ΙΟΥΛΙΟΣ 2014 ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΗΦΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗΣ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΙΟΥΛΙΟΣ 2014 ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2011 2014 ΣΗΦΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗΣ"

Transcript

1 ΙΟΥΛΙΟΣ 2014 ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΗΦΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗΣ

2 ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡ- ΧΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΝΕΟΣ ΔΗΜΟΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ «ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ» Αγαπητοί μου συμπολίτες- συμπολίτισσες ο παρόν σημείωμα έχει στόχο την ενημέρωση των πολιτών για το έργο Τ της δημοτικής αρχής Ιεράπετρας την περίοδο και τις αναπτυξιακές προοπτικές που εδραίωσε ή προετοίμασε η παράταξή μας. Βρεθήκαμε σε μια δύσκολη περίοδο με το κράτος να πτωχεύει και την αυτοδιοίκηση να είναι ο πλησιέστερος δημόσιος οργανισμός στα προβλήματα και στις προσδοκίες του πολίτη. Προβλήματα που συναντήσαμε Τη μείωση των κρατικών τακτικών επιχορηγήσεων κατά 60% Την αναστολή των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού Μείωση προσωπικού του Δήμου (μόνο το 2013 μειώθηκε το προσωπικό κατά 33 άτομα) Πληρωμές τοκοχρεωλυτικών δανείων που είχαν συνάψει οι προηγούμενες δημοτικές αρχές ύψους άνω των ετησίως Πλήρη διάλυση των κρατικών υπηρεσιών που αντί για συμμάχους στην προσπάθειά μας ήταν πολλές φορές απέναντι Οργανώσαμε τις δημοτικές υπηρεσίες εξαρχής για τη λειτουργία του «Καλλικρατικού» Δήμου Ιεράπετρας κρατώντας ανοικτή την επικοινωνία και δυνατή τη φωνή των τοπικών κοινωνιών - Ανταποκριθήκαμε στις επιτακτικές ανάγκες που προέκυψαν, αναπτύσσοντας ιδιαίτερα τις κοινωνικές υπηρεσίες μας, χωρίς να υστερήσουμε στον αναπτυξιακό σχεδιασμό μας, που περιελάβανε την αξιοποίηση κάθε παρουσιαζόμενης ευκαιρίας για υποδομές και την προετοιμασία για την υλοποίηση του οράματός μας για το Δήμο μας. - Κάναμε παρεμβάσεις σε κάθε επίπεδο διοίκησης για θέματα αρμοδιότητας άλλων φορέων που μας αφορούν, ζητήσαμε τη βοήθεια των δημοτών και μετείχαμε σε αγωνιστικές διεκδικήσεις με προσήλωση στο συμφέρον και στην αποτελεσματικότητα των ενεργειών μας. Οι επιμέρους δράσεις μας ήταν μέρος ενός συνεκτικού επιχειρησιακού προγράμματος που ακολουθήσαμε και παρουσιάζεται στον Συνοπτικό Απολογισμό μας. Το πρόγραμμά μας αρθρώνεται σε 4 άξονες Προστασία του περιβάλλοντος και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής ενίσχυση της κοινωνικής μέριμνας και των μέτρων για την υγεία, την παιδεία, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό στην οικονομική ανάπτυξη και απασχόληση ΣΗΦΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗΣ - ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ στην ανάπτυξη του Δήμου και των Νομικών Προσώπων του, ως οργανισμών, και στη βελτίωση των σχέσεων τους με τους πολίτες, τους λοιπούς δημόσιους και άλλους τοπικούς φορείς.

3 Α ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ο φυσικό περιβάλλον αποτελεί για τον τόπο μας το μεγαλύτερο συγκριτικό πλεονέκτημα για την ανάπτυξη και το μέλλον όλων των περιοχών του Τ Δήμου μας. Γι αυτό κεντρική κατευθυντήρια πολιτική επιλογή μας ήταν ο φιλοπεριβαλλοντικός χαρακτήρας σε όλες τις δραστηριότητες του Δήμου σε τομείς όπως η διαχείριση των απορριμμάτων και η διάθεση των λυμάτων, οι υδατικοί πόροι, ο χωροταξικός και πολεοδομικός σχεδιασμός, η ανάπτυξη των αστικών κέντρων, η βιώσιμη αναβάθμιση του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος, η ενεργειακή αποδοτικότητα, η βιώσιμη ανάπτυξη των αγροτικών οικισμών και της υπαίθρου, η συντήρηση των υποδομών, η πρόληψη από καταστροφές, αλλά και η ανάπτυξη των τομέων της οικονομίας. Η Δημοτική Αρχή με συστηματικό τρόπο διεκδίκησε έργα και χρηματοδοτήσεις σε όλους τους τομείς που σχετίζονται με την προστασία και την ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής μας. «Κλείσαμε τη μεγαλύτερη περιβαλλοντική βόμβα της Ιεράπετρας» Επίλυση προβλήματος διαχείρισης απορριμμάτων Επί των ημερών της θητείας μας κλείσαμε τη μεγαλύτερη περιβαλλοντική βόμβα της Ιεράπετρας, το ΧΑΔΑ Ιεράπετρας, και μεταφέρουμε τα αστικά απορρίμματα στο ΧΥΤΑ Αγίου Νικολάου. Μελετήσαμε, εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση και δημοπρατήσαμε την αποκατάσταση του ΧΑΔΑ. Μέσα στο 2014 ένας χώρος 80 στρ. θα αποκατασταθεί και θα ενσωματωθεί στο φυσικό περιβάλλον της περιοχής. Είναι το μεγαλύτερο έργο προστασίας περιβάλλοντος που έγινε ποτέ στην Ιεράπετρα Προχωρήσαμε στη μελέτη και την πρόταση χρηματοδότησης μονάδας επεξεργασίας των βιοαποβλήτων (χωριστός 3ος κάδος συλλογής των πράσινων απορριμμάτων των σπιτιών, μαζί με τα γεωργικά απόβλητα της ευρύτερης περιοχής Ιεράπετρας). Με την ένταξη της πρότασης αυτής προϋπολογισμού , που περιμένουμε να αξιολογηθεί, λύνεται κατά τρόπο οριστικό το τεράστιο πρόβλημα διαχείρισης των απορριμμάτων Ιεράπετρας. 300 Κάδοι Κομποστοποίησης Δημοπρατήσαμε την προμήθεια νέου απορριμματοφόρου από πόρους Δήμου ΚΑΔΟΙ Μοιράσαμε δωρεάν 300 κάδους οικιακής κομποστοποίησης (πρωτοπόροι στην Κρήτη) και διοργανώσαμε ενημερωτική ημερίδα από το ΝΠ «Περιβάλλον» του Δήμου, κατά την οποία έγινε αναλυτική ενημέρωση για τον τρόπο που εφαρμόζεται το πρόγραμμα από τους Δημότες.

4 Βελτίωση συνθηκών Ύδρευσης Η Ιεράπετρα είναι η πλέον ξηροθερμική περιοχή της Ελλάδας και πάντοτε ήταν ελλειμματική στην απαιτούμενη ποσότητα νερού. Εμείς βάλαμε σαν προτεραιότητα εφ ενός να εξασφαλίσουμε συνθήκες υγιεινής διανομής του νερού ύδρευσης, αφετέρου να λύσουμε κατά τρόπο μόνιμο και οριστικό με άριστης ποιότητας νερό την εξασφάλιση της επάρκειας στο Δήμο μας Σε καθαρισμό και συντήρηση όλων των δεξαμενών ύδρευσης του Δήμου μας Δημοπρατήσαμε και εκτελούμε το έργο βελτίωσης των εγκαταστάσεων στις δεξαμενές Περιστερά της πόλης όπου οι εγκαταστάσεις είχαν να συντηρηθούν αρκετές δεκαετίες. Με το έργο εκτός από την αντικατάσταση των αγωγών επικοινωνίας των δεξαμενών και των βανών, τοποθετείται νέο σύστημα αυτόματης χλωρίωσης και τηλεχειρισμός αυτού Δημοπρατήσαμε και υλοποιούμε έργο ολοκλήρωσης υδραγωγείου Μακρύ Γιαλού Ωρίμανση επείγοντος έργου βελτίωσης εξωτερικού Υδραγωγείου Υποβάλαμε για χρηματοδότηση στο ΕΠΠΕΡΑΑ το «Επείγον έργο βελτίωσης του εξωτερικού υδραγωγείου Ιεράπετρας» με προϋπολογισμό Το έργο αυτό υπακούει στη φιλοσοφία άμεσης κάλυψης των σημερινών α- ναγκών υδροδότησης της Ιεράπετρας με νερό άριστης ποιότητας από τις υπάρχουσες 3 γεωτρήσεις περιοχής Σαρακίνας Μύθων, από τις οποίες η μια είναι αναξιοποίητη λόγω μειωμένης παροχετευτικότητας του υπάρχοντος δικτύου. Συγχρόνως το έργο είναι συμβατό με το σχεδιασμό κάλυψης των υδρευτικών αναγκών 40ετίας από τον υδροφορέα περιοχής Μύθων-Ρίζας όπου και έχουμε επιτυχείς ερευνητικές γεωτρήσεις. Βελτίωση συνθηκών αποχέτευσης Συντάξαμε τις μελέτες, ωριμάσαμε τα έργα, εξασφαλίσαμε χρηματοδοτήσεις και δημοπρατούμε τα παρακάτω έργα: Εγκατάσταση επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων οικισμού ΜΕΣΕΛΕΡΩΝ Συμπλήρωση δικτύου ύδρευσης- αποχέτευσης, εγκατάσταση επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων οικισμού ΑΝΑΤΟΛΗ Εγκατάσταση επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων οικισμού ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ Ολοκλήρωση αποχετευτικού δικτύου, εγκατάσταση επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων οικισμού ΣΧΙΝΟΚΑΨΑΛΩΝ Ολοκλήρωση αποχετευτικού δικτύου, εγκατάσταση επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων οικισμού ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ Ολοκλήρωση αποχετευτικών δικτύων εγκατάσταση επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων ΠΑΧΕΙΑΣ ΑΜΜΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ε λιγότερο από 3 χρόνια της δημοτικής μας διακυβέρνησης εξασφαλίσαμε χρηματοδοτήσεις και ωριμάσαμε τα έργα για κατασκευή Σ 6 βιολογικών καθαρισμών, όσοι λειτουργούν μέχρι σήμερα και κατασκευάστηκαν όλα τα προηγούμενα χρόνια. Τα 5 πρώτα από τα παραπάνω εντάσσονται στο Ολοκληρωμένο Σχέδιο Ανάπτυξης Περιοχών Υπαίθρου (ΟΣΑΠΥ), που αναφερόμαστε παρακάτω, και το έργο της Παχειάς Άμμου στο ΠΕΠ. Όλα τα έργα προβλέπουν 3βάθμια επεξεργασία και με το επεξεργασμένο νερό θα αρδεύονται γεωργικές εκτάσεις.

5 Προώθηση και εφαρμογή πολεοδομικού σχεδιασμού Ολοκλήρωση αναβάθμισης Βιολογικού Μύρτου Το έργο λειτουργεί καλώς Ολοκληρώνουμε τη μελέτη για την αποχέτευση και το βιολογικό καθαρισμό ΚΟΥΤΣΟΥΡΑ - ΜΑΚΡΥ ΓΙΑΛΟΥ (μελέτη προϋπολογισμού ), έτσι ώστε να έχουμε ωριμότητα για ένταξη του έργου την επόμενη προγραμματική περίοδο Αντίστοιχα ολοκληρώσαμε το σχεδιασμό για την επεξεργασία λυμάτων Γδοχίων και Μύθων, ενώ είναι υπό ανάθεση οι μελέτες ωρίμανσης των εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων Μαλλών, Σταυροχωρίου, Ορεινού καθώς και της νέας θέσης μονάδας του Μύρτου (μετά από απόφαση της Τοπικής Κοινότητας) Ακόμα προγραμματίσαμε τη μελέτη αποχέτευσης των παραλιακών οικισμών ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ( ). Αναθέσαμε και συντάχθηκε ο φάκελος έργου με το γενικό σχεδιασμό της ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ Ε.Ε.Λ. ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΚΡΟΗΣ ΓΙΑ ΑΡΔΕΥΣΗ (δαπάνη ,76 ) και βάσει αυτού υποβάλαμε πρόταση ένταξης του έργου με προϋπολογισμό ,42 στην πρόσκληση του προγράμματος «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» του ΥΠΕΚΑ και ειδικότερα στον άξονα 2 «Προστασία και Διαχείριση Υδατικών Πόρων». Η πρόταση δεν αξιολογήθηκε λόγω εξάντλησης των χρημάτων της πρόσκλησης, όμως η προεργασία που έχει γίνει (φάκελος έργου) μπορεί να βοηθήσει το Δήμο στην περαιτέρω ωρίμανση για την εκπόνηση της μελέτης από άλλους πόρους και στη συνέχεια στην εξεύρεση χρηματοδότησης για την κατασκευή του. Με το έργο θα μετατραπεί ο βιολογικός καθαρισμός σε εγκατάσταση τριτοβάθμιας επεξεργασίας για απεριόριστη άρδευση. Το καθαρισμένο νερό αντί να διατίθεται στη θάλασσα, θα αρδεύει περιοχή 3000 στρ. στη ΜΑΚΡΥΛΙΑ, το πράσινο στο ΒΙΠΑ Ιεράπετρας καθώς και το γήπεδο ποδοσφαίρου. Από τα παραπάνω προκύπτει η βαρύτητα που έχει δώσει ο Δήμος Ιεράπετρας στην προστασία του περιβάλλοντος από την ανεξέλεγκτη ρύπανση ανεπεξέργαστων λυμάτων. Μετείχαμε στις διαδικασίες τροπ. του Χωροταξικού Κρήτης, προωθήσαμε το ΣΧΟΟΑΠ Μακρύ Γιαλού που εγκρίθηκε το 2012, προγραμματίσαμε την επικαιροποίηση - ενοποίηση του ενιαίου ΣΧΟΟΑΠ του Δήμου. Υπογράψαμε Προγραμματική Σύμβαση με την Περιφέρεια Κρήτης για τις Πολεοδομικές Μελέτες Κεντριού, Γρα Λυγιάς, Κουτσουναρίου, Φέρμων, Κουτσουρά - Μακρύ Γιαλού, Παχειάς Άμμου, Μύρτου, Ν.Ανατολής, Αγ.Φωτιάς που είχαν ξεκινήσει παλιότερα αλλά δεν ολοκληρώθηκαν και δεν θεσμοθετήθηκαν ώστε να τις αναλάβει ο Δήμος με τις υπηρεσίες του. ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΝΗΣΟΣ ΧΡΥΣΗ Αναθέσαμε τη μελέτη διαχείρισης της νήσου ΧΡΥΣΗΣ στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας ώστε να προκύψει το σχέδιο έργων και κανονισμών για την προστασία του Βιότοπου.

6 ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΜΑΛΛΕΣ Προβλέπονται δίκτυα συλλογής ομβρίων υδάτων, αναπλάσεις των δρόμων με έγχρωμο κυβόλιθο, ακανόνιστη τοπική πλάκα ή λιθόστρωτα με τοπική πέτρα, πλήρης κατασκευή δικτύων ηλεκτροφωτισμού στα τμήματα που αφορά η ανάπλαση, πληροφοριακές πινακίδες και πινακίδες κατεύθυνσης προς αξιοθέατα του οικισμού. Το έργο εκτελείται. Ανάπλαση Μαλλών Βιώσιμη αναβάθμιση δομημένου περιβάλλοντος Συντάξαμε, υποβάλαμε και υλοποιούμε Ολοκληρωμένο Σχέδιο με τίτλο «ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΟΡΕΙΝΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΔΗΜΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΩΣ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ, ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ» στα πλαίσια του ΟΣΑ- ΠΥ με συνολική δαπάνη ,00 ευρώ, ώστε οι παραδοσιακοί οικισμοί να διατηρήσουν το χρώμα τους και να κρατήσουν τον πληθυσμό τους. Αντίστοιχη πρόταση υλοποιούμε και από πρόγραμμα Υπ.Γεωργίας (ΟΠΑΑΧ) αλλά και ίδιους πόρους. ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΑΓΙΟΥ ΙΩ- ΑΝΝΗ, ΣΧΙΝΟΚΑΨΑΛΩΝ ΚΑΙ ΟΡΕΙΝΟΥ ΣΤΑΥΡΟΧΩΡΙ Γίνονται επεμβάσεις στην κεντρική πλατεία, του δημοτικού χώρου που βρίσκεται ανατολικά από το ναό της Αγ. Τριάδας, αναβάθμιση του περιβόλου του παλαιού Δημοτικού Σχολείου Σταυροχωρίου ώστε ο χώρος να μπορεί να φιλοξενήσει πολιτιστικές εκδηλώσεις κλπ. Το έργο εκτελείται. Στον ΆΓΙΟ ΙΩΑΝΝΗ οι κλιμακωτοί δρόμοι θα αναδιαμορφωθούν με προσθήκη ή κατάργηση σκαλοπατιών, με αλλαγές κλίσεων κλπ ώστε να βελτιωθεί η βατότητα και η ασφάλεια που παρέχουν στον πολίτη Στα ΣΧΙΝΟΚΑΨΑΛΑ γίνεται γενική ανάπλαση του χώρου της «Όξω Βρύσης» και η αυλή του δημοτικού σχολείου αναβαθμίζεται αισθητικά για να αποτελέσει ένα όμορφο χώρο συγκέντρωσης των κατοίκων που θα φιλοξενεί πλέον τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του οικισμού. Στο ΟΡΕΙΝΟ θα γίνει γενική ανάπλαση του χώρου (μικρής πλατείας) που βρίσκεται σήμερα το ηρώο και ανακατασκευή και πλακόστρωση σε κλιμακωτούς δρόμους του οικισμού. Το έργο εκτελείται. ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΓΔΟΧΙΩΝ, ΜΟΥΡΝΙΩΝ, ΜΥΘΩΝ Θα γίνουν σημαντικές παρεμβάσεις βελτίωσης της εικόνας των οικισμών στα κεντρικά σημεία των παραπάνω χωριών: Στις ΜΟΥΡΝΙΕΣ διαμόρφωση του κεντρικού δρόμου και εισόδου του οικισμού με σταμπωτό δάπεδο. Στους ΜΥΘΟΥΣ πλακόστρωση με ακανόνιστες χονδρόπλακες δίπλα στην εκκλησία του Αγ. Γεωργίου και στο Μνημείο του οικισμού. Στα ΓΔΟ- ΧΙΑ βελτίωση της βατότητας των στενών σοκακιών στους οικισμούς με την επίστρωση τους με κυβόλιθους.το έργο δημοπρατήθηκε και η σύμβαση είναι υπό υπογραφή.

7 Αναπλάσεις στο ΚΑΤΩ ΧΩΡΙΟ (προϋπολογισμός ). Υλοποιούνται βελτιώσεις κοινοτικών δρόμων με αποκαταστάσεις του οδοστρώματος και ασφαλτοστρώσεις Ανάπλαση Μακρυλιάς Ανάπλαση ΜΑΚΡΥΛΙΑΣ (προϋπολογισμός ). Στην είσοδο του οικισμού από τον επαρχιακό δρόμο, και η πλατεία δίπλα στην εκκλησία πλακοστρώνονται με πλάκες ακανόνιστες Καλαμαύκας. Ανακατασκευάζεται το καλντερίμι προς την παλιά βρύση. Κατασκευάζεται δίκτυο ηλεκτροφωτισμού και τοποθετούνται φωτιστικά παραδοσιακού τύπου. Συγχρόνως με τα παραπάνω αντικαθίσταται το εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης. Το έργο εκτελείται Υπογειοποίηση δικτύων ΔΕΗ - αναπλάσεις στον παραδοσιακό οικισμό ΑΝΑΤΟΛΗΣ (προϋπολογισμός ). Η Ανατολή εντάσσεται στο δίκτυο των «Όμορφων Χωριών» και η υπογειοποίηση του εναέριου δικτύου είναι απαραίτητη. Θα κατασκευαστεί πλήρες νέο σύστημα φωτισμού με κατάλληλα φωτιστικά προκειμένου να αναδειχθεί το παραδοσιακό στοιχείο. Επίσης οι τομές αποκαθίστανται στην πρότερη κατάσταση. Έχει υπογραφεί η σύμβαση με τη ΔΕΗ και αναμένεται η ε- κτέλεση των εργασιών. Συγχρόνως συμπληρώνεται το δίκτυο Ύδρευσης Αποχέτευσης Αναπλάσεις στο ΚΑΒΟΥΣΙ (προϋπολογισμός πρόγραμμα Leader). Η παρέμβαση που προτείνεται στοχεύει στην αναβάθμιση των κοινόχρηστων χώρων του Καβουσίου, στο συνεκτικό του τμήμα, που προτείνεται από το ΣΧΟΟΑΠ να κηρυχθεί παραδοσιακό. Κεντρική ιδέα στην πρόταση είναι η δημιουργία διαδρομής μέσα στον οικισμό, που θα είναι αφορμή για τον επισκέπτη να γνωρίσει τα παραδοσιακά του στοιχεία, με κύρια αξιοθέατα τις βυζαντινές εκκλησίες, τις οποίες ενώνει η διαδρομή. Το έργο ε- ντάχθηκε στο Leader και αναμένεται η έγκριση δημοπράτησης. Ανάδειξη ΠΑΝΩ ΣΥΜΗΣ (προϋπολογισμός )- Το έργο δημοπρατήθηκε Διαμόρφωση κοινοχρήστων χώρων ΜΥΡΤΟΥ. Δημοπρατήθηκε Σχέδιο πλατείας Μύρτου Κατασκευή πεζοδρομίων και πλατείας στο παραλιακό μέτωπο ΜΑΚΡΥ ΓΙΑΛΟΥ (προϋπολογισμός υπό δημοπράτηση και που ολοκληρώθηκε).

8 ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΣΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ Σύνολο Αναπλάσεων Οικισμών Τα περισσότερα από τα έργα αναπλάσεων θα ολοκληρωθούν το 2014 Επί πλέον από το ΟΣΑΠΥ υλοποιείται το έργο «Ασύρματο δίκτυο σε 14 οικισμούς του Δήμου Ιεράπετρας» προϋπολογισμού ευρώ. Αφορά τους οικισμούς Γδόχια, Ρίζα, Μουρνιές, Μύθους, Μάλλες, Ανατολή, Καλαμαύκα, Μεσελέρους, Μακρυλιά, Άγ.Ιωάννη, Σχινοκάψαλα, Ορεινό, Σταυροχώρι και Άγιο Στέφανο όπου δεν είναι εφικτή ακόμα και σήμερα η σύνδεση στο ίντερνετ. Θα παρέχεται δωρεάν πρόσβαση του διαδικτύου σε κατοίκους και επισκέπτες κάθε οικισμού Προοπτικό της Οδού Δημοκρατίας Η ανάπτυξη των αστικών κέντρων είναι βασική προϋπόθεση για περαιτέρω βιώσιμη ανάπτυξη, με βασικό στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων. Στα πλαίσια αυτά υλοποιούμε το Ολοκληρωμένο Σχέδιο Αστικής Ανάπλασης Ιεράπετρας που περιλαμβάνει : ΤΗΝ ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΔΕΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ - ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΥ Με το έργο επιχειρείται η λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση του κεντρικού ιστού της πόλης ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ. Η πράξη περιλαμβάνει δύο υποέργα: 1 Ο ΥΠΟΕΡΓΟ ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΔΕΗ ΣΤΟΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ. Αφορά τους δρόμους Δημοκρατίας, Μιχαήλ Κοθρή, Πατριάρχου Μελετίου Μεταξάκη, τμήμα της οδού Λασθένους, Κόρακα, Λακέρδα, Επισκόπου Σφακιανάκη και τμήματος της Γιαννακού και την αντικατάστασή των εναέριων μετασχηματιστών από επίγειους τύπου compact. Το έργο εκτελείται. 2 Ο ΥΠΟΕΡΓΟ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΠΟΛΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΥ Αφορά την ανάπλαση πεζοδρομίων και μερική ανακατασκευή οδοστρώματος στις οδούς: Δημοκρατίας, τμήματος της Μιχαήλ Κοθρή, Πατριάρχου Μεταξάκη, τμήματος της Λασθένους, Κόρακα, Καζαντζάκη, Κανουπάκη, επισκόπου Σφακιανάκη και τμήματος της Γιαννακού. Η διαμόρφωση των πεζοδρομίων θα γίνει με κυβόλιθους και τσιμεντόπλακες με πρόβλεψη των προδιαγραφών για Α- ΜΕΑ. Η διαμόρφωση της οδού Λακέρδα, που προβλέπεται να λειτουργήσει ως πεζόδρομος σύμφωνα με την εγκεκριμένη κυκλοφοριακή μελέτη, περιλαμβάνει επίστρωση με κυβόλιθο, διαμόρφωση παρτεριών φύτευσης, εγκατάσταση δημοτικού φωτισμού με τοποθέτηση επιστήλιων φωτιστικών σωμάτων, τοποθέτηση καθιστικών κλπ. Ο ποδηλατόδρομος θα διέρχεται από τμήματα των οδών : Λακέρδα, Καζαντζάκη, Κανουπάκη, Αυξεντίου, Ελύτη, Κατράκη, Δημοκρατίας. Ειδικά στις οδούς Ελύτη και Κατράκη, ο ποδηλατόδρομος θα διαμορφωθεί με οριζόντια και κάθετη σήμανση επί του υφιστάμενου οδοστρώματος (χρωματισμός λωρίδας, τοποθέτηση επιδαπέδιων ανακλαστήρων cat -eye, σήμανση) ενώ στις υπόλοιπες οδούς θα γίνει συνολικά. Το έργο δημοπρατήθηκε και υπογράφηκε η σύμβαση. Μήκος δικτύου ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΩΝ/δρόμων ήπιας κυκλοφορίας Μ., Αναπλάσεις και αναβαθμίσεις περιοχών M2.

9 ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΕΓΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΕΣΩΤΕ- ΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΤΟ ΜΟΥ- ΣΟΥΛΜΑΝΙΚΟ ΤΖΑΜΙ To Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη» ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ «ΜΕΛΙΝΑΣ ΜΕΡΚΟΥΡΗ» Το έργο βρίσκεται στο στάδιο ολοκλήρωσης και θα αποτελέσει το κέντρο πολιτισμού στην ευρύτερη περιοχή. Στο ισόγειο του Κέντρου, η νέα αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, τηλεδιασκέψεων και παρουσιάσεων, θα αποτελεί χώρο έκφρασης και συνάθροισης που θα μπορεί να φιλοξενήσει διαφόρων τύπων εκδηλώσεις, όπως παρουσιάσεις, διαλέξεις, σεμινάρια, μουσικές εκδηλώσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις και θα αξιοποιηθεί από Συλλόγους και ομάδες πολιτών που δραστηριοποιούνται στον τομέα του πολιτισμού, των τεχνών, του θεάτρου, της μουσικής, της επιστήμης κ.α. Το έργο ολοκληρώθηκε. Έγιναν εργασίες συντήρησης και ανάδειξης του Μουσουλμανικού Τεμένους, αντικαταστάθηκε η τετράριχτη στέγη, νέα ηλεκτρολογική εγκατάσταση, εξωτερικός φωτισμός με προβολείς ενδοδαπέδιους για την α- νάδειξη του μνημείου αλλά και η εγκατάσταση σύγχρονου συστήματος ψύξης θέρμανσης. Θα στεγάσει τη φιλαρμονική του Δήμου. Στον τρίτο όροφο που έχει προστεθεί στο Κέντρο θα λειτουργήσει Πιστοποιημένος χώρος επιμόρφωσης με στόχο την ενίσχυση της δια βίου μάθησης και της εκπαίδευσης ενηλίκων, ειδικότερα για ευπαθείς κοινωνικά ομάδες όπως νέοι, γυναίκες και μετανάστες. Επίσης, θα λειτουργήσει το Γραφείο επιχειρηματικής Ευφυΐας, σε συνεργασία με το Τμήμα του ΤΕΙ Κρήτης, με στόχο την ενίσχυση των τοπικών επιχειρήσεων, μέσα από την υποστήριξη και πληροφόρησή τους αναφορικά με την εφαρμογή σύγχρονων και καινοτόμων μεθόδων και ιδεών. Επίσης, στον ίδιο όροφο προβλέπεται να λειτουργήσει το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για επισκέπτες, κατοίκους και επιχειρηματίες στην περιοχή. Η συγκεκριμένη δράση θα βοηθήσει για να πολλαπλασιαστούν οι φιλικές προς το περιβάλλον συμπεριφορές από επιχειρηματίες και κατοίκους. Παράλληλα, θα αποτελέσει το συνδετικό κρίκο της πόλης με την ύπαιθρο, δημιουργώντας προϋποθέσεις για την επέκταση των περιβαλλοντικών πρακτικών στον πρωτογενή τομέα παραγωγής Στο υπάρχουν ισόγειο του κτιρίου θα λειτουργήσει και το «Ψηφιακό Μουσείο» που δημοπρατήσαμε από πόρους του προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση» Μουσουλμανικό Τζαμί ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗ- ΤΑΣ ΤΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕ- ΝΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜ- ΜΑΤΟΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ. Η προβολή θα γίνει και με την χρήση ηλεκτρονικών μέσων

10 ΠΡΟΛΗΨΗ ΑΠΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ Ολοκληρώσαμε έργα στον τομέα αντιπλημμυρικής προστασίας: με καθαρισμό ρεμάτων Μκρά τεχνικά στο Κεντρί, Μακρύ Γιαλό κλπ Στον τομέα πολιτικής προστασίας για συντήρηση δρόμων, προμήθειες αντλιών πυρόσβεσης με δεξαμενές, προμήθεια λοιπού εξοπλισμού πυρόσβεσης κλπ Δημοπρατήσαμε έργο αντιμετώπισης - πρόληψης ζημιών από την πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή Μύρτου Μουρνιών - Γδοχίων ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ Την άμεση έναρξη του έργου Διαμόρφωσης ρέματος Διαβατών που έχει δημοπρατήσει η Περιφέρεια Κρήτης και καθυστερεί η περιβαλλοντική αδειοδότηση. ΠΡΟΩΘΟΥΜΕ Την ωρίμανση άλλων απαιτούμενων αντιπλημμυρικών έργων (ρέματα Αλμυρού και Αγ. Ανδρέα κλπ.) Διαμόρφωση δρόμων και κοινόχρηστων χώρων Ιεράπετρας. ΑΛΛΑ ΕΡΓΑ ΑΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ Από άλλους πόρους για την πόλη της Ιεράπετρας υλοποιήσαμε έργα πεζοδρομίων από πιστώσεις του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, του Πράσινου Ταμείου για διαμορφώσεις - δημιουργία green point- πρόσβαση ΑΜΕΑ στις ακτές (συνολικά ) και εκτεταμένο πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων (συνολικά ) για τους δρόμους Κόρακα, Καποδίστρια, Αλ.Παπάγου, Βασαρμίδη, Κονδυλάκη, Γιαννακού, Φιλοθέου Α, Καλημεράκη, Κοντοπόδη, Ρ. Κουνδούρου, Στρατάκη, Διδώς Σωτηρίου, Κανουπάκη, Πηνελόπης Δέλτα, Λέλας Καραγιάννη, Ηλία Ηλιού, Τσάτσου, Σμύρνης, 1866, Ανδρέα Παπανδρέου κλπ. Για το αστικό κέντρο της Ιεράπετρας ακόμα προγραμματίσαμε αρχιτεκτονικό διαγωνισμό ιδεών για την ανάδειξη σημαντικών σημείων (πάρκο στο παλιό πυρηνελαιουργείο, παραλιακό γυμναστήριο, Κάτω Μερά) ( ) και δημοπρατήσαμε τη μελέτη υποθαλάσσιου λιμενοβραχίονα για την προστασία Πάνω Παραλίας ( ). Ακόμα έργα πολιτισμού και ανάδειξης μνημείων όπως την υλοποίηση Ψηφιακού Μουσείου ( ), την ανασκαφή του αρχαίου θεάτρου ( ), (αναλυτική αναφορά γι αυτά στο κεφάλαιο του πολιτισμού παρακάτω), τη μελέτη ανάδειξης του Καλέ ( ) αλλά και τη δημοπράτηση βελτίωσης δημοτικού κτιρίου στην οδό Μ.Φωνιαδάκη (πρώην στέκι νεολαίας ). ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΕΡ ΓΩΝ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΩΝ ΠΟΥ ΥΛΟ- ΠΟΙΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ Τ Ο Υ Α Σ Τ Ι Κ Ο Υ Κ Ε Ν Τ Ρ Ο Υ Ι Ε Ρ Α Π Ε Τ Ρ Α Σ. ΑΚΟΜΑ ΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΑΜΕ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΕΜΠΡΑΚΤΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑ- ΠΕΤΡΑΣ ΩΣ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΣΤΟΝ ΝΟΤΟ, ΟΠΩΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ ΚΡΗΤΗΣ.

11 ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ & ΒΕΛΤΙΩΣΗ Τ Ε Χ Ν Ι Κ Ω Ν Δ Ι Κ Τ Υ Ω Ν Η συντήρηση των δικτύων ο- δοποιίας κλπ αποτελεί κατεξοχήν μέτρο φιλοπεριβαλλοντικής πολιτικής. Έργο προστασίας δρόμου προς Βάτο ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΦΙΛΙΚΩΝ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Υλοποιούμε το πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ( ) που περιλαμβάνει παρεμβάσεις για μικρότερη ενεργειακή κατανάλωση στο Δημαρχείο, το Κτίριο Τεχνικής Υπηρεσίας και το 3ο Δημοτικό Σχολείο καθώς και στον οδοφωτισμό. Οι παρεμβάσεις στα κτίρια αφορούν εξωτερική μόνωση και αλλαγή κουφωμάτων με διπλά τζάμια με στόχο εξοικονόμηση ενέργειας σε θέρμανση και ψύξη πάνω από 30 35% της υφιστάμενης κατανάλωσης. Η μελέτη που αναθέσαμε σε ιδιώτη μελετητή ολοκληρώνεται και ακολουθεί η δημοπράτηση του έργου. Στον οδοφωτισμό προβλέπεται αλλαγή φωτιστικών σωμάτων με νέας τεχνολογίας και μικρότερης ενεργειακής κατανάλωσης θα τοποθετηθούν στην είσοδο της πόλης της Ιεράπετρας, τόσο προς Άγιο Νικόλαο όσο και στον ανατολικό περιφερειακό δρόμο. Το έργο δημοπρατήθηκε. Αντίστοιχα, υποβάλαμε πρόταση ενεργειακής αναβάθμισης του Γυμνασίου Κουτσουρά και του 1ου Λυκείου ( ). Υπογράψαμε το «ΣΥΜΦΩΝΟ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ» για τους στόχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης (μείωση μέχρι το 2020 κατά 20% των εκπομπών CO2,20% αύξηση ενεργειακής αποδοτικότητας και επιπλέον αύξηση του ποσοστού ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο 20%) και εκπονούμε τη μελέτη ενεργειακού σχεδιασμού του Δήμου για έγκριση από Δ.Σ Συντηρήσαμε το δημοτικό οδικό δίκτυο με διάφορα έργα ( από τα οποία στην ενότητα Μακρύ Γιαλού) περιλαμβανομένων και 3 έργων συντήρησης από πόρους Περιφέρειας (δρόμοι προς Καρύδι, Αγ.Ιωάννη προς Θρυπτή και από Καβούσι προς Αζοριά) που θα δημοπρατήσουμε στις αρχές Επίσης υπό δημοπράτηση από την ΠΕ Λασιθίου είναι 2 έργα που εξασφαλίσαμε από πόρους ΤΕΟ ( ) για το δρόμο Θρυπτής και δρόμους στα δυτικά χωριά Επίσης πρέπει να αναφέρουμε το ενδιαφέρον για την καλή εμφάνιση των νεκροταφείων. Για το ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΙΕΡΑ- ΠΕΤΡΑΣ διαθέσαμε ποσόν ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ Για το αγροτικό οδικό δίκτυο σε όλο το Δήμο διαθέσαμε από τα οποία ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΑΚΡΥ ΓΙΑΛΟΥ, περιλαμβανομένης και της εργολαβίας από το πρόγραμμα «Πράσινη Ανάπτυξη» ( ) με το οποίο ασφαλτοστρώθηκαν- τσιμεντοστρώθηκαν βασικοί αγροτικοί δρόμοι στις Τοπικές Κοινότητες Ανατολής, Μεσελέρων, Μακρυλιάς, Καλαμαύκας, Μύθων, Μουρνιών Μύρτου και Γδοχίων. Για μικρά τεχνικά έργα στο οδικό δίκτυο διαθέσαμε , από τα οποία στην ενότητα Μακρύ Γιαλού για έργα όπως στην είσοδο Σταυροχωρίου, τοιχείο στα Σχινοκάψαλα, έργο προστασίας στο δρόμο προς Βάτο κλπ.

12 Β ΑΞΟΝΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΠΑΙΔΕΙΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ Το Κοινωνικό Παντοπωλείο Ιεράπετρας ήταν από τα πρώτα στην Ελλάδα ο Δήμος Ιεράπετρας, παράλληλα με τις υπηρεσίες του Δήμου, για την κοινωνική του παρέμβαση ίδρυσε το ΝΠΔΔ ΚΟΙΝΩ.(νία)ΠΟΛΙΤΙ. (σμός)α.(λληλεγγύη) ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ. Ανέπτυξε ένα ευρύ δίκτυο κοινωνικών παροχών προς τους συμπολίτες μας και ιδιαίτερα προς τις πλέον ευάλωτες από την κρίση κοινωνικές ομάδες και το δίκτυο αυτό κοινωνικών υποδομών είναι ένα από τα καλύτερα στην Κρήτη. Οι παρεμβάσεις μας αφορούσαν στα παρακάτω: ΚΕΝΤΡΙ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ Ολοκληρώσαμε το νέο Βρεφονηπιακό Σταθμό στο Κεντρί Ιεράπετρας, έργο που εντάχθηκε, δημοπρατήθηκε από την προηγούμενη δημοτική αρχή και χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ (κτιριακές υποδομές ευρώ, προμήθεια εξοπλισμού ευρώ). Στον τομέα της προσχολικής εκπαίδευσης και φροντίδας, μέσω της «ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α Ιεράπετρας» αναπτύξαμε σημαντικό πλέγμα προστασίας. Σε λιγότερο από τρία χρόνια διαχείρισης των δημοτικών υ- ποθέσεων, ενώ αλλού κλείνουν κοινωνικές δομές, έχουμε α- νοίξει δύο νέους βρεφονηπιακούς σταθμούς ένα στην Ιεράπετρα, στην Κάτω Μερά, και ένα στο Κεντρί, δημιουργώντας για πρώτη φορά στην πόλη μας τμήματα για βρέφη. Επαναδημιουργήσαμε το βρεφονηπιακό σταθμό στο Μακρύ Γιαλό και επαναδραστηριοποιήσαμε το ΚΔΑΠ Ιεράπετρας. Τώρα δε ανακαινίσαμε ριζικά και επαναλειτουργήσαμε το βρεφονηπιακό σταθμό του Κάτω Χωριού. ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ Κοινωνικό Φροντιστήριο Ο Δήμος Ιεράπετρας ανέλαβε την ίδρυση και λειτουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου, με γνώμονα την κοινωνική αλληλεγγύη και την υποστήριξη των συνανθρώπων μας, που έχουν άμεσα ανάγκη. Ήδη εξυπηρετούνται 170 οικογένειες στις οποίες παρέχονται βασικά είδη (τρόφιμα, οπωρολαχανικά, ένδυση, υπόδηση, παιγνίδια, βιβλία κλπ.). Παράλληλα διευρύνουμε την υποστήριξη ευπαθών ομάδων του πληθυσμού με τη δημιουργία Κοινωνικού Φροντιστηρίου καθώς και εξοπλισμένης αίθουσας Η/Υ για την καταπολέμηση του ψηφιακού αναλφαβητισμού παιδιών χωρίς πρόσβαση σε Η/Υ.

13 ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ Συνεχής ήταν ο αγώνας μαζί με τους πολίτες για τη μη υποβάθμιση του Νοσοκομείου Ιεράπετρας. Μεριμνήσαμε για την εφαρμογή Προγραμμάτων Εμβολιασμών, για τη διεξαγωγή Υγειονομικών Ελέγχων, έκδοση α- ποφάσεων παροχής κοινωνικής προστασίας και βιβλιαρίων υγείας, χορήγηση επαγγελματικών αδειών, προγράμματα πρώτων βοηθειών και πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ Ιεράπετρας. Λειτουργήσαμε προγράμματα και δράσεις στην πόλη και στα χωριά, στο γενικό πληθυσμό ή σε ευπαθείς ομάδες, με τη βοήθεια του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας Ο.Τ.Α. και του Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Περιφέρειας Κρήτης (δωρεάν μαστογραφίες, αιματολογικές εξετάσεις, πρόληψη της οστεοπόρωσης και των καρδιαγγειακών νοσημάτων, προληπτική ιατρική και οδοντιατρική στους μικρούς μαθητές, εξετάσεις για τον καρκίνο του προστάτη κ.ά.). Ο Δήμος μας εξυπηρετεί κατά μέσο όρο 180 ανασφάλιστα άτομα ετησίως με την παροχή βιβλιαρίων υγείας ανασφάλιστων πολιτών. Ακόμα υπό δημοπράτηση είναι το έργο «Πολυκαναλικό σύστημα υπηρεσιών φροντίδας και κοινωνικής πρόνοιας σε συνεργασία με το Δήμο Βιάννου» ( ). Βρεφονηπιακός Σταθμός Ολοκληρωμένης Φροντίδας Κεντριού Έναρξη 2011 ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ Κ.Δ.Α.Π. Έχουμε ικανοποιήσει όλες τις αιτήσεις εξυπηρέτησης ΝΗΠΙΩΝ και στη συντριπτική πλειονότητα τις αιτήσεις για βρέφη. Οι δομές που λειτουργούμε στον τομέα αυτόν από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» είναι: Βρεφονηπιακός Σταθμός ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ (50 ωφελούμενοι) Παιδικός Σταθμός Ιεράπετρας ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ (75 ωφελούμενοι) Βρεφονηπιακός Σταθμός ΚΑΤΩ ΜΕΡΑΣ (30 ωφελούμενοι, έναρξη 2011) Παιδικός Σταθμός ΓΡΑ ΛΥΓΙΑΣ (50 ωφελούμενοι) Παιδικός Σταθμός ΚΑΤΩ ΧΩΡΙΟΥ (50 ωφελούμενοι) Βρεφονηπιακός Σταθμός Ολοκληρωμένης Φροντίδας ΚΕΝΤΡΙΟΥ (72 ωφελούμενοι, έναρξη 2012) Βρεφονηπιακός Σταθμός ΜΑΚΡΥ ΓΙΑΛΟΥ (42 ωφελούμενοι, έναρξη 2011) Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ (25 ωφελούμενοι, επαναλ. 2011) ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΝΟΙΑ Στον τομέα της πρόνοιας λειτουργούμε τις παρακάτω δομές: Κ.Α.Π.Η Ιεράπετρας (700 ωφ.) Κ.Η.Φ.Η Ιεράπετρας (18 ωφ.) ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ Ιεράπετρας (186 ωφ.) Βοήθεια στο Σπίτι Μαλλών (97 ωφ.) Βοήθεια στο Σπίτι Κάτω Χωριού (98 ωφ.) Βοήθεια στο Σπίτι Μακρύ Γιαλού (45 ωφ.) Επίσης ο Δήμος υποστηρίζει τη μονάδα Φροντίδας- Υποστήριξης ηλικιωμένων «ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ» (25 ωφ.) από ΕΣΠΑ από ΕΣΠΑ από ΕΣΠΑ

14 ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ Μόνωση στο Κάτω Χωριό ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ Εκπόνηση Τοπικού Σχεδίου Δια Βίου Μάθησης, αίτηση και έγκριση λειτουργίας, έγκριση Προγραμματικής Σύμβασης εφαρμογής προγραμμάτων και υλοποίησης δράσεων δια βίου μάθησης, έναρξη με μεγάλη επιτυχία της λειτουργίας του Υλοποιήσαμε την προμήθεια εξοπλισμού ειδικών σχολείων ( ) που αφορούσε προμήθεια Η/Υ, λογισμικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού όπως διαδραστικούς πίνακες, DVD κλπ. Επίσης, κυρίως για τα ειδικά σχολεία, προμήθεια επίπλων και παιδαγωγικού υλικού καθώς και ειδικού εξοπλισμού γυμναστικής και εργαστηρίων. Ολοκληρώθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου και μας παραδόθηκε το νέο κτίριο που αναβάθμισε τις εγκαταστάσεις του 2ου Δ.Σ Ιεράπετρας Ολοκληρώσαμε 8 έργα συντήρησης διδακτηρίων ( ) στα σχολεία Κάτω Χωριού, Παχειάς Άμμου, Καλαμαύκας, Γρα Λυγιάς κλπ. με συντήρηση- αντικατάσταση κουφωμάτων, χρωματισμούς και μονώσεις. Υλοποιήθηκε επίσης το πρόγραμμα συντηρήσεων διδακτηρίων μέσω Σχολικών Επιτροπών τις οποίες υποστηρίζουμε στέγασης 6ου ΔΣ ( ) Δημοπρατούμε την προμήθεια προκατασκευασμένων αιθουσών 2 διδακτηρίων ( ) και προσωρινής Προχωρούμε την ωρίμανση νέων διδακτηρίων ενόψει των νέων Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και δημοπρατούμε τη μελέτη βιοκλιματικού σχεδιασμού του 3ου και 5ου ΔΣ Ιεράπετρας, ΔΣ Κεντρίου και ΔΣ Φέρμων ( ). Ακόμα στον προγραμματισμό μας είναι η προετοιμασία για τα νέα κτίρια του 6ου Δημοτικού Σχολείου, του 1ου Γυμνασίου, του Λυκείου Μακρύ Γιαλού και του Νηπιαγωγείου Φερμών Το 2ο Δημοτικό Σχολείο αναβαθμίστηκε με την προσθήκη αίθουσας πολλαπλών χρήσεων, αίθουσες εργαστηρίων κλπ. Αντίστοιχα προγραμματίζουμε την αναβάθμιση και των ανωτέρω διδακτηρίων. Εξοπλισμός Ειδικού Σχολείου ΤΕΙ Δικαιώθηκε ο αγώνας μας και η διεκδίκηση της Δημοτικής Αρχής και της Τοπικής Κοινωνίας της δημιουργία του νέου Τμήματος ΤΕΙ που θα λειτουργήσει στην Ιεράπετρα από το Συγκεκριμένα, με το Προεδρικό Διάταγμα υπ αριθμ. 104 ιδρύεται Τμήμα Τεχνολόγων Τροφίμων της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων στο ΤΕΙ Κρήτης, με έδρα την Ιεράπετρα, το οποίο θα δεχθεί τους πρώτους εισακτέους από το ακαδημαϊκό έτος , όπως ακριβώς περιγράφει στο άρθρο 4 του Π.Δ.

Αναπτυξιακό Συνέδριο Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης για την προγραμματική περίοδο

Αναπτυξιακό Συνέδριο Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης για την προγραμματική περίοδο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Αναπτυξιακό Συνέδριο Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης για την προγραμματική περίοδο 2014-2020 Πρόοδος Υλοποίησης Προγράμματος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΛΕΒΑΔΕΩΝ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΛΕΒΑΔΕΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΛΕΒΑΔΕΩΝ 2015-2019 ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ Α ΦΑΣΗΣ «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ» ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Φύλο Άνδρας Γυναίκα Ηλικία 18-30 30-65 65- και πάνω Περιοχή Κατοικίας Προσωπικά Στοιχεία

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΕΝΟΥ

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΕΝΟΥ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΕΝΟΥ Α. Στοιχεία ερωτηθέντος: (Η συμπλήρωση των στοιχείων αυτών δεν είναι υποχρεωτική). 1. Δημότης Φύλο Άνδρας Γυναίκα Ηλικία 18-24

Διαβάστε περισσότερα

1.1.1 Διαχείριση και αποκατάσταση των προβλημάτων ρύπανσης των υδάτων για ύδρευση και άρδευση, καθώς και των θαλάσσιων υδάτων

1.1.1 Διαχείριση και αποκατάσταση των προβλημάτων ρύπανσης των υδάτων για ύδρευση και άρδευση, καθώς και των θαλάσσιων υδάτων Σύμφωνα με τα υπ αριθμόν 1.Π.Δ 185/2007 ''Όργανα και διαδικασία κατάρτισης, παρακολούθησης και των επιχειρησιακών προγραμμάτων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α) α' βαθμού'' με το οποίο καθορίστηκε

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ. Δήμος Σοφάδων ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

ΣΧΕΔΙΟ. Δήμος Σοφάδων ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΧΕΔΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2014-2019 Δήμος Σοφάδων ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ 79 ΕΝΤΥΠΟ ΕΠ_08: ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ 2.1. ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΟΦΑΔΩΝ Ο Δήμος Σοφάδων, όπως διαμορφώθηκε μετά

Διαβάστε περισσότερα

Δήµος Αλεξανδρούπολης Απολογισµός Δηµάρχου 2013.

Δήµος Αλεξανδρούπολης Απολογισµός Δηµάρχου 2013. Δήµος Αλεξανδρούπολης Απολογισµός Δηµάρχου 2013. Διεύθυνση Προγραµµατισµού, Οργάνωσης και Πληροφορικής 1) Πρόγραµµα Ανάπτυξης Δοµών & Υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς όφελος των γυναικών για την

Διαβάστε περισσότερα

ΒΑΣΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ & ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΧΩΡΙΩΝ ΣΕ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

ΒΑΣΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ & ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΧΩΡΙΩΝ ΣΕ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ & ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΧΩΡΙΩΝ ΣΕ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ Κωδικός υπό δράσης 19.2.4.1 Στήριξη για υποδομές μικρής κλίμακας (π.χ. ύδρευση, αποχέτευση, οδοποιία εντός οικισμού, κλπ), συμπεριλαμβανομένης

Διαβάστε περισσότερα

Το Πρόγραμμα. Σταύρος Αρναουτάκης. Περιφερειάρχης Κρήτης. ...δημιουργία για τον τόπο μας, για τον άνθρωπο

Το Πρόγραμμα. Σταύρος Αρναουτάκης. Περιφερειάρχης Κρήτης. ...δημιουργία για τον τόπο μας, για τον άνθρωπο Σταύρος Αρναουτάκης Περιφερειάρχης Κρήτης...δημιουργία για τον τόπο μας, για τον άνθρωπο Η Περιφέρεια Κρήτης έχοντας θέσει ως στρατηγικό στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, καθώς και την

Διαβάστε περισσότερα

Αειφόρος ανάπτυξη αλιευτικών περιοχών» του ΕΠΑΛ 2007-2013 (Leader)

Αειφόρος ανάπτυξη αλιευτικών περιοχών» του ΕΠΑΛ 2007-2013 (Leader) Αειφόρος ανάπτυξη αλιευτικών περιοχών» του ΕΠΑΛ 2007-2013 (Leader) Αναμενέται σύντομα να προκυρηχθούν τοπικά προγράμματα Leader «Αειφόρου Ανάπτυξης Αλιευτικών Περιοχών», για τις περιοχές Εύβοιας και Χίου.

Διαβάστε περισσότερα

Οι Άξονες, τα Μέτρα και οι στόχοι του Στρατηγικού Σχεδίου

Οι Άξονες, τα Μέτρα και οι στόχοι του Στρατηγικού Σχεδίου Οι Άξονες, τα Μέτρα και οι στόχοι του Στρατηγικού Σχεδίου Άξονας 1 : Περιβάλλον και Ποιότητα Ζωής 1.1. Φυσικό και οικιστικό περιβάλλον 1.1.1 1.1.2 1.1.3 1.1.4 Βελτίωση, προστασία και αποκατάσταση του φυσικού

Διαβάστε περισσότερα

ΒΑΣΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ & ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΧΩΡΙΩΝ ΣΕ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

ΒΑΣΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ & ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΧΩΡΙΩΝ ΣΕ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ & ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΧΩΡΙΩΝ ΣΕ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ Κωδικός υπό δράσης 19.2.4.1 Στήριξη για υποδομές μικρής κλίμακας (π.χ. ύδρευση, αποχέτευση, οδοποιία εντός οικισμού, κλπ), συμπεριλαμβανομένης

Διαβάστε περισσότερα

Προσωπικά Στοιχεία (προαιρετικά) Ονοματεπώνυμο: Διεύθυνση:.. Τηλέφωνο:... Email:...

Προσωπικά Στοιχεία (προαιρετικά) Ονοματεπώνυμο: Διεύθυνση:.. Τηλέφωνο:... Email:... ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ 2015-2019 ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ Ενεργός πολίτης Δήμου Λευκάδας Στοιχεία ερωτηθέντος: Φύλο Άνδρας Γυναίκα Ηλικία 18-30 30-45 45-65 65- και πάνω Περιοχή Κατοικίας:

Διαβάστε περισσότερα

Χρηματοδότηση δράσεων εξοικονόμησης ενέργειας μέσω του Χρηματοδοτικού Εργαλείου JESSICA

Χρηματοδότηση δράσεων εξοικονόμησης ενέργειας μέσω του Χρηματοδοτικού Εργαλείου JESSICA Υπεργολάβοι Ταμείο Αστικής Ανάπτυξης Αττικής Χρηματοδότηση δράσεων εξοικονόμησης ενέργειας μέσω του Χρηματοδοτικού Εργαλείου JESSICA Αθήνα, 21 Απριλίου 2015 Περιεχόμενα 1. Χρηματοδοτικό εργαλείο JESSICA

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2011-2014

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2011-2014 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2011-2014 ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ Άξονας 1: Περιβάλλον και ποιότητα ζωής Στρατηγικός Στόχος: Δήμος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΟΥ ΝΕΣΤΟΡΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΟΥ ΝΕΣΤΟΡΟΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΟΥ ΝΕΣΤΟΡΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΟΥ ΝΕΣΤΟΡΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΟΥ ΝΕΣΤΟΡΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΟΥ ΝΕΣΤΟΡΟΣ Συνολικά υλοποιούνται και προγραμματίζονται προϋπολογισμού περί τα 70.000.000 μεγάλα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΓΕΩΡΓΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Η Ευρώπη επενδύει στις Αγροτικές περιοχές

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΓΕΩΡΓΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Η Ευρώπη επενδύει στις Αγροτικές περιοχές ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΠΑΑ 2014-2020 ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΓΕΩΡΓΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ημερίδα «Η ενεργειακή αποδοτικότητα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση: Μια ευκαιρία για οικονομική ανάπτυξη»

Ημερίδα «Η ενεργειακή αποδοτικότητα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση: Μια ευκαιρία για οικονομική ανάπτυξη» Ημερίδα «Η ενεργειακή αποδοτικότητα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση: Μια ευκαιρία για οικονομική ανάπτυξη» Δημαρχείο Θεσσαλονίκης 13 Μαρτίου 2014 Θέμα: «Η ανάγκη για οριζόντια τεχνική υποστήριξη των Ελληνικών

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΣ ΤΟΠΟΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΩΡΑ 19:00 ΚΟΜΝΗΝΑ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΜΙΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ. Πέμπτη 25/8/ :00 ΣΕΡΒΙΩΝ- ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΣ ΤΟΠΟΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΩΡΑ 19:00 ΚΟΜΝΗΝΑ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΜΙΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ. Πέμπτη 25/8/ :00 ΣΕΡΒΙΩΝ- ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Μετά την ολοκλήρωση και την επιτυχημένη υποβολή της Α Φάσης του Τοπικού Προγράμματος Κοζάνης Γρεβενών CLLD/ του ΠΑΑ και του ΕΠΑλΘ στις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης

Διαβάστε περισσότερα

Παρακαλούμε για την υποβολή των προτάσεων, παρατηρήσεων και σχολίων έως τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015.

Παρακαλούμε για την υποβολή των προτάσεων, παρατηρήσεων και σχολίων έως τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015. ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ 2015-2019 ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ Α ΦΑΣΗ «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ» ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Φύλο Άνδρας Γυναίκα Ηλικία 18-30 30-65 65- και πάνω Περιοχή Κατοικίας Προσωπικά Στοιχεία

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 Δ Η Μ Ο Σ Α Ρ Τ Α Ι Ω Ν Βασικές πληροφορίες ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 Δήμος: Αρταίων Όνομα: Κομηλάγιου Δήμητρα Θέση: Υπάλληλος στη Δ/νση Προγραμματισμού, Οργάνωσης & ΤΠΕ Ηλ. Δ/νση: komilagiou@arta.gr Ημερομηνία

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΖΗΡΟΥ 2014-2019

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΖΗΡΟΥ 2014-2019 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΖΗΡΟΥ 2014-2019 ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ Α ΦΑΣΗΣ «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ» ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Φύλο Άνδρας Γυναίκα Ηλικία 18-30 30-65 65- και πάνω Περιοχή Κατοικίας Προσωπικά Στοιχεία

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΟΥ ΕΡΕΤΡΙΑΣ 2014-2019 ΗΜΟΣΙΑ ΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ Α ΦΑΣΗΣ «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕ ΙΑΣΜΟΣ» ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΟΥ ΕΡΕΤΡΙΑΣ 2014-2019 ΗΜΟΣΙΑ ΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ Α ΦΑΣΗΣ «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕ ΙΑΣΜΟΣ» ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΟΥ ΕΡΕΤΡΙΑΣ 2014-2019 ΗΜΟΣΙΑ ΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ Α ΦΑΣΗΣ «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕ ΙΑΣΜΟΣ» ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Φύλο Άνδρας Γυναίκα Ηλικία 18-30 30-65 65-και πάνω Περιοχή Κατοικίας: Προσωπικά Στοιχεία

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2011-2014

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2011-2014 ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2011-2014 Η Αποστολή του Δήμου Αμπελοκήπων - Μενεμένης που αποτελεί τον λειτουργίας του ή αλλιώς τον υπέρτατο λόγο

Διαβάστε περισσότερα

11.637.342 3.152.399 8.484.943 3.432.609 83.709 3.348.900 1.600.200 300 1.599.900

11.637.342 3.152.399 8.484.943 3.432.609 83.709 3.348.900 1.600.200 300 1.599.900 ΧΟΛAΡΓΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 03.12.2012 Τριτ. Δημοτική Κοινότητα Δ/νση Δράση Περιγραφή Τρόπος εκέλεσης 73 11.637.342 3.152.399 8.484.943 731 ΔΑΠΑΝΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΚΤΙΡΙΩΝ, ΕΡΓΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ 3.432.609

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη των Εθνικών Δικτύων,συμπληρώνουν

Διαβάστε περισσότερα

ΜΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ 2012-2014 ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ Η διασυνοριακή θέση του Δήμου, αποτελεί μέγιστο πλεονέκτημα και δεν πρέπει να δίνει τροφή σε ξενοφοβικά στερεότυπα,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΣΤΙΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΣΤΙΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2007-2013 «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ» (ΠΑΑ) Άξονας 3 3 ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΣΤΙΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 Βασικές πληροφορίες ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 Δήμος: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ Όνομα:ΠΟΡΙΑΖΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ Θέση:ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ Ηλ. Δ/νση:mp@0921.syzefxis.gov.gr Ημερομηνία λήψης απόφασης για την ένταξη στο Δίκτυο. 10/03/2015

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: «Επιχορήγηση ΟΤΑ για Εξοικονόμηση Ενέργειας» Εισηγητής: Δ. Μπαϊρακτάρης Ειδικός Σύμβουλος ΚΕΔΕ

Θέμα: «Επιχορήγηση ΟΤΑ για Εξοικονόμηση Ενέργειας» Εισηγητής: Δ. Μπαϊρακτάρης Ειδικός Σύμβουλος ΚΕΔΕ Θέμα: «Επιχορήγηση ΟΤΑ για Εξοικονόμηση Ενέργειας» Εισηγητής: Δ. Μπαϊρακτάρης Ειδικός Σύμβουλος ΚΕΔΕ 1 Έργα και Δράσεις Εξοικονόμησης Ενέργειας στους Δήμους I. Αμιγώς Διοικητικές Λειτουργίες Δημοτικά Καταστήματα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΩΝ Α. ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΞΟΝΑ 4 ΠΑΑ_ΠΡΟΚΗΡΥΣΟΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΩΝ Α. ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΞΟΝΑ 4 ΠΑΑ_ΠΡΟΚΗΡΥΣΟΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΩΝ Α. ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΞΟΝΑ 4 ΠΑΑ_ΠΡΟΚΗΡΥΣΟΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΞΟΝΑ 4 ΤΟΥ Π.Α.Α. ΤΗΣ ΑΝ.ΚΑ. Α.Ε. Μέτρο Υπομέτρο Δράση Δικαιούχοι 4.1 ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ L123

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ. 1. Σκοπός της Μελέτης Ομάδα Εργασίας και Διαδικασία Σύνταξης... 6

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ. 1. Σκοπός της Μελέτης Ομάδα Εργασίας και Διαδικασία Σύνταξης... 6 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1. Σκοπός της Μελέτης... 3 2. Ομάδα Εργασίας και Διαδικασία Σύνταξης... 6 ΜΕΡΟΣ Ι...9 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ... 9 Ενότητα 1...10

Διαβάστε περισσότερα

Α. Από ευρωπαϊκούς πόρους του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Βόρειο

Α. Από ευρωπαϊκούς πόρους του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Βόρειο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΜΕ ΤΑ ΚΥΡΙΟΤΕΡΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΧΡΗΑΜΑΤΟΔΟΤΕΙ/ΥΛΟΠΟΙΕΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΛΗΜΝΟΥ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 27,4 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ ΛΗΜΝΟΣ Α. Από ευρωπαϊκούς πόρους του Επιχειρησιακού

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Δήμος Σοφάδων ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Δήμος Σοφάδων ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2014-2019 Δήμος Σοφάδων ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ 90 ΕΝΟΤΗΤΑ 1: ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Με την ολοκλήρωση της Α φάσης του Επιχειρησιακού Προγράμματος

Διαβάστε περισσότερα

Προστατεύει το. περιβάλλον. Αλλάζει τη. ζωή μας.

Προστατεύει το. περιβάλλον. Αλλάζει τη. ζωή μας. Προστατεύει το περιβάλλον Αλλάζει τη ζωή μας www.epperaa.gr www.ypeka.gr Ε.Π. «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» 2007-2013 αξιοποιεί τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Με την αξιοποίηση των ΑΠΕ αναδεικνύεται

Διαβάστε περισσότερα

εφαρμογή μέχρι το 2023

εφαρμογή μέχρι το 2023 ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Το ΕΣΠΑ 2014-2020 αποτελεί το βασικό στρατηγικό σχέδιο για την ανάπτυξη της χώρας με τη συνδρομή σημαντικών πόρων που προέρχονται από τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ 2016-2020 ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ Α ΦΑΣΗΣ «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ» ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Φύλο Άνδρας Γυναίκα Ηλικία 18-30 30-65 65- και πάνω Περιοχή Κατοικίας Προσωπικά Στοιχεία

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 Βασικές πληροφορίες ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 Δήμος: Δράμας Όνομα: Αποστολίδου Ελένη Θέση: Υπάλληλος στο Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας του Δήμου Δράμας. Ηλ. Δ/νση:eapost@dimosdramas.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΑ ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΟΔΟΥ TOY ΠΕΠ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 2000-2006

ΓΕΝΙΚΑ ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΟΔΟΥ TOY ΠΕΠ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 2000-2006 ΓΕΝΙΚΑ ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΟΔΟΥ TOY ΠΕΠ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 2000-2006 Διανύουμε το τελευταίο έτος εφαρμογής της Γ Προγραμματικής Περιόδου και κατ ακολουθία και αν δεν εδίδετο παράταση λόγω των καταστροφικών

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Εθνικό Πρόγραμμα για την Επανεκκίνηση της Αθήνας, τη Δημιουργία Θέσεων Εργασίας και τη Στήριξη της Κοινωνικής Συνοχής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Εθνικό Πρόγραμμα για την Επανεκκίνηση της Αθήνας, τη Δημιουργία Θέσεων Εργασίας και τη Στήριξη της Κοινωνικής Συνοχής Δευτέρα, 9 Απριλίου 2012 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Εθνικό Πρόγραμμα για την Επανεκκίνηση της Αθήνας, τη Δημιουργία Θέσεων Εργασίας και τη Στήριξη της Κοινωνικής Συνοχής Υπογράφηκε σήμερα 09/04 από την Υπουργό Ανάπτυξης,

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΙΣ ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ»

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΙΣ ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ» ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΙΣ ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ» ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΣΠΑΤΩΝ ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ 27 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015 Θέμα: «Η ανάγκη για έναν ολοκληρωμένο Ενεργειακό Σχεδιασμό στο

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ - 4 ΜΑΪΟΥ 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ - 4 ΜΑΪΟΥ 2017 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ - 4 ΜΑΪΟΥ 2017 Η παρουσίαση αφορά Έργα που δύναται να συγχρηματοδοτηθούν από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης την Προγραμματική Περίοδο 2014

Διαβάστε περισσότερα

εφαρμογή μέχρι το 2023

εφαρμογή μέχρι το 2023 ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Το ΕΣΠΑ 21-22 αποτελεί το βασικό στρατηγικό σχέδιο για την ανάπτυξη της χώρας με τη συνδρομή σημαντικών πόρων που προέρχονται από τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά

Διαβάστε περισσότερα

11.966.303 4.527.500 7.438.803 19.600 19.600 0 ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΤΙΡΙΟΥ ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΟΥ Κ.Λ.Π. ΣΤΙΣ ΟΔΟΥΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ ΚΑΙ ΛΑΡΝΑΚΟΣ

11.966.303 4.527.500 7.438.803 19.600 19.600 0 ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΤΙΡΙΟΥ ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΟΥ Κ.Λ.Π. ΣΤΙΣ ΟΔΟΥΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ ΚΑΙ ΛΑΡΝΑΚΟΣ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ - 18/11/2013 Τριτ. Δημοτική Κοινότητα Δ/νση Δράση Περιγραφή Τρόπος εκέλεσης 73 11.966.303 4.527.500 7.438.803 731 ΔΑΠΑΝΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΚΤΙΡΙΩΝ, ΕΡΓΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη των Εθνικών Δικτύων,συμπληρώνουν

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη των Εθνικών Δικτύων,συμπληρώνουν

Διαβάστε περισσότερα

Το Σχέδιο Δράσης Αειφόρου Ενέργειας (Σ.Δ.Α.Ε.) του Δήμου Αιγιαλείας

Το Σχέδιο Δράσης Αειφόρου Ενέργειας (Σ.Δ.Α.Ε.) του Δήμου Αιγιαλείας ΠΕΡΙΛΗΨΗ Το Σχέδιο Δράσης Αειφόρου Ενέργειας (Σ.Δ.Α.Ε.) του Δήμου Αιγιαλείας Ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα των Δημάρχων της Ευρώπης να υπερβούν τον στόχο μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (CO

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΚΟΝΙΤΣΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΚΟΝΙΤΣΑΣ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΚΟΝΙΤΣΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΚΟΝΙΤΣΑΣ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΚΟΝΙΤΣΑΣ 2015-2019 ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ Τι είναι το Ε.Π. του Δήμου και ποιος είναι ο σκοπός του Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (Ε.Π.) είναι ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα που

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΔΑΦΝΗΣ

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΔΑΦΝΗΣ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΔΑΦΝΗΣ ΒΑΣΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΚΤΑΣΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΔΑΦΝΗ 17.070 τ.χ. 179 κάτοικοι ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Η τοπική κοινότητα Δάφνης είχε 254, 200,

Διαβάστε περισσότερα

AΠΟΦΑΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ 60/2011

AΠΟΦΑΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ 60/2011 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΡΜΙΟΝΗΣ Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Εκ του πρακτικού της υπ αριθμ. 11 ης /2011 Συνεδρίασης του Τοπικού Συμβουλίου ΘΕΜΑ 1 ο : «Κατάρτιση Επιχειρησιακού

Διαβάστε περισσότερα

ΑΞΟΝΕΣ ΜΕΤΡΑ ΓΕΝΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ

ΑΞΟΝΕΣ ΜΕΤΡΑ ΓΕΝΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΑΞΟΝΕΣ ΜΕΤΡΑ ΓΕΝΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΑΞΟΝΕΣ ΜΕΤΡΑ ΓΕΝΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΑΞΟΝΑΣ 1 : ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ Μέτρο 1.1 : Φυσικό Περιβάλλον - Πράσινο Μέτρο 1.2 : Οικιστική και πολεοδομική

Διαβάστε περισσότερα

Δίνοντας ζωή στην Πόλη της Ορεστιάδας

Δίνοντας ζωή στην Πόλη της Ορεστιάδας ΟΣΑΑ Ορεστιάδας 2007-2013 Δίνοντας ζωή στην Πόλη της Ορεστιάδας Δήμος Ορεστιάδας Σκοπός Η ανάπλαση, χωρική και κοινωνική ανασυγκρότηση, βιώσιμη οικονομική και κοινωνική αναζωογόνηση στοχευμένου θύλακα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 Βασικές πληροφορίες ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 Δήμος: Μεταμόρφωσης Όνομα: Φανή Χατζή Θέση: Γραμματέας Αντιδημάρχου Κοιν.Πολιτικής, Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού Ηλ. Δ/νση: dep@metamorfossi.gr Ημερομηνία

Διαβάστε περισσότερα

1 Δήμος. Όνομα: Πόσους κάτοικους περιλαμβάνει ο δήμος σας;: Νομός: Υπάρχει αδελφοποίηση με δήμου του εξωτερικού; Περιφέρεια:

1 Δήμος. Όνομα: Πόσους κάτοικους περιλαμβάνει ο δήμος σας;: Νομός: Υπάρχει αδελφοποίηση με δήμου του εξωτερικού; Περιφέρεια: 1 Δήμος Όνομα: Νομός: Πόσους κάτοικους περιλαμβάνει ο δήμος σας;: Περιφέρεια: Υπάρχει αδελφοποίηση με δήμου του εξωτερικού; 2 Άτομα επικοινωνίας για τον δήμο Όνομα: Στοιχεία επικοινωνίας: Αρμοδιότητα:

Διαβάστε περισσότερα

Αναπτυξιακή Εταιρεία ΟΤΑ

Αναπτυξιακή Εταιρεία ΟΤΑ Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων 2014-2020 ΚουζούκοςΚωνσταντίνος Δημοσυνεταιριστική Έβρος Α.Ε. Αναπτυξιακή Εταιρεία ΟΤΑ Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων H ΤΑΠΤοΚ αποτελεί

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΜΑΝΔΡΑΣ-ΕΙΔΥΛΛΙΑΣ (ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2012)

ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΜΑΝΔΡΑΣ-ΕΙΔΥΛΛΙΑΣ (ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2012) ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΜΑΝΔΡΑΣ-ΕΙΔΥΛΛΙΑΣ (ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 0) Ι. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΑΝΔΡΑΣ A/A ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ - ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΥΜΒΑΣΗ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΠΗΓΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΚΤΙΡΙΑΚΑ ος Παιδικός Σταθμός

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 Βασικές Πληροφορίες Δήμος : Θάσου ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 Όνομα: Γεωργαλή - Νικήτα Αγγελική Θέση: Αιρετός, Πρόεδρος ΝΠΔΔ «Δημαρωγός» Ηλ. Δ/νση : dimarogos@thassos.gr Ημερομηνία λήψης απόφασης για την

Διαβάστε περισσότερα

"Σχεδιασμός και χάραξη πολιτικής για έργα βελτίωσης κτιριακών εγκαταστάσεων και κοινοχρήστων χώρων"

Σχεδιασμός και χάραξη πολιτικής για έργα βελτίωσης κτιριακών εγκαταστάσεων και κοινοχρήστων χώρων ΑΝΟΙΚΤΗ ΗΜΕΡΙΔΑ "Ενεργειακή και Περιβαλλοντική Αναβάθμιση Δημόσιων Χώρων: Καινοτόμες Μέθοδοι και Προοπτικές "Σχεδιασμός και χάραξη πολιτικής για έργα βελτίωσης κτιριακών εγκαταστάσεων και κοινοχρήστων

Διαβάστε περισσότερα

Έργα Υποδομών: μπορούμε να συμβάλουμε στην επιτυχή σύζευξή τους με το «αστικό» περιβάλλον και την αειφορία;

Έργα Υποδομών: μπορούμε να συμβάλουμε στην επιτυχή σύζευξή τους με το «αστικό» περιβάλλον και την αειφορία; Διεπιστημονική προσέγγιση στα ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ :Τεχνολογία, Περιβάλλον, Πολιτισμός Έργα Υποδομών: μπορούμε να συμβάλουμε στην επιτυχή σύζευξή τους με το «αστικό» περιβάλλον και την αειφορία; Κλειώ Αξαρλή,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη

Διαβάστε περισσότερα

Σύνολο: 0-5: 40-54: 6-14: 55-64: 15-24: 65-79: 25-39: 80 ετών και άνω:

Σύνολο: 0-5: 40-54: 6-14: 55-64: 15-24: 65-79: 25-39: 80 ετών και άνω: ΔΗΜΟΣ ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Έκταση (τ.χμ.): Γεωγραφικός Χαρακτήρας: Σύνολο κατοίκων και Ηλικιακή κατανομή πραγματικού πληθυσμού Σύνολο:

Διαβάστε περισσότερα

Σημ: Ακολουθεί ο αναλυτικός πίνακας ένταξης έργων ανά φορέα:

Σημ: Ακολουθεί ο αναλυτικός πίνακας ένταξης έργων ανά φορέα: Σημ: Ακολουθεί ο αναλυτικός πίνακας ένταξης έργων ανά φορέα: 1. Έργα Π.Ε. Κοζάνης για το ΕΑΠ 2012 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΩΝ Π.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ ΤΗΣ 8 η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΕΑΠ ΠΔΜ 2012 ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ 1 1 10

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤAΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ 2007 2013 ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Δ/ΝΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ

Δ/ΝΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ Δ/ΝΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΔΙΜΗΝΙΑΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ Σκοπός : Η Δ/νση Προγραμματισμού, Ανάπτυξης, Πληροφορικής και Διαφάνειας σκοπό έχει τη σύνταξη, παρακολούθηση και αξιολόγηση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΗΜΩΝ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΗΜΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΗΜΩΝ ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ Βίκυ Φλέγγα Οικονομολόγος, Μ sc περιφερειακή ανάπτυξη Στέλεχος διεύθυνσης οργάνωσης και πληροφορικής Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΣΕ 9 ΒΗΜΑΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 2018

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 2018 ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 2018 Ο προϋπολογισμός του 2018 συντάχθηκε από την Οικονομική Υπηρεσία, λαμβάνοντας για άλλη μια φορά υπόψη τις μειώσεις των εσόδων, όπως προκύπτουν από τις Κυβερνητικές αποφάσεις,

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Σύσταση Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Βώλακος με την επωνυμία «Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Βώλακος (ΔΗ.ΚΕ. ΒΩΛΑΚΟΣ)».

ΘΕΜΑ: Σύσταση Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Βώλακος με την επωνυμία «Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Βώλακος (ΔΗ.ΚΕ. ΒΩΛΑΚΟΣ)». ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΥΡΓΟΣ 14-1 - 2010 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤ/ΣΗΣ ΑΡ.ΠΡΩΤ.: 18331/09 ΤΜΗΜΑ: ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤ/ΣΗΣ & Ν.Π.Δ.Δ. Δ/ΝΣΗ: Μανωλοπούλου & Κοκκίνου

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΒΑΡΗΣ-ΒΟΥΛΑΣ-ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2015 ΑΞΟΝΑΣ 1 ΦΥΣΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙΚΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ 1.105.627,17

ΔΗΜΟΣ ΒΑΡΗΣ-ΒΟΥΛΑΣ-ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2015 ΑΞΟΝΑΣ 1 ΦΥΣΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙΚΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ 1.105.627,17 15/10/2014 ΔΗΜΟΣ ΒΑΡΗΣ-ΒΟΥΛΑΣ-ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΤΟΥΣ 2015 ΑΞΟΝΑΣ 1 ΦΥΣΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙΚΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ 1.105.627,17 ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ- ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΑΞΟΝΑΣ 2 2.453.746,79

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ από το Πρακτικό Συνεδρίασης υπ αριθμ. 2/2017 της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου Μαραθώνος

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ από το Πρακτικό Συνεδρίασης υπ αριθμ. 2/2017 της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου Μαραθώνος ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Νέα Μάκρη, 6 Σεπτεμβρίου 07 ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Αρ. Απόφασης: /07 Εκτελεστική Επιτροπή Πληροφορίες: Σαφρά Μαρία 9005, Νέα Μάκρη Τηλ.: 94 059 - Fax: 94 0808 e-mail: hr@marathon.gr ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

Επιχειρησιακό Σχέδιο ΔΕΥΑΜΒ 2009 2010

Επιχειρησιακό Σχέδιο ΔΕΥΑΜΒ 2009 2010 Επιχειρησιακό Σχέδιο ΔΕΥΑΜΒ 2009 2010 1. Οι Στρατηγικοί Στόχοι της Επιχείρησης και οι Άξονες προτεραιότητας Με την υπ αριθμ. απόφαση του ΔΣ της ΔΕΥΑΜΒ καθορίστηκαν το όραμα και οι Στρατηγικοί Στόχοι της

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ. ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΒΑΡΥΤΗΤΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ (ΚΛΙΜΑΚΑ 1-100) Ο δικαιούχος είναι ΟΤΑ Α Βαθμού

ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ. ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΒΑΡΥΤΗΤΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ (ΚΛΙΜΑΚΑ 1-100) Ο δικαιούχος είναι ΟΤΑ Α Βαθμού ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ Τίτλος Δράσης Βασικές υπηρεσίες & ανάπλαση χωριών σε αγροτικές περιοχές Κωδικός Δράσης 19.2.4 Τίτλος υπο-δράσης Στήριξη για υποδομές μικρής κλίμακας (π.χ. ύδρευση, αποχέτευση, οδοποιία

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ- ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. m npcf ρπμμη ψβ tjw σ^πτυξπι

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ- ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. m npcf ρπμμη ψβ tjw σ^πτυξπι ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ- ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2007-2013 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΣΠΑ 2007-2013 m npcf ρπμμη ψβ tjw σ^πτυξπι ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : ΚΟΡΚΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ^ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ Ε.Υ. ΕΝΔΙΑΜΕΣΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας και μείωσης ρύπων του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Αικ. Φωτέα Μηχανολόγος Μηχανικός Dr Διεύθυνση Τεχνικής Υπηρεσίας

Δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας και μείωσης ρύπων του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Αικ. Φωτέα Μηχανολόγος Μηχανικός Dr Διεύθυνση Τεχνικής Υπηρεσίας Δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας και μείωσης ρύπων του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Αικ. Φωτέα Μηχανολόγος Μηχανικός Dr Διεύθυνση Τεχνικής Υπηρεσίας Ο ρόλος της τοπικής Αυτοδιοίκησης απέναντι στις προκλήσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕ ΙΟ ΕΡΓΩΝ - ΡΑΣΕΩΝ

ΣΧΕ ΙΟ ΕΡΓΩΝ - ΡΑΣΕΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΗΜΟΣ ΑΡΧΑΝΩΝ ΑΣΤΕΡΟΥΣΙΩΝ ΣΧΕ ΙΟ ΕΡΓΩΝ - ΡΑΣΕΩΝ ΗΜΟΥ ΑΡΧΑΝΩΝ ΑΣΤΕΡΟΥΣΙΩΝ ΕΤΟΥΣ 2012 ΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2011 1 ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ & ΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Αποστολή του ήµου Αρχανών - Αστερουσίων,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη

Διαβάστε περισσότερα

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε για την ένταξη στο Δίκτυο

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε για την ένταξη στο Δίκτυο ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 Βασικές πληροφορίες ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 Δήμος: ΑΙΓΑΛΕΩ Όνομα:ΣΑΜΑΡΑ ΚΥΠΑΡΙΣΣΕΝΙΑ Θέση:ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΗ Δ/ΝΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Ηλ. Δ/νση:samara_kiparisenia@hotmail.com Ημερομηνία λήψης απόφασης για

Διαβάστε περισσότερα

Από τη δέσμευση στην υλοποίηση του Σχεδίου Δράσης Αειφόρου Ενέργειας 2020 Σ.Δ.Α.Ε. του Δήμου Φαρσάλων

Από τη δέσμευση στην υλοποίηση του Σχεδίου Δράσης Αειφόρου Ενέργειας 2020 Σ.Δ.Α.Ε. του Δήμου Φαρσάλων Από τη δέσμευση στην υλοποίηση του Σχεδίου Δράσης Αειφόρου Ενέργειας 2020 Σ.Δ.Α.Ε. του Δήμου Φαρσάλων Καρδίτσα, 10-06-2017 ΆΡΗΣ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ, Δήμαρχος Φαρσάλων ΘΕΛΟΥΡΑ ΗΛΕΚΤΡΑ, Ειδική Συνεργάτις - Πολιτικός

Διαβάστε περισσότερα

Α. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ Ε.Π. ΔΕΠΙΝ

Α. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ Ε.Π. ΔΕΠΙΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ κ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗ 2 Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΟΥ Ε.Π. ΔΕΠΙΝ 2007-2013. (ΛΟΥΤΡΑΚΙ 20/03/2009) Α. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ (ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΑΛΙΟΥ ΚΑΡΝΑΓΙΟΥ) ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ (ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΑΛΙΟΥ ΚΑΡΝΑΓΙΟΥ) ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α Ο Λ Ο Κ Λ Η Ρ Ω Μ Ε Ν Ω Ν Π Α Ρ Ε Μ Β Α Σ Ε Ω Ν Α Σ Τ ΙΙ Κ Η Σ Α Ν Α Π Τ Υ Ξ Η Σ Ε.. Τ.. Π.. Α.. & Ε.. Κ.. Τ.. ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΗΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Συνοπτική Έκθεση Ενημέρωσης των Πολιτών για την Πορεία Υλοποίησης κατά τo έτος 2016 του Επιχειρησιακού Προγράμματος

Συνοπτική Έκθεση Ενημέρωσης των Πολιτών για την Πορεία Υλοποίησης κατά τo έτος 2016 του Επιχειρησιακού Προγράμματος Συνοπτική Έκθεση Ενημέρωσης των Πολιτών για την Πορεία Υλοποίησης κατά τo έτος 2016 του Επιχειρησιακού Προγράμματος 2014-2020 2017 Τι είναι το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτική Μακεδονία (ΕΠ ΠΔΜ) 2014-2020;

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Π. Κ.Π. «LEADER+» ( )

Ε.Π. Κ.Π. «LEADER+» ( ) Ε.Π. Κ.Π. «LEADER+» (2000-2006) Το τοπικό πρόγραμμα Leader+ της Αναπτυξιακής Κιλκίς δομήθηκε γύρω από την έννοια της υπεροχής συγκεράζοντας σε αυτή έννοιες όπως αυτή της ολικής ποιότητας, της αειφορείας,

Διαβάστε περισσότερα

συνοχής του ΕΠΑΛΘ », εγκρίθηκε με την υπ αριθ. 3206/ απόφαση του

συνοχής του ΕΠΑΛΘ », εγκρίθηκε με την υπ αριθ. 3206/ απόφαση του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΓΕΩΡΓΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Η Ευρώπη επενδύει στις Αγροτικές περιοχές ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α. ΑΝΦΛΩ για την υποβολή

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ

ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ 1. Ανέγερση Β ΚΑΠΗ Αλεξανδρούπολης Σύµβαση έργου: 724.000,00 Το έργο ολοκληρώθηκε 2. Συντήρηση κτιρίου πρώην Δηµοτικού Σχολείου Αρίστηνου και Ανάπλαση

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΣ Α.Α.Ε. ΟΤΑ. CLLD/LEADER Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΣ Α.Α.Ε. ΟΤΑ. CLLD/LEADER Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΣ Α.Α.Ε. ΟΤΑ CLLD/LEADER 2014-2020 Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων CLLD/LEADER Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων Μέτρο 19 ΠΑΑ 2014-2020 «Στήριξη για

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη

Διαβάστε περισσότερα

Το όραμα του Δήμου Καλαμάτας για την ταυτότητα της Καλαμάτας στη νέα εποχή

Το όραμα του Δήμου Καλαμάτας για την ταυτότητα της Καλαμάτας στη νέα εποχή Α ΦΑΣΗ Το όραμα του Δήμου Καλαμάτας για την ταυτότητα της Καλαμάτας στη νέα εποχή Η εκπόνηση των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων των Δήμων είναι μια νέα πρόταση υποχρέωση που απορρέει από τα άρθρα 203-207

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΚΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ Α.Ε. Ο.Τ.Α.

ΑΝΚΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ Α.Ε. Ο.Τ.Α. ΑΝΚΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ Α.Ε. Ο.Τ.Α. ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Ο.Τ.Α. Καστοριά, 26.03.2013 Αριθ. πρωτ.: 2258 ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΓΕΩΡΓΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Η Ευρώπη επενδύει στις αγροτικές

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη

Διαβάστε περισσότερα

Ο ρόλος των δήμων στην προώθηση των συστημάτων ΑΠΕ στο πλαίσιο της Νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020

Ο ρόλος των δήμων στην προώθηση των συστημάτων ΑΠΕ στο πλαίσιο της Νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020 Ο ρόλος των δήμων στην προώθηση των συστημάτων ΑΠΕ στο πλαίσιο της Νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020 Τι μπορεί να αναλάβει η Τοπική Αυτοδιοίκηση Οι ΟΤΑ σε ευρωπαϊκό επίπεδο, κατέχουν πρωταγωνιστικό

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ 2012-2014

ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ 2012-2014 ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ 2012-2014 ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2011 Σελίδα 1 ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Ε.Π. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Η συμπλήρωση των στοιχείων που ακολουθεί

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη των Εθνικών Δικτύων,συμπληρώνουν

Διαβάστε περισσότερα

(β) Αρμοδιότητες Τμήματος Πολιτισμού Αθλητισμού & Παιδείας (Αρμοδιότητες σε θέματα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης) 1. Μεριµνά για την εξασφάλιση των

(β) Αρμοδιότητες Τμήματος Πολιτισμού Αθλητισμού & Παιδείας (Αρμοδιότητες σε θέματα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης) 1. Μεριµνά για την εξασφάλιση των (β) Αρμοδιότητες Τμήματος Πολιτισμού Αθλητισμού & Παιδείας (Αρμοδιότητες σε θέματα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης) 1. Μεριµνά για την εξασφάλιση των κατάλληλων υλικοτεχνικών υποδοµών για την προσχολική

Διαβάστε περισσότερα

υγρών καυσίμων της Ελληνικής Αστυνομίας

υγρών καυσίμων της Ελληνικής Αστυνομίας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Άγιος Νικόλαος Αριθμ. Πρωτ. : : 23/3/2018 4709 Γραμματεία Δημοτικού Συμβουλίου Περ/κή οδός Αγίου Νικολάου

Διαβάστε περισσότερα

Παραδείγματα δεικτών για την παρακολούθηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος των Δήμων

Παραδείγματα δεικτών για την παρακολούθηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος των Δήμων Π.Ε.Δ. Κεντρικής Μακεδονίας Παραδείγματα δεικτών για την παρακολούθηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος των Δήμων Ηλίας Λίτσος Μηχανικός Παραγωγής, Msc Περιφ. Ανάπτυξη Περιεχόμενο εισήγησης I. Βασικές έννοιες

Διαβάστε περισσότερα

ΑΞΟΝΑΣ 1. Δραστηριότητες Τεχνικών, Πολεοδομικών και Περιβαλλοντικών Υπηρεσιών... 177

ΑΞΟΝΑΣ 1. Δραστηριότητες Τεχνικών, Πολεοδομικών και Περιβαλλοντικών Υπηρεσιών... 177 ΜΕΡΟΣ ΙΙ...174 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΩΝ... 174 Ενότητα 6...175 6.1 Πίνακας συνοπτικής περιγραφής του αντικειμένου του Δήμου Λαρισαίων

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ Στο πλαίσιο της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020 ο Δήμος Αγρινίου προετοιμάζει στρατηγική ολοκληρωμένης αστικής ανάπτυξης. Βιώσιμη στρατηγική για αστική ανάπτυξη παύει πλέον

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΑ ΕΡΓΑ ΚΑ 20: Υπηρεσίες Καθαριότητος και Ηλεκτροφωτισμού

ΝΕΑ ΕΡΓΑ ΚΑ 20: Υπηρεσίες Καθαριότητος και Ηλεκτροφωτισμού ΝΕΑ ΕΡΓΑ 2016 ΚΑ 20: Υπηρεσίες Καθαριότητος και Ηλεκτροφωτισμού 1 Αντικατάσταση φωτισμού (κολωνάκια και ιστοί φωτισμού) σε πλατείες και κοινόχρηστους χώρους του Δήμου 100,000.00 20-7332.001 2 Αντικατάσταση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη

Διαβάστε περισσότερα