Δεν ήταν νησί, ήταν θεριό που κείτουνταν στη θάλασσα

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Δεν ήταν νησί, ήταν θεριό που κείτουνταν στη θάλασσα"

Transcript

1 Δεν ήταν νησί, ήταν θεριό που κείτουνταν στη θάλασσα Το τραγούδι του Μάνου Χατζηδάκι πάνω σε λόγια του μεγάλου Kρητικού Νίκου Καζαντζάκη εικονογραφεί μια με τον καλύτερο τρόπο τη σχέση της Κρήτης με τη θάλασσα. Ένα νησί που έχει μερικά από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Μεσογείου αλλά και μικρά λιμανάκια για λίγες ψαρόβαρκες, έχει σύγχρονες μαρίνες αλλά και γραφικά βενετσιάνικα λιμάνια. Ένα νησί που το περιτριγυρίζουν πάνω από 1000 χλμ. ακτών στολισμένες με μερικές από τις ομορφότερες παραλίες του κόσμου. Καλώς ήρθατε στην Κρήτη, το νησί με τις 97 γαλάζιες σημαίες!

2 ολόγυρα γαλάζιο Ο Μπάλος. Τα σμαραγδένια νερά και η άμμος από θρυμματισμένα όστρακα τον έχουν κάνει γνωστό σ όλο τον κόσμο!

3 Η Μονή Καψά, χτισμένη δίπλα στο φαράγγια των Περβολακίων, αγναντεύει το Λιβυκό Πέλαγος. Η φημισμένη «Λίμνη Πρέβελη». Οι ενδημικοί φοίνικες τους Θεόφραστου στις όχθες του ποταμού δίνουν ένα τροπικό χαρακτήρα στο τοπίο. Το συνολικό μήκος της ακτογραμμής της Κρήτης ξεπερνά τα 1000 χλμ. σχηματίζοντας με μια δαντελωτή διαδρομή μικρούς και μεγάλους κόλπους, χαριτωμένους ορμίσκους και μεγάλες ακρωτήρια. Στα Χανιά τρεις μεγάλες χερσόνησοι, η Γραμβούσα, η Ροδοπού και το Ακρωτήρι δημιουργούν τους κόλπους Κισσάμου, Χανίων και Σούδας. Ο τελευταίος είναι ένα από τα μεγαλύτερα φυσικά λιμάνια της Μεσογείου. Χωρίς μεγάλες εξάρσεις η ακτογραμμή φθάνει μέχρι τον κόλπο Μιραμπέλου, με τον σπουδαίο υγρότοπο της Ελούντας και το οχυρωμένο νησάκι Σπιναλόγκα. Πιο ανατολικά το ακρωτήριο Σίδερο σημαδεύει σαν βέλος την Κάσο και την Κάρπαθο, δυο αδελφά νησιά της Κρήτης. Στις νότιες ακτές, που είναι πολύ πιο απότομες, δεν υπάρχει καμιά χερσόνησος υπάρχουν όμως πλήθος ερημικές παραλίες και το μοναδικό θέαμα εντυπωσιακών φαραγγιών που σχίζουν τα βουνά μέχρι τη θάλασσα. Πολλά μικρά νησάκια είναι σκορπισμένα γύρω απ την Κρήτη, η Ήμερη και Άγρια Γραμβούσα, η Θοδωρού, η Δία, οι Διονυσιάδες, το Γαϊδουρονήσι, η Χρυσή, τα Ποντικονήσια και φυσικά η φημισμένη Γαύδος, το μόνο κατοικημένο απ όλα, που αποτελεί και το νοτιότερο σημείο της Ευρώπης. Αγιοφάραγγο. Τα θεόρατα βράχια βουλιάζουν στη θάλασσα σχηματίζοντας μια από τις πιο όμορφες, απομονωμένες παραλίες της Κρήτης.

4 κολύμπι Μια μικρή, ανάβαθη λωρίδα νερού χωρίζει το Ελαφονήσι από την Κρήτη. Το Βάι. Η φημισμένη παραλία με τους φοίνικες και τα γαλάζια νερά δέχεται χιλιάδες επισκέπτες. Η παραλία Αμμουδάκι στο Ρέθυμνο. Τα λόγια περιττεύουν.

5 Η κοσμοπολίτικη παραλία του Ρεθύμνου. Η αμμουδιά εκτείνεται σε μήκος πολλών χιλιομέτρων. Μάταλα. Οι χίπις και οι γυμνιστές τώρα πια απουσιάζουν αλλά η ομορφιά του τοπίου παραμένει. Βουνά που φιλούν τη θάλασσα, κατακόρυφα απότομα βράχια αλλά και τεράστιες χρυσαφιές αμμουδιές. Μικροί ορμίσκοι με λεπτά βότσαλα αλλά και ανάβαθα νερά με ρόδινες αμμουδιές φτιαγμένες από δισεκατομμύρια όστρακα. Σε όλο το μήκος της ακτογραμμής της Κρήτης οι εκπλήξεις διαδέχονται η μια την άλλη καθώς εναλλάσσονται πανέμορφες παραλίες που το μήκος τους ποικίλει από πολλά χιλιόμετρα μέχρι λίγα μέτρα. Οι βόρειες ακτές φημίζονται για τις μεγάλες οργανωμένες παραλίες τους που γειτνιάζουν με μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα. Ο νότος, σχετικά πιο δύσκολα προσβάσιμος, κρύβει συχνά μικρές, σχεδόν ερημικές παραλίες που έχουν ωστόσο φανατικούς φίλους. Κάποιες απ αυτές προικισμένες από μια εύνοια της φύσης είναι τόσο ωραίες και μοναδικές που είναι φημισμένες σ όλο τον κόσμο. Ο Μπάλος στην χερσόνησο της Γραμβούσας και το Ελαφονήσι στα Χανιά, ο Πρέβελης στο Ρέθυμνο, τα Μάταλα στο Ηράκλειο και το φοινικόδασος Βάι στο Λασίθι είναι οι πιο γνωστές, χωρίς ωστόσο αυτό να υποβιβάζει την αξία των υπολοίπων. Οι ακτές της Κρήτης κρύβουν δεκάδες, μικρές και μεγάλες πανέμορφες ακτές.

6 βυθός Παιχνίδια στο βυθό με ένα χταπόδι. Καταδύσεις για όλες τις ηλικίες.

7 Η Μεσόγειος είναι μια από τις πιο πλούσιες θάλασσες. Πάνω από 650 είδη ψαριών, χιλιάδες ασπόνδυλα και μεγάλα θαλάσσια θηλαστικά κολυμπούν στα νερά της και στα κρητικά πέλαγα. Παράλληλα η πλούσια θαλάσσια χλωρίδα με τα λιβάδια της Ποσειδωνίας να προσφέρουν άφθονο οξυγόνο σε συνδυασμό με την πληθώρα των βραχωδών ακτών του νησιού δημιουργούν τις υποδομές για μια μεγάλη ποικιλία βιοτόπων που φιλοξενούν όλους αυτούς τους οργανισμούς. Μεγάλες σπηλιές, φαράγγια, κοιλάδες, πεδιάδες και λιβάδια δημιουργούν ένα μαγικό παράλληλο σύμπαν που προκαλεί δέος και θαυμασμό. Σ αυτούς τους μαγευτικούς κρητικούς βυθούς μπορεί κανείς να συναντήσει μικρούς γύλους με εντυπωσιακά τροπικά χρώματα αλλά και μεγαλύτερα ψάρια όπως σαργούς, σάρπες, σκορπίδια και εντυπωσιακούς σκάρους (Scarus cretensis). Στις ρωγμές των βράχων κρύβονται ροφοί και σμέρνες ενώ υπάρχουν επίσης χταπόδια, σουπιές, αχινοί, γαρίδες αλλά και πλήθος άλλα ασπόνδυλα και οστρακόδερμα. Όλος αυτός ο πλούτος μπορεί να γίνει προσιτός στον καθένα χάρη στο πλήθος των καταδυτικών κέντρων και σχολών που υπάρχουν στο νησί. Τα κέντρα αυτά διαθέτουν όλο τον απαραίτητο καταδυτικό εξοπλισμό και οργανώνουν υποθαλάσσιες εκδρομές σε επιλεγμένα σημεία των ακτών του νησιού, προσφέροντας στους αυτοδύτες και snorkellers μια μοναδική και αξέχαστη εμπειρία. Careta careta Εξερευνώντας την άγκυρα ενός παλιού ναυαγίου.

8 Οι παραδοσιακοί τρόποι ψαρέματος από τους ντόπιους ψαράδες ισχύουν ακόμη και το μάζεμα των διχτυών στα ανοιχτά του νησιού είναι μια συχνή εικόνα. Οι τοιχογραφίες με τα δελφίνια στην Κνωσό αλλά και τα διακοσμημένα με θαλασσινά θέματα κεραμικά προδίδουν ένα λαό που είχε πάντα στενή σχέση με τη θάλασσα. Στις μέρες μας, οι κάτοικοι των παραθαλάσσιων οικισμών της Κρήτης ασχολούνται επίσης με το ψάρεμα, κάτι που προδίδεται από τις όμορφες πολύχρωμες ψαρόβαρκες που είναι δεμένες στα λιμανάκια γύρω απ το νησί. Σήμερα, νέοι ερασιτέχνες ψαράδες, εξοπλισμένοι με πιο σύγχρονα σκάφη ασκούν ένα πιο σύγχρονο σπορ, το big game fishing, ψαρεύοντας τόνους και άλλα μεγάλα ψάρια στα ανοιχτά. Για τον επισκέπτη που αγαπά το ψάρεμα υπάρχουν σε όλες τις πόλεις καταστήματα με είδη αλιείας όπου μπορούν να προμηθευτούν τον απαραίτητο εξοπλισμό για ψάρεμα στις όμορφες βραχώδεις ακτές του νησιού. ψάρεμ

9 Υπάρχουν επίσης μια σειρά από μικρές θαλασσινές εκδρομές από τα Χανιά, το Ρέθυμνο το Ηράκλειο και τον Άγιο Νικόλαο που δίνουν την ευκαιρία σε όσους αγαπούν το ψάρεμα να ασχοληθούν με το αγαπημένο τους χόμπι ψαρεύοντας από το σκάφος. Μπορούν επίσης να έρθουν σε συνεννόηση με κάποιο ντόπιο ψαρά και να τον συνοδεύσουν σε μια από τις εξορμήσεις του, βιώνοντας μια γνήσια και μοναδική εμπειρία. α Το ψάρεμα του τόνου είναι μια πραγματική μάχη. Ψάρεμα για όλα τα γούστα. Με το καΐκι, το καλάμι ή τη βάρκα.

10 κρουαζιέρες Παραπλέοντας τη χερσόνησο της Γραμβούσας. Τα απότομα βράχια βουλιάζουν κάθετα στη θάλασσα. Το οχυρωμένο νησάκι Σπιναλόγκα βρίσκεται κοντά στη Ελούντα και συνδέεται με την ακτή με μικρά σκάφη που κάνουν συνεχείς διαδρομές.

11 Η πλούσια πολιτιστική της κληρονομιά αλλά και οι φυσικές ομορφιές της Κρήτης είναι ο λόγος που πολλά μεγάλα και πολυτελή κρουαζιερόπλοια δένουν συχνά σε κρητικά λιμάνια, ειδικά στο Ηράκλειο και τον Άγιο Νικόλαο. Άλλα πάλι, μικρότερα, κάνουν ημερήσιες κρουαζιέρες από το Ρέθυμνο και το Ηράκλειο προς την Σαντορίνη. Πολλές είναι και οι μικρές ημερήσιες εκδρομές με ειδικά διαμορφωμένα σκάφη προς διάφορες ελκυστικές παραλίες του νησιού. Τέτοιες μικρές κρουαζιέρες γίνονται από το λιμανάκι της Κισσάμου προς την Ήμερη Γραμβούσα και το Μπάλο, από τον Λέντα προς το Αγιοφάραγγο και από την Ιεράπετρα προς τη Χρυσή. Υπάρχουν ακόμα εκδρομές από τα λιμάνια των Χανίων και του Ρεθύμνου προς όμορφες και γραφικές παραλίες της βόρειας ακτής και από το Ηράκλειο προς το νησάκι Ντία. Τέλος πολλά μικρά σκάφη κάνουν συνεχείς διαδρομές από την Πλάκα προς το φημισμένο νησάκι της Σπιναλόγκας στον Κόλπο του Μεραμβέλου. Κρουαζιέρες με μικρά και μεγάλα σκάφη. Εκδρομικό σκάφος στο παλιό λιμάνι των Χανίων. Ένα πειρατικό στα ανοιχτά της Φορτέτζας του Ρεθύμνου.

12 Ιστιοπλοϊκοί αγώνες στον κόλπο της Σούδας. Στην Κρήτη υπάρχουν αρκετοί ιστιοπλοϊκοί όμιλοι. άνεμος

13 Θάλασσες που οι άνεμοι δεν σταματούν να φυσούν και ένα νησί περιτριγυρισμένο από λιμάνια, λιμανάκια, μαρίνες, αλιευτικά καταφύγια και μικρά αγκυροβόλια. Ένας συνδυασμός που κάνει τα κρητικά πέλαγα ιδανικά για θαλάσσια σπορ κάθε είδους. Οι μαρίνες και τα λιμάνια που υπάρχουν στο νησί μπορούν να φιλοξενήσουν μικρά και μεγάλα γιότ καθώς και ιστιοπλοϊκά κάθε μεγέθους. Έχουν όλες τις απαραίτητες υποδομές για ελλιμενισμό, φύλαξη, τροφοδοσία αλλά και συντήρηση των σκαφών. Να σημειωθεί ότι κάθε καλοκαίρι διοργανώνονται ιστιοπλοϊκοί αγώνες τόσο από κρητικούς όσο και από πανελλήνιους ιστιοπλοϊκούς συλλόγους για σκάφη ανοιχτής θαλάσσης αλλά και μικρότερα. Σε όλες τις οργανωμένες παραλίες καθώς και σ αυτές των μεγάλων ξενοδοχειακών συγκροτημάτων υπάρχουν κέντρα θαλασσίων σπορ που νοικιάζουν εξοπλισμό για ιστιοπλοΐα και windsurfing. Αυτά τα κέντρα προσφέρουν επίσης τη δυνατότητα να κάνει κανείς αλεξίπτωτο θαλάσσης, μπανάνα, ή jetski. Υπάρχουν βέβαια και παραλίες όπως αυτή στο Ελαφονήσι όπου οι δυνατοί άνεμοι προσελκύουν surfers ακόμη και τους χειμερινούς μήνες. Κρητικές θάλασσες. Ένας μοναδικός συνδυασμός νερού και αέρα που δημιουργεί ιδανικές συνθήκες για όλα τα θαλάσσια σπορ.

14 Εικόνες από άλλες εποχές στο παλιό λιμάνι των Χανίων. Στο βάθος ο βενετσιάνικος φάρος. Χανιά

15 Ιστιοπλοϊκά σκάφη στη μαρίνα των Χανίων. Μαρίνα Η Σούδα είναι ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Ελλάδας και συνδέει ακτοπλοϊκά τα Χανιά με τον Πειραιά. Πιο δυτικά, στην αγκαλιά της παλιάς πόλης των Χανίων, απλώνεται το ενετικό λιμάνι που είναι φημισμένο για την ατμόσφαιρα και την φυσιογνωμία του, στοιχεία που παραπέμπουν σε παλιότερες εποχές. Ξεχωρίζουν ο ενετικός φάρος στην είσοδο του λιμανιού, το ιστορικό κτίριο που στεγάζει το Ναυτικό Μουσείο Κρήτης, το τέμενος Γιαλί Τζαμισί και τα ενετικά νεώρια. Μπροστά στα τελευταία απλώνεται η μαρίνα της πόλης που διαθέτει όλες τις απαραίτητες υποδομές για τη φιλοξενία σκαφών αναψυχής. Πιο δυτικά, λίγο μετά το Καστέλλι υπάρχει το λιμάνι του Καβονησίου που συνδέει την Κρήτη με τα Κύθηρα και την Πελοπόννησο. Από δω γίνονται και οι εκδρομές προς το Μπάλο και τη Γραμβούσα. Υποδομές για την εξυπηρέτηση σκαφών αναψυχής υπάρχουν και στο λιμάνι της Παλαιόχωρας στο Λιβυκό Πέλαγος. Από δω και από το λιμάνι των Σφακίων αναχωρούν τα μικρά φέριμποτ προς την Γαύδο. Άλλα μικρότερα λιμανάκια των Χανίων είναι της Γεωργιούπολης, του Κολυμπαρίου και της Σούγιας, που χρησιμεύουν κυρίως σαν αλιευτικά καταφύγια. Η μαρίνα των Χανίων με τα βενετσιάνικα νεώρια δεξιά. Το λιμανάκι της Σούγιας. Επικοινωνία: Kανάλι 12 VHF Τηλ.: , 108 Θέση: / ΛΙΜΑΝΙ ΣΟΥΔΑΣ Επικοινωνία: Kανάλι 12 VHF Τηλ.: Θέση: / ΛΙΜΑΝΙ Καβονησίου Κισάμου Επικοινωνία: Kανάλι 12 VHF Τηλ.: Θέση: / ΛΙΜΑΝΙ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑΣ Τηλ.: Θέση: / Αλιευτικό Λιμανι Κολυμβαρίου Τηλ.: Θέση: / ΛΙΜεΝΙΣΚΟΣ ΣΦΑΚΙΩΝ Θέση: / ENETIKO ΛΙΜΑΝΙ ΧΑΝΙΩΝ

16 Ρέθυμνο Νεαροί ιστιοπλόοι στη μαρίνα Ρεθύμνου. Τα πανιά των σκαφών είναι ζωγραφισμένα από γνωστούς Έλληνες καλλιτέχνες. Το λιμάνι της Αγίας Γαλήνης. Το βενετσιάνικο λιμάνι του Ρεθύμνου.

17 Η πόλη του Ρεθύμνου διαθέτει ένα λιμάνι μεικτής χρήσης, επιβατικό και εμπορικό καθώς και μια σύγχρονη μαρίνα Στην αγκαλιά αυτής της λιμενικής εγκατάστασης βρίσκεται επίσης το παλιό (ενετικό) λιμανάκι του Ρεθύμνου, στην είσοδό του οποίου δεσπόζει ο ενετικός φάρος. Σ αυτό προσαράζουν αλιευτικά σκάφη καθώς επίσης σκάφη αναψυχής και ιστιοφόρα. Η μαρίνα Ρεθύμνου επίσης βρίσκεται ακριβώς μπροστά στην πόλη, με αποτέλεσμα σε ακτίνα λίγων μέτρων να βρίσκονται όλες οι παροχές που μπορεί να είναι χρήσιμες σε όσους καταφθάνουν με σκάφη. Την περιβάλλει ένας άνετος πεζόδρομος με θέα στην όμορφη παλιά πόλη. Πολύ κοντά, στην καρδιά της παραλίας υπάρχουν εγκαταστάσεις για σκάκι και διάφορες αθλοπαιδιές (mini soccer, beach volley, beach tennis), καθώς επίσης για θαλάσσια σπορ. Στη βόρεια ακτή στο Πάνορμο και το Μπαλί, δυο σημαντικά τουριστικά θέρετρα υπάρχουν λιμενίσκοι που χρησιμεύουν κυρίως σαν αλιευτικά καταφύγια ενώ τη θερινή περίοδο εξυπηρετούν σκάφη αναψυχής και εκδρομικά σκάφη. Σε τρία αλλά μικρά λιμανάκια, στις Σίσσες, την Σκαλέτα και το Γεράνι δένουν κυρίως μικρά αλιευτικά σκάφη και ψαρόβαρκες. Στη νότια ακτή υπάρχει το τουριστικό λιμάνι της Αγίας Γαλήνης με αρκετές υποδομές και το αλιευτικό καταφύγιο στο άλλο τουριστικό θέρετρο του νότου, τον Πλακιά. Σκάφη που συμμετέχουν στην «Ρεγκάτα του Αιγαίου» ξεκουράζονται στην μαρίνα του Ρεθύμνου. Λιμάνι & ΜΑΡΙΝΑ Ρεθυμνου Θέση: / λιμενισκος πανορμου Θέση: / Λιμενισκοσ ΜΠΑΛΙΟΥ Θέση: / λιμενισκος ΣΙΣΣΙΟΥ Θέση: / λιμενισκος ΓΕΡΑΝΙΟΥ Θέση: / ΛΙΜΑΝΙ ΡΕΘΥΜΝΟΥ Ενετικό λιμάνι Μαρίνα Λιμάνι Αγίας Γαληνης Θέση: / Αλιευτικό καταφύγιο πλακια Θέση: /

18 Ηράκλειο Το λιμανάκι της Χερσονήσου.

19 Η μαρίνα του Ηρακλείου με τον Κούλε στο βάθος. Μαρίνα ΛΙΜΑΝΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΛΙΜΑΝΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Επικοινωνία: Kανάλι 12 VHF Τηλ.: Θέση: / Τ ο λιμάνι του Ηρακλείου ( απλώνεται ακριβώς μπροστά στην πόλη, την μεγαλύτερη της Κρήτης. Έχει υπερσύγχρονες υποδομές και εξυπηρετεί ακτοπλοϊκές, εμπορικές και τουριστικές ανάγκες. Η μαρίνα βρίσκεται στον μυχό του λιμανιού ακριβώς μπροστά στον Κούλε, το παλιό βενετσιάνικο φρούριο, λίγα μόλις λεπτά μακρύτερα από το ιστορικό κέντρο του Ηρακλείου. Η περιοχή σφύζει από κόσμο, καφέ και εστιατόρια. Κοντά στη μαρίνα δένουν επίσης μικρά αλιευτικά σκάφη και ψαρόβαρκες καθώς και τα σκάφη των ναυταθλητικών συλλόγων του Ηρακλείου. Στη βόρεια ακτή υπάρχουν ακόμη δύο μαρίνες, η ιδιωτική στις Γούβες και αυτή στα κοσμοπολίτικα Μάλια. Σκάφη αναψυχής μπορούν να εξυπηρετήσουν επίσης το αλιευτικό καταφύγιο στη Ροδιά και το λιμάνι της Χερσονήσου. Ο νότος του Ηρακλείου, αποκομμένος από τα την μακρόστενη οροσειρά των Αστερουσίων, κρύβει μια σειρά μικρά λιμανάκια που χρησιμοποιούνται κυρίως σαν αλιευτικά καταφύγια. Είναι αυτά του Κόκκινου Πύργου, του Λέντα, του Κερατόκαμπου της Άρβης καθώς και η μικρή τουριστική μαρίνα στον Τσούτσουρο. Όλες αυτές οι περιοχές είναι τουριστικοί προορισμοί και έχουν πολλά καταστήματα, ταβέρνες, καφέ και άλλες υποδομές που μπορούν να εξυπηρετήσουν όσους φτάνουν εκεί με τα σκάφη τους. Αλιευτικό καταφύγιο Ροδιάς Θέση: / Ιδιωτική μαρίνα Γουβών Θέση: / Λιμένας Χερσονήσου Θέση: / Τουριστική Μαρίνα Μαλλίων Θέση: / Αλιευτικό καταφύγιο Κόκκινου Πύργου Θέση: / Αλιευτικό λιμάνι Λέντα - Λούτρα Θέση: / Αλιευτικό καταφύγιο Καστρίου- Κερατόκαμπου Θέση: / Αλιευτικό καταφύγιο Άρβης Βιάννου Θέση: / Τουριστική μαρίνα Τσούτσουρα Θέση: /

20 Η γραφική λίμνη του Αγίου Νικολάου. Η παραλία της Ιεράπετρας με το λιμάνι στο βάθος. Η μαρίνα του Αγίου Νικολάου. Λασίθι

21 Η όμορφη πόλη του Αγίου Νικολάου είναι χτισμένη αμφιθεατρικά στην πολυφωτογραφημένη γραφική λίμνη και ένα στενό ΜΑΡΙΝΑ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ πέρασμα την ενώνει με τον κόλπο Μεραμπέλου. Η μαρίνα της πόλης ( είναι ανεξάρτητη από το λιμάνι και είναι χτισμένη με ευρωπαϊκά πρότυπα, προσφέροντας όλες τις απαραίτητες υποδομές για την φιλοξενία μικρών και μεγάλων σκαφών αναψυχής. Στο λιμάνι, που βρίσκεται στην έξοδο της λίμνης, βόρεια από τη μαρίνα, δένουν επιβατικά σκάφη και κρουαζιερόπλοια δεδομένου του κοσμοπολίτικου χαρακτήρα του Αγίου Νικολάου και της γειτονικής Ελούντας. Πιο ανατολικά, στην Σητεία βρίσκεται το άλλο επιβατηγό και εμπορικό λιμάνι του Λασιθίου. Στη βόρεια ακτή υπάρχουν ακόμη τα λιμανάκια στο Σίσσι, στην Ελούντα και στην Παχιά Άμμο καθώς και αυτό της Πλάκας που δένουν τα εκδρομικά σκάφη προς την Σπιναλόγκα. Η άλλη μεγάλη πόλη του Λασιθίου, η Ιεράπετρα έχει το δικό της λιμάνι με το βενετσιάνικο φρούριο Καλές στην είσοδό του. Από δω αναχωρούν τα καραβάκια προς την Χρυσή. Άλλα λιμανάκια του νότου είναι αυτά του Μακρύγιαλου και του Αθερινόλακου ενώ τέλος υπάρχει και αυτό του Κουρεμένου, το πιο ανατολικό λιμάνι της Κρήτης. ΜΑΡΙΝΑ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ Τηλ.: Θέση: / λιμανι ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ Θέση: / Λιμενισκοσ σισιου Θέση: / Λιμενισκοσ μιλατου Θέση: / Λιμενισκοσ ελουντασ Θέση: / Λιμενισκοσ παχειασ αμμου Θέση: / Λιμανι σητειασ Θέση: / Αλιευτικό καταφύγιο Κουρεμενου Θέση: / Αλιευτικό καταφύγιο αθερινολακου Θέση: / ΛΙΜΑΝΙ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ Θέση: / Αλιευτικό καταφύγιο μακρυγιαλου Θέση: / Η όμορφη προκυμαία της Σητείας.

22 ΝΑΥΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ 1. Το Ναυτικό Μουσείο Κρήτης βρίσκεται στην είσοδο του Ιστορικού φρουρίου Φιρκάς στα Χανιά το οποίο κατασκευάσθηκε επί Ενετοκρατίας ( ) όπου και υψώθηκε η Ελληνική σημαία την 1η Δεκεμβρίου 1913, επισφραγίζοντας την Ένωση της Κρήτης με την ελεύθερη Ελλάδα.. 2. Είναι το 2ο Ναυτικό Μουσείο στην Ελλάδα τόσο από πλευράς παλαιότητας όσο και δυναμικού. 3. Περιλαμβάνει εκθέματα όπως κειμήλια, αντικείμενα που ανασύρθηκαν από το βυθό, ζωγραφικούς πίνακες, χάρτες, φωτογραφικό υλικό, μακέτες πλοίων, διάφορα ναυτικά όργανα κ.λ.π. Κατανεμημένα σε ενότητες, καλύπτουν χρονολογικά τις περιόδους από την εποχή του χαλκού μέχρι την σημερινή. 4. Πέραν αυτών υπάρχει έκθεση του θαλάσσιου περιβάλλοντος και ειδικότερα του βυθού με μια πλούσια συλλογή οστράκων από διάφορα μέρη του κόσμου. ΜΟΝΙΜΗ ΕΚΘΕΣΗ ΑΡΧΑΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑ- ΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΝΑΥΠΗΓΙΚΗΣ Λειτουργεί σε Ενετικό Νεώριο του ΜΟΡΟ στο παλιό λιμάνι των Χανίων. α. Στο πρώτο τμήμα κύριο έκθεμα είναι το ανακατασκευασθέν Μινωικό πλοίο με τα πειραματικά μοντέλα και φωτογραφίες που παρουσιάζουν τα στάδια της ανακατασκευής, καθώς και τον πειραματικό πλου. β. Στο δεύτερο τμήμα, παραδοσιακά σκάφη με την ιστιοφορία τους, αλιευτικό εξοπλισμό, εργαλεία παλαιών καραβομαραγκών κ.α.

23 ΘΑΛΑΣΣΟΚΟΣΜΟΣ Το Ενυδρείο Κρήτης Cretaquarium ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Δεκέμβριο του Ανήκοντας στην οικογένεια των μεγάλων Ευρωπαϊκών ενυδρείων το Cretaquarium παρέχει την ευκαιρία στους επισκέπτες του για μια μοναδική βουτιά στον υπέροχο θαλάσσιο κόσμο της Μεσογείου. Από τους μεγάλους θηρευτές καρχαρίες μέχρι τους μικροσκοπικούς ιππόκαμπους και τη φαντασμαγορία των μεδουσών η ποικιλία της θαλάσσιας ζωής αναδεικνύεται με φόντο υποθαλάσσια τοπία της Κρητικής θάλασσας, όπως τα βράχια των Ματάλων (Νότια Κρήτη) και το βυθό του Βάι (Νοτιοανατολική Κρήτη). Η σκηνογραφία της μεσογείου διαθέτει 32 δεξαμενές συνολικού όγκου λίτρων θαλασσινού νερού, 50 διαφορετικά σημεία παρατήρησης περισσότερων των 200 μεσογειακών ειδών, επιτρέποντας στον επισκέπτη να «ανακαλύψει» την μαγεία της θαλάσσιας ζωής.

24 Kαταδυτικά κέντρα Χανιά Ρεθυμνο Ηράκλειο Λασίθι ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΚΑΤΑΔΥΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ Ε.Π.Ε. Αρχολέων 11, Τηλ fax: ΧΕΙΛΟΥΔΑΚΗΣ ΑΡΤΕΜΗΣ Πλατανιάς Τηλ MODERN MARITIME TRAINING Ικάρου 32 Τηλ Γ. ΝΤΕΦΛΟΡΙΑΝ Ν. ΝΤΟΡΝ Ο.Ε. Βίγλια Κισσάμου Τηλ Βογιατζής Βασίλης Πλακιάς Τηλ Dive Together B.V Τηλ Παπαδάκη Ζαμπία Τηλ Μαγγελάκη Δέσποινα Πετρές Τηλ Τσιρίτας Αγγέλης Μπαλί Τηλ Γιουμπάκης Γιώργος Αδελιανός Κάμπος Τηλ Divers Club Aγία Πελαγία Tηλ , Fax: Stay Wet Diving Aγία Πελαγία Tηλ Scuba Kreta Χερσόνησος Τηλ Big Blue Κάτω Γούβες, Τηλ European Diving Institute Λυγαριά, Τηλ Fax: CRETA HAPPY DIVERS (Ξενοδοχείο Coral) Τηλ / Fax: PELAGOS DIVE CENTRE Ξενοδοχείο Minos Beach Τηλ: CRETE UNDER WATER CENTRE Ξενοδοχείο Mirabbelo Tηλ/ Fax: BLUE DOLPFIN DIVE ACADEMY Ξενοδοχείο Grecotel Elounda Village Τηλ.: SCUBA DREAM DIVING CENTER Περιστεράς Ιεράπετρας Tηλ

4. ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΔΙΚΤΥΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΥΔΑΤΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ

4. ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΔΙΚΤΥΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΥΔΑΤΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ 4. ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΔΙΚΤΥΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΥΔΑΤΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ 4.1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Το προτεινόμενο δίκτυο υδάτων κολύμβησης, στο οποίο θα βασιστεί το πρόγραμμα παρακολούθησης των υδάτων κολύμβησης της περιόδου

Διαβάστε περισσότερα

Σαντορίνη-Κρήτη: Δυνατός συνδυασμός!

Σαντορίνη-Κρήτη: Δυνατός συνδυασμός! Σαντορίνη-Κρήτη: Δυνατός συνδυασμός! Διάρκεια Ταξιδιού 2015-06-15 Ένα ταξίδι με σκοπό την εξερεύνηση της φυσικής ομορφιάς της Σαντορίνης, σε συνδυασμό με την ιστορική ομορφιά της Κρήτης. Από: Christina

Διαβάστε περισσότερα

Karystos Beach Front - Εύβοια. οικολογικό συγκρότημα

Karystos Beach Front - Εύβοια. οικολογικό συγκρότημα Karystos Beach Front - Εύβοια οικολογικό συγκρότημα Περιγραφή συγκροτήματος Συγκρότημα τεσσάρων οικολογικών και βιοκλιματικών εξοχικών κατοικιών σε οργανωμένο παραθεριστικό οικισμό, με άμεση πρόσβαση στην

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Κολυµβητική Περίοδος 1 η Ιουνίου 2017 έως 31 η Οκτωβρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Κολυµβητική Περίοδος 1 η Ιουνίου 2017 έως 31 η Οκτωβρίου 2017 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΡΗΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Δ/ΝΣΗ ΥΔΑΤΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΥΔΑΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ Ηράκλειο, 11/05/2017 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Το Νησάκι βρίσκεται στη βορειοανατολική ακτή της Κέρκυρας και μόλις 25χλμ από την πόλη της Κέρκυρας.

Το Νησάκι βρίσκεται στη βορειοανατολική ακτή της Κέρκυρας και μόλις 25χλμ από την πόλη της Κέρκυρας. Το Νησάκι είναι άλλο ένα ήσυχο και γραφικό χωριό στη βορειοανατολική ακτή της Κέρκυρας. Στο παρελθόν, σύμφωνα με τους παλιούς χωρικούς, το Νησάκι ήταν ένα μικρό βραχώδες νησί, το οποίο ενώθηκε με την στεριά

Διαβάστε περισσότερα

3. ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΤΟΥ ΠΕ.Σ.Δ.Α.

3. ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΤΟΥ ΠΕ.Σ.Δ.Α. 3. ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΤΟΥ ΠΕ.Σ.Δ.Α. 3.1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η Περιφέρεια Κρήτης, αποτελείται από τους Νομούς Ηρακλείου, Λασιθίου, Ρεθύμνου και Χανίων και έχει έδρα το Ηράκλειο, πρωτεύουσα του ομώνυμου νομού. Βρέχεται

Διαβάστε περισσότερα

3. ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΤΟΥ ΠΕ.Σ.Δ.Α.

3. ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΤΟΥ ΠΕ.Σ.Δ.Α. 3. ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΤΟΥ ΠΕ.Σ.Δ.Α. 3.1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η Περιφέρεια Κρήτης, αποτελείται από τις Π.Ε. Ηρακλείου, Λασιθίου, Ρεθύμνου και Χανίων και έχει έδρα το Ηράκλειο, πρωτεύουσα του ομώνυμου νομού. Βρέχεται

Διαβάστε περισσότερα

Πίνακας 1 (όπου α=οι τιμές για το 2002 και β=οι τιμές για το 2003)

Πίνακας 1 (όπου α=οι τιμές για το 2002 και β=οι τιμές για το 2003) Α/Α Πίνακας 1 (όπου α=οι τιμές για το 2002 και β=οι τιμές για το 2003) ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ Βαθμός Καθαριότητας 1 2 3 4 5 1α Διαδρομή Ηράκλειο - Αρχ. Μουσείο - Κνωσός Αρχάνες 4,4 21,9 63,2 7,0

Διαβάστε περισσότερα

Όλοι οι ερωτευμένοι πάνε μία φορά τουλάχιστον στη Μήλο!

Όλοι οι ερωτευμένοι πάνε μία φορά τουλάχιστον στη Μήλο! Όλοι οι ερωτευμένοι πάνε μία φορά τουλάχιστον στη Μήλο! Διάρκεια Ταξιδιού 2015-07-16 Ένα νησί 'φυσικά ρομαντικό'. Ιδανικός τόπος για ρομαντικές βόλτες, ηλιοβασιλέματα και κολύμπι σε εξωτικά νερά! Από:

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΑΛΑΣΣΙΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ;

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΑΛΑΣΣΙΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ; ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΑΛΑΣΣΙΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ; Ο ΘΑΛΑΣΣΙΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΎΝΟΛΟ ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΏΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΉΤΩΝ ΠΟΥ ΑΝΑΠΤΎΣΣΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΘΑΛΆΣΣΙΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΚΤΈΣ ΜΙΑΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ. ΣΥΝΗΘΩΣ,

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟΜΕΑΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΜΑΡΙΝΕΣ

ΤΟΜΕΑΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΜΑΡΙΝΕΣ Η Ελλάδα αποτελεί έναν από τους πιο αγαπημένους τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο και φυσικό παράδεισο για τους λάτρεις του υγρού στοιχείου. Ένας ωκεανός από ευκαιρίες Η Ελλάδα αποτελεί έναν από τους

Διαβάστε περισσότερα

Χανιά, περνώντας χρόνο στην ομορφιά

Χανιά, περνώντας χρόνο στην ομορφιά Χανιά, περνώντας χρόνο στην ομορφιά Ημέρες Ταξιδιού 4 Τόσες αμέτρητες ομορφιές πώς να χωρέσουν σε 4 μέρες...είναι όμως μια αρχή! Από: Bonnie ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ Μέρα 1 1. Χανιά 2. Φαλάσαρνα Φύση/Παραλίες

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ 14 16/09/2012 ΚΡΗΤΗ (ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΣΠΙΝΑΛΟΓΚΑ, ΠΛΑΚΑ)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ 14 16/09/2012 ΚΡΗΤΗ (ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΣΠΙΝΑΛΟΓΚΑ, ΠΛΑΚΑ) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ 14 16/09/2012 ΚΡΗΤΗ (ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΣΠΙΝΑΛΟΓΚΑ, ΠΛΑΚΑ) ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ Με ΑΝΕΚ/SUPERFAST Πλοίο: Olympic Champion 13/09 Πειραιάς Ηράκλειο 21.30 06.00 16/09 Ηράκλειο Πειραιάς 21.30

Διαβάστε περισσότερα

Το Elounda Ilion απέχει 8 χιλιόμετρα από την ζωντανή πόλη του Αγίου Νικολάου και 2 χιλιόμετρα από το γραφικό ψαροχώρι της Ελούντας.

Το Elounda Ilion απέχει 8 χιλιόμετρα από την ζωντανή πόλη του Αγίου Νικολάου και 2 χιλιόμετρα από το γραφικό ψαροχώρι της Ελούντας. Περιγραφή 1 Το ξενοδοχείο Elounda Ilion, βρίσκεται στην Ελούντα της Κρήτης, την περιοχή που έχει χαρακτηριστεί ως τόπος ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και θεωρείται ένα από τα πιο όμορφα και ήσυχα θέρετρα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΚΡΗΤΗΣ. Aναχωρήσεις: 11/7, 18/7, 25/7, 1/8, 8/8, 15/8, 22/8. Με απευθείας πτήσεις της OLYMPIC AIR. Λάρνακα Ηράκλειο OA :50 20:20

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΚΡΗΤΗΣ. Aναχωρήσεις: 11/7, 18/7, 25/7, 1/8, 8/8, 15/8, 22/8. Με απευθείας πτήσεις της OLYMPIC AIR. Λάρνακα Ηράκλειο OA :50 20:20 ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΚΡΗΤΗΣ Aναχωρήσεις: 11/7, 18/7, 25/7, 1/8, 8/8, 15/8, 22/8 Με απευθείας πτήσεις της OLYMPIC AIR Λάρνακα Ηράκλειο OA 463 18:50 20:20 Ηράκλειο Λάρνακα OA 462 21:00 22:25 1η μέρα: ΛΑΡΝΑΚΑ-ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραµµα Day 1 Συγκέντρωση στο αεροδρόµιο Λάρνακας και αναχώρηση για το Ηράκλειο µε απευθείας πτήση.

Πρόγραµµα Day 1 Συγκέντρωση στο αεροδρόµιο Λάρνακας και αναχώρηση για το Ηράκλειο µε απευθείας πτήση. ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ - ΗΡΑΚΛΕΙΟ - 8 Μέρες Σηµείο συνάντησης διαφορετικών εµπειριών, χωνευτήρι πανάρχαιων και ετερόκλητων πολιτισµών. Βουνά πανύψηλα, φαράγγια επιβλητικά, κατάφυτα από µια πολυποίκιλη βλάστηση

Διαβάστε περισσότερα

Χαρά μας να σας παρέχουμε φιλοξενία!!!...

Χαρά μας να σας παρέχουμε φιλοξενία!!!... Χαρά μας να σας παρέχουμε φιλοξενία!!!... Λίγα λόγια για τον Νέο Μαρμαρά Ο Νέος Μαρμαράς ιδρύθηκε το 1922 από πρόσφυγες που προέρχονταν από το νησί του Μαρμαρά της Προποντίδας. Ο επισκέπτης μπορεί να χαρεί

Διαβάστε περισσότερα

Οι βάρκες μας πληρούν όλους τους κανονισμούς ασφαλείας των Ελληνικών Λιμενικών αρχών και είναι αναγνωρισμένες με ISO 9001.

Οι βάρκες μας πληρούν όλους τους κανονισμούς ασφαλείας των Ελληνικών Λιμενικών αρχών και είναι αναγνωρισμένες με ISO 9001. Κάντε τις διακοπές σας ονειρεμένες με την άνεση και την πολυτέλεια που σας προσφέρουν τα σκάφη Βlue Bay. Η ενοικίαση ενός σκάφους σίγουρα θα αποτελέσει την πιο συναρπαστική ανάμνηση των διακοπών σας. Ανακαλύψτε

Διαβάστε περισσότερα

Το χωριό της Κασσιόπης βρίσκεται 38χμ βόρεια της πόλης της Κέρκυρας, απέναντι από τα παράλια της Αλβανίας.

Το χωριό της Κασσιόπης βρίσκεται 38χμ βόρεια της πόλης της Κέρκυρας, απέναντι από τα παράλια της Αλβανίας. Η Κασσιόπη είναι μια από τις πιο δημοφιλείς περιοχές της βορειοανατολικής ακτής της Κέρκυρας. Αυτό το μικρό γραφικό ψαράδικο χωριό έχει πληθυσμό περίπου 1200 κατοίκους. Η Κασσιόπη είναι το μεγαλύτερο χωριό

Διαβάστε περισσότερα

Κάλυμνος, Θέρμα - Βλυχάδια.

Κάλυμνος, Θέρμα - Βλυχάδια. Κάλυμνος, Θέρμα - Βλυχάδια. κείμενο-φωτό : Κώστας Λαδάς Κατά την παραμονή μου στην Κάλυμνο, στους Αγώνες Σκανταλόπετρας, είχα την ευκαιρία μετά το τέλος των προπονήσεων να γνωρίσω μερικές υποβρύχιες ομορφιές

Διαβάστε περισσότερα

Island hopping! Ίος-Σίκινος-Φολέγανδρος

Island hopping! Ίος-Σίκινος-Φολέγανδρος Island hopping! Ίος-Σίκινος-Φολέγανδρος Διάρκεια Ταξιδιού 2015-07-15 Island hopping στα κυκλαδονήσια! Μια γερή δόση αιγαίου! Από: Christina Koraki ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ Μέρα 1 1. Λιμάνι 2. Χώρα 3. Παναγία

Διαβάστε περισσότερα

Διοικητικό Συμβούλιο. Οργανωτική Επιτροπή

Διοικητικό Συμβούλιο. Οργανωτική Επιτροπή Διοικητικό Συμβούλιο Επίτιμος Πρόεδρος: Χ. Τούντας Πρόεδρος: Ε.Α. Σκληρός Γεν. Γραμματέας: Σ. Στεργιόπουλος Ταμίας: Α. Σωτηρόπουλος Μέλη: Π. Μερκούρης Χ. Ξυπνητός Γ. Αθανασόπουλος Βάρδα Α. Βασιμπόσης Βλαχιώτης

Διαβάστε περισσότερα

Στη Λίμνη Κεριού μπορείτε επίσης να κάνετε καταδύσεις και να εξερευνήσετε τις κοντινές θαλάσσιες σπηλιές.

Στη Λίμνη Κεριού μπορείτε επίσης να κάνετε καταδύσεις και να εξερευνήσετε τις κοντινές θαλάσσιες σπηλιές. Ζάκυνθος Η Ζάκυνθος, το Φιόρε του Λεβάντε είναι ένα ακόμη νησί του Ιονίου προικισμένο από τη φύση με μοναδικές ομορφιές. Είναι το νοτιότερο νησί του συμπλέγματος και το τρίτο σε έκταση και πληθυσμό των

Διαβάστε περισσότερα

Σέσσι, Γραμματικό. κείμενο-φωτό: Κώστας Λαδάς

Σέσσι, Γραμματικό. κείμενο-φωτό: Κώστας Λαδάς Σέσσι, Γραμματικό κείμενο-φωτό: Κώστας Λαδάς Το καλοκαίρι του 2009 το Γραμματικό έγινε η περισσότερο συζητημένη περιοχή, αφού δυστυχώς για μια εβδομάδα σχεδόν το όνομα του φιγουράριζε σε όλα τα δελτία

Διαβάστε περισσότερα

ΓΥΜΝΑΣΙΟ Λ.Τ. ΚΟΥΦΟΝΗΣΙΟΥ

ΓΥΜΝΑΣΙΟ Λ.Τ. ΚΟΥΦΟΝΗΣΙΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟ Λ.Τ. ΚΟΥΦΟΝΗΣΙΟΥ Τίτλος προγρ/τος : «Μελετώ και διερευνώ το χώρο του λιμανιού του Κουφονησίου» Σχ. χρονιά : 2005-06 Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί : Ντέμσια Γεωργία (συντονίστρια) Χριστοδούλου Τριανταφυλλιά

Διαβάστε περισσότερα

_μουσείο αλιείας και αλιευτικών σκαφών στο αλιευτικό καταφύγιο Ραφήνας

_μουσείο αλιείας και αλιευτικών σκαφών στο αλιευτικό καταφύγιο Ραφήνας _μουσείο αλιείας και αλιευτικών σκαφών στο αλιευτικό καταφύγιο Ραφήνας _φοιτήτρια :Τριβυζά Ειρήνη _επιβλέποντες : Παρθένιος Παναγιώτης, Γιαννούδης Σωκράτης _επιτροπή: Βαρουδάκης Αριστομένης, Κωτσάκη Αμαλία

Διαβάστε περισσότερα

Διακοπές - Fly & Drive

Διακοπές - Fly & Drive Διακοπές - Fly & Drive Γενικές πληροφορίες Η Ικαρία είναι γνωστή ως το Νησί της Μακροζωίας και της χαλάρωσης, κάτι το οποίο θα το επιβεβαιώσετε με την πρώτη σας γνωριμία με τους ντόπιους κατοίκους του

Διαβάστε περισσότερα

Η Πόλη έξω από τα Â Ë

Η Πόλη έξω από τα Â Ë Η Πόλη έξω από τα Â Ë Είναι τόσα πολλά αυτά που έχει να κάνει και να δει ο επισκέπτης της Πόλης της Ρόδου, τόσες πολλές οι επιλογές που σίγουρα δεν θα πλήξει. Μέρες ολόκληρες θα µπορούσε κανείς να περάσει

Διαβάστε περισσότερα

4 μέρες Σαντορίνη. Ημέρες Ταξιδιού 4. Από: Christina Koraki

4 μέρες Σαντορίνη. Ημέρες Ταξιδιού 4. Από: Christina Koraki 4 μέρες Σαντορίνη Ημέρες Ταξιδιού 4 Από: Christina Koraki ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ Μέρα 1 1. Φηρά 2. Ορθόδοξος Καθεδρικός Ναός της Υπαπαντής Πολιτισμός/Εκκλησίες & Μοναστήρια 3. Μουσείο Προϊστορικής Θήρας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΔΟΜΙΝΙΚΟ ΠΟΥΝΤΑ ΚΑΝΑ 1. ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΝΗΣΙ «ΚΑΤΑΛΙΝΑ»

ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΔΟΜΙΝΙΚΟ ΠΟΥΝΤΑ ΚΑΝΑ 1. ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΝΗΣΙ «ΚΑΤΑΛΙΝΑ» ΗΡΑΚΛΕΙΟ : ΖΩΓΡΑΦΟΥ 12 Τηλ. 2810280040 fax 2810281506 ΑΘΗΝΑ: ΣΑΧΤΟΥΡΗ 106 ΠΕΙΡΑΙΑΣ Τηλ. 2103319761 E-mail: roundtravel@roundtravel.gr www.roundtravel.gr ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΔΟΜΙΝΙΚΟ ΠΟΥΝΤΑ ΚΑΝΑ 1. ΕΚΔΡΟΜΗ

Διαβάστε περισσότερα

Ήλιος Θάλασσα Ξεκούραση

Ήλιος Θάλασσα Ξεκούραση Ήλιος Θάλασσα Ξεκούραση Region of Crete www.incrediblecrete.gr Operational Programme Crete and the Aegean Islands 2007-2013 Co-financed by Greece and the European Union Από τις αμμοθίνες του Λαφονησίου

Διαβάστε περισσότερα

Πάσχα στα «πόδια» της Χαλκιδικής Άγιον Όρος, 5 μέρες. 18 22 Απριλίου 2014

Πάσχα στα «πόδια» της Χαλκιδικής Άγιον Όρος, 5 μέρες. 18 22 Απριλίου 2014 Σίνα 14 & Ακαδημίας, τηλ. 210 3642707, φαξ. 201-3642707 e-mail: info@cosmorama.gr Πάσχα στα «πόδια» της Χαλκιδικής Άγιον Όρος, 5 μέρες 18 22 Απριλίου 2014 Μόνο σε εμάς θα βρείτε: Πλούσιες πρωινές ξεναγήσεις

Διαβάστε περισσότερα

Η βορειοανατολική ακτή της Κέρκυρας είναι από τις πιο εντυπωσιακές του νησιού. Σας παρουσιάζουμε τους πιο δημοφιλής και γραφικούς προορισμούς:

Η βορειοανατολική ακτή της Κέρκυρας είναι από τις πιο εντυπωσιακές του νησιού. Σας παρουσιάζουμε τους πιο δημοφιλής και γραφικούς προορισμούς: Οδηγός Βορειοανατολικής Κέρκυρας Η βορειοανατολική ακτή της Κέρκυρας είναι από τις πιο εντυπωσιακές του νησιού. Σας παρουσιάζουμε τους πιο δημοφιλής και γραφικούς προορισμούς: - Μπαρμπάτι - Νησάκι - Καμινάκι

Διαβάστε περισσότερα

Θάλασσες της Ναυπάκτου. Εργασία Β Τετραμήνου

Θάλασσες της Ναυπάκτου. Εργασία Β Τετραμήνου Θάλασσες της Ναυπάκτου Εργασία Β Τετραμήνου Το project αυτό δημιουργήθηκε από μαθητές της Α τάξης του 2 ου Γενικού Λυκείου Ναυπάκτου και έχει στόχο να προβάλλει hobby, αθλήματα καθώς και δραστηριότητες

Διαβάστε περισσότερα

Η αυθεντική Τήνος μέσα από τη ματιά του Vega Apartments

Η αυθεντική Τήνος μέσα από τη ματιά του Vega Apartments Η αυθεντική Τήνος μέσα από τη ματιά του Vega Apartments Ημέρες Ταξιδιού 4 στην καρδιά της Τηνιακής γης! Πολιτισμός, φύση και γαστρονομία που ξαφνιάζει! Από: Wondergreece Traveler ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ Μέρα

Διαβάστε περισσότερα

Μικροί Εξερευνητές στη Βόρεια Εύβοια

Μικροί Εξερευνητές στη Βόρεια Εύβοια Μικροί Εξερευνητές στη Βόρεια Εύβοια Ημέρες Ταξιδιού 3 Εξερεύνηση στα μαγευτικά τοπία και στις πανέμορφες παραλίες της Βόρειας Εύβοιας! Από: Christina Koraki ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ Μέρα 1 Για την περιοχή/πόλεις

Διαβάστε περισσότερα

Γαλάζια Ανάπτυξη: Σχεδιασμός και προκλήσεις στον τομέα του τουρισμού και της αλιείας. Η περίπτωση του Δήμου Καλυμνίων

Γαλάζια Ανάπτυξη: Σχεδιασμός και προκλήσεις στον τομέα του τουρισμού και της αλιείας. Η περίπτωση του Δήμου Καλυμνίων Γαλάζια Ανάπτυξη: Σχεδιασμός και προκλήσεις στον τομέα του τουρισμού και της αλιείας. Η περίπτωση του Δήμου Καλυμνίων Σακελλάριος Τηλιακός Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών Δήμου Καλυμνίων

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3 ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΘΕΣΗ ΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΥΠΑΓΩΓΗ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3 ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΘΕΣΗ ΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΥΠΑΓΩΓΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3 ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΘΕΣΗ ΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΥΠΑΓΩΓΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3 : ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΘΕΣΗ ΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΥΠΑΓΩΓΗ 3.1. Γεωγραφική θέση Η Κρήτη βρίσκεται ανάµεσα στην Ευρώπη, την Ασία και την Αφρική λειτουργώντας σαν φυσική

Διαβάστε περισσότερα

ΒΟΡΕΙΟΣ ΟΔΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ ΚΡΗΤΗΣ

ΒΟΡΕΙΟΣ ΟΔΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ ΚΡΗΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΣ ΟΔΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ ΚΡΗΤΗΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΟΥ Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης (): Κίσσαμος Χανιά Ρέθυμνο Ηράκλειο Αγ. Νικόλαος Σητεία Συνολικό μήκος 300 χλμ Επιβαρυμένα κυκλοφοριακά τμήματα Αναβάθμιση σε πρώτη

Διαβάστε περισσότερα

Διοικητικό Συμβούλιο. Οργανωτική Επιτροπή

Διοικητικό Συμβούλιο. Οργανωτική Επιτροπή Διοικητικό Συμβούλιο Επίτιμος Πρόεδρος: Χ. Τούντας Πρόεδρος: Ε.Α. Σκληρός Γεν. Γραμματέας: Σ. Στεργιόπουλος Ταμίας: Α. Σωτηρόπουλος Μέλη: Π. Μερκούρης Ε. Χανιωτάκης Γ. Αθανασόπουλος Βάρδα Α. Βασιμπόσης

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ Η Σύρος είναι νησί των Κυκλάδων. Πρωτεύουσά της είναι η Ερμούπολη, η οποία είναι πρωτεύουσα της Περιφέριας Νότιου Αιγαίου αλλά και του πρώην Νομού Κυκλάδων. Η Σύρος αναπτύχθηκε ιδιαίτερα

Διαβάστε περισσότερα

Το ξενοδοχείο είναι ιδανικό για οικογενειακές διακοπές. Είναι επίσης ολοένα και πιο δημοφιλές για τα ζευγάρια.

Το ξενοδοχείο είναι ιδανικό για οικογενειακές διακοπές. Είναι επίσης ολοένα και πιο δημοφιλές για τα ζευγάρια. Το ξενοδοχείο Kambos Village είναι ένα σύγχρονο ξενοδοχειακό συγκρότημα στην Αγία Μαρίνα Κρήτης, στρατηγικά τοποθετημένο μεταξύ της πόλης των Χανίων και του θέρετρου του Πλατανιά. Χτισμένο σε προνομιακή

Διαβάστε περισσότερα

Το νησάκι της Δοκού απέχει 7 ναυτικά μίλια από το

Το νησάκι της Δοκού απέχει 7 ναυτικά μίλια από το ΔΙΑΔΡΟΜΗ 5 ΝΗΣΟΣ ΔΟΚΟΣ Προβλήτα στο ΚΑΣΤΕΛΛΙ ΚΑΣΤΡΟ Κορυφή ΔΟΚΟΥ Μήκος διαδρομής Χρόνος χωρίς στάσεις Ομορφιά διαδρομής 5,8 χλμ. 2 ώρ. 05 3 * Το νησάκι της Δοκού απέχει 7 ναυτικά μίλια από το λιμάνι της

Διαβάστε περισσότερα

Κρυστάλλινες ακτές, μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς, ονειρική θέα, μεσογειακή κουζίνα, χαλαρές βόλτες, κοντινές αποδράσεις σε νησιά, γραφικά χωριά

Κρυστάλλινες ακτές, μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς, ονειρική θέα, μεσογειακή κουζίνα, χαλαρές βόλτες, κοντινές αποδράσεις σε νησιά, γραφικά χωριά blue green greece Κρυστάλλινες ακτές, μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς, ονειρική θέα, μεσογειακή κουζίνα, χαλαρές βόλτες, κοντινές αποδράσεις σε νησιά, γραφικά χωριά και βουνό. Χτισμένη αμφιθεατρικά πλάι

Διαβάστε περισσότερα

Κυκλάδα σου 'ρχομαι. Ημέρες Ταξιδιού 4. Είναι μικρό το νησί μάλλον πως κάτι θα προλάβω να δω στις λίγες μέρες που θα είμαι εκεί.

Κυκλάδα σου 'ρχομαι. Ημέρες Ταξιδιού 4. Είναι μικρό το νησί μάλλον πως κάτι θα προλάβω να δω στις λίγες μέρες που θα είμαι εκεί. Κυκλάδα σου 'ρχομαι Ημέρες Ταξιδιού 4 Είναι μικρό το νησί μάλλον πως κάτι θα προλάβω να δω στις λίγες μέρες που θα είμαι εκεί. Από: Bonnie ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ Μέρα 1 1. Καραβοστάσης 2. Αγκάλη 3. Χώρα

Διαβάστε περισσότερα

Φρούρια, Κάστρα Κέρκυρα. Παλαιό Φρούριο

Φρούρια, Κάστρα Κέρκυρα. Παλαιό Φρούριο Παλαιό Φρούριο Είναι χτισμένο σε μια δίκορφη φυσική τοποθεσία από τον 16ο αιώνα στην άλλοτε Βυζαντινή πόλη της Κέρκυρας. Το Παλιό φρούριο είναι ένα χαρακτηριστικό σύμβολο της παλιάς πόλης και οι δύο κορυφές

Διαβάστε περισσότερα

Λ έ ιμ νες ξενοδοχειακών μονάδων

Λ έ ιμ νες ξενοδοχειακών μονάδων Λιμένες ξενοδοχειακών μονάδων Παγκρήτιο Δίκτυο Περιβαλλοντικών Οργανώσεων «ΟικοΚρήτη» Ο η Οικολογική Πρωτοβουλία Χανίων Περιβαλλοντικός Σύλλογος Ρεθύμνου Πολιτιστική Εταιρεία Πανόρμου «Επιμενίδης» Οικολογική

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «ιδασκαλία δεύτερης ξένης γλώσσας στα ηµοτικά Σχολεία για το σχολικό έτος » Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Έχοντας υπόψη:

ΘΕΜΑ: «ιδασκαλία δεύτερης ξένης γλώσσας στα ηµοτικά Σχολεία για το σχολικό έτος » Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Έχοντας υπόψη: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ---------- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΙΕΥΘΥΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ & /ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ---------- ΑΥΤΟΤΕΛΗΣ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ & ΠΑΙ ΑΓΩΓΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερωτικό Καταδύσεις Αναψυχής

Ενημερωτικό Καταδύσεις Αναψυχής Ενημερωτικό Καταδύσεις Αναψυχής Οι καταδύσεις αποτελούν αναμφισβήτητα, μια από τις ωραιότερες και πλέον ενδιαφέρουσες ψυχαγωγικές δραστηριότητες η οποία προσφέρει ταυτόχρονα άθληση, γνώσεις, υγεία, πνευματική

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΣΤΕΛΛΙΑΝΩΝ «Ο ΚΕΡΑΜΟΣ»

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΣΤΕΛΛΙΑΝΩΝ «Ο ΚΕΡΑΜΟΣ» ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΣΤΕΛΛΙΑΝΩΝ «Ο ΚΕΡΑΜΟΣ» Εικόνα 1.Διαδρομή προς το Καστέλλι Το Καστέλλι (Τοπική Κοινότητα Καστελλίου Φουρνής) βρίσκεται στην Ανατολική Κρήτη και πιο συγκεκριμένα στην περιφέρεια της

Διαβάστε περισσότερα

Σουτίες Νηνεμία και Τήνος! Δυνατός συνδυασμός!

Σουτίες Νηνεμία και Τήνος! Δυνατός συνδυασμός! Σουτίες Νηνεμία και Τήνος! Δυνατός συνδυασμός! Ημέρες Ταξιδιού 4 4 μέρες γεμάτες αυθεντικές εικόνες Τήνου! Από: Wondergreece Traveler ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ Μέρα 1 1. Λιμάνι Τήνου Για την περιοχή/πρόσβαση

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: ΒΛ4Α9-ΛΤ8 Α Π Ο Φ Α Σ Η ΘΕΜΑ: «ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΞΕΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2013-14».

ΑΔΑ: ΒΛ4Α9-ΛΤ8 Α Π Ο Φ Α Σ Η ΘΕΜΑ: «ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΞΕΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2013-14». ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Τμήμα Επιστημονικής & Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Π.Ε. Κρήτης Ταχ. Δ/νση : Λ. Κνωσού 6 Τ.Κ.

Διαβάστε περισσότερα

Η Τήνος υπό την περιποίηση των Ανατολή Studios

Η Τήνος υπό την περιποίηση των Ανατολή Studios Η Τήνος υπό την περιποίηση των Ανατολή Studios Ημέρες Ταξιδιού 4 4 μέρες αυθεντικό Τηνιακό τοπίο, γαστρονομία, ιστορία και πολύ ξεκούραση. Από: Wondergreece Traveler ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ Μέρα 1 1. Λιμάνι

Διαβάστε περισσότερα

Χανιά. 3,6 & 8 ημέρες. Ξενοδοχεία. Μπροστά είναι η θάλασσα και πίσω τα Βουνά σου, Χανιά μου με σκλάβωσες με την πλούσια ομορφιά σου..

Χανιά. 3,6 & 8 ημέρες. Ξενοδοχεία. Μπροστά είναι η θάλασσα και πίσω τα Βουνά σου, Χανιά μου με σκλάβωσες με την πλούσια ομορφιά σου.. Μπροστά είναι η θάλασσα και πίσω τα Βουνά σου, Χανιά μου με σκλάβωσες με την πλούσια ομορφιά σου.. Διακοπές - Fly & Drive Κρητική μαντινάδα Χανιά 3,6 & 8 ημέρες Ξενοδοχεία HOTEL THEO 4* Βρίσκεται στην

Διαβάστε περισσότερα

βρίσκονται τα βοηθητικά δωμάτια και δύο σουίτες. Η μια του προέδρου, όταν μένει σε αυτό, και η άλλη του εκάστοτε υπουργού Μακεδονίας Θράκης, όταν

βρίσκονται τα βοηθητικά δωμάτια και δύο σουίτες. Η μια του προέδρου, όταν μένει σε αυτό, και η άλλη του εκάστοτε υπουργού Μακεδονίας Θράκης, όταν ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ Η Καλαμαριά είναι περιοχή και ομώνυμος Δήμος της Θεσσαλονίκης. Βρίσκεται στο νοτιοανατολικό τμήμα του πολεοδομικού συγκροτήματος της πόλης και η περίμετρός της βρέχεται κατά τα 2/3 από θάλασσα.

Διαβάστε περισσότερα

Διαδρομή 1 Διαδρομή 2

Διαδρομή 1 Διαδρομή 2 Χανιά Τα Χανιά θα σας κλέψουν την καρδιά με την πρώτη ματιά. Ρωμαίοι, Βυζαντινοί, Σαρακηνοί, Ενετοί, Τούρκοι πέρασαν πριν από εσάς, δημιουργώντας αυτή την πολυπολιτισμική γωνιά της Κρήτης. Βόλτες στο λιμάνι,

Διαβάστε περισσότερα

Α Γ Γ Ε Λ Ι Ε Σ Γ Ι Α

Α Γ Γ Ε Λ Ι Ε Σ Γ Ι Α ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ (Γραφεία Πώλησης Εκδόσεων) Ταχυδρομική Διεύθυνση: ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ, ΥΔΡΟΓΡΑΦΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ, Διεύθυνση Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας ΤΓΝ 1040, ΑΘΗΝΑ Τηλ: (+30) 210 6551772 (+30) 210

Διαβάστε περισσότερα

5ήµερη προσκυνηµατική εκδροµή στην Αµοργό

5ήµερη προσκυνηµατική εκδροµή στην Αµοργό 5ήµερη προσκυνηµατική εκδροµή στην Αµοργό Η Αµοργός, το νησί του ''Απέραντου Γαλάζιου'', βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο των Κυκλάδων, σε απόσταση 136 ναυτικών µιλίων από τον Πειραιά. Είναι µακρόστενο

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραµµα Day 1 Συγκέντρωση στο αεροδρόµιο Λάρνακας και αναχώρηση για το Ηράκλειο µε απευθείας πτήση.

Πρόγραµµα Day 1 Συγκέντρωση στο αεροδρόµιο Λάρνακας και αναχώρηση για το Ηράκλειο µε απευθείας πτήση. ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ - ΗΡΑΚΛΕΙΟ - 8 Μέρες Σηµείο συνάντησης διαφορετικών εµπειριών, χωνευτήρι πανάρχαιων και ετερόκλητων πολιτισµών. Βουνά πανύψηλα, φαράγγια επιβλητικά, κατάφυτα από µια πολυποίκιλη βλάστηση

Διαβάστε περισσότερα

Σουλτανάτο του Ομάν Κάστρα της Ερήμου, Μπαχρέιν, 5 ημέρες

Σουλτανάτο του Ομάν Κάστρα της Ερήμου, Μπαχρέιν, 5 ημέρες Ηράκλειο : Ζωγράφου 12 τηλ. 2810 280040-fax 2810281506 Αθήνα : Σαχτούρη 103 Πειραιάς τηλ. 210 3319761 e-mail : roundtravel@roundtravel.gr www.roundtravel.gr Σουλτανάτο του Ομάν Κάστρα της Ερήμου, Μπαχρέιν,

Διαβάστε περισσότερα

4 μέρες γεμάτες sports & δρατηριότητες στην Λευκάδα

4 μέρες γεμάτες sports & δρατηριότητες στην Λευκάδα 4 μέρες γεμάτες sports & δρατηριότητες στην Λευκάδα Ημέρες Ταξιδιού 4 Τέσσερις ημέρες των δραστηριοτήτων που αυξάνουν την αδρεναλίνη! Windsurf, Kitesurf, Κανό, πεζοπορία, αλεξίπτωτο πλαγιάς και πολλά ακόμα

Διαβάστε περισσότερα

Διοικητικό Συμβούλιο. Οργανωτική Επιτροπή

Διοικητικό Συμβούλιο. Οργανωτική Επιτροπή Διοικητικό Συμβούλιο Επίτιμος Πρόεδρος: Χ. Τούντας Πρόεδρος: Ε.Α. Σκληρός Γεν. Γραμματέας: Σ. Στεργιόπουλος Ταμίας: Α. Σωτηρόπουλος Μέλη: Π. Μερκούρης Ε. Χανιωτάκης Γ. Αθανασόπουλος Βάρδα Α. Βασιμπόσης

Διαβάστε περισσότερα

Τη Μεσσηνία για να την αισθανθείς πρέπει να την περπατήσεις!

Τη Μεσσηνία για να την αισθανθείς πρέπει να την περπατήσεις! Τη Μεσσηνία για να την αισθανθείς πρέπει να την περπατήσεις! Ημέρες Ταξιδιού 4 Έχοντας ως βάση των εξορμήσεών μας το χωριό Αλτομιρά και το Moorea Ilia House, ανακαλύπτουμε τη φύση της Μεσσηνίας! Φαράγγια,

Διαβάστε περισσότερα

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. Πηγή:

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. Πηγή: ΛΕΥΚΩΣΙΑ Πηγή: www.visitcyprus.com Κοσμοπολίτικη, λαμπερή και πολυσύχναστη, η πρωτεύουσα του νησιού Λευκωσία αποτελεί έναν μοναδικό συνδυασμό μιας αρχαίας οχυρωμένης πόλης και μιας σύγχρονης μητρόπολης

Διαβάστε περισσότερα

Ο τόπος µας. Το σχολείο µας. Πολιτισµός. Η τάξη µας

Ο τόπος µας. Το σχολείο µας. Πολιτισµός. Η τάξη µας Ο τόπος µας Το σχολείο µας Πολιτισµός Η τάξη µας Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ Ανάµεσα στις ακτές του νοµού Μαγνησίας και τη Σκόπελο και απέναντι από το Πήλιο, βρίσκεται η Σκιάθος, ένα νησί µε έκταση 48 τετραγωνικά χιλιόµετρα.

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΧΑΝΙΩΝ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΧΑΝΙΩΝ Κατεδάφιση κτιρίου ΔΛΤΧ στην ακτή Τομπάζη Πλακόστρωση με ηφαιστειογενής πλάκες στην Ακτή Ενώσεως (Νεώρια) Πλακόστρωση πλατείας Τεμένους Γιαλί Τζαμισί (Κιουτσούκ Χασάν) Συντήρηση και επισκευή δημοτικών

Διαβάστε περισσότερα

ALEXANDRA HOTEL. Το ξενοδοχείο διαθέτει 54 δωμάτια, όλα με ιδιωτικό μπάνιο, μπαλκόνι ή βεράντα και τηλέφωνο. ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ & ΠΑΡΟΧΕΣ

ALEXANDRA HOTEL. Το ξενοδοχείο διαθέτει 54 δωμάτια, όλα με ιδιωτικό μπάνιο, μπαλκόνι ή βεράντα και τηλέφωνο. ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ & ΠΑΡΟΧΕΣ ALEXANDRA HOTEL Κτισμένο σε παραδοσιακό στυλ, ακριβώς πάνω από την παραλία της μαύρης άμμου στο Καμάρι, το Hotel Alexandra, βρίσκεται στα προάστια του Καμαρίου. Οι επισκέπτες του μπορούν να απολαύσουν

Διαβάστε περισσότερα

Α Γ Γ Ε Λ Ι Ε Σ Γ Ι Α

Α Γ Γ Ε Λ Ι Ε Σ Γ Ι Α ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ (Γραφεία Πώλησης Εκδόσεων) Ταχυδρομική Διεύθυνση: ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ, ΥΔΡΟΓΡΑΦΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ, Διεύθυνση Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας ΤΓΝ 1040, ΑΘΗΝΑ Τηλ: (+30) 210 6551772 (+30) 210

Διαβάστε περισσότερα

Ένα λιμάνι με πλούσια Iστορία

Ένα λιμάνι με πλούσια Iστορία spot Ένα λιμάνι με πλούσια Iστορία Κατά την επίσκεψή σας στα Χανιά αξίζει να βρεθείτε στο λιμάνι της Σούδας το μεγαλύτερο φυσικό λιμάνι της Μεσογείου και να δείτε τον τουρκικό οικισμό της Κάτω Σούδας,

Διαβάστε περισσότερα

9. ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ

9. ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ 9. ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ 9.1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Στόχος του παρόντος κεφαλαίου είναι ο σχεδιασμός των γεωγραφικών ενοτήτων, στις οποίες θα λαμβάνει χώρα

Διαβάστε περισσότερα

3. Την παράγραφο 1, του άρθρου 10, του Π.Δ. 201/1998, (ΦΕΚ 161, τ. Α ), «Οργάνωση και λειτουργία των Δημοτικών Σχολείων».

3. Την παράγραφο 1, του άρθρου 10, του Π.Δ. 201/1998, (ΦΕΚ 161, τ. Α ), «Οργάνωση και λειτουργία των Δημοτικών Σχολείων». ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ---------- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ---------- ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ & ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗΣ Π/ΘΜΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

E N O T H T A YΠOMNHMA. Οδηγοί του κόσμου, Τα ελληνικά νησιά, εκδ. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, Αθήνα, 1998

E N O T H T A YΠOMNHMA. Οδηγοί του κόσμου, Τα ελληνικά νησιά, εκδ. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, Αθήνα, 1998 0-0086_D3_GLOSSA_TEYXOS C GLOSSA 2/9/2 0:6 AM Page 78 6 Η Ρόδος Η Ρόδος είναι το μεγαλύτερο νησί των Δωδεκα - νήσων. Δίκαια την αποκαλούν το μαργαριτάρι της Μεσογείου. Οι σπάνιες ομορφιές της ξεδιπλώ νο

Διαβάστε περισσότερα

Εικόνες & Τοπία. Οι Εικόνες

Εικόνες & Τοπία. Οι Εικόνες Οι Εικόνες Ο χρόνος σμίλεψε πάνω της αισθητική αρχετυπική. Εικόνες παλιές και φυσικές της προσδίδουν μια δύναμη μαγνητική πάνω στον επισκέπτη που της παραδίνεται μαγεμένος με το παιχνίδι της ζωής, κρατώντας

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραµµα Day 1 Συγκέντρωση στο αεροδρόµιο Λάρνακας και αναχώρηση για τη Ρόδο µε απευθείας πτήση.

Πρόγραµµα Day 1 Συγκέντρωση στο αεροδρόµιο Λάρνακας και αναχώρηση για τη Ρόδο µε απευθείας πτήση. ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΗ ΡΟ Ο (ΤΡΙΤΗ) - 8 Μέρες Το πανέµορφο νησί του ήλιου, µε το γλυκό κλίµα, τις χρυσές αµµουδιές και την πλούσια βλάστηση. Είναι ένας ιδανικός τόπος για άνετες και κοσµοπολίτικες διακοπές. Μπορείτε

Διαβάστε περισσότερα

Γιόγκα στην ιστορική, τραχιά περιοχή των Σφακίων

Γιόγκα στην ιστορική, τραχιά περιοχή των Σφακίων Γιόγκα στην ιστορική, τραχιά περιοχή των Σφακίων Ημέρες Ταξιδιού 8 Γιόγκα, διαλογισμός, υγιεινή διατροφή και κοντινές εκδρομές σε αυτή τη μοναδική κρητική γωνιά. Από: Wondergreece Traveler ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

Α Κύκλος: 1 14 Ιουλίου 2013

Α Κύκλος: 1 14 Ιουλίου 2013 Α Κύκλος: 1 14 Ιουλίου 2013 ΔΕΥΤΕΡΑ, 1 Ιουλίου Άφιξη στο ξενοδοχείο Ιλισός και τακτοποίηση στα δωμάτια 17:30 Κέρασμα και συνάντηση με τους υπεύθυνους των Θερινών Σχολείων 20:30-23:00 ΤΡΙΤΗ, 2 Ιουλίου 09:30-10:00

Διαβάστε περισσότερα

20 ΙΟΥΝΙΟΥ ΕΩΣ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ & 01 ΕΩΣ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ. 2 ο παιδί. Τιμή σε δίκλινο. 1 ο παιδί ΑΝΝΑ ΖISIMOS ΑΔΑΜΑΝΤΑΣ

20 ΙΟΥΝΙΟΥ ΕΩΣ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ & 01 ΕΩΣ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ. 2 ο παιδί. Τιμή σε δίκλινο. 1 ο παιδί ΑΝΝΑ ΖISIMOS ΑΔΑΜΑΝΤΑΣ 13 ΜΗΛΟΣ Σελ 1619 4ΗΜ ΑΝΝΑ ΖISIMOS 265 199 279 199 339 199 ΜΙΜΟΖΑ 275 135 315 359 CHRONIS ROOMS 285 329 379 MELTEMI 289 339 379 289 199 339 199 385 199 295 345 389 LIOGERMA 305 359 415 ΑPOLLON ΠΟΛΛΩΝΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Nikolas Hotel 2* Arkas Inn 4* Παροικιά. Λογαράς. 3 η ΠΕΡΙΟΔΟΣ. 2 η ΠΕΡΙΟΔΟΣ 16/07-29/07 25/08-31/08. 1 η ΠΕΡΙΟΔΟΣ 10/06-15/07 01/09-30/09 ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Nikolas Hotel 2* Arkas Inn 4* Παροικιά. Λογαράς. 3 η ΠΕΡΙΟΔΟΣ. 2 η ΠΕΡΙΟΔΟΣ 16/07-29/07 25/08-31/08. 1 η ΠΕΡΙΟΔΟΣ 10/06-15/07 01/09-30/09 ΕΠΙΛΟΓΕΣ Nikolas Hotel 2* Παροικιά EARLY BOOKING 285 315 375 369 415 515 429 495 619 ΤΙΜΗ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ 325 355 415 409 455 555 469 535 659 1o ΠΑΙΔΙ 2-12 ΕΤΩΝ 239 259 299 239 259 299 279 309 369 Το Nikolas Hotel απέχει

Διαβάστε περισσότερα

1.1. ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ(*)

1.1. ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ(*) 1.1. ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ (*) (*) Η καταγραφή των θαλασσίων διαδρομών έγινε λεξικογραφικά. Τηρείται αλφαβητική σειρά στην αφετηρία και τον προορισμό της θαλάσσιας διαδρομής. Α/Α ΔΙΑΔΡΟΜΗ/ΠΕΡΙΟΧΗ

Διαβάστε περισσότερα

3 νησιά σε 3 μέρες! Πόρος, Ύδρα, Σπέτσες

3 νησιά σε 3 μέρες! Πόρος, Ύδρα, Σπέτσες 3 νησιά σε 3 μέρες! Πόρος, Ύδρα, Σπέτσες Ημέρες Ταξιδιού 3 Τόσο κοντά από την Αθήνα, 3 μικρά νησάκια, ιδανικές μονοήμερες αποδράσεις! Από: Christina Koraki ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ Μέρα 1 1. Πόρος Για την

Διαβάστε περισσότερα

Α Γ Γ Ε Λ Ι Ε Σ Γ Ι Α

Α Γ Γ Ε Λ Ι Ε Σ Γ Ι Α ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ (Γραφεία Πώλησης Εκδόσεων) Ταχυδρομική Διεύθυνση: ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ, ΥΔΡΟΓΡΑΦΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ, Διεύθυνση Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας ΤΓΝ 1040, ΑΘΗΝΑ Τηλ: (+30) 210 6551772 (+30) 210

Διαβάστε περισσότερα

ξενοδοχείο Villa Platanias Beach Apartment Hotel

ξενοδοχείο Villa Platanias Beach Apartment Hotel Το ξενοδοχείο Villa Platanias Beach Apartment Hotel σας επιτρέπει να καλομάθετε τον εαυτό σας και να απολαύσετε όμορφες καλοκαιρινές μέρες, ακριβώς στο κέντρο του γνωστού θερέτρου του Πλατανιά, λίγα χιλιόμετρα

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραµµα Day 1 Συγκέντρωση στο αεροδρόµιο Λάρνακας και αναχώρηση για τη Ρόδο µε απευθείας πτήση.

Πρόγραµµα Day 1 Συγκέντρωση στο αεροδρόµιο Λάρνακας και αναχώρηση για τη Ρόδο µε απευθείας πτήση. ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΗ ΡΟ Ο ( ΕΥΤΕΡΑ) - 8 Μέρες Το πανέµορφο νησί του ήλιου, µε το γλυκό κλίµα, τις χρυσές αµµουδιές και την πλούσια βλάστηση. Είναι ένας ιδανικός τόπος για άνετες και κοσµοπολίτικες διακοπές. Μπορείτε

Διαβάστε περισσότερα

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ Η πατρίδα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη και του Αλέξανδρου Μωραϊτίδη είναι ένα νησί προικισμένο από τη φύση. Η Σκιάθος έχει κοσμοπολίτικο χαρακτήρα και ανεπτυγμένη τουριστική υποδομή

Διαβάστε περισσότερα

4-6 ετών. Νίκη Δεληκανάκη & Ελίνα Επιτροπάκη

4-6 ετών. Νίκη Δεληκανάκη & Ελίνα Επιτροπάκη 4-6 ετών Νίκη Δεληκανάκη & Ελίνα Επιτροπάκη Σειρά: Μαθηματικά Παραμύθια, Ηράκλειο 2012 Τίτλος: Ο Κύκλος που έψαχνε για ταίρι Εκπαιδευτικοί στόχοι: -Μαθηματικά, γεωμετρικά σχήματα, ο κύκλος και οι ιδιότητες

Διαβάστε περισσότερα

Δικαστικά, Μαραθώνας. κείμενο-φωτό: Κώστας Λαδάς

Δικαστικά, Μαραθώνας. κείμενο-φωτό: Κώστας Λαδάς Δικαστικά, Μαραθώνας κείμενο-φωτό: Κώστας Λαδάς Είναι γνωστή σε όλους αυτή η περιοχή του Μαραθώνα τόσο για τις όμορφες παραλίες του, που φιλοξενούν πλήθος καλοκαιρινών παραθεριστών, όσο και για τα ιδιαίτερα

Διαβάστε περισσότερα

το ΦΟΙΝΙΚΟΔΑΣΟΣ τ ο υ BAI Το μοναδικό φοινικόδασος στην Ελλάδα και την Ευρώ πη

το ΦΟΙΝΙΚΟΔΑΣΟΣ τ ο υ BAI Το μοναδικό φοινικόδασος στην Ελλάδα και την Ευρώ πη το ΦΟΙΝΙΚΟΔΑΣΟΣ τ ο υ BAI Το μοναδικό φοινικόδασος στην Ελλάδα και την Ευρώ πη TO ΦΟΙΝΙΚΟΔΑΣΟΣ t o y BAI Στο βόρειο τμήμα των ανατολικών ακτών της Κρήτης, στο ακρωτήριο Σίδερο, και δίπλα στην αρχαία

Διαβάστε περισσότερα

γεωγραφικό γλωσσάρι για την πέμπτη τάξη (από το βιβλίο «Μαθαίνω την Ελλάδα» του ΟΕΔΒ)

γεωγραφικό γλωσσάρι για την πέμπτη τάξη (από το βιβλίο «Μαθαίνω την Ελλάδα» του ΟΕΔΒ) γεωγραφικό γλωσσάρι για την πέμπτη τάξη (από το βιβλίο «Μαθαίνω την Ελλάδα» του ΟΕΔΒ) Α Κεφ. αβιοτικό κάθε στοιχείο που δεν έχει ζωή 4 αιολική διάβρωση Η διάβρωση που οφείλεται στον άνεμο 5 ακρωτήριο ακτογραμμή

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ Ο ΗΓΟΣ ΥΓΡΟΤΟΠΩΝ ΚΡΗΤΗΣ

ΟΙΚΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ Ο ΗΓΟΣ ΥΓΡΟΤΟΠΩΝ ΚΡΗΤΗΣ LIFE ENVIRONMENT «ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ ΥΓΡΟΤΟΠΟΙ ΚΑΙ ΛΙΜΝΟ ΕΞΑΜΕΝΕΣ: ΕΠΙ ΕΙΞΗ ΠΟΛΥΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗΣ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ» LIFE00ENV/GR/000685 ΟΙΚΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ Ο ΗΓΟΣ ΥΓΡΟΤΟΠΩΝ ΚΡΗΤΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Είναι µια γης

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΛΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΧΕΡΣΑΙΩΝ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΖΩΝΩΝ KAI METΡΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΤΕΛΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΧΕΡΣΑΙΩΝ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΖΩΝΩΝ KAI METΡΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΕΛΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΧΕΡΣΑΙΩΝ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΖΩΝΩΝ KAI METΡΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Χάρτης προτεινόμενων ζωνών Θαλάσσιας Γυάρου Α) Ζώνη Χ1: Περιοχή Προστασίας της Φύσης Ορίζεται το χερσαίο τμήμα του νησιού 300 μέτρα από

Διαβάστε περισσότερα

Κάθε δωμάτιο είναι απλά διακοσμημένο και διαθέτει κλιματισμό, τηλεόραση και μπαλκόνια.

Κάθε δωμάτιο είναι απλά διακοσμημένο και διαθέτει κλιματισμό, τηλεόραση και μπαλκόνια. Μόλις 300μ. από την αμμώδη παραλία Αμμουδάρα, το Hotel Handakas βρίσκεται στη μέση ενός καταπράσινου αμπελώνα. Προσφέρει δωρεάν Wi-Fi και πισίνα. Κάθε δωμάτιο είναι απλά διακοσμημένο και διαθέτει κλιματισμό,

Διαβάστε περισσότερα

Καλάμι. Πού ακριβώς βρίσκεται το Καλάμι;

Καλάμι. Πού ακριβώς βρίσκεται το Καλάμι; Καλάμι Το Καλάμι θεωρείται ένα από τα πιο γραφικά σημεία της Κέρκυρας. Η παραλία σε σχήμα πέταλου προσφέρει μια σπάνια ομορφιά της μοναδικής ελληνικής φύσης. Το αμφιθεατρικό καταπράσινο τοπίο με φόντο

Διαβάστε περισσότερα

Η εμπερία του Αγίου Ρωμανού!

Η εμπερία του Αγίου Ρωμανού! Η εμπερία του Αγίου Ρωμανού! Ημέρες Ταξιδιού 4 Βιώστε την εμπειρία που προσφέρει ο Άγιος Ρωμανός, έχοντας ως βάση το Εν Πλώ! Υπέροχη φύση με εύκολη πρόσβαση σε όλα τα σημεία του νησιού. Από: Wondergreece

Διαβάστε περισσότερα

Π Α Ρ Ο Σ HOTELS. Cavos Hotel. Hippocampus Hotel. Mary Hotel. Bilia Hotel. Hotel Aratos. Iris Boutique Hotel

Π Α Ρ Ο Σ HOTELS. Cavos Hotel. Hippocampus Hotel. Mary Hotel. Bilia Hotel. Hotel Aratos. Iris Boutique Hotel Πάρος Θελκτική και δίχως απαιτήσεις. Μειλίχια και πολυδιάστατη. Θα σας προσφέρει ό,τι επιθυμείτε, αφήνοντάς σας ελεύθερο να επιλέξετε. Στο δημοφιλέστερο σύμπλεγμα νησιών στο Αιγαίο, τις Κυκλάδες, η Πάρος

Διαβάστε περισσότερα

Χίος. Η Μυροβόλος. 4 έως 7 ημέρες

Χίος. Η Μυροβόλος. 4 έως 7 ημέρες Η Χίος είναι το κατάλληλο μέρος για διακοπές αν: - Θέλετε να επισκεφθείτε ένα μέρος με αυθεντική τοπική κουλτούρα - Θέλετε να θαυμάσετε μοναδικά μνημεία και αξιοθέατα - Θέλετε να κάνετε τα μπάνια σας σε

Διαβάστε περισσότερα

Η Ίδρυση της Θήβας περιγράφεται από τους γοητευτικότερους μύθους της Ελληνικής μυθολογίας. Στα ομηρικά έπη οι μύθοι την απέδιδαν στους αδελφούς Ζήθο

Η Ίδρυση της Θήβας περιγράφεται από τους γοητευτικότερους μύθους της Ελληνικής μυθολογίας. Στα ομηρικά έπη οι μύθοι την απέδιδαν στους αδελφούς Ζήθο Ο Δήμος Θηβαίων είναι δήμος της περιφέρειας της Στερεάς Ελλάδας. Συστάθηκε με το πρόγραμμα Καλλικράτης από την συνένωση των δήμων Θήβας, Βαγίων, Πλαταιών και Θίσβης. Ο πληθυσμός του σύμφωνα με την απογραφή

Διαβάστε περισσότερα

H Λισαβόνα 5* Καλοκαίρι 2017 ιάρκεια: 4,5 ΗΜΕΡΕΣ τιµή από 529

H Λισαβόνα 5* Καλοκαίρι 2017 ιάρκεια: 4,5 ΗΜΕΡΕΣ τιµή από 529 H Λισαβόνα 5* Καλοκαίρι 2017 ιάρκεια: 4,5 ΗΜΕΡΕΣ τιµή από 529 Travel Identity Η Λισαβόνα στην πιο πλήρη και πλούσια µορφή της. Ένα ταξίδι σε µία σύγχρονη πρωτεύουσα, που διατηρεί ατόφια την αρχιτεκτονική

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΡΑΝΑ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ ΝΗΣΙ ΛΟΚΡΟΥΜ ΜΟΣΤΑΡ

ΤΙΡΑΝΑ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ ΝΗΣΙ ΛΟΚΡΟΥΜ ΜΟΣΤΑΡ ΤΙΡΑΝΑ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ ΝΗΣΙ ΛΟΚΡΟΥΜ ΜΟΣΤΑΡ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 6/46 ΗΜΕΡΕΣ Περιλαμβάνονται: Μεταφορές/περιηγήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 3*. Ημιδιατροφή

Διαβάστε περισσότερα

Ευρωπαϊκά Γεωπάρκα. Αγγελική Καμπάνη Βασιλική Καμπάνη Μαρία Καλέλλη Δέσποινα Πάνου

Ευρωπαϊκά Γεωπάρκα. Αγγελική Καμπάνη Βασιλική Καμπάνη Μαρία Καλέλλη Δέσποινα Πάνου Ευρωπαϊκά Γεωπάρκα Αγγελική Καμπάνη Βασιλική Καμπάνη Μαρία Καλέλλη Δέσποινα Πάνου Γεωπάρκο Ένα «Γεωπάρκο» είναι: μια περιοχή με καθορισμένα όρια, η οποία συνδυάζει μνημεία σημαντικής γεωλογικής αξίας καθώς

Διαβάστε περισσότερα

Θαλαμηγός Καλυψώ - Αγιος Νικόλαος Αναβύσσου

Θαλαμηγός Καλυψώ - Αγιος Νικόλαος Αναβύσσου Θαλαμηγός Καλυψώ - Αγιος Νικόλαος Αναβύσσου Κείμενο: Παναγιώτης Τασιαδάμης Φωτό: Παναγιώτης Τασιαδάμης-Κώστας Λαδάς Το ξύλινο ναυάγιο της θαλαμηγούς "Καλυψώ", στον Άγιο Νικόλαο Αναβύσσου, είναι ένας πολύ

Διαβάστε περισσότερα