Ενημερωτική Εκδήλωση για τις δράσεις της Δομής Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας του ΑΠΘ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Ενημερωτική Εκδήλωση για τις δράσεις της Δομής Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας του ΑΠΘ"

Transcript

1 ηλεκτρονικο περιοδικο Απρίλιος-Ιούνιος 2012 τευχοσ 02 ΔΑΣΤΑ Εκδηλώσεις Ενημερωτική Εκδήλωση για τις δράσεις της Δομής Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας του ΑΠΘ Η Δομή Απασχόλησης & Σταδιοδρομίας σε συνεργασία με το Γραφείο Διασύνδεσης, το Γραφείο Πρακτικής Άσκησης και τη Μονάδα Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας του ΑΠΘ διοργάνωσε την πρώτη ενημερωτική εκδήλωση για τις δράσεις και τις υπηρεσίες του Ιδρύματος που σχετίζονται με θέματα που αφορούν την απασχόληση, την πρακτική άσκηση και την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας. Η εκδήλωση, η οποία απευθυνόταν προς την πανεπιστημιακή κοινότητα του ΑΠΘ, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 24 Μαΐου 2012, στο Αμφιθέατρο Ι του Κέντρου Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕΔΕΑ). Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης έγινε η παρουσίαση των δραστηριοτήτων της ΔΑΣΤΑ και των επιμέρους πράξεων, ενώ στο δεύτερο μέρος ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασαν οι εμπειρίες των φοιτητών και των αποφοίτων που επωφελήθηκαν από τις υπηρεσίες των τριών Γραφείων (ΓΔ, ΓΠΑ, ΜΟΚΕ) και κατάφεραν να επιτύχουν τους στόχους τους. Την εκδήλωση παρακολούθησαν 100 άτομα. Από την Έρευνα στην Τεχνολογική Ανάπτυξη Εκδήλωση με θέμα «Από την Έρευνα στην Τεχνολογική Ανάπτυξη» διοργάνωσε η Επιτροπή Ερευνών σε συνεργασία με τη Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας του ΑΠΘ. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 16 Μαΐου 2012, στο Αμφιθέατρο Ι του Κέντρου Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕΔΕΑ) του ΑΠΘ.

2 Η συμμετοχή τόσο από την ακαδημαϊκή κοινότητα όσο και από τον επιχειρηματικό κόσμο υπήρξε μεγάλη. Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση της ακαδημαϊκής και ερευνητικής κοινότητας του ΑΠΘ, καθώς και των παραγωγικών φορέων για τη διαδικασία αξιοποίησης των ερευνητικών αποτελεσμάτων. Πιο συγκεκριμένα, στην εκδήλωση παρουσιάστηκε το πώς μπορούν οι ερευνητές να εντοπίσουν την ύπαρξη οικονομικού ενδιαφέροντος στα ερευνητικά αποτελέσματα, οι υπηρεσίες που προσφέρει η Μονάδα Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας του ΑΠΘ, οι μηχανισμοί στήριξης και αξιοποίησης των αποτελεσμάτων της έρευνας, καθώς και η σημασία της μεταφοράς τεχνολογίας και το Γραφείο Μεταφοράς Τεχνολογίας της Επιτροπής Ερευνών ΑΠΘ. Επιπλέον, στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε παρουσίαση του 2ου Διαγωνισμού Εφαρμοσμένης Έρευνας και Καινοτομίας «Η Ελλάδα καινοτομεί» που διοργανώνεται από τον ΣΕΒ και την Eurobank. Το υλικό από τις εκδηλώσεις της ΔΑΣΤΑ (φωτογραφίες και μαγνητοσκόπηση) είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα https://www.dasta.auth.gr/ (Μενού ΔΑΣΤΑ Εκδηλώσεις ΔΑΣΤΑ) Δικτύωση 1η Συνάντηση Εργασίας ΔΑΣΤΑ & ΜΟΚΕ ΑΠΘ με επιχειρηματίες Στο πλαίσιο των δράσεων δικτύωσης η ΔΑΣΤΑ και η ΜΟΚΕ, με τη συμμετοχή του Γραφείου Διασύνδεσης και του Γραφείου Πρακτικής Άσκησης του ΑΠΘ, διοργάνωσαν την πρώτη Συνάντηση Εργασίας με εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων και του επιχειρηματικού κόσμου της Θεσσαλονίκης, η οποία έλαβε χώρα στο ΚΕΔΕΑ, στις 6 Απριλίου Στο πλαίσιο της συνάντησης πραγματοποιήθηκε μία συνοπτική παρουσίαση των υπηρεσιών της ΔΑΣΤΑ και των επιμέρους πράξεων και τέθηκαν ζητήματα που αφορούν τη σύνδεση του Πανεπιστημίου με τους παραγωγικούς φορείς και τον επιχειρηματικό κόσμο. Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η παρουσία επιχειρήσεων & φορέων που αντιπροσωπεύουν ένα ευρύ φάσμα επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της Κεντρικής Μακεδονίας, οι οποίοι συνέβαλαν ουσιαστικά στο διάλογο αναφορικά με τις δυνατότητες συνεργασίας για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και την αναβάθμιση των ελληνικών προϊόντων, καθώς και τις προσεχείς δράσεις δικτύωσης.

3 Πρωτόκολλα Συνεργασίας Η ΔΑΣΤΑ του ΑΠΘ έχοντας ως σκοπό την ανάπτυξη κοινής στρατηγικής και πολιτικών των Ιδρυμάτων για τη σύνδεσή τους με την αγορά εργασίας και τη σταδιοδρομία των φοιτητών τους, ολοκλήρωσε την υπογραφή δέκα πρωτοκόλλων συνεργασίας με τα εξής εκπαιδευτικά ιδρύματα: Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Ιόνιο Πανεπιστήμιο Πανεπιστήμιο Πατρών Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο ΤΕΙ Ηπείρου ΤΕΙ Καλαμάτας ΤΕΙ Λάρισας ΤΕΙ Πατρών ΤΕΙ Σερρών ΓΡΑΦΕΙΟ Διασύνδεσης Εκδηλώσεις Συμβουλές για την Κατάρτιση ενός Εξαγωγικού Επιχειρηματικού Σχεδίου (3 Απριλίου 2012) Η Ενημερωτική εκδήλωση είχε στόχο να εκπαιδεύσει τους ενδιαφερόμενους στη δημιουργία ενός εξαγωγικού επιχειρηματικού σχεδίου και να μεταφέρει πρακτικές γνώσεις και καλές πρακτικές από νέους επιχειρηματίες με επιτυχημένη εξαγωγική δράση. Οι εισηγητές ήταν ο κος Τσαγκαράκης Μαρίνος, Οικονομικός Αναλυτής-Υποδιευθυντής στον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, ο κος Ναλμπάντης Ε. Μιχαήλ, Διευθυντής Marketing στην εταιρεία HELIONAL Ηλιοθερμικά Συστήματα και ο κος Θωμάς Δούζης, συνιδρυτής της εταιρίας ΕΡΓΟΝ, η οποία δραστηριοποιείται στην εμπορία και τυποποίηση ποιοτικών προϊόντων της ελληνικής γης. Συμμετείχαν 169 φοιτητές και απόφοιτοι του ΑΠΘ Μεταπτυχιακές Σπουδές και Υποτροφίες στο ΑΠΘ (9 Μαΐου 2012) Στην εκδήλωση αυτή δόθηκε η δυνατότητα σε φοιτητές/τριες και αποφοίτους οποιουδήποτε πανεπιστημίου, τόσο της Ελλάδας όσο και του εξωτερικού, σε πανεπιστημιακούς αλλά και την ευρύτερη εκπαιδευτική κοινότητα να ενημερωθούν για τα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών που προσφέρονται στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Τα μεταπτυχιακά προγράμματα παρουσίασαν μέλη ΔΕΠ των φορέων υλοποίησης των μεταπτυχιακών προγραμμάτων, δηλαδή των Τμημάτων/Σχολών του Ιδρύματός μας, προκειμένου να ενημερώσουν σχετικά με τα προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών τους και τις προοπτικές επαγγελματικής εξέλιξης των αποφοίτων τους. Την εκδήλωση παρακολούθησαν συνολικά 304 άτομα.

4 Διοργάνωση εξετάσεων για τη Διεθνή Πιστοποίηση στη Χρηματοοικονομική για φοιτητές του ΑΠΘ από το Bloomberg Institute (19 και 20 Ιουνίου 2012) Στην εκδήλωση συμμετείχαν 85 φοιτητές και απόφοιτοι από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος. Hμερίδα/εργαστήριο «Ηλεκτρονική υποβολή (προσομοίωση) επενδυτικού σχεδίου στον Ν.3908/2011» (5 Ιουνίου 2012) Η ημερίδα διοργανώθηκε από κοινού από τα Γραφεία Διασύνδεσης του ΑΠΘ και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και την παρακολούθησαν 30 άτομα. Social Media και αγορά εργασίας. Η περίπτωση του LinkedIn (7 Ιουνίου 2012) Στην εκδήλωση οι φοιτητές/τριες και οι απόφοιτοι ενημερώθηκαν για τη χρησιμότητα των κοινωνικών δικτύων και ιδιαίτερα του LinkedIn στην αγορά εργασίας. Με βιωματικό τρόπο και πρακτικές συμβουλές πήραν ιδέες για το πώς να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες που τους δίνει τo LinkedIn για να προωθήσουν την επαγγελματική τους σταδιοδρομία. Κύριος ομιλητής ήταν ο κος Σταύρος Αντωνίου, Διευθύνων Σύμβουλος της Grecruitment, συμβουλευτικής εταιρίας που υποστηρίζει την εύρεση εργασίας στο εξωτερικό. Την εκδήλωση παρακολούθησαν 250 άτομα. Σεμινάριο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας με θέμα: «Επιχειρώντας: να θέσουμε μπρος τη Μηχανή» (25-28 Ιουνίου 2012) Ο σύμβουλος επιχειρηματικότητας του Γραφείου Διασύνδεσης ΑΠΘ κος Μανώλης Χατζηγιάννης συμμετείχε με εισήγησή του στο παραπάνω σεμινάριο. Η εισήγηση αφορούσε τη σύνταξη του επιχειρηματικού σχεδίου και τη διενέργεια ενός βιωματικού εργαστηρίου επιχειρηματικότητας με τη χρήση του Business Generation Canvas. Ομαδικά Εργαστήρια Συμβουλευτικής και Επιχειρηματικότητας

5 Νέα του Γραφείου Διασύνδεσης Στις 5, 10, 12, και 17 Ιουλίου θα πραγματοποιηθούν οι ενημερωτικές εκδηλώσεις «Ιατρική Ειδικότητα και Αγροτικό Ιατρείο» που απευθύνονται στους τελειόφοιτους φοιτητές/τριες της Ιατρικής Σχολής. Στην ιστοσελίδα του Γραφείου Διασύνδεσης, στο τμήμα της Δια Βίου Μάθησης, μπορεί ο επισκέπτης να ενημερώνεται για τρέχοντα και μελλοντικά συνέδρια, σεμινάρια και επιμορφωτικά προγράμματα. Η σελίδα μας στο Facebook (www.facebook.com/careerauth) πλησιάζει τα 5000 likes! Κάντε και εσείς like για να έχετε άμεση ενημέρωση! Το Γραφείο Διασύνδεσης, όπως και όλες οι διοικητικές υπηρεσίες του ΑΠΘ, θα παραμείνει κλειστό από τις 30/7 έως τις 17/8. Από τις 20/8 θα είμαστε ξανά μαζί σας! Γραφείο Πρακτικής Άσκησης Εκδηλώσεις Εκδήλωση Πρακτικής Άσκησης Τμήματος Θεολογίας, 23/5/2012 Παρουσίαση του προγράμματος Πρακτική Άσκηση Φοιτητών ΑΠΘ στα μέλη του ΒΕΘ Το Γραφείο Πρακτικής Άσκησης ΑΠΘ παρευρέθη στις 28/5/2012 στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (Αριστοτέλους 27), προκειμένου να παρουσιάσει το Πρόγραμμα Πρακτική Άσκηση Φοιτητών ΑΠΘ στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

6 ΜΟΝΑΔΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ Εκπαιδευτικό Έργο Το εκπαιδευτικό έργο της ΜΟΚΕ του ΑΠΘ περιελάμβανε σεμιναριακά και εργαστηριακά μαθήματα που προσφέρθηκαν σε φοιτητές και φοιτήτριες του ΑΠΘ. Συγκεκριμένα, στο εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους συμμετείχαν σε εργαστηριακά και σεμιναριακά μαθήματα 54 φοιτητές/τριες όπου εκπόνησαν 3 μελέτες περιπτώσεων (case studies) και πραγματοποίησαν 4 επισκέψεις. Οι φοιτητές προέρχονται από 4 τμήματα του ΑΠΘ (Χημικών Μηχανικών, Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ, Δασολογίας & Φυσικών Πόρων και Πληροφορικής) σε σύνολο 19 τμημάτων του ΑΠΘ που επωφελούνται από τις δράσεις της ΜΟΚΕ. Ανοικτές Δράσεις Πρόσφατες εκδηλώσεις αποτελούν οι: Δημιουργία του «Δικτύου Συνέργεια» Η ΜΟΚΕ στη συνάντησης εργασίας της της ΔΑΣΤΑ/ΜΟΚΕ ΑΠΘ με επιχειρηματίες πρότεινε και προχωρά στη σύσταση του «Δικτύου Συνέργεια», μέλη του οποίου θα είναι: επιχειρηματίες, εν-δυνάμει επιχειρηματίες του ΑΠΘ (φοιτητές, υποψήφιοι διδάκτορες, απόφοιτοι), Καθηγητές Εμπειρογνώμονες, Ερευνητικές μονάδες, εργαστήρια. Στόχος του δικτύου είναι να προχωρήσει στην υλοποίηση δράσεων όπως: Συμβουλευτική (mentoring), ανάπτυξη συνεργασιών στην εφαρμοσμένη έρευνα και την καινοτομία, ανάπτυξη γενικότερων συνεργασιών στα πλαίσια και της πρακτικής άσκησης των φοιτητών/τριων, διαγωνισμοί επιχειρηματικότητας, υποστήριξη στην κατοχύρωση πνευματικών δικαιωμάτων, μεταφορά τεχνολογίας-τεχνογνωσίας, υποστήριξη τεχνοβλαστώνπροθερμοκοιτίδων επιχειρήσεων κ.ά. Αποφασίστηκε επίσης να ξεκινήσει η προσπάθεια υλοποίησης της ιδέας Bazaar έρευνας τεχνολογίας & επιχειρηματικών ιδεών, και γενικότερα η οργάνωση και προβολή των δραστηριοτήτων του Πανεπιστημίου στους τομείς της έρευνας και της καινοτομίας, η διασύνδεση με τον κόσμο του επιχειρείν και την κοινωνία, η μεταφορά τεχνολογίας, η ενημέρωση για τις διάφορες πιστοποιημένες υπηρεσίες που προσφέρει το ΑΠΘ και ενδιαφέρουν τον επιχειρηματικό κόσμο κ.ά. Συμμετοχή σε συνέδρια ημερίδες Τα στελέχη της ΜΟΚΕ του ΑΠΘ και υποψήφιοι διδάκτορες κ.κ. Ναούμ Μυλωνάς και Παναγιώτης Τσολακίδης συμμετείχαν στις 4-5 Μαΐου 2012 στη Διημερίδα «Ερευνώ Καινοτομώ Επιχειρώ», η οποία πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στο Ίδρυμα Εθνικών Ερευνών με θέματα τη μεταφορά τεχνολογίας και την ενθάρρυνση νέων ερευνητών στην ανάληψη επιχειρηματικής δράσης. Στη διημερίδα συμμετείχαν εμπειρογνώμονες από το Βελγικό οργανισμό SO Kwadraat, ο οποίος αποτελεί πρότυπο υποστήριξης και ανάπτυξης τεχνοβλαστών και επιδεικνύει ιδιαίτερα επιτυχημένα αποτελέσματα.

ΕΤΗΣΙΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΕΤΗΣΙΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 1 ΕΤΗΣΙΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΜΟΝΑΔΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ»

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΕΛΩΝ ΣΕΠΒΕ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΙΟΥΛΙΟΣ 2007 - ΙΟΥΝΙΟΣ 2009 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - 6 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009 ΣΕΠΒΕ 2007-2009 Διοικητικό Συμβούλιο Πρόεδρος Αναστάσιος Τζήκας Α Αντιπρόεδρος

Διαβάστε περισσότερα

Π.Ε.6.1.5 ΕΚΘΕΣΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΗΣ Δ.Α.ΣΤΑ.

Π.Ε.6.1.5 ΕΚΘΕΣΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΗΣ Δ.Α.ΣΤΑ. ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ (Τ.Ε.Ι.) ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» (ΕΣΠΑ 2007 2013) Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας (Δ.Α.ΣΤΑ.) Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΕΛΩΝ ΣΕΠΒΕ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΙΟΥΛΙΟΣ 2009 - ΙΟΥΝΙΟΣ 2011 27 ΙΟΥΝΙOY 2011 ΣΕΠΒΕ 2009-2011 Διοικητικό Συμβούλιο Πρόεδρος Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Αναστάσιος Τζήκας

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ. ΔΑΣΤΑ ΤΕΙ Αθήνας ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2014 ΤΕΥΧΟΣ. Κάντε κλικ στα url και μεταφερθείτε στις αντίστοιχες ιστοσελίδες!!!

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ. ΔΑΣΤΑ ΤΕΙ Αθήνας ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2014 ΤΕΥΧΟΣ. Κάντε κλικ στα url και μεταφερθείτε στις αντίστοιχες ιστοσελίδες!!! ΔΑΣΤΑ ΤΕΙ Αθήνας ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2014 ΤΕΥΧΟΣ 27 Κάντε κλικ στα url και μεταφερθείτε στις αντίστοιχες ιστοσελίδες!!! ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ της Δομής Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας του ΤΕΙ Αθήνας ΔΑΣΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. "ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ & ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ" Ταχ. Δ/νση : Πιττακού 2-4 & Περιάνδρου Αθήνα Ταχ.Κώδικας : 10558

Διαβάστε περισσότερα

Νέα διαδικτυακή πύλη της ΕΕ για πρόσβαση των επιχειρήσεων στη χρηματοδότηση

Νέα διαδικτυακή πύλη της ΕΕ για πρόσβαση των επιχειρήσεων στη χρηματοδότηση Νέα διαδικτυακή πύλη της ΕΕ για πρόσβαση των επιχειρήσεων στη χρηματοδότηση Ευκολότερη πρόσβαση στην ευρωπαϊκή χρηματοδότηση έχουν πλέον οι επιχειρήσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη, καθώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2014-2015 Χίος, Μάρτιος 2015. Περιεχόμενα TΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ... 5 ΊΔΡΥΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ... 5 ΔΙΟΙΚΗΣΗ... 7 Το Συμβούλιο... 7

Διαβάστε περισσότερα

ΔΑΣΤΑ ΤΕΙ Αθήνας. ΤΕΙ Αθήνας ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ - ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2011 ΤΕΥΧΟΣ 3

ΔΑΣΤΑ ΤΕΙ Αθήνας. ΤΕΙ Αθήνας ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ - ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2011 ΤΕΥΧΟΣ 3 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ - ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2011 ΤΕΥΧΟΣ 3 ΔΑΣΤΑ ΤΕΙ Αθήνας ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ της ΔΑΣΤΑ του ΤΕΙ Αθήνας Κάντε κλικ στα url και μεταφερθείτε στις αντίστοιχες ιστοσελίδες!!! ΔΑΣΤΑ ΤΕΙ Αθήνας

Διαβάστε περισσότερα

5ο Πεδίο Επιστημών Οικονομίας και Διοίκησης

5ο Πεδίο Επιστημών Οικονομίας και Διοίκησης 5ο Πεδίο Επιστημών Οικονομίας και Διοίκησης Αρθ. Τμημάτων ΑΕΙ ΤΕΙ Στρατός Μόνο στο 5 ο Πεδίο 32 2 Κοινές με 1 ο Πεδίο 2 0 Κοινές με 2 ο Πεδίο 0 0 Κοινές με 3 ο Πεδίο 0 0 Κοινές με 4 ο Πεδίο 6 0 Σύνολο

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργία Συνεργατικών Δικτύων Ανοιχτής Καινοτομίας Coopetitive Open Innovation Networks - COINs

Δημιουργία Συνεργατικών Δικτύων Ανοιχτής Καινοτομίας Coopetitive Open Innovation Networks - COINs Δημιουργία Συνεργατικών Δικτύων Ανοιχτής Καινοτομίας Coopetitive Open Innovation Networks - COINs ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΚΤΗΡΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ Τετάρτη, 13 Μαΐου 2015, ώρα 17:00, ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ, αίθουσα «ΕΥΡΩΠΗ»,

Διαβάστε περισσότερα

Το «Βήμα του Μεταπτυχιακού Φοιτητή»

Το «Βήμα του Μεταπτυχιακού Φοιτητή» Ανασκόπηση της δραστηριότητας του Ομίλου μας ως ενεργού μέλους της κοινωνίας Το «Βήμα του Μεταπτυχιακού Φοιτητή» Το «Βήμα του Μεταπτυχιακού Φοιτητή» είναι μια πρωτοβουλία του A που ξεκίνησε το 2002 με

Διαβάστε περισσότερα

ΈΚΘΕΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

ΈΚΘΕΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ 1 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ TECHNOLOGICAL EDUCATIONAL INSTITUTE of PELOPONNESE ΈΚΘΕΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΕΙ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ (πρώην ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ) Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών Τμήμα Μηχανικών

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ

ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΣΧΟΛΕΣ Α.Ε.Ι. ΚΑΙ Τ.Ε.Ι ΣΤΟ 5 Ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Το 5 ο πεδίο περιλαμβάνει τμήματα τα οποία επικεντρώνονται κυρίως στις

Διαβάστε περισσότερα

οι νικητές των ευρωπαϊκών επιχειρηματικών Βραβείων 2011

οι νικητές των ευρωπαϊκών επιχειρηματικών Βραβείων 2011 οι νικητές των ευρωπαϊκών επιχειρηματικών Βραβείων 2011 το επιχειρηματικό Κέντρο "Barcelona Activa" της Βαρκελώνης, το Κέντρο Μελισσοκομικής Έρευνας του Πανεπιστημίου Düzce της τουρκίας, το Κέντρο των

Διαβάστε περισσότερα

Καλή Νέα Χρονιά!!! ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΛΤΔ (ΚΕΣΕΑ) Αγαπητοί Συνεργάτες,

Καλή Νέα Χρονιά!!! ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΛΤΔ (ΚΕΣΕΑ) Αγαπητοί Συνεργάτες, ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΛΤΔ (ΚΕΣΕΑ) ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ: Συγχρηματοδοτού μενα Προγράμματα Σχέδιο: Επιχειρηματικής Καινοτομίας Σχέδιο: Δημιουργική Ευρώπη Σχέδιο: «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΩ

Διαβάστε περισσότερα

NEWSLETTER. Το πρώτο Forum Εργασίας είναι γεγονός. 01 ΤΕΥΧΟΣ Ιουλίου 2011 ΟΑΕΔ

NEWSLETTER. Το πρώτο Forum Εργασίας είναι γεγονός. 01 ΤΕΥΧΟΣ Ιουλίου 2011 ΟΑΕΔ 01 ΤΕΥΧΟΣ 2011 Το πρώτο Forum Εργασίας είναι γεγονός Με γνώμονα την Εξωστρέφεια και την Κοινωνική Ευθύνη Ο αλλάζει πρόσωπο. Η ανάγκη για αυτή την αλλαγή είναι επιτακτική. Σε μία δύσκολη συγκυρία για τη

Διαβάστε περισσότερα

Συνεργασία με Πανεπιστήμια

Συνεργασία με Πανεπιστήμια Ανασκόπηση της δραστηριότητας του Ομίλου μας ως ενεργού μέλους της κοινωνίας Συνεργασία με Πανεπιστήμια 9ο «Βήμα του Μεταπτυχιακού Φοιτητή» στη Ν. Ευκαρπία Το ζήτημα της μετάβασης από την εκπαίδευση στην

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΤΡΙΑΚΟΣΤΗΣ ΟΓΔΟΗΣ (38ΗΣ) ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΤΡΙΑΚΟΣΤΗΣ ΟΓΔΟΗΣ (38ΗΣ) ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΑΔΑ: ΒΛ92ΟΡΙΝ-ΙΝΣ ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Αθήνα, 25-09-2013 Αρ. Γεν. Πρωτ.: 1457 /25-09-2013 Αρ. Πρωτ. ΕΥΥΑΠ: 1077/25-09-2013 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΤΡΙΑΚΟΣΤΗΣ ΟΓΔΟΗΣ (38ΗΣ) ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Πτυχιακά Προγράμματα Βachelors Degrees. CITY College, Διεθνές Τμήμα του Πανεπιστημίου του Sheffield

Πτυχιακά Προγράμματα Βachelors Degrees. CITY College, Διεθνές Τμήμα του Πανεπιστημίου του Sheffield Πτυχιακά Προγράμματα Βachelors Degrees CITY College, Διεθνές Τμήμα του Πανεπιστημίου του Sheffield Περιεχόμενα 1 Χαιρετισμοί 2-3 CITY College, Διεθνές Τμήμα του Πανεπιστημίου του Sheffield 4 Aναγνώριση

Διαβάστε περισσότερα

Ευκαιρίες που προσφέρει η ΕΕ στην εκπαίδευση, στον πολιτισμό και τη νεολαία

Ευκαιρίες που προσφέρει η ΕΕ στην εκπαίδευση, στον πολιτισμό και τη νεολαία «Τι υπάρχει για μένα;» Ευκαιρίες που προσφέρει η ΕΕ στην εκπαίδευση, στον πολιτισμό και τη νεολαία EUROPEAN COMMISSION EΕυρωπαϊκή U R O P E A N Επιτροπή U N I O N Ευκαιρίες που προσφέρει η ΕΕ στην εκπαίδευση,

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 2 ΤΟΥ ΕΠΕΑΕΚ 2000-06 ΜΕ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ 2007-2013

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 2 ΤΟΥ ΕΠΕΑΕΚ 2000-06 ΜΕ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ 2007-2013 ΥΛΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ 2007-2013 ΣΕΛ. 1/234 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ...6 1.1. ΓΕΝΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ...6 1.2. ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ...9 2. ΑΞΙΟΛΟΓΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ...

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΟΔΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ

ΣΥΝΟΔΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΣΥΝΟΔΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ Οκτώβριος 2008 Περιεχόμενα Προοίμιο... 3 1. ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός επαγγέλµατος Πτυχιούχου ιαχείρισης Πληροφοριών

Οδηγός επαγγέλµατος Πτυχιούχου ιαχείρισης Πληροφοριών Τ.Ε.Ι. ΚΑΒΑΛΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΙΑΣΥΝ ΕΣΗΣ Οδηγός επαγγέλµατος Πτυχιούχου ιαχείρισης Πληροφοριών Καβάλα 2008 Οδηγός επαγγέλµατος Πτυχιούχου ιαχείρισης Πληροφοριών Γραφείο ιασύνδεσης Τ.Ε.Ι. Καβάλας Σελίδα 2 από

Διαβάστε περισσότερα

Έκθεση Εσωτερικής Αξιολόγησης

Έκθεση Εσωτερικής Αξιολόγησης ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Α.Δ Ι.Π. ΑΡΧΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ HELLENIC REPUBLIC H.Q.A. HELLENIC QUALITY ASSURANCE AND ACCREDITATION AGENCY Έκθεση Εσωτερικής Αξιολόγησης

Διαβάστε περισσότερα

Κοινά Τμήματα ΑΕΙ 2ου και 4ου Πεδίου Στο Μηχανογραφικό του 2015 έχουμε τις εξής κοινές σχολές:

Κοινά Τμήματα ΑΕΙ 2ου και 4ου Πεδίου Στο Μηχανογραφικό του 2015 έχουμε τις εξής κοινές σχολές: Κοινά Τμήματα ΑΕΙ 2ου και 4ου Πεδίου Στο Μηχανογραφικό του 2015 έχουμε τις εξής κοινές σχολές: Κωδικός/Βάση 2014 κατ.90%/βαθμίδα/ονομασία 327 [ 12454](ΑΕΙ)-Αξιοποίησης Φυσικών Πόρων και Γεωργικής Μηχανικής

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΔΟΤΕΟ 3ο Χαρτογράφηση των φορέων συνεχιζόμενης και Δια Βίου εκπαίδευσης και κατάρτισης.

ΠΑΡΑΔΟΤΕΟ 3ο Χαρτογράφηση των φορέων συνεχιζόμενης και Δια Βίου εκπαίδευσης και κατάρτισης. ΠΑΡΑΔΟΤΕΟ 3 ο Χαρτογράφηση των φορέων συνεχιζόμενης και Δια Βίου εκπαίδευσης και κατάρτισης. Αδυναμίες ή ελλείψεις και επικαλύψεις αρμοδιοτήτων Πρόταση σχεδίου ερευνών για τη μελλοντική διαμόρφωση ενός

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΟΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ & ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΧΟΛΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑ / ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

ΣΧΟΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ & ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΧΟΛΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑ / ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΧΟΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ & ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΧΟΛΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑ / ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΧΟΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ & ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Η Σχολή Ο συνδυασμός της θεωρίας της Διοικητικής επιστήμης με

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ 2014-2015

ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ 2014-2015 ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ 2014-2015 ΑΘΗΝΑ, ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2014 2 Πληροφορίες Επικοινωνίας Τμήμα Διεύθυνση: Τμήμα Πληροφορικής, Οικονομικό

Διαβάστε περισσότερα

Παράρτημα. Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2014 2020. Ιούλιος, 2015 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

Παράρτημα. Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2014 2020. Ιούλιος, 2015 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2014 2020 Παράρτημα Ιούλιος, 2015 ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης Η εκπόνηση του

Διαβάστε περισσότερα