Christos Costarellos

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Christos Costarellos"

Transcript

1 ΒΑΣΙΑ ΤΖΟΡΤΖΟΠΟΥΛΟΥ... κι όταν λοιπόν κάποια στιγµή το παραµύθι τέλειωσε, άφησε µια γεύση ανάµεικτη. Πικρή, όπως αυτή που αφήνει κάθετι ωραίο όταν τελειώνει, αλλά ταυτόχρονα κι αισιόδοξη. Σαν να γίναµε όλοι πιο δυνατοί σε µια στιγµή, ικανοί ν' αλλάξουµε τον κόσµο ολόκληρο, µε µια σκέψη, µε µια κίνηση, µε µια ευχή... Ας προσπαθήσουµε να κάνουµε τη πιο δυνατή µας ευχή αυτά τα Χριστούγεννα, για να ζήσουν όλοι καλά, κι εµείς καλύτερα.

2 Christos Costarellos Σχεδιαστής µόδας, µε έµφυτο ταλέντο στη δηµιουργία κοµψών κι αιθέριων γυναικείων ρούχων. Γεννήθηκε στο Ντύσελντορφ της Γερµανίας από γονείς που δούλευαν και οι δύο στον χώρο της µόδας, έτσι η πρώτη του επαφή µε τον συναρπαστικό αυτό κόσµο έγινε σχετικά νωρίς. Σπούδασε σχέδιο µόδας στην Σχολη ηµητρέλη στη Θεσσαλονίκη και λίγο αργότερα ολοκλήρωσε τις σπουδές του µε πτυχίο Ενδυµατολογίας στο London College of Fashion, στην Αγγλία. Το 1998, λανσάρει για πρώτη φορά την προσωπική του συλλογή και κατά τη διάρκεια των επόµενων 12 ετών, δηµιουργεί και εδραιώνει τον Οίκο Χρήστος Κωσταρέλλος στην Ελληνική και διεθνή αγορά. Βαθειά αφοσιωµένος στην δεξιοτεχνία και την απαιτητική τεχνική του µουλάζ και της υψηλής ραπτικής, συνδυάζει την αγάπη του για το χρώµα µε χαρακτηριστικά λοξά κοψίµατα στις προσωπικές του δηµιουργίες Nouvelle Couture. Το αρχαίο ελληνικό πνεύµα, αποτελεί πάντα σηµείο έµπνευσης και αναφοράς στις δηµιουργίες του, εµφυσώντας µια ιδιαίτερη πνοή στο ρούχο δηµιουργώντας κίνηση και ελεύθερη ροή. ύο βασικά στοιχεία που εκφράζουν την αιώνια αναζήτηση για γνώση και εξέλιξη του σχεδιαστή.

3 ΕΡΥΦΙΛΛΗ Όταν η ανθρώπινη ανάγκη για ένδυση γίνεται τέχνη, όταν το ζητούµενο είναι το διαφορετικό, το ξεχωριστό, το µοναδικό, όταν η προσωπικότητα δεν επισκιάζεται αλλά εκφράζεται, η Εριφύλλη Νικολοπούλου υπογράφει! Είναι η καλλιτέχνης που «φόρεσε» φτερά στη µόδα για να πετάξει και να µπει στο team των τεχνών, σχεδιάζει ρούχα για να φορεθούν, αλλά και να µπουν στα µουσεία ως εξαιρετικές δηµιουργίες. Σπούδασε ζωγραφική στη σχολή καλών τεχνών και στη συνέχεια σπούδασε µε υποτροφία στο Παρίσι σχέδιο µόδας. Συνεργάστηκε µε τους µεγαλύτερους οίκους µόδας της Γαλλίας και επέστρεψε στην Ελλάδα για να κερδίσει την εκτίµηση όχι µόνο των συναδέλφων της, αλλά και ολόκληρης της κοσµικής Αθήνας. Μότο της back to the future υλικά παλιά (κρύσταλλα, κουµπιά, µοτίφ), άλλων δεκαετιών, µε βιώµατα και αναµνήσεις, ενώνονται µε καινούργια υφάσµατα και ιδέες. Έτσι η κάθε δηµιουργία αποκτά δικό της βιογραφικό και ένα στόρι που την ακολουθεί!!! Ξεχωρίζει για τα αιχµηρά κοψίµατα, τις δυνατές γραµµές των unique ρούχων που δηµιουργεί και αγαπάνε οι γυναίκες να έχουν στη ντουλάπα τους. Το ξωτικό µου επέλεξα να είναι λευκός Άγγελος χαράς, Άγγελος αισιοδοξίας και καλής ενέργειας.

4 Christoforos Kotentos Βάσια Τζοτζοπούλου... κι όταν λοιπόν κάποια στιγµή το παραµύθι τέλειωσε, άφησε µια γεύση ανάµεικτη. Πικρή, όπως αυτή που αφήνει κάθετι ωραίο όταν τελειώνει, αλλά ταυτόχρονα κι αισιόδοξη. Σαν να γίναµε όλοι πιο δυνατοί σε µια στιγµή, ικανοί ν' αλλάξουµε τον κόσµο ολόκληρο, µε µια σκέψη, µε µια κίνηση, µε µια ευχή... Ας προσπαθήσουµε να κάνουµε τη πιο δυνατή µας ευχή αυτά τα Χριστούγεννα, για να ζήσουν όλοι καλά, κι εµείς καλύτερα.

5 ΛΑΣΚΑΡΗΣ Γεννηµένος στην Σαµοθράκη, τελειώνοντας τη βασική εκπαίδευση, αποφάσισε να έρθει στην Αθήνα για να κυνηγήσει το ονειρό του. Αφού φοίτησε στη σχολή Βελουδάκη ξεκίνησε να κάνει την πρακτική του, για να µάθει τα µυστικά της µόδας δίπλα σε όλους τους µεγάλους της εποχής. τον Βούρο, τον Γεράρδο και τον Μαίλη καλλιεργώντας µε το καιρό το εξαιρετικό ταλέντο του στο σχέδιο αλλά και στο κέντηµα. Τελειώνοντας την πρακτική του αφήνει την Αθήνα για το Παρίσι όπου εργάστηκε για 6 µήνες διευρύνοντας τους οριζοντές του. Στο τέλος της δεκαετίας του 80 συνεργάζεται µε την Gallerie Jade παρουσιάζοντας την πρώτη του προσωπική συλλογή, εκεί κάνει τις πρώτες του επαφές µε την κοσµική Αθήνα. Στηριζόµενος στη φήµη και στις ικανότητες του,αποφάσισε να ανοίξει το δικό του atelier στην οδό Πατριάρχου Ιωακείµ 19 όπου βρίσκεται έως και σήµερα.

6 ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΑΛΕΞΑΝ ΡΑΚΗ Μία σύγχρονη σχεδιάστρια που της αρέσει να αναµιγνύει την µόδα µε την τέχνη.στο παρελθόν έχει παρουσιάσει συλλογές µε θέµατα εµπνευσµένα από την γεωµετρία, το ποδήλατο, το σκάκι, αλλά και το supermarket, ενώ της αρέσει να επικεντρώνεται στις τάσεις της µόδας που δηµιουργούν οι απλοί άνθρωποι του δρόµου. Η αγαπηµένη της πόλη το Βερολίνο όπου συχνά αποτελεί πηγή έµπνευσης για την ίδια, την έχει φιλοξενήσει στις εκθέσεις µόδας Bread and Butter, Premium και Project Gallery. Έχει συνεργαστεί µε φωτογράφους όπως τον Τάσο Βρεττό καιτον Ελληνικής καταγωγής Βερολινέζο φωτογράφο Jaques Bagios, όπου και φωτογράφισε την κολεξιόν της «Wheeling2Play» στον κεντρικό σταθµό τρένου Alexanderplatz του Ανατολικού Βερολίνου. Eνώ, η συλλογή Supermarket µε κεντρικό µήνυµα 'say no to plastic bags' αποτυπώνεται από τον φακό του Sergio Falkoni Parker µε φόντο τα εντόπια Βερολινέζικα µανάβικα και σουπερµάρκετ. Τον τελευταίο χρόνο λάνσαρε τη νέα οικονοµική σειρά της Sooo..!, η οποία βρίσκεται στην Sooo..Boutique! στο Χαλάνδρι, µία µπουτίκ µε µοναδικά κοµµάτια από Έλληνες και ξένους σχεδιαστές, vintage συλλογές και.. Βερολινέζικο αέρα!

7 ΣΜΑΡΑΓ Η Γεννήθηκε στην Αθήνα. Γνώρισε τα µυστικά του πατρόν και της τέχνης του πλεκτού στην Γερµανία τις αρχές της δεκαετίας του ογδόντα, όπου έµεινε 5 χρόνια. Είναι τελειόφοιτος της Pan-Sik στο τµήµα πατρονίστ-σχεδιαστών. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα από τη Γερµανία, συνεργάστηκε µε επιλεγµένα καταστήµατα µόδας δηµιουργώντας µοναδικές & ιδιαίτερες συλλογές από χειροποίητα πλεκτά. Το 1991 και 1992 συνεργάστηκε µε τον Thierry Mugler παρουσιάζοντας τις δηµιουργίες της στα show του, στο Παρίσι. Το 2002 και 2003 έλαβε µέρος στο Trash Art έκθεση Τέχνης µε θέµα την ανακύκλωση, µε την κατασκευή αντικειµένων και επίπλων και στο Trash Fashion τις ίδιες χρονιές παρουσιάζοντας τις Haute Couture Trash δηµιουργίες της. Eίναι αφιερωµένη στη δηµιουργία. Συνθέτει υλικά, κατασκευάζει νήµατα και είναι λάτρης του ελληνικού παραδοσιακού πλεκτού, το οποίο εξελίσσει µε ένα µοναδικό τρόπο σε µόδα. H συνδυαστικότητα στις τεχνικές των πλέξεων, του patchwork, tweed, ζακάρ & απλικέ είναι το χάρισµά της. Πλέκοντας τα νήµατα µε τις βελόνες, η παιχνιδιάρικη γεµάτη χιούµορ παιδική της πλευρά, συναντά την θηλυκή της υπόσταση.

8 LUKAS ALIFRAGHIS Σπουδές: Fashion Design & Styling (IEK AKMH) Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών ΕΜΠ ιακρίσεις: *1ο Βραβείο στο ιαγωνισµό της Bodytalk σε συνεργασία µε τοκανάλι MAD για την καλύτερη δηµιουργία νέου σχεδιαστή και αναπαραγωγή του ρούχου σε περιορισµένη έκδοση από την εταιρία. ( Κριτική Επιτροπή MI-RO) *1ο Βραβείο στον Παγκόσµιο ιαγωνισµό Ανάδειξης Νέων Σχεδιαστών Heering Accessorize 2009 ανάµεσα σε νέους σχεδιαστές από 100 χώρες (µεταξύ των οποίων Γαλλία, Ιταλία, Αγγλία, Αµερική, Ιαπωνία, Ισπανία, Γερµανία κτλ) µε έπαθλο τη συµµετοχή µου στο Fashion Week της Κοπεγχάγης τον Αύγουστο ( ) για την παρουσίαση της προσωπικής µου συλλογής για Ανοιξη/Καλοκαίρι Συλλογές: Fall/Winter 2010 Old Hollywood Glam Spring/Summer 2011 FUTURE SHOCK_womachines PR AGENCY: Hill & Knowlton (UK/ Greece)

9 D Y F O Η Κατερίνα Ντάϊενς και η Πέννυ Φωτεινάκη δηµιούργησαν τη DYFO το Για µεγάλο χρονικό διάστηµα, εργάστηκαν ως καθηγήτριες σε ιδιωτικές Σχολές Μόδας. Οι δραστηριότητες τους στις Σχολές σε όλη τη δεκαετία του '90 και µέχρι το 2009 περιλαµβάνουν πρωτοποριακές εξελίξεις στο χώρο της µόδας, δίνοντας θέσεις εργασίας σε επιτυχηµένους µέχρι σήµερα σχεδιαστές µόδας, στυλίστες, ενδυµατολόγους. Μέσα σ'αυτάτα χρόνια επίσης, έχουν εργαστεί ως εξωτερικοί συνεργάτες εταιρειών, ως σχεδιάστριες µόδας, αισθητικοί σύµβουλοι, αγοράστριες, κατασκευαστές πατρόν. Το 2003 επιχείρησαν την κοινή τους πορεία δηµιουργώντας ένα ατελιέ µοντέρνας Couture που διατηρούν µέχρι και σήµερα. Οι συλλογές τους χαρακτηρίζονται απο µια ήρεµη δύναµη. Τα ρούχα τους θέλουν να <<φαίνονται>> κλασικά χωρίς να είναι, δίνοντας µεγάλη έµφαση σε εκκεντρικές λεπτοµέρειες. Παράλληλα µε κάθε νέα κολεξιόν από κοµµάτια έτοιµα να παραγγελθούν (pret a porter) οι DYFO δηµιουργούν πύχα και νυφικά Υψηλής Ραπτικής δίνοντας έµφαση στο προσωπικό image της κάθε γυναίκας, στιλιζάροντας κάθε λεπτοµέρεια της εµφανισής τους.

10 ΑΦΝΗ ΒΑΛΕΝΤΕ Η άφνη Βαλέντε γεννήθηκε και τελείωσε το σχολείο στην Αθήνα. Μετέβη στην Νέα Υόρκη για να σπουδάσει σχέδιο µόδας στο F.I.T. (Fashion Institute of Technology) και στο 'St. Martin's School of Art στο Λονδίνο απ'όπου και αποφοίτησε το 1983 µε Batchelor of Arts στο Fashion Design και ειδικότητα στο Textile Design. Ξεκίνησε την επαγγελµατική της δραστηριότητα στην Ελλάδα το 1985 και σύντοµα στράφηκε στο εξωτερικό, συµµετέχοντας σε εκθέσεις µόδας σε διάφορες Ευρωπαϊκές πόλεις όπως το Μιλάνο, το Λονδίνο, το Duesseldorf, το Παρίσι κ.ά. Κατάφερε να κατακτήσει τον χώρο της µόδας µε τις πρωτότυπες και επαναστατικές τις δηµιουργίες, πουλώντας τις συλλογές της σε καταστήµατα στο Hong-Kong, Νέα Υόρκη, Μελβούρνη, Μεξικό, Καναδά. Το προσωπικό της στιλ χαρακτηρίζεται από την χρήση πλισαρισµένων υφασµάτων που πλάθει σαν γλυπτά γύρω από το σώµα καθώς εµπνέεται από τις Ελληνικές της ρίζες. Το 2000 έκανε στροφή στην δηµιουργική της έκφραση αποφασίζοντας να ασχοληθεί µε τον σχεδιασµό κοσµηµάτων και να παρουσιάζει τα δηµιουργήµατά της σε εκθέσεις σε galeries. Συνδυάζοντας ετερόκλητα υλικά: ηµιπολύτιµες πέτρες, µεταξωτά λουλούδια, κουµπιά, κορδέλες, δηµιουργεί εντυπωσιακά κοσµήµατα µε κίνηση και παιδικότητα που κλέβουν την παράσταση. Το 2004, όταν δηµιουργήθηκε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Σχεδιαστών Μόδας, ασχολήθηκε µε την οργάνωση της Ελληνικής εβδοµάδας µόδας 'Athens Collections', που λαµβάνει χώρα δυο φορές το χρόνο και από τον Ιούλιο του 2005 ως τον Μάρτιο του 2008, ήταν Πρόεδρος του ίδιου Συλλόγου.

11 ΕΛΕΝΑ ΒΟΡΡΕΑ Η 'Ελενα Γιακοµοπουλου, γνωστη στον κοσµο της µοδας µε το ονοµα ELENA VORREA, γεννηθηκε στην Αθηνα. Ξεκινησε τις σπουδες της στο ατελιε του ζωγραφου Αντωνη Απεργη οπου για τρια χρονια εκπαιδευτηκε στην ζωγραφικη και την τεχνικη του κολαζ και πηρε µαθηµατα ιστοριας της τεχνης, αρχιτεκτονικου σχεδιου, ενδυµατολογιας, σκηνογραφιας και τεχνικες γραφιστικου σχεδιου. Αργοτερα το ενδιαφερον της για την νεα εποχη την οδηγησε στο Αµερικανικο Κολλεγιο οπου σπουδασε Marketing Management. Εν τω µεταξυ ειχε ηδη ξεκινησει να σχεδιαζει τις συλλογες για την εταιρεια Pret-a-porter NEW YORKERS της οποιας ηταν συνιδιοκτητρια. Η εταιρεια σηµειωσε µεγαλη επιτυχια και ανεπτυξε τεραστιο δικτυο πωλησης στην Ελλαδα και την Κυπρο µε συλλογες γυνακειου και αντρικου pret-a-porter. Το ανησυχο οµως πνευµα της Ελενας καθως και η καλλιτεχνικη προσεγγιση της δηµιουργιας την οδηγησαν στο να εγκαταλειψει το pret-a-porter και να στραφει στην Haute Couture και στην δηµιουργια του ατελιε της οπου µεχρι και σηµερα δηµιουργει ρουχα και νυφικα για τα οποια ειναι ιδιαιτερα γνωστη στην Ελλαδα και το εξωτερικο. Εχει συµµετασχει σε πολλα Fashion Week και τα show της εχουν προβληθει απο τα διεθνη εντυπα και τηλεοπτικα µεσα (Fashion TV, World Fashion TV, Collezioni Magazine).Εχει προσκληθει ως guest designer σε αρκετα Fashion Week στο εξωτερικο. Η εταιρεια Swarovski της εχει κανει ειδικη παρουσιαση για τα νυφικα της στο παγκοσµιας κυκλοφοριας περιοδικο της. Παραλληλα ασχολειται µε την Τεχνη που ειναι και το σηµειο αναφορας στις δηµιουργιες της.

12 ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΙΓΟΣ Ο Βασίλης Μπαρµπαρίγος είναι βραβευµένο µέλος της Ελληνικής Ακαδηµίας Κινηµατογράφου για τα κοστούµια που δηµιούργησε στην ταινία ΣΤΡΕΛΛΑ του Πάνου Χ. Κούτρα Γεννηµένος στον Πειραιά ξεκινά από µικρός µαθήµατα ζωγραφικής δίπλα στον Iσπανό ζωγράφο Fernando Fenes µαθητή του Miro διδάσκεται ελεύθερο σχέδιο,λάδι, ακουαρέλα ιστορία τέχνης και αργότερα προετοιµάζεται για την σχολή καλών τεχνών Τελειώνει το Τεχνικό Λύκειο (τµήµα δοµικών και σχεδίαση αρχιτεκτονικού και πολιτικού µηχανικού σχεδίου) και παίρνει πτυχίο κοπτικής-ραπτικής γυναικείου έτοιµου ενδύµατος από την Τ.Ε.Σ. sitam ΑΒ. Εκεί διατελεί καθηγητής σχεδίου µόδας από το 2001 έως το Το 1997 γίνεται δεκτός στο δεύτερο έτος του Kent Institute of Art & Design (University of Kent), όπου αποφοιτεί µε τον τίτλο BA (Hons) in Fashion Design. H πτυχιακή του βασισµένη στο fall-winter 1999/2000 παρουσιάζεται σε video installation στο London graduate fashion week από όπου και αποσπά θετικές κριτικές από επαγγελµατίες του χώρου που παρευρέθησαν. Το 1999 ανοίγει το ατελιέ του στην Αθήνα και δηµιουργεί λειτουργικές sur measure collections για τους πελάτες του.to 2006 ξεκινά την συνεργασία του µε το κατάστηµα BETTINA (Αναγνωστοπούλου Κολωνάκι) δηµιουργώντας αποκλειστικά για την µπουτίκ την limited σειρά µε την επωνυµία Barbarigos black bow. Tο 2007 συµµετέχει κατόπιν πρόσκλησης στην έκθεση Xρατςς µόδα από χαρτί στο νέο µουσείο Μπενάκη µε το Oedipus 2007 ένα αντρικό κοστούµι φτιαγµένο µε χαρτί από περιοδικά της γραφής brille. Μέρος του κοστουµιού συµπεριλήφθηκε στον κατάλογο τις έκθεσης. Παράλληλα σχεδιάζει σκηνικά και κοστούµια σε πολλές θεατρικές και µουσικές παραστάσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, κυρίως σε πειραµατικές σκηνές, όπως και κοστούµια σε βραβευµένες ταινίες µικρού µήκους.

13 CELEBRITY SKIN Ο ηµητρης Στρέπκος είναι art director, fashion editor και διδάσκει πάνω από µία δεκαετία.έχει σπουδάσει στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.η αγάπη του για την µόδα έχει αποτυπωθεί σε editorial µόδας, κοστούµια θεατρικών παραστάσεων και αντικείµενα τέχνης. Μαζί µε την βοηθο του Ελένη Μπάρλα δηµιούργησαν το brand CelebritySkin,µια σειρά ρούχων avant garde. Έχουν παρουσιάσει τέσσερις συλλογές. Η 1η τους συλλογή που ονοµάζονταν TIM BURTON'S IMPOSSIBLE NIGHTMARE, τους γνωρισε στον κοσµο και εντυπωσιασε την κριτικη επιτροπη δινοντας τους δύο βραβεια, Best Designer και Best Catwalk, τα οποία τους εξασφάλισαν τη συµµετοχη τους στο Fashion Week Monaco - Νοεµβριος Η 2η συλλογή τους που ονοµάζονταν IMMORTAL EXTRAVAGANZA ήταν ότι πιο ακραίο εικαστικά έχουν παρουσιάσει. Η 3η συλλογή τους συλλογή ονοµάζονταν DESIRELESS HUMANOID, είχε έντονα avante garde στοιχεία αλλά µε πιο commercial προσέγγιση. Η τελευταία συλλογή τους,cemeterial PURITY ήταν η πρώτη στην οποία έγιναν πειραµατισµοί µε nude δέρµα και λευκό χρώµα. Τα ρουχα τους εχουν συµπεριληφθει σε editorial των περισσοτέρων περιοδικών µόδας Ελλαδας και εξωτερικου : ATHENS, VOGUE(Greece), NOISE (London), OZON INTERNATIONAL, BLINK (Mexico), SHOON (Germany), SPOIL ME(Greece), CRAWFORD, E-MERGE, HELLO(Greece), UCE, ZINK, GLAMOUR, DOWN TOWN(Greece), GENLUX (Los Angeles), BLINK. Οι ίδιοι έχουν δηλώσει: «Το moto µας: Dare to wear. Τα ρούχα µας είναι avante garde, επηρρεασµένα από την λάµψη του Hollywood,την Marlen Dietrich, τις ταινίες του Tim Burton και την αγάπη µας για το µαύρο και γκρι χρώµα» «Λατρεύουµε το µαύρο χρώµα καθώς και το nude. ηµιουργούµε τα ρούχα µας ακούγοντας group όπως Batt for lashes,gossip,kate Bush και παρακολουθώντας ασπρόµαυρτες ταινίες του Ηitckok.

14 deuxhommes Ο ηµήτρης Αλεξάκης και ο Γρηγόρης Τριανταφύλλου, το σχεδιαστικό δίδυµο πίσω από τους Deux Hommes, χρησιµοποίησαν πάντα, σαν βάση για την δηµιουργία τους, µερικά σηµαντικά στοιχεία ελληνικότητας: την αίσθηση του µέτρου και του φωτός, την καθαρότητα, την αρχιτεκτονική. Από την κλασσική γλυπτική µέχρι τις µοντέρνες γραµµικές φόρµες, επιχειρούν να ενσωµατώσουν τις αναφορές τους σε κάτι µοντέρνο που αναµειγνύει το pret-aporter µε την couture. Από τα πρώτα προσωπικά τους fashion shows µέχρι τις συµµετοχές τους στην Ελληνική Εβδοµάδα Μόδας, κάθε σαιζόν, οι Deux Hommes εδραιώνουν ένα στυλ που µπορεί να περιγραφεί σαν φιλική και λειτουργική avant-garde. Περιεκτικά και ταυτόχρονα επιθυµητά, τα ρούχα των συλλογών τους δηλώνουν την εφαρµογή καινούργιων ιδεών πάνω στη µόδα, µε αναφορές από την Ευρωπαική Ιστορία και Τέχνη. Το πρώτο τους διεθνές εγχείρηµα περιλαµβάνει ήδη πωλήσεις σε boutique στην Ευρώπη, Αµερική και Ρωσία και επαγγελµατική καθοδήγηση από τον Jean-Jacques Picart Conseil Agency στο Παρίσι. Παράλληλα µε τις κολεξιόν τους, έχουν σχεδιάσει κοστούµια για θεατρικές παραγωγές και έχουν συµµετάσχει σε πολλά πολιτιστικά show όπου η δουλειά τους έχει χαρακτηριστεί σαν σύγχρονη, ευρηµατική και πρωτοποριακή. Στο showroom των Deux Hommes φιλοξενούνται οι pret-a-porter deluxe συλλογές τους σε συνδυασµό µε βραδινές sur mesure δηµιουργίες που διαθέτουν το δικό τους φανατικά µοντέρνο κοινό.

15 ΛΑΚΗΣ ΓΑΒΑΛΑΣ Ένας άνθρωπος ανήσυχος και τελειοµανής, δαιµόνιος και χαρισµατικός, ένας Έλληνας ευφάνταστος και δηµιουργικός, που έχει κατακτήσει, εδώ και αρκετά χρόνια, την εµπιστοσύνη µερικών εκ των µεγαλυτέρων ξένων ονοµάτων στο χώρο της µόδας. Ο Λάκης Γαβαλάς το 1982 ιδρύει την εταιρεία Α. ΓΑΒΑΛΑΣ & ΣΙΑ Ε.Ε., που στο ξεκίνηµά της είχε την µορφή οικογενειακής επιχείρησης, εισάγοντας αποκλειστικά για την Ελλάδα, είδη ένδυσης γνωστών ιταλικών Οίκων. Το 1988 ιδρύει την εταιρεία LAKIS GAVALAS.SA, µε την οποία εκπροσωπεί πολλούς από τους µεγαλύτερους οίκους µόδας του εξωτερικού, διατηρώντας την αποκλειστικότητα µέχρι σήµερα των σειρών όπως: BURBERRY, DSQUARED2, FRANKIE MORELLO, D&G DOLCE&GABBANA, PAUL&JOE, LOVE MOSCHINO, MARINA YACHTING, MONCLER, VILEBREQUIN, DONDUP, U.S. POLO και πολλούς άλλους. Το 1998 ο Λάκης Γαβαλάς δηµιουργεί τη σειρά LAKIS GAVALAS ACCESSORIES, µία σειρά που ξεκίνησε µε σανδάλια στη συνέχεια δε συµπληρώθηκε µε τα είδη ένδυσης και από µια πλήρη σειρά αξεσουάρ, µε λιτές φόρµες και καθαρές γραµµές. Το 2003 ο Λάκης Γαβαλάς βάζει µια τελεία, επεκτείνει τις δραστηριότητες του και προχωράει σε µια νέα εποχή µε την δηµιουργία του brand.lak. Η.LAK εκφράζει µια καινούργια άποψη για τη µόδα της νέας χιλιετίας. Τα.LAK είναι µια νέα τάση και ταυτόχρονα µια ολοκληρωµένη πρόταση lifestyleέξυπνο ντύσιµο µε υπογραφή, υψηλή ποιότητα κι αισθητική που όµως γίνεται προσιτό σε όλους και ιδιαίτερα στους νέους και σε όσους αισθάνονται πάντα νέοι. Η.LAK διαθέτει πέντε οµώνυµα καταστήµατα, τα οποία βρίσκονται στο Κολωνάκι, τον Πειραιά, το Χαλάνδρι, τη Μύκονο και τη Θεσσαλονίκη, καθώς και corners σε όλα τα µεγάλα πολυκαταστήµατα και επιλεγµένα σηµεία πώλησης ανά την Ελλάδα.

four years of fabulous style THE NEWS RELEASE ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2009 ΤΕΥΧΟΣ 3

four years of fabulous style THE NEWS RELEASE ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2009 ΤΕΥΧΟΣ 3 4 years of four fabulous style THE NEWS RELEASE ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2009 ΤΕΥΧΟΣ 3 WISHES GOLDEN HALL TOMMY HILFIGER INTERVIEW CARTIER COSMOTE PLAZA ATHÉNÉE ΑΡΘΡΑ PUMA GOLDEN HALL DOM

Διαβάστε περισσότερα

g next: who Από πάνω αριστερά και

g next: who Από πάνω αριστερά και g next: is Από πάνω αριστερά και Μια νέα γενιά καλλιτεχνών, designers, αρχιτεκτόνων, σκηνοθετών και άλλων creative Ελλήνων, κλείνει τα αφτιά στις Κασσάνδρες της κρίσης και αποδεικνύει ότι σήμερα υπάρχει

Διαβάστε περισσότερα

DesignGreece: Η νέα πρωτοβουλία του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου _

DesignGreece: Η νέα πρωτοβουλία του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου _ DesignGreece: Η νέα πρωτοβουλία του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου Όλες οι μεγάλες ιδέες όταν εκτελούνται και υλοποιούνται με τον σωστό τρόπο και στον σωστό χρόνο, σημαίνουν επιτυχία. Το design

Διαβάστε περισσότερα

Το πνεύμα του Αρχιμήδη στο σώμα ενός εκκεντρικού Έλληνα καλλιτέχνη

Το πνεύμα του Αρχιμήδη στο σώμα ενός εκκεντρικού Έλληνα καλλιτέχνη Τεύχος 11 ΙΟΥΝΙΟΣ - ΙΟΥΛΙΟΣ 2014 Διανέμεται Δωρεάν ISSN 1986-0420 Το πνεύμα του Αρχιμήδη στο σώμα ενός εκκεντρικού Έλληνα καλλιτέχνη Ready for the beach // Το «Πουλί» μας, πέταξε στο King s Avenue Mall

Διαβάστε περισσότερα

Ηµερίδα Επαγγελµατικής Ενηµέρωσης. Τετάρτη 07.3.2012. για µαθητές/τριες Α, Β, Γ Λυκείου & ΙΒ1

Ηµερίδα Επαγγελµατικής Ενηµέρωσης. Τετάρτη 07.3.2012. για µαθητές/τριες Α, Β, Γ Λυκείου & ΙΒ1 Ηµερίδα Επαγγελµατικής Ενηµέρωσης Τετάρτη 07.3.2012 για µαθητές/τριες Α, Β, Γ Λυκείου & ΙΒ1 Η Διεύθυνση των Εκπαιδευτηρίων Κωστέα-Γείτονα ευχαριστεί θερμά τους διακεκριμένους προσκεκλημένους της Ημερίδας,

Διαβάστε περισσότερα

BEAUTY & FASHION STUDIES

BEAUTY & FASHION STUDIES BEAUTY & FASHION STUDIES Για να πετύχεις στον αστραφτερό κόσμο των χρωμάτων, της ομορφιάς, της έμπνευσης, της δημιουργίας και της τέχνης, σπούδασε στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ που σου προσφέρει εξειδικευμένες γνώσεις,

Διαβάστε περισσότερα

Διεύθυνση: Κωνσταντίνος Γουναρίδης Σύνταξη ύλης: Γιώργος Σ. Βλάχος. Copyright Κολλέγιο Βακαλό ΑΕ, 2013

Διεύθυνση: Κωνσταντίνος Γουναρίδης Σύνταξη ύλης: Γιώργος Σ. Βλάχος. Copyright Κολλέγιο Βακαλό ΑΕ, 2013 Περί. τεύχος 16+ Διεύθυνση: Κωνσταντίνος Γουναρίδης Σύνταξη ύλης: Γιώργος Σ. Βλάχος Επιμέλεια σχεδιασμού: Σοφοκλής Συμεωνίδης Φωτογραφίες: Γιώργος Γεωργούλας, Κωνσταντίνος Γουναρίδης Διαχείριση οπτικού

Διαβάστε περισσότερα

HAIR\ETC. ISSUE 01 \ SPRING 15-1 -

HAIR\ETC. ISSUE 01 \ SPRING 15-1 - ISSUE 01 \ SPRING 15-1 - Publisher HAIR\ETC HAIR\ETC. Creative Director ΜΑΡΙΟΣ ΝΕΟΦΥΤΟΥ creative@hairetc.eu Art Director SÉANCE design@hairetc.eu Editor-in-Chief ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΡΑΒΑΛΗ editor@hairetc.eu Editorial

Διαβάστε περισσότερα

04.2015. free press magazine ...ΑΠΟ ΤΑ «ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ» way

04.2015. free press magazine ...ΑΠΟ ΤΑ «ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ» way 04.2015 way free press magazine...απο ΤΑ «ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ» Ήρθε και κάνει κάθε σου μέρα, καλύτερη. Ο Όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς παρουσιάζει το yellowday, τη νέα ηλεκτρονική υπηρεσία προσφορών. Κατέβασε τώρα

Διαβάστε περισσότερα

DE LA SALLE ALUMNI ΠΡΩΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2014

DE LA SALLE ALUMNI ΠΡΩΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2014 DE LA SALLE ALUMNI ΠΡΩΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2014 ΠΡΩΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2014 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 04 Ας έρθουμε πιο κοντά Editorial 05 Μου έδωσε τα πάντα Του Στέλιου Συμεωνίδη 06 Μαθητής, μοναδικός και ανεπανάληπτος

Διαβάστε περισσότερα

Τεύχος 15 Φλεβάρης - Μάρτης 2015 Διανέμεται Δωρεάν ISSN 1986-0420

Τεύχος 15 Φλεβάρης - Μάρτης 2015 Διανέμεται Δωρεάν ISSN 1986-0420 Τεύχος 15 Φλεβάρης - Μάρτης 2015 Διανέμεται Δωρεάν ISSN 1986-0420 Αντρέας Αθανασίου Αγγέλα Γεωργίου Το πιο αυθεντικό ζευγάρι στην πιο αληθινή και ανατρεπτική του εξοµολόγηση Σάββια Ορφανίδου: Το νέο αίμα

Διαβάστε περισσότερα

Γιαννησ στανκογλου «Δυσκολευόμαστε να χαρούμε με τη χαρά του άλλου»

Γιαννησ στανκογλου «Δυσκολευόμαστε να χαρούμε με τη χαρά του άλλου» όκτωβριόσ 2013 ΔώρεΑΝ με ΤηΝ ΠελΟΠΟΝΝησΟ και μετα, στα ΠεριΠΤερΑ 0,50 Γιαννησ στανκογλου «Δυσκολευόμαστε να χαρούμε με τη χαρά του άλλου» Γιαννησ μπέχρακησ «Ο κίνδυνος είναι κομμάτι της δουλειάς μου, αλλά

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα 19 Φεβρουαρίου 2015

Αθήνα 19 Φεβρουαρίου 2015 Αθήνα 19 Φεβρουαρίου 2015 1. Ευρωπαϊκό έργο «High Heels»... 4 2. Πρόγραµµα Συνεδρίου «Tips4Skills»... 5 3. Οµιλητές Συνεδρίου «Tips4Skills»... 6 4. Τοποθετήσεις: Γυναίκες στον Κατασκευαστικό Κλάδο... 12

Διαβάστε περισσότερα

Ευα ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ. «εν το βάζω κάτω στις δυσκολίες» JOHN ANASTASATOS: O ΠΛΑΣΤΙΚΟΣ ΤΩΝ ΣΤΑΡ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ!

Ευα ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ. «εν το βάζω κάτω στις δυσκολίες» JOHN ANASTASATOS: O ΠΛΑΣΤΙΚΟΣ ΤΩΝ ΣΤΑΡ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ! Glam 99#02/10/11 GLAM 20 ΣΕΛΙΔΕΣ ΠΕΡΙΟ ΙΚΗ ΕΚ ΟΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΥΠΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΧΡΥΣΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ 7 ΛΑΜΠΕΡΕΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΙ ΤΩΝ MADE IN GREECE ΔΥΝΑΣΤΕΙΩΝ Ευα ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ «εν το βάζω κάτω στις δυσκολίες»

Διαβάστε περισσότερα

ROBOT MASTERS. Γυμνάσιο - Λύκειο. Στο φύλλο αυτό μπορείτε να διαβάσετε: ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ ΤΟΥ ΚΟΛΕΓΙΟΥ ΔΕΛΑΣΑΛ. ιουνιοσ 2015

ROBOT MASTERS. Γυμνάσιο - Λύκειο. Στο φύλλο αυτό μπορείτε να διαβάσετε: ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ ΤΟΥ ΚΟΛΕΓΙΟΥ ΔΕΛΑΣΑΛ. ιουνιοσ 2015 ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ ΤΟΥ ΚΟΛΕΓΙΟΥ ΔΕΛΑΣΑΛ ιουνιοσ 2015 περιοδικη εκδοση αριθμοσ φυλλου 31 Γυμνάσιο - Λύκειο Στο φύλλο αυτό μπορείτε να διαβάσετε: Robot Masters σελ.3 Ιωάννης-Βαπτιστής Δελασάλ σελ.4 Α Βραβείο

Διαβάστε περισσότερα

1918 1950 : ΝΕΑ ΑΓΟΡΑ, ΝΕΑ ΓΥΝΑΙΚΑ, ΝΕΟ ΕΝΔΥΜΑ

1918 1950 : ΝΕΑ ΑΓΟΡΑ, ΝΕΑ ΓΥΝΑΙΚΑ, ΝΕΟ ΕΝΔΥΜΑ 1918 1950 : Νέα αγορά, νέα γυναίκα, νέο ένδυμα 1918 1950 : ΝΕΑ ΑΓΟΡΑ, ΝΕΑ ΓΥΝΑΙΚΑ, ΝΕΟ ΕΝΔΥΜΑ Στη χρονική αυτή περίοδο, τη δεύτερη της ιστορίας του σχεδιασμού των ενδυμάτων, βλέπουμε κάποια φαινόμενα κοινωνικά

Διαβάστε περισσότερα

mμε κύρια χαρακτηριστικά την μεγάλη συμμετοχή και τον ενθουσιασμό των στελεχών του κλάδου, το Di me 14 Digital media awards

mμε κύρια χαρακτηριστικά την μεγάλη συμμετοχή και τον ενθουσιασμό των στελεχών του κλάδου, το Di me 14 Digital media awards ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ Di me 14 Digital media awards Ανάδειξη καινοτομίας και βέλτιστων πρακτικών στα Ψηφιακά Μέσα Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η πρώτη διοργάνωση των Digital Media Awards, δεδομένης της αθρόας συμμετοχής

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνική Ένωση για τη Μουσική Εκπαίδευση

Ελληνική Ένωση για τη Μουσική Εκπαίδευση Ελληνική Ένωση για τη Μουσική Εκπαίδευση Περιλήψεις 1ου Πανελληνίου Συνεδρίου Μουσική Εκπαίδευση: Μπροστά στις προκλήσεις του 21ου αιώνα Πολύβιος Ανδρούτσος Σε αυτή την εναρκτήρια ομιλία, ο πρόεδρος της

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά, εφήβους, οικογένειες και ενήλικες

Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά, εφήβους, οικογένειες και ενήλικες Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά, εφήβους, οικογένειες και ενήλικες Το νέο πρόγραμμα της Στέγης προτείνει και φέτος μια σειρά από πρωτότυπα προγράμματα για παιδιά, οικογένειες και ενήλικες! Παιδιά κάθε

Διαβάστε περισσότερα

"ΑΠΟ ΤΟ ΧΙΤΩΝΑ ΣΤΑ ΤΖΙΝ"

ΑΠΟ ΤΟ ΧΙΤΩΝΑ ΣΤΑ ΤΖΙΝ PROJECT Α ΛΥΚΕΙΟΥ "ΑΠΟ ΤΟ ΧΙΤΩΝΑ ΣΤΑ ΤΖΙΝ" ΜΑΘΗΤΕΣ: Αγγουρά Ηλιάννα Αποστολάτου Σοφία Βαϊσμένου Αργεντίνη Βέλτσιν Νάντια Γκουέν Αθηνά Δελλατόλα Φραγκίσκα Ελευθεροπούλου Ασπασία Θεοφανοπούλου Κατερίνα Καλογιάννη

Διαβάστε περισσότερα

περί τεύχος 16 Περιοδική έκδοση του Κολλεγίου Βακαλό

περί τεύχος 16 Περιοδική έκδοση του Κολλεγίου Βακαλό 16 ISSN: 2241-2689 περί τεύχος 16 Περιοδική έκδοση του Κολλεγίου Βακαλό Διεύθυνση: Δανιήλ Γουναρίδης Σύνταξη ύλης, επιμέλεια κειμένων: Γιώργος Σ. Βλάχος Κείμενα Πανεπ. Derby και Peri in Brief: Μίλτος

Διαβάστε περισσότερα

OΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

OΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ OΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α LE MONDE ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ Φιλοσοφία 6 Χαιρετισμός 7 10 Σημεία Υπεροχής 8 Η ταυτότητά μας 10 Εγκαταστάσεις 12 Αναγνωρίσεις & Διακρίσεις Διεθνούς

Διαβάστε περισσότερα

Λασκαράκη «ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑ ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ» «To κoρίτσι που αγάπησα» Φινάλε με γάμο και... κηδεία ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΛΕΧΟΥ & ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΑΝΔΡΙΤΣΟΥ

Λασκαράκη «ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑ ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ» «To κoρίτσι που αγάπησα» Φινάλε με γάμο και... κηδεία ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΛΕΧΟΥ & ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΑΝΔΡΙΤΣΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΥΠΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 10.03.2013 #174 «To κoρίτσι που αγάπησα» Φινάλε με γάμο και... κηδεία ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΛΕΧΟΥ & ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΑΝΔΡΙΤΣΟΥ Αποκαλύπτουν τα σχέδια του «Ακάλυπτου»

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Δημήτρης Δρούτσας:

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Δημήτρης Δρούτσας: ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ Σ.Α.Ε.Γ. ΤΕΥΧΟΣ 6 ΙΟΥΝΙΟΣ 2010 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Δημήτρης Δρούτσας: «Όταν σου ανατίθεται μία μεγάλη ευθύνη απέναντι στην πατρίδα σου, δεν έχεις το δικαίωμα να αρνηθείς» MAGIC BUS Destination:

Διαβάστε περισσότερα

Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Τρίτη 8 Απριλίου 2014 Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού Τρίτη 8 Απριλίου 2014 για µαθητές/τριες Γ Γυμνασίου, Α, Β Λυκείου και IB 1 Diploma Programme education success education success Η Διεύθυνση των Εκπαιδευτηρίων Κωστέα-Γείτονα

Διαβάστε περισσότερα

χρονιά που μαθητές επιτυγχάνουν 45 points και η 2η χρονιά που 2 παιδιά εξασφάλισαν

χρονιά που μαθητές επιτυγχάνουν 45 points και η 2η χρονιά που 2 παιδιά εξασφάλισαν ΠΕΡΙΟΔΟΣ Β' ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ "ΣΧΟΛΗΣ ΜΩΡΑΪΤΗ" ΤΕΥΧΟΣ 6 // ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2010 www.moraitis.edu.gr Αποτελέσματα 2010 Γενικό Λύκειο: Επέτυχαν την εισαγωγή τους σε ΑΕΙ - ΤΕΙ: 70 στους 73, δηλαδή 96%, από αυτούς

Διαβάστε περισσότερα

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΗΜΙΤΗ Μη φοβάσαι. Όλα θα πάνε καλά

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΗΜΙΤΗ Μη φοβάσαι. Όλα θα πάνε καλά ΙΟΥΛΙΟΣ 2013 ΔΩΡΕΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ, ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ 0,50 ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΗΜΙΤΗ Μη φοβάσαι. Όλα θα πάνε καλά ΓΥΜΝΙΣΜΟΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΔΙΑΚΟ - ΠΟΙΕΣ; ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ ΜΟΔΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ BOOKS

Διαβάστε περισσότερα

Οικιακή Οικονομία. Παπαρδέλες με θαλασσινά. Κοτόπουλο Γεμιστό Μερίδες: 4 άτομα Διάρκεια παρασκευής: 50 λεπτά. Υλικά: Υλικά:

Οικιακή Οικονομία. Παπαρδέλες με θαλασσινά. Κοτόπουλο Γεμιστό Μερίδες: 4 άτομα Διάρκεια παρασκευής: 50 λεπτά. Υλικά: Υλικά: Οικιακή Οικονομία Παπαρδέλες με θαλασσινά Υλικά: Κοτόπουλο Γεμιστό Μερίδες: 4 άτομα Διάρκεια παρασκευής: 50 λεπτά 320 γρ. παπαρδέλες 1 κιλό μύδια 300 γρ. γαρίδες 3 ντομάτες 3 κρεμμυδάκια φρέσκα 4 αγγουράκια

Διαβάστε περισσότερα

Πιστεύω ότι για κάθε καινοτομία υπάρχει προετοιμασία. Η ιστορία παρέχει υλικό. Ο διαφορετικός χειρισμός του είναι η συμβολή μας. Ελένη Βακαλό, 2001

Πιστεύω ότι για κάθε καινοτομία υπάρχει προετοιμασία. Η ιστορία παρέχει υλικό. Ο διαφορετικός χειρισμός του είναι η συμβολή μας. Ελένη Βακαλό, 2001 Πιστεύω ότι για κάθε καινοτομία υπάρχει προετοιμασία. Η ιστορία παρέχει υλικό. Ο διαφορετικός χειρισμός του είναι η συμβολή μας. Ελένη Βακαλό, 2001 Προλογικό Σημείωμα Η μόρφωση αρχίζει εκεί που οι άνθρωποι

Διαβάστε περισσότερα

Καταφύγιο Ολύμπου: Μιχάλης Στύλλας. Ελληνική ναυτιλία: Μία ιστορική παγκόσμια δύναμη που ΑΝΤΕΧΕΙ στην κρίση. Μακροζωία ή ευζωία; Ή και τα δύο;

Καταφύγιο Ολύμπου: Μιχάλης Στύλλας. Ελληνική ναυτιλία: Μία ιστορική παγκόσμια δύναμη που ΑΝΤΕΧΕΙ στην κρίση. Μακροζωία ή ευζωία; Ή και τα δύο; ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ Σ.Α.Ε.Γ. ΤΕΥΧΟΣ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2010 Καταφύγιο Ολύμπου: Μιχάλης Στύλλας Ελληνική ναυτιλία: Μία ιστορική παγκόσμια δύναμη που ΑΝΤΕΧΕΙ στην κρίση Μακροζωία ή ευζωία; Ή και τα δύο; ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα