ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ σχετικά με την υπηρεσία, τον πάροχο και τα πλεονεκτήματα των χρηστών... 2

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ σχετικά με την υπηρεσία, τον πάροχο και τα πλεονεκτήματα των χρηστών... 2"

Transcript

1 F.A.Qs ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ σχετικά με την υπηρεσία, τον πάροχο και τα πλεονεκτήματα των χρηστών Τι είναι η υπηρεσία Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης και ποιος την παρέχει; Γιατί επιλέχθηκε η για την παροχή της Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης; Είναι υποχρεωτική η Ηλεκτρονική Τιμολόγηση για όλους τους πελάτες; Τι θα κερδίσω εγώ με την Ηλεκτρονική Τιμολόγηση; Τι θα κερδίσει ο πελάτης με την Ηλεκτρονική Τιμολόγηση; Ποιοι πελάτες λαμβάνουν Ηλεκτρονικά Τιμολόγια και ποιοι Χάρτινα; Το Τμήμα Πωλήσεων μου ζητά να κοινοποιήσω τα των πελατών μου ώστε να εκδοθεί νέος κωδικός συμβολαίου: Αυτό σημαίνει ότι αυτόματα εγγράφονται στην Ηλεκτρονική Τιμολόγηση;... 5 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ σχετικά με την είσοδο στην υπηρεσία & την απόκτηση κωδικών πρόσβασης Είναι υποχρεωτική η Ηλεκτρονική Τιμολόγηση για όλους τους πελάτες;* (βλ. Ερώτηση Νo 3.) Πώς εισάγεται ο πελάτης στην Ηλεκτρονική Τιμολόγηση; Γιατί είναι απαραίτητη η παραλαβή των παραστατικών με κωδικό & όνομα χρήστη; Γιατί δεν στέλνονται συνημμένα τα παραστατικά (επισυναπτόμενο PDF); Ο πελάτης ξέχασε τους κωδικούς πρόσβασης. Τι μπορεί να κάνει; Ο πελάτης χρειάζεται πολλούς κωδικούς πρόσβασης; Πρέπει να τους θυμάμαι;... 9 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ σχετικά με την παραλαβή των παραστατικών Πώς γίνεται η εκτύπωση των παραστατικών από τον πελάτη; Μπορεί ο πελάτης να παραλάβει ξανά ένα Ηλεκτρονικό Τιμολόγιο; Έχω παρατηρήσει καθυστέρηση στην ταχύτητα απόκρισης της υπηρεσίας. Τι μπορεί να φταίει;...12 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ σχετικά με την παρακολούθηση της παραλαβής των Ηλεκτρονικών Παραστατικών από τους παραλήπτες Πώς ξέρω ότι ο πελάτης μου έχει παραλάβει το παραστατικό; Ο πελάτης μου δεν έλαβε το παραστατικό. Τι πρέπει να κάνω; Το ειδοποίησης για το παραστατικό εντοπίστηκε στα Spam του πελάτη μου; Τι μπορώ να κάνω; 13 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ σχετικά με την επιθυμία διατήρησης χάρτινου αρχείουerror! not defined. Bookmark 20 Ο πελάτης μου λαμβάνει ηλεκτρονικά τα τιμολόγιά του, ενώ επιθυμεί να λαμβάνει χάρτινα. Τι μπορώ να κάνω;... Error! Bookmark not defined.

2 Σελίδα 2 / 15

3 F.A.Qs Συχνές Ερωτήσεις: ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ σχετικά με την υπηρεσία, τον πάροχο και τα πλεονεκτήματα των χρηστών. Σελίδα 3 / 15 1 Τι είναι η υπηρεσία Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης και ποιος την παρέχει; Η υπηρεσία Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης προσφέρει ηλεκτρονική, 100% ασφαλή & νόμιμη αποστολή των παραστατικών των ELTACourier προς τους τελικούς παραλήπτες-πελάτες, χωρίς την ανάγκη εκτύπωσης και αποστολής φυσικού-χάρτινου εγγράφου. Τα ELTACourier συνεργάζονται με την εταιρεία πάροχο καινοτόμων λύσεων Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης & Αρχειοθέτησης, με εξειδίκευση στην ηλεκτρονική διασύνδεση & εξυπηρέτηση των μεγαλύτερων & πιο κερδοφόρων ελληνικών επιχειρήσεων στην ελληνική αγορά. 2 Γιατί επιλέχθηκε η για την παροχή της Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης; Η του ομίλου Entersoft) προσφέρει ευέλικτες λύσεις Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης στην ελληνική αγορά, από την 1 η ημέρα εφαρμογής της στην Ελλάδα το Οι υπηρεσίες της έχουν σχεδιαστεί έτσι, ώστε να εξυπηρετούν με ακρίβεια, ασφάλεια & νομιμότητα τις ανάγκες κάθε επιχείρησης που διασυνδέεται ηλεκτρονικά, καθώς εξυπηρετούν με αξιοπιστία ένα ιδιαίτερα μεγάλο και διαρκώς αυξανόμενο όγκο δεδομένων για τη διασύνδεση των μεγαλύτερων ελληνικώνεπιχειρήσεων (λιανεμπόριο, τραπεζικές υπηρεσίες, τρόφιμο-ποτό, φάρμακο, υπηρεσίες υγείας, ασφαλιστικές υπηρεσίες και κάθε κάθετη αγορά). Τα ELTACourier συνεργάζονται με τη γιατί είναι ο συνεργάτης-πάροχος που εξασφαλίζει: Την ασφάλεια στη μεταφορά, αρχειοθέτηση & διαχείριση ηλεκτρονικών παραστατικών. Την απόλυτη ευθυγράμμιση με το νομοθετικό πλαίσιο στις εγχώριες, ευρωπαϊκές & παγκόσμιες συναλλαγές. Τη διαρκή & έμπειρη υποστήριξη στην εφαρμογή, χρήση και επέκταση των λύσεων Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης & Αρχειοθέτησης. Την επιτυχημένη εφαρμογή σύμφωνα με τις ανάγκες, τις υποδομές και την οργανωτική δομή κάθε επιχείρησης. Τη διαρκή εξέλιξη σύμφωνα με τις μεταβαλλόμενες ανάγκες& απαιτήσεις της ελληνικής αγοράς.

4 3 Είναι υποχρεωτική η Ηλεκτρονική Τιμολόγηση για όλους τους πελάτες; Τα ELTACourierΔΕΝ επιβάλλουν τη χρήση της Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης στους πελάτες τους, κατ επέκταση ούτε στα συνεργαζόμενα πρακτορεία. Σελίδα 4 / 15 Παρέχουν ωστόσο τη δυνατότητα, μέσα από την εγγραφή τους στην ηλεκτρονική διαδικασία, για βελτιωμένη οργάνωση & ταχύτητα, ενισχυμένη ασφάλεια και πλήρη ορατότητα. Η Ηλεκτρονική Τιμολόγηση, προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα στους χρήστες της, ενώ παράλληλα αποτελεί μια οικολογική προσέγγιση στην «ακριβή» σε όρους περιβαλλοντικών πόρων ανταλλαγή παραστατικών. Με την αμέριστη υποστήριξη των ELTACourier και του έμπειρου κάθε πελάτης έχει τη δυνατότητα να εγγραφεί στην Ηλεκτρονική Τιμολόγηση, απλοποιώντας σημαντικά τη διαδικασία παρακολούθησης παραστατικών από ένα (1) μόνο κεντρικό σημείο πρόσβασης. 4 Τι θα κερδίσω εγώ με την Ηλεκτρονική Τιμολόγηση; Για τα συμβεβλημένα πρακτορεία, η επιλογή των ELTACourierνα προχωρήσει στην Ηλεκτρονική Τιμολόγηση προσφέρει μερικά ιδιαίτερα σημαντικά πλεονεκτήματα: Μείωση διαχειριστικού κόστους, καθώς μειώνονται σημαντικά οι διαδρομέςπαράδοσης χάρτινων παραστατικών. Ταπαραστατικά σας αποστέλλονται ηλεκτρονικά, αυτόματα και με ασφάλεια στον τελικό πελάτη. Καμία απώλεια παραστατικών: Τα ηλεκτρονικά παραστατικά (σε αντίθεση με τα χάρτινα) βρίσκονται διαθέσιμα στην πλατφόρμα 24/7 και για 2 μήνες από την έκδοσή τους (βλ. ΕΡΩΤΗΣΗ 15). Συνεπώς, ακόμα και αν ο πελάτης «χάσει» ένα εκτυπωμένο αντίγραφο, μπορεί να το ανακτήσει χωρίς κανένα διαχειριστικό κόστος για τα πρακτορεία των ELTA,καθώς επίσης χωρίς την ανάγκη περαιτέρω αναμονής για την παράδοσή του. Αυξημένη ασφάλεια: Με την ηλεκτρονική τιμολόγηση, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι κάθε παραστατικό έχει διακινηθεί με απόλυτη ασφάλεια από τον εκδότη στον παραλήπτη, καθώς επίσης ότι πληροί κάθε νόμιμη προϋπόθεση. ELTA-Διαδικασία: Προτεινόμενο: Τα ELTACourier θέλοντας να μεγιστοποιήσουν τα πλεονεκτήματα χρήσης της υπηρεσίας για τα συνεργαζόμενα πρακτορεία, προσφέρουν από το Portal των πρακτορείων την δυνατότητα να γνωρίζουν ποια παραστατικά έχουν σταλεί ηλεκτρονικά στους πελάτες τους και να παραλάβουν αντίγραφό του, προσφέροντας πλήρη ορατότητα σχετικά με την επιτυχή λήψη κάθε ηλεκτρονικού παραστατικού από τον πελάτη του. Υπό αίρεση, λόγω εκτύπωσης α αντιγράφων τιμολογίων, από το λογισμικό των Agents

5 5 Τι θα κερδίσει ο πελάτης με την Ηλεκτρονική Τιμολόγηση; Για τους πελάτες των ELTACourierη αποδοχή της Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης, συνεπάγεται σημαντικές διευκολύνσεις στη διαχείριση των παραστατικών του. Συγκεκριμένα, ο πελάτης απολαμβάνει: Σελίδα 5 / 15 Κεντρική Διαχείριση Ηλεκτρονικών Παραστατικών: Στην υπηρεσία (Portal), βρίσκονται αρχειοθετημένα όλα τα παραστατικά των ELTACourier, αλλά και κάθε άλλου προμηθευτή του, που χρησιμοποιεί τη λύση της την έκδοση παραστατικών προς το συγκεκριμένο πελάτη. Συνεπώς ο πελάτης, έχει τη δυνατότητα να διαχειρίζεται τα παραστατικά του σε μία ασφαλή πλατφόρμα, να τα αναζητεί βάσει κριτηρίων, να τα εκτυπώνει (εφόσον το επιθυμεί) ή να τα αποθηκεύει ηλεκτρονικά σε οποιοδήποτε τοπικό σύστημα αρχειοθέτησης ή και στο ERP του. Νέο! Δικτύωση & Κοινωνία e-invoicing:το επόμενο διάστημαo πελάτης θα έχει τη δυνατότητα να επεκτείνει την ηλεκτρονική διαχείριση των παραστατικών του, στέλνοντας ένα απλό «αίτημα διασύνδεσης» στον προμηθευτή του, ο οποίος είναι συνδεδεμένος με άλλες εμπορικές σχέσεις στην υπηρεσία της Με αυτόν τον τρόπο και σε σύντομο χρονικό διάστημα, η ηλεκτρονική μεταφορά των παραστατικών, μπορεί να εξαπλωθεί σε βαθμό που θα μειώσει στο ελάχιστο την εκτύπωση χάρτινων αντιγράφων και να το αντικαταστήσει με ένα πολύ πιο εύχρηστο, οικονομικό και ασφαλές ηλεκτρονικό αρχείο παραστατικών. Το οικονομικό όφελος που συνεπάγεται για τον παραλήπτη τιμολογίων (και πελάτη των ELTA) η ηλεκτρονική αρχειοθέτηση, υπολογίζεται σε >-60% του κόστους αρχειοθέτησης! 6 Ποιοι πελάτες λαμβάνουν Ηλεκτρονικά Τιμολόγια και ποιοι Χάρτινα; Ηλεκτρονικά Τιμολόγια θα λαμβάνουν ΜΟΝΟ οι πελάτες των πρακτορείων οι οποίοι έχουν αποστείλει το λογιστηρίου, ως ένδειξη αποδοχής της παραλαβής Ηλεκτρονικών παραστατικών από τα ELTACourier. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, ο πελάτης εξακολουθεί να λαμβάνει χάρτινα τα παραστατικά του, χωρίς ωστόσο να απολαμβάνει τα προνόμια της ψηφιακής διαχείρισης των λογαριασμών του. ΠΡΟΣΟΧΗ! Το λογιστηρίου, αποστέλλεται ΜΟΝΟ στην περίπτωση που ο πελάτης επιθυμεί να λαμβάνει ηλεκτρονικά τα παραστατικά του. Το γενικό επικοινωνίας το οποίο υποχρεωτικά ζητά η Διεύθυνση Πωλήσεων για την έκδοση νέου κωδικού συμβολαίου, ΔΕΝ αφορά στην αποδοχή Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης και δεν θα πρέπει να συγχέεται με την κοινοποίηση του λογιστηρίου.

6 7 Το Τμήμα Πωλήσεων μου ζητά να κοινοποιήσω τα των πελατών μου ώστε να εκδοθεί νέος κωδικός συμβολαίου: Αυτό σημαίνει ότι αυτόματα εγγράφονται στην Ηλεκτρονική Τιμολόγηση; Σελίδα 6 / 15 Όχι! Η Διεύθυνση Πωλήσεων των ELTACourier ζητά την υποχρεωτική κοινοποίηση ενός γενικού επικοινωνίας για κάθε πελάτη του πρακτορείου, ώστε να είναι εφικτή η επικοινωνία μαζί του όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο, καθώς και για να αποστέλλονται σχετικές αναφορές (reports) για τις καταθέσεις αντικαταβολών και ΟΧΙγια την αποστολή ηλεκτρονικών τιμολογίων. Για την Ηλεκτρονική Τιμολόγηση, τα ELTACourier ζητούν προαιρετικά την αποστολή του e- mail λογιστηρίου, ώστε να είναι εφικτή η αποστολή των ηλεκτρονικών τιμολογίων στο αρμόδιο τμήμα/πρόσωπο, μόνο εφόσον ο πελάτης έχει αποδεχθεί την ηλεκτρονική τιμολόγηση.

7 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ σχετικά με την είσοδο στην υπηρεσία & την απόκτηση κωδικών πρόσβασης 8 Είναι υποχρεωτική η Ηλεκτρονική Τιμολόγηση για όλους τους πελάτες;* (βλ. Ερώτηση Νo 3.) Σελίδα 7 / 15 Τα ELTACourierΔΕΝ επιβάλλουν τη χρήση της Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης στους πελάτες τους, κατ επέκταση ούτε στα συνεργαζόμενα πρακτορεία. Παρέχουν ωστόσο τη δυνατότητα, μέσα από την εγγραφή τους στην ηλεκτρονική διαδικασία, για μεγαλύτερη οργάνωση & ταχύτητα, ενισχυμένη ασφάλεια και πλήρη ορατότητα. Η Ηλεκτρονική Τιμολόγηση, προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα στους χρήστες της, ενώ παράλληλα προσφέρει ουσιώδη οικολογική προσέγγιση στην «ακριβή» σε όρους περιβαλλοντικών πόρων ανταλλαγή παραστατικών. 9 Πώς εισάγεται ο πελάτης στην Ηλεκτρονική Τιμολόγηση; Κάθε πελάτης εισάγεται στην υπηρεσία με 3 απλά βήματα: 1. Επικοινωνία αιτήματος «αποστολής ηλεκτρονικών στοιχείων πελατών» από τα ELTACourier στα συμβεβλημένα πρακτορεία: Τα ELTACourierεπικοινωνούν στους συνεργαζόμενουςπράκτορες, ένα αίτημα αποστολής στοιχείων επικοινωνίας των πελατών τους. Συγκεκριμένα ζητείται ένα γενικό επικοινωνίας, το οποίο είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ για την παραγωγή νέου κωδικού συμβολαίου και δεν αφορά στην αποδοχή/αποστολή ηλεκτρονικών παραστατικών και προαιρετικάένα λογιστηρίου, το οποίο αποστέλλεται ως αποδοχή στο αίτημα παραλαβής ηλεκτρονικών παραστατικών από τα ELTACourier. Η αποστολή του λογιστηρίου, αποτελεί αναγνωρισμένη αποδοχή για την ηλεκτρονική τιμολόγηση. 2. Αποστολή του λογιστηρίου από τους συμβεβλημένους πράκτορες: Κάθε συμβεβλημένο πρακτορείο, προωθεί το του λογιστηρίου του πελάτη στα κεντρικά των ELTACourier, ώστε να ενεργοποιηθεί η είσοδός του στην υπηρεσία. Είναι προφανές ότι κάθε πρακτορείο διατηρεί τον έλεγχο, αλλά και την ευθύνη ειδοποίησης των πελατών του, σχετικά με το αίτημα των ELTACourier για την αποδοχή της Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης. 3. Αποστολή των στοιχείων εισόδου στους πελάτες & ασφαλής είσοδος στην υπηρεσία: Ο πελάτης λαμβάνει αυτοματοποιημένα από την υπηρεσία της το όνομα χρήστη και το συνθηματικό πρόσβασης, ώστε να συνδέεται με ασφάλεια στην υπηρεσία. Κατάτην πρώτη φορά που κάνει login στην υπηρεσία,

8 τροποποιεί υποχρεωτικάτο συνθηματικό εισόδου του, σύμφωνα με την προτίμησή του (OneTimePassword). Σελίδα 8 / 15

9 10 Γιατί είναι απαραίτητη η παραλαβή των παραστατικών με κωδικό & όνομα χρήστη; Η επιλογή της συγκεκριμένης μεθόδου λήψης παραστατικών εξυπηρετεί δύο σημαντικούς σκοπούς: τη φορολογική νομιμότητα και την επιβεβαίωση παραλαβής: Σελίδα 9 / 15 Νομιμότητα: Η λύση Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης που έχουν επιλέξει τα ELTACourier, εξασφαλίζει στο μέγιστο βαθμό την ασφάλεια και τη νομιμότητα κάθε Ηλεκτρονικού Τιμολογίου. Σύμφωνα με την ισχύουσα ελληνική & ευρωπαϊκή νομοθεσία που διέπει τις λειτουργίες τιμολόγησης/αρχειοθέτησης, κάθε διακινούμενο & αρχειοθετούμενο παραστατικό, θα πρέπει να εξασφαλίζει 3 βασικές προϋποθέσεις για την απόδειξη της νομικής του εγκυρότητας: την αυθεντικότητα της προέλευσης, την ακεραιότητα του περιεχομένου και την αναγνωσιμότητά του από τον ανθρώπινο παράγοντα. Για την πλήρη συμμόρφωση με το νομικό και φορολογικό πλαίσιο, η υπηρεσία της εξασφαλίζει την αυθεντικότητα & ακεραιότητα των ηλεκτρονικών παραστατικών, με προστατευμένη είσοδο των εξουσιοδοτημένων παραληπτών καθώς και με την πιστοποιημένη ψηφιακή υπογραφή. Επιβεβαίωση Παραλαβής: Επιπλέον, η παραλαβή των παραστατικών μέσω του ασφαλούς Portal, εξασφαλίζει ορατότητα ως προς την επιτυχή παραλαβή των σχετικών παραστατικών από τους παραλήπτες, επιτρέποντας την έγκαιρη αντίδραση του εκδότη σε περίπτωση που το παραστατικό δεν έχει γίνει αντιληπτό ή δεν έχει παραληφθεί από τον πελάτη. Σημειώστε ότι με την χρήση του σχετικού κωδικού πρόσβασης, προβάλλονται τα παραστατικά που αφορούν τον συγκεκριμένο μόνο πελάτη. 11 Γιατί δεν στέλνονται συνημμένα τα παραστατικά (επισυναπτόμενο PDF); Η ασφάλεια & η νομιμότητα των συναλλαγών των ELTACourier και των πρακτορείων τους με τους πελάτες είναι ύψιστης σημασίας. Ακριβώς για αυτό το λόγο, επιλέχθηκε η προστατευμένη είσοδος των πελατών/χρηστών για την παραλαβή των παραστατικών. Επιπλέον, η αποστολή των τιμολογίων ως συνημμένα αρχεία ενέχει κινδύνους όπως οι ακόλουθοι: 1. Αδυναμία παρακολούθησης της παραλαβής των παραστατικών. Τόσο τα ELTACourier όσο και τα πρακτορεία, δεν θα έχουν τη δυνατότητα επιβεβαίωσης της παραλαβής του εκάστοτε συνημμένου παραστατικού από τον πελάτη, με κίνδυνο την καθυστέρηση των πληρωμών. 2. Καθυστέρηση ή αδυναμία παραλαβής του παραστατικού(λόγω αποχώρησης του αρμόδιου προσώπου, αλλαγής στοιχείων, αδυναμία παράδοσης λόγω υπερφορτωμένου εξυπηρετητή κ.ο.κ). Σε αυτή την περίπτωση το portal εξασφαλίζει την ορατότητα της παραλαβής, επιτρέποντας στον εκδότη να προβεί σε επικοινωνία με το συγκεκριμένο πελάτη, μόνο εφόσον χρειαστεί.

10 3. Αλλοίωση του περιεχομένου κατά τη μεταφορά του ανοιχτού συνημμένου αρχείου και κίνδυνος φορολογικής/νομοθετικής αστοχίας. 4. Αδυναμία συνολικής εποπτείας & διαχείρισης των παραστατικών για τον πελάτη(αναζήτηση, εκτύπωση επιλεγμένων παραστατικών κ.α.). 12 Ο πελάτης ξέχασε τους κωδικούς πρόσβασης. Τι μπορεί να κάνει; Σελίδα 10 / 15 Τα ELTACourier εξασφαλίζουν για όλα τα συμβεβλημένα πρακτορεία και τους πελάτες τους, διαρκή & έμπειρη υποστήριξη από το συνεργάτη &πάροχο της λύσης Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης, τη Σε περίπτωση απώλειας των αρχικών ή μεταβληθέντων στοιχείων εισόδου, ο πελάτης έχει τη δυνατότητα άμεσης αλλαγής κατόπιν επικοινωνίας με το HelpDesk της Τα στοιχεία επικοινωνίας της ομάδας υποστήριξης και του HelpDesk της διατίθενται σε κάθε επικοινωνία (αυτοματοποιημένη ή μη) του παρόχου προς τον πελάτη, καθώς και στην τελευταία ενότητα του παρόντος εγχειριδίου για τη διευκόλυνσή σας. 13 Ο πελάτης χρειάζεται πολλούς κωδικούς πρόσβασης; Πρέπει να τους θυμάμαι; Όχι! Για την είσοδο κάθε πελάτη στην υπηρεσία αρκούν τα μοναδικά στοιχεία επικοινωνίας που λαμβάνει κατά την ενεργοποίησή του και για όλα τα παραστατικά που τον αφορούν. Για παράδειγμα, ας εξετάσουμε τις παρακάτω περιπτώσεις: 1. Ο πελάτης λαμβάνει περισσότερα από 1 παραστατικά από τα ELTACourier και σε διαφορετικές χρονικές περιόδους: Για την παραλαβή των παραστατικών από την υπηρεσία, απαιτείται η είσοδος με τα στοιχεία που του έχουν αποσταλεί κατά την ενεργοποίησή του στην Ηλεκτρονική Τιμολόγηση (έστω Username: ΑΦΜ πελάτη, Password: Ένας τυχαίος αριθμός). Για κάθε σύνδεσή του στην υπηρεσία, μπορεί να χρησιμοποιεί πάντα τα ίδια στοιχεία, εκτός αν αποφασίσει να τα αλλάξει για τη δική του διευκόλυνση. 2. Ο πελάτης λαμβάνει περισσότερα από 1 παραστατικά από τα ELTACourier και από άλλους προμηθευτές (πχ: εταιρεία μίσθωσης εταιρικού στόλου): Για την παραλαβή όλων των παραστατικών που τον αφορούν και εξυπηρετούνται από την υπηρεσία της (από τα ELTACourier, την εταιρεία μίσθωσης εταιρικού στόλου και λοιπούς προμηθευτές) ο πελάτης συνδέεται με τα ίδια στοιχεία εισόδου, τα οποία του έχουν αποσταλεί κατά την ενεργοποίησή του στην Ηλεκτρονική Τιμολόγηση (έστω Username: ΑΦΜ πελάτη, Password: Ένας τυχαίος αριθμός). 3. Ο πελάτης λαμβάνει παραστατικά από τα ELTACourier μέσω της και από άλλο προμηθευτή μέσω διαφορετικού παρόχου:

11 Για την παραλαβή όλων των παραστατικών που εξυπηρετούνται από την υπηρεσία της και ανεξάρτητα από τον αριθμό των τιμολογίων, τη χρονική περίοδο και το πλήθος των εκδοτών-προμηθευτών, ο πελάτης θα χρειαστεί τα ίδια στοιχεία τα οποία του έχουν αποσταλεί κατά την ενεργοποίησή του στην Ηλεκτρονική Τιμολόγηση (έστω Username: ΑΦΜ πελάτη, Password: Ένας τυχαίος αριθμός). Για την παραλαβή παραστατικών που εξυπηρετούνται από την υπηρεσία διαφορετικού παρόχου, ο πελάτης ενδέχεται να χρειαστεί διαφορετικά στοιχεία εισόδου σε διαφορετική διαδικτυακή υπηρεσία (εφόσον προσφέρεται από τον άλλο πάροχο). Ας σημειωθεί ότι η ελληνική αγορά εξυπηρετείται συνολικά από δύο εταιρείεςπαρόχους ηλεκτρονικής τιμολόγησης με διαδικτυακές υπηρεσίες, συνεπώς η διαχείριση των λογαριασμών για τον πελάτη δεν δημιουργεί πρόβλημα για τους αποδέκτες ηλεκτρονικών τιμολογίων. Σελίδα 11 / 15

12 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ σχετικά με την παραλαβή των παραστατικών 14 Πώς γίνεται η εκτύπωση των παραστατικών από τον πελάτη; Σελίδα 12 / 15 Με τη σύνδεσή του στην υπηρεσία, (βλ. ΕΡΩΤΗΣΗ 9), ο πελάτηςέχει πρόσβαση σε όλα τα παραστατικά που τον αφορούν, είτε προέρχονται από τα ELTACourier, είτε από άλλο προμηθευτή-εκδότη που εξυπηρετείται μέσω του Για την παραλαβή & εκτύπωση των παραστατικών του ο πελάτης μπορεί να ακολουθήσει έναν από τους παρακάτω τρόπους: 1. Online εκτύπωση από την υπηρεσία: Επισκόπηση του παραστατικού του (preview) και εκτύπωση απευθείας από την υπηρεσία. Για την ανάγνωσητου παραστατικού, θα πρέπει να διαθέτει το πρόγραμμα AdobePDFViewer, το οποίο απαιτείται για οποιοδήποτε PDF αρχείο. 2. Αποθήκευση και τοπική-offline εκτύπωση: Ο πελάτης, έχει τη δυνατότητα να «κατεβάσει» τοπικά κάθε παραστατικό του, ή συνολικά τα παραστατικά που τον αφορούν και να τα αποθηκεύσει τοπικά στον υπολογιστή του σε οποιοδήποτε σύστημα αρχειοθέτησης ενδεχομένως διαθέτει. Προαπαιτούμενα: Το προαπαιτούμενο πρόγραμμα ανάγνωσης PDF αρχείων, διατίθεται δωρεάν και ο εκάστοτε πελάτης, έχει τη δυνατότητα να το κατεβάσει τοπικά στον υπολογιστή του. Για τη διευκόλυνσή σας και για την εξυπηρέτηση των πελατών σας, παρακάτω σας προωθούμε τον σύνδεσμο για την εγκατάσταση του AdobePDFViewer. Κατεβάστε τον PDFViewer από την ιστοσελίδα της Adobeεδώ. 15 Μπορεί ο πελάτης να παραλάβει ξανά ένα Ηλεκτρονικό Τιμολόγιο; Ένα από τα ουσιαστικότερα πλεονεκτήματα του εκδότη και του παραλήπτη ηλεκτρονικών παραστατικών, είναι η ευκολία διαχείρισης των ηλεκτρονικών αρχείων σε αντίθεση με το υψηλό και χρονοβόρο διαχειριστικό κόστος των χάρτινων αρχείων. Ο πελάτης των ELTACourier μπορεί να βρίσκει κάθε παραστατικό (από οποιονδήποτε προμηθευτή-εκδότη ηλεκτρονικών παραστατικών, βλ. ΕΡΩΤΗΣΗ 13.) στην υπηρεσία για τουλάχιστον 2 μήνες από την έκδοση και αποστολή παραστατικών.

13 Με την Ηλεκτρονική Τιμολόγηση, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι τα παραστατικά δεν «χάνονται», «καταστρέφονται» ή «μεταβάλλονται» λόγω φυσικής φθοράς, άρα είναι πάντοτε διαθέσιμα σε εσάς και τους πελάτες των ELTACourier. 16 Έχω παρατηρήσει καθυστέρηση στην ταχύτητα απόκρισης της υπηρεσίας. Τι μπορεί να φταίει; Σελίδα 13 / 15 Η υπηρεσία της ανταποκρίνεται καθημερινά από το 2006 με αξιοπιστία & σταθερότητα στην ηλεκτρονική διακίνηση ενός ιδιαίτερα μεγάλου όγκου δεδομένων & αρχείων, για τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις στην ελληνική αγορά. Η επιλογή εξάλλου του συγκεκριμένου παρόχου, έγινε με βάση τη δυνατότητα να ανταποκρίνεται στις ιδιαίτερες ανάγκες των ELTACourier. Εάν παρατηρείτε καθυστέρηση στην απόκριση της υπηρεσίας, βεβαιωθείτε ότι η σύνδεση στο διαδίκτυο λειτουργεί χωρίς προβλήματα. Για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας, αποφύγετε την παράλληλη χρήση άλλων διαδικτυακών υπηρεσιών που ενδέχεται να έχουν μεγάλες απαιτήσεις bandwidth. Σημειώστε ότι η ταχύτητα σύνδεσης στο internetεξαρτάται από τις προσφερόμενες κατά τόπους υποδομές του αντίστοιχουπαρόχου και το είδος της σύνδεσης. Απομακρυσμένες περιοχές έχουν συνήθως μικρότερες ταχύτητες σύνδεσης στο internet. Αν παρόλα αυτά εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε προβλήματα απόδοσης, μπορείτε οποιαδήποτε στιγμή να επικοινωνείτε με το HelpDesk της τηλεφωνικά, ή να μοιραστείτε το πρόβλημά σας ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο. Ένα αρμόδιο στέλεχος του παρόχου, θα επικοινωνήσει μαζί σας, για να διαγνώσει το πρόβλημα και να σας εξυπηρετήσει σε οτιδήποτε χρειαστεί. Επικοινωνία για τη διάγνωση του προβλήματος: Αποστολή προβλημάτων & επικοινωνία εμπειρίας χρήσης: Η δεσμεύεται να λάβει το αίτημά σας υπόψη ώστε να εξυπηρετεί τις παρούσες και τις μελλοντικές σας ανάγκες με ακρίβεια & ταχύτητα: Κάντε κλικ εδώ και μοιραστείτε την εμπειρία σας

14 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ σχετικά με την παρακολούθηση της παραλαβής των Ηλεκτρονικών Παραστατικών από τους παραλήπτες Σελίδα 14 / Πώς ξέρω ότι ο πελάτης μου έχει παραλάβει το παραστατικό; Ένα από τα ισχυρότερα πλεονεκτήματα της παραλαβής Ηλεκτρονικών Παραστατικών μέσα από την υπηρεσία της είναι το αποδεικτικό-παραλαβής που ενημερώνει αυτόματα τον εκδότη του παραστατικού, σχετικά με την κατάσταση παραλαβής κάθε παραστατικού. Συνεπώς, για κάθε παραστατικό που αποστέλλεται Ηλεκτρονικά μέσω της υπηρεσίας, τα ELTACourier διαθέτουν πλήρη ορατότητα για την επιτυχή αποστολή και παράδοσή του, ακριβώςόπως οι πελάτες των ELTA γνωρίζουν την «κατάσταση παράδοσης» ενός πακέτου-ή δέματος. Έτσι είναι ορατό: Αν έχει αποσταλεί ειδοποίησης για νέα παραστατικά Αν ο πελάτης έχει κατεβάσει το παραστατικό από την υπηρεσία Αν το παραστατικό δεν έχει παραληφθεί από την υπηρεσία. 18 Ο πελάτης μου δεν έλαβε το παραστατικό. Τι πρέπει να κάνω; Εάν παρατηρήσετε ότι ο πελάτης σας ΔΕΝ έχει λάβει ειδοποίησης για τα νέα παραστατικά που τον αφορούν, ή ότι δεν έχει κατεβάσει το παραστατικό του (βλ. ΕΡΩΤΗΣΗ 17), τότε προτείνεται η επικοινωνία μαζί του σχετικά με τον εντοπισμό της αιτίας καθυστέρησης. Η ορατότητα που προσφέρεται τόσο στα ELTACourier, όσο και στα συμβεβλημένα πρακτορεία, επιτρέπει η επικοινωνία με τον πελάτη για ζητήματα τιμολόγησης να είναι περιστασιακή, στοχευμένη (μόνο σε εκείνους τους πελάτες που δεν έχουν λάβει το παραστατικό) και με δυνατότητα άμεσης αντιμετώπισης. 19 Το ειδοποίησης για το παραστατικό εντοπίστηκε στα Spam του πελάτη μου; Τι μπορώ να κάνω; ELTA-Διαδικασία: Προτεινόμενο:

15 Κάθε ειδοποίησης για την παραλαβή νέων παραστατικών, αντιμετωπίζει ακριβώς τους ίδιους περιορισμούς που αντιμετωπίζει κάθε που αποστέλλεται καθημερινά μεταξύ διαφορετικών συστημάτων και εξυπηρετητών. Αν για οποιοδήποτε λόγο, το ειδοποίησης έχει εντοπιστεί στο Spam του πελάτη, τότε πιθανά ο πελάτης δεν έχει παρατηρήσει ότι η υπηρεσία των ειδοποίησε για τα νέα παραστατικά που έχουν εκδοθεί από τα ELTACourier. Σελίδα 15 / 15 Σε περίπτωση που ο παραλήπτης καλέσει για να ρωτήσει γιατί δεν έλαβε , οι εκπρόσωποι του helpdesk της RetailLink τον καθοδηγούν ώστε να ελέγξει αν το είναι στα spam.

ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ WESTERN UNION ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ WWW.WORLDBRIDGE.GR

ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ WESTERN UNION ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ WWW.WORLDBRIDGE.GR ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ WESTERN UNION ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ WWW.WORLDBRIDGE.GR Η Υπηρεσία παρέχεται από την εταιρία «WorldBridge-Υπηρεσίες Πληρωμών Α.Ε.» («WorldBridge») σε

Διαβάστε περισσότερα

Όροι και Προϋποθέσεις Χρήσης για το MY COSMOTE

Όροι και Προϋποθέσεις Χρήσης για το MY COSMOTE Όροι και Προϋποθέσεις Χρήσης για το MY COSMOTE 1. Εισαγωγή Η «COSMOTE ΚΙΝΗΤΕΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε» με δ.τ. «COSMOTE», που εδρεύει στο Μαρούσι, Λ. Κηφισίας 99 (στο εξής COSMOTE) με ΑΡ.Μ.ΑΕ 36581/01ΑΤ/Β/96/449

Διαβάστε περισσότερα

Πίνακας Εικόνων. 22/04/2014 Έκδοση 3.0.1

Πίνακας Εικόνων. 22/04/2014 Έκδοση 3.0.1 Προδιαγραφές για Τελικούς Χρήστες Διαδικτυακής Υπηρεσίας «Βασικά στοιχεία μητρώου για νομικά πρόσωπα, νομικές οντότητες, και φυσικά πρόσωπα με εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα». Πίνακας Περιεχομένων

Διαβάστε περισσότερα

O Οδηγός του Ενημερωμένου Καταναλωτή

O Οδηγός του Ενημερωμένου Καταναλωτή Υπηρεσίες Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών O Οδηγός του Ενημερωμένου Καταναλωτή (2 η Έκδοση) Υπηρεσίες Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών o Οδηγός του Ενημερωμένου Καταναλωτή Ιούλιος 2009 Περιεχόμενα \ Υπηρεσίες Ηλεκτρονικών

Διαβάστε περισσότερα

easypay.gr Εγχειρίδιο Χρήσης Υπηρεσίας Έκδοση 6.0 Σεπτέμβριος 2012

easypay.gr Εγχειρίδιο Χρήσης Υπηρεσίας Έκδοση 6.0 Σεπτέμβριος 2012 easypay.gr Εγχειρίδιο Χρήσης Υπηρεσίας Έκδοση 6.0 Σεπτέμβριος 2012 Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Τραπεζικής, Τράπεζα Πειραιώς 182838 (με χρέωση αστικής κλήσης), 210 3288000 (από το κινητό ή το εξωτερικό), support@easypay.gr

Διαβάστε περισσότερα

MANAGEMENT INFORMATION SYSTEM (MIS)»

MANAGEMENT INFORMATION SYSTEM (MIS)» ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΠΡΑΞΗ: «Αναδιοργάνωση και ενίσχυση υπηρεσιών Ε.Σ.Ε.Ε.» ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΠΡΟΝΟΙΑΣ Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής

Διαβάστε περισσότερα

Σχέδιο Δράσης για την εφαρμογή του Ηλεκτρονικού Εμπορίου από τις εμπορικές επιχειρήσεις της Ελασσόνας

Σχέδιο Δράσης για την εφαρμογή του Ηλεκτρονικού Εμπορίου από τις εμπορικές επιχειρήσεις της Ελασσόνας Σχέδιο Δράσης για την εφαρμογή του Ηλεκτρονικού Εμπορίου από τις εμπορικές επιχειρήσεις της Ελασσόνας Στα πλαίσια του έργου ανάπτυξης κόμβου ηλεκτρονικού εμπορίου για τον Εμπορικό Σύλλογο Ελασσόνας το

Διαβάστε περισσότερα

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΚΟΙΝΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΗΣ ΈΚΔΟΣΗΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΚΤΕΛ ΚΟΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΙΣΠΡΑΞΕΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΡΟΔΟΠΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ,

Διαβάστε περισσότερα

Μην αποθηκεύετε απλώς τις πληροφορίες σας, διαχειριστείτε τις

Μην αποθηκεύετε απλώς τις πληροφορίες σας, διαχειριστείτε τις Διαχείριση αρχείων Μην αποθηκεύετε απλώς τις πληροφορίες σας, διαχειριστείτε τις 44444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444444 Εξοικονόμηση χώρου Αύξηση αποδοτικότητας

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός για το Σύστημα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης Moodle

Οδηγός για το Σύστημα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης Moodle Οδηγός για το Σύστημα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης Moodle (Έκδοση Moodle 1.9.5) Σουλτάνα Κάργα, Msc. Κατερίνα Κατσάνα, Msc. Φωτεινή Τρίμμη, Msc Άδεια Χρήσης: Creative Commons Το υλικό διατίθεται υπό την άδεια:

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ: Αξιολόγηση Websites Συστημάτων Ηλεκτρονικού

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ. Πτυχιακή διατριβή

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ. Πτυχιακή διατριβή ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Πτυχιακή διατριβή ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ (ΑΠΕ) ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

«Δημιουργία Εργαλείου Παραγωγής Περιεχομένου σε Web Site ( CONTENT MANAGEMENT TOOL )»

«Δημιουργία Εργαλείου Παραγωγής Περιεχομένου σε Web Site ( CONTENT MANAGEMENT TOOL )» ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ «Δημιουργία Εργαλείου Παραγωγής Περιεχομένου σε Web Site

Διαβάστε περισσότερα

easy.gr Manual 1 Last update: 2014/12/04 makis

easy.gr Manual 1 Last update: 2014/12/04 makis easy.gr Manual 1 Last update: 2014/12/04 makis Table of Contents Εγχειρίδιο Χρήσης easy.gr... 2 DOMAIN... 3 Γρήγορη Κατοχύρωση... 4 Μαζική Κατοχύρωση... 12 Κατοχύρωση ληγμένου (Backorder)... 14 Κατοχύρωση

Διαβάστε περισσότερα

Ίδρυση ηλεκτρονικής επιχείρησης

Ίδρυση ηλεκτρονικής επιχείρησης «ΜΟΝΑΔΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ (ΜΚΕ) ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» (Ε.Π.Ε.Δ.Β.Μ.) 2007-2013, Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΤΗΛΕΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΤΗΛΕΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΤΗΛΕΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Θέμα: «Εφαρμογή ERP συστημάτων σε Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις» ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ - ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ ΘΩΜΑΣ ΚΙΤΣΑΝΤΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ειδική Έκθεση: Ηλεκτρονική τιμολόγηση στις συναλλαγές. Απρίλιος 2011. Νέα Προσέγγιση για τη δημιουργία ευνοϊκού επιχειρηματικού περιβάλλοντος

Ειδική Έκθεση: Ηλεκτρονική τιμολόγηση στις συναλλαγές. Απρίλιος 2011. Νέα Προσέγγιση για τη δημιουργία ευνοϊκού επιχειρηματικού περιβάλλοντος Νέα Προσέγγιση για τη δημιουργία ευνοϊκού επιχειρηματικού περιβάλλοντος Ειδική Έκθεση: Ηλεκτρονική τιμολόγηση στις συναλλαγές Απρίλιος 2011 Μια πρωτοβουλία του Η παρούσα έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του

Διαβάστε περισσότερα

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΚΟΙΝΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΗΣ ΈΚΔΟΣΗΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ ΔΡΑΜΑΣ Α.Ε. Αναθέτουσα Αρχή: ΚΟΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΙΣΠΡΑΞΕΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Τ.Ε.Ι ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ

Τ.Ε.Ι ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ: ENTJOLA HASKU 14494 & ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΑΓΚΡΙΩΤΗ 14595 ΕΠΙΒΛΕΠΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΑΛΙΝΑ ΧΥΖ Τ.Ε.Ι ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΙΝΑΚΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Πίνακας περιεχομένων

Πίνακας περιεχομένων ΕΠΑΛ Μεγαλόπολης Ηλεκτρονικό Εμπόριο Πίνακας περιεχομένων ΛΙΓΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ... 2 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΓΕΝΙΚΑ... 3 ΟΡΙΣΜΟΣ:... 3 ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ...

Διαβάστε περισσότερα

... :... .:.: :... Fax: :.: E-mail:... @ 2155555900 YTA. (SIM) SIM microsim n nosim SMS 2... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ...

... :... .:.: :... Fax: :.: E-mail:... @ 2155555900 YTA. (SIM) SIM microsim n nosim SMS 2... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... @ 2155555900............ (SIM) SIM microsim n nosim 1....... 2....... 3................ 1 2 3 :... :... :... :... : : : :... :... ( & ) 1 2 3... : : :.:..:...... : :...:......... :... :... SMS (d ). :....:...:

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟΥ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΟΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟΥ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΟΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ φδφσ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟΥ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΟΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ: ΚΟΥΤΣΟΥ ΣΩΤΗΡΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Πρακτικός Οδηγός. Ηλεκτρονικών Αγορών. Στην εποχή του διαδικτύου, διστάζετε ακόμα να κάνετε τα ψώνια σας ηλεκτρονικά; Θεωρείτε πως

Πρακτικός Οδηγός. Ηλεκτρονικών Αγορών. Στην εποχή του διαδικτύου, διστάζετε ακόμα να κάνετε τα ψώνια σας ηλεκτρονικά; Θεωρείτε πως Πρακτικός Οδηγός Ηλεκτρονικών Αγορών Στην εποχή του διαδικτύου, διστάζετε ακόμα να κάνετε τα ψώνια σας ηλεκτρονικά; Θεωρείτε πως είναι μια δύσκολη ή "επίφοβη" διαδικασία; Συγκεντρώσαμε κάποιες πρακτικές

Διαβάστε περισσότερα

ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ. Διπλωματική Εργασία ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ

ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ. Διπλωματική Εργασία ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ Διπλωματική Εργασία ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ της ΚΑΚΟΣΟΥΛΗ ΓΛΥΚΕΡΙΑΣ Επιβλέπων Καθηγητής: Παπαναστασίου

Διαβάστε περισσότερα

Το ηλεκτρονικό σύστημα πληροφόρησης για την εσωτερική αγορά. Δημιουργία του IMI: οδηγός για τον πρώτο χρήστη σε μια αρχή

Το ηλεκτρονικό σύστημα πληροφόρησης για την εσωτερική αγορά. Δημιουργία του IMI: οδηγός για τον πρώτο χρήστη σε μια αρχή Το ηλεκτρονικό σύστημα πληροφόρησης για την εσωτερική αγορά Δημιουργία του IMI: οδηγός για τον πρώτο χρήστη σε μια αρχή EL Η Άμεση Ευρώπη είναι μια υπηρεσία που σας βοηθά να βρείτε απαντήσεις στα ερωτήματά

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ Κατασκευή Ιστοσελίδας Ηλεκτρονικού Καταστήματος με χρήση

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Μεσολογγίου Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας Τμήμα Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση και Οικονομία ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Μεσολογγίου Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας Τμήμα Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση και Οικονομία ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ 1 Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Μεσολογγίου Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας Τμήμα Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση και Οικονομία ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ: ΟΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Όροι χρήσης του ηλεκτρονικού καταστήματος COSMOTE

Όροι χρήσης του ηλεκτρονικού καταστήματος COSMOTE Όροι χρήσης του ηλεκτρονικού καταστήματος COSMOTE 1. Εισαγωγή Το e-shop είναι το ηλεκτρονικό κατάστημα διάθεσης προϊόντων και υπηρεσιών μέσω του Διαδικτύου που δημιούργησε η ανώνυμη εταιρεία «COSMOTE ΚΙΝΗΤΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας Συμπεριφοράς Xxxxxxxx. Κώδικας Συμπεριφοράς της Vodafone. 1Εργαζόμαστε σύμφωνα με τις αρχές του The Vodafone Way

Κώδικας Συμπεριφοράς Xxxxxxxx. Κώδικας Συμπεριφοράς της Vodafone. 1Εργαζόμαστε σύμφωνα με τις αρχές του The Vodafone Way Κώδικας Συμπεριφοράς Xxxxxxxx Κώδικας Συμπεριφοράς της Vodafone 1Εργαζόμαστε σύμφωνα με τις αρχές του The Vodafone Way Κώδικας Συμπεριφοράς Xxxxxxxx «Η εμπιστοσύνη θα πρέπει να διέπει κάθε μας πράξη.»

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤ. GUIDED TOUR... 231

ΣΤ. GUIDED TOUR... 231 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΤ. GUIDED TOUR... 231 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 231 2. ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΕΝΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ WINERA ERP 231 3. ΤΡΟΠΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ WINERA ERP 234 3.1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ 234 3.2. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Διαβάστε περισσότερα