Επίσης, θα θέλαµε να ευχαριστήσουµε τις παρακάτω φαρµακευτικές εταιρείες για τη δωρεάν παροχή φαρµάκων:

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Επίσης, θα θέλαµε να ευχαριστήσουµε τις παρακάτω φαρµακευτικές εταιρείες για τη δωρεάν παροχή φαρµάκων:"

Transcript

1 Μέσα στο έτος 2003 οι «ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΡ ΙΑΣ» πραγµατοποίησαν δέκα τέσσερις αποστολές. Συνολικά εξετάστηκαν ασθενείς στους οποίους χορηγήθηκε δωρεάν φαρµακευτική αγωγή. Επίσης µεγάλος αριθµός ασθενών δέχτηκε ιατροφαρµακευτική περίθαλψη στα νοσοκοµεία της Βαγδάτης. Επιπλέον έγιναν πολλές επισιτιστικές αποστολές σε διάφορες περιοχές της Ασίας και της Αφρικής. Σκοπός των αποστολών των «ΓΙΑΤΡΩΝ ΚΑΡ ΙΑΣ» είναι η δωρεάν παροχή βοήθειας σε άτοµα υποβαθµισµένων περιοχών του πλανήτη, ανεξαρτήτως θρησκείας, χρώµατος, φύλου και φυλής καθώς και η πραγµατοποίηση έργων κοινής ωφέλειας. Τα φάρµακα που παρέχονται στους ασθενείς στις αποστολές προέρχονται από δωρεές φαρµακευτικών εταιρειών, ιδιωτών, πολλά δε αγοράζονται µε τους πόρους της οργάνωσης. Θα θέλαµε να εκφράσουµε τις θερµές µας ευχαριστίες στα παρακάτω νοσοκοµεία για την προσφορά εργαλείων εξωτερικής οστεοσύνθεσης και άλλου χειρουργικού υλικού που ήταν απαραίτητα για τους ασθενείς που νοσηλεύονται σε νοσοκοµεία της Βαγδάτης: Λαικό ΚΑΤ Ευαγγελισµό Γενικό Κρατικό Νικαίας Τζάνειο Ερυθρό Σταυρό Νοσοκοµείο Ρόδου Επίσης, θα θέλαµε να ευχαριστήσουµε τις παρακάτω φαρµακευτικές εταιρείες για τη δωρεάν παροχή φαρµάκων: Novartis Hellas Roche Hellas A.E. Vianex Glaxo Smith Klime Beecham Pharmacia Επίσης, ευχαριστούµε θερµά την «ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ» για την επιχορήγησή της προς τους «ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΡ ΙΑΣ ιευκρινίζεται ότι στις αποστολές επισιτιστικής βοήθειας, τα τρόφιµα αγοράζονται τοπικά στις χώρες που δέχονται τη βοήθεια και τα έξοδα που προκύπτουν καλύπτονται από τα µέλη των αποστολών. Η διανοµή των φαρµάκων και των τροφίµων πραγµατοποιείται πάντα από τα µέλη των αποστολών ατοµικά στους πάσχοντες κατά τις ανάγκες.

2 ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ: ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ: Ιωάννης Σωτηρίου (Ιατρός), Ελένη Σωτηρίου (Βοηθός Ιατρού), Ξενοφών Γιαταγάνας (Ιατρός), Αλεξάνδρα Γιαταγάνα (Βοηθός), Παντελής Υψηλάντης ( ιοικητικός), Μαίρη Υψηλάντου (Βοηθός) ΣΚΟΠΟΣ: Παροχή ιατροφαρµακευτικής περίθαλψης στους κατοίκους χωριών της ευρύτερης περιοχής του Hyderabad Η εξαµελής οµάδα παρείχε δωρεάν ιατροφαρµακευτική περίθαλψη στον πάσχοντα πληθυσµό στην Ινδία σε αποµακρυσµένες αγροτικές περιοχές που είχε επιλέξει η ιατρός Geetha Reddy (πρώην Κυβερνητικό στέλεχος). Περίπου ασθενείς εξετάστηκαν και αντιµετωπίστηκαν. Οι κυριότερες ασθένειες των περιοχών ήταν αρθραλγίες, οσφυαλγίες ελονοσία, γαστρεντερίτιδες, γυναικολογικές παθήσεις, δερµατοπάθειες, οφθαλµολογικές παθήσεις και λοιµώξεις του αναπνευστικού συστήµατος.

3 ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ: ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ: Ιωάννης Σωτηρίου (Ιατρός), Ελένη Σωτηρίου ( Βοηθός Ιατρού), Ξενοφών Γιαταγάνας (Ιατρός), Αλεξάνδρα Γιαταγάνα (Βοηθός), Παντελής Υψηλάντης ( ιοικητικός), Μαίρη Υψηλάντου (Βοηθός). ΣΚΟΠΟΣ: Παροχή ιατροφαρµακευτικής περίθαλψης στους κατοίκους των πολιτειών IMO και EBONYI. Η οµάδα δουλεύει πάντα µε την συνεργασία των τοπικών αρχών, οι οποίες συνήθως παρέχουν διαµονή και αστυνοµικά όργανα για ασφάλεια. Κατά τη διάρκεια αυτής της αποστολής η οµάδα παρείχε δωρεάν ιατροφαρµακευτική περίθαλψη σε άτοµα των πολιτειών Imo και Ebonyi. Ο πληθυσµός που εξετάστηκε νοσούσε κυρίως από: ελονοσία, ελµινθιάνσεις, δερµατικά νοσήµατα, νοσήµατα των οφθαλµών, ωτίτιδα, γαστρεντερίτιδα λοιµώξεις ανωτέρου αναπνευστικού συστήµατος, λέπρα, φυµατίωση και αφροδίσια νοσήµατα. Κατά την εκεί παραµονή µας επισκεφτήκαµε το υπό ανέγερση σχολείο για µαθητές µέσης εκπαίδευσης, το οποίο κατασκευάζεται µε την υποστήριξη της οργάνωσης και θα δωριστεί στην πολιτεία Ebonyi. Το σχολείο θα έχει την ονοµασία «ΠΛΑΤΩΝ». Η παιδεία αποτελεί την αφετηρία της προσπάθειας της οργάνωσης «ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΡ ΙΑΣ» για την βελτίωση της ποιότητας της ζωής του τοπικού πληθυσµού.

4 ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ: ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ: Ιωάννης Σωτηρίου (Ιατρός), Ελένη Σωτηρίου (Βοηθός Ιατρού), Ξενοφών Γιαταγάνας (Ιατρός), Αλεξάνδρα Γιαταγάνα (Βοηθός), Παντελής Υψηλάντης ( ιοικητικός), Μαίρη Υψηλάντου (Βοηθός) ΣΚΟΠΟΣ: Παροχή ιατροφαρµακευτικής περίθαλψης στους κατοίκους της περιοχής Κατράνγκ και Ντούκουλα, στο Βόρειο Καµερούν (1500 χµ από την πρωτεύουσα Yaounde). Για τέταρτη συνεχόµενη χρονιά οι ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΡ ΙΑΣ παρείχαν τις ιατροφαρµακευτικές τους υπηρεσίες στα χωριά Κατράνγκ, Ντούκουλα, Βιρί, Ντατσένγκα και Γκανγκαλάν. Ο λόγος των τακτικών επισκέψεων της οργάνωσης στην περιοχή αυτή είναι ότι µεγάλο µέρος του πληθυσµού νοσεί από βαρύτατες ασθένειες. Είναι παρήγορο όµως ότι καθώς περνάει ο χρόνος διαπιστώνουµε ουσιαστικές αλλαγές και βελτιώσεις στην εφαρµογή των κανόνων υγιεινής και της σωστής διατροφής. Ζώντας µαζί µε τους κατοίκους για αρκετό χρονικό διάστηµα, από την ενηµέρωση που τους κάνουµε κάθε φορά που τους επισκεπτόµαστε, έχουν αρχίσει να υιοθετούν τις υποδείξεις µας ως προς την καθαριότητα και την προετοιµασία του φαγητού. Περίπου άτοµα έλαβαν ιατροφαρµακευτική περίθαλψη. Ο τοπικός πληθυσµός νοσεί κυρίως από ελονοσία, φυµατίωση, ελµινθίαση, βρογχίτιδα, αρθρίτιδα, βρογχοκήλη, αφροδίσια νοσήµατα, γαστρεντερίτιδα, προβλήµατα οφθαλµών, φιλαρίαση, σχιστοσωµίαση, οσφυαλγία. Συχνά αίτια πολλών ασθενειών είναι η έλλειψη καθαρού πόσιµου νερού, τα λιµνάζοντα ακάθαρτα νερά, ο υποσιτισµός και η µη τήρηση των βασικών κανόνων υγιεινής.

5 ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ: ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ: Ιωάννης Σωτηρίου (Ιατρός), Ελένη Σωτηρίου (Βοηθός Ιατρού), Ξενοφών Γιαταγάνας (Ιατρός), Αλεξάνδρα Γιαταγάνα (Βοηθός), Παντελής Υψηλάντης ( ιοικητικός), Μαίρη Υψηλάντου (Βοηθός) ΣΚΟΠΟΣ: Παροχή ιατροφαρµακευτικής περίθαλψης στον πληθυσµό που κατοικεί στο χωριό Bongor Han Han Αυτή είναι η πρώτη επίσκεψη των ΓΙΑΤΡΩΝ ΚΑΡ ΙΑΣ στο Τσάντ προσφέροντας για µια ηµέρα δωρεάν ιατροφαρµακευτική περίθαλψη στον πάσχοντα πληθυσµό που κατοικεί στις περιοχές γύρο από το χωριό Bongor Han Han. Το χωριό αυτό απέχει 3 ώρες µε το αυτοκίνητο από το Κατράνγκ, που είναι το µέρος στο Βόρειο Καµερούν όπου διέµενε η οµάδα. Ο δρόµος ήταν δύσβατος χωµατόδροµος. ύο χιλιάδες περίπου άτοµα εξετάστηκαν και έλαβαν φαρµακευτική αγωγή. Συνήθη νοσήµατα ήταν ελονοσία, ελµινθιάνσεις, δερµατίτιδες, νοσήµατα των οφθαλµών, γαστρεντερίτιδες και λοιµώξεις ανωτέρου αναπνευστικού συστήµατος. Καταγράφοντας τις µεγάλες ανάγκες ιατροφαρµακευτικής περίθαλψης και παρατηρώντας ότι ο πληθυσµός είναι αποµονωµένος και στερηµένος από κάθε µορφής βοήθεια, (ιατρικής και επισιτιστικής), αποφασίσαµε να επισκεφτούµε και πάλι το µέρος αυτό στην επόµενη αποστολή στο Βόρειο Καµερούν, αλλά αυτή τη φορά για µεγαλύτερο χρονικό διάστηµα.

6 ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ: ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ: Ιωάννης Σωτηρίου (Ιατρός), Ελένη Σωτηρίου (Βοηθός Ιατρού), Ξενοφών Γιαταγάνας (Ιατρός), Αλεξάνδρα Γιαταγάνα (Βοηθός), Παντελής Υψηλάντης ( ιοικητικός), Μαίρη Υψηλάντου (Βοηθός) ΣΚΟΠΟΣ: Μεταφορά υλικού για την παροχή ιατροφαρµακευτικής περίθαλψης σε ασθενείς που νοσηλεύονταν σε νοσοκοµεία της Βαγδάτης H εξαµελής οµάδα των ΓΙΑΤΡΩΝ ΚΑΡ ΙΑΣ ήταν η πρώτη ανθρωπιστική µη κυβερνητική οργάνωση που έφτασε κατά την διάρκεια των βοµβαρδισµών κοντά στα θύµατα της επίθεσης στο Ιράκ. Η αποστολή µετέφερε µέσω Συρίας στην Βαγδάτη ιατροφαρµακευτικό υλικό πεντακοσίων κιλών περίπου, το οποίο περιελάµβανε αντιβίωση, παυσίπονα και ιατροφαρµακευτικό υλικό για περιποίηση τραυµάτων. Η οµάδα έφτασε αεροπορικώς στην αµασκό και από εκεί διέσχισε το Ιράκ µε φορτηγά µέχρι την Βαγδάτη. Η διαδροµή ήταν πολύ δύσκολη καθώς ο πόλεµος µαινόταν. Οι ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΡ ΙΑΣ επισκέφτηκαν τα νοσοκοµεία Alnoor και Al Kindi. Η κατάσταση ήταν απελπιστική καθώς κατέφθαναν συνεχώς τραυµατίες, πολλοί από τους οποίους ήταν ήδη νεκροί αλλά και ακρωτηριασµένα άτοµα στα οποία δεν υπήρχαν τα µέσα για την παροχή περίθαλψης. Ολόκληρες οικογένειες ξεκληρίστηκαν.

7 ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ: ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ: Ιωάννης Σωτηρίου (Ιατρός), Ελένη Σωτηρίου (Βοηθός Ιατρού), Ξενοφών Γιαταγάνας (Ιατρός), Αλεξάνδρα Γιαταγάνα (Βοηθός), Παντελής Υψηλάντης ( ιοικητικός), Μαίρη Υψηλάντου (Βοηθός) ΣΚΟΠΟΣ: Μεταφορά φαρµακευτικού και χειρουργικού υλικού για την αντιµετώπιση των θυµάτων του πολέµου που νοσηλεύονταν σε νοσοκοµεία της Βαγδάτης Η οµάδα µετέφερε ιατροφαρµακευτικό υλικό περίπου 3 τόνων. Μεγάλο µέρος του υλικού αυτού αγοράστηκε µε χρήµατα της δωρεάς της Βουλής των Ελλήνων ( Ευρώ) προς τους ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΡ ΙΑΣ. Το υπόλοιπο συγκεντρώθηκε από δωρεές νοσοκοµείων, φαρµακευτικών εταιρειών, πολιτών, δήµων, σχολείων και κοινοτήτων κυρίως στη Ρόδο. Ένα σοβαρό µέρος της αξίας των φαρµάκων καλύφθηκε από πόρους των ΓΙΑΤΡΩΝ ΚΑΡ ΙΑΣ. Το ιατροφαρµακευτικό υλικό και κυρίως το χειρουργικό υλικό για τις ορθοπεδικές επεµβάσεις προσφέρθηκε στο παιδιατρικό νοσοκοµείο Al Kindi το οποίο είχε λεηλατηθεί και εγκαταλειφτεί από το προσωπικό. Το φορτίο περιελάµβανε φάρµακα νάρκωσης, υλικό εξωτερικών οστεοσυνθέσεων για τα οστικά τραύµατα, σάκους αίµατος, παυσίπονα, αντιβιοτικά, αντιφλεγµονώδη, βιταµίνες, σίδηρο, αντιυπερτασικά, κολλύρια, δερµατολογικές αλοιφές, αντιδιαρροικά, αντισηπτικά, κυτταροστατικά για τις παιδικές λευχαιµίες που µας είχαν ζητηθεί, και επιδεσµικό υλικό για την περιποίηση τραυµάτων. Με µεγάλη ικανοποίηση διαπιστώσαµε την επαναλειτουργία του νοσοκοµείου µετά από µερικές ηµέρες.

8 ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ: ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ: Ελένη Σωτηρίου (Βοηθός Ιατρού), Κώστας Καλαιτζής (εθελοντής- βοηθός). ΣΚΟΠΟΣ: Παροχή ιατροφαρµακευτικής περίθαλψης και επισιτιστικής βοήθειας σε ασθενείς που νοσηλεύονταν σε νοσοκοµεία της Βαγδάτης Η αποστολή εισήλθε και πάλι στο Ιράκ µέσω Συρίας. Αυτή τη φορά µεταφέρθηκαν ιατροφαρµακευτικό υλικό και τρόφιµα σε κονσέρβες (ψάρι και κρέας), οι οποίες αγοράστηκαν στη Συρία. Η Βουλή των Ελλήνων διέθεσε το ποσό των (δεκαπέντε χιλιάδων) Ευρώ για την κάλυψη των δαπανών αγοράς των κονσερβών αλλά και την µεταφορά των φαρµάκων στην Βαγδάτη. Η αποστολή παρέδωσε µέρος της ανθρωπιστικής βοήθειας στο νοσοκοµείο Al Kindi και το υπόλοιπο στο πρώην νοσοκοµείο Saddam όπου τα µέλη της αποστολής εργάστηκαν µερικές ώρες προσφέροντας τις υπηρεσίες τους σε νοσηλευόµενους ασθενείς. Τα φορτίο των φαρµάκων συγκεντρώθηκε από προσφορές νοσοκοµείων, ιδιωτών και εταιρειών. Ένα µεγάλο µέρος αγοράστηκε από τους πόρους της οργάνωσης. Στο φορτίο συµπεριλαµβάνονταν εργαλεία εξωτερικής οστεοσύνθεσης για τα οστικά τραύµατα, προσφορά των νοσοκοµείων της Αθήνας του Πειραιά και της Ρόδου.

9 ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ: ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ: Ελένη Σωτηρίου (Βοηθός Ιατρού) ΣΚΟΠΟΣ: Χορήγηση ιατροφαρµακευτικoύ υλικού σε νοσοκοµεία της Βαγδάτης Mεταφέρθηκε 1,5 τόνος ιατροφαρµακευτικού υλικού στα νοσοκοµεία Al Kindi και πρώην Saddam. Το υλικό αυτό συγκεντρώθηκε από διάφορα νοσοκοµεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης ενώ ένα µεγάλο µέρος αγοράστηκε µε τους πόρους της οργάνωσης. Η αποστολή εισήλθε στο Ιράκ από την Συρία. Οι βοµβαρδισµοί είχαν σταµατήσει αλλά στην Βαγδάτη επικρατούσε το χάος, το κράτος είχε διαλυθεί, τα πάντα είχαν λεηλατηθεί ενώ στα νοσοκοµεία υπήρχε έλλειψη φαρµάκων και δυνατοτήτων τροφοδοσίας των ασθενών.

10 ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ: ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ: Ελένη Σωτηρίου (Βοηθός Ιατρού) ΣΚΟΠΟΣ: Παροχή ιατροφαρµακευτικoύ υλικού αλλά και επισιτιστική βοήθεια σε νοσοκοµεία της Βαγδάτης Η αποστολή µετέφερε 1,5 τόνο ιατροφαρµακευτικό υλικό και τρόφιµα όπως κονσέρβες και φρούτα τα οποία είχαν αγοραστεί στην Συρία. Η ανθρωπιστική βοήθεια παραδόθηκε στα νοσοκοµεία Al Kindi και πρώην Sandam. Η κατάσταση ήταν πάλι πολύ άσχηµη και δεν διαπιστώθηκε καµία βελτίωση στην υποδοµή του κράτους.

11 ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ: ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ: Ελένη Σωτηρίου (Βοηθός Ιατρού) ΣΚΟΠΟΣ: Παροχή επισιτιστικής βοήθειας στο πληθυσµό που κατοικεί στην πόλη Βασόρα Αυτή τη φορά η βοήθεια είχε ως αποδέκτη τον πληθυσµό της πόλης Βασόρα του Ιράκ. Στην πόλη αυτή είχαν βοµβαρδιστεί οι αποθήκες τροφίµων από τις πρώτες ηµέρες της επίθεσης και οι ανάγκες του πληθυσµού σε τρόφιµα ήταν µεγάλες και άµεσες. Η αποστολή µετέφερε τρόφιµα και φρούτα που αγοράστηκαν στη Συρία. Οι κάτοικοι της πόλης δέχτηκαν την ανθρωπιστική βοήθεια µε µεγάλη ανακούφιση.

12 ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ: ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ: Ελένη Σωτηρίου (Βοηθός Ιατρού) ΣΚΟΠΟΣ: Παροχή επισιτιστικής βοήθειας στην ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας Μονρόβια Η αποστολή έφτασε στην πρωτεύουσα της Λιβερίας, Μονρόβια όπου µε µεγάλη δυσκολία, λόγω έλλειψης συγκοινωνίας, µεταφέρθηκε στο κέντρο της πόλης. Εκεί αγοράστηκαν 12 τόνοι ρύζι, 8 τόνοι καλαµπόκι και 500 κιλά σιµιγδάλι τα οποία µοιράστηκαν στον πληθυσµό που κατοικεί στην περιοχή Bong Hills. Η πραγµατοποίηση της αποστολής ήταν πολύ δύσκολη λόγω του εµφυλίου πολέµου και ο πληθυσµός είχε µεγάλη ανάγκη επισιτιστικής βοήθειας.

13 ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ: ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ: Ελένη Σωτηρίου (Βοηθός Ιατρού) ΣΚΟΠΟΣ: Παροχή ιατροφαρµακευτικής και επισιτιστικής βοήθειας σε νοσοκοµεία της Βαγδάτης. Η αποστολή µετέφερε και παρέδωσε στο νοσοκοµείο Al Kindi και πρώην Saddam 60 κούτες ιατροφαρµακευτικό υλικό. Οι κούτες αυτές περιείχαν επιδεσµικό υλικό για την περιποίηση τραυµάτων, αντιβιωτικά, παυσίπονα και αντισηπτικά. Επίσης αγοράστηκαν στη Συρία παιδικές τροφές και κονσέρβες αξίας 23,000 (είκοσι τριών χιλιάδων) ευρώ τα οποία µεταφέρθηκαν και διανεµήθηκαν στα δυο νοσοκοµεία της Βαγδάτης.

14 ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ: ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ: Ξενοφών Γιαταγάνας (Ιατρός), Ελένη Σωτηρίου (Βοηθός Ιατρού), Ιωάννης Σωτηρίου (Ιατρός), Παντελής Υψηλάντης ( ιοικητικός), Μαίρη Υψηλάντου (Βοηθός) ΣΚΟΠΟΣ: Παροχή ιατροφαρµακευτικής και επισιτιστικής βοήθειας σε χωριά της Νότιας Ινδίας- πολιτεία Andhra Pradesh Η αποστολή επισκέφτηκε συνολικά 24 χωριά σε αποµακρυσµένες αγροτικές περιοχές στις οποίες οι κάτοικοι εκτός από µεγάλη ανάγκη ιατροφαρµακευτικής περίθαλψης είχαν ανάγκη και επισιτιστικής βοήθειας λόγω της ξηρασίας που επικρατεί εδώ και µήνες στην περιοχή. Αγοράστηκαν και µοιράστηκαν στον πληθυσµό 5 τόνοι ρύζι και 5 τόνοι φάβας. Εξετάστηκαν περίπου ασθενείς οι οποίοι έπασχαν κυρίως από αρθραλγίες, µυαλγίες, ελµινθίαση, ελονοσία, νοσήµατα του αναπνευστικού, καρδιοπάθειες, φυµατίωση, βρογχίτιδα και δερµατοπάθειες.

15 ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ: ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ: Ελένη Σωτηρίου (Βοηθός Ιατρού) ΣΚΟΠΟΣ: Παροχή επισιτιστικής βοήθειας σε χωριά της Νότιας Ινδίαςπολιτεία Andhra Pradesh Αγοράστηκαν και µοιράστηκαν 6,5 τόνοι ρύζι και 3,5 τόνοι φάβα στον πληθυσµό που κατοικεί στα χωριά της πολιτείας Andhra Pradesh. Σε προηγούµενη αποστολή της οργάνωσης τον Νοέµβριο είχε διαπιστωθεί µεγάλη ανάγκη επισιτιστικής βοήθειας λόγω της ξηρασίας που επικρατεί στην περιοχή τους τελευταίους µήνες. Η βοήθεια που µοιράστηκε σε κάθε οικογένεια αναµένεται να κρατήσει περίπου 3 µήνες.

ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ 2013

ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ 2013 ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ 2013 Γιατροί του Κόσμου - Ελλάδας 2013 1 ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ 2012 Γιατροί του Κόσμου - Ελλάδας 2012 1 Προγράμματα Εσωτερικού 1. Ανοιχτά Πολυιατρεία

Διαβάστε περισσότερα

Άνθρωποι για τον Άνθρωπο

Άνθρωποι για τον Άνθρωπο ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ Άνθρωποι για τον Άνθρωπο Οργανώσεις με κοινωνικό έργο στον χώρο της υγείας Άνθρωποι για τον Άνθρωπο Οργανώσεις με κοινωνικό έργο στον χώρο της υγείας ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ περιεχόμενα Praksis...

Διαβάστε περισσότερα

χωρίςσύνορα Εγκαταλείποντας τον αδυσώπητο πόλεμο Οι Σύροι πρόσφυγες αναζητούν καταφύγιο IΟΥΛΙΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2014

χωρίςσύνορα Εγκαταλείποντας τον αδυσώπητο πόλεμο Οι Σύροι πρόσφυγες αναζητούν καταφύγιο IΟΥΛΙΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2014 χωρίςσύνορα IΟΥΛΙΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2014 90 Pierre-Yves Bernard Εγκαταλείποντας τον αδυσώπητο πόλεμο Οι Σύροι πρόσφυγες αναζητούν καταφύγιο ΚΩΔΙΚΟΣ 1073 ΓΙΑΤΡΟΙ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ ΞΕΝΙΑΣ 15, 11527, ΑΘΗΝΑ χωρίςσύνορα

Διαβάστε περισσότερα

Newsletter/03. με αλληλεγγύη. Στην κρίση απαντάμε

Newsletter/03. με αλληλεγγύη. Στην κρίση απαντάμε ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2012 Στην κρίση απαντάμε με αλληλεγγύη Photo: Γιάννης Γιαννακόπουλος Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, την Πρωτομαγιά, στο Γκάζι, η

Διαβάστε περισσότερα

Τρίπολη Σελ. 193 35. Δημιουργική Απασχόληση στα Αεροδρόμια Στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ» Σελ. 201 Στον Κρατικό Αερολιμένα

Τρίπολη Σελ. 193 35. Δημιουργική Απασχόληση στα Αεροδρόμια Στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ» Σελ. 201 Στον Κρατικό Αερολιμένα ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1 1. Το ημερολόγιο του Ανδρέα Σελ. 3 2. Η ταυτότητα του Οργανισμού Σελ. 4 3. Τμήμα Κοινωνικής & ψυχολογικής στήριξης Σελ. 5 4. Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056 Σελ. 6 5. Καταγγελίες

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ (Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.)

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ (Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.) 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Σελίδα Μήνυμα Δημάρχου... 3 Εισαγωγή Προέδρου Ο.Κ.Π.Α.Π.Α... 5 Α. Κρίση και Κοινωνική πολιτική... 7 Β. Γενικές παρατηρήσεις... 9 Γ. Κεντρική υπηρεσία... 10 Γ1. Οικονομικά στοιχεία Ο.Κ.Π.Α.Π.Α...

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΕΥΑΛΩΤΩΝ ΑΙΤΟΥΝΤΩΝ ΑΣΥΛΟ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ, ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑΣ 70 ΑΤΟΜΩΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΡΓΟΥ

ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΕΥΑΛΩΤΩΝ ΑΙΤΟΥΝΤΩΝ ΑΣΥΛΟ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ, ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑΣ 70 ΑΤΟΜΩΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΡΓΟΥ ΜΑΪΟΣ 2014 01_Eνημερωτικό Δελτίο ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΕΥΑΛΩΤΩΝ ΑΙΤΟΥΝΤΩΝ ΑΣΥΛΟ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ, ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑΣ 70 ΑΤΟΜΩΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΡΓΟΥ Το προτεινόμενο από τους «Γιατρούς του Κόσμου» (ΓτΚ) και το «Ελληνικό

Διαβάστε περισσότερα

28. Φιλοξενία παιδιών σε κίνδυνο Σελ. 226 Σπίτι στα Άνω Πατήσια Σελ. 228 Σπίτι στο Περιστέρι Σελ. 231 Σπίτι στη Νίκαια Σελ. 240 Σπίτι στο Μαρούσι

28. Φιλοξενία παιδιών σε κίνδυνο Σελ. 226 Σπίτι στα Άνω Πατήσια Σελ. 228 Σπίτι στο Περιστέρι Σελ. 231 Σπίτι στη Νίκαια Σελ. 240 Σπίτι στο Μαρούσι ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1 1. Το ημερολόγιο του Ανδρέα Σελ. 3 2. Η ταυτότητα του συλλόγου Σελ. 4 3. Τμήμα Κοινωνικής & ψυχολογικής στήριξης Σελ. 5 4. Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056 Σελ. 6 5. Επιτόπια

Διαβάστε περισσότερα

B-1. Βοήθειας (Good Humanitarian Donorship Principles).

B-1. Βοήθειας (Good Humanitarian Donorship Principles). 2 Ε Υ Τ Ε Ρ Ο Μ Ε Ρ Ο Σ Β Α Σ Ι Κ Ο Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α Α Ν Α Π Τ Υ Ξ Ι Α Κ Η Σ Β Ο Η Θ Ε Ι Α Σ 41 B-1 Επείγουσα Ανθρωπιστική και Επισιτιστική Βοήθεια 1. Θεσµικά θέµατα Θεσµοθέτηση κανονιστικού πλαισίου

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 3 ΜΕΘΟ ΟΛΟΓΙΑ... 6 Η ΕΙ ΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑ Α... 8 ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΙ ΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑ Α... 13 1. Μονάδες εκπαίδευσης στην Ελλάδα...

Διαβάστε περισσότερα

Ε Υ Τ Ε Ρ Ο Μ Ε Ρ Ο Σ Β Α Σ Ι Κ Ο Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α Α Ν Α Π Τ Υ Ξ Ι Α Κ Η Σ Β Ο Η Θ Ε Ι Α Σ 30 Β-1 ιµερές Πρόγραµµα Αναπτυξιακής Βοήθειας Β-1.1 Επείγουσα ανθρωπιστική και επισιτιστική βοήθεια Η καταπολέµηση

Διαβάστε περισσότερα

Υπηρεσίες Έγκαιρης Παιδικής Παρέμβασης στην Κύπρο. Περιορισμοί Προτάσεις. Οκτώβριος 2011

Υπηρεσίες Έγκαιρης Παιδικής Παρέμβασης στην Κύπρο. Περιορισμοί Προτάσεις. Οκτώβριος 2011 Υπηρεσίες Έγκαιρης Παιδικής Παρέμβασης στην Κύπρο Περιορισμοί Προτάσεις Οκτώβριος 2011 Συντονιστική Υπηρεσία Έγκαιρης Παιδικής Παρέμβασης Μελέτη/Συγγραφή: Μαρίνα Παγιάτσου Συλλογή στοιχείων/καταγραφή προβλημάτων:

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 3 ΜΕΘΟ ΟΛΟΓΙΑ... 6 Η ΕΙ ΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑ Α... 8 ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΙ ΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑ Α... 13 1. Μονάδες εκπαίδευσης στην Ελλάδα... 14 2. Μονάδες

Διαβάστε περισσότερα

Ερευνητική Εργασία Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστηµών Α Λυκείου (2 0 τετράµηνο) Θέµα: Εθελοντισµός - Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις

Ερευνητική Εργασία Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστηµών Α Λυκείου (2 0 τετράµηνο) Θέµα: Εθελοντισµός - Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις Ερευνητική Εργασία Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστηµών Α Λυκείου (2 0 τετράµηνο) Θέµα: Εθελοντισµός - Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις Συντονιστές καθηγητές: Φουρναράκης Φίλιππος Σαββοπούλου Αντιγόνη ~ 1

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός 1877-2007

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός 1877-2007 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Μήνυµα του Προέδρου... 4 Διεθνές Κίνηµα Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ηµισελήνου... 6 Οι θεµελιώδεις αρχές... 8 Το έµβληµα... 12 Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός... 14 Η ιστορία... 16 Παρουσία του

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΙΚΟ ΣΑΣ ΩΡΕΑΝ ΑΝΤΙΤΥΠΟ # 73 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2012 ΤΟ ΠΕΡΙΟ ΙΚΟ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΥΓΕΙΑ. Οι πρωταθλητές της καρδιάς μας

ΤΟ ΙΚΟ ΣΑΣ ΩΡΕΑΝ ΑΝΤΙΤΥΠΟ # 73 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2012 ΤΟ ΠΕΡΙΟ ΙΚΟ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΥΓΕΙΑ. Οι πρωταθλητές της καρδιάς μας # 73 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2012 ΤΟ ΙΚΟ ΣΑΣ ΩΡΕΑΝ ΑΝΤΙΤΥΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟ ΙΚΟ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΥΓΕΙΑ Οι πρωταθλητές της καρδιάς μας Παραολυμπιακοί Αγώνες 2012 Φροντίζουμε να ζείτε την κάθε μέρα όπως την αξίζετε!

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ Πράξεις για την Οργάνωση και τη Λειτουργία Εθελοντικών Ομάδων στον Σχεδιασμό Παρεμβάσεων για την Διαχείριση Καταστάσεων Κρίσεων 1.ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Περιεχόμενα σελ

Διαβάστε περισσότερα

... σξφνωόξαβφω ξβαεφ βξάφ. [ειδήσεις] α.κξφβωολαςβρωλαβλεςβρφ ... σξφνωόξαβφω ξβαεφ βξάφ. α.κξφβωολαςβρωλαβλεςβρφ

... σξφνωόξαβφω ξβαεφ βξάφ. [ειδήσεις] α.κξφβωολαςβρωλαβλεςβρφ ... σξφνωόξαβφω ξβαεφ βξάφ. α.κξφβωολαςβρωλαβλεςβρφ ...... σξφνωόξαβφω ξβαεφ βξάφ [ειδήσεις] α.κξφβωολαςβρωλαβλεςβρφ...... σξφνωόξαβφω ξβαεφ βξάφ α.κξφβωολαςβρωλαβλεςβρφ Συνεργασία Ομίλου Ιατρικού Αθηνών με το AUGUSTANA COLLEGE Ιατρικό Κέντρο Αθηνών: Διεθνής

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΡΙΣΜΑ. Κύκλος ικαιωµάτων του Παιδιού. Υλοποίηση του προγράµµατος: «Προστασία και κοινωνική φροντίδα των παιδιών στο δρόµο»

ΠΟΡΙΣΜΑ. Κύκλος ικαιωµάτων του Παιδιού. Υλοποίηση του προγράµµατος: «Προστασία και κοινωνική φροντίδα των παιδιών στο δρόµο» Κύκλος ικαιωµάτων του Παιδιού ΠΟΡΙΣΜΑ (Ν. 3094/03 Συνήγορος του Πολίτη και άλλες διατάξεις, Άρ. 4 6) Θέµα: Υλοποίηση του προγράµµατος: «Προστασία και κοινωνική φροντίδα των παιδιών στο δρόµο» Βοηθός Συνήγορος

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ 1 2 ΤΡΙΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ: Καρασσαβίδης Σάββας. Καθηγητής (Επιβλέπων) Μηνασίδου Ευγενεία Καθηγήτρια ρ. Μπελλάλη Θάλλεια Επικ. Καθηγήτρια 3 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Εισαγωγή Οικογενειακή

Διαβάστε περισσότερα

Ανώτατο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυµα Κρήτης Σχολή Επαγγελµάτων Υγείας και Πρόνοιας Τµήµα Κοινωνικής Εργασίας. Ερευνητική Πτυχιακή Εργασία

Ανώτατο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυµα Κρήτης Σχολή Επαγγελµάτων Υγείας και Πρόνοιας Τµήµα Κοινωνικής Εργασίας. Ερευνητική Πτυχιακή Εργασία Ανώτατο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυµα Κρήτης Σχολή Επαγγελµάτων Υγείας και Πρόνοιας Τµήµα Κοινωνικής Εργασίας Ερευνητική Πτυχιακή Εργασία Ανίχνευση Οµάδας υψηλού κινδύνου για άνοια σε άτοµα των 65 ετών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΑ Α ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΦΡΟΝΤΙ Α ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ ΑΘΗΝΑ

ΕΛΛΑ Α ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΦΡΟΝΤΙ Α ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ ΑΘΗΝΑ ΕΛΛΑ Α ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΦΡΟΝΤΙ Α ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ ΑΘΗΝΑ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2002 1 ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ H ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

Τα νέα μας! Φεβρουάριος 2013

Τα νέα μας! Φεβρουάριος 2013 Τα νέα μας! Φεβρουάριος 2013 Ερυθρός Σταυρός 150 χρόνια απο την ίδρυση του μεγαλύτερου ανθρωπιστικού κινήματος Η αλτρουιστική διάθεση προσφοράς του Ερρίκου Ντυνάν προς τους τραυματίες της μάχης του Σολφερίνο,

Διαβάστε περισσότερα

Π Ε Ρ Ι Γ Ρ Α Φ Η Π Ρ Ο Ϊ Ο Ν Τ Ο Σ B o n j o u r H e a l t h

Π Ε Ρ Ι Γ Ρ Α Φ Η Π Ρ Ο Ϊ Ο Ν Τ Ο Σ B o n j o u r H e a l t h Π Ε Ρ Ι Γ Ρ Α Φ Η Π Ρ Ο Ϊ Ο Ν Τ Ο Σ B o n j o u r H e a l t h ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ Α. ΕΝΤΟΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΛΥΨΗ I. ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ Σε περίπτωση Ατυχήµατος ή Ασθενείας του Ασφαλισµένου η Εταιρία θα καταβάλλει

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΡΑΣΗΣ 2010 ΚΕΝΤΡΟΥ ΒΡΕΦΩΝ «Η ΜΗΤΕΡΑ»

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΡΑΣΗΣ 2010 ΚΕΝΤΡΟΥ ΒΡΕΦΩΝ «Η ΜΗΤΕΡΑ» ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΤΟΥΣ 2010 ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΡΑΣΗΣ 2010 ΚΕΝΤΡΟΥ ΒΡΕΦΩΝ «Η ΜΗΤΕΡΑ» Σελίδα 1 από 29 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ... 2 1. ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΦΟΡΕΑ... 3 2. ΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑ ΚΛΙΝΩΝ...

Διαβάστε περισσότερα

Μαζί για μία Καλύτερη Ζωή

Μαζί για μία Καλύτερη Ζωή Μαζί για μία Καλύτερη Ζωή 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Μήνυμα της Διεύθυνσης Κοινωνικής Υπευθυνότητας... σελ. 4 Ο Ομιλός μας...σελ. 5 Οι σημαντικότεροι σταθμοί στην ιστορία του Ομίλου FOURLIS... σελ. 6 Οι εταιρίες του

Διαβάστε περισσότερα

Newsletter#21. Συνάντηση Διεθνούς Δικτύου των ΓτΚ Δωρεάν Υγεία για τους Ανασφάλιστους

Newsletter#21. Συνάντηση Διεθνούς Δικτύου των ΓτΚ Δωρεάν Υγεία για τους Ανασφάλιστους ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2014 Συνάντηση Διεθνούς Δικτύου των ΓτΚ Δωρεάν Υγεία για τους Ανασφάλιστους Στις 21 Φεβρουαρίου 2014, στη Διεθνή Συνάντηση των μελών

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ii ΤΑΞΙ ΕΥΟΝΤΑΣ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΥΨΟΜΕΤΡΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ Το βιβλίο αυτό έχει γραφεί από ανθρώπους που τους αρέσει να ανεβαίνουν στα βουνά και τους ενδιαφέρει η ιατρική επιστήµη, ιδιαίτερα καθώς αυτή

Διαβάστε περισσότερα