ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ. Η Εlith σας δίνει φυσική θέρμανση

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ. Η Εlith σας δίνει φυσική θέρμανση"

Transcript

1 ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Τα πλεονεκτήματα υπέρυθρης θέρμανσης: Η Εlith σας δίνει φυσική θέρμανση Αντίθετα με τα συνηθισμένα συστήματα θέρμανσης που στηρίζουν τη λειτουργία τους στην κίνηση του θερμαινόμενου αέρα, η elith προσφέρει θερμαντικά σώματα φτιαγμένα από φυσικά πετρώματα που θερμαίνουν τον χώρο μέσω υπέρυθρης εκπομπής. Η αρχή λειτουργίας στα θερμαντικά σώματα της elith είναι παρόμοια με αυτήν του Ήλιου ή της φωτιάς, εκπέμπουν κύματα μεγάλου μήκους. Η κρυσταλλική δομή των φυσικών πετρωμάτων επιτρέπει στα σώματα της elith να εκπέμπουν την θερμότητα προς όλες τις κατευθύνσεις και να την κατανέμουν ομοιόμορφα στον χώρο. Τα αντικείμενα του χώρου απορροφούν την ενέργεια αυτή, την αποθηκεύουν και τη μοιράζουν ομοιόμορφα στο περιβάλλον. Με το βλέμμα στο μέλλον: Τα θερμαντικά σώματα της elith έχουν πιστοποίηση ασφάλειας από τη γερμανική εταιρία VDE και φέρουν το διεθνώς αναγνωρισμένο σήμα VDE GS. Η εταιρία λειτουργεί με ένα σύστημα διασφάλισης ποιότητας, πιστοποιημένοo κατά ISO 9001:2008 από την TUV Saarland. Με την elith ξεχάστε την εξάρτηση από την περίοδο θέρμανσης, την αποθήκευση καυσίμων και τα μειονεκτήματα άλλων περίπλοκων συστημάτων θέρμανσης (π.χ. λεβητοστάσια, σωληνώσεις, συντήρηση καυστήρων κλπ). Σύγκριση: υπέρυθρη θέρμανση - συμβατική θέρμανση: Σε αντίθεση με τα συμβατικά συστήματα θέρμανσης που σκοπό έχουν να ζεστάνουν τον αέρα του χώρου, η υπέρυθρη θέρμανση διαχέει μεγάλου μήκους κύματα θερμότητας που ζεσταίνουν τα αντικείμενα του χώρου (τοίχους, δάπεδο, ταβάνι, έπιπλα κλπ.). Έτσι εξοικονομούμε ενέργεια κατά 18%, γιατί ο χώρος πλέον χρειάζεται 3 ο C θερμοκρασία λιγότερη προκειμένου να προσφέρει μια άνετη και ευχάριστη ζέστη στον άνθρωπο. Τα συμβατικά συστήματα θέρμανσης όπως η κεντρική θέρμανση, τα αερόθερμα, τα air-condition, δημιουργούν ζέστη θερμαίνοντας διαρκώς τον αέρα και αναγκάζοντάς τον να κινείται κυκλικά στον χώρο. Αποτέλεσμα: αιωρούνται σκόνες και διάφορα μικρόβια που μπορούν να προκαλέσουν αλλεργίες, δύσπνοιες ή άλλες παθήσεις του αναπνευστικού συστήματος. Ο ζεστός αέρας ανεβαίνει προς τα πάνω. Αποτέλεσμα: διαταράσσεται η κανονική κατανομή της θερμότητας στον χώρο. Τα πόδια μένουν κρύα και το κεφάλι ζεστό.

2 Η υπέρυθρη θέρμανση δεν προκαλεί κυκλική κίνηση του θερμαινόμενου αέρα. Αποτέλεσμα: διατηρεί ένα περιβάλλον υγιεινό, χωρίς αιωρούμενα σωματίδια, και ομοιόμορφα ζεστό, άρα φιλικό, για τον άνθρωπο. Φυσική θερμότητα: Τα θερμαντικά σώματα της elith ζεσταίνουν τον χώρο όπως η Μητέρα Φύση. Είναι φτιαγμένα από φυσικά πετρώματα και αντέχουν στον χρόνο. Ο άνθρωπος ζει σ έναν άνετο, ευχάριστο χώρο, κινείται σε υγιεινό περιβάλλον, εξοικονομεί ενέργεια. Τα συνηθισμένα μέσα θέρμανσης ανακυκλώνουν θερμό αέρα και επιβαρύνουν τον χώρο με αιωρούμενη σκόνη. Τα σώματα της elith εκπέμπουν διακριτική θερμότητα και δημιουργούν ευχάριστη, υγιεινή και άνετη ζέστη. Οικονομική λειτουργία: Τα θερμαντικά σώματα της elith είναι φιλικά προς το περιβάλλον γιατί χρησιμοποιούν το ηλεκτρικό ρεύμα που είναι η ενέργεια του μέλλοντος. Τα αποθέματα της γης σε φυσικές Α ύλες παραγωγής ενέργειας, όπως το πετρέλαιο, εξαντλούνται και γι αυτό είναι πολύτιμα και ακριβά. Με τα σώματα της elith προστατεύετε το περιβάλλον ενώ ταυτόχρονα επωφελείστε από την αξιοποίηση εναλλακτικών πηγών ενέργειας. Τα σώματα της elith είναι οικονομικά επειδή: Ο τρόπος λειτουργίας προσφέρει την ίδια άνεση με 3 βαθμούς χαμηλότερης θερμοκρασίας του αέρα. Η υψηλότερη θερμοκρασία των περιβαλλόντων τοίχων τους κρατά στεγνούς και έτσι ανεβάζει τον βαθμό θερμομονωτικής ικανότητας τους. Δεν έχουν έξοδα συντήρησης. Έχουν χαμηλό κόστος αγοράς, πολύ χαμηλότερο από κάθε άλλου συστήματος θέρμανσης. Εύκολη τοποθέτηση Διακόσμηση: Τα θερμαντικά σώματα από φυσικά πετρώματα τοποθετούνται εύκολα και γρήγορα σε κάθε είδους χώρο και αναδεικνύουν την αισθητική του αφού λειτουργούν και ως εξαίρετα διακοσμητικά στοιχεία. Οι ειδικά κατασκευασμένες μη όρατες βάσεις τους επιτρέπουν την τοποθέτησή τους σε μικρή απόσταση (4εκ.) από τους τοίχους, σε μέρη όπου άλλα θερμαντικά σώματα δεν θα χωρούσαν ή σε μέρη όπου δεν θα φανταζόσασταν ποτέ (π.χ. οροφές). Αφήστε την έμπνευσή σας ελεύθερη στις πολλές και ενδιαφέρουσες δυνατότητες που σας προσφέρουν τα σώματα από φυσικά πετρώματα. Εμείς, με ιδιαίτερη ευχαρίστηση, σας παρουσιάζουμε τα διάφορα πετρώματα που θα ομορφαίνουν το σπίτι σας και τον επαγγελματικό σας χώρο. Οικολογικά & Υγιεινά: Τα ειδικά θερμαντικά σώματα από φυσικά πετρώματα της elith εκπέμπουν φυσική θερμότητα και δημιουργούν ζεστούς χώρους, ευχάριστους και υγιεινούς, δεν βγάζουν καπνό και μυρωδιές, δεν

3 σηκώνουν σκόνη, δεν προκαλούν αλλεργικά και αναπνευστικά προβλήματα, δεν μαυρίζουν τους τοίχους. Σήμερα, όλο και περισσότεροι αναζητούν την υγιεινή και οικονομική θέρμανση. Τα σώματα της elith από φυσικά πετρώματα είναι τα σύγχρονα εναλλακτικά σώματα θέρμανσης που, σε αντίθεση με τα συμβατικά συστήματα, προσφέρουν οικονομία και υγιεινό περιβάλλον διαβίωσης, ενώ ταυτόχρονα συνδυάζουν τις οικολογικές απαιτήσεις της σύγχρονης κοινωνίας με την αισθητική απόλαυση που προσφέρει η φυσική πρώτη ύλη της πέτρας. Θερμαντικά Σώματα elith Όλα τα πλεονεκτήματα με μια ματιά Συγκριτικά χαμηλότερο κόστος αγοράς του συστήματος. Χαμηλή κατανάλωση ρεύματος - Εξοικονόμηση ενέργειας. Φυσική μετάδοση θερμότητας (με υπέρυθρη) - Υγιές κλίμα χώρου. Γρήγορη και εύκολη τοποθέτηση, μεταφέρονται εύκολα. Κανένα κόστος συντήρησης, καμία φθορά. Δεν σηκώνεται σκόνη κατά τη λειτουργία τους. Δεν μολύνεται το περιβάλλον από την καύση πετρελαίου. Εύκολα στο καθάρισμα. Μειώνεται ο κίνδυνος να αναπτυχτεί μούχλα οι τοίχοι από υγρασία. Εξαιρετικός σχεδιασμός - Μοναδικά διακοσμητικά στοιχεία. Δεν προκαταβάλλονται έξοδα - δεν δεσμεύεται κεφάλαιο. Εύκολος υπολογισμός κόστους. Πιστοποιημένη ασφάλεια - Γερμανικό πιστοποιητικό ασφάλειας VDE. 10 χρόνια εγγύηση. Τα θερμαντικά σώματα της elith είναι φυσικά προϊόντα. Τα δείγματα δείχνουν το χρώμα και σχέδιο της επιφάνειας του πετρώματος όπως απαντιέται συνήθως στη φύση. Τυχόν πόροι, ρωγμώσεις, φλέβες και ασάφειες στο σχέδιο της γυαλισμένης επιφάνειας, είναι φυσικές ασυνέχειες του πετρώματος που δεν καθιστούν ελαττωματικά και δεν επηρεάζουν τη λειτουργία και την απόδοση των θερμαντικών σωμάτων.

4 Συνοπτική περιγραφή του τρόπου θέρμανσης με επιτοίχια θερμαντικά σώματα. Σε σύγκριση με τη συμβατική θέρμανση, η θέρμανση μαρμάρου χρησιμοποιεί την ενέργεια που καταναλώνει, πιο αποτελεσματικά (απόδοση ενέργειας σχεδόν 99%). Η υπέρυθρη ακτινοβολία όταν συναντά ένα στερεό σώμα μετατρέπεται σε θερμότητα χωρίς να κινητοποιεί τον αέρα, ενώ στην συμβατική θέρμανση χρησιμοποιείται ο αέρας σαν αγωγός θερμότητας. Οι λόγοι επικεντρώνονται στα ακόλουθα τρία σημεία: Αποφεύγεται η υγροποίηση στους τοίχους. Λόγω της αυξημένης θερμοκρασίας του τοίχου δεν δημιουργείται καθόλου υγρασία στην επιφάνεια του τοίχου. Ένας στεγνός τοίχος μονώνει καλύτερα από έναν υγρό. Ιδιαίτερα στην περίπτωση παλαιών κτηρίων με πρόβλημα μούχλας, καθώς και σε μέρη με αυξημένο ποσοστό υγρασίας (π.χ. κοντά σε θάλασσα), η ηλεκτρική θέρμανση μαρμάρου είναι ιδανικός τρόπος θέρμανσης. Επίσης, είναι ο πλέον κατάλληλος για χώρους όπου υπάρχουν τοιχογραφίες και έργα τέχνης στους τοίχους, γιατί δεν αλλοιώνει τα χρώματα και δεν μαυρίζει τους τοίχους, όπως τα συμβατικά σώματα καλοριφέρ. Χαμηλότερη θερμοκρασία του αέρα (αντιληπτή ζέστη). Η αντιληπτή ζέστη με ίδια θερμοκρασία του αέρα είναι μεγαλύτερη στη θέρμανση μέσω ακτινοβολίας, διότι η θερμότητα απορροφάται άμεσα από τα στερεά αντικείμενα και σώματα στον χώρο. Δεν σπαταλείται ενέργεια για τη θέρμανση του αέρα, ιδιαίτερα κοντά στο ταβάνι όπου συσσωρεύεται ο ζεστός αέρας. Παράγων εξαερισμού. Κατά τον εξαερισμό ενός χώρου που θερμαίνεται με συμβατικό καλοριφέρ, φεύγει προς τα έξω η συνολική ζέστη με τον αέρα του χώρου. Μετά τον εξαερισμό θα πρέπει να ζεσταθεί εκ νέου ο συνολικός όγκος του αέρα του χώρου. Στην ηλεκτρική θέρμανση μαρμάρου, κατά τον εξαερισμό, αλλάζει μεν ο αέρας του χώρου, παραμένουν όμως ως φορείς και αποθηκευτές θερμότητας τα στερεά σώματα του χώρου. Αυτά δεν χάνουν τη θερμοκρασία τους αισθητά κατά τον εξαερισμό και συνεχίζουν να αποδίδουν στο χώρο την αποθηκευμένη θερμότητα που απέκτησαν. Έτσι, μετά τον εξαερισμό δεν απαιτείται μεγάλη ποσότητα ενέργειας για ν αποκτήσουμε πάλι την αρχική θερμοκρασία. Το ευχάριστο αίσθημα της ζέστης γίνεται αντιληπτό αμέσως μετά το κλείσιμο των παραθύρων γιατί το θερμαντικό σώμα μαρμάρου ακτινοβολεί και μας ζεσταίνει όπως ο ήλιος, άσχετα με τη θερμοκρασία του αέρα. Και οι τρεις προαναφερθέντες παράγοντες δείχνουν ότι με τη θέρμανση μαρμάρου έχουμε οικονομία πολύτιμης ενέργειας.

5 Τεχνικές Προδιαγραφές Οι κάτωθι πληροφορίες αφορούν στον τρόπο κατασκευής των θερμαντικών σωμάτων που ακολουθείται σήμερα και δεν είναι απόλυτα δεσμευτικές για τις προτάσεις των διαγωνιζομένων. Συνεπώς, δύνανται να τροποποιηθούν συνοδεία επαρκούς τεχνικής επεξήγησης. Διαστάσεις, Σχήμα, Όγκος: 1. Εκτός των κλασικών διαστάσεων των σωμάτων (βλ. αρχείο: Τεχνικές Προδιαγραφές) η αναλογία διαστάσεων δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το 1:5, 2. πάχος σώματος από 3 εκ. έως 4 εκ., 3. μήκος σώματος έως 150 εκ., 4. πλάτος σώματος έως 80εκ. 5. μέγιστη αυλάκωση (βάθος) 1εκ. από την εξωτερική πλευρά για σώμα πάχους 3 εκ., 6. όχι σε μεγάλες οξείες γωνίες (όχι λιγότερο από 30 μοίρες). 7. επιτρέπονται οι καμπύλες όχι πολύ μεγάλων τόξων. Υφή επιφάνειας Μαρμάρου Πέτρας: 1. γυαλιστερή, 2. ματ, αμμοβολή, 3. χτυπητό με χτένι, άγριο, σαγρέ, 4. οποιαδήποτε επεξεργασία μαρμάρου Χρώμα: 1. οποιοδήποτε συμβατό με πέτρωμα, υψηλής αντοχής σε θερμοκρασία έως 120 ο C. Βάρος: 1. έως 100 Kg για στήριξη σε 4 στηρίγματα ορθομαρμάρωσης ή δίχως περιορισμό βάρους για διαμπερή στήριξη ή στήριξη από άλλα σημεία με χρήση π.χ. συρματόσχοινου ή ντίζας. Τοποθέτηση: 1. κρεμάμενο, επικαθήμενο κλπ., 2. εγκιβωτισμένο περιμετρικά με ελάχιστη απόσταση 15 εκ. και μόνο από την επάνω πλευρά ελάχιστη απόσταση 30 εκ., 3. ελάχιστη απόσταση από τοιχοποιία ή άλλη επιφάνεια από πίσω του: 4 εκ. Άλλα υλικά: 1. επιτρέπονται όλα τα είδη μαρμάρου (εκτός των χρωματιστών που δέχονται επεξεργασία ρητίνης) και όλοι οι γρανίτες, 2. οποιαδήποτε μορφή μετάλλου μπορεί να προσαρτηθεί, 3. επιτρέπονται επιστρώσεις υλικών, όπως φύλλων μετάλλου κλπ., 4. ψηφίδες (π.χ. 5. οποιοδήποτε υλικό μπορεί να συμβαδίσει με τη θερμοκρασία 120 ο C. 6. επιτρέπονται πρόσθετα αξεσουάρ (π.χ. κρεμάστρα) ανάλογης αντοχής στην θερμοκρασία των 120 ο C. Λοιπά στοιχεία: 1. πρόσβαση για τροφοδοτικό καλώδιο.

6 ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΘΕΡΜΑΝΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΜΑΡΜΑΡΟΥ Τύπος σώματος Διαστάσεις (cm) Βάρος (KG) Ισχύς (Watt) Ένταση (A) Θερμοχωρητικότητα W(Kcal) Κατανάλωση kw/ώρα Κατανάλωση /Ώρα* ΜΗ x60x , (5.040) 1,65 0,204 ΜΗ x60x , (4.608) 1,45 0,179 ΜΗ x60x , (3.672) 1,15 0,142 ΜΗ x50x , (3.096) 0,85 0,105 ΜΗ x40x , (2.448) 0,65 0,080 ΜΗ x40x , (2.232) 0,55 0,068 ΜΗ-04 60x40x , (1.300) 0,35 0,043 *Με χρήση νυκτερινού τιμολογίου και μέσο όρο τιμής 0,124 ανά kw. Μεσοσταθμική αύξηση τιμής 9%, σε σχέση με τις προηγούμενες χρεώσεις της ΔΕΗ. Εκτιμώμενη εξοικονόμηση ενέργειας έως 20%, σε σχέση με τα άλλα υπέρυθρα πάνελ λόγω της υψηλής θερμοχωρητικής ικανότητας τους. Εκτιμώμενη εξοικονόμηση δαπανών πάνω από 30%, σε σχέση με τα συμβατικά συστήματα θέρμανσης. ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΔΕΗ 2013 (Οικιακό τιμολόγιο) Νυχτερινό τιμολόγιο ΔΕΗ Ημερήσιο τιμολόγιο ΔΕΗ από 0 έως 800kW/ τετράμηνο Ημερήσιο τιμολόγιο ΔΕΗ από 801 έως 1600kW/ τετράμηνο Ημερήσιο τιμολόγιο ΔΕΗ από 1601 έως 2000kW/ τετράμηνο Ημερήσιο τιμολόγιο ΔΕΗ από 2001 έως 3000kW/ τετράμηνο Ημερήσιο τιμολόγιο ΔΕΗ πάνω από 3000kW/ τετράμηνο : 0,0750 / kw : 0,1110 / kw : 0,1277 / kw : 0,1364 / kw : 0,1686 / kw : 0,1735 / kw *Στις τιμές δεν συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ 13%. *Στις παραπάνω χρεώσεις περιλαμβάνονται και οι χρεώσεις του Εθνικού ηλεκτρικού συστήματος από ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΔΕΗ 2012 Νυχτερινό τιμολόγιο ΔΕΗ Ημερήσιο τιμολόγιο ΔΕΗ από 0 έως 800kW / τετράμηνο Ημερήσιο τιμολόγιο ΔΕΗ από 801 έως 1000kW / τετράμηνο Ημερήσιο τιμολόγιο ΔΕΗ από 1001 έως 1600kW / τετράμηνο Ημερήσιο τιμολόγιο ΔΕΗ από 1601 έως 2000kW / τετράμηνο Ημερήσιο τιμολόγιο ΔΕΗ από 2001 έως 3000kW / τετράμηνο Ημερήσιο τιμολόγιο ΔΕΗ πάνω από 3000kW / τετράμηνο : 0,0633 / kw : 0,0914 / kw : 0,1137 / kw : 0,1167 / kw : 0,1254 / kw : 0,1596 / kw : 0,1596 / Kw

Π Τ ΥΧ ΙΑ Κ Η Ε Ρ Γ Α Σ ΙΑ Ε Ν Ε Ρ Γ Η Τ ΙΚ Α Κ Α Ι Π Α Θ Η Τ ΙΚ Α Η Λ ΙΑ Κ Α Σ Υ Σ Τ Η Μ Α Τ Α

Π Τ ΥΧ ΙΑ Κ Η Ε Ρ Γ Α Σ ΙΑ Ε Ν Ε Ρ Γ Η Τ ΙΚ Α Κ Α Ι Π Α Θ Η Τ ΙΚ Α Η Λ ΙΑ Κ Α Σ Υ Σ Τ Η Μ Α Τ Α Π Τ ΥΧ ΙΑ Κ Η Ε Ρ Γ Α Σ ΙΑ Ε Ν Ε Ρ Γ Η Τ ΙΚ Α Κ Α Ι Π Α Θ Η Τ ΙΚ Α Η Λ ΙΑ Κ Α Σ Υ Σ Τ Η Μ Α Τ Α Τ Ε Χ Ν Ο Λ Ο Γ ΙΚ Ο Ε Κ Π Α ΙΔ Ε Υ Τ ΙΚ Ο ΙΔΡΥ Μ Α Κ Α ΒΑ Λ Α Σ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΤΣΑΛΙΚΙΔΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Διπλωματική εργασία. Ειρήνη Κρεβατσούλη

Διπλωματική εργασία. Ειρήνη Κρεβατσούλη ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ Τμήμα Μηχανικών Παραγωγής & Διοίκησης Χανιά 2013 Επεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας σε κτήρια Διπλωματική εργασία Ειρήνη Κρεβατσούλη Επιβλέπων: Παπαευθυμίου Σπυρίδων Περίληψη Ένα από

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ - PROJECT ΘΕΜΑ: EΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ - PROJECT ΘΕΜΑ: EΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ - PROJECT ΘΕΜΑ: EΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΟΜΑΔΑ 1: ΘΕΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΡΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΥΡΙΚΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΝΤΕΡΒΙΣΑΝΗ ΙΩΑΝΝΑ ΟΜΑΔΑ 2: ΑΧΕΙΛΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΑΜΠΑΖΑΪ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ «ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΤΙΡΙΩΝ» ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΖΑΧΑΡΕΝΙΑ ΜΑΡΚΑΚΗ ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (Επιβλέπων Καθηγητής) ΔΙΟΝΥΣΙΑ ΚΟΛΟΚΟΤΣΑ (Συνεπιβλέπουσα

Διαβάστε περισσότερα

Νο1 Infrared Heating Film in the World!! Infrared Under Floor Heating

Νο1 Infrared Heating Film in the World!! Infrared Under Floor Heating Νο1 Infrared Heating Film in the World!! Infrared Under Floor Heating H Ενδοδαπέδια Υπέρυθρη Θέρμανση της Heat Plus είναι η πιο αποτελεσματική και υγιεινή μέθοδος θέρμανσης Παγκοσμίως. Εξασφαλίζει μοναδική

Διαβάστε περισσότερα

Και το σπίτι μας μπορεί να εξοικονομήσει ενέργεια!!!

Και το σπίτι μας μπορεί να εξοικονομήσει ενέργεια!!! Και το σπίτι μας μπορεί να εξοικονομήσει ενέργεια!!! Η σπατάλη ενέργειας γίνεται με τις διάφορες δραστηριότητες που ασχολούμαστε καθημερινά στο σπίτι. Οι ξεχασμένες μπρίζες σε κατάσταση ON, οι περισσότερες

Διαβάστε περισσότερα

Νο1 Infrared Heating Film in the World!! Infrared Under floor Heating

Νο1 Infrared Heating Film in the World!! Infrared Under floor Heating Νο1 Infrared Heating Film in the World!! Infrared Under floor Heating H Ενδοδαπέδια Υπέρυθρη Θέρμανση της Heat Plus είναι η πιο αποτελεσματική και υγιεινή μέθοδος ς. Εξασφαλίζει μοναδική ποιότητα ς στο

Διαβάστε περισσότερα

Για να μην καείτε... Θερμαντικά. Αερόθερμα, Θερμοπομποί, Θερμοπομποί υπέρυθρης τεχνολογίας

Για να μην καείτε... Θερμαντικά. Αερόθερμα, Θερμοπομποί, Θερμοπομποί υπέρυθρης τεχνολογίας Για να μην καείτε... Θερμαντικά Αερόθερμα, Θερμοπομποί, Θερμοπομποί υπέρυθρης τεχνολογίας Το πρόβλημα της θέρμανσης Η θέρμανση χώρων είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα τους χειμερινούς μήνες. Η αύξηση

Διαβάστε περισσότερα

Ξέρεις τους 23 τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας στο σπίτι; Ποιες κατασκευές ή κτιριακές εγκαταστάσεις βοηθούν το περιβάλλον;

Ξέρεις τους 23 τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας στο σπίτι; Ποιες κατασκευές ή κτιριακές εγκαταστάσεις βοηθούν το περιβάλλον; Ξέρεις τους 23 τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας στο σπίτι; Ποιες κατασκευές ή κτιριακές εγκαταστάσεις βοηθούν το περιβάλλον; Ομάδα Εργασίας: Γ. Αλέξανδρος, Δ. Λαμπρινή, Κ. Χαραλαμπία, Κ. Θεόδωρος, Κ. Ειρήνη,

Διαβάστε περισσότερα

ΦΥΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ

ΦΥΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΦΥΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΛΕΝΔΕΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΝΑΡΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΚΛΕΪΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ ΣΕΡΡΕΣ 2012 Φυσικές αρχές βιοκλιματικού σχεδιασμού 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Εισαγωγή...6 1. Βασικές

Διαβάστε περισσότερα

Κτίρια Χαμηλής και μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης με θερμομόνωση EPS

Κτίρια Χαμηλής και μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης με θερμομόνωση EPS Κτίρια Χαμηλής και μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης με θερμομόνωση EPS Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π. με αγγλικό τίτλο: HELLENIC ASSOCIATION OF EXPANDED POLYSTYRENE (ΗEPSΑ)

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑΣ 1 ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΟΙΚΙΑΣ Στην εποχή μας η ενέργεια είναι ένα από τα σημαντικότερα αγαθά, που εάν την παρομοιάσουμε με το νερό δεν θα θέλαμε να χάσουμε

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΛ ΥΠΕΡΥΘΡΗΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

ΠΑΝΕΛ ΥΠΕΡΥΘΡΗΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΠΑΝΕΛ ΥΠΕΡΥΘΡΗΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗ PANEL ΥΠΕΡΥΘΡΩΝ HAUSTEK ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ Η τεχνολογία εκπομπής θερμότητας που χρησιμοποιούν οι μονάδες της HAUSTEΚ, βασίζεται στον συνδυασμό τεχνολογίας

Διαβάστε περισσότερα

Η ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΕΝΤΑΞΗ ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΤHN KATOIKIA. Ε.Μ.Π Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών ΔΙΑΛΕΞΗ. Ανεμοδουρά Ναταλία Χριστακοπούλου Ρουμπίνη

Η ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΕΝΤΑΞΗ ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΤHN KATOIKIA. Ε.Μ.Π Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών ΔΙΑΛΕΞΗ. Ανεμοδουρά Ναταλία Χριστακοπούλου Ρουμπίνη Η ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΤHN KATOIKIA Ε.Μ.Π Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών ΔΙΑΛΕΞΗ Μάρτιος 2008 Ανεμοδουρά Ναταλία Χριστακοπούλου Ρουμπίνη Επιβλέπων Καθηγητής: κ. Ευ. Ευαγγελινός

Διαβάστε περισσότερα

ROTEX Solaris Ηλιακή ενέργεια για την παραγωγή ζεστού νερού και τη θέρµανση

ROTEX Solaris Ηλιακή ενέργεια για την παραγωγή ζεστού νερού και τη θέρµανση ROTEX Solaris Ηλιακή ενέργεια για την παραγωγή ζεστού νερού και τη θέρµανση Ηλιακή ενέργεια Χωρίς κόστος και ανεξάντλητη Ενέργεια και πόροι Οι περιορισµένοι ενεργειακοί πόροι στους οποίους σήµερα ανατρέχουµε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΔΙΚΟ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΕΙΔΙΚΟ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΤΕΥΧΟΣ ΕΙΔΙΚΟ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΤΕΥΧΟΣ από την ERGON Το APOLYTON, η νέα καινοτομία της ERGON, είναι το μοναδικό ολοκληρωμένο πρόγραμμα που μπορεί και μειώνει τα έξοδα θέρμανσης, ψύξης και ζεστού νερού χρήσης στο απόλυτο

Διαβάστε περισσότερα

Πρακτικός Οδηγός Εξοικονόμησης Ενέργειας σε Κτίρια

Πρακτικός Οδηγός Εξοικονόμησης Ενέργειας σε Κτίρια Πρακτικός Οδηγός Εξοικονόμησης Ενέργειας σε Κτίρια 2 Περιεχόμενα Ο Οδηγός 5 Ο οδηγός περιέχει 6 Τηλεφωνικό Κέντρο 8 Ιστοσελίδα ENFORCE 9 Δίκτυο Ενεργειακών Επιθεωρητών 11 Το Δίκτυο 11 Μέθοδος λειτουργίας

Διαβάστε περισσότερα

Πτυχιακή εργασία: Παρεμβάσεις σε υφιστάμενη οικοδομή για εξοικονόμηση ενέργειας

Πτυχιακή εργασία: Παρεμβάσεις σε υφιστάμενη οικοδομή για εξοικονόμηση ενέργειας ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΕΡΡΩΝ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ Τμήμα Μηχανολογίας Πτυχιακή εργασία: Παρεμβάσεις σε υφιστάμενη οικοδομή για εξοικονόμηση ενέργειας Σπουδαστής: Καντζέλης Σωτήρι (ΑΜ 5521)

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΟτύπος. Φθηνές λύσεις. χωρίς αιθαλοµίχλη ΕΙ ΙΚΗ ΕΚ ΟΣΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ

ΟΙΚΟτύπος. Φθηνές λύσεις. χωρίς αιθαλοµίχλη ΕΙ ΙΚΗ ΕΚ ΟΣΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013 ΟΙΚΟτύπος ΕΙ ΙΚΗ ΕΚ ΟΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Φθηνές λύσεις ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ χωρίς αιθαλοµίχλη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΚΑΤ ΟΙΚΟΝ» Ποιες παρεµβάσεις ενεργειακής

Διαβάστε περισσότερα

Τι πάει να πει «Ενεργειακοί Υαλοπίνακες» και τι διαφορά έχουν αυτοί, από τα τζάμια που έχω στο σπίτι μου;

Τι πάει να πει «Ενεργειακοί Υαλοπίνακες» και τι διαφορά έχουν αυτοί, από τα τζάμια που έχω στο σπίτι μου; Τι πάει να πει «Ενεργειακοί Υαλοπίνακες» και τι διαφορά έχουν αυτοί, από τα τζάμια που έχω στο σπίτι μου; Ο όρος «Ενεργειακοί Υαλοπίνακες» χρησιμοποιείται τα τελευταία χρόνια ως ελεύθερη μετάφραση του

Διαβάστε περισσότερα

Αυτός είναι ό κύριος λόγος πού οι κλειστές εστίες έχουν υψηλή απόδοση σε σχέση με τα ανοικτού τύπου τζάκια.

Αυτός είναι ό κύριος λόγος πού οι κλειστές εστίες έχουν υψηλή απόδοση σε σχέση με τα ανοικτού τύπου τζάκια. ΑΝΟΙΚΤΟ Ή ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΤΖΑΚΙ Σε όσο πιο υψηλή θερμοκρασία γίνεται ή καύση τού ξύλου σε μία εστία τζακιού, τόσο πιο πολλές ποσότητες αερίων και μονοξειδίου τού άνθρακα αναφλέγονται γίνεται δηλαδή τέλεια καύση,

Διαβάστε περισσότερα

Μαθαίνοντας να χρησιμοποιούμε αποδοτικά την ενέργεια. Εγχειρίδιο για τους μαθητές

Μαθαίνοντας να χρησιμοποιούμε αποδοτικά την ενέργεια. Εγχειρίδιο για τους μαθητές Μαθαίνοντας να χρησιμοποιούμε αποδοτικά την ενέργεια Εγχειρίδιο για τους μαθητές Έκδοση EL 1.0 - Σεπτέμβριος 2010 Δείτε την ιστοσελίδα του έργου IUSES www.iuses.eu για ενημερωμένες εκδόσεις. Αποποίηση

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΟτύπος. Εξυπνες και φθηνές λύσεις για να ζεστάνετε το σπίτι σας CRASH TEST ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΕΙ ΙΚΗ ΕΚ ΟΣΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ

ΟΙΚΟτύπος. Εξυπνες και φθηνές λύσεις για να ζεστάνετε το σπίτι σας CRASH TEST ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΕΙ ΙΚΗ ΕΚ ΟΣΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013 ΟΙΚΟτύπος ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΕΙ ΙΚΗ ΕΚ ΟΣΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ Εξυπνες και φθηνές λύσεις για να ζεστάνετε το σπίτι σας CRASH TEST Φυσικό αέριο Υγραέριο Σόµπες pellet Πάνελ υπέρυθρης

Διαβάστε περισσότερα

Oικοτύπος ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΜΕΓΑΛΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ. Λέβητες φυσικού αερίου, αντλίες θερµότητας, αυτοµατισµοί ΕΙ ΙΚΗ ΕΚ ΟΣΗ ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Oικοτύπος ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΜΕΓΑΛΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ. Λέβητες φυσικού αερίου, αντλίες θερµότητας, αυτοµατισµοί ΕΙ ΙΚΗ ΕΚ ΟΣΗ ΑΦΙΕΡΩΜΑ Oικοτύπος ΕΙ ΙΚΗ ΕΚ ΟΣΗ KYΡIAKH 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014 ΝΕΡΟ Διαχείριση και εξοικονόµηση ΣΕΛ. 12-13 ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΟΙΚΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Πόρτες ασφαλείας, συναγερµοί, θυροτηλεοράσεις, αλεξικέραυνα ΣΕΛ. 18-23

Διαβάστε περισσότερα

ιπλωµατική Εργασία του φοιτητή του Τµήµατος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστηµίου Πατρών

ιπλωµατική Εργασία του φοιτητή του Τµήµατος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστηµίου Πατρών ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΤΟΜΕΑΣ: ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΙΑΝΟΜΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ιπλωµατική

Διαβάστε περισσότερα

Ενδοδαπέδια Θέρμανση Νέας Γενιάς

Ενδοδαπέδια Θέρμανση Νέας Γενιάς Ενδοδαπέδια Θέρμανση Νέας Γενιάς H Ενδοδαπέδια Θέρμανση είναι σε όλους γνωστή ως η πιο Aποτελεσματική, Ποιοτική Υγιεινή μέθοδος θέρμανσης Η θέρμανση μεταφέρεται αποτελεσματικά με τον πιο φυσικό τρόπο από

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ. Ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου Φυσικής Ε.Μ.Π, στην περιοχή ζωγράφου με Βιοκλιματικά κριτήρια

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ. Ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου Φυσικής Ε.Μ.Π, στην περιοχή ζωγράφου με Βιοκλιματικά κριτήρια Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Σχολή Πολιτικών Μηχανικών Τομέας Δομοστατικής ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου Φυσικής Ε.Μ.Π, στην περιοχή ζωγράφου με Βιοκλιματικά κριτήρια ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΑΚΟΥΡΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Προτάσεις για εξοικονόµηση ενέργειας και µείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώµατος στο ήµο Αθηναίων

Προτάσεις για εξοικονόµηση ενέργειας και µείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώµατος στο ήµο Αθηναίων Προτάσεις για εξοικονόµηση ενέργειας και µείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώµατος στο ήµο Αθηναίων Ιανουάριος 2008 Κλεισόβης 9, 106 77 Αθήνα, τηλ. 2103840774-5, fax. 2103804008 www.greenpeace.gr 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

όλα-σε-ένα νεση για οικιακές & εμπορικές εφαρμογές ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ DAIKIN ALTHERMA ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

όλα-σε-ένα νεση για οικιακές & εμπορικές εφαρμογές ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ DAIKIN ALTHERMA ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ νεση όλα-σε-ένα για οικιακές & εμπορικές εφαρμογές ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ DAIKIN ALTHERMA ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ Θέρμανση, ζεστό νερό χρήσης και ψύξη Βιώσιμες ενεργειακές λύσεις για

Διαβάστε περισσότερα

PROJECT ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ

PROJECT ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ 2ο ΛΥΚΕΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ PROJECT ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ Εφαρμογή στην Ελληνική κατοικία Επιβλέπων καθηγητής: Σταμάτης Προκόπης Μαθητές: Β ΤΑΞΗΣ 2ου ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ Σχολικό έτος: 2013-2014 ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 1η Μπαλαμπάνου

Διαβάστε περισσότερα