ΙΟΥΛΙΟΣ 2014 ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΗΦΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗΣ

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΙΟΥΛΙΟΣ 2014 ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2011 2014 ΣΗΦΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗΣ"

Transcript

1 ΙΟΥΛΙΟΣ 2014 ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΗΦΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗΣ

2 ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡ- ΧΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΝΕΟΣ ΔΗΜΟΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ «ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ» Αγαπητοί μου συμπολίτες- συμπολίτισσες ο παρόν σημείωμα έχει στόχο την ενημέρωση των πολιτών για το έργο Τ της δημοτικής αρχής Ιεράπετρας την περίοδο και τις αναπτυξιακές προοπτικές που εδραίωσε ή προετοίμασε η παράταξή μας. Βρεθήκαμε σε μια δύσκολη περίοδο με το κράτος να πτωχεύει και την αυτοδιοίκηση να είναι ο πλησιέστερος δημόσιος οργανισμός στα προβλήματα και στις προσδοκίες του πολίτη. Προβλήματα που συναντήσαμε Τη μείωση των κρατικών τακτικών επιχορηγήσεων κατά 60% Την αναστολή των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού Μείωση προσωπικού του Δήμου (μόνο το 2013 μειώθηκε το προσωπικό κατά 33 άτομα) Πληρωμές τοκοχρεωλυτικών δανείων που είχαν συνάψει οι προηγούμενες δημοτικές αρχές ύψους άνω των ετησίως Πλήρη διάλυση των κρατικών υπηρεσιών που αντί για συμμάχους στην προσπάθειά μας ήταν πολλές φορές απέναντι Οργανώσαμε τις δημοτικές υπηρεσίες εξαρχής για τη λειτουργία του «Καλλικρατικού» Δήμου Ιεράπετρας κρατώντας ανοικτή την επικοινωνία και δυνατή τη φωνή των τοπικών κοινωνιών - Ανταποκριθήκαμε στις επιτακτικές ανάγκες που προέκυψαν, αναπτύσσοντας ιδιαίτερα τις κοινωνικές υπηρεσίες μας, χωρίς να υστερήσουμε στον αναπτυξιακό σχεδιασμό μας, που περιελάβανε την αξιοποίηση κάθε παρουσιαζόμενης ευκαιρίας για υποδομές και την προετοιμασία για την υλοποίηση του οράματός μας για το Δήμο μας. - Κάναμε παρεμβάσεις σε κάθε επίπεδο διοίκησης για θέματα αρμοδιότητας άλλων φορέων που μας αφορούν, ζητήσαμε τη βοήθεια των δημοτών και μετείχαμε σε αγωνιστικές διεκδικήσεις με προσήλωση στο συμφέρον και στην αποτελεσματικότητα των ενεργειών μας. Οι επιμέρους δράσεις μας ήταν μέρος ενός συνεκτικού επιχειρησιακού προγράμματος που ακολουθήσαμε και παρουσιάζεται στον Συνοπτικό Απολογισμό μας. Το πρόγραμμά μας αρθρώνεται σε 4 άξονες Προστασία του περιβάλλοντος και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής ενίσχυση της κοινωνικής μέριμνας και των μέτρων για την υγεία, την παιδεία, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό στην οικονομική ανάπτυξη και απασχόληση ΣΗΦΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗΣ - ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ στην ανάπτυξη του Δήμου και των Νομικών Προσώπων του, ως οργανισμών, και στη βελτίωση των σχέσεων τους με τους πολίτες, τους λοιπούς δημόσιους και άλλους τοπικούς φορείς.

3 Α ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ο φυσικό περιβάλλον αποτελεί για τον τόπο μας το μεγαλύτερο συγκριτικό πλεονέκτημα για την ανάπτυξη και το μέλλον όλων των περιοχών του Τ Δήμου μας. Γι αυτό κεντρική κατευθυντήρια πολιτική επιλογή μας ήταν ο φιλοπεριβαλλοντικός χαρακτήρας σε όλες τις δραστηριότητες του Δήμου σε τομείς όπως η διαχείριση των απορριμμάτων και η διάθεση των λυμάτων, οι υδατικοί πόροι, ο χωροταξικός και πολεοδομικός σχεδιασμός, η ανάπτυξη των αστικών κέντρων, η βιώσιμη αναβάθμιση του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος, η ενεργειακή αποδοτικότητα, η βιώσιμη ανάπτυξη των αγροτικών οικισμών και της υπαίθρου, η συντήρηση των υποδομών, η πρόληψη από καταστροφές, αλλά και η ανάπτυξη των τομέων της οικονομίας. Η Δημοτική Αρχή με συστηματικό τρόπο διεκδίκησε έργα και χρηματοδοτήσεις σε όλους τους τομείς που σχετίζονται με την προστασία και την ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής μας. «Κλείσαμε τη μεγαλύτερη περιβαλλοντική βόμβα της Ιεράπετρας» Επίλυση προβλήματος διαχείρισης απορριμμάτων Επί των ημερών της θητείας μας κλείσαμε τη μεγαλύτερη περιβαλλοντική βόμβα της Ιεράπετρας, το ΧΑΔΑ Ιεράπετρας, και μεταφέρουμε τα αστικά απορρίμματα στο ΧΥΤΑ Αγίου Νικολάου. Μελετήσαμε, εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση και δημοπρατήσαμε την αποκατάσταση του ΧΑΔΑ. Μέσα στο 2014 ένας χώρος 80 στρ. θα αποκατασταθεί και θα ενσωματωθεί στο φυσικό περιβάλλον της περιοχής. Είναι το μεγαλύτερο έργο προστασίας περιβάλλοντος που έγινε ποτέ στην Ιεράπετρα Προχωρήσαμε στη μελέτη και την πρόταση χρηματοδότησης μονάδας επεξεργασίας των βιοαποβλήτων (χωριστός 3ος κάδος συλλογής των πράσινων απορριμμάτων των σπιτιών, μαζί με τα γεωργικά απόβλητα της ευρύτερης περιοχής Ιεράπετρας). Με την ένταξη της πρότασης αυτής προϋπολογισμού , που περιμένουμε να αξιολογηθεί, λύνεται κατά τρόπο οριστικό το τεράστιο πρόβλημα διαχείρισης των απορριμμάτων Ιεράπετρας. 300 Κάδοι Κομποστοποίησης Δημοπρατήσαμε την προμήθεια νέου απορριμματοφόρου από πόρους Δήμου ΚΑΔΟΙ Μοιράσαμε δωρεάν 300 κάδους οικιακής κομποστοποίησης (πρωτοπόροι στην Κρήτη) και διοργανώσαμε ενημερωτική ημερίδα από το ΝΠ «Περιβάλλον» του Δήμου, κατά την οποία έγινε αναλυτική ενημέρωση για τον τρόπο που εφαρμόζεται το πρόγραμμα από τους Δημότες.

4 Βελτίωση συνθηκών Ύδρευσης Η Ιεράπετρα είναι η πλέον ξηροθερμική περιοχή της Ελλάδας και πάντοτε ήταν ελλειμματική στην απαιτούμενη ποσότητα νερού. Εμείς βάλαμε σαν προτεραιότητα εφ ενός να εξασφαλίσουμε συνθήκες υγιεινής διανομής του νερού ύδρευσης, αφετέρου να λύσουμε κατά τρόπο μόνιμο και οριστικό με άριστης ποιότητας νερό την εξασφάλιση της επάρκειας στο Δήμο μας Σε καθαρισμό και συντήρηση όλων των δεξαμενών ύδρευσης του Δήμου μας Δημοπρατήσαμε και εκτελούμε το έργο βελτίωσης των εγκαταστάσεων στις δεξαμενές Περιστερά της πόλης όπου οι εγκαταστάσεις είχαν να συντηρηθούν αρκετές δεκαετίες. Με το έργο εκτός από την αντικατάσταση των αγωγών επικοινωνίας των δεξαμενών και των βανών, τοποθετείται νέο σύστημα αυτόματης χλωρίωσης και τηλεχειρισμός αυτού Δημοπρατήσαμε και υλοποιούμε έργο ολοκλήρωσης υδραγωγείου Μακρύ Γιαλού Ωρίμανση επείγοντος έργου βελτίωσης εξωτερικού Υδραγωγείου Υποβάλαμε για χρηματοδότηση στο ΕΠΠΕΡΑΑ το «Επείγον έργο βελτίωσης του εξωτερικού υδραγωγείου Ιεράπετρας» με προϋπολογισμό Το έργο αυτό υπακούει στη φιλοσοφία άμεσης κάλυψης των σημερινών α- ναγκών υδροδότησης της Ιεράπετρας με νερό άριστης ποιότητας από τις υπάρχουσες 3 γεωτρήσεις περιοχής Σαρακίνας Μύθων, από τις οποίες η μια είναι αναξιοποίητη λόγω μειωμένης παροχετευτικότητας του υπάρχοντος δικτύου. Συγχρόνως το έργο είναι συμβατό με το σχεδιασμό κάλυψης των υδρευτικών αναγκών 40ετίας από τον υδροφορέα περιοχής Μύθων-Ρίζας όπου και έχουμε επιτυχείς ερευνητικές γεωτρήσεις. Βελτίωση συνθηκών αποχέτευσης Συντάξαμε τις μελέτες, ωριμάσαμε τα έργα, εξασφαλίσαμε χρηματοδοτήσεις και δημοπρατούμε τα παρακάτω έργα: Εγκατάσταση επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων οικισμού ΜΕΣΕΛΕΡΩΝ Συμπλήρωση δικτύου ύδρευσης- αποχέτευσης, εγκατάσταση επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων οικισμού ΑΝΑΤΟΛΗ Εγκατάσταση επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων οικισμού ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ Ολοκλήρωση αποχετευτικού δικτύου, εγκατάσταση επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων οικισμού ΣΧΙΝΟΚΑΨΑΛΩΝ Ολοκλήρωση αποχετευτικού δικτύου, εγκατάσταση επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων οικισμού ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ Ολοκλήρωση αποχετευτικών δικτύων εγκατάσταση επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων ΠΑΧΕΙΑΣ ΑΜΜΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ε λιγότερο από 3 χρόνια της δημοτικής μας διακυβέρνησης εξασφαλίσαμε χρηματοδοτήσεις και ωριμάσαμε τα έργα για κατασκευή Σ 6 βιολογικών καθαρισμών, όσοι λειτουργούν μέχρι σήμερα και κατασκευάστηκαν όλα τα προηγούμενα χρόνια. Τα 5 πρώτα από τα παραπάνω εντάσσονται στο Ολοκληρωμένο Σχέδιο Ανάπτυξης Περιοχών Υπαίθρου (ΟΣΑΠΥ), που αναφερόμαστε παρακάτω, και το έργο της Παχειάς Άμμου στο ΠΕΠ. Όλα τα έργα προβλέπουν 3βάθμια επεξεργασία και με το επεξεργασμένο νερό θα αρδεύονται γεωργικές εκτάσεις.

5 Προώθηση και εφαρμογή πολεοδομικού σχεδιασμού Ολοκλήρωση αναβάθμισης Βιολογικού Μύρτου Το έργο λειτουργεί καλώς Ολοκληρώνουμε τη μελέτη για την αποχέτευση και το βιολογικό καθαρισμό ΚΟΥΤΣΟΥΡΑ - ΜΑΚΡΥ ΓΙΑΛΟΥ (μελέτη προϋπολογισμού ), έτσι ώστε να έχουμε ωριμότητα για ένταξη του έργου την επόμενη προγραμματική περίοδο Αντίστοιχα ολοκληρώσαμε το σχεδιασμό για την επεξεργασία λυμάτων Γδοχίων και Μύθων, ενώ είναι υπό ανάθεση οι μελέτες ωρίμανσης των εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων Μαλλών, Σταυροχωρίου, Ορεινού καθώς και της νέας θέσης μονάδας του Μύρτου (μετά από απόφαση της Τοπικής Κοινότητας) Ακόμα προγραμματίσαμε τη μελέτη αποχέτευσης των παραλιακών οικισμών ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ( ). Αναθέσαμε και συντάχθηκε ο φάκελος έργου με το γενικό σχεδιασμό της ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ Ε.Ε.Λ. ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΚΡΟΗΣ ΓΙΑ ΑΡΔΕΥΣΗ (δαπάνη ,76 ) και βάσει αυτού υποβάλαμε πρόταση ένταξης του έργου με προϋπολογισμό ,42 στην πρόσκληση του προγράμματος «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» του ΥΠΕΚΑ και ειδικότερα στον άξονα 2 «Προστασία και Διαχείριση Υδατικών Πόρων». Η πρόταση δεν αξιολογήθηκε λόγω εξάντλησης των χρημάτων της πρόσκλησης, όμως η προεργασία που έχει γίνει (φάκελος έργου) μπορεί να βοηθήσει το Δήμο στην περαιτέρω ωρίμανση για την εκπόνηση της μελέτης από άλλους πόρους και στη συνέχεια στην εξεύρεση χρηματοδότησης για την κατασκευή του. Με το έργο θα μετατραπεί ο βιολογικός καθαρισμός σε εγκατάσταση τριτοβάθμιας επεξεργασίας για απεριόριστη άρδευση. Το καθαρισμένο νερό αντί να διατίθεται στη θάλασσα, θα αρδεύει περιοχή 3000 στρ. στη ΜΑΚΡΥΛΙΑ, το πράσινο στο ΒΙΠΑ Ιεράπετρας καθώς και το γήπεδο ποδοσφαίρου. Από τα παραπάνω προκύπτει η βαρύτητα που έχει δώσει ο Δήμος Ιεράπετρας στην προστασία του περιβάλλοντος από την ανεξέλεγκτη ρύπανση ανεπεξέργαστων λυμάτων. Μετείχαμε στις διαδικασίες τροπ. του Χωροταξικού Κρήτης, προωθήσαμε το ΣΧΟΟΑΠ Μακρύ Γιαλού που εγκρίθηκε το 2012, προγραμματίσαμε την επικαιροποίηση - ενοποίηση του ενιαίου ΣΧΟΟΑΠ του Δήμου. Υπογράψαμε Προγραμματική Σύμβαση με την Περιφέρεια Κρήτης για τις Πολεοδομικές Μελέτες Κεντριού, Γρα Λυγιάς, Κουτσουναρίου, Φέρμων, Κουτσουρά - Μακρύ Γιαλού, Παχειάς Άμμου, Μύρτου, Ν.Ανατολής, Αγ.Φωτιάς που είχαν ξεκινήσει παλιότερα αλλά δεν ολοκληρώθηκαν και δεν θεσμοθετήθηκαν ώστε να τις αναλάβει ο Δήμος με τις υπηρεσίες του. ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΝΗΣΟΣ ΧΡΥΣΗ Αναθέσαμε τη μελέτη διαχείρισης της νήσου ΧΡΥΣΗΣ στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας ώστε να προκύψει το σχέδιο έργων και κανονισμών για την προστασία του Βιότοπου.

6 ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΜΑΛΛΕΣ Προβλέπονται δίκτυα συλλογής ομβρίων υδάτων, αναπλάσεις των δρόμων με έγχρωμο κυβόλιθο, ακανόνιστη τοπική πλάκα ή λιθόστρωτα με τοπική πέτρα, πλήρης κατασκευή δικτύων ηλεκτροφωτισμού στα τμήματα που αφορά η ανάπλαση, πληροφοριακές πινακίδες και πινακίδες κατεύθυνσης προς αξιοθέατα του οικισμού. Το έργο εκτελείται. Ανάπλαση Μαλλών Βιώσιμη αναβάθμιση δομημένου περιβάλλοντος Συντάξαμε, υποβάλαμε και υλοποιούμε Ολοκληρωμένο Σχέδιο με τίτλο «ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΟΡΕΙΝΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΔΗΜΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΩΣ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ, ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ» στα πλαίσια του ΟΣΑ- ΠΥ με συνολική δαπάνη ,00 ευρώ, ώστε οι παραδοσιακοί οικισμοί να διατηρήσουν το χρώμα τους και να κρατήσουν τον πληθυσμό τους. Αντίστοιχη πρόταση υλοποιούμε και από πρόγραμμα Υπ.Γεωργίας (ΟΠΑΑΧ) αλλά και ίδιους πόρους. ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΑΓΙΟΥ ΙΩ- ΑΝΝΗ, ΣΧΙΝΟΚΑΨΑΛΩΝ ΚΑΙ ΟΡΕΙΝΟΥ ΣΤΑΥΡΟΧΩΡΙ Γίνονται επεμβάσεις στην κεντρική πλατεία, του δημοτικού χώρου που βρίσκεται ανατολικά από το ναό της Αγ. Τριάδας, αναβάθμιση του περιβόλου του παλαιού Δημοτικού Σχολείου Σταυροχωρίου ώστε ο χώρος να μπορεί να φιλοξενήσει πολιτιστικές εκδηλώσεις κλπ. Το έργο εκτελείται. Στον ΆΓΙΟ ΙΩΑΝΝΗ οι κλιμακωτοί δρόμοι θα αναδιαμορφωθούν με προσθήκη ή κατάργηση σκαλοπατιών, με αλλαγές κλίσεων κλπ ώστε να βελτιωθεί η βατότητα και η ασφάλεια που παρέχουν στον πολίτη Στα ΣΧΙΝΟΚΑΨΑΛΑ γίνεται γενική ανάπλαση του χώρου της «Όξω Βρύσης» και η αυλή του δημοτικού σχολείου αναβαθμίζεται αισθητικά για να αποτελέσει ένα όμορφο χώρο συγκέντρωσης των κατοίκων που θα φιλοξενεί πλέον τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του οικισμού. Στο ΟΡΕΙΝΟ θα γίνει γενική ανάπλαση του χώρου (μικρής πλατείας) που βρίσκεται σήμερα το ηρώο και ανακατασκευή και πλακόστρωση σε κλιμακωτούς δρόμους του οικισμού. Το έργο εκτελείται. ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΓΔΟΧΙΩΝ, ΜΟΥΡΝΙΩΝ, ΜΥΘΩΝ Θα γίνουν σημαντικές παρεμβάσεις βελτίωσης της εικόνας των οικισμών στα κεντρικά σημεία των παραπάνω χωριών: Στις ΜΟΥΡΝΙΕΣ διαμόρφωση του κεντρικού δρόμου και εισόδου του οικισμού με σταμπωτό δάπεδο. Στους ΜΥΘΟΥΣ πλακόστρωση με ακανόνιστες χονδρόπλακες δίπλα στην εκκλησία του Αγ. Γεωργίου και στο Μνημείο του οικισμού. Στα ΓΔΟ- ΧΙΑ βελτίωση της βατότητας των στενών σοκακιών στους οικισμούς με την επίστρωση τους με κυβόλιθους.το έργο δημοπρατήθηκε και η σύμβαση είναι υπό υπογραφή.

7 Αναπλάσεις στο ΚΑΤΩ ΧΩΡΙΟ (προϋπολογισμός ). Υλοποιούνται βελτιώσεις κοινοτικών δρόμων με αποκαταστάσεις του οδοστρώματος και ασφαλτοστρώσεις Ανάπλαση Μακρυλιάς Ανάπλαση ΜΑΚΡΥΛΙΑΣ (προϋπολογισμός ). Στην είσοδο του οικισμού από τον επαρχιακό δρόμο, και η πλατεία δίπλα στην εκκλησία πλακοστρώνονται με πλάκες ακανόνιστες Καλαμαύκας. Ανακατασκευάζεται το καλντερίμι προς την παλιά βρύση. Κατασκευάζεται δίκτυο ηλεκτροφωτισμού και τοποθετούνται φωτιστικά παραδοσιακού τύπου. Συγχρόνως με τα παραπάνω αντικαθίσταται το εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης. Το έργο εκτελείται Υπογειοποίηση δικτύων ΔΕΗ - αναπλάσεις στον παραδοσιακό οικισμό ΑΝΑΤΟΛΗΣ (προϋπολογισμός ). Η Ανατολή εντάσσεται στο δίκτυο των «Όμορφων Χωριών» και η υπογειοποίηση του εναέριου δικτύου είναι απαραίτητη. Θα κατασκευαστεί πλήρες νέο σύστημα φωτισμού με κατάλληλα φωτιστικά προκειμένου να αναδειχθεί το παραδοσιακό στοιχείο. Επίσης οι τομές αποκαθίστανται στην πρότερη κατάσταση. Έχει υπογραφεί η σύμβαση με τη ΔΕΗ και αναμένεται η ε- κτέλεση των εργασιών. Συγχρόνως συμπληρώνεται το δίκτυο Ύδρευσης Αποχέτευσης Αναπλάσεις στο ΚΑΒΟΥΣΙ (προϋπολογισμός πρόγραμμα Leader). Η παρέμβαση που προτείνεται στοχεύει στην αναβάθμιση των κοινόχρηστων χώρων του Καβουσίου, στο συνεκτικό του τμήμα, που προτείνεται από το ΣΧΟΟΑΠ να κηρυχθεί παραδοσιακό. Κεντρική ιδέα στην πρόταση είναι η δημιουργία διαδρομής μέσα στον οικισμό, που θα είναι αφορμή για τον επισκέπτη να γνωρίσει τα παραδοσιακά του στοιχεία, με κύρια αξιοθέατα τις βυζαντινές εκκλησίες, τις οποίες ενώνει η διαδρομή. Το έργο ε- ντάχθηκε στο Leader και αναμένεται η έγκριση δημοπράτησης. Ανάδειξη ΠΑΝΩ ΣΥΜΗΣ (προϋπολογισμός )- Το έργο δημοπρατήθηκε Διαμόρφωση κοινοχρήστων χώρων ΜΥΡΤΟΥ. Δημοπρατήθηκε Σχέδιο πλατείας Μύρτου Κατασκευή πεζοδρομίων και πλατείας στο παραλιακό μέτωπο ΜΑΚΡΥ ΓΙΑΛΟΥ (προϋπολογισμός υπό δημοπράτηση και που ολοκληρώθηκε).

8 ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΣΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ Σύνολο Αναπλάσεων Οικισμών Τα περισσότερα από τα έργα αναπλάσεων θα ολοκληρωθούν το 2014 Επί πλέον από το ΟΣΑΠΥ υλοποιείται το έργο «Ασύρματο δίκτυο σε 14 οικισμούς του Δήμου Ιεράπετρας» προϋπολογισμού ευρώ. Αφορά τους οικισμούς Γδόχια, Ρίζα, Μουρνιές, Μύθους, Μάλλες, Ανατολή, Καλαμαύκα, Μεσελέρους, Μακρυλιά, Άγ.Ιωάννη, Σχινοκάψαλα, Ορεινό, Σταυροχώρι και Άγιο Στέφανο όπου δεν είναι εφικτή ακόμα και σήμερα η σύνδεση στο ίντερνετ. Θα παρέχεται δωρεάν πρόσβαση του διαδικτύου σε κατοίκους και επισκέπτες κάθε οικισμού Προοπτικό της Οδού Δημοκρατίας Η ανάπτυξη των αστικών κέντρων είναι βασική προϋπόθεση για περαιτέρω βιώσιμη ανάπτυξη, με βασικό στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων. Στα πλαίσια αυτά υλοποιούμε το Ολοκληρωμένο Σχέδιο Αστικής Ανάπλασης Ιεράπετρας που περιλαμβάνει : ΤΗΝ ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΔΕΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ - ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΥ Με το έργο επιχειρείται η λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση του κεντρικού ιστού της πόλης ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ. Η πράξη περιλαμβάνει δύο υποέργα: 1 Ο ΥΠΟΕΡΓΟ ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΔΕΗ ΣΤΟΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ. Αφορά τους δρόμους Δημοκρατίας, Μιχαήλ Κοθρή, Πατριάρχου Μελετίου Μεταξάκη, τμήμα της οδού Λασθένους, Κόρακα, Λακέρδα, Επισκόπου Σφακιανάκη και τμήματος της Γιαννακού και την αντικατάστασή των εναέριων μετασχηματιστών από επίγειους τύπου compact. Το έργο εκτελείται. 2 Ο ΥΠΟΕΡΓΟ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΠΟΛΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΥ Αφορά την ανάπλαση πεζοδρομίων και μερική ανακατασκευή οδοστρώματος στις οδούς: Δημοκρατίας, τμήματος της Μιχαήλ Κοθρή, Πατριάρχου Μεταξάκη, τμήματος της Λασθένους, Κόρακα, Καζαντζάκη, Κανουπάκη, επισκόπου Σφακιανάκη και τμήματος της Γιαννακού. Η διαμόρφωση των πεζοδρομίων θα γίνει με κυβόλιθους και τσιμεντόπλακες με πρόβλεψη των προδιαγραφών για Α- ΜΕΑ. Η διαμόρφωση της οδού Λακέρδα, που προβλέπεται να λειτουργήσει ως πεζόδρομος σύμφωνα με την εγκεκριμένη κυκλοφοριακή μελέτη, περιλαμβάνει επίστρωση με κυβόλιθο, διαμόρφωση παρτεριών φύτευσης, εγκατάσταση δημοτικού φωτισμού με τοποθέτηση επιστήλιων φωτιστικών σωμάτων, τοποθέτηση καθιστικών κλπ. Ο ποδηλατόδρομος θα διέρχεται από τμήματα των οδών : Λακέρδα, Καζαντζάκη, Κανουπάκη, Αυξεντίου, Ελύτη, Κατράκη, Δημοκρατίας. Ειδικά στις οδούς Ελύτη και Κατράκη, ο ποδηλατόδρομος θα διαμορφωθεί με οριζόντια και κάθετη σήμανση επί του υφιστάμενου οδοστρώματος (χρωματισμός λωρίδας, τοποθέτηση επιδαπέδιων ανακλαστήρων cat -eye, σήμανση) ενώ στις υπόλοιπες οδούς θα γίνει συνολικά. Το έργο δημοπρατήθηκε και υπογράφηκε η σύμβαση. Μήκος δικτύου ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΩΝ/δρόμων ήπιας κυκλοφορίας Μ., Αναπλάσεις και αναβαθμίσεις περιοχών M2.

9 ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΕΓΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΕΣΩΤΕ- ΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΤΟ ΜΟΥ- ΣΟΥΛΜΑΝΙΚΟ ΤΖΑΜΙ To Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη» ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ «ΜΕΛΙΝΑΣ ΜΕΡΚΟΥΡΗ» Το έργο βρίσκεται στο στάδιο ολοκλήρωσης και θα αποτελέσει το κέντρο πολιτισμού στην ευρύτερη περιοχή. Στο ισόγειο του Κέντρου, η νέα αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, τηλεδιασκέψεων και παρουσιάσεων, θα αποτελεί χώρο έκφρασης και συνάθροισης που θα μπορεί να φιλοξενήσει διαφόρων τύπων εκδηλώσεις, όπως παρουσιάσεις, διαλέξεις, σεμινάρια, μουσικές εκδηλώσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις και θα αξιοποιηθεί από Συλλόγους και ομάδες πολιτών που δραστηριοποιούνται στον τομέα του πολιτισμού, των τεχνών, του θεάτρου, της μουσικής, της επιστήμης κ.α. Το έργο ολοκληρώθηκε. Έγιναν εργασίες συντήρησης και ανάδειξης του Μουσουλμανικού Τεμένους, αντικαταστάθηκε η τετράριχτη στέγη, νέα ηλεκτρολογική εγκατάσταση, εξωτερικός φωτισμός με προβολείς ενδοδαπέδιους για την α- νάδειξη του μνημείου αλλά και η εγκατάσταση σύγχρονου συστήματος ψύξης θέρμανσης. Θα στεγάσει τη φιλαρμονική του Δήμου. Στον τρίτο όροφο που έχει προστεθεί στο Κέντρο θα λειτουργήσει Πιστοποιημένος χώρος επιμόρφωσης με στόχο την ενίσχυση της δια βίου μάθησης και της εκπαίδευσης ενηλίκων, ειδικότερα για ευπαθείς κοινωνικά ομάδες όπως νέοι, γυναίκες και μετανάστες. Επίσης, θα λειτουργήσει το Γραφείο επιχειρηματικής Ευφυΐας, σε συνεργασία με το Τμήμα του ΤΕΙ Κρήτης, με στόχο την ενίσχυση των τοπικών επιχειρήσεων, μέσα από την υποστήριξη και πληροφόρησή τους αναφορικά με την εφαρμογή σύγχρονων και καινοτόμων μεθόδων και ιδεών. Επίσης, στον ίδιο όροφο προβλέπεται να λειτουργήσει το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για επισκέπτες, κατοίκους και επιχειρηματίες στην περιοχή. Η συγκεκριμένη δράση θα βοηθήσει για να πολλαπλασιαστούν οι φιλικές προς το περιβάλλον συμπεριφορές από επιχειρηματίες και κατοίκους. Παράλληλα, θα αποτελέσει το συνδετικό κρίκο της πόλης με την ύπαιθρο, δημιουργώντας προϋποθέσεις για την επέκταση των περιβαλλοντικών πρακτικών στον πρωτογενή τομέα παραγωγής Στο υπάρχουν ισόγειο του κτιρίου θα λειτουργήσει και το «Ψηφιακό Μουσείο» που δημοπρατήσαμε από πόρους του προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση» Μουσουλμανικό Τζαμί ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗ- ΤΑΣ ΤΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕ- ΝΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜ- ΜΑΤΟΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ. Η προβολή θα γίνει και με την χρήση ηλεκτρονικών μέσων

10 ΠΡΟΛΗΨΗ ΑΠΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ Ολοκληρώσαμε έργα στον τομέα αντιπλημμυρικής προστασίας: με καθαρισμό ρεμάτων Μκρά τεχνικά στο Κεντρί, Μακρύ Γιαλό κλπ Στον τομέα πολιτικής προστασίας για συντήρηση δρόμων, προμήθειες αντλιών πυρόσβεσης με δεξαμενές, προμήθεια λοιπού εξοπλισμού πυρόσβεσης κλπ Δημοπρατήσαμε έργο αντιμετώπισης - πρόληψης ζημιών από την πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή Μύρτου Μουρνιών - Γδοχίων ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ Την άμεση έναρξη του έργου Διαμόρφωσης ρέματος Διαβατών που έχει δημοπρατήσει η Περιφέρεια Κρήτης και καθυστερεί η περιβαλλοντική αδειοδότηση. ΠΡΟΩΘΟΥΜΕ Την ωρίμανση άλλων απαιτούμενων αντιπλημμυρικών έργων (ρέματα Αλμυρού και Αγ. Ανδρέα κλπ.) Διαμόρφωση δρόμων και κοινόχρηστων χώρων Ιεράπετρας. ΑΛΛΑ ΕΡΓΑ ΑΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ Από άλλους πόρους για την πόλη της Ιεράπετρας υλοποιήσαμε έργα πεζοδρομίων από πιστώσεις του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, του Πράσινου Ταμείου για διαμορφώσεις - δημιουργία green point- πρόσβαση ΑΜΕΑ στις ακτές (συνολικά ) και εκτεταμένο πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων (συνολικά ) για τους δρόμους Κόρακα, Καποδίστρια, Αλ.Παπάγου, Βασαρμίδη, Κονδυλάκη, Γιαννακού, Φιλοθέου Α, Καλημεράκη, Κοντοπόδη, Ρ. Κουνδούρου, Στρατάκη, Διδώς Σωτηρίου, Κανουπάκη, Πηνελόπης Δέλτα, Λέλας Καραγιάννη, Ηλία Ηλιού, Τσάτσου, Σμύρνης, 1866, Ανδρέα Παπανδρέου κλπ. Για το αστικό κέντρο της Ιεράπετρας ακόμα προγραμματίσαμε αρχιτεκτονικό διαγωνισμό ιδεών για την ανάδειξη σημαντικών σημείων (πάρκο στο παλιό πυρηνελαιουργείο, παραλιακό γυμναστήριο, Κάτω Μερά) ( ) και δημοπρατήσαμε τη μελέτη υποθαλάσσιου λιμενοβραχίονα για την προστασία Πάνω Παραλίας ( ). Ακόμα έργα πολιτισμού και ανάδειξης μνημείων όπως την υλοποίηση Ψηφιακού Μουσείου ( ), την ανασκαφή του αρχαίου θεάτρου ( ), (αναλυτική αναφορά γι αυτά στο κεφάλαιο του πολιτισμού παρακάτω), τη μελέτη ανάδειξης του Καλέ ( ) αλλά και τη δημοπράτηση βελτίωσης δημοτικού κτιρίου στην οδό Μ.Φωνιαδάκη (πρώην στέκι νεολαίας ). ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΕΡ ΓΩΝ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΩΝ ΠΟΥ ΥΛΟ- ΠΟΙΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ Τ Ο Υ Α Σ Τ Ι Κ Ο Υ Κ Ε Ν Τ Ρ Ο Υ Ι Ε Ρ Α Π Ε Τ Ρ Α Σ. ΑΚΟΜΑ ΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΑΜΕ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΕΜΠΡΑΚΤΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑ- ΠΕΤΡΑΣ ΩΣ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΣΤΟΝ ΝΟΤΟ, ΟΠΩΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ ΚΡΗΤΗΣ.

11 ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ & ΒΕΛΤΙΩΣΗ Τ Ε Χ Ν Ι Κ Ω Ν Δ Ι Κ Τ Υ Ω Ν Η συντήρηση των δικτύων ο- δοποιίας κλπ αποτελεί κατεξοχήν μέτρο φιλοπεριβαλλοντικής πολιτικής. Έργο προστασίας δρόμου προς Βάτο ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΦΙΛΙΚΩΝ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Υλοποιούμε το πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ( ) που περιλαμβάνει παρεμβάσεις για μικρότερη ενεργειακή κατανάλωση στο Δημαρχείο, το Κτίριο Τεχνικής Υπηρεσίας και το 3ο Δημοτικό Σχολείο καθώς και στον οδοφωτισμό. Οι παρεμβάσεις στα κτίρια αφορούν εξωτερική μόνωση και αλλαγή κουφωμάτων με διπλά τζάμια με στόχο εξοικονόμηση ενέργειας σε θέρμανση και ψύξη πάνω από 30 35% της υφιστάμενης κατανάλωσης. Η μελέτη που αναθέσαμε σε ιδιώτη μελετητή ολοκληρώνεται και ακολουθεί η δημοπράτηση του έργου. Στον οδοφωτισμό προβλέπεται αλλαγή φωτιστικών σωμάτων με νέας τεχνολογίας και μικρότερης ενεργειακής κατανάλωσης θα τοποθετηθούν στην είσοδο της πόλης της Ιεράπετρας, τόσο προς Άγιο Νικόλαο όσο και στον ανατολικό περιφερειακό δρόμο. Το έργο δημοπρατήθηκε. Αντίστοιχα, υποβάλαμε πρόταση ενεργειακής αναβάθμισης του Γυμνασίου Κουτσουρά και του 1ου Λυκείου ( ). Υπογράψαμε το «ΣΥΜΦΩΝΟ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ» για τους στόχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης (μείωση μέχρι το 2020 κατά 20% των εκπομπών CO2,20% αύξηση ενεργειακής αποδοτικότητας και επιπλέον αύξηση του ποσοστού ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο 20%) και εκπονούμε τη μελέτη ενεργειακού σχεδιασμού του Δήμου για έγκριση από Δ.Σ Συντηρήσαμε το δημοτικό οδικό δίκτυο με διάφορα έργα ( από τα οποία στην ενότητα Μακρύ Γιαλού) περιλαμβανομένων και 3 έργων συντήρησης από πόρους Περιφέρειας (δρόμοι προς Καρύδι, Αγ.Ιωάννη προς Θρυπτή και από Καβούσι προς Αζοριά) που θα δημοπρατήσουμε στις αρχές Επίσης υπό δημοπράτηση από την ΠΕ Λασιθίου είναι 2 έργα που εξασφαλίσαμε από πόρους ΤΕΟ ( ) για το δρόμο Θρυπτής και δρόμους στα δυτικά χωριά Επίσης πρέπει να αναφέρουμε το ενδιαφέρον για την καλή εμφάνιση των νεκροταφείων. Για το ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΙΕΡΑ- ΠΕΤΡΑΣ διαθέσαμε ποσόν ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ Για το αγροτικό οδικό δίκτυο σε όλο το Δήμο διαθέσαμε από τα οποία ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΑΚΡΥ ΓΙΑΛΟΥ, περιλαμβανομένης και της εργολαβίας από το πρόγραμμα «Πράσινη Ανάπτυξη» ( ) με το οποίο ασφαλτοστρώθηκαν- τσιμεντοστρώθηκαν βασικοί αγροτικοί δρόμοι στις Τοπικές Κοινότητες Ανατολής, Μεσελέρων, Μακρυλιάς, Καλαμαύκας, Μύθων, Μουρνιών Μύρτου και Γδοχίων. Για μικρά τεχνικά έργα στο οδικό δίκτυο διαθέσαμε , από τα οποία στην ενότητα Μακρύ Γιαλού για έργα όπως στην είσοδο Σταυροχωρίου, τοιχείο στα Σχινοκάψαλα, έργο προστασίας στο δρόμο προς Βάτο κλπ.

12 Β ΑΞΟΝΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΠΑΙΔΕΙΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ Το Κοινωνικό Παντοπωλείο Ιεράπετρας ήταν από τα πρώτα στην Ελλάδα ο Δήμος Ιεράπετρας, παράλληλα με τις υπηρεσίες του Δήμου, για την κοινωνική του παρέμβαση ίδρυσε το ΝΠΔΔ ΚΟΙΝΩ.(νία)ΠΟΛΙΤΙ. (σμός)α.(λληλεγγύη) ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ. Ανέπτυξε ένα ευρύ δίκτυο κοινωνικών παροχών προς τους συμπολίτες μας και ιδιαίτερα προς τις πλέον ευάλωτες από την κρίση κοινωνικές ομάδες και το δίκτυο αυτό κοινωνικών υποδομών είναι ένα από τα καλύτερα στην Κρήτη. Οι παρεμβάσεις μας αφορούσαν στα παρακάτω: ΚΕΝΤΡΙ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ Ολοκληρώσαμε το νέο Βρεφονηπιακό Σταθμό στο Κεντρί Ιεράπετρας, έργο που εντάχθηκε, δημοπρατήθηκε από την προηγούμενη δημοτική αρχή και χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ (κτιριακές υποδομές ευρώ, προμήθεια εξοπλισμού ευρώ). Στον τομέα της προσχολικής εκπαίδευσης και φροντίδας, μέσω της «ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α Ιεράπετρας» αναπτύξαμε σημαντικό πλέγμα προστασίας. Σε λιγότερο από τρία χρόνια διαχείρισης των δημοτικών υ- ποθέσεων, ενώ αλλού κλείνουν κοινωνικές δομές, έχουμε α- νοίξει δύο νέους βρεφονηπιακούς σταθμούς ένα στην Ιεράπετρα, στην Κάτω Μερά, και ένα στο Κεντρί, δημιουργώντας για πρώτη φορά στην πόλη μας τμήματα για βρέφη. Επαναδημιουργήσαμε το βρεφονηπιακό σταθμό στο Μακρύ Γιαλό και επαναδραστηριοποιήσαμε το ΚΔΑΠ Ιεράπετρας. Τώρα δε ανακαινίσαμε ριζικά και επαναλειτουργήσαμε το βρεφονηπιακό σταθμό του Κάτω Χωριού. ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ Κοινωνικό Φροντιστήριο Ο Δήμος Ιεράπετρας ανέλαβε την ίδρυση και λειτουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου, με γνώμονα την κοινωνική αλληλεγγύη και την υποστήριξη των συνανθρώπων μας, που έχουν άμεσα ανάγκη. Ήδη εξυπηρετούνται 170 οικογένειες στις οποίες παρέχονται βασικά είδη (τρόφιμα, οπωρολαχανικά, ένδυση, υπόδηση, παιγνίδια, βιβλία κλπ.). Παράλληλα διευρύνουμε την υποστήριξη ευπαθών ομάδων του πληθυσμού με τη δημιουργία Κοινωνικού Φροντιστηρίου καθώς και εξοπλισμένης αίθουσας Η/Υ για την καταπολέμηση του ψηφιακού αναλφαβητισμού παιδιών χωρίς πρόσβαση σε Η/Υ.

13 ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ Συνεχής ήταν ο αγώνας μαζί με τους πολίτες για τη μη υποβάθμιση του Νοσοκομείου Ιεράπετρας. Μεριμνήσαμε για την εφαρμογή Προγραμμάτων Εμβολιασμών, για τη διεξαγωγή Υγειονομικών Ελέγχων, έκδοση α- ποφάσεων παροχής κοινωνικής προστασίας και βιβλιαρίων υγείας, χορήγηση επαγγελματικών αδειών, προγράμματα πρώτων βοηθειών και πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ Ιεράπετρας. Λειτουργήσαμε προγράμματα και δράσεις στην πόλη και στα χωριά, στο γενικό πληθυσμό ή σε ευπαθείς ομάδες, με τη βοήθεια του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας Ο.Τ.Α. και του Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Περιφέρειας Κρήτης (δωρεάν μαστογραφίες, αιματολογικές εξετάσεις, πρόληψη της οστεοπόρωσης και των καρδιαγγειακών νοσημάτων, προληπτική ιατρική και οδοντιατρική στους μικρούς μαθητές, εξετάσεις για τον καρκίνο του προστάτη κ.ά.). Ο Δήμος μας εξυπηρετεί κατά μέσο όρο 180 ανασφάλιστα άτομα ετησίως με την παροχή βιβλιαρίων υγείας ανασφάλιστων πολιτών. Ακόμα υπό δημοπράτηση είναι το έργο «Πολυκαναλικό σύστημα υπηρεσιών φροντίδας και κοινωνικής πρόνοιας σε συνεργασία με το Δήμο Βιάννου» ( ). Βρεφονηπιακός Σταθμός Ολοκληρωμένης Φροντίδας Κεντριού Έναρξη 2011 ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ Κ.Δ.Α.Π. Έχουμε ικανοποιήσει όλες τις αιτήσεις εξυπηρέτησης ΝΗΠΙΩΝ και στη συντριπτική πλειονότητα τις αιτήσεις για βρέφη. Οι δομές που λειτουργούμε στον τομέα αυτόν από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» είναι: Βρεφονηπιακός Σταθμός ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ (50 ωφελούμενοι) Παιδικός Σταθμός Ιεράπετρας ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ (75 ωφελούμενοι) Βρεφονηπιακός Σταθμός ΚΑΤΩ ΜΕΡΑΣ (30 ωφελούμενοι, έναρξη 2011) Παιδικός Σταθμός ΓΡΑ ΛΥΓΙΑΣ (50 ωφελούμενοι) Παιδικός Σταθμός ΚΑΤΩ ΧΩΡΙΟΥ (50 ωφελούμενοι) Βρεφονηπιακός Σταθμός Ολοκληρωμένης Φροντίδας ΚΕΝΤΡΙΟΥ (72 ωφελούμενοι, έναρξη 2012) Βρεφονηπιακός Σταθμός ΜΑΚΡΥ ΓΙΑΛΟΥ (42 ωφελούμενοι, έναρξη 2011) Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ (25 ωφελούμενοι, επαναλ. 2011) ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΝΟΙΑ Στον τομέα της πρόνοιας λειτουργούμε τις παρακάτω δομές: Κ.Α.Π.Η Ιεράπετρας (700 ωφ.) Κ.Η.Φ.Η Ιεράπετρας (18 ωφ.) ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ Ιεράπετρας (186 ωφ.) Βοήθεια στο Σπίτι Μαλλών (97 ωφ.) Βοήθεια στο Σπίτι Κάτω Χωριού (98 ωφ.) Βοήθεια στο Σπίτι Μακρύ Γιαλού (45 ωφ.) Επίσης ο Δήμος υποστηρίζει τη μονάδα Φροντίδας- Υποστήριξης ηλικιωμένων «ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ» (25 ωφ.) από ΕΣΠΑ από ΕΣΠΑ από ΕΣΠΑ

14 ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ Μόνωση στο Κάτω Χωριό ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ Εκπόνηση Τοπικού Σχεδίου Δια Βίου Μάθησης, αίτηση και έγκριση λειτουργίας, έγκριση Προγραμματικής Σύμβασης εφαρμογής προγραμμάτων και υλοποίησης δράσεων δια βίου μάθησης, έναρξη με μεγάλη επιτυχία της λειτουργίας του Υλοποιήσαμε την προμήθεια εξοπλισμού ειδικών σχολείων ( ) που αφορούσε προμήθεια Η/Υ, λογισμικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού όπως διαδραστικούς πίνακες, DVD κλπ. Επίσης, κυρίως για τα ειδικά σχολεία, προμήθεια επίπλων και παιδαγωγικού υλικού καθώς και ειδικού εξοπλισμού γυμναστικής και εργαστηρίων. Ολοκληρώθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου και μας παραδόθηκε το νέο κτίριο που αναβάθμισε τις εγκαταστάσεις του 2ου Δ.Σ Ιεράπετρας Ολοκληρώσαμε 8 έργα συντήρησης διδακτηρίων ( ) στα σχολεία Κάτω Χωριού, Παχειάς Άμμου, Καλαμαύκας, Γρα Λυγιάς κλπ. με συντήρηση- αντικατάσταση κουφωμάτων, χρωματισμούς και μονώσεις. Υλοποιήθηκε επίσης το πρόγραμμα συντηρήσεων διδακτηρίων μέσω Σχολικών Επιτροπών τις οποίες υποστηρίζουμε στέγασης 6ου ΔΣ ( ) Δημοπρατούμε την προμήθεια προκατασκευασμένων αιθουσών 2 διδακτηρίων ( ) και προσωρινής Προχωρούμε την ωρίμανση νέων διδακτηρίων ενόψει των νέων Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και δημοπρατούμε τη μελέτη βιοκλιματικού σχεδιασμού του 3ου και 5ου ΔΣ Ιεράπετρας, ΔΣ Κεντρίου και ΔΣ Φέρμων ( ). Ακόμα στον προγραμματισμό μας είναι η προετοιμασία για τα νέα κτίρια του 6ου Δημοτικού Σχολείου, του 1ου Γυμνασίου, του Λυκείου Μακρύ Γιαλού και του Νηπιαγωγείου Φερμών Το 2ο Δημοτικό Σχολείο αναβαθμίστηκε με την προσθήκη αίθουσας πολλαπλών χρήσεων, αίθουσες εργαστηρίων κλπ. Αντίστοιχα προγραμματίζουμε την αναβάθμιση και των ανωτέρω διδακτηρίων. Εξοπλισμός Ειδικού Σχολείου ΤΕΙ Δικαιώθηκε ο αγώνας μας και η διεκδίκηση της Δημοτικής Αρχής και της Τοπικής Κοινωνίας της δημιουργία του νέου Τμήματος ΤΕΙ που θα λειτουργήσει στην Ιεράπετρα από το Συγκεκριμένα, με το Προεδρικό Διάταγμα υπ αριθμ. 104 ιδρύεται Τμήμα Τεχνολόγων Τροφίμων της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων στο ΤΕΙ Κρήτης, με έδρα την Ιεράπετρα, το οποίο θα δεχθεί τους πρώτους εισακτέους από το ακαδημαϊκό έτος , όπως ακριβώς περιγράφει στο άρθρο 4 του Π.Δ.

Οι Άξονες, τα Μέτρα και οι στόχοι του Στρατηγικού Σχεδίου

Οι Άξονες, τα Μέτρα και οι στόχοι του Στρατηγικού Σχεδίου Οι Άξονες, τα Μέτρα και οι στόχοι του Στρατηγικού Σχεδίου Άξονας 1 : Περιβάλλον και Ποιότητα Ζωής 1.1. Φυσικό και οικιστικό περιβάλλον 1.1.1 1.1.2 1.1.3 1.1.4 Βελτίωση, προστασία και αποκατάσταση του φυσικού

Διαβάστε περισσότερα

Χρηματοδότηση δράσεων εξοικονόμησης ενέργειας μέσω του Χρηματοδοτικού Εργαλείου JESSICA

Χρηματοδότηση δράσεων εξοικονόμησης ενέργειας μέσω του Χρηματοδοτικού Εργαλείου JESSICA Υπεργολάβοι Ταμείο Αστικής Ανάπτυξης Αττικής Χρηματοδότηση δράσεων εξοικονόμησης ενέργειας μέσω του Χρηματοδοτικού Εργαλείου JESSICA Αθήνα, 21 Απριλίου 2015 Περιεχόμενα 1. Χρηματοδοτικό εργαλείο JESSICA

Διαβάστε περισσότερα

Αειφόρος ανάπτυξη αλιευτικών περιοχών» του ΕΠΑΛ 2007-2013 (Leader)

Αειφόρος ανάπτυξη αλιευτικών περιοχών» του ΕΠΑΛ 2007-2013 (Leader) Αειφόρος ανάπτυξη αλιευτικών περιοχών» του ΕΠΑΛ 2007-2013 (Leader) Αναμενέται σύντομα να προκυρηχθούν τοπικά προγράμματα Leader «Αειφόρου Ανάπτυξης Αλιευτικών Περιοχών», για τις περιοχές Εύβοιας και Χίου.

Διαβάστε περισσότερα

Το Πρόγραμμα. Σταύρος Αρναουτάκης. Περιφερειάρχης Κρήτης. ...δημιουργία για τον τόπο μας, για τον άνθρωπο

Το Πρόγραμμα. Σταύρος Αρναουτάκης. Περιφερειάρχης Κρήτης. ...δημιουργία για τον τόπο μας, για τον άνθρωπο Σταύρος Αρναουτάκης Περιφερειάρχης Κρήτης...δημιουργία για τον τόπο μας, για τον άνθρωπο Η Περιφέρεια Κρήτης έχοντας θέσει ως στρατηγικό στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, καθώς και την

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΟΥ ΝΕΣΤΟΡΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΟΥ ΝΕΣΤΟΡΟΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΟΥ ΝΕΣΤΟΡΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΟΥ ΝΕΣΤΟΡΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΟΥ ΝΕΣΤΟΡΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΟΥ ΝΕΣΤΟΡΟΣ Συνολικά υλοποιούνται και προγραμματίζονται προϋπολογισμού περί τα 70.000.000 μεγάλα

Διαβάστε περισσότερα

1.1.1 Διαχείριση και αποκατάσταση των προβλημάτων ρύπανσης των υδάτων για ύδρευση και άρδευση, καθώς και των θαλάσσιων υδάτων

1.1.1 Διαχείριση και αποκατάσταση των προβλημάτων ρύπανσης των υδάτων για ύδρευση και άρδευση, καθώς και των θαλάσσιων υδάτων Σύμφωνα με τα υπ αριθμόν 1.Π.Δ 185/2007 ''Όργανα και διαδικασία κατάρτισης, παρακολούθησης και των επιχειρησιακών προγραμμάτων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α) α' βαθμού'' με το οποίο καθορίστηκε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΛΕΒΑΔΕΩΝ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΛΕΒΑΔΕΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΛΕΒΑΔΕΩΝ 2015-2019 ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ Α ΦΑΣΗΣ «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ» ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Φύλο Άνδρας Γυναίκα Ηλικία 18-30 30-65 65- και πάνω Περιοχή Κατοικίας Προσωπικά Στοιχεία

Διαβάστε περισσότερα

Δήµος Αλεξανδρούπολης Απολογισµός Δηµάρχου 2013.

Δήµος Αλεξανδρούπολης Απολογισµός Δηµάρχου 2013. Δήµος Αλεξανδρούπολης Απολογισµός Δηµάρχου 2013. Διεύθυνση Προγραµµατισµού, Οργάνωσης και Πληροφορικής 1) Πρόγραµµα Ανάπτυξης Δοµών & Υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς όφελος των γυναικών για την

Διαβάστε περισσότερα

Ημερίδα «Η ενεργειακή αποδοτικότητα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση: Μια ευκαιρία για οικονομική ανάπτυξη»

Ημερίδα «Η ενεργειακή αποδοτικότητα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση: Μια ευκαιρία για οικονομική ανάπτυξη» Ημερίδα «Η ενεργειακή αποδοτικότητα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση: Μια ευκαιρία για οικονομική ανάπτυξη» Δημαρχείο Θεσσαλονίκης 13 Μαρτίου 2014 Θέμα: «Η ανάγκη για οριζόντια τεχνική υποστήριξη των Ελληνικών

Διαβάστε περισσότερα

11.637.342 3.152.399 8.484.943 3.432.609 83.709 3.348.900 1.600.200 300 1.599.900

11.637.342 3.152.399 8.484.943 3.432.609 83.709 3.348.900 1.600.200 300 1.599.900 ΧΟΛAΡΓΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 03.12.2012 Τριτ. Δημοτική Κοινότητα Δ/νση Δράση Περιγραφή Τρόπος εκέλεσης 73 11.637.342 3.152.399 8.484.943 731 ΔΑΠΑΝΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΚΤΙΡΙΩΝ, ΕΡΓΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ 3.432.609

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΣ ΤΟΠΟΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΩΡΑ 19:00 ΚΟΜΝΗΝΑ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΜΙΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ. Πέμπτη 25/8/ :00 ΣΕΡΒΙΩΝ- ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΣ ΤΟΠΟΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΩΡΑ 19:00 ΚΟΜΝΗΝΑ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΜΙΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ. Πέμπτη 25/8/ :00 ΣΕΡΒΙΩΝ- ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Μετά την ολοκλήρωση και την επιτυχημένη υποβολή της Α Φάσης του Τοπικού Προγράμματος Κοζάνης Γρεβενών CLLD/ του ΠΑΑ και του ΕΠΑλΘ στις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: «Επιχορήγηση ΟΤΑ για Εξοικονόμηση Ενέργειας» Εισηγητής: Δ. Μπαϊρακτάρης Ειδικός Σύμβουλος ΚΕΔΕ

Θέμα: «Επιχορήγηση ΟΤΑ για Εξοικονόμηση Ενέργειας» Εισηγητής: Δ. Μπαϊρακτάρης Ειδικός Σύμβουλος ΚΕΔΕ Θέμα: «Επιχορήγηση ΟΤΑ για Εξοικονόμηση Ενέργειας» Εισηγητής: Δ. Μπαϊρακτάρης Ειδικός Σύμβουλος ΚΕΔΕ 1 Έργα και Δράσεις Εξοικονόμησης Ενέργειας στους Δήμους I. Αμιγώς Διοικητικές Λειτουργίες Δημοτικά Καταστήματα

Διαβάστε περισσότερα

ΑΞΟΝΕΣ ΜΕΤΡΑ ΓΕΝΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ

ΑΞΟΝΕΣ ΜΕΤΡΑ ΓΕΝΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΑΞΟΝΕΣ ΜΕΤΡΑ ΓΕΝΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΑΞΟΝΕΣ ΜΕΤΡΑ ΓΕΝΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΑΞΟΝΑΣ 1 : ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ Μέτρο 1.1 : Φυσικό Περιβάλλον - Πράσινο Μέτρο 1.2 : Οικιστική και πολεοδομική

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΩΝ Α. ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΞΟΝΑ 4 ΠΑΑ_ΠΡΟΚΗΡΥΣΟΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΩΝ Α. ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΞΟΝΑ 4 ΠΑΑ_ΠΡΟΚΗΡΥΣΟΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΩΝ Α. ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΞΟΝΑ 4 ΠΑΑ_ΠΡΟΚΗΡΥΣΟΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΞΟΝΑ 4 ΤΟΥ Π.Α.Α. ΤΗΣ ΑΝ.ΚΑ. Α.Ε. Μέτρο Υπομέτρο Δράση Δικαιούχοι 4.1 ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ L123

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΟΥ ΕΡΕΤΡΙΑΣ 2014-2019 ΗΜΟΣΙΑ ΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ Α ΦΑΣΗΣ «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕ ΙΑΣΜΟΣ» ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΟΥ ΕΡΕΤΡΙΑΣ 2014-2019 ΗΜΟΣΙΑ ΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ Α ΦΑΣΗΣ «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕ ΙΑΣΜΟΣ» ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΟΥ ΕΡΕΤΡΙΑΣ 2014-2019 ΗΜΟΣΙΑ ΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ Α ΦΑΣΗΣ «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕ ΙΑΣΜΟΣ» ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Φύλο Άνδρας Γυναίκα Ηλικία 18-30 30-65 65-και πάνω Περιοχή Κατοικίας: Προσωπικά Στοιχεία

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΣΤΙΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΣΤΙΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2007-2013 «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ» (ΠΑΑ) Άξονας 3 3 ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΣΤΙΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2011-2014

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2011-2014 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2011-2014 ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ Άξονας 1: Περιβάλλον και ποιότητα ζωής Στρατηγικός Στόχος: Δήμος

Διαβάστε περισσότερα

Προσωπικά Στοιχεία (προαιρετικά) Ονοματεπώνυμο: Διεύθυνση:.. Τηλέφωνο:... Email:...

Προσωπικά Στοιχεία (προαιρετικά) Ονοματεπώνυμο: Διεύθυνση:.. Τηλέφωνο:... Email:... ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ 2015-2019 ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ Ενεργός πολίτης Δήμου Λευκάδας Στοιχεία ερωτηθέντος: Φύλο Άνδρας Γυναίκα Ηλικία 18-30 30-45 45-65 65- και πάνω Περιοχή Κατοικίας:

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2011-2014

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2011-2014 ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2011-2014 Η Αποστολή του Δήμου Αμπελοκήπων - Μενεμένης που αποτελεί τον λειτουργίας του ή αλλιώς τον υπέρτατο λόγο

Διαβάστε περισσότερα

Παρακαλούμε για την υποβολή των προτάσεων, παρατηρήσεων και σχολίων έως τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015.

Παρακαλούμε για την υποβολή των προτάσεων, παρατηρήσεων και σχολίων έως τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015. ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ 2015-2019 ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ Α ΦΑΣΗ «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ» ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Φύλο Άνδρας Γυναίκα Ηλικία 18-30 30-65 65- και πάνω Περιοχή Κατοικίας Προσωπικά Στοιχεία

Διαβάστε περισσότερα

Προστατεύει το. περιβάλλον. Αλλάζει τη. ζωή μας.

Προστατεύει το. περιβάλλον. Αλλάζει τη. ζωή μας. Προστατεύει το περιβάλλον Αλλάζει τη ζωή μας www.epperaa.gr www.ypeka.gr Ε.Π. «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» 2007-2013 αξιοποιεί τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Με την αξιοποίηση των ΑΠΕ αναδεικνύεται

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Εθνικό Πρόγραμμα για την Επανεκκίνηση της Αθήνας, τη Δημιουργία Θέσεων Εργασίας και τη Στήριξη της Κοινωνικής Συνοχής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Εθνικό Πρόγραμμα για την Επανεκκίνηση της Αθήνας, τη Δημιουργία Θέσεων Εργασίας και τη Στήριξη της Κοινωνικής Συνοχής Δευτέρα, 9 Απριλίου 2012 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Εθνικό Πρόγραμμα για την Επανεκκίνηση της Αθήνας, τη Δημιουργία Θέσεων Εργασίας και τη Στήριξη της Κοινωνικής Συνοχής Υπογράφηκε σήμερα 09/04 από την Υπουργό Ανάπτυξης,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΖΗΡΟΥ 2014-2019

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΖΗΡΟΥ 2014-2019 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΖΗΡΟΥ 2014-2019 ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ Α ΦΑΣΗΣ «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ» ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Φύλο Άνδρας Γυναίκα Ηλικία 18-30 30-65 65- και πάνω Περιοχή Κατοικίας Προσωπικά Στοιχεία

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΑ ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΟΔΟΥ TOY ΠΕΠ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 2000-2006

ΓΕΝΙΚΑ ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΟΔΟΥ TOY ΠΕΠ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 2000-2006 ΓΕΝΙΚΑ ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΟΔΟΥ TOY ΠΕΠ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 2000-2006 Διανύουμε το τελευταίο έτος εφαρμογής της Γ Προγραμματικής Περιόδου και κατ ακολουθία και αν δεν εδίδετο παράταση λόγω των καταστροφικών

Διαβάστε περισσότερα

11.966.303 4.527.500 7.438.803 19.600 19.600 0 ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΤΙΡΙΟΥ ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΟΥ Κ.Λ.Π. ΣΤΙΣ ΟΔΟΥΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ ΚΑΙ ΛΑΡΝΑΚΟΣ

11.966.303 4.527.500 7.438.803 19.600 19.600 0 ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΤΙΡΙΟΥ ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΟΥ Κ.Λ.Π. ΣΤΙΣ ΟΔΟΥΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ ΚΑΙ ΛΑΡΝΑΚΟΣ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ - 18/11/2013 Τριτ. Δημοτική Κοινότητα Δ/νση Δράση Περιγραφή Τρόπος εκέλεσης 73 11.966.303 4.527.500 7.438.803 731 ΔΑΠΑΝΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΚΤΙΡΙΩΝ, ΕΡΓΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ. 1. Σκοπός της Μελέτης Ομάδα Εργασίας και Διαδικασία Σύνταξης... 6

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ. 1. Σκοπός της Μελέτης Ομάδα Εργασίας και Διαδικασία Σύνταξης... 6 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1. Σκοπός της Μελέτης... 3 2. Ομάδα Εργασίας και Διαδικασία Σύνταξης... 6 ΜΕΡΟΣ Ι...9 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ... 9 Ενότητα 1...10

Διαβάστε περισσότερα

Το Σχέδιο Δράσης Αειφόρου Ενέργειας (Σ.Δ.Α.Ε.) του Δήμου Αιγιαλείας

Το Σχέδιο Δράσης Αειφόρου Ενέργειας (Σ.Δ.Α.Ε.) του Δήμου Αιγιαλείας ΠΕΡΙΛΗΨΗ Το Σχέδιο Δράσης Αειφόρου Ενέργειας (Σ.Δ.Α.Ε.) του Δήμου Αιγιαλείας Ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα των Δημάρχων της Ευρώπης να υπερβούν τον στόχο μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (CO

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΙΣ ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ»

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΙΣ ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ» ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΙΣ ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ» ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΣΠΑΤΩΝ ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ 27 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015 Θέμα: «Η ανάγκη για έναν ολοκληρωμένο Ενεργειακό Σχεδιασμό στο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤAΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ 2007 2013 ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Δίνοντας ζωή στην Πόλη της Ορεστιάδας

Δίνοντας ζωή στην Πόλη της Ορεστιάδας ΟΣΑΑ Ορεστιάδας 2007-2013 Δίνοντας ζωή στην Πόλη της Ορεστιάδας Δήμος Ορεστιάδας Σκοπός Η ανάπλαση, χωρική και κοινωνική ανασυγκρότηση, βιώσιμη οικονομική και κοινωνική αναζωογόνηση στοχευμένου θύλακα

Διαβάστε περισσότερα

Δ/ΝΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ

Δ/ΝΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ Δ/ΝΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΔΙΜΗΝΙΑΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ Σκοπός : Η Δ/νση Προγραμματισμού, Ανάπτυξης, Πληροφορικής και Διαφάνειας σκοπό έχει τη σύνταξη, παρακολούθηση και αξιολόγηση

Διαβάστε περισσότερα

AΠΟΦΑΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ 60/2011

AΠΟΦΑΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ 60/2011 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΡΜΙΟΝΗΣ Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Εκ του πρακτικού της υπ αριθμ. 11 ης /2011 Συνεδρίασης του Τοπικού Συμβουλίου ΘΕΜΑ 1 ο : «Κατάρτιση Επιχειρησιακού

Διαβάστε περισσότερα

Έργα Υποδομών: μπορούμε να συμβάλουμε στην επιτυχή σύζευξή τους με το «αστικό» περιβάλλον και την αειφορία;

Έργα Υποδομών: μπορούμε να συμβάλουμε στην επιτυχή σύζευξή τους με το «αστικό» περιβάλλον και την αειφορία; Διεπιστημονική προσέγγιση στα ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ :Τεχνολογία, Περιβάλλον, Πολιτισμός Έργα Υποδομών: μπορούμε να συμβάλουμε στην επιτυχή σύζευξή τους με το «αστικό» περιβάλλον και την αειφορία; Κλειώ Αξαρλή,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ (ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΑΛΙΟΥ ΚΑΡΝΑΓΙΟΥ) ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ (ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΑΛΙΟΥ ΚΑΡΝΑΓΙΟΥ) ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α Ο Λ Ο Κ Λ Η Ρ Ω Μ Ε Ν Ω Ν Π Α Ρ Ε Μ Β Α Σ Ε Ω Ν Α Σ Τ ΙΙ Κ Η Σ Α Ν Α Π Τ Υ Ξ Η Σ Ε.. Τ.. Π.. Α.. & Ε.. Κ.. Τ.. ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΗΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕ ΙΟ ΕΡΓΩΝ - ΡΑΣΕΩΝ

ΣΧΕ ΙΟ ΕΡΓΩΝ - ΡΑΣΕΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΗΜΟΣ ΑΡΧΑΝΩΝ ΑΣΤΕΡΟΥΣΙΩΝ ΣΧΕ ΙΟ ΕΡΓΩΝ - ΡΑΣΕΩΝ ΗΜΟΥ ΑΡΧΑΝΩΝ ΑΣΤΕΡΟΥΣΙΩΝ ΕΤΟΥΣ 2012 ΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2011 1 ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ & ΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Αποστολή του ήµου Αρχανών - Αστερουσίων,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ- ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. m npcf ρπμμη ψβ tjw σ^πτυξπι

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ- ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. m npcf ρπμμη ψβ tjw σ^πτυξπι ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ- ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2007-2013 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΣΠΑ 2007-2013 m npcf ρπμμη ψβ tjw σ^πτυξπι ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : ΚΟΡΚΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ^ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ Ε.Υ. ΕΝΔΙΑΜΕΣΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ

ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ 1. Ανέγερση Β ΚΑΠΗ Αλεξανδρούπολης Σύµβαση έργου: 724.000,00 Το έργο ολοκληρώθηκε 2. Συντήρηση κτιρίου πρώην Δηµοτικού Σχολείου Αρίστηνου και Ανάπλαση

Διαβάστε περισσότερα

"Σχεδιασμός και χάραξη πολιτικής για έργα βελτίωσης κτιριακών εγκαταστάσεων και κοινοχρήστων χώρων"

Σχεδιασμός και χάραξη πολιτικής για έργα βελτίωσης κτιριακών εγκαταστάσεων και κοινοχρήστων χώρων ΑΝΟΙΚΤΗ ΗΜΕΡΙΔΑ "Ενεργειακή και Περιβαλλοντική Αναβάθμιση Δημόσιων Χώρων: Καινοτόμες Μέθοδοι και Προοπτικές "Σχεδιασμός και χάραξη πολιτικής για έργα βελτίωσης κτιριακών εγκαταστάσεων και κοινοχρήστων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ 2016-2020 ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ Α ΦΑΣΗΣ «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ» ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Φύλο Άνδρας Γυναίκα Ηλικία 18-30 30-65 65- και πάνω Περιοχή Κατοικίας Προσωπικά Στοιχεία

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ Στο πλαίσιο της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020 ο Δήμος Αγρινίου προετοιμάζει στρατηγική ολοκληρωμένης αστικής ανάπτυξης. Βιώσιμη στρατηγική για αστική ανάπτυξη παύει πλέον

Διαβάστε περισσότερα

Σύνολο: 0-5: 40-54: 6-14: 55-64: 15-24: 65-79: 25-39: 80 ετών και άνω:

Σύνολο: 0-5: 40-54: 6-14: 55-64: 15-24: 65-79: 25-39: 80 ετών και άνω: ΔΗΜΟΣ ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Έκταση (τ.χμ.): Γεωγραφικός Χαρακτήρας: Σύνολο κατοίκων και Ηλικιακή κατανομή πραγματικού πληθυσμού Σύνολο:

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΔΑΦΝΗΣ

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΔΑΦΝΗΣ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΔΑΦΝΗΣ ΒΑΣΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΚΤΑΣΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΔΑΦΝΗ 17.070 τ.χ. 179 κάτοικοι ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Η τοπική κοινότητα Δάφνης είχε 254, 200,

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΜΑΝΔΡΑΣ-ΕΙΔΥΛΛΙΑΣ (ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2012)

ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΜΑΝΔΡΑΣ-ΕΙΔΥΛΛΙΑΣ (ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2012) ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΜΑΝΔΡΑΣ-ΕΙΔΥΛΛΙΑΣ (ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 0) Ι. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΑΝΔΡΑΣ A/A ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ - ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΥΜΒΑΣΗ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΠΗΓΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΚΤΙΡΙΑΚΑ ος Παιδικός Σταθμός

Διαβάστε περισσότερα

Επιχειρησιακό Σχέδιο ΔΕΥΑΜΒ 2009 2010

Επιχειρησιακό Σχέδιο ΔΕΥΑΜΒ 2009 2010 Επιχειρησιακό Σχέδιο ΔΕΥΑΜΒ 2009 2010 1. Οι Στρατηγικοί Στόχοι της Επιχείρησης και οι Άξονες προτεραιότητας Με την υπ αριθμ. απόφαση του ΔΣ της ΔΕΥΑΜΒ καθορίστηκαν το όραμα και οι Στρατηγικοί Στόχοι της

Διαβάστε περισσότερα

Το Αναπτυξιακό-Στρατηγικό Όραµα για το 5ετές Επιχειρησιακό Πρόγραµµα 2014-2019

Το Αναπτυξιακό-Στρατηγικό Όραµα για το 5ετές Επιχειρησιακό Πρόγραµµα 2014-2019 Το Αναπτυξιακό-Στρατηγικό Όραµα για το 5ετές Επιχειρησιακό Πρόγραµµα 2014-2019 Το στρατηγικό - αναπτυξιακό όραµα του ήµου Χανίων για την προγραµµατική περίοδο 2015 2019 διαµορφώθηκε µε βάση τις τοπικές,

Διαβάστε περισσότερα

Ο ρόλος των δήμων στην προώθηση των συστημάτων ΑΠΕ στο πλαίσιο της Νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020

Ο ρόλος των δήμων στην προώθηση των συστημάτων ΑΠΕ στο πλαίσιο της Νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020 Ο ρόλος των δήμων στην προώθηση των συστημάτων ΑΠΕ στο πλαίσιο της Νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020 Τι μπορεί να αναλάβει η Τοπική Αυτοδιοίκηση Οι ΟΤΑ σε ευρωπαϊκό επίπεδο, κατέχουν πρωταγωνιστικό

Διαβάστε περισσότερα

ΑΞΟΝΑΣ 1. Δραστηριότητες Τεχνικών, Πολεοδομικών και Περιβαλλοντικών Υπηρεσιών... 177

ΑΞΟΝΑΣ 1. Δραστηριότητες Τεχνικών, Πολεοδομικών και Περιβαλλοντικών Υπηρεσιών... 177 ΜΕΡΟΣ ΙΙ...174 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΩΝ... 174 Ενότητα 6...175 6.1 Πίνακας συνοπτικής περιγραφής του αντικειμένου του Δήμου Λαρισαίων

Διαβάστε περισσότερα

Α. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ Ε.Π. ΔΕΠΙΝ

Α. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ Ε.Π. ΔΕΠΙΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ κ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗ 2 Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΟΥ Ε.Π. ΔΕΠΙΝ 2007-2013. (ΛΟΥΤΡΑΚΙ 20/03/2009) Α. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΚΟΝΙΤΣΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΚΟΝΙΤΣΑΣ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΚΟΝΙΤΣΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΚΟΝΙΤΣΑΣ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΚΟΝΙΤΣΑΣ 2015-2019 ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ Τι είναι το Ε.Π. του Δήμου και ποιος είναι ο σκοπός του Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (Ε.Π.) είναι ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα που

Διαβάστε περισσότερα

Συμμετοχή των ΟΤΑ σε ενεργειακές επενδύσεις κοινωνικού χαρακτήρα

Συμμετοχή των ΟΤΑ σε ενεργειακές επενδύσεις κοινωνικού χαρακτήρα Συμμετοχή των ΟΤΑ σε ενεργειακές επενδύσεις κοινωνικού χαρακτήρα Γρηγόριος Θ. Τσιούμαρης Δήμαρχος Πτολεμαΐδας Κοζάνη, 04/09/2009 Το Γενικό Όραμα του Δήμου Πτολεμαΐδας Ο Δήμος Πτολεμαΐδας, δυναμικό ενεργειακό

Διαβάστε περισσότερα

Σημ: Ακολουθεί ο αναλυτικός πίνακας ένταξης έργων ανά φορέα:

Σημ: Ακολουθεί ο αναλυτικός πίνακας ένταξης έργων ανά φορέα: Σημ: Ακολουθεί ο αναλυτικός πίνακας ένταξης έργων ανά φορέα: 1. Έργα Π.Ε. Κοζάνης για το ΕΑΠ 2012 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΩΝ Π.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ ΤΗΣ 8 η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΕΑΠ ΠΔΜ 2012 ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ 1 1 10

Διαβάστε περισσότερα

Σχέδιο Δράσης Αειφόρου Ενέργειας Δήμος Φαρσάλων

Σχέδιο Δράσης Αειφόρου Ενέργειας Δήμος Φαρσάλων Σχέδιο Δράσης Αειφόρου Ενέργειας Δήμος Φαρσάλων Αθήνα, 12 / 06 / 2014 ΘΕΛΟΥΡΑ ΗΛΕΚΤΡΑ & ΤΑΣΟΣ ΛΙΑΠΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ, M.sc. & ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Δήμος Φαρσάλων Χαρακτηριστικά του Δήμου : Βρίσκεται στο κέντρο

Διαβάστε περισσότερα

«Επιστημονικός Σύμβουλος Παρακολούθησης και Υποστήριξης του ΣΧΥ Ηρακλείου» υποέργο 8 της πράξης με τίτλο «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ»

«Επιστημονικός Σύμβουλος Παρακολούθησης και Υποστήριξης του ΣΧΥ Ηρακλείου» υποέργο 8 της πράξης με τίτλο «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Ταχ. Διεύθυνση : Ανδρόγεω 1 & Πλ.Καλλεργών Πληροφορίες : Κ.Μπαριτάκης Τηλ.

Διαβάστε περισσότερα

Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Λαρισαίων 2011-2014 52

Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Λαρισαίων 2011-2014 52 Ενότητα 8... 53 8.1 Αξιολόγηση του εσωτερικού περιβάλλοντος Δήμου Λαρισαίων και εντοπισμός των κρίσιμων ζητημάτων εσωτερικής ανάπτυξης (Δυνατότητες Αδυναμίες, Κρίσιμα ζητήματα)... 53 Επιχειρησιακό Πρόγραμμα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΗΜΩΝ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΗΜΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΗΜΩΝ ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ Βίκυ Φλέγγα Οικονομολόγος, Μ sc περιφερειακή ανάπτυξη Στέλεχος διεύθυνσης οργάνωσης και πληροφορικής Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΣΕ 9 ΒΗΜΑΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα Γ : Οικονομικός Προγραμματισμός

Ενότητα Γ : Οικονομικός Προγραμματισμός ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ ΕΡΓΟ : «Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης» ΚΥΡΙΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ : Δήμος Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης ΤΙΤΛΟΣ ΕΓΓΡΑΦΟΥ : Ενότητα Γ : Οικονομικός Προγραμματισμός Ιανουάριος

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΑ ΕΡΓΑ ΚΑ 20: Υπηρεσίες Καθαριότητος και Ηλεκτροφωτισμού

ΝΕΑ ΕΡΓΑ ΚΑ 20: Υπηρεσίες Καθαριότητος και Ηλεκτροφωτισμού ΝΕΑ ΕΡΓΑ 2016 ΚΑ 20: Υπηρεσίες Καθαριότητος και Ηλεκτροφωτισμού 1 Αντικατάσταση φωτισμού (κολωνάκια και ιστοί φωτισμού) σε πλατείες και κοινόχρηστους χώρους του Δήμου 100,000.00 20-7332.001 2 Αντικατάσταση

Διαβάστε περισσότερα

Δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας και μείωσης ρύπων του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Αικ. Φωτέα Μηχανολόγος Μηχανικός Dr Διεύθυνση Τεχνικής Υπηρεσίας

Δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας και μείωσης ρύπων του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Αικ. Φωτέα Μηχανολόγος Μηχανικός Dr Διεύθυνση Τεχνικής Υπηρεσίας Δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας και μείωσης ρύπων του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Αικ. Φωτέα Μηχανολόγος Μηχανικός Dr Διεύθυνση Τεχνικής Υπηρεσίας Ο ρόλος της τοπικής Αυτοδιοίκησης απέναντι στις προκλήσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΒΑΡΗΣ-ΒΟΥΛΑΣ-ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2015 ΑΞΟΝΑΣ 1 ΦΥΣΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙΚΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ 1.105.627,17

ΔΗΜΟΣ ΒΑΡΗΣ-ΒΟΥΛΑΣ-ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2015 ΑΞΟΝΑΣ 1 ΦΥΣΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙΚΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ 1.105.627,17 15/10/2014 ΔΗΜΟΣ ΒΑΡΗΣ-ΒΟΥΛΑΣ-ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΤΟΥΣ 2015 ΑΞΟΝΑΣ 1 ΦΥΣΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙΚΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ 1.105.627,17 ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ- ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΑΞΟΝΑΣ 2 2.453.746,79

Διαβάστε περισσότερα

Δ/ΝΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΔΙΜΗΝΙΑΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ (Μάρτιος Απρίλιος 2015)

Δ/ΝΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΔΙΜΗΝΙΑΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ (Μάρτιος Απρίλιος 2015) Δ/ΝΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΔΙΜΗΝΙΑΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ (Μάρτιος Απρίλιος 2015) Σκοπός: Η Δ/νση Προγραμματισμού, Ανάπτυξης, Πληροφορικής και Διαφάνειας σκοπό έχει τη σύνταξη,

Διαβάστε περισσότερα

ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ

ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ Προϋπολογισμός (Δ.Δ) : 273.062.075 ΟΤΑ Α βαθμού Φορείς Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Δράσεις προς χρηματοδότηση : Προμήθεια κάδων οικιακής κομποστοποίησης

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Α Π Ο Φ Α Σ Η ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ 32/2012

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Α Π Ο Φ Α Σ Η ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ 32/2012 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΔΗΜΟΣ ΣΥΡΟΥ - ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΒΑΡΗΣ Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το 10 ο Πρακτικό της συνεδρίασης την 30/09/2012 του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝ.ΗΜΑ. Α.Ε. 1. Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης: Η Ευρώπη επενδύει στις αγροτικές περιοχές ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΑΝ.ΗΜΑ. Α.Ε. 1. Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης: Η Ευρώπη επενδύει στις αγροτικές περιοχές ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης: Η Ευρώπη επενδύει στις αγροτικές περιοχές ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΑΑ 2007 2013 LEADER ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΝΟΜΟΥ ΗΜΑΘΙΑΣ Α.Ε. ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΤΟΥΣ 2012 Δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης και προώθησης της απασχόλησης Ο κυρίαρχος στόχος μας για το 2012 Συγκεκριμένη στόχευση για

Διαβάστε περισσότερα

(β) Αρμοδιότητες Τμήματος Πολιτισμού Αθλητισμού & Παιδείας (Αρμοδιότητες σε θέματα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης) 1. Μεριµνά για την εξασφάλιση των

(β) Αρμοδιότητες Τμήματος Πολιτισμού Αθλητισμού & Παιδείας (Αρμοδιότητες σε θέματα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης) 1. Μεριµνά για την εξασφάλιση των (β) Αρμοδιότητες Τμήματος Πολιτισμού Αθλητισμού & Παιδείας (Αρμοδιότητες σε θέματα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης) 1. Μεριµνά για την εξασφάλιση των κατάλληλων υλικοτεχνικών υποδοµών για την προσχολική

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΗΜΟΣ KYMHΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΝΙΑΝΩΝ- ΔΕΝΔΡΩΝ ΚΥΜΗΣ

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΗΜΟΣ KYMHΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΝΙΑΝΩΝ- ΔΕΝΔΡΩΝ ΚΥΜΗΣ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΗΜΟΣ KYMHΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΕΠΩΝΥΜΟ ΟΝΟΜΑ ΤΑΧ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΑΘΕΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ E-MAIL Τα ανωτέρω στοιχεία είναι προαιρετικά

Διαβάστε περισσότερα

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΕΡΓΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΩΝ ΑΠΟ ΠΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΕΡΓΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΩΝ ΑΠΟ ΠΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΕΡΓΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΩΝ ΑΠΟ ΠΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ Τ.Π.. & ΔΑΝΕΙΩΝ Τ.Π.. & ΔΑΝΕΙΩΝ 1 Ο ρόλος του Ταμείου Παρακαταθηκών

Διαβάστε περισσότερα

1 η Συνεδρίαση Επιτροπής Παρακολούθησης

1 η Συνεδρίαση Επιτροπής Παρακολούθησης Regional 2014-2020 1 η Συνεδρίαση Επιτροπής Παρακολούθησης Τρίτη, 23 Ιουνίου 2015 1 η Εξειδίκευση ΕΠ ΠΔΜ 2014-2020 Δρ Μουρατίδης Ηλίας Προϊστάμενος Μον. Α1 Προγρ/σμούκαι Αξιολόγησης Προγράμματος Regional

Διαβάστε περισσότερα

ΤΗΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 4 «ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΔΑΦΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ» ΤΟΥ ΕΠΑΛΘ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΑΠΑΝΗΣ ΕΤΘΑ:

ΤΗΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 4 «ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΔΑΦΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ» ΤΟΥ ΕΠΑΛΘ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΑΠΑΝΗΣ ΕΤΘΑ: ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΠΡΩΤΗ (1 η ) ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ: ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: Β4ΩΦΛ-57Υ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΑΔΑ: Β4ΩΦΛ-57Υ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΠΟΡΩΝ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ Ταχ. Δ/νση : Κοραή

Διαβάστε περισσότερα

ηµόσια διαβούλευση για το Σύµφωνο των ηµάρχων

ηµόσια διαβούλευση για το Σύµφωνο των ηµάρχων ηµόσια διαβούλευση για το Σύµφωνο των ηµάρχων Το «Σύµφωνο των ηµάρχων» αποτελεί µία φιλόδοξη πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δίνοντας το προβάδισµα σε πρωτοπόρους δήµους της Ευρώπης να αµβλύνουν

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ Για τις απαιτούμενες δράσεις, που εξυπηρετούν και προωθούν τους ειδικούς στόχους για κάθε αναπτυξιακή προτεραιότητα του Δήμου Θηβαίων, εμπίπτουν στο πεδίο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Πίνακας ενταγμένων έργων ανά Αξονα Προτεραιότητας και Επενδυτική Προτεραιότητα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Πίνακας ενταγμένων έργων ανά Αξονα Προτεραιότητας και Επενδυτική Προτεραιότητα Ημ. Ενταξης Εντάξεις άσεις Πληρωμές 01 Ενίσχυση της έρευνας, της τεχνολογικής ανάπτυξης και της καινοτομίας 1 4.500.000 0 0 0,0% 01.1 Ενίσχυση των υποδομών έρευνας και καινοτομίας (Ε&Κ) 1 4.500.000 0 0

Διαβάστε περισσότερα

Αϊ Στράτης To ΠΡΑΣΙΝΟ ΝΗΣΙ. 2η Ημερίδα Γεωθερμίας. Εμμανουήλ Σταματάκης. Δρ. Χημικός Μηχανικός

Αϊ Στράτης To ΠΡΑΣΙΝΟ ΝΗΣΙ. 2η Ημερίδα Γεωθερμίας. Εμμανουήλ Σταματάκης. Δρ. Χημικός Μηχανικός 2η Ημερίδα Γεωθερμίας Αϊ Στράτης To ΠΡΑΣΙΝΟ ΝΗΣΙ Εμμανουήλ Σταματάκης Δρ. Χημικός Μηχανικός Τομέας Τεχνολογιών ΑΠΕ & Υδρογόνου email: mstamatakis@cres.gr Το έργο Το έργο «Πράσινο Νησί Αϊ Στράτης» αποτελεί

Διαβάστε περισσότερα

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ - ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2008 ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΟΣΟΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ - ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2008 ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΟΣΟΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ - ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2008 ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΟΣΟΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ (Π Ε Π ΝΟΤ. ΑΙΓΑΙΟΥ) ημοπρατήθηκε από

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΓΩΝ 2016

ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΓΩΝ 2016 ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΓΩΝ 206 ΣΥΝΟΛΑ ΝΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΩΝ ΣΥΝΟΛΟ ΝΕΩΝ ΕΡΓΩΝ ΣΥΝΟΛΟ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΩΝ ΕΡΓΩΝ ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΙΣΤΩΣΗ 206 4.849.736,00.68.900,00.568.788,66.568.788,66 6.48.524,66

Διαβάστε περισσότερα

Μεταφορά Καινοτομίας και Τεχνογνωσίας σε Επίπεδο ΟΤΑ

Μεταφορά Καινοτομίας και Τεχνογνωσίας σε Επίπεδο ΟΤΑ ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑ «Διακυβέρνηση και καινοτομία: μοχλός αειφόρου ανάπτυξης, διαχείρισης και προστασίας των φυσικών πόρων» Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013 Μεταφορά Καινοτομίας και Τεχνογνωσίας σε Επίπεδο ΟΤΑ ΑΝΤΩΝΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΙΟΥ

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΙΟΥ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΙΟΥ ΒΑΣΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΚΤΑΣΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΙ 37.000 στρ. 710 κάτοικοι ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Αγροτική και γεωργική παραγωγή ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Διαβάστε περισσότερα

«ΠΕΝΤΑΕΤΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ ΜΕΡΟΣ Β ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΧΕ ΙΟ & ΕΙΚΤΕΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ»

«ΠΕΝΤΑΕΤΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ ΜΕΡΟΣ Β ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΧΕ ΙΟ & ΕΙΚΤΕΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ» «ΠΕΝΤΑΕΤΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ 2014-2019 ΜΕΡΟΣ Β ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΧΕ ΙΟ & ΕΙΚΤΕΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ» ΕΙΣΑΓΩΓΗ Το παρόν αποτελεί το Μέρος Β του πενταετούς Επιχειρησιακού

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΠΟΥ ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ 2ης ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ LEADER META ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ

ΠΙΝΑΚΑΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΠΟΥ ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ 2ης ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ LEADER META ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ ΠΙΝΑΚΑΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΠΟΥ ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ 2ης ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ LEADER META ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ ΔΡΑΣΗ L123.α Αύξηση της αξίας των γεωργικών προϊόντων

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ 2012-2014

ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ 2012-2014 ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ 2012-2014 ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2011 Σελίδα 1 ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Ε.Π. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Η συμπλήρωση των στοιχείων που ακολουθεί

Διαβάστε περισσότερα

Αναλυτικός Απολογισμός ανά τμήμα και γραφείο της Δ/νσης της χρονικής περιόδου Mαρτίου Απριλίου 2015

Αναλυτικός Απολογισμός ανά τμήμα και γραφείο της Δ/νσης της χρονικής περιόδου Mαρτίου Απριλίου 2015 Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Σκοπός: Η Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών έχει σκοπό την μελέτη, εκτέλεση και συντήρηση των κάθε είδους τεχνικών έργων του Δήμου, με στόχο την έγκαιρη, οικονομική και άριστη από επιστημονικής

Διαβάστε περισσότερα

Δράσεις Δημοσίου Ενδιαφέροντος στο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ LEADER ν. Τρικάλων

Δράσεις Δημοσίου Ενδιαφέροντος στο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ LEADER ν. Τρικάλων www.kenakap.gr Δράσεις Δημοσίου Ενδιαφέροντος στο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ LEADER ν. Τρικάλων Λάρισα, 9 Μαρτίου 2012 Βάιος ΚΟΥΤΗΣ Υποδ/ντης ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε. Αναπτυξιακή Τρικάλων ΑΑΕ ΟΤΑ ΚΕΝΑΚΑΠ ΑΕ Η Αναπτυξιακή Τρικάλων

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2017

ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2017 ΔΗΜΟΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ - ΤΕΧΝΙΚΟ 07 ΤΕΧΝΙΚΟ 07 7 0 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΑ ΕΡΓΑ ΔΗΜΟΥ ΦΑΡΣΑΛΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΝΕΑ ΕΡΓΑ ΔΗΜΟΥ ΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΝΕΑ ΕΡΓΑ ΔΗΜΟΥ ΜΕ ΥΠΟ ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΜΕΑΚΑ ΤΑ ΕΡΓΑ

Διαβάστε περισσότερα

Χρηματοδότηση δράσεων στον Τομέα του Περιβάλλοντος. Προγραμματική Περίοδος 2014-2020

Χρηματοδότηση δράσεων στον Τομέα του Περιβάλλοντος. Προγραμματική Περίοδος 2014-2020 Χρηματοδότηση δράσεων στον Τομέα του Περιβάλλοντος Προγραμματική Περίοδος 2014-2020 ΠΟΡΟΙ Π.Π 2014-2020 ΕΠ - ΥΜΕ - ΠΕΡΑΑ (ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ) ΤΑΜΕΙΟ ΚΑΤΑΝΟΜΕΣ ΠΟΡΩΝ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΜΕΤΑΦΟΡΕ ΠΕΠ ΣΥΝΔΡΟΜΗ

Διαβάστε περισσότερα

Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Χερσονήσου - Επιχειρησιακό Σχέδιο -

Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Χερσονήσου - Επιχειρησιακό Σχέδιο - Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Χερσονήσου - Επιχειρησιακό Σχέδιο - Γιάννης Θ. Μαστοράκης Δήμαρχος Χερσονήσου - Τετάρτη 02 Νοεμβρίου 2016 - Άξονας Προτεραιότητας 1: Περιβάλλον και Ποιότητα Ζωής 1. Μέτρο

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Φ Α Σ Η Δ Η Μ Α Ρ Χ Ο Υ. Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Α Π Ο Φ Α Σ Η Δ Η Μ Α Ρ Χ Ο Υ. Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Ηράκλειο 23/3/2016 Aρ. Πρωτ.: 31727 Α Π Ο Φ Α Σ Η Δ Η Μ Α Ρ Χ Ο Υ Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός Έχοντας υπόψη: 1. Τις διατάξεις

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΤΥΠΟ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΔΡΑΣΗΣ

ΕΝΤΥΠΟ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΔΡΑΣΗΣ ΣΕΛΙΔΑ 1 / 8 ΑΞΟΝΑΣ 1 ΑΞΟΝΑΣ 1 ΜΕΤΡΟ ΜΕΤΡΟ 1.1 ΤΙΤΛΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΕΙΔΟΣ ΔΡΑΣΗΣ 2 ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΑΠΑΝΩΝ ΠΗΓΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ 4 ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗΣ ΖΩΝΗΣ Τ.Κ. ΣΕΛΙΑΝΙΤΙΚΩΝ ΕΡΓΟ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΝΕΑ

Διαβάστε περισσότερα

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς για την περίοδο 2014-2019 έθεσε τους βασικούς στόχους της δημοτικής οικονομικής πολιτικής:

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς για την περίοδο 2014-2019 έθεσε τους βασικούς στόχους της δημοτικής οικονομικής πολιτικής: Ο Δήμαρχος Κηφισιάς για την περίοδο 2014-2019 έθεσε τους βασικούς στόχους της δημοτικής οικονομικής πολιτικής: Την ορθολογική διαχείριση των χρημάτων των συμπολιτών μας. Την αποτελεσματική διεκδίκηση νέων

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΕΡΓΩΝ ΕΤΟΥΣ 2013 (Μάϊος 2013)

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΕΡΓΩΝ ΕΤΟΥΣ 2013 (Μάϊος 2013) ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΕΡΓΩΝ ΕΤΟΥΣ 2013 (Μάϊος 2013) Αγαπητές συνδημότισσες, αγαπητοί συνδημότες Στις σημερινές δύσκολες συνθήκες η έγκυρη ενημέρωση για το

Διαβάστε περισσότερα

Χρηματοδοτικά Προγράμματα και Πράσινες Δημόσιες Προμήθειες Εμπειρία από τα νησιά του Αιγαίου. Αλέξης Χατζημπίρος

Χρηματοδοτικά Προγράμματα και Πράσινες Δημόσιες Προμήθειες Εμπειρία από τα νησιά του Αιγαίου. Αλέξης Χατζημπίρος Χρηματοδοτικά Προγράμματα και Πράσινες Δημόσιες Προμήθειες Εμπειρία από τα νησιά του Αιγαίου Αλέξης Χατζημπίρος Ξξ Το Δίκτυο ΔΑΦΝΗ Δίκτυο Αειφόρων Νήσων του Αιγαίου: Αστική μηκερδοσκοπική εταιρεία των

Διαβάστε περισσότερα

Ευρωπαϊκό. Υπουργείο ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ. Αγροτικής LEADER. ΕΤΑΙΡΙΑ Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α. Ευρώπη επενδύει στις αγροτικές περιοχές

Ευρωπαϊκό. Υπουργείο ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ. Αγροτικής LEADER. ΕΤΑΙΡΙΑ Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α. Ευρώπη επενδύει στις αγροτικές περιοχές ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΗΣ 2 ΗΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ LEADER ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ (Ο.Τ.Δ.): «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΕΠ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 2000-2006 (ΚΑΨΙΑ: 3 ΜΑΡΤΙΟΥ 2008 / ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΚΑΛΤΕΖΙΩΤΗ)

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΕΠ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 2000-2006 (ΚΑΨΙΑ: 3 ΜΑΡΤΙΟΥ 2008 / ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΚΑΛΤΕΖΙΩΤΗ) ΟΜΙΛΙΑ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΤΗΝ 7 η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΕΠ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 2000-2006 (ΚΑΨΙΑ: 3 ΜΑΡΤΙΟΥ 2008 / ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΚΑΛΤΕΖΙΩΤΗ) 1. ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΟΔΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

1 ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ 11/2011 ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ: 11 /2011

1 ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ 11/2011 ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ: 11 /2011 1 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΡΜΙΟΝΗΣ Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Εκ του πρακτικού της υπ αριθμ. 4 ης /2011 Συνεδρίασης του Τοπικού Συμβουλίου ΘΕΜΑ 1 ο : «Κατάρτιση Επιχειρησιακού

Διαβάστε περισσότερα

Παραδείγματα δεικτών για την παρακολούθηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος των Δήμων

Παραδείγματα δεικτών για την παρακολούθηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος των Δήμων Π.Ε.Δ. Κεντρικής Μακεδονίας Παραδείγματα δεικτών για την παρακολούθηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος των Δήμων Ηλίας Λίτσος Μηχανικός Παραγωγής, Msc Περιφ. Ανάπτυξη Περιεχόμενο εισήγησης I. Βασικές έννοιες

Διαβάστε περισσότερα

«ΣΧΕΔΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ» Ιωάννης Αναστασάκης, Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Αυτεπιστασίας & Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων

«ΣΧΕΔΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ» Ιωάννης Αναστασάκης, Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Αυτεπιστασίας & Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων «ΣΧΕΔΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ» Ιωάννης Αναστασάκης, Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Αυτεπιστασίας & Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΣΟΑΠ Το Σχέδιο Ολοκληρωμένων Αστικών Παρέμβασεων

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ. από το ΠΡΑΚΤΙΚΟ 2 / 14-8-2015 της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου Χαλκιδέων

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ. από το ΠΡΑΚΤΙΚΟ 2 / 14-8-2015 της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου Χαλκιδέων ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ληλαντίων & Μεγασθένους Χαλκίδα 341 00 Τηλ: 2221 3 55182 FAX : 2221035000 konstantina.gkegka@dchalkideon.gr www.dimos-xalkideon.gr Χαλκίδα 14 8-2015

Διαβάστε περισσότερα

1.2.2 ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ

1.2.2 ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ 1.2.2 ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Δήμου Κέρκυρας περιλαμβάνει τον προσδιορισμό των Μεσοπρόθεσμων Γενικών Προτεραιοτήτων (άξονες-θεματικοί τομείς) και τις προκύπτουσες

Διαβάστε περισσότερα

Λάρισα - Αίτηση για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Πράσινης Πρωτεύουσας 2016

Λάρισα - Αίτηση για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Πράσινης Πρωτεύουσας 2016 12. Ολοκληρωμένη Περιβαλλοντική Διαχείριση 12Α. Παρουσίαση κατάστασης Η περιβαλλοντική στρατηγική, όπως και η αναπτυξιακή πολιτική, σύμφωνα με το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Δήμου Λαρισαίων για τα έτη

Διαβάστε περισσότερα

Πρωτοβουλία Συμφώνου των Δημάρχων. Σχέδιο Δράσης Αειφόρου Ενέργειας Δήμου Έδεσσας

Πρωτοβουλία Συμφώνου των Δημάρχων. Σχέδιο Δράσης Αειφόρου Ενέργειας Δήμου Έδεσσας Πρωτοβουλία Συμφώνου των Δημάρχων Σχέδιο Δράσης Αειφόρου Ενέργειας Δήμου Έδεσσας Ευρωπαϊκή Ενεργειακή Πολιτική Οι στόχοι της ευρωπαϊκής ενεργειακής πολιτικής: Αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής Ασφάλεια

Διαβάστε περισσότερα