ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ. Η παρούσα έκδοση πραγματοποιήθηκε με την πολύτιμη συμβολή της Μαρίας Βασιλειάδου και βασίστηκε σε δική της ιδέα.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ. Η παρούσα έκδοση πραγματοποιήθηκε με την πολύτιμη συμβολή της Μαρίας Βασιλειάδου και βασίστηκε σε δική της ιδέα."

Transcript

1

2 Copyright: ΚΕ.Δ.Α. Υπεύθυνες έκδοσης: Μαρία Παυλή-Κορρέ, Πιέρα Λευθεριώτου Επεξεργασία υλικού, επιμέλεια εντύπου: Μαρία Παυλή-Κορρέ, Πιέρα Λευθεριώτου Δημιουργικό: Πέτρος Παπαπέτρος Παραγωγή εντύπου: ΕΝΤΥΠΩΣΙΣ Η παρούσα έκδοση πραγματοποιήθηκε με την πολύτιμη συμβολή της Μαρίας Βασιλειάδου και βασίστηκε σε δική της ιδέα. Η εικόνα του εξωφύλλου είναι έργο των μαθητών του 6ου Δ.Σ. Αγίας Βαρβάρας ISBN ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ: ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΕΣΠΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ ΑΞΟΝΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ: 1. «Αναβάθμιση της ποιότητας της εκπαίδευσης και προώθηση της κοινωνικής ενσωμάτωσης στις 8 περιφέρειες Σύγκλισης», 2. «Αναβάθμιση της ποιότητας της εκπαίδευσης και προώθηση της κοινωνικής ενσωμάτωσης στις 3 περιφέρειες Σταδιακής Εξόδου» και 3. «Αναβάθμιση της ποιότητας της εκπαίδευσης και προώθηση της κοινωνικής ενσωμάτωσης στις 2 περιφέρειες Σταδιακής Εισόδου». ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ: Το Έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους. TΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ: ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΡΟΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ: Γ. Π. ΜΑΡΚΟΥ ΦΟΡΕΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ: Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α. ΦΟΡΕΑΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ: ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΕΥΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΦΠΨ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΗ ΖΩΓΡΑΦΟΥ, ΙΛΙΣΙΑ ΤΚ ΤΗΛ , ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2013

3 Πρόλογος Η προώθηση του διαπολιτισμικού διαλόγου αποτελεί βασική επιδίωξη του προγράμματος «Εκπαίδευση Παιδιών Ρομά», που αναπτύσσεται και εφαρμόζεται από το Κέντρο Διαπολιτισμικής Αγωγής της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Με ποικιλία κοινών δραστηριοτήτων μαθητών, εκπαιδευτικών και ειδικών επιστημόνων επιδιώκεται η υπέρβαση των διαχωριστικών γραμμών, που υπαγορεύονται από την αντίληψη του «εμείς» και οι «άλλοι», μέσα από την ανάπτυξη διαπολιτισμικών σχέσεων συνεργασίας και αλληλεπίδρασης, ώστε να καλλιεργηθούν κοινά ενδιαφέροντα και να επιτευχθούν οι κοινοί δημοκρατικοί στόχοι της ισότητας και της δικαιοσύνης. Στο πλαίσιο αυτών των δραστηριοτήτων, προχωρήσαμε στη δημιουργία του παρόντος ημερολογίου, το οποίο είναι προϊόν συνεργασίας όλων των μαθητών τάξεων και σχολείων της χώρας, με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους. Η ζέση και το μεράκι όλων των συντελεστών αποτυπώνεται στο περιεχόμενο και την καλλιέπεια, αναδεικνύοντας τις κοινές πολιτισμικές και δημοκρατικές αξίες, οι οποίες ενώνουν τους νέους σε κοινές προσπάθειες για μια δίκαιη και ευημερούσα κοινωνία, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς. Μέσα από τα έργα των παιδιών εκφράζονται προσδοκίες και επιθυμίες, όνειρα για το μέλλον, σχολικές εμπειρίες, κοινωνικές σχέσεις και παραδόσεις, προβάλλοντας κοινά σημεία και διαφοροποιήσεις που συνυπάρχουν και συνθέτουν μια πολυπολιτισμική κοινωνία. Η συζήτηση για την εκπαίδευση τα τελευταία χρόνια έχει δείξει ότι τα παιδιά από συγκεκριμένα κοινωνικά στρώματα και με γλωσσικές και πολιτισμικές ιδιαιτερότητες έχουν λιγότερες ευκαιρίες να επιτύχουν στο σχολείο, με όσα αυτό συνεπάγεται για την προσωπική τους ανάπτυξη και την επαγγελματική τους πορεία. Το πρόγραμμα για την «Εκπαίδευση Παιδιών Ρομά» φιλοδοξεί να έχει ουσιαστική συμβολή στη γενικότερη προσπάθεια της πολιτείας να αντιμετωπίσει τις εκπαιδευτικές ανάγκες των παιδιών με γλωσσικές και πολιτισμικές ιδιαιτερότητες. Και τούτο γιατί συναισθανόμαστε την πρωταρχική σημασία της εκπαίδευσης, αλλά και τη σημασία της σύνδεσής της με την αγορά εργασίας, αφού επηρεάζει σημαντικά τις ευκαιρίες ένταξης σε άλλους τομείς της κοινωνίας και προσδιορίζει τις ευκαιρίες ζωής των νέων ανθρώπων. Γιώργος Π. Μάρκου Καθηγητής Παιδαγωγικής Πανεπιστημίου Αθηνών

4 2013 Ιανουάριος Januara Τζανουάρα

5 Σ ένα αστέρι λαμπερό μια ευχή θα ευχηθώ το 2013 Όλοι οι άνθρωποι του κόσμου να έχουν ένα σπίτι Εγώ κι η οικογένειά μου και όλος ο κόσμος να είμαστε δυνατοί Ειρήνη, όχι πόλεμος Να μην έχει τόση κρίση Να μην υπάρχουν πλούσιοι και φτωχοί Η Ελλάδα να βγει απ την κρίση και να γίνει μια από τις πλουσιότερες χώρες του κόσμου και υγεία πάνω απ όλα Ο παππούς και η γιαγιά να χουνε πάντα χαρά Αγάπη, χαρά, υγεία, ευτυχία, ειρήνη Να είμαι καλύτερος μαθητής Να μην υπάρχει πείνα ούτε ανεργία Όλος ο κόσμος να είναι χαρούμενος Να έχουν όλα τα παιδιά του κόσμου ειρήνη και ελευθερία, να μη μαλώνουν και να παίζουν κάθε μέρα Να έχουμε καλύτερη ζωή

6 Ιανουάριος Januara 2013 Ιανουάριος Januara 1/ ΤΡΙΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ Περιτομή Ι. Χριστού Βασιλείου του Μεγάλου Προεόρτια των Φώτων. Σιλβέστρου - Θεαγένους ιερομ. Μαλαχίου προφήτου. Μαρτύρων Γόρδιου. Σύναξις των αγίων και ενδόξων Εβδομήκοντα Αποστόλων - Θεοκτίστου. Θεοπέμπτου επισκόπου και Θεωνά. 6 Τα άγια Θεοφάνεια του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού.

7 Ιανουάριος Januara 2013 Ιανουάριος Januara 2/ Του αγίου, προφήτου, προδρόμου και βαπτιστού Ιωάννου. Οσίων Αγάθωνος, Γεωργίου και Ιωάννου των «Χοζεβιτών» και Δομνίκης. Μαρτύρων Πολυεύκτου και Λαυρεντίου. Γρηγορίου επισκόπου Νύσσης. Οσίου Θεοδοσίου του κοινοβιάρχου. Αγαπίου του αρχιμανδρίτου. Μαρτύρων Τατιανής, Ευθασίας, Μερτίου, Πέτρου, Αθανασίου του ομολογητού. 13 Μαρτύρων Ερμύλου και Στρατονίκου.

8 Ιανουάριος Januara 2013 Ιανουάριος Januara 3/ Απόδοσις εορτής των Θεοφανείων. Των εν Σινα και Ραϊθώ οσιομαρτύρων. Οσίων Παύλου του Θηβαίου και Ιωάννου του «Καλυβίτου». Η προσκύνησις της τίμιας αλύσεως του αγίου και ενδόξου αποστόλου Πέτρου. Αντωνίου του Μεγάλου. Νεομάρτυρος Γεωργίου του εξ Ιωαννίνων. Αθανασίου και Κυρίλλου πατριαρχών Αλεξανδρείας. Οσίων Μακαρίου του Αιγυπτίου και Μακαρίου του Αλεξανδρέως. 20 Ευτυχίου του Μεγάλου. Ευσεβίου και Ζαχαρίου του Αρταίου.

9 Ιανουάριος Januara 2013 Ιανουάριος Januara 4/ Μάξιμου ομολογητή. Ευγενίου, Αγνής και Νεοφύτου. Τιμοθέου Αποστόλου επισκόπου. Αναστασίου του Πέρσου. Κλήμεντος ιερομάρτυρος, επισκόπου Αγκύρας. Ιερομάρτυρος Βαβύλα του εν Σικελία. Ξένης οσίας. Γρηγορίου του Θεολόγου. Νεομάρτυρος Αυξεντίου του εκ Βελλάς. Οσίου Ξενοφώντος και Συμεώνος του «παλαιού». 27 Ανακομιδή του λειψάνου του Ιωάννη Χρυσοστόμου.

10 Ιανουάριος Januara 2013 Ιανουάριος Januara 5/ ΠΕΜΠΤΗ 31 ΙΕ Λουκά. Εφραίμ του Σύρου. Οσίων Ιακώβου του ασκητού, και Παλλαδίου. Ανακομιδή λειψάνων Ιερομάρτυρος Ιγνατίου του θεοφόρου. Των Τριών Ιεραρχών. Κύρου και Ιωάννου των Αναργύρων.

11 2013 Φεβρουάριος Februara Φεμπρουάρα

12 Όταν μεγαλώσω θέλω να γίνω... - Αισθητικός - Αρχιτέκτονας - Γυμνάστρια - Αισθητικός ή οδοντίατρος - Οικονομολόγος - Μηχανικός αεροπλάνων - Ψυκτικός - Καθηγήτρια Αγγλικών - Ποδοσφαιριστής ή στρατιωτικός - Ζωολόγος - Αθλητικός δημοσιογράφος ή μπασκετμπολίστας ή τερματοφύλακας - Στρατιωτικός ή εναλλακτικά μηχανικός - Πυροσβέστης - Κομμώτρια - Αστυνομικίνα - Φαρμακοποιός - Γεωπόνος ή να κάνω ιχθυοκαλλιέργειες - Δασκάλα χορού - Ψυχολόγος ή ηθοποιός - Τραγουδιστής - Χορεύτρια - Αρχαιολόγος - Ζωγράφος - Ψυχολόγος ή αεροσυνοδός - Στρατιωτικός, αλεξιπτωτιστής - Προγραμματιστής computer αλλά και δάσκαλος computer - Επιστήμονας ερευνητής - Λογίστρια - Δασκάλα ή καθηγήτρια μαθηματικών. Αλλά στο μέλλον μπορεί να αλλάξω. Δεν ξέρω! Αγγελική Τουμπανιάρη, 8ο Δ.Σ. Μεγάρων Άγγελος Δημητράντζος, 2ο Δ.Σ. Μεγάρων Φεβρουάριος Februara 5/ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΑΒΒΑΤΟ Μαρτύρων Τρύφωνος. Νεομάρτυρος Αναστασίου του εκ Ναυπλίου. Η Υπαπαντή τον Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού. Προφητών Συμεών και Άννης. 3 - Δασκάλα γιατί μου αρέσει να μαθαίνω τα παιδιά γράμματα - Νηπιαγωγός γιατί αγαπάω τα μικρά παιδιά - Κτηνίατρος γιατί είμαι φιλόζωη - Οδηγός αγώνων με αυτοκίνητα γιατί περνάω τα όρια - Παιδίατρος για να βοηθάω τα παιδιά που το έχουν ανάγκη - Καπετάνιος γιατί θέλω να γνωρίσω πολλά νησιά - Υδραυλικός σαν τον πατέρα μου - Δικηγόρος γιατί θέλω να τηρώ τη δικαιοσύνη - Δασκάλα για να μοιάσω στους δασκάλους που είχα όλα αυτά τα χρόνια - Μάγειρας, γιατί μου αρέσει η μαγειρική - Γιατρός για να σώζω τον κόσμο από τις ασθένειες - Νταλικέρης σαν τον παππού μου Πασχάλης Σπυρόπουλος, 2ο Δ.Σ. Μεγάρων

13 Φεβρουάριος Februara 2013 Φεβρουάριος Februara 6/ Ισιδώρου του Πηλουσιώτου. Μάρτυρος Αγαθής της παρθένου. Φωτίου του Μεγάλου, πατριάρχου Κων/πόλεως. Οσίων Παρθενίου επισκόπου Λαμψάκου, Λουκά του εν Ελλάδι. Ζαχαρίου του προφήτου. Θεοδώρου του Στρατηλάτου. Απόδοσις της Υπαπαντής. Ιερομαρτύρων Νικηφόρου, Μαρκέλλου. 10 Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους του θαυματουργού. Αναστασίου Ιεροσολύμων.

14 Φεβρουάριος Februara 2013 Φεβρουάριος Februara 7/ Βλασίου Ιερομάρτυρος. Μελετίου Αντιοχείας, Αντωνίου Κων/πόλεως. Ακύλλα και Πρισκίλλης των αποστόλων. Οσίων Αυξεντίου, Αβραάμ και Μάρωνος. Νεομαρτ. Γεωργίου Μυτιλήνης. Ονησίμου αποστόλου. Οσίου Ευσεβίου. Φλαβιανού Κωνσταντινουπόλεως. 17 Τυρινής. Αλεξίου, ανθρώπου του Θεού.

15 Φεβρουάριος Februara 2013 Φεβρουάριος Februara 8/ Λέοντος πάπα Ρώμης. Αγαπητού επισκόπου. Οσιομάρτυρος Φιλοθέης της Αθηναίας. Λέοντος επισκόπου Κατάνης. Τιμοθέου του εν Συμβόλοις. Μαρτύρων Ανθούσης, Αρίστου επισκόπου Κύπρου και Συνετού. Πολυκάρπου ιερομάρτυρος επισκόπου Σμύρνης. Οσιομάρτυρος Δαμιανού. 24 Τελώνου και Φαρισαίου - Αρχή Τριωδίου. Πρώτη και δευτέρα εύρεσις της κεφαλής του Ιωάννου του προδρόμου.

16 Φεβρουάριος Februara 2013 Φεβρουάριος Februara 9/ ΠΕΜΠΤΗ 28 Ταρασίου πατριάρχου Κων/πόλεως, Ρηγίνου επισκόπου Σκοπέλου. Φωτεινής της Σαμαρείτιδος, Πορφυρίου επισκόπου Γάζης. Οσίων Προκοπίου, Θαλλελαίου. Οσίου Βασιλείου ομολογητού. Οσιομάρτυρος Κυράννης. Παντελής Γάτας, 8ο Δ.Σ. Μεγάρων

17 2013 Μάρτιος Tirdaraj Τιρνταράι

18 Μάρτιος Tirdaraj 2013 Μάρτιος Tirdaraj 9/52 Δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς - Την οικογένεια μου γιατί μαζί της αισθάνομαι ζεστασιά - Τους φίλους μου και την οικογένειά μου - Την οικογένειά μου και την κολλητή μου φίλη - Τους φίλους μου, την οικογένειά μου και το σχολείο μου - Τη χώρα μου - Το Αλεποχώρι - Τις καλοκαιρινές διακοπές και το φίλο μου το Γιάννη - Το σουβλάκι 1 2 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΑΒΒΑΤΟ Ευδοκίας οσιομάρτυρος. Μαρκέλλου και Αντωνίνης μαρτύρων. Μαρτύρων Ευθαλίας της παρθένου, Ησυχίου του συγκλητικού. Δώρα Λαλς, 2ο Δ.Σ. Μεγάρων - Την κολλητή μου, το χωριό μου, την Κρήτη - Το σκυλάκι μου το Λεό και τους αγαπημένους μου φίλους - Εσένα! - Το σχολείο - Τους συμμαθητές μου - Το σχολείο και τους φίλους μου - Τους φίλους μου - Τους γονείς μου - Τη μανούλα μου - Τη μικρή μου αδελφή - Τη γιαγιά μου - Τους ανθρώπους που αγαπώ πολύ - Παιδικά μυθιστορήματα και το ποδήλατο - Τον αθλητισμό - Το μπάσκετ - Το ποδήλατό μου - Τον υπολογιστή μου και το ποδόσφαιρο - Το computer και τη μπάλα και πάνω από όλα χωρίς εμένα!!! 3 Του Ασώτου, Μαρτύρων Θεοδωρήτου Αντιοχείας, Βασιλίσκου, Ευτροπίου και Κλεονίκου.

19 Μάρτιος Tirdaraj 2013 Μάρτιος Tirdaraj 10/ Γερασίμου οσίου. Κόνωνος οσίου του εν Ισαυρία. Ησυχίου του Θαυματουργού. Κρατερού και των συν αυτοίς. Τσικνοπέμπτη, Iερομάρτυρα Ευγενίου. Λαυρεντίου του εκ Μεγάρων. Αποστόλου Ερμού, επισκόπου Δαλματίας. Οσίου Θεοφύλακτου Νικομηδείας. Ψυχοσάββατο Α, Των εν Σεβαστείας αγίων Τεσσαράκοντα μαρτύρων. 10 Της Απόκρεω. Κοδράτου του εν Κορίνθω, Οσίας Αναστασίας της πατρικίας.

20 Μάρτιος Tirdaraj 2013 Μάρτιος Tirdaraj 11/ Μαρτύρων Θαλλού και Τροφίμου, Θεοδώρας της βασιλίσσης Άρτης. Θεοφάνους ομολογητού, Συμεώνος του νέου Θεολόγου. Νικηφόρου πατριάρχου Κων/πόλεως. Ιερομάρτυρος Μαρίου Σεβαστείας. Ευσχήμονος του ομολογητού, επισκόπου Λαμψάκου, Βενεδίκτου οσίου. Αριστοβούλου, επισκόπου Βρεταννίας. Μάρτυρος Αγαπίου. Οσίων Ανίνα και Χριστοδούλου. Ιουλιανού του Κίλικος. 17 Τυροφάγου, Οσίων Αλεξίου του ανθρώπου του Θεού και Θεοστηρίκτου του ομολογητού.

21 Μάρτιος Tirdaraj 2013 Μάρτιος Tirdaraj 12/ Καθαρά Δευτέρα, Μαρτύρων Ευκαρπίωνος, Τροφίμου και ετέρων Μυρίων. Μαρτύρων Χρυσάνθου και Δαρείας της Αθηναίας. Των εν τη μονή αγίου Σάββα αναιρεθέντων οσίων. Οσίων Ιακώβου επισκόπου, του ομολογητού, Θωμά πατριάρχου Κων/πόλεως. Α' Χαιρετισμοί. Βασιλείου ιερομάρτυρος. Μαρτύρων Καλλινίκου, Βασιλίσσης και Καλλίνικης. Των Αγίων Θεοδώρων. Ιερομάρτυρος Νίκωνος και των συν αυτώ 199 μαρτυρησάντων. 24 Κυριακή της Ορθοδοξίας, Προεόρτια του Ευαγγελισμού. Αρτέμωνος, Ζαχαρίου.

22 Μάρτιος Tirdaraj 2013 Μάρτιος Tirdaraj 13/ Ο Ευαγγελισμός της υπεραγίας Δεσποίνης ημών Θεοτόκου. Η Σύναξις του αρχαγγέλου Γαβριήλ. Ματρώνης οσίας, Φιλητού του συγκλητικού και Λυδίας. Ηρωδίωνος, αποστόλου και μάρτυρος. Οσίου Ιλαρίωνος του νέου. Β' Χαιρετισμοί. Μάρκου επισκόπου Αρεθουσίων. Ιωνά και Βαραχησίου. Ζαχαρίου του νέου, ιερομάρτυρος επισκόπου Κορίνθου. Ευβούλης. 31 Β' Νηστειών. Γρηγορίου του Παλαμά, Ιερομαρτύρων Υπατίου επισκόπου Γαγγρών και Αυδά.

23 2013 Απρίλιος Grastornaj Γκραστορνάι 6ο Δ.Σ. Αγίας Βαρβάρας

24 Όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι! Η διαφορετικότητα είναι ομορφιά! Ν. Μπ., Γκ. Χ., 6ο Δ.Σ. Μεγάρων Η γη μας χωράει όλους. Στη ζεστή της αγκαλιά δεν υπάρχουν διακρίσεις! 7ο Δ.Σ. Ασπροπύργου Ο ίδιος ήλιος φωτίζει τα σπίτια και τις καρδιές όλων των ανθρώπων, όσο διαφορετικοί κι αν είναι! Στο καραβάκι της ζωής όλη η γη μας! Κανένα παιδί μόνο του!!! Στέλνουμε δώρο στα παιδιά όλου του κόσμου ένα χαμόγελο και μια αγκαλιά. Πλούσιος δεν είναι αυτός που έχει τα λεφτά, είναι αυτός που έχει τους φίλους. 7ο Δ.Σ. Ασπροπύργου

25 Απρίλιος Grastornaj 2013 Απρίλιος Grastornaj 14/ Οσίας Μαρίας της Αιγύπτιας. Τίτου οσίου του θαυματουργού. Νικήτα του ομολογητού. Ιωσήφ του υμνογράφου Οσίων Γεωργίου του εν τω Μαλέω, Ζωσιμά, Πλάτωνος του Στουδίτου. Γ' Χαιρετισμοί. Μαρτύρων Κλαυδίου, Διόδωρου, Παππίου, Σεραπίωνος και Νικηφόρου. Ευτυχίου πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως.Οσίου Γρηγορίου του Σιναίτου. 7 Γ' Νηστειών. Μαρτύρων Καλλιοπίου, Ακυλίνας, Ρουφίνου διακόνου.

26 Απρίλιος Grastornaj 2013 Απρίλιος Grastornaj 15/ Νεομαρτύρων Ιωάννου του Κουλικά και Ιωάννου του ναυκλήρου, του εν Κω. Ευψυχίου μάρτυρος, Ιωσήφ, Ελισάβετ. Αλεξάνδρου, Επαμεινώνδου, Μιλτιάδου και των συν αυτοίς μαρτύρων. Ιερομάρτυρος Αντύπα, επισκόπου Περγάμου. Δ' Χαιρετισμοί. Ακακίου του Καυσοκαλυβίτου, Οσίων Γεωργίου και Σεργίου, πατριαρχών Κων/πόλεως. Θεοδοσίας της βασιλίσσης και Γεροντίου. 14 Δ' Νηστειών. Αριστάρχου του Θεσσαλονικέως, Μαρτύρων Αρδαλίωνος του μίμου και Θωμαΐδος.

27 Απρίλιος Grastornaj 2013 Απρίλιος Grastornaj 16/ Ιερομαρτύρων Λεωνίδου επισκόπου Αθηνών και Θεοδώρου πρεσβυτέρου. Μάρτυρος Λεωνίδη του εν Νέα Επιδαύρω Ναυπλίας. Συμεώνος ιερομάρτυρος Περσίας. Μακαρίου επισκόπου Κορίνθου. Οσίων Ακακίου Μελιτηνής, Κοσμά Χαλκηδόνος, Ευθυμίου, Ιωάννου Στουδίτου. Ο Ακάθιστος Ύμνος. Οσιομαρτύρων Παφνουτίου και Αγαθαγγέλου. Ζακχαίου, του αρχιτελώνου της Ιεριχώ.Οσίων Αθανασίου και Ιωάσαφ. 21 Ε' Νηστειών. Ιερομάρτυρος Ιανουαρίου και Αναστασίου του Σιναΐτου.

28 Απρίλιος Grastornaj 2013 Απρίλιος Grastornaj 17/ Ναθαναήλ, Νεάρχου, Οσίου Θεοδώρου του Συκεώτου. Αγίου Γεωργίου, του Τροπαιοφόρου (μετατίθεται). Οσίων Ελισάβετ της θαυματουργού και Σάββα του Ρώσου. Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου. Οσίων Γλαφύρας και Ιούστας, Καλανδίου και Νέστορος. Σάββατο του Λαζάρου, Ιερομάρτυρος Συμεών Ιεροσολύμων. 28 Κυριακή των Βαΐων, Των αγίων Εννέα Μαρτύρων των εν Κυζίκω.

29 Απρίλιος Grastornaj ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΡΙΤΗ Μεγάλη Δευτέρα, Μαρτύρων Ιάσονος, Σωσιπάτρου, Κερκύρας. Μεγάλη Τρίτη, Των Δέκα Παρθένων, Αποστόλου Ιακώβου, Νεομάρτυρος Αργυρής Μάιος Maj Μάι

30 Ο/η κολλητός/ή μου φίλος/η είναι - Η Σταυρούλα γιατί είναι πολύ καλή μαζί μου - Ο Γιάννης, ο Βησσαρίωνας και ο Νίκος γιατί κάνουμε καλή παρέα και σημαντικά πράγματα - Η Δώρα γιατί την ξέρω από πολύ μικρή, την έχω αγαπήσει και έχουμε δεθεί πολύ - Η Ηλιάννα γιατί ταιριάζουμε - Η Βαγγελίτσα και η Δώρα γιατί είναι τα καλύτερα κορίτσια και τις εμπιστεύομαι - Οι κολλητοί μου είναι όλη η τάξη γιατί κάνουμε πολύ ωραία παρέα - Η Ιωάννα γιατί μπορώ να λέω όλα τα προβλήματά μου - Ο Στέλιος και ο Μάνος γιατί μοιραζόμαστε πολλά πράγματα μαζί - Η Παταπία επειδή συνεργαζόμαστε - Ο Γιάννης γιατί είναι μάγκας και με καλεί πάντα για παιχνίδι - Η Κωνσταντίνα γιατί πάντα με στηρίζει - Η Ελένη γιατί είμαστε το ίδιο ζώδιο και ταιριάζουμε πολύ 24ο Δ.Σ. Αχαρνών 24ο Δ.Σ. Αχαρνών - Ο Αντώνης γιατί είναι πραγματικός φίλος και δεν θα τον ξεχάσω ποτέ - Η Μαρίνα γιατί παίζουμε κάθε μέρα - Ο Άγγελος γιατί με καταλαβαίνει, κρατάω μυστικά, κρατάει μυστικά - Η Έφη, η Ρίτα και η Βάσω γιατί είναι τα καλύτερα παιδιά - Ο Σωτήρης γιατί είμαστε φίλοι από το νήπιο - Ο Άκης γιατί λέει ωραία αστεία και με κάνει να γελάω - Η Αιμιλία γιατί είναι πολύ καλή και ευγενική - Η Εύα γιατί μαζί της παίζω και διασκεδάζω - Ο Δημήτρης γιατί μου έχει σταθεί σε δύσκολες περιπτώσεις - Ο Τάσος γιατί είναι δί- Σίσση Βαρελά, 2ο Δ.Σ. Μεγάρων

31 Mάιος Maj 2013 Mάιος Maj 18/52 ΤΕΤΑΡΤΗ Μεγάλη Τετάρτη, Της Αλείψεως του Κυρίου. Προφήτου Ιερεμίου. Μεγάλη Πέμπτη, Ο Μυστικός Δείπνος. Ανακομιδή των ιερών λειψάνων Αθανασίου του Μεγάλου. Μεγάλη Παρασκευή, Σταύρωση του Κυρίου. Τιμοθέου και Μαύρας μαρτύρων. Μεγάλο Σάββατο, Η εις Άδου Κάθοδος. 5 Το Άγιο Πάσχα, Ανάσταση του Σωτήρος. 24ο Δ.Σ. Αχαρνών

32 Mάιος Maj 2013 Mάιος Maj 19/ Δευτέρα της Διακαινησίμου. Αγίου Γεωργίου, του Τροπαιοφόρου. Ανάμνησις του εν τω ουρανώ φανέντος σημείου του τιμίου Σταυρού. Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου. Προφήτου Ησαΐου. Μαρτύρων Χριστοφόρου, Ακυλίνης και Καλλίνικης. Ζωοδόχου Πηγής, Αποστόλου Σίμωνος του Ζηλωτού. Κυρίλλου και Μεθοδίου των εκ Θεσσαλονίκης, Ιεραποστόλων. 12 Του Θωμά, Επισκόπων Επιφανίου Κύπρου και Θεοφάνους. Γερμανού Κων/πόλεως.

33 Mάιος Maj 2013 Mάιος Maj 20/ Μαρτύρων Γλυκερίας και Λαοδικίου. Οσίου Σεργίου. Μάρτυρος Ισιδώρου του εν Χίω. Παχωμίου του Μεγάλου, Αχιλλίου επισκόπου Λαρίσης. Οσίων Θεοδώρου του ηγιασμένου, Νικολάου Α` πατριάρχου Κων/πόλεως. Αποστόλων Ανδρόνικου και Ιουνίας. Μαρτύρων Βενεδήμου, Παυλίνου, Ηρακλείου, Διονυσίου και Χριστίνης. 19 Των Μυροφόρων, Ιερομάρτυρος Πατρικίου Προύσσης.

34 Mάιος Maj 2013 Mάιος Maj 21/ Μαρτύρων Θαλλελαίου, Αλεξάνδρου και Αστερίου. Οσίου Μάρκου του ερημίτου. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Μαρτύρων Βασιλίσκου, Κοδράτου, Μαρκέλλου και Σοφίας. Μαρτύρων Σελεύκου και Σαλωνά του Ρωμαίου. Ανάληψη του Χριστού, Οσίου Συμεών. Μνήμη της τρίτης ευρέσεως της κεφαλής του Ιωάννου Προδρόμου. 26 Του Παραλύτου. Αποστόλων Κάρπου Βερροίας, Αλφαίου και Ιούδα.

35 Mάιος Maj 2013 Mάιος Maj 22/ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΡΙΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΕΜΠΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Ιερομαρτύρων Ελλαδίου και Θεράποντος. Μαρτύρων Αλυπίου και Ευβιότου. Ιερομαρτύρων Ευτυχούς Μελιτινής και Ζαχαρίου. Παρθενομαρτύρων Θεοδοσίας Καισαρείας και Θεοδοσίας Κων/πόλεως. Οσίου Ισαακίου του ομολογητού, Ευσταθίου Κων/πόλεως και Βαρλαάμ. Μαρτύρων Ερμείου, Ευσεβίου και Χαραλάμπη.

36 2013 Ιούνιος Baredivaj Μπαρεντίβαϊ

37 Η πιο ωραία εποχή του χρόνου είναι..το ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΒΕΒΑΙΑ!!!.γιατί ξεκουράζεται το μυαλό μου μπορούμε να διασκεδάζουμε διαβάζοντας διάφορα βιβλία τρώμε παγωτά πάω στη θάλασσα και τρώω το αγαπημένο μου φρούτο το καρπούζι ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΧΕΙΜΩΝΑΣ γιατί μου αρέσει να κάθομαι στο τζάκι και να πίνω ζεστή σοκολάτα πέφτει χιόνι μου αρέσει το κρύο πάω στο σχολείο μπορώ να παίζω με το χιόνι δεν κάνουμε διακοπές και δεν τελειώνει ποτέ το σχολείο Ιούνιος Baredivaj 22/52 ΣΑΒΒΑΤΟ Ιουστίνου του φιλοσόφου 1 Η ΑΝΟΙΞΗ γιατί τα λουλούδια ανθίζουν και η ζέστη ξεκινά έχω τα γενέθλιά μου έχει λουλούδια και πουλιά έρχονται πολλές φίλες μου κάθε μέρα και παίζουμε κλείνουν τα σχολεία τελειώνουν και αρχίζουν οι βουτιές έχω ελεύθερο χρόνο δεν βρέχει και δεν έχει κρύο πηγαίνω στο χωριό μου 2 Παρασκευή Στρατή ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ γιατί δεν κάνει ούτε κρύο ούτε ζέστη Σαμαρείτιδος. Νικηφόρου πατριάρχου Κων /πόλεως λάμπει ο ήλιος έχουμε διακοπές και θα ξεκουραστούμε από το σχολείο εγώ και η οικογένεια μου βρισκόμαστε πιο κοντά όλη την ημέρα διασκεδάζω ψαρεύουμε με τη βάρκα μας είμαι ξένοιαστος και χαλαρός

38 Ιούνιος Baredivaj 2013 Ιούνιος Baredivaj 23/ Μαρτύρων Λουκιλιανού και Παύλης. Ἰωάννου Μοναγρίου, Μάρθας και Μαρίας. Ιερομαρτύρων Δωροθέου και Θεοδώρου, επισκόπων Τύρου. Οσίων Ιλαρίωνος, Ανούβ, Αττάλου και Φώτα. Μαρτύρων Αισίας, Ζηναΐδος, Θεοδότου Αγκύρας, Ταρασίου και Ιωάννου. Ανακομιδή λειψάνου Μεγαλομάρτυρος Θεοδώρου του Στρατηλάτου. 9 Toy Tyflo;y. Κυρίλλου αρχιεπισκόπου Αλεξανδρείας.

39 Ιούνιος Baredivaj 2013 Ιούνιος Baredivaj 24/ Μαρτύρων Αλεξάνδρου και Αντωνίνης. Αποστόλων Ναθαναήλ του Βαρθολομαίου εκ των 12, Βαρνάβα Κύπρου. Απόδοσις του Πάσχα. Οσίων Ονούφριου του Αιγυπτίου και Πέτρου του εν Άθω. Μαρτύρων Ακυλίνης, Θεοδώρου και ετέρων Μυρίων. Προφήτου Ελισσαίου. Μεθοδίου, πατριάρχου Κων/πόλεως. Προφήτου Αμώς. Αποστόλων Αχαϊκού, Στεφανά και Φουρτουνάτου. 16 Οσίων Μνημονίου και Τύχωνος επισκόπων Αμαθούντος.

40 Ιούνιος Baredivaj 2013 Ιούνιος Baredivaj 25/ Μαρτύρων Μανουήλ, Σαβέλ και Ισμαήλ, Ισαύρου. Μάρτυρος Λεοντίου Αιγίνης, Υπατίου και Θεοδούλου και Αιθέριου. Αποστόλου Ιούδα. Οσίων Παϊσίου του Μεγάλου και Ζήνωνος. Ιερομάρτυρος Μεθοδίου. Ιουλιανού, του εν Κιλικία και Αφροδισίου. Ιερομάρτυρος Ευσεβίου. 23 Της Πεντηκοστής. Μαρτύρων Αγριππίνης, Αριστοκλέους Ταμασού, Δημητριανού.

41 Ιούνιος Baredivaj 2013 Ιούνιος Baredivaj 26/ Του Αγίου Πνεύματος. Γενέθλιον του Ιωάννου Προδρόμου. Οσιομάρτυρος Φεβρωνίας. Νεομαρτύρων Προκοπίου και Γεωργίου Ατταλείας. Μαρτύρων Θεράποντος, Μακαρίου, Μαρκίου και Μαρκίας. Οσίων Σαμψών του ξενοδόχου και Λουκά του ερημίτου. Εύρεσις των λειψάνων των αγίων Αναργύρων Κύρου και Ιωάννου. Των αγίων ενδόξων και πανευφήμων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου. 30 Των Αγίων Πάντων. Σύναξη των αγίων 12 Αποστόλων.

42 2013 Ιούλιος Zulaj Zουλάι

43 Χρώματα και λέξεις Οι ζωγραφιές των παιδιών Οι σκέψεις των εκπαιδευτικών «Όλα τα παιδιά έχουν φαντασία και ταλέντα» «Όλα τα παιδιά έχουν την ίδια ανάγκη για ασφάλεια, σεβασμό και αγάπη» «Όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα στη ξεγνοιασιά και την αθωότητα της παιδικής ηλικίας» «Κάθε παιδί είναι ξεχωριστό. Έχει το δικό του τρόπο να σχετίζεται με τους άλλους. Όμως κάθε παιδί έχει ανάγκη να σχετίζεται» «Αν ρωτήσεις ένα παιδί τι θέλει να γίνει όταν μεγαλώσει, θα καταλάβεις πως όλα τα παιδιά, ανεξαρτήτως καταγωγής, έχουν τα ίδια όνειρα. Οφείλουμε να τους δώσουμε ίσες ευκαιρίες να τα πραγματοποιήσουν» «Παιδιά κάθε ηλικίας και ομορφιάς πρέπει να έχουν τις ίδιες δυνατότητες διεκδίκησης των ονείρων τους Εμείς μπορούμε έστω να παρέχουμε την ονειροθυρίδα»

44 Ιούλιος Zulaj 2013 Ιούλιος Zulaj 27/ Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού. Κατάθεσις της τιμίας Εσθήτος της Παναγίας Θεοτόκου. Ανατολίου Κων/λεως. Μαρτύρων Υακίνθου ( 108), Θεοδότου, Θεοδότης. Οσίων Ασκληπιάδος και Μάρθας και Μενίγνου. Οσίων Αθανασίου του εν Άθω και Λαμπαδού. Οσίου Σισώη του Μεγάλου. Μαρτύρων Λουκίας της Παρθένου και Ρήξου. 7 Β' Ματθαίου. Μεγαλομάρτυρος Κυριακής. Οσίου Θωμά, του εν τω Μαλεώ.

45 Ιούλιος Zulaj 2013 Ιούλιος Zulaj 28/ Ε' Ματθαίου. Μεγαλομάρτυρος Προκοπίου. Οσίου Θεοφίλου μυροβλύτου. Ιερομαρτύρων Παγκρατίου Ταυρομενίου και Μεθοδίου Λάμπης. Των εν Νικοπόλει Αρμενίας αγίων 45 Μαρτύρων. Μεγαλομάρτυρος Ευφημίας. Ισαποστόλου Όλγας. Μαρτύρων Πρόκλου και Ιλαρίου. Αγίας Βερονίκης της αιμορροούσης. Σύναξις του αρχαγγέλου Γαβριήλ. Οσίων Ηλιοφώτου, Αμμωνίου. 14 Γ' Ματθαίου. Ακύλα του αποστόλου. Οσίου Νικόδημου του Αγιορείτου.

46 Ιούλιος Zulaj 2013 Ιούλιος Zulaj 29/ Μεγαλομαρτύρων Κηρύκου και Ιουλίττης. Ιερομάρτυρος Αθηνογένους. Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης. Μαρτύρων Αιμιλιανού, Παύλου, Θεής και Ουαλεντίνης. Οσίων Θεοδώρου Εδέσσης και Μιχαήλ και Μακρίνης. Ηλιού του προφήτου. 21 Δ' Ματθαίου. Oσίων Συμεών, Μανουήλ, Ματθαίου, Ιωάννου, Ονουφρίου και Παρθενίου.

47 Ιούλιος Zulaj 2013 Ιούλιος Zulaj 30/ Μαρίας της Μαγδαληνής. Παρθενομάρτυρος Μαρκέλλης. Προφήτου Ιεζεκιήλ. Μεγαλομάρτυρος Χριστίνης. Αθηναγόρου του ομολογητού. Κοίμησις της αγίας Άννης. Οσίων Ολυμπιάδος και Μαρίνας και Ευπραξίας. Ιερομάρτυρος Ερμολάου. Οσιομαρτύρων Παρασκευής και Ιερουσαλήμ. Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του Ιαματικού. 28 Ε' Ματθαίου. Προχόρου, Νικάνορος, Τίμωνος και Παρμενά.

48 Ιούλιος Zulaj Μάρτυρος Θεοδότης και των τέκνων της. Μαρτύρων Βασιλίσκου, Καλλινίκου. Ανδρόνικου, Σίλα και Σιλουανού. Προεόρτια της προόδου του τιμίου και ζωοποιού Σταυρού. Ευδοκίμου δικαίου Αύγουστος Avgusto Αβγκούστο

49 Θα ήθελα πολύ να ταξιδέψω Στο Παρίσι για να δω την όμορφη πόλη και τον πύργο του Άιφελ Στη Disneyland!!! Στην Αμερική και ιδιαίτερα στο Λ.Α. για να δω τους διάσημους και πώς είναι η ζωή εκεί Στην Ιταλία για να δω τα αξιοθέατά της Στην Αγγλία για να δω το Big Ben και το μάτι του Λονδίνου Στο Λονδίνο για να δω την ξαδέλφη μου που σπουδάζει εκεί Στο Λονδίνο για να δω το μουσείο της Μαντάμ Τισό! Στην Τουρκία για να δω την Αγία Σοφία

50 Στο διάστημα για να δω τους πλανήτες Αύγουστος Avgusto 31/ Η πρόοδος του τιμίου και ζωοποιού Σταυρού. Ανακομιδή των λειψάνων του πρωτομάρτυρος Στεφάνου. Αγίας Μυροφόρου Σαλώμης. Οσίων Ισαακίου, Δαλματίου, Φαύστου. Στην Αμερική για να δω να παίζουν στο NBA Στη Νέα Υόρκη για να δω το άγαλμα της ελευθερίας Στην Ινδία για να δω όλα τα μπαχαρικά και πώς τα μαγειρεύουν Στην Ισπανία για να δω τη Μπαρτσελόνα Στο Dubai για να δω τα τεχνητά νησιά Στην Ισπανία να δω πώς είναι η περιοχή αυτή Στο Βερολίνο για να δω τα υπέροχα αξιοθέατά του!!! Στην Αφρική για να δω πώς είναι αυτή η χώρα Στη Σαντορίνη για να δω τον θείο μου και το ηλιοβασίλεμα Στη Ζάκυνθο για να δω τις χελώνες Στη Λέσβο για να δω το νησί Στην Κρήτη για να δω τον Ψηλορείτη Στην Κρήτη για να δω το Μινωικό πολιτισμό 4 ΣΤ' Ματθαίου. Των εν Εφέσω αγίων Επτά Παίδων.

51 Αύγουστος Avgusto 2013 Αύγουστος Avgusto 32/ Της αγίας Νόννας. Μάρτυρος Ευσιγνίου. Μεταμόρφωσις του Σωτήρος. Οσιομαρτύρων Αστερίου και Δομετίου. Νικάνορος του θαυματουργού. Αιμιλιανού Κυζίκου και Μύρωνος Κνωσσού, του θαυματουργού. Αποστόλου Ματθίου. Μαρτύρων Λαυρεντίου, Ηραΐδου, Ήρωνος του φιλοσόφου και Ιππολύτου. 11 Ζ' Ματθαίου. Μαρτύρων Εύπλου, Γαΐου, Γαϊανού, Ζήνωνος, Μακαρίου.

52 Αύγουστος Avgusto 2013 Αύγουστος Avgusto 33/ Των αγίων μαρτύρων Φωτίου και Ανικήτου. Οσίων Δωροθέου και Δοσιθέου. Προεόρτια της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Μιχαίου και Μαρκέλλου. Κοίμηση Υπεραγίας Θεοτόκου. Γερασίμου του Νέου. Αγίου Μανδηλίου. Μαρτύρων Μύρωνος, Παύλου και Ιουλιανής. 18 Η' Ματθαίου. Μαρτύρων Φλώρου και Λαύρου. Οσίου Αρσενίου του νέου.

53 Αύγουστος Avgusto 2013 Αύγουστος Avgusto 34/ Μεγαλομάρτυρας Ανδρέου. Σαμουήλ προφήτου. Λουκίου του βουλευτού, Ηλιοδώρου καί Δοσά. Αποστόλου Θαδδαίου. Μάρτυρος Αγαθονίκου. Οσίας Ανθούσης. Απόδοσις της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Ειρηναίου. Ιερομαρτύρων Ευτυχούς και Κοσμά εθναποστόλου, του Αιτωλού. 25 Θ' Ματθαίου. Αποστόλου Τίτου.

54 Αύγουστος Avgusto 2013 Αύγουστος Avgusto 35/ Αδριανού και Ναταλίας. Ανθούσης της νέας, Φανουρίου του θαυματουργού. Οσίου Ποιμένος. Μαρτύρων Δάμωνος πρεσβυτέρου, Διομήδους και Λαυρεντίου. Μνήμη της αποτομής της τιμίας κεφαλής Ιωάννου του Προδρόμου. Αλεξάνδρου, Ιωάννου Η, Παύλου Γ, πατριαρχών Κων/πόλεως. Κατάθεσις της τίμιας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου.

55 2013 Σεπτέμβριος Septebra Σεπτέμπρα

56 Στο σχολείο πιο πολύ μου αρέσει Μαρία Μαρινάκη, 2ο Δ.Σ. Μεγάρων - να παίζω μπάλα γιατί αθλούμαι και διασκεδάζω - που είμαι με τους φίλους μου γιατί είμαστε τέλεια παρέα - η τάξη μας γιατί καθόμαστε όλοι μαζί, συζητάμε και διαβάζουμε - το διάλειμμα γιατί δεν κάνουμε μάθημα και παίζουμε - η τάξη μας γιατί είναι στην καλύτερη θέση του κτιρίου - το προαύλιο γιατί είναι μεγάλο και παίζω με τους φίλους μου - ο κήπος γιατί έχει πολλά φυτά - το λυόμενο γιατί έχει πολύ δροσιά - η Φυσική γιατί μαθαίνουμε χρήσιμα πράγματα και κάνουμε πειράματα - η Ιστορία γιατί μαθαίνω για τους αρχαίους Έλληνες και τα παλιά χρόνια - τα μαθηματικά γιατί μου αρέσουν οι αριθμοί και να λύνω προβλήματα - η γυμναστική γιατί γυμναζόμαστε και μαθαίνουμε πράγματα για τον αθλητισμό - ότι περνάνε από δίπλα τα ελικόπτερα του στρατού και μπορούμε να τα κοιτάζουμε 1 Ι' Ματθαίου. Αρχή Ινδίκτου. Συμεών του Στυλίτου. - η Γεωγραφία γιατί μαθαίνουμε για τον κόσμο - όλα τα μαθήματα γιατί μαθαίνω γράμματα όπως ένας Έλληνας

57 Σεπτέμβριος Septebra 2013 Σεπτέμβριος Septebra 36/ Οσίου Ιωάννου του «Νηστευτού». Μαρτύρου Μάμαντος. Ιερομαρτύρων Ανθίμου και Αριστίωνος και Χαρίτωνος. Μωϋσέως και Ααρών. Χαριτίνης και Ερμιόνης. Οσίων Θεοδούλου και Θεοτίμου. Προφήτου Ζαχαρίου και Ελισάβετ. Μαρτύρων Ανδρέου, Ανδρόνικου, Πελαγίας, Θέκλης. Βίβου, Ευδοξίου. Οσίας Κασσιανής της μοναχής και ποιήτριας και Σώζοντος. 8 Γενέσιον της Θεοτόκου. Οσίου Σωφρονίου.

58 Σεπτέμβριος Septebra 2013 Σεπτέμβριος Septebra 37/ Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης. Αγίας Πουλχερίας της Παρθένου. Μαρτύρων Ιάς, Μηνοδώρας, Μητροδώρας. Οσίων Θεοδώρας, Ευφρόσυνου και Θεοδούλου. Ευανθίας. Ιερομαρτύρων Αυτονόμου και Κουρνούτου. Μαρτύρων Θεοδούλου, Θεοδώρου. Προεόρτια της Υψώσεως τον τιμίου Σταυρού. Κορνηλίου, Αριστείδου. Ύψωσις του Τιμίου και ζωοποιού Σταυρού. 15 Μαρτύρων Βυζαντινού, Μαξίμου, Νικήτα του Γότθου και Βησσαρίωνος.

59 Σεπτέμβριος Septebra 2013 Σεπτέμβριος Septebra 38/ Αγίας Ευφημίας. Μάρτυρος Μελιτινής και Μαρτίνου. Μάρτυρος Σοφίας και των τριών θυγατέρων της, Πίστεως, Ελπίδος και Αγάπης. Ευμενίου, Συμεών, Αριάδνης. Μαρτύρων Τροφίμου, Σαβατίου και Δορυμέδοντος. Μεγαλομάρτυρος Ευσταθίου και Θεοπίστης. Προφήτου Ιωνά. Αποστόλου Κοδράτου του απολογητού. 22 Α' Λουκά. Οσίου Κοσμά. Ιερομαρτύρων Φωκά και Ισαάκ.

60 Σεπτέμβριος Septebra 2013 Σεπτέμβριος Septebra 39/ Ξανθίππης και Πολυξένης. Σύλληψις του βαπτιστού Ιωάννου. Πρωτομάρτυρος Θέκλης. Οσίου Κοπρίου. Οσίων Ευφροσύνης και Παφνουτίου. Η μετάστασις του αποστόλου και ευαγγελιστού, Ιωάννου του Θεολόγου. Αριστάρχου του Θεσσαλονικέως και Ζήνωνος. Μεγαλομάρτυρος Καλλιστράτου. Οσίων Χαρίτωνος ομολογητού, Αυξεντίου και Νεοφύτου του Εγκλείστου. 29 Β' Λουκά. Οσίων Κυριακού του Αναχωρητού και Διονυσίου Α Κων/πόλεως.

61 Σεπτέμβριος Septebra 2013 ΔΕΥΤΕΡΑ 30 Μαρτύρων Μαρδονίου, Γαϊανής, Ριψιμίας, Στρατονίκου Οκτώβριος Oktobra Οκτόμπρα

62 Το διάβασμα για μένα είναι - Το καλύτερο πράγμα στη ζωή μου - Η χαρά της ζωής - Το κάτι άλλο - Ένα πανέμορφο πράγμα γιατί μαθαίνεις πολλά - Ευχάριστο - Πολύτιμος χρόνος γιατί μεγαλώνω τα όνειρά μου - Χαρά - Ο δρόμος για τη μόρφωση - Ένα από τα σημαντικότερα θεμέλια στη ζωή - Διασκεδαστικό - Το καλύτερο παιχνίδι στον ελεύθερο χρόνο μου - Κάτι σημαντικό και δημιουργικό - Μια από τις πολλές και ωραίες ασχολίες μου - Σημαντικό διότι είναι απαραίτητο για το μέλλον μου - Ότι πρέπει να διαβάσω γιατί πρέπει να γίνω αυτά που επιθυμώ - Ένα χρήσιμο εφόδιο - Μια υποχρέωση που πρέπει να κάνω για το σχολείο - Λίγο βαρετό και πολλές φορές ωραίο - Ευχάριστο αλλά μερικές φορές κουραστικό - Ένα βάσανο

63 Οκτώβριος Oktobra 2013 Οκτώβριος Oktobra 40/ ΤΡΙΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ Ρωμανού του Μελωδού και Αγίου Ανανίου. Κυπριανού επισκόπου Καρθαγένης και Ιουστίνης. Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, επισκόπου και πολιούχου Αθηνών. Αγίου Ιεροθέου του Αρεοπαγίτου και Δομνίνης. Μαρτύρων Χαριτίνης και Μαμέλχθης. Οσίων Ιωάννου και Επιφανίου. 6 Γ' Λουκά. Αποστόλου Θωμά. Μάρτυρος Ερωτηίδος της παρθένου.

64 Οκτώβριος Oktobra 2013 Οκτώβριος Oktobra 41/ Μαρτύρων Σεργίου και Βάκχου. Ιερομάρτυρος Πολυχρονίου. Σεργίου του Ρώσου. Ιερομάρτυρος Αρτέμονος. Μάρτυρος Πελαγίας της παρθένου και Ταϊσίας. Αβραάμ του Πατριάρχου και Λωτ. Αποστόλου Ιακώβου του Αλφαίου. Αγίων Ευλαμπίου και Ευλαμπίας. Οσίων Βασσιανού, Θεοφίλου και Λογγίνου. Αποστόλου Φιλίππου. Οσίων Θεοφάνους ομολογητού, Αρσακίου, Αρσενίου. Βαλαντίου, Βαρλαάμ, Βαρνάβα, Ανδρομάχης και Ανδρομάχου. 13 Δ' Λουκά. Ιερομαρτύρων Καρπού και Παπύλου. Νεομάρτυρος Χρυσής, Φλωρεντίου.

65 Οκτώβριος Oktobra 2013 Οκτώβριος Oktobra 42/ Γερβασίου και Ναζαρίου, Ιγνατίου του Αγαλλιανού. Λουκιανού Αντιοχείας. Οσίων Σαβίνου και Βάρσου. Μαρτύρος Λογγίνου του εκατοντάρχου. Μαρτύρων Δομετίου, Δομνίνου. Αντιγόνου, Θεοφάνους, Λουκιανού, Νικομήδους και Τερεντίου. Αποστόλου και ευαγγελιστού Λουκά. Των αγίων 40 Μαρτύρων και Μαρίνου. Προφήτου Ιωήλ. Οσίας Κλεοπάτρας. 20 ΣΤ' Λουκά. Γερασίμου του νέου. Μεγαλομάρτυρος Αρτεμίου.

66 Οκτώβριος Oktobra 2013 Οκτώβριος Oktobra 43/ Οσίου Χριστοδούλου Πάτμου. Ιερομαρτύρων Σωκράτους και Θεοδότης. Αβερκίου, Ιεραπόλεως. Των εν Εφέσω αγίων Επτά Παίδων. Αποστόλου Ιακώβου του Αδελφοθέου. Σεβαστιανής και Σωτηρίχου. Μαρτύρων Μάρκου, Νέρδωνος, Ουαλλεντίνου. Μαρκιανού και Μαρτυρίου των νοταρίων. Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του μυροβλύτου και θαυματουργού. 27 Ζ' Λουκά. Μαρτύρων Νέστορος, Μαβριανού και Βαλεντίνου.

67 Οκτώβριος Oktobra 2013 Οκτώβριος Oktobra 44/ ΠΕΜΠΤΗ 31 Αγίας Σκέπης. Μαρτύρων Βάσσης, Κυρίλλου, Μελιτηνής. Οσίων Αβραμίου και Μαρίας. Αρτεμά, Ζηνοβίας, Ζηνοβίου, Αστερίου, Δομετίου, Επιμάχου. Απελλή, Αριστοβούλου, Ναρκίσου, Στρατονίκης και Τροφίμου.

68 2013 Nοέμβριος Novebra Nοβέμπρα

69 Η γιαγιά μου λέει Με ντάλε βακιαρέλ Όποιος βιάζεται, σκοντάφτει Κον σιγκερέλα, περέλα Νοέμβριος Novebra 44/ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΑΒΒΑΤΟ Όποιος θέλει τα πολλά, χάνει και τα λίγα Κον μαέλα μπουτ, χασαρέλα ο χάνι Νινάι τουτ τσέι, νινάι τουτ γιακχά Δεν έχεις κόρη, δεν έχεις μάτια Σάκο ντατ καμέλ κάι λέσκερο τσαβό ταβέλ γκονταβέντες σαρ βοβ Κάθε πατέρας θέλει ο γιος του να γίνει πιο έξυπνος από τον ίδιο Σο σικλόλα τερνό βάρα, έλα τούκε πρε τσάσνα τζι ο πχουριπέν Ό,τι μαθαίνεις νέος θα σου χρησιμεύσει μέχρι να γεράσεις Ό,τι μαθαίνει ο άνθρωπος, κανείς δεν μπορεί να του το πάρει Σο σικλόλ ο μανούς γκονίκ ναστί λέλες λέσταρ Ο Θεός μαζί σου Ο ντελ τε μαέλ τούσα Τε σαμ ζουραλέ, παρένσα, μπαχτάσα τα τε σίαμεν μπουτ τσαέ Να είμαστε γεροί, με λεφτά, με τύχη, και με πολλά παιδιά Όποιος δεν έχει μυαλό, έχει πόδια Τσίνη νου άρη, μίντι άρη πητσάρι Πούϊου μπία άπου σου ούϊτου λα ντιμνηζόου Η κότα πίνει νερό και στο Θεό κοιτάει Δουλειά δεν έχει, δουλειά βρίσκει Λούκρου νουάρε, λούκρου γκουσάστε Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού. Μαρτύρων Ακίνδυνου, Ανεμποδίστου, Αφθονίου, Ελπιδηφόρου. 3 Ε' Λουκά. Οσίων Ηλιού, Θεοδώρου Αγκύρας. Ευθυμίου και Νεοφύτου. Oι παροιμίες στα τσιγγάνικα, έχουν αποδοθεί στις διαλέκτους που μιλούν τα παιδιά κάθε περιοχής.

70 Νοέμβριος Novebra 2013 Νοέμβριος Novebra 45/ Οσίου Ιωαννικίου του Μεγάλου και Ερμείου πρεσβυτέρου. Μαρτύρων Γαλακτίωνος καί Επιστήμης. Μάρτυρος Νικάνδρου. Οσίων Αβραάμ Βαρλαάμ και Λουκά των Ρώσων. Των εν Μελιτινή 33 Μαρτύρων. Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ. Νεκταρίου Αιγίνης. Οσίων Θεοκτίστης, Ματρώνης, Ελλαδίου. 10 Η' Λουκά. Οσίου Αρσενίου Καππαδόκη. Μαρτύρων Εβόρη, Καλλιοπίου, Νίρου, Ορέστου.

71 Νοέμβριος Novebra 2013 Νοέμβριος Novebra 46/ Μηνά Μεγαλομάρτυρος. Μαρτύρων Βικεντίου και Βίκτωρος. Ιωάννου Αλεξανδρείας «του ελεήμονος» και Λέοντος Κων/πόλεως. Ιωάννου Χρυσοστόμου, Οσιομάρτυρος Δαμασκηνού. Αποστόλου Φιλίππου, Γρηγορίου του Παλαμά. Μαρτύρων και ομολογητών Αβίβου, Γουρίου και Σαμωνά. Αποστόλου και ευαγγελιστού Ματθαίου. 17 Θ' Λουκά. Γρηγορίου Νεοκαισαρείας. Γενναδίου και Μαξίμου πατριαρχών Κων/πόλεως.

72 Νοέμβριος Novebra 2013 Νοέμβριος Novebra 47/ Μεγαλομάρτυρος Πλάτωνος και Ρωμανού. Προφήτου Αβδιού. Μαρτύρων Αγαπίου, Άζη του θαυματουργού. Οσίων Γρηγορίου του Δεκαπολίτου, Πρόκλου πατριάρχου Κων/πόλεως. Τα Εισόδια της Θεοτόκου. Μαρτύρων Βαλλεριανού, Κικιλίας και Τιβουρτίου. Οσίων Αμφιλοχίου, Ελένος και Σισσινίου ομολογητού. 24 ΙΓ' Λουκά. Ιερομαρτύρων Κλήμεντος Ρώμης και Πέτρου Αλεξανδρείας.

73 Νοέμβριος Novebra 2013 Νοέμβριος Novebra 48/ Μεγαλομαρτύρων Αικατερίνης της πανσόφου και Μερκουρίου. Νίκωνος του «μετανοείτε», Στυλιανού του Παφλαγώνος. Οσίων Μωυσέως, Ναθαναήλ, Πινουφρίου και Ιακώβου του Ρώσου. Ιερομάρτυρος Ειρηνάρχου. Οσίου Στεφάνου ομολογητού. Ουαλλερίνου, Φαιδρού, Φιλουμένου. Αποστόλου Ανδρέου του «πρωτοκλήτου».

74 2013 Δεκέμβριος Decebra Ντεσέμπρα

75 Έρχονται τα Χριστούγεννα κι η Πρωτοχρονιά Την Πρωτοχρονιά κόβουμε «πλετσίντα» αντί για βασιλόπιτα. Η πλετσίντα είναι τυρόπιτα με παραδοσιακό άνοιγμα φύλλου. Ανοίγουμε 12 φύλλα που συμβολίζουν τους 12 μήνες του χρόνου και στο έκτο βάζουμε μία λίρα, το φλουρί. Ψήνεται παραδοσιακά, για 2-3 ώρες πάνω από τη σόμπα, βάζοντας συχνά λαδάκι στη μέση της πίτας όπου έχουμε ανοίξει μία τρύπα. Το κυρίως φαγητό για το βράδυ της πρωτοχρονιάς είναι οι «σαρμάες», λαχαντολμάδες στην κατσαρόλα με γέμιση από κιμά. (έθιμο των Ρομά) Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, λίγο μετά την αλλαγή του χρόνου, κόβουμε τη βασιλόπιτα, που σε πολλές περιοχές φτιάχνεται ή γλυκιά σαν κέικ ή πιο παραδοσιακή σαν τσουρέκι, ενώ σε άλλες φτιάχνεται αλμυρή, με τυρί ή και πράσο. Όλες όμως οι βασιλόπιτες είναι στρογγυλές και έχουν ένα νόμισμα, το φλουρί. Όποιος βρει το φλουρί στο κομμάτι της βασιλόπιτας που θα πάρει, θα είναι καλότυχος για όλη τη χρονιά. Καλή Χρονιά! 1 ΙΔ' Λουκά. Προφήτου Ναούμ. Φιλάρετου του «ελεήμονος». Δήμητρα Κάντζαρη Λατσό τουμαρό μπρες! Βασίλης Ζαφειρούδης

76 Δεκέμβριος Decebra 2013 Δεκέμβριος Decebra 49/ Προφήτου Αββακούμ. Μαρτύρων Αβίβου, Μάμαντος και Μερόπης. Προφήτου Σοφονίου. Νεομάρτυρος Αγγελή εξ Άργους. Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας. Ιερομάρτυρος Σεραφείμ. Οσίων Σάββα του ηγιασμένου, Φιλόθεου και Νεκταρίου. Διογένους. Αγίου Νικολάου αρχιεπισκόπου Μύρων. Οσίου Αμβροσίου Μεδιολάνων. 8 Οσίων Παταπίου, Δαμιανού και Σωφρονίου.

77 Δεκέμβριος Decebra 2013 Δεκέμβριος Decebra 50/ Σύλληψις Αγίας Άννης. Μαρτύρων Μηνά του καλλικελάδου, Ερμογένους και Ευγράφου. Οσίων Δανιήλ και Λουκά των Στυλιτών. Σπυρίδωνος του θαυματουργού. Ιωάννου Ζιχνών. Λουκίας της παρθένου. Μαρτύρων Απολλωνίου, Αρριανού, Λευκίου, Φιλήμονος. 15 Ιερομάρτυρος Ελευθερίου και Ανθίας. Οσιομάρτυρος Σωσάννης.

78 Δεκέμβριος Decebra 2013 Δεκέμβριος Decebra 51/ Μόδεστου Ιεροσολύμων. Προφήτου Αγγαίου. Δανιήλ του Προφήτου. Διονυσίου Ζακύνθου. Σεβαστιανού του Συγκλητικού. Οσίων Φλώρου και Μιχαήλ. Μαρτύρων Βονιφατίου, Άρεως. Οσίων Αγλαΐας της Ρωμαίας και Γρηγεντίου. Ιγνατίου του Θεοφόρου. Νεομάρτυρος Ιωάννου εκ Θάσου. Μαρτύρων Ιουλιανής, Θεμιστοκλέους. Οσίου Πέτρου Ρωσίας. 22 Οσίας Αναστασίας της φαρμακολυτρίας. Μαρτύρων Θεοδότης και Ζωίλου.

79 Δεκέμβριος Decebra 2013 Δεκέμβριος Decebra 52/ Των εν Κρήτη αγίων Δέκα Μαρτύρων. Νήφωνος επισκόπου Κωνσταντιανής. Ευγενίας οσιομάρτυρος. Η Γέννησις του Σωτήρος Χριστού. Σύναξις της Υπεραγίας Θεοτόκου. Πρωτομάρτυρος και αρχιδιακόνου Στεφάνου. Μάρτυρος Μαυρικίου. Των εν Νικομηδεία δισμυρίων μαρτύρων. 29 Μνήμη των αγίων Νηπίων, των υπό Ηρώδου αναιρεθέντων.

80 Δεκέμβριος Decebra ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΡΙΤΗ Οσιομάρτυρος Ανυσίας. Μαρτύρων Φιλεταίρου, Λέοντος, Γεδεών. Οσίας Μελάνης της Ρωμαίας. Ζωτικού του ορφανοτρόφου. Για τη δημιουργία του υλικού συνεργάστηκαν μαθητές/μαθήτριες και εκπαιδευτικοί των σχολικών μονάδων που αναφέρονται στη συνέχεια, ενώ καθοριστικό ρόλο έπαιξαν οι συντονιστές και οι συντονίστριες του προγράμματος στις αντίστοιχες περιοχές. Τα έργα των παιδιών ήταν το ένα καλύτερο από το άλλο, όμως δεν ήταν δυνατόν να συμπεριληφθούν όλα σε αυτή την έκδοση. Μοναδικό κριτήριο για την επιλογή όσων περιλαμβάνονται στο ημερολόγιο ήταν η δυνατότητα παρουσίασής τους, έτσι ώστε να μην «αδικείται» το πρωτότυπο. Ευχαριστούμε όλα τα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς, τους συντονιστές και τις συντονίστριες που συμμετείχαν στην προσπάθεια! Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλουμε στη συντονίστρια Χαρούλα Τσαγκάρη που ανέλαβε τη διαδικασία συλλογής του υλικού από όλες τις περιοχές. Συμμετείχαν: τα ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ: 2ο ΛΑΡΙΣΑΣ 31ο ΛΑΡΙΣΑΣ 8ο Ν. ΙΩΝΙΑΣ ΒΟΛΟΥ 16ο Ν. ΙΩΝΙΑΣ ΒΟΛΟΥ 6ο ΤΥΡΝΑΒΟΥ τα ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: 2ο ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ 6ο ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ 87ο ΑΘΗΝΩΝ, 2ο ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ 5ο ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ 9ο ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ 7ο ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ 23ο ΑΧΑΡΝΩΝ 24ο ΑΧΑΡΝΩΝ 28ο ΑΧΑΡΝΩΝ 17ο ΒΟΛΟΥ 2ο ΖΕΦΥΡΙΟΥ 3ο ΖΕΦΥΡΙΟΥ 9ο ΘΗΒΑΣ 1ο ΚΟΡΩΠΙΟΥ 4ο ΚΟΡΩΠΙΟΥ 11ο ΛΑΡΙΣΑΣ 33ο ΛΑΡΙΣΑΣ 2ο ΜΕΓΑΡΩΝ 8ο ΜΕΓΑΡΩΝ 3ο Ν. ΑΛΙΚΑΡΝΑΣΣΟΥ 4ο Ν. ΑΛΙΚΑΡΝΑΣΣΟΥ 10ο Ν. ΙΩΝΙΑΣ ΒΟΛΟΥ 1ο ΣΟΥΔΑΣ 17ο ΤΡΙΚΑΛΩΝ 18ο ΤΡΙΚΑΛΩΝ 4ο ΦΑΡΣΑΛΩΝ 4ο ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ 10ο ΧΑΛΚΙΔΑΣ 24ο ΧΑΛΚΙΔΑΣ και το 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ. Η παρούσα δράση πραγματοποιήθηκε από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Κέντρο Διαπολιτισμικής Αγωγής, με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση της κοινής γνώμης για τις διαπολιτισμικές σχέσεις συνεργασίας και αλληλεπίδρασης που αναπτύσσονται στο σχολικό περιβάλλον.

Ιανουαριος Κυριακη ευτερα Τριτη Τεταρτη Πεµπτη Παρασκευη Σαββατο. Μαρτιος Φεβρουαριος Περιτοµη Χριστου Μεγαλου Βασιλειου Νεο Ετος

Ιανουαριος Κυριακη ευτερα Τριτη Τεταρτη Πεµπτη Παρασκευη Σαββατο. Μαρτιος Φεβρουαριος Περιτοµη Χριστου Μεγαλου Βασιλειου Νεο Ετος Ιανουαριος 2016 Αντωνιου του Μεγαλου Θεοδοσιου Αθανασιου και Κυριλλου Ευθυµιου Ιωαννου του Προδροµου Γρηγοριου Θεολογου Τατιανης Ξενοφωντος Τα Αγια Θεοφανεια Ανακοµιδη Λειψανων Ιωαννου Χρυσοστοµου Περιτοµη

Διαβάστε περισσότερα

Οι νηστείες και οι καταλύσεις της Εκκλησίας μας

Οι νηστείες και οι καταλύσεις της Εκκλησίας μας Οι νηστείες και οι καταλύσεις της Εκκλησίας μας Νηστεία είναι η λήψη «ξηράς τροφής» (ξηροφαγία), χωρίς λάδι ή κρασί, μια φορά την ημέρα, και μάλιστα την ενάτη ώρα (γύρω στις 3 μ. μ.). Λήψη τροφής, έστω

Διαβάστε περισσότερα

www.alambra.org.cy ΧΟΡΗΓΟΣ: ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΥΜΠΙΩΝ - ΑΛΑΜΠΡΑΣ

www.alambra.org.cy ΧΟΡΗΓΟΣ: ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΥΜΠΙΩΝ - ΑΛΑΜΠΡΑΣ www.alambra.org.cy Ειρήνης 4, 2563 Αλάμπρα, Λευκωσία, Τηλ: 22522457, Φαξ: 22526402 E-mail: koin.symalambras@cytanet.com.cy, Αρχαιολογικός Οικισμός Αλάμπρας Αιωνόβιο δέντρο, Φραγκοελιά Ειρήνης 4, 2563 Αλάμπρα,

Διαβάστε περισσότερα

Ιανουάριος. Κτήριο του Κοινοτικού Συμβουλίου. 1 Βασίλης 6 Θεοφάνης, Φώτης 7 Ιωάννης, Πρόδρομος 11 Θεοδόσης 17 Αντώνης

Ιανουάριος. Κτήριο του Κοινοτικού Συμβουλίου. 1 Βασίλης 6 Θεοφάνης, Φώτης 7 Ιωάννης, Πρόδρομος 11 Θεοδόσης 17 Αντώνης Τερσεφάνου 2014 ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΕΡΣΕΦΑΝΟΥ, Ιανουάριος Κτήριο του Κοινοτικού Συμβουλίου 1 Βασίλης 6 Θεοφάνης, Φώτης 7 Ιωάννης, Πρόδρομος 11 Θεοδόσης 17 Αντώνης 18 Θανάσης, Κύριλλος 19 Μακάριος 20 Ευθύμιος

Διαβάστε περισσότερα

DESIGNED BY NETINFO PLC

DESIGNED BY NETINFO PLC DESIGNED BY NETINFO PLC Τηλ: 22652090 Φαξ: 22652690 Ο πρόεδρος, τα μέλη και το προσωπικό του Κοινοτικού Συμβουλίου Πλατανιστάσας, σας εύχονται Ευτυχισμένο το Νέο Έτος 2011 Κοπή της βασιλόπιτας από τον

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΙΚΗΠΟΣ. Ο πρόεδρος και τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου Δελίκηπου, σας εύχονται Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το Νέο Έτος 2014

ΔΕΛΙΚΗΠΟΣ. Ο πρόεδρος και τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου Δελίκηπου, σας εύχονται Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το Νέο Έτος 2014 Τηλ.: 99453428 Φαξ: 22531013 Ο πρόεδρος και τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου Δελίκηπου, σας εύχονται Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το Νέο Έτος ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΔΕΛΙΚΗΠΟΥ Σωτήρης Νικολάου 99-697386

Διαβάστε περισσότερα

να θυμηθώ Sxoliko Hmerologio 2017_FINAL.indd /5/16 9:38 μ.μ.

να θυμηθώ Sxoliko Hmerologio 2017_FINAL.indd /5/16 9:38 μ.μ. να θυμηθώ Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυριακή 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 Εθνική γιορτή 27 28 29 30 31 Τετάρτη 1 Μαρτίου Ευδοκίας οσιομάρτυρος,

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΡΕΝΤΙΝΙΩΤΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΡΕΝΤΙΝΙΩΤΩΝ Ημερολόγιο 2013 ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Πρόεδρος: Θέος Θεοδόσης Τηλ.: 210 5021987-6974009294 Αντιπρόεδρος: Ντουράκης Νίκος Τηλ.: 6944599934 nntour@hotmail.com Γεν. Γραμματέας: Μπλέτσα Ελένη Τηλ.: 210 2132822-6977378707

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα Ἱερῶν Ἀκολουθιῶν

Πρόγραμμα Ἱερῶν Ἀκολουθιῶν ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΒΕΛΓΙΟΥ ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ SCHAERBEEK 293, rue du Progrès - 1030 Schaerbeek. Email: paroisse.schaerbeek@gmail.com Τηλ. : 02-201.19.38. Πρόγραμμα Ἱερῶν Ἀκολουθιῶν

Διαβάστε περισσότερα

Δευτέρα Δευτέρα

Δευτέρα Δευτέρα Ημερολόγιο 202 Ι Ο Υ Λ Ι Ο Σ 27η εβδομάδα Δευτέρα 4 2 Δ Ματθαίου Κοσμά & Δαμιανού των Αναργύρων 3 Κατάθεσις εσθήτος Υακίνθου, Θεοδότης μαρτ., Θεοτόκου, Ανατολίου Κων/πόλεως, Ιουβεναλίου Ιεροσ. Ιωακείμ

Διαβάστε περισσότερα

5 Δευτέρα Ακολουθία των Μ. Ωρών, Θεία Λειτουργία & Αγιασμός. 7 Τετάρτη Θεία Λειτουργία «Σύναξις Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου»

5 Δευτέρα Ακολουθία των Μ. Ωρών, Θεία Λειτουργία & Αγιασμός. 7 Τετάρτη Θεία Λειτουργία «Σύναξις Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου» Ιανουάριος 1 Πέμπτη Θεία Λειτουργία «Περιτομή Του Κυρίου» 4 Κυριακή Θεία Λειτουργία 5 Δευτέρα Ακολουθία των Μ. Ωρών, Θεία Λειτουργία & Αγιασμός 6 Τρίτη Θεία Λειτουργία & Αγιασμός «Άγια Θεοφάνεια» 7 Τετάρτη

Διαβάστε περισσότερα

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Η.Σ.Α.Π.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Η.Σ.Α.Π. Ο Παρθενώνας, Οκτώβριος 139 ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΡΙΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΕΜΠΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΥΡΙΑΚΗ Θεοκτίστου οσίου Θεοδοσίου Κοιν. - Αγαπίου οσίου Αθανασίου & Κυρίλλου πατρ. Αλεξανδρείας Γρηγορίου Θεολόγου - Αυξεντίου

Διαβάστε περισσότερα

Παρασκευή, 1 Αυγούστου 2014

Παρασκευή, 1 Αυγούστου 2014 Λατρευτικό Ενοριακό Πρόγραμμα Μηνός Αυγούστου Παρασκευή, 1 Αυγούστου 2014 Η πρόοδος του τιμίου και ζωοποιού Σταυρού, ήτοι η έξοδος αυτού εκ του ιερού Παλατιού εις την Πόλιν. Των αγίων Επτά Μαρτύρων Παίδων,

Διαβάστε περισσότερα

Λατρευτικό Πρόγραμμα Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής 2014

Λατρευτικό Πρόγραμμα Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής 2014 ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΑΜΦΟΤΕΡΟΥ ΚΑΙ ΑΓΙΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, T.K. 54 250, ΤΗΛ. & ΦΑΞ.: 2310 303.216 ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ: WWW.AGKYRIAKI.GR, ΕMAIL: AGKYRIAKI@GMAIL.COM Λατρευτικό

Διαβάστε περισσότερα

ΙΕΡΕΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

ΙΕΡΕΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 1 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ Ἀρχὴ τῆς Ἰνδίκτου, ἤτοι τοῦ Νέου Ἔτους, Συμεὼν ὁσίου τοῦ Στυλίτου, τῶν Ἁγίων 40 Γυναικῶν, Ἀμμοῦν Διακόνου Ἑσπερινός-Παράκληση 18:00-19:00 06:30-08:30 2 4 6 8 Μάμαντος Μεγαλομάρτυρος,

Διαβάστε περισσότερα

γοητεία µε φόντο τον αιθέρα

γοητεία µε φόντο τον αιθέρα Εφηµερίδα «Καληµέρα κυρά-γη» Χατζηανέστη, 00 ράµα Τηλ. /Φαξ: 0 email: ecodrama@otenet.gr ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ ΠΤΗΝΑ γοητεία µε φόντο τον αιθέρα 0 Οικολογική Κίνηση ράµας Εφηµερίδα «Καληµέρα κυρά-γη» Χατζηανέστη,

Διαβάστε περισσότερα

Θα σας εξαφανίσουμε! θα... θα... θα...

Θα σας εξαφανίσουμε! θα... θα... θα... ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2012 Το ελληνικό ημερολόγιο που μας υπενθυμίζει καθημερινά όλες τις ονομαστικές γιορτές και τις επίσημες αργίες ΔΕΝ ΕΙΜΕΘΑ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΩΝ ΛΟΓΩΝ. ΕΙΜΕΘΑ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ! ΘΑ ΣΑΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΜΕ!

Διαβάστε περισσότερα

Μαρία Σαμοθρακίτη(Α.Μ. 8110117)

Μαρία Σαμοθρακίτη(Α.Μ. 8110117) Διοίκηση Έργων και Προγραμμάτων (5 ο Εξάμηνο): Ομάδες και Θέματα Εργασιών Λέκτορας Κωνσταντίνος Ν. Ανδρουτσόπουλος Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (ΔΕΤ) Στα πλαίσια του μαθήματος της Διοίκησης

Διαβάστε περισσότερα

Ἰανουάριος 2015 ΚΥΡΙΑΚΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΡΙΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΕΜΠΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΑΒΒΑΤΟΝ Αὐστηρή νηστεία Κατάλυσις οἴνου, καὶ ἐλαίου = κατάλυσις ἰχθύος

Ἰανουάριος 2015 ΚΥΡΙΑΚΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΡΙΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΕΜΠΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΑΒΒΑΤΟΝ Αὐστηρή νηστεία Κατάλυσις οἴνου, καὶ ἐλαίου = κατάλυσις ἰχθύος Ἰανουάριος 2015 ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΡΟ ΤΗΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ Ἀναστασίας τῆς Φαρμακολυτρίας ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΓΕΝΝΗΣΙΝ Τῶν 14,000 νηπίων ὑπὸ Ἡρώδου ἀνερεθέντων ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΡΟ ΤΩΝ ΦΩΤΩΝ Ὁσ. Συγκλητικῆς

Διαβάστε περισσότερα

ΙΑΝΟΥΆΡΙΟΣ 31 ΤΡΊΤΗ 1 ΚΥΡΙΑΚΉ 30 ΔΕΥΤΈΡΑ 20 ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ 25 ΤΕΤΆΡΤΗ 26 ΠΈΜΠΤΗ 28 ΣΆΒΒΑΤΟ 22 ΚΥΡΙΑΚΉ 6 ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ 7 ΣΆΒΒΑΤΟ 8 ΚΥΡΙΑΚΉ 9 ΔΕΥΤΈΡΑ

ΙΑΝΟΥΆΡΙΟΣ 31 ΤΡΊΤΗ 1 ΚΥΡΙΑΚΉ 30 ΔΕΥΤΈΡΑ 20 ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ 25 ΤΕΤΆΡΤΗ 26 ΠΈΜΠΤΗ 28 ΣΆΒΒΑΤΟ 22 ΚΥΡΙΑΚΉ 6 ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ 7 ΣΆΒΒΑΤΟ 8 ΚΥΡΙΑΚΉ 9 ΔΕΥΤΈΡΑ ΙΑΝΟΥΆΡΙΟΣ Δεκέμβριος 2016 1 ΚΥΡΙΑΚΉ Πρωτοχρονιά 17 ΤΡΊΤΗ Φεβρουάριος 1 Πέμπτη 2 Παρασκευή 3 Σάββατο 4 Κυριακή 5 Δευτέρα 6 Τρίτη 7 Τετάρτη 8 Πέμπτη 9 Παρασκευή 10 Σάββατο 11 Κυριακή 12 Δευτέρα 13 Τρίτη

Διαβάστε περισσότερα

Ἰανουάριος 2016 ΚΥΡΙΑΚΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΡΙΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΕΜΠΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΑΒΒΑΤΟΝ

Ἰανουάριος 2016 ΚΥΡΙΑΚΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΡΙΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΕΜΠΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΑΒΒΑΤΟΝ Ἰανουάριος 2016 Δεκ. 21/3 ΠΡΟ ΤΗΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ Ἰουλιανῆς μάρτυρος Δεκ. 28/10 MΕΤΑ ΤΗΝ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΓΕΝΝΗΣΙΝ Τῶν 20,000 μαρτύρων ἐν Νικομηδείᾳ ΠΡΟ ΤΩΝ ΦΩΤΩΝ Ἡ Σύναξις τῶν 70 Ἀποστόλων MΕΤΑ ΤΑ ΦΩΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

για παιδιά (8-12 ετών) Κατανόηση γραπτού λόγου

για παιδιά (8-12 ετών) Κατανόηση γραπτού λόγου Α1 για παιδιά (8-12 ετών) Διάρκεια: 30 λεπτά Επίπεδο Α1 για παιδιά (8-12 ετών) Ερώτημα 1 (7 μονάδες) Η Χαρά γράφει ένα γράμμα στη Νικολέτα. Θέλεις να δεις αν καταλαβαίνεις αυτά που διαβάζεις, γι αυτό σημειώνεις

Διαβάστε περισσότερα

Ακαδημία Ποδηλασίας Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας Αποτελέσματα αγώνα "Άρωνας 2015" - 22/3/2015

Ακαδημία Ποδηλασίας Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας Αποτελέσματα αγώνα Άρωνας 2015 - 22/3/2015 A0 ΑΓΟΡΙΑ 1 8 ΖΕΝΙΟΥ ΑΒΡΑΑΜ AGIOS MNASON 4 0:12:22 2 6 ΙΩΑΝΝΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ AGIOS MNASON 4 0:13:21 3 2 ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΥΠΡΟΣ AGIOS MNASON 4 0:13:21 4 64 Εφραίμ Πατσαλιδης Δημητρης POL 4 0:13:24 5 3 ΧΑΡΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΙΕΡΕΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ ΙΟΥΛΙΟΥ

ΙΕΡΕΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ ΙΟΥΛΙΟΥ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 1 3 Κυριακή 7 8 10 11 12 ΙΟΥΛΙΟΥ Κοσμᾶ καὶ Δαμιανοῦ τῶν Ἀναργύρων Β Ματθαίου 06:30-10:00 06:30-09:45 ΣΤΗ : Μνημόσυνο Κυπριανοῦ Ἀρχιεπισκόπου Κύπρου, Μητροπολιτῶν Πάφου Χρύσανθου, Κιτίου Μελετίου

Διαβάστε περισσότερα

Αγαπητοί μας φίλοι κι αγαπητές μας φίλες γεια σας!!! Χαρήκαμε πολύ για την γνωριμία και θα θέλαμε να σας παρουσιαστούμε κι εμείς με τον ίδιο περίπου

Αγαπητοί μας φίλοι κι αγαπητές μας φίλες γεια σας!!! Χαρήκαμε πολύ για την γνωριμία και θα θέλαμε να σας παρουσιαστούμε κι εμείς με τον ίδιο περίπου Αγαπητοί μας φίλοι κι αγαπητές μας φίλες γεια σας!!! Χαρήκαμε πολύ για την γνωριμία και θα θέλαμε να σας παρουσιαστούμε κι εμείς με τον ίδιο περίπου τρόπο Είμαστε τα παιδιά της 1 ης ομάδας Είμαι η Πωλίνα

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΤΑΠΑΚΟΥΔΗ. Φεβρουάριος Δε Τρ Τε Πέ Πα Σά Κυ. Μάρτιος. Ιανουάριος Δε Τρ Τε Πέ Πα Σά Κυ. Δε Τρ Τε Πέ Πα Σά Κυ. Μάιος Δε Τρ Τε Πέ Πα Σά Κυ

ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΤΑΠΑΚΟΥΔΗ. Φεβρουάριος Δε Τρ Τε Πέ Πα Σά Κυ. Μάρτιος. Ιανουάριος Δε Τρ Τε Πέ Πα Σά Κυ. Δε Τρ Τε Πέ Πα Σά Κυ. Μάιος Δε Τρ Τε Πέ Πα Σά Κυ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΤΑΠΑΚΟΥΔΗ Ιανουάριος Δε Τρ Τε Πέ Πα Σά Κυ 52 1 1 2 3 4 5 6 7 8 2 9 10 11 12 13 14 15 3 16 17 18 19 20 21 22 4 23 24 25 26 27 28 29 5 30 31 Απρίλιος Δε Τρ Τε Πέ Πα Σά Κυ 13 1 14 2 3 4 5 6 7 8 15

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 8-12 ΕΤΩΝ Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Γ Ρ Α Π Τ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ

ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 8-12 ΕΤΩΝ Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Γ Ρ Α Π Τ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 8 - ΕΤΩΝ Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Γ Ρ Α Π Τ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν Μ Ν Α Δ Ε Σ Y Π Ο Υ Ρ Γ Ε Ι Ο Π Α Ι Δ Ε Ι Α Σ Κ Α Ι Θ Ρ Η Σ Κ Ε Υ Μ Α

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2014. ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2015 1. Πέμπτη 2. Παρασκευή. 3. Σάββατο Μαλαχίου προφ., Γορδίου μάρτ. 4. Κυριακή. 1. Εβδομάδα

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2014. ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2015 1. Πέμπτη 2. Παρασκευή. 3. Σάββατο Μαλαχίου προφ., Γορδίου μάρτ. 4. Κυριακή. 1. Εβδομάδα ΑΤΖΕΝΤΑ 2015 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2014 1. Εβδομάδα 29. Δευτέρα Υπό Ηρώδου αναιρεθέντων 14.000 νηπίων 30. Τρίτη Ανυσίας, Φιλεταίρου, Λέοντος οσ. 31. Τετάρτη Μελάνης οσ., Ζωτικού ορφαντρόφου ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2015 1. Πέμπτη

Διαβάστε περισσότερα

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2012 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2012 ΔΕΥ ΤΡΙ ΤΕΤ ΠΕΜ ΠΑΡ ΣΑΒ ΚΥΡ ΔΕΥ ΤΡΙ ΤΕΤ ΠΕΜ ΠΑΡ ΣΑΒ ΚΥΡ. Δημοτικό Σχολείο Παλαιοχωρίου δεκαετία 1940

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2012 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2012 ΔΕΥ ΤΡΙ ΤΕΤ ΠΕΜ ΠΑΡ ΣΑΒ ΚΥΡ ΔΕΥ ΤΡΙ ΤΕΤ ΠΕΜ ΠΑΡ ΣΑΒ ΚΥΡ. Δημοτικό Σχολείο Παλαιοχωρίου δεκαετία 1940 Η Μ Ε Ρ Ο Λ Ο Γ Ι Ο 2 0 1 2 150 χρόνια Δημοτικά Σχολεία Παλαιοχωρίου α ο & Καψοράχης ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ Τ Α ΚΑΨΟΡΑΧΙΤΩΝ Α - ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΤΩΝ Α Ι Ω ΜΑΚΡΥΝΕΙΑΣ Α Ο ΑΓΙΟΣ NΙΚΟΛΑΟΣ Ι Κ Ο Λ Α Ο Σ 13 14 15 16 28 29 30

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2012. Copyright: ΚΕ.Δ.Α

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2012. Copyright: ΚΕ.Δ.Α Copyright: ΚΕ.Δ.Α Υπεύθυνη έκδοσης: Μαρία Παυλή-Κορρέ Κείμενα: Γιάννης Γεωργίου, Μαρία Δημητρίου Φιλολογική επιμέλεια: Πιέρα Λευθεριώτου Επιμέλεια εντύπου: Ομάδα εργασίας Ι.Δ.ΕΚ.Ε. στο πρόγραμμα «Εκπαίδευση

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΙΜΕΝΑ - ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ - ΑΣΚΗΣΕΙΣ. Πώς σε λένε;

ΚΕΙΜΕΝΑ - ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ - ΑΣΚΗΣΕΙΣ. Πώς σε λένε; ΕΝΟΤΗΤΑ 3 Πώς σε λένε; A ΜΕΡΟΣ Α. ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΚΕΙΜΕΝΑ - ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ - ΑΣΚΗΣΕΙΣ Πώς σε λένε; Η Ελένη, η Σοφία, η Βασιλική, η Ειρήνη, ο Κωνσταντίνος, ο Απόστολος και ο Αλέξανδρος γνωρίζουν καινούργιους φίλους.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΕΝΟΡΙΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ 2015 Α/Α ΕΝΟΡΙΑ ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ 1. ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΑ: Α Β Γ ΤΑΞΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ Σάββατο 3:00-4:00 μ.μ.

ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΕΝΟΡΙΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ 2015 Α/Α ΕΝΟΡΙΑ ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ 1. ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΑ: Α Β Γ ΤΑΞΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ Σάββατο 3:00-4:00 μ.μ. ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΤΑΜΑΣΟΥ ΚΑΙ ΟΡΕΙΝΗΣ ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΕΝΟΡΙΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ 2015 Α/Α ΕΝΟΡΙΑ ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ 1. ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ Α Β Γ ΤΑΞΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ Σάββατο 3:00-4:00 μ.μ. ΑΓΟΡΙΑ Δ Ε ΣΤ ΤΑΞΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝ ΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ CYPRUS MOTORSPORT FEDERATION ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝ ΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ CYPRUS MOTORSPORT FEDERATION

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝ ΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ CYPRUS MOTORSPORT FEDERATION ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝ ΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ CYPRUS MOTORSPORT FEDERATION MOTORSPORT FEDERATION ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΡΑΛΛΥ 2009 OVERALL STANDINGS 1 ΓΕΩΡΓΙΟΥ Κώστας 10 10 8 10 10 48 48 2 ΓΑΛΑΤΑΡΙΩΤΗΣ Σίµος 4 8 10 6 10 38 38 3 ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ Παρασκευάς 6 8 5 6 8 8 41 36 4 ΑΝ ΡΕΟΥ Ανδρέας

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΙΜΕΝΑ - ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ - ΑΣΚΗΣΕΙΣ. Η Ελένη, η Σοφία, η Βασιλική, η Ειρήνη, ο Κωνσταντίνος, ο Απόστολος και ο Αλέξανδρος χαιρετούν τους φίλους τους

ΚΕΙΜΕΝΑ - ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ - ΑΣΚΗΣΕΙΣ. Η Ελένη, η Σοφία, η Βασιλική, η Ειρήνη, ο Κωνσταντίνος, ο Απόστολος και ο Αλέξανδρος χαιρετούν τους φίλους τους ΕΝΟΤΗΤΑ 1 Καλημέρα! A ΜΕΡΟΣ ΚΕΙΜΕΝΑ - ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ - ΑΣΚΗΣΕΙΣ Α. ΔΙΑΛΟΓΟΣ Καλημέρα! Η Ελένη, η Σοφία, η Βασιλική, η Ειρήνη, ο Κωνσταντίνος, ο Απόστολος και ο Αλέξανδρος χαιρετούν τους φίλους τους Καλημέρα,

Διαβάστε περισσότερα

Α. ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΛΕΞΙΛΟΓΙΟΥ

Α. ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΛΕΞΙΛΟΓΙΟΥ Ενότητα 5 - Πάμε για επανάληψη Α. ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΛΕΞΙΛΟΓΙΟΥ 1. Συμπληρώστε τα κενά με λέξεις από το πλαίσιο: βιβλιοθήκη, φιλοσοφία, εγκυκλοπαίδεια, παιδίατρος, φωτογραφία, αθλητισμό, Ελλάδα, σχολείο, φίλο, κινηματογράφο,

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟΝΙΜΟΙ ΜΕ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΜΟΝΙΜΟΙ ΜΕ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 4.2.2014 ΜΟΝΙΜΟΙ ΜΕ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Η Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας ανακοινώνει τους πιο κάτω μόνιμους με δοκιμασία διορισμούς Εκπαιδευτικών

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ - ΓΡΑΦΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Ε.Ο.Ε.Σ.Α. ΛΕΜΕΣΟΥ

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ - ΓΡΑΦΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Ε.Ο.Ε.Σ.Α. ΛΕΜΕΣΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΙΒΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΑΡΡΕΝΩΝ 17/3/2015 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΡΟΜΟΣ 80 ΜΕΤΡΩΝ 1 ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ ΑΓΙΑΣ ΦΥΛΑΞΕΩΣ 2000 9.67 2 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΡΑΦΑΗΛ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ 2000 9.75 3 ΦΡΑΓΚΟΥΔΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Δήμος ή Κοιν. Ονομα Εκκλησίας Τηλέφωνο. Αγία Βαρβάρα Ιερός Ναός Αγίας Βαρβάρας Αγία Ειρήνη (Κανναβιών) Ιερός Ναός Αγίας Ειρήνης

Δήμος ή Κοιν. Ονομα Εκκλησίας Τηλέφωνο. Αγία Βαρβάρα Ιερός Ναός Αγίας Βαρβάρας Αγία Ειρήνη (Κανναβιών) Ιερός Ναός Αγίας Ειρήνης 1 Δήμος ή Κοιν. Ονομα Εκκλησίας Τηλέφωνο Αγία Βαρβάρα Ιερός Ναός Αγίας Βαρβάρας 22542195 Αγία Ειρήνη (Κανναβιών) Ιερός Ναός Αγίας Ειρήνης 22923295 Αγία Μαρίνα (Ξυλιάτου) Ιερός Ναός Αγίας Μαρίνης 22953390

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΟΡΤΗΣ

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΟΡΤΗΣ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΟΡΤΗΣ Υπάρχουν στοιχεία από το έτος 1946. Από τα μαθητολόγια για το έτος 1946 καταγράψαμε τους μαθητές όλων των τάξεων, ενώ για τα επόμενα έτη καταγράψαμε μόνο τους μαθητές

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Θρησκευτικά B Δημοτικού (Μέρος Α ) Ομορφος κόσμος ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Θρησκευτικά Β Δημοτικού Ομορφος κόσμος (Μέρος A ) Συγγραφική ομάδα:

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμός 82 ΟΙ ΠΕΡΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΛΛΙΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥ 1984 ΟΙ ΠΕΡΙ ΜΕΤ ΑΛΛΙΩΝ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΦΡΟΥΡ ΑΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥ 1984

Αριθμός 82 ΟΙ ΠΕΡΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΛΛΙΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥ 1984 ΟΙ ΠΕΡΙ ΜΕΤ ΑΛΛΙΩΝ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΦΡΟΥΡ ΑΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥ 1984 Ε.Ε. Παρ. 111(1) 590 Κ.Δ.Π. 82/2005 Αρ. 3959, 25.2.2005 Αριθμός 82 ΟΙ ΠΕΡΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΛΛΙΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥ 1984 ΟΙ ΠΕΡΙ ΜΕΤ ΑΛΛΙΩΝ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΦΡΟΥΡ ΑΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥ 1984 Διάταγμα με βάση τον Κανονισμό

Διαβάστε περισσότερα

Αύγουστος-Σεπτέμβριος

Αύγουστος-Σεπτέμβριος Οκτώβριος Αύγουστος-Σεπτέμβριος ΕΤΗΣΙΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2016-2017 ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ - ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ - ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΠΕΜΠΤΗ 25/08/2016 ΠΕΜΠΤΗ 01/09/2016

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΑΔΑ Ε ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΓΙΟΡΤΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ ( ΜΑΡΤΙΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟΣ - ΜΑΪΟΣ )

ΟΜΑΔΑ Ε ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΓΙΟΡΤΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ ( ΜΑΡΤΙΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟΣ - ΜΑΪΟΣ ) ΟΜΑΔΑ Ε ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΓΙΟΡΤΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ ( ΜΑΡΤΙΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟΣ - ΜΑΪΟΣ ) Η εποχή που η φύση ξυπνάει από την χειμερινή της νάρκη, είναι γεμάτη από πανέμορφες εικόνες και μυρωδιές. ΜΑΡΤΙΟΣ ( ΦΥΤΕΥΤΗΣ -

Διαβάστε περισσότερα

Εκλογικός Κατάλογος. Κλάδος: ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗ. Επαρχία: ΛΑΡΝΑΚΑ CKO

Εκλογικός Κατάλογος. Κλάδος: ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗ. Επαρχία: ΛΑΡΝΑΚΑ CKO Page 1 / 6 Κλάδος: ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗ Επαρχία: ΛΑΡΝΑΚΑ TANCIC NENAD DRAGISA A109484 478 TRABERT SYLVIA A100115 349 ΑΓΙΩΤΗΣ ΣΟΦΟΚΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΡΟΥ A044586 320606 ΑΛΕΞΑΝΡΟΥ ΑΝΡΕΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ A059276 476530

Διαβάστε περισσότερα

Λίγα Λόγια Για Την Αγιογράφο

Λίγα Λόγια Για Την Αγιογράφο Αγιογράφος Ραλλού Λιόλιου Κούση Βυζαντινές Εικόνες Οι βυζαντινές εικόνες είναι ιεροί πνευματικοί θησαυροί του Ανατολικού Ορθόδοξου Χριστιανισμού. Η βυζαντινή ζωγραφική είναι ένα από τα πιο σημαντικά επιτεύγματα

Διαβάστε περισσότερα

16 ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΚΑΛΟΠΑΙ ΗΣ Α078897 Civil Engineer Larnaca 22518556/7 22511739 info@alaplanning.com

16 ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΚΑΛΟΠΑΙ ΗΣ Α078897 Civil Engineer Larnaca 22518556/7 22511739 info@alaplanning.com 1 ΑΝ ΡΕΑΣ ΒΛΙΤΤΗΣ Α060782 Civil Engineer Famagusta 23731005 23826648 receptionvlittis@cytanet.com.cy 2 ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΥΣΠΥΡΟΣ Α013411 Civil Engineer Famagusta 24726664 99613910 24726664 zachard@cytanet.com.cy

Διαβάστε περισσότερα

2η: Στις 5 Ιανουαρίου παραμονή των Θεοφανείων τρώμε μόνον ΑΛΑΔΑ, εάν όμως συμπέσει Σάββατο ή Κυριακή τρώμε ΛΑΔΕΡΑ.

2η: Στις 5 Ιανουαρίου παραμονή των Θεοφανείων τρώμε μόνον ΑΛΑΔΑ, εάν όμως συμπέσει Σάββατο ή Κυριακή τρώμε ΛΑΔΕΡΑ. Οι Νηστείες της Αγίας μας Εκκλησίας Οι νηστείες, όπως αρχίζουν από την αρχή σχεδόν του χρόνου, είναι οι εξής: 1η: Από την ημέρα των Χριστουγέννων μέχρι τις 4 Ιανουαρίου τρώμε τα πάντα είτε έχουμε ΤΕΤΑΡΤΗ

Διαβάστε περισσότερα

Κείμενα Κατανόησης Γραπτού Λόγου

Κείμενα Κατανόησης Γραπτού Λόγου Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας Πιστοποίηση Επάρκειας της Ελληνομάθειας 18 Ιανουαρίου 2013 A2 Κείμενα Κατανόησης Γραπτού Λόγου Διάρκεια Εξέτασης 30 λεπτά Διάρκεια Εξέτασης 30 λεπτά Ερώτημα 1 (7 μονάδες) Διαβάζετε

Διαβάστε περισσότερα

Α/Α ΕΠΩΝΥΜΟ ΜΑΘΗΤΗ/ΤΡΙΑΣ ΟΝΟΜΑ ΕΠΑΡΧΙΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗ 1 ΖΑΒΡΟΣ ΑΝΝΙΝΟΣ ΛΕΜΕΣΟΣ ΛΑΝΙΤΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ 1 2 ΓΕΡΟΥ ΜΑΡΙΟΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΛΥΚΕΙΟ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ

Α/Α ΕΠΩΝΥΜΟ ΜΑΘΗΤΗ/ΤΡΙΑΣ ΟΝΟΜΑ ΕΠΑΡΧΙΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗ 1 ΖΑΒΡΟΣ ΑΝΝΙΝΟΣ ΛΕΜΕΣΟΣ ΛΑΝΙΤΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ 1 2 ΓΕΡΟΥ ΜΑΡΙΟΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΛΥΚΕΙΟ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ Α/Α ΕΠΩΝΥΜΟ ΜΑΘΗΤΗ/ΤΡΙΑΣ ΟΝΟΜΑ ΕΠΑΡΧΙΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗ 1 ΖΑΒΡΟΣ ΑΝΝΙΝΟΣ ΛΕΜΕΣΟΣ ΛΑΝΙΤΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ 1 2 ΓΕΡΟΥ ΜΑΡΙΟΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΛΥΚΕΙΟ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ 2 3 ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΛΥΚΕΙΟ ΛΑΤΣΙΩΝ 3

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΙΒΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ 8 /4/2014 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΡΡΕΝΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΙΒΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΑΡΡΕΝΩΝ 8/4/2014 ΔΡΟΜΟΣ 80 ΜΕΤΡΩΝ

ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΙΒΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ 8 /4/2014 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΡΡΕΝΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΙΒΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΑΡΡΕΝΩΝ 8/4/2014 ΔΡΟΜΟΣ 80 ΜΕΤΡΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΙΒΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΑΡΡΕΝΩΝ 8/4/2014 ΔΡΟΜΟΣ 80 ΜΕΤΡΩΝ 1 ΣΕΒΑΣΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΛΣΟΣ 1999 9.48 2 ΗΡΟΔΟΤΟΥ ΑΝΤΡΕΑΣ ΑΓ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΛΣΙΑ 1999 9.50 3 ΔΙΟΓΕΝΟΥΣ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΣ ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΠΦΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Χρόνια πολλά! Το πιο τρελό ταξίδι! Σχολική εφημερίδα του Ολοήμερου Τμήματος του 7ου Δημοτικού Σχολείου Θήβας

Χρόνια πολλά! Το πιο τρελό ταξίδι! Σχολική εφημερίδα του Ολοήμερου Τμήματος του 7ου Δημοτικού Σχολείου Θήβας Το πιο τρελό ταξίδι! Γιατί όλοι οι μεγάλοι στο ξεκίνημα υπήρξαν παιδιά (λίγοι όμως το θυμούνται) Χρόνια πολλά! Σχολική εφημερίδα του Ολοήμερου Τμήματος του 7ου Δημοτικού Σχολείου Θήβας [Δεκέμβριος 2013

Διαβάστε περισσότερα

ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 1 KM & 5 KM ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 20/9/2014 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΕ-ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΡΟΜΕΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 1 KM & 5 KM ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 20/9/2014 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΕ-ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΡΟΜΕΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ 5 ΧΛΜ POSITION ### Male OSCAR SOSSA 2/11/1971 40-49 Ετών βετεράνων / 40-49 years old male Π Δ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ 41 4 ### Male ΧΑΡΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ 2/1/1986 19-29 Ετών ανδρών / 19-29 years old male Π

Διαβάστε περισσότερα

Το σχολείο μου. Όταν είμαι στο σχολείο νιώθω χαρά γιατί είμαι με τους φίλους μου και παίζουμε. Αντώνης Αχιλλέως

Το σχολείο μου. Όταν είμαι στο σχολείο νιώθω χαρά γιατί είμαι με τους φίλους μου και παίζουμε. Αντώνης Αχιλλέως Το όνομα του σχολείου μου είναι Δημοτικό Σχολείο Κοράκου και βρίσκεται στην Κοράκου, ένα πολύ όμορφο χωριό. Αυτό το σχολείο χτίστηκε το 1900. Απ έξω η αυλή έχει μπασκέτες για να παίζουμε τα διαλείμματα

Διαβάστε περισσότερα

Να ξαναγράψετε το κείμενο που ακολουθεί συμπληρώνοντας τα κενά με τις

Να ξαναγράψετε το κείμενο που ακολουθεί συμπληρώνοντας τα κενά με τις ΜΑΘΗΜΑ 10 Ο ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΜΕΝ ΣΟΥ ΤΑ ΠΑΘΗ,ΧΡΙΣΤΕ Να ξαναγράψετε το κείμενο που ακολουθεί συμπληρώνοντας τα κενά με τις κατάλληλες λέξεις που δίνονται στην παρένθεση. Σε κάθε κενό αντιστοιχεί μια λέξη. «Η Μεγάλη

Διαβάστε περισσότερα

Η µαγεία του βιβλίου

Η µαγεία του βιβλίου Η µαγεία του βιβλίου Χριστιάνα Αντρέου Παναγιώτα Χαραλάµπους για το βιβλίο Το βιβλίο, το βιβλίο είναι φίλος µου καλός. Το κρατώ και το διαβάζω, και λεπτό δε σταµατώ. Η µαγεία του µε ταξιδεύει στο δικό

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑ Α ΘΕΜΑΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ. Συντάκτης: Ευάγγελος Δεναξάς

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑ Α ΘΕΜΑΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ. Συντάκτης: Ευάγγελος Δεναξάς ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑ Α ΘΕΜΑΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ Συντάκτης: Ευάγγελος Δεναξάς 1) Όταν ένα έργο, είμαστε σίγουροι, ότι δεν γράφτηκε από αυτόν με το όνομα του οποίου παραδίδεται, λέγεται: A. Nόθο Β. Αμφιβαλλόμενο Γ. Ανώνυμο

Διαβάστε περισσότερα

Α/Α ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

Α/Α ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 1 ΑΒΕΡΚΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ Εργαστήριο 3 Καλές πρακτικές κατά την εκμάθηση της Ελληνικής από ενήλικες - διδακτικές παρεμβάσεις από 2 ΑΓΑΠΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ Εργαστήριο 4 Καλές πρακτικές κατά την εκμάθηση της Ελληνικής

Διαβάστε περισσότερα

Μια. φωτογραφία ιστορία

Μια. φωτογραφία ιστορία Μια φωτογραφία Μια ιστορία 20 17 Ημερολόγιο ΕΠΙΜΈΛΕΙΑ Ελένη Μπούρα Ειρήνη Χριστοπούλου Επίσημες αργίες 2017 1 Ιανουαρίου Πρωτοχρονιά 6 Ιανουαρίου Θεοφάνια 27 Φεβρουαρίου Καθαρά Δευτέρα 25 Μαρτίου Ευαγγελισμός

Διαβάστε περισσότερα

Ανακοίνωση για τις βραβεύσεις

Ανακοίνωση για τις βραβεύσεις Ανακοίνωση για τις βραβεύσεις Παρατηρήσεις / Διευκρινήσεις: Σύμφωνα με την προκήρυξη, σε κάθε τάξη, βραβεύεται περί του 15% του τελικού αριθμού των συμμετεχόντων. Με βάση τις τελικές συμμετοχές, ανά τάξη

Διαβάστε περισσότερα

Ευλογηµένο Καταφύγιο Άξιον Εστί Κατασκήνωση Κοριτσιών ηµοτικού

Ευλογηµένο Καταφύγιο Άξιον Εστί Κατασκήνωση Κοριτσιών ηµοτικού Ευλογηµένο Καταφύγιο Άξιον Εστί Κατασκήνωση Κοριτσιών ηµοτικού Μακρυνίτσα 2008 Ύµνος της οµάδας Ύµνος των Αγίων Ανδρόνικου και Αθανασίας Έχει του «αύριο» κρυµµένη την ελπίδα και τη φυλάει σαν τελευταία

Διαβάστε περισσότερα

Στις 22 Μαΐου γίνε πρωταγωνιστής

Στις 22 Μαΐου γίνε πρωταγωνιστής Στις 22 Μαΐου γίνε πρωταγωνιστής Στήριξε την Καλύτερη Ομάδα Στήριξε ΠΑ.Δ.Ε.Δ. ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ ΠΩΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΛΕΥΚΩΣΙΑ 1. Αγγελίδου Ρεβέκκα 2. Ανδρέου Έλενα 3. Αντωνίου Αντρέας 4. Βασιλείου Ελένη Αντικαταστάτρια

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ ΗΜΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝΙΩΝ. Υποψήφιοι ηµοτικοί Σύµβουλοι 1. Αντύπας Απόστολος του ιονυσίου. Α) Συνδυασµός µε το όνοµα «ΠΡΟΟ ΕΥΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ»

ΠΙΝΑΚΑΣ ΗΜΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝΙΩΝ. Υποψήφιοι ηµοτικοί Σύµβουλοι 1. Αντύπας Απόστολος του ιονυσίου. Α) Συνδυασµός µε το όνοµα «ΠΡΟΟ ΕΥΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΝΟΜΟΣ ΛΕΥΚΑ ΑΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟ ΙΟΙΚΗΣΗ ΛΕΥΚΑ ΑΣ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΙΑ ΙΚΑΣΙΩΝ ΠΙΝΑΚΑΣ Στον οποίο

Διαβάστε περισσότερα

Ολοι είμαστε αδέλφια

Ολοι είμαστε αδέλφια ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Θρησκευτικά Γ Δημοτικού (Μέρος Α ) Ολοι είμαστε αδέλφια ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Θρησκευτικά Γ Δημοτικού Ολοι είμαστε αδέλφια (Μέρος A )

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΣ ΑΝΩΜΑΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΛΕΜΕΣΟΣ 13/1/2015 ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΡΡΕΝΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ

ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΣ ΑΝΩΜΑΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΛΕΜΕΣΟΣ 13/1/2015 ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΡΡΕΝΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΑΡΙΘ. ΑΘΛΗΤΗ ΧΡΟΝΟΣ ΕΤΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΣ ΑΝΩΜΑΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΛΕΜΕΣΟΣ 13/1/2015 ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΡΡΕΝΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΤΕΛΙΚΗ ΑΤΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΑΡΡΕΝΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΟΝΟΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

1 H Ελλάδα Κάνετε ερωτήσεις και απαντήσεις. Χρησιμοποιήσετε τις λέξεις κοντά, μακριά, δίπλα, απέναντι, δεξιά, αριστερά, πίσω... Καβάλα. Θάσος.

1 H Ελλάδα Κάνετε ερωτήσεις και απαντήσεις. Χρησιμοποιήσετε τις λέξεις κοντά, μακριά, δίπλα, απέναντι, δεξιά, αριστερά, πίσω... Καβάλα. Θάσος. ΜΑΘΗΜΑ ΔΥΟ ΠΡΟΦΟΡΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ 1 H Ελλάδα Κάνετε ερωτήσεις και απαντήσεις. Χρησιμοποιήσετε τις λέξεις κοντά, μακριά, δίπλα, απέναντι, δεξιά, αριστερά, πίσω... Θεσσαλονίκη Καβάλα Κέρκυρα Θάσος Σαμοθράκη

Διαβάστε περισσότερα

Κείμενο Αγίου Νικολάου της Στέγης. Ελληνικά

Κείμενο Αγίου Νικολάου της Στέγης. Ελληνικά 1 Κείμενο Αγίου Νικολάου της Στέγης Ελληνικά 2 Ο Άγιος Νικόλαος της Στέγης Πήρε το όνομα του μετά την προσθήκη της δεύτερης Στέγης του ναού τον 13ον αιώνα, για την προστασία του από τα χιόνα και τη βροχή.

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ πρόσκληση Ημερομηνία Σάββατο, 3 Μαΐου 2014 Ώρα 9:30-17:00 Τοποθεσία Αίθουσα Β108 Κτήριο Συμβουλίου-Συγκλήτου «Αναστάσιος Γ. Λεβέντης» Λεωφόρος Πανεπιστημίου 1 2109 Αγλαντζιά Ιστοσελίδα logipaignion.cs.ucy.ac.cy

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ - ΓΡΑΦΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Ε.Ο.Ε.Σ.Α. ΛΕΜΕΣΟΥ

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ - ΓΡΑΦΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Ε.Ο.Ε.Σ.Α. ΛΕΜΕΣΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΙΒΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΘΗΛΕΩΝ 17/3/2015 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΡΟΜΟΣ 80 ΜΕΤΡΩΝ 1 ΜΑΡΑΘΕΥΤΗ ΗΛΙΑΝΑ ΑΓΙΑΣ ΦΥΛΑΞΕΩΣ 2001 10.36 2 ΟΡΦΑΝΙΔΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΑΝΑ ΛΑΝΙΤΕΙΟ 2000 10.90 3 ΒΑΡΝΑΒΑ ΕΛΕΝΗ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Α/Α ΔΩΡΗΤΗΣ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΦΕΡΕ

Α/Α ΔΩΡΗΤΗΣ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΦΕΡΕ Α/Α ΔΩΡΗΤΗΣ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΦΕΡΕ 1. ΚΩΝ/ΝΟΣ Μ. ΛΕΓΓΑΣ Η ΓΕΝΝΗΣΙΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ 2. (ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΥΜΦΑΛΙΑΣ) Η ΒΑΠΤΙΣΙΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ 3. ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗΣ ΜΑΡΚΟΣ 4. ΟΙΚ.ΑΘΑΝ. & ΜΑΡΙΑΣ ΓΑΤΣΙΟΠΟΥΛΟΥ Η ΕΠΙΣΚΕΨΙΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΣΤΟΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΜΕΡΟΣ Α' ΜΕΡΟΣ Β'

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΜΕΡΟΣ Α' ΜΕΡΟΣ Β' ΜΕΡΟΣ Α' Πρόλογος Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ.κ. ΠΕΤΡΟ Γ Ζ' 13 Πρόλογος Ηγουμένου Μονής Μαχαιρά Αρχιμαδρίτου ΑΡΣΕΝΙΟΥ... 15 Χρονικόν εορταστικών εκδηλώσεων Όκτακοσιετηρίδος Ιεράς Βασιλικής και Σταυροπηγιακής

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΙΜΕΝΑ - ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ - ΑΣΚΗΣΕΙΣ. -από πού είσαι; Ο Αλέξανδρος γνωρίζει μια κοπέλα...

ΚΕΙΜΕΝΑ - ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ - ΑΣΚΗΣΕΙΣ. -από πού είσαι; Ο Αλέξανδρος γνωρίζει μια κοπέλα... ΕΝΟΤΗΤΑ 2 Από πού είσαι; A ΜΕΡΟΣ ΚΕΙΜΕΝΑ - ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ - ΑΣΚΗΣΕΙΣ Α. ΔΙΑΛΟΓΟΣ Αλέξανδρος: Από πού είσαι; Πηνελόπη: Είμαι από την Ελλάδα. Από πού είσαι; Σοφία: Πολ: Εσείς από πού είστε; Είμαι από το Βέλγιο.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΣ ΑΝΩΜΑΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΛΕΜΕΣΟΣ 13/1/2015 ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΡΡΕΝΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ

ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΣ ΑΝΩΜΑΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΛΕΜΕΣΟΣ 13/1/2015 ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΡΡΕΝΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΑΡΙΘ. ΑΘΛΗΤΗ ΧΡΟΝΟΣ ΕΤΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΣ ΑΝΩΜΑΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΛΕΜΕΣΟΣ 13/1/2015 ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΡΡΕΝΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ ΤΕΛΙΚΗ ΑΤΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΑΡΡΕΝΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ ΟΝΟΜΑ ΑΘΛΗΤΗ

Διαβάστε περισσότερα

Ὁ Ναός τοῦ Ἁγ. Νικολάου στήν Μοσχόπολη Σ.Φ.Ε.Β.Α.

Ὁ Ναός τοῦ Ἁγ. Νικολάου στήν Μοσχόπολη Σ.Φ.Ε.Β.Α. Σ.Φ.Ε.Β.Α. Ὁ Ναός τοῦ Ἁγ. Νικολάου στήν Μοσχόπολη Τ ό φετινό ἡμερολόγιο τῆς Ἑνώσεώς μας εἶναι ἀφιερωμένο στό Βλαχόφωνο Ἑλληνισμό τῆς Βορείου Ἠπείρου. Οἱ Βλάχοι, γνήσιοι καί ἀκμαῖοι Ἕλληνες, μέ πλουσιότατη

Διαβάστε περισσότερα

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΣ & ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΤΡΙΠΟΛΕΩΣ

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΣ & ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΤΡΙΠΟΛΕΩΣ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΣ & ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΤΡΙΠΟΛΕΩΣ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΤΟΥΣ ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΣ & ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ αλεξανδρου Οἱ ἀρχαῖοι Ἓλληνες τήν

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α KOMMA: ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ KOMMA: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ KOMMA: ΣΥΝΟΛΟ. Σειρά Ψηφοδελτίου Υποψήφιοι Κυκλάδων ΑΜΙΓΗ Κυκλάδων.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α KOMMA: ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ KOMMA: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ KOMMA: ΣΥΝΟΛΟ. Σειρά Ψηφοδελτίου Υποψήφιοι Κυκλάδων ΑΜΙΓΗ Κυκλάδων. ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ Σειρά Ψηφοδελτίου Υποψήφιοι ΑΜΙΓΗ 1 Βουτσίνος Μάριος του Ιωάννη

Διαβάστε περισσότερα

Συγγραφέας: Αλεξίου Θωμαή ΕΠΙΠΕΔΟ A1 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ - ΤΑΞΙΔΙΑ

Συγγραφέας: Αλεξίου Θωμαή ΕΠΙΠΕΔΟ A1 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ - ΤΑΞΙΔΙΑ Συγγραφέας: Αλεξίου Θωμαή ΕΠΙΠΕΔΟ A1 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ - ΤΑΞΙΔΙΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΓΡΑΠΤΟΥ ΛΟΓΟΥ Γεια σου, Πέδρο! Με χαρά θα σε φιλοξενήσω στο σπίτι μου στη Ρόδο. Μου είπε η Πιλάρ πως θα έρθετε με την

Διαβάστε περισσότερα

για τη σύναψη ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

για τη σύναψη ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΚΩΔΙΚΟΣ ΘΕΣΗΣ :105 Ειδικότητα : ΠΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ Η Επιτροπή Διενέργειας και Αξιολόγησης εν ελλείψει: ΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ υπ' αριθμ. Η ΣΟΧ Πρόεδρος: 3/2011 Θεοφανία Παπαδοπούλου

Διαβάστε περισσότερα

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ Αγαπητό μου ημερολόγιο

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ Αγαπητό μου ημερολόγιο ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ Αγαπητό μου ημερολόγιο Ήρθε ο Γενάρης και ο ήλιος κρύφτηκε αμέσως πίσω από τα σύννεφα. Οι φίλοι του οι συλλέκτες τον περιμένουν με αγωνία αλλά απ ότι φαίνετε θα συνεχίσουν να τον περιμένουν

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΩΝ ΒΑΣΕΙ ΤΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ΚΟΧ.Π ΚΟΧ.Π. 13.605/1/2013

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΩΝ ΒΑΣΕΙ ΤΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ΚΟΧ.Π ΚΟΧ.Π. 13.605/1/2013 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ» ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 7: «ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ» ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΑΞΗΣ: «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΘΕΣΕΩΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΜΕΣΩ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝ ΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ CYPRUS MOTORSPORT FEDERATION ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΡΑΛΛΥ 2011 ΓΕΚΙΝΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝ ΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ CYPRUS MOTORSPORT FEDERATION ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΡΑΛΛΥ 2011 ΓΕΚΙΝΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΓΕΚΙΝΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ 1 ΓΕΩΡΓΙΟΥ Κώστας 8 15 20 10 12 65 65 2 ΑΝΤΩΝΙΟΥ Σταύρος 4 9 12 6 15 46 46 3 ΓΑΛΑΤΑΡΙΩΤΗΣ Σίμος 10 16 8 34 34 4 ΠΑΝΤΕΛΗ Πέτρος 6 12 10 28 28 5 ΠΑΠΑΣΤΥΛΙΑΝΟΥ Στέλιος 8 4,5 5 17,5 17,5 6

Διαβάστε περισσότερα

Δοκίμιο Αξιολόγησης Δ Τάξη

Δοκίμιο Αξιολόγησης Δ Τάξη Δοκίμιο Τελικής Αξιολόγησης Δ Τάξη Όνομα: Ημερομηνία: 1. Ακούω και γράφω (Ορθογραφία) 2. Άκουσε προσεκτικά και γράψε ό,τι λείπει - Ευτυχία μου γεια σου. Τι κάνεις; - Γεια σου Αντώνη. Είμαι καλά. Εσύ; -

Διαβάστε περισσότερα

Ιστορικά κτήρια της Εθνικής Τράπεζας

Ιστορικά κτήρια της Εθνικής Τράπεζας Ιστορικά κτήρια της Εθνικής Τράπεζας ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ Στο ημερολόγιο του, ο Σύλλογος των Υπαλλήλων της Εθνικής Τράπεζας, συνδέει χαρακτηριστικά και εμβληματικά καταστήματα της ΕΤΕ με τις πόλεις που ανήκουν.

Διαβάστε περισσότερα

Σχολείο Διεύθυνση Ταχ. Κώδικας Επαρχία

Σχολείο Διεύθυνση Ταχ. Κώδικας Επαρχία ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Αριστείδη Χαραλάµπους 8 2008 Στρόβολος ΛΕΥΚΩΣΙΑ 22316439 22316445 22315562 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΔΟΜΕΤΙΟΥ Α' Κυριάκου Μάτση 26 2368 Άγιος Δοµέτιος ΛΕΥΚΩΣΙΑ 22776530

Διαβάστε περισσότερα

A/A ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

A/A ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 1 ΑΓΑΘΟΚΛΕΟΥΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ 2 ΑΓΑΘΟΚΛΕΟΥΣ ΚΑΡΑΚΟΥΛΛΗ ΒΕΡΑ 3 ΑΓΑΜΕΜΝΟΝΟΣ ΜΑΡΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΤΙΣΣΑΣ Α - ΓΥΜΝΑΣΙΟ Α ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΠΑΦΟΥ - ΠΑΦΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΤΩ ΠΟΛΕΜΙΔΙΩΝ Α - ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Σημείωση: Οι ημερομηνίες ενδέχεται να αλλάξουν και να προστεθούν νέες. 17, Πέμπτη Αθήνα, Θεσσαλονίκη

Σημείωση: Οι ημερομηνίες ενδέχεται να αλλάξουν και να προστεθούν νέες. 17, Πέμπτη Αθήνα, Θεσσαλονίκη Σημείωση: Οι ημερομηνίες ενδέχεται να αλλάξουν και να προστεθούν νέες. 3, Πέμπτη Θεσσαλονίκη 4, Παρασκευή Αθήνα 10, Πέμπτη Θεσσαλονίκη 11, Παρασκευή Αθήνα 17, Πέμπτη Αθήνα, Θεσσαλονίκη Ιανουάριος 18, Παρασκευή

Διαβάστε περισσότερα

Τάξη: Γ. Τμήμα: 2ο. Υπεύθυνη τμήματος : ΑΝΕΣΤΗ ΑΣΗΜΙΝΑ. Εκθέσεις μαθητών.. ΜΑΘΗΤΗΣ: ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ.

Τάξη: Γ. Τμήμα: 2ο. Υπεύθυνη τμήματος : ΑΝΕΣΤΗ ΑΣΗΜΙΝΑ. Εκθέσεις μαθητών.. ΜΑΘΗΤΗΣ: ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ. Τάξη: Γ Τμήμα: 2ο Υπεύθυνη τμήματος : ΑΝΕΣΤΗ ΑΣΗΜΙΝΑ. Εκθέσεις μαθητών.. ΜΑΘΗΤΗΣ: ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ. Θέμα :Τι θέλω να αλλάξει στον κόσμο το 2011. Το έτος 2010 έγιναν πολλές καταστροφές στον κόσμο.

Διαβάστε περισσότερα

Προσκυνηματική Εκδρομή

Προσκυνηματική Εκδρομή Προσκυνηματική Εκδρομή στους Αγίους Τόπους ραγματοποιήθηκε από τις 23 μέχρι και τις 27 Αυγούστου πενθήμερη προσκυνηματική εκδρομή στους Αγίους Τόπους των μελών και των φίλων των Χριστιανικών Συνδέσμων

Διαβάστε περισσότερα

21. ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΗΛΕΙΑΣ

21. ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΗΛΕΙΑΣ 21. ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΗΛΕΙΑΣ Ι.Μ. Ανω Μονή Χρυσοπηγή Δίβρης Ι.Μ. Κοιμήσεως Θεοτόκου Κρεμαστής Ι.Μ. Αγ.Νικολάου Φραγκοπηδήματος Ι.Μ. Κοιμήσεως Θεοτόκου Σκαφιδιάς 22. ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΘΕΣΣΑΛΙΩΤΙΔΟΣ & ΦΑΝΑΡΙΟΦΕΡΣΑΛΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Η ΚΛΗΤΙΚΗ: Λειτουργίες - Χρήσεις

Η ΚΛΗΤΙΚΗ: Λειτουργίες - Χρήσεις Η ΚΛΗΤΙΚΗ: Λειτουργίες - Χρήσεις Όταν φωνάζουμε κάποιον ή του απευθύνουμε το λόγο, λέμε το όνομα του στην ΚΛΗΤΙΚΗ. Γιώργο, μ' ακούς: Καθίστε, κύριε Παυλίδη! Παιδιά! Ησυχία! Συχνά τον αποκαλούμε όχι με

Διαβάστε περισσότερα

2003-2016 Στράτος Φ. Κυριαζίδης ( http://www.stratari.gr ) 1

2003-2016 Στράτος Φ. Κυριαζίδης ( http://www.stratari.gr ) 1 2003-2016 Στράτος Φ. Κυριαζίδης ( http://www.stratari.gr ) 1 Αύγουστος-Σεπτέμβριος 2015 0 0 0 ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΤΡΙΤΗ 1 Αναλήψεις Υπηρεσίας ΤΕΤΑΡΤΗ 2 Προγραμματισμός απολύμανσης κτηρίου Με ημερομηνία 31-8 κλείνουν:

Διαβάστε περισσότερα

Ιανουάριος. Δευτ. Τρ. Τετ. Πέμπ. Παρ. Σάββ. Κυρ.

Ιανουάριος. Δευτ. Τρ. Τετ. Πέμπ. Παρ. Σάββ. Κυρ. Ιανουάριος 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Φεβρουάριος 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 Μάρτιος 1 2 3 4 5 6

Διαβάστε περισσότερα

Β ΠΕΡΙΦΕΡEΙΑΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ - Η διαπραγμάτευση της ταυτότητας στην εφηβεία μέσα. από την Εκπαίδευση στον Κινηματογράφο 2 ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ

Β ΠΕΡΙΦΕΡEΙΑΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ - Η διαπραγμάτευση της ταυτότητας στην εφηβεία μέσα. από την Εκπαίδευση στον Κινηματογράφο 2 ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ 1 ΑΒΡΑΑΜ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΕΛΕΝΗ Β ΠΕΡΙΦΕΡEΙΑΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ Σ - 2 ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΥ Γ - ΠΛΑΤΥ - 3 ΑΝΑΤΟΛΙΤΟΥ ΗΛΙΑΝΑ ΛΥΚΕΙΟ ΜΑΚΑΡΙΟΥ Γ - ΛΑΡΝΑΚΑ 4 ΑΝΔΡΕΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ

Διαβάστε περισσότερα

Βοηθοί ιευθυντές Α. Μόνιμοι-Μόνιμοι επί δοκιμασία καθηγητές ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ-ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΠΑΦΟΥ 2015-2016

Βοηθοί ιευθυντές Α. Μόνιμοι-Μόνιμοι επί δοκιμασία καθηγητές ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ-ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΠΑΦΟΥ 2015-2016 Βοηθοί ιευθυντές Α Αγγλικών 8340 ΚΑΡΑΤΣΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΛΥΚΕΙΟ ΚΥΚΚΟΥ ΠΑΦΟΥ (10) Γαλλικών 9840 ΧΑΤΖΗΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΕΛΕΝΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΠ.ΠΑΥΛΟΥ (10) Μόνιμοι-Μόνιμοι επί δοκιμασία καθηγητές Θρησκευτικών 10005 ΤΟΦΑΛΙ ΟΥ-ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

Αποτελέσματα ΔΙ.Σ.ΕΥΡΩ Μέση Εκπαίδευση Διαγωνισμός Τέχνης 2008

Αποτελέσματα ΔΙ.Σ.ΕΥΡΩ Μέση Εκπαίδευση Διαγωνισμός Τέχνης 2008 Αποτελέσματα ΔΙ.Σ.ΕΥΡΩ Μέση Εκπαίδευση Διαγωνισμός Τέχνης 2008 Κατηγορία: 131 Ατομικές Εργασίες Μαθητές Τάξεων Α και Β Γυμνασίου Πολυβίου Στέλιος Τσίρειο Γυμνάσιο Χρίστου Ματθαίος Λεμεσος, Α3 Χαπούπης

Διαβάστε περισσότερα

1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΙΛΚΙΣ 21ης Ιουνίου 2, Κιλκίς 61100 Κιλκίς Τηλέφωνο: 2341022338 Fax: 2341022338 email: mail@1gym-kilkis.kil.sch.gr

1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΙΛΚΙΣ 21ης Ιουνίου 2, Κιλκίς 61100 Κιλκίς Τηλέφωνο: 2341022338 Fax: 2341022338 email: mail@1gym-kilkis.kil.sch.gr 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΙΛΚΙΣ 21ης Ιουνίου 2, Κιλκίς 61100 Κιλκίς Τηλέφωνο: 2341022338 Fax: 2341022338 email: mail@1gym-kilkis.kil.sch.gr Αριστεία Σχολικό Έτος2011-2012 Τάξη: Α - Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Όνομα α/α Επώνυμο Όνομα

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού ανακοινώνει τις ακόλουθες τοποθετήσεις και μετακινήσεις Εκπαιδευτικών

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΑΣΚΟΥΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ Υποψήφιος ήµαρχος Καλλιθέας Υποψήφιοι ηµοτικοί Σύµβουλοι Εκλογικής Περιφέρειας 1 ης ηµοτικής Κοινότητας (µέχρι τρεις (3) σταυρούς προτίµησης)

Διαβάστε περισσότερα

ΒΡΕΦΗ Α (8 ΜΗΝΩΝ-1.5 ΕΤΩΝ)

ΒΡΕΦΗ Α (8 ΜΗΝΩΝ-1.5 ΕΤΩΝ) ΒΡΕΦΗ Α (8 ΜΗΝΩΝ-1.5 ΕΤΩΝ) ΒΝΣ ΣΕΡΡΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ ΑΚΟ ΒΡΕΦΟΣ Α ΝΑΙ 50 ΕΠΙΛΕΧΘΗΚΕ 1 ΒΝΣ ΣΕΡΡΩΝ ΝΙΓΔΕΛΗ ΑΚΟ ΒΡΕΦΟΣ Α ΝΑΙ 45 ΕΠΙΛΕΧΘΗΚΕ 2 ΒΝΣ ΣΕΡΡΩΝ ΜΑΝΔΑΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΡΕΦΟΣ Α ΝΑΙ 40 ΕΠΙΛΕΧΘΗΚΕ 3 ΒΝΣ ΣΕΡΡΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΡΙΤΣΗ ΑΓΛΑΪΑ του ΛΑΖΑΡΟΥ. Υποψήφια Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου. ΝΙΚΟΛΑΡΑ ΜΑΡΙΑ του ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ. Υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης Νομού Λέσβου

ΚΥΡΙΤΣΗ ΑΓΛΑΪΑ του ΛΑΖΑΡΟΥ. Υποψήφια Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου. ΝΙΚΟΛΑΡΑ ΜΑΡΙΑ του ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ. Υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης Νομού Λέσβου ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 28 Απριλίου 2014 Τα ονόματα των υποψηφίων του Συνδυασμού μας "ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ - ΓΟΝΙΜΗ ΓΡΑΜΜΗ" Ο Συνδυασμός έχει ως εξής : ΚΥΡΙΤΣΗ ΑΓΛΑΪΑ του ΛΑΖΑΡΟΥ Υποψήφια Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΙΜΕΝΑ - ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ - ΑΣΚΗΣΕΙΣ. Η Σοφία είναι γραμματέας σε γραφείο. Εκεί γνωρίζει το Γιώργο Βασιλείου και το Νεκτάριο Ντίνου.

ΚΕΙΜΕΝΑ - ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ - ΑΣΚΗΣΕΙΣ. Η Σοφία είναι γραμματέας σε γραφείο. Εκεί γνωρίζει το Γιώργο Βασιλείου και το Νεκτάριο Ντίνου. ΕΝΟΤΗΤΑ 4 Από δώ η οικογένειά μου A ΜΕΡΟΣ Α. ΔΙΑΛΟΓΟΣ 1 ΚΕΙΜΕΝΑ - ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ - ΑΣΚΗΣΕΙΣ Η Σοφία είναι γραμματέας σε γραφείο. Εκεί γνωρίζει το Γιώργο Βασιλείου και το Νεκτάριο Ντίνου. Καλημέρα σας. Γιώργος

Διαβάστε περισσότερα