ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Κωνσταντίνος Π. Ηλιόπουλος νομικά οικονομικά νομικές μεταπτυχιακές σπουδές διδάκτωρ εντολή διδασκαλίας μονογραφίες άρθρα

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Κωνσταντίνος Π. Ηλιόπουλος νομικά οικονομικά νομικές μεταπτυχιακές σπουδές διδάκτωρ εντολή διδασκαλίας μονογραφίες άρθρα"

Transcript

1 ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Ο Κωνσταντίνος Π. Ηλιόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το Μετά τις γυμνασιακές του σπουδές στη Βαρβάκειο Πρότυπο Σχολή ( ), σπούδασε νομικά στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών ( : πτυχίο με βαθμό άριστα ) και οικονομικά στην Α.Σ.Ο.Ε.Ε. ( : δίπλωμα μεταπτυχιακών σπουδών στη Διοίκηση των Επιχειρήσεων με βαθμό λίαν επιτυχώς 8 ). Το 1973 διορίσθηκε στο Πρωτοδικείο Αθηνών ως δικηγόρος (σειρά επιτυχίας στις εξετάσεις: 5 ος επί 660 υποψηφίων με τον βαθμό λίαν καλώς 8 ). Υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία στο Πολεμικό Ναυτικό με τον βαθμό του Επικούρου και αργότερα Εφέδρου Σημαιοφόρου (Οκτώβριος 1971 Μάρτιος 1974). Έκανε νομικές μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Αμβούργου με ειδίκευση στους κλάδους: ευρωπαϊκό κοινοτικό, εμπορικό, οικονομικό, συγκριτικό δίκαιο και δίκαιο του ανταγωνισμού ( ). Υπήρξε επιμελητής στην έδρα ευρωπαϊκού κοινοτικού δικαίου στο Πανεπιστήμιο του Αμβούργου ( ) και επιστημονικός συνεργάτης στο ίδρυμα ερευνών Europa Kolleg Hamburg ( , ). Το 1984 ανηγορεύθη διδάκτωρ της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Αμβούργου. Η διδακτορική του διατριβή: υπό τον τίτλο «Οι κοινές θυγατρικές εταιρίες από πλευράς δικαίου του ελεύθερου ανταγωνισμού της ΕΟΚ και της ΕΚΑΧ», η οποία έλαβε τον βαθμό «magna cum laude, obere Grenze», εκδόθηκε από τον γερμανικό εκδοτικό οίκο Nomos Verlag (1986). Έλαβε εντολή διδασκαλίας από την Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Αμβούργου στο ευρωπαϊκό κοινοτικό δίκαιο, στο ευρωπαϊκό δίκαιο του ανταγωνισμού και το ευρωπαϊκό ιδιωτικό δίκαιο κατά το θερινό εξάμηνο του έτους 1985 και των ετών 1993 έως 2007 (συνεχώς). Πέρα της διδακτορικής του διατριβής έχει δημοσιεύσει τέσσερις μονογραφίες και πολλά άρθρα και υπήρξε συνεκδότης συλλογικών έργων που εξεδόθησαν στην Γερμανία και στην Ελλάδα (βλ. συνημμένο πίνακα). Έδωσε διαλέξεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό σε θέματα ευρωπαϊκού δικαίου, ευρωπαϊκού και εθνικού δικαίου του ανταγωνισμού, εμπορικού δικαίου (βλ. συνημμένο πίνακα). Η Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ενώσεως του ανέθεσε δύο γνωμοδοτήσεις στα θέματα: 1) Η αποζημίωση κατά το ελληνικό δίκαιο λόγω παραβάσεων των άρθρων 85 και 86 ΣυνθΕΟΚ (στα γερμανικά), η οποία δημοσιεύθηκε στον τόμο Germer, Schadenserdsatz nach Nationalem Recht wegen Verstosses gegen Artikel 85, 86 EWG-Vertrag (Sammelgutachten), 1986 και στο γερμανικό νομικό περιοδικό Europarecht, 1986, σελ. 292 επ.), και 2) Η προστασία των εργαζομένων σε περίπτωση μεταβιβάσεως της επιχειρήσεως κατά το ελληνικό και κατά το κοινοτικό δίκαιο, 1994 (στα γαλλικά).

2 2 Η Κυπριακή Δημοκρατία τον επέλεξε ως σύμβουλο/εμπειρογνώμονα και του ανέθεσε εν όψει της προετοιμασίας της Προσχωρήσεως της νήσου στην Ευρωπαϊκή Ένωση αφ ενός την σύνταξη επτά νομοσχεδίων εναρμονίσεως του κυπριακού δικαίου προς το κοινοτικό εταιρικό δίκαιο και το δίκαιο πνευματικής και βιομηχανικής ιδιοκτησίας (δεκατρείς οδηγίες) και αφ ετέρου την αναβάθμιση της κυπριακής Επιτροπής Προστασίας του Ανταγωνισμού ( ). Από τον Σεπτέμβριο του 1992 μέχρι και τον Ιανουάριο 2006 υπήρξε μέλος της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Υπήρξε εισηγητής σε σημαντικές αποφάσεις της Νομολογίας της ΕΑ, καθώς και εισηγητής ή συνεισηγητής σε σημαντικές γνωμοδοτήσεις. Στις 29 Μαρτίου 2006 εξελέγη ομοφώνως αναπληρωτής καθηγητής στην Νομική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης στο γνωστικό αντικείμενο «Διεθνές και Ευρωπαϊκό Οικονομικό Δίκαιο». Διδάσκει Διεθνές Οικονομικό Δίκαιο και Ευρωπαϊκό Οικονομικό Δίκαιο τόσο σε προπτυχιακό όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Στο πλαίσιο του ΠΜΣ Διεθνών Σπουδών διδάσκει επί πλέον και Διεθνές Δίκαιο της Ενέργειας και Ευρωπαϊκό Δίκαιο της Ενέργειας. Από τον Σεπτέμβριο 2007 μέχρι τον Οκτώβριο 2009 υπήρξε (εξωτερικός) νομικός σύμβουλος του Υπουργού Ανάπτυξης σε θέματα δικαίου ενέργειας (διεθνούς και εθνικού, ιδίως δε σχετικά με τον αγωγό πετρελαίου Burgas-Αλεξανδρούπολη και τον αγωγό φυσικού αερίου Southstream). Άσκησε δικηγορία στη Γερμανία από το 1975 έως το 1986 και στην Ελλάδα από το 1973 έως το 1975 και από το 1986 έως σήμερα. Από το 1990 είναι δικηγόρος παρ Αρείω Πάγω. Διατηρεί μαζί με τη σύζυγό του Τζούλια Ηλιοπούλου-Στράγγα, καθηγήτρια Συνταγματικού Δικαίου της Νομικής Σχολής Αθηνών, δικηγορικό γραφείο («Ηλιόπουλος, Ηλιοπούλου-Στράγγα και Συνεργάτες Δικηγορική Εταιρεία») το οποίο ειδικεύεται στους κλάδους του ευρωπαϊκού δικαίου, του δικαίου του ανταγωνισμού, του δικαίου της ενέργειας, του διεθνούς οικονομικού δικαίου, του συνταγματικού και διοικητικού δικαίου, του δικαίου των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του αστικού και εμπορικού δικαίου. Είναι αντιπρόεδρος της Γερμανοελληνικής Ενώσεως Νομικών (ανεγνωρισμένου σωματείου με έδρα το Αμβούργο, πρόεδρος ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Αμβούργου Prof. Dr. Gert Nicolaysen), γενικός γραμματέας της Ελληνογερμανικής Ενώσεως Νομικών (σωματείου με έδρα την Αθήνα, πρόεδρος: ο καθηγητής κ. Απόστολος Γεωργιάδης, ακαδημαϊκός), γενικός γραμματέας της Ελληνικής Ενώσεως Ευρωπαϊκού Δικαίου (πρόεδρος: η Επίτιμη Αντιπρόεδρος του ΣτΕ κα Αθανασία Τσαμπάση) και γενικός γραμματέας της Ελληνικής Ενώσεως Δικαίου Ενέργειας (πρόεδρος ο καθηγητής κ. Θεόδωρος Φορτσάκης). Επίσης είναι μέλος της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού «Ευρωπαίων Πολιτεία» και υπήρξε υπεύθυνος των τευχών 3/2007 (Ανταγωνισμός) και 3/2009 (Ενέργεια). Ομιλεί ελληνικά, γερμανικά, γαλλικά, αγγλικά.

3 3 ΠΙΝΑΚΑΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΩΝ Α. Μονογραφίες 1. Gemeinschaftsunternehmen im EGKS- und EWG-Kartellrecht (Οι κοινές θυγατρικές εταιρείες από πλευράς δικαίου του ελεύθερου ανταγωνισμού της ΕΟΚ και της ΕΚΑΧ), Διδακτορική Διατριβή, Schriftenreihe Europäisches Recht, Politik und Wirtschaft, Nomos Verlag, Baden-Baden, 1986, σελ Die Anwendung des Europäischen Kartelrechts in Griechenland Die Rechtsprechung der griechischen Gerichte und die Entscheidungspraxis der griechischen Kartellbehörde (Η εφαρμογή του ευρωπαϊκού δικαίου του ελεύθερου ανταγωνισμού στην Ελλάδα Η νομολογία των ελληνικών δικαστηρίων και οι αποφάσεις της ελληνικής αρχής ανταγωνισμού), Ant. N. Sakkoulas Verlag Nomos Verlagsgesellschaft, 1999, σελ. ΧΧ «Προστασία των εργαζομένων σε περίπτωση μεταβιβάσεως της επιχειρήσεως κατά το ευρωπαϊκό και το ελληνικό εργατικό δίκαιο Ταυτόχρονα μια εισαγωγή στο ευρωπαϊκό εργατικό δίκαιο», Εκδόσεις Αντ. Ν. Σάκκουλα, Αθήνα-Κομοτηνή, 2000, σελ. XVIII Η Προσχώρηση της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και η εναρμόνιση του δικαίου των εταιρειών και του δικαίου της πνευματικής ιδιοκτησίας, Αθήνα Κομοτηνή, 2005, σελ. ΧΧΙΙ Η εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Δικαίου του Ελεύθερου Ανταγωνισμού στην Ελλάδα ( ) Ο Κανονισμός (ΕΚ) 1/2003 και ο ν. 3373/2005» Αθήνα-Κομοτηνή, 2006, σελ. ΧΧΙΙΙ Β. Εκδόσεις Βιβλίων (επιμέλεια) 6. Europäisches Privatrecht Ein Studienbuch zum Privatrecht der Europäischen Gemeinschaft (Ευρωπαϊκό Ιδιωτικό Δίκαιο Ένα βιβλίο για την μελέτη του Ιδιωτικού Δικαίου της Ευρωπαϊκής Κοινότητας), in Marian Paschke (Hrsg.), Deutsches und Internationales Wirtschaftsrecht, Band 15, LIT, 1998, Hamburg, σε συνεργασία με Marian Paschke, σελ. XIV Die Osterweiterung der Europäischen Union. Zur Anpassung des Zivil- und Wirtschaftsrechts in ausgewählten Mittel- und Osteuropäischen Staaten an das Europäische Recht, (Η Διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ενώσεως προς Ανατολάς - Η Προσαρμογή του Αστικού και Οικονομικού Δικαίου ορισμένων Κρατών της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης προς το Ευρωπαϊκό Δίκαιο), Band 45, LIT- Verlag, Hamburg, 2006, σελ. 364 (σε συνεργασία με Marian Paschke). 8. Κοινοτικό Δίκαιο: 25 χρόνια εφαρμογής στην Ελλάδα, Αθήνα-Κομοτηνή, 2006, σε συνεργασία με Π. Νάσκου-Περάκη, σελ. 441.

4 4 9. Τιμητικός Τόμος Καθηγητή Ιωάννη Βούλγαρη, Αθήνα-Κομοτηνή, 2010, σε συνεργασία με Γ.-Ε. Καλαβρό κ.ά, σελ Γ. Άρθρα 10. Griechischer Wein und das von der EWG angewandte Einfuhrregime (Ελληνικοί οίνοι και το υπό της ΕΟΚ εφαρμοζόμενο καθεστώς εισαγωγής), in Revue Hellénique de Droit International 1976, σελ «Το καθεστώς εισαγωγής ελληνικών οίνων εις την ΕΟΚ» (εμπλουτισμένη με νέα κεφάλαια απόδοση της εργασίας υπό 10 στα ελληνικά), Ε.Ε.Ν. 1977, σελ «Η εναρμόνισις του ελληνικού δικαίου των κεφαλαιουχικών εταιρειών προς το ευρωπαϊκόν δίκαιον 1 η Κατευθυντήριος Οδηγία της 9 ης Μαρτίου 1968», Ε.Ε.Ν. 1977, σελ Die Sicherung der Vertraulichkeit der Anwaltskorrespondenz im kartellrechtlichen Nachprüfungsverfaren (Η εξασφάλιση του απορρήτου της αλληλογραφίας μεταξύ δικηγόρου και επιχειρήσεως-πελάτη στο πλαίσιο του δικαιώματος της Επιτροπής των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων προς έλεγχο πιθανών παραβάσεων του δικαίου του ανταγωνισμού), σε συνεργασία με M. Fischer, in Neue Juristische Wochenschrift (NJW) 1983, σελ Typologie der Differenzierungen und Ausnahmen im Gemeinschaftsrecht (Τυπολογία των διαφοροποιήσεων και εξαιρέσεων στο Κοινοτικό Δίκαιο), σε συνεργασία με E. Grabitz, in E. Grabitz, Abgestufte Integration Eine Alternative zum herkömmlichen Integrationskonzept? Schriftenreihe Europa-Forschung, Band 8, N.P. Engel Verlag, Kehl am Rhein Straßburg 1984, Verstoß gegen Art. 85, 86 EWG-V und Schadensersatz nach griechischem Recht, (Απαίτηση αποζημιώσεως κατά το ελληνικό δίκαιο για παράβαση των άρθρων 85, 86 Συνθ. ΕΟΚ), in Europarecht 1986, σελ «Απαίτηση αποζημιώσεως κατά το ελληνικό δίκαιο για παράβαση των άρθρων 85, 86 Συνθ. ΕΟΚ» (εμπλουτισμένη με νέα κεφάλαια απόδοση της εργασίας υπό 14 στα ελληνικά), Ε.Ε.Ν. 1986, σελ Gemeinschaftsrechtliche Aspekte der Kulturpolitik Griechenlands (Πολιτιστικές δραστηριότητες και πολιτιστικά αγαθά στην Ελλάδα Νομικά ζητήματα από την εφαρμογή του δικαίου της ΕΟΚ), in F.I.D.E. (εκδ.), Reports Volume 1, Legal Aspects of Community Action in the Field of Culture, Thessaloniki 1988, σελ Der Rechtsschutz im Europäischen Privatrecht (Νομική προστασία στο Ευρωπαϊκό Ιδιωτικό Δίκαιο), in Marian Paschke / Constantin Iliopoulos (Hrsg.) Europäisches

5 5 Privatrecht Ein Studienbuch zum Privatrecht der Europäischen Gemeinschaft, LIT, 1998, Hamburg, σελ Wettbewerbsrecht und politik der Europäischen Union: Die Reform der Durschsetzung des Wettbewerbsrechts Wird sie funktionieren? - Griechischer Bericht (Το Δίκαιο και η Πολιτική Ανταγωνισμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση Θα αποδώσει ; - Εισήγηση επί του ελληνικού δικαίου), in Dermot Cahill (ed.), The Modernisation of EU Competition Law Enforcement in the EU, F.I.D.E (Dublin) 2004, National Reports, σελ Η Συνθήκη της Νίκαιας και η εξέλιξή της, ΝοΒ 2004, σελ Η Διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ενώσεως προς Ανατολάς και Νότον, ΕΕΕυρΔ 2004, σελ Die Harmonisierungsgesetzgebung der Republik Zypern in den Bereichen Gesellschaftsrecht und Intellectual Property, in Festschrift für Peter Selmer (Η Νομοθεσία Εναρμονίσεως του Κυπριακού Δικαίου των Εταιρειών και του Δικαίου της Διανοητικής Ιδιοκτησίας, σε τιμητικό τόμο Peter Selmer), Berlin, σελ Rechtsfragen der Osterweiterung der EU unter besonderer Berücksichtigung des Beitritts der Republik Zypern (Νομικά ζητήματα της Διευρύνσεως της ΕΕ με ιδιαίτερη έμφαση στην προσχώρηση της Κύπρου), in Europarecht 2004, Heft 4, σελ Το ευρωπαϊκό Δίκαιο του ελεύθερου ανταγωνισμού 25 χρόνια εφαρμογής στην Ελλάδα, σε Κέντρο Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου και Ελληνική Ένωση Ευρωπαϊκού Δικαίου, 25 χρόνια εφαρμογής στην Ελλάδα του κοινοτικού δικαίου, Αθήνα Κομοτηνή, 2006, σελ Rechtsproblematik der Erweiterung der EU um die Staaten Mittel- und Osteuropas sowie um Zypern und Malta, σε Marian Paschke/Constantin Iliopoulos (Hrsg.), Die Osterweiterung der Europäischen Union. Zur Anpassung des Zivil- und Wirtschaftsrechts in ausgewählten Mittel- und Osteuropäischen Staaten an das Europäische Recht, (Η Διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ενώσεως προς Ανατολάς - Η Προσαρμογή του Αστικού και Οικονομικού Δικαίου ορισμένων Κρατών της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης προς το Ευρωπαϊκό Δίκαιο), Band 45, LIT- Verlag, Hamburg, 2006, σελ Η πολιτική ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε Ναπ. Μαραβέγια Μιχ. Τσινισιζέλη (επιμ.), Νέα Ευρωπαϊκή Ένωση Οργάνωση και Πολιτικές 50 χρόνια, Αθήνα, 2007, σελ Ενισχυμένη Συνεργασία χωρίς Ευρωπαϊκό Σύνταγμα;, Ευρωπαίων Πολιτεία, 1/2007, σελ Η Πολιτική Ανταγωνισμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαίων Πολιτεία 3/2007, σελ

6 6 29. Griechenland - Hellenic Republic, σε Jörg Philipp Terhechte (Hrsg.), Internationales Kartell- und Fusionskontrollverfahrensrecht, Handbuch für Wissenschaft und Praxis, Gieseking Verlag, 2008, [Ελλάδα, σε Terhechte (επιμέλεια εκδόσεως), Διεθνές Δίκαιο του Ανταγωνισμού και Δίκαιο Ελέγχου Συγκεντρώσεων - Διαδικασία), Gieseking Verlag, 2008, σελ ]. 30. «Το διεθνές δίκαιο της ενέργειας», Ευρωπαίων Πολιτεία 3/2009, σελ «Το ευρωπαϊκό δίκαιο της ενέργειας», Τιμητικός Τόμος Ιωάννη Βούλγαρη, εκδ. Αντ. Ν. Σάκκουλα, Αθήνα-Κομοτηνή, 2010, σελ «Η ευρωπαϊκή πολιτική ενέργειας και οι διεθνείς συμβάσεις της Ελλάδος στον τομέα του φυσικού αερίου», σε Ν. Φαραντούρη (επιμ.), Ενέργεια: Δίκαιο, Οικονομία και πολιτική, Αθήνα, 2012, σελ Der Einfluss des Europäischen Kartellrechts auf das griechische Wettbewerbsrecht σε Jürgen Scwarze (επιμ.) Das Verhätnis von nationalem Rech und Europarech im Wandel der Zeit, Nomos Verlag, Baden-Baden, 2012, σελ L interface entre les droits de l énergie, de l environnement et de la concurrence de l Union Européenne - Rapport National Hellénique, in Prof. Julia Laffranque (Ed.), Reports of the XXV F.I.D.E Congress, Vol. 2, Tallinn, Δ. Πρακτικά Συνεδρίων 35. Απόδοση της συζητήσεως στρογγυλής τραπέζης που έκλεισε το Συνέδριο με θέμα «Ευρωπαϊκό Διοικητικό Δίκαιο εν τω γίγνεσθαι» (Αμβούργο 1981), in J. Schwarze (Hrsg.), Europäisches Verwaltungsrecht im Werden, Nomos Verlag, Baden-Baden 1982, σελ Απόδοση της συζητήσεως με θέμα την εισήγηση του H.-J. Rabe για τις «Εγγυήσεις και ασφάλειες της ελεύθερης κυκλοφορίας προϊόντων υπό το πρίσμα της πρόσφατης νομολογίας του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων», σε συνέδριο στο Αμβούργο τον Δεκέμβριο 1982), in J. Schwarze (Hrsg.), Das Wirschaftsrecht des Gemeinsamen Marktes in der aktuellen Rechtsentwicklung, Nomos Verlag, Baden-Baden 1983, σελ Απόδοση της συζητήσεως με θέμα την εισήγηση του J. Wohlfahrt για την «Φορολογική άνιση μεταχείριση στην Κοινή Αγορά», σε συνέδριο στο Αμβούργο τον Δεκέμβριο 1982), in J. Schwarze (Hrsg.), Das Wirschaftsrecht des Gemeinsamen Marktes in der aktuellen Rechtsentwicklung, Nomos Verlag, Baden-Baden 1983, σελ Απόδοση της συζητήσεως στρογγυλής τραπέζης που έκλεισε το Συνέδριο με θέμα «Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ως συνταγματικό δικαστήριο και δικαστήριο ουσίας»

7 7 (Αμβούργο, Ιούνιος 1983), in J. Schwarze (Hrsg), Der Europäische Gerichtshof als Verfassungsgericht und Rechtsschutzinstanz, Nomos Verlag, Baden-Baden 1983, σελ Die rechtliche Bedeutung des Verfassungsprinzips der parlamentarischen Demokratie für den europäischen Integrationsprozess (Η νομική σημασία της συνταγματικής αρχής της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας για την διαδικασία της ευρωπαϊκής ενοποιήσεως), in Europarecht 1984, σελ «Συνέδριο για την πολιτική των αερομεταφορών στην ΕΟΚ» (Περιληπτική απόδοση του συνόλου των εισηγήσεων και συζητήσεων σχετικού Συνεδρίου που έγινε τον Ιανουάριο 1985 στο Seeheim Δ. Γερμανίας), Ε.Ε.Ν., 1986, σελ E. Δημοσιευμένες Παρεμβάσεις σε Συνέδρια 41. Συμμετοχή στην ημερίδα κλειστού κύκλου και επιστημονικής συζητήσεως στρογγυλής τραπέζης «Die Europäische Gemeinschaft der Achtziger Jahre - Herausvorderungen und Zukunftsperspektiven», της οποίας οι εισηγήσεις και η συζήτηση εκδόθηκαν υπό τον αυτόν τίτλο, από τον Johannes Stauda Verlag, Kassel, 1984 (σελ. 47,48, 130). 42. Συμμετοχή στην ημερίδα κλειστού κύκλου και επιστημονικής συζητήσεως στρογγυλής τραπέζης, της 13 ης Δεκεμβρίου 1985 στις Βρυξέλλες, της οποίας οι εισηγήσεις και η συζήτηση εκδόθηκαν υπό τον τίτλο L intégration différenciée, Institut d études européennes, Université Libre de Bruxelles, 1986 (σελ ).

8 8 ΠΙΝΑΚΑΣ ΔΙΑΛΕΞΕΩΝ 1) Εισήγηση στο παγκόσμιο συνέδριο του International Bar Association στο Μόντρεαλ με θέμα: «Οι κοινές θυγατρικές εταιρίες στο Ευρωπαϊκό δίκαιο του ανταγωνισμού» (1987). 2) Εισήγηση στο 13ο πανευρωπαϊκό συνέδριο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ευρωπαϊκού δικαίου (FIDE) στη Θεσσαλονίκη με θέμα: «Πολιτιστικές δραστηριότητες και πολιτιστικά αγαθά στην Ελλάδα Νομικά ζητήματα από την εφαρμογή του δικαίου της ΕΟΚ» (1988). 3) Στο γερμανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης (Βόννη) στο πλαίσιο εκδηλώσεως της Γερμανοελληνικής Ενώσεως Νομικών με θέμα Η νομολογία των ελληνικών δικαστηρίων επί των άρθρων 85, 86 ΣυνθΕΟΚ (1995). 4) Στο Saarbrücken με θέμα Η πρακτική της ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού με ιδιαίτερη έμφαση στα άρθρα 85 και 86 ΣυνθΕΟΚ στο πλαίσιο εκδηλώσεως του Ινστιτούτου για το Ευρωπαϊκό Δίκαιο του Πανεπιστημίου του Saarbrücken (1996). 5) Στην Αθήνα στο πλαίσιο εκδηλώσεως της Εταιρείας Δικαίου Ανταγωνισμού με θέμα «Οι κοινές θυγατρικές εταιρείες από πλευράς κοινοτικού και ελληνικού δικαίου του ανταγωνισμού» (1996). 6) Στην Αθήνα στο πλαίσιο εκδηλώσεως του Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα «Η Επιτροπή Ανταγωνισμού ως Ανεξάρτητη Διοικητική Αρχή» (2001). 7) Στην Αθήνα στο πλαίσιο εκδηλώσεων της Ελληνικής Ενώσεως Ευρωπαϊκού Δικαίου με θέμα «Η Συνθήκη της Νίκαιας» (2002). 8) Στην Αθήνα στο πλαίσιο εκδηλώσεων της Ελληνικής Ενώσεως Ευρωπαϊκού Δικαίου με θέμα «Η Διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ενώσεως προς Ανατολάς και Νότον με ιδιαίτερη έμφαση στην Προσχώρηση της Κυπριακής Δημοκρατίας» (2004). 9) Στην Αθήνα στο πλαίσιο σειράς διαλέξεων που συνδιοργάνωσαν η Επιτροπή Ανταγωνισμού και η Επιστημονική Εταιρεία Διοικητικής Δικαιοσύνης, με θέμα «Το Ευρωπαϊκό και το Ελληνικό Δίκαιο του ελεύθερου ανταγωνισμού πριν και μετά τον Κανονισμό 1/2003 Συνέπειες για την ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού και τα ελληνικά Δικαστήρια». 10) Στην Αθήνα στο πλαίσιο διημερίδας που συνδιοργάνωσαν η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Σύνοδος των Συμβολαιογραφιών της ΕΕ (πρόγραμμα Formanote) με θέμα «Γενική Εισαγωγή στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο» (2004). 11) Στην Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο διημερίδας που συνδιοργάνωσαν η Ελληνική Ένωση Ευρωπαϊκού Δικαίου και το Κέντρο Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου με

9 9 θέμα (της διαλέξεως) «25 χρόνια εφαρμογής του κοινοτικού δικαίου του ανταγωνισμού στην Ελλάδα» (Φεβρουάριος 2005). 12) Στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στις σε Ημερίδα αφιερωμένη στον ανταγωνισμό, με θέμα «Η προστασία των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων κατά το κοινοτικό και το ελληνικό δίκαιο του ανταγωνισμού Νομικά ζητήματα της εφαρμογής του άρθρου 2α του ν. 703/77 από την Επιτροπή Ανταγωνισμού». 13) Στην Αλεξανδρούπολη στις με το ίδιο θέμα σε εκδήλωση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, της Γενικής Γραμματείας Ανταγωνιστικότητας και του Επιμελητηρίου Έβρου. 14) Στην Αθήνα στις με θέμα «Ο Ευρωπαϊκός Όμιλος Οικονομικού Σκοπού και Ευρωπαϊκή Συνεταιριστική Εταιρεία Σύγκριση με την Societas Europaea» σε Ημερίδα της ΕΕΕΔ με θέμα «Societas Europaea και συγγενείς θεσμοί Νεότερες εξελίξεις στο κοινοτικό εταιρικό δίκαιο». 15) Παρέμβαση στο 31 ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ενώσεως Ελλήνων Δικονομολόγων που συνδιοργανώθηκε με το Δικηγορικό Σύλλογο Ιωαννίνων με θέμα «Η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Δικονομικό Δίκαιο», Ιωάννινα, 7-10 Σεπτεμβρίου ) Στην Αθήνα στις στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών στη σειρά σεμιναρίων για τη σύγχρονη δικηγορία με θέμα το δίκαιο του ανταγωνισμού. 17) Στην Αθήνα στις με θέμα «Το Ευρωπαϊκό Δίκαιο της Ενέργειας - Οι Διεθνείς Συμβάσεις της Ελλάδος για τον Αγωγό Πετρελαίου Burgas-Αλεξανδρούπολη και τον Αγωγό Φυσικού Αερίου Southstream» στην ημερίδα της Μονάδας Δικαίου Ενέργειας του ΚΔΕΟΔ «Εξελίξεις στο Ελληνικό και Ευρωπαϊκό Δίκαιο της Ενέργειας». 18) Στην Αθήνα στις με θέμα «Η κατάχρηση της οικονομικής εξαρτήσεως στο δίκαιο του ελεύθερου ανταγωνισμού Η προστασία των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων» στο συνέδριο του Ινστιτούτου Μελετών Δικαίου και Πολιτικής του Ανταγωνισμού με τίτλο «3 rd International Conference on Competition Law and Policy». 19) Στην Αθήνα στις με θέμα «Το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης μετά το Μνημόνιο» σε ημερίδα που διοργάνωσε το περιοδικό Ευρωπαίων Πολιτεία με κεντρικό θέμα «Το Μνημόνιο και η κρίση προσαρμογής στην Ευρωζώνη». 20) Στην Αθήνα στις παρέμβαση στην ημερίδα με θέμα «Αστικές αξιώσεις των θιγομένων από παραβάσεις των κανόνων του ελεύθερου ανταγωνισμού Δικαστική Προστασία», την οποία διοργάνωσε η Ελληνική Ένωση Ευρωπαϊκού Δικαίου. 21) Στην Αθήνα στις , με θέμα «Διεθνές Δίκαιο και Ενέργεια» στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου (κατεύθυνση «Περιβαλλοντική Διακυβέρνηση και Βιώσιμη Ανάπτυξη»).

10 10 22) Εισήγηση με θέμα Der Einfluss des Europäischen Kartellrechts auf das griechische Wettbewerbsrecht στο συνέδριο που διοργάνωσε τον Μάιο 2011 στο Freiburg της Γερμανίας ο Καθηγητής Jürgen Schwarze με κεντρικό θέμα Das Verhätnis von nationalem Rech und Europarech im Wandel der Zeit. 23) Στην Αθήνα στις στην ημερίδα της Ελληνικής Ενώσεως Δικαίου της Ενέργειας με θέμα «Η νομολογία του ΔΕΕ και του Γενικού Δικαστηρίου στον τομέα της Ενέργειας». 24) Στην Αθήνα στις στην εκδήλωση της Ελληνικής Ενώσεως Ευρωπαϊκού Δικαίου προς τιμήν του Προέδρου του ΔΕΕ Καθηγητού Β. Σκουρή, με θέμα παρουσίαση της προσωπικότητας του τιμωμένου. 25) Στον Πειραιά στις , με θέμα «Κατάχρηση σχέσεως οικονομικής εξαρτήσεως και δίκαιο του ανταγωνισμού Ανάγκη μεγαλύτερης προστασίας για τις εξαρτώμενες επιχειρήσεις σε εποχή οικονομικής κρίσεως» στο συνέδριο που διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο Πειραιώς σε συνεργασία με το Ελεγκτικό Συνέδριο με θέμα «Οι κανόνες ανταγωνισμού εντός της ελληνικής και ευρωπαϊκής αγοράς» (αφιερωμένο στον Καθηγητή Π. Κανελλόπουλο).

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Σταδιοδροµία

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Σταδιοδροµία ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΚΤΙΣΤΑΚΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Τµήµατος Δηµόσια Διοίκησης Παντείου Πανεπιστηµίου Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστηµών Γνωστικό Αντικείµενο: Διοικητικός Προγραµµατισµός - Εισαγωγή

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΣΤΑΣ Λ. ΖΩΡΑΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

ΚΩΣΤΑΣ Λ. ΖΩΡΑΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΚΩΣΤΑΣ Λ. ΖΩΡΑΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Ι. ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Γεννήθηκα στην Αθήνα στις 21 Αυγούστου 1950. Γονείς μου είναι ο Λύσανδρος Κ. Ζώρας και η Λήδα Ζώρα το γένος Ο. Λαμπροπούλου. ΙΙ. ΣΠΟΥΔΕΣ Α. Μέση

Διαβάστε περισσότερα

ΜΙΧΑΛΗΣ Δ. ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΗΣ, Αναπληρωτής Καθηγητής, Νομική Σχολή ΔΠΘ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

ΜΙΧΑΛΗΣ Δ. ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΗΣ, Αναπληρωτής Καθηγητής, Νομική Σχολή ΔΠΘ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΙΧΑΛΗΣ Δ. ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΗΣ, Αναπληρωτής Καθηγητής, Νομική Σχολή ΔΠΘ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ Γεννήθηκε το 1957 στην Καβάλα. Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής ΔΠΘ (1980) και Διδάκτωρ του Ευρωπαϊκού Κοινοτικού Δικαίου της ίδιας

Διαβάστε περισσότερα

ΙΟΥΝΙΟΣ 1995: ΙΟΥΝΙΟΣ 1991: Απολυτήριο από το Λύκειο Παραλίας Καλαμάτας με το βαθμό Άριστα (19 και 9/10)

ΙΟΥΝΙΟΣ 1995: ΙΟΥΝΙΟΣ 1991: Απολυτήριο από το Λύκειο Παραλίας Καλαμάτας με το βαθμό Άριστα (19 και 9/10) ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΟΝΟΜΑ: Παναγιώτης Δημητρόπουλος ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ: Δικηγόρος ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ: Στουρνάρη 28, 104 33 Αθήνα ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 697 470 33 22 Email: popafr@otenet.gr ΗΜ. ΓΕΝΝΗΣΗΣ: 24 Ιουνίου

Διαβάστε περισσότερα

Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ)

Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΟΝΟΜΑ: Παναγιώτης Δημητρόπουλος ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ: Δικηγόρος ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ: Στουρνάρη 28, 104 33 Αθήνα ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 697 470 33 22 Email: popafr@otenet.gr ΗΜ. ΓΕΝΝΗΣΗΣ: 24 Ιουνίου

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΟΛΥΞΕΝΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΟΛΥΞΕΝΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΟΛΥΞΕΝΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗ 1. Παπαδάκη Πολυξένη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, γνωστικό αντικείμενο «Γενική Πολιτειολογία», Φ.Ε.Κ. διορισμού: 1/ 11-1-2016. 2. Διοικητική θέση στο Πανεπιστήμιο: Πρόεδρος του

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΑΝΘΙΑ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ-ΤΑΛΙΑΔΟΥΡΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ - ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ Δ.Ν.

ΕΥΑΝΘΙΑ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ-ΤΑΛΙΑΔΟΥΡΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ - ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ Δ.Ν. ΕΥΑΝΘΙΑ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ-ΤΑΛΙΑΔΟΥΡΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ - ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ Δ.Ν. 1. Βιογραφικά στοιχεία Προσωπικά στοιχεία Επώνυμο: Παπαπετροπούλου-Ταλιαδούρου Ονομα : Ευανθία Ημερ. Γέννησης : 21.01.1957 Οικ. Κατάσταση

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Ονοματεπώνυμο Ιδιότητα Γνωστικό Αντικείμενο Φ.Ε.Κ. Διορισμού

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Ονοματεπώνυμο Ιδιότητα Γνωστικό Αντικείμενο Φ.Ε.Κ. Διορισμού ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ 1. Προσωπικά Στοιχεία Ονοματεπώνυμο Ιδιότητα Γνωστικό Αντικείμενο Φ.Ε.Κ. Διορισμού ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ ΛΕΚΤΟΡΑΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΒΙΡΓΙΝΙΑ 2. Επικοινωνία Διεύθυνση Ώρες Υποδοχής Τηλέφωνο Ηλ.

Διαβάστε περισσότερα

Του Αποστόλη Γέροντα, Αναπληρωτή Καθηγητή Νοµικής Σχολής του. Μεταπτυχιακές σπουδές: ιδακτορικό ίπλωµα στη Νοµική Σχολή του

Του Αποστόλη Γέροντα, Αναπληρωτή Καθηγητή Νοµικής Σχολής του. Μεταπτυχιακές σπουδές: ιδακτορικό ίπλωµα στη Νοµική Σχολή του ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Του Αποστόλη Γέροντα, Αναπληρωτή Καθηγητή Νοµικής Σχολής του ηµοκρίτειου Πανεπιστηµίου Θράκης, Τόπος Γέννησης: Αµπελοχώρι Ιωαννίνων(περιοχή Τζουµέρκων) Έτος Γέννησης: 14.7.1953 Βασικές

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Ονοματεπώνυμο Ιδιότητα Γνωστικό Αντικείμενο Φ.Ε.Κ. Διορισμού

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Ονοματεπώνυμο Ιδιότητα Γνωστικό Αντικείμενο Φ.Ε.Κ. Διορισμού ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ 1. Προσωπικά Στοιχεία Ονοματεπώνυμο Ιδιότητα Γνωστικό Αντικείμενο Φ.Ε.Κ. Διορισμού ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ ΛΕΚΤΟΡΑΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΒΙΡΓΙΝΙΑ 2. Επικοινωνία Διεύθυνση Ώρες Υποδοχής Τηλέφωνο Ηλ.

Διαβάστε περισσότερα

Υπευθυνότητα, αλληλεγγύη και συνεργασία στην Ευρωπαϊκή Ένωση: Ένας ελληνογερμανικός νομικός διάλογος εν έτει 2014. Πρόσκληση

Υπευθυνότητα, αλληλεγγύη και συνεργασία στην Ευρωπαϊκή Ένωση: Ένας ελληνογερμανικός νομικός διάλογος εν έτει 2014. Πρόσκληση Εθνικό και Καποδιστριακό Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης Πανεπιστήμιο του Αμβούργου Bucerius Law School, Αμβούργο σε συνεργασία με: Ελληνογερμανική Ένωση Νομικών, Αθήνα Γερμανοελληνική Ένωση Νομικών, Αμβούργο

Διαβάστε περισσότερα

1999-2004 Πτυχιούχος της νομικής σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Ημερομηνία ορκωμοσίας 28-04-2004. Βαθμός πτυχίου 7,00 Λίαν καλώς.

1999-2004 Πτυχιούχος της νομικής σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Ημερομηνία ορκωμοσίας 28-04-2004. Βαθμός πτυχίου 7,00 Λίαν καλώς. ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Ονοματεπώνυμο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΡΓΑΛΙΑΣ Διεύθυνση Βασιλίσσης Όλγας 26 Θεσσαλονίκη Τ.Κ. 54641 Διεύθυνση Γραφείου Ερμού 41- Θεσσαλονίκη Τ.Κ. 54624 Κινητό τηλέφωνο 6948304620

Διαβάστε περισσότερα

Ορφανίδης Γεώργιος. Γεώργιος Τσ. Ορφανίδης 1971-1976 Νομική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών. 1977-1981. Νομική Σχολή Πανεπιστημίου Κολωνία (Γερμανίας)

Ορφανίδης Γεώργιος. Γεώργιος Τσ. Ορφανίδης 1971-1976 Νομική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών. 1977-1981. Νομική Σχολή Πανεπιστημίου Κολωνία (Γερμανίας) Ορφανίδης Γεώργιος Γεώργιος Τσ. Ορφανίδης 1971-1976 Νομική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών Σπουδές 1977-1981. Νομική Σχολή Πανεπιστημίου Κολωνία (Γερμανίας) Ακαδημαϊκή Θέση Καθηγητής Πολιτικής Δικονομίας Τομέας

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΛΕΥΚΗΣ ΚΙΟΣΣΕ - ΠΑΥΛΙΔΟΥ ΕΠΙΚΟΥΡΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΝΟΜΙΚΗΣ Δ.Π.Θ.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΛΕΥΚΗΣ ΚΙΟΣΣΕ - ΠΑΥΛΙΔΟΥ ΕΠΙΚΟΥΡΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΝΟΜΙΚΗΣ Δ.Π.Θ. ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΛΕΥΚΗΣ ΚΙΟΣΣΕ - ΠΑΥΛΙΔΟΥ ΕΠΙΚΟΥΡΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΝΟΜΙΚΗΣ Δ.Π.Θ. Α. ΣΠΟΥΔΕΣ Τον Ιούνιο του έτους 1975 αποφοίτησα από το Γυμνάσιο Ελευθερούπολης Καβάλας και μετά από εισαγωγικές εξετάσεις

Διαβάστε περισσότερα

2002: Πτυχίο του Τμήματος Νομικής της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών με βαθμό «λίαν καλώς» (8,13/10).

2002: Πτυχίο του Τμήματος Νομικής της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών με βαθμό «λίαν καλώς» (8,13/10). Βιργινία A. Περάκη Λέκτορας Αστικού Δικαίου E-mail: vperaki@law.duth.gr ΣΠΟΥΔΕΣ 2002: Πτυχίο του Τμήματος Νομικής της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών με βαθμό

Διαβάστε περισσότερα

Βιογραφικό Αγάπιου Παπανεοφύτου. Αναπληρωτή Καθηγητή του Ποινικού Δικαίου. στο Τμήμα ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑΣ

Βιογραφικό Αγάπιου Παπανεοφύτου. Αναπληρωτή Καθηγητή του Ποινικού Δικαίου. στο Τμήμα ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑΣ Βιογραφικό Αγάπιου Παπανεοφύτου Αναπληρωτή Καθηγητή του Ποινικού Δικαίου στο Τμήμα ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑΣ 1. Γενικά Βιογραφικά στοιχεία Γεννήθηκα στην Αθήνα - Νέα Σμύρνη στις 17.8.1951. Είμαι παντρεμένος και πατέρας

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. ΓΟΥΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Ημερομηνία γέννησης 20.6.1981

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. ΓΟΥΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Ημερομηνία γέννησης 20.6.1981 ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΟΥΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Ημερομηνία γέννησης 20.6.1981 Διεύθυνση κατοικίας Εγνατίας 125, 54635 - Θεσσαλονίκη Τηλέφωνα επικοινωνίας 2310 535354, 6936127493 Φαξ 2310 530468 Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Διαβάστε περισσότερα

ΛΕΚΤΟΡΑΣ ΓΝΩΣΤΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ : ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

ΛΕΚΤΟΡΑΣ ΓΝΩΣΤΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ : ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΛΕΚΤΟΡΑΣ ΤΟΜΕΑΣ : ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΓΝΩΣΤΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ : ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ E-MAIL ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ : babalioutas.l@dsa.gr ΩΡΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ : ΩΡΕΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Δημήτριος Γ. Κόκκορος

Δημήτριος Γ. Κόκκορος Βιογραφικό Σημείωμα Δημήτριος Γ. Κόκκορος Δικηγόρος παρ Αρείω Πάγω ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Ημερ. Γέννησης: Διεύθυνση : Τηλ. επικ: e-mail: 12 Σεπτεμβρίου 1980, Ιωάννινα Βασ. Λάκωνος αρ. 5, ΤΚ 11524 Αθήνα

Διαβάστε περισσότερα

Α. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ

Α. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ Α. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ [Αφορά όλους τους φοιτητές που φοιτούν στη Σχολή, σε οποιαδήποτε εξάμηνο, κατά το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016. Ωστόσο, για τους φοιτητές που έχουν εισαχθεί στη Σχολή πριν από το ακαδημαϊκό

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΙΑΤΡΑΚΗΣ Θέση στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΙΑΤΡΑΚΗΣ Θέση στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο Βιογραφικό Σημείωμα 1. Προσωπικά Στοιχεία Ονοματεπώνυμο: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΙΑΤΡΑΚΗΣ Θέση στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ( α βαθμίδας σε προσωποπαγή θέση) Γνωστικό αντικείμενο Αρχές Δικαίου Τηλέφωνο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ. Καθηγήτρια Διοικητικού Δικαίου (ΦΕΚ διορισμού 61/23 4 96)

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ. Καθηγήτρια Διοικητικού Δικαίου (ΦΕΚ διορισμού 61/23 4 96) ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Ανδρομάχη Μαρκαντωνάτου Σκαλτσά του Γερασίμου Καθηγήτρια Διοικητικού Δικαίου (ΦΕΚ διορισμού 61/23 4 96) Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης ( Τομέας Δημοσίου Δικαίου) του Παντείου Πανεπιστημίου

Διαβάστε περισσότερα

Απολυτήριο με το γενικό βαθμό 20/20 από το 1 ο Λύκειο Λιβαδειάς

Απολυτήριο με το γενικό βαθμό 20/20 από το 1 ο Λύκειο Λιβαδειάς ΒΑΣΙΛΗΣ Γ. ΤΖΕΜΟΣ, Δ.Ν. (Freiburg) LL.M. (Freiburg), Δικηγόρος Αθηνών, Σύμβουλος του ΑΣΕΠ, ΣΕΠ του ΕΑΠ, Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Δημοσιολόγων (ΕΕΔ, www.dimosiodikaio.gr), Διευθυντής Επιστημονικού Περιοδικού

Διαβάστε περισσότερα

Σε συνεργασία με τoν ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Η ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Σε συνεργασία με τoν ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Η ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΙΘ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣTΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΤΟΜΕΑΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΤΜΗΜΑ ΟΔΕ και ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ Σε συνεργασία με τoν ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Η ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Αφιερωμένο

Διαβάστε περισσότερα

Κοινωνική Δραστηριότητα

Κοινωνική Δραστηριότητα Β α σ ί λ η ς Θ. Κ ω σ τ ό π ο υ λ ο ς Δ. Ν. Δικηγόρος γεννηθείς στην Αθήνα (1940) κάτοικος Αθηνών (Οδός Αρύββου αρ. 8, τ.κ. 11633) τηλ. 210.701 50 26 & 210. 360 53 58 έγγαμος, μία κόρη Σπουδές. Απολυτήριο

Διαβάστε περισσότερα

ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Συνταγματικό Δίκαιο ΦΕΚ Γ 17/τνπδδ/4-2-1998 Ηλίας Γ. Νικολόπουλος Β Ι Ο Γ Ρ Α Φ Ι Κ Ο Σ Η Μ Ε Ι Ω Μ Α I. ΑΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Β Ι Ο Γ Ρ Α Φ Ι Κ Ο Σ Η Μ Ε Ι Ω Μ Α

Β Ι Ο Γ Ρ Α Φ Ι Κ Ο Σ Η Μ Ε Ι Ω Μ Α Β Ι Ο Γ Ρ Α Φ Ι Κ Ο Σ Η Μ Ε Ι Ω Μ Α ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑ Ν. ΤΡΟΥΛΗ ΣΠΟΥΔΕΣ 8/2001-5/2002 COLUMBIA UNIVERSITY SCHOOL OF LAW (Νέα Υόρκη, ΗΠΑ) Τίτλος Σπουδών: LL.M. (Μάστερ) Κατεύθυνση: Αστικό και Εμπορικό Δίκαιο Υποτροφίες:

Διαβάστε περισσότερα

2. Πίνακες Μαθημάτων

2. Πίνακες Μαθημάτων 2. Πίνακες Μαθημάτων Α) Υποχρεωτικά Μαθήματα (Υ) ΩΡΕΣ ECTS Υ1 Εισαγωγή στην Επιστήμη του Δικαίου (και σεμιν. νομ. πληροφορικής) 2 4 Υ2 Ιστορία του Δικαίου 3 4 Υ3 Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο 4 5 Υ4 Συνταγματικό

Διαβάστε περισσότερα

Ελένη Παναρέτου Επίκουρη Καθηγήτρια Τομέας Γλωσσολογίας Τμήμα Φιλολογίας Πανεπιστήμιο Αθηνών. Γνωστικό αντικείμενο Γλωσσολογία: Κειμενογλωσσολογία

Ελένη Παναρέτου Επίκουρη Καθηγήτρια Τομέας Γλωσσολογίας Τμήμα Φιλολογίας Πανεπιστήμιο Αθηνών. Γνωστικό αντικείμενο Γλωσσολογία: Κειμενογλωσσολογία Ελένη Παναρέτου Επίκουρη Καθηγήτρια Τομέας Γλωσσολογίας Τμήμα Φιλολογίας Πανεπιστήμιο Αθηνών Γνωστικό αντικείμενο Γλωσσολογία: Κειμενογλωσσολογία ΑΘΗΝΑ 2009 ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Σπουδές 1976 Απολυτήριο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΚΟΥΡΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΤΕΙ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΕΠΙΚΟΥΡΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΤΕΙ ΚΑΒΑΛΑΣ Β Ι Ο Γ Ρ Α Φ Ι Κ Ο Σ Η Μ Ε Ι Ω Μ Α Κ Α Λ Λ Ι Ο Π Η Σ Κ Α Λ Α Μ Π Ο Υ Κ Α ΕΠΙΚΟΥΡΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΤΕΙ ΚΑΒΑΛΑΣ 1. ΓΕΝΙΚΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΟΝΟΜΑ : ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΕΠΙΘΕΤΟ : ΚΑΛΑΜΠΟΥΚΑ

Διαβάστε περισσότερα

Το Δικαστήριο της ΕΕ: Εγγυητής της εύρυθμης λειτουργίας της Ένωσης και των δικαιωμάτων των πολιτών ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Το Δικαστήριο της ΕΕ: Εγγυητής της εύρυθμης λειτουργίας της Ένωσης και των δικαιωμάτων των πολιτών ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ προς τιμήν του Καθηγητή κ. Βασίλειου Σκουρή, Προέδρου του Δικαστηρίου της ΕΕ Το Δικαστήριο της ΕΕ: Εγγυητής της εύρυθμης λειτουργίας της Ένωσης και των δικαιωμάτων των πολιτών Παρασκευή 28 Μαρτίου

Διαβάστε περισσότερα

E-mail address: clivada@hba.gr

E-mail address: clivada@hba.gr ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Επώνυµο: Λιβαδά Όνοµα: Χριστίνα Ηµεροµηνία Γεννήσεως: 02.01.1973 ιεύθυνση: Βασιλέως Κων/νου 33 Τηλέφωνο: 0030 210 3386528, 6977657973 E-mail address: clivada@hba.gr ΣΠΟΥ ΕΣ 1990-1995:

Διαβάστε περισσότερα

eion.gr

eion.gr nikolpanteion@pant eion.gr ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ 1. ΕΠΩΝΥΜΟ : ΔΡΟΣΟΣ 2. ΟΝΟΜΑ : ΙΩΑΝΝΗΣ 3. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ : 25/10/1951 4. ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ : ΕΛΛΗΝΙΚΗ 5. ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ : Ίδρυμα ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

Βιογραφικό σημείωμα και δημοσιεύσεις

Βιογραφικό σημείωμα και δημοσιεύσεις Βιογραφικό σημείωμα και δημοσιεύσεις Νικόλαος Ιωακ. Ελευθεριάδης Επίκουρος καθηγητής του Τομέα Εμπορικού και Οικονομικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Α.Π.Θ. με γνωστικό αντικείμενο «Εμπορικό Δίκαιο»

Διαβάστε περισσότερα

Ι. ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ. Εγκύκλιες σπουδές στην Καβάλα. Πτυχίο Νομικής Σχολής του Εθνικού

Ι. ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ. Εγκύκλιες σπουδές στην Καβάλα. Πτυχίο Νομικής Σχολής του Εθνικού Αθανάσιος Α. Δέλιος Επίκουρος Καθηγητής Ιστορίας του Δικαίου Νομική Σχολή Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης Email: adelios@law.duth.gr Ι. ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ α. Σπουδές Εγκύκλιες σπουδές στην Καβάλα. Πτυχίο

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Ονοματεπώνυμο: Αγγελίνα Παρασκευοπούλου. Σπουδές: 8/2007: Διορισμός στο Πρωτοδικείο Αθηνών.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Ονοματεπώνυμο: Αγγελίνα Παρασκευοπούλου. Σπουδές: 8/2007: Διορισμός στο Πρωτοδικείο Αθηνών. ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αγγελίνα Π. Παρασκευοπούλου Ορφανίδου 24- Αθήνα (Α. Πατήσια), Τ.Κ. 111 41 Τηλ/fax: 0030-210-3212238 e-mail: angelinapar@yahoo.gr ----------------------------------------------------------------------------

Διαβάστε περισσότερα

Γνωστικό αντικείμενο : Κοινωνική Διοίκηση και Πολιτική ΦΕΚ 672 /

Γνωστικό αντικείμενο : Κοινωνική Διοίκηση και Πολιτική ΦΕΚ 672 / Γνωστικό αντικείμενο : Κοινωνική Διοίκηση και Πολιτική ΦΕΚ 672 / 22-8-2008 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ Διεύθυνση: Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών Λεωφόρος Συγγρού 136 17621

Διαβάστε περισσότερα

Φώτιος Θεοδ. Κατσίγιαννης Πρόεδρος Εφετών Διοικητικών Δικαστηρίων επί τιμή

Φώτιος Θεοδ. Κατσίγιαννης Πρόεδρος Εφετών Διοικητικών Δικαστηρίων επί τιμή ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Φώτιος Θεοδ. Κατσίγιαννης Πρόεδρος Εφετών Διοικητικών Δικαστηρίων επί τιμή I. Προσωπική κατάσταση. Γεννήθηκε το έτος 1950 στον Πύργο. Είναι έγγαμος με ένα τέκνο. II. Σπουδές. Πτυχιούχος

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΣ ΕΠΑΙΝΟΣ. ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΣΚΟΥΡΗ Από την καθηγήτρια Τζούλια Ηλιοπούλου-Στράγγα

ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΣ ΕΠΑΙΝΟΣ. ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΣΚΟΥΡΗ Από την καθηγήτρια Τζούλια Ηλιοπούλου-Στράγγα ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΣ ΕΠΑΙΝΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΣΚΟΥΡΗ Από την καθηγήτρια Τζούλια Ηλιοπούλου-Στράγγα Κύριε Πρόεδρε του Συμβουλίου της Επικρατείας, Κύριε Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Κύριε Πρόεδρε του Νομικού

Διαβάστε περισσότερα

Συστήματα κατάρτισης δικηγόρων στην ΕΕ

Συστήματα κατάρτισης δικηγόρων στην ΕΕ Συστήματα δικηγόρων στην ΕΕ Πολωνία Φορέας που υπέβαλε πληροφορίες: Εθνικό Επιμελητήριο Νομικών Συμβούλων (Krajowa Izba Radców Prawnych) ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ στην Πολωνία

Διαβάστε περισσότερα

Συγχρηματοδότηση από το Κοινοτικό Πρόγραμμα PROGRESS

Συγχρηματοδότηση από το Κοινοτικό Πρόγραμμα PROGRESS Συγχρηματοδότηση από το Κοινοτικό Πρόγραμμα PROGRESS Η αρχή της ίσης μεταχείρισης και της μη διάκρισης κατά το ευρωπαϊκό και το ελληνικό δίκαιο Κομοτηνή 10,11 & 12 Μαρτίου 2010 1η ΗΜΕΡΑ Τετάρτη, 10 Μαρτίου

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟΜΕΑΣ ΑΣΤΙΚΟΥ, ΑΣΤΙΚΟΥ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

ΤΟΜΕΑΣ ΑΣΤΙΚΟΥ, ΑΣΤΙΚΟΥ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΤΟΜΕΑΣ ΑΣΤΙΚΟΥ, ΑΣΤΙΚΟΥ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ Αναστάσιος Βαλτούδης, Καθηγητής Αστικού Δικαίου Τηλέφωνο: 2310.99.64.60 e.mail: avaltoud@otenet.gr Ώρες ακρόασης: Τετάρτη 15.00-16.00, Πέμπτη, 13.00-14.00

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΔΙΕΘΝΩΝ, ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ & ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΔΙΕΘΝΩΝ, ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ & ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΔΙΕΘΝΩΝ, ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ & ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΜΣ ΔΙΕΘΝΩΝ, ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ «ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Πανεπιστήμιο Αθηνών - Νομική Σχολή. Πτυχίο Νομικής, Βαθμός πτυχίου 6,4

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Πανεπιστήμιο Αθηνών - Νομική Σχολή. Πτυχίο Νομικής, Βαθμός πτυχίου 6,4 ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Επώνυμο : ΣΤΑΜΑΤΗ Όνομα : ΑΝΤΑ Ημ/νία Γέννησης : 05/07/1973 Δ/νση Κατοικίας : Σκουφά 56, Αθήνα Τηλέφωνο : 210-8202250,,6974-380011, 210-3602445 E-Mail :ineobser@inegsee.gr ΣΠΟΥΔΕΣ 2000-2001

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΟΝΥΜΦΗ ΤΖΩΡΑ - ΜΩΡΑΚΗ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

ΘΕΟΝΥΜΦΗ ΤΖΩΡΑ - ΜΩΡΑΚΗ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΘΕΟΝΥΜΦΗ ΤΖΩΡΑ - ΜΩΡΑΚΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΠΑΡ ΑΡΕΙΩ ΠΑΓΩ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΜΕΝΗ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΕΓΔΙΧ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΑΦΕΡΕΓΓΥΟΤΗΤΑΣ Α ΒΑΘΜΙΔΑΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Ι. ΑΤΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Ημερ. Γέννησης: 23-07-1969

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνική Πολιτεία και Ευρωπαϊκή Συμπολιτεία

Ελληνική Πολιτεία και Ευρωπαϊκή Συμπολιτεία ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΝΟΜΙΚΗ ΣΧΟΛΗ και ΕΔΡΑ JEAN MONNET Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου και Πολιτισμού Συνέδριο στη μνήμη Δ.Θ. Τσάτσου και Γ. Παπαδημητρίου Ελληνική Πολιτεία και Ευρωπαϊκή

Διαβάστε περισσότερα

Επώνυμο: ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ-ΤΑΛΙΑΔΟΥΡΟΥ Ονομα : ΕΥΑΝΘΙΑ

Επώνυμο: ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ-ΤΑΛΙΑΔΟΥΡΟΥ Ονομα : ΕΥΑΝΘΙΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Ι. Π ρ ο σ ω π ι κ ά σ τ ο ι χ ε ί α Επώνυμο: ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ-ΤΑΛΙΑΔΟΥΡΟΥ Ονομα : ΕΥΑΝΘΙΑ Ημερ. Γέννησης : 21.01.1957 Οικ. Κατάσταση : Έγγαμη, ένα ενήλικο τέκνο, δικηγόρο Αθηνών και

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Διεύθυνση αλληλογραφίας: Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας/Φιλοσοφική Σχολή/ Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων/ Τ.Κ. 45110.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Διεύθυνση αλληλογραφίας: Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας/Φιλοσοφική Σχολή/ Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων/ Τ.Κ. 45110. ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Ονοματεπώνυμο: Αγγελική Παναγοπούλου Πατρώνυμο: Γεώργιος Τόπος γέννησης: Αθήνα Οικογενειακή κατάσταση: Άγαμη Θέση: Λέκτορας Γνωστικό Αντικείμενο: Βυζαντινή Ιστορία Διεύθυνση αλληλογραφίας:

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ: ΚΑΜΠΕΛΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ: ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ/ΤΟΠΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: ,ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ: ΚΑΜΠΕΛΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ: ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ/ΤΟΠΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: ,ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ: ΚΑΜΠΕΛΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ: ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ/ΤΟΠΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ:6.10.1978,ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΙΕΥΘΥΝΣΗ:ΗΓ.ΓΑΒΡΙΗΛ 22,71305,γραφείου ΣΜΥΡΝΗΣ 29 ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 28111756952 Ε-ΜΑΙL:nantia.kampeli@gmail.gr

Διαβάστε περισσότερα

Απονομή δικαιοσύνης και δίκαιη δίκη

Απονομή δικαιοσύνης και δίκαιη δίκη 11 Ιανουαρίου 2015 Απονομή δικαιοσύνης και δίκαιη δίκη Επιστήμες / Νομική - Κοινωνία Ειρήνη Αρτέμη, Δρ. Θεολογίας Φιλόλογος Η έννοια της χρηστής απονομής της δικαιοσύνης και της δίκαιης δίκης στα πλαίσια

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. development law 1262/82 in the recent stagnation of investment in Greece

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. development law 1262/82 in the recent stagnation of investment in Greece ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Προσωπικά στοιχεία Ονοματεπώνυμο: Αρτέμης Κουρτέσης Όνομα Πατρός: Βασίλειος Οικογενειακή κατάσταση: Έγγαμος με δύο παιδιά Ημ/νία γέννησης: 28 Ιουνίου 1963 E-mail: akourtesis@aktis-sa.gr,

Διαβάστε περισσότερα

Δημοσιεύσεις (ενδεικτικά)

Δημοσιεύσεις (ενδεικτικά) Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα Γενικά βιογραφικά στοιχεία Ονοματεπώνυμο: Ιωάννης Κουζής Διευθύνσεις και τηλέφωνα Εργασίας: s Πάντειο Πανεπιστήμιο, Συγγρού 136, ΤΚ 176 71 - Καλλιθέα, Γραφείο Δ8 νέου κτιρίου,

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ Τσίρος Νικόλαος Αναπληρωτής Καθηγητής Πάρεδρος Νομικού Συμβουλίου του Κράτους

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ Τσίρος Νικόλαος Αναπληρωτής Καθηγητής Πάρεδρος Νομικού Συμβουλίου του Κράτους ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ Τσίρος Νικόλαος Αναπληρωτής Καθηγητής Πάρεδρος Νομικού Συμβουλίου του Κράτους e-mail: n.tsiros@nsk.gr 1. Τίτλοι Σπουδών και Υποτροφίες - 1987: Πτυχίο Νομικής Σχολής Αθηνών, τμήμα Νομικό. - 1988-1992:

Διαβάστε περισσότερα

Βιογραφικό Σημείωμα Μαρία Μαυροπούλου ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ /

Βιογραφικό Σημείωμα Μαρία Μαυροπούλου ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ / ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΟΝΟΜΑ ΕΠΩΝΥΜΟ ΜΑΡΙΑ ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ 27 Δεκεμβρίου 1985 ΤΟΠΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Κέρκυρα Φελίξ Λαμές

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΛΟΓΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΛΟΓΩΝ ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΛΟΓΩΝ www.dimosiodikaio.gr Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α Χορηγός: ÍÏÌÉÊÇ ÂÉÂËÉÏÈÇÊÇ w w w. n b. o r g 1η Hμέρα: Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014, 16:00 20:00 Η Διοικητική Δικαιοσύνη εν μέσω της κρίσης

Διαβάστε περισσότερα

Το έργο διαρκούς επιμόρφωσης δικαστικών λειτουργών εντάσσεται στο Ε.Π. «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013» του Υπουργείου Εσωτερικών και

Το έργο διαρκούς επιμόρφωσης δικαστικών λειτουργών εντάσσεται στο Ε.Π. «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013» του Υπουργείου Εσωτερικών και Το έργο διαρκούς επιμόρφωσης δικαστικών λειτουργών εντάσσεται στο Ε.Π. «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013» του Υπουργείου Εσωτερικών και συγχρημοτοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Ταμείο. Η πτώχευση.

Διαβάστε περισσότερα

1η ΗΜΕΡΑ Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2009

1η ΗΜΕΡΑ Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2009 Προτεινόμενες Τροποποιήσεις στο ΚΠολΔ. - Σύγχρονα ζητήματα Αναγκαστικής Εκτέλεσης Κομοτηνή 24, 25 και 26 Ιουνίου 2009 1η ΗΜΕΡΑ Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2009 10:00-10:15 Χαιρετισμοί: Κωνσταντίνος Ρέμελης Πρόεδρος

Διαβάστε περισσότερα

Πληροφορίες: Μάρθα Κάλλου-Περδίκη Τηλ: 25310 39897 tel : Fax: 25310 39890

Πληροφορίες: Μάρθα Κάλλου-Περδίκη Τηλ: 25310 39897 tel : Fax: 25310 39890 Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Η Δ Η Μ Ο Κ Ρ Α Τ Ι Α ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Θ Ρ Α Κ Η Σ ΝΟΜΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΜΗΜΑ ΝΟΜΙΚΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΗ 69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ H E L L E N I C R E P U B L I C DEMOCRITUS UNIVERSITY OF THRACE FACULTY

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΝΟΜΟΛΟΓΙΑΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑ«ΚΗ ΕΝΩΣΗ

ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΝΟΜΟΛΟΓΙΑΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑ«ΚΗ ΕΝΩΣΗ Α Πανελλήνιο Συνέδριο Ευρωπαïκού Δικαίου ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΝΟΜΟΛΟΓΙΑΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑ«ΚΗ ΕΝΩΣΗ Στη Μνήμη του Καθηγητή Δημητρίου Ευρυγένη, ιδρυτή της Ελληνικής Ενώσεως Ευρωπαϊκού Δικαίου 2-3 Νοεμβρίου

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Προσωπικά στοιχεία Ευάγγελος Κελεσίδης Δάσκαλος (ΠΕ70) Έτος γέννησης 1963 Οικογενειακή κατάσταση: Έγγαμος Αλεξανδρείας 68 546 45 Θεσσαλονίκη Τηλ. 2310 851 117 (οικ), 6947838389

Διαβάστε περισσότερα

Χρόνος και Τόπος γέννησης: 21.4.1946 - Αθήνα Οικογενειακή κατάσταση: έγγαµος µε την Κων/να Γουσίου και πατέρας τριών αρρένων τέκνων.

Χρόνος και Τόπος γέννησης: 21.4.1946 - Αθήνα Οικογενειακή κατάσταση: έγγαµος µε την Κων/να Γουσίου και πατέρας τριών αρρένων τέκνων. Αναπληρωτής Καθηγητής Γρηγόριος Ευάγγελος- Καλαβρός 1. Προσωπική κατάσταση: Χρόνος και Τόπος γέννησης: 21.4.1946 - Αθήνα Οικογενειακή κατάσταση: έγγαµος µε την Κων/να Γουσίου και πατέρας τριών αρρένων

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΙΣΤΟΒΟΥΛΟΣ ΜΑΝΕΣΗΣ ( )

ΑΡΙΣΤΟΒΟΥΛΟΣ ΜΑΝΕΣΗΣ ( ) ΝΕΚΡΟΛΟΓΙΕΣ ΑΡΙΣΤΟΒΟΥΛΟΣ ΜΑΝΕΣΗΣ (1922-2000) Tò Διοικητικό Συμβούλιο καί οί συνεργάτες του Κέντρου Μικρασιατικών Σπουδών μέ μεγάλη θλίψη πληροφορήθηκαν στις 4 Αύγούστου 2000 τήν άπώλεια του Αριστόβουλου

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕ ΣΥΝ ΘΗ ΚΕΣ ΟΙΚΟΝ ΟΜ ΙΚΗ Σ ΚΡΙΣΗ Σ 19,20,21 ΔΕΚΕΜ ΒΡΙΟΥ 2014. Ξενοδοχείο Grand Serai, Ιω άννινα ΕΠ ΙΣΤΗ Μ ΟΝ ΙΚΟ Π ΡΟΓΡΑΜ Μ Α

ΣΕ ΣΥΝ ΘΗ ΚΕΣ ΟΙΚΟΝ ΟΜ ΙΚΗ Σ ΚΡΙΣΗ Σ 19,20,21 ΔΕΚΕΜ ΒΡΙΟΥ 2014. Ξενοδοχείο Grand Serai, Ιω άννινα ΕΠ ΙΣΤΗ Μ ΟΝ ΙΚΟ Π ΡΟΓΡΑΜ Μ Α Φ ΟΡΟΛΟΓΙΑ-ΚΥΡΩΣΕΙΣ Π ΡΟΣΤΑΣΙΑ ΘΕΜ ΕΛΙΩΔΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜ ΑΤΩΝ ΣΕ ΣΥΝ ΘΗ ΚΕΣ ΟΙΚΟΝ ΟΜ ΙΚΗ Σ ΚΡΙΣΗ Σ 19,20,21 ΔΕΚΕΜ ΒΡΙΟΥ 2014 Ξενοδοχείο Grand Serai, Ιω άννινα ΕΠ ΙΣΤΗ Μ ΟΝ ΙΚΟ Π ΡΟΓΡΑΜ Μ Α Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου

Διαβάστε περισσότερα

BIOΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. 25ης Μαρτίου 13, , Βύρωνας - Αθήνα Τηλ.: (Οικία) (Κινητό) Σπουδές

BIOΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. 25ης Μαρτίου 13, , Βύρωνας - Αθήνα Τηλ.: (Οικία) (Κινητό) Σπουδές BIOΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Ονοµατεπώνυµο: Παναγιώτης Γιαννόπουλος Ηµεροµηνία Γέννησης: 17/03/1947 Τόπος Γέννησης: Όχθια Γορτυνίας Εθνικότητα: Ελληνική /νση: 25ης Μαρτίου 13, 162 33, Βύρωνας - Αθήνα Τηλ.: 210-7650731

Διαβάστε περισσότερα

Διεύθυνση Ώρες Υποδοχής Τηλέφωνο Ηλ. Διεύθυνση Προαιρετικά Προσωπικοί Ιστότοποι ή Ιστολόγια (χωρίς link) Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης

Διεύθυνση Ώρες Υποδοχής Τηλέφωνο Ηλ. Διεύθυνση Προαιρετικά Προσωπικοί Ιστότοποι ή Ιστολόγια (χωρίς link) Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης 1. Προσωπικά Στοιχεία Ονοματεπώνυμο Ιδιότητα Γνωστικό Αντικείμενο Χριστίνα Δ. Λέκτορας Εμπορικό δίκαιο Χριστοπούλου με έμφαση στο Τραπεζικό δίκαιο Φ.Ε.Κ. Διορισμού 730/τ.Γ./04.09.2009 810/τ.Γ./02.10.2009

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνική Πολιτεία και Ευρωπαϊκή Συμπολιτεία

Ελληνική Πολιτεία και Ευρωπαϊκή Συμπολιτεία ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΝΟΜΙΚΗ ΣΧΟΛΗ και ΕΔΡΑ JEAN MONNET Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου και Πολιτισμού Συνέδριο στη μνήμη Δ.Θ. Τσάτσου και Γ. Παπαδημητρίου Ελληνική Πολιτεία και Ευρωπαϊκή

Διαβάστε περισσότερα

του ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Επίκουρου καθηγητή Περιβαλλοντικής Κοινωνιολογίας Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης Δ.Π.Θ.

του ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Επίκουρου καθηγητή Περιβαλλοντικής Κοινωνιολογίας Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης Δ.Π.Θ. ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ του ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Επίκουρου καθηγητή Περιβαλλοντικής Κοινωνιολογίας Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης Δ.Π.Θ. Απρίλιος 2016 1 Α.1) Βιογραφικά στοιχεία Επώνυμο:

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Α. ΠΡΟΦΙΛ Β. ΣΠΟΥΔΕΣ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Α. ΠΡΟΦΙΛ Β. ΣΠΟΥΔΕΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Α. ΠΡΟΦΙΛ Ο Γρηγόρης Λαζαράκος είναι Αναπληρωτής καθηγητής στο Συνταγματικό Δίκαιο στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων. Είναι δικηγόρος παρ Αρείω Πάγω και μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕ ΣΥΝ ΘΗ ΚΕΣ ΟΙΚΟΝ ΟΜ ΙΚΗ Σ ΚΡΙΣΗ Σ 19,20,21 ΔΕΚΕΜ ΒΡΙΟΥ 2014. Ξενοδοχείο Grand Serai, Ιω άννινα ΕΠ ΙΣΤΗ Μ ΟΝ ΙΚΟ Π ΡΟΓΡΑΜ Μ Α

ΣΕ ΣΥΝ ΘΗ ΚΕΣ ΟΙΚΟΝ ΟΜ ΙΚΗ Σ ΚΡΙΣΗ Σ 19,20,21 ΔΕΚΕΜ ΒΡΙΟΥ 2014. Ξενοδοχείο Grand Serai, Ιω άννινα ΕΠ ΙΣΤΗ Μ ΟΝ ΙΚΟ Π ΡΟΓΡΑΜ Μ Α Φ ΟΡΟΛΟΓΙΑ-ΚΥΡΩΣΕΙΣ Π ΡΟΣΤΑΣΙΑ ΘΕΜ ΕΛΙΩΔΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜ ΑΤΩΝ ΣΕ ΣΥΝ ΘΗ ΚΕΣ ΟΙΚΟΝ ΟΜ ΙΚΗ Σ ΚΡΙΣΗ Σ 19,20,21 ΔΕΚΕΜ ΒΡΙΟΥ 2014 Ξενοδοχείο Grand Serai, Ιω άννινα ΕΠ ΙΣΤΗ Μ ΟΝ ΙΚΟ Π ΡΟΓΡΑΜ Μ Α Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣTΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΠΑΝΕΠΙΣTΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΙΣΤ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣTΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΤΟΜΕΑΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΟΔΕ Σε συνεργασία με το ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ Πέμπτη 1 & Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011 ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Διαβάστε περισσότερα

1. Προσωπικά Στοιχεία. 2. Επικοινωνία. Τηλέφωνο Ηλ. Διεύθυνση Προαιρετικά. 3. Σπουδές

1. Προσωπικά Στοιχεία. 2. Επικοινωνία. Τηλέφωνο Ηλ. Διεύθυνση Προαιρετικά. 3. Σπουδές 1. Προσωπικά Στοιχεία Ονοματεπώνυμο Ιδιότητα Γνωστικό Αντικείμενο Αιμιλία Λέκτορας Συνταγματικό Παπάζογλου- Δίκαιο Μητροπούλου Φ.Ε.Κ. Διορισμού Φ.Ε.Κ 217/10/12/97 Διεύθυνση Πάντειο Πανεπιστήμιο Λεωφ. Συγγρού

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΠΟΥ ΕΣ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΠΟΥ ΕΣ 1 ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ: ηµήτριος Κωνσταντίνου Αυγητίδης, Επίκουρος Καθηγητής Εµπορικού ικαίου, Νοµική Σχολή ηµοκρίτειου Πανεπιστηµίου Θράκης ΗΜ/ΝΙΑ & ΤΟΠΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: 19/05/1964, Αλεξανδρούπολη

Διαβάστε περισσότερα

Συστήματα κατάρτισης δικηγόρων στην ΕΕ

Συστήματα κατάρτισης δικηγόρων στην ΕΕ Συστήματα δικηγόρων στην ΕΕ Σλοβενία Φορέας που υπέβαλε πληροφορίες: Σλοβενικός Δικηγορικός Σύλλογος (Odvetniška zbornica Slovenije) Απρίλιος 2014 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ. Γεώργιου Δ. Τριανταφυλλάκη Καθηγητή Νομικής Δ.Π.Θ.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ. Γεώργιου Δ. Τριανταφυλλάκη Καθηγητή Νομικής Δ.Π.Θ. ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ Γεώργιου Δ. Τριανταφυλλάκη Καθηγητή Νομικής Δ.Π.Θ. Τομζασ Δικαίου των Επιχειρήςεων και Εργαςιακοφ Δικαίου (γνωςτικό αντικείμενο «Εμπορικό Δίκαιο») Κομοτηνή Μάρτιος 2014 1 I. ΤΝΟΠΣΙΚΗ ΠΑΡΟΤΙΑΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ 1. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ: Ονοματεπώνυμο: Μπρισίμης Ευάγγελος. Πατρώνυμο: Απόστολος. Διεύθυνση: Πατρόκλου 2, Τρίκαλα, Τ.Κ.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ 1. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ: Ονοματεπώνυμο: Μπρισίμης Ευάγγελος. Πατρώνυμο: Απόστολος. Διεύθυνση: Πατρόκλου 2, Τρίκαλα, Τ.Κ. ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ 1. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ: Ονοματεπώνυμο: Μπρισίμης Ευάγγελος Πατρώνυμο: Απόστολος Διεύθυνση: Πατρόκλου 2, Τρίκαλα, Τ.Κ.42100 Τηλέφωνο: 6974952580 Email: ebrisimis@pe.uth.gr Ημερομηνία

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΝΟΜΙΚΗΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΙ ΙΚΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΗΜΟΣΙΟ ΙΚΑΙΟ ΑΚΑ ΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΝΟΜΙΚΗΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΙ ΙΚΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΗΜΟΣΙΟ ΙΚΑΙΟ ΑΚΑ ΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΝΟΜΙΚΗΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΙ ΙΚΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΗΜΟΣΙΟ ΙΚΑΙΟ ΑΚΑ ΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2003-2004 ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΙΚΑΙΟΥ ΘΕΜΑ: ΤΟ ΑΡΘΡΟ 49 Β ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Βιογραφικό. Διδακτικό έργο

Βιογραφικό. Διδακτικό έργο ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ Βιογραφικό Ο Χρήστος Ηρ. Αντωνίου γεννήθηκε στη Ζούζουλη Καστοριάς. 1977: Πτυχίο Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. 1982: Δίπλωμα μεταπτυχιακών σπουδών Magister

Διαβάστε περισσότερα

Ονοματεπώνυμο Ιδιότητα Γνωστικό Αντικείμενο Φ.Ε.Κ. Διορισμού Δονάτος Παπαγιάννης Καθηγητής Ευρωπαϊκό Δίκαιο Τεύχος Γ, 665/29-8- 2009

Ονοματεπώνυμο Ιδιότητα Γνωστικό Αντικείμενο Φ.Ε.Κ. Διορισμού Δονάτος Παπαγιάννης Καθηγητής Ευρωπαϊκό Δίκαιο Τεύχος Γ, 665/29-8- 2009 1. Προσωπικά Στοιχεία Ονοματεπώνυμο Ιδιότητα Γνωστικό Αντικείμενο Φ.Ε.Κ. Διορισμού Δονάτος Παπαγιάννης Καθηγητής Ευρωπαϊκό Δίκαιο Τεύχος Γ, 665/29-8- 2009 2. Επικοινωνία Διεύθυνση Αριστοτέλου ς 3 Καλλιθέα

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΤΩΝΗΣ Γ. ΚΑΡΑΜΠΑΤΖΟΣ Λέκτορας Α Ιδιωτικού ικαίου

ΑΝΤΩΝΗΣ Γ. ΚΑΡΑΜΠΑΤΖΟΣ Λέκτορας Α Ιδιωτικού ικαίου ΑΝΤΩΝΗΣ Γ. ΚΑΡΑΜΠΑΤΖΟΣ Λέκτορας Α Ιδιωτικού ικαίου Πτυχίο (2000): Σχολή ΝΟΠΕ Παν/µίου Αθηνών, Τµήµα Νοµικής (βαθµός «Άριστα»). Μεταπτυχιακό ίπλωµα, LL.M. (2001): Έµπερχαρντ Καρλς Πανεπιστήµιο της Τυβίγγης

Διαβάστε περισσότερα

Ι. ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ. Α. 1. Ο Γεώργιος Αρχανιωτάκης γεννήθηκε στις Μάλλες Ιεραπέτρας το 1951

Ι. ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ. Α. 1. Ο Γεώργιος Αρχανιωτάκης γεννήθηκε στις Μάλλες Ιεραπέτρας το 1951 1 Ι. ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ Α. 1. Ο Γεώργιος Αρχανιωτάκης γεννήθηκε στις Μάλλες Ιεραπέτρας το 1951 και είναι πτυχιούχος του Τμήματος Νομικής της Σχολής Ν.Ο.Ε. του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης [βαθμός «Αριστα

Διαβάστε περισσότερα

Τα μαθήματα που θα προσφερθούν στις κατευθύνσεις του ΠΜΣ της Νομικής Σχολής είναι τα ακόλουθα:

Τα μαθήματα που θα προσφερθούν στις κατευθύνσεις του ΠΜΣ της Νομικής Σχολής είναι τα ακόλουθα: Τα μαθήματα που θα προσφερθούν στις κατευθύνσεις του ΠΜΣ της Νομικής Σχολής είναι τα ακόλουθα: 1.Κατεύθυνση «ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ» Αστικό Δίκαιο Ενωσιακής προέλευσης (Κοινοτικό Αστικό Δίκαιο) Ερμηνεία των Νομών

Διαβάστε περισσότερα

Σχολή, 2003-2004, 2004-2005, 2005-2006, 2007-2008, 2008-2009, 2009-

Σχολή, 2003-2004, 2004-2005, 2005-2006, 2007-2008, 2008-2009, 2009- Θεόδωρος Π. Φορτσάκης τηλ.: +30 210 3688437, 2103688648, φαξ: +30 210 3688640, e-mail: tfortsak@law.uoa.gr Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1954. Είµαι έγγαµος. Σταδιοδροµία Καθηγητής της Νοµικής Σχολής του Πανεπιστηµίου

Διαβάστε περισσότερα

Είναι ικηγόρος παρ Εφέταις (.Σ. Θεσσαλονίκης και Μονάχου).

Είναι ικηγόρος παρ Εφέταις (.Σ. Θεσσαλονίκης και Μονάχου). Ο Τιμολέων Κοσμίδης είναι πτυχιούχος του Τμήματος Νομικής Α.Π.Θ. (2005). Έχει LL.M. στο Ευρωπαϊκό και ιεθνές Οικονομικό ίκαιο της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Μονάχου με άριστα (2006). Αναγορεύθηκε

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΩΝΥΜΟ Μπαμπαλιούτας ΟΝΟΜΑ Λάμπρος ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΡΟΣ Παναγιώτης ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ 01/04/1971 ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ Δικηγόρος (Παρ Αρείω Πάγω) ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Έγγαμος (1

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΚΑΙΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ

ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΚΑΙΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΛΟΓΩΝ www.dimosiodikaio.gr ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΛΟΓΩΝ (ΕΕΔ) ΣΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΚΑΙΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ 1-2 Δεκεμβρίου 2015

Διαβάστε περισσότερα

BΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΣΤΥΛ. ΜΟΥΣΤΑΚΑ

BΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΣΤΥΛ. ΜΟΥΣΤΑΚΑ Α. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ BΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΣΤΥΛ. ΜΟΥΣΤΑΚΑ Όνομα : Μελέτιος Πατρώνυμο : Στυλιανός Επώνυμο : Μουστάκας Υπηκοότητα : Ελληνική Γλώσσες : Γαλλικά, Ιταλικά, Γερμανικά, Αγγλικά Οικογενειακή

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ-ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2018 ΝΟΜΙΚΗ ΣΧΟΛΗ-ΑΠΘ

ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ-ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2018 ΝΟΜΙΚΗ ΣΧΟΛΗ-ΑΠΘ Θεσσαλονίκη 21-7-2017 ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ-ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2018 ΝΟΜΙΚΗ ΣΧΟΛΗ-ΑΠΘ ΣΗΜΕΙΩΣΗ-ΠΡΟΣΟΧΗ: Μετά από την με αριθ. 79-80/27.6.2017 απόφαση της ΓΣ του Τμήματος Νομικής,

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΚΑΛΛΙΟΠΗΣ ΜΑΚΡΙΔΟΥ.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΚΑΛΛΙΟΠΗΣ ΜΑΚΡΙΔΟΥ. ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΚΑΛΛΙΟΠΗΣ ΜΑΚΡΙΔΟΥ. Η Καλλιόπη Μακρίδου είναι Καθηγήτρια Αστικού Δικονομικού Δικαίου στη Νομική Σχολή Α.Π.Θ, δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω του Δ.Σ.Θ και Διευθύντρια

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ E ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 9531 19 Δεκεμβρίου 2016 ΤΕΥΧΟΣ ΤΡΙΤΟ Αρ. Φύλλου 1298 ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ - ΛΟΙΠΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗ Αριθμ. 1617003802/3-10-2016

Διαβάστε περισσότερα

1.Κατεύθυνση «ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ»

1.Κατεύθυνση «ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ» 1.Κατεύθυνση «ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ» Αστικό Δίκαιο Ενωσιακής προέλευσης (Κοινοτικό Αστικό Δίκαιο) Ερμηνεία των Νομών και Δικαιοπραξιών Ειδικά θέματα στο σύστημα της Αδικοπρακτικής Ανώμαλη εξέλιξη των συμβάσεων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ-ΠΟΙΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΜΕ ΘΕΜΑ

ΕΘΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ-ΠΟΙΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΜΕ ΘΕΜΑ ΕΘΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ-ΠΟΙΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΜΕ ΘΕΜΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ Δ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΗΣ Καθηγητής Νομικής Σχολής Δ.Π.Θ., Δικηγόρος

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ Δ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΗΣ Καθηγητής Νομικής Σχολής Δ.Π.Θ., Δικηγόρος ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Δ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΗΣ Καθηγητής Νομικής Σχολής Δ.Π.Θ., Δικηγόρος Επαγγελματική και επιστημονική δραστηριότητα: Δικηγόρος παρ Αρείω Πάγω (1992) Καθηγητής Νομικής Σχολής Δ.Π.Θ., Τομέας Δικαίου

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΠΘ Θεσσαλονίκη ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017 ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

ΝΟΜΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΠΘ Θεσσαλονίκη ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017 ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΝΟΜΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΠΘ Θεσσαλονίκη 27-3-2017 ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017 ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1-9-2017 ΚΩΔ Υ7- ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ-ΓΕΝΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΕΞΑΜΗΝΟ Β 8-11πμ 1(Α-ΚΑ) Αμφ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ. Αναλυτικά οι επιστημονικές δημοσιεύσεις του είναι οι ακόλουθες: ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΟ ΕΡΓΟ (παράθεση τίτλων)

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ. Αναλυτικά οι επιστημονικές δημοσιεύσεις του είναι οι ακόλουθες: ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΟ ΕΡΓΟ (παράθεση τίτλων) Καθηγητής Αθανάσιος Κ. Πουλιάδης Γραφείο 413 4 ου ορόφου κτιρίου Νομικής Τηλέφωνο: 2310/996543 e-mail: apouliad@law.auth.gr ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ Ο Αθανάσιος Πουλιάδης είναι πτυχιούχος του Τμήματος Νομικής

Διαβάστε περισσότερα

1. Η ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ 2. Η ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ

1. Η ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ 2. Η ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ 1. Η ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ Το IdEF λειτουργεί ως Κολλέγιο αδειοδοτημένο από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (YA 103548/IA/10-9-2012, ΦΕΚ Β 2566) 2. Η ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ-ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2018 ΝΟΜΙΚΗ ΣΧΟΛΗ-ΑΠΘ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ-ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2018 ΝΟΜΙΚΗ ΣΧΟΛΗ-ΑΠΘ Θεσσαλονίκη 15-1-2018 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ-ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2018 ΝΟΜΙΚΗ ΣΧΟΛΗ-ΑΠΘ ΣΗΜΕΙΩΣΗ-ΠΡΟΣΟΧΗ: Μετά από την με αριθ. 79-80/27.6.2017 απόφαση της ΓΣ του Τμήματος Νομικής, η μεταβατική

Διαβάστε περισσότερα

Διεύθυνση εργασίας: Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, Παιδαγωγική Σχολή Φλώρινας, Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών, Τ. Θ. 21, Φλώρινα.

Διεύθυνση εργασίας: Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, Παιδαγωγική Σχολή Φλώρινας, Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών, Τ. Θ. 21, Φλώρινα. Σοφία Αυγητίδου Βιογραφικό σημείωμα Ι. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Διεύθυνση εργασίας: Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, Παιδαγωγική Σχολή Φλώρινας, Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών, Τ. Θ. 21, 53 100 Φλώρινα. Τηλ. 96796790

Διαβάστε περισσότερα

Επιτροπή Ελέγχου του Προϋπολογισμού

Επιτροπή Ελέγχου του Προϋπολογισμού ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2009-2014 Επιτροπή Ελέγχου του Προϋπολογισμού 18.10.2011 2011/0000(NLE) ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ σχετικά με τον προτεινόμενο διορισμό του Karel Pinxten ως μέλους του Ελεγκτικού Συνεδρίου (C7-0000/2011

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΕΝΗ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ-ΣΠΟΥΔΕΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2016

ΕΛΕΝΗ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ-ΣΠΟΥΔΕΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2016 ΕΛΕΝΗ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ-ΣΠΟΥΔΕΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2016 Η κ. Ελένη Γιαννακοπούλου υπηρετεί στο τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας στη βαθμίδα της Επίκουρης Καθηγήτριας με γνωστικό αντικείμενο

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΠΘ 14/5/2018 ΤΕΛΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΙΟΥΝΙΟΥ 2018

ΝΟΜΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΠΘ 14/5/2018 ΤΕΛΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΙΟΥΝΙΟΥ 2018 ΝΟΜΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΠΘ 14/5/2018 ΤΕΛΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΙΟΥΝΙΟΥ 2018 ΣΗΜΕΙΩΣΗ-ΠΡΟΣΟΧΗ: Μετά από την με αριθ. 79-80/27.6.2017 απόφαση της ΓΣ του Τμήματος Νομικής, η μεταβατική διάταξη του άρθρου 17 παρ.

Διαβάστε περισσότερα