Δημιουργία βασικής παρουσίασης στο PowerPoint 2007

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Δημιουργία βασικής παρουσίασης στο PowerPoint 2007"

Transcript

1 PowerPoint 2007 Δημιουργία παρουσίασης Δημιουργία βασικής παρουσίασης στο PowerPoint 2007 Σε αυτή την ενότητα θα βρείτε πληροφορίες σχετικά με τη γρήγορη και εύκολη δημιουργία βασικής παρουσίασης στο Microsoft Office PowerPoint 2007 και θα ενημερωθείτε για πρόσθετες δυνατότητες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να κάνετε πιο πλούσια και πιο πλήρη την εργασία σας. Ίσως πρέπει να δημιουργήσετε μια παρουσίαση στο PowerPoint μέχρι το τέλος της ημέρας και δεν έχετε δημιουργήσει παρουσίαση ποτέ στο παρελθόν. Μπορεί επίσης να είχατε δημιουργήσει παρουσιάσεις στο PowerPoint πριν πολύ καιρό αλλά δεν θυμάστε πώς. Αυτό η ενότητα είναι το κατάλληλο σημείο για να αρχίσετε να μαθαίνετε (ή να θυμάστε) τον τρόπο χρήσης του PowerPoint. Στο τέλος αυτής, θα έχετε δημιουργήσει μια νέα παρουσίαση στο PowerPoint και θα έχετε αποκτήσει γνώση με γερές βάσης και αυτοπεποίθηση στη χρήση του Office PowerPoint Γνωρίστε το χώρο εργασίας του PowerPoint Μπορείτε να κάνετε ένα από τα ακόλουθα: Εάν το Office PowerPoint 2007 εκτελείται ήδη, αποθηκεύστε και κλείστε όλες τις ανοιχτές παρουσιάσεις και, στη συνέχεια, πραγματοποιήστε έξοδο και επανεκκίνηση. PowerPoint Εάν το Office PowerPoint 2007 δεν εκτελείται, πραγματοποιήστε εκκίνηση. Όταν κάνετε εκκίνηση του PowerPoint, ανοίγει στην προβολή που ονομάζεται "Κανονική", στην οποία δημιουργείτε και εργάζεστε σε διαφάνειες.

2 Στο παράθυρο Διαφάνεια, μπορείτε να εργαστείτε απευθείας σε μεμονωμένες διαφάνειες. Τα διακεκομμένα περιγράμματα υποδηλώνουν θέσεις αντικειμένων, στις οποίες μπορείτε να πληκτρολογήσετε κείμενο ή να εισαγάγετε εικόνες, γραφήματα και άλλα αντικείμενα. Στην καρτέλα Διαφάνειες εμφανίζεται μια μικρογραφία της κάθε διαφάνειας που εμφανίζεται σε πλήρες μέγεθος στο παράθυρο Διαφάνεια. Μόλις προσθέσετε άλλες διαφάνειες, μπορείτε να κάνετε κλικ σε μια μικρογραφία στην καρτέλα Διαφάνειες για να εμφανιστεί η διαφάνεια στο παράθυρο Διαφάνεια. Μπορείτε επίσης να σύρετε τις μικρογραφίες για να αλλάξετε τη σειρά των διαφανειών στην παρουσίαση. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε ή να διαγράψετε τις διαφάνειες από την καρτέλα Διαφάνειες. Στο παράθυρο Σημειώσεις, μπορείτε να πληκτρολογήσετε σημειώσεις σχετικά με την τρέχουσα διαφάνεια. Μπορείτε να μοιράσετε τις σημειώσεις στο κοινό ή να ανατρέξετε στις σημειώσεις σας στην προβολή "Παρουσιαστής" όταν θα παρουσιάσετε την παρουσίαση. Σημείωση: Από προεπιλογή, το Office PowerPoint 2007 εφαρμόζει το πρότυπο "Κενή παρουσίαση", που εμφανίζεται στην προηγούμενη εικόνα, στις νέες παρουσιάσεις. Το πρότυπο "Κενή παρουσίαση" είναι το πιο απλό και γενικό πρότυπο του Office PowerPoint Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πρότυπο "Κενή παρουσίαση" όταν ξεκινάτε να εργάζεστε στο PowerPoint, επειδή είναι απλό και μπορεί να προσαρμοστεί σε πολλούς τύπους παρουσιάσεων. Για να δημιουργήσετε νέα παρουσίαση βασισμένη στο πρότυπο "Κενή παρουσίαση", κάντε κλικ στο Κουμπί του Microsoft Office, κάντε κλικ στο κουμπί Δημιουργία, κάντε κλικ στο στοιχείο Blank and recent (Κενά και

3 πρόσφατα) στην περιοχή Πρότυπα και, στη συνέχεια, κάντε διπλό κλικ στο στοιχείο Κενή παρουσίαση στην περιοχή Blank and recent (Κενά και πρόσφατα). Αφού ανοίξετε το πρότυπο κενής παρουσίασης, μόνο ένα μικρό μέρος του παραθύρου Σημειώσεις είναι ορατό. Για να δείτε μεγαλύτερο μέρος του παραθύρου Σημειώσεις ώστε να έχετε περισσότερο χώρο για να πληκτρολογήσετε σε αυτό, κάντε τα εξής: 1. Τοποθετήστε το δείκτη στο επάνω μέρος του περιγράμματος του παραθύρου Σημειώσεις. 2. Όταν ο δείκτης έχει τη μορφή, σύρετε το όριο προς τα επάνω για να επιτρέψετε λίγο περισσότερο χώρο για τις σημειώσεις ομιλητή, όπως φαίνεται στην εικόνα που ακολουθεί. Θα δείτε ότι το μέγεθος του παραθύρου Διαφάνεια αλλάζει αυτόματα ώστε να προσαρμοστεί στο διαθέσιμο χώρο. Στο επάνω μέρος της οθόνης υπάρχουν τρία κουμπιά που μπορεί να σας φανούν χρήσιμα: Αναίρεση, που αναιρεί την τελευταία αλλαγή σας. (Για να δείτε μια συμβουλή οθόνης σχετικά με την ενέργεια που θα αναιρεθεί, τοποθετήστε το δείκτη επάνω στο κουμπί. Για να δείτε ένα μενού των άλλων πρόσφατων αλλαγών που είναι δυνατό να αναιρεθούν, κάντε κλικ στο βέλος στα δεξιά του κουμπιού Αναίρεση.) Μπορείτε επίσης να αναιρέσετε μια αλλαγή πιέζοντας το συνδυασμό πλήκτρων CTRL+Z. Ακύρωση αναίρεσης ή Επανάληψη, που επαναλαμβάνει ή ακυρώνει την αναίρεση της προηγούμενης αλλαγής σας, ανάλογα με την ενέργεια που εκτελέσατε.(για να δείτε μια συμβουλή οθόνης σχετικά με την ενέργεια που θα επαναληφθεί ή που θα ακυρωθεί η αναίρεσή της, τοποθετήστε το δείκτη επάνω στο κουμπί.) Μπορείτε επίσης να επαναλάβετε ή να ακυρώσετε την αναίρεση μιας αλλαγής πιέζοντας το συνδυασμό πλήκτρων CTRL+Y. Βοήθεια του Microsoft Office PowerPoint, που ανοίγει το παράθυρο Βοήθεια του PowerPoint. Μπορείτε επίσης να ανοίξετε τη Βοήθεια πιέζοντας το πλήκτρο F1.

4 Ονομασία και αποθήκευση της παρουσίασής σας Όπως και σε κάθε άλλο πρόγραμμα λογισμικού, είναι καλό να ονομάζετε και να αποθηκεύετε την παρουσίασή σας αμέσως και να αποθηκεύετε συχνά τις αλλαγές που κάνετε ενώ εργάζεστε: 1. Κάντε κλικ στο Κουμπί του Microsoft Office, τοποθετήστε το δείκτη του ποντικού στην εντολή Αποθήκευση ως και, στη συνέχεια, κάντε ένα από τα εξής. Για παρουσίαση που να ανοίγει μόνο στο Office PowerPoint 2007, κάντε κλικ στο στοιχείο Παρουσίαση του PowerPoint. Για παρουσίαση που να ανοίγει είτε στο Office PowerPoint 2007 είτε σε παλαιότερες εκδόσεις του PowerPoint, κάντε κλικ στο στοιχείο Παρουσίαση του PowerPoint Εάν κάνετε αυτήν την επιλογή, δεν θα είναι δυνατή η χρήση των νέων δυνατοτήτων του Office PowerPoint Στο παράθυρο διαλόγου Αποθήκευση ως, στη λίστα Αποθήκευση σε, επιλέξτε το φάκελο ή την άλλη θέση στην οποία θέλετε να αποθηκεύσετε την παρουσίασή σας. 3. Στο πλαίσιο Όνομα αρχείου, πληκτρολογήστε ένα όνομα για την παρουσίασή σας, ή μην κάνετε καμία ενέργεια για να αποδεχτείτε το τρέχον όνομα, και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί Αποθήκευση. Στη συνέχεια θα μπορείτε να πιέζετε το συνδυασμό πλήκτρων CTRL+S ή να κάνετε κλικ στο κουμπί Αποθήκευση κοντά στο επάνω μέρος της οθόνης για να αποθηκεύετε γρήγορα την παρουσίασή σας κάθε στιγμή. Προσθήκη, αναδιάταξη και διαγραφή διαφανειών Η μοναδική διαφάνεια που παρέχεται αυτόματα στην παρουσίασή σας έχει δύο θέσεις αντικειμένων, μία μορφοποιημένη για τίτλο και μία μορφοποιημένη για υπότιτλο. Η τοποθέτηση των πεδίων θέσης αντικειμένων στη διαφάνεια ονομάζεται διάταξη. Το Office PowerPoint 2007 παρέχει επίσης άλλους τύπους θέσεων αντικειμένων, όπως για εικόνες και γραφικά SmartArt.

5 Όταν προσθέτετε διαφάνεια στην παρουσίασή σας, μπορείτε να κάνετε το εξής για να επιλέξετε διάταξη για τη νέα διαφάνεια ταυτόχρονα: 1. Στην καρτέλα Διαφάνειες, κάντε κλικ κάτω από τη μοναδική διαφάνεια που εμφανίζεται ήδη εκεί. 2. Στην καρτέλα Κεντρική σελίδα, στην ομάδα Διαφάνειες, κάντε κλικ στο βέλος δίπλα στο στοιχείο Νέα διαφάνεια. Εμφανίζεται μια συλλογή που περιέχει μικρογραφίες των διαφόρων διατάξεων διαφανειών που είναι διαθέσιμες.

6 Το όνομα περιγράφει το περιεχόμενο για το οποίο έχει σχεδιαστεί η κάθε διάταξη. Οι θέσεις αντικειμένου στις οποίες εμφανίζονται χρωματιστά εικονίδια είναι κατάλληλες για κείμενο, μπορείτε όμως και να κάνετε κλικ στα εικονίδια για να εισαγάγετε αντικείμενα αυτόματα, μεταξύ άλλων γραφικά SmartArt και clip art. 3. Κάντε κλικ στη διάταξη που θέλετε να έχει η νέα διαφάνεια. Η νέα διαφάνεια εμφανίζεται και στην καρτέλα Διαφάνειες, όπου έχει επισημανθεί ως η τρέχουσα διαφάνεια και στο παράθυρο Διαφάνεια. Επαναλάβετε τη διαδικασία για κάθε διαφάνεια που επιθυμείτε να προσθέσετε. Συμβουλή: Εάν θέλετε η νέα διαφάνεια να έχει την ίδια διάταξη με την προηγούμενη, κάντε κλικ στο κουμπί Νέα διαφάνεια και όχι στο βέλος δίπλα από αυτό.

7 Καθορισμός του αριθμού των διαφανειών που χρειάζονται Για να υπολογίστε τον αριθμό των διαφανειών που χρειάζεστε, ετοιμάστε τη διάρθρωση του υλικού που πρόκειται να καλύψετε και, στη συνέχεια, διανείμετε το υλικό σε μεμονωμένες διαφάνειες. Είναι πολύ πιθανό να χρειαστείτε, τουλάχιστον, τα εξής: Διαφάνεια κυρίως τίτλου Εισαγωγική διαφάνεια που αναφέρει τα βασικά σημεία ή τις περιοχές της παρουσίασής σας Μία διαφάνεια για κάθε σημείο ή περιοχή που αναφέρεται στην εισαγωγική διαφάνεια Διαφάνεια σύνοψης που να επαναλαμβάνει τη λίστα βασικών σημείων ή περιοχών της παρουσίασής σας Χρησιμοποιώντας αυτήν τη βασική δομή, εάν έχετε τρία βασικά σημεία ή περιοχές να παρουσιάσετε, μπορείτε να προγραμματίσετε ότι θα έχετε τουλάχιστον έξι διαφάνειες: Διαφάνεια τίτλου, εισαγωγική διαφάνεια, μία διαφάνεια για κάθε ένα από τα τρία κύρια σημεία ή περιοχές και διαφάνεια σύνοψης. Εάν υπάρχει μεγάλος όγκος υλικού που θέλετε να παρουσιάσετε σε κάποιο από τα κύρια σημεία ή σε κάποια περιοχή, ίσως χρειαστεί να δημιουργήσετε μια υποομάδα διαφανειών για το υλικό αυτό, χρησιμοποιώντας την ίδια βασική διάρθρωση δομής. Συμβουλή: Υπολογίστε το χρόνο που θα πρέπει να παραμένει η κάθε διαφάνεια στην οθόνη κατά τη διάρκεια της παρουσίασης. Υπολογίστε γενικά από δύο έως πέντε λεπτά ανά διαφάνεια.

8 Εφαρμογή νέας διάταξης σε διαφάνεια Για να αλλάξετε τη διάταξη της υπάρχουσας διαφάνειας, κάντε τα εξής: 1. Στην καρτέλα Διαφάνειες, κάντε κλικ στη διαφάνεια στην οποία θέλετε να εφαρμόσετε τη νέα διάταξη. 2. Στην καρτέλα Κεντρική σελίδα, στην ομάδα Διαφάνειες, τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού στο στοιχείο Διάταξη και κατόπιν κάντε κλικ στη νέα διάταξη που θέλετε. Σημείωση: Εάν εφαρμόσετε μια διάταξη που δεν έχει αρκετές από τις κατάλληλες θέσεις αντικειμένων για το περιεχόμενο που υπάρχει ήδη στη διαφάνεια, θα δημιουργηθούν αυτόματα επιπλέον θέσεις αντικειμένων για το περιεχόμενό σας. Αντιγραφή διαφάνειας Εάν θέλετε να δημιουργήσετε δύο διαφάνειες με παρόμοιο περιεχόμενο και διάταξη, μπορείτε να κερδίσετε χρόνο δημιουργώντας μία διαφάνεια με το σύνολο της μορφοποίησης και του περιεχομένου που θα είναι κοινό στις δύο διαφάνειες και στη συνέχεια αντιγράφοντας τη διαφάνεια πριν προσθέσετε τις τελικές, διαφορετικές πινελιές στην κάθε μία. 1. Στην καρτέλα Διαφάνειες, κάντε δεξιό κλικ στη διαφάνεια που θέλετε να αντιγράψετε και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην εντολή Αντιγραφή στο μενού συντόμευσης. 2. Στην καρτέλα Διαφάνειες, κάντε δεξιό κλικ στο σημείο όπου θέλετε να προσθέσετε το νέο αντίγραφο της διαφάνειας και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην εντολή Επικόλληση στο μενού συντόμευσης. Μπορείτε επίσης να εισαγάγετε αντίγραφο μιας διαφάνειας από μία παρουσίαση σε μία άλλη Αναδιάταξη της σειράς των διαφανειών Στην καρτέλα Διαφάνειες, κάντε κλικ στις διαφάνειες που θέλετε να μετακινήσετε και έπειτα, σύρετε τη στη θέση που θέλετε. Για να επιλέξετε πολλαπλές διαφάνειες, κάντε κλικ σε μια διαφάνεια που θέλετε να μετακινήσετε και έπειτα πιέστε και κρατήστε πατημένο το πλήκτρο CTRL ενώ κάνετε κλικ σε κάθε μία από τις άλλες διαφάνειες που θέλετε να μετακινήσετε.

9 Διαγραφή διαφάνειας Στην καρτέλα Διαφάνειες, κάντε κλικ με το δεξιό κουμπί του ποντικιού στη διαφάνεια που θέλετε να διαγράψετε και στη συνέχεια κάντε κλικ στην εντολή Διαγραφή διαφάνειας του μενού συντόμευσης. Προσθήκη και μορφοποίηση κειμένου Το πιο συνηθισμένο περιεχόμενο διαφανειών σε παρουσίαση PowerPoint είναι το κείμενο σε τίτλους, επικεφαλίδες και λίστες με κουκκίδες. Για να προσθέσετε κείμενο σε κάποια διαφάνεια, κάντε κλικ στο σύμβολο θέσης αντικειμένου όπου θέλετε να προσθέσετε κείμενο και, στη συνέχεια, πληκτρολογήστε ή επικολλήστε το κείμενο που θέλετε να προσθέσετε. Μορφοποίηση λίστας με κουκκίδες Ορισμένες θέσεις αντικειμένου μορφοποιούν αυτόματά το κείμενό σας ως λίστα με κουκκίδες, ενώ άλλες όχι. Στην καρτέλα Εισαγωγή, στην ομάδα Απεικονίσεις, κάντε ένα από τα εξής. Για εναλλαγή ανάμεσα σε λίστα με κουκκίδες και λίστα χωρίς κουκκίδες, επιλέξτε το κείμενο και κάντε κλικ στο κουμπί Κουκκίδες. Για να αλλάξετε το στυλ του χαρακτήρα κουκκίδας σε μια λίστα με κουκκίδες, κάντε κλικ στο βέλος δίπλα στο κουμπί Κουκκίδες και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο στυλ κουκκίδας που προτιμάτε. Μπορείτε επίσης να κάνετε αυτές τις αλλαγές με τη "Μικρή" γραμμή εργαλείων, μια εύχρηστη, μικρών διαστάσεων, ημιδιαφανή γραμμή εργαλείων που γίνεται διαθέσιμη μόλις επιλέξετε κείμενο. Για να δείτε καθαρά τη "Μικρή" γραμμή εργαλείων, τοποθετήστε επάνω της το δείκτη. Για να χρησιμοποιήσετε τη "Μικρή" γραμμή εργαλείων, κάντε κλικ σε κάποια από τις διαθέσιμες εντολές. Συμβουλή: Μπορείτε επίσης να εμφανίσετε τη "Μικρή" γραμμή εργαλείων κάνοντας δεξιό κλικ σε μη επιλεγμένο κείμενο. Αλλαγή της εμφάνισης του κειμένου Υπάρχουν πολλοί τρόποι να αλλάξετε την εμφάνιση του κειμένου σε μια διαφάνεια, από τα βασικά κουμπιά στην καρτέλα Αρχική σελίδα για μορφοποίηση της γραμματοσειράς, του στυλ, του

10 μεγέθους, του χρώματος και των χαρακτηριστικών παραγράφου σε πιο σύνθετες επιλογές, όπως είναι η κίνηση ή η μετατροπή σε γραφικά SmartArt. Προσθήκη σημειώσεων ομιλητή Το υπερβολικό κείμενο κάνει τη διαφάνεια να δείχνει ακατάστατη και δυσκολεύει τη συγκέντρωση του ακροατηρίου. Ωστόσο, εάν κάποιες απαραίτητες πληροφορίες δεν εμφανίζονται στην οθόνη ώστε να τις δει το ακροατήριο, πώς μπορείτε να τις συμπεριλάβετε; Η λύση σε αυτό το πρόβλημα είναι οι σημειώσεις ομιλητή, τις οποίες μπορείτε να πληκτρολογήσετε στο παράθυρο Σημειώσεις στην κάθε διαφάνεια. Με τις σημειώσεις ομιλητή μπορείτε να αφαιρέσετε το περιττό περιεχόμενο από την παρουσίαση που προβάλετε αλλά και να μεταδώσετε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες κατά τη διάρκεια της παρουσίασης. Συμβουλή: Μπορείτε εύκολα να αφαιρέσετε το υπερβολικά λεπτομερές κείμενο από το παράθυρο Διαφάνειαοποιαδήποτε στιγμή και να το επικολλήσετε απευθείας στο παράθυρο Σημειώσεις, ώστε να το έχετε για αναφορά. Μπορείτε να εκτυπώσετε τις σημειώσεις ομιλητή και να ανατρέχετε σε αυτές όταν θα κάνετε την παρουσίαση. Εναλλακτικά, εάν εκτελείτε την παρουσίασή Office PowerPoint 2007 από οθόνη (για παράδειγμα από ένα πόντιουμ) και το ακροατήριο βλέπει την εικόνα σε άλλη οθόνη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την προβολή "Παρουσιαστής" για να προβάλετε τις σημειώσεις σας μόνο στη δική σας οθόνη κατά τη διάρκεια της παρουσίασης. Εφαρμογή καταλληλότερης εμφάνισης στην παρουσίασή σας Μέχρι τώρα εστιάσαμε στη διάταξη και το βασικό περιεχόμενο των διαφανειών σας. Τώρα, θα ασχοληθούμε με τη συνολική εμφάνιση της παρουσίασής σας Ποιον οπτικό τόνο θα θέλετε; Ποια εμφάνιση και στυλ θα έκανε το περιεχόμενο σαφές και ελκυστικό για το κοινό σας; Το Office PowerPoint 2007 παρέχει μεγάλη ποικιλία θεμάτων σχεδίασης ώστε να μπορείτε εύκολα να αλλάζετε τη συνολική εμφάνιση της παρουσίασής σας. Θέμα είναι ένα σύνολο στοιχείων σχεδίασης που παρέχει μια καθορισμένη, όμοια εμφάνιση για όλα τα έγγραφα του Office, χρησιμοποιώντας συγκεκριμένους συνδυασμούς χρωμάτων, γραμματοσειρών και εφέ.

11 Το Office PowerPoint 2007 εφαρμόζει αυτόματα το θέμα του Office στις παρουσιάσεις που δημιουργούνται με το πρότυπο "Κενή παρουσίαση", μπορείτε όμως να αλλάξετε εύκολα την εμφάνιση της παρουσίασής σας όποτε θέλετε, εφαρμόζοντας διαφορετικό θέμα. Εφαρμογή διαφορετικού θέματος στην παρουσίασή σας Στην καρτέλα Σχεδίαση, στην ομάδα Θέματα, κάντε δεξιό κλικ στο θέμα εγγράφου που θέλετε να εφαρμόσετε. Σημειώσεις: Για προεπισκόπηση του τρόπου εμφάνισης της τρέχουσας διαφάνειας με ένα συγκεκριμένο θέμα, τοποθετήστε το δείκτη στη διαφάνεια του θέματος. Για να δείτε μικρογραφίες περισσότερων θεμάτων, κάντε κλικ στα βέλη δίπλα στη γραμμή μικρογραφιών. Εκτός και εάν έχετε ορίσει κάτι άλλο, το Office PowerPoint 2007 εφαρμόζει τα θέματα σε ολόκληρη την παρουσίαση. Για να αλλάξετε την εμφάνιση μόνο των επιλεγμένων διαφανειών, στην καρτέλα Διαφάνειες, πιέστε και κρατήστε πατημένο το πλήκτρο CTRL ενώ κάνετε κλικ σε κάθε μία διαφάνεια που θέλετε να αλλάξετε. Μόλις επιλέξετε όλες τις διαφάνειες, κάντε κλικ στο θέμα που θέλετε να εφαρμόσετε σε αυτές και κάντε κλικ στην επιλογή Εφαρμογή σε επιλεγμένες διαφάνειες στο μενού συντόμευσης. εφαρμόσετε. Εάν αποφασίσετε αργότερα ότι θέλετε κάποιο άλλο θέμα, κάντε κλικ στο θέμα για να το

12 Προσθήκη clip art, γραφικών SmartArt και άλλων αντικειμένων Πολλές φορές θέλετε να δημιουργήσετε μια οπτική παρουσίαση όσο γίνεται περισσότερο αποτελεσματική και, μια ακολουθία διαφανειών που περιέχουν μόνο λίστες με κουκκίδες δεν είναι η πιο δυναμική επιλογή. Η έλλειψη οπτικής ποικιλίας μπορεί να κάνει το ακροατήριο να χάσει τη συγκέντρωσή του. Επιπλέον, πολλές πληροφορίες δεν εμφανίζονται πολύ καθαρά σε μια παράγραφο ή μια λίστα με κουκκίδες. Το Office PowerPoint 2007 σας δίνει τη δυνατότητα να προσθέσετε ηχητικό και οπτικό περιεχόμενο πολλών ειδών, στα οποία συμπεριλαμβάνονται οι πίνακες, τα γραφικά SmartArt, τα clip art, τα σχήματα, τα γραφήματα, η μουσική, οι ταινίες, οι ήχοι και οι κινούμενες εικόνες. Μπορείτε να προσθέσετε και υπερσυνδέσεις για να κινήστε πιο ευέλικτα και στην παρουσίασή σας και σε τοποθεσίες έξω από αυτήν και μπορείτε να προσθέσετε εντυπωσιακές εναλλαγές μεταξύ των διαφανειών. Σε αυτήν την ενότητα αναφέρονται μερικά από τα βασικότερα είδη αντικειμένων και εφέ που μπορείτε να προσθέσετε στις διαφάνειές σας. Προσθήκη clip art 1. Κάντε κλικ στο στοιχείο θέσης αντικειμένου στο οποίο θέλετε να προσθέσετε clip art.

13 Εάν δεν έχετε επιλέξει θέση αντικειμένου ή εάν η θέση αντικειμένου που επιλέξατε δεν μπορεί να περιέχει εικόνα, η εικόνα clip art τοποθετείται στο κέντρο της διαφάνειας. 2. Στην καρτέλα Εισαγωγή, στην ομάδα Απεικονίσεις, κάντε κλικ στο στοιχείο Clip Art. Ανοίγει το παράθυρο εργασιών Clip Art. 3. Στο παράθυρο εργασιών Clip Art, βρείτε την εικόνα clip art που θέλετε και κάντε κλικ επάνω της. Τώρα μπορείτε να μετακινήσετε το clip art, να του αλλάξετε μέγεθος, να το περιστρέψετε, να προσθέσετε κείμενο και να κάνετε άλλες αλλαγές. Συμβουλή: Για να αναζητήσετε περισσότερες εικόνες clip art στην τοποθεσία Microsoft Office Online, κάντε κλικ στη σύνδεση Εικόνες Clip art στο Office Online στο κάτω μέρος του παραθύρου εργασιών Clip Art. Μετατροπή κειμένου διαφάνειας σε γραφικό SmartArt Τα γραφικά SmartArt είναι οπτικές αναπαραστάσεις των πληροφοριών σας, που μπορείτε να προσαρμόσετε πλήρως. Μετατρέποντας το κείμενό σας σε γραφικό SmartArt μπορείτε εύκολα να μετατρέψετε τις υπάρχουσες διαφάνειες σε επαγγελματικές απεικονίσεις. Για παράδειγμα, με ένα κλικ μπορείτε να μετατρέψετε μία διαφάνεια ημερήσιας διάταξης σε γραφικό SmartArt. Μπορείτε να επιλέξετε κάποια από τις πολλές ενσωματωμένες διατάξεις για να μεταδώσετε αποτελεσματικά το μήνυμα ή τις ιδέες σας.

14 Για να μετατρέψετε υπάρχον κείμενο σε γραφικό SmartArt: 1. Κάντε κλικ στο στοιχείο θέσης αντικειμένου που περιέχει το κείμενο το οποίο θέλετε να μετατρέψετε. 2. Στην καρτέλα Κεντρική σελίδα, στην ομάδα Παράγραφος, κάντε κλικ στην επιλογή Μετατροπή σε γραφικό SmartArt. 3. Στη συλλογή, για να δείτε πώς θα εμφανίζεται ένα γραφικό SmartArt με το κείμενό σας, τοποθετήστε το δείκτη επάνω στη μικρογραφία του γραφικού SmartArt. Η συλλογή περιέχει διατάξεις για γραφικά SmartArt που ταιριάζουν περισσότερο με λίστες με κουκκίδες. Για να προβάλετε το πλήρες σύνολο διατάξεων, κάντε κλικ στην επιλογή Περισσότερα γραφικά SmartArt. Όταν βρείτε ένα γραφικό SmartArt που σας αρέσει, κάντε κλικ για να το εφαρμόσετε στο κείμενό σας. Τώρα μπορείτε να μετακινήσετε το γραφικό SmartArt, να του αλλάξετε μέγεθος, να το περιστρέψετε, να προσθέσετε κείμενο, να εφαρμόσετε διαφορετικό γρήγορο στυλ και να κάνετε άλλες αλλαγές. Αν και είναι πολύ εύκολο να δημιουργήσετε γραφικό SmartArt για κείμενο που υπάρχει ήδη, μπορείτε να εργαστείτε και αντίστροφα, πρώτα να εισαγάγετε το γραφικό SmartArt που θέλετε και στη συνέχεια να προσθέσετε κείμενο σε αυτό: 1. Κάντε κλικ στο πλαίσιο στο οποίο θέλετε να προσθέσετε γραφικό SmartArt. Εάν δεν έχετε επιλέξει θέση αντικειμένου ή εάν η θέση αντικειμένου που επιλέξατε δεν μπορεί να περιέχει εικόνα, το γραφικό SmartArt τοποθετείται στο κέντρο της διαφάνειας. 2. Στην καρτέλα Εισαγωγή, στην ομάδα Απεικονίσεις, κάντε κλικ στο στοιχείο SmartArt. 3. Στο παράθυρο διαλόγου Επιλογή γραφικού SmartArt, στο αριστερό παράθυρο, κάντε κλικ στον τύπο γραφικού SmartArt που θέλετε. 4. Στο κεντρικό παράθυρο, εντοπίστε και κάντε κλικ στη διάταξη που θέλετε και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί OK. Συμβουλή: Για να δείτε προεπισκόπηση κάποιας διάταξης, κάντε κλικ στη διάταξη. Η προεπισκόπηση εμφανίζεται στο παράθυρο στα δεξιά. Προσθήκη εναλλαγής διαφανειών

15 Οι εναλλαγές διαφανειών είναι εφέ με κίνηση που εμφανίζονται όταν μετακινήστε από μία διαφάνεια στην επόμενη. Το Office PowerPoint 2007 παρέχει πολλούς τύπους εναλλαγών διαφανειών, συμπεριλαμβανομένων των τυπικών σβησιμάτων, αποκαλύψεων, αποκοπών και καλύψεων, αλλά και πιο ασυνήθιστες εναλλαγές, όπως εφέ τροχού και σκακιέρας. Στην καρτέλα Κινήσεις, στην ομάδα Μετάβαση σε αυτήν τη διαφάνεια, κάντε κλικ στην εναλλαγή που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Σημειώσεις: Για προεπισκόπηση του τρόπου εμφάνισης της τρέχουσας διαφάνειας με μια συγκεκριμένη εναλλαγή, τοποθετήστε το δείκτη στη μικρογραφία της εναλλαγής. γραμμή μικρογραφιών. Για να δείτε μικρογραφίες περισσότερων εναλλαγών, κάντε κλικ στα βέλη δίπλα στη να την εφαρμόσετε. Εάν αργότερα αποφασίσετε ότι θέλετε κάποια άλλη εναλλαγή, κάντε κλικ σε αυτήν για Μπορείτε να κάνετε άλλες επιλογές στην ομάδα Μετάβαση σε αυτήν τη διαφάνεια για να ελέγξετε την ταχύτητα της εναλλαγής, να προσθέσετε ήχο και να εφαρμόσετε την ίδια εναλλαγή σε όλες τις διαφάνειες στην παρουσίαση. Προσθήκη υπερ-συνδέσεων Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υπερσυνδέσεις για να μετακινηθείτε από τη μία διαφάνεια σε άλλη, σε δίκτυο ή σε τοποθεσία στο Internet ή ακόμη και σε άλλο αρχείο ή άλλο πρόγραμμα. 1. Επιλέξτε το κείμενο στο οποίο θέλετε να κάνετε κλικ για να ενεργοποιηθεί η υπερσύνδεση. Εναλλακτικά, μπορείτε να επιλέξετε ένα αντικείμενο (ένα στοιχείο clip art, για παράδειγμα, ή ένα γραφικό SmartArt). 2. Στην καρτέλα Εισαγωγή, στην ομάδα Συνδέσεις, κάντε κλικ στο στοιχείο Υπερ-σύνδεση.

16 Στο παράθυρο διαλόγου Εισαγωγή υπερ-σύνδεσης κάντε κλικ στο κατάλληλο κουμπί στο πλαίσιο Οι θέσεις μου για τον προορισμό της σύνδεσής σας (δηλαδή για τη θέση που θα σας οδηγήσει αυτή η σύνδεση). Για να μεταβείτε σε άλλη διαφάνεια στην παρουσίασή σας, για παράδειγμα, κάντε κλικ στο στοιχείο Θέση μέσα στο έγγραφο. 4. Εντοπίστε και κάντε κλικ στη θέση προορισμού, κάντε τις αλλαγές που θέλετε στα πλαίσια Να εμφανίζεται το κείμενο και Διεύθυνση και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί OK. Έλεγχος ορθογραφίας και προεπισκόπηση της παρουσίασης Όταν όλες οι διαφάνειες έχουν την εμφάνιση που θέλετε, υπάρχουν δύο ακόμη βήματα για να ολοκληρώσετε την παρουσίασή σας. Ορθογραφικός έλεγχος της παρουσίασης Αν και ο ορθογραφικός έλεγχος είναι αυτόματα ενεργοποιημένος στο Office PowerPoint 2007, είναι καλή ιδέα να ελέγξετε ξανά την ορθογραφία αφού ολοκληρώσετε την εργασία στην παρουσίαση: 1. Πιέστε το συνδυασμό πλήκτρων CTRL+HOME για να μετακινηθείτε στο επάνω μέρος της παρουσίασης. 2. Στην καρτέλα Αναθεώρηση, στην ομάδα Εργαλεία ελέγχου, κάντε κλικ στο στοιχείο Ορθογραφικός έλεγχος. Εάν το Office PowerPoint 2007 βρει ορθογραφικά λάθη, εμφανίζεται ένα παράθυρο διαλόγου και η πρώτη λέξη με ορθογραφικό λάθος που βρήκε ο ορθογραφικός έλεγχος είναι επιλεγμένη. Δηλώστε πώς θέλετε να επιλυθεί το κάθε λάθος που εντοπίζει το πρόγραμμα. Αφού επιλύσετε μία εσφαλμένη λέξη, το πρόγραμμα επιλέγει την επόμενη κ.ο.κ. Προεπισκόπηση της παρουσίασης ως προβολή παρουσίασης

17 Για να προβάλετε την παρουσίασή σας στην οθόνη του υπολογιστή με τη μορφή ακριβώς που θα έχει όταν θα την παρουσιάζετε στο κοινό, κάντε τα εξής: 1. Στην καρτέλα Προβολή παρουσίασης, στην ομάδα Έναρξη παρουσίασης, κάντε ένα από τα εξής. Για να ξεκινήσετε με την πρώτη διαφάνεια στην παρουσίαση, κάντε κλικ στο στοιχείο Από την αρχή. Για να ξεκινήσετε με τη διαφάνεια που εμφανίζεται στο παράθυρο Διαφάνεια, κάντε κλικ στο στοιχείο Από την τρέχουσα διαφάνεια. Η παρουσίαση ανοίγει σε προβολή παρουσίασης. 2. Κάντε κλικ για να μεταβείτε στην επόμενη διαφάνεια. Συμβουλή: Για να επιστρέψετε σε κανονική προβολή οποιαδήποτε στιγμή, πιέστε το πλήκτρο ESC. Μπορείτε να κάνετε προεπισκόπηση της παρουσίασής σας οποιαδήποτε στιγμή κατά τη δημιουργία της. Πληροφορίες για τον τρόπο προετοιμασίας για προβολή της παρουσίασής σας Τώρα που ολοκληρώσατε την παρουσίασή σας, η συνέχεια εξαρτάται από το ποιος θα κάνει την παρουσίαση, από το που θα γίνει και από τον εξοπλισμό που θα χρησιμοποιηθεί: Θα εκτελέσετε την παρουσίασή σας στον υπολογιστή στον οποίο έχει δημιουργηθεί, σε κάποιον άλλο υπολογιστή ή θα την μεταδώσετε μέσω CD ή τοποθεσίας δικτύου; Θα κάνετε την παρουσίασή σας ζωντανά, θα την παρουσιάσει κάποιος άλλος ή θα εκτελείται χωρίς επίβλεψη; Ανάλογα με τις απαντήσεις σας, ίσως χρειαστεί να ολοκληρώσετε τις ακόλουθες διαδικασίες με τη σειρά που αναφέρονται, με διαφορετική σειρά ή (σε ορισμένες περιπτώσεις) να τις παρακάμψετε:

18 Χρονισμός και ώρα Είναι σημαντικό να προβλέψετε αρκετό χρόνο ώστε το άτομο που θα κάνει την παρουσίαση να είναι βέβαιο ότι συμφωνεί με το πρόγραμμα (συμπεριλαμβανομένου χρόνου στο τέλος για ερωτήσεις, εάν προβλέπεται κάτι τέτοιο) και ότι έχουν γίνει αρκετές πρόβες. Είναι καλή ιδέα να κάνετε πρόβα της παρουσίασης στο χώρο που θα δοθεί, χρησιμοποιώντας τον εξοπλισμό που θα χρησιμοποιηθεί και, κατά προτίμηση, με παρουσία ενός ή δύο ατόμων. Με αυτόν τον τρόπο, ο εισηγητής θα αποκτήσει άνεση με την εγκατάσταση και το ζωντανό κοινό και τα σχόλια από αυτό το κοινό είναι χρήσιμα για να εντοπιστούν στοιχεία που ίσως χρειάζονται αναθεώρηση πριν την πραγματική παρουσίαση. Εκτύπωση σημειώσεων ακροατηρίου και ομιλητή Μπορείτε να εκτυπώσετε την παρουσίασή σας είτε ως σημειώσεις ομιλητή είτε ως σημειώσεις ακροατηρίου: o Στις σημειώσεις ομιλητή εμφανίζεται μία διαφάνεια στο επάνω μέρος κάθε εκτυπωμένης σελίδας και το περιεχόμενο του παραθύρου Σημειώσεις για τη συγκεκριμένη διαφάνεια στο κάτω μέρος της σελίδας και ο ομιλητής μπορεί να τις χρησιμοποιήσει ως κείμενο για ανάγνωση ή ως διάρθρωση κατά τη διάρκεια της παρουσίασης. Μπορεί επίσης να τις διανείμει στο κοινό,. ώστε όλοι να έχουν πλήρεις πληροφορίες για την παρουσίαση. o Στις σημειώσεις ακροατηρίου περιλαμβάνονται μία, δύο, τρεις, τέσσερις, έξι ή εννέα διαφάνειες ανά εκτυπωμένη σελίδα και χρησιμοποιούνται σε περιπτώσεις που δεν είναι επιθυμητό να περιλαμβάνεται το περιεχόμενο του παραθύρου Σημειώσεις στο υλικό που διανέμετε στο κοινό. (Οι σημειώσεις ακροατηρίου με τρεις διαφάνειες ανά σελίδα περιλαμβάνουν χώρο με διαγράμμιση, όπου τα μέλη του ακροατηρίου μπορούν να γράψουν σημειώσεις.) Πακέτο για διανομή σε CD ή μέσω Web Όταν χρησιμοποιείτε τη δυνατότητα "Πακέτο για CD" για να αντιγράψετε την ολοκληρωμένη παρουσίαση PowerPoint σε CD σε θέση στο δίκτυο ή στο σκληρό δίσκο του υπολογιστή σας, το Πρόγραμμα προβολής Microsoft Office PowerPoint 2007 και τυχόν αρχεία που είναι συνδεδεμένα με την παρουσίασή σας (όπως ταινίες ή ήχοι) αντιγράφονται επίσης. Με αυτόν τον τρόπο, όλα τα στοιχεία της παρουσίασης περιλαμβάνονται και τα άτομα που

19 δεν έχουν εγκαταστήσει το Office PowerPoint 2007 στους υπολογιστές τους μπορούν να προβάλουν την παρουσίαση. Οι προβολές στο PowerPoint Επισκόπηση των προβολών του PowerPoint Το PowerPoint διαθέτει τέσσερις κύριες προβολές: την "Κανονική" προβολή, την Προβολή ταξινόμησης διαφανειών, την Προβολή σελίδας σημειώσεων και την Προβολή παρουσίασης. Ό,τι ήταν γνωστό ως μενού Προβολή σε προηγούμενες εκδόσεις του PowerPoint είναι τώρα στη καρτέλα Προβολή στο Microsoft Office PowerPoint Η καρτέλα Προβολή βρίσκεται στην Κορδέλα. Κανονική προβολή Η "Κανονική" προβολή είναι το κύριο παράθυρο επεξεργασίας, όπου γράφετε και σχεδιάζετε την παρουσίασή σας. Η συγκεκριμένη προβολή διαθέτει τέσσερις περιοχές εργασίας: Καρτέλα "Διάρθρωση" Αυτή είναι η ιδανική θέση για να αρχίσετε να γράφετε το περιεχόμενο να συγκεντρώνετε τις ιδέες σας, να σχεδιάζετε τον τρόπο παρουσίασής τους και να μετακινείτε τις διαφάνειες και το κείμενο. Η καρτέλα "Διάρθρωση" εμφανίζει το κείμενο της διαφάνειας σε μορφή διάρθρωσης.

20 Καρτέλα "Διαφάνειες Αυτή είναι η ιδανική θέση για να προβάλετε τις διαφάνειες της παρουσίασής σας με μέγεθος μικρογραφίας, ενόσω κάνετε επεξεργασία. Με τις μικρογραφίες διευκολύνεται η περιήγησή σας στην παρουσίαση και η εξέταση των επιδράσεων οποιωνδήποτε αλλαγών κάνετε στη σχεδίαση. Εδώ, μπορείτε επίσης να αλλάξετε με ευκολία τη σειρά των διαφανειών, να προσθέσετε ή να διαγράψετε διαφάνειες. Παράθυρο "Διαφάνεια" Στο επάνω, δεξί τμήμα του παραθύρου του PowerPoint, το παράθυρο "Διαφάνειες" εμφανίζει μια μεγάλη προβολή της τρέχουσας διαφάνειας. Με την προβολή της τρέχουσας διαφάνειας μπορείτε να προσθέσετε κείμενο, να εισαγάγετε εικόνες, πίνακες, γραφικά SmartArt, γραφήματα, αντικείμενα σχεδίασης, πλαίσια κειμένου, ταινίες, ήχους, υπερ-συνδέσεις και κινούμενες εικόνες. Παράθυρο "Σημειώσεις" Στο παράθυρο Σημειώσεις", κάτω από το παράθυρο "Διαφάνεια", μπορείτε να πληκτρολογήσετε τις σημειώσεις που θα εφαρμοστούν στην τρέχουσα διαφάνεια. Αργότερα, μπορείτε να εκτυπώσετε τις σημειώσεις σας και να ανατρέχετε σε αυτές ενόσω εκτελείτε την παρουσίαση. Επίσης, μπορείτε να εκτυπώσετε τις σημειώσεις για να τις δώσετε στο ακροατήριο ή να τις συμπεριλάβετε στην παρουσίαση που θα δώσετε στο ακροατήριο ή θα δημοσιεύσετε σε μια ιστοσελίδα. Μπορείτε να κάνετε εναλλαγή της καρτέλας "Διαφάνειες" και "Διάρθρωση". Όταν το παράθυρο γίνεται υπερβολικά στενό, τότε οι καρτέλες "Διαφάνειες" και "Διάρθρωση" εμφανίζουν σύμβολα. Για να αλλάξετε την εμφάνιση της καρτέλας "Διαφάνειες" ή "Διάρθρωση", ανατρέξτε στην ενότητα Εμφάνιση ή απόκρυψη της καρτέλας "Διαφάνειες" ή "Διάρθρωση". Προβολή ταξινόμησης διαφανειών Η Προβολή ταξινόμησης διαφανειών είναι μια προβολή των διαφανειών σας σε μορφή μικρογραφιών. Προβολή σελίδας σημειώσεων

21 Μπορείτε να πληκτρολογήσετε τις σημειώσεις σας στο παράθυρο "Σημειώσεις", το οποίο βρίσκεται ακριβώς κάτω από το παράθυρο "Διαφάνεια" στην Κανονική προβολή. Ωστόσο, εάν θέλετε να προβάλετε τις σημειώσεις σας και να εργαστείτε με αυτές σε μορφή πλήρους σελίδας, στην καρτέλα Προβολή στην ομάδα Προβολή Παρουσίασης, κάντε κλικ στην εντολή Σελίδα Σημειώσεων. Προβολή παρουσίασης Η Προβολή παρουσίασης καταλαμβάνει ολόκληρη την οθόνη του υπολογιστή, όπως μια πραγματική παρουσίαση. Στη συγκεκριμένη προβολή, βλέπετε την παρουσίασή σας με τον τρόπο που θα εμφανιστεί στο ακροατήριο. Μπορείτε να δείτε τον τρόπο με τον οποίο θα εμφανιστούν τα γραφικά, οι χρονισμοί, οι ταινίες, τα εφέ κίνησης και τα εφέ μετάβασης, κατά τη διάρκεια της πραγματικής παρουσίασης. Πληροφορίες για την παράδοση μίας παρουσίασης ενόσω προβάλετε τις σημειώσεις σάς (κρύβοντας τις σημειώσεις σας από το ακροατήριο), δείτε στο Παράδοση παρουσίασης σε δύο οθόνες με χρήση της προβολής "Παρουσιαστής". Ορισμός παρουσίασης ως προεπιλογής Όταν αλλάζετε την προεπιλεγμένη προβολή με κάποια άλλη που εξυπηρετεί καλύτερα την εργασία σας, τότε PowerPoint ανοίγει πάντοτε στη συγκεκριμένη προβολή. Μεταξύ των προβολών που

Γνωρίστε το χώρο εργασίας του PowerPoint

Γνωρίστε το χώρο εργασίας του PowerPoint Γνωρίστε το χώρο εργασίας του PowerPoint Για να εκκινήσουμε το Office PowerPoint 2007 ακολουθούμε τα εξής βήματα: Έναρξη à Όλα τα προγράμματα PowerPoint 2007. à Microsoft Office à Microsoft Office Όταν

Διαβάστε περισσότερα

Microsoft PowerPoint 2007

Microsoft PowerPoint 2007 Information Technology Services and Solutions Σύμβουλοι Μηχανογράφησης και Εκπαίδευσης Στεφ. Σκουλούδη 27, Καλλίπολη, Πειραιάς 210 45 38 177 http://www.itss.gr/ Microsoft PowerPoint 2007 Κωνσταντίνος Κωβαίος

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Το Microsoft Word 2013 έχει διαφορετική εμφάνιση από προηγούμενες εκδόσεις. Γι αυτό το λόγο, δημιουργήσαμε αυτόν τον οδηγό για να ελαχιστοποιήσουμε την καμπύλη εκμάθησης. Γραμμή

Διαβάστε περισσότερα

POWERPOINT 2003. Είναι το δημοφιλέστερο πρόγραμμα παρουσιάσεων.

POWERPOINT 2003. Είναι το δημοφιλέστερο πρόγραμμα παρουσιάσεων. POWERPOINT 2003 1. Τι είναι το PowerPoint (ppt)? Είναι το δημοφιλέστερο πρόγραμμα παρουσιάσεων. 2. Τι δυνατότητες έχει? Δημιουργία παρουσίασης. Μορφοποίηση παρουσίασης. Δημιουργία γραφικών. Δημιουργία

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Το Microsoft Excel 2013 έχει διαφορετική εμφάνιση από προηγούμενες εκδόσεις. Γι αυτό το λόγο, δημιουργήσαμε αυτόν τον οδηγό για να ελαχιστοποιήσουμε την καμπύλη εκμάθησης. Προσθήκη

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. 1 Προετοιμασία βιβλίου εργασίας 47. 2 Εργασία με δεδομένα και πίνακες Excel 75. Ευχαριστίες...11. Εισαγωγή στο Microsoft Excel 2010...

Περιεχόμενα. 1 Προετοιμασία βιβλίου εργασίας 47. 2 Εργασία με δεδομένα και πίνακες Excel 75. Ευχαριστίες...11. Εισαγωγή στο Microsoft Excel 2010... Περιεχόμενα Ευχαριστίες...11 Εισαγωγή στο Microsoft Excel 2010...13 Τροποποίηση της εμφάνισης της Κορδέλας...29 Χαρακτηριστικά και συμβάσεις του βιβλίου...35 Χρήση των αρχείων εξάσκησης...37 Βοήθεια...41

Διαβάστε περισσότερα

Ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση της Αυτόματης προσαρμογής κειμένου

Ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση της Αυτόματης προσαρμογής κειμένου - 117-2. Στο παράθυρο διαλόγου Επιλογές, κάντε κλικ στην καρτέλα Επεξεργασία και κατόπιν επιλέξτε ή απαλείψτε το πλαίσιο ελέγχου Να επιτρέπεται η μεταφορά και η απόθεση κελιών. Ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

Μορφοποίηση εικόνων. Εισαγωγή. Στόχος κεφαλαίου

Μορφοποίηση εικόνων. Εισαγωγή. Στόχος κεφαλαίου Περιεχόμενα Κεφάλαιο 1: Προετοιμασία παρουσίασης...1 Κεφάλαιο 2: Διαχείριση διαφανειών...18 Κεφάλαιο 3: Διαχείριση γραφικών...31 Κεφάλαιο 4: Επεξεργασία εικόνων με το Adobe Photoshop...56 Κεφάλαιο 5: Μορφοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

B) Ετοιμάζοντας μια Παρουσίαση

B) Ετοιμάζοντας μια Παρουσίαση B) Ετοιμάζοντας μια Παρουσίαση Τι είναι μια παρουσίαση με τη βοήθεια ηλεκτρονικού υπολογιστή Ο υπολογιστής με την κατάλληλη εφαρμογή, μπορεί να μας βοηθήσει στη δημιουργία εντυπωσιακών εγγράφων, διαφανειών

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Μέρος 1: Βασικές έννοιες της πληροφορικής... 13. Πρόλογος... 11

Περιεχόμενα. Μέρος 1: Βασικές έννοιες της πληροφορικής... 13. Πρόλογος... 11 Περιεχόμενα Πρόλογος... 11 Μέρος 1: Βασικές έννοιες της πληροφορικής... 13 1.1 Windows XP... 15 1.2 Επιφάνεια εργασίας... 19 1.3 Γραμμή εργασιών... 24 1.4 Χειρισμός παραθύρων... 30 1.5 Μενού... 36 1.6

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήσης λογισμικού οργάνωσης γραφείου: PowerPoint 2007 Επιμέλεια κειμένων: Ελένη Καραγεώργου-Βράντζα

Οδηγός χρήσης λογισμικού οργάνωσης γραφείου: PowerPoint 2007 Επιμέλεια κειμένων: Ελένη Καραγεώργου-Βράντζα - 317-2. Στην περιοχή Εργαλεία SmartArt, στην καρτέλα Μορφή, της ομάδας Στυλ WordArt, κάντε κλικ στο βέλος που βρίσκεται δίπλα από την επιλογή Γέμισμα κειμένου, και στη συνέχεια κάντε ένα από τα εξής:

Διαβάστε περισσότερα

PowerPoint 2007. Δημιουργία βασικής παρουσίασης στο PowerPoint 2007. Καθορισμός του αριθμού των διαφανειών που χρειάζονται

PowerPoint 2007. Δημιουργία βασικής παρουσίασης στο PowerPoint 2007. Καθορισμός του αριθμού των διαφανειών που χρειάζονται PowerPoint 2007 Δημιουργία παρουσίασης Δημιουργία βασικής παρουσίασης στο PowerPoint 2007 Γνωρίστε το χώρο εργασίας του PowerPoint Ονομασία και αποθήκευση της παρουσίασής σας Προσθήκη, αναδιάταξη και διαγραφή

Διαβάστε περισσότερα

Google Apps για το Office 365 για επιχειρήσεις

Google Apps για το Office 365 για επιχειρήσεις Google Apps για το Office 365 για επιχειρήσεις Πραγματοποίηση της μετάβασης Το Office 365 για επιχειρήσεις έχει διαφορετική εμφάνιση από το Google Apps. Για το λόγο αυτό, όταν συνδεθείτε, θα δείτε αυτήν

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στο Libre Office Παρουσιάσεις με το Impress. Bάιος Κολοφωτιάς Επιστημονικός Συνεργάτης Sweng Lab A.Π.Θ

Εισαγωγή στο Libre Office Παρουσιάσεις με το Impress. Bάιος Κολοφωτιάς Επιστημονικός Συνεργάτης Sweng Lab A.Π.Θ Εισαγωγή στο Libre Office Παρουσιάσεις με το Impress Bάιος Κολοφωτιάς Επιστημονικός Συνεργάτης Sweng Lab A.Π.Θ Εισαγωγικά Οι παρουσιάσεις είναι μια εφαρμογή που χρησιμεύει στην παρουσίαση των εργασιών

Διαβάστε περισσότερα

Vodafone Business Connect

Vodafone Business Connect Vodafone Business Connect Vodafone Business WebHosting Αναλυτικός Οδηγός Χρήσης Photo Album Αναλυτικός οδηγός χρήσης: Photo Album Vodafone Business Connect - Υπηρεσίες φιλοξενίας εταιρικού e-mail & web

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΜΑΘΗΜΑ : Η/Υ I (ενότητα WINDOWS) ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ : ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ, Καθηγητής ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ : ΘΕΑΝΩ ΧΑΤΖΙΔΑΚΗ, Εργαστηριακό

Διαβάστε περισσότερα

Πίνακες, περιγράµµατα και σκίαση

Πίνακες, περιγράµµατα και σκίαση Πίνακες, περιγράµµατα και σκίαση Οι πίνακες Οι πίνακες είναι ορθογώνια πλαίσια που χωρίζονται σε γραµµές και στήλες. Η τοµή µιας γραµµής µε µια στήλη προσδιορίζει ένα κελί. Τα στοιχεία, που παρουσιάζουµε,

Διαβάστε περισσότερα

Το λογισμικό παρουσιάσεων Power Point 2007

Το λογισμικό παρουσιάσεων Power Point 2007 Το λογισμικό παρουσιάσεων Power Point 2007 Το πρόγραμμα PowerPoint είναι η «αίθουσα προβολών» του Office. Μια προβολή (παρουσίασης) του PowerPoint μπορεί να έχει ως στόχο να ενημερώσει, να διδάξει ή και

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Λίγα λόγια από το συγγραφέα... 7 1 Microsoft Word 2010... 9. 2 ημιουργία νέου εγγράφου... 17. 3 Το σύστημα Βοήθειας του Office...

Περιεχόμενα. Λίγα λόγια από το συγγραφέα... 7 1 Microsoft Word 2010... 9. 2 ημιουργία νέου εγγράφου... 17. 3 Το σύστημα Βοήθειας του Office... Περιεχόμενα Λίγα λόγια από το συγγραφέα... 7 1 Microsoft Word 2010... 9 2 ημιουργία νέου εγγράφου... 17 3 Το σύστημα Βοήθειας του Office... 31 4 Μετακίνηση σε έγγραφο και προβολές εγγράφου... 37 5 Επιλογή

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Περιβάλλον ηλεκτρονικού υπολογιστή...9 Επιφάνεια εργασίας...12 Διαχείριση αρχείων...15 Ιοί Η/Υ...21 Διαχείριση εκτυπώσεων...

Περιεχόμενα. Περιβάλλον ηλεκτρονικού υπολογιστή...9 Επιφάνεια εργασίας...12 Διαχείριση αρχείων...15 Ιοί Η/Υ...21 Διαχείριση εκτυπώσεων... Περιεχόμενα Περιβάλλον ηλεκτρονικού υπολογιστή...9 Επιφάνεια εργασίας...12 Διαχείριση αρχείων...15 Ιοί Η/Υ...21 Διαχείριση εκτυπώσεων...22 Περιβάλλον ηλεκτρονικού υπολογιστή...23 Επιφάνεια εργασίας...26

Διαβάστε περισσότερα

ιαγραφή πίνακα ή απαλοιφή των περιεχοµένων του...52 Συγχώνευση κελιών σε ένα, στον ίδιο πίνακα...53 ιαίρεση πίνακα και κελιών...53 Μετατροπή κειµένου

ιαγραφή πίνακα ή απαλοιφή των περιεχοµένων του...52 Συγχώνευση κελιών σε ένα, στον ίδιο πίνακα...53 ιαίρεση πίνακα και κελιών...53 Μετατροπή κειµένου ηµιουργία εγγράφου...3 ηµιουργία νέου, κενού εγγράφου...3 Από αντίγραφο υπάρχοντος εγγράφου...3 ηµιουργία επιστολής...3 ηµιουργία προτύπου εγγράφου...4 Μετατροπή εγγράφων...5 Μετατροπή ενός µόνο αρχείου

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΙΙ. OpenOffice 3.x Impress

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΙΙ. OpenOffice 3.x Impress ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΙΙ OpenOffice 3.x Impress Στόχοι: Με τη βοήθεια του οδηγού αυτού ο εκπαιδευόμενος θα μπορεί να: χρησιμοποιεί τα εργαλεία του Impress για δημιουργία παρουσιάσεων εμπλουτίζει τις παρουσιάσεις με

Διαβάστε περισσότερα

Επεξεργασία Κειμένου - Microsoft Word

Επεξεργασία Κειμένου - Microsoft Word Επεξεργασία Κειμένου - Microsoft Word 1) Έναρξη 1.1) Εκκίνηση Για να ξεκινήσουμε το Word, πατάμε στο κουμπί Εναρξη και από το μενού που εμφανίζεται επιλέγουμε Προγράμματα και Microsoft Word. Η εφαρμογή

Διαβάστε περισσότερα

Χρήση του Office 365 σε τηλέφωνο Android

Χρήση του Office 365 σε τηλέφωνο Android Χρήση του Office 365 σε τηλέφωνο Android Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Έλεγχος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Ρυθμίστε το τηλέφωνο Android για αποστολή και λήψη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το λογαριασμό του Office

Διαβάστε περισσότερα

Ο Οδηγός γρήγορης εκκίνησης

Ο Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Ο Οδηγός γρήγορης εκκίνησης του Microsoft OneNote 2013 έχει διαφορετική εμφάνιση από προηγούμενες εκδόσεις. Γι αυτό το λόγο, δημιουργήσαμε αυτόν τον οδηγό για να ελαχιστοποιήσουμε την καμπύλη εκμάθησης.

Διαβάστε περισσότερα

Shift+γράμμα. Πατάμε τον τόνο (δί[λα στο L) και μετά το φωνήεν. Πως βάζουμε διαλυτικά; Πατάμε το Shift+ τόνο και μετά το φωνήεν (ι ή υ)

Shift+γράμμα. Πατάμε τον τόνο (δί[λα στο L) και μετά το φωνήεν. Πως βάζουμε διαλυτικά; Πατάμε το Shift+ τόνο και μετά το φωνήεν (ι ή υ) Βασικές λειτουργίες του πληκτρολογίου Αλλαγή μεταξύ Αγγλικών και Ελληνικών Όταν γράφουμε σε πεζά (μικρά) και θέλουμε να γράψουμε ένα γράμμα κεφαλαίο Όταν γράφουμε συνέχεια Κεφαλαία Για να γράψουμε ένα

Διαβάστε περισσότερα

6 Το μικρό βιβλίο για το ελληνικό Word 2010

6 Το μικρό βιβλίο για το ελληνικό Word 2010 Περιεχόμενα Κεφάλαιο 1 Microsoft Word 2010... 7 Κεφάλαιο 2 ημιουργία νέου εγγράφου... 13 Κεφάλαιο 3 Το σύστημα Βοήθειας του Office... 26 Κεφάλαιο 4 Μετακίνηση σε έγγραφο και προβολές εγγράφου... 31 Κεφάλαιο

Διαβάστε περισσότερα

Stellarium Εγχειρίδιο Οδηγιών

Stellarium Εγχειρίδιο Οδηγιών Προϋποθέσεις συστήματος: Windows (XP, Vista, 7) με DirectX 9.x και τελευταίες ServicePack ή MacOS X 10.3.x (ή υψηλότερη), κάρτα γραφικών 3D με υποστήριξη OpenGL, ελάχ. 512 MB RAM, 1 GB διαθέσιμος χώρος

Διαβάστε περισσότερα

Σύντομη περιγραφή 5. Για να ξεκινήσετε 6. Οι οθόνες του προγράμματος 8. Εγκατάσταση προγράμματος 6 Δημιουργία κωδικών χρήστη 7

Σύντομη περιγραφή 5. Για να ξεκινήσετε 6. Οι οθόνες του προγράμματος 8. Εγκατάσταση προγράμματος 6 Δημιουργία κωδικών χρήστη 7 Σύντομη περιγραφή 5 Για να ξεκινήσετε 6 Εγκατάσταση προγράμματος 6 Δημιουργία κωδικών χρήστη 7 Οι οθόνες του προγράμματος 8 Αρχική οθόνη 8 Στοιχεία ασθενή 9 Εργασίες - Ραντεβού 10 Εικόνες 11 Ημερολόγιο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ WEBCAM STATION EVOLUTION

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ WEBCAM STATION EVOLUTION ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ WEBCAM STATION EVOLUTION ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Κάνοντας κλικ σε έναν τίτλο σε αυτόν τον πίνακα περιεχομένων, θα εμφανιστεί η αντίστοιχη παράγραφος 1. 2. 3. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 3 ΡΥΘΜΙΣΗ ΗΧΟΥ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ 4 ΕΜΦΑΝΙΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης του PowerSuite

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης του PowerSuite Το PowerSuite είναι η ολοκληρωμένη λύση απόδοσης για τον υπολογιστή σας. Ενσωματώνοντας το RegistryBooster, το DriverScanner και το SpeedUpMyPC σε ένα ενιαίο περιβάλλον εργασίας σάρωσης, το PowerSuite

Διαβάστε περισσότερα

Movie Maker (Δημιουργία βίντεο)

Movie Maker (Δημιουργία βίντεο) Movie Maker (Δημιουργία βίντεο) - Με πόσους τρόπους μπορούμε να διηγηθούμε μια ιστορία; - Μπορούμε να την πούμε ο ένας στον άλλο. - Μπορούμε να την γράψουμε. - Μπορούμε να τη ζωγραφίσουμε κομμάτι-κομμάτι.

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε δεξιό κλικ πάνω σε ένα επιλεγμένο αρχείο και επιλέξτε Μετακίνηση ή. ή Επιλέξτε Αποκοπή από την καρτέλα Αρχική της κορδέλας.

Κάντε δεξιό κλικ πάνω σε ένα επιλεγμένο αρχείο και επιλέξτε Μετακίνηση ή. ή Επιλέξτε Αποκοπή από την καρτέλα Αρχική της κορδέλας. Kεφάλαιο 7: Το Ιεραρχικό Σύστημα Φακέλων των Windows 113 φάκελος προορισμού αντιγραμμένα αρχεία Τα αρχεία αντιγράφονται στον προορισμό τους. Παρατηρήστε ότι τα αρχεία έχουν παραμείνει και στην αρχική τους

Διαβάστε περισσότερα

Μενού Προβολή. Προβολές εγγράφου

Μενού Προβολή. Προβολές εγγράφου Μενού Προβολή Προβολές εγγράφου Το Word παρέχει πέντε διαφορετικού είδους προβολές στον χρήστη, οι οποίες και βρίσκονται στο μενού Προβολή (View). Εναλλακτικά μπορούμε να επιλέξουμε το είδος προβολής που

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Βασικά έγγραφα του Word. 1 Εξερεύνηση του Word 2010 35. 2 Επεξεργασία και έλεγχος κειμένου 71. 3 Αλλαγή της εμφάνισης του κειμένου 107

Περιεχόμενα. Βασικά έγγραφα του Word. 1 Εξερεύνηση του Word 2010 35. 2 Επεξεργασία και έλεγχος κειμένου 71. 3 Αλλαγή της εμφάνισης του κειμένου 107 Περιεχόμενα Εισαγωγή στο Microsoft Word 2010...11 Αλλαγή της εμφάνισης της Κορδέλας...15 Χαρακτηριστικά και συμβάσεις του βιβλίου...21 Χρήση των αρχείων εξάσκησης...23 Βοήθεια...27 Μέρος 1 Βασικά έγγραφα

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργία παρουσιάσεων (Power Point)

Δημιουργία παρουσιάσεων (Power Point) Δημιουργία παρουσιάσεων (Power Point) Το πρόγραμμα PowerPoint είναι η «αίθουσα προβολών» του Office. Μια προβολή (παρουσίασης) του PowerPoint μπορεί να έχει ως στόχο να ενημερώσει, να διδάξει ή και να

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Χρήση του Office 365 σε τηλέφωνο Windows Phone Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Έλεγχος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Ρυθμίστε το Windows Phone για αποστολή και λήψη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το λογαριασμό του

Διαβάστε περισσότερα

Κοινή χρήση πόρων με τα Windows XP

Κοινή χρήση πόρων με τα Windows XP Κοινή χρήση πόρων με τα Windows XP Α. Κοινή χρήση αρχείων και φακέλων Θα μάθετε: Να θέτετε σε κοινή χρήση ένα αρχείο ή ένα φάκελο του υπολογιστή με τα Windows XP. Να θέτετε σε κοινή χρήση στο δίκτυο μουσική,

Διαβάστε περισσότερα

Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού. Μάθημα: Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές (ΜΚ0203) Μάθημα 1: Δημιουργία παρουσιάσεων - Μέρος Α

Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού. Μάθημα: Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές (ΜΚ0203) Μάθημα 1: Δημιουργία παρουσιάσεων - Μέρος Α Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού Μάθημα: Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές (ΜΚ0203) PowerPoint Μάθημα 1: Δημιουργία παρουσιάσεων - Μέρος Α Μαρίνα Παπαστεργίου, Επίκουρος Καθηγήτρια

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργία η-μαθήματος με τη. 3 ο Μέρος Εισαγωγή πληροφοριών: δημιουργία ιστοσελίδας

Δημιουργία η-μαθήματος με τη. 3 ο Μέρος Εισαγωγή πληροφοριών: δημιουργία ιστοσελίδας Δημιουργία η-μαθήματος με τη χρήση του Moodle 3 ο Μέρος Εισαγωγή πληροφοριών: δημιουργία ιστοσελίδας Δημιουργία η-μαθήματος με τη χρήση του Moodle 3 ο Μέρος Εισαγωγή πληροφοριών: δημιουργία ιστοσελίδας

Διαβάστε περισσότερα

Microsoft Word. 1) Έναρξη

Microsoft Word. 1) Έναρξη Microsoft Word 1) Έναρξη 1.1) Εκκίνηση Για να ξεκινήσουμε το Word, πατάμε στο κουμπί Εναρξη και από το μενού που εμφανίζεται επιλέγουμε Προγράμματα και Microsoft Word. Η εφαρμογή Word ξεκινά και εμφανίζεται

Διαβάστε περισσότερα

MANAGER SIDE BAR. Μία άλλη λειτουργία είναι το ξυπνητήρι. Μπορείτε να ορίσετε τον χρόνο υπενθύμισης. Μετά την λήξη του χρόνου θα ειδοποιηθείτε ηχητικά

MANAGER SIDE BAR. Μία άλλη λειτουργία είναι το ξυπνητήρι. Μπορείτε να ορίσετε τον χρόνο υπενθύμισης. Μετά την λήξη του χρόνου θα ειδοποιηθείτε ηχητικά MANAGER SIDE BAR Η Manager side bar είναι μία εφαρμογή σχεδιασμένη να προσφέρει μια σειρά από λειτουργίες και ευκολίες σε κάθε χρήστη Η/Υ προχωρημένο ή αρχάριο. Βασική λειτουργία της εφαρμογής είναι ότι

Διαβάστε περισσότερα

Microsoft Word 2007. Information Technology Services and Solutions. Σύμβουλοι Μηχανογράφησης και Εκπαίδευσης

Microsoft Word 2007. Information Technology Services and Solutions. Σύμβουλοι Μηχανογράφησης και Εκπαίδευσης Information Technology Services and Solutions Σύμβουλοι Μηχανογράφησης και Εκπαίδευσης Στεφ. Σκουλούδη 27, Καλλίπολη, Πειραιάς 210 45 38 177 http://www.itss.gr/ Microsoft Word 2007 Κωνσταντίνος Κωβαίος

Διαβάστε περισσότερα

ρ. Μάρκος Ν. ενδρινός Καθηγητής Πληροφορικής ΤΕΙ-Α Microsoft Office Power Point 2003

ρ. Μάρκος Ν. ενδρινός Καθηγητής Πληροφορικής ΤΕΙ-Α Microsoft Office Power Point 2003 ρ. Μάρκος Ν. ενδρινός Καθηγητής Πληροφορικής ΤΕΙ-Α Microsoft Office Power Point 2003 8-10 Νοεµβρίου 2010 1 1. PowerPoint. Ενας επεξεργαστής παρουσιάσεων. Το PowerPoint είναι ένα πρόγραµµα, ίσως όχι τόσο

Διαβάστε περισσότερα

SMART Ink. Λειτ ουργικά συστ ήματ α Windows. Οδηγός χρήστ η

SMART Ink. Λειτ ουργικά συστ ήματ α Windows. Οδηγός χρήστ η SMART Ink Λειτ ουργικά συστ ήματ α Windows Οδηγός χρήστ η Σημείωση για το εμπορικό σήμα Τα SMART Ink, SMART Notebook, SMART Meetin Pro, Bridit, smarttech, το λογότυπο της SMART loo και όλα τα σλόγκαν της

Διαβάστε περισσότερα

Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α

Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α 1 Windows 8.1 1.1 Βασικές Έννοιες Πληροφορικής και Επικοινωνιών Εισαγωγή 19 Τι είναι ο Ηλεκτρονικός Υπολογιστής 20 Κατηγορίες Υπολογιστών 21 Κύρια μέρη ενός Προσωπικού Υπολογιστή

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ Σημειώσεις και ειδοποιήσεις ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ΣΗΜΕΙΩΣΗ υποδεικνύει σημαντικές πληροφορίες που σας βοηθούν να χρησιμοποιείτε καλύτερα τον υπολογιστή σας. ΠΡΟΣΟΧΗ:

Διαβάστε περισσότερα

Microsoft Office Excel 2007

Microsoft Office Excel 2007 Σημειώσεις για την εφαρμογή Microsoft Office Excel 2007 Μαυρίδης Ανέστης Δρ Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Μηχανικός Η/Υ Ξάνθη, Σεπτέμβριος 2014 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Σημειώσεις για το σχολικό έτος 2014-2015 Microsoft

Διαβάστε περισσότερα

Επιμέλεια: Κωλέτσου Ευτυχία email: efi.unipi@gmail.com Web: http://www.ekoletsou.gr

Επιμέλεια: Κωλέτσου Ευτυχία email: efi.unipi@gmail.com Web: http://www.ekoletsou.gr MS-WORD Επιμέλεια: Κωλέτσου Ευτυχία email: efi.unipi@gmail.com Web: http://www.ekoletsou.gr Ξεκινώντας με το WORD Επιμέλεια: ΚΩΛΕΤΣΟΥ ΕΥΤΥΧΙΑ A ναμφισβήτητα, τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα προγράμματα στους

Διαβάστε περισσότερα

Ενημέρωση σε Windows 8.1 από τα Windows 8

Ενημέρωση σε Windows 8.1 από τα Windows 8 Ενημέρωση σε Windows 8.1 από τα Windows 8 Τα Windows 8.1 και τα Windows RT 8.1 είναι βασισμένα στα Windows 8 και στα Windows RT, για να σας προσφέρουν βελτιώσεις στην εξατομίκευση, την αναζήτηση, τις εφαρμογές,

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Περιβάλλον ηλεκτρονικού υπολογιστή...9 Επιφάνεια εργασίας...12 Διαχείριση αρχείων...15 Ιοί Η/Υ...21 Διαχείριση εκτυπώσεων...

Περιεχόμενα. Περιβάλλον ηλεκτρονικού υπολογιστή...9 Επιφάνεια εργασίας...12 Διαχείριση αρχείων...15 Ιοί Η/Υ...21 Διαχείριση εκτυπώσεων... Περιεχόμενα Περιβάλλον ηλεκτρονικού υπολογιστή...9 Επιφάνεια εργασίας...12 Διαχείριση αρχείων...15 Ιοί Η/Υ...21 Διαχείριση εκτυπώσεων...22 Περιβάλλον ηλεκτρονικού υπολογιστή...23 Επιφάνεια εργασίας...26

Διαβάστε περισσότερα

Αναλυτικές οδηγίες για τη δημιουργία προσβάσιμων εγγράφων με το MS-Word 2013

Αναλυτικές οδηγίες για τη δημιουργία προσβάσιμων εγγράφων με το MS-Word 2013 Γεώργιος Κουρουπέτρογλου Αναλυτικές οδηγίες για τη δημιουργία προσβάσιμων εγγράφων με το MS-Word 2013 Έκδοση: 1.0 Αθήνα 2014 Έργο «Κεντρικό Μητρώο Ελληνικών Ανοικτών Μαθημάτων» http://ocw-project.gunet.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ MICROSOFT WORD XP. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν!

ΤΟ MICROSOFT WORD XP. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν! XP ΚΑΡΤΕΛΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 1 Το Microsoft Word είναι ένα πρόγραμμα στον υπολογιστή που σας βοηθά να γράφετε όμορφα κείμενα στα οποία μπορείτε να προσθέσετε εικόνες, γραφικά ακόμα και ήχους. Aφού γράψετε ένα κείμενο,

Διαβάστε περισσότερα

www.costaschatzinikolas.gr

www.costaschatzinikolas.gr ECDL CORE ΕΝΟΤΗΤΑ 6 Παρουσιάσεις Microsoft Powerpoint Επαναληπτικές Ερωτήσεις Εξετάσεων ECDL CORE ΕΝΟΤΗΤΑ 6 Παρουσιάσεις Microsoft Powerpoint Επαναληπτικές Ερωτήσεις Εξετάσεων Δημιουργία - Συγγραφή Costas

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Εισαγωγή στο Word 2003...9. Βασικές μορφοποιήσεις κειμένων... 41. Κεφάλαιο 1. Κεφάλαιο 2

Περιεχόμενα. Εισαγωγή στο Word 2003...9. Βασικές μορφοποιήσεις κειμένων... 41. Κεφάλαιο 1. Κεφάλαιο 2 Περιεχόμενα Κεφάλαιο 1 Εισαγωγή στο Word 2003...9 Η οθόνη του Word... 9 Δημιουργία νέου εγγράφου... 14 Προσθήκη και διαγραφή κειμένου... 17 Πρώτα επιλογή, μετά εργασία... 18 Εύρεση και αντικατάσταση κειμένου...

Διαβάστε περισσότερα

Άλλες Τεχνικές Βελτίωσης μιας Παρουσίασης

Άλλες Τεχνικές Βελτίωσης μιας Παρουσίασης Άλλες Τεχνικές Βελτίωσης μιας Παρουσίασης 3 ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ Προσθήκη ενοτήτων σε μια παρουσίαση Έλεγχος ορθογραφίας μιας παρουσίασης ΑΡΧΕΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

1. Τα τμήματα της επιφάνειας εργασίας των Windows

1. Τα τμήματα της επιφάνειας εργασίας των Windows 1. Τα τμήματα της επιφάνειας εργασίας των Windows Εικονίδια συντομεύσεων (αρχείου-φακέλου) Εικονίδια Ανενεργά Ενεργό Επιφάνεια (αρχείου-φακέλου) παράθυρα παράθυρο εργασίας Γραμμή μενού Γραμμή εργαλείων

Διαβάστε περισσότερα

a. Κάνουμε κλικ στο Δημιουργία Διαφάνειας c. Ξεκινούμε να γράφουμε την διαφάνεια a. Είναι η πρώτη διαφάνεια της σειράς

a. Κάνουμε κλικ στο Δημιουργία Διαφάνειας c. Ξεκινούμε να γράφουμε την διαφάνεια a. Είναι η πρώτη διαφάνεια της σειράς PowerPoint 1. Εισαγωγή διαφάνειας a. Κάνουμε κλικ στο Δημιουργία Διαφάνειας b. Επιλέγουμε το είδος της διαφάνειας που επιθυμούμε. Η πρώτη διαφάνεια συνήθως είναι η διαφάνεια τίτλου. c. Ξεκινούμε να γράφουμε

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες για τη Χρήση του Google Drive

Οδηγίες για τη Χρήση του Google Drive Οδηγίες για τη Χρήση του Google Drive Χαρπαντίδου Ζαχαρούλα Επιμορφώτρια Β επιπέδου ΠΕ 19-20 Υπεύθυνη ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Δράμας 2013 Περιεχόμενα Δημιουργία λογαριασμού στο Google Drive. 3 Διαχείριση του GoogleDrive..

Διαβάστε περισσότερα

Marmitek UltraViewPro 1

Marmitek UltraViewPro 1 IP CAMERA SERIES IP Eye Anywhere 10 11 20 21 470 IP RoboCam 10 11 21 541 641 ULTRAVIEW PRO ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1..1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ....1 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2.. 2 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ... 2 ΚΕΦΑΛΑΙΟ......3 ΧΡΗΣΗ MARMITEK Ultraview

Διαβάστε περισσότερα

Κ.Α.ΕΛ.Ε. Σημειώσεις επάνω στοn επεξεργαστή κειμένου Microsoft Word. Εισηγητής: Χαριτωνίδης Γεώργιος. Βόλος, Νοέμβριος 2008

Κ.Α.ΕΛ.Ε. Σημειώσεις επάνω στοn επεξεργαστή κειμένου Microsoft Word. Εισηγητής: Χαριτωνίδης Γεώργιος. Βόλος, Νοέμβριος 2008 Κ.Α.ΕΛ.Ε. Σημειώσεις επάνω στοn επεξεργαστή κειμένου Microsoft Word Βόλος, Νοέμβριος 2008 To Microsoft Word (έκδοση 2003) είναι ένας εξελιγμένος επεξεργαστής κειμένου, με τον οποίο μπορούμε να δημιουργήσουμε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ TEXNOΛΟΓΙΚΟ EΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΕΡΡΩΝ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΑΣΚΗΣΕΙΣ Εργαστηρίου για το MICROSOFT POWERPOINT Δρ. Ευάγγελος

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στο Dir Me Up

Εισαγωγή στο Dir Me Up Εισαγωγή στο Dr Me Up V2.00 / 2013-05-18 [Τα νέα χαρακτηριστικά από την προηγούμενη 1.30 έκδοση εμφανίζονται με μπλέ χρώμα] Bong Atttude 2013 Εισαγωγή 1/ Επιστρέψτε στην προηγούμενη τοποθεσία. 2/ Πηγαίνετε

Διαβάστε περισσότερα

4.1 Άνοιγμα υπάρχοντος βιβλίου εργασίας

4.1 Άνοιγμα υπάρχοντος βιβλίου εργασίας 4.1 Άνοιγμα υπάρχοντος βιβλίου εργασίας 4.1.1 Άνοιγμα υπάρχοντος βιβλίου εργασίας από βάση δεδομένων Όταν εκκινήσουμε τον Discoverer εμφανίζεται στην οθόνη μας το παράθυρο διαλόγου του βοηθητικού προγράμματος

Διαβάστε περισσότερα

Χρήση Η/Υ & Διαχείριση Αρχείων

Χρήση Η/Υ & Διαχείριση Αρχείων Χρήση Η/Υ & Διαχείριση Αρχείων Άσκηση 1: Επιλέξτε τη σωστή απάντηση 1. Ποιες από τις παρακάτω πορείες μας οδηγούν στο να επανεκκινήσουμε τον υπολογιστή μας; o Έναρξη Τερματισμός Επανεκκίνηση o Ctrl + Alt

Διαβάστε περισσότερα

Blog στο Wordpress. Επιμέλεια: Δέγγλερη Σοφία

Blog στο Wordpress. Επιμέλεια: Δέγγλερη Σοφία Blog στο Wordpress Επιμέλεια: Δέγγλερη Σοφία Περιεχόμενα Μετάβαση στο blog Σύνδεση ως διαχειριστής Πίνακας ελέγχου Εμφάνιση Ρυθμίσεις Άρθρα Σελίδες Πολυμέσα Σύνδεσμοι Widgets Μετάβαση στο blog Πληκτρολογούμε

Διαβάστε περισσότερα

Εργαλεία 3D για λογισμικό SMART Notebook 11.1. Οδηγός χρήστη

Εργαλεία 3D για λογισμικό SMART Notebook 11.1. Οδηγός χρήστη Εργαλεία 3D για λογισμικό SMART Notebook 11.1 Οδηγός χρήστη Δήλωση προϊόντος Αν δηλώσετε το προϊόν SMART, θα σας ειδοποιήσουμε για νέα χαρακτηριστικά και αναβαθμίσεις λογισμικού. Κάντε τη δήλωση online

Διαβάστε περισσότερα

Χρήση του πληκτρολογίου

Χρήση του πληκτρολογίου Χρήση του πληκτρολογίου Τρόπος οργάνωσης των πλήκτρων... 2 Πληκτρολόγηση κειμένου... 3 Χρήση συντομεύσεων πληκτρολογίου... 3 Χρήση των πλήκτρων περιήγησης... 5 Χρήση του αριθμητικού πληκτρολογίου... 5

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟΓΡΑΦΟΥ 2007

ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟΓΡΑΦΟΥ 2007 1. ΓΡΑΜΜΗ ΜΕΝΟΥ ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟΓΡΑΦΟΥ 2007 2. ΓΡΑΜΜΗ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ Κάθε μενού έχει τις δικές της δυνατότητες, όπως για παράδειγμα μόλις πατήσετε το κουμπί κεντρική βγαίνουν τα εικονίδια των δυνατοτήτων που

Διαβάστε περισσότερα

Αναλυτικός οδηγός της ενημέρωσης των Windows 8.1

Αναλυτικός οδηγός της ενημέρωσης των Windows 8.1 Αναλυτικός οδηγός της ενημέρωσης των Windows 8.1 Εγκατάσταση και ενημέρωση των Windows 8.1 Ενημερώστε το BIOS, εφαρμογές, προγράμματα οδήγησης και εκτελέστε το Windows Update Επιλέξτε τον τύπο εγκατάστασης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ KeyCERT EXPERT: ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ. Έκδοση 2.0

ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ KeyCERT EXPERT: ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ. Έκδοση 2.0 ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ KeyCERT EXPERT: ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ Έκδοση 2.0 MICROSOFT WORD EXPERT ΓΝΩΣΤΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ: ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ Το πρόγραμμα Microsoft Word Expert περιλαμβάνει εξαιρετικά χρήσιμες δυνατότητες,

Διαβάστε περισσότερα

Βάσεις δεδομένων (Access)

Βάσεις δεδομένων (Access) Βάσεις δεδομένων (Access) Όταν εκκινούμε την Access εμφανίζεται το παρακάτω παράθυρο: Κουμπί Κενή βάση δεδομένων Κουμπί του Office Για να φτιάξουμε μια νέα ΒΔ κάνουμε κλικ στο κουμπί «Κενή βάση δεδομένων»

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Δρ. Κωνσταντίνος Α. Μπαρμπαργύρης Ειδικός Επιστήμονας Τεχνολογίας των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας Σημειώσεις Εργαστηρίου Αυτοματισμού Γραφείου Μέρος Α: Παρουσιάσεις με το PowerPoint Θεσσαλονίκη 1999 Βασικές

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ TEXNOΛΟΓΙΚΟ EΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΕΡΡΩΝ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ Σημειώσεις Εργαστηρίου για το Δρ. Ευάγγελος Φιλιππίδης ΣΕΡΡΕΣ,

Διαβάστε περισσότερα

support@displaynote.com +44-2890-730-482

support@displaynote.com +44-2890-730-482 Οδηγίες χρήσης Περιεχόμενα Ρύθμιση... 3 Λήψη του λογισμικού... 3 Εγκατάσταση του λογισμικού... 3 Λήψη της εφαρμογής... 4 Ρύθμιση της σύνδεσης... 5 Χρήση του DisplayNote... 6 Δημιουργία λογαριασμού DisplayNote...

Διαβάστε περισσότερα

Επεξεργασία Κειµένου

Επεξεργασία Κειµένου Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυµα Καβάλας Τίτλος πράξης: Κατηγορία Πράξης: Ενέργεια: Μέτρο: Επιστ. Υπεύθυνος: "Επιµόρφωση Πιστοποίηση Γυναικών Αρχικής Επαγγελµατικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης σε εξιότητες

Διαβάστε περισσότερα

Interactive Power Point

Interactive Power Point Interactive Power Point Οι περισσότεροι χρήστες γνωρίζουν τη χρήση του Microsoft Power Point για τη δημιουργία παρουσιάσεων. Αυτό όμως που λίγοι γνωρίζουν, είναι ότι το πρόγραμμα αυτό, έχει δυνατότητες

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΙΙ. OpenOffice 3.x Calc

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΙΙ. OpenOffice 3.x Calc ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΙΙ OpenOffice 3.x Calc Στόχοι: Με τη βοήθεια του οδηγού αυτού ο εκπαιδευόμενος θα μπορεί να: χρησιμοποιεί τα βασικά εργαλεία του Calc κατασκευάζει πίνακες δημιουργεί φόρμουλες υπολογισμού κατασκευάζει

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΣΕ ΔΙΣΚΕΤΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΑΠΟ ΔΙΣΚΕΤΑ. Από τον κατάλογο που εμφανίζεται επιλέγω: Αποστολή προς Δισκέτα (3,5)

ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΣΕ ΔΙΣΚΕΤΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΑΠΟ ΔΙΣΚΕΤΑ. Από τον κατάλογο που εμφανίζεται επιλέγω: Αποστολή προς Δισκέτα (3,5) ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΣΕ ΔΙΣΚΕΤΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΑΠΟ ΔΙΣΚΕΤΑ Τοποθετώ μια δισκέτα στον οδηγό τη δισκέτας του υπολογιστή. Τοποθετώ τη δισκέτα που έχει το αρχείο μου στον οδηγό τη δισκέτας του υπολογιστή.

Διαβάστε περισσότερα

Boot Camp Οδηγός εγκατάστασης και διαμόρφωσης

Boot Camp Οδηγός εγκατάστασης και διαμόρφωσης Boot Camp Οδηγός εγκατάστασης και διαμόρφωσης Περιεχόμενα 3 Εισαγωγή 4 Επισκόπηση εγκατάστασης 4 Βήμα 1: Έλεγχος για ενημερώσεις 4 Βήμα 2: Προετοιμασία του Mac για τα Windows 4 Βήμα 3: Εγκατάσταση των

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυµα Καβάλας. Παρουσιάσεις

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυµα Καβάλας. Παρουσιάσεις Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυµα Καβάλας Τίτλος πράξης: Κατηγορία Πράξης: Ενέργεια: Μέτρο: Επιστ. Υπεύθυνος: "Επιµόρφωση Πιστοποίηση Γυναικών Αρχικής Επαγγελµατικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης σε εξιότητες

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ. Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ.

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ. Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1) Είσοδος στην εφαρμογή 2) Δημιουργία Περιόδου Υποβολής 2.α) Ακύρωση Περιόδου Υποβολής 3) Μέθοδος Υποβολής: Συμπλήρωση Φόρμας 3.α) Συμπλήρωση

Διαβάστε περισσότερα

2.1 Windows XP. 2.2 Επιφάνεια εργασίας. 2.3 Γραμμή εργασιών 1/10

2.1 Windows XP. 2.2 Επιφάνεια εργασίας. 2.3 Γραμμή εργασιών 1/10 2.1 Windows XP 1. Τι είναι τα Windows XP; 2. Τι εννοούμε με τον όρο λειτουργικό σύστημα; 3. Αναφέρετε μερικά άλλα λειτουργικά συστήματα που κυκλοφορούν στην αγορά. 4. Αναφέρετε μερικά από τα βοηθητικά

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυµα Καβάλας. Υπολογιστικά Φύλλα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυµα Καβάλας. Υπολογιστικά Φύλλα Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυµα Καβάλας Υπολογιστικά Φύλλα Τίτλος πράξης: Κατηγορία Πράξης: Ενέργεια: Μέτρο: Επιστ. Υπεύθυνος: "Επιµόρφωση Πιστοποίηση Γυναικών Αρχικής Επαγγελµατικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης

Διαβάστε περισσότερα

Presto! PageManager για σαρωτές της Kodak

Presto! PageManager για σαρωτές της Kodak Presto! PageManager για σαρωτές της Kodak Οδηγίες χρήσης A-61830_el 1 Επισκόπηση Περιεχόμενα Εγκατάσταση...1-1 Δυνατότητες...1-2 Υποστηρικτική τεκμηρίωση...1-3 Η Kodak Alaris Inc. και η NewSoft συνεργάστηκαν

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στο Word 2007 Ν. Παπαδόπουλος

Εισαγωγή στο Word 2007 Ν. Παπαδόπουλος Εισαγωγή στο Word 2007 Ν. Παπαδόπουλος Πληκτρολογώ το διπλανό κείµενο. Επειδή το κείµενο αποτελείται από δύο παραγράφους πατάω το Enter µόνο στο τέλος της κάθε παραγράφου και όχι σε κάθε γραµµή 1. δηµιουργία

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΙΚΤΥΟ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΘΕΡΒΑΝΤΕΣ

ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΙΚΤΥΟ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΘΕΡΒΑΝΤΕΣ ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΙΚΤΥΟ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΘΕΡΒΑΝΤΕΣ σ. 1 από 18 _ Εγχειρίδιο ρυθµίσεων για την πρόσβαση σε ηλεκτρονικούς πόρους bibliotecas Εγχειρίδιο

Διαβάστε περισσότερα

Εργαστήριο Γραφικών. Βοηθητικό Υλικό για την εκπόνηση των εργασιών Αφορά την 1 η Εργαστηριακή Άσκηση

Εργαστήριο Γραφικών. Βοηθητικό Υλικό για την εκπόνηση των εργασιών Αφορά την 1 η Εργαστηριακή Άσκηση 1 Εργαστήριο Γραφικών Βοηθητικό Υλικό για την εκπόνηση των εργασιών Αφορά την 1 η Εργαστηριακή Άσκηση Μέρος B Σπύρος Συρμακέσης Καθηγητής syrma@teimes.gr Εύη Φαλιάγκα Δρ. Μηχανικός Η/Υ efaliaga@teimes.gr

Διαβάστε περισσότερα

Xerox WorkCentre 3655 Πολυλειτουργικός εκτυπωτής Πίνακας ελέγχου

Xerox WorkCentre 3655 Πολυλειτουργικός εκτυπωτής Πίνακας ελέγχου Πίνακας ελέγχου Οι διαθέσιμες υπηρεσίες μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τη διαμόρφωση του εκτυπωτή σας. Για λεπτομέρειες σχετικά με τις υπηρεσίες και τις ρυθμίσεις, ανατρέξτε στον Οδηγό χρήσης. 3 4 5 Οθόνη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ (SYLLABUS) INTERMEDIATE Παρουσιάσεις ΕΚΔΟΣΗ 1.0. Διεύθυνση: Ασκληπιού 18 Τηλέφωνο: 215.5515254

ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ (SYLLABUS) INTERMEDIATE Παρουσιάσεις ΕΚΔΟΣΗ 1.0. Διεύθυνση: Ασκληπιού 18 Τηλέφωνο: 215.5515254 ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ (SYLLABUS) INTERMEDIATE Παρουσιάσεις ΕΚΔΟΣΗ 1.0 ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ INTERMEDIATE Το Intermediate είναι εστιασμένο σε γνώσεις πληροφορικής και χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών και περιλαμβάνει όλες

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ 1 Α. ΛΗΨΗ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ (EXPORT) ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ 3 1. ΜΕ ΧΡΗΣΗ INTERNET EXPLORER 3 2. ΜΕ ΧΡΗΣΗ MOZILLA FIREFOX 10 Β. ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΨΗΦΙΑΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

GMI 10. εγχειρίδιο γρήγορης εκκίνησης

GMI 10. εγχειρίδιο γρήγορης εκκίνησης GMI 10 εγχειρίδιο γρήγορης εκκίνησης Εισαγωγή Δείτε τον οδηγό Σημαντικές πληροφορίες για την ασφάλεια και το προϊόν στη συσκευασία του προϊόντος, για προειδοποιήσεις που αφορούν το προϊόν και άλλες σημαντικές

Διαβάστε περισσότερα

Samsung PC Studio 3.0 Οδηγός χρήστη

Samsung PC Studio 3.0 Οδηγός χρήστη Samsung PC Studio 3.0 Οδηγός χρήστη Πνευματικά Δικαιώματα 2005 Samsung Electronics Co., Ltd. Περιεχόμενα 1. Samsung PC Studio...4 1.1. Απαιτήσεις συστήματος...4 1.2. Χαρακτηριστικά του PC Studio...4 2.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ TEXNOΛΟΓΙΚΟ EΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΕΡΡΩΝ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ Σημειώσεις Εργαστηρίου για το Δρ. Ευάγγελος Φιλιππίδης ΣΕΡΡΕΣ,

Διαβάστε περισσότερα

ICDL Ενότητα 6. Παρουσιάσεις με τη χρήση. OpenOffice.org Impress

ICDL Ενότητα 6. Παρουσιάσεις με τη χρήση. OpenOffice.org Impress ICDL Ενότητα 6 Παρουσιάσεις με τη χρήση OpenOffice.org Impress 1 Περιεχόμενα σελίδες 2 ICDL Ενότητα 6 Παρουσιάσεις με τη χρήση OpenOffice.org Impress 1η ενότητα: Χρήση της εφαρμογής 3 6.1.1 Τα πρώτα βήματα

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο 1: Έναρξη...3

Κεφάλαιο 1: Έναρξη...3 F-Secure Anti-Virus for Mac 2014 Περιεχόμενα 2 Περιεχόμενα Κεφάλαιο 1: Έναρξη...3 1.1 Τι πρέπει να κάνω μετά την εγκατάσταση;...4 1.1.1 Διαχείριση συνδρομής...4 1.1.2 Άνοιγμα του προϊόντος...4 1.2 Πώς

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΑΝΝΕΝΑ & ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΓΙΑΝΝΕΝΑ & ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

ΓΙΑΝΝΕΝΑ & ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΓΙΑΝΝΕΝΑ & ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ & ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ Περιγραφή και επεξήγηση της χρήσης του χώρου διαχείρισης της ιστοσελίδας για τους καλλιτέχνες 1 Περιεχόμενα Είσοδος στο χώρο διαχείρισης...3 Επεξεργασία της σελίδας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ WORD 2007. 2. Πώς αλλάζουμε το διάστιχο μίας παραγράφου; [Πηγαίνουμε στην παράγραφο και στην κεντρική καρτέλα πατάμε το εικονίδιο Διάστιχο]

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ WORD 2007. 2. Πώς αλλάζουμε το διάστιχο μίας παραγράφου; [Πηγαίνουμε στην παράγραφο και στην κεντρική καρτέλα πατάμε το εικονίδιο Διάστιχο] ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ WORD 2007 1. Πώς βάζουμε διπλή υπογράμμιση και χρώμα υπογράμμισης; [Επιλέγουμε το κείμενο και στην κεντρική καρτέλα πατάμε στο βελάκι δίπλα στο εικονίδιο της υπογράμμισης] 2. Πώς αλλάζουμε το

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ DOCUMENT DESIGNER

Ο ΗΓΙΕΣ DOCUMENT DESIGNER Ο ΗΓΙΕΣ DOCUMENT DESIGNER ΕΙΣΑΓΩΓΗ Εάν δεν επιθυµείτε να χρησιµοποιείτε τις προσχεδιασµένες φόρµες εντύπων της Singular, η εργασία αυτή σας δίνει τη δυνατότητα να σχεδιάζετε φόρµες µε βάση τις οποίες επιθυµείτε

Διαβάστε περισσότερα

ΣΚΟΠΟΙ ΒΗΜΑ 1 Ο. Θα εμφανιστεί το λογότυπο του προγράμματος.. ..και μετά από λίγο ένα παράθυρο με τίτλο Προβολές CMap Tools. [1]

ΣΚΟΠΟΙ ΒΗΜΑ 1 Ο. Θα εμφανιστεί το λογότυπο του προγράμματος.. ..και μετά από λίγο ένα παράθυρο με τίτλο Προβολές CMap Tools. [1] ΦΥΛΛΟ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ 2 Κεφάλαιο: 1 ο ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ, Ενότητα: 1.5 ΜΕ ΤΙ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Εμπλεκόμενες έννοιες: Πληροφορική Ονοματεπώνυμο: Τμήμα: Ομάδα: ΣΚΟΠΟΙ Να μάθετε πως θα

Διαβάστε περισσότερα