Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "www.dkn-technology.com"

Transcript

1 Reaching for better ALL RIGHTS RESERVED TM 0

2 Εγγύηση Αυτή η εγγύηση καλύπτει το μηχάνημα και τα μέρη αυτού για μία περίοδο δύο () ετών από την αγορά, όπως αποδεικνύεται από το παραστατικό αγοράς. Η εγγύηση αυτή ισχύει για τον αρχικό αγοραστή και δεν μεταβιβάζεται. Σύμφωνα με τους όρους της εγγύησης που αναφέρονται στη συνέχεια, αν το προϊόν είναι ελαττωματικό, εντός της περιόδου εγγύησης, η ΜΕΚΜΑ Α.Ε. έχει την υποχρέωση να επισκευάσει ή να αντικαταστήσει την ελαττωματική μονάδα ή το μέρος αυτής κατά την κρίση της, χωρίς χρέωση. Η επισκευή του μηχανήματος γίνεται στον χώρο της εταιρείας. Το κόστος μεταφοράς και η σωστή συσκευασία είναι στην ευθύνη του πελάτη. Το κόστος επισκευής ή η εγκατάσταση οποιουδήποτε τμήματος του μηχανήματος στο πλαίσιο της εγγύησης, στο χώρο του πελάτη, βαρύνει τον πελάτη σύμφωνα με τον τρέχωντα τιμοκατάλογο παροχής υπηρεσιών της εταιρείας. Η εγγύηση αυτή δεν ισχύει για το φινίρισμα του προϊόντος, τη ζημιά που υπέστη λόγω παραμέλησης, κακής συντήρησης, ή κακής χρήσης. Δεν καλύπτονται από την εγγύηση μέρη φυσιολογικής φθοράς (π.χ. οι κύλινδροι του καθίσματος, ο ιμάντας κίνησης, οι ρόδες μεταφοράς, τα πλαστικά μέρη κ.λ.π.). Η εγγύηση αυτή δεν ισχύει άν έχουν γίνει τροποποιήσεις στην αρχική κατασκευή ή στον εξοπλισμό ή αν δεν χρησιμοποιήθηκαν τα γνήσια ανταλλακτικά στην επισκευή του μηχανήματος. Σε καμία περίπτωση ο κατασκευαστής ή ο αντιπρόσωπος δεν είναι υπεύθυνος για τυχαίες ή επακόλουθες απώλειες, ζημιές ή δαπάνες σχετικά με το προϊόν. Πέρα από την παρούσα εγγύηση για τον καταναλωτή, όλες οι άλλες εγγυήσεις, ρητές ή σιωπηρές, δεν ισχύουν. Αντιπροσωπεία: ΜΕΚΜΑ Α.Ε. - Τηλέφωνο επικοινωνίας: (0) 7588 Αυτή η συσκευή έχει σχεδαστεί για οικιακή χρήση και µόνο. Η επαγγελµατική χρήση, εµπορική ή η χρήση στα κέντρα γυµναστικής, θα ακυρώσει αυτόµατα την ευθύνη των κατασκευαστών ή/και των εισαγωγέων στο προϊόν.

3 Οδηγίες ασφαλείας Προτού να αρχίσετε την άσκηση, παρακαλούμε διαβάστε τις οδηγίες προσεκτικά. Κρατήστε τις οδηγίες για τις πληροφορίες, σε περίπτωση επισκευής και για την παράδοση ανταλλακτικών. Αυτή η συσκευή προορίζεται για οικιακή χρήση και είναι δοκιμασμένη για μέγιατο βάρος χρήστη 30 κιλών. Ακολουθήστε τα βήματα των οδηγιών συναρμολόγησης προσεκτικά. Χρησιμοποιήστε μόνο τα αρχικά μέρη στην συναρμολόγηση. Πριν την συναρμολόγηση, βεβαιωθείτε ότι έχετε όλα τα μέρη της συσκευής, βάση του συμπεριλαμβανομένου καταλόγου. Χρησιμοποιήστε μόνο τα κατάλληλα εργαλεία για την συναρμολόγηση και ζητήστε βοήθεια μόνο αν είναι απαραίτητο. Τοποθετήστε την συσκευή σε μία ομαλή, μη-ολισθηρή επιφάνεια. Λόγω της πιθανής διάβρωσης, η χρήση σε υγρές περιοχές δεν συστήνεται. Ελέγξτε την συσκευή πριν από κάθε χρήση και κάθε - μήνες ότι όλες οι συνδέσεις είναι σφιχτές και σωστές. Αντικαταστήστε τα ελαττωματικά μέρη και μην χρησιμοποιείτε την συσκευή μέχρι την επισκευή της. Για την επισκευή, χρησιμοποιήστε μόνο τα παρεχόμενα από την εταιρεία ανταλλακτικά. Σε περίπτωση επισκευής, παρακαλούμε ρωτήστε τον έμπορό σας. Αποφύγετε την χρήση χημικών απορρυπαντικών για τον καθαρισμό. Βεβαιωθείτε ότι ξεκινάτε την άσκηση μετά από σωστή συναρμολόγηση και επιθεώρηση της συσκευής. Για όλα τα μέρη, γνωρίστε τις μέγιστες θέσεις στις οποίες μπορούν να προσαρμοστούν/να σφιχτούν. Αυτή η συσκευή σχεδιάστηκε για χρήση από ενήλικες. Παρακαλούμε βεβαιωθείτε ότι η χρήση από παιδιά γίνεται μόνο με την επίβλεψη ενηλίκου. Βεβαιωθείτε ότι ο χρήστης γνωρίζει τους πιθανούς κινδύνους, κινητά μέρη κ.λ.π. κατά την διάρκεια της άσκησης. Προειδοποίηση: Η ανακριβής/υπερβολική άσκηση μπορεί να προκαλέσει τραυματισμούς υγείας. Παρακαλούμε ακολουθήστε τις οδηγίες για την σωστή άσκηση όπως φαίνεται λεπτομερώς στις οδηγίες άσκησης. Συμβουλευθείτε τον γιατρό σας πριν αρχίσετε οποιοδήποτε πρόγραμμα άσκησης. Μπορεί να σας συμβουλέψει για το είδος της άσκησης που είναι κατάλληλη για εσάς. Το εγχειρίδιο του κατασκευαστή είναι μόνο για την αναφορά των πελατών. Ο προμηθευτής δεν μπορεί να εγγυηθεί για τα λάθη που εμφανίζονται λόγω της μετάφρασης ή της αλλαγής στις τεχνικές προδιαγραφές του προϊόντος. Όλα τα στοιχεία που επιδεικνύονται είναι κατά προσέγγιση και για καθοδήγηση, και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε οποιαδήποτε ιατρική εφαρμογή.

4

5

6

7

8

9

10

11 Οδηγίες Λειτουργίας Κονσόλας Ανοίγωντας Συνδέστε τον μετασχηματιστή. Προγραμματίστε τα προσωπικά σας δεδομένα (φύλο, βάρος, ύψος και ηλικία) χρησιμοποιώντας τα πλήκτρα / /ENTER. Επιλέξτε MANUAL, PROGRAM, HRC, ή USER, χρησιμοποιώντας τα πλήκτρα / /ENTER, ή πιέστε το START για άμεση εκκίνηση ENTER ST/STOP RECOVERY Πιέστε αυτό το πλήκτρο για την λειτουργία της αποκατάστασης: Μετά την άσκηση, ενώ η LCD οθόνη είναι ακόμη ενεργή, πιέστε το πλήκτρο RECOVERY και κρατήστε τους δύο αισθητήρες (ή φορέστε τη ζώνη στήθους). Η κονσόλα θα μετρήσει αντίστροφα για 60 δευτερόλεπτα, μετά την οποία θα εμφανιστεί το ποσοστό ανάκτησης σας από -6. Το επίπεδο δείχνει γρήγορη ανάκαμψη, το επίπεδο 6 αργή ανάκαμψη. RESET / Λειτουργίες Πλήκτρων και Περιγραφή Πιέστε για να επιλέξετε την λειτουργία που θα εμφανίζεται στην κονσόλα. Για να ξεκινήσετε ή να σταματήσετε το πρόγραμμα άσκησης. Για να καθαρίσετε την οθόνη και να μηδενίσετε όλες τις ενδείξεις. Για να επιλέξετε την λειτουργία προς τα επάνω ή προς τα κάτω. Time: Εμφανίζει την λειτουργία του χρόνου πιέζοντας το πλήκτρο ENTER (κάνει την ένδειξη TIME να αναβοσβήνει). Για την αντίστροφη μέτρηση χρησιμοποιήστε τα πλήκτρα / /ENTER. COUNT: Εμφανίζει την λειτουργία της μέτρησης, πιέζοντας το πλήκτρο ENTER (κάνει την ένδειξη DISTANCE να αναβοσβήνει). Για την αντίστροφη μέτρηση χρησιμοποιήστε τα πλήκτρα / /ENTER. Calories: Εμφανίζει την λειτουργία της μέτρησης των θερμίδων που καταναλώνονται, πιέζοντας το πλήκτρο ENTER (κάνει την ένδειξη CALORIES να αναβοσβήνει). Για την αντίστροφη μέτρηση χρησιμοποιήστε τα πλήκτρα / /ENTER. Pulse: Κρατήστε σταθερά τους δύο αισθητήρες στην χειρολαβή (παρακαλούμε σκουπίστε τους αισθητήρες και τα χέρια σας πριν από την έναρξη της μέτρησης) ή τοποθετήστε την προεραιτική ζώνη στο στήθος (υγράνετε ελαφρά τις επαφές της ζώνης). Ο καρδιακός παλμός θα εμφανιστεί μέσα σε δευτερόλεπτα. Ένα απαραίτητο στοιχείο είναι να κρατήσετε σταθερά τους αισθητήρες. Η ζώνη πομπός είναι απαραίτητη για την HR προπόνηση. Η κονσόλα είναι συμβατή με την προαιρετική ζώνη (ref 0073), για την ολοκληρωμένη ασύρματη καταγραφή του καρδιακού παλμού. Για οποιεσδήποτε απορείες, παρακαλούμε επικοινωνήστε με την αντιπροσωπεία, ή επισκευθείτε την ιστοσελίδα μας ή την ιστοσελίδα

12 Άσκηση στην ΧΕΙΡΟΚΙΝΗΤΗ (MANUAL) ΕΠΙΛΟΓΗ (Program ) Άσκηση στην επιλογή ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ (PROGRAM) (Program -7) Άσκηση στην επιλογή TARGET HR (Program 8) Επιλέξτε PROGRAM, επιβεβαιώστε πιέζοντας το πλήκτρο ENTER. Η ένδειξη TIME αναβοσβήνει: χρησιμοποιήστε τα πλήκτρα / για να τοποθετήσετε τον χρόνο άσκησης, επιβεβαιώστε πιέζοντας το ENTER. Όταν ο χρόνος προγραμματιστεί ως προκαθορισμένη παράμετρος, η μέτρηση δεν μπορεί να είναι προκαθορισμένη ή το αντίστροφο. Η ένδειξη COUNT αναβοσβήνει: χρησιμοποιήστε τα πλήκτρα / για να τοποθετήσετε το σύνολο των επαναλήψεων, επιβεβαιώστε πιέζοντας το πλήκτρο ENTER. Η ένδειξη CALORIES αναβοσβήνει: χρησιμοποιήστε τα πλήκτρα / για να ρυθμίσετε τις θερμίδες, επιβεβαιώστε πιέζοντας το πλήκτρο ENTER. Ξεκινήστε την άσκησης πιέζοντας το πλήκτρο ST/STOP. Τοποθετήστε το επίπεδο αντίστασης χρησιμοποιώντας τα πλήκτρα / (8 επίπεδα). Επιλέξτε PROGRAM -7, επιβεβαιώστε πιέζοντας το πλήκτρο ENTER. Προγραμματίστε το στόχο της άσκησης στο χρόνο ή τις επαναλήψεις και τις θερμίδες. Ακολουθήστε την διαδικασία όπως περιγράφεται παραπάνω στην χειροκίνητη λειτουργία. Ξεκινήστε την άσκησης πιέζοντας το πλήκτρο ST/STOP. Επιλέξτε PROGRAM 8, χρησιμοποιώντας τα πλήκτρα / /ENTER. Προγραμματίστε το στόχο της άσκησης στο χρόνο ή τις επαναλήψεις και τις θερμίδες. Ακολουθήστε την διαδικασία όπως περιγράφεται παραπάνω στην χειροκίνητη λειτουργία. Ξεκινήστε την άσκησης πιέζοντας το πλήκτρο ST/STOP. Μόλις εισαχθείτε στο ποσοστό σε Bpm (περιστροφές ανά λεπτό) η αντίσταση θα ελέγχεται από τον καρδιακό παλμό. Η αντίσταση θα προσαρμοστεί αυτόματα σύμφωνα με τον καρδιακό παλμό. Αν το ποσοστό σας είναι κάτω από το στόχο καρδιακού παλμού, η αντίσταση θα ρυθμιστεί προς τα επάνω ανά ένα επίπεδο κάθε 0 δευτερόλεπτα. Αν το ποσοστό σας φτάσει το στόχο καρδιακού παλμού, η αντίσταση θα ρυθμιστεί προς τα κάτω ανά ένα επίπεδο αμέσως. Σε περίπτωση υπερφόρτωσης, η αντίσταση θα ρυθμιστεί προς τα κάτω ανά ένα επίπεδο αμέσως και θα προσαρμόζεται προς τα κάτω κάθε 5 δευτερόλεπτα μέχρι να επιτευχθεί ο στόχος.

13 Άσκηση στην επιλογή % HR (Program 9-) Άσκηση στην επιλογή ΧΡΗΣΤΗ (USER) (Program -5) Επιλέξτε PROGRAM 9-, χρησιμοποιώντας τα πλήκτρα / /ENTER. Προγραμματίστε το στόχο της άσκησης στο χρόνο ή τις επαναλήψεις και τις θερμίδες. Ακολουθήστε την διαδικασία όπως περιγράφεται παραπάνω στην χειροκίνητη λειτουργία. Ξεκινήστε την άσκησης πιέζοντας το πλήκτρο ST/STOP. Η αντίσταση θα είναι αυτόματα προσαρμοζόμενη, 60%, 75% ή 85%, σύμφωνα με τον καρδιακό παλμό σας. Αν το ποσοστό σας είναι κάτω από το στόχο καρδιακού παλμού, η αντίσταση θα ρυθμιστεί προς τα επάνω ανά ένα επίπεδο κάθε 0 δευτερόλεπτα. Αν το ποσοστό σας φτάσει το στόχο καρδιακού παλμού, η αντίσταση θα ρυθμιστεί προς τα κάτω ανά ένα επίπεδο αμέσως. Σε περίπτωση υπερφόρτωσης, η αντίσταση θα ρυθμιστεί προς τα κάτω ανά ένα επίπεδο αμέσως και θα προσαρμόζεται προς τα κάτω κάθε 5 δευτερόλεπτα μέχρι να επιτευχθεί ο στόχος. Επιλέξτε USER έως 4, τοποθετήστε τα δεδομένα του προγράμματος χρήστη (φύλο, βάρος, ύψος και ηλικία, χρησιμοποιώντας τα πλήκτρα / /ENTER. Προγραμματίστε το στόχο της άσκησης στο χρόνο ή τις επαναλήψεις και τις θερμίδες. Ακολουθήστε την διαδικασία όπως περιγράφεται παραπάνω στην χειροκίνητη λειτουργία. Χρησιμοποιήστε τα πλήκτρα / /ENTER για να φορτώσετε το δικό σας προφίλ σε κάθε τμήμα (8 επίπεδα αντίστασης και 0 τμήματα προπόνησης. Ξεκινήστε την άσκησης πιέζοντας το πλήκτρο ST/STOP.

14 Οδηγίες Άσκησης Αν δεν είστε σωματικά δραστήριοι για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά και για να αποφευχθούν κίνδυνοι υγείας, θα πρέπει να συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν την έναρξη της άσκησης. Όλοι, ή σχεδόν όλοι, είναι γοητευμένοι από τους πρωταθλητές/αθλητές ανάμεσά μας. Ονειρευόμαστε μακριά, όταν ρίχνουμε μια ματιά σε ένα γυμνασμένο σώμα, γεμάτο μυς, στην κίνηση, και ελπίζουμε ότι μια μέρα θα έχουμε ένα αθλητικό σώμα όπως αυτό. Είναι τότε που συνειδητοποιούμε ότι οι εξαιρετικές επιδόσεις χρειάζονται αθλητικά ταλέντα, αλλά και καθημερινή προπόνηση, καλά οργανωμένη και προγραμματισμένη κατά την παραμικρή λεπτομέρεια. Αν συγκρίνουμε τη γενετική κληρονομιά των σπουδαίων αθλητών στη γενετική κληρονομιά των ερασιτεχνών σε γενικές γραμμές, μπορούμε μόνο να καθορίσουμε μικρές αποκλίσεις, οι οποίες δεν μπορούν να εξηγήσουν τη διαφορά στις επιδόσεις. Ωστόσο, αν συγκρίνουμε τις προπονήσεις, μπορούμε με δούμε μεγάλες διαφορές. Σε γενικές γραμμές, οι αθλητές σε ένα υψηλότερο επίπεδο, δεν είχουν μόνο χρόνια εκπαίδευσης, μπορούν επίσης να επωφεληθούν από τη βοήθεια ενός επαγγελματία προπονητή και έχουν προσαρμόσει τη ζωή τους για τη φυσική τους κατάσταση. Το πρόγραμμα άσκησής τους περιγράφεται και προγραμματίζεται στην παραμικρή λεπτομέρεια και αξιολογούνται τακτικά, προκειμένου να ελέγξουν αν τηρούνται και επιτυγχάνονται οι προκαθορισμένοι στόχοι. Του ερασιτέχνη που θέλει να βελτιώσει τις επιδόσεις του αρχίζει συνήθως την άσκηση χωρίς σχέδιο. Μερικές φορές αντιγράφει το πρόγραμμα άσκησης του γνωστού αθλητή. Αυτό συνήθως επιβραδύνει την πρόοδό του και συχνά οδηγεί σε πίεση των μυών και μερικές φορές του καρδιαγγειακού συστήματος. Ένα ειδικό, καλύτερο πρόγραμμα, κατάλληλο για όλους, θα ήταν ευσεβής. Η απίστευτη πολυπλοκότητα και οι διαφορετικές διαδικασίες για την προσαρμογή που το σώμα μας πρέπει να περάσει μέσα από κάθε προπόνηση, δεν σας επιτρέπουν να χρησιμοποιήσετε ένα τέτοιο πρόγραμμα άσκησης. Είτε θέλετε να προπονηθείτε για την ανάπτυξη των μυών, τη δύναμη, την αντοχή, την ταχύτητα, την ευελιξία και τον καλύτερο συντονισμό των κινήσεών σας, ο καθένας ξεκινά με διαφορετικές αρχικές συνθήκες. Ο στόχος του κάθε εκπαιδευτικού προγράμματος είναι να βελτιώσετε τις επιδόσεις σας. Δεν χρειάζεται να γίνετε ένας κορυφαίος αθλητής, μπορείτε επίσης να ασκηθείτε για να χάσετε βάρος ή απλά να αισθάνεστε καλύτερα. Η βέλτιστη απόδοση μπορεί να είναι, για παράδειγμα, διευθυνόμενο 5 λεπτά περισσότερο από ό, τι πριν στον ίδιο ρυθμό και χωρίς διακοπή, ή να κάνετε περισσότερα push ups από την προηγούμενη μέρα. Η έρευνα σχετικά με την επίδραση σε μία άσκησης του σώματος μας να έχει κάνει μεγάλη πρόοδο τα τελευταία χρόνια. Ακόμη και αν είναι μερικές ερωτήσεις ακόμα αναπάντητες, η γνώση που επιτυγχάνεται από την άσκηση, έχουν αποδείξει τη χρήση τους στην πράξη είναι να εξυπηρετούν κατά πρώτο λόγο τους κορυφαίους αθλητές μας. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα βασικά της άσκησης των κορυφαίων αθλητών για κάθε άτομο που ασκήτε σε ένα άθλημα και που θέλει να βελτιώσει τις επιδόσεις του. Αξιολόγηση φυσικής κατάστασης Για κάθε επίπεδο του προγράμματος άσκησής σας (ανάπτυξη των μυών, την αντοχή, την ευελιξία, την ταχύτητα, το συντονισμό των κινήσεων σας), σας συνιστούμε να μάθετε μέσα από κάποιες δοκιμές σε ποιο επίπεδο θα βρείτε τον εαυτό σας. Αλλά πρώτα σας συνιστούμε να συμβουλευτείτε το γιατρό σας, ώστε να δημιουργηθεί μια έκθεση για την υγεία: Είστε άνω των 35 ετών Έχετε μη άσκηση για μεγάλο χρονικό διάστημα Έχετε υπέρβαροι Υπάρχουν κάποιες κινήσεις δεν είναι κατάλληλο για σας Μήπως θα πρέπει να λάβουν τα φάρμακα Είστε που πάσχουν από σοβαρή ασθένεια ή που έχουν δυσκολίες στην αναπνοή Να έχετε μια μεταβολική διαταραχή (π.χ. διαβήτης) Έχετε κάποιες λοιμώξεις Έχετε πυρετό, ως αποτέλεσμα οποιασδήποτε ασθένειας Έχετε μια μολυσματική ασθένεια Είσαι έχοντας προβλήματα με τα όργανά σας Πάσχετε από υπεραερισμό Είσαι έχοντας τυχόν ασθένειες αναπνοή Έχετε πόνο, ενώ αναπνοή Ή μήπως έχετε μια κακή φυσική κατάσταση Εάν η ιατρική υγεία σας είναι ικανοποιητική, μπορείτε να αρχίσετε το πρόγραμμα άσκησής σας. Αλλά προτού να αρχίσετε, βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε τις αρχικές ικανότητες σας - ή μια διάγνωση, ώστε να είναι ευκολότερο να καθορίσετε τους στόχους σας. Μόνο τότε μπορείτε να δημιουργήσει ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα το οποίο θα ταιριάζει με τους στόχους σας. Διάγνωση Καθορίστε τους στόχους σας. Οργάνωση (μεγάλο, μεσοπρόθεσμο, βραχυπρόθεσμο) Αξιολόγηση. Προκαταρκτικά Διάγνωση και συντήρηση του ποσοστού αξιολόγησης του επιπέδου. 4. Έλεγχος Επαλήθευση των αποτελεσμάτων που λαμβάνονται από τον έλεγχο για την αποτελεσματικότητα της άσκησης μέσω επαναλαμβανόμενων ελέγχων. Βέλτιστος Προγραμματισμός της άσκησης. Καθορισμός των στόχων και των προβλέψεων Τοποθετήστε το στόχο και ασκηθείτε σε ρεαλιστικό χρονοδιάγραμμα. 3. Οργάνωση Άσκηση σε: μεγάλους, μεσοπρόθεσμους και βραχυπρόθεσμους χρονικούς στόχους.

15 Να ελέγχετε τακτικά την πρόοδό σας, ώστε να μπορείτε να προσαρμόσετε το πρόγραμμα άσκησής σας, άν είναι απαραίτητο. Η παρακάτω έρευνα δείχνει την αλληλεπίδραση μεταξύ των 4 στοιχείων, τα οποία είναι σημαντικά σε ένα αποτελεσματικό πρόγραμμα. Διαγνωστικά - αρχικό επίπεδο Πριν από τη δημιουργία ενός προγράμματος, θα πρέπει να λάβει υπόψη της ορισμένες παραμέτρους και να λάβει τα μεγέθη σας. Οι μετρήσεις αυτές θα σας βοηθήσει να καθορίσετε την παρούσα φυσική σας κατάσταση. Είναι η πρόθεση να συγκεντρώνει όλα τα στοιχεία που αφορούν την προσωπικότητά σας, την υγεία σας και τις επιδόσεις σας. Τα ατομικά στοιχεία: ηλικία, φύλο, αριθμός, το βάρος, το ποσοστό λίπους, μετρήσεις, φωτογραφίες, κλπ. Τα δεδομένα που αφορούν την υγεία σας: αρτηριακή πίεση, ορθοπεδικά δεδομένων, την έρευνα του μεταβολισμού, σοβαρές ασθένειες, τραυματισμούς, κλπ. Επιδόσεις: αντοχής, δοκιμές δύναμης, δοκιμές διακίνηση και τον έλεγχο της ταχύτητας δεν είναι συχνά απαραίτητη στο χώρο του fitness. Ο συντονισμός των κινήσεων είναι ωστόσο ζωτικής σημασίας, διότι είναι πολύ σημαντικό όταν εκτελείτε τις ασκήσεις. «Αδεξιότητα» συνήθως σημαίνει έλλειψη άσκησης. Ως εκ τούτου τηρήσουμε τις προκαθορισμένες ενότητες, όταν ασκείστε, ακόμα κι αν είναι ένα άθλημα αντοχής. Κάθε εξέταση, πνευματικά ή σωματικά, σας παρουσιάζει την προσωπική σας δυνατότητες σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Ακόμα κι αν μαθηματικά αποτελέσματα καταστούν ανεπαρκείς μετά από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα, τα αποτελέσματα που θα επιτύχει (μετά την ίδια δοκιμή μία εβδομάδα αργότερα) θα είναι καλύτερη από την πρώτη, επειδή ήταν σε θέση να εντοπίσει τα αδύνατα σημεία σας και να προσαρμόσει την εκπαίδευσή σας, προκειμένου για να απαλλαγούμε από τις αδυναμίες σου. Δουλεύουμε με τον ίδιο τρόπο για το σώμα. Ας υποθέσουμε ότι έχετε λάβει ένα τεστ αντοχής και το αποτέλεσμα αυτής της δοκιμής είναι 0% κάτω από το μέσο επίπεδο. Το αποτέλεσμα αυτό πρέπει τώρα να σας βοηθήσει να δημιουργήσει ένα πρόγραμμα για την επίτευξη αυτού του μέσου επιπέδου. Αυτό δείχνει ότι η δοκιμή είναι η βάση για τη δημιουργία ενός προγράμματος κατάρτισης, ώστε να φτάσετε το στόχο σας. Γι 'αυτό είναι πολύ σημαντικό να ελέγχετε τις επιδόσεις σας σε τακτική βάση για να δούμε αν μέτρο μέχρι τις προκαθορισμένες στόχους. Αν όχι, θα πρέπει να προσαρμόσει το πρόγραμμα κατάρτισης σας. Τα αποτελέσματα αυτών των check-ups σας δώσει την ευκαιρία να συγκρίνει τις επιδόσεις σας με τις μέσες επιδόσεις, αλλά και να δείξει αν είστε σημειώνουν πρόοδο. Μετά από 6 εβδομάδες θα ξεκινήσει και πάλι με την ίδια δοκιμή για να ελέγξετε αν σας επιδόσεις έχουν βελτιωθεί και πόσο έχουν βελτιωθεί. Φυσικά χαρακτηριστικά Βάρος Είσαι ευχαριστημένος με το σώμα σας, συχνά εξαρτάται από την ισορροπία. Αλλά ποιο είναι το ιδανικό βάρος; Τα παρακάτω τύπους γνωστά για τον προσδιορισμό της ιδανικό βάρος: Κανονικό βάρος = μέση περίμετρο σε εκατοστά - 00 Ιδανικό βάρος των γυναικών = φυσιολογικό βάρος - 5% Ιδανικό βάρος τους άνδρες = φυσιολογικό βάρος -0% Αυτή η φόρμουλα που σχεδιάστηκε από την "Broca" έχει περιορισμένη αξία. Εφ 'όσον δεν υπάρχουν νέα μέθοδος για τον προσδιορισμό του ιδανικού βάρους, η εικόνα που έχουμε για τον εαυτό μας, μας λέει περισσότερο από κάθε άλλο αριθμό. Όμως, πολλοί άνθρωποι αισθάνονται καλύτερα όταν μπορούν να συγκρίνουν τους εαυτούς τους με τους αριθμούς και τους αριθμούς. Ως εκ τούτου είναι λογικό να λαμβάνονται υπόψη μερικές γνωστές φόρμουλες, όπως ο δείκτης μάζας σώματος (ΔΜΣ) και με κάποια επιφύλαξη, η μέση τιμή στο ισχίο (μέση περίμετρο - ισχίο). Body Mass Index (BMI) Ο BMI αναφέρεται στη σχέση μεταξύ του βάρους και των σχημάτων του σώματος, η οποία μας επιτρέπει να δημιουργήσει μια καλύτερη και ακριβή πρότυπα από την "Broca" φόρμουλα. BMI = παρούσα βάρος (σε κιλά): ύψος σε m². Παράδειγμα: Ένας άνδρας 70 κιλών και,70 μ. έχει BMI 70:.7 m² = 4.. Στον πίνακα κάτω μπορείτε να τοποθετήσουμε. Οι αξίες αυτές είναι μια καθοδήγηση και δεν είναι εγγυημένη, όχι ειδικά για τα άρρωστα άτομα, τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι. Γυναίκα Άντρας < 9 <0 Χαμηλό Κανονικό > 4 > 5 Υπέρβαρος > 30 > 30 Εύσαρκος > 40 > 40 Παχύσαρκος Ποσοστό λίπους Το σωματικό λίπος, εκφραζόμενη σε εκατοστιαία μας λέει περισσότερο από αριθμούς σχετικά με το βάρος σχέση / μέση. Για τον προσδιορισμό του ποσοστού λίπους πρέπει να λάβουμε υπόψη κάποιες παραμέτρους ανάλογα με την ηλικία. Μπορείτε να προσδιορίσετε το ποσοστό λίπους σας με διαφορετικούς τρόπους. Μπορείτε να βρείτε ακόμη πολλές ισορροπίες που επίσης μπορεί να μετρήσει το ποσοστό λίπους σας. Αν θέλετε να χάσετε βάρος, τότε το ποσοστό λίπους είναι πιο σημαντική από το ίδιο το βάρος, επειδή είναι το λίπος που θέλετε να εξαφανιστεί.

16 Πίνακας BMI Πρότυπο του πίνακα BMK ανάλογα με την ηλικία. Ηλικία Γυναίκα Άντρας 7-9 ετών 5 % 5 % ετών 7 % 7,5 % Άνω των 40 0 % 30 % Σύνδεση μέσης - ισχίου (μέση σε ποσοστό ισχίου) Έχετε καθορίσει το υψηλότερο ποσοστό λίπους από το φυσιολογικό στο παραπάνω διάγραμμα. Αυτό το λίπος μπορεί να έχει διαφορετικό αντίκτυπο στην υγεία σας. Με ένα απλό τεστ, το οποίο μπορείτε να κάνετε στο σπίτι σας, μπορείτε να προσδιορίσετε αν έχετε υψηλό κίνδυνο για καρδιακές παθήσεις. Για να εκτελέσετε αυτή τη δοκιμή, θα πρέπει να μετρήσετε την περίμετρο της μέσης σας ακριβώς πάνω από τον αφαλό σας, χωρίς να έχετε το στομάχι σας σε μια χαλαρή θέση. Από τη μέτρηση της περιμέτρου των ισχίων σας στο ευρύτερο σημείο του. Διαιρέστε την περίμετρο της μέσης από την περίμετρο των γοφών. Εάν το αποτέλεσμα είναι μικρότερο από 0,9 (για τους άνδρες) και 0,8 (για τις γυναίκες), δεν έχουν υψηλότερο κίνδυνο για καρδιακές παθήσεις από το κανονικό. Μετρήσεις Να λάβετε επίσης κι άλλες μετρήσεις σας, εκτός από τη μέση και τα ισχία σας. Αν θέλετε να βελτιώσετε τη σιλουέτα σας, αυτές οι μετρήσεις μπορεί να σας δείξουν τις αλλαγές στο σώμα σας που γίνονται κατά τη διάρκεια της άσκησης. Αυτή η μέθοδος εξακολουθεί να είναι η πιο ακριβή, ταχύτερη και φθηνότερη. Παρακαλούμε δώστε προσοχή ώστε να παίρνετε μετρήσεις πάντα στο ίδιο σημείο. Σας συμβουλεύουμε να λαμβάνετε μετρήσεις από τα ακόλουθα μέρη: η περίμετρος του αυχένα, των ώμων, του στήθους, τα χέρια, τα μπράτσα, τη μέση, τους γοφούς, τους μηρούς και τα πόδια. Σχήμα Τα ταλέντα συχνά θεωρείται ως ενδιαφέρουσα και ελκυστικά στην καθημερινή ζωή. Αυτή είναι επίσης η περίπτωση για το σχήμα μας. Αν δεν έχουν μέχρι ορισμένα κριτήρια, πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να το αλλάξουμε αυτό. Δυστυχώς, πρέπει επίσης να πω ότι οι τύποι "Fred Astaire" συχνά δεν γίνοται "Arnold Schwarzenegger". Αυτό είναι επίσης αλήθεια και για το σώμα μας, ο τύπος «Rubens» δεν θα γίνει εύκολα μια «Topmodel». Έτσι, πριν αρχίσουμε είναι ίσως πιο λογικό να λάβουμε υπόψη το σχήμα μας. Μπορούμε όλοι να είμαστε «topmodels»; Η φυσική εμφάνιση μας εξαρτάται από την ηλικία μας. Ως εκ τούτου, είναι σπάνιο οι τύποι του σώματος, που μπορείτε να βρείτε στη συνέχεια, να υπάρχουν. Οι περισσότεροι άνθρωποι ανάμεσά μας είναι ένας συνδυασμός διαφορετικών τύπων. Τύπος Leptosome / ectomorphe Χαρακτηριστικά: Μεγαλύτερη λεκάνη από τους ώμους Πολύ εύπλαστες αρθρώσεις Αδύναμη ανάπτυξη των μυών Ασθενής αρτηριακή πίεση Αυξημένος παλμός στην χαλάρωση Ασθενής κυκλοφορία (μικρότερη αντοχή) Κρύα χέρια και πόδια, ζάλη όταν σηκώνεστε Έντονη δραστηριότητα του νευρικού συστήματος Ασθενής μεταβολισμός (δύσκολο να κερδίσει βάρος) Αντιφατικό για τους άλλους τύπους, αυτός ο τύπος δεν θα είναι κατάλληλος για παραστάσεις που απαιτούν δύναμη και αντοχή. Μια προσαρμοσμένη άσκηση μπορεί να βελτιώσει τις ελλείψεις αυτές, ακόμη και αν τα σημεία εκκίνησης δεν είναι πάντα ευνοϊκά. Ο αριθμός των ectomorphe τύπων συχνά δημιουργεί φθόνο από άλλους τύπους. Αυτός ο τύπος έχει το προνόμιο να φάει όσο θέλει χωρίς να κερδίζει βάρος. Ο αθλητικός / mesomorphe τύπος Χαρακτηριστικά: Ισχυρός και μυώδης Πλατύτεροι ώμοι από τους γοφούς Το μυϊκό σύστημα και η κυκλοφορία του αίματος είναι κατάλληλα για την εξαιρετικές παραστάσεις Ασθενής πίεση του αίματος και σφυγμός στη χαλάρωση σε σχέση με τους ενεργούς mesomorphe Αυξημένη αρτηριακή πίεση και σφυγμούς σε σχέση με τους μη ενεργούς τύπους Δεν είναι ευαίσθητοι στο κρύο Σωστή γενική εικόνα Κανονική πέψη Σε περίπτωση διακοπής της δραστηριότητας ή από τη διατροφή, το λίπος παραμένει στο σώμα Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω χαρακτηριστικά, μια μέτρια προπόνηση θα είναι αρκετή για τους mesomorphe τύπους για να βελτιώσουν τις επιδόσεις του. Ο κίνδυνος τραυματισμού είναι πολύ υψηλότερος για αυτό το είδος, διότι η ανάπτυξη των μυών δεν είναι πάντοτε σε αναλογία με την ελαστικότητα των μυών. Σας προτείνουμε λοιπόν να επενδύσετε πολύ χρόνο στην εκπαίδευσή σας για να βελτίωσετε την ελαστικότητας των μυών. Η φιγούρα του αθλητικού τύπου και του ενεργού τύπο mesomorphe βρίσκεται πολύ κοντά στο ιδανικό σχήμα των 80ties και 90ties. Ως εκ τούτου πολλοί από εμάς θα ήθελαν να ανήκουν σε αυτή την κατηγορία, αν και συχνά ανήκουν σε άλλη κατηγορία. Όσοι δεν μπορούν να παραδεχτούν ότι δεν μπορούν όλοι να έχουν το τέλειο σώμα, παραμένουν συχνά απογοητευμένοι. Τύπος Endomorphe Χαρακτηριστικά: στρογγυλό σχήμα, που κρατάει το λίπος

17 Πλατιοί ώμοι, πλατιά λεκάνη (οφείλονται στο υπερβολικό βάρος) Καλύτερη ίση κατανομή του βάρους σε σύγκριση με τους άλλους τύπους Μέσο σχέδιο σώματος Πολύ κατάλληλος για παραστάσεις με στόχο την δύναμη και την αντοχή Εύκολη εισαγωγή τροφίμων και αργή πέψη για να είναι εύκολο να κερδίσει βάρος Αργός παλμός κατά την ανάπαυση, φυσιολογική αρτηριακή πίεση (για τους ενεργούς τύπους) Δύναμη, αντοχή και η κινητικότητα είναι τα μεγαλύτερα ατού του endomorph. Μόνο το βάρος, συχνά πολύ υψηλό, μπορεί να είναι μια παρεμβολή σε ορισμένες περιπτώσεις. Ως εκ τούτου θα πρέπει να δώσουν προσοχή στη διατροφή του, υγιή και να προσαρμόζεται στις ανάγκες του, να τονίσει την αντοχή να σταθεροποιηθεί το βάρος του. Λαμβάνοντας υπόψη την ιδεώδη ομορφιά αυτή τη στιγμή, ο τύπος endomorph δεν είναι ο κατάλληλος. Αλλά τα παραπάνω χαρακτηριστικά δείχνουν επίσης ότι οι δραστικοί endomorph έχει μια καλή υγεία σε ένα σπορ. Αν οι endomorph λαμβάνοντας υπόψη το γενετικό δυναμικό του, και με μερικά κιλά παραπάνω, δεν μπορεί να τον βλάψει. Δοκιμή Αντοχής Μια δοκιμή αντοχής δεν μπορεί να εκτελεστεί, στις ακόλουθες περιπτώσεις, εκτός αν αυτό γίνεται υπό ιατρική επίβλεψη: Σοβαρές και χρόνιες ασθένειες της αναπνοής Ασθένειες με επιθέσεις πυρετό Λοιμώδη νοσήματα Σοβαρές αυξημένη αρτηριακή πίεση Διαταραχές (π.χ. της καρδιάς ή επιμήκη προϊόντα) Λοιμώξεις Η λήψη των φαρμάκων Όταν δεν αισθάνεστε καλά Από όσα πλέον γνωρίζουμε, η δοκιμασία αντοχής που χρησιμοποιούνται στον αθλητισμό είναι η "δοκιμασία Cooper". Σε αυτή τη δοκιμή θα πρέπει να τρέξετε όσο πιο δυνατά μπορείτε για λεπτά και να τρέξετε όσα χιλιόμετρα μπορείτε, όπως μπορείτε σε μια επίπεδη διαδρομή. Ακόμη και ο στόχος είναι να μην σταματήσετε, μπορείτε να επιβραδύνετε και να περπατήσετε. Η απόσταση που έχει καλυφθεί σημειώνεται και σε σχέση με τους αριθμούς στο διάγραμμα Cooper. Αυτό το γράφημα μας δίνει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις επιδόσεις σας. Το πλεονέκτημα αυτής της δοκιμής είναι ότι μπορείτε να κάνετε το τεστ όποτε θέλετε και χωρίς βοήθεια. Χρειάζεται μόνο ένα χρονόμετρο και μια πορεία με σταθερή απόσταση. Το μειονέκτημα αυτής της δοκιμής είναι ότι θα πρέπει να έχει ένα καλό αποτέλεσμα. Δεν μπορείτε να κάνετε αυτό το τεστ, αν δεν αισθάνεστε καλά (πόνος, κόπωση, αδιαθεσία, κλπ ;) Cooper Test Δεδομένα σε km, M = γυναίκα, F = άντρας Ηλικία Πολύ καλά M,64-,8,5-,70,46-,64,3-,53 F,6-,3,08-,,00-,4,90-,08 Καλά M,40-,63,34-,50,4-,45,0-,3 F,97-,5,90-,07,79-,99,70-,89 Κανονικός M,-,39,0-,33,00-,3,87-,09 F,79-,96,70-,89,58-,78,50-,69 Αδύναμος M,95-,0,89-,09,8-,99,65-,86 F,54-,78,5-,69,4-,57,34-,49 Πολύ M αδύναμος <,95 <,89 <,8 <,65 F <,54 <,5 <,4 <,34 Μπορείτε επίσης να κάνετε ένα άλλο τεστ αντοχής: το «Harvard-Step-Test». Για τη δοκιμή αυτή θα πρέπει να έχετε ένα σύστημα που να παρακολουθεί τον καρδιακό ρυθμό, ένα χρονόμετρο, μια σκάλα ή πάγκο. Το ύψος της σκάλας ή του πάγκου εξαρτάται από το ύψος σας. Harvard-Step-Test Ύψος σε cm Μήκος του βήματος <5 cm 30 cm < 60 cm 35 cm < 75 cm 40 cm < 80 cm 48 cm > 80 cm 50 cm Για να εκτελέσετε αυτή τη δοκιμή, ανεβείτε και κατεβείτε στον πάγκο ή τις σκάλες κάθε δευτερόλεπτα. Κάντε αυτό 30 φορές / λεπτό στον πάγκο, το οποίο δίνει ένα σύνολο 0 βήματα. Είτε θέλετε να αλλάξετε το πόδι ή να χρησιμοποιείτε πάντα το ίδιο πόδι, αυτό δεν έχει καμία επίδραση στο αποτέλεσμα. Μετρήστε το ρυθμό της καρδιάς μετά από 4 λεπτά. Όταν τελειώσετε με την άσκηση, πάρτε το σφυγμό σας μετά από 60 δευτερόλεπτα, και πάλι μετά από λεπτό. Με τον τρόπο αυτό θα πάρετε 3 αξίες που θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε στον ακόλουθο τύπο: A διαιρείται με τον καρδιακό ρυθμό, B διαιρείται με τον καρδιακό ρυθμό C = αντοχή δείκτη. Παράδειγμα: όταν ο καρδιακός ρυθμός είναι 60 μετά το τέλος της άσκησης (καρδιακού ρυθμού Α), 0 ένα λεπτό αργότερα (καρδιακού ρυθμού Β) και 00 μετά από λεπτά (καρδιακός ρυθμός C), τότε έχετε ένα δείκτη αντοχής: 3000: 60 = : 0 = : 00 = Δείκτης αντοχής = 8,75 + 5, ,00 = 73,75 Με βάση το παρακάτω διάγραμμα μπορείτε να προσαρμόσετε την εκπαίδευσή σας και να διαιρέσετε τις δυνάμεις σας, σύμφωνα με το καλύτερο αποτέλεσμα της δοκιμής αυτής. Αν πάρετε την αντοχή του δείκτη από το παράδειγμά μας (73.75),

18 μπορείτε να δείτε στο παρακάτω διάγραμμα ότι η τιμή αυτή είναι αρκετά για κάποιον κάτω των 35 και καλό για κάποιον μεγαλύτερο από 35. Δείκτης Αντοχής Κάτω των 35 Άνω των 35 < 50 Όχι επαρκής Κανονικός 5 60 Κανονικός Κανονικός 6 70 Κανονικός Μέσος 7 76 Μέσος Καλός Καλός Πολύ καλός Πολύ καλός Εξαιρετικός > 90 Εξαιρετικός Άριστος Σχεδιασμός Άσκησης Υπερφόρτωση Εκπαίδευση σημαίνει να κάνετε μια προσπάθεια, χρησιμοποιώντας το απόθεμα της ενέργειας σας. Η προσπάθεια αυτή θα δείξει μια χαμηλότερη απόδοση στη συνέχεια. Η προσπάθεια αυτή μπορεί να αναιρεθεί αν δώσετε χρόνο το σώμα σας να ανακάμψει και να ξεκουραστεί. Έτσι, τόσο η προσπάθεια όσο και η χαλάρωση είναι τα συστατικά μιας τέλειας εκπαίδευσης. Προσπάθεια και χαλάρωση είναι ένα. Για να προσδιορίσετε πόσο καιρό έχετε για να ξεκουραστείτε, δεν είναι απλό, διότι αυτό εξαρτάται από πολλά στοιχεία, όπως ο αριθμός των εκτελεσθέντων ασκήσεις, τα βάρη που χρησιμοποιούνται, το είδος της άσκησης, πόσο καιρό άσκηση... κλπ. Επιπλέον, κάθε μυς δεν χρειάζεται τον ίδιο χρόνο για να αναρρώσουν. Ένας μικρός μυς μπορεί να είναι ήδη έτοιμος τη διάρκεια της πρακτικής, ένας μεγάλος μυς μπορεί να χρειάζεται επιπλέον χρόνο. Για να δημιουργηθεί μια έξυπνη άσκηση, σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε κάποιες σταθερές παραμέτρους για περιορισμένο χρονικό διάστημα άσκησης. Με βάση αυτές τις παραμέτρους είναι πολύ πιο εύκολο να δούμε αν το σώμα μας έχει αρκετό χρόνο για να αναρρώσει. Αν ξεκινάτε την άσκηση, θα νιώσετε "κουρασμένος" μετά από κάθε προσπάθεια. Ωστόσο, ο περισσότερο εσείς ασκήστε, τόσο πιο εύκολο θα είναι για το σώμα σας να αναρρώσει και μετά από λίγο θα θέλετε να νοιώσετε "κουρασμένος" πια και οι επιδόσεις σας θα γίνουν καλύτερες. Ωστόσο, αν έχετε κρατήσει συναίσθημα του "κουρασμένος", το σώμα σας χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να ανακτήσει και σας προτείνουμε ακόμα και να σταματήσετε την άσκηση για λίγες μέρες και να δώσετε στο σώμα σας την ξεκούραση που του αξίζει. Θα παρατηρήσετε ότι όταν θα επαναλάβετε την άσκηση, οι επιδόσεις σας θα είναι πάρα πολύ καλύτερες, πολύ πιο γρήγορα από ό, τι αν συνεχίζατε την άσκηση, χωρίς ανάπαυση (υπερφόρτωση). Φθίνουσες ή στάσιμες επιδόσεις μπορεί να είναι σημάδια της υπερφόρτωσης. Επίσης, ένας αυξημένο καρδιακό ρυθμό μπορεί να οδηγήσει σε υπερφόρτωση, η οποία επίσης αυξάνει τον κίνδυνο τραυματισμών. Περίοδος Άσκησης Μυών Για την αποφυγή σωματικής υπερφόρτισης από υπερβολική προπόνηση, σας προτείνουμε να ασκήστε όχι περισσότερο από 4 έως 6 εβδομάδες σε μία περιοχή. Χωρίστε την άσκησή σας πάνω σε διαφορετικές χρονικές περιόδους και να αλλάζετε το πρόγραμμα σας τακτικά. Ενότητα εκπαίδευσης = μία προπόνηση Μικρός κύκλος: όλες οι προπονήσεις σε χρονικό διάστημα εβδομάδας Μέσος κύκλος: ομάδες 3 έως 5 μικρών κύκλων. Στην άσκηση των μυών, ο μέσος κύκλος είναι μια εκπαίδευση που υπογραμμίζει την αντοχή, αυξάνει το μεγέθος ή την δύναμη. Μεγάλος κύκλος: ομάδες διαφορετικών μέσων κύκλων και μπορείτε να το κάνετε για μερικούς μήνες (6 έως μήνες).τώρα μπορείτε να βρείτε κάποιες περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα διαφορετικά χαρακτηριστικά κάθε περιοχής: Αντοχή Ένα τρέξιμο των 400 μέτρων απαιτεί αντοχή και δύναμη. Η προπόνηση αντοχής θα περιλαμβάνει μια προκαθορισμένη σειρά και την επανάληψη του. Προσοχή! Η περίοδος ανάρρωσης είναι επίσης πολύ σημαντική. Το γαλακτικό οξύ στους μύες θα αυξηθεί και θα προκαλέσει φλεγμονή, όταν η κούραση αυξάνεται συνεχώς. Μία από τις μεγαλύτερες επιπτώσεις μιας άσκησης με εκτεταμένες προσπάθειες είναι η αύξηση της ανοχή του οξέος στους μύες, οι οποίες μπορούν να τεθούν σε εργασία ως ακολούθως: εκεί θα εμφανιστούν διαφορετικές αιτίες που θα εξουδετερώσουν ένα μέρος του γαλακτικού οξέος. Οι μύες δεν θα είναι πλέον όξινοι, αυτό φέρνει μαζί μια εκτεταμένη δράση για λίγα δευτερόλεπτα, ή από την επανάληψη, με την οποία αρνούνται να συνεχιστεί. Αύξηση της μυϊκής μάζας Η ανάπτυξη των κυττάρων των μυών μας προωθείται από μια εκτεταμένη διέγερση. Η χρήση ενεργητικών φωσφορικών αλάτων των μυϊκών κυττάρων είναι μειωμένη στο ελάχιστο. Το καλαμπόκι του κυττάρου, το οποίο περιέχει επίσης ένα προϊόν των πρωτεϊνών, υπό τη μορφή των μυϊκών ινών, λειτουργεί επίσης σε σχετικά με το πάχος των μυών. Μέγιστη ισχύς / προσπάθεια Η μέγιστη ισχύς του μυός εξαρτάται από το μέσο πάχος του, καθώς επίσης και από τον αριθμό των μυϊκών ινών, λόγω κίνησης. Η αλληλεπίδραση μεταξύ των νεύρων και των μυών προσδιορίζει την ικανότητα ενός μυ κατά τη διάρκεια μιας προσπάθειας.

19 Περίοδος άσκησης: Αντοχή Ο ανταγωνισμός στα αθλήματα αντοχής είναι ένα από τα βασικά για να δημιουργηθεί ένα πρόγραμμα άσκησης σε συνάρτηση με την αντοχή. Τα ερασιτεχνικά σπόρ και πάλι εκμεταλλεύονται τα οφέλη μιας εκπαίδευσης που έχει συσταθεί για ένα ανταγωνιστικό αθλητή. Δεδομένου ότι τα βάρη και η επανάληψη των ασκήσεων παίζουν σημαντικό ρόλο στη μέτρηση της «κόπωση» μας στην εκπαίδευση της μυϊκής ανάπτυξης, ο ρυθμός της καρδιάς είναι το πιο σημαντικό στοιχείο στην προπόνηση αντοχής. Πριν σας δώσουμε μερικές προτάσεις για την καρδιακή άσκηση, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε το μέγιστο καρδιακό σας ρυθμό. Μπορούμε να καθορίσουν το ποσοστό αυτό με δοκιμή η οποία θα ζητήσει τη μέγιστη προσπάθεια του καρδιοαγγειακού συστήματος μας. Η δοκιμή δεν είναι κατάλληλο για ερασιτεχνικά σπορ. Ωστόσο, μπορούμε να καθορίσουμε μέγιστης καρδιακής συχνότητας μας από ένα άλλο τύπο: 0 μείον την ηλικία μας. Ξεκινώντας από αυτόν τον τύπο, το βέλτιστο καρδιακό ρυθμό μας σε συνάρτηση με την ηλικία, θα είναι μεταξύ 70 και 85% της μέγιστης καρδιακής συχνότητας μας λαμβάνονται κατά τη διάρκεια μιας καρδιαγγειακές προπόνηση, και μεταξύ 60 και 70% κατά τη διάρκεια της κατάρτισης του μεταβολισμού. Έχουμε διαφορετικούς τρόπους εκπαίδευσης στα αθλήματα αντοχής. Συνεχής εκπαίδευση Εκπαίδευση ανά διαστήματα Άσκηση κατ επανάληψη Άσκηση με ανταγωνισμό Η συνεχής εκπαίδευση χρησιμοποιούνται σε αθλητικές δραστηριότητες αναψυχής και εκπαίδευση ανά διαστήματα διάστημα σε λιγότερο τρόπο. Επανάληψη της άσκησης και του ανταγωνισμού ως επί το πλείστον θα ζητήθει για την εξαιρετική και έντονη προσπάθεια και ως εκ τούτου, δεν συνιστώνται για ερασιτεχνικά σπόρ. Μια συνεχής εκπαίδευση χαρακτηρίζεται από μια προπόνηση για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, χωρίς διακοπή της προσπάθειας. Οι πιο σπορ ερασιτέχνες αυτόματα πάνε για αυτό το είδος της άσκησης. Μπορούμε συχνά να κάνουμε καλά αποτελέσματα, όταν το επίπεδο της προσπάθειας αντιστοιχεί στο βέλτιστο ρυθμό της καρδιάς σε ορισμένη κατηγορία ηλικίας. Η εκπαίδευση κατά διαστήματα συνήθως περιέχει μια σειρά από προσπάθειες και μια σειρά από χαλάρωση. Η σειρά περιέχει στιγμές χαλάρωσης της μερικής ανάπαυσης. Η συνεχής εκπαίδευση επιλέγεται από το 80 με 90% των αθλητών που θέλει να εργαστεί σε αντοχή. Συνιστούμε, επομένως συνεχή εκπαίδευση για κάθε σπορ ερασιτέχνες. Edad Hr MAX/ min % MAX/ min % MAX/ min % MAX/ min % MAX/ min % MAX/ min % MAX/ min Αξιολόγηση της Άσκησης Το προκαθορισμένο πρόγραμμα είναι αποτελεσματικό μόνο αν ελέγξετε τον εαυτό σας τακτικά. Είναι καλύτερα να χρησιμοποιεί τον όρο "αξιολόγηση", γιατί αξιολογήσει τα σημερινά δεδομένα / αποτελέσματα σε συνάρτηση με τον επόμενο κύκλο κατάρτισης. Ακόμα κι αν οι καθορισμένοι στόχοι επιλέχθηκαν προσεκτικά και ρεαλιστικά, είναι πάντα δυνατό ότι το πρόγραμμα ενός μέσου κύκλου πραγματοποιείται μερικώς. Αυτό μπορεί να έχει διάφορες αιτίες, όπως ασθένειες, τραυματισμοί, επαγγελματικές δραστηριότητες, ή άλλα μοτίβα για να διακόψουν τις ασκήσεις σας. Αν έχετε ήδη φτάσει κάποιους στόχους, αλλά δεν είναι όλοι τους, θα πρέπει να προσαρμόσουν το πρόγραμμα άσκησης σας για τον επόμενο μέσο κύκλο. Ημερολόγιο άσκησης Η τήρηση ενός ημερολογίου άσκησης μπορεί να σας βοηθήσει στην εύρεση των αιτιών, όταν δεν έχετε φτάσει τους στόχους σας. Σε αυτό το ημερολόγιο, μπορείτε να γράψετε διάφορα στοιχεία, τα οποία μπορούν να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε ένα πρόγραμμα άσκησης, όπως οι διατροφικές σας συνήθειες, τις περιόδους ανάπαυσης και ύπνου, αξιοσημείωτα αποτελέσματα κ.λπ. Μια επίσκεψη στον οδοντίατρο για παράδειγμα, μπορεί να επηρεάσει τα αποτελέσματα της άσκησής σας. Αν μπορείτε να λάβετε υπόψη ορισμένες περιπτώσεις, μπορείτε να αποφύγετε μια στασιμότητα στα αποτελέσματά σας. Προσαρμογές της προπόνησής σας είναι συνήθως σημαντικές για την ένταση του προγράμματός σας, τη διαδοχή και τις επαναλήψεις των ασκήσεων και την επίτευξη των αποτελεσμάτων.

20 Περίληψη Βεβαιωθείτε ότι αν μία άσκηση δεν προκαλεί προβλήματα στην υγεία σας. Αξιολογήστε το επίπεδο της δύναμης, αντοχής, ευελιξίας, ταχύτητας και συντονισμού πριν ξεκινήσετε τη γυμναστική. Θέστε ρεαλιστικούς στόχους με βάση τις φυσικές δυνατότητες σας. Δημιουργήστε ένα πρόγραμμα άσκησης για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα (6- μήνες) Χωρίστε τα μακροπρόθεσμα, σχεδιάστε επάνω σε διάφορους κύκλους (μεσο κύκλος) 4-6 εβδομάδες. Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει αρκετή ποικιλία στην άσκησή σας. Εκπαιδεύστε την αντοχή, τη δύναμη και την ανάπτυξη των μυών. Αν επιλέξετε την προπόνηση αντοχής, διαφοροποιήστε μεταξύ των βραχυπρόθεσμων, των μέσων και των μακρών περιόδων εκπαίδευσης. Κατά τη διάρκεια ενός μέσου κύκλου θα πρέπει να αυξήσετε την ένταση της άσκησής για την αντοχή, καθώς και για την άσκηση των μυών. Περιορίστε την ένταση της άσκησης στην αρχή κάθε νέου κύκλου. Αξιολογήστε τακτικά την προπόνησή σας για να βεβαιωθείτε ότι είστε στο σωστό δρόμο και αν μπορεί να επιτύχετε τους σημαντικότερους στόχους σας, αν όχι: Προσαρμόστε τον επόμενο μέσο κύκλο Επαναλάβετε την αρχική δοκιμή (έλεγχο) Κάντε ενδιάμεσες εξετάσεις στο τέλος κάθε μέσου κύκλου Επιτυχία Ακόμα και μετά από ένα σύντομο χρονικό διάστημα τακτικών ασκήσεων θα συνειδητοποιήσετε ότι θα πρέπει συνεχώς να αυξάνετε την αντίσταση των πεταλιών για να φτάσετε στη βέλτιστη ταχύτητα παλμού σας. Οι μονάδες θα είναι όλο και πιο εύκολες και θα αισθάνεστε πολύ καλύτερα στη διάρκεια της υπόλοιπης ημέρας. Για αυτό το επίτευγμα θα πρέπει να παρακινήσει τον εαυτό σας να ασκείστε τακτικά. Επιλέξτε συγκεκριμένες ώρες για την άσκησή και μην αρχίζετε την άσκηση πολύ επιθετικά. Ένα παλιό ρητό μεταξύ των αθλητών λέει: «Το πιο δύσκολο πράγμα για την κατάρτιση είναι να ξεκινήσει». Σας ευχόμαστε επιτυχία και διασκέδαση με την κωπηλασία σας. Ο καρδιακός παλμός σας που εμφανίζεται είναι μια μέτρηση κατά προσέγγιση, και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως οδηγός που σχετίζονται με ιατρικά ή παραϊατρικά πρόγραμμα. Όλα τα στοιχεία που εμφανίζονται είναι κατά προσέγγιση και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε οποιαδήποτε ιατρική εφαρμογή. Το εγχειρίδιο χρήσης είναι μόνο για αναφορά των πελατών. Ο προμηθευτής δεν μπορεί να εγγυηθεί για τα λάθη που εμφανίζονται λόγω της μετάφρασης ή αλλαγών στα τεχνικά χαρακτηριστικά του προϊόντος. ALL RIGHTS RESERVED /TM 0/DKN-Technology

21 Nr Serial nr Description Qty BC Front foot tube end cap (L) BC Front foot tube end cap (R) 3 BE Transportation wheel 4 B C Wheel axle 5 BC Front foot tube assembly Flat washer L Hex screw X Cross screws 8 9 / Computer 0 RC / Computer mount Cross screw 4 RC RC G P K 5 / 6 / RM / 0 / / / 3 RM RM RM R M RM RM PK 34 RM RM BC BC X 43 RM RM / C W -D BE / Computer angle shifter Computer mount sleeve Fixing nut Computer wiring Motor Cross screws Motor pulling cable Power cable Adapter Sensor Magnet Rubber plug Lock nut Strap guide bushing Strap roller bushing Frame Hex bolt Bearing Strap roller Lock nut Inner end cap Handlebar grip Handlebar tube Nylon strap Hex frange nut Locking bolt U shape stopper Spring washer Hex nut Hex nut Cross screws Spining wheel cap Volute spring Spin wheel assembly Cross screw Hex frange nut Fly wheel Cross screws Magnets bracket Magnet assembly Spring Nr Serial nr Description Qty 53 54L R M R RM R M RM R M R M R M AB BC RM RM RM R M PK 69 RM RM R M R M RM RC BC B BC M Belt Left cover Right cover Cross screws Flat washer Pedal Velcro strap Bushing Pedal shift Pedal axle Bushing Sensor bracket Cross screws Seat cushion Aluminum rail Rail end cap PU seat Seat U-bracket assembly Grooved axle Roller Spacer Grooved bolt Rear frame support tube Rear foot tube end cap Feet Rear foot tube assembly Wire clip cap Flat washer Hexagon screw Flat washer Cross screws Spring washer

22 Reaching for better ΜΕΚΜΑ Α.Ε. Γρ. Λαμπράκη 43 Λυκόβρυση Τηλ Αθήνα

Οδηγίες Κατασκευαστή

Οδηγίες Κατασκευαστή Οδηγίες Κατασκευαστή Stepper SPR-5009A Οδηγίες Ασφαλείας Προτού να αρχίσετε την άσκησή σας, παρακαλούμε διαβάστε τις οδηγίες προσεκτικά. Κρατήστε τις οδηγίες για πληροφορίες, σε περίπτωση επισκευής και

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΓΝΗΤΙΚΟ ΕΛΛΕΙΠΤΙΚΟ

ΜΑΓΝΗΤΙΚΟ ΕΛΛΕΙΠΤΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΜΑΓΝΗΤΙΚΟ ΕΛΛΕΙΠΤΙΚΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ! ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΠΡΙΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΟ ΕΛΛΕΙΠΤΙΚΟ. Διατηρήστε αυτό το εγχειρίδιο για τη μελλοντική αναφορά. Σημαντικές

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Οδηγιών Κατασκευαστή

Εγχειρίδιο Οδηγιών Κατασκευαστή E7000P PLUS Εγχειρίδιο Οδηγιών Κατασκευαστή Κυρίως Πλαίσιο Κονσόλα ΕΡΓΑΛΕΙΑ Πίσω πόδι Κεντρικός ορθοστάτης Εμπρός χειρολαβή Πλαϊνές χειρολαβές Εμπρός πόδι Δοχείο νερού Κάλυμμα συνδέσμου λαβής Κάλυμμα συνδέσμου

Διαβάστε περισσότερα

www.dkn-technology.com R-400

www.dkn-technology.com R-400 www.dkn-technology.com R-400 ALL RIGHTS RESERVED TM 2012 Εγγύηση Αυτή η εγγύηση καλύπτει το μηχάνημα και τα μέρη αυτού για μία περίοδο δύο (2) ετών από την αγορά, όπως αποδεικνύεται από το παραστατικό

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρονική κονσόλα 5.7e

Ηλεκτρονική κονσόλα 5.7e Ηλεκτρονική κονσόλα 5.7e COMPUTER MANUAL Reebok C/B 5.7e-20090219 ! Πριν συναρμολογήσετε ή χρησιμοποιήσετε τον εξοπλισμό σας, παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά τις προφυλάξεις που περιλαμβάνονται στις οδηγίες

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΔΟΝΗΣΗΣ EXECUTING STANDARD GB4706.1-2005/GB4706.10-2003

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΔΟΝΗΣΗΣ EXECUTING STANDARD GB4706.1-2005/GB4706.10-2003 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΔΟΝΗΣΗΣ EXECUTING STANDARD GB4706.1-2005/GB4706.10-2003 Σας ευχαριστούμε για την αγορά του VEKTOR FINLO. Διαβάστε προσεκτικά αυτές τις οδηγίες προτού να χρησιμοποιήσετε το μηχάνημα

Διαβάστε περισσότερα

E850. Εγχειρίδιο Οδηγιών Κατασκευαστή

E850. Εγχειρίδιο Οδηγιών Κατασκευαστή Εγχειρίδιο Οδηγιών Κατασκευαστή E850 Λίστα Μερών Κεντρικό Πλαίσιο Κεντρικός Ορθοστάτης Εμπρός Χειρολαβή Πλαϊνές Χειρολαβές Πόδι Εμπρός Πόδι Πίσω Εργαλεία Πεντάλ Ποτηροθήκη Δοχείο Νερού N Βίδα N Παξιμάδι

Διαβάστε περισσότερα

Ελλειπτικό AL402E-S11

Ελλειπτικό AL402E-S11 Ελλειπτικό AL402E-S11 ΠΡΟΣΟΧΗ: ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ Απαραίτητες Οδηγίες Ασφαλείας Παρακαλούμε κρατήστε αυτό το εγχειρίδιο για μελλοντική χρήση! Σας ευχαριστούμε για την

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ BION EXECUTING STANDAR: 6B /6B

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ BION EXECUTING STANDAR: 6B /6B ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ BION EXECUTING STANDAR: 6B4706.1-2005/6B4706.10-2003 Ευχαριστούμε για την αγορά σας. Διαβάστε αυτές τις οδηγίες προσεκτικά πριν χρησιμοποιήσετε κυρίως τις οδηγίες ασφαλείας για να γίνεται

Διαβάστε περισσότερα

E850P. Εγχειρίδιο Οδηγιών Κατασκευαστή

E850P. Εγχειρίδιο Οδηγιών Κατασκευαστή Εγχειρίδιο Οδηγιών Κατασκευαστή E850P Λίστα Μερών Κεντρικό Πλαίσιο Κεντρικός Ορθοστάτης Εμπρός Χειρολαβή Πλαϊνές Χειρολαβές Πόδι Εμπρός Πόδι Πίσω Εργαλεία Πεντάλ Ποτηροθήκη Δοχείο Νερού Μετασχηματιστής

Διαβάστε περισσότερα

flï flè flá fló flì fi Ì - 2 -

flï flè flá fló flì fi Ì - 2 - B600 - - flï flè fló flì flá fl fl fi Ì Ó Ô - - ΕΙΚΟΝΑ 3 ΕΙΚΟΝΑ 3 ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ ΕΜΠΡΟΣ ΠΟΔΙΟΥ Σταθεροποιήστε το πίσω πόδι (C) στο κεντρικό πλαίσιο (Α), χρησιμοποιώντας δύο βίδες (Ν), τις ροδέλες (Ν3) και

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ!

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ! ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ! Παρακαλούμε διαβάστε όλες τις οδηγίες προσεκτικά πριν χρησιμοποιήσετε αυτό το προϊόν. Κρατήστε το εγχειρίδιο για μελλοντική χρήση. Οι προδιαγραφές

Διαβάστε περισσότερα

Προπόνηση δύναμης για δρομείς μεγάλων αποστάσεων

Προπόνηση δύναμης για δρομείς μεγάλων αποστάσεων Προπόνηση δύναμης για δρομείς μεγάλων αποστάσεων ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ Γ Υ Μ Ν Α Σ Τ Η Σ Π Ρ Ο Π Ο Ν Η Τ Η Σ ( Ε Ι Δ Ι Κ Ο Τ Η Τ Α & Α Δ Ε Ι Α Α Σ Κ Η Σ Η Σ Ε Π Α Γ Γ Ε Λ Μ Α Τ Ο Σ Σ Τ Ο Ν Κ Λ Α Σ Σ Ι Κ

Διαβάστε περισσότερα

ELLIPTICAL TRAINER ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ

ELLIPTICAL TRAINER ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ELLIPTICAL TRAINER ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ Αγαπητοί πελάτες, Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε τον F5 (ELLIPTICAL TRAINER) και σας ευχόμαστε καλή διασκέδαση και η επιτυχία κατά τη διάρκεια της άσκησης. Προσέξτε και

Διαβάστε περισσότερα

E850P. Εγχειρίδιο Οδηγιών Κατασκευαστή

E850P. Εγχειρίδιο Οδηγιών Κατασκευαστή Εγχειρίδιο Οδηγιών Κατασκευαστή E850P Λίστα Μερών Κεντρικό Πλαίσιο Κεντρικός Ορθοστάτης Εμπρός Χειρολαβή Πλαϊνές Χειρολαβές Πόδι Εμπρός Πόδι Πίσω Εργαλεία Πεντάλ Ποτηροθήκη Δοχείο Νερού Μετασχηματιστής

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΣΤΑΤΙΚΟ AL-908B ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗ

ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΣΤΑΤΙΚΟ AL-908B ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΣΤΑΤΙΚΟ AL-908B ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗ Απαραίτητο! Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά το εγχειρίδιο πριν την χρήση. Απαραίτητες Οδηγίες Ασφαλείας Παρακαλούμε κρατήστε το εγχειρίδιο για μελλοντική

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρομαγνητικό Ελλειπτικό Κ-8703ΗΡ

Ηλεκτρομαγνητικό Ελλειπτικό Κ-8703ΗΡ Ηλεκτρομαγνητικό Ελλειπτικό Κ-8703ΗΡ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ! Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά όλες τις οδηγίες πριν από τη χρήση αυτού του προϊόντος. Φυλάξτε αυτό το εγχειρίδιο για μελλοντική αναφορά.

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΑΣΚΗΣΗ ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑ ΑΝΤΩΝΑΚΗ ΜΑΡΙΑΣ ΒΟΥΛΔΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΛΟΥΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑΜΑΤΙΑΣ ΣΥΡΙΟΠΟΥΛΟΥ

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΑΣΚΗΣΗ ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑ ΑΝΤΩΝΑΚΗ ΜΑΡΙΑΣ ΒΟΥΛΔΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΛΟΥΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑΜΑΤΙΑΣ ΣΥΡΙΟΠΟΥΛΟΥ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΑΣΚΗΣΗ ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑ ΑΝΤΩΝΑΚΗ ΜΑΡΙΑΣ ΒΟΥΛΔΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΛΟΥΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑΜΑΤΙΑΣ ΣΥΡΙΟΠΟΥΛΟΥ Η Σημασία της σωστής διατροφής και της άσκησης στην εφηβεία Οι διατροφικές

Διαβάστε περισσότερα

Μαγνητικό Ελλειπτικό Κ-8708Η

Μαγνητικό Ελλειπτικό Κ-8708Η Μαγνητικό Ελλειπτικό Κ-8708Η Εγχειρίδιο χρήσης ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Προσέξτε τις ακόλουθες προφυλάξεις πριν την συναρμολόγηση και την λειτουργία του μηχανήματος. 1. Συναρμολογήστε το μηχάνημα ακριβώς

Διαβάστε περισσότερα

Ζώνη massage ΟδηγίεςΛειτουργίας

Ζώνη massage ΟδηγίεςΛειτουργίας Ζώνη massage ΟδηγίεςΛειτουργίας Ευχαριστούμε για την αγορά αυτού του προϊόντος. Παρακαλώ διαβάστε αυτές τις οδηγίες λειτουργίας προκειμένου να ξέρετε προσεκτικά πώς να χρησιμοποιήσει αυτό το προϊόν σωστά

Διαβάστε περισσότερα

LOHAS T5, T6 LOHAS T5 LOHAS T6

LOHAS T5, T6 LOHAS T5 LOHAS T6 LOHAS T5, T6 LOHAS T5 LOHAS T6 µ. µ µ, µ µ µ. µ µ µ. µ µ., µ. LOHAS T5 LOHAS T6 Διάδρομος ALPINE LOHAS T5, Τ6 - σελ. 2 LOHAS T5-T6 ΧΡΗΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΟΥ Διάδρομος ALPINE LOHAS T5, Τ6 - σελ. 3 LOHAS T5/Τ6 ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗ ΜΑΓΝΗΤΙΚΟ ΕΛΛΕΙΠΤΙΚΟ Κ-7.9Η-8 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ! Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά όλες τις οδηγίες πριν από τη χρήση αυτού του προϊόντος. Φυλάξτε αυτό το εγχειρίδιο για μελλοντική αναφορά.

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Ελλειπτικού AL626EP

Εγχειρίδιο Ελλειπτικού AL626EP Εγχειρίδιο Ελλειπτικού AL626EP ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ! ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΠΡΙΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ! Απαραίτητες Οδηγίες Ασφαλείας Σας ευχαριστούμε για την επιλογή των προϊόντων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ IS901

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ IS901 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ IS901 LEG PRESS & HACK SQUAT ΠΡΟΣΟΧΗ! Διαβάστε προσεκτικά όλες τις οδηγίες πριν χρησιμοποιήσετε αυτό το προϊόν! ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΡΙΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΤΕ...1 ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ... 2 ΒΑΣΙΚΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΒΛΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ , 正确的使用 ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ! ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΠΡΙΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΟ ΕΛΛΕΙΠΤΙΚΟ

ΒΙΒΛΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ , 正确的使用 ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ! ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΠΡΙΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΟ ΕΛΛΕΙΠΤΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ! ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΠΡΙΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΟ ΕΛΛΕΙΠΤΙΚΟ, 正确的使用 Σημαντικές πληροφορίες ασφάλειας Παρακαλώ κρατήστε αυτό το βιβλίο για πάντα! 1. Είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΑΣΚΗΣΗ ΥΓΕΙΑ ΖΩΝΤΑΝΙΑ

ΑΣΚΗΣΗ ΥΓΕΙΑ ΖΩΝΤΑΝΙΑ ΑΣΚΗΣΗ ΥΓΕΙΑ ΖΩΝΤΑΝΙΑ ΣΗΜΕΡΑ? Πως? ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΑ ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ 6+1 συμβουλές για να διατηρήσετε τα κίνητρά σας για άσκηση ισχυρά! Πολλοί είναι αυτοί που ξεκινούν ένα πρόγραμμα γυμναστικής γεμάτοι

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΕΙΠΤΙΚΟ AL-622Ε ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗ

ΕΛΛΕΙΠΤΙΚΟ AL-622Ε ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗ ΕΛΛΕΙΠΤΙΚΟ AL-622Ε ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗ Απαραίτητο! Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά το εγχειρίδιο πριν την χρήση! Απαραίτητες Οδηγίες ασφαλείας Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε το προϊόν μας. Παρακαλούμε

Διαβάστε περισσότερα

Ε Γ Χ Ε Ι Ρ Ι Δ Ι Ο Χ Ρ Η Σ Τ Η. Ποδήλατο C-120

Ε Γ Χ Ε Ι Ρ Ι Δ Ι Ο Χ Ρ Η Σ Τ Η. Ποδήλατο C-120 Ε Γ Χ Ε Ι Ρ Ι Δ Ι Ο Χ Ρ Η Σ Τ Η Ποδήλατο C-120 Λίστα Ανταλλακτικών και Σχεδιάγραµµα Απεικόνισης... 3-4 Λίστα Υλικού Συσκευασίας...... 5 Οδηγίες Συναρµολόγησης........ 5-7 Βλάβες και Τρόπος Αντιµετώπισης.......

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΠΡΙΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΟ ΚΑΘΙΣΤΟ ΣΑΣ ΠΟΔΗΛΑΤΟ

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΠΡΙΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΟ ΚΑΘΙΣΤΟ ΣΑΣ ΠΟΔΗΛΑΤΟ SR146-40 ΚΑΘΙΣΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΠΡΙΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΟ ΚΑΘΙΣΤΟ ΣΑΣ ΠΟΔΗΛΑΤΟ! Συμβουλές Ασφαλείας ΠΡΟΣΟΧΗ Διαβάστε όλες τις

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΕΙΠΤΙΚΟ SE155 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΠΡΙΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΟ ΕΛΛΕΙΠΤΙΚΟ!

ΕΛΛΕΙΠΤΙΚΟ SE155 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΠΡΙΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΟ ΕΛΛΕΙΠΤΙΚΟ! ΕΛΛΕΙΠΤΙΚΟ SE155 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΠΡΙΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΟ ΕΛΛΕΙΠΤΙΚΟ! Συμβουλές ασφαλείας ΠΡΟΣΟΧΗ - Διαβάστε όλες τις οδηγίες πριν από

Διαβάστε περισσότερα

Ε Γ Χ Ε Ι Ρ Ι Δ Ι Ο Χ Ρ Η Σ Τ Η. Ελλειπτικό C-140

Ε Γ Χ Ε Ι Ρ Ι Δ Ι Ο Χ Ρ Η Σ Τ Η. Ελλειπτικό C-140 Ε Γ Χ Ε Ι Ρ Ι Δ Ι Ο Χ Ρ Η Σ Τ Η Ελλειπτικό C-140 Περιεχόμενα Λίστα Ανταλλακτικών και Σχεδιάγραμμα Απεικόνισης... 3-5 Λίστα Υλικού Συσκευασίας...... 6 Οδηγίες Συναρμολόγησης........ 7-9 Βλάβες και Τρόπος

Διαβάστε περισσότερα

E2000P. Εγχειρίδιο Οδηγιών Κατασκευαστή

E2000P. Εγχειρίδιο Οδηγιών Κατασκευαστή Εγχειρίδιο Οδηγιών Κατασκευαστή E2000P Κυρίως Πλαίσιο Κονσόλα (F1) Σιδερένια Αγκύλη Πίσω Πόδι Κεντρικός Ορθοστάτης Εμπρός Χειρολαβή Εμπρός πόδι Πλαϊνή Χειρολαβή Βάση Νερού Δοχείο Νερού (G2)Δεξιά πλευρά

Διαβάστε περισσότερα

Ε Γ Χ Ε Ι Ρ Ι Δ Ι Ο Χ Ρ Η Σ Τ Η. Ποδήλατο C-110

Ε Γ Χ Ε Ι Ρ Ι Δ Ι Ο Χ Ρ Η Σ Τ Η. Ποδήλατο C-110 Ε Γ Χ Ε Ι Ρ Ι Δ Ι Ο Χ Ρ Η Σ Τ Η Ποδήλατο C-110 Λίστα Ανταλλακτικών και Σχεδιάγραµµα Απεικόνισης... 3-4 Λίστα Υλικού Συσκευασίας...... 5 Οδηγίες Συναρµολόγησης........ 5-7 Βλάβες και Τρόπος Αντιµετώπισης.......

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ! ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΠΡΙΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ

Εγχειρίδιο Χρήσης ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ! ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΠΡΙΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ Εγχειρίδιο Χρήσης ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ! ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΠΡΙΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ Απαραίτητες Οδηγίες Ασφαλείας Σας ευχαριστούμε για την επιλογή των προϊόντων μας. Για την

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ! ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΠΡΙΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΟ ΕΛΛΕΙΠΤΙΚΟ.

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ! ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΠΡΙΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΟ ΕΛΛΕΙΠΤΙΚΟ. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ! ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΠΡΙΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΟ ΕΛΛΕΙΠΤΙΚΟ. Απαραίτητες Οδηγίες Ασφαλείας Σας ευχαριστούμε για την επιλογή των προϊόντων μας. Για

Διαβάστε περισσότερα

Απαραίτητο! Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά το εγχειρίδιο πριν την χρήση.

Απαραίτητο! Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά το εγχειρίδιο πριν την χρήση. ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΣΤΑΤΙΚΟ AL-432B ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗ Απαραίτητο! Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά το εγχειρίδιο πριν την χρήση. Απαραίτητες Οδηγίες Ασφαλείας Παρακαλούμε κρατήστε αυτό το εγχειρίδιο για μελλοντική

Διαβάστε περισσότερα

SU ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΟΡΘΙΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΠΡΙΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ!

SU ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΟΡΘΙΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΠΡΙΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ! SU135-30 ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΟΡΘΙΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΠΡΙΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ! Συμβουλές ασφαλείας ΠΡΟΣΟΧΗ - Διαβάστε όλες τις οδηγίες πριν

Διαβάστε περισσότερα

Ελλειπτικό BC85201 Le Mans Εγχειρίδιο Χρήσης

Ελλειπτικό BC85201 Le Mans Εγχειρίδιο Χρήσης Ελλειπτικό BC85201 Le Mans Εγχειρίδιο Χρήσης Οι προδιαγραφές αυτού του προϊόντος ενδέχεται να διαφέρουν από αυτή τη φωτογραφία και υπόκεινται σε αλλαγές χωρίς προειδοποίηση. ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Θα πρέπει

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΓΝΗΤΙΚΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ Εγχειρίδιο Κατασκευαστή

ΜΑΓΝΗΤΙΚΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ Εγχειρίδιο Κατασκευαστή ΜΑΓΝΗΤΙΚΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ Εγχειρίδιο Κατασκευαστή Είναι ο ίδιος τρόπος συναρμολόγησης όταν χρησιμοποιείτε το παραπάνω πεντάλ. ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ! Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά όλες τις οδηγίες πριν από τη χρήση αυτού

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρονική ζυγαριά μέτρησης σωματικού λίπους BSC-9092

Ηλεκτρονική ζυγαριά μέτρησης σωματικού λίπους BSC-9092 Ηλεκτρονική ζυγαριά μέτρησης σωματικού λίπους BSC-9092 Για την καλύτερη χρήση της ζυγαριάς, διαβάστε προσεκτικά και τηρήστε τις οδηγίες που παρέχονται. Βασικές δυνατότητες Αυτό το προϊόν υλοποιεί την εξελιγμένη

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΘΙΣΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ SR-146

ΚΑΘΙΣΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ SR-146 ΚΑΘΙΣΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ SR-146 Εγχειρίδιο Χρήσης Συμβουλές Ασφαλείας ΠΡΟΣΟΧΗ - Διαβάστε όλες τις οδηγίες πριν από τη χρήση αυτής της συσκευής. Μη χρησιμοποιείτε το καθιστό ποδήλατο σε χαλί με βαθιά επένδυση,

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ / ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ 1 / 5 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ 1 2 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ 3 4 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗΣ. Ερασιτέχνης δρομέας. Ημιμαραθώνιος / μαραθώνιος

ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ / ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ 1 / 5 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ 1 2 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ 3 4 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗΣ. Ερασιτέχνης δρομέας. Ημιμαραθώνιος / μαραθώνιος 1 / 5 Άθλημα: Επίπεδο: Στόχος: Διάρκεια: Περιεχόμενο: Τρέξιμο Ερασιτέχνης δρομέας Ημιμαραθώνιος / μαραθώνιος 12 εβδομάδες Τρέξιμο αντοχής, διαλείμματα, Προπόνηση με GPS. Σε όλες αυτές τις ασκήσεις, είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΕΙΠΤΙΚΟ NUVOLA F6 - F8

ΕΛΛΕΙΠΤΙΚΟ NUVOLA F6 - F8 ΕΛΛΕΙΠΤΙΚΟ NUVOLA F6 - F8 Owner's manual ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Απόβλητα Ηλεκτρικού & Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού (WEEE Waste Electric & Electronic Equipment) Μην πετάτε ηλεκτρικές συσκευές μαζί με τα αστικά απόβλητα,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΕΙΠΤΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ: E60. Εγχειρίδιο Οδηγιών Κατασκευαστή

ΕΛΛΕΙΠΤΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ: E60. Εγχειρίδιο Οδηγιών Κατασκευαστή ΕΛΛΕΙΠΤΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ: E60 R Εγχειρίδιο Οδηγιών Κατασκευαστή ΕΛΛΗΝΙΚΑ Συναρμολόγηση A Κυρίως Πλαίσιο E Κονσόλα C Πίσω πόδι B Κεντρικός Ορθοστάτης (F3)Σταθερή Λαβή D Εμπρός πόδι (H7)Δοχείο Νερού (F1) Αριστερή

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ ΔΙΑΔΡΟΜΟΣ FT-200

ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ ΔΙΑΔΡΟΜΟΣ FT-200 ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ ΔΙΑΔΡΟΜΟΣ FT-200 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ --------------------------------- P1 2. ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ --------------------------------- P2-P3 3. ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗΣ ---------------------------------

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΘΙΣΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ: R60. Εγχειρίδιο Οδηγιών Κατασκευαστή

ΚΑΘΙΣΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ: R60. Εγχειρίδιο Οδηγιών Κατασκευαστή ΚΑΘΙΣΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ: R60 R Εγχειρίδιο Οδηγιών Κατασκευαστή ΕΛΛΗΝΙΚΑ Λίστα Μερών 1 A Κυρίως Πλαίσιο B Πόδι Πίσω E Λαβή Στοπ F Κονσόλα C Πόδι Εμπρός D Κεντρικός Ορθοστάτης G Κάθισμα H Πλάτη Εργαλεία

Διαβάστε περισσότερα

Φυσική Κατάσταση - Το κλειδί της επιτυχίας. Φυσική Κατάσταση - Το κλειδί της επιτυχίας. Του Μπίλλυ Φορλάν

Φυσική Κατάσταση - Το κλειδί της επιτυχίας. Φυσική Κατάσταση - Το κλειδί της επιτυχίας. Του Μπίλλυ Φορλάν Φυσική Κατάσταση - Φυσική Κατάσταση - Του Μπίλλυ Φορλάν Ο Μπίλλυ Φορλάν είναι ο ιδρυτής και πρώην πρόεδρος του Εθνικού Συνδέσμου Προπονητών Φυσικής Κατάστασης Καλαθοσφαίρισης, δουλεύει 14 χρόνια για τους

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΒΛΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ! ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΠΡΙΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ.

ΒΙΒΛΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ! ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΠΡΙΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ. ΒΙΒΛΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ! ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΠΡΙΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ. Σημαντικές πληροφορίες ασφάλειας Παρακαλώ κρατήστε αυτό το βιβλίο για πάντα! 1. Είναι σημαντικό

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΕΙΠΤΙΚΟ ΕΛΛΕΙΠΤΙΚΟ NUVOLA F4 NUVOLA F4] Οδηγίες χρήσης

ΕΛΛΕΙΠΤΙΚΟ ΕΛΛΕΙΠΤΙΚΟ NUVOLA F4 NUVOLA F4] Οδηγίες χρήσης ΕΛΛΕΙΠΤΙΚΟ ΕΛΛΕΙΠΤΙΚΟ NUVOLA F4 NUVOLA F4] Οδηγίες χρήσης Περιεχόμενα Εισαγωγή / Οδηγίες ασφαλείας.............. 01~03 Πληροφορίες............................. 03 Οδηγίες συναρμολόγησης....................

Διαβάστε περισσότερα

ΟΛΥΜΠΙΟΝ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΑΤΡΩΝ Βόλου και Μειλίχου, Κάτω Συχαινά, Πάτρα Τηλ.: 2610. 464000

ΟΛΥΜΠΙΟΝ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΑΤΡΩΝ Βόλου και Μειλίχου, Κάτω Συχαινά, Πάτρα Τηλ.: 2610. 464000 ΟΛΥΜΠΙΟΝ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΑΤΡΩΝ Βόλου και Μειλίχου, Κάτω Συχαινά, Πάτρα Τηλ.: 2610. 464000 ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΟΛΙΚΗ ΑΡΘΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΓΟΝΑΤΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΣΘΕΝΗ ΟΝΟΜΑ ΑΣΘΕΝΗ: ΘΕΡΑΠΩΝ ΙΑΤΡΟΣ:

Διαβάστε περισσότερα

HΛΕΚΤΡΙΚΟΣ ΙΑ ΡΟΜΟΣ UPOWER 202

HΛΕΚΤΡΙΚΟΣ ΙΑ ΡΟΜΟΣ UPOWER 202 HΛΕΚΤΡΙΚΟΣ ΙΑ ΡΟΜΟΣ UPOWER 202 Ευχαριστούµε που διαλέξατε τα όργανα γυµναστικής µας. Για καλύτερα αποτελέσµατα και για αποφυγή τραυµατισµών, πάντα να κάνετε ασκήσεις προθέρµανσης πριν χρησιµοποιήσετε τον

Διαβάστε περισσότερα

Τυλίξτε το εσωτερικό του μασάζ γύρω από το λαιμό,τον ώμο ή την πλάτη πριν από κάθε χρήση. Με χτυπήματα χαλαρώνει και ανανεώνει κάθε σημείο.

Τυλίξτε το εσωτερικό του μασάζ γύρω από το λαιμό,τον ώμο ή την πλάτη πριν από κάθε χρήση. Με χτυπήματα χαλαρώνει και ανανεώνει κάθε σημείο. Μασάζ για λαιμό και ώμο Οδηγίες χρήσης Τυλίξτε το εσωτερικό του μασάζ γύρω από το λαιμό,τον ώμο ή την πλάτη πριν από κάθε χρήση. Με χτυπήματα χαλαρώνει και ανανεώνει κάθε σημείο. -Δυναμικό drum-massage

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ. Βασίλης Γιωργαλλάς Καθηγητής Φυσικής Αγωγής

ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ. Βασίλης Γιωργαλλάς Καθηγητής Φυσικής Αγωγής ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ Βασίλης Γιωργαλλάς Καθηγητής Φυσικής Αγωγής Αντοχή Δύναμη Επιμέρους ικανότητες Φυσικής Κατάστασης Ευκαμψία Ευλυγισία Ταχύτητα Αντοχή Αντοχή είναι η ικανότητα του

Διαβάστε περισσότερα

Ε Γ Χ Ε Ι Ρ Ι Δ Ι Ο Χ Ρ Η Σ Τ Η

Ε Γ Χ Ε Ι Ρ Ι Δ Ι Ο Χ Ρ Η Σ Τ Η Ελλειπτικό C-140 Περιεχόμενα Οδηγίες Λειτουργίας.......... 2 Ασκήσεις Προθέρμανσης. 3-4 ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ 1) Διαβάστε όλες τις οδηγίες στο παρόν εγχειρίδιο και κάντε ασκήσεις προθέρμανσης πριν χρησιμοποιήσετε

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ ΔΙΑΔΡΟΜΟΣ Εγχειρίδιο Χρήσης T-459

ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ ΔΙΑΔΡΟΜΟΣ Εγχειρίδιο Χρήσης T-459 ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ ΔΙΑΔΡΟΜΟΣ Εγχειρίδιο Χρήσης T-459 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Προφυλάξεις....2 Υλικά και εργαλεία... 3 Σχεδιάγραμμα...... 4 Λίστα Μερών........5 Οδηγίες Συναρμολόγησης..... 6 Οδηγίες Ηλεκτρονικής Κονσόλας......8

Διαβάστε περισσότερα

TWIST N SHAPE ΟΡΓΑΝΟ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

TWIST N SHAPE ΟΡΓΑΝΟ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Κωδ: ΤΟΥΙΣΤΣΕΙΠ TWIST N SHAPE ΟΡΓΑΝΟ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης του προϊόντος πριν το χρησιμοποιήσετε. Μέγιστο βάρος χρήστη: 150 kg ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 1. Πριν ξεκινήσετε

Διαβάστε περισσότερα

Αποδεδειγμένα από ειδικούς και έρευνες, η καλύτερη προστασία απέναντι στο άγχος και την πίεση της καθημερινότητας είναι η άσκηση. Η προσωπική άσκηση

Αποδεδειγμένα από ειδικούς και έρευνες, η καλύτερη προστασία απέναντι στο άγχος και την πίεση της καθημερινότητας είναι η άσκηση. Η προσωπική άσκηση 1. 2. 3. 4. 5. Αποδεδειγμένα από ειδικούς και έρευνες, η καλύτερη προστασία απέναντι στο άγχος και την πίεση της καθημερινότητας είναι η άσκηση. Η προσωπική άσκηση του καθενός μειώνει την ένταση του άγχους

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΒΛΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ! ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΠΡΙΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ.

ΒΙΒΛΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ! ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΠΡΙΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ. ΒΙΒΛΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ! ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΠΡΙΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ. Σημαντικές πληροφορίες ασφάλειας Παρακαλώ κρατήστε αυτό το βιβλίο για πάντα! 1. Είναι σημαντικό

Διαβάστε περισσότερα

Παρακάτω παρατίθενται οι σηµαντικότερες λειτουργίες του δροµικού κοµπιούτερ:

Παρακάτω παρατίθενται οι σηµαντικότερες λειτουργίες του δροµικού κοµπιούτερ: ΡΟΜΙΚΟ ΚΟΜΠΙΟΥΤΕΡ/ ΦΟΡΗΤΟ ΚΑΡ ΙΟΣΥΧΝΟΜΕΤΡΟ POLAR RS800sd Το να µάθεις να τρέχεις µε γρηγορότερο και διασκελισµό µπορεί να αυξήσει δραµατικά την απόδοσή σας σε αγωνίσµατα µεγάλων αποστάσεων όπως το τρίαθλο,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΑΣΚΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΑΣΚΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ Τ ε χ ν ο λ ο γ ι κ ό Ε κ π α ι δ ε υ τ ι κ ό Ί δ ρ υ μ α Σ τ ε ρ ε ά ς Ε λ λ ά δ α ς Σ χ ο λ ή Ε π α γ γ ε λ μ ά τ ω ν Υ γ ε ί α ς & Π ρ ό ν ο ι α ς Τ μ ή μ α Φ υ σ ι κ ο θ ε ρ α π ε ί α ς Π ρ ό γ ρ α

Διαβάστε περισσότερα

29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΡΔΙΑΣ ΑΣΚΗΣΗ & ΚΑΡΔΙΑ

29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΡΔΙΑΣ ΑΣΚΗΣΗ & ΚΑΡΔΙΑ ΠΑΠΑΠΑΝΤΕΛΗΣ ΝΙΚΗΤΑΣ ΕΚΠ/ΚΟΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ e-mail: nikitpapa@yahoo.gr (ΑΡΘΡΟ) 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΡΔΙΑΣ ΑΣΚΗΣΗ & ΚΑΡΔΙΑ Σεπτεμβρίου Κάθε χρόνο από το 1999, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Καρδιολογίας

Διαβάστε περισσότερα

Cross Trainer Storm. Εγχειρίδιο Χρήσης Παρακαλούμε κρατήστε το για μελλοντική αναφορά Please Keep for future reference

Cross Trainer Storm. Εγχειρίδιο Χρήσης Παρακαλούμε κρατήστε το για μελλοντική αναφορά Please Keep for future reference Cross Trainer Storm Εγχειρίδιο Χρήσης Παρακαλούμε κρατήστε το για μελλοντική αναφορά Please Keep for future reference 335/9071 JX-7202 Σημαντικό Παρακαλούμε διαβάστε όλες τις οδηγίες πριν τη συναρμολόγηση

Διαβάστε περισσότερα

BEAUTY MASSAGER ΒΙΒΛΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 2 ΠΡΟΣΟΧΗ.3 ΣΧΕΔΙΟ ΛΙΣΤΑ ΜΕΡΩΝ 4-8 ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗΣ 9-11 ΧΡΗΣΗ ΖΩΝΩΝ 12-15

BEAUTY MASSAGER ΒΙΒΛΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 2 ΠΡΟΣΟΧΗ.3 ΣΧΕΔΙΟ ΛΙΣΤΑ ΜΕΡΩΝ 4-8 ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗΣ 9-11 ΧΡΗΣΗ ΖΩΝΩΝ 12-15 BEAUTY MASSAGER ΒΙΒΛΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 2 ΠΡΟΣΟΧΗ.3 ΣΧΕΔΙΟ ΛΙΣΤΑ ΜΕΡΩΝ 4-8 ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗΣ 9-11 ΧΡΗΣΗ ΖΩΝΩΝ 12-15 Αγαπητέ πελάτη, Παρακαλούμε διαβάστε αυτές τις οδηγίες πολύ

Διαβάστε περισσότερα

Ερευνητική εργασία project. 2ο ΕΠΑΛ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ ΤΜΗΜΑ: Α3 ΣΧ.ΕΤΟΣ «ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ: Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ;» Υποθέμα: ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ

Ερευνητική εργασία project. 2ο ΕΠΑΛ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ ΤΜΗΜΑ: Α3 ΣΧ.ΕΤΟΣ «ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ: Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ;» Υποθέμα: ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ Υποθέμα: ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ Υποθέμα: ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΣΑΝΤΗ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΠΑΣΟ ΜΑΡΙΑ ΧΟΚΑΡ ΤΑΪΜΟΥΡ ΑΛΙ ΠΑΠΑ ΑΝΙΣΑ «Η ποδηλασία φέρνει μεγαλύτερη ισορροπία, οι ορμόνες που προκαλούν στρες μειώνονται και

Διαβάστε περισσότερα

ΦΑΤΟΥΡΟΣ Γ. ΙΩΑΝΝΗΣ, Ph.D. Created with Print2PDF. To remove this line, buy a license at: http://www.binarynow.com/

ΦΑΤΟΥΡΟΣ Γ. ΙΩΑΝΝΗΣ, Ph.D. Created with Print2PDF. To remove this line, buy a license at: http://www.binarynow.com/ FITNESS: ΑΣΚΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΣΟ ΑΣΚΟΥΜΕΝΟ ΑΡΧΕΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΑΤΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΦΑΤΟΥΡΟΣ Γ. ΙΩΑΝΝΗΣ, Ph.D. ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΛΕΞΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΔΙΑΛΕΞΗ ΑΝΑΛΥΕΤΑΙ Η ΕΝΝΟΙΑ ΚΑΙ Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ FITNESS ΕΝΩ

Διαβάστε περισσότερα

Ξεπεράστε τα όριά σας!

Ξεπεράστε τα όριά σας! Ξεπεράστε τα όριά σας! ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΚΗΣΗΣ Βεβαιωθείτε ότι οι ιμάντες είναι τεντωμένοι ανά πάσα στιγμή. Για βέλτιστα αποτελέσματα, κρατήστε πίεση στις λαβές όταν ασκείστε και να προσπαθείτε να κάνετε ελεγχόμενες

Διαβάστε περισσότερα

Άσκηση, υγεία και χρόνιες παθήσεις

Άσκηση, υγεία και χρόνιες παθήσεις Συμμαχία για την υγεία - Άσκηση Άσκηση, υγεία και χρόνιες παθήσεις Συγγραφική ομάδα: Δίπλα Κωνσταντίνα, Ph.D., Λέκτορας, ΤΕΦΑΑ Σερρών ΑΠΘ Καρατράντου Κωνσταντίνα, MSc, Διδάσκουσα στο ΤΕΦΑΑ - ΠΘ Ιπποκράτης

Διαβάστε περισσότερα

Από τον Κώστα κουραβανα

Από τον Κώστα κουραβανα Από τον Κώστα κουραβανα Περιεχόμενα Γενικός ορισμός παχυσαρκίας Ορμονικοί-Γονιδιακοί-παράγοντες Επιπτώσεις στην υγεία Θεραπεία-Δίαιτα Γενικός ορισμός παχυσαρκίας Παχυσαρκία είναι κλινική κατάσταση στην

Διαβάστε περισσότερα

# 43974 ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΙΣΧΥ Η ΕΓΓΥΗΣΗ, ΠΑΡΑΚΑΛΩ, ΠΡΙΝ ΠΡΟΒΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΟΡΓΑΝΟΥ, ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

# 43974 ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΙΣΧΥ Η ΕΓΓΥΗΣΗ, ΠΑΡΑΚΑΛΩ, ΠΡΙΝ ΠΡΟΒΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΟΡΓΑΝΟΥ, ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ Πολυόργανο # 43974 ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΙΣΧΥ Η ΕΓΓΥΗΣΗ, ΠΑΡΑΚΑΛΩ, ΠΡΙΝ ΠΡΟΒΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΟΡΓΑΝΟΥ, ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗΣ ΠΟΛΥΟΡΓΑΝΟΥ # 43974

Διαβάστε περισσότερα

BSB-510DE ΠΑΓΚΟΣ ΚΟΙΛΙΑΚΩΝ.

BSB-510DE ΠΑΓΚΟΣ ΚΟΙΛΙΑΚΩΝ. BSB-50DE ΠΑΓΚΟΣ ΚΟΙΛΙΑΚΩΝ www.body--sculpture. ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Παρακαλούμε φυλάξτε αυτό το εγχειρίδιο για να μπορείτε να ανατρέξετε εύκολα.. Είναι σημαντικό να διαβάσετε ολόκληρο το εγχειρίδιο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΟΜΕΤΡΙΑ. Τί είναι η εργομετρία;

ΕΡΓΟΜΕΤΡΙΑ. Τί είναι η εργομετρία; ΕΡΓΟΜΕΤΡΙΑ Τί είναι η εργομετρία; Είναι η διαδικασία μέσω της οποίας μετριούνται και μελετούνται τα ανθρωπομετρικά χαρακτηριστικά και οι φυσικές ικανότητες του ανθρώπου. Η εργομετρία χρησιμοποιεί εξοπλισμό

Διαβάστε περισσότερα

BEAUTY MASSAGER ΒΙΒΛΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ

BEAUTY MASSAGER ΒΙΒΛΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ BEAUTY MASSAGER ΒΙΒΛΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 2 ΠΡΟΣΟΧΗ 3 ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΜΑ & ΛΙΣΤΑ ΜΕΡΩΝ 6-8 ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗΣ 9 ΧΡΗΣΗ ΖΩΝΩΝ 11-14 ΕΓΓΥΗΣΗ 15-16 Αγαπητέ πελάτη, Παρακαλούμε διαβάστε

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ ΔΙΑΔΡΟΜΟΣ PK-07

ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ ΔΙΑΔΡΟΜΟΣ PK-07 PowerKing ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ ΔΙΑΔΡΟΜΟΣ PK-07 ΠΡΟΣΟΧΗ Παρακαλούμε διαβάστε όλες τις προφυλάξεις και τις οδηγίες σε αυτό το εγχειρίδιο πριν από την χρήση αυτού του εξοπλισμού. Εγχειρίδιο Χρήσης ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Η ΑΝΤΟΧΗ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΗΤΡΟΤΑΣΙΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ UEFA B

Η ΑΝΤΟΧΗ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΗΤΡΟΤΑΣΙΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ UEFA B Η ΑΝΤΟΧΗ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΗΤΡΟΤΑΣΙΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ UEFA B ΟΡΙΣΜΟΣ Γενικά με τον όρο αντοχή εννοούμε την φυσική (σωματική) και ψυχική ανθεκτικότητα του παίκτη στην κόπωση σε επιβαρύνσεις μεγάλης διάρκειας και

Διαβάστε περισσότερα

Παρακολούθηση & Αξιολόγηση Κολυμβητών

Παρακολούθηση & Αξιολόγηση Κολυμβητών ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΠΕΑΕΚ: ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΟΥ ΤΕΦΑΑ ΠΘ ΑΥΤΕΠΙΣΤΑΣΙΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ Ζ ΕΞΑΜΗΝΟ ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΗΣ Παρακολούθηση

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΣΑΖ ΠΟΔΙΩΝ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ

ΜΑΣΑΖ ΠΟΔΙΩΝ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΜΑΣΑΖ ΠΟΔΙΩΝ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Ενσωματωμένη ψηφιακή τεχνολογία Αυτόματη επιλογή χρόνου Ρύθμιση δεκαπέντε επιπέδων ταχύτητας Επιλογή πέντε επιπέδων υπέρυθρης ακτινοβολίας Αυτόματος υπολογισμός

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗΣ ΠΡΟΣΟΧΗ Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά τις παρακάτω παρατηρήσεις προκειμένου αφενός μεν να αποφευχθούν ατυχήματα από κακή λειτουργία αφετέρου δε να επιτευχθούν τα επιθυμητά αποτελέσματα. 1. Βεβαιωθείτε

Διαβάστε περισσότερα

Ζυγαριά μέτρησης και ανάλυσης σωματικού λίπους, μυϊκής μάζας και νερού. Οδηγίες χρήσης

Ζυγαριά μέτρησης και ανάλυσης σωματικού λίπους, μυϊκής μάζας και νερού. Οδηγίες χρήσης Ζυγαριά μέτρησης και ανάλυσης σωματικού λίπους, μυϊκής μάζας και νερού Οδηγίες χρήσης Οι λειτουργίες οι οποίες περιγράφονται σε αυτό το εγχειρίδιο, υπόκεινται σε μελλοντικές αλλαγές. 1 Πριν από την πρώτη

Διαβάστε περισσότερα

GR RO BG SI HR BA CS TR E-105. Exercise Monitor. Woelflistrasse 2 CH-3006 Bern Switzerland. Instruction Manual. ENERGETICS 2008 All rights reserved

GR RO BG SI HR BA CS TR E-105. Exercise Monitor. Woelflistrasse 2 CH-3006 Bern Switzerland. Instruction Manual. ENERGETICS 2008 All rights reserved GR RO BG SI HR BA CS TR Exercise Monitor E-0 Woelflistrasse CH-00 Bern Switzerland ENERGETICS 008 All rights reserved E-0_cover coatet_group.indd Instruction Manual 07.0.008 :: (D) (D) (D) (D) (D) (D)

Διαβάστε περισσότερα

34 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΞΕΤΕ ΤΕΝΙΣ. Υγεία, fitness, διασκέδαση κάνουν τον αθλητισμό άριστη επιλογή.

34 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΞΕΤΕ ΤΕΝΙΣ. Υγεία, fitness, διασκέδαση κάνουν τον αθλητισμό άριστη επιλογή. 34 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΞΕΤΕ ΤΕΝΙΣ Υγεία, fitness, διασκέδαση κάνουν τον αθλητισμό άριστη επιλογή. Όλοι έχουμε ακούσει ότι το τένις αναφέρεται ως "άθλημα για μια ζωή". Αλλά, είναι αυτή η πραγματικότητα; Σύμφωνα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ. Εγχειρίδιο λειτουργίας ΜΟΝΤΕΛΟ: Β800P

ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ. Εγχειρίδιο λειτουργίας ΜΟΝΤΕΛΟ: Β800P ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ ΜΟΝΤΕΛΟ: Β800P Εγχειρίδιο λειτουργίας ΕΛΛΗΝΙΚΑ Λίστα Εξαρτημάτων A Βασικό πλαίσιο Β Μπροστινός σταθεροποιητής Γ Πίσω σταθεροποιητής Ε Λαβή τιμονιού Κεντρικός σωλήνας στήριξης ΣΤ Σέλα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ ΚΟΥΜΠΟΥΡΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ. Συνεργάτης ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ. Τμήμα Νοσηλευτικής

ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ ΚΟΥΜΠΟΥΡΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ. Συνεργάτης ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ. Τμήμα Νοσηλευτικής ΚΟΥΜΠΟΥΡΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ Συνεργάτης ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ Τμήμα Νοσηλευτικής ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ Το παιδί από τη γέννησή του μέχρι την ηλικία των 19 έως 20 ετών παρουσιάζει μία αύξηση του βάρους αλλά και του ύψους. Αν

Διαβάστε περισσότερα

Ελλειπτικό AL437E-1 ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ! ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΠΡΙΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΟ ΕΛΛΕΙΠΤΙΚΟ.

Ελλειπτικό AL437E-1 ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ! ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΠΡΙΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΟ ΕΛΛΕΙΠΤΙΚΟ. Ελλειπτικό AL437E-1 ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ! ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΠΡΙΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΟ ΕΛΛΕΙΠΤΙΚΟ. Απαραίτητες Οδηγίες Ασφαλείας Σας ευχαριστούμε για την επιλογή των προϊόντων μας. Για

Διαβάστε περισσότερα

Χαμηλώνω προς και σηκώνομαι από το πάτωμα με ασφάλεια

Χαμηλώνω προς και σηκώνομαι από το πάτωμα με ασφάλεια Χαμηλώνω προς και σηκώνομαι από το πάτωμα με ασφάλεια http://www.laterlifetraining.co.uk/ Aσφάλεια Βεβαιωθείτε ότι η καρέκλα που χρησιμοποιείτε είναι ανθεκτική και σταθερή. Φορέστε άνετα ρούχα και υποδήματα,

Διαβάστε περισσότερα

FAVORIT (κωδ. 7978-900)

FAVORIT (κωδ. 7978-900) ΚΩΠΗΛΑΤΙΚΟ FAVORIT (κωδ. 7978-900) Παρόµοια Απεικόνιση ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΕΛΛΑ ΑΣ & ΚΥΠΡΟΥ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ Υπολογισµός του συνολικού αριθµού χιλιοµέτρων 1 κίνηση κωπηλασίας ισοδυναµεί µε απόσταση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΑΣΚΗΣΕΩΝ & ΟΔΗΓΙΩΝ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΠΟΝΟ ΣΤΟΝ ΑΥΧΕΝΑ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΑΣΚΗΣΕΩΝ & ΟΔΗΓΙΩΝ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΠΟΝΟ ΣΤΟΝ ΑΥΧΕΝΑ Τ ε χ ν ο λ ο γ ι κ ό Ε κ π α ι δ ε υ τ ι κ ό Ί δ ρ υ μ α Σ τ ε ρ ε ά ς Ε λ λ ά δ α ς Σ χ ο λ ή Ε π α γ γ ε λ μ ά τ ω ν Υ γ ε ί α ς & Π ρ ό ν ο ι α ς Τ μ ή μ α Φ υ σ ι κ ο θ ε ρ α π ε ί α ς Π ρ ό γ ρ α

Διαβάστε περισσότερα

δύναμη και προπόνηση δύναμης προπόνηση με βάρη

δύναμη και προπόνηση δύναμης προπόνηση με βάρη δύναμη και προπόνηση δύναμης προπόνηση με βάρη ταξινόμιση της φυσικής κατάστασης Δύναμη Αντοχή φυσική κατάστασ η Ταχύτητα Ευλυγισία ποιοι ασχολούνται με την άσκηση με βάρη οι αθλητές της άρσης βαρών, οι

Διαβάστε περισσότερα

Ιδέες για ένα σωστό πρωινό

Ιδέες για ένα σωστό πρωινό Ιδέες για ένα σωστό πρωινό Υγιεινή Διατροφή Ισορροπία Ποικιλία Μέτρο Ομάδες τροφίμων Γάλα-γαλακτοκομικά προϊόντα (γιαούρτι) Φρούτα-απλοί υδατάνθρακες Λαχανικά (κυρίως πράσινα φυλλώδη) Ψωμί-αμυλώδη τρόφιμα

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΧΝΕΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ. Άσκηση και τρίτη ηλικία Μάθημα Επιλογής Κωδικός: 005 Εαρινό εξάμηνο 2015

ΣΥΧΝΕΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ. Άσκηση και τρίτη ηλικία Μάθημα Επιλογής Κωδικός: 005 Εαρινό εξάμηνο 2015 ΣΥΧΝΕΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ Άσκηση και τρίτη ηλικία Μάθημα Επιλογής Κωδικός: 005 Εαρινό εξάμηνο 2015 ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ Περιεχόμενα προηγούμενης διάλεξης Περιγραφή παθολογιών

Διαβάστε περισσότερα

Υγεία και Άσκηση Ειδικών Πληθυσμών ΜΚ0958

Υγεία και Άσκηση Ειδικών Πληθυσμών ΜΚ0958 ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΠΡΟΟΔΟΥ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΥΠΟΓΛΥΚΑΙΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΣΑΚΧΑΡΩΝ-ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ ΑΣΚΗΣΗ ΣΕ ΑΛΜΥΡΟ ΝΕΡΟ ΥΠΟΓΛΥΚΑΙΜΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΡΤΗΡΙΑΚΗ ΥΠΕΡΤΑΣΗΣ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΟΝ ΣΔ -ΜΕΙΩΣΗ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο 6 Το τέλος της εποχής της Γενετικής

Κεφάλαιο 6 Το τέλος της εποχής της Γενετικής 1 Απόσπασμα από το βιβλίο «Πως να ζήσετε 150 χρόνια» του Dr. Δημήτρη Τσουκαλά Κεφάλαιο 6 Το τέλος της εποχής της Γενετικής Υπάρχει ένα δεδομένο στη σύγχρονη ιατρική που λειτουργεί όπως λειτουργούσε στην

Διαβάστε περισσότερα

Παχυσαρκία και Σακχαρώδης Διαβήτης

Παχυσαρκία και Σακχαρώδης Διαβήτης Παχυσαρκία και Σακχαρώδης Διαβήτης Τι είναι ο Σακχαρώδης Διαβήτης τύπου 2 (ΣΔ2) Ο Σακχαρώδης Διαβήτης γενικά είναι μια πάθηση κατά την οποία ο οργανισμός και συγκεκριμένα το πάγκρεας δεν παράγει ή δεν

Διαβάστε περισσότερα

Στυλιανή Ανή Χρόνη, Ph.D. Λέκτορας ΤΕΦΑΑ, ΠΘ, Τρίκαλα

Στυλιανή Ανή Χρόνη, Ph.D. Λέκτορας ΤΕΦΑΑ, ΠΘ, Τρίκαλα ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΦΥΛΟ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ Στυλιανή Ανή Χρόνη, Ph.D. Λέκτορας ΤΕΦΑΑ, ΠΘ, Τρίκαλα ΕΠΕΑΕΚ: ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΜΑΤΑ ΦΥΛΟΥ ΚΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Ζυγαριά με λειτουργίες Body Check Happy Life 30400

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Ζυγαριά με λειτουργίες Body Check Happy Life 30400 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Ζυγαριά με λειτουργίες Body Check Happy Life 30400 Συσκευή και Έλεγχοι Οθόνη Πλήκτρο ON / OFF (ενεργοπ. / απενεργοπ.) Πλήκτρο UP (πάνω) Πλήκτρο DOWN (κάτω) Πλήκτρο SET (ρύθμισης) Θήκη μπαταριών

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΤΑΒΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΕΣ ΜΕ

ΜΕΤΑΒΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΕΣ ΜΕ ΜΕΤΑΒΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ Εισηγητής: Πήδουλας Γεώργιος Msc. 1 ΜΕΤΑΒΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΑΕΡΟΒΙΑ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ Βελτιώνει την κεντρική και περιφερική ροή αίματος και ενισχύει την

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ : ΚΑΘ. ΑΘ.ΜΑΝΩΛΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΜΦΥΤΕΥΣΗ ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗ

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ : ΚΑΘ. ΑΘ.ΜΑΝΩΛΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΜΦΥΤΕΥΣΗ ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ : ΚΑΘ. ΑΘ.ΜΑΝΩΛΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΜΦΥΤΕΥΣΗ ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗ COPYRIGHT 2008 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΜΦΥΤΕΥΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Ενδεικτικό προπονητικό πρόγραμμα για τον Μαραθώνιο δρόμο. Δρ. Γιώργος Λουκαΐδης, PhD Εργοφυσιολόγος Δρό.Με.Α. Racing

Ενδεικτικό προπονητικό πρόγραμμα για τον Μαραθώνιο δρόμο. Δρ. Γιώργος Λουκαΐδης, PhD Εργοφυσιολόγος Δρό.Με.Α. Racing Ενδεικτικό προπονητικό πρόγραμμα για τον Μαραθώνιο δρόμο Δρ. Γιώργος Λουκαΐδης, PhD Εργοφυσιολόγος Δρό.Με.Α. Racing Ο Μαραθώνιος δρόμος αποτελεί ίσως το μαζικότερο και πιο ιστορικό αγώνισμα στον κόσμο.

Διαβάστε περισσότερα

EASY FIT 5 TRAINER ΟΡΓΑΝΟ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

EASY FIT 5 TRAINER ΟΡΓΑΝΟ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ EASY FIT 5 TRAINER ΟΡΓΑΝΟ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Κωδ: ΤΡΕΙΝΕΡ, ΤΡΕΙΝΕΡ-1 Το σετ που έχετε αγοράσει περιλαµβάνει: 1 Easy Fit 5 Trainer 2 χειρολαβές 2 µπάλες αντίστασης επίπεδο εκγύµνασης 2: µεσαίο (πράσινο)

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ AL-908L

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ AL-908L ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ AL-908L Σημαντικό! Παρακαλούμε διαβάστε αυτό το εγχειρίδιο πριν χρησιμοποιήσετε αυτή τη συσκευή. Σημαντικές πληροφορίες ασφάλειας Παρακαλώ κρατήστε αυτό το βιβλίο για πάντα! 1. Είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΕΙΝΗ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ. Υπεύθυνοι καθηγητές: Μπάρπας Κων/νος Αναστασιάδου Αντιγόνη

ΟΡΕΙΝΗ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ. Υπεύθυνοι καθηγητές: Μπάρπας Κων/νος Αναστασιάδου Αντιγόνη ΟΡΕΙΝΗ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ Ομάδα Α : Γιαννακούλα Αναστασία Γραμματικού Πέγκυ Δουλκερίδης Γιώργος Νίτσου Ανδριάνα Βαπορίδης Στυλιανός Καράι Λεντίνα Λάμπρου Αντώνιος Υπεύθυνοι καθηγητές: Μπάρπας Κων/νος Αναστασιάδου

Διαβάστε περισσότερα