17 ο Πανελλήνιο Δασολογικό Συνέδριο

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "17 ο Πανελλήνιο Δασολογικό Συνέδριο"

Transcript

1 17 ο Πανελλήνιο Δασολογικό Συνέδριο Η Συμβολή της Σύγχρονης Δασοπονίας και των Προστατευόμενων Περιοχών στη Βιώσιμη Ανάπτυξη Αργοστόλι Κεφαλονιάς 4-7 Οκτωβρίου 2015 Με τη συνδιοργάνωση: Περιφέρεια Ιονίων Νήσων Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας Aποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Δ/νση Δασών Κεφαλληνίας Οι ιστορικές περιπέτειες της Κεφαλονιάς μέσα στους αιώνες έχουν αφήσει τα χνάρια τους στον Αίνο. Ήταν ο κεντρικός ιστός, πάνω και γύρω από τον οποίο η Ιστορία ύφανε τα γεγονότα Η Ιστορία της Κεφαλονιάς είναι δεμένη με το βουνό της. Δε θα αποτελούσε καθόλου υπερβολή το συμπέρασμα ότι ο Αίνος έγραψε την εποποιία της Κεφαλονιάς μέσα στους Αιώνες! (Δρ. Νίκη Ευθυμιάτου-Κατσούνη - Αφιέρωμα στον Εθνικό Δρυμό του Αίνου ). Ιούνιος, 2015

2 Εθνικός Δρυμός Αίνου Ο Εθνικός Δρυμός Αίνου, ιδρύθηκε το 1962, κυρίως για να προστατευθεί ό,τι είχε απομείνει από το άλλοτε ακμαίο και μεγαλόπρεπο δάσος του, το οποίο συνίσταται σχεδόν αποκλειστικά από ένα από τα ωραιότερα δασικά δένδρα, την κεφαλληνιακή Ελάτη (Abies cephalonica). Δικαίως, ο Αίνος κηρύχθηκε ως Εθνικός Δρυμός, αφού αποτελεί κατά τον Διεθνή Κώδικα Βοτανικής την κλασσική θέση του ενδημικού για την Ελλάδα είδους της κεφαλληνιακής Ελάτης. Αλλά και πέραν τούτου γιατί το όλο οικοσύστημα του Αίνου είναι ιδιαίτερου επιστημονικού και αισθητικού ενδιαφέροντος και αποτελεί τον πνεύμονα της Κεφαλονιάς και την καρδιά της πλούσιας βιοποικιλότητας της νήσου.

3 Οικισμοί Αργοστόλι Πρωτεύουσα της Κεφαλονιάς απ το Εμπορικό και διοικητικό κέντρο του νησιού με ωραία νεοκλασικά κτίρια, μια σύγχρονη πόλη με αξιόλογη ιστορική και πνευματική παράδοση. Αμφιθεατρικά κτισμένο με όμορφη θέα προς τη λιμνοθάλασσα του Κουτάβου, όπου βρίσκεται και η έδρα του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου. Ληξούρι Μια μικρή σύγχρονη πόλη, που εκπέμπει κάτι ακόμη απ τη χαριτωμένη και αρχοντική ατμόσφαιρα, που είχαν οι πόλεις των Επτανήσων πριν απ τους σεισμούς του 1953.

4 Φισκάρδο Το προσεισμικό χωριό, στο οποίο διατηρείται η παραδοσιακή αρχιτεκτονική του νησιού και έχει κηρυχθεί προστατευόμενος παραδοσιακός οικισμός. Τα πολλά κότερα, που αράζουν το καλοκαίρι στο γραφικότατο λιμανάκι του, του χαρίζουν ένα κοσμοπολίτικο χαρακτήρα. Αγ. Ευφημία Το δημοφιλές λιμάνι της Αγ. Ευφημίας γεμίζει τα καλοκαίρια με σκάφη αναψυχής και αποτελεί ένα κοσμοπολίτικο κέντρο. Σάμη Η κωμόπολη της Σάμης είναι το μεγαλύτερο λιμάνι της Κεφαλονιάς, που τη συνδέει με την ηπειρωτική Ελλάδα και την Ιταλία χαρίζοντας χρώμα και ζωντάνια στη μικρή πόλη. Πόρος

5 Κτίστηκε κατά μήκος της ωραίας παραλίας και χάρη στον ελκυστικό συνδυασμό βουνούθάλασσας και τα πλούσια σε ψάρια νερά απέκτησε πιστούς επισκέπτες. Σκάλα Το χωριό με τη μεγαλύτερη τουριστική ανάπτυξη της περιοχής χάρη στη μεγάλη, πολύ ωραία και οργανωμένη παραλία με τα κρυστάλλινα νερά. Άσσος Η Άσσος είναι ένα από τα πιο ειδυλλιακά χωριά της Κεφαλονιάς, που έχει κρατήσει την αυθεντικότητά της, χωρίς πολλά τουριστικά μαγαζιά, αλλά με μικρές ταβέρνες κάτω από τα πλατάνια.

6 Σπήλαια Μελισσάνη Εντυπωσιακό λιμναίο σπήλαιο με θαυμάσιους σταλακτίτες, εκεί που οι κάτοικοι της περιοχής λάτρευαν τον Πάνα. Τμήμα της οροφής που έπεσε, δημιούργησε ένα μαγευτικό νησάκι στο βάθος του σπηλαίου. Την ώρα που αντανακλά τις ακτίνες του ηλίου αναδεικνύονται υπέροχοι χρωματισμοί στα νερά της λίμνης. Δρογκαράτη Το πιο εντυπωσιακό σπήλαιο, με σπάνιους σταλακτίτες και υπέροχη ακουστική.

7 Καταβόθρες Από τα πιο παράξενα γεωλογικά φαινόμενα. Μεγάλες ποσότητες θαλάσσιου νερού εισχωρούν υπόγεια στην τοποθεσία Αγ. Θεόδωροι κοντά στην περιοχή Λάσση του Αργοστολίου, χωρίς παλινδρόμηση και εκβάλλουν στο χωριό Καραβόμυλος κοντά στη Σάμη.

8 Αμμουδιές Μακρύς γιαλός Σε πολύ κοντινή απόσταση από το Αργοστόλι, βρίσκεται η παραλία Μακρύς Γιαλός. Όπως μαρτυρεί και το όνομά της πρόκειται για μια παραλία μεγάλη σε έκταση, αμμώδης, χωρίς βότσαλα ή βράχια, και με πεντακάθαρα νερά. Πλατύς γιαλός Η φυσική προέκταση του Μακρύ Γιαλού είναι ο Πλατύς Γιαλός, από τον οποίο χωρίζεται με βράχια. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να είναι εφικτή η διέλευση από τη μια παραλία στην άλλη είτε περπατώντας είτε κολυμπώντας.

9 Μύρτος Ο επίγειος παράδεισος του νησιού, η ομορφότερη παραλία με βαθυγάλαζα διάφανα νερά κάτασπρη άμμο και μικρά άσπρα βότσαλα. Έχει ψηφιστεί στο διαδίκτυο ως η ομορφότερη παραλία της Ελλάδας καθώς και της Ευρώπης. Θεωρείται επίσης μία απ τις τρεις ωραιότερες παραλίες του κόσμου. Αντίσαμος Παραλία που αγκαλιάζουν κατάφυτες βουνοπλαγιές. Η ακτή της Αντίσαμου αποτελούσε μέρος του φυσικού σκηνικού για το φιλμ «Το μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι»

10 Πετανοί Οι Πετανοί είναι μια από τις πλέον διάσημες παραλίες της περιοχής της Παλικής, αλλά και ολόκληρης της Κεφαλονιάς. Βρίσκεται στο δυτικό τμήμα του νησιού, στη χερσόνησο της Παλικής. Παραλία Ξι Από τις ωραιότερες παραλίες της Παλικής με κόκκινη, ψιλή άμμο και πεντακάθαρα αβαθή νερά, όπου καταλήγουν αργιλώδεις βράχοι. Κοντά βρίσκεται και η περίφημη Κουνόπετρα. Είναι ένας βράχος μέσα στη θάλασσα που πριν τους σεισμούς του 1953 κουνιόταν. Μετά τους σεισμούς η κίνηση είναι ανεπαίσθητη.

11 Ιερές Μονές- Μοναστήρια Ι. Μονή Αγίου Γερασίμου Ο τόπος, στον οποίο μόνασε ο Άγιος Γεράσιμος, ο Πολιούχος του νησιού. Εδώ φυλάσσεται το ιερό Σκήνωμα, που εκτίθεται για προσκύνημα στους πιστούς. Στις 16 Αυγούστου και 20 Οκτωβρίου συγκεντρώνονται όλοι οι Κεφαλονίτες, για να γιορτάσουν τον Άγιό τους. Ι. Μονή Κηπουραίων Κτισμένη σε ένα τοπίο μοναδικής ομορφιάς με το ωραιότερο ηλιοβασίλεμα. Στην εκκλησία σώζονται πολλές μεταβυζαντινές εικόνες και αξιόλογα κειμήλια. Ι. Μονή Άτρου

12 Η παλαιότερη μονή του νησιού αφιερωμένη στη γέννηση της Θεοτόκου με το αξιόλογο μεσαιωνικό τετράπλευρο πύργο, απ όπου η ανατολή του ηλίου είναι μοναδική. Ι. Μονή Μηλαπιδιάς Ο Άγιος Ανδρέας Μηλαπιδιάς βρίσκεται στα Περατάτα της Κεφαλονιάς (7 km από το Αργοστόλι) και είναι ένα από τα παλαιότερα μοναστήρια του νησιού. Οι πιστοί μπορούν να προσκυνήσουν το ιερό λείψανο του πέλματος του Αποστόλου Ανδρέα, που δώρισε στην Μονή η Πριγκίπισσα Ρωξάνη της Ρουμανίας, όταν ήρθε στο μοναστήρι, για να μονάσει. Ι. Μονή Θεμάτων Πυλάρου Αρχαιότατη Μονή κτισμένη σε μαγευτική τοποθεσία σε δάσος από πανύψηλα πουρνάρια κοντά στα Μακρυώτικα. Το όνομά της οφείλει στον αρχηγό "Θέματος" της Κεφαλληνίας (τοπικό Διοικητή του νησιού), που είχε την έδρα του στην περιοχή. (Πηγή: Τρίπτυχο Τουριστικό Φυλλάδιο Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κεφαλονιάς & Ιθάκης με την χρηματοδότηση του Ε.Ο.Τ.)

13 Πώς θα φθάσετε Στο Αργοστόλι Στο Αργοστόλι μπορεί να φτάσει κανείς: α) Αεροπορικώς στον Κρατικό Αερολιμένα Κεφαλονιάς «Άννα Πολλάτου» από Αθήνα, β) Με πλοίο στο λιμάνι του Πόρου από Κυλλήνη και στη συνέχεια οδικώς ακολουθώντας την Ε.Ο. Πόρου-Αργοστολίου, γ) Με πλοίο στο Λιμάνι της Σάμης από Πάτρα και στη συνέχεια οδικώς ακολουθώντας την Ε.Ο. Σάμης-Αργοστολίου, δ) Με πλοίο στο Λιμάνι της Σάμης από Αστακό Αιτωλοακαρνανίας και στη συνέχεια οδικώς ακολουθώντας την Ε.Ο. Σάμης-Αργοστολίου, ε) Με πλοίο στο Λιμάνι του Φισκάρδου από Βασιλική Λευκάδας και στη συνέχεια οδικώς ακολουθώντας την Ε.Ο. Φισκάρδου-Αργοστολίου στ) Με υπεραστικό λεωφορείο από τα ΚΤΕΛ Κηφισού στην Αθήνα. Σε περίπτωση, που επιθυμείτε οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση σχετικά με την μετάβαση και διαμονή στο Αργοστόλι, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το παρακάτω ταξιδιωτικό γραφείο: KATSOURIS TRAVEL & YACHTING SERVICES Τηλ.: Φαξ: Ιστοσελίδα: Χρήσιμα Τηλέφωνα Μεταφορές Μεταφορές Λιμεναρχείο Αργοστολίου: Λιμενική Αστυνομία Αργοστολίου: Λιμεναρχείο Ληξουρίου: Λιμεναρχείο Πόρου: Λιμεναρχείο Φισκάρδου: Λιμεναρχείο Σάμης: Λιμεναρχείο Κυλλήνης: ΚΤΕΛ Αργοστολίου: ΚΤΕΛ Ληξουρίου: Αεροδρόμιο Κεφαλονιάς: Ταξί Αργοστολίου: Ταξί Ληξουρίου: Ταξί Πόρου: , Ταξί Σάμης:

14 Χρήσιμα Τηλέφωνα Υπηρεσίες Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου Περιβαλλοντικό Κέντρο Κούταβου, Αργοστόλι Τηλ. & Φαξ: Ε-mail: Ιστοσελίδα: Υπηρεσίες Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Διεύθυνση Δασών Κεφαλληνίας & Ιθάκης Αμπατιέλου 8, Αργοστόλι Τηλ.: Ε-mail: Αστυνομικό Τμήμα Αργοστολίου Βιομηχανική Περιοχή, Αργοστόλι Τηλ.: 100, Υπηρεσίες Π.Ε. Κεφαλληνίας & Ιθάκης Διοικητήριο, Αργοστόλι Τηλεφωνικό Κέντρο Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας & Ιθάκης Τηλ.: , 60530, Φαξ: Ε-mail: Ιστοσελίδα: Δήμος Κεφαλονιάς Παναγή Βαλλιάνου 7 Τηλεφωνικό Κέντρο Δήμου Κεφαλονιάς Τηλ.: , 20047, Φαξ: Ε-mail: Ιστοσελίδα: ΚΕΠ Δήμου Αργοστολίου 21 ης Μαΐου, Αργοστόλι Τηλ.: , , Μουσεία Αρχαιολογικό Μουσείο Αργοστολίου Αργοστόλι, Τηλ.: Εκκλησιαστικό Μουσείο Ι.Μ. Αγ. Ανδρέα Περατάτα, Τηλ.: Ιακωβάτειο Βιβλιοθήκη & Μουσείο Ληξούρι Τηλ.: Κοργιαλένειο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Αργοστόλι, Τηλ.: Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Δαυγάτα, (Προσωρινά δεν λειτουργεί)

Οργανωμένες Εκδρομές στην Ελλάδα. Ιούλιος 2013 - Ιανουάριος 2014

Οργανωμένες Εκδρομές στην Ελλάδα. Ιούλιος 2013 - Ιανουάριος 2014 Αξέχαστα Ταξίδια Οργανωμένες Εκδρομές στην Ελλάδα Ιούλιος 2013 - Ιανουάριος 2014 ξέχαστα ΑΤαξίδια Περιεχόμενα ΙΟΥΛΙΟΣ-ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2013 Κεφαλονιά-Ιθάκη 3 Kεφαλονιά-Ιθάκη 4 Κέρκυρα-Πάργα 4 Γυρος Χαλκιδικής-Άγιο

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ 5 ΕΝΟΤΗΤΕΣ:

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ 5 ΕΝΟΤΗΤΕΣ: ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ 5 ΕΝΟΤΗΤΕΣ: ΕΝΟΤΗΤΑ 1η: Οργανωμένες Εκδρομές Εξωτερικού Αεροπορικώς...2 ΕΝΟΤΗΤΑ 2η: Οργανωμένες Εκδρομές Εξωτερικού Οδικώς... 12. ΕΝΟΤΗΤΑ 3η: Κρουαζιέρες Εσωτερικού - Εξωτερικού...24

Διαβάστε περισσότερα

όλα σχετικά με την Κρήτη Χανιά Χωριά Παραλίες Ιστορία Αξιοθέατα

όλα σχετικά με την Κρήτη Χανιά Χωριά Παραλίες Ιστορία Αξιοθέατα όλα σχετικά με την Κρήτη Χανιά Χωριά Παραλίες Ιστορία Αξιοθέατα Ο νομός Χανίων...5 Η πόλη των Χανίων...6 Νέα Χώρα...9 Χανιά (Ανατολικά από τα Ενετικά τείχη)...9 Καλαμάκι...9 Άγιοι Απόστολοι... 10 Η χερσόνησος

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ. Ταξίδια οδικά σε τοπία μαγικά... ζήστε την εμπειρία και γνωρίστε μέρη που μόνο μία οδική εκδρομή σας προσφέρει...

ΟΔΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ. Ταξίδια οδικά σε τοπία μαγικά... ζήστε την εμπειρία και γνωρίστε μέρη που μόνο μία οδική εκδρομή σας προσφέρει... Ταξίδια οδικά σε τοπία μαγικά... ζήστε την εμπειρία και γνωρίστε μέρη που μόνο μία οδική εκδρομή σας προσφέρει... ΟΔΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ 2014 Αχαρνών 280 - Αγ. Νικόλαος - 112 53 Αθήνα, τηλ. 210 86 62 451, 210

Διαβάστε περισσότερα

εκδρομές Αγίου Πνεύματος ΠΑΤΜΟΣ...το ιερό νησί του Αιγαίου Προσφορές για έγκαιρες

εκδρομές Αγίου Πνεύματος ΠΑΤΜΟΣ...το ιερό νησί του Αιγαίου Προσφορές για έγκαιρες εκδρομές Αγίου Πνεύματος & Προσφορές για έγκαιρες Καλοκαιρινές κρατήσεις 2013 ΠΑΤΜΟΣ...το ιερό νησί του Αιγαίου με διαμονή στο ξενοδοχείο PATMOS AKTIS HOTEL & SPA 5* ή στο SILVER BEACH 3*Sup. 1η μέρα:

Διαβάστε περισσότερα

Ξενοδοχεία στη Μύκονο

Ξενοδοχεία στη Μύκονο Αεροπορικές εκδρομές εσωτερικού 41 Ξενοδοχεία στη Μύκονο SEMELI 4* plus Από τα πιο γνωστά ξενοδοχεία στο κοσμοπολίτικο αυτό νησί στο Semeli βρίσκεται στην καρδιά της Μυκόνου και προσφέρει ιδιαίτερη πολυτέλεια

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. περιεχόμενα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. περιεχόμενα ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ περιεχόμενα 4. Καλαμπάκα 5. Βόλος - Καλαμπάκα 6-7. Βόλος - Πήλιο 8. Βόλος - Καρπενήσι 9. Καρπενήσι 10-11. Avaris Hotel 12-13. Κατερίνη 14-15-16-17. Θεσσαλονίκη 18. έρρες 19. Αλεξανδρούπολη

Διαβάστε περισσότερα

ΛΕΥΚΑΔΑ Θρησκευτικοί Προορισμοί

ΛΕΥΚΑΔΑ Θρησκευτικοί Προορισμοί ΛΕΥΚΑΔΑ Θρησκευτικοί Προορισμοί Προσκύνημα στους Ναούς και τις Μονές της Λευκάδας ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΛΕΥΚΑΔΑΣ email: tourismos@lefkada.gr www.lefkada.gr 1 ΕΥΡΩΠΗ - ΕΛΛΑΔΑ ΙΤΑΛΙΑ για Πρίντεζι για Ανκόνα

Διαβάστε περισσότερα

Αγ. Κωνσταντίνου 39-41, Αθήνα, Τηλ. 210.5240412 Fax. 210.5247945 www.kapatravel.gr email: travel@kapachange.gr ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ 2015

Αγ. Κωνσταντίνου 39-41, Αθήνα, Τηλ. 210.5240412 Fax. 210.5247945 www.kapatravel.gr email: travel@kapachange.gr ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ 2015 Αγ. Κωνσταντίνου 39-1, Αθήνα, Τηλ. 210.52012 Fax. 210.52795 www.kapatravel.gr email: travel@kapachange.gr ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ 2015 Περιεχόμενα ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ 2015... 1 ΠΑΣΧΑ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ & ΤΗΝ ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ...

Διαβάστε περισσότερα

Κρήτη υπερπολυτελείας στο μοναδικό

Κρήτη υπερπολυτελείας στο μοναδικό Κρήτη υπερπολυτελείας στο μοναδικό OUT OF THE BLUE, CAPSIS ELITE RESORT 5* De luxe Το μόλις ανακαινισμένο ξενοδοχειακό συγκρότημα Capsis Elite Resort, εκτός από ένα από τα μεγαλύτερα και πιο σημαντικά

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΟΤΗΤΑ 3η Ekδρομές Απριλίου

ΕΝΟΤΗΤΑ 3η Ekδρομές Απριλίου ΕΝΟΤΗΤΑ 3η Ekδρομές Απριλίου 4-5/04/15 2ΗΜΕΡΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ Διήμερο στη πετρόχτιστη Μάνη και στη καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ-ΣΠΗΛΑΙΑ ΔΥΡΟΥ-ΑΡΕΟΠΟΛΗ- ΓΥΘΕΙΟ 20 ΣΑΒΒΑΤΟ: Αναχώρηση 07.30πμ.απο

Διαβάστε περισσότερα

ιαδροµές στο φως του Απόλλωνα

ιαδροµές στο φως του Απόλλωνα ιαδροµές στο φως του Απόλλωνα www.greekcruise.gr Greek Cruise Cluster Η Ελλάδα είναι χώρα παροχής τουριστικών υπηρεσιών στα πλαίσια των οποίων η λιμενική βιομηχανία κατέχει κυρίαρχο ρόλο στην εξυπηρέτηση

Διαβάστε περισσότερα

Ζητήστε τα αναλυτικά προγράμματα ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ 2013

Ζητήστε τα αναλυτικά προγράμματα ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ 2013 Η Ελλάδα είναι μεγάλη, συναρπαστική, γεμάτη εκπλήξεις. Και δεν υπάρχει κανένας που να τη γνωρίζει καλύτερα, από τον Παυσανία. Γιατί εδώ και 56 χρόνια, ο Παυσανίας γυρίζει ολόκληρο τον κόσμο χαρίζοντας

Διαβάστε περισσότερα

όλα σχετικά με την Κρήτη Λασίθι Χωριά Παραλίες Ιστορία Αξιοθέατα

όλα σχετικά με την Κρήτη Λασίθι Χωριά Παραλίες Ιστορία Αξιοθέατα όλα σχετικά με την Κρήτη Λασίθι Χωριά Παραλίες Ιστορία Αξιοθέατα Νομός Λασιθίου...4 Η πόλη του Αγίου Νικολάου...5 Παραλία Χαβάνια...7 Παραλία Αμμούδι...7 Παραλία Κιτροπλατεία...7 Παραλία Άμμος...7 Δημοτική

Διαβάστε περισσότερα

TRAVEL ΑΦΙΕΡΩΜΑ. Αυτό το καλοκαίρι πάμε ΗΠΕΙΡΟ. ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Επτά νομοί, ένας προορισμός

TRAVEL ΑΦΙΕΡΩΜΑ. Αυτό το καλοκαίρι πάμε ΗΠΕΙΡΟ. ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Επτά νομοί, ένας προορισμός ΙΟΥΝΙΟΣ - ΙΟΥΛΙΟΣ 2011 ΤΕΥΧΟΣ 04 ΞΕΝΑΓΗΣΗ Σαντορίνη - Τήνος - Ρόδος - Λευκάδα - Ντουμπάι SPECIAL ΠΡΟΤΑΣΗ Μόσχα Αγία Πετρούπολη HOT SPOT Αμμουδιά Πρέβεζας ΔΙΑΜΟΝΗ «BEST OF» Alexandros Palace Χαλκιδική Hotel

Διαβάστε περισσότερα

Xρόνια Πολλά. 26 Iανουαρίου. Πρωτοχρονιάτικη Γιορτή του Σωματείου στο Ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ. Κοπή πίτας - συνεστίαση - χορός

Xρόνια Πολλά. 26 Iανουαρίου. Πρωτοχρονιάτικη Γιορτή του Σωματείου στο Ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ. Κοπή πίτας - συνεστίαση - χορός Xρόνια Πολλά 26 Iανουαρίου Πρωτοχρονιάτικη Γιορτή του Σωματείου στο Ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ Κοπή πίτας - συνεστίαση - χορός Η φετινή εκδήλωση είναι αφιερωμένη σε όλους και όλες εσάς που στηρίζετε το Σωματείο

Διαβάστε περισσότερα

όλα σχετικά με τη Σαντορίνη Χωριά Παραλίες Ιστορία Αξιοθέατα

όλα σχετικά με τη Σαντορίνη Χωριά Παραλίες Ιστορία Αξιοθέατα όλα σχετικά με τη Σαντορίνη Χωριά Παραλίες Ιστορία Αξιοθέατα Το χωριό στα Φηρά... 5 Το χωριό στο Φηροστεφάνι... 6 Το χωριό στο Ημεροβίγλι... 7 Το χωριό Καρτεράδος... 8 Η περιοχή στην Παραλία Καρτεράδου...

Διαβάστε περισσότερα

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΜΟΡΓΟ

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΜΟΡΓΟ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΑΜΟΡΓΟ Η Αµοργός, το νησί του ''Απέραντου Γαλάζιου'', βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο των Κυκλάδων, σε απόσταση 136 ναυτικών µιλίων από τον Πειραιά. Είναι µακρόστενο νησί µε απότοµη ορεινή

Διαβάστε περισσότερα

όλα για την Κρήτη Ρέθυμνο Χωριά Παραλίες Ιστορία Αξιοθέατα

όλα για την Κρήτη Ρέθυμνο Χωριά Παραλίες Ιστορία Αξιοθέατα όλα για την Κρήτη Ρέθυμνο Χωριά Παραλίες Ιστορία Αξιοθέατα Νομός Ρεθύμνης...4 Η πόλη του Ρεθύμνου...5 Παραλία Ρεθύμνου... 10 Το χωριό και η παραλία Πλατανιάς... 10 Η παραλία Περιβόλια... 11 Η παραλία Κουμπές...

Διαβάστε περισσότερα

3 ο ΓΕΛ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α ΛΥΚΕΙΟΥ Β ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ

3 ο ΓΕΛ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α ΛΥΚΕΙΟΥ Β ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ 3 ο ΓΕΛ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α ΛΥΚΕΙΟΥ Β ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ ΘΕΜΑ: ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ : 2013-14 0 3 ο ΓΕΛ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α ΛΥΚΕΙΟΥ Β

Διαβάστε περισσότερα

θεάς του έρωτα. της Η Κύπρος H Κύπρος σάς καλωσορίζει από τώρα στο www.visitcyprus.com Όλο το χρόνο στην καρδιά µας!

θεάς του έρωτα. της Η Κύπρος H Κύπρος σάς καλωσορίζει από τώρα στο www.visitcyprus.com Όλο το χρόνο στην καρδιά µας! Η Κύπρος σάς καλωσορίζει στο νησί της θεάς του έρωτα. Η λέξη «κοπιάστε» ακούγεται σε όλη την Κύπρο. Και σηµαίνει καλωσορίσατε. Καλωσορίσατε στο νησί που γεννήθηκε η Αφροδίτη, η θεά του έρωτα και της οµορφιάς.

Διαβάστε περισσότερα

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΕΙ ΙΚΗ ΕΚ ΟΣΗ 01.07.12. προορισµοί. Ταξίδια ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΟΥΒΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΕ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΟ

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΕΙ ΙΚΗ ΕΚ ΟΣΗ 01.07.12. προορισµοί. Ταξίδια ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΟΥΒΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΕ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΔΡΑΣΕΙΣ Ο Π Α T E G D U B W O L ΓΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 8 # ς έ π ο ιακ 12 0 2 ι ρ ί α κ Καλο ΕΙ ΙΚΗ ΕΚ ΟΣΗ 01.07.12 νικοί η λ λ ε T O H ιο Οι π προορισµοί α δείτε, θ ι τ, ε τ ά π α θ Πώς µείνετε

Διαβάστε περισσότερα

στο µπαλκόνι της Κερκίνης & τα Spa του Μπάνσκο

στο µπαλκόνι της Κερκίνης & τα Spa του Μπάνσκο ΕΙ ΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΕ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΧΑΜΑΜ, ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΟ, ΦΑΡΜΑ ΜΕ ΝΕΡΟΒΟΥΒΑΛΟΥΣ, ΓΕΥΣΤΙΚΗ ΟΚΙΜΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΒΑΡΚΑ Α! ΝΕΟ! ΜΕ ΙΑΜΟΝΗ ΣΤΟ ΚΟΥΚΛΙΣΤΙΚΟ VILLA BELLES ΣΤΟ ΑΚΡΙΤΟΧΩΡΙ ΣΕΡΡΩΝ & ΣΤΟ PREMIER

Διαβάστε περισσότερα

Οργανωμένες Εκδρομές / Διακοπές. στην Ελλάδα. Μάρτιος - Ιούνιος 2013. Αξέχαστα Ταξίδια

Οργανωμένες Εκδρομές / Διακοπές. στην Ελλάδα. Μάρτιος - Ιούνιος 2013. Αξέχαστα Ταξίδια Οργανωμένες Εκδρομές / Διακοπές στην Ελλάδα Μάρτιος - Ιούνιος 2013 Αξέχαστα Ταξίδια Περιεχόμενα ΜΑΡΤΙΟΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΑΠΟΚΡΕΩΝ 2013 ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ- ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ... 3 ΛΗΞΟΥΡΙΩΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ... 3 ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ

Διαβάστε περισσότερα

A ΦIEPΩMA H αρχαία Kεφαλληνία H πορεία από τη λίθινη και την ομηρική εποχή έως τους Pωμαίους

A ΦIEPΩMA H αρχαία Kεφαλληνία H πορεία από τη λίθινη και την ομηρική εποχή έως τους Pωμαίους A ΦIEPΩMA H αρχαία Kεφαλληνία H πορεία από τη λίθινη και την ομηρική εποχή έως τους Pωμαίους Tου Πέτρου Kαλλιγά Eφόρου αρχαιοτήτων, Διευθυντή της Aκρόπολης Eπιμέλεια αφιερώματος: K ΣTHΣ BATIKI THΣ H KEΦAΛONIA,

Διαβάστε περισσότερα

Τα προσκυνήματα του Κάτσιη

Τα προσκυνήματα του Κάτσιη Τα προσκυνήματα του Κάτσιη ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2015 1 Επτάνησα Ήπειρος Θεσσαλία 10 ΜΕΡΕΣ / 9 ΒΡΑ ΙΑ 23 /7, 13/8 ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΘΗΝΑ Α3 903 10.50 12.30 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΛΑΡΝΑΚΑ A3 920 11.20 13.15 ΙΩΑΝΝΙΝΑ 3, ΖΑΚΥΝΘΟΣ 1, ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Οργανωμένες Εκδρομές στην Ελλάδα. ΑΠΡΙΛΙΟΣ - Ιούνιος 2015. Aξέχαστα ταξίδια...

Οργανωμένες Εκδρομές στην Ελλάδα. ΑΠΡΙΛΙΟΣ - Ιούνιος 2015. Aξέχαστα ταξίδια... Οργανωμένες Εκδρομές στην Ελλάδα ΑΠΡΙΛΙΟΣ - Ιούνιος 2015 Aξέχαστα ταξίδια... Περιεχόμενα ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2015 Πολυήμερες Eκδρομές ΠΑΣΧΑ ΚΕΡΚΥΡΑ 5 ημέρες... 3 ΚΕΡΚΥΡΑ 4 ημέρες... 3 χαλκιδικη 5 ημέρες... 4 χαλκιδικη

Διαβάστε περισσότερα

Έχεις χρόνο για τη Μύκονο και την άλλη Μύκονο!

Έχεις χρόνο για τη Μύκονο και την άλλη Μύκονο! Έχεις χρόνο για τη Μύκονο και την άλλη Μύκονο! 1 Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού Ταξιδεύοντας στη Μύκονο συνειδητοποιείς ότι ο χρόνος μοιάζει διαφορετικός την ίδια ώρα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΑΠΡΙΛΙΟΣ ΜΑΪΟΣ ΙΟΥΝΙΟΣ ΙΟΥΛΙΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ ΟKΤΩΒΡΙΟΣ

ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΑΠΡΙΛΙΟΣ ΜΑΪΟΣ ΙΟΥΝΙΟΣ ΙΟΥΛΙΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ ΟKΤΩΒΡΙΟΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ από 23 ΜΑΪΟΥ Πάμε θάλασσα! Θαλάσσια μπάνια καθημερινά6 ΑΠΡΙΛΙΟΣ ΜΑΪΟΣ ΙΟΥΝΙΟΣ ΙΟΥΛΙΟΣ 2015 ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ ΟKΤΩΒΡΙΟΣ Αθήνα Λεωφ. Αλεξάνδρας 71-73 ΤΗΛ.: 210 322 322 8 SITE: chaloulosekdromes.weebly.com

Διαβάστε περισσότερα

1o Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Αθήνας ΟΙ ΡΙΖΕΣ ΜΑΣ. Σχ. Έτος 2012-13 Τάξη Α Μάθημα: Γεωγραφία

1o Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Αθήνας ΟΙ ΡΙΖΕΣ ΜΑΣ. Σχ. Έτος 2012-13 Τάξη Α Μάθημα: Γεωγραφία 1o Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Αθήνας ΟΙ ΡΙΖΕΣ ΜΑΣ Σχ. Έτος 2012-13 Τάξη Α Μάθημα: Γεωγραφία Πρώτα μαθήματα Γεωγραφίας στην Α Τάξη Γυμνασίου με μαθητές από πολλά Δημοτικά Σχολεία που δεν γνωριζόμαστε

Διαβάστε περισσότερα