ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ"

Transcript

1 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ 2015 ΓΕΝΙΚΗ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ Σάββατο 29 Αυγούστου 2015 Α/Α ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ / ΜΝΗΜΕΙΟ / ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΚ ΗΛΩΣΗ ΕΦΑ ΚΑΒΑΛΑΣ -ΘΑΣΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ Αρχαιολογικός Χώρος (θέατρο) Φιλίππων Μουσική εκδήλωση µε τη χορωδία της Στέγης Γραµµάτων και Τεχνών σε συνδιοργάνωση µε την ΠΕ Καβάλας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 1ου Φεστιβάλ Via Egnatia ΕΦΑ ΚΑΒΑΛΑΣ -ΘΑΣΟΥ ΕΦΑ ΚΑΒΑΛΑΣ -ΘΑΣΟΥ Αρχαιολογικός Χώρος (Αρχαία Αγορά) Θάσου Ο χώρος θα παραµείνει ανοικτός για το κοινό από 20:00 έως 24:00 Αύλειος χώρος Μουσείου Θάσου Ο χώρος θα παραµείνει ανοικτός για το κοινό από 20:00 έως 24:00 ΕΦΑ ΡΑΜΑΣ ΕΦΑ ΡΑΜΑΣ Αρχαιολογικό Μουσείο ράµας Αρχαιολογικός χώρος Καλής Βρύσης Θα πραγµατοποιηθεί µουσική εκδήλωση µε τίτλο "Μουσική Πανσέληνος" µε το µουσικό σχήµα Σαφράν και έντεχνη µουσική µε παραδοσιακά µουσικά όργανα. Συνδιοργανωτές είναι το µουσικό σχήµα Σαφράν και ο ήµος ράµας. To µουσείο θα παραµείνει ανοικτό από τις 20:00 έως 01:00. Μουσική εκδήλωση έντεχνης λαϊκής µουσικής µε το συγκρότηµα Harry Potter και συνδιοργανωτές τον ήµο Προσοτσάνης, την τοπική κοινότητα, τον πολιτιστικό σύλλογο Καλής Βρύσης και την Αντιπεριφέρεια ράµας. Ο χώρος θα παραµείνει ανοικτός για το κοινό από τις 20:00 έως 01:00.

2 ΕΦΑ ΡΑΜΑΣ Αρχαιολογικός χώρος Ακρόπολης Πλατανιάς Θα πραγµατοποιηθεί αστροφυσική παρατήρηση της πανσελήνου που διοργανώνεται από την Ένωση Ερασιτεχνών Αστρονοµίας ΠΗΓΑΣΟΣ (και υπεύθυνο τον αστροφυσικό κ. ογραµµατσίδη Μιχάλη), τον πολιτιστικό σύλλογο Πλατανιάς, τον ήµο Παρανεστίου, την Αντιπεριφέρεια ράµας. Ο χώρος θα παραµείνει ανοικτός για το κοινό από τις 20:00 έως 01:00. ΕΦΑ ΕΒΡΟΥ Βυζαντινό Κάστρο ιδυµοτείχου Ο χώρος θα παραµείνει ανοικτός για το κοινό από 20:00 έως 24:00 Αρχαιολογικός χώρος Ζώνης ήµου ΕΦΑ ΕΒΡΟΥ Αλεξανδρούπολης Ο χώρος θα παραµείνει ανοικτός για το κοινό από 20:00 έως 24:00 Αρχαιολογικός χώρος Ιερού Μεγάλων Θεών ΕΦΑ ΕΒΡΟΥ στη Σαµοθράκη Ο χώρος θα παραµείνει ανοικτός για το κοινό από 20:00 έως 24:00 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΦΑ ΠΟΛΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ EΦΑ ΗΜΑΘΙΑΣ Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης (κήπος) Αρχαιολογικός χώρος Ρωµαϊκής Αγοράς Θεσσαλονίκης Αύλειος Χώρος του Μουσείου των Βασιλικών Τάφων των Αιγών Συναυλία έντεχνης ελληνικής µουσικής της Λιζέτας Καληµέρη. To µουσείο θα είναι ανοικτό για το κοινό από 16:00 έως 20:00. Ο χώρος θα παραµείνει ανοικτός για το κοινό από 20:00 έως 24:00. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν την έκθεση "Νέος και µε υγείαν αρίστην" στην αίθουσα περιοδικών εκθέσεων του Μουσείου και την έκθεση "Άννη Καλτσίδου. Εικαστικές ιασταυρώσεις στη Ρωµαϊκή Αγορά της Θεσσαλονίκης." στην Κρυπτή Στοά και σε τµήµα του αρχαιολογικού χώρου. Συναυλία έντεχνης και παραδοσιακής µουσικής. Έναρξη εκδήλωσης: 21:30. Σε συνεργασία µε τον ήµο και την ΚΕΠΑ Βεροίας.

3 EΦΑ ΗΜΑΘΙΑΣ EΦΑ ΗΜΑΘΙΑΣ ΕΦΑ ΠΕΛΛΑΣ ΕΦΑ ΠΕΛΛΑΣ Αύλειος Χώρος του Βυζαντινού Μουσείου Βέροιας Αρχαίο Θέατρο Μίεζας Αρχαιολογικός Χώρος Πέλλας Αρχαιολογικός Χώρος Έδεσσας Μουσικοθεατρική παράσταση αναδροµής στην ελληνική µουσική. Συµµετέχουν: Σολίστ: Τσολάκης Αθανάσιος, Ουρσουζίδου Χαρίκλεια, Ανδρεάδου Μαρία, Πιάνο: Γούτης Μιχάλης. Χορωδία: Μεικτό Φωνητικό Σύνολο. Έναρξη εκδήλωσης: 21:30. Σε συνεργασία µε τον ήµο και την ΚΕΠΑ Βεροίας. Μουσική εκδήλωση. Έναρξη εκδήλωσης: 21:30. Σε συνεργασία µε τον ήµο Νάουσας. Συναυλία µε βιολί και πιάνο, µε έργα κλασικού και µοντέρνου ρεπερτορίου. Με την Α. Κυπραίου και το Ζ. Ζαφειρίου. Ο χώρος θα παραµείνει ανοικτός για το κοινό από 8:00 έως 24:00. Συναυλία µε τη Νεανική Χορωδία και τα µουσικά σύνολα του Νέου Ωδείου Έδεσσας. Ο χώρος θα παραµείνει ανοικτός για το κοινό από 9:00 έως 24:00. ΕΦΑ ΠΕΛΛΑΣ Παλαιά Μητρόπολη Έδεσσας Το µνηµείο θα παραµείνει ανοικτό για το κοινό από 9:00 έως 22:30. ΕΦΑ ΧΑΛΚΙ ΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΕΦΑ ΧΑΛΚΙ ΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ Αρχαία Στάγειρα Αρχαιολογικός χώρος Ακάνθου Συναυλία σε συνεργασία µε το ήµο Αριστοτέλη, αφιερωµένη στον Βασίλη Τσιτσάνη µε αφορµή τα 100 χρόνια από τη γέννησή του και 31 από το θάνατό του. Το συγκρότηµα "Μουσικές ιαδροµές" θα αναβιώσει συνθέσεις του τρικαλινού συνθέτη µε πενταµελές µουσικό συγκρότηµα. Ο αρχαιολογικός χώρος θα παραµείνει ανοικτός από τις 8:00 έως και 24:00. Μουσική εκδήλωση µε τρίο εγχόρδων (κιθάρα, βιολοντσέλο, τζουράς). ιοργάνωση: Σύλλογος "Φίλοι Περιβάλλοντος Ιερισσού". Ο χώρος θα παραµείνει ανοικτός για το κοινό από τις 08:00 έως 24:00.

4 ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΕΦΑ ΣΕΡΡΩΝ ΕΦΑ ΣΕΡΡΩΝ ΕΦΑ ΚΙΛΚΙΣ ΕΦΑ ΚΙΛΚΙΣ Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισµού. Το Μουσείο θα παραµείνει επισκέψιµο για το κοινό από 18:30 ως τις Αρχαιολογικός χώρος Αµφίπολης Αρχαιολογικός χώρος Αγγίστας Σερρών Αίθριο Αρχαιολογικού Μουσείου Κιλκίς Αίθριο Αρχαιολογικού Μουσείου Κιλκίς Μουσική εκδήλωση µε τον κιθαρίστα Γιάννη Ανδρόνογλου, ο οποίος θα ερµηνεύσει διάσηµα έργα για σόλο κιθάρα των Ισπανών συνθετών Joaquin Rodrigo, Isaac Albeniz, Francisco Tarrega καθώς και του Ιταλού Carlo Domeniconi. Επίσης, µε τους συνεργάτες του (Αλέξανδρος Μπλέτσος: βιολί, ηµήτρης Ντάκας: bendir) θα ερµηνεύσει έργα και διασκευές του σε θέµατα από την Ελληνική Μουσική Παράδοση. Μουσική παράσταση σε συνεργασία µε το. Αµφίπολης: ''Θ. Μικρούτσικος, Α. Μάνου και Γ. Κότσιρας'' Ανοιχτή εκδήλωση στον αρχαιολογικό χώρο ''Villa Rustica'' Αγγίστας Σερρών σε συνεργασία µε την Αστική Εταιρία µη κερδοσκοπικού χαρακτήρα µε την επωνυµία ''Η ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΑΓΓΙΣΤΑΣ''. Παράσταση θεάτρου σκιών του Θεοδόση Βογιατζή µε τίτλο "Ο Μέγας Αλέξανδρος και το καταραµένο φίδι". Ο χώρος θα παραµείνει ανοικτός για το κοινό από τις 18:00 έως τις 24:00. Μουσική εκδήλωση από το καλλιτεχνικό σύνολο "η πόλις" σε συνεργασία µε το ήµο Κιλκίς. Ο χώρος θα παραµείνει ανοικτός για οτ κοινό από τις 18:00 έως τις 24:00. ΕΦΑ ΠΙΕΡΙΑΣ ΕΦΑ ΠΙΕΡΙΑΣ Θέατρο Πάρκου Λειβήθρων Αρχαιολογικός χώρος Πύδνας Μουσική παράσταση µε µια φωνή και δύο κιθάρες. Τραγούδια για τον έρωτα και το φεγγάρι. Με τους Στάθη Μαρία, Κηπόπουλο Λευτέρη και Μπαρµπέρη Γιάννη στις 21:00. Συµµετέχει η Μικτή Χορωδία Λεπτοκαρυάς. Ο αρχαιολογικός χώρος των Λειβήθρων θα παραµείνει ανοικτός για το κοινό έως τις 24:00. Μουσική παράσταση χορωδιών στις 21:00 µε τίτλο "Ένα τραγούδι, µια ιστορία" από την Εταιρία Πιερικών Μελετών - Εστία Πιερίδων Μουσών, συνδιοργάνωση µε το ήµο Πύδνας - Κολινδρού υπό την αιγίδα του Αλεξάνδρειου Ιδρύµατος. Ο αρχαιολογικός χώρος της Πύδνας θα παραµείνει ανοικτός για το κοινό έως τις 24:00.

5 ΕΦΑ ΠΙΕΡΙΑΣ ΕΦΟΡΕΙΑ ΠΑΛΑΙΟΑΝΘΡΩΠΟ ΛΟΓΙΑΣ - ΣΠΗΛΑΙΟΛΟΓΙΑΣ Αρχαιολογικός χώρος ίου Σπηλαίο Πετραλώνων Θεατρική παράσταση -µιούζικαλ "Η Μελωδία της Ευτυχίας" σε σκηνοθεσία Θέµιδας Μαρσέλου στο αρχαίο θέατρο του ίου, στις 21:00. Ο αρχαιολογικός χώρος του ίου θα παραµείνει ανοικτός για το κοινό έως τις 24:00. " Στου φεγγαριού τις νότες". Βραδιά έντεχνης ελληνικής µουσικής µε το Φώτη Θεοδωρίδη, σε συνεργασία µε το ήµο Προποντίδας. Ο χώρος θα παραµείνει ανοικτός για το κοινό από τις 20:00 µέχρι την έναρξη της συναυλίας. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ ΕΦΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΕΦΑ ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΕΦΑ ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΕΦΑ ΚΟΖΑΝΗΣ ΕΦΑ ΚΟΖΑΝΗΣ Πλατεία Παναγίας Κουµπελίδικης,Καστοριά Ι. Μ. Κοίµησης Θεοτόκου Τορνικίου Ι. Μ. Κοίµησης Θεοτόκου Τορνικίου Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής, αύλειος χώρος Συναυλία µε τη Μαρία Θωίδου και τους Drasta. Ο Ναός θα είναι επισκέψιµος για το κοινό πριν και µετά το πέρας της εκδήλωσης από 20:00 έως 1:00 π.µ. Μουσική εκδήλωση "Σταύρος Κουγιουµτζής. έκα χρόνια µετά" (Γεράσιµος Ανδρεάτος, Μανώλης Χατζηµανώλης, Κ.Τέντογλου, Σ. Παπαλάµπρου, Μικτή χορωδία - Ορχήστρα " 'Αγιος Ιωάννης ο Χρυσόστοµος". Σε συνεργασία µε το ήµο εσκάτης. Θεµατικές ξεναγήσεις στο διώροφο καθολικό της Μονής από 20:00 έως 22:00 Παρουσίαση και έκθεση εικαστικών έργων (δηµιουργίες του θερινού εικαστικού εργαστηρίου του Πανεπιστηµίου υτικής Μακεδονίας, Τµήµα Εικαστικών και Εφαρµοσµένων Τεχνών σε συνδιοργάνωση µε την ΕΦΑ Κοζάνης), ώρες λειτουργίας 8:00-24:00 Μουσικοχορευτική εκδήλωση "Μουσική και Χοροί στο Φεγγάρι"

6 ΕΦΑ ΚΟΖΑΝΗΣ Αίθουσα εκδηλώσεων και πολλαπλών χρήσεων του Αρχαιολογικού Μουσείου Αιανής Εγκαίνια της έκθεσης ψηφιδωτών έργων του Ν. Πιτσαλίδη. Η έκθεση περιλαµβάνει 38 έργα και θα διαρκέσει έως τα τέλη Οκτωβρίου Αποτελεί συνδιοργάνωση της ΕΦΑ Κοζάνης και του κ. Ν. Πιτσαλίδη, συντηρητή ψηφιδωτών, πρώην υπαλλήλου της 9ης ΕΒΑ Θεσσαλονίκης. Ώρες λειτουργίας 8:00-24:00 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ ΕΦΑ ΑΡΤΑΣ ΕΦΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ Αύλειος χώρος Παρηγορήτισσας - Μουσείο Γλυπτοθήκη Αρχαιολογικός χώρος Ελέας Μουσική εκδήλωση µε τοπικά µουσικά συγκροτήµατα Μουσική Εκδήλωση µε σύνολο κιθάρας. Συνδιοργάνωση µε το ήµο Σουλίου ΕΦΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Αρχαιολογικός χώρος ακρόπολης Μεγάλου Γαρδικίου Μουσική παράσταση σε συνεργασία µε το ήµο Ζίτσας, µε έντεχνη ελληνική µουσική από το συγκρότηµα "ΕΜΜΕΛΟΝ" στο άνω πλάτωµα της ακρόπολης. Ο χώρος θα παραµείνει ανοικτός από 20:00 έως 24:00. ΕΦΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Αρχαιολογικός χώρος ωδώνης Ο χώρος θα παραµείνει ανοικτός από 20:00 έως 24:00. ΕΦΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Κάστρο Ιωαννίνων / Ακρόπολη Ίτς Καλέ Συναυλία "Αφιέρωµα στο έντεχνο ελληνικό τραγούδι µε τον Ηλία Λιούγκο και τη Σοφία Αβραµίδου" σε συνεργασία µε το ήµο Ιωαννιτών. ΕΦΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης Το µουσείο θα παραµείνει ανοιχτό για το κοινό από 08:00 έως 22:00. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

7 ΕΦΑ ΚΑΡ ΙΤΣΑΣ Κάστρο Φαναρίου (Φανάρι Καρδίτσας) Μουσική εκδήλωση αφιέρωµα στον Β. Τσιτσάνη από την κοινή χορωδία του 4ου Γυµνασίου και του 4ου Λυκείου Καρδίτσας µε τη συνοδεία της ορχήστρας από µουσικούς της πόλης (µουσικό σχήµα "ΧΡΟΕΣ") ΕΦΑ ΛΑΡΙΣΑΣ Αρχαιολογικός χώρος ακρόπολης Φαρσάλων Μουσική εκδήλωση σε συνεργασία µε το ήµο Φαρσάλων ΕΦΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΕΦΟΡΕΙΑ ΠΑΛΑΙΟΑΝΘΡΩΠΟ ΛΟΓΙΑΣ - ΣΠΗΛΑΙΟΛΟΓΙΑΣ Κάστρο Τρικάλων Σπήλαιο Θεόπετρας Μουσική εκδήλωση "Νότες Πανσελήνου στο Κάστρο Τρικάλων" µε τραγούδια από Οµάδα Καλλιτεχνών της πόλης µε τη συνοδεία ορχήστρας. Σε συνεργασία µε το ήµο Τρικκαίων. Το σπήλαιο θα παραµείνει ανοιχτό για το κοινό από 21:00 έως 24:00. ΕΦΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου 1.Στην αίθουσα περιοδικών εκθέσεων του µουσείου στις 19:00 θα παρουσιασθεί έκθεση ενδυµάτων, κεραµικών, κοσµηµάτων εµπνευσµένων από εκθέµατα του Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου των µαθητών του ηµοτικού ΙΙΕΚ Βόλου. H έκθεση θα διαρκέσει έως τις 20 Σεπτεµβρίου Στον αύλειο χώρο του µουσείου στις 21:00 θα δοθεί συναυλία "Έχει πανσέληνο απόψε..." µε την καλλιτεχνική οµάδα Ζ. Κουκουσέλη, Ν. Παρθένη, Θ. Ματζίλη,. Μπεφάνη, Κ. Αντωνακάκη και Ρ. Μέτα. Συνδιοργάνωση ΕΦΑ Μαγνησίας και ήµου Βόλου ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

8 ΕΦΑ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ Κάστρο Αγίου Γεωργίου Κεφαλονιάς Μουσική εκδήλωση σε συνεργασία µε την Κ.Ε. Η.ΚΕ (Κοινωφελής Επιχείρηση του ήµου Κεφαλονιάς) µε τη συµµετοχή δύο δηµοτικών χορωδιών και µουσικών οργάνων µε αφιέρωµα σε Έλληνες Συνθέτες. Ώρα έναρξης 21:30. ΕΦΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΕΦΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ Ενετικό Κάστρο Μπόχαλης Παλαιό Φρούριο Κέρκυρας, Χώρος "Βερσιάδας" Μουσική παράσταση "Τραγουδιστάδες τση Ζάκυθος" που θα συνοδεύεται από απαγγελία ποίησης σε συνεργασία της ΕΦΑ Ζακύνθου µε την Π.Ε. Ζακύνθου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μπόχαλης. Μουσική διεύθυνση - Ενορχήστρωση: Ιάκωβος Κονιτόπουλος, ώρα 22:00 Μουσική συναυλία σε συνεργασία µε τη Φιλαρµονική Εταιρία "Μάντζαρος" και το ιεθνές Μουσικό Σωµατείο "Gina Bachauer". Ο χώρος θα παραµείνει ανοικτός για το κοινό µέχρι την 1:00 π.µ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑ ΟΣ ΕΦΑ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙ ΑΣ ΚΑΙ ΛΕΥΚΑ ΟΣ Αρχαιολογικός χώρος Στράτου (Αρχαίο Θέατρο) Mουσική εκδήλωση σε συνεργασία µε το ήµο Αγρινίου µε τους καλλιτέχνες Φωτεινή άρρα και ηµήτρη Παπαδηµητρίου ΕΦΑ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙ ΑΣ ΚΑΙ ΛΕΥΚΑ ΟΣ Αρχαιολογικός χώρος Πλευρώνα Ο χώρος θα παραµείνει ανοικτός για το κοινό έως 23:00 ΕΦΑ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙ ΑΣ ΚΑΙ ΛΕΥΚΑ ΟΣ Κάστρο Ναυπάκτου H EΦΑ Αιτωλοακαρνανίας συνδιοργανώσει µε το Εργαστήρι της Ειρήνης Ευαγγελάτου «ρώντων Κάθαρσις» θεατρική παράσταση µε τίτλο «Ευµενίδες το Πάθος Μάθος». Ο χώρος θα παραµείνει ανοικτός για το κοινό έως 23:00.

9 ΕΦΑ ΑΧΑΙΑΣ ΕΦΑ ΑΧΑΙΑΣ Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών Αρχαιολογικός χώρος Φρουρίου Ρίου Συναυλία Μικτής Χορωδίας Πολυφωνικής Πάτρας (αφιέρωµα στα 90 χρόνια από τη γέννηση των συνθετών Μ. Χατζηδάκη και Μ. Θεοδωράκη) Στο θεατράκι του κάστρου, στις 20:00, θα πραγµατοποιηθεί αφιέρωµα στην ελληνική µουσική µε ορχήστρα από τέσσερα µαντολίνα και ένα πιάνο. ΕΦΑ ΑΧΑΙΑΣ ΕΦΑ ΗΛΕΙΑΣ EΦΑ ΗΛΕΙΑΣ Κάστρο Πάτρας Αρχαιολογικός Χώρος Ολυµπίας, Αίθριο Μουσείου Ιστορίας Ολυµπιακών Αγώνων της Αρχαιότητας (Παλαιό Μουσείο Σύγγρειον) Αρχαιολογικός χώρος Ολυµπίας Ξεναγήσεις στον αρχαιολογικό χώρο κατά τις πρώτες βραδινές ώρες από αρχαιολόγους της Εφορείας και προβολή αρχαιολογικής ταινίας. Συναυλία εγχόρδων µε το µουσικό σύνολο Χρώµατα της Ήλιδας, υπό τη διεύθυνση του κ. Γιώργου Γκιτζίρη και θέµα «Αφιέρωµα σε Σύγχρονους Έλληνες Συνθέτες. Ώρα έναρξης: Η συναυλία οργανώνεται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας, σε συνεργασία µε τον ήµο Αρχαίας Ολυµπίας. Ο χώρος θα παραµείνει ανοικτός για το κοινό από 21:00 έως 1:00 ΕΦΑ ΗΛΕΙΑΣ Αρχαιολογικός Χώρος Κάστρου Χλεµούτσι Μουσική συνάντηση µε τίτλο «Στο κάστρο το παλιό όπως εκείνο τον παλιό καλό καιρό στου φεγγαριού το κάλεσµα». Η εκδήλωση οργανώνεται από την ΕΦΑ Ηλείας, σε συνεργασία µε τον Οργανισµό Πολιτισµού, Αθλητισµού & Περιβάλλοντος ήµου Ανδραβίδας Κυλλήνης και περιλαµβάνει: 1. Music for a while Μουσική για τη ζωή και τον θάνατο στον έρωτα από τον Μεσαίωνα και την Αναγέννηση. Φωνή: Σουρµελή Λένα Τσέµπαλο: Βασίλης Λάζαρης 2. Μικτή Χορωδία Μυρτουντίων, ιεύθυνση: Σουρµελή Λένα, Πιάνο: Χρήστος Τσαντούλης, 3. Φιλαρµονική Λεχαινών «Ο Ορφεύς», ιεύθυνση: Κοτσορώνης Κωνσταντίνος, Ώρα έναρξης: Ο χώρος θα παραµείνει ανοικτός για το κοινό από 20:30 έως και 00:30.

10 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑ ΟΣ ΕΦΑ ΦΘΙΩΤΙ ΑΣ ΚΑΙ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ Κάστρο - Αρχαιολογικό Μουσείο Λαµίας 1.Μουσικό σχήµα µε τους Χριστόφορο Μαλάτο (κιθάρα) και την Ειρήνη Τασούλα (τραγούδι) και ξεναγήσεις του κοινού στην περιοδική έκθεση αρχαιολογικών ευρηµάτων "Καθ'οδόν. Αρχαιότητες και ηµόσια Έργα στη Φθιώτιδα ". Η εκδήλωση θα πραγµατοποιηθεί σε συνεργασία µε το ήµο Λαµιέων. 2. Οµαδική υπαίθρια έκθεση ζωγραφικής του Οµίλου καλλιτεχνών Λαµίας ΑΡΤΙΟΝ στον περιβάλλοντα χώρο του Μουσείου (στο δυτικό προαύλειο). Η έκθεση θα περιλαµβάνει περί τα 30 έργα των καλλιτεχνών - µελών του Οµίλου. Ο χώρος θα παραµείνει ανοικτός για το κοινό 18:00 έως 1:00 ΕΦΑ ΦΘΙΩΤΙ ΑΣ ΚΑΙ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ Βυζαντινό Μουσείο Φθιώτιδας στην Υπάτη 1. Μουσικοχορευτική εκδήλωση µε την χορευτική οµάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Υπάτης "ΟΙ ΑΙΝΙΑΝΕΣ". 2. Έκθεση ζωγραφικής του Βασίλη Σίµου µε τίτλο "ΥΠΑΤΗ ΓΕΝΕΘΛΙΟΣ ΓΗ: Ο τόπος, οι άνθρωποι, ο καλλιτέχνης" στον προαύλιο χώρο του Μουσείου. Τα 12 έργα του ζωγράφου στη συνέχεια θα εκτεθούν στον προθάλαµο του µουσείου έως το τέλος Σεπτεµβρίου. 3. Ξεναγήσεις του κοινού στις µόνιµες συλλογές του Μουσείου. Συνεργαζόµενοι φορείς: ήµος Λαµίας, Πολιτιστικός Σύλλογος Υπάτης "ΟΙ ΑΙΝΙΑΝΕΣ". Το µουσείο θα παραµείνει ανοικτό για το κοινό 19:00 έως 24:00

11 ΕΦΑ ΦΘΙΩΤΙ ΑΣ ΚΑΙ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ Αρχαιολογικό Μουσείο Αταλάντης Μουσική βραδιά µε τους: 1. Μουσικό και Πολιτιστικό Σύλλογο "Χορωδία Αταλάντης" υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της κ. Αντιγόνης Κεπετζή. 2. Ανδρική χορωδία Αταλάντης ''Η Πρόοδος'' υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του κ. Γεωργίου Κοσµίδη. Συνεργαζόµενοι φορείς: ήµος Αταλάντης, Μουσικός και Πολιτιστικός Σύλλογος "Χορωδία Αταλάντης", Αντρική χορωδία Αταλάντης "Η Πρόοδος". Θα πραγµατοποιηθούν ξεναγήσεις για το κοινό στην περιοδική έκθεση "Φυτά και Πολιτισµός στην Ιστορία της Ευρώπης" που φιλοξενείται στο Μουσείο έως Το Μουσείο θα παραµείνει ανοικτό για το κοινό 19:00 έως 24:00 ΕΦΑ ΦΘΙΩΤΙ ΑΣ ΚΑΙ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ ΕΦΑ ΦΘΙΩΤΙ ΑΣ ΚΑΙ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ ΕΦΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΕΒΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΕΦΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ Αρχαιολογικό χώρος Πρόερνας - Νέο Μοναστήρι Αρχαιολογική συλλογή Ελάτειας ηµοτική πλατεία έναντι αρχαίου θεάτρου Χαιρώνειας Αύλειος χώρος Αρχαιολογικής Συλλογής Θεσπιών Αύλειος χώρος Αρχαιολογικού Μουσείου Σχηµαταρίου Μουσική συναυλία από ενδεκαµελές µουσικό συγκρότηµα µε επικεφαλής τον µουσικό και συνθέτη Παντελή Θαλασσινό. Συνδιοργάνωση µε το ήµο οµοκού. Ο χώρος θα παραµείνει ανοικτός για το κοινό 18:00 έως 1:00 Μουσικό σχήµα δύο καλλιτεχνών (πλήκτρα, κιθάρα) του συγκροτήµατος "Moonlight" και ξεναγήσεις του κοινού στην Αρχαιολογική Συλλογή που θα παραµείνει ανοικτή για το κοινό από 20:00 έως 23:00. Συνδιοργάνωση µε το ήµο Αµφίκλειας - Ελάτειας. Παράσταση "Ελένη" του Ευριπίδη & µουσικό δρώµενο µε ανακατασκευασµένα µουσικά όργανα της αρχαιότητας (διοργάνωση ήµου Λεβαδέων) Εκδήλωση έντεχνης µουσικής µε τίτλο "Αυγουστιάτικο Φεγγάρι" (διοργάνωση ήµου Αλιάρτου-Θεσπιέων και του Πολιτιστικού Συλλόγου " ηµόφιλος"). Μουσική και ποιητική εκδήλωση µε τίτλο "Αφιέρωµα στην Μουσική και στην Ποίηση" (διοργάνωση Πολιτιστικού Συλλόγου Σχηµαταρίου "Γεώργιος Σχηµατάρης"). Η εκδήλωση θα περιλαµβάνει απαγγελία ποιηµάτων γνωστών Ελλήνων ποιητών συνοδεία κιθάρας και πιάνου.

12 ΕΦΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ Αρχαιολογικό Μουσείο Χαιρώνειας Το µουσείο θα παραµείνει ανοικτό για το κοινό από 19:00 έως 22:00. ΕΦΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ Αρχαιολογικός χώρος Ορχοµενού (θολωτός τάφος Μινύου και αρχαίο θέατρο) Στο πάρκο έµπροσθεν του αρχαιολογικού χώρου Ορχοµενού ο ήµος Ορχοµενού διοργανώνει εκδήλωση έντεχνης µουσικής. Ο χώρος θα παραµείνει ανοικτός για το κοινό 20:00-24:00. ΕΦΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ Αρχαιολογικό Μουσείο Σχηµαταρίου Το µουσείο θα παραµείνει ανοικτό για το κοινό από 19:00 έως 22:00. ΕΦΟΡΕΙΑ ΠΑΛΑΙΟΑΝΘΡΩΠΟ ΛΟΓΙΑΣ - ΣΠΗΛΑΙΟΛΟΓΙΑΣ Σπήλαιο Νύµφης Κορώνειας / Ανοικτό θέατρο Αγίας Τριάδας Βοιωτίας Προβολή για το σπήλαιο Νύµφης Κορώνειας, στο φως του φεγγαριού, µε τη συνοδεία µουσικής. Ανοικτό θέατρο Αγίας Τριάδας. Σε συνεργασία µε τον Πολιτιστικό Σύλλογο "Εννέα Μούσες". 'Εναρξη 21:00 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΕΦΑ ΑΘΗΝΩΝ ΕΦΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΕΦΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΕΦΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Υπαίθριο θεατράκι των οδών Ευβούλου - Ερµού και Μελιδόνη (δίπλα στον αρχαιολογικό χώρο του Κεραµεικού - ο χώρος θα είναι κλειστός για το κοινό) Προαύλειος χώρος Αρχαιολογικού Μουσείου Βραυρώνας Αρχαιολογικός χώρος Αµφιαραείου Μουσική εκδήλωση του συγκροτήµατος "Μουσικά Εικονογραφηµένα" µε τίτλο "Μουσικές κινηµατογραφικές ιστορίες στον Κεραµεικό" (Ν. Οικονοµίδου - βιολί, Η. Παπαθανασίου - τσέλο και Κ. Χάρδας - πιάνο ακορντεόν) Βραδιά τζαζ µε το σαξοφωνίστα ηµήτρη Βασιλάκη. Συνδιοργάνωση: ήµος Μαρκοπούλου και ΕΦΑ Αν. Αττικής Ο χώρος θα παραµείνει ανοικτός για το κοινό από 8:00 έως 24:00 Αρχαιολογικός χώρος Σουνίου Ο χώρος θα παραµείνει ανοικτός για το κοινό έως 24:00 ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΙ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ Νοµισµατικό Μουσείο Μουσική εκδήλωση µε τίτλο "Κατευθείαν Καρδιά - Καλοκαίρι" µε την Ηρώ και τον Αδάµ Τσαρούχη, µε jazz και swing διασκευές των ερµηνευτών. Η εκδήλωση θα πραγµατοποιηθεί στις 21:00 µε την ευγενική υποστήριξη της εταιρίας "Μουσείων Εστίαση Α.Ε.", του αναψυκτηρίου στον κήπο του Μουσείου.

13 ΕΦΑ ΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ ΕΦΑ ΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ ΕΦΑ ΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ ΕΦΑ ΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ ΕΦΑ ΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ Αρχαιολογικός χώρος Ιερού Ποσειδώνα στην Καλαύρεια του Πόρου Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά, αύλειος χώρος Αρχαιολογικός χώρος Αφαίας Αίγινας Κάστρο χώρας Κυθήρων και έκθεση οικοσήµων στο κτήριο Πυριτιδαποθήκης Αρχαιολογικός χώρος Ελευσίνας Ρεσιτάλ πιάνου σε συνεργασία µε τη ιεθνή Ακαδηµία Πιάνου και το ήµο Πόρου. Προσβάσιµη θα είναι µόνο η περιοχή γύρω από το φυλάκειο της εισόδου από 19:30 έως 23:00. Λυρική Τραγωδία "Προµηθέας εσµώτης" του Π. Καρούσου. ιάρκεια εκδήλωσης 20:30 έως 23:00. ιοργάνωση: Ελληνοαµερικανικό Κέντρο Τεχνών Χορευτική παράσταση από την οµάδα "Synergy of Art" υπό τη Sylvia Macchi. Ο αρχαιολογικός χώρος θα παραµείνει ανοικτός για το κοινό από 21:00 έως 24:00. Ο χώρος και η έκθεση θα παραµείνουν ανοικτά µε ελεύθερη είσοδο από 20:00 έως 24:00. Συναυλία της Σαββίνας Γιαννάτου σε συνεργασία µε το ήµο Ελευσίνος στο πλαίσιο των Αισχυλείων. Προσβάσιµοι χώροι θα είναι µόνο τα Προπύλαια και η Ρωµαϊκή Αυλή από 20:30 έως 23:30. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΕΦΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ Αρχαιολογικός χώρος Μυστρά, Πλάτωµα Κάτω Χώρας Μουσική εκδήλωση µε το µουσικό σχήµα "ΧΟΕΣ". Θα παρουσιαστούν έργα µεγάλων κλασικών συνθετών και γνωστές µελωδίες του έντεχνου ελληνικού ρεπερτορίου. Ο χώρος θα παραµείνει ανοικτός για το κοινό από 20:30 έως 24:00.

14 ΕΦΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΕΦΑ ΑΡΓΟΛΙ ΑΣ ΕΦΑ ΑΡΓΟΛΙ ΑΣ ΕΦΑ ΑΡΓΟΛΙ ΑΣ ΕΦΑ ΑΡΓΟΛΙ ΑΣ Κάστρο Καλαµάτας Φρούριο Παλαµηδίου Αρχαιολογικός χώρος Μιδέας Αρχαιολογικός Χώρος Τίρυνθας Αρχαιολογικός Χώρος Ασίνης Θερινό σινεµά: προβολή της ταινίας " Η φωνή του φεγγαριού" σε σκηνοθεσία Φρ. Φελίνι. Ώρα προβολής 21:00 µε 23:00. Σε συνεργασία µε τη Νέα Κινηµατογραφική Λέσχη Καλαµάτας. Το Κάστρο θα παραµείνει ανοικτό για το κοινό από 20:00 έως 24:00. Μουσική εκδήλωση σε συνεργασία µε το ήµο Ναυπλίου και τη Φιλαρµονική Πολεµικού Ναυτικού. Ο χώρος θα παραµείνει ανοικτός για το κοινό από 21:00 έως 24:00 Μουσική εκδήλωση σε συνεργασία µε το ήµο Ναυπλίου, τη Χορωδία και Φιλαρµονική ΟΠΠΑΤ. Ο χώρος θα παραµείνει ανοικτός για το κοινό από 21:00 έως 24:00 Μουσική εκδήλωση σε συνεργασία µε το ήµο Ναυπλίου και το συγκρότηµα Εν Καρδία. Ο χώρος θα παραµείνει ανοικτός για το κοινό από 21:00 έως 24:00 Μουσική εκδήλωση σε συνεργασία µε το ήµο Ναυπλίου και την Ορχήστρα Βαγγέλη Τρίγκα. Ο χώρος θα παραµείνει ανοικτός για το κοινό από 21:00 έως 24:00 ΕΦΑ ΑΡΚΑ ΙΑΣ Κάστρο Παραλίου Άστρους, (Πύργος Ζαφειρόπουλου) Μουσική εκδήλωση µε τη συµµετοχή των µουσικών Στέλιου Κατσιάνη και Χρίστου Τσιαµούλη µε θέµα "Μουσική των Κάστρων" στις 21:00. Παράλληλα θα παρουσιάζεται καθ'όλη τη διάρκεια της µέρας καλλιτεχνική έκθεση ζωγραφικής και φωτογραφίας µε θεµατολογία από το µεσαιωνικό Κάστρο του Σε συνεργασία µε το ήµο Βόρειας Κυνουρίας.

15 ΕΦ ΕΝΑΛΙΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ Φρούριο Πύλου Από τις 21:00 έως τα µεσάνυχτα θα παραµείνουν ανοικτές οι εκθέσεις: "Βυθισµένα Ταξίδια, Ανθρώπινες εξερευνήσεις: Ίχνη Σηµαίνοντα στις Θάλασσες της Πελοποννήσου" (Κτήριο Πασά),"Βυθισµένοι Οικισµοί Νότιας Πελοποννήσου" (Προµαχώνας Μακρυγιάννη Φρουρίου Πύλου), "Ο Βυθός διηγείται" (φωτογραφική έκθεση στην Ακρόπολη Φρουρίου Πύλου), "Κελιά ΒΚ2 και ΓΚ1" (έκθεση καταδυτικού εξοπλισµού µουσειακού χαρακτήρα στην Ακρόπολη Φρουρίου Πύλου) και "Έκθεση του Γάλλου Φιλέλληνα Rene Puaux (Αρχοντικό Τσικλητήρα, Λιµάνι Πύλου). ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΕΦΑ ΛΕΣΒΟΥ Κάστρο Μυτιλήνης Ο χώρος θα παραµείνει ανοικτός για το κοινό από 20:00 έως 24:00 ΕΦΑ ΛΕΣΒΟΥ Φρούριο Μολύβου Ο χώρος θα παραµείνει ανοικτός για το κοινό από 20:00 έως 24:00 ΕΦΑ ΛΕΣΒΟΥ Φρούριο Μύρινας Μουσική εκδήλωση µε ρεπερτόριο Χατζηδάκι-Θεοδωράκη από το µουσικό σχήµα του ηµήτρη Μαυράκη και τη χορωδία του ήµου Λήµνου. Συνδιοργάνωση της Εφορείας µε το ήµο Λήµνου. ΕΦΑ ΛΕΣΒΟΥ Αρχαιολογικός χώρος Πολιόχνης Μουσική εκδήλωση από το µουσικό σχήµα της κ. Ευδοκίας Χατζηιωάννου µε έθνικ µουσική, µε αναφορές από το Παρίσι έως τη Σµύρνη. ΕΦΑ ΛΕΣΒΟΥ Αρχαιολογικό Μουσείο Μυτιλήνης Το µουσείο θα παραµείνει ανοικτό για το κοινό από 20:00 έως 23:00

16 ΕΦΑ ΛΕΣΒΟΥ Αρχαιολογικό Μουσείο Λήµνου Το µουσείο θα παραµείνει ανοικτό για το κοινό από 20:00 έως 23:00 ΕΦΑ ΛΕΣΒΟΥ Φρούριο Μήθυµνας Ο χώρος θα παραµείνει ανοικτός για το κοινό από 20:00-23:00 ΕΦΑ ΛΕΣΒΟΥ Αρχαιολογικός χώρος Θερµής Ο χώρος θα παραµείνει ανοικτός για το κοινό από 20:00 έως 23:00 ΕΦΑ ΛΕΣΒΟΥ Αρχαιολογικός χώρος Μέσων Λέσβου Ο χώρος θα παραµείνει ανοικτός για το κοινό από 20:00 έως 23:00 ΕΦΑ ΧΙΟΥ Αρχαιολογικός χώρος Εµποριού Χίου Μουσική βραδιά "Στου Φεγγαριού τις όχθες " µε τον Βασίλη Λέκκα, την Ερωφίλη και την Παιδική Χορωδία Χίου. ιοργάνωση Συλλόγου Καλαµωτούσων Χίου-Αττικής "ΑΞΑΝΕΜΟΣ - Γεώργιος Περαντάκος" µε την υποστήριξη του ΟΜΗΡΕΙΟΥ Πνευµατικού Κέντρου του ήµου Χίου ΕΦΑ ΧΙΟΥ Αρχαιολογικός χώρος Αρχοντίκι στα Ψαρά Μουσική βραδιά µε συγκρότηµα έντεχνης µουσικής ΕΦΑ ΧΙΟΥ ΕΦΑ ΧΙΟΥ Βυζαντινό Μουσείο Χίου (Μετζητιέ Τζαµί) Το Παλάτι Ιουστινιάνι, το κτήριο της "Σκοτεινής Φυλακής" και το Συγκρότηµα του Οθωµανικού λουτρού στο Κάστρο της Χίου Ο χώρος θα παραµείνει ανοικτός για το κοινό από 21:00-1:00 πρωινή Ο χώρος θα παραµείνει ανοικτός για το κοινό από 21:00-1:00 πρωινή ΕΦΑ ΣΑΜΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ Αρχαιολογικό Μουσείο Βαθέος (Σάµος) Το µουσείο θα παραµείνει ανοικτό για το κοινό από 20:30-11:30 ΕΦΑ ΣΑΜΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ Αρχαιολογικό Μουσείο Πυθαγορείου (Σάµος) Το µουσείο θα παραµείνει ανοικτό για το κοινό από 20:30-11:30

17 ΕΦΑ ΣΑΜΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ Αρχαιολογικός χώρος Ηραίου (Σάµος) Ο χώρος θα παραµείνει ανοικτός για το κοινό έως 11:30 ΕΦΑ ΣΑΜΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ Αρχαιολογικό Μουσείο Αγ. Κηρύκου (Ικαρία) Το µουσείο θα παραµείνει ανοικτό για το κοινό από 20:30-11:30 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ 53 ΕΦΑ Ω ΕΚΑΝΗΣΟΥ Αρχαιολογικός χώρος αρχαίας ακροπόλεως Ρόδου «Στο Αρχαίο Στάδιο µε την Πανσέληνο του Αυγούστου». Σειρά µουσικών δρώµενων στο χώρο του Αρχαίου Σταδίου, µε τη συµµετοχή της Φιλαρµονικής Ορχήστρας, των Χορωδιών, του ηµοτικού Ωδείου και µουσικών συνόλων του ηµοτικού Οργανισµού Πολιτισµού Αθλητισµού Ρόδου ( ΟΠΑΡ). Συνδιοργάνωση ΕΦΑ ωδεκανήσου - ΟΠΑΡ ΕΦΑ 54 Ω ΕΚΑΝΗΣΟΥ Αρχαιολογικό Μουσείο Λέρου Μουσική εκδήλωση µε παραδοσιακή µουσική στην αυλή του µουσείου. Το µουσείο θα παραµείνει ανοικτό για το κοινό από τις 08:00µ.µ. έως τις 11:00 µ.µ. ΕΦΑ ΚΥΚΛΑ ΩΝ Αρχαιολογικός Χώρος Υρίων (Νάξος) "Στα Ύρια µε πανσέληνο". Συνδιοργάνωση ΕΦΑΚΥΚ-ΝΟΠΑΠΠΑ. Μία βραδιά µε Μουσική, θέατρο και χορό στο αρχαίο Ιερό τη βραδιά µε το ολόγιοµο φεγγάρι του Αυγούστου. ΕΦΑ ΚΥΚΛΑ ΩΝ Αρχαιολογικό Μουσείο Κέας (Κέα) Συναυλία µε το Μουσικό Εργαστήρι Κέας, σε συνεργασία µε τον ήµο Κέας.

18 ΕΦΑ ΚΥΚΛΑ ΩΝ Κιόνια. Ιερό Ποσειδώνα (Τήνος) Μουσική εκδήλωση ΕΦΑ ΚΥΚΛΑ ΩΝ Κάστρο Αντιπάρου (Αντίπαρος) "Νίκος Γκάτσος. Στο Κάστρο στη Γειτονιά Ονείρων". Οργάνωση: Θεατρική οµάδα Ερωδιός -ΚΕ Α, ήµος Αντιπάρου. ΕΦΑ ΚΥΚΛΑ ΩΝ Αρχαιολογικό Μουσείο Πάρου Αφιέρωµα στο Νίκο Γκάτσο µε τίτλο "Φύσα αεράκι φύσα µε µη χαµηλώνεις ίσα µε" Συµµετέχει η παιδική χορωδία Μαρουλλίας Κοντού µε τη σοπράνο Βαρβάρα Μπιζά κι ο τενόρος Γιάννης Καλύβας. ΕΦΑ ΚΥΚΛΑ ΩΝ Αρχαιολογικό Μουσείο Σύρου Το µουσείο θα παραµείνει ανοικτό για το κοινό από 21:00 έως 24:00. ΕΦΑ ΚΥΚΛΑ ΩΝ Αρχαιολογικό Μουσείο Κιµώλου Το µουσείο θα παραµείνει ανοικτό για το κοινό από 21:00 έως 24:00. ΕΦΑ ΚΥΚΛΑ ΩΝ Αρχαιολογικό Μουσείο Μήλου Το µουσείο θα παραµείνει ανοικτό για το κοινό από 21:00 έως 24:00. ΕΦΑ ΚΥΚΛΑ ΩΝ Αρχαιολογικό Μουσείο Μυκόνου Το µουσείο θα παραµείνει ανοικτό για το κοινό από 21:00 έως 24:00. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ

19 ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου Μουσικοχορευτική βραδιά αφιερωµένη στην παραδοσιακή αργεντίνικη µουσική (tango milongiero). Η εκδήλωση θα πραγµατοποιηθεί από τη χορευτική οµάδα του Πανεπιστηµίου Κρήτης στον κήπο του µουσείου. ΕΦΑ ΧΑΝΙΩΝ ΕΦΑ ΧΑΝΙΩΝ Απτέρα Ρόκκα Κισάµου «Ταξιδεύουµε µε τα φτερά της Μουσικής και τους Vamos Ensemble». Μουσική παράσταση «Μέντα και κανέλα». Ώρα έναρξης Ο χώρος θα είναι ανοικτός από τις Ένα µουσικό ταξίδι, από µουσικές του σήµερα και του χθες της πατρίδας µας, στις µουσικές της Σµύρνης. Με το ιδιαίτερο ύφος του, τόσο στην µουσική εκτέλεση όσο και στην ενορχήστρωση, το Μουσικό Σύνολο Vamos ανακαλύπτει και αναδεικνύει κοινά χαρακτηριστικά φαινοµενικά διαφορετικών µουσικών ιδιωµάτων. Από την Αθήνα και το Μάνο Χατζιδάκι, στην Σύρο και τον Πειραιά του ρεµπέτικου, στην Κρήτη του Ερωτόκριτου, στην Λέρο µε την µπρατσέρα και στην χαµένη πατρίδα της Σµύρνης µε το Nihavent Oriental και το Εµβατήριο Φλόγα. Μουσική παράσταση «Αφιέρωµα στον Μάνο Χατζηδάκη µε τον Μίλτο Λογιάδη και µέλη της Ορχήστρας των Χρωµάτων». Ώρα έναρξης Ο χώρος δεν είναι οργανωµένος και ως εκ τούτου παραµένει ανοικτός στο κοινό.

20 ΕΦΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ / ΕΦΑ ΛΑΣΙΘΙΟΥ Αρχαιολογικός χώρος Μαλίων Στα πλαίσια εορτασµού των 100 χρόνων από την έναρξη των ανασκαφών στο ανάκτορο των Μαλίων, οι Εφορείες Αρχαιοτήτων Ηρακλείου και Λασιθίου σε συνεργασία µε τη Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή Αθηνών και τον ήµο Χερσονήσου οργανώνουν στον αύλειο χώρο του Μινωικού Ανακτόρου Μαλίων τις εξής εκδηλώσεις: 1. Στις 18:30 θα πραγµατοποιηθούν στον χώρο του «µικρού µουσείου» χαιρετισµοί από τους εκπροσώπους των Εφορειών, της Γαλλικής Αρχαιολογικής Σχολής Αθηνών και του ήµου Χερσονήσου και στην συνέχεια οµιλίες από την επίτιµη Έφορο Αρχαιοτήτων κ. Βίλλυ Αποστολάκου και τον κ. Martin Schmid, αρχιτέκτονα της Γαλλικής Σχολής που εργάστηκε πολλές δεκαετίες στα Μάλια. Θα ακολουθήσει µικρή δεξίωση έµπροσθεν του «µικρού µουσείου». 2. Στις 21:30 θα δοθεί παράσταση αρχαίας ελληνικής τραγωδίας και συγκεκριµένα ο «Οιδίπους Τύραννος» του Σοφοκλή, από το θίασο των ViVi του σκηνοθέτη Τηλέµαχου Μουδατσάκη. ΕΦΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Αρχαιολογικός χώρος Κνωσού Ο χώρος θα παραµείνει ανοικτός έως τις 23:00 ΕΦΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Αρχαιολογικός χώρος Γόρτυνας Ο χώρος θα παραµείνει ανοικτός έως τις 23:00 Χώρος υποδοχής αρχαιολογικού χώρου ΕΦΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Φαιστού (όχι το ανάκτορο) Ο χώρος θα παραµείνει ανοικτός έως τις 23:00 ΕΦΑ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΕΦΑ ΠΑΛΑΙΟΑΝΘΡΩΠΟ ΛΟΓΙΑΣ - ΣΠΗΛΑΙΟΛΟΓΙΑΣ Αρχαιολογικός χώρος Μοναστηρακίου Αµαρίου Σπήλαιο Ιδαίο Άντρο Συναυλία και εκπαιδευτικό πρόγραµµα Βραδιά παραδοσιακής ελληνικής µουσικής στον εξωτερικό χώρο του σπηλαίου.

21 ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ 2015 Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015 Α/Α ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ / ΜΝΗΜΕΙΟ / ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΚ ΗΛΩΣΗ ΕΦΑ ΑΘΗΝΩΝ ΕΦΑ ΛΑΡΙΣΑΣ ΕΦΟΡΕΙΑ ΠΑΛΑΙΟΑΝΘΡΩΠΟ ΛΟΓΙΑΣ - ΣΠΗΛΑΙΟΛΟΓΙΑΣ Αρχαιολογικός χώρος Ολυµπιείου ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ATTIKHΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Αρχαιολογικός χώρος Κάστρου Βελίκας ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ Σπήλαιο Πετραλώνων Χαλκιδικής Μουσική εκδήλωση µε τη Φιλαρµονική Ορχήστρα του ήµου Αθηναίων (ΟΠΑΝ Α), ώρα έναρξης 21:00. Μουσική εκδήλωση σε συνεργασία µε το ήµο Αγιάς "Όνειρο θερινής νυκτός" του Ουίλιαµ Σαίξπηρ. Θεατρική παράσταση της εφηβικής θεατρικής οµάδας του πολιτιστικού συλλόγου "Ο Φάρος" σε συνεργασία µε το ήµο Προποντίδας. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΕΦΑ ΚΥΚΛΑ ΩΝ Αγορά των Κοµπεταλιαστών ( ήλος) «Να χα τον ουρανό χαρτί τη θάλασσα µελάνι» Μουσική βραδιά. Συµµετέχουν : Γεράσιµος Ανδρεάτος και η χορωδία Μυκόνου του Πολιτιστικού Οργανισµού Γεώργιος Αξιώτης ( ιεύθυνση χορωδίας κ. Τίνα Ψαλίδα) Συνδιοργάνωση ΕΦΑΚΥΚ ήµος Μυκονίων.

22 ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ 2015 Κυριακή 30 Αυγούστου 2015 Α/Α ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ / ΜΝΗΜΕΙΟ / ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΚ ΗΛΩΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΦΑ ΚΑΡ ΙΤΣΑΣ ΕΦΑ ΛΑΡΙΣΑΣ Ναός Απόλλωνα (Μητρόπολη Καρδίτσας) Β Αρχαίο θέατρο Λάρισας Μουσική εκδήλωση µε έντεχνη µουσική από τοπικό καλλιεχνικό σχήµα της πόλης της Καρδίτσας Μουσική εκδήλωση σε συνεργασία µε το ήµο Λαρισαίων ΕΦΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ Αρχαιολογικός χώρος Φθιωτιδών Θηβών Νέας Αγχιάλου Στη Βασιλική Α Αγίου ηµητρίου στις 21:00 θα δοθεί συναυλία "Λυρικές φωνές κάτω από την Πανσέληνο" µε τις κ.κ. Κ. Αποστολοπούλου, υψίφωνο, Τζ. Χατζηδήµου, µεσόφωνο και Ν. Παπαδηµητρίου, πιάνο, σε συνεργασία µε το ήµο Βόλου.

ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ 2015 «Μουσεία για μια κοινωνία με προοπτικές» Κατάλογος Εκδηλώσεων στα Δημόσια Αρχαιολογικά Μουσεία και τις Συλλογές

ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ 2015 «Μουσεία για μια κοινωνία με προοπτικές» Κατάλογος Εκδηλώσεων στα Δημόσια Αρχαιολογικά Μουσεία και τις Συλλογές ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ 2015 «Μουσεία για μια κοινωνία με προοπτικές» Κατάλογος Εκδηλώσεων στα Δημόσια Αρχαιολογικά Μουσεία και τις Συλλογές 1. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡIΣΗΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΡΧΕΙΟΥ ΜΝΗΜΕΙΩΝ, ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς Ένας θεσμός που γιορτάζει την πολυμορφία της Ευρώπης Κάθε χρόνο, ένα Σαββατοκύριακο του Σεπτέμβρη μνημεία και μουσεία, αρχαιολογικοί χώροι και ιστορικοί τόποι

Διαβάστε περισσότερα

ΑΘΗΝΑ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΕΣ ΤΩΝ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΜΑΣ ΕΝΩΝΟΥΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΗΜΕΡΑΣ ΜΟΥΣΕΙΩΝ 2014 ΔΕΥΤΕΡΑ 12 ΜΑΪΟΥ 19:30 ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

ΑΘΗΝΑ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΕΣ ΤΩΝ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΜΑΣ ΕΝΩΝΟΥΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΗΜΕΡΑΣ ΜΟΥΣΕΙΩΝ 2014 ΔΕΥΤΕΡΑ 12 ΜΑΪΟΥ 19:30 ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΗΜΕΡΑΣ ΜΟΥΣΕΙΩΝ 2014 ΔΕΥΤΕΡΑ 12 ΜΑΪΟΥ 19:30 ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ Το φωνητικό σύνολο «έξη» υποδέχεται το κοινό στο μουσείο ΠΡΟΣΦΩΝΗΣΕΙΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ Πάνος Παναγιωτόπουλος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ 22733 ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 1442 2 Μαΐου 2012 ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Αριθμ. ΥΠΠΟΤ/ΓΔΑΠΚ/ΔΜΕΕΠ/Γ2/Φ32/ 41520/405 Έγκριση: α) θέσπισης ενιαίων εισιτηρίων σε αρχαιολογι

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ Ν. ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ Στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Αγρινίου η ΛΣΤ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων θα πραγματοποιήσει: την Πέμπτη 11 και την Παρασκευή

Διαβάστε περισσότερα

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας θα πραγματοποιήσει σειρά εκδηλώσεων στους παρακάτω χώρους:

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας θα πραγματοποιήσει σειρά εκδηλώσεων στους παρακάτω χώρους: ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Πρόγραμμα εκδηλώσεων Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας θα πραγματοποιήσει σειρά εκδηλώσεων στους παρακάτω χώρους: Την Παρασκευή

Διαβάστε περισσότερα

Πράσινες Πολιτιστικές ιαδροµές 2013. Πρόγραµµα εκδηλώσεων

Πράσινες Πολιτιστικές ιαδροµές 2013. Πρόγραµµα εκδηλώσεων ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΟΥΣΕΙΩΝ, ΕΚΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ 18/05/2011 ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ Μουσεία & Μνήμη ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 2/5-1/6/2011 ΤΙΜΩΜΕΝΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ «ΦΙΛΙΩ ΧΑΪΔΕΜΕΝΟΥ» ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάς, 22 Ιουλίου 2011 Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ Ανακοίνωση προσωρινών αποτελεσμάτων Απογραφής Πληθυσμού 2011 Η Ελληνική Στατιστική Αρχή διενήργησε την Απογραφή

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / ΙΣΤΟΡΙΑ / ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ / ΒΙΒΛΙΑ / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ / ΜΟΥΣΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / ΙΣΤΟΡΙΑ / ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ / ΒΙΒΛΙΑ / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ / ΜΟΥΣΙΚΗ 1 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015 διαδρομές ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / ΙΣΤΟΡΙΑ / ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ / ΒΙΒΛΙΑ / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ / ΜΟΥΣΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ Αγαπημένος προορισμός τα Χανιά 2/ 26 diadromes@haniotika-nea.gr διαδρομές ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΧΡΟΝΙΑ ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ

ΧΡΟΝΙΑ ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΧΡΟΝΙΑ ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΧΡΟΝΙΑ ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΗΜΟΣ ΞΑΝΘΗΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΗΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΡΑΚΙΚΩΝ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΕΟΡΤΩΝ - ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2015 ΠΕΡΙΟ ΟΣ 50 η ΣΧΕ ΙΑΣΜΟΣ-ΕΚΤΥΠΩΣΗ-ΒΙΒΛΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α 00 ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΡΧΕΣ E00511 E00512 E00002 E00513 23 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ E00608 E00609 E00610 E00611 E00612 E00613

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α 00 ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΡΧΕΣ E00511 E00512 E00002 E00513 23 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ E00608 E00609 E00610 E00611 E00612 E00613 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α ΚΩΔΙΚΟΙ E PORTAL ΕΠΟΠΤΕΥOΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ/NOMIKO ΠΡΟΣΩΠΟ 00 ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΡΧΕΣ E00511 E00512 23 760 E00002 E00513 ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕ ΙΟ ΝΟΜΟΥ «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης ιοίκησης Πρόγραμμα Καλλικράτης»

ΣΧΕ ΙΟ ΝΟΜΟΥ «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης ιοίκησης Πρόγραμμα Καλλικράτης» ΣΧΕ ΙΟ ΝΟΜΟΥ «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης ιοίκησης Πρόγραμμα Καλλικράτης» Α ΜΕΡΟΣ ΣΥΣΤΑΣΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΑΥΤΟ ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΙΟΙΚΗΣΗΣ Οι δήμοι και οι περιφέρειες

Διαβάστε περισσότερα

οδηγίες, καθώς και οι προθεσµίες της παρούσας εγκυκλίου. Λ. Καρακίτσου: 210 3442335, Μ. Ασλάνογλου: 210 344 2467

οδηγίες, καθώς και οι προθεσµίες της παρούσας εγκυκλίου. Λ. Καρακίτσου: 210 3442335, Μ. Ασλάνογλου: 210 344 2467 Βαθµός Ασφαλείας: Να διατηρηθεί µέχρι: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Μαρούσι, 14-04-2009 Αρ.Πρωτ. 43659/ 2 Βαθµός Προτερ. ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ ΓΕΝΙΚΗ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΟΙΚΗΣΗΣ Α ΘΜΙΑΣ & Β ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ ΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Α

Διαβάστε περισσότερα

Γεύσεις. ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ στην Ελλάδα ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ. Mεγάλος διαγωνισµός 30.06.13

Γεύσεις. ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ στην Ελλάδα ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ. Mεγάλος διαγωνισµός 30.06.13 ΤΑΞΙ ΙΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ Νότια Ιταλία, Κύπρος Εξωτικές αποδράσεις ΜΠΑΝΓΚΟΚ ΠΟΥΚΕΤ ΜΠΑΛΙ TRAVEL SPECIAL Mεγάλος διαγωνισµός ΚΕΡ ΙΣΤΕ ΜΙΑ 7ΗΜΕΡΗ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ORANGE CRUISES ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΗ ΣΕΛΙ

Διαβάστε περισσότερα

11 Μαΐου 2012. Με διαταγή του Γενικού Επιτελείου µετατίθεστε Σε Μονάδα της περιοχής ευθύνης της 34 Μ/Κ Ταξιαρχία Πεζικού.

11 Μαΐου 2012. Με διαταγή του Γενικού Επιτελείου µετατίθεστε Σε Μονάδα της περιοχής ευθύνης της 34 Μ/Κ Ταξιαρχία Πεζικού. 34 Μ/Κ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ ΠΕΖΙΚΟΥ 11 Μαΐου 2012 Αγαπητέ Κύριε-α Συνάδελφε. Με διαταγή του Γενικού Επιτελείου µετατίθεστε Σε Μονάδα της περιοχής ευθύνης της 34 Μ/Κ Ταξιαρχία Πεζικού. Η Υπηρεσία βρίσκεται τόσο στο

Διαβάστε περισσότερα

Εκδηλώσεις Κέντρων Πρόληψης για την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών

Εκδηλώσεις Κέντρων Πρόληψης για την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών Εκδηλώσεις Κέντρων Πρόληψης για την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών Τα Κέντρα Πρόληψης κάθε χρόνο υλοποιούν δράσεις και παρεμβάσεις σε όλη τη χώρα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών.

Διαβάστε περισσότερα

Κατάλογος των βιβλίων και άρθρων στην ελληνική γλώσσα List of books and articles in Greek language

Κατάλογος των βιβλίων και άρθρων στην ελληνική γλώσσα List of books and articles in Greek language Κατάλογος των βιβλίων και άρθρων στην ελληνική γλώσσα List of books and articles in Greek language 1944 Ο µατωµένος εκέµβρης της Αθήνας. Αθήνα, Εθνος, Ιστορία, Τεύχος 10, 2009. 25 χρόνια του θεάτρου Κώστα

Διαβάστε περισσότερα

πανελλήνιο διαγωνιστικό χαρακτήρα και τιµάται µε την παρουσία σηµαντικών ανθρώπων του καλλιτεχνικού και µουσικού χώρου.

πανελλήνιο διαγωνιστικό χαρακτήρα και τιµάται µε την παρουσία σηµαντικών ανθρώπων του καλλιτεχνικού και µουσικού χώρου. 1.6 Κύρια πολιτιστικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά βιοτικό επίπεδο 1. Πολιτιστικές κοινωνικές δραστηριότητες Παρακάτω καταγράφονται οι σηµαντικότερες πολιτιστικές εκδηλώσεις που λαµβάνουν χώρα στις ΠΕ

Διαβάστε περισσότερα

6Η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ (Δ.Υ.Π.Ε.) ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ-ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ-ΗΠΕΙΡΟΥ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

6Η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ (Δ.Υ.Π.Ε.) ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ-ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ-ΗΠΕΙΡΟΥ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Συγκεντρωτικό Μητρώο Φορέων Γενικής Κυβέρνησης- Θεσμικός Τομέας S13 ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2014 ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΦΟΡΕΑ "ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΚΗΣ" - ΚΕΝΤΡΟ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ "ΑΡΩΓΗ" - ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Õ Ð Ï Õ Ñ Ã Å É Ï Ð Ï Ë É Ô É Ó Ì Ï Õ Ê Ñ Á Ô É Ê Ï Ù Ä Å É Ï È Å Ó Ó Á Ë Ï Í É Ê Ç Ó. ìáñôßïõ 2009. ìå ôá öôåñü ôçò åëëçíéêþò ìïõóéêþò

Õ Ð Ï Õ Ñ Ã Å É Ï Ð Ï Ë É Ô É Ó Ì Ï Õ Ê Ñ Á Ô É Ê Ï Ù Ä Å É Ï È Å Ó Ó Á Ë Ï Í É Ê Ç Ó. ìáñôßïõ 2009. ìå ôá öôåñü ôçò åëëçíéêþò ìïõóéêþò Õ Ð Ï Õ Ñ Ã Å É Ï Ð Ï Ë É Ô É Ó Ì Ï Õ Ê Ñ Á Ô É Ê Ï Ù Ä Å É Ï È Å Ó Ó Á Ë Ï Í É Ê Ç Ó 3-23 ìáñôßïõ 2009 ìå ôá öôåñü ôçò åëëçíéêþò ìïõóéêþò ç Äéïßêçóç ô ï õ Ê. Ù. È. Πρόεδρος Δ.Σ. Αντώνης Γυφτόπουλος Διευθυντής

Διαβάστε περισσότερα

ΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ

ΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ, ΤΗΛΕΦΩΝΩΝ ΚΑΙ FAX ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ & ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (Σ.ΕΠ.Ε.) Ιστοσελίδα Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης : www.yeka.gr E-Mails Σ.ΕΠ.Ε. : 1)

Διαβάστε περισσότερα

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΚΔΟΣΗ 4 Απριλίου 2015 ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / ΙΣΤΟΡΙΑ / ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ / ΒΙΒΛΙΑ / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞH ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΥΡΑΤ

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΚΔΟΣΗ 4 Απριλίου 2015 ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / ΙΣΤΟΡΙΑ / ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ / ΒΙΒΛΙΑ / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞH ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΥΡΑΤ διαδρομές ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / ΙΣΤΟΡΙΑ / ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ / ΒΙΒΛΙΑ / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞH ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΥΡΑΤ διαδρομές διαδρο ές διαδρομές γιορτάζουν 2 ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΚΔΟΣΗ 4 Aπριλίου 2015 diadromes@haniotika-nea.gr

Διαβάστε περισσότερα

Ειδική Υπηρεσία Προβολής και Αξιοποίησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Σύγχρονης Δημιουργίας

Ειδική Υπηρεσία Προβολής και Αξιοποίησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Σύγχρονης Δημιουργίας Υπουργός Αναπληρωτής Υπουργός Γραφείο Νομοθετικής Πρωτοβουλίας Εκπαιδευτικής Πολιτικής & Θρησκευμάτων Πολιτικής Τομέων & Δ. Ανθρ. Πόρων Υ Γενική Οικονομικών Υπηρεσιών Υ Γενική και Γενική Αναστήλωσης, Μουσείων

Διαβάστε περισσότερα

"ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ" - ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΕΚ ΗΛΩΣΕΙΣ ΕΦΕΠΑΕ

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΕΚ ΗΛΩΣΕΙΣ ΕΦΕΠΑΕ "ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ" - ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΕΚ ΗΛΩΣΕΙΣ ΕΦΕΠΑΕ Α/Α ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΜΟΣ ΤΟΠΟΣ ΩΡΑ ΙΟΡΓΑΝΩΣΗ 1 5/10/2011 ΕΥΒΟΙΑΣ ΨΑΧΝΑ ΕΥΒΟΙΑΣ - ΑΙΘΟΥΣΑ ΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΗΜΟΥ ΙΡΦΥΩΝ - ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ 18:00

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ KΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΜΑΪΟΥ 2015 «Η ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ»

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ KΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΜΑΪΟΥ 2015 «Η ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ» ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΚΔΟΤΩΝ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Σ.ΕΚ.Β.Ε. ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΒΙΒΛΙΟΥ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ KΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΜΑΪΟΥ 2015 «Η ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ» 34 ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΙΒΛΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Ο εκπαιδευτικός ως µέλος της σχολικής και της τοπικής κοινότητας: έρευνα - διδακτική πράξη - κοινωνική προσφορά

Ο εκπαιδευτικός ως µέλος της σχολικής και της τοπικής κοινότητας: έρευνα - διδακτική πράξη - κοινωνική προσφορά Ένωση Εκπαιδευτικών Μουσικής Αγωγής Πρωτοβάθµιας Εκπαίδευσης επιστηµονική διηµερίδα Ο εκπαιδευτικός ως µέλος της σχολικής και της τοπικής κοινότητας: έρευνα - διδακτική πράξη - κοινωνική προσφορά περιλήψεις

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Διόρθωση κειμένων: Γιώργος Μύαρης, ΥΑΠ Δακτυλογράφηση: Άννα Τσιάρτα, ΠΙΚ Σχεδιασμός

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ / ΙΣΤΟΡΙΑ / ΒΙΒΛΙΑ / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ CYRIACO LOPEZ - TERRI WITEK

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ / ΙΣΤΟΡΙΑ / ΒΙΒΛΙΑ / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ CYRIACO LOPEZ - TERRI WITEK διαδρο ές διαδρομές ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ / ΙΣΤΟΡΙΑ / ΒΙΒΛΙΑ / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ CYRIACO LOPEZ - TERRI WITEK ΜΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΡΟΤΟΝΤΑ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΚΟΛΥΜΠΑΡΙΟΥ Το σπουδαιότερο σ ουδαιότερο βυζαντινό

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτισμός με αυξημένο ΦΠΑ

Πολιτισμός με αυξημένο ΦΠΑ ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ H ΕΦΗΜΕΡIΔΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛIΤIΣΤIΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΕΤΟΣ 19ο Αρ. Φύλλου 180 ΙΟΥΝΙΟΣ 2015 ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΕ 10.000 ΑΝΤΙΤΥΠΑ ΜΟΥΣΙΚH Σελ. 13 ΘΕΑΤΡΟ Σελ. 13 ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ Σελ. 13 ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Διαβάστε περισσότερα