8 th European Scout Agora. Château Jambville (Γαλλία), από 8-12 Απρ 2015

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "8 th European Scout Agora. Château Jambville (Γαλλία), από 8-12 Απρ 2015"

Transcript

1 8 th European Scout Agora Château Jambville (Γαλλία), από 8-12 Απρ 2015

2 Τι είναι η Agora; Η Ευρωπαϊκή Προσκοπική Agora είναι ένα πρόγραμμα που χρησιμοποιεί την Προσκοπική Μέθοδος για την επίτευξη των εκπαιδευτικών στόχων για το τμήμα της ηλικίας των Ανιχνευτών και δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην διεύρυνση των πνευματικών οριζόντων των νέων, στην καλλιέργεια ενός κλίματος συνεργασίας και γόνιμου διαλόγου καθώς επίσης ενθαρρύνεται η έκφραση των απόψεων των νέων σχετικά με επίκαιρα θέματα τόσο προσωπικού όσο και προσκοπικού ενδιαφέροντος.

3 Τι κάνει την Agora ξεχωριστή; Αυτό που κάνει την Ευρωπαϊκό Προσκοπικό Agora τόσο ξεχωριστό είναι ότι είναι ένα πρόγραμμα οργανωμένο "για τους Ανιχνευτές από τους Ανιχνευτές". Ως αποτέλεσμα, το πρόγραμμα αυτό εξετάζει ζητήματα που έχουν σημασία και κεντρίζουν το ενδιαφέρον των νέων στην κοινωνία μας σήμερα.

4 Ποιο ήταν το θέμα της Agora 2015; Το θέμα της 8 ης Agora ήταν «Δεξιότητες για τη ζωή». Οι διοργανωτές θέλησαν να βοηθήσουν τους συμμετέχοντες να γίνουν έτοιμα, αποφασισμένα και ενεργά στις κοινότητές τους. Ήλπιζαν επίσης να τους δώσουν τα εργαλεία και τις νέες ιδέες που θα συμβάλουν στην ενδυνάμωση των συμμετεχόντων, με αποτέλεσμα να είναι πιο ενήμεροι για τις αλλαγές που είναι σε θέση να κάνουν στους συλλόγους τους και ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Περιφέρεια Προσκόπων.

5 Ποιοι ήταν οι διοργανωτές; Thomas Vroylandt Γαλλία Filipe Velosa Πορτογαλία Sofia Galan Ισπανία Cristi Stavarache Ουκρανία

6 Τι περιλάμβανε το πρόγραμμα; Στα πλαίσια του Φόρουμ οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ομιλίες, να εκφράσουν τις απόψεις τους σχετικά με θέματα της ανιχνευτικής και καθημερινής τους ζωής και να ανταλλάξουν ιδέες, βιώματα και εμπειρίες με ανιχνευτές από δεκατρείς χώρες της Ευρώπης. Αναλυτικότερα.

7 Τετάρτη, 08 Απριλίου 2015 ΩΡΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ 7:30-17:30 ΑΦΉΞΕΙΣ 18:00-18:30 ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ 19:00-19:30 SPEED DATING 20:00 ICEBREAKERS 20:30-21:00 ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ 21:30-22:30 Agora Academy Awards 23:00 Αξιολόγηση Ημέρας

8 Παιχνίδι Γνωριμίας Σχηματίσαμε ένα κύκλο. Μας ζήτησαν βγάλουμε το ένα μας παπούτσι. Αφήσαμε το παπούτσι στο κέντρο του κύκλου. Στη συνέχεια πήραμε ένα ξένο παπούτσι. Μετά από το σύνθημα έπρεπε να βρούμε το άτομο στο οποίο ανήκει το παπούτσι που είχαμε στα χέρια μας. Το παιχνίδι δεν τελείωνε εκεί. Αφού βρούμε τη «Σταχτοπούτα» μας πρέπει να συζητήσουμε κάτι μαζί με το άτομο αυτό. Τέλος, όταν επιστρέψαμε στον κύκλο, μας ζητήθηκε να πούμε, ο ένας μετά τον άλλον, το όνομα της «Σταχτοπούτας» μας και το θέμα της συζήτησης μας.

9 Speed Dating Αφού μας σέρβιραν στον ατομικό μας δίσκο το βραδινό, καθίσαμε στην τραπεζαρία. Δεν θα ήταν όμως ένα απλό γεύμα. Μας ζητήθηκε να συζητάμε με το άτομο που καθόταν απέναντι μας. Κάθε πέντε περίπου λεπτά, ακούγονταν το σύνθημα, ένα παλαμάκι κι εμείς καθόμασταν στη θέση που βρίσκονταν στα δεξιά μας, μεταφέροντας μαζί μας κάθε φορά το δίσκο μας. Το αποτέλεσμα της αλλαγής αυτής των θέσεων είχε ως αποτέλεσμα, κάθε πέντε λεπτά, να συνομιλούμε και με ένα διαφορετικό άτομο. Το μόνο ελάττωμά της διαδικασίας αυτής ήταν πως κανείς δεν πρόλαβε να φάει το φαγητό του.

10 Icebreakers Το «σπάσιμο του πάγου» έδωσε την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να γνωριστούν μεταξύ τους. Όπως αποδείχτηκε τις επόμενες μέρες, οι καλές και δυνατές φιλίες μεταξύ των συμμετεχόντων ξεκίνησαν μέσα από τη διαδικασία αυτή.

11 Τελετή Έναρξης Στην τελετή έναρξης οι διοργανωτές μας καλωσόρισαν κι επισήμως στην 8 η Ευρωπαϊκή Προσκοπική Αγορά (Agora). Μας εισήγαγαν στην πραγματικότητα στην οποία θα ζούσαμε τις επόμενες τέσσερις μέρες. Σύμφωνα με τα λεγόμενα τους, η Agora ήταν η προετοιμασία μας για τους Αγώνες Πείνας (Hunger Games). Όπως συνειδητοποίησα με έκπληξη, τα ίδια πλαίσια υπάρχουν στις εκδρομές και τις κατασκηνώσεις της Αγέλης και της Ομάδας. Μετά την τελετή έναρξης ακολούθησε ένα σύντομο παιχνίδι. Τέλος, επιστρέψαμε στο κτήριο όπου γινόταν οι συνεδριάσεις και βρίσκονταν οι κοιτώνες μας.

12 Agora Academy Awards Πρόκειται για την παρουσίαση των βίντεο που οι εκπρόσωποι της κάθε χώρας είχαν ετοιμάσει ώστε να απαντήσουν στις ακόλουθες ερωτήσεις των διοργανωτών: -How many Rovers are there in your country? -Do you have a Rover Programme? How does it work? -Are Rovers leaders? If not, do Rovers help in the groups or they don t have any kind of role outside their Rover Group? -What kind of activities are done by Rovers in your country? -What is the range of ages in your country for Rovers?

13 Agora Academy Awards -Are the Rovers involved in the decision-making process at regional and national level in your country? -Is it normal for Rovers in your country to do community projects or do volunteering work? -Do you think that Rovers in your country should be more empowered? Μετά την παρουσίαση των βίντεο, ψήφισε, ο καθένας ατομικά, τρία βίντεο που του άρεσαν γράφοντας σε ένα χαρτί που μας δόθηκε την αντίστοιχη χώρα. Νικήτρια αναδείχτηκε η Λιθουανία:

14 Πέμπτη, 09 Απριλίου 2015 ΏΡΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ 9:15-9:30 Expectation session 10:00-11:30 European City Building 14:00-15:00 Info Session EU Citizenship 16:00-18:30 Project around Jambville 20:30-22:30 International Night 23:00 Evaluation

15 Expectation session Γύρω από την πυρά χωριστήκαμε σε μικρές ομάδες των πέντε ατόμων περίπου και γράψαμε σε ένα χαρτί τις προσδοκίες μας από την Agora. Έπειτα ένας από κάθε ομάδα διάβαζε τις προσδοκίες της ομάδας. Αφού το έκανε αυτό, έφευγε από τον κύκλο και άφηνε χαρτί να καεί στη φωτιά.

16 Project around Jambville Ο καιρός ήταν θαυμάσιος και θα ήταν κρίμα να περνούσαμε τη μέρα μας στην αίθουσα συνεδριάσεων ή αλλιώς «Grand salon». Έτσι, επισκεφτήκαμε ένα αγρόκτημα κοντά στο κατασκηνωτικό. Εκεί, πολλοί από εμάς, ζήσαμε την πρωτόγνωρη εμπειρία της αγροτικής ζωής. Χωριστήκαμε σε τέσσερεις ισάριθμες ομάδες. Σε κάθε ομάδα υπήρχε και ένας Γάλλος ανιχνευτής για να γίνει εφικτή η συνεννόηση μεταξύ των ξένων ανιχνευτών και των Γάλλων αγροτών. Οι ομάδες ασχολήθηκαν με την καλλιέργεια μαρουλιών, φραουλών και άλλων οπωρολαχανικών καθώς και με τον καθαρισμό του χώρου από αγριόχορτα. Ήταν μια αφορμή να γνωριστούμε καλύτερα και να αναπτυχθεί η συνεργασία μεταξύ μας.

17 International Night Το πάντρεμα των Ευρωπαϊκών πολιτισμών και η ζωντανή απόδειξη του ότι οι Ευρωπαϊκές χώρες συνυπάρχουν αρμονικά σχηματίζοντας ένα μωσαϊκό γεμάτο διαφορετικά χρώματα, μυρωδιές και μουσικές, έγινε πραγματικότητα στη Διεθνή Βραδιά. Η Διεθνής Βραδιά διοργανώθηκε σε μια μεγάλη αίθουσα, με τραπέζια σε διάταξη «Π». Οι ανιχνευτές της κάθε χώρας είχαμε στην διάθεση μας ένα με δύο τραπέζια. Εκεί, τοποθετήσαμε τα παραδοσιακά προϊόντα που ο κάθε ένας είχε φέρει από την πατρίδα του. Το αποτέλεσμα ήταν πολύ όμορφο. Τα τρόφιμα ήταν όμορφα τοποθετημένα και το κλίμα πολύ όμορφο και φιλικό. Τα τραγούδια από την Ιρλανδία, την Ιταλία και την Πορτογαλία καθώς και οι παραδοσιακοί χοροί από την Ουγγαρία, έδωσαν μια ιδιαίτερη νότα στη βραδιά.

18 Evaluation Στην Αξιολόγηση, ρωτηθήκαμε από μέλος της ομάδας σχεδιασμού (Planning Team) για τα πράγματα που μας άρεσαν και για αυτά που δε μας άρεσαν την ημέρα που πέρασε. Αυτό που με εντυπωσίασε ήταν το γεγονός ότι, η κάθε μας παρατήρηση, το επόμενο πρωί είχε διορθωθεί. Για παράδειγμα, ζητήσαμε να υπάρχει το πρόγραμμα στην κεντρική είσοδο του κτηρίου που μέναμε. Το επόμενο πρωί αυτή η επιθυμία μας είχε πραγματοποιηθεί.

19 Παρασκευή, 10 Απριλίου 2015 ΩΡΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ 9:15-9:30 Translating Skills 10:00-11:00 SWOT Analysis Other tools 11:30-18:30 Paris 20:30-22:30 Peace Education and World Youth Involvement Policy sessions 23:00 Evaluation

20 Translating Skills Σε αυτή τη συνεδρία μας δόθηκε το παρακάτω έγγραφο και μας ζητήθηκε να σημειώσουμε αν είμαστε καλοί μέτριοι ή κακοί κάτοχοι της ικανότητας που αναγράφονταν στα αριστερά. Έπειτα μπορούσαμε να δούμε ανάλογα αν έχουμε σε μεγάλο ή μικρό βαθμό το χαρακτηριστικό, στα δεξιά, που αντιστοιχεί σε κάθε ικανότητα στα αριστερά.

21 SWOT Analysis (μέθοδος αξιολόγησης κοινότητας) Εσωτερικά Δυνατά Σημεία Αδυναμίες Εξωτερικά Ευκαιρίες Φόβοι

22 The triangle of empowerment (προτεινόμενος τρόπος σχεδίασης δράσεων) ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ: ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΎΘΥΝΟΙ ΓΙΑ Ο,ΤΙ ΣΥΜΒΕΙ ΣΚΟΠΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑ: ΌΛΟΙ ΟΙ ΑΝΙΧΝΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΆΣΧΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΊΝΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΤΙ ΕΠΡΟΚΕΙΤΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ

23 Αξιολόγηση Στόχων Ασχοληθήκαμε με έναν τρόπο αξιολόγησης γνωστό και ως «S.M.A.R.T. GOAL». Το S.M.A.R.T. αναλύεται ως: Specific Measurable Συγκεκριμένος Μετρήσιμος Achievable Goal Επιτεύξιμος Στόχος Realistic Timed Ρεαλιστικός Χρονομετρημένος (με προβλέψιμη και προγραμματισμένη διάρκεια)

24 Paris Τα λόγια είναι περιττά. Το Παρίσι μας κατέπληξε με την ιδιαίτερη ομορφιά του επιβεβαιώνοντας πως είναι επάξια η Πόλη του Φωτός.

25 Μια εικόνα. Χίλιες λέξεις.

26 Μια εικόνα. Χίλιες λέξεις.

27 Peace Education Μετά από την όμορφη βόλτα μας στο Παρίσι ακολούθησε μια ενδιαφέρουσα παρουσίαση για τον τους Αγγελιοφόρους της Ειρήνης (Messengers of Peace) Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα:

28 World Youth Involvement Policy sessions Τέλος, πριν την αξιολόγηση και τη λήξη των δραστηριοτήτων, παρακολουθήσαμε μια παρουσίαση σχετικά με τη φράση «Ask the boy», μια τακτική που προτάθηκε από τον ιδρυτή του προσκοπισμού, Λόρδου Ρόμπερτ Μπέηντεν-Πάουελ. Η φράση αυτή καλεί τον ενήλικα βαθμοφόρο να ρωτήσει το ανήλικο λυκόπουλο ή πρόσκοπο για το τι επιθυμεί να κάνει. Στην πρώτη προσκοπική κατασκήνωση η τακτική αυτή εφαρμόστηκε με μεγάλη επιτυχία. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα εφαρμογής αυτής της μεθόδου αποτελεί η κατασκήνωσηtinkering School. Για περισσότερες πληροφορίες και για να παρακολουθήσετε το βίντεο που παρουσιάζει την ξεχωριστή αυτή κατασκήνωση μεταβείτε στην ιστοσελίδα:

29 Σάββατο, 11 Απριλίου 2015 ΩΡΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ 9:15-10:00 YE session 11:00-11:30 Game about YE 12:00-12:30 Roverway 13:00-18:30 Creative Platform 21:00-22:30 YE wide game 23:00-00:00 Closing Ceremony

30 Game about YE Ήταν ένα δια δραστικό παιχνίδι που με πολύ έξυπνο τρόπο μας έκανε να αναλογιστούμε την άδικη κατανομή του πλούτου, της γνώσης, του πόσιμου νερού κ.α. στον κόσμο.

31 Roverway Το Roverway (rovers + way) πρόκειται για την επόμενη ανιχνευτική συγκέντρωση που θα λάβει χώρα στο Chateau Jambville, στις 3-14/08/2016. Σημαντικές πληροφορίες: *Οι εγγραφές ξεκινούν το Σεπτέμβριο του 2016 και η προθεσμία λήγει τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς. *Από κάθε χώρα μπορούν να συμμετέχουν 6-8 ανιχνευτές. *Οι ανιχνευτές που θα αντιπροσωπεύουν μόνοι τους τις χώρες τους όταν ο συμμετέχοντας είναι ένας και ο μοναδικός από τη χώρα του- θα σχηματίσουν μια «International team» μαζί με τους υπόλοιπους ανιχνευτές που ήρθαν μόνοι τους από τις χώρες τους. *Η ομάδα των 6-8 ανιχνευτών ή ο ανιχνευτής που θα συμμετάσχει θα επιλέξει με ποιο θέμα θέλει να ασχοληθεί (μεταξύ των προτεινόμενων επιλογών) καθώς και τη διαδρομή που επιθυμεί να ακολουθήσει. *Τον Ιανουάριο θα γίνει γνωστό τις ομάδες ή στον ανιχνευτή ποια διαδρομή θα ακολουθήσει τελικά και κατ επέκταση σε ποια ομάδα ανήκει. *Έπειτα οι ανιχνευτές της κάθε ομάδας πρέπει να οργανώσουν το ταξίδι τους συνεργαζόμενοι με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας στην οποία ανήκουν ώστε όλα να είναι έτοιμα πριν την άφιξη τους στη Γαλλία. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: home

32 Creative Platform Έπειτα από την παρουσίαση του Roverway, κληθήκαμε να οργανώσουμε σε θεωρητική βάση αλλά υπό πραγματικές συνθήκες, με πραγματικές ενστάσεις και συμβουλές από τα μέλη της Planning Team, το ιστορικό περίβλημα του Roverway. Μας ζητήθηκε δηλαδή να σκεφτούμε την ιστορία που θα πλαισιώνει το σπουδαίο αυτό ανιχνευτικό γεγονός. Χωρισμένοι σε ομάδες των εφτά περίπου ατόμων και έχοντας δύο ώρες στη διάθεσή μας, σκεφτήκαμε το framework, την ερμηνεία του κάθε συμβόλου που θα εμφανιστεί στα πλαίσια της ιστορίας καθώς και τα οφέλη που θα αποκομίσουν οι συμμετέχοντες από την ιστορία αυτή.

33 YE wide game Το τελευταίο βράδυ της Agora δε μπορούσε να λήξει καλύτερα. Το Βραδινό Παιχνίδι μας έδωσε την ευκαιρία να εξερευνήσουμε το απέραντο δάσος του Chateau de Jumbville. Σκοπός μας ήταν να ερμηνεύσουμε σωστά τα μηνύματα που μας δίνοντας σε διάφορα μέρη που αναγράφονται στον χάρη. Κάθε «σταθμός» απείχε αρκετά από τον προηγούμενο και έτσι μας δόθηκε η ευκαιρία στην πορεία να συσφίξουμε τις σχέσεις μας και να διασκεδάσουμε ακόμα περισσότερο.

34 Closing Ceremony Με τη λήξη του Βραδινού Παιχνιδιού, συγκεντρωθήκαμε στο χώρο της πυράς και σχηματίσαμε ένα κύκλο γύρο από τη φωτιά. Έπειτα, ένας ένας καλούμασταν να αφήσουμε τη θέση μας και να πάμε στο κέντρο, δίπλα από τη φωτιά όπου μας έδιναν το σηματάκι της Agora και επιστρέφαμε στη θέση μας. Τέλος, η Planning Team χαιρέτησε τον κάθε ανιχνευτή με τον προσκοπικό χαιρετισμό και μια ευχαριστήρια αγκαλιά για τις όμορφες στιγμές που είχε προσφέρει στην 8 η Agora.

35 Κυριακή, 12 Απριλίου 2015 ΩΡΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ 9:15-9:30 Evaluation 10:00-11:00 Divulgation 11:30-12:00 Writing on back

36 Evaluation Πριν τις πρώτες αναχωρήσεις έγινε μια σύντομη αξιολόγηση στην οποία ρωτηθήκαμε αν οι προσδοκίες μας έγιναν πραγματικότητα και η απάντηση ήταν ένα μεγάλο ομόφωνο «YES!»

37 Divulgation Ακολούθησαν τα γυρίσματα ενός βίντεο όπου ο κάθε ανιχνευτής έλεγε το όνομα της χώρας του και τη λέξη «πρόσκοπος» στη γλώσσα του.

38 Writing on back Το καλύτερο αναμνηστικό ενός Agorian δε θα μπορούσε να είναι άλλο από μια μαντίλα γεμάτη ευχές από τους ανθρώπους με τους οποίους έζησε την εμπειρία της Agora, σε ένα από τα πιο διάσημα προσκοπικά κατασκηνωτικά κέντρα της Ευρώπης.

39 Η Agora ήταν μόνο η αρχή. Yess: Roverway:

40 We are not only the future but also the present..

European Contest for Young Scientists (EUSYS, https://eucys2017.eu/)

European Contest for Young Scientists (EUSYS, https://eucys2017.eu/) European Contest for Young Scientists (EUSYS, https://eucys2017.eu/) Το Λύκειο Αγίου Ιωάννη έλαβε μέρος στον 29ο Ευρωπαϊκό διαγωνισμό για Νεαρούς Επιστήμονες (29th European Union Contest for Young Scientists-

Διαβάστε περισσότερα

Εφορεία Εκπαίδευσης Γ.Ε.

Εφορεία Εκπαίδευσης Γ.Ε. 0 2018 Εφορεία Εκπαίδευσης Γ.Ε. Σώμα Ελλήνων Προσκόπων Εφορεία Εκπαίδευσης 30/7/2018 10 Περιεχόμενα Προ-απαιτούμενα και Στάδιο Εφαρμογής Εκπαιδευτικών Ενοτήτων 2 Εισαγωγή... 2 Περιγραφή εκπαιδευτικής διαδικασίας...

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΠΕΝΤΕ ΤΟΜΕΙΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

ΟΙ ΠΕΝΤΕ ΤΟΜΕΙΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ 1o ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΟΙ ΠΕΝΤΕ ΤΟΜΕΙΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ Αρχική Σελίδα Περιεχόμενα CD Rom Θέματα 1ου Κεφαλαίου ΟΙ ΤΟΜΕΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΕΛΗ ΛΥΚΟΠΟΥΛΩΝ ΕΙΝΑΙ : ΥΠΑΙΘΡΙΑ ΖΩΗ (δράση και γνώση στη φύση) ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Προσωπική Ανάπτυξη. Ενότητα 3: Δικτύωση. Juan Carlos Martínez Director of Projects Development Department

Προσωπική Ανάπτυξη. Ενότητα 3: Δικτύωση. Juan Carlos Martínez Director of Projects Development Department Προσωπική Ανάπτυξη Ενότητα 3: Δικτύωση Juan Carlos Martínez Director of Projects Development Department Σκοπός 1. ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΣΤΟΧΩΝ Στην ενότητα αυτή θα μελετήσουμε τρόπους διαμόρφωσης του προσωπικού

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ. 7. How much money do you plan to spend on Kos per person? (Excluding tickets)

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ. 7. How much money do you plan to spend on Kos per person? (Excluding tickets) ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ Στο συγκεκριμένο project μελετήσαμε τον τουρισμό και κυρίως αυτόν στο νησί μας. Πιο συγκεκριμένα, κατά πόσο αυτός είναι σωστά ανεπτυγμένος και οργανωμένος. Για την ουσιαστικότερη προσέγγιση του

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. 1. NGEurope: Προώθηση της κοινωνικής συνοχής στην Ευρώπη μέσω ηγεσίας και δέσμευσης στην αλλαγή των ΜΚΟ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. 1. NGEurope: Προώθηση της κοινωνικής συνοχής στην Ευρώπη μέσω ηγεσίας και δέσμευσης στην αλλαγή των ΜΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. NGEurope: Προώθηση της κοινωνικής συνοχής στην Ευρώπη μέσω ηγεσίας και δέσμευσης στην αλλαγή των ΜΚΟ 2. Εκπαιδευτικό πρόγραμμα στη Λουσάντα, Πορτογαλία 3. Οι σκέψεις ενός εκπαιδευτή για

Διαβάστε περισσότερα

ΣΩΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

ΣΩΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΚΥΠΡΟΥ Υπό την Υψηλή Προστασία του Προέδρου της Κυπριακής ηµοκρατίας ΣΩΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΓΕΝΙΚΟΣ ΕΦΟΡΟΣ Λευκωσία, 4 Νοεµβρίου 2011 Αρ. Πρωτ.: 2011/0958 Αρ. Φακ.: 550 ΠΡΟΣ: - - - Αδελφοί µου, Αναπληρωτή Γενικό

Διαβάστε περισσότερα

Αρχηγό Συστήματος. Χρίστος Κωνσταντινίδης Α.Σ.

Αρχηγό Συστήματος. Χρίστος Κωνσταντινίδης Α.Σ. " Αζιμούθιο 76 o " Τεύχος 1 Περιοδική έκδοση 76 ου Συστήματος Προσκόπων Στροβόλου Περιεχόμενα 1 2 3 3 4 Λίγα λόγια από τον Αρχηγό Συστήματος Εκδηλώσεις του συστήματος Διήμερο Αγέλης Διήμερο Ομάδας Δράσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ COMENIOUS ME TΙΤΛΟ MUSIC KNOWS NO BOUNDARIES

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ COMENIOUS ME TΙΤΛΟ MUSIC KNOWS NO BOUNDARIES ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ COMENIOUS ME TΙΤΛΟ MUSIC KNOWS NO BOUNDARIES Στα πλαίσια της Πολυμερούς ΣχολικήςΣύμπραξης του Προγράμματος Δια Βίου Μάθησης Comenius

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «ΧΡΥΣΟΠΡΑΣΙΝΟ ΦΥΛΛΟ» Μια όμορφη εκπαιδευτική εκδρομή στον Πειραια

Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «ΧΡΥΣΟΠΡΑΣΙΝΟ ΦΥΛΛΟ» Μια όμορφη εκπαιδευτική εκδρομή στον Πειραια Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «ΧΡΥΣΟΠΡΑΣΙΝΟ ΦΥΛΛΟ» Μια όμορφη εκπαιδευτική εκδρομή στον Πειραια Το Χρυσοπράσινο Φύλλο, στο οποίο συμμετέχει το Σχολείο μας από την περσινή σχολική χρονιά 2017-18,

Διαβάστε περισσότερα

Αξιολόγηση ημερίδας «Σχολικές επισκέψεις σε μουσεία στο πλαίσιο της διαπολιτισμικής εκπαίδευσης» 19 Ιανουαρίου 2013, Ξενοδοχείο Τιτάνια, Αθήνα

Αξιολόγηση ημερίδας «Σχολικές επισκέψεις σε μουσεία στο πλαίσιο της διαπολιτισμικής εκπαίδευσης» 19 Ιανουαρίου 2013, Ξενοδοχείο Τιτάνια, Αθήνα Αξιολόγηση ημερίδας «Σχολικές επισκέψεις σε μουσεία στο πλαίσιο της διαπολιτισμικής εκπαίδευσης» 19 Ιανουαρίου 2013, Ξενοδοχείο Τιτάνια, Αθήνα Πήραμε 32 συμπληρωμένα ερωτηματολόγια. 1. Τα δρώμενα της ημερίδας

Διαβάστε περισσότερα

Πέννυ Εμμανουήλ Κυβερνήτης Θ117Α

Πέννυ Εμμανουήλ Κυβερνήτης Θ117Α Αθήνα 31-7-2012 Αρ. πρωτ. 12 Προς την Επιτροπή Ανταλλαγών Νέων Αγαπητέ Πρόεδρε Τάσο Γρηγορίου, Με την Παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την εγκάρδια φιλοξενία των 4 παιδιών του Θέματός μας

Διαβάστε περισσότερα

«To be or not to be»

«To be or not to be» ΤοθέατροστηνΚω «To be or not to be» Όνομα Ομάδας:I'm Shakespeare and Ι know it Ονόματα: Βασίλης Ζήβας Αγγελική Καλαματιανού Ιωάννα Μακρυπούλια Άννα-Μαρία Μπούζη Άννα-Μαρίαα Σαρούκου Μάθημα: Ερευνητική

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΗΝ ΚΩ. To be or not to be. «ΘεατριΚΩΟΙ» Αλεφάντου Φαίδρα. Ανθούλη Νικολέτα. Αποστολοπούλου Θάλεια. Καματερός Στράτος.

ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΗΝ ΚΩ. To be or not to be. «ΘεατριΚΩΟΙ» Αλεφάντου Φαίδρα. Ανθούλη Νικολέτα. Αποστολοπούλου Θάλεια. Καματερός Στράτος. ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΗΝ ΚΩ To be or not to be «ΘεατριΚΩΟΙ» Αλεφάντου Φαίδρα Ανθούλη Νικολέτα Αποστολοπούλου Θάλεια Καματερός Στράτος Ναίσκε Ειρήνη Μάθημα: Ερευνητική Εργασία Β Τετράμηνο 2015 Καθηγήτρια: Καραγιάννη

Διαβάστε περισσότερα

1) Γιατί ασχοληθήκατε με το Έργο EduRom

1) Γιατί ασχοληθήκατε με το Έργο EduRom Στις 28 Φεβρουαρίου, δύο από τους εθελοντές του Edurom από το Μεσογειακό Σχολείο της Ταρραγόνα βρέθηκαν στην Ημέρα Εκπαίδευσης του «Δικτύου για τη δημοκρατική εκπαίδευση των ενηλίκων: μπροστά με τη δύναμη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 10. - Τοπικούς και Περιφερειακούς Εφόρους - Εφόρους Περιοχών. : Προγραμματισμός στην Αγέλη Λυκοπούλων

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 10. - Τοπικούς και Περιφερειακούς Εφόρους - Εφόρους Περιοχών. : Προγραμματισμός στην Αγέλη Λυκοπούλων ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗ ΕΦΟΡΕΙΑ Αθήνα, 18 Δεκεμβρίου 2007 ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 10 ΑΠΟ ΠΡΟΣ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΘΕΜΑ : Εφορεία Κλ. Λυκοπούλων : - Αρχηγούς Αγελών Λυκοπούλων - Μέλη Εκπαιδευτικού

Διαβάστε περισσότερα

Χρήστος Μαναριώτης Σχολικός Σύμβουλος 4 ης Περιφέρειας Ν. Αχαϊας Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΩ ΣΤΗΝ Α ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Χρήστος Μαναριώτης Σχολικός Σύμβουλος 4 ης Περιφέρειας Ν. Αχαϊας Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΩ ΣΤΗΝ Α ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΩ ΣΤΗΝ Α ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ Η καλλιέργεια της ικανότητας για γραπτή έκφραση πρέπει να αρχίζει από την πρώτη τάξη. Ο γραπτός λόγος χρειάζεται ως μέσο έκφρασης. Βέβαια,

Διαβάστε περισσότερα

Η ιδέα διεξαγωγής έρευνας με χρήση ερωτηματολογίου δόθηκε από τη δημοσιογραφική ομάδα του Σχολείου μας, η οποία στα πλαίσια έκδοσης της Εφημερίδας

Η ιδέα διεξαγωγής έρευνας με χρήση ερωτηματολογίου δόθηκε από τη δημοσιογραφική ομάδα του Σχολείου μας, η οποία στα πλαίσια έκδοσης της Εφημερίδας 1 2 Η ιδέα διεξαγωγής έρευνας με χρήση ερωτηματολογίου δόθηκε από τη δημοσιογραφική ομάδα του Σχολείου μας, η οποία στα πλαίσια έκδοσης της Εφημερίδας μας, διεξήγαγε έρευνα ανάμεσα στους συμμαθητές μας.

Διαβάστε περισσότερα

Συμμετοχή της Μπιάνα Ντούλλα του 1ου Γενικού Λυκείου Κορωπίου στην Κ'Α σύνοδο της Βουλής των Εφήβων

Συμμετοχή της Μπιάνα Ντούλλα του 1ου Γενικού Λυκείου Κορωπίου στην Κ'Α σύνοδο της Βουλής των Εφήβων Συμμετοχή της Μπιάνα Ντούλλα του 1ου Γενικού Λυκείου Κορωπίου στην Κ'Α σύνοδο της Βουλής των Εφήβων Ονομάζομαι Μπιάνα Ντούλλα και εκλέχθηκα ως τακτικός Έφηβος Βουλευτής για να συμμετέχω στις εργασίες της

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΔΙΟ_ΑΓΟΡΑ: Stakeholder Analysis Questionnaire

ΠΕΔΙΟ_ΑΓΟΡΑ: Stakeholder Analysis Questionnaire ΠΕΔΙΟ_ΑΓΟΡΑ: Stakeholder Analysis Questionnaire ΠΕΔΙΟ_ΑΓΟΡΑ: Ερωτηματολόγιο Ανάλυσης Εμπλεκομένων General Data Γενικά Δεδομένα 1. Α/Α Ερωτηματολογίου Questionnaire Number 2. Ημερομηνία Date Example: December

Διαβάστε περισσότερα

CONTENTS. 1. Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα του NG Europe Erasmus+ 2. Το Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης του NG Europe. 3. Πως να συμμετάσχετε στο NG Europe

CONTENTS. 1. Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα του NG Europe Erasmus+ 2. Το Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης του NG Europe. 3. Πως να συμμετάσχετε στο NG Europe CONTENTS 1. Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα του NG Europe Erasmus+ 2. Το Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης του NG Europe 3. Πως να συμμετάσχετε στο NG Europe 4. Εκδηλώσεις NG Europe 2017-1-PT01-KA204-035759 This project

Διαβάστε περισσότερα

NEWSLETTER OF THE 1 st TRANSNATIONAL PROJECT MEETING IN ASOPIA, GREECE

NEWSLETTER OF THE 1 st TRANSNATIONAL PROJECT MEETING IN ASOPIA, GREECE NEWSLETTER OF THE 1 st TRANSNATIONAL PROJECT MEETING IN ASOPIA, GREECE Από φέτος το σχολείο μας, Γυμνάσιο με Λυκειακές τάξεις Ασωπίας, συμμετέχει σε πρόγραμμα Erasmus+ σχολικής εκπαίδευσης με τίτλο Youngsters

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΣΧΟΛΙΕΣ

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΣΧΟΛΙΕΣ 1o ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΣΧΟΛΙΕΣ Κεφαλαίου Αρχική Σελίδα Περιεχόμενα CD Rom Θέματα 1ου ΟΙ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΣΧΟΛΙΕΣ Κάθε Λυκόπουλο, αφού δώσει την Υπόσχεσή του και ανάλογα με τις προσωπικές του ικανότητες

Διαβάστε περισσότερα

Cambridge International Examinations Cambridge International General Certificate of Secondary Education

Cambridge International Examinations Cambridge International General Certificate of Secondary Education Cambridge International Examinations Cambridge International General Certificate of Secondary Education GREEK 0543/04 Paper 4 Writing For Examination from 2015 SPECIMEN PAPER Candidates answer on the Question

Διαβάστε περισσότερα

Προσωπική Aνάπτυξη. Ενότητα 4: Συνεργασία. Juan Carlos Martínez Director of Projects Development Department

Προσωπική Aνάπτυξη. Ενότητα 4: Συνεργασία. Juan Carlos Martínez Director of Projects Development Department Προσωπική Aνάπτυξη Ενότητα 4: Συνεργασία Juan Carlos Martínez Director of Projects Development Department Σκοπός 1. Πώς να χτίσετε και να διατηρήσετε μια αποτελεσματική ομάδα Σε αυτό πρόγραμμα, εντός

Διαβάστε περισσότερα

36 ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ. ΤΙΤΛΟΣ: ΠΑΙΔΙ και ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ-Μάθε τα Δικαιώματά σου

36 ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ. ΤΙΤΛΟΣ: ΠΑΙΔΙ και ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ-Μάθε τα Δικαιώματά σου 36 ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών 2013-2014 ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΤΙΤΛΟΣ: ΠΑΙΔΙ και ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ-Μάθε τα Δικαιώματά σου ΤΑΞΗ: ΣΤ2 Αριθμός Μαθητών: 14 Ηλικία: 11-12 Διάρκεια προγράμματος: 4 δίωρα (90 λεπτά) Γενικός

Διαβάστε περισσότερα

Δράσεις Πνευματικής Καλλιέργειας

Δράσεις Πνευματικής Καλλιέργειας 1o ΚΕΦΑΛΑΙΟ Δράσεις Πνευματικής Καλλιέργειας Εισαγωγή Αρχική Σελίδα Περιεχόμενα CD Rom Θέματα 1ου Κεφαλαίου Η ανάπτυξη και η καλλιέργεια πνευματικών ικανοτήτων του παιδιού, η δημιουργικότητα, το αισθητήριο

Διαβάστε περισσότερα

Μαρούλα Κλιάφα Μελίνα Κ Γεράσιμος Κ.: Μάριος Κ.

Μαρούλα Κλιάφα Μελίνα Κ Γεράσιμος Κ.: Μάριος Κ. Την Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2017, η συγγραφέας Μαρούλα Κλιάφα επισκέφτηκε το σχολείο μας και συναντήθηκε με τους μαθητές και τις μαθήτριες του Α2, Β1, Β5. Οι μαθητές/ριες του Α2 ασχολήθηκαν στο πλαίσιο

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΕΥΧΟΣ Γ ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΟΙ ΚΛΑΔΟΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΛΑΔΩΝ ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΕΥΧΟΣ Γ ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΟΙ ΚΛΑΔΟΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΛΑΔΩΝ ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΕΥΧΟΣ Γ ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΟΙ ΚΛΑΔΟΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΛΑΔΩΝ ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΚΛΑΔΟΙ ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ... 3 2. ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ... 3 3. ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣ ΟΧΗ. "Είναι ευκολότερο να κερδίσεις µια ολόκληρη περιουσία παρά την ψυχή ενός µικρού παιδιού".

ΕΙΣ ΟΧΗ. Είναι ευκολότερο να κερδίσεις µια ολόκληρη περιουσία παρά την ψυχή ενός µικρού παιδιού. Εισδοχή ΕΙΣ ΟΧΗ "Είναι ευκολότερο να κερδίσεις µια ολόκληρη περιουσία παρά την ψυχή ενός µικρού παιδιού". Και αυτό καλείστε να κάνετε, Αδελφοί Βαθµοφόροι εκπαιδευτές, κάθε φορά που ένα καινούριο παιδί

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, 17 Φεβρουαρίου 2014 ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 21. ΑΠΟ : Εφορεία Ειδικότητας Ναυτοπροσκόπων

Αθήνα, 17 Φεβρουαρίου 2014 ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 21. ΑΠΟ : Εφορεία Ειδικότητας Ναυτοπροσκόπων ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙ Α ΤΟΥ ΠΡΟΕ ΡΟΥ ΤΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗ ΕΦΟΡΕΙΑ Αθήνα, 17 Φεβρουαρίου 2014 ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 21 ΑΠΟ : Εφορεία Ειδικότητας Ναυτοπροσκόπων ΠΡΟΣ : - Αρχηγούς Οµάδων Προσκόπων - Αρχηγούς και Μέλη

Διαβάστε περισσότερα

ΔΡΑΣΗ ΥΠΑΙΘΡΟΥ (Εκδρομές - Περίπατοι)

ΔΡΑΣΗ ΥΠΑΙΘΡΟΥ (Εκδρομές - Περίπατοι) 1o ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΡΑΣΗ ΥΠΑΙΘΡΟΥ (Εκδρομές - Περίπατοι) Εισαγωγή Αρχική Σελίδα Περιεχόμενα CD Rom Θέματα 1ου Κεφαλαίου Η ζωή της υπαίθρου αποτελεί μια τις τρεις βασικές μεθόδους που χρησιμοποιεί ο Προσκοπισμός.

Διαβάστε περισσότερα

Από νωρίς συναντηθήκαμε όλοι μαζί στο αεροδρόμιο. Πετάξαμε με το αεροπλάνο από Λάρνακα προς Αθήνα και από Αθήνα προς Φραγκφούρτη. Για όλους μας, ήταν

Από νωρίς συναντηθήκαμε όλοι μαζί στο αεροδρόμιο. Πετάξαμε με το αεροπλάνο από Λάρνακα προς Αθήνα και από Αθήνα προς Φραγκφούρτη. Για όλους μας, ήταν Από νωρίς συναντηθήκαμε όλοι μαζί στο αεροδρόμιο. Πετάξαμε με το αεροπλάνο από Λάρνακα προς Αθήνα και από Αθήνα προς Φραγκφούρτη. Για όλους μας, ήταν η πρώτη φορά στη Γερμάνια και νιώσαμε ενθουσιασμένοι

Διαβάστε περισσότερα

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ PROJECT

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ PROJECT ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ PROJECT Την Πέμπτη 30 Απριλίου 2009 έκανα για 20 λεπτά περίπου μάθημα για να γνωρίσω καλύτερα τους/τις μαθητές/τριες, για να τους/τις χωρίσω σε ομάδες και για να τους γνωστοποιήσω πώς θα

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο Κυδαθηναίων 14, 105 58 Αθήνα Τηλ.: 2103312995, Fax: 2103241919 E-Mail: info@hcm.gr, www.hcm.gr

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο Κυδαθηναίων 14, 105 58 Αθήνα Τηλ.: 2103312995, Fax: 2103241919 E-Mail: info@hcm.gr, www.hcm.gr Ελληνικό Παιδικό Μουσείο Κυδαθηναίων 14, 105 58 Αθήνα Τηλ.: 2103312995, Fax: 2103241919 E-Mail: info@hcm.gr, www.hcm.gr Το έργο υλοποιείται με δωρεά από το Σύντομη περιγραφή Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΜΥΡΙΝΑΣ. Τμήμα: Β Θεωρητικής κατεύθυνσης. Εικονική Συνεδρίαση. Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΜΥΡΙΝΑΣ. Τμήμα: Β Θεωρητικής κατεύθυνσης. Εικονική Συνεδρίαση. Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013 ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΜΥΡΙΝΑΣ Τμήμα: Β Θεωρητικής κατεύθυνσης Εικονική Συνεδρίαση Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013 Οικοδεσπότης: ο αντιδήμαρχος κ. Δ. Μπουλώτης Συντονίστρια καθηγήτρια: Φ. Κυριλλίδου Συνοδός καθηγήτρια:

Διαβάστε περισσότερα

Για αυτό τον μήνα έχουμε συνέντευξη από μία αγαπημένη και πολυγραφότατη συγγραφέα που την αγαπήσαμε μέσα από τα βιβλία της!

Για αυτό τον μήνα έχουμε συνέντευξη από μία αγαπημένη και πολυγραφότατη συγγραφέα που την αγαπήσαμε μέσα από τα βιβλία της! Κυριακή, 2 Ιουλίου 2017 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΜΗΝΑ: ΓΙΩΤΑ ΦΩΤΟΥ Για αυτό τον μήνα έχουμε συνέντευξη από μία αγαπημένη και πολυγραφότατη συγγραφέα που την αγαπήσαμε μέσα από τα βιβλία της! Πείτε μας λίγα λόγια

Διαβάστε περισσότερα

Ας συστηθούμε. Νίκος Πολίδης. Business & Life NLP Coach, Soft-Skills Trainer. www.polidis.gr. info@polidis.gr. www.linkedin.com/in/nikospolidis

Ας συστηθούμε. Νίκος Πολίδης. Business & Life NLP Coach, Soft-Skills Trainer. www.polidis.gr. info@polidis.gr. www.linkedin.com/in/nikospolidis Ας συστηθούμε Νίκος Πολίδης Business & Life NLP Coach, Soft-Skills Trainer www.polidis.gr info@polidis.gr www.linkedin.com/in/nikospolidis www.facebook.com/polidisgr Να κάνω γυμναστική Να ξεκινήσω δίαιτα

Διαβάστε περισσότερα

Προσωπική Aνάπτυξη. Ενότητα 2: Διαπραγμάτευση. Juan Carlos Martínez Director of Projects Development Department

Προσωπική Aνάπτυξη. Ενότητα 2: Διαπραγμάτευση. Juan Carlos Martínez Director of Projects Development Department Προσωπική Aνάπτυξη Ενότητα 2: Διαπραγμάτευση Juan Carlos Martínez Director of Projects Development Department Unit Scope Σε αυτή την ενότητα θα μελετήσουμε τα βασικά των καταστάσεων διαπραγμάτευσης winwin,

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΒΛΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΒΙΒΛΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΒΙΒΛΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 14 η ΕΦΟΡΕΙΑ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ 1. Λίγα λόγια για το αρχοντικό 2 2. Το παραμύθι της τοιχογραφίας! (Πρόταση) 3 3. Βρες τη λέξη! (Λύση) 9 4. Ζήσε στον 18 ο αιώνα..

Διαβάστε περισσότερα

Συγγραφή δύο ιστοριών

Συγγραφή δύο ιστοριών Συγγραφή δύο ιστοριών ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ: Τα παρακάτω βήματα 1 έως 4 αφορούν το 1ο στάδιο και υλοποιήθηκαν με την εργασία και υπό την εποπτεία των εκπαιδευτικών Αγάπης Βράντση και Κυριάκου Πεντερίδη, ενώ τα βήματα

Διαβάστε περισσότερα

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ IEEE Day 2018

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ IEEE Day 2018 ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ IEEE Day 2018 Πρόκειται για το πρώτο event του ακαδημαϊκού έτους, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 6 Οκτωβρίου 2018 στο αμφιθέατρο Σαράτση. Τα θέματα που συζητήθηκαν περιλαμβάνουν το καλωσόρισμα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΡΑΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΦΟΡΕΙΑΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΡΑΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΦΟΡΕΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΡΑΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΦΟΡΕΙΑΣ 2018-2021 Στρατηγική Ενδυναμώνουμε τους νέους Ανανεωμένο, καινοτόμο και ελκυστικό Προσκοπικό Πρόγραμμα Προσφέροντας ευκαιρίες για βιώματα και εμπειρίες, μέσα από συναρπαστικές

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 11. - Εφόρους Γενικής Εφορείας. : Φάκελος Ομαδικής Αποστολής στο Εξωτερικό

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 11. - Εφόρους Γενικής Εφορείας. : Φάκελος Ομαδικής Αποστολής στο Εξωτερικό ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗ ΕΦΟΡΕΙΑ Αθήνα, 8 Ιουλίου 2008 ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 11 ΠΡΟΣ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΘΕΜΑ : - Αρχηγούς Συστήματος - Περιφερειακούς Εφόρους : - Εφόρους Περιοχών - Εφόρους Γενικής

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΤΛΟΣ: ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΟΛΕΩΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ: ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΘΕΜΑ: ΗΜΕΡΑ: 1 η Πέμπτη (ΓΙΑΝΝΕΝΑ) ΩΡΑ-ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 1ώρα 30

ΤΙΤΛΟΣ: ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΟΛΕΩΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ: ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΘΕΜΑ: ΗΜΕΡΑ: 1 η Πέμπτη (ΓΙΑΝΝΕΝΑ) ΩΡΑ-ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 1ώρα 30 ΤΙΤΛΟΣ: ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΟΛΕΩΣ ΗΜΕΡΑ: 1 η Πέμπτη 25-8-2005 (ΓΙΑΝΝΕΝΑ) ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ: 1 ΩΡΑ-ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 1ώρα 30 Η κοινότητα χωρίζεται σε τρεις ομάδες, κάθε ομάδα παίρνει ένα φάκελο που περιέχει δύο σταυρόλεξα,

Διαβάστε περισσότερα

Κανονισμός Εκδρομής Εξερεύνησης Χρυσού Βέλους 2.5.1. Οργάνωση Εκδρομής Εξερεύνησης Χρυσού Βέλους

Κανονισμός Εκδρομής Εξερεύνησης Χρυσού Βέλους 2.5.1. Οργάνωση Εκδρομής Εξερεύνησης Χρυσού Βέλους Κανονισμός Εκδρομής Εξερεύνησης Χρυσού Βέλους Η Εξερεύνηση Χρυσού Βέλους όπως καθορίζεται από τον Κανονισμό των Προσκοπικών Κλάδων έχει διάρκεια 2 μέρες, πραγματοποιείται στο ύπαιθρο, οι Πρόσκοποι μετέχουν

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ THE VALUES OF LIFE Η ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ..THE RESPONSIBILITY ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ THE VALUES OF LIFE Η ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ..THE RESPONSIBILITY ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ THE VALUES OF LIFE Η ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ..THE RESPONSIBILITY ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ/ LESSONS ABOUT RESPONSIBILITY Μάθημα 1: Νιώθω υπερήφανος όταν.../ I feel proud when.

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ (ΑΓΕΛΗ)

ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ (ΑΓΕΛΗ) 1o ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ (ΑΓΕΛΗ) Αρχική Σελίδα Περιεχόμενα CD Rom Θέματα 1ου Κεφαλαίου Εισαγωγή Στον Κανονισμό Διοίκησης (Οργάνωση και Λειτουργία Σ.Ε.Π.) περιγράφονται πλήρως η αποστολή

Διαβάστε περισσότερα

Σώμα Πρoσκόπων Κύπρου. Κλάδος Λυκοπούλων Γ.Ε. Παιχνίδι Προσκοπικής Χρονιάς 2014-2015. ΧΑΛΚΙΝΗ Αγέλη Λυκοπούλων ΑΡΧΕΙΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ.

Σώμα Πρoσκόπων Κύπρου. Κλάδος Λυκοπούλων Γ.Ε. Παιχνίδι Προσκοπικής Χρονιάς 2014-2015. ΧΑΛΚΙΝΗ Αγέλη Λυκοπούλων ΑΡΧΕΙΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ. Σώμα Πρoσκόπων Κύπρου Κλάδος Λυκοπούλων Γ.Ε. Παιχνίδι Προσκοπικής Χρονιάς 2014-2015 ΧΑΛΚΙΝΗ Αγέλη Λυκοπούλων ΑΡΧΕΙΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Αγέλη Λυκοπούλων ΧΑΛΚΙΝΗ ΑΓΕΛΗ ΛΥΚΟΠΟΥΛΩΝ 103ov Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Κισσόνεργας

Διαβάστε περισσότερα

Ο Ακέλας - Ευθύνες Ηγεσίας

Ο Ακέλας - Ευθύνες Ηγεσίας 1o ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ο Ακέλας - Ευθύνες Ηγεσίας Αρχική Σελίδα Περιεχόμενα CD Rom Θέματα 1ου Κεφαλαίου Εκπαιδεύεται και εκπαιδεύει Ενημερώνεται πάντα για θέματα που τον αφορούν. Φροντίζει πάντα για την εκπαίδευση

Διαβάστε περισσότερα

Boxing Debate - (Λογομπόξ)

Boxing Debate - (Λογομπόξ) Boxing Debate - (Λογομπόξ) Τομέας Ενδιαφέροντος: Πνευματική Καλλιέργεια Είδος παιχνιδιού: Ψυχαγωγικό Βραδινό Σκοπός: αυτοπεποίθηση, άνεση λόγου μπροστά σε κοινό, λογική σκέψη με χρήση επιχειρημάτων, αυτοσχεδιασμός

Διαβάστε περισσότερα

Το πρόγραμμα που ακολουθήθηκε διαμορφώθηκε από την αποστολή της Πορτογαλίας.

Το πρόγραμμα που ακολουθήθηκε διαμορφώθηκε από την αποστολή της Πορτογαλίας. Κατά το χρονικό διάστημα από 8-11-2015 έως και 14-11-2015 οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας, Τσακνάκης Αθανάσιος κλάδου ΠΕ02, Τσιγκρή Βιργινία κλάδου ΠΕ02, Πετεινάρα Αλεξάνδρα κλάδου ΠΕ03 και Κοντού Ασημίνα

Διαβάστε περισσότερα

Paper Reference. Paper Reference(s) 1776/04 Edexcel GCSE Modern Greek Paper 4 Writing. Thursday 21 May 2009 Afternoon Time: 1 hour 15 minutes

Paper Reference. Paper Reference(s) 1776/04 Edexcel GCSE Modern Greek Paper 4 Writing. Thursday 21 May 2009 Afternoon Time: 1 hour 15 minutes Centre No. Candidate No. Paper Reference(s) 1776/04 Edexcel GCSE Modern Greek Paper 4 Writing Thursday 21 May 2009 Afternoon Time: 1 hour 15 minutes Materials required for examination Nil Paper Reference

Διαβάστε περισσότερα

ΣΩΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

ΣΩΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΚΥΠΡΟΥ Υπό την Υψηλή Προστασία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας ΣΩΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΚΥΠΡΟΥ 291ο ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΕΡΟΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ Παραλίμνι, 25 Μαίου 2013 ΘΕΜΑ: Θερινή Κατασκήνωση Συστήματος στο «Κατασκηνωτικό

Διαβάστε περισσότερα

SUPPORT SERVICES EPALE CY

SUPPORT SERVICES EPALE CY 8 Ιουνίου 2018 Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, Λευκωσία Η πλατφόρμα EPALE Λειτουργίες και Εργαλεία Μαρία Παρμακλή Συντονίστρια EPALE Κύπρου NATIONAL SUPPORT SERVICES EPALE CY Τι είναι η EPALE; t is EPALE? Ποια

Διαβάστε περισσότερα

νέοι άνθρωποι αλλάζουν

νέοι άνθρωποι αλλάζουν Καλύτερος κόσμος Καλύτεροι άνθρωποι Παγκόσμιος Προσκοπισμός & Προσκοπικό Δίκτυο 5η Σχολή Βασικής Εκπαίδευσης Προσκοπικού Δικτύου Παράδεισος, 8-10/4/2011 32 εκατοµµύρια νέοι άνθρωποι αλλάζουν τον κόσµο!

Διαβάστε περισσότερα

EU-Profiler: User Profiles in the 2009 European Elections

EU-Profiler: User Profiles in the 2009 European Elections ZA5806 EU-Profiler: User Profiles in the 2009 European Elections Country Specific Codebook Cyprus COUNTRY SPECIFIC CODEBOOK: CYPRUS Variable answer_29 answer_30 saliency_29 saliency_30 party_val_49 party_val_50

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ CYPRUS COMPUTER SOCIETY ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ 19/5/2007

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ CYPRUS COMPUTER SOCIETY ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ 19/5/2007 Οδηγίες: Να απαντηθούν όλες οι ερωτήσεις. Αν κάπου κάνετε κάποιες υποθέσεις να αναφερθούν στη σχετική ερώτηση. Όλα τα αρχεία που αναφέρονται στα προβλήματα βρίσκονται στον ίδιο φάκελο με το εκτελέσιμο

Διαβάστε περισσότερα

Διήμερη εκδρομή στην Αθήνα

Διήμερη εκδρομή στην Αθήνα Διήμερη εκδρομή στην Αθήνα Την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου ξεκινήσαμε το πρωί από τα Τρίκαλα για την διήμερη εκδρομή που είχε οργανώσει το σχολείο μας με προορισμό την Αθήνα. Όλοι ανυπομονούσαμε γι αυτήν την

Διαβάστε περισσότερα

Α Ν Α Γ Ν Ω Ρ Ι Σ Η Π Ρ Ο Σ Π Α Θ Ε Ι Α Σ

Α Ν Α Γ Ν Ω Ρ Ι Σ Η Π Ρ Ο Σ Π Α Θ Ε Ι Α Σ Αναγνώριση Προσπάθειας 1o ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α Ν Α Γ Ν Ω Ρ Ι Σ Η Π Ρ Ο Σ Π Α Θ Ε Ι Α Σ Εισαγωγή Αρχική Σελίδα Περιεχόµενα CD Rom Θέµατα 1ου Κεφαλαίου Συχνά θα παρατηρείς στην Αγέλη την προσπάθεια που καταβάλουν

Διαβάστε περισσότερα

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΜΙΚΡΗΣ ΑΓΕΛΗΣ ΣΤΟΝ ΚΛΑ Ο ΛΥΚΟΠΟΥΛΩΝ Ημερομηνία Έγκρισης: 12 Οκτωβρίου 2015 Λευκωσία Οκτωβρίος 2015 Περιεχόμενα: 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 2 2. ΗΛΙΚΙΑ... 2 3. ΣΤΟΧΟΙ

Διαβάστε περισσότερα

Πτυχιακή Εργασία. Παραδοσιακά Προϊόντα Διατροφική Αξία και η Πιστοποίηση τους

Πτυχιακή Εργασία. Παραδοσιακά Προϊόντα Διατροφική Αξία και η Πιστοποίηση τους ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ Πτυχιακή Εργασία Παραδοσιακά Προϊόντα Διατροφική Αξία και η Πιστοποίηση τους Εκπόνηση:

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργώ ένα αστικό περιβαλλοντικό μονοπάτι

Δημιουργώ ένα αστικό περιβαλλοντικό μονοπάτι Δημιουργώ ένα αστικό περιβαλλοντικό μονοπάτι Εισηγητές /συντονιστές εργαστηρίων: Χρυσούλα Αθανασίου, Γιώργος Σλαυκίδης, Γιώργος Υφαντής, Κώστας Στυλιάδης, Νικολέτα Ριφάκη Επιμορφωτικό σεμινάριο: 22/10/2016

Διαβάστε περισσότερα

ΣΩΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

ΣΩΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΚΥΠΡΟΥ Υπό την Υψηλή Προστασία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας ΣΩΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΚΥΠΡΟΥ Λευκωσία, 29 Αυγούστου 2016 Αρ. Πρωτ.: 2016/0384 Αρ. Φακ.: 214 ΠΡΟΣ: Γενικό Έφορο Αναπληρωτή Γενικό Έφορο Εφόρους Γενικής

Διαβάστε περισσότερα

ΚΛΑΔΟΣ ΛΥΚΟΠΟΥΛΩΝ Γ.Ε./Σ.Π.Κ. ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΑΝΑΒΑΣΗΣ ΛΥΚΟΠΟΥΛΩΝ ΚΛΑΔΟΣ ΛΥΚΟΠΟΥΛΩΝ Γ.Ε./Σ.Π.Κ. ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΑΝΑΒΑΣΗΣ

ΚΛΑΔΟΣ ΛΥΚΟΠΟΥΛΩΝ Γ.Ε./Σ.Π.Κ. ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΑΝΑΒΑΣΗΣ ΛΥΚΟΠΟΥΛΩΝ ΚΛΑΔΟΣ ΛΥΚΟΠΟΥΛΩΝ Γ.Ε./Σ.Π.Κ. ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΑΝΑΒΑΣΗΣ ΚΛΑΔΟΣ ΛΥΚΟΠΟΥΛΩΝ Γ.Ε./Σ.Π.Κ. ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΑΝΑΒΑΣΗΣ ΛΥΚΟΠΟΥΛΩΝ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Σκοπός-Διάρκεια... 3 2. Ηλικία... 3 3. Λειτουργία... 3 4. Εκπαίδευση Απαιτήσεις Μονοπατιού... 5 4.1 Κριτήρια...

Διαβάστε περισσότερα

15 η Ομάδα Προσκόπων Αθηνών

15 η Ομάδα Προσκόπων Αθηνών 15 η Ομάδα Προσκόπων Αθηνών Κατασκήνωση 15 ης Ομάδας Προσκόπων Αθηνών 7-16 Ιουλίου 2015 Λίμνη Ηραίου, Λουτράκι Αγαπητοί γονείς, Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η Ομάδα έχει ξεκινήσει τις ετοιμασίες της

Διαβάστε περισσότερα

Πώς Διηγούμαστε ή Αφηγούμαστε ένα γεγονός που ζήσαμε

Πώς Διηγούμαστε ή Αφηγούμαστε ένα γεγονός που ζήσαμε ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΣΤΗ: http //blgs.sch.gr/anianiuris ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ: Νιανιούρης Αντώνης (email: anianiuris@sch.gr) Πώς Διηγούμαστε ή Αφηγούμαστε ένα γεγονός που ζήσαμε Διηγούμαστε ή αφηγούμαστε ένα γεγονότος, πραγματικό

Διαβάστε περισσότερα

Writing for A class. Describe yourself Topic 1: Write your name, your nationality, your hobby, your pet. Write where you live.

Writing for A class. Describe yourself Topic 1: Write your name, your nationality, your hobby, your pet. Write where you live. Topic 1: Describe yourself Write your name, your nationality, your hobby, your pet. Write where you live. Χρησιμοποίησε το and. WRITE your paragraph in 40-60 words... 1 Topic 2: Describe your room Χρησιμοποίησε

Διαβάστε περισσότερα

Προσωπική Aνάπτυξη. Ενότητα 1: Ηγεσία και ενδυνάμωση. Juan Carlos Martínez Director of Projects Development Department

Προσωπική Aνάπτυξη. Ενότητα 1: Ηγεσία και ενδυνάμωση. Juan Carlos Martínez Director of Projects Development Department Προσωπική Aνάπτυξη Ενότητα 1: Ηγεσία και ενδυνάμωση Juan Carlos Martínez Director of Projects Development Department Σκοπός Θα εξετάσουμε θα βασικά στοιχεία της ηγεσίας μέσω ενδυνάμωσης και αποτελεσματικής

Διαβάστε περισσότερα

O ερευνητικός οργανισμός CARDET και η εταιρία INNOVADE εφάρμοσαν πιλοτικά το εγχειρίδιο SciFUN και ανέπτυξαν μια μελέτη περίπτωσης για την Κύπρο

O ερευνητικός οργανισμός CARDET και η εταιρία INNOVADE εφάρμοσαν πιλοτικά το εγχειρίδιο SciFUN και ανέπτυξαν μια μελέτη περίπτωσης για την Κύπρο Νοέμβριος 2017 Ενημερωτικό Δελτίο 5 ο Ενημερωτικό Δελτίο για το έργο SciFUN O ερευνητικός οργανισμός CARDET και η εταιρία INNOVADE εφάρμοσαν πιλοτικά το εγχειρίδιο SciFUN και ανέπτυξαν μια μελέτη περίπτωσης

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ: Ταξίδι στον κόσμο των παραμυθιών μέσα από την εικονογράφηση και επεξεργασία (σελίδα-σελίδα) ενός βιβλίου

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ: Ταξίδι στον κόσμο των παραμυθιών μέσα από την εικονογράφηση και επεξεργασία (σελίδα-σελίδα) ενός βιβλίου ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ: Ταξίδι στον κόσμο των παραμυθιών μέσα από την εικονογράφηση και επεξεργασία (σελίδα-σελίδα) ενός βιβλίου ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΕΞΩΦΥΛΛΟΥ Γράφουμε στον πίνακα: ΤΙΤΛΟΣ : Το μυστήριο με τα μπλε βέλη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΟΧΩΝ ΣΧΕΔΙΟ ΕΤΗΣΙΑΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ

ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΟΧΩΝ ΣΧΕΔΙΟ ΕΤΗΣΙΑΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ 1o ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΟΧΩΝ ΣΧΕΔΙΟ ΕΤΗΣΙΑΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ Εισαγωγή Αρχική Σελίδα Περιεχόμενα CD Rom Θέματα 1ου Κεφαλαίου Για την κατανόηση του θέματος καθώς το διαβάζουμε θα πρέπει γνωρίζουμε ή να έχουμε

Διαβάστε περισσότερα

ΧΤΙΖΟΝΤΑΣ ΣΕ ΓΕΡΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟ-ΓΑΛΛΙΚΗ ΦΙΛΙΑ

ΧΤΙΖΟΝΤΑΣ ΣΕ ΓΕΡΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟ-ΓΑΛΛΙΚΗ ΦΙΛΙΑ ΧΤΙΖΟΝΤΑΣ ΣΕ ΓΕΡΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟ-ΓΑΛΛΙΚΗ ΦΙΛΙΑ Το θέμα του τελευταίου Παγκοσμίου Συνεδρίου Γαλλικής Γλώσσας που έλαβε χώρα τον περασμένο Οκτώβριο στην Αθήνα στο Υπουργείο Εθνικής Παιδείας ήταν για

Διαβάστε περισσότερα

Στο ΚΤΗΜΑ BST HORSE STABLES στην Καλαμπάκα οργανώνεται το Σαββατο 21 και την Κυριακή 22 Απριλιου 2018 φιλικη εκδήλωση - δραστηριότητα.

Στο ΚΤΗΜΑ BST HORSE STABLES στην Καλαμπάκα οργανώνεται το Σαββατο 21 και την Κυριακή 22 Απριλιου 2018 φιλικη εκδήλωση - δραστηριότητα. Φιλική Ιππική Πορεία στα Μετέωρα 20-21 - 22 Απριλίου - ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ CITY KALAMPAKA METEORA Στο ΚΤΗΜΑ BST HORSE STABLES στην Καλαμπάκα οργανώνεται το Σαββατο 21 και την Κυριακή 22 Απριλιου 2018 φιλικη εκδήλωση

Διαβάστε περισσότερα

Μάθετε πώς λειτουργούν στην πραγµατικότητα οι κοινοβουλευτικές επιτροπές στο www.hellenicparliament.gr.

Μάθετε πώς λειτουργούν στην πραγµατικότητα οι κοινοβουλευτικές επιτροπές στο www.hellenicparliament.gr. Η «Βουλή των Εφήβων»: πώς θα δουλέψουµε φέτος Η φετινή χρονιά για τη «Βουλή των Εφήβων» είναι πολύ σηµαντική: είναι χρονιά ανανέωσης σε όλα τα επίπεδα, µε στόχο να πετύχουµε βαθύτερο και ουσιαστικότερο

Διαβάστε περισσότερα

Διαχείριση Έργων Πληροφορικής

Διαχείριση Έργων Πληροφορικής Διαχείριση Έργων Πληροφορικής Project Lifecycle Κύκλος ζωής ενός έργου Μ. Τσικνάκης Ε. Μανιαδή, Α. Μαριδάκη Διαχείριση Έργων - Project Management What is a project? One definition of a project (from the

Διαβάστε περισσότερα

ICTR 2017 Congress evaluation A. General assessment

ICTR 2017 Congress evaluation A. General assessment ICTR 2017 Congress evaluation A. General assessment -1- B. Content - 2 - - 3 - - 4 - - 5 - C. Speakers/ Presentations/ Sessions - 6 - - 7 - D. Posters/ Poster sessions E. Organisation and coordination

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ, ΣΚΕΨΕΙΣ, ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ 4 ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΒΑΘΜΟΦΟΡΩΝ ΚΛΑΔΟΥ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ

ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ, ΣΚΕΨΕΙΣ, ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ 4 ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΒΑΘΜΟΦΟΡΩΝ ΚΛΑΔΟΥ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ, ΣΚΕΨΕΙΣ, ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ 4 ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΒΑΘΜΟΦΟΡΩΝ ΚΛΑΔΟΥ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ Με οδηγό την πανελλήνια έρευνα στις Ομάδες Προσκόπων στο πλαίσιο του Προγράμματος

Διαβάστε περισσότερα

Μανώλης Ισχάκης - Πνευματικά δικαιώματα - για περισσότερη εκπαίδευση

Μανώλης Ισχάκης - Πνευματικά δικαιώματα -  για περισσότερη εκπαίδευση 1 Έβδομο Μάθημα Οδηγός Δραστηριότητας Επισκόπηση... 3 Περίληψη... 3-5 Ώρα για δράση... 6-15 Σημειώσεις... 16 2 Μάθημα Έβδομο - Επισκόπηση Σε αυτό το μάθημα θα μάθουμε τη δύναμη της αντίληψης. Θα ανακαλύψουμε

Διαβάστε περισσότερα

1 ο Λύκειο Κορίνθου Τριήμερη Περιβαλλοντική Επίσκεψη ΒΟΛΟΣ - ΑΡΓΑΛΑΣΤΗ

1 ο Λύκειο Κορίνθου Τριήμερη Περιβαλλοντική Επίσκεψη ΒΟΛΟΣ - ΑΡΓΑΛΑΣΤΗ 1 ο Λύκειο Κορίνθου Τριήμερη Περιβαλλοντική Επίσκεψη ΒΟΛΟΣ - ΑΡΓΑΛΑΣΤΗ Πρώτη ημέρα Αναχώρηση από Κόρινθο και άφιξη στο Βόλο με δύο ενδιάμεσες στάσεις για ξεκούραση. Εκεί καταλύσαμε στο ξενοδοχείο «Νεφέλη»,

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΗ ΕΦΟΡΕΙΑ. Αθήνα, 23 Δεκεμβρίου 2015 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 134. ΑΠΟ : Εφορεία Κλάδου Λυκοπούλων

ΓΕΝΙΚΗ ΕΦΟΡΕΙΑ. Αθήνα, 23 Δεκεμβρίου 2015 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 134. ΑΠΟ : Εφορεία Κλάδου Λυκοπούλων ΓΕΝΙΚΗ ΕΦΟΡΕΙΑ Αθήνα, 23 Δεκεμβρίου 2015 ΑΠΟ : Εφορεία Κλάδου Λυκοπούλων ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 134 ΠΡΟΣ : - Αρχηγούς και Υπαρχηγούς Αγελών Λυκοπούλων - Αρχηγούς και Μέλη Προσκοπικών Δικτύων - Αρχηγούς Συστημάτων

Διαβάστε περισσότερα

Module 3 Σλοβενία: Λεπτοµερές Σχέδιο Εργασίας

Module 3 Σλοβενία: Λεπτοµερές Σχέδιο Εργασίας PROFESSIONALIZATION OF LITERACY AND BASIC EDUCATION BASIC MODULES FOR TEACHER TRAINING TRAIN Module 3 Σλοβενία: Λεπτοµερές Σχέδιο Εργασίας Natalija Žalec Slovenian Institute for Adult Education (SIAE)

Διαβάστε περισσότερα

Cambridge International Examinations Cambridge International General Certificate of Secondary Education

Cambridge International Examinations Cambridge International General Certificate of Secondary Education Cambridge International Examinations Cambridge International General Certificate of Secondary Education *3148288373* GREEK 0543/04 Paper 4 Writing May/June 2016 1 hour Candidates answer on the Question

Διαβάστε περισσότερα

Ετοίμασαν ένα γράμμα για την μακρινή τους φίλη.

Ετοίμασαν ένα γράμμα για την μακρινή τους φίλη. ΝΗΠΙΑ Έχω ένα φίλο μακρινό. 2014-2015 Στο σχολείο μας χρόνια τώρα έχουμε μια «σκυτάλη» που παραδίδουμε από τάξη σε τάξη. Είναι η σκυτάλη της φιλίας, του νοιαξίματος, της φροντίδας για παιδιά λιγότερο ευνοημένα,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ Ημερομηνία Έγκρισης: 26 Μαΐου 2016 Λευκωσία Ιούνιος 2016 Περιεχόμενα: 1. ΓΕΝΙΚΑ... 3 2. ΣΚΟΠΟΣ... 3 3. ΠΛΑΙΣΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ... 3 4. ΜΕΛΗ... 4 5. ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ: ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ!

ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ: ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ! ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ: ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ! ΘΥΜΑΡΑ Μ. Μ. 11 Ο Γυμνάσιο Πειραιά, Δ/νση Β/Θμιας Εκπ/σης Πειραιά e-mail: margthym@yahoo.gr ΠΕΡΙΛΗΨΗ Το πρόγραμμα της διαμόρφωσης των σχολικών

Διαβάστε περισσότερα

Scientix, η κοινότητα για την Εκπαίδευση STEM στην Ευρώπη

Scientix, η κοινότητα για την Εκπαίδευση STEM στην Ευρώπη Scientix, η κοινότητα για την Εκπαίδευση STEM στην Ευρώπη Scientix has received funding from the European Union s H2020 research and innovation programme project Scientix 3 (Grant agreement N. 730009),

Διαβάστε περισσότερα

«Ταξίδι γεύσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση»

«Ταξίδι γεύσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση» «Ταξίδι γεύσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση» Εκπαιδευτικός: Βαμβουνάκη Άρτεμις (ΠΕ 70) Επιβλέπων επιμορφωτής: Μανωλάκης Κωνσταντίνος Σχολείο Διεξαγωγής: Εκπαιδευτήρια Μαυροματάκη-Μητέρα Χανιά, Μάιος 2016 Εισαγωγή

Διαβάστε περισσότερα

ΑΓΓΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΣΕ ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

ΑΓΓΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΣΕ ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΑΓΓΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΣΕ ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ Ενότητα 1β: Principles of PS Ιφιγένεια Μαχίλη Τμήμα Οικονομικών Επιστημών Άδειες Χρήσης Το παρόν εκπαιδευτικό υλικό υπόκειται σε άδειες χρήσης

Διαβάστε περισσότερα

Πεπραγμένα. 1 ης Συνάντησης Μελών. του Εναλλακτικού Δικτύου Ανταλλαγών. Free Economy

Πεπραγμένα. 1 ης Συνάντησης Μελών. του Εναλλακτικού Δικτύου Ανταλλαγών. Free Economy Πεπραγμένα 1 ης Συνάντησης Μελών του Εναλλακτικού Δικτύου Ανταλλαγών Free Economy Αθήνα, 28 Απριλίου 2013 Η πρώτη συνάντηση των μελών του Εναλλακτικού Δικτύου Ανταλλαγών Free Economy πραγματοποιήθηκε την

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ:<<ΜΕ ΜΙΑ ΒΑΛΙΤΣΑ ΞΕΚΙΝΩ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ>>. ΟΝ/ΜΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ:ΜΑΓΓΑΝΙΑΡΗ ΕΛΕΝΗ ΟΝ/ΜΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΗ: ΠΡΙΜΙΚΙΡΗ ΑΘΗΝΑ

ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ:<<ΜΕ ΜΙΑ ΒΑΛΙΤΣΑ ΞΕΚΙΝΩ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ>>. ΟΝ/ΜΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ:ΜΑΓΓΑΝΙΑΡΗ ΕΛΕΝΗ ΟΝ/ΜΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΗ: ΠΡΙΜΙΚΙΡΗ ΑΘΗΝΑ Τ4Ε 2013-2014 ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ:. ΟΝ/ΜΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ:ΜΑΓΓΑΝΙΑΡΗ ΕΛΕΝΗ ΟΝ/ΜΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΗ: ΠΡΙΜΙΚΙΡΗ ΑΘΗΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΟΛΥΔΕΝΔΡΙΟΥ ΤΑΞΗ : Δ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ :2013-2014

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ 10 η Συνάντηση Εθνικών Αγροτικών Δικτύων ΕΚΘΕΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Ημερομηνία 20-21 Μαρτίου 2018 Τόπος Διοργανωτές Συμμετέχοντες Neuhardenberg - Γερμανία Ευρωπαϊκό Δίκτυο Αγροτικής Ανάπτυξης σε συνεργασία με το

Διαβάστε περισσότερα

Φέτος στο σχολείο μας πραγματοποιήθηκαν τρία πολιτιστικά προγράμματα με θέματα:

Φέτος στο σχολείο μας πραγματοποιήθηκαν τρία πολιτιστικά προγράμματα με θέματα: Φέτος στο σχολείο μας πραγματοποιήθηκαν τρία πολιτιστικά προγράμματα με θέματα: Στα προγράμματα αυτά συμμετείχαν συνολικά 55 μαθητές και μαθήτριες της Γ τάξης του σχολείου μας,. Σκοπός των πολιτιστικών

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΣΤΟ Γ1 ΤΟΥ 10 ΟΥ Δ.Σ. ΤΣΕΣΜΕ ( ) ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ. ΜΑΘΗΜΑ: Μελέτη Περιβάλλοντος. ( Ενότητα 3: Μέσα συγκοινωνίας και μεταφοράς

ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΣΤΟ Γ1 ΤΟΥ 10 ΟΥ Δ.Σ. ΤΣΕΣΜΕ ( ) ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ. ΜΑΘΗΜΑ: Μελέτη Περιβάλλοντος. ( Ενότητα 3: Μέσα συγκοινωνίας και μεταφοράς ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΣΤΟ Γ1 ΤΟΥ 10 ΟΥ Δ.Σ. ΤΣΕΣΜΕ (10.11.2010) ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΜΑΘΗΜΑ: Μελέτη Περιβάλλοντος ( Ενότητα 3: Μέσα συγκοινωνίας και μεταφοράς Κεφάλαιο 3: Κυκλοφορούμε με ασφάλεια) ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25/7/2003

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25/7/2003 4 Ο ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ 4 η ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΝΙΧΝΕΥΤΩΝ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25/7/2003 19:00 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ ΛΕΣΧΗ ΤΥΠΙΚΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 19:30 ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΣΤΑΘΜΟ ΗΣΑΠ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ 20:00

Διαβάστε περισσότερα

275 η ΑΓΕΛΗ ΛΥΚΟΠΟΥΛΩΝ ΛΑΚΑΤΑΜΙΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗΣ

275 η ΑΓΕΛΗ ΛΥΚΟΠΟΥΛΩΝ ΛΑΚΑΤΑΜΙΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗΣ 275 η ΑΓΕΛΗ ΛΥΚΟΠΟΥΛΩΝ ΛΑΚΑΤΑΜΙΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗΣ ΛΑΚΑΤΑΜΙΑ, ΜΑΙΟΣ 2016 Μια ειδική έκδοση για ότι πρέπει να γνωρίζετε για την Κατασκήνωση: ΠΡΟΛΟΓΟΣ Κύριος στόχος του εντύπου αυτού είναι

Διαβάστε περισσότερα

Καλοκαίρι Ιουλίου

Καλοκαίρι Ιουλίου Καλοκαίρι 2017 21-30 Ιουλίου Hoop Group Academic Elite Camp 25-28 Ιουλίου Γενικές πληροφορίες για το ταξίδι στις Η.Π.Α. 21-30 Ιουλίου 2017 Μάιος 2017 Αγαπητοί γονείς, Με χαρά το σας ανακοινώνει το πρώτο

Διαβάστε περισσότερα

Καταγραφή Εντυπώσεων από τη Συμμετοχή μου. στο Πρόγραμμα Erasmus/Socrates

Καταγραφή Εντυπώσεων από τη Συμμετοχή μου. στο Πρόγραμμα Erasmus/Socrates Καταγραφή Εντυπώσεων από τη Συμμετοχή μου στο Πρόγραμμα Erasmus/Socrates Όνομα - Επώνυμο : Αναστασία Ζηκοπούλου Email: env08017@env.aegean.gr Ίδρυμα που πήγα (δώσε και ιστοσελίδα): The Hoge Veluwe National

Διαβάστε περισσότερα

LESSON 26 (ΜΑΘΗΜΑ ΕΙΚΟΣΙ ΕΞΙ) REF : 102/030/26. 18 November 2014

LESSON 26 (ΜΑΘΗΜΑ ΕΙΚΟΣΙ ΕΞΙ) REF : 102/030/26. 18 November 2014 LESSON 26 (ΜΑΘΗΜΑ ΕΙΚΟΣΙ ΕΞΙ) REF : 102/030/26 18 November 2014 But Weekend I love The song I sing I smile I laugh Greek (thing) Greek(people) Greek (man) αλλά (το) Σαββατοκύριακο αγαπώ (το) τραγούδι τραγουδώ

Διαβάστε περισσότερα

Δίκτυα και συλλογική ενδυνάμωση

Δίκτυα και συλλογική ενδυνάμωση Δίκτυα και συλλογική ενδυνάμωση Εργαλείο 23: Το προσωπικό μου Δίκτυο ΣΤΟΧΟΙ Να αξιολογήσετε τις συνέπειες της απομόνωσης και της αίσθησης που δημιουργείται από την απώλεια της κοινωνικής υποστήριξης. Να

Διαβάστε περισσότερα