ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ. Βρυξέλλες, C(2003)903fin

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ. Βρυξέλλες, 02-04-2003 C(2003)903fin"

Transcript

1 ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, C(2003)903fin Θέµα: Ενίσχυση αριθ Ν 527/ Ελλάδα χορήγηση χρηµατοδοτικής ενίσχυσης σε ιδιωτική εταιρεία για το σχεδιασµό, την κατασκευή, τη δοκιµή και τη θέση σε λειτουργία αγωγού µεταφοράς αεροπορικών καυσίµων για την τροφοδοσία του Νέου ιεθνούς Αερολιµένα Αθηνών Κύριε Υπουργέ, Η Επιτροπή επιθυµεί να πληροφορήσει τις ελληνικές αρχές ότι αφού εξέτασε τις πληροφορίες που παρασχέθηκαν σχετικά µε την ανωτέρω ενίσχυση, αποφάσισε να µην εγείρει αντιρρήσεις. 1. ΙΑ ΙΚΑΣΙΑ (1) Με επιστολή της 15ης Ιουλίου 2002, η οποία καταχωρήθηκε στις 24 Ιουλίου 2002, οι ελληνικές αρχές γνωστοποίησαν στην Επιτροπή την πρόθεσή τους να χορηγήσουν χρηµατοδοτική ενίσχυση στην εταιρεία που σχεδιάζει να κατασκευάσει και να θέσει σε λειτουργία αγωγό µεταφοράς καυσίµων για την τροφοδοσία του νέου ιεθνούς Αερολιµένα Αθηνών. (2) Στις 27 Αυγούστου 2002 ζητήθηκαν πληροφορίες από τις ελληνικές αρχές και στις 24 Σεπτεµβρίου 2002 και 28 Νοεµβρίου 2002 πραγµατοποιήθηκαν συσκέψεις µεταξύ των υπηρεσιών της Επιτροπής και των ελληνικών αρχών. Συµπληρωµατικές πληροφορίες παρασχέθηκαν στην Επιτροπή στις 7 Οκτωβρίου 2002, 4 Νοεµβρίου 2002, 31 εκεµβρίου 2002 και 20 Ιανουαρίου Κύριο Γ. Παπανδρέου Υπουργό εξωτερικών Βασ. Σοφίας 5 GR Αθήνα Rue de la Loi 200, B Bruxelles/Wetstraat 200, B Brussel - Βέλγιο-Γραφείο: Τηλέφωνο: κέντρο: 32 (0) Τηλέτυπο: COMEU B Τηλεγραφική ιεύθυνση: COMEUR Brusse

2 2. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ 2.1 Το έργο (3) Το έργο αφορά την κατασκευή αγωγού καυσίµων για την τροφοδοσία του νέου ιεθνούς Αερολιµένα Αθηνών. Επί του παρόντος χρησιµοποιούνται καθηµερινά 120 βυτιοφόρα για τη µεταφορά στο νέο αερολιµένα αεροπορικών καυσίµων από λιµένες/διυλιστήρια που απέχουν περίπου 60 χιλιόµετρα. Η κοινοποιηθείσα ενίσχυση αποσκοπεί, σύµφωνα µε τις ελληνικές αρχές, στη δηµιουργία µέσου µεταφοράς αεροπορικών καυσίµων που ελαχιστοποιεί τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις, ικανοποιεί τις απαιτήσεις δηµόσιας ασφάλειας και επιτρέπει την συνεχή και ασφαλή τροφοδοσία του αερολιµένα µε καύσιµα. 2.2 Ιστορικό (4) Το 1997, πέντε εταιρείες (Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε., ιεθνής Αερολιµένας Αθηνών Α.Ε., Ολυµπιακή Αεροπορία Α.Ε., Motor Oil (Ελλάς) ιυλιστήρια Κορίνθου Α.Ε., Πετρόλα Ελλάς A.E.B.E) ανέλαβαν την πρωτοβουλία να αξιολογήσουν τη σκοπιµότητα ανάπτυξης αγωγού κηροζίνης που θα συνέδεε τα διυλιστήρια και τους λιµένες της Αθήνας (πηγή καυσίµου) µε το νέο ιεθνές Αερολιµένα Αθηνών στα Σπάτα (καταναλωτής καυσίµων). Είναι σαφές ότι η πρωτοβουλία αυτή σχετιζόταν µε τη φύση των δραστηριοτήτων των ανωτέρω εταιρειών: τα τρία διυλιστήρια αντιπροσωπεύουν το σύνολο της εγχώριας παραγωγής καυσίµων και οι άλλες δύο εταιρείες αντιπροσωπεύουν την κατανάλωση αεροπορικών καυσίµων. (5) Στην προµελέτη σκοπιµότητας που εκπονήθηκε το 1997, εξετάστηκαν πέντε διαφορετικές διαδροµές για την κατασκευή του αγωγού. Τα συµπεράσµατα της προκαταρκτικής µελέτης υποβλήθηκαν στη συνέχεια στις ελληνικές αρχές. (6) Το Μάρτιο του 1998, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και ηµοσίων Έργων αναγνώρισε την ανάγκη ανάπτυξης της υποδοµής αυτής και τη σηµασία της ιδιωτικής πρωτοβουλίας για το σκοπό αυτό. Έκρινε επίσης ότι η καταλληλότερη λύση - από περιβαλλοντική, τεχνική και χρηµατοδοτική άποψη - ήταν η διαδροµή που ακολουθεί την υπό κατασκευή Αττική Οδό 1. (7) Το Μάρτιο του 1999, οι συµµετέχουσες εταιρείες υπέβαλαν αίτηση για τη χορήγηση κρατικής ενίσχυσης. Το Νοέµβριο του 1999, το Υπουργείο Ανάπτυξης ενέταξε το έργο στο Επιχειρησιακό Πρόγραµµα "Ανταγωνιστικότητα" του Τρίτου Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης για την Ελλάδα. Το έργο της κατασκευής του αγωγού καυσίµων ήταν πράγµατι επιλέξιµο στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράµµατος "Ανταγωνιστικότητα" του Τρίτου Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης (απόφαση της Επιτροπής της 14ης Μαρτίου 2001, 2000/GR/16/1/PO/016). (8) Σύµφωνα µε τη µελέτη σκοπιµότητας του έργου, η κατασκευή του αγωγού θα χρηµατοδοτούνταν ως εξής: 30% µε ίδια κεφάλαια των µετόχων 35 % µε τραπεζικό δάνειο 1 Είναι προφανές ότι η λύση αυτή επέτρεψε να εξοικονοµηθεί το κόστος των απαλλοτριώσεων, ενώ οι άλλες τέσσερις εναλλακτικές λύσεις αντιµετώπιζαν σοβαρούς περιβαλλοντικούς περιορισµούς (νόµος 2965/2001 για τη βιώσιµη ανάπτυξη της Αττικής).

3 35% µε δηµόσια επιχορήγηση (9) Η δηµόσια επιχορήγηση θεωρούνταν αναγκαία για την εξασφάλιση της βιωσιµότητας του έργου, δεδοµένου ότι το αντίτιµο διέλευσης που θα καταβάλουν οι χρήστες του αγωγού πρέπει να είναι ανταγωνιστικό σε σχέση µε το κόστος χρησιµοποίησης εναλλακτικών µέσων µεταφοράς (διακίνηση µε βυτιοφόρα). Χωρίς την ενίσχυση της χρηµατοδοτικής του διάρθρωσης µε στοιχεία επιχορήγησης, το έργο δεν θα ήταν βιώσιµο από χρηµατοοικονοµική άποψη, εφόσον το αντίτιµο διέλευσης ανά µονάδα διακινούµενου όγκου θα ήταν πολύ υψηλότερο από το κόστος διακίνησης µε βυτιοφόρο. (10) Η κατασκευή του αγωγού άρχισε τον Οκτώβριο Το έργο χρηµατοδοτήθηκε αρχικά µε ίδια κεφάλαια των µετόχων και στη συνέχεια µε τραπεζικό δάνειο. Τα χρηµατοδοτικά αυτά µέσα επέτρεψαν τη συνέχιση των εργασιών έως τα τέλη του 2001, όταν οι ίδιοι πόροι του ιδιωτικού φορέα (ίδια κεφάλαια των µετόχων και τραπεζικό δάνειο, ύψους 14 εκατ. περίπου ή 65% του συνολικού κόστους ανάπτυξης) εξαντλήθηκαν και η εταιρεία (βασιζόµενη στη εξασφαλισµένη στήριξη του σχεδίου στο πλαίσιο του Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης), προέβη στη σύναψη ενδιάµεσης χρηµατοδοτικής συµφωνίας για το υπόλοιπο ποσό, η αποπληρωµή του οποίου θα γίνει αµέσως µετά την εκταµίευση της επιχορήγησης). (11) Το έργο έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 70% περίπου. Λαµβανοµένων υπόψη των καθυστερήσεων στην εκταµίευση της επιχορήγησης που είχαν εντοπιστεί στα τέλη του 2001, οι εταιρείες εκτιµούν 2 ότι εάν δεν λάβουν τη χρηµατοδοτική αυτή ενίσχυση θα αναγκαστούν κατά πάσα πιθανότητα να εγκαταλείψουν το έργο. 2.3 Οι δικαιούχοι της επιχορήγησης (12) ικαιούχος της ενίσχυσης είναι η Εταιρεία Αγωγού Καυσίµου Αεροδροµίου Αθηνών ΑΕ (εφεξής ΕΑΚΑΑ), κοινοπραξία µεταξύ των κυριότερων εταιρειών που έχουν οικονοµικό συµφέρον στην κατασκευή του αγωγού (διυλιστήρια, αεροδρόµιο, αεροπορικές εταιρείες) 3, η οποία έχει ως µοναδικό σκοπό την εκτέλεση όλων των εργασιών που σχετίζονται µε τη χρηµατοδότηση, το σχεδιασµό, την κατασκευή, τη θέση σε λειτουργία, τη λειτουργία και τη συντήρηση του αγωγού. 2.4 Η χρηµατοδοτική διάρθρωση του σχεδίου (13) Η µελέτη που εκπόνησε ανεξάρτητος εµπειρογνώµονας (το ελληνικό γραφείο ειδικών συµβούλων SPEC) 4 κατέδειξε την ανάγκη επιχορήγησης του έργου. Η χρηµατοδοτική διάρθρωση του έργου αποφασίστηκε µε βάση τα αποτελέσµατα της µελέτης και είναι η ακόλουθη: 2 Οι εταιρείες που έχουν συµφέρον στην κατασκευή του αγωγού συνέστησαν κοινοπραξία, το διοικητικό συµβούλιο της οποίας έκρινε ότι η µη χορήγηση της ενίσχυσης θα οδηγήσει κατά πάσα πιθανότητα στην εγκατάλειψη του έργου (βλέπε πρακτικά του διοικητικού συµβουλίου, Οκτώβριος 2001). 3 Η µετοχική σύνθεση της κοινοπραξίας είναι η ακόλουθη: Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε. 34%, ιεθνής Αερολιµένας Αθηνών Α.Ε. 17%, Ολυµπιακή Αεροπορία Α.Ε. 17%, Motor Oil (Ελλάς) ιυλιστήρια Κορίνθου Α.Ε. 16%, Πετρόλα Ελλάς A.E.B.E. 16%. 4 Κεφάλαιο 8, Ανάλυση κόστους-ωφέλειας (Παράρτηµα 2 της κοινοποίησης, 15 Ιουλίου 2002).

4 Χρηµατοδοτική διάρθρωση Ίδια κεφάλαια 30% Μακροπρόθεσµο δάνειο 35% Επιχορήγηση 35% Κόστος κατασκευής 100% ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ (14) Οι ελληνικές αρχές επικαλούνται τα περιβαλλοντικά οφέλη του σχεδίου. Η προτεινόµενη επιχορήγηση αποσκοπεί: να δηµιουργήσει ένα µέσο µεταφοράς αεροπορικών καυσίµων που ελαχιστοποιεί τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Σήµερα χρησιµοποιούνται καθηµερινά 120 βυτιοφόρα για τη µεταφορά στο νέο αεροδρόµιο αεροπορικών καυσίµων από λιµένες/διυλιστήρια που απέχουν 60 χιλιόµετρα περίπου να δηµιουργήσει ένα µέσο µεταφοράς καυσίµων αεροσκαφών που ικανοποιεί τις απαιτήσεις δηµόσιας ασφάλειας. Πράγµατι, τα βυτιοφόρα διασχίζουν σήµερα πυκνοκατοικηµένες περιοχές να επιτρέψει τη συνεχή και ασφαλή τροφοδότηση µε καύσιµα του νέου ιεθνούς Αερολιµένος Αθηνών και συνεπώς την καλή λειτουργία του. 4. ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ (15) Σύµφωνα µε το άρθρο 4 παράγραφος 3 του κανονισµού αριθ. 659/1999 του Συµβουλίου της 22ας Μαρτίου 1999, εφόσον η Επιτροπή διαπιστώσει, µετά από προκαταρκτική εξέταση, ότι η κοινοποιηθείσα ενίσχυση εµπίπτει στο πεδίο εφαρµογής του άρθρου 87 παράγραφος 1 της συνθήκης ΕΚ αλλά δεν δηµιουργεί αµφιβολίες ως προς το εάν συµβιβάζεται µε την κοινή αγορά, την κηρύσσει συµβιβάσιµη µε την κοινή αγορά. (16) Η Επιτροπή εκτιµά, µε βάση τις ακόλουθες διαπιστώσεις, ότι το εξεταζόµενο µέτρο αποτελεί κρατική ενίσχυση κατά την έννοια του άρθρου 87 παράγραφος 1 της Συνθήκης ΕΚ και συµβιβάζεται µε την κοινή αγορά βάσει του άρθρου 87 παράγραφος 3 στοιχείο α) της Συνθήκης ΕΚ. 4.1 Χαρακτηρισµός ως κρατική ενίσχυση (17) Σύµφωνα µε το άρθρο 87 παράγραφος 1 της Συνθήκης ΕΚ, ενισχύσεις που χορηγούνται υπό οποιαδήποτε µορφή από τα κράτη µέλη ή µε κρατικούς πόρους και που νοθεύουν ή απειλούν να νοθεύσουν τον ανταγωνισµό δια της ευνοϊκής µεταχείρισης ορισµένων επιχειρήσεων ή ορισµένων κλάδων παραγωγής είναι ασυµβίβαστες µε την κοινή αγορά κατά το µέτρο που επηρεάζουν τις µεταξύ κρατών µελών συναλλαγές. Η εξεταζόµενη ενίσχυση πληροί τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για να χαρακτηριστεί κρατική ενίσχυση κατά την έννοια του άρθρου 87 παράγραφος 1 του άρθρου 87 παράγραφος 1 της Συνθήκης ΕΚ.

5 4.1.1 Χορήγηση από το κράτος (18) Η χρηµατοδοτική στήριξη χορηγείται από το Υπουργείο Ανάπτυξης, το οποίο είναι η αρχή που διαχειρίζεται τη σχετική δράση του προγράµµατος. Πρόκειται συνεπώς για κρατικό µέτρο ιάθεση κρατικών πόρων (19) Η επιχορήγηση θα χρηµατοδοτηθεί κατά 50% από εθνικούς δηµόσιους πόρους και κατά 50% από κοινοτικούς πόρους 5. Συνεπώς, το κριτήριο της διάθεσης κρατικών πόρων ικανοποιείται Παροχή επιλεκτικού πλεονεκτήµατος σε ορισµένες επιχειρήσεις (20) Η Επιτροπή εκτιµά ότι η χορήγηση κρατικής χρηµατοδότησης για την κατασκευή ή διαχείριση υποδοµών µεταφορών δεν πρέπει να θεωρείται ενίσχυση κατά την έννοια του άρθρου 87 παράγραφος 1 της συνθήκης, εάν το κράτος διαχειρίζεται απευθείας την υποδοµή ή εάν η επιλογή του διαχειριστή της γίνεται µε διαγωνισµό και όλοι οι δυνητικοί χρήστες έχουν ελεύθερη και χωρίς διακρίσεις πρόσβαση σε αυτήν 6. Ωστόσο, εάν ο φορέας διαχείρισης της υποδοµής ασκεί οικονοµική δραστηριότητα 7, κάθε κρατική ενίσχυση υπέρ του φορέα αυτού πρέπει να εξετάζεται ως προς τις επιπτώσεις της, εφόσον η ενίσχυση µπορεί να παράσχει ένα δυνητικό ανταγωνιστικό πλεονέκτηµα στον δικαιούχο της 8. * Ανάλυση του επιλεκτικού πλεονεκτήµατος σε επίπεδο χρηστών (21) Σύµφωνα µε την παράγραφο 3.α της νοµοθετικής διάταξη σχετικά µε τον αγωγό αεροπορικών καυσίµων, η Ε.Α.Κ.Α.Α. θα παρέχει ισότιµη πρόσβαση σε όλους τους χρήστες, µε εύλογο αντίτιµο διέλευσης ανά µονάδα διακινούµενου όγκου, κοινό για όλους τους χρήστες και χωρίς διάκριση υπέρ των µετόχων της. Ως χρήστης του αγωγού θεωρείται οποιαδήποτε εταιρεία που πληροί τις προϋποθέσεις του νόµου και είναι ικανή να προµηθεύσει στους αεροµεταφορείς αεροπορικό καύσιµο. Οι διατάξεις αυτές εξασφαλίζουν την ελεύθερη και χωρίς διακρίσεις πρόσβαση όλων των δυνητικών χρηστών στον αγωγό. Συνεπώς, στο επίπεδο των χρηστών δεν παρέχεται κανένα πλεονέκτηµα που εισάγει διακρίσεις. 5 Οι κοινοτικοί πόροι θα διατεθούν από το Τρίτο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης για την Ελλάδα, Επιχειρησιακό Πρόγραµµα "Ανταγωνιστικότητα", απόφαση της Επιτροπής της , 2000/GR/16/1/PO/016, µέτρο 7.2 για τον αγωγό τροφοδοσίας του Αερολιµένα Αθηνών µε αεροπορικά καύσιµα. 6 Απόφαση της , κρατική ενίσχυση αριθ. N 356/2002, Ηνωµένο Βασίλειο, Network Rail, παράγραφος 70 απόφαση της , κρατική ενίσχυση αριθ. N 550/2001, Βέλγιο, ΕΕ αριθ. C 24 της 26 Ιανουαρίου 2002, σ. 2, παράγραφος 24 Λευκό Βιβλίο - ίκαιη πληρωµή για τη χρήση της υποδοµής: σταδιακή θέσπιση κοινού πλαισίου για την χρέωση του κόστους της υποδοµής των µεταφορών στην ΕΕ, COM(1998) 466 τελικό, 22 Ιουλίου 1998, σηµείο 43 Ανακοίνωση - Βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών στους θαλάσσιους λιµένες: Βασικό στοιχείο των ευρωπαϊκών µεταφορών, COM (2001) 35 τελικό, 13 Φεβρουαρίου 2001, σ Σύµφωνα µε την πάγια νοµολογία, κάθε δραστηριότητα που συνίσταται στην προσφορά αγαθών ή υπηρεσιών σε δεδοµένη αγορά είναι οικονοµική δραστηριότητα, βλέπε υπόθεση C 35/96, Επιτροπή κατά Ιταλίας, Συλλογή 1998, σ Απόφαση της , κρατική ενίσχυση αριθ. N 356/2002, Ηνωµένο Βασίλειο, Network Rail, παράγραφος 70 απόφαση της , κρατική ενίσχυση αριθ. N 577/99, Κάτω Χώρες (RSC/ECT), ΕΕ αριθ. C 354 της 9 December 2000, σ. 20 απόφαση της , κρατική ενίσχυση αριθ. N 208/2000, Κάτω Χώρες (SOIT), ΕΕ αριθ. C 315 της 4 November 2000 απόφαση της κρατική ενίσχυση αριθ. 550/2001, Βέλγιο, ΕΕ αριθ. C 24 της 26 January 2002, σ. 2, παράγραφος 24.

6 * Ανάλυση του επιλεκτικού πλεονεκτήµατος σε επίπεδο διαχείρισης (22) Στην εξεταζόµενη υπόθεση, η δηµόσια επιχορήγηση επιτρέπει στην κοινοπραξία να κατασκευάσει την υποδοµή και να την εκµεταλλευτεί για περίοδο 25 ετών χωρίς να καταβάλει το σύνολο του κόστους κατασκευής της, ενώ άλλες κοινοπραξίες που επιθυµούν να εκµεταλλευτούν παρόµοιες υποδοµές πρέπει να χρηµατοδοτήσουν το 100% του κόστους κατασκευής τους. Η Ε.Α.Κ.Α.Α. επωφελείται συνεπώς από ένα επιλεκτικό πλεονέκτηµα σε σύγκριση µε άλλες επιχειρήσεις που θα µπορούσαν να αναλάβουν την υλοποίηση του σχεδίου, εάν αυτό είχε δηµοσιευτεί ή µε άλλους ανταγωνιστές που θα παρείχαν εναλλακτικές υπηρεσίες µεταφοράς. Συνεπώς, πρόκειται για µια ιδιωτική πρωτοβουλία η οποία επιχορηγείται από το κράτος και παρέχει επιλεκτικό πλεονέκτηµα υπέρ της κοινοπραξίας που διαχειρίζεται το έργο Επιπτώσεις στον ανταγωνισµό και στις συναλλαγές µεταξύ κρατών µελών (23) Κατά γενικό κανόνα, στον τοµέα των κρατικών ενισχύσεων, οι προϋποθέσεις για τον επηρεασµό των εµπορικών συναλλαγών µεταξύ των κρατών µελών και τη στρέβλωση του ανταγωνισµού είναι αναπόσπαστα συνδεδεµένες 9. Όταν µια κρατική ενίσχυση οικονοµικού χαρακτήρα ενισχύει τη θέση µιας επιχείρησης σε σχέση µε άλλες ανταγωνίστριες επιχειρήσεις στις ενδοκοινοτικές συναλλαγές, πρέπει να θεωρείται ότι η ενίσχυση επηρεάζει τις συναλλαγές αυτές 10. (24) Η χορήγηση πλεονεκτήµατος στην κοινοπραξία που θα κατασκευάσει και θα εκµεταλλεύεται τον αγωγό µπορεί να επηρεάσει την οικεία αγορά, εφόσον άλλες κοινοπραξίες, ενδεχοµένως από άλλα κράτη µέλη, θα µπορούσαν να είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για το έργο αυτό. Επιπλέον, η Ε.Α.Κ.Α.Α. δραστηριοποιείται στην αγορά µεταφοράς καυσίµων, στην οποία ανταγωνίζεται τις επιχειρήσεις που εξασφαλίζουν σήµερα τη µεταφορά των καυσίµων στον αερολιµένα µε βυτιοφόρα. Ο ανταγωνισµός µπορεί να επηρεαστεί και στην αγορά αυτή, ενώ δεν µπορούν να αποκλειστούν ούτε ενδεχόµενες επιπτώσεις στο εµπόριο, εφόσον η κατασκευή του αγωγού θα µπορούσε να αποθαρρύνει τις µεταφορικές επιχειρήσεις από άλλα κράτη µέλη να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. (25) Για τους λόγους αυτούς, η χορήγηση από τις ελληνικές αρχές χρηµατοδοτικής ενίσχυσης στην Ε.Α.Κ.Α.Α. για το σχεδιασµό, την κατασκευή, τη δοκιµή και τη θέση σε λειτουργία του αγωγού αεροπορικών καυσίµων για την τροφοδοσία του νέου ιεθνούς Αερολιµένα Αθηνών συνιστά ενίσχυση, το συµβιβάσιµο της οποίας πρέπει να εκτιµηθεί µε βάση τους κανόνες για τις κρατικές ενισχύσεις. Επιπλέον, το τµήµα της ενίσχυσης που θα χρηµατοδοτηθεί από κοινοτικούς πόρους πρέπει επίσης να είναι σύµφωνο µε τους κανόνες για τις κρατικές ενισχύσεις σύµφωνα µε το άρθρο 12 του κανονισµού (ΕΚ) αριθ. 1260/1999 του Συµβουλίου της 21ης Ιουνίου περί γενικών διατάξεων για τα διαρθρωτικά Ταµεία Απόφαση του Πρωτοδικείου της 15ης Ιουνίου 2000, Alzetta Mauro και λοιποί κατά Επιτροπής, στις συνεκδικασθείσες υποθέσεις T-298/97, T-312/97, T-313/97, T-315/97, T-600/97 έως 607/97, T-1/98, T- 3/98 έως T-6/98 και T-23/98, Συλλογή II-2319, παράγραφος Απόφαση του ικαστηρίου της 2ας Ιουλίου 1974 στην υπόθεση 173/73, Ιταλίας κατά Επιτροπής, Συλλογή σ. 709, παράγραφοι 25, 44 και 45 Απόφαση του ικαστηρίου της 17ης Σεπτεµβρίου 1980 στην υπόθεση 730/79, Philip Morris Holland BV κατά Επιτροπής, Συλλογή 2671, παράγραφος 11 Απόφαση του ικαστηρίου της 15ης Ιουνίου 2000 στις συνεκδικασθείσες υποθέσεις T-298/97, T-312/97, T-313/97, T-315/97, T-600/97 έως 607/97, T-1/98, T-3/98 έως T-6/98 και T-23/98, Alzetta Mauro και λοιποί κατά Επιτροπής, Συλλογή II-2319, παράγραφος ΕΕ αριθ. L 161 της 26/06/1999, σ. 1.

7 4.2 Συµβιβάσιµο της κρατικής ενίσχυσης (26) Παρέκκλιση από τη γενική απαγόρευση των κρατικών ενισχύσεων του άρθρου 87 παράγραφος 1 της συνθήκης ΕΚ είναι δυνατή είτε βάσει του άρθρου 87 παράγραφος 2 είτε βάσει του άρθρου 87 παράγραφος 3 της Συνθήκης ΕΚ. Οι ελληνικές αρχές δεν ισχυρίστηκαν ότι η κρατική ενίσχυση είναι σύµφωνη µε το άρθρο 87 παράγραφος 2 της Συνθήκης ΕΚ. Είναι σαφές ότι η διάταξη αυτή δεν εφαρµόζεται στην παρούσα υπόθεση. Κατά συνέπεια, η εξεταζόµενη ενίσχυση εµπίπτει στη διάταξη του άρθρου 87 παράγραφος 3 της Συνθήκης ΕΚ, βάσει της οποίας η Επιτροπή µπορεί να επιτρέψει τη χορήγηση κρατικών ενισχύσεων σε ορισµένες περιπτώσεις. Στη παρούσα υπόθεση δεν έγινε επίκληση των παρεκκλίσεων των άρθρων 87 παράγραφος 3 στοιχεία β), δ) και ε) της Συνθήκης ΕΚ, οι οποίες πράγµατι δεν εφαρµόζονται σε αυτήν. Πρέπει συνεπώς να εξεταστεί εάν το µέτρο ενίσχυσης µπορεί να τύχει παρέκκλισης βάσει του άρθρου 87 παράγραφος 3 στοιχεία α) ή γ) της συνθήκης. (27) Οι ελληνικές αρχές επικαλούνται το κοινοτικό πλαίσιο σχετικά µε τις κρατικές ενισχύσεις για την προστασία του περιβάλλοντος, την εξοικονόµηση ενέργειας και την ανάπτυξη κεντρικών ενεργειακών υποδοµών 12. Σύµφωνα µε το πλαίσιο αυτό, η Επιτροπή µπορεί να επιτρέπει, βάσει του άρθρου 87 παράγραφος 3 στοιχείο γ) της Συνθήκης ΕΚ, τη χορήγηση κρατικών ενισχύσεων που είναι αναγκαίες για την εξασφάλιση της προστασίας του περιβάλλοντος και της βιώσιµης ανάπτυξης, εφόσον δεν έχουν δυσανάλογες επιπτώσεις στον ανταγωνισµό και στην οικονοµική ανάπτυξη. (28) Ωστόσο, σύµφωνα µε την παράγραφο 36 του πλαισίου, "οι εν λόγω επενδύσεις είναι επενδύσεις σε γήπεδα, εφόσον είναι απόλυτα αναγκαίες για την επίτευξη περιβαλλοντικών στόχων, σε κτίρια, εγκαταστάσεις και εξοπλισµό που προορίζονται για τον περιορισµό ή την εξάλειψη της ρύπανσης και των οχλήσεων, ή για την προσαρµογή των µεθόδων παραγωγής προκειµένου να προστατευθεί το περιβάλλον". Επιπλέον, "οι επιλέξιµες δαπάνες πρέπει να περιορίζονται αυστηρά στις πρόσθετες αρχικές επενδυτικές δαπάνες που απαιτούνται για την επίτευξη των περιβαλλοντικών στόχων" (παράγραφος 37 του πλαισίου). (29) Στην εξεταζόµενη υπόθεση, το έργο αποσκοπεί στη δηµιουργία υποδοµής για την παροχή µιας νέας υπηρεσίας (µεταφορά καυσίµου µε αγωγό) και δεν συνεπάγεται πρόσθετα κόστη για την επίτευξη περιβαλλοντικών στόχων. Συνεπώς, η κατασκευή του αγωγού είναι µια γενική επένδυση που δεν µπορεί να δικαιολογηθεί µε βάση τις κοινοτικές κατευθυντήριες γραµµές σχετικά µε τις κρατικές ενισχύσεις για την προστασία του περιβάλλοντος, παρά το γεγονός ότι αποτελεί ένα πιο φιλικό για το περιβάλλον µέσο µεταφοράς καυσίµου. (30) Το άρθρο 87 παράγραφος 3 στοιχείο α) της Συνθήκης ΕΚ εξουσιοδοτεί την Επιτροπή να εγκρίνει τη χορήγηση κρατικών ενισχύσεων που αποσκοπούν στην προώθηση της οικονοµικής ανάπτυξης περιοχών στις οποίες το βιοτικό επίπεδο είναι ασυνήθως χαµηλό ή στις οποίες επικρατεί σοβαρή υποαπασχόληση. Η εξεταζόµενη ενίσχυση θα χορηγηθεί για τη στήριξη σχεδίου επενδύσεων που θα υλοποιηθεί στην Αθήνα, η οποία είναι ενισχυόµενη περιοχή κατά την έννοια του άρθρου 87 παράγραφος 3 στοιχείο α) της Συνθήκης ΕΚ. Κατά συνέπεια, η εκτίµηση της ενίσχυσης πρέπει να γίνει µε βάση το άρθρο αυτό και τις κατευθυντήριες γραµµές για τις εθνικές ενισχύσεις 12 ΕΕ αριθ. C 37 της , σ. 3.

8 περιφερειακού χαρακτήρα 13 (εφεξής "κατευθυντήριες γραµµές για τις περιφερειακές ενισχύσεις"). (31) Εφόσον η ενίσχυση δεν θα χορηγηθεί στο πλαίσιο καθεστώτος περιφερειακών ενισχύσεων που έχει εγκριθεί από την Επιτροπή, θεωρείται ενίσχυση ad hoc η οποία πρέπει να εκτιµηθεί σε µεµονωµένη βάση. Κατά κανόνα, οι ad-hoc ενισχύσεις σε µεµονωµένες επιχειρήσεις αποκλίνουν από το πνεύµα της πολιτικής των περιφερειακών ενισχύσεων, εφόσον ενδέχεται να επηρεάσουν σηµαντικά τον ανταγωνισµό στην οικεία αγορά, ενώ η επίδρασή τους στην περιφερειακή ανάπτυξη µπορεί να είναι πολύ περιορισµένη 14. Ωστόσο, σε ορισµένες περιπτώσεις οι ενισχύσεις αυτές µπορούν να θεωρηθούν συµβιβάσιµες, για παράδειγµα εάν αφορούν έργα µε βέβαια και προφανή πλεονεκτήµατα για το σύνολο της σχετικής περιοχής 15. Οι κατευθυντήριες γραµµές για τις περιφερειακές ενισχύσεις ορίζουν ότι οι ενισχύσεις αυτές πρέπει να ευνοούν την επέκταση, τον εκσυγχρονισµό και τη διαφοροποίηση των δραστηριοτήτων επιχειρήσεων εγκατεστηµένων στις περιοχές αυτές καθώς και την εγκατάσταση νέων επιχειρήσεων (32) Η κατασκευή του αγωγού συµβάλλει στην ανάπτυξη της Αττικής παρέχοντας ένα πιο ασφαλές και πιο φιλικό προς το περιβάλλον µέσο µεταφοράς αεροπορικών καυσίµων. Ειδικότερα, η Επιτροπή λαµβάνει υπόψη τα εξής: Ο αγωγός αποτελεί ένα φιλικό προς το περιβάλλον µέσο µεταφοράς αεροπορικών καυσίµων. Σήµερα χρησιµοποιούνται καθηµερινά 120 βυτιοφόρα για τη µεταφορά στο νέο αεροδρόµιο αεροπορικών καυσίµων από λιµένες/διυλιστήρια που απέχουν 60 χιλιόµετρα περίπου. Μια µελέτη που εκπονήθηκε από ανεξάρτητο εµπειρογνώµονα υπολόγισε την ποσότητα των ρύπων που εκπέµπονται στην ατµόσφαιρα σε ετήσια βάση λόγω της διακίνησης των καυσίµων µε βυτιοφόρα. Χάρη στην κατασκευή του αγωγού, τα περιβαντολλογικά προβλήµατα που οφείλονται στη διακίνηση των καυσίµων µε βυτιοφόρα (συµπεριλαµβανοµένης και της ηχορύπανσης) θα αποφευχθούν. Ο αγωγός συµβάλει στη δηµόσια ασφάλεια. Τα φορτηγά καυσίµων ταξιδεύουν προς το παρόν µέσω πυκνά κατοικηµένων περιοχών. Ο αγωγός αποτελεί ένα ασφαλέστερο µέσο µεταφοράς καυσίµων αεροπορίας που αποφεύγει επίσης την κυκλοφοριακή συµφόρηση στην πόλη της Αθήνας. Ο αγωγός συµβάλλει στην οµαλή λειτουργία του νέου ιεθνούς Αερολιµένα Αθηνών εξασφαλίζοντας τη συνεχή και ασφαλή τροφοδότηση του µε καύσιµα σύµφωνα µε κοινή διεθνή πρακτική. Τα περισσότερα µεγάλα αεροδρόµια της Κεντρικής Ευρώπης εφοδιάζονται µε αγωγούς καυσίµων του ΝΑΤΟ. Καταυτόν το τρόπο το έργο συµβάλλει στη µείωση ανισοτήτων στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα. (33) Επιπλέον, πρέπει να ληφθούν υπόψη τα ακόλουθα στοιχεία: Αναγκαιότητα: Η µελέτη που εκπονήθηκε κατά την αξιολόγηση του έργου από τον ανεξάρτητο εµπειρογνώµονα κατέδειξε ότι η ενίσχυση είναι αναγκαία για την εξασφάλιση της βιωσιµότητας του έργου. Επίσης, το Μάρτιο 1998, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και ηµόσιων Έργων αναγνώρισε την ανάγκη ανάπτυξης του αγωγού καυσίµου και τη σηµασία της ιδιωτικής πρωτοβουλίας για το σκοπό αυτό. Στο πλαίσιο αυτό, η Ε.Α.Κ.Α.Α. υπέβαλε στις 8 Μαρτίου 1999, 13 ΕΕ αριθ. C 74 της , σ Βλέπε σηµείο 2, τρίτο εδάφιο, των κατευθυντήριων γραµµών για τις περιφερειακές ενισχύσεις. 15 Βλέπε σηµείο 2, τέταρτο εδάφιο, των κατευθυντήριων γραµµών για τις περιφερειακές ενισχύσεις.

9 δηλαδή πριν την έναρξη των εργασιών (τον Οκτώβριο 2000), αίτηση για τη χορήγηση επιχορήγησης. Επιλεξιµότητα των επενδύσεων: Η ενίσχυση αποσκοπεί στη χρηµατοδότηση της δηµιουργίας µιας νέας υποδοµής κοινής ωφελείας για τη µεταφορά καυσίµων από τα διυλιστήρια στο ιεθνή Αερολιµένα Αθηνών. Η επένδυση αυτή είναι σύµφωνη µε τα κριτήρια που προβλέπονται για τις αρχικές επενδύσεις στο σηµείο 4.4 των κατευθυντήριων γραµµών για τις περιφερειακές ενισχύσεις. Ένταση: Το ποσό της ενίσχυσης, περιλαµβανοµένου του τµήµατος που χρηµατοδοτείται από κοινοτικούς πόρους, το οποίο πρέπει επίσης να είναι σύµφωνο µε τους κανόνες για τις κρατικές ενισχύσεις, ανέρχεται σε για µια συνολική επένδυση (επιλέξιµο κόστος) Συνεπώς, η ακαθάριστη ένταση της ενίσχυσης είναι 35% και το καθαρό ισοδύναµο επιχορήγησης 25,09%, δηλαδή πολύ χαµηλότερο από το ανώτατο όριο (35%) που προβλέπεται για τις περιφερειακές ενισχύσεις (υπολογιζόµενο βάσει φορολογικού συντελεστή 35%). Σύµφωνα µε το σηµείο 4.2 των κατευθυντήριων γραµµών, για να εξασφαλισθεί ότι οι ενισχυόµενες παραγωγικές επενδύσεις είναι βιώσιµες και υγιείς, η χρηµατοδοτική συµβολή του αποδέκτη πρέπει να ανέρχεται τουλάχιστον στο 25 % του απαιτούµενου κεφαλαίου. Η απαίτηση αυτή πληρούται στην περίπτωση της εξεταζόµενης επένδυσης, εφόσον το συνολικό της κόστος ανέρχεται σε και η χρηµατοδοτική συµµετοχή των ιδιωτικών επενδυτών καλύπτει το 65% του ποσού αυτού ( , από τα οποία µε ίδια κεφάλαια και µε τραπεζικό δάνειο). Σώρευση ενισχύσεων: Οι ελληνικές αρχές ανέλαβαν τη δέσµευση να µην χορηγήσουν άλλη δηµόσια χρηµατοδοτική ενίσχυση στο έργο αυτό. Η σχετική αγορά: Επί του παρόντος, η τροφοδοσία του νέου αερολιµένα γίνεται µόνο µε βυτιοφόρα. Η λειτουργία του αγωγού θα προσφέρει µια ανταγωνιστική εναλλακτική λύση. Επιπλέον, τα διαθέσιµα στοιχεία για την αγορά δεν παρέχουν ενδείξεις ότι το έργο υλοποιείται σε τοµέα που αντιµετωπίζει διαρθρωτική πλεονάζουσα ικανότητα και/ή σε παρακµάζουσα αγορά. (34) Επίσης, ο αγωγός αποτελεί πιο ασφαλές µέσο µεταφοράς αεροπορικών καυσίµων, µε το οποίο αποφεύγεται η κυκλοφοριακή συµφόρηση στην πόλη της Αθήνας. Ο αγωγός αποτελεί γενικότερα ένα φιλικό προς το περιβάλλον µέσο µεταφοράς αεροπορικών καυσίµων, εφόσον επιτρέπει τη µείωση της ποσότητας ρύπων που εκπέµπονται σήµερα στην ατµόσφαιρα σε ετήσια βάση λόγω της διακίνησης των καυσίµων µε βυτιοφόρα, καθώς και την αποφυγή άλλων περιβαλλοντικών προβληµάτων (περιλαµβανοµένης της ηχορύπανσης) που προκαλούνται λόγω της οδικής µεταφοράς των καυσίµων. (35) Λαµβανοµένων υπόψη των ανωτέρω παρατηρήσεων, η Επιτροπή εκτιµά ότι η κρατική ενίσχυση που χορήγησαν οι ελληνικές αρχές στην Ε.Α.Κ.Α.Α. για την κατασκευή του αγωγού αεροπορικών καυσίµων διευκολύνει την περιφερειακή ανάπτυξη της περιοχής, χωρίς να επηρεάζει αρνητικά το εµπόριο σε βαθµό που αντίκειται προς το κοινό συµφέρον. Συνεπώς, η ενίσχυση µπορεί να τύχει παρέκκλισης βάσει του άρθρου 87 παράγραφος 3 στοιχείο α) της Συνθήκης ΕΚ. 5. ΑΠΟΦΑΣΗ

10 (36) Κατά συνέπεια, η Επιτροπή αποφάσισε: - να θεωρήσει την ενίσχυση συµβιβάσιµη µε τη Συνθήκη ΕΚ βάσει του άρθρου 87 παράγραφος 3 στοιχείο α). Εάν η παρούσα επιστολή περιέχει εµπιστευτικές πληροφορίες που δεν πρέπει να γνωστοποιηθούν σε τρίτους, ενηµερώστε σχετικά την Επιτροπή εντός δεκαπέντε εργάσιµων ηµερών από την ηµεροµηνία παραλαβής. Εάν η Επιτροπή δεν λάβει αιτιολογηµένη αίτηση εντός της προθεσµίας αυτής, θα θεωρηθεί ότι αποδέχεστε τη γνωστοποίηση σε τρίτους και τη δηµοσίευση του πλήρους κειµένου της επιστολής στη γλώσσα στην οποία αυτό είναι αυθεντικό, στη διεύθυνση: Η αίτησή σας πρέπει να υποβληθεί µε συστηµένη επιστολή ή µε φαξ στη διεύθυνση: European Commission Directorate-General for Competition Directorate H Rue de la Loi/Wetstraat, 200 B-1049 Brussels Fax No: 02/ Μετα τιµής, Για την Επιτροπή Mario MONTI Μέλος της Επιτροπής

Περιφερειακή ενίσχυση στη Lamda Shipyard

Περιφερειακή ενίσχυση στη Lamda Shipyard ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 22.IX.2004 C(2004)3469fin Θέµα: Ενίσχυση αριθ N 617/2003 Ελλάδα Περιφερειακή ενίσχυση στη Lamda Shipyard Κύριε Υπουργέ (1) Η Επιτροπή πληροφορεί την Ελλάδα ότι αφού εξέτασε

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: I. ΙΑ ΙΚΑΣΙΑ II. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ. Βρυξέλλες, 17.07.2002 C(2002) 2604fin. Ενίσχυση αριθ. Ν 349/2002 ΕΛΛΑ Α.

ΘΕΜΑ: I. ΙΑ ΙΚΑΣΙΑ II. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ. Βρυξέλλες, 17.07.2002 C(2002) 2604fin. Ενίσχυση αριθ. Ν 349/2002 ΕΛΛΑ Α. ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 17.07.2002 C(2002) 2604fin ΘΕΜΑ: Ενίσχυση αριθ. Ν 349/2002 ΕΛΛΑ Α ΙΟΡΘΩΤΙΚΟ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΑΡΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ (2000-2006) Κύριε Υπουργέ, I. ΙΑ ΙΚΑΣΙΑ 1. Με επιστολή

Διαβάστε περισσότερα

Βρυξέλλες, 13.5.2011 E (2011) 3256 τελικό

Βρυξέλλες, 13.5.2011 E (2011) 3256 τελικό ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 13.5.2011 E (2011) 3256 τελικό Θέμα: Κρατικές ενισχύσεις - Ελλάδα Ενίσχυση αριθ. SA. 32733 (2011/NN) Μέτρα υπέρ των κτηνοτρόφων της Ανατολικής Αττικής των οποίων οι κτηνοτροφικές

Διαβάστε περισσότερα

Ενίσχυση αριθ. N 24/2005 Ελλάδα Καθεστώς για την ανάπτυξη της βιοµηχανικής έρευνας και τεχνολογίας στις επιχειρήσεις (ΠΑΒΕΤ)

Ενίσχυση αριθ. N 24/2005 Ελλάδα Καθεστώς για την ανάπτυξη της βιοµηχανικής έρευνας και τεχνολογίας στις επιχειρήσεις (ΠΑΒΕΤ) ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 08.IV.2005 C(2005)1154 Θέµα: Ενίσχυση αριθ. N 24/2005 Ελλάδα Καθεστώς για την ανάπτυξη της βιοµηχανικής έρευνας και τεχνολογίας στις επιχειρήσεις (ΠΑΒΕΤ) Κύριε Υπουργέ, Η

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ. Βρυξέλλες, 26-X-2004 E(2004) 4287

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ. Βρυξέλλες, 26-X-2004 E(2004) 4287 ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 26-X-2004 E(2004) 4287 Θέµα: Κρατικές ενισχύσεις/ελλάδα Ενίσχυση αριθ. N 132/04 Πρόγραµµα ενισχύσεων FROST (δυσµενείς καιρικές συνθήκες κατά την περίοδο από 12 έως 15 Φεβρουαρίου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ. Βρυξέλλες, C (2013) 5823 final

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ. Βρυξέλλες, C (2013) 5823 final ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 18.09.2013 C (2013) 5823 final ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ Το παρόν έγγραφο αποτελεί εσωτερικό έγγραφο της Επιτροπής που διατίθεται μόνο για ενημέρωση. Θέμα: Κρατική ενίσχυση

Διαβάστε περισσότερα

Έχω την τιµή να σας πληροφορήσω ότι η Επιτροπή δεν προβάλλει αντιρρήσεις ως προς το µέτρο αυτό δυνάµει των άρθρων 87 και 88 της Συνθήκης.

Έχω την τιµή να σας πληροφορήσω ότι η Επιτροπή δεν προβάλλει αντιρρήσεις ως προς το µέτρο αυτό δυνάµει των άρθρων 87 και 88 της Συνθήκης. ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 5.04.2002 E(2002) 743 Θέµα: Κρατικές ενισχύσεις / Ελλάδα Ενίσχυση αριθ. N 139/00 Οικονοµική ενίσχυση στους γεωργούς οι καλλιέργειες των οποίων υπέστησαν ζηµίες λόγω αντίξοων

Διαβάστε περισσότερα

Έχω την τιµή να σας ενηµερώσω ότι η Επιτροπή απεφάσισε να µην προβάλει αντιρρήσεις σε σχέση µε το εν λόγω καθεστώς.

Έχω την τιµή να σας ενηµερώσω ότι η Επιτροπή απεφάσισε να µην προβάλει αντιρρήσεις σε σχέση µε το εν λόγω καθεστώς. ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 21.02.2002 C(2002) 255 Θέµα: Κρατικές ενισχύσεις/ελλάδα Ενίσχυση αριθ. Ν 374/2001 Οικονοµική ενίσχυση σε µονάδες παραγωγής ζωοτροφών, σε εµπόρους και σε εισαγωγείς ζωοτροφών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ. Βρυξέλλες, SG(2000) D/ Θέµα: Ενίσχυση αριθ. Ν 541/2000 Ολυµπιακή Αεροπορία. Κύριε Υπουργέ,

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ. Βρυξέλλες, SG(2000) D/ Θέµα: Ενίσχυση αριθ. Ν 541/2000 Ολυµπιακή Αεροπορία. Κύριε Υπουργέ, ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 10.11.2000 SG(2000) D/ 108307 Θέµα: Ενίσχυση αριθ. Ν 541/2000 Ολυµπιακή Αεροπορία. Κύριε Υπουργέ, ιαδικασία Με την επιστολή τηςτης17ηςιουλίου 2000 (πρωτοκολλήθηκε στις20 Ιουλίου

Διαβάστε περισσότερα

Κρατική ενίσχυση N 636/2007 Ενίσχυση διάσωσης προς τον Όμιλο Καλοφωλιά Α.Ε. Ελλάδα Απόφαση για μη διατύπωση αντιρρήσεων

Κρατική ενίσχυση N 636/2007 Ενίσχυση διάσωσης προς τον Όμιλο Καλοφωλιά Α.Ε. Ελλάδα Απόφαση για μη διατύπωση αντιρρήσεων ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 4.07.2008 E(2008) 3489 Θέμα: Κρατική ενίσχυση N 636/2007 Ενίσχυση διάσωσης προς τον Όμιλο Καλοφωλιά Α.Ε. Ελλάδα Απόφαση για μη διατύπωση αντιρρήσεων Κυρία, 1. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ (1)

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ. Κρατική ενίσχυση αριθ. SA.35696 (2012/N) Ελλάδα Εγκατάσταση συστήματος τηλεμέτρησης και μετρητών μεγάλων πελατών χαμηλής τάσης

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ. Κρατική ενίσχυση αριθ. SA.35696 (2012/N) Ελλάδα Εγκατάσταση συστήματος τηλεμέτρησης και μετρητών μεγάλων πελατών χαμηλής τάσης ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 18.09.2013 C(2013) 5820 final ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ Το παρόν έγγραφο αποτελεί εσωτερικό έγγραφο της Επιτροπής που διατίθεται μόνο για ενημέρωση. Θέμα: Κρατική ενίσχυση

Διαβάστε περισσότερα

Κρατική ενίσχυση αριθ. N 416/07 Οριζόντιο καθεστώς ενισχύσεων στη ναυπηγική βιομηχανία - Ελλάδα

Κρατική ενίσχυση αριθ. N 416/07 Οριζόντιο καθεστώς ενισχύσεων στη ναυπηγική βιομηχανία - Ελλάδα ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 19-III-2008 E (2008) 1190 Θέμα: Κρατική ενίσχυση αριθ. N 416/07 Οριζόντιο καθεστώς ενισχύσεων στη ναυπηγική βιομηχανία - Ελλάδα Κυρία, 1. Διαδικασία (1) Με επιστολή της 17

Διαβάστε περισσότερα

Ι. ΙΑ ΙΚΑΣΙΑ ΘΕΜΑ : Ν 760/00 - ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ (ΕΛΛΑ Α) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΗΣ Ε&Α ΣΕ ΝΕΟΣΥΣΤΑΘΕΙΣΕΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Ι. ΙΑ ΙΚΑΣΙΑ ΘΕΜΑ : Ν 760/00 - ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ (ΕΛΛΑ Α) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΗΣ Ε&Α ΣΕ ΝΕΟΣΥΣΤΑΘΕΙΣΕΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 21.12.2001 C (2001) 4750 ΘΕΜΑ : Ν 760/00 - ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ (ΕΛΛΑ Α) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΗΣ Ε&Α ΣΕ ΝΕΟΣΥΣΤΑΘΕΙΣΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ (PAVE-NE) Κύριε, Ι. ΙΑ ΙΚΑΣΙΑ 1.

Διαβάστε περισσότερα

Κρατική ενίσχυση / Κύπρος Αριθμός ενίσχυσης N 263/2009 Σχέδιο για την κατεδάφιση οχληρών κτηνοτροφικών υποστατικών, για

Κρατική ενίσχυση / Κύπρος Αριθμός ενίσχυσης N 263/2009 Σχέδιο για την κατεδάφιση οχληρών κτηνοτροφικών υποστατικών, για ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες 05.08.2009 E(2009)6260 Θέμα: Κρατική ενίσχυση / Κύπρος Αριθμός ενίσχυσης N 263/2009 Σχέδιο για την κατεδάφιση οχληρών κτηνοτροφικών υποστατικών, για υγειονομικούς και περιβαλλοντικούς

Διαβάστε περισσότερα

ενηµέρωση των κατευθυντήριων γραµµών σχετικά µε τις κρατικές ενισχύσεις για την προστασία του περιβάλλοντος. Ερωτηµατολόγιο

ενηµέρωση των κατευθυντήριων γραµµών σχετικά µε τις κρατικές ενισχύσεις για την προστασία του περιβάλλοντος. Ερωτηµατολόγιο Αναθεώρηση των κατευθυντήριων γραµµών σχετικά µε τις κρατικές ενισχύσεις για την προστασία του περιβάλλοντος Ερωτηµατολόγιο Οι ισχύουσες κατευθυντήριες γραµµές λήγουν στο τέλος του 2007. Για να προετοιµάσει

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Κρατική ενίσχυση N 38-B/2006 Ελλάδα Αποκατάσταση ζημιών Δυσμενείς καιρικές συνθήκες - Τομέας υδατοκαλλιέργειας.

Θέμα: Κρατική ενίσχυση N 38-B/2006 Ελλάδα Αποκατάσταση ζημιών Δυσμενείς καιρικές συνθήκες - Τομέας υδατοκαλλιέργειας. EΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Bρυξέλλες, 3.08.2009 E(2009)6201 Θέμα: Κρατική ενίσχυση N 38-B/2006 Ελλάδα Αποκατάσταση ζημιών Δυσμενείς καιρικές συνθήκες - Τομέας υδατοκαλλιέργειας. Αξιότιμη κυρία, Διαδικασία Με επιστολή

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ. Βρυξέλλες, C(2014) 122 final

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ. Βρυξέλλες, C(2014) 122 final ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 22.01.2014 C(2014) 122 final Θέμα: Κρατικές ενισχύσεις αριθ. SA.37388 (20138/NN) - Κύπρος Πρόγραμμα ελέγχου και εκρίζωσης της επιδημίας ψευδοπανώλους των πτηνών (σκέλος που

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ αριθ. o SA.15395 (C 11/2004)

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ αριθ. o SA.15395 (C 11/2004) ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 23.07.2014 C (2014) 5017 ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ Το παρόν έγγραφο αποτελεί εσωτερικό έγγραφο της Επιτροπής που διατίθεται μόνο για ενημέρωση. ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ. Για τη λήψη της απόφασης αυτής η Επιτροπή έλαβε υπόψη της τα εξής:

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ. Για τη λήψη της απόφασης αυτής η Επιτροπή έλαβε υπόψη της τα εξής: ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 31.01.2002 C(2002) 200 Θέµα: Κρατική ενίσχυση αριθ. N 300/2001 Ελλάδα Χορήγηση οικονοµικής ενίσχυσης στους κατόχους εκµεταλλεύσεων των οποίων η γεωργική παραγωγή ζηµιώθηκε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Γ Ανταγωνισµός. Βρυξέλλες, 15-V-2006 E(2006) 2014

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Γ Ανταγωνισµός. Βρυξέλλες, 15-V-2006 E(2006) 2014 ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Γ Ανταγωνισµός Βρυξέλλες, 15-V-2006 E(2006) 2014 Θέµα: Κρατική ενίσχυση N 212/2006. Παράταση του υφισταµένου καθεστώτος κρατικών ενισχύσεων CY 18/2002 «Επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας

Διαβάστε περισσότερα

Κρατικές ενισχύσεις: κατευθυντήριες γραµµές σχετικά µε τις κρατικές ενισχύσεις για το περιβάλλον συχνές ερωτήσεις (βλ.

Κρατικές ενισχύσεις: κατευθυντήριες γραµµές σχετικά µε τις κρατικές ενισχύσεις για το περιβάλλον συχνές ερωτήσεις (βλ. MEMO/08/31 Βρυξέλλες, 23 Ιανουαρίου 2008 Κρατικές ενισχύσεις: κατευθυντήριες γραµµές σχετικά µε τις κρατικές ενισχύσεις για το περιβάλλον συχνές ερωτήσεις (βλ. επίσης IP/08/80) Είναι αναγκαία η έκδοση

Διαβάστε περισσότερα

Μεταφορά παραγωγικής ικανότητας από την Kvaerner Warnow Werft (KVV) στην Aker MTW κατά το έτος 2002 (NN 56/03)

Μεταφορά παραγωγικής ικανότητας από την Kvaerner Warnow Werft (KVV) στην Aker MTW κατά το έτος 2002 (NN 56/03) ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 20.10.2004 C(2004)3916τελικό Θέµα: Περιορισµοί παραγωγικής ικανότητας για ορισµένα ναυπηγεία στην Ανατολική Γερµανία, την Ισπανία και την Ελλάδα βάσει της οδηγίας 90/684 του

Διαβάστε περισσότερα

Βρυξέλλες, 4.5.2009 E(2009) 3522

Βρυξέλλες, 4.5.2009 E(2009) 3522 EΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 4.5.2009 E(2009) 3522 Θέµα: Κρατικές ενισχύσεις/ελλάδα Ενίσχυση αριθ. N 89/2009 Μέτρα υπέρ των παραγωγών της χώρας που οι γεωργοκτηνοτροφικές τους εκµεταλλεύσεις ζηµιώθηκαν

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ. Κρατική ενίσχυση SA (2013/N) - Ελλάδα Σύστημα μέτρησης για χρήστες του συστήματος μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ. Κρατική ενίσχυση SA (2013/N) - Ελλάδα Σύστημα μέτρησης για χρήστες του συστήματος μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 18.12.2013 C(2013) 9041 final ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ Το παρόν έγγραφο αποτελεί εσωτερικό έγγραφο της Επιτροπής που διατίθεται μόνο για ενημέρωση. Θέμα: Κρατική ενίσχυση

Διαβάστε περισσότερα

Κρατική ενίσχυση N 536/2006 CY Ανάπτυξη της κυπριακής χειροτεχνίας (αρχικά εγκριθείσα ως κρατική ενίσχυση CY 3/2003)

Κρατική ενίσχυση N 536/2006 CY Ανάπτυξη της κυπριακής χειροτεχνίας (αρχικά εγκριθείσα ως κρατική ενίσχυση CY 3/2003) ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 21-II-2007 E (2007) 476 τελικό Κύριε πρέσβη, Θέμα: Κρατική ενίσχυση N 536/2006 CY Ανάπτυξη της κυπριακής χειροτεχνίας (αρχικά εγκριθείσα ως κρατική ενίσχυση CY 3/2003) 1 ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ Βρυξέλλες, 16-03-2001 Ε(2001)44 ΝΑ ΜΗ ΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ 16-03-2001 για την έγκριση του Επιχειρησιακού Προγράµµατος "Εκπαίδευση και Αρχική Επαγγελµατική

Διαβάστε περισσότερα

Κρατικές ενισχύσεις περιφερειακού χαρακτήρα

Κρατικές ενισχύσεις περιφερειακού χαρακτήρα Κρατικές ενισχύσεις περιφερειακού χαρακτήρα Σκοπός των κρατικών ενισχύσεων περιφερειακού χαρακτήρα είναι η στήριξη της οικονομικής ανάπτυξης και της δημιουργίας θέσεων εργασίας στις πλέον μειονεκτικές

Διαβάστε περισσότερα

1. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ. C(2016) 8434 final

1. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ. C(2016) 8434 final ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 19.12.2016 C(2016) 8434 final ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ Το παρόν έγγραφο αποτελεί εσωτερικό έγγραφο της Επιτροπής που διατίθεται μόνο για ενημέρωση. Θέμα: Υπόθεση κρατικής

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ. Βρυξέλλες, 31.VIII.2006 E(2006) 3867 τελικό. Κρατική ενίσχυση N 408/2006 - Ελλάδα Χάρτης περιφερειακών ενισχύσεων, 2007-2013

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ. Βρυξέλλες, 31.VIII.2006 E(2006) 3867 τελικό. Κρατική ενίσχυση N 408/2006 - Ελλάδα Χάρτης περιφερειακών ενισχύσεων, 2007-2013 ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 31.VIII.2006 E(2006) 3867 τελικό Θέμα: Κρατική ενίσχυση N 408/2006 - Ελλάδα Χάρτης περιφερειακών ενισχύσεων, 2007-2013 Κύριε Υπουργέ, 1. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ 1. Με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Διαβάστε περισσότερα

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 25 Νοεμβρίου 2016 (OR. en)

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 25 Νοεμβρίου 2016 (OR. en) Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 25 Νοεμβρίου 2016 (OR. en) Διοργανικός φάκελος: 2016/0332 (NLE) 14122/16 ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Θέμα: FISC 184 ENER 373 ECOFIN 1008 EKTEΛΕΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 4.11.2003 L 286/5 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΚ) αριθ. 1943/2003 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 3ης Νοεµβρίου 2003 για τον καθορισµό λεπτοµερών κανόνων εφαρµογής του κανονισµού (ΕΚ) αριθ. 2200/96 του Συµβουλίου όσον αφορά τις ενισχύσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ. Βρυξέλλες 25.10.2012 C(2012) 7600 final

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ. Βρυξέλλες 25.10.2012 C(2012) 7600 final ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες 25.10.2012 C(2012) 7600 final Θέμα: Κρατικές ενισχύσεις/ελλάδα Ενίσχυση αριθ. SA 33889 (2011/N) Μέτρα υπέρ των παραγωγών των οποίων οι γεωργοκτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις υπέστησαν

Διαβάστε περισσότερα

Βρυξέλλες, 24.X.2006 E(2006)4964 τελικό cor.

Βρυξέλλες, 24.X.2006 E(2006)4964 τελικό cor. ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 24.X.2006 E(2006)4964 τελικό cor. Θέμα : Κρατικές ενισχύσεις αριθ. N 238/2006 - Ελλάδα Επενδυτικά σχέδια που αφορούν την παραγωγή, μεταποίηση και εμπορία γεωργικών προϊόντων

Διαβάστε περισσότερα

Ενισχύσεις για τον έλεγχο της τρομώδους νόσου των αιγοπροβάτων κατά την περίοδο έως

Ενισχύσεις για τον έλεγχο της τρομώδους νόσου των αιγοπροβάτων κατά την περίοδο έως ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Θέμα : Κρατικές ενισχύσεις/κύπρος Ενίσχυση αριθ. SA 33289 (2011/NN) Βρυξέλλες, 9.2.2012 C(2012) 832 final Ενισχύσεις για τον έλεγχο της τρομώδους νόσου των αιγοπροβάτων κατά την περίοδο

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα : Ενίσχυση αριθ. SA (2010/NN) - Κύπρος

Θέμα : Ενίσχυση αριθ. SA (2010/NN) - Κύπρος ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 9.6.2011 E(2011) 3915 τελικό Θέμα : Ενίσχυση αριθ. SA.32001 (2010/NN) - Κύπρος Ενισχύσεις για τον έλεγχο της τρομώδους νόσου των προβάτων για τα έτη 2007 και 2008 και αλλαγές

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ EL ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Σχετικά µε την πρόοδο των εργασιών όσον αφορά τους κανόνες για τις κρατικές ενισχύσεις που συνδέονται µε τις υπηρεσίες γενικού οικονοµικού συµφέροντος 1. ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ. Βρυξέλλες, 16.V.2007 E(2007)2201. Ενίσχυση αριθ. Ν 133/2007 Ελλάδα TANEO Τέταρτη τροποποίηση. Κύριε Υπουργέ, 1.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ. Βρυξέλλες, 16.V.2007 E(2007)2201. Ενίσχυση αριθ. Ν 133/2007 Ελλάδα TANEO Τέταρτη τροποποίηση. Κύριε Υπουργέ, 1. ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 16.V.2007 E(2007)2201 Θέμα: Ενίσχυση αριθ. Ν 133/2007 Ελλάδα TANEO Τέταρτη τροποποίηση Κύριε Υπουργέ, 1. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Με συστημένη επιστολή της 13ης Μαρτίου 2007, η οποία πρωτοκολλήθηκε

Διαβάστε περισσότερα

1. Tροποποίηση του κειµένου του πολυτοµεακού πλαισίου όσον αφορά την

1. Tροποποίηση του κειµένου του πολυτοµεακού πλαισίου όσον αφορά την ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 29.10.2003 C(2003)3905 fin Κρατική ενίσχυση Κρατική ενίσχυση E 14/2003 - Ελλάδα Πολυτοµεακό πλαίσιο για τις περιφερειακές ενισχύσεις προς µεγάλα επενδυτικά σχέδια (2002) (1)

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΉΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΉΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, XXX [ ]([ ]) [ ] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΉΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ,

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 10.1.2012 COM(2011) 938 τελικό 2011/0465 (COD)C7-0010/12 Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για ορισμένες διαδικασίες εφαρμογής της Συμφωνίας

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 18.7.2016 COM(2016) 460 final 2016/0218 (COD) Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ σχετικά με τη σύναψη της Συμφωνίας Σταθεροποίησης και Σύνδεσης

Διαβάστε περισσότερα

Κρατική ενίσχυση N 568/2005 Ελλάδα Ταµείο επιχειρηµατικών κεφαλαίων µε σκοπό το ψηφιακό άλµα

Κρατική ενίσχυση N 568/2005 Ελλάδα Ταµείο επιχειρηµατικών κεφαλαίων µε σκοπό το ψηφιακό άλµα ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 23.XII.2005 E(2005)5982 Θέµα: Κρατική ενίσχυση N 568/2005 Ελλάδα Ταµείο επιχειρηµατικών κεφαλαίων µε σκοπό το ψηφιακό άλµα Κύριε Υπουργέ, 1. ιαδικασία Με επιστολή της 10 ης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της 05-XI-2007

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της 05-XI-2007 ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ Βρυξέλλες, 05-XI-2007 E(2007) 5444 ΜΗ ΗΜΟΣΙΕΥΣΙΜΟ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 05-XI-2007 για την έγκριση του επιχειρησιακού προγράµµατος "Τεχνική Βοήθεια" για κοινοτική

Διαβάστε περισσότερα

(Το κείμενο στην ιταλική γλώσσα είναι το μόνο αυθεντικό) (Κείμενο που παρουσιάζει ενδιαφέρον για τον ΕΟΧ) (2007/493/ΕΚ)

(Το κείμενο στην ιταλική γλώσσα είναι το μόνο αυθεντικό) (Κείμενο που παρουσιάζει ενδιαφέρον για τον ΕΟΧ) (2007/493/ΕΚ) 13.7.2007 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 183/41 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 7ης Φεβρουαρίου 2007 σχετικά με το καθεστώς ενισχύσεων που προτίθεται να εφαρμόσει η Ιταλία με το νόμο της Περιφέρειας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ. Βρυξέλλες, 27-05-2003 C(2003)1651fin. Κρατικές ενίσχύσει N 724/2002 Ελλάδα Καινοτόµα ενεργειακά σχέδια για τα ελληνικά νησιά

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ. Βρυξέλλες, 27-05-2003 C(2003)1651fin. Κρατικές ενίσχύσει N 724/2002 Ελλάδα Καινοτόµα ενεργειακά σχέδια για τα ελληνικά νησιά ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 27-05-2003 C(2003)1651fin Θέµα: Κρατικές ενίσχύσει N 724/2002 Ελλάδα Καινοτόµα ενεργειακά σχέδια για τα ελληνικά νησιά Κύριε Υπουργέ, 1. Με την επιστολή της Μόνιµης Αντιπροσωπείας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της 26-X-2007

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της 26-X-2007 ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ Βρυξέλλες, 26-X-2007 E(2007) 5332 ΜΗ ΗΜΟΣΙΕΥΣΙΜΟ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 26-X-2007 για την έγκριση του επιχειρησιακού προγράµµατος κοινοτικής ενίσχυσης από το Ευρωπαϊκό

Διαβάστε περισσότερα

Κρατική ενίσχυση N 412/2002 Ελλάδα Καθεστώς ενισχύσεων για τις επιχειρήσεις έντασης γνώσης (spin-off)

Κρατική ενίσχυση N 412/2002 Ελλάδα Καθεστώς ενισχύσεων για τις επιχειρήσεις έντασης γνώσης (spin-off) EΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 27.11.2002 C(2002)4466fin Θέµα: Κρατική ενίσχυση N 412/2002 Ελλάδα Καθεστώς ενισχύσεων για τις επιχειρήσεις έντασης γνώσης (spin-off) Κύριε Υπουργέ, 1. ΙΑ ΙΚΑΣΙΑ Με επιστολή

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Κρατική ενίσχυση αριθ. N 580/2008 «Ενίσχυση του κινηματογράφου» Κύπρος Κυπριακό καθεστώς ενισχύσεων στην παραγωγή κινηματογραφικών ταινιών

Θέμα: Κρατική ενίσχυση αριθ. N 580/2008 «Ενίσχυση του κινηματογράφου» Κύπρος Κυπριακό καθεστώς ενισχύσεων στην παραγωγή κινηματογραφικών ταινιών ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 11.08.2009 Ε(2009)6402 ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ Το παρόν έγγραφο αποτελεί εσωτερικό έγγραφο της Επιτροπής που διατίθεται μόνο για ενημέρωση. Θέμα: Κρατική ενίσχυση αριθ.

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, XXX COM(2018) 398 Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ σχετικά με την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΕ) 2015/1588 του Συμβουλίου, της 13ης Ιουλίου 2015, για την εφαρμογή των άρθρων

Διαβάστε περισσότερα

Connecting Europe Facility (CEF)

Connecting Europe Facility (CEF) Connecting Europe Facility (CEF) Infrastructure Investment Strategies Alexandros SOTIRIOU Policy Officer EUROPEAN COMMISSION / DG MOVE Athens, 2 December 2016 Transport Στρατηγική "Ευρώπη 2020" Ευρώπη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ. Βρυξέλλες, 02.II.2005 C (2005)166 fin. Ενισχυση αριθ N 573/ Ελλαδα Κινητρα Ιδιωτικων Επενδυσεων. Κύριε Υπουργέ, 1.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ. Βρυξέλλες, 02.II.2005 C (2005)166 fin. Ενισχυση αριθ N 573/ Ελλαδα Κινητρα Ιδιωτικων Επενδυσεων. Κύριε Υπουργέ, 1. ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 02.II.2005 C (2005)166 fin Θέµα : Ενισχυση αριθ N 573/2004 - Ελλαδα Κινητρα Ιδιωτικων Επενδυσεων Κύριε Υπουργέ, 1. ΙΑ ΙΚΑΣΙΑ Με επιστολή της 3 ης εκεµβρίου 2004, που καταχωρήθηκε

Διαβάστε περισσότερα

ΓΝΩΜΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της

ΓΝΩΜΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 26.9.2018 C(2018) 6113 final ΓΝΩΜΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 26.9.2018 δυνάμει του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 994/2010 για το σχέδιο προληπτικής δράσης και το σχέδιο έκτακτης ανάγκης που

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της XXX

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της XXX ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, XXX [ ](2018) XXX draft ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της XXX για την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 1408/2013 σχετικά με την εφαρμογή των άρθρων 107 και 108 της

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 365/124 ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 1362/2014 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 18ης Δεκεμβρίου 2014 για τη θέσπιση κανόνων σχετικά με απλουστευμένη διαδικασία για την έγκριση ορισμένων τροποποιήσεων επιχειρησιακών

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 242/4 9.9.2016 ΚΑΤ' ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) 2016/1612 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 8ης Σεπτεμβρίου 2016 σχετικά με την παροχή ενίσχυσης για τη μείωση της παραγωγής γάλακτος Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ, Έχοντας υπόψη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ 2001 Μέχρι 2005 (Νόµοι του του του του του του 2004 του 2005) Απόφαση δυνάµει του άρθρου 10

ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ 2001 Μέχρι 2005 (Νόµοι του του του του του του 2004 του 2005) Απόφαση δυνάµει του άρθρου 10 ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ 24ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2006 Αριθµός 1124 ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ 2001 Μέχρι 2005 (Νόµοι του του του του του του 2004 του 2005) Απόφαση δυνάµει του άρθρου 10 Ο Έφορος Ελέγχου Κρατικών Ενισχύσεων,

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ. σχετικά με το πρόγραμμα οικονομικής εταιρικής σχέσης που υπέβαλε η Πορτογαλία

Πρόταση ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ. σχετικά με το πρόγραμμα οικονομικής εταιρικής σχέσης που υπέβαλε η Πορτογαλία ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 16.11.2016 COM(2016) 900 final 2016/0358 (NLE) Πρόταση ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ σχετικά με το πρόγραμμα οικονομικής εταιρικής σχέσης που υπέβαλε η Πορτογαλία EL EL 2016/0358 (NLE)

Διαβάστε περισσότερα

Κρατική ενίσχυση N 652/2006 Κύπρος Φορολογικές απαλλαγές για τη χρήση βιοκαυσίμων για τις μεταφορές

Κρατική ενίσχυση N 652/2006 Κύπρος Φορολογικές απαλλαγές για τη χρήση βιοκαυσίμων για τις μεταφορές ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 22.III.2007 E(2007)1371 Θέμα: Κρατική ενίσχυση N 652/2006 Κύπρος Φορολογικές απαλλαγές για τη χρήση βιοκαυσίμων για τις μεταφορές Κύριε Υπουργέ, Η Επιτροπή επιθυμεί να ενημερώσει

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα ΤΟΜΟΥ Ι Α. ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ

Περιεχόμενα ΤΟΜΟΥ Ι Α. ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ Περιεχόμενα ΤΟΜΟΥ Ι Α. ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ 1. Κανονισμός (ΕΚ) αριθ. 994/98 του Συμβουλίου της 7 ης Μαΐου 1998 για την εφαρμογή των άρθρων 92 και 93 της Συνθήκης για

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 7.4.2015 COM(2015) 146 final 2015/0071 (NLE) Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για τη θέση που πρέπει να ληφθεί εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό

Διαβάστε περισσότερα

(1) Η Επιτροπή έλαβε δύο καταγγελίες σχετικά µε τα µέτρα που αποτελούν αντικείµενο της παρούσας απόφασης:

(1) Η Επιτροπή έλαβε δύο καταγγελίες σχετικά µε τα µέτρα που αποτελούν αντικείµενο της παρούσας απόφασης: ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 27.1.2010 E(2009)10584 τελικό ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ Το παρόν έγγραφο αποτελεί εσωτερικό έγγραφο της Επιτροπής που διατίθεται µόνο για ενηµέρωση. Θέµα: Κρατική ενίσχυση

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ. Κέντρο Διεθνούς & Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου (ΚΔΕΟΔ) Μονάδα Κρατικών Ενισχύσεων (ΜοΚΕ)

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ. Κέντρο Διεθνούς & Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου (ΚΔΕΟΔ) Μονάδα Κρατικών Ενισχύσεων (ΜοΚΕ) ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ Κέντρο Διεθνούς & Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου (ΚΔΕΟΔ) Μονάδα Κρατικών Ενισχύσεων (ΜοΚΕ) Αθήνα 24.2.2011 Αντώνης Κ. Πετσέτας ΜΔΕ, Δικηγόρος ΚΔΕΟΔ - ΜοΚΕ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ Βρυξέλλες, 28-11-2000 E(2000)3405 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 28-11-2000 σχετικά µε την έγκριση του κοινοτικού πλαισίου στήριξης για τις κοινοτικές διαρθρωτικές παρεµβάσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ. Έχω την τιµή να σας ενηµερώσω ότι η Επιτροπή αποφάσισε να µην προβάλει αντιρρήσεις σε σχέση µε το εν λόγω καθεστώς.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ. Έχω την τιµή να σας ενηµερώσω ότι η Επιτροπή αποφάσισε να µην προβάλει αντιρρήσεις σε σχέση µε το εν λόγω καθεστώς. ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 31.01.2002 C(2002) 197 Θέµα: Κρατική ενίσχυση αριθ. N 317/2001 Ελλάδα Οικονοµική ενίσχυση προς τους γεωργούς των οποίων η γεωργική παραγωγή, η ιχθυοπαραγωγή, τα αποθηκευµένα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της 05-XI-2007

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της 05-XI-2007 ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ Βρυξέλλες, 05-XI-2007 E(2007) 5439 ΜΗ ΗΜΟΣΙΕΥΣΙΜΟ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 05-XI-2007 για την έγκριση του επιχειρησιακού προγράµµατος κοινοτικής ενίσχυσης από το Ευρωπαϊκό

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ Βρυξέλλες, 13-XI-2008 C (2008)6927 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 13-XI-2008 για την τροποποίηση της απόφασης αριθ. Ε (2001) 817 της 28 ης Μαρτίου 2001 (όπως τροποποιήθηκε

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της

ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 19.12.2018 C(2018) 9118 final ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 19.12.2018 για την τροποποίηση του κατ εξουσιοδότηση κανονισμού (ΕΕ) 2016/2251 που συμπληρώνει

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 146/150 ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ (ΕΕ) 2017/976 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 7ης Ιουνίου 2017 που αφορά την έγκριση της απόφασης παρέκκλισης σύμφωνα με το άρθρο 9 της οδηγίας 96/67/ΕΚ του Συμβουλίου σχετικά με την παροχή

Διαβάστε περισσότερα

Σχέδιο ανακοίνωσης της Επιτροπής. Νέο πλαίσιο για την εκτίµηση των κρατικών ενισχύσεων µικρού ύψους

Σχέδιο ανακοίνωσης της Επιτροπής. Νέο πλαίσιο για την εκτίµηση των κρατικών ενισχύσεων µικρού ύψους Σχέδιο ανακοίνωσης της Επιτροπής Νέο πλαίσιο για την εκτίµηση των κρατικών ενισχύσεων µικρού ύψους 1. Εισαγωγή 1. Το άρθρο 3 στοιχείο ζ) της συνθήκης ΕΚ προβλέπει ότι οι δραστηριότητες της Κοινότητας περιλαµβάνουν

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ. Βρυξέλλες, 14 Ιανουαρίου 2013 (OR. en) 16977/12 ιοργανικός φάκελος: 2012/0298 (APP) FISC 183 ECOFIN 1000 OC 699

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ. Βρυξέλλες, 14 Ιανουαρίου 2013 (OR. en) 16977/12 ιοργανικός φάκελος: 2012/0298 (APP) FISC 183 ECOFIN 1000 OC 699 ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Βρυξέλλες, 14 Ιανουαρίου 2013 (OR. en) 16977/12 ιοργανικός φάκελος: 2012/0298 (APP) FISC 183 ECOFIN 1000 OC 699 ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Θέµα: Σχέδιο ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ. Σχέδιο ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της [ ]

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ. Σχέδιο ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της [ ] EL EL EL ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ Βρυξέλλες, E(200.) ΜΗ ΗΜΟΣΙΕΥΣΙΜΟ Σχέδιο ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της [ ] για την έγκριση του επιχειρησιακού προγράµµατος κοινοτικής ενίσχυσης από το Ευρωπαϊκό

Διαβάστε περισσότερα

Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα

Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα 2006R1979 EL 10.02.2008 001.001 1 Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα B ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΚ) αριθ. 1979/2006 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 22ας Δεκεμβρίου 2006 σχετικά με το

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 10.5.2012 COM(2012) 211 final 2012/0106 (NLE) Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για καθορισμό της θέσης που πρόκειται να υποστηριχτεί, εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην

Διαβάστε περισσότερα

Διαβιβάζεται συνημμένως στις αντιπροσωπίες το έγγραφο - C(2016) 6867 final.

Διαβιβάζεται συνημμένως στις αντιπροσωπίες το έγγραφο - C(2016) 6867 final. Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 3 Νοεμβρίου 2016 (OR. en) 13910/16 EF 325 ECOFIN 988 DELACT 224 ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Ημερομηνία Παραλαβής: Αποδέκτης: Αριθ. εγγρ. Επιτρ.: Θέμα: Για

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ ΡΑΕ ΥΠ ΑΡΙΘΜ. 778/2018

ΑΠΟΦΑΣΗ ΡΑΕ ΥΠ ΑΡΙΘΜ. 778/2018 Πειραιώς 132, 118 54 Αθήνα Τηλ.: 210-3727400 Fax: 210-3255460 E-mail: info@rae.gr Web: www.rae.gr ΑΠΟΦΑΣΗ ΡΑΕ ΥΠ ΑΡΙΘΜ. 778/2018 Λήψη απόφασης για τον καθορισμό των ενιαίων κριτηρίων χορήγησης παρεκκλίσεων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ. Βρυξέλλες, C(2013) 3120 final. Ενίσχυση αριθ. SA (2013/N)

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ. Βρυξέλλες, C(2013) 3120 final. Ενίσχυση αριθ. SA (2013/N) ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 23.5.2013 C(2013) 3120 final Θέμα: Κρατικές ενισχύσεις/ελλάδα Ενίσχυση αριθ. SA. 36130 (2013/N) Μέτρα υπέρ των παραγωγών των οποίων οι γεωργοκτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις υπέστησαν

Διαβάστε περισσότερα

Μέρος III.12.ιστ SIS για τις ενισχύσεις για την αναδιάρθρωση προβληµατικών εταιριών: Επιχειρήσεις στο γεωργικό τοµέα

Μέρος III.12.ιστ SIS για τις ενισχύσεις για την αναδιάρθρωση προβληµατικών εταιριών: Επιχειρήσεις στο γεωργικό τοµέα Μέρος III.12.ιστ SIS για τις ενισχύσεις για την αναδιάρθρωση προβληµατικών εταιριών: Επιχειρήσεις στο γεωργικό τοµέα Το παρόν παράρτηµα πρέπει να χρησιµοποιείται για την κοινοποίηση ενισχύσεων για την

Διαβάστε περισσότερα

Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 51 I Έκδοση στην ελληνική γλώσσα Νομοθεσία 62o έτος 22 Φεβρουαρίου 2019 Περιεχόμενα II Μη νομοθετικές πράξεις ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ Κανονισμός (ΕΕ) 2019/316 της Επιτροπής,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 7.4.2016 C(2016) 1978 final ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ Το παρόν έγγραφο αποτελεί εσωτερικό έγγραφο της Επιτροπής που διατίθεται μόνο για ενημέρωση. ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της 26-X-2007

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της 26-X-2007 ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ Βρυξέλλες, 26-X-2007 E (2007) 5337 ΜΗ ΗΜΟΣΙΕΥΣΙΜΟ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 26-X-2007 για την έγκριση του επιχειρησιακού προγράµµατος κοινοτικής ενίσχυσης από το Ευρωπαϊκό

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα : Κρατικές ενισχύσεις/κύπρος Ενίσχυση αριθ. N 383/2006 Εθνικό καθεστώς για τους παραγωγούς γεωμήλων

Θέμα : Κρατικές ενισχύσεις/κύπρος Ενίσχυση αριθ. N 383/2006 Εθνικό καθεστώς για τους παραγωγούς γεωμήλων ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 14-XII-2006 E(2006) 6864 Θέμα : Κρατικές ενισχύσεις/κύπρος Ενίσχυση αριθ. N 383/2006 Εθνικό καθεστώς 2006-2008 για τους παραγωγούς γεωμήλων Κύριε Υπουργέ, 1. Με ηλεκτρονική

Διαβάστε περισσότερα

Μέρος III.10. ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΕΛΤΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ για τις ενισχύσεις µε σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος

Μέρος III.10. ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΕΛΤΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ για τις ενισχύσεις µε σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος Μέρος III.10 ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΕΛΤΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ για τις ενισχύσεις µε σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος Το παρόν Συµπληρωµατικό ελτίο Πληροφοριών πρέπει να χρησιµοποιείται για την κοινοποίηση κάθε ενίσχυσης

Διαβάστε περισσότερα

Για τη λήψη αυτής της απόφασης, η Επιτροπή στηρίχτηκε στις παρακάτω σκέψεις:

Για τη λήψη αυτής της απόφασης, η Επιτροπή στηρίχτηκε στις παρακάτω σκέψεις: EΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 07.04.2010 E(2010)2322 Θέμα: Ενίσχυση αριθ. N 716/2009 - Ελλάδα Μέτρα υπέρ των παραγωγών της χώρας που οι γεωργοκτηνοτροφικές τους εκμεταλλεύσεις ζημιώθηκαν από πυρκαγιές

Διαβάστε περισσότερα

Η χρηματοδότηση των Διευρωπαϊκών Δικτύων

Η χρηματοδότηση των Διευρωπαϊκών Δικτύων Η χρηματοδότηση των Διευρωπαϊκών Δικτύων Τα Διευρωπαϊκά Δίκτυα (ΔΕΔ) χρηματοδοτούνται εν μέρει από την Ευρωπαϊκή Ένωση και εν μέρει από τα κράτη μέλη. Η χρηματοδοτική ενίσχυση της ΕΕ λειτουργεί ως καταλύτης,

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση Ο ΗΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση Ο ΗΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 24.6.2010 COM(2010)331 τελικό 2010/0179 (CNS) C7-0173/10 Πρόταση Ο ΗΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για την τροποποίηση της οδηγίας 2006/112/ΕΚ σχετικά µε το κοινό σύστηµα φόρου προστιθέµενης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ. Σχέδιο ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της [ ]

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ. Σχέδιο ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της [ ] EL EL EL ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ Βρυξέλλες, E(2008) ΜΗ ΗΜΟΣΙΕΥΣΙΜΟ Σχέδιο ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της [ ] για την έγκριση του επιχειρησιακού προγράµµατος "Εθνικό Αποθεµατικό Απροβλέπτων" για

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ. Βρυξέλλες, 20.02.2013 C(2013) 787 final. Κρατική ενίσχυση αριθ. SA.35697 (2012/N) Ελλάδα Αερολιμένας Σκιάθου.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ. Βρυξέλλες, 20.02.2013 C(2013) 787 final. Κρατική ενίσχυση αριθ. SA.35697 (2012/N) Ελλάδα Αερολιμένας Σκιάθου. ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 20.02.2013 C(2013) 787 final ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ Το παρόν έγγραφο αποτελεί εσωτερικό έγγραφο της Επιτροπής που διατίθεται μόνο για ενημέρωση. Θέμα: Κρατική ενίσχυση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της EL EL EL ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ Βρυξέλλες, 28.03.2008 E(2008) 1132 τελικό ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 28.03.2008 για την έγκριση του επιχειρησιακού προγράμματος διασυνοριακής συνεργασίας «Ελλάδα-Ιταλία

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της

ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 28.3.2019 C(2019) 2530 final ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 28.3.2019 για την τροποποίηση του κατ εξουσιοδότηση κανονισμού (ΕΕ) 2016/2251 που συμπληρώνει

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ. Βρυξέλλες, C(2012) 3017 final

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ. Βρυξέλλες, C(2012) 3017 final ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 08.05.2012 C(2012) 3017 final Θέμα: Κρατική ενίσχυση αριθ. SA.27318 (N 427/2010) Ελλάδα Ενισχύσεις για την αποκατάσταση ζημιών που προκλήθηκαν στις υδατοκαλλιέργειες από συγκεκριμένα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της 16-XI-2007

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της 16-XI-2007 EL EL EL ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ Βρυξέλλες, 16-XI-2007 E(2007) 5634 ΜΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΙΜΟ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 16-XI-2007 για την έγκριση του επιχειρησιακού προγράμματος "Εκπαίδευση και Δια

Διαβάστε περισσότερα

Σύσταση για ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Σύσταση για ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 5.6.2019 COM(2019) 534 final Σύσταση για ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ με σκοπό τη διόρθωση της σημαντικής παρατηρηθείσας απόκλισης από την πορεία προσαρμογής για την επίτευξη του

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της

ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 19.12.2018 C(2018) 9122 final ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 19.12.2018 για την τροποποίηση του κατ εξουσιοδότηση κανονισμού (ΕΕ) 2015/2205 της Επιτροπής,

Διαβάστε περισσότερα

Διαβιβάζεται συνημμένως στις αντιπροσωπίες το έγγραφο - C(2014) final.

Διαβιβάζεται συνημμένως στις αντιπροσωπίες το έγγραφο - C(2014) final. Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 5 Ιανουαρίου 2015 (OR. en) 5014/15 ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Ημερομηνία Παραλαβής: Αποδέκτης: Αριθ. εγγρ. Επιτρ.: Θέμα: AGRI 2 AGRIORG 1 AGRIFIN 1 DELACT

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 19.12.2018 COM(2018) 891 final 2018/0435 (COD) Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 428/2009 του

Διαβάστε περισσότερα

L 181/74 EL Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

L 181/74 EL Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 181/74 EL Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 20.6.2014 ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 641/2014 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 16ης Ιουνίου 2014 για τη θέσπιση κανόνων εφαρμογής του κανονισμού (ΕΕ) αριθ.

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 1407/2013 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 18ης Δεκεμβρίου 2013 De Minimis. Εθνική Αρχή Συντονισμού ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 1407/2013 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 18ης Δεκεμβρίου 2013 De Minimis. Εθνική Αρχή Συντονισμού ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 1407/2013 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 18ης Δεκεμβρίου 2013 De Minimis Εθνική Αρχή Συντονισμού ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ Βασικές Αρχές Οι ενισχύσεις ήσσονος σημασίας δεν αποτελούν

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Γ Ανταγωνισµός ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Αυτή είναι η µετάφραση του µέρους του Πίνακα Αποτελεσµάτων για τις κρατικές ενισχύσεις που αφορά την - Επικαιροποίηση Φθινόπωρο

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 18.11.2011 E(2011) 8228 τελικό ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 18.11.2011 για την τροποποίηση της απόφασης Ε(2007)5634 για την έγκριση του επιχειρησιακού προγράµµατος "Εκπαίδευση

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της

ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 31.5.2017 C(2017) 3522 final ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 31.5.2017 για τη συμπλήρωση του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 575/2013 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Διαβάστε περισσότερα