... SHAUMBRA 7 (γυναίκα): Μας άρεσε ADAMUS: Σας άρεσε. Ναι. Ναι, καλό. Ανάληψη. Λοιπόν οι Shaumbra αρχίζουν να µαθαίνουν για την ανάληψη. Υπήρξε µια παλαιά ιδέα ότι ξαφνικά εσείς λάµπετε πολύ και βγάζετε µεγάλα φτερά και πετάτε προς τα πάνω µακριά από την Γη στις αστρικές σφαίρες. Δεν λειτουργεί µε εκείνον τον τρόπο. Αυτό ολόκληρο το βιβλι -... ναι, συγνώµη για αυτό Aandrah. Αυτή ολόκληρη η περιγραφή - η βιβλική περιγραφή - της ανάληψης του Yeshua είναι ιδιαίτερα υπερτιµηµένη. Ιδιαίτερα υπερτιµηµένη. Πήρε το φυσικό σώµα του πίσω µε αυτόν στην άλλη πλευρά, αλλά δεν υπήρξε αυτή η µεγάλη λάµψη

28 και το τραγούδι και οι χορωδίες των αγγέλων και όλα τα υπόλοιπα αυτών. Ακούγεται πολύ ροµαντικό, υποθέτω, αλλά στην πραγµατικότητα δεν συµβαίνει µε εκείνον τον τρόπο. Οι Shaumbra αρχίζουν να καταλαβαίνουν αυτήν την ανάληψη - την αληθινή ανάληψη - είναι το να φέρνετε την θεϊκότητά σας, την ψυχή σας σε αυτήν την εµπειρία µε σας, όχι άλλο έχοντας εµπόδια, όχι άλλο χωρισµός, η ζώσα ανάληψη. Λοιπόν σας ευχαριστούµε. Ωραία. Είστε εκεί; KERRI: Ναι! ADAMUS: Ωραία. KERRI: Ποιος εγώ; ADAMUS: Ναι. Μπορείτε να περπατήσετε στο νερό; KERRI: Όχι! ADAMUS: Ναι µπορείτε! Ανοίξτε την πόρτα. Περπατήστε απλά έξω επάνω στο χιόνι. Απολύτως. "Ναι, είµαι φωτισµένος," όπως ο Kuthumi είπε. Ναι, φωτισµένος. KERRI: εντάξει. ADAMUS: Απολύτως, είστε. Είστε πραγµατικά. Αρχίζετε µόλις να το βιώνετε. KERRI: ναι. ADAMUS: Ναι, σας ευχαριστούµε.

29 KERRI: Σας ευχαριστώ. ADAMUS: Ωραία. KERRI: Αλλά ακόµα θα έρχοµαι για σας. ADAMUS: Η ανάληψη έχει πολλά χρήµατα; KERRI: Προφανώς όχι! (πολλά γέλια) ADAMUS: Εντάξει! Γιατί την επιλέξατε ; KERRI: Χουχ; ADAMUS: Γιατί την επιλέξατε ; KERRI: Όχι. Πού είναι το βιβλίο µε τις οδηγίες; Εντάξει. Πού είναι το εγχειρίδιό µου; ADAMUS: Όχι, όχι. Εσείς γράφετε το εγχειρίδιο. LINDA: Ουα, ουα, ουα. ADAMUS: Είστε... ναι. Εντάξει, καιρός για µικρόφωνο. LINDA: Αξίζετε ένα µικρόφωνο.

ΕΡΓΑΣΙΕΣ. Α ομάδα. Αφού επιλέξεις τρία από τα παραπάνω αποσπάσματα που σε άγγιξαν περισσότερο, να καταγράψεις τις δικές σου σκέψεις.

ΕΡΓΑΣΙΕΣ. Α ομάδα. Αφού επιλέξεις τρία από τα παραπάνω αποσπάσματα που σε άγγιξαν περισσότερο, να καταγράψεις τις δικές σου σκέψεις. Α ομάδα ΕΡΓΑΣΙΕΣ 1. Η συγγραφέας του βιβλίου μοιράζεται μαζί μας πτυχές της ζωής κάποιων παιδιών, άλλοτε ευχάριστες και άλλοτε δυσάρεστες. α) Ποια πιστεύεις ότι είναι τα μηνύματα που θέλει να περάσει μέσα

Διαβάστε περισσότερα

Γυµνάσιο Σιταγρών Θεατρικοί διάλογοι από τους µαθητές της Α Γυµνασίου. 1 η µέρα. Χιουµορίστας: Καληµέρα παιδιά, πρώτη µέρα στο Γυµνάσιο.

Γυµνάσιο Σιταγρών Θεατρικοί διάλογοι από τους µαθητές της Α Γυµνασίου. 1 η µέρα. Χιουµορίστας: Καληµέρα παιδιά, πρώτη µέρα στο Γυµνάσιο. Ντέµι Ραµά 1 η µέρα Χιουµορίστας: Καληµέρα παιδιά, πρώτη µέρα στο Γυµνάσιο. Κακός µ.: Άντε να δούµε τι θα γίνει αυτή τη χρονιά. ύσκολα θα είναι στο Γυµνάσιο? Καλός µ.: Σιγά να µην είναι δύσκολα, άµα διαβάζεις

Διαβάστε περισσότερα

«Ο Αϊούλαχλης και ο αετός»

«Ο Αϊούλαχλης και ο αετός» ΠΑΡΑΜΥΘΙ #25 «Ο Αϊούλαχλης και ο αετός» (Φλώρινα - Μακεδονία Καύκασος) Διαγωνισμός παραδοσιακού παραμυθιού ebooks4greeks.gr ΠΑΡΑΜΥΘΙ #25 Ψηφίστε το παραμύθι που σας άρεσε περισσότερο εδώ μέχρι 30/09/2011

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΟ Σ ΑΓΑΠΑΩ

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΟ Σ ΑΓΑΠΑΩ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΟ Σ ΑΓΑΠΑΩ (Αόρατος) ΑΦΗΓΗΤΗΣ: Κάποτε στη γη γεννήθηκε το Όνειρο. Το όνομά του δεν ήταν έτσι, όμως επειδή συνεχώς ονειρευόταν, όλοι το φώναζαν Όνειρο. Δεν ήταν κάτι το σπουδαίο, ήταν σαν

Διαβάστε περισσότερα

Γιατί πρέπει να κάνω εμβόλια;

Γιατί πρέπει να κάνω εμβόλια; Για τους μικρούς μας φίλους Γιατί πρέπει να κάνω εμβόλια; Σε ύ Είµαι το µικρόβιο. Μου αρέσει να κάνω τα µικρά παιδιά να αρρωσταίνουν. Εγώ και η οικογένειά µου βρισκόµαστε παντού στο περιβάλλον που ζεις,

Διαβάστε περισσότερα

ΝΗΦΟΣ: Ένα λεπτό µόνο, να ξεµουδιάσω. Χαίροµαι που σε βλέπω. Μέρες τώρα θέλω κάτι να σου πω.

ΝΗΦΟΣ: Ένα λεπτό µόνο, να ξεµουδιάσω. Χαίροµαι που σε βλέπω. Μέρες τώρα θέλω κάτι να σου πω. Νήφο. Πεταλία; Εγώ, ναι. Σήκω. Δεν ξέρω αν µπορώ. Μπορείς. Είµαι κουρασµένος. Ήρθε η ώρα, όµως. Τα χέρια µου έχουν αίµατα. Τα πόδια µου είναι σαν κάποιου άλλου. Δεν έχουµε πολύ χρόνο. Ένα λεπτό µόνο, να

Διαβάστε περισσότερα

Ο εγωιστής γίγαντας. Μεταγραφή : Γλυμίτσα Ευθυμία. Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης. «Αλέξανδρος Δελμούζος»

Ο εγωιστής γίγαντας. Μεταγραφή : Γλυμίτσα Ευθυμία. Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης. «Αλέξανδρος Δελμούζος» Ο εγωιστής γίγαντας Μεταγραφή : Γλυμίτσα Ευθυμία Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης «Αλέξανδρος Δελμούζος» 2010-2011 Κάθε απόγευμα μετά από το σχολείο τα παιδιά πήγαιναν για να παίξουν στον κήπο του γίγαντα.

Διαβάστε περισσότερα

Τράντα Βασιλική Β εξάμηνο Ειδικής Αγωγής

Τράντα Βασιλική Β εξάμηνο Ειδικής Αγωγής Τράντα Βασιλική Β εξάμηνο Ειδικής Αγωγής Ο Μικρός Πρίγκιπας έφτασε στη γη. Εκεί είδε μπροστά του την αλεπού. - Καλημέρα, - Καλημέρα, απάντησε ο μικρός πρίγκιπας, ενώ έψαχνε να βρει από πού ακουγόταν η

Διαβάστε περισσότερα

Μαμά, γιατί ο Φώτης δε θέλει να του πιάσω το χέρι; Θα σου εξηγήσω, Φωτεινή. Πότε; Αργότερα, όταν μείνουμε μόνες μας. Να πάμε με τον Φώτη στο δωμάτιό

Μαμά, γιατί ο Φώτης δε θέλει να του πιάσω το χέρι; Θα σου εξηγήσω, Φωτεινή. Πότε; Αργότερα, όταν μείνουμε μόνες μας. Να πάμε με τον Φώτη στο δωμάτιό - Μαμά, γιατί ο Φώτης δε θέλει να του πιάσω το χέρι; Θα σου εξηγήσω, Φωτεινή. Πότε; Αργότερα, όταν μείνουμε μόνες μας. Να πάμε με τον Φώτη στο δωμάτιό μου να παίξουμε; Αν θέλει, ναι. Προσπάθησε να μην

Διαβάστε περισσότερα

Η τέχνη της συνέντευξης Martes, 26 de Noviembre de 2013 12:56 - Actualizado Lunes, 17 de Agosto de 2015 18:06

Η τέχνη της συνέντευξης Martes, 26 de Noviembre de 2013 12:56 - Actualizado Lunes, 17 de Agosto de 2015 18:06 No hay traducción disponible. του Χουάν Μαγιόργκα 4 ΠΡΟΣΩΠΑ: 3 Γυναίκες (γιαγιά, μητέρα και εγγονή) και ένας άντρας γύρω στα 30. Το τελευταίο έργο του μεγάλου Ισπανού δραματουργού που ανέβηκε στο Εθνικό

Διαβάστε περισσότερα

6. '' Καταλαβαίνεις οτι κάτι έχει αξία, όταν το έχεις στερηθεί και το αναζητάς. ''

6. '' Καταλαβαίνεις οτι κάτι έχει αξία, όταν το έχεις στερηθεί και το αναζητάς. '' 1. '' Τίποτα δεν είναι δεδομένο. '' 2. '' Η μουσική είναι η τροφή της ψυχής. '' 3. '' Να κάνεις οτι έχει νόημα για σένα, χωρίς όμως να παραβιάζεις την ελευθερία του άλλου. '' 4. '' Την πραγματική μόρφωση

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ

ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ - Α,α,α,α,α,α,α! ούρλιαξε η Νεφέλη - Τρομερό! συμπλήρωσε η Καλλιόπη - Ω, Θεέ μου! αναφώνησα εγώ - Απίστευτα τέλειο! είπε η Ειρήνη και όλες την κοιτάξαμε λες και είπε

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ. Εργασία για το σπίτι. Απαντούν μαθητές του Α1 Γυμνασίου Προσοτσάνης

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ. Εργασία για το σπίτι. Απαντούν μαθητές του Α1 Γυμνασίου Προσοτσάνης ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Εργασία για το σπίτι Απαντούν μαθητές του Α1 Γυμνασίου Προσοτσάνης 1 ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Απαντά η Μαρίνα Βαμβακίδου Ερώτηση 1. Μπορείς να φανταστείς τη ζωή μας χωρίς

Διαβάστε περισσότερα

Από όλα τα παραμύθια που μου έλεγε ο πατέρας μου τα βράδια πριν κοιμηθώ, ένα μου άρεσε πιο πολύ. Ο Σεβάχ ο θαλασσινός. Επτά ταξίδια είχε κάνει ο

Από όλα τα παραμύθια που μου έλεγε ο πατέρας μου τα βράδια πριν κοιμηθώ, ένα μου άρεσε πιο πολύ. Ο Σεβάχ ο θαλασσινός. Επτά ταξίδια είχε κάνει ο 4 Από όλα τα παραμύθια που μου έλεγε ο πατέρας μου τα βράδια πριν κοιμηθώ, ένα μου άρεσε πιο πολύ. Ο Σεβάχ ο θαλασσινός. Επτά ταξίδια είχε κάνει ο Σεβάχ. Για να δει τον κόσμο και να ζήσει περιπέτειες.

Διαβάστε περισσότερα

Ο Τόμπυ και οι Μέλισσες

Ο Τόμπυ και οι Μέλισσες Ο Τόμπυ και οι Μέλισσες Είναι άνοιξη και, όπως και πέρυσι, ο Τόμπυ επισκέπτεται τον θείο του στο αγρόκτημα. «Επιτέλους, έχω διακοπές!» φωνάζει ο Τόμπυ. Ανυπομονεί να ξαναδεί την αγαπημένη του αγελάδα,

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΣΤΕΡΕΟ ΠΟΥ ΤΡΩΕΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΤΟ ΣΤΕΡΕΟ ΠΟΥ ΤΡΩΕΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ g Μια ιστορία για µικρούς και µεγάλους ένα παραµύθι τεχνολογίας και ζαχαροπλαστικής. ΤΟ ΣΤΕΡΕΟ ΠΟΥ ΤΡΩΕΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ Μια ιστορία της. Λίνα ΣΤΑΡ!!! Τ.Ε.Ε. ΕΙ ΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΥΡΟΥ Μαθήτρια: Λίνα Βαρβαρήγου (Λίνα

Διαβάστε περισσότερα

Στην ζωή πρέπει να ξέρεις θα σε κάνουν να υποφέρεις. Μην λυγίσεις να σταθείς ψηλά! Εκεί που δεν θα μπορούν να σε φτάσουν.

Στην ζωή πρέπει να ξέρεις θα σε κάνουν να υποφέρεις. Μην λυγίσεις να σταθείς ψηλά! Εκεί που δεν θα μπορούν να σε φτάσουν. Αποστόλη Λαμπρινή (brines39@ymail.com) ΔΥΝΑΜΗ ΨΥΧΗΣ Στην ζωή πρέπει να ξέρεις θα σε κάνουν να υποφέρεις Μην λυγίσεις να σταθείς ψηλά! Εκεί που δεν θα μπορούν να σε φτάσουν. Θα σε χτυπάνε, θα σε πονάνε,

Διαβάστε περισσότερα

ΣΚΕΤΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ. ΝΑΤΑΣΑ (Μέσα στην τάξη προς το τέλος του μαθήματος) ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ Η Γη, κυρία Νατάσα, έχει το σχήμα μιας σφαίρας.

ΣΚΕΤΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ. ΝΑΤΑΣΑ (Μέσα στην τάξη προς το τέλος του μαθήματος) ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ Η Γη, κυρία Νατάσα, έχει το σχήμα μιας σφαίρας. ΣΚΕΤΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ ΝΑΤΑΣΑ (Μέσα στην τάξη προς το τέλος του μαθήματος) Λοιπόν παιδιά αυτό ήταν το σημερινό μας μάθημα. Για να ανακεφαλαιώσουμε. Ποιο είπαμε ότι είναι το σχήμα της Γης;

Διαβάστε περισσότερα

Εργασία Οδύσσειας: θέμα 2 ο «Γράφω το ημερολόγιο του κεντρικού ήρωα ή κάποιου άλλου προσώπου» Το ημερολόγιο της Πηνελόπης

Εργασία Οδύσσειας: θέμα 2 ο «Γράφω το ημερολόγιο του κεντρικού ήρωα ή κάποιου άλλου προσώπου» Το ημερολόγιο της Πηνελόπης Το ημερολόγιο της Πηνελόπης Εργασία Οδύσσειας: θέμα 2 ο «Γράφω το ημερολόγιο του κεντρικού ήρωα ή κάποιου άλλου προσώπου» Το ημερολόγιο της Πηνελόπης Το ημερολόγιο: «ημέρα της αποχώρησης Αγαπημένο μου

Διαβάστε περισσότερα

A READER LIVES A THOUSAND LIVES BEFORE HE DIES.

A READER LIVES A THOUSAND LIVES BEFORE HE DIES. A READER LIVES A THOUSAND LIVES BEFORE HE DIES. 1. Η συγγραφέας του βιβλίου μοιράζεται μαζί μας πτυχές της ζωής κάποιων παιδιών, άλλοτε ευχάριστες και άλλοτε δυσάρεστες. α) Ποια πιστεύεις ότι είναι τα

Διαβάστε περισσότερα

β) Αν είχες τη δυνατότητα να «φτιάξεις» εσύ έναν ιδανικό κόσμο, πώς θα ήταν αυτός;

β) Αν είχες τη δυνατότητα να «φτιάξεις» εσύ έναν ιδανικό κόσμο, πώς θα ήταν αυτός; 1 α) H πραγματική ζωή κρύβει χαρά, αγάπη, στόχους, όνειρα, έρωτα, αλλά και πόνο, απογοήτευση, πίκρες, αγώνα. αν λείπουν όλα αυτά τα συναισθήματα και οι ανατροπές, αν χαθεί η καρδιά και η ψυχή, η ελευθερία,

Διαβάστε περισσότερα

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 2 5 Μ 0 Ν Α Δ Ε Σ 1 Y Π Ο Υ Ρ Γ Ε Ι Ο Π Α Ι Δ Ε Ι Α Σ Κ Α Ι Θ Ρ Η Σ Κ Ε Υ Μ Α

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΙΚΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΏΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ

ΕΡΩΤΙΚΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΏΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΕΡΩΤΙΚΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΏΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ Στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας της Γ Γυμνασίου οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με ένα δείγμα ερωτικής ποίησης. Συγκεκριμένα διδάχτηκαν το ποίημα

Διαβάστε περισσότερα

Πρόλογος. Καλή τύχη! Carl-Johan Forssén Ehrlin

Πρόλογος. Καλή τύχη! Carl-Johan Forssén Ehrlin Πρόλογος Νιώθουμε πολύ άσχημα όταν βλέπουμε ένα παιδί να κλαίει ή να πονάει χωρίς να μπορούμε να κάνουμε κάτι, ιδιαίτερα αν είμαστε γονείς. Ανάλογα με τις περιστάσεις τα παιδιά είναι άλλοτε χαρούμενα,

Διαβάστε περισσότερα

Κατανόηση προφορικού λόγου

Κατανόηση προφορικού λόγου Β1 (25 μονάδες) Διάρκεια: 25 λεπτά Ερώτημα 1 Θα ακούσετε δύο (2) φορές έναν συγγραφέα να διαβάζει ένα απόσπασμα από το βιβλίο του με θέμα τη ζωή του παππού του. Αυτά που ακούτε σας αρέσουν, γι αυτό κρατάτε

Διαβάστε περισσότερα

Κείμενα Κατανόησης Γραπτού Λόγου

Κείμενα Κατανόησης Γραπτού Λόγου Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας Πιστοποίηση Επάρκειας της Ελληνομάθειας 18 Ιανουαρίου 2013 A2 Κείμενα Κατανόησης Γραπτού Λόγου Διάρκεια Εξέτασης 30 λεπτά Διάρκεια Εξέτασης 30 λεπτά Ερώτημα 1 (7 μονάδες) Διαβάζετε

Διαβάστε περισσότερα

ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ: Περιγραφή μίας αποτελεσματικής μεθοδολογίας σε μορφή διαλόγου

ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ: Περιγραφή μίας αποτελεσματικής μεθοδολογίας σε μορφή διαλόγου ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ: Περιγραφή μίας αποτελεσματικής μεθοδολογίας σε μορφή διαλόγου 1 Από το Παράρτημα: SOLUTIONS FOR BULLYING IN PRIMARY SCHOOLS της Sue

Διαβάστε περισσότερα

- Γιατρέ, πριν την εγχείρηση δεν είχατε μούσι... - Δεν είμαι γιατρός. Ο Αγιος Πέτρος είμαι...

- Γιατρέ, πριν την εγχείρηση δεν είχατε μούσι... - Δεν είμαι γιατρός. Ο Αγιος Πέτρος είμαι... - Γιατρέ, πριν την εγχείρηση δεν είχατε μούσι... - Δεν είμαι γιατρός. Ο Αγιος Πέτρος είμαι... - Γιατρέ, βλέπω μπλε και πράσινους κόκκους.. - Οφθαλμίατρο έχετε δει; - Οχι! Μόνο μπλε και πράσινους κόκκους...

Διαβάστε περισσότερα

Το δικό µου σκυλάκι. Ησαΐα Ευτυχία

Το δικό µου σκυλάκι. Ησαΐα Ευτυχία Συχνά στη ζωή µας βρισκόµαστε στη θέση που πρέπει να υποστηρίξουµε τη γνώµη µας για να πείσουµε τους άλλους ότι έχουµε δίκαιο! Μερικές φορές το πετυχαίνουµε µερικές όχι! Η επιχειρηµατολογία απαιτεί τέχνη,

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΡΟΣ Ι. Τυμπανιστής:

ΜΕΡΟΣ Ι. Τυμπανιστής: Το σκηνικό μας: Μια γειτονιά με πολύχρωμα σπιτάκια και δυο τρία δέντρα. Το κεντρικό σπίτι είναι πιο μεγάλο από τα άλλα κι έχει μια πόρτα στο κέντρο. Αριστερά και δεξιά υπάρχουν από ένα παράθυρο. Μπροστά

Διαβάστε περισσότερα

Όροι και συντελεστές της παράστασης Ι: Αυτοσχεδιασμός και επινόηση κειμένου.

Όροι και συντελεστές της παράστασης Ι: Αυτοσχεδιασμός και επινόηση κειμένου. Όροι και συντελεστές της παράστασης Ι: Αυτοσχεδιασμός και επινόηση κειμένου. Ενότητα 1: Το σπασμένο μπισκότο. Γιάννα Ροϊλού. Τμήμα: Θεατρικών Σπουδών. Σελίδα 1 1 Σκοποί ενότητας..3 2 Περιεχόμενα ενότητας

Διαβάστε περισσότερα

Το παραμύθι της αγάπης

Το παραμύθι της αγάπης Το παραμύθι της αγάπης Μια φορά και ένα καιρό, μια βασίλισσα έφερε στον κόσμο ένα παιδί τόσο άσχημο που σχεδόν δεν έμοιαζε για άνθρωποs. Μια μάγισσα που βρέθηκε σιμά στη βασίλισσα την παρηγόρησε με τούτα

Διαβάστε περισσότερα

ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΦΑΣΗ 1 η )

ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΦΑΣΗ 1 η ) ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΦΑΣΗ 1 η ) 1 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ JACKSON POLLOCK ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ WILLIAM WRIGHT ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ 1950. Το καλοκαίρι του 1950 o δημοσιογράφος William Wright πήρε μια πολύ ενδιαφέρουσα ηχογραφημένη

Διαβάστε περισσότερα

Πώς γράφεις αυτές τις φράσεις;

Πώς γράφεις αυτές τις φράσεις; Πρόλογος Όταν ήμουν μικρός, ούτε που γνώριζα πως ήμουν παιδί με ειδικές ανάγκες. Πώς το ανακάλυψα; Από τους άλλους ανθρώπους που μου έλεγαν ότι ήμουν διαφορετικός, και ότι αυτό ήταν πρόβλημα. Δεν είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΚΑΙΡΟ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΝΙΩΣΑΜΕ.. ΠΟΣΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ Ο ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ!

ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΚΑΙΡΟ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΝΙΩΣΑΜΕ.. ΠΟΣΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ Ο ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ! ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΚΑΙΡΟ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΝΙΩΣΑΜΕ.. ΠΟΣΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ Ο ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ! Δ ΤΑΞΗ 3 Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΙΣΩΝΙΑΣ ΣΕΣΚΛΟΥ Όλοι χρειαζόμαστε τη βοήθεια όλων Μια φορά κι έναν καιρό, μια

Διαβάστε περισσότερα

Σκηνή 1 η. Μπαίνει η γραμματέας του φουριόζα και τον διακόπτει. Τι θες Χριστίνα παιδί μου; Δε βλέπεις που ομιλώ στο τηλέφωνο;

Σκηνή 1 η. Μπαίνει η γραμματέας του φουριόζα και τον διακόπτει. Τι θες Χριστίνα παιδί μου; Δε βλέπεις που ομιλώ στο τηλέφωνο; Σκηνή 1 η Βρισκόμαστε στο γραφείο του ψυχίατρου Σωτήριου Σώθηκες! Ο γιατρός μιλά στο τηλέφωνο με έναν πελάτη Τι μου λέτε αγαπητέ μου! `Ώστε έτσι έχουν τα πράγματα λοιπόν! Αν σας καταλαβαίνω; Μα είναι ερώτηση

Διαβάστε περισσότερα

Συνέντευξη από τη. ηµοσιογράφοι. κα Τατιάνα Στεφανίδου. Είµαι πολλά χρόνια δηµοσιογράφος, από το 1992.

Συνέντευξη από τη. ηµοσιογράφοι. κα Τατιάνα Στεφανίδου. Είµαι πολλά χρόνια δηµοσιογράφος, από το 1992. ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΙΑΒΑΣΕΙΣ Συνέντευξη από τη δηµοσιογράφο κα Τατιάνα Στεφανίδου ηµοσιογράφοι Χάρης Μιχαηλίδης ηµήτρης Μαρούδας Φένια Πάσσα Αµαλία Τζήµα Λυδία Τούµπη Συντονισµός -επιµέλεια κειµένου Όµιλος δηµοσιογραφίας

Διαβάστε περισσότερα

Μαριέττα Κόντου ΦΤΟΥ ΞΕΛΥΠΗ. Εικόνες: Στάθης Πετρόπουλος

Μαριέττα Κόντου ΦΤΟΥ ΞΕΛΥΠΗ. Εικόνες: Στάθης Πετρόπουλος Ιστορίες που ζεις δυνατά Μαριέττα Κόντου ΦΤΟΥ ΞΕΛΥΠΗ Εικόνες: Στάθης Πετρόπουλος Στο τώρα Έχω δώσει τόσες υποσχέσεις που νομίζω ότι έχω χάσει το μέτρημα. Δεν είναι που λέω ψέματα όταν δεν τις τηρώ, είναι

Διαβάστε περισσότερα

«Πώς να ξέρει κανείς πού στέκει; Με αγγίζεις στο παρελθόν, σε νιώθω στο παρόν» Μυρσίνη-Νεφέλη Κ. Παπαδάκου «Νερό. Εγώ»

«Πώς να ξέρει κανείς πού στέκει; Με αγγίζεις στο παρελθόν, σε νιώθω στο παρόν» Μυρσίνη-Νεφέλη Κ. Παπαδάκου «Νερό. Εγώ» «Πώς να ξέρει κανείς πού στέκει; Με αγγίζεις στο παρελθόν, σε νιώθω στο παρόν» Μυρσίνη-Νεφέλη Κ. Παπαδάκου «Νερό. Εγώ» ΚΕΦΆΛΑΙΟ 1 ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ τι πιστεύω για την εξαφάνιση, αλλά δώσε μου λίγο χρόνο. Όχι,

Διαβάστε περισσότερα

Μια νύχτα. Μπαίνω στ αμάξι με το κορίτσι μου και γέρνει γλυκά στο πλάϊ μου και το φεγγάρι λες και περπατάει ίσως θέλει κάπου να μας πάει

Μια νύχτα. Μπαίνω στ αμάξι με το κορίτσι μου και γέρνει γλυκά στο πλάϊ μου και το φεγγάρι λες και περπατάει ίσως θέλει κάπου να μας πάει Μια νύχτα Μπαίνω στ αμάξι με το κορίτσι μου και γέρνει γλυκά στο πλάϊ μου και το φεγγάρι λες και περπατάει ίσως θέλει κάπου να μας πάει Μια νύχτα σαν κι αυτή μια νύχτα σαν κι αυτή θέλω να σου πω πόσο σ

Διαβάστε περισσότερα

Πρώτες μου απορίες. ΚΟΙΤΑΖΑ τ αγόρια και σκέπτουμουν. [7]

Πρώτες μου απορίες. ΚΟΙΤΑΖΑ τ αγόρια και σκέπτουμουν. [7] A Πρώτες μου απορίες ΚΟΙΤΑΖΑ τ αγόρια και σκέπτουμουν. Ο Λουκάς έγραφε σιωπηλά, τα φρύδια του σουφρωμένα, θυμωμένος ακόμα, ενώ ο Βρασίδας, με τα χέρια στις τσέπες, πήγαινε κι έρχουνταν, κάθουνταν και σηκώνουνταν,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ Καταρχάς, βασική προϋπόθεση για το κλείσιμο μιας συνάντησης είναι να έχουμε εξακριβώσει και πιστοποιήσει ότι μιλάμε με τον υπεύθυνο που λαμβάνει μια απόφαση συνεργασίας ή επηρεάζει

Διαβάστε περισσότερα

το θύμα, ο θύτης και ο θεατής Σοφία Ζαχομήτρου Μαθήτρια της Ε2 Τάξης

το θύμα, ο θύτης και ο θεατής Σοφία Ζαχομήτρου Μαθήτρια της Ε2 Τάξης το θύμα, ο θύτης και ο θεατής Σοφία Ζαχομήτρου Μαθήτρια της Ε2 Τάξης του 8ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών 2013-2014 Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας βάτραχος που τον έλεγαν "Φρογκ" και πήγαινε στην 5η Δημοτικού.

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγγελέας: Δευτέρα 03/10/2011, η ημέρα της δολοφονίας της Souzan Anders. Παρατηρήσατε κάτι περίεργο στην συμπεριφορά του κατηγορούμενου;

Εισαγγελέας: Δευτέρα 03/10/2011, η ημέρα της δολοφονίας της Souzan Anders. Παρατηρήσατε κάτι περίεργο στην συμπεριφορά του κατηγορούμενου; Εισαγγελέας Γνωρίζετε τον κατηγορούμενο; Ναι, τον γνωρίζω καλά. Δουλεύουμε μαζί, τα τελευταία 8 χρόνια, στο ταμείο της Τράπεζας «Goliath». Και έχουμε μια, αρκετά στενή, φιλική σχέση. To θύμα το γνωρίζατε;

Διαβάστε περισσότερα

Μια φορά κι ένα γαϊδούρι

Μια φορά κι ένα γαϊδούρι Μια φορά κι ένα γαϊδούρι Ερευνητική Εργασία Α Λυκείου Υπεύθυνοι Καθηγητές Κοκκίνου Ελένη Παπαζέτης Κωνσταντίνος Καϊµακάµης Αθανάσιος Συγγραφική Οµάδα Τσιρίδης Νίκος Ραχωβίτσας Δηµήτρης Σιέλης Χρίστος Σχολικό

Διαβάστε περισσότερα

Λήστευαν το δημόσιο χρήμα - Το B' Μέρος με τους αποκαλυπτικούς διαλόγους Άκη - Σμπώκου

Λήστευαν το δημόσιο χρήμα - Το B' Μέρος με τους αποκαλυπτικούς διαλόγους Άκη - Σμπώκου Λήστευαν το δημόσιο χρήμα - Το B' Μέρος με τους αποκαλυπτικούς διαλόγους Άκη - Σμπώκου - από τον Φουάτ σε τρεις εταιρίες χρήματα... μπλου μπρουμέλ, άλλη μια P.A κάπως έτσι και άλλη μία που μου είχες πει

Διαβάστε περισσότερα

Λαµβάνοντας τη διάγνωση: συναισθήµατα και αντιδράσεις

Λαµβάνοντας τη διάγνωση: συναισθήµατα και αντιδράσεις Λαµβάνοντας τη διάγνωση: συναισθήµατα και αντιδράσεις Πιθανότατα αισθάνεστε πολύ αναστατωµένοι αφού λάβατε µια διάγνωση καρκίνου. Συνήθως είναι δύσκολο να αποδεχθείτε τη διάγνωση αµέσως και αυτό είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ Σε όλο τον κόσμο υπάρχουν διάφορα και σημαντικά προβλήματα. Ένα από αυτά είναι ο πόλεμος που έχει ως αποτέλεσμα την έλλειψη νερού, φαγητού και ιατρικής περίθαλψης και το χειρότερο

Διαβάστε περισσότερα

ΧΑΡΤΙΝΗ ΑΓΚΑΛΙΑ ΟΜΑΔΑ Β. Ερώτηση 1 α

ΧΑΡΤΙΝΗ ΑΓΚΑΛΙΑ ΟΜΑΔΑ Β. Ερώτηση 1 α ΧΑΡΤΙΝΗ ΑΓΚΑΛΙΑ ΟΜΑΔΑ Β Ερώτηση 1 α Το βιβλίο με τίτλο «Χάρτινη Αγκαλιά», της Ιφιγένειας Μαστρογιάννη, περιγράφει την ιστορία ενός κοριτσιού, της Θάλειας, η οποία αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας. Φεύγει

Διαβάστε περισσότερα

Η Μόνα, η μικρή χελώνα, μετακόμισε σε ένα καινούριο σπίτι κοντά στη λίμνη του μεγάλου δάσους.

Η Μόνα, η μικρή χελώνα, μετακόμισε σε ένα καινούριο σπίτι κοντά στη λίμνη του μεγάλου δάσους. Η Μόνα, η μικρή χελώνα, μετακόμισε σε ένα καινούριο σπίτι κοντά στη λίμνη του μεγάλου δάσους. Κάθεται στο παράθυρο του δωματίου της και σκέφτεται, στεναχωρημένη τους παλιούς της φίλους και συμμαθητές.

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΑΤΡΙΚΟ 2 ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

ΘΕΑΤΡΙΚΟ 2 ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΘΕΑΤΡΙΚΟ 2 ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΕΓΓΟΝΟΣ: Παππού, γιατί προτιμάς να βάζεις κανέλα και όχι κύμινο στα σουτζουκάκια; ΠΑΠΠΟΥΣ: Το κύμινο είναι κομματάκι δυνατό. Κάνει τους ανθρώπους να κλείνονται

Διαβάστε περισσότερα

Κάτι μου λέει πως αυτή η ιστορία δε θα έχει καλό

Κάτι μου λέει πως αυτή η ιστορία δε θα έχει καλό ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ! Κάτι μου λέει πως αυτή η ιστορία δε θα έχει καλό τέλος. Κρέμομαι στο χείλος ενός γκρεμού από τις άκρες των σπασμένων μου νυχιών. Το μόνο πράγμα που βρίσκεται ανάμεσα σ εμένα

Διαβάστε περισσότερα

Πώς να μάθετε το παιδί, να προστατεύει τον εαυτό του!

Πώς να μάθετε το παιδί, να προστατεύει τον εαυτό του! Πώς να μάθετε το παιδί, να προστατεύει τον εαυτό του! Όλοι οι γονείς, αλλά ιδιαίτερα οι μονογονείς, έχουν ένα άγχος παραπάνω σε ό,τι αφορά την ασφάλεια του παιδιού τους. Μία φίλη διαζευγμένη με ένα κοριτσάκι

Διαβάστε περισσότερα

ΣΚΕΤΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ. ΑΡΗΣ (Συναντώνται μπροστά στη σκηνή ο Άρης με τον Χρηστάκη.) Γεια σου Χρηστάκη, τι κάνεις;

ΣΚΕΤΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ. ΑΡΗΣ (Συναντώνται μπροστά στη σκηνή ο Άρης με τον Χρηστάκη.) Γεια σου Χρηστάκη, τι κάνεις; ΣΚΕΤΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΑΡΗΣ (Συναντώνται μπροστά στη σκηνή ο Άρης με τον Χρηστάκη.) Γεια σου Χρηστάκη, τι κάνεις; ΧΡΗΣΤΑΚΗΣ Μια χαρά είμαι. Εσύ; ΑΡΗΣ Κι εγώ πολύ καλά. Πάρα πολύ καλά! ΧΡΗΣΤΑΚΗΣ Σε βλέπω

Διαβάστε περισσότερα

Τα περισσότερα παιδιά έχουν κατοικίδια στην αυλή τους. Υπάρχουν πολλά αδέσποτα στο Δήμο που δηλητηριάζονται. Η επιθυμία των παιδιών να γνωρίσουν τα

Τα περισσότερα παιδιά έχουν κατοικίδια στην αυλή τους. Υπάρχουν πολλά αδέσποτα στο Δήμο που δηλητηριάζονται. Η επιθυμία των παιδιών να γνωρίσουν τα ΣΤ τάξη Δημοτικού Σχολείου Μακρυγιάλου 2009-2010 1 Τα περισσότερα παιδιά έχουν κατοικίδια στην αυλή τους. Υπάρχουν πολλά αδέσποτα στο Δήμο που δηλητηριάζονται. Η επιθυμία των παιδιών να γνωρίσουν τα άγρια

Διαβάστε περισσότερα

Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη: Στόχος μου είναι να πείσω τους αναγνώστες μου να μην σκοτώσουν το μικρό παιδί που έχουν μέσα τους 11 May 2018

Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη: Στόχος μου είναι να πείσω τους αναγνώστες μου να μην σκοτώσουν το μικρό παιδί που έχουν μέσα τους 11 May 2018 Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη: Στόχος μου είναι να πείσω τους αναγνώστες μου να μην σκοτώσουν το μικρό παιδί που έχουν μέσα τους 11 May 2018 by Rena Mavridou Αγαπητή Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη, πώς προέκυψε η συγγραφή στη ζωή

Διαβάστε περισσότερα

Χάρτινη Αγκαλιά Συγγραφέας: Ιφιγένεια Μαστρογιάννη

Χάρτινη Αγκαλιά Συγγραφέας: Ιφιγένεια Μαστρογιάννη Χάρτινη Αγκαλιά Συγγραφέας: Ιφιγένεια Μαστρογιάννη Επιμέλεια εργασίας: Παναγιώτης Γιαννόπουλος Περιεχόμενα Ερώτηση 1 η : σελ. 3-6 Ερώτηση 2 η : σελ. 7-9 Παναγιώτης Γιαννόπουλος Σελίδα 2 Ερώτηση 1 η Η συγγραφέας

Διαβάστε περισσότερα

ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΒΒΑΔΙΑ Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΒΒΑΔΙΑ Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΒΒΑΔΙΑ Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας 29.05.2015 Ερωτήματα που μας απασχολούν Τι κάνουμε όταν αμφιβάλλουμε για το αν θα τα καταφέρουμε να κρατήσουμε

Διαβάστε περισσότερα

Φωνή: Θανούλη! Φανούλη! Μαριάννα! Φανούλης: Μας φωνάζει η μαμά! Ερχόμαστε!

Φωνή: Θανούλη! Φανούλη! Μαριάννα! Φανούλης: Μας φωνάζει η μαμά! Ερχόμαστε! 20 Χειμώνας σε μια πλατεία. Χιονίζει σιωπηλά. Την ησυχία του τοπίου διαταράσσουν φωνές και γέλια παιδιών. Μπαίνουν στη σκηνή τρία παιδιά: τα δίδυμα, ο Θανούλης και ο Φανούλης, και η αδελφή τους η Μαριάννα.

Διαβάστε περισσότερα

Μανώλης Ισχάκης - Πνευματικά δικαιώματα - για περισσότερη εκπαίδευση

Μανώλης Ισχάκης - Πνευματικά δικαιώματα -  για περισσότερη εκπαίδευση 1 Τρίτο Μάθημα Οδηγός Δραστηριότητας Επισκόπηση... 3 Περίληψη... 3-6 Ώρα για δράση... 7-17 Σημειώσεις... 18 2 Μάθημα Τρίτο - Επισκόπηση Σε αυτό το μάθημα θα μάθεις τις 7 συνήθειες των πετυχημένων ανθρώπων.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕ ΡΟ ΧΟΥΑΝ ΓΚΟΥΤΙΕΡΕΣ

ΠΕ ΡΟ ΧΟΥΑΝ ΓΚΟΥΤΙΕΡΕΣ Ηµερολόγιο 2016 28 ΔΕΥΤΕΡΑ iανουaριος 29 ΤΡΙΤΗ 30 ΤΕΤΑΡΤΗ 31 ΠΕΜΠΤΗ 51 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 62 Πρωτοχρονιά (αργία) ΣΑΒΒΑΤΟ ρεϊμοντ καρβερ dfsfsdfsdfsdfdsfsd Απέκτησες τελικά, έστω κι έτσι, αυτό που ήθελες από τούτη

Διαβάστε περισσότερα

Modern Greek Beginners

Modern Greek Beginners 2017 HIGHER SCHOOL CERTIFICATE EXAMINATION Modern Greek Beginners ( Section I Listening) Transcript Familiarisation Text Τι θέλεις να σπουδάσεις του χρόνου; Θέλω να γίνω φαρμακοποιός. Σε ποιο πανεπιστήμιο;

Διαβάστε περισσότερα

Τα λουλούδια που δεν είχαν όνομα ''ΜΥΘΟΣ''

Τα λουλούδια που δεν είχαν όνομα ''ΜΥΘΟΣ'' 1 2 Τα λουλούδια που δεν είχαν όνομα ''ΜΥΘΟΣ'' 3 Τα λουλούδια χωρίς όνομα, τα έχει ο καθένας από μας, αλλά δεν το ξέρουμε. Δεν μας μαθαίνουν τίποτα και ψάχνουμε μόνοι μας άσκοπα να βρούμε κάτι, για να

Διαβάστε περισσότερα

Ο Τοτός και ο Μπόμπος εξετάζονται από το δάσκαλό τους. Ο Μπόμπος βγαίνει από την αίθουσα και λέει στον Τοτό:

Ο Τοτός και ο Μπόμπος εξετάζονται από το δάσκαλό τους. Ο Μπόμπος βγαίνει από την αίθουσα και λέει στον Τοτό: Ο Τοτός και ο Μπόμπος εξετάζονται από το δάσκαλό τους. Ο Μπόμπος βγαίνει από την αίθουσα και λέει στον Τοτό: - "Η πρώτη απάντηση είναι 1821, η δεύτερη Θεόδωρος Κολοκοτρώνης και η τρίτη δεν ξέρουμε ερευνάται

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΩΤΟΓΗΡΟΥ Πρωτοδίκου Διοικητικών Δικαστηρίων ΟΜΙΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΩΤΟΓΗΡΟΥ Πρωτοδίκου Διοικητικών Δικαστηρίων ΟΜΙΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΩΤΟΓΗΡΟΥ Πρωτοδίκου Διοικητικών Δικαστηρίων ΟΜΙΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010 Έμπλεη ευγνωμοσύνης, με βαθιά

Διαβάστε περισσότερα

«Πούλα τα όσο θες... πούλα ας πούµε το καλάµι από 200 ευρώ, 100. Κατάλαβες;»

«Πούλα τα όσο θες... πούλα ας πούµε το καλάµι από 200 ευρώ, 100. Κατάλαβες;» «Πούλα τα όσο θες... πούλα ας πούµε το καλάµι από 200 ευρώ, 100. Κατάλαβες;» Οπου (Α) ο καλούµενος - χρήστης της υπ' αριθ. 698... (µέλος της Χ.Α.) Οπου (Β) ο καλών Ηµεροµηνία: 20/09/2013 Εναρξη: 22:12':00''

Διαβάστε περισσότερα

Μανώλης Ισχάκης - Πνευματικά δικαιώματα - για περισσότερη εκπαίδευση

Μανώλης Ισχάκης - Πνευματικά δικαιώματα -  για περισσότερη εκπαίδευση 1 Πρώτο Μάθημα Οδηγός Δραστηριότητας Επισκόπηση... 3 Περίληψη... 3-6 Ώρα για δράση... 7-17 Σημειώσεις... 18 2 Μάθημα Πρώτο - Επισκόπηση Σε αυτό το μάθημα θα μάθουμε το ένα ένα λάθος που στερεί από όλους

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΔΡΟΓΥΝΟ: Η ΘΕΣΗ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΝΔΡΟΓΥΝΟ: Η ΘΕΣΗ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ Το ερωτικό παιχνίδι του άντρα και της γυναίκας είναι μια μικρή εκδήλωση του παιχνιδιού όλης της ζωής. Το ζευγάρι γνωρίζει και ζει τους κραδασμούς που το διαπερνούν, συμμετέχοντας έτσι στις δονήσεις του

Διαβάστε περισσότερα

0001 00:00:11:17 00:00:13:23. Έλα δω να δεις. 0002 00:00:13:23 00:00:15:18. Η Χλόη είναι αυτή; 0003 00:00:16:21 00:00:18:10. Ναι.

0001 00:00:11:17 00:00:13:23. Έλα δω να δεις. 0002 00:00:13:23 00:00:15:18. Η Χλόη είναι αυτή; 0003 00:00:16:21 00:00:18:10. Ναι. 0001 00:00:11:17 00:00:13:23 Έλα δω να δεις. 0002 00:00:13:23 00:00:15:18 Η Χλόη είναι αυτή; 0003 00:00:16:21 00:00:18:10 Ναι. 0004 00:01:06:17 00:01:07:17 Σου έδειξα τη φωτογραφία; 0005 00:01:07:17 00:01:10:10

Διαβάστε περισσότερα

ΙΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΕΜΕΣΟΥ (Κ.Α.) ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ:

ΙΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΕΜΕΣΟΥ (Κ.Α.) ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: ΙΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΕΜΕΣΟΥ (Κ.Α.) ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: 2007-2008 Τάξη: Γ 3 Όνομα: Η μύτη μου είναι μεγάλη. Όχι μόνο μεγάλη, είναι και στραβή. Τα παιδιά στο νηπιαγωγείο με λένε Μυτόγκα. Μα η δασκάλα τα μαλώνει: Δεν

Διαβάστε περισσότερα

Και ο μπαμπάς έκανε μία γκριμάτσα κι εγώ έβαλα τα γέλια. Πήγα να πλύνω το στόμα μου, έπλυνα το δόντι μου, το έβαλα στην τσέπη μου και κατέβηκα να φάω.

Και ο μπαμπάς έκανε μία γκριμάτσα κι εγώ έβαλα τα γέλια. Πήγα να πλύνω το στόμα μου, έπλυνα το δόντι μου, το έβαλα στην τσέπη μου και κατέβηκα να φάω. 1 Εδώ και λίγες μέρες, ένα από τα πάνω δόντια μου κουνιόταν και εγώ το πείραζα με τη γλώσσα μου και μερικές φορές με πονούσε λίγο, αλλά συνέχιζα να το πειράζω. Κι έπειτα, χτες το μεσημέρι, την ώρα που

Διαβάστε περισσότερα

μετάφραση: Μαργαρίτα Ζαχαριάδου

μετάφραση: Μαργαρίτα Ζαχαριάδου μετάφραση: Μαργαρίτα Ζαχαριάδου Δύο Σε μια σπουδαία αρχαία πόλη που την έλεγαν Ουρούκ, ζούσε ένας νεαρός βασιλιάς, ο Γκιλγκαμές. Πατέρας του Γκιλγκαμές ήταν ο βασιλιάς Λουγκαλμπάντα και μητέρα του η

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΔΙΚΕΣ ΒΟΥΛΗΤΙΚΕΣ ΕΝΔΟΙΑΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ. Εισάγονται με τους συνδέσμους: ότι, πως, που

ΕΙΔΙΚΕΣ ΒΟΥΛΗΤΙΚΕΣ ΕΝΔΟΙΑΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ. Εισάγονται με τους συνδέσμους: ότι, πως, που ΕΙΔΙΚΕΣ ΒΟΥΛΗΤΙΚΕΣ ΕΝΔΟΙΑΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ Εισάγονται με τους συνδέσμους: ότι, πως, που Χρησιμοποιούνται ως 1. αντικείμενο σε ρήματα: λεκτικά: λέω, υπόσχομαι, ισχυρίζομαι, διδάσκω, ομολογώ,

Διαβάστε περισσότερα

ΜΠΑ Μ! Μ Π Α Μ! Στη φωτογραφία μάς είχαν δείξει καλύτερη βάρκα. Αστραφτερή και καινούρια, με χώρο για όλους.

ΜΠΑ Μ! Μ Π Α Μ! Στη φωτογραφία μάς είχαν δείξει καλύτερη βάρκα. Αστραφτερή και καινούρια, με χώρο για όλους. ΕΙΝΑΙ ΑΤΥΧΙΑ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙΣ ΜΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. Νούρου Εγώ Κουάμι ο αδερφός μου Ράζακ ένας φίλος που συναντήσαμε στον δρόμο Στη φωτογραφία μάς είχαν δείξει καλύτερη βάρκα. Αστραφτερή και καινούρια, με χώρο για

Διαβάστε περισσότερα

Ανδρέας Αρματάς Φραντσέσκα Ασσιρέλλι

Ανδρέας Αρματάς Φραντσέσκα Ασσιρέλλι Ανδρέας Αρματάς Φραντσέσκα Ασσιρέλλι Η Λελέκα δεν είναι μόνη Πολλά παιδιά ταλαιπωρούνται από φοβίες και νιώθουν ανήμπορα να τις αντιμετωπίσουν. Υπάρχουν όμως και πολλά παιδιά που ξεπερνούν τελικά τους

Διαβάστε περισσότερα

β) Αν είχες τη δυνατότητα να «φτιάξεις» εσύ έναν ιδανικό κόσμο, πώς θα ήταν αυτός;

β) Αν είχες τη δυνατότητα να «φτιάξεις» εσύ έναν ιδανικό κόσμο, πώς θα ήταν αυτός; 1α) H πραγματική ζωή κρύβει χαρά, αγάπη, στόχους, όνειρα, έρωτα, αλλά και πόνο, απογοήτευση, πίκρες, αγώνα. Aν λείπουν όλα αυτά τα συναισθήματα και οι ανατροπές, αν χαθεί η καρδιά και η ψυχή, η ελευθερία,

Διαβάστε περισσότερα

κι η τιμωρία των κατηγορουμένων. Βέβαια, αν δεν έχεις πάρει καθόλου βάρος, αυτό θα σημαίνει ότι ο κατηγορούμενος

κι η τιμωρία των κατηγορουμένων. Βέβαια, αν δεν έχεις πάρει καθόλου βάρος, αυτό θα σημαίνει ότι ο κατηγορούμενος 14 Φτάνοντας λοιπόν ο Νικήτας σε μια από τις γειτονικές χώρες, εντυπωσιάστηκε από τον πλούτο και την ομορφιά της. Πολλά ποτάμια τη διέσχιζαν και πυκνά δάση κάλυπταν τα βουνά της, ενώ τα χωράφια ήταν εύφορα

Διαβάστε περισσότερα

ΙΑ ΧΕΙΡΙΣΗ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ

ΙΑ ΧΕΙΡΙΣΗ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ 1η Σελίδα Η Γιώτα θα πάει για πρώτη φορά κατασκήνωση. Φαντάζεται πως θα περάσει πολύ άσχημα μακριά από τους γονείς και τα παιχνίδια της για μια ολόκληρη εβδομάδα. Αγχώνεσαι ή νοιώθεις άβολα όταν είσαι

Διαβάστε περισσότερα

«Ο ξεχωριστός κόσμος των διδύμων», η Εύη Σταθάτου μιλά στο Mothersblog, για το πρώτο της συγγραφικό εγχείρημα!

«Ο ξεχωριστός κόσμος των διδύμων», η Εύη Σταθάτου μιλά στο Mothersblog, για το πρώτο της συγγραφικό εγχείρημα! Ημερομηνία 14/02/2017 Μέσο Συντάκτης Link www.mothersblog.gr Κατερίνα Ηλιάκη http://www.mothersblog.gr/synenteyxeis/item/43377-o-ksexoristos-kosmos-tondidymon--i-eyi-stathatou-mila-sto-mothersblog--gia-to-proto-tis-syggrafikoegxeirima

Διαβάστε περισσότερα

1) Γιατί ασχοληθήκατε με το Έργο EduRom

1) Γιατί ασχοληθήκατε με το Έργο EduRom Στις 28 Φεβρουαρίου, δύο από τους εθελοντές του Edurom από το Μεσογειακό Σχολείο της Ταρραγόνα βρέθηκαν στην Ημέρα Εκπαίδευσης του «Δικτύου για τη δημοκρατική εκπαίδευση των ενηλίκων: μπροστά με τη δύναμη

Διαβάστε περισσότερα

Εντυπώσεις μαθητών σεμιναρίου Σώμα - Συναίσθημα - Νούς

Εντυπώσεις μαθητών σεμιναρίου Σώμα - Συναίσθημα - Νούς Εντυπώσεις μαθητών σεμιναρίου Σώμα - Συναίσθημα - Νούς A...Τα αισθήματα και η ενεργεία που δημιουργήθηκαν μέσα μου ήταν μοναδικά. Μέσα στο γαλάζιο αυτό αυγό, ένιωσα άτρωτος, γεμάτος χαρά και αυτοπεποίθηση.

Διαβάστε περισσότερα

Αγγελική Δαρλάση. Το παλιόπαιδο. Εικονογράφηση Ίρις Σαμαρτζή

Αγγελική Δαρλάση. Το παλιόπαιδο. Εικονογράφηση Ίρις Σαμαρτζή Αγγελική Δαρλάση Το παλιόπαιδο Εικονογράφηση Ίρις Σαμαρτζή σε όλους αυτούς που οραματίστηκαν έναν καλύτερο κόσμο και προσπαθούν για να γίνει, έστω και λίγο, καλύτερος 6 «Φτώχεια δεν είναι μόνο η έλλειψη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚ ΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ Α.Ε.

ΕΚ ΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ Α.Ε. ιστορίες της 17 ιστορίες της Πρωτοχρονιάς Παραμύθια: Βαλερί Κλες, Έμιλι-Ζιλί Σαρμπονιέ, Λόρα Μιγιό, Ροζέ-Πιερ Μπρεμό, Μονίκ Σκουαρσιαφικό, Καλουάν, Ιμπέρ Μασουρέλ, Ζαν Ταμπονί-Μισεράτσι, Πολ Νέισκενς,

Διαβάστε περισσότερα

ALBUM ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ 2010 ΦΥΣΑΕΙ

ALBUM ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ 2010 ΦΥΣΑΕΙ ALBUM ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ 2010 ΦΥΣΑΕΙ Μη µου µιλάς γι' αυτά που ξεχνάω Μη µε ρωτάς για καλά κρυµµένα µυστικά Και µε κοιτάς... και σε κοιτώ... Κι είναι η στιγµή που δεν µπορεί να βγεί απ' το µυαλό Φυσάει... Κι είναι

Διαβάστε περισσότερα

Η ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙONOMIKHΣ ΣΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΠΑΡΤΕ ΜΕΡΟΣ

Η ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙONOMIKHΣ ΣΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΠΑΡΤΕ ΜΕΡΟΣ Η ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙONOMIKHΣ ΣΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΠΑΡΤΕ ΜΕΡΟΣ Η Χρηματοδοτιση του εργου Εγινε απο το Υπουργειο Υγειας και Μακροχρονης Φροντιδας του Ονταριο. www.oha.com 1. Συμμετεχετε στην φροντιδα της υγειονομικης

Διαβάστε περισσότερα

Δεύτερη διδακτική πρόταση Έλεγχος επίδοσης στο σχολείο. 1 φωτοτυπία ανά μαθητή με τον έλεγχο παραγωγή προφορικού λόγου, παραγωγή γραπτού λόγου

Δεύτερη διδακτική πρόταση Έλεγχος επίδοσης στο σχολείο. 1 φωτοτυπία ανά μαθητή με τον έλεγχο παραγωγή προφορικού λόγου, παραγωγή γραπτού λόγου Κατανόηση προφορικού λόγου Επίπεδο B Δεύτερη διδακτική πρόταση Έλεγχος επίδοσης στο σχολείο Ενδεικτική διάρκεια: Ομάδα-στόχος: Διδακτικός στόχος: Στρατηγικές: Υλικό: Ενσωμάτωση δραστηριοτήτων: 1 διδακτική

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑ ΜΠΑΛΟΝΙΑ ΤΗΣ ΦΙΛΙΑΣ

ΤΑ ΜΠΑΛΟΝΙΑ ΤΗΣ ΦΙΛΙΑΣ ΤΑ ΜΠΑΛΟΝΙΑ ΤΗΣ ΦΙΛΙΑΣ Μια φορά κι έναν καιρό ζούσε ένα κόκκινο μπαλόνι σε έναν παιδότοπο. Ήταν μόνο του και παρόλο που τα παιδάκια έπαιζαν μαζί του, δεν είχε κανέναν φίλο που να είναι σαν κι αυτό. Όλη

Διαβάστε περισσότερα

Modern Greek Beginners

Modern Greek Beginners 2016 HIGHER SCHOOL CERTIFICATE EXAMINATION Modern Greek Beginners ( Section I Listening) Transcript Familiarisation Text Καλημέρα. Καλημέρα σας. Μπορώ να σας βοηθήσω; Ήρθα να πάρω αυτό το δέμα. Σήμερα

Διαβάστε περισσότερα

Ερωτηματολόγιο. Ονοματεπώνυμο : Ημερομηνία :

Ερωτηματολόγιο. Ονοματεπώνυμο : Ημερομηνία : Ερωτηματολόγιο Ονοματεπώνυμο : Ημερομηνία : Με αυτό το ερωτηματολόγιo θα ήθελα να διαμορφώσω εικόνα για το προσωπικό ιστορικό και τη γλωσσική χρήση των Ελλήνων μεταναστών στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αποτελείται

Διαβάστε περισσότερα

Κρατς! Κρουτς! Αχ! Ουχ!

Κρατς! Κρουτς! Αχ! Ουχ! Κρατς! Κρουτς! Αχ! Ουχ! Μεγάλη φασαρία ακούγεται στον κάδο απορριμμάτων. Τι να γίνεται άραγε; Ας πλησιάσουμε λίγο... Παρακαλώ, σταματήστε να φωνάζετε. Τα αυτιά μου πόνεσαν. Χαρτούλα: Πουυυυυυύ είμαστε;

Διαβάστε περισσότερα

Εμπιστεύομαι τον εαυτό μου! Είμαι παρόν στη ζωή. Εμπιστεύομαι τη ζωή! Είμαι εγώ και είμαι καλά. Επιλέγω να κοιτάζω με όμορφο τρόπο τον εαυτό μου

Εμπιστεύομαι τον εαυτό μου! Είμαι παρόν στη ζωή. Εμπιστεύομαι τη ζωή! Είμαι εγώ και είμαι καλά. Επιλέγω να κοιτάζω με όμορφο τρόπο τον εαυτό μου Εμπιστεύομαι τον εαυτό μου! Είμαι παρόν στη ζωή Επιλέγω να κοιτάζω με όμορφο τρόπο τον εαυτό μου Εμπιστεύομαι τη ζωή! Έφτασα εδώ με το ένστικτό μου, κι αυτό ξέρει Είμαι εγώ και είμαι καλά Κάθε εμπόδιο

Διαβάστε περισσότερα

σα μας είπε από κοντά η αγαπημένη ψυχολόγος Θέκλα Πετρίδου!

σα μας είπε από κοντά η αγαπημένη ψυχολόγος Θέκλα Πετρίδου! σα μας είπε από κοντά η αγαπημένη ψυχολόγος Θέκλα Πετρίδου! 12/11/2018 Katerina Christou Student Εφημερίδα Λεμεσός Στις 9 Νοεμβρίου είχα την τιμή και τη χαρά να γνωρίσω από κοντά την αγαπημένη ψυχολόγο,

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑΤΑ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΤ ΤΑΞΗΣ ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑ: ΓΛΩΣΣΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΤ ΤΑΞΗΣ ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑ: ΓΛΩΣΣΑ Ονοματεπώνυμο: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Α. ΚΕΙΜΕΝΟ: ΘΕΜΑΤΑ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΤ ΤΑΞΗΣ ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑ: ΓΛΩΣΣΑ Άννα Φρανκ [Από το ημερολόγιο της Άννας Φρανκ] Αγαπητή Κίτυ, Η μητέρα είναι τρομερά εκνευρισμένη, πράγμα

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 8-12 ΕΤΩΝ Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Π Α Ρ Α Γ Ω Γ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α

ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 8-12 ΕΤΩΝ Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Π Α Ρ Α Γ Ω Γ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 8-12 ΤΩΝ Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Π Α Ρ Κ Ι Α Σ Τ Η Σ ΛΛΗΝΟΜΑΘΙΑΣ Π Α Ρ Α Γ Ω Γ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ι Ρ Α Δ Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 2 5 Μ 0 Ν Α Δ Σ 1 ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 8-12 ΤΩΝ Π Α Ρ Α

Διαβάστε περισσότερα

Λένα Μαντά: «Την πιο σκληρή κριτική στην μητέρα μου, την άσκησα όταν έγινα εγώ μάνα»

Λένα Μαντά: «Την πιο σκληρή κριτική στην μητέρα μου, την άσκησα όταν έγινα εγώ μάνα» Δημοσιεύθηκε στις 14.05.18 Λένα Μαντά: «Την πιο σκληρή κριτική στην μητέρα μου, την άσκησα όταν έγινα εγώ μάνα» Χωρίς να θέτει ως στόχο την επιτυχία, αλλά την προσωπική της λύτρωση, κάθε βιβλίο της αποτελεί

Διαβάστε περισσότερα

Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος: Να λες στη γυναίκα. σου ότι την αγαπάς και να της το δείχνεις.

Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος: Να λες στη γυναίκα. σου ότι την αγαπάς και να της το δείχνεις. Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος: Να λες στη γυναίκα σου ότι την αγαπάς και να της το δείχνεις. Επιμέλεια: Βασιλική Σωτηριάδη Θεού πλάσμα είναι η γυναίκα. Με την αποστροφή σου δεν προσβάλλεις εκείνην, αλλά

Διαβάστε περισσότερα

Ευχαριστώ Ολόψυχα για την Δύναμη, την Γνώση, την Αφθονία, την Έμπνευση και την Αγάπη...

Ευχαριστώ Ολόψυχα για την Δύναμη, την Γνώση, την Αφθονία, την Έμπνευση και την Αγάπη... Ευχαριστώ Ολόψυχα για την Δύναμη, την Γνώση, την Αφθονία, την Έμπνευση και την Αγάπη... τον Δάσκαλο μου, Γιώργο Καραθάνο την Μητέρα μου Καλλιόπη και τον γιο μου Ηλία-Μάριο... Ευχαριστώ! 6 ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΝΟΣ ΧΡΗΣΙΜΟΥ ΕΡΓΑΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΣΥΝΔΙΑΛΛΑΓΕΣ

ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΝΟΣ ΧΡΗΣΙΜΟΥ ΕΡΓΑΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΣΥΝΔΙΑΛΛΑΓΕΣ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΝΟΣ ΧΡΗΣΙΜΟΥ ΕΡΓΑΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΣΥΝΔΙΑΛΛΑΓΕΣ Αγγελική Γουδέλη, 2011 Κοινωνικό Άγχος Αμηχανία Φόβος Το κοινωνικό άγχος, ή αλλιώς κοινωνική φοβία, θεωρείται

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΘΟΔΟΙ & ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗΣ ΑΚΡΟΑΣΗΣ ΙΙ «ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ: ΣΧΕΣΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗ ΘΕΡΑΠΕΥΟΜΕΝΟΥ»

ΜΕΘΟΔΟΙ & ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗΣ ΑΚΡΟΑΣΗΣ ΙΙ «ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ: ΣΧΕΣΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗ ΘΕΡΑΠΕΥΟΜΕΝΟΥ» ΜΕΘΟΔΟΙ & ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗΣ ΑΚΡΟΑΣΗΣ ΙΙ «ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ: ΣΧΕΣΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗ ΘΕΡΑΠΕΥΟΜΕΝΟΥ» Δρ. ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΓΙΩΤΣΙΔΗ (PhD, MSc, MA) Κλινικός & Συμβουλευτικός Ψυχολόγος 1 ΔΟΜΗ ΔΙΑΛΕΞΗΣ Ορισμοί, οφέλη,

Διαβάστε περισσότερα

Πώς θα κάνω το παιδί μου να αγαπήσει το σχολείο;

Πώς θα κάνω το παιδί μου να αγαπήσει το σχολείο; Ημερομηνία 28/09/2015 Μέσο Συντάκτης Link clickatlife.gr Χριστίνα Χρυσανθοπούλου http://www.clickatlife.gr/euzoia/story/63076/pos-tha-kano-to-paidi-mou-naagapisei-to-sxoleio ΕΥΖΩΙΑ Πώς θα κάνω το παιδί

Διαβάστε περισσότερα