Δημιουργία βασικής παρουσίασης στο PowerPoint 2007

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Δημιουργία βασικής παρουσίασης στο PowerPoint 2007"

Transcript

1 PowerPoint 2007 Δημιουργία παρουσίασης Δημιουργία βασικής παρουσίασης στο PowerPoint 2007 Σε αυτή την ενότητα θα βρείτε πληροφορίες σχετικά με τη γρήγορη και εύκολη δημιουργία βασικής παρουσίασης στο Microsoft Office PowerPoint 2007 και θα ενημερωθείτε για πρόσθετες δυνατότητες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να κάνετε πιο πλούσια και πιο πλήρη την εργασία σας. Ίσως πρέπει να δημιουργήσετε μια παρουσίαση στο PowerPoint μέχρι το τέλος της ημέρας και δεν έχετε δημιουργήσει παρουσίαση ποτέ στο παρελθόν. Μπορεί επίσης να είχατε δημιουργήσει παρουσιάσεις στο PowerPoint πριν πολύ καιρό αλλά δεν θυμάστε πώς. Αυτό η ενότητα είναι το κατάλληλο σημείο για να αρχίσετε να μαθαίνετε (ή να θυμάστε) τον τρόπο χρήσης του PowerPoint. Στο τέλος αυτής, θα έχετε δημιουργήσει μια νέα παρουσίαση στο PowerPoint και θα έχετε αποκτήσει γνώση με γερές βάσης και αυτοπεποίθηση στη χρήση του Office PowerPoint Γνωρίστε το χώρο εργασίας του PowerPoint Μπορείτε να κάνετε ένα από τα ακόλουθα: Εάν το Office PowerPoint 2007 εκτελείται ήδη, αποθηκεύστε και κλείστε όλες τις ανοιχτές παρουσιάσεις και, στη συνέχεια, πραγματοποιήστε έξοδο και επανεκκίνηση. PowerPoint Εάν το Office PowerPoint 2007 δεν εκτελείται, πραγματοποιήστε εκκίνηση. Όταν κάνετε εκκίνηση του PowerPoint, ανοίγει στην προβολή που ονομάζεται "Κανονική", στην οποία δημιουργείτε και εργάζεστε σε διαφάνειες.

2 Στο παράθυρο Διαφάνεια, μπορείτε να εργαστείτε απευθείας σε μεμονωμένες διαφάνειες. Τα διακεκομμένα περιγράμματα υποδηλώνουν θέσεις αντικειμένων, στις οποίες μπορείτε να πληκτρολογήσετε κείμενο ή να εισαγάγετε εικόνες, γραφήματα και άλλα αντικείμενα. Στην καρτέλα Διαφάνειες εμφανίζεται μια μικρογραφία της κάθε διαφάνειας που εμφανίζεται σε πλήρες μέγεθος στο παράθυρο Διαφάνεια. Μόλις προσθέσετε άλλες διαφάνειες, μπορείτε να κάνετε κλικ σε μια μικρογραφία στην καρτέλα Διαφάνειες για να εμφανιστεί η διαφάνεια στο παράθυρο Διαφάνεια. Μπορείτε επίσης να σύρετε τις μικρογραφίες για να αλλάξετε τη σειρά των διαφανειών στην παρουσίαση. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε ή να διαγράψετε τις διαφάνειες από την καρτέλα Διαφάνειες. Στο παράθυρο Σημειώσεις, μπορείτε να πληκτρολογήσετε σημειώσεις σχετικά με την τρέχουσα διαφάνεια. Μπορείτε να μοιράσετε τις σημειώσεις στο κοινό ή να ανατρέξετε στις σημειώσεις σας στην προβολή "Παρουσιαστής" όταν θα παρουσιάσετε την παρουσίαση. Σημείωση: Από προεπιλογή, το Office PowerPoint 2007 εφαρμόζει το πρότυπο "Κενή παρουσίαση", που εμφανίζεται στην προηγούμενη εικόνα, στις νέες παρουσιάσεις. Το πρότυπο "Κενή παρουσίαση" είναι το πιο απλό και γενικό πρότυπο του Office PowerPoint Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πρότυπο "Κενή παρουσίαση" όταν ξεκινάτε να εργάζεστε στο PowerPoint, επειδή είναι απλό και μπορεί να προσαρμοστεί σε πολλούς τύπους παρουσιάσεων. Για να δημιουργήσετε νέα παρουσίαση βασισμένη στο πρότυπο "Κενή παρουσίαση", κάντε κλικ στο Κουμπί του Microsoft Office, κάντε κλικ στο κουμπί Δημιουργία, κάντε κλικ στο στοιχείο Blank and recent (Κενά και

3 πρόσφατα) στην περιοχή Πρότυπα και, στη συνέχεια, κάντε διπλό κλικ στο στοιχείο Κενή παρουσίαση στην περιοχή Blank and recent (Κενά και πρόσφατα). Αφού ανοίξετε το πρότυπο κενής παρουσίασης, μόνο ένα μικρό μέρος του παραθύρου Σημειώσεις είναι ορατό. Για να δείτε μεγαλύτερο μέρος του παραθύρου Σημειώσεις ώστε να έχετε περισσότερο χώρο για να πληκτρολογήσετε σε αυτό, κάντε τα εξής: 1. Τοποθετήστε το δείκτη στο επάνω μέρος του περιγράμματος του παραθύρου Σημειώσεις. 2. Όταν ο δείκτης έχει τη μορφή, σύρετε το όριο προς τα επάνω για να επιτρέψετε λίγο περισσότερο χώρο για τις σημειώσεις ομιλητή, όπως φαίνεται στην εικόνα που ακολουθεί. Θα δείτε ότι το μέγεθος του παραθύρου Διαφάνεια αλλάζει αυτόματα ώστε να προσαρμοστεί στο διαθέσιμο χώρο. Στο επάνω μέρος της οθόνης υπάρχουν τρία κουμπιά που μπορεί να σας φανούν χρήσιμα: Αναίρεση, που αναιρεί την τελευταία αλλαγή σας. (Για να δείτε μια συμβουλή οθόνης σχετικά με την ενέργεια που θα αναιρεθεί, τοποθετήστε το δείκτη επάνω στο κουμπί. Για να δείτε ένα μενού των άλλων πρόσφατων αλλαγών που είναι δυνατό να αναιρεθούν, κάντε κλικ στο βέλος στα δεξιά του κουμπιού Αναίρεση.) Μπορείτε επίσης να αναιρέσετε μια αλλαγή πιέζοντας το συνδυασμό πλήκτρων CTRL+Z. Ακύρωση αναίρεσης ή Επανάληψη, που επαναλαμβάνει ή ακυρώνει την αναίρεση της προηγούμενης αλλαγής σας, ανάλογα με την ενέργεια που εκτελέσατε.(για να δείτε μια συμβουλή οθόνης σχετικά με την ενέργεια που θα επαναληφθεί ή που θα ακυρωθεί η αναίρεσή της, τοποθετήστε το δείκτη επάνω στο κουμπί.) Μπορείτε επίσης να επαναλάβετε ή να ακυρώσετε την αναίρεση μιας αλλαγής πιέζοντας το συνδυασμό πλήκτρων CTRL+Y. Βοήθεια του Microsoft Office PowerPoint, που ανοίγει το παράθυρο Βοήθεια του PowerPoint. Μπορείτε επίσης να ανοίξετε τη Βοήθεια πιέζοντας το πλήκτρο F1.

4 Ονομασία και αποθήκευση της παρουσίασής σας Όπως και σε κάθε άλλο πρόγραμμα λογισμικού, είναι καλό να ονομάζετε και να αποθηκεύετε την παρουσίασή σας αμέσως και να αποθηκεύετε συχνά τις αλλαγές που κάνετε ενώ εργάζεστε: 1. Κάντε κλικ στο Κουμπί του Microsoft Office, τοποθετήστε το δείκτη του ποντικού στην εντολή Αποθήκευση ως και, στη συνέχεια, κάντε ένα από τα εξής. Για παρουσίαση που να ανοίγει μόνο στο Office PowerPoint 2007, κάντε κλικ στο στοιχείο Παρουσίαση του PowerPoint. Για παρουσίαση που να ανοίγει είτε στο Office PowerPoint 2007 είτε σε παλαιότερες εκδόσεις του PowerPoint, κάντε κλικ στο στοιχείο Παρουσίαση του PowerPoint Εάν κάνετε αυτήν την επιλογή, δεν θα είναι δυνατή η χρήση των νέων δυνατοτήτων του Office PowerPoint Στο παράθυρο διαλόγου Αποθήκευση ως, στη λίστα Αποθήκευση σε, επιλέξτε το φάκελο ή την άλλη θέση στην οποία θέλετε να αποθηκεύσετε την παρουσίασή σας. 3. Στο πλαίσιο Όνομα αρχείου, πληκτρολογήστε ένα όνομα για την παρουσίασή σας, ή μην κάνετε καμία ενέργεια για να αποδεχτείτε το τρέχον όνομα, και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί Αποθήκευση. Στη συνέχεια θα μπορείτε να πιέζετε το συνδυασμό πλήκτρων CTRL+S ή να κάνετε κλικ στο κουμπί Αποθήκευση κοντά στο επάνω μέρος της οθόνης για να αποθηκεύετε γρήγορα την παρουσίασή σας κάθε στιγμή. Προσθήκη, αναδιάταξη και διαγραφή διαφανειών Η μοναδική διαφάνεια που παρέχεται αυτόματα στην παρουσίασή σας έχει δύο θέσεις αντικειμένων, μία μορφοποιημένη για τίτλο και μία μορφοποιημένη για υπότιτλο. Η τοποθέτηση των πεδίων θέσης αντικειμένων στη διαφάνεια ονομάζεται διάταξη. Το Office PowerPoint 2007 παρέχει επίσης άλλους τύπους θέσεων αντικειμένων, όπως για εικόνες και γραφικά SmartArt.

5 Όταν προσθέτετε διαφάνεια στην παρουσίασή σας, μπορείτε να κάνετε το εξής για να επιλέξετε διάταξη για τη νέα διαφάνεια ταυτόχρονα: 1. Στην καρτέλα Διαφάνειες, κάντε κλικ κάτω από τη μοναδική διαφάνεια που εμφανίζεται ήδη εκεί. 2. Στην καρτέλα Κεντρική σελίδα, στην ομάδα Διαφάνειες, κάντε κλικ στο βέλος δίπλα στο στοιχείο Νέα διαφάνεια. Εμφανίζεται μια συλλογή που περιέχει μικρογραφίες των διαφόρων διατάξεων διαφανειών που είναι διαθέσιμες.

6 Το όνομα περιγράφει το περιεχόμενο για το οποίο έχει σχεδιαστεί η κάθε διάταξη. Οι θέσεις αντικειμένου στις οποίες εμφανίζονται χρωματιστά εικονίδια είναι κατάλληλες για κείμενο, μπορείτε όμως και να κάνετε κλικ στα εικονίδια για να εισαγάγετε αντικείμενα αυτόματα, μεταξύ άλλων γραφικά SmartArt και clip art. 3. Κάντε κλικ στη διάταξη που θέλετε να έχει η νέα διαφάνεια. Η νέα διαφάνεια εμφανίζεται και στην καρτέλα Διαφάνειες, όπου έχει επισημανθεί ως η τρέχουσα διαφάνεια και στο παράθυρο Διαφάνεια. Επαναλάβετε τη διαδικασία για κάθε διαφάνεια που επιθυμείτε να προσθέσετε. Συμβουλή: Εάν θέλετε η νέα διαφάνεια να έχει την ίδια διάταξη με την προηγούμενη, κάντε κλικ στο κουμπί Νέα διαφάνεια και όχι στο βέλος δίπλα από αυτό.

7 Καθορισμός του αριθμού των διαφανειών που χρειάζονται Για να υπολογίστε τον αριθμό των διαφανειών που χρειάζεστε, ετοιμάστε τη διάρθρωση του υλικού που πρόκειται να καλύψετε και, στη συνέχεια, διανείμετε το υλικό σε μεμονωμένες διαφάνειες. Είναι πολύ πιθανό να χρειαστείτε, τουλάχιστον, τα εξής: Διαφάνεια κυρίως τίτλου Εισαγωγική διαφάνεια που αναφέρει τα βασικά σημεία ή τις περιοχές της παρουσίασής σας Μία διαφάνεια για κάθε σημείο ή περιοχή που αναφέρεται στην εισαγωγική διαφάνεια Διαφάνεια σύνοψης που να επαναλαμβάνει τη λίστα βασικών σημείων ή περιοχών της παρουσίασής σας Χρησιμοποιώντας αυτήν τη βασική δομή, εάν έχετε τρία βασικά σημεία ή περιοχές να παρουσιάσετε, μπορείτε να προγραμματίσετε ότι θα έχετε τουλάχιστον έξι διαφάνειες: Διαφάνεια τίτλου, εισαγωγική διαφάνεια, μία διαφάνεια για κάθε ένα από τα τρία κύρια σημεία ή περιοχές και διαφάνεια σύνοψης. Εάν υπάρχει μεγάλος όγκος υλικού που θέλετε να παρουσιάσετε σε κάποιο από τα κύρια σημεία ή σε κάποια περιοχή, ίσως χρειαστεί να δημιουργήσετε μια υποομάδα διαφανειών για το υλικό αυτό, χρησιμοποιώντας την ίδια βασική διάρθρωση δομής. Συμβουλή: Υπολογίστε το χρόνο που θα πρέπει να παραμένει η κάθε διαφάνεια στην οθόνη κατά τη διάρκεια της παρουσίασης. Υπολογίστε γενικά από δύο έως πέντε λεπτά ανά διαφάνεια.

8 Εφαρμογή νέας διάταξης σε διαφάνεια Για να αλλάξετε τη διάταξη της υπάρχουσας διαφάνειας, κάντε τα εξής: 1. Στην καρτέλα Διαφάνειες, κάντε κλικ στη διαφάνεια στην οποία θέλετε να εφαρμόσετε τη νέα διάταξη. 2. Στην καρτέλα Κεντρική σελίδα, στην ομάδα Διαφάνειες, τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού στο στοιχείο Διάταξη και κατόπιν κάντε κλικ στη νέα διάταξη που θέλετε. Σημείωση: Εάν εφαρμόσετε μια διάταξη που δεν έχει αρκετές από τις κατάλληλες θέσεις αντικειμένων για το περιεχόμενο που υπάρχει ήδη στη διαφάνεια, θα δημιουργηθούν αυτόματα επιπλέον θέσεις αντικειμένων για το περιεχόμενό σας. Αντιγραφή διαφάνειας Εάν θέλετε να δημιουργήσετε δύο διαφάνειες με παρόμοιο περιεχόμενο και διάταξη, μπορείτε να κερδίσετε χρόνο δημιουργώντας μία διαφάνεια με το σύνολο της μορφοποίησης και του περιεχομένου που θα είναι κοινό στις δύο διαφάνειες και στη συνέχεια αντιγράφοντας τη διαφάνεια πριν προσθέσετε τις τελικές, διαφορετικές πινελιές στην κάθε μία. 1. Στην καρτέλα Διαφάνειες, κάντε δεξιό κλικ στη διαφάνεια που θέλετε να αντιγράψετε και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην εντολή Αντιγραφή στο μενού συντόμευσης. 2. Στην καρτέλα Διαφάνειες, κάντε δεξιό κλικ στο σημείο όπου θέλετε να προσθέσετε το νέο αντίγραφο της διαφάνειας και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην εντολή Επικόλληση στο μενού συντόμευσης. Μπορείτε επίσης να εισαγάγετε αντίγραφο μιας διαφάνειας από μία παρουσίαση σε μία άλλη Αναδιάταξη της σειράς των διαφανειών Στην καρτέλα Διαφάνειες, κάντε κλικ στις διαφάνειες που θέλετε να μετακινήσετε και έπειτα, σύρετε τη στη θέση που θέλετε. Για να επιλέξετε πολλαπλές διαφάνειες, κάντε κλικ σε μια διαφάνεια που θέλετε να μετακινήσετε και έπειτα πιέστε και κρατήστε πατημένο το πλήκτρο CTRL ενώ κάνετε κλικ σε κάθε μία από τις άλλες διαφάνειες που θέλετε να μετακινήσετε.

9 Διαγραφή διαφάνειας Στην καρτέλα Διαφάνειες, κάντε κλικ με το δεξιό κουμπί του ποντικιού στη διαφάνεια που θέλετε να διαγράψετε και στη συνέχεια κάντε κλικ στην εντολή Διαγραφή διαφάνειας του μενού συντόμευσης. Προσθήκη και μορφοποίηση κειμένου Το πιο συνηθισμένο περιεχόμενο διαφανειών σε παρουσίαση PowerPoint είναι το κείμενο σε τίτλους, επικεφαλίδες και λίστες με κουκκίδες. Για να προσθέσετε κείμενο σε κάποια διαφάνεια, κάντε κλικ στο σύμβολο θέσης αντικειμένου όπου θέλετε να προσθέσετε κείμενο και, στη συνέχεια, πληκτρολογήστε ή επικολλήστε το κείμενο που θέλετε να προσθέσετε. Μορφοποίηση λίστας με κουκκίδες Ορισμένες θέσεις αντικειμένου μορφοποιούν αυτόματά το κείμενό σας ως λίστα με κουκκίδες, ενώ άλλες όχι. Στην καρτέλα Εισαγωγή, στην ομάδα Απεικονίσεις, κάντε ένα από τα εξής. Για εναλλαγή ανάμεσα σε λίστα με κουκκίδες και λίστα χωρίς κουκκίδες, επιλέξτε το κείμενο και κάντε κλικ στο κουμπί Κουκκίδες. Για να αλλάξετε το στυλ του χαρακτήρα κουκκίδας σε μια λίστα με κουκκίδες, κάντε κλικ στο βέλος δίπλα στο κουμπί Κουκκίδες και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο στυλ κουκκίδας που προτιμάτε. Μπορείτε επίσης να κάνετε αυτές τις αλλαγές με τη "Μικρή" γραμμή εργαλείων, μια εύχρηστη, μικρών διαστάσεων, ημιδιαφανή γραμμή εργαλείων που γίνεται διαθέσιμη μόλις επιλέξετε κείμενο. Για να δείτε καθαρά τη "Μικρή" γραμμή εργαλείων, τοποθετήστε επάνω της το δείκτη. Για να χρησιμοποιήσετε τη "Μικρή" γραμμή εργαλείων, κάντε κλικ σε κάποια από τις διαθέσιμες εντολές. Συμβουλή: Μπορείτε επίσης να εμφανίσετε τη "Μικρή" γραμμή εργαλείων κάνοντας δεξιό κλικ σε μη επιλεγμένο κείμενο. Αλλαγή της εμφάνισης του κειμένου Υπάρχουν πολλοί τρόποι να αλλάξετε την εμφάνιση του κειμένου σε μια διαφάνεια, από τα βασικά κουμπιά στην καρτέλα Αρχική σελίδα για μορφοποίηση της γραμματοσειράς, του στυλ, του

10 μεγέθους, του χρώματος και των χαρακτηριστικών παραγράφου σε πιο σύνθετες επιλογές, όπως είναι η κίνηση ή η μετατροπή σε γραφικά SmartArt. Προσθήκη σημειώσεων ομιλητή Το υπερβολικό κείμενο κάνει τη διαφάνεια να δείχνει ακατάστατη και δυσκολεύει τη συγκέντρωση του ακροατηρίου. Ωστόσο, εάν κάποιες απαραίτητες πληροφορίες δεν εμφανίζονται στην οθόνη ώστε να τις δει το ακροατήριο, πώς μπορείτε να τις συμπεριλάβετε; Η λύση σε αυτό το πρόβλημα είναι οι σημειώσεις ομιλητή, τις οποίες μπορείτε να πληκτρολογήσετε στο παράθυρο Σημειώσεις στην κάθε διαφάνεια. Με τις σημειώσεις ομιλητή μπορείτε να αφαιρέσετε το περιττό περιεχόμενο από την παρουσίαση που προβάλετε αλλά και να μεταδώσετε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες κατά τη διάρκεια της παρουσίασης. Συμβουλή: Μπορείτε εύκολα να αφαιρέσετε το υπερβολικά λεπτομερές κείμενο από το παράθυρο Διαφάνειαοποιαδήποτε στιγμή και να το επικολλήσετε απευθείας στο παράθυρο Σημειώσεις, ώστε να το έχετε για αναφορά. Μπορείτε να εκτυπώσετε τις σημειώσεις ομιλητή και να ανατρέχετε σε αυτές όταν θα κάνετε την παρουσίαση. Εναλλακτικά, εάν εκτελείτε την παρουσίασή Office PowerPoint 2007 από οθόνη (για παράδειγμα από ένα πόντιουμ) και το ακροατήριο βλέπει την εικόνα σε άλλη οθόνη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την προβολή "Παρουσιαστής" για να προβάλετε τις σημειώσεις σας μόνο στη δική σας οθόνη κατά τη διάρκεια της παρουσίασης. Εφαρμογή καταλληλότερης εμφάνισης στην παρουσίασή σας Μέχρι τώρα εστιάσαμε στη διάταξη και το βασικό περιεχόμενο των διαφανειών σας. Τώρα, θα ασχοληθούμε με τη συνολική εμφάνιση της παρουσίασής σας Ποιον οπτικό τόνο θα θέλετε; Ποια εμφάνιση και στυλ θα έκανε το περιεχόμενο σαφές και ελκυστικό για το κοινό σας; Το Office PowerPoint 2007 παρέχει μεγάλη ποικιλία θεμάτων σχεδίασης ώστε να μπορείτε εύκολα να αλλάζετε τη συνολική εμφάνιση της παρουσίασής σας. Θέμα είναι ένα σύνολο στοιχείων σχεδίασης που παρέχει μια καθορισμένη, όμοια εμφάνιση για όλα τα έγγραφα του Office, χρησιμοποιώντας συγκεκριμένους συνδυασμούς χρωμάτων, γραμματοσειρών και εφέ.

11 Το Office PowerPoint 2007 εφαρμόζει αυτόματα το θέμα του Office στις παρουσιάσεις που δημιουργούνται με το πρότυπο "Κενή παρουσίαση", μπορείτε όμως να αλλάξετε εύκολα την εμφάνιση της παρουσίασής σας όποτε θέλετε, εφαρμόζοντας διαφορετικό θέμα. Εφαρμογή διαφορετικού θέματος στην παρουσίασή σας Στην καρτέλα Σχεδίαση, στην ομάδα Θέματα, κάντε δεξιό κλικ στο θέμα εγγράφου που θέλετε να εφαρμόσετε. Σημειώσεις: Για προεπισκόπηση του τρόπου εμφάνισης της τρέχουσας διαφάνειας με ένα συγκεκριμένο θέμα, τοποθετήστε το δείκτη στη διαφάνεια του θέματος. Για να δείτε μικρογραφίες περισσότερων θεμάτων, κάντε κλικ στα βέλη δίπλα στη γραμμή μικρογραφιών. Εκτός και εάν έχετε ορίσει κάτι άλλο, το Office PowerPoint 2007 εφαρμόζει τα θέματα σε ολόκληρη την παρουσίαση. Για να αλλάξετε την εμφάνιση μόνο των επιλεγμένων διαφανειών, στην καρτέλα Διαφάνειες, πιέστε και κρατήστε πατημένο το πλήκτρο CTRL ενώ κάνετε κλικ σε κάθε μία διαφάνεια που θέλετε να αλλάξετε. Μόλις επιλέξετε όλες τις διαφάνειες, κάντε κλικ στο θέμα που θέλετε να εφαρμόσετε σε αυτές και κάντε κλικ στην επιλογή Εφαρμογή σε επιλεγμένες διαφάνειες στο μενού συντόμευσης. εφαρμόσετε. Εάν αποφασίσετε αργότερα ότι θέλετε κάποιο άλλο θέμα, κάντε κλικ στο θέμα για να το

12 Προσθήκη clip art, γραφικών SmartArt και άλλων αντικειμένων Πολλές φορές θέλετε να δημιουργήσετε μια οπτική παρουσίαση όσο γίνεται περισσότερο αποτελεσματική και, μια ακολουθία διαφανειών που περιέχουν μόνο λίστες με κουκκίδες δεν είναι η πιο δυναμική επιλογή. Η έλλειψη οπτικής ποικιλίας μπορεί να κάνει το ακροατήριο να χάσει τη συγκέντρωσή του. Επιπλέον, πολλές πληροφορίες δεν εμφανίζονται πολύ καθαρά σε μια παράγραφο ή μια λίστα με κουκκίδες. Το Office PowerPoint 2007 σας δίνει τη δυνατότητα να προσθέσετε ηχητικό και οπτικό περιεχόμενο πολλών ειδών, στα οποία συμπεριλαμβάνονται οι πίνακες, τα γραφικά SmartArt, τα clip art, τα σχήματα, τα γραφήματα, η μουσική, οι ταινίες, οι ήχοι και οι κινούμενες εικόνες. Μπορείτε να προσθέσετε και υπερσυνδέσεις για να κινήστε πιο ευέλικτα και στην παρουσίασή σας και σε τοποθεσίες έξω από αυτήν και μπορείτε να προσθέσετε εντυπωσιακές εναλλαγές μεταξύ των διαφανειών. Σε αυτήν την ενότητα αναφέρονται μερικά από τα βασικότερα είδη αντικειμένων και εφέ που μπορείτε να προσθέσετε στις διαφάνειές σας. Προσθήκη clip art 1. Κάντε κλικ στο στοιχείο θέσης αντικειμένου στο οποίο θέλετε να προσθέσετε clip art.

13 Εάν δεν έχετε επιλέξει θέση αντικειμένου ή εάν η θέση αντικειμένου που επιλέξατε δεν μπορεί να περιέχει εικόνα, η εικόνα clip art τοποθετείται στο κέντρο της διαφάνειας. 2. Στην καρτέλα Εισαγωγή, στην ομάδα Απεικονίσεις, κάντε κλικ στο στοιχείο Clip Art. Ανοίγει το παράθυρο εργασιών Clip Art. 3. Στο παράθυρο εργασιών Clip Art, βρείτε την εικόνα clip art που θέλετε και κάντε κλικ επάνω της. Τώρα μπορείτε να μετακινήσετε το clip art, να του αλλάξετε μέγεθος, να το περιστρέψετε, να προσθέσετε κείμενο και να κάνετε άλλες αλλαγές. Συμβουλή: Για να αναζητήσετε περισσότερες εικόνες clip art στην τοποθεσία Microsoft Office Online, κάντε κλικ στη σύνδεση Εικόνες Clip art στο Office Online στο κάτω μέρος του παραθύρου εργασιών Clip Art. Μετατροπή κειμένου διαφάνειας σε γραφικό SmartArt Τα γραφικά SmartArt είναι οπτικές αναπαραστάσεις των πληροφοριών σας, που μπορείτε να προσαρμόσετε πλήρως. Μετατρέποντας το κείμενό σας σε γραφικό SmartArt μπορείτε εύκολα να μετατρέψετε τις υπάρχουσες διαφάνειες σε επαγγελματικές απεικονίσεις. Για παράδειγμα, με ένα κλικ μπορείτε να μετατρέψετε μία διαφάνεια ημερήσιας διάταξης σε γραφικό SmartArt. Μπορείτε να επιλέξετε κάποια από τις πολλές ενσωματωμένες διατάξεις για να μεταδώσετε αποτελεσματικά το μήνυμα ή τις ιδέες σας.

14 Για να μετατρέψετε υπάρχον κείμενο σε γραφικό SmartArt: 1. Κάντε κλικ στο στοιχείο θέσης αντικειμένου που περιέχει το κείμενο το οποίο θέλετε να μετατρέψετε. 2. Στην καρτέλα Κεντρική σελίδα, στην ομάδα Παράγραφος, κάντε κλικ στην επιλογή Μετατροπή σε γραφικό SmartArt. 3. Στη συλλογή, για να δείτε πώς θα εμφανίζεται ένα γραφικό SmartArt με το κείμενό σας, τοποθετήστε το δείκτη επάνω στη μικρογραφία του γραφικού SmartArt. Η συλλογή περιέχει διατάξεις για γραφικά SmartArt που ταιριάζουν περισσότερο με λίστες με κουκκίδες. Για να προβάλετε το πλήρες σύνολο διατάξεων, κάντε κλικ στην επιλογή Περισσότερα γραφικά SmartArt. Όταν βρείτε ένα γραφικό SmartArt που σας αρέσει, κάντε κλικ για να το εφαρμόσετε στο κείμενό σας. Τώρα μπορείτε να μετακινήσετε το γραφικό SmartArt, να του αλλάξετε μέγεθος, να το περιστρέψετε, να προσθέσετε κείμενο, να εφαρμόσετε διαφορετικό γρήγορο στυλ και να κάνετε άλλες αλλαγές. Αν και είναι πολύ εύκολο να δημιουργήσετε γραφικό SmartArt για κείμενο που υπάρχει ήδη, μπορείτε να εργαστείτε και αντίστροφα, πρώτα να εισαγάγετε το γραφικό SmartArt που θέλετε και στη συνέχεια να προσθέσετε κείμενο σε αυτό: 1. Κάντε κλικ στο πλαίσιο στο οποίο θέλετε να προσθέσετε γραφικό SmartArt. Εάν δεν έχετε επιλέξει θέση αντικειμένου ή εάν η θέση αντικειμένου που επιλέξατε δεν μπορεί να περιέχει εικόνα, το γραφικό SmartArt τοποθετείται στο κέντρο της διαφάνειας. 2. Στην καρτέλα Εισαγωγή, στην ομάδα Απεικονίσεις, κάντε κλικ στο στοιχείο SmartArt. 3. Στο παράθυρο διαλόγου Επιλογή γραφικού SmartArt, στο αριστερό παράθυρο, κάντε κλικ στον τύπο γραφικού SmartArt που θέλετε. 4. Στο κεντρικό παράθυρο, εντοπίστε και κάντε κλικ στη διάταξη που θέλετε και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί OK. Συμβουλή: Για να δείτε προεπισκόπηση κάποιας διάταξης, κάντε κλικ στη διάταξη. Η προεπισκόπηση εμφανίζεται στο παράθυρο στα δεξιά. Προσθήκη εναλλαγής διαφανειών

15 Οι εναλλαγές διαφανειών είναι εφέ με κίνηση που εμφανίζονται όταν μετακινήστε από μία διαφάνεια στην επόμενη. Το Office PowerPoint 2007 παρέχει πολλούς τύπους εναλλαγών διαφανειών, συμπεριλαμβανομένων των τυπικών σβησιμάτων, αποκαλύψεων, αποκοπών και καλύψεων, αλλά και πιο ασυνήθιστες εναλλαγές, όπως εφέ τροχού και σκακιέρας. Στην καρτέλα Κινήσεις, στην ομάδα Μετάβαση σε αυτήν τη διαφάνεια, κάντε κλικ στην εναλλαγή που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Σημειώσεις: Για προεπισκόπηση του τρόπου εμφάνισης της τρέχουσας διαφάνειας με μια συγκεκριμένη εναλλαγή, τοποθετήστε το δείκτη στη μικρογραφία της εναλλαγής. γραμμή μικρογραφιών. Για να δείτε μικρογραφίες περισσότερων εναλλαγών, κάντε κλικ στα βέλη δίπλα στη να την εφαρμόσετε. Εάν αργότερα αποφασίσετε ότι θέλετε κάποια άλλη εναλλαγή, κάντε κλικ σε αυτήν για Μπορείτε να κάνετε άλλες επιλογές στην ομάδα Μετάβαση σε αυτήν τη διαφάνεια για να ελέγξετε την ταχύτητα της εναλλαγής, να προσθέσετε ήχο και να εφαρμόσετε την ίδια εναλλαγή σε όλες τις διαφάνειες στην παρουσίαση. Προσθήκη υπερ-συνδέσεων Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υπερσυνδέσεις για να μετακινηθείτε από τη μία διαφάνεια σε άλλη, σε δίκτυο ή σε τοποθεσία στο Internet ή ακόμη και σε άλλο αρχείο ή άλλο πρόγραμμα. 1. Επιλέξτε το κείμενο στο οποίο θέλετε να κάνετε κλικ για να ενεργοποιηθεί η υπερσύνδεση. Εναλλακτικά, μπορείτε να επιλέξετε ένα αντικείμενο (ένα στοιχείο clip art, για παράδειγμα, ή ένα γραφικό SmartArt). 2. Στην καρτέλα Εισαγωγή, στην ομάδα Συνδέσεις, κάντε κλικ στο στοιχείο Υπερ-σύνδεση.

16 Στο παράθυρο διαλόγου Εισαγωγή υπερ-σύνδεσης κάντε κλικ στο κατάλληλο κουμπί στο πλαίσιο Οι θέσεις μου για τον προορισμό της σύνδεσής σας (δηλαδή για τη θέση που θα σας οδηγήσει αυτή η σύνδεση). Για να μεταβείτε σε άλλη διαφάνεια στην παρουσίασή σας, για παράδειγμα, κάντε κλικ στο στοιχείο Θέση μέσα στο έγγραφο. 4. Εντοπίστε και κάντε κλικ στη θέση προορισμού, κάντε τις αλλαγές που θέλετε στα πλαίσια Να εμφανίζεται το κείμενο και Διεύθυνση και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί OK. Έλεγχος ορθογραφίας και προεπισκόπηση της παρουσίασης Όταν όλες οι διαφάνειες έχουν την εμφάνιση που θέλετε, υπάρχουν δύο ακόμη βήματα για να ολοκληρώσετε την παρουσίασή σας. Ορθογραφικός έλεγχος της παρουσίασης Αν και ο ορθογραφικός έλεγχος είναι αυτόματα ενεργοποιημένος στο Office PowerPoint 2007, είναι καλή ιδέα να ελέγξετε ξανά την ορθογραφία αφού ολοκληρώσετε την εργασία στην παρουσίαση: 1. Πιέστε το συνδυασμό πλήκτρων CTRL+HOME για να μετακινηθείτε στο επάνω μέρος της παρουσίασης. 2. Στην καρτέλα Αναθεώρηση, στην ομάδα Εργαλεία ελέγχου, κάντε κλικ στο στοιχείο Ορθογραφικός έλεγχος. Εάν το Office PowerPoint 2007 βρει ορθογραφικά λάθη, εμφανίζεται ένα παράθυρο διαλόγου και η πρώτη λέξη με ορθογραφικό λάθος που βρήκε ο ορθογραφικός έλεγχος είναι επιλεγμένη. Δηλώστε πώς θέλετε να επιλυθεί το κάθε λάθος που εντοπίζει το πρόγραμμα. Αφού επιλύσετε μία εσφαλμένη λέξη, το πρόγραμμα επιλέγει την επόμενη κ.ο.κ. Προεπισκόπηση της παρουσίασης ως προβολή παρουσίασης

17 Για να προβάλετε την παρουσίασή σας στην οθόνη του υπολογιστή με τη μορφή ακριβώς που θα έχει όταν θα την παρουσιάζετε στο κοινό, κάντε τα εξής: 1. Στην καρτέλα Προβολή παρουσίασης, στην ομάδα Έναρξη παρουσίασης, κάντε ένα από τα εξής. Για να ξεκινήσετε με την πρώτη διαφάνεια στην παρουσίαση, κάντε κλικ στο στοιχείο Από την αρχή. Για να ξεκινήσετε με τη διαφάνεια που εμφανίζεται στο παράθυρο Διαφάνεια, κάντε κλικ στο στοιχείο Από την τρέχουσα διαφάνεια. Η παρουσίαση ανοίγει σε προβολή παρουσίασης. 2. Κάντε κλικ για να μεταβείτε στην επόμενη διαφάνεια. Συμβουλή: Για να επιστρέψετε σε κανονική προβολή οποιαδήποτε στιγμή, πιέστε το πλήκτρο ESC. Μπορείτε να κάνετε προεπισκόπηση της παρουσίασής σας οποιαδήποτε στιγμή κατά τη δημιουργία της. Πληροφορίες για τον τρόπο προετοιμασίας για προβολή της παρουσίασής σας Τώρα που ολοκληρώσατε την παρουσίασή σας, η συνέχεια εξαρτάται από το ποιος θα κάνει την παρουσίαση, από το που θα γίνει και από τον εξοπλισμό που θα χρησιμοποιηθεί: Θα εκτελέσετε την παρουσίασή σας στον υπολογιστή στον οποίο έχει δημιουργηθεί, σε κάποιον άλλο υπολογιστή ή θα την μεταδώσετε μέσω CD ή τοποθεσίας δικτύου; Θα κάνετε την παρουσίασή σας ζωντανά, θα την παρουσιάσει κάποιος άλλος ή θα εκτελείται χωρίς επίβλεψη; Ανάλογα με τις απαντήσεις σας, ίσως χρειαστεί να ολοκληρώσετε τις ακόλουθες διαδικασίες με τη σειρά που αναφέρονται, με διαφορετική σειρά ή (σε ορισμένες περιπτώσεις) να τις παρακάμψετε:

18 Χρονισμός και ώρα Είναι σημαντικό να προβλέψετε αρκετό χρόνο ώστε το άτομο που θα κάνει την παρουσίαση να είναι βέβαιο ότι συμφωνεί με το πρόγραμμα (συμπεριλαμβανομένου χρόνου στο τέλος για ερωτήσεις, εάν προβλέπεται κάτι τέτοιο) και ότι έχουν γίνει αρκετές πρόβες. Είναι καλή ιδέα να κάνετε πρόβα της παρουσίασης στο χώρο που θα δοθεί, χρησιμοποιώντας τον εξοπλισμό που θα χρησιμοποιηθεί και, κατά προτίμηση, με παρουσία ενός ή δύο ατόμων. Με αυτόν τον τρόπο, ο εισηγητής θα αποκτήσει άνεση με την εγκατάσταση και το ζωντανό κοινό και τα σχόλια από αυτό το κοινό είναι χρήσιμα για να εντοπιστούν στοιχεία που ίσως χρειάζονται αναθεώρηση πριν την πραγματική παρουσίαση. Εκτύπωση σημειώσεων ακροατηρίου και ομιλητή Μπορείτε να εκτυπώσετε την παρουσίασή σας είτε ως σημειώσεις ομιλητή είτε ως σημειώσεις ακροατηρίου: o Στις σημειώσεις ομιλητή εμφανίζεται μία διαφάνεια στο επάνω μέρος κάθε εκτυπωμένης σελίδας και το περιεχόμενο του παραθύρου Σημειώσεις για τη συγκεκριμένη διαφάνεια στο κάτω μέρος της σελίδας και ο ομιλητής μπορεί να τις χρησιμοποιήσει ως κείμενο για ανάγνωση ή ως διάρθρωση κατά τη διάρκεια της παρουσίασης. Μπορεί επίσης να τις διανείμει στο κοινό,. ώστε όλοι να έχουν πλήρεις πληροφορίες για την παρουσίαση. o Στις σημειώσεις ακροατηρίου περιλαμβάνονται μία, δύο, τρεις, τέσσερις, έξι ή εννέα διαφάνειες ανά εκτυπωμένη σελίδα και χρησιμοποιούνται σε περιπτώσεις που δεν είναι επιθυμητό να περιλαμβάνεται το περιεχόμενο του παραθύρου Σημειώσεις στο υλικό που διανέμετε στο κοινό. (Οι σημειώσεις ακροατηρίου με τρεις διαφάνειες ανά σελίδα περιλαμβάνουν χώρο με διαγράμμιση, όπου τα μέλη του ακροατηρίου μπορούν να γράψουν σημειώσεις.) Πακέτο για διανομή σε CD ή μέσω Web Όταν χρησιμοποιείτε τη δυνατότητα "Πακέτο για CD" για να αντιγράψετε την ολοκληρωμένη παρουσίαση PowerPoint σε CD σε θέση στο δίκτυο ή στο σκληρό δίσκο του υπολογιστή σας, το Πρόγραμμα προβολής Microsoft Office PowerPoint 2007 και τυχόν αρχεία που είναι συνδεδεμένα με την παρουσίασή σας (όπως ταινίες ή ήχοι) αντιγράφονται επίσης. Με αυτόν τον τρόπο, όλα τα στοιχεία της παρουσίασης περιλαμβάνονται και τα άτομα που

19 δεν έχουν εγκαταστήσει το Office PowerPoint 2007 στους υπολογιστές τους μπορούν να προβάλουν την παρουσίαση. Οι προβολές στο PowerPoint Επισκόπηση των προβολών του PowerPoint Το PowerPoint διαθέτει τέσσερις κύριες προβολές: την "Κανονική" προβολή, την Προβολή ταξινόμησης διαφανειών, την Προβολή σελίδας σημειώσεων και την Προβολή παρουσίασης. Ό,τι ήταν γνωστό ως μενού Προβολή σε προηγούμενες εκδόσεις του PowerPoint είναι τώρα στη καρτέλα Προβολή στο Microsoft Office PowerPoint Η καρτέλα Προβολή βρίσκεται στην Κορδέλα. Κανονική προβολή Η "Κανονική" προβολή είναι το κύριο παράθυρο επεξεργασίας, όπου γράφετε και σχεδιάζετε την παρουσίασή σας. Η συγκεκριμένη προβολή διαθέτει τέσσερις περιοχές εργασίας: Καρτέλα "Διάρθρωση" Αυτή είναι η ιδανική θέση για να αρχίσετε να γράφετε το περιεχόμενο να συγκεντρώνετε τις ιδέες σας, να σχεδιάζετε τον τρόπο παρουσίασής τους και να μετακινείτε τις διαφάνειες και το κείμενο. Η καρτέλα "Διάρθρωση" εμφανίζει το κείμενο της διαφάνειας σε μορφή διάρθρωσης.

20 Καρτέλα "Διαφάνειες Αυτή είναι η ιδανική θέση για να προβάλετε τις διαφάνειες της παρουσίασής σας με μέγεθος μικρογραφίας, ενόσω κάνετε επεξεργασία. Με τις μικρογραφίες διευκολύνεται η περιήγησή σας στην παρουσίαση και η εξέταση των επιδράσεων οποιωνδήποτε αλλαγών κάνετε στη σχεδίαση. Εδώ, μπορείτε επίσης να αλλάξετε με ευκολία τη σειρά των διαφανειών, να προσθέσετε ή να διαγράψετε διαφάνειες. Παράθυρο "Διαφάνεια" Στο επάνω, δεξί τμήμα του παραθύρου του PowerPoint, το παράθυρο "Διαφάνειες" εμφανίζει μια μεγάλη προβολή της τρέχουσας διαφάνειας. Με την προβολή της τρέχουσας διαφάνειας μπορείτε να προσθέσετε κείμενο, να εισαγάγετε εικόνες, πίνακες, γραφικά SmartArt, γραφήματα, αντικείμενα σχεδίασης, πλαίσια κειμένου, ταινίες, ήχους, υπερ-συνδέσεις και κινούμενες εικόνες. Παράθυρο "Σημειώσεις" Στο παράθυρο Σημειώσεις", κάτω από το παράθυρο "Διαφάνεια", μπορείτε να πληκτρολογήσετε τις σημειώσεις που θα εφαρμοστούν στην τρέχουσα διαφάνεια. Αργότερα, μπορείτε να εκτυπώσετε τις σημειώσεις σας και να ανατρέχετε σε αυτές ενόσω εκτελείτε την παρουσίαση. Επίσης, μπορείτε να εκτυπώσετε τις σημειώσεις για να τις δώσετε στο ακροατήριο ή να τις συμπεριλάβετε στην παρουσίαση που θα δώσετε στο ακροατήριο ή θα δημοσιεύσετε σε μια ιστοσελίδα. Μπορείτε να κάνετε εναλλαγή της καρτέλας "Διαφάνειες" και "Διάρθρωση". Όταν το παράθυρο γίνεται υπερβολικά στενό, τότε οι καρτέλες "Διαφάνειες" και "Διάρθρωση" εμφανίζουν σύμβολα. Για να αλλάξετε την εμφάνιση της καρτέλας "Διαφάνειες" ή "Διάρθρωση", ανατρέξτε στην ενότητα Εμφάνιση ή απόκρυψη της καρτέλας "Διαφάνειες" ή "Διάρθρωση". Προβολή ταξινόμησης διαφανειών Η Προβολή ταξινόμησης διαφανειών είναι μια προβολή των διαφανειών σας σε μορφή μικρογραφιών. Προβολή σελίδας σημειώσεων

21 Μπορείτε να πληκτρολογήσετε τις σημειώσεις σας στο παράθυρο "Σημειώσεις", το οποίο βρίσκεται ακριβώς κάτω από το παράθυρο "Διαφάνεια" στην Κανονική προβολή. Ωστόσο, εάν θέλετε να προβάλετε τις σημειώσεις σας και να εργαστείτε με αυτές σε μορφή πλήρους σελίδας, στην καρτέλα Προβολή στην ομάδα Προβολή Παρουσίασης, κάντε κλικ στην εντολή Σελίδα Σημειώσεων. Προβολή παρουσίασης Η Προβολή παρουσίασης καταλαμβάνει ολόκληρη την οθόνη του υπολογιστή, όπως μια πραγματική παρουσίαση. Στη συγκεκριμένη προβολή, βλέπετε την παρουσίασή σας με τον τρόπο που θα εμφανιστεί στο ακροατήριο. Μπορείτε να δείτε τον τρόπο με τον οποίο θα εμφανιστούν τα γραφικά, οι χρονισμοί, οι ταινίες, τα εφέ κίνησης και τα εφέ μετάβασης, κατά τη διάρκεια της πραγματικής παρουσίασης. Πληροφορίες για την παράδοση μίας παρουσίασης ενόσω προβάλετε τις σημειώσεις σάς (κρύβοντας τις σημειώσεις σας από το ακροατήριο), δείτε στο Παράδοση παρουσίασης σε δύο οθόνες με χρήση της προβολής "Παρουσιαστής". Ορισμός παρουσίασης ως προεπιλογής Όταν αλλάζετε την προεπιλεγμένη προβολή με κάποια άλλη που εξυπηρετεί καλύτερα την εργασία σας, τότε PowerPoint ανοίγει πάντοτε στη συγκεκριμένη προβολή. Μεταξύ των προβολών που

Γνωρίστε το χώρο εργασίας του PowerPoint

Γνωρίστε το χώρο εργασίας του PowerPoint Γνωρίστε το χώρο εργασίας του PowerPoint Για να εκκινήσουμε το Office PowerPoint 2007 ακολουθούμε τα εξής βήματα: Έναρξη à Όλα τα προγράμματα PowerPoint 2007. à Microsoft Office à Microsoft Office Όταν

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργία βασικής παρουσίασης στο PowerPoint 2007

Δημιουργία βασικής παρουσίασης στο PowerPoint 2007 Δημιουργία βασικής παρουσίασης στο PwerPint 2007 Σε αυτό το άρθρο θα βρείτε πληροφορίες σχετικά με τη γρήγορη και εύκολη δημιουργία βασικής παρουσίασης στο Micrsft Office PwerPint 2007 και θα ενημερωθείτε

Διαβάστε περισσότερα

Ο Οδηγός γρήγορης εκκίνησης

Ο Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Ο Οδηγός γρήγορης εκκίνησης του Microsoft PowerPoint 2013 έχει διαφορετική εμφάνιση από προηγούμενες εκδόσεις. Γι αυτό το λόγο, δημιουργήσαμε αυτόν τον οδηγό για να ελαχιστοποιήσουμε την καμπύλη εκμάθησης.

Διαβάστε περισσότερα

Microsoft PowerPoint 2007

Microsoft PowerPoint 2007 Information Technology Services and Solutions Σύμβουλοι Μηχανογράφησης και Εκπαίδευσης Στεφ. Σκουλούδη 27, Καλλίπολη, Πειραιάς 210 45 38 177 http://www.itss.gr/ Microsoft PowerPoint 2007 Κωνσταντίνος Κωβαίος

Διαβάστε περισσότερα

Αναπαραγωγή με αρχεία ήχου

Αναπαραγωγή με αρχεία ήχου Αναπαραγωγή με αρχεία ήχου Ανοίγει η παρουσίαση και εμφανίζεται η διαφάνεια τίτλου, "Πειράματα με αρχεία ήχου". Άσκηση 1: Εισαγωγή ήχου για συνεχή αναπαραγωγή Βήμα 1: Εισαγωγή ήχου Στη διαφάνεια 1, με

Διαβάστε περισσότερα

Τροποποίηση συνδυασμών κίνησης

Τροποποίηση συνδυασμών κίνησης Τροποποίηση συνδυασμών κίνησης Σε αυτήν την πρακτική εξάσκηση, θα τροποποιήσετε τους συνδυασμούς που έχουν εφαρμοστεί στην παρουσίαση της εταιρείας σας. Βήμα 1: Αλλαγή του εφέ για το κείμενο του τίτλου

Διαβάστε περισσότερα

Κεφαλίδες και υποσέλιδα

Κεφαλίδες και υποσέλιδα Κεφαλίδες και υποσέλιδα Διασκεδάστε με τις επιλογές κεφαλίδων και υποσέλιδων δοκιμάζοντας τις ασκήσεις που ακολουθούν. Άσκηση 1: Εισαγωγή υποσέλιδων σε διαφάνειες Η παρουσίαση αποτελείται από πέντε διαφάνειες.

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο 1 Χρήση προτύπου 2. Κεφάλαιο 2 Τροποποίηση μιας παρουσίασης 9. Κεφάλαιο 4 Προσθήκη αντικειμένων 26. Κεφάλαιο 5 Ειδικά εφέ 35

Κεφάλαιο 1 Χρήση προτύπου 2. Κεφάλαιο 2 Τροποποίηση μιας παρουσίασης 9. Κεφάλαιο 4 Προσθήκη αντικειμένων 26. Κεφάλαιο 5 Ειδικά εφέ 35 Περιεχόμενα Κεφάλαιο 1 Χρήση προτύπου 2 Κεφάλαιο 2 Τροποποίηση μιας παρουσίασης 9 Κεφάλαιο 3 Εφαρμογή σχεδίων 19 Κεφάλαιο 4 Προσθήκη αντικειμένων 26 Κεφάλαιο 5 Ειδικά εφέ 35 Κεφάλαιο 6 Κουμπιά ενεργειών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ MICROSOFT POWERPOINT

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ MICROSOFT POWERPOINT ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ MICROSOFT POWERPOINT 1 Εισαγωγή Το PowerPoint είναι µια ισχυρή εφαρµογή για τη δηµιουργία παρουσιάσεων και µπορεί να χρησιµεύσει στη δηµιουργία διαφανειών, καθώς και συνοδευτικών σηµειώσεων

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Το Microsoft Word 2013 έχει διαφορετική εμφάνιση από προηγούμενες εκδόσεις. Γι αυτό το λόγο, δημιουργήσαμε αυτόν τον οδηγό για να ελαχιστοποιήσουμε την καμπύλη εκμάθησης. Γραμμή

Διαβάστε περισσότερα

Επιλογή ενός στοιχείου γραφήματος από μια λίστα στοιχείων γραφήματος

Επιλογή ενός στοιχείου γραφήματος από μια λίστα στοιχείων γραφήματος - 217 - Το στοιχείο που θέλετε να επιλέξετε επισημαίνεται ξεκάθαρα με λαβές επιλογής. Συμβουλή: Για να σας βοηθήσει να εντοπίσετε το στοιχείο γραφήματος που θέλετε να επιλέξετε, το Microsoft Office Excel

Διαβάστε περισσότερα

MICROSOFT OFFICE 2003 MICROSOFT WORD 2003

MICROSOFT OFFICE 2003 MICROSOFT WORD 2003 MICROSOFT OFFICE 2003 MICROSOFT WORD 2003 Εµφάνιση των γραµµών εργαλείων "Βασική" και "Μορφοποίηση" σε δύο γραµµές Από προεπιλογή, οι γραµµές εργαλείων Βασική και Μορφοποίηση εµφανίζονται µε αγκύρωση (σταθεροποίηση:

Διαβάστε περισσότερα

MICROSOFT OFFICE 2003

MICROSOFT OFFICE 2003 MICROSOFT OFFICE 2003 MICROSOFT EXCEL 2003 Επεξεργασία δεδοµένων Εισαγωγή κενών κελιών, γραµµών ή στηλών 1. Κάντε ένα από τα εξής: Εισαγωγή νέων κενών κελιών Επιλέξτε µια περιοχή (περιοχή: ύο ή περισσότερα

Διαβάστε περισσότερα

Αλλαγή της εμφάνισης κειμένου: μέγεθος γραμματοσειράς, είδος γραμματοσειράς

Αλλαγή της εμφάνισης κειμένου: μέγεθος γραμματοσειράς, είδος γραμματοσειράς 3.3.1.1 Αλλαγή της εμφάνισης κειμένου: μέγεθος γραμματοσειράς, είδος γραμματοσειράς Γραμματοσειρές Η λέξη γραμματοσειρά αναφέρεται στο στυλ που εμφανίζονται τα γράμματα. Παρακάτω ακολουθούν κάποια παραδείγματα,

Διαβάστε περισσότερα

POWERPOINT 2003. Είναι το δημοφιλέστερο πρόγραμμα παρουσιάσεων.

POWERPOINT 2003. Είναι το δημοφιλέστερο πρόγραμμα παρουσιάσεων. POWERPOINT 2003 1. Τι είναι το PowerPoint (ppt)? Είναι το δημοφιλέστερο πρόγραμμα παρουσιάσεων. 2. Τι δυνατότητες έχει? Δημιουργία παρουσίασης. Μορφοποίηση παρουσίασης. Δημιουργία γραφικών. Δημιουργία

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Το Microsoft Excel 2013 έχει διαφορετική εμφάνιση από προηγούμενες εκδόσεις. Γι αυτό το λόγο, δημιουργήσαμε αυτόν τον οδηγό για να ελαχιστοποιήσουμε την καμπύλη εκμάθησης. Προσθήκη

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Η Microsoft Access 2013 έχει διαφορετική εμφάνιση από προηγούμενες εκδόσεις. Δημιουργήσαμε, λοιπόν, αυτόν τον οδηγό για να ελαχιστοποιήσουμε την καμπύλη εκμάθησης. Αλλαγή του

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Κεφάλαιο 1 Εισαγωγή στο PowerPoint 9. Κεφάλαιο 2 Εργασία με κείμενο 41

Περιεχόμενα. Κεφάλαιο 1 Εισαγωγή στο PowerPoint 9. Κεφάλαιο 2 Εργασία με κείμενο 41 Περιεχόμενα Κεφάλαιο 1 Εισαγωγή στο PowerPoint 9 Βασικές έννοιες... 10 Το παράθυρο του PowerPoint... 13 Δημιουργία νέας παρουσίασης... 18 Βασικές εργασίες με διαφάνειες... 24 Προβολές παρουσίασης... 28

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Το Microsoft Publisher 2013 έχει διαφορετική εμφάνιση από προηγούμενες εκδόσεις. Γι αυτό το λόγο, δημιουργήσαμε αυτόν τον οδηγό για να ελαχιστοποιήσουμε την καμπύλη εκμάθησης.

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. 1 Προετοιμασία βιβλίου εργασίας 47. 2 Εργασία με δεδομένα και πίνακες Excel 75. Ευχαριστίες...11. Εισαγωγή στο Microsoft Excel 2010...

Περιεχόμενα. 1 Προετοιμασία βιβλίου εργασίας 47. 2 Εργασία με δεδομένα και πίνακες Excel 75. Ευχαριστίες...11. Εισαγωγή στο Microsoft Excel 2010... Περιεχόμενα Ευχαριστίες...11 Εισαγωγή στο Microsoft Excel 2010...13 Τροποποίηση της εμφάνισης της Κορδέλας...29 Χαρακτηριστικά και συμβάσεις του βιβλίου...35 Χρήση των αρχείων εξάσκησης...37 Βοήθεια...41

Διαβάστε περισσότερα

Εργασία-3: Παρουσίαση Εργασίας. Ομάδα Α. Προετοιμασία Αναφοράς

Εργασία-3: Παρουσίαση Εργασίας. Ομάδα Α. Προετοιμασία Αναφοράς Εργασία-3: Παρουσίαση Εργασίας Ομάδα Α. Προετοιμασία Αναφοράς Αρκετοί πιστεύουν πως η επιτυχία μιας παρουσίασης είναι δεδομένη εάν ο παρουσιαστής κατέχει το θέμα που πρόκειται να παρουσιάσει και είναι

Διαβάστε περισσότερα

Χρήση του Office 365 σε iphone ή ipad

Χρήση του Office 365 σε iphone ή ipad Χρήση του Office 365 σε iphone ή ipad Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Έλεγχος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Ρυθμίστε το iphone ή το ipad για αποστολή και λήψη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το λογαριασμό του Office

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργία ενός κενού πίνακα

Δημιουργία ενός κενού πίνακα 3.4.1.1 Δημιουργία ενός κενού πίνακα Ένας πίνακας αποτελείται από έναν αριθμό γραμμών και στηλών που δημιουργούν ένα πλέγμα. Σε αυτό το πλέγμα είναι πιθανή η ύπαρξη ή μη περιθωρίων. Κάθε κελί του πίνακα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ POWER POINT

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ POWER POINT 1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ POWER POINT To Power Point είναι ένα πολύ δυναμικό πρόγραμμα παρουσίασης γραφικών. Ο σκοπός είναι να βοηθήσει τους χρήστες των υπολογιστών να δημιουργούν εντυπωσιακά έγγραφα, επιστολές και

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Μέρος 1: Βασικές έννοιες της πληροφορικής... 13. Πρόλογος... 11

Περιεχόμενα. Μέρος 1: Βασικές έννοιες της πληροφορικής... 13. Πρόλογος... 11 Περιεχόμενα Πρόλογος... 11 Μέρος 1: Βασικές έννοιες της πληροφορικής... 13 1.1 Windows XP... 15 1.2 Επιφάνεια εργασίας... 19 1.3 Γραμμή εργασιών... 24 1.4 Χειρισμός παραθύρων... 30 1.5 Μενού... 36 1.6

Διαβάστε περισσότερα

Μορφοποίηση εικόνων. Εισαγωγή. Στόχος κεφαλαίου

Μορφοποίηση εικόνων. Εισαγωγή. Στόχος κεφαλαίου Περιεχόμενα Κεφάλαιο 1: Προετοιμασία παρουσίασης...1 Κεφάλαιο 2: Διαχείριση διαφανειών...18 Κεφάλαιο 3: Διαχείριση γραφικών...31 Κεφάλαιο 4: Επεξεργασία εικόνων με το Adobe Photoshop...56 Κεφάλαιο 5: Μορφοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Το Microsoft Visio 2013 έχει διαφορετική εμφάνιση από προηγούμενες εκδόσεις. Γι αυτό το λόγο, δημιουργήσαμε αυτόν τον οδηγό για να ελαχιστοποιήσουμε την καμπύλη εκμάθησης. Ενημερωμένα

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργία προσαρμοσμένης διαδρομής κίνησης και αλλαγή του μεγέθους της με χρήση σημείων επεξεργασίας

Δημιουργία προσαρμοσμένης διαδρομής κίνησης και αλλαγή του μεγέθους της με χρήση σημείων επεξεργασίας Δημιουργία προσαρμοσμένης διαδρομής κίνησης και αλλαγή του μεγέθους της με χρήση σημείων επεξεργασίας Αυτό μοιάζει πανεύκολο μετά την άσκηση που έχετε κάνει στο Μάθημα 1. Θα προσθέσετε μια προσαρμοσμένη

Διαβάστε περισσότερα

Ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση της Αυτόματης προσαρμογής κειμένου

Ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση της Αυτόματης προσαρμογής κειμένου - 117-2. Στο παράθυρο διαλόγου Επιλογές, κάντε κλικ στην καρτέλα Επεξεργασία και κατόπιν επιλέξτε ή απαλείψτε το πλαίσιο ελέγχου Να επιτρέπεται η μεταφορά και η απόθεση κελιών. Ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΠΕΛΕΧΑΚΗ. Ηλεκτρονικές Παρουσιάσεις με το PowerPoint 2010

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΠΕΛΕΧΑΚΗ. Ηλεκτρονικές Παρουσιάσεις με το PowerPoint 2010 ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΠΕΛΕΧΑΚΗ Ηλεκτρονικές Παρουσιάσεις με το PowerPoint 2010 Βελτιώστε τις δεξιότητές σας στη δημιουργία παρουσιάσεων. Για να μην πλήττει το ακροατήριό σας, δεν αρκεί να βάζετε μόνο κείμενο στις

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Περιεχόμενα...v

Περιεχόμενα. Περιεχόμενα...v Περιεχόμενα Περιεχόμενα...v Κεφάλαιο 1: Ρυθμίσεις γραμμών εργαλείων και μενού...1 Κεφάλαιο 2: Διαχείριση παραθύρων και προβολές...18 Κεφάλαιο 3: Εύρεση, αντικατάσταση, και μετάβαση σε συγκεκριμένο στοιχείο...35

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήσης λογισμικού οργάνωσης γραφείου: PowerPoint 2007 Επιμέλεια κειμένων: Ελένη Καραγεώργου-Βράντζα

Οδηγός χρήσης λογισμικού οργάνωσης γραφείου: PowerPoint 2007 Επιμέλεια κειμένων: Ελένη Καραγεώργου-Βράντζα - 317-2. Στην περιοχή Εργαλεία SmartArt, στην καρτέλα Μορφή, της ομάδας Στυλ WordArt, κάντε κλικ στο βέλος που βρίσκεται δίπλα από την επιλογή Γέμισμα κειμένου, και στη συνέχεια κάντε ένα από τα εξής:

Διαβάστε περισσότερα

B) Ετοιμάζοντας μια Παρουσίαση

B) Ετοιμάζοντας μια Παρουσίαση B) Ετοιμάζοντας μια Παρουσίαση Τι είναι μια παρουσίαση με τη βοήθεια ηλεκτρονικού υπολογιστή Ο υπολογιστής με την κατάλληλη εφαρμογή, μπορεί να μας βοηθήσει στη δημιουργία εντυπωσιακών εγγράφων, διαφανειών

Διαβάστε περισσότερα

10 η Εργαστηριακή Άσκηση

10 η Εργαστηριακή Άσκηση 10 η Εργαστηριακή Άσκηση MICROSOFT OFFICE POWERPOINT Το πρόγραμμα PowerPoint της εταιρείας Microsoft χρησιμοποιείται για τη δημιουργία παρουσιάσεων οποιουδήποτε είδους. Ανήκει και αυτό στα προγράμματα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ: ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΜΑΘΗΜΑ: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ: ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΜΑΘΗΜΑ: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ: ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΜΑΘΗΜΑ: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ (Σημειώσεις Powerpoint) ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ: ΒΑΡΕΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΠΟΖΟΥΚΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ MICROSOFT POWERPOINT (ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ)

Διαβάστε περισσότερα

PowerPoint 2007. Δημιουργία βασικής παρουσίασης στο PowerPoint 2007. Καθορισμός του αριθμού των διαφανειών που χρειάζονται

PowerPoint 2007. Δημιουργία βασικής παρουσίασης στο PowerPoint 2007. Καθορισμός του αριθμού των διαφανειών που χρειάζονται PowerPoint 2007 Δημιουργία παρουσίασης Δημιουργία βασικής παρουσίασης στο PowerPoint 2007 Γνωρίστε το χώρο εργασίας του PowerPoint Ονομασία και αποθήκευση της παρουσίασής σας Προσθήκη, αναδιάταξη και διαγραφή

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Κεφάλαιο 1 Εισαγωγή στο Outlook Κεφάλαιο 2 Βασικές εργασίες με μηνύματα 31

Περιεχόμενα. Κεφάλαιο 1 Εισαγωγή στο Outlook Κεφάλαιο 2 Βασικές εργασίες με μηνύματα 31 Περιεχόμενα Κεφάλαιο 1 Εισαγωγή στο Outlook 2003 9 Διευθέτηση και εκκίνηση του Outlook... 10 Το περιβάλλον του Outlook... 16 Οι προσωπικοί φάκελοι του Outlook... 20 Η Λίστα φακέλων... 21 Ο φάκελος Το Outlook

Διαβάστε περισσότερα

Google Apps για το Office 365 για επιχειρήσεις

Google Apps για το Office 365 για επιχειρήσεις Google Apps για το Office 365 για επιχειρήσεις Πραγματοποίηση της μετάβασης Το Office 365 για επιχειρήσεις έχει διαφορετική εμφάνιση από το Google Apps. Για το λόγο αυτό, όταν συνδεθείτε, θα δείτε αυτήν

Διαβάστε περισσότερα

Εφέ επικάλυψης χρησιμοποιώντας χρονικές καθυστερήσεις

Εφέ επικάλυψης χρησιμοποιώντας χρονικές καθυστερήσεις Εφέ επικάλυψης χρησιμοποιώντας χρονικές καθυστερήσεις Καθορίστε χρονικές καθυστερήσεις και αλλάξτε ταχύτητες για να δημιουργήσετε εφέ που επικαλύπτονται. 1. Όταν έχετε ανοικτό το δείγμα παρουσίασης στο

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στο Libre Office Παρουσιάσεις με το Impress. Bάιος Κολοφωτιάς Επιστημονικός Συνεργάτης Sweng Lab A.Π.Θ

Εισαγωγή στο Libre Office Παρουσιάσεις με το Impress. Bάιος Κολοφωτιάς Επιστημονικός Συνεργάτης Sweng Lab A.Π.Θ Εισαγωγή στο Libre Office Παρουσιάσεις με το Impress Bάιος Κολοφωτιάς Επιστημονικός Συνεργάτης Sweng Lab A.Π.Θ Εισαγωγικά Οι παρουσιάσεις είναι μια εφαρμογή που χρησιμεύει στην παρουσίαση των εργασιών

Διαβάστε περισσότερα

Vodafone Business Connect

Vodafone Business Connect Vodafone Business Connect Vodafone Business WebHosting Αναλυτικός Οδηγός Χρήσης Photo Album Αναλυτικός οδηγός χρήσης: Photo Album Vodafone Business Connect - Υπηρεσίες φιλοξενίας εταιρικού e-mail & web

Διαβάστε περισσότερα

Λίγα λόγια από το συγγραφέα Κεφάλαιο 1: Microsoft Excel Κεφάλαιο 2: Η δομή ενός φύλλου εργασίας... 26

Λίγα λόγια από το συγγραφέα Κεφάλαιο 1: Microsoft Excel Κεφάλαιο 2: Η δομή ενός φύλλου εργασίας... 26 Περιεχόμενα Λίγα λόγια από το συγγραφέα... 7 Κεφάλαιο 1: Microsoft Excel 2002... 9 Κεφάλαιο 2: Η δομή ενός φύλλου εργασίας... 26 Κεφάλαιο 3: Δημιουργία νέου βιβλίου εργασίας και καταχώριση δεδομένων...

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΜΑΘΗΜΑ : Η/Υ I (ενότητα WINDOWS) ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ : ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ, Καθηγητής ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ : ΘΕΑΝΩ ΧΑΤΖΙΔΑΚΗ, Εργαστηριακό

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Λίγα λόγια από το συγγραφέα Windows Vista Επιφάνεια εργασίας Γραμμή εργασιών... 31

Περιεχόμενα. Λίγα λόγια από το συγγραφέα Windows Vista Επιφάνεια εργασίας Γραμμή εργασιών... 31 Περιεχόμενα Λίγα λόγια από το συγγραφέα... 7 91 Windows Vista... 9 92 Επιφάνεια εργασίας... 18 93 Γραμμή εργασιών... 31 94 Χειρισμός παραθύρων... 53 95 Το παράθυρο Υπολογιστής... 77 96 Το μενού Έναρξη...

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Κεφάλαιο 1 Εισαγωγή στο Outlook Κεφάλαιο 2 Βασικές εργασίες με μηνύματα 33

Περιεχόμενα. Κεφάλαιο 1 Εισαγωγή στο Outlook Κεφάλαιο 2 Βασικές εργασίες με μηνύματα 33 Περιεχόμενα Κεφάλαιο 1 Εισαγωγή στο Outlook 2007 9 Διευθέτηση και εκκίνηση του Outlook... 10 Το περιβάλλον του Outlook... 17 Οι προσωπικοί φάκελοι του Outlook... 22 Η Λίστα φακέλων... 23 Το Outlook Σήμερα...

Διαβάστε περισσότερα

Πίνακες, περιγράµµατα και σκίαση

Πίνακες, περιγράµµατα και σκίαση Πίνακες, περιγράµµατα και σκίαση Οι πίνακες Οι πίνακες είναι ορθογώνια πλαίσια που χωρίζονται σε γραµµές και στήλες. Η τοµή µιας γραµµής µε µια στήλη προσδιορίζει ένα κελί. Τα στοιχεία, που παρουσιάζουµε,

Διαβάστε περισσότερα

Οι νεότερες εξελίξεις στον GM EPC

Οι νεότερες εξελίξεις στον GM EPC Οι νεότερες εξελίξεις στον GM EPC Πλοήγηση με χρήση γραφικών στοιχείων Ο κατάλογος επόμενης γενιάς GM Next Gen EPC διαθέτει διάφορες λειτουργίες που έχουν σχεδιαστεί για ταχύτερη και ευκολότερη εύρεση

Διαβάστε περισσότερα

Το λογισμικό παρουσιάσεων Power Point 2007

Το λογισμικό παρουσιάσεων Power Point 2007 Το λογισμικό παρουσιάσεων Power Point 2007 Το πρόγραμμα PowerPoint είναι η «αίθουσα προβολών» του Office. Μια προβολή (παρουσίασης) του PowerPoint μπορεί να έχει ως στόχο να ενημερώσει, να διδάξει ή και

Διαβάστε περισσότερα

Ο Οδηγός γρήγορης εκκίνησης

Ο Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Ο Οδηγός γρήγορης εκκίνησης του Microsoft Project 2013 έχει διαφορετική εμφάνιση από προηγούμενες εκδόσεις. Γι αυτό το λόγο, δημιουργήσαμε αυτόν τον οδηγό για να ελαχιστοποιήσουμε την καμπύλη εκμάθησης.

Διαβάστε περισσότερα

Stellarium Εγχειρίδιο Οδηγιών

Stellarium Εγχειρίδιο Οδηγιών Προϋποθέσεις συστήματος: Windows (XP, Vista, 7) με DirectX 9.x και τελευταίες ServicePack ή MacOS X 10.3.x (ή υψηλότερη), κάρτα γραφικών 3D με υποστήριξη OpenGL, ελάχ. 512 MB RAM, 1 GB διαθέσιμος χώρος

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. 1 Εισαγωγή: Tο βιβλίο Τι νέο υπάρχει στο Excel Πρώτα βήματα στο Excel Ευχαριστίες...

Περιεχόμενα. 1 Εισαγωγή: Tο βιβλίο Τι νέο υπάρχει στο Excel Πρώτα βήματα στο Excel Ευχαριστίες... Περιεχόμενα Ευχαριστίες... 13 1 Εισαγωγή: Tο βιβλίο... 15 Χωρίς τεχνικούς όρους!... 15 Σύντομη παρουσίαση... 16 Μερικές συμβάσεις... 18 Μία τελευταία λέξη (ή και περισσότερες)... 18 2 Τι νέο υπάρχει στο

Διαβάστε περισσότερα

Χρήση του Office 365 σε τηλέφωνο Android

Χρήση του Office 365 σε τηλέφωνο Android Χρήση του Office 365 σε τηλέφωνο Android Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Έλεγχος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Ρυθμίστε το τηλέφωνο Android για αποστολή και λήψη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το λογαριασμό του Office

Διαβάστε περισσότερα

Ο Οδηγός γρήγορης εκκίνησης

Ο Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Ο Οδηγός γρήγορης εκκίνησης του Microsoft OneNote 2013 έχει διαφορετική εμφάνιση από προηγούμενες εκδόσεις. Γι αυτό το λόγο, δημιουργήσαμε αυτόν τον οδηγό για να ελαχιστοποιήσουμε την καμπύλη εκμάθησης.

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Λίγα λόγια από το συγγραφέα... 7 1 Microsoft Word 2010... 9. 2 ημιουργία νέου εγγράφου... 17. 3 Το σύστημα Βοήθειας του Office...

Περιεχόμενα. Λίγα λόγια από το συγγραφέα... 7 1 Microsoft Word 2010... 9. 2 ημιουργία νέου εγγράφου... 17. 3 Το σύστημα Βοήθειας του Office... Περιεχόμενα Λίγα λόγια από το συγγραφέα... 7 1 Microsoft Word 2010... 9 2 ημιουργία νέου εγγράφου... 17 3 Το σύστημα Βοήθειας του Office... 31 4 Μετακίνηση σε έγγραφο και προβολές εγγράφου... 37 5 Επιλογή

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΟΥ Explorer & Outlook 2013

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΟΥ Explorer & Outlook 2013 ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΟΥ Explorer & Outlook 2013 1. Δίκτυα Υπολογιστών και Διαδίκτυο... 3 1.1. Όροι Και Έννοιες... 3 1.2. Ασφάλεια Στο Διαδίκτυο... 5 2. Περιήγηση στον Παγκόσμιο Ιστό 7 Το Περιβάλλον Ενός Φυλλομετρητή...

Διαβάστε περισσότερα

Shift+γράμμα. Πατάμε τον τόνο (δί[λα στο L) και μετά το φωνήεν. Πως βάζουμε διαλυτικά; Πατάμε το Shift+ τόνο και μετά το φωνήεν (ι ή υ)

Shift+γράμμα. Πατάμε τον τόνο (δί[λα στο L) και μετά το φωνήεν. Πως βάζουμε διαλυτικά; Πατάμε το Shift+ τόνο και μετά το φωνήεν (ι ή υ) Βασικές λειτουργίες του πληκτρολογίου Αλλαγή μεταξύ Αγγλικών και Ελληνικών Όταν γράφουμε σε πεζά (μικρά) και θέλουμε να γράψουμε ένα γράμμα κεφαλαίο Όταν γράφουμε συνέχεια Κεφαλαία Για να γράψουμε ένα

Διαβάστε περισσότερα

GreekLUG Ελεύθερο Λογισμικό & Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα

GreekLUG Ελεύθερο Λογισμικό & Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα GreekLUG Ελεύθερο Λογισμικό & Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα Μάθημα 6ο Σουίτα Γραφείου LibreOffice 2 Ύλη Μαθημάτων V Μαθ. 5/6 : Σουίτα Γραφείου LibreOffice LibreOffice Γενικά, Κειμενογράφος - LibreOffice Writer,

Διαβάστε περισσότερα

2.9.3 Χρήση λογισμικού παρουσιάσεων για τη δημιουργία απλών παρουσιάσεων ρουτίνας

2.9.3 Χρήση λογισμικού παρουσιάσεων για τη δημιουργία απλών παρουσιάσεων ρουτίνας 2.9 Δεξιότητες Τεχνολογίας Πληροφοριών και Επικοινωνιών 2.9.3 Χρήση λογισμικού παρουσιάσεων για τη δημιουργία απλών παρουσιάσεων ρουτίνας Να επιδεικνύει ικανότητα στη χρήση λογισμικού παρουσιάσεων, ακίνδυνα

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Περιβάλλον ηλεκτρονικού υπολογιστή...9 Επιφάνεια εργασίας...12 Διαχείριση αρχείων...15 Ιοί Η/Υ...21 Διαχείριση εκτυπώσεων...

Περιεχόμενα. Περιβάλλον ηλεκτρονικού υπολογιστή...9 Επιφάνεια εργασίας...12 Διαχείριση αρχείων...15 Ιοί Η/Υ...21 Διαχείριση εκτυπώσεων... Περιεχόμενα Περιβάλλον ηλεκτρονικού υπολογιστή...9 Επιφάνεια εργασίας...12 Διαχείριση αρχείων...15 Ιοί Η/Υ...21 Διαχείριση εκτυπώσεων...22 Περιβάλλον ηλεκτρονικού υπολογιστή...23 Επιφάνεια εργασίας...26

Διαβάστε περισσότερα

ιαγραφή πίνακα ή απαλοιφή των περιεχοµένων του...52 Συγχώνευση κελιών σε ένα, στον ίδιο πίνακα...53 ιαίρεση πίνακα και κελιών...53 Μετατροπή κειµένου

ιαγραφή πίνακα ή απαλοιφή των περιεχοµένων του...52 Συγχώνευση κελιών σε ένα, στον ίδιο πίνακα...53 ιαίρεση πίνακα και κελιών...53 Μετατροπή κειµένου ηµιουργία εγγράφου...3 ηµιουργία νέου, κενού εγγράφου...3 Από αντίγραφο υπάρχοντος εγγράφου...3 ηµιουργία επιστολής...3 ηµιουργία προτύπου εγγράφου...4 Μετατροπή εγγράφων...5 Μετατροπή ενός µόνο αρχείου

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΗΜΑΤΑ-ΕΙΚΟΝΕΣ-ΕΞΙΣΩΣΕΙΣ

ΣΧΗΜΑΤΑ-ΕΙΚΟΝΕΣ-ΕΞΙΣΩΣΕΙΣ ΤΕΙ Ηρακλείου Τμήμα Λογιστικής Πληροφορική I 5 η Εργαστηριακή άσκηση (WORD) ΣΧΗΜΑΤΑ-ΕΙΚΟΝΕΣ-ΕΞΙΣΩΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑ 5 ο : ΣΧΗΜΑΤΑ-ΕΙΚΟΝΕΣ-ΕΞΙΣΩΣΕΙΣ 1 ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΗΜΑΤΩΝ Για τη δημιουργία σχημάτων στο WORD χρησιμοποιείται

Διαβάστε περισσότερα

6 Το μικρό βιβλίο για το ελληνικό Word 2010

6 Το μικρό βιβλίο για το ελληνικό Word 2010 Περιεχόμενα Κεφάλαιο 1 Microsoft Word 2010... 7 Κεφάλαιο 2 ημιουργία νέου εγγράφου... 13 Κεφάλαιο 3 Το σύστημα Βοήθειας του Office... 26 Κεφάλαιο 4 Μετακίνηση σε έγγραφο και προβολές εγγράφου... 31 Κεφάλαιο

Διαβάστε περισσότερα

Εργαστηριακή Άσκηση 4 Μορφοποίηση Κειμένου μέσω του

Εργαστηριακή Άσκηση 4 Μορφοποίηση Κειμένου μέσω του Μορφοποίηση χαρακτήρων Όταν ανοίγουμε το Word η γραμματοσειρά που υπάρχει είναι προκαθορισμένη. Το πλαίσιο διαλόγου Γραμματοσειρά μας επιτρέπει να κάνουμε περισσότερες μορφοποιήσεις. Επιλέγουμε Μορφή Απόσταση

Διαβάστε περισσότερα

Επεξεργασία Κειμένου - Microsoft Word

Επεξεργασία Κειμένου - Microsoft Word Επεξεργασία Κειμένου - Microsoft Word 1) Έναρξη 1.1) Εκκίνηση Για να ξεκινήσουμε το Word, πατάμε στο κουμπί Εναρξη και από το μενού που εμφανίζεται επιλέγουμε Προγράμματα και Microsoft Word. Η εφαρμογή

Διαβάστε περισσότερα

MICROSOFT OFFICE 2003 MICROSOFT WORD 2003

MICROSOFT OFFICE 2003 MICROSOFT WORD 2003 MICROSOFT OFFICE 2003 MICROSOFT WORD 2003 Το Microsoft Office Word 2003 είναι το πρόγραµµα επεξεργασίας κειµένου που κάνει ευκολότερη τη δηµιουργία, την κοινή χρήση και την ανάγνωση εγγράφων. Οι λειτουργίες

Διαβάστε περισσότερα

Σύντομη περιγραφή 5. Για να ξεκινήσετε 6. Οι οθόνες του προγράμματος 8. Εγκατάσταση προγράμματος 6 Δημιουργία κωδικών χρήστη 7

Σύντομη περιγραφή 5. Για να ξεκινήσετε 6. Οι οθόνες του προγράμματος 8. Εγκατάσταση προγράμματος 6 Δημιουργία κωδικών χρήστη 7 Σύντομη περιγραφή 5 Για να ξεκινήσετε 6 Εγκατάσταση προγράμματος 6 Δημιουργία κωδικών χρήστη 7 Οι οθόνες του προγράμματος 8 Αρχική οθόνη 8 Στοιχεία ασθενή 9 Εργασίες - Ραντεβού 10 Εικόνες 11 Ημερολόγιο

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα 3. Επεξεργασία κειμένου

Ενότητα 3. Επεξεργασία κειμένου Ενότητα 3 Επεξεργασία κειμένου Ενότητα 3: Επεξεργασία Κειμένου - Microsoft Word 2010 124 125 Επεξεργασία κειμένου Microsoft Word 2010 126 Κεφάλαιο 3.1: Εισαγωγή στο Word 2010 3.1.1 Εκκίνηση του Word 2010

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΙΙ. OpenOffice 3.x Impress

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΙΙ. OpenOffice 3.x Impress ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΙΙ OpenOffice 3.x Impress Στόχοι: Με τη βοήθεια του οδηγού αυτού ο εκπαιδευόμενος θα μπορεί να: χρησιμοποιεί τα εργαλεία του Impress για δημιουργία παρουσιάσεων εμπλουτίζει τις παρουσιάσεις με

Διαβάστε περισσότερα

Αλλαγή μεταξύ τρόπων εμφάνισης της σελίδας

Αλλαγή μεταξύ τρόπων εμφάνισης της σελίδας 1. 3.1.2.1. Αλλαγή μεταξύ τρόπων εμφάνισης της σελίδας 2. Πλήρης οθόνη Εάν επιθυμείτε να εργάζεστε σε ένα έγγραφο, το οποίο δε θα εμφανίζει τη γραμμή μενού, τις γραμμές εργαλείων και αντικειμένων ή τις

Διαβάστε περισσότερα

Movie Maker (Δημιουργία βίντεο)

Movie Maker (Δημιουργία βίντεο) Movie Maker (Δημιουργία βίντεο) - Με πόσους τρόπους μπορούμε να διηγηθούμε μια ιστορία; - Μπορούμε να την πούμε ο ένας στον άλλο. - Μπορούμε να την γράψουμε. - Μπορούμε να τη ζωγραφίσουμε κομμάτι-κομμάτι.

Διαβάστε περισσότερα

Επεξεργασία κειμένου: Word 2003

Επεξεργασία κειμένου: Word 2003 Περιεχόμενα Λίγα λόγια από το συγγραφέα...7 Κεφάλαιο 1: Ρυθμίσεις γραμμών εργαλείων και μενού...9 Κεφάλαιο 2: Διαχείριση παραθύρων και προβολές...26 Κεφάλαιο 3: Εύρεση, αντικατάσταση, και μετάβαση σε συγκεκριμένο

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόµενα. 1 Λίγα λόγια για το βιβλίο Τι νέο υπάρχει στο PowerPoint Εισαγωγή στο PowerPoint

Περιεχόµενα. 1 Λίγα λόγια για το βιβλίο Τι νέο υπάρχει στο PowerPoint Εισαγωγή στο PowerPoint Περιεχόµενα Ευχαριστίες... 11 1 Λίγα λόγια για το βιβλίο... 13 Χωρίς τεχνικούς όρους... 13 Σύντοµη παρουσίαση... 14 Μερικές συµβάσεις... 15 Τι νέο υπάρχει στο PowerPoint 2007;... 15 Μια τελευταία λέξη...

Διαβάστε περισσότερα

Τι νέο υπάρχει στο Microsoft PowerPoint

Τι νέο υπάρχει στο Microsoft PowerPoint Περιεχόμενα Τι νέο υπάρχει στο Microsoft PowerPoint 2003... 9 Διορθώσεις, σχόλια, και βοήθεια... 11 Βοήθεια για το βιβλίο και το CD του... 11 Βοήθεια για το Microsoft PowerPoint 2003... 11 Περισσότερες

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης του PowerSuite

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης του PowerSuite Το PowerSuite είναι η ολοκληρωμένη λύση απόδοσης για τον υπολογιστή σας. Ενσωματώνοντας το RegistryBooster, το DriverScanner και το SpeedUpMyPC σε ένα ενιαίο περιβάλλον εργασίας σάρωσης, το PowerSuite

Διαβάστε περισσότερα

Σημείωση για το προϊόν

Σημείωση για το προϊόν Έναρξη από εδώ Copyright 2013 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η ονομασία Windows είναι σήμα κατατεθέν της Microsoft Corporation στις ΗΠΑ. Οι πληροφορίες στο παρόν έγγραφο μπορεί να αλλάξουν χωρίς

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ WEBCAM STATION EVOLUTION

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ WEBCAM STATION EVOLUTION ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ WEBCAM STATION EVOLUTION ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Κάνοντας κλικ σε έναν τίτλο σε αυτόν τον πίνακα περιεχομένων, θα εμφανιστεί η αντίστοιχη παράγραφος 1. 2. 3. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 3 ΡΥΘΜΙΣΗ ΗΧΟΥ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ 4 ΕΜΦΑΝΙΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Θέματα 1,2 ης εβδομάδας

Θέματα 1,2 ης εβδομάδας ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Ι Θέματα 1,2 ης εβδομάδας Περιβάλλον εργασίας Word, Μορφοποίηση Γραμματοσειράς, Μορφοποίηση Παραγράφου Εξάσκηση σε βασικά κείμενα Τι είναι το MS-WORD Είναι ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου,

Διαβάστε περισσότερα

( Απάντηση: Ο τόνος βρίσκεται δεξιά από το γράμμα Λ. ) ( Απάντηση: Κρατάμε πατημένο το πλήκτρο Shift και πατάμε το πλήκτρο 8. )

( Απάντηση: Ο τόνος βρίσκεται δεξιά από το γράμμα Λ. ) ( Απάντηση: Κρατάμε πατημένο το πλήκτρο Shift και πατάμε το πλήκτρο 8. ) 1 Επεξεργασία Κειμένου OpenOffice writer Απόσπασμα Μάθημα: Γλώσσα, Τάξη: Δ Ενότητα 2: «Ρώτα το νερό τι τρέχει» Θυμόμαστε: Ποιο πλήκτρο είναι ο τόνος; ( Απάντηση: Ο τόνος βρίσκεται δεξιά από το γράμμα Λ.

Διαβάστε περισσότερα

Εργαστήριο «Τεχνολογία Πολιτισμικού Λογισμικού» Ενότητα. Επεξεργασία πινάκων

Εργαστήριο «Τεχνολογία Πολιτισμικού Λογισμικού» Ενότητα. Επεξεργασία πινάκων Ενότητα 4 Επεξεργασία πινάκων 36 37 4.1 Προσθήκη πεδίων Για να εισάγετε ένα πεδίο σε ένα πίνακα που υπάρχει ήδη στη βάση δεδομένων σας, βάζετε τον κέρσορα του ποντικιού στο πεδίο πάνω από το οποίο θέλετε

Διαβάστε περισσότερα

Τσαουσάκης Σταύρος ΠΕ70 ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 3

Τσαουσάκης Σταύρος ΠΕ70 ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 3 Τσαουσάκης Σταύρος ΠΕ70 ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 3 1. Πηγαίνετε Έναρξη-Προγράµµατα-Microsoft Office-Microsoft Office PowerPoint 2003 και ανοίξτε το πρόγραµµα. 2. Εµφανίζεται η πρώτη διαφάνεια. 3. Κάντε κλικ και

Διαβάστε περισσότερα

Λίγα λόγια από το συγγραφέα PowerPoint Εκκίνηση του PowerPoint Δημιουργία νέας παρουσίασης... 24

Λίγα λόγια από το συγγραφέα PowerPoint Εκκίνηση του PowerPoint Δημιουργία νέας παρουσίασης... 24 ΕΝΟΤΗΤΑ 6 Περιεχόμενα Λίγα λόγια από το συγγραφέα... 7 91 PowerPoint 2007... 9 92 Εκκίνηση του PowerPoint... 16 93 Δημιουργία νέας παρουσίασης... 24 94 Μορφοποίηση κειμένου παρουσίασης... 36 95 Διαχείριση

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργία η-μαθήματος με τη. 3 ο Μέρος Εισαγωγή πληροφοριών: δημιουργία ιστοσελίδας

Δημιουργία η-μαθήματος με τη. 3 ο Μέρος Εισαγωγή πληροφοριών: δημιουργία ιστοσελίδας Δημιουργία η-μαθήματος με τη χρήση του Moodle 3 ο Μέρος Εισαγωγή πληροφοριών: δημιουργία ιστοσελίδας Δημιουργία η-μαθήματος με τη χρήση του Moodle 3 ο Μέρος Εισαγωγή πληροφοριών: δημιουργία ιστοσελίδας

Διαβάστε περισσότερα

Σημειώσεις για το Microsoft Excel 2010

Σημειώσεις για το Microsoft Excel 2010 Σημειώσεις για το Microsoft Excel 2010 2014 Περιεχόμενα Δημήτρης Χατζηιωαννίδης ECDL CTP & CISCO INSTRUCTOR Εισαγωγή στο Excel.... 3 Ανοίξτε το Excel με το κουμπί "Έναρξη" των Windows..... 3 Δημιουργία

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΗΜΑΤΩΝ. 1) Προβολή Γραμμές εργαλείων Σχεδίαση. ΜΑΘΗΜΑ 5 ο : ΣΧΗΜΑΤΑ-ΕΙΚΟΝΕΣ-ΕΞΙΣΩΣΕΙΣ 1

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΗΜΑΤΩΝ. 1) Προβολή Γραμμές εργαλείων Σχεδίαση. ΜΑΘΗΜΑ 5 ο : ΣΧΗΜΑΤΑ-ΕΙΚΟΝΕΣ-ΕΞΙΣΩΣΕΙΣ 1 ΣΧΗΜΑΤΑ-ΕΙΚΟΝΕΣ-ΕΞΙΣΩΣΕΙΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΗΜΑΤΩΝ Για τη δημιουργία σχημάτων στο WORD χρησιμοποιείται η γραμμή εργαλείων της σχεδίασης. Τα βήματα που μπορεί να ακολουθήσετε για να εμφανίσετε τη γραμμή εργαλείων

Διαβάστε περισσότερα

Μενού Προβολή. Προβολές εγγράφου

Μενού Προβολή. Προβολές εγγράφου Μενού Προβολή Προβολές εγγράφου Το Word παρέχει πέντε διαφορετικού είδους προβολές στον χρήστη, οι οποίες και βρίσκονται στο μενού Προβολή (View). Εναλλακτικά μπορούμε να επιλέξουμε το είδος προβολής που

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Χρήση του Office 365 σε τηλέφωνο Windows Phone Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Έλεγχος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Ρυθμίστε το Windows Phone για αποστολή και λήψη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το λογαριασμό του

Διαβάστε περισσότερα

SMART Ink. Λογισμικό λειτ ουργικού συστ ήματ ος Mac OS X. Οδηγός χρήστ η

SMART Ink. Λογισμικό λειτ ουργικού συστ ήματ ος Mac OS X. Οδηγός χρήστ η SMART Ink Λογισμικό λειτ ουργικού συστ ήματ ος Mac OS X Οδηγός χρήστ η Σημείωση για το εμπορικό σήμα SMART Board, SMART Ink, SMART Notebook, smarttech, το λογότυπο της SMART και όλα τα σλόγκαν της SMART

Διαβάστε περισσότερα

Μελέτη προβλήματος και δημιουργία παρουσίασης Φύλλο εργασίας

Μελέτη προβλήματος και δημιουργία παρουσίασης Φύλλο εργασίας Μελέτη προβλήματος και δημιουργία παρουσίασης Φύλλο εργασίας Δραστηριότητα Οι μαθητές πρέπει να χωριστούν σε ομάδες των 2-3 ατόμων και να μελετήσουν τουλάχιστον μια μορφή μόλυνσης του περιβάλλοντος. Θα

Διαβάστε περισσότερα

Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού. Μάθημα: Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές (ΜΚ0203) Μάθημα 1: Δημιουργία παρουσιάσεων - Μέρος Α

Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού. Μάθημα: Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές (ΜΚ0203) Μάθημα 1: Δημιουργία παρουσιάσεων - Μέρος Α Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού Μάθημα: Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές (ΜΚ0203) PowerPoint Μάθημα 1: Δημιουργία παρουσιάσεων - Μέρος Α Μαρίνα Παπαστεργίου, Επίκουρος Καθηγήτρια

Διαβάστε περισσότερα

Κοινή χρήση πόρων με τα Windows XP

Κοινή χρήση πόρων με τα Windows XP Κοινή χρήση πόρων με τα Windows XP Α. Κοινή χρήση αρχείων και φακέλων Θα μάθετε: Να θέτετε σε κοινή χρήση ένα αρχείο ή ένα φάκελο του υπολογιστή με τα Windows XP. Να θέτετε σε κοινή χρήση στο δίκτυο μουσική,

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Το Microsoft Outlook 2013 έχει διαφορετική εμφάνιση από προηγούμενες εκδόσεις. Δημιουργήσαμε, λοιπόν, αυτόν τον οδηγό για να ελαχιστοποιήσουμε την καμπύλη εκμάθησης. Εξατομικευμένη

Διαβάστε περισσότερα

Έργα. Οδηγός γρήγορης εκκίνησης. Παρακολούθηση των εργασιών σας. Προβολή εργασιών σε λωρίδα χρόνου. Κοινή χρήση του έργου σας με άλλα άτομα

Έργα. Οδηγός γρήγορης εκκίνησης. Παρακολούθηση των εργασιών σας. Προβολή εργασιών σε λωρίδα χρόνου. Κοινή χρήση του έργου σας με άλλα άτομα Έργα Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Παρακολούθηση των εργασιών σας Η λίστα εργασιών του SharePoint είναι μια εύχρηστη λύση για να παρακολουθείτε όλα όσα χρειάζεται να γίνουν σε ένα έργο. Μπορείτε να προσθέτετε

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργία παρουσιάσεων (Power Point)

Δημιουργία παρουσιάσεων (Power Point) Δημιουργία παρουσιάσεων (Power Point) Το πρόγραμμα PowerPoint είναι η «αίθουσα προβολών» του Office. Μια προβολή (παρουσίασης) του PowerPoint μπορεί να έχει ως στόχο να ενημερώσει, να διδάξει ή και να

Διαβάστε περισσότερα

α2. Αποθήκευση παρουσίασης με διαφορετικό τύπου ή/και σε διαφορετική θέση/ ή/και με διαφορετικό όνομα

α2. Αποθήκευση παρουσίασης με διαφορετικό τύπου ή/και σε διαφορετική θέση/ ή/και με διαφορετικό όνομα Αντικείμενα Αξιολόγησης Κριτήρια Απόδοσης Δεξιότητες που θα εξεταστούν(power point ) 1. Βασικές λειτουργίες & Περιβάλλον εφαρμογής παρουσιάσεων α. Χειρισμός παρουσιάσεωνα1. Δημιουργία, άνοιγμα, Κλείσιμο,

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Βασικά έγγραφα του Word. 1 Εξερεύνηση του Word 2010 35. 2 Επεξεργασία και έλεγχος κειμένου 71. 3 Αλλαγή της εμφάνισης του κειμένου 107

Περιεχόμενα. Βασικά έγγραφα του Word. 1 Εξερεύνηση του Word 2010 35. 2 Επεξεργασία και έλεγχος κειμένου 71. 3 Αλλαγή της εμφάνισης του κειμένου 107 Περιεχόμενα Εισαγωγή στο Microsoft Word 2010...11 Αλλαγή της εμφάνισης της Κορδέλας...15 Χαρακτηριστικά και συμβάσεις του βιβλίου...21 Χρήση των αρχείων εξάσκησης...23 Βοήθεια...27 Μέρος 1 Βασικά έγγραφα

Διαβάστε περισσότερα

Βασικές Λειτουργίες του Word

Βασικές Λειτουργίες του Word Βασικές Λειτουργίες του Word 2 ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ Πληκτρολόγηση κειμένου Αποθήκευση, κλείσιμο, άνοιγμα εγγράφου Μη αυτόματη αλλαγή γραμμών/σελίδων Περιήγηση σε ένα έγγραφο Δημιουργία νέου εγγράφου

Διαβάστε περισσότερα

MANAGER SIDE BAR. Μία άλλη λειτουργία είναι το ξυπνητήρι. Μπορείτε να ορίσετε τον χρόνο υπενθύμισης. Μετά την λήξη του χρόνου θα ειδοποιηθείτε ηχητικά

MANAGER SIDE BAR. Μία άλλη λειτουργία είναι το ξυπνητήρι. Μπορείτε να ορίσετε τον χρόνο υπενθύμισης. Μετά την λήξη του χρόνου θα ειδοποιηθείτε ηχητικά MANAGER SIDE BAR Η Manager side bar είναι μία εφαρμογή σχεδιασμένη να προσφέρει μια σειρά από λειτουργίες και ευκολίες σε κάθε χρήστη Η/Υ προχωρημένο ή αρχάριο. Βασική λειτουργία της εφαρμογής είναι ότι

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε δεξιό κλικ πάνω σε ένα επιλεγμένο αρχείο και επιλέξτε Μετακίνηση ή. ή Επιλέξτε Αποκοπή από την καρτέλα Αρχική της κορδέλας.

Κάντε δεξιό κλικ πάνω σε ένα επιλεγμένο αρχείο και επιλέξτε Μετακίνηση ή. ή Επιλέξτε Αποκοπή από την καρτέλα Αρχική της κορδέλας. Kεφάλαιο 7: Το Ιεραρχικό Σύστημα Φακέλων των Windows 113 φάκελος προορισμού αντιγραμμένα αρχεία Τα αρχεία αντιγράφονται στον προορισμό τους. Παρατηρήστε ότι τα αρχεία έχουν παραμείνει και στην αρχική τους

Διαβάστε περισσότερα

1. Βασικές Λειτουργίες του MS- Word

1. Βασικές Λειτουργίες του MS- Word 1. Βασικές Λειτουργίες του MS- Word Το MS-Word, που είναι και αντικείμενο αυτών των σημειώσεων είναι ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου, που στις σελίδες του μπορεί να περιέχει εκτός από κείμενο, εικόνες

Διαβάστε περισσότερα

Σύντομος οδηγός αναφοράς Για Windows Έκδοση 4.0

Σύντομος οδηγός αναφοράς Για Windows Έκδοση 4.0 Σύντομος οδηγός αναφοράς Για Windows Έκδοση 4.0 Παράθυρα των εγγράφων Επιφάνεια του σχεδίου. Σχεδιάστε εδώ νέα αντικείμενα με τα εργαλεία σημείων, διαβήτη, σχεδίασης ευθύγραμμων αντικειμένων και κειμένου.

Διαβάστε περισσότερα