Συρία 1 Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ:

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Συρία 1 Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ: 03.01.2007"

Transcript

1 ν δ ω τ αρ ή τ Κ η ο ι σ ρ ών ε η θ ρ τ κ τ σ Έ ρα ι α ν Γς τωτου έ ς ά ι

2 Συρία 1 Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Οµάδα µελών των «Γιατρών Καρδιάς» επισκέφτηκε τους πρόσφυγες που ζουν πλησίον της πόλης Al-Mayadin (Παλαιστίνιοι και Ιρακινοί, περίπου άτοµα) και τους πρόσφερε τα είδη διατροφής που χρειάζονταν επειγόντως ( λάδι, αλεύρι, γάλα, ρύζι, µακαρόνια, ζάχαρη κλπ. ). Τα είδη αυτά αγοράστηκαν από την πόλη Al-Mayadin. Ακολούθησε επίσκεψη και στους Ελληνόφωνους από την Κρήτη που ζουν στην πόλη Al- Hamidiyah (στα παιδιά προσφέρθηκαν σχολικά τετράδια ).

3 Λίβανος 7 Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Οµάδα µελών των «Γιατρών Καρδιάς» έφτασε στη Βηρυτό και από εκεί µετακινήθηκε αρχικά στην πόλη Τρίπολη και µετά στις πόλεις Σιδώνα, Τύρο και Κανά καθώς και σε µικρότερους οικισµούς του Νότιου Λιβάνου που είχαν βοµβαρδιστεί το καλοκαίρι του Οι οικογένειες που από τότε είχαν µείνει άστεγες ζούσαν µαζί µε εκείνες που τα σπίτια τους δεν καταστράφηκαν. Η οµάδα προµηθεύτηκε και διένειµε σε διάσπαρτες οικογένειες λάδι, ψωµί µακαρόνια, αλεύρι, ρύζι, απορρυπαντικά και πολλά άλλα χρειώδη.

4 Σουδάν 13 Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ: υο µέλη των «Γιατρών Καρδιάς» ταξίδεψαν στο Σουδάν, για να πραγµατοποιήσουν επισιτιστική αποστολή στους πρόσφυγες που ζουν πλησίον της πόλης Nyala του Νότιου Νταρφούρ. Αγοράστηκαν 369 σάκοι σιτάλευρο, 344 σάκοι ρύζι και 136 χαρτοκιβώτια γάλα σκόνη και µεταφέρθηκαν µε 16 αυτοκίνητα στους καταυλισµούς όπου και διανεµήθηκαν. Η α- ποστολή χρηµατοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου από ειδικό πρόγραµµα της Υπηρεσίας ιεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας ( Υ ΑΣ ).

5 Σουδάν 14 Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Φάρµακα βάρους 150 κιλών, συσκευασµένα σε 15 κιβώτια, στάλθηκαν αεροπορικώς από τους «Γιατρούς Καρδιάς» στην Πρεσβεία της Ελλάδας στο Χαρτούµ προκειµένου να χρησιµοποιηθούν από τους Έλληνες της εκεί παροικίας που δεν διαθέτουν καλής ποιότητας φάρµακα.

6 Κένυα 3 Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ: υο µέλη των «Γιατρών Καρδιάς» ταξίδεψαν στο Nairobi και από επιτόπιες αγορές προµηθεύτηκαν 133 τόνους αλεύρι ( σιτάλευρο και αραβοσιτάλευρο ) που διένειµαν στην περιοχή των Μασάι ( κοινότητες γύρω από την πόλη Eiwasho, 60 τόνοι αλεύρι ) και στην περιοχή της πόλης Nakuru ( 73 τόνοι αλεύρι ). Στη διανοµή παρίστατο και ο Πρέσβης της Ελλάδας στο Nairobi Κος Πολύδωρος Κοκονάς. Η αποστολή χρηµατοδοτήθηκε πλήρως από ειδικό πρόγραµµα της Υπηρεσίας ιεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας (Υ ΑΣ).

7 Μπουρούντι 2 Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Μέλη των «Γιατρών Καρδιάς» έφτασαν στην Bujumbura και αγόρασαν 80 τόνους τροφίµων ( 20 τόνους ρύζι, 15 τόνους φασόλια, 30 τόνους αραβόσιτο, 15 τόνους δηµητριακά-παιδική τροφή ), τα οποία διένειµαν στους πληθυσµούς των περιοχών Mbwanza και Gatumba. Παρών στη διανοµή ήταν ο Πρόεδρος της ηµοκρατίας της χώρας, ο οποίος µετείχε και στο έργο της διανοµής. Η επισιτιστική αυτή αποστολή χρηµατοδοτήθηκε πλήρως από ειδικό πρόγραµµα της Υπηρεσίας ιεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας του Ελληνικού Υπουργείου των Εξωτερικών (Υ ΑΣ). Επιπλέον, µε την παρουσία του Προέδρου της ηµοκρατίας της χώρας, έγινε η τελετή θεµελίωσης ενός σχολείου πρωτοβάθµιας εκπαίδευσης στην περιοχή Buramata σε έκταση γης 100 στρεµµάτων που διέθεσε το Κράτος του Μπουρούντι. Η ανέγερση του κτηρίου θα καλυφθεί οικονοµικά από φίλους των «Γιατρών Καρδιάς» και από ιδιωτικό σχολείο της Αθήνας.

8 Νιγηρία 10 Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Πενταµελής οµάδα των «Γιατρών Καρδιάς» έφτασε στην πρωτεύουσα της Νιγηρίας Abuja και από εκεί µετακινήθηκε στην πόλη Mina, που είναι πρωτεύουσα της Πολιτείας Niger. Στο διάστηµα ως η οµάδα επισκέφτηκε 7 χωριά στην ευρεία περιοχή της Mina και πρόσφερε εκεί ιατροφαρµακευτικές υπηρεσίες συνολικά σε άτοµα όλων των ηλικιών, τα οποία εξετάστηκαν ιατρικά και πήραν τα αναγκαία φάρµακα για το πρόβλη- µα υγείας που διαπιστώθηκε ότι αντιµετωπίζουν. Τα χωριά αυτά είναι τα εξής: UWASA, ZAZZAGA, FUKA, UARATU, LAPAI, DIKO και BOYI. Οι εργασίες για το ιατρικό κέντρο, που ανεγείρεται από την Οργάνωση στον οικισµό SHE της ίδιας Πολιτείας, αναµένεται να έχουν ολοκληρωθεί ως τον προσεχή µήνα Απρίλιο.

9 Αιθιοπία 6 Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Οι «Γιατροί Καρδιάς» έφτασαν στην Αντίς Αµπέµπα και από εκεί στην πόλη Dire Dawa όπου προµηθεύτηκαν 70 τόνους µακαρόνια και 80 τόνους σιτάλευρο. Τα είδη αυτά παραδόθηκαν στις αποθήκες καταυλισµών πληµ- µυροπαθών, τις οποίες διαχειρίζονται αρµόδιοι του κρατικού φορέα Disaster Prevention and Food Security Office, για να διανεµηθούν στους πληµ- µυροπαθείς που διαµένουν σε καταυλισµούς (5.000 άτοµα σε σκηνές ). Ο Επιτετραµµένος της Ελληνικής Πρεσβείας στην Αντίς Αµπέµπα Κος Μιχαήλ Καράµπαλης συνόδεψε τους «Γιατρούς Καρδιάς» και συνέβαλε στην επιτυχία της αποστολής. Το κόστος που απαιτήθηκε για την επισιτιστική αυτή αποστολή καλύφθηκε πλήρως από την Υπηρεσία ιεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας του Ελληνικού Υπουργείου των Εξωτερικών (Υ ΑΣ).

10 Κεντροαφρικανική ηµοκρατία 2 Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Πενταµελής οµάδα των «Γιατρών Καρδιάς» έφτασε µέσω Καµερούν ( Douala ) και Bangui, στην πόλη Nola της Κεντροαφρικανικής ηµοκρατίας, στη νοτιοδυτική περιοχή της χώρας αυτής (µεγάλο ισηµερινό δάσος µε πλούσια πολύτιµη ξυλεία). Η οµάδα έγινε δεκτή από τον οµογενή Κο Άγγελο Μπάνο στις εγκαταστάσεις της υλοτοµικής εταιρείας του SCAF στο Liboko. Στη διάρκεια 6 συνεχών ηµερών (Τρίτη Κυριακή ) η οµάδα εργάστηκε σε 12 διαφορετικά και αποµακρυσµένα χωριά και οικισµούς, εξέτασε συνολικά άτοµα και χορήγησε στους ασθενείς τα απαραίτητα φάρµακα. Ο πληθυσµός που εξετάστηκε αποτελείται από πυγµαίους, Fulani και άλλους αφρικανούς που ζουν στο ισηµερινό δάσος ή πλησίον του. Τα χωριά όπου εργάστηκε η οµάδα ήταν τα εξής: MONGOLO( ), WODO( ), YOMBO, NDELEGUE, SALAMOUNYU, YOBE ( ), LIBOKO, NGOULO ( ), BA- YANGA ( ), SKEDE, CARREFOUR, BEYA ( ). Τα πιο συχνά προβλήµατα υγείας που αντιµετωπίστηκαν ήταν παρασιτικά νοσήµατα, ελονοσία, προβλήµατα οφθαλµών, δέρµατος, γαστρεντερίτιδα, αρθραλγίες, οσφυαλγία, αναιµία. Στα χωριά WODO και YOBE οι περισσότεροι κάτοικοι είχαν εντυπωσιακές εκδηλώσεις από την προσβολή του παράσιτου TUNGA PENETRANS στα κάτω άκρα, µε αποτέλεσµα πολλά νέα άτοµα να έχουν καταστεί ανάπηρα από τις παραµορφώσεις των κάτω άκρων. Το παράσιτο διαµένει µόνιµα στους ξενιστές (ανθρώπους, χοίρους, πτηνά κλπ. ), ενώ τα ωάριά του παραµένουν στο έδαφος αναµένοντας τον κατάλληλο ξενιστή.

11 Μπουρούντι 4 Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Πενταµελής οµάδα µελών των «Γιατρών Καρδιάς» αναχώρησε το Σάββατο, , για το Μπουρούντι µέσω Κένυας µεταφέροντας από την Αθήνα τις αναγκαίες ποσότητες φαρµάκων. Ο Πρόεδρος της ηµοκρατίας του Μπουρούντι δεξιώθηκε τα µέλη της αποστολής, τα οποία από την άρχισαν το ιατροφαρµακευτικό έργο τους στην αποµακρυσµένη επαρχία του Ruyigi. Στην περιοχή αυτή και συγκεκριµένα στα χωριά Kirambi, Butaganzwa, Butezi και Gisuru εξετάστηκαν ως τις από τους «Γιατρούς Καρδιάς» και πήραν φάρµακα άνθρωποι. Σε όλες τις πάρα πάνω περιοχές µεγάλος αριθµός ασθενών έπασχαν από πυώδη δερµατίτιδα κυρίως των πελµάτων ( πυόδερµα ) που συνοδευόταν από πυρετό και πόνους και προκαλούσε αναπηρία. Η Υπουργός Υγείας της χώρας γνώριζε τα περιστατικά και παρακολούθησε αυτοπροσώπως επί δυο ηµέρες το έργο της αποστολής από το οποίο νοσηλεύτηκε πολύ µεγάλος αριθµός ασθενών. Οι «Γιατροί Καρδιάς» υποσχέθηκαν να αποστείλουν ποσότητες κατάλληλων αντιβιοτικών, τοπικά αντισηπτικά και γάζες για την εκρίζωση της επιδηµίας, την οποία προκαλεί ο χρυσίζων σταφυλόκοκκος που διαπιστώθηκε ότι είναι ευαίσθητος στα αντιβιοτικά ευρέως φάσµατος. Εκτός από το πυόδερµα, διαπιστώθηκε ότι πολλοί άνθρωποι έπασχαν από ελονοσία, ελµινθιάσεις, λοιµώξεις του αναπνευστικού, δερµατοπάθειες ( λέπρα ) κλπ. Το Σάββατο η Οργάνωση διένειµε στους κατοίκους του Ngozi 20 τόνους βασικά τρόφιµα ( φασόλια, ρύζι, αραβόσιτο ). Ο Πρόεδρος της ηµοκρατίας παραβρέθηκε στη διανοµή.

12 Μαδαγασκάρη 1 Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Πενταµελής οµάδα των «Γιατρών Καρδιάς» αναχώρησε από την Αθήνα την 10 η Απριλίου 2007 και µέσω Αιγύπτου και Κένυας έφτασε στην πρωτεύουσα Ανταναναρίβο µεταφέροντας και τα αναγκαία φάρµακα. Στις η οµάδα ταξίδεψε µε αεροπλάνο στη βορειοανατολική πλευρά του νησιού και έφτασε στην πόλη Sambava, όπου συνεργάστηκε µε τις τοπικές υγειονοµικές Αρχές. Στις 13 και η οµάδα εργάστηκε στα χωριά Farahalana, Ambodiampana, Lokoho και Lohanantsahabe (περιοχή Sambava ). Στις 15 και η οµάδα εργάστηκε στα χωριά Ambinanifaho, Ambodilalona, Ansahanoro και Ampahana της περιοχής Antalaha. Συνολικά εξετάστηκαν και πήραν φάρµακα άτοµα. Τα συχνότερα προβλήµατα υγείας που διαπιστώθηκαν ήταν τα εξής: ελονοσία, ελµινθιάσεις, λοιµώξεις του ουροποιογεννητικού συστήµατος, γαστρίτιδα, επιληψία, αναιµία, δερµατοπάθειες, επιπεφυκίτιδα, βρογχοκήλη, διάχυτα άλγη και κόπωση. Τα δυο τελευταία αποδόθηκαν από τους τοπικούς γιατρούς στην επιδηµία άγγειου πυρετού και άλλων ιώσεων από τους ιούς Arbor που προηγήθηκαν προ 2-3 µηνών. Οι «Γιατροί Καρδιάς» ευχαριστούν τον Επίτιµο Πρόξενο Κο Παναγιώτη Ταλούµη για τη συµβολή του στην καλή οργάνωση της αποστολής.

13 Μπουρούντι 5 Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Την Τετάρτη, 2 Μαϊου 2007, επταµελής οµάδα των «Γιατρών Καρδιάς» α- ναχώρησε για το Μπουρούντι µε σκοπό να συνεχίσει και συµπληρώσει τη θεραπεία ασθενών σε διάφορες περιοχές, στις οποίες είχαν εκδηλωθεί κρούσµατα της επιδηµίας πυοδέρµατος των κάτω άκρων. Στις η οµάδα κινήθηκε προς τις βορειοανατολικές περιοχές της χώρας και εγκαταστάθηκε στην πόλη Ruyigi. Στη διαδροµή έγινε σύντοµη επίσκεψη σε τοποθεσία όπου είχαν νοσηλευθεί, κατά την προηγούµενη αποστολή, πολλοί πάσχοντες από την επιδηµία. Οι κάτοικοι και οι τοπικές υγειονοµικές υπηρεσίες ανέφεραν ότι τα κρούσµατα είχαν εξαλειφθεί. Από ως τα µέλη της αποστολής επισκέφθηκαν τις περιοχές Rugondo και Burenza και τις κοινότητες Bweru, Rushwahunga ( επαρχία Ruyigi ), Mubira και Nyarurambi, όπου εξετάστηκαν περίπου ασθενείς µε εκδηλώσεις της επιδηµίας πυοδέρµατος και έλαβαν κατάλληλη φαρµακευτική αγωγή. Η Υπουργός Υγείας της χώρας δέχθηκε την οµάδα και εκ µέρους της Κυβέρνησης και του Προέδρου της χώρας ευχαρίστησε την Ελλάδα για την εκρίζωση της επιδηµίας. Στις ο Πρόεδρος της χώρας εγκαινίασε σε επίσηµη τελετή το σχολικό κτήριο που ανεγέρθηκε στην περιοχή Buramata µε χρηµατοδότηση της Οργάνωσης, φίλων και ιδιωτικού σχολείου από την Αθήνα.

14 Μοζαµβίκη 2 Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Οι «Γιατροί Καρδιάς» έφτασαν στην πρωτεύουσα της Μοζαµβίκης Μαπούτο και από εκεί µε αυτοκίνητο µετακινήθηκαν στην περιοχή της επαρχίας Σαφάλα (Safala) όπου διένειµαν στους πληµµυροπαθείς τα τρόφιµα που προµηθεύτηκαν ενώ εκινούντο από Μαπούτο προς Σαφάλα ( ρύζι, α- λεύρι, λάδι ). Για τη µεταφορά των τροφίµων χρησιµοποιήθηκαν δυο µεγάλα φορτηγά αυτοκίνητα και ένα µικρότερο. Η κατάσταση των κατοίκων ήταν τραγική, αφού η πληµµύρα είχε καταστρέψει τους οικισµούς και οι κάτοικοι είχαν µείνει χωρίς τρόφιµα, εξοπλισµό και εφόδια.

15 Κεντροαφρικανική ηµοκρατία 3 Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ : Oµάδα µελών των «Γιατρών Καρδιάς» µετέφερε αεροπορικώς στην πρωτεύουσα της χώρας Bangui φορτίο 54 κιβωτίων µε φάρµακα. Στο Bangui έφτασε νοσοκοµειακό αυτοκίνητο του οποίου ο υπεύθυνος παρέλαβε τα φάρµακα, για να τα παραδώσει στο νοσοκοµείο της πόλης Nola, που βρίσκεται στη νοτιοδυτική περιοχή της χώρας, στο µεγάλο ισηµερινό δάσος. Τα φάρµακα θα χορηγηθούν δωρεάν στους ασθενείς του νοσοκοµείου, το οποίο δεν έχει επάρκεια φαρµάκων.

16 Σουδάν 15 Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Οµάδα των «Γιατρών Καρδιάς» έφτασε στο Χαρτούµ, προµηθεύτηκε ποσότητες βασικών τροφίµων ( 15 τόνους σιτάλευρο και 10 τόνους γάλα σκόνη ), τα µετέφερε στη Nyala του Νότιου Νταρφούρ και τα διένειµε στους πρόσφυγες που διαµένουν στους κοντινούς καταυλισµούς.

17 Λίβανος 8 Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Οι «Γιατροί Καρδιάς» ταξίδεψαν στη Βηρυτό, προµηθεύτηκαν διάφορα αναγκαία είδη, τα οποία µετέφεραν και διένειµαν σε οικισµούς και χωριά του Νότιου Λιβάνου ( ψωµί, αλεύρι, λάδι, µακαρόνια, γάλα, ζάχαρη, ρύζι, νερό κλπ ). Πολύ άσχηµη ήταν η κατάσταση των οικογενειών που επισκέφτηκαν οι «Γιατροί Καρδιάς». Κανένας φορέας δεν φαίνεται να τους φροντίζει.

18 Συρία 2 Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Μέλη της Οργάνωσης επισκέφτηκαν τη Συρία, αγόρασαν από τοπικές αγορές ποσότητες γάλακτος και γάλακτος σε σκόνη, αλευριού, ζάχαρης, λαδιού, πόσιµου εµφιαλωµένου νερού κλπ. και τις µετέφεραν µε 4 φορτηγά αυτοκίνητα στον καταυλισµό των Ιρακινών προσφύγων στην πόλη Abu Kamal, στα ανατολικά σύνορα της Συρίας. Εκεί τα διένειµαν στους πρόσφυγες που καταφεύγουν στον υπόψη καταυλισµό από φόβο για τη βία που συνεχώς αυξάνει στο Ιράκ.

19 Ελλάδα- Πελοπόννησος 1 Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Όταν κατά το δεύτερο δεκαπενθήµερο του Αυγούστου ξέσπασαν οι µεγάλες πυρκαγιές στην Πελοπόννησο και χάθηκαν ζωές πολλών ανθρώπων, κάηκαν δάση, κατοικίες, ζώα και περιουσίες, οι «Γιατροί Καρδιάς» µαζί µε φίλους τους ήταν παρόντες στα πύρινα µέτωπα µεταφέροντας µε φορτηγά αυτοκίνητα στους πυρόπληκτους 73 τόνους πόσιµο εµφιαλωµένο νερό, 50 τόνους γάλα, ψωµί κλπ. Οι οικισµοί του νοµού Ηλείας, τους οποίους επισκέφτηκαν οι «Γιατροί Καρδιάς» και τους πρόσφεραν βοήθεια, είναι οι εξής: Μάτεσι, Ρόβια, Θεισόα, Καλλιθέα, Μουζάκι, Καράτουλας Η- λείας, Καρυά Ηλείας, Αγία Άννα Ηλείας.

20 Ελλάδα- Πελοπόννησος 2 Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Επειδή οι πυρκαγιές συνέχιζαν το καταστρεπτικό έργο τους, οι «Γιατροί Καρδιάς» επανήλθαν στα πύρινα µέτωπα της Πελοποννήσου, αυτή τη φορά στο νοµό Αρκαδίας. Αγοράστηκαν από την Τρίπολη 26 τόνοι πόσιµο εµφιαλωµένο νερό, το οποίο µοιράστηκε µε 3 φορτηγά αυτοκίνητα στους οικισµούς που το είχαν ζητήσει (Ριζοσπηλιά, Κοτίλι, Βλαχορράπτης, Σαρακίνι, Κουρουνιός, Κυπαρίσσια). Ακόµη, αγοράστηκαν σάντουιτς, αναψυκτικά, κονσέρβες και ψητό κοτόπουλο. Τα είδη αυτά µοιράστηκαν στους κατάκοπους στρατιώτες και δασοπυροσβέστες που εργάζονταν α- σταµάτητα στα µέτωπα των πυρκαγιών.

21 Μ ς έ τ ν α λ κ γ α π 1Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Αµέσως µετά τις µεγάλες πληµµύρες στο Μπαγκλαντές, οµάδα µελών των «Γιατρών Καρδιάς» έφθασε στην πρωτεύουσα της χώρας Dacca όπου προµηθεύτηκε ποσότητες βασικών ειδών διατροφής ( ρύζι και αλεύρι φάβας) και ειδών ρουχισµού ( ντότι για τους άνδρες και σάρι για τις γυναίκες ) και φρόντισε να τα παραδώσει στους αρµόδιους, για να διανεµηθούν στις πληµµυροπαθείς οικογένειες σύµφωνα µε τις ανάγκες τους.

22 Συρία 3 Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Οι ανάγκες σε τρόφιµα των Ιρακινών προσφύγων που ζουν στον καταυλισµό της πόλης Abu Kamal της Συρίας εξακολουθούν να είναι πολύ µεγάλες. Κατόπιν αυτού, οι «Γιατροί Καρδιάς» επισκέφτηκαν και πάλι τη Συρία και µε τη συνεργασία του εκεί Ορθόδοξου Χριστιανικού Πατριαρχείου προµηθεύτηκαν και πρόσφεραν στον προσφυγικό καταυλισµό ποσότητες γάλακτος, σιτάλευρου, ζάχαρης, πόσιµου εµφιαλωµένου νερού κλπ.

23 Αιθιοπία 7 Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Οµάδα των «Γιατρών Καρδιάς» έφτασε στην πρωτεύουσα της Αιθιοπίας και από εκεί κατευθύνθηκε στις φτωχές επαρχίες της χώρας αυτής που βρίσκονται βορείως της Αντίς Αµπέµπα. Από τις κατάλληλες τοπικές αγορές αγόρασε διάφορα τρόφιµα ( 10 τόνους τέφ, 10 τόνους ζάχαρη, 10 τόνους µακαρόνια, 10 τόνους σιτάλευρο ) και µε 2 αυτοκίνητα τα µετέφερε και τα µοίρασε επί 2 µέρες στους προαναφερόµενους πάµπτωχους πληθυσµούς.

24 Σουδάν 16 Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Οι «Γιατροί Καρδιάς» προµηθεύτηκαν από τις τοπικές αγορές του Σουδάν βασικά τρόφιµα ( 10 τόνους γάλα σκόνη για παιδιά και 20 τόνους σιτάλευρο ), τα µετέφεραν στην πόλη Nyala του Νότιου Νταρφούρ και τα µοίρασαν στους πρόσφυγες που ζουν στους κοντινούς καταυλισµούς

25 Νιγηρία 11 Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Την Τρίτη, , επταµελής οµάδα των «Γιατρών Καρδιάς» αναχώρησε από την Α- θήνα και έφτασε αεροπορικώς στην πρωτεύουσα της Νιγηρίας Abuja µεταφέροντας και τις αναγκαίες ποσότητες φαρµάκων. Την αποστολή είχε οργανώσει ο γιατρός Κος Bubacar Hassane ( Γενικός Γραµµατέας της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης CORET ), που είναι υ- πεύθυνος για τους Φουλάνι. Τα µέλη της οµάδας, συνοδευόµενα από τον Κο Hassane και τους συνεργάτες του, κινήθηκαν µε 2 αυτοκίνητα από την Abuja προς τις Πολιτείες της ΒΑ Νιγηρίας όπου και εργάστηκαν ως την Την 31/10 και 1/11 η οµάδα εργάστηκε στην πόλη Bauchi της οµώνυµης Πολιτείας. Από 2/11 ως 5/11 η αποστολή πρόσφερε τις ιατροφαρµακευτικές υπηρεσίες της στους οικισµούς Babba Gida (Πολιτεία Yobe ), Garin Bororo, Dogo Garasi και Gudumbali ( Πολιτεία Borno ) και στην περιοχή Ngelzerma ( Πολιτεία Yobe ). Συνολικά εξετάστηκαν περίπου άτοµα. Την 3/11 η αποστολή εισήλθε στη ηµοκρατία του Νίγηρα, προκειµένου να εργαστεί και στη χώρα αυτή, όπως ήταν προγραµµατισµένο. Ο ιοικητής της περιοχής δεν χορήγησε την απαραίτητη έγκριση και η οµάδα επέστρεψε στη Νιγηρία όπου συνέχισε το έργο της. Αργότερα πληροφορηθήκαµε ότι στην περιοχή εκείνη του Νίγηρα γίνονταν ένοπλες συγκρούσεις. Τα πιο συχνά προβλήµατα υγείας που παρατηρήθηκαν ήταν τα εξής: ελονοσία, ελµινθιάσεις, υπέρταση, οσφυαλγία, αρθραλγία, γαστρίτιδα, διάρροια, παραµεληµένα τραύµατα και κατάγµατα. Παρατηρήθηκε πρόπτωση του ορθού σε νεαρά άτοµα και ενήλικες.

26 Μπαγκλαντές 2 Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Την Παρασκευή, , οµάδα µελών των «Γιατρών Καρδιάς» έφτασε στην πρωτεύουσα του Μπαγκλαντές Dacca και από εκεί πήγε αεροπορικώς στην πόλη Barisal στις όχθες του δέλτα των ποταµών Γάγγη και Βραχµαπούτρα. Εκεί προµηθεύθηκε τα εξής είδη: Κουβέρτες Ρύζι Ζάχαρη Γάλα σκόνη Πόσιµο νερό 3000 τεµάχια 20 τόνους 10 τόνους 20 τόνους 1000 δωδεκάδες φιάλες Τα είδη αυτά µεταφέρθηκαν και παραδόθηκαν στους αρµόδιους για τη συγκέντρωση και διαχείριση της ανθρωπιστικής βοήθειας. Η ατµόσφαιρα ήταν αποπνικτική. Υπήρχε µεγάλη υγρασία και ανυπόφορη δυσοσµία. Αναφέρονται µεγάλοι αριθµοί νεκρών και πολλά πλήθη αστέγων.

27 Μπουρούντι 13 Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Το Σάββατο, , πενταµελής οµάδα των «Γιατρών Καρδιάς» αναχώρησε από την Αθήνα και µέσω Αιγύπτου και Κένυας έφτασε στη Μπουζουµπούρα. Τη ευτέρα, η οµάδα συνάντησε τον Υπουργό Υγείας της χώρας, παρέλαβε 150 κιβώτια µε φάρµακα από αυτά που η Οργάνωση είχε στείλει από καιρό στο Μπουρούντι και ξεκίνησε για την ε- παρχία Ruyigi. Τα φάρµακα παραδόθηκαν ως δωρεά των «Γιατρών Καρδιάς» στο νοσοκοµείο της πόλης Ruyigi, στα εξωτερικά ιατρεία του οποίου εξετάστηκαν, κατά το υπόλοιπο της ηµέρας και πήραν φάρµακα πολλοί ασθενείς. Την Τρίτη ( ) η οµάδα εργάστηκε στην περιοχή Moriza και την Τετάρτη στον οικισµό Gisuru. Οι «Γιατροί Καρδιάς» αποφάσισαν να επισκευάσουν και επεκτείνουν το νοσοκοµείο του οικισµού αυτού. Την Πέµπτη ( ) προσφέρθηκαν ιατρικές υπηρεσίες και φάρµακα στους κατοίκους του οικισµού Kayongori. Συνολικά εξετάστηκαν περίπου ασθενείς, οι οποίοι έπασχαν από ελονοσία, ελµινθιάσεις, λοι- µώξεις του αναπνευστικού, δερµατοπάθειες, επιληψία, λέπρα, ελεφαντίαση κλπ. Την Παρασκευή ( ) η οµάδα επέστρεψε στη Μπουζουµπούρα και µοίρασε τρόφιµα στις µητέρες και τα παιδιά που, ως θύµατα του εµφυλίου πολέµου, ζουν σε καταυλισµό στη Bubanza-Ryange (Site 1). ιανεµήθηκαν 50 τόνοι αραβοσιτάλευρο, 5 τόνοι ρύζι και 7,6 τόνοι φασόλια. Τα είδη αγοράστηκαν από την Οργάνωση και η δαπάνη ανα- µένεται να καλυφτεί από την Υ ΑΣ ( ισόποσο για έξοδα µεταφοράς από το επισιτιστικό πρόγραµµα για την Αιθιοπία που δεν αναλώθηκε τότε λόγω αλλαγής του τόπου χορήγησης της βοήθειας ). Στη Buramata έγινε επισήµως η τελετή θεµελίωσης 2 κτηρίων ( βιβλιοθήκη, ιατρείο ) που θα ανεγερθούν πλησίον του σχολείου, το οποίο οι «Γιατροί Καρδιάς» και φίλοι ανήγειραν εκεί προ ολίγων µηνών. Το ιατρείο θα εξυπηρετεί και τον οικισµό που ήδη αναπτύσσεται γοργά στην περιοχή.

28 Μπουρούντι 8 αποστολές φαρµάκων Οι ανάγκες σε φάρµακα στο Μπουρούντι είναι πάρα πολύ µεγάλες, ιδίως µάλιστα στις α- ποµακρυσµένες επαρχίες της χώρας αυτής όπως είναι το Ruyigi. Οι «Γιατροί Καρδιάς» αποφάσισαν να στέλνουν αεροπορικώς φάρµακα στον Επίτιµο Πρόξενο της Ελλάδας στη Μπουζουµπoύρα Κο Γεώργιο Κουκούλη προκειµένου µε τη φροντίδα του να προωθούνται δια των αρµοδίων υπηρεσιών του κράτους στο νοσοκοµείο και τα ιατρικά κέντρα του Ruyigi και να χορηγούνται δωρεάν στους ασθενείς. Μέσα στο 2007 έγιναν οι ακόλουθες 8 α- ποστολές φαρµάκων στο Μπουρούντι: 3 Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Πραγµατοποιήθηκε αποστολή 21 χαρτοκιβωτίων µε φάρµακα βάρους 250 κιλών στην πρωτεύουσα Μπουζουµπούρα. 6 Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Φάρµακα συσκευασµένα σε 40 κιβώτια στάλθηκαν στον Επίτιµο Πρόξενο της Ελλάδας στο Μπουρούντι. 7 Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Λόγω των αναγκών πραγµατοποιήθηκε και νέα αποστολή 40 χαρτοκιβωτίων µε φάρµακα στο Μπουρούντι. 8 Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Στάλθηκαν και πάλι 50 χαρτοκιβώτια µε φάρµακα βάρους 550 κιλών στη Μπουζουµπούρα.

29 9 Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Αντιβιοτικά, παυσίπονα, βιταµίνες και επιδεσµικό υλικό, συσκευασµένα σε 52 χαρτοκιβώτια, στάλθηκαν στο Μπορούντι. 10 Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Φορτίο 65 χαρτοκιβωτίων µε φάρµακα, βάρους 460 κιλών, στάλθηκε στη Μπουζουµπούρα. 11 Η ΑΠOΣΤΟΛΗ: Νέα αποστολή στο Μπουρούντι φαρµάκων βάρους 480 κιλών (50 χαρτοκιβώτια). 12 Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Αντιβιοτικά, παυσίπονα, πολυβιταµίνες και άλλα φάρµακα στάλθηκαν και πάλι στο Μπουρούντι ( 50 κιβώτια ). Ιράκ 9 αποστολές φαρµάκων Οι «Γιατροί Καρδιάς» συνεχίζουν την υποστήριξή τους στο νοσοκοµείο της Βαγδάτης Al-Kindy µε δωρεάν αποστολή φαρµάκων που άρχισε από τον τελευταίο πόλεµο στο Ιράκ. Oµάδα της Οργάνωσης πραγµατοποίησε κατά το 2007 εννέα αποστολές φαρµάκων από την Αθήνα στο Αµµάν αεροπορικώς και από εκεί οδικώς στη Βαγδάτη. Τα φάρµακα κάθε αποστολής παραδόθηκαν στο διευθυντή του νοσοκοµείου, ο οποίος µε επιστολή του βεβαιώνει την παραλαβή. Οι αποστολές του 2007 έχουν συνοπτικά ως εξής:

30 28 Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ : Μεταφέρθηκαν και παραδόθηκαν στο νοσοκοµείο 534 κιβώτια µε φάρµακα. 29 Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ : Μεταφέρθηκαν και παραδόθηκαν στο νοσοκοµείο 480 κιβώτια µε φάρµακα. 30 Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Μεταφέρθηκαν και παραδόθηκαν στο νοσοκοµείο 836 κιβώτια µε φάρµακα. Από το Αµµάν ένα µέρος του φορτίου µεταφέρθηκε στη Βαγδάτη αεροπορι- 31 Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Ο Πρέσβης του Ιράκ στην Αθήνα τηλεφώνησε στους «Γιατρούς Καρδιάς», που βρίσκονταν σε επισιτιστική αποστολή στη Μοζαµβίκη, και παρακάλεσε να στείλουν επειγόντως φάρµακα στο νοσοκοµείο Al-Kindy. Οι «Γιατροί Καρδιάς» έστειλαν φορτίο 564 κιβωτίων. Ο διευθυντής, που παρέλαβε τα φάρµακα, ευχαρίστησε και είπε χαρακτηριστικά στα µέλη της αποστολής: «Tα φάρµακα που µας φέρατε είναι σαν τη σταγόνα της βροχής σε χώρα που έχει να βρέξει επί χρόνια». 32 Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Μεταφέρθηκαν και παραδόθηκαν στο ιευθυντή του νοσοκοµείου 590 κιβώτια µε φάρµακα. Το πρόβληµα εφοδιασµού του νοσοκοµείου µε φάρ- µακα είναι σοβαρό. 33 Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Φορτίο 502 κιβωτίων µε φάρµακα µεταφέρθηκε και παραδόθηκε στο νοσοκοµείο. 34 Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Μεταφορά και παράδοση 593 κιβωτίων µε φάρµακα. Ο ιευθυντής στη βεβαίωση παραλαβής αναφέρει ότι οι «Γιατροί Καρδιάς» εξακολουθούν να τροφοδοτούν µε φάρµακα το νοσοκοµείο από τον καιρό του τελευταίου πολέµου. 35 Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Φορτίο 502 κιβωτίων µε φάρµακα µεταφέρθηκε και παραδόθηκε στο νοσοκοµείο. 36 Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ: κιβώτια µε φάρµακα µεταφέρθηκαν και παραδόθηκαν στο νοσοκοµείο.

31 Ελλάδα- Πελοπόννησος Θεµελίωση νηπιαγωγείου Την Κυριακή, , 9 µέλη των «Γιατρών Καρδιάς» έφτασαν στο χωριό Κουτσοχέρα προκειµένου να παρευρεθούν στην τελετή αγιασµού και τοποθέτησης του θεµέλιου λίθου του κτηρίου του νηπιαγωγείου που θα ανεγείρουν εκεί. Παρέστησαν, εκτός από τον Μητροπολίτη Ηλείας Κο Γερµανό και την ακολουθία του που τέλεσαν την ιερουργία, ο βουλευτής Ηλείας Κος Κωνσταντίνος Τζαβάρας, ο ήµαρχος Ωλένης Κος Ιωάννης Παναγόπουλος, δηµοτικοί σύµβουλοι και πολλοί κάτοικοι του χωριού και των γειτονικών οικισµών. Ο Πρόεδρος των «Γιατρών Καρδιάς» Κος Ξενοφών Γιαταγάνας έθεσε τον θεµέλιο λίθο και στη συνέχεια µίλησε ο Μητροπολίτης, ο οποίος υπογράµµισε τη σηµασία της παιδείας, ιδίως για τα παιδιά µικρής ηλικίας και συγχάρηκε τους «Γιατρούς Καρδιάς» για τη συγκεκριµένη πρωτοβουλία τους καθώς και για το γενικότερο ανθρωπιστικό έργο τους. Η Αντιπρόεδρος της Οργάνωσης Κα Ελένη Σωτηρίου µίλησε για τους σκοπούς και τον τρόπο εργασίας των «Γιατρών Καρδιάς», ευχήθηκε δε το νηπιαγωγείο που θα χτιστεί να είναι πάντοτε γεµάτο χαρούµενα και ευτυχισµένα παιδιά που θα ζήσουν σε ένα κόσµο ειρήνης και αγάπης. Το χωριό Κουτσοχέρα βρίσκεται σε υψόµετρο 340 µέτρων και έχει 683 κατοίκους (απογραφή 2001). Από τις πρόσφατες πυρκαγιές καταστράφηκε ολόκληρη η ευρύτερη περιοχή του χωριού και κάηκαν 20 από τα σπίτια του.

32 ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΕΤΟΥΣ 2007 Κατά το έτος 2007 οι Γιατροί Καρδιάς διοργάνωσαν 43 αποστολές σε 13 χώρες που συνοπτικά έχουν ως εξής: Χώρα Αιθιοπία Ελλάδα-Πελοπόννησος Ιράκ Κένυα Κεντροαφρικανική ηµοκρατία Λίβανος Μαδαγασκάρη Μοζαµβίκη Μπαγκλαντές Μπορούντι Νιγηρία Σουδάν Συρία Αριθµός αποστολών, αντικείµενο (2), επισιτισµός (2), επισιτισµός (Ηλεία, Αρκαδία) (9), φάρµακα στο νοσοκοµείο Al-Kindy (1), επισιτισµός (1), ιατροφαρµακευτική περίθαλψη (1), φάρµακα στο νοσοκοµείο της Nola (2), επισιτισµός (1), ιατροφαρµακευτική περίθαλψη (1), επισιτισµός (2), επισιτισµός, ένδυση, κουβέρτες, νερό (1), ιατροφαρµακευτική περίθαλψη (1), ιατροφαρµακευτική περίθαλψη, επισιτισµός (1), ιατροφαρµακευτική περίθαλψη, επισιτισµός, θεµελίωση κτηρίων (1), επισιτισµός (8), αποστολές φαρµάκων (2), ιατροφαρµακευτική περίθαλψη (3), επισιτιστισµός (1), αποστολή φαρµάκων (3), επισιτισµός

33 ΟΜΑ Α ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ Ξενοφών Γιαταγάνας, Ιατρός, καθηγητής παθολογίας και αιµατολογίας Παρασκευή Καλπακτσόγλου, Επίκουρη καθηγήτρια παιδιατρικής, ανοσιολόγος Ιωάννης Σωτηρίου, Ιατρός γενικής ιατρικής Ελένη Σωτηρίου Μαίρη Υψηλάντη Παντελής Υψηλάντης Ευγενία Λύρα

34 ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ Οι πολλές χιλιάδες των ασθενών που εξετάστηκαν διαπιστώθηκε ότι έπασχαν από αναιµία, αρθραλγία, βρογχοκήλη, γαστρεντερίτιδα, διάχυτα άλγη και κόπωση, διάρροια, δερµατοπάθειες, ελµινθιάσεις, ελονοσία, επιληψία, ελεφαντίαση, επιπεφυκίτιδα, κακώσεις, καχεξία, λέπρα, λοιµώξεις του αναπνευστικού και ουροποιογεννητικού συστήµατος, οσφυαλγία, παραµεληµένα τραύµατα και κατάγµατα, προβλήµατα οφθαλµών, σχιστοσωµίαση, υπέρταση, AIV/AIDS. Ακόµη, παρατηρήθηκε εκτεταµένη προσβολή των κάτω άκρων των ανθρώπων από το παράσιτο tunga penetrans και τον χρυσίζοντα σταφυλόκκοκο (πυόδερµα). ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ, ΤΡΟΦΙΜΩΝ κλπ. Τα φάρµακα για τις τροπικές ασθένειες που χρησιµοποιήθηκαν στις αποστολές αποκτήθηκαν µε χρήµατα της Οργάνωσης. Επίσης, χρησιµοποιήθηκαν φάρµακα και επιδεσµικό υλικό που προσφέρθηκαν κυρίως από ιδιώτες από όλη την Ελλάδα,ως δωρεά, από φίλους της Οργάνωσης, από επιχειρήσεις, συλλόγους, φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ιερούς ναούς, φαρµακεία, εργαζοµένους σε επιχειρήσεις, συνταξιούχους, άνεργους, καθώς και από πολλούς µαθητές σχολείων και φροντιστηρίων. Σηµαντική ήταν η προσφορά στην Οργάνωση αντιβιοτικών από ιδιωτική ελληνική φαρµακοβιοµηχανία καθώς και από τις Ελληνικές Ένοπλες υνάµεις. Τα τρόφιµα, το νερό, οι κουβέρτες, τα ενδύµατα και τα χρειώδη που διανεµήθηκαν στις επισιτιστικές και άλλες αποστολές αγοράστηκαν από τις κατά τόπους αγορές µε χρήµατα της Οργάνωσης ( ένα µικρό µέρος προσφέρθηκε από φίλους ). Τέσσερεις επισιτιστικές αποστολές χρηµατοδοτήθηκαν αποκλειστικά από πόρους που διέθεσε το Ελληνικό Υπουργείο των Εξωτερικών ( Υ ΑΣ ).

35 ΕΡΓΑ ΥΠΟ ΟΜΗΣ Στη διάρκεια του έτους 2007 ολοκληρώθηκαν τα εξής έργα: 1. Ιατρικό Κέντρο στον οικισµό SHE της Πολιτείας Niger στη Νιγηρία. Σύντοµα θα γίνουν τα εγκαίνια της λειτουργίας του. Η χρηµατοδότηση του έργου εξασφαλίστηκε από τους «Γιατρούς Καρδιάς». 2. Σχολείο για 150 µαθητές στη Buramata του Μπουρούντι. Η χρηµατοδότηση ανέγερ σης του σχολείου έγινε από τους «Γιατρούς Καρδιάς» και από φίλους ( και µαθητές σχολείου στην Αθήνα). 3. Πέντε πηγάδια στο Καµερούν για εξασφάλιση πόσιµου νερού. Τη χρηµατοδότηση του έργου (που εκτελέστηκε υπό την εποπτεία του Μητροπολίτη Καµερούν Κου Γρηγορίου) ανέλαβαν φίλοι των «Γιατρών Καρδιάς». 4. Κέντρο διαµονής άστεγων τυφλών στο Μπενίν. Τη χρηµατοδότηση του έργου ( το οποίο επόπτευσε ο Μητροπολίτης Νιγηρίας Κος Αλέξανδρος ) εκάλυψε µέλος της Οργάνωσης. Στη διάρκεια του ίδιου έτους ξεκίνησαν ( θεµελιώθηκαν ) τα εξής έργα: 1. Βιβλιοθήκη και ιατρείο στη Buramata του Μπουρούντι για υποστήριξη του προαναφερόµενου σχολείου που ανεγέρθηκε εκεί ( και του οικισµού που άρχισε να αναπτύσσεται γοργά στη γύρω περιοχή ). Το κόστος της κατασκευής έχουν αναλάβει µέλη της Οργάνωσης. 2. Νηπιαγωγείο στο πυρόπληκτο χωριό Κουτσοχέρα του ήµου Ω- λένης στην Ηλεία. Η δαπάνη θα καλυφθεί µε τη φροντίδα της Οργάνωσης. Επιπλέον, έχει αποφασιστεί και ήδη προχωρεί η επισκευή και επέκταση του νοσοκοµείου του αποµακρυσµένου οικισµού Gisuru της επαρχίας Ruyigi στο Μπουρούντι, καθώς και η ανέγερση νοσοκοµείου στη Βόρεια Μαδαγασκάρη.

36 ΕΞΟ Α ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΚΑΙ ΙΟΙΚΗΣΗΣ Τα έξοδα ταξιδίου ( µετακινήσεις µε αεροπλάνο ή αυτοκίνητο, διαµονή σε ξενοδοχείο, διατροφή κλπ. ) καλύπτονται από τα ίδια τα µέλη που µετέχουν στις αποστολές. Το ίδιο ισχύει και για τους φίλους και συνεργάτες, όταν συµβεί να συ- µπράττουν µε τους «Γιατρούς Καρδιάς» και τους ακολουθούν στις αποστολές τους. Όλα τα έξοδα διοίκησης της Οργάνωσης καλύπτονται από τα µέλη της, τα οποία όπως και πολλοί φίλοι προσφέρουν εθελοντικά κάθε είδους σχετική υ- πηρεσία που µπορούν χωρίς καµιά αµοιβή. ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ Ευχαριστούµε θερµά όλους τους φίλους και τους απλούς ανθρώπους, τους µαθητές και τους δασκάλους τους, τους επιχειρηµατίες, τα στελέχη των ήµων και τους ιερείς των ναών που µας εµπιστεύτηκαν τις προσφορές τους. Επιθυµούµε να τους διαβεβαιώσουµε ότι οι προσφορές τους χρησιµοποιήθηκαν µε πολύ µεγάλη προσοχή και πάντοτε στο ακέραιο για να καλυφτούν αποκλειστικά και µόνο επείγουσες ανάγκες. Ό,τι µας προσφέρθηκε το διαθέσαµε οι ίδιοι µε αυτοπρόσωπη παρουσία µας και µε αγάπη στους ασθενείς και στερηµένους ανθρώπους που επισκεφτήκαµε. Όπως πάντοτε, δεν κάναµε καµιά διάκριση φύλου, φυλής, γλώσσας, θρησκείας κλπ. Οµοίως, ευχαριστούµε και τους αρµόδιους διευθυντές των νοσοκοµείων που µας διέθεσαν µεταχειρισµένες συσκευές εξωτερικών οστεοσυνθέσεων και κατά το έτος Ιδιαιτέρως ευχαριστούµε τις Ένοπλες υνάµεις της Ελλάδας και την φαρµακοβιοµηχανία PFIZER για την ποσότητα φαρµάκων που µας πρόσφεραν. Πολλές ευχαριστίες οφείλουµε στους επικεφαλής µητροπολίτες και επισκόπους της Ορθόδοξης Εκκλησίας και τον Κλήρο στις χώρες της Αφρικής, στους κατά τόπους πρέσβεις και προξένους µας και σε ορισµένους διακεκριµένους Έλληνες της ιασποράς, καθώς και αλλοδαπούς, που πρόθυµα µας βοηθούν στις χώρες της Αφρικής. Τέλος, ευχαριστούµε θερµά την πολιτική ηγεσία και τα υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου των Εξωτερικών της Ελλάδας ( Γενική ιεύθυνση Υ ΑΣ ), για τα 4 επισιτιστικά προγράµµατα που χρηµατοδοτήθηκαν από το ΥΠΕΞ και υλοποιήσαµε κατά το 2007.

Επίσης, θα θέλαµε να ευχαριστήσουµε τις παρακάτω φαρµακευτικές εταιρείες για τη δωρεάν παροχή φαρµάκων:

Επίσης, θα θέλαµε να ευχαριστήσουµε τις παρακάτω φαρµακευτικές εταιρείες για τη δωρεάν παροχή φαρµάκων: Μέσα στο έτος 2003 οι «ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΡ ΙΑΣ» πραγµατοποίησαν δέκα τέσσερις αποστολές. Συνολικά εξετάστηκαν 40880 ασθενείς στους οποίους χορηγήθηκε δωρεάν φαρµακευτική αγωγή. Επίσης µεγάλος αριθµός ασθενών δέχτηκε

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΡΔΙΑΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΤΟΥΣ 2008

ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΡΔΙΑΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΤΟΥΣ 2008 ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΡΔΙΑΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΤΟΥΣ 2008 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Εισαγωγή Αποστολές 1. Ιατρικών υπηρεσιών 2. Φαρμάκων 3. Τροφίμων 4. Εφοδίων Λοιπές δραστηριότητες 1. Παραλαβή δομικών έργων και εγκαίνια 2. Συνεχιζόμενα

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΣΘΕΝΩΝ: (που έλαβαν ιατροφαρµακευτική περίθαλψη): 23000 άτοµα

ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΣΘΕΝΩΝ: (που έλαβαν ιατροφαρµακευτική περίθαλψη): 23000 άτοµα 2002 ΒΟΡΕΙΟ ΚΑΜΕΡΟΥΝ ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ: 07.01.2002-23.01.2002 ΣΚΟΠΟΣ: Παροχή ιατροφαρµακευτικής περίθαλψης στους κατοίκους της περιοχής Κατράνγκ και Ντούκουλα, στο Βόρειο Καµερούν, 1500 χµ από την πρωτεύουσα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Εισαγωγή. Αποστολές ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Ασθένειες. Αποστολές παράδοσης φαρμάκων. Αποστολές επισιτισμού

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Εισαγωγή. Αποστολές ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Ασθένειες. Αποστολές παράδοσης φαρμάκων. Αποστολές επισιτισμού ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Εισαγωγή Αποστολές ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης Ασθένειες Αποστολές παράδοσης φαρμάκων Αποστολές επισιτισμού Αποστολές για λοιπές δραστηριότητες Έργα υποδομής Παραλαβή έργων Συνεχιζόμενα έργα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ 2ΟΟ1 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ

ΕΤΗΣΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ 2ΟΟ1 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΕΤΗΣΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ 2ΟΟ1 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ Όλες οι δαπάνες των συµµετεχόντων στις αποστολές (π.χ. αεροπορικά εισιτήρια, έξοδα διαµονής, διατροφής κ.λ.π.) καλύφθηκαν από τα ίδια τα µέλη.

Διαβάστε περισσότερα

Σεµινάριο: «θεσµοί κοινωνικής ευθύνης & κοινωνική αλληλεγγύη» Εργασία: «Παρουσίαση της οργάνωσης: Γιατροί χωρίς σύνορα (MSF)»

Σεµινάριο: «θεσµοί κοινωνικής ευθύνης & κοινωνική αλληλεγγύη» Εργασία: «Παρουσίαση της οργάνωσης: Γιατροί χωρίς σύνορα (MSF)» Σεµινάριο: «θεσµοί κοινωνικής ευθύνης & κοινωνική αλληλεγγύη» Εργασία: «Παρουσίαση της οργάνωσης: Γιατροί χωρίς σύνορα (MSF)» Παρουσίαση: Φίκα Ιλιάς Κωνσταντίνα Η ονοµασία της οργάνωσης Οι Γιατροί Χωρίς

Διαβάστε περισσότερα

Ηράκλειο 13 /09 /2012 ΠΡΟΣ ΜΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΙΟΙΚΗΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ

Ηράκλειο 13 /09 /2012 ΠΡΟΣ ΜΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΙΟΙΚΗΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΙΟΙΚΗΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ ΤΜΗΜΑ: ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Ταχυδροµική ιεύθυνση: Σµύρνης 26, ΤΚ: 71201, Ηράκλειο Κρήτης,

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥΣ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥΣ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥΣ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Με την ευκαιρία της συμμετοχής στο Partnership Meeting in Greece των Τάκη Νεοφύτου και Δημήτρη Φυλακτού ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΔΙΑΒΑΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Γιατροί Χωρίς Σύνορα. 40 χρόνια. ανεξάρτητη, ιατρική, ανθρωπιστική δράση

Γιατροί Χωρίς Σύνορα. 40 χρόνια. ανεξάρτητη, ιατρική, ανθρωπιστική δράση Γιατροί Χωρίς Σύνορα 40 χρόνια ανεξάρτητη, ιατρική, ανθρωπιστική δράση Η ταυτότητά μας Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα είμαστε μια διεθνής, ανεξάρτητη, ιατρική, ανθρωπιστική οργάνωση Προσφέρουμε ανθρωπιστική βοήθεια

Διαβάστε περισσότερα

Γινόμαστε και εμείς μικροί εθελοντές.προσφέρουμε αγάπη και χαρά στους συνανθρώπους μας χωρίς ανταλλάγματα.

Γινόμαστε και εμείς μικροί εθελοντές.προσφέρουμε αγάπη και χαρά στους συνανθρώπους μας χωρίς ανταλλάγματα. 0 Γινόμαστε και εμείς μικροί εθελοντές.προσφέρουμε αγάπη και χαρά στους συνανθρώπους μας χωρίς ανταλλάγματα. Μια εργασία από τους μαθητές της Δ 2 Υπεύθυνη δασκάλα: Ελένη Μιχαήλ Σχολική χρονιά 2013-2014

Διαβάστε περισσότερα

1975 Κατασκευή Σχολής Κωφών στην Λευκωσία Μετά που η νεοϊδρυθείσα Σχολή Κωφών στον Γερόλακο, επαρχίας Λευκωσίας, είχε περιέλθει στα χέρια των Τούρκων

1975 Κατασκευή Σχολής Κωφών στην Λευκωσία Μετά που η νεοϊδρυθείσα Σχολή Κωφών στον Γερόλακο, επαρχίας Λευκωσίας, είχε περιέλθει στα χέρια των Τούρκων EΡΓΑ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ LIONS ΕΛΛΑΔΟΣ-ΚΥΠΡΟΥ-ΔΙΕΘΝΕΙΣ 1975 Κατασκευή Σχολής Κωφών στην Λευκωσία Μετά που η νεοϊδρυθείσα Σχολή Κωφών στον Γερόλακο, επαρχίας Λευκωσίας, είχε περιέλθει στα χέρια των

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Πανελλαδική Εκστρατεία Ενηµέρωσης για την ορθή χρήση των Αντιβιοτικών. Η χώρα µας έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά ανθεκτικών µικροβίων

ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Πανελλαδική Εκστρατεία Ενηµέρωσης για την ορθή χρήση των Αντιβιοτικών. Η χώρα µας έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά ανθεκτικών µικροβίων Αθήνα, 11 Νοεµβρίου 2014 ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Πανελλαδική Εκστρατεία Ενηµέρωσης για την ορθή χρήση των Αντιβιοτικών Η χώρα µας έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά ανθεκτικών µικροβίων Τη θλιβερή πρωτιά στην Ευρώπη,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ME PRAKSIS: ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΑ ΑΘΗΝΑΣ & ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, 2009

ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ME PRAKSIS: ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΑ ΑΘΗΝΑΣ & ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, 2009 ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ME PRAKSIS ΓΕΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ Α. ΚΥΡΙΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΟΥ Άµβλυνση του φαινοµένου του κοινωνικού αποκλεισµού των ειδικών πληθυσµιακών οµάδων και υπεράσπιση των ατοµικών και

Διαβάστε περισσότερα

1997: Αμέσως μετά το βομβαρδισμό της Καναά, η ΕΕΔΔΑ διένειμε σεντόνια, είδη πρώτης ανάγκης, απορρυπαντικά και αντισιπτικά σε

1997: Αμέσως μετά το βομβαρδισμό της Καναά, η ΕΕΔΔΑ διένειμε σεντόνια, είδη πρώτης ανάγκης, απορρυπαντικά και αντισιπτικά σε Πολλή και ποικιλόμορφη είναι η αλληλεγγύη που η ΕΕΔΔΑ έχει προσφέρει και συνεχίζει να προσφέρει στο λαό του Λιβάνου και στις οργανώσεις με τις οποίες συνεργάζεται στις διάφορες κρίσιμες για το Λίβανο στιγμές.

Διαβάστε περισσότερα

Προγράμματα με χρηματοδοτηση της Υ.Δ.Α.Σ. Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης

Προγράμματα με χρηματοδοτηση της Υ.Δ.Α.Σ. Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης Η ΕΕΔΔΑ ασχολείται με τον τομέα της επείγουσας και αναπτυξιακής βοήθειας από το 1987. Από τις πολυποίκιλες δράσεις της σημειώνονται εδώ όσες αφορούν στην παροχή επείγουσας και αναπτυξιακής βοήθειας που

Διαβάστε περισσότερα

Θησέως 7-9, 105 62 Αθήνα Τηλ.: 210 3317288, 210 3317291 Fax: 210 3255142 e-mail: info@heartdoctors.gr www.heartdoctors.gr

Θησέως 7-9, 105 62 Αθήνα Τηλ.: 210 3317288, 210 3317291 Fax: 210 3255142 e-mail: info@heartdoctors.gr www.heartdoctors.gr Θησέως 7-9, 105 62 Αθήνα Τηλ.: 210 3317288, 210 3317291 Fax: 210 3255142 e-mail: info@heartdoctors.gr www.heartdoctors.gr ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Εισαγωγή...5 Αποστολές ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης...7 Οργάνωση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ 1. Το όφελος των πολιτών από τις υπηρεσίες υγείας στην Τουρκία είναι εγγυημένο από το Σύνταγμα της Τουρκικής Δημοκρατίας. 2. Η γενική ασφάλιση υγείας στην Τουρκία

Διαβάστε περισσότερα

Απολογισμός του Έργου. «ΑΔΑΜΑΝΤΙΑΔΑ: Πρωτοβουλία αντιμετώπισης πρωτογενών οδοντιατρικών αναγκών παίδων Αθηνών»

Απολογισμός του Έργου. «ΑΔΑΜΑΝΤΙΑΔΑ: Πρωτοβουλία αντιμετώπισης πρωτογενών οδοντιατρικών αναγκών παίδων Αθηνών» Απολογισμός του Έργου «ΑΔΑΜΑΝΤΙΑΔΑ: Πρωτοβουλία αντιμετώπισης πρωτογενών οδοντιατρικών αναγκών παίδων Αθηνών» Εισηγητής: κος Κανάκης Νικήτας Επιστημονικός Υπεύθυνος Έργου / Γενικός Γραμματέας ΓτΚ Γιατροί

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΑΤΡΟΙ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ ΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΜΑΣ

ΓΙΑΤΡΟΙ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ ΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑΤΡΟΙ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα είναι μια διεθνείς, ανεξάρτητη, ιατρική ανθρωπιστική οργάνωση, που παρέχει επείγουσα βοήθεια σε άτομα που έχουν πληγεί από ένοπλες συγκρούσεις, επιδημίες, αποκλεισμό

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΦΛΕΒΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΩ ΑΚΡΩΝ ΣΤΟΥΣ ΗΜΟΥΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΓΛΥΦΑ ΑΣ ΚΑΙ ΠΥΡΓΟΥ ΗΛΕΙΑΣ

ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΦΛΕΒΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΩ ΑΚΡΩΝ ΣΤΟΥΣ ΗΜΟΥΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΓΛΥΦΑ ΑΣ ΚΑΙ ΠΥΡΓΟΥ ΗΛΕΙΑΣ ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΦΛΕΒΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΩ ΑΚΡΩΝ ΣΤΟΥΣ ΗΜΟΥΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΓΛΥΦΑ ΑΣ ΚΑΙ ΠΥΡΓΟΥ ΗΛΕΙΑΣ Το Εθνικό ιαδηµοτικό ίκτυο Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας (Ε ΥΠΠΥ) και οι ήµοι

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Αθήνα, 09 Μαρτίου 2015

ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Αθήνα, 09 Μαρτίου 2015 Για περισσότερες πληροφορίες: Λιάνα Μαϊλλη Πρόεδρος των ΓτΚ Τηλ: 210-3213150, 6945294899 Ευγενία Θάνου Γενική Διευθύντρια των ΓτΚ Τηλ.: 210-3213150, 6943290023 info@mdmgreece.gr www.mdmgreece.gr ΕΛΤΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΟΧΗ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΠΑΡΟΧΗ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΡΟΧΗ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Αποτελέσματα από την παρέμβαση των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στα κέντρα κράτησης μεταναστών ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ - ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2013 www.msf.gr Εισαγωγή Οι

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Αθήνα, 22 Σεπτεµβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Αθήνα, 22 Σεπτεµβρίου 2010 Αθήνα, 22 Σεπτεµβρίου 2010 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Η αποστολή της Six Billions επέστρεψε από τη Ζιµπάµπουε µετά από δύο µήνες παραµονή στη χώρα, όπου επιτεύχθησαν όλοι οι στόχοι που είχαν τεθεί, τόσο σε ποσοτικό,

Διαβάστε περισσότερα

Oπου υπάρχουν άνθρωποι

Oπου υπάρχουν άνθρωποι Oπου υπάρχουν άνθρωποι Η Ταυτότητα Η ACT4 PEOPLE αποτελεί μια νέα Ελληνική Μη Κυβερνητική οργάνωση που παρέχει ανθρωπιστική βοήθεια σε όλους εκείνους «που δεν έχουν δικαίωμα στη Ζωή» όποιοι και αν είναι

Διαβάστε περισσότερα

Οι μεγαλύτερες επιδημίες που γνώρισε ο κόσμος

Οι μεγαλύτερες επιδημίες που γνώρισε ο κόσμος Οι μεγαλύτερες επιδημίες που γνώρισε ο κόσμος Μάθημα : Ερευνητική Εργασία (Project) Θέμα : Ασθένειες μάστιγες και επιδημίες του παρελθόντος Νατσιός Ιωάννης Α 3 Ως επιδημία (επί + δήμος) χαρακτηρίζονται

Διαβάστε περισσότερα

γλυκό νερό που υπάρχει στον κόσμο θα μπορούσε να καλύψει τις ανάγκες των ανθρώπων και στο μέλλον βροχοπτώσεις ήταν ομοιόμορφα κατανεμημένες

γλυκό νερό που υπάρχει στον κόσμο θα μπορούσε να καλύψει τις ανάγκες των ανθρώπων και στο μέλλον βροχοπτώσεις ήταν ομοιόμορφα κατανεμημένες Το γλυκό νερό που υπάρχει στον κόσμο θα μπορούσε να καλύψει τις ανάγκες των ανθρώπων και στο μέλλον, εάν οι βροχοπτώσεις ήταν ομοιόμορφα κατανεμημένες στην επιφάνεια του πλανήτη και αν όλες οι περιοχές

Διαβάστε περισσότερα

Ο Καταστατικός Χάρτης της Γης

Ο Καταστατικός Χάρτης της Γης Ο Καταστατικός Χάρτης της Γης Προσαρµογή για παιδιά Εισαγωγή Η γη είναι το σπίτι µας - Ζούµε σε µια πολύ σηµαντική εποχή και πρέπει να προστατεύσουµε τη Γη. - Όλοι οι λαοί του κοσµού φτιάχνουν µια µεγάλη

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: "Συνεργασία μη κερδοσκοπικών οργανώσεων στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας"

Θέμα: Συνεργασία μη κερδοσκοπικών οργανώσεων στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ Β ΚΥΚΛΟΣ Θεματικών Ενοτήτων Κοινωνική Φροντίδα Υγεία και Κοινωνική Οικονομία Θέμα: "Συνεργασία μη κερδοσκοπικών οργανώσεων στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας" Ομιλητής:

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική της Coca-Cola Τρία Έψιλον για το HIV/AIDS

Πολιτική της Coca-Cola Τρία Έψιλον για το HIV/AIDS Πολιτική της Coca-Cola Τρία Έψιλον για το HIV/AIDS Περίληψη Βασικό µέληµα της Coca-Cola Τρία Έψιλον αποτελεί η ευηµερία των εργαζοµένων της. Η Εταιρεία αναγνωρίζει ότι οι εργαζόµενοι σε µερικές από τις

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΘΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΩΝ

ΟΡΘΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΩΝ ΟΡΘΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΩΝ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Χ. ΜΙΧΑΗΛ Παιδίατρος ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ Ι/ΙΙ 1. Τα αντιβιοτικά είναι χημειοθεραπευτικά φάρμακα τα οποία χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία των βακτηριακών λοιμώξεων: 1.1. Σκοτώνουν

Διαβάστε περισσότερα

Οι μαθητές έχουν τη δύναμη στο χέρι τους και το 2017!

Οι μαθητές έχουν τη δύναμη στο χέρι τους και το 2017! Οι μαθητές έχουν τη δύναμη στο χέρι τους και το 2017! Οι μαθητές των σχολείων της Ελλάδας και της Κύπρου έχουν και φέτος τη δύναμη στο χέρι τους και συμβάλλουν στο χτίσιμο ενός κέντρου απασχόλησης για

Διαβάστε περισσότερα

Α Ν Α Λ Υ Τ Ι Κ Η Π Ε Ρ Ι Γ Ρ Α Φ Η Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η Σ Π Ρ Ο Κ Υ Ρ Η Σ Ε Ι

Α Ν Α Λ Υ Τ Ι Κ Η Π Ε Ρ Ι Γ Ρ Α Φ Η Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η Σ Π Ρ Ο Κ Υ Ρ Η Σ Ε Ι ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ Διεύθυνση: Σαπφούς 12, Αθήνα Ταχ. Κώδικας: 105 53 Τηλέφωνο: 210.32.13.150 Fax: 210.32.13.850 Ιστοσελίδα: http://mdmgreece.gr/ Αθήνα, 14/07/2017 Αρ. Πρωτ.: 1419

Διαβάστε περισσότερα

1 η ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ προς τον κ. Περιφερειάρχη Ι.Ν.

1 η ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ προς τον κ. Περιφερειάρχη Ι.Ν. 1 η ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ προς τον κ. Περιφερειάρχη Ι.Ν. Η Περιφερειακή Αρχή έχει δεσμευθεί να κάνει ό,τι είναι δυνατόν ώστε να υλοποιηθεί το λαϊκό αίτημα για ένα νέο σχολικό συγκρότημα στην περιοχή της σεισμόπληκτης

Διαβάστε περισσότερα

Χριστουγεννιάτικες κάρτες των Γιατρών Χωρίς Σύνορα για Εταιρίες Μοιραστείτε τις ευχές σας κάνοντας ένα δώρο ζωής σε εκατομμύρια ανθρώπους!

Χριστουγεννιάτικες κάρτες των Γιατρών Χωρίς Σύνορα για Εταιρίες Μοιραστείτε τις ευχές σας κάνοντας ένα δώρο ζωής σε εκατομμύρια ανθρώπους! Giuseppe La Rosa/MSF Χριστουγεννιάτικες κάρτες των Γιατρών Χωρίς Σύνορα για Εταιρίες Μοιραστείτε τις ευχές σας κάνοντας ένα δώρο ζωής σε εκατομμύρια ανθρώπους! Stitching Pictures / MSF Ουγκάντα, Μάιος

Διαβάστε περισσότερα

EΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ Επιτροπή Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων ΣΧΕΔΙΟ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗΣ

EΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ Επιτροπή Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων ΣΧΕΔΙΟ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗΣ EΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2014-2019 Επιτροπή Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων 2014/2204(INI) 5.1.2015 ΣΧΕΔΙΟ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗΣ της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017 ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΩΡΑ 11:30. Πρόσκληση

ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017 ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΩΡΑ 11:30. Πρόσκληση ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΔΗΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΚΡΗΤΗΣ ΟΜΑΔΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Π.Ε. ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΕΝΩΣΗ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ Ο.Κ.Α. ΑΡΚΑΔΙ Ο.Κ.Α. ΠΡΕΒΕΛΗ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΑΙΤΟΥΝΤΩΝ ΑΣΥΛΟ ΚΑΙ ΑΣΥΝΟΔΕΥΤΩΝ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Στο πλαίσιο των υποχρεώσεών του ως φορέας για την Διαχείριση των

Διαβάστε περισσότερα

DiscoverEU: ερωτήσεις και απαντήσεις

DiscoverEU: ερωτήσεις και απαντήσεις Τι είναι το DiscoverEU; DiscoverEU: ερωτήσεις και απαντήσεις Το DiscoverEU αποτελεί πρωτοβουλία της ΕΕ που προσφέρει σε νέους και νέες ηλικίας 18 ετών μια ταξιδιωτική εμπειρία που θα τους επιτρέψει να

Διαβάστε περισσότερα

Ανθρωπιστική Βοήθεια Λεζάντες Φωτογραφιών

Ανθρωπιστική Βοήθεια Λεζάντες Φωτογραφιών Ανθρωπιστική Βοήθεια Λεζάντες Φωτογραφιών Οι πιο κάτω λεζάντες παρέχουν πληροφορίες σχετικά με το υπόβαθρο των φωτογραφιών που χρησιμοποιούνται στις πηγές του θέματος της ανθρωπιστικής βοήθειας. ΘΕΜΑ Ανθρωπιστική

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 Βασικές πληροφορίες ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 Δήμος: Σπάτων-Αρτέμιδος Όνομα: Πρίφτη Μαρία Θέση: Προϊσταμένη Τμήματος Προστασίας Οικογένειας, Παιδιού, Νεολαίας και Παιδείας Ηλ. Δ/νση: ky.spata@gmail.com

Διαβάστε περισσότερα

Kλινικές ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΑΣΙΚΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

Kλινικές ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΑΣΙΚΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ Kλινικές Mελέτες ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΑΣΙΚΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ 1Τι είναι οι κλινικές μελέτες είναι σημαντικές; > Μη διστάσετε να ρωτήσετε το γιατρό σας για οποιαδήποτε και άλλη γιατί πληροφορία ή διευκρίνηση χρειάζεστε

Διαβάστε περισσότερα

Η πραγματικότητα για την υποτιθέμενη δίωξη των καταληψιών της Μονής Εσφιγμένου (φώτο)

Η πραγματικότητα για την υποτιθέμενη δίωξη των καταληψιών της Μονής Εσφιγμένου (φώτο) 28/02/2019 Η πραγματικότητα για την υποτιθέμενη δίωξη των καταληψιών της Μονής Εσφιγμένου (φώτο) / Ιερές Μονές Το κεντρικό κτήριο της Μονής Εσφιγμένου τελεί υπό κατάληψη από ομάδα ΓΟΧ («γνησίων ορθοδόξων

Διαβάστε περισσότερα

Στον πίνακα που ακολουθεί βλέπουµε την κατανοµή των κατοίκων του νοµού ανά ηλικία.

Στον πίνακα που ακολουθεί βλέπουµε την κατανοµή των κατοίκων του νοµού ανά ηλικία. Κεφάλαιο 5 Αγροτικά ιατρεία, Κέντρο υγείας και Νοσοκοµείο του νοµού Ευρυτανίας 4. Η πληθυσµιακή σύσταση του νοµού. Στον πίνακα που ακολουθεί βλέπουµε την κατανοµή των κατοίκων του νοµού ανά ηλικία. 99

Διαβάστε περισσότερα

ANAΡΤΗΤΕΑ. ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ Της ΣΥΝΕ ΡΙΑΣΗΣ Της ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ANAΡΤΗΤΕΑ. ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ Της ΣΥΝΕ ΡΙΑΣΗΣ Της ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Αρ. Πράξης: 436 ANAΡΤΗΤΕΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ Της ΣΥΝΕ ΡΙΑΣΗΣ Της ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Νέα Ιωνία, σήµερα ΤΡΙΤΗ 20 ΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Η κατάσταση στον Κόσµο σήµερα

Η κατάσταση στον Κόσµο σήµερα Ανθρώπινα δικαιώµατα Η κατάσταση στον Κόσµο σήµερα Περισσότερο από 100 εκατοµµύρια παιδιά, τα περισσότερα κορίτσια, δεν πηγαίνουν καν στο σχολείο. 44 εκατοµµύρια από αυτά ζουν στην Αφρική, 32 εκατοµµύρια

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Πόσα παιδιά συμμετέχουν στο Πρόγραμμα; Πόσα γεύματα έχουν διανεμηθεί; Ποια είναι η «ιστορία» του Προγράμματος;

Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Πόσα παιδιά συμμετέχουν στο Πρόγραμμα; Πόσα γεύματα έχουν διανεμηθεί; Ποια είναι η «ιστορία» του Προγράμματος; Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ Πόσα παιδιά συμμετέχουν στο Πρόγραμμα; Το Πρόγραμμα ΔΙΑ.ΤΡΟΦΗ απευθύνεται σε μαθητές δημοσίων σχολείων κοινωνικοοικονομικά ευπαθών περιοχών της χώρας, που πλήττονται περισσότερο από

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΙΚΤΕΣ ΕΤΗΣΙΑΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΤΟΥ ΤΕΒΑ. Λεκτικό Δείκτη Επεξήγηση Δείκτη Κατηγορία Δείκτη Αξία Τιμή.

ΔΕΙΚΤΕΣ ΕΤΗΣΙΑΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΤΟΥ ΤΕΒΑ. Λεκτικό Δείκτη Επεξήγηση Δείκτη Κατηγορία Δείκτη Αξία Τιμή. ΔΕΙΚΤΕΣ ΕΤΗΣΙΑΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΤΟΥ ΤΕΒΑ Κωδικός 1 2 2Α 2Β 4 Συνολικό ποσό σε ευρώ των επιλέξιμων δημόσιων δαπανών που εγκρίνονται στα έγγραφα, τα οποία καθορίζουν τους όρους

Διαβάστε περισσότερα

Διαβιβάζεται συνημμένως στις αντιπροσωπίες το έγγραφο - COM(2016) 385 final ANNEX 3.

Διαβιβάζεται συνημμένως στις αντιπροσωπίες το έγγραφο - COM(2016) 385 final ANNEX 3. Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 9 Ιουνίου 2016 (OR. en) 10014/16 ADD 3 ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Ημερομηνία Παραλαβής: Αποδέκτης: ASIM 88 ACP 84 DEVGEN 122 COAFR 178 RELEX 499 CO EUR-PREP

Διαβάστε περισσότερα

Εταιρική Κοινωνική & Περιβαλλοντική Ευθύνη. Η Remedica νοιάζεται

Εταιρική Κοινωνική & Περιβαλλοντική Ευθύνη. Η Remedica νοιάζεται Εταιρική Κοινωνική & Περιβαλλοντική Ευθύνη Η Remedica νοιάζεται Το Συγκρότημα Remedica ιδρύθηκε το 1960 και είναι σήμερα ένας από τους μεγαλύτερους οργανισμούς στην Κύπρο. Η Remedica παρασκευάζει ένα ευρύ

Διαβάστε περισσότερα

Οντάριο και Τρίτη Ηλικία: Οδηγίες προετοιμασίες σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης

Οντάριο και Τρίτη Ηλικία: Οδηγίες προετοιμασίες σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης Οντάριο και Τρίτη Ηλικία: Οδηγίες προετοιμασίες σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης Στο Οντάριο, οι κάτοικοί του έρχονται αντιμέτωποι με κάθε είδους έκτακτες ανάγκες, είτε πρόκειται για θύελλες παγωμένου χιονιού

Διαβάστε περισσότερα

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 2 5 Μ 0 Ν Α Δ Ε Σ 1 Y Π Ο Υ Ρ Γ Ε Ι Ο Π Α Ι Δ Ε Ι Α Σ Κ Α Ι Θ Ρ Η Σ Κ Ε Υ Μ Α

Διαβάστε περισσότερα

Οι πιο σύγχρονες υπηρεσίες υγείας στη διάθεσή σας!

Οι πιο σύγχρονες υπηρεσίες υγείας στη διάθεσή σας! Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Υγείας Οι πιο σύγχρονες υπηρεσίες υγείας στη διάθεσή σας! Νοσοκομειακή Περίθαλψη Το πρόγραμμα σας εξασφαλίζει πλήρη Νοσοκομειακή Περίθαλψη σε περίπτωση Ατυχήματος ή Ασθένειας καλύπτοντας

Διαβάστε περισσότερα

Αστυνομία προσέφερε δώρα και άλλα είδη στο Κέντρο Βρεφών «Μητέρα».

Αστυνομία προσέφερε δώρα και άλλα είδη στο Κέντρο Βρεφών «Μητέρα». 21-12-2016: Η Ελληνική Αστυνομία προσέφερε δώρα και άλλα είδη στο Κέντρο Βρεφών «Μητέρα». Αθήνα, 21 Δεκεμβρίου 2016 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Η Ελληνική Αστυνομία προσέφερε δώρα και άλλα είδη στο Κέντρο Βρεφών «Μητέρα»

Διαβάστε περισσότερα

Έρευνα του ΔΟΜ για το trafficking: 7 στους 10 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν πέσει θύματα trafficking στην προσπάθειά τους να προσεγγίσουν τη Μεσόγειο

Έρευνα του ΔΟΜ για το trafficking: 7 στους 10 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν πέσει θύματα trafficking στην προσπάθειά τους να προσεγγίσουν τη Μεσόγειο 14/10/2016 Έρευνα του ΔΟΜ για το trafficking: 7 στους 10 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν πέσει θύματα trafficking στην προσπάθειά τους να προσεγγίσουν τη Μεσόγειο Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης με στόχο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. στην ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ, ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. στην ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ, ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 7.6.2016 COM(2016) 385 final ANNEX 3 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ στην ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ, ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

Διαβάστε περισσότερα

Η ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ. Παρουσίαση του προβλήματος της λαθρομετανάστευσης στην Κύπρο:

Η ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ. Παρουσίαση του προβλήματος της λαθρομετανάστευσης στην Κύπρο: Η ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ Ο όρος μετανάστευση (migration), τόσο στις κοινωνικές επιστήμες όσο και στο Διεθνές Δίκαιο αναφέρεται στην, για διάφορους λόγους, γεωγραφική μετακίνηση ανθρώπων είτε μεμονωμένα είτε κατά

Διαβάστε περισσότερα

Διερεύνηση μιας υδατογενούς ή τροφικής επιδημικής έκρηξης

Διερεύνηση μιας υδατογενούς ή τροφικής επιδημικής έκρηξης Watermicro Πρόγραμμα Κατάρτισης Εξ αποστάσεως (Distance learning course) Διερεύνηση μιας υδατογενούς ή τροφικής επιδημικής έκρηξης Τάνια Αρβανιτίδου-Βαγιωνά Καθηγήτρια, ΑΠΘ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΤΜΗΜΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, 7/4/20123 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. 12 ο ακριτικό οδοιπορικό Υγείας: Κορυτσά - Καστοριά - Φλώρινα Ορεινό Μέτσοβο

Αθήνα, 7/4/20123 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. 12 ο ακριτικό οδοιπορικό Υγείας: Κορυτσά - Καστοριά - Φλώρινα Ορεινό Μέτσοβο Αθήνα, 7/4/20123 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 12 ο ακριτικό οδοιπορικό Υγείας: Κορυτσά - Καστοριά - Φλώρινα Ορεινό Μέτσοβο Φάρμακα και υγειονομικό υλικό από τη συλλογή φαρμάκων του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής και του

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ Κ.ΑΝΕΣΤΗ ΑΓΓΕΛΗ ΘΕΜΑ : ΣΥΣΤΑΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ Κ.ΑΝΕΣΤΗ ΑΓΓΕΛΗ ΘΕΜΑ : ΣΥΣΤΑΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ Κ.ΑΝΕΣΤΗ ΑΓΓΕΛΗ ΘΕΜΑ : ΣΥΣΤΑΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ο οποίος θέτει υπόψη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής τα παρακάτω: Λόγω των κοινωνικών και εργασιακών

Διαβάστε περισσότερα

Μνημόσυνο για τον Κωνσταντίνο Καραθεοδωρή τελέστηκε στο Μόναχο

Μνημόσυνο για τον Κωνσταντίνο Καραθεοδωρή τελέστηκε στο Μόναχο 07/02/2019 Μνημόσυνο για τον Κωνσταντίνο Καραθεοδωρή τελέστηκε στο Μόναχο Οικουμενικό Πατριαρχείο / Μητροπόλεις Οικουμενικού Θρόνου Με τη συμπλήρωση 69 ετών από το θάνατο του παγκοσμίου φήμης Έλληνα μαθηματικού

Διαβάστε περισσότερα

8 ος Λαϊκός Αγώνας ρόµου 8χλµ «Άγιος Αρτέµιος» & παράλληλος Παιδικός Αγώνας 1.000µ Σάββατο 28 Απριλίου 2018, ώρα 17:30

8 ος Λαϊκός Αγώνας ρόµου 8χλµ «Άγιος Αρτέµιος» & παράλληλος Παιδικός Αγώνας 1.000µ Σάββατο 28 Απριλίου 2018, ώρα 17:30 8 ος Λαϊκός Αγώνας ρόµου 8χλµ «Άγιος Αρτέµιος» & παράλληλος Παιδικός Αγώνας 1.000µ Σάββατο 28 Απριλίου 2018, ώρα 17:30 Η Τοπική ιοίκηση Ακαρνανίας της ιεθνούς Ένωσης Αστυνοµικών, προκηρύσσει τον 8 ο Λαϊκό

Διαβάστε περισσότερα

Θεσσαλονίκη 28/11//2012 Αρ. Πρωτ. ΠΡΟΣ: 3ο ηµοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου Υπόψη: ιευθυντή

Θεσσαλονίκη 28/11//2012 Αρ. Πρωτ. ΠΡΟΣ: 3ο ηµοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου Υπόψη: ιευθυντή Ξενώνας Προσωρινής Φιλοξενίας Ανηλίκων «το σπίτι της ΑΡΣΙΣ» Προέκταση Λεωφ. ηµοκρατίας, Πρώην Παιδόπολη «Αγίου ηµητρίου», Ωραιόκαστρο Τ.Κ 57013. Τηλ. /fax: 2310 692232 Κεντρικά Γραφεία: Πτολεµαίων 35 &

Διαβάστε περισσότερα

«Κλαίνε τα μάτια μου όταν βλέπω να σκοτώνουν παιδιά»

«Κλαίνε τα μάτια μου όταν βλέπω να σκοτώνουν παιδιά» 26/12/2018 «Κλαίνε τα μάτια μου όταν βλέπω να σκοτώνουν παιδιά» Πατριαρχεία / Πατριαρχείο Αλεξανδρείας Στην Αιγυπτιακή Πρωτεύουσα βρίσκεται η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής

Διαβάστε περισσότερα

Πληροφορίες για τους γονείς

Πληροφορίες για τους γονείς Πληροφορίες για τους γονείς Νοσοκομείο παίδων "Η Αγια Σοφία" Θηβών & Παπαδιαμαντοπούλου 115 27 Γουδή Αθήνα Τηλεφωνικό Κέντρο : 213-2013000 e-mail : info@paidon-agiasofia.gr Αγαπητοί Γονείς Το Νοσοκομείο

Διαβάστε περισσότερα

Εβδομαδιαία Έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης σε σημεία φροντίδας υγείας προσφύγων/μεταναστών

Εβδομαδιαία Έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης σε σημεία φροντίδας υγείας προσφύγων/μεταναστών ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) Τμήμα Επιδημιολογικής Επιτήρησης και Παρέμβασης Για επικοινωνία: Τηλ: 210 5212 054, Φαξ: 210 8818 868 E-mail: epid@keelpno.gr (Επιδημιολογική

Διαβάστε περισσότερα

Εβδομαδιαία Έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης σε σημεία φροντίδας υγείας προσφύγων/μεταναστών

Εβδομαδιαία Έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης σε σημεία φροντίδας υγείας προσφύγων/μεταναστών ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) Τμήμα Επιδημιολογικής Επιτήρησης και Παρέμβασης Για επικοινωνία: Τηλ: 210 5212 054, Φαξ: 210 8818 868 E-mail: epid@keelpno.gr (Επιδημιολογική

Διαβάστε περισσότερα

Αλεστική μηχανή Απολογισμός έργου

Αλεστική μηχανή Απολογισμός έργου Αλεστική μηχανή Απολογισμός έργου Αγορά, μεταφορά, τοποθέτηση αλεστικής μηχανής και εκπαίδευση για τη χρήση της, με σκοπό την ενδυνάμωση των μελών του Γυναικείου Συνεταιρισμού της κοινότητας Ντάπα στη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ 2008 Ε Κ Τ Ο Μ Ε Ρ Ο Σ Ρ Α Σ Τ Η Ρ Ι Ο Τ Η Τ Ε Σ Α Ν Α Π Τ Υ Ξ Ι Α Κ Η Σ Β Ο Η Θ Ε Ι Α Σ

ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ 2008 Ε Κ Τ Ο Μ Ε Ρ Ο Σ Ρ Α Σ Τ Η Ρ Ι Ο Τ Η Τ Ε Σ Α Ν Α Π Τ Υ Ξ Ι Α Κ Η Σ Β Ο Η Θ Ε Ι Α Σ 6 Ε Κ Τ Ο Μ Ε Ρ Ο Σ Ρ Α Σ Τ Η Ρ Ι Ο Τ Η Τ Ε Σ Α Ν Α Π Τ Υ Ξ Ι Α Κ Η Σ Β Ο Η Θ Ε Ι Α Σ 171 ΣΤ-1 Φωτογραφικό Υλικό από τις ραστηριότητες Αναπτυξιακής Βοήθειας Στο φωτογραφικό υλικό που ακολουθεί παρουσιάζεται

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση Αποτελεσμάτων Έρευνας Αγοράς Ανάμεσα σε με Ιδιοπαθή Φλεγμονώδη. Ασθενείς με. Νοσήματα του Εντέρου. Αθήνα, Μάιος 2011. Ετοιμάστηκε για την:

Παρουσίαση Αποτελεσμάτων Έρευνας Αγοράς Ανάμεσα σε με Ιδιοπαθή Φλεγμονώδη. Ασθενείς με. Νοσήματα του Εντέρου. Αθήνα, Μάιος 2011. Ετοιμάστηκε για την: Παρουσίαση Αποτελεσμάτων Έρευνας Αγοράς Ανάμεσα σε με Ιδιοπαθή Φλεγμονώδη Ασθενείς με Νοσήματα του Εντέρου Ετοιμάστηκε για την: Αθήνα, Μάιος 2011 Ταυτότητα Έρευνας Μεθοδολογία: Κοινό-στόχος στόχος: 1.

Διαβάστε περισσότερα

Έκθεµα Νο 1: Σακίδιο πλάτης

Έκθεµα Νο 1: Σακίδιο πλάτης Η ιεθνής Αµνηστία στην Ελλάδα και η Oxfam θέλουν να ευχαριστήσουν τους Έλληνες και τις Ελληνίδες που µοιράστηκαν κοµµάτια της ζωής τους, µεταφορικά και κυριολεκτικά, και γι αυτό δηµιούργησαν το «Μουσείο

Διαβάστε περισσότερα

Εβδομαδιαία Έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης σε σημεία φροντίδας υγείας προσφύγων/μεταναστών

Εβδομαδιαία Έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης σε σημεία φροντίδας υγείας προσφύγων/μεταναστών ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) Τμήμα Επιδημιολογικής Επιτήρησης και Παρέμβασης Για επικοινωνία: Τηλ: 210 5212 054, Φαξ: 210 8818 868 E-mail: epid@keelpno.gr (Επιδημιολογική

Διαβάστε περισσότερα

ΖΩΝΤΑΣ ΜΕ ΚΥΣΤΙΚΗ ΙΝΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑ Α Αγγελική Πρεφτίτση

ΖΩΝΤΑΣ ΜΕ ΚΥΣΤΙΚΗ ΙΝΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑ Α Αγγελική Πρεφτίτση ΖΩΝΤΑΣ ΜΕ ΚΥΣΤΙΚΗ ΙΝΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑ Α Αγγελική Πρεφτίτση Όταν, σε ηλικία 11 ετών, µου ανακοίνωσαν ότι πάσχω από Κυστική Ίνωση, µια ασθένεια παντελώς άγνωστη σε µένα µέχρι τότε, είναι αλήθεια πως δεν θορυβήθηκα

Διαβάστε περισσότερα

«Altius Υπερκάλυψη Νοσηλείας Π.Ο.Ε.. - executive 2017» Σχέδιο Υγείας Μελών Π.Ο.Ε..

«Altius Υπερκάλυψη Νοσηλείας Π.Ο.Ε.. - executive 2017» Σχέδιο Υγείας Μελών Π.Ο.Ε.. «Altius Υπερκάλυψη Νοσηλείας Π.Ο.Ε.. - executive 2017» Σχέδιο Υγείας Μελών Π.Ο.Ε.. Απολαύστε τη ζωή σας με ασφάλεια! Το ομαδικό σχέδιο ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΑΙΤΟΥΝΤΩΝ ΑΣΥΛΟ ΚΑΙ ΑΣΥΝΟΔΕΥΤΩΝ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Στο πλαίσιο των υποχρεώσεών του ως φορέας για την Διαχείριση των

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ MOBILE SUPPORT / MOBILE SUPPORT ΙΙ / ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ

ΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ MOBILE SUPPORT / MOBILE SUPPORT ΙΙ / ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ 67 ΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ MOBILE SUPPORT / MOBILE SUPPORT ΙΙ / ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ MOBILE SUPPORT Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Προσφύγων - Επείγοντα Μέτρα - Οικονομικό Έτος

Διαβάστε περισσότερα

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ PRAKSIS

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ PRAKSIS ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ PRAKSIS Η PRAKSIS, είναι μία νέα ανεξάρτητη Μη Κυβερνητική Οργάνωση, με τη μορφή μη κερδοσκοπικού σωματείου Κύριος στόχος η δημιουργία, εφαρμογή και υλοποίηση προγραμμάτων ανθρωπιστικής

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. ΕΡΕΥΝΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΥΝΑΜΙΚΟΥ: Γ Τρίµηνο 2013 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ. Πειραιάς, 19 εκεµβρίου 2013

ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. ΕΡΕΥΝΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΥΝΑΜΙΚΟΥ: Γ Τρίµηνο 2013 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ. Πειραιάς, 19 εκεµβρίου 2013 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Πειραιάς, 19 εκεµβρίου 2013 ΕΡΕΥΝΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΥΝΑΜΙΚΟΥ: Γ Τρίµηνο 2013 Κατά το Γ Τρίµηνο του 2013 ο αριθµός των απασχολούµενων ανήλθε σε 3.635.905

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ ΑΜΕΣΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ

ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ ΑΜΕΣΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ ΑΜΕΣΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΟΡΙΣΜΟΣ Γραφείο Διαμεσολάβησης ορίζεται η Δομή, η οποία παρέχει πληροφόρηση σε ωφελούμενα άτομα, σχετικά με τις υπηρεσίες που

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. ΕΡΕΥΝΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΥΝΑΜΙΚΟΥ: Τρίµηνο 2011 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ. Πειραιάς, 15 Μαρτίου 2012

ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. ΕΡΕΥΝΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΥΝΑΜΙΚΟΥ: Τρίµηνο 2011 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ. Πειραιάς, 15 Μαρτίου 2012 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Πειραιάς, 15 Μαρτίου 2012 ΕΡΕΥΝΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΥΝΑΜΙΚΟΥ: Τρίµηνο 2011 Κατά το Τρίµηνο του 2011 ο αριθµός των απασχολούµενων ανήλθε σε 3.932.790 άτοµα

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2 ο ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗ ΕΛΛΑ Α

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2 ο ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗ ΕΛΛΑ Α ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2 ο ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗ ΕΛΛΑ Α Ο όρος «προσφορά υπηρεσιών υγείας» εκφράζει την παροχή υπηρεσιών που προέρχονται από προµηθευτές υγείας (γιατρούς, νοσοκοµεία κ.τ.λ). Οι παράγοντες που προσδιορίζουν

Διαβάστε περισσότερα

Αγάπη. Προστασία. Ελπίδα Στοργή. Σηµαντικότερα Έργα

Αγάπη. Προστασία. Ελπίδα Στοργή. Σηµαντικότερα Έργα Αγάπη Ελπίδα Στοργή Προστασία Σηµαντικότερα Έργα 2006-2017 ΙΕΡΟΙ ΝΑΟΙ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ Μηνιαία προσφορά τροφίμων για ένα χρόνο (2006) σε 24 Ιερούς Ναούς του Δήμου Πειραιά, για τα γεύματα αγάπης των άπορων

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ - Τελική έκδοση,

ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ - Τελική έκδοση, ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ - Τελική έκδοση, 09.11.2005 1. Εισαγωγή και πεδίο εφαρµογής των κατευθυντήριων γραµµών Η οµάδα υψηλού επιπέδου για τις υπηρεσίες υγείας και

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΕΣ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΙΟΙΚ. ΚΑΙ ΟΙΚ. ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΕΙ ΙΚΟΙ ΟΡΟΙ Προϋπολογισµός: Ο προϋπολογισµός δαπάνης της

Διαβάστε περισσότερα

Είναι ιδιαίτερη τιμή για μένα και για την πόλη της Πάτρας η συμμετοχή στη σημερινή συνεδρίαση του Κογκρέσου των Τοπικών & Περιφερειακών Αρχών.

Είναι ιδιαίτερη τιμή για μένα και για την πόλη της Πάτρας η συμμετοχή στη σημερινή συνεδρίαση του Κογκρέσου των Τοπικών & Περιφερειακών Αρχών. Καταπολέμηση Κοινωνικού Αποκλεισμού: δράσεις στο Δήμο Πατρέων 20 Μαρτίου 2013 Στρασβούργο (24 η συνεδρίαση του Κογκρέσου Τοπικών & Περιφερειακών Αρχών) Ομιλία Αντιδημάρχου «Υποστήριξης Ισότητας Φύλων &

Διαβάστε περισσότερα

" ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ Β ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2014"

 ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ Β ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2014 ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ - ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ Προς: ΜΕΛΗ ΔΣ ΚΕΔΦΧ " ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ Β ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2014" Η πενταμελής επιτροπή διαχείρισης του Κοινωνικού Παντοπωλείου, η

Διαβάστε περισσότερα

Α Ι Τ Η Σ Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΗΛΩΣΗ

Α Ι Τ Η Σ Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΗΛΩΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Α Ι Τ Η Σ Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΗΛΩΣΗ (άρθρο 8 Ν.1599/1986) Η ακρίβεια των στοιχείων που υποβάλλονται με αυτή τη δήλωση μπορεί να ελεγχθεί με βάση το αρχείο άλλων υπηρεσιών (άρθρο 8 παρ. 4 Ν. 1599/1986)

Διαβάστε περισσότερα

PROJECT 2017 ΟΜΑΔΑ: ΑΝΕΣΤΗΣ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΜΙΧΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΤΙΝΗ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΟΣΧΟΦΙΔΗΣ

PROJECT 2017 ΟΜΑΔΑ: ΑΝΕΣΤΗΣ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΜΙΧΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΤΙΝΗ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΟΣΧΟΦΙΔΗΣ PROJECT 2017 ΟΜΑΔΑ: ΑΝΕΣΤΗΣ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΜΙΧΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΤΙΝΗ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΟΣΧΟΦΙΔΗΣ ΑΦΡΙΚΗ Η Αφρική είναι η δεύτερη σε έκταση και πληθυσμό ήπειρος της γης με πληθυσμό περίπου 1 δισ κατοίκους.

Διαβάστε περισσότερα

Πώς γίνεται η µετάδοση στους ανθρώπους; Η µετάδοση της γρίπης των χοίρων στους ανθρώπους γίνεται συνήθως από τους µολυσµένους χοίρους, ωστόσο, σε µερι

Πώς γίνεται η µετάδοση στους ανθρώπους; Η µετάδοση της γρίπης των χοίρων στους ανθρώπους γίνεται συνήθως από τους µολυσµένους χοίρους, ωστόσο, σε µερι Ενηµέρωση και κατευθυντήριες οδηγίες της ΠΟΥ (Παγκόσµια Οργάνωση Υγείας) για την γρίπη των χοίρων Τι είναι η γρίπη των χοίρων; Η γρίπη των χοίρων είναι µια ιδιαίτερα µεταδοτική οξεία αναπνευστική νόσος

Διαβάστε περισσότερα

Θεόδωρος Σπυρόπουλος, Σπυρίδων Μπάρμπας, Μανώλης Βουτσαδάκης, Ιωάννης Γαροφαλάκης, Λάμπρος Νικολιδάκης, Γεώργιος Θεοχάρης

Θεόδωρος Σπυρόπουλος, Σπυρίδων Μπάρμπας, Μανώλης Βουτσαδάκης, Ιωάννης Γαροφαλάκης, Λάμπρος Νικολιδάκης, Γεώργιος Θεοχάρης Συγκριτική μελέτη των δύο επιδημικών κυμάτων γρίπης κατά την περίοδο 2009 Ιανουάριος 2010 (H3N2 vs H1N1v) σύμφωνα με το μοντέλο επείγουσας, εξωνοσοκομειακής ιατρικής των SOS Ιατρών στην Αθήνα. Θεόδωρος

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες για τους κατοίκους των Τρικάλων σχετικά με την έρευνα μετακινήσεων

Οδηγίες για τους κατοίκους των Τρικάλων σχετικά με την έρευνα μετακινήσεων Οδηγίες για τους κατοίκους των Τρικάλων σχετικά με την έρευνα μετακινήσεων 1 1. Γενικά Χαρακτηριστικά Έρευνας Ο Δήμος Τρικκαίων στο πλαίσιο του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας διενεργεί έρευνα απογραφής

Διαβάστε περισσότερα

Κατανόηση προφορικού λόγου

Κατανόηση προφορικού λόγου Β1 (25 μονάδες) Διάρκεια: 25 λεπτά Ερώτημα 1 Θα ακούσετε δύο (2) φορές έναν συγγραφέα να διαβάζει ένα απόσπασμα από το βιβλίο του με θέμα τη ζωή του παππού του. Αυτά που ακούτε σας αρέσουν, γι αυτό κρατάτε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. σε χιλιάδες 4200 4150 4100 4050 4000 3950 3900 3850 3800 3750 3700

ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. σε χιλιάδες 4200 4150 4100 4050 4000 3950 3900 3850 3800 3750 3700 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Πειραιάς, 13 Σεπτεµβρίου 2012 ΕΡΕΥΝΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΥΝΑΜΙΚΟΥ: Β Τρίµηνο 2012 Κατά το Β Τρίµηνο του 2012 ο αριθµός των απασχολούµενων ανήλθε σε 3.793.147

Διαβάστε περισσότερα

Προς: Θέμα: «Ένταξη του κλάδου ασθενείας ΤΑΥΤΕΚΩ στον ΕΟΠΥΥ». Σχετικό: 1.Νόμος υπ αρίθμ. 4052 /2012 άρθρο 13 παρ.17 (ΦΕΚ 41/Α/1-3- 2012).

Προς: Θέμα: «Ένταξη του κλάδου ασθενείας ΤΑΥΤΕΚΩ στον ΕΟΠΥΥ». Σχετικό: 1.Νόμος υπ αρίθμ. 4052 /2012 άρθρο 13 παρ.17 (ΦΕΚ 41/Α/1-3- 2012). ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝ. ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας www.eopyy.gov.gr Αθήνα, 30 Απριλίου 2012 Αρ. Πρωτ.: 20589 Γενική Δ/νση: Σχεδιασμού & Ανάπτυξης Υπηρεσιών

Διαβάστε περισσότερα

Α ΚΙΝΗΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΚΕΝΤΡΟ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΑΜΟΥ

Α ΚΙΝΗΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΚΕΝΤΡΟ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΑΜΟΥ Α ΚΙΝΗΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΚΕΝΤΡΟ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΑΜΟΥ «Ενίσχυση της λειτουργίας των Κινητών Μονάδων Πρώτης Υποδοχής, για τις διαδικασίες πρώτης υποδοχής, σε περιοχές υπό υψηλή πίεση μεταναστευτικών ροών» Καλές πρακτικές

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες προετοιμασίες σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης

Οδηγίες προετοιμασίες σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης Οδηγίες προετοιμασίες σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης Στο Οντάριο, οι κάτοικοί του έρχονται αντιμέτωποι με κάθε είδους έκτακτες ανάγκες, είτε πρόκειται για θύελλες παγωμένου χιονιού και διακοπές ρεύματος,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΑΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΗΣ MEGA BROKERS S.A. A. Παροχές Ασφαλιζόµενα Ποσά ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΖΩΗΣ 100,00.-

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΑΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΗΣ MEGA BROKERS S.A. A. Παροχές Ασφαλιζόµενα Ποσά ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΖΩΗΣ 100,00.- ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΑΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΗΣ MEGA BROKERS S.A. A. Παροχές Ασφαλιζόµενα Ποσά ΠΑΡΟΧΕΣ ΑΣΦΑΛΙΖΟΜΕΝΟ ΠΟΣΟ ΕΥΡΩ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΖΩΗΣ 100,00.- Η κάλυψη του Άρθρου 2 του Προσαρτήµατος (Επέκταση

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΑΣΙΚΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΗΣ «ΕΡΕΥΝΑΣ ΕΙΣΟ ΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΙΑΒΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ (EU-SILC 2003)»

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΑΣΙΚΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΗΣ «ΕΡΕΥΝΑΣ ΕΙΣΟ ΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΙΑΒΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ (EU-SILC 2003)» ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΑΣΙΚΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΗΣ «ΕΡΕΥΝΑΣ ΕΙΣΟ ΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΙΑΒΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ (EU-SILC 2003)» εκατημόρια Εισοδήματος, συντελεστής ανισότητας Gini, και δείκτης S80/20 Δεκατημόρια Συνολικό

Διαβάστε περισσότερα

ΟΝΟΜΑ ΜΑΘΗΤΗ/ΤΡΙΑΣ: ΟΝΟΜΑ ΣΧΟΛΕΙΟΥ: Ένας οδηγός για τα δικαιώματα των παιδιών σε συνεργασία με την:

ΟΝΟΜΑ ΜΑΘΗΤΗ/ΤΡΙΑΣ: ΟΝΟΜΑ ΣΧΟΛΕΙΟΥ: Ένας οδηγός για τα δικαιώματα των παιδιών σε συνεργασία με την: ΟΝΟΜΑ ΜΑΘΗΤΗ/ΤΡΙΑΣ: ΟΝΟΜΑ ΣΧΟΛΕΙΟΥ: Ένας οδηγός για τα δικαιώματα των παιδιών σε συνεργασία με την: Μάθε για τη σύμβαση. Γνώρισε τα δικαιώματά σου. Το βιβλιαράκι που κρατάς στα χέρια σου περιέχει 54 άρθρα

Διαβάστε περισσότερα

Επιστηµονική επιτροπή. ιοικητικό Συµβούλιο ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΑΚΟΥ- ΒΟΥΤΕΤΑΚΗ- ΑΙΚΑΤEΡΙΝΗ ΚΑΝΑΚΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΟΥΚΟΥΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΠΑΡΤΣΟΚΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Επιστηµονική επιτροπή. ιοικητικό Συµβούλιο ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΑΚΟΥ- ΒΟΥΤΕΤΑΚΗ- ΑΙΚΑΤEΡΙΝΗ ΚΑΝΑΚΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΟΥΚΟΥΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΠΑΡΤΣΟΚΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Επιστηµονική επιτροπή ΑΚΟΥ- ΒΟΥΤΕΤΑΚΗ- ΑΙΚΑΤEΡΙΝΗ ΚΑΝΑΚΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΟΥΚΟΥΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΠΑΡΤΣΟΚΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Μέλος της ΤΣΑΤΣΟΥΛΗΣ ΑΓΑΘΟΚΛΗΣ ΧΙΩΤΗΣ ΗΜΗΤΡΙΟΣ ιοικητικό Συµβούλιο Member of the Πρόεδρος: Α' Αντιπρόεδρος:

Διαβάστε περισσότερα

Ο ήµαρχος Θεσσαλονίκης

Ο ήµαρχος Θεσσαλονίκης ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ Θεσσαλονίκη 8 Μαρτίου 2017 Αρ. Πρωτ.: 22773/287 EΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα