Επίσης, θα θέλαµε να ευχαριστήσουµε τις παρακάτω φαρµακευτικές εταιρείες για τη δωρεάν παροχή φαρµάκων:

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Επίσης, θα θέλαµε να ευχαριστήσουµε τις παρακάτω φαρµακευτικές εταιρείες για τη δωρεάν παροχή φαρµάκων:"

Transcript

1 Μέσα στο έτος 2003 οι «ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΡ ΙΑΣ» πραγµατοποίησαν δέκα τέσσερις αποστολές. Συνολικά εξετάστηκαν ασθενείς στους οποίους χορηγήθηκε δωρεάν φαρµακευτική αγωγή. Επίσης µεγάλος αριθµός ασθενών δέχτηκε ιατροφαρµακευτική περίθαλψη στα νοσοκοµεία της Βαγδάτης. Επιπλέον έγιναν πολλές επισιτιστικές αποστολές σε διάφορες περιοχές της Ασίας και της Αφρικής. Σκοπός των αποστολών των «ΓΙΑΤΡΩΝ ΚΑΡ ΙΑΣ» είναι η δωρεάν παροχή βοήθειας σε άτοµα υποβαθµισµένων περιοχών του πλανήτη, ανεξαρτήτως θρησκείας, χρώµατος, φύλου και φυλής καθώς και η πραγµατοποίηση έργων κοινής ωφέλειας. Τα φάρµακα που παρέχονται στους ασθενείς στις αποστολές προέρχονται από δωρεές φαρµακευτικών εταιρειών, ιδιωτών, πολλά δε αγοράζονται µε τους πόρους της οργάνωσης. Θα θέλαµε να εκφράσουµε τις θερµές µας ευχαριστίες στα παρακάτω νοσοκοµεία για την προσφορά εργαλείων εξωτερικής οστεοσύνθεσης και άλλου χειρουργικού υλικού που ήταν απαραίτητα για τους ασθενείς που νοσηλεύονται σε νοσοκοµεία της Βαγδάτης: Λαικό ΚΑΤ Ευαγγελισµό Γενικό Κρατικό Νικαίας Τζάνειο Ερυθρό Σταυρό Νοσοκοµείο Ρόδου Επίσης, θα θέλαµε να ευχαριστήσουµε τις παρακάτω φαρµακευτικές εταιρείες για τη δωρεάν παροχή φαρµάκων: Novartis Hellas Roche Hellas A.E. Vianex Glaxo Smith Klime Beecham Pharmacia Επίσης, ευχαριστούµε θερµά την «ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ» για την επιχορήγησή της προς τους «ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΡ ΙΑΣ ιευκρινίζεται ότι στις αποστολές επισιτιστικής βοήθειας, τα τρόφιµα αγοράζονται τοπικά στις χώρες που δέχονται τη βοήθεια και τα έξοδα που προκύπτουν καλύπτονται από τα µέλη των αποστολών. Η διανοµή των φαρµάκων και των τροφίµων πραγµατοποιείται πάντα από τα µέλη των αποστολών ατοµικά στους πάσχοντες κατά τις ανάγκες.

2 ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ: ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ: Ιωάννης Σωτηρίου (Ιατρός), Ελένη Σωτηρίου (Βοηθός Ιατρού), Ξενοφών Γιαταγάνας (Ιατρός), Αλεξάνδρα Γιαταγάνα (Βοηθός), Παντελής Υψηλάντης ( ιοικητικός), Μαίρη Υψηλάντου (Βοηθός) ΣΚΟΠΟΣ: Παροχή ιατροφαρµακευτικής περίθαλψης στους κατοίκους χωριών της ευρύτερης περιοχής του Hyderabad Η εξαµελής οµάδα παρείχε δωρεάν ιατροφαρµακευτική περίθαλψη στον πάσχοντα πληθυσµό στην Ινδία σε αποµακρυσµένες αγροτικές περιοχές που είχε επιλέξει η ιατρός Geetha Reddy (πρώην Κυβερνητικό στέλεχος). Περίπου ασθενείς εξετάστηκαν και αντιµετωπίστηκαν. Οι κυριότερες ασθένειες των περιοχών ήταν αρθραλγίες, οσφυαλγίες ελονοσία, γαστρεντερίτιδες, γυναικολογικές παθήσεις, δερµατοπάθειες, οφθαλµολογικές παθήσεις και λοιµώξεις του αναπνευστικού συστήµατος.

3 ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ: ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ: Ιωάννης Σωτηρίου (Ιατρός), Ελένη Σωτηρίου ( Βοηθός Ιατρού), Ξενοφών Γιαταγάνας (Ιατρός), Αλεξάνδρα Γιαταγάνα (Βοηθός), Παντελής Υψηλάντης ( ιοικητικός), Μαίρη Υψηλάντου (Βοηθός). ΣΚΟΠΟΣ: Παροχή ιατροφαρµακευτικής περίθαλψης στους κατοίκους των πολιτειών IMO και EBONYI. Η οµάδα δουλεύει πάντα µε την συνεργασία των τοπικών αρχών, οι οποίες συνήθως παρέχουν διαµονή και αστυνοµικά όργανα για ασφάλεια. Κατά τη διάρκεια αυτής της αποστολής η οµάδα παρείχε δωρεάν ιατροφαρµακευτική περίθαλψη σε άτοµα των πολιτειών Imo και Ebonyi. Ο πληθυσµός που εξετάστηκε νοσούσε κυρίως από: ελονοσία, ελµινθιάνσεις, δερµατικά νοσήµατα, νοσήµατα των οφθαλµών, ωτίτιδα, γαστρεντερίτιδα λοιµώξεις ανωτέρου αναπνευστικού συστήµατος, λέπρα, φυµατίωση και αφροδίσια νοσήµατα. Κατά την εκεί παραµονή µας επισκεφτήκαµε το υπό ανέγερση σχολείο για µαθητές µέσης εκπαίδευσης, το οποίο κατασκευάζεται µε την υποστήριξη της οργάνωσης και θα δωριστεί στην πολιτεία Ebonyi. Το σχολείο θα έχει την ονοµασία «ΠΛΑΤΩΝ». Η παιδεία αποτελεί την αφετηρία της προσπάθειας της οργάνωσης «ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΡ ΙΑΣ» για την βελτίωση της ποιότητας της ζωής του τοπικού πληθυσµού.

4 ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ: ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ: Ιωάννης Σωτηρίου (Ιατρός), Ελένη Σωτηρίου (Βοηθός Ιατρού), Ξενοφών Γιαταγάνας (Ιατρός), Αλεξάνδρα Γιαταγάνα (Βοηθός), Παντελής Υψηλάντης ( ιοικητικός), Μαίρη Υψηλάντου (Βοηθός) ΣΚΟΠΟΣ: Παροχή ιατροφαρµακευτικής περίθαλψης στους κατοίκους της περιοχής Κατράνγκ και Ντούκουλα, στο Βόρειο Καµερούν (1500 χµ από την πρωτεύουσα Yaounde). Για τέταρτη συνεχόµενη χρονιά οι ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΡ ΙΑΣ παρείχαν τις ιατροφαρµακευτικές τους υπηρεσίες στα χωριά Κατράνγκ, Ντούκουλα, Βιρί, Ντατσένγκα και Γκανγκαλάν. Ο λόγος των τακτικών επισκέψεων της οργάνωσης στην περιοχή αυτή είναι ότι µεγάλο µέρος του πληθυσµού νοσεί από βαρύτατες ασθένειες. Είναι παρήγορο όµως ότι καθώς περνάει ο χρόνος διαπιστώνουµε ουσιαστικές αλλαγές και βελτιώσεις στην εφαρµογή των κανόνων υγιεινής και της σωστής διατροφής. Ζώντας µαζί µε τους κατοίκους για αρκετό χρονικό διάστηµα, από την ενηµέρωση που τους κάνουµε κάθε φορά που τους επισκεπτόµαστε, έχουν αρχίσει να υιοθετούν τις υποδείξεις µας ως προς την καθαριότητα και την προετοιµασία του φαγητού. Περίπου άτοµα έλαβαν ιατροφαρµακευτική περίθαλψη. Ο τοπικός πληθυσµός νοσεί κυρίως από ελονοσία, φυµατίωση, ελµινθίαση, βρογχίτιδα, αρθρίτιδα, βρογχοκήλη, αφροδίσια νοσήµατα, γαστρεντερίτιδα, προβλήµατα οφθαλµών, φιλαρίαση, σχιστοσωµίαση, οσφυαλγία. Συχνά αίτια πολλών ασθενειών είναι η έλλειψη καθαρού πόσιµου νερού, τα λιµνάζοντα ακάθαρτα νερά, ο υποσιτισµός και η µη τήρηση των βασικών κανόνων υγιεινής.

5 ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ: ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ: Ιωάννης Σωτηρίου (Ιατρός), Ελένη Σωτηρίου (Βοηθός Ιατρού), Ξενοφών Γιαταγάνας (Ιατρός), Αλεξάνδρα Γιαταγάνα (Βοηθός), Παντελής Υψηλάντης ( ιοικητικός), Μαίρη Υψηλάντου (Βοηθός) ΣΚΟΠΟΣ: Παροχή ιατροφαρµακευτικής περίθαλψης στον πληθυσµό που κατοικεί στο χωριό Bongor Han Han Αυτή είναι η πρώτη επίσκεψη των ΓΙΑΤΡΩΝ ΚΑΡ ΙΑΣ στο Τσάντ προσφέροντας για µια ηµέρα δωρεάν ιατροφαρµακευτική περίθαλψη στον πάσχοντα πληθυσµό που κατοικεί στις περιοχές γύρο από το χωριό Bongor Han Han. Το χωριό αυτό απέχει 3 ώρες µε το αυτοκίνητο από το Κατράνγκ, που είναι το µέρος στο Βόρειο Καµερούν όπου διέµενε η οµάδα. Ο δρόµος ήταν δύσβατος χωµατόδροµος. ύο χιλιάδες περίπου άτοµα εξετάστηκαν και έλαβαν φαρµακευτική αγωγή. Συνήθη νοσήµατα ήταν ελονοσία, ελµινθιάνσεις, δερµατίτιδες, νοσήµατα των οφθαλµών, γαστρεντερίτιδες και λοιµώξεις ανωτέρου αναπνευστικού συστήµατος. Καταγράφοντας τις µεγάλες ανάγκες ιατροφαρµακευτικής περίθαλψης και παρατηρώντας ότι ο πληθυσµός είναι αποµονωµένος και στερηµένος από κάθε µορφής βοήθεια, (ιατρικής και επισιτιστικής), αποφασίσαµε να επισκεφτούµε και πάλι το µέρος αυτό στην επόµενη αποστολή στο Βόρειο Καµερούν, αλλά αυτή τη φορά για µεγαλύτερο χρονικό διάστηµα.

6 ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ: ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ: Ιωάννης Σωτηρίου (Ιατρός), Ελένη Σωτηρίου (Βοηθός Ιατρού), Ξενοφών Γιαταγάνας (Ιατρός), Αλεξάνδρα Γιαταγάνα (Βοηθός), Παντελής Υψηλάντης ( ιοικητικός), Μαίρη Υψηλάντου (Βοηθός) ΣΚΟΠΟΣ: Μεταφορά υλικού για την παροχή ιατροφαρµακευτικής περίθαλψης σε ασθενείς που νοσηλεύονταν σε νοσοκοµεία της Βαγδάτης H εξαµελής οµάδα των ΓΙΑΤΡΩΝ ΚΑΡ ΙΑΣ ήταν η πρώτη ανθρωπιστική µη κυβερνητική οργάνωση που έφτασε κατά την διάρκεια των βοµβαρδισµών κοντά στα θύµατα της επίθεσης στο Ιράκ. Η αποστολή µετέφερε µέσω Συρίας στην Βαγδάτη ιατροφαρµακευτικό υλικό πεντακοσίων κιλών περίπου, το οποίο περιελάµβανε αντιβίωση, παυσίπονα και ιατροφαρµακευτικό υλικό για περιποίηση τραυµάτων. Η οµάδα έφτασε αεροπορικώς στην αµασκό και από εκεί διέσχισε το Ιράκ µε φορτηγά µέχρι την Βαγδάτη. Η διαδροµή ήταν πολύ δύσκολη καθώς ο πόλεµος µαινόταν. Οι ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΡ ΙΑΣ επισκέφτηκαν τα νοσοκοµεία Alnoor και Al Kindi. Η κατάσταση ήταν απελπιστική καθώς κατέφθαναν συνεχώς τραυµατίες, πολλοί από τους οποίους ήταν ήδη νεκροί αλλά και ακρωτηριασµένα άτοµα στα οποία δεν υπήρχαν τα µέσα για την παροχή περίθαλψης. Ολόκληρες οικογένειες ξεκληρίστηκαν.

7 ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ: ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ: Ιωάννης Σωτηρίου (Ιατρός), Ελένη Σωτηρίου (Βοηθός Ιατρού), Ξενοφών Γιαταγάνας (Ιατρός), Αλεξάνδρα Γιαταγάνα (Βοηθός), Παντελής Υψηλάντης ( ιοικητικός), Μαίρη Υψηλάντου (Βοηθός) ΣΚΟΠΟΣ: Μεταφορά φαρµακευτικού και χειρουργικού υλικού για την αντιµετώπιση των θυµάτων του πολέµου που νοσηλεύονταν σε νοσοκοµεία της Βαγδάτης Η οµάδα µετέφερε ιατροφαρµακευτικό υλικό περίπου 3 τόνων. Μεγάλο µέρος του υλικού αυτού αγοράστηκε µε χρήµατα της δωρεάς της Βουλής των Ελλήνων ( Ευρώ) προς τους ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΡ ΙΑΣ. Το υπόλοιπο συγκεντρώθηκε από δωρεές νοσοκοµείων, φαρµακευτικών εταιρειών, πολιτών, δήµων, σχολείων και κοινοτήτων κυρίως στη Ρόδο. Ένα σοβαρό µέρος της αξίας των φαρµάκων καλύφθηκε από πόρους των ΓΙΑΤΡΩΝ ΚΑΡ ΙΑΣ. Το ιατροφαρµακευτικό υλικό και κυρίως το χειρουργικό υλικό για τις ορθοπεδικές επεµβάσεις προσφέρθηκε στο παιδιατρικό νοσοκοµείο Al Kindi το οποίο είχε λεηλατηθεί και εγκαταλειφτεί από το προσωπικό. Το φορτίο περιελάµβανε φάρµακα νάρκωσης, υλικό εξωτερικών οστεοσυνθέσεων για τα οστικά τραύµατα, σάκους αίµατος, παυσίπονα, αντιβιοτικά, αντιφλεγµονώδη, βιταµίνες, σίδηρο, αντιυπερτασικά, κολλύρια, δερµατολογικές αλοιφές, αντιδιαρροικά, αντισηπτικά, κυτταροστατικά για τις παιδικές λευχαιµίες που µας είχαν ζητηθεί, και επιδεσµικό υλικό για την περιποίηση τραυµάτων. Με µεγάλη ικανοποίηση διαπιστώσαµε την επαναλειτουργία του νοσοκοµείου µετά από µερικές ηµέρες.

8 ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ: ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ: Ελένη Σωτηρίου (Βοηθός Ιατρού), Κώστας Καλαιτζής (εθελοντής- βοηθός). ΣΚΟΠΟΣ: Παροχή ιατροφαρµακευτικής περίθαλψης και επισιτιστικής βοήθειας σε ασθενείς που νοσηλεύονταν σε νοσοκοµεία της Βαγδάτης Η αποστολή εισήλθε και πάλι στο Ιράκ µέσω Συρίας. Αυτή τη φορά µεταφέρθηκαν ιατροφαρµακευτικό υλικό και τρόφιµα σε κονσέρβες (ψάρι και κρέας), οι οποίες αγοράστηκαν στη Συρία. Η Βουλή των Ελλήνων διέθεσε το ποσό των (δεκαπέντε χιλιάδων) Ευρώ για την κάλυψη των δαπανών αγοράς των κονσερβών αλλά και την µεταφορά των φαρµάκων στην Βαγδάτη. Η αποστολή παρέδωσε µέρος της ανθρωπιστικής βοήθειας στο νοσοκοµείο Al Kindi και το υπόλοιπο στο πρώην νοσοκοµείο Saddam όπου τα µέλη της αποστολής εργάστηκαν µερικές ώρες προσφέροντας τις υπηρεσίες τους σε νοσηλευόµενους ασθενείς. Τα φορτίο των φαρµάκων συγκεντρώθηκε από προσφορές νοσοκοµείων, ιδιωτών και εταιρειών. Ένα µεγάλο µέρος αγοράστηκε από τους πόρους της οργάνωσης. Στο φορτίο συµπεριλαµβάνονταν εργαλεία εξωτερικής οστεοσύνθεσης για τα οστικά τραύµατα, προσφορά των νοσοκοµείων της Αθήνας του Πειραιά και της Ρόδου.

9 ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ: ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ: Ελένη Σωτηρίου (Βοηθός Ιατρού) ΣΚΟΠΟΣ: Χορήγηση ιατροφαρµακευτικoύ υλικού σε νοσοκοµεία της Βαγδάτης Mεταφέρθηκε 1,5 τόνος ιατροφαρµακευτικού υλικού στα νοσοκοµεία Al Kindi και πρώην Saddam. Το υλικό αυτό συγκεντρώθηκε από διάφορα νοσοκοµεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης ενώ ένα µεγάλο µέρος αγοράστηκε µε τους πόρους της οργάνωσης. Η αποστολή εισήλθε στο Ιράκ από την Συρία. Οι βοµβαρδισµοί είχαν σταµατήσει αλλά στην Βαγδάτη επικρατούσε το χάος, το κράτος είχε διαλυθεί, τα πάντα είχαν λεηλατηθεί ενώ στα νοσοκοµεία υπήρχε έλλειψη φαρµάκων και δυνατοτήτων τροφοδοσίας των ασθενών.

10 ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ: ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ: Ελένη Σωτηρίου (Βοηθός Ιατρού) ΣΚΟΠΟΣ: Παροχή ιατροφαρµακευτικoύ υλικού αλλά και επισιτιστική βοήθεια σε νοσοκοµεία της Βαγδάτης Η αποστολή µετέφερε 1,5 τόνο ιατροφαρµακευτικό υλικό και τρόφιµα όπως κονσέρβες και φρούτα τα οποία είχαν αγοραστεί στην Συρία. Η ανθρωπιστική βοήθεια παραδόθηκε στα νοσοκοµεία Al Kindi και πρώην Sandam. Η κατάσταση ήταν πάλι πολύ άσχηµη και δεν διαπιστώθηκε καµία βελτίωση στην υποδοµή του κράτους.

11 ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ: ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ: Ελένη Σωτηρίου (Βοηθός Ιατρού) ΣΚΟΠΟΣ: Παροχή επισιτιστικής βοήθειας στο πληθυσµό που κατοικεί στην πόλη Βασόρα Αυτή τη φορά η βοήθεια είχε ως αποδέκτη τον πληθυσµό της πόλης Βασόρα του Ιράκ. Στην πόλη αυτή είχαν βοµβαρδιστεί οι αποθήκες τροφίµων από τις πρώτες ηµέρες της επίθεσης και οι ανάγκες του πληθυσµού σε τρόφιµα ήταν µεγάλες και άµεσες. Η αποστολή µετέφερε τρόφιµα και φρούτα που αγοράστηκαν στη Συρία. Οι κάτοικοι της πόλης δέχτηκαν την ανθρωπιστική βοήθεια µε µεγάλη ανακούφιση.

12 ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ: ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ: Ελένη Σωτηρίου (Βοηθός Ιατρού) ΣΚΟΠΟΣ: Παροχή επισιτιστικής βοήθειας στην ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας Μονρόβια Η αποστολή έφτασε στην πρωτεύουσα της Λιβερίας, Μονρόβια όπου µε µεγάλη δυσκολία, λόγω έλλειψης συγκοινωνίας, µεταφέρθηκε στο κέντρο της πόλης. Εκεί αγοράστηκαν 12 τόνοι ρύζι, 8 τόνοι καλαµπόκι και 500 κιλά σιµιγδάλι τα οποία µοιράστηκαν στον πληθυσµό που κατοικεί στην περιοχή Bong Hills. Η πραγµατοποίηση της αποστολής ήταν πολύ δύσκολη λόγω του εµφυλίου πολέµου και ο πληθυσµός είχε µεγάλη ανάγκη επισιτιστικής βοήθειας.

13 ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ: ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ: Ελένη Σωτηρίου (Βοηθός Ιατρού) ΣΚΟΠΟΣ: Παροχή ιατροφαρµακευτικής και επισιτιστικής βοήθειας σε νοσοκοµεία της Βαγδάτης. Η αποστολή µετέφερε και παρέδωσε στο νοσοκοµείο Al Kindi και πρώην Saddam 60 κούτες ιατροφαρµακευτικό υλικό. Οι κούτες αυτές περιείχαν επιδεσµικό υλικό για την περιποίηση τραυµάτων, αντιβιωτικά, παυσίπονα και αντισηπτικά. Επίσης αγοράστηκαν στη Συρία παιδικές τροφές και κονσέρβες αξίας 23,000 (είκοσι τριών χιλιάδων) ευρώ τα οποία µεταφέρθηκαν και διανεµήθηκαν στα δυο νοσοκοµεία της Βαγδάτης.

14 ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ: ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ: Ξενοφών Γιαταγάνας (Ιατρός), Ελένη Σωτηρίου (Βοηθός Ιατρού), Ιωάννης Σωτηρίου (Ιατρός), Παντελής Υψηλάντης ( ιοικητικός), Μαίρη Υψηλάντου (Βοηθός) ΣΚΟΠΟΣ: Παροχή ιατροφαρµακευτικής και επισιτιστικής βοήθειας σε χωριά της Νότιας Ινδίας- πολιτεία Andhra Pradesh Η αποστολή επισκέφτηκε συνολικά 24 χωριά σε αποµακρυσµένες αγροτικές περιοχές στις οποίες οι κάτοικοι εκτός από µεγάλη ανάγκη ιατροφαρµακευτικής περίθαλψης είχαν ανάγκη και επισιτιστικής βοήθειας λόγω της ξηρασίας που επικρατεί εδώ και µήνες στην περιοχή. Αγοράστηκαν και µοιράστηκαν στον πληθυσµό 5 τόνοι ρύζι και 5 τόνοι φάβας. Εξετάστηκαν περίπου ασθενείς οι οποίοι έπασχαν κυρίως από αρθραλγίες, µυαλγίες, ελµινθίαση, ελονοσία, νοσήµατα του αναπνευστικού, καρδιοπάθειες, φυµατίωση, βρογχίτιδα και δερµατοπάθειες.

15 ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ: ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ: Ελένη Σωτηρίου (Βοηθός Ιατρού) ΣΚΟΠΟΣ: Παροχή επισιτιστικής βοήθειας σε χωριά της Νότιας Ινδίαςπολιτεία Andhra Pradesh Αγοράστηκαν και µοιράστηκαν 6,5 τόνοι ρύζι και 3,5 τόνοι φάβα στον πληθυσµό που κατοικεί στα χωριά της πολιτείας Andhra Pradesh. Σε προηγούµενη αποστολή της οργάνωσης τον Νοέµβριο είχε διαπιστωθεί µεγάλη ανάγκη επισιτιστικής βοήθειας λόγω της ξηρασίας που επικρατεί στην περιοχή τους τελευταίους µήνες. Η βοήθεια που µοιράστηκε σε κάθε οικογένεια αναµένεται να κρατήσει περίπου 3 µήνες.

ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΣΘΕΝΩΝ: (που έλαβαν ιατροφαρµακευτική περίθαλψη): 23000 άτοµα

ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΣΘΕΝΩΝ: (που έλαβαν ιατροφαρµακευτική περίθαλψη): 23000 άτοµα 2002 ΒΟΡΕΙΟ ΚΑΜΕΡΟΥΝ ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ: 07.01.2002-23.01.2002 ΣΚΟΠΟΣ: Παροχή ιατροφαρµακευτικής περίθαλψης στους κατοίκους της περιοχής Κατράνγκ και Ντούκουλα, στο Βόρειο Καµερούν, 1500 χµ από την πρωτεύουσα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ 2ΟΟ1 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ

ΕΤΗΣΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ 2ΟΟ1 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΕΤΗΣΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ 2ΟΟ1 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ Όλες οι δαπάνες των συµµετεχόντων στις αποστολές (π.χ. αεροπορικά εισιτήρια, έξοδα διαµονής, διατροφής κ.λ.π.) καλύφθηκαν από τα ίδια τα µέλη.

Διαβάστε περισσότερα

Ερώτηση Ποιο είδος μελέτης και γιατί θεωρείτε πως είναι το καταλληλότερο για την εκτίμηση της συχνότητας του διαβήτη τύπου 2 στον πληθυσμό μιας πόλης;

Ερώτηση Ποιο είδος μελέτης και γιατί θεωρείτε πως είναι το καταλληλότερο για την εκτίμηση της συχνότητας του διαβήτη τύπου 2 στον πληθυσμό μιας πόλης; είναι το καταλληλότερο για την εκτίμηση της συχνότητας του διαβήτη τύπου 2 στον πληθυσμό μιας πόλης; Μελέτες σε πειραματόζωα βρήκαν ότι η αυξημένη κατανάλωση πράσινου τσαγιού σχετίζεται με μειωμένη συχνότητα

Διαβάστε περισσότερα

Γιατροί Χωρίς Σύνορα. 40 χρόνια. ανεξάρτητη, ιατρική, ανθρωπιστική δράση

Γιατροί Χωρίς Σύνορα. 40 χρόνια. ανεξάρτητη, ιατρική, ανθρωπιστική δράση Γιατροί Χωρίς Σύνορα 40 χρόνια ανεξάρτητη, ιατρική, ανθρωπιστική δράση Η ταυτότητά μας Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα είμαστε μια διεθνής, ανεξάρτητη, ιατρική, ανθρωπιστική οργάνωση Προσφέρουμε ανθρωπιστική βοήθεια

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Πανελλαδική Εκστρατεία Ενηµέρωσης για την ορθή χρήση των Αντιβιοτικών. Η χώρα µας έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά ανθεκτικών µικροβίων

ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Πανελλαδική Εκστρατεία Ενηµέρωσης για την ορθή χρήση των Αντιβιοτικών. Η χώρα µας έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά ανθεκτικών µικροβίων Αθήνα, 11 Νοεµβρίου 2014 ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Πανελλαδική Εκστρατεία Ενηµέρωσης για την ορθή χρήση των Αντιβιοτικών Η χώρα µας έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά ανθεκτικών µικροβίων Τη θλιβερή πρωτιά στην Ευρώπη,

Διαβάστε περισσότερα

ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ-ΙΑΤΡΙΚΟ ΜΕΡΟΣ

ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ-ΙΑΤΡΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ-ΙΑΤΡΙΚΟ ΜΕΡΟΣ 1, Ποια από τις προτάσεις αυτές είναι σωστή; α, Τα εμβόλια χορηγούνται στους ξένους με βάση τις οδηγίες WHO. β, Οι δόσεις εμβολίου συμπεριλαμβάνουν το πνευμονιοκοκκικό και

Διαβάστε περισσότερα

ΖΩΝΤΑΣ ΜΕ ΚΥΣΤΙΚΗ ΙΝΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑ Α Αγγελική Πρεφτίτση

ΖΩΝΤΑΣ ΜΕ ΚΥΣΤΙΚΗ ΙΝΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑ Α Αγγελική Πρεφτίτση ΖΩΝΤΑΣ ΜΕ ΚΥΣΤΙΚΗ ΙΝΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑ Α Αγγελική Πρεφτίτση Όταν, σε ηλικία 11 ετών, µου ανακοίνωσαν ότι πάσχω από Κυστική Ίνωση, µια ασθένεια παντελώς άγνωστη σε µένα µέχρι τότε, είναι αλήθεια πως δεν θορυβήθηκα

Διαβάστε περισσότερα

Πρότυπα περίθαλψης (ΠΠ) για ανθρώπους με οστεοαρθρίτιδα

Πρότυπα περίθαλψης (ΠΠ) για ανθρώπους με οστεοαρθρίτιδα Πρότυπα περίθαλψης () για ανθρώπους με οστεοαρθρίτιδα Μετάφρασ η σε: Ολοκληρώθ ηκε από: Email: 1 1 2 3 4 Οι άνθρωποι με συμπτώματα οστεοαρθρίτιδας (ΟΑ) θα πρέπει να έχουν πρόσβαση σε επαγγελματία του τομέα

Διαβάστε περισσότερα

Μετακινούμενοι πληθυσμοί. Από τη σκοπιά μίας ακριτικής Μονάδας Λοιμώξεων

Μετακινούμενοι πληθυσμοί. Από τη σκοπιά μίας ακριτικής Μονάδας Λοιμώξεων Μετακινούμενοι πληθυσμοί. Από τη σκοπιά μίας ακριτικής Μονάδας Λοιμώξεων ΓανίτηςΑ., Παναγόπουλος Π., ΚυργιαννάκηΒ., ΣαββίδουΓ., Μαλτσάν Τ., Ξανθοπούλου Α.Μ., Λαζαρίδης Γ., Μαλτέζος Ε. Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων

Διαβάστε περισσότερα

Ανθρωπιστική Βοήθεια Λεζάντες Φωτογραφιών

Ανθρωπιστική Βοήθεια Λεζάντες Φωτογραφιών Ανθρωπιστική Βοήθεια Λεζάντες Φωτογραφιών Οι πιο κάτω λεζάντες παρέχουν πληροφορίες σχετικά με το υπόβαθρο των φωτογραφιών που χρησιμοποιούνται στις πηγές του θέματος της ανθρωπιστικής βοήθειας. ΘΕΜΑ Ανθρωπιστική

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΔΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΣΧΕΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ PROJECT Α ΛΥΚΕΙΟΥ 11 ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΤΡΑΣ

ΕΙΔΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΣΧΕΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ PROJECT Α ΛΥΚΕΙΟΥ 11 ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΤΡΑΣ ΕΙΔΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΣΧΕΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ PROJECT Α ΛΥΚΕΙΟΥ 11 ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΤΡΑΣ Για την πραγματοποίηση αυτής της έρευνας χρειάστηκε να δημιουργηθεί ένα ερωτηματολόγιο, το

Διαβάστε περισσότερα

EΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ Επιτροπή Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων ΣΧΕΔΙΟ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗΣ

EΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ Επιτροπή Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων ΣΧΕΔΙΟ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗΣ EΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2014-2019 Επιτροπή Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων 2014/2204(INI) 5.1.2015 ΣΧΕΔΙΟ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗΣ της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Πόσα παιδιά συμμετέχουν στο Πρόγραμμα; Πόσα γεύματα έχουν διανεμηθεί; Ποια είναι η «ιστορία» του Προγράμματος;

Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Πόσα παιδιά συμμετέχουν στο Πρόγραμμα; Πόσα γεύματα έχουν διανεμηθεί; Ποια είναι η «ιστορία» του Προγράμματος; Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ Πόσα παιδιά συμμετέχουν στο Πρόγραμμα; Το Πρόγραμμα ΔΙΑ.ΤΡΟΦΗ απευθύνεται σε μαθητές δημοσίων σχολείων κοινωνικοοικονομικά ευπαθών περιοχών της χώρας, που πλήττονται περισσότερο από

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ - Τελική έκδοση,

ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ - Τελική έκδοση, ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ - Τελική έκδοση, 09.11.2005 1. Εισαγωγή και πεδίο εφαρµογής των κατευθυντήριων γραµµών Η οµάδα υψηλού επιπέδου για τις υπηρεσίες υγείας και

Διαβάστε περισσότερα

Άρθρο 12 ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 12.1. Το Ταµείο εγκρίνει στα άµεσα µέλη του και στα έµµεσα µέλη της ιδίας οικογενείας που πάσχουν από ιδιαίτερα σοβαρή ασθένεια, τη µετάβαση σε ενδεδειγµένα θεραπευτήρια

Διαβάστε περισσότερα

1997: Αμέσως μετά το βομβαρδισμό της Καναά, η ΕΕΔΔΑ διένειμε σεντόνια, είδη πρώτης ανάγκης, απορρυπαντικά και αντισιπτικά σε

1997: Αμέσως μετά το βομβαρδισμό της Καναά, η ΕΕΔΔΑ διένειμε σεντόνια, είδη πρώτης ανάγκης, απορρυπαντικά και αντισιπτικά σε Πολλή και ποικιλόμορφη είναι η αλληλεγγύη που η ΕΕΔΔΑ έχει προσφέρει και συνεχίζει να προσφέρει στο λαό του Λιβάνου και στις οργανώσεις με τις οποίες συνεργάζεται στις διάφορες κρίσιμες για το Λίβανο στιγμές.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΟΧΗ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΠΑΡΟΧΗ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΡΟΧΗ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Αποτελέσματα από την παρέμβαση των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στα κέντρα κράτησης μεταναστών ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ - ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2013 www.msf.gr Εισαγωγή Οι

Διαβάστε περισσότερα

Ηράκλειο 13 /09 /2012 ΠΡΟΣ ΜΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΙΟΙΚΗΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ

Ηράκλειο 13 /09 /2012 ΠΡΟΣ ΜΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΙΟΙΚΗΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΙΟΙΚΗΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ ΤΜΗΜΑ: ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Ταχυδροµική ιεύθυνση: Σµύρνης 26, ΤΚ: 71201, Ηράκλειο Κρήτης,

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Φ Α Σ Η Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ. «Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων και άλλες διατάξεις.

Α Π Ο Φ Α Σ Η Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ. «Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων και άλλες διατάξεις. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΕΝ. /ΝΣΗ ΙΟΙΚ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ & ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΟ ΟΜΩΝ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ Αθήνα, 25 / 2 / 2014 Αρ.

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΗΣΗΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΗΣΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΗΣΗΣ Πρόκειται για μία χειρουργική επέμβαση μικρής βαρύτητας, όταν είναι απλά διαγνωστική, η οποία επιτρέπει την άμεση εξέταση και τον πλήρη έλεγχο των εσωτερικών γεννητικών οργάνων της

Διαβάστε περισσότερα

Τι είναι η γρίπη; οξεία αναπνευστική νόσος που προκαλείται από τους ιούς της γρίπης (κυρίωςαήβ)

Τι είναι η γρίπη; οξεία αναπνευστική νόσος που προκαλείται από τους ιούς της γρίπης (κυρίωςαήβ) Τι είναι η γρίπη; οξεία αναπνευστική νόσος που προκαλείται από τους ιούς της γρίπης (κυρίωςαήβ) εµφανίζεται υπό µορφή εποχιακών εξάρσεων και επιδηµιών σε παγκόσµια κλίµακα Συµπτώµατα γρίπης Τα συµπτώµατα

Διαβάστε περισσότερα

Θάνατοι στην Ελλάδα κατά το έτος 2000, κατά ηλικία θανόντος και αιτία θανάτου (Συνεπτυγµένος ιεθνής Κατάλογος του 1975)

Θάνατοι στην Ελλάδα κατά το έτος 2000, κατά ηλικία θανόντος και αιτία θανάτου (Συνεπτυγµένος ιεθνής Κατάλογος του 1975) Θάνατοι στην Ελλάδα κατά το έτος 2000, κατά ηλικία θανόντος και αιτία θανάτου (Συνεπτυγµένος ιεθνής Κατάλογος του 1975) Κω- Αιτίες θανάτων Σύνολο Ηλικία του θανόντος ε δικός δηλώθηκε Κάτω του 1 1-4 5-9

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ME PRAKSIS: ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΑ ΑΘΗΝΑΣ & ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, 2009

ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ME PRAKSIS: ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΑ ΑΘΗΝΑΣ & ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, 2009 ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ME PRAKSIS ΓΕΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ Α. ΚΥΡΙΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΟΥ Άµβλυνση του φαινοµένου του κοινωνικού αποκλεισµού των ειδικών πληθυσµιακών οµάδων και υπεράσπιση των ατοµικών και

Διαβάστε περισσότερα

Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ανθρωπιστική βοήθεια σε ακριτικά νησιά του Ανατ. Αιγαίου

Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ανθρωπιστική βοήθεια σε ακριτικά νησιά του Ανατ. Αιγαίου Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ανθρωπιστική βοήθεια σε ακριτικά νησιά του Ανατ. Αιγαίου Οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας έχουν υλοποιήσει πλήθος προγραμμάτων, τόσο στο εσωτερικό της χώρας αλλά και στο εξωτερικό,

Διαβάστε περισσότερα

Μέρα Νταλαντύσε Αχµέτι Φλούτουρα

Μέρα Νταλαντύσε Αχµέτι Φλούτουρα Μέρα Νταλαντύσε Αχµέτι Φλούτουρα πολυσύνθετο εξελισσόµενο θέµα Τέλη 90 ο ιό ήταν θανατηφόρο Σύνδροµο επίκτητη ανοσολογική ανεπάρκεια (AIDS) 1998 πρώτε αποτελεσµατικέ θεραπείε Χρόνιο νόσηµα Ο φορέα συνεχίζει

Διαβάστε περισσότερα

Oπου υπάρχουν άνθρωποι

Oπου υπάρχουν άνθρωποι Oπου υπάρχουν άνθρωποι Η Ταυτότητα Η ACT4 PEOPLE αποτελεί μια νέα Ελληνική Μη Κυβερνητική οργάνωση που παρέχει ανθρωπιστική βοήθεια σε όλους εκείνους «που δεν έχουν δικαίωμα στη Ζωή» όποιοι και αν είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝ ΕΣΜΟΣ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ MCS2510 ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ : 1 Η ΙΟΥΛΙΟΥ 2017 ΠΙΝΑΚΑΣ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΩΦΕΛΗΜΑΤΩΝ

ΣΥΝ ΕΣΜΟΣ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ MCS2510 ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ : 1 Η ΙΟΥΛΙΟΥ 2017 ΠΙΝΑΚΑΣ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΩΦΕΛΗΜΑΤΩΝ ΣΥΝ ΕΣΜΟΣ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ MCS2510 ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ : 1 Η ΙΟΥΛΙΟΥ 2017 ΠΙΝΑΚΑΣ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΩΦΕΛΗΜΑΤΩΝ Ζώνη Κάλυψης ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΨΕΙΣ ΣAΣ ΙΕΘΝΕΣ ΣΧΕ ΙΟ ΥΓΕΙΑΣ MULTICARE Ζώνη

Διαβάστε περισσότερα

Απάντηση. Συγχρονική μελέτη

Απάντηση. Συγχρονική μελέτη Ερώτηση Ποιο είδος μελέτης και γιατί θεωρείτε πως είναι το καταλληλότερο για την εκτίμηση της συχνότητας του διαβήτη τύπου 2 στον πληθυσμό μιας πόλης; Περιγράψτε συνοπτικά (εντός 100 λέξεων) τον σχεδιασμό

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: "Συνεργασία μη κερδοσκοπικών οργανώσεων στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας"

Θέμα: Συνεργασία μη κερδοσκοπικών οργανώσεων στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ Β ΚΥΚΛΟΣ Θεματικών Ενοτήτων Κοινωνική Φροντίδα Υγεία και Κοινωνική Οικονομία Θέμα: "Συνεργασία μη κερδοσκοπικών οργανώσεων στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας" Ομιλητής:

Διαβάστε περισσότερα

Εβδομαδιαία Έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης σε σημεία φροντίδας υγείας προσφύγων/μεταναστών

Εβδομαδιαία Έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης σε σημεία φροντίδας υγείας προσφύγων/μεταναστών ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) Τμήμα Επιδημιολογικής Επιτήρησης και Παρέμβασης Για επικοινωνία: Τηλ: 210 5212 054, Φαξ: 210 8818 868 E-mail: epid@keelpno.gr (Επιδημιολογική

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΙΜΙΑ ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ-ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΙΜΙΑ ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ-ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΙΜΙΑ Η μεσογειακή αναιμία ή θαλασσαιμία είναι κληρονομική αυτοσωμική υπολειπόμενη νόσος η οποία εντοπίζεται κυρίως στην περιοχή της Μεσογείου Θάλασσας. Στη Μεσογειακή αναιμία η γονιδιακή

Διαβάστε περισσότερα

Α. Αποτελέσματα Έρευνας Ικανοποίησης Ασθενών στα Εξωτερικά Ιατρεία

Α. Αποτελέσματα Έρευνας Ικανοποίησης Ασθενών στα Εξωτερικά Ιατρεία Α. Αποτελέσματα Έρευνας Ικανοποίησης Ασθενών στα Εξωτερικά Ιατρεία Συνολικά διακινήθηκαν 700 ερωτηματολόγια έξω από τα Εξωτερικά ιατρεία των Νοσοκομείων με 454 απαντήσεις ποσοστό ανταπόκρισης 60%. Εφαρμόστηκε

Διαβάστε περισσότερα

Εταιρική Κοινωνική & Περιβαλλοντική Ευθύνη. Η Remedica νοιάζεται

Εταιρική Κοινωνική & Περιβαλλοντική Ευθύνη. Η Remedica νοιάζεται Εταιρική Κοινωνική & Περιβαλλοντική Ευθύνη Η Remedica νοιάζεται Το Συγκρότημα Remedica ιδρύθηκε το 1960 και είναι σήμερα ένας από τους μεγαλύτερους οργανισμούς στην Κύπρο. Η Remedica παρασκευάζει ένα ευρύ

Διαβάστε περισσότερα

Προγράμματα με χρηματοδοτηση της Υ.Δ.Α.Σ. Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης

Προγράμματα με χρηματοδοτηση της Υ.Δ.Α.Σ. Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης Η ΕΕΔΔΑ ασχολείται με τον τομέα της επείγουσας και αναπτυξιακής βοήθειας από το 1987. Από τις πολυποίκιλες δράσεις της σημειώνονται εδώ όσες αφορούν στην παροχή επείγουσας και αναπτυξιακής βοήθειας που

Διαβάστε περισσότερα

Εβδομαδιαία Έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης σε σημεία φροντίδας υγείας προσφύγων/μεταναστών

Εβδομαδιαία Έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης σε σημεία φροντίδας υγείας προσφύγων/μεταναστών ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) Τμήμα Επιδημιολογικής Επιτήρησης και Παρέμβασης Για επικοινωνία: Τηλ: 210 5212 054, Φαξ: 210 8818 868 E-mail: epid@keelpno.gr (Επιδημιολογική

Διαβάστε περισσότερα

Χρόνιες Ασθένειες. Το όρια κάλυψης για την θεραπεία χρόνιων παθήσεων

Χρόνιες Ασθένειες. Το όρια κάλυψης για την θεραπεία χρόνιων παθήσεων Χρόνιες Ασθένειες Το όρια κάλυψης για την θεραπεία χρόνιων παθήσεων Χρόνιες Ασθένειες Όπως συμβαίνει με κάθε ετησίως ανανεούμενο ασφαλιστήριο συμβόλαιο, έτσι και το ασφαλιστήριο υγείας είναι σχεδιασμένο

Διαβάστε περισσότερα

ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ (Ο.Ι.Κ.Α.)

ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ (Ο.Ι.Κ.Α.) ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ (Ο.Ι.Κ.Α.) ΜΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΤΗΣ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ Γ ΠΠ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΣ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΕΙΣ. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η παρατεταµένη και πολύπλευρη

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερωτικό Σημείωμα_Προσφυγική Κρίση στην Ελλάδα

Ενημερωτικό Σημείωμα_Προσφυγική Κρίση στην Ελλάδα Ενημερωτικό Σημείωμα_Προσφυγική Κρίση στην Ελλάδα 1 ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ - ΕΛΛΑΔΑΣ Οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας (ΓτΚ Ελλάδας), ιδρύθηκαν το 1990, είναι μία ιατρική, ανθρωπιστική Μη Κυβερνητική Οργάνωση

Διαβάστε περισσότερα

Πρότυπα περίθαλψης (ΠΠ) για ανθρώπους με ρευματοειδή αρθρίτιδα

Πρότυπα περίθαλψης (ΠΠ) για ανθρώπους με ρευματοειδή αρθρίτιδα Πρότυπα περίθαλψης (ΠΠ) για ανθρώπους με ρευματοειδή αρθρίτιδα Μετάφρασ η σε: Ολοκληρώθ ηκε από: Email: ΠΠ 1 Οι άνθρωποι με συμπτώματα ρευματοειδούς αρθρίτιδας (ΡΑ) θα πρέπει να έχουν έγκαιρη πρόσβαση

Διαβάστε περισσότερα

Απολογισμός του Έργου. «ΑΔΑΜΑΝΤΙΑΔΑ: Πρωτοβουλία αντιμετώπισης πρωτογενών οδοντιατρικών αναγκών παίδων Αθηνών»

Απολογισμός του Έργου. «ΑΔΑΜΑΝΤΙΑΔΑ: Πρωτοβουλία αντιμετώπισης πρωτογενών οδοντιατρικών αναγκών παίδων Αθηνών» Απολογισμός του Έργου «ΑΔΑΜΑΝΤΙΑΔΑ: Πρωτοβουλία αντιμετώπισης πρωτογενών οδοντιατρικών αναγκών παίδων Αθηνών» Εισηγητής: κος Κανάκης Νικήτας Επιστημονικός Υπεύθυνος Έργου / Γενικός Γραμματέας ΓτΚ Γιατροί

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Αθήνα, 22 Σεπτεµβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Αθήνα, 22 Σεπτεµβρίου 2010 Αθήνα, 22 Σεπτεµβρίου 2010 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Η αποστολή της Six Billions επέστρεψε από τη Ζιµπάµπουε µετά από δύο µήνες παραµονή στη χώρα, όπου επιτεύχθησαν όλοι οι στόχοι που είχαν τεθεί, τόσο σε ποσοτικό,

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΡΕΥΝΑ ΚΛΕΙΣΤΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ, Ποσοστό %

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΡΕΥΝΑ ΚΛΕΙΣΤΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ, Ποσοστό % ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΡΕΥΝΑ ΚΛΕΙΣΤΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ, 2013 Πειραιάς, 22/11/2018 Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοινώνει τα αποτελέσματα της Έρευνας

Διαβάστε περισσότερα

Στον πίνακα που ακολουθεί βλέπουµε την κατανοµή των κατοίκων του νοµού ανά ηλικία.

Στον πίνακα που ακολουθεί βλέπουµε την κατανοµή των κατοίκων του νοµού ανά ηλικία. Κεφάλαιο 5 Αγροτικά ιατρεία, Κέντρο υγείας και Νοσοκοµείο του νοµού Ευρυτανίας 4. Η πληθυσµιακή σύσταση του νοµού. Στον πίνακα που ακολουθεί βλέπουµε την κατανοµή των κατοίκων του νοµού ανά ηλικία. 99

Διαβάστε περισσότερα

Σεµινάριο: «θεσµοί κοινωνικής ευθύνης & κοινωνική αλληλεγγύη» Εργασία: «Παρουσίαση της οργάνωσης: Γιατροί χωρίς σύνορα (MSF)»

Σεµινάριο: «θεσµοί κοινωνικής ευθύνης & κοινωνική αλληλεγγύη» Εργασία: «Παρουσίαση της οργάνωσης: Γιατροί χωρίς σύνορα (MSF)» Σεµινάριο: «θεσµοί κοινωνικής ευθύνης & κοινωνική αλληλεγγύη» Εργασία: «Παρουσίαση της οργάνωσης: Γιατροί χωρίς σύνορα (MSF)» Παρουσίαση: Φίκα Ιλιάς Κωνσταντίνα Η ονοµασία της οργάνωσης Οι Γιατροί Χωρίς

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ρ. Ο. ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ρ. Ο. ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ Φίλοι και φίλες ροταριανοί, ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ρ. Ο. ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ Όλοι γνωρίζετε το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το νησί μας, η Λέσβος, με τους πρόσφυγες και τους παράνομους μετανάστες. Ο Ρ.Ο. Μυτιλήνης στα

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΑΝΤΙ-ΙΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΕ ΓΡΙΠΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΙΟ Α/Η1Ν1 ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΤΕΝΩΝ ΕΠΑΦΩΝ ΤΟΥΣ

ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΑΝΤΙ-ΙΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΕ ΓΡΙΠΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΙΟ Α/Η1Ν1 ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΤΕΝΩΝ ΕΠΑΦΩΝ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΑΝΤΙ-ΙΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΕ ΓΡΙΠΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΙΟ Α/Η1Ν1 ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΤΕΝΩΝ ΕΠΑΦΩΝ ΤΟΥΣ Ιούλιος 2009 Το παρόν έγγραφο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΩΣ ΕΝΑΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΘΑ ΙΑΓΝΩΣΕΙ ΜΙΑ ΣΥΓΓΕΝΗ ΚΑΡ ΙΟΠΑΘΕΙΑ

ΠΩΣ ΕΝΑΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΘΑ ΙΑΓΝΩΣΕΙ ΜΙΑ ΣΥΓΓΕΝΗ ΚΑΡ ΙΟΠΑΘΕΙΑ 2 ΠΩΣ ΕΝΑΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΘΑ ΙΑΓΝΩΣΕΙ ΜΙΑ ΣΥΓΓΕΝΗ ΚΑΡ ΙΟΠΑΘΕΙΑ Κατά κανόνα, η διάγνωση µιας συγγενούς καρδιοπάθειας γίνεται στη βρεφική ηλικία, αν και αρκετές περιπτώσεις µπορούν να διαγνωσθούν σε οποιαδήποτε

Διαβάστε περισσότερα

Εβδομαδιαία Έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης σε σημεία φροντίδας υγείας προσφύγων/μεταναστών

Εβδομαδιαία Έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης σε σημεία φροντίδας υγείας προσφύγων/μεταναστών ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) Τμήμα Επιδημιολογικής Επιτήρησης και Παρέμβασης Για επικοινωνία: Τηλ: 210 5212 054, Φαξ: 210 8818 868 E-mail: epid @keelpno.gr (Επιδημιολογική

Διαβάστε περισσότερα

Εβδομαδιαία Έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης σε σημεία φροντίδας υγείας προσφύγων/μεταναστών

Εβδομαδιαία Έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης σε σημεία φροντίδας υγείας προσφύγων/μεταναστών ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) Τμήμα Επιδημιολογικής Επιτήρησης και Παρέμβασης Για επικοινωνία: Τηλ: 210 5212 054, Φαξ: 210 8818 868 E-mail: epid @keelpno.gr (Επιδημιολογική

Διαβάστε περισσότερα

Εβδομαδιαία Έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης σε σημεία φροντίδας υγείας προσφύγων/μεταναστών

Εβδομαδιαία Έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης σε σημεία φροντίδας υγείας προσφύγων/μεταναστών ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) Τμήμα Επιδημιολογικής Επιτήρησης και Παρέμβασης Για επικοινωνία: Τηλ: 210 5212 054, Φαξ: 210 8818 868 E-mail: epid@keelpno.gr (Επιδημιολογική

Διαβάστε περισσότερα

Εβδομαδιαία Έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης σε σημεία φροντίδας υγείας προσφύγων/μεταναστών

Εβδομαδιαία Έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης σε σημεία φροντίδας υγείας προσφύγων/μεταναστών ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) Τμήμα Επιδημιολογικής Επιτήρησης και Παρέμβασης Για επικοινωνία: Τηλ: 210 5212 054, Φαξ: 210 8818 868 E-mail: epid@keelpno.gr (Επιδημιολογική

Διαβάστε περισσότερα

Εβδομαδιαία Έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης σε σημεία φροντίδας υγείας προσφύγων/μεταναστών

Εβδομαδιαία Έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης σε σημεία φροντίδας υγείας προσφύγων/μεταναστών ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) Τμήμα Επιδημιολογικής Επιτήρησης και Παρέμβασης Για επικοινωνία: Τηλ: 210 5212 054, Φαξ: 210 8818 868 E-mail: epid @keelpno.gr (Επιδημιολογική

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ Nα διατηρηθεί μέχρι... Βαθμός Ασφαλείας... ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Μαρούσι, 31-3-2011 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Εβδομαδιαία Έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης σε σημεία φροντίδας υγείας προσφύγων/μεταναστών

Εβδομαδιαία Έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης σε σημεία φροντίδας υγείας προσφύγων/μεταναστών ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) Τμήμα Επιδημιολογικής Επιτήρησης και Παρέμβασης Για επικοινωνία: Τηλ: 21 5212 54, Φαξ: 21 8818 868 E-mail: epid@keelpno.gr (Επιδημιολογική

Διαβάστε περισσότερα

Εβδομαδιαία Έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης σε σημεία φροντίδας υγείας προσφύγων/μεταναστών

Εβδομαδιαία Έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης σε σημεία φροντίδας υγείας προσφύγων/μεταναστών ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) Τμήμα Επιδημιολογικής Επιτήρησης και Παρέμβασης Για επικοινωνία: Τηλ: 210 5212 054, Φαξ: 210 8818 868 E-mail: epid@keelpno.gr (Επιδημιολογική

Διαβάστε περισσότερα

Εβδομαδιαία Έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης σε σημεία φροντίδας υγείας προσφύγων/μεταναστών

Εβδομαδιαία Έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης σε σημεία φροντίδας υγείας προσφύγων/μεταναστών ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) Τμήμα Επιδημιολογικής Επιτήρησης και Παρέμβασης Για επικοινωνία: Τηλ: 210 5212 054, Φαξ: 210 8818 868 E-mail: epid @keelpno.gr (Επιδημιολογική

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΙΑΒΑΣΕΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑ ΙΟ!

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΙΑΒΑΣΕΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑ ΙΟ! Σφραγίδα της εγκατάστασης-υπηρεσίας ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΙΑΒΑΣΕΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑ ΙΟ! Υπόµνηση για γονείς και λοιπούς κηδεµόνες της διάταξης του άρθρου 34 παρ.5 εδάφιο 2 του Νόµου περί προστασίας

Διαβάστε περισσότερα

. ΣΤΑΘΜΟΣ ΦΡΟΝΤΙ ΑΣ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΟΚΑΝΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ Πολιτική του ΟΚΑΝΑ στη Μείωση της Βλάβης ΣΤΑΘΜΟΣ ΦΡΟΝΤΙ ΑΣ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΤΟΥ ΟΚΑΝΑ Παρέχεται

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥΣ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥΣ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥΣ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Με την ευκαιρία της συμμετοχής στο Partnership Meeting in Greece των Τάκη Νεοφύτου και Δημήτρη Φυλακτού ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΔΙΑΒΑΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: 4ΑΛΡΘ-Τ1 ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ

ΑΔΑ: 4ΑΛΡΘ-Τ1 ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ Δ/ΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΑΣ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ Πληροφορίες: Α. Παπαγιαννοπούλου

Διαβάστε περισσότερα

Νέο Νοσοκομειακό Πρόγραμμα Υγείας

Νέο Νοσοκομειακό Πρόγραμμα Υγείας Department: Διεύθυνση Πωλήσεων Country: Ελλάδα Νέο Νοσοκομειακό Πρόγραμμα Υγείας Η Ασφάλιση Υγείας σε Επίπεδο Οικογένειας Υπάρχει οικογενειακός προϋπολογισμός. Οικονομίες κλίμακος. Ενιαίες παροχές. Ένα

Διαβάστε περισσότερα

1. Οι ραστηριότητες του Εθελοντισµού

1. Οι ραστηριότητες του Εθελοντισµού 1. Οι ραστηριότητες του Εθελοντισµού Οι πιο χαρακτηριστικές δραστηριότητες του εθελοντισµού παρουσιάζονται στη συνέχεια και σκιαγραφούνται µε τη χρήση παραδειγµάτων: Κοινοτική ραστηριότητα Η παροχή βοήθειας

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Αθήνα, 1/4/2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Αθήνα, 1/4/2011 Αθήνα, 1/4/2011 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Η οµάδα εθελοντών της ΜΚΟ Six Billions επέστρεψε από την Ζιµπάµπουε και σας παρουσιάζει την εξέλιξη των αναπτυξιακών προγραµµάτων της. Φωτογραφίες από την κοινότητα της Mununa

Διαβάστε περισσότερα

Ετήσια Αναφορά Παιδιατρικού Ιατρείου για την περίοδο 1 Φεβρουαρίου 2013 με 31 Ιανουαρίου 2014

Ετήσια Αναφορά Παιδιατρικού Ιατρείου για την περίοδο 1 Φεβρουαρίου 2013 με 31 Ιανουαρίου 2014 1 Ετήσια Αναφορά Παιδιατρικού Ιατρείου για την περίοδο 1 Φεβρουαρίου 2013 με 31 Ιανουαρίου 2014 Για την περίοδο 1 η Φεβρουαρίου 2013 μέχρι και 31 Ιανουαρίου 2014 το Παιδιατρικό ιατρείο της ΜΚΟ PRAKSIS

Διαβάστε περισσότερα

ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΕΣ ΛΟΙΜΩΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΤΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΚΑΡΑΝΑΣΙΟΥ ΕΛΕΝΗ 2 ΚΑΡΝΑΒΑ ΘΑΛΕΙΑ 1, ΚΑΡΝΑΒΑ ΘΑΛΕΙΑ 1, ΚΑΡΑΝΑΣΙΟΥ ΕΛΕΝΗ 2

ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΕΣ ΛΟΙΜΩΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΤΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΚΑΡΑΝΑΣΙΟΥ ΕΛΕΝΗ 2 ΚΑΡΝΑΒΑ ΘΑΛΕΙΑ 1, ΚΑΡΝΑΒΑ ΘΑΛΕΙΑ 1, ΚΑΡΑΝΑΣΙΟΥ ΕΛΕΝΗ 2 1 ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ Τ.Ε. Γ.Ν.ΑΜΦΙΣΣΑΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΗ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΜΟΝΑΔΩΝ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣ 2ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ- ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ Τ.Ε. Γ.Ν. ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟ "ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ" ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΗ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ ΙΑΤΡ» ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Εβδομαδιαία Έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης σε σημεία φροντίδας υγείας προσφύγων/μεταναστών

Εβδομαδιαία Έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης σε σημεία φροντίδας υγείας προσφύγων/μεταναστών ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) Τμήμα Επιδημιολογικής Επιτήρησης και Παρέμβασης Για επικοινωνία: Τηλ: 210 5212 054, Φαξ: 210 8818 868 E-mail: epid@keelpno.gr (Επιδημιολογική

Διαβάστε περισσότερα

Εβδομαδιαία Έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης σε σημεία φροντίδας υγείας προσφύγων/μεταναστών

Εβδομαδιαία Έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης σε σημεία φροντίδας υγείας προσφύγων/μεταναστών ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) Τμήμα Επιδημιολογικής Επιτήρησης και Παρέμβασης Για επικοινωνία: Τηλ: 210 5212 054, Φαξ: 210 8818 868 E-mail: epid@keelpno.gr (Επιδημιολογική

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΟΣΠΟΝ ΙΑ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑ ΟΣ (Ο.Ε.Φ.Ε.) ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 2014. ÄÉÁÍüÇÓÇ ÅÕÏÓÌÏÓ

ΟΜΟΣΠΟΝ ΙΑ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑ ΟΣ (Ο.Ε.Φ.Ε.) ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 2014. ÄÉÁÍüÇÓÇ ÅÕÏÓÌÏÓ ΤΑΞΗ: ΜΑΘΗΜΑ: ΘΕΜΑ A Γ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΑ / ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙ ΕΙΑΣ Ηµεροµηνία: Κυριακή 13 Απριλίου 2014 ιάρκεια Εξέτασης: 3 ώρες ΕΚΦΩΝΗΣΕΙΣ Να γράψετε στο τετράδιό σας τον αριθµό καθεµιάς από τις παρακάτω

Διαβάστε περισσότερα

Ποιοι Είµαστε και που Στοχεύουµε

Ποιοι Είµαστε και που Στοχεύουµε Ποιοι Είµαστε και που Στοχεύουµε Η Ανοιχτή Αγκαλιά των Φίλων Κοινωνικής Παιδιατρικής / Ιατρικής δηµιουργήθηκε στην Αθήνα το 1994 από µία Οµάδα Εθελοντών, µε βασικό στόχο τη Στήριξη µε κάθε τρόπο του Παιδιού

Διαβάστε περισσότερα

Ποιοι από τους παρακάτω πληθυσμούς είναι κλειστοί ή ανοιχτοί και γιατί;

Ποιοι από τους παρακάτω πληθυσμούς είναι κλειστοί ή ανοιχτοί και γιατί; Άσκηση Ποιοι από τους παρακάτω πληθυσμούς είναι κλειστοί ή ανοιχτοί και γιατί; 1. Οι κάτοικοι της Ελλάδας, το 2010 2. Οι ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 3. Οι νοσηλευθέντες σε ένα νοσοκομείο το 2012

Διαβάστε περισσότερα

Εβδομαδιαία Έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης σε σημεία φροντίδας υγείας προσφύγων/μεταναστών

Εβδομαδιαία Έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης σε σημεία φροντίδας υγείας προσφύγων/μεταναστών ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) Τμήμα Επιδημιολογικής Επιτήρησης και Παρέμβασης Για επικοινωνία: Τηλ: 210 5212 054, Φαξ: 210 8818 868 E-mail: epid @keelpno.gr (Επιδημιολογική

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΙΟΓΕΝΗΣ ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΙΤΙΔΑ: ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ & ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ

ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΙΟΓΕΝΗΣ ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΙΤΙΔΑ: ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ & ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΙΟΓΕΝΗΣ ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΙΤΙΔΑ: ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ & ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ Τι είναι η ιογενής γαστρεντερίτιδα; Η ιογενής γαστρεντερίτιδα είναι μια εντερική λοίμωξη που οφείλεται

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΠΝΕΥΜΟΝΑ. Όλα όσα θέλετε να ξέρετε αν κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο είναι ασθενής

ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΠΝΕΥΜΟΝΑ. Όλα όσα θέλετε να ξέρετε αν κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο είναι ασθενής www.agaliazo.gr ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΠΝΕΥΜΟΝΑ Λεωσθένους 21-23, 18536 Πειραιάς - Τ: 210 4181641 - F: 210 4535343 e: oekk@otenet.gr - www.oekk.gr ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ν. ΑΧΑΙΑΣ Πατρέως 8-10, 26221 Πάτρα - Τ/F: 2610 226122 e:

Διαβάστε περισσότερα

Στυλιανή Ανή Χρόνη, Ph.D. Λέκτορας ΤΕΦΑΑ, ΠΘ, Τρίκαλα

Στυλιανή Ανή Χρόνη, Ph.D. Λέκτορας ΤΕΦΑΑ, ΠΘ, Τρίκαλα ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΦΥΛΟ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ Στυλιανή Ανή Χρόνη, Ph.D. Λέκτορας ΤΕΦΑΑ, ΠΘ, Τρίκαλα ΕΠΕΑΕΚ: ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΜΑΤΑ ΦΥΛΟΥ ΚΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

Α Ν Α Λ Υ Τ Ι Κ Η Π Ε Ρ Ι Γ Ρ Α Φ Η Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η Σ Π Ρ Ο Κ Υ Ρ Η Σ Ε Ι

Α Ν Α Λ Υ Τ Ι Κ Η Π Ε Ρ Ι Γ Ρ Α Φ Η Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η Σ Π Ρ Ο Κ Υ Ρ Η Σ Ε Ι ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ Διεύθυνση: Σαπφούς 12, Αθήνα Ταχ. Κώδικας: 105 53 Τηλέφωνο: 210.32.13.150 Fax: 210.32.13.850 Ιστοσελίδα: http://mdmgreece.gr/ Αθήνα, 07/08/2017 Αρ. Πρωτ.: 1450

Διαβάστε περισσότερα

Εβδομαδιαία Έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης σε σημεία φροντίδας υγείας προσφύγων/μεταναστών

Εβδομαδιαία Έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης σε σημεία φροντίδας υγείας προσφύγων/μεταναστών ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) Τμήμα Επιδημιολογικής Επιτήρησης και Παρέμβασης Για επικοινωνία: Τηλ: 210 5212 054, Φαξ: 210 8818 868 E-mail: epid@keelpno.gr (Επιδημιολογική

Διαβάστε περισσότερα

Εβδομαδιαία Έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης σε σημεία φροντίδας υγείας προσφύγων/μεταναστών

Εβδομαδιαία Έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης σε σημεία φροντίδας υγείας προσφύγων/μεταναστών ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) Τμήμα Επιδημιολογικής Επιτήρησης και Παρέμβασης Για επικοινωνία: Τηλ: 210 5212 054, Φαξ: 210 8818 868 E-mail: epid@keelpno.gr (Επιδημιολογική

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Ερωτηµατολόγιο για την Αξιολόγηση των υπηρεσιών του Κέντρου Ενηµέρωσης Σηµείωση για όσους συµπληρώνουν το ερωτηµατολόγιο. Αυτό είναι ένα

Διαβάστε περισσότερα

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ Ως Αρχηγός Κατασκήνωσης ξέρεις, ότι έχεις την ευθύνη για την ασφάλεια όλων των μελών που συμμετέχουν στην κατασκήνωση σου. Τώρα, έχεις στα χέρια σου την δική σου λίστα για να

Διαβάστε περισσότερα

Εβδομαδιαία Έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης σε σημεία φροντίδας υγείας προσφύγων/μεταναστών

Εβδομαδιαία Έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης σε σημεία φροντίδας υγείας προσφύγων/μεταναστών ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) Τμήμα Επιδημιολογικής Επιτήρησης και Παρέμβασης Για επικοινωνία: Τηλ: 210 5212 054, Φαξ: 210 8818 868 E-mail: epid @keelpno.gr (Επιδημιολογική

Διαβάστε περισσότερα

Εβδομαδιαία Έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης σε σημεία φροντίδας υγείας προσφύγων/μεταναστών

Εβδομαδιαία Έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης σε σημεία φροντίδας υγείας προσφύγων/μεταναστών ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) Τμήμα Επιδημιολογικής Επιτήρησης και Παρέμβασης Για επικοινωνία: Τηλ: 210 5212 054, Φαξ: 210 8818 868 E-mail: epid@keelpno.gr (Επιδημιολογική

Διαβάστε περισσότερα

ΟΞΕIΕΣ ΛΟΙΜΩΞΕΙΣ ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΟU ΣΥΣΤHΜΑΤΟΣ

ΟΞΕIΕΣ ΛΟΙΜΩΞΕΙΣ ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΟU ΣΥΣΤHΜΑΤΟΣ ΟΞΕIΕΣ ΛΟΙΜΩΞΕΙΣ ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΟU ΣΥΣΤHΜΑΤΟΣ (Σύντομη ενημέρωση από ERS - ELF) Οι οξείες λοιμώξεις κατώτερου αναπνευστικού συστήματος περιλαμβάνουν την πνευμονία (λοίμωξη της κυψελίδας του πνεύμονα),

Διαβάστε περισσότερα

Α Ν Α Λ Υ Τ Ι Κ Η Π Ε Ρ Ι Γ Ρ Α Φ Η Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η Σ Π Ρ Ο Κ Υ Ρ Η Σ Ε Ι

Α Ν Α Λ Υ Τ Ι Κ Η Π Ε Ρ Ι Γ Ρ Α Φ Η Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η Σ Π Ρ Ο Κ Υ Ρ Η Σ Ε Ι ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ Διεύθυνση: Σαπφούς 12, Αθήνα Ταχ. Κώδικας: 105 53 Τηλέφωνο: 210.32.13.150 Fax: 210.32.13.850 Ιστοσελίδα: http://mdmgreece.gr/ Αθήνα, 14/07/2017 Αρ. Πρωτ.: 1419

Διαβάστε περισσότερα

Εβδομαδιαία Έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης σε σημεία φροντίδας υγείας προσφύγων/μεταναστών

Εβδομαδιαία Έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης σε σημεία φροντίδας υγείας προσφύγων/μεταναστών ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) Τμήμα Επιδημιολογικής Επιτήρησης και Παρέμβασης Για επικοινωνία: Τηλ: 210 5212 054, Φαξ: 210 8818 868 E-mail: epid @keelpno.gr (Επιδημιολογική

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΘΕ ΕΩΣ ΤΙΣ 5/7/2011 ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΜΕΣΩ E MAIL ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΦΟΡΕΑ ΣΑΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΘΕ ΕΩΣ ΤΙΣ 5/7/2011 ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΜΕΣΩ E MAIL ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΦΟΡΕΑ ΣΑΣ ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΘΕ ΕΩΣ ΤΙΣ 5/7/2011 ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΜΕΣΩ E MAIL ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΦΟΡΕΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΛΕΓΕΝΤΕΣ ΦΟΡΕΙΣ / ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΤΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙ Α ΠΑΙ ΙΑΤΡΙΚΗΣ 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014 09:00. Συνεδριακό κέντρο «Ν. ΛΟΥΡΟΣ» Νοσοκοµείο Παίδων ΜΗΤΕΡA

ΜΕΤΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙ Α ΠΑΙ ΙΑΤΡΙΚΗΣ 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014 09:00. Συνεδριακό κέντρο «Ν. ΛΟΥΡΟΣ» Νοσοκοµείο Παίδων ΜΗΤΕΡA ΜΕΤΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙ Α ΠΑΙ ΙΑΤΡΙΚΗΣ 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014 09:00 Συνεδριακό κέντρο «Ν. ΛΟΥΡΟΣ» Νοσοκοµείο Παίδων ΜΗΤΕΡA ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 210 686 7229, 210 686 9110 Αγαπητέ συνάδελφε, Θα είναι

Διαβάστε περισσότερα

Εβδομαδιαία Έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης σε σημεία φροντίδας υγείας προσφύγων/μεταναστών

Εβδομαδιαία Έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης σε σημεία φροντίδας υγείας προσφύγων/μεταναστών ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) Τμήμα Επιδημιολογικής Επιτήρησης και Παρέμβασης Για επικοινωνία: Τηλ: 210 5212 054, Φαξ: 210 8818 868 E-mail: epid@keelpno.gr (Επιδημιολογική

Διαβάστε περισσότερα

Γενικές πληροφορίες για το Πρόγραµµα ιανοµής Γάλακτος στα Σχολεία της ΕΕ

Γενικές πληροφορίες για το Πρόγραµµα ιανοµής Γάλακτος στα Σχολεία της ΕΕ Γενικές πληροφορίες για το Πρόγραµµα ιανοµής Γάλακτος στα Σχολεία της ΕΕ Στις 17 Οκτωβρίου 2008, οι µαθητές του δηµοτικού σχολείου Παναγίας Τριχερούσας στη Λεµεσό θα φιλοξενήσουν την έναρξη της νέας εκστρατείας

Διαβάστε περισσότερα

ΑΘΗΝΑ 2017 ΧΡΗΣΗ ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΩΝ ΧΩΡΙΣ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΟΙ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ

ΑΘΗΝΑ 2017 ΧΡΗΣΗ ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΩΝ ΧΩΡΙΣ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΟΙ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ 1 ΑΘΗΝΑ 2017 ΧΡΗΣΗ ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΩΝ ΧΩΡΙΣ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΟΙ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ Παρόλη την αυτονόητη χορήγηση των αντιβιοτικών κατόπιν ιατρικής γνωμάτευσης και συνταγογράφησης

Διαβάστε περισσότερα

εργαλείο αξιολόγησης για τη μέτρηση της επιβάρυνσης των μυοσκελετικών παθήσεων πρότυπα περίθαλψης που θα πρέπει να αναμένουν οι πολίτες

εργαλείο αξιολόγησης για τη μέτρηση της επιβάρυνσης των μυοσκελετικών παθήσεων πρότυπα περίθαλψης που θα πρέπει να αναμένουν οι πολίτες Πώς μπορεί να διασφαλιστεί ότι οι άνθρωποι με οστεοαρθρίτιδα και ρευματοειδή αρθρίτιδα λαμβάνουν τη βέλτιστη δυνατή περίθαλψη σε ολόκληρη την Ευρώπη: συστάσεις του EUMUSC.NET Σε συνεργασία με τον EULAR

Διαβάστε περισσότερα

Ποιοι από τους παρακάτω πληθυσμούς είναι κλειστοί ή ανοιχτοί και γιατί;

Ποιοι από τους παρακάτω πληθυσμούς είναι κλειστοί ή ανοιχτοί και γιατί; Ποιοι από τους παρακάτω πληθυσμούς είναι κλειστοί ή ανοιχτοί και γιατί; 1. Οι κάτοικοι της Ελλάδας, το 2010 2. Οι ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 3. Οι νοσηλευθέντες σε ένα νοσοκομείο το 2012 4.

Διαβάστε περισσότερα

Χαιρετισμός Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ο.Π.Ο. Αγαπητό Μέλος

Χαιρετισμός Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ο.Π.Ο. Αγαπητό Μέλος Χαιρετισμός Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ο.Π.Ο. Αγαπητό Μέλος Από το 2005, η Οργάνωση μας σε συνεργασία με την Alpha Ασφαλιστική, προσφέρει την ευκαιρία στα μέλη της να συμμετέχουν σε ομαδικό

Διαβάστε περισσότερα

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΙΣ ΓΙΑ ΕΝΙΑΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΙΣ ΓΙΑ ΕΝΙΑΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΙΣ ΓΙΑ ΕΝΙΑΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ Εθνικός σχεδιασμός και ενδυνάμωση των Υπηρεσιών Πρόληψης: α. Καταπολέμηση και προσπάθεια εξάλειψης των αιτιολογικών παραγόντων της αρρώστιας

Διαβάστε περισσότερα

Ποιοι Είμαστε Από το 1976

Ποιοι Είμαστε Από το 1976 Παναγία Ελεούσα Ποιοι Είμαστε Από το 1976 Η Παναγία η Ελεούσα ξεκίνησε να λειτουργεί σαν στέγη ηλικιωμένων από το 1976. Δημιουργήθηκε από την κυρία Μαρούλλα Γρηγοριάδου για να καλύψει ένα ποιοτικό κενό

Διαβάστε περισσότερα

INTERNATIONAL HEALTH AND HOSPITAL PLAN (IHHP) ΙΕΘΝΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΓΕΙΑΣ & ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ

INTERNATIONAL HEALTH AND HOSPITAL PLAN (IHHP) ΙΕΘΝΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΓΕΙΑΣ & ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ INTERNATIONAL HEALTH AND HOSPITAL PLAN (IHHP) ΙΕΘΝΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΓΕΙΑΣ & ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ 2013 IHI BUPA ihi Bupa International Health and Hospital Plan 2011 2 Η διαφορά της ihi Bupa ihi Bupa ο ειδικός

Διαβάστε περισσότερα

Kλινικές ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΑΣΙΚΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

Kλινικές ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΑΣΙΚΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ Kλινικές Mελέτες ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΑΣΙΚΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ 1Τι είναι οι κλινικές μελέτες είναι σημαντικές; > Μη διστάσετε να ρωτήσετε το γιατρό σας για οποιαδήποτε και άλλη γιατί πληροφορία ή διευκρίνηση χρειάζεστε

Διαβάστε περισσότερα

Insert workgroup logo on slide master

Insert workgroup logo on slide master Πρόσβαση στα Oρφανά φάρµακα Ελλη Γαβριήλ Θεσσαλονίκη, Οκτώβριος 2013 Το 1980 η µητέρα του Adam Seligman ενός 7 χρονου αγοριού που υπέφερε από το σύνδοµο Tourette µε φρίκη διαπίστωσε ότι τοφάρµακοπουβελτίωνετηνποιότηταζωήςτουγιούτηςκαιτο

Διαβάστε περισσότερα

Εβδομαδιαία Έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης σε σημεία φροντίδας υγείας προσφύγων/μεταναστών

Εβδομαδιαία Έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης σε σημεία φροντίδας υγείας προσφύγων/μεταναστών ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) Τμήμα Επιδημιολογικής Επιτήρησης και Παρέμβασης Για επικοινωνία: Τηλ: 210 5212 054, Φαξ: 210 8818 868 E-mail: epid@keelpno.gr (Επιδημιολογική

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΘΗ ΧΡΗΣΗ ΠΟΛΛΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΣΕ ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

ΟΡΘΗ ΧΡΗΣΗ ΠΟΛΛΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΣΕ ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΟΡΘΗ ΧΡΗΣΗ ΠΟΛΛΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΣΕ ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΥΝΤΑΓΗ Ρωτάω τον γιατρό μου για κάθε φάρμακο Ζητώ την βοήθεια του φαρμακοποιού Παρακολουθώ τα φάρμακα μου με ασφάλεια Λαμβάνω τα φάρμακα

Διαβάστε περισσότερα

Η γυναίκα που ζει στην ύπαιθρο είχε πάντα μειωμένη πρόσβαση σε τομείς όπως η Υγεία - Πρόνοια, με δεδομένο ότι η Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στην

Η γυναίκα που ζει στην ύπαιθρο είχε πάντα μειωμένη πρόσβαση σε τομείς όπως η Υγεία - Πρόνοια, με δεδομένο ότι η Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στην Η γυναίκα που ζει στην ύπαιθρο είχε πάντα μειωμένη πρόσβαση σε τομείς όπως η Υγεία - Πρόνοια, με δεδομένο ότι η Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στην ύπαιθρο ήταν πάντα πιο υποβαθμισμένη σε σχέση με τα μεγάλα

Διαβάστε περισσότερα