(προς δηµοσίευση) Τηλέφωνο: Fax: ΑΠΟΦΑΣΗ. Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "(προς δηµοσίευση) Τηλέφωνο: 2131301229 Fax: 210-3368012 ΑΠΟΦΑΣΗ. Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης"

Transcript

1 ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΙΑ ΥΚΤΥΟ ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 27/6/2011 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ Αρ.Πρωτ.:14913/343/Φ10034 ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΟΙΝ. ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ /ΝΣΗ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ Πληροφορίες: Γ. Λιανουδάκης Ταχ. /νση: Σταδίου 29 ΠΡΟΣ: ΕΘΝΙΚΟ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ Ταχ. Κώδικας: (προς δηµοσίευση) Τηλέφωνο: Fax: ΘΕΜΑ : «Προδιαγραφές του Εργοσήµου» ΑΠΟΦΑΣΗ Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Έχοντας υπόψη: 1. Τις διατάξεις της παρ.4 αρ.20 του Ν.3863/2010 (ΦΕΚ 115/Α/ ) «Νέο Ασφαλιστικό Σύστηµα και συναφείς διατάξεις, ρυθµίσεις στις εργασιακές σχέσεις». 2. Τις διατάξεις του Ν. 3607/2007, µε τον οποίο συστήθηκε η Η ΙΚΑ Α.Ε. και στο οποίο εµπεριέχεται το Καταστατικό της (ΦΕΚ 245/Α/ ) 3. Το Π.. 63 (ΦΕΚ 145/Α / ) «ιορισµός Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Υπουργών, Αναπληρωτών Υπουργών και Υφυπουργών» 4. Τα πρακτικά της οµάδας σύνταξης προδιαγραφών του Εργοσήµου, η οποία συστήθηκε µε το Α.Π. Φ80000/οικ.11699/664 έγγραφο της Γενικής Γραµµατείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων. 5. Τις αποφάσεις των υπ.αριθµ. 22/ και 1330/19/ συνεδριάσεων των ιοικητικών Συµβουλίων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και ΟΓΑ αντίστοιχα. 6. Το γεγονός ότι από την εφαρµογή της Απόφασης αυτής δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του Κρατικού Προϋπολογισµού ούτε στους Προϋπολογισµούς των ΙΚΑ- ΕΤΑΜ και ΟΓΑ. Αποφασίζουµε

2 Καθορίζουµε τις προδιαγραφές του «Εργοσήµου», που θεσπίστηκε µε το άρθρο 20 του Ν.3863/2010 (ΦΕΚ 115/Α/ ), ως εξής: Άρθρο 1 ΦΥΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΗΜΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΙΑ ΙΚΑΣΙΑΣ 1. Για την αµοιβή και παρακράτηση εισφορών των προσώπων που ορίζονται στο Ν.3863/2010 (ΦΕΚ 115/Α/ Κεφ.4 Άρθρο 20), όπως ισχύει, τηρείται υποχρεωτικά διαδικασία έκδοσης και εξαργύρωσης ειδικής επιταγής, «εργόσηµο», σύµφωνα µε τις προδιαγραφές της παρούσας. Υπόχρεος έκδοσης του εργοσήµου είναι κάθε φυσικό ή νοµικό πρόσωπο που δέχεται ή χρησιµοποιεί τις εργασίες ή υπηρεσίες των ανωτέρω προσώπων. ικαίωµα εξαργύρωσης έχει αποκλειστικά ο αποδέκτης του εργοσήµου. 2. Η έκδοση και εξαργύρωση του εργοσήµου αντικαθιστά, κατά τρόπο αποκλειστικό, την αποζηµίωση των ως άνω απασχολουµένων µε οποιαδήποτε απευθείας δοσοληψία χρηµατικής φύσης. Κατά την εξαργύρωση του εργοσήµου παρακρατείται µέρος της αναγραφόµενης αξίας έναντι ασφαλιστικών εισφορών και αποδίδεται στον ασφαλιστικό φορέα κάλυψης του απασχολούµενου. 3. Στη φυσική του µορφή, το εργόσηµο φέρει συγκεκριµένα στοιχεία για τον εκδότη, τον ασφαλιστικό φορέα, την ονοµαστική αξία και την κράτηση υπέρ του ασφαλιστικού φορέα, το φορέα έκδοσης, την ηµεροµηνία έκδοσης και την ηµεροµηνία λήξης. Αποτυπώνεται, επίσης, µοναδικός αριθµός που χαρακτηρίζει µονοσήµαντα το συγκεκριµένο εργόσηµο και εγγυάται τη γνησιότητα αυτού. 4. Κατά την έκδοση του εργοσήµου παράγονται δύο στελέχη. Το ένα από αυτά κρατείται και φυλάσσεται, προαιρετικά, από τον εργοδότη ως αποδεικτικό πληρωµής και για την απόλαυση οικονοµικών ελαφρύνσεων που προβλέπονται στο Ν.3863/2010, ενώ το δεύτερο αποδίδεται από τον εργοδότη στον απασχολούµενο ως µέσο εξαργύρωσης, αλλά και ως, προαιρετικό, αποδεικτικό απασχόλησης. 5. Για την έκδοση και εξαργύρωση του εργοσήµου οι Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης (ΦΚΑ), δύνανται να συνάπτουν σύµβαση µε παρόχους υπηρεσιών πληρωµής. Οι ανωτέρω πάροχοι υπηρεσιών οφείλουν να ακολουθούν αυστηρά τις προδιαγραφές που ορίζονται στην παρούσα και να τηρούν τη διαδικασία έκδοσης και εξαργύρωσης, όπως αυτή περιγράφεται στη συνέχεια. 6. Η καταβολή της αµοιβής των περιστασιακά απασχολουµένων που προβλέπονται στο Ν.3863/2010, γίνεται µε τους παρακάτω τρόπους: α. Με την έκδοση ειδικού εργοσήµου υπό τύπο επιταγής.

3 β. Μέσω λογαριασµών που τηρούν ο εργοδότης και ο εργαζόµενος σε παρόχους υπηρεσιών πληρωµών. γ. Με κατάθεση και είσπραξη µετρητών σε πάροχο υπηρεσιών πληρωµών. δ. Με ειδικού τύπου έµβασµα κατά την έννοια των άρθρων 1 και 4 παράγραφος 3 του ν. 3862/2010 (ΦΕΚ 113 Α ). Οι φορείς υπηρεσιών πληρωµής δύνανται να αξιοποιούν βοηθητικά κανάλια επικοινωνίας για την πραγµατοποίηση της έκδοσης ή της εξαργύρωσης του εργοσήµου, µε την αυστηρή προϋπόθεση να τηρούνται όλες οι προδιαγραφές που προβλέπονται στην παρούσα απόφαση. 7. Ανεξάρτητα από το κανάλι επικοινωνίας που χρησιµοποιείται από τους φορείς υπηρεσιών πληρωµής για την έκδοση και εξαργύρωση του εργοσήµου, ο φορέας υποχρεούται να παραδίδει στον εκδότη τα δύο στελέχη του εργοσήµου, µε τα στοιχεία που περιγράφει η παρούσα, σε φυσική, έντυπη, µορφή. Για τις περιπτώσεις επικοινωνίας όπου δεν υπάρχει φυσική επαφή του φορέα µε τον εργοδότη ή τον απασχολούµενο, ο φορέας υποχρεούται, κατόπιν αιτήµατος, να παρέχει άµεσα στον εκδότη ή τον αποδέκτη του εργοσήµου έντυπο, συγκεντρωτικό, αποδεικτικό το οποίο πιστοποιεί την πραγµατοποίηση των συνολικών, ειδικά χαρακτηρισµένων, συναλλαγών για τις οποίες διαµεσολάβησε ο φορέας κατά το ζητούµενο χρονικό διάστηµα. Άρθρο 2 ΕΚ ΟΣΗ ΚΑΙ ΕΞΑΡΓΥΡΩΣΗ 1. Η έκδοση και η εξαργύρωση εργοσήµου γίνεται από τους συµβεβληµένους φορείς υπηρεσιών πληρωµής, οι οποίοι έχουν ακολουθήσει τις προδιαγραφές και έχουν προσαρµοστεί µε τις διαδικασίες έκδοσης, ενηµέρωσης και εξαργύρωσης εργοσήµου, που ορίζει η παρούσα. Για το σκοπό αυτό οι συνεργαζόµενοι φορείς διασυνδέονται µηχανογραφικά µε τη βάση δεδοµένων ΑΜΚΑ-ΕΜΑΕΣ που τηρείται στην Η ΙΚΑ Α.Ε. ενώ επίσης ανταλλάσουν στοιχεία σε δοµηµένη µορφή στη συχνότητα που απαιτείται για την εύρυθµη λειτουργία του µηχανισµού του εργοσήµου. 2. Το εργόσηµο εκδίδεται, σε διπλότυπο ή σε δύο αποκόµµατα, κατά το χρόνο αγοράς του, φέρει µοναδικό αλγοριθµικό αριθµό που εξασφαλίζει τη γνησιότητά του και αποτελεί τίτλο αξίας από τη στιγµή της έκδοσής του. Το ένα αντίτυπο ή απόκοµµα του εργοσήµου αφορά στον εργοδότη και το δεύτερο στον εργαζόµενο. Προαιρετικά, µπορεί να φέρει γραµµωτό κώδικα ο οποίος να εµπεριέχει τον µοναδικό αλγοριθµικό αριθµό, προκειµένου να διευκολύνεται ο εργαζόµενος κατά τη διαδικασία εξαργύρωσης του εργοσήµου. Η έκδοση γίνεται από τους συµβεβληµένους φορείς στους οποίους µπορεί να απευθύνεται ο εργοδότης (φορείς έκδοσης), για λογαριασµό του αρµόδιου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, ο οποίος και αναγράφεται ευκρινώς επί του εργοσήµου.

4 3. Το εργόσηµο µπορεί να εκδοθεί και να εξαργυρωθεί από τους συνεργαζόµενους φορείς έκδοσης αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιµα κανάλια εξυπηρέτησης των πολιτών (καταστήµατα µε ταµεία ή άλλα σηµεία εξυπηρέτησης, ATM, Αυτόµατα Μηχανήµατα Πληρωµών (ΑΜΠ), διαδικτυακούς τόπους που ανήκουν στους συνεργαζόµενους φορείς έκδοσης (web banking, portals πληρωµών), κέντρα τηλεφωνικής εξυπηρέτησης, φορητές εφαρµογές που λειτουργούν σε κινητά τηλέφωνα, υπολογιστικές ταµπλέτες, κ.α. Ανεξάρτητα του καναλιού εξυπηρέτησης του εργαζόµενου ή του εργοδότη, οι φορείς έκδοσης και εξαργύρωσης αντίστοιχα οφείλουν να ακολουθήσουν τα ίδια βήµατα και διαδικασίες, όσον αφορά την επικοινωνία µε τη βάση δεδοµένων ΑΜΚΑ-ΕΜΑΕΣ και την πληροφόρηση που θα αποστέλλουν στην Η ΙΚΑ Α.Ε. 4. εν υπάρχει δυνατότητα ένας φορέας να προσφέρει αποκλειστικά υπηρεσίες έκδοσης εργοσήµου ή εξαργύρωσης εργοσήµου αντίστοιχα. Οι εν λόγω υπηρεσίες οφείλουν να παρέχονται συνδυαστικά. Άρθρο 3 ΙΑ ΙΚΑΣΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΜΕ ΕΡΓΟΣΗΜΟ ΡΟΕΣ Ε ΟΜΕΝΩΝ 1. Ο εργοδότης απευθύνεται στο φορέα έκδοσης του εργοσήµου µε τον ΑΜΚΑ του, δηλώνει τον αρµόδιο Φ.Κ.Α και το είδος της παρεχόµενης εργασίας και καταθέτει το ποσό του εργοσήµου το οποίο αντιστοιχεί στην αµοιβή του εργαζόµενου συµπεριλαµβανοµένων των ασφαλιστικών εισφορών. Ο φορέας έκδοσης, αξιοποιώντας τον ΑΜΚΑ, συνδέεται µε τη βάση δεδοµένων του ΑΜΚΑ-ΕΜΑΕΣ σε πραγµατικό χρόνο κατά τη στιγµή της έκδοσης και αναζητά τα στοιχεία του εργοδότη στη βάση δεδοµένων του ΑΜΚΑ-ΕΜΑΕΣ. Στη συνέχεια παρουσιάζει τα στοιχεία για επιβεβαίωση στον εργοδότη, ο οποίος µε την σειρά του τα επιβεβαιώνει. Πριν την έκδοση του εργοσήµου, ο φορέας έκδοσης αποστέλλει ηλεκτρονικό µήνυµα στην Η ΙΚΑ Α.Ε. µε τα στοιχεία του εργοσήµου προς έκδοση. 2. Επί του αντιτύπου αποκόµµατος για τον εργοδότη αναγράφονται κατά την έκδοση του εργοσήµου τα ακόλουθα στοιχεία: α) Ο φορέας έκδοσης του εργοσήµου. β) Ο αρµόδιος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΟΓΑ ή ΙΚΑ). γ) Ο µοναδικός αριθµός του εργοσήµου. δ) Ο ΑΜΚΑ του εργοδότη (µε «κρυµµένο» ένα µέρος του ώστε να µην είναι εµφανής) ε) Τα ονοµαστικά στοιχεία του εργοδότη, όπως αυτά έχουν ταυτοποιηθεί και αναφέρονται στο Αρχείο του ΑΜΚΑ ΕΜΑΕΣ.

5 στ) Το ποσό του εργοσήµου, το οποίο ουσιαστικά αποτελεί και την ονοµαστική αξία του εργοσήµου και κατ επέκταση την αµοιβή του εργαζοµένου. ζ) Με βάση την επιλογή ΦΚΑ και το είδος της παρεχόµενης εργασίας, αναγράφονται στο εργόσηµο οι κρατήσεις για ασφαλιστικές εισφορές της συγκεκριµένης κατηγορίας και η) Η ηµεροµηνία έκδοσης του εργοσήµου. θ) Η ηµεροµηνία λήξης του εργοσήµου. ι) Θέση για αναγραφή ονοµατεπώνυµου. Επί του αντιτύπου αποκόµµατος για τον εργαζόµενο αναγράφονται τα ακόλουθα στοιχεία: α) Όλα τα παραπάνω στοιχεία και β) Προαιρετικά, γραµµωτός κώδικας ο οποίος θα λειτουργήσει βοηθητικά κατά τη στιγµή της εξαργύρωσης του εργοσήµου. Είναι επιθυµητό στην πίσω πλευρά των στελεχών να τυπώνονται οδηγίες σχετικές µε το εργόσηµο, κατόπιν συµφωνίας του παρόχου υπηρεσιών πληρωµής µε τους ασφαλιστικούς φορείς. Προκειµένου να είναι εφικτή η έκδοση εργοσήµου από ετερόρρυθµες, οµόρρυθµες εταιρείες ή νοµικά πρόσωπα, αυτό θα είναι δυνατό, µόνο µε την καταχώρηση του ΑΜΚΑ του εκπροσώπου της εταιρείας. Για το λόγο αυτό, µετά την καταχώρηση του ΑΜΚΑ του εργοδότη, αν το εργόσηµο εκδίδεται για λογαριασµό Ο.Ε. ή Ε.Ε. ή νοµικού προσώπου θα καταχωρείται συµπληρωµατικά ο ΑΦΜ της επιχείρησης. Σε αυτή την περίπτωση, το ΑΦΜ θα αναγράφεται πάνω στο εργόσηµο και θα συµπεριλαµβάνεται στα στοιχεία που οι φορείς έκδοσης θα αποστέλλουν προς την Η ΙΚΑ Α.Ε. 3. Ο Κωδικός Πληρωµής που θα αναγράφεται στο εργόσηµο είναι ένας µοναδικός κωδικός αριθµός που παράγεται από τον φορέα έκδοσης µε χρήση σύγχρονου αλγόριθµου ο οποίος θα προσφέρει ασφάλεια και θα αποκλείει την περίπτωση τυχαίας εύρεσής του. Ο κωδικός αριθµός θα αποτελείται από τα δυνατόν λιγότερα ψηφία προκειµένου να διευκολύνεται η εισαγωγή του σε διάφορα κανάλια/µέσα είσπραξης του αντιτίµου. Τα πρώτα δύο ψηφία θα αποτυπώνουν το φορέα έκδοσης. Στα υπόλοιπα θα περιλαµβάνεται και check-digit για αποφυγή λαθών στη χρήση/πληκτρολόγηση του κωδικού. 4. Ο εργοδότης ως αµοιβή για την παρεχόµενη σε αυτόν εργασία παραδίδει στον εργαζόµενο το εργόσηµο (αντίτυπο για τον εργαζόµενο), αφού συµπληρώσει επί του αντιτύπου που προορίζεται για τον ίδιο τα στοιχεία του εργαζοµένου (ΑΜΚΑ ή ονοµαστικά στοιχεία) και την ηµεροµηνία πληρωµής και ο

6 εργαζόµενος υπογράφει επί του αντιτύπου για τον εργοδότη, επιβεβαιώνοντας την παραλαβή του εργοσήµου. Από τη στιγµή της παράδοσης ως εργόσηµο νοείται το αντίτυπο-απόκοµµα για τον εργαζόµενο. 5. Ο εργαζόµενος απευθύνεται για την εξαργύρωση στον πιστωτικό φορέα που εξέδωσε το εργόσηµο - ή και σε άλλο πιστωτικό φορέα που έχει τη δυνατότητα εξαργύρωσης αυτού - µε τον ΑΜΚΑ του, εντός του χρονικού διαστήµατος ισχύος του εργοσήµου. Ο φορέας εξαργύρωσης ελέγχει µε βάση το µοναδικό αριθµό του εργοσήµου τη γνησιότητα αυτού καθώς και την ισχύ του (µη λήξη, µη είσπραξη, κ.α.) µέσω ηλεκτρονικού µηνύµατος σε πραγµατικό χρόνο το οποίο απευθύνεται στο φορέα έκδοσης του συγκεκριµένου εργοσήµου. Στη συνέχεια, µε χρήση του ΑΜΚΑ του εργαζοµένου, συνδέεται µε τη βάση δεδοµένων του ΑΜΚΑ- ΕΜΑΕΣ και διασταυρώνει ταυτοποιεί τα στοιχεία του εργαζοµένου µε τα στοιχεία του Αρχείου του ΑΜΚΑ-ΕΜΑΕΣ. Μετά την ταυτοποίηση και έλεγχο των παραπάνω στοιχείων, καταβάλλεται στον ενδιαφερόµενο το καθαρό πληρωτέο ποσό και µεταφέρονται σε πίστωση του λογαριασµού του αρµόδιου φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης οι αναλογούσες προεισπραχθείσες ασφαλιστικές εισφορές. Με τη σειρά του ο φορέας έκδοσης, µε ηλεκτρονικό µήνυµα προς το πληροφοριακό σύστηµα της Η ΙΚΑ ΑΕ για το εργόσηµο, καταχωρεί το συγκεκριµένο εργόσηµο ως «εξαργυρωµένο». Κατά την εξαργύρωση, ο φορέας εξαργύρωσης εκδίδει απόδειξη η οποία περιλαµβάνει τα εξής: α) Ο µοναδικός αριθµός του εργοσήµου. β) Ο ΑΜΚΑ και τα ονοµαστικά στοιχεία του εργαζοµένου. γ) Το ποσό του εργοσήµου, το καθαρό πληρωτέο ποσό και το ποσό των ασφαλιστικών εισφορών. δ) Η ηµεροµηνία και ο φορέας εξαργύρωσης. Τα παραπάνω στοιχεία δύναται να εκτυπώνονται εναλλακτικά επί του εξαργυρωµένου εργοσήµου. 6. Στην περίπτωση όπου τόσο ο εργαζόµενος όσο και ο εργοδότης τηρούν τραπεζικό λογαριασµό σε οποιαδήποτε τράπεζα, θα µπορεί να διενεργείται από τον εργοδότη ειδική συναλλαγή «εργοσήµου» όπου ο εργοδότης καταθέτει το συνολικό ποσό αµοιβής του εργαζόµενου και ασφαλιστικών εισφορών στο λογαριασµό του εργαζόµενου. Η ειδική συναλλαγή φροντίζει για τις λειτουργίες που είναι απαραίτητες για τον υπολογισµό των ασφαλιστικών εισφορών προκειµένου στον λογαριασµό του εργαζόµενου να κατατεθεί το καθαρό ποσό πληρωµής (µικτή αµοιβή - ασφαλιστικές εισφορές). Κατά τη διαδικασία έκδοσης ισχύουν όσα αναφέρονται στην παρ. 3. Συµπληρωµατικά, ο εργοδότης συµπληρώνει τον αριθµό λογαριασµού IBAN του εργαζόµενου.

7 Η συναλλαγή θα µπορεί να είναι διαθέσιµη από πολλαπλά κανάλια των φορέων έκδοσης εργοσήµου (π.χ. κατάστηµα, internet, κ.λπ.). Ο φορέας εξαργύρωσης δύναται να είναι διαφορετικός από το φορέα έκδοσης. Σε αυτή την περίπτωση, µε ευθύνη και συντονισµό των συνεργαζοµένων φορέων, εκτελείται διατραπεζική συναλλαγή. Κατά τα άλλα, ισχύουν οι έλεγχοι και διαδικασίες όπως αναφέρονται σε άλλα σηµεία της παρούσας. 7. Για τη διευκόλυνση των συναλλασσοµένων, µπορεί να χρησιµοποιείται ειδική προπληρωµένη ή άλλη τραπεζική κάρτα, µε την ένδειξη «Εργοκάρτα» ή άλλο δηλωτικό αναγνωριστικό, την οποία µπορούν να προµηθεύονται οι εργαζόµενοι από τα συµβεβληµένα τραπεζικά ιδρύµατα τα οποία θα παρέχουν αυτή τη δυνατότητα ή και από τους ΦΚΑ ή και άλλες δηµόσιες υπηρεσίες ή ΚΕΠ, τα οποία για το λόγο αυτό θα έχουν συνεργαστεί µε τα τραπεζικά ιδρύµατα. Η ειδική αυτή κάρτα, θα εκδίδεται από οποιονδήποτε πιστωτικό φορέα και θα έχει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά: α) Θα φέρει το λογότυπο ενός διεθνή οργανισµού πληρωµών (π.χ. Visa, MasterCard). β) Θα δύναται να χρησιµοποιηθεί τόσο εντός Ελλάδος όσο και στο εξωτερικό. γ) Θα δύναται να εκτελεί αναλήψεις σε ΑΤΜ και αγορές σε µηχανήµατα EFT/POS δ) Η κάρτα θα παραδίδεται (µαζί µε το αντίστοιχο PIN της) σε σφραγισµένο φάκελο και θα φέρει chip. ε) Η κάρτα θα µπορεί να διατεθεί και σε εργαζόµενους οι οποίοι δεν διατηρούν τραπεζική σχέση. στ) Κατά την έκδοση της κάρτας θα γίνεται ταυτοποίηση του ΑΜΚΑ και του ονοµατεπώνυµου του κατόχου οπότε σε κάθε συναλλαγή µε την κάρτα αυτή δεν απαιτείται η ταυτοποίηση των στοιχείων αυτών µέσω της Η ΙΚΑ Α.Ε. Κατά τη διαδικασία εξαργύρωσης του εργοσήµου, ο εργαζόµενος δύναται, κάνοντας χρήση της ειδικής κάρτας να απευθύνεται για την εξαργύρωση του εργοσήµου είτε σε Αυτόµατες Ταµειολογιστικές Μηχανές (ΑΤΜ) είτε σε Αυτόµατα Μηχανήµατα Πληρωµών (ΑΜΠ) του πιστωτικού φορέα που εξέδωσε το εργόσηµο ή και σε άλλο πιστωτικό φορέα που έχει τη δυνατότητα εξαργύρωσης σε ΑΤΜ ή/και ΑΜΠ. Θα εισάγει την κάρτα στην ειδική υποδοχή και στη συνέχεια θα πληκτρολογεί τον ΑΜΚΑ του ή το pin που του έχει δοθεί και τον µοναδικό αριθµό του εργοσήµου. Στη συνέχεια θα ακολουθούνται οι διαδικασίες όπως περιγράφονται σε άλλο σηµείο του παρόντος κειµένου. Μετά την ολοκλήρωση των βηµάτων της διαδικασίας (έλεγχος, ταυτοποίηση, κ.α.) το καθαρό πληρωτέο ποσό θα πιστώνεται στην κάρτα και οι αναλογούσες ασφαλιστικές εισφορές θα πιστώνονται στον λογαριασµό του αρµόδιου φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης. Με την ολοκλήρωση της

8 συναλλαγής, το ΑΤΜ ή/και το ΑΜΠ θα τυπώνει απόδειξη η οποία θα περιέχει τα στοιχεία όπως περιγράφονται στην παράγραφο 5. Άρθρο 4 ΑΠΟ ΟΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ Μετά την καταβολή από τον εργοδότη του χρηµατικού αντιτίµου που αναλογεί στο εργόσηµο και την έκδοση του εργοσήµου, το συνολικό ποσό πιστώνεται σε εσωτερικό λογαριασµό της εκδότριας τράπεζας, όπου και παραµένει µέχρι να ζητηθεί από τον εργαζόµενο η εξαργύρωση του συγκεκριµένου εργοσήµου. Οι αναλογούσες για τον αρµόδιο ΦΚΑ ασφαλιστικές εισφορές υπολογίζονται κατά την έκδοση του εργοσήµου, σύµφωνα µε τις ισχύουσες κάθε φορά διατάξεις. Κατά την εξαργύρωση του εργοσήµου, το πληρωτέο µετά την αφαίρεση των ασφαλιστικών εισφορών ποσό αποδίδεται στον εργαζόµενο, ενώ οι αναλογούσες ασφαλιστικές εισφορές µεταφέρονται στο τέλος της ηµέρας, στο λογαριασµό που τηρεί ο ΦΚΑ στη διαχειρίστρια τράπεζα. Άρθρο 5 ΑΚΥΡΩΣΗ ΕΠΑΝΕΚ ΟΣΗ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ 1. Το ποσό του εργοσήµου δεν µπορεί να είναι µικρότερο των 5 ευρώ. Ο χρόνος ισχύος του ορίζεται στους τέσσερεις (4) µήνες από την ηµεροµηνία έκδοσής του. Μετά τη λήξη της περιόδου αυτής το εργόσηµο δε µπορεί να εξαργυρωθεί από τον εργαζόµενο. Εργόσηµο που δεν έχει χρησιµοποιηθεί από τον εργοδότη µπορεί να ακυρωθεί εντός τριών (3) µηνών από την ηµεροµηνία έκδοσής του. 2. Μετά τη λήξη ισχύος του, το εργόσηµο ακυρώνεται αυτοµάτως από το φορέα έκδοσης και δεν µπορεί να χρησιµοποιηθεί από τον εργοδότη για πληρωµή ή να εξαργυρωθεί από τον εργαζόµενο. Στην περίπτωση αυτή η χρηµατική αξία του εργοσήµου πιστώνεται από το φορέα έκδοσης στο φορέα κοινωνικής ασφάλισης που αναγράφεται στο εργόσηµο. Εργόσηµο που δεν έχει χρησιµοποιηθεί από τον εργοδότη µπορεί να ακυρωθεί και να επιστραφεί το ποσό του στον εργοδότη µόνο και σε σηµεία στα οποία είναι εφικτή η επιβεβαίωση της ταυτότητας του (όχι µέσω Αυτόµατων Μηχανηµάτων Πληρωµών (ΑΜΠ), ΑΤΜ, κ.λπ.). Η επιστροφή γίνεται αποκλειστικά από το φορέα έκδοσης, εντός του προβλεπόµενου χρόνου ακύρωσης και υπό την προϋπόθεση ότι θα προσκοµιστούν στο

9 φορέα έκδοσης και τα δύο αντίτυπα αποκόµµατα του εργοσήµου (αντίτυπο για τον εργοδότη και τον εργαζόµενο). 3. Σε περίπτωση απώλειας ή καταστροφής εργοσήµου που δεν έχει εξαργυρωθεί, µόνο ο εργοδότης έχει δικαίωµα να ζητήσει την επανέκδοση του εργοσήµου υποβάλλοντας σχετικό αίτηµα στον φορέα έκδοσης καθώς και επίσηµη δήλωση απώλειας. Το επανεκδοθέν εργόσηµο θα είναι ταυτάριθµο όσον αφορά στον κωδικό αριθµό πληρωµής µε το κατεστραµµένο/απολεσθέν ενώ θα φέρει την ένδειξη «εκδίδεται σε αντικατάσταση κατεστραµµένου / απολεσθέντος εργοσήµου». Άρθρο 6 ΤΗΡΗΣΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΕΡΓΟΣΗΜΟΥ 1. Στην Η ΙΚΑ Α.Ε θα αναπτυχθεί πληροφοριακό σύστηµα Εργοσήµου, το οποίο θα τηρεί αρχείο Εργοσήµου. Με το σύστηµα αυτό θα γίνονται οι επικοινωνίες των φορέων έκδοσης και εξαργύρωσης, όπως περιγράφονται στην παρούσα, σε πραγµατικό χρόνο (real time). Η Η ΙΚΑ Α.Ε. έχει την ευθύνη ενηµέρωσης των εµπλεκόµενων φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης και οι Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης µπορούν να έχουν πρόσβαση σε όλα τα στοιχεία του πληροφοριακού συστήµατος για το Εργόσηµο σε κάθε φάση της διαδικασίας. Κάνοντας χρήση των δεδοµένων του αρχείου για το Εργόσηµο, η Η ΙΚΑ Α.Ε. υπολογίζει και γνωστοποιεί στους ασφαλιστικούς φορείς τις χρηµατικές απαιτήσεις που δηµιουργούνται από τις κρατήσεις επί της αξίας των εξαργυρωµένων εργοσήµων. Με αυτόν τον τρόπο, οι φορείς επιβεβαιώνουν την ορθότητα των ποσών που έχουν κατατεθεί στους σχετικούς λογαριασµούς πίστωσης από τους συνεργαζόµενους φορείς υπηρεσιών πληρωµής. 2. Οι συνεργαζόµενοι φορείς έκδοσης θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα παροχής ενηµέρωσης µέσω κατάλληλα γραµµογραφηµένων αρχείων προς την Η ΙΚΑ Α.Ε., σχετικά µε τα εργόσηµα που έχουν εκδοθεί καθώς και τα ανείσπρακτα (µη εξαργυρωµένα) εργόσηµα σε τακτά χρονικά σηµεία που θα οριστούν (στο τέλος της ηµέρας). Αντίστοιχα ο φορέας έκδοσης θα στέλνει στην Η ΙΚΑ Α.Ε. κι όλα τα στοιχεία των εκδοθέντων εργοσήµων που έχουν εξαργυρωθεί στη συγκεκριµένη χρονική περίοδο, προκειµένου να καταχωρηθούν τα απαραίτητα στοιχεία στην ασφαλιστική µερίδα του εργοδότη. Η ενηµέρωση αυτή έχει τον χαρακτήρα της επιβεβαίωσης των ηλεκτρονικών µηνυµάτων που ανταλλάσσονται µε την Η ΙΚΑ Α.Ε. σε πραγµατικό χρόνο κατά την διαδικασία έκδοσης και εξαργύρωσης του εργοσήµου. Με τον ίδιο τρόπο, µια φορά την ηµέρα (στο τέλος της ηµέρας), ο φορέας εξαργύρωσης στέλνει στη βάση δεδοµένων για το Εργόσηµο, που τηρείται

10 στην Η ΙΚΑ Α.Ε, όλα τα στοιχεία εξαργύρωσης του εργοσήµου, προκειµένου να καταχωρηθούν τα απαραίτητα στοιχεία στην ασφαλιστική µερίδα του εργαζόµενου. Άρθρο 7 ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΕΣ Κατά την έκδοση και εξαργύρωση του Εργοσήµου οι πάροχοι υπηρεσιών πληρωµής οφείλουν να τηρούν απαρέγκλιτα συγκεκριµένες τεχνικές προδιαγραφές που εξασφαλίζουν την επάρκεια, την εµπιστευτικότητα και την ακεραιότητα των δεδοµένων που διακινούνται. Οι προδιαγραφές αυτές επισυνάπτονται στο Παράρτηµα της παρούσας. Η απόφαση αυτή να δηµοσιευθεί στην Εφηµερίδα της Κυβέρνησης. Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ: 1. Παράρτηµα «Τεχνικές Προδιαγραφές Εργοσήµου» ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: 1. Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης (ΓΓΚΑ) α) Γραφείο Υπουργού β) Γραφείο Γενικού Γραµµατέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων γ) /νση Μηχανογραφικών Εφαρµογών 2. «Η ΙΚΑ Α.Ε.» Λ. Συγγρού & Λαγουµιτζή 40, Ν. Κόσµος 3. Οργανισµός Γεωργικών Ασφαλίσεων Γραφείο ιοικητή 4. Ίδρυµα Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γραφείο ιοικητή

11 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΕΣ ΕΡΓΟΣΗΜΟΥ 1. ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ α/α ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Απαίτηση 1. ΙΑ ΙΚΑΣΙΑ ΕΚ ΟΣΗΣ ΕΡΓΟΣΗΜΟΥ 1.1. Εξακρίβωση στοιχείων εργοδότη ΝΑΙ Κλήση υπηρεσίας (ws_amka_anaz) (αναζήτηση δεδοµένων από Β.. ΑΜΚΑ-ΕΜΑΕΣ) ΝΑΙ 1.2. Συγκέντρωση στοιχείων εργοσήµου ΝΑΙ Υπολογισµός Μοναδικού Αριθµού Εργοσήµου ΝΑΙ Κλήση υπηρεσίας (ws_ergod_ins) (αποθήκευση δεδοµένων στη Β.. της Η ΙΚΑ ΝΑΙ 1.3. Εκτύπωση εργοσήµου ΝΑΙ* 2. ΙΑ ΙΚΑΣΙΑ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΕΡΓΟΣΗΜΟΥ 2.1. Κλήση υπηρεσίας (ws_ergod_cancel) ΝΑΙ 3. ΙΑ ΙΚΑΣΙΑ ΕΠΑΝΕΚ ΟΣΗΣ ΕΡΓΟΣΗΜΟΥ ΝΑΙ 4. ΙΑ ΙΚΑΣΙΑ ΕΞΑΡΓΥΡΩΣΗΣ ΕΡΓΟΣΗΜΟΥ 4.1. Εξακρίβωση στοιχείων ασφαλισµένου ΝΑΙ Κλήση υπηρεσίας (ws_amka_anaz) (αναζήτηση δεδοµένων από Β.. ΑΜΚΑ-ΕΜΑΕΣ) ΝΑΙ Κλήση υπηρεσίας (ws_asfal_ins) (αποθήκευση ΝΑΙ* δεδοµένων στη Β.. της Η ΙΚΑ Εκτύπωση απόδειξης εξαργύρωσης εργοσήµου ΝΑΙ 5. ΧΡΗΣΗ ΕΙ ΙΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ 5.1. Κλήση υπηρεσίας (ws_amka_anaz) (αναζήτηση δεδοµένων από Β.. ΑΜΚΑ-ΕΜΑΕΣ). Κατά την έκδοση της κάρτας 6. ΠΑΡΟΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ 6.1. Αποστολή λοιπών πληροφοριακών στοιχείων επιβεβαίωσης (σχετικά µε την έκδοση και την εξαργύρωση εργοσήµου) στην Η ΙΚΑ σε ηµερήσια βάση. ΝΑΙ ΝΑΙ Απάντηση Παρόχου * εν αποτελεί απαίτηση σε όλες τις περιπτώσεις. Οι περιπτώσεις στις οποίες θα γίνεται εκτύπωση θα συµφωνηθούν µετά από συνεννόηση των παρόχων υπηρεσιών πληρωµής µε τους ΦΚΑ.

12 2. WEBSERVICES Για τη διαχείριση και επιστασία των ενεργειών που σχετίζονται µε την εφαρµογή του µέτρου του «εργόσηµου» θα συνταχθούν τέσσερα (4) Web Services. Τα δεδοµένα που διακινούνται από και προς τα Web Services θεωρούνται αυστηρώς προσωπικά και η ακεραιότητα τους διασφαλίζεται απόλυτα µε την χρήση SSL για κάθε επικοινωνία. Η διαπίστευση των χρηστών ελέγχεται µε χρήση κωδικού πρόσβασης. Για την δε µείωση του footprint των διεργασιών το µέγεθος της διακινούµενης πληροφορίας έχει συρρικνωθεί χωρίς ζηµία της ακρίβειας / ευχρηστίας. Τα σχετικά Web Services είναι τα εξής : WS Αναζήτησης προσώπων στο αρχείο Μητρώου ΑΜΚΑ- ΕΜΑΕS. WS Έκδοσης Εργοσήµου (απαιτείται µη-τετριµµένη εισαγωγή στοιχείων). WS Ακύρωσης Απόδοσης Εργοσήµου (απαιτείται µη-τετριµµένη εισαγωγή στοιχείων). WS Εξαργύρωσης Εργοσήµου (απαιτείται µη-τετριµµένη εισαγωγή στοιχείων). Ακολουθούν λεπτοµερείς περιγραφές των διαδραστικών υπηρεσιών των Web Services και απαρίθµηση των ορισµάτων εισόδου / εξόδου. Κατά την κλήση της κυρίας συνάρτησης του Web Service τα ορίσµατα δεν υποβάλλονται ανεξάρτητα το ένα από το άλλο αλλά συγκολληµένα σε µια συµβολοσειρά µε τον χαρακτήρα. ΕΡΓΟ ΟΤΗΣ - ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ 1) WS_ΑΜΚΑ_ANAZ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ ΕΙΣΟ ΟΥ : (ΑΜΚΑ, ΕΠΩΝΥΜΟ -2 πρώτοι χαρακτήρες- ) ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ ΕΞΟ ΟΥ : (ΕΠΩΝΥΜΟ, ΟΝΟΜΑ, ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ (1 ος χαρακτήρας), ΜΗΝΥΜΑ - ένα από το κάτωθι σύνολο «ΜΗΝΥΜΑΤΑ»-) ΜΗΝΥΜΑΤΑ 0 ΥΠΑΡΚΤΟΣ 1 ΛΑΘΟΣ ΑΜΚΑ 2 ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ

13 ΜΟΡΦΟΠΟΙΗΣΗ ΟΡΙΣΜΑΤΩΝ WEB SERVICE : WS_ΑΜΚΑ_ΑΝΑΖ ΑΜΚΑ 11 χαρακτ. ΕΠΩΝΥΜΟ (εισόδου) 2 «ΟΝΟΜΑ 20 «ΕΠΩΝΥΜΟ 50 «ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ 1 «ΜΗΝΥΜΑ (κωδικός) 1 «ΕΚ ΟΣΗ ΕΡΓΟΣΗΜΟΥ 2) WS_ERGOD_INS ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ ΕΙΣΟ ΟΥ : (ΑΜΚΑ, AΦΜ, (εργοδότου προαιρετικό) ΑΦΜ, (εταιρείας προαιρετικό) ΟΝΟΜΑ (εργοδότου 2 πρώτοι χαρακτήρες), ΕΠΩΝΥΜΟ (εργοδότου 2 πρώτοι χαρακτήρες), ΙΒΑΝ, (προαιρετικό) ΦΟΡΕΑΣ ΕΚ ΟΣΗΣ ΕΡΓΟΣΗΜΟΥ -ΙΚΑ/ΟΓΑ-, ΜΟΝΑ ΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΡΓΟΣΗΜΟΥ, ΗΜ/ΝΙΑ ΕΚ ΟΣΗΣ, ΗΜ/ΝΙΑ ΛΗΞΗΣ, ΗΜ/ΝΙΑ ΕΞΑΡΓΥΡΩΣΗΣ, ΕΙ ΟΣ ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ προαιρετικό -, ΠΟΣΟ ΕΡΓΟΣΗΜΟΥ, ΗΜ/ΝΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗΣ) ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ ΕΞΟ ΟΥ : ( ΜΗΝΥΜΑ ένα από το κάτωθι σύνολο «ΜΗΝΥΜΑΤΑ»-) ΜΗΝΥΜΑΤΑ 0 ΣΩΣΤΗ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ 1 ΕΧΕΙ Η Η ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΗΜΟΥ ΜΟΡΦΟΠΟΙΗΣΗ ΟΡΙΣΜΑΤΩΝ WEB SERVICE : WS_ERGOD_INS ΑΜΚΑ (εργοδότου) 11 χαρακτ. ΑΦΜ (εργοδότου εταιρείας) 9 «ΟΝΟΜΑ 2 «

14 ΕΠΩΝΥΜΟ 2 «ΙΒΑΝ 27 «ΦΟΡΕΑΣ ΕΚ ΟΣΗΣ ΕΡΓΟΣΗΜΟΥ 3 χαρακτ. (IKA / ΟΓΑ) ΜΟΝΑ ΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΡΓΟΣΗΜΟΥ 11 «ΗΜ/ΝΙΑ ΕΚ ΟΣΗΣ ΗΜ/ΝΙΑ ΛΗΞΗΣ ΗΜ/ΝΙΑ ΕΞΑΡΓΥΡΩΣΗΣ ΕΙ ΟΣ ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 2 χαρακτ. Κωδικ. ΠΟΣΟ ΕΡΓΟΣΗΜΟΥ 9999,99 ΗΜ/ΝΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗΣ ΜΗΝΥΜΑ 1 χαρακτ. ΑΚΥΡΩΣΗ ΕΡΓΟΣΗΜΟΥ 3) WS_ERGOD_CANCEL ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ ΕΙΣΟ ΟΥ : (ΑΜΚΑ, AΦΜ, (προαιρετικό) ΑΦΜ, (εταιρείας προαιρετικό) ΟΝΟΜΑ (εργοδότου 2 πρώτοι χαρακτήρες), ΕΠΩΝΥΜΟ (εργοδότου 2 πρώτοι χαρακτήρες), ΙΒΑΝ, (προαιρετικό) ΦΟΡΕΑΣ ΕΚ ΟΣΗΣ ΕΡΓΟΣΗΜΟΥ -ΙΚΑ/ΟΓΑ-, ΜΟΝΑ ΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΡΓΟΣΗΜΟΥ, ΗΜ/ΝΙΑ ΕΚ ΟΣΗΣ, ΗΜ/ΝΙΑ ΛΗΞΗΣ, ΗΜ/ΝΙΑ ΑΚΥΡΩΣΗΣ) ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ ΕΞΟ ΟΥ : ( ΜΗΝΥΜΑ ένα από το κάτωθι σύνολο «ΜΗΝΥΜΑΤΑ»-) ΜΗΝΥΜΑΤΑ 0 ΑΚΥΡΩΣΗ 1 Α ΥΝΑΜΙΑ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΕΡΓΟΣΗΜΟΥ ΜΟΡΦΟΠΟΙΗΣΗ ΟΡΙΣΜΑΤΩΝ WEB SERVICE : WS_ERGOD_CANCEL ΑΜΚΑ (εργοδότου) 11 χαρακτ. ΑΦΜ (εργοδότου εταιρείας) 9 «ΟΝΟΜΑ 2 «ΕΠΩΝΥΜΟ 2 «

15 ΙΒΑΝ 27 «ΦΟΡΕΑΣ ΕΚ ΟΣΗΣ ΕΡΓΟΣΗΜΟΥ 3 χαρακτ. (IKA / ΟΓΑ) ΜΟΝΑ ΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΡΓΟΣΗΜΟΥ 11 «ΗΜ/ΝΙΑ ΕΚ ΟΣΗΣ ΗΜ/ΝΙΑ ΛΗΞΗΣ ΗΜ/ΝΙΑ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΜΗΝΥΜΑ 1 χαρακτ. ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΣ - ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ 1) WS_ΑΜΚΑ_ANAZ (Όπως ορίστηκε για τον εργοδότη) ΕΞΑΡΓΥΡΩΣΗ ΕΡΓΟΣΗΜΟΥ 2) WS_ASFAL_INS ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ ΕΙΣΟ ΟΥ : (ΑΜΚΑ, (εργοδότου) ΑΦΜ, (εργοδότου προαιρετικό) ΟΝΟΜΑ (εργοδότου 2 πρώτοι χαρακτήρες), ΕΠΩΝΥΜΟ (εργοδότου 2 πρώτοι χαρακτήρες), ΙΒΑΝ, (προαιρετικό) ΦΟΡΕΑΣ ΕΚ ΟΣΗΣ ΕΡΓΟΣΗΜΟΥ -ΙΚΑ/ΟΓΑ-, ΦΟΡΕΑΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ, ΜΟΝΑ ΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΡΓΟΣΗΜΟΥ, ΗΜ/ΝΙΑ ΕΚ ΟΣΗΣ, ΑΜΚΑ, (ασφαλισµένου) ΑΦΜ, (ασφαλισµένου προαιρετικό) ΟΝΟΜΑ (ασφαλισµένου 2 πρώτοι χαρακτήρες), ΕΠΩΝΥΜΟ (ασφαλισµένου 2 πρώτοι χαρακτήρες), ΕΙ ΟΣ ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (προαιρετικό), ΠΟΣΟ ΕΡΓΟΣΗΜΟΥ, ΚΑΘΑΡΟ ΠΛΗΡΩΤΕΟ, ΠΟΣΟ ΑΣΦΑΛ. ΕΙΣΦΟΡΩΝ, ΗΜ/ΝΙΑ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ) ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ ΕΞΟ ΟΥ : ( ΜΗΝΥΜΑ ένα από το κάτωθι σύνολο «ΜΗΝΥΜΑΤΑ»-) ΜΗΝΥΜΑΤΑ 0 ΣΩΣΤΗ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ 1 Α ΥΝΑΜΙΑ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΡΓΟΣΗΜΟΥ 2 ΕΧΕΙ Η Η ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΗΜΟΥ

16 ΜΟΡΦΟΠΟΙΗΣΗ ΟΡΙΣΜΑΤΩΝ WEB SERVICE : WS_ASFAL_INS ΑΜΚΑ (εργοδότου - ασφαλισµένου) 11 χαρακτ. ΑΦΜ (εργοδότου - ασφαλισµένου) 9 «ΟΝΟΜΑ (εργοδότου - ασφαλισµένου) 2 «ΕΠΩΝΥΜΟ (εργοδότου - ασφαλισµένου) 2 «ΙΒΑΝ 27 «ΦΟΡΕΑΣ ΕΚ ΟΣΗΣ ΕΡΓΟΣΗΜΟΥ ΦΟΡΕΑΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ 5 «ΜΟΝΑ ΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΡΓΟΣΗΜΟΥ 11 «3 χαρακτ. (IKA / ΟΓΑ) ΗΜ/ΝΙΑ ΕΚ ΟΣΗΣ ΕΙ ΟΣ ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 2 χαρακτ. Κωδικ. ΠΟΣΟ ΕΡΓΟΣΗΜΟΥ 9999,99 ΚΑΘΑΡΟ ΠΛΗΡΩΤΕΟ ΠΟΣΟ ΑΣΦΑΛ. ΕΙΣΦΟΡΩΝ 99,99 ΗΜ/ΝΙΑ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΜΗΝΥΜΑ 1 χαρακτ. 3. ΜΟΝΑ ΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΡΓΟΣΗΜΟΥ Κατά την έκδοση εργοσήµου χρησιµοποιείται ειδικός αλγόριθµος δηµιουργίας Μοναδικού Αριθµού Εργοσήµου ΜΑΕ (ή κωδικός πληρωµής) µε υπολογισµό αντικώδικα (σύνολο χαρακτήρων 11). 4. ΜΟΡΦΟΠΟΙΗΣΗ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ Ηµεροµηνίες: [τύπος DATE] εµφάνιση [ΗΗ/ΜΜ/ΕΕΕΕ] Αλφαβητικά στοιχεία [τύπος VARCHAR2-string] εµφάνιση [ΑΒΓ ΕΖΗΘ..] ΕΠΩΝΥΜΟ τυπώνονται 20 χαρακτήρες ΟΝΟΜΑ 15 >> ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ 1 >> ΑΜΚΑ ******* >> ΜΑΕ >> ΠΟΣΑ 99999,99 8 >>

6. Η καταβολή της αμοιβής των περιστασιακά απασχολουμένων που προβλέπονται στο Ν.3863/2010, γίνεται με τους παρακάτω τρόπους:

6. Η καταβολή της αμοιβής των περιστασιακά απασχολουμένων που προβλέπονται στο Ν.3863/2010, γίνεται με τους παρακάτω τρόπους: Υπεγράφη η υπουργική απόφαση για το «Εργόσημο» Υπεγράφη η υπουργική απόφαση για το «Εργόσημο» Η απόφαση έχει ώς εξής : Για την αμοιβή και παρακράτηση εισφορών των προσώπων που ορίζονται στο Ν.3863/2010

Διαβάστε περισσότερα

Υπ. Εργασίας Αρ. Πρωτ /343/Φ10034/

Υπ. Εργασίας Αρ. Πρωτ /343/Φ10034/ Υπ. Εργασίας Αρ. Πρωτ. 14913/343/Φ10034/27.06.2011 Υπ. Εργασίας Αρ. Πρωτ. 14913/343/Φ10034/27.06.2011 Προδιαγραφές του Εργοσήμου. ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΟΙΝ. ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣΔ/ΝΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΕΣ ΕΡΓΟΣΗΜΟΥ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΕΣ ΕΡΓΟΣΗΜΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΕΣ ΕΡΓΟΣΗΜΟΥ 1. ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ α/α ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Απαίτηση 1. ΙΑ ΙΚΑΣΙΑ ΕΚ ΟΣΗΣ ΕΡΓΟΣΗΜΟΥ 1.1. Εξακρίβωση στοιχείων εργοδότη 1.1.1. Κλήση υπηρεσίας (ws_amka_anaz) (αναζήτηση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ 21957 ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 1586 1 Ιουλίου 2011 ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Αριθμ. 14913/343/Φ10034 Προδιαγραφές του Εργοσήμου. Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ : Αμοιβή και παρακράτηση εισφορών περιστασιακά απασχολούμενων με την διαδικασία έκδοσης και εξαργύρωσης ειδικής επιταγής: «Εργόσημο».

ΘΕΜΑ : Αμοιβή και παρακράτηση εισφορών περιστασιακά απασχολούμενων με την διαδικασία έκδοσης και εξαργύρωσης ειδικής επιταγής: «Εργόσημο». ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ Δ Ι Ο Ι Κ Η Σ Η ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ - ΕΣΟΔΩΝ Ταχ. Διεύθυνση : Αγ.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΟΣΗΜΟ ΟΓΑ. ΠΡΟΣΟΧΗ: Η αμοιβή με εργόσημο - αντί χρηματικού ποσού - του εργάτη γης είναι υποχρεωτική.

ΕΡΓΟΣΗΜΟ ΟΓΑ. ΠΡΟΣΟΧΗ: Η αμοιβή με εργόσημο - αντί χρηματικού ποσού - του εργάτη γης είναι υποχρεωτική. ΕΡΓΟΣΗΜΟ ΟΓΑ Το ΕΡΓΟΣΗΜΟ είναι ο νέος τρόπος αμοιβής των εργατών γης και καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών τους. Ο εργοδότης κτηματίας, αντί για χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί στην αμοιβή για την παρεχόμενη

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ (ΟΓΑ) ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΡΙΘ. 9/2011

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ (ΟΓΑ) ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΡΙΘ. 9/2011 ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ (ΟΓΑ) ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΡΙΘ. 9/2011 Εφαρμογή Εργοσήμου, Διαδικασία έκδοσης εξαργύρωσης Ασφάλιση στον ΟΓΑ των αυτοτελώς απασχολουμένων εργατών γης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2011 2 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα 28/4/2009. Αριθµ. Πρωτ. Α02/1102 Ι Ο Ι Κ Η Σ Η ΓΕΝ. /ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ - ΕΣΟ ΩΝ ΤΜΗΜΑΤΑ : ΜΗΤΡΩΟΥ & ΒΑΡΕΩΝ

Αθήνα 28/4/2009. Αριθµ. Πρωτ. Α02/1102 Ι Ο Ι Κ Η Σ Η ΓΕΝ. /ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ - ΕΣΟ ΩΝ ΤΜΗΜΑΤΑ : ΜΗΤΡΩΟΥ & ΒΑΡΕΩΝ Αθήνα 28/4/2009 Αριθµ. Πρωτ. Α02/1102 Ι Ο Ι Κ Η Σ Η ΓΕΝ. /ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ - ΕΣΟ ΩΝ ΤΜΗΜΑΤΑ : ΜΗΤΡΩΟΥ & ΒΑΡΕΩΝ ΕΠ/ΤΩΝ Ταχ. ιεύθυνση : Αγ. Κων/νου 8 10241 ΑΘΗΝΑ Πληροφορίες :. Παπαθανασίου

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ (ΟΓΑ) ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΡΙΘ. 9/2011

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ (ΟΓΑ) ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΡΙΘ. 9/2011 ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ (ΟΓΑ) ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΡΙΘ. 9/2011 Εφαρµογή Εργοσήµου, ιαδικασία έκδοσης εξαργύρωσης Ασφάλιση στον ΟΓΑ των αυτοτελώς απασχολουµένων εργατών γης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2011 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ Έκδοση ηλεκτρονικού παραβόλου e-παράβολο έκδοση v3.0 (07-02-2018) ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ II 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 3 2. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ : «Αποδεικτικό ενημερότητας ή πληροφόρηση για τη φορολογική ενημερότητα φυσικών ή μη φυσικών προσώπων ηλεκτρονικά μέσω διαδικτύου».

ΘΕΜΑ : «Αποδεικτικό ενημερότητας ή πληροφόρηση για τη φορολογική ενημερότητα φυσικών ή μη φυσικών προσώπων ηλεκτρονικά μέσω διαδικτύου». ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Α. Γ.Γ.Π.Σ. ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΚΕ.Π.Υ.Ο 30η Δ/ΝΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ Η/Υ ΤΜΗΜΑ Β Ταχ. Δ/νση : Χανδρή 1 & Θεσσαλονίκης Ταχ. Κωδ. : 18346 Μοσχάτο Τηλέφωνο : 210 4802251, 4802253

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ & ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΗΜΟΣΙΩΝ. ΘΕΜΑ: «Βεβαίωση οφειλής άρθρου 12 ν. 4174/2013 (Α 170)».

ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ & ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΗΜΟΣΙΩΝ. ΘΕΜΑ: «Βεβαίωση οφειλής άρθρου 12 ν. 4174/2013 (Α 170)». Αθήνα, 27 εκεµβρίου 2013 (ΦΕΚ Β' 3398/31-12-2013) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟ ΩΝ ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ & ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟ ΩΝ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ. Αθήνα 4-12 - 2014. Αρ. Πρωτ.: 33520

ΓΕΝΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ. Αθήνα 4-12 - 2014. Αρ. Πρωτ.: 33520 ΓΕΝΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ Αθήνα 4-12 - 2014 Αρ. Πρωτ.: 33520 ΙΟΙΚΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΑΡΟΧΩΝ ΟΠΑ Τµήµα Παροχών Πληρ:Ηλιοπούλου Βαρβάρα Τηλ:2108809690 Ταχ. /νση: Ηπείρου 38

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛ /05/ Αποδεικτικό ενημερότητας...

ΠΟΛ /05/ Αποδεικτικό ενημερότητας... Πίνακας περιεχομένων ΘΕΜΑ: Αποδεικτικό ενημερότητας ή πληροφόρηση για τη φορολογική ενημερότητα φυσικών ή μη φυσικών προσώπων ηλεκτρονικά μέσω διαδικτύου Άρθρο 1: Πιστοποίηση Φορέων, Υπηρεσιών ή Προσώπων

Διαβάστε περισσότερα

Ι. ΠΡΟ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΕΡΓΟΣΗΜΟΥ

Ι. ΠΡΟ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΕΡΓΟΣΗΜΟΥ Το εργόσημο είναι ο νέος τρόπος πληρωμής των εργατών γής που ταυτόχρονα τους παρέχει και την ασφαλιστική τους εισφορά.είναι υπορχεωτικό για όλες τις εργασίες γης και παρακάτω σας παραθέτουμε την εγκύκλιο

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ & ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ & ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ & ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ Έκδοση ηλεκτρονικού παραβόλου e-παράβολο ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Διαβάστε περισσότερα

Β/7/35889/2582/

Β/7/35889/2582/ Αριθμ. Β/7/35889/2582/16.10.2014 Προϋποθέσεις και διαδικασία συμψηφισμού επιστροφών Φόρου Προστιθέμενης Αξίας και Φόρου Εισοδήματος με οφειλές στους Οργανισμούς Κοινωνικής Ασφάλισης. Αρ. Φύλλου 2795 17

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: ΒΕ564691ΩΔ-Ε60 ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 4 / 2013 1. ΙΑ ΙΚΑΣΙΑ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ. Νέο έντυπο ΑΤΕ (Κ.Μ.Π) 697

ΑΔΑ: ΒΕ564691ΩΔ-Ε60 ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 4 / 2013 1. ΙΑ ΙΚΑΣΙΑ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ. Νέο έντυπο ΑΤΕ (Κ.Μ.Π) 697 ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 30-4-2013 ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΙΟΙΚΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΛΑ ΟΙ: ΙΓ ΚΥΡΙΑΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & Γ ΥΓΕΙΑΣ Ταχ. ιεύθ.: Πατησίων 30-10170 ΑΘΗΝΑ Τηλ. Κέντρο:2131519100

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛ.1163/ Όροι και διαδικασία είσπραξης επιστροφής για την εφαρµογή του ηλεκτρονικού παράβολου»

ΠΟΛ.1163/ Όροι και διαδικασία είσπραξης επιστροφής για την εφαρµογή του ηλεκτρονικού παράβολου» ΠΟΛ.1163/3.7.2013 Όροι και διαδικασία είσπραξης επιστροφής για την εφαρµογή του ηλεκτρονικού παράβολου» ΠΟΛ 1163/2013 (ΦΕΚ Β' 1675/08-07-2013) Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Έχοντας υπόψη: 1. Τις διατάξεις της

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ. Έκδοση ηλεκτρονικού παραβόλου.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ. Έκδοση ηλεκτρονικού παραβόλου. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ Έκδοση ηλεκτρονικού παραβόλου e-παράβολο ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 3 2. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ E-ΠΑΡΑΒΟΛΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «Ένταξη οφειλετών του Ο.Γ.Α. στο Μητρώο Οφειλετών Κ.Ε.Α.Ο.»

ΘΕΜΑ: «Ένταξη οφειλετών του Ο.Γ.Α. στο Μητρώο Οφειλετών Κ.Ε.Α.Ο.» ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ Βαθμός Ασφαλείας Αθήνα, 8/4/2014 ΓΕΝΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ Αρ. Πρωτ.

Διαβάστε περισσότερα

e-παράβολο Συχνές ερωτήσεις απαντήσεις για το e-παράβολο Έκδοση 2.2 ( )

e-παράβολο Συχνές ερωτήσεις απαντήσεις για το e-παράβολο Έκδοση 2.2 ( ) ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ e-παράβολο Συχνές ερωτήσεις απαντήσεις για το e-παράβολο Έκδοση 2.2 (09-05-2018) 1. Τι είναι το Ηλεκτρονικό Παράβολο (e-παράβολο); Το e-παράβολο

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ & ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΙΣΠΡΑΞΕΩΝ ΤΜΗΜΑ Α Τηλ.: 210, 3635480 FAX :

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ. Άρθρο 1 Πιστοποίηση Φορέων, Υπηρεσιών και Προσώπων

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ. Άρθρο 1 Πιστοποίηση Φορέων, Υπηρεσιών και Προσώπων ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Αριθ. Φ11321/12490/878 Παροχή τηλεοµοιοτυπίας προς πιστοποιηµένους στο ΙΚΑ φορείς, υπηρεσίες και πρόσωπα, για βεβαίωση ασφαλιστικής ενηµερότητας συναλλασσόµενου µε αυτούς. Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Προς : Π.. Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Προς : Π.. Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Ι. ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟ ΩΝ ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ & ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟ ΩΝ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΙΣΠΡΑΞΕΩΝ ΤΜΗΜΑΤΑ Α, Ταχ. /νση : Πανεπιστηµίου

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ : «Χορήγηση Αποδεικτικών Ασφαλιστικής Ενηµερότητας Ι.Κ.Α.- Ε.Τ.Α.Μ. µέσω ιαδικτύου»

ΘΕΜΑ : «Χορήγηση Αποδεικτικών Ασφαλιστικής Ενηµερότητας Ι.Κ.Α.- Ε.Τ.Α.Μ. µέσω ιαδικτύου» Αθήνα 15/12/2011 Αριθ. Πρωτ.:Φ.11321/25754/1695 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ /ΝΣΗ ΚΥΡΙΑΣ ΑΣΦ/ΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝ.ΕΓΓΡΑΦΟ : Αριθµ. Πρωτ.: Γ99/1/161/23/11/2005. ΘΕΜΑ : «Καταβολή ωροσήµου Χριστουγέννων 2005 σε εργατοτεχνίτες οικοδόµους»

ΓΕΝ.ΕΓΓΡΑΦΟ : Αριθµ. Πρωτ.: Γ99/1/161/23/11/2005. ΘΕΜΑ : «Καταβολή ωροσήµου Χριστουγέννων 2005 σε εργατοτεχνίτες οικοδόµους» /ΝΣΕΙΣ : ΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΣΟ ΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΓΕΝ.ΕΓΓΡΑΦΟ : Αριθµ. Πρωτ.: Γ99/1/161/23/11/2005 ΘΕΜΑ : «Καταβολή ωροσήµου Χριστουγέννων 2005 σε εργατοτεχνίτες οικοδόµους»

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΙΝΗ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ. ιοικητικής Μεταρρύθµισης & Ηλεκτρονικής ιακυβέρνησης και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

ΚΟΙΝΗ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ. ιοικητικής Μεταρρύθµισης & Ηλεκτρονικής ιακυβέρνησης και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης 1 ΑΔΑ: Β499Χ-8Τ9 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΙΑ ΙΚΑΣΙΩΝ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΠΛΟΥΣΤΕΥΣΗΣ ΙΑ ΙΚΑΣΙΩΝ & ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑΣ TMHMA

Διαβάστε περισσότερα

Κ Ο Ι Ν Η Α Π Ο Φ Α Σ Η Ο Ι Υ Π Ο Υ Ρ Γ Ο Ι. ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ και ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Κ Ο Ι Ν Η Α Π Ο Φ Α Σ Η Ο Ι Υ Π Ο Υ Ρ Γ Ο Ι. ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ και ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Η Δ Η Μ Ο Κ Ρ Α Τ Ι Α 1.ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΕΝΤΡΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόµενο και διαδικασία δηµιουργίας και τήρησης Μητρώου νπδδ των δήµων και των περιφερειών

Περιεχόµενο και διαδικασία δηµιουργίας και τήρησης Μητρώου νπδδ των δήµων και των περιφερειών Ελληνική ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 12.5.2015 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ Αρ.Πρωτ. 16457 ΓΕΝ. /ΝΣΗ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟ ΙΟΙΚΗΣΗΣ /ΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα 26/11/2008. ΠΡΟΣ: Όλα τα Υποκαταστήµατα & Παραρτήµατα Ι.Κ.Α. Ε.Τ.Α.Μ. (Τµ. Εσόδων)

Αθήνα 26/11/2008. ΠΡΟΣ: Όλα τα Υποκαταστήµατα & Παραρτήµατα Ι.Κ.Α. Ε.Τ.Α.Μ. (Τµ. Εσόδων) Αθήνα 26/11/2008 Αριθµ. Πρωτ. Ε40/414 Ι Ο Ι Κ Η Σ Η ΓΕΝ. /ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ - ΕΣΟ ΩΝ ΤΜΗΜΑΤΑ : ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΟΙΝΩΝ ΕΠΙΧ/ΣΕΩΝ : ΕΛΕΓΧΟΥ ΟΙΚΟ /ΚΩΝ ΕΡΓΩΝ Ταχ. ιεύθυνση : Αγ. Κων/νου 8 10241

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ. 1. Τις διατάξεις της παρ. 10 του άρθρου 101 του ν. 4172/2013 (Α' 167).

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ. 1. Τις διατάξεις της παρ. 10 του άρθρου 101 του ν. 4172/2013 (Α' 167). Αριθ. Φ.80000/οικ.25379/312/29.8.2013 Διαδικασία είσπραξης και ηλεκτρονικής διαχείρισης των ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών οφειλών εντός του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) Αριθ. Φ.80000/οικ.25379/312

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα 20 Μαρτίου 2013 ΙΟΙΚΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ /ΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΑΠΛ/ΣΗΣ ΙΑ /ΣΙΩΝ ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ

Αθήνα 20 Μαρτίου 2013 ΙΟΙΚΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ /ΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΑΠΛ/ΣΗΣ ΙΑ /ΣΙΩΝ ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ Βαθµός Ασφαλείας.. Αθήνα 20 Μαρτίου 2013 ΙΟΙΚΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ /ΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΑΠΛ/ΣΗΣ ΙΑ /ΣΙΩΝ Ταχ. /νση : Μενάνδρου 41-43 Ταχ. Κώδικας: 104 37 ΑΘΗΝΑ Πληροφορίες:

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: ΒΙΞΒ4691ΩΓ-5ΣΥ. Αθήνα 21/3/2014. Αριθμ. Πρωτ.: Γ99/1/60 ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ. ΠΡΟΣ: Όλα τα Υποκαταστήματα & Παραρτήματα Ι.Κ.Α.- Ε.Τ.Α.Μ.

ΑΔΑ: ΒΙΞΒ4691ΩΓ-5ΣΥ. Αθήνα 21/3/2014. Αριθμ. Πρωτ.: Γ99/1/60 ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ. ΠΡΟΣ: Όλα τα Υποκαταστήματα & Παραρτήματα Ι.Κ.Α.- Ε.Τ.Α.Μ. Αθήνα 21/3/2014 Δ Ι Ο Ι Κ Η Σ Η ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ - ΕΣΟΔΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ Ταχ. Διεύθυνση : Αγ. Κων/νου 8 102 41 Αθήνα Αριθ. τηλ. : 210 52 15 254 FAX : 210 52 23 228 E

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. 1.Εισαγωγή 5. 1.1 Τι είναι το εργόσημο.5. 1.2 Μορφή εργοσήμου.5. 1.3 Εκδότης του εργοσήμου..5

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. 1.Εισαγωγή 5. 1.1 Τι είναι το εργόσημο.5. 1.2 Μορφή εργοσήμου.5. 1.3 Εκδότης του εργοσήμου..5 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1.Εισαγωγή 5 1.1 Τι είναι το εργόσημο.5 1.2 Μορφή εργοσήμου.5 1.3 Εκδότης του εργοσήμου..5 1.4 Εξαργύρωση του εργοσήμου από τον εργαζόμενο..6 1.5 Κατηγορίες εργαζομένων/ασφαλισμένων με εργόσημο..6

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ «ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΗ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΩΝ» Αρθρο 1. Εννοιολογικοί Προσδιορισμοί

ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ «ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΗ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΩΝ» Αρθρο 1. Εννοιολογικοί Προσδιορισμοί ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ «ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΗ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΩΝ» Αρθρο 1 Εννοιολογικοί Προσδιορισμοί Για τους σκοπούς του παρόντος νόμου νοούνται ως: α) Εγγραφή: η διαδικασία που συνίσταται στη δήλωση βούλησης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ. Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ.

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ. Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1) Είσοδος στην εφαρμογή 2) Δημιουργία Περιόδου Υποβολής 2.α) Ακύρωση Περιόδου Υποβολής 3) Μέθοδος Υποβολής: Συμπλήρωση Φόρμας 3.α) Συμπλήρωση

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμ. οικ.7791/245/φ80321/09 (ΦΕΚ 596 Β/1-4-2009): Καθορισμός διαδικασιών για την απόδοση ΑΜΚΑ από τα ΚΕΠ και τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης.

Αριθμ. οικ.7791/245/φ80321/09 (ΦΕΚ 596 Β/1-4-2009): Καθορισμός διαδικασιών για την απόδοση ΑΜΚΑ από τα ΚΕΠ και τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης. ΑΡΙΘ.: 7791/245/Φ80321/09 Είδος Εγγράφου: ΚΟΙΝΕΣ ΥΠΟΥΡΓΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΦΕΚ: 596Β Αριθμ. οικ.7791/245/φ80321/09 (ΦΕΚ 596 Β/1-4-2009): Καθορισμός διαδικασιών για την απόδοση ΑΜΚΑ από τα ΚΕΠ και τους Φορείς

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Κοινοποίηση διατάξεων του άρθρου 68 του Ν. 4331/2015 που αφορά δυνατότητα ρύθμισης αυτοτελώς των οφειλών του νομικού προσώπου από υπευθύνους.

ΘΕΜΑ: Κοινοποίηση διατάξεων του άρθρου 68 του Ν. 4331/2015 που αφορά δυνατότητα ρύθμισης αυτοτελώς των οφειλών του νομικού προσώπου από υπευθύνους. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ Δ Ι Ο Ι Κ Η Σ Η ΙΚΑ - ΕΤΑΜ Αθήνα, 07/08/2015 ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 36 ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ - ΕΣΟΔΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ: «Τραπεζική αργία βραχείας διάρκειας»

ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ: «Τραπεζική αργία βραχείας διάρκειας» ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ: «Τραπεζική αργία βραχείας διάρκειας» (ΦΕΚ Α 65, 28.6.2015), όπως ισχύει (ΦΕΚ Α 66, 30.6.2015 και ΦΕΚ Α 79, 14.7.2015) Συχνές Ερωτήσεις και Απαντήσεις 15 Ιουλίου 2015 1.

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ : «Καταβολή ωροσήµου Χριστουγέννων 2015 σε εργατοτεχνίτες οικοδόµους»

ΘΕΜΑ : «Καταβολή ωροσήµου Χριστουγέννων 2015 σε εργατοτεχνίτες οικοδόµους» Αθήνα 7/12/2015 Αριθµ. Πρωτ. Γ99/1/136 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ι ΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ Ι Ο Ι Κ Η Σ Η ΓΕΝ. /ΝΣΕΙΣ : ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ : ΟΙΚΟΝΟΜΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ :

Διαβάστε περισσότερα

β) Τις διατάξεις του π.δ. 187/2009 (ΦΕΚ 214/Α') «Διορισμός Υπουργών και Υφυπουργών».

β) Τις διατάξεις του π.δ. 187/2009 (ΦΕΚ 214/Α') «Διορισμός Υπουργών και Υφυπουργών». Α.Υ.Ο. Πολ. 1177/23.08.2011 Υποχρεώσεις υπηρεσιών, νομικών προσώπων και οργανώσεων σύμφωνα με τις παρ. 2 και 8 του άρθρου 82 του Ν. 2238/1994, όπως τροποποιήθηκαν από τις παρ. 2 και 5 του άρθρ. 17 του

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ. e-παράβολο. Διαχείριση από υπαλλήλους Δημόσιου Φορέα.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ. e-παράβολο. Διαχείριση από υπαλλήλους Δημόσιου Φορέα. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ e-παράβολο Διαχείριση από υπαλλήλους Δημόσιου Φορέα Οδηγίες χρήσης Έκδοση 3.3 (07-2-2018) ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ II 1.

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα 8. Άρθρο 10. ιασταυρώσεις και Απόδειξη Συναλλαγών (Παράγραφοι 1-8)

Ενότητα 8. Άρθρο 10. ιασταυρώσεις και Απόδειξη Συναλλαγών (Παράγραφοι 1-8) Ενότητα 8 Άρθρο 10 ιασταυρώσεις και Απόδειξη Συναλλαγών (Παράγραφοι 1-8) ιασταυρώσεις και Απόδειξη Συναλλαγών 1. Ο υπόχρεος απεικόνισης συναλλαγών και τα πρόσωπα της παραγράφου 1 του άρθρου 3 υποβάλλουν

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ALPHA ALERTS Η Τράπεζα προσφέρει στον πελάτη κάτοχο των καρτών που εκδίδει (εφεξής «Κάτοχος») την «Υπηρεσία Alpha alerts», η οποία αποτελεί υπηρεσία αποστολής γραπτών ενηµερωτικών

Διαβάστε περισσότερα

Ν. 4321/2015 (ΦΕΚ 32 Α /21-03-2015)

Ν. 4321/2015 (ΦΕΚ 32 Α /21-03-2015) Ν. 4321/2015 (ΦΕΚ 32 Α /21-03-2015) Άρθρο 28 Ρύθμιση ασφαλιστικών οφειλών 1. Το σύνολο των ασφαλιστικών οφειλών προς Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, πλην ΝΑΤ, οι οποίες κατέστησαν ληξιπρόθεσμες στις 2.3.2015,

Διαβάστε περισσότερα

Είσοδος στην εφαρμογή

Είσοδος στην εφαρμογή Είσοδος στην εφαρμογή Για να πραγματοποιηθεί είσοδος στο σύστημα, ο/η φαρμακοποιός πρέπει να έχει πραγματοποιήσει αρχικά συναλλαγή με το σύστημα πιστοποίησης των στοιχείων του/της και να έχει παραλάβει

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόµενο και διαδικασία δηµιουργίας και τήρησης Μητρώου Επιχειρήσεων των ήµων και των Περιφερειών

Περιεχόµενο και διαδικασία δηµιουργίας και τήρησης Μητρώου Επιχειρήσεων των ήµων και των Περιφερειών Ελληνική ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 12. 5. 2015 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ Αρ.Πρωτ. 16456 ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΓΕΝ. /ΝΣΗ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟ ΙΟΙΚΗΣΗΣ /ΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Τ.Α. ΤΜΗΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

2. Ταμεία Είσπραξης Εσόδων ΙΚΑ 3. Νοσοκομεία ΙΚΑ

2. Ταμεία Είσπραξης Εσόδων ΙΚΑ 3. Νοσοκομεία ΙΚΑ ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ Αθήνα 17/01/11 ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΟΙΚ/ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Δ/ΝΣΗ ΟΙΚ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Αριθ. Πρωτ. ΤΜΗΜΑ ΓΕΝ. ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ Γ32/ 14 Ταχ. Δ/νση: Αγ. Κων/νου 8 10241 - Αθήνα ΠΡΟΣ Πληροφορίες: Ληξουριώτης

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμ. πρωτ.: 44493/933-24/01/ Παροχή πληροφοριών

Αριθμ. πρωτ.: 44493/933-24/01/ Παροχή πληροφοριών Πίνακας περιεχομένων ΘΕΜΑ: Παροχή πληροφοριών Αριθμ. πρωτ.: 44493/933-24/01/2014 - Παροχή πληροφοριών ΘΕΜΑ: Παροχή πληροφοριών ΣΧΕΤ.: Το με ημερ. 22/11/2013 έγγραφο ερώτημα σας, το οποίο περιήλθε στην

Διαβάστε περισσότερα

Εξ. Επείγον. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Αθήνα, 22 εκεµβρίου 2004

Εξ. Επείγον. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Αθήνα, 22 εκεµβρίου 2004 Εξ. Επείγον ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Αθήνα, 22 εκεµβρίου 2004 ΓΕΝ. ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ Αριθ.Πρωτ.1102258/7766-11/0016 /ΝΣΗ 16 η (ΕΙΣΠΡ. ΗΜ. ΕΣΟ ΩΝ) ΠΟΛ.: 1147 ΤΜΗΜΑ: Α ΘΕΜΑ:

Διαβάστε περισσότερα

Απαντήσεις σε πιθανά ερωτήματα ιδιωτών. Για την ενημέρωση των ιδιωτών πελατών μας ακολουθούν απαντήσεις σε πιθανά ερωτήματα.

Απαντήσεις σε πιθανά ερωτήματα ιδιωτών. Για την ενημέρωση των ιδιωτών πελατών μας ακολουθούν απαντήσεις σε πιθανά ερωτήματα. Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου «Τραπεζική αργία βραχείας διάρκειας», (ΦΕΚ: Α 65/28.6.2015, Α 66/30.6.2015, Β 1302/30.6.15, Β 1380/3.7.2015, Β 1391/6.7.2015, Β 1420/8.7.2015, Β 1458/10.7.2015, Β 1460/13.7.2015,

Διαβάστε περισσότερα

α/α ΘΕΜΑ ΙΑ ΙΚΑΣΙΑΣ ΚΩ ΙΚΟΣ ΙΑ ΙΚΑΣΙΑΣ 11. ΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ-ΤΗΡΗΣΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΚΣ-Τ Υ-01

α/α ΘΕΜΑ ΙΑ ΙΚΑΣΙΑΣ ΚΩ ΙΚΟΣ ΙΑ ΙΚΑΣΙΑΣ 11. ΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ-ΤΗΡΗΣΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΚΣ-Τ Υ-01 ΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ & ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΩΝ ΤΜΗΜΑ ΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ Η ιαδικασία θα ελέγχεται περιοδικά ως προς την εφαρµογή της, θα δύναται να αναθεωρηθεί και να υπόκειται σε συνεχή βελτίωση

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ με τίτλο: «Τραπεζική αργία βραχείας διάρκειας» (ΦΕΚ Α 65, 28.6.2015)

ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ με τίτλο: «Τραπεζική αργία βραχείας διάρκειας» (ΦΕΚ Α 65, 28.6.2015) ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ με τίτλο: «Τραπεζική αργία βραχείας διάρκειας» (ΦΕΚ Α 65, 28.6.2015) Συχνές Ερωτήσεις και Απαντήσεις 1.7.2015 Πόσο θα διαρκέσει η τραπεζική αργία; Σύμφωνα με την Πράξη Νομοθετικού

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: ΒΙ09Η-ΣΗΗ. (Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 1036 Β / 2014)

ΑΔΑ: ΒΙ09Η-ΣΗΗ. (Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 1036 Β / 2014) (Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 1036 Β / 2014) ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 25 Απριλίου 2014 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ Α. ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ - ΕΣΠΑ ΓΕΝ.Δ/ΝΣΗ ΔΗΜ. ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ - ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ EΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ - Ειδική Υπηρεσία Θεσμικής Υποστήριξης Ταχ. Δ/νση

Διαβάστε περισσότερα

Έκδοση 5.12.1.0 15/09/2014. Νέα λειτουργικότητα - Βελτιώσεις

Έκδοση 5.12.1.0 15/09/2014. Νέα λειτουργικότητα - Βελτιώσεις Έκδοση 5.12.1.0 15/09/2014 Η έκδοση 5.12.1.0, περιλαμβάνει : Νέα λειτουργικότητα Βελτιώσεις Δήλωση εργοδότη για λήξη σύμβασης ορισμένου χρόνου ή έργου (Ε7) xml αρχείο Δήλωση εργοδότη για λήξη σύμβασης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ & ΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΥΝΑΜΙΚΟΥ & ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Αθήνα, 11 Μαΐου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ΟΠΑΠ Α.Ε.

ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ΟΠΑΠ Α.Ε. ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΗΣ. Οι όροι συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικά Λαχεία ΑΕ και των Πρακτορείων της ΟΠΑΠ ΑΕ, περιγράφονται αναλυτικά στη σχετική σύμβαση συνεργασίας,

Διαβάστε περισσότερα

Υποβολή ON LINE Αιτήσεων Πιστοποιηµένων ιαδικασιών µέσω Τηλεφώνου και ιαδικτύου.

Υποβολή ON LINE Αιτήσεων Πιστοποιηµένων ιαδικασιών µέσω Τηλεφώνου και ιαδικτύου. Υποβολή ON LINE Αιτήσεων Πιστοποιηµένων ιαδικασιών µέσω Τηλεφώνου και ιαδικτύου. /ΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΑΠΛ/ΣΗΣ ΙΑ /ΣΙΩΝ Γ.Ε.: Ε99/19/18-6-2007 ΣΧΕΤΙΚΟ:Το Ε99/4/8-3-07 Γεν. Έγγραφό µας. Σας διαβιβάζουµε την

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ & ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ & ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ & ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ e-παράβολο Διαχείριση από υπαλλήλους Δημόσιου Φορέα ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΠΙΝΑΚΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Επιχειρήσεις Ενεργειακών Υπηρεσιών. Ενεργειακές Υπηρεσίες, Μητρώο και Κώδικας εοντολογίας Επιχειρήσεων Ενεργειακών Υπηρεσιών.

ΘΕΜΑ: Επιχειρήσεις Ενεργειακών Υπηρεσιών. Ενεργειακές Υπηρεσίες, Μητρώο και Κώδικας εοντολογίας Επιχειρήσεων Ενεργειακών Υπηρεσιών. ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ & ΟΡΥΚΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΥΛΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ & ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΠΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟΜΕΙΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ Ε Ε

ΤΟΜΕΙΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ Ε Ε Ε T A A /ΝΣΗ ΤΜΗΜΑ ΤΑΧ. /ΝΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ Κολοκοτρώνη 4 10561, Αθήνα mhxanogr@tsmede.gr ΤΟΜΕΙΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ Ε Ε Τ.Σ.Μ.Ε..Ε.-Τ.Ε.Α.Μ.Ε..Ε.-Τ.Π.Μ.Ε..Ε.-Τ.Υ.Μ.Ε..Ε.

Διαβάστε περισσότερα

α) Τις διατάξεις των άρθρων 35, 36, 37 και 38 του ν. 4172/2013 (ΦΕΚ 167 Α'/23.07.2013).

α) Τις διατάξεις των άρθρων 35, 36, 37 και 38 του ν. 4172/2013 (ΦΕΚ 167 Α'/23.07.2013). ΠΟΛ.1011/2.1.2014 Καθορισµός του τρόπου υποβολής, καθώς και του τύπου και περιεχοµένου της δήλωσης απόδοσης του παρακρατούµενου φόρου στα εισοδήµατα από µερίσµατα, τόκους και δικαιώµατα µε βάση τις διατάξεις

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΕΠΕΙΓΟΝ ΑΔΑ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΛΕΓΧΩΝ ΤΜΗΜΑ Ζ Κ.Φ.Α.Σ. Αναρτητέα στο διαδίκτυο Αθήνα, 21/12/2015

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΟΘΟΝΩΝ ΓΙΑ ΕΚ ΟΣΗ ΤΩΝ ΕΞΟ ΩΝ ΚΗ ΕΙΑΣ τ. ΟΠΑ τ. ΤΥ ΚΥ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΟΘΟΝΩΝ ΓΙΑ ΕΚ ΟΣΗ ΤΩΝ ΕΞΟ ΩΝ ΚΗ ΕΙΑΣ τ. ΟΠΑ τ. ΤΥ ΚΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΟΘΟΝΩΝ ΓΙΑ ΕΚ ΟΣΗ ΤΩΝ ΕΞΟ ΩΝ ΚΗ ΕΙΑΣ τ. ΟΠΑ τ. ΤΥ ΚΥ Η παραλαβή των δικαιολογητικών για την πληρωµή των Εξόδων Κηδείας, θα γίνεται από το φάκελο ΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα 29/10/2009. Αριθµ. Πρωτ. Ε40/450. ΠΡΟΣ: Όλα τα Υποκ/τα & Παρ/τα Ι.Κ.Α. Ε.Τ.Α.Μ.

Αθήνα 29/10/2009. Αριθµ. Πρωτ. Ε40/450. ΠΡΟΣ: Όλα τα Υποκ/τα & Παρ/τα Ι.Κ.Α. Ε.Τ.Α.Μ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ι ΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ Ι Ο Ι Κ Η Σ Η ΓΕΝ. /ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ - ΕΣΟ ΩΝ ΤΜΗΜΑ : ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΟΙΝΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Ταχ. ιεύθυνση

Διαβάστε περισσότερα

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟ ΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟ ΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΟΛ.1214/30.9.2014 Ειδικό καθεστώς καταβολής ΦΠΑ κατά τον χρόνο της είσπραξης σύµφωνα µε το άρθρο 39.β του Κώδικα ΦΠΑ ΠΟΛ 1214/2014 (ΦΕΚ Β' 2601/30-09-2014) Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟ ΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Είσοδος στην εφαρμογή

Είσοδος στην εφαρμογή Είσοδος στην εφαρμογή Για να πραγματοποιηθεί είσοδος στο σύστημα, ο/η ιατρός πρέπει να έχει πραγματοποιήσει αρχικά συναλλαγή με το σύστημα πιστοποίησης των στοιχείων του/της και να έχει παραλάβει μοναδικό

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΔΑ: Β4ΘΞΗ-ΕΜ3 ΦΕΚ: 2462/Β /10-09-2012 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 1. ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ & ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες ΟΑΕ για την επιχορήγηση των επιχειρήσεων του ιδιωτικού τοµέα.

Οδηγίες ΟΑΕ για την επιχορήγηση των επιχειρήσεων του ιδιωτικού τοµέα. Οδηγίες ΟΑΕ για την επιχορήγηση των επιχειρήσεων του ιδιωτικού τοµέα. Σε εφαρµογή των προαναφεροµένων αποφάσεων εκδόθηκε από τον ΟΑΕ η εγκύκλιος 94200/5-8-86, µε την οποία καθορίζονται οι δικαιούχοι και

Διαβάστε περισσότερα

ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ΟΠΑΠ Α.Ε.

ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ΟΠΑΠ Α.Ε. ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΗΣ. Οι όροι συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικά Λαχεία ΑΕ και των πρακτορείων της ΟΠΑΠ ΑΕ, περιγράφονται αναλυτικά στη σχετική σύμβαση συνεργασίας,

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΟΛ.1046/7.2.2014 Τύπος και περιεχόμενο της Οριστικής Δήλωσης Απόδοσης Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών (Φ.Μ.Υ. - Έντυπο Ε7-Φ-01.015), της Οριστικής Δήλωσης Αμοιβών από Ελευθέρια Επαγγέλματα (Εντυπο E20/TAXIS)

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟ ΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟ ΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΟΛ.1046/7.2.2014 Τύπος και περιεχόµενο της Οριστικής ήλωσης Απόδοσης Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών (Φ.Μ.Υ. - Έντυπο Ε7-Φ-01.015), της Οριστικής ήλωσης Αµοιβών από Ελευθέρια Επαγγέλµατα (Εντυπο E20/TAXIS) και

Διαβάστε περισσότερα

3.500 20 8.000 50 15.000 100 30.000 200 4.500 20 11.000 50 22.000 100 44.000 200

3.500 20 8.000 50 15.000 100 30.000 200 4.500 20 11.000 50 22.000 100 44.000 200 ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΣΧΕ ΙΟΥ ΑΝΤΑΜΟΙΒΗΣ ΚΑΡΤΩΝ funpoints 1. Το αναβαθµισµένο σχέδιο funpoints (το «Σχέδιο») τίθεται σε ισχύ από 01/08/13. Στο Σχέδιο, έχουν δυνατότητα συµµετοχής όλοι οι κάτοχοι προσωπικών,

Διαβάστε περισσότερα

α) Τις διατάξεις των άρθρων 35, 36, 37 και 38 του ν. 4172/2013 (ΦΕΚ 167 Α /23.07.2013).

α) Τις διατάξεις των άρθρων 35, 36, 37 και 38 του ν. 4172/2013 (ΦΕΚ 167 Α /23.07.2013). Αριθμ. ΠΟΛ. 1011/2014-ΦΕΚ 8/Β/8.1.2012 Καθορισμός του τρόπου υποβολής, καθώς και του τύπου και περιεχομένου της δήλωσης απόδοσης του παρακρατούμενου φόρου στα εισοδήματα από μερίσματα, τόκους και δικαιώματα

Διαβάστε περισσότερα

1. ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΕΛΕΓΧΟΥ- ΠΡΟΕΓΚΡΙΣΗΣ ΧΡΗΣΗΣ

1. ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΕΛΕΓΧΟΥ- ΠΡΟΕΓΚΡΙΣΗΣ ΧΡΗΣΗΣ 1. ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΕΛΕΓΧΟΥ- ΠΡΟΕΓΚΡΙΣΗΣ ΧΡΗΣΗΣ 1 Υποβολή αίτησης Καταχώρισης Επωνυμίας, Εγγραφής στο οικείο Επιμελητήριο και καταχώρισης στο ΓΕΜΗ Ο Υπόχρεος συμπληρώνει και καταθέτει στο Συμβολαιογράφο αίτηση

Διαβάστε περισσότερα

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΛΟΓΙΣΤΙΚΩΝ-ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΛΟΓΙΣΤΙΚΩΝ-ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΛΟΓΙΣΤΙΚΩΝ-ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Στο σήμερα, την.., μεταξύ των κάτωθι συμβαλλομένων : A)... του., ο οποίος ενεργεί στο παρόν, ως νόμιμος εκπρόσωπος, για

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΑΝΝΙΤΑ GR»

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΑΝΝΙΤΑ GR» ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΑΝΝΙΤΑ GR» Α. Εισαγωγή Η ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ Α.Ε» (με έδρα στo Mαρούσι Αττικής,

Διαβάστε περισσότερα

A I Τ Η Σ Η - ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΗΛΩΣΗ (άρθρο 8 N.1599/19S6)

A I Τ Η Σ Η - ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΗΛΩΣΗ (άρθρο 8 N.1599/19S6) A I Τ Η Σ Η - ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΗΛΩΣΗ (άρθρο 8 N.1599/19S6) Η ακρίβεια των στοιχείων που υποβάλλονται µε αυτή τη δήλωση µπορεί να ελεγχθεί µε βάση το αρχείο άλλων υπηρεσιών (άρθρο 8 παρ. 4 Ν. 1599/1986) Περιγραφή

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Φ Α Σ Η ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

Α Π Ο Φ Α Σ Η ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 3 Ιουνίου 2003 Α.ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Αρ.Πρωτ.: 1051922/552/0015 ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΠΟΛ. : 1084 ΙΕΥΘΥΝΣΗ 15η ΒΙΒΛΙΩΝ & ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΜΗΜΑΤΑ Α - Β Γ Β.ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

Ταχ.Δ/νση : Καρ. Σερβίας 10 Ταχ.Κώδικας : 101 84 ΑΘΗΝΑ Πληροφορίες : Τηλέφωνο : 2104802580, 2104802220, 1, 3, 4 21033375314, 5, 6

Ταχ.Δ/νση : Καρ. Σερβίας 10 Ταχ.Κώδικας : 101 84 ΑΘΗΝΑ Πληροφορίες : Τηλέφωνο : 2104802580, 2104802220, 1, 3, 4 21033375314, 5, 6 ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΩΣ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 24 Φεβρουαρίου 2006 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Αρ.Πρωτ.: 1020820 /389 /ΑΟΟ12 1. ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ (Γ.Γ.Π.Σ.) ΠΟΛ.:1033 Δ/ΝΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ Η ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΑΠΟΦΑΣΗ Η ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 26/3/2019 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & Αρ. πρωτ. Γ.Π./Δ12/οικ. 13737/304 ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΟΙΝ. ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΕΝΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

1. Τις διατάξεις του άρθρου 1 του π.δ. 185/2009 (ΦΕΚ 213 Α') περί ανασύστασης του Υπουργείου Οικονοµικών.

1. Τις διατάξεις του άρθρου 1 του π.δ. 185/2009 (ΦΕΚ 213 Α') περί ανασύστασης του Υπουργείου Οικονοµικών. ΠΟΛ.1039/3.2.2014 Τύπος και περιεχόµενο της βεβαίωσης αποδοχών ή συντάξεων, της βεβαίωσης των αµοιβών από ελευθέρια επαγγέλµατα και της βεβαίωσης των εισοδηµάτων από εµπορικές επιχειρήσεις και υποβολή

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ. Αθήνα, 11 Ιουνίου 2012 ΠΟΛ.: 1148. ΠΡΟΣ: Αποδέκτες Π.Δ.

ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ. Αθήνα, 11 Ιουνίου 2012 ΠΟΛ.: 1148. ΠΡΟΣ: Αποδέκτες Π.Δ. ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΦΕΚ 1837 Β /11-06-2012 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Α. ΓΕΝ. ΓΡΑΜ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΚΕ.Π.Υ.Ο. Δ/ΝΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ Η/Υ (Δ30) ΤΜΗΜΑ: Α Β. ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑΜΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

ΤΑΜΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΑΜΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ & ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΟΙ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ Συνάδελφοι, Αθήνα, 11 Δεκεμβρίου 2014 Το Τ.Υ.Π.Ε.Τ. με απόφαση του Διοικητικού του

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Φ Α Σ Η Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ

Α Π Ο Φ Α Σ Η Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΦΕΚ:8Β /08.01.2014 ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΩΣ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 2 Ιανουαρίου 2014 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ 1. ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΘEMA: «Υποβολή καταστάσεων φορολογικών στοιχείων, για διασταύρωση πληροφοριών». ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ

ΘEMA: «Υποβολή καταστάσεων φορολογικών στοιχείων, για διασταύρωση πληροφοριών». ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ 1. Δ/ΝΣΗ ΒΙΒΛΙΩΝ & ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ (15 η ) ΤΜΗΜΑ Β 2. Δ/ΝΣΗ Φ.Π.Α. (14 η ) ΤΜΗΜΑΤΑ Α - Β Ταχ. Δ/νση : Καρ.

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ANNITAGR»

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ANNITAGR» ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ANNITAGR» Α. Εισαγωγή Η ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ Α.Ε» (με έδρα στo Mαρούσι Αττικής,

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Τροποποίηση λογισµικού των εφαρµογών Μητρώου Ασφαλισµένων-Προσθήκη νέων εφαρµογών.

ΘΕΜΑ: Τροποποίηση λογισµικού των εφαρµογών Μητρώου Ασφαλισµένων-Προσθήκη νέων εφαρµογών. Βαθµός Ασφαλείας ΕΠΕΙΓΟΝ ΙΟΙΚΗΣΗ ΕΡΓΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ Αθήνα 16/1/2009 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΟΜΑ Α ΜΗΤΡΩΟΥ Ταχ. /νση: Πατησίων 12 Αριθµ. Πρωτ. Βαθµός Προτεραιότητας Ταχ. Κώδικας: 106 77 Αθήνα 095/6

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ: ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2016

ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ: ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2016 ΙΚΑΙΩΜΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΤΩΝ Ε ΟΜΕΝΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ Ε ΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΑΠΟ ΤΟ Ι ΡΥΜΑ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ 1. Γενικά Στοιχεία 1.1 Το Ίδρυµα Προώθησης

Διαβάστε περισσότερα

Έσοδα - δαπάνες σύναψης, έκδοσης, εξυπηρέτησης, τακτοποίησης, των δημοσίων δανείων, τίτλων, παραγώγων κ.λπ.

Έσοδα - δαπάνες σύναψης, έκδοσης, εξυπηρέτησης, τακτοποίησης, των δημοσίων δανείων, τίτλων, παραγώγων κ.λπ. ΥΑ 2162/2014 : Έσοδα - δαπάνες σύναψης,έκδοσης,εξυπηρέτησης,τακτοποίησης, των δημοσίων δανείων,τίτλων, παραγώγων κ.λπ. (640483) ΠΡΟΣΟΧΗ: Υπάρχουν συναφή Νομοθετήματα(Εκδοθέντα βάσει ομοίων Εξουσιοδοτικών

Διαβάστε περισσότερα

Ταχ.Δ/νση : Καρ. Σερβίας 10 Ταχ.Κώδικας : ΑΘΗΝΑ Πληροφορίες : Τηλέφωνο : , , 1, 3, , 5, 6

Ταχ.Δ/νση : Καρ. Σερβίας 10 Ταχ.Κώδικας : ΑΘΗΝΑ Πληροφορίες : Τηλέφωνο : , , 1, 3, , 5, 6 ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΩΣ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 24 Φεβρουαρίου 2006 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Αρ.Πρωτ.: 1020820 /389 /ΑΟΟ12 1. ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ (Γ.Γ.Π.Σ.) ΠΟΛ.:1033 Δ/ΝΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Τροποποίηση της ΠΟΛ 1066/ (ΦΕΚ 753/Β / απόφασης. για την επιστροφή ΦΠΑ στους αγρότες του ειδικού καθεστώτος

Θέμα: Τροποποίηση της ΠΟΛ 1066/ (ΦΕΚ 753/Β / απόφασης. για την επιστροφή ΦΠΑ στους αγρότες του ειδικού καθεστώτος ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Αθήνα, 8 Απριλίου 2015 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΣΠΡΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΛΟΚΩΝ/ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΡΓΩΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΣΠΡΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΛΟΚΩΝ/ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΡΓΩΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΣΠΡΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΛΟΚΩΝ/ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΡΓΩΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ Αθήνα, 23/6/2014 Αριθ. 403 ΘΕΜΑ: ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΚΛΑΔΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ 4261/2014 Σας γνωρίζουμε

Διαβάστε περισσότερα

γ) Τις διατάξεις του π.δ. 189/2009 (ΦΕΚ 221 Α ) «Καθορισμός και Ανακατανομή αρμοδιοτήτων των Υπουργείων».

γ) Τις διατάξεις του π.δ. 189/2009 (ΦΕΚ 221 Α ) «Καθορισμός και Ανακατανομή αρμοδιοτήτων των Υπουργείων». ΠΟΛ 1077 Θέμα : Υποχρεώσεις υπηρεσιών, νομικών προσώπων και οργανώσεων σύμφωνα με τις παρ. 2 και 8 του άρθρου 82 του ν. 2238/1994, όπως τροποποιήθηκαν από τις παρ. 2 και 5 του άρθρου 17 του ν. 3842/2010

Διαβάστε περισσότερα

Ταχ.Δ/νση : Καρ. Σερβίας 10 Ταχ.Κώδικας : 101 84 ΑΘΗΝΑ Πληροφορίες : Τηλέφωνο : 2104802580, 2104802220, 1, 3, 4 21033375314, 5, 6

Ταχ.Δ/νση : Καρ. Σερβίας 10 Ταχ.Κώδικας : 101 84 ΑΘΗΝΑ Πληροφορίες : Τηλέφωνο : 2104802580, 2104802220, 1, 3, 4 21033375314, 5, 6 ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΩΣ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 24 Φεβρουαρίου 2006 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Αρ.Πρωτ.:1020822 /388 /Α0012 1. ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ (Γ.Γ.Π.Σ.) ΠΟΛ.:1034 Δ/ΝΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, 06 Μαρτίου 2014 Α.Π.: ΔΙΟΙΚ/382/42/οικ. 5820 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Αθήνα, 06 Μαρτίου 2014 Α.Π.: ΔΙΟΙΚ/382/42/οικ. 5820 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Αθήνα, 06 Μαρτίου 2014 Α.Π.: ΔΙΟΙΚ/382/42/οικ. 5820 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Δ/ΝΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ (97200) ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΕΠ. Κάρτα Αλληλεγγύης

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Δ/ΝΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ (97200) ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΕΠ. Κάρτα Αλληλεγγύης ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Δ/ΝΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ (97200) ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΕΠ Κάρτα Αλληλεγγύης ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Διαδικασία Παραλαβής Παράδοσης καρτών από τα ΚΕΠ... 3 1.1. Διαδικασία Παραλαβής Καρτών...

Διαβάστε περισσότερα

Πρακτική Άσκηση Φοιτητών ΤΕΙ Κρήτης. Οδηγίες προς τους Φοιτητές

Πρακτική Άσκηση Φοιτητών ΤΕΙ Κρήτης. Οδηγίες προς τους Φοιτητές Πρακτική Άσκηση Φοιτητών ΤΕΙ Κρήτης Οδηγίες προς τους Φοιτητές ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2014 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Ο θεσμός της Πρακτικής Άσκησης... 3 2. Θεσμικό Πλαίσιο και οι Προϋποθέσεις Ένταξης... 3 3. Επιλογή Φορέα Πρακτικής

Διαβάστε περισσότερα