ΙΟΥΛΙΟΣ 2014 ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΗΦΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗΣ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΙΟΥΛΙΟΣ 2014 ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2011 2014 ΣΗΦΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗΣ"

Transcript

1 ΙΟΥΛΙΟΣ 2014 ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΗΦΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗΣ

2 ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡ- ΧΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΝΕΟΣ ΔΗΜΟΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ «ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ» Αγαπητοί μου συμπολίτες- συμπολίτισσες ο παρόν σημείωμα έχει στόχο την ενημέρωση των πολιτών για το έργο Τ της δημοτικής αρχής Ιεράπετρας την περίοδο και τις αναπτυξιακές προοπτικές που εδραίωσε ή προετοίμασε η παράταξή μας. Βρεθήκαμε σε μια δύσκολη περίοδο με το κράτος να πτωχεύει και την αυτοδιοίκηση να είναι ο πλησιέστερος δημόσιος οργανισμός στα προβλήματα και στις προσδοκίες του πολίτη. Προβλήματα που συναντήσαμε Τη μείωση των κρατικών τακτικών επιχορηγήσεων κατά 60% Την αναστολή των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού Μείωση προσωπικού του Δήμου (μόνο το 2013 μειώθηκε το προσωπικό κατά 33 άτομα) Πληρωμές τοκοχρεωλυτικών δανείων που είχαν συνάψει οι προηγούμενες δημοτικές αρχές ύψους άνω των ετησίως Πλήρη διάλυση των κρατικών υπηρεσιών που αντί για συμμάχους στην προσπάθειά μας ήταν πολλές φορές απέναντι Οργανώσαμε τις δημοτικές υπηρεσίες εξαρχής για τη λειτουργία του «Καλλικρατικού» Δήμου Ιεράπετρας κρατώντας ανοικτή την επικοινωνία και δυνατή τη φωνή των τοπικών κοινωνιών - Ανταποκριθήκαμε στις επιτακτικές ανάγκες που προέκυψαν, αναπτύσσοντας ιδιαίτερα τις κοινωνικές υπηρεσίες μας, χωρίς να υστερήσουμε στον αναπτυξιακό σχεδιασμό μας, που περιελάβανε την αξιοποίηση κάθε παρουσιαζόμενης ευκαιρίας για υποδομές και την προετοιμασία για την υλοποίηση του οράματός μας για το Δήμο μας. - Κάναμε παρεμβάσεις σε κάθε επίπεδο διοίκησης για θέματα αρμοδιότητας άλλων φορέων που μας αφορούν, ζητήσαμε τη βοήθεια των δημοτών και μετείχαμε σε αγωνιστικές διεκδικήσεις με προσήλωση στο συμφέρον και στην αποτελεσματικότητα των ενεργειών μας. Οι επιμέρους δράσεις μας ήταν μέρος ενός συνεκτικού επιχειρησιακού προγράμματος που ακολουθήσαμε και παρουσιάζεται στον Συνοπτικό Απολογισμό μας. Το πρόγραμμά μας αρθρώνεται σε 4 άξονες Προστασία του περιβάλλοντος και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής ενίσχυση της κοινωνικής μέριμνας και των μέτρων για την υγεία, την παιδεία, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό στην οικονομική ανάπτυξη και απασχόληση ΣΗΦΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗΣ - ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ στην ανάπτυξη του Δήμου και των Νομικών Προσώπων του, ως οργανισμών, και στη βελτίωση των σχέσεων τους με τους πολίτες, τους λοιπούς δημόσιους και άλλους τοπικούς φορείς.

3 Α ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ο φυσικό περιβάλλον αποτελεί για τον τόπο μας το μεγαλύτερο συγκριτικό πλεονέκτημα για την ανάπτυξη και το μέλλον όλων των περιοχών του Τ Δήμου μας. Γι αυτό κεντρική κατευθυντήρια πολιτική επιλογή μας ήταν ο φιλοπεριβαλλοντικός χαρακτήρας σε όλες τις δραστηριότητες του Δήμου σε τομείς όπως η διαχείριση των απορριμμάτων και η διάθεση των λυμάτων, οι υδατικοί πόροι, ο χωροταξικός και πολεοδομικός σχεδιασμός, η ανάπτυξη των αστικών κέντρων, η βιώσιμη αναβάθμιση του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος, η ενεργειακή αποδοτικότητα, η βιώσιμη ανάπτυξη των αγροτικών οικισμών και της υπαίθρου, η συντήρηση των υποδομών, η πρόληψη από καταστροφές, αλλά και η ανάπτυξη των τομέων της οικονομίας. Η Δημοτική Αρχή με συστηματικό τρόπο διεκδίκησε έργα και χρηματοδοτήσεις σε όλους τους τομείς που σχετίζονται με την προστασία και την ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής μας. «Κλείσαμε τη μεγαλύτερη περιβαλλοντική βόμβα της Ιεράπετρας» Επίλυση προβλήματος διαχείρισης απορριμμάτων Επί των ημερών της θητείας μας κλείσαμε τη μεγαλύτερη περιβαλλοντική βόμβα της Ιεράπετρας, το ΧΑΔΑ Ιεράπετρας, και μεταφέρουμε τα αστικά απορρίμματα στο ΧΥΤΑ Αγίου Νικολάου. Μελετήσαμε, εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση και δημοπρατήσαμε την αποκατάσταση του ΧΑΔΑ. Μέσα στο 2014 ένας χώρος 80 στρ. θα αποκατασταθεί και θα ενσωματωθεί στο φυσικό περιβάλλον της περιοχής. Είναι το μεγαλύτερο έργο προστασίας περιβάλλοντος που έγινε ποτέ στην Ιεράπετρα Προχωρήσαμε στη μελέτη και την πρόταση χρηματοδότησης μονάδας επεξεργασίας των βιοαποβλήτων (χωριστός 3ος κάδος συλλογής των πράσινων απορριμμάτων των σπιτιών, μαζί με τα γεωργικά απόβλητα της ευρύτερης περιοχής Ιεράπετρας). Με την ένταξη της πρότασης αυτής προϋπολογισμού , που περιμένουμε να αξιολογηθεί, λύνεται κατά τρόπο οριστικό το τεράστιο πρόβλημα διαχείρισης των απορριμμάτων Ιεράπετρας. 300 Κάδοι Κομποστοποίησης Δημοπρατήσαμε την προμήθεια νέου απορριμματοφόρου από πόρους Δήμου ΚΑΔΟΙ Μοιράσαμε δωρεάν 300 κάδους οικιακής κομποστοποίησης (πρωτοπόροι στην Κρήτη) και διοργανώσαμε ενημερωτική ημερίδα από το ΝΠ «Περιβάλλον» του Δήμου, κατά την οποία έγινε αναλυτική ενημέρωση για τον τρόπο που εφαρμόζεται το πρόγραμμα από τους Δημότες.

4 Βελτίωση συνθηκών Ύδρευσης Η Ιεράπετρα είναι η πλέον ξηροθερμική περιοχή της Ελλάδας και πάντοτε ήταν ελλειμματική στην απαιτούμενη ποσότητα νερού. Εμείς βάλαμε σαν προτεραιότητα εφ ενός να εξασφαλίσουμε συνθήκες υγιεινής διανομής του νερού ύδρευσης, αφετέρου να λύσουμε κατά τρόπο μόνιμο και οριστικό με άριστης ποιότητας νερό την εξασφάλιση της επάρκειας στο Δήμο μας Σε καθαρισμό και συντήρηση όλων των δεξαμενών ύδρευσης του Δήμου μας Δημοπρατήσαμε και εκτελούμε το έργο βελτίωσης των εγκαταστάσεων στις δεξαμενές Περιστερά της πόλης όπου οι εγκαταστάσεις είχαν να συντηρηθούν αρκετές δεκαετίες. Με το έργο εκτός από την αντικατάσταση των αγωγών επικοινωνίας των δεξαμενών και των βανών, τοποθετείται νέο σύστημα αυτόματης χλωρίωσης και τηλεχειρισμός αυτού Δημοπρατήσαμε και υλοποιούμε έργο ολοκλήρωσης υδραγωγείου Μακρύ Γιαλού Ωρίμανση επείγοντος έργου βελτίωσης εξωτερικού Υδραγωγείου Υποβάλαμε για χρηματοδότηση στο ΕΠΠΕΡΑΑ το «Επείγον έργο βελτίωσης του εξωτερικού υδραγωγείου Ιεράπετρας» με προϋπολογισμό Το έργο αυτό υπακούει στη φιλοσοφία άμεσης κάλυψης των σημερινών α- ναγκών υδροδότησης της Ιεράπετρας με νερό άριστης ποιότητας από τις υπάρχουσες 3 γεωτρήσεις περιοχής Σαρακίνας Μύθων, από τις οποίες η μια είναι αναξιοποίητη λόγω μειωμένης παροχετευτικότητας του υπάρχοντος δικτύου. Συγχρόνως το έργο είναι συμβατό με το σχεδιασμό κάλυψης των υδρευτικών αναγκών 40ετίας από τον υδροφορέα περιοχής Μύθων-Ρίζας όπου και έχουμε επιτυχείς ερευνητικές γεωτρήσεις. Βελτίωση συνθηκών αποχέτευσης Συντάξαμε τις μελέτες, ωριμάσαμε τα έργα, εξασφαλίσαμε χρηματοδοτήσεις και δημοπρατούμε τα παρακάτω έργα: Εγκατάσταση επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων οικισμού ΜΕΣΕΛΕΡΩΝ Συμπλήρωση δικτύου ύδρευσης- αποχέτευσης, εγκατάσταση επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων οικισμού ΑΝΑΤΟΛΗ Εγκατάσταση επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων οικισμού ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ Ολοκλήρωση αποχετευτικού δικτύου, εγκατάσταση επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων οικισμού ΣΧΙΝΟΚΑΨΑΛΩΝ Ολοκλήρωση αποχετευτικού δικτύου, εγκατάσταση επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων οικισμού ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ Ολοκλήρωση αποχετευτικών δικτύων εγκατάσταση επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων ΠΑΧΕΙΑΣ ΑΜΜΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ε λιγότερο από 3 χρόνια της δημοτικής μας διακυβέρνησης εξασφαλίσαμε χρηματοδοτήσεις και ωριμάσαμε τα έργα για κατασκευή Σ 6 βιολογικών καθαρισμών, όσοι λειτουργούν μέχρι σήμερα και κατασκευάστηκαν όλα τα προηγούμενα χρόνια. Τα 5 πρώτα από τα παραπάνω εντάσσονται στο Ολοκληρωμένο Σχέδιο Ανάπτυξης Περιοχών Υπαίθρου (ΟΣΑΠΥ), που αναφερόμαστε παρακάτω, και το έργο της Παχειάς Άμμου στο ΠΕΠ. Όλα τα έργα προβλέπουν 3βάθμια επεξεργασία και με το επεξεργασμένο νερό θα αρδεύονται γεωργικές εκτάσεις.

5 Προώθηση και εφαρμογή πολεοδομικού σχεδιασμού Ολοκλήρωση αναβάθμισης Βιολογικού Μύρτου Το έργο λειτουργεί καλώς Ολοκληρώνουμε τη μελέτη για την αποχέτευση και το βιολογικό καθαρισμό ΚΟΥΤΣΟΥΡΑ - ΜΑΚΡΥ ΓΙΑΛΟΥ (μελέτη προϋπολογισμού ), έτσι ώστε να έχουμε ωριμότητα για ένταξη του έργου την επόμενη προγραμματική περίοδο Αντίστοιχα ολοκληρώσαμε το σχεδιασμό για την επεξεργασία λυμάτων Γδοχίων και Μύθων, ενώ είναι υπό ανάθεση οι μελέτες ωρίμανσης των εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων Μαλλών, Σταυροχωρίου, Ορεινού καθώς και της νέας θέσης μονάδας του Μύρτου (μετά από απόφαση της Τοπικής Κοινότητας) Ακόμα προγραμματίσαμε τη μελέτη αποχέτευσης των παραλιακών οικισμών ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ( ). Αναθέσαμε και συντάχθηκε ο φάκελος έργου με το γενικό σχεδιασμό της ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ Ε.Ε.Λ. ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΚΡΟΗΣ ΓΙΑ ΑΡΔΕΥΣΗ (δαπάνη ,76 ) και βάσει αυτού υποβάλαμε πρόταση ένταξης του έργου με προϋπολογισμό ,42 στην πρόσκληση του προγράμματος «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» του ΥΠΕΚΑ και ειδικότερα στον άξονα 2 «Προστασία και Διαχείριση Υδατικών Πόρων». Η πρόταση δεν αξιολογήθηκε λόγω εξάντλησης των χρημάτων της πρόσκλησης, όμως η προεργασία που έχει γίνει (φάκελος έργου) μπορεί να βοηθήσει το Δήμο στην περαιτέρω ωρίμανση για την εκπόνηση της μελέτης από άλλους πόρους και στη συνέχεια στην εξεύρεση χρηματοδότησης για την κατασκευή του. Με το έργο θα μετατραπεί ο βιολογικός καθαρισμός σε εγκατάσταση τριτοβάθμιας επεξεργασίας για απεριόριστη άρδευση. Το καθαρισμένο νερό αντί να διατίθεται στη θάλασσα, θα αρδεύει περιοχή 3000 στρ. στη ΜΑΚΡΥΛΙΑ, το πράσινο στο ΒΙΠΑ Ιεράπετρας καθώς και το γήπεδο ποδοσφαίρου. Από τα παραπάνω προκύπτει η βαρύτητα που έχει δώσει ο Δήμος Ιεράπετρας στην προστασία του περιβάλλοντος από την ανεξέλεγκτη ρύπανση ανεπεξέργαστων λυμάτων. Μετείχαμε στις διαδικασίες τροπ. του Χωροταξικού Κρήτης, προωθήσαμε το ΣΧΟΟΑΠ Μακρύ Γιαλού που εγκρίθηκε το 2012, προγραμματίσαμε την επικαιροποίηση - ενοποίηση του ενιαίου ΣΧΟΟΑΠ του Δήμου. Υπογράψαμε Προγραμματική Σύμβαση με την Περιφέρεια Κρήτης για τις Πολεοδομικές Μελέτες Κεντριού, Γρα Λυγιάς, Κουτσουναρίου, Φέρμων, Κουτσουρά - Μακρύ Γιαλού, Παχειάς Άμμου, Μύρτου, Ν.Ανατολής, Αγ.Φωτιάς που είχαν ξεκινήσει παλιότερα αλλά δεν ολοκληρώθηκαν και δεν θεσμοθετήθηκαν ώστε να τις αναλάβει ο Δήμος με τις υπηρεσίες του. ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΝΗΣΟΣ ΧΡΥΣΗ Αναθέσαμε τη μελέτη διαχείρισης της νήσου ΧΡΥΣΗΣ στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας ώστε να προκύψει το σχέδιο έργων και κανονισμών για την προστασία του Βιότοπου.

6 ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΜΑΛΛΕΣ Προβλέπονται δίκτυα συλλογής ομβρίων υδάτων, αναπλάσεις των δρόμων με έγχρωμο κυβόλιθο, ακανόνιστη τοπική πλάκα ή λιθόστρωτα με τοπική πέτρα, πλήρης κατασκευή δικτύων ηλεκτροφωτισμού στα τμήματα που αφορά η ανάπλαση, πληροφοριακές πινακίδες και πινακίδες κατεύθυνσης προς αξιοθέατα του οικισμού. Το έργο εκτελείται. Ανάπλαση Μαλλών Βιώσιμη αναβάθμιση δομημένου περιβάλλοντος Συντάξαμε, υποβάλαμε και υλοποιούμε Ολοκληρωμένο Σχέδιο με τίτλο «ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΟΡΕΙΝΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΔΗΜΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΩΣ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ, ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ» στα πλαίσια του ΟΣΑ- ΠΥ με συνολική δαπάνη ,00 ευρώ, ώστε οι παραδοσιακοί οικισμοί να διατηρήσουν το χρώμα τους και να κρατήσουν τον πληθυσμό τους. Αντίστοιχη πρόταση υλοποιούμε και από πρόγραμμα Υπ.Γεωργίας (ΟΠΑΑΧ) αλλά και ίδιους πόρους. ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΑΓΙΟΥ ΙΩ- ΑΝΝΗ, ΣΧΙΝΟΚΑΨΑΛΩΝ ΚΑΙ ΟΡΕΙΝΟΥ ΣΤΑΥΡΟΧΩΡΙ Γίνονται επεμβάσεις στην κεντρική πλατεία, του δημοτικού χώρου που βρίσκεται ανατολικά από το ναό της Αγ. Τριάδας, αναβάθμιση του περιβόλου του παλαιού Δημοτικού Σχολείου Σταυροχωρίου ώστε ο χώρος να μπορεί να φιλοξενήσει πολιτιστικές εκδηλώσεις κλπ. Το έργο εκτελείται. Στον ΆΓΙΟ ΙΩΑΝΝΗ οι κλιμακωτοί δρόμοι θα αναδιαμορφωθούν με προσθήκη ή κατάργηση σκαλοπατιών, με αλλαγές κλίσεων κλπ ώστε να βελτιωθεί η βατότητα και η ασφάλεια που παρέχουν στον πολίτη Στα ΣΧΙΝΟΚΑΨΑΛΑ γίνεται γενική ανάπλαση του χώρου της «Όξω Βρύσης» και η αυλή του δημοτικού σχολείου αναβαθμίζεται αισθητικά για να αποτελέσει ένα όμορφο χώρο συγκέντρωσης των κατοίκων που θα φιλοξενεί πλέον τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του οικισμού. Στο ΟΡΕΙΝΟ θα γίνει γενική ανάπλαση του χώρου (μικρής πλατείας) που βρίσκεται σήμερα το ηρώο και ανακατασκευή και πλακόστρωση σε κλιμακωτούς δρόμους του οικισμού. Το έργο εκτελείται. ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΓΔΟΧΙΩΝ, ΜΟΥΡΝΙΩΝ, ΜΥΘΩΝ Θα γίνουν σημαντικές παρεμβάσεις βελτίωσης της εικόνας των οικισμών στα κεντρικά σημεία των παραπάνω χωριών: Στις ΜΟΥΡΝΙΕΣ διαμόρφωση του κεντρικού δρόμου και εισόδου του οικισμού με σταμπωτό δάπεδο. Στους ΜΥΘΟΥΣ πλακόστρωση με ακανόνιστες χονδρόπλακες δίπλα στην εκκλησία του Αγ. Γεωργίου και στο Μνημείο του οικισμού. Στα ΓΔΟ- ΧΙΑ βελτίωση της βατότητας των στενών σοκακιών στους οικισμούς με την επίστρωση τους με κυβόλιθους.το έργο δημοπρατήθηκε και η σύμβαση είναι υπό υπογραφή.

7 Αναπλάσεις στο ΚΑΤΩ ΧΩΡΙΟ (προϋπολογισμός ). Υλοποιούνται βελτιώσεις κοινοτικών δρόμων με αποκαταστάσεις του οδοστρώματος και ασφαλτοστρώσεις Ανάπλαση Μακρυλιάς Ανάπλαση ΜΑΚΡΥΛΙΑΣ (προϋπολογισμός ). Στην είσοδο του οικισμού από τον επαρχιακό δρόμο, και η πλατεία δίπλα στην εκκλησία πλακοστρώνονται με πλάκες ακανόνιστες Καλαμαύκας. Ανακατασκευάζεται το καλντερίμι προς την παλιά βρύση. Κατασκευάζεται δίκτυο ηλεκτροφωτισμού και τοποθετούνται φωτιστικά παραδοσιακού τύπου. Συγχρόνως με τα παραπάνω αντικαθίσταται το εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης. Το έργο εκτελείται Υπογειοποίηση δικτύων ΔΕΗ - αναπλάσεις στον παραδοσιακό οικισμό ΑΝΑΤΟΛΗΣ (προϋπολογισμός ). Η Ανατολή εντάσσεται στο δίκτυο των «Όμορφων Χωριών» και η υπογειοποίηση του εναέριου δικτύου είναι απαραίτητη. Θα κατασκευαστεί πλήρες νέο σύστημα φωτισμού με κατάλληλα φωτιστικά προκειμένου να αναδειχθεί το παραδοσιακό στοιχείο. Επίσης οι τομές αποκαθίστανται στην πρότερη κατάσταση. Έχει υπογραφεί η σύμβαση με τη ΔΕΗ και αναμένεται η ε- κτέλεση των εργασιών. Συγχρόνως συμπληρώνεται το δίκτυο Ύδρευσης Αποχέτευσης Αναπλάσεις στο ΚΑΒΟΥΣΙ (προϋπολογισμός πρόγραμμα Leader). Η παρέμβαση που προτείνεται στοχεύει στην αναβάθμιση των κοινόχρηστων χώρων του Καβουσίου, στο συνεκτικό του τμήμα, που προτείνεται από το ΣΧΟΟΑΠ να κηρυχθεί παραδοσιακό. Κεντρική ιδέα στην πρόταση είναι η δημιουργία διαδρομής μέσα στον οικισμό, που θα είναι αφορμή για τον επισκέπτη να γνωρίσει τα παραδοσιακά του στοιχεία, με κύρια αξιοθέατα τις βυζαντινές εκκλησίες, τις οποίες ενώνει η διαδρομή. Το έργο ε- ντάχθηκε στο Leader και αναμένεται η έγκριση δημοπράτησης. Ανάδειξη ΠΑΝΩ ΣΥΜΗΣ (προϋπολογισμός )- Το έργο δημοπρατήθηκε Διαμόρφωση κοινοχρήστων χώρων ΜΥΡΤΟΥ. Δημοπρατήθηκε Σχέδιο πλατείας Μύρτου Κατασκευή πεζοδρομίων και πλατείας στο παραλιακό μέτωπο ΜΑΚΡΥ ΓΙΑΛΟΥ (προϋπολογισμός υπό δημοπράτηση και που ολοκληρώθηκε).

8 ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΣΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ Σύνολο Αναπλάσεων Οικισμών Τα περισσότερα από τα έργα αναπλάσεων θα ολοκληρωθούν το 2014 Επί πλέον από το ΟΣΑΠΥ υλοποιείται το έργο «Ασύρματο δίκτυο σε 14 οικισμούς του Δήμου Ιεράπετρας» προϋπολογισμού ευρώ. Αφορά τους οικισμούς Γδόχια, Ρίζα, Μουρνιές, Μύθους, Μάλλες, Ανατολή, Καλαμαύκα, Μεσελέρους, Μακρυλιά, Άγ.Ιωάννη, Σχινοκάψαλα, Ορεινό, Σταυροχώρι και Άγιο Στέφανο όπου δεν είναι εφικτή ακόμα και σήμερα η σύνδεση στο ίντερνετ. Θα παρέχεται δωρεάν πρόσβαση του διαδικτύου σε κατοίκους και επισκέπτες κάθε οικισμού Προοπτικό της Οδού Δημοκρατίας Η ανάπτυξη των αστικών κέντρων είναι βασική προϋπόθεση για περαιτέρω βιώσιμη ανάπτυξη, με βασικό στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων. Στα πλαίσια αυτά υλοποιούμε το Ολοκληρωμένο Σχέδιο Αστικής Ανάπλασης Ιεράπετρας που περιλαμβάνει : ΤΗΝ ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΔΕΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ - ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΥ Με το έργο επιχειρείται η λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση του κεντρικού ιστού της πόλης ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ. Η πράξη περιλαμβάνει δύο υποέργα: 1 Ο ΥΠΟΕΡΓΟ ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΔΕΗ ΣΤΟΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ. Αφορά τους δρόμους Δημοκρατίας, Μιχαήλ Κοθρή, Πατριάρχου Μελετίου Μεταξάκη, τμήμα της οδού Λασθένους, Κόρακα, Λακέρδα, Επισκόπου Σφακιανάκη και τμήματος της Γιαννακού και την αντικατάστασή των εναέριων μετασχηματιστών από επίγειους τύπου compact. Το έργο εκτελείται. 2 Ο ΥΠΟΕΡΓΟ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΠΟΛΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΥ Αφορά την ανάπλαση πεζοδρομίων και μερική ανακατασκευή οδοστρώματος στις οδούς: Δημοκρατίας, τμήματος της Μιχαήλ Κοθρή, Πατριάρχου Μεταξάκη, τμήματος της Λασθένους, Κόρακα, Καζαντζάκη, Κανουπάκη, επισκόπου Σφακιανάκη και τμήματος της Γιαννακού. Η διαμόρφωση των πεζοδρομίων θα γίνει με κυβόλιθους και τσιμεντόπλακες με πρόβλεψη των προδιαγραφών για Α- ΜΕΑ. Η διαμόρφωση της οδού Λακέρδα, που προβλέπεται να λειτουργήσει ως πεζόδρομος σύμφωνα με την εγκεκριμένη κυκλοφοριακή μελέτη, περιλαμβάνει επίστρωση με κυβόλιθο, διαμόρφωση παρτεριών φύτευσης, εγκατάσταση δημοτικού φωτισμού με τοποθέτηση επιστήλιων φωτιστικών σωμάτων, τοποθέτηση καθιστικών κλπ. Ο ποδηλατόδρομος θα διέρχεται από τμήματα των οδών : Λακέρδα, Καζαντζάκη, Κανουπάκη, Αυξεντίου, Ελύτη, Κατράκη, Δημοκρατίας. Ειδικά στις οδούς Ελύτη και Κατράκη, ο ποδηλατόδρομος θα διαμορφωθεί με οριζόντια και κάθετη σήμανση επί του υφιστάμενου οδοστρώματος (χρωματισμός λωρίδας, τοποθέτηση επιδαπέδιων ανακλαστήρων cat -eye, σήμανση) ενώ στις υπόλοιπες οδούς θα γίνει συνολικά. Το έργο δημοπρατήθηκε και υπογράφηκε η σύμβαση. Μήκος δικτύου ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΩΝ/δρόμων ήπιας κυκλοφορίας Μ., Αναπλάσεις και αναβαθμίσεις περιοχών M2.

9 ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΕΓΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΕΣΩΤΕ- ΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΤΟ ΜΟΥ- ΣΟΥΛΜΑΝΙΚΟ ΤΖΑΜΙ To Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη» ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ «ΜΕΛΙΝΑΣ ΜΕΡΚΟΥΡΗ» Το έργο βρίσκεται στο στάδιο ολοκλήρωσης και θα αποτελέσει το κέντρο πολιτισμού στην ευρύτερη περιοχή. Στο ισόγειο του Κέντρου, η νέα αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, τηλεδιασκέψεων και παρουσιάσεων, θα αποτελεί χώρο έκφρασης και συνάθροισης που θα μπορεί να φιλοξενήσει διαφόρων τύπων εκδηλώσεις, όπως παρουσιάσεις, διαλέξεις, σεμινάρια, μουσικές εκδηλώσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις και θα αξιοποιηθεί από Συλλόγους και ομάδες πολιτών που δραστηριοποιούνται στον τομέα του πολιτισμού, των τεχνών, του θεάτρου, της μουσικής, της επιστήμης κ.α. Το έργο ολοκληρώθηκε. Έγιναν εργασίες συντήρησης και ανάδειξης του Μουσουλμανικού Τεμένους, αντικαταστάθηκε η τετράριχτη στέγη, νέα ηλεκτρολογική εγκατάσταση, εξωτερικός φωτισμός με προβολείς ενδοδαπέδιους για την α- νάδειξη του μνημείου αλλά και η εγκατάσταση σύγχρονου συστήματος ψύξης θέρμανσης. Θα στεγάσει τη φιλαρμονική του Δήμου. Στον τρίτο όροφο που έχει προστεθεί στο Κέντρο θα λειτουργήσει Πιστοποιημένος χώρος επιμόρφωσης με στόχο την ενίσχυση της δια βίου μάθησης και της εκπαίδευσης ενηλίκων, ειδικότερα για ευπαθείς κοινωνικά ομάδες όπως νέοι, γυναίκες και μετανάστες. Επίσης, θα λειτουργήσει το Γραφείο επιχειρηματικής Ευφυΐας, σε συνεργασία με το Τμήμα του ΤΕΙ Κρήτης, με στόχο την ενίσχυση των τοπικών επιχειρήσεων, μέσα από την υποστήριξη και πληροφόρησή τους αναφορικά με την εφαρμογή σύγχρονων και καινοτόμων μεθόδων και ιδεών. Επίσης, στον ίδιο όροφο προβλέπεται να λειτουργήσει το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για επισκέπτες, κατοίκους και επιχειρηματίες στην περιοχή. Η συγκεκριμένη δράση θα βοηθήσει για να πολλαπλασιαστούν οι φιλικές προς το περιβάλλον συμπεριφορές από επιχειρηματίες και κατοίκους. Παράλληλα, θα αποτελέσει το συνδετικό κρίκο της πόλης με την ύπαιθρο, δημιουργώντας προϋποθέσεις για την επέκταση των περιβαλλοντικών πρακτικών στον πρωτογενή τομέα παραγωγής Στο υπάρχουν ισόγειο του κτιρίου θα λειτουργήσει και το «Ψηφιακό Μουσείο» που δημοπρατήσαμε από πόρους του προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση» Μουσουλμανικό Τζαμί ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗ- ΤΑΣ ΤΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕ- ΝΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜ- ΜΑΤΟΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ. Η προβολή θα γίνει και με την χρήση ηλεκτρονικών μέσων

10 ΠΡΟΛΗΨΗ ΑΠΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ Ολοκληρώσαμε έργα στον τομέα αντιπλημμυρικής προστασίας: με καθαρισμό ρεμάτων Μκρά τεχνικά στο Κεντρί, Μακρύ Γιαλό κλπ Στον τομέα πολιτικής προστασίας για συντήρηση δρόμων, προμήθειες αντλιών πυρόσβεσης με δεξαμενές, προμήθεια λοιπού εξοπλισμού πυρόσβεσης κλπ Δημοπρατήσαμε έργο αντιμετώπισης - πρόληψης ζημιών από την πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή Μύρτου Μουρνιών - Γδοχίων ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ Την άμεση έναρξη του έργου Διαμόρφωσης ρέματος Διαβατών που έχει δημοπρατήσει η Περιφέρεια Κρήτης και καθυστερεί η περιβαλλοντική αδειοδότηση. ΠΡΟΩΘΟΥΜΕ Την ωρίμανση άλλων απαιτούμενων αντιπλημμυρικών έργων (ρέματα Αλμυρού και Αγ. Ανδρέα κλπ.) Διαμόρφωση δρόμων και κοινόχρηστων χώρων Ιεράπετρας. ΑΛΛΑ ΕΡΓΑ ΑΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ Από άλλους πόρους για την πόλη της Ιεράπετρας υλοποιήσαμε έργα πεζοδρομίων από πιστώσεις του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, του Πράσινου Ταμείου για διαμορφώσεις - δημιουργία green point- πρόσβαση ΑΜΕΑ στις ακτές (συνολικά ) και εκτεταμένο πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων (συνολικά ) για τους δρόμους Κόρακα, Καποδίστρια, Αλ.Παπάγου, Βασαρμίδη, Κονδυλάκη, Γιαννακού, Φιλοθέου Α, Καλημεράκη, Κοντοπόδη, Ρ. Κουνδούρου, Στρατάκη, Διδώς Σωτηρίου, Κανουπάκη, Πηνελόπης Δέλτα, Λέλας Καραγιάννη, Ηλία Ηλιού, Τσάτσου, Σμύρνης, 1866, Ανδρέα Παπανδρέου κλπ. Για το αστικό κέντρο της Ιεράπετρας ακόμα προγραμματίσαμε αρχιτεκτονικό διαγωνισμό ιδεών για την ανάδειξη σημαντικών σημείων (πάρκο στο παλιό πυρηνελαιουργείο, παραλιακό γυμναστήριο, Κάτω Μερά) ( ) και δημοπρατήσαμε τη μελέτη υποθαλάσσιου λιμενοβραχίονα για την προστασία Πάνω Παραλίας ( ). Ακόμα έργα πολιτισμού και ανάδειξης μνημείων όπως την υλοποίηση Ψηφιακού Μουσείου ( ), την ανασκαφή του αρχαίου θεάτρου ( ), (αναλυτική αναφορά γι αυτά στο κεφάλαιο του πολιτισμού παρακάτω), τη μελέτη ανάδειξης του Καλέ ( ) αλλά και τη δημοπράτηση βελτίωσης δημοτικού κτιρίου στην οδό Μ.Φωνιαδάκη (πρώην στέκι νεολαίας ). ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΕΡ ΓΩΝ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΩΝ ΠΟΥ ΥΛΟ- ΠΟΙΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ Τ Ο Υ Α Σ Τ Ι Κ Ο Υ Κ Ε Ν Τ Ρ Ο Υ Ι Ε Ρ Α Π Ε Τ Ρ Α Σ. ΑΚΟΜΑ ΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΑΜΕ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΕΜΠΡΑΚΤΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑ- ΠΕΤΡΑΣ ΩΣ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΣΤΟΝ ΝΟΤΟ, ΟΠΩΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ ΚΡΗΤΗΣ.

11 ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ & ΒΕΛΤΙΩΣΗ Τ Ε Χ Ν Ι Κ Ω Ν Δ Ι Κ Τ Υ Ω Ν Η συντήρηση των δικτύων ο- δοποιίας κλπ αποτελεί κατεξοχήν μέτρο φιλοπεριβαλλοντικής πολιτικής. Έργο προστασίας δρόμου προς Βάτο ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΦΙΛΙΚΩΝ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Υλοποιούμε το πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ( ) που περιλαμβάνει παρεμβάσεις για μικρότερη ενεργειακή κατανάλωση στο Δημαρχείο, το Κτίριο Τεχνικής Υπηρεσίας και το 3ο Δημοτικό Σχολείο καθώς και στον οδοφωτισμό. Οι παρεμβάσεις στα κτίρια αφορούν εξωτερική μόνωση και αλλαγή κουφωμάτων με διπλά τζάμια με στόχο εξοικονόμηση ενέργειας σε θέρμανση και ψύξη πάνω από 30 35% της υφιστάμενης κατανάλωσης. Η μελέτη που αναθέσαμε σε ιδιώτη μελετητή ολοκληρώνεται και ακολουθεί η δημοπράτηση του έργου. Στον οδοφωτισμό προβλέπεται αλλαγή φωτιστικών σωμάτων με νέας τεχνολογίας και μικρότερης ενεργειακής κατανάλωσης θα τοποθετηθούν στην είσοδο της πόλης της Ιεράπετρας, τόσο προς Άγιο Νικόλαο όσο και στον ανατολικό περιφερειακό δρόμο. Το έργο δημοπρατήθηκε. Αντίστοιχα, υποβάλαμε πρόταση ενεργειακής αναβάθμισης του Γυμνασίου Κουτσουρά και του 1ου Λυκείου ( ). Υπογράψαμε το «ΣΥΜΦΩΝΟ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ» για τους στόχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης (μείωση μέχρι το 2020 κατά 20% των εκπομπών CO2,20% αύξηση ενεργειακής αποδοτικότητας και επιπλέον αύξηση του ποσοστού ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο 20%) και εκπονούμε τη μελέτη ενεργειακού σχεδιασμού του Δήμου για έγκριση από Δ.Σ Συντηρήσαμε το δημοτικό οδικό δίκτυο με διάφορα έργα ( από τα οποία στην ενότητα Μακρύ Γιαλού) περιλαμβανομένων και 3 έργων συντήρησης από πόρους Περιφέρειας (δρόμοι προς Καρύδι, Αγ.Ιωάννη προς Θρυπτή και από Καβούσι προς Αζοριά) που θα δημοπρατήσουμε στις αρχές Επίσης υπό δημοπράτηση από την ΠΕ Λασιθίου είναι 2 έργα που εξασφαλίσαμε από πόρους ΤΕΟ ( ) για το δρόμο Θρυπτής και δρόμους στα δυτικά χωριά Επίσης πρέπει να αναφέρουμε το ενδιαφέρον για την καλή εμφάνιση των νεκροταφείων. Για το ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΙΕΡΑ- ΠΕΤΡΑΣ διαθέσαμε ποσόν ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ Για το αγροτικό οδικό δίκτυο σε όλο το Δήμο διαθέσαμε από τα οποία ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΑΚΡΥ ΓΙΑΛΟΥ, περιλαμβανομένης και της εργολαβίας από το πρόγραμμα «Πράσινη Ανάπτυξη» ( ) με το οποίο ασφαλτοστρώθηκαν- τσιμεντοστρώθηκαν βασικοί αγροτικοί δρόμοι στις Τοπικές Κοινότητες Ανατολής, Μεσελέρων, Μακρυλιάς, Καλαμαύκας, Μύθων, Μουρνιών Μύρτου και Γδοχίων. Για μικρά τεχνικά έργα στο οδικό δίκτυο διαθέσαμε , από τα οποία στην ενότητα Μακρύ Γιαλού για έργα όπως στην είσοδο Σταυροχωρίου, τοιχείο στα Σχινοκάψαλα, έργο προστασίας στο δρόμο προς Βάτο κλπ.

12 Β ΑΞΟΝΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΠΑΙΔΕΙΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ Το Κοινωνικό Παντοπωλείο Ιεράπετρας ήταν από τα πρώτα στην Ελλάδα ο Δήμος Ιεράπετρας, παράλληλα με τις υπηρεσίες του Δήμου, για την κοινωνική του παρέμβαση ίδρυσε το ΝΠΔΔ ΚΟΙΝΩ.(νία)ΠΟΛΙΤΙ. (σμός)α.(λληλεγγύη) ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ. Ανέπτυξε ένα ευρύ δίκτυο κοινωνικών παροχών προς τους συμπολίτες μας και ιδιαίτερα προς τις πλέον ευάλωτες από την κρίση κοινωνικές ομάδες και το δίκτυο αυτό κοινωνικών υποδομών είναι ένα από τα καλύτερα στην Κρήτη. Οι παρεμβάσεις μας αφορούσαν στα παρακάτω: ΚΕΝΤΡΙ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ Ολοκληρώσαμε το νέο Βρεφονηπιακό Σταθμό στο Κεντρί Ιεράπετρας, έργο που εντάχθηκε, δημοπρατήθηκε από την προηγούμενη δημοτική αρχή και χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ (κτιριακές υποδομές ευρώ, προμήθεια εξοπλισμού ευρώ). Στον τομέα της προσχολικής εκπαίδευσης και φροντίδας, μέσω της «ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α Ιεράπετρας» αναπτύξαμε σημαντικό πλέγμα προστασίας. Σε λιγότερο από τρία χρόνια διαχείρισης των δημοτικών υ- ποθέσεων, ενώ αλλού κλείνουν κοινωνικές δομές, έχουμε α- νοίξει δύο νέους βρεφονηπιακούς σταθμούς ένα στην Ιεράπετρα, στην Κάτω Μερά, και ένα στο Κεντρί, δημιουργώντας για πρώτη φορά στην πόλη μας τμήματα για βρέφη. Επαναδημιουργήσαμε το βρεφονηπιακό σταθμό στο Μακρύ Γιαλό και επαναδραστηριοποιήσαμε το ΚΔΑΠ Ιεράπετρας. Τώρα δε ανακαινίσαμε ριζικά και επαναλειτουργήσαμε το βρεφονηπιακό σταθμό του Κάτω Χωριού. ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ Κοινωνικό Φροντιστήριο Ο Δήμος Ιεράπετρας ανέλαβε την ίδρυση και λειτουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου, με γνώμονα την κοινωνική αλληλεγγύη και την υποστήριξη των συνανθρώπων μας, που έχουν άμεσα ανάγκη. Ήδη εξυπηρετούνται 170 οικογένειες στις οποίες παρέχονται βασικά είδη (τρόφιμα, οπωρολαχανικά, ένδυση, υπόδηση, παιγνίδια, βιβλία κλπ.). Παράλληλα διευρύνουμε την υποστήριξη ευπαθών ομάδων του πληθυσμού με τη δημιουργία Κοινωνικού Φροντιστηρίου καθώς και εξοπλισμένης αίθουσας Η/Υ για την καταπολέμηση του ψηφιακού αναλφαβητισμού παιδιών χωρίς πρόσβαση σε Η/Υ.

13 ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ Συνεχής ήταν ο αγώνας μαζί με τους πολίτες για τη μη υποβάθμιση του Νοσοκομείου Ιεράπετρας. Μεριμνήσαμε για την εφαρμογή Προγραμμάτων Εμβολιασμών, για τη διεξαγωγή Υγειονομικών Ελέγχων, έκδοση α- ποφάσεων παροχής κοινωνικής προστασίας και βιβλιαρίων υγείας, χορήγηση επαγγελματικών αδειών, προγράμματα πρώτων βοηθειών και πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ Ιεράπετρας. Λειτουργήσαμε προγράμματα και δράσεις στην πόλη και στα χωριά, στο γενικό πληθυσμό ή σε ευπαθείς ομάδες, με τη βοήθεια του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας Ο.Τ.Α. και του Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Περιφέρειας Κρήτης (δωρεάν μαστογραφίες, αιματολογικές εξετάσεις, πρόληψη της οστεοπόρωσης και των καρδιαγγειακών νοσημάτων, προληπτική ιατρική και οδοντιατρική στους μικρούς μαθητές, εξετάσεις για τον καρκίνο του προστάτη κ.ά.). Ο Δήμος μας εξυπηρετεί κατά μέσο όρο 180 ανασφάλιστα άτομα ετησίως με την παροχή βιβλιαρίων υγείας ανασφάλιστων πολιτών. Ακόμα υπό δημοπράτηση είναι το έργο «Πολυκαναλικό σύστημα υπηρεσιών φροντίδας και κοινωνικής πρόνοιας σε συνεργασία με το Δήμο Βιάννου» ( ). Βρεφονηπιακός Σταθμός Ολοκληρωμένης Φροντίδας Κεντριού Έναρξη 2011 ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ Κ.Δ.Α.Π. Έχουμε ικανοποιήσει όλες τις αιτήσεις εξυπηρέτησης ΝΗΠΙΩΝ και στη συντριπτική πλειονότητα τις αιτήσεις για βρέφη. Οι δομές που λειτουργούμε στον τομέα αυτόν από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» είναι: Βρεφονηπιακός Σταθμός ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ (50 ωφελούμενοι) Παιδικός Σταθμός Ιεράπετρας ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ (75 ωφελούμενοι) Βρεφονηπιακός Σταθμός ΚΑΤΩ ΜΕΡΑΣ (30 ωφελούμενοι, έναρξη 2011) Παιδικός Σταθμός ΓΡΑ ΛΥΓΙΑΣ (50 ωφελούμενοι) Παιδικός Σταθμός ΚΑΤΩ ΧΩΡΙΟΥ (50 ωφελούμενοι) Βρεφονηπιακός Σταθμός Ολοκληρωμένης Φροντίδας ΚΕΝΤΡΙΟΥ (72 ωφελούμενοι, έναρξη 2012) Βρεφονηπιακός Σταθμός ΜΑΚΡΥ ΓΙΑΛΟΥ (42 ωφελούμενοι, έναρξη 2011) Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ (25 ωφελούμενοι, επαναλ. 2011) ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΝΟΙΑ Στον τομέα της πρόνοιας λειτουργούμε τις παρακάτω δομές: Κ.Α.Π.Η Ιεράπετρας (700 ωφ.) Κ.Η.Φ.Η Ιεράπετρας (18 ωφ.) ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ Ιεράπετρας (186 ωφ.) Βοήθεια στο Σπίτι Μαλλών (97 ωφ.) Βοήθεια στο Σπίτι Κάτω Χωριού (98 ωφ.) Βοήθεια στο Σπίτι Μακρύ Γιαλού (45 ωφ.) Επίσης ο Δήμος υποστηρίζει τη μονάδα Φροντίδας- Υποστήριξης ηλικιωμένων «ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ» (25 ωφ.) από ΕΣΠΑ από ΕΣΠΑ από ΕΣΠΑ

14 ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ Μόνωση στο Κάτω Χωριό ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ Εκπόνηση Τοπικού Σχεδίου Δια Βίου Μάθησης, αίτηση και έγκριση λειτουργίας, έγκριση Προγραμματικής Σύμβασης εφαρμογής προγραμμάτων και υλοποίησης δράσεων δια βίου μάθησης, έναρξη με μεγάλη επιτυχία της λειτουργίας του Υλοποιήσαμε την προμήθεια εξοπλισμού ειδικών σχολείων ( ) που αφορούσε προμήθεια Η/Υ, λογισμικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού όπως διαδραστικούς πίνακες, DVD κλπ. Επίσης, κυρίως για τα ειδικά σχολεία, προμήθεια επίπλων και παιδαγωγικού υλικού καθώς και ειδικού εξοπλισμού γυμναστικής και εργαστηρίων. Ολοκληρώθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου και μας παραδόθηκε το νέο κτίριο που αναβάθμισε τις εγκαταστάσεις του 2ου Δ.Σ Ιεράπετρας Ολοκληρώσαμε 8 έργα συντήρησης διδακτηρίων ( ) στα σχολεία Κάτω Χωριού, Παχειάς Άμμου, Καλαμαύκας, Γρα Λυγιάς κλπ. με συντήρηση- αντικατάσταση κουφωμάτων, χρωματισμούς και μονώσεις. Υλοποιήθηκε επίσης το πρόγραμμα συντηρήσεων διδακτηρίων μέσω Σχολικών Επιτροπών τις οποίες υποστηρίζουμε στέγασης 6ου ΔΣ ( ) Δημοπρατούμε την προμήθεια προκατασκευασμένων αιθουσών 2 διδακτηρίων ( ) και προσωρινής Προχωρούμε την ωρίμανση νέων διδακτηρίων ενόψει των νέων Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και δημοπρατούμε τη μελέτη βιοκλιματικού σχεδιασμού του 3ου και 5ου ΔΣ Ιεράπετρας, ΔΣ Κεντρίου και ΔΣ Φέρμων ( ). Ακόμα στον προγραμματισμό μας είναι η προετοιμασία για τα νέα κτίρια του 6ου Δημοτικού Σχολείου, του 1ου Γυμνασίου, του Λυκείου Μακρύ Γιαλού και του Νηπιαγωγείου Φερμών Το 2ο Δημοτικό Σχολείο αναβαθμίστηκε με την προσθήκη αίθουσας πολλαπλών χρήσεων, αίθουσες εργαστηρίων κλπ. Αντίστοιχα προγραμματίζουμε την αναβάθμιση και των ανωτέρω διδακτηρίων. Εξοπλισμός Ειδικού Σχολείου ΤΕΙ Δικαιώθηκε ο αγώνας μας και η διεκδίκηση της Δημοτικής Αρχής και της Τοπικής Κοινωνίας της δημιουργία του νέου Τμήματος ΤΕΙ που θα λειτουργήσει στην Ιεράπετρα από το Συγκεκριμένα, με το Προεδρικό Διάταγμα υπ αριθμ. 104 ιδρύεται Τμήμα Τεχνολόγων Τροφίμων της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων στο ΤΕΙ Κρήτης, με έδρα την Ιεράπετρα, το οποίο θα δεχθεί τους πρώτους εισακτέους από το ακαδημαϊκό έτος , όπως ακριβώς περιγράφει στο άρθρο 4 του Π.Δ.

ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑ του Δήμου Ιεράπετρας

ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑ του Δήμου Ιεράπετρας 1 ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑ του Δήμου Ιεράπετρας Sustainable Energy Action Plan (SEAP) Μάρτιος 2014 Έχει εγκριθεί με την 84/2014 απόφαση ΔΣ 2 Ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα των Δημάρχων της

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΗΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ (2009-2010)

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΗΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ (2009-2010) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΗΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ Α ΦΑΣΗΣ (ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕ ΙΑΣΜΟΣ) ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΗΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ (2009-2010) ΡΕΘΥΜΝΟ, ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2009 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΣΚΟΠΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΜΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΔΗΜΟ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΜΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΔΗΜΟ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ 2015 2019 ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΜΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΔΗΜΟ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ 2015-2019: ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ Ο ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Η ισόρροπη και βιώσιμη ανάπτυξη του

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ Ρ. Καπετανάκη 7, 72100, Άγιος Νικόλαος Τηλ. 28413 40100 Φαξ. 28410 25493 dimos.agn@gmail.com, www.dimosagn.gr ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟ Ο 2011-2014 ΕΝΟΤΗΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

Δήμος Αλεξανδρούπολης Απολογισμός Δημάρχου 2013.

Δήμος Αλεξανδρούπολης Απολογισμός Δημάρχου 2013. Δήμος Αλεξανδρούπολης Απολογισμός Δημάρχου 2013. Διεύθυνση Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής 1) Πρόγραμμα Ανάπτυξης Δομών & Υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς όφελος των γυναικών για την

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΕΤΗΣΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΤΟΥΣ 2014

ΣΧΕΔΙΟ ΕΤΗΣΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΤΟΥΣ 2014 ΣΧΕΔΙΟ ΕΤΗΣΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΤΟΥΣ 2014 ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΚΑΙ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΕΤΗΣΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΡΑΣΗΣ (ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΕ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ) ΕΤΟΥΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ

ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ 2 ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΑΞΟΥ 1. Ανεβλαβής Αργύριος του Φραγκίσκου 2. Βαθρακοκοίλης Νικόλαος του Μάρκου 3. Βιτζηλαίος Στυλιανός του Γεωργίου 4. Δημητροκάλλης Ιωάννης του Εμμανουήλ

Διαβάστε περισσότερα

Ετήσιος Απολογισμός Περιφέρειας Κρήτης

Ετήσιος Απολογισμός Περιφέρειας Κρήτης 2012 Ετήσιος Απολογισμός Περιφέρειας Κρήτης Περιφέρεια Κρήτης Φεβρουάριος 2013 2 Περιεχόμενα Μήνυμα Περιφερειάρχη... 4 Μέρος 1 ο : Πρόγραμμα Δράσης Περιφέρειας Κρήτης... 7 Προπαρασκευή για τους Εορτασμούς

Διαβάστε περισσότερα

ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ Δ.Ξ. ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΗΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ (Β ΦΑΣΗ ) ΞΑΝΘΗ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2012

ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ Δ.Ξ. ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΗΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ (Β ΦΑΣΗ ) ΞΑΝΘΗ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2012 ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ Δ.Ξ. ΕΠΙΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΕΔΙΟ ΔΗΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ (Β ΦΑΣΗ ) ΞΑΝΘΗ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2012 Επιχειρησιακό Σχέδιο Δήμου (Β Φάση) 2013-2014 i ΠΕΡΙΕΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ... iii Αντικείμενο και σκοπιμότητα του προγράμματος...

Διαβάστε περισσότερα

Αγαπητοί συνδημότες, ΓΗ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ / ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ. Να είστε πάντα καλά. Να ναι φωτεινό το μέλλον του τόπου μας.

Αγαπητοί συνδημότες, ΓΗ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ / ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ. Να είστε πάντα καλά. Να ναι φωτεινό το μέλλον του τόπου μας. ΓΗ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ / ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ Αγαπητοί συνδημότες, Κρατάτε στα χέρια σας το τελευταίο απόκτημα του Δήμου, το περιοδικό «Γη Αριστοτέλη», το οποίο από εδώ και πέρα, σε τακτά χρονικά διαστήματα, θα μας ενημερώνει

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2007-2010. Σύμφωνα με:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2007-2010. Σύμφωνα με: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2007-2010 Σύμφωνα με: Το Ν.3463/2006 και το Προεδρικό διάταγμα 185/2007 ΙΟΥΛΙΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΕΤΗΣΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΕΤΗΣΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΡΑΣΗΣ 2013 ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΕΤΗΣΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΕΤΗΣΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΡΑΣΗΣ 2013 ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΕΤΗΣΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΡΑΣΗΣ 2013 ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ, ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ 2013 ΔΗΜΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ Εισήγηση Προσχεδίου Ετήσιου Προγράμματος Δράσης 2013 Σαμιώτης

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ Αλεξανδρούπολη, 30/01/2013 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 2012 Συνοπτική Απεικόνιση της οικονομικής κατάστασης των τριών Δήμων που συνενώθηκαν: α)άμεσες Απαιτητές Υποχρεώσεις: 2.743.289,09, β) Βραχυχρόνιες Μακροπρόθεσμες

Διαβάστε περισσότερα

Το σχέδιο για τον Πειραιά

Το σχέδιο για τον Πειραιά Το σχέδιο για τον Πειραιά Όραμα της πόλης μας αποτελεί η ανάδειξη του Πειραιά σε σύγχρονο Διεθνές Ναυτιλιακό και Τουριστικό Κέντρο που δημιουργεί θέσεις εργασίας, πλούτο και ευημερία για τους Πειραιώτες

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΤΗΣ ΜΕ ΑΡΙΘ. 2/2012 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΤHN 26 η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΤΗΣ ΜΕ ΑΡΙΘ. 2/2012 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΤHN 26 η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΤΗΣ ΜΕ ΑΡΙΘ. 2/2012 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΤHN 26 η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012 Αριθμός Απόφασης 2/2012 Θέμα : «Εισήγηση στο Δημοτικό

Διαβάστε περισσότερα

Όσα έγιναν ή προγραμματίζονται να γίνουν, είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ της Διοίκησης του Δήμου και των κατοίκων της πόλης μας.

Όσα έγιναν ή προγραμματίζονται να γίνουν, είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ της Διοίκησης του Δήμου και των κατοίκων της πόλης μας. www.spirospanas.gr Spiros Panas Αγαπητοί Συνδημότες Το 2010 λάβαμε από τη μεγάλη πλειοψηφία των συμπολιτών μας την εντολή να οδηγήσουμε τον ενιαίο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης σε μια νέα εποχή δημιουργίας

Διαβάστε περισσότερα

Εμείς Μπορούμε! Το σχέδιό μας για έναν Πειραιά νικητή

Εμείς Μπορούμε! Το σχέδιό μας για έναν Πειραιά νικητή Εμείς Μπορούμε! Το σχέδιό μας για έναν Πειραιά νικητή Σε αυτό το υπέροχο ταξίδι της νίκης και της ευημερίας θα είμαστε όλοι συνοδοιπόροι. Γιατί ο δικός μας Πειραιάς, μας χρειάζεται όλους Πειραιώτισσες,

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΊΑ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΊΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΊΑ 1. Το όραμά μας για το Δήμο Ποιοι είμαστε; Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ δεν δημιουργήθηκε σε κενό, αλλά αποτελεί συνέχεια των καλύτερων εμπειριών και παραδόσεων των

Διαβάστε περισσότερα

Το Έργο μας. Το Πρόγραμμά μας. Ο Δήμος Κηφισιάς Μπροστά, με Σίγουρα Βήματα

Το Έργο μας. Το Πρόγραμμά μας. Ο Δήμος Κηφισιάς Μπροστά, με Σίγουρα Βήματα Το Έργο μας Το Πρόγραμμά μας Ο Δήμος Κηφισιάς Μπροστά, με Σίγουρα Βήματα Αγαπητοί συμπολίτες, Φίλες και φίλοι, Πριν από 3,5 περίπου χρόνια έλαβα από σας, τους πολίτες του ενιαίου Δήμου Κηφισιάς, την εντολή

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ 2012-2014

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ 2012-2014 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ 2012-2014 Α ΦΑΣΗ: ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ 1 ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Εισαγωγικό κεφάλαιο... 4 Θεσμικό πλαίσιο... 4 Σκοπός του Επιχειρησιακού Προγράμματος... 4 Κύρια χαρακτηριστικά

Διαβάστε περισσότερα

«ΣΧΕΔΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ 2012-2014 ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΦΑΣΗ Α ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ

«ΣΧΕΔΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ 2012-2014 ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΦΑΣΗ Α ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ «ΣΧΕΔΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ 2012-2014 ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΦΑΣΗ Α ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ... 3 1. ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ... 3 2. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ...

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1.1:2: ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΗΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ, ΩΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1.1:2: ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΗΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ, ΩΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1.1:2: ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΗΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ, ΩΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ 229 1.1.2. Συνοπτική περιγραφή και αξιολόγηση της υφιστάµενης κατάστασης του

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ ΕΡΓΟΥ 2011 2013 ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ Περιφέρεια Αττικής - Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά Έκθεση Πεπραγμένων 2011, 2012, 2013 Εισαγωγικό σημείωμα Από

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΡΗΤΗΣ 2000 2006 ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ Ηράκλειο, Οκτώβριος 2008

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΡΗΤΗΣ 2000 2006 ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ Ηράκλειο, Οκτώβριος 2008 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΡΗΤΗΣ 2000 2006 ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ Ηράκλειο, Οκτώβριος 2008 Περιεχόμενα 1. Εισαγωγή Συνοπτική Περιγραφή των στόχων και της δομής 3 του προγράμματος

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΕΝΩΝ ΕΝΤΥΠΩΝ

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΕΝΩΝ ΕΝΤΥΠΩΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΕΝΩΝ ΕΝΤΥΠΩΝ Περιεχόμενα ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΕΝΩΝ ΕΝΤΥΠΩΝ... 1 ΕΝΤΥΠΟ ΕΠ_01: ΒΑΣΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΉΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ... 2 ΕΝΤΥΠΟ ΕΠ_02: ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΕΤΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ- ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΔΙΕΤΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ- ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΔΙΕΤΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ- ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1 ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ 3 1.1 1.2 2 ΑΡΘΡΟ 259 ΤΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΕΤΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2008

ΜΕΛΕΤΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2008 ΜΕΛΕΤΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ 2007 2010 Αιγάλεω, Απρίλιος 2008 ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΟΥ (Δ.Ο.Ε.) Περιεχόμενα 1. Εισαγωγή... 5 2. Στόχοι, Μεθοδολογία και Προϋποθέσεις επιτυχίας του

Διαβάστε περισσότερα

Δίνουμε λογαριασμό στους πολίτες

Δίνουμε λογαριασμό στους πολίτες Δίνουμε λογαριασμό στους πολίτες Δήμος Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης Σπύρος Πανάς, Δήμαρχος 2012-2013 ΝΕΟΣ ΔΗΜΟΣ NEΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ Τους τελευταίους 18 μήνες έγιναν σημαντικά έργα στην πόλη μας,

Διαβάστε περισσότερα

2006-2010 ΔΗΜΟΣ ΣΤΥΛΙΔΑΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΟΥ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑΣ & ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΔΑΠΑΝΩΝ ΔΗΜΑΡΧΙΑ ΑΛΕΚΑ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΥ - ΣΧΟΡΕΤΣΑΝΙΤΗ

2006-2010 ΔΗΜΟΣ ΣΤΥΛΙΔΑΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΟΥ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑΣ & ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΔΑΠΑΝΩΝ ΔΗΜΑΡΧΙΑ ΑΛΕΚΑ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΥ - ΣΧΟΡΕΤΣΑΝΙΤΗ 2006-2010 ΔΗΜΟΣ ΣΤΥΛΙΔΑΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΟΥ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑΣ & ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΔΑΠΑΝΩΝ ΔΗΜΑΡΧΙΑ ΑΛΕΚΑ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΥ - ΣΧΟΡΕΤΣΑΝΙΤΗ μπροστά με σίγουρα βήματα! ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣ ΠΟΥ ΔΕ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ Μια ακόμη τετραετία

Διαβάστε περισσότερα

ΑΘΗΝΑ 2014-2019 ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ - ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ

ΑΘΗΝΑ 2014-2019 ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ - ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ Για αυτά που γίνονται και για αυτά που μπορούν να γίνουν... ΑΘΗΝΑ 2014-2019 ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ - ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ Φίλες και φίλοι, Η χώρα μας τα τελευταία χρόνια βρέθηκε εν μέσω μιας μεγάλης κοινωνικής, οικονομικής

Διαβάστε περισσότερα