ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ 1994, 1995, 2001

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ 1994, 1995, 2001"

Transcript

1 ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ 1994, 1995, 2001 ΕΡΕΥΝΑ, ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΕΛΑΧΡΙΝΟΣ

2 Ο ΣΧΕΔΟΝ ΠΛΗΡΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΜΕ ΤΑ ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΞΑΝΘΙΕΣ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΟΣ ΜΕ ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΩΝ DAVID PYE, WOLINSKI, FIDDY, DUCK EDWING ΚΑΙ ARAGONES ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ

3 Η ΞΑΝΘΙΑ ΛΑΙΔΗ ΓΚΟΝΤΑΪΒΑ

4 Ξέρετε ποιο είναι το χρόνιο πρόβλημα λόγου της ξανθιάς; Δεν μπορεί να πεί "όχι".

5 ΚΕΝΑ ΑΕΡΟΣ Τι λέει μια ξανθιά όταν της φυσάς το αυτί; Αχ! Καθάρισε το μυαλό μου. Πώς λέγεται όταν μια ξανθιά φυσάει στο αυτί μιας άλλης ξανθιάς; Μεταφορά πληροφοριών. Πώς αλλάζεις γνώμη σε μια ξανθιά; Φυσάς στ' αυτί της. Τι βλέπεις όταν κοιτάς τα μάτια μιας ξανθιάς; Το πίσω μέρος του κεφαλιού της. Τι κοινό έχουν ένα μπουκάλι μπίρας και μια ξανθιά; Είναι και τα δυο κενά απ' το λαιμό και πάνω.

6 Η ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ Μετά από πολλές ώρες εξαιρετικά εντατικού, ακροβατικού και ενθουσιώδους σεξ με μια ξανθιά που 'χε ψαρέψει ευκαιριακά, ο άντρας πηγαίνει στην κουζίνα για να αναπληρώσει δυνάμεις. Βάζει ένα ποτήρι γάλα, και πριν το πιεί διαπιστώνει ότι το πέος του έχει κοκκινήσει, έχει ανάψει και τον τσούζει. Το βουτάει, λοιπόν, για να φρεσκαριστεί στο παγωμένο γάλα, όταν ξαφνικά μπαίνει η ξανθιά. "Α! Ωστε έτσι γίνεται!" αναφωνεί. "Και πάντα το 'χα απορία πώς ξαναγεμίζει!"

7 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΑ Πόσες ξανθιές χρειάζονται για να σχηματίσουν ένα κύκλωμα; Δύο. Μία μέσα στη μπανιέρα και μία για να της δώσει τον στεγνωτήρα των μαλλιών. Τι είναι μαύρο και καμμένο και κρέμεται από το ταβάνι; Μια ξανθιά ηλεκτρολόγος. Πόσες ξανθιές χρειάζονται για να αλλάξουν μια λάμπα; Τι είναι λάμπα; Μία. Κρατάει τη λάμπα και ο κόσμος περιστρέφεται γύρω της. Δύο. Μία για να κρατάει μια Diet Pepsi και μία για να φωνάζει "Μπαμπαααά!"

8 Μία εκ τριών ξανθιών τηλεφωνάει στο 100. "Χρειαζόμαστε βοήθεια. Είμαστε τρεις ξανθιές για ν' αλλάξουμε μια λάμπα!" "Χμμμ!" λέει ο μπάτσος. "Βάλατε καινούριο λαμπτήρα;" "Ναι!" "Ρεύμα υπάρχει στο σπίτι;" "Φυσικά!" "Και ο διακόπτης είναι αναμμένος;" "Ναι, ναι!" "Και η λάμπα δεν ανάβει;" "Οχι, δουλεύει μια χαρά!" "Τότε, ποιό είναι το πρόβλημα;" "Ζαλιστήκαμε στριφογυρίζοντας τη σκάλα γύρω γύρω και πέσαμε και χτυπήσαμε!"

9 ΤΑ ΓΙΑΤΙ; Γιατί ο Θεός δημιούργησε τις ξανθιές; Γιατί τα πρόβατα δεν μπορούν να φέρουν μπίρες από το ψυγείο. Γιατί οι ξανθιές πληγώνονται από τις λέξεις; Γιατί οι άνθρωποι τις χτυπούν με λεξικά. Γιατί οι ξανθιές έχουν περίοδο; Γιατί τους αξίζει. Γιατί οι ξανθιές μοιάζουν με τα κορνφλέικς; Γιατί είναι απλές κι εύκολες στη χρήση κι έχουν καλή γεύση.

10 Γιατί οι ξανθιές το γλεντάνε; Γιατί δεν ξέρουν τίποτα καλύτερο να κάνουν. Γιατί είναι εύκολο να τις διασκεδάσεις. Γιατί δεν υπάρχουν χαζές μελαχρινές; Γιατί τα βάφουν ξανθά. Γιατί η ξανθιά σκαρφάλωσε στον γυάλινο τοίχο; Για να δεί τι ήταν απ' την άλλη μεριά. Γιατί τα ανέκδοτα για τις κουτές ξανθιές είναι τόσο σύντομα; Για να τα θυμούνται οι μελαχρινές.

11 ΚΑΙ ΤΑ ΠΩΣ; Πώς θα ονομάζατε την ανακάλυψη μιας έξυπνης ξανθιάς; Ενδειξη πολύ άσχημου μεθυσιού. Πώς μπορείς να κάνεις μια ξανθιά να γελάσει το πρωί της Δευτέρας; Της λες ανέκδοτο την Παρασκευή το βράδυ. Πώς σκοτώνει μια ξανθιά ενα ψάρι; Το πνίγει στη θάλασσα. Πώς προσπάθησε να σκοτώσει το πουλί η ξανθιά; Το πεταξε από ενα γκρεμό.

12 Πως καταλαβαίνεις ότι μια ξανθιά φτάνει σε οργασμό; Της πέφτει η λίμα για τα νύχια. Λέει "ο επόμενος". Ο επόμενος στη σειρά σε χτυπάει στον ώμο. Τελειώνουν οι μπαταρίες. Και τι μας νοιάζει; Πως μπορείς να πνίξεις μια ξανθιά; Βάζεις έναν καθρέφτη στον πυθμένα μιας πισίνας. Της αποκρύπτεις ότι πρέπει να καταπίνει. Πως μπορείς να καταλάβεις ότι η ξανθιά είχε βγει ραντεβού; Απ' το σημάδι που άφησε η αγκράφα της ζώνης του στο μέτωπο της.

13 ΟΔΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

14 To μάθατε για το ζευγάρι των ξανθών που βρέθηκαν παγωμένοι στο αμάξι τους σ' ένα ντράιβ-ιν κινηματογράφο; - Είχαν πάει να δουν το "ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ". Γιατί οι ξανθιές προτιμούν τα καμπριολέ; Γιατί έχουν περισσότερο χώρο για τα πόδια. Πως ονομάζουμε μια κουτή ξανθιά πίσω από το τιμόνι; Αερόσακο.

15 Τι λέει μια ξανθιά όταν την ρωτάς αν είναι αναμμενο το φλας του αυτοκινήτου; Είναι αναμμενο. Είναι σβηστό. Αναμμενο. Σβηστό. Αναμμένο. Σβηστό. Αναμμένο. Σβηστό. Αναμμένο. Σβηστό. Τι κάνει ΒΡΟΥΟΥΜ, ΣΣΣΚΡΙΙΤΣ, ΒΡΟΥΟΥΜ, ΣΣΣΚΡΙΙ- ΤΣ, ΒΡΟΥΟΥΜ, ΣΣΣΚΡΙΙΤΣ...; Μια ξανθιά οδηγός σε φανάρι που αναβοσβήνει το κόκκινο.

16 ΟΙ ΞΑΝΘΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΙ Ενας τροχονόμος σταματάει μια ξανθιά που οδηγούσε αντίθετα στο ρεύμα της Πανεπιστημίου. "Ξέρετε, πού πάτε;" της λέει αυστηρά. "Οχι" λέει η ξανθιά, "Αλλά ό,τι και νά 'ναι, πρέπει νά 'ναι μεγάλο κακό, γιατί όλοι οι άλλοι φεύγουν από κει."

17 Ενας τροχονόμος σταματάει μια ξανθιά στην εθνική οδό. "Δεσποινίς, μπορώ να δω την άδεια οδηγήσεως;" "Αδεια οδηγήσεως;" λέει η ξανθιά. "Τί 'ναι αυτό;" "Μια μικρή κάρτα με μια φωτογραφία πάνω!" "Αχ, ναι! Εδώ την έχω!" "Μπορώ να δω την ασφάλεια του αυτοκινήτου;" "Τί'ναι αυτό;" "Είναι ένα χαρτί που λέει ότι το αμάξι είναι ασφαλισμένο!" "Αχ, ναι! Εδώ την έχω!" Ο τροχονόμος κοιτάζει γύρω, βγάζει το πέος του έξω από το παντελόνι, ενώ η ξανθιά φωνάζει: "Αχ, όχι πάλι αλκοο-τεστ!"

18 Η ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΩΡΑ

19 ΟΙ ΞΑΝΘΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΥΛΑΚΙΑ Μια ξανθιά περπατούσε στο δρόμο, παρατηρώντας ένα πουλί που πετούσε από πάνω της. Ξαφνικά το πουλί αφήνει μια κουτσουλιά να πέσει ακριβώς πάνω της. Κι η ξανθιά αναφώνησε: " Ευτυχώς που είχα το στόμα μου ανοιχτό, αλλιώς θά με λέρωνε στο πρόσωπο μου." Μια μελαχρινή και μια ξανθιά διασχίζουν ένα πάρκο. Η μελαχρινή ξαφνικά λέει: "Αχ, κοίτα αυτό το πεθαμένο πουλάκι!" Η ξανθιά σταματάει, κοιτάζει ψηλά και λέει: "Πού, πού;"

20 ΟΙ ΞΑΝΘΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΜΑΔΕΣ ΤΟΥΣ

21 Η ξανθιά πιτσιρίκα κατεβαίνει τις σκάλες κλαίγοντας. Η ξανθιά μαμά της τη ρωτάει τι τρέχει κι η πιτσιρίκα λέει ότι το αγόρι της την έδιωξε. Η μαμά της παίρνει το πιο σοφό της ύφος κι αρχίζει να της λέει για τα πουλάκια και τις μέλισσες, αλλά η πιτσιρίκα τη σταματάει και της λέει: "Οχι μαμά, δεν είναι αυτό, μπορώ να πηδιέμαι και να τον παίρνω απ' τους καλυτέρους, αλλά αυτός εκεί λέει ότι δεν ξέρω να μαγειρεύω!" Γιατί οι ξανθιές δεν μιλάνε όταν κάνουν έρωτα; Γιατί η μαμά τους τους είπε να μην μιλάνε σε ξένους. Γιατί η μαμά τους τους είπε να μην μιλάνε με το στόμα γεμάτο. Τι είπε η μαμά της ξανθιάς στην ξανθιά πριν βγει για ραντεβού; Αν δεν έχεις πέσει στο κρεβάτι μέχρι τις 12, να γυρίσεις σπίτι.

22 Το ξέρετε για την ξανθιά νιόπαντρη που πέρασε την πρώτη νύχτα του γάμου της κοιτώντας έξω από το παράθυρο, γιατί η μαμά της της είχε πει ότι αυτή είναι η ωραιότερη νύχτα της ζωής της, και δεν ήθελε να χάσει ούτε λεπτό; "Μαμά, είσαι σίγουρη πως έτσι φτιάχνουν τις πίτσες;" λέει το ξανθό κοριτσάκι στη μαμά της. Κι η μαμά: "Σκάσε και βάλε το κεφάλι στο φούρνο!"

23 ΟΙ ΞΑΝΘΙΕΣ ΚΑΙ Η ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ Τι είπε η ξανθιά όταν έμαθε ότι είναι έγγυος; Είναι σίγουρα δικό μου; Το μάθατε για την ξανθιά που δεν ήθελε να κάνει τέταρτο παιδί γιατί κάπου άκουσε ότι ένα στα τέσσερα παιδιά που γεννιέται είναι κινεζάκι; Το ξέρετε για την ξανθιά κλεπτομανή που έκλεψε από το σουπερμάρκετ δωρεάν δείγμα κρέμας μαλλιών; "Μα αυτό είναι πολύ μικρό μωράκι!" λέει η φίλη της ξανθιάς. Κι η ξανθιά μαμά: "Ξέρεις, είναι που έχουμε παντρευτεί εδώ και δυο βδομάδες μόνο!"

24 Τρεις έγγυες πηγαίνουν στον γυναικολόγο για προγεννητικά τσεκ-απ. Ο γιατρός ρωτάει την πρώτη: "Σε ποια θεση εγινε η σύλληψη;" "Εκείνος ήταν από πάνω!" απαντά η πρώτη. "Τότε θ' αποκτήσεις αγόρι!" λέει ο γιατρός. Η ίδια ερώτηση και για τη δεύτερη. "Εγώ ήμουν από πάνω!" λέει εκείνη. "Τότε θ' αποκτήσεις κορίτσι!" λέει ο γιατρός. Τότε, η τρίτη γυναίκα, που ήταν ξανθιά, ξεσπά σε κλάματα. "Τι τρέχει;" λέει ο γιατρός. "Ποιο είναι το πρόβλημα;" Κι η ξανθιά με αναφυλλητά: "Εγώ, γιατρέ, θα κάνω κουταβάκια;" Το ακούσατε για τον ξανθό σύζυγο που όταν η γυναίκα του έκανε δίδυμα ήθελε να μάθει το δεύτερο ποιανού ήταν;

25

26 ΞΑΝΘΙΑ ΣΕΡΒΙΤΟΡΑ Πως μπορείς να ξεχωρίσεις ποια ξανθιά είναι η σερβιτόρα; Είναι αυτή με το ταμπόν πίσω από το αυτί, που αναρωτιέται τι έκανε το μολύβι της. Τι λέει ο ξανθός πελάτης στη σερβιτόρα που έχει καρφιτσωμένο το όνομα της στο αριστερό της στήθος; "Ντόρα"... Τι χαριτωμένο όνομα. Και πώς λένε το άλλο;

27 ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ Μια ξανθιά και μια μελαχρινή συζητούν για τους φίλους τους. "Χτες βράδυ, είχα τρεις οργασμούς στη σειρά" λέει η μελαχρινή. "Αυτό δεν είναι τίποτα!" λέει η ξανθιά. "Εγώ είχα πάνω από εκατό!" "Χριστέ κι Απόστολε!" λεει η μελαχρινή. "Δεν είχα ιδεα ότι ήταν τόσο καλός ο δικός σου." Κι η ξανθιά σοκαρισμένη: "Ω, εννοείς, ένας μόνον άντρας;"

28

29 ΚΑΙ ΣΤΑΣΕΙΣ Μια μελαχρινή, μια κοκκινομάλλα και μια ξανθιά συζητούν τις σεξουαλικές τους συνήθειες και τις στάσεις που κάνουν έρωτα. "Εγώ" λέει η μελαχρινή "τον θέλω από πάνω μου! Είναι η καλύτερη στάση, γιατί μπορώ να βλέπω τα μούσκλα του, το πρόσωπο του ιδρωμένο, τα χείλη του να ψάχνουν φιλήδονα τα δικά μου!..." "Εγώ" λέει η κοκκινομάλλα "τον θέλω απο κάτω μου! Είναι η καλύτερη στάση, γιατί μπορώ να βλέπω το ευρύ του στέρνο, τα μάτια του να με ποθούν!..." "Εμένα, η στάση που μ' αρέσει" λέει κι η ξανθιά "είναι να 'μαι σκυφτή και να τον έχω πίσω μου!" "Μα!" λένε οι άλλες, "Ετσι δεν βλέπεις τίποτα!" "Δεν είστε καλά!" λέει η ξανθιά, "Δεν έχω χάσει ούτε ένα επεισόδιο της Λάμψης!"

30

31 ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΛΥΣΕΙΣ Ο σύζυγος, αγχωμένος από τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει στην επιχείρηση του, λέει στην ξανθιά σύζυγο: "Αγάπη μου, πρέπει να κάνουμε οικονομίες. Πρέπει να μάθεις να μαγειρεύεις για να μπορέσουμε να διώξουμε τη μαγείρισσα." "Ναι, αγάπη μου!" λέει η ξανθιά, "κι εσύ πρέπει να μάθεις να μέ πηδάς καλά για να διώξουμε και τον κηπουρό!"

32

33 ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ Ενας νέος φιλόδοξος πιάνει δουλειά σ' ένα πορνοσοττ. Το αφεντικό πρέπει να φύγει για λίγο και μένει μόνος του για να εξυπηρετήσει τους πελάτες, που είναι κυρίως γυναίκες αγοραστές ντίλντο (πλαστικά ομοιώματα του ανδρικού οργάνου). Μπαίνει μια γυναίκα, ρωτάει "Πόσο πάει εκείνο το λευκό ντίλντο;", "Δέκα χιλιάδες!" λέει ο υπάλληλος, "Πόσο κάνει το μαύρο;" "Κι αυτό δέκα χιλιάδες!" "Θα πάρω το μαύρο!" λέει η γυναίκα. "Ποτέ δεν έχω δοκιμάσει μαύρο!" Πληρώνει, φεύγει. Μπαίνει μια μαύρη. "Πόσο το μαύρο;" "Δέκα χιλιάδες!" "Πόσο το άσπρο;" "Δέκα χιλιάδες" "Θα πάρω το άσπρο!" λέει η μαύρη. Ποτέ δεν έχω δοκιμάσει άσπρο!" Πληρώνει, φεύγει.

34 Σε λίγο, μπαίνει μια ξανθιά. "Πόσο κάνουν τα ντίλντο;" "Δέκα χιλιάδες το μαύρο, δέκα χιλιάδες το άσττρο!" λέει ο υπάλληλος, "Μμμ..." λέει η ξανθιά. "Κι αυτό εκείτο ραβδωτό στο ράφι κάτω;" "Α, αυτό..." λέει ο υπάλληλος. "Αυτό είναι ένα πολύ σπέσιαλ ντίλντο και κοστίζει σαράντα χιλιάδες!" Η ξανθιά το σκέφτεται λίγο. "Εντάξει!" λέει. "Θα το πάρω! Ποτέ δεν είχα δοκιμάσει ένα ραβδωτό!..." Το πληρώνει, το παίρνει, φεύγει. Επιστρέφει το αφεντικό και ρωτάει πώς τα πήγε ο υπάλληλος. "Νομίζω, καλούτσικα!" λέει ο υπάλληλος. Πούλησα ένα άσπρο ντίλντο για δέκα χιλιάδες, ένα μαύρο για άλλες δέκα και το θερμός με τον καφέ μου για σαράντα χιλιάδες!"

35

36 ΜΕΡΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΜΗ Γιατί η ξανθιά είχε έναν πονεμένο αφαλό; Γιατί κι ο φίλος της ήταν ξανθός. Γιατί ένα πλυντήριο είναι προτιμότερο από μια ξανθιά; Γιατί αφού του βάλεις ό,τι έχεις να του βάλεις, δεν σε ακολουθεί μετά μια βδομάδα από πίσω. Γιατί η ξανθιά φυλάει μια συρμάτινη κρεμάστρα στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου; Για να μπορέσει να ξεκλειδώσει το αυτοκίνητο σε περίπτωση που ξεχάσει τα κλειδιά μέσα.

37 Γιατί οι ξανθιές φορούν εσώρουχα; Για να ζεσταίνουν τους αστραγάλους τους. Γιατί οι ξανθιές φορούν σκουλαρίκια - κρίκους; - Για να ξεκουράζουν τους αστραγάλους τους. Γιατί οι ξανθιές έχουν οργασμούς; Για να ξέρουν πότε να σταματήσουν. Γιατί οι ξανθιές έχουν πρόβλημα να φτάσουν στον οργασμό; Και τι μας νοιάζει;

38 Γιατί οι ξανθιές έχουν τρύπες στο πρόσωπο τους; Είναι επειδή τρώνε με πηρούνι. Γιατί οι μελαχρινές παίρνουν αντισυλληπτικό χάπι; Γιατί έχουν μεγάλες προσδοκίες. Γιατί οι ξανθιές παίρνουν το χάπι; Για να ξέρουν τι μέρα της βδομάδας είναι. Γιατί οι ξανθιές έχουν πόδια; Για να μην είναι κολλημένες συνέχεια κάτω. Για να πηγαινοέρχονται από την κρεβατοκάμαρα στην κουζίνα.

39 Γιατί οι ξανθιές φοράνε πράσινο κραγιόν; Γιατί το κόκκινο σημαίνει στοπ. Γιατί οι ξανθιές φοράνε κόκκινο κραγιόν; Γιατί το κόκκινο σημαίνει "στοπ, λάθος τρύπα". Πως μπορείς να καταλάβεις ότι μια ξανθιά πέρασε απ' το ψυγείο; Απ' το κοκκινάδι του κραγιόν στο αγγούρι. Γιατί οι ξανθιές δεν χρησιμοποιούν δονητές; Γιατί προκαλούν φθορές στα δόντια. Γιατί η ξανθιά δυσκολεύεται να γράψει τον αριθμό 11; Δεν ξέρει ποιο 1 να βάλει πρώτο.

40 Γιατί η ξανθιά απέτυχε στις εξετάσεις οδήγησης; Γιατί κάθε φορά που άνοιγε η πόρτα του αυτοκινήτου ξάπλωνε στο πίσω κάθισμα. Δεν ήταν συνηθισμένη να κάθεται στο μπροστινό κάθισμα. Γιατί οι ξανθιές μητέρες δεν τρέφουν με το γάλα τους τα μωρά τους; Γιατί πονάει πολύ όταν βράζουν τις θηλές τους. Γιατί η ξανθιά έχει γεμάτο με παγάκια την κατάψυξη; Για να κρατάνε κρύο το ψυγείο. * Γιατί ενθουσιάστηκε η ξανθιά όταν κατάφερε να φτιάξει το παζλ μέσα σε έξι μήνες; Γιατί το κουτί έγραφε ΑΠΟ 2-4 ΕΤΗ. Πώς ονομάζουμε μια ξανθιά με μισό μυαλό; Προικισμένη.

41 Πώς ονομάζουμε μια ξανθιά με δυό εγκεφαλικά ημισφαίρια; Εγκυο. Πώς ονομάζουμε το γεγονός όταν μια ξανθιά βάφει τα μαλλιά της μαύρα; Τεχνητή ευφυία. Τι λέει το αριστερό πόδι μιας ξανθιάς στο δεξί της; Τίποτα. Δεν συναντιούνται ποτέ. Γιατί οι ξανθιές βάφουν τα μαλλιά τους στο νεροχύτη; Γιατί εκεί πλένουν τα βλήτα. Γιατί μια ξανθιά δεν κάθεται σε θέση δίπλα σε παράθυρο στο αεροπλάνο; ~ Γιατί δεν θέλει να της ανακατέψει τα μαλλιά ο αέρας.

42 Πώς μπορείς να κάνεις τα μάτια μιας ξανθιάς να λάμψουν; Φωτίζεις μ' έναν φακό το αυτί της. Γιατί οι ξανθιές δεν κάνουν διάλειμμα για καφέ; Παίρνει πολύ χρόνο για να τις ξαναεκπαιδεύσουν. Τι είπε η ξανθιά για το καινούριο κομπιούτερ; Δεν της άρεσε γιατί δεν πιάνει το αγαπημένο της κανάλι. Πώς μπορείς να καταλάβεις ότι μια ξανθιά χρησιμοποίησε το κομπιούτερ; Εχει στην οθόνη διορθώσεις με μπλάνκο. Γιατί οι ξανθιές δεν τρώνε μπανάνες; Δεν μπορούν να βρουν το φερμουάρ.

43 ΕΡΩΤΙΚΑ ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ Ποιο είναι το ερωτικό κάλεσμα μαις ξανθιάς; Είμαι τοοοόσο μεθυσμένη...! Ποιο είναι το ερωτικό κάλεσμα μιας άσχημης ξανθιάς; Είπα: είμαι μεθυσμένη. Ποιο είναι το ερωτικό κάλεσμα μιας μελαχρινής; Δεν θά 'ρθει σήμερα η ξανθιά; Ολες οι ξανθιές φύγανε. Τι λες σε μια ξανθιά που δεν έχει ενδώσει ακόμη; Θες μια μπύρα ακόμη;

44 Πώς αλλάζεις γνώμη σε μια ξανθιά; Την κερνάς μια ακόμη μπύρα. Τι βάζει μια ξανθιά πίσω απ' τα αυτιά της για να γίνει πιο ελκυστική; Τους αστραγάλους της. Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που κάνει μαι ξανθιά το πρωί; Συστήνεται.

45

46 ΤΟ ΚΑΚΟ ΟΝΟΜΑ Δυο ξανθές ταξιδεύουν με αυτοκίνητο και διασχίζουν ένα δρόμο ανάμεσα σε σιταροχώραφα, όταν βλέπουν μια ξανθιά, στη μέση ενός χωραφιού, μέσα σε μια βάρκα, να κωπηλατεί. Η ξανθιά οδηγός γυρίζει στη φίλη της δίπλα και της λέει: "Ξέρεις, είναι αυτού του είδους οι ξανθιές που μας έβγαλαν τ' όνομα!" "Το ξέρω", λέει η άλλη, "κι αν ήξερα κολύμπι θα πήγαινα και θα την έπνιγα!"

47 ΟΙ ΞΑΝΘΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ Τι κοινό έχει μια βαμμένη ξανθιά και ένα Boeing 747; Και οι δυο έχουν ένα μαύρο κουτί. Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε μια ξανθιά κι ένα Boeing 747; Δεν εχουν μπει άλοι σε ενα 747. Δυο φιλενάδες, μια ξανθιά και μια μελαχρινή γίνονται αλεξιπτωτίστριες. Σε μια πτώση που κάνουν, η μελαχρινή τραβάει το σχοινί του αλεξίπτωτου τίποτα δεν γίνεται. Τραβάει το εφεδρικό σχοινί τίποτα. Η ξανθιά που πέφτει μετά απ' αυτή την βλέπει και της φωνάζει: "Ωστε μου θελεις αγώνες ταχύτητας, ε;"

48

49 ΞΑΝΘΙΕΣ, ΜΕΛΑΧΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΟΜΑΛΛΕΣ Μια ξανθιά, μια μελαχρινή και μια κοκκινομάλλα μπαίνουν σ' ένα μπαρ και παραγγέλουν στον μπάρμαν. "Εγώ θέλω ένα Ο και Κ" λέει η μελαχρινή. "Τί 'ναι αυτό;" λέει ο μπάρμαν. "Ουίσκι και Κόλα!" "Εγώ θέλω ένα Β και Λ" λέει η κοκκινομάλλα. "Τί'ναι αυτό;" "Βότκα με λεμόνι!" "Εγώ θέλω ένα 15" λέει η ξανθιά. "Τί 'ναι πάλι αυτό;" λέει ο μπάρμαν. Κι η ξανθιά: "7 και 7!"

50 Σ' ένα νησάκι, βρέθηκαν ναυαγοί μια μελαχρινή, μια κοκκινομάλλα και μια ξανθιά. Η μελαχρινή αγνάντεψε μακριά κι είδε τη στεριά της ηπειρωτικής χώρας ν' απέχει κάπου 20 μίλια. Αποφασισμένη και θαρραλλέα, δήλωσε ότι θα πάει κολυμπώντας στην ακτή. Επεσε στη θάλασσα, αλλά στα 5 μίλια ένιωσε ήδη κούραση. Δεν το 'βαλε κάτω και συνέχισε ώς τα 10 μίλια, δεν άντεξε άλλο και πνίγηκε. Η δεύτερη, η κοκκινομάλλα,, το καλοσκέφτηκε, κι αφού ή θα τα κατάφερνε να φτάσει στη στεριά ή θα πέθαινε απ' την πείνα στο άγονο νησάκι, αποφάσισε να ρισκάρει και ρίχτηκε στη θάλασσα. Κατάφερε να φτάσει στα 10 μίλια πριν κουραστεί, αλλά στα 15 δεν άντεξε άλλο και πνίγηκε. Η τρίτη, η ξανθιά σκέφτηκε "Αν αυτές μπορούν να τα καταφέρουν γιατί όχι κι εγώ;" Ετσι, λοιπόν, βουτάει στη θάλασσα, κολυμπάει 5 μίλια, 10 μίλια, 15 μίλια, φτάνει στα 19 μίλια, βλέπει τη στεριά στο ένα μίλι, αλλά λέει "Αχ, όχι, είμαι πολύ κουρασμένη για να τα καταφέρω!" Ετσι, γύρισε πίσω στη νησάκι.

51 ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε μια ξανθιά και την τουαλέτα; Η τουαλέτα δεν σε ακολρυθεί μετά τη χρήση. Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε μια ξανθιά κι ένα τραμπολίνο; Πρέπει να βγάλεις τα παπούτσια σου για να χρησιμοποιήσεις το τραμπολίνο. Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε μια πόρνη, μια νυμφομανή και μια ξανθιά; ~Η πόρνη λέει "Ακόμη να τελειώσεις;" -Η νυμφομανής λέει "Τέλειωσες κι όλας;" Η ξανθιά λέει "Μπεζ... Νομίζω πως πρέπει να βάψουμε το ταβάνι μπεζ"

52 Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στην Πελοπόννησο και μια ξανθιά; Μια ξανθιά έχει ψηλότερους λόφους και βαθύτερες κοιλάδες. Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε μια ξανθιά και μια Πόρσε; Δεν δανείζεις την Πόρσε στους φίλους σου. Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε μια ξανθιά και τον ΤΙΤΑΝΙΚΟ; Ξέρουμε ακριβώς πόσους άντρες κατάπιε ο ΤΙΤΑ- ΝΙΚΟΣ.

53 Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε μια έξυπνη ξανθιά και στον Χιονάνθρωπο των Ιμαλαΐων; Ο Χιονάνθρωπος των Ιμαλαΐων είναι υπαρκτό πρόσωπο. Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε μια ξανθιά και ένα τηλέφωνο; Για να χρησιμοποιήσεις το τηλέφωνο χρειάζεσαι δεκάρικο. Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε μια ξανθιά που έχει περίοδο και έναν τρομοκράτη; Μπορείς να διαπραγματευτείς με τον τρομοκράτη.

54

55 ΟΙ ΞΑΝΘΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΟΡΓΑΝΟ Μια ξανθιά περπατάει στο πάρκο και βρίσκει ένα πιγκουίνο. Τον παίρνει και τον πάει σ' έναν αστυφύλακα και τον ρωτάει τι να τον κάνει. "Να τον πάτε στο ζωολογικό κήπο!" συμβουλεύει το όργανο. Την άλλη μέρα, ο αστυφύλακας ξανασυναντά την ξανθιά με τον πιγκουίνο. "Μα δεν σας είπα, να τον πάτε στο ζωολογικό κήπο;" της λέει. "Τον πήγα χτες!" απαντά η ξανθιά. "Σήμερα, λέω να τον πάω κινηματογράφο!" Ο αστυφύλαξ με αυστηρό ύφος στην ξανθιά κυρία: "Μαντάμ, ο σκύλος σας κυνηγούσε έναν άνθρωπο μ' ένα ποδήλατο!" "Μην λες ανοησίες, αστυφύλαξ! Ο σκύλος μου δεν ξέρει ποδήλατο."

56

57

58 ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΕΞ Τι λέει μια ξανθιά στο φίλο της πριν κάνουν σεξ; Θα πληρώσεις με την ώρα ή να χρεώσω ολόκληρη βραδιά; Τι λένε οι ξανθιές μετά το σεξ; Ευχαριστώ, παιδιά. Είστε όλοι στην ίδια ομάδα; -Μα, ποιοί ήταν όλοι αυτοί οι τύποι; Τι κάνουν οι ξανθιές αφού χτενίσουν τα μαλλιά τους; Ανεβάζουν και το κυλοτάκι τους. Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που κάνει μαι ξανθιά μετά το σεξ; Ανοίγει την πόρτα του αυτοκινήτου.

59 Η ΦΟΒΕΡΗ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ Τι θά 'χουμε αν διασταυρώσουμε μια ξανθιά με δικηγόρο; Δεν ξέρω. Υπάρχουν πράγματα που ακόμα και μια ξανθιά ποτέ δεν θά 'κάνε. Ενα πράγμα που όταν σου τον πάρει στο στόμα, δεν σταματάει αν δεν σου βγάλει αίμα.

60 ΦΙΡΔΗΝ Η ξανθιά και ο φίλος της κάθονται σε μια μπανιέρα γεμάτη ζεστό νερό, όταν η ξανθιά λέει στο φίλο της: " Είναι αλήθεια ότι αν βγάλεις το δάχτυλο σου από κει, θα βουλιάξω;" * Πώς έσπασε η ξανθιά το πόδι της μαζεύοντας φύλλα; Επεσε από το δέντρο. Πώς θα ονομάζατε έναν σκελετό μιας ξανθιάς στο ντουλάπι; Ενθύμιο απ' το κρυφτό της προηγούμενης χρονιάς.

61 Μια ξανθιά και μια μελαχρινή πέφτουν από ένα φηλό κτίριο. Ποια θα χτυπήσει πρώτη το έδαφος; Η μελαχρινή. Η ξανθιά θα σταματήσει για να ρωτήσει τη διεύθυνση. Τι κοινό έχουν οι βαμμένες ξανθιές και οι νέγροι; Και οι δυο έχουν μαύρες ρίζες. Ποια είναι η άποψη της ξανθιάς για το ασφαλές σεξ; Να κλειδώνει την πόρτα του αυτοκινήτου. Τι έκανε η ξανθιά όταν έμαθε από τις στατιστικές ότι το 90% των ατυχημάτων συμβαίνουν κοντά στο σπίτι; Μετακόμισε.

62 Πώς ονομάζουμε μια ξανθιά σ' ένα τμήμα μεταπτυχιακών σπουδών; Επισκέπτρια. Το ξέρετε για την ξανθιά λεσβία; Είχε σχέσεις μόνο με άντρες. Πώς μπορείς να καταλάβεις αν μια ξανθιά δουλεύει σ' ένα γραφείο; Απ' το κρεβάτι στην αποθήκη και το ευτυχισμένο χαμόγελο στο πρόσωπο του αφεντικού. Πόσοι δουλεύουν σ' αυτό το γραφείο; ρώτησε ο άνθρωπος της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας την ξανθιά υπάλληλο. Α, περίπου οι μισοί!

63 Τι κάνεις όταν μια ξανθιά σου πετάει χειροβομβίδα; Τραβάς την περόνη και της την πετάς πίσω. Το ξέρετε για την ξανθιά αλεπού που πιάστηκε το πόδι της σε παγίδα; Εφαγε τρία πόδια κι έμεινε ακόμη παγιδευμένη. Το ακούσατε για την ξανθιά που στόχευσε μ' ένα βέλος τον αέρα κι απέτυχε; Το ξέρετε για την ξανθιά που έμεινε ξάγρυπνη όλη τη νύχτα για να δει πού πήγε ο ήλιος;

64 Πώς θα περιγράφατε την ιδανική ξανθιά; Ενενήντα εκατοστά ύψος, χωρίς δόντια και με επίπεδο κεφάλι για ν' ακουμπάς την μπίρα σου. Πώς μπορείς να μπερδέψεις μια ξανθιά; Δεν μπορείς. Γεννιούνται μπερδεμένες. Πώς μπορείς να καταλάβεις αν ένα φαξ έχει σταλεί από ξανθιά; Από το γραμματόσημο πάνω του. Πώς μπορείς να καταλάβεις αν μια ξανθιά είναι καλή μαγείρισσα; Απ' το αν κατορθώνει να βγάζει τη φρυγανιά απ' τη φρυγανιέρα σ' ένα κομμάτι. Γιατί τα ανέκδοτα για τις ξανθιές αρέσουν στους άντρες; Γιατί μπορούν να τα καταλάβουν.

65 Τι μπορείς να πεις σε μια ξανθιά χωρίς χέρια και πόδια; Φοβερά στήθη! Τι απάντησε η ξανθιά όταν την ρώτησαν αν την έχουν βάλει ποτέ μέσα οι "μπάτσοι"; Οχι. Μόνον οι Μια στατιστική κυβερνητική μελέτη που έγινε απέδειξε ότι πράγματι οι ξανθές το γλεντάνε, μόνο που δεν θυμούνται με ποιον.

66 Γιατί οι ξανθιές δεν οδηγούν ασανσέρ; Γιατί δεν ξέρουν το δρόμο. Τι είπε η ξανθιά όταν έσπασε το ανεκτίμητο κινέζικο βάζο; Είμαι εντάξει μπαμπά. Δεν χτύπησα. Πώς κατεβάζεις μια μονόχειρα ξανθιά από ένα δένδρο; Την χαιρετάς κουνώντας το χέρι σου. Τι είναι δυο πράγματα στον αέρα που κάνουν μια ξανθιά έγγυο; Τα πόδια της.

67 Ποια είναι η αρρώστια που παραλύει τις ξανθιές από τη μέση και κάτω; Ο γάμος. Σε τι μοιάζει μια ξανθιά και μια ψηστιέρα; - Πρ/τπ ι να τις ζι ατάνι ις και τις δυο πριν βάλεις το "Μα γιατί χώρισες;" ρωτάει η μια ξανθιά την άλλη. "Ε, να, τον είδα στο μπάνιο γυμνό και μου φάνηκε τόσο διαφορετικός χωρίς το πορτοφόλι του!" Η δασκάλα στο σχολείο στη μικρή ξανθιά: "Σε ποια οικογένεια ανήκει η φάλαινα;" "Δεν ξέρω κυρία. Στη γειτονιά μας κανείς δεν έχει φάλαινα."

68 Oχι! Σου λέω αλήθεια... Είσαι το πιo όμορφο κορίτσι στον κόσμο.

69 Τι μπορεί να χτυπήσει μια ξανθιά χωρίς καν να το καταλάβει; Μια σκέψη. Μια ξανθιά παραγγέλνει μια πίτσα και ο υπάλληλος τη ρωτάει αν θέλει να την κόψει σε 6 ή σε 12 κομμάτια. "Σε 6 σε τταρακαλώ. Δεν θα μπορούσα να φάω 12 κομμάτια!" Τι κάνει μια ξανθιά όταν της έρθει περίοδος; Ψάχνει να βρει ποιος την πυροβόλησε.

70 ΣΤΟ μουσείο ένας απάπληκτος φύλακας στην ξανθιά κυρία: "Μαντάμ, το βάζο που σπάσατε είναι ηλικίας ετών!" Και η ξανθιά κυρία ανακουφισμένη: "Δόξα τω θεώ! Για μια στιγμή φοβήθηκα μην ήτανε καινούριο!" Η ξανθιά ασθενής στο γιατρό: "Εχω βγάλει όλα μου τα ρούχα γιατρέ. Πού να τ' ακουμπήσω;" Κι ο γιατρός: "Πάνω από τα δικά μου!" Διάλογος ξανθών: "Πολύ περίεργο ζευγάρι κάλτσες έχεις. Το ένα μπλε, το άλλο μαύρο." "Το ξέρω. Εχω ένα ακόμη ακριβώς ίδιο και στο σπίτι."

71 Η ξανθιά πρόεδρος του δικαστηρίου: "Κατηγορούμενε, ψεύδεσαι!" "Γιατί, Κυρία Πρόεδρος;" "Μας είττες ότι έχεις μόνον ένα αδελφό, ενώ η αδελφή σου λέει ότι έχει δύο αδελφούς." Η ξανθιά επιβάτης: "Καμαρώτε! θέλω να διαμαρτυρηθώ. Ενας ναύτης μπήκε στην καμπίνα μου χθες βράδυ!" Κι ο καμαρώτος: "Mα τι περιμένατε στην τουριστική θέση. Τον καπετάνιο;" Η ξανθιά νοσοκόμα στον άρρωστο: "Σας παρακαλώ πολύ, μπορείτε να κάνετε μερικές τούμπες στο κρεβάτι σας;" "Γιατί, αδελφή;" "Γιατί ξέχασα να κουνήσω το φάρμακο στο μπουκάλι."

72 - Οχι, φυσικά δεν με πειράζει να σε μοιράζομαι με το αρκουδάκι. Ο Θεός να με λυπηθεί.

73 ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΧΡΟΝΙΑ Ποια είναι τα τρία πιο δύσκολα χρόνια μιας ξανθιάς; Η πρώτη δημοτικού. ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΟΣ Δυο ξανθιές γραμματείς συζητούν: "Ωραίος τύπος το καινούριο αφεντικό!" λέει η μία. "Ντύνεται πολύ κομψά!" "Και πολύ γρήγορα!" συμπληρώνει η άλλη.

74 ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΕΠΑΝΩ Ενας εργολάβος ελαιοχρωματισμών μιλάει με μια κυρία που θέλει να βάψει το σπίτι της. Στο πρώτο δωμάτιο η γυναίκα του λέει ότι θέλει ένα απαλό μπλε. Ο εργολάβος το σημειώνει στο μπλοκάκι του, πηγαίνει στο παράθυρο, το ανοίγει και φωνάζει: -ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΕΠΑΝΩ! Στο δεύτερο δωμάτιο, η γυναίκα του λέει ότι θέλει ένα γλυκό κίτρινο. Ο εργολάβος το σημειώνει στο μπλοκάκι του, πηγαίνει στο παράθυρο, το ανοίγει και φωνάζει: -ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΕΠΑΝΩ! Η γυναίκα νιώθει κάπως περίεργα, αλλά δεν λέει τίποτα. Συνεχίζουν στο επόμενο δωμάτιο. Η γυναίκα θέλει ένα ζεστό κόκκινο χρώμα, ο εργολάβος το σημειώνει, πηγαίνει στο παράθυρο, το ανοίγει και φωνάζει: -ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΕΠΑΝΩ! Η γυναίκα δεν κρατιέται άλλο και τον ρωτάει: "Μα γιατί φωνάζετε συνέχεια 'Το πράσινο επάνω!';" "Κοιτάξτε" λέει ο εργολάβος, "έχω έξω ένα συνεργείο από ξανθιές που στρώνουν τεχνητό γκαζόν!"

75 ΩΡΑΙΑ ΙΔΕΑ ΓΙΑ ΔΩΡΟ Μια ξανθιά πηγαίνει στο ταχυδρομείο και ζητάει να δει γραμματόσημα. Αφού, ένας εξυπηρετικός υπάλληλος της δείχνει διάφορα γραμματόσημα, ποικίλων διαστάσεων και τιμών, εκείνη, μετά από πολλούς δισταγμούς, διαλέγει ένα και λέει στον υπάλληλο: "Τυλίξτε μου αυτό! Αλλά επειδή είναι για δώρο, μπορείτε να σβήσετε την τιμή;"

76 ΞΑΝΘΙΑ ΣΤΟ ΣΑΚΙ Μια ξανθιά περπατάει στο δρόμο με ένα γουρούνι κάτω από τη μασχάλη της. Καθώς περνούν μπροστά από έναν τύπο, εκείνος ρωτάει απορημένος: "Πού το κέρδισες αυτό το πράμα;" Το γουρούνι απαντάει: " Την κέρδισα σε μια λοταρία!" ΑΝΟΙΧΤΑ ΜΥΑΛΑ Δυο ξανθιές σ' ένα πάρκινγκ, προσπαθούν να ξεκλειδώσουν την πόρτα απ' την Μερσεντές τους με μια κρεμάστρα. Η πρώτη ξανθιά απελπισμένη, λέει: "Δεν βλέπω να καταφέρνω ν'ανοίξω αυτή την πόρτα!" Κι η δεύτερη της λέει: "Καλύτερα να βιαστείς και να προσπαθήσεις περισσότερο, γιατί αρχίζει να βρέχει κι η σκεπή του αμαξιού είναι ανοιχτή."

77 ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ ΣΤΟΝ ΟΔΗΓΟ Ο σύζυγος και η ξανθιά σύζυγος, που μόλις πήρε το δίπλωμα της, βγαίνουν βόλτα με το αυτοκίνητο. Μπλοκαρισμε'νοι στην κίνηση της πόλης η ξανθιά αγριεύει κι αρχίζει να βρίζει: "Βλαμμένοι πεζοί... Δεν ξεστραβώνονται να μην πηγαίνουν στη μέση του δρόμου!..." "Αγάπη μου" λέει ο σύζυγος "νομίζω ότι πρέπει να κατέβεις απ' το πεζοδρόμιο!" ΦΙΛΕΡΓΟΣ ΞΑΝΘΙΑ Πώς καταφέρνει μια ξανθιά Να κάνει του κόσμου τις ανοησίες σε μια μέρα; Σηκώνεται πολύ πρωί.

78 ΑΣΤΡΑΦΤΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΥΜΠΟΥΝΙΖΕΙ Γιατί οι ξανθιές χαμογελάνε όταν αστράφτει ο ουρανός; Γιατί νομίζουν ότι τις φωτογραφίζουν με φλας. ΠΕΠΕΙΡΑΜΕΝΗ ΠΑΡΘΕΝΑ Πρώτη νύχτα του γάμου και ο σύζυγος ρωτάει τρυφερά την ξανθιά σύζυγο: "Αγάπη μου, πες μου... Είμαι ο πρώτος σου έρωτας;" "Φυσικά, αγάπη μου! Αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί όλοι με ρωτάνε μετά το ίδιο πράγμα!"

79 - Ετσι και μ' έβλεπε η μάνα μου θα με σκότωνε!

80 ΤΑ TOP 10

81 - Ξέχνα την Σταχτοπούτα! Θέλω να βρω αυτήν εδώ!

82 ΕΛΛΗΝΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ Μια ελληνίδα ξανθιά παρουσιάστρια της μικρής οθόνης, γνωστή κυρίως για τις επιδόσεις της σε πρωινούς καφέδες, κι ο Ιταλός αγαπημένος της αποφασίζουν να πάνε να ζήσουν στην ιταλική Ριβιέρα. Επισκέπτονται μια βίλα, άνετη, με πισίνα, πολλούς καμπινέδες, πολύ βολική και καθόλου ακριβή. Αλλά, από τη μια μεριά είναι ο αυτοκινητόδρομος κι απ' την άλλη οι γραμμές του τραίνου αρκετά κοντά. "Το σπίτι είναι καλό, δε λέω," λέει ο Ιταλός αγαπημένος, "αλλά μ' όλα αυτά τ' αυτοκίνητα και τα τραίνα θα γίνεται της παλαβής!" "Θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας" λέει ο μεσίτης που τους δείχνει το σπίτι, "πως ο θόρυβος είναι μόνο για την πρώτη βδομάδα, μετά ούτε που θα τον παίρνετε είδηση..." "Ε, τότε, ποιο είναι το πρόβλημα;" λέει η ξανθιά σταρ. "Αγάπη μου, για την πρώτη βδομάδα μπορούμε να πάμε στο ξενοδοχείο!..."

83 ΚΑΛΗ ΕΞΗΓΗΣΗ Ενα βράδυ, σ' ένα δρόμο φωτισμένο άπλετα απ' τις βιτρίνες ενός μεγάλου μαγαζιού, μια ξανθιά ψάχνει επίμονα στο πεζοδρόμιο. Την βλέπουν περαστικοί και προθυμοποιούνται να ψάξουν μαζί της για να βρεί το βραχιόλι που έχασε. Μετά από αρκετή ώρα, αφού χτενίστηκε κάθε σπιθαμή του πεζοδρομίου, κάποιος αποφασίζει να ρωτήσει: "Μα είστε σίγουρη ότι το χάσατε εδώ;" "Οχι", λέει η ξανθιά, "το έχασα σε ένα στενάκι εδώ κοντά!" "Και γιατί ψάχνουμε εδώ;" ρωτάνε όλοι με μια φωνή. "Μα, γιατί εδώ έχει πολύ φως και μπορώ να βλέπω!"

84 ΑΠΑΤΕΩΝΙΕΣ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ Μια ξανθιά διηγείται σε μια φίλη της: "Λοιπόν, αυτοί στην Ολυμπιακή, είναι εντελώς απατεώνες! Να φανταστείς ότι ταξίδευα την άλλη φορά κι ήταν δίπλα μου μια κυρία μ' ένα μωρό και κάποια στιγμή η αεροσυνοδός τής λέει "Το μωρό σας έχει βραχεί! Δώστε το μου να σας το αλλάξω!"... Λοιπόν, όταν γύρισε, εγώ δεν είπα τίποτα, αλλά το μωρό που της έδωσε ήταν το ίδιο!..."

85 ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΙΣ Τρεις υπάλληλοι ενός πολυκαταστήματος συζητούν και συναγωνίζονται για το ποιος είναι ο πιο καλός πωλητής. "Εγώ" λέει ο πρώτος "πούλησα μια τηλεόραση σ' έναν τυφλό." "Εγώ" λέει ο δεύτερος "πούλησα ένα πικάπ σ' ένα κουφό!" "Εγώ" λέει ο τρίτος "πούλησα ένα ρολόι με κούκο σε μια ξανθιά." "Ε, και λοιπόν;" ρωτάνε οι άλλοι. "Της πούλησα μαζί και 200 κιλά σπόρια για το πουλί."

86 ΥΙΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ Ενα ζευγάρι ξανθού και ξανθιάς, αποφασίζουν να υιοθετήσουν ένα νεογέννητο Βιετναμεζάκι. Ψάχνουν επίμονα για έναν δάσκαλο να τους μάθει βιετναμέζικα. Μετά από πολύ ψάξιμο, καταφέρνουν να βρουν κάποιον, ο οποίος απορημένος τους ρωτάει το λόγο αυτής της ξαφνικής επιθυμίας τους. "Ξέρετε," λέει η ξανθιά. Θέλουμε να είμαστε έτοιμοι, όταν το μωρό μας αρχίσει να μιλάει, να μπορούμε να το καταλάβουμε!"...

87 ΤΟ ΑΝΘΟΔΟΧΕΙΟ Μια ξανθιά πάει επίσκεψη σε με μια φίλη της. Καθώς κάθονται και συζητούν στο σαλόνι, η φίλη της ακούει θόρυβο αυτοκινήτου, πηγαίνει στο παράθυρο και βλέπει το σύζυγο της να επιστρέφει σπίτι. "Ωχ, Χριστέ" μου!" φωνάζει. "Ερχεται ο άντρας μου με μια μεγάλη ανθοδέσμη, Τι με περιμένει την κακομοίρα!... Κάθε φορά που επιστρέφει με λουλούδια, πρέπει να είμαι έτοιμη να ξαπλώσω και ν' ανοίξω τα πόδια!..." "Μα, γιατί;" λέει η ξανθιά. "Δεν έχετε ανθοδοχείο;"

88 ΛΟΡΔΟΣ ΣΕ ΠΙΣΙΝΑ Ενας λόρδος είναι καλεσμένος από έναν φίλο του, μέλος μιας αριστοκρατικής λέσχης. Η λέσχη έχει έδρα μια υπέροχη βίλα κοντά στον Τάμεση, με μια τεράστια πισίνα, όπου μέλη, σύζυγοι και φίλοι κάνουν μπάνιο, ή κάνουν ηλιοθεραπεία. Ο λόρδος, αθλητικός τύπος, πηγαίνει στην εξέδρα για βουτιές και κάνει μια εντυπωσιακή βουτιά στην πισίνα, αλλά αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να χάσει το μαγιό του. Ψάχνει μες στο νερό, αλλά είναι αδύνατο να το βρει. Οπλίζεται με θάρρος, πλησιάζει στην όχθη όπου βλέπει ακουμπισμένη μια εφημερίδα, την παίρνει και καλύπτοντας το κεφάλι βγαίνει και τρέχει προς μια καμπίνα. Τρεις γυναίκες, τον παρατηρούν περίεργες. Η μελαχρινή λέει: "Δεν είναι ο άντρας μου!" Η κοκκινομάλλα λέει:"εχεις δίκιο! Δεν είναι ο άντρας σου!" Και η ξανθιά: "Δεν είναι ούτε καν μέλος της λέσχης!"

Από όλα τα παραμύθια που μου έλεγε ο πατέρας μου τα βράδια πριν κοιμηθώ, ένα μου άρεσε πιο πολύ. Ο Σεβάχ ο θαλασσινός. Επτά ταξίδια είχε κάνει ο

Από όλα τα παραμύθια που μου έλεγε ο πατέρας μου τα βράδια πριν κοιμηθώ, ένα μου άρεσε πιο πολύ. Ο Σεβάχ ο θαλασσινός. Επτά ταξίδια είχε κάνει ο 4 Από όλα τα παραμύθια που μου έλεγε ο πατέρας μου τα βράδια πριν κοιμηθώ, ένα μου άρεσε πιο πολύ. Ο Σεβάχ ο θαλασσινός. Επτά ταξίδια είχε κάνει ο Σεβάχ. Για να δει τον κόσμο και να ζήσει περιπέτειες.

Διαβάστε περισσότερα

Τράντα Βασιλική Β εξάμηνο Ειδικής Αγωγής

Τράντα Βασιλική Β εξάμηνο Ειδικής Αγωγής Τράντα Βασιλική Β εξάμηνο Ειδικής Αγωγής Ο Μικρός Πρίγκιπας έφτασε στη γη. Εκεί είδε μπροστά του την αλεπού. - Καλημέρα, - Καλημέρα, απάντησε ο μικρός πρίγκιπας, ενώ έψαχνε να βρει από πού ακουγόταν η

Διαβάστε περισσότερα

Η Μόνα, η μικρή χελώνα, μετακόμισε σε ένα καινούριο σπίτι κοντά στη λίμνη του μεγάλου δάσους.

Η Μόνα, η μικρή χελώνα, μετακόμισε σε ένα καινούριο σπίτι κοντά στη λίμνη του μεγάλου δάσους. Η Μόνα, η μικρή χελώνα, μετακόμισε σε ένα καινούριο σπίτι κοντά στη λίμνη του μεγάλου δάσους. Κάθεται στο παράθυρο του δωματίου της και σκέφτεται, στεναχωρημένη τους παλιούς της φίλους και συμμαθητές.

Διαβάστε περισσότερα

17.Γ. ΠΡΟΣΤΧΑ ΑΝΕΚΔΟΣΑ ΜΕ ΣΟΝ ΣΟΣΟ 2 - ΧΑΣΖΗΑΛΕΞΑΝΔΡΟΤ ΜΑΡΙΑ

17.Γ. ΠΡΟΣΤΧΑ ΑΝΕΚΔΟΣΑ ΜΕ ΣΟΝ ΣΟΣΟ 2 - ΧΑΣΖΗΑΛΕΞΑΝΔΡΟΤ ΜΑΡΙΑ Βάζει η δασκάλα εργασία για το σπίτι, να ρωτήσουν πως γεννιούνται τα παιδιά. - Μαμά, μαμά, λέει ο Σοτός μόλις πήγε σπίτι, η δασκάλα μας είπε να σας ρωτήσουμε πως γεννιούνται τα παιδιά. - Δεν μπορώ τώρα,

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΟ Σ ΑΓΑΠΑΩ

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΟ Σ ΑΓΑΠΑΩ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΟ Σ ΑΓΑΠΑΩ (Αόρατος) ΑΦΗΓΗΤΗΣ: Κάποτε στη γη γεννήθηκε το Όνειρο. Το όνομά του δεν ήταν έτσι, όμως επειδή συνεχώς ονειρευόταν, όλοι το φώναζαν Όνειρο. Δεν ήταν κάτι το σπουδαίο, ήταν σαν

Διαβάστε περισσότερα

Μαμά, γιατί ο Φώτης δε θέλει να του πιάσω το χέρι; Θα σου εξηγήσω, Φωτεινή. Πότε; Αργότερα, όταν μείνουμε μόνες μας. Να πάμε με τον Φώτη στο δωμάτιό

Μαμά, γιατί ο Φώτης δε θέλει να του πιάσω το χέρι; Θα σου εξηγήσω, Φωτεινή. Πότε; Αργότερα, όταν μείνουμε μόνες μας. Να πάμε με τον Φώτη στο δωμάτιό - Μαμά, γιατί ο Φώτης δε θέλει να του πιάσω το χέρι; Θα σου εξηγήσω, Φωτεινή. Πότε; Αργότερα, όταν μείνουμε μόνες μας. Να πάμε με τον Φώτη στο δωμάτιό μου να παίξουμε; Αν θέλει, ναι. Προσπάθησε να μην

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΜΥΘΙ #14. «Ο μικρός βλάκας» (Τραγάκι Ζακύνθου - Επτάνησα) Διαγωνισμός παραδοσιακού παραμυθιού ebooks4greeks.gr

ΠΑΡΑΜΥΘΙ #14. «Ο μικρός βλάκας» (Τραγάκι Ζακύνθου - Επτάνησα) Διαγωνισμός παραδοσιακού παραμυθιού ebooks4greeks.gr ΠΑΡΑΜΥΘΙ #14 «Ο μικρός βλάκας» (Τραγάκι Ζακύνθου - Επτάνησα) Διαγωνισμός παραδοσιακού παραμυθιού ebooks4greeks.gr ΠΑΡΑΜΥΘΙ #14 Ψηφίστε το παραμύθι που σας άρεσε περισσότερο εδώ μέχρι 30/09/2011 Δείτε όλα

Διαβάστε περισσότερα

Ο Τοτός και ο Μπόμπος εξετάζονται από το δάσκαλό τους. Ο Μπόμπος βγαίνει από την αίθουσα και λέει στον Τοτό:

Ο Τοτός και ο Μπόμπος εξετάζονται από το δάσκαλό τους. Ο Μπόμπος βγαίνει από την αίθουσα και λέει στον Τοτό: Ο Τοτός και ο Μπόμπος εξετάζονται από το δάσκαλό τους. Ο Μπόμπος βγαίνει από την αίθουσα και λέει στον Τοτό: - "Η πρώτη απάντηση είναι 1821, η δεύτερη Θεόδωρος Κολοκοτρώνης και η τρίτη δεν ξέρουμε ερευνάται

Διαβάστε περισσότερα

- Γιατρέ, πριν την εγχείρηση δεν είχατε μούσι... - Δεν είμαι γιατρός. Ο Αγιος Πέτρος είμαι...

- Γιατρέ, πριν την εγχείρηση δεν είχατε μούσι... - Δεν είμαι γιατρός. Ο Αγιος Πέτρος είμαι... - Γιατρέ, πριν την εγχείρηση δεν είχατε μούσι... - Δεν είμαι γιατρός. Ο Αγιος Πέτρος είμαι... - Γιατρέ, βλέπω μπλε και πράσινους κόκκους.. - Οφθαλμίατρο έχετε δει; - Οχι! Μόνο μπλε και πράσινους κόκκους...

Διαβάστε περισσότερα

«Ο Αϊούλαχλης και ο αετός»

«Ο Αϊούλαχλης και ο αετός» ΠΑΡΑΜΥΘΙ #25 «Ο Αϊούλαχλης και ο αετός» (Φλώρινα - Μακεδονία Καύκασος) Διαγωνισμός παραδοσιακού παραμυθιού ebooks4greeks.gr ΠΑΡΑΜΥΘΙ #25 Ψηφίστε το παραμύθι που σας άρεσε περισσότερο εδώ μέχρι 30/09/2011

Διαβάστε περισσότερα

Modern Greek Beginners

Modern Greek Beginners 2016 HIGHER SCHOOL CERTIFICATE EXAMINATION Modern Greek Beginners ( Section I Listening) Transcript Familiarisation Text Καλημέρα. Καλημέρα σας. Μπορώ να σας βοηθήσω; Ήρθα να πάρω αυτό το δέμα. Σήμερα

Διαβάστε περισσότερα

Και ο μπαμπάς έκανε μία γκριμάτσα κι εγώ έβαλα τα γέλια. Πήγα να πλύνω το στόμα μου, έπλυνα το δόντι μου, το έβαλα στην τσέπη μου και κατέβηκα να φάω.

Και ο μπαμπάς έκανε μία γκριμάτσα κι εγώ έβαλα τα γέλια. Πήγα να πλύνω το στόμα μου, έπλυνα το δόντι μου, το έβαλα στην τσέπη μου και κατέβηκα να φάω. 1 Εδώ και λίγες μέρες, ένα από τα πάνω δόντια μου κουνιόταν και εγώ το πείραζα με τη γλώσσα μου και μερικές φορές με πονούσε λίγο, αλλά συνέχιζα να το πειράζω. Κι έπειτα, χτες το μεσημέρι, την ώρα που

Διαβάστε περισσότερα

ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΚΑΙΡΟ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΝΙΩΣΑΜΕ.. ΠΟΣΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ Ο ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ!

ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΚΑΙΡΟ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΝΙΩΣΑΜΕ.. ΠΟΣΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ Ο ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ! ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΚΑΙΡΟ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΝΙΩΣΑΜΕ.. ΠΟΣΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ Ο ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ! Δ ΤΑΞΗ 3 Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΙΣΩΝΙΑΣ ΣΕΣΚΛΟΥ Όλοι χρειαζόμαστε τη βοήθεια όλων Μια φορά κι έναν καιρό, μια

Διαβάστε περισσότερα

Μαθαίνω να κυκλοφορώ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ. Σεμινάρια Κυκλοφοριακής Αγωγής για παιδιά Δημοτικού 6-8 ετών. Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας & Δικτύων Μεταφορών

Μαθαίνω να κυκλοφορώ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ. Σεμινάρια Κυκλοφοριακής Αγωγής για παιδιά Δημοτικού 6-8 ετών. Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας & Δικτύων Μεταφορών Μαθαίνω να κυκλοφορώ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ Σεμινάρια Κυκλοφοριακής Αγωγής για παιδιά Δημοτικού 6-8 ετών Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας & Δικτύων Μεταφορών Όταν κυκλοφορούμε στο δρόμο μπορούμε να συναντήσουμε

Διαβάστε περισσότερα

ΙΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΕΜΕΣΟΥ (Κ.Α.) ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ:

ΙΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΕΜΕΣΟΥ (Κ.Α.) ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: ΙΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΕΜΕΣΟΥ (Κ.Α.) ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: 2007-2008 Τάξη: Γ 3 Όνομα: Η μύτη μου είναι μεγάλη. Όχι μόνο μεγάλη, είναι και στραβή. Τα παιδιά στο νηπιαγωγείο με λένε Μυτόγκα. Μα η δασκάλα τα μαλώνει: Δεν

Διαβάστε περισσότερα

Μια νύχτα. Μπαίνω στ αμάξι με το κορίτσι μου και γέρνει γλυκά στο πλάϊ μου και το φεγγάρι λες και περπατάει ίσως θέλει κάπου να μας πάει

Μια νύχτα. Μπαίνω στ αμάξι με το κορίτσι μου και γέρνει γλυκά στο πλάϊ μου και το φεγγάρι λες και περπατάει ίσως θέλει κάπου να μας πάει Μια νύχτα Μπαίνω στ αμάξι με το κορίτσι μου και γέρνει γλυκά στο πλάϊ μου και το φεγγάρι λες και περπατάει ίσως θέλει κάπου να μας πάει Μια νύχτα σαν κι αυτή μια νύχτα σαν κι αυτή θέλω να σου πω πόσο σ

Διαβάστε περισσότερα

Σε μια μικρή παραθαλάσσια πόλη

Σε μια μικρή παραθαλάσσια πόλη Σε μια μικρή παραθαλάσσια πόλη υπάρχει ένα σπίτι με άσπρα παράθυρα. Μέσα σε αυτό θα βρούμε ένα χαρούμενο δωμάτιο, γεμάτο γέλια και φωνές, και δυο παιδιά που θέλω να σας γνωρίσω «Τάσι, αυτή η πιτζάμα σού

Διαβάστε περισσότερα

«Πώς να ξέρει κανείς πού στέκει; Με αγγίζεις στο παρελθόν, σε νιώθω στο παρόν» Μυρσίνη-Νεφέλη Κ. Παπαδάκου «Νερό. Εγώ»

«Πώς να ξέρει κανείς πού στέκει; Με αγγίζεις στο παρελθόν, σε νιώθω στο παρόν» Μυρσίνη-Νεφέλη Κ. Παπαδάκου «Νερό. Εγώ» «Πώς να ξέρει κανείς πού στέκει; Με αγγίζεις στο παρελθόν, σε νιώθω στο παρόν» Μυρσίνη-Νεφέλη Κ. Παπαδάκου «Νερό. Εγώ» ΚΕΦΆΛΑΙΟ 1 ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ τι πιστεύω για την εξαφάνιση, αλλά δώσε μου λίγο χρόνο. Όχι,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚ ΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ Α.Ε.

ΕΚ ΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ Α.Ε. ιστορίες της 17 ιστορίες της Πρωτοχρονιάς Παραμύθια: Βαλερί Κλες, Έμιλι-Ζιλί Σαρμπονιέ, Λόρα Μιγιό, Ροζέ-Πιερ Μπρεμό, Μονίκ Σκουαρσιαφικό, Καλουάν, Ιμπέρ Μασουρέλ, Ζαν Ταμπονί-Μισεράτσι, Πολ Νέισκενς,

Διαβάστε περισσότερα

Ερωτηματολόγιο Προγράμματος "Ασφαλώς Κυκλοφορώ" (αρχικό ερωτηματολόγιο) Για μαθητές Β - Γ Δημοτικού

Ερωτηματολόγιο Προγράμματος Ασφαλώς Κυκλοφορώ (αρχικό ερωτηματολόγιο) Για μαθητές Β - Γ Δημοτικού Ερωτηματολόγιο Προγράμματος "Ασφαλώς Κυκλοφορώ" (αρχικό ερωτηματολόγιο) Για μαθητές Β - Γ Δημοτικού Tάξη & Τμήμα:... Σχολείο:... Ημερομηνία:.../.../200... Όνομα:... Ερωτηματολόγιο Προγράμματος "Ασφαλώς

Διαβάστε περισσότερα

Κείμενα Κατανόησης Γραπτού Λόγου

Κείμενα Κατανόησης Γραπτού Λόγου Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας Πιστοποίηση Επάρκειας της Ελληνομάθειας 18 Ιανουαρίου 2013 A2 Κείμενα Κατανόησης Γραπτού Λόγου Διάρκεια Εξέτασης 30 λεπτά Διάρκεια Εξέτασης 30 λεπτά Ερώτημα 1 (7 μονάδες) Διαβάζετε

Διαβάστε περισσότερα

ΛΕΟΝΑΡΝΤ ΚΟΕΝ. Στίχοι τραγουδιών του. Δεν υπάρχει γιατρειά για την αγάπη (Ain t no cure for love)

ΛΕΟΝΑΡΝΤ ΚΟΕΝ. Στίχοι τραγουδιών του. Δεν υπάρχει γιατρειά για την αγάπη (Ain t no cure for love) http://hallofpeople.com/gr.php?user=κοέν%20λέοναρντ ΛΕΟΝΑΡΝΤ ΚΟΕΝ Στίχοι τραγουδιών του Από το http://lyricstranslate.com/el/leonard-cohen-lyrics.html (Ain t no cure for love) Σε αγαπούσα για πολύ, πολύ

Διαβάστε περισσότερα

Μαθαίνω να κυκλοφορώ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ. Σεμινάρια Κυκλοφοριακής Αγωγής για παιδιά Δημοτικού 9-12 ετών. Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας & Δικτύων Μεταφορών

Μαθαίνω να κυκλοφορώ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ. Σεμινάρια Κυκλοφοριακής Αγωγής για παιδιά Δημοτικού 9-12 ετών. Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας & Δικτύων Μεταφορών Μαθαίνω να κυκλοφορώ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ Σεμινάρια Κυκλοφοριακής Αγωγής για παιδιά Δημοτικού 9-12 ετών Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας & Δικτύων Μεταφορών Γεια σας, παιδιά! Είμαι ο φίλος σας, ο Τροχονόμος! Η

Διαβάστε περισσότερα

Κάποια μέρα, όπως όλοι παντρεύονται, έτσι παντρεύτηκε και ο Σοτός. Σον ρωτάει η γυναίκα του:

Κάποια μέρα, όπως όλοι παντρεύονται, έτσι παντρεύτηκε και ο Σοτός. Σον ρωτάει η γυναίκα του: Κάποια μέρα, όπως όλοι παντρεύονται, έτσι παντρεύτηκε και ο Σοτός. Σον ρωτάει η γυναίκα του: -Σότε, μ' απατάς; Ναι η Ου; - Ουουουου!!! Σοτός: Έλα να κάνουμε ερώτα μέχρι το πρωί Αννούλα: Σι λες ρε βλάκα,

Διαβάστε περισσότερα

ΣΚΕΤΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ. ΑΡΗΣ (Συναντώνται μπροστά στη σκηνή ο Άρης με τον Χρηστάκη.) Γεια σου Χρηστάκη, τι κάνεις;

ΣΚΕΤΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ. ΑΡΗΣ (Συναντώνται μπροστά στη σκηνή ο Άρης με τον Χρηστάκη.) Γεια σου Χρηστάκη, τι κάνεις; ΣΚΕΤΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΑΡΗΣ (Συναντώνται μπροστά στη σκηνή ο Άρης με τον Χρηστάκη.) Γεια σου Χρηστάκη, τι κάνεις; ΧΡΗΣΤΑΚΗΣ Μια χαρά είμαι. Εσύ; ΑΡΗΣ Κι εγώ πολύ καλά. Πάρα πολύ καλά! ΧΡΗΣΤΑΚΗΣ Σε βλέπω

Διαβάστε περισσότερα

Ο νονός μου είναι ο καλύτερος συγγραφέας τρελών ιστοριών του κόσμου.

Ο νονός μου είναι ο καλύτερος συγγραφέας τρελών ιστοριών του κόσμου. Ο νονός μου είναι ο καλύτερος συγγραφέας τρελών ιστοριών του κόσμου. Ζητήστε του την Κοκκινοσκουφίτσα... δεν την ξέρει, τη Σταχτοπούτα ούτε αυτή την ξέρει, τη Μικρή Γοργόνα ή το λύκο και τα τρία γουρουνάκια

Διαβάστε περισσότερα

ΜΠΑ Μ! Μ Π Α Μ! Στη φωτογραφία μάς είχαν δείξει καλύτερη βάρκα. Αστραφτερή και καινούρια, με χώρο για όλους.

ΜΠΑ Μ! Μ Π Α Μ! Στη φωτογραφία μάς είχαν δείξει καλύτερη βάρκα. Αστραφτερή και καινούρια, με χώρο για όλους. ΕΙΝΑΙ ΑΤΥΧΙΑ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙΣ ΜΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. Νούρου Εγώ Κουάμι ο αδερφός μου Ράζακ ένας φίλος που συναντήσαμε στον δρόμο Στη φωτογραφία μάς είχαν δείξει καλύτερη βάρκα. Αστραφτερή και καινούρια, με χώρο για

Διαβάστε περισσότερα

Ερωτηματολόγιο Προγράμματος "Ασφαλώς Κυκλοφορώ" (αρχικό ερωτηματολόγιο) Για μαθητές Δ - Ε - ΣΤ Δημοτικού

Ερωτηματολόγιο Προγράμματος Ασφαλώς Κυκλοφορώ (αρχικό ερωτηματολόγιο) Για μαθητές Δ - Ε - ΣΤ Δημοτικού Ερωτηματολόγιο Προγράμματος "Ασφαλώς Κυκλοφορώ" (αρχικό ερωτηματολόγιο) Για μαθητές Δ - Ε - ΣΤ Δημοτικού Tάξη & Τμήμα:... Σχολείο:... Ημερομηνία:.../.../200... Όνομα:... Ερωτηματολόγιο Προγράμματος "Ασφαλώς

Διαβάστε περισσότερα

Ο εγωιστής γίγαντας. Μεταγραφή : Γλυμίτσα Ευθυμία. Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης. «Αλέξανδρος Δελμούζος»

Ο εγωιστής γίγαντας. Μεταγραφή : Γλυμίτσα Ευθυμία. Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης. «Αλέξανδρος Δελμούζος» Ο εγωιστής γίγαντας Μεταγραφή : Γλυμίτσα Ευθυμία Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης «Αλέξανδρος Δελμούζος» 2010-2011 Κάθε απόγευμα μετά από το σχολείο τα παιδιά πήγαιναν για να παίξουν στον κήπο του γίγαντα.

Διαβάστε περισσότερα

Ποια είναι η ερώτηση αν η απάντηση είναι: Τι έχει τέσσερις τοίχους;

Ποια είναι η ερώτηση αν η απάντηση είναι: Τι έχει τέσσερις τοίχους; Τι έχει τέσσερις τοίχους; Ένα δωμάτιο. Τι υπάρχει απέναντι από το πάτωμα; Το ταβάνι η οροφή. Πού υπάρχουν λουλούδια και δέντρα; Στον κήπο. Πού μπορώ να μαγειρέψω; Στην κουζίνα. Πού μπορώ να κοιμηθώ; Στο

Διαβάστε περισσότερα

Λήστευαν το δημόσιο χρήμα - Το B' Μέρος με τους αποκαλυπτικούς διαλόγους Άκη - Σμπώκου

Λήστευαν το δημόσιο χρήμα - Το B' Μέρος με τους αποκαλυπτικούς διαλόγους Άκη - Σμπώκου Λήστευαν το δημόσιο χρήμα - Το B' Μέρος με τους αποκαλυπτικούς διαλόγους Άκη - Σμπώκου - από τον Φουάτ σε τρεις εταιρίες χρήματα... μπλου μπρουμέλ, άλλη μια P.A κάπως έτσι και άλλη μία που μου είχες πει

Διαβάστε περισσότερα

Modern Greek Beginners

Modern Greek Beginners 2017 HIGHER SCHOOL CERTIFICATE EXAMINATION Modern Greek Beginners ( Section I Listening) Transcript Familiarisation Text Τι θέλεις να σπουδάσεις του χρόνου; Θέλω να γίνω φαρμακοποιός. Σε ποιο πανεπιστήμιο;

Διαβάστε περισσότερα

Τι όμορφη μέρα ξημέρωσε και σήμερα. Ως συνήθως εγώ ξύπνησα πιο νωρίς από όλους και πήγα δίπλα στην κυρία Σταυρούλα που κοιμόταν. Την ακούμπησα ελαφρά

Τι όμορφη μέρα ξημέρωσε και σήμερα. Ως συνήθως εγώ ξύπνησα πιο νωρίς από όλους και πήγα δίπλα στην κυρία Σταυρούλα που κοιμόταν. Την ακούμπησα ελαφρά 1 Τι όμορφη μέρα ξημέρωσε και σήμερα. Ως συνήθως εγώ ξύπνησα πιο νωρίς από όλους και πήγα δίπλα στην κυρία Σταυρούλα που κοιμόταν. Την ακούμπησα ελαφρά με τη μουσούδα μου στο πρόσωπό της, τόσο όσο χρειαζόταν

Διαβάστε περισσότερα

Μαριέττα Κόντου ΦΤΟΥ ΞΕΛΥΠΗ. Εικόνες: Στάθης Πετρόπουλος

Μαριέττα Κόντου ΦΤΟΥ ΞΕΛΥΠΗ. Εικόνες: Στάθης Πετρόπουλος Ιστορίες που ζεις δυνατά Μαριέττα Κόντου ΦΤΟΥ ΞΕΛΥΠΗ Εικόνες: Στάθης Πετρόπουλος Στο τώρα Έχω δώσει τόσες υποσχέσεις που νομίζω ότι έχω χάσει το μέτρημα. Δεν είναι που λέω ψέματα όταν δεν τις τηρώ, είναι

Διαβάστε περισσότερα

17.Γ. ΠΡΟΣΤΧΑ ΑΝΕΚΔΟΣΑ ΜΕ ΣΟΝ ΣΟΣΟ 4 - ΧΑΣΖΗΑΛΕΞΑΝΔΡΟΤ ΜΑΡΙΑ

17.Γ. ΠΡΟΣΤΧΑ ΑΝΕΚΔΟΣΑ ΜΕ ΣΟΝ ΣΟΣΟ 4 - ΧΑΣΖΗΑΛΕΞΑΝΔΡΟΤ ΜΑΡΙΑ το Δημοτικό η δασκάλα λέει στους μαθητές της: -Παιδιά, ελάτε να κάνουμε ένα τεστ εξυπνάδας! Ριχάρδο, πες μου ποιο είναι αυτό το ζωάκι: Περπατά στα κεραμίδια, έχει μουστάκι, κάνει νιάου και αλλά έχει και

Διαβάστε περισσότερα

17.Β. ΜΙΚΡΑ ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΟ 4 - ΧΑΤΖΗΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΜΑΡΙΑ

17.Β. ΜΙΚΡΑ ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΟ 4 - ΧΑΤΖΗΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΜΑΡΙΑ Ήταν ο Σοτός στην τάξη και η δασκάλα σηκώνει την Αννούλα στον χάρτη και τη ρωτάει: Αννούλα, βρες μου την Αμερική. Σην βρίσκει η Αννούλα και ρωτάει μετά τον Σοτό η δασκάλα: -Σοτέ, ποιος ανακάλυψε την Αμερική;

Διαβάστε περισσότερα

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 02

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 02 Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 2 5 Μ 0 Ν Α Δ Ε Σ 1 Y Π Ο Υ Ρ Γ Ε Ι Ο Π Α Ι Δ Ε Ι Α Σ Κ Α Ι Θ

Διαβάστε περισσότερα

17.Β. ΜΙΚΡΑ ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΟ 2 - ΧΑΤΖΗΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΜΑΡΙΑ

17.Β. ΜΙΚΡΑ ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΟ 2 - ΧΑΤΖΗΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΜΑΡΙΑ Λέει ο Σοτός στη μαμά του: - Μαμά, έμαθα να προβλέπω το μέλλον! - Μπα; Κάνε μου μια πρόβλεψη! - Όπου να είναι θα έρθει ο γείτονας να μας πει να πληρώσουμε το τζάμι που του έσπασα!!! Ενώ ο πατέρας διαβάζει

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΙΚΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΏΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ

ΕΡΩΤΙΚΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΏΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΕΡΩΤΙΚΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΏΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ Στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας της Γ Γυμνασίου οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με ένα δείγμα ερωτικής ποίησης. Συγκεκριμένα διδάχτηκαν το ποίημα

Διαβάστε περισσότερα

Αυτήν εκεί την κοπελιά την ξέρεις; Πού είναι τα παιδιά; Γιατί δεν είναι μέσα στις τάξεις τους;

Αυτήν εκεί την κοπελιά την ξέρεις; Πού είναι τα παιδιά; Γιατί δεν είναι μέσα στις τάξεις τους; 1. Αυτήν εκεί την κοπελιά την ξέρεις; Πού είναι τα παιδιά; Γιατί δεν είναι μέσα στις τάξεις τους; Σήμερα αρχίζουν τα μαθήματα των ελληνικών. Η Ελένη έχει αγωνία: φοβάται ότι ξέχασε όλα όσα έμαθε το καλοκαίρι

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑ ΜΠΑΛΟΝΙΑ ΤΗΣ ΦΙΛΙΑΣ

ΤΑ ΜΠΑΛΟΝΙΑ ΤΗΣ ΦΙΛΙΑΣ ΤΑ ΜΠΑΛΟΝΙΑ ΤΗΣ ΦΙΛΙΑΣ Μια φορά κι έναν καιρό ζούσε ένα κόκκινο μπαλόνι σε έναν παιδότοπο. Ήταν μόνο του και παρόλο που τα παιδάκια έπαιζαν μαζί του, δεν είχε κανέναν φίλο που να είναι σαν κι αυτό. Όλη

Διαβάστε περισσότερα

Αντώνης Πασχαλία Στέλλα Α.

Αντώνης Πασχαλία Στέλλα Α. Εντυπώσεις και σχόλια των μαθητών του Β1 του 6 ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου, σχολικού έτους 2018-2019, μετά την παρακολούθηση ενός προγράμματος 5-3-2019. «Κυκλοφοριακής Αγωγής» έμαθα πώς μπορούμε να χτυπήσουμε

Διαβάστε περισσότερα

Το σχολείο του μέλλοντος

Το σχολείο του μέλλοντος Το σχολείο του μέλλοντος Το σχολείο του μέλλοντος θα έχει κυλιόμενους δρόμους. Τα δέντρα δεν θα είναι ακίνητα αλλά θα περπατούν. Η κυκλοφορία θα ρυθμίζεται από τροχονομορομπότ. Στο δρόμο για το σχολείο

Διαβάστε περισσότερα

Σκηνή 1 η. Μπαίνει η γραμματέας του φουριόζα και τον διακόπτει. Τι θες Χριστίνα παιδί μου; Δε βλέπεις που ομιλώ στο τηλέφωνο;

Σκηνή 1 η. Μπαίνει η γραμματέας του φουριόζα και τον διακόπτει. Τι θες Χριστίνα παιδί μου; Δε βλέπεις που ομιλώ στο τηλέφωνο; Σκηνή 1 η Βρισκόμαστε στο γραφείο του ψυχίατρου Σωτήριου Σώθηκες! Ο γιατρός μιλά στο τηλέφωνο με έναν πελάτη Τι μου λέτε αγαπητέ μου! `Ώστε έτσι έχουν τα πράγματα λοιπόν! Αν σας καταλαβαίνω; Μα είναι ερώτηση

Διαβάστε περισσότερα

Εικόνες: Eύα Καραντινού

Εικόνες: Eύα Καραντινού Εικόνες: Eύα Καραντινού H Kοκκινοσκουφίτσα Mια φορά κι έναν καιρό, έμεναν σ ένα χωριουδάκι μια γυναίκα με το κοριτσάκι της, που φορούσε μια κόκκινη σκουφίτσα. Γι αυτό ο κόσμος την φώναζε Κοκκινοσκουφίτσα.

Διαβάστε περισσότερα

Αποστολή. Κρυμμένος Θησαυρός. Λίνα Σωτηροπούλου. Εικόνες: Ράνια Βαρβάκη

Αποστολή. Κρυμμένος Θησαυρός. Λίνα Σωτηροπούλου. Εικόνες: Ράνια Βαρβάκη διαβάζω ιστορίες Αποστολή Κρυμμένος Θησαυρός Λίνα Σωτηροπούλου Εικόνες: Ράνια Βαρβάκη 11 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2 Το δώρο της γιαγιάς Μόλις χτύπησε το ξυπνητήρι, με έπιασε πανικός. Δεν μπορούσα να καταλάβω για ποιον

Διαβάστε περισσότερα

Χαμπάρι ο Γιαννάκης. Η μάνα χαμηλώνει το στερεοφωνικό... Ο Γιαννάκης επιτέλους, γυρίζει! Βλέπει τη μάνα... θυμώνει... της βάζει τις φωνές...

Χαμπάρι ο Γιαννάκης. Η μάνα χαμηλώνει το στερεοφωνικό... Ο Γιαννάκης επιτέλους, γυρίζει! Βλέπει τη μάνα... θυμώνει... της βάζει τις φωνές... 1.... εξ ουρανού... στο δωμάτιό του... ακατάστατο. Ακούει μουσική δυνατά... παίζει ηλεκτρική κιθάρα... χτυπιέται [πλάτη στο κοινό]... πόρτα κλειστή... ανοίγει... μπαίνει η μάνα του... σάντουιτς σε πιάτο...

Διαβάστε περισσότερα

21 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016 ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΆ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΥΛΕΤΙΚΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ

21 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016 ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΆ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΥΛΕΤΙΚΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ 21 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016 ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΆ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΥΛΕΤΙΚΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ 1 ο Νηπιαγωγείο Κυπαρισσίας Διαβάσαμε το παραμύθι: «ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ ΛΙΒΑΔΙ» Ερώτηση: ΠΟΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ; - Αυτοί

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΡΑΦΩ ΕΙΚΟΝΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ. Μια ολοκληρωμένη περιγραφή της εικόνας: Βρέχει. Σήμερα βρέχει. Σήμερα βρέχει όλη την ημέρα και κάνει κρύο.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΩ ΕΙΚΟΝΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ. Μια ολοκληρωμένη περιγραφή της εικόνας: Βρέχει. Σήμερα βρέχει. Σήμερα βρέχει όλη την ημέρα και κάνει κρύο. ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΡΟΦΟΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΓΡΑΠΤΟΥ ΛΟΓΟΥ (Γ ΤΑΞΗ) ΟΝΟΜΑ; ΠΕΡΙΓΡΑΦΩ ΕΙΚΟΝΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΜΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ (ρήμα) Μια ολοκληρωμένη περιγραφή της εικόνας: ΜΕ ΔΥΟ ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΟΣΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΘΕΛΕΙΣ Βρέχει.

Διαβάστε περισσότερα

Βρισκόμαστε σε ένα μικρό νησί, που βρίσκεται εκεί που ο κόσμος, όχι όλος, πίστευε και θα πιστεύει ότι παλιά υπήρχε η Ατλαντίδα, δηλαδή για να σας

Βρισκόμαστε σε ένα μικρό νησί, που βρίσκεται εκεί που ο κόσμος, όχι όλος, πίστευε και θα πιστεύει ότι παλιά υπήρχε η Ατλαντίδα, δηλαδή για να σας Βρισκόμαστε σε ένα μικρό νησί, που βρίσκεται εκεί που ο κόσμος, όχι όλος, πίστευε και θα πιστεύει ότι παλιά υπήρχε η Ατλαντίδα, δηλαδή για να σας βοηθήσουμε να καταλάβετε το νησάκι αυτό βρίσκεται ανάμεσα

Διαβάστε περισσότερα

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 2 5 Μ 0 Ν Α Δ Ε Σ 1 Y Π Ο Υ Ρ Γ Ε Ι Ο Π Α Ι Δ Ε Ι Α Σ Κ

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Εφτά ξύλινα αλογάκια κι ένα αληθινό Αν έχεις τύχη Η μεγάλη καφετιά αρκούδα κι εμείς... 37

Περιεχόμενα. Εφτά ξύλινα αλογάκια κι ένα αληθινό Αν έχεις τύχη Η μεγάλη καφετιά αρκούδα κι εμείς... 37 Περιεχόμενα Εφτά ξύλινα αλογάκια κι ένα αληθινό............. 11 Αν έχεις τύχη..................................... 21 Η μεγάλη καφετιά αρκούδα κι εμείς............... 37 7199_alogaki_pasxalitsa_arkouda:7199_alogaki_pasxalitsa_arkouda

Διαβάστε περισσότερα

ΧΑΡΤΑΕΤΟΣ UÇURTMA Orkun Bozkurt

ΧΑΡΤΑΕΤΟΣ UÇURTMA Orkun Bozkurt ΧΑΡΤΑΕΤΟΣ UÇURTMA Orkun Bozkurt - Ι - Αυτός είναι ένας ανάπηρος πριν όμως ήταν άνθρωπος. Κάθε παιδί, σαν ένας άνθρωπος. έρχεται, καθώς κάθε παιδί γεννιέται. Πήρε φροντίδα απ τη μητέρα του, ανάμεσα σε ήχους

Διαβάστε περισσότερα

Τα παραμύθια της τάξης μας!

Τα παραμύθια της τάξης μας! Τα παραμύθια της τάξης μας! ΟΙ λέξεις κλειδιά: Καρδιά, γοργόνα, ομορφιά, πυξίδα, χώρα, πεταλούδα, ανηφόρα, θάλασσα, φάλαινα Μας βοήθησαν να φτιάξουμε αυτά τα παραμύθια! «Χρυσαφένια χώρα» Μια φορά κι έναν

Διαβάστε περισσότερα

Εκμυστηρεύσεις. Πετρίδης Σωτήρης.

Εκμυστηρεύσεις. Πετρίδης Σωτήρης. Εκμυστηρεύσεις Πετρίδης Σωτήρης Email: sotospetridis@yahoo.gr 1 1.ΕΚΚΛΗΣΙΑ/ΕΣΩΤ-ΝΥΧΤΑ Η εκκλησία είναι κλειστή και ο µόνος φωτισµός που υπάρχει είναι από τα κεριά. Στα στασίδια δεν υπάρχει κόσµος. Ένας

Διαβάστε περισσότερα

Ο Τόμπυ και οι Μέλισσες

Ο Τόμπυ και οι Μέλισσες Ο Τόμπυ και οι Μέλισσες Είναι άνοιξη και, όπως και πέρυσι, ο Τόμπυ επισκέπτεται τον θείο του στο αγρόκτημα. «Επιτέλους, έχω διακοπές!» φωνάζει ο Τόμπυ. Ανυπομονεί να ξαναδεί την αγαπημένη του αγελάδα,

Διαβάστε περισσότερα

Modern Greek Stage 6 Part 2 Transcript

Modern Greek Stage 6 Part 2 Transcript 1. Announcement Καλημέρα, παιδιά. Θα ήθελα να δώσετε μεγάλη προσοχή σε ό,τι πω σήμερα, γιατί όλες οι ανακοινώσεις είναι πραγματικά πολύ σημαντικές. Λοιπόν ξεκινάμε: Θέμα πρώτο: Αύριο η βιβλιοθήκη του σχολείου

Διαβάστε περισσότερα

Κάτι μου λέει πως αυτή η ιστορία δε θα έχει καλό

Κάτι μου λέει πως αυτή η ιστορία δε θα έχει καλό ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ! Κάτι μου λέει πως αυτή η ιστορία δε θα έχει καλό τέλος. Κρέμομαι στο χείλος ενός γκρεμού από τις άκρες των σπασμένων μου νυχιών. Το μόνο πράγμα που βρίσκεται ανάμεσα σ εμένα

Διαβάστε περισσότερα

Τριγωνοψαρούλη, μην εμπιστεύεσαι ΠΟΤΕ... αχινό! Εκπαιδευτικός σχεδιασμός παιχνιδιού: Βαγγέλης Ηλιόπουλος, Βασιλική Νίκα.

Τριγωνοψαρούλη, μην εμπιστεύεσαι ΠΟΤΕ... αχινό! Εκπαιδευτικός σχεδιασμός παιχνιδιού: Βαγγέλης Ηλιόπουλος, Βασιλική Νίκα. Ήρθε ένας νέος μαθητής στην τάξη. Όλοι τον αποκαλούν ο «καινούριος». Συμφωνείς; 1 Δεν είναι σωστό να μη φωνάζουμε κάποιον με το όνομά του. Είναι σαν να μην τον αναγνωρίζουμε. Σωστά. Έχει όνομα και με αυτό

Διαβάστε περισσότερα

Μια μέρα καθώς πήγαινα στο σπίτι είδα έναν κλέφτη να μπαίνει από το παράθυρο και να είναι έτοιμος να αρπάξει τα πάντα...

Μια μέρα καθώς πήγαινα στο σπίτι είδα έναν κλέφτη να μπαίνει από το παράθυρο και να είναι έτοιμος να αρπάξει τα πάντα... Μια μέρα καθώς πήγαινα στο σπίτι είδα έναν κλέφτη να μπαίνει από το παράθυρο και να είναι έτοιμος να αρπάξει τα πάντα... Αμέσως έβγαλα το κινητό από τη θήκη και έστειλα μήνυμα στο κινητό της μαμάς πού

Διαβάστε περισσότερα

Σταυροπούλου Φωτεινή του Θεοδώρου, 12 ετών

Σταυροπούλου Φωτεινή του Θεοδώρου, 12 ετών Σταυροπούλου Φωτεινή του Θεοδώρου, 12 ετών Γίνεται Πάσχα χωρίς κόκκινα αυγά; Του Βαγγέλη Ηλιόπουλου Όταν έμαθα ότι για πρώτη φορά ο παππούς και η γιαγιά δεν θα έρχονταν να κάνουν Πάσχα μαζί μας, αλλά θα

Διαβάστε περισσότερα

Φερφελή Ιωάννα του Ευαγγέλου, 9 ετών

Φερφελή Ιωάννα του Ευαγγέλου, 9 ετών Φερφελή Ιωάννα του Ευαγγέλου, 9 ετών Γίνεται Πάσχα χωρίς κόκκινα αυγά; Του Βαγγέλη Ηλιόπουλου Όταν έμαθα ότι για πρώτη φορά ο παππούς και η γιαγιά δεν θα έρχονταν να κάνουν Πάσχα μαζί μας, αλλά θα έμεναν

Διαβάστε περισσότερα

Δύο μικρά δεινοσαυράκια θέλουν να πάνε σχολείο μαζί με τα παιδάκια

Δύο μικρά δεινοσαυράκια θέλουν να πάνε σχολείο μαζί με τα παιδάκια Αναστασία Τζαβάρα Δύο μικρά δεινοσαυράκια θέλουν να πάνε σχολείο μαζί με τα παιδάκια Μέσα σε μια πολιτεία δεινοσαύρων μπορείς να βρεις μεγαλόσωμους δεινόσαυρους με ουρές μακριές σαν σωλήνες, αστραφτερά

Διαβάστε περισσότερα

Τα λουλούδια που δεν είχαν όνομα ''ΜΥΘΟΣ''

Τα λουλούδια που δεν είχαν όνομα ''ΜΥΘΟΣ'' 1 2 Τα λουλούδια που δεν είχαν όνομα ''ΜΥΘΟΣ'' 3 Τα λουλούδια χωρίς όνομα, τα έχει ο καθένας από μας, αλλά δεν το ξέρουμε. Δεν μας μαθαίνουν τίποτα και ψάχνουμε μόνοι μας άσκοπα να βρούμε κάτι, για να

Διαβάστε περισσότερα

Ο γιος του ψαρά. κόκκινη κλωστή δεμένη στην ανέμη τυλιγμένη, δώστου κλότσο να γυρίσει παραμύθι ν' αρχινήσει...

Ο γιος του ψαρά. κόκκινη κλωστή δεμένη στην ανέμη τυλιγμένη, δώστου κλότσο να γυρίσει παραμύθι ν' αρχινήσει... Ο γιος του ψαρά κόκκινη κλωστή δεμένη στην ανέμη τυλιγμένη, δώστου κλότσο να γυρίσει παραμύθι ν' αρχινήσει... ια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας ψαράς που δεν είχε παιδιά. Κάποια μέρα, εκεί που πήγαινε με

Διαβάστε περισσότερα

Αγγελική Δαρλάση. Το παλιόπαιδο. Εικονογράφηση Ίρις Σαμαρτζή

Αγγελική Δαρλάση. Το παλιόπαιδο. Εικονογράφηση Ίρις Σαμαρτζή Αγγελική Δαρλάση Το παλιόπαιδο Εικονογράφηση Ίρις Σαμαρτζή σε όλους αυτούς που οραματίστηκαν έναν καλύτερο κόσμο και προσπαθούν για να γίνει, έστω και λίγο, καλύτερος 6 «Φτώχεια δεν είναι μόνο η έλλειψη

Διαβάστε περισσότερα

«Ο Σάββας η κλώσσα και ο αετός»

«Ο Σάββας η κλώσσα και ο αετός» ΠΑΡΑΜΥΘΙ #26 «Ο Σάββας η κλώσσα και ο αετός» (Πόντος) Διαγωνισμός παραδοσιακού παραμυθιού ebooks4greeks.gr ΠΑΡΑΜΥΘΙ #26 Ψηφίστε το παραμύθι που σας άρεσε περισσότερο εδώ μέχρι 30/09/2011 Δείτε όλα τα παραμύθια

Διαβάστε περισσότερα

Σεμινάρια Κυκλοφοριακής Αγωγής για παιδιά Δημοτικού 6-8 ετών Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας & Δικτύων Μεταφορών

Σεμινάρια Κυκλοφοριακής Αγωγής για παιδιά Δημοτικού 6-8 ετών Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας & Δικτύων Μεταφορών Σεμινάρια Κυκλοφοριακής Αγωγής για παιδιά Δημοτικού 6-8 ετών Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας & Δικτύων Μεταφορών Presenter Name 1 1 Ας γνωρίσουμε τους φίλους μας 2 Η φίλη μας η Διαβασούλα Γεια σας παιδιά!

Διαβάστε περισσότερα

Το δικό µου σκυλάκι. Ησαΐα Ευτυχία

Το δικό µου σκυλάκι. Ησαΐα Ευτυχία Συχνά στη ζωή µας βρισκόµαστε στη θέση που πρέπει να υποστηρίξουµε τη γνώµη µας για να πείσουµε τους άλλους ότι έχουµε δίκαιο! Μερικές φορές το πετυχαίνουµε µερικές όχι! Η επιχειρηµατολογία απαιτεί τέχνη,

Διαβάστε περισσότερα

Τοπαλίδης Ιπποκράτης, 13 ετών

Τοπαλίδης Ιπποκράτης, 13 ετών Τοπαλίδης Ιπποκράτης, 13 ετών Το μυστήριο του πασχαλινού λαγού Του Κώστα Στοφόρου «Να βγούμε;» «Όχι ακόμα», είπε ο μπαμπάς. «Δεν θα έχει έρθει. Είναι πολύ νωρίς. Κάτσε να ξυπνήσει κι ο Δημήτρης». «Ο Δημήτρης

Διαβάστε περισσότερα

Πριν από λίγες μέρες πήγα για κούρεμα.

Πριν από λίγες μέρες πήγα για κούρεμα. 1. Πριν από λίγες μέρες πήγα για κούρεμα. Καιρό είχες να ρθεις, Κλουζ, μου είπε ο κύριος Κολχάαζε, ανοιγοκλείνοντας το ψαλίδι του επικίνδυνα κοντά στο αριστερό μου αυτί. Εγώ τα αγαπώ τ αυτιά μου. Γι αυτό

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΙΚΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΏΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ

ΕΡΩΤΙΚΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΏΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΕΡΩΤΙΚΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΏΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ Στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας της Γ Γυμνασίου οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με ένα δείγμα ερωτικής ποίησης. Συγκεκριμένα διδάχτηκαν το ποίημα

Διαβάστε περισσότερα

Συγγραφή: Αλεξίου Θωμαή ΕΠΙΠΕΔΟ: A1 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ - ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΓΡΑΠΤΟΥ ΛΟΓΟΥ. ΑΠΟ:

Συγγραφή: Αλεξίου Θωμαή ΕΠΙΠΕΔΟ: A1 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ - ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΓΡΑΠΤΟΥ ΛΟΓΟΥ. ΑΠΟ: Συγγραφή: Αλεξίου Θωμαή ΕΠΙΠΕΔΟ: A1 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ - ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΓΡΑΠΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΑΠΟ: alexandra2005@yahoo.gr ΠΡΟΣ:elenitsasiop@gmail.com ΘΕΜΑ: Κυριακή, στο σπίτι μου! 1 Άσκηση

Διαβάστε περισσότερα

ΙΑ ΧΕΙΡΙΣΗ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ

ΙΑ ΧΕΙΡΙΣΗ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ 1η Σελίδα Η Γιώτα θα πάει για πρώτη φορά κατασκήνωση. Φαντάζεται πως θα περάσει πολύ άσχημα μακριά από τους γονείς και τα παιχνίδια της για μια ολόκληρη εβδομάδα. Αγχώνεσαι ή νοιώθεις άβολα όταν είσαι

Διαβάστε περισσότερα

2016 Εκδόσεις Vakxikon.gr & Κατερίνα Λουκίδου

2016 Εκδόσεις Vakxikon.gr & Κατερίνα Λουκίδου ISBN: 978-618-5144-54-8 Εκδόσεις Vakxikon.gr Βιβλιοπωλείο του Βακχικόν Ασκληπιού 17, 106 80 Αθήνα τηλ. 210 3637867 info@vakxikon.gr www.vakxikon.gr 2016 Εκδόσεις Vakxikon.gr & Κατερίνα Λουκίδου Σειρά:

Διαβάστε περισσότερα

Κατερίνα Ανωγιαννάκη Ο ΧΟΡΟΣ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ. Εικόνες: Πετρούλα Κρίγκου

Κατερίνα Ανωγιαννάκη Ο ΧΟΡΟΣ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ. Εικόνες: Πετρούλα Κρίγκου Ιστορίες που ζεις δυνατά Κατερίνα Ανωγιαννάκη Ο ΧΟΡΟΣ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ Εικόνες: Πετρούλα Κρίγκου Κάν το ΚΑΝΟΝΙΚΑ! Με μια λέξη; ΟΥΦ! Τ αγόρια σκαρφαλώνουν στα δέντρα, ψάχνουν στις λάσπες για σκουλήκια, ισορροπούν

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΚΟΥΤΣΙΚΟΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ «ΠΡΟΣΕΧΕ ΤΙ ΠΕΤΑΣ, ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ»

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΚΟΥΤΣΙΚΟΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ «ΠΡΟΣΕΧΕ ΤΙ ΠΕΤΑΣ, ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ» 4 ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ 2015-2016 2 Ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΚΟΥΤΣΙΚΟΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ «ΠΡΟΣΕΧΕ ΤΙ ΠΕΤΑΣ, ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ» «Πρόσεχε τι πετάς, είναι η

Διαβάστε περισσότερα

Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη: Στόχος μου είναι να πείσω τους αναγνώστες μου να μην σκοτώσουν το μικρό παιδί που έχουν μέσα τους 11 May 2018

Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη: Στόχος μου είναι να πείσω τους αναγνώστες μου να μην σκοτώσουν το μικρό παιδί που έχουν μέσα τους 11 May 2018 Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη: Στόχος μου είναι να πείσω τους αναγνώστες μου να μην σκοτώσουν το μικρό παιδί που έχουν μέσα τους 11 May 2018 by Rena Mavridou Αγαπητή Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη, πώς προέκυψε η συγγραφή στη ζωή

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΑΓΙΩΣΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΣΡΙΟΤ. Δέκα ποιήματα για τον πατέρα μου. Αλκιβιάδη

ΠΑΝΑΓΙΩΣΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΣΡΙΟΤ. Δέκα ποιήματα για τον πατέρα μου. Αλκιβιάδη ΠΑΝΑΓΙΩΣΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΣΡΙΟΤ Αλκιβιάδη Θεσσαλονίκη Υεβρουάριος 2015 Παναγιώτα Παπαδημητρίου Αλκιβιάδη Θεσσαλονίκη Υεβρουάριος 2015 [3] Παναγιώτα Παπαδημητρίου Αφιερωμένο στον πατέρα μου Αλκιβιάδη Copyright

Διαβάστε περισσότερα

Μεγάλο βραβείο, μεγάλοι μπελάδες. Μάνος Κοντολέων. Εικονογράφηση: Τέτη Σώλου

Μεγάλο βραβείο, μεγάλοι μπελάδες. Μάνος Κοντολέων. Εικονογράφηση: Τέτη Σώλου Συλλογή Περιστέρια 148 Εικονογράφηση εξωφύλλου: Εύη Τσακνιά 1. Το σωστό γράψιμο Έχεις προσέξει πως κάποια βιβλία παρακαλούμε να μην τελειώσουν ποτέ κι άλλα, πάλι, από την πρώτη κιόλας σελίδα τα βαριόμαστε;

Διαβάστε περισσότερα

ΜΙΚΡΕΣ ΚΑΛΗΝΥΧΤΕΣ. Η Τρίτη μάγισσα. Τα δύο αδέρφια και το φεγγάρι

ΜΙΚΡΕΣ ΚΑΛΗΝΥΧΤΕΣ. Η Τρίτη μάγισσα. Τα δύο αδέρφια και το φεγγάρι ΜΙΚΡΕΣ ΚΑΛΗΝΥΧΤΕΣ Α 1 2017-2018 6 ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου Περιλήψεις βιβλίων που έχουν διαβάσει τα παιδιά από τη σειρά «μικρές καληνύχτες». Η Τρίτη μάγισσα Τα δύο αδέρφια και το φεγγάρι Μου έκανε εντύπωση

Διαβάστε περισσότερα

Γράφει η Ευρυδίκη Αμανατίδου

Γράφει η Ευρυδίκη Αμανατίδου Γράφει η Ευρυδίκη Αμανατίδου Χρόνια ήρθαν, χρόνια πάνε, και στη ζούγκλα κάποτε, ζούσε ένα μικρό λιοντάρι, ο Λεωνίδας που όμως είχε μια μεγάλη οικογένεια. Ο μπαμπάς, η μαμά, οι θείοι και οι θείες, οι παππούδες

Διαβάστε περισσότερα

Το ημερολόγιό μου Πηνελόπη

Το ημερολόγιό μου Πηνελόπη Το ημερολόγιό μου Πηνελόπη Οι πρώτες μου σκέψεις Ο Οδυσσέας έφυγε και τώρα είμαι μόνη μου. Πρέπει να τα έχω όλα υπό έλεγχο Όμως, με τους μνηστήρες στα πόδια μου δε μπορώ άλλο!!! Πρέπει κάτι να κάνω γιατί

Διαβάστε περισσότερα

κι η τιμωρία των κατηγορουμένων. Βέβαια, αν δεν έχεις πάρει καθόλου βάρος, αυτό θα σημαίνει ότι ο κατηγορούμενος

κι η τιμωρία των κατηγορουμένων. Βέβαια, αν δεν έχεις πάρει καθόλου βάρος, αυτό θα σημαίνει ότι ο κατηγορούμενος 14 Φτάνοντας λοιπόν ο Νικήτας σε μια από τις γειτονικές χώρες, εντυπωσιάστηκε από τον πλούτο και την ομορφιά της. Πολλά ποτάμια τη διέσχιζαν και πυκνά δάση κάλυπταν τα βουνά της, ενώ τα χωράφια ήταν εύφορα

Διαβάστε περισσότερα

Μου αρέσει να παίζω ποδόσφαιρο. Τα σαββατοκύριακα παίζω με την ομάδα του σχολείου μου.

Μου αρέσει να παίζω ποδόσφαιρο. Τα σαββατοκύριακα παίζω με την ομάδα του σχολείου μου. 1. Self introduction Dimitris Γεια σας. Με λένε Δημήτρη και είμαι δεκαεφτά χρονών. Είμαι από τη Θεσσαλονίκη αλλά μένω στο Σύδνεϋ εδώ και δέκα χρόνια. Μένω με τους γονείς μου και την αδερφή μου την Ελένη,

Διαβάστε περισσότερα

Αν δούµε κάπου τα παρακάτω σήµατα πώς θα τα ερµηνεύσουµε; 2. Πού µπορείτε να συναντήσετε αυτό το σήµα; (Κάθε σωστή απάντηση 1 βαθµός)

Αν δούµε κάπου τα παρακάτω σήµατα πώς θα τα ερµηνεύσουµε; 2. Πού µπορείτε να συναντήσετε αυτό το σήµα; (Κάθε σωστή απάντηση 1 βαθµός) ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1 Φύλλο εργασίας 1 Ερµηνεύουµε σύµβολα! Αν δούµε κάπου τα παρακάτω σήµατα πώς θα τα ερµηνεύσουµε; Επικοινωνούµε έτσι κι αλλιώς 26 2. Πού µπορείτε να συναντήσετε αυτό το σήµα; Σύνολο: (Κάθε σωστή.

Διαβάστε περισσότερα

Το παραμύθι της αγάπης

Το παραμύθι της αγάπης Το παραμύθι της αγάπης Μια φορά και ένα καιρό, μια βασίλισσα έφερε στον κόσμο ένα παιδί τόσο άσχημο που σχεδόν δεν έμοιαζε για άνθρωποs. Μια μάγισσα που βρέθηκε σιμά στη βασίλισσα την παρηγόρησε με τούτα

Διαβάστε περισσότερα

Σταμελάκη Φωτεινή του Δημητρίου, 9 ετών

Σταμελάκη Φωτεινή του Δημητρίου, 9 ετών Σταμελάκη Φωτεινή του Δημητρίου, 9 ετών Γίνεται Πάσχα χωρίς κόκκινα αυγά; Του Βαγγέλη Ηλιόπουλου Όταν έμαθα ότι για πρώτη φορά ο παππούς και η γιαγιά δεν θα έρχονταν να κάνουν Πάσχα μαζί μας, αλλά θα έμεναν

Διαβάστε περισσότερα

«Γκρρρ,» αναφωνεί η Ζέτα «δεν το πιστεύω ότι οι άνθρωποι μπορούν να συμπεριφέρονται έτσι μεταξύ τους!»

«Γκρρρ,» αναφωνεί η Ζέτα «δεν το πιστεύω ότι οι άνθρωποι μπορούν να συμπεριφέρονται έτσι μεταξύ τους!» 26 σχεδιασε μια ΦωτογρΑΦιΑ τήσ προσκλήσήσ που ελαβεσ Απο τον ΔΑσκΑλο σου. παρουσιασε το λογοτυπο και το σλογκαν που χρήσιμοποιει το σχολειο σου για τήν εβδομαδα κατα τήσ παρενοχλήσήσ. ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Παραμύθι για την υγιεινή διατροφή

Παραμύθι για την υγιεινή διατροφή Παραμύθι για την υγιεινή διατροφή Τζήκου Βασιλική Το δίλημμα της Λένιας 1 Παραμύθι πού έχω κάνει στο πρόγραμμα Αγωγής Υγείας που είχε τίτλο: «Γνωρίζω το σώμα μου, το αγαπώ και το φροντίζω» με την βοήθεια

Διαβάστε περισσότερα

Φωνή: Θανούλη! Φανούλη! Μαριάννα! Φανούλης: Μας φωνάζει η μαμά! Ερχόμαστε!

Φωνή: Θανούλη! Φανούλη! Μαριάννα! Φανούλης: Μας φωνάζει η μαμά! Ερχόμαστε! 20 Χειμώνας σε μια πλατεία. Χιονίζει σιωπηλά. Την ησυχία του τοπίου διαταράσσουν φωνές και γέλια παιδιών. Μπαίνουν στη σκηνή τρία παιδιά: τα δίδυμα, ο Θανούλης και ο Φανούλης, και η αδελφή τους η Μαριάννα.

Διαβάστε περισσότερα

Παναγιώτης Σκάρπας του Νικολάου, 13 ετών

Παναγιώτης Σκάρπας του Νικολάου, 13 ετών Παναγιώτης Σκάρπας του Νικολάου, 13 ετών Γίνεται Πάσχα χωρίς κόκκινα αυγά; Του Βαγγέλη Ηλιόπουλου Όταν έμαθα ότι για πρώτη φορά ο παππούς και η γιαγιά δεν θα έρχονταν να κάνουν Πάσχα μαζί μας, αλλά θα

Διαβάστε περισσότερα

Παναγιώτης Πεϊκίδης PAE8397. Σενάριο μικρού μήκους

Παναγιώτης Πεϊκίδης PAE8397. Σενάριο μικρού μήκους Παναγιώτης Πεϊκίδης PAE8397 Σενάριο μικρού μήκους Παναγιώτης Πεϊκίδης 2/11/2009 This work is licensed under the Creative Commons Creative Commons Attribution-Non- Commercial-Share Alike 3.0 Greece Licence.

Διαβάστε περισσότερα

3 ο βραβείο ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗ. Βασιλεία Παπασταύρου. 1 ος Πανελλήνιος διαγωνισμός λογοτεχνικής έκφρασης για παιδιά (2010-2011)

3 ο βραβείο ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗ. Βασιλεία Παπασταύρου. 1 ος Πανελλήνιος διαγωνισμός λογοτεχνικής έκφρασης για παιδιά (2010-2011) ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗ 1 ος Πανελλήνιος διαγωνισμός λογοτεχνικής έκφρασης για παιδιά (2010-2011) 3 ο βραβείο Βασιλεία Παπασταύρου 1 ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ερυθραίας 2 Μια φορά κι έναν καιρό ζούσε ο Καραγκιόζης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα δημιουργήθηκε από την EASST, μία ανεξάρτητη μη κερδοσκοπική οργάνωση που ιδρύθηκε το 2009 στην Αγγλία με

Διαβάστε περισσότερα

Γρίφος 1 ος Ένας έχει μια νταμιτζάνα με 20 λίτρα κρασί και θέλει να δώσει σε φίλο του 1 λίτρο. Πώς μπορεί να το μετρήσει, χωρίς καθόλου απ' το κρασί να πάει χαμένο, αν διαθέτει μόνο ένα δοχείο των 5 λίτρων

Διαβάστε περισσότερα

Τα παιδιά της Πρωτοβουλίας και η Δώρα Νιώπα γράφουν ένα παραμύθι - αντίδωρο

Τα παιδιά της Πρωτοβουλίας και η Δώρα Νιώπα γράφουν ένα παραμύθι - αντίδωρο Τα παιδιά της Πρωτοβουλίας και η Δώρα Νιώπα γράφουν ένα παραμύθι - αντίδωρο Ο Ηλίας ανεβαίνει Ψηλά Ψηλότερα Κάθε Μάρτιο, σε μια Χώρα Κοντινή, γινόταν μια Γιορτή! Η Γιορτή των Χαρταετών. Για πρώτη φορά,

Διαβάστε περισσότερα

Δασκαλάκης Αντώνης του Ιωάννη, 8 ετών

Δασκαλάκης Αντώνης του Ιωάννη, 8 ετών Δασκαλάκης Αντώνης του Ιωάννη, 8 ετών Γίνεται Πάσχα χωρίς κόκκινα αυγά; Του Βαγγέλη Ηλιόπουλου Όταν έμαθα ότι για πρώτη φορά ο παππούς και η γιαγιά δεν θα έρχονταν να κάνουν Πάσχα μαζί μας, αλλά θα έμεναν

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ Παιδικό δωμάτιο Κάπου στην Αθήνα ΑΓΟΡΙ Ένα αγόρι ξανθό, με μάτια που αστράφτουν, στεκόταν όρθιο μπροστά στη βιβλιοθήκη του. Το αγόρι σήκωσε το βλέμμα του ψηλά. Ήξερε τι έψαχνε.

Διαβάστε περισσότερα

Μουτσάκης Κωνσταντίνος του Γεωργίου, 8 ετών

Μουτσάκης Κωνσταντίνος του Γεωργίου, 8 ετών Μουτσάκης Κωνσταντίνος του Γεωργίου, 8 ετών Γίνεται Πάσχα χωρίς κόκκινα αυγά; Του Βαγγέλη Ηλιόπουλου Όταν έμαθα ότι για πρώτη φορά ο παππούς και η γιαγιά δεν θα έρχονταν να κάνουν Πάσχα μαζί μας, αλλά

Διαβάστε περισσότερα