Το σύστημά σας αποτελείται από το δύο επιμέρους κελιά που συνδέονται παράλληλα με το νερό δεξαμενής σύμφωνα με την εικόνα παρακάτω:

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Το σύστημά σας αποτελείται από το δύο επιμέρους κελιά που συνδέονται παράλληλα με το νερό δεξαμενής σύμφωνα με την εικόνα παρακάτω:"

Transcript

1 DC8000

2 Οδηγίες Ασφαλείας Διαβάστε και ακολουθήστε τις οδηγίες για αποφυγή ατυχημάτων. Αν δεν καταλαβαίνετε τις οδηγίες ή δεν θέλετε να δουλέψετε πάνω σε οχήματα, απευθυνθείτε σε κάποιον εξειδικευμένο μηχανικό για να κάνει την εγκατάσταση για σας. Η λανθασμένη εγκατάσταση μπορεί να προκαλέσει ατυχήματα στο όχημα σας ή και σε εσάς. Χρειάζονται περίπου 2,5 ώρες για την εγκατάσταση, οπότε σιγουρευτείτε ότι διαθέτετε αυτόν τον χρόνο. Η εγκατάσταση θα πρέπει να γίνει σε ανοιχτό χώρο και απαγορεύετεαι το κάπνισμα καθόλη τη διάρκεια της εγκατάστασης, όπως επίσης η μηχανή πρέπει να είναι σβησμένη και, πολύ σημαντικό, ΚΡΥΑ. Το ΗΗΟ σας δεν αποθηκεύει υδρογόνο, έτσι δεν υπάρχει κίνδυνος για ατυχήματα με φωτιά, αν έχει εγκατασταθεί σωστά. Ωστόσο η ηλεκτρόλυση του νερού παράγει υδρογόνο, ένα εύφλεκτο αέριο, το οποίο σημαίνει ποτέ μην ανάβετε σπίρτα ή καπνίζετε μπροστά ή κοντά στην έξοδο της γεννήτριας υδρογόνου η γεννήτρια μπορεί να εκραγεί. Να είστε προσεκτικοί όταν το όχημα δεν κινείται αλλά η γεννήτρια λειτουργεί. Διότι μια ποσότητα αερίου θα διαχυθεί στον αέρα και η μηχανή θα «τραβήξει» το αέριο και αν καπνίζετε κοντά ή υπάρχει κάποια πηγή φωτιάς, υπάρχει η πιθανότητα να εκραγεί. Εξοπλισμός Ασφαλείας Σιγουρευτείτε ότι φοράτε ειδικά γυαλιά και λαστιχένια γάντια και να χρησιμοποιείται μόνο επαγγελματικά εργαλεία, χρησιμοποιείστε κοινή λογική και ακολουθείστε τις γενικές διαδικασίες ασφαλείας οι οποίες ακολουθούνται όταν εργάζεστε στην εγκατάσταση μηχανικών και στη συντήρηση τους. Απολαύστε το καινούριο σας σύστημα Δέστε τη ζώνη σας και απολαύστε το καινούριο σας ΗΗΟ. Διαβάστε και κατανοείστε τις οδηγίες πριν και κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης και θα επωφεληθείτε από το ΗΗΟ τα χρόνια που θα έρθουν. Το σύστημά σας αποτελείται από το δύο επιμέρους κελιά που συνδέονται παράλληλα με το νερό δεξαμενής σύμφωνα με την εικόνα παρακάτω:

3 Θέση της γεννήτριας Θα πρέπει να τοποθετηθεί σε μια καλή θέση στο πίσω μέρος της καμπίνας του οδηγού. Η γεννήτρια μπορεί να τοποθετηθεί σε οριζόντια θέση ή σε κάθετη θέση. Να θυμάστε ότι η δεξαμενή του νερού θα πρέπει να τοποθετηθεί τουλάχιστον 30 cm πάνω από τη γεννήτρια. Βεβαιωθείτε ότι έχετε εγκαταστήσει την γεννήτρια σε σημείο που μπορεί εύκολα να καθαριστεί και να ελεγχθεί κατα καιρούς. Επίσης θα πρέπει να εξασφαλίσετε την ασφάλεια της γεννήτριας στην κίνηση του οχήματος ώστε να μην μην μπορεί να μετακινηθεί ή να αναπηδήσει με μια μόνιμη βάση. Τοποθέτηση δεξαμενής νερού Βεβαιωθείτε ότι η δεξαμενή νερού έχει εγκατασταθεί με τον τρόπο που αναφέρθηκε. Η δεξαμενή πρέπει να βρίσκεται σε υψηλότερη θέση από την γεννήτρια. Τοποθέτηση δεξαμενής και γεννήτριας Ανατρέξτε στην εικόνα Παρακαλώ βεβαιωθείτε ότι το κάτω μέρος της δεξαμενή νερού είναι συνδεδεμένο με την χαμηλότερη είσοδο της γεννήτριας και το πάνω μέρος με την υψηλότερη είσοδο της γεννήτριας.

4 Το σύστημα λειτουργεί από την αναρρόφηση κενού του αέρα του φορτηγού σας που παίρνει από το HHO άμεσα με την καύση του αέρα του θαλάμουκαι την ανάμειξή του καυσίμου. Στο σημείο της ένωσης πρέπει να να μπεί το φίλτρο αέρα, μετά τον αισθητήρα MAF, που μετρά τη ροή του αέρα που εισέρχεται στον θάλαμο του κινητήρα. Θα πρέπει να αφαιρέσετε τον αέρα από τον αγωγό, για να βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε αφήσει κατάλοιπα από τις γεωτρήσεις. Ανοίξτε μια τρύπα 19 χιλιοστά κοντά στην πολλαπλή εισαγωγής. Συνδέστε τον σωλήνα πίεσης. Ανατρέξτε στην εικόνα παρακάτω για την τροφοδότηση του συστήματος: Μπαταρία Το σύστημα τροφοδοτείται από το 12/24V μπαταρία και ελέγχονται από το ρελέ. Το θετικό κύκλωμα (κόκκινο καλώδιο) πρέπει να είναι συνδεδεμένο με το διακόπτη Relay. Εντοπισμός της πηγής ανάφλεξης Αυτή είναι μια σημαντική σύνδεση που πρέπει να γίνει προκειμένου να λειτουργεί η γεννήτρια μόνο όταν η κινητήρας δουλεύει.το αυτοκίνητό σας παρουσιάζει μόνο όταν ο κινητήρας βρίσκεται σε λειτουργία κύκλωμα 12/24 Volts. Η πιο ασφαλής σύνδεση είναι στο σήμα του εναλλάκτη. Αν δεν μπορείτε να κάνετε την σύνδεση απευθυνθείτε σε μηχανικό να το κάνει για σας. Συνδέστε το ηλεκτρικό πηγή στο διακόπτη Relay θέση 85. Αυτό το κύκλωμα θα ελέγχει την παραγωγή HHO. Ηλεκτρικές συνδέσεις πλακών Μέσα σε κάθε γεννήτρια έχουμε 45 πλάκες με διαμόρφωση που επιτρέπει την εισαγωγή συνδετήρα Όλα αυτά δεν θα πρέπει να είναι συνδεδεμένα, διότι η ηλεκτρόλυση θα ήταν, στην προκειμένη περίπτωση,πολύ έντονη και μπορεί να καταστρέψει την επιφάνεια των πλακών. Πρέπει να αφήσουμε ανάμεσα στο θετικό (+) και το αρνητικό (-) κάποιες πλάκες χωρίς συνδέσεις - Ουδέτερες πλάκες. Για να σπάσει η τάση και να αυξήθει η ηλεκτρόλυση θα έχει μικρότερη παραγωγή θερμότητας. Οι ουδέτερες πλάκες χωρίς συνδέσεις πρέπει να είναι η μετά από: 12 V - 3 ουδέτερες πλάκες 24 V - 10 ουδέτερες πλάκες

5 Ανατρέξτε στην παρακάτω εικόνα για την τυπική σύνδεση των καλωδίων της γεννήτριας χρησιμοποιώντας 24v. Το θετικό κύκλωμα (κόκκινο καλώδιο) θα πρέπει να συνδεθεί στο ρελέ. Συνδέστε το αρνητικό κύκλωμα (μαύρο καλώδιο) της γεννήτριας. Αρχές της ηλεκτρόλυσης του νερού Ηλεκτρόλυση του νερού είναι η διάσπαση του μορίου του νερού (H2O) σε οξυγόνο (Ο2) και υδρογόνο (Η2), λόγω ηλεκτρικού ρεύματος που διέρχεται στο νερό. Μια πηγή ηλεκτρικής ενέργειας είναι η συνδέση με δύο ηλεκτρόδια, ή δύο πλάκες (συνήθως από μέταλλο, όπως ανοξείδωτο χάλυβα), οι οποίες τοποθετούνται στο νερό. Σε μια γεννήτρια θα εμφανιστεί υδρογόνο στην κάθοδο (το αρνητικά φορτισμένο ηλεκτρόδιο, όπου τα ηλεκτρόνια εισέρχονται στο νερό), και θα εμφανιστεί το οξυγόνο στην άνοδο (το θετικά φορτισμένο ηλεκτρόδιο). Η ποσότητα του υδρογόνου που παράγεται είναι διπλάσια σε αριθμό μορίων οξυγόνου. Η ηλεκτρόλυση καθαρού νερού απαιτεί πλεονάζουσα ενέργεια ώστε να ξεπεραστούν διάφορα εμπόδια. Χωρίς την πλεονάζουσα ενέργεια η ηλεκτρόλυση του καθαρού νερού γίνεται πολύ αργά ή και καθόλου. Αυτό είναι εν μέρει λόγω του περιορισμένου ιονισμού του νερού. Η αποτελεσματικότητα της ηλεκτρόλυσης αυξάνεται με την προσθήκη ηλεκτρολυτών (όπως το αλάτι, ένα οξύ ή μια βάση). Συγκέντρωση ηλεκτρολυτών Ο ηλεκτρολύτης πρέπει να προστεθεί στο νερό μόνο την πρώτη φορά που χρησιμοποιείτε το σύστημα. Μετά την επαναπλήρωση χρησιμοποιείτε μόνο αποσταγμένο νερό. Η συγκέντρωση ηλεκτρολύτη που χρησιμοποιείται στο σύστημα HHO εξαρτάται από τον τύπο του ηλεκτρολύτη και την καθαρότητα του προϊόντος. Χρησιμοποιώντας KOH ως ηλεκτρολύτη, με καθαρότητα 98%, θα πρέπει να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε μια συγκέντρωση περίπου 0.012% σε το υδατικό διάλυμα (12 g / λίτρο). Στη συνέχεια θα πρέπει να μετρηθεί η ένταση του ρεύματος που μπαίνει μέσα στη γεννήτρια και σιγά-σιγά να αύξησεται την συγκέντρωση μέχρι να φτάσετε στο πρότυπο έντασης λειτουργίας: 30A 24V ή 12V 60A.

6 Προειδοποίηση: Μην πέσετε στον πειρασμό να μην μέτρησετε την συγκέντρωση του ηλεκτρολύτη και βάλετε μεγαλύτερη από ό,τι συνιστάται στο παρόν εγχειρίδιο, επειδή η γεννήτρια δεν θα λειτουργήσει σωστά. Επίσης είναι λάθος να υποθέσουμε ότι μια μεγαλύτερη παραγωγή φυσικού αερίου HHO θα σημαίνει μεγαλύτερη εξοικονόμηση καυσίμου. Το σύστημα πρέπει να παρέχει περίπου 0,3 λίτρα / λεπτό του HHO ανά κάθε 1000 cm3 του κινητήρα (π.χ.: μία cm3 κινητήρας θα χρειαστεί περίπου 3,60 λίτρα / λεπτό). Εάν το νερό πάρει ένα καφετί χρώμα μετά από λίγες ώρες εργασίας τότε έχετε βάλει υψηλή ποσότητα ηλεκτρολύτη στο σύστημα που "τρώει" οι πλάκες της γεννήτριας πάρα πολύ γρήγορα. Αφαιρέστε το νερό αμέσως και ξανά κάντε την διαδικασία. Στάθμη του νερού της δεξαμενής Μόλις έχετε το μείγμα σας έτοιμο, ρίξτε το στην δεξαμενή νερού, μέχρι την γραμμή όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα. Η γεννήτρια έχει ένα δοχείο 6 λίτρων που θα σας παρέχει περίπου 1500 χιλιόμετρα οδήγηση. Να έχετε στο νού σας οτι πρέπει να ελέγχεται την δεξαμενή όταν αυτό απαιτείται. Στο κατάστημά μας έχουμε ένα προϊόν που μπορεί να σας βοηθήσει για τον καλύτερο έλεγχο της στάθμης των υδάτων στην δεξαμενή και να μειώσει τα προβλήματα σχετικά με τη διαχείριση του συστήματος και είναι το παρακάτω δοχείο που καλείται έλεγχος στάθμης νερού.

7 Περιγραφή Η στάθμη του νερού στο σύστημα ελέγχου δίνει την δυνατότητα να ελέγχεται ευκολότερα η στάθμη του νερου αν έχει μειωθεί. Πώς λειτουργεί ο έλεγχος στάθμης νερού; Στην δεξαμενή νερού που θα εγκαταστήσετε υπάρχει ένας διακόπτης όπου ενεργοποιείται οταν το νερό πέσει κάτω από ένα ορισμένο επίπεδο. Αυτό το ηλεκτρικό σήμα θα είναι συνδεδεμένο με μια φωτεινή ένδειξη συναγερμού και σε ένα ρελέ 5 pin που θα σταματήσει το σύστημα από την εργασία. Η ενδεικτική λυχνία μπορεί να εγκατασταθεί στο εσωτερικό του αυτοκινήτου σας, επιτρέποντάς σας να δείτε αμέσως πότε η στάθμη του νερού έχει πέσει.με αυτόν τον τρόπο δεν χρειάζεται να ελέγχεται την στάθμη της δεξαμενής. Η ένταση της γεννήτριας στο σύστημα θα παραμείνει σταθερή και με μικρή μεταβολή της τιμής. Των Αμπέρ. Όταν αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το σύστημα, με την δεξαμενή γεμάτη (Μέγιστο επίπεδο), έχετε 30Α και μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, όταν η δεξαμενή βρίσκεται στο χαμηλότερο σημείο (Min επίπεδο), θα έχετε 35A. Καθώς η θερμοκρασία ανεβαίνει, η αντίσταση στο νερό πηγαίνει προς τα κάτω, επιτρέποντας σε περισσότερο ρεύμα να περάσει μέσα από την κυψέλη καυσίμου. Μέχρι το τέλος της ημέρας,το ρεύμα θα είναι υψηλότερο από την τιμή που ξεκίνησε από την αρχή της ημέρας. Ένας τρόπος για τον έλεγχο αυτό είναι χρησιμοποιώντας ένα PWM: Pulse Width Modulation (PWM), είναι μια μέθοδος διαβίβασης πληροφοριών σχετικά με μια σειρά παλμούς, την αλλαγή της συχνότητας. Σας επιτρέπει να ελέγχετε την ένταση που εισέρχεται στην γεννήτρια με πολύ εύκολο τρόπο. Η ικανότητα αυτή κρατά την γεννήτρια να λειτουργεί σε χαμηλές θερμοκρασίες λειτουργίας και να παρατείνει τη διάρκεια ζωής της. Έλεγχος έντασης ο έλεγχος τηςένταση πηγαίνει που πηγαίνει στη γεννήτρια θα είναι πολύ εύκολο να ελεγχθεί. Η ικανότητα ναελέγχει την ένταση για να διατηρεί την γεννήτρια σε χαμηλές θερμοκρασίες λειτουργίας και να παρατείνει τη διάρκεια ζωής της, ενώ κάνει αύξηση της παραγωγής HHO. Βασικές πληροφορίες Όταν προσθέτετε μια γεννήτρια HHO σε κινητήρα του παλαιότερου carbureted φορτηγό, θα δείτε αμέσως οικονομία στην κατανάλωση καυσίμου.

8 Εξαρτήματα Η Ηλεκτρονική Μονάδα Ελέγχου (ECU) ελέγχει την εσωτερική καύση λειτουργίας του κινητήρα. που ελέγχει μόνο την ποσότητα του καυσίμου που δίνει κάθε κύλινδρος ανά κύκλο.επίσης ελέγχει το χρόνο της ανάφλεξης, την βαλβίδα χρονισμού (VVT), το επίπεδο της ώθηση που συντηρείται από τον υπερσυμπιεστή, και άλλα περιφερειακά του κινητήρα. Σε φορτηγά οι πιο σημαντικοί είναι οι αισθητήρες MAP / MAF (αέρα) και αισθητήρες θερμοκρασίας. Για κινητήρα με ψεκασμό καυσίμου η μονάδα ελέγχου του κινητήρα θα δώσει την ποσότητα καυσίμου που χρειάζεται. Για παράδειγμα: Εάν ο επιταχυντής πεντάλ είναι πατημένος πιο κάτω, αυτό θα ανοίξει την πεταλούδα και θα επιτρέψει περισσότερο αέρα να τραβηχτεί στον κινητήρα. Το ECU θα δώσει περισσότερα καύσιμα ανάλογα με την ποσότητα αέρα που περνά μέσα στον κινητήρα. Ο αισθητήρας ροής (ή MAP MAF) χρησιμοποιείται για να ανακαλύψει τη μάζα του αέρα που εισέρχεται σε ένα κινητήρα ψεκασμού καυσίμου εσωτερικής καύσης. Η μαζική ροής του αέρα είναι σημαντική και απαραίτητη για τον έλεγχο του κινητήρα ώστε να ισορροπήσει και να παραδώσει τη σωστή μάζα του καυσίμου προς τον κινητήρα. Δεν υπάρχουν ειδικές συσκευές ή απαιτήσεις για να χωρέσει το HHO. Euro I, II και III φορτηγά Η Ηλεκτρονική Μονάδα Ελέγχου (ECU) του φορτηγού σας είναι σαν τον εγκέφαλο, χρησιμοποιεί δεδομένα ώστε να εργαστούν με τις βέλτιστες προϋποθέσεις για τον κινητήρα. Σύμφωνα με τις συνθήκες οδήγησης η ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου χτίζει μια βάση δεδομένων που βοηθά να εξασφαλίσει την πορεία δράσης του κινητήρα. Ακόμα κι αν έχετε κάνει τροποποιήσεις στο αυτοκίνητό σας με το HHO συστήμα, η ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου συνεχίζει να παίρνει τα παλαιά δεδομένα που είναι αποθηκευμένα στην μνήμη. Τα παλιά δεδομένα δεν είναι πλέον αξιόπιστα όσο αφορά τις συνθήκες που υπήρχαν πριν από την τροποποίηση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου επαναφέρει τα

9 απαραίτητα για την βέλτιστη απόδοση μετά από κάθε τροποποίηση που έχει πραγματοποιηθεί στο φορτηγό σας. Η επαναφορά της ηλεκτρονικής μονάδας ελέγχου είναι σημαντική επειδή έχει μνήμης οκτανίων. Αυτό σημαίνει ότι εάν έχετε χρησιμοποιήσει χαμηλότερα οκτάνια, η απόκριση της ηλεκτρονικής μονάδας ελέγχου θα αντιστοιχεί σε μειώσει οκτανίων. Έτσι, ακόμη και αν είναι υψηλότερων οκτανίων σε πραγματική χρήση, τα δεδομένα της ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου αντιστοιχεί στην μνήμη των χαμηλότερων οκτανίων. Αυτή η αναντιστοιχία επηρεάζει την απόδοση.για να επαναφέρετε την ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου πρέπει απλά να αποσυνδέσετε την αρνητικήσύνδεση του καλωδίου της μπαταρίας. Θα ηταν αρκετό να αποσυνδεθεί εώς και για μια μέρα.έπειτα ξανα συνδέστε το καλώδιο, ξεκινήστε το αμάξι για δέκα λεπτά.αφού το έχετε κάνει και αυτό τότε έχουμε καταφέρει να κάνουμε επαναφορά της ηλεκτρονικής μονάδας ελέγχου. Euro IV και V φορτηγά Σε αυτά τα φορτηγά πρέπει να κάνουμε αλλαγές στο σήμα που προέρχεται από την MAF. Γι 'αυτό χρησιμοποιούμε ένα μικρό ηλεκτρονικό κουτί που ονομάζεται MAF Enhancer, που είναι ουσιαστικά ένα ποτενσιόμετρο. Γυρίστε το διακόπτη σύμφωνα με το επόμενη εικόνα: ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ TUNING Η διαδικασία απαιτεί συντονισμό δεξιόστροφα και αριστερόστροφα της περιστροφής του επιλογέα. Η ιδέα είναι ότι γυρίζοντας το κουμπί θα "ενίσχυση" ή "μείωση" την τάση. Ο ενισχυτής μπορεί να εγκατασταθεί στο ταμπλό ή στην κονσόλα, ή κάτω από το καπό, αν μπορεί να τοποθετηθεί σε στεγνή θέση. Εντοπίστε τα καλώδια που συνδέονται με το MAF αισθητήρα. Θα υπάρξει ένα για την θετική τάση τροφοδοσίας, συνήθως 5 ή 12 βολτ. Το σήμα θα είναι το καλώδιο με την ασθενέστερη τάσης και θα αλλάζει στροφές όταν ο κινητήρας τίθεται σε λειτουργία. Θα υπάρξει επίσης ένα καλώδιο γείωσης. Μπορείτε να κολλήσετε ή συμπιέσετε αυτά με ηλεκτρικές συνδέσεις καλωδίων. Εάν δεν μπορείτε να εντοπίσετε τον αισθητήρα ή τα καλώδια, ή δεν είστε σίγουροι,τότε απευθυνθείτε σε έναν ηλεκτρολόγο.μην Αυτοσχεδιάζετε.

10 Λίστα ελέγχου 1)Φτιάχνει η συσκευή σας ΗΗΟ; Η πιο κοινή αποσφαλμάτωση είναι αυτή η οποία δεν αναγνωρίζεται το ΗΗΟ. Ελέγξτε το σύστημά σας. Μετρήστε την απόδοση, πρέπει να είναι 0,3 λίτρα/λεπτό για κάθε 1000κυβικά κινητήρα. Ελέγξετε αν έχετε αυτήν την απόδοση. 2)Μπαίνει το ΗΗΟ στον κινητήρα σας; Υπήρξαν πολλές περιπτώσεις που μια μικρή διαροή εμπόδιζε την εισαγωγή ΗΗΟ στον κινητήρα. Μια βαλβίδα ελέγχου τοποθετημένη λάθος αρκεί για να μην εισάγεται το ΗΗΟ στον κινητήρα. 3)Η ένταση είναι υψηλή; Εδώ θα πρέπει να ελεγχθεί αν η συσκευή παράγει ΗΗΟ ή ατμό.. Στην αρχή οι κατασκευαστές χρησιμοποιούσαν πολλά αμπέρ, με αποτέλεσμα να δημιουργείται πολύς ατμός. Αν η μονάδα σας είναι καυτή και δεν μπορείτε να την αγγίξετε, σκεφτείτε πώς ένα μέρος της θερμότητας είναι ατμός. Ένας τρόπος για να δείτε ό,τι από κάπου χάνει ατμό είναι να περάσετε πάνω από τη μονάδα πάγο. Αν έχετε ομιχλώδες σύννεφο καταλαβαίνετε ότι υπάρχει ατμός στο σύστημα. 4)Αλλάξατε τον ηλεκτρονικό ψεκασμο;οχήματα με καρμπυρατέρ και ορισμένοι πετρελαιοκινητήρες (ευρω ενότητες I,II,III) δεν επιδέχονται αλλαγές αλλα όλα τα άλλα οχήματα ψεκασμού καυσίμου χρειάζονται να έχουν ηλεκτρονικό χειρισμό για να πάρουν την καλύτερη απόδοση της εγκατάστασης του συστήματος ΗΗΟ. Συνήθως οι αισθητήρες που απαιτούν χειρισμό είναι οι αισθητήρες οξυγόνου που είναι έναντι του καταλυτικού μετατροπέα. Οι περισσότεροι V6 και V8 κινητήρες έχουν δύο από αυτά και το πολύ 4 κυλίνδροι κινητήρων έχουν ένα. 5)Ρυθμίσατε την βαθμίδα της αντλίας; Οχήματα με καρπυρατέρ ή κινητήρα πετρελαίου δεν χρειάζονται αλλαγές μόνο για την προσαρμογή αέρα/καυσίμου στο νέο μίγμα. 6)Επαναπροσδιορίσατε τον υπολογιστή; Εφόσον έχουν γίνει αλλαγές στο όχημα θα πρέπει ο υπολογιστής να επαναπροσδιοριστεί ώστε να λειτουργεί ο κινητήρας σύμφωνα με τα νέα δεδομένα. Αυτό γίνεται αποσυνδέοντας τον αρνητικό πόλο από την μπαταρία. 8)Υπάρχει κάποιο μηχανικό λάθος στον κινητήρα σας;ανυπήρχε ήδη αναμμένο το λαμπάκι του check engine τότε θα πρέπει να αποσυνδέσετε ό,τι έχετε συνδέσει, να τακτοποιήσετε πρώτα το αναμμένο λαμπάκι και μετά να ξανασυνδέσετε τα πάντα και να επαναπροσδιορίσετε τον υπολογιστή.

Ο ΠΙΟ ΕΞΕΛΙΓΜΕΝΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ ΥΔΡΟΓΟΝΟΥ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ!!!

Ο ΠΙΟ ΕΞΕΛΙΓΜΕΝΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ ΥΔΡΟΓΟΝΟΥ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ!!! Ο ΠΙΟ ΕΞΕΛΙΓΜΕΝΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ ΥΔΡΟΓΟΝΟΥ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ!!! Ο απόλυτος ρυθμιστής ρεύματος! Το μοναδικό με εσωτερική οθόνη Και δυνατότητα ρυθμίσεων εντός οχήματος Μετέτρεψε το αυτοκίνητο σου

Διαβάστε περισσότερα

ΣΟΜΠΑ ΠΕΛΛΕΤ "ΚΟΜΜΟ" ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ, ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΣΟΜΠΑΣ

ΣΟΜΠΑ ΠΕΛΛΕΤ ΚΟΜΜΟ ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ, ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΣΟΜΠΑΣ ΣΟΜΠΑ ΠΕΛΛΕΤ "ΚΟΜΜΟ" ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ, ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΣΟΜΠΑΣ Πέλλετ καύσιμο από βιομάζα βιοκαύσιμο 1 Οι συσκευές θέρμανσης (εφεξής "σόμπες") της εταιρίας ALFA PLAM (εφεξής ALFA PLAM) κατασκευάζονται

Διαβάστε περισσότερα

Σόμπα pellet Αέρος Easy Mod.Small Mod.Medium Mod.Large

Σόμπα pellet Αέρος Easy Mod.Small Mod.Medium Mod.Large Σόμπα pellet Αέρος Easy Mod.Small Mod.Medium Mod.Large Οδηγίες χρήσης και συντήρησης (Μετάφραση από το πρωτότυπο) Το φυλλάδιο οδηγιών αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα του προϊόντος. Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΊΔΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΊΑΣ

ΕΓΧΕΙΡΊΔΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΊΑΣ DAIKIN ROOM AIR CONDITIONER ΕΓΧΕΙΡΊΔΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΊΑΣ ΜΟΝΤΈΛΑ FTXS35K2V1B FTXS42K2V1B FTXS50K2V1B FTXS35K3V1B FTXS42K3V1B FTXS50K3V1B Χαρακτηριστικά Για την άνεσή σας και την εξοικονόμηση ενέργειας ΕΞΥΠΝΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

OPERATION MANUAL DAIKIN ROOM AIR CONDITIONER. English. Deutsch. Français. Nederlands. Español. Italiano. Eλληνικά. Portugues.

OPERATION MANUAL DAIKIN ROOM AIR CONDITIONER. English. Deutsch. Français. Nederlands. Español. Italiano. Eλληνικά. Portugues. English FVXG25K2V1B FVXG35K2V1B FVXG50K2V1B 00_CV_3P276869-1A.indd 1 Тürkçe MODELS Pyccкий Portugues Eλληνικά Italiano Español Nederlands Français OPERATION MANUAL Deutsch DAIKIN ROOM AIR CONDITIONER 8/8/2012

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ AURORA Φωτοβολταϊκοί αναστροφείς ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Αριθμός μοντέλου: PVI-3.8/4.6-I-OUTD Αναθ. 1.4 Εγχειρίδιο εγκατάστασης και λειτουργίας Σελίδα 2 από 98 Αναθεώρηση του εγγράφου ΠΙΝΑΚΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Auto-Hydrogen 60a PWM οδηγός εγκατάστασης

Auto-Hydrogen 60a PWM οδηγός εγκατάστασης Auto-Hydrogen 60a PWM οδηγός εγκατάστασης Βρείτε µια θέση στo PWM όσο πιο κοντά γίνεται στην µπαταρία του αυτοκινήτου Αυτό είναι το νέο µοντέλο 9-28V Auto PWM 1. ΙΑΚΟΠΤΗΣ ΚΛΕΙ ΙΟΥ / ΑΝΑΦΛΕΞΗΣ: α) Ένα καλώδιο

Διαβάστε περισσότερα

MODELS TOUCAN 1100 GREEK. U.S.A. JLG Industries, Inc. 1 JLG Drive McConnellsburg PA 17233-9533 Tel : (171) 485-5161 Fax : (717) 485-6417

MODELS TOUCAN 1100 GREEK. U.S.A. JLG Industries, Inc. 1 JLG Drive McConnellsburg PA 17233-9533 Tel : (171) 485-5161 Fax : (717) 485-6417 MODELS TOUCAN 1100 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ U.S.A. JLG Industries, Inc. 1 JLG Drive McConnellsburg PA 17233-9533 Tel : (171) 485-5161 Fax : (717) 485-6417 C.E. JLG Industries, Kilmartin Place,

Διαβάστε περισσότερα

Συστήματα ψεκασμού βενζίνης. Ver. 080901 instructor

Συστήματα ψεκασμού βενζίνης. Ver. 080901 instructor Συστήματα ψεκασμού βενζίνης Ver. 080901 instructor MONO - MOTRONIC ME - MOTRONIC M - MOTRONIC Περιεχόμενα Αισθητήρες οξυγόνου (λ) Στοιχειομετρική αναλογία μίγματος Τριοδικός καταλυτικός μετατροπέας Φάσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΚΙΝ ΥΝΟΣ! ΚΙΝ ΥΝΟΣ! ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΟΣΟΧΗ

ΚΙΝ ΥΝΟΣ! ΚΙΝ ΥΝΟΣ! ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΙΝ ΥΝΟΣ! ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Η/ΚΑΙ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΣΟΜΠΑΣ ΠΕΛΛΕΤ. ΑΝ ΕΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ ΤΙΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΠΡΟΚΛΗΘΕΙ ΖΗΜΙΑ, ΣΩΜΑΤΙΚΟΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ Η

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΜΩΡΟΥ Kanmed BW3 Εγχειρίδιο οδηγιών χρήσης, Αρ. είδους BW3-082/3 203-08-27 043 Προσοχή Η λανθασμένη χρήση του εξοπλισμού θέρμανσης των ασθενών μπορεί να προκαλέσει

Διαβάστε περισσότερα

OPERATION MANUAL DAIKIN ROOM AIR CONDITIONER MODELS FTXN50KV1B FTXN60KV1B. English. Deutsch. Français. Nederlands. Español. Italiano.

OPERATION MANUAL DAIKIN ROOM AIR CONDITIONER MODELS FTXN50KV1B FTXN60KV1B. English. Deutsch. Français. Nederlands. Español. Italiano. DAIKIN ROOM AIR CONDITIONER OPERATION MANUAL Русский Portugues Ελληνικά Italiano Español Deutsch Nederlands Français English MODELS FTXN50KV1B FTXN60KV1B Türkçe ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

OPERATION MANUAL Deutsch

OPERATION MANUAL Deutsch English Türkçe FTXS20K2V1B FTXS25K2V1B CTXS15K2V1B CTXS35K2V1B Pyccкий MODELS Portugues Eλληνικά Italiano Español Nederlands Français OPERATION MANUAL Deutsch DAIKIN ROOM AIR CONDITIONER 00_CV_3P297033-1.indd

Διαβάστε περισσότερα

Λέβητας πετρελαίου-αερίου. Enersave ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΚΔΟΣΗ: 1.2

Λέβητας πετρελαίου-αερίου. Enersave ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΚΔΟΣΗ: 1.2 Λέβητας πετρελαίου-αερίου Enersave ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΚΔΟΣΗ: 1.2 Περιεχόμενα ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ... 1 1 ΓΕΝΙΚΕΣ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ... 3 2 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΓΓΡΑΦΟΥ... 3 3 ΓΕΝΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Υβριδικό. Toyota PRIUS +/PRIUS v ERG ΑΝΑΘ (30/01/2012)

Υβριδικό. Toyota PRIUS +/PRIUS v ERG ΑΝΑΘ (30/01/2012) Υβριδικό 2012 Toyota Motor Corporation Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος. Το παρόν έγγραφο δεν μπορεί να τροποποιηθεί χωρίς τη γραπτή άδεια της Toyota Motor Corporation. Toyota PRIUS +/PRIUS v ERG ΑΝΑΘ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΑ E N G L I S H

ΕΛΛΗΝΙΚΑ E N G L I S H ΕΛΛΗΝΙΚΑ E N G L I S H Για περισσότερες πληροφορίες τηλεφωνήστε στο: 801 11 200 900 ή από κινητό στο : 210 4800564 Οδηγός χρήσης LG-P700 P/NO : MFL67482902 (1.0) www.lg.com Wi-Fi (WLAN) Αυτός ο εξοπλισμός

Διαβάστε περισσότερα

QUASAR 24 F. Υψηλής απόδοσης λέβητες αερίου επίτοιχης εγκατάστασης. Οδηγίες Εγκαταστάτη και Χρήστη

QUASAR 24 F. Υψηλής απόδοσης λέβητες αερίου επίτοιχης εγκατάστασης. Οδηγίες Εγκαταστάτη και Χρήστη QUASAR 24 F Υψηλής απόδοσης λέβητες αερίου επίτοιχης εγκατάστασης Οδηγίες Εγκαταστάτη και Χρήστη CERTIFICAZIONE DEI SISTEMI QUALITA' DELLE AZIENDE UNI EN ISO 9001 Η BAXI S.p.A., µια από τις µεγαλύτερες

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΙ ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΧΟΛΗ ΣΤΕΦ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ «ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ» ΣΠΟΥΔΑΣΤΗΣ: ΚΑΤΣΙΚΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ

ΤΕΙ ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΧΟΛΗ ΣΤΕΦ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ «ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ» ΣΠΟΥΔΑΣΤΗΣ: ΚΑΤΣΙΚΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΤΕΙ ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΧΟΛΗ ΣΤΕΦ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ «ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ» ΣΠΟΥΔΑΣΤΗΣ: ΚΑΤΣΙΚΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΚΑΒΑΛΑ 2008 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Σκοπός του κλιματισμού του αυτοκινήτου 2. Κόστος λειτουργίας.

Διαβάστε περισσότερα

MANUAL ΛΕΒΗΤΑ ΠΕΛΛΕΤ BIOMAX

MANUAL ΛΕΒΗΤΑ ΠΕΛΛΕΤ BIOMAX 1. Σηµαντικές Προειδοποιήσεις MANUAL ΛΕΒΗΤΑ ΠΕΛΛΕΤ BIOMAX ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΡΟΕΙ ΟΠΟΙΗΣΕΙΣ Μετά την αφαίρεση της συσκευασίας να γίνεται πάντα έλεγχος για την πληρότητα της παράδοσης, ενώ σε περίπτωση ελαττωµάτων,

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο εγκατάστασης και χρήσης

Εγχειρίδιο εγκατάστασης και χρήσης Εγχειρίδιο εγκατάστασης και χρήσης Επίτοιχοι λέβητες συμπύκνωσης Α203C, A244C l, A245C, A325EC, A200S italtherm Οδος Ζαρίφη 42 & Ακρπόλεως 84, 17124 Νεα Σμύρνη τηλ. 210.9026005 - φαχ. 210.9011150 info@italtherm.com

Διαβάστε περισσότερα

EΛΛH NIKA ENGLISH. Για περισσότερες πληροφορίες τηλεφωνήστε στο: 800 11 200 300. Οδηγός χρήσης LG-P990. www.lg.com P/N : MFL67121810 (1.

EΛΛH NIKA ENGLISH. Για περισσότερες πληροφορίες τηλεφωνήστε στο: 800 11 200 300. Οδηγός χρήσης LG-P990. www.lg.com P/N : MFL67121810 (1. EΛΛH NIKA ENGLISH Για περισσότερες πληροφορίες τηλεφωνήστε στο: 800 11 200 300 Οδηγός χρήσης LG-P990 P/N : MFL67121810 (1.0) www.lg.com Wi-Fi (WLAN) Αυτός ο εξοπλισμός ενδέχεται να λειτουργεί σε όλες τις

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο χρήσης φορητού υπολογιστή

Εγχειρίδιο χρήσης φορητού υπολογιστή GK7051 Εγχειρίδιο χρήσης φορητού υπολογιστή Μάρτιος 2012 Πίνακας Περιεχομένων 1. Εισαγωγή στο Notebook PC Σχετικά με το παρόν εγχειρίδιο... 6 Σημειώσεις για το εγχειρίδιο... 6 Προφυλάξεις ασφάλειας...

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες λειτουργίας υποβρυχίων αντλητικών συγκροτηµάτων

Οδηγίες λειτουργίας υποβρυχίων αντλητικών συγκροτηµάτων Οδηγίες λειτουργίας υποβρυχίων Τυποποιηµένες µονάδες ΠΑΠΑΝΤΩΝΑΤΟΣ Α.Β.Ε.Ε. Ρούµελης & Aφοι Ντούνα 1 13671 Αχαρναί Αττικής Τηλ (+30) 210 2431111 Fax (+30) 210 2431601 Internet : www.papantonatos.gr E-mail

Διαβάστε περισσότερα

είναι σήµα κατατεθέν της RISO KAGAKU CORPORATION στην Ιαπωνία και σε άλλες χώρες. είναι σήµα κατατεθέν της RISO KAGAKU CORPORATION.

είναι σήµα κατατεθέν της RISO KAGAKU CORPORATION στην Ιαπωνία και σε άλλες χώρες. είναι σήµα κατατεθέν της RISO KAGAKU CORPORATION. Η εταιρεία Riso δεν ευθύνεται για οποιαδήποτε ζηµιά ή δαπάνη µπορεί να προκληθεί από τη χρήση του παρόντος εγχειριδίου. Λόγω της διαρκούς βελτίωσης των προϊόντων µας, υπάρχει περίπτωση το µηχάνηµα να διαφέρει

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ & ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ & ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ & ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΚΕΡΑΜΙΚΑ ΠΛΑΤΩ "Teka" VTC-M TR-620 VT-TC 60.3 TT-620 VTC-B TT-600 TC-620 TB-600 TR-735 AB TR-640 ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ H Teka διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιήσει / βελτιώσει τα τεχνικά

Διαβάστε περισσότερα

Λειτουργία. Οδηγός χρήσης

Λειτουργία. Οδηγός χρήσης Λειτουργία Οδηγός χρήσης Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Οι επωνυµίες Microsoft και Windows είναι εµπορικά σήµατα κατατεθέντα της εταιρίας Microsoft Corporation στις Η.Π.Α. Η επωνυµία

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΑ. Οδηγός χρήσης User Guide LG-E440. www.lg.com MFL67868136 (1.0)

ΕΛΛΗΝΙΚΑ. Οδηγός χρήσης User Guide LG-E440. www.lg.com MFL67868136 (1.0) ΕΛΛΗΝΙΚΑ E N G L I S H Οδηγός χρήσης User Guide LG-E440 MFL67868136 (1.0) www.lg.com ΕΛΛΗΝΙΚΑ Οδηγίες χρήσης Οι ενδείξεις της οθόνης και οι εικόνες ενδέχεται να διαφέρουν από εκείνες που βλέπετε στο τηλέφωνό

Διαβάστε περισσότερα

Ελεγκτής διαφοράς θερμοκρασίας TDC 3 SOREL TDC 3. Temperatur-Differenz-Controller

Ελεγκτής διαφοράς θερμοκρασίας TDC 3 SOREL TDC 3. Temperatur-Differenz-Controller Ελεγκτής διαφοράς θερμοκρασίας TDC 3 Οδηγίες τοποθέτησης και χρήσης SOREL TDC 3 Temperatur-Differenz-Controller Διαβάστε με προσοχή πριν από την τοποθέτηση, τη χρήση και τον χειρισμό 1 2 3 4 5 Περιγραφή

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΣΤΑΘΜΟΥ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΣΤΑΘΜΟΥ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΣΤΑΘΜΟΥ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ 981077 V7 Classic ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΣΤΑΘΜΟΥ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ V7 Classic Η ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ Χάρη στη συνεχή τεχνική ενημέρωση και στα ειδικά προγράμματα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ENGLISH. Οδηγός χρήσης User Guide LG-D605. www.lg.com MFL67982010 (1.0)

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ENGLISH. Οδηγός χρήσης User Guide LG-D605. www.lg.com MFL67982010 (1.0) ΕΛΛΗΝΙΚΑ ENGLISH Οδηγός χρήσης User Guide LG-D605 MFL67982010 (1.0) www.lg.com ΕΛΛΗΝΙΚΑ Οδηγίες χρήσης Οι ενδείξεις της οθόνης και οι εικόνες ενδέχεται να διαφέρουν από εκείνες που βλέπετε στο τηλέφωνό

Διαβάστε περισσότερα